Sinema ve Televizyonda Etik. Etik Sinema da

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Sinema ve Televizyonda Etik. Etik Sinema da"

Transkript

1 Sinema ve Televizyonda Etik Etik Sinema da

2 Geçen hafta Geçen hafta, işin yayıncılık boyutunda TV deki etik ilkelerin hangi temel kavramlar [genel ahlâk, devletin ve milletin bölünmezliği, vb.) çevresinde yapılandığını gördük. Bu hafta sinemadaki etik kurumsal yapının nasıl işlediğini göreceğiz

3 The Hollywood Effect Sinema = Hollywood En büyük b k film endüstrisi Hollywood sinemadaki etik ilkelerin neler olması gerektiği i konusunda ne yapıyor? yor?

4 The Hollywood Effect Sinema = Hollywood Hiçbir şey yapmıyor yor çünk nkü sinemanın en yaratıcı sanat biçimi imi olduğunu unu düşünüyor

5 The Hollywood Effect Ancak yine de 1922 yılında y sinema endüstrisini korumak ve desteklemek amacıyla büyük b k film stüdyolar dyoları bir örgüt t kuruyorlar (Motion( Picture Producers and Distributors of America (MPPDA)). ). Bu örgütün n başı şına William Hays adlı Amerikan Posta Hizmetlerinin Başkan kanını getiriyorlar.

6 The Hollywood Effect Örgütün n hedefi, son zamanlarda film yıldy ldızı Roscoe "Fatty" Arbuckle ın model ve aktris Virginia Rappe ye tecavüz z ve cinayetle suçlanmas lanmasının n ardından ve eşzamanlı olarak dini grupların n filmlerin federal yönetimler tarafından sansür r edilmesi için i in çağrıda bulunduğu u bir dönemde d film endüstrisinin imajını yenilemekti. Bunun için i in eski bir Presbiteryen rahip yardımc mcısı ve Posta Teşkilat kilatı Başkan kanı olan Hays i bu muhafazakâr özgeçmişi i için i in bir halkla ilişkiler çalışmasının n parças ası olarak yılly llık k 100 bin dolar maaşla işe i e aldılar. lar.

7 The Hollywood Effect

8 The Hollywood Effect Hays, Federal Sansür Heyetini oluşturdu. Heyet Katolik rahiplerden kuruluydu. Bu rahiplerden biri (Peder Daniel A. Lord) 1930 yılında Yapım Kuralları nı kaleme aldı ve Hays bu kuralları görünce şöyle dedi: Kuralları okurken adeta gözlerim yuvalarından fırlamıştı. İşte bu tam istediğim şeydi!.

9 Yapım Kuralları Yapım Kuralları Genel İlkeler İzleyenlerin ahlâki standartlarını zayıflatacak hiçbir film yapılmayacaktır. Bu gerekçeyle izleyicilerin iyi niyeti suç, yanlış, kötülük veya günah tarafına çekilmemelidir. Doğru yaşam standartları yalnızca drama ve eğlence gereksinimleri çerçevesinde sunulacaktır. Doğal veya beşeri kanunlar alaya alınamayacak veya bu kanunların ihlali için ortam oluşturulmamalıdır.

10 Yapım Kuralları Özel kısıtlamalar Özel Uygulamalar başlığı altında sunulmuştur: Çıplaklık ve müstehcen danslar yasaktır. Din ile alay etmek yasaktır, din görevlileri komik veya kötü karakter olarak sunulmayacaktır. Yasadışı uyuşturucunun gösterimi yasaktır, konu/olay örgüsü veya uygun karakter gereksinimi haricinde alkol kullanımı da yasaktır.

11 Yapım Kuralları Suç yöntemleri (örneğin: kasa kırmak, kundakçılık, kaçakçılık) bariz bir biçimde gösterilmeyecektir. (Homoseksüellik gibi) cinsel sapkınlık iddia edilen ve zührevi hastalıklardan söz etmek ve doğum tasvirleri yasaktır. Mütecaviz/incitici olduğu düşünülen bazı sözcük ve söz öbekleri dil birimi tarafından yasaklanmıştır. Cinayet sahneleri gerçek yaşamdaki taklitleri caydırıcı biçimde filme alınmalı ve vahşice öldürmeler ayrıntılarıyla gösterilmemelidir.

12 Yapım Kuralları Çağımızda intikam haklı gösterilemez. Evliliğin ve yuvanın kutsallığı desteklenmelidir. Filmler, bayağı cinsel ilişkilerin kabul edilebilir veya yaygın olduğunu göstermemelidir. Zina ve gayrimeşru cinsel ilişki, bazen olay örgüsünün gereği de olsa, bariz olmamalı, haklı gösterilmemeli ve cazip bir seçenek olarak sunulmamalıdır.

13 Yapım Kuralları Irklar arası evliliğin (miscegenation) tasviri yasaktır. İhtiras sahneleri (Scenes of passion) olay örgüsünün temelinde yoksa gösterilmeyecektir. Belden aşağı ve bayağı duyguları uyaran diğer hareketlerle birlikte haddinden fazla ve şehvetli öpücük ten kaçınılmalıdır. ABD bayrağına saygılı bir biçimde davranılmalıdır, başka milletlerin insanları ve tarihleri adil bir biçimde gösterilmelidir. İdam cezası, hayvanlara ve çocuklara acı çektirmek, fahişelik ve tıbbı ameliyatlar da benzer hassasiyetle ele alınmalıdır.

14 II. Dünya Savaşı Sonrası 1945 yılında örgütün adı Amerikan filmlerinin diğer ülkelerdeki popülerliğinden dolayı The Motion Picture Association of America olarak değişiyor. İnsan hakları, kadın hakları, işçi hareketleri sebebiyle 1960 ların sonunda film endüstrisi sanatsal özgürlük arayışıyla sansürcü Hayes Kanunları nı kaldırıyor.

15 II. Dünya Savaşı Sonrası 1968 de MPAA nın o zamanki başkanı Jack Valenti Hays Kanunları nı şu an kullanılan Uyarı İşaretleriyle değiştiriyor. Bu işaret sistemi Amerikan İfade Özgürlüğünün Anıtı olarak kendini gösteriyor.

16 Film Değerlendirme Sistemi İlk başkaldırışlar: Kim Korkar Hain Kurttan adlı filmdeki screw (becermek) ve hump the hostess (ev sahibesine çakmak) deyimleri ilk kez bir sinema filminde kullanılıyordu. Bu arada MGM, Michelangelo Antonioni nin The Blow-Up adlı filmini dolaşıma sokmuştu. Bu içinde çıplaklık olan bir filmin ilk kez büyük bir dağıtımcı tarafından dolaşıma sokulmasıydı. MPAA buna itiraz etti ve konuyu mahkemeye intikal ettirdi. Fakat mahkeme aksi hüküm verdi ve MGM, MPAA nın hükümlerinin aksine bu dağıtımı kendine ait başka alt firmaüzerinden yapmaya başladı. Valenti, Film Değerlendirme Sistemi; Ulusal Sinema Salonları Sahipleri Derneği (NATO), Uluslar arası Film İthalatçıları ve Amerika Dağıtımcıları (IFIDA) bağımsız yapımcı ve dağıtımcılardan oluşan bir grupla birlikte

17 Film Değerlendirme Sistemi Valenti, Film Değerlendirme Sistemi; Ulusal Sinema Salonları Sahipleri Derneği (NATO), Uluslar arası Film İthalatçıları ve Amerika Dağıtımcıları (IFIDA) bağımsız yapımcı ve dağıtımcılardan oluşan bir grupla birlikte filmler piyasaya çıkmadan önce değerlendirilmesini sağlayan bir işaret sistemi önerdi.

18 Film Değerlendirme Sistemi + G: Genel İzleyici, bütün yaşlara uygun; + M: Yetişkin izleyici, ebeveyn gözetimi önerilir ama bütün yaşlara uygun; + R: Sınırlı izleyici, 16 yaşın altındaki çocuklar ebeveyn veya bir büyüğün gözetimi olmadan izlememeleri önerilir + X: 17 yaşın altındaki kimseye izin verilmez.

19 Film Değerlendirme Sistemi M daha sonra PG ye çevriliyor; (Genel İzleyici, Ebeveyn gözetimi önerilir). Bir yıl sonra PG yi (Parental Guidance Suggested) ifadesiyle bugünkü haline getiriyorlar yılında PG yi PG ve PG-13 diye ikiye ayırıyorlar.

20 Film Değerlendirme Sistemi 1990 yılında da iki değişiklik yapılıyor. Bunların ilki R kategorisindeki filmin neden R olduğuna dair 5-8 kelimelik bir açıklama getiriliyor. İkincisi de X kategorisini NC-17 olarak değiştiriyorlar. Yani No Children Under 17 Admitted.

21 Film Değerlendirme Sistemi Peki bu sistemin amacı nedir? Film endüstrisi filmin içeriğine müdahalesi olmayacak. Amaç ebeveynlere önceden filmin içeriğine dair uyarıda bulunmak ve çocuklarının sinemaya gitmelerine yönündeki kararı kendilerine bırakmak. Bu karar artık yalnızca ebeveynlere ait oluyor.

22 Film Değerlendirme Sistemi Peki bu sistemin amacı nedir? Bu sistem filmin kalitesini ölçmüyor. O eleştirmenlerin ve izleyicilerin işi. Zaten bir filmin iyi, kötü veya ortalama olduğuna dair bir tasnif yapılmış olsaydı sistem baştan iflas ederdi.

23 Film Değerlendirme Sistemi Değerlendirme Kurulu şu başlıkları ele alıyor: 1) Sex / Nutidy (Cinsellik / Çıplaklık Teşhiri) 2) Violence / Gore (Şiddet / Vahşet Gösterileri) 3) Profanity (Argo Kullanımı) 4) Alcohol / Drugs / Smoking (Alkollü İçki / Uyuşturucu / Tütün Ürünü Teşhirleri) 5) Frightening / Intense Scenes (Korkutucu / Gerginlik Yaratıcı Sahneler)

24 Film Değerlendirme Sistemi Aldığı sınıflandırma kararlarının ( NC-17 sertifikası verdiği filmler haricinde) aileler ya da salon işletmecileri nezdinde herhangi bir hukuksal bağlayıcılığı bulunmayan MPAA, bütünüyle sağlıklı bir toplum için gönüllü katılım esasına göre çalışmaktadır. Yani, bu uyarıları umursamayanlar sinema kapılarında yine de bildikleri gibi davranıp görmek istedikleri filme bilet alabilirler.

25 Film Değerlendirme Sistemi Kurul kimlerden oluşuyor, bu kişilerin özellikleri nelerdir? Kurul üyeliği için özel nitelikler aranmıyor, ebeveynlik deneyimi yaşaması ve zihinsel yetişkinlik vasfına sahip olması ve kendilerini diğer Amerikalı ebeveynlerin yerine koyup filmi izlemeleri ve bir değerlendirme notu vermeleri yeterli. Verecekleri kararlar diğer ebeveynlerin çocuklarını filme gönderip göndermeyeceği üzerinde etkili olacaktır. MPAA Başkanı nın ya da yönetiminden başkalarının kararlar üzerinde değişiklik yapma hakkı yok.

26 Film Değerlendirme Sistemi Filmlerin değerlendirilmesi için kimse zorlanmamaktadır, ama pek yok yapımcı ve dağıtıcı filmlerinin değerlendirilmesini talep etmektedirler. Filminin piyasada yer almasını isteyen yapımcılar hiçbir değerlendirme işareti bulundurmadan veya MPAA nın işaretlerini andırmayan işaretler (çünkü MPAA nın işaretleri federal yasalarca korunuyor ve telifi var) kullanarak eserini satışa sunabilir.

27 Film Değerlendirme Sistemi Değerlendirme Süreci: Kurul gelen filmleri izler. Her bir üye kendi değerlendirmesini yapar ve ilgili forma yaptıkları değerlendirmenin gerekçelerinin yazılması istenir. Her bir değerlendirme çoğunluk oyuyla belirlenir. Film yapımcısı veya dağıtımcının yapılan değerlendirmeye itiraz hakkı vardır. Ayrıca yapımcı veya dağıtımcı değerlendirme sonucuna göre, dilerse, filmini yeniden kurgulayarak/düzelterek yeniden daha yumuşak bir değerlendirmeye tabi tutulabilir. Buradaki süreç yukarıdaki süreçle aynıdır.

28 Film Değerlendirme Sistemi İtiraz/Temyiz Süreci: Değerlendirmeden memnun kalmayan bir yapımcı itiraz/temyiz kuruluna başvurabilir. Bu kurul değerlendirme sistemini yöneten kurumlardan seçilmiş 21 kişiden oluşur. Film Kurulca izlenir, film yapımcısı itirazını sunar, Kurul başkanı neden o değerlendirmenin yapıldığını izah eder. Her iki tarafta karşı tarafın izahını delillerle çürütme hakkına sahiptir. Film yapımcısı dilerse, sözlü sunumdan önce yazılı savunmasını da Kurula verebilir.

29 Film Değerlendirme Sistemi İtiraz/Temyiz Süreci: Kurul her iki tarafı da dinledikten sonra iki tarafın temsilcilerini de dışarı alır, ve kapalı oturum yaparak itirazı görüşür. Değerlendirme Kurulu nun verdiği değerlendirme kararını bozmak için Temyiz Kurulu nun 2/3 nin oyu gereklidir. Temyiz Kurulu nun kararı nihai karardır ve değiştirilemez ve bu karara itiraz hakkı yoktur.

30 MPAA Üyeleri

31 Film Değerlendirme İşaretleri

32 Film Değerlendirme İşaretleri

33 Türkiye deki Durum Kültür Bakanlığı Film Değerlendirme ve Sınıflandırma Kurulu''nun (bizdeki muadilinin bir alt ve bir de üst kurul olmak üzere iki aşamalı bir yapısı var. Yapılan değerlendirmeye işletmecilerden bir itiraz söz konusu olduğunda nihai karar için üst olanı devreye giriyor) yılı sonbahar-kış döneminde gösterime giren bazı yabancı filmlere ilişkin olarak gerçekleştirdiği sınıflandırmaları, MPAA''in aynı filmlere ilişkin kararlarıyla kıyaslamalı olarak şöyle bir inceleyelim:

34 Türkiye deki Durum - Kötü Öğretmen (Bad Teacher) / Türkiye Gösterime Çıkış Tarihi: 9 Eylül 2011 Cuma / Amerikan MPAA Sınıflandırması R / T.C. Kültür Bakanlığı Sınıflandırması Şeytan''ın İni (Red State) / Türkiye Gösterime Çıkış Tarihi: 30 Eylül 2011 Cuma / Amerikan MPAA Sınıflandırması R / T.C. Kültür Bakanlığı Sınıflandırması Tehlikeli İlişki (Dangerous Method) / Türkiye Gösterime Çıkış Tarihi: 25 Kasım 2011 Cuma / Amerikan MPAA Sınıflandırması R / T.C. Kültür Bakanlığı Sınıflandırması Yılbaşı Gecesi (New Year''s Eve) / Türkiye Gösterime Çıkış Tarihi: 30 Aralık 2011 Cuma / Amerikan MPAA Sınıflandırması PG-13 / T.C. Kültür Bakanlığı Sınıflandırması Genel İzleyiciye Uygun - İçinde Yaşadığım Deri (La Piel Que Habito) / Türkiye Gösterime Çıkış Tarihi: 30 Aralık 2011 Cuma / Amerikan MPAA Sınıflandırması R / T.C. Kültür Bakanlığı Sınıflandırması 15+

d) Yarışmaya 01 Ocak 2015 tarihinden sonra yapılmış ve Eser İşletme Belgesi almış olan filmler katılabilir.

d) Yarışmaya 01 Ocak 2015 tarihinden sonra yapılmış ve Eser İşletme Belgesi almış olan filmler katılabilir. 27. ANKARA ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİ 28 Nisan 8 Mayıs 2016 ULUSAL UZUN FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİK 1. TARİH 27. Ankara Uluslararası Film Festivali 28 Nisan - 8 Mayıs 2016 tarihleri arasında, Dünya Kitle

Detaylı

26. ANKARA ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİ 23 Nisan - 3 Mayıs 2015 ULUSAL BELGESEL FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİK

26. ANKARA ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİ 23 Nisan - 3 Mayıs 2015 ULUSAL BELGESEL FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİK 26. ANKARA ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİ 23 Nisan - 3 Mayıs 2015 ULUSAL BELGESEL FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİK 1. AMAÇ 23 Nisan 3 Mayıs 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 26. Ankara Uluslararası

Detaylı

Sinema Filmlerinin Değerlendirilmesi ve Sınıflandırılmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik

Sinema Filmlerinin Değerlendirilmesi ve Sınıflandırılmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik Sinema Filmlerinin Değerlendirilmesi ve Sınıflandırılmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik 18 Şubat 2005 Sayı: 25731 RESMİ GAZETE / Sayfa: 6 Yönetmelik BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Tanımlar

Detaylı

ANAYASAMIZI HAZIRLIYORUZ - 2-

ANAYASAMIZI HAZIRLIYORUZ - 2- ANAYASAMIZI HAZIRLIYORUZ - 2- Değerlendirme Raporu Birey Hak ve Özgürlükleri (I) Yaşam hakkı Kişi dokunulmazlığı Özel yaşamın gizliliği www.tkmm.net 1 2 1. YAŞAM HAKKI Yaşam Hakkı kutsal mı? Toplumun/devletin

Detaylı

BELGESEL FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİK. TUFFEST Trabzon Uluslararası Film Festivali Ağustos 2017 tarihlerinde yapılacaktır.

BELGESEL FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİK. TUFFEST Trabzon Uluslararası Film Festivali Ağustos 2017 tarihlerinde yapılacaktır. BELGESEL FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİK 1. Tarih TUFFEST Trabzon Uluslararası Film Festivali 16-26 Ağustos 2017 tarihlerinde yapılacaktır. 2. Amaç Türkiye de belgesel yapımının ve belgesel sinemanın gelişimini

Detaylı

ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ

ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ AMAÇ Son yıllarda Türk sinema sektöründe görülen gurur verici gelişmeler, Türk sinemasına ve film yapımcılarına var olan ilginin artmasına neden olmuştur.

Detaylı

Uluslararası 3. Antakya Altındefne film festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışma Yönetmeliği

Uluslararası 3. Antakya Altındefne film festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışma Yönetmeliği Uluslararası 3. Antakya Altındefne film festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışma Yönetmeliği Amaç Türk Sineması nın gelişmesine ve eserlerinin tanıtılmasına katkı getirmeyi; Yerel halkın, sanatsal etkinlikler

Detaylı

Brighton Ekolü. Film d'art (yapımevi)

Brighton Ekolü. Film d'art (yapımevi) Brighton Ekolü İngiliz fotoğrafçı topluluğudur. Superpoze, yakın çekim, kamera hareketleri görülür. Konulu filmler yapmadılar. Görsel efektlere ve hilelere yer verdiler. Film d'art (yapımevi) Ünlü klasik

Detaylı

4. ULUSLARARASI KAYSERİ ALTIN ÇINAR FİLM FESTİVALİ ULUSAL ANİMASYON FİLM YARIŞMA YÖNETMELİĞİ

4. ULUSLARARASI KAYSERİ ALTIN ÇINAR FİLM FESTİVALİ ULUSAL ANİMASYON FİLM YARIŞMA YÖNETMELİĞİ A) AMAÇ 4. ULUSLARARASI KAYSERİ ALTIN ÇINAR FİLM FESTİVALİ ULUSAL ANİMASYON FİLM YARIŞMA YÖNETMELİĞİ 4. Uluslararası Kayseri Altın Çınar Film Festivali çerçevesinde, animasyon filmin önemini vurgulamak

Detaylı

DÜZEY B1 Avrupa Konseyi Ortak Dil Ölçütleri Çerçevesinde BÖLÜM 4 SINAV GÖREVLİSİNİN KİTAPÇIĞI. Dönem Kasım 2009 DİKKAT

DÜZEY B1 Avrupa Konseyi Ortak Dil Ölçütleri Çerçevesinde BÖLÜM 4 SINAV GÖREVLİSİNİN KİTAPÇIĞI. Dönem Kasım 2009 DİKKAT ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ Milli Eğitim ve Din İşleri Bakanlığı Devlet Dil Sertifikası DÜZEY B1 Avrupa Konseyi Ortak Dil Ölçütleri Çerçevesinde BÖLÜM

Detaylı

Festivalin Tarihçesi

Festivalin Tarihçesi Festivalin Tarihçesi Uluslararası İzmir Film Festivali ilk kez 1990 yılında düzenlenmeye başladı. 11 kez düzenlenen Festivale 2000 yılında ara verildi. İzmir Film Festivali, 11 yıl boyunca dünyadan ve

Detaylı

Kadınlar kimsenin namusu değildir

Kadınlar kimsenin namusu değildir Kadınlar kimsenin namusu değildir Son dönemlerde medyada namus cinayetlerine sıkça rastlanmaya başlandı. Kadınlarımız vahşice öldürüldü. Bu tür insan hakları ihlallerinin yapıldığı olaylar karşısında sessiz

Detaylı

Benim görevime gelince, festivalin programlama direktörüyüm. Dokuz yıldır festivalde çalışıyorum. Artistik direktör Cameron Bailey ile beraber

Benim görevime gelince, festivalin programlama direktörüyüm. Dokuz yıldır festivalde çalışıyorum. Artistik direktör Cameron Bailey ile beraber Festivaller İstanbul da Sektör Buluşma Toplantısı Konuk: Toronto Film Festivali Kerri Craddock Moderatör: Yamaç Okur, Yapımcı, Se-Yap Yönetim Kurulu Üyesi Tarih: 4 Temmuz 2015 Yer: Sinema Meslek Birlikleri

Detaylı

gelişmesini sağlaması için gerekli birçok maddeye yer verilmiştir. Sözleşmede yer alan

gelişmesini sağlaması için gerekli birçok maddeye yer verilmiştir. Sözleşmede yer alan ÇOCUK HAKLARININ SINIFLANDIRILMASI Çocuk Hakları Sözleşmesi nde, çocukların sağlıklı yaşaması ve çok yönlü olarak gelişmesini sağlaması için gerekli birçok maddeye yer verilmiştir. Sözleşmede yer alan

Detaylı

Bilmek Bizler uzmanız. Müşterilerimizi, şirketlerini, adaylarımızı ve işimizi biliriz. Bizim işimizde detaylar çoğu zaman çok önemlidir.

Bilmek Bizler uzmanız. Müşterilerimizi, şirketlerini, adaylarımızı ve işimizi biliriz. Bizim işimizde detaylar çoğu zaman çok önemlidir. Randstad Group İlkesi Başlık Business Principles (Randstad iş ilkeleri) Yürürlük Tarihi 27-11 -2009 Birim Grup Hukuk Belge No BP_version1_27112009 Randstad, çalışma dünyasını şekillendirmek isteyen bir

Detaylı

ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ

ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ AMAÇ Son yıllarda Türk sinema sektöründe görülen gurur verici gelişmeler, Türk sinemasına ve film yapımcılarına var olan ilginin artmasına neden olmuştur.

Detaylı

3. ULUSLARARASI KAYSERİ ALTIN ÇINAR FİLM FESTİVALİ KISA FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ

3. ULUSLARARASI KAYSERİ ALTIN ÇINAR FİLM FESTİVALİ KISA FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ 3. ULUSLARARASI KAYSERİ ALTIN ÇINAR FİLM FESTİVALİ KISA FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ A) AMAÇ 3. Uluslararası Kayseri Altın Çınar Film Festivali çerçevesinde, kısa film yapımını özendirmek, gelişmesine katkıda

Detaylı

DANIŞMANLIK TEDBİRİ UYGULAMALARI ÇOCUK TANIMA FORMU

DANIŞMANLIK TEDBİRİ UYGULAMALARI ÇOCUK TANIMA FORMU DANIŞMANLIK TEDBİRİ UYGULAMALARI ÇOCUK TANIMA FORMU ADI- SOYADI T.C. KİMLİK NUMARASI DOSYA NUMARASI İLK GÖRÜŞME TARİHİ Çocukla İlgili Genel Bilgiler Hukuki statüsü Suça Sürüklenen Mağdur Tanık Korunmaya

Detaylı

TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI

TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI (TV, İNTERNET, BİLGİSAYAR VE TELEFON) ALİ PARMAKSIZ Rehberlik Öğretmeni BAĞIMLILIK NEDİR? Bağımlılık kişinin kullandığı bir nesne üstünde kontrolünü kaybetmesi ve onsuz bir yaşam

Detaylı

2014 BOX OFFICE RAPORU

2014 BOX OFFICE RAPORU 2014 BOX OFFICE RAPORU Sayfa 1 İÇİNDEKİLER 2014 SEYİRCİ VE HASILAT RAKAMLARI... 3 TÜRKİYE SİNEMA VE SALON SAYILARI... 4 DİJİTAL SİNEMA ve FİLM SAYISI... 5 2014 YILINDA EN ÇOK SEYİRCİLİ İLK 30 FİLM... 6

Detaylı

Av. Arslan NARİN ÜST KURUL BAŞKAN YARDIMCISI 2011

Av. Arslan NARİN ÜST KURUL BAŞKAN YARDIMCISI 2011 Av. Arslan NARİN ÜST KURUL BAŞKAN YARDIMCISI 2011 6112 SAYILI KANUNDA YAPTIRIMLAR İDARÎ YAPTIRIMLAR Uyarı İdari para cezası Program durdurma Yayın durdurma Lisans iptali ADLÎ YAPTIRIMLAR Hapis cezası İdari

Detaylı

24. ANKARA ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİ 14-24 Mart 2013 ULUSAL UZUN FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİK

24. ANKARA ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİ 14-24 Mart 2013 ULUSAL UZUN FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİK 24. ANKARA ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİ 14-24 Mart 2013 ULUSAL UZUN FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİK 1. TARİH 1. AMAÇ 24. Ankara Uluslararası Film Festivali 14-24 Mart 2013 tarihleri arasında, Dünya Kitle İletişimi

Detaylı

15. TÜRKISCHES FILMFESTIVAL FRANKFURT/M. 02.- 09.10.2015 FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ

15. TÜRKISCHES FILMFESTIVAL FRANKFURT/M. 02.- 09.10.2015 FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ 15. ULUSAL TÜRKISCHES FILMFESTIVAL FRANKFURT/M. 02.- 09.10.2015 UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ AMAÇ Son yıllarda Türk sinema sektöründe görülen gurur verici gelişmeler, Türk sinemasına ve film

Detaylı

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2013-2014 Μάθημα: Τουρκικά Επίπεδο: Ε3 Διάρκεια: 2 ώρες Ημερομηνία:

Detaylı

CEZA VE GÜVENLİK TEDBİRLERİNİN İNFAZI HAKKINDA KANUN DA BELİRLENEN İLKELER

CEZA VE GÜVENLİK TEDBİRLERİNİN İNFAZI HAKKINDA KANUN DA BELİRLENEN İLKELER İnfaz hukukunun temel ilkeleri, İnfaz hukukunun diğer hukuk dalları ile ilişkisi, Uluslararası hukukta infaz hukuku, İnfaz sistemleri, Ülkemizde bulunan ceza infaz kurumları İNFAZA İLİŞKİN EVRENSEL İLKELER

Detaylı

TÜRKİYE DE MAĞDUR ÇOCUKLAR

TÜRKİYE DE MAĞDUR ÇOCUKLAR TÜRKİYE DE MAĞDUR ÇOCUKLAR Bilgi Notu-2: Cinsel Suç Mağduru Çocuklar Yazan: Didem Şalgam, MSc Katkılar: Prof. Dr. Münevver Bertan, Gülgün Müftü, MA, Adem ArkadaşThibert, MSc MA İçindekiler Grafik Listesi...

Detaylı

Yaşınız kaç diye sorduk;

Yaşınız kaç diye sorduk; #UKGE- UYUŞTURUCUYA KARŞI GENÇ EYLEM PROJESİ ANKET DEĞERLENDİRMESİ TEMMUZ- AĞUSTOS/2015 Uyuşturucuya Karşı Genç Eylem Projesi nin ikinci aşaması olan anket çalışması Temmuz- Ağustos ayı içerisinde gerçekleştirildi.

Detaylı

KABUL EDİLMEZLİK KARARI

KABUL EDİLMEZLİK KARARI Priştine, 31 Ekim 2012 Nr. Ref.: RK 319/12 KABUL EDİLMEZLİK KARARI Başvuru No: KI 03/12 Başvurucular Kastriot Gerbeshi Yüksek Mahkeme nin PKL. Nr. 88/2011 sayı ve 21 Eylül 2011 tarihli kararı hakkında

Detaylı

MUKAYESELİ HUKUK ULUSLARARASI DÜZENLEMELER VE TÜRK HUKUKU'NDA FİKRİ HUKUK ALANINDA ESER SAHİBİNİN HAKLARINA BAĞLANTILI HAKLAR İÇİNDEKİLER

MUKAYESELİ HUKUK ULUSLARARASI DÜZENLEMELER VE TÜRK HUKUKU'NDA FİKRİ HUKUK ALANINDA ESER SAHİBİNİN HAKLARINA BAĞLANTILI HAKLAR İÇİNDEKİLER MUKAYESELİ HUKUK ULUSLARARASI DÜZENLEMELER VE TÜRK HUKUKU'NDA FİKRİ HUKUK ALANINDA ESER SAHİBİNİN HAKLARINA BAĞLANTILI HAKLAR İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ İÇİNDEKİLER KISALTMA CETVELİ V VI XVI YARARLANILAN DERGİLER

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TAHKİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ARABULUCULUK KURALLARI

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TAHKİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ARABULUCULUK KURALLARI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TAHKİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ARABULUCULUK KURALLARI GENEL HÜKÜMLER Amaç Madde 1 Bu Arabuluculuk Kuralları nın amacı, 26.11.2013 tarih ve 28833 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan

Detaylı

Bu resmi ne yönden yada nasıl gördüğünüz,nasıl yorumladığınız çok önemli! Çünkü medya artık hayatımızın her alanında ve her an yanı başımızda!

Bu resmi ne yönden yada nasıl gördüğünüz,nasıl yorumladığınız çok önemli! Çünkü medya artık hayatımızın her alanında ve her an yanı başımızda! SUNUMUMUZA HOŞGELDİNİZ Bu resmi ne yönden yada nasıl gördüğünüz,nasıl yorumladığınız çok önemli! Çünkü medya artık hayatımızın her alanında ve her an yanı başımızda! Haber ve bilgi verme amacı başta olmak

Detaylı

Saygının Hakim Olduğu Bir Çalışma Ortamı İlkesi

Saygının Hakim Olduğu Bir Çalışma Ortamı İlkesi Saygının Hakim Olduğu Bir Çalışma Ortamı İlkesi İlke Beyanı: 3M çalışma ortamındaki herkes, kendisine saygıyla davranılmasını hak eder. Saygı göstermek, her bir kişiye eşsiz yetenekleri, geçmişi ve bakış

Detaylı

EKLER EK-1 ÖĞRENCİLERİN TV İZLEME ALIŞKANLIKLARI. Sevgili öğrenciler,

EKLER EK-1 ÖĞRENCİLERİN TV İZLEME ALIŞKANLIKLARI. Sevgili öğrenciler, EKLER EK-1 ÖĞRENCİLERİN TV İZLEME ALIŞKANLIKLARI Sevgili öğrenciler, Günümüz dünyasında teknoloji hızla ilerlemektedir. Dünya çeşitli teknolojik araçlar sayesinde küçülmekte ve bu sayede bilgiye ulaşmak

Detaylı

ÇOCUKLARA YÖNELİK TİCARİ CİNSEL SÖMÜRÜ NE DEMEKTİR?

ÇOCUKLARA YÖNELİK TİCARİ CİNSEL SÖMÜRÜ NE DEMEKTİR? ÇOCUKLARA YÖNELİK TİCARİ CİNSEL SÖMÜRÜ NE DEMEKTİR? 2 ÇOCUKLARA YÖNELİK TİCARİ CİNSEL SÖMÜRÜ NE DEMEKTİR? 1 Çocuklarla Cinsellik Amaçlı Turizm Çocuklarla Cinsellik Amaçlı Turizm, insanların çocukları cinsel

Detaylı

1982 Anayasası nın Cumhuriyetin Nitelikleri başlıklı 2. maddesinde, Türkiye Cumhuriyeti nin bir hukuk devleti olduğu kurala bağlanmıştır.

1982 Anayasası nın Cumhuriyetin Nitelikleri başlıklı 2. maddesinde, Türkiye Cumhuriyeti nin bir hukuk devleti olduğu kurala bağlanmıştır. Esas Sayısı : 2015/109 Karar Sayısı : 2016/28 1982 Anayasası nın Cumhuriyetin Nitelikleri başlıklı 2. maddesinde, Türkiye Cumhuriyeti nin bir hukuk devleti olduğu kurala bağlanmıştır. Anayasa nın 2. maddesinde

Detaylı

MAHALLE CADDE SOKAK APARTMAN NUMARASI SİTE ADI DAİRE NO BLOK NO SEMT İLÇE ŞEHIR POSTA KODU EV TELFONU CEP TELEFONU İŞ TELEFONU MAİL ADRESİ

MAHALLE CADDE SOKAK APARTMAN NUMARASI SİTE ADI DAİRE NO BLOK NO SEMT İLÇE ŞEHIR POSTA KODU EV TELFONU CEP TELEFONU İŞ TELEFONU MAİL ADRESİ YOLCU BİLGİLERİ ÖNCEKİ MEDENİ HALİ EVLİ ( ) BEKAR ( ) BOŞANMIŞ ( ) DİĞER : DOGUM TARİHİ GÜN : AY : YIL : DOGUM YERİ İL : İLÇE : : MİLLİYETİNİZ TC KİMLİK NUMARASI ADRES İLETİŞİM MAHALLE CADDE SOKAK APARTMAN

Detaylı

Yiğit Özgür, Penguen

Yiğit Özgür, Penguen ?X@!!.. Yiğit Özgür, Penguen Toplum Ne den Oluşur? -Toplum Toplumdan oluşur -Toplum Bireylerden oluşur - Toplum AİLE den oluşur AİLE Kimlerden Oluşur? AİLE Kimlerden Oluşur? "Evden babanız mı gitsin televizyon

Detaylı

49. ULUSLARARASI ANTALYA ALTIN PORTAKAL FİLM FESTİVALİ ULUSAL BELGESEL FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ

49. ULUSLARARASI ANTALYA ALTIN PORTAKAL FİLM FESTİVALİ ULUSAL BELGESEL FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ 4. ULUSLARARASI ANTALYA ALTIN PORTAKAL FİLM FESTİVALİ ULUSAL BELGESEL FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ A) AMAÇ 4. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali çerçevesinde, belgesel filmin önemini vurgulamak

Detaylı

SİHİRLİ ELLER PROGRAMI

SİHİRLİ ELLER PROGRAMI HEDEF KİTLE Potansiyel Hedef Kitle 14 yaş ve üstü A,B,C,D,E özellikle kadın TV. izleyicisi Programın Hedef Kitlesi 14-65 yaş A,B,C,D,E özellikle kadın TV. izleyicisi Potansiyel hedef kitlemizi 14 yaş ve

Detaylı

ANAYASA MAHKEMESİNE BİREYSEL BAŞVURU MÜRACAAT SÜRECİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTALAR:

ANAYASA MAHKEMESİNE BİREYSEL BAŞVURU MÜRACAAT SÜRECİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTALAR: ANAYASA MAHKEMESİNE BİREYSEL BAŞVURU Anayasa Mahkemesine Bireysel Başvuru 1982 Anayasası nın 148. ve 149. Maddeleri ile geçici 18. maddesi hükümleri ve ayrıca 6216 sayılı Anayasa Mahkemesinin Kuruluşu

Detaylı

ANAYASA MAHKEMESİNDEN VERGİ USUL KANUNUYLA İLGİLİ BİREYSEL BAŞVURUYA İLİŞKİN YETKİSİZLİK KARARI

ANAYASA MAHKEMESİNDEN VERGİ USUL KANUNUYLA İLGİLİ BİREYSEL BAŞVURUYA İLİŞKİN YETKİSİZLİK KARARI Sirküler Rapor 28.03.2013/84-1 ANAYASA MAHKEMESİNDEN VERGİ USUL KANUNUYLA İLGİLİ BİREYSEL BAŞVURUYA İLİŞKİN YETKİSİZLİK KARARI ÖZET : Anayasa Mahkemesi, 5.3.2013 tarihli ve 2012/829 sayılı Başvuru Kararında,

Detaylı

VATANDAŞLIĞINIZ KİMLİK NUMARANIZ

VATANDAŞLIĞINIZ KİMLİK NUMARANIZ AVUSTURALYA BİLGİ FORMU AŞAĞIDA BELİRTİLEN BİLGİLER DS-160 ONLİNE FORMUNUZ İÇİN OLUP EKSİK YADA YANLIŞ BİLGİLER VİZE BAŞVURUNUZUN OLUMSUZ SONUÇLANMASINA YOL AÇABİLİR SOYAD AD ÖNCEKİ SOYADINIZ MEDENİ DURUM

Detaylı

TMMOB JEOFİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI MESLEK İÇİ EĞİTİM ve BELGELENDİRME YÖNETMELİĞİ

TMMOB JEOFİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI MESLEK İÇİ EĞİTİM ve BELGELENDİRME YÖNETMELİĞİ TMMOB JEOFİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI MESLEK İÇİ EĞİTİM ve BELGELENDİRME YÖNETMELİĞİ Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Jeofizik mühendisleri Odası Meslek İçi Eğitim ve Belgelendirme Yönetmeliği 12 Nisan

Detaylı

2 Kasım 2011. Sayın Bakan,

2 Kasım 2011. Sayın Bakan, SayınSadullahErgin AdaletBakanı Adres:06659Kızılay,Ankara,Türkiye Faks:+903124193370 E posta:sadullahergin@adalet.gov.tr,iydb@adalet.gov.tr 2Kasım2011 SayınBakan, Yedi uluslarası insan hakları örgütü 1

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRETİM YILI ORYANTASYON ÇALIŞMASI

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRETİM YILI ORYANTASYON ÇALIŞMASI AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM 2018 2019 ÖĞRETİM YILI ORYANTASYON ÇALIŞMASI ÜNĠVERSĠTENĠN GENEL YAPISI Üniversite Rektör Enstitüler (Enstitü Müdürü) Fakülteler (Dekan) Merkezler (Müdür) Yüksek

Detaylı

AVRASYA UNIVERSITY. Ders Tanıtım Formu

AVRASYA UNIVERSITY. Ders Tanıtım Formu Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Medya ve Toplum Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (X) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X) Uzaktan Öğretim( )

Detaylı

T.C. GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü GENÇLERDEN ECDADA MEKTUP 1919 UYGULAMA TALİMATI BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER

T.C. GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü GENÇLERDEN ECDADA MEKTUP 1919 UYGULAMA TALİMATI BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER T.C. GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü GENÇLERDEN ECDADA MEKTUP 1919 UYGULAMA TALİMATI BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER Amaç Madde 1- Bu talimatın amacı; Gençlerden Ecdada Mektup

Detaylı

26. ANKARA ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİ 24 Nisan 3 Mayıs 2015 ULUSAL UZUN FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİK

26. ANKARA ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİ 24 Nisan 3 Mayıs 2015 ULUSAL UZUN FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİK 26. ANKARA ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİ 24 Nisan 3 Mayıs 2015 ULUSAL UZUN FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİK 1. TARİH 26. Ankara Uluslararası Film Festivali 24Nisan-3Mayıs 2015 tarihleri arasında, Dünya Kitle İletişimi

Detaylı

T. C. BAŞBAKANLIK DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜŞAVİRLİĞİ. M. Cüneyd Çiğdemli

T. C. BAŞBAKANLIK DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜŞAVİRLİĞİ. M. Cüneyd Çiğdemli T. C. BAŞBAKANLIK DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜŞAVİRLİĞİ M. Cüneyd Çiğdemli MEDYAYI NİÇİN OKUMALIYIZ? Medya; her türden sözlü, yazılı, basılı, görsel metin ve imgeleri içeren

Detaylı

Alman Federal Mahkeme Kararları

Alman Federal Mahkeme Kararları Federal İş Mahkemesi Çev: Alpay HEKİMLER * Karar Tarihi : 28.01.2010 Karar Sayısı: 2 AZR 764/08 Almanca diline yeterince vakıf olamama, uzun yıllardan beri çalışmakta olan bir kişinin iş ilişkisinin sona

Detaylı

MARKA GENEL BİLGİLER

MARKA GENEL BİLGİLER MARKA GENEL BİLGİLER 1 Sunum İçeriği Markanın tanımı ve çeşitleri Mutlak ve nispi red nedenleri Başvuru şartları ve şekli Başvurunun incelenmesi ve tescil süreci 2 MARKA NEDİR? Bir işletme tarafından üretilen

Detaylı

ZARAR BEYANNAMESİ. Yukarıdaki bilgileri okuduktan sonra, ben bu formu tamamlayı kalbul ediyorum.

ZARAR BEYANNAMESİ. Yukarıdaki bilgileri okuduktan sonra, ben bu formu tamamlayı kalbul ediyorum. ZARAR BEYANNAMESİ Savcı dosja no #: Davalının adı: Mağdur taraf için uyarı: Kosova Cumhuriyeti Ceza Prosedür Kodunun 218. maddesine uygun olarak, soruşturma aşamasında ya da iddianamenin dosyalanmasının

Detaylı

Necla Akgökçe den bilgi aldık. - İlk olarak ülkede kadınların iş gücüne katılım ve istihdam konusuyla başlayalım isterseniz

Necla Akgökçe den bilgi aldık. - İlk olarak ülkede kadınların iş gücüne katılım ve istihdam konusuyla başlayalım isterseniz İstanbul YDK: 1 Mayıs itibariyle başlamış olan Eme(K)adın kampanyamız kapsamında güvencesiz, görünmeyen ve yok sayılan kadın emeği üzerine araştırmalar yapmaya devam ediyoruz. Bu kez bu konuda sendikal

Detaylı

Türkiye Cezasızlık Araştırması. Mart 2015

Türkiye Cezasızlık Araştırması. Mart 2015 Türkiye Cezasızlık Araştırması Mart 2015 İçerik Araştırma Planı Amaç Yöntem Görüşmecilerin Dağılımı Araştırma Sonuçları Basın ve ifade özgürlüğünü koruyan yasalar Türkiye medyasında sansür / oto-sansür

Detaylı

2016 YILI İLK 9 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

2016 YILI İLK 9 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2016 YILI İLK 9 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO- 19 EKİM 2016 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ YAŞAM HAKKI İHLALLERİ ÖLÜ YARALI YARGISIZ İNFAZ (Keyfi

Detaylı

Demokratik Yönetişimde Vatandaş Şikayetinin Rolü. Fikret Toksöz May 12, 2015

Demokratik Yönetişimde Vatandaş Şikayetinin Rolü. Fikret Toksöz May 12, 2015 Demokratik Yönetişimde Vatandaş Şikayetinin Rolü Fikret Toksöz May 12, 2015 Demokratik Yönetişimde Vatandaş Şikayetinin Rolü İçin Taslak Yasal Temeller Merkez Düzey Yerel Düzey Müdahale Mekanizmaları Geleneksel

Detaylı

1- TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİNDE YAPILAN TOPLANTILAR

1- TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİNDE YAPILAN TOPLANTILAR 1- TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİNDE YAPILAN TOPLANTILAR 1.1.1-Kolluk Gözetimi Komisyonu Kurulması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı Türkiye Büyük Millet Meclisi Avrupa Birliği

Detaylı

KABUL EDİLMEZLİK KARARI

KABUL EDİLMEZLİK KARARI Priştine, 29 Mayıs 2012 Nr. Ref.: RK247/12 KABUL EDİLMEZLİK KARARI Dava No: KI 95/11 Başvurucu Hajrije Behrami ve reşit olmayan kızı Kosova Yüksek Mahkemesi nin Rev. nr. 1230/2010 sayı ve 15 Şubat 2011

Detaylı

ULUSAL ve ULUSLARARASI FİLM FESTİVAL YÖNETMELİK. TUFFEST Trabzon Uluslararası Film Festivali Ağustos 2017 tarihlerinde yapılacaktır.

ULUSAL ve ULUSLARARASI FİLM FESTİVAL YÖNETMELİK. TUFFEST Trabzon Uluslararası Film Festivali Ağustos 2017 tarihlerinde yapılacaktır. ULUSAL ve ULUSLARARASI FİLM FESTİVAL YÖNETMELİK 1. Tarih TUFFEST Trabzon Uluslararası Film Festivali 16-26 Ağustos 2017 tarihlerinde yapılacaktır. 2. Amaç TUFFEST Trabzon Uluslararası Film Festivali nin

Detaylı

BATMAN BAROSU ÇOÇUK HAKLARI KOMİSYONU

BATMAN BAROSU ÇOÇUK HAKLARI KOMİSYONU BATMAN BAROSU ÇOÇUK HAKLARI KOMİSYONU BATMAN ÇOCUK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜNDEN ALINAN VERİLERE GÖRE; 2008-2012 Yılları arasında meydana gelen adli olay sayısının yıllara göre dağılımı: 1000 900 800 700 600 500

Detaylı

28 Ekim 2015 Festivaller İstanbul da Projesi Sektör Toplantısı Rotterdam Film Festivali Bianca Taal Moderatör: Yamaç Okur

28 Ekim 2015 Festivaller İstanbul da Projesi Sektör Toplantısı Rotterdam Film Festivali Bianca Taal Moderatör: Yamaç Okur 28 Ekim 2015 Festivaller İstanbul da Projesi Sektör Toplantısı Rotterdam Film Festivali Bianca Taal Moderatör: Yamaç Okur Yamaç Okur: Günaydın, öncelikle toplantıyı bugüne ertelediğimiz için özür diliyoruz.

Detaylı

Artan endişeler ve Misilleme karşıtı politika

Artan endişeler ve Misilleme karşıtı politika Artan endişeler ve Misilleme karşıtı politika Yürürlük Tarihi: Eylül 2015 Revizyon Tarihi: Ekim 2018 İç ve dış kullanım içindir. İçindekiler Bu Politika kimler için geçerlidir?... 3 Endişeler nasıl ortaya

Detaylı

Kesintisizlik. Her sinema filmi bir çekim planına dayanmalıdır. Notlar İskelet plan Storyboard Çekim senaryosu

Kesintisizlik. Her sinema filmi bir çekim planına dayanmalıdır. Notlar İskelet plan Storyboard Çekim senaryosu Kesintisizlik Her sinema filmi bir çekim planına dayanmalıdır. Notlar İskelet plan Storyboard Çekim senaryosu Sinema filmleri bir yanılsama yaratır ve sürdürürler. Seyircilerin dikkati ya da ilgisi bozulduğu

Detaylı

DANIÞMANLIK TEDBÝRÝ KARARLARININ UYGULAMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA TEBLÝÐ Perþembe, 30 Ekim 2008

DANIÞMANLIK TEDBÝRÝ KARARLARININ UYGULAMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA TEBLÝÐ Perþembe, 30 Ekim 2008 DANIÞMANLIK TEDBÝRÝ KARARLARININ UYGULAMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA TEBLÝÐ Perþembe, 30 Ekim 2008 25 Ekim 2008 CUMARTESÝ Resmî Gazete Sayý : 27035 TEBLÝÐ Taþpýnar Muhasebe Devlet Bakanlýðý, Milli Eðitim

Detaylı

ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ

ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ AMAÇ Son yıllarda Türk sinema sektöründe görülen gurur verici gelişmeler, Türk sinemasına ve film yapımcılarına ilginin artmasına neden olmuştur. Bu bağlamda

Detaylı

2016 YILI DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

2016 YILI DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2016 YILI DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO- 23 OCAK 2017 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ YAŞAM HAKKI İHLALLERİ ÖLÜ YARALI YARGISIZ İNFAZ (Keyfi Öldürme,

Detaylı

KURULUŞ. 1968 de Eunice Kennedy Shriver tarafından kurulmuştur. 1988 de Uluslar arası Olimpiyat Komitesi tarafından tanınmıştır.

KURULUŞ. 1968 de Eunice Kennedy Shriver tarafından kurulmuştur. 1988 de Uluslar arası Olimpiyat Komitesi tarafından tanınmıştır. KURULUŞ 1968 de Eunice Kennedy Shriver tarafından kurulmuştur. 1988 de Uluslar arası Olimpiyat Komitesi tarafından tanınmıştır. Türkiye Özel Olimpiyatlar 1982 de Prof. Dr. Hıfzı Özcan ve Sakıp Sabancı

Detaylı

ANAYASA MAHKEMESİ NE BİREYSEL BAŞVURU YOLU AÇILDI

ANAYASA MAHKEMESİ NE BİREYSEL BAŞVURU YOLU AÇILDI ANAYASA MAHKEMESİ NE BİREYSEL BAŞVURU YOLU AÇILDI GENEL OLARAK Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 148. maddesinde yapılan değişiklik ile Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru yolu açılmıştır. 23 Eylül 2012

Detaylı

Alman Federal Mahkeme Kararları

Alman Federal Mahkeme Kararları Alman Federal Mahkeme Kararları Federal İş Mahkemesi Karar Tarihi : 26.1.2017 Sayısı: 8 AZR 736/15 Çev: Alpay HEKİMLER * Özürlü olan işçilere farklı davranılması her durumda doğrudan ayrımcılık anlamına

Detaylı

*Notu yazan kişinin iletmek istediği önemli noktalar net, açık, basit ve kısa şekilde, yazı okunaklı olmalı,

*Notu yazan kişinin iletmek istediği önemli noktalar net, açık, basit ve kısa şekilde, yazı okunaklı olmalı, 2) RESMİ OLMAYAN NOTLAR Herhangi bir iş yerinde ve yakın çevredeki samimi insanlar arasında bazen kısa mesajlar göndermek, bazen de bir belge ya da koliyi havale etmek için üzerine kısa bilgiler yazılır.

Detaylı

DEMOKRATİKLEŞME PAKETİ

DEMOKRATİKLEŞME PAKETİ DEMOKRATİKLEŞME PAKETİ 07.11.2013 Halkla İlişkiler Başkanlığı TA K D İ M Değerli; Ana Kademe, Kadın Kolları, Gençlik Kolları MKYK üyemiz, Bakan Yardımcımız, Milletvekilimiz, Ana Kademe, Kadın Kolları,

Detaylı

YETKİ BELGESİ. Yetki Belgesi Verenin Unvanı:. (eser/mali hak sahibi, yapımcı, yönetmen, senarist, özgün müzik bestecisi, yazar, animatör, mirasçı)

YETKİ BELGESİ. Yetki Belgesi Verenin Unvanı:. (eser/mali hak sahibi, yapımcı, yönetmen, senarist, özgün müzik bestecisi, yazar, animatör, mirasçı) YETKİ BELGESİ 1- Film Yapımcıları Meslek Birliği ne (kısa adi ile FİYAB) / / Tarihinde kendi rızam ve başvurum neticesinde ve FİYAB tarafından kabul edilmem ile, üye oldum. Meslek Birliği nin tüzüğünü

Detaylı

HAYAT, GÖLGE OYUNU İÇİNDE BULMAKTIR GÜNEŞ İ...

HAYAT, GÖLGE OYUNU İÇİNDE BULMAKTIR GÜNEŞ İ... HAYAT, GÖLGE OYUNU İÇİNDE BULMAKTIR GÜNEŞ İ... MERHABA Ankara nın merkezinde yenilikçi, profesyonel genç bir ekip ve donanımla, TV ve prodüksiyon stüdyolarımızı, eğitim, konferans, seminer salonlarımızı,

Detaylı

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000)

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) 14.08.2014 SIRA SIKLIK SÖZCÜK TÜR AÇIKLAMA 1 1209785 bir DT Belirleyici 2 1004455 ve CJ Bağlaç 3 625335 bu PN Adıl 4 361061 da AV Belirteç 5 352249 de

Detaylı

T.C. ANKARA 17. İDARE MAHKEMESİ ESAS NO : 2011/963 KARAR NO : 2011/1582

T.C. ANKARA 17. İDARE MAHKEMESİ ESAS NO : 2011/963 KARAR NO : 2011/1582 DAVACI: IŞIL TELEVİZYON YAYINCILIK AŞ VEKİLİ: AV. HANDAN COŞGUN, 4 Cad. 694 Sok. No. 3 Kat 3 Yıldız-Çankaya/ DAVALI : RADYO VE TELEVİZYON ÜST KURULU/ VEKİLİ : AV. SİBEL SÖYLER (aynı adreste) DAVANIN ÖZETİ:

Detaylı

Etik Karar Alma Modeli

Etik Karar Alma Modeli General Dynamics'te, neredeyse her gün iş etiğiyle ilgili kararlarla karşı karşıya geliyoruz. Bunların birçoğu çok açık ve çözüm için fazla düşünmek gerekmiyor: doğal bir tepki olarak doğru olanı yapıyoruz.

Detaylı

AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ İKİNCİ BÖLÜM KABUL EDİLEBİLİRLİK HAKKINDA KARAR

AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ İKİNCİ BÖLÜM KABUL EDİLEBİLİRLİK HAKKINDA KARAR AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ İKİNCİ BÖLÜM KABUL EDİLEBİLİRLİK HAKKINDA KARAR Başvuru no. 1047/07 Mehmet Mevlüt ASLAN / Türkiye Başkan, Nebojša Vučinić, Yargıçlar, Paul Lemmens, Egidijus Kūris, ve Bölüm

Detaylı

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü GENEL BİLGİ

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü GENEL BİLGİ GENEL BİLGİ Halkla ilişkiler ve reklamcılık bir iletişim disiplinidir. Bu disiplin, ürün, hizmet ya da marka ile ilgili iletişimi içerir. Reklamda, kitle iletişim araçları, kaynağı belli olacak ve bedeli

Detaylı

MADDELER T.C. İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GENÇLİK MECLİSİ YÖNETMELİĞİ

MADDELER T.C. İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GENÇLİK MECLİSİ YÖNETMELİĞİ MADDELER T.C. İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GENÇLİK MECLİSİ YÖNETMELİĞİ AMAÇ Madde 1 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi Yönetmeliği nin amacı; gençlerimizin demokratik katılımını sağlayarak

Detaylı

SiNEMA ESERi YAPIMCILARI MESLEK BiRLiGi

SiNEMA ESERi YAPIMCILARI MESLEK BiRLiGi Festivaller istanbul'da Projesi - Sektör Buluşma Toplantıları 2 Mayıs 2016 Konuk: APSA Asya Pasifik Ödülleri ve Brisbane Asya Pasifik Film Festivali Artistik Direktörü Maxine Williamson Moderatör: Yamaç

Detaylı

Almanya daki slam Konferans - Müslümanlar n Durumu ve Uyumlar

Almanya daki slam Konferans - Müslümanlar n Durumu ve Uyumlar Almanya daki slam Konferans - Müslümanlar n Durumu ve Uyumlar Bülent Arslan Konuşmamda dört aşamalı bir yol izleyeceğim. Önce sizlere Almanya İslam konferansı hakkında bilgiler vereceğim, daha sonra ikinci

Detaylı

Gelenek ve kadınlara şiddet. Zorunlu evlilik

Gelenek ve kadınlara şiddet. Zorunlu evlilik Gelenek ve kadınlara şiddet Zorunlu evlilik Viyana, 2017 Künye Medya sahibi, editör ve yayıncı: Federal Sağlık ve Kadın Bakanlığı Dep. IV/5, Minoritenplatz 3, 1010 Viyana Grafik tasarım BMGF Viyana, Nisan

Detaylı

1. Ceza Hukukunun İşlevi, Kaynakları ve Temel İlkeleri. 2. Suçun Yapısal Unsurları. 3. Hukuka Aykırılık Unsuru

1. Ceza Hukukunun İşlevi, Kaynakları ve Temel İlkeleri. 2. Suçun Yapısal Unsurları. 3. Hukuka Aykırılık Unsuru 1. Ceza Hukukunun İşlevi, Kaynakları ve Temel İlkeleri 2. Suçun Yapısal Unsurları 3. Hukuka Aykırılık Unsuru 4. Ceza Sorumluluğunu Kaldıran ve Azaltan Nedenler 5. Suçun Özel Görünüm Biçimleri 1 6. Yatırım

Detaylı

2011 YILI SATIŞ BELGESİ SÜRE UZATIM İŞLEMLERİNE İLİŞKİN DUYURU (31.01.2011)

2011 YILI SATIŞ BELGESİ SÜRE UZATIM İŞLEMLERİNE İLİŞKİN DUYURU (31.01.2011) 2011 YILI SATIŞ BELGESİ SÜRE UZATIM İŞLEMLERİNE İLİŞKİN DUYURU (31.01.2011) Kurumumuzca hazırlanan ve 07.01.2011 tarihli, 27808 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Tütün Mamulleri ve Alkollü

Detaylı

SİNEMA YÖNETMENİ TANIM

SİNEMA YÖNETMENİ TANIM TANIM Sinema için oyunlaştırılmış öykü ve romanların (senaryoların) oyuncular tarafından canlandırılması ve oyunun filme alınmasını sağlayan kişidir. A- GÖREVLER - Yazılı metni (senaryoyu) görsel olarak

Detaylı

TEMEL HUKUK DERS NOTLARI SON HAFTA. Öğr. Gör. Erkan ÇAKIR

TEMEL HUKUK DERS NOTLARI SON HAFTA. Öğr. Gör. Erkan ÇAKIR TEMEL HUKUK DERS NOTLARI SON HAFTA Öğr. Gör. Erkan ÇAKIR ANAYASANıN TEMEL ILKELERI 2 1. madde Türkiye devleti bir cumhuriyettir. 2. Madde Cumhuriyetin nitelikleri Cumhuriyetçilik Başlangıç ilkeleri Atatürk

Detaylı

Alman Federal Mahkeme Kararları. İşçiler, işverenlerden, kendilerine verilen doğru olmayan bilgilerden ötürü tazminat talep edebilirler.

Alman Federal Mahkeme Kararları. İşçiler, işverenlerden, kendilerine verilen doğru olmayan bilgilerden ötürü tazminat talep edebilirler. Federal İş Mahkemesi Çev: Alpay HEKİMLER * Karar Tarihi : 04.05.2010 Sayısı : 9 AZR 184/09 İşçiler, işverenlerden, kendilerine verilen doğru olmayan bilgilerden ötürü tazminat talep edebilirler. Özü: Bir

Detaylı

ÇapulTV Direnişin MEDYASI

ÇapulTV Direnişin MEDYASI ÇapulTV Direnişin MEDYASI 276 adet Uydudan yayın yapan kanal 137 adet Kablolu TV den yayın yapan kanal Karasal Ankara 178 Adana 90 Antalya 163 Bursa 127 Diyarbakır 80 G. Antep 79 Kayseri 92 Ordu 89 Kaynak

Detaylı

10.12.2014 Çarşamba İzmir Basın Gündemi

10.12.2014 Çarşamba İzmir Basın Gündemi 10.12.2014 Çarşamba İzmir Basın Gündemi Katip Çelebi'nin Rektörü Prof. Galip Akhan İzmir'in en genç devlet üniversitesi Katip Çelebi Üniversitesi'nde rektörlük seçimi sonuçlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip

Detaylı

TürkING-AG Tüzüğü. Onaylandığı tarih: 13/06/2013

TürkING-AG Tüzüğü. Onaylandığı tarih: 13/06/2013 Onaylandığı tarih: 13/06/2013 TürkING-AG Tüzüğü 1. Topluluğun adı 1.1. Topluluğun adı Türkische Ingenieure Arbeitsgemeinschaft olarak belirlenmiştir. Kısaltma olarak Türk-ING AG kullanılır. 1.2. Topluluk

Detaylı

ITU Maritime Faculty-MSC.2016 International Organisations

ITU Maritime Faculty-MSC.2016 International Organisations ITU Maritime Faculty-MSC.2016 International Organisations İki tip uluslar arası örgütten bahsedilebilir. Bunlar; Hükümetler Arası Örgütler Hükümet Dışı Örgütler Genel Olarak Uluslar arası örgütlerin sayıca

Detaylı

MACARİSTAN SUNUMU Dr. Csaba UJKERY

MACARİSTAN SUNUMU Dr. Csaba UJKERY VII. ULUSLARARASI BALKAN BÖLGESİ DÜZENLEYİCİ YARGI OTORİTELERİ KONFERANSI 28-30 MAYIS 2012, İSTANBUL Yargının Bağımsızlığı ve Yasama ve Yürütme Güçleriyle İşbirliği Türkiye Cumhuriyeti Hâkimler ve Savcılar

Detaylı

Vizyon Tarihi: 12 Temmuz 2013 Yönetmen: Shawn Levy Oyuncular: Vince Vaughn, Owen Wilson, Rose Byrne, Max Minghella, Will Ferrel Yapımcı: Shawn Levy,

Vizyon Tarihi: 12 Temmuz 2013 Yönetmen: Shawn Levy Oyuncular: Vince Vaughn, Owen Wilson, Rose Byrne, Max Minghella, Will Ferrel Yapımcı: Shawn Levy, Billy (Vince Vaughn) ve Nick (Owen Wilson) dijital dünyaya yeni adım atan iki eski kafalı satışçıdır. Senelerdir emek verdikleri şirketin artık teknoloji karşısında ayakta duramaması nedeniyle kapatılması,

Detaylı

2 KAPSAM Bu prosedür, muayene bölümününe gelen şikayet ve itirazları kapsamaktadır.

2 KAPSAM Bu prosedür, muayene bölümününe gelen şikayet ve itirazları kapsamaktadır. BELGELENDİRME TİC. A.Ş. IS0/IEC17020/ISO/IEC17024-APIQ2-ISO9001 1 AMAÇ Bu prosedür, Alfanorm un vermiş olduğu hizmetler ile ilgili olarak müşterilerden, konu ile ilgili diğer taraflardan ve herhangi özel

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ HASTANE ETİK KURULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ KAPSAM - DAYANAK

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ HASTANE ETİK KURULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ KAPSAM - DAYANAK ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ HASTANE ETİK KURULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ KAPSAM - DAYANAK AMAÇ Madde 1. Bu yönergenin amacı, Uludağ Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma

Detaylı

Aşağıdaki düzenlemeler Resmi Gazete de yayınlanarak yakın zamanda yürürlüğe girecektir. **MADEN SAHİPLERİ İSTEDİ ÇALIŞMA SÜRESİ YENİDEN DÜZENLENDİ **

Aşağıdaki düzenlemeler Resmi Gazete de yayınlanarak yakın zamanda yürürlüğe girecektir. **MADEN SAHİPLERİ İSTEDİ ÇALIŞMA SÜRESİ YENİDEN DÜZENLENDİ ** 4857 SAYILI İŞ KANUNDA YAPILAN YENİ DÜZENLEMELER Torba Kanun da 4857 sayılı İş Kanunda düzenlemelere yer verildi. Bu yazımız ile bu düzenlemeleri siz okurlarımızla paylaşıyoruz. Aşağıdaki düzenlemeler

Detaylı

Çocuk Haklarına Dair Sözleşmesinin Uygulanması

Çocuk Haklarına Dair Sözleşmesinin Uygulanması Birleşmiş Milletler Çocuk Haklarına Dair Sözleşme CRC/C/TUR/Q/2-3 Dağıtım: Genel 16 Kasım 2011 Aslı: İngilizce Çocuk Hakları Komitesi Altmışıncı Oturum 29 Mayıs 15 Haziran 2012 Çocuk Haklarına Dair Sözleşmesinin

Detaylı

Dr. SEYİTHAN GÜNEŞ Emekli Hakim HÜKMÜN AÇIKLANMASININ GERİ BIRAKILMASI

Dr. SEYİTHAN GÜNEŞ Emekli Hakim HÜKMÜN AÇIKLANMASININ GERİ BIRAKILMASI Dr. SEYİTHAN GÜNEŞ Emekli Hakim HÜKMÜN AÇIKLANMASININ GERİ BIRAKILMASI İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ...VII TEŞEKKÜR... XI İÇİNDEKİLER...XIII KISALTMALAR...XXI GİRİŞ...1 Birinci Bölüm KAVRAM, HUKUKİ NİTELİK VE TARİHSEL

Detaylı

Daha iyi izlem, daha da iyi sağlık hizmeti. Ulusal hasta izlem sistemi. Sağlık hizmetlerinde bilgilerinize erişebilmek için yeni olanaklar.

Daha iyi izlem, daha da iyi sağlık hizmeti. Ulusal hasta izlem sistemi. Sağlık hizmetlerinde bilgilerinize erişebilmek için yeni olanaklar. Daha iyi izlem, daha da iyi sağlık hizmeti Ulusal hasta izlem sistemi. Sağlık hizmetlerinde bilgilerinize erişebilmek için yeni olanaklar. Artık tümü bağlantılı Kendinizi nasıl hissettiğiniz birçok faktörün

Detaylı

FORUM KURALLARI. Kullanıcı Adı veya Rumuz Kullanımı

FORUM KURALLARI. Kullanıcı Adı veya Rumuz Kullanımı FORUM KURALLARI Kullanıcı Adı veya Rumuz Kullanımı Köklü Geçmişten, Güçlü ve Aydınlık Geleceğe İÇİNDEKİLER AMAÇ PORTAL KULLANIMI FORUM KURALLARI AMAÇ Tarım Kredi Bilgi Portalı, Kurumumuz personelinin bilgi,

Detaylı