EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ"

Transkript

1 TEMEL BANKA MUHASEBESİ Seminerin amacı, katılımcılara, temel muhasebe kavramlarını, süreçlerini, kayıt yöntemlerini örnek çalışmalarla açıklamak, muhasebe evrakları, kanuni defterler ve finansal tablolar hakkında bilgi edinilmesini sağlamaktır. #Finansal analiz #muhasebe kavram ve kayıtların doğruluğunun tespiti #operasyonel ve yasal mevzuata uyum Bilir: Şirkette gerçekleşen bütün işlemlerin, yasalar ve mevzuata göre nasıl muhasebe kayıtlarına yansıtılacağını bilir. Anlar: İşletmenin varlıklarını, borç ve alacaklarını, sermayesini, her türlü mali ve iktisadi faaliyetlerini anlar. İşletmenin maliyet ve verimliliğini anlar. Yapar: Şirket ile ilgili, mali ve iktisadi anlamda alınması gereken tüm karar ve planlamaları, muhasebe kayıtları sonucunda elde edilen istatistiki bilgilere bakarak yapar. Bankanın tüm faaliyetleri muhasebe ilkeleri içerisinde açıklanıp izlendiğinden ve söz konusu eğitim temel eğitim olduğu için, bu konuda bilgi sahibi olmak isteyen tüm çalışanlar seminere katılabilir. Muhasebenin Tanımı, Süreçleri, Amacı, Muhasebenin Temel İlkeleri, Hesabın Tanımı, Özellikleri, Unsurları, Muhasebe Yöntemleri, İşletme Hesabına Göre Hesabın Unsurları, Bilanço Esasına Göre Hesabın Unsurları, Muhasebe Kayıt Sistemleri, Aktif / Pasif Hesaplar Mali Tablolar, Bilanço, Bilançodaki Varlık ve Borçlar, Gelir Tablosu, Bankada kullanılan Muhasebe Evrakları, Fişler, Kanuni Defterler, Vaziyet Raporları, Defter Kayıt Kuralları, Defterlerin Açılış ve Kapanış İşlemleri, Vaziyet Raporları, Bankacılıkta Tek Düzen Hesap Planı, Hesap Numaralama Sistemi, Örnek Çalışmaları; Dönen Değerler,(Likit değerler / Menkul Kıymetler) Krediler, Karşılılar, Yatırım Amaçlı Değerler,(İştirakler, Sabit Kıymetler) Mevduat ve Diğer Yabancı Kaynaklar ( Mevduat, Alınan Krediler) Öz Kaynaklar (Sermaye, Yedekler, Yeniden Değerleme) Faiz ve Faiz Dışı Gelirler, (Reeskontlar) Faiz ve Faiz dışı Giderler, (Reeskontlar, Amortismanlar) Nazım hesaplar, Genel Değerlendirme Mesleki Gelişim, Merak ve Keşfetme, Analitik Düşünme ve Yaratıcılık Hızlı Karar Alma ve Çeviklik, Bilgi İzleme ve Operasyonel Takip, Denetleme Teknik i Mevzuat, Operasyonel Takip ve Bilinç, Maliyet, Raporlama ve Sunum Kurumsal Girişimcilik TBB Eğitim Merkezi 2 gün Mehmet Yalınçkol Baş. Tarihi : 5 Eylül 2016, Pazartesi - Bitiş T.: 6 Eylül 2016, Salı TBB Üyeleri İçin Seminer Ücreti: Diğer Kurumlar İçin Seminer Ücreti: Fiyatlarımıza KDV Dahildir.

2 TÜRKİYE (ULUSLARARASI) FİNANSAL RAPORLAMA STANDARTLARINA (TFRS / UFRS) GÖRE HAZIRLANMIŞ FİNANSAL TABLOLARIN ÖZELLİKLERİ Bu seminerin amacı, kredi başvurusu değerleme ve diğer amaçlarla TMS/TFRS`ye göre hazırlanmış finansal tablolar ve bunların dipnotlarını inceleyeceklere bu tabloları tanıtmak ve bu raporlarda sunulan önemli bilgileri açıklamaktır. VUK Tekdüzen Muhasebe Sistemine göre hazırlanan finansal tablolarla önemli farklılıklar açıklanacaktır. Gerçek işletmelerin TFRS`ye göre hazırlanmış ve bağımsız denetimden geçmiş finansal tablolarından örnekler ele alınarak konular aktarılacaktır. #finansal tablolar #UFRS #Türkiye Muhasebe Standartları TMS/TFRS/UFRS nedir? TFRS de Finansal Tablolar Seti TFRS de Finansal Tablolara Temel Teşkil Eden Varsayımlar VUK Tekdüzen Hesap Sisteminden farklılıklara değinerek; TFRS ye göre Varlık, Borç ve Özkaynakların Bilançoda Sunumu, TFRS ye göre Varlık, Borç ve Özkaynakların Ölçülmesi TFRS ye göre K/Z Tablosu Diğer Kapsamlı Gelir Tablosu TFRS ye göre Nakit Akış Tablosu TFRS ye göre finansal tablo kalemleri ile ilgili sunulmuş olması beklenen dipnot açıklamaları TFRS ye göre finansal tablo kalemleri arasında yer almayan ancak dipnotlarda açıklanması gerekli önemli ve özel durumlar Mesleki Gelişim ve Yenilenme, Güven Yaratma, Müşteri Duyarlılığı Planlama ve Organizasyon, Bilgi İzleme ve Operasyonel Takip Bilir: Muhasebe standartlarına göre hazırlanmış finansal tablolarda raporlanmış olması gerekenleri bilir. Teknik i Mevzuat, Maliyet, Fiyatlama, Operasyonel Verimlilik, Raporlama ve Sunum Anlar: Muhasebe standartlarına göre hazırlanmış finansal tabloları anlar. Yapar: Finansal tabloların analizi ile ilgili mevcut temel bilgilerini muhasebe standartlarına göre hazırlanmış finansal tablolar üzerinde uygular. Seminer, tekdüzen muhasebe sistemi çerçevesinde hazırlanmış finansal tablolar hakkında temel bilgiye sahip olan ve TFRS hakkında bilgi sahibi olmak isteyen tüm katılımcılara açıktır. TBB Eğitim Merkezi 1 gün Kerem Sarıoğlu Baş. Tarihi : 8 Eylül 2016, Perşembe - Bitiş T.: 8 Eylül 2016, Perşembe TBB Üyeleri İçin Seminer Ücreti: Diğer Kurumlar İçin Seminer Ücreti: Fiyatlarımıza KDV Dahildir.

3 ULUSLARARASI FİNANSAL RAPORLAMA STANDARTLARI`NA (UFRS) GÖRE HAZIRLANMIŞ MALİ TABLOLARIN ANALİZİ Seminerin amacı, Uluslararası Finansal Raporlama Standartlarının doğru şekilde uygulanmasını sağlamak ve uygulamaları sırasında karşılaşabilinecek sorunlara yönelik çözüm önerilerinin katılımcılara aktarılmasıdır. Özellikle bankaların mali analiz ve tahsis bölümlerinde çalışan, kurumsal ve ticari kredi süreci değerlendiren çalışanların faaliyet raporlarından yola çıkarak kredi analizi yapmalarında yardımcı olacak bilgiler aktarmak. VUK` çerçevesinde hazırlanan mali tablolardan farklılıkları ortaya koymaktır. Yeni Türk Ticaret Kanunu ile tüm işletmelerde muhasebe işlemleri ve finansal raporlamaya ilişkin olarak uygulanması zorunlu kılınan Türkiye Muhasebe Standartları (TMS) ve Türkiye Finansal Raporlama Standartları (TFRS) ile ilgili bilgilendirmek ve Standartların uygulanmasına ve analizine ilişkin yetkinlik kazandırmaktır. #UFRS uygulamaları #Kredi analizi #TMS ve TFRS uygulama ve analizi Bilir:İşletmenin faaliyet raporlarından yola çıkarak kredi analizi yapmayı bilir. Anlar:Yeni Türk Ticaret Kanunu ile uygulanması zorunlu kılınan Türkiye Muhasebe Standartları (TMS) ve Türkiye Finansal Raporlama Standartları (TFRS) ile ilgili uygulamayı ve analizini anlar. Yapar:Uluslararası finansal raporlama standartlarına (UFRS) göre hazırlanmış mali tabloların analizi yapar. Seminere bankaların mali analiz ve kredi tahsis bölümleri ile kurumsal ve ticari kredi süreci değerlendiren çalışanlar katılabilir. Kavramsal Çerçeve Finansal Tabloların Sunumu Stoklar Nakit Akım Tablosu Net Dönem Karı/Zararı, Önemli Hataların Düzeltilmesi ve Muhasebe Politikalarında Değişiklikler Bilanço Tarihinden Sonra Ortaya Çıkan Olaylar Ertelenmiş Vergi İnşaat Sözleşmeleri Maddi Duran Varlıklar Borçlanma Maliyetleri Kiralama Sözleşmeleri Sektörel ve Bölgesel Raporlama Hasılat Fiyat Değişimlerinin Etkileri Çalışanlara Sağlanan Haklar Mali Tabloların Konsolidasyonu Finansal Araçlara İlişkin Mali Tablolarda Açıklamalar Finansal Araçların Mali Tablolarda Gösterimi Varlıklarda Değer Düşüklüğü Faaliyet Raporları Üzerinden Uygulamalar Teknik i Mesleki Gelişim ve Yenilenme, Proaktif Davranış, Müşteri Duyarlılığı, Güven Yaratma Performans Geliştirme ( Geri-İleri-Eş zamanlı Değerlendirme ) Mevzuat, Operasyonel Verimlilik, Raporlama Ve Sunum Kurumsal Girişimcilik TBB Eğitim Merkezi 2 gün Barış Sipahi Baş. Tarihi : 21 Eylül 2016, Çarşamba - Bitiş T.: 22 Eylül 2016, Perşembe TBB Üyeleri İçin Seminer Ücreti: Diğer Kurumlar İçin Seminer Ücreti: Fiyatlarımıza KDV Dahildir.

4 UYGULAMALI VE KARŞILAŞTIRMALI ULUSLARARASI FİNANSAL RAPORLAMA STANDARTLARI (UFRS) Bankacılık uygulamasında finansal raporlama hem ilgili banka hem de müşteri konumundaki işletmelerin durumunu net olarak ortaya koyma açısından son derece önemlidir. UFRS işletme mali tablolarını, tüm muhasebe alt yapısı ile ortaya koyması bakımından tüm dünyada kullanılan ve günden güne yaygın hale gelen bir standartlar dizinidir. Seminer bu derece kritik öneme sahip bu konuyu içerikte belirtilen kalemler itibarı ile kavram ve ayrıntılı örnekler, örnek olaylar ile katılımcıya aktarmayı amaçlamaktadır. #Raporlama ve Sunum #İç Sistemler ve Denetim Bilir: Standartların çalıştıkları bankalar ile müşterilerinde nasıl uygulanacağını bilir Anlar: Bu Standartlar ile vergi mevzuatı arasındaki temel benzerlik ve farklılıkları anlar, klasik muhasebe ile bugünün ve geleceğin muhasebesini karşılaştırabilir. Yapar: Bu Standartlara göre iç ve dış raporlamayı yapar Banka muhasebe, iç ve finansal kontrol bölümü elemanları, müfettişler ve denetime muhatip olabilecek diğer banka elemanları katılabilir. Kavramsal Çerçeve ve Uygulama İlkeleri /Standartları Tarihsel Gelişimi ve Önem Kazanması, UMS ve UFRS Dönüşümü Finansal Tablolara Yönelik Uygulama Esasları Raporlamaya Yönelik Uygulama Esasları ESYabancıES Para İşlemlere Yönelik Uygulama Esasları Konsolidasyona Yönelik Uygulama Esasları Ertelenmiş Vergi ve Ana Ortaklık Dışı Öz Sermaye Hesaplamaları Türev İşlemlere İlişkin Uygulama Esasları Kapsamlı ve Ayrıntılı Örnek Olaylar Ayrıntılı Uygulamalar Bilanço Gelir Tablosu Nakit Akım Tablosu Özkaynak Kalemleri Hazır Değerler Alacaklar Peşin Ödenmiş Giderler Kısa ve Uzun Vadeli Mali Yatırım Araçları Değerleme Kavramları Stoklar Gelirin Mali Tablolara Yansıtılması Duran Değerler ve Amortismanlar Cari ve Kısa Vadeli Yükümlülük ve Taahhütler Finansal Kiralama Vergi Kayıtları Kar Payı Hesaplamaları Ara Dönem ve Kar Merkezi Raporlamaları Konsolidasyon İlke ve Uygulamaları Yabancı Para İşlemler Şerefiye Hesaplaması Bazı Sektörler İçin Özel Uygulama Esasları Kapsamlı Bir UFRS Monografi Çözümü İlgili Standartların Vergi Usul Kanunu Uygulamaları, Türkiye Finansal Raporlama Standartları (TFRS) ve Amerikan Genel Kabul Görmüş Muhasebe İlkerleri (US GAAP) ile Karşılaştırmaları Mesleki Gelişim ve Yenilenme, Müşteri Duyarlılığı, Analitik Düşünme ve Yaratıcılık Bilgi İzleme ve Operasyonel Takip, Denetleme Teknik Mevzuat, Operasyonel Takip ve Bilinç, İç Sistemler ve Denetim, Raporlama ve Sunum, Gücel Mali Tablo Analizi i TBB Eğitim Merkezi 3 gün Oğuz Kemal Bulut Baş. Tarihi : 26 Eylül 2016, Pazartesi - Bitiş T.: 28 Eylül 2016, Çarşamba TBB Üyeleri İçin Seminer Ücreti: Diğer Kurumlar İçin Seminer Ücreti: Fiyatlarımıza KDV Dahildir.

5 İLERİ BANKA MUHASEBESİ Seminerin amacı, muhasebenin teknik yapısı ile geleneksel işlemlerle ilgili yeterli bilgisi olan katılımcılara banka muhasebesinin özellik gösteren konularını açıklamaktır. #Bankalarda finansal tabloları etkileyen mevzuatı anlama #Güncel finansal raporlama konularını izleyebilme Bilir: Banka finansal tabloların dayandığı mevzuatı bilir Anlar: Güncel konulardaki raporlama sistemini anlar Yapar: Tabloların ait olduğu banka ile ilgili finansal yorumlar yapar Banka muhasebesinin temel konuları hakkında tecrübesi, ancak bilgisini gözden geçirmek isteyen ve menkul değerler, türev ürünleri, risk muhasebesi başta olmak üzere özellikli konularda bilgilerini geliştirmek isteyenlere yöneliktir. Banka Muhasebesini Yönlendiren Temel Mevzuat BDDK Düzenlemeleri UFRS (TMS) Bankaların THP ve Gelenekel İşlemelerin Gözden Geçirilmesi Finansal varlık ve borçlar Menkul Değerler Krediler ve Mevduat Krediler, Karşılıklar ve BDDK Mevzuatı ve UFRS Çerçevesinde Değerlemesi Menkul Değerler, Sınıflandırılması ve Değerlemesi Türev Ürünleri ve Finansal Tablolara Yansıması, Riskten Korunma Muhasebesi Bankalarda Kapsamlı Kar Kavramı, Ertelenmiş Vergi Konsolidasyon Bankaların Finansal Tabloları, Açıklayıcı Notlar, Risk Açıklamaları Genel Değerleme Teknik i Mesleki Gelişim ve Yenilenme, Merak ve Keşfetme Performans Geliştirme, KoçYönetici Mevzuat, Raporlama ve Sunum, Global Zeka Vizyon ve Değerlere Liderlik TBB Eğitim Merkezi 3 gün Göksel Yücel Baş. Tarihi : 24 Ekim 2016, Pazartesi - Bitiş T.: 26 Ekim 2016, Çarşamba TBB Üyeleri İçin Seminer Ücreti: Diğer Kurumlar İçin Seminer Ücreti: Fiyatlarımıza KDV Dahildir.

6 HAZİNE ÜRÜNLERİ MUHASEBESİ Günümüz finans piyasalarında finansal araçlar veya hazine ürünleri önemli bir yer tutmaktadır. Finansal araçları günümüzde türev finansal araçlar ve türev olmayan finansal araçlar şeklinde sınıflandırmak mümkündür. Finansal araçların muhasebeleştirilmesi, reeskonta tabi tutulması ve raporlanması, gerek ulusal gerekse küresel standart belirleyen otoriteleri oldukça meşgul etmektedir. UMS 39 finansal araçların, sınıflandırılmasını, kayda alınmasını, raporlama gününde değerlenmesini, kayıtlardan çıkarılmasını içermektedir. Seminerde genel olarak UMS 39 kapsamında bankalarda hazine ürünlerinin muhasebeleştirilmesi ve raporlanması konu edilmektedir. #Hazine #Enstrüman #Muhasebeleştirme #Raporlama Bilir: Hazine ürünlerinin nasıl muhasebeleştirileceğini ve raporlanacağını bilir. Anlar: Muhasebe kayıtlarındaki ve finansal tablolardaki hazine ürünlerinin ne olduğunu anlar. Yapar: Finansal tablolardaki bilgileri karar almada kullanır. Seminere bankalarda Tekdüzen Hesap Planı ve İzahnamesi, Genel Kabul Görmüş Muhasebe İlke ve Kavramları hakkında yeterli bilgiye sahip çalışanların katılımı uygundur. Muhasebe ve Kural Ortamları Temel Mali Tablolar: Bilânço ve Gelir Tablosu Tekdüzen Hesap Planı Finansal Araçların Muhasebeleştirilmesi ve Raporlanması Finansal Araçların Sınıflandırılması ve Kayda Alınması Finansal Araçların Raporlama Anında Değerlenmesi (Reeskonta Tabi Tutulması) Riskten Korunma Muhasebesi ve Etkinlik Ölçümü Teknik i Mesleki Gelişim (öğrenme İştahı - Öğrenmeye Açıklık), İletişim, Güven Yaratma Hızlı Karar Alma ve Çeviklik, Performans Geliştirme, Sonuç Odaklılık Mevzuat, İç Sistemler ve Denetim, Raporlama ve Sunum Değişimi Okuyabilmek ve Geleceği Kurgulamak, Farklılkları Yönetme TBB Eğitim Merkezi 2 gün Recep Pekdemir Baş. Tarihi : 28 Kasım 2016, Pazartesi - Bitiş T.: 29 Kasım 2016, Salı TBB Üyeleri İçin Seminer Ücreti: Diğer Kurumlar İçin Seminer Ücreti: Fiyatlarımıza KDV Dahildir. Katılımcılar yanlarında hesap makinesi bulundurmalıdır.

7 BANKACILIK MUHASEBESİNDE DÖNEM SONU İŞLEMLERİ: REESKONTLAR VE KARŞILIKLAR Seminerde, katılımcıların krediler ile ilgili olarak ayrılması gereken genel ve özel karşılıklar ile aktif ve pasif hesaplarla ilgili olarak ayrılan reeskont ve karşılıkların muhasebeleştirilmesi, raporlanması ve vergi mevzuatı karşısındaki durumu konularında bilgilenmeleri amaçlanmaktadır. #Mali tablolar#raporlama#muhasebeleştirme#reeskont #Karşılık Bankacılıkta Muhasebe ve Kural Ortamları Bankacılıkta Temel Mali Tablolar: Bilanço ve Gelir Tablosu Temel Mali Tablolar ve Muhasebenin Temel Kavramları Mali Tablolar İlkeleri Bankacılıkta Tekdüzen Hesap Planı Bankacılıkta Finansal Araçlar ve Bunlarla İlgili Reeskontlar ve Karşılıklar Bankacılıkta Krediler ve Bunlarla İlgili Reeskontlar ve Karşılıklar Bankacılıkta İştirakler ve Bunlarla İlgili Reeskontlar ve Karşılıklar Bankacılıkta Menkuller ve Bunlarla İlgili Reeskontlar ve Karşılıklar Bankacılıkta Gayrimenkuller ve Bunlarla İlgili Reeskontlar ve Karşılıklar Bankacılıkta Mevduat ve Bunlarla İlgili Reeskontlar ve Karşılıklar Bankacılıkta Diğer Reeskontlar ve Karşılıklar Mesleki Gelişim (öğrenme İştahı - Öğrenmeye Açıklık), İletişim, Güven Yaratma Bilir: Muhasebeleştirme ve raporlamanın nasıl yapılacağını bilir. Reeskont yapma ve karşılık ayırma işlemlerini bilir. Anlar: Finansal tablolarda ne olduğunu anlar. Bankaların aktif ve pasif hesaplarını anlar. Yapar: Reeskont ve karşılık ayırma işlemlerini yapar. Teknik i Hızlı Karar Alma ve Çeviklik, Sonuç Odaklılık, Performans Geliştirme Mevzuat, İç Sistemler ve Denetim, Raporlama ve Sunum Değişimi Okuyabilmek ve Geleceği Kurgulamak, Farklılıkları Yönetme Temel muhasebe bilgisine sahip bankacılıkta uygulanan yanısıra tekdüzen hesap planı ve izahnamesi hakkında bilgi sahibi katılımcılar katılabilir. TBB Eğitim Merkezi 3 gün Recep Pekdemir Baş. Tarihi : 26 Aralık 2016, Pazartesi - Bitiş T.: 28 Aralık 2016, Çarşamba TBB Üyeleri İçin Seminer Ücreti: Diğer Kurumlar İçin Seminer Ücreti: Fiyatlarımıza KDV Dahildir.

8 FİNANSAL TABLOLAR ANALİZİ İÇİN ŞİRKETLER MUHASEBESİ Bu seminerin amacı, şirketlerin finansal tablolarını analiz edecek katılımcıların bu tabloları detaylı bir şekilde anlamalarını sağlamaktır. #Şirketler#Muhasebe#Tekdüzen Hesap Planı Bilir: Şirketlerin finansal olayları nasıl muhasebeleştireceğini bilir. Anlar: Şirketlerin finansal olayları finansal tablolara nasıl yansıttığını anlar. Yapar: Şirketlerin finansal tablolarını daha iyi anlayıp analiz eder. Seminere, temel muhasebe bilgisine sahip tüm yönetici ve çalışanlar katılabilir. Muhasebe Bilgi Sistemi Temel Kavramlar Temel Finansal Tablolar Bilanço Gelir Tablosu Finansal Olayların Kaydedilmesi Mizan Hizmet İşletmelerinde Muhasebe İşlemleri Ticaret İşletmelerinde Muhasebe İşlemleri Stok Değerleme Katma Değer Vergisi ve İşlemler Üzerindeki Etkisi Dönem Sonu İşlemleri Gelecek Aylara Ait Giderler ve Gider Tahakkukları Gelecek Aylara Ait Gelirler ve Gelir Tahakkukları Maddi Duran Varlıklar Amortisman Aktifleştirme Satış Maddi Olmayan Duran Varlıklar Tekdüzen Hesap Planı Dönem Sonu İşlemler Yabancı Para İşlemleri Reeskont Tahsili Şüpheli Alacaklar Gider ve Zarar Karşılıkları Personel Giderleri Finansman Giderleri ve Aktifleştirme Finansal Kiralama İşlemlerinin Muhasebeleştirilmesi Teknik i Mesleki Gelişim ve Yenilenme, Merak ve Keşfetme Performans Geliştirme, Denetleme Mevzuat, Operasyonel Takip, Analiz Farklı Açılardan Değerlendirme Yapmak, Kendine Güven TBB Eğitim Merkezi 2 gün Fatih Yılmaz Baş. Tarihi : 26 Aralık 2016, Pazartesi - Bitiş T.: 27 Aralık 2016, Salı TBB Üyeleri İçin Seminer Ücreti: Diğer Kurumlar İçin Seminer Ücreti: Fiyatlarımıza KDV Dahildir.

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ İLERİ BANKA MUHASEBESİ Eğitimin amacı, muhasebenin teknik yapısı ile geleneksel işlemlerle ilgili yeterli bilgisi olan katılımcılara banka muhasebesinin özellik gösteren konularını açıklamaktır. #Bankalarda

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ İLERİ BANKA MUHASEBESİ Eğitimin amacı, muhasebenin teknik yapısı ile geleneksel işlemlerle ilgili yeterli bilgisi olan katılımcılara banka muhasebesinin özellik gösteren konularını açıklamaktır. #Bankalarda

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ BANKACILIK MUHASEBESİNDE DÖNEM SONU İŞLEMLERİ: REESKONTLAR VE KARŞILIKLAR Seminerde, katılımcıların krediler ile ilgili olarak ayrılması gereken genel ve özel karşılıklar ile aktif ve pasif hesaplarla

Detaylı

MUHASEBE (MUH) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız.

MUHASEBE (MUH) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız. MUHASEBE (MUH) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız. MALİ TABLOLARIN SÖYLEMEK İSTEDİKLERİ, SÖYLEYEMEDİKLERİ Mali tabloları inceleyen bir kişi genelde, karlılık veya likidite ile ilgili çok temel

Detaylı

MUHASEBE (MUH) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız.

MUHASEBE (MUH) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız. MUHASEBE (MUH) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız. ULUSLARARASI FİNANSAL RAPORLAMA STANDARTLARI`NA (UFRS) GÖRE HAZIRLANMIŞ MALİ TABLOLARIN ANALİZİ Seminerin amacı, Uluslararası Finansal Raporlama

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ MALİ TABLOLARIN SÖYLEMEK İSTEDİKLERİ, SÖYLEYEMEDİKLERİ Mali tabloları inceleyen bir kişi genelde, karlılık veya likidite ile ilgili çok temel göstergelere bakar ve bu verilere göre o işletme hakkında ana

Detaylı

İÇİNDEKİLER ÖN SÖZ... XVII BİRİNCİ BÖLÜM MUHASEBE

İÇİNDEKİLER ÖN SÖZ... XVII BİRİNCİ BÖLÜM MUHASEBE İÇİNDEKİLER ÖN SÖZ... XVII BİRİNCİ BÖLÜM MUHASEBE 1.1. Muhasebenin Sorumluluk Alanı...3 1.2. Muhasebenin Ülke ve Dünya Ekonomisindeki Yeri...4 1.3. Muhasebe Verilerinin İlgi Çevreleri...7 1.4. Muhasebenin

Detaylı

Türk Prysmian Kablo ve Sistemleri Anonim Şirketi ve Bağlı Ortaklıkları

Türk Prysmian Kablo ve Sistemleri Anonim Şirketi ve Bağlı Ortaklıkları Denetimden Denetimden Geçmemiş Geçmemiş 1 Ocak- 1 Ocak- Dipnot 31 Mart 31 Mart Referansları 2017 2016 Hasılat 13 242.220.975 240.650.375 Satışların Maliyeti (-) 13 (221.954.734) (210.984.574) Brüt kar

Detaylı

ÇEMAŞ DÖKÜM SANAYİ A.Ş. / CEMAS, 2015/3 Aylık [] 08.05.2015 18:21:35 Finansal Durum Tablosu (Bilanço)

ÇEMAŞ DÖKÜM SANAYİ A.Ş. / CEMAS, 2015/3 Aylık [] 08.05.2015 18:21:35 Finansal Durum Tablosu (Bilanço) ÇEMAŞ DÖKÜM SANAYİ A.Ş. / CEMAS, 2015/3 Aylık [] 08.05.2015 18:21:35 Finansal Durum Tablosu (Bilanço) 1 RIZA KUTLU IŞIK YÖNETİM KURULU BAŞKANI ÇEMAŞ DÖKÜM SANAYİ A.Ş. 08.05.2015 18:17:45 Finansal Durum

Detaylı

Dönem Finansal Tablo Türü Konsolide Konsolide Dönem 30.09.2015 31.12.2014 Raporlama Birimi TL TL

Dönem Finansal Tablo Türü Konsolide Konsolide Dönem 30.09.2015 31.12.2014 Raporlama Birimi TL TL ÇEMAŞ DÖKÜM SANAYİ A.Ş. / CEMAS, 2015/9 Aylık [] 05.11.2015 17:53:58 Finansal Durum Tablosu (Bilanço) 1 RIZA KUTLU IŞIK YÖNETİM KURULU BAŞKANI ÇEMAŞ DÖKÜM SANAYİ A.Ş. 05.11.2015 16:47:37 Finansal Durum

Detaylı

KOÇTAŞ YAPI MARKETLERİ TİC. A. Ş. 31 ARALIK 2013 TARİHİ İTİBARİYLE HAZIRLANAN FİNANSAL TABLOLAR

KOÇTAŞ YAPI MARKETLERİ TİC. A. Ş. 31 ARALIK 2013 TARİHİ İTİBARİYLE HAZIRLANAN FİNANSAL TABLOLAR KOÇTAŞ YAPI MARKETLERİ TİC. A. Ş. 31 ARALIK 2013 TARİHİ İTİBARİYLE HAZIRLANAN FİNANSAL TABLOLAR İÇİNDEKİLER SAYFA BİLANÇO... 1-2 KAR VEYA ZARAR VE DİĞER KAPSAMLI GELİR TABLOSU... 3 ÖZKAYNAKLAR DEĞİŞİM

Detaylı

F A R K I N D A L I K E Ğ İ T İ M İ UYGULAMALI TÜRKİYE FİNANSAL RAPORLAMA STANDARTLARI EĞİTİMİ

F A R K I N D A L I K E Ğ İ T İ M İ UYGULAMALI TÜRKİYE FİNANSAL RAPORLAMA STANDARTLARI EĞİTİMİ F A R K I N D A L I K E Ğ İ T İ M İ UYGULAMALI TÜRKİYE FİNANSAL RAPORLAMA İSMMMO AKADEMİ BAŞKANI NDAN Mesleğimiz sürekli değişimlerin ve gelişimlerin yaşandığı bir özelliğe sahiptir. Mesleğimizde yakın

Detaylı

FİNANSAL KİRALAMA, FAKTORİNG VE FİNANSMAN ŞİRKETLERİ İSTATİSTİKLERİ

FİNANSAL KİRALAMA, FAKTORİNG VE FİNANSMAN ŞİRKETLERİ İSTATİSTİKLERİ FİNANSAL KİRALAMA, FAKTORİNG VE FİNANSMAN ŞİRKETLERİ İSTATİSTİKLERİ HAZİRAN 2015 08.09.2015 Sayı: 2015-3 Son Güncelleme Tarihi: 03.09.2015 İSTATİSTİK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PARASAL VE FİNANSAL VERİLER MÜDÜRLÜĞÜ

Detaylı

İÇİNDEKİLER I.KISIM BİLANÇO VE GELİR TABLOSU KALEMLERİNİN TFRS VE VERGİ UYGULAMALARINA GÖRE KARŞILAŞTIRILMASI 1.BÖLÜM TEMEL KONULAR 1.GİRİŞ...

İÇİNDEKİLER I.KISIM BİLANÇO VE GELİR TABLOSU KALEMLERİNİN TFRS VE VERGİ UYGULAMALARINA GÖRE KARŞILAŞTIRILMASI 1.BÖLÜM TEMEL KONULAR 1.GİRİŞ... İÇİNDEKİLER I.KISIM BİLANÇO VE GELİR TABLOSU KALEMLERİNİN TFRS VE VERGİ UYGULAMALARINA GÖRE KARŞILAŞTIRILMASI 1.BÖLÜM TEMEL KONULAR 1.GİRİŞ... 3 1.1.TDHP Uygulaması ve Dayanağı:... 3 1.2.TFRS Uygulaması:...

Detaylı

CARREFOURSA CARREFOUR SABANCI TİCARET MERKEZİ A.Ş. 31 MART 2018 ve 31 ARALIK 2017 TARİHLİ ÖZET KONSOLİDE BİLANÇOLAR

CARREFOURSA CARREFOUR SABANCI TİCARET MERKEZİ A.Ş. 31 MART 2018 ve 31 ARALIK 2017 TARİHLİ ÖZET KONSOLİDE BİLANÇOLAR 31 MART 2018 ve 31 ARALIK 2017 TARİHLİ ÖZET KONSOLİDE BİLANÇOLAR 31 Mart 2018 31 Aralık 2017 VARLIKLAR Dönen Varlıklar 1.052.415.705 1.258.935.703 Nakit ve Nakit Benzerleri 262.819.279 511.632.900 Ticari

Detaylı

KOÇTAŞ YAPI MARKETLERİ TİC. A. Ş. 31 ARALIK 2014 TARİHİ İTİBARİYLE HAZIRLANAN FİNANSAL TABLOLAR

KOÇTAŞ YAPI MARKETLERİ TİC. A. Ş. 31 ARALIK 2014 TARİHİ İTİBARİYLE HAZIRLANAN FİNANSAL TABLOLAR KOÇTAŞ YAPI MARKETLERİ TİC. A. Ş. 31 ARALIK 2014 TARİHİ İTİBARİYLE HAZIRLANAN FİNANSAL TABLOLAR İÇİNDEKİLER SAYFA BİLANÇO... 1-2 KAR VEYA ZARAR VE DİĞER KAPSAMLI GELİR TABLOSU... 3 ÖZKAYNAKLAR DEĞİŞİM

Detaylı

UYGULAMALI TÜRKİYE FİNANSAL RAPORLAMA STANDARTLARI EĞİTİMİ

UYGULAMALI TÜRKİYE FİNANSAL RAPORLAMA STANDARTLARI EĞİTİMİ İSMMMO AKADEMİ BAŞKANI NDAN Mesleğimiz sürekli değişimlerin ve gelişimlerin yaşandığı bir özelliğe sahiptir. Mesleğimizde yakın zamanda birçok değişimi ve gelişimi hep birlikte yaşadık ve hepsini başarıyla

Detaylı

ALAN YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim

ALAN YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU ALAN YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Olmayan 218-2. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama 1 Ocak 218-3 Haziran 218 Ara Hesap Dönemine

Detaylı

ARÇELİK A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

ARÇELİK A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU ARÇELİK A.Ş. Finansal Rapor 216 2. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama 1 Ocak 3 Haziran 216 ara hesap dönemine ait özet konsolide finansal tablolar Bağımsız

Detaylı

KOÇTAŞ YAPI MARKETLERİ TİCARET. A. Ş. 31 ARALIK 2016 TARİHİ İTİBARİYLE HAZIRLANAN FİNANSAL TABLOLAR

KOÇTAŞ YAPI MARKETLERİ TİCARET. A. Ş. 31 ARALIK 2016 TARİHİ İTİBARİYLE HAZIRLANAN FİNANSAL TABLOLAR KOÇTAŞ YAPI MARKETLERİ TİCARET. A. Ş. 31 ARALIK 2016 TARİHİ İTİBARİYLE HAZIRLANAN FİNANSAL TABLOLAR İÇİNDEKİLER SAYFA FİNANSAL DURUM TABLOSU... 1-2 KAR VEYA ZARAR VE DİĞER KAPSAMLI GELİR TABLOSU... 3 ÖZKAYNAKLAR

Detaylı

İNTEGRAL MENKUL DEĞERLER A.Ş. FİNANSAL DURUM TABLOSU (BİLANÇO) (Tüm tutarlar, TL olarak gösterilmiştir) Bağımsız Denetimden Bağımsız Denetimden

İNTEGRAL MENKUL DEĞERLER A.Ş. FİNANSAL DURUM TABLOSU (BİLANÇO) (Tüm tutarlar, TL olarak gösterilmiştir) Bağımsız Denetimden Bağımsız Denetimden FİNANSAL DURUM TABLOSU (BİLANÇO) Bağımsız Denetimden Bağımsız Denetimden Cari Dönem Önceki Dönem Bağımsız Denetimde Bağımsız Denetimden Dipnot Referansları 31.03.2015 31.12.2014 VARLIKLAR Dönen Varlıklar

Detaylı

ÇEMAŞ DÖKÜM SANAYİ A.Ş. ÇEMAŞ DÖKÜM SANAYİ A.Ş. ARKAN ERGİN ULUSLARARASI BAĞIMSIZ DENETİM VE SMMM A.Ş.

ÇEMAŞ DÖKÜM SANAYİ A.Ş. ÇEMAŞ DÖKÜM SANAYİ A.Ş. ARKAN ERGİN ULUSLARARASI BAĞIMSIZ DENETİM VE SMMM A.Ş. ÇEMAŞ DÖKÜM SANAYİ A.Ş. / CEMAS, 2015/6 Aylık [] 19.08.2015 17:56:13 Finansal Durum Tablosu (Bilanço) 1 2 RIZA KUTLU IŞIK SEBAHATTİN LEVENT DEMİRER 3 ERAY YANBOL YÖNETİM KURULU BAŞKANI YÖNETİM KURULU ÜYESİ

Detaylı

YEŞİL YATIRIM HOLDİNG A.Ş. FİNANSAL DURUM TABLOSU (BİLANÇO) (Tüm Tutarlar, Türk Lirası olarak gösterilmiştir) Yeniden Sınıflandırılmış

YEŞİL YATIRIM HOLDİNG A.Ş. FİNANSAL DURUM TABLOSU (BİLANÇO) (Tüm Tutarlar, Türk Lirası olarak gösterilmiştir) Yeniden Sınıflandırılmış FİNANSAL DURUM TABLOSU (BİLANÇO) (Tüm Tutarlar, Türk Lirası olarak gösterilmiştir) Yeniden Sınıflandırılmış İncelemeden Bağımsız Denetimden Geçmemiş Geçmiş Cari Dönem Önceki Dönem Notlar 30.09.2013 31.12.2012

Detaylı

İHLAS EV ALETLERİ İMALAT SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

İHLAS EV ALETLERİ İMALAT SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU İHLAS EV ALETLERİ İMALAT SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor 2016-2. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Finansal Tablolar Bağımsız Denetçi Görüşü Bağımsız

Detaylı

Diğer Kazanç / Kayıplar

Diğer Kazanç / Kayıplar Özkaynak Değişim Tablosu Finansal Tablo Türü Raporlama Birimi Konsolide Olmayan TL Dipnot Referansları Ödenmiş Sermaye Sermaye Düzeltme Farkları Geri Alınmış Paylar Karşılıklı İştirak Sermaye Düzeltmesi

Detaylı

Ekteki dipnotlar bu özet konsolide finansal tabloların tamamlayıcı bir parçasıdır. 1

Ekteki dipnotlar bu özet konsolide finansal tabloların tamamlayıcı bir parçasıdır. 1 30 HAZİRAN 2017 ve 31 ARALIK 2016 TARİHLİ ÖZET KONSOLİDE BİLANÇOLAR Dipnot Referansları 30 Haziran 2017 31 Aralık 2016 VARLIKLAR Dönen Varlıklar 985.828.287 1.039.890.473 Nakit ve Nakit Benzerleri 3 264.634.241

Detaylı

Ekteki dipnotlar bu özet konsolide finansal tabloların tamamlayıcı bir parçasıdır. 1

Ekteki dipnotlar bu özet konsolide finansal tabloların tamamlayıcı bir parçasıdır. 1 31 MART 2017 ve 31 ARALIK 2016 TARİHLİ ÖZET KONSOLİDE BİLANÇOLAR (Aksi belirtilmedikçe tutarlar Türk Lirası ( TL ) olarak ifade edilmiştir.) Dipnot Referansları 31 Mart 2017 31 Aralık 2016 VARLIKLAR Dönen

Detaylı

İNTEGRAL MENKUL DEĞERLER A.Ş.

İNTEGRAL MENKUL DEĞERLER A.Ş. BAĞIMSIZ DENETİMDEN GEÇMEMİŞ 0 - FİNANSAL DURUM TABLOSU (BİLANÇO) Bağımsız Denetimden Geçmiş Cari Dönem Önceki Dönem 31.12.2012 VARLIKLAR Dönen Varlıklar 50.855.716 42.572.981 Nakit ve Nakit Benzerleri

Detaylı

CARREFOURSA CARREFOUR SABANCI TİCARET MERKEZİ A.Ş. 30 EYLÜL 2017 ve 31 ARALIK 2016 TARİHLİ ÖZET KONSOLİDE BİLANÇOLAR

CARREFOURSA CARREFOUR SABANCI TİCARET MERKEZİ A.Ş. 30 EYLÜL 2017 ve 31 ARALIK 2016 TARİHLİ ÖZET KONSOLİDE BİLANÇOLAR 30 EYLÜL 2017 ve 31 ARALIK 2016 TARİHLİ ÖZET KONSOLİDE BİLANÇOLAR 30 Eylül 2017 31 Aralık 2016 VARLIKLAR Dönen Varlıklar 989.679.749 1.039.890.473 Nakit ve Nakit Benzerleri 255.883.732 274.877.489 Ticari

Detaylı

RÖNESANS HOLDİNG A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

RÖNESANS HOLDİNG A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU RÖNESANS HOLDİNG A.Ş. Finansal Rapor 2017-2. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Rönesans Holding A.Ş. ve Bağlı Ortaklıkları 30 Haziran 2017 Bağımsız

Detaylı

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi Tarihi İtibarıyla Özet Finansal Durum Tablosu (Bilanço) Bağımsız 31 Aralık Notlar VARLIKLAR Dönen Varlıklar 968.088.116 967.988.419 Nakit ve nakit benzerleri 5 37.103.817 83.117.592 Ticari alacaklar 8

Detaylı

KREDİLER (KRD) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız.

KREDİLER (KRD) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız. KREDİLER (KRD) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız. KREDİLERİN TAHSİSİNDEN TASFİYESİNE KADARKİ SÜRECE HUKUKİ YAKLAŞIM Seminerde, katılımcılara koruyucu hukuk bakış açısından kredilerin tahsisi

Detaylı

UTOPYA TURİZM İNŞAAT İŞLETMECİLİK TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

UTOPYA TURİZM İNŞAAT İŞLETMECİLİK TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU UTOPYA TURİZM İNŞAAT İŞLETMECİLİK TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide 2017 2. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Utopya A.Ş. 20172.Dönem Finansal Tablolar

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ KREDİLERİN TAHSİSİ, TEMİNATLANDIRILMASI, İZLENMESİNE İLİŞKİN TÜM SÜREÇLER Eğitimde, gerek yasal mevzuat, gerekse pratik uygulamalar çerçevesinde; kredi nev`ileri, özellikleri, ticari nitelikli kredi tahsis

Detaylı

KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU. FENERBAHÇE FUTBOL A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU. FENERBAHÇE FUTBOL A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU FENERBAHÇE FUTBOL A.Ş. Finansal Rapor 216 3. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama 28.2.217 Finansal Durum Tablosu (Bilanço) Sunum Para Birimi Finansal

Detaylı

İhlas Ev Aletleri İmalat San. ve Tic. A.Ş.

İhlas Ev Aletleri İmalat San. ve Tic. A.Ş. 30 Haziran 2014 ve 31 Aralık 2013 Tarihleri İtibariyle Finansal Durum Tabloları Sınırlı Bağımsız Dipnot Geçmiş Geçmiş Referansları 31.12.2013 VARLIKLAR Dönen Varlıklar 183.586.792 171.427.777 Nakit ve

Detaylı

FENERBAHÇE FUTBOL A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

FENERBAHÇE FUTBOL A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU FENERBAHÇE FUTBOL A.Ş. Finansal Rapor 2018-1. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama 31/08/2018 Finansal Rapor Finansal Durum Tablosu (Bilanço) Sunum Para

Detaylı

İSKENDERUN DEMİR VE ÇELİK A.Ş. 1 Ocak 31 Mart 2018 hesap dönemine ait özet finansal tablolar

İSKENDERUN DEMİR VE ÇELİK A.Ş. 1 Ocak 31 Mart 2018 hesap dönemine ait özet finansal tablolar 1 Ocak 31 Mart 2018 hesap dönemine ait özet finansal tablolar İÇİNDEKİLER SAYFA FİNANSAL DURUM TABLOSU... 1-2 KAR VEYA ZARAR TABLOSU... 3 DİĞER KAPSAMLI GELİR TABLOSU... 4 ÖZKAYNAK DEĞİŞİM TABLOSU... 5

Detaylı

TEMEL UFRS. 02-03 Ekim 2012 Divan Otel Ankara. Kurumsal Yönetim ve Sürdürülebilirlik Merkezi

TEMEL UFRS. 02-03 Ekim 2012 Divan Otel Ankara. Kurumsal Yönetim ve Sürdürülebilirlik Merkezi TEMEL UFRS 02-03 Ekim 2012 Divan Otel Ankara Kurumsal Yönetim ve Sürdürülebilirlik Merkezi ULUSLARARASI FİNANSAL RAPORLAMA 09.15-09.30 Kayıt Prof. Dr. Yıldız Özerhan 9.30-10.30 Kavramsal çerçeve kapsamında

Detaylı

İhlas Ev Aletleri İmalat San. ve Tic. A.Ş.

İhlas Ev Aletleri İmalat San. ve Tic. A.Ş. 31 Aralık 2014 ve 31 Aralık 2013 Tarihleri İtibariyle Finansal Durum Tabloları Dipnot Referansları 31.12.2014 31.12.2013 VARLIKLAR Dönen Varlıklar 189.204.447 171.427.777 Nakit ve Nakit Benzerleri 6 39.215

Detaylı

KATMERCİLER ARAÇ ÜSTÜ EKİPMAN SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

KATMERCİLER ARAÇ ÜSTÜ EKİPMAN SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU KATMERCİLER ARAÇ ÜSTÜ EKİPMAN SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor 2016-2. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama 30.06.2016 Finansal Raporlar Bağımsız

Detaylı

İşletmelere Özel. TFRS ve KOBİ TFRS. Eğitim ve Dönüşüm Çözüm Ortaklığı. 2012-2013 programı

İşletmelere Özel. TFRS ve KOBİ TFRS. Eğitim ve Dönüşüm Çözüm Ortaklığı. 2012-2013 programı İşletmelere Özel TFRS ve KOBİ TFRS Eğitim ve Dönüşüm Çözüm Ortaklığı 2012-2013 programı TÜRKİYE 2013 YILINA YENİ MUHASEBE STANDARTLARIYLA GİRİYOR Yasal defterlerini vergi kanunlarına göre tutmakta olan

Detaylı

TOFAŞ TÜRK OTOMOBİL FABRİKASI A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

TOFAŞ TÜRK OTOMOBİL FABRİKASI A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU TOFAŞ TÜRK OTOMOBİL FABRİKASI A.Ş. Finansal Rapor 2017-1. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama 1 ocak - 31 mart 2017 ara hesap dönemine ait özet konsolide

Detaylı

NİĞBAŞ NİĞDE BETON SANAYİ VE TİCARET A.Ş TARİHİ İTİBARİYLE BİLANÇO (TL)

NİĞBAŞ NİĞDE BETON SANAYİ VE TİCARET A.Ş TARİHİ İTİBARİYLE BİLANÇO (TL) NİĞBAŞ NİĞDE BETON SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 31.12.2011TARİHİ İTİBARİYLE BİLANÇO (TL) Dipnot Referansları Cari Dönem Önceki Dönem Finansal Tablo Türü Dönem 31/12/2011 31/12/2010 Raporlama Birimi TL TL V A

Detaylı

ÜLKER BİSKÜVİ SANAYİ A.Ş. Finansal Rapor. Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU. Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama

ÜLKER BİSKÜVİ SANAYİ A.Ş. Finansal Rapor. Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU. Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU ÜLKER BİSKÜVİ SANAYİ A.Ş. Finansal Rapor 2016-3. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Finansal Rapor Finansal Durum Tablosu (Bilanço) Sunum Para Birimi

Detaylı

ALARKO HOLDİNG A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

ALARKO HOLDİNG A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU ALARKO HOLDİNG A.Ş. Finansal Rapor 2016-2. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama ALARKO HOLDİNG A.Ş. 30.06.2016 FİNANSAL TABLOLAR Bağımsız Denetçi Görüşü

Detaylı

SAFKAR EGE SOĞUTMACILIK KLİMA SOĞUK HAVA TESİSLERİ İHRACAT İTHALAT SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide

SAFKAR EGE SOĞUTMACILIK KLİMA SOĞUK HAVA TESİSLERİ İHRACAT İTHALAT SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU SAFKAR EGE SOĞUTMACILIK KLİMA SOĞUK HAVA TESİSLERİ İHRACAT İTHALAT SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor 218-2. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Safkar

Detaylı

AKENERJİ ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

AKENERJİ ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU AKENERJİ ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş. Finansal Rapor 2018-2. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama 30.06.2018 Finansal Tablolar Bağımsız Denetçi Görüşü Bağımsız

Detaylı

AYEN ENERJİ A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

AYEN ENERJİ A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU AYEN ENERJİ A.Ş. Finansal Rapor 2018-2. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama FİNANSAL TABLOLAR Bağımsız Denetçi Görüşü Bağımsız Denetim Kuruluşu Denetim

Detaylı

FENERBAHÇE FUTBOL A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

FENERBAHÇE FUTBOL A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU FENERBAHÇE FUTBOL A.Ş. Finansal Rapor 2016 1. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama 2016 1.Çeyrek Finansal Durum Tablosu (Bilanço) Sunum Para Birimi Finansal

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Birinci Bölüm İŞLETME İLE İLGİLİ GENEL BİLGİLER 1. İŞLETME İLE İLGİLİ GENEL BİLGİLER... 1

İÇİNDEKİLER. Birinci Bölüm İŞLETME İLE İLGİLİ GENEL BİLGİLER 1. İŞLETME İLE İLGİLİ GENEL BİLGİLER... 1 İÇİNDEKİLER Birinci Bölüm İŞLETME İLE İLGİLİ GENEL BİLGİLER 1. İŞLETME İLE İLGİLİ GENEL BİLGİLER... 1 1.1. İşletme Kavramı, Amaçları ve Fonksiyonları... 1 1.2. İşletmelerin Sınıflandırılması... 2 1.3.Tacir...

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ MALİ ANALİZ TEKNİKLERİ VE KREDİLENDİRME SÜRECİ Eğitimde finansal tabloların analiz yöntemleri ve kredi paketi hazırlama süreci konularında bilgi verilmesi amaçlanmıştır. #Bilanço #Mali Analiz #Taahhüt

Detaylı

Yapı Kredi Sigorta A.Ş.

Yapı Kredi Sigorta A.Ş. 31 Mart 2013 tarihi itibariyle konsolide finansal tablolar 31 Mart 2013 tarihi itibariyle konsolide finansal tablolar ve açıklayıcı dipnotlar İçindekiler Sayfa Konsolide bilançolar... 1-5 Konsolide gelir

Detaylı

TURKCELL FİNANSMAN A.Ş. Finansal Kurumlar Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

TURKCELL FİNANSMAN A.Ş. Finansal Kurumlar Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU TURKCELL FİNANSMAN A.Ş. Finansal Kurumlar Finansal Rapor 2017-2. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Finansal Rapor Bağımsız Denetçi Görüşü Bağımsız Denetim

Detaylı

Bağımsız Denetimden Geçmiş. İlişikteki notlar bu finansal tabloların ayrılmaz bir parçasıdır. 1

Bağımsız Denetimden Geçmiş. İlişikteki notlar bu finansal tabloların ayrılmaz bir parçasıdır. 1 31 Aralık 2016 Tarihi İtibarıyla Finansal Durum Tablosu (Bilanço) Notlar 31 Aralık 2016 31 Aralık 2015 VARLIKLAR Dönen Varlıklar 322.950.245 459.875.342 Nakit ve nakit benzerleri 5 127.262.064 123.908.125

Detaylı

ULUSLARARASI FİNANSAL RAPORLAMA STANDARTLARI (UFRS) ve KOBİ TFRS. 14-15 Ekim 2011 Divan Otel Ankara. Kurumsal Yönetim ve Sürdürülebilirlik Merkezi

ULUSLARARASI FİNANSAL RAPORLAMA STANDARTLARI (UFRS) ve KOBİ TFRS. 14-15 Ekim 2011 Divan Otel Ankara. Kurumsal Yönetim ve Sürdürülebilirlik Merkezi ULUSLARARASI FİNANSAL RAPORLAMA STANDARTLARI (UFRS) ve KOBİ TFRS 14-15 Ekim 2011 Divan Otel Ankara Kurumsal Yönetim ve Sürdürülebilirlik Merkezi ULUSLARARASI FİNANSAL RAPORLAMA 09.15-09.30 Kayıt Prof.

Detaylı

78.352.528 Diğer dönen varlıklar 16 16.381.898 9.804.221

78.352.528 Diğer dönen varlıklar 16 16.381.898 9.804.221 31 Aralık 2014 Tarihi İtibarıyla Finansal Durum Tablosu (Bilanço) VARLIKLAR Notlar 31 Aralık 2014 31 Aralık 2013 Dönen Varlıklar 251.625.938 233.029.758 Nakit ve nakit benzerleri 5 123.909.277 101.043.123

Detaylı

GENTAŞ GENEL METAL SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

GENTAŞ GENEL METAL SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU GENTAŞ GENEL METAL SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor 216-2. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Mali Tablo Bağımsız Denetçi Görüşü Bağımsız Denetim

Detaylı

Referansları. Dönen Varlıklar

Referansları. Dönen Varlıklar KONSOLİDE BİLANÇOLAR VARLIKLAR Dipnot Referansları Cari Dönem Önceki Dönem Bağımsız Denetimden Geçmiş 31 Mart 2012 31 Aralık 2011 Dönen Varlıklar 66.717.958 71.561.401 Nakit ve Nakit Benzerleri 6 2.506.979

Detaylı

Bağımsız Denetimden Geçmiş Raporlama Birimi TL TL TL Raporlama Dönemi 31.12.2013 31.12.2012 31.12.2011

Bağımsız Denetimden Geçmiş Raporlama Birimi TL TL TL Raporlama Dönemi 31.12.2013 31.12.2012 31.12.2011 ERGAZ A.Ş KONSOLİDE MALİ TABLO ERGAZ A.Ş Kar veya Zarar ve Diğer Kapsamlı Gelir Tablosu Dipnot Ref. Raporlama Birimi TL TL TL Raporlama Dönemi 31.12.2013 31.12.2012 31.12.2011 KAR VEYA ZARAR KISMI Hasılat

Detaylı

Yapı Kredi Sigorta A.Ş. 1 Ocak - 30 Eylül 2013 ara hesap dönemine ait konsolide finansal tablolar

Yapı Kredi Sigorta A.Ş. 1 Ocak - 30 Eylül 2013 ara hesap dönemine ait konsolide finansal tablolar 1 Ocak - 30 Eylül 2013 ara hesap dönemine ait konsolide finansal tablolar 1 Ocak 30 Eylül 2013 ara hesap dönemine ait konsolide finansal tablolar ve konsolide finansal tablolara ilişkin açıklayıcı dipnotlar

Detaylı

AYEN ENERJİ A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

AYEN ENERJİ A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU AYEN ENERJİ A.Ş. Finansal Rapor 2018-3. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama FİNANSAL TABLOLAR Finansal Durum Tablosu (Bilanço) 31.12.2017 Finansal Durum

Detaylı

KORTEKS MENSUCAT SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

KORTEKS MENSUCAT SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU KORTEKS MENSUCAT SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor 2017-2. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama KORTEKS MENSUCAT SAN VE TİC A.Ş. 2. 3 AYLIK DÖNEM FİNANSAL

Detaylı

TEMAPOL POLİMER PLASTİK VE İNŞAAT SANAYİ TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

TEMAPOL POLİMER PLASTİK VE İNŞAAT SANAYİ TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU TEMAPOL POLİMER PLASTİK VE İNŞAAT SANAYİ TİCARET A.Ş. Finansal Rapor 2016-2. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama 30.06.2016 Finansal Tablolar Bağımsız

Detaylı

YEŞİL YATIRIM HOLDİNG A.Ş. - 0,39 FİNANSAL DURUM TABLOSU (BİLANÇO) (Tüm Tutarlar, Türk Lirası olarak gösterilmiştir) Bağımsız

YEŞİL YATIRIM HOLDİNG A.Ş. - 0,39 FİNANSAL DURUM TABLOSU (BİLANÇO) (Tüm Tutarlar, Türk Lirası olarak gösterilmiştir) Bağımsız 0,39 FİNANSAL DURUM TABLOSU (BİLANÇO) (Tüm Tutarlar, Türk Lirası olarak gösterilmiştir) Bağımsız Denetimden Geçmiş Notlar 31.03.2014 31.12.2013 VARLIKLAR Dönen Varlıklar 1.533.060 1.506.850 Nakit ve Nakit

Detaylı

TÜRK PRYSMİAN KABLO VE SİSTEMLERİ A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

TÜRK PRYSMİAN KABLO VE SİSTEMLERİ A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU TÜRK PRYSMİAN KABLO VE SİSTEMLERİ A.Ş. Finansal Rapor 2016-2. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama 30.06.2016 Mali Tablolar Bağımsız Denetçi Görüşü Bağımsız

Detaylı

COCA-COLA İÇECEK A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

COCA-COLA İÇECEK A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU COCA-COLA İÇECEK A.Ş. Finansal Rapor 2016-3. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama 30 Eylül 2016 Tarihli Ara Dönem Özet Finansal Tablolar Finansal Durum

Detaylı

AVRUPA YATIRIM HOLDİNG A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

AVRUPA YATIRIM HOLDİNG A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU AVRUPA YATIRIM HOLDİNG A.Ş. Finansal Rapor 2017 2. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama 30.06.2017 Hesap Dönemine Ait Mali Tablolar ve Dipnotları Hk. Finansal

Detaylı

BİRKO BİRLEŞİK KOYUNLULULAR MENSUCAT TİCARET VE SANAYİ A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

BİRKO BİRLEŞİK KOYUNLULULAR MENSUCAT TİCARET VE SANAYİ A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU BİRKO BİRLEŞİK KOYUNLULULAR MENSUCAT TİCARET VE SANAYİ A.Ş. Finansal Rapor 218-3. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Birko Finansal Tablo ve Dipnotlar

Detaylı

MONDİ TİRE KUTSAN KAĞIT VE AMBALAJ SANAYİ A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

MONDİ TİRE KUTSAN KAĞIT VE AMBALAJ SANAYİ A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU MONDİ TİRE KUTSAN KAĞIT VE AMBALAJ SANAYİ A.Ş. Finansal Rapor 2016 2. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Finansal Raporlar Bağımsız Denetçi Görüşü Bağımsız

Detaylı

ALNUS YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. 01 OCAK MART 2018 HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR

ALNUS YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. 01 OCAK MART 2018 HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR ALNUS YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. 01 OCAK 201831 MART 2018 HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR 31.03.2018 VE 31.12.2017 TARİHLİ (KONSOLİDE OLMAYAN) FİNANSAL DURUM TABLOSU (BİLANÇO) Referansları Cari

Detaylı

Bağımsız İncelemeden Geçmemiş. Denetimden Geçmiş Notlar 31 Mart 2015 31 Aralık 2014 VARLIKLAR

Bağımsız İncelemeden Geçmemiş. Denetimden Geçmiş Notlar 31 Mart 2015 31 Aralık 2014 VARLIKLAR 31 Mart 2015 Tarihi İtibarıyla Özet Finansal Durum Tablosu (Bilanço) VARLIKLAR Bağımsız Denetimden Geçmiş Notlar 31 Mart 2015 31 Aralık 2014 Dönen Varlıklar 201.482.506 251.625.938 Nakit ve nakit benzerleri

Detaylı

Finansal Rapor. Konsolide Aylık Bildirim

Finansal Rapor. Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU OLMUKSAN INTERNATIONAL PAPER AMBALAJ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor 2016-3. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Finansal Rapor Finansal Durum Tablosu

Detaylı

KELEBEK MOBİLYA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. BİLANÇO (TL) Bağımsız Denetim'den (XI-29 KONSOLİDE) KLBMO VARLIKLAR

KELEBEK MOBİLYA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. BİLANÇO (TL) Bağımsız Denetim'den (XI-29 KONSOLİDE) KLBMO VARLIKLAR KLBMO BİLANÇO (TL) Bağımsız Denetim'den (XI-29 KONSOLİDE) Geçmiş VARLIKLAR Geçmiş Dipnot Referansları 30.06.2009 31.12.2008 Dönen Varlıklar 28,839,659 28,730,807 Nakit ve Nakit Benzerleri 6 4,148,637 2,181,600

Detaylı

Yapı Kredi Sigorta A.Ş.

Yapı Kredi Sigorta A.Ş. 31 Mart 2013 tarihi itibariyle konsolide olmayan finansal tablolar Konsolide Olmayan Finansal Tablolar ve Açıklayıcı Dipnotlar İçindekiler Sayfa Konsolide Olmayan Bilançolar... 1-5 Konsolide Olmayan Gelir

Detaylı

NETAŞ TELEKOMÜNİKASYON A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

NETAŞ TELEKOMÜNİKASYON A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU NETAŞ TELEKOMÜNİKASYON A.Ş. Finansal Rapor Konsolide 2016-2. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama 2016 Yılı Finansal Tablolar Bağımsız Denetçi Görüşü Bağımsız

Detaylı

Özsermaye Değişim Tablosu

Özsermaye Değişim Tablosu Özsermaye Değişim Tablosu Finansal Tablo Türü Raporlama Birimi Konsolide Olmayan TL Ref. Sermaye Sermaye Düzeltmesi Olumlu Farkları Hisse Senedi İhraç Primi kardan ayrılan Kısıtlanmış Yedekler Geçmiş Yıllar

Detaylı

VI. Çözüm Ortaklığı Platformu

VI. Çözüm Ortaklığı Platformu VI Çözüm Ortaklığı Platformu Geleceği Hazırlayan Bir Düzenleme: Yeni TTK Tasarısı ve UFRS Uyumlu KOBĐ Muhasebe Standartları Aralık 2007 Burak Özpoyraz, Ortak, Denetim Hizmetleri PwC Slide 2 KAPSAMLI UFRS

Detaylı

KALESERAMİK ÇANAKKALE KALEBODUR SERAMİK SANAYİ A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

KALESERAMİK ÇANAKKALE KALEBODUR SERAMİK SANAYİ A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU KALESERAMİK ÇANAKKALE KALEBODUR SERAMİK SANAYİ A.Ş. Finansal Rapor Konsolide 2017 2. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Bağımsız Denetçi Görüşü Bağımsız

Detaylı

A DAN Z YE FİNANS EĞİTİM SETİ - CD ---- FİYATI : 94 TL + KDV ----

A DAN Z YE FİNANS EĞİTİM SETİ - CD ---- FİYATI : 94 TL + KDV ---- A DAN Z YE FİNANS EĞİTİM SETİ - CD ---- FİYATI : 94 TL + KDV ---- Neden Finans Eğitimi? Günümüzün iş dünyasında, tüm yönetici ve çalışanlardan finansal verileri göz önünde bulundurarak hızlı ve doğru karar

Detaylı

PİMAŞ PLASTİK İNŞAAT MALZEMELERİ A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

PİMAŞ PLASTİK İNŞAAT MALZEMELERİ A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU PİMAŞ PLASTİK İNŞAAT MALZEMELERİ A.Ş. Finansal Rapor 2016 3. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Finansal Tablolar Finansal Durum Tablosu (Bilanço) 31.12.2015

Detaylı

FİNAL VARLIK YÖNETİM A.Ş. Banka Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim

FİNAL VARLIK YÖNETİM A.Ş. Banka Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU FİNAL VARLIK YÖNETİM A.Ş. Banka Finansal Rapor 2017-2. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Bağımsız Denetçi Görüşü Bağımsız Denetim Kuruluşu Denetim Türü

Detaylı

BÖLÜM 1 TEMEL KAVRAMLAR...III

BÖLÜM 1 TEMEL KAVRAMLAR...III İÇİNDEKİLER BÖLÜM 1 TEMEL KAVRAMLAR...III 1.1. MUHASEBENİN TANIMI... 1 1.2. MUHASEBENİN KURAMSAL YAPISI... 4 1.3. MUHASEBE UYGULAMASINI ZORUNLU KILAN NEDENLER... 5 1.3.1. Yasal Nedenler... 5 1.3.2. İlgili

Detaylı

PINAR SU SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim

PINAR SU SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU PINAR SU SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor 2017 1. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Finansal Durum Tablosu (Bilanço) Sunum Para Birimi Finansal

Detaylı

UYGULAMALI TÜRKİYE FİNANSAL RAPORLAMA STANDARTLARI EĞİTİMİ

UYGULAMALI TÜRKİYE FİNANSAL RAPORLAMA STANDARTLARI EĞİTİMİ İSMMMO AKADEMİ BAŞKANI NDAN Mesleğimiz sürekli değişimlerin ve gelişimlerin yaşandığı bir özelliğe sahiptir. Mesleğimizde yakın zamanda birçok değişimi ve gelişimi hep birlikte yaşadık ve hepsini başarıyla

Detaylı

01 OCAK 31 ARALIK 2017 VE 2016 DÖNEMLERİNE AİT AYRINTILI BİLANÇO V.U.K. hükümlerine göre düzenlenmiş (Tutarlar TL olarak ifade edilmiştir) Bağımsız

01 OCAK 31 ARALIK 2017 VE 2016 DÖNEMLERİNE AİT AYRINTILI BİLANÇO V.U.K. hükümlerine göre düzenlenmiş (Tutarlar TL olarak ifade edilmiştir) Bağımsız 01 OCAK 31 ARALIK 2017 VE 2016 DÖNEMLERİNE AİT AYRINTILI BİLANÇO V.U.K. hükümlerine göre düzenlenmiş (Tutarlar TL olarak ifade edilmiştir) Bağımsız denetimden Geçmemiş Geçmemiş 31.12.2017 31.12.2016 AKTİF

Detaylı

TÜPRAŞ-TÜRKİYE PETROL RAFİNERİLERİ A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

TÜPRAŞ-TÜRKİYE PETROL RAFİNERİLERİ A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU TÜPRAŞTÜRKİYE PETROL RAFİNERİLERİ A.Ş. Finansal Rapor 2016 2. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Bağımsız Denetçi Görüşü Bağımsız Denetim Kuruluşu Denetim

Detaylı

ÇEMAŞ DÖKÜM SANAYİ A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

ÇEMAŞ DÖKÜM SANAYİ A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU ÇEMAŞ DÖKÜM SANAYİ A.Ş. Finansal Rapor 2017 1. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Finansal Tablo ve Dipnotlar Finansal Durum Tablosu (Bilanço) 31.03.2017

Detaylı

ALCATEL LUCENT TELETAŞ TELEKOMÜNİKASYON A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

ALCATEL LUCENT TELETAŞ TELEKOMÜNİKASYON A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU ALCATEL LUCENT TELETAŞ TELEKOMÜNİKASYON A.Ş. Finansal Rapor 2016-3. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Finansal Durum Tablosu (Bilanço) Sunum Para Birimi

Detaylı

FENERBAHÇE FUTBOL A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

FENERBAHÇE FUTBOL A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU FENERBAHÇE FUTBOL A.Ş. Finansal Rapor 2017 1. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama 1. ÇEYREK FR Finansal Durum Tablosu (Bilanço) Sunum Para Birimi Finansal

Detaylı

VESTEL ELEKTRONİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

VESTEL ELEKTRONİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU VESTEL ELEKTRONİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide 216 2. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama 3.6.216 Finansal Tablolar Bağımsız Denetçi

Detaylı

ACISELSAN ACIPAYAM SELÜLOZ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim

ACISELSAN ACIPAYAM SELÜLOZ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU ACISELSAN ACIPAYAM SELÜLOZ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor 2017-1. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Finansal Durum Tablosu (Bilanço) 31.03.2017

Detaylı

Finansal Rapor. Konsolide Aylık Bildirim

Finansal Rapor. Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU OSTİM ENDÜSTRİYEL YATIRIMLAR VE İŞLETME A.Ş. Finansal Rapor 2016-3. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Finansal Rapor Finansal Durum Tablosu (Bilanço)

Detaylı

SODA SANAYİİ A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

SODA SANAYİİ A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU SODA SANAYİİ A.Ş. Finansal Rapor 2016-3. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama SODA SANAYİİ A.Ş. EYLÜL 2016 MALİ TABLOLAR VE DİPNOAR Finansal Durum Tablosu

Detaylı

Yapı Kredi Sigorta A.Ş.

Yapı Kredi Sigorta A.Ş. 31 Aralık 2012 tarihi itibariyle konsolide finansal tablolar 31 Aralık 2012 tarihi itibariyle ayrıntılı konsolide bilanço Varlıklar Dipnot 31 Aralık 2012 31 Aralık 2011 I- Cari Varlıklar A-Nakit ve Nakit

Detaylı

KONSOLİDE FİNANSAL DURUM TABLOSU Bağımsız Denetimden Geçmemiş

KONSOLİDE FİNANSAL DURUM TABLOSU Bağımsız Denetimden Geçmemiş 4 31 Mart 2017-31 Aralık 2016 TARİHLİ Bağımsız Denetimden Geçmemiş Dip Not 31 Mart 2017 31 Aralık 2016 V A R L I K L A R DÖNEN VARLIKLAR 10.937.029 9.057.644 Nakit ve Nakit Benzerleri 6 155.247 262.712

Detaylı

2014/1.DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARI FİNANSAL MUHASEBE 16 Mart 2014-Pazar 09:00-12:00

2014/1.DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARI FİNANSAL MUHASEBE 16 Mart 2014-Pazar 09:00-12:00 2014/1.DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARI FİNANSAL MUHASEBE 16 Mart 2014-Pazar 09:00-12:00 SORU:1: TANIR Ticaret AŞ nin 31.12.2013 tarihinde düzenlenen genel geçici mizanı ve 31.12.2013

Detaylı

BİM BİRLEŞİK MAĞAZALAR A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

BİM BİRLEŞİK MAĞAZALAR A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU BİM BİRLEŞİK MAĞAZALAR A.Ş. Finansal Rapor 2017-2. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Finansal Tablolar Bağımsız Denetçi Görüşü Bağımsız Denetim Kuruluşu

Detaylı

NOOR CAPITAL MARKET MENKUL DEĞERLER A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim

NOOR CAPITAL MARKET MENKUL DEĞERLER A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU NOOR CAPITAL MARKET MENKUL DEĞERLER A.Ş. Finansal Rapor 217-1. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Finansal Durum Tablosu (Bilanço) 31.3.217 31.12.216

Detaylı

YEŞİL YATIRIM HOLDİNG A.Ş.

YEŞİL YATIRIM HOLDİNG A.Ş. FİNANSAL DURUM TABLOSU (BİLANÇO) (Tüm Tutarlar, Türk Lirası olarak gösterilmiştir) Yeniden Sınıflandırılmış Yeniden Sınıflandırılmış Notlar 31.12.2013 31.12.2012 31.12.2011 VARLIKLAR Dönen Varlıklar 1.506.850

Detaylı