Bilgi Formları ve Ticari Elektronik İleti Gönderimi ile İlgili Bilgilendirme

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Bilgi Formları ve Ticari Elektronik İleti Gönderimi ile İlgili Bilgilendirme"

Transkript

1 Bilgi Frmları ve Ticari Elektrnik İleti Gönderimi ile İlgili Bilgilendirme Sn dönemde bazı bayilerimiz yasam kapsamına uygun lmayan elektrnik gönderileri dlayısıyla aldığımız şikayet ve cezaların artması dlayısıyla Elektrnik iletişim Yasası ile ilgili daha önce de yaptığımız duyuruyu bir kere daha paylaşıyruz. Kanun ve Yönetmelikler kapsamında getirilen kurallara uyulmaması halinde mesajlar için liradan liraya kadar idari para cezası uygulanabilecek lup; izinsiz yani spam e-pstaların veya sms lerin tplu halde gönderilmesi durumunda da liraya kadar cezalar öngörülmektedir Esnaf, tacir ya da tüketici tüm müşterilerinize ileti almayı reddetme imkânı veren iletinin gönderim yöntemi ile uygun klay ve ücretsiz bir araç sunmalısınız. Sunulan ret yönteminin iletinin gönderildiği kanal ile uyumlu ve ücretsiz lması gerekmektedir. Müşterilerinizden böyle bir talep gelmesi halinde en geç 3 iş günü içinde kendilerine söz knuş ret hakkının kullanıldığı kanal ile ileti göndermeyi kesmeniz ve bir daha bu kanal vasıtası ile ileti göndermemeniz gerekmektedir. Esnaf, tacir ya da tüketici tüm müşterilerinize gönderdiğiniz tüm iletilerde, ileti almayı reddetme hakları lduğunu ve bu haklarını kullanmaları için kendilerine sunduğunuz aracı açıklamanız gerekmektedir. Tarafınıza ret bildirimi iletildiğinde söz knusu ret bildirimi bayilik sözleşmesi kapsamında yer alan taraflar bakımından bağlayıcı lacağından bu hususu diğer taraflara ve tarafımıza bildirmeniz gerekmektedir. Yukarıda açıklanan kurallar dğrultusunda 15 Temmuz 2015 snrasında burada belirtilen kurallara uymanız, idari para cezaları ile karşılaşmamanız için ldukça önem arz etmektedir. 1 Mayıs 2015 tarihinde yürürlüğe giren Elektrnik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun ( Kanun ) neticesinde müşteri ya da ptansiyel müşterilerinizle SMS, e-psta ve tmatik arama gibi araçlarla gerçekleştirdiğiniz iletişimlerde önceden izin alma zrunluluğu getirilmiştir. Bu amaçla aşağıda örneğini göreceğiz bilgi frmlarını dldurarak iletişim izni alınacaktır. Bilgi frmlarına bizbize üzerinden ulaşabilirsiniz. Çıktısı alınan frmların tüketici tarafından ıslak imzalı lması gerekmektedir. Dldurulan frm sayısı ile bağlantılı lacak şekilde satış temsilcilerine, platfrm üzerinde TL puan verilecektir. Detaylara bizbize üzerinden ulaşabilirsiniz. Onay alımında uyulması gereken kurallar ve kanun ile ilgili diğer detaylar aşağıda listelenmiştir.

2 Onay yazılı larak alınacaktır. Dlayısıyla an itibariyle mağazalara gelen bütün müşterilere yukarıda görseli gözüken bilgi frmlarının dldurtulması gerekmektedir. Aksi halde müşterilere SMS, , arama kanallarından ulaşılamayacaktır. Bilgi frmlarının bayilerimizce çıktısının alınıp müşterilere imzalı bir şekilde dldurtulması ve imzalatılmasını rica ederiz. Dldurulan müşteri bilgi frmlarının, merkezi larak arşivlenmesi ve ihtiyaç duyulduğunda tekrar ulaşılabilmesi için 50 adede ulaştığında, bir tutanak yazısıyla birlikte CRM ve Perakende Analiz Yöneticiliği adına Arçelik Genel Müdürlüğüne ulaştırılması gerekmektedir. Yazılı larak alınan nayda, nayı verenin imzası aranır. Elektrnik iletişim araçlarıyla alınacak yazılı veya sözlü nayda, alıcının lumlu bir irade beyanının alınmış lması zrunludur. Abnelik, satış ve üyelik sözleşmesi gibi bir sözleşmenin içeriğine dâhil edilerek alınıyrsa sözleşmenin snunda, lumlu irade beyanından veya imzadan önce, ticari elektrnik ileti kenar başlığı altında, reddetme imkânı da tanınarak en az n iki punt ile yazılarak alınması gerekmektedir.

3 İnternet üzerinden verilmesi suretiyle alınacak naylarda, iletişim adresinin türüne bağlı larak nay veren kişiye nayın alındığı bilgisi, reddetme imkânı da tanınmak suretiyle, elektrnik iletişim adresine aynı gün içinde iletilmesi gerekmektedir. Alıcının elektrnik iletişim adresine ticari elektrnik ileti gönderilerek nay talebinde bulunulamayacaktır. Onay metninde, lumlu irade beyanı önceden seçilmiş larak yer alamaz. Ticari elektrnik ileti nayı sunulan mal ve hizmetin temini için ön şart larak ileri sürülemez. İş rtakları, iştirakler veya üçüncü kişiler gibi açık lmayan ibareler kullanılarak genel nitelikte nay alınamaz. Ancak alacağınız nay, bayilik sözleşmesi kapsamındaki taraflar içinde bu sözleşmeye knu mal, hizmet veya marka ile sınırlı larak geçerli kabul edilecektir. Ticari Elektrnik İleti Gönderimi ile İlgili Bilgilendirme Müşteri ya da ptansiyel müşterilerinizle sms, e-psta ve tmatik arama gibi araçlarla gerçekleştirdiğiniz iletişimlerde önceden izin alma zrunluluğu getiren, Elektrnik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun ( Kanun ) 1 Mayıs 2015 itibari ile yürürlüğe girmiştir. Kanun kapsamındaki ticari iletişimlere ilişkin düzenlemeleri içeren Ticari İletişim ve Ticari Elektrnik İletiler Hakkında Yönetmelik ise ( Yönetmelik ), 15 Temmuz 2015 tarihinde yürürlüğe girmiştir. 15 Temmuz itibari ile mevzuat kapsamında belirtilen hususlara uygun larak ileti gönderilmesi gerekmektedir. Müşterilik ilişkisinin varlığı kabul edilen bu kişilere 15 Temmuz 2015 itibariyle yapılacak ilk gönderimde, reddetme hakkı da tanınarak, alıcının veri tabanınızda kayıtlı lduğuna dair bilgiye yer vermeniz gerekmektedir.

4 Kanun ve Yönetmelikler ile getirilen kurallar nelerdir? Daha önceden pazarlama vb. amaçlarla iletişim kurulacağına dair izin alınmayan müşterilere hiçbir şekilde pazarlama, tanıtım, kampanya vb. faaliyetlere ilişkin ileti gönderimi yapılmamalıdır. Bu dğrultuda İletişim izni alınmış ve alınmamış müşteriler arasında bir ayrıştırmaya gitmeniz gerekmektedir. 15 Temmuz 2015 tarihi itibariyle pazarlama, kampanyalar hakkında bilgilendirme, ürün tanıtma, fırsat sunma ve benzeri amaçlarla ilgili her türlü iletişimi sadece önceden izin almış lduğunuz müşterilere iletebilirsiniz. Bu durumda, yeni ya da daha önceden izin almadığınız müşterilerinizle sadece izin almak için elektrnik yllarla (SMS, e-psta, arama gibi) iletişime geçmemeniz gerekecek lup; müşterilerinizden mağazadayken ya da nların sizinle iletişime geçtiği zamanlarda iletişim kurma isteğinizin amacını açıkça belirterek izin almanız ve izin verdiklerini kayıt altınına almanız gerekmektedir. Önceden izin alma kuralının istisnaları bulunmaktadır. Bunlar: Müşterinizin tüketici değil de esnaf ya da tacir lduğu hallerde, her türlü içerikte iletiyi önceden alınmış izniniz lmasa dahi söz knusu kişilerin açıkça reddetmediği durumlarda göndermeniz mümkündür. Müşteriniz tüketici lsa dahi sadece almış lduğu mal ve hizmetlere ilişkin değişiklik, bakım ve kullanıma ilişkin haber vermeniz gereken durumlarda önceden izin almadan iletişimde bulunabilirsiniz. Devam eden abnelik, üyelik veya rtaklık durumu ile tahsilat, brç hatırlatma, bilgi güncelleme, teslimat veya benzeri durumlara ilişkin bildirimleri içeren iletilerde önceden nay alma zrunluluğu aranmayacaktır. Ancak bu tür bildirimlerde de mal veya hizmetler özendirilemez veya bunların tanıtımı yapılamaz. Müşteri Bilgi Frmundaki alanlar müşteriden bilgi alınarak Mağaza Satış Temsilcilerimiz tarafından dldurulabilir ancak imza alanın kesinlikle müşteri tarafından imzalanması gerekmektedir. Tplanan müşteri bilgileri ve izinler, daha ileri seviyeye taşıyarak yapacağımız kişiye özel kampanyalarda, müşterileri mağazalarınıza yönlendirmek ve cirlarınızı arttırmak için kullanılacaktır.

5 Göndereceğiniz ticari elektrnik iletide neler lmalı? Size ilişkin tanıtıcı bilgiler (Ticari elektrnik iletinin başlığında veya içeriğinde; tacirler için MERSİS numarası ve ticaret unvanını, esnaflar için adı ve syadı ile T.C. kimlik numarası yer almak zrundadır. Kısa mesaj gibi sınırlı alanlar kullanılarak gönderilen ticari elektrnik iletinin ise içeriğinde söz knusu hususlara yer verilir. Bunlara ek larak marka veya işletme adı gibi tanıtıcı diğer bilgilere de ihtiyari larak yer verilebilir.) İletişim türüne bağlı larak erişilebilir iletişim bilgisi, İleti içeriğinden açıkça anlaşılamıyr ise ileti başlangıcında tanıtım ve bilgilendirme gibi ticari iletişimin belirlenebilir lmasını sağlayan bir ibare, Çıkma hakkına ilişkin klay ve ücretsiz bir yl sunumu ve çıkma hakkına ilişkin kısa bir ifade. ÖRNEK METİN UYARI: Aşağıdaki örnekte yer alan Mersis numarası Arçelik A.Ş. için geçerlidir.

6563 Sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun ve Uygulaması

6563 Sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun ve Uygulaması 6563 Sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun ve Uygulaması 8 Aralık 2015 Kanunun Kapsamı 6563 sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun 1 Mayıs 2015 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

Detaylı

6563 sayılı Kanun. Ticari İletişim ve Ticari Elektronik İletiler Hakkında Yönetmelik

6563 sayılı Kanun. Ticari İletişim ve Ticari Elektronik İletiler Hakkında Yönetmelik 6563 sayılı Kanun Ticari İletişim ve Ticari Elektronik İletiler Hakkında Yönetmelik 9 Eylül 2015 Ticari İletişim ve Ticari Elektronik İletiler 6563 sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun

Detaylı

ÖZGÜN HUKUK BÜROSU. Yönetmelik ile ticari elektronik iletilerde uyulması gereken hususlara ilişkin usul ve esaslar düzenlenmiştir.

ÖZGÜN HUKUK BÜROSU. Yönetmelik ile ticari elektronik iletilerde uyulması gereken hususlara ilişkin usul ve esaslar düzenlenmiştir. ÖZGÜN HUKUK BÜROSU SÜLÜN SOKAK NO: 8 1.LEVENT/BEŞİKTAŞ İSTANBUL/TÜRKİYE Tel:+ 90 212 356 3210(pbx) / +90 212 325 2307(pbx) Faks: +90 212 356 3213 E-mail: ozgun@ozgunlaw.com 20.07.2015 Elektronik Ticaretin

Detaylı

-ELEKTRONİK ORTAMDA TİCARİ FAALİYET YÜRÜTÜLMESİ VE TİCARİ ELEKTRONİK İLETİ GÖNDERİLMESİ HAKKINDA HUKUK BÜLTENİ-

-ELEKTRONİK ORTAMDA TİCARİ FAALİYET YÜRÜTÜLMESİ VE TİCARİ ELEKTRONİK İLETİ GÖNDERİLMESİ HAKKINDA HUKUK BÜLTENİ- -ELEKTRONİK ORTAMDA TİCARİ FAALİYET YÜRÜTÜLMESİ VE TİCARİ ELEKTRONİK İLETİ GÖNDERİLMESİ HAKKINDA HUKUK BÜLTENİ- Bülten Tarihi: 04.09.2018 I. GENEL BİLGİLER 6563 sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi

Detaylı

TİCARİ İLETİŞİM VE TİCARİ ELEKTRONİK İLETİLER HAKKINDA YÖNETMELİK TASLAĞI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TİCARİ İLETİŞİM VE TİCARİ ELEKTRONİK İLETİLER HAKKINDA YÖNETMELİK TASLAĞI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TİCARİ İLETİŞİM VE TİCARİ ELEKTRONİK İLETİLER HAKKINDA YÖNETMELİK TASLAĞI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönetmeliğin amacı, elektronik iletişim araçlarıyla yapılan

Detaylı

TİCARİ İLETİŞİM VE TİCARİ ELEKTRONİK İLETİLER HAKKINDA YÖNETMELİK

TİCARİ İLETİŞİM VE TİCARİ ELEKTRONİK İLETİLER HAKKINDA YÖNETMELİK TİCARİ İLETİŞİM VE TİCARİ ELEKTRONİK İLETİLER HAKKINDA YÖNETMELİK Resmi Gazete: 15.07.2015-29417 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönetmeliğin amacı, elektronik iletişim

Detaylı

YÖNETMELİK TİCARİ İLETİŞİM VE TİCARİ ELEKTRONİK İLETİLER HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK TİCARİ İLETİŞİM VE TİCARİ ELEKTRONİK İLETİLER HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YÖNETMELİK Gümrük ve Ticaret Bakanlığından: Amaç TİCARİ İLETİŞİM VE TİCARİ ELEKTRONİK İLETİLER HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 - (1) Bu Yönetmeliğin amacı, elektronik

Detaylı

YÖNETMELİK TİCARİ İLETİŞİM VE TİCARİ ELEKTRONİK İLETİLER HAKKINDA YÖNETMELİK

YÖNETMELİK TİCARİ İLETİŞİM VE TİCARİ ELEKTRONİK İLETİLER HAKKINDA YÖNETMELİK 15 Temmuz 2015 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29417 Gümrük ve Ticaret Bakanlığından: YÖNETMELİK TİCARİ İLETİŞİM VE TİCARİ ELEKTRONİK İLETİLER HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, 22.07.2015 Sayı: 2015/126 Ref: 4/126. Konu: TİCARİ İLETİŞİM VE TİCARİ ELEKTRONİK İLETİLER HAKKINDA YÖNETMELİK YAYINLANMIŞTIR

SİRKÜLER İstanbul, 22.07.2015 Sayı: 2015/126 Ref: 4/126. Konu: TİCARİ İLETİŞİM VE TİCARİ ELEKTRONİK İLETİLER HAKKINDA YÖNETMELİK YAYINLANMIŞTIR SİRKÜLER İstanbul, 22.07.2015 Sayı: 2015/126 Ref: 4/126 Konu: TİCARİ İLETİŞİM VE TİCARİ ELEKTRONİK İLETİLER HAKKINDA YÖNETMELİK YAYINLANMIŞTIR 15.07.2015 tarih ve 29417 sayılı Resmi Gazete de Ticari İletişim

Detaylı

ELEKTRONİK TİCARETİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA KANUN

ELEKTRONİK TİCARETİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA KANUN ELEKTRONİK TİCARETİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA KANUN Kabul Tarihi 23.10.2014 Kanun No 6563 Yürürlük Tarihi 05.11.2014 Yayın Tarihi 05.11.2014 RG Sayısı 29166 MADDE 1- AMAÇ VE KAPSAM (1) Bu Kanunun amacı, elektronik

Detaylı

ELEKTRONİK TİCARETİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA KANUN

ELEKTRONİK TİCARETİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA KANUN 12247 ELEKTRONİK TİCARETİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA KANUN Kanun Numarası : 6563 Kabul Tarihi : 23/10/2014 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih: 5/11/2014 Sayı : 29166 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 55 Amaç

Detaylı

TİCARİ İLETİŞİM VE TİCARİ ELEKTRONİK İLETİLER HAKKINDA YÖNETMELİK YAYIMLANDI

TİCARİ İLETİŞİM VE TİCARİ ELEKTRONİK İLETİLER HAKKINDA YÖNETMELİK YAYIMLANDI TİCARİ İLETİŞİM VE TİCARİ ELEKTRONİK İLETİLER HAKKINDA YÖNETMELİK YAYIMLANDI Ticari İletişim ve Ticari Elektronik İletiler Hakkında Yönetmelik ( Yönetmelik ) 15.07.2015 tarihli ve 29417 sayılı Resmi Gazete

Detaylı

Bildirim Formu ve Kullanım Hakkı Başvuru Formu değiştirilmiştir. Söz konusu değişiklikler ile formların kapsamına: o

Bildirim Formu ve Kullanım Hakkı Başvuru Formu değiştirilmiştir. Söz konusu değişiklikler ile formların kapsamına: o Yetkilendirme Yönetmeliği Değişikliği, Arayan Hat Bilgisi (CLI) Kullanımına İlişkin Usul ve Esaslar Düzenlemesi ve Erişim Sağlayıcıları Birliği Üyeliğine Yönelik Duyuru Elektrnik Haberleşme Sektörüne İlişkin

Detaylı

: Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Yayımlanmıştır.

: Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Yayımlanmıştır. Sirküler No : 2014/82 Sirküler Tarihi : 25.11.2014 Konu : Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Yayımlanmıştır. Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun 5 Kasım 2014 tarih ve 29166 sayılı

Detaylı

On soruda Yeni Elektronik Ticaret Kanunu

On soruda Yeni Elektronik Ticaret Kanunu On soruda Yeni Elektronik Ticaret SORU 1: Yeni Elektronik Ticaret ne zaman yürürlüğe girecek? Kamuoyunda Yeni Elektronik Ticaret olarak bilinen 6563 sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun

Detaylı

FK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LTD. ŞTİ.

FK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LTD. ŞTİ. SİRKÜLER NO:2015/47 30/Nisan/ 2015 İçindekiler: * Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun 1 Mayısta yürürlüğe giriyor. ELEKTRONİK TİCARETİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA KANUN GİRİYOR: 1 MAYISTA YÜRÜRLÜĞE

Detaylı

KONU: KURUMSAL YÖNETİM İLKELER (KURUMSAL YÖNETİM TEBLİĞİ SERİ II NO:17.1)

KONU: KURUMSAL YÖNETİM İLKELER (KURUMSAL YÖNETİM TEBLİĞİ SERİ II NO:17.1) KONU: KURUMSAL YÖNETİM İLKELER (KURUMSAL YÖNETİM TEBLİĞİ SERİ II NO:17.1) Sermaye Piyasası Kurulu tarafından 30.12.2011 tarih Seri IV, N: 56 Kurumsal Yönetim İlkelerinin Belirlenmesine ve Uygulanmasına

Detaylı

SİRKÜLER NO: 70/2014 İstanbul, 05.11.2014. KONU: Elektronik Ticarete İlişkin Bazı Düzenlemeler Yapıldı

SİRKÜLER NO: 70/2014 İstanbul, 05.11.2014. KONU: Elektronik Ticarete İlişkin Bazı Düzenlemeler Yapıldı MEVZUAT SİRKÜLERİ SİRKÜLER NO: 70/2014 İstanbul, 05.11.2014 KONU: Elektronik Ticarete İlişkin Bazı Düzenlemeler Yapıldı ÖZET: 05.11.2014 tarihli Resmi Gazete de yayınlanan 6563 sayılı Elektronik Ticaretin

Detaylı

Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun ve Bağlı İkincil Mevzuat Uyarınca Ticari Elektronik İletiler

Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun ve Bağlı İkincil Mevzuat Uyarınca Ticari Elektronik İletiler Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun ve Bağlı İkincil Mevzuat Uyarınca Ticari Elektronik İletiler Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun başta olmak üzere, bu kanuna bağlı ikincil

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2014/194 Ref: 4/194

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2014/194 Ref: 4/194 SİRKÜLER İstanbul, 17.11.2014 Sayı: 2014/194 Ref: 4/194 Konu: ELEKTRONİK TİCARETİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA KANUN 05.11.2014 tarih ve 29166 sayılı Resmi Gazete de 6563 Sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi

Detaylı

Türkiye Finans POS Bülteni

Türkiye Finans POS Bülteni Türkiye Finans POS Bülteni Uyumlu Avantajlı Süper İkili Türkiye Finans POS uygulaması ile uyumlu yazar kasa POS cihazınızı şimdi alın, işletmenize özel avantajlardan yararlanın! GİB naylı birçk marka ve

Detaylı

E-bildirge Başvuru Formları Temini 1. BAŞVURU FORMLARI NASIL TEMİN EDİLECEK?

E-bildirge Başvuru Formları Temini 1. BAŞVURU FORMLARI NASIL TEMİN EDİLECEK? E-bildirge Başvuru Frmları Temini 1. BAŞVURU FORMLARI NASIL TEMİN EDİLECEK? e-bildirge uygulaması ile ilgili larak aşağıda isimleri belirtilen bankalar tarafından içerisinde başvuru frmu, e-bildirge sözleşmesi,

Detaylı

Metin Tarakçı Çağrı Merkezleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı 05 Haziran 2015

Metin Tarakçı Çağrı Merkezleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı 05 Haziran 2015 Metin Tarakçı Çağrı Merkezleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı 05 Haziran 2015 Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkındaki Kanun 5 Kasım 2014 tarihli 29166 Sayılı Resmi Gazetede «Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi

Detaylı

MÜŞTERİ İSTEK-ÖNERİ-MEMNUNİYET- ŞİKAYET YÖNETİM SÜRECİ PROSEDÜRÜ

MÜŞTERİ İSTEK-ÖNERİ-MEMNUNİYET- ŞİKAYET YÖNETİM SÜRECİ PROSEDÜRÜ 1. AMAÇ ENEKO A.Ş. de, müşteri istek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinin değerlendirilmesini, snuçlandırılmasını ve süreçte uygulanacak prsesleri belirlemektir, ayrıca bu prsesin etkinliğini sürekli iyileştirmek

Detaylı

Yeni E-Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun (01.05.2015 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek)

Yeni E-Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun (01.05.2015 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek) Yeni E-Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun (01.05.2015 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek) Yeni düzenleme neler getiriyor Nisan 2015 DUBAI İçindekiler Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun...

Detaylı

E-İrsaliye, E-Serbest Meslek Makbuzu ve E-Müstahsil Makbuzuna İlişkin 487 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Hk.

E-İrsaliye, E-Serbest Meslek Makbuzu ve E-Müstahsil Makbuzuna İlişkin 487 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Hk. Tarih : 19.12.2017 No : 2017/ 72 Konu : E-İrsaliye, E-Serbest Meslek Makbuzu ve E-Müstahsil Makbuzuna İlişkin 487 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Hk. 17.12.2017 tarihli ve 30273 sayılı Resmi

Detaylı

MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ VE İLETİŞİM PROSEDÜRÜ

MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ VE İLETİŞİM PROSEDÜRÜ Sayfa N 1/5 1. AMAÇ Bu prsedürün amacı müşteri tarafından memnuniyetinin sağlanması için kuruluşumuz tarafından verilen hizmetlerin tümü ile ilgili müşteri görüşlerinin tplanması, bu knuda veri tplama

Detaylı

Kısaca ; Servis Pozitif, firma tarafından kendisine sağlanmış kullanıcı girişleri yetkisi ile internet olan her platformdan sisteme giriş yapabilir.

Kısaca ; Servis Pozitif, firma tarafından kendisine sağlanmış kullanıcı girişleri yetkisi ile internet olan her platformdan sisteme giriş yapabilir. Kısaca ; Servis Pzitif; Teknik servis hizmeti sağlayan firmalar için bulut tabanlı geliştirilmiş özel yazılım çözümüdür. Kurulum gerektirmez, internet lan her nktadan erişim imkanı sağlar. Hizmet sağlayıcı

Detaylı

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Mühendislik Fakültesi Dekanlığı

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Mühendislik Fakültesi Dekanlığı Evrak Tarih ve Sayısı: 05/01/2018-E.1537 T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Mühendislik Fakültesi Dekanlığı *BENU56V8L* Sayı : 64481593-304.03/ Knu : Stajlar Aşamaları ve Frmları KİMYA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞINA

Detaylı

ODEABANK SERMAYE PİYASASI HİZMETLERİ VE FAALİYETLERİ. I. Portföy Aracılığı Kapsamında Sunulacak İşlemler

ODEABANK SERMAYE PİYASASI HİZMETLERİ VE FAALİYETLERİ. I. Portföy Aracılığı Kapsamında Sunulacak İşlemler ODEABANK SERMAYE PİYASASI HİZMETLERİ VE FAALİYETLERİ Sermaye Piyasası Lisans Grubu 1. Prtföy Aracılığı 2. İşlem Aracılığı 3. Emir İletimine Aracılık 4. Sınırlı Saklama İlgili Sermaye Piyasası İşlemleri

Detaylı

Mali Bülten No: 2014/112

Mali Bülten No: 2014/112 ` Mali Bülten No: 2014/112 Vergi/ 6 Kasım 2014 Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Yayımlandı kpmgvergi.com kpmg.com.tr Özet: 6563 sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun 5

Detaylı

Veri den Verim e Tanı Bilgilendirme Semineri

Veri den Verim e Tanı Bilgilendirme Semineri Veri den Verim e Tanı Bilgilendirme Semineri 20.03.2015 GÜNDEM I. ELEKTRONİK TİCARETİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA KANUN II. KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI HAKKINDA KANUN TASARISI III. İZİN TOPLAMA KANALLARI I.

Detaylı

SÜHA MAKİNA - ONLINE TAHSİLAT SİSTEMİ

SÜHA MAKİNA - ONLINE TAHSİLAT SİSTEMİ SÜHA MAKİNA - ONLINE TAHSİLAT SİSTEMİ BayiPs, SÜHA MAKİNA nin bayilerine ve SÜHA MAKİNA bayilerinin kendi müşterilerine yapacakları ürün ve hizmet satışlarını kredi kartı ile tahsil etmelerine yarayan

Detaylı

Vodafone Telekomünikasyon A.Ş.

Vodafone Telekomünikasyon A.Ş. Vdafne Telekmünikasyn A.Ş. ye, Vdafne li Esnaf İndirim Kampanyası Taahhütnamesi Vdafne Telekmünikasyn A.Ş. (kısaca Vdafne ) tarafından sunulan li Esnaf İndirim Kampanyası ndan ( Kampanya ) li Esnaf Small

Detaylı

yirmi dört ay ayni sermaye

yirmi dört ay ayni sermaye ANONİM ŞİRKETLER Tanımı Annim şirket, sermayesi belirli ve paylara bölünmüş lan, brçlarından dlayı yalnız malvarlığıyla srumlu bulunan şirkettir. Amaçları Annim şirket, kanunen yasak lmayan her türlü eknmik

Detaylı

Vodafone Telekomünikasyon A.Ş.

Vodafone Telekomünikasyon A.Ş. Vdafne Telekmünikasyn A.Ş. ye, Vdafne İnternetli Esnaf İndirim Kampanyası Taahhütnamesi Vdafne Telekmünikasyn A.Ş. (kısaca Vdafne ) tarafından sunulan İnternetli Esnaf İndirim Kampanyası ndan ( Kampanya

Detaylı

Kurumsal Sosyal Sorumluluk Denetim ve Belgelendirme 2012 Yılı Eğitim ve Seminer Programı

Kurumsal Sosyal Sorumluluk Denetim ve Belgelendirme 2012 Yılı Eğitim ve Seminer Programı Kurumsal Ssyal Srumluluk Denetim ve Belgelendirme 2012 Yılı Eğitim ve Seminer Prgramı EĞİTİM PROGRAMI 2012 Eğitim Adı Tarih Eğitim Süresi Eğitim Yeri Sedex B Tipi Kullanıcı Eğitimi 02.07.2012 Yarım Gün

Detaylı

Vodafone Telekomünikasyon A.Ş.

Vodafone Telekomünikasyon A.Ş. ye, (kısaca Vdafne ) tarafından sunulan Knuşan Esnaf İndirim Kampanyası ndan ( Kampanya ) İnternetli Esnaf Small tarifesine ( Tarife 1 ) İnternetli Esnaf Medium tarifesine ( Tarife 2 ) Yeni İnternetli

Detaylı

NOTERLİK İŞLEMLERİNİN ELEKTRONİK ORTAMDA YAPILMASI HAKKINDA YÖNETMELİK

NOTERLİK İŞLEMLERİNİN ELEKTRONİK ORTAMDA YAPILMASI HAKKINDA YÖNETMELİK TEMMUZ-AĞUSTOS 2015 HUKUK BÜLTENİ NOTERLİK İŞLEMLERİNİN ELEKTRONİK ORTAMDA YAPILMASI HAKKINDA YÖNETMELİK Noterlik İşlemlerinin Elektronik Ortamda Yapılması Hakkında Yönetmelik ( Yönetmelik ) 11/07/2015

Detaylı

SR EK-1 STANDART İLAN FORMU VE BAŞVURU EVRAKLARI

SR EK-1 STANDART İLAN FORMU VE BAŞVURU EVRAKLARI SR EK-1 STANDART İLAN FORMU VE BAŞVURU EVRAKLARI a Caner Aspava Turizm Ptansiyelinin Geliştirilmesi Mali Destek Prgramı kapsamında sağlanan mali destek ile Lefke Yedidalga da prje kapsamında Online Satış

Detaylı

KONU: Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun kapsamında yayımlanan ikincil mevzuata ilişkin TÜBİSAD Bilişim Sanayicileri Derneği Görüşü

KONU: Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun kapsamında yayımlanan ikincil mevzuata ilişkin TÜBİSAD Bilişim Sanayicileri Derneği Görüşü 13 Mayıs 2015, İstanbul Ref: KC/İO/MB/15-56 KONU: Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun kapsamında yayımlanan ikincil mevzuata ilişkin TÜBİSAD Bilişim Sanayicileri Derneği Görüşü T.C. GÜMRÜK

Detaylı

Vodafone Telekomünikasyon A.Ş.

Vodafone Telekomünikasyon A.Ş. ye, Vdafne İnternetli Esnaf İndirim Kampanyası Taahhütnamesi (kısaca Vdafne ) tarafından sunulan İnternetli Esnaf İndirim Kampanyası ndan ( Kampanya ) İnternetli Esnaf Small tarifesine ( Tarife 1 ) İnternetli

Detaylı

Kiralacar.com Aydınlatma Metni

Kiralacar.com Aydınlatma Metni Kiralacar.cm Aydınlatma Metni Aydınlatma Metni, Veri Srumlusu sıfatıyla hareket eden Kiralacar Teknlji Turizm Yatırım A.Ş. ( KİRALACAR )tarafından KİRALACAR ın 6698 sayılı Kişisel Verilerin Krunması Kanunu

Detaylı

Görevde Yükselme Eğitimi Başvuru Kılavuzu 2011 GÖREVDE YÜKSELME EĞİTİMİ BAŞVURU KILAVUZU

Görevde Yükselme Eğitimi Başvuru Kılavuzu 2011 GÖREVDE YÜKSELME EĞİTİMİ BAŞVURU KILAVUZU GÖREVDE YÜKSELME EĞİTİMİ BAŞVURU KILAVUZU 2011 E r z i n c a n Ü n i v e r s i t e s i P e r s n e l D a i r e s i B a ş k a n l ı ğ ı Sayfa 0 İÇİNDEKİLER İçerik Sayfa Numarası Açıklamalar 2 Başvuru Bilgileri

Detaylı

Öncelikle PTT ye göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür ederiz.

Öncelikle PTT ye göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür ederiz. Sayın İzmir YMMO; Öncelikle PTT ye göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür ederiz. 1840 yılından bu yana yürütmekte olduğumuz faaliyetlerimizi sürekli ihtiyaçlar ve zamanın gereklilikleri doğrultusunda

Detaylı

Sirküler Tarihi : Sirküler No : 2017/114

Sirküler Tarihi : Sirküler No : 2017/114 Sirküler Tarihi : 18.12.2017 Sirküler No : 2017/114 e-sevk İRSALİYESİ, e-müstahsil MAKBUZU ve e-serbest MESLEK MAKBUZU UYGULAMASI Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığınca 17 Aralık 2017 gün ve 30273

Detaylı

Güvenli İnternet Teknolojileri Kol. Şti. Teknik Servis Hizmetleri ve Bakım Anlaşmaları Tanıtım

Güvenli İnternet Teknolojileri Kol. Şti. Teknik Servis Hizmetleri ve Bakım Anlaşmaları Tanıtım Güvenli İnternet Teknljileri Kl. Şti. Teknik Hizmetleri ve Bakım Anlaşmaları Tanıtım Gizli Belge Bu belge içeriği gizlilik gerektirmektedir. Tarafların izni lmadan üçüncü şahıslarla paylaşılamaz! Güvenli

Detaylı

SR EK-1 STANDART İLAN FORMU VE BAŞVURU EVRAKLARI

SR EK-1 STANDART İLAN FORMU VE BAŞVURU EVRAKLARI SR EK-1 STANDART İLAN FORMU VE BAŞVURU EVRAKLARI Bu prgram T.C. Lefkşa Büyükelçiliği tarafından finanse edilmektedir. T.C. Çukurva Kalkınma Ajansı bu prgram kapsamında teknik destek vermektedir. Kalyncu

Detaylı

6563 Sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Çerçevesinde E-ticaret Uygulamaları

6563 Sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Çerçevesinde E-ticaret Uygulamaları 6563 Sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Çerçevesinde E-ticaret Uygulamaları Perakende ve Elektronik Ticaret Dairesi Av. Bahar EMRE Gümrük ve Ticaret Uzmanı 09/01/2017 Kanunun Kapsamı

Detaylı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası E-Dönüşüm ve Katma Değerli Hizmetler İş Ortaklığı Önerisi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası E-Dönüşüm ve Katma Değerli Hizmetler İş Ortaklığı Önerisi Bursa Ticaret ve Sanayi Odası E-Dönüşüm ve Katma Değerli Hizmetler İş Ortaklığı Önerisi BTSO / TNBKEP İş Ortaklığı İş Ortaklığı kapsamında BTSO Üyelerine TNB KEP in KEP, E-imza ve diğer Katma Değerli ürün

Detaylı

FMV IŞIK ÜNİVERSİTESİ AVANS YÖNERGESİ

FMV IŞIK ÜNİVERSİTESİ AVANS YÖNERGESİ FMV IŞIK ÜNİVERSİTESİ AVANS YÖNERGESİ 1 İÇİNDEKİLER 1. GENEL HÜKÜMLER 1.1. Amaç 1.2. Kapsam 1.3. Kısaltmalar 1.4. Tanımlar 2. AVANS VERİLMESİ 2.1. Avans Verilme Gerekçeleri 2.2. İlk Avansın Verilmesi 2.3.

Detaylı

İŞ YASASI (Ders 11) İşçi, bir hizmet akdine dayanarak herhangi bir işte ücret karşılığı çalışan kişiyi anlatır.

İŞ YASASI (Ders 11) İşçi, bir hizmet akdine dayanarak herhangi bir işte ücret karşılığı çalışan kişiyi anlatır. YNTM 207 İşletme Hukuku İŞ YASASI (Ders 11) Tanımlar: İşçi, bir hizmet akdine dayanarak herhangi bir işte ücret karşılığı çalışan kişiyi anlatır. İşveren, işçi çalıştıran gerçek ve tüzel kişileri anlatır.

Detaylı

MERKEZİ KAYIT KURULUŞU A.Ş. MERKEZİ KAYDİ SİSTEM İŞ VE BİLİŞİM UYGULAMA İLKE VE KURALLARI YÖNERGESİ A. GENEL İLKELER

MERKEZİ KAYIT KURULUŞU A.Ş. MERKEZİ KAYDİ SİSTEM İŞ VE BİLİŞİM UYGULAMA İLKE VE KURALLARI YÖNERGESİ A. GENEL İLKELER 23.06.2015 MERKEZİ KAYIT KURULUŞU A.Ş. MERKEZİ KAYDİ SİSTEM İŞ VE BİLİŞİM UYGULAMA İLKE VE KURALLARI YÖNERGESİ A. GENEL İLKELER 15. Yatırımcıların internet ve mbil iletişim tabanlı interaktif bağlantılar

Detaylı

SÜRECİN İŞLEMEYE BAŞLADIĞI TARİH ve ZAMAN. HİZMETİN YERİNE GETİRİLDİĞİ TARİH ve ZAMAN DÜZENLENMİŞ TİCARİ KALİTE KODU

SÜRECİN İŞLEMEYE BAŞLADIĞI TARİH ve ZAMAN. HİZMETİN YERİNE GETİRİLDİĞİ TARİH ve ZAMAN DÜZENLENMİŞ TİCARİ KALİTE KODU 252145 P.1 (Müşteri Hizmetleri Merkezine Gelen Talepler - çağrı,web,işletme) 31.12.2013 31.12.2013 250609 P.1 (Müşteri Hizmetleri Merkezine Gelen Talepler - çağrı,web,işletme) 28.12.2013 28.12.2013 250600

Detaylı

ELEKTRONİK TİCARETTE HİZMET SAĞLAYICI VE ARACI HİZMET SAĞLAYICILAR HAKKINDA YÖNETMELİK YAYIMLANDI:

ELEKTRONİK TİCARETTE HİZMET SAĞLAYICI VE ARACI HİZMET SAĞLAYICILAR HAKKINDA YÖNETMELİK YAYIMLANDI: TARİH : 28/08/2015 SİRKÜLER NO : 2015/70 ELEKTRONİK TİCARETTE HİZMET SAĞLAYICI VE ARACI HİZMET SAĞLAYICILAR HAKKINDA YÖNETMELİK YAYIMLANDI: 5 Kasım 2014 tarihli Resmi Gazetede elektronik ticarete ilişkin

Detaylı

TNB E-İMZA, TNB Elektronik İmza A.Ş. adı ile Türkiye Noterler Birliği Vakfı tarafından kurulmuştur. Elektronik İmza hizmeti vermektedir, Aynı zamanda

TNB E-İMZA, TNB Elektronik İmza A.Ş. adı ile Türkiye Noterler Birliği Vakfı tarafından kurulmuştur. Elektronik İmza hizmeti vermektedir, Aynı zamanda TNB E-İMZA, TNB Elektronik İmza A.Ş. adı ile Türkiye Noterler Birliği Vakfı tarafından kurulmuştur. Elektronik İmza hizmeti vermektedir, Aynı zamanda E-İmza ya bağlı olarak Katma Değerli servislerde sunmaktadır.

Detaylı

YAYINDA KUZEYPET. b2b.kuzeypet.com.

YAYINDA KUZEYPET. b2b.kuzeypet.com. B2B KUZEYPET YAYINDA Kuzeypet markaları olan Nestle Purina ProPlan, Ferplast, EverClean, Viyo ve Nutrivet ürünlerini artık online olarak sipariş verebileceksiniz. Ayrıca tüm kampanyalarımızı anında B2B

Detaylı

YENİ TÜRK TİCARET KANUNU NUN GETİRDİKLERİ

YENİ TÜRK TİCARET KANUNU NUN GETİRDİKLERİ YENİ TÜRK TİCARET KANUNU NUN GETİRDİKERİ AHMET TOKAÇ Yönetim Danışmanı ve SMMM 20.02.2012 D eğerli üyelerimiz, değerli kurlarım, Yeni Türk Ticaret Kanunu ile ilgili srulması gereken sruları ve cevaplarını,

Detaylı

Konu: E-İrsaliye, E-Müstahsil Makbuzu Ve E-Serbest Meslek Makbuzu Uygulaması

Konu: E-İrsaliye, E-Müstahsil Makbuzu Ve E-Serbest Meslek Makbuzu Uygulaması İHSAN AKAR YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİR ULUDAĞ BAĞIMSIZ DENETİM VE Y.M.M A.Ş 23 Nisan Mh. 242 Sk. Rızvanoğlu-Paçacı Sit. No:12/A Blok Kat: 2 D: 3 Nilüfer/Bursa Tel: 0 541 3966882-0 224 2401329(pbx.) 0224 2401329

Detaylı

.-_ TEKLİF MEKTUBU TÜRKİYE. Teklif Formu

.-_ TEKLİF MEKTUBU TÜRKİYE. Teklif Formu TÜRKİYE T_C_ Kaya! N: 142059 SAĞLIK BAKANLIĞI KAMU HASTANELERİ KURUMU _ v TRABZON ILl KAMU HASTANELER! BIRLIGI GENEL SEKRETERLIGI Kanuni Eğitim Araştırma Hastanesi TEKLİF MEKTUBU Sayı 123618724/ 53 04.01.2016

Detaylı

Kayıtlı Elektronik Posta

Kayıtlı Elektronik Posta Kayıtlı Elektronik Posta TNB KEP Türkiye Noterler Birliği Vakfı teknoloji şirketleridir. TNB KEP Türkiye Noterler Birliği Vakfı Teknoloji Şirketidir. Genel Merkez: Ankara Bölge Müdürlüğü: İstanbul 100

Detaylı

ARIZA PROSEDÜRÜ (Ek Form 3)

ARIZA PROSEDÜRÜ (Ek Form 3) ARIZA PROSEDÜRÜ Bakanlık birimlerinde kullanılmakta lan ürünlerin arızalanması halinde arıza, arızalı ürünün bulunduğu birimden srumlu Bilgi İşlem Müdürlüğüne, Bilgi İşlem Şefliğine veya Bilgi İşlem Bürsuna

Detaylı

KURUMSAL WEB TASARIM Proje Teklifi

KURUMSAL WEB TASARIM Proje Teklifi KURUMSAL WEB TASARIM Prje Teklifi Teklifi Veren: Celil CAN Teklif Tarihi: 07.01.2015 Karadeniz Mh. General Aldğan Cd. N 49 / 1 Gazismanpaşa, İstanbul www.celilcan.cm - bilgi@celilcan.cm Firma : Yetkili

Detaylı

SAYI : 2017 / 48 İstanbul,

SAYI : 2017 / 48 İstanbul, SİRKÜLER SAYI : 2017 / 48 İstanbul,20.12.2017 KONU : 17/12/2017 tarihli ve 30273 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 485,486 ve 487 Sıra N.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğleri Vergi İdaresi Tarafından Mükelleflere

Detaylı

ELEKTRONİK TİCARET BİLGİ SİSTEMİ ( ETBİS ) TEBLİĞİ RGT: 11/08/2017. Mevzuat 14/08/2017. Av. Çağlar Kaçar,

ELEKTRONİK TİCARET BİLGİ SİSTEMİ ( ETBİS ) TEBLİĞİ RGT: 11/08/2017. Mevzuat 14/08/2017. Av. Çağlar Kaçar, ELEKTRONİK TİCARET BİLGİ SİSTEMİ ( ETBİS ) TEBLİĞİ RGT: 11/08/2017 Mevzuat 14/08/2017 Av. Çağlar Kaçar, caglar@kacar.av.tr İÇİNDEKİLER 1 Giriş 1 2 Amaç 1 3 ETBİS nedir? 1 4 ETBİS e Kayıt 1 5 Bildirimi

Detaylı

STAJLAR HAKKINDA KISA BİLGİLENDİRME

STAJLAR HAKKINDA KISA BİLGİLENDİRME STAJLAR HAKKINDA KISA BİLGİLENDİRME Staj başvurusu için ve kntenjan yerleştirmeleri snrasında yapılacakların tanıtımı Staj Rehberi dsyasında ayrıntılı anlatılmaktadır. Stajlar ile ilgili SHGM tarafından

Detaylı

E-imza nedir? Elektronik İmza (E-imza):

E-imza nedir? Elektronik İmza (E-imza): BİZ KİMİZ? TNB E-İMZA, TNB Elektronik İmza A.Ş. adı ile Türkiye Noterler Birliği Vakfı tarafından kurulmuştur. Elektronik İmza hizmeti vermektedir, Aynı zamanda E-İmza ya bağlı olarak Katma Değerli servislerde

Detaylı

2015-2016 Erasmus+ Konsorsiyumu Staj Hareketliliği Başvuru İlanı

2015-2016 Erasmus+ Konsorsiyumu Staj Hareketliliği Başvuru İlanı 2015-2016 Erasmus+ Knsrsiyumu Staj Hareketliliği Başvuru İlanı Değerli Öğrencilerimiz, Erasmus+ Prgramı kapsamında, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Krdinatörlüğü nde TÜMSİAD, Hitit Üniversitesi ve Kastamnu

Detaylı

Kurumsal Sosyal Sorumluluk Denetim ve Belgelendirme 2010 Yılı Eğitim ve Seminer Programı

Kurumsal Sosyal Sorumluluk Denetim ve Belgelendirme 2010 Yılı Eğitim ve Seminer Programı Kurumsal Ssyal Srumluluk Denetim ve Belgelendirme 2010 Yılı Eğitim ve Seminer Prgramı Eğitim Adı Tarih Eğitim Süresi Eğitim Yeri Ürün Güvenliği ve Kalite Sistem İç Denetçi 29&30 Mart 2010 2 Gün Intertek

Detaylı

ELEKTRONİK TİCARETTE SÖZLEŞME VE SİPARİŞLER HAKKINDA YÖNETMELİK TASLAĞI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ELEKTRONİK TİCARETTE SÖZLEŞME VE SİPARİŞLER HAKKINDA YÖNETMELİK TASLAĞI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ELEKTRONİK TİCARETTE SÖZLEŞME VE SİPARİŞLER HAKKINDA YÖNETMELİK TASLAĞI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönetmeliğin amacı, hizmet sağlayıcı ve aracı hizmet sağlayıcıların

Detaylı

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Kapsamında Aydınlatma Metni

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Kapsamında Aydınlatma Metni Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Kapsamında Aydınlatma Metni Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mezunları ve Hukuk Araştırmaları Derneği İşbu Aydınlatma Metni, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi

Detaylı

TİCARİ İLETİŞİM VE TİCARİ ELEKTRONİK İLETİLER HAKKINDA YÖNETMELİK TASLAĞI TELKODER GÖRÜŞLERİ 25.05.2015

TİCARİ İLETİŞİM VE TİCARİ ELEKTRONİK İLETİLER HAKKINDA YÖNETMELİK TASLAĞI TELKODER GÖRÜŞLERİ 25.05.2015 TİCARİ İLETİŞİM VE TİCARİ ELEKTRONİK İLETİLER HAKKINDA YÖNETMELİK TASLAĞI TELKODER GÖRÜŞLERİ 25.05.2015 Yönetmelik Maddesi Görüş ve Değerlendirme Teklif Kapsam MADDE 2 - (2) 5/11/2008 tarihli ve 5809 sayılı

Detaylı

ELEKTRONĐK TĐCARETĐN DÜZENLENMESĐ KANUNU 1 MAYIS 2015 TE YÜRÜRLÜĞE GĐRDĐ

ELEKTRONĐK TĐCARETĐN DÜZENLENMESĐ KANUNU 1 MAYIS 2015 TE YÜRÜRLÜĞE GĐRDĐ 30.04.2015 ELEKTRONĐK TĐCARETĐN DÜZENLENMESĐ KANUNU 1 MAYIS 2015 TE YÜRÜRLÜĞE GĐRDĐ 20 SORUDA YENĐ KANUN: 1. Kanun ne zaman yürürlüğe girmektedir? 23 Ekim 2014 tarihinde Resmi Gazete de yayımlanan Kanun;

Detaylı

İş Yaşamında E-Posta

İş Yaşamında E-Posta MÖ 150 MS 2013 İş Yaşamında E-Posta Mevzuat Türk Ticaret Kanunu Madde 18. Tacirler arasında, diğer tarafı temerrüde düşürmeye, sözleşmeyi feshe, sözleşmeden dönmeye ilişkin ihbarlar veya ihtarlar noter

Detaylı

YIL 1600, ON YIL 2300 TL- MÜNFER

YIL 1600, ON YIL 2300 TL- MÜNFER KANTARA TURİZM İNGİLTERE VİZE İŞLEMLERİ Uyarılar : İngiltere başknslsluğu randevu sistemiyle çalışmaktadır.randevu ve gerekli belgeler listesine www.visainfservices.cm adresinden ulaşılabilir. Parmak izi

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2016/027 Ref: 4/027. Konu: E-ARŞİV FATURA UYGULAMASI SIRASINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2016/027 Ref: 4/027. Konu: E-ARŞİV FATURA UYGULAMASI SIRASINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR SİRKÜLER İstanbul, 27.01.2016 Sayı: 2016/027 Ref: 4/027 Konu: E-ARŞİV FATURA UYGULAMASI SIRASINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR Gelir İdaresi Başkanlığı nın www.efatura.gov.tr internet adresinde E-Arşiv Fatura

Detaylı

BAV AVM İnşaatları A.Ş. KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASINA İLİŞKİN AYDINLATMA METNİ

BAV AVM İnşaatları A.Ş. KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASINA İLİŞKİN AYDINLATMA METNİ BAV AVM İnşaatları A.Ş. KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASINA İLİŞKİN AYDINLATMA METNİ BAV AVM İnşaatları A.Ş. ( ESASBURDA veya 14 Burda AVM ) olarak kişisel verilerin güvenliği hususuna azami hassasiyet göstermekteyiz.

Detaylı

KİRALACAR KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİ VE KORUNMASI POLİTİKASI

KİRALACAR KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİ VE KORUNMASI POLİTİKASI KİRALACAR KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİ VE KORUNMASI POLİTİKASI 1. GİRİŞ Kişisel Verilerin önemi Avrupa Birliği (AB) nin öncülüğünde yasal düzenlemeler yürürlüğe girmiştir. Buna paralel larak ülkemizde uzun

Detaylı

S3 - Bir ABD Adresi ve/veya ABD Telefon Numarasına İlişkin Yazılı Açıklama

S3 - Bir ABD Adresi ve/veya ABD Telefon Numarasına İlişkin Yazılı Açıklama S3 - Bir ABD Adresi ve/veya ABD Telefn Numarasına İlişkin Yazılı Açıklama Müşteri Adı Müşteri Numarası IRS Frm W-8'i dldurarak, Birleşik Devletler vatandaşı veya ABD'de mukim ya da ABD vergi hukuku amaçlarına

Detaylı

Toplu e-posta gönderimi yaparken hiç bir teknik bilgiye ihtiyaç duymanıza gerek olmaması büyük bir avantaj sağlamaktadır.

Toplu e-posta gönderimi yaparken hiç bir teknik bilgiye ihtiyaç duymanıza gerek olmaması büyük bir avantaj sağlamaktadır. Toplu e-posta gönderimi nedir? Akıllı E-posta sistemi, web tabanlı çalışan, ölçülebilir, geliştirilebilir ve siz müşterilerimizin web sistemlerine entegre edilebilir proaktif bir sistemdir. E-posta gönderimine

Detaylı

Mobil Pazarlama, İnteraktif SMS ve Toplu SMS Genel Teklifi

Mobil Pazarlama, İnteraktif SMS ve Toplu SMS Genel Teklifi Mobil Pazarlama, İnteraktif SMS ve Toplu SMS Genel Teklifi 26 Ocak 2015 Mobil Pazarlama Mobil cihaz aracılığı ile herhangi bir ağ üzerinden karşılıklı olarak kullanıcılarla iletişime geçildiği uygulamaların

Detaylı

TOBB. arih eayı Konu. İlgi: Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nun 25.04.2014 tarihli ve ÇİN/2014-789 sayılı yazısı.

TOBB. arih eayı Konu. İlgi: Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nun 25.04.2014 tarihli ve ÇİN/2014-789 sayılı yazısı. / AltKARA TICARET BORSASı TOBB GENEL 5EXRETERL!(llBE ANAFAR'I7U.AR CAD.ŞAlI 50K.00:9 ULUS AltKARA 312-3240857 arih eayı Knu TÜRKiYE ODALAR VE BORSALAR BiRLiGi 041 II Cumhurbaşkanımızın ÇHC Ziyareti. \

Detaylı

Sirküler Tarihi : 28.08.2015 Sirküler No : 2015/052

Sirküler Tarihi : 28.08.2015 Sirküler No : 2015/052 Sirküler Tarihi : 28.08.2015 Sirküler No : 2015/052 ELEKTRONİK TEBLİGATIN USUL VE ESASLARINI BELİRLEYEN 456 SIRA NO.LU VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANMIŞTIR Vergi Usul Kanunu nun Elektronik Ortamda

Detaylı

KIYMET TRANSFER EŞLEŞTİRME İŞLEMLERİ SWIFT İŞ KURALLARI v.01

KIYMET TRANSFER EŞLEŞTİRME İŞLEMLERİ SWIFT İŞ KURALLARI v.01 KIYMET TRANSFER EŞLEŞTİRME İŞLEMLERİ SWIFT İŞ KURALLARI v.01 İÇİNDEKİLER TANIM... 3 KULLANILAN SWIFT MESAJLARI / FONKSİYONLAR... 3 İŞ AKIŞI... 4 İLETİLEN BİLGİLER SWIFT Mesaj FORMATI ( MT542 / MT540 )...

Detaylı

Sunulan hizmet için uygulanacak tarifeler konusunda açık, detaylı ve güncel bilgilere erişebilme hakkı,

Sunulan hizmet için uygulanacak tarifeler konusunda açık, detaylı ve güncel bilgilere erişebilme hakkı, SABİT TELEFON HİZMETLERİ: Abonelik: Abonelik sözleşmesi yapabilme hakkınız bulunmaktadır. Abonelik sözleşmesi yaparken aşağıdaki hususlara dikkat etmeniz yararınıza olacaktır: Sözleşme hükümlerini okumalı,

Detaylı

KÖTÜ ŞARTLARDAKİ ÇOCUK İŞÇİLİĞİNİN YASAKLANMASI VE ORTADAN KALDIRILMASINA İLİŞKİN 182 SAYILI ACİL ÖNLEMLER SÖZLEŞMESİ

KÖTÜ ŞARTLARDAKİ ÇOCUK İŞÇİLİĞİNİN YASAKLANMASI VE ORTADAN KALDIRILMASINA İLİŞKİN 182 SAYILI ACİL ÖNLEMLER SÖZLEŞMESİ KÖTÜ ŞARTLARDAKİ ÇOCUK İŞÇİLİĞİNİN YASAKLANMASI VE ORTADAN KALDIRILMASINA İLİŞKİN 182 SAYILI ACİL ÖNLEMLER SÖZLEŞMESİ Bu sözleşme, ILO'nun temel haklara ilişkin 8 sözleşmesinden biridir. Uluslararası Bürsu

Detaylı

Aksiyon Ekleme Ekranı Kullanım Kılavuzu

Aksiyon Ekleme Ekranı Kullanım Kılavuzu - SAMBA Uygulaması - Aksiyn Ekleme Ekranı Kullanım Kılavuzu Türkçe İstanbul, 23.01.2012 - SAMBA Uygulaması - Aksiyn Ekleme Ekranı Dküman Değişim Takibi Tarih Versiyn Değişikliği Yapan Değişiklik Tanımı

Detaylı

MÜŞTERİMİN SESİ. Müşteri Deneyimi Yönetimi Ocak 2016

MÜŞTERİMİN SESİ. Müşteri Deneyimi Yönetimi Ocak 2016 MÜŞTERİMİN SESİ Müşteri Deneyimi Yönetimi Ocak 2016 MÜŞTERİLERİMİZ İÇİN NELER YAPTIK İletişim İzni Seferberliği Başlattık ve İlk CRM ödülümüzü verdik Yapılanlar Hedeflenen Yetkinliklere Örnekler Bayi ve

Detaylı

İade talebi onaylandıktan sonra ürün bedeli, kredi kartınız veya banka kartınız üzerinden iade edilecektir.

İade talebi onaylandıktan sonra ürün bedeli, kredi kartınız veya banka kartınız üzerinden iade edilecektir. İade veya değişim sürecini başlatabilmek için; Sipariş sayfasından ürünün yanındaki İade Et butonuna basıp formu doldurarak talebinizi iletirsiniz. postalardaki Sipariş Detayı linkinden İade Et butonuna

Detaylı

ANONİM ŞİRKET YÖNETİM KURULU ÜYELERİNİN SOSYAL GÜVENLİK HUKUKU KARŞISINDAKİ DURUMU

ANONİM ŞİRKET YÖNETİM KURULU ÜYELERİNİN SOSYAL GÜVENLİK HUKUKU KARŞISINDAKİ DURUMU Denet Sirküler Denet Yayıncılık A.Ş. Tel : 0212 275 96 90/274 77 06 Avni Dilligil Skak N:6 Faks : 0212-272 62 16/272 33 23 34394 Mecidiyeköy-İSTANBUL E-mail: bd.denet@bddenet.cm.tr Web : www.bddenet.cm.tr

Detaylı

6563 SAYILI YASANIN KABULÜ ILE BIRLIKTE UYGULAMAYA GEÇECEK YASAL DÜZENLEMELER

6563 SAYILI YASANIN KABULÜ ILE BIRLIKTE UYGULAMAYA GEÇECEK YASAL DÜZENLEMELER 6563 SAYILI YASANIN KABULÜ ILE BIRLIKTE UYGULAMAYA GEÇECEK YASAL DÜZENLEMELER Cevdet BOZKURT* 26 1. GIRIŞ 23.10.2014 tarihinde kabul edilen ancak 01.05.2015 tarihinde yürürlüğe girecek olan 6563 Sayılı

Detaylı

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2017/121. E- İrsaliye, E- Müstahsil Makbuzu ve E- Serbest Meslek Makbuzuna ilişkin Tebliğ Yayımlandı.

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2017/121. E- İrsaliye, E- Müstahsil Makbuzu ve E- Serbest Meslek Makbuzuna ilişkin Tebliğ Yayımlandı. DRT Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim A.Ş. Deloitte Values House Maslak No1 34398 İstanbul Tel: + 90 (212) 366 60 00 Fax: + 90 (212) 366 60 15 www.deloitte.com.tr www.verginet.net VERGİ SİRKÜLERİ

Detaylı

GENÇLİK KULUBÜ VE. Önemli Not! Kesin Kayıt için Başvuru Kılavuzunu İnceleyiniz!

GENÇLİK KULUBÜ VE. Önemli Not! Kesin Kayıt için Başvuru Kılavuzunu İnceleyiniz! Merhaba, Çağdaş Drama Derneği İstanbul Şubesi bünyesinde 2019 Bahar döneminde açılması planlanan aşamaların prgramı aşağıdaki çizelgededir. Kayıt süreci ile ilgili güncellenmiş bilgilere bu kılavuzdan

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ ERASMUS KOORDİNATÖRLÜĞÜ ERASMUS+ PERSONEL DERS VERME HAREKETLİLİĞİ

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ ERASMUS KOORDİNATÖRLÜĞÜ ERASMUS+ PERSONEL DERS VERME HAREKETLİLİĞİ ERASMUS+ PERSONEL DERS VERME HAREKETLİLİĞİ Persnel ders verme hareketliliği Türkiye de ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumunda ders vermekle yükümlü lan bir persnelin, prgram ülkelerinden birinde ECHE

Detaylı

Hayatboyu Öğrenme Programı Erasmus Ders Verme Hareketliliği Sözleşme Modeli (Personel ile Üniversite arasında) [Asgari şartlar]

Hayatboyu Öğrenme Programı Erasmus Ders Verme Hareketliliği Sözleşme Modeli (Personel ile Üniversite arasında) [Asgari şartlar] Ek.9 Hayatbyu Öğrenme Prgramı Hayatbyu Öğrenme Prgramı Erasmus Ders Verme Hareketliliği Sözleşme Mdeli (Persnel ile Üniversite arasında) [Asgari şartlar] Bundan böyle kurum larak adlandırılacak taraf:

Detaylı

Dünya da ve Türkiye de Mobil in Yeri

Dünya da ve Türkiye de Mobil in Yeri MOBİL PAZARLAMA Dünya da ve Türkiye de Mobil in Yeri Dünyada 1,5 milyar insan akıllı telefon kullanıyor. Türkiye de kadınların %44 ü, erkeklerin %56 sı akıllı telefon kullanıyor. Cep telefonu kullanıcılarının

Detaylı

MEVZUAT SİRKÜLERİ /

MEVZUAT SİRKÜLERİ / E-İRSALİYE, E-MÜSTAHSİL VE E-SERBEST MESLEK MAKBUZU UYGULAMALARINA İLİŞKİN GETİRİLEN DÜZENLEMELER sevk irsaliyesi, müstahsil makbuzu ve serbest meslek makbuzu belgelerinin elektronik ortamda elektronik

Detaylı

Kentsel Planlama ve Kentsel Altyapı İlişkisinde Yeni bir Dönem; Kentsel Dönüşüm

Kentsel Planlama ve Kentsel Altyapı İlişkisinde Yeni bir Dönem; Kentsel Dönüşüm Kentsel Planlama ve Kentsel ltyapı İlişkisinde Yeni bir Dönem; Kentsel Dönüşüm.Faruk GÖKSU Kentsel Strateji td.şti. nahtar Kelimeler: Kentsel Planlama, Kentsel ltyapı, kıllı Büyüme (smart grwth), Kentsel

Detaylı

T.C. BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURUMU Tarih : BAŞKANLIĞI Sayı :

T.C. BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURUMU Tarih : BAŞKANLIĞI Sayı : T.C. BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURUMU Tarih : 24.08.2016 BAŞKANLIĞI Sayı : 16-016 Konu: Kurum tarafından son dönemde yapılan düzenlemeler İlgi (a): 11.06.2016 tarihinde yayınlanan Elektronik Haberleşme

Detaylı

KĠġĠSEL VERĠLERĠN KORUNMASI KANUNU KAPSAMINDA AYDINLATMA METNĠ

KĠġĠSEL VERĠLERĠN KORUNMASI KANUNU KAPSAMINDA AYDINLATMA METNĠ KĠġĠSEL VERĠLERĠN KORUNMASI KANUNU KAPSAMINDA AYDINLATMA METNĠ ERA Gayrimenkul Hizmetleri A.Ş. (ERA Türkiye larak anılacaktır) bünyesindeki kişisel veriler, ERA Türkiye ni güvencesi altındadır. ERA Türkiye

Detaylı