METRO VE TRAMVAY ARAÇ TALEPLERi, YERLi ARAÇ üretimi ve RAYLI SiSTEMLERiN GELECEĞi

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "METRO VE TRAMVAY ARAÇ TALEPLERi, YERLi ARAÇ üretimi ve RAYLI SiSTEMLERiN GELECEĞi"

Transkript

1 METRO VE TRAMVAY ARAÇ TALEPLERi, YERLi ARAÇ üretimi ve RAYLI SiSTEMLERiN GELECEĞi Ahmet Gök RAYDER Genel Sekreter / İstanbul Ticaret Odası

2 Sunum Özeti Raylı sistem çalıştıran ve planlayan illerimiz, Yıllara göre Metro ve tramvay araç talepleri, Metro ve tramvay araçların yerli üretimi stratejisi çalışmaları,

3 RAYDER Yönetim Kurulu : Ad-Soyadı Görevi Açıklama Prof. Dr. Sıddık Yarman Başkan İstanbul Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. İlhan Karaarslan Başkan Yrd. İstanbul Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Yüksel Çavuşoğlu Başkan Yrd. Marmara Ün.E.Öğr. üyesi - 22 Dönem Millet vekili Şemsettin Ercan Başkan Yrd. Ekonomist - AB Ulaşım Uzmanı Ahmet Gök Genel Sekreter İstanbul Ulaşım AŞ Eski Genel Müdürü Dr. Ahmet Çivi Muhasip Üye Yapı Merkezi, Proje Geliştirme Genel Müd. Yrd. Semavi Bilgiç Üye Tülomsaş Genel Müdür Yardımcısı. Yusuf Şamgan Üye SAFKAR Satış ve Pazarlama Müdürü Dr. Süleyman Açıkbaş Üye Avrasya Metro Grubu O.G, Elektromekanik Md.

4 Bazı Ülkelerdeki kullanılmakta olan demiryolu hat uzunlukları ( Km. ) Türkiye Almanya Fransa İspanya İtalya Polonya İngiltere Romanya Rusya ABD ÇİN Hindistan İran 5.900

5 E G E D E N İ Z İ Demiryollarımızın Tarihsel Gelişimi K A R A D E N İ Z Kapıkule Tiflis Kırklareli Pityon İSTANBUL Batum Karabük Samsun Tekirdağ Arifiye İzmit Adapazarı Ülkü Çankırı Amasya Çarşamba Kars Doğukapı Bandırma Balıkesir Mudanya Bursa Tunçbilek Eskişehir Polatlı ANKARA Irmak Yerköy Turhal Kalın SİVAS Erzincan Erzurum Horasan Soma Alayunt Hanlı Bostankaya Divriği İZMİR Aliağa Manisa Menemen Çata Ödemiş Torbalı l Ortaklar Tire Dumlupınar Uşak Çivril Goncalı AFYON Eğirdir Boğazköprü Kayseri Çetinkaya MALATYA Hekimhan Yolçatı Elazığ Muş Batman Van Gölü Tatvan Van Kapıköy Söke Nazilli Aydın Denizli Konya Ulukışla Kahramanmaraş Diyarbakır Kurtalan Karaman Yenice Mersin ADANA Narlı Gaziantep Karkamış Mardin Şenyurt Nusaybin Musul İskenderun Kerkük Halep A K D E N İ Z CUMHURİYET ÖNCESİ DEMİRYOLU AĞI km ANAHAT CUMHURİYETİN İLK YILLARI ( ) km ANAHAT (Yılda Ortalama 134 km) 1951 DEN 2002 YE KADAR 945 km ANAHAT (Yılda Ortalama 18 km) DEN GÜNÜMÜZE KADAR 438 km ANAHAT (Yılda Ortalama 88 km) İNŞAATI DEVAM EDEN 1854 km ANAHAT

6 Raylı Sistem yatırımları. AB 2011 Taşımacılık Beyaz Kitabında yılları arasında; Trans-Avrupa Taşımacılık Ağları nın (TEN-T) geliştirilmesi için 550 milyar Euro yatırım yapılmasıngerekli görülmektedir. (2/3 Demiryolu için) Yani AB demiryollarına 366 milyar euro yatırım yapılacaktır. AYRICA Motor randımanlarının arttırılması, Yeni yakıtların geliştirilmesi, Enformasyon ve iletişim teknolojilerin geliştirilerek taşımacılık ağlarının en verimli kullanılması için, milyar Euro yatırım yapmasını öngörmektedir,

7

8 METRO - LRT - TRAMVAY İşletmekte Olan Şehirlerimiz ; Istanbul: Tram, LRT ve Metro 382 adet 72 km. Ankara : LRT ve Metro 141 adet 23 km. Izmir: LRT ve Metro 129 adet 91.6 km. Bursa: LRT 71 adet 34 km Eskişehir : Tramvay 23 adet 16.5 km Adana : LRT 36 adet 14 km. Kayseri LRT 38 adet 17.5 km. Konya Tramvay 60 adet 23 km. Antalya Tramvay 14 adet 11 km. Samsun Tramvay 16 adet 15.6 km Gaziantep Tramvay 15 adet 9 km Toplam 925 adet km.

9

10 MEVCUT

11

12

13 İstanbulda Kısa vadede planlanan hatlar ve araç listesi ( ) km. yeni hat yapılacak, 314 adet Metro aracı, 34 adet LRT aracı, 440 adet Banliyö aracı ( Marmaray projesi için ) Toplam 788 adet araç alınacaktır.

14

15 İstanbulda Orta vadede planlanan hatlar ve araç listesi ( ) km. yeni hat yapılacak, 30 adet Tramvay 789 adet Metro aracı, 152 adet LRT aracı, 26 adet monoray aracı, Toplam 997 adet yeni araç alınacaktır.

16

17 İstanbulda uzun vadelerde planlanan hatlar ve araç listesi ( ) 224 km. yeni hat yapılacak, 943 adet Metro aracı, 148 adet banliyo aracı, 46 adet monoray aracı, Toplam 1137 adet yeni araç alınacaktır.

18 Hat Uzunluğu(km.) İSTANBUL Mevcut Kısa Vade ( ) Orta Vade ( ) Uzun Vade ( ) Toplam (2023) Araç Sayısı İSTANBUL Mevcut Kısa Vade ( ) Orta Vade ( ) Uzun Vade ( ) Toplam (2023)

19 İstanbulda Kısa-Orta-Uzun vadelerde Yapılacak Yeni Hatlar ve METRO, LRT ve TRAMVAY Araç sayıları ( yılları arası) HAT UZUNLUĞU ARAÇ ADEDİ KISA VADEDE TAMAMLANACAK RAYLI SİSTEMLER ( ) 133,6 km. Hat 790 araç ORTA VADEDE YAPILACAK RAYLI SİSTEMLER ( ) 118,6 km. Hat 997 araç UZUN DÖNEMDE YAPILACAK RAYLI SİSTEMLER ( ) 224 km. Hat 1137 araç TOPLAM : km. Hat 2924 araç ( MEVCUT ÇALIŞAN SİSTEM : 62 km. Hat 380 araç ) YILI TOPLAM km. hat 3204 adet yeni araç alınacak ( İŞLETMEDEN ÇIKARTILACAK ESKİ ARAÇLAR HESAPLARA DAHİL EDİLMEDİ )

20 Ankara İzmir Bursa Konya - Antalya - Eskişehir Kayseri- Adana Samsun -Gaziantep metro ve tramvay hatları

21 TRAMVAY ve LRT Sistemleri Planlama veya Proje Çalışmaları yapılmakta olan 17 ilimiz; - Trabzon - Malatya - Denizli - İzmit - Kahramanmaraş - Adapazarı - Mersin - Afyon - Aydın - Uşak -İskenderun - Rize - Şanlı Urfa - Elazığ - Erzurum - Diyarbakır - Isparta

22 Türkiye de toplam : 925 adet Metro ve LRT ve Tramvay aracı mevcuttur. İstanbul : 382 Ankara : 136 İzmir : 129 Bursa : 71 Kayseri : 38 Konya : 60 Adana : 36 Eskişehir : 23 Antalya : 14 Samsun :16 Gaziantep : 15 Bazı şehirlerdeki metro araç sayıları : Paris : adet Londra : adet Berlin : adet Moskova : adet Newyork : adet ( 880 dizi)

23 Türkiye nin bütün illerimizde ki 15 yıl içinde ihtiyacı olacak Metro, LRT ve Tramvay Araç Talepleri; 5. Yıl sonra 2014 yılında adet araç 10. Yıl sonra 2019 yılında adet araç 15. Yıl sonra 2024 yılında adet araç Toplam : adet yeni araçlara ihtiyacımız olacağı öngörülmektedir. Son 10 yıllık tramvay-metro araç alımlar ortalama araç maliyeti Euro dur. Önümüzde milyar dolarlık bir araç pazarı bulunmaktadır.

24 Türkiye de Demiryolu Araçları Üreten Kuruluşlar ; TÜLOMSAŞ : Eskişehir de dizel ve elektrikli Lokomotifler üretiliyor. TÜVESAŞ : Adapazarı'nda yolcu vagonları üretiliyor. TÜDEMSAŞ : Sivas'ta yük vagonlar üretiliyor. Bozankaya : Avrupa ve Ankara da Metro ve tramvay araçları üretiyor. Durmazlar : Bursa da Tramvay araçları üretiyor. İst Ulaşım A.Ş. ; İstanbul da hafif metro araçları üretiyor Railtur ; Kayseri de tanker vagonları üretiyor ve ihraç ediyor. Eurotem ; Adapazarın da Kore metro araçları montajı yapıyor.

25 BÜTÜN DÜNYADA METRO ve TRAMVAY ARAÇLARINA OLAN TALEP ÇOK HIZLA GELİŞİYOR..\Belgelerim\Resimlerim\galeri12k.jpg

26 Başlıca METRO-Tramvay imalatçı Firmalar ve Yıllık ( 2007 ) üretimleri : ALSTOM TRANSPORT S.A/FRANSA 2500 araç MITSUBISHI /HİTACHİ / MİTSUİ / JAPONYA BOMBARDIER /. KANADA, SWEDEN AB/İSVEÇ HYUNDAİ-ROTEM COMPANY/ G.KORE SİEMENS / ALMAN TALGO STADLER / SWİTZERLAND / İSPANYA ANSALDOBREDA SPA/İTALYA SKODA/ ÇEK CUM. CAF/ İSPANYA 2460 araç 2000 araç 1000 araç 500 araç 100 araç 100 araç 100 araç 100 araç Bütün firmalar tam kapasite ile çalışıyorlar. Yeni siparişlere ancak 2-4 yıl sonrası için cevap verebiliyorlar. ( Not : Demiryolu araştırma şirketi SCI Verkehr in raporu )

27 Binek araçları üretiminde plansız yatırımlar yapıldı Türkiye de Renaut, Fiat, Fort, Toyota, Hyundai, Honda, Opel, Peugeot, Isuzu, (9) firma binek araba montajları yapmaktadırlar. BMC, Mercedes-Benz, ASKAM, MAN firmaları da kamyon araçları üretiyorlar. Bu firmalar tamamen dışarıya bağımlı iş yapan montaj firmalardır. Türkiye de şartlar menfaatlerine ters gittiği zaman, ana merkezlerinden gelecek bir talimatla Türkiye den her zaman ayrılabilirler. Binek araç parçaların % 70 ni yerli yaptırıyor olsalar bile artık bir şey ifade etmeyecektir. Fabrikalar kapanacak ve üretimler son bulacaktır. Ve onlara güvenerek iş yapan yan sanayi firmaları da çok zor durumda kalacaklardır. 43 yıldır Türkiye de binek araç üretiliyor ancak hala kendi markamız olan yerli üretim binek aracımız maalesef yok. Uygulanan yanlış sanayi politikaları neticesinde Türkiye yabancı araç üreticileri cenneti olmuştur. Sokaklarda gördüğümüz binek araçların % 100 ü maalesef hep yabancı marka araçlardır. (Kore, Japonya)

28 Demiryolu araçları üretiminde de aynı yanlışlıklar yapıldı, 1954 yılında TÜLOMSAŞ yerli diesel lokomotifler yapıyordu, 1989 yılında Diesel Motorlu Trenler yapıyordu, 1964 yılında TUVASAŞ E-14 elektrikli trenler yapıyordu, 1990 yılında Adapazarında Vagon 2000, ray otobüsü yaptık ve maalesef durduk ve arkasını getiremedik O yıllarda Kore de ciddi demiryolu araç üretimi bile yoktu, ama bu gün maalesef km ötelerden, Kore den teknoloji alıyor durumuna düştük. Yabancı firmalar için Türkiye de araç üretimi yapmak, sadece maliyeti düşürücü bir pazarlama stratejisidir. Artık kendi sanayimize sahip çıkalım, araç üretiminde ana hedeflerimizi belirleyip, ülke menfaatlerimiz doğrultusunda kararlılıkla üzerine giderek yerli tramvay ve metro araçlarımızı üretmemiz gerekiyor.

29 SUNUÇ. Yurtdışından tanesi milyon Euro ödeyerek çok farklı markalarda metro ve tramvay araçlarının ithalatına, Türkiye artık dur demelidir. Aktif, gerçekçi ve sürekli ilk etapta 2023 yılını hedefleyen araç üretim politikaları belirlemeliyiz tarihli Metro ve tramvay araçları yerli üretimi teşvik kanunu yeterli değildir, Araç yatırımı yapacak Türk firmaların önlerini açmak için mutlaka alım garantisi ihtiva eden teşvik sistemi getirilmelidir. Tramvay ve Metro araçları üretmemiz hiç zor değildir, Milli bir dava olarak kabul edebilirsek, kesinlikle başarılı oluruz.

30 Yerli Metro ve Tramvay araçları üretiminde dünya markası olmak en büyük hedefimizdir. DLH nın Ankara metrosunun araç ihyacı 324 adet metro araç alımı için 29 Aralık 2011 tarihi itibariyle çıktığı ihalede %51 yerli üretim yapılması şartının getirilmesi demiryolu sanayimizin önünü açacak muhteşem bir olaydır. Türk demiryolu sanayicilerine güvenerek bu cesur kararı veren Ulaştırma, Denizcilik, ve Haberleşme Bakanımız Sn.Binali Yıldırım ve değerli ekibinize çok teşekkür ederiz. Kamu ve Özel sektör demiryolu sanayicilerimiz olarak bu projeye, hep birlikte ve sonuna kadar sahip çıkıyoruz. Demiryolu sanayimiz Metro ve Tramvay araçları üretiminde MARKA üretecek duruma gelmiştir. En çok 5 yıl içerisinde Türkiyede üretilecek Metro ve Tramvay araçlarımızın DÜNYA MARKASI haline gelerek bütün dünya ülkelerine ihraç edileceğine inancımız tamdır. Ahmet Gök RAYDER Genel Sekreteri İstanbul Ticaret Odası Teşekkür Ederim

ERTMS/ETCS Implementations in Turkey Fatih Sarıkoç Ph.D. Control&Computer Engineer Turkish Sate Railways

ERTMS/ETCS Implementations in Turkey Fatih Sarıkoç Ph.D. Control&Computer Engineer Turkish Sate Railways ERTMS/ETCS Implementations in Turkey Fatih Sarıkoç Ph.D. Control&Computer Engineer Turkish Sate Railways E G E D E N İ Z İ Installation Department of Turkish State Railways Existing Status of HSLs Pityon

Detaylı

Demiryollarında Gelişmeler,

Demiryollarında Gelişmeler, Demiryollarında Gelişmeler, Yerli Araç Talepleri ve Üretimi Döküm Sektörünün Beklentileri Ahmet GÖK. RAYDER Genel Sekreteri Ankiros 2010 Uluslararası Döküm Kongresi / 11.11.2010 - İSTANBUL . SUNUM ÖZETİ

Detaylı

Ziya Burhanettin Güvenç ARUS Yönetim Kurulu Başkanı

Ziya Burhanettin Güvenç ARUS Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Burhanettin Güvenç ARUS Yönetim Kurulu Başkanı Hakkımızda Ülkemizde Raylı Ulaşım Sistemleri Üreten Sanayicilerimiz ; Destekleyici Kurum ve Kuruluşlarımız ile birlikte İş Birliği, Güç Birliği ve Milli

Detaylı

2. Ders 9/27/2017. Earthworks and Railway Engineering. Yrd. Doç. Dr. N. Özgür BEZGİN. GÜZ 2017 İnşaat Mühendisliği Bölümü

2. Ders 9/27/2017. Earthworks and Railway Engineering. Yrd. Doç. Dr. N. Özgür BEZGİN. GÜZ 2017 İnşaat Mühendisliği Bölümü GÜZ 2017 İnşaat Mühendisliği Bölümü Toprak İşleri ve Demiryolu Mühendisliği -Earthworks and Design of Railways- YURDUMUZDA DEMİRYOLLARI Yrd. Doç. Dr. N. Özgür Bezgin o z g u r. b e z g i n @ i s t a n

Detaylı

MIDDLE EAST REGIONAL ASSEMBLY RAME 07 May 2008 Amman Jordan

MIDDLE EAST REGIONAL ASSEMBLY RAME 07 May 2008 Amman Jordan MIDDLE EAST REGIONAL ASSEMBLY RAME 07 May 2008 Amman Jordan 2000 RAILWAY INVESTMENTS IN TURKEY 1500 1000 500 0 1555 1253 985 702 68 103 342 177 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 RAILWAYS INVESTMENTS

Detaylı

ANKARA. İngilizler Tarafından İnşa Edilen Hatlar Fransızlar Tarafından İnşa Edilen Hatlar Almanlar Tarafından İnşa Edilen Hatlar İSTANBUL İZMİR

ANKARA. İngilizler Tarafından İnşa Edilen Hatlar Fransızlar Tarafından İnşa Edilen Hatlar Almanlar Tarafından İnşa Edilen Hatlar İSTANBUL İZMİR 1898 YILINDA OSMANLI İMPARATORLUĞU'NUN ASYA'DAKİ TOPRAKLARINDAKİ YABANCI DEMİRYOLLARI (*) ANKARA KÜTAHYA Kasaba Ödemiş Tire Söke MANİSA AYDIN KONYA MERSİN ADANA HALEP HUMUS ŞAM İngilizler Tarafından İnşa

Detaylı

BAYİLER. Administrator tarafından yazıldı. Çarşamba, 18 Nisan :29 - Son Güncelleme Cuma, 03 Mayıs :39

BAYİLER. Administrator tarafından yazıldı. Çarşamba, 18 Nisan :29 - Son Güncelleme Cuma, 03 Mayıs :39 Federal CNG Dönüşüm Sistemleri olarak, başta Konya olmak üzere Türkiye'nin her bölgesinde ve her ilimizde CNG Dönüşüm Sistemleri konusunda hizmet vermekteyiz. FEDERAL CNG DÖNÜŞÜM SİSTEMLERİ Adana CNG Dönüşüm

Detaylı

Ulusal Gelişmeler. Büyüme Hızı (%) a r k a. o r g. t r * II III IV YILLIK I II III IV YILLIK I II III IV YILLIK I II III

Ulusal Gelişmeler. Büyüme Hızı (%)   a r k a. o r g. t r * II III IV YILLIK I II III IV YILLIK I II III IV YILLIK I II III 18.01.2019 Ulusal Gelişmeler Büyüme Hızı (%) %10 veya fazla %6-%10 %3-%6 %0-%3 %0 dan küçük Veri yok 2016 2017 2018* 14 II III IV YILLIK I II III IV YILLIK I II III IV YILLIK I II III 12 10 8 6 11,5 4

Detaylı

LİMANLAR GERİ SAHA KARAYOLU VE DEMİRYOLU BAĞLANTILARI MASTER PLAN ÇALIŞMASI

LİMANLAR GERİ SAHA KARAYOLU VE DEMİRYOLU BAĞLANTILARI MASTER PLAN ÇALIŞMASI T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI ALTYAPI YATIRIMLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ LİMANLAR GERİ SAHA KARAYOLU VE DEMİRYOLU BAĞLANTILARI MASTER PLAN ÇALIŞMASI SONUÇ RAPORU-EKLER Mühendislik Anonim

Detaylı

Yatırım Teşvik Uygulamalarında Bölgeler

Yatırım Teşvik Uygulamalarında Bölgeler Yatırım Teşvik Uygulamalarında Bölgeler 1. Bölge: Ankara, Antalya, Bursa, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Muğla 2. Bölge: Adana, Aydın, Bolu, Çanakkale (Bozcaada ve Gökçeada İlçeleri Hariç), Denizli,

Detaylı

OTOMOTİV SANAYİİ-2014 ve GELECEK. 24.Ekim.2014 Tarihinde MDK Toplantısı FIRAT Üniversitesi Mühendislik Fakültesi / ELAZIĞ

OTOMOTİV SANAYİİ-2014 ve GELECEK. 24.Ekim.2014 Tarihinde MDK Toplantısı FIRAT Üniversitesi Mühendislik Fakültesi / ELAZIĞ OTOMOTİV SANAYİİ-2014 ve GELECEK 24.Ekim.2014 Tarihinde MDK Toplantısı FIRAT Üniversitesi Mühendislik Fakültesi / ELAZIĞ Otomotiv Sanayinde Gelecek: Değer Zincirinde Değişim Üretimden Tüketiciye: Tedarik

Detaylı

TABLO-4. LİSANS MEZUNLARININ TERCİH EDEBİLECEĞİ KADROLAR ( EKPSS 2014 )

TABLO-4. LİSANS MEZUNLARININ TERCİH EDEBİLECEĞİ KADROLAR ( EKPSS 2014 ) 7769 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Memur ADANA TÜM İLÇELER Taşra GİH 7 17 4001 7770 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Memur ADIYAMAN TÜM İLÇELER Taşra GİH 7 9 4001 7771 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Memur AFYONKARAHİSAR TÜM İLÇELER

Detaylı

TABLO-3. ÖNLİSANS MEZUNLARININ TERCİH EDEBİLECEĞİ KADROLAR ( EKPSS 2014 )

TABLO-3. ÖNLİSANS MEZUNLARININ TERCİH EDEBİLECEĞİ KADROLAR ( EKPSS 2014 ) 7858 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Memur ADANA TÜM İLÇELER Taşra GİH 10 8 ### 7859 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Memur ADIYAMAN TÜM İLÇELER Taşra GİH 10 4 ### 7860 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Memur AFYONKARAHİSAR TÜM İLÇELER

Detaylı

YILLARI ARASINDA AKREDİTE OLAN ODA/BORSALAR

YILLARI ARASINDA AKREDİTE OLAN ODA/BORSALAR 2002-2016 YILLARI ARASINDA AKREDİTE OLAN ODA/BORSALAR 1 ADANA SANAYİ ODASI 2 ADANA TİCARET BORSASI 3 ADANA TİCARET ODASI 4 ADIYAMAN TİCARET VE SANAYİ ODASI 5 AFYONKARAHİSAR TİCARET BORSASI 6 AFYONKARAHİSAR

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Rapor Özet Türkiye genelinde il merkezlerinin içmesuyu durumu

İÇİNDEKİLER. Rapor Özet Türkiye genelinde il merkezlerinin içmesuyu durumu İÇİNDEKİLER Rapor Özet Türkiye genelinde il merkezlerinin içmesuyu durumu Çizelge 1 Türkiye genelinde il merkezlerinin su ihtiyaçları ve ihtiyaçların karşılanma durumu icmali Çizelge 2. 2013-2015 yılları

Detaylı

CUMHURİYET DÖNEMİNDE İŞLETİLMEYE AÇILAN VE SATIN ALINAN DEMİRYOLLARI HAT UZUNLUĞU (KM) SATIN ALINDIĞI TARİH İŞLETMEYE AÇILDIĞI TARİH HAT

CUMHURİYET DÖNEMİNDE İŞLETİLMEYE AÇILAN VE SATIN ALINAN DEMİRYOLLARI HAT UZUNLUĞU (KM) SATIN ALINDIĞI TARİH İŞLETMEYE AÇILDIĞI TARİH HAT İZMİR GAZİEMİR 14.5 1857 izmir AYDIN DEMİRYOLLARI (İzmir Eğridir ve Şube Hatları) GAZİEMİR SEYDİKÖY GAZİEMİR AYDIN ŞİRİNYER BUCA TORBALI TİRE ÇATAL ÖDEMİŞ GONCALI DENİZLİ SÜTLAÇ ÇİVRİL ORTAKLAR SÖKE AYDIN

Detaylı

3. basamak. Otomobil Kamyonet Motorsiklet

3. basamak. Otomobil Kamyonet Motorsiklet Tablo-1: İndirim veya artırım uygulanmayan iller için azami primler (TL)* İzmir, Yalova, Erzurum, Kayseri Otomobil 018 614 211 807 686 565 444 Kamyonet 638 110 583 055 897 739 580 Motorsiklet 823 658 494

Detaylı

BÖLÜM -VII- BÖLGESEL AZALTMA KATSAYILARI

BÖLÜM -VII- BÖLGESEL AZALTMA KATSAYILARI BÖLÜM -VII- BÖLGESEL AZALTMA KATSAYILARI TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası 136 Elektrik, Elektronik ve Bilgisayar Mühendisliği Hizmetleri BÖLGESEL AZALTMA KATSAYILARI 2007 yılı içinde uygulanacak olan

Detaylı

BÖLÜM -VI- BÖLGESEL AZALTMA KATSAYILARI

BÖLÜM -VI- BÖLGESEL AZALTMA KATSAYILARI BÖLÜM -VI- BÖLGESEL AZALTMA KATSAYILARI 179 180 Elektrik, Elektronik-Biyomedikal-Kontrol Mühendisliği Hizmetleri BÖLGESEL AZALTMA KATSAYILARI (BK) EMO Yönetim Kurulunun 04.11.2017 tarih ve 45/56 sayılı

Detaylı

BÖLÜM -VI- BÖLGESEL AZALTMA KATSAYILARI

BÖLÜM -VI- BÖLGESEL AZALTMA KATSAYILARI BÖLÜM -VI- BÖLGESEL AZALTMA KATSAYILARI 173 174 Elektrik, Elektronik-Biyomedikal-Kontrol Mühendisliği Hizmetleri EK-1 BÖLGESEL AZALTMA KATSAYILARI (BK) EMO Yönetim Kurulunun 06.11.2015 tarih ve 44/51 sayılı

Detaylı

11/03/2012 Trend Lojistik Gelişen Lojistik Uygulamalar. Erdin ERENGÜN

11/03/2012 Trend Lojistik Gelişen Lojistik Uygulamalar. Erdin ERENGÜN DEMİRYOLU TAŞIMALARI SÜREÇLERİ 11/03/2012 Trend Lojistik Gelişen Lojistik Uygulamalar Erdin ERENGÜN 1 İÇERİK 1 Dünya da ve Türkiye de Demiryollarına genel bakış 2 Demiryolu Taşımasında Genel Süreçler 1

Detaylı

Ulusal Gelişmeler. Büyüme Hızı (%) a r k a. o r g. t r 11,5 7,5 5,8 7,4 7,4 7,3 7,2 3,6 6,1 5,3 3,2 5,3 5,3 4,9 4,8 4,2 2,6 1,8 -3, ,8

Ulusal Gelişmeler. Büyüme Hızı (%)   a r k a. o r g. t r 11,5 7,5 5,8 7,4 7,4 7,3 7,2 3,6 6,1 5,3 3,2 5,3 5,3 4,9 4,8 4,2 2,6 1,8 -3, ,8 Büyüme Hızı (%) %10 veya fazla %6-%10 %3-%6 %0-%3 %0 dan küçük Veri yok 2018* 2017 2016 2015 YILLIK 2,6 IV -3,0 III 1,8 II 5,3 I 7,4 YILLIK 7,4 IV 7,3 III 11,5 II 5,3 I 5,3 YILLIK 3,2 IV 4,2 III -0,8 II

Detaylı

MUHARREM AYINDA ORUÇ AÇMA SAATLERİ İSTANBUL

MUHARREM AYINDA ORUÇ AÇMA SAATLERİ İSTANBUL MUHARREM AYINDA ORUÇ AÇMA SAATLERİ İSTANBUL 1 Kasım 2013 17:15 2 Kasım 2013 17:14 3 Kasım 2013 17:13 4 Kasım 2013 17:12 5 Kasım 2013 17:11 6 Kasım 2013 17:10 7 Kasım 2013 17:08 8 Kasım 2013 17:07 9 Kasım

Detaylı

TURKISH RAILWAYS AND THE DEVELOPMENT OF ELECTRICAL APPLICATIONS

TURKISH RAILWAYS AND THE DEVELOPMENT OF ELECTRICAL APPLICATIONS TURKISH RAILWAYS AND THE DEVELOPMENT OF ELECTRICAL APPLICATIONS Hydrail Conference Turgut KUMAŞ Head of Traction Department İstanbul Veysi 1-2.07.2010 Kurt TCDD Genel Müdür Yard. Türk Demiryollarında Hızlı

Detaylı

TURKEY AS A LOGISTICS HUB BETWEEN EAST & WEST

TURKEY AS A LOGISTICS HUB BETWEEN EAST & WEST Bridge Between Caucasus,Central Asia, Middle East and Europe: TURKEY Value US$ (000.000) TURKEY AS A LOGISTICS HUB ECONOMY Turkey s Total Exports 2001-2010 140.000 120.000 100.000 80.000 60.000 40.000

Detaylı

Fren Test Cihazları Satış Bayiler. Administrator tarafından yazıldı. Perşembe, 05 Mayıs :26 - Son Güncelleme Pazartesi, 30 Kasım :22

Fren Test Cihazları Satış Bayiler. Administrator tarafından yazıldı. Perşembe, 05 Mayıs :26 - Son Güncelleme Pazartesi, 30 Kasım :22 FDR Adana Fren Test Cihazları FDR Adıyaman Fren Test Cihazları FDR AfyonFren Test Cihazları FDR Ağrı Fren Test Cihazları FDR Amasya Fren Test Cihazları FDR Ankara Fren Test Cihazları FDR Antalya Fren Test

Detaylı

Otomotiv Sanayii Genel ve İstatistik Bülteni General and Statistical Information Bulletin Of Automotive Manufacturers II

Otomotiv Sanayii Genel ve İstatistik Bülteni General and Statistical Information Bulletin Of Automotive Manufacturers II OTOMOTİV SANAYİİ DERNEĞİ AUTOMOTIVE MANUFACTURERS ASSOCIATION Otomotiv Sanayii Genel ve İstatistik Bülteni General and Statistical Information Bulletin Of Automotive Manufacturers 2007 - II OSD OICA Üyesidir

Detaylı

YILLARI ARASINDA AKREDİTE OLAN ODA/BORSALAR

YILLARI ARASINDA AKREDİTE OLAN ODA/BORSALAR 2002-2018 YILLARI ARASINDA AKREDİTE OLAN ODA/BORSALAR 1 ADANA SANAYİ ODASI 2 ADANA TİCARET BORSASI 3 ADANA TİCARET ODASI 4 ADIYAMAN TİCARET VE SANAYİ ODASI 5 AFYONKARAHİSAR TİCARET BORSASI 6 AFYONKARAHİSAR

Detaylı

LİSTE - II TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMU - TAŞRA

LİSTE - II TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMU - TAŞRA YER DEĞİŞİKLİĞİ BAŞVURULARI İÇİN İLAN EDİLEN LİSTESİ 1 ADANA BİYOLOG GENEL BÜTÇE 1 1 ADANA EBE GENEL BÜTÇE 6 1 ADANA HEMŞİRE GENEL BÜTÇE 2 1 ADANA SAĞLIK MEMURU ÇEVRE SAĞLIĞI TEKNİSYENİ GENEL BÜTÇE 1 1

Detaylı

Faaliyet Raporu (1 Ocak 31 Aralık 2009) İstatistikler İSTATİSTİKİ BİLGİLER

Faaliyet Raporu (1 Ocak 31 Aralık 2009) İstatistikler İSTATİSTİKİ BİLGİLER İSTATİSTİKİ BİLGİLER 1 MESLEK MENSUPLARI YILLARA GÖRE SAYILARI GRAFİĞİ 2009 Aralık 2008 Eylül-Aralık 2007-2008 2006-2007 2005-2006 2004-2005 2003-2004 2002-2003 2001-2002 2000-2001 1994-1995 1990-1991

Detaylı

Kamyonet Duraklarımız. Fabrika Taşımacılığı

Kamyonet Duraklarımız. Fabrika Taşımacılığı 1 9 7 0 ' d e n b u y a n a NAKLİYE YÜK BORSASI D Ü N Y A ' N I N T A Ş I Y I C I G Ü C Ü! Türkiye'nin 81 ilinden 935 ilçesine yurtiçi 70.000 araç ve 8.500 temsilcilik, yurtdışı binlerce anlaşmalı şoför

Detaylı

GÜMRÜK İDARELERİ LİSTESİ. İLİ Yetkili Gümrük İdareleri 1- Ankara TIR Güm. Müd. Ankara 1/a. Ankara Mürted Güm. Başmemurluğu

GÜMRÜK İDARELERİ LİSTESİ. İLİ Yetkili Gümrük İdareleri 1- Ankara TIR Güm. Müd. Ankara 1/a. Ankara Mürted Güm. Başmemurluğu GÜMRÜK İDARELERİ LİSTESİ EK 84 ANKARA GÜMRÜKLERİ BAŞMÜDÜRLÜĞÜ 1- Ankara TIR Güm. Müd. Ankara 1/a. Ankara Mürted Güm. Başmemurluğu Ankara Ankara Gar Gümrük Müdürlüğü Ankara 2- Esenboğa Gümrük Müdürlüğü

Detaylı

Gümrüklere göre ithalat Imports by customs offices. (Değer: Bin $ / Value: Thousand $)

Gümrüklere göre ithalat Imports by customs offices. (Değer: Bin $ / Value: Thousand $) Gümrüklere göre ithalat Imports by customs offices (Değer: Bin $ / Value: Thousand $) Yıl Kodu Gümrük adı Toplam Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Year Code Customs

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI KARABÜK ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI Yıllara Göre Akademik Personel,İdari Personel ve Öğrenci Sayıları Öğrenci Sayıları Akademik Personel 9.877..79.78 İdari Personel.7..79.. 9 9 9 977 7.99 8.78

Detaylı

2016 Türkiye de 185 bin 128 adet ölümlü yaralanmalı trafik kazası meydana geldi Ülkemiz karayolu ağında 2016 yılında toplam 1 milyon 182 bin 491 adet

2016 Türkiye de 185 bin 128 adet ölümlü yaralanmalı trafik kazası meydana geldi Ülkemiz karayolu ağında 2016 yılında toplam 1 milyon 182 bin 491 adet 1 2016 Türkiye de 185 bin 128 adet ölümlü yaralanmalı trafik kazası meydana geldi Ülkemiz karayolu ağında 2016 yılında toplam 1 milyon 182 bin 491 adet trafik kazası meydana geldi. Bu kazaların 997 bin

Detaylı

İL ADI UNVAN KODU UNVAN ADI BRANŞ KODU BRANŞ ADI PLANLANAN SAYI ÖĞRENİM DÜZEYİ

İL ADI UNVAN KODU UNVAN ADI BRANŞ KODU BRANŞ ADI PLANLANAN SAYI ÖĞRENİM DÜZEYİ ADANA 8140 BİYOLOG 0 1 LİSANS ADANA 8315 ÇOCUK GELİŞİMCİSİ 0 1 LİSANS ADANA 8225 DİYETİSYEN 0 1 LİSANS ADANA 8155 PSİKOLOG 0 1 LİSANS ADANA 8410 SAĞLIK MEMURU 6000 ÇEVRE SAĞLIĞI 4 LİSE ADANA 8410 SAĞLIK

Detaylı

Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği, Harita Mühendisliği Kırıkkale 5.Demiryolu Yapım Grup. Geomatik Mühendisliği, Kırıkkale.

Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği, Harita Mühendisliği Kırıkkale 5.Demiryolu Yapım Grup. Geomatik Mühendisliği, Kırıkkale. TCDD İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN İŞYERLERİNE BELİRSİZ SÜRELİ (DAİMİ) İŞ SÖZLEŞMESİ İLE ÇALIŞTIRILMAK ÜZERE; 50 Mühendis İşçiliği, 7 Tren Teşkil İşçiliği, 8 Vinç Operatörlüğü, sanatkollarında olmak üzere

Detaylı

LİSTE - II TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMU - TAŞRA

LİSTE - II TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMU - TAŞRA 1 ADANA EBE 4 1 ADANA SAĞLIK MEMURU RÖNTGEN TEKNİSYENİ 1 1 ADANA SAĞLIK MEMURU TIBBİ SEKRETER 2 2 ADIYAMAN DİYETİSYEN 2 2 ADIYAMAN EBE 2 2 ADIYAMAN HEMŞİRE 1 2 ADIYAMAN SAĞLIK MEMURU TIBBİ SEKRETER 1 2

Detaylı

KPSS-2018/2 TERCİH KILAVUZU

KPSS-2018/2 TERCİH KILAVUZU KURUM ADI UNVANI İL İLÇE TEŞKİLAT SINIF 211041759 47117 ADANA BİLİM VE TEKLOJİ ÜNİVERSİTESİ AŞÇI ADANA SARIÇAM Merkez YH 10 1 3222 7225 291521766 47352 AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ BAŞKANLIĞI VERİ HAZIRLAMA

Detaylı

22/12/2011 tarihli ve 28150 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 29/11/2011 tarihli ve 2011/2474 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı Eki LİSTE

22/12/2011 tarihli ve 28150 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 29/11/2011 tarihli ve 2011/2474 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı Eki LİSTE 22/12/2011 tarihli ve 28150 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 29/11/2011 tarihli ve 2011/2474 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı Eki S.NO 1 2 LİSTE BATI AKDENİZ GÜMRÜK VE TİCARET MÜDÜRLÜĞÜ (ANTALYA) 1 Antalya

Detaylı

Ulusal Gelişmeler. Büyüme Hızı (%) Türkiye ekonomisi 2017 itibariyle dünyanın 17. Avrupa nın 6. büyük ekonomisidir. a r k a. o r g.

Ulusal Gelişmeler. Büyüme Hızı (%) Türkiye ekonomisi 2017 itibariyle dünyanın 17. Avrupa nın 6. büyük ekonomisidir.   a r k a. o r g. Ulusal Gelişmeler Büyüme Hızı (%) Türkiye ekonomisi 2017 itibariyle dünyanın 17. Avrupa nın 6. büyük ekonomisidir. %10 veya fazla %6-%10 %3-%6 %0-%3 %0 dan küçük Veri yok Kaynak: TÜİK- Dünya Bankası; *:

Detaylı

BURTARIM 2014 ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI

BURTARIM 2014 ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI BURTARIM 2014 Bursa 12. Uluslararası Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı BURSA 7. ULUSLARARASI HAYVANCILIK VE EKİPMANLARI FUARI 14 18 Ekim 2014 ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI Bursa

Detaylı

122. GRUPTA İHALE EDİLECEK SAHALARIN LİSTESİ. Belirlenen Taban İhale Bedeli TL. 1 Adana 3327245 3183357 II. Grup 81.07 Arama 6.06.2016 9,30 60.

122. GRUPTA İHALE EDİLECEK SAHALARIN LİSTESİ. Belirlenen Taban İhale Bedeli TL. 1 Adana 3327245 3183357 II. Grup 81.07 Arama 6.06.2016 9,30 60. 122. GRUPTA İHALE EDİLECEK SAHALARIN LİSTESİ Sıra No İli Erişim İlişkili Erişim Maden Grubu Alanı Ruhsat Safhası İhale Tarihi Saati Belirlenen Taban İhale Bedeli TL. 1 Adana 3327245 3183357 II. Grup 81.07

Detaylı

TABLO-2. ORTAÖĞRETİM MEZUNLARININ TERCİH EDEBİLECEĞİ KADROLAR ( EKPSS 2014)

TABLO-2. ORTAÖĞRETİM MEZUNLARININ TERCİH EDEBİLECEĞİ KADROLAR ( EKPSS 2014) 7942 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Hizmetli ADANA TÜM İLÇELER Taşra YH 12 9 2001 7943 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Hizmetli ADIYAMAN TÜM İLÇELER Taşra YH 12 5 2001 7944 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Hizmetli AFYONKARAHİSAR

Detaylı

Karşılıksız İşlemi Yapılan Çek Sayılarının İllere ve Bölgelere Göre Dağılımı (1) ( 2017 )

Karşılıksız İşlemi Yapılan Çek Sayılarının İllere ve Bölgelere Göre Dağılımı (1) ( 2017 ) Karşılıksız İşlemi Yapılan Çek Sayılarının İllere ve Bölgelere Göre Dağılımı (1) İller ve Bölgeler (2) Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Toplam İstanbul 18.257

Detaylı

YEREL SEÇİM ANALİZLERİ. Şubat, 2014

YEREL SEÇİM ANALİZLERİ. Şubat, 2014 YEREL SEÇİM ANALİZLERİ Şubat, 2014 Partilerin Kazanacağı Belediye Sayıları Partilere Göre 81İlin Yerel Seçimlerde Alınması Muhtemel Oy Oranları # % AK Parti 37 45,7 CHP 9 11,1 MHP 5 6,2 BDP/HDP 8 9,9 Rekabet

Detaylı

YENİ TEŞVİK SİSTEMİ. Stratejik Yatırımların Teşviki KDV İstisnası ü ü ü ü. Bölgesel Teşvik Uygulamaları

YENİ TEŞVİK SİSTEMİ. Stratejik Yatırımların Teşviki KDV İstisnası ü ü ü ü. Bölgesel Teşvik Uygulamaları UYGULAMALAR YENİ TEŞVİK SİSTEMİ 15.06.2012 tarih ve 2012/3305 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe giren yeni teşvik sistemi 4 farklı uygulamadan oluşmaktadır: 1- Genel Teşvik Uygulamaları 2- Bölgesel

Detaylı

2015 KOCAELİ NÜFUSUNUN BÖLGESEL ANALİZİ TUİK

2015 KOCAELİ NÜFUSUNUN BÖLGESEL ANALİZİ TUİK 0 NÜFUSUNUN BÖLGESEL ANALİZİ TUİK Verilerine Göre Hazırlanmıştır. İLİNİN NÜFUSU.. NÜFUSUNA KAYITLI OLANLAR NDE YAŞAYIP NÜFUS KAYDI BAŞKA İLLERDE OLANLAR.0 %... %. NÜFUSUNUN BÖLGESEL ANALİZİ 0 TUİK Verilerine

Detaylı

OTO KALORİFER PETEK TEMİZLİĞİ - VİDEO

OTO KALORİFER PETEK TEMİZLİĞİ - VİDEO OTO KALORİFER PETEK TEMİZLİĞİ - VİDEO Oto Kalorifer Peteği Temizleme Makinası, Araç Kalorifer Petek Temizliği Cihazı. kalorifer peteği nasıl temizlenir, kalorifer peteği temizleme fiyatları, kalorifer

Detaylı

LOJİSTİK YATIRIMLARI KONFERANSI

LOJİSTİK YATIRIMLARI KONFERANSI LOJİSTİK YATIRIMLARI KONFERANSI TOPLAM KAMU YATIRIM HARCAMALARI İÇİNDEKİ BAKANLIĞIMIZ YATIRIMLARININ PAYI Cari fiyatlarla Bakanlığımız yatırımlarının toplam kamu harcamaları içindeki payı %17 den %46

Detaylı

TABLO-1. İLKÖĞRETİM/ORTAOKUL/İLKOKUL MEZUNLARININ TERCİH EDEBİLECEĞİ KADROLAR (2015 EKPSS/KURA )

TABLO-1. İLKÖĞRETİM/ORTAOKUL/İLKOKUL MEZUNLARININ TERCİH EDEBİLECEĞİ KADROLAR (2015 EKPSS/KURA ) KURUM KODU DPB NO KURUM ADI / POZİSYON UNVANI İL İLÇE TEŞKİLAT SINIF 490060001 12062 AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI HİZMETLİ IĞDIR TÜM İLÇELER Taşra YH 12 2 999 1000 1001 490060003 12079 AİLE VE

Detaylı

TÜVTURK ARAÇ MUAYENE RANDEVU ALINABİLEN İSTASYONLAR

TÜVTURK ARAÇ MUAYENE RANDEVU ALINABİLEN İSTASYONLAR TÜVTURK ARAÇ MUAYENE RANDEVU ALINABİLEN İSTASYONLAR Tüvturk Araç Muayene işleminin araç sahiplerine en az zaman kaybettirerek gerçkeleştirilmesi amaçlanarak kurulan araç muayene randevu sistemi yoğunluğu

Detaylı

OSB ADI TÜKETİCİLER İÇİN ÜRETİCİLER İÇİN

OSB ADI TÜKETİCİLER İÇİN ÜRETİCİLER İÇİN ADI TÜKETİCİLER İÇİN ÜRETİCİLER İÇİN TT: 1,3130 Kr/kWh TT: 0,9860 Kr/kWh SH: 3,1040 Kr/kWh ÇT: 0,7270 Kr/kWh Adana Hacı ÇT: 0,9681 Kr/kWh Güç Bedeli: 108,0300 Sabancı Güç Bedeli: 198,6800 Güç Aşım Bedeli:

Detaylı

Haziran SAGMER İstatistikleri

Haziran SAGMER İstatistikleri Haziran 2018 SAGMER İstatistikleri Tablo 1: Ödeme Yöntemine Göre Yazılan Poliçe Adedi Dağılımı 2017 2018 Haziran Ocak - Haziran Haziran Ocak - Haziran ÜRÜN GRUBU ÖDEME TİPİ Ferdi Grup Ferdi Grup Ferdi

Detaylı

Kasım SAGMER İstatistikleri

Kasım SAGMER İstatistikleri Kasım 2018 SAGMER İstatistikleri Tablo 1: Ödeme Yöntemine Göre Yazılan Poliçe Adedi Dağılımı 2017 2018 Kasım Ocak - Kasım Kasım Ocak - Kasım ÜRÜN GRUBU ÖDEME TİPİ Ferdi Grup Ferdi Grup Ferdi Grup Ferdi

Detaylı

Mart 2012 SAGMER İstatistikleri

Mart 2012 SAGMER İstatistikleri Mart 2012 SAGMER İstatistikleri *Ekli dosyadaki istatistikî veriler, Sigorta Şirketlerinin SBM ye gönderdiği verilerden oluşturulmuştur. Veriler 31 Mart 2012 itibariyle alınmıştır. Tablo 1: Ödeme Yöntemine

Detaylı

KPSS-2014/3 Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Kadrolarına Yerleştirme Sonuçlarına Göre En Büyük ve En Küçük Puanlar (Lisans)

KPSS-2014/3 Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Kadrolarına Yerleştirme Sonuçlarına Göre En Büyük ve En Küçük Puanlar (Lisans) KURUM ADI ADI 390160001 SAĞLIK BAKANLIĞI PSİKOLOG (AĞRI TÜM İLÇELER Taşra) 1 0 72,44764 72,44764 390160003 SAĞLIK BAKANLIĞI PSİKOLOG (ARDAHAN TÜM İLÇELER Taşra) 1 0 72,11422 72,11422 390160005 SAĞLIK BAKANLIĞI

Detaylı

İTHAL VE İHRAÇ EDİLECEK GIDALARIN GİRİŞ VE ÇIKIŞ KAPILARININ TESPİT VE İLANINA DAİR TEBLİĞ

İTHAL VE İHRAÇ EDİLECEK GIDALARIN GİRİŞ VE ÇIKIŞ KAPILARININ TESPİT VE İLANINA DAİR TEBLİĞ İTHAL VE İHRAÇ EDİLECEK GIDALARIN GİRİŞ VE ÇIKIŞ KAPILARININ TESPİT VE İLANINA DAİR TEBLİĞ Yayımlandığı R.Gazete: 01.03.2001-24333 Amaç Madde 1- Bu Tebliğin amacı; İthal ve ihraç edilecek gıdaların kontrolü

Detaylı

İLLERE GÖRE NÜFUS KÜTÜKLERİNE KAYITLI EN ÇOK KULLANILAN 5 KADIN VE ERKEK ADI

İLLERE GÖRE NÜFUS KÜTÜKLERİNE KAYITLI EN ÇOK KULLANILAN 5 KADIN VE ERKEK ADI İLLERE GÖRE NÜFUS KÜTÜKLERİNE KAYITLI EN ÇOK KULLANILAN 5 KADIN VE ERKEK ADI İL KADIN ADI ERKEK ADI ADANA ADIYAMAN AFYONKARAHİSAR AKSARAY SULTAN SULTAN İBRAHİM RAMAZAN 1/17 2/17 AMASYA ANKARA ANTALYA ARDAHAN

Detaylı

ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 24-28 Mart 2015

ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 24-28 Mart 2015 ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 24-28 Mart 2015 KTO Tüyap Konya Uluslararası Fuar Merkezi İÇİNDEKİLER SAYFA 1. ARAŞTIRMANIN KONUSU 3 1.1. FUAR KÜNYESİ 3 1.2. ARAŞTIRMANIN AMACI 3 1.3. ARAŞTIRMANIN YÖNTEMİ VE

Detaylı

TABİP İL BÖLGE SE PDC KAD ORAN GRUP KİLİS 4 63 88 96 109,09% A1 KARAMAN 4 32 127 130 102,36% A2 İZMİR 1 3 1821 1864 102,36% A3 MALATYA 5 42 373 375

TABİP İL BÖLGE SE PDC KAD ORAN GRUP KİLİS 4 63 88 96 109,09% A1 KARAMAN 4 32 127 130 102,36% A2 İZMİR 1 3 1821 1864 102,36% A3 MALATYA 5 42 373 375 TABİP İL BÖLGE SE PDC KAD ORAN GRUP KİLİS 4 63 88 96 109,09% A1 KARAMAN 4 32 127 130 102,36% A2 İZMİR 1 3 1821 1864 102,36% A3 MALATYA 5 42 373 375 100,54% A4 ELAZIĞ 5 39 308 309 100,32% A5 YALOVA 2 13

Detaylı

FREIGHT TRANSPORT OF TURKEY INVESTMENTS & DEVELOPMENTS. Hacer UYARLAR General Secretary of UTIKAD Member of FIATA Working Group - Rail Transport

FREIGHT TRANSPORT OF TURKEY INVESTMENTS & DEVELOPMENTS. Hacer UYARLAR General Secretary of UTIKAD Member of FIATA Working Group - Rail Transport FREIGHT TRANSPORT OF TURKEY INVESTMENTS & DEVELOPMENTS Hacer UYARLAR General Secretary of UTIKAD Member of FIATA Working Group - Rail Transport FREIGHT TRANSPORT OF 1. REGION Wien Sopron Koln Slovenia

Detaylı

KPSS - 2004/2 ve Ek Yerleştirmedeki En Küçük ve En Büyük Puanlar ( TABLO-1 Ortaöğretim Mezunları III. Grup Yeni Kadrolar )

KPSS - 2004/2 ve Ek Yerleştirmedeki En Küçük ve En Büyük Puanlar ( TABLO-1 Ortaöğretim Mezunları III. Grup Yeni Kadrolar ) KPSS - 2004/2 ve Ek Yerleştirmedeki En Küçük ve En Büyük Puanlar ( TABLO-1 Ortaöğretim Mezunları III. Grup Yeni Kadrolar ) EN EN BOŞ KÜÇÜK BÜYÜK K.KODU KONTENJAN KONTENJAN PUAN PUAN UNVAN KURUM ADI KURUM

Detaylı

Ağustos SAGMER İstatistikleri

Ağustos SAGMER İstatistikleri Ağustos 2017 SAGMER İstatistikleri Tablo 1: Ödeme Yöntemine Göre Yazılan Poliçe Adedi Dağılımı 2016 2017 Ağustos Ocak - Ağustos Ağustos Ocak - Ağustos ÜRÜN GRUBU ÖDEME TİPİ Ferdi Grup Ferdi Grup Ferdi

Detaylı

K U R U L K A R A R I Karar No: 2931-1 Karar Tarihi: 16/12/2010

K U R U L K A R A R I Karar No: 2931-1 Karar Tarihi: 16/12/2010 Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan: Karar No: 2931-1 Karar Tarihi: 16/12/2010 1. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu nun 16/12/2010 tarihli toplantısında, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Tüzel

Detaylı

Tüvturk Araç Muayene Gezici Mobil İstasyon Programı

Tüvturk Araç Muayene Gezici Mobil İstasyon Programı Tüvturk Araç Muayene Gezici Mobil İstasyon Programı Tüvturk Gezici istasyonlarında ağır vasıtalar (3.5 ton üzeri) hariç tüm motorlu ve motorsuz araçlar için muayene hizmeti verilmektedir. Gezici istasyonlar

Detaylı

Mart SAGMER İstatistikleri

Mart SAGMER İstatistikleri Mart 2013 SAGMER İstatistikleri Tablo 1: Ödeme Yöntemine Göre Yazılan Poliçe Adedi Dağılımı 2012 2013 Mart Ocak - Mart Mart Ocak - Mart ÜRÜN GRUBU ÖDEME TİPİ Ferdi Grup Ferdi Grup Ferdi Grup Ferdi Grup

Detaylı

Mart SAGMER İstatistikleri

Mart SAGMER İstatistikleri Mart 2012 SAGMER İstatistikleri Tablo 1: Ödeme Yöntemine Göre Yazılan Poliçe Adedi Dağılımı 2011 2012 Mart Ocak - Mart Mart Ocak - Mart ÜRÜN GRUBU ÖDEME TİPİ Ferdi Grup Ferdi Grup Ferdi Grup Ferdi Grup

Detaylı

Ocak SAGMER İstatistikleri

Ocak SAGMER İstatistikleri 2013 SAGMER İstatistikleri Tablo 1: Ödeme Yöntemine Göre Yazılan Poliçe Adedi Dağılımı 2012 2013 ÜRÜN GRUBU ÖDEME TİPİ Ferdi Grup Ferdi Grup BANKAYA ÖDEME 2,8% 26,5% 6,6% 3,2% ÇEK 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% DİĞER

Detaylı

Ocak SAGMER İstatistikleri

Ocak SAGMER İstatistikleri 2012 SAGMER İstatistikleri Tablo 1: Ödeme Yöntemine Göre Yazılan Poliçe Adedi Dağılımı 2011 2012 ÜRÜN GRUBU ÖDEME TİPİ Ferdi Grup Ferdi Grup BANKAYA ÖDEME 1,2% 18,8% 2,8% 26,5% ÇEK 0,0% 0,0% 0,0% 0,0%

Detaylı

KPSS - 2004/2 ve Ek Yerleştirmedeki En Küçük ve En Büyük Puanlar ( TABLO-2 Önlisans Mezunları III. Grup Yeni Kadrolar )

KPSS - 2004/2 ve Ek Yerleştirmedeki En Küçük ve En Büyük Puanlar ( TABLO-2 Önlisans Mezunları III. Grup Yeni Kadrolar ) KPSS - 2004/2 ve Ek Yerleştirmedeki En Küçük ve En Büyük Puanlar ( TABLO-2 Önlisans Mezunları III. Grup Yeni Kadrolar ) EN EN BOŞ KÜÇÜK BÜYÜK K.KODU KONTENJAN KONTENJAN PUAN PUAN UNVAN KURUM ADI KURUM

Detaylı

Tüvturk Araç Muayene Gezici Mobil İstasyon Programı

Tüvturk Araç Muayene Gezici Mobil İstasyon Programı Tüvturk Araç Muayene Gezici Mobil İstasyon Programı Tüvturk Gezici istasyonlarında ağır vasıtalar (3.5 ton üzeri) hariç tüm motorlu ve motorsuz araçlar için muayene hizmeti verilmektedir. Gezici İstasyon

Detaylı

Ocak SAGMER İstatistikleri

Ocak SAGMER İstatistikleri 2016 SAGMER İstatistikleri Tablo 1: Ödeme Yöntemine Göre Yazılan Poliçe Adedi Dağılımı 2015 2016 ÜRÜN GRUBU ÖDEME TİPİ Ferdi Grup Ferdi Grup BANKAYA ÖDEME 8,6% 6,8% 7,3% 26,7% ÇEK 0,0% 0,5% 0,0% 0,4% DİĞER

Detaylı

Mart SAGMER İstatistikleri

Mart SAGMER İstatistikleri Mart 2014 SAGMER İstatistikleri Tablo 1: Ödeme Yöntemine Göre Yazılan Poliçe Adedi Dağılımı 2013 2014 Mart Ocak - Mart Mart Ocak - Mart ÜRÜN GRUBU ÖDEME TİPİ Ferdi Grup Ferdi Grup Ferdi Grup Ferdi Grup

Detaylı

ERTMS/ETCS SİNYALİZASYON SİSTEMİ KURULACAK HATLAR

ERTMS/ETCS SİNYALİZASYON SİSTEMİ KURULACAK HATLAR ERTMS/ETCS SİNYALİZASYON SİSTEMİ KURULACAK HATLAR ERTMS/ETCS SİSTEMİ KURULACAK HATLAR K A R A D E N İ Z E G E D E N İ Z İ Pityon Kapıkule Kırklareli Uzunköprü Pehlivanköy Mandıra Bandırma Balıkesir Soma

Detaylı

TAŞRA TEŞKİLATI MÜNHAL TEKNİKER KADROLARI

TAŞRA TEŞKİLATI MÜNHAL TEKNİKER KADROLARI ADANA MERKEZ 111918 İL MEM İNŞAAT 1 ADANA MERKEZ 111918 İL MEM ELEKTRİK 2 ADIYAMAN MERKEZ 114014 İL MEM İNŞAAT 1 ADIYAMAN MERKEZ 114014 İL MEM ELEKTRİK 1 AFYONKARAHİSARMERKEZ 114972 İL MEM İNŞAAT 1 AFYONKARAHİSARMERKEZ

Detaylı

İTHAL VE İHRAÇ EDİLECEK GIDALARIN GİRİŞ VE ÇIKIŞ KAPILARININ TESPİT VE İLANINA DAİR TEBLİĞ

İTHAL VE İHRAÇ EDİLECEK GIDALARIN GİRİŞ VE ÇIKIŞ KAPILARININ TESPİT VE İLANINA DAİR TEBLİĞ İTHAL VE İHRAÇ EDİLECEK GIDALARIN GİRİŞ VE ÇIKIŞ KAPILARININ TESPİT VE İLANINA DAİR TEBLİĞ Yayımlandığı R.Gazete: 01.03.2001-24333 Amaç Madde 1- Bu Tebliğin amacı; İthal ve ihraç edilecek gıdaların kontrolü

Detaylı

Türkiye İletim Sistemi Bağlantı Kapasitesi Raporu ( Dönemi)

Türkiye İletim Sistemi Bağlantı Kapasitesi Raporu ( Dönemi) Türkiye İletim Sistemi Bağlantı Kapasitesi Raporu (2016-2026 Dönemi) 13.04.2016 Yönetici Özeti Bu rapor, Türkiye elektrik iletim sistemi mevcut durumu, TEİAŞ tarafından planlanan iletim sistemi yatırımları

Detaylı

SAMSUN TİCARET VE SANAYİ ODASI EKONOMİK BÜLTEN

SAMSUN TİCARET VE SANAYİ ODASI EKONOMİK BÜLTEN SAMSUN TİCARET VE SANAYİ ODASI EKONOMİK BÜLTEN HAZİRAN 2015 SAMSUN TSO ÜYE İSTATİSTİKLERİ A] AÇILAN FİRMA SAYILARI (HAZİRAN 2014/2015) Samsun Ticaret ve Sanayi Odası sicil kayıtları incelendiğinde 2015

Detaylı

Mayıs 2012 SAGMER İstatistikleri

Mayıs 2012 SAGMER İstatistikleri Mayıs 2012 SAGMER İstatistikleri *Ekli dosyadaki istatistikî veriler, Sigorta Şirketlerinin SBM ye gönderdiği verilerden oluşturulmuştur. Veriler 31 Mayıs 2012 itibariyle alınmıştır. Tablo 1: Ödeme Yöntemine

Detaylı

Temmuz 2015. SAGMER İstatistikleri

Temmuz 2015. SAGMER İstatistikleri Temmuz 2015 SAGMER İstatistikleri Tablo 1: Ödeme Yöntemine Göre Yazılan Poliçe Adedi Dağılımı 2014 2015 Temmuz Ocak - Temmuz Temmuz Ocak - Temmuz ÜRÜN GRUBU ÖDEME TİPİ Ferdi Grup Ferdi Grup Ferdi Grup

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ ADRESE DAYALI NÜFUS KAYIT SİSTEMİ (ADNKS) 2014 Yılı Türkiye İstatistik Kurumu 28/01/2015 tarihinde 2014 yılı Adrese Dayalı Kayıt Sistemi Sonuçları haber bültenini yayımladı. 31 Aralık 2014 tarihi itibariyle;

Detaylı

Ocak SAGMER İstatistikleri

Ocak SAGMER İstatistikleri 2015 SAGMER İstatistikleri Tablo 1: Ödeme Yöntemine Göre Yazılan Poliçe Adedi Dağılımı 2014 2015 ÜRÜN GRUBU ÖDEME TİPİ Ferdi Grup Ferdi Grup BANKAYA ÖDEME 6,7% 8,6% 9,0% 8,3% ÇEK 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% DİĞER

Detaylı

ÜLKEMİZDE VE DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ HİDROELEKTRİK ENERJİ POTANSİYELİ

ÜLKEMİZDE VE DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ HİDROELEKTRİK ENERJİ POTANSİYELİ ÜLKEMİZDE VE DOĞU KARADENİZ HİDROELEKTRİK ENERJİ POTANSİYELİ Prof. Dr. Hızır ÖNSOY K.T.Ü. İnş. Müh. Hidrolik Anabilim Dalı Öğr. Üyesi honsoy@ktu.edu.tr Dünya, ileri teknoloji ve sanayide, baş döndürücü

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ ADRESE DAYALI NÜFUS KAYIT SİSTEMİ (ADNKS) 2015 Yılı Türkiye İstatistik Kurumu 28/01/2016 tarihinde 2015 yılı Adrese Dayalı Kayıt Sistemi Sonuçları haber bültenini yayımladı. 31 Aralık 2015 tarihi itibariyle;

Detaylı

BÖLGE BAZINDA DESTEKLENECEK SEKTÖRLER (TASLAK) (US 97 ULUSAL FAALİYET VE ÜRÜN SINIFLAMASI KODLARIYLA)

BÖLGE BAZINDA DESTEKLENECEK SEKTÖRLER (TASLAK) (US 97 ULUSAL FAALİYET VE ÜRÜN SINIFLAMASI KODLARIYLA) BÖLGE BAZINDA DESTEKLENECEK SEKTÖRLER (TASLAK) (US 97 ULUSAL FAALİYET VE ÜRÜN SINIFLAMASI KODLARIYLA) Bölgeler Düzey 2 30 *büro, muhasebe ve bilgi işlem makineleri imalatı 1.BÖLGE TR10 (İstanbul) 2423

Detaylı

KPSS-2014/3 Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Sözleşmeli Pozisyonlarına Yerleştirme (Ortaöğretim)

KPSS-2014/3 Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Sözleşmeli Pozisyonlarına Yerleştirme (Ortaöğretim) KURUM ADI KADRO ADI 190160001 SAĞLIK BAKANLIĞI SAĞLIK MEMURU (ADANA TÜM İLÇELER Taşra) 5 0 75,57278 78,51528 190160003 SAĞLIK BAKANLIĞI SAĞLIK MEMURU (ARTVİN TÜM İLÇELER Taşra) 4 0 75,26887 75,34407 190160005

Detaylı

Doğal Gaz Sektör Raporu

Doğal Gaz Sektör Raporu GAZBİR MAYIS Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği Doğal Gaz Sektör Raporu İthalat mayıs ayında yılının aynı ayına göre ülke ithalat miktarında 513 milyon sm3, %15,92 lik bir artış meydana gelmiştir.

Detaylı

İllere ve yıllara göre konut satış sayıları, House sales by provinces and years,

İllere ve yıllara göre konut satış sayıları, House sales by provinces and years, 2013 Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Toplam January February March April May June July August September October November December Total Türkiye 87 444 88 519

Detaylı

TABLO-1. MERKEZİ YERLEŞTİRMEDEKİ EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR ( ORTAÖĞRETİM MEZUNLARI )

TABLO-1. MERKEZİ YERLEŞTİRMEDEKİ EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR ( ORTAÖĞRETİM MEZUNLARI ) 1573951 3 0 091.496 092.411 HEMŞİRE (BOLU) ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (Merkez) 1573953 29 0 093.232 096.492 KORUMA VE GÜVENLİK GÖREVLİSİ (ANKARA) ADALET BAKANLIĞI (Merkez) 1573955 11 0 092.813 093.230

Detaylı

İSTİHDAM İZLEME BÜLTENİ

İSTİHDAM İZLEME BÜLTENİ 31 12 2014 Sayı 33 Genel Değerlendirme Ağustos 2014 TEPAV İstihdam İzleme Bülteni nin, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Ağustos 2014 verilerinin değerlendirildiği 33. sayısında

Detaylı

Mayıs 2014 SAGMER İstatistikleri

Mayıs 2014 SAGMER İstatistikleri Mayıs 2014 SAGMER İstatistikleri *Ekli dosyadaki istatistikî veriler, Sigorta Şirketlerinin SBM ye gönderdiği verilerden oluşturulmuştur. Veriler 31 Mayıs 2014 itibariyle alınmıştır. Tablo 1: Ödeme Yöntemine

Detaylı

LİSTE - III TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU - TAŞRA İL KODU İL ADI POZİSYON ADI BÜTÇE TÜRÜ

LİSTE - III TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU - TAŞRA İL KODU İL ADI POZİSYON ADI BÜTÇE TÜRÜ YER DEĞİŞİKLİĞİ BAŞVURULARI İÇİN İLAN EDİLEN LİSTESİ 1 ADANA DİŞ TABİBİ DÖNER SERMAYE 1 1 ADANA DİŞ TABİBİ GENEL BÜTÇE 2 1 ADANA EBE DÖNER SERMAYE 1 1 ADANA EBE GENEL BÜTÇE 5 1 ADANA ECZACI DÖNER SERMAYE

Detaylı

DEMİRYOLU NUN TARİHİ ve ÜLKEMİZDE DEMİRYOLU

DEMİRYOLU NUN TARİHİ ve ÜLKEMİZDE DEMİRYOLU DEMİRYOLU NUN TARİHİ ve ÜLKEMİZDE DEMİRYOLU 17.yüzyılda tahta raylar üzerinde kömür taşımacılığı Demir Kaplı Yol(1710) Reynold Rayı(1767) 1765 Joseph Cugnot ın Paris sokaklarında dolaşan buharlı arabası

Detaylı

TÜİK İZMİR BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ 08/07/2014

TÜİK İZMİR BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ 08/07/2014 TÜİK İZMİR BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ 08/07/2014 Nüfus Eğitim Sağlık Doğum Ölüm Evlenme ve Boşanma İşgücü Tüketim Fiyat Endeksleri Finansal Yatırım Araçları Milli Gelir Dış Ticaret Yapı İzin Konut Satış Ulaştırma

Detaylı

ŞEREF DEMİRTAŞ TÜİK ZONGULDAK BÖLGE MÜDÜRÜ 07/07/2014

ŞEREF DEMİRTAŞ TÜİK ZONGULDAK BÖLGE MÜDÜRÜ 07/07/2014 ŞEREF DEMİRTAŞ TÜİK ZONGULDAK BÖLGE MÜDÜRÜ 07/07/2014 Nüfus Eğitim Sağlık Doğum Ölüm Evlenme ve Boşanma İşgücü Tüketim Fiyat Endeksleri Finansal Yatırım Araçları Milli Gelir Dış Ticaret Yapı İzin Konut

Detaylı

SAMSUN TİCARET VE SANAYİ ODASI EKONOMİK BÜLTEN

SAMSUN TİCARET VE SANAYİ ODASI EKONOMİK BÜLTEN SAMSUN TİCARET VE SANAYİ ODASI EKONOMİK BÜLTEN OCAK 2015 SAMSUN TSO ÜYE İSTATİSTİKLERİ A] AÇILAN FİRMA SAYILARI (OCAK 2014/2015) Samsun Ticaret ve Sanayi Odası sicil kayıtları incelendiğinde 2015 yılının

Detaylı

SAMSUN TİCARET VE SANAYİ ODASI EKONOMİK BÜLTEN

SAMSUN TİCARET VE SANAYİ ODASI EKONOMİK BÜLTEN SAMSUN TİCARET VE SANAYİ ODASI EKONOMİK BÜLTEN ARALIK 2016 Bu eserin tüm telif hakları Samsun Ticaret ve Sanayi Odası na aittir. Samsun Ticaret ve Sanayi Odası nın ismi kaydedilmek koşulu ile alıntı yapmak

Detaylı

SAMSUN TİCARET VE SANAYİ ODASI

SAMSUN TİCARET VE SANAYİ ODASI SAMSUN TİCARET VE SANAYİ ODASI EKONOMİK BÜLTEN ŞUBAT 2015 SAMSUN TSO ÜYE İSTATİSTİKLERİ A] AÇILAN FİRMA SAYILARI (ŞUBAT 2014/2015) Samsun Ticaret ve Sanayi Odası sicil kayıtları incelendiğinde 2015 yılının

Detaylı

Ajans Press; Marka Şehir ve Belediyelerin Medya Karnesini açıkladı

Ajans Press; Marka Şehir ve Belediyelerin Medya Karnesini açıkladı Basın Bildirisi Ajans Press; Marka Şehir ve Belediyelerin Medya Karnesini açıkladı 01 Ocak - 31 Aralık 2011 tarihleri arası Ajans Press in takibinde olan yerel, bölgesel ve ulusal 2659 yazılı basın takibinden

Detaylı