08 seyahat 12. dekorasyon. müzeler ve ören yerlerimiz 20. teknoloji 16. Kasım 2013

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "08 seyahat 12. dekorasyon. müzeler ve ören yerlerimiz 20. teknoloji 16. Kasım 2013"

Transkript

1 moda 01 bakım 04 dekorasyon 08 seyahat 12 teknoloji 16 müzeler ve ören yerlerimiz 20 Kasım 2013

2 Moda KIRMIZI HALININ UNUTULMAZLARI Kimler geldi kimler geçti ama bazıları hafızalara kazındı.

3 Ödül törenleri, içinde seyircilerin en fazla dikkatini çeken etkinlikler arasında yer alır. Hayranı olunan sanatçıların ödül heyecanlarına ortak olmak, birbirinden keyifli sahne şovlarını izlemek bir yana kırmızı halı üzerinde arz-ı endam eyleyen ünlü isimlerin taşıdıkları kıyafetler de büyük merak uyandırmaktadır. Dünyanın önde gelen moda tasarımcılarının imza attığı bu elbiseler, neredeyse alınan ödüllerin, yapılan konuşmaların bile önüne geçmekte ve akıllarda kırmızı halıda süzülen göz kamaştırıcı kıyafetler kalmaktadır. İşte o unutulmayan elbiselerden, sizler için sayfalarımıza taşıdıklarımız Gwyneth Paltrow Gwyneth Paltrow un 2012 Oscar ödül töreni için seçtiği bu beyaz elbise moda eleştirmenlerini ikiye bölmüş olsa da büyük beğeni toplamıştı. Tom Ford imzasını taşıyan bu elbise, son derece sade olması nedeniyle sanatçının sahip olduğu şık havayı da son derece iyi bir şekilde desteklemişti. Paltrow gösterişten uzak olan bu seçimini, taşlı bir bileklik ve yüzükle tamamlamıştı. Penelope Cruz Hollywood un İspanyol güzeli Penelope Cruz, her katıldığı törende ilgiyi üzerine çekse de, özellikle 2007 yılında katıldığı Oscar töreninde öyle masalsı bir elbise tercih etmişti ki, bu seçimi ile kırmızı halı tarihine adını altın harflerle yazdırmayı başardı. Atelier Versace nin elinden çıkan elbisesi hem rengi hem de masalsı görünümü ile Penelope Cruz için biçilmiş kaftandı.

4 Taylor Swift Grammy Müzik Ödülleri bu yıl da birbirinden şık kadın ve erkek sanatçıların katılımı ile renklendi. Geceye bu senenin en iyi kırmızı halı elbiselerinden biriyle damgasını vuran isim genç sanatçı Taylor Swift ti. Beyazlar içindeki Taylor Swift, askılı beyaz elbisesi ve örgülü saçları ile Helenistik bir havaya bürünmüştü. Ginnifer Goodwin 2012 yılının Emmy ödül gecesine gidiyoruz Nicole Kidman ın da aralarında olduğu pek çok güzel kadın yıldız sırayla kırmızı halıdan geçiyorlar. Ama aralarında biri var ki, ertesi gün neredeyse bütün moda eleştirmenleri tarafından gecenin en iyisi olarak seçiliyor. İşte o isim Monique Lhuillier elbisesi içindeki Ginnifer Goodwin den başkası değil. Modern ve şık görünümlü, aynı renkte ayakkabıları ile tamamladığı portakal rengindeki bu elbise kesinlikle hatırda kalmayı hak eder nitelikte. Michelle Williams Michelle Williams 2006 yılında Oscar ödül törenine kelimenin tam anlamıyla damgasını vurmuştu. Vera Wang imzalı sarı elbisesi, zarif kolyesi ve abartısız bir şekilde arkadan topladığı saçları ile tam bir asalet abidesi haline gelmişti. Sade ve şık tanımlaması için karşımıza çıkacak en iyi fotoğraflardan biri de kesinlikle bu kare.

5 Bakım KUAFÖRE GİTMEDEN SAÇINIZI ŞEKİLLENDİRMENİN KOLAY YOLLARI Bir çorap veya bir kalemle yani aklınıza gelmeyecek yöntemlerle, inanılmaz bukleler veya muhteşem topuzlar yaratabilirsiniz.

6 Hepimiz kimi zaman inkâr ediyor olsak da, dış görünüşümüze önem veririz. Dış görünüşümüz bir anlamda iç dünyamızın da yansımasıdır. Bu yansımada en büyük payı olan unsurlardan biri de saçlarımızdır. Duygusal durumumuz, hava şartları, kullandığımız kozmetik ürünleri gibi çeşitli faktörlerin etkisinde kalan, bazen bir türlü şekil veremediğimiz için bizi çıldırtan saçlarımız, aslında sandığımızdan çok daha kolay yöntemlerle şekillendirilebiliyor. Bir çorap yeter Eskiyen bir çift çorabınızı son derece kolay bir topuz yapmak için kullanabilirsiniz. Çorapların uç kısmını kesin. Bir çorabı diğerinin içinden geçirin ve rulo olacak şekilde kıvırmaya başlayın. Elinizde kalın bir halka şekline gelmiş olan çorabı bir kenara koyun. Saçlarınızı ince bir saç lastiği ile tepeden toplayın. Şimdi çorabı kullanmanın vakti geldi. En ucundan başlamak üzere, saç dibinize kadar çevirerek halka şeklinde çoraptan saçınızı geçirin. Halkayı her döndürdüğünüzde saçlarınız da içe doğru kıvrılacaktır. En dibe geldiğinizde muhteşem topuzunuz hazır bile! Bu modelin avantajlarından biri, eğer saçlarınız düz ise gece boyunca bu şekilde yatıp ve ertesi gün topuzunuzu açtığınızda saçlarınızın son derece dolgun buklelere kavuşacak olması

7 İki örgülü model Dışarıdan bakıldığında son derece zaman harcanmış algısı yaratan, aslında yapımı son derece basit olan bir diğer saç modeli de, iki örgü ile yapılandır. Bunun için saçlarınızı, başınızın arka kısmına kadar ortadan ikiye ayırmanız gerekiyor. Muntazam bir ayrım, modelin daha iyi görünmesini sağlayacaktır. Saçlarınızın sağ tarafında kalan kısmını üç eşit parçaya ayırıp örün. Örgü bittiğinde saçınızın ucundan tutarak bu örgülü kısmı, örülmemiş kısmın üzerine tel toka yardımı ile tutturun. Sonra diğer kısmı da yine üç eşit parçaya ayırarak örün. Bu defa da bu kısmı yine başınızın üzerinden diğer örgülü kısmın yanından geçirerek tel toka yardımı ile tutturun. İşte hepsi bu! Kalemle su dalgası Kısa zamanda inanılmaz bir su dalgası etkisi için size lazım olan sadece uzun bir kurşun kalem. Saçınızı istediğiniz kalınlıkta tutamlara ayırın (daha iyi bir sonuç almak için tutamların ince olmasını öneririz). Ön kısımda olan saçlarınızdan başlayarak bu tutamları teker teker kaleme dolayın. Bir süre bu şekilde bekletin. Daha kalıcı sonuç için varsa saç düzleştirme aletinizi kalemdeki kıvrımların üstüne bir süre tutabilirsiniz. Saç spreyi ile de güçlendirdikten sonra kalemi saçınızdan yavaşça çıkarın. Bu yöntemle son derece pratik bir şekilde istediğiniz su dalgalarına kavuştuğunuzu göreceksiniz.

8 Göz alıcı buklelerin sırrı kağıtta saklı Evet, yanlış okumadınız, kağıt! Diyelim ki, evinizde değilsiniz, yanınızda da saç şekillendirmek için kullanacağınız hiçbir şey yok ve ertesi gün gerçekten iyi görünmeye ihtiyacınız var. Bu durumda size tavsiyemiz hemen kolay yırtılmayan cinsten bir kağıt bulmanız olacaktır. Saçlarınızı yine tutamlara ayırın. Kağıtları bu tutamların ucundan başlayarak tıpkı bigudiye sarar gibi yuvarlayarak saç dibinize kadar sarın. En sonunda kağıdın boşta kalan iki ucunu birbirine ufak bir düğüm yardımı ile bağlayın (kağıdın biraz esnek bir yapıda olması bu aşamada yırtılmaması açısından önem taşıyor). Kağıtlar gece yattığınızda sizi rahatsız etmeyecektir. Bu nedenle gece boyunca bu saçlarınız bu şekildeyken uyuyun. Sabah kalktığınızda, kağıtları çıkardığınız zaman tıpkı bir profesyonelin elinden çıkmış, göz alıcı buklelere sahip olduğunuzu göreceksiniz.

9 Dekorasyon SOĞUK KIŞ GÜNLERİNDE SICAK KİTAP OKUMA SAATLERİ

10 Evlere kapandığımız soğuk kış günlerinde kitaplar en yakın arkadaşlarımız haline geliyor. Eşsiz bir zevk ve alışkanlık olan kitap okumanın kötü olan tek tarafı ise kitaplarınızı yıpranmadan saklayabileceğiniz yer bulmakta zorlanmak olabilir. Bu gibi durumlarda gerek tasarımlarıyla gerekse de pratik kullanım avantajları ile kitaplıklar yardımımıza yetişiyor. Adım adım doğru tasarıma karar vermek Evinizin genel tasarımına uygun olarak farklı tasarım malzemelerinden yaralanabileceğiniz kitaplıklarda benzersiz çizimlerin hayata geçirilmesi sizin hayal gücünüzle doğru orantılı. Bir kitaplığın, bulunduğu ortamla uyumlu olmasından önce kullanılabilirliği ve pratikliği geliyor. Tasarımın göze hoş gelmesi ne kadar önemliyse elinizi attığınız yerde istediğiniz kitabı bulmak da o kadar önemli. Bu yüzden seçilen ana yapı malzemesinden önce kitaplarınızı nasıl ayırmak ve sıralamak istediğiniz planlamada birinci sırada gelmeli. Burada fazla detaya girmeden sadece yerli-yabancı kitaplar ayrımı yaparak sıralamak mümkün. Bunun çok üstünkörü bir sınıflandırma olduğunu düşünenler kitapları türlerine göre ayırabilir. Kitaplığınızın fantastik eserler bölümünde Yüzüklerin Efendisi serisiyle baş başa zaman geçirmek sizin için benzersiz bir zevk olabilir. Hayranı olduğunuz yazarlar veya şairler için ayrı ayrı bölümler oluşturmak da ayrı bir seçenek. İngiliz, Rus, Fransız veya Amerikan Edebiyatlarına ait eserleri ayrı ayrı tutmak da akılcı bir tercih olarak öne çıkıyor.

11 Tasarımda bütünlük Kitapları hangi sıraya ya da kategoriye göre ayıracağınızı kararlaştırdıktan sonra tasarımın inceliklerine yani işin en eğlenceli bölümüne geçiş yapabilirsiniz. Büyük malikânelerdeki gizli geçitlerin vazgeçilmez adresi olan ağırbaşlı bir tasarımdan, ağaç gövdesinde yer alan raflarla fark yaratan bir tasarıma kadar sınırsız seçeneğiniz var. Kitaplığınızı yaratma aşamasından hemen önce dikkat edilmesi gereken bir başka önemli husus ise kitaplığın bulunduğu ortamla olan uyumu. Çağdaş ve minimal öğelerle bezenmiş bir okuma odasında kasvetli ve ağırbaşlı bir kitaplık şık durmayacağı gibi ağır olarak nitelendirebileceğimiz mobilyaların bulunduğu bir alanda da modern kitaplıklar hoş durmayacaktır. Doğru malzeme tercihinin önemi Son zamanlarda ahşap, tasarım öğeleri arasında ön plana çıkıyor. Plastik ve taş gibi soğuk hissettiren materyallerden ziyade, ağaç daha gerçek ve doğal bir seçenek halini alıyor. Bu aşamada da doğru ağacı seçmek kitaplığın ömrünü ve uyumunu etkileyen önemli faktörlerden biri oluyor. Çam ağacı gerek ekonomik olması gerekse de kolay işlenebilen bir ağaç olması nedeniyle en çok tercih edilen materyaller arasında geliyor. Renkleri üzerinde tutma açısından da kullanışlı olan çam, hafif olmasıyla da ön plana çıkıyor. Meşe ise çamın yanında daha güçlü ve sert bir görünüşle daha ağır başlı olan tasarımların gözdesi. Kızıl meşenin dingin rengi okuma odasında huzurlu ve dinlendirici bir ortam yaratarak okuma saatlerini uzatıyor. Tercih edilen bir başka ağaç ise akçaağaç. İşlenmesi gayet kolay olan ve kırmızıya kaçan kahverengi tonuyla sıcak bir atmosfer yaratan akçaağaç en uzun ömürlü ahşap çeşidi olarak ön plana çıkıyor.

12 Akılcı tasarım tercihleri Tek parça halinde hazırlanan tasarımlar kitapların sınıflandırılması için daha elverişli olsa da zaman zaman abartıya kaçan devasa boyutları sebebiyle yer sıkıntısına yol açabiliyorlar. Bulunduğu yüzeye monte edilebilen daha pratik tasarımlar ise günümüzün en çok tercih edilen kitaplıklarından. Hem minimal tasarımları hem de alan tasarrufuna olanak sağlamaları ile bu raf sistemleri akılcı bir seçenek oluyor. Son olarak tek parça halinde odanın ortasında dairesel olarak yükselen kitaplıklar ise en göz alıcı ve yaratıcı tasarımlara zemin hazırlıyor.

13 Seyahat GÜNEYDOĞU NUN MASALSI ŞEHRİ MARDİN Hititlerden Romalılara, Selçuklulardan Osmanlılara kadar tarih boyunca pek çok farklı medeniyete ev sahipliği yapan Mardin, kendine has mimarisi ile günümüzde de ziyaretçilerini büyülemeye devam ediyor Yedigöller

14 Kimler tarafından kurulduğu kesin olarak bilinmemekle birlikte Mardin in geçmişinin M.Ö yıllarına kadar uzandığı düşünülmektedir. Mardin, sırasıyla Subariler, Sümerler, Hititler, Asurlular, Urartular, Romalılar, Emeviler, Abbasiler, Artukluların eline geçmiştir. Mısır seferini yapan Yavuz Sultan Selim in fethiyle de Osmanlı topraklarına katılmıştır. Taş evleri, medreseleri, camileri ve kiliseleri ile tam bir açık hava müzesi olan Mardin in sokaklarında gezmek, adeta zamanda bir yolculuğa çıkmak gibidir. Taş evlerin arasından yapılan yürüyüşler, size bambaşka bir coğrafyada olduğunuz hissini verir. Mardin i bir günde gezip görmek size yeterli gelmeyecektir. Onun için en azından 2-3 günlük bir gezi programı yapmanızı öneririz. İşte o gezi programında mutlaka uğramanız gereken noktalardan sizin için seçtiklerimiz Mardin Kalesi Kartal Yuvası olarak da adlandırılan Mardin Kalesi nin tarihi çok eskilere dayanır. 10. Yüzyıl da Hamdaniler tarafından inşa edilmiştir. Şehre sahip olan hemen hemen bütün uygarlıkların kalesi olma vazifesini görmüştür. Doğal kaya yapısı üzerine inşa edilen kale, müthiş bir şehir manzarası sunmaktadır.

15 Mardin Ulu Cami Mardin in en eski camisi olan Ulu Cami, hem konumu hem de mimarisi ile görülmeye değer yerler arasındadır. İki minaresinden biri ve revakları zamana direnememiş, yıkılmıştır. Kuzeye bakan kısmında revaklardan geriye kalan beş bölümü görmek mümkündür. Minaresi 1176 yılında Artuklu Hükümdarı Kudbeddin İlgazi zamanında inşa edilen cami Mardin in en değerli yapıları arasında yer almaktadır. Hatuniye Medresesi Asıl adıyla Sıtti Radviyye Medresesi Artuklu hükümdarı II. Kutbeddin İlgazi zamanında annesi Sıtti Radviyye tarafından 1177 yılında yaptırılmıştır. Medresenin iki önemli özelliği bulunur. Bunlardan bir tanesi Anadolu nun en erken tarihli iki katlı açık avlulu ve iki eyvanlı medresesi olarak kabul edilmesidir. Bir diğer önemli özelliği ise güney duvarında yer alan ve Hz. Muhammed e ait olduğu düşünülen ayak izinin sergileniyor oluşudur. Deyrulzafaran Manastırı Deyrulzafaran Manastırı nı ziyaret için Mardin in 4 kilometre kadar doğusuna gitmeniz gerekmektedir. Mardin Ovası na hakim bir konumda bulunan manastırın M.S. 5.yüzyılda inşa edildiği düşünülmektedir. Manastır, Süryaniler açısından büyük bir önem arz etmektedir. Bu manastır 640 yıl süresince Süryani Ortodoks patriklerine ev sahipliği yapmıştır. Üç katlı olan manastır, kubbeleri, kemerli sütunları, ahşap el işlemeleri, iç ve dış mekanlardaki taş nakışları kısacası muhteşem mimarisi ile ziyaretçilerini bugün de etkilemeye devam ediyor.

16 Dara Harabeleri Mardin e gitmişken, Dara Harabeleri ni görmeden geri dönmeniz büyük kayıp olur. Nusaybin ilçesinden 30 kilometre uzaklıkta yer alan Dara Kenti İran hükümdarı Darayuvaşi tarafından kurulmuştur. Bu kentten geriye kalanlar ise geniş bir alan içindeki su sarnıçları, tiyatro, köprü, kilise, tophane gibi yapılardır. Ayrıca Mezopotamya nın ilk barajının bu bölgede inşa edildiği düşünülmektedir. Dara Harabeleri nin bir diğer önemli özelliği ise geçtiğimiz yıllarda yapılan kazılar sonucunda Türkiye de Zeugma dan sonra en büyük mozaik alanının keşfedildiği antik kent olmasıdır. Geleneksel Mardin Evleri Mardin denilince akla ilk gelecek imaj tabii ki taş evleridir. Kolay işlenebilmesi nedeniyle kalkerden yapılan bu evler genellikle iç avluya ve bahçeye sahiptirler. Kapı ve pencereleri motiflerle süslenen evlerde, taş işçiliğinin en güzel örneklerini görmek mümkündür.

17 Teknoloji AYDINLATMA SİSTEMLERİ AKILLANDI Tasarımları kadar pratik kullanım özellikleri ile de dikkat çeken aydınlatma sistemlerine gelişen teknolojilerin de eli değdi

18 Pratik bir yaşam sürebilmek günümüzün en önemli konularından biri. İnsanlar, yoğun iş temposuna ayak uydurmak ve 24 saate sığdırmaya çalıştıkları günler sebebiyle birçok sorunla baş etmeye çalışıyor. Bu noktada, hayatımızı kolaylaştırmak için devreye giren ileri teknoloji ürünleri hem yararlı hem de kullanışlı seçenekler sunuyor. Bu şık opsiyonların arasında ise göz kamaştıran akıllı aydınlatma sistemleri ayrı bir yerde duruyor. Enerjimiz boşa gitmesin Her alana el atan teknoloji, hayatımızı kolaylaştırma anlamında da önemli bir role sahip. Enerji tasarrufu sağlayan aynı zamanda göze de hoş gelen tasarımların önünü açan akıllı ev sistemleri arasında aydınlatma neredeyse birinci sırada geliyor. Ev otomasyon sistemleri başlığı altında ele alınabilecek akıllı ışıklandırma sistemleri bizi her an yeni bir tasarım ve kolaylıkla tanıştırıyor. Sadece bununla yetinmeyen akıllı aydınlatmalar gün ışığından yararlanarak enerji tasarrufuna da katkı da bulunuyor. Hiç zahmet gerektirmeden gün ışığını fotosellerle algılayan aydınlatma sistemleri, gün doğumu ve batımına ayarlı özel opsiyonlara otomatik olarak geçiş yapabiliyor. Fotosel sistemine güveni olmayanlar astronomik zamanlama sistemleri ile çalışan teknolojilerden yararlanabiliyor. Bu sayede bulunduğu konuma göre gün doğumu ve gün batımını otomatik olarak algılayan ürünler daha önceden ayarladığınız ışık moduna geçiş yapabiliyor. Son zamanlarda geliştirilen sistemler ise gün ışığının verimine göre aydınlatma sağlıyor. Bu sayede yerinizden kıpırdamanıza bile gerek kalmadan gün ışığı en verimli haliyle kullanılabiliyor. Akıllı aydınlatma sistemlerinin en az enerji tasarrufu kadar önemli bir diğer özelliği ise can ve mal güvenliğine yardım etmesi. Bugün kullanılan akıllı aydınlatma sistemlerinin birçoğu yangın gibi durumlarda elektrik sistemini direkt olarak kesip olası bir felaketi önlemeyi sağlıyor.

19 Hem şık hem de akıllı Enerji tasarrufunun hayati önem arz ettiği günümüzde bütün aydınlatma sistemleri tasarrufa katkıda bulunurken ürünleri birbirinden ayıran nokta ise onların tasarımı oluyor. Tasarım bazen aydınlatma öğesinin kendisiyle de göz önüne çıkabiliyor, ortam aydınlatması ile de dikkat çekiyor. Şekilli lambalar, abajurlar basit ve doğrudan amaca hizmet ederken gizli ışıklandırma sistemleri ve yerden aydınlatma uygulamaları ise dekorasyonda hileleri sevenler tarafından çokça tercih ediliyor. İster bir ev, isterse de bir eğlence ve dinlence mekânı olsun aydınlatma sistemleri bulunduğu ortama uygunluk göstermeli. Tasarımda bütünlük açısından önemli olan bu unsur sayesinde modern ve çağdaş bir ortam da, ağır başlı bir alan da şık bir aydınlatmaya sahip olabilir. Tasarımda bütünlük sağlanırken teknoloji dünyasının yeni üyeleri de aydınlatma sistemlerini etkiliyor. Akıllı telefonlar ve tabletler sayesinde dokunmatik hayata adapte olan bizler artık onlarsız yapamıyoruz. Tabletlere yüklenen sistemler sayesinde nerede olursanız olun ışık oyunları yapabiliyorsunuz. Bazı basit parmak hareketleri sayesinde isterseniz daha önceden kaydettiğiniz aydınlatma modlarına geçiş yapabiliyorsunuz. Bunun dışında loş bir film izleme seansı için ışığı istenilen derecede kısabilmek mümkün. iphone ve ipad ler için geliştirilen sistemler sayesinde uyku modu, gün ışığı modu ve daha benzeri birçok otomatik sistem sayesinde pratik bir uygulamaya sahip oluyorsunuz.

20

21 Müzeler ve Ören yerlerimiz ERZURUM TÜRK İSLAM ESERLERİ VE ETNOGRAFYA MÜZESİ YAKUTİYE MEDRESESİ Yakutiye Medresesi içinde yer alan Erzurum Türk İslam Eserleri ve Etnografya Müzesi Erzurum un tarihine ışık tutan eserler barındırıyor.

22 Erzurum Türk İslam Eserleri ve Etnografya Müzesi Yakutiye Medresesi içinde yer almaktadır. Müzede Erzurum ve çevre yörelerden bir araya getirilmiş etnografik eserlerin yanı sıra Erzurum yöresine has giysiler, takılar, el yazmaları sergilenmektedir. Madeni eserler, düz yaygılar, halı, kilim, cicim, sumak, tartılar da müzeyi ziyaret edenlerin göreceği diğer tarihi eserler arasındadır. Tarihinde Selçuklu egemenliğini de yaşamış olan Erzurum, bu dönemden kalma hem mimari hem de günlük yaşama ait eserlere sahiptir. İşte bu eserlerden olan oltu taşından tespih ve ağızlıkların yanı sıra sikkeler de müzenin on bir bölümden oluşan sergi salonlarında yer almaktadır. Bu bölümler; kadın takıları ve giysileri, savaş aletleri, erkek takı ve keyif eserleri, madeni eserler, dokumacılık, halı ve kilim, el yazması eserler, tarikat ve tartı aletleri, Selçuklu seramikleri, oltu taşı ve sikkelerinin sergilendiği alanlar olarak bölünmüştür. Müzeye ev sahipliği yapmakta olan Yakutiye Medresesi de 700 yılı aşkın varlığı ile kesinlikle görülmesi gereken yapılar arasındadır. Geleneksel Selçuklu mimarisine sahip olan medrese, dört eyvanlı kapalı avlulu medreseler grubunda yer almaktadır. Taç kapısında bulunan kitabeye göre, İlhanlı Hükümdarı Sultan Olcayto zamanında Gazanhan ve Bolugan Hatun adına, Cemaleddin Hoca Yakut Gazani tarafından 1310 yılında yaptırılmıştır. Yakutiye Medresesi ni ziyaret ettiğinizde, özellikle kapı ve minarelerdeki çini süslemeleri gözden kaçırmamanızı tavsiye ederiz. Eşsiz güzellikte bu çinilere ek olarak, cephede yer alan bitkisel, geometrik motifler ve sembolik tasvirler de görülmeye değerdir. Osmanlı döneminde dökümhane daha sonrasında ise askeri depo olarak kullanılmıştır. 90 lı yıllara gelindiğindeyse Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından müze olarak kullanılmasına karar verilmiştir.

YAZ 2015 SAYI: 305. şehir tanıtımı

YAZ 2015 SAYI: 305. şehir tanıtımı YAZ 2015 SAYI: 305 58 59 şehir tanıtımı Çin in fuar şehri: Guangzhou GUANGZHOU, ZİYARETÇİLERİNE HEM TİCARET HEM ZİYARET İMKANLARINI BİR ARADA SUNUYOR. BAŞAR KURTBAYRAM TUR REHBERİ şehir tanıtımı 60 61

Detaylı

SULTAN IZZETTIN KEYKAVUS TÜRBESİ, 1217, SİVAS

SULTAN IZZETTIN KEYKAVUS TÜRBESİ, 1217, SİVAS SELÇUKLU MİMARİSİ Selçuklular Orta Asya dan Anadolu ve Ön Asya ya yolculuklarında Afganistan, İran, Irak, Suriye topraklarındaki kültürlerden ve mimari yapılardan etkilenmiş, İslam dinini kabul ederek

Detaylı

KRONOLOJİK İSLAM MİMARİSİ 2 SASANİLER-İSPANYA EMEVİLERİ-TULUNOĞULLARI

KRONOLOJİK İSLAM MİMARİSİ 2 SASANİLER-İSPANYA EMEVİLERİ-TULUNOĞULLARI KRONOLOJİK İSLAM MİMARİSİ 2 SASANİLER-İSPANYA EMEVİLERİ-TULUNOĞULLARI SASANİLER (226-651) Sasaniler daha sonra Emevi ve Abbasi Devletlerinin hüküm sürdüğü bölgenin doğudaki (çoğunlukla Irak) bölümüne hükmetmiştir.

Detaylı

Masallar Kenti Mardin i Nükhet Everi ile Geziyoruz!

Masallar Kenti Mardin i Nükhet Everi ile Geziyoruz! Masallar Kenti Mardin i Nükhet Everi ile Geziyoruz! 16-18 Kasım 2018 Sokaklarında gezerken Doğu nun ünlü 1001 Gece Masalları nı yaşatan bir şehir düşünün! Gündüzleri güneşin sarı sıcak tonları ile çölün

Detaylı

ADANA NIN SIRLARINA YOLCULUK

ADANA NIN SIRLARINA YOLCULUK ADANA NIN SIRLARINA YOLCULUK 2 Geçen hafta Adana nın Sırlarına Yolculuk diye bir yazıya başlamıştık. Amacımız Adana yı gezerken turistik bir zevk almanızı sağlamaktan başka bir şey değildi.sır dediklerimiz

Detaylı

Sessiz Koza. Minehead de yer alan bu keyifli yaşam alanını tarif etmek için samimi, sıcak ve huzurlu demek yeterli...

Sessiz Koza. Minehead de yer alan bu keyifli yaşam alanını tarif etmek için samimi, sıcak ve huzurlu demek yeterli... Sessiz Koza Minehead de yer alan bu keyifli yaşam alanını tarif etmek için samimi, sıcak ve huzurlu demek yeterli... Hazırlayan SELİN AKAL GÜLMEZ FOTOĞRAFLAR UNIQUE HOME STAY Ocak 2016 ALLDecor 133 EVLER

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ. Konu:14.YÜZYIL BEYLİKLER DÖNEMİ MİMARİSİ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ. Konu:14.YÜZYIL BEYLİKLER DÖNEMİ MİMARİSİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ Konu:14.YÜZYIL BEYLİKLER DÖNEMİ MİMARİSİ İran üzerinden geçerek Batı Anadolu'ya yerleşen Türk boyların dan bir bölümü 13. yüzyıl sonlarında

Detaylı

KIRILL ISTOMIN in. renkli dünyası ve DEKO TASARIM

KIRILL ISTOMIN in. renkli dünyası ve DEKO TASARIM DEKO TASARIM Senem ÖZTÜRK / senem.ozturk@alem.com.tr Biliyorum ki dekoratör sözcüğü bugün pek de popüler değil, hatta modası geçmiş bir ifade fakat yine de kendimi dekoratör olarak tanımlamak bana daha

Detaylı

AHIRIN İÇİNDEKİ SARAY 300 Ispartalı filmini hatırladınız mı?

AHIRIN İÇİNDEKİ SARAY 300 Ispartalı filmini hatırladınız mı? AHIRIN İÇİNDEKİ SARAY 300 Ispartalı filmini hatırladınız mı? Ve orada kötü kalpli olarak gösterilen Pers İmparatoru Darius u Diğer ismiyle Dara yı Tarih 300 lü yılları gösteriyor. Ama İsa henüz doğmamış.

Detaylı

Muhammet ARSLAN KARS KÜMBET CAMİİ (ONİKİ HAVARİLER KİLİSESİ)

Muhammet ARSLAN KARS KÜMBET CAMİİ (ONİKİ HAVARİLER KİLİSESİ) Muhammet ARSLAN KARS KÜMBET CAMİİ (ONİKİ HAVARİLER KİLİSESİ) Oniki Havariler Kilisesi olarak da bilinen Kümbet Camii, Kars Kalesi nin güneye bakan yamacında bulunmaktadır. Üzerinde yapım tarihini veren

Detaylı

Üç Şerefeli Camii. Ahmet Usal - Edirne Vergi Dairesi Başkanlığı

Üç Şerefeli Camii. Ahmet Usal - Edirne Vergi Dairesi Başkanlığı Üç Şerefeli Camii Ahmet Usal - Edirne Vergi Dairesi Başkanlığı Aralık 25, 2006 2 İçindekiler 0.1 Üç Şerefeli Cami......................... 4 0.1.1 Osmanlı Mimarisinde Çığır Açan İlklerin Buluştuğu Cami............................

Detaylı

şehir tanıtımı İLKBAHAR 2015 SAYI: 304

şehir tanıtımı İLKBAHAR 2015 SAYI: 304 şehir tanıtımı İLKBAHAR 2015 SAYI: 304 56 57 Tarih, kültür ve masal şehri: Prag BU YIL 16. EFORT KONGRESİ NE ÇEK CUMHURİYETİ NİN BAŞKENTİ PRAG EV SAHİPLİĞİ YAPACAK. 27-29 MAYIS 2015 TARİHİNDE YAPILACAK

Detaylı

görülen sanat görülmektedir? dallarını belirtiniz.

görülen sanat görülmektedir? dallarını belirtiniz. Karahanlılar Dönemine ait Kalyan Minaresi (Buhara) Selçuklular Döneminden kalma bir seramik tabak Selçuklulara ait "Varka ve Gülşah adlı minyatür Türkiye Selçuklu halısı, XIII. yüzyıl İlk dönemlere Türk

Detaylı

reward fonksiyonellik

reward fonksiyonellik evo Evo banyo dolabı, banyonuzun ihtiyaçları düşünülerek sizin için özel olarak tasarlandı. Birbirinden farklı ve fonksiyona sahip modüler bir sistemden oluşan Evo sizlere geniş bir alternatif sunuyor.

Detaylı

Başlangıç Meridyeni ve Greenwıch - İstanbul

Başlangıç Meridyeni ve Greenwıch - İstanbul Mustafa ŞAHİN 29 Eylül 2015 Başlangıç Meridyeni ve Greenwıch - İstanbul Geçtiğimiz hafta İngiltere de Londra nın güneydoğusunda şirin bir kasaba ve üniversite şehri olan Greenwich teydik. Kasabadan adını

Detaylı

Siyahın Tasarımlardaki Önemi Nedir?

Siyahın Tasarımlardaki Önemi Nedir? Siyahın Tasarımlardaki Önemi Nedir? Asil duruşu nedeniyle bayanların kıyafetlerde tercih ettiği renklerin başında siyah gelir. Kadına zerafet ve incelik katan siyah aynı zamanda kadınları daha zayıf ve

Detaylı

ŞANLIURFA YI GEZELİM

ŞANLIURFA YI GEZELİM ŞANLIURFA YI GEZELİM 3. Gün: URFA NIN KALBİNDEN GÜNEŞİN BATIŞINA GEZİ TÜRKİYE NİN GURURU ATATÜRK BARAJI Türkiye de ki elektrik üretimini artırmak ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi ndeki 9 ili kapsayan tarım

Detaylı

ADANA SEYHAN - ULU CAMİ MEDRESESİ ULU CAMİ MEDRESESİ

ADANA SEYHAN - ULU CAMİ MEDRESESİ ULU CAMİ MEDRESESİ ULU CAMİ MEDRESESİ Ulu Cami Medresesi, kuzey-batı köşesine sokulmuş olan Küçük Mescit ve onun bitişiğindeki muhdes bir yapı sebebiyle düzgün bir plân şeması ve âbidevi bir görünüş arz etmez. Bununla beraber

Detaylı

3. Mardin Bienali ile Bir Başka Mardin'i Yaşamak 17 19 Ekim 2014

3. Mardin Bienali ile Bir Başka Mardin'i Yaşamak 17 19 Ekim 2014 3. Mardin Bienali ile Bir Başka Mardin'i Yaşamak 17 19 Ekim 2014 Tur Danışmanı: Sanatatak Yazarı Meltem Cansever Mezopotamya nın Sönmeyen Güneşi Mardin Mısır dan Hindistan a kadar uzanan antik uygarlıklar

Detaylı

İş dünyasında prestijin yeni adresi

İş dünyasında prestijin yeni adresi İş dünyasında prestijin yeni adresi YENİKONAK İNŞAAT SAN.TİC. LTD. ŞTİ Proje geliştiricisi, en ince detayına kadar planlanmış projeleri ile 25 yıldır müşterilerine değerli yatırım alternatifleri sunuyor.

Detaylı

TTL İNTERAKTİF ZEMİN HAYATA BİZİMLE DOKUNUN! Touch To Life

TTL İNTERAKTİF ZEMİN HAYATA BİZİMLE DOKUNUN! Touch To Life TTL İNTERAKTİF ZEMİN HAYATA BİZİMLE DOKUNUN! Touch To Life Bir adımda değişir HAYAT! Touch Box interaktif zemin ve yüzey çözümü, yansıtılan görüntü ile insan vücudu hareketlerine bağlı olarak görsel efektler

Detaylı

İtalya nın Üç Büyüğü: Roma, Floransa, Venedik.

İtalya nın Üç Büyüğü: Roma, Floransa, Venedik. Şebnem GÜZELOĞLU 21302293 TURK 102-25 İtalya nın Üç Büyüğü: Roma, Floransa, Venedik. Dünya üzerindeki insanların hepsine Yapmayı en çok istediğin şey nedir? diye sorsak, muhtemelen çoğundan alacağımız

Detaylı

Aziz Ogan: Kültürel ve Tarihsel Hazinelerin İzinde Bir Arkeolog ve Müzeci

Aziz Ogan: Kültürel ve Tarihsel Hazinelerin İzinde Bir Arkeolog ve Müzeci Eylül 2017 Aziz Ogan: Kültürel ve Tarihsel Hazinelerin İzinde Bir Arkeolog ve Müzeci Aziz Ogan, 30 Aralık 1888 tarihinde Edremitli Hacı Halilzade Ahmed Bey'in oğlu olarak İstanbul'da dünyaya geldi. Kataloglama

Detaylı

www.elaresort.com www.elavillas.com /elaresort +90 444 1 352 /elaresort

www.elaresort.com www.elavillas.com /elaresort +90 444 1 352 /elaresort +90 444 1 352 www.elaresort.com www.elavillas.com /elaresort /elaresort Zarafet ve kaliteyle zenginleşen kusursuz bir dünya... L U X U R I S M Luxurism, sadece bir kelime değil; mükemmelliğin heyecan

Detaylı

OFİS ÇÖZÜMLERİ. Hayal gücüyle yaratıcılığı birleştirir.

OFİS ÇÖZÜMLERİ. Hayal gücüyle yaratıcılığı birleştirir. OFİS MOBİLYALARI OFİS ÇÖZÜMLERİ 1986 yılından beri ofis hayatını ergonomik ürünlerle kolaylaştıran BÜROSİT, ISO standartlarında, Avrupa normlarına uygun, GS sertifkasıyla 25.000 metrekarelik bir alanda

Detaylı

SERDA BÜYÜKKOYUNCU İLE NORMANDİYA & BRETONYA

SERDA BÜYÜKKOYUNCU İLE NORMANDİYA & BRETONYA SERDA BÜYÜKKOYUNCU İLE NORMANDİYA & BRETONYA Giverny - Saint Michel St.Malo Deauville Trouville Honfleur Rouen 26-29 Nisan 2018 3 gece 4 gün Normandiya Sahilleri, Fransa nın tarihine kattığı önemin yanı

Detaylı

Her daim yenilikçi anlayış

Her daim yenilikçi anlayış Her daim yenilikçi anlayış KLEEMANN Design: hayata dair, hayatın içinden. Biz yalnızca asansör tasarlamıyoruz; işimizin her yönünü sürekli geliştiren bir tasarım anlayışının peşindeyiz. KLEEMANN Design,

Detaylı

Senem ÖZTÜRK / senem.ozturk@alem.com.tr YANSIMALARIN BÜYÜSÜ

Senem ÖZTÜRK / senem.ozturk@alem.com.tr YANSIMALARIN BÜYÜSÜ Senem ÖZTÜRK / senem.ozturk@alem.com.tr YANSIMALARIN BÜYÜSÜ Londra North Yorkshire daki bu şık daire, Güney Afrika doğumlu Britanyalı iç mimar Lucia Caballero tarafından tasarlanmış. İç mekanda kullanılan

Detaylı

Yön ve İşaret Levhaları

Yön ve İşaret Levhaları BÖLÜM-18 Yön ve İşaret Levhaları 1. Tanım İşaret levhaları, kamusal alanlara yetkili kurumlarca yerleştirilmiş, geçici ya da kalıcı toplum hizmetine sunulmuş, görsel ya da işlevsel öğelerdir. Özellikle

Detaylı

İSKENDER İN İZİ PEŞİNDEN GORDİON UN KÖRDÜĞÜMÜ Ve kılıcını kaldırdı, tüm gücüyle düğümün üzerine indirdi. Artık Philip in oğlunun Anadolu ya sahip olması için hiçbir engel kalmamıştı. Gordionlu kahinlerin

Detaylı

Tarihin Mimarisi,

Tarihin Mimarisi, Tarihin Mimarisi, Doğanın Estetiği İle... Merhaba Uzman Yapı, kurulduğu günden bu yana, sağlam bir gelecek ve huzur dolu bir hayat için sorunsuz yaşam alanları sunmayı hedeflemiştir. Amorium evleri de

Detaylı

Yapex 2014 Yapı ve Restorasyon Fuarı Sonuç Raporu..

Yapex 2014 Yapı ve Restorasyon Fuarı Sonuç Raporu.. Yapex 2014 Yapı ve Restorasyon Fuarı Sonuç Raporu.. Yapex 2014, 22 nci Uluslararası Yapı ve Restorasyon Fuarı, 13-16 Kasım 2014 tarihlerinde Antalya Expo Center Salonlarında büyük bir ticari başarıyla

Detaylı

METALİN SANAT İLE BULUŞMASI

METALİN SANAT İLE BULUŞMASI METALİN SANAT İLE BULUŞMASI Web : www.metadekor.com E-Posta : iletisim@metadekor.com Tel : +90 224 241 3090 Fab GSM : +90 533 739 1634 Fax : +90 224 242 9020 Adres : BTSO Organize Sanayi Bölgesi Lacivert

Detaylı

Mark Howorth imzasıyla

Mark Howorth imzasıyla DEKO TASARIM Senem ÖZTÜRK / senem.ozturk@alem.com.tr Mark Howorth imzasıyla CHALET SOLAIS İsviçre nin Villars bölgesindeki dağların tepesinde, vadiye hakim bir noktada bulunan Chalet Solais, ünlü İngiliz

Detaylı

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000)

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) 14.08.2014 SIRA SIKLIK SÖZCÜK TÜR AÇIKLAMA 1 1209785 bir DT Belirleyici 2 1004455 ve CJ Bağlaç 3 625335 bu PN Adıl 4 361061 da AV Belirteç 5 352249 de

Detaylı

SAFFET EMRE TONGUÇ İLE NORMANDİYA SAHİLLERİ Ekim 2017

SAFFET EMRE TONGUÇ İLE NORMANDİYA SAHİLLERİ Ekim 2017 SAFFET EMRE TONGUÇ İLE NORMANDİYA SAHİLLERİ 12 15 Ekim 2017 Normandiya Sahilleri, Fransa nın tarihine kattığı önemin yanı sıra bir birinden renkli ve süslü kasabaları ile sizi kendisine hayran bırakacak.

Detaylı

SULTANBEYLİ NİN YENİ CAZİBE MERKEZİYLE TANIŞMAYA, HAYATINIZI DAHA KONFORLU YAPMAYA, HAYALLERİNİZİ YAŞAMAYA HAZIR MISINIZ?

SULTANBEYLİ NİN YENİ CAZİBE MERKEZİYLE TANIŞMAYA, HAYATINIZI DAHA KONFORLU YAPMAYA, HAYALLERİNİZİ YAŞAMAYA HAZIR MISINIZ? SULTANBEYLİ NİN YENİ CAZİBE MERKEZİYLE TANIŞMAYA, HAYATINIZI DAHA KONFORLU YAPMAYA, HAYALLERİNİZİ YAŞAMAYA HAZIR MISINIZ? TÜM BEKLENTİLERİNİZE EN İYİ YANITLARI BULACAĞINIZ PROJE, SULTANBEYLİ EMLAK KONUTLARI;

Detaylı

MODERN YAŞAMIN TÜM ÖZELLİKLERİ, KENT HAYATININ GEREKSİNİMLERİYLE BİR ARADA...

MODERN YAŞAMIN TÜM ÖZELLİKLERİ, KENT HAYATININ GEREKSİNİMLERİYLE BİR ARADA... MODERN YAŞAMIN TÜM ÖZELLİKLERİ, KENT HAYATININ GEREKSİNİMLERİYLE BİR ARADA... YAŞAM ALANINDAN ÇOK ÖTE, GERÇEK BİR KENT PROJESİ... 2 İZMİT İN MODERN YÜZÜNÜ OLUŞTURAN KÖRFEZKENT E; 1. VE 2. PROJELERİN ARDINDAN

Detaylı

SAGALASSOS TA BİR GÜN

SAGALASSOS TA BİR GÜN SAGALASSOS TA BİR GÜN Çoğu zaman hepimizin bir düşüncesi vardır tarihi kentlerle ilgili. Baktığımız zaman taş yığını der geçeriz. Fakat ben kente girdiğim andan itibaren orayı yaşamaya, o atmosferi solumaya

Detaylı

BİR DÖNEMİN RUHU SİZİ ALIP ZAMANIN GERİSİNE GÖTÜRECEK, HERBİRİ OTOMOBİL TARİHİNDE KİLOMETRE TAŞI OLMUŞ KLASİKLERLE DOLU, HAYRANLIK VE TUTKUYU DORUKLARA TAŞIYAN BİR MEKAN... Henry Ford un otomobil fabrikasında

Detaylı

h o t e l tarihi yaşatan yer

h o t e l tarihi yaşatan yer h o t e l tarihi yaşatan yer hist ory in life yaşayan tarih Matiat Matiat, Mezopotamya olarak bilinen Dicle ve Fırat nehirleri arasındaki topraklarda bulunmaktadır. Bir çok medeniyete ev sahipliği yapıp,

Detaylı

Hayatınıza değer katarak, ev sahibi olmaktan öte yeni bir deneyim sunan Seyir Konutları ile sizleri ayrıcalıklı bir yaşama davet ediyoruz.

Hayatınıza değer katarak, ev sahibi olmaktan öte yeni bir deneyim sunan Seyir Konutları ile sizleri ayrıcalıklı bir yaşama davet ediyoruz. Hayatınıza değer katarak, ev sahibi olmaktan öte yeni bir deneyim sunan Seyir Konutları ile sizleri ayrıcalıklı bir yaşama davet ediyoruz. Estetik değerlere bağlı ve kullanımı kolay mekanları yaratırken

Detaylı

Musandıralı ev DEKORASYON. Hayat adlı seyir terası, Ortakent in yeşilliklerine açılan panoramik doğa manzarasına sahip.

Musandıralı ev DEKORASYON. Hayat adlı seyir terası, Ortakent in yeşilliklerine açılan panoramik doğa manzarasına sahip. Hayat adlı seyir terası, Ortakent in yeşilliklerine açılan panoramik doğa manzarasına sahip. Teras zemininde mozaik karolar tercih edilmiş. Ferforje yemek masası ve sandalyeler manzaraya karşı keyifli

Detaylı

Tasarım ve Güvenliğin Olgunluk Çağı...

Tasarım ve Güvenliğin Olgunluk Çağı... Tasarım ve Güvenliğin Olgunluk Çağı... Hepimiz mükemmelliği ararız fakat asıl aradığımız nedir? Kimileri için mükemmellik hissedebileceğiniz ya da yıllar süren geliştirme süreci, kimileri için bir kirden

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ ANADOLU SELÇUKLU DÖNEMİ BAHÇELERİ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ ANADOLU SELÇUKLU DÖNEMİ BAHÇELERİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ ANADOLU SELÇUKLU DÖNEMİ BAHÇELERİ ANADOLU SELÇUKLU CAMİİLERİ Konya Alâeddin Camii - 1155-1219 Niğde Alâeddin Camii 1223 Malatya Ulu Camii 1224

Detaylı

SANAT TARİHİ SANAT TARİHİ NEDİR? Sanat Tarihi, geçmişte varlık göstermiş uygarlıkların ortaya koyduğu her tür taşınır ve taşınmaz maddi kültür varlıklarını inceleyen bir bilim dalıdır. Güzel Sanatlar ve

Detaylı

KRONOLOJİK İSLAM MİMARİSİ 3 FATIMİLER-GAZNELİLER

KRONOLOJİK İSLAM MİMARİSİ 3 FATIMİLER-GAZNELİLER KRONOLOJİK İSLAM MİMARİSİ 3 FATIMİLER-GAZNELİLER Fatımiler Hz. Muhammed in kızı Fatma nın soyundan geldiklerine inanılan dini bir hanedanlıktır.tarihsel olarak Fatımiler İspanya Emevileri ile Bağdat taki

Detaylı

1) SÜMELA MANASTIRI 2) AYASOFYA MÜZESĠ

1) SÜMELA MANASTIRI 2) AYASOFYA MÜZESĠ 1) SÜMELA MANASTIRI Trabzon un Maçka ilçesinde yer alan, tarihiyle ve mimarisiyle dikkatleri üzerine çeken Sümela Manastırı, geniş bir alana yapılmıştır. Kesin olarak yapım tarihi bilinmese de M.S. 365-395

Detaylı

SİVEREK'TE TARİHİ ESERLER VE CAMİLER

SİVEREK'TE TARİHİ ESERLER VE CAMİLER SİVEREK'TE TARİHİ ESERLER VE CAMİLER» Genel Bilgi» Ulu Camii» Gülabibey Camii» Sulu Camii» Haliliye Camii» Eski Hükümet Konağı ve Gazipaşa İlkokulu» Yeraltı Hamamı» Abdalağa Hamamı» Hanlar» Serap Çeşmesi...»

Detaylı

NADOL. yaşam evleri. www.anadoluyasamevleri.com

NADOL. yaşam evleri. www.anadoluyasamevleri.com A yaşam evleri. www.anadoluyasamevleri.com A yaşam evleri. ... SEHIRCILIK VE KONT ALGISINI YENIDEN TANIMLIYORZ Safranbolu nun en değerli ve en büyük arazileri üzerinde hayata geçireceğimiz Anadolu Yaşam

Detaylı

İstanbul Boğaz Turları

İstanbul Boğaz Turları İstanbul Boğaz Turları İstanbul'un ayrılmaz parçası boğazın mis gibi havasını içinize çekin, mavisiyle huzur bulun ve Boğaziçi'nin tarihine tanıklık edin. Sizi, İstanbul'u ve boğazı doyasıya yaşamaya davet

Detaylı

BALAT TA İTALYA RÜZGARI ANGELO DAN MUHTEŞEM SANAT

BALAT TA İTALYA RÜZGARI ANGELO DAN MUHTEŞEM SANAT BALAT TA İTALYA RÜZGARI ANGELO DAN MUHTEŞEM SANAT Şeffaf altın su temizlik simgesi hamam sanatla uyumunu zenginleştirdi Küçük Mustafa Paşa Hamamı sanatla dirildi 15 Eylül - 13 Ekim 2013 tarihleri arasında

Detaylı

ESTETİK (SANAT FELSEFESİ)

ESTETİK (SANAT FELSEFESİ) ESTETİK (SANAT FELSEFESİ) Estetik sözcüğü yunanca aisthesis kelimesinden gelir ve duyum, duyularla algılanabilen, duyu bilimi gibi anlamlar içerir. Duyguya indirgenebilen bağımsız bilgi dalına estetik

Detaylı

İHTİŞAMLI BİR SATIŞ OFİSİNE DAVETLİSİNİZ

İHTİŞAMLI BİR SATIŞ OFİSİNE DAVETLİSİNİZ DEKOMEKAN 78 İHTİŞAMLI BİR SATIŞ OFİSİNE DAVETLİSİNİZ 79 Binanın yapılması kadar satılması da önemli bir aşama. Bu aşamada ağırladığınız konuklarınızı yaşayacakları ortamın kalitesi hakkında bilgilendirmeniz,

Detaylı

Doğada ki en belirgin özelliklerine; İnsan vücudunda Deniz kabuklarında Ağaç dallarında rastlanır.

Doğada ki en belirgin özelliklerine; İnsan vücudunda Deniz kabuklarında Ağaç dallarında rastlanır. Doğada ki en belirgin özelliklerine; İnsan vücudunda Deniz kabuklarında Ağaç dallarında rastlanır. Altın oran pi (π) gibi irrasyonel bir sayıdır ve ondalık sistemde yazılışı 1.618033988749894..(Noktadan

Detaylı

NEOLİTH YENİ BİR AKIMIN BAŞLANGICI''!

NEOLİTH YENİ BİR AKIMIN BAŞLANGICI''! NEOLİTH YENİ BİR AKIMIN BAŞLANGICI''! NEOLİTH; Dünyadaki en büyük ebatlı yüksek teknoloji ürünü PORSELEN malzemedir. (3650*1250 mm & 3200*1500 mm) -Çizilmez -Yanmaz -Anti bakteriyel ve hijyeniktir -Leke

Detaylı

keşfetmeye hazır mısın?

keşfetmeye hazır mısın? keşfetmeye hazır mısın? Kazım Dirik Mah. 372/16 Sokak No6 Bornova - İZMİR Tel 0232 339 25 55-56 Faks 0232 339 25 57 www.mevaport.com info@mevaport.com w w w. m e v a p o r t. c o m Tarihçemiz Üç kardeşin

Detaylı

Teknolojinin Buluşma Noktası...

Teknolojinin Buluşma Noktası... Teknolojinin Buluşma Noktası... Şimdi Hacettepe Teknokent içinde görkemli mimarisi, konforlu ofisleri, zengin sosyal olanakları ve ileri teknolojik altyapısı ile benzersiz bir ofis konsepti hayata geçiriliyor.

Detaylı

"Nereden başlasam, nasıl anlatsam..."

Nereden başlasam, nasıl anlatsam... Bu yaz Bodrum'suz geçmez! Turgutreis Lagina Bodrum Boutique Hotel'de bir gece çift kişilik konaklama, açık büfe kahvaltı ve akşam yemeği 240 TL yerine 119 TL! (15 Haziran - 27 Ağustos arasında geçerlidir.)

Detaylı

NORMANDİYA & BRETONYA

NORMANDİYA & BRETONYA NORMANDİYA & BRETONYA Rouen Deauville Trouville Hounfleur Saint Michael St.Malo - Giverny 27 Eylül 01 Ekim 2017 Normandiya Sahilleri, Fransa nın tarihine kattığı önemin yanı sıra bir birinden renkli ve

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ. Selçuklu Dönemi Yapıları ile Bahçe ve Peyzaj Sanatı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ. Selçuklu Dönemi Yapıları ile Bahçe ve Peyzaj Sanatı ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ Selçuklu Dönemi Yapıları ile Bahçe ve Peyzaj Sanatı Selçuklu Dönemi (1071-1308) Oğuzların devamı olan XI. yüzyılın yarısında kurulan, merkezi Konya olan Selçuklular

Detaylı

[vc_row][vc_column][vc_column_text css=.vc_custom_ {marginbottom: 10px!important;} ]

[vc_row][vc_column][vc_column_text css=.vc_custom_ {marginbottom: 10px!important;} ] Çok ucuz fiyatlarla Artvin Elazığ uçak bileti de TatilCity.NET de. Ucuz uçak bileti satın almak için en doğru adrestesiniz. Artvin den Elazığ a en az iki uçuş yapılmaktadır. Uçuş süresi aktarma dahilinde

Detaylı

Mağusa da yaşam değişiyor... Yepyenİ bir anlayış, NorthernLand kalitesiyle birleşerek hayatımıza giriyor...

Mağusa da yaşam değişiyor... Yepyenİ bir anlayış, NorthernLand kalitesiyle birleşerek hayatımıza giriyor... Mağusa da yaşam değişiyor... Yepyenİ bir anlayış, NorthernLand kalitesiyle birleşerek hayatımıza giriyor... 0392 444 4000 www.northernlandcyprus.com www.facebook.com/northernlandcyprus info@northernlandcyprus.com

Detaylı

2018 İlkbahar Koleksiyonu

2018 İlkbahar Koleksiyonu 2018 İlkbahar Koleksiyonu Karmen Halıda; Hikâyesi Olan, Estetik Tasarımlar.. Yaşam alanlarınızda huzurlu ve mutlu bir atmosfer oluşturmanın peşine düşen Karmen Halı, duygularınıza hitap edecek, hikâyesi

Detaylı

Makedonya Cumhuriyeti ; 1991 yılında Yugoslavya Sosyalist Federatif Cumhuriyeti nin iç savaşlara girdiği dönemde bağımsızlığını ilan etmiştir.

Makedonya Cumhuriyeti ; 1991 yılında Yugoslavya Sosyalist Federatif Cumhuriyeti nin iç savaşlara girdiği dönemde bağımsızlığını ilan etmiştir. Makedonya Cumhuriyeti ; 1991 yılında Yugoslavya Sosyalist Federatif Cumhuriyeti nin iç savaşlara girdiği dönemde bağımsızlığını ilan etmiştir. Kuzeyde Sırbistan ve Kosova batıda Arnavutluk, güneyde Yunanistan,

Detaylı

Ramazanoğlu Medresesi: 1540 yılında yapılmış klasik Osmanlı medresesidir.

Ramazanoğlu Medresesi: 1540 yılında yapılmış klasik Osmanlı medresesidir. Atatürk Müzesi Müze binası, eski Adana nın merkezi olan tarihi Tepebağ da, 19. yüzyılda yapılmış geleneksel Adana evlerindendir. İki katlı, cumbalı, kırma çatılı, kâgir bir yapıdır. Bu özellikleri nedeniyle

Detaylı

Tur Danışmanımız: Ali Canip Olgunlu

Tur Danışmanımız: Ali Canip Olgunlu Ali Canip Olgunlu ile Kapadokya Tur Programı Göreme, 6-8 Eylül 2013 Tur Rehberimiz: Tur Danışmanımız: Ali Canip Olgunlu Öne Çıkanlar: Ali Canip Olgunlu nun anlatımlarıyla Kapadokya Anadolu daki ilk kiliselerden

Detaylı

YAŞAM ALANINIZ SİZE ÖZELDİR

YAŞAM ALANINIZ SİZE ÖZELDİR Konutta Altın Çağı YAŞAM ALANINIZ SİZE ÖZELDİR Çağıl İnşaat / Altınbaşak Konutları Çağıl İnşaat 1994 yılında kurulan; çok katlı yapıların tasarımı ve yapımı, yol, sanat yapıları ve köprü yapımında uzmanlaşmış

Detaylı

Tatil ve Yöre Rehberi

Tatil ve Yöre Rehberi Tatil ve Yöre Rehberi Kalkan, Antalya ya bağlı olan çok şirin bir sahil kasabasıdır ancak bu ilin merkezinden 200 km. kadar uzaktadır. Özellikle İngiliz turistlerin ilgi gösterdiği Kalkan son yıllarda

Detaylı

FATİH SULTAN MEHMET İN Sarayları

FATİH SULTAN MEHMET İN Sarayları 54 MİMARİ I FATİH SULTAN MEHMET İN SARAYLARI FATİH SULTAN MEHMET İN Sarayları Yazı ve Fotoğraf: İsmail Büyükseçgin / seckinmimarlik@ttmail.com Eski Saray (Beyazıt Sarayı) MİMARİ I FATİH SULTAN MEHMET İN

Detaylı

MERAKLI KİTAPLAR Kavramlar

MERAKLI KİTAPLAR Kavramlar MERAKLI KİTAPLAR Kavramlar Bu kitabın sahibi:... Tüm zamanların insanları, bütün dünyada, her zaman içinde yaşadıkları ve barındıkları bir yaşam alanına, bir eve ihtiyaç duymuşlardır. Öncelikle, mimari,

Detaylı

CAPPADOCIA ULTRA TRAIL

CAPPADOCIA ULTRA TRAIL CAPPADOCIA ULTRA TRAIL Günümüzden milyonlarca yıl önce Erciyes, Hasandağ ve Güllüdağ ın püskürttüğü lavların doğal etkenlerle aşınması sonucu ortaya çıkan peribacası oluşumlarıyla olağanüstü bir coğrafya

Detaylı

Sevgili Velilerimiz, SINIF İÇİ ETKİNLİKLER

Sevgili Velilerimiz, SINIF İÇİ ETKİNLİKLER Sevgili Velilerimiz, Bizler Ocak ayında yaptığımız etkinliklerimizle çocuklarımızın tüm gelişim alanlarını baz alarak planladık ve uyguladık. 2014-2015 eğitim ve öğretim yılının 1. dönemini siz değerli

Detaylı

SORU 3 Hedef kullanıcının çocuk-genç-yetişkin olması kararı tasarımcıdan mı beklenmektedir? CEVAP 3 Kullanıcıların yetişkin olduğu düşünülmelidir.

SORU 3 Hedef kullanıcının çocuk-genç-yetişkin olması kararı tasarımcıdan mı beklenmektedir? CEVAP 3 Kullanıcıların yetişkin olduğu düşünülmelidir. KOÇTAŞ ÜRÜNLERİYLE İÇ MEKAN TASARIMI ÖĞRENCİ YARIŞMASI 2014 SORU-CEVAPLAR: SORU 1 Koçtaş kataloğundan seçeceğimiz ürünlerin detay-renk ve görünüşlerinde değişiklik yapabilir miyiz? (kulp ya da kapak boyutları

Detaylı

Anneye En Güzel Hediye Olarak Ne Alınması Gerekir?

Anneye En Güzel Hediye Olarak Ne Alınması Gerekir? Anneye En Güzel Hediye Olarak Ne Alınması Gerekir? Hayatımızın en değerli varlığıdır anneler. O halde onlara verdiğimiz hediyelerinde manevi bir değeri olmalıdır. Anneler için hediyenin maddi değeri değil

Detaylı

Q-BREAKS SİZE TÜRKİYE DE FANTASTİK TATIL SEÇENEKLERI SUNUYOR!

Q-BREAKS SİZE TÜRKİYE DE FANTASTİK TATIL SEÇENEKLERI SUNUYOR! Q-BREAKS SİZE TÜRKİYE DE FANTASTİK TATIL SEÇENEKLERI SUNUYOR! Q-breaks in sunduğu bu fantastik tatil fırsatlarıyla yolunuz plajlara düs ecek! Tatilinizi Q-breaks ayrıcalığı ve enfes deniz kenarı konaklaması

Detaylı

ESERLERLE BAŞ BAŞA KALMAK. Hayalinizde yarattığınız bir yerin sadece hayal olmadığının farkına vardığınız bir an

ESERLERLE BAŞ BAŞA KALMAK. Hayalinizde yarattığınız bir yerin sadece hayal olmadığının farkına vardığınız bir an Ece Şenses 21001982 ESERLERLE BAŞ BAŞA KALMAK Hayalinizde yarattığınız bir yerin sadece hayal olmadığının farkına vardığınız bir an oldu mu hiç? Louvre müzesi benim için tam olarak böyle oldu. Sadece benim

Detaylı

Dokuları ile öne çıkan evler

Dokuları ile öne çıkan evler art ı Mekan Dekorasyon & Mimarlık Dergisi SAYI 66 KASIM - ARALIK 2017 10 TL ISSN 1307-1939 Dokuları ile öne çıkan evler Söyleşi Güçlü çiçekler yeşerten kadın: Burçak Bingöl Sanatın biçimsel figürleri Devran

Detaylı

Evimi misafirlerim gidince temizlemek için saatlerce uğraşıyorsam birçok arkadaşım

Evimi misafirlerim gidince temizlemek için saatlerce uğraşıyorsam birçok arkadaşım Yeni evli bir çift vardı. Evliliklerinin daha ilk aylarında, bu işin hiç de hayal ettikleri gibi olmadığını anlayıvermişlerdi. Aslında birbirlerini sevmiyor değillerdi. Son zamanlarda o kadar sık olmasa

Detaylı

ELEKTRONİK MARKET FAST-FOOD MODA

ELEKTRONİK MARKET FAST-FOOD MODA 1 Karamustafa Kardeşler Ltd. Şti. ve Kayışoğlu Ltd. Şti. Yatırım Ortaklığı'nın 04 Ocak 2013 tarihinde açılışı yapılan Ordu'nun en büyük alışveriş merkezi Fatsa Cıty Avm etkileyici bir büyüklük ve benzersiz

Detaylı

Neden Daha Fazla Satın Alalım?

Neden Daha Fazla Satın Alalım? Neden Daha Fazla Satın Alalım? Ana Tema Önerilen Süre Kazanımlar Öğrenciye Kazandırılacak Beceriler Yöntem ve Teknikler Araç ve Gereçler Giderek artan bilinçsiz tüketim ve üretim çevreyi olumsuz etkiliyor.

Detaylı

İZMİR BALÇOVA ANADOLU LİSESİ İSTANBUL ÜNİVERSİTE TANITIM VE KÜLTÜR GEZİSİ

İZMİR BALÇOVA ANADOLU LİSESİ İSTANBUL ÜNİVERSİTE TANITIM VE KÜLTÜR GEZİSİ İZMİR BALÇOVA ANADOLU LİSESİ İSTANBUL ÜNİVERSİTE TANITIM VE KÜLTÜR GEZİSİ 3 GÜN 2 GECE 23-27 NİSAN 2014 İSTANBUL "Orada, Tanrı ve insan, doğa ve sanat hep birlikte, yeryüzünde öylesine mükemmel bir yer

Detaylı

Rahat Bir Hayat İçin Esnek Çözümler

Rahat Bir Hayat İçin Esnek Çözümler Rahat Bir Hayat İçin Esnek Çözümler Aradığınız; modern mimarisiyle göz alıcı, merkezi konumda ve kalabalıktan uzakta bir ev ise, Flex tam da size göre! Caddeye Flex İvmesi Kendi sosyal yapısını zemin

Detaylı

TÜRKİYE DE MÜZECİLİK VE MÜZECİLİK TARİHİ

TÜRKİYE DE MÜZECİLİK VE MÜZECİLİK TARİHİ TÜRKİYE DE MÜZECİLİK VE MÜZECİLİK TARİHİ Müze Nedir? Sanat ve bilim eserlerinin veya sanat ve bilime yarayan nesnelerin saklandığı, halka gösterilmek için sergilendiği yer veya yapılara müze denir. Müzeler,

Detaylı

#BaşkaTürlü Mardin Mayıs 2019

#BaşkaTürlü Mardin Mayıs 2019 #BaşkaTürlü Mardin 11-12 Mayıs 2019 Başka Türlü Macera haftasonu seyahatlerine yine çok özel bir bölgeyle devam ediyor; aslında geçmişi oldukça eskilere dayansa da ülke gündemimize son yıllarda girebilmiş

Detaylı

Roma ve Bizans Dönemi Tarihi Eserleri. Ahmet Usal - Edirne Vergi Dairesi Başkanlığı

Roma ve Bizans Dönemi Tarihi Eserleri. Ahmet Usal - Edirne Vergi Dairesi Başkanlığı Roma ve Bizans Dönemi Tarihi Eserleri Ahmet Usal - Edirne Vergi Dairesi Başkanlığı Aralık 25, 2006 2 İçindekiler 0.1 Antik Yerleşimler......................... 4 0.2 Roma - Bizans Dönemi Kalıntıları...............

Detaylı

Genel Bakış. New York City

Genel Bakış. New York City ş Genel Bakış NEW YORK 30 Ağustos- 1 Eylül Empire State Binası Özgürlük Anıtı One World Observatory Times Square Central Park Soho/ 5th Avenue The MET/ Guggenheim New York Botanical Garden- Frida Kahlo

Detaylı

Şehirdeki DEKORASYON. Yuvarlak bronz objeler ejderha yumurtalarını anımsatıyor. eşlik eden dekoratif objeler arasında.

Şehirdeki DEKORASYON. Yuvarlak bronz objeler ejderha yumurtalarını anımsatıyor. eşlik eden dekoratif objeler arasında. Kerim Çarmıklı otoparkla arasındaki kot farkı sebebiyle eğimli olan bahçeyi basamaklar ve aydınlatmalarla süsleyerek kademeli bir Zen bahçesi elde etmiş. İç mimar ve mobilya tasarımcısı Kerim Çarmıklı,

Detaylı

GEVALE KALESĠ KAZI ÇALIġMALARI

GEVALE KALESĠ KAZI ÇALIġMALARI GEVALE KALESĠ KAZI ÇALIġMALARI Konya da Osmanlı ordusunun kenti fethettikten sonra yıktırdığı kabul edilen Gevale Kalesi nin kalıntıları bulundu. Buluntular kentin bilinen tarihini değiģtirecek nitelikte.

Detaylı

geleceğinize DEĞECEK

geleceğinize DEĞECEK geleceğinize DEĞECEK FURYA hakkında Biz bu yola eşsiz olmak için çıktık İnsanların hayatına nasıl daha fazla dokunabiliriz düşüncesiyle, markamızı sevilen ve sayılan ulusal bir konuma getirmek için durmaksızın

Detaylı

FURYA hakkında. geleceğinize DEĞECEK. Biz bu yola eşsiz olmak için çıktık

FURYA hakkında. geleceğinize DEĞECEK. Biz bu yola eşsiz olmak için çıktık FURYA hakkında Biz bu yola eşsiz olmak için çıktık İnsanların hayatına nasıl daha fazla dokunabiliriz düşüncesiyle, markamızı sevilen ve sayılan ulusal bir konuma getirmek için durmaksızın çalışıyoruz.

Detaylı

HAKKIMIZDA. MOBSAR Mobilya Sanayi A.Ş.

HAKKIMIZDA. MOBSAR Mobilya Sanayi A.Ş. Collection HAKKIMIZDA MOBSAR Mobilya Sanayi A.Ş. 2007 de Düzce de kuruldu. Saray Holding bünyesinde kurulan İstanbul merkezli MOBSAR, Verelli markası ile mobilya sektöründe faaliyet gösteriyor. Oturma

Detaylı

süper ev kdeniz deki Hazırlayan Çiğdem HASANOĞLU

süper ev kdeniz deki Hazırlayan Çiğdem HASANOĞLU kdeniz deki süper ev Sürdürülebilir mimarinin güncel örneklerinden Ström Architects imzalı S 00 / 30 numaralı Superhouse, Akdeniz in özel bir koyunda yer alan ve kendi kendine yetebilen bir yaşam alanı.

Detaylı

Yukarıdaki hizmetlerimiz haricinde şirketimizin bünyesinde, gıda ve inşaat alanında da çalışmalar aynı prensipler çerçevesinde yapılmaktadır.

Yukarıdaki hizmetlerimiz haricinde şirketimizin bünyesinde, gıda ve inşaat alanında da çalışmalar aynı prensipler çerçevesinde yapılmaktadır. Alanında on beş yılı aşkın tecrübesi ile yola başlayan firmamız, kaliteli malzeme, hızlı hizmet ve müşteri memnuniyetini ön planda tutarak kendisine bu üç ilkeyi prensip edinmiştir. Bu prensipler çerçevesinde

Detaylı

AYA THEKLA YERALTI KİLİSESİ

AYA THEKLA YERALTI KİLİSESİ AYA THEKLA YERALTI KİLİSESİ Thekla, genç ve güzel bir kadın... Hem de bakire... Aynı Meryem gibi.. Halk bu yüzden, Thekla nın yaşadığı yeraltı kilisesine, Meryemlik demiş. Thekla nın yaşadığı, sonunda

Detaylı

Konuksever Mah. Gazi Bulvarı No:220 Antalya TURKEY Tel.(0242) 326 27 02 02 Fax. (0242) 248 69 99 info@aytgroup.com / www.aytgroup.

Konuksever Mah. Gazi Bulvarı No:220 Antalya TURKEY Tel.(0242) 326 27 02 02 Fax. (0242) 248 69 99 info@aytgroup.com / www.aytgroup. Konuksever Mah. Gazi Bulvarı No:220 Antalya TURKEY Tel.(0242) 326 27 02 02 Fax. (0242) 248 69 99 info@aytgroup.com / www.aytgroup.com PROJE ADI AYT PARK VİLALARI PROJE YERİ Döşemealtı/ Antalya KONSEPT

Detaylı

POLONYA DA ERASMUS GDYNIA MARITIME UNIVERSITY 2018 BAHAR

POLONYA DA ERASMUS GDYNIA MARITIME UNIVERSITY 2018 BAHAR POLONYA DA ERASMUS GDYNIA MARITIME UNIVERSITY 2018 BAHAR Merhabalar, ben Gemi Makineleri İşletme Mühendisliğinden Yunus Emre Meşe. 2018 Bahar döneminde Polonya nın Gdynia şehrinde Erasmus faaliyetimi gerçekleştirdim.

Detaylı

İÇ CEPHE GRUBU PANEL KAPI BOYASI

İÇ CEPHE GRUBU PANEL KAPI BOYASI İÇ CEPHE GRUBU PANEL KAPI BOYASI www.filliboya.com Panel Panel kapının kapının ahşap ahşap dokusu dokusunu kapatmaz. İnce ve dayanıklı bir film tabakası oluşturarak panel kapının desen özelliğini korumasını

Detaylı

Mağazalar için LED Aydınlatma Çözümleri Estetik çözümler, maksimum enerji tasarrufu, düşük bakım maliyetleri

Mağazalar için LED Aydınlatma Çözümleri Estetik çözümler, maksimum enerji tasarrufu, düşük bakım maliyetleri Mağazalar için LED Aydınlatma Çözümleri Estetik çözümler, maksimum enerji tasarrufu, düşük bakım maliyetleri Etkileyici Büyük yatırımlarla oluşturulan mağazalarınızda sergilediğiniz ürünlerinizin doğru

Detaylı

Güzel Bir Bahar ve İstanbul

Güzel Bir Bahar ve İstanbul Güzel Bir Bahar ve İstanbul Bundan iki yıl önce 2013 Mayıs ayında yolculuğum böyle başladı. Dostlarım, sınıf arkadaşlarım ve birkaç öğretmenim ile bildiğimiz İstanbul, bizim İstanbul a doğru yol aldık.

Detaylı