KURUMSAL EĞİTİMLER. Uluslararası İleri Satış Teknikleri Uzmanlık Eğitimi

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "KURUMSAL EĞİTİMLER. Uluslararası İleri Satış Teknikleri Uzmanlık Eğitimi"

Transkript

1 KURUMSAL EĞİTİMLER Uluslararası İleri Satış Teknikleri Uzmanlık Eğitimi Yaratıcı Drama ile Satış Teknikleri Beden Dili İle Karşımızdaki Kişiyi Nasıl Etkileriz? Telefonda Etkili İletişim ve Satış Teknikleri 4 Adımda Satış Başarılı Satışın İpuçları Etkin Dinleme ve Etkili İletişim İknanın Psikolojisi ve Zor Müşteriler İle Başa Çıkma Sanatı İyi Satıcı Olma Rehberi ve Başarılı Satıcı Nasıl Olunur? İtirazları Karşılama ve Yeni Nesil Satış Kapama Teknikleri Etkili Zaman Yönetimi Satışta %100 Performans ve Ekip Yönetimi İletişim Yönetimi Girişiminizin Ürün ve Hizmetlerini Nasıl Satarsınız? Uluslararası İleri Satış Teknikleri Uzmanlık Eğitimi - Satışta Paradigma ve Değişim - Yeni Nesil Müşteri Tipleri - Müşteri karşılama, ağırlama, uğurlama - Etkin Dinleme ve İletişim Yönetimi - Beden Dili ile Karşımızdakini etkileme Teknikleri - Telefonda Satış Teknikleri - Stratejik Planlama - Topluluk Önünde Konuşma - Satışta Markalaşma - Satışta etkin zaman yönetimi ve önceliklendirme - Satışta Yeni Anlayışlar - Yaratıcı Satış Teknikleri - Başarılı satış görüşmeleri planlama teknikleri - Satış Biliminin Sosyolojik ve Psikolojik Analizi - Takım oluşturma ve Satış Ekibi Yönetimi - Ekip Ruhu ve Başarı için Koçluk Becerileri - İknanın Psikolojisi ve İkna Teknikleri - İyi bir satışçı için Diksiyon ve Artikülasyon - Yıldız Satıcı Nasıl Olunur? - Beynin Satın alma düğmesine basmak - İtirazları karşılama ve Süreç yönetimi - Küçük, Orta ve Büyük Müşteri Yönetiminin Farkları Nelerdir? - İnsanlar Niçin Satın Alırlar? Bu eğitimin amacı satış biliminin önemli noktalarını, ileri adımlarını, satın alma davranışlarının tanınmasını ve bir müşteriyi ikna edebilmenin kanıtlanmış 6 temel psikolojik yapısının analizini öğreterek sürdürülebilir başarı elde edilecek satış teknikleri konusunda bilgi vermek ve bu konuda uzman yetiştirmektir.

2 Yaratıcı Drama ile Satış Teknikleri - Neden Sat(a)mıyoruz? - Satış ve İletişim - Satışa Duygusal Hazırlık - Kendine inan(mak) - Nasıl daha iyi bir satışçı olabilirim? - İnsanlar niçin satın alır? - Yaratıcı Drama ile vaka çözümlemeleri - Bireysel ve Kurumsal Müşteri yönetimi - Beden Dili - İmgesel anlatım teknikleri - Motivasyon Bu eğitimin sonunda yaratıcı muhayyilesini kullanabilen ve önemli satış stratejilerini farklı bakış açıları ile değerlendirebilen bunu günlük yaşamınıza ve iş yaşamınıza aktarabilen bir Satış profesyoneli olacaksınız. Geniş kapsamlı ve eğlenceli, İnteraktif bir eğitim. Yeriniz hazır, başlamak için sizi bekliyoruz. Beden Dili İle Karşımızdaki Kişiyi Nasıl Etkileriz? - Beden Dili Nedir? - Vücudun Konumu - Vücut Hareketleri - Jest ve Mimik - Güven Oluşturmada Beden Dilinin Önemi - Beden Dili ile Nasıl Karizmatik Olunur? - Beden Dili Kullanımında El, Kol ve Avuç Hareketleri - Müzakerede Beden Dilinin Önemi - Etkin Dinlemede Beden Dilinin Önemi - 3 Farklı Drama Bu eğitimin amacı iletişimde %55 etkiye sahip olan Beden dilinin tüm kurallarını öğretmek ve sözsüz iletişim ile daha kolay kendimizi ifade etmemizi sağlamaktır. Aynı zamanda Beden Dilinin şifrelerini çözerek karşımızdaki kişiyi etkileyebilir ve onu daha kolay anlayabiliriz. Bu eğitimin sonunda insan davranışlarını doğru şekilde analiz edebilen bir kişi olacaksınız.

3 Telefonda Etkili İletişim ve Satış Teknikleri - Etkin Dinleme - Doğru sorular sorarak ihtiyacı tam olarak tespit etme - Ses tonu, vurgulama ve ifade - İtirazları karşılama ve zor müşteri tipleri ile başa çıkma - İletişim yöntemleri - İkna yöntemleri - Satış kapama teknikleri Bu eğitimin amacı Telefon ile Randevu alan ya da Telefonda Satış yapan ekiplerin, sözlü iletişimde daha etkin ve efektif olmalarını sağlamak ve yeni nesil satış kapama teknikleri ile kısa zamanda alıcıyı ikna ederek istenilen randevuyu almayı ya da satışı kapatmayı öğretmektir. 4 Adımda Satış - Kişiselleşme - Stratejik Planlama - Satışa Duygusal Hazırlık - Satışta Sürdürülebilirlik Bu eğitimin amacı satış mesleğine yeni başlayan ya da farklı bir açıdan kendini geliştirmek isteyen satış profesyonelleri için 4 temel ve kısa adımda başarılı satış yapmanın temellerini aktarmaktır. Bu 4 temel adım evrensel olarak kabul görmüş teknikleri içermektedir ve bu adımlar uygulanarak satışta olumlu sonuçlar almak mümkündür.

4 Başarılı Satışın İpuçları - Müşteri Karşılama (Karşılama, Ağırlama, Uğurlama) - Yeni Marka Yaratma Stratejileri - Müşteri Tipleri - Beden Dili - Satışta 3D Kuralı - Mağaza Personelleri Nasıl Daha Fazla Satış Yapar? - Satışta Plasebo Etkisi - Satış Stratejileri Bu eğitimin amacı başarılı satış için baştan sona olması gereken temel noktaların anlatılması ve öğretilmesidir. Bir mağaza çalışanının müşteri ile ilk teması kurduğu andan itibaren başlayan satış sürecinin, tüm adımları farklı şekilde ele alınmış ve motivasyondan, stratejik adımlara kadar birçok konuya değinilmiştir. Etkin Dinleme ve Etkili İletişim - Dış Görünüş - İlk İntiba - Ayna - Etkili İletişim Becerileri - İyi bir dinleyicinin özellikleri - İletişimde sık yapılan hatalar - İletişimde mesafe kuralları - İletişim Basamakları - Etkin iletişimin önemli noktaları Bu eğitimin amacı hayatımızın her anında anlama ve anlatma gayreti içinde olduğumuz ve kendimizi daha iyi ifade etmeye çaba gösterdiğimiz iletişim basamaklarını ayrıntılı şekilde inceleyerek etkili bir dinleme ve iletişim kurabilmemizi sağlamaktır. Karşımızdaki kişiyi dinlersek anlarız, anlarsak neye ihtiyacı olduğunu anlarız, bunu öğrendiğimizde de daha kaliteli bir iletişim gerçekleştirebiliriz.

5 İknanın Psikolojisi ve Zor Müşteriler İle Başa Çıkma Sanatı - İkna Nedir? - İnsanları nasıl daha kolay ikna edebiliriz? - İknanın psikolojisi nedir? - 6 farklı noktada ikna yöntemleri - Zorlu müşteri tipleri nelerdir? - Zorlu müşterilerle başa çıkma sanatı - Stres Yönetimi Bu eğitimin amacı iknanın psikolojisinin 6 temel kuralı ile karşımızdaki kişiyi daha kolay nasıl ikna edebileceğimizi öğrenmek ve zorlu müşterileri profillerini tanıyarak, onlara nasıl davranılması gerektiğinin bilinmesini sağlamaktır. İyi Satıcı Olma Rehberi ve Başarılı Satıcı Nasıl Olunur? - İyi bir satışçı hangi kişilik özelliklerine sahip olmalıdır? - İyi bir satışçı olabilmek için hangi eğitimleri almalıyız? - Satıcının imajı nasıl olmalıdır? - Satışta tecrübe ne kadar önemlidir? - Başarılı satışçı karakteri yaratmak Bu eğitimin amacı başarılı bir satışçının hangi özelliklere sahip olması gerektiğinin anlatılması ile iyi bir satışçı karakteri yaratılmasını sağlamaktır.

6 İtirazları Karşılama ve Yeni Nesil Satış Kapama Teknikleri - Müşteri itirazlarını anlama - Açık itirazlar - Direkt ifade edilmeyen itirazlar - Gerçek itirazlar - Fiyat yönlü itirazlar - Bumerang yöntemi - Eski beynin 6 uyarıcısı - Güven çemberi - Görsel, İşitsel ve Dokunsal Müşteri Tiplerine satış yöntemleri Bu eğitimin amacı müşteri itirazlarını doğru anlayarak, çözebilme yetkinliği kazandırmak ve yeni nesil satış kapama teknikleri ile daha hızlı ve kolay sonuca ulaşılmasını sağlamaktır. Etkili Zaman Yönetimi - Zaman yönetimi nedir? - Zaman planlamasının kazandırdıkları - Planlama Boyutu - 1 iş günümüzü nasıl harcıyoruz? - Pareto Kanunu - Zaman Kullanımında Değer analizi - Erteleme ve Alışkanlıklar - Alışkanlıklarımızı nasıl değiştirebiliriz? - Neden zaman yönetimi yapılmalı? - Zamanı neden etkin bir biçimde kullanamıyoruz? - Zaman çeşitleri? - Zaman Tuzakları - Etkin zaman yönetimi - Öncelik Yönetimi - ABC Analizi - Öncelikler Matrisi Bu eğitimin amacı hayatımızın en önemli parçası olan zamanın etkin şekilde yönetilmesi ve önceliklendirmelerin yapılabilmesini sağlamaktır. Zamanı doğru şekilde planlayarak yönetebilmek mümkün tabi ki işleri zamanında yetiştirmek de

7 Satışta %100 Performans ve Ekip Yönetimi - Etkili Satış Teknikleri - Telefonla satış başarısı için 4 adım - Başarılı satış için ne yapmalıyız? - Beynin satın alma düğmesine basmak - Eski beyin ve iletişim - Eski beyinle bağlantı kurmak için 4 temel adım - Müşterilerimizi ne kadar tanıyoruz? - En çok karşılaşılan 4 müşteri profili - Tahsilat yönetimi - Eki oluşturma - Ekip yönetimi - Koçluğun Başarı Faktörleri Bu eğitimin amacı %100 performans için önemli temel noktaların aktarılması ve ekip yönetiminin başarı ile yapılmasının sağlanabilmesi için yeni paradigmaların kazandırılmasıdır. İletişim Yönetimi - İletişim nedir? - İletişim kuralları - İletişim Etiği - Kitle iletişim araçlarının İletişim üzerindeki rolü - Etkili iletişim Sanatı - Konuşma, anlama, anlatma - İletişim Modelleri - İletişimde sık yapılan hatalar Bu eğitimin amacı etkili iletişimin temel alanlarını öğreterek günlük hayatımızda daha kolay ilişki kurmamızı ve kendimizi daha iyi ifade edebilmemizi sağlamaktır.

8 Girişiminizin Ürün ve Hizmetlerini Nasıl Satarsınız? - Girişim nedir? - Girişimcilik nedir? - Girişimcinin günlüğü - İnsanlar niçin satın alırlar? - Ürün ve Hizmetlerin satışı - Mevcut müşteri gelişimi - Yeni müşteri yaratımı - Müşterimiz olmayan müşterilere ulaşma stratejileri - Satışta 10-1 Kuralı Bu eğitimin amacı yalnızca kendi işini kurmuş ya da kuracaklara değil, aynı zamanda kurumsal girişimcilik yapan profesyonel çalışanlara da iş yerlerinde bir girişimci gibi davranarak işin sahibi olmaları gerektiğini vurgulamak ve ürün ve/veya hizmetlerin nasıl daha fazla satılacağını aktarmaktır. Ümit ÜNKER Satış Koçu & Eğitmen TEDİ Eğitim ve Danışmanlık Kurucu Tüm Eğitimler Ümit ÜNKER tarafından özel olarak tasarlanmıştır. Ümit ÜNKER Hakkında umit@umitunker.com Ümit ÜNKER, Yeni Yüzyıl Üniversitesi ''İletişim Yönetimi'' Yüksek Lisansı programında akademik öğrenimine devam etmektedir ayrıca Özyeğin Üniversitesi ''Girişimcilik'' Yüksek Lisansı programında da özel öğrencidir ve Girişim Fabrikası Mezunudur. Profesyonel kariyerini Telekomünikasyon sektörünün devi olan özel bir firmada Türkiye Saha Satış Genel Yönetmeni olarak sürdürmüştür. Ayrıca Türkiye nin en büyük GSM operatöründe Zincir Mağazalar Türkiye Saha Satış Müdürü ve Kurumsal Saha Satış Yönetimi alanlarında da yönetici olarak iş yaşantısında deneyimler kazanmıştır. B2C & B2B alanlarında Uzman ve Yönetim kadrosunda yer alan Ümit ÜNKER Satış, Satış Yönetimi, Alternatif Satış Kanallarının oluşturulması ve Ekip yönetimi alanında projeler yönetmiştir. ''4 Adımda Satış, Başarılı Satışın Sırları ve Dönme Dolap'' kitaplarının yazarıdır. Kurucusu olduğu TEDİ Eğitim & Danışmanlık Firmasıyla Kurumsal firmalara Koç luk yapmakta ve eğitimler vermektedir. YemekGuru. com un Kurucusu ve Genel Müdürü'dür ve Turkcell İş Ortağıdır. Uzman TV de İyi bir Satışcı olma Rehberi ve Satış Ekibi Yönetimi isimli Satış Eğitim Programında 16 ayrı video ile eğitimler vermiştir. Verdiği eğitimler den fazla kişi tarafından izlenmiştir. Konuşmacı, Yazar, Danışman ve Eğitmen olarak profesyonel hayatına devam etmektedir.

9 Eserler Ümit ÜNKER Satış Koçu & Eğitmen TEDİ Eğitim ve Danışmanlık Kurucu Mail: Web: Tüm Eğitimler Ümit ÜNKER tarafından özel olarak tasarlanmıştır. Gizlilik Koşulları: Bu teklifte bahsi geçen tüm içerik, isim vs, Ümit ÜNKER in know-how ıdır. Program sizin için özel olarak geliştirilmiştir. Kabul görmüş genel, etik gizlilik kuralları çerçevesinde değerlendirilmelidir. Başka bir yer ve amaç için kullanılamazlar. Ümit ÜNKER e ait tüm marka, metot, simge, şekil, isim, deyiş, materyal, yazı, makale, görüntü, doküman, fotoğraf, resim, ses, oyun, veya sair fikir ürünleri Telif Hakları ve Marka-Patent Hakları ile ilgili yasal mevzuat uyarınca korunmaktadır. Yazılı iznimiz olmadıkça kullanılamaz, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, her ne suretle olursa olsun ticari amaçla çoğaltma ve yayma yapılamaz.

EĞİTİM VE SEMİNER KATALOĞU

EĞİTİM VE SEMİNER KATALOĞU EĞİTİM VE SEMİNER KATALOĞU 2016 Kimdir? Türkiye'nin ilk ve tek KPI odaklı Satış, Pazarlama, Yönetim ve Liderlik, İş Dünyasında Hukuk, Koçluk ve Kişisel Gelişim Eğitimleri noktasında, sınıf içi ve online

Detaylı

Eğitimin Amacı: Eğitimin İçeriği: STRES YÖNETİMİ Eğitimin Süresi*:

Eğitimin Amacı: Eğitimin İçeriği: STRES YÖNETİMİ Eğitimin Süresi*: Stres Yönetimi Etkili Zaman Yönetimi İkna Teknikleri Sunum Teknikleri Kriz Yönetimi İletişim Becerileri Sosyal Davranış ve Protokol Müzakere Teknikleri EĞİTİMLER Müşteri Odaklılık İş Süreçlerini İyileştirme

Detaylı

İş Hayatında Kişisel ve Takım Gelişimi Eğitimleri Satış Eğitimleri

İş Hayatında Kişisel ve Takım Gelişimi Eğitimleri Satış Eğitimleri Satış Eğitimleri Satış; bir firmanın yaşamını sürdürebilmesi için vazgeçilmez bir gereksinimdir. Ne kadar kaliteli ve ekonomik üretim yapılırsa yapılsın üretilenin alıcısının bulunup, üretilen hakkında

Detaylı

Kurumsallaşma Eğitimi

Kurumsallaşma Eğitimi Eğitimler Kurumsallaşma Eğitimi İÇERİK Aile şirketlerinde kurumsallaşma ihtiyacı Kurumsallaşmanın gerektirdikleri İhtiyaç analizleri Kurumsallaşmanın önündeki engeller Aile firmalarında iletişim Problemler

Detaylı

CREALUS Eğitim ve Danışmanlık Kurumsal Eğitim Kataloğu 2014

CREALUS Eğitim ve Danışmanlık Kurumsal Eğitim Kataloğu 2014 CREALUS Eğitim ve Danışmanlık Kurumsal Eğitim Kataloğu 2014 Hakkımızda CREALUS, kurulduğu günden bu güne kadar müşterilerine stratejik çözüm ortağı olarak yenilikçi, yaratıcı ve katma değerli eğitim ve

Detaylı

UYGULAMALI EĞİTİM KALICI ÖĞRENİM

UYGULAMALI EĞİTİM KALICI ÖĞRENİM UYGULAMALI EĞİTİM KALICI ÖĞRENİM ARS Training, profesyonel iş dünyasında gereksinim duyulan eğitim ve danışmanlık hizmetlerini bütünsel yaklaşımla, duygu ve davranışları temel alarak uygulayan bir eğitim

Detaylı

2014-2015 KAIZEN AKADEMİ EĞİTİM KATALOĞU

2014-2015 KAIZEN AKADEMİ EĞİTİM KATALOĞU 2014-2015 KAIZEN AKADEMİ EĞİTİM KATALOĞU KAIZEN EĞİTİM KATALOĞU İÇİNDEKİLER TABLOSU KALİTE YÖNETİM EĞİTİMLERİ... 2 A. Kalite Yönetim Sistemi Programı... 2 A1. ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemleri Bilgilendirme

Detaylı

- Müşteri odaklı hizmet üretmek ve müşterilerle etkili iletişim kurma yöntemleri konusunda bütünsel bir bakış açısına sahip olacaklar,

- Müşteri odaklı hizmet üretmek ve müşterilerle etkili iletişim kurma yöntemleri konusunda bütünsel bir bakış açısına sahip olacaklar, İşletme ve yöneticilerine koçluk danışmanlık hizmetleri Bu program sonunda katılımcılar; - Hizmet sektörünün ve mağazacılığın özellikleri, hizmette ve müşteriye yaklaşımdaki değişmeler ve geleceğin mağazacılık

Detaylı

Yüz Okuma Yoluyla Gerçekleri Anlama

Yüz Okuma Yoluyla Gerçekleri Anlama BANU GÖKÇÜL 24-25 Kasım 2012 Cumartesi / Pazar Eğitim Programının Amacı Yüz Okuma Yoluyla Bu eğitim, bugüne değin oluşmuş bazı yanlış zihin haritalarının değiştirilmesi ve zenginleştirilmesini sağlayacak

Detaylı

ÇAĞRI MERKEZİ EĞİTİMLERİ

ÇAĞRI MERKEZİ EĞİTİMLERİ CC EĞİTİM VE DANIŞMANLIK ÇAĞRI MERKEZİ EĞİTİMLERİ Levent Mah. Ülgen Sokak 56 / 3 Levent / İstanbul www.ccegitim.com.tr ÇAĞRI MERKEZİ ÇALIŞANLARI İÇİN İŞ BAŞI EĞİTİM PROGRAMI PROGRAM İÇERİĞİ Müşteri Odaklı

Detaylı

5Element Eğitim ve Danışmanlık EĞİTİM KATALOĞU

5Element Eğitim ve Danışmanlık EĞİTİM KATALOĞU 5Element Eğitim ve Danışmanlık EĞİTİM KATALOĞU 2016 Çatışma Yönetimi: Kişi, Ekip ve Organizasyon Değişimi Koçluk Yaklaşımı ile Yönetmek Eğiticinin Eğitimi: Eğitime ve Kişiye Özel Ekip Yönetimi: Bütünsel

Detaylı

AOSB 2017 EĞİTİM PROGRAMI

AOSB 2017 EĞİTİM PROGRAMI Eğitimin Konusu: Takım Ruhu ve Yaratıcı Drama Eğitim Tarihi : 20 Nisan 2017 Eğitim Hedef Kitlesi: İş ve özel hayatında uyumlu ve verimli bir ortam yaratmak isteyen, İşletmelerde takım yöneten ve takım

Detaylı

İnovasyon Yönetimi. Rekabetçi Ürün Geliştirmede Antropoloji ve Antropolojik Pazarlama. Süreç Yönetimi ve İnovasyonu. ! Kurumsal Gelişim Eğitimleri!

İnovasyon Yönetimi. Rekabetçi Ürün Geliştirmede Antropoloji ve Antropolojik Pazarlama. Süreç Yönetimi ve İnovasyonu. ! Kurumsal Gelişim Eğitimleri! Kurumsal Gelişim leri Konusu İçerik Hedef kitle Kazanımlar İnovasyon Yönetimi Rekabetçi Ürün Geliştirmede Antropoloji ve Antropolojik Pazarlama Süreç Yönetimi ve İnovasyonu İnovasyon nedir; neden önemlidir?

Detaylı

AJANDA HAKKIMIZDA EĞİTİMLERİMİZ. Biz Kimiz? Vizyonumuz Misyonumuz Değerlerimiz. Eğitim Bölümlerimiz Eğitim İçeriklerimiz

AJANDA HAKKIMIZDA EĞİTİMLERİMİZ. Biz Kimiz? Vizyonumuz Misyonumuz Değerlerimiz. Eğitim Bölümlerimiz Eğitim İçeriklerimiz AJANDA HAKKIMIZDA Biz Kimiz? Vizyonumuz Misyonumuz Değerlerimiz EĞİTİMLERİMİZ Eğitim Bölümlerimiz Eğitim İçeriklerimiz BİZ KİMİZ? Eğitim Sektöründe 11 yıllık tecrübe ve bilgi birikimine sahip olarak yola

Detaylı

Office Phone:

Office Phone: www.aimdanismanlik.com Office Phone: 0212 698 00 40 İÇİNDEKİLER 1. NEDEN AIM? 2. İŞ ORTAKLARIMIZ ve ÜYE KURUMLAR 3. DANIŞMANLIK HİZMETLERİMİZ 4. İHTİYAÇLARINIZ, RİSKLERİNİZ ve BEKLENTİLERİNİZ NELER? 5.

Detaylı

MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BÜTÜNLEŞİK PAZARLAMA İLETİŞİMİ YÖNETİMİ YOĞUNLAŞMA ALANI BİLGİ PAKETİ

MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BÜTÜNLEŞİK PAZARLAMA İLETİŞİMİ YÖNETİMİ YOĞUNLAŞMA ALANI BİLGİ PAKETİ MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BÜTÜNLEŞİK PAZARLAMA İLETİŞİMİ YÖNETİMİ YOĞUNLAŞMA ALANI BİLGİ PAKETİ 1. Program Bilgileri Amaçlar: Medya ve İletişim Yönetimi Yüksek Lisans Programına

Detaylı

YÖNETİCİ GELİŞTİRME PLUS. Programın Amacı: Yönetici Geliştirme Eğitimi. Yönetici Geliştirme Uzmanlığı Eğitim Konu Başlıkları. Kariyerinize Katkıları

YÖNETİCİ GELİŞTİRME PLUS. Programın Amacı: Yönetici Geliştirme Eğitimi. Yönetici Geliştirme Uzmanlığı Eğitim Konu Başlıkları. Kariyerinize Katkıları YÖNETİCİ GELİŞTİRME 360 Yönetici Geliştirme Eğitimi İşletmelerde kalıcı başarının sağlanması, kurumun stratejik hedefleri ile uyumlu, yüksek performans göstermeye odaklanmış; motive olmuş takımları oluşturmak

Detaylı

Teknoloji Şirketleri için Yönetim & Liderlik MasterClass Oturumları Kurgusu ve İçeriği.

Teknoloji Şirketleri için Yönetim & Liderlik MasterClass Oturumları Kurgusu ve İçeriği. Yayın Tarihi : Eylül 2017 MindMomentum by Selim Geçit Teknoloji Şirketleri için Yönetim & Liderlik MasterClass Oturumları Kurgusu ve İçeriği. i DÖKÜMANIN AMACI Çalışan sayısı arttıkça karmaşıklaşan yönetsel

Detaylı

Office Phone:

Office Phone: www.aimdanismanlik.com Office Phone: 0212 698 00 40 İÇİNDEKİLER 1. NEDEN AIM? 2. İŞ ORTAKLARIMIZ ve ÜYE KURUMLAR 3. DANIŞMANLIK HİZMETLERİMİZ 4. İHTİYAÇLARINIZ, RİSKLERİNİZ ve BEKLENTİLERİNİZ NELER? 5.

Detaylı

SATIŞTA KOÇLUK BECERİLERİ EĞİTİMİ

SATIŞTA KOÇLUK BECERİLERİ EĞİTİMİ Eğitimin Amacı: Koçluk prensiplerini ve satış yöntemlerini bir arada kullanmak, yaratıcı sorularla ikna yöntemleri geliştirmek, satışı hedeflenen ölçüde ve istikrarlı bir biçimde arttırmak, doğru sorularla

Detaylı

INDIVIDUAL & ENTERPRISE SERVICES

INDIVIDUAL & ENTERPRISE SERVICES INDIVIDUAL & ENTERPRISE SERVICES EĞİTİM VE GELİŞİM HİZMETİ INDENSE EĞİTİM VE DIŞ KAYNAK HİZMETLERİ LTD. ŞTİ. İNSAN KAYNAKLARI VE İŞ HUKUKU EĞİTİMLERİ 5510 Sayılı Sosyal Güvenlik Kanunu Uygulamaları 6098

Detaylı

Kurumsal Eğitimlerimiz

Kurumsal Eğitimlerimiz 2017 Kurumsal Eğitimlerimiz İçindekiler YÖNETİCİLİK ve YÖNETİM BECERİLERİ EĞİTİMLERİ... 11 Yöneticilik ve Liderlik Eğitimi... 11 Finansçı Olmayanlar için Finans Yönetimi Eğitimi... 12 Yönetimde Temel Yaklaşımlar

Detaylı

YÖNETİCİLİĞİ GELİŞTİRME PROGRAMLARI

YÖNETİCİLİĞİ GELİŞTİRME PROGRAMLARI YÖNETİCİLİĞİ GELİŞTİRME PROGRAMLARI İçindekiler Koçluk Mini MBA... Motivasyon Toplantı Yönetimi Zaman Yönetimi ve Stratejik Önceliklendirme... Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma Koçluk K im le r k a t ı

Detaylı

MEHMET AUF İLE HAYATıN RiTMi MÜZİKLİ BUSINESS SHOW

MEHMET AUF İLE HAYATıN RiTMi MÜZİKLİ BUSINESS SHOW MEHMET AUF İLE HAYATıN RiTMi MÜZİKLİ BUSINESS SHOW DÜNYADA BENZERİ OLMAYAN MÜZİKLİ BUSINESS SHOW: HAYATıN RiTMi Takım çalışması ve biz bilinci, iletişim, başarı ve müşteri odaklılık, değerler, kişisel

Detaylı

5-Element Eğitim ve Danışmanlık EĞİTİM KATALOĞU

5-Element Eğitim ve Danışmanlık EĞİTİM KATALOĞU 5-Element Eğitim ve Danışmanlık EĞİTİM KATALOĞU 2017 ÖNSÖZ 5-Element Eğitim ve Danışmanlık olarak, kişisel performans gelişim eğitimlerindeki temel amaç, kurumların taleplerine göre eğitim programlarını

Detaylı

KURUMSAL TELEFON KÜLTÜRÜ GELİŞTİRME PROGRAMLARI

KURUMSAL TELEFON KÜLTÜRÜ GELİŞTİRME PROGRAMLARI KURUMSAL TELEFON KÜLTÜRÜ GELİŞTİRME PROGRAMLARI KURUMSAL TELEFON KÜLTÜRÜ GELİŞTİRME PROGRAMLARI 01 02 03 TELEFONDA TEMEL İLETİŞİM BECERİLERİ TELEFONDA MÜKEMMEL MÜŞTERİ HİZMETİ VERMEK TELEFONDA BAŞARILI

Detaylı

1 2.ADIM. Profesyonel, Etik, Pozitif Değişim Sağlayan KOÇLUK! BİZİ DAHA YAKINDAN TANIYIN BİZİMLE İLETİŞİME GEÇİN 3.ADIM .ADIM

1 2.ADIM. Profesyonel, Etik, Pozitif Değişim Sağlayan KOÇLUK! BİZİ DAHA YAKINDAN TANIYIN BİZİMLE İLETİŞİME GEÇİN 3.ADIM .ADIM BİZİ DAHA YAKINDAN TANIYIN 212 Derece Koçluk Akademisine hoş geldiniz! Profesyonel, Etik, Pozitif Değişim Sağlayan KOÇLUK! Binlerce kilometrelik seyahatler, küçük bir adımla başlar. -Lao Tzu 1 2.ADIM.ADIM

Detaylı

Eğitim Hedef Kitlesi:Öfkesini bilimsel verilerle kontrol altına almak isteyen herkes.

Eğitim Hedef Kitlesi:Öfkesini bilimsel verilerle kontrol altına almak isteyen herkes. Eğitimin Konusu : Öfke Kontrolü Eğitim Tarihi : 14 Eylül 2017 Eğitim Hedef Kitlesi:Öfkesini bilimsel verilerle kontrol altına almak isteyen herkes. Eğitimin Amacı:Çağımızın hastalığı stres ve öfke yönetimi!

Detaylı

DATAPLUS EĞİTİM BİLİMLERİ AKADEMİSİ KİŞİSEL GELİŞİM VE İLETİŞİM EĞİTİMLERİ SATIŞ & PAZARLAMA EĞİTİMLERİ

DATAPLUS EĞİTİM BİLİMLERİ AKADEMİSİ KİŞİSEL GELİŞİM VE İLETİŞİM EĞİTİMLERİ SATIŞ & PAZARLAMA EĞİTİMLERİ DATAPLUS EĞİTİM BİLİMLERİ AKADEMİSİ KİŞİSEL GELİŞİM VE İLETİŞİM EĞİTİMLERİ SATIŞ & PAZARLAMA EĞİTİMLERİ MESLEKİ ( OPERASYON YÖNETİMİ ) GELİŞİM EĞİTİMLERİ GENEL YÖNETİM EĞİTİMLERİ İNSAN KAYNAKLARI UZMANLIĞI

Detaylı

GÜZ DANIŞMANLIK'ı sizlerle tanıştırmak ve faaliyetlerini sizlerle paylaşmaktan onur duyuyorum.

GÜZ DANIŞMANLIK'ı sizlerle tanıştırmak ve faaliyetlerini sizlerle paylaşmaktan onur duyuyorum. Değerli Yönetici, GÜZ DANIŞMANLIK'ı sizlerle tanıştırmak ve faaliyetlerini sizlerle paylaşmaktan onur duyuyorum. "Yaşamboyu Öğrenme" ilkesi çerçevesinde bireylerin, çeşitli sektörlerdeki işletmelerin,

Detaylı

HAKKIMIZDA VİZYONUMUZ MİSYONUMUZ

HAKKIMIZDA VİZYONUMUZ MİSYONUMUZ KAMU DESTEKÇİSİ HAKKIMIZDA AR Eğitim uzman eğitmen kadrosu ve eğitim programıyla çağa ve yeniliklere açık, yöntem ve teknikleri beklentilere ve istekler doğrultusunda uygulamaya yönelik çalışmaları yararlanıcılarıyla

Detaylı

Girişimcilikte Satış Yönetimi. Ömer

Girişimcilikte Satış Yönetimi. Ömer Girişimcilikte Satış Yönetimi Ömer Ekinci Ömer Ekinci 1984 Erzincan 2002 İstanbul Üniversitesi İşletme 2002 Desnet Kuruldu 2004 Mobiliturk kuruldu 2005 Infocus Media kuruldu 2006 Türkiye nin %100 yerli

Detaylı

BÜRO YÖNETİMİ ve YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI PROGRAMI - TÜRKİYE YÜKSEKÖĞRETİM YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ İLE PROGRAM YETERLİLİKLERİ İLİŞKİSİ

BÜRO YÖNETİMİ ve YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI PROGRAMI - TÜRKİYE YÜKSEKÖĞRETİM YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ İLE PROGRAM YETERLİLİKLERİ İLİŞKİSİ Alana Özgü Yetkinlik YETKİNLİKLER İletişim ve Sosyal Yetkinlik Öğrenme Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme BÜRO YÖNETİMİ ve YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI PROGRAMI - TÜRKİYE YÜKSEKÖĞRETİM YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ

Detaylı

ÖĞRENME NLP. GELiŞiM. ANALiZ. insan. TAKiP NLP KONFERANS. YETiŞKiN SATIŞ FARKINDALIK. ikna IŞMANLIK. BECERi YÖNETİM. ViZYON KONFERAN.

ÖĞRENME NLP. GELiŞiM. ANALiZ. insan. TAKiP NLP KONFERANS. YETiŞKiN SATIŞ FARKINDALIK. ikna IŞMANLIK. BECERi YÖNETİM. ViZYON KONFERAN. UYUM N N YÖNETİMİ NLP Ri MI N KURUMSAL FARKINDALIK insan ÖĞRENME KONFERANS SATIŞ Merhaba YÖNETİM IŞMANLIK FARKINDALIK izasyon AÇIKLIK OZİTİF ŞÜNCE NLP BECERi GELİŞTİRME STRATEJİ İLETİŞİM EKiP KONTROL DANIŞMANLIK

Detaylı

OKYANUS YÖNETİM EĞİTİMLERİ

OKYANUS YÖNETİM EĞİTİMLERİ OKYANUS YÖNETİM Okyanus Yöneticilik ve Kişisel Gelişim Eğitimleri Temel Yöneticilik Becerileri Ekip Çalışması, Tplantı Yönetimi Etkili Liderlik, Kçluk Eğitici Eğitimi, Sunum Teknikleri Telefnda İletişim

Detaylı

PAZARLAMA FİNANS KURUMSAL YÖNETİM

PAZARLAMA FİNANS KURUMSAL YÖNETİM KURUMSAL CHECK UP PAZARLAMA FİNANS ÜRETİM KURUMSAL CHECK UP İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİM Kurumsal Check-Up uygulaması ile firmanızın güçlü ve geliştirilmesi gerekli alanlarını, yeteneklerini analiz ederek,

Detaylı

Sedona. Nisan 2013 Eğitim Kataloğu

Sedona. Nisan 2013 Eğitim Kataloğu Nisan 2013 Eğitim Kataloğu 8 Nisan 2013 Sedona, yazılım firmalarına ve büyük çaplı organizasyonların bilişim departmanlarına organizasyonel yapılanma, yöneticilik, takım çalışması ve kalite süreçleri alanlarında

Detaylı

Müşteri İlişkileri ve Satış Becerileri Gelişim Atölyesi

Müşteri İlişkileri ve Satış Becerileri Gelişim Atölyesi Müşteri İlişkileri ve Satış Becerileri Gelişim Atölyesi Programın İş Sonuçlarına Faydaları Bilindiği gibi, hizmet sektörünün biçiminde ve niteliklerindeki değişimle birlikte, geleneksel satıcılık anlayışı

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ SATIŞIN GÜCÜ Müşterilerin ürünleri etkin kullanarak kuruma bağlılığının artması temel amaçtır. Bu süreçte farklı ürünlerin etkin kullanımı için verilen hizmetin ihtiyacı karşılaması ve potansiyel ihtiyaçları

Detaylı

Temel Yönetim Becerileri (Basic Management Skills)

Temel Yönetim Becerileri (Basic Management Skills) Temel Yönetim Becerileri (Basic Management Skills) Programın Amacı Yöneticiniz olarak benim görevim, işinizi daha iyi yapabilmeniz adına sizlere hizmet etmektir felsefesinin temel alındığı bu eğitimde

Detaylı

OPERASYONEL LİDERLİK BECERİLERİMİ GELİŞTİRİYORUM

OPERASYONEL LİDERLİK BECERİLERİMİ GELİŞTİRİYORUM OPERASYONEL LİDERLİK BECERİLERİMİ GELİŞTİRİYORUM Programın İş Sonuçlarına Faydaları: Birinci kademe yöneticilerden, hem takımın bir üyesi hem de takımın yöneticisi olarak, Bir yandan istenen sonuçları

Detaylı

GAYRİ MENKUL AKADEMİSİ

GAYRİ MENKUL AKADEMİSİ GAYRİ MENKUL AKADEMİSİ HAKKIMDA 1980 yılında T.E.D. Ankara Koleji'nden mezun olduktan sonra İ. Ü. Orman İşletme Mühendisliği'ni 1985 yılında tamamlamıştır. Açık, iki yıl Amerika Birleşik Devletleri'nde

Detaylı

MEB Onaylı İnsan Kaynakları Yönetimi Eğitimi

MEB Onaylı İnsan Kaynakları Yönetimi Eğitimi MEB Onaylı İnsan Kaynakları Yönetimi Eğitimi Günümüzde iş dünyasında faaliyet gösteren tüm kurumların amacı, doğru insan kaynağını bularak mevcut işletmeye yarar sağlayacak insanlar yetiştirmektir. Bu

Detaylı

THOMAS SATIŞ MOTİVASYONU & MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ EĞİTİMİ

THOMAS SATIŞ MOTİVASYONU & MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ EĞİTİMİ Eğitimin Amacı: Öncelikle kendinizi daha doğru, detaylı ve objektif olarak tanımanızı sağlamak ve bu gücü satışta nasıl başarıyla uygulayacağınız konusunda size yardımcı olmak. Karşınızdaki olası müşteri

Detaylı

STRATEJİK SATINALMA METİN A. KANSU 30 MART 2010- SALI

STRATEJİK SATINALMA METİN A. KANSU 30 MART 2010- SALI MART EĞİTİMLERİ STRATEJİK SATINALMA METİN A. KANSU 30 MART 2010- SALI EĞİTİM PROGRAMLARI Geçmişten geleceğe köprü... MART/ 2010 30 MARTT 2010 SSal lıı STRATEJİK SATINALMA Hedef Katılımcılar Satınalma ve

Detaylı

Doğru Tahsilat İçin Müzakere ve Risk Yönetimi. Remzi TEKELİ. 11 Ocak 2013 / Cuma

Doğru Tahsilat İçin Müzakere ve Risk Yönetimi. Remzi TEKELİ. 11 Ocak 2013 / Cuma Doğru Tahsilat İçin Müzakere ve Risk Yönetimi Eğitim Programının Amacı Kimler Katılabilir? Doğru Tahsilat İçin Birçok kişinin kafasında aynı soru var. Doğru müzakere ve ikna tekniğini kullanarak tahsilatımızı

Detaylı

e-mikro MBA Sertifika Programı Eğitim Fiyatları ve Bilgilendirme Broşürü 2014

e-mikro MBA Sertifika Programı Eğitim Fiyatları ve Bilgilendirme Broşürü 2014 Mikro MBA Sertifika Eğitim Fiyatları 1. Kategori Perfect Eğitim Paketi (10 Eğitim) 279,00 TL! 2. Kategori Plus Eğitim Paketi (5 Eğitim) 159,00 TL! 3. Kategori Pro Eğitim Paketi (3 Eğitim) 109,00TL! 4.

Detaylı

YARATICI DÜŞÜNME & İNOVASYON MİCRO MBA PROGRAMI

YARATICI DÜŞÜNME & İNOVASYON MİCRO MBA PROGRAMI YARATICI DÜŞÜNME & İNOVASYON MİCRO MBA PROGRAMI Approved Centre İstanbul Business School programları dünyanın önde gelen yetkilendirme kuruluşu PEARSON tarafından akredite edilmiştir. Aldığınız dersleri

Detaylı

DENETİM KOÇLUĞU EĞİTİM SERİSİ

DENETİM KOÇLUĞU EĞİTİM SERİSİ DENETİM KOÇLUĞU EĞİTİM SERİSİ Sayın İlgili: İç denetim teknik bir uzmanlık alanı olmanın ötesinde çok temel bir yönetim aracıdır. Yönetim sürecinin temel bir unsuru olan kontrol ve izleme rolü iç denetim

Detaylı

SATIŞ & PAZARLAMA İLETİŞİM VE MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ EĞİTİMİ

SATIŞ & PAZARLAMA İLETİŞİM VE MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ EĞİTİMİ SATIŞ & PAZARLAMA İLETİŞİM VE MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ EĞİTİMİ Genel Amaç İş yaşamında başarılı olmak ve rakiplerinden sıyrılarak farklılık yaratarak isteyen kişi ve kuruluşlara yönelik olarak, akademik bilgiler

Detaylı

Bu kavramın odağından hareketle Blue Code, iş hayatında çözüm ortağı olduğumuz

Bu kavramın odağından hareketle Blue Code, iş hayatında çözüm ortağı olduğumuz Neden Blue Code? Blue Code tüm dünyada, temel yaşam fonksiyonları risk altındaki bireylere medikal müdahalenin eğitimli ve deneyimli uzmanlar tarafından hızlı ve güvenli bir biçimde en kısa sürede yapılmasını

Detaylı

Şirket Sunumu HAZIRLAYAN : FIRAT ÇAPKIN ŞUBAT 2015 / İSTANBUL

Şirket Sunumu HAZIRLAYAN : FIRAT ÇAPKIN ŞUBAT 2015 / İSTANBUL Şirket Sunumu HAZIRLAYAN : FIRAT ÇAPKIN ŞUBAT 2015 / İSTANBUL D&F Management Institute daha dinamik & farklı fikirler 2004 yılında Fırat ÇAPKIN tarafından kuruldu. Uzmanlık alanları; Yönetim, Pazarlama,

Detaylı

Karşınızdakine ne olduğunu gösterin bakın o zaman nasıl daha da mükemmelleşecek. Anton P. Çehov. Hayatta müdahale edebildiğimiz tek şey Kendimiz!

Karşınızdakine ne olduğunu gösterin bakın o zaman nasıl daha da mükemmelleşecek. Anton P. Çehov. Hayatta müdahale edebildiğimiz tek şey Kendimiz! Karşınızdakine ne olduğunu gösterin bakın o zaman nasıl daha da mükemmelleşecek. Anton P. Çehov Çağrı Merkezi Eğitim Kataloğu 2018 2019 Azerşin Saraç Yaratıcı Danışmanlık, Öğretici Koçluk ve Eğitim www.azersinsarac.com

Detaylı

MART NİSAN MAYIS EĞİTİM PROGRAMI. Tel: 0282 726 8888 Fax: 0282 726 8889 Web: www.cerkezkoytso.com.tr Mail: info@cerkezkoytso.org.

MART NİSAN MAYIS EĞİTİM PROGRAMI. Tel: 0282 726 8888 Fax: 0282 726 8889 Web: www.cerkezkoytso.com.tr Mail: info@cerkezkoytso.org. MART NİSAN MAYIS EĞİTİM PROGRAMI Tel: 0282 726 8888 Fax: 0282 726 8889 Web: www.cerkezkoytso.com.tr Mail: info@cerkezkoytso.org.tr Eğitim katılımcı sayısı ve eğitim tarih değişiklikleri Odamız tarafından

Detaylı

RADEP ÇALIŞAN DESTEK PROGRAMI (RASYONEL DESTEK PROGRAMI)

RADEP ÇALIŞAN DESTEK PROGRAMI (RASYONEL DESTEK PROGRAMI) ALBERT ELLİS ENSTİTÜSÜ TÜRKİYE MERKEZİ RASYONEL PSİKOLOJİ RADEP ÇALIŞAN DESTEK PROGRAMI (RASYONEL DESTEK PROGRAMI) RATİONAL EMPLOYEE ASİSTANT PROGRAM RADEP-E Kimiz Biz? Albert Ellis Enstitüsü Türkiye Merkezi

Detaylı

2015 Eğitim Takvimi Biymed Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri

2015 Eğitim Takvimi Biymed Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri 2015 Eğitim Takvimi BiYMED Eğitim ve Danışmanlık BiYMED Danışmanlık, uzman kadrosu ile danışmanlık, eğitim ve yazılım hizmetleri sağlar. BiYMED Danışmanlık, müşterilerine hizmet almak istedikleri alanlarda

Detaylı

NLP de Başarının Dört Adımı. Başarının dört adımını uygulayarak satış kariyerinizde istediğiniz sonuçlara ulaşmak için etkili bir adım atabilirsiniz.

NLP de Başarının Dört Adımı. Başarının dört adımını uygulayarak satış kariyerinizde istediğiniz sonuçlara ulaşmak için etkili bir adım atabilirsiniz. NLP, en başarılı satışçıların elde ettikleri sonuçlara nasıl ulaştıklarını araştırıp, bu teknikleri modeller haline getirmiş ve diğer satışçılara aktarmıştır. NLP beynimizin nasıl çalıştığını, sözcüklerin

Detaylı

Necati DAĞTEKİN. DHL Express. Commercial Union (Avivasa)

Necati DAĞTEKİN. DHL Express. Commercial Union (Avivasa) Necati DAĞTEKİN Necati DAĞTEKİN DHL Express 2008 -... Central Bölgesi Grup Satış Müdürü 2006 2008 Özel Müşteriler Müdürü 2004 2006 Saha Satış Müdürü Commercial Union (Avivasa) 2002 2004 Finansal Danışman

Detaylı

Özet Tanıtım Dokümanı

Özet Tanıtım Dokümanı Özet Tanıtım Dokümanı Istanbul, 2016 UME GLOBAL, kurumsal finansman / özel girişim sermayesi alanlarında danışmanlık hizmeti veren güvenilir bir ortaktır Geçmiş Deneyimler Toplamda 80 yılı aşkın endüstri,

Detaylı

MBA. Yeni Nesil MBA. Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe)

MBA. Yeni Nesil MBA. Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe) MBA 1 Yeni Nesil MBA Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe) Neden ŞEHİR? Uluslararası yetkinliğe ve sektör tecrübesine sahip eğitim kadrosu 2 Disiplinel yaklaşım yerine, disiplinler arası bakış açısı

Detaylı

ETKİN YÖNETİM BECERİLERİ - FERDİN HOYİ 10 MART 2010- ÇARŞAMBA İNSAN ODAKLI YÖNETİM - FERDİN HOYİ 24 MART 2010 - ÇARŞAMBA

ETKİN YÖNETİM BECERİLERİ - FERDİN HOYİ 10 MART 2010- ÇARŞAMBA İNSAN ODAKLI YÖNETİM - FERDİN HOYİ 24 MART 2010 - ÇARŞAMBA MART EĞİTİMLERİ ETKİN YÖNETİM BECERİLERİ - FERDİN HOYİ 10 MART 2010- ÇARŞAMBA İNSAN ODAKLI YÖNETİM - FERDİN HOYİ 24 MART 2010 - ÇARŞAMBA EĞİTİM PROGRAMLARI Geçmişten geleceğe köprü... MART/ 2010 10 MARTT

Detaylı

KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN ( )

KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN ( ) KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN (2014 2016) MİSYON Kayseri nin geçmişini doğru anlayarak, bugünü verimli/iyi değerlendirerek ve geleceğini akıllı planlayarak, Kayseri nin

Detaylı

Sedona. Eğitim Kataloğu

Sedona. Eğitim Kataloğu Eğitim Kataloğu 1. Organizasyonel yapılanma Organizasyonel yapılanma kapsamında yer alan takım yapıları, yönetim anlayışı, yazılım süreçleri gibi kavramlar, yazılım projelerini başarıya taşıyan yapıtaşları

Detaylı

2014 2015 Öğretim Yılı Rehberlik Çerçeve Programı kapsamlı gelişimsel psikolojik danışmanlık hizmetleri anlayışına bağlı kalınarak hazırlanmıştır.

2014 2015 Öğretim Yılı Rehberlik Çerçeve Programı kapsamlı gelişimsel psikolojik danışmanlık hizmetleri anlayışına bağlı kalınarak hazırlanmıştır. K. K. T. C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM ORTAK HİZMETLER DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ PSİKOLOJİK DANIŞMA REHBERLİK VE ARAŞTIRMA ŞUBESİ 2014 2015 Öğretim Yılı Rehberlik Çerçeve Programı kapsamlı gelişimsel psikolojik

Detaylı

OKYANUS İNSAN KAYNAKLARI EĞİTİMLERİ İŞ ANALİZLERİ VE İŞ TANIMLARININ HAZIRLANMASI

OKYANUS İNSAN KAYNAKLARI EĞİTİMLERİ İŞ ANALİZLERİ VE İŞ TANIMLARININ HAZIRLANMASI OKYANUS Okyanus İnsan Kaynakları Eğitimleri İş Analizleri, İş Tanımları Mülakat Teknikleri Yetkinlik Yönetimi Performans Yönetimi Stratejik İnsan Kaynakları Yönetimi İnsan Kaynaklarına Geçiş İŞ ANALİZLERİ

Detaylı

Street Smart Marketing

Street Smart Marketing Tek bir hedef için tasarlanmış kamu hizmeti şirket programları. Başarı. Street Smart Marketing Müşterilerinizi cezbeden pazarlama kampanyaları 30 yıllık deneyim Tasarlarız. Yakalarız. İlerleriz. 1.4 milyon

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH BÖLÜMÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH BÖLÜMÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH BÖLÜMÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ 1. Program Bilgileri Amaç: Bölümümüzün amacı, öğrencilerimize sadece geçmişle ilgili bilgi ve disiplinleri değil aynı zamanda

Detaylı

21.Yüz Yıl İş Hayatını Anlamak & Satışta Başarıyı Yakalamak

21.Yüz Yıl İş Hayatını Anlamak & Satışta Başarıyı Yakalamak 21.Yüz Yıl İş Hayatını Anlamak & Satışta Başarıyı Yakalamak Konuşmacı: İlhan Ürkmez Danışman, Yazar, Yönetici Koçu, Profesyonel Konuşmacı ve Eğitim Uzmanı Doğru anahtarla her şeyi, yanlış anahtarla hiç

Detaylı

Ticari Kariyerinize Prestij Katar!

Ticari Kariyerinize Prestij Katar! Ticari Kariyerinize Prestij Katar! www.expertexim.com Expertexim Uluslararası Ticaret Sertifika Kursu Kurs Detayları : Tarih : Güncel kurslarımızı web sitemizden takip edebilirsiniz. www.expertexim.com

Detaylı

Eğitim Kataloğumuz 2017

Eğitim Kataloğumuz 2017 Eğitim Kataloğumuz 2017 Etkili İletişim Teknikleri Üst ve orta kademe yöneticiler, işyeri sahipleri, hekimler, memurlar, iletişim sektöründe çalışanlar, şirket sunumlarını yapan görevliler, öğrenciler,

Detaylı

NEDEN KATILMALI KİMLER KATILMALI

NEDEN KATILMALI KİMLER KATILMALI BÜMED Jovis Salonu 21,27,28 Kasım 2015 KİMLER KATILMALI İnsan Kaynakları alanında en az 2 yıl deneyim sahibi olmuş, iş hayatının yönetim araçları ile insan kaynaklarının süreçlerini eşleştirmek, birbirleri

Detaylı

Değişimi yakalamak ancak ondan daha hızlı olarak mümkün olabilir. www.5elementdanismanlik.com

Değişimi yakalamak ancak ondan daha hızlı olarak mümkün olabilir. www.5elementdanismanlik.com Değişimi yakalamak ancak ondan daha hızlı olarak mümkün olabilir. www.5elementdanismanlik.com Kimiz?...Farkımız ne? 5Element Eğitim ve Danışmanlık Vizyonumuz Türkiye'de kamu ve özel sektörde en çok bilinen

Detaylı

Marketing Anadolu Mektep Eğitimleri. Yerel İşletmeler

Marketing Anadolu Mektep Eğitimleri. Yerel İşletmeler Marketing Anadolu Mektep Eğitimleri Yerel İşletmeler Marketing Anadolu Platformu, üretici Anadolu sanayicisine satışı artırıcı bir fonksiyon olarak pazarlama ve bileşenleri konusunda yön göstermek amacıyla

Detaylı

Marmara Üniversitesi Kurumsal İletişim ve Marka Yönetimi Sertifika Programı Marmara University Corporate Communication & Brand Management Program

Marmara Üniversitesi Kurumsal İletişim ve Marka Yönetimi Sertifika Programı Marmara University Corporate Communication & Brand Management Program Marmara Üniversitesi Kurumsal İletişim ve Marka Yönetimi Sertifika Programı Marmara University Corporate Communication & Brand Management Program Amaç Kurumsal iletişim bir kuruluşun hedeflediği kitleye

Detaylı

STRATEJİK YÖNETİM EĞİTİMİ İLERİ DÜZEY PAZARLAMA ve SATIŞ EĞİTİMİ

STRATEJİK YÖNETİM EĞİTİMİ İLERİ DÜZEY PAZARLAMA ve SATIŞ EĞİTİMİ 19.02.2016 STRATEJİK YÖNETİM EĞİTİMİ İLERİ DÜZEY PAZARLAMA ve SATIŞ EĞİTİMİ Eğitmen Hakan OKAY-Bilal TEMİZER STRATEJİK YÖNETİM EĞİTİMİ Süresi: 1 Tam gün Günümüzdeki yoğun rekabet ortamı, değişen pazar

Detaylı

Satış, pazarlama, iletişim ve müşteri deneyimleriniz için yaratıcı çözümler sunmaktayız.

Satış, pazarlama, iletişim ve müşteri deneyimleriniz için yaratıcı çözümler sunmaktayız. reklam& pazarlama Bizim işimiz Tasarımdan yazılıma kadar farklı disiplinlerden oluşan uzman kadromuzla, hizmet standartlarını koruyarak, yüksek kaliteli içerikler yaratmaya odaklanıyoruz. Satış, pazarlama,

Detaylı

CC EĞİTİM VE DANIŞMANLIK KİŞİSEL GELİŞİM EĞİTİMLERİ. Levent Mah. Ülgen Sokak 56 / 3 Levent / İstanbul.

CC EĞİTİM VE DANIŞMANLIK KİŞİSEL GELİŞİM EĞİTİMLERİ. Levent Mah. Ülgen Sokak 56 / 3 Levent / İstanbul. CC EĞİTİM VE DANIŞMANLIK KİŞİSEL GELİŞİM EĞİTİMLERİ Levent Mah. Ülgen Sokak 56 / 3 Levent / İstanbul www.ccegitim.com.tr MÜKEMMEL MÜŞTERİ HİZMETİ Hizmet Sektörüne Genel Bakış Hizmet Sektörünün Özellikleri

Detaylı

KOÇLUK NEDİR? İNCİ TOKATLIOĞLU Profesyonel Koç-Uzman Eğitimci

KOÇLUK NEDİR? İNCİ TOKATLIOĞLU Profesyonel Koç-Uzman Eğitimci KOÇLUK NEDİR? İNCİ TOKATLIOĞLU Profesyonel Koç-Uzman Eğitimci Neden Koçluk? İnsanların günlük koşuşturma içinde hayatlarının bazı yönlerinde dengenin kaçtığını fark edemez. (iş, aile, dostlar ve kendimiz

Detaylı

OLMA YÖNETİCİ HALLERİ BİRE-BİR KOÇLUK SEANSLARI DESTEKLİ ATÖLYE ÇALISMALARI

OLMA YÖNETİCİ HALLERİ BİRE-BİR KOÇLUK SEANSLARI DESTEKLİ ATÖLYE ÇALISMALARI HALLERİ BİRE-BİR KOÇLUK SEANSLARI DESTEKLİ ATÖLYE ÇALISMALARI Daha önce hiç sahip olmadığın bir şeye sahip olmak istiyorsan daha önce hiç yapmadığın bir şey yapmalısın. N. Peseschkian İş hayatında, Yönetme

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH BÖLÜMÜ DOKTORA PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH BÖLÜMÜ DOKTORA PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH BÖLÜMÜ DOKTORA PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ 1. Program Bilgileri Amaç: Bölümümüzün amacı, öğrencilerimize sadece geçmişle ilgili bilgi ve disiplinleri değil aynı zamanda geçmişten

Detaylı

SATINALMA TEKNİKLERİ EĞİTİMİ

SATINALMA TEKNİKLERİ EĞİTİMİ SATIŞ EĞİTİMİ Bu eğitimin amacı satış ve satışa dair tüm aşamaların uluslararası kabul görmüş standartlar da, eğitimi alan şirket ve personele kazandırılması amaçlanmıştır.. SATINALMA TEKNİKLERİ EĞİTİMİ

Detaylı

REHBERLİK NEDİR? Bahsedilen rehberlik tanımlarının ortak yönleri ise:

REHBERLİK NEDİR? Bahsedilen rehberlik tanımlarının ortak yönleri ise: REHBERLİK SÜREÇLERİ REHBERLİK NEDİR? Bireye kendini anlaması, çevredeki olanakları tanıması ve doğru kararlar vererek özünü gerçekleştirebilmesi için yapılan sistematik ve profesyonel yardım sürecidir

Detaylı

2015 KURUMSAL EĞİTİM PROGRAMI

2015 KURUMSAL EĞİTİM PROGRAMI 2015 KURUMSAL EĞİTİM PROGRAMI "İŞ HAYATINIZI YÖNETİN" EĞİTİM SÜRESİ (GÜN) "Yeni Geleni Geliştirmek" - İş Hayatına Giriş ve Uyum 1 "Teknik Ekibi Geliştirmek" - Service Business (S- Business) 2 "Gerçekleştirme

Detaylı

Marmara Üniversitesi Lojistik & Tedarik Zinciri Yönetimi Sertifika Programı Marmara University Logistics & Supply Chain Management Certificate Program

Marmara Üniversitesi Lojistik & Tedarik Zinciri Yönetimi Sertifika Programı Marmara University Logistics & Supply Chain Management Certificate Program Marmara Üniversitesi Lojistik & Tedarik Zinciri Yönetimi Sertifika Programı Marmara University Logistics & Supply Chain Management Certificate Program Amaç Değişen ve gelişen müşteri isteklerinin en verimli

Detaylı

ÖNSÖZ 5 1 İLETİŞİM SÜRECİ VE EĞİTİM...

ÖNSÖZ 5 1 İLETİŞİM SÜRECİ VE EĞİTİM... İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ 5 Bölüm 1 İLETİŞİM SÜRECİ VE EĞİTİM... 13 İletişim Sürecinin Ögeleri... 13 İletişim Sürecinin İşleme Süreci... 14 Kod ve Kodlama... 14 Etkili İletişimde Kodlama ve Kod Açımlama... 15

Detaylı

Koçluk Yetkinlikleri R. ŞAFAK KEKLİK

Koçluk Yetkinlikleri R. ŞAFAK KEKLİK L o g o Koçluk Yetkinlikleri R. ŞAFAK KEKLİK Genel anlamda yetkin olma durumunu, yani belirli bir alandaki sorumluluk ve/veya görevleri yerine getirebilme durumunda olmayı ifade eder. Yetkinlik Koçun hizmet

Detaylı

Bir şey değişir, herşey değişir. KOÇLUK HİZMETLERİMİZ.! Hizmet Kataloğu / MART www.martgeldi.com

Bir şey değişir, herşey değişir. KOÇLUK HİZMETLERİMİZ.! Hizmet Kataloğu / MART www.martgeldi.com KOÇLUK HİZMETLERİMİZ Hizmet Kataloğu / MART www.martgeldi.com Gelişim Koçluğu Gelişim Koçluğu, bireyin isteği doğrultusunda, mevcut durumundan arzu ettiği duruma gerçekçi hedeflerle ulaşmasını sağlayan

Detaylı

Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği Programı

Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği Programı Bu program Avrupa Birliği, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği Programı Kadın İşletmelerine Finansman

Detaylı

MART NİSAN MAYIS EĞİTİM PROGRAMI. Tel: 0282 726 8888 Fax: 0282 726 8889 Web: www.cerkezkoytso.com.tr Mail: info@cerkezkoytso.org.

MART NİSAN MAYIS EĞİTİM PROGRAMI. Tel: 0282 726 8888 Fax: 0282 726 8889 Web: www.cerkezkoytso.com.tr Mail: info@cerkezkoytso.org. MART NİSAN MAYIS EĞİTİM PROGRAMI Tel: 0282 726 8888 Fax: 0282 726 8889 Web: www.cerkezkoytso.com.tr Mail: info@cerkezkoytso.org.tr Eğitim katılımcı sayısı ve eğitim tarih değişiklikleri Odamız tarafından

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU. Okul Eğitimi Süresi

DERS BİLGİ FORMU. Okul Eğitimi Süresi DERSİN ADI BÖLÜM PROGRAM DÖNEMİ DERSİN DİLİ DERS KATEGORİSİ ÖN ŞARTLAR SÜRE VE DAĞILIMI KREDİ DERSİN AMACI ÖĞRENME ÇIKTILARI VE YETERLİKLER DERSİN İÇERİĞİ VE DAĞILIMI (MODÜLLER VE HAFTALARA GÖRE DAĞILIMI)

Detaylı

Özet Tanıtım Dokümanı

Özet Tanıtım Dokümanı Özet Tanıtım Dokümanı Istanbul, 2012 UME GLOBAL, kurumsal finansman / özel girişim sermayesi alanlarında danışmanlık hizmeti veren güvenilir bir ortaktır Geçmiş Deneyimler Toplamda 70 yılı aşkın endüstri,

Detaylı

BÖLÜM. Hedef: Program Öğrenme Çıktıları:

BÖLÜM. Hedef: Program Öğrenme Çıktıları: BÖLÜM Amaç: Öğrencilere organizasyon, yönetim ve değerlendirme yeteneği kazandırarak geleceğin yöneticilerini yetiştirmektir. Geniş bir ders yelpazesi sayesinde öğrencilere sosyal konulara analitik bakış

Detaylı

Liderlikte Güncel Eğilimler. Konuşan Değil, Dinleyen Lider. Şeffaf Dünyada Otantik Lider. Bahçevan İlkesi. Anlam Duygusu Veren Liderlik

Liderlikte Güncel Eğilimler. Konuşan Değil, Dinleyen Lider. Şeffaf Dünyada Otantik Lider. Bahçevan İlkesi. Anlam Duygusu Veren Liderlik Video Başlığı Açıklamalar Süresi Yetkinlikler Liderlikte Güncel Eğilimler Konuşan Değil, Dinleyen Lider Son on yıl içinde liderlik ve yöneticilik konusunda dört önemli değişiklik oldu. Bu videoda liderlik

Detaylı

Öğrenci Kulüpleri Zirvesi

Öğrenci Kulüpleri Zirvesi Öğrenci Kulüpleri Zirvesi Academy Hakkında Academy, 1996 yılında İstanbul da kurulan, kurumlara ve bireylere eğitim, danışmanlık hizmetleri veren bir kurumdur. 2008 yılında, üniversite öğrencilerinden

Detaylı

T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI PERSONEL GÖREV TANIMI. Ahmet SAKILZI Şube Müdürü

T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI PERSONEL GÖREV TANIMI. Ahmet SAKILZI Şube Müdürü 907SKSDB.PGT/F01 13.02.2018 13.02.2018 1 / 7 Revizyon Tarihi Revizyon No Açıklama 13.02.2018 1 Başlangıç 907SKSDB.PGT/F01 13.02.2018 13.02.2018 2 / 7 Birim : Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Görev

Detaylı

İÇİNDEKİLER 5 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ SERTİFİKA PROGRAMI HAKKINDA 6 SERTİFİKA PROGRAMININ AMACI 8 SERTİFİKA PROGRAMI EĞİTİM HARİTASI

İÇİNDEKİLER 5 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ SERTİFİKA PROGRAMI HAKKINDA 6 SERTİFİKA PROGRAMININ AMACI 8 SERTİFİKA PROGRAMI EĞİTİM HARİTASI 5 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ SERTİFİKA PROGRAMI HAKKINDA 6 SERTİFİKA PROGRAMININ AMACI 8 SERTİFİKA PROGRAMI EĞİTİM HARİTASI İÇİNDEKİLER 10 MICROSOFT OUTLOOK 2010 TEMEL e-öğrenme EĞİTİMİ 11 MICROSOFT WORD 2010

Detaylı

Profesyonel Koç - Danışman - Kurumsal İletişim Uzmanı - Eğitmen - Yazar

Profesyonel Koç - Danışman - Kurumsal İletişim Uzmanı - Eğitmen - Yazar Meryem Fındık Çelik Profesyonel Koç - Danışman - Kurumsal İletişim Uzmanı - Eğitmen - Yazar GSM: 0 (555) 302 93 83 meryemfndkcelik@gmail.com EĞİTİM DURUMU 1995-1999: A.Ü.İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Detaylı

Stratejiden Uygulamaya Kurumsallaşma Koçluğu Programı

Stratejiden Uygulamaya Kurumsallaşma Koçluğu Programı Stratejiden Uygulamaya Kurumsallaşma Koçluğu Programı Kurumsallaşma Koçluğu Programı ile Türk aile şirketlerinde sürdürülebilirliği nesiller boyunca sağlamayı hedefliyoruz. 3 aşamadan oluşan Kurumsallaşma

Detaylı

ÖZEL ATAFEN İLKOKULU 1. SINIFLAR İNGİLİZCE VELİ BİLGİLENDİRME

ÖZEL ATAFEN İLKOKULU 1. SINIFLAR İNGİLİZCE VELİ BİLGİLENDİRME ÖZEL ATAFEN İLKOKULU 1. SINIFLAR İNGİLİZCE VELİ BİLGİLENDİRME Öğretmenlerimiz: Esra Akkoyun: 1 A/B Pelin Yaman: 1 C/D ATAFENDE İngilizce programı Avrupa Dil standartları ve çoklu zekâ kuramına uygun olarak

Detaylı

ÇORLU TİCARET VE SANAYİ ODASI ÇORLU CHAMBER OF COMMERCE AND INDUSTRY EĞİTİMLER BAŞLIYOR 2018 OCAK - ŞUBAT - MART EĞİTİM PROGRAMI

ÇORLU TİCARET VE SANAYİ ODASI ÇORLU CHAMBER OF COMMERCE AND INDUSTRY EĞİTİMLER BAŞLIYOR 2018 OCAK - ŞUBAT - MART EĞİTİM PROGRAMI ÇORLU TİCARET VE SANAYİ ODASI ÇORLU CHAMBER OF COMMERCE AND INDUSTRY EĞİTİMLER BAŞLIYOR OCAK - ŞUBAT - MART EĞİTİM PROGRAMI OCAK PROGRAMI Marka/Patent Eğitimi (Ezel ŞAHİN & Hüseyin CAN) Marka; Marka Tanımı

Detaylı