HOŞGELDİN HALİÇ Lİ ÜNİVERSİTEYE KAYIT

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "HOŞGELDİN HALİÇ Lİ ÜNİVERSİTEYE KAYIT"

Transkript

1 HOŞGELDİN HALİÇ Lİ ÜNİVERSİTEYE KAYIT Üniversitemize ÖSYM tarafından yerleştirmesi yapılan öğrenci adaylarının kayıtlarının kesinleşmesi ve haklarının saklı kalabilmesi için ÖSYM nin belirtmiş olduğu tarihleri arasında sabah ile akşam saatlerinde öğrenim ücretlerini ödeyerek ve kayıt için istenilen belgelerle birlikte Üniversitemize gelerek şahsen ya da vekili (Vekâletnamenin Noterlikçe düzenlenmiş olması gerekmektedir.) aracılığıyla kesin kayıt yaptırmak üzere Üniversitenin Öğrenci Hizmetleri Direktörlüğüne başvurur. ÖSYM nin belirtmiş olduğu tarihler arasında kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemez. Kayıt Tarihleri ve Kayıt Alanı Üniversitemize kayıtlar, Ağustos 2015 tarihleri ve saatleri arasında alınacaktır. Sütlüce Mah. İmrahor Sok. No: 86 Beyoğlu / İstanbul

2 Kayıt İçin İstenen Belgeler ÖSYM sınav sonuç belgesi (internet çıktısı) Lise diploması aslı (veya geçici mezuniyet belgesi aslı) Askerlik Durum Belgesi (1993 ve daha önce doğumlu erkek öğrenciler için) Yurt dışından alınmış diplomalar için ek olarak: Lise diplomasının noter tasdikli Türkçe tercümesi. Lise diplomasının Türk liselerinden alınan diplomalara denk olduğunu gösteren TC Milli Eğitim Bakanlığı ndan veya yurt dışındaki Türkiye Büyükelçiliklerinden alınan diploma denklik belgesi. Nüfus cüzdanının fotokopisi (aslını ibraz ederek) 6 Adet fotoğraf 4.5x6 ebadında (Son 6 ay içinde önden, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş olmalıdır. Renkli fotokopi veya polaroid fotoğraf geçerli değildir.) İlk ve Acil Yardım Programı için sağlık raporu ( bknz ) Kayıt için aslı istenilen belgelerin sureti veya fotokopisi kabul edilmez. Eksik belgelerle kayıt yapılmaz. Belirtilen tarihler arasında kayıt için başvuruda bulunmayanlar, bu haklarından vazgeçmiş sayılırlar. Gerçeğe aykırı beyanda bulunarak kayıt yaptıranlar hakkında gerekli yasal işlem başlatılır. Mali Kayıt Sonrası Öğrenci Hizmetlerine Teslim Edilmesi Gereken Evraklar Eğitim-Öğretim Ücretinin ödendiğine dair belge (%100 burslu programları kazanan öğrenciler hariç)

3 T.C. HALİÇ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖSYM KAYIT İŞLEMLERİ KAYIT GÜNLERİ AĞUSTOS 2015 SÜTLÜCE KAMPÜSÜ KAYIT YERİ Sütlüce Mahallesi İmrahor Sokak No:86 Beyoğlu /İstanbul İLETİŞİM KAYIT SAATİ İŞLETME FAKÜLTESİ Halkla İlişkiler ve Tanıtım İşletme KAYIT GÜNLERİ İşletme (İngilizce) İşletme Enformatiği Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Turizm İşletmeciliği Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik MİMARLIK MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Bilgisayar Mühendisliği Elektrik-Elektronik Mühendisliği Endüstri Mühendisliği Makine Mühendisliği MESLEK YÜKSEKOKULU Aşçılık Bankacılık ve Sigortacılık Bilgisayar Teknolojisi Elektronik Teknolojisi Gıda Teknolojisi Grafik Tasarımı İlk ve Acil Yardım İnşaat Teknolojisi Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Lojistik Spor Yönetimi Turizm ve Otel İşletmeciliği

4 Yaşlı Bakım HEMŞİRELİK Beslenme ve Diyetetik SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU Ebelik Fizyoterapi ve Rehabilitasyon FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Matematik Moleküler Biyoloji ve Genetik Mütercim-Tercümanlık (İngilizce) Psikoloji Kayıt İle İlgili Önemli Bilgiler Adayların kayıt için bizzat başvurmaları veya vekil (Vekâletnamenin Noterlikçe düzenlenmiş olması gerekmektedir.) tayin ettiği kişilerin bizzat başvurmaları gerekmektedir. Posta yolu ile kayıt yapılmaz. Eksik evrak ile kayıt yapılmaz. Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemez. KAYIT İÇİN TESLİM EDİLMESİ GEREKEN BELGELER Diploma Aslı Diplomanız henüz hazırlanmadıysa veya alınmadıysa aslı temin edilene kadar, yeni tarihli mezuniyet belgesi ile kayıt yaptırabilirsiniz. Lise diploması yerine geçici mezuniyet belgesi dışında hiçbir belge kabul edilmemektedir. Yurtdışından alınmış lise diplomaları için, İl Milli Eğitim Müdürlüğü nden alınmış diploma denklik belgesi; İngilizce dışındaki dillerde düzenlenmiş ise, ek olarak noter tasdikli Türkçe tercümesinin eklenmesi gerekmektedir. Sınav Sonuç Belgesi ÖSYM internet sitesinden bilgisayar çıktısı olarak aldığınız yerleştirme sonuç belgesini yanınızda getirmeniz gerekmektedir. Kimlik Belgesi Nüfus cüzdanı fotokopisi Nüfus kâğıdınızın aslını yanınızda bulundurmanız gerekmektedir. Fotoğraf 4,5x6 cm boyutunda 6 adet vesikalık Askerlik Belgesi 1993 ve öncesi doğumlu erkek öğrencilerin, Askerlik Şubesi nden alacakları Askerlik Durum Belgesi ni getirmeleri zorunludur. Askerliğini yapmış olan öğrencilerin Terhis Belgesi aslını ve fotokopisini, askerlik görevinden muaf olanların ise Muafiyet Belgesi nin aslı ve fotokopisini getirmeleri yeterlidir.

5 Üniversitemize teslim edilecek tüm belgelerin bir kopyasını ileride ihtiyacınız olabileceği için kendinizde saklamanızı öneriyoruz. Kaydınızın tamamlanmış olması için istenen tüm kayıt belgelerini teslim etmiş olmanız ve ücret ödemenizi yapmış olmanız gerekmektedir. Öğrenim Ücretleri ve Ödemeler Üniversiteye kayıt yaptırmak ve dönem başlarında kayıt yenilemek için öğrencilerin bursluluk durumlarına göre ödemekle yükümlü oldukları öğrenim ücretlerini akademik takvimde ilan edilen süreler içinde ödemeleri şarttır. Ücretlere ve ödemelere ait bilgiler Haliç Üniversitesi web sitesinde yayımlanmaktadır. Öğrenciler ve adlarına ödeme yapan kişilere bu konuda ayrıca bir bildirim yapılmamaktadır. Özellikle öğrencilerimizin ücret ve ödemelerle ilgili Üniversitemiz web sitesinde yayımlanan bilgileri ve duyuruları takip etmeleri ve adlarına ödeme yapacak kişileri bilgilendirmeleri konusunda gerekli hassasiyeti göstermeleri beklenir.

6 Burs ve İndirimler ÖSYM Bursları a) %100 ÖSYM Bursu: ÖSYM Kılavuzu'nda %100 burslu olarak belirtilen programlardan birini tercih ederek Haliç Üniversitesi'ne yerleştirilen öğrencilere sağlanan karşılıksız burstur. Bu bursa hak kazanan öğrencilerden eğitim ücreti alınmaz. b) %75 ÖSYM Bursu: ÖSYM Kılavuzu'nda %75 burslu olarak belirtilen programlardan birini tercih ederek Haliç Üniversitesi'ne yerleştirilen öğrencilere sağlanan karşılıksız burstur. Bu bursa hak kazanan öğrencilerin eğitim ücretlerinden %75 indirim uygulanır. c) %50 ÖSYM Bursu: ÖSYM Kılavuzu'nda %50 burslu olarak belirtilen programlardan birini tercih ederek Haliç Üniversitesi'ne yerleştirilen öğrencilere sağlanan karşılıksız burstur. Bu bursa hak kazanan öğrencilerin eğitim ücretlerinden %50 indirim uygulanır. d) %25 ÖSYM Bursu: ÖSYM Kılavuzu'nda %25 burslu olarak belirtilen programlardan birini tercih ederek Haliç Üniversitesi'ne yerleştirilen öğrencilere sağlanan karşılıksız burstur. Bu bursa hak kazanan öğrencilerin eğitim ücretlerinden %25 indirim uygulanır. ÖSYM BURSLARI eğitim sürecindeki başarı düzeyinden bağımsız olarak öğrenim süresince kesintisiz devam eder.

7 ÖĞRENCİ BİLGİ VE BELGELERİ Öğrenci Bilgi Gizliliği Üniversitemiz politikası gereği, öğrencilerimize ait kişisel ve akademik bilgiler gizlidir. Bu bilgiler, ancak öğrencimizin izni olduğu takdirde üçüncü şahıs ve kurumlarla paylaşılabilir. Uygulamaya öğrencinin ebeveynleri ve ilgili olmayan üniversite çalışanları da dâhildir. Bu ilkeye, yalnızca yasanın gerektirdiği koşullarda ya da kaza, sağlık ve kişinin kendisine ya da başkasına zarar verme ihtimalinin bulunduğu acil durumlarda uyulmaz. Öğrenciler, bireysel şifreleri ile Üniversitenin Öğrenci Otomasyon Sistemi üzerinden akademik ve kişisel bilgilerine erişebilirler. Ebeveynler çocukları ile kurmuş oldukları şeffaf iletişim ile bu bilgileri doğrudan kendilerinden edinebilirler. İletişim Bilgileri Öğrenci Bilgi Sisteminde adres, telefon, e-posta ve acil durumda erişilebilecek kişi bilgileriniz tutulmaktadır. İkamet adresiniz için Merkezi Nüfus İdare Sistemi (MERNİS) kayıtları esas alınmaktadır. Öğrenciler, iletişim bilgilerinde oluşan değişiklikleri en kısa zamanda Öğrenci Hizmetleri Direktörlüğüne bildirmekle ve gerekli güncellemeyi otomasyon sistemi üzerinden yapmakla yükümlüdürler. Öğrenci Kimlik Kartı Öğrenci kimlik kartınız Öğrenci Hizmetleri Direktörlüğü tarafından kayıt işleminizi tamamladığınızda verilecektir. Kartınızı her zaman, özellikle sınavlarda yanınızda bulundurunuz. Öğrenci kimlik kartınız, azami öğrenim süresi içinde dönem kaydının yenilenmesi ile geçerlidir ve her akademik yıl başında ilgili akademik yıla ait bandrol taşır. Kartın kaybedilmesi veya hasar görmesi durumunda Öğrenci Hizmetleri Direktörlüğüne başvurunuz. Öğrenci Belgesi Öğrenci belgesi, Haliç Üniversitesi nde kayıtlı olan öğrenciler için düzenlenen resmi bir belge olup düzenlendiği tarih itibariyle öğrencinin kimlik ve Üniversite kayıt bilgilerini içerir. Öğrenci Hizmetleri Direktörlüğüne başvurmanız koşulu ile hazırlanır. Transkript (Not Döküm Belgesi) Transkript; öğrencilerin, Haliç Üniversitesi nde öğrenimi süresince kayıt durumları, aldıkları dersleri, notları ile akademik başarı düzeylerini, öğrenim dilini, not sistemini ve başarı değerlendirme kriterlerini içeren bir belgedir. Transkript talepleri, Öğrenci Hizmetleri Direktörlüğüne yapılır ve sadece öğrencinin kendisine teslim edilir. Ayrıca, resmi olmayan transkriptinizi istediğiniz zaman Öğrenci Otomasyon Sistemi üzerinden görüntüleyebilir ve resmi nitelik taşımayan kopyasını alabilirsiniz. PASO (İNDİRİMLİ SEYAHAT KARTI) İ.E.T.T nin üniversitelere göndermiş olduğu paso duyurusuna bağlı kalarak Öğrenci İşleri tarafından duyuru yapılır ve pasolar Üniversitemiz tarafından dağıtılır. Kurumsal olarak yapılan paso dağıtımlarını kaçıran öğrencilerin İ.E.T.T. ye bireysel olarak başvurmaları gerekmektedir. Pasonun kaybolması durumunda yeni paso çıkarılması için İ.E.T.T. ile temasa geçilmesi gerekir.

8 ASKERLİK SEVK TEHİR İŞLEMLERİ Askerlik sevk tehir işlemleri 1111 Sayılı Askerlik Kanunu na göre yapılır. TC vatandaşı olan ve Üniversitemiz programlarında tam zamanlı statüde öğrenim gören veya yeni kayıt yaptıran erkek öğrencilerin sevk tehiri işlemleri Öğrenci İşleri tarafından yapılır ve takip edilir. Lisans programları için 29 yaş üzerindeki öğrencilerin askerlik sevk tehiri hakları yoktur. Askerlik çağına henüz girmemiş olan öğrencilerin askerlik tecil işlemleri, askerlik yaşına girdiklerinde Öğrenci İşleri tarafından otomatik olarak yapılır. Askerliğini yapmış olan öğrencilerin Terhis Belgesi aslı ve fotokopisini getirmeleri yeterlidir. Dört yıllık lisans programını bitirip ikinci bir lisans programında öğrenim görmek isteyen öğrencilerin askerlik görevlerini yapmadan öğrenim görmeleri yasal olarak mümkün değildir. Aynı kural önlisans öğrencileri için de geçerlidir. Üniversite ye verdiğiniz bilgilerde daha sonra değişiklik olduğunda en kısa zamanda Öğrenci İşleri ne haber vermeniz gerektiğini hatırlatmak isteriz. Böylece, askerlik işlemleriniz aksatılmadan ve herhangi bir yanlış işlem olmadan yürütülebilecektir. Mezuniyet, kayıt sildirme, kayda gelmeme, izinli sayılma, disiplin nedeniyle uzaklaştırma cezası alma ve lisans programında azami öğrenim süresi bittiği halde mezun olamama durumundaki öğrencilerin listesinin işlem tarihinden itibaren 2 ay içinde ilgili Askerlik Şubesi ne bildirilmesi yasa gereğidir. İlişki kesme işlemlerinden sonra öğrencilerin en kısa sürede Askerlik Şubesi ne müracaat etmeleri gerekmektedir.

9 EĞİTİM ÖĞRETİM Akademik Takvim Akademik takvimde kayıt, ders, sınav ve benzeri faaliyetlere ilişkin süre ve tarihler belirtilir. Tüm Üniversite yaşantınız boyunca bu takvime uymakla yükümlüsünüzdür. Akademik takvim, Üniversitemiz web sitesi adresinde yer almaktadır. Akademik Danışman Öğrencinin Üniversitedeki hayatı ile ilgili problemlerinde yardımcı olmak üzere bölüm başkanlığının önerisi üzerine dekan ya da müdür tarafından bir öğretim elemanı Akademik Danışman olarak görevlendirilir. Akademik Danışman; öğrencilerin Üniversiteye kayıt yaptırdıkları andan mezun olana kadar ki süreçte öğrenciye yol gösterecek tüm sorunların da destek olacak kişidir. Akademik takvimde belirtilen süreler içinde kayıt-kayıt yenileme, ders seçimlerinde, eğitim ve öğretim çalışmaları ve Üniversitedeki durumuyla ilgili problemlerin çözümlenmesinde sizlere yardımcı olup yol gösterecektir. Devam Zorunluluğu Kayıtlı olduğunuz fakülte/bölüm/programın her dersine, uygulama ve laboratuvar çalışmasına, bunların gerektirdiği ya da ilgili öğretim elemanının gerekli gördüğü sınav ve akademik çalışmalara katılmakla yükümlüdürler. Öğrenci derslere ve uygulamalara devam etmek zorundadır. Teorik derslerin % 70 ine uygulamaların %80 ine devam etmeyen öğrenciler devamsız sayılır ve o dersin final sınavına giremez. Devamsızlıktan dersten kalan bir öğrenci, bir sonraki yıl bu dersi devam koşullarını sağlama zorunluluğu ile almakla yükümlüdür. Not Sistemi Üniversitemizde yapılan sınavların sonuçları dersi veren Öğretim Üyesi tarafından otomasyon sistemine girilir, girilen sınav sonuçlarının oluşturduğu ortalama değerlendirme yöntemi ile otomatik olarak harf notu değeri kazanır. Sınav Sonuçlarına İtiraz Sınav sonuçları hakkındaki itirazlarını, sınavın notunun ilanını takip eden en geç 5 gün içerisinde ilgili Dekanlığa / Müdürlüğe yaparlar. Bu itirazlar ilgili öğretim üyeleri tarafından gözden geçirilir ve ancak maddi hata görülürse gerekli not düzeltmesi yapılır. Başka herhangi bir nedenle not değiştirilmez. Bütünlemeler Final sınavına girme koşulunu sağladığı halde sınava girmeyen veya final sınavı sonunda başarısız (F) olan öğrenciler için düzenlenir. Bir dersin bütünleme sınavı, o dersin final sınavının bitiminden sonra akademik takvimde belirtilen tarihler arasında yapılır. Bu sınava final sınavına girme hakkına sahip olup da sınava girmeyen veya girdiği halde sınavda başarısız olan (DC ve daha düşük not alan) öğrenciler girebilir. Bu durumda öğrencinin aldığı en son not geçerlidir. Mazeret Sınavları Mazeretleri nedeni ile herhangi bir Sınavına giremeyen ve Yönetim Kurulunca mazeretleri kabul edilen öğrenciler için mazeret sınavı açılır. Mazeret sınavı, bir defa ve Fakülte Yönetim Kurulunca tayin edilen tarihte yapılır. Mazeret sınavına girmeyen öğrencilere başka sınav hakkı verilmez. Ara sınav: Her ders için her yarıyılda en az bir ara sınav yapılır. Final Sınavı / Yarıyıl Sonu Sınavı: Bir dersin yarıyıl sonu sınavı, o dersin tamamlandığı yarıyıl sonunda yapılır. Bu sınava dersi alan ve devam zorunluluğunu yerine getiren öğrenciler girebilirler. Bütünleme sınavı: Yarıyıl sonu sınavından başarısız olanlar ile girme hakkı olduğu halde dönem sonu sınavına girmeyen veya özürü nedeniyle giremeyen öğrenciler ile başarılı olduğu dersin notunu yükseltmek için kayıtlı olduğu öğrenim birimine başvuran öğrencilerin tümü bütünleme sınavına girebilirler. Bütünleme sınavı notu o dersin dönem sonu sınav notu olarak değerlendirilir.

10 Akademik Not Yükseltme Sınavı: Başarılı olduğu dersin notunu yükseltmek için kayıtlı olduğu öğrenim birimine başvuran öğrencilerin tümü bütünleme sınavına girebilirler. Bütünleme sınavı notu o dersin dönem sonu sınav notu olarak değerlendirilir. Tek Ders Sınavı: Azami öğretim sürelerini doldurmamış olup mezuniyetleri için devam zorunluluklarını yerine getirdikleri ancak başarısız oldukları sadece bir teorik dersi kalan öğrenciler, rektörlüğe başvurmaları durumunda, ilgili yönetim kurulu kararı ile izleyen ilk yarıyıl başında açılacak tek ders sınavına girebilirler. Öğrenciler tek ders sınavından bir kez yararlanabilirler. Bu sınavda başarılı sayılmak için en az CC notunun alınması gerekir. Bu sınavda başarısız olan öğrenciler, bu derse ilgili dönemde ilk kez almış gibi kaydedilir. (21 Temmuz 2013 tarih ve sayılı resmi gazetede yayımlanan değiştirilmiş şekli) Ayrıntılı bilgi için: Haliç Üniversitesi Öğrenci Hizmetleri Direktörlüğü Sütlüce Mah. İmrahor Sok. No: 86 Beyoğlu / İstanbul Telefon : e-posta : ogrencihizmetleri@halic.edu.tr Web sayfası : DÖNEM VE DERS KAYIT Kayıt Yenileme Her dönem başında, akademik takvimde belirtilen süreler içinde, ödemekle yükümlü olduğunuz öğrenim ücretinizi ödeyerek ve derslere kayıt olarak Üniversiteye kaydınızı yenilemeniz gerekir. Akademik takvimde belirtilen süreler içinde kaydını yenilemeyen öğrenciler, derslere ve sınavlara katılamazlar, öğrencilik haklarını kaybederler. Ayrıca, Üniversitemiz tarafından verilen burslardan yararlanamazlar. Ders Kayıtları Ders kayıtları her yarıyılda akademik takvimde belirtilen süreler içinde Öğrenci Otomasyon Sistemi üzerinden yapılır. Yapılan kayıt, danışman onayına gönderilir. Danışman onayına gönderilmeyen ders seçimleri geçerli değildir. Ders kayıtlanma tarihleri dışında ders kaydı yapılamaz. Lisans/Önlisans Programlarında: Öğrenci Bilgi Sisteminden her öğrenci kendi kullanıcı adı ve şifresiyle sisteme girerek yapar. Derslerden Muafiyet Daha önce bir yükseköğretim kurumuna devam eden lisans / önlisans öğrencileri önceki programlarında alıp başarılı oldukları dersler için, Üniversiteye kayıt tarihinden itibaren en geç 15 gün içinde aşağıda belirtilen belgelerle birlikte kayıtlı oldukları Fakülte Dekanlığına/Meslek Yüksekokulu Müdürlüğüne başvurarak muafiyet talebinde bulunabilirler: Daha önce kayıtlı olduğunuz yükseköğretim kurumunun Öğrenci Hizmetleri tarafından düzenlenmiş not döküm belgesi olan Transkript, (öğrenci değerlendirme sistemi ile ilgili açıklayıcı bilgilerin bulunmaması halinde, ek olarak bu bilgilerin yer aldığı belge istenir, verir. Derslerin ayrıntılı tanımlarını ve içerik bilgilerini içeren belgeler, Derslerin kabulü ve hangi derslere eşdeğer tutulacağına, ilgili fakülte / yüksekokul / enstitü yönetim kurulu karar

11 Kayıt Dondurma (İzinli Ayrılma) Öğrenciler belgelemek koşuluyla sağlık, askerlik gibi nedenlerle kayıt dondurmak için başvuru yapabilirler. Yeni öğrencilerin başvuru yapabilmeleri için, öncelikle Üniversiteye kayıtlarını tamamlamaları gerekir. Başvurular, akademik takvimde belirtilen tarihe kadar yapılabilir. Öğrenciler Fakülte Dekanlığına, Meslek Yüksek Okulu ve Enstitü Müdürlüğüne başvururlar. İlgili fakülte yönetim kurulu tarafından değerlendirilir ve karara bağlanır. Karar, dekanlık tarafından yazılı olarak bildirilir. Öğrencilere bir defada en çok iki dönem olmak üzere, öğrenimleri süresince en çok dört dönem kayıt dondurma izni verilebilir. Kayıt dondurulan süreler, azami öğrenim süresinden sayılmaz ve bursluluk süresinden düşülmez. Bu süreler içinde diğer yükseköğretim kurumlarından alınan dersler Haliç Üniversitesi ne transfer edilemez. Kayıt donduran İngilizce Hazırlık Programı öğrencileri izleyen akademik yılın başına kadar geçerli bir İngilizce yeterlik sınav sonuç belgesi sağlamadığı takdirde akademik yılın başında verilen İngilizce seviye tespit sınavlarını yeni öğrencilerle birlikte alır. Kayıt dondurulan dönemler için ödemekle yükümlü olunan öğrenim ücretinin ödenmesi ve Üniversiteye karşı herhangi bir yükümlülüğün olmaması gerekir. Bu dönemler için ödenmiş ücretler, sonraki öğrenim ücretlerine mahsup edilmez. Kayıt dondurma süresinin bitimini izleyen dönemde öğrencinin ödemekle yükümlü olduğu dönem öğrenim ücretini ödeyerek ve ders kaydını yaparak kayıt yenilemesi gerekir. Kayıt Sildirme (Üniversiteden Ayrılma) Öğrenciler, herhangi bir zamanda Üniversiteden ayrılma isteğinde bulunabilirler. Başvurular, Öğrenci Hizmetlerine yapılır. Dersler sona ermeden önce yapılan başvurularda, öğrencinin ilgili dönemde kayıtlı olduğu dersler dönem kaydından düşülür. Bu tarihten sonra yapılan başvurularda ise öğrencinin kayıtlı olduğu dersler mevcut notlarıyla birlikte kayıtlarında yer alır. Öğrencinin dosyasındaki şahsi belgelerini geri alabilmesi için Üniversiteye karşı herhangi bir yükümlülüğünün olmaması gerekir. Yönetmelikler ve Yönergeler Haliç Üniversitesi yönetmelikleri ve yönergeleri, Üniversitemiz web sitesinde yer almaktadır. Yönetmelik ve yönergeleri takip etmek, öğrencinin sorumluluğundadır.

12

T.C.HALİÇ ÜNİVERSİTESİ HOŞGELDİN HALİÇ Lİ

T.C.HALİÇ ÜNİVERSİTESİ HOŞGELDİN HALİÇ Lİ HOŞGELDİN HALİÇ Lİ ÜNİVERSİTEYE KAYIT Üniversitemize ÖSYM tarafından yerleştirmesi yapılan öğrenci adaylarının kayıtlarının kesinleşmesi ve haklarının saklı kalabilmesi için ÖSYM nin belirtmiş olduğu tarihleri

Detaylı

T.C.HALİÇ ÜNİVERSİTESİ HOŞGELDİN HALİÇ Lİ

T.C.HALİÇ ÜNİVERSİTESİ HOŞGELDİN HALİÇ Lİ HOŞGELDİN HALİÇ Lİ ÜNİVERSİTEYE KAYIT Üniversitemize ÖSYM tarafından yerleştirmesi yapılan öğrenci adaylarının kayıtlarının kesinleşmesi ve haklarının saklı kalabilmesi için ÖSYM nin belirtmiş olduğu tarihleri

Detaylı

T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Lisansüstü Programlara Öğrenci Alım İlanı

T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Lisansüstü Programlara Öğrenci Alım İlanı T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü 2017 2018 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı üstü Programlara Öğrenci Alım İlanı 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında, Enstitümüzün aşağıda

Detaylı

5. İstenen tüm belgeleri, kayıt görevlilerine teslim etmek üzere, üzerine adınızı yazdığınız boş Mütevelli zarfa yerleştiriniz.

5. İstenen tüm belgeleri, kayıt görevlilerine teslim etmek üzere, üzerine adınızı yazdığınız boş Mütevelli zarfa yerleştiriniz. 2015-2016 ÖĞRETİM YILI ÜNİVERSİTEMİZE YERLEŞEN ÖĞRENCİLERİMİZİ TEBRİK EDİYOR, İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ KAYIT GÜNLERİNDE EMİNÖNÜ YERLEŞKEMİZE BEKLİYORUZ... İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ 2015 2016 ÖĞRETİM

Detaylı

T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü Güz Yarıyılı Anabilim Dalları-Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları

T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü Güz Yarıyılı Anabilim Dalları-Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları ALES PUAN TÜRÜ T.C. Uyruklu ÜNİP * ALES PUANI MEZUNİYET NOT ORTALAMASI MÜLAKAT T.C 2017-2018 Güz Yarıyılı Anabilim Dalları-Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları DEĞERLENDİRME % İlköğretim Anabilim Dalı/Temel

Detaylı

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2013-2014 BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖĞRENCİ ALIMI

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2013-2014 BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖĞRENCİ ALIMI KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2013-2014 BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖĞRENCİ ALIMI Lisansüstü Programlara Başvurularının Alınması Mülakat Sınavına Girmeye Hak Kazanan Öğrenci

Detaylı

T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Lisansüstü Programlara Öğrenci Alım İlanı

T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Lisansüstü Programlara Öğrenci Alım İlanı T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü 2017 2018 EğitimÖğretim Yılı Güz Yarıyılı üstü Programlara Öğrenci Alım İlanı 20172018 EğitimÖğretim Yılı Güz Yarıyılında, Enstitümüz Anabilim Dallarındaki

Detaylı

SANKO ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ KAYIT İLANI

SANKO ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ KAYIT İLANI SANKO ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ KAYIT İLANI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI ALES PUAN TÜRÜ T.C. UYRUKLU YABANCI UYRUKLU YATAY GEÇİŞ TOPLAM REHABİLİTASYON TEZLİ 25 4 4 33 MOLEKÜLER TIP TEZLİ

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI DGS KAYIT KILAVUZU

BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI DGS KAYIT KILAVUZU BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI DGS KAYIT KILAVUZU Dikey geçiş ile Üniversitemize yerleşen öğrenciler, 14-18 Eylül 2015 tarihleri arasında yerleştiği akademik birime başvurarak şahsen

Detaylı

TC GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM GÜZ YARIYILI

TC GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM GÜZ YARIYILI TC GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2017 2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM GÜZ YARIYILI KONTENJANLAR, BAŞVURU ŞARTLARI, BAŞVURUYA ESAS TEŞKİL EDEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR Lisansüstü Programlara Başvuru

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ AKUS-2016 KESİN KAYIT KILAVUZU

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ AKUS-2016 KESİN KAYIT KILAVUZU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ AKUS-2016 KESİN KAYIT KILAVUZU 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ULUSLARARASI ÖĞRENCİ KAYIT KILAVUZU A. SONUÇLARIN İLANI: Adaylar, akus.akdeniz.edu.tr adresinden kullanıcı adı ve şifreleri

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Enstitümüz Lisansüstü programlarına 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri alınacaktır. Öğrenci başvurularına ilişkin,

Detaylı

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Yüksek Lisans Doktora Yatay Geçiş (Yüksek Lisans) Tezsiz yüksek lisans T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Cumhuriyet Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmenliği

Detaylı

T.C. İstanbul Medipol Üniversitesi 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Önlisans ve Lisans Programlarına Yurt Dışından Öğrenci Kabulü Koşulları

T.C. İstanbul Medipol Üniversitesi 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Önlisans ve Lisans Programlarına Yurt Dışından Öğrenci Kabulü Koşulları T.C. İstanbul Medipol Üniversitesi 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Önlisans ve Lisans Programlarına Yurt Dışından Öğrenci Kabulü Koşulları Fakülte/YO/MYO Kontenjan Öğretim Dili Uluslararası Tıp Fakültesi

Detaylı

Üniversitemize kaydınızı yaptırırken karşılaşabileceğiniz her türlü işlemde

Üniversitemize kaydınızı yaptırırken karşılaşabileceğiniz her türlü işlemde T..C.. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ Öğrencii İşllerii Daiire Başkanllıığıı 2013--2014 EĞİİTİİM--ÖĞRETİİM YIILII ÜNİİVERSİİTEMİİZİİ KAZANAN ÖĞRENCİİLERİİN KAYIIT KABUL İİŞLEMLERİİ Üniversitemize kaydınızı

Detaylı

BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI Sevgili Adaylar, 2016-2017 eğitim-öğretim yılı Güz Yarıyılında Üniversitemizde

Detaylı

Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına Başvuru, Yerleştirme ve Kayıt İşlemleri

Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına Başvuru, Yerleştirme ve Kayıt İşlemleri KAFKAS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI KAPSAMINDA AKADEMİK TAKVİM, AÇILACAK PROGRAMLAR, ALANLAR VE KONTENJANLARA İLİŞKİN UYGULAMA

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI EK KONTENJAN KAYIT KILAVUZU KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER:

BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI EK KONTENJAN KAYIT KILAVUZU KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER: BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI EK KONTENJAN KAYIT KILAVUZU KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER: a) ÖSYM sınav sonuç belgesinin internet çıktısı, b) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan

Detaylı

2014-2015 AKADEMİK YILI DGS KAYIT KILAVUZU

2014-2015 AKADEMİK YILI DGS KAYIT KILAVUZU 2014-2015 AKADEMİK YILI DGS KAYIT KILAVUZU EYLÜL 2014 2014 2015 AKADEMİK YILI DGS KAYIT KILAVUZU www.yeniyuzyil.edu.tr 1. GİRİŞ 2014-DGS sonuçlarına göre ÖSYM ce Üniversitemize yerleştirilen öğrencilerin

Detaylı

YENİ KAYIT LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ REHBERİ KAYIT TARİHLERİ

YENİ KAYIT LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ REHBERİ KAYIT TARİHLERİ YENİ KAYIT LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ REHBERİ KAYIT TARİHLERİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 01-12 Eylül 2014 SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 25 Ağustos - 05 Eylül 2014 SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 25 Ağustos - 05 Eylül 2014

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI KAYIT KILAVUZU KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER:

BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI KAYIT KILAVUZU KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER: BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI KAYIT KILAVUZU KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER: a) ÖSYM sınav sonuç belgesinin internet çıktısı, b) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın

Detaylı

Yeni Yüzyıl Üniversitesi

Yeni Yüzyıl Üniversitesi On5yirmi5.com Yeni Yüzyıl Üniversitesi Yeni Yüzyıl Üniversitesi hakkında detaylı bilgi için... Yayın Tarihi : 15 Nisan 2013 Pazartesi (oluşturma : 12/18/2015) Yeni Yüzyıl Üniversitesi, Vatan Sağlık ve

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ANADOLU DA BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ HOŞGELDİNİZ DGS KESİN KAYIT KILAVUZU Son Güncelleme: 11.09.2015 / 15:00 İÇİNDEKİLER A. KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER... 2 B. KAYIT YERLERİ VE TARİHLERİ...

Detaylı

T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2017 2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI Lisansüstü Kontenjanları, Başvuru Şartları ve Başvuruya Esas Teşkil Eden Programlar Lisansüstü

Detaylı

BAŞVURU ve KESİN KAYIT TARİHLERİ Başlama Bitiş

BAŞVURU ve KESİN KAYIT TARİHLERİ Başlama Bitiş T.C ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü 2018 2019 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı üstü Programlara Öğrenci Alım İlanı 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında, Enstitümüzün

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ANADOLU DA BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ HOŞGELDİNİZ 2015 SON GÜNCELLEME: 29.07.2015 İÇİNDEKİLER A. KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER... 2 B. KAYIT YERLERİ VE TARİHLERİ... 3 C. ÖĞRENİM ÜCRETLERİ...

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Önlisans ve Lisans Programlarına Uluslararası Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Yönergesi

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Önlisans ve Lisans Programlarına Uluslararası Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Yönergesi AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Önlisans ve Lisans Programlarına Uluslararası Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Akdeniz Üniversitesi

Detaylı

Sıkça Sorulan Sorular

Sıkça Sorulan Sorular Sıkça Sorulan Sorular 1. Sağlık kuruluşundan aldığım rapor ile devamsızlık hakkımı arttırabilir miyim? Dicle Üniversitesi Eğitim-Öğretim ve sınav Yönetmeliği gereği sağlık raporu olanlar devamsız sayılırlar.

Detaylı

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR İÇİN BAŞVURU VE KAYIT KILAVUZU

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR İÇİN BAŞVURU VE KAYIT KILAVUZU KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2017-2018 LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR İÇİN BAŞVURU VE KAYIT KILAVUZU (20.07.2017 tarihli ve 82 sayılı Senato toplantısının nolu karar ekidir.) EK: 0 2017-2018

Detaylı

T.C. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının konuya ilişkin 27.01.2010 tarih ve 383-3269 ve 384-

T.C. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının konuya ilişkin 27.01.2010 tarih ve 383-3269 ve 384- T.. ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN ÖĞRENİ BAŞVURU, KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ DAYANAK Madde 1-2010-2011 eğitim ve öğretim yılından itibaren, Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavının (YÖS) kaldırılması

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI TEZLİ ve TEZSİZ YÜKSEK LİSANS KONTENJANLARI

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI TEZLİ ve TEZSİZ YÜKSEK LİSANS KONTENJANLARI TEZLİ ve TEZSİZ YÜKSEK LİSANS KONTENJANLARI ANABİLİM DALI SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZLİ-TEZSİZ YÜKSEK LİSANS KONTENJANLARI TC YABANCI ALES UYRUKLU UYRUKLU PUAN TÜRÜ İÇİ DIŞI İÇİ DIŞI PROGRAMA BAŞVURU

Detaylı

Ön kayıt formunu doldurmak için tıklayınız.

Ön kayıt formunu doldurmak için tıklayınız. BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI DGS KAYIT KILAVUZU KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER: a) DGS sınav sonuç belgesinin internet çıktısı, b) Adayın mezun olduğu yükseköğretim kurumundan aldığı

Detaylı

T.C ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü. Lisansüstü Programlara Öğrenci Alım İlanı

T.C ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü. Lisansüstü Programlara Öğrenci Alım İlanı T.C ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü üstü Programlara Öğrenci Alım İlanı 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında, Enstitümüzün aşağıda verilen Anabilim Dallarındaki üstü

Detaylı

ÖĞRENİM ÜCRETLERİ VE ÖDEMELER

ÖĞRENİM ÜCRETLERİ VE ÖDEMELER ÖĞRENİM ÜCRETLERİ VE ÖDEMELER 2014 2015 Akademik Yılı Öğrenim Ücretleri 2014-2015 YILI ÜCRETİ Fakülte / Bölüm %100 BURSLU %50 BURSLU %25 BURSLU Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Makine Mühendisliği

Detaylı

T.C. İstanbul Medipol Üniversitesi 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Önlisans ve Lisans Programlarına Yurt Dışından Öğrenci Kabulü Koşulları

T.C. İstanbul Medipol Üniversitesi 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Önlisans ve Lisans Programlarına Yurt Dışından Öğrenci Kabulü Koşulları T.C. İstanbul Medipol Üniversitesi 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Önlisans ve Lisans Programlarına Yurt Dışından Öğrenci Kabulü Koşulları Fakülte/YO/MYO Kontenjan Öğretim Dili Uluslararası Tıp Fakültesi

Detaylı

İKTİSAT TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI* TC Uyruklu (Alan içi) TC Uyruklu (Alan dışı)

İKTİSAT TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI* TC Uyruklu (Alan içi) TC Uyruklu (Alan dışı) T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ ALIMI İLANI Enstitümüz Lisansüstü programlarına 2016-2017

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Enstitümüz lisansüstü öğretim programlarına 2014 2015 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için öğrenci alınacaktır. alınacak programlar,

Detaylı

Puan Türü. Fen Edebiyat Fakültesi. Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Tam Burslu Zorunlu DİL-1 417, TL

Puan Türü. Fen Edebiyat Fakültesi. Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Tam Burslu Zorunlu DİL-1 417, TL Program Adı Hazırlık Puan Türü Taban Puan Başarı Sırası Fen Edebiyat Fakültesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Tam Burslu Zorunlu DİL-1 417,95847 6.000 0 TL Amerikan Kültürü ve Edebiyatı % 75 Burslu Zorunlu

Detaylı

SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI. İlişik Kesme Süreci- Hastalık Nedeni İle (Madde 41/c Bendine Göre) SÜREÇ ADI : SÜRECİN SORUMLULARI:

SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI. İlişik Kesme Süreci- Hastalık Nedeni İle (Madde 41/c Bendine Göre) SÜREÇ ADI : SÜRECİN SORUMLULARI: Yayın i Nisan 2013 SÜREÇ ADI : İlişik Kesme Süreci- Hastalık Nedeni İle (Madde 41/c Bendine Göre) SÜRECİN SORUMLULARI: ÜST SÜRECİ: SÜRECİN AMACI: SÜREÇ SINIRLARI : SÜREÇ ADIMLARI : Eğitim-Öğretim Süreci

Detaylı

T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2017 2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI Lisansüstü Kontenjanları, Başvuru Şartları ve Başvuruya Esas Teşkil Eden Programlar

Detaylı

İLAN ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN

İLAN ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN İLAN ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için aşağıda verilen Anabilim

Detaylı

2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Kayıt Bilgileri

2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Kayıt Bilgileri Yeni Kayıt Yaptıracak Öğrenciler 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Kayıt Bilgileri 1.Aşama: Kayıt Tarihi ve Yeri TARİH 08-12 Eylül 2014 Kesin Kayıt 15-17 Eylül 2014 Yedek Aday Kaydı İŞLEM Nuh Naci Yazgan Üniversitesi

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA ÜNİVERSİTEMİZE YENİ KAYIT YAPTIRACAK ADAYLARIN DİKKATİNE KESİN KAYIT İŞLEMLERİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA ÜNİVERSİTEMİZE YENİ KAYIT YAPTIRACAK ADAYLARIN DİKKATİNE KESİN KAYIT İŞLEMLERİ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA ÜNİVERSİTEMİZE YENİ KAYIT YAPTIRACAK ADAYLARIN DİKKATİNE Sevgili Adaylar; Aydın Adnan Menderes Üniversitesine Hoşgeldiniz. Kayıt işlemine başlamadan önce duyuruları dikkatle

Detaylı

LOKMAN HEKİM ÜNİVERSİTESİ KESİN KAYIT BİLGİLERİ

LOKMAN HEKİM ÜNİVERSİTESİ KESİN KAYIT BİLGİLERİ LOKMAN HEKİM ÜNİVERSİTESİ 2018-2019 KESİN KAYIT BİLGİLERİ Lokman Hekim Üniversitesi ne Ön Lisans ve Lisans Öğrencilerinin Kesin kayıt işlemleri, 3 7 Eylül 2018 tarihleri arasında, sabah veya öğleden sonra

Detaylı

HARRAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

HARRAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar HARRAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Harran Üniversitesi

Detaylı

ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ

ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ ANADOLU DA BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ HOŞGELDİNİZ 2018 SON GÜNCELLEME: 27.08.2018 İÇİNDEKİLER A. KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER... 2 B. KAYIT YERLERİ VE TARİHLERİ... 3 C.

Detaylı

hak kazandığı takdirde, Fen Bilimleri Enstitüsüne teslim eder.

hak kazandığı takdirde, Fen Bilimleri Enstitüsüne teslim eder. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ DOKTORA PROGRAMI İLAN METNİ Üniversitemiz 2017 2018 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılında Anadolu Üniversitesi ile Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Fen Bilimleri

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ANADOLU DA BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ HOŞGELDİNİZ 2016 SON GÜNCELLEME: 10.08.2016 İÇİNDEKİLER A. KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER... 2 B. KAYIT YERLERİ VE TARİHLERİ... 3 C. ÖĞRENİM ÜCRETLERİ...

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ANADOLU DA BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ HOŞGELDİNİZ DGS Kesin Kayıt Kılavuzu 2016 Son Güncelleme: 17.10.2016 / 14:00 İÇİNDEKİLER A. KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER... 2 B. KAYIT YERLERİ VE

Detaylı

BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ ASKERLİK İŞLEMLERİ UYGULAMA İLKELERİ LİSANS VE ÖNLİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN

BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ ASKERLİK İŞLEMLERİ UYGULAMA İLKELERİ LİSANS VE ÖNLİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ ASKERLİK İŞLEMLERİ UYGULAMA İLKELERİ LİSANS VE ÖNLİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN Askerlik Sevk Tehir İşlemleri 1111 Sayılı Askerlik Kanununa http://www.asal.msb.gov.tr göre yapılır.

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YÜKSEK LİSANS KONTENJANLARI VE KABUL KOŞULLARI

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YÜKSEK LİSANS KONTENJANLARI VE KABUL KOŞULLARI SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YÜKSEK LİSANS KONTENJANLARI VE KABUL KOŞULLARI TC YABANCI YATAY ALES ANABİLİM DALI UYRUKLU UYRUKLU GEÇİŞ PUAN TÜRÜ ALAN ALAN ALAN ALAN

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Kamu Hizmet Standartları Tablosu

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Kamu Hizmet Standartları Tablosu T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Kamu Hizmet Standartları Tablosu SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER KAYIT İLE İLGİLİ İŞLEMLER HİZMETİN ORTALAMA TAMAMLANMA

Detaylı

T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU KILAVUZU

T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU KILAVUZU T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU KILAVUZU HAZİRAN-2013 1 2013-2014 GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖĞRENCİ

Detaylı

YATAY GEÇİŞ. (c) Öğrenci, kayıtlı bulunduğu programda almış olduğu bütün derslerden başarılı olmalıdır.

YATAY GEÇİŞ. (c) Öğrenci, kayıtlı bulunduğu programda almış olduğu bütün derslerden başarılı olmalıdır. YATAY GEÇİŞ A- Doğuş Üniversitesi Programlar Arası Yatay Geçiş DOÜ diploma programları arasındaki yatay geçiş başvurularında sağlanması gereken asgari koşullar aşağıda belirtilmiştir: a) Öğrenci, DOÜ deki

Detaylı

Resmî Gazete Sayı : YÖNETMELİK

Resmî Gazete Sayı : YÖNETMELİK 29 Nisan 2017 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 30052 YÖNETMELİK MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU YABANCI DİL HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ANADOLU DA BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ HOŞGELDİNİZ Ek Kontenjan Kesin Kayıt Kılavuzu 2016 SON GÜNCELLEME: 23.08.2016/15:30 İÇİNDEKİLER A. KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER... 2 B. KAYIT YERLERİ

Detaylı

Not: Dikey geçiş ile Üniversitelere kayıt yaptıracak öğrenciler E-kayıt( elektronik kayıt) yapmayacaklardır.

Not: Dikey geçiş ile Üniversitelere kayıt yaptıracak öğrenciler E-kayıt( elektronik kayıt) yapmayacaklardır. Dikey geçiş ile Üniversitemize yerleşen öğrenciler, 04-10 Ekim 2017 tarihleri arasında yerleştiği akademik birime başvurarak şahsen kayıt (üniversiteye gelerek kayıt) yapacaktır. Bu süre içerisinde kayıt

Detaylı

Not: Dikey geçiş ile Üniversitelere kayıt yaptıracak öğrenciler E-kayıt( elektronik kayıt) yapmayacaklardır.

Not: Dikey geçiş ile Üniversitelere kayıt yaptıracak öğrenciler E-kayıt( elektronik kayıt) yapmayacaklardır. Dikey geçiş ek yerleştirme ile Üniversitemize yerleşen öğrenciler, tarihine kadar yerleştiği akademik birime başvurarak şahsen kayıt (üniversiteye gelerek kayıt) yapacaktır. Bu süre içerisinde kayıt için

Detaylı

T.C YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ÖĞRETİM YILI ÖSS EK KONTENJAN KAYIT KILAVUZU

T.C YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ÖĞRETİM YILI ÖSS EK KONTENJAN KAYIT KILAVUZU T.C YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı 2013-2014 ÖĞRETİM YILI ÖSS EK KONTENJAN KAYIT KILAVUZU İÇİNDEKİLER 1. Kayıt Tarihleri ve Yerleri 2. Kayıt için gerekli belgeler

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI KAYIT KILAVUZU KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER:

BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI KAYIT KILAVUZU KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER: BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI KAYIT KILAVUZU a) ÖSYM sınav sonuç belgesinin internet çıktısı, KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER: b) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU UZAKTAN EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU UZAKTAN EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU UZAKTAN EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 - (1) Bu Uygulama Yönergesi

Detaylı

hak kazandığı takdirde, Fen Bilimleri Enstitüsüne teslim eder.

hak kazandığı takdirde, Fen Bilimleri Enstitüsüne teslim eder. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ DOKTORA PROGRAMI İLAN METNİ Üniversitemiz 2014 2015 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılında Anadolu Üniversitesi ile Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Fen Bilimleri

Detaylı

T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2012 2013 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI Kontenjanları, Başvuru Şartları ve Başvuruya Esas Teşkil Eden Lisans Programları Lisansüstü

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ANADOLU DA BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ HOŞGELDİNİZ Ek Kontenjan Kesin Kayıt Kılavuzu 2017 SON GÜNCELLEME: 13.09.2017 İÇİNDEKİLER A. KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER... 2 B. KAYIT YERLERİ VE

Detaylı

Yeni Öğrenciler için. Kayıt Rehberi. Üniversitemize Hoş Geldiniz!

Yeni Öğrenciler için. Kayıt Rehberi. Üniversitemize Hoş Geldiniz! Yeni Öğrenciler için Kayıt Rehberi Üniversitemize Hoş Geldiniz! İçindekiler Kesin kayıt için gerekli belgeler Kayıt yerleri ve kayıt tarihleri Yurt Bilgileri Önemli Linkler Değer Üreten Üniversite Düzce

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ANADOLU DA BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ HOŞGELDİNİZ

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ANADOLU DA BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ HOŞGELDİNİZ ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ANADOLU DA BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ HOŞGELDİNİZ DGS 2013 İÇİNDEKİLER A. KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER... 2 B. KAYIT YERLERİ VE TARİHLERİ... 2 C. ÖĞRENİM ÜCRETLERİ... 2 D. AKADEMİK TAKVİMİ...

Detaylı

KESİN KAYIT İÇİN İSTENEN BELGELER

KESİN KAYIT İÇİN İSTENEN BELGELER 2018-2019 ÖĞRETİM YILINDA ANADOLU ÜNİVERSİTESİNİN ÖNLİSANS/LİSANS PROGRAMLARINA YURT DIŞINDAN; YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ VE YERLEŞTİRME SINAVI (ANADOLUYÖS) SONUCUNA/ULUSLARARASI GEÇERLİLİĞİ OLAN SINAV SONUÇLARINA/ULUSLARARASI

Detaylı

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ ÖĞRENCİ KAYIT-KABUL İŞLERİ YÖNETMELİĞİ

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ ÖĞRENCİ KAYIT-KABUL İŞLERİ YÖNETMELİĞİ Amaç ve Kapsam MADDE 1 - Bu yönetmeliğin amacı İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü bünyesinde yer alan fakültelerde lisans, Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsünde lisansüstü düzeyde eğitim-öğretim görecek

Detaylı

T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2012 2013 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI Kontenjanları, Başvuru Şartları ve Başvuruya Esas Teşkil Eden Lisans Programları Lisansüstü Programlara Başvuru

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Kamu Hizmet Standartları Tablosu

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Kamu Hizmet Standartları Tablosu T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Kamu Hizmet Standartları Tablosu SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER KAYIT İLE İLGİLİ İŞLEMLER ÜNİVERSİTEYE YGS, LYS İLE YERLEŞEN

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT LİSANS TAMAMLAMA (İLİTAM) UZAKTAN EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT LİSANS TAMAMLAMA (İLİTAM) UZAKTAN EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT LİSANS TAMAMLAMA (İLİTAM) UZAKTAN EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Uygulama Esaslarının amacı;

Detaylı

T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü 2015-2016 Güz Yarıyılı Anabilim Dalları-Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları

T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü 2015-2016 Güz Yarıyılı Anabilim Dalları-Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları ALES PUAN T.C. Uyruklu Yabancı Uyruklu ÜNİP * T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü 2015-2016 Güz Yarıyılı Anabilim Dalları-Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları ANABİLİM DALLARI PROGRAMA

Detaylı

ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YKS İLE YERLEŞEN ÖĞRENCİLER İÇİN KAYIT KILAVUZU 1 İÇİNDEKİLER 1. KAYITLA İLGİLİ ÖNEMLİ BİLGİLER

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI TÜRK MÜZİĞİ LİSANS PROGRAMI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI TÜRK MÜZİĞİ LİSANS PROGRAMI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SANAT, TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI TÜRK MÜZİĞİ LİSANS PROGRAMI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU Özel yetenek sınavı başvuruları 17 21 Ağustos 2015 tarihleri

Detaylı

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Cumhuriyet Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmenliği hükümleri uyarınca 2017 2018 Eğitim Öğretim Bahar Yarıyılında Tezli

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ UŞAK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Güzel Sanatlar Fakültesi BİRİM HİZMET STANDARTLARI

TÜRKİYE CUMHURİYETİ UŞAK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Güzel Sanatlar Fakültesi BİRİM HİZMET STANDARTLARI TÜRKİYE CUMHURİYETİ UŞAK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Güzel Sanatlar Fakültesi BİRİM HİZMET STANDARTLARI Sıra No Hizmet Adı İstenen Belgeler-Geçerli Mevzuat-Hükümler 1 Özel Yetenek Sınavları Ön Kayıt işlemleri

Detaylı

KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ

KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ 2013-2014 ÖĞRETİM YILI ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARINA KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ TEMEL İLKE VE KURALLARI, KONTENJANLARI VE BAŞVURU FORMU TEMEL İLKE VE KURALLAR 1. Kurum içi yatay

Detaylı

ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ 2017/2018 AKADEMİK YILI LİSANS-LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK ORYANTASYON PROGRAMI

ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ 2017/2018 AKADEMİK YILI LİSANS-LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK ORYANTASYON PROGRAMI ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ 2017/2018 AKADEMİK YILI LİSANS-LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK ORYANTASYON PROGRAMI AKADEMİK HAYATA İLİŞKİN BİLGİLER Akademik Takvim Akademik takvimde kayıt, ders,

Detaylı

TEZLİ YÜKSEK LİSANS BAŞVURU VE KABUL KOŞULLARI

TEZLİ YÜKSEK LİSANS BAŞVURU VE KABUL KOŞULLARI SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YÜKSEK LİSANS KONTENJANLARI VE KABUL KOŞULLARI TC YABANCI YATAY ALES PUAN ANABİLİM DALI UYRUKLU UYRUKLU GEÇİŞ TÜRÜ TIBBİ GENETİK ALAN

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ANADOLU DA BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ HOŞGELDİNİZ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KESİN KAYIT KILAVUZU Son Güncelleme: 07.08.2015 İÇİNDEKİLER A. SONUÇLARIN ÖĞRENİLMESİ... 2 B. KAYIT YERLERİ VE

Detaylı

İLAN ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN

İLAN ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN İLAN ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı için Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesindeki lisansüstü

Detaylı

İLAN METNİ AŞAĞIDA YER ALMAKTADIR

İLAN METNİ AŞAĞIDA YER ALMAKTADIR BAŞVURU YAPACAK OLAN ADAYLARIN DİKKATİNE 1- Başvuru yapmadan önce ilanda belirtilen başvuru koşullarının ve kontenjanlarının yer aldığı ilan metnini mutlaka okuyunuz. Eğer başvuru koşullarını taşıyorsanız

Detaylı

T.C YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı 2014-2015 ÖĞRETİM YILI KAYIT KILAVUZU

T.C YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı 2014-2015 ÖĞRETİM YILI KAYIT KILAVUZU T.C YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı 2014-2015 ÖĞRETİM YILI KAYIT KILAVUZU İÇİNDEKİLER 1- Kayıt Tarihleri ve yerleri 2- Kayıt için gerekli belgeler 3- Kayıtlarla

Detaylı

HARRAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

HARRAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ HARRAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Harran Üniversitesi

Detaylı

HARRAN ÜNĠVERSĠTESĠ YABANCI DĠLLER YÜKSEKOKULU ĠNGĠLĠZCE HAZIRLIK EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM VE SINAV YÖNERGESĠ. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

HARRAN ÜNĠVERSĠTESĠ YABANCI DĠLLER YÜKSEKOKULU ĠNGĠLĠZCE HAZIRLIK EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM VE SINAV YÖNERGESĠ. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar HARRAN ÜNĠVERSĠTESĠ YABANCI DĠLLER YÜKSEKOKULU ĠNGĠLĠZCE HAZIRLIK EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM VE SINAV YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Harran Üniversitesi

Detaylı

Sayın Öğrencimiz; Üniversitemizi tercih ettiğiniz için teşekkür eder, başarınızdan dolayı sizleri kutlar, öğrenim hayatınızda başarılar dileriz.

Sayın Öğrencimiz; Üniversitemizi tercih ettiğiniz için teşekkür eder, başarınızdan dolayı sizleri kutlar, öğrenim hayatınızda başarılar dileriz. Sayın Öğrencimiz; Üniversitemizi tercih ettiğiniz için teşekkür eder, başarınızdan dolayı sizleri kutlar, öğrenim hayatınızda başarılar dileriz. Kesin kayıt sırasında ve sonrasında sizlere yardımcı olacak

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Genel Evrak Gelen ve Giden Evrakların Kayıt Altına Alınması. Sürekli 2 Gelen Evrak Tüm Resmi Yazışmalar, Dilekçeler v.s. 3 Fakülte

Detaylı

YÖNETMELİK. b) Birim: Giresun Üniversitesine bağlı fakülte, enstitü, yüksekokul, meslek yüksekokulu, anabilim dalı, bölüm ve programlarını,

YÖNETMELİK. b) Birim: Giresun Üniversitesine bağlı fakülte, enstitü, yüksekokul, meslek yüksekokulu, anabilim dalı, bölüm ve programlarını, 5 Temmuz 2013 CUMA Resmî Gazete Sayı : 28698 Giresun Üniversitesinden: YÖNETMELİK GİRESUN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

MALTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

MALTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MALTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı, Maltepe Üniversitesi bünyesindeki

Detaylı

Üniversitemizi Yeni Kazanan Öğrencilerin Dikkatine!!!

Üniversitemizi Yeni Kazanan Öğrencilerin Dikkatine!!! Üniversitemizi Yeni Kazanan Öğrencilerin Dikkatine!!! * Elektronik Kayıt yapmayı tercih eden öğrencilerimiz, PTT Şubelerinden edinecekleri e- devlet şifresi ile 03-05 Eylül 2018 tarihleri arasında https://turkiye.gov.tr

Detaylı

ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ YÜKSEK LİSANS EĞİTİMİ İŞ AKIŞ DİYAGRAMI. Yüksek Lisans Başvurusu

ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ YÜKSEK LİSANS EĞİTİMİ İŞ AKIŞ DİYAGRAMI. Yüksek Lisans Başvurusu ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ YÜKSEK LİSANS EĞİTİMİ İŞ AKIŞ DİYAGRAMI Yüksek Lisans Başvurusu Güz ve Bahar Dönemi; www.uskudar.edu.tr den duyurulur. ÖĞRENCİ KABULÜ; Lisans Derecesi: (Bağımlılık ve Adli bilimler

Detaylı

HARRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

HARRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN HARRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin

Detaylı

TC GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM GÜZ YARIYILI

TC GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM GÜZ YARIYILI TC GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2018 2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KONTENJANLARI, BAŞVURU ŞARTLARI, BAŞVURUYA ESAS TEŞKİL EDEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR Lisansüstü Programlara

Detaylı

---- TABLO-4. MERKEZİ YERLEŞTİRME İLE ÖĞRENCİ ALAN YÜKSEKÖĞRETİM LİSANS PROGRAMLARI ---- ÖSYM Kodu Fakültesi Program Adı Süre Puan Türü Kontenjan

---- TABLO-4. MERKEZİ YERLEŞTİRME İLE ÖĞRENCİ ALAN YÜKSEKÖĞRETİM LİSANS PROGRAMLARI ---- ÖSYM Kodu Fakültesi Program Adı Süre Puan Türü Kontenjan ---- TABLO-4. MERKEZİ YERLEŞTİRME İLE ÖĞRENCİ ALAN YÜKSEKÖĞRETİM LİSANS PROGRAMLARI ---- ÖSYM Kodu Fakültesi Program Adı Süre Puan Türü Kontenjan Bakınızlar 202310142 Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik-Bilgisayar

Detaylı

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ Sayfa No 1 / 6 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN (Senatonun 24/02/2010 tarih ve 2010/20 sayılı kararıyla kabul edilmiştir.) Amaç Madde-1: Bu yönerge, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Önlisans,

Detaylı

YENİ KAYIT TARİHLERİNİ NEREDEN ÖĞRENEBİLİRİM?

YENİ KAYIT TARİHLERİNİ NEREDEN ÖĞRENEBİLİRİM? YENİ KAYIT TARİHLERİNİ NEREDEN ÖĞRENEBİLİRİM? Yeni kayıt tarihlerini, ÖSYM nin internet sayfasında yer alan Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzundan; ÖSYS Yerleştirme Belgenizden; ayrıca

Detaylı

T.C. UYRUKLU ALAN DIŞI ALAN

T.C. UYRUKLU ALAN DIŞI ALAN ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI YÜKSEK LİSANS KONTENJANLARI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI ANABİLİM DALI Ortaöğretim Sosyal

Detaylı

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA YENİ KAYIT OLACAK ÖĞRENCİLER İÇİN GEREKLİ BELGELER

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA YENİ KAYIT OLACAK ÖĞRENCİLER İÇİN GEREKLİ BELGELER T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA YENİ KAYIT OLACAK ÖĞRENCİLER İÇİN GEREKLİ BELGELER 1) a) Adayın mezun olduğu liseden aldığı diplomanın aslı b) Aday, daha önce bir başka

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ANADOLU DA BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ HOŞGELDİNİZ

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ANADOLU DA BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ HOŞGELDİNİZ ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ANADOLU DA BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ HOŞGELDİNİZ 2013 İÇİNDEKİLER A. KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER... 2 B. KAYIT YERLERİ VE TARİHLERİ... 2 C. ÖĞRENİM ÜCRETLERİ... 3 D. AKADEMİK TAKVİMİ...

Detaylı

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ Lisansüstü Öğrenci Alımı Başvuru ve Değerlendirme Aşamaları

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ Lisansüstü Öğrenci Alımı Başvuru ve Değerlendirme Aşamaları BAŞVURU VE DEĞERLENDİRME Lisansüstü programlara alınacak öğrenci kontenjanları ve şartları, EABD/EASD başkanlığının teklifi, EYK onayı ile belirlenerek, eğitim-öğretim yılı başından önce başvuru tarihleri,

Detaylı