MARKA YAPI BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI MANTOLAMA İÇİNDEKİLER

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "MARKA YAPI BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI MANTOLAMA İÇİNDEKİLER"

Transkript

1 MARKA YAPI BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI MANTOLAMA İÇİNDEKİLER SAYFA Mantolama Nedir? 1 Mantolama yaptırmak için 7 neden 2 Mantolama ne kadar sürede yapılır? 3 Mantolama uygulamasının faydaları nelerdir? 3 Mantolamamı nasıl koruyabilirim? 3 Mantolama Firmaları 4 Mantolama Kanunu 5 Mantolama Nasıl Yapılır? 6 Mantolama Sistemleri 7 Mantolama Ne Kadar Tasarruf Sağlar? 8 Yanlış Uygulamalardan Gelen Şikâyetler 9

2 MANTOLAMA YAPTIRMAK İÇİN 7 NEDEN 1. ÇEVRE İÇİN; Mantolama yaptırdığınızda daha az yakıt kullanırsınız. Hava kirliliğine bağlı küresel ısınmanın önlenmesi ve çevrenin korunmasına katkı sağlarsınız. 2. ÜLKE EKONOMİSİ İÇİN;Tekniğe uygun bir mantolama ile %50 enerji tasarrufu sağlayarak her yıl ülke olarak harcadığımız enerji masraflarını azaltmak mümkündür. 3. KİŞİSEL TASARRUF İÇİN;Uygulanan dış cephe mantolama ile sağlanan yakıt tasarrufu sayesinde mantolama maliyeti ortalama 3 kış sezonunda karşılanabilmektedir. Bu amortisman süresi, tüketilen yakıtın miktarına, türüne ve binanın tipine göre 2 ile 5 yıl arasında değişebilmektedir. Isı Yalıtımının 4 mevsim sürecek bir ekonomi olduğu düşünüldüğünde, ayrıca yaz sezonunda yalıtım ile azalacak olan klima giderleri de (elektrik, soğutma gazı, servis) hesaba katılacak olursa amortisman süresi daha da kısalacaktır. 4. KONFOR İÇİN;Dış cephe mantolaması yapılmış ısı yalıtımlı evlerde ısı dengeli bir şekilde dağılır. Duvarların sıcaklığı yükseldiğinden yoğuşma ve hava akımı olmaz, sağlıklı ve konforlu yaşama alanları elde edilir. Isı Yalıtımı sayesinde sevdiklerinizle birlikte sağlıklı bir yaşama ve çalışma alanına sahip olabilirsiniz. 5. SAĞLIK İÇİN;Yaşadığımız alanlardaki ısı farkları, yoğuşma, küf ve mantar oluşumuna yol açar! Bu durum astım, grip ve benzeri üst solunum yolları rahatsızlıklarına sebebiyet verir. Dışcephe mantolaması yapılmış evlerde ısı odalar içerisine dengeli bir şekilde dağılır. Bu şekilde hijyenik sorunlar oluşmaz, duvarlarınızda hem sağlığınızı hem de gözünüzü rahatsız edici görüntüler yaşanmaz. 6. GÜVENLİK İÇİN;Dış cephe mantolama yapılmamış bina duvarlarında beton içindeki donatılar yoğuşmadan dolayı zamanla korozyona uğrayarak yıpranır ve mukavemet kaybına uğrar! Mantolama ile cephelerinizin dış etkenlere karşı yıpranmasının önüne geçebilir, binanızın yapısal olarak çok daha uzun yıllar ayakta kalmasını sağlayabilirsiniz. 7. ESTETİK İÇİN; Mantolama ile eskimiş, yıpranmış ve solgun binalarınızın yüzü yenilenir. Uzman bir uygulama ile her bakımdan üstün bir ısı yalıtım performansı ile birleşerek, binalarınızın cephelerini hayallerinizdeki estetik ve güzelliğe kavuşturur.

3 MANTOLAMA NEDİR? Mantolama adı verilen Dış Cephe ısı Yalıtımı Sistemleri uzun yıllar öncesinden Avrupa ülkelerinde standartlarla çerçevelenmiş ve enerji tasarrufu amaçlı kullanılmaya başlanmıştır. Ülkemize maalesef gecikmeli gelen bu tasarruf sistemi sebebi ile enerji satan bir ülke iken dışarıdan enerji alan bir ülke konumuna gelmiş bulunmaktayız. Yapılarımızda ısınma ve serinleme amaçlı kullandığımız kombi, kalorifer, klima vb. cihazların sarf ettikleri enerji, dış cephe mantolama tatbikatları ile %50 azaltılabilmektedir. Eğer binamızın temel ve çatılarında mantolama yapılmışsa bu oran %60 lara çıkacaktır. Bu kadar önemli katkılar sağlayacağı unutulmamalıdır. Binalarımızda en önemli kayıplar kolon ve kirişlerden kaynaklanmaktadır. Bu sebep ile iç duvarlarda yapılacak mantolama uygulamaları asla sonsuz ömürlü olmayacak. Dış cephede ve bina duvarlarının tamamını kaplamadıkça sonra mantolama sistemleri tatmin edici sonuç vermez. Sistemin ana prensibi hiçbir aralık vermeden yapının dışarıdan ısı yalıtım levhaları ile kaplanmasıdır. Kolonlar, kirişler, duvarlar, pencere merkezleri, çıkma altları bir bütün olarak mantolanmalı ve yapının tamamı koruma altına alınmalıdır. Doğru bir şekilde Dış Cephe Isı Yalıtım sistemi ile kaplanan bir binanın korozyon problemini bir daha yaşamayacağını, yaşının sabitleneceğini ve mantolamanın bina ömrü kadar hizmet verebileceğini unutmamalıdır. Yapılarda mantolama uygulaması ısınma için kullanılan enerjiden tasarruf edilerek gaz, kurum ve toz emisyonunu azaltıp çevre için doğrudan kazanç sağlar. Duvar, ısı köprüleri, zemin ve tavan yüzey sıcaklıklarının iç konfora olduğu kadar yapı kabuğu üzerinde de önemli etkileri vardır. Yeterli yalıtım yaşam kalitesine katkıda bulunur ve bina dokusunun korunmasına yardımcı olur. Dış cephe mantolama için teknik verilere uygun olan ve olmayan çok çeşitli ürünleri bulmanız mümkün. Mantolama uygulamasından maksimum derecede fayda sağlamak için ürün kalitesi teknik diğerleri üstün malzemelere ek olarak uygulamanın hassas yapılması gerekmemektedir. Ürün ve uygulamanın birleşmesi sonucunda mantolama tam performans ile çalışacak size konforlu ve sağlıklı bir mekân oluşturacaktır. Bu çözümde kullanılan bileşenler doğru nitelikte seçilmiş ısı yalıtım levhaları, levhaların yüzeye ankrajlanmasını sağlayan özel dübeller, yine levhaların yüzeye yapışmasını sağlayıcı özel yapıştırma harcı ve mantolamaya özel sıva harcı, sıva aderansini arttıran sıva filesi boşluklarda kullanılmak üzere tasarlanmış alüminyum profillerden tasarlanmıştır.

4 MANTOLAMA NE KADAR SÜREDE YAPILIR? Binalarda yapılacak olan dış cephe ısı yalıtımı uygulamaları için gereken süre; yapının ihtiyaçları büyüklüğü ve yalıtım uygulamasında çalışacak kişi sayısıyla ilişkili olarak belirlenir. Genel olarak mantolama, orta büyüklükteki bir bina için 1-4 haftalık zaman zarflarında tamamlanır. Tabii ki hava koşulları bu süreyi olumlu/olumsuz etkilemektedir. MARKA YAPI olarak kış aylarında mantolama hizmeti vermemekteyiz. Soğuk ve yağışlı havada yapılan uygulamalar sağlıklı olmaz. Bu tarz uygulama yapabileceğini söyleyenlere itibar etmeyiniz. MANTOLAMA UYGULAMASININ FAYDALARI NELERDİR? Dış cephe mantolama yapılmasıyla, binadan dışarıya çıkan ısı kaybı; yalıtımsız duruma göre azalır. Dolayısıyla ısınabilmek için tüketilen yakıt miktarı da azalmış olur. Bu azalma miktarı, yapınızın bulunduğu bölgenin iklim koşullarına göre farklılık gösterir. Bu değişim oranı %50-60 arasındadır. Mantolama yapılmış yapıların, duvarlarının iç yüzeylerinde terleme sonucu küflenmeler, siyah lekelenmeler ayrıca sıva ve boya kabarmaları olmaz. Yaşam alanlarınızda sıcak soğuk hava farklılıkları oluşmayacağından sağlıklı bir ev ortamı oluşur. Mantolama yapıldığında duvardaki malzemeler korozyona uğramaz. Mantolama uygulanmış binalarda yakıt tüketimi daha az olduğundan hava kirliliğine neden olmaz. MANTOLAMAMI NASIL KORUYABİLİRİM? Eski binalarda mantolama uygulamaları öncesinde klimaların, antenlerin, tabelaların, çamaşır demirlerinin tümünün sökülmesi gerekmektedir. Sistemin ana prensibi hiç aralık bırakmadan cephenin tamamının ısı yalıtım levhası ile kapanması olduğu için söz konusu unsurların mantolama sonrası cepheye monte edilmemesi çok daha sağlıklı bir karar olacaktır. Bina yönetimlerinin mantolama sonrası kat malikleriyle beraber ortak karar alarak ilerleyen dönemlerde de dış cephe ısı yalıtım sistemlerine özel yönetim tedbirleri alınması herkesin çıkarına olacaktır. Tüm bu tedbirlere rağmen onarım isteyen bir durum söz konusu olduğunda binanızın uygulamalarını yapana firmayla görüşüp yardım talep etmeniz doğru bir seçim olacaktır. Mantolama uygulamasında ödediğiniz maddi bedel kendini enerji giderlerindeki tasarruftan dolayı kısa sürede amorti edeceği gibi korunmasında özen gösterilen bir ısı yalımı sisteminin bir daha cephede asla masraf kapısı olmayacağını ve sadece uzun sürede yeniden renklendirmek için boyanması gerektiği unutmayınız.

5 MANTOLAMA FİRMALARI Mantolama firması seçiminde öncelikle iyi bir altyapı ve teknik kadroya sahip, hiçbir işi yarım bırakmamış uygulama hakkında tam bilgiye sahip, uygulama ve iş güvenliği alanında eğitimli ekipleri olan firmalar tercih edilmelidir. Uygulayıcı firma yaptığı işin arkasında durabilmelidir. Hem işçiliğe hem de kullanılan malzemeye tedarikçi ve kendisi en az 5 sene garanti verebilmelidir. Uygulamada TS ve CRN standartlarına uygun üreticinin garanti verdiği mantolama malzemeleri kullanılmalıdır. İşe başlamadan önce mutlaka sözleşme imzalanmalı ve tüm şartları detaylı olarak sözleşmede belirtilmelidir. Firmadan mutlaka uygulamadan uygulamada çalışacak personelin istenmelidir. Mantolamanın ana amacı bir binanın içi ve dışı arasındaki enerji transferini sınırlamaktır. Türkiye nin toplam enerji tüketiminin büyük bir kısmı ısıtma için kullanılır. Çatılar, duvarlar, pencereler ve zeminler için yapılan mantolama ısı kaybını azaltarak enerjinin verimliliğini artırır. Mantolama başta büyükşehirler olmak üzere tüm illerde gerek sağlık gerek çevre gerekse ekonomik sebeplerden yapılmalıdır. Standartları kötü olan mantolama dan performans almak mümkün değildir. İyi bir mantolama uygulaması için ısı köprüleri oluşmaması gerekir. Pencere kenarları, çıkmalar, parapetler vb. bölgelerin mantolaması yapılırken çok dikkat edilmelidir. İyi bir uygulamanın olmazsa olmazlarının başında bilgi birikim ve tecrübeye sahip mantolama şirketleri gelir, personeli bilgili, tecrübeli olan mantolama şirketlerinin uygulamadan kaynaklanan sorunları hemen giderir. İkinci olmazsa olmazı standartlara uygun mantolama malzemesidir, ulusal standartlara uygun ısı yalıtım malzemeleri tam koruma sağlar ve uzun yıllar binanızı dış etkilerden korur. Mantolama firmalarının ilk görevi uzman uygulayıcı personel yetiştirip sorunsuz uygulamalar yapmak ve kurumsal kazançlarını ikinci planda tutmak. Kalite uygulamada ön planda olmalıdır.

6 MANTOLAMA KANUNU Isı yalıtım yeni binalar için zorunlu bir uygulamadır yılından bu yana yürürlükte olan Binalarda Isı Yalıtım Yönetmeliği ne göre bu tarihten sonra inşa edilen yeni binalar ısı yalıtımlı olarak projelendiriliyordu. Yönetmeliğin 1 Kasım 2008 tarihinde yürürlüğe giren revizyonu gereğince, mevcut eski binaların tadilatla yenilenen ve ilave edilen kısımları da, artık enerji verimli olarak projelendirilmek zorundadır. Yeni binalar 1 yıl, eski binalar 10 yıl içinde yalıtımlı olmak zorunda. Binalarda Enerji Performans Yönetmeliği de ısı yalıtımını bir binanın olmazsa olmazları arasında yerleştiriyor. Resmi Gazete de 5 Aralık 2008 de yayımlanan yönetmelik; yeni ve ruhsata tabi oranda tadilat yapılacak mevcut binalar için minimum enerji performans gereklerinin belirlenmesini, yenilenebilir enerji kaynaklarının uygulanabilirliğinin değerlendirilmesini ve ısıtma-soğutma sistemlerinin kontrolünü yapmayı hedefliyor. Isı Yalıtımın zorunlu kılan son gelişme ise Türkiye nin Kyoto Protokol ünü imzalaması oldu. Protokol gereği 2012 yılından itibaren ciddi yükümlülüklerin altına girecek olan ülkemizde sera gazı salınımını önleyerek çevreci yatırımlar hız kazanacak. Bu kapsamda en büyük yatırım ise Isı Yalıtımına yapılacak yatırım olacak. Dünyadaki tüm sera gazı salınımının 1,3 üne neden olan Türkiye, küresel ısınmaya en çok neden olan ülkeler sıralamasında 13. Sırada yer alıyor. Isınmak için tüketilen fosil yakıtlar ise çevre kirliliğinin en önemli sebebini oluşturuyor. Isı yalıtımıyla konut başına atmosfere yayılan atık az miktarı da yarı yarıya iniyor. Yeni binalarda inşaat izni verilirken mantolama yapılarak Isı Enerji Kimlik Belgesi şartı arandığını mantolama ya da benzeri sistemler ile ısının yalıtımı açısından yeni ısı izolasyonu uygulamalarının yeni binalarda zorunlu hale gelmişken mevcut eski binalarda ise 2 Mayıs 2017 ye kadar bütün eski binaların yalıtım mantolama kanunu gereği nedeniyle ısının yalıtımı alternatif sistemlerinden herhangi birini uygulama zorunluluğu olduğu bütün binaların mantolama yaptırarak Enerji Kimlik Belgesi ne sahip olmak zorunda olduğunu 2017 yılından sonra bina alış-satışlarında tüm yapılarda ısı izolasyonu ile EKB şartı aranacağı. Eski yapılarda vede binalarda mantolama zorunlu hale getirilip tüm yapılarda ENERJİ KİMLİK BELGESİ bulunmasının zorunlu olduğunu biliyor muydunuz?

7 MANTOLAMA NASIL YAPILIR? 1. YÜZEY HAZIRLIĞI Brüt astarı yüzeye sürülür. Yüzeyde toz yağ gibi yapışmayı azaltıcı maddeler varsa bunlar temizlenir. Tamir edilecek erler varsa tamiratı yapılır. 2. SU BASMAN PROFİLİ YERLEŞTİRME Su basman profili kullanarak ısı yalıtım malzemesinin profil içine düzgün olarak oturtulması ve düzgün hat oluşturulması sağlanır. Su basman profilleri mantolamada kullanılmak üzere istenen levhanın enine kalınlığına göre belirlenir ve yerleştirilir. Yapıştırıcı sürülmesinden sonra, ısı yalıtım levhaları su basman profiline oturtularak, hafifçe kaydırılıp duvara yapıştırılır. 3. YALITIM LEVHALARININ YAPIŞTIRILMASI Yalıtım levhalarını yapıştırılacak yüzeylerinin kenarları boyunca bir çerçeve oluşturacak şekilde yapıştırma harcı sürülür. Orta kısımlarda da noktasal olarak yapıştırıcı sürülür. Birleşim derzlerine yapıştırıcı ve düzensizlikler oluşturulmamalıdır. Levhaların duvara batırılıp sıkıştırılması esnasında yanlardan taşan harç bir sonraki levha yerleştirilmeden önce mutlaka temizlenmeli ve ısı köprüsüne neden olabilecek derz oluşturulmamalıdır. 4. YALITIM LEVHALARININ DÜBELLENMESİ Dübelleme işlemine geçebilmek için levhaların yüzeyin uygulanan yapıştırma harcının tam kurumuş olmasına dikkat edilmelidir. Dübelle menin asıl amacı rüzgar ve türbülans etkilerini önlemektir. 5. KÖŞE PROFİLLERİNİN YERLEŞTİRİLMESİ Köşelerde rüzgâr ve su etkileri ile levhalar arkasında zamanla oluşabilecek ayrılma riskini önlemek ve düzgün bir köşe oluşturmayı kolaylaştırmak köşe profilleri yerleştirilir. Gerekli bölgelerde damlalık ve denizlik kullanılır. 6. DIŞ CEPHE SIVA KAPLAMALARI VE DONATI FİLESİNİN YERLEŞTİRİLMESİ Isı yalıtım levhalarının üzerine ilk kat sıva atılır. İlk kat sıvayı hemen takiben takiben donatı filesi ilk kat sıvanın üzerine hafifçe gömülerek yerleştirilir. Sıva kurumdan ikinci kat sıva yapılır. 7. DIŞ CEPHE BOYA Boyama işlemine geçildiğinde direkt dış cephe boyası uygulayabilir veya sıva üzerindeki hataları örtmek için dekoratif sıva uygulanıp üzerine boya uygulanır.

8 MANTOLAMA SİSTEMLERİ POLİSAN EXELANS ENERJİ DIŞ CEPHE MANTOLAMA SİSTEMİ POLİSAN EXELANS ENERJİ KARBONLU EPS POLİSAN EXELANS ENERJİ YAPIŞTIRICI POLİSAN EXELANS ENERJİ SIVA POLİSAN EXELANS ENERJİ DÜBEL POLİSAN EXELANS ENERJİ SIVA FİLESİ 160 GR POLİSAN EXELANS ENERJİ PVC DONATI KÖŞE PRO POLİSAN EXELANS ENERJİ DEKORATİF KAPL. AST. POLİSAN EXELANS ENERJİ DEKORATİF KAPL POLİSAN EXELANS ENERJİ SİLİKONLU DIŞ CEPHE BOY m2 5 KG 5 KG 6 ADET 1,1 m2 0,25 M 0,3 KG 2,5 KG 0.36 KG WEBER MAXİTHERM MANTOLAMA SİSTEMİ WEBER MAXİTHERM KARBONLU EPS WEBER MAXİTHEM YAPIŞTIRICI WEBER MAXİTHERM SIVA WEBER MAXİTHERM DÜBEL WEBER MAXİTHERM SIVA FİLESİ 160 GR WEBER MAXİTHERM PVC DONATI KÖŞE PROFİLİ WEBER MAXİTHERM KAPLAMA ASTARI WEBER MAXİTHERM DEKORATİF SIVA 1,03 m2 5 KG 5 KG 6 ADET 1,1 m2 0,25 M 0,3 KG 3,2 KG

9 MANTOLAMA NE KADAR TASARRUF SAĞLAR Ülkemizde yıllık enerji tüketiminin %37 si sanayide, %5 i tarımda, %3 ü diğer sektörlerde ve %33 ü konutlarda tüketilmektedir. Konutların ise maalesef sadece %5 i uygun ve doğru şekilde izole edilmiş durumdadır. Buradan da anlaşılacağı üzere %28 lik bir bölüm halen enerjisini boşa harcamaktadır. Bu durum ülke ekonomisinin yanı sıra bireysel anlamda da bina ve mesken sahiplerinin ekonomisini ciddi anlamda zarara uğratmaktadır. Özellikle içinde bulunduğumuz küresel kriz ve bunun neticesinde ülkemizdeki enerji harcamalarının son bir sene içerisinde %77 ye yakın zam görmesinden dolayı mantolama ekonomik anlamda bir ihtiyaç haline gelmiştir. Bu tabii ki ekonomik ve içinde bulunduğumuz ülke şartlarından dolayı en önemli kriterlerinden biridir. Bununla beraber ısı farklı sıcaklıklara sahip ortamlarda daima sıcaktan soğuğa geçerek bir denge oluşturma eğilimindedir. Buda evlerinizdeki ısının devamlı olarak zayıf zayıf noktalar bularak havaya karışması anlamına gelmektedir. Özellikle kombi ile ısıtılan binalarda kombi cihazları üzerindeki termostatlar bulundukları mekânın ısısına göre kendi çalışmalarını düzenlemektedir. Devamlı olarak ısı kaçağı bulunan bir mekânda tabiiki cihaz %40 oranında daha fazla tüketime geçmektedir. Bu da ev ekonomisine ciddi bir maliyet getirmektedir. Mantolama sistemleri binalarda kullanılan detaylara başlıca olarak %50 ye varan ısı tasarrufu sağlamaktadır. Tabii ki bu sadece oran bazında elde edilmiş bir sonuç değildir. Yıllardır çalıştığımız müşterilerimizden bire bir olarak aldığımız direk sonuçlarda test ettiğimiz bir orandır. Dış cephe mantolamanın faydası çoktur. Sonuç olarak bina mantolama uygulamaları bu nedenle hızla yapılmaktadır. DOĞRU ÜRÜNLE YAPILAN YALITIM 400 TL LİK FATURA 160 TL YE DÜŞÜYOR.

10 YANLIŞ UYGULAMLAR İLE İLGİLİ SİZLERDEN GELEN ŞİKÂYETLER Yanlış mantolama uygulamaları hakkında sizlerden gelen şikâyetlerin bazılarını sizlerle paylaşmak istedik; Firmalar, kış aylarında uygulama yapmakta ve yapılan uygulama 1-2 sene içerisinde çatlama, dökülme yapmakta, Sözleşmede yer alan dışında malzeme kullanımı Filesiz mantolama yapılması ve sonucunda boyanın kısa sürede çatlaması İş başlangıcından sonra fiyatın çeşitli bahaneler ile arttırılması (Malzemeye zam geldi, işçilik fazla oldu, iskele kurulumunda sıkıntı yaşanıyor vb.) Ustalar ile yapılan anlaşmalarda, ustaların ön ödemeleri almaları ve kayıplara karışması Mantolama işçilerinin bina sakinlerini rahatsız etmesi, hırsızlık yapması vb. Sigortasız işçi çalıştırma veya işçilere daha az maliyetli olan tehlike sınıfı düşük sigorta yapılması İş başında işçilere sigorta yaptırılması,1-2 sonra sigortadan çıkartılması Güvenlik önlemlerinin alınmaması, çürük iskele kurulumu. Bunun sonucunda sadece işçiler zarar görmez, bina sakinleri de zarar görebilir. Ucuza iş yaptırmak için kimse kendini tehlikeye atmamalı. Uygulama yapan ustaların deneyimsiz olması. Deneyimsiz ustalar ile yapılan uygulamalar kesinlikle amacına ulaşmaz. Yapılan mantolama arasında ısı kanallarının oluşması. Bu nedenle bazı binalarda enerji tasarrufunun sadece %10 olduğu tespit edilmiştir. İyi malzeme ve işçilik ile normalde bu değer %50 civarındadır.

UYGULAMA VE SATIŞ BAYİİ

UYGULAMA VE SATIŞ BAYİİ UYGULAMA VE SATIŞ BAYİİ DEĞERLİ APARTMAN SAKİNLERİ ISI YALITIMI DOĞRU YAPILIRSA YATIRIMDIR HEMDE KAZANDIRAN BİR YATIRIMDIR....VE BİZ DEST YAPI OLARAK ATACAĞANIZ BU DOĞRU ADIMDA 14 YILLIK YAPI UYGULAMALARI

Detaylı

Kale Mantolama Sistemleri Uygulama Katmanları Kale Mantolama Sistemi ile Isı Yalıtımınız Garanti Altında Kale Beyaz EPS Sistem Bileşenleri

Kale Mantolama Sistemleri Uygulama Katmanları Kale Mantolama Sistemi ile Isı Yalıtımınız Garanti Altında Kale Beyaz EPS Sistem Bileşenleri Mantolama Sistemleri Mantolama Nedir? Kale Son Kat Kaplamalar Kale Mantolama Sistem Bileşenleri 9 Adımda Mantolama Kış aylarında dış ortamdaki soğuk havanın iç mekanlarda ısı kaybına neden olmasını; yaz

Detaylı

Tek bir sistemle ısı, yangın ve ses yalıtımı nasıl sağlanır?

Tek bir sistemle ısı, yangın ve ses yalıtımı nasıl sağlanır? Problem / Çözüm Önerileri Tek bir sistemle ısı, yangın ve ses yalıtımı nasıl sağlanır? Yapıların tipine ve kullanım amacına göre ısı yalıtımı kadar, yangın ve ses yalıtımı da önem taşır. Özellikle, Yüksek

Detaylı

Mutlu yaşam alanları sunar...

Mutlu yaşam alanları sunar... Mutlu yaşam alanları sunar... konfor, huzur ve estetiğin harmanlandığı mutlu yaşam alanları... Konat İnşaat, Emlak ve Mobilya olarak, değişmeyen çalışma prensipleri ve tecrübeli kadrosuyla İnşaat, Emlak

Detaylı

ISI YALITIMI (MANTOLAMA) NE KADAR SÜREDE YAPILIR?

ISI YALITIMI (MANTOLAMA) NE KADAR SÜREDE YAPILIR? İÇİNDEKİLER SAYFA ISI YALITIM NEDİR? 1 ISI YALITIMI (MANTOLAMA) NE KADAR SÜREDE YAPILIR? 2 ISI YALITIMI (MANTOLAMA) UYGULAMASININ FAYDALARI NELERDİR? 3 MANTOLAMA FİRMALARINDA ARANACAK ŞARTLAR 3-4 MANTOLAMA

Detaylı

2-B)DUVAR DIŞTAN ISI YALITIMI (MANTOLAMA) (POZ NO:19.055/C1-C2)

2-B)DUVAR DIŞTAN ISI YALITIMI (MANTOLAMA) (POZ NO:19.055/C1-C2) 2-B)DUVAR DIŞTAN ISI YALITIMI (MANTOLAMA) (POZ NO:19.055/C1-C2) Sağlıklı ve rahat yaşam sadece uygun ısı ve nem şartlarına sahip olan mekanlarda mümkündür. Yapılarda görülen rutubetli alanlar, küf oluşması

Detaylı

Tasarruflu Doğal gaz kullanımı

Tasarruflu Doğal gaz kullanımı Tasarruflu Doğal gaz kullanımı TASARRUFLU DOĞAL GAZ KULLANIMI Çatı izolasyonunuz yetersiz ise izolasyonunuzu uygun bir şekilde yaptırınız. Çatınızdaki ısı kaybınız %20 civarındadır. Bu şekilde ısıtma maliyetinizi

Detaylı

KONUTLARDA VE SANAYİDE ISI YALITIMI İLE ENERJİ TASARRUFU - SU YALITIMI EĞİTİMİ VE GAP ÇALIŞTAYI

KONUTLARDA VE SANAYİDE ISI YALITIMI İLE ENERJİ TASARRUFU - SU YALITIMI EĞİTİMİ VE GAP ÇALIŞTAYI MARDİN ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ (PROJE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ) KONUTLARDA VE SANAYİDE ISI YALITIMI İLE ENERJİ TASARRUFU - SU YALITIMI EĞİTİMİ VE GAP ÇALIŞTAYI TS 825 in Bina Yaklaşımı Her hacim ayrı ayrı

Detaylı

Estetik ve Tasarrufu Birarada Yaşayın

Estetik ve Tasarrufu Birarada Yaşayın Estetik ve Tasarrufu Birarada Yaşayın IŞIKLAR YALITIM SİSTEMLERİ BRICKPLUS KANALLI / İZOKLİNKER ISI YALITIM SİSTEMLERİ Yüzeyine Işıklar Kaplama Tuğla ölçülerine uygun kanallar açılarak montaja uygun hale

Detaylı

Yılda 12 milyar dolar tasarruf imkânımız var

Yılda 12 milyar dolar tasarruf imkânımız var HOŞ GELDİNİZ Yılda 12 milyar dolar tasarruf imkânımız var Türkiye nin ithalatı 236 milyar dolar. İthalatımızın yüzde 25 inin de enerji gideri olduğunu biliyoruz. Maalesef Türkiye enerjisinin yüzde 72 sini

Detaylı

ISI YALITIMI. Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü. Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi

ISI YALITIMI. Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü. Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi ISI YALITIMI Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi ISI YALITIMI Kışın binayı ısıtmak için üretilen sıcak havanın dışarıya

Detaylı

Dış Cephe Sistemleri Isı Yalıtım ve Boya

Dış Cephe Sistemleri Isı Yalıtım ve Boya Dış Cephe Sistemleri Isı Yalıtım ve Boya Parex ile gelecek nesillere... İçindekiler Cephe Koruma ve Dekorasyonu 6 Dış Cephe Isı Yalıtım Sistemi Avantajları 7 Binalardaki Isı Kayıpları 7 Parex Dış Cephe

Detaylı

Gelişmiş olan ülkelere göre Türkiye de kişi başına tüketilen enerji miktarı 1/3 oranında olmasına karşın, ısınma için sarf ettiğimiz enerji 2 kat

Gelişmiş olan ülkelere göre Türkiye de kişi başına tüketilen enerji miktarı 1/3 oranında olmasına karşın, ısınma için sarf ettiğimiz enerji 2 kat YALITIM Yapı ve yapının içindekileri (eşya, insan, hayvan v.b) dış ortamın olumsuz etkilerinden (su, rutubet, ses, ısı ve yangın) korumak için alınan önlemlere yalıtım denir. Yalıtım Çeşitleri Şunlardır:

Detaylı

Mantolama Sistemleri

Mantolama Sistemleri Mantolama Sistemleri 6 7 8 Kale Mantolama Sistemleri Uygulama Katmanları Kale Taşyünü sistem uygulama katmanları. 1. Kale Taşyünü Mantotech Yapıştırma Harcı 2. Kale Taşyünü Isı Yalıtım Levhası 3. Kale

Detaylı

DUVARLARIN İÇ YÜZÜNDEN ISI YALITIMI

DUVARLARIN İÇ YÜZÜNDEN ISI YALITIMI DUVARLARIN İÇ YÜZÜNDEN ISI YALITIMI Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi DUVARLARIN İÇ YÜZÜNDEN ISI YALITIMI Bu sistemde

Detaylı

güven veren sıcaklık www.asmadencilikinsaat.com

güven veren sıcaklık www.asmadencilikinsaat.com güven veren sıcaklık YERLİ VE UZMAN EKİP neden as İNŞAAT? SÖZLEŞMELİ İ L G A R A N T İ KURUMSAL YAPI K Ö K L Ü F İ R M A İŞ GÜVENLİĞİ As İnşaat, deneyimli personeli ve üstün özelliklere sahip uygulayıcısı

Detaylı

ÜRÜN TANIMI; arasında olmalıdır.! Derz uygulaması yapıştırma işleminden bir gün sonra yapılmalıdır.!

ÜRÜN TANIMI; arasında olmalıdır.! Derz uygulaması yapıştırma işleminden bir gün sonra yapılmalıdır.! ÜRÜN TANIMI; Granülometrik karbonat tozu, portlant çimentosu ve çeşitli polimer katkılar ( yapışma, esneklik, suya karşı direnç ve aşırı soğuk ve sıcağa dayanmı arttıran ) birleşiminden oluşan, seramik,

Detaylı

YAPILARDA ENERJİ VERİMLİLİĞİ

YAPILARDA ENERJİ VERİMLİLİĞİ Y A P I L A R D A E N E R J İ V E R İ M L İ L İ Ğ İ D E R N E Ğ İ YAPILARDA ENERJİ VERİMLİLİĞİ EV EKONOMİSİNDE TASARRUFUN EN ETKİLİ YÖNTEMİ: ISI YALITIMI 10 ADIMDA DOĞRU ISI YALITIMI NASIL YAPILIR? ISI

Detaylı

KONUT- İŞYERİ-HASTANE-OTEL İzoBOZZ KULLANIM ALANLARI

KONUT- İŞYERİ-HASTANE-OTEL İzoBOZZ KULLANIM ALANLARI KONUT- İŞYERİ-HASTANE-OTEL İzoBOZZ KULLANIM ALANLARI Yeni Bina İnşaatlarında veya mevcutların restorasyonunda İzoBOZZ ve Feltbi Ürünleri Isı ve Ses Yalıtımı sağlamak ve açık alanlarda çınlama - yankılanma

Detaylı

OUTWEAR ÜZERİ KAPLAMA UYGULAMALARI

OUTWEAR ÜZERİ KAPLAMA UYGULAMALARI OUTWEAR ÜZERİ KAPLAMA UYGULAMALARI SIVA UYGULAMASI KAPLAMA UYGULAMALARI 1 derz yerleri kapatılmalıdır. derz yerleri alkali dayanımı yüksek derz bandı ve derz dolgusu kullanılarak kapatılmalıdır. TEKNİK

Detaylı

CeketMAX Dış Cephe Sistemi

CeketMAX Dış Cephe Sistemi Cephedeki terazi ve şakül kaçıklıklarını düzeltir. sistemi, en üst seviyede yalıtım isteyen, A enerji sınıfı, bina tasarlamak, pasif ev tasarımlarında nitelikli yalıtıma sahip dış duvar uygulamalarında

Detaylı

TEMEL PERDE YÜZEYLERDE SU YALITIMI YAPILMASI

TEMEL PERDE YÜZEYLERDE SU YALITIMI YAPILMASI TEMEL PERDE YÜZEYLERDE SU YALITIMI YAPILMASI KONU: Toprak altında kalan betonarme perde yüzeylerin dıştan İZOTEX markalı Su Yalıtım Membranı ile yüzeye yapıştırılması suretiyle su yalıtımının yapılması

Detaylı

TERRATHERM-MANTO DIŞ CEPHE ISI YALITIM SĐSTEMLERĐ

TERRATHERM-MANTO DIŞ CEPHE ISI YALITIM SĐSTEMLERĐ TERRATHERM-MANTO DIŞ CEPHE ISI YALITIM SĐSTEMLERĐ Inşaat sektörünün lider isimleri Đzocam ve Weber Markem, dış cephe ısı yalıtım sistemleri alanında gerçekleştirdikleri çözüm odaklı işbirliğinin sağladığı

Detaylı

EKŞİOĞLU ÖNDERKENT SİTESİ TERMAL KAMERA ÖLÇÜM RAPORU ve SONUÇLARI

EKŞİOĞLU ÖNDERKENT SİTESİ TERMAL KAMERA ÖLÇÜM RAPORU ve SONUÇLARI Ölçüm: 5, Yansıyan Sıcaklık: 20 C Ekşioğlu Önderkent Sitesinde yapılan termal kamera ölçüm sonuçlarına göre binada yapılmış ısı yalıtım çalışması başarılı olarak ölçülmüştür. Isı kayıplarının (kırmızı

Detaylı

Mantolama Sistemleri 02/2016. Mantolama Sistem Ürünleri ve Isı Yalıtım Plakaları

Mantolama Sistemleri 02/2016. Mantolama Sistem Ürünleri ve Isı Yalıtım Plakaları Mantolama Sistemleri 02/2016 Mantolama Sistem Ürünleri ve Isı Yalıtım Plakaları İçindekiler Mineral Yün FKD... 4 Mineral Yün FKD-S... 4 Beyaz EPS... 5 Gri EPS... 5 Plastik Çivili Dübel... 6 Plastik Çivili

Detaylı

NEDEN CEPHELERİN YALITIMI?

NEDEN CEPHELERİN YALITIMI? MANTOLAMA SUNUMU NEDEN CEPHELERİN YALITIMI? Çatı % 20 Pencereler % 20 Dış Cephe % 50 Taban% 10 TERMAL KAMERA ISI YALITIMSIZ BİNA ISI YALITIMLI BİNA YALITIM = YATIRIM Dış cepheye uygulanacak doğru ısı

Detaylı

ALÇI DUVAR. Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü. Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi

ALÇI DUVAR. Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü. Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi ALÇI DUVAR Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi ALÇI BLOK DUVAR Alçı panel, alçının belirli oranda suyla karıştırılıp

Detaylı

ENERJİ VERİMLİLİĞİ İMRAN KILIÇ DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ FİZİK BÖLÜMÜ

ENERJİ VERİMLİLİĞİ İMRAN KILIÇ DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ FİZİK BÖLÜMÜ ENERJİ VERİMLİLİĞİ İMRAN KILIÇ 2010282061 DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ FİZİK BÖLÜMÜ Enerjiyi verimli kullanmak demek; ENERJİ İHTİYACINI AZALTMAK ya da KULLANIMI KISITLAMAK demek değildir! 2 Enerjiyi

Detaylı

Enerji Verimliği 2. A. Naci IŞIKLI EYODER (Yönetim Kurulu Murahhas Üye)

Enerji Verimliği 2. A. Naci IŞIKLI EYODER (Yönetim Kurulu Murahhas Üye) Enerji Verimliği 2 A. Naci IŞIKLI EYODER (Yönetim Kurulu Murahhas Üye) Ekim 2018 Konutlarda Enerji Tüketimi Konutlarda tüketilen enerjinin büyük kısmı ısı enerjisidir. 4 kişilik bir aile yılda yaklaşık

Detaylı

DÖŞEMELERDE ISI YALITIMI

DÖŞEMELERDE ISI YALITIMI DÖŞEMELERDE ISI YALITIMI Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi DÖŞEMELERDE ISI YALITIMI Döşemelerde ısı yalıtımı için

Detaylı

Daha İyi Bir Gelecek İçin Enerji Verimliliği

Daha İyi Bir Gelecek İçin Enerji Verimliliği Daha İyi Bir Gelecek İçin Enerji Verimliliği www.knaufinsulation.com.tr Daha İyi Bir Gelecek İçin... Hepimiz biliyoruz ki, üzerinde yaşamımızı sürdürebileceğimiz tek bir dünya var. Ancak, dünyamızı, dolayısıyla

Detaylı

ÇATI MANTOLAMA SİSTEMLERİ

ÇATI MANTOLAMA SİSTEMLERİ ÇATI MANTOLAMA SİSTEMLERİ Maksimum enerji verimliliği, daha fazla enerji tasarrufu ve ideal yaşam konforu Isı kayıplarını gösteren özel kamera çekimi. Part of the Monier Group Yüksek Performanslı Isı Yalıtım

Detaylı

DENETİM ELEMANLARI İÇİN DIŞ CEPHE ISI YALITIMI DENETİMİNDE DİKKAT EDİLECEK KONULAR ÖMER ÜNAL MAKİNA MÜHENDİSİ

DENETİM ELEMANLARI İÇİN DIŞ CEPHE ISI YALITIMI DENETİMİNDE DİKKAT EDİLECEK KONULAR ÖMER ÜNAL MAKİNA MÜHENDİSİ DENETİM ELEMANLARI İÇİN DIŞ CEPHE ISI YALITIMI DENETİMİNDE DİKKAT EDİLECEK KONULAR MAKİNA MÜHENDİSİ DENETİM ELEMANI OLARAK YAPMAMIZ GEREKENLER İŞİN TEKNİK ŞARTNAMESİNİ İNCELEYEREK ISI YALITIMININ HANGİ

Detaylı

KOMPOZİT LEVHA YAPIŞTIRMA

KOMPOZİT LEVHA YAPIŞTIRMA KOMPOZİT LEVHA YAPIŞTIRMA Yalıtımlı kompozit levhalar ile Mevcut duvar yüzeyine, Yalıtımlı Kompozit Levhaların ADERTEK yapıştırma alçısı kullanılarak yapıştırılmasıyla oluşturulan Giydirme Duvar GDY-KL

Detaylı

PROMANTO MANTOLAMA SİSTEMLERİNİ OLUŞTURAN ÜRÜNLER

PROMANTO MANTOLAMA SİSTEMLERİNİ OLUŞTURAN ÜRÜNLER PROMANTO MANTOLAMA SİSTEMLERİNİ OLUŞTURAN ÜRÜNLER Promanto Isı Yalıtım Levhası Yapıştırma Harcı Shapemate IB Isı Yalıtım Levhası Promanto Isı Yalıtım Levhası Sıva Harcı Kale Silastar Promanto Dübel Promanto

Detaylı

CeketMAX Dış Cephe Sistemi. Cephedeki terazi ve şakül kaçıklıklarını düzeltir. Düşük Karbon Salımı 31

CeketMAX Dış Cephe Sistemi. Cephedeki terazi ve şakül kaçıklıklarını düzeltir. Düşük Karbon Salımı 31 CeketMAX Dış Cephe i Cephedeki terazi ve şakül kaçıklıklarını düzeltir. Düşük Karbon Salımı 31 CeketMAX Dış Cephe i sistemi, en üst seviyede yalıtım isteyen, A enerji sınıfı, binaların ve pasif ev tasarımlarında

Detaylı

Tesisatlarda Enerji Verimliliği & Isı Yalıtımı

Tesisatlarda Enerji Verimliliği & Isı Yalıtımı Türk Sanayisinde Enerji Verimliliği Semineri - 11 Mart 2009 İstanbul Sanayi Odası - Türkiye Tesisatlarda Enerji Verimliliği & Isı Yalıtımı Timur Diz Teknik İşler ve Eğitim Koordinatörü İZODER Isı Su Ses

Detaylı

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,50 0,56. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,50 0,56. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ CEKETLEME SİSTEMİ (MANTOLAMALI) LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) 60 40 RÜZGAR YÜKÜ (km/h) 150 166 BİNA YÜKSEKLİĞİ (m) 100 m >100 m ISI

Detaylı

DÖRT MEVSİM SORUNSUZ YALITIM KEYFİ

DÖRT MEVSİM SORUNSUZ YALITIM KEYFİ www.altuninsaat.com.tr bilgi@altuninsaat.com.tr DÖRT MEVSİM SORUNSUZ YALITIM KEYFİ SPREY POLİÜRETAN KÖPÜK NEDİR? Sprey Poliüretan Köpük; Mobil izolasyon aracı içerisinde bulunan özel donanımlı makine

Detaylı

Çift İskeletli Dış Cephe Sistemi. Çok katlı binalarda performansı yüksek, pratik çözümler sunar. Düşük Karbon Salımı 13

Çift İskeletli Dış Cephe Sistemi. Çok katlı binalarda performansı yüksek, pratik çözümler sunar. Düşük Karbon Salımı 13 Çift İskeletli Dış Cephe Sistemi Çok katlı binalarda performansı yüksek, pratik çözümler sunar. Düşük Karbon Salımı 13 Çift İskeletli Dış Cephe Sistemi sistemi, betonarme ve çelik yapılarda, Tek iskeletli

Detaylı

%98 i doğal bileşenlerden oluşur Isı, yangın, ses yalıtımı sağlar Nem ve küf oluşumunu engeller Kolay uygulanır

%98 i doğal bileşenlerden oluşur Isı, yangın, ses yalıtımı sağlar Nem ve küf oluşumunu engeller Kolay uygulanır isonaturelle nedir? isonaturelle, çok amaçlı bir yalıtım malzemesidir. %98 i doğal bileşenlerden oluşur Isı, yangın, ses yalıtımı sağlar Nem ve küf oluşumunu engeller Kolay uygulanır Soğuğa karşı Sıcağa

Detaylı

makina parkları kurarak, kaliteli eğitilmiş personeller ile tüketicinin ihtiyaçlarını karşılamaktadır.

makina parkları kurarak, kaliteli eğitilmiş personeller ile tüketicinin ihtiyaçlarını karşılamaktadır. HAKKIMIZDA Firmamız, "Yeni nesil yalıtım sistemleri" sloganıyla yüksek teknolojiye sahip çözümleri ile sektöründeki öncü firmalardan bir tanesidir. Firmamız, Türkiye'de yalıtım bilincinin gelişmesi ile

Detaylı

2 3 BELGELERİMİZ ART ART SARFİYAT m 2 /lt 15-20 AMBALAJ 2,5-7,5-15 lt SARFİYAT m 2 /lt 15-20 AMBALAJ 2,5-7,5-15 lt SARFİYAT m 2 /lt 15-20 AMBALAJ 2,5-7,5-15 lt 8 ART SARFİYAT m 2 /kg 7-11 AMBALAJ 10-20

Detaylı

GRANİT - SERAMİK YAPIŞTIRICILAR & DERZ DOLGULARI

GRANİT - SERAMİK YAPIŞTIRICILAR & DERZ DOLGULARI GRANİT - SERAMİK YAPIŞTIRICILAR & DERZ DOLGULARI STANDART Tanım : Fayans, seramik yapıştırıcı, Çimento esaslı, gri Toz Kullanım : Seramik, fayans için yatay ve düşeyde ıslak ortamlarda kullanıma uygun

Detaylı

ARSECOL. 20 kg Torba göre Açık Gri. Gri. 25 kg Torba Gri. 25 kg Torba uygulandığında Gri. 18 kg Kova Gr / m Beyaz. Yapı Kimyasalları.

ARSECOL. 20 kg Torba göre Açık Gri. Gri. 25 kg Torba Gri. 25 kg Torba uygulandığında Gri. 18 kg Kova Gr / m Beyaz. Yapı Kimyasalları. ASIR 001 - DERZ DOLGU Çimento esaslı, polimer katkılı elastik özellikli, yüksek performanslı geniş ve derin uygulanabilen derz dolgusudur. Suya ve dona dayanıklıdır, ısı farklılıklarının yoğun olduğu yerlerde

Detaylı

Isı Yalıtım Kılavuzu. İleriye yönelik fikirler

Isı Yalıtım Kılavuzu. İleriye yönelik fikirler Isı Yalıtım Kılavuzu İleriye yönelik fikirler Evim, sıcak evim! Binanıza ısı yalıtımı yaptırmadan önce bilmeniz gereken her şeyi sizin için özetledik! İleriye yönelik fikirler Kısa Kısa Dış Cephe Isı

Detaylı

BLOK MALZEME KULLANILAN DUVARLAR İÇİN MALİYET ANALİZİ. 4-Kasım-2014

BLOK MALZEME KULLANILAN DUVARLAR İÇİN MALİYET ANALİZİ. 4-Kasım-2014 BLOK MALZEME KULLANILAN DUVARLAR İÇİN MALİYET ANALİZİ 4-Kasım-2014 Bu rapor ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 2014-03-03-1-00-112 kod nolu danışmanlık projesi kapsamında hazırlanmıştır 1 GİRİŞ Günümüzde enerji

Detaylı

BİNALARDA ENERJİ. HAZIRLAYAN: IĞDIR İL BAYINDIRLIK ve İSKAN MÜDÜRLÜĞÜ

BİNALARDA ENERJİ. HAZIRLAYAN: IĞDIR İL BAYINDIRLIK ve İSKAN MÜDÜRLÜĞÜ BİNALARDA ENERJİ PERFORMANSI HAZIRLAYAN: IĞDIR İL BAYINDIRLIK ve İSKAN MÜDÜRLÜĞÜ ENERJİ PERFORMANSI YÖNETMELİĞİ (05 Aralık 2008) Bu Yönetmeliğin amacı dış iklim şartlarını, iç mekan gereksinimlerini, mahalli

Detaylı

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,50 0,56. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,50 0,56. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ CEKETLEME SİSTEMİ (MANTOLAMALI) LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) 60 40 RÜZGAR YÜKÜ (km/h) 150 166 BİNA YÜKSEKLİĞİ (m) 100 m >100 m ISI

Detaylı

Ceket Omega Dış Cephe Sistemi. Emsalden kazandırır. Düşük Karbon Salımı 25

Ceket Omega Dış Cephe Sistemi. Emsalden kazandırır. Düşük Karbon Salımı 25 Ceket Omega Dış Cephe Sistemi Emsalden kazandırır. Düşük Karbon Salımı 25 Ceket Omega Dış Cephe Sistemi Ceket Omega dış cephe sistemi, nitelikli yalıtıma sahip dış duvar tasarımlarında kullanılan dış cephe

Detaylı

TERRATHERM-MAMANTO DIŞ CEPHE ISI YALITIM SİSTEMLERİ

TERRATHERM-MAMANTO DIŞ CEPHE ISI YALITIM SİSTEMLERİ Teknolojik Tanıtım TERRATHERM-MAMANTO DIŞ CEPHE ISI YALITIM SİSTEMLERİ Yük. Mimar Kubilay BÜYÜKLÜ İZOCAM İnşaat sektörünün lider isimleri tzocam ve Weber Markem, dış cephe ısı yalıtım sistemleri alanında

Detaylı

TEKNİK BİLGİ FÖYÜ. -Tüm yapılarda, mantolama işlemlerinde polistren levhaları (XPS, EPS) yapıştırmada kullanılır.

TEKNİK BİLGİ FÖYÜ. -Tüm yapılarda, mantolama işlemlerinde polistren levhaları (XPS, EPS) yapıştırmada kullanılır. ISI YALITIM LEVHA YAPIŞTIRICISI/3333 Tanımı Isı yalıtım levhaları için, çimento esaslı yapıştırma harcı Uygulama alanı -Tüm yapılarda, mantolama işlemlerinde polistren levhaları (XPS, EPS) yapıştırmada

Detaylı

DUVARLARDA ISI YALITIMI

DUVARLARDA ISI YALITIMI 1. İÇERDEN ve ÇİFT DUVAR ARASI ISI YALITIMI Dış cepheye ısı yalıtımı uygulamalarının gerçekleştirilmesinin mümkün olmadığı durumlarda ısı yalıtımı içten uygulanabilir. İçten uygulamalarda; ısı köprülerine

Detaylı

Binalarda Isı Yalıtımı ile Güneş Kontrolünün Önemi

Binalarda Isı Yalıtımı ile Güneş Kontrolünün Önemi Binalarda Isı Yalıtımı ile Güneş Kontrolünün Önemi Dünyamızda milyarlarca yıl boyunca oluşan fosil yakıt rezervleri; endüstri devriminin sonucu olarak özellikle 19.uncu yüzyılın ikinci yarısından itibaren

Detaylı

AQUAPANEL İÇ CEPHE DUVAR SİSTEMLERİ UYGULAMA ŞARTNAMESİ AQUAPANEL İÇ CEPHE PLAKASI FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ

AQUAPANEL İÇ CEPHE DUVAR SİSTEMLERİ UYGULAMA ŞARTNAMESİ AQUAPANEL İÇ CEPHE PLAKASI FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ AQUAPANEL İÇ CEPHE DUVAR SİSTEMLERİ UYGULAMA ŞARTNAMESİ AQUAPANEL İÇ CEPHE PLAKASI FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ 1 A- SİSTEM TANIMI: Konutların, otellerin, spor merkezlerinin, stadyumların, alış veriş merkezlerinin,

Detaylı

Binalarda Isı Yalıtımı ile Güneş Kontrolünün Önemi

Binalarda Isı Yalıtımı ile Güneş Kontrolünün Önemi Binalarda Isı Yalıtımı ile Güneş Kontrolünün Önemi Dünyamızda milyarlarca yıl boyunca oluşan fosil yakıt rezervleri; endüstri devriminin sonucu olarak özellikle 19.uncu yüzyılın ikinci yarısından itibaren

Detaylı

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,32 0,35. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,32 0,35. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ CEKETLEME SİSTEMİ (MANTOLAMALI) LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) 60 40 RÜZGAR YÜKÜ (km/h) 150 166 BİNA YÜKSEKLİĞİ (m) 100 m >100 m ISI

Detaylı

ISI, SU VE SES İZOLASYONUNDA KESİN ÇÖZÜM

ISI, SU VE SES İZOLASYONUNDA KESİN ÇÖZÜM ISI, SU VE SES İZOLASYONUNDA KESİN ÇÖZÜM ÇATI YALITIMI TERAS YALITIMI TEMEL PERDE YALITIMI KATLAR ARASI YALITIM BORU HATTI YALITIMI SOĞUK HAVA DEPO YALITIMI DONDURUCU YALITIMI TANK-SİLO YALITIMI DEPO YALITIMI

Detaylı

EPOKSİ VE POLİÜRETAN SİSTEMLER METYX TELATEKS MANİSA O.S.B. FABRİKASI ELEKTRİK TRAFO BİNASININ DURATEK ÜRÜNLERİ İLE YENİLENMESİ

EPOKSİ VE POLİÜRETAN SİSTEMLER METYX TELATEKS MANİSA O.S.B. FABRİKASI ELEKTRİK TRAFO BİNASININ DURATEK ÜRÜNLERİ İLE YENİLENMESİ METYX TELATEKS MANİSA O.S.B. FABRİKASI ELEKTRİK TRAFO BİNASININ DURATEK ÜRÜNLERİ İLE YENİLENMESİ YAPILAN İŞLER Bina Dış Cephe Gerekli Yüzey Hazırlıklarının ve Gerekli Tamiratların Yapılması Dış Cephenin

Detaylı

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,39 0,43. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,39 0,43. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ CEKETLEME SİSTEMİ (MANTOLAMALI) LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) 60 40 RÜZGAR YÜKÜ (km/h) 150 166 BİNA YÜKSEKLİĞİ (m) 100 m >100 m ISI

Detaylı

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,32 0,35. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,32 0,35. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ CEKETLEME SİSTEMİ (MANTOLAMALI) LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) 60 40 RÜZGAR YÜKÜ (km/h) 150 166 BİNA YÜKSEKLİĞİ (m) 100 m >100 m ISI

Detaylı

Omega Dış Cephe Sistemi. İskelesiz kuru duvar çözümü sunar. Düşük Karbon Salımı 19

Omega Dış Cephe Sistemi. İskelesiz kuru duvar çözümü sunar. Düşük Karbon Salımı 19 Omega Dış Cephe Sistemi İskelesiz kuru duvar çözümü sunar. Düşük 19 Omega Dış Cephe Sistemi Üst katlarında beton imalatı devam eden yapılarda, iskele kurmadan içeriden dış cephe duvar imalatına başlanmasını

Detaylı

AYTU YÜKSEK ISI VE TEKNİK TEKSTİL ÜRÜNLERİ SAN.TİC.LTD.ŞTİ.

AYTU YÜKSEK ISI VE TEKNİK TEKSTİL ÜRÜNLERİ SAN.TİC.LTD.ŞTİ. AYTU YÜKSEK ISI VE TEKNİK TEKSTİL ÜRÜNLERİ SAN.TİC.LTD.ŞTİ. HAKKIMIZDA Firmamız Yüksek Isı İzolasyon Ürünleri Ve Teknik Tekstil Ürünleri Üzerine Uzmanlaşmış Kadrosuyla Uzun Yıllardır Sektörde Hizmet Vermektedir.

Detaylı

yalıtımı sağlama alın... /akggazbeton

yalıtımı sağlama alın...  /akggazbeton yalıtımı sağlama alın... www.akg-gazbeton.com /AKG.Gazbeton @AKG_Gazbeton /akggazbeton Yeni Nesil Yalıtım Plağı Minepor Minepor, mineral esaslı yapısı sayesinde, yangın güvenliği sağlayan A1 sınıfı hiç

Detaylı

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,39 0,43. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,39 0,43. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ CEKETLEME SİSTEMİ (MANTOLAMALI) LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) 60 40 RÜZGAR YÜKÜ (km/h) 150 166 BİNA YÜKSEKLİĞİ (m) 100 m >100 m ISI

Detaylı

DC_50_Ω_DCC_100_40AKS (CX+BX+DC50+Ω+BX+DCC100) ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) SİSTEMİN KARBON AYAK İZİ (kg.co 2 /m²) İLAVE YALITIMLI.

DC_50_Ω_DCC_100_40AKS (CX+BX+DC50+Ω+BX+DCC100) ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) SİSTEMİN KARBON AYAK İZİ (kg.co 2 /m²) İLAVE YALITIMLI. DC_50_Ω_DCC_100_40AKS (CX+BX+DC50+Ω+BX+DCC100) DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ OMEGA SİSTEMİ LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) RÜZGAR YÜKÜ (km/h) BİNA YÜKSEKLİĞİ (m) ISI

Detaylı

DIŞ CEPHE YALITIM SİSTEMLERİ VE UYGULAMA PRENSİPLERİ

DIŞ CEPHE YALITIM SİSTEMLERİ VE UYGULAMA PRENSİPLERİ ÖZET TMMOB Makina Mühendisleri Odası Yalıtım Kongresi 23-24-25 Mart 2001 Eskişehir - Türkiye DIŞ CEPHE YALITIM SİSTEMLERİ VE UYGULAMA PRENSİPLERİ Gökhan BERKMEN İzocam Ticaret ve Sanayi A.Ş. Dilovası Mevkii

Detaylı

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,50 0,56. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,50 0,56. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ CEKETLEME SİSTEMİ (MANTOLAMALI) LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) 60 40 RÜZGAR YÜKÜ (km/h) 150 166 BİNA YÜKSEKLİĞİ (m) 100 m >100 m ISI

Detaylı

GLASROC X UV DAYANIMINA SAHİPTİR. KÜF VE MANTAR OLUŞUMUNA KARŞI DİRENÇLİDİR. HAVA KOŞULLARINA DAYANIKLIDIR. DIŞ CEPHE UYGULAMALARINDA YÜZEYİNE

GLASROC X UV DAYANIMINA SAHİPTİR. KÜF VE MANTAR OLUŞUMUNA KARŞI DİRENÇLİDİR. HAVA KOŞULLARINA DAYANIKLIDIR. DIŞ CEPHE UYGULAMALARINDA YÜZEYİNE İyisini iste! GLASROC X UV DAYANIMINA SAHİPTİR. KÜF VE MANTAR OLUŞUMUNA KARŞI DİRENÇLİDİR. HAVA KOŞULLARINA DAYANIKLIDIR. DIŞ CEPHE UYGULAMALARINDA YÜZEYİNE HERHANGİ BİR UYGULAMA YAPILMADAN 12 AY BOYUNCA

Detaylı

D_DC_75_Ω_DCC_75_40AKS (CX+BX+DC75+Ω+BX+DCC75) ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) SİSTEMİN KARBON AYAK İZİ (kg.co 2 /m²) İLAVE YALITIMLI.

D_DC_75_Ω_DCC_75_40AKS (CX+BX+DC75+Ω+BX+DCC75) ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) SİSTEMİN KARBON AYAK İZİ (kg.co 2 /m²) İLAVE YALITIMLI. D_DC_75_Ω_DCC_75_40AKS (CX+BX+DC75+Ω+BX+DCC75) DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ OMEGA DIŞ CEPHE SİSTEMİ LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) RÜZGAR YÜKÜ (km/h) BİNA YÜKSEKLİĞİ

Detaylı

ISI YALITIM SİSTEMLERİ VE MALZEMELERİ

ISI YALITIM SİSTEMLERİ VE MALZEMELERİ ISI YALITIM SİSTEMLERİ VE MALZEMELERİ 1 Wallmerk Isı Yalıtım Sistemi Isı Yalıtım Sistem Bileşenleri Sistem Profilleri AZ ENERJİ, TEMİZ ÇEVRE, KORUNMUŞ DOĞA Wallmerk Yapı Kimyasalları İnşaat Sanayi ve Ticaret

Detaylı

ISLAK HACİMLERDE (TUVALET-BANYO-KORİDOR-MUTFAK-SAUNA-HAMAM-DUŞ VB) KARO KAPLAMA ALTINA SU YALITIMI YAPILMASI

ISLAK HACİMLERDE (TUVALET-BANYO-KORİDOR-MUTFAK-SAUNA-HAMAM-DUŞ VB) KARO KAPLAMA ALTINA SU YALITIMI YAPILMASI ISLAK HACİMLERDE (TUVALET-BANYO-KORİDOR-MUTFAK-SAUNA-HAMAM-DUŞ VB) KARO KAPLAMA ALTINA SU YALITIMI YAPILMASI KONU: Islak hacimler gibi akışkan ve basınçlı suyun olmadığı mekanlarda İZOTEX markalı Su Yalıtım

Detaylı

YOĞUNLUK : minimum kg/m3. ISI İLETKENLİK : 0,028W/Mk SU EMME : % 0,1 SU BUHARI DİFÜZYON DİRENCİ : YANGIN SINIFI : B1 (TS 11989)

YOĞUNLUK : minimum kg/m3. ISI İLETKENLİK : 0,028W/Mk SU EMME : % 0,1 SU BUHARI DİFÜZYON DİRENCİ : YANGIN SINIFI : B1 (TS 11989) ZEMİN İZOLASYONU FLOORMATE MALZEME ÖZELLİĞİ Uzunluk: 1200mm Genişlik: 600mm Kalınlık: 30, 40, 50, 60,80 mm BASMA DAYANIMI : 200 kpa (%10 deformasyonda) BASMA SÜNMESİ : 60 kpa (%2 deformasyonda, 50 yıl

Detaylı

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) SİSTEMİN KARBON AYAK İZİ (kg.co 2 /m²) 40 cm AKS 31,68 kg.co 2 /m². safe fire 4. by efectis

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) SİSTEMİN KARBON AYAK İZİ (kg.co 2 /m²) 40 cm AKS 31,68 kg.co 2 /m². safe fire 4. by efectis D_TI_100_40AKS (BX + DC100 + BX + CX) DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ TEK İSKELET DIŞ CEPHE SİSTEMİ (İLAVE YALITIMLI) LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) 40 RÜZGAR YÜKÜ

Detaylı

weber weber mantolamasistemi S STEM DETAYLARI 1 Subasman bölgesi uygulama detayı

weber weber mantolamasistemi S STEM DETAYLARI 1 Subasman bölgesi uygulama detayı Subasman bölgesi uygulama detayı 0. Tuğla/Gazbeton/Betonarme duvar..therm Grubu Yapıştırma Harcı. Çelik Dübel*/Plastik Dübel..therm EPS / EPS plus / XPS / taşyünü..therm Grubu Yüzey Sıvası. Donatı filesi..therm

Detaylı

CEKETLEME yüzeyi, her türlü uygulama için aranan, şakülünde düzgün bir yüzeydir.

CEKETLEME yüzeyi, her türlü uygulama için aranan, şakülünde düzgün bir yüzeydir. CEKETLEME SİSTEMİ CEKETLEME, mevcut binaların dış cephelerinde, sistemin oluşturduğu boşluğa düşük yoğunluklu mineral yünler kullanarak etkili ısı yalıtımı yapılmasını sağlar. Özelikle A veya B enerji

Detaylı

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,50 0,56. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,50 0,56. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ CEKETLEME SİSTEMİ LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) 60 40 RÜZGAR YÜKÜ (km/h) 150 166 BİNA YÜKSEKLİĞİ (m) 100 m >100 m ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ

Detaylı

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,32 0,35. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,32 0,35. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ CEKETLEME SİSTEMİ LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) 60 40 RÜZGAR YÜKÜ (km/h) 150 166 BİNA YÜKSEKLİĞİ (m) 100 m >100 m ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ

Detaylı

KATI YALITIM MALZEMELERİ EKSTRÜDE POLİSTREN LEVHA

KATI YALITIM MALZEMELERİ EKSTRÜDE POLİSTREN LEVHA KATI YALITIM MALZEMELERİ EKSTRÜDE POLİSTREN LEVHA Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi EKSTRÜDE POLİSTREN KÖPÜK (XPS)

Detaylı

AQUAPANEL DIŞ CEPHE DUVAR GİYDİRME SİSTEMİ UYGULAMA ŞARTNAMESİ AQUAPANEL DIŞ CEPHE PLAKASI FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ

AQUAPANEL DIŞ CEPHE DUVAR GİYDİRME SİSTEMİ UYGULAMA ŞARTNAMESİ AQUAPANEL DIŞ CEPHE PLAKASI FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ AQUAPANEL DIŞ CEPHE DUVAR GİYDİRME SİSTEMİ UYGULAMA ŞARTNAMESİ AQUAPANEL DIŞ CEPHE PLAKASI FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ 1 AQUAPANEL UNIVERSAL 8mm PLAKASI FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ 2 A- SİSTEM TANIMI: Mevcut duvar sistemlerinin

Detaylı

KIŞLAR TASARRUFLU GEÇSİN

KIŞLAR TASARRUFLU GEÇSİN KIŞLAR TASARRUFLU GEÇSİN Hazırlayan Öğrenciler Didenaz Gündoğdu 6-A Oğuzhan Yıldırım 6-C Danışman Öğretmen Melike TURAN İZMİR, 2012 İÇİNDEKİLER 1. Proje özeti...2 2. Projenin amacı...3 3. Giriş...3 4.

Detaylı

"Isı Yalıtımında Doğru Çözüm" Tasarruf etmenin en hesaplı yolu...

Isı Yalıtımında Doğru Çözüm Tasarruf etmenin en hesaplı yolu... "Isı Yalıtımında Doğru Çözüm" Tasarruf etmenin en hesaplı yolu... PROMANTO MANTOLAMA SİSTEMLERİNİ OLUŞTURAN ÜRÜNLER Promanto Isı Yalıtım Levhası Yapıştırma Harcı Shapemate IB Isı Yalıtım Levhası Promanto

Detaylı

DUVARLARDA ISI YALITIMI

DUVARLARDA ISI YALITIMI 1. TOPRAK ALTI DIŞ DUVARLARDA ve TEMELLERDE ISI YALITIMI Toprak Temaslı Beton Perde Duvarlar Koruma Duvarlı A- Toprak B- Baskı duvarı C- Su yalıtım malzemesi D- Isı yalıtımı (ekstrüde polistiren köpük)

Detaylı

KATI YALITIM MALZEMELERİ EXPANDE POLİSTREN LEVHA

KATI YALITIM MALZEMELERİ EXPANDE POLİSTREN LEVHA KATI YALITIM MALZEMELERİ EXPANDE POLİSTREN LEVHA Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi EXPANDE POLİSTREN KÖPÜK (EPS)

Detaylı

Yeni Nesil Yalıtım Levhası

Yeni Nesil Yalıtım Levhası Yeni Nesil Yalıtım Levhası, ara bölme duvarlarda ve giydirme cephelerde, ısı ve ses yalıtımında kullanılabilen, esnek, dayanıklı, ve uygulaması kolay mineral yün esaslı yalıtım levhasıdır. Isı ve ses yalıtımı

Detaylı

YENİ YÖNETMELİĞE UYGUN YALITIM VE DUVAR DOLGU MALZEME SEÇİMİNDE OPTİMİZASYON

YENİ YÖNETMELİĞE UYGUN YALITIM VE DUVAR DOLGU MALZEME SEÇİMİNDE OPTİMİZASYON TMMOB Makina Mühendisleri Odası Yalıtım Kongresi 23-24-25 Mart 2001 Eskişehir-Türkiye YENİ YÖNETMELİĞE UYGUN YALITIM VE DUVAR DOLGU MALZEME SEÇİMİNDE OPTİMİZASYON ÖZET M. Gökhan KORKMAZ MARDAV Yalıtım

Detaylı

ProfilEx ısı yalıtımı (mantolama) ve sıva uygulamalarında yapıların; pencere, kenar, köşe, yatay veya düşey düzgün boşluklar (fuga) gerektiğinde

ProfilEx ısı yalıtımı (mantolama) ve sıva uygulamalarında yapıların; pencere, kenar, köşe, yatay veya düşey düzgün boşluklar (fuga) gerektiğinde ProfilEx ısı yalıtımı (mantolama) ve sıva uygulamalarında yapıların; pencere, kenar, köşe, yatay veya düşey düzgün boşluklar (fuga) gerektiğinde kullanılan ve sistemi tamamlayan profil çeşitleri markasıdır.

Detaylı

D_DC_75_Ω_DCC_50_40AKS (CX+BX+DC75+Ω+BX+DCC50) ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) SİSTEMİN KARBON AYAK İZİ (kg.co 2 /m²) 39,51 İLAVE YALITIMLI

D_DC_75_Ω_DCC_50_40AKS (CX+BX+DC75+Ω+BX+DCC50) ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) SİSTEMİN KARBON AYAK İZİ (kg.co 2 /m²) 39,51 İLAVE YALITIMLI D_DC_75_Ω_DCC_50_40AKS (CX+BX+DC75+Ω+BX+DCC50) DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ OMEGA DIŞ CEPHE SİSTEMİ LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) RÜZGAR YÜKÜ (km/h) BİNA YÜKSEKLİĞİ

Detaylı

İÇERİK Uygulama Detayları

İÇERİK Uygulama Detayları İÇERİK 1 Çağdaş yapı konsepti ve Yalıtım 2 Malzeme ve detay seçimi ile ilgili temel bilgiler 3 Isı Yalıtım Malzemeleri 4 Uygulama Detayları 5 Yürürlükteki Mevzuatlar 1 Temel Uygulama Kuralları Isı Köprüsü

Detaylı

Isı, ses ve su yalıtımında devrim yaratan çözüm! Seranit ten...

Isı, ses ve su yalıtımında devrim yaratan çözüm! Seranit ten... Isı, ses ve su yalıtımında devrim yaratan çözüm! Seranit ten... Su geçirmez Isı geçirmez Ses geçirmez Yanmaz İNDEKS SERAMONT 4 SERAMONT BİNA MANTOLAMA ISI-SES-SU YALITIM HARCI 6 SERAMONT U-BİNA MANTOLAMA

Detaylı

Knauf W623 Agraflı Duvar Giydirme Sistemi Uygulama Detayları:

Knauf W623 Agraflı Duvar Giydirme Sistemi Uygulama Detayları: Knauf W623 Agraflı Duvar Giydirme Sistemi Uygulama Detayları: Knauf W623 Duvar Giydirme Sisteminde, Metal Konstrüksiyon tavan U (TU) ve tavan C (TC) profillerden oluşturulur. Duvarın şakülünde ve terazisinde

Detaylı

Dış Cephe Kaplama Levhası Sistem Kitapçığı. www.boardex.com.tr

Dış Cephe Kaplama Levhası Sistem Kitapçığı. www.boardex.com.tr Dış Cephe Kaplama Levhası Sistem Kitapçığı www.boardex.com.tr Kuru Duvar Sistemleri CEKETLEME Tek İskeletli Çift İskeletli Omega Ceket Omega CeketMAX Sistem Ürünleri Performans Tablosu Uyarılar 2 5 8 12

Detaylı

MLİLİĞİİĞİ ISI YALITIMI-ENERJ

MLİLİĞİİĞİ ISI YALITIMI-ENERJ BİNALARDA ENERJİ VERİML MLİLİĞİİĞİ ISI YALITIMI-ENERJ ENERJİ VERİML MLİLİĞİ İZODER Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımc mcıları Derneği Timur DİZ timur@izoder.org.tr Binalarda Enerji Verimliliği Isıtma ve soğutma

Detaylı

TEK İSKELETLİ DIŞ CEPHE SİSTEMİ

TEK İSKELETLİ DIŞ CEPHE SİSTEMİ TEK İSKELETLİ DIŞ CEPHE SİSTEMİ Tek İskeletli dış cephe sistemi, daha hızlı imalat istenilen, az katlı (2-3 kat gibi) betonarme veya çelik binalarda, dış cephe duvar sistemlerinde kullanılır. Isı yalıtımında

Detaylı

(nem) miktarının, o sıcaklıkta bulunabilecek en fazla su buharı miktarına oranına bağıl nem denir ve % cinsinden ifade edilir.

(nem) miktarının, o sıcaklıkta bulunabilecek en fazla su buharı miktarına oranına bağıl nem denir ve % cinsinden ifade edilir. Isıcam DA TERLEME Kış aylarında Isıcam takılı binalarda karşılaşılan en önemli sorunlardan biri camlardaki terlemedir. Bu terleme genellikle camın oda içine bakan yüzeyinde oluşmakla beraber az da olsa

Detaylı

ATAKENTVADİ SİTESİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 2016

ATAKENTVADİ SİTESİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 2016 ATAKENTVADİ SİTESİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 2016 KURUMSAL Çevre Politikası No1, hammadde seçiminden başlayıp ürün çıkışına dek süren her aşamada çevreye karşı sorumluluğu olduğu bilinciyle hareket eder.

Detaylı

Nefes alan- Yanmaz Isı Yalıtımı. Multipor Mantolama Sistemi

Nefes alan- Yanmaz Isı Yalıtımı. Multipor Mantolama Sistemi Nefes alan- Yanmaz Isı Yalıtımı Multipor Mantolama Sistemi Multipor Deckendämmsystem DI Mineral esaslı Multipor ısı yalıtım levhaları, mantolamada güvenilir çözümler sunuyor Multipor Mantolama Sistemi:

Detaylı

Baumit SilikatTop. (SilikatPutz) Kaplama

Baumit SilikatTop. (SilikatPutz) Kaplama Baumit SilikatTop (SilikatPutz) Kaplama Ürün Kullanıma hazır, macun kıvamında, mineral esaslı, silikat ince son kat dekoratif kaplamadır. Dış ve iç cepheler için, Tane veya Çizgi dokuya sahip sıva dokulu

Detaylı

MARDAV ÖNERİLEN FİYAT LİSTESİ BLUE'SAFE MAVİ KALE 2017/1 Ocak 2017

MARDAV ÖNERİLEN FİYAT LİSTESİ BLUE'SAFE MAVİ KALE 2017/1 Ocak 2017 PAKET BSMK-SON KAT KAPLAMASIZ Paket Sistem BSMK-MİNART GOLD Çimento BSMK-GRENART MICRO Akrilik BSMK-SİLİKONATEX Akrilik BSMK-DEKOR PLUS Akrilik BSMK-GRENART MİDİ Akrilik BSMK-MİNART GOLD Çimento Üzeri

Detaylı

MARDAV ÖNERİLEN FİYAT LİSTESİ BLUE'SAFE MAVİ KALE 2017/3 Nisan 2017

MARDAV ÖNERİLEN FİYAT LİSTESİ BLUE'SAFE MAVİ KALE 2017/3 Nisan 2017 PAKET BSMK-SON KAT KAPLAMASIZ Paket Sistem BSMK-MİNART GOLD Çimento BSMK-GRENART MICRO Akrilik BSMK-SİLİKONATEX Akrilik BSMK-DEKOR PLUS Akrilik BSMK-GRENART MİDİ Akrilik BSMK-MİNART GOLD Çimento Üzeri

Detaylı