YALITIM MALZEME TANITIMI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "YALITIM MALZEME TANITIMI"

Transkript

1 YALITIM MALZEME TANITIMI

2 ÇATI ŞİLTESİ İzocam Çatı Şiltesi, çıplak veya bir yüzünde buhar kesici alüminyum folyolu olarak imal edilir. Faydaları şu şekilde özetlenebilir : İzocam Çatı Şiltesi hafif olduğundan, çatıya çıkartılması ve kesilerek uygulanması çok kolaydır. Camyününün ve yüzey kaplama malzemesinin özelliklerinden dolayı uygulama sırasında yırtılmaz, fire vermez.her türlü ahşap ve metal çatıya kolaylıkla uyum sağlar. Çatı Şiltesi ile kaplanan çatılar, ısı yalıtımıyla yakıt sarfiyatını önemli ölçüde azaltır. Kullanım Alanları: Kullanılmayan çatıların yalıtımında, döşemeye serilmek sureti ile uygulanır. Alüminyum folyolu şiltenin kullanıldığı durumlarda buhar kesici olan folyolu yüz, daima sıcak tarafta bulunmalıdır. Yüksek ısı ve ses yalıtım değerine ulaşılmak istendiğinde, iki kat Çatı Şiltesi serilmelidir. Uygulamada dikkat edilmesi gereken husus birinci tabaka serildikten sonra ikinci tabakanın birincinin serilme istikametine dik olarak serilmesidir.

3 Kullanım Alanları: İzocam Klima şilteleri, havalandırma ve klima kanallarının dıştan ısı yalıtımı amacıyla kullanılır. KLİMA ŞİLTESİ İzocam Klima Şiltesi, klima kanallarının dıştan ısı yalıtımını sağlamak amacı ile imal edilmiş, camyünü şiltedir. Klima Şiltesi'nin sahip olduğu alüminyum folyo ile kaplama, buhar geçişine karşı en yüksek dirence sahiptir. Özellikle soğuk yalıtımda, bu kaplamaya sahip olmayan yalıtım malzemelerine oranla, zaman içinde buhar yoğuşması ve yalıtımın bozulması tehlikesine karşı kesin bir güvence sağlar. Kendinden yapışkanlı özel tespit pimleri sayesinde hızlı ve kolay bir uygulama sağlanır.

4 İZOCAM TAŞYÜNÜ TERAS ÇATI LEVHALARI İzocam Taşyünü Teras ve Bitümlü Teras Çatı Levhaları: metal, beton ve ahşap set çatıların ısı yalıtımı sağlamak için kullanılan, yüksek yoğunlukta, taşıma gücü çok yüksek taşyünü levhalardır. Bitümlü Teras Çatı Levhaları'nın bir yüzü, özel bitüm emdirilmiş camtülü kaplıdır. Bu kaplama, üzerine gelecek su yalıtım katmanı için sağlıklı bir yapışma yüzeyi sağlamaktadır. İzocam Taşyünü Teras ve Bitümlü Teras Çatı Levhaları, naylon ambalajda piyasaya sunulmuşt Kullanım Alanları: İzocam Taşyünü Teras ve Bitümlü Teras Çatı Levhaları, sahip oldukları yüksek mekanik mukavemet ve yüzey kaplaması ile : Her çeşit ve eğimde metal ve ahşap çatıların ısı yalıtımında, Üzerinde gezilen veya gezilmeyen (özel gezinti yollu) her eğimdeki beton veya gazbeton teras çatıların ısı ve ses yalıtımında, Bir koruyucu katman altında veya yansıtıcı çakıl tabakası altında her çeşit su kesici uygulamayla birlikte, güvenle kullanılmaktadır.

5 İZOCAM TAŞYÜNÜ YÜZER DÖŞEME LEVHASI İzocam Taşyünü Yüzer Döşeme Levhaları, özel olarak imal edilmiş yüksek birim ağırlıkta, yüksek mekanik mukavemeti olan bir taş yünü levhadır. Taşyünü Yüzer Döşeme Levhaları çıplak olarak imal edilir. Kullanım Alanları: Taşyünü Yüzer Döşeme Levhaları ısı ve ses yalıtımı maksadı ile yüzer şap altında kullanılmak üzere imal edildi. Levhaların yüksek mekanik mukavemeti, Her çeşit ve eğimdeki uygulamalarda, Taşıyıcı döşemelerin üzerinde ve hareketli yüklerin altında, Kat aralarında kullanılmasını mümkün kılar.

6 TS-901 "LİFLİ ISI VE SES YALITIM MALZEMELERİ İzocam Kalibel, eski ve yeni yapılarda ısı ve ses yalıtımı sağlanması amacı ile uygulanır. İzocam Kalibel, yüksek birim ağırlıkta sert taşyünü veya camyünü levha ile, kat yüksekliğinde 12.5 mm. kalınlığında alçı plakanın birleşmesinden meydana gelmiştir. Levhalar, buhar kesicili ve buhar kesicisiz olarak imal edilmektedir. Kalibel, dış duvarların içten giydirilmesi şeklinde uygulanır. Kullanım Alanları : Dış duvarlar : Beton veya tuğla dış duvarların iç yüzünden ısı ve ses yalıtımı sağlamak maksadı ile kullanılır. Konut, ticari yapı, sanayi ve okullarda geniş uygulama alanı vardır. Bölme duvarları : İç bölme duvarlarında, merdiven ve asansör boşluklarının ses yalıtımında kullanılır. Ahşap karkas yapılar : Ahşap karkas yapıların iç giydirilmesinde kullanılır. Isıtılan ve kullanılan çatı katları Isıtılan ve kullanılan çatı katlarının ısı ve ses yalıtımı amacı ile eğimli çatı yüzeylerinde alttan uygulanır.

7 İZOCAM SANAYİ ŞİLTE VE LEVHALARI İzocam Taşyünü Sanayi Şilte ve Levhaları yüksek sıcaklıklardaki makine ve tesisat ile yapıların ısı ve yangın izolasyonu amacıyla kullanılır. Sanayi Şilteleri galvanizli rabitz tel üzerine dikilmiştir. Taşyünü Sanayi Şilte ve Levhaları 'nın diğer özelliği, bu tesislerde kaçınılmaz olarak ortaya çıkan titreşimleri, yüksek esnekliği sayesinde yutabilmesidir.

8 İZOCAM İZOPOR LEVHA Polistiren hammaddesinin su buharı ile teması sonucu, hammadde granüllerinin içinde bulunan pentan gazının granülleri şişirmesi ve birbirine yapıştırması sureti ile, içinde bulundukları hacmin boyutlarını alması yolu ile üretilirler. Sonradan rezistans teli ile istenen boyutlarda kesilebilirler. İzocam İzopor, organik asıllı olup, bir petrol türevidir. Faydaları şu şekilde sıralayabiliriz : Kolay kesilir ve uygulanır. Basınca dayanıklıdır. Yüksek ısı yalıtımı sağlar. Paslanma yapmaz. Kullanım Alanları: Soğuk hava depoları. Ticari buzdolapları. Soğutma sistemli araçlar. Dilastasyon fugaları. Prefabrik beton elemanlar. Teras çatılar. İki duvar arası. Dış duvarların içten ısı yalıtımı Dış duvarların dıştan ısı yalıtımı. Dekorasyon işleri

9 İZOCAMFLEX İzocam İzocamflex, elastomerik kauçuk esaslı, kapalı gözenekli hücre yapısına sahip, ısı yalıtım değeri yüksek, esnek, suya ve buhara karşı dirençli boru ve levha şeklinde yalıtım malzemesidir. Kullanım Alanları: Sanayi tesisleri Soğuk hava depoları Kanal, boru, kazan vb. proses ekipmanları Isıtma, soğutma, havalandırma tesisatı ve sıhhi tesisat

10 PLASTOBİT bitüm nedeniyle her iklimde güvenle kullanılır, şalümo alevinin kazandırdığı üstün yapıştırma tekniğini kabul eder. Temelden çatıya yapılarda tüm su yalıtım detaylarının güvencesidir. Bu nedenle nakliye ve isçilikten önemli ölçüde TASARRUF, uygulamada SÜRAT, KOLAYLIK VE EMNİYET getirir. Su yalıtım örtülerini oluşturan ana unsurlar TAŞIYICI ve BİTÜM'dür.

11 SHINGLE Taşıyıcısı güçlü cam tülü, gövdesi okside bitüm olan BTM SHINGLE, cazip renklerde, reflektif mineral kaplı yüzeyi ile eğimli çatılarda ve cephelerde alternatif çözümler getirir. BTM SHINGLE çok hafiftir, konstrüksiyona yük getirmez. Uygulaması çok pratik ve süratlidir. Eski ve yeni her yapıya uygulanabilir. Su geçirimsizliğini ve dekoratif özelliklerini yıllarca korur. Tüm eğimli yüzeylere kolayca uyum sağlar.

12 KREMİT ALTI Polimerik ve okside bitümlü su yalıtım örtüleri üreticisi BTM A.Ş. kiremit çatılarda veya düşük eğimli çatılarda sık rastlanan akıntılara yeni örtüleri ile çözüm getiriyor. Sağanak yağmur, fırtınalı, yagışlı hava ve kar birikmesi nedenleri ile kiremit aralarından sızan sular veya kırık kiremitlerin sebep olduğu akıntılar artık sorun olmayacak

13 SHAPEMATE IB (Dıştan Duvar Yalıtımı için ) NEREDE KULLANILIR? Shapemate* IB, binaların duvar, kolon, kiriş ve tavan yüzeylerinde dışarıdan, sonradan yapıştırılarak ve dübellenerek akrilik reçine katkılı, çimento bazlı hazır sıvalar uygulanarak kullanılmaktadır. Dıştan yalıtım uygulamalarında mükemmel yapışma sağlamak için, levhaların ön yüzeyleri pürüzlendirilmiştir. Arka yüzeylerinde ise duvar yüzeyine mükemmel yapışma sağlaması için boyu yönünde 5 cm. aralık 5x5 mm.'lik oluklar açılmıştır.

14 FLOORMATE 200 (Döşemeler için) NEREDE KULLANILIR? Zemine oturan döşemelerde, ahşap döşemelerde, yerden ısıtma sistemlerinde, katları ayıran döşemelerde, kısaca ısı kaybı oluşacak tüm döşemelerde kullanılır NASIL UYGULANIR? Döşeme betonu üzerine doğrudan, arada boşluk kalmayacak şekilde döşenir. Üzerine harçlı bir döşeme kaplaması uygulanacaksa, ayırıcı tabaka olarak polietilen folyo serilir ve istenirse ince bir şap tabakası atılarak, harçlı kaplama uygulaması yapılır. Halı, pvc ahşap parke gibi kaplamalar için şap tabakası üzerine yapıştırma veya latalı tespit yapılır. Isıtılan döşemelerde levhalar döşeme betonu üzerine serilir. Üzerine polietilen folyo ayrıcı tabaka serildikten sonra ısıtma-tesisat boruları plastik ayaklar ile yerleştirilir, uygun kalınlıkta şap dökülerek ısıtma borularının bu şap kalınlığının ortasında kalması temin edilir. Daha sonra istenilen döşeme kaplaması ile detay tamamlanır.

15 STYROFOAM IB (İçten Duvar Yalıtımı için ) NEREDE KULLANILIR? Styrofoam* IB, binaların duvar, kolon kiriş ve tavan yüzeylerinde içeriden veya dışarıdan, sonradan yapıştırılarak ve/veya dübellenerek alçı sıva veya lateks katkılı, çimento bazlı sıvalar uygulanarak kullanılmaktadır. Levhalar, sıva tutuculuğunu arttırmak amacıyla yüzeyleri pürüzlü olarak üretilmektedir. NASIL UYGULANIR? İçten yalıtım uygulamalarında levhalar, çimento bazlı yapıştırma harcı ile iç duvar yüzeyine yapıştırılır. Yüzeyin yapışmaya uygun olması ve kat yüksekliğinin 3m.'yi aşmaması halinde levhalar dübel ile tespit edilmeyebilir. Levhaların birleşme derzleri üzerine file bandı yapıştırıldıkdan sonra, doğrudan levhalar üzerine 5 mm. kalınlığında alçı sıva uygulanır. Boya yapılacaksa ince bir kat saten alçı uygulaması tavsiye edilir. Isıtılmayan bodrum tavanlarında Styrofoam IB levhaları, çimento bazlı yapıştırma harcı ile tavan yüzeylerine yapıştırılır. Yapıştırma harcı bir süre kurumaya bırakılır ve levhalar, m²ye 6 adet gelecek şekilde plastik çivili izolasyon dübelleri ile arka yüzeye tespit edilir. Kullanılmayan bodrum mekanlarında levha yüzeylerine sıva uygulaması yapılmayabilir. Kullanılan mekanlarda ise lateks katkılı, çimento bazlı hazır sıvalar doğrudan levha yüzeyine uygulanır. Tüm sıva yüzeyine (henüz kurumadan) alkaliye dayanıklı cam tülü sıva donatısı file, çelik mala yardımıyla yapıştırılır.daha sonra tekrar birkaç mm. kalınlığında sıva yapılarak kurumaya bırakılır.

16 ROOFMATE PS (Kırma Çatılar için ) NEREDE KULLANILIR? Roofmate* PS levhaları ile kırma çatılarda, çatı tahtası kullanılmadan, merteklerin üzerine yapılan ısı yalıtımı (Örten Yalıtım Sistemi), her türlü kiremit ve çatı kaplaması ile beraber uygulanabilir niteliktedir NASIL UYGULANIR? Çatıda kullanılan malzemeler ve yükleri göz önüne alınarak aşık ve mertek kesitleri hesaplanır ve mertekler; 4 cm. kalınlığında Roofmate PS kullanılacaksa 40 cm., 5 cm. kalınlığında kullanılacaksa 50 cm., 6 cm. kalınlığında kullanılacaksa 60 cm. aks aralığı ile döşenir. Roofmate PS levhaları (60 cm. x 300 cm.), merteklerin üzerine, merteklere dik şekilde yerleştirilir; geçici olarak çivi ile tutturulur. Buhar geçirgenlik direnci düşük (Sd 0.16m.) bir su yalıtım membranı, aşağıdan yukarıya doğru birbiri üzerine bindirilerek döşenir. Mertek üzerine gelecek şekilde baskı çıtaları ile Roofmate PS levhaları başlıklı çiviler yardımıyla sabitlenir. Baskı çıtalarına dik şekilde her kiremit sırası için bir kiremit çıtası tespit edilir ve kiremitler bu çıtalara tutturulur. Shingle uygulaması için baskı çıtaları üzerine su kontrplağı, sunta vb. levhalar yerleştirilir ve shingle tipi örtü bu levhalara tespit edilerek çatı tamamlanır. Bu uygulamada ayrıca bir su yalıtım membranına gerek yoktur.

17 SANDVİÇ DUVARLARDA ISI YALITIMI Floormate 200 levhaları, boşluklu ve boşluksuz olarak iki şekilde uygulanabilir. Boşluklu sandviç duvar uygulamasında Floormate* 200 levhaları iç tarafta bulunan duvar yüzeyine tespit edilmeli ve boşluk, dış duvar ile levhalar arasında bırakılmalıdır. Boşluklu duvar uygulamaları sistemin ses yalıtım özelliğini arttırır. Boşluksuz sandviç duvar uygulamasında ise Floormate 200 levhaları, dış duvar yüzeyine yapıştırıldıktan sonra, iç duvar boşluk bırakmaksızın levhalar üzerine örülür. Bu uygulamada dış duvarın buhar geçirgenlik direncinin düşük olması gerekmektedir. Floormate 200 levhaları, kendi ağırlığı ile çökme ve duvar dibine yığılma, ufalanma yapmaz ve boşluklar oluşturarak ısı köprülerine neden olmaz.

18 SOĞUK HAVA DEPOLARINDA ISI YALITIMI Isının yok edilmesi ısı oluşturulmasından kat kat daha pahalıdır. Bir soğuk deponun çalışırlığı ve buna bağlı olarak ekonomikliği etkin bir ısı yalıtımına ve doğru yerde kullanılan buhar kesiciye bağlıdır. Soğuk hava depoları döşemelerde, betonarmenin üzerine ısıtma kabloları döşenip şap tabakası atılarak bir buhar kesici döşenir. Buhar kesici üzerine yerleştirilen Floormate* 500 levhaları üzerine bir ayırıcı tabaka konur ve donatılı döşeme betonu dökülür Soğuk hava depolarının duvar yalıtımında, duvar üzerine bir buhar kesici serildikten sonra Styrofoam levhaları yapıştırılır ve m²'ye 6 adet gelecek şekilde plastik izolasyon dübelleri ile levhalar duvara sabitlenir. Lateks katkılı çimento esaslı sıvalar ile bir kaç mm kalınlığında sıva uygulanır. Sıva ıslakken cam tülü sıva donatısı file bütün yüzeye yapıştırılır. Tekrar birkaç mm. kalınlığında sıva ile yüzey kurumaya bırakılır. Daha sonra herhangi bir kaplama malzemesiyle (fayans, pvc levha, epoxy) duvar yüzeyi kaplanır. Soğuk hava depolarının tavanlarında, duvarlarda uygulanan işlem tekrar edilir. Soğuk hava depolarının ısı yalıtımı uygulamalarında dikkat edilmesi gereken en önemli husus buhar kesici malzemesinin sıcak tarafta uygulanmasıdır.

19 NASIL UYGULANIR 1- Levhaların Montajı Wallmate TB levhaları, hem beton atılmadan önce kalıba yerleştirilmek sureti ile, hem de beton atıldıktan sonra kolon, kiriş vb taşıyıcı elemanların dış yüzeylerine tesbit edilerek yerleştirilirler. WALLMATE TB (Yapıların Taşıyıcı Elemanları için) NEREDE KULLANILIR Wallmate TB, Dow'un 50 yıllık deneyimlerinin sonucunda geliştirmiş olduğu rakipsiz bir ısı köprüsü yalıtımıdır. Wallmate TB duvar yalıtımı olarak ısı yalıtım levhalarının içten veya sandviç duvar olarak yapıldığı uygulamalarda ısı köprüsü olarak tanımladığımız kolon, kiriş, hatıl, lento vb. yapı elemanlarının dıştan yalıtılması amacıyla geliştirilmiş bir üründür. İçten veya sandviç duvar uygulaması yapıldığı uygulamalarda Wallmate TB levhaları ile ısı köprülerinin dıştan yalıtılması sonucunda ideale yakın sağlıklı bir ısı yalıtımı elde edilmiş olacaktır.

20 Alustucco Lamineli Formflex Levhalar Formflex Polietilen İzole Levhalara 0,1 mm kalınlığında alüminyum lamine edilmesinden oluşur. Klima santrallerinin ve havalandırma kanallarının yalıtımında kullanılır. UV ışınlarına ve yüksek sıcaklığa karşı dirençlidir. Hertürlü mekanik darbeye dayanaklıdır. En katı yangın standartları BS476 Bölüm 7 CI 1, Bölüm 6 CI 0, NEN 3883 Sınıf 1 ve NF MI'I karşılamaktadır. 6,8,10,15,20 ve 30 mm PE izole levha üzerine lamine edilerek verilebilir. SES YALITIMI Formflex Aluminyum Folyolu ve Kendinden Yapışkanlı Levhalar Kendinden yapışkanlı bir kaplama malzemesi olduğundan hem boru hem de kanal tank gibi düzeylere rahatlıkla uygulanabilir. Tam sızdırmazlık sağlar, dış etkenlere, iklim şartlarına ve UV ışınlarına dayanıklıdır. Su buharı difüzyon direnç faktörü yüksektir. İşçilik ve montaj süresinden % 70 tasarruf sağlar. Farklı kalınlıklarda 6,8,10,15,20 ve 30 mm olarak imal edilmektedir.

21 CAM YÜNÜ ELEMANLARI

22 Formaphon Polietilen Darbe Ses Kesici Levha Yüksek kaliteli kapalı hücre yapısına sahip polietilen köpükten mamüldür. *Döşeme üzerine 10'ar cm bindirme ve bohçalama yöntemiyle serbest olarak serilir. - Üzerine 5cm yüzer şap atılır. Bünyesine su kabul etmez, basınca dayanıklıdır.

23 Drenaj Plakası Drenaj plakası, yüksek oranda polietilen (HDPE) içerir ve gerilmelere, kimyasallara ve kopmaya (200 kn/m²) karşı yüksek direnç sağlar. Bitümlü membranların, perde duvarların ve temellerin korunması için kullanılır. Drenaj plakası, ayrıca teraslar, düz çatılar ve bahçe çatılar için kullanılır

24 Yeraltı ve Tünel Su Yalıtımı Membranları Her türlü yapının temel bohçalama ve yer altı su yalıtımı detaylarında, özellikle de tünel su yalıtımlarında kullanılan, sinyal tabakalı, PVC- P esaslı, su yalıtım membranı. Kullanımı: Sikaplan Tunnel membranları serbest olarak serilerek kullanılır. Yer altı yapısına tamamen yapıştırılmaz. Gerektiği yerlerde çizgisel veya noktasal olarak yüzeye tutturulur. Yalıtımı yapılacak yapının detaylarına ve kullanılacak aksesuarlara bağlı olarak detaylar değişim gösterir. Membranın serileceği yüzeydeki sivri çıkıntılar düzeltilmeli ve çakıl benzeri sivri uçlu malzemeler uzaklaştırılmalıdır. Kullanım Alanları : -Her türlü yapının temel bohçalama ve yeraltı su yalıtımı, -Aç-kapa veya kazı ile yapılan her türlü tünel su yalıtımı

25 KULLANILAN ÇATI ARASI ISI YALITIMI

26 ÇATI ARASI KULLANILMAYAN KIRMA ÇATILAR (ÇİFT YÖNLÜ KIRMA 3 ÇATILAR) Çatı Örtüsü 2- Su Yalıtımı Membranı 3- Çatı Tahtası 4- Havalandırılan Çatı Arası Boşluğu 5- Mineral Yünlü Isı Yalıtımı 6- Betonarme Plak veya Asmolen Döşeme veya Gazbeton Döşeme Paneli 7- Tavan Sıvası 7 6 5

27 YALITIMLI VE YALITIMSIZ DIŞ DUVAR 6,2 C ,0 C

28 Konutlarda ısı kazanç ve kayıpları Isı kazançları: a)isıtma gereçleri b)aydınlatma gereçler Ve elektirikli ev aletleri c) Mekan içinde yaşayanlar d)pencerelerden radyasyon yoluyla e) Duvarlardan radyasyon yoluyla Isı kayıpları: a)vantilasyon yoluyla açık pencerelerden, kapı deliklerinden, çatlaklardan v.b. b) Kondüksiyon yoluyla çatıdan c) Kondüksiyon yoluyla döşemeden d) Kondüksiyon yoluyla duvarlardan e)kondüksiyon ve radyasyon yoluyla pencerelerden f) Sıcak suyun drenajı g) İç hacimde suyun buharlaşması ve difüzyon yoluyla dışarıya çıkışı

29 TERS TERAS ÇATILAR YÜRÜNEN TERAS ÇATILAR 1- Döşeme Kaplaması 2- Karo Takozları veya Harç (Harç Olması Durumunda Altında Çakıl Kullanılmalıdır) 3- Ayırıcı Keçe 4- Ekstrüde Polistiren Köpük Isı Yalıtımı 5- Su Yalıtım Membranı 6- Eğim Betonu 7- Betonarme Plak veya Asmolen Döşeme veya Gazbeton Döşeme Paneli 8- Tavan Sıvası YÜRÜNMEYEN TERAS ÇATILAR A- Çakıl B- Ayırıcı Keçe C- Ekstrüde Polistiren Köpük Isı Yalıtımı D- Su Yalıtım Membranı E- Eğim Betonu F- Betonarme Plak veya Asmolen Döşeme veya Gazbeton Döşeme Paneli G- Tavan Sıvası G A B F E C D

30 TERAS ÇATILAR YÜRÜNEN TERAS ÇATILAR 1- Döşeme Kaplaması 2- Harç 3- Koruma Betonu 4- Su Yalıtım Membranı 5- Mineral Yün Isı Yalıtımı (Çift Kat Olursa Şaşırtmalı) 6- Buhar Kesici Membran 7- Buhar Dengeleyici (Gerektiğinde) 8- Eğim Betonu 9- Betonarme Plak veya Asmolen Döşeme veya Gazbeton Döşeme Paneli 10-Tavan Sıvası YÜRÜNMEYEN TERAS ÇATILAR A- Mineral Kaplı Su Yalt. Memb. B- Su Yalıtım Membranı C- Mineral Yün Isı Yalıtımı (Çift Kat Olursa Şaşırtmalı) D- Buhar Kesici Membran E- Buhar Dengeleyici (Gerektiğinde) F- Eğim Betonu G- Betonarme Plak veya Asmolen Döşeme veya Gazbeton Döşeme Paneli H-Tavan Sıvası 6 H G F A B C D E

31 SIVA FİLESİ

32

33

34

35

36

37

38

39

40

41 Çatıda Yalıtım

42

43

44

45

46

47

48

49

50

51

52

53

54

55

56

57

58

59

60

61

62

63

64

65

66

ÇATILARDA ISI YALITIMI

ÇATILARDA ISI YALITIMI ÇATILARDA ISI YALITIMI Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi ÇATILARDA ISI YALITIMI Çatılarda ısı yalıtımı için; cam

Detaylı

ÇATILARDA ISI YALITIMI. 1. Çatı Arası Kullanılan Kırma Çatılarda Mertek Seviyesinde Isı Yalıtımı

ÇATILARDA ISI YALITIMI. 1. Çatı Arası Kullanılan Kırma Çatılarda Mertek Seviyesinde Isı Yalıtımı 1. Çatı Arası Kullanılan Kırma Çatılarda Mertek Seviyesinde Isı Yalıtımı 1- Çatı örtüsü 2- Nefes alan su yalıtım örtüsü 3- Çatı tahtası 4- Havalandırılan çatı arası boşluğu 5- Isı yalıtımı 6- Buhar dengeleyici

Detaylı

KATI YALITIM MALZEMELERİ TAŞ YÜNÜ

KATI YALITIM MALZEMELERİ TAŞ YÜNÜ KATI YALITIM MALZEMELERİ TAŞ YÜNÜ Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi TAŞ YÜNÜ Taş yünü, volkanik bir kaya olan bazalt

Detaylı

İÇERİK Uygulama Detayları

İÇERİK Uygulama Detayları İÇERİK 1 Çağdaş yapı konsepti ve Yalıtım 2 Malzeme ve detay seçimi ile ilgili temel bilgiler 3 Isı Yalıtım Malzemeleri 4 Uygulama Detayları 5 Yürürlükteki Mevzuatlar 1 Temel Uygulama Kuralları Isı Köprüsü

Detaylı

KATI YALITIM MALZEMELERİ EKSTRÜDE POLİSTREN LEVHA

KATI YALITIM MALZEMELERİ EKSTRÜDE POLİSTREN LEVHA KATI YALITIM MALZEMELERİ EKSTRÜDE POLİSTREN LEVHA Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi EKSTRÜDE POLİSTREN KÖPÜK (XPS)

Detaylı

ÇATI VE TERASTA SU YALITIMI

ÇATI VE TERASTA SU YALITIMI ÇATI VE TERASTA SU YALITIMI Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi ÇATI VE TERASTA SU YALITIMI Genel olarak eğimi % 5

Detaylı

İzocam ayrıca çatı şiltesi ve rulopan ürünleri ile AB ülkelerinin ulusal emisyon limitlerine uygunluk belgesi olan Eurofins Gold belgesine sahiptir.

İzocam ayrıca çatı şiltesi ve rulopan ürünleri ile AB ülkelerinin ulusal emisyon limitlerine uygunluk belgesi olan Eurofins Gold belgesine sahiptir. FİYAT LİSTESİ 2018 aşan İzocam, sektördeki 50 yılı aşan tecrübesiyle ısı yalıtımı, gürültü kontrolü, yangın güvenliği, yoğuşma kontrolü gibi farklı uygulama ihtiyaçlarına ve alanlarına yönelik ürünler

Detaylı

ROCKFLEX ROCKFLEX LEVHA

ROCKFLEX ROCKFLEX LEVHA ROCKFLEX ROCKFLEX LEVHA 1 TEKNİK ÖZELLİKLER Isı İletkenlik Katsayısı (λ λ) (W/mK) Su Buharı Difüzyon Direnç Katsayısı (μ) Yangın Sınıfı TS EN 11 Sıcaklık Dayanımı ( C) (Uzun Süreli) Sıcaklık Dayanımı (

Detaylı

DÖŞEMELERDE ISI YALITIMI

DÖŞEMELERDE ISI YALITIMI DÖŞEMELERDE ISI YALITIMI Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi DÖŞEMELERDE ISI YALITIMI Döşemelerde ısı yalıtımı için

Detaylı

KATI YALITIM MALZEMELERİ EXPANDE POLİSTREN LEVHA

KATI YALITIM MALZEMELERİ EXPANDE POLİSTREN LEVHA KATI YALITIM MALZEMELERİ EXPANDE POLİSTREN LEVHA Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi EXPANDE POLİSTREN KÖPÜK (EPS)

Detaylı

ÇATILARDA ISI YALITIMI

ÇATILARDA ISI YALITIMI 1. Geleneksel Teras Çatılarda Isı Yalıtımı Bu detayda su yalıtım katmanı ısı yalıtımının üzerinde yer almaktadır. Çatı sistemi, alttan buhar kesici ile su buharına karşı korunurken, üstte uygulanan su

Detaylı

ÇATILARDA ISI YALITIMI

ÇATILARDA ISI YALITIMI 1. Ters Teras Çatılarda Isı Yalıtımı Ters teras çatılarda, ısı yalıtımı su yalıtım örtüsünün üzerinde yer alır. Bu sebeple kullanılacak olan ısı yalıtım malzemesi dış iklim koşullarına (sıcak, soğuk, yağmur

Detaylı

UYGULAMA DETAYLARI. 7 Ahşap çatı detayı. 8 Soğuk hava deposu detayı.

UYGULAMA DETAYLARI. 7 Ahşap çatı detayı. 8 Soğuk hava deposu detayı. UYGULAMA DETAYLARI 1 Cephe mantolama, denizlik bölgesi detayı. 2 Cephe mantolama, doğrama üstü detayı. 3 Cephe yalıbaskı detayı. 4 Üzerinde gezilmeyen çatı detayı. 5 Üzerinde gezilen çatı detayı. 6 Bahçe

Detaylı

KONUT- İŞYERİ-HASTANE-OTEL İzoBOZZ KULLANIM ALANLARI

KONUT- İŞYERİ-HASTANE-OTEL İzoBOZZ KULLANIM ALANLARI KONUT- İŞYERİ-HASTANE-OTEL İzoBOZZ KULLANIM ALANLARI Yeni Bina İnşaatlarında veya mevcutların restorasyonunda İzoBOZZ ve Feltbi Ürünleri Isı ve Ses Yalıtımı sağlamak ve açık alanlarda çınlama - yankılanma

Detaylı

ÇATILARDA ISI YALITIMI

ÇATILARDA ISI YALITIMI 1. KIRMA ÇATILARDA ISI YALITIMI 1.1 Tavan Arası Döşemesi Üzerine Yapılan Isı Yalıtımı 1- Çatı örtüsü 2- Su yalıtımı 3- Çatı tahtası 4- Havalandırılan çatı boşluğu 5- Isı yalıtımı 6- Buhar dengeleyici 7-

Detaylı

Dachrock DACHROCK TERAS ÇATILAR. Dachrock, yüksek yük kapasiteli teras çatılarda ısı, ses ve yangın yalıtımı olarak kullanılmaktadır.

Dachrock DACHROCK TERAS ÇATILAR. Dachrock, yüksek yük kapasiteli teras çatılarda ısı, ses ve yangın yalıtımı olarak kullanılmaktadır. FİYAT LİSTESİ Rockwool Fiyat si Sayfa Teras Çatılar Dachrock...3 Durock.....4 Roofrock...5 Yüzer Döşemeler Steprock ( Steprock ND, HD )...........6, 7 Floorrock ( Floorrock C )....... 8 Ara Bölme Duvarları

Detaylı

A- Ahşap parke B- Ahşap kör döşeme C- Ahşap kadronlar arası ısı yalıtımı D- Su yalıtım örtüsü E- Grobeton (mala perdahı) F- Blokaj G- Toprak zemin

A- Ahşap parke B- Ahşap kör döşeme C- Ahşap kadronlar arası ısı yalıtımı D- Su yalıtım örtüsü E- Grobeton (mala perdahı) F- Blokaj G- Toprak zemin TOPRAĞA BASAN DÖŞEME DETAYLARI 1- Döşeme kaplaması 2- Şap 3- Bir kat serbest su yalıtım örtüsü (XPS kullanılırsa ayırıcı keçe tabakası) 4- Isı yalıtımı 5- Su yalıtımı 6- Grobeton 7- Blokaj 8- Toprak zemin

Detaylı

KATI YALITIM MALZEMELERİ POLİETİLEN KÖPÜK

KATI YALITIM MALZEMELERİ POLİETİLEN KÖPÜK KATI YALITIM MALZEMELERİ POLİETİLEN KÖPÜK Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi POLİETİLEN KÖPÜK Etilen ve propilen maddelerinden

Detaylı

BAĞLAMA TELİ BTM KİREMİT ALTI ÖRTÜSÜ KAPLAMA TAHTASI MONTAJ ÇITASI BAĞLAMA TELİ GENİŞ BAĞLI ÇİVİ AŞIK LAMBRİ MERTEK RİJİT MİNERAL YÜN ISI YALITIM LEVHASI KAPLAMA TAHTASI BTM KİREMİT ALTI ÖRTÜSÜ (BAYINDIRLIK

Detaylı

DUVARLARIN İÇ YÜZÜNDEN ISI YALITIMI

DUVARLARIN İÇ YÜZÜNDEN ISI YALITIMI DUVARLARIN İÇ YÜZÜNDEN ISI YALITIMI Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi DUVARLARIN İÇ YÜZÜNDEN ISI YALITIMI Bu sistemde

Detaylı

AQUAPANEL DIŞ CEPHE DUVAR GİYDİRME SİSTEMİ UYGULAMA ŞARTNAMESİ AQUAPANEL DIŞ CEPHE PLAKASI FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ

AQUAPANEL DIŞ CEPHE DUVAR GİYDİRME SİSTEMİ UYGULAMA ŞARTNAMESİ AQUAPANEL DIŞ CEPHE PLAKASI FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ AQUAPANEL DIŞ CEPHE DUVAR GİYDİRME SİSTEMİ UYGULAMA ŞARTNAMESİ AQUAPANEL DIŞ CEPHE PLAKASI FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ 1 AQUAPANEL UNIVERSAL 8mm PLAKASI FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ 2 A- SİSTEM TANIMI: Mevcut duvar sistemlerinin

Detaylı

ÇATI KAPLAMASI. Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü. Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi

ÇATI KAPLAMASI. Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü. Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi ÇATI KAPLAMASI Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi ÇATI KAPLAMASI Çatı kaplaması için kullanılan malzemeler şunlardır.

Detaylı

TEMELDE SU YALITIMI. Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü. Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi

TEMELDE SU YALITIMI. Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü. Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi TEMELDE SU YALITIMI Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi TEMELDE SU YALITIMI Yapıların zeminle temas eden bölümlerinin

Detaylı

Kırca Yapı dekorasyon Olarak ısı yalıtımında bir markayız.

Kırca Yapı dekorasyon Olarak ısı yalıtımında bir markayız. Kırca Yapı dekorasyon Olarak ısı yalıtımında bir markayız. Isi yalitimi, yatay olarak döfleme betonu altina serilir. Zemine oturan dösemelerde, isi yalitimi olarak bünyesine su emmeyen ve yüksek basma

Detaylı

TEKNİK ve YAPI YALITIMI ISO ISO 9001 ISO ISO OHSAS EN EN ODE ROCKFLEX. Taş Yünü

TEKNİK ve YAPI YALITIMI ISO ISO 9001 ISO ISO OHSAS EN EN ODE ROCKFLEX. Taş Yünü ISO 27001 ISO 9001 ISO 14001 ISO 50001 OHSAS 001 EN 13162 EN 14303 Taş Yünü TEKNİK ve YAPI YALITIMI FİRMA BİLGİSİ 1985 yılında taahhüt faaliyetleriyle ticaret hayatına başlayan ODE, 1988 yılında Türkiye

Detaylı

YALITIM TEKNOLOJİSİ. Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü. Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi

YALITIM TEKNOLOJİSİ. Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü. Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi YALITIM TEKNOLOJİSİ Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi YALITIM Dış hava şartları, yapı içinden kaynaklanan etkiler

Detaylı

YÜKSEK FEN KURULU KARARI

YÜKSEK FEN KURULU KARARI : Değişiklik ve ilaveler YÜKSEK FEN KURULU KARARI 01.01.2010 tarihinden geçerli olmak üzere Bakanlığımız nın 24.02.2010 tarih ve 2010/16 sayılı kararı ile; 2010 yılına ait İnşaat, Makine ve Elektrik Tesisatıyla

Detaylı

su ve ısı yalıtım sistemleri 17 - A TERAS ÇATI PARAPET YALITIMI (TERS ÇATI) MİNERAL KAPLI BTM POLİMERİK SU YALITIM ÖRTÜSÜ (POLYESTER KEÇE TAŞIYICILI) BTM POLİMERİK SU YALITIM ÖRTÜSÜ (CAM TÜLÜ TAŞIYICILI)

Detaylı

Yalıtımda yüksek performanslı güvenilir çözümler

Yalıtımda yüksek performanslı güvenilir çözümler Yalıtımda yüksek performanslı güvenilir çözümler MEMBRAN ÜRÜN KATALOĞU HAKKIMIZDA Yapı kimyasalları sektöründe 20 yılı aşkın süredir Türkiye pazarına hizmet veren firmamız, 2011 yılından itibaren hedefini

Detaylı

AQUAPANEL İÇ CEPHE DUVAR SİSTEMLERİ UYGULAMA ŞARTNAMESİ AQUAPANEL İÇ CEPHE PLAKASI FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ

AQUAPANEL İÇ CEPHE DUVAR SİSTEMLERİ UYGULAMA ŞARTNAMESİ AQUAPANEL İÇ CEPHE PLAKASI FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ AQUAPANEL İÇ CEPHE DUVAR SİSTEMLERİ UYGULAMA ŞARTNAMESİ AQUAPANEL İÇ CEPHE PLAKASI FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ 1 A- SİSTEM TANIMI: Konutların, otellerin, spor merkezlerinin, stadyumların, alış veriş merkezlerinin,

Detaylı

LOJİSTİK BİLGİLERİ STOKLAMA BİLGİLERİ

LOJİSTİK BİLGİLERİ STOKLAMA BİLGİLERİ - ISIPAN ISIPAN PRM LOJİSTİK BİLGİLERİ STOKLAMA BİLGİLERİ 1 ODE ISIPAN ODE ISIPAN DT/ BD 0,03-0,03 W/mK lik ısı iletkenlik katsayısına, 0-0 kpa basma dayanımına, Bünyesine su almayan yapıda ve optimum

Detaylı

DUVARLARDA ISI YALITIMI

DUVARLARDA ISI YALITIMI 1. TOPRAK ALTI DIŞ DUVARLARDA ve TEMELLERDE ISI YALITIMI Toprak Temaslı Beton Perde Duvarlar Koruma Duvarlı A- Toprak B- Baskı duvarı C- Su yalıtım malzemesi D- Isı yalıtımı (ekstrüde polistiren köpük)

Detaylı

ITP13103 Yapı Malzemeleri

ITP13103 Yapı Malzemeleri ITP13103 Yapı Malzemeleri Yrd.Doç.Dr. Orhan ARKOÇ e-posta : orhan.arkoc@klu.edu.tr Web : http://personel.klu.edu.tr/orhan.arkoc 1 Bölüm 5.1 GAZBETON 2 Giriş Gazbeton; silisli kum ( kuvarsit ), çimento,

Detaylı

FİYAT LİSTESİ 2012 ÇATI

FİYAT LİSTESİ 2012 ÇATI FİYAT LİSTESİ 2012 ÇATI ÇATI ŞİLTESİ - 300 Ürün En x Boy (m 2 ) C201-0040 1200 x 7500 80 9,00 4,80 43,20 C201-0041 1200 x 6000 100 7,20 6,00 43,20 C201-0043 1200 x 6000 120 7,20 7,30 52,56 C201-0352 1200

Detaylı

ÇİFT DUVAR ARASINDA ISI YALITIMI

ÇİFT DUVAR ARASINDA ISI YALITIMI ÇİFT DUVAR ARASINDA ISI YALITIMI Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi Diğer bir ismi sandviç duvar yalıtımıdır. Cam

Detaylı

MANTO İZOPOR PLUS. Uygulama

MANTO İZOPOR PLUS. Uygulama MANTO İZOPOR PLUS Isı Yalıtımı Sıvalı dış cephe yalıtım sistemleri için TS EN 13499 a uygun şekilde özel olarak üretilen, karbon katkılı ekspande polistiren levhalardır. Koyu renginden ötürü güneş altında

Detaylı

DUVARLARDA ISI YALITIMI

DUVARLARDA ISI YALITIMI 1. İÇERDEN ve ÇİFT DUVAR ARASI ISI YALITIMI Dış cepheye ısı yalıtımı uygulamalarının gerçekleştirilmesinin mümkün olmadığı durumlarda ısı yalıtımı içten uygulanabilir. İçten uygulamalarda; ısı köprülerine

Detaylı

ODE R-FLEX PRM/STD LEVHA

ODE R-FLEX PRM/STD LEVHA (HVAC) 4 ODE RFLEX PRM/STD LEVHA ELASTOMERİK KAUÇUK KÖPÜĞÜ YALITIM LEVHALARI Isı İletkenlik Katsayısı (λ λ) (W/mK) (0 C) Yangın Sınıfı (TS EN 11) Yangın Sınıfı (BS 47) Sıcaklık Dayanımı ( C) Kimyasallara

Detaylı

shingle nedir? Kullanım alanları

shingle nedir? Kullanım alanları SHINGLE MEMBRAN hakkımızda Veratek Yapı Ürünleri, ticari hayatına 1935 yılında başlayan Topaç Metal in tecrübesinden faydalanarak 2016 yılında faaliyet göstermeye başlamıştır. Çatı ve izolasyon konularında

Detaylı

PEFLEX LEVHA. Uygulama

PEFLEX LEVHA. Uygulama PEFLEX LEVHA Isı Yalıtımı Yoğuşma Kontrolü İzocam Peflex, iklimlendirme, soğutma, güneş enerjisi sistemlerinde ısı yalıtımı ve yoğuşma kontrolü sağlamak üzere üretilen kapalı gözenekli hücre yapısına sahip

Detaylı

yalıtımı sağlama alın... /akggazbeton

yalıtımı sağlama alın...  /akggazbeton yalıtımı sağlama alın... www.akg-gazbeton.com /AKG.Gazbeton @AKG_Gazbeton /akggazbeton Yeni Nesil Yalıtım Plağı Minepor Minepor, mineral esaslı yapısı sayesinde, yangın güvenliği sağlayan A1 sınıfı hiç

Detaylı

STOKLAMA BİLGİLERİ 7

STOKLAMA BİLGİLERİ 7 STOKLAMA BİLGİLERİ 7 ODE ŞİLTE Kullanılmayan çatı arasında döşeme üzerine serilerek uygulanan, havalandırma ve klima kanalları yalıtımında dıştan ısı ve ses yalıtımını sağlamak amacıyla, güneş kollektörlerinin

Detaylı

KATI YALITIM MALZEMELERİ MEMBRAN

KATI YALITIM MALZEMELERİ MEMBRAN KATI YALITIM MALZEMELERİ MEMBRAN Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi MEMBRAN Polyester keçe, cam tülü, kanaviçe vb.

Detaylı

Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri Yılın Yatırımı Ödülü 2012-02 FİYAT LİSTESİ

Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri Yılın Yatırımı Ödülü 2012-02 FİYAT LİSTESİ 11 Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri Yılın Yatırımı Ödülü 02 FİYAT LİSTESİ Elastomerik Kauçuk Köpük Yüksek buhar difüzyon değerine sahip olan elastomerik kauçuk köpük malzemeler, tesisatlarda iyi bir ısı

Detaylı

teknik uygulama detayları

teknik uygulama detayları teknik uygulama detayları içindekiler Panel Detayları Betonarme Hatıl-Gazbeton Döşeme Paneli Orta Nokta Bağlantı Detayı...03 Çelik Konstrüksiyon -Gazbeton Döşeme Paneli Orta Nokta Bağlantı Detayı...04

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) Akreditasyon Kapsamı Deney Laboratuvarı Adresi : TOSB TAYSAD Organize Sanayi Bölgesi 1. Cadde 15. Yol No:1 Çayırova KOCAELİ / TÜRKİYE Tel : 0262 658 16 62 Faks

Detaylı

ÖN SÖZ Taşyünü İzolasyon Malzemesi Taşyününün Ana Hammaddesi Woolmax Taşyünü ISI SES YANGIN İZOER İnşaat İmalat Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.

ÖN SÖZ Taşyünü İzolasyon Malzemesi Taşyününün Ana Hammaddesi Woolmax Taşyünü ISI SES YANGIN İZOER İnşaat İmalat Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. ÖN SÖZ Taşyünü İzolasyon Malzemesi rakipsiz ve çok yönlü bir malzemedir. Onun istisnai ısı özelliği dünya ülkelerin enerji tasarrufu çabaları ve küresel ısınmaya karşı savaşlarına büyük katkıda bulunmaktadır.

Detaylı

Aquapanel ve Sistem Aksesuarları. Aquapanel 02/2016

Aquapanel ve Sistem Aksesuarları. Aquapanel 02/2016 Aquapanel ve Sistem Aksesuarları Aquapanel 02/2016 İçindekiler Aquapanel Dış Cephe Plakası... 2 Aquapanel İç Cephe Plakası... 2 Aquapanel Tavan Plakası SkyLite... 3 Aquapanel Universal... 3 Aquapanel

Detaylı

ÇATILARDA ISI YALITIMI

ÇATILARDA ISI YALITIMI 1. TERAS ÇATILARDA ISI YALITIMI ÇATILARDA ISI YALITIMI 1.1 GELENEKSEL TERAS ÇATILARDA ISI YALITIMI Bu detayda su yalıtım katmanı ısı yalıtımının üzerinde yer almaktadır. Çatı sistemi, alttan buhar kesici

Detaylı

2 3 BELGELERİMİZ ART ART SARFİYAT m 2 /lt 15-20 AMBALAJ 2,5-7,5-15 lt SARFİYAT m 2 /lt 15-20 AMBALAJ 2,5-7,5-15 lt SARFİYAT m 2 /lt 15-20 AMBALAJ 2,5-7,5-15 lt 8 ART SARFİYAT m 2 /kg 7-11 AMBALAJ 10-20

Detaylı

www.tellioglumetal.com.tr Çatınızın Gülümseyen Yüzü...

www.tellioglumetal.com.tr Çatınızın Gülümseyen Yüzü... www.tellioglumetal.com.tr Çatınızın Gülümseyen Yüzü... İçindekiler Boyalı Sac, Galvanizli Sac Onduline Levha, Mahya OSB, Şıngıllar Çam Yünü, Strafor Köpük Membranlar Sandviç Panel, AKG Gaz Beton Mantolama

Detaylı

FİYAT LİSTESİ 2013 ÇATI

FİYAT LİSTESİ 2013 ÇATI FİYAT LİSTESİ 2013 ÇATI ÇATI ŞİLTESİ - 300 Ürün En x Boy (m 2 ) C201-0040 1200 x 7500 80 9,00 5,30 47,70 C201-0041 1200 x 6000 100 7,20 6,60 47,52 C201-0043 1200 x 6000 120 7,20 8,05 57,96 C201-0352 1200

Detaylı

KATI YALITIM MALZEMELERİ KALSİYUM SİLİKAT

KATI YALITIM MALZEMELERİ KALSİYUM SİLİKAT KATI YALITIM MALZEMELERİ KALSİYUM SİLİKAT Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi KALSİYUM SİLİKAT Yüksek mukavemetli,

Detaylı

KONUTLARDA VE SANAYİDE ISI YALITIMI İLE ENERJİ TASARRUFU - SU YALITIMI EĞİTİMİ VE GAP ÇALIŞTAYI

KONUTLARDA VE SANAYİDE ISI YALITIMI İLE ENERJİ TASARRUFU - SU YALITIMI EĞİTİMİ VE GAP ÇALIŞTAYI MARDİN ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ (PROJE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ) KONUTLARDA VE SANAYİDE ISI YALITIMI İLE ENERJİ TASARRUFU - SU YALITIMI EĞİTİMİ VE GAP ÇALIŞTAYI TS 825 in Bina Yaklaşımı Her hacim ayrı ayrı

Detaylı

TEMEL PERDE YÜZEYLERDE SU YALITIMI YAPILMASI

TEMEL PERDE YÜZEYLERDE SU YALITIMI YAPILMASI TEMEL PERDE YÜZEYLERDE SU YALITIMI YAPILMASI KONU: Toprak altında kalan betonarme perde yüzeylerin dıştan İZOTEX markalı Su Yalıtım Membranı ile yüzeye yapıştırılması suretiyle su yalıtımının yapılması

Detaylı

ALÇI DUVAR. Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü. Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi

ALÇI DUVAR. Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü. Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi ALÇI DUVAR Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi ALÇI BLOK DUVAR Alçı panel, alçının belirli oranda suyla karıştırılıp

Detaylı

Isı Geçirgenlik Direnci R(m 2 K/W) Boy (cm) En (cm) 2,35 2,00 2,35 2,35 2,00

Isı Geçirgenlik Direnci R(m 2 K/W) Boy (cm) En (cm) 2,35 2,00 2,35 2,35 2,00 telefon : 0 0 belge geçer: 0 0 www.ozturkltd.com.tr 01 ODE STARFLEX ŞİLTE MULTIPACK PAKETLEME ODE Starflex cam yünü multipack paketleme tekniği sayesinde; Dış sahada stoklama imkanı, Lojistik olarak aynı

Detaylı

FOAMBOARD 1500 D. Uygulama. Çatı arası kullanılan eğimli çatıların ısı yalıtımında kullanılan, yüzeyi düz ekstrüde polistiren levhalardır.

FOAMBOARD 1500 D. Uygulama. Çatı arası kullanılan eğimli çatıların ısı yalıtımında kullanılan, yüzeyi düz ekstrüde polistiren levhalardır. FOAMBOARD 00 D Suya Dayanım Isı Yalıtımı Çatı arası kullanılan eğimli çatıların ısı yalıtımında kullanılan, yüzeyi düz ekstrüde polistiren levhalardır. Uygulama Foamboard 00 D ısı yalıtım levhaları, merteklerin

Detaylı

TEKNİK ve YAPI YALITIMI ISO 27001 ISO 9001 EN 13162 EN 14303 ODE ROCKFLEX. Taş Yünü

TEKNİK ve YAPI YALITIMI ISO 27001 ISO 9001 EN 13162 EN 14303 ODE ROCKFLEX. Taş Yünü ISO 27001 ISO 9001 EN 13162 EN 14303 Taş Yünü TEKNİK ve YAPI YALITIMI ODE ROCKFLEX FİRMA BİLGİSİ Yalıtımda 30 yıllık uzmanlık; ODE ODE Yalıtım Sanayi ve Ticaret A.Ş., inşaat sektöründe taahhüt faaliyetlerinde

Detaylı

Tek bir sistemle ısı, yangın ve ses yalıtımı nasıl sağlanır?

Tek bir sistemle ısı, yangın ve ses yalıtımı nasıl sağlanır? Problem / Çözüm Önerileri Tek bir sistemle ısı, yangın ve ses yalıtımı nasıl sağlanır? Yapıların tipine ve kullanım amacına göre ısı yalıtımı kadar, yangın ve ses yalıtımı da önem taşır. Özellikle, Yüksek

Detaylı

KOMPOZİT LEVHA YAPIŞTIRMA

KOMPOZİT LEVHA YAPIŞTIRMA KOMPOZİT LEVHA YAPIŞTIRMA Yalıtımlı kompozit levhalar ile Mevcut duvar yüzeyine, Yalıtımlı Kompozit Levhaların ADERTEK yapıştırma alçısı kullanılarak yapıştırılmasıyla oluşturulan Giydirme Duvar GDY-KL

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ ALİ ÇETİNKAYA KAMPUSÜ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ MORG BİNASI İNŞAATI MAHAL LİSTESİ

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ ALİ ÇETİNKAYA KAMPUSÜ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ MORG BİNASI İNŞAATI MAHAL LİSTESİ AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ ALİ ÇETİNKAYA KAMPUSÜ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ MORG BİNASI İNŞAATI MAHAL LİSTESİ MAYIS 2011 1 AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ ALİ ÇETİNKAYA KAMPUSÜ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA

Detaylı

Ses Yalıtımlı Alçı Plaka Duvar Yapılması

Ses Yalıtımlı Alçı Plaka Duvar Yapılması Ses Yalıtımlı Alçı Plaka Duvar Yapılması İşveren ve temsilcisi tarafından onaylanmış proje ve detay çizimlerine göre; duvar U profillerinin, altına 4mm kalınlığında Index Fonostrip veya muadili yapıştırılması,

Detaylı

POLİONE BİTÜMLÜ SU YALITIM ÖRTÜSÜ

POLİONE BİTÜMLÜ SU YALITIM ÖRTÜSÜ Sayfa: 1 / 5 TEKNİK BİLGİ DÖKÜMANI (TDS) Düzenleme Tarihi : 30.05.2014 APP MODİFİYELİ, PLASTOMERİK BİTÜMLÜ SU YALITIM ÖRTÜLERİ (APP- Ataktik Polipropilen) Tanımı Polione, her türlü iklim koşulunda uygulanmak

Detaylı

TAŞYÜNÜ PREFABRİK BORU

TAŞYÜNÜ PREFABRİK BORU TAŞYÜNÜ PREFABRİK BORU Kaplamasız veya alüminyum folyo kaplı, yüksek birim ağırlıkta Taşyününden imal edilen borular olup 250 C den yüksek sıcaklıklardaki sanayi borularının ısı yalıtımında, boruların

Detaylı

ÇATILARDA YALITIMIN ÖNEMİ VE KONUTLARDA UYGULAMA ÖRNEKLERİ

ÇATILARDA YALITIMIN ÖNEMİ VE KONUTLARDA UYGULAMA ÖRNEKLERİ Makale ÇATILARDA YALITIMIN ÖNEMİ VE KONUTLARDA UYGULAMA ÖRNEKLERİ Mak. Müh. Tahsin KARASU Yük. Mimar Kabliay BÜYÜKLÜ İZOCAM A.S. Soğuk iklim bölgelerinde özellikle apartmanların en üst katlarmda oturanlar

Detaylı

KILIÇOĞLU KIREMIT ÇATI İNŞASI ŞARTNAMESI

KILIÇOĞLU KIREMIT ÇATI İNŞASI ŞARTNAMESI KILIÇOĞLU KIREMIT ÇATI İNŞASI SI 1- KAPSAM Kılıçoğlu Granada Kiremit kullanılarak çatı inşası kurallarına ilişkin esasları kapsar. 2- MALZEME TANIMLARI Granada Kiremit: Kılıçoğlu Granada modeli, 24 cm

Detaylı

ALÜMİNYUM KOMPOZİT PANELLER

ALÜMİNYUM KOMPOZİT PANELLER ALÜMİNYUM KOMPOZİT PANELLER YAPI MARKET SAN.TİC.LTD.ŞTİ. Formlandırılmış alüminyum kompozit panel kaplamalarının alt taşıyıcı strüktürlerinin yardımı ile mimarinize farklı yenilikler katması, sadece formları

Detaylı

DC_50_Ω_DCC_100_40AKS (CX+BX+DC50+Ω+BX+DCC100) ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) SİSTEMİN KARBON AYAK İZİ (kg.co 2 /m²) İLAVE YALITIMLI.

DC_50_Ω_DCC_100_40AKS (CX+BX+DC50+Ω+BX+DCC100) ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) SİSTEMİN KARBON AYAK İZİ (kg.co 2 /m²) İLAVE YALITIMLI. DC_50_Ω_DCC_100_40AKS (CX+BX+DC50+Ω+BX+DCC100) DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ OMEGA SİSTEMİ LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) RÜZGAR YÜKÜ (km/h) BİNA YÜKSEKLİĞİ (m) ISI

Detaylı

Çift İskeletli Dış Cephe Sistemi. Çok katlı binalarda performansı yüksek, pratik çözümler sunar. Düşük Karbon Salımı 13

Çift İskeletli Dış Cephe Sistemi. Çok katlı binalarda performansı yüksek, pratik çözümler sunar. Düşük Karbon Salımı 13 Çift İskeletli Dış Cephe Sistemi Çok katlı binalarda performansı yüksek, pratik çözümler sunar. Düşük Karbon Salımı 13 Çift İskeletli Dış Cephe Sistemi sistemi, betonarme ve çelik yapılarda, Tek iskeletli

Detaylı

CeketMAX Dış Cephe Sistemi

CeketMAX Dış Cephe Sistemi Cephedeki terazi ve şakül kaçıklıklarını düzeltir. sistemi, en üst seviyede yalıtım isteyen, A enerji sınıfı, bina tasarlamak, pasif ev tasarımlarında nitelikli yalıtıma sahip dış duvar uygulamalarında

Detaylı

İŞ GRUPLARININ MALİYETTEKİ ORANLARI

İŞ GRUPLARININ MALİYETTEKİ ORANLARI İŞ GRUPLARININ MALİYETTEKİ ORANLARI İşin Adı : KATLI OTOPARK YAPIM İŞİ No İş Grubunun Adı Tutarı 01 INSAAT 1 İNŞAAT İMALATLARI 41.4519 2 KAZI İKSA VE ZEMİN İYİLEŞTİRME 47.0196 -- INSAAT Toplamı 88.4715

Detaylı

DELTA -FLORAXX YEŞİL ÇATI SİSTEMİ

DELTA -FLORAXX YEŞİL ÇATI SİSTEMİ Yeşil çatılar için ideal sistem! DELTA -FLORAXX YEŞİL ÇATI SİSTEMİ DELTA -FLORAXX Yeşil Çatı Sistemi, DELTA -FLORAXX TOP KEÇE filtrasyon jeotekstil tabaka, DELTA -FLORAXX drenaj levhası, DELTA -FLORAXX

Detaylı

ÜRÜN TANIMI; arasında olmalıdır.! Derz uygulaması yapıştırma işleminden bir gün sonra yapılmalıdır.!

ÜRÜN TANIMI; arasında olmalıdır.! Derz uygulaması yapıştırma işleminden bir gün sonra yapılmalıdır.! ÜRÜN TANIMI; Granülometrik karbonat tozu, portlant çimentosu ve çeşitli polimer katkılar ( yapışma, esneklik, suya karşı direnç ve aşırı soğuk ve sıcağa dayanmı arttıran ) birleşiminden oluşan, seramik,

Detaylı

K219 Askı Sisteminden Bağımsız Fireboard Tavan

K219 Askı Sisteminden Bağımsız Fireboard Tavan K219 Askı Sisteminden Bağımsız Fireboard Tavan K219 askı sisteminden bağımsız Fireboard tavan sistemleri, tesisatın yoğun olarak uygulandığı tavanlarda, herhangi bir askı sistemi kullanmadan; konstrüksiyonun

Detaylı

SIVI YALITIM MALZEMELERİ SİKA

SIVI YALITIM MALZEMELERİ SİKA SIVI YALITIM MALZEMELERİ SİKA Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi SİKA Bitüm ve bitümlü maddelerin hemen hepsi siyah

Detaylı

YEŞİL ÇATI VE TERAS BAHÇELERDE SU YALITIMI YAPILMASI

YEŞİL ÇATI VE TERAS BAHÇELERDE SU YALITIMI YAPILMASI YEŞİL ÇATI VE TERAS BAHÇELERDE SU YALITIMI YAPILMASI KONU: Yeşil Çatı ve Teras Bahçelerin, İZOTEX Su Yalıtım Membranı kullanılarak su izolasyonun yapılması işidir. YÜZEY HAZIRLIĞI: Mevcut perde dış yüzünde

Detaylı

U ru n Katalog u. Isı, ses ve yangın yalıtımı

U ru n Katalog u. Isı, ses ve yangın yalıtımı U ru n Katalog u Isı, ses ve yangın yalıtımı Isı Yalıtımı ve Enerji verimliliği Yangın Yalıtımı ve Güvenliği Taşyünü; bazalt, dolomit ve diyabaz gibi volkanik kayaçların 1400-1600 C de eritilerek elyaf

Detaylı

GRANİT - SERAMİK YAPIŞTIRICILAR & DERZ DOLGULARI

GRANİT - SERAMİK YAPIŞTIRICILAR & DERZ DOLGULARI GRANİT - SERAMİK YAPIŞTIRICILAR & DERZ DOLGULARI STANDART Tanım : Fayans, seramik yapıştırıcı, Çimento esaslı, gri Toz Kullanım : Seramik, fayans için yatay ve düşeyde ıslak ortamlarda kullanıma uygun

Detaylı

TEKNİK FİYAT LİSTESİ 2014

TEKNİK FİYAT LİSTESİ 2014 TEKNİK FİYAT LİSTESİ 2014 FİYAT LİSTESİ 2014 TEKNİK FİYAT LİSTESİ Yapı Yalıtım Ürünleri Ode Starflex 2 Ode Isıpan 4 Ode Sistem 5 Ode Membran 6 Ode Rockflex 7 Aksesuarlar 8 Tesisat Yalıtım Ürünleri Ode

Detaylı

Çatı Kaplamaları. 6. Güncellenmİş Baskı

Çatı Kaplamaları. 6. Güncellenmİş Baskı ALTYAPI TASARIM ÖNERİLERİ Çatı Kaplamaları 6. Güncellenmİş Baskı Havalandırmalı veya havalandırmasız çatıların inşası doğruluk kriterlerine bağlı değildir. Her iki tasarımın da planlama ve uygulama şartlarına

Detaylı

Su yalıtımında BONUS FOCUS MEMBRAN

Su yalıtımında BONUS FOCUS MEMBRAN Su yalıtımında yalıtım güvenceniz içindekiler - Hakkımızda 1 - Hakkında 2 - Ürünler 3 - PLUS 4 - PLATIN 5 - PREMIUM 6 - PRO 7-8 - ŞALUMO 8-9 Kullanım Tablosu - Genel Uygulama Bilgileri 10 - Su Yalıtımı

Detaylı

FİYAT LİSTESİ

FİYAT LİSTESİ 2013 02 FİYAT LİSTESİ Elastomerik Kauçuk Köpük Yüksek buhar difüzyon değerine sahip olan elastomerik kauçuk köpük malzemeler, tesisatlarda etkin bir ısı yalıtımı ve yoğuşma kontrolü sağlar. 2011 Yalıtım

Detaylı

makina parkları kurarak, kaliteli eğitilmiş personeller ile tüketicinin ihtiyaçlarını karşılamaktadır.

makina parkları kurarak, kaliteli eğitilmiş personeller ile tüketicinin ihtiyaçlarını karşılamaktadır. HAKKIMIZDA Firmamız, "Yeni nesil yalıtım sistemleri" sloganıyla yüksek teknolojiye sahip çözümleri ile sektöründeki öncü firmalardan bir tanesidir. Firmamız, Türkiye'de yalıtım bilincinin gelişmesi ile

Detaylı

Zemin Ayırım Sistemleri. Kritik zeminlerde doğaltaş, seramik karoların güvenli bir şekilde döşenebilmesi için uygulama yüzeyleri.

Zemin Ayırım Sistemleri. Kritik zeminlerde doğaltaş, seramik karoların güvenli bir şekilde döşenebilmesi için uygulama yüzeyleri. Zemin Ayırım Sistemleri Kritik zeminlerde doğaltaş, seramik karoların güvenli bir şekilde döşenebilmesi için uygulama yüzeyleri İç mekanlarda Problemlerin çoğu alt zeminden kaynaklanır Kritik zeminler

Detaylı

TEKNİK BİLGİ DÖKÜMANI (TDS)

TEKNİK BİLGİ DÖKÜMANI (TDS) Sayfa: 1 / 5 TEKNİK BİLGİ DÖKÜMANI (TDS) Düzenleme Tarihi : 30.05.2014 APP MODİFİYELİ, PLASTOMERİK BİTÜMLÜ SU YALITIM ÖRTÜLERİ (APP- Ataktik Polipropilen) Tanımı Daha çok ıslak zeminler, temel bohçalamaları,

Detaylı

Aquapanel ve Sistem Aksesuarları. Aquapanel 10/2015

Aquapanel ve Sistem Aksesuarları. Aquapanel 10/2015 Aquapanel ve Sistem Aksesuarları Aquapanel 10/2015 Aquapanel Matkap Uçlu Vida Aquapanel İç ve Dış Cephe Plakalarının 0,8-2,00 mm arası sac kalınlığında metal konstrüksiyonlara tespit edilmesinde kullanılan

Detaylı

Dış Cephe Sistemleri Isı Yalıtım ve Boya

Dış Cephe Sistemleri Isı Yalıtım ve Boya Dış Cephe Sistemleri Isı Yalıtım ve Boya Parex ile gelecek nesillere... İçindekiler Cephe Koruma ve Dekorasyonu 6 Dış Cephe Isı Yalıtım Sistemi Avantajları 7 Binalardaki Isı Kayıpları 7 Parex Dış Cephe

Detaylı

DIŞ CEPHE SİSTEMLERİ. Döşemeye Oturan Sistemler. Tek Profilli Sistem

DIŞ CEPHE SİSTEMLERİ. Döşemeye Oturan Sistemler. Tek Profilli Sistem DIŞ CEPHE SİSTEMLERİ Döşemeye Oturan Sistemler Tek Profilli Sistem TEK PROFİLLİ SİSTEM Ses Yalıtım Bandı DU DC Yalıtım Malzemesi PVC Başlangıç Profili DU Ses Yalıtım Bandı Tek İskeletli Sistem; teknik

Detaylı

Bitümlü Örtüler BĐTÜMLÜ ÖRTÜ NEDĐR? ĐZODER YALITIM EĞĐTĐM ve DANIŞMA MERKEZĐ. Bitümlü örtüler; 1. Taşıyıcı ve 2. Bitümden oluşurlar. Bitüm.

Bitümlü Örtüler BĐTÜMLÜ ÖRTÜ NEDĐR? ĐZODER YALITIM EĞĐTĐM ve DANIŞMA MERKEZĐ. Bitümlü örtüler; 1. Taşıyıcı ve 2. Bitümden oluşurlar. Bitüm. Bitümlü Örtüler ĐZODER YALITIM EĞĐTĐM ve DANIŞMA MERKEZĐ BĐTÜMLÜ ÖRTÜ NEDĐR? Bitümlü örtüler; 1. Taşıyıcı ve 2. Bitümden oluşurlar. Bitüm Bitüm Taşıyıcı 1 BĐTÜM NEDĐR? Doğada tabii olarak bitüm kayaları

Detaylı

ÇATI ŞİLTESİ. Uygulama

ÇATI ŞİLTESİ. Uygulama ÇATI ŞİLTESİ Ses Yalıtımı Yangın Güvenliği Isı Yalıtımı 300, 350 ve 400 olmak üzere üç ayrı özellikte üretilen camyünü çatı şiltesi, kullanılmayan çatı aralarında döşeme üzerinde, kullanılan çatı aralarında

Detaylı

ALAT 30 İÇ MEKAN SİSTEMLERİ ALAT. Asma Tavan Sistemleri. Aypan Giydirme Duvar Sistemleri. Aypan Şaft Duvarı Sistemleri. Aypan Bölme Duvar Sistemleri

ALAT 30 İÇ MEKAN SİSTEMLERİ ALAT. Asma Tavan Sistemleri. Aypan Giydirme Duvar Sistemleri. Aypan Şaft Duvarı Sistemleri. Aypan Bölme Duvar Sistemleri İÇ MEKAN SİSTEMLERİ Asma Tavan Sistemleri Aypan Giydirme Duvar Sistemleri Aypan Şaft Duvarı Sistemleri Aypan Bölme Duvar Sistemleri ALAT Asma Tavan 0 Çift İskeletli Askı Maşası Askı Çubuğu TC U Profili

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Selim BARADAN Yrd. Doç. Dr. Hüseyin YİĞİTER

Yrd. Doç. Dr. Selim BARADAN Yrd. Doç. Dr. Hüseyin YİĞİTER Dokuz Eylül Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü İNŞ4001 YAPI İŞLETMESİ METRAJ VE KEŞİF-2 Yrd. Doç. Dr. Selim BARADAN Yrd. Doç. Dr. Hüseyin YİĞİTER http://kisi.deu.edu.tr/huseyin.yigiter YIĞMA BİNA

Detaylı

Serhat Serkan serkan@izocam.com.tr HOŞGELDİNİZ

Serhat Serkan serkan@izocam.com.tr HOŞGELDİNİZ Serhat Serkan serkan@izocam.com.tr HOŞGELDİNİZ Bina kabuğu nedir? ISI KAYIPLARI ISI KAYIPLARI ISI KÖPRÜLERİ IR - I000 0100.005 12.7 C 12 11 10 9 7.7 8 KL ASIK ISITMA LI BINA ISI KAYIPLARI ISI KÖPRÜLERİ

Detaylı

W152 Diamant Bölme Duvar

W152 Diamant Bölme Duvar W152 Diamant Bölme Duvar DC Profili Duvar C Profiller, Tavan ve Taban DU Profili ne monte edilir. Diamant Kaplama Derz ve Dolgu Knauf Uniflott ve Knauf Fugagips kullanılarak eksiz yüzeyler elde edilir.

Detaylı

BELGETÜRK Uluslararası Belgelendirme ve Gözetim Hizmetleri Limited Şirketi SINAV VE BELGELENDİRME ÜCRET TARİFESİ

BELGETÜRK Uluslararası Belgelendirme ve Gözetim Hizmetleri Limited Şirketi SINAV VE BELGELENDİRME ÜCRET TARİFESİ BELGETÜRK Uluslararası Belgelendirme ve Gözetim Hizmetleri Limited Şirketi SINAV VE BELGELENDİRME ÜCRET TARİFESİ UY00-/0 AHŞAP KALIPÇI (Seviye ) :550 TL UY00-/A İş Sağlığı ve Güvenliği, İş Organizasyonunun

Detaylı

izolasyon nedir ,31 1,23 ses yalıtım malzemeleri ,83 0,91 ısı yalıtımında kullanılan malzemeler 320 0,28 1,1

izolasyon nedir ,31 1,23 ses yalıtım malzemeleri ,83 0,91 ısı yalıtımında kullanılan malzemeler 320 0,28 1,1 www.bilimnettasarim.com/ izolasyon nedir 1000 0,31 1,23 ses yalıtım malzemeleri 1000 0,83 0,91 ısı yalıtımında kullanılan malzemeler 320 0,28 1,1 mantolama 18100 0,61 1,9 izolasyon 4400 0,73 1,19 inşaat

Detaylı

Elastik ve Hafif Doğal Taş Kaplaması çok amaçlı kullanım

Elastik ve Hafif Doğal Taş Kaplaması çok amaçlı kullanım Elastik ve Hafif Doğal Taş Kaplaması çok amaçlı kullanım www.litho-flex.com Binlerce yıldır doğal taş bir yapı malzemesi olarak birçok farklı alanlarda kullanılmıştır. Lithoflex Doğal Taş Kaplaması klasik

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İNŞAAT TEKNOLOJİSİ ÇATILARDA ISI YALITIMI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İNŞAAT TEKNOLOJİSİ ÇATILARDA ISI YALITIMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İNŞAAT TEKNOLOJİSİ ÇATILARDA ISI YALITIMI Ankara, 2013 Bu modül, mesleki ve teknik eğitim okul/kurumlarında uygulanan Çerçeve Öğretim Programlarında yer alan yeterlikleri kazandırmaya

Detaylı