MÜSİAD. MÜSİAD'dan 4-İ Formülü: Tebriz'de MÜSİAD Damgası. İstikrar, İstihdam, İnovasyon, İmalat

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "MÜSİAD. MÜSİAD'dan 4-İ Formülü: Tebriz'de MÜSİAD Damgası. İstikrar, İstihdam, İnovasyon, İmalat"

Transkript

1 2 MÜSİAD'dan 4-İ Formülü: E-Bülten İstikrar, İstihdam, İnovasyon, İmalat E-Bülten Haziran 2011 MÜSİAD Tebriz'de MÜSİAD Damgası 3 5 MÜSİAD'lı Aileler Egemen Bağış'la Buluştu MÜSİAD'dan Seçim Değerlendirmesi: "Değişim, Dönüşüm ve Gelişim Kazanmıştır" 4 2 ICCI Konferansı'nda MÜSİAD Özel Oturumu 3 Deprem Bölgesi Simav'a MÜSİAD Eli Uzandı 5 MÜSİAD'lı Aileler Egemen Bağış'la Buluştu En Büyük İhtiyaç 6 Nitelikli İşgücü

2 MÜSİAD DAN YENİ DÖNEM İÇİN 4-İ FORMÜLÜ: İstikrar, İstihdam, İnovasyon, İmalat MÜSİAD Genel Merkez de gerçekleştirilen basın toplantısıyla MÜSİAD ın 2011 yılı Ekonomi Raporu nu açıklayan Genel Başkan Ömer Cihad Vardan, Yeni dönemin 4-i formülü içermesi gerektiğini, bir başka ifadeyle, 'İstikrar ortamında, İstihdam sağlayan, İnovasyon odaklı İmalatı önceleyen bir dönem olması gerektiğini vurguluyoruz dedi. 2 MÜSİAD 2011 Ekonomi Raporu, Genel Merkez de Genel Başkan Yardımcıları Nail Olpak, Murat Kalsın, Ali Reis Topçu, Ekonomi Danışmanı Prof. Dr. İbrahim Öztürk ve Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Hatice Karahan ın katıldığı bir basın toplantısı ile Genel Başkan Ömer Cihad Vardan tarafından açıklandı. Araştırmalar ve Yayın Komisyonu koordinasyonunda, MÜSİAD Ekonomi Danışma Kurulu tarafından hazırlanan ve yurt çapına yayılmış 3500 ü aşkın reel sektör temsilcisinden alınan görüşleri de kapsayan ve "Sürdürülebilir Büyüme İçin Stratejik Dönüşüm" başlığı altında yayımlanan 2011 Türkiye Ekonomisi Raporu nun basın toplantısında konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan şunları söyledi: MÜSİAD her yıl Ekonomi Raporları hazırlamakta ve her raporun da bilgilendirici bir teması bulunmaktadır. Bunu tespit ederken, uzmanlarımız ve akademik kadromuzla birlikte, MÜSİAD ın misyonu gereği, vizyoner bir bakış açısı ile ilgili yılı ve geçmişi hem Türkiye hem de dünya ölçeğinde inceliyor, ileriye yönelik bir ufuk çizmeye çalışıyoruz. Örneğin, geçen yılki raporumuzun teması; Ekonomide ve Demokraside Yükselme Zamanı idi. Bir önceki sene ise, Küresel Kriz Yeni Dersler, ondan bir sene önce de Demokrasi ve İstikrar İçinde Kalkınma teması işlenmişti. Rekor büyümenin ve makroekonomik istikrarın sağlandığı 2010 yılından sonra, 2023 hedeflerine yürüdüğümüz şu yolda, bundan sonraki hedefimiz reel ekonomi odaklı, rekabet gücümüzü artıran yenilikçi büyümeyi başarmak olmalıdır. İşte bu yüzden, raporumuzun temasını Stratejik Dönüşüm üzerine işledik. ICCI KONFERANSI'NDA MÜSİAD ÖZEL OTURUMU 17. ICCI Konferansı nın, Genel Başkan Yardımcısı Nail Olpak tarafından yönetilen MÜSİAD Özel Oturumu nda Nükleer Enerji konusu ele alındı. Oturum öncesinde, MÜSİAD ın Nükleer Enerji konusundaki görüşleri yazılı bir bültenle açıklandı. Bültende, Önümüzdeki 20 yıl boyunca Türkiye nin enerji ihtiyacının yıllık % 6,6 artacağı gerçeğiyle, yatırımların güvenliğini sağlamak ve rekabet gücümüzü artırmak için nükleer enerji bir tercih olmaktan çıkmış, ülkemiz için bir zorunluluk haline gelmiştir. MÜSİAD, ülkemizin 2023 hedefleri doğrultusunda, özellikle enerji konusunun büyük önem taşıdığını hemen her toplantıda dile getirmektedir. Dünyanın en büyük 10 ekonomisinden birisi olmak, 500 milyar dolar ihracatı gerçekleştirmek ve kişi başı geliri 25 bin dolara yükseltmek için hiç şüphe yok ki, daha fazla üretmek zorunda kalacağız. Bu durumun bir sonucu olarak, enerji ihtiyacı her geçen gün artacaktır ifadeleri yer aldı.

3 TEBRİZ'DE MÜSİAD DAMGASI MÜSİAD, Tebriz Valisi Dr. Ahmad Alireza Beigi'nin daveti üzerine, 60 a yakın üye işadamından oluşan heyetle, İran a ticaret gezisi düzenledi. Programın ilk gününde bir konuşma yapan MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, son 10 yılda güçlü bir ivme yakalayan İran ve Türkiye arasındaki ticarette yaşanan sorunların çözülmesi halinde ticaret hacminin rahatlıkla üç katına çıkacağını belirtti. Vardan, Türk işadamları gümrük vergisi, bankacılık sistemi ve çalışma vizesi uygulamalarında yaşanan sıkıntılardan dolayı İran la ticaret yapmaktan kaçınıyor. Şayet bu sorunlar çözülürse İran, Türkiye nin en büyük ticaret partnerlerinden birisi olacaktır, dedi. Gezi süresince, MÜSİAD üyesi işadamları, aralarında; 20 milyon dolarlık turizm tesisi ve Tebriz'e konut projelerin de olduğu birçok yeni projeye imza attı: İran ın Kapadokyasına 20 milyon dolarlık turizm tesisi: İran ın Kendovan şehrinde bulunan Kapadokya benzeri bölgeye 20 milyon dolarlık turizm tesisi yatırımı yapmak için MÜSİAD lı işadamları kolları sıvadı. Planlanan yatırım için, HSC Mühendislik sahibi Hüseyin Çelebi, Reha Mühendislik kurucusu Yakup Kılıç, Dündar Tarım ve İnşat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Dündar ve Arbağ Gıda sahibi Abdulvahap Arbağ ortaklığıyla bir şirket kurulacak. Tebriz e konut: Gezide, inşaat sektörü de ikili görüşmelerin yoğun bir bölümünü oluşturdu. Geziye katılan Boaş Grup un yetkilileri, Tebriz de yapılması planlanan 2500 konutluk projeyle yakından ilgilendi ve girişimlerde bulundu. MÜSİAD ın Haziran 2011 tarihlerinde gerçekleştirdiği İran İş Gezisi nde, MÜSİAD üyesi işadamları; inşaat, turizm, makine ve gıda sektörlerinde önemli iş bağlantıları sağlayıp, çeşitli yatırım protokolleri imzaladılar. 3 DEPREM BÖLGESİ SİMAV'A MÜSİAD ELİ UZANDI MÜSİAD, 19 Mayıs 2011 tarihinde 5,9 şiddetinde deprem ile sarsılan ve bugüne kadar 8 bini aşkın artçı şok yaşayan, Kütahya nın Simav ilçesine yardım elini uzattı. Kütahya Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Nafi Güral la birlikte bölgeyi ziyaret eden MÜSİAD heyeti, birçok protokol görüşmesi yaptı. Yetkililerden depremin hasarı konusunda bilgiler alan heyet, Simav da Kızılay tarafından kurulan çadır kenti de gezerek vatandaşlarla da bir araya geldi. Ziyaret esnasında bir açıklama yapan MÜSİAD Başkanı Vardan, 1999 İzmit depremini yaşayan biri olarak Simavlıları çok iyi anladığını söyledi. Ayrıca, bölgedeki ihtiyaçları tespit eden MÜSİAD, ziyaretin hemen ardından, sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde, depremzedelere yardım seferberliği başlattı. Anadolu nun çeşitli vilayetlerinden ve İstanbul dan gönderilen MÜSİAD yardımları, Afet ve Acil Durum Yönetimi Merkezi Başkanı Yıldıray Malğaç a teslim edildi.

4 MÜSİAD SEÇİM SONUCUNU DEĞERLENDİRDİ: "DEĞİŞİM, DÖNÜŞÜM VE GELİŞİM KAZANMIŞTIR" 4 MÜSİAD, 12 Haziran 2011 Genel Seçimleri nin sonuçlarını değerlendirdi: Halkımız, performans değerlendirmesi sonrası, icraatlara devam mesajı vermiştir, MÜSİAD tarafından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: MÜSİAD olarak, 2011 genel seçimlerini, ülkemizin demokrasisinin derinleşmesi, ekonomik anlamda gelişmiş ülkeler seviyesine çıkması bağlamında aşılması gereken önemli bir eşik olarak görüyorduk. Dolayısıyla seçimlerin, huzur ortamında, adalet ve güven içerisinde yüksek bir katılımla, büyük bir sorun yaşanmadan tamamlanmış olmasını, ülkemizin demokrasisi adına son derece sevindirici bir gelişme olarak değerlendiriyoruz. Aziz milletimiz, bir kez daha, kendi iradesiyle ve tamamen rasyonel bir şekilde optimum karara imza atarak, kendisini kimin yönetmesini istiyorsa, kimin ortaya koyduğu projelerde umut görüyorsa, kimin ülkesini daha da zenginleştireceğini ve kalkındıracağını düşünüyorsa oyunu, bunu düşünerek kullanmıştır. Bu şekilde oluşan meclis tablosunda, halk iradesinin % 90 ının üzerinde temsil ediliyor olması, ayrı bir mutluluk kaynağıdır. Oy kullanan her iki seçmenden birinin iktidar partisine oy vermiş olması ise, halkın somut projelere ve icraatlara göre değerlendirme yaptığını açıkça göstermiştir. Kaynağı, yapılma süreçleri ve süresi belli olmayan vaatlere milletimiz itibar etmemiştir. Geçmişte çok kez gördüğümüz vaat yarışları, siyaset sahnesinde yerini icraatlara bırakmıştır. Kısacası, bu seçim, yapılanlarla, vaatlerin karşılaşması olmuş, halk iradesini yapılanlardan yana kullanmıştır. Sonuçta, halkımız yapılan tüm icraatları takdir etmiş ve ancak bundan sonra da devamını arzuladığını çok net olarak belirtmiştir. Bir anlamda, sonuçlar hükümetin performansının değerlendirilmesi niteliğinde olmuş, seçim öncesi kamuoyuyla paylaşılan dev projeler ise adeta, bir sonraki seçim için hükümetin yeni performans kriterlerini belirlemiştir. Ayrıca, Türkiye nin siyaset tarihinde bir ilk yaşanarak, bir siyasi parti, iktidarda olup da, ilk kez üst üste üç seçimde oy oranlarını yükseltmiştir. Bu, önemli bir başarıdır. Elbette bu başarı, ekonomide, siyasette ve sosyal alanda büyük beklenti oluşturmaktadır. Bu da, AK Parti nin sorumluluğunu artırmıştır. Biz de MÜSİAD olarak, feraset sahibi milletimizin verdiği oylarla, statükonun bitirilmesi ve başlatılan değişim, dönüşüm, gelişim süreci için istikrarın sürmesi yönünde ortaya çıkan, bu seçim sonuçlarının ülkemize hayırlı olmasını dileriz.

5 MÜSİAD'LI AİLELER EGEMEN BAĞIŞ'LA BULUŞTU MÜSİAD Genel Merkez de konuşan Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, ''2011'den sonra bence en çılgın projelerimizden bir tanesi, Türkiye'nin artık sivil bir anayasaya kavuşma sürecidir'' dedi. MÜSİAD Genel Merkez de gerçekleştirilen ''MÜSİAD Aileleri Buluşuyor'' toplantısına, eşi Beyhan Bağış ile katılarak, dernek üyeleri ve aileleriyle bir araya gelen Bağış, burada yaptığı konuşmada, Türkiye iş dünyasının MÜSİAD'a güvendiğini, destek verdiğini, çünkü MÜSİAD'ın sırtını devlete dayamadan, kamu imkânlarına göz dikmeden, ülkenin kalkınması için ortaya çözüm önerileri koyduğunu söyledi. 27 AB üyesi ülkenin 16'sının bugün AB'nin Maastricht kriterlerine uyumlu olmadığını, bu ülkelerin kendi reçetelerini uygulayamadıklarını ifade eden Bağış, Türkiye'nin belki Malta, Bulgaristan gibi müzakereleri bitirdiğinin ertesi günü eksikliklerine rağmen AB'ye üye olabileceğini, belki de İngiltere, İspanya, Portekiz gibi bazı sıkıntılar yaşayabileceğini, veto edilebileceğini dile getirdi. Bağış, ayrıca şunları kaydetti: ''Türkiye'nin kendi sürecinde ilerlemesi lazım. Türkiye'nin atması gereken adımlar var. 2011'den sonra bence en çılgın projelerimizden bir tanesi, Türkiye'nin artık sivil bir anayasaya kavuşma sürecidir. Şu andaki anayasamız, bütün değişikliklere rağmen 1980 darbesi sonrası yazılmış, askeri bir ruh taşıyan askeri bir anayasadır. Askeri anayasa ile de asgari demokrasi oluyor. Bu ülkenin artık sivil iradenin kaleme aldığı, milletin seçilmiş vekillerinin son halini verdiği, ama MÜSİAD gibi farklı sivil toplum kuruluşlarımızın da katkıda bulunduğu, milletin değerleriyle barışık ve aspirin prospektüsü gibi olmayan, her türlü detayı içinde barındırmayan, ama herkesi kucaklayan bir anayasaya kavuşmamız gerekiyor.'' MÜSİAD Başkanı Ömer Cihad Vardan da uzun ince bir yol olan AB sürecinde, içeriden ve dışarıdan birçok engellemelerle karşılaşıldığını söyledi. Türkiye-AB ilişkileri ve Türkiye'nin AB üyeliğinin, güçlüklerle dolu bir şekilde devam ettiğini anlatan Vardan, konjonktüre ve gelişmelere bağlı olarak, farklı kesimlerin AB sürecini farklı değerlendirdiğini dile getirdi. CARİ AÇIK KRİZE SEBEP OLMAZ MÜSİAD'ın cari açık değerlendirme raporunda Türkiye için ufukta cari açık odaklı bir risk ve kriz gözükmediği belirtildi. 5 Cari açık değerlendirme raporunu açıklayan MÜSİAD, seçime sayılı günlerin kaldığı bir süreçte, "birtakım kesimlerin" Türkiye'nin cari açık eksenli bir krize girme ihtimalinin olduğu yolunda bazı söylemler geliştirdiğini ifade etti. Bu değerlendirmelerin, analize dayanmaktan çok, temenni gibi dile getirildiğine dikkat çekilen raporda, şu görüşlere yer verildi: Aslında, her önemli seçim öncesinde krize davetiye çıkaran türden görüşlerin yeni olmadığı bilinmektedir yılından beri, Türkiye ekonomisinin krizlere karşı bağışıklığı ve direnci birçok kez bu tür olaylarla test edilmiştir. Türkiye, ABD'de başlayıp daha sonra dünyayı saran küresel kriz sonrasında pozitif yönde ayrışarak güvenli bir liman olarak yoluna devam etmektedir. Şu an için birçok makroekonomik gösterge çok iyi seyretmektedir ve bu yüzden daha önceki krizlerde olduğu gibi kırılgan ve kriz riski olan bir ortam mevcut değildir.

6 MÜSİAD, BÖLGESEL İSTİŞARE TOPLANTILARINA BAŞLADI MÜSİAD, Türkiye geneline yayılmış, 33 şubesi ile tüm Anadolu yu kucaklamış, hemen her bölgede etkin faaliyetler gerçekleştiren ülkemizin önde gelen sivil toplum kuruluşlarından birisi olarak, Bölgesel İstişare Toplantıları organize etmeye başlamıştır. Şanlıurfa ve Malatya da gerçekleştirilen ilk iki İstişare Toplantısının ardından, toplantıların devamı konusunda Genel İdare Toplantısında mutabakata varılmış ve üçüncü toplantı hazırlıklarına başlanmıştır. Devlet Bakanı Faruk Çelik in katılımları ile Şanlıurfa da gerçekleştirilen 1. Bölgesel İstişare Toplantısı nda, bölgede yatırım ortamının iyileştirilmesi için huzur ve istikrarın gerek şart olduğu belirtilirken, Güneydoğu Anadolu Bölgesi için, şartları da göz önünde bulundurarak, bölgenin potansiyelini ortaya çıkaracak ve bölgeyi pozitif yönde ayrıştıracak girişimlerin gerçekleştirilmesi vurgusu yapıldı. 6 Düzenlenen Bölge İstişare Toplantısı nın, Anadolu daki gelir dağılımına ve bölgesel farklılıklara yönelik eşitsizliklerin giderilmesi için, MÜSİAD ın, uzun yıllardır gösterdiği çabaların bir halkası niteliğinde olduğunu belirten Genel Başkan Vardan, MÜSİAD ın bundan sonra da, bölge kalkınmasında üzerine düşen tüm görevleri yapmaya hazır olduğunu belirtti. Malatya Şubesi nin ev sahipliğinde, Van, Şanlıurfa, Elazığ, Diyarbakır, Batman ve Mardin Şube Başkanlarının yanı sıra, Malatya nın idari ve mülki amirleri, iş dünyası temsilcileri ve akademisyenlerin katılımıyla gerçekleştirilen 2. Bölgesel İstişare Toplantısı nda ise, 12 Haziran 2011 Genel Seçimlerinin değerlendirmesinin yanı sıra, İstişare Toplantısının ardından bir sonuç bildirisi yayınlandı. Sonuç bildirisinde, "Bölgenin kalkınmasına, kesintisiz desteğimizi sürdürmek üzere ilki Şanlıurfa ve şimdi de ikincisi Malatya da gerçekleştirilen, 'Bölgesel İstişare Toplantıları' yoğun bir şekilde devam edecektir. Bu vesileyle ilgili tüm paydaşların bulunduğu bir ortamda tartışılan ve istişare edilen konuların, başta bölgeye ve ülkemize fayda sağlamasını temenni ederiz," sözleri dile getirildi. EN BÜYÜK İHTİYACIMIZ NİTELİKLİ İŞGÜCÜ MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan MÜSİAD Karadeniz Ereğli Şubesi nin gerçekleştirmiş olduğu 15. Başarı Ödül Töreni nde, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılına ve 2023 hedeflerine değinerek, gençlere ve onları yetiştiren hocalara seslendi. MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, törende yaptığı konuşmada, gençlere, kendilerini Türkiye nin bu yeni vizyonuna göre konumlandırmaları çağrısında bulunurken, onları yetiştirecek hocalardan da öğrencileri bu ufka yönelik olarak yetiştirmeleri ricasında bulundu.

7 Haziran Ayında Aramıza Katılan Üyelerimiz AYHAN ÖZDOĞAN - ANTALYA / ADAY DEMİR ÇELİK LTD. ŞTİ. Tel: Faks: bilgi@adaydemircelik.com MURAT ÖZTÜRK - ANTALYA / MİKRODESTEK MAĞAZA OTOMOASYON SİSTEMLERİ Tel: Faks: murat@mikrodestek.com.tr ÖMER AKPINAR - ANTALYA / 1- İM AVM A.Ş Tel: Faks: avni_kurt@hotmail.com ÖZCAN SUSMAZ - BURSA / ÖZCAN SUSMAZ HUKUK BÜROSU Tel: Faks: ozcansusmaz@hotmail.com SALİM BEKİL - BURSA / BEKİL MÜHENDİSLİK LTD. ŞTİ. Tel: Faks: salim@bekil.com.tr SEMİH KAYALI - BURSA / ON-KA PLASTİK CAM SAN. TİC. LTD. ŞTİ. Tel: info@ozguvenavukatlik.com AYHAN ŞAMANDAR - DÜZCE / BİLGE YAPI İNŞAAT VE TİCARET LTD. ŞTİ. ayhansamandar@gmail.com YAVUZ MÜNÜR KAP - İSTANBUL / KAYA ORMAN ÜRÜNLERİ SAN. TİC. LTD. A.Ş. Tel: Faks: avuzkap@kayaormanurunleri.com HALİL KILIÇ - ESKİŞEHİR / MODEL OTOMOTİV Tel: Faks: SÜLEYMAN AYVA - ESKİŞEHİR / ESKİŞEHİR SERAMİK LTD. ŞTİ. Tel: Faks: sayva@esvit.com CEMAL CEM MELİK - İSTANBUL / BEYAZ TEKNİK YAPI LTD. ŞTİ. Tel: Faks: c.memik@beyazteknik.com HAKAN ÇATAKLI - İSTANBUL / VEZİR SOFRASI LOK. GIDA TURİZM TİC. LTD. ŞTİ. Tel: vezirsofrasi@hotmail.com HAKAN KURT - İSTANBUL / CF AJANS REKLAM, MEDYA, PRO., BASKI ÇÖZÜMLERİ SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. Tel: Faks: hakan.kurt@ajanscf.com İBRAHİM ERKAN YENEN - İSTANBUL / NORM ENERJİ SİSTEMLERİ LTD. Tel: Faks: info@normenerji.com.tr ŞEREF AYGÜN - İSTANBUL / BEYZA İNŞAAT TAAHHÜT VE DIŞ TİCARET A.Ş. Tel: Faks: saygun@beyzainsaatas.com 7 SERTİP AKŞAHİN - İSTANBUL / ZÜMRÜT TURİZM İNŞ ORG. VE TİC. A.Ş (ZÜMRÜT OTEL) Tel: Faks: aksahinsertip@hotmail.com YUSUF SAYAR - İSTANBUL / ANI KUYUMCULUK TURİZM İNŞAAT SAN. VE DIŞ.TİC. LTD. ŞTİ. Tel: Faks: y.sayar@hotmail.com KEREM KÖK -HATAY / KÖK & ATEŞ AVUKATLIK BÜROSU Tel: av.keremkok@hotmail.com ABDÜLKADİR UÇAR - DENİZLİ / KONTROL BİLGİ SİSTEMLERİ ÖZEL EĞİTİM DANIŞMANLIK TIBBİ CİHAZLAR Tel: Faks: kadir.ucar@kontrolbilgi.com.tr KEMAL BAŞKAYA - İZMİR / MİZAN YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. Tel: Faks: mizan@mizandenetim.com ZÜBEYİR BOZKURT - İZMİR / ZÜBEYİR BOZKURT TOP. GIDA TEM. ÜRÜNLERİ MARKET SAN. TİC. LTD. ŞTİ. Tel: Faks: zubeyir_bozkurt@hotmail.com YAVUZ SESLİ - İZMİR / SESLİLER KUYUMCULUK Tel: seslilerkuyumculuk@hotmail.com ALİ SEMİZ - KONYA / KAĞAN DÖKÜM VE MODEL SAN. TİC. LTD. ŞTİ. Tel: Faks: kagan@kagancasting.com MEVLÜT TIKIŞ - KONYA / ÇAĞLAYAN KİMYA VE İNŞ. SAN. TİC. A.Ş Tel: Faks: m.tikis@sayanetiket.com

8 Haziran Ayında Aramıza Katılan Üyelerimiz MESUT TAHİROĞLU - GAZİANTEP / ORTADOĞU NET İLETİŞİM HİZMETLERİ SAN. TİC. LTD. ŞTİ. Tel: Faks: mesut.tahiroglu@hotmail.com DAVUT MUTLU - MERSİN / NUMUNE EKMEKÇİLİK GIDA SAN. LTD. ŞTİ. Tel: Faks: info@numuneekmekcilik.com ERKAN ERDEMLİ - MERSİN / ALPEREN MÜHENDİSLİK SAN. TİC. LTD. ŞTİ. Tel: Faks: erdemlierkan@alperengrup.com HASAN CAN - MERSİN / SEMPATİ DIŞ TİC. VE NAK. LTD. ŞTİ. Tel: Faks: hasancan76@hotmail.com HATİCE GÖKÇEN KÜÇÜKÇELEBİ - MERSİN / ÖZ-GÖK LTD. ŞTİ. Tel: Faks: hgokcen33@hotmail.com HİKMET AKDAĞ - ESKİŞEHİR / AKDAĞLAR İMAR EMLAK İNŞ. SAN. TİC. LTD. ŞTİ. Tel: Faks: hakdagmersan@hotmail.com MUSTAFA AKTAN - MERSİN / AKTANLAR MADENCİLİK SAN. TİC. LTD. ŞTİ. Tel: Faks: aktanlarpvc@hotmail.com MUSTAFA KOŞAR - MERSİN / BEY GLOBAL GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ LTD. ŞTİ. Tel: Faks: mus.kosar@hotmail.com TURGAY TEKİN - MERSİN / ASSET GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ LTD. ŞTİ. Tel: Faks: turgay.tekin@assetgm.com YILMAZ AKYÜZ - MERSİN / AKYÜZLER ALÜMİNYUM ÜRETİM SAN. TİC. A.Ş. Tel: Faks: yilmaz@akyuzlercam.com 8 ABDULMENAF KEYİFLİ - VAN / TEKNİK MÜHENDİSLİK HAR. İNŞ. TİC. VE SAN. LTD. ŞTİ. Tel: Faks: teknik-muhendislik@mynet.com DENİZ BAŞZAHİT - VAN / ŞARK YILDIZI BASIN YAYIN ORGANİZASYONU Tel: Faks: denizbas65@hotmail.com

SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu

SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu 28-29 Kasım 2014 - Bursa Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve

Detaylı

CEZAYİR SEKTÖREL AÇILIM GEZİSİ

CEZAYİR SEKTÖREL AÇILIM GEZİSİ CEZAYİR SEKTÖREL AÇILIM GEZİSİ Sayın Cumhurbaşkanımızın 2014 yılı Kasım ayında yapmış oldukları Cezayir gezisi sırasında, Cezayir le ticaret hacminin arttırılmasına yönelik yapmış oldukları irade beyanının

Detaylı

2 Ekim 2013, Rönesans Otel

2 Ekim 2013, Rönesans Otel 1 MÜSİAD Brüksel Temsilciliği Açı çılışı ışı 2 Ekim 2013, Rönesans Otel T.C. AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış,.... T. C. ve Belçika Krallığının Saygıdeğer Temsilcileri, 1 2 STK ların Çok Kıymetli

Detaylı

Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı!

Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı! Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı! REC Türkiye tarafından, Almanya Büyükelçiliği desteğiyle düzenlenen geniş katılımlı konferansta; BM İklim Değişikliği Marakeş COP22 - Taraflar

Detaylı

Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası. 2014 Yılı Faaliyet Raporu

Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası. 2014 Yılı Faaliyet Raporu Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası 2014 Yılı Faaliyet Raporu BAŞKANDAN Odamızın kurumsal yapısı ve yarım asırlık tarihinden elde ettiği tecrübe ve birikim sayesinde, son derece sağlam temeller üzerinde yapılanmıştır.

Detaylı

MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ

MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ KONYA SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU Üye Talepleri Mayıs ayı içerisinde üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda 76 adet Kapasite Raporu, 14 adet Ekspertiz

Detaylı

Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı!

Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı! Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı! REC Türkiye tarafından, Almanya Büyükelçiliği desteğiyle düzenlenen geniş katılımı konferansta; BM İklim Değişikliği Marakeş COP22 - Taraflar

Detaylı

AĞUSTOS 2015 TÜRKİYE GÜNDEMİ VESEÇMEN EĞİLİMİ ARAŞTIRMASI SONUÇ RAPORU 25 AĞUSTOS 2015

AĞUSTOS 2015 TÜRKİYE GÜNDEMİ VESEÇMEN EĞİLİMİ ARAŞTIRMASI SONUÇ RAPORU 25 AĞUSTOS 2015 ARGETUS ARAŞTIRMA, DANIŞMANLIK, EĞİTİM, PROJE VE ORGANİZASYON AĞUSTOS 2015 TÜRKİYE GÜNDEMİ VESEÇMEN EĞİLİMİ ARAŞTIRMASI 25 AĞUSTOS 2015 Mehmet Akif Mah.Recep Ayan Cad. Günaydın Sok. No:6 Kat:3 Çekmeköy

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN TEMMUZ 2016 YIL 1 SAYI 17 10.08.2016 1 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN SAYI:17 UZUNKÖPRÜ DEMOKRASİSİNE SAHİP ÇIKIYOR (18.07.2016) 18 Temmuz 2016 Pazartesi

Detaylı

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI DİYARBAKIR ŞUBESİ 16. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI DİYARBAKIR ŞUBESİ 16. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN 125 7. TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN AĞRI İL TEMSİLCİLİĞİ 02 Temmuz 2011 tarihinde, Van da düzenlenen Van, Hakkâri, Muş, Ağrı, Bitlis İlleri Enerji Forumu na Temsilcilik heyeti ve üyelerce

Detaylı

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 51. Hafta (19-26 Aralık 2010)

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 51. Hafta (19-26 Aralık 2010) Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği 19 ARALIK 2010, PAZAR Haftalık Türkiye - AB Gündemi 51. Hafta (19-26 Aralık 2010) 18:00-20:00 Devlet Bakanı ve Başmüzakereci

Detaylı

2014 OCAK-ŞUBAT FAALİYET RAPORU

2014 OCAK-ŞUBAT FAALİYET RAPORU 2014 OCAK-ŞUBAT FAALİYET RAPORU 08 Ocak 2014 - (A. Murat Ersoy - Hande Tibuk) 2014 CATHIC organizasyonu PR hazırlıklarını yürüten Alkaş firmasından Esra Dalgıç ile Dernek Başkanımız Sayın Murat Ersoy ve

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI LONDRA İŞ VE İNCELEME GEZİSİ ZİYARET RAPORU

İZMİR TİCARET ODASI LONDRA İŞ VE İNCELEME GEZİSİ ZİYARET RAPORU İZMİR TİCARET ODASI LONDRA İŞ VE İNCELEME GEZİSİ ZİYARET RAPORU 6-8 MART 2012 LONDRA İŞ VE İNCELEME GEZİSİ ZİYARET RAPORU Odamızın 2012 yılı Çalışma Programı nda yer alan Londra İş ve İnceleme gezisi 06-08

Detaylı

GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER

GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER Aşağı Nohutlu Mahallesi, Sakarya Caddesi, Açıkgöz Apt Kat:2 Nu:4 Web:www.yozgattb.org.tr Tel: l:(0354)2129677 Fax:(0354)2170164 email: yozgattb@tobb.org.tr GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER Borsamızın da Katılımıyla

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) AFYONKARAHISAR CHAMBER OF COMMERCE AND INDUSTRY

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) AFYONKARAHISAR CHAMBER OF COMMERCE AND INDUSTRY YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (24.01.2019-27.02.2019) AFYONKARAHISAR CHAMBER OF COMMERCE AND INDUSTRY ÜYE İSTATİSTİKİ 24.01.2019-28.02.2019 tarihleri arasında Odamıza; 35 yeni üye kaydedilmiş, 95 üyenin

Detaylı

Vizyon Siyasi Kalkınma Merkezi tarafından düzenlenen Filistin Ulusal Projesi Görüşler ve Perspektifler Sempozyumu Filistin in çeşitli kesimlerinden

Vizyon Siyasi Kalkınma Merkezi tarafından düzenlenen Filistin Ulusal Projesi Görüşler ve Perspektifler Sempozyumu Filistin in çeşitli kesimlerinden Neler Yaptık? Vizyon Siyasi Kalkınma Merkezi, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın himayesinde 15 16 Eylül 2015 tarihleri

Detaylı

AĞUSTOS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ

AĞUSTOS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ AĞUSTOS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ KONYA SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU ÜYE TALEPLERİ Ağustos ayında Odamızca; üyelerimizin talepleri doğrultusunda 40 Kapasite Raporu, 7 Ekspertiz Raporu,

Detaylı

YENİ TEŞVİK SİSTEMİ VE DİYARBAKIR

YENİ TEŞVİK SİSTEMİ VE DİYARBAKIR YENİ TEŞVİK SİSTEMİ VE DİYARBAKIR Mart 215 Hikmet DENİZ i İçindekiler Tablo Listesi... iii Grafik Listesi... iii 1. Giriş... 1 2. Türkiye'de Teşvik Belgesine Bağlı Yatırımlar... 1 3. Yatırımların Bölgesel

Detaylı

Elazığ Mermer Sektö rü Gelişim Töplantısı Rapörü

Elazığ Mermer Sektö rü Gelişim Töplantısı Rapörü Elazığ Mermer Sektö rü Gelişim Töplantısı Rapörü 1. MERMER SEKTÖRÜ 1984'te 9,6 milyon dolar ihracatı olan ve geçen seneyi 2,2 milyar dolarla kapatan mermer sektörü, Türkiye'nin cari açığını kapatacak önemli

Detaylı

ARAB HEALTH 2012 MEDİKAL ÜRÜN VE TEKNOLOJİLERİ FUARI

ARAB HEALTH 2012 MEDİKAL ÜRÜN VE TEKNOLOJİLERİ FUARI ARAB HEALTH 2012 MEDİKAL ÜRÜN VE TEKNOLOJİLERİ FUARI ARAB HEALTH Medikal Ürün ve Teknolojileri Fuarı 23 26 Ocak 2012 tarihleri arasında Birleşik Arap Emirlikleri nin Dubai emirliğinde düzenlenmiştir. 37.kez

Detaylı

TEPAV Perakende Güven Endeksi TPE

TEPAV Perakende Güven Endeksi TPE TPE Tanıtım Toplantısı Slide 1 tepav Yeni bir gösterge: TEPAV Perakende Güven Endeksi TPE 14 Ocak 2010 TPE Tanıtım Toplantısı Slide 2 Çerçeve TPE nereden çıkıyor? Perakende Anketi ve diğer perakende ölçüm

Detaylı

KALKINMA HABERLERİ 30 EYLÜL 2010 ZAMAN KOBİ'LERE 100 MİLYON DOLARLIK DESTEK DenizBank, Garanti Bankası ve Türkiye Kalkınma Bankası, KOBİ'lerin orta ve uzun vadeli finansmana erişim imkanlarını artırmak

Detaylı

ESKİŞEHİR TİCARET ODASI

ESKİŞEHİR TİCARET ODASI ESKİŞEHİR TİCARET ODASI A.B.D. / BOSTON - NEW YORK - WASHINGTON - MIAMI ABX ARCHITECTURE BOSTON MİMARİ VE SÜRDÜRÜLEBİLİR YAPILAR FUARI VE İNCELEME GEZİSİ SONUÇ RAPORU (15-26 Kasım 2012 ) Eskişehir Ticaret

Detaylı

TMMOB Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği 41. DÖNEMDE RESİMLERLE TMMOB

TMMOB Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği 41. DÖNEMDE RESİMLERLE TMMOB TMMOB Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği 41. DÖNEMDE RESİMLERLE TMMOB 2010-2012 ISBN 978-605-01-0372-4 Baskı Mattek Basın Yayın Tanıtım Tic. San. Ltd. Şti Adakale Sokak 32/27 Kızılay/ANKARA Tel: (312)

Detaylı

OCAK 2016 Web:

OCAK 2016 Web: OCAK 2016 Web: www.antakyatso.org.tr E-mail: antakyatso@tobb.org.tr ATSO DA EKONOMİ ÇALIŞTAYI Antakya Ticaret ve Sanayi Odası nda Hatay İlinin Ekonomisini, İstihdam Yapısını ve Bunlara Göçmen Etkilerini

Detaylı

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası. Ocak Ayı Bülteni

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası. Ocak Ayı Bülteni REKTÖR SABRİ GÖKMEN DEN KTSO BAŞKANI MUSTAFA TOKTAY A VEDA ZİYARETİ Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Sabri Gökmen Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toktay'a veda ziyaretinde bulundu. Görev süresi

Detaylı

Şebinkarahisar lı bir baba ve Rumeli göçmeni bir annenin oğlu, İlk, orta ve lise öğrenimini Özel Tarhan Koleji'nde tamamladı,

Şebinkarahisar lı bir baba ve Rumeli göçmeni bir annenin oğlu, İlk, orta ve lise öğrenimini Özel Tarhan Koleji'nde tamamladı, AHMET BAHA ÖĞÜTKEN 24.DÖNEM İSTANBUL MİLLETVEKİLİ TEŞKİLAT BAŞKAN YARDIMCISI 1961'de İstanbul, Fatih te doğdu, Şebinkarahisar lı bir baba ve Rumeli göçmeni bir annenin oğlu, İlk, orta ve lise öğrenimini

Detaylı

Göller Bölgesi Aylık Hakemli Ekonomi ve Kültür Dergisi Ayrıntı/ 60

Göller Bölgesi Aylık Hakemli Ekonomi ve Kültür Dergisi Ayrıntı/ 60 ÖZET: Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı nın (BAKA) yeni Genel Sekreteri Mehmet Sırrı Özen, görevine geçen ay başladı. Özen; ilk olarak ekip arkadaşlarım diye hitap ettiği BAKA nın personeliyle toplantı yaptı,

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN AĞUSTOS 2016 YIL 1 SAYI 18 09.09.2016 1 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN SAYI:18 UTSO KOSGEB DESTEKLERİNE DEVAM EDİYOR (03/08/2016) Uzunköprü Ticaret

Detaylı

Uluslararası 15. MÜSİAD Fuarı ve 18. IBF Kongresi Lansmanı 03.06.2014. Yazın başlangıcını hissetmeye başladığımız Haziran ayının bu ilk

Uluslararası 15. MÜSİAD Fuarı ve 18. IBF Kongresi Lansmanı 03.06.2014. Yazın başlangıcını hissetmeye başladığımız Haziran ayının bu ilk Uluslararası 15. MÜSİAD Fuarı ve 18. IBF Kongresi Lansmanı Değerli Basın Mensupları, 03.06.2014 Yazın başlangıcını hissetmeye başladığımız Haziran ayının bu ilk günlerinde, size, Türk insanının aklından,

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry EYLÜL 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (28.08.2015-18.09.2015)

Detaylı

2015 Temmuz Ayı Bülteni

2015 Temmuz Ayı Bülteni 2015 Temmuz Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 08.07.2015 tarihinde AFSİAD ın düzenlediği iftar yemeğine Borsamızı temsilen Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet MÜHSÜRLER katılım

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTE TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU 1. Meslek Komite üyeleri 2017

Detaylı

TEMMUZ 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ

TEMMUZ 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ TEMMUZ 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ KONYA SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU ÜYE TALEPLERİ Temmuz ayında Odamızca; üyelerimizin talepleri doğrultusunda 65 Kapasite Raporu, 18 Ekspertiz Raporu,

Detaylı

SIRA SAYISI: 679 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ

SIRA SAYISI: 679 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ YASAMA DÖNEMİ YASAMA YILI 24 5 SIRA SAYISI: 679 Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Arasında Üçüncü Taraf Maliyet Paylaşımı Anlaşmasının

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (25.05.2018-28.06.2018) Sayın Meclis Üyeleri, Oda Meclisimizin 28 Haziran 2018 tarih ve 04 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim Kurulumuzun 25.05.2018-28.06.2018

Detaylı

Erbil Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dara Celil Hayat ile Türkiye-Kürdistan Ekonomik ilişkileri. 02 Temmuz 2014

Erbil Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dara Celil Hayat ile Türkiye-Kürdistan Ekonomik ilişkileri. 02 Temmuz 2014 Erbil Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dara Celil Hayat ile Türkiye ile Kürdistan arasındaki ekonomik ilişkiler son yılların en önemli rakamlarına ulaşmış bulunuyor. Bugünlerde petrol anlaşmaları ön plana

Detaylı

OYDER, Bursa'da 22. Diyalog Toplantısı'nı gerçekleştirdi

OYDER, Bursa'da 22. Diyalog Toplantısı'nı gerçekleştirdi DİYALOG OYDER Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Alp Gülan OYDER, Bursa'da 22. Diyalog Toplantısı'nı gerçekleştirdi Bursa daki otomobil satıcılarıyla bir araya gelen Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER)

Detaylı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı 2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı YÖNETİM KURULU 2011 FAALİYETLERİ 13.07.2011 Batı Akdeniz bölgesinin istihdam sorununa çözüm yaratmak amacıyla Akdeniz Radyo Televizyon

Detaylı

ETB 2016 OCAK- ŞUBAT AYLARINA AİT FAALİYETLER VE KATILIMLAR

ETB 2016 OCAK- ŞUBAT AYLARINA AİT FAALİYETLER VE KATILIMLAR ETB 2016 OCAK- ŞUBAT AYLARINA AİT FAALİYETLER VE KATILIMLAR İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK YENİ ŞUBE MÜDÜRÜ CANSEL ÇAĞLAR'DAN BORSAMIZA ZİYARET (05.01.2016) İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Yeni Şube Müdürü

Detaylı

2015 Ağustos Ayı Bülteni

2015 Ağustos Ayı Bülteni 2015 Ağustos Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 05.08.2015 tarihinde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Zafer Toplantı Salonunda saat 15:00 te Toprak Koruma Kurulu

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN OCAK 2016 YIL 1 SAYI 10 03.02.2016 1 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN SAYI:10 5 MAYIS 2015 Trakya Kalkınma Ajansı ndan Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry ARALIK 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI 2015 ARALIK / AFYONKARAHİSAR İHRACATI İlimizin

Detaylı

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 Ekim ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 37 adet Kapasite Raporu, 15 adet Ekspertiz raporu ve 6 adet de Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir.

Detaylı

NİSAN AYI BÜLTENİ 3. Tarım ve Hayvancılık Fuarı göz doldurdu

NİSAN AYI BÜLTENİ 3. Tarım ve Hayvancılık Fuarı göz doldurdu 3. Tarım ve Hayvancılık Fuarı göz doldurdu Teke Yöresi 3. Tarım ve Hayvancılık Fuarı, 27-30 Nisan tarihleri arasında kapılarını ziyaretçilere açtı. Üreticinin yeni teknolojilerle buluştuğu fuarı ilk gün

Detaylı

31 MART 3 NİSAN 2015 RUSYA - MOSKOVA

31 MART 3 NİSAN 2015 RUSYA - MOSKOVA BATIMAT RUSSIA YAPI VE İÇ DEKORASYON FUARI ZİYARET RAPORU 31 MART 3 NİSAN 2015 RUSYA - MOSKOVA Aykut TERZİOĞLU Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası Organizasyonlar Müdürlüğü Fuarcılık Masası Şefi 1 BATIMAT

Detaylı

SİYASİ PARTİLERİN SEÇİM YARIŞI HIZ KESMİYOR

SİYASİ PARTİLERİN SEÇİM YARIŞI HIZ KESMİYOR BÜLTEN 21.05.2015 SİYASİ PARTİLERİN SEÇİM YARIŞI HIZ KESMİYOR 7 Haziran genel seçimine günler kala nefesler tutuldu, gözler yapılan anket çalışmalarına ve seçim vaatlerine çevrildi. Liderlerin seçim savaşının

Detaylı

TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI 46. DÖNEM YÖNETİM KURULU 19 NOLU TOPLANTI KARARLARI

TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI 46. DÖNEM YÖNETİM KURULU 19 NOLU TOPLANTI KARARLARI TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI 46. DÖNEM YÖNETİM KURULU 19 NOLU TOPLANTI KARARLARI TOPLANTI TARİHİ : 25.01.2019, Cuma TOPLANTI SAATI : 14:00 TOPLANTI YERİ : İMO Bursa Şube Toplantı Salonu Bursa ÜYELER

Detaylı

MUHTARLAR KONFEDERASYONU GENEL BAŞKANI GAZİANTEP'TE VE KİLİS'TE. hüseyin akdeniz tarafından yazıldı Cuma, 18 Ocak :16 -

MUHTARLAR KONFEDERASYONU GENEL BAŞKANI GAZİANTEP'TE VE KİLİS'TE. hüseyin akdeniz tarafından yazıldı Cuma, 18 Ocak :16 - Suriye den gelen sığınmacıların oluşturmuş olduğu Kilis teki konteynır kentte yapılan Muhtarlık seçimlerine katılan Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz Muhtarlığın ne kadar önemli olduğunu,

Detaylı

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI 25.08.2016 2016 Ağustos Ayı Faaliyet Raporu 25 Temmuz 25 Ağustos 2016 Tarihleri Arasında Odamızca Gerçekleştirilen Faaliyetler 15 Temmuz da milli iradeye yönelik yapılan

Detaylı

15 Ekim 2014 Genel Merkez

15 Ekim 2014 Genel Merkez ÇİN Yatırım Fırsatları Paneli 15 Ekim 2014 Genel Merkez İş Dünyamızın Saygıdeğer Mensupları, Değerli MÜSİAD üyeleri, Değerli Basın Mensupları, Toplantımıza katılımından dolayı teşekkür ediyor, Sizleri

Detaylı

TÜRKONFED 12. OLAĞAN GENEL KURULU

TÜRKONFED 12. OLAĞAN GENEL KURULU TÜRKONFED 12. OLAĞAN GENEL KURULU MAYIS 2015 MART 2016 DÖNEMİ FAALİYETLERİ 18 MART 2016, İSTANBUL 1. Yapısal Değişiklikler a. Yönetim Organları & Komisyonlar b. Bölgesel ve Sektörel Genişleme 2. İletişim

Detaylı

HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 28.06.2015 Haziran ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 42 adet Kapasite Raporu, 10 adet

Detaylı

ULAŞTIRMA BAKANI YILDIRIM: BAŞBAKAN IN İLETİŞİM VERGİSİNDE KAMUYA VERDİĞİ BEYANAT, BİZİM İÇİN BİR

ULAŞTIRMA BAKANI YILDIRIM: BAŞBAKAN IN İLETİŞİM VERGİSİNDE KAMUYA VERDİĞİ BEYANAT, BİZİM İÇİN BİR ULAŞTIRMA BAKANI YILDIRIM: BAŞBAKAN IN İLETİŞİM VERGİSİNDE KAMUYA VERDİĞİ BEYANAT, BİZİM İÇİN BİR Kasım 09, 2006-12:00:00 ULAŞTIRMA BAKANI YILDIRIM: ''BAŞBAKAN'IN İLETİŞİM VERGİSİNDE KAMUYA VERDİĞİ BEYANAT,

Detaylı

1 2 Eylül 2018, Bişkek

1 2 Eylül 2018, Bişkek T.C. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ın Kırgızistan a Resmi Ziyareti Vesilesiyle Özel Sektör Heyet Programı ve 1 2 Eylül 2018, Bişkek 2 T.C. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ın 1 2 Eylül

Detaylı

T Ü R M O B TÜRKİYE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER ODALARI BİRLİĞİ BASIN BÜLTENİ

T Ü R M O B TÜRKİYE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER ODALARI BİRLİĞİ BASIN BÜLTENİ T Ü R M O B TÜRKİYE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER ODALARI BİRLİĞİ BASIN BÜLTENİ SAYI : 2016/145 TARİH : 07.01.2016 TÜRMOB HEYETİ, GÜMRÜK VE TİCARET BAKANI TÜFENKCİ'Yİ ZİYARET

Detaylı

İBRAHİM ARAP. e-posta: ibrahim.arap@deu.edu.tr Tel: +0. 232. 420 41 80 / 20620. 2004-2009 : Dokuz Eylül Üni. Sosyal Bilimler Enst.

İBRAHİM ARAP. e-posta: ibrahim.arap@deu.edu.tr Tel: +0. 232. 420 41 80 / 20620. 2004-2009 : Dokuz Eylül Üni. Sosyal Bilimler Enst. İBRAHİM ARAP e-posta: ibrahim.arap@deu.edu.tr Tel: +0. 232. 420 41 80 / 20620 KİŞİSEL BİLGİLER Uyruğu : T.C Doğum Tarihi : 01.02.1972 Doğum Yeri : Mersin Medeni Durumu : Evli ÖĞRENİM 2004-2009 : Dokuz

Detaylı

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI DİYARBAKIR ŞUBESİ 17. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI DİYARBAKIR ŞUBESİ 17. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN 7 TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN 99 7. Temsilciliklerimizden Batman İl Temsilciliği 27 Ocak 2012 tarihinde Batman Telekom İl Müdürlüğünde SMM li üyelerin katılımıyla projelerde Cat-6 Kablo kullanımına ilişkin yapılan

Detaylı

ORTA KARADENİZ BÖLGESİ SINIRÖTESİ İŞBİRLİĞİ İŞ FORUMU

ORTA KARADENİZ BÖLGESİ SINIRÖTESİ İŞBİRLİĞİ İŞ FORUMU ORTA KARADENİZ BÖLGESİ SINIRÖTESİ İŞBİRLİĞİ İŞ FORUMU www.oka.org.tr trbusinessforum@oka.org.tr facebook/trbusinessforum Bölgeler arası uluslararası işbirliklerini kurmak ve geliştirmek amacıyla düzenlenen

Detaylı

T.C. DİCLE KALKINMA AJANSI (Tigris Development Agency) KALKINMA KURULU TOPLANTISI KARAR TUTANAĞI TOPLANTI TARİHİ: 02/07/2013 TOPLANTI NO : 2013/1

T.C. DİCLE KALKINMA AJANSI (Tigris Development Agency) KALKINMA KURULU TOPLANTISI KARAR TUTANAĞI TOPLANTI TARİHİ: 02/07/2013 TOPLANTI NO : 2013/1 KALKINMA KURULU TOPLANTISI KARAR TUTANAĞI TOPLANTI TARİHİ: 02/07/2013 TOPLANTI NO : 2013/1 Dicle Kalkınma Ajansı 2013 yılı 1 inci Olağan Kalkınma Kurulu, 25.01.2006 tarih ve 5449 sayılı Kalkınma Ajanslarının

Detaylı

EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 28.09.2015 Eylül ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 25 üyeye Kapasite Raporu, 5 üyemize Ekspertiz Raporu ve

Detaylı

2013 KASIM FAALİYET RAPORU

2013 KASIM FAALİYET RAPORU 2013 KASIM FAALİYET RAPORU www.howtoistanbul.com Tanıtım Toplantısı 12 Kasım 2013 A. Murat Ersoy İstanbul Valiliği'nin, İstanbul Kalkınma Ajansı desteği ile İl Kültür Turizm Müdürlüğü Ortaklığı, TÜRSAB

Detaylı

ELECO 2005 3. Uluslar arası Elektrik, Elektronik, Aydınlatma, Otomasyon ve İletişim Fuarı. 7 11 Aralık 2005. Ziyaretçi Araştırması Özet Sonuçları

ELECO 2005 3. Uluslar arası Elektrik, Elektronik, Aydınlatma, Otomasyon ve İletişim Fuarı. 7 11 Aralık 2005. Ziyaretçi Araştırması Özet Sonuçları ELECO 2005 3. Uluslar arası Elektrik, Elektronik, Aydınlatma, Otomasyon ve İletişim Fuarı 7 11 Aralık 2005 Ziyaretçi Araştırması Özet Sonuçları TÜYAP BURSA FUARCILIK A.Ş. TÜYAP Bursa Uluslararası Fuar

Detaylı

TEMMUZ AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

TEMMUZ AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI TEMMUZ AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI AĞUSTOS AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN AĞUSTOS AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE

Detaylı

KÜTAHYA TİCARET VE SANAYİ ODASI LOBİ FAALİYETLERİ TAKİP LİSTESİ

KÜTAHYA TİCARET VE SANAYİ ODASI LOBİ FAALİYETLERİ TAKİP LİSTESİ S.NO TARİH KONU İLETİŞİME GEÇİLEN/GÖRÜŞ BİLDİRİLEN MAKAM SONUÇ GÖZDEN GEÇİRMEYE YÖNELİK DEĞERLENDİRME 1 10/01/2017 6802 Sayılı Gider Vergisi Kanunu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Hukuk Müşavirliğimiz

Detaylı

BÖLGESEL TİCARET TOPLANTISI İZMİR

BÖLGESEL TİCARET TOPLANTISI İZMİR BÖLGESEL TİCARET TOPLANTISI İZMİR 13.01.2018 Sayın Valim, Sayın TOKİ Başkan Yardımcım, Sayın Ticaret Odası Başkanım, Sayın Rektörlerim, Değerli Yönetim Kurulu Üyelerim, Değerli MÜSİAD Üyeleri ve Dostları

Detaylı

MÜSİAD MÜSİAD KÜRESEL GÜÇ

MÜSİAD MÜSİAD KÜRESEL GÜÇ Yıl:2 Sayı:23 ARALIK 2014 KIBRIS MÜSİAD Ücretsizdir BÜLTEN KÜRESEL GÜÇ MÜSİAD 15. MÜSİAD ULUSLARARASI FUARI, 18. ULUSLARARASI İŞ FORMU KONGRESİ VE MÜSİAD DÜNYA GENEL İDARE KURULU 26-30 KASIM 2014`DE İSTANBUL`DA

Detaylı

''2012 İhracatın Yıldızları Ödülleri'' sahiplerini buldu. Fe-Ni Madencilik Yöneticileri Ödül Törenine katıldılar.

''2012 İhracatın Yıldızları Ödülleri'' sahiplerini buldu. Fe-Ni Madencilik Yöneticileri Ödül Törenine katıldılar. ''2012 İhracatın Yıldızları Ödülleri'' sahiplerini buldu. Fe-Ni Madencilik Yöneticileri Ödül Törenine katıldılar. (14-15 Mart 2013) Altı Birliği bünyesinde barındıran ve toplam 21.436 üyeye sahip, İstanbul

Detaylı

MİDES FUAR ALANI ZİYARETİ

MİDES FUAR ALANI ZİYARETİ ÇERKEZKÖY TİCARET VE SANAYİ ODASI MİDEST FUAR ve İŞ GEZİSİ ORGANİZASYONU 04-07 KASIM 2014 MİDEST 2014 FUARI Değişik iş kolları yan sanayilerine yönelik olarak 21.000 m2 alanda kurulu, iki bine yakın firmanın

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI BAU MUNIH 2015 ULUSLARARASI YAPI FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU DEĞERLENDİRME RAPORU

İZMİR TİCARET ODASI BAU MUNIH 2015 ULUSLARARASI YAPI FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU DEĞERLENDİRME RAPORU İZMİR TİCARET ODASI BAU MUNIH 2015 ULUSLARARASI YAPI FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU DEĞERLENDİRME RAPORU Hazırlayan: Görkem Şavluğ Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü 21-24 OCAK 2015 BAU MUNIH 2015 ULUSLARARASI

Detaylı

Değerli İhracatçılar, Değerli Basın Mensupları,

Değerli İhracatçılar, Değerli Basın Mensupları, Sayın Başbakanım, Değerli Bakanlarım, Değerli İhracatçılar, Değerli Basın Mensupları, 26 ihracatçı sektörümüzdeki, 61 bin ihracatçımızın temsilcisi Türkiye İhracatçılar Meclisi nin Sektörler Toplantısı

Detaylı

2015 Yılı Nisan Ayı Bülteni

2015 Yılı Nisan Ayı Bülteni 2015 Yılı Nisan Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 4 Nisan 2015 tarihinde ATSO da düzenlenen Güneş Enerjisi Bilgilendirme Semineri Borsamızı temsilen Egemen ARSLANKIRAY

Detaylı

TÜRKİYE - ARJANTİN YUVARLAK MASA TOPLANTISI - 1

TÜRKİYE - ARJANTİN YUVARLAK MASA TOPLANTISI - 1 STRATEJİK VİZYON BELGESİ ( TASLAK ) TÜRKİYE - ARJANTİN YUVARLAK MASA TOPLANTISI - 1 Yeni Dönem Türkiye - Arjantin İlişkileri: Fırsatlar ve Riskler ( 2014 Buenos Aires - İstanbul ) Türkiye; 75 milyonluk

Detaylı

TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ

TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ (TÜREK 2014 ) 5-6 Kasım 2014, İstanbul Fotoğraf: Emrah TAŞKIRAN TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ / 5-6 KASIM Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) tarafından üçüncüsü

Detaylı

Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi

Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi 1 Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir. Yine bu zaman zarfında Odamıza 9 adet yeni üye

Detaylı

İTO Başkanı İbrahim Çağlar: İstanbul yerli ve yabancı yatırımcıya muazzam fırsatlar sunuyor

İTO Başkanı İbrahim Çağlar: İstanbul yerli ve yabancı yatırımcıya muazzam fırsatlar sunuyor İstanbul görkemli maketi ve inşaat firmalarıyla MIPIM Fuarı nda İTO Başkanı İbrahim Çağlar: İstanbul yerli ve yabancı yatırımcıya muazzam fırsatlar sunuyor "Nasıl ki Nuri Bilge, Cannes film festivalinin

Detaylı

TÜRKİYE-GİNE İŞ FORUMU SONUÇ RAPORU

TÜRKİYE-GİNE İŞ FORUMU SONUÇ RAPORU TÜRKİYE-GİNE İŞ FORUMU SONUÇ RAPORU 28 ARALIK 2016 Türkiye-Gine İş Forumu, Gine Cumhurbaşkanı Alphe Condé ve Gine Kamu-Özel Sektör İşbirliği ve Yatırımlardan Sorumlu Devlet Bakanı İbrahima Kassory Fofana

Detaylı

2016 YILI MAYIS-HAZĠRAN-TEMMUZ-AĞUSTOS-EYLÜL-EKĠM FAALĠYET RAPORU

2016 YILI MAYIS-HAZĠRAN-TEMMUZ-AĞUSTOS-EYLÜL-EKĠM FAALĠYET RAPORU 2016 YILI MAYIS-HAZĠRAN-TEMMUZ-AĞUSTOS-EYLÜL-EKĠM FAALĠYET RAPORU 05 Mayıs 2016 26-29 Ocak 2017 tarihlerinde İstanbul TÜYAP Beylikdüzü Fuar alanında Başta T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir

Detaylı

TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN

TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN 125 AĞRI İL TEMSİLCİLİĞİ 09 10 Şubat 2008 tarihlerinde yapılan EMO D.Bakır Şubesi 15. Olağan Genel Kurulu toplantı ve seçimlerine BATMAN İL TEMSİLCİLİĞİ 11 Ocak 2009 tarihinde, İl

Detaylı

NUSAYBİN TİCARET VE SANAYİ ODASI 2015 OCAK AYI BÜLTENİ

NUSAYBİN TİCARET VE SANAYİ ODASI 2015 OCAK AYI BÜLTENİ NUSAYBİN TİCARET VE SANAYİ ODASI 2015 OCAK AYI BÜLTENİ Sayı 01 DİLUCU GÜMRÜK KAPISINDA İNCELEME Dilucu gümrük kapısında, 21-23 Ocak 2015 tarihlerinde yapılan incelemede Yönetim Kurulu başkanı ve Dilucu

Detaylı

Kahramanmaraş mutlaka devler liginde olacak

Kahramanmaraş mutlaka devler liginde olacak Kahramanmaraş mutlaka devler liginde olacak Sami Altınkaya nın Bloomberg TV de canlı olarak yayınlanan çıkış yolu programına katılan KMTSO Başkanı Kemal Karaküçük: 2023 te Kahramanmaraş ın 5 milyar dolar

Detaylı

Yine yapmak istediklerimizden birisi olan, spesifik sektörlerde, belki daha az, ama daha etkin iş adamları seyahatlerini önemsiyoruz ve buna

Yine yapmak istediklerimizden birisi olan, spesifik sektörlerde, belki daha az, ama daha etkin iş adamları seyahatlerini önemsiyoruz ve buna MÜSİAD Cidde Temsilcisi Tanıtımı ve Türk Suud İş Forumu 23.05.2015 TC Cidde Başkonsolosu Fikret Özel, Cidde Tic Odası Başkan Yardımcısı, Mazeen Baterjee Türk-Suud İş Konseyi Başkanı, Mazan Ragap, Cidde

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry HAZİRAN 2016 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI II-İLİMİZİN İHRACAT RAKAMI 2016 HAZİRAN / AFYONKARAHİSAR

Detaylı

TÜRKİYE & ADANA İHRACAT RAKAMLARI

TÜRKİYE & ADANA İHRACAT RAKAMLARI TÜRKİYE & ADANA İHRACAT RAKAMLARI Mayıs 2018 T.T. 180604 (I) TÜRKİYE İHRACAT RAKAMLARI Mayıs 2018 T.T. 180604 MAYIS AYI İHRACATIMIZ YÜZDE 12,2 ARTIŞLA 14 MİLYAR DOLARA ÇIKARAK BİR REKORA DAHA İMZA ATTI.

Detaylı

Kurumsal Sosyal Sorumluluk Çalışmaları

Kurumsal Sosyal Sorumluluk Çalışmaları Kurumsal Sosyal Sorumluluk Çalışmaları ALBARAKA TÜRK KATILIM BANKASI A.Ş. ALBARAKA TÜRK PARTICIPATION BANK KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK ÇALIŞMALARI Kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalarına 2007 yılında Çevre

Detaylı

YEREL YÖNETİMLER PERFORMANS ARAŞTIRMASI -BÜYÜKŞEHİRLER-

YEREL YÖNETİMLER PERFORMANS ARAŞTIRMASI -BÜYÜKŞEHİRLER- YEREL YÖNETİMLER PERFORMANS ARAŞTIRMASI -BÜYÜKŞEHİRLER- MART 2016 4 Bu araştırma Mart 2014 yerel seçimlerinden bu yana geçen 2 senelik süreçte, vatandaşların Büyükşehir 5 Belediye hizmetleri ile ilgili

Detaylı

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (Personel Daire Bşk.)

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (Personel Daire Bşk.) Şube Başkanlıkları 1 NOLU ANKARA ŞUBESİ Mustafa GÜRAN Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (Personel Daire Bşk.) Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Tel 5366400073 2 NOLU KAHRAMANMARAŞ ŞUBESİ Mustafa Ertan ATALAR

Detaylı

MEDICA 2011 MEDİKAL ÜRÜN VE TEKNOLOJİLERİ FUARI

MEDICA 2011 MEDİKAL ÜRÜN VE TEKNOLOJİLERİ FUARI MEDICA 2011 MEDİKAL ÜRÜN VE TEKNOLOJİLERİ FUARI MEDICA Medikal Ürün ve Teknolojileri Fuarı 16 19 Kasım 2011 tarihleri arasında Almanya nın Düsseldorf kentinde düzenlenmiştir. 43.kez düzenlenen söz konusu

Detaylı

EKİM 2017 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ

EKİM 2017 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ EKİM 2017 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ KONYA SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU Üye Talepleri Ekim ayı içerisinde üyelerimizce talep edilen 86 Kapasite Raporu, 9 Ekspertiz Raporu 4 adet Fiili Tüketim

Detaylı

Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek in Konuşma Metni

Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek in Konuşma Metni GSO-TOBB-TEPAV Girişimcilik Merkezinin Açılışı Kredi Garanti Fonu Gaziantep Şubesi nin Açılışı Proje Değerlendirme ve Eğitim Merkezi nin Açılışı Dünya Bankası Gaziantep Bilgi Merkezi Açılışı 23 Temmuz

Detaylı

KALKINMA HABERLERİ 1 EKİM 2010 REFERANS

KALKINMA HABERLERİ 1 EKİM 2010 REFERANS KALKINMA HABERLERİ 1 EKİM 2010 REFERANS VATAN BUGÜN TÜRKİYE GÜNEŞ ANKA SABAH 3 BANKADAN KOBİ'LERE 100 MİLYON DOLAR KREDİ Türkiye Kalkınma Bankası (TKB), DenizBank ve Garanti Bankası, KOBİ'lerin orta ve

Detaylı

DENİZLİ ŞUBE. 28 Şubat 2014 tarihinde ilk yönetim kurulu toplantısında görev dağılımı yapıldı. 20 Mart 2014 te PAYEK, Jeoloi Mühendisliği

DENİZLİ ŞUBE. 28 Şubat 2014 tarihinde ilk yönetim kurulu toplantısında görev dağılımı yapıldı. 20 Mart 2014 te PAYEK, Jeoloi Mühendisliği DENİZLİ ŞUBE 28 Şubat 2014 tarihinde ilk yönetim kurulu toplantısında görev dağılımı yapıldı. 20 Mart 2014 te PAYEK, Jeoloi Mühendisliği Bölümü ve şubemizce üniversitede Mermer Sektöründe Jeoloji Mühendisinin

Detaylı

qw ertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq

qw ertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq qw ertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq İZMİR TİCARET ODASI UR-GE KUYUMCULUK PROJESİ ST.PETERSBURG JUNWEX FUAR ZİYARETİ VE SEKTÖREL TİCARET HEYETİ ORGANİZASYONU RAPORU 5-8 ŞUBAT 2014 PROJE KOORDİNATÖRÜ: PINAR

Detaylı

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 5. Hafta (31 Ocak 6 Şubat 2011)

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 5. Hafta (31 Ocak 6 Şubat 2011) Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Haftalık Türkiye - AB Gündemi 5. Hafta (31 Ocak 6 Şubat 2011) 31 OCAK 2011, PAZARTESİ 09:30-12:30 Avrupa Birliği Genel

Detaylı

Ş. Serap ÇATALPINAR, İnşaat Mühendisi

Ş. Serap ÇATALPINAR, İnşaat Mühendisi Ş. Serap ÇATALPINAR, İnşaat Mühendisi 1981 yılında İTÜ İnşaat Fakültesinden mezun oldu. Aynı yıl Tes- Kur İnş. Ltd. Şti.nde İzmir Sahil Yolu İnşaatı, Şantiye Şef Yardımcısı olarak çalışmaya başladı. 1983

Detaylı

-224 YENİ ÜYE KAYDI -1557 Sİ FAAL OLMAK ÜZERE TOPLAM ÜYE SAYIMIZ 1744-408 KAPASİTE RAPORU -130 EKSPERTİZ RAPORU -83 ADET FİİLİ TÜKETİM BELGESİ

-224 YENİ ÜYE KAYDI -1557 Sİ FAAL OLMAK ÜZERE TOPLAM ÜYE SAYIMIZ 1744-408 KAPASİTE RAPORU -130 EKSPERTİZ RAPORU -83 ADET FİİLİ TÜKETİM BELGESİ . -224 YENİ ÜYE KAYDI -1557 Sİ FAAL OLMAK ÜZERE TOPLAM ÜYE SAYIMIZ 1744-408 KAPASİTE RAPORU -130 EKSPERTİZ RAPORU -83 ADET FİİLİ TÜKETİM BELGESİ MUHTELIF KONULARDA 25 EĞİTİM DÜZENLENDİ.493 SANAYİCİMİZ

Detaylı

TÜSİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI HALUK DİNÇER İN KADIN-ERKEK EŞİTLİĞİ HAKKINDA HER ŞEY KISA FİLM YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ KONUŞMASI

TÜSİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI HALUK DİNÇER İN KADIN-ERKEK EŞİTLİĞİ HAKKINDA HER ŞEY KISA FİLM YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ KONUŞMASI TÜSİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI HALUK DİNÇER İN KADIN-ERKEK EŞİTLİĞİ HAKKINDA HER ŞEY KISA FİLM YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ KONUŞMASI 7 Ocak 2015 İstanbul, Sabancı Center Sayın Konuklar, Değerli Basın Mensupları,

Detaylı

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 40. Hafta (4-10 Ekim 2010)

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 40. Hafta (4-10 Ekim 2010) Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Haftalık Türkiye - AB Gündemi 40. Hafta (4-10 Ekim 2010) 4 EKİM 2010, PAZARTESİ Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın

Detaylı

Faktoring sektörü 76 milyar TL işlem hacmi ve reel sektöre sağladığı 12,4 milyar TL ile Türk ekonomisine destek veriyor

Faktoring sektörü 76 milyar TL işlem hacmi ve reel sektöre sağladığı 12,4 milyar TL ile Türk ekonomisine destek veriyor Reel Sektörün Çarkı Faktoring, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Tevfik Bilgin in katıldığı sempozyumda değerlendirildi. Faktoring sektörü

Detaylı

MAKROEKONOMİ BÜLTENİ TEMMUZ 2018

MAKROEKONOMİ BÜLTENİ TEMMUZ 2018 BUSİAD Hazırlayan: Doç.Dr.Metin 05.08.2018 1 ENFLASYON ENFLASYON AÇIKLAMASI ve AYLIK MAKROEKONOMİK DEĞERLENDİRME Haziran 2018 itibariyle tüketici fiyatlarının, %2,61 olarak gerçekleştiği ve %12,15 olan

Detaylı