EFENDİMİZ HZ.MUHAMMED YARIŞMASI SORULARININ ORJİNAL DURUMU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "EFENDİMİZ HZ.MUHAMMED YARIŞMASI SORULARININ ORJİNAL DURUMU"

Transkript

1 EFENDİMİZ HZ.MUHAMMED YARIŞMASI SORULARININ ORJİNAL DURUMU S-1) Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa nın doğum ve ahirete irtihal tarihleri aşağıdakilerden hangisidir? a)6 Nisan 610 b)1 Ocak 570 c)20 Nisan 571 d)20 Mayıs 570 9Eylül Kasım Haziran Temmuz 631 S-2) Onlardan ölen hiçbir kimsenin cenaze namazını kılma ve kabri başında dua etmek üzere durma. Çünkü onlar Allah ı ve Rasulünü tanımadılar ve yoldan çıkmış olarak öldüler Ayetini Cebrail (as) hangi olay üzerine getirmiştir? a)hz Muhammed in İkrime bin Ebu Cehil in cenaze namazını kıldırmak istemesi üzerine b)hz Muhammed in Velid bin Muğire nin cenaze namazını kıldırmak istemesi üzerine c)hz Muhammed in Abdullah bin Übey bin Selül ün cenaze namazını kıldırmak istemesi üzerine d)hz Muhammed in Ebu Süfyan ın cenaze namazını kıldırmak istemesi üzerine S-3) Peygamber efendimiz kendisine suikast için bekleyen müşriklerin arasından geçerken hangi sûreyi okumuştur? a)yasin b)tebareke c)nebe d)tahrim S-4) Siyer-i Nebi ne demektir? a)peygamberimizin arkadaşlarına verilen isimdir. b)peygamberimizin akrabalarına verilen isimdir. c)peygamberimizin Kur an-ı Kerim de geçen isimlerinden birisidir. d)peygamberimizin hayatını anlatan ilim dalına verilen isimdir. S-5) Hac ne zaman farz kılınmıştır? a)hicretin 9.yılı Zilhicce ayında c)hicretin 8. Yılı Zilhicce ayında b)hicretin 8. Yılı Zilkade ayında d)hicretin 9.yılı Zilkade ayında S-6) Hz Muhammed in: Her nebinin bir havarisi vardır;benim de havarim. dediği kişi kimdir? a)hz Ali b)hz Usame c)hz Enes d)hz Zübeyr S-7) Münafıkların lideri diye tanınan ve Uhud Savaşında 300 kişinin geri dönmesine sebep olan kişi kimdir? a)abdullah bin Übey b)ikrime bin Ebu Cehil c)mutim bin Adiy d)safvan bin Ümeyye S-8)Müslümanların hicret etmeleriyle ilgili aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır? a) Müslümanlar ilk hicretlerini 615 yılında Habeşistan a 11 erkek 4 kadın şeklinde 15 kişi ile yapmışlardır. b) Müslümanlar Habeşistan a hicret ettiklerinde Habeş necaşisi Esham dı. (Ashame) c) Müslümanlar Habeşistan a hicret ettiklerinde onlara uygulanan boykot durumları henüz başlamamıştı. d) Müslümanlar 616 yılında çoğu kadınlardan oluşan bir grupla Habeşistan a yine hicret ettiler. S-9) Peygamber efendimizin Bu Günden sonra burası kıyamete kadar bir daha istila görmeyecektir. dediği belde neresidir? a)medine b)mekke c)taif d)hayber S-10) Peygamberimiz Hz. Muhammed anne tarafından Kureyş Kabilesinin hangi koluna mensuptur? a)zühreoğulları b)haşimoğulları c)abdulmüttalipoğulları d)kasımoğulları S-11) Peygamber efendimiz Taif e yanına kimi alarak gitmiştir? a)hz.ali b)hz.osman c)hz.abbas d)hz.zeyd bin Harise S-12) Mekkeli müşrikler ile Medineli Müslümanlar arasında yapılan Hudeybiye anlaşmasının büyük bir başarı olduğunu müjdeleyen sure hangi suredir? a)nasr Suresi b)fetih Suresi c)rahman Suresi d)muhammed Suresi S-13) Uhud savaşında peygamber efendimiz Ayneyn Tepesine okçuların komutanı olarak kimi görevlendirmiştir? a)abdullah bin Mesut b)abdullah bin Cübeyr c)abdullah bin Abbas d)ali bin Ebi Talip

2 S-14) İslam dini, imanında sağlam olup müşriklerin oyununa gelmeyen, geçici hevesler peşinde koşmayanları dünyada mutluluk âhirette cennetle müjdelemektedir. Peygamberimiz Hz. Muhammed döneminde müşriklerin tuzağına düşmeden İslam üzere sabit olan şu üç kimse için peygamberimiz. Cennet şu üç insana kavuşmak için iştiyak için dedir. buyurmuştur. Bu sahabiler kimlerdir? a)hz. Ebu Bekir-Hz. Osman-Hz. Ömer b)hz.ali Hz.Selman-Hz.Ammar c)hz. Sa d-hz. Musab-Hz.Hatice d)hz. Ayşe-Hz. Hatice-Hz. Fatma S-15) Hudeybiye de Hz Osman ın ve 12 sahabinin şehit edildiği haberi üzerini peygamber efendimiz neye karar verdi? a)medine ye geriye dönmeye b)mekke üzerine hareket edilmesine c)medine den destek kuvvet istenmesine d)bütün Müslümanların kendisine biat etmesine S-16) Peygamberimiz (s.a.v.) gençliğinde insan hakları görevi yapan bir örgüte üye olmuştu. Bu örgüt haksızlık kimden gelirse gelsin, kime yönelik olursa olsun haklının yanında haksızlara, zalimlere karşı tavır koyuyordu. Bu örgütün adı nedir? a) Muallakat-ı Seba b)bir i Ma une c)beytü l Mamur d) Hılful Fudul S-17)-Peygamberimizi gören Müslümanlara verilen isimdir. -Mekke de peygamberimizin akrabaları ve Müslümanların bulunduğu mezarlığın adıdır. -Dört halife dönemine verilen isimdir. -Cennetle müjdelenen kişilere verilen ortak addır. Yukarıda verilen bilgilerin doğru olarak belirtildiği şık aşağıdakilerden hangisidir? a)aşere-i Mübeşşere-Seadet-i ebediyye-tabiun-hamma letel hatap b)ashab-cennetü l Mualla-Hulefa-ı Raşidin-Aşere-i Mübeşşere c)sahabe-cennetü l Baki-Ravza-ı Mübareke- Resulus Sakaleyni d)tabiun-ravza-ı Mutahhara-Kabe-i Muazzama-Cennat-u Naim S-18) Uhud Savaşında attığı taşla Hz Muhammed in dişlinin kırılmasına sebep olan Mekkeli müşrik kimdir? a)utbe bin Ebi Vakkas b)ikrime bin Ebi Cehil c)vail ibni As d)halit bin Velit S-19) ) Senetül Vufud diye neye denir? a)hicret senesi b) Elçiler Yılı c) Hüzün Senesi d)ruhsat Senesi S-20) Kuşatılmasına rağmen alınamayan daha sonra kendiliğinden İslam ı kabul eden belde neresidir? a)huneyn b)mekke c)hayber d)taif S-21)Boykot sebebiyle Ebu Cehil ile kavga eden ve eline geçirdiği deveye ait çene kemiğiyle Ebu Cehil in başını yaran kişi kimdir? a)hz.ömer b)hz.hamza c)ebul Bahteri d)ebu Talip S-22)Hz.Hatice validemizi Peygamber Efendimiz kendi elleriyle mezarlığına defnetti. a)baki b)yermuk c)hacun d)taif S-23) Aşağıdakilerden hangisi Müslümanların şimdiki kıblelerinin isimlerinden birisi değildir? a)mescid-i Haram b) Ravza-ı Mutahhara c) Kâbe-i Muazzama d) Beyt S-24)Taif dönüşünde peygamber efendimize üzüm getiren ve orada İslamla şereflenen kölenin adı nedir? a)utbe b)addas c)şeybe d)rebia S-25) Aşağıda verilen sıfatlardan hangisi peygamberimize ait olan sıfatlardan birisi değildir? a)zün Nurayn b)habib-i Zîşan c)resul-ü Kibriya d) Rahmet Peygamberi S-26)Medine de Allah Rasulü nün geleceğini zaman zaman anlatan ve Hazreclilerin müttefiki sayılan kişi kimdir? a)esad ibni Zürare b)ukbe bin Amir c)züfer d)cabir bin Abdullah

3 S-27) Peygamber efendimize Hendek savaşı için hendek kazılması fikrini hangi sahabe vermiştir? a)zeyd bin Harise b)zeyd bin Sabit c)selmanı Farisi d)ebu zer El Gıffari S-28)Miraçta efendimizin gördüğü cennet ırmaklarından daha belirgin olan iki ırmağın adı nedir? a)nil-fırat b)aras-fırat c)göksu-amazon d)fırat-kızılırmak S-29) Uhud Savaşında Muhammed öldü ifadeleri üzerine onun ölmediğini yaşadığını ilk olarak gören ve ashaba ilan eden sahabi kimdir? a)hz Ali b)hz Ömer c)kab ibn Malik d)zeyd ibn Harise S-30) ) Mute Savaşındaki ordu kumandanlarının sıralaması hangi şıkta doğru olarak verilmiştir? Zeyd bin Harise(1) Cafer ibn Ebi Talip(2) Abdullah ibn Revaha(3) Halid bin Velid(4) a) b) c) d) S-31)Hicret yolunda rehber olarak Efendimiz kiminle anlaşmıştır? a)hz.ömer b)amr bin As c)abdullah ibn-i Uraykıt d)hz.ebu Bekir S-32)Peygamber Efendimiz hicret ederken tedbir olarak Mekke nin güneyinde hangi mağarada kalmıştır? a)hira b)kubeys c)nur d)sevr S-33) Aşağıda peygamberimizle ilgili verilen bilgilerden kronolojik sıraya uygun olan sıralama hangi şıkta doğru olarak verilmiştir? a)doğumu-fil Olayı-Babasının vefatı-evliliği-hâkem olayı b) Nastura ile karşılaşma-evliliği-hâkem olayı-peygamber oluşu-gizli davet dönemi c) Sütanneye verilmesi-şakku s-sadr olayı-bahira ile karşılaşma-peygamber oluşu-hâkem olayı d)doğumu-bahira ile karşılaşma-ticarete başlama-evliliği-hılf ul Fudu l a üye olması S-34)Peygamber efendimizi hicret yolunda takip edip yakalamaya çalışan ama atının ayaklarının kuma batması sebebiyle yakalayamayan ve O na iman eden Mekkeli kimdir? a)abbas b)amr bin Hişam c)utbe bin Rebia d)süreka ibni Malik S-35)Peygamber Efendimiz Mescid-i Nebiye bitişik olarak yapılacak hücrelerine kadar kimin evinde misafir kalmıştır? a)ebul Heysem b)ebu Eyyub el Ensari c)ebu Bekir d)hz.hamza S-36)Peygamber Efendimiz Medine de kardeşlik anlaşması yaptığında kendisine kimi kardeş seçmişti? a)hz.ömer b)hz.osman c)hz.musab d)hz.ali S-37)Peygamber Efendimiz mescidinde kimsesi olmayanlar için bir yer yaptırmıştı.bir okul gibi çalışan bu yerde kalanlara ne ad verildi? a)ashab-ı Bedir b)ashab-ı İlim c)ashab-ı Suffe d)ashab-ı Sohbet S-38)Peygamber Efendimizde Uhud Savaşına giderken Medine de yerine vekil olarak kimi bırakmıştır? a)zeyd bin Sabit b)zeyd bin Harise c)amr ibn Hazm d)abdullah ibn Ümmü Mektum S-39) Mekke de müşrikler devlet yönetiminde ve Mekke ile ilgili kararlar alınırken belirli bir merkezde toplanıyorlar ve buradan halkı idare etmeye çalışıyorlardı. Mekkelilerin bu merkezlerine ne ad verilmektedir? a)dar ul Erkam b) Dar ul Mülük c) Dar un Nedve d) Beytullah S-40) Aşağıdakilerden hangisi Peygamberimizin getirdiği dine inanan ilk Müslümanlardan değildir? a)ali bin Ebi Talip b)zeyd bin Haris c)hatice bint-i Huveylid d)ebu Talip bin Abdulmuttalip S-41) ) Efendimize Medineliler 1. Akabeden sonra kendilerine İslam ı öğretmesi için birini görevlendirmesini istediklerinde Peygamber Efendimiz onlara kimi göndermiştir? a)hz.ali b)hz.bilal c)hz.osman d)hz.musab

4 S-42) Mekke müşriklerinin Abdullah ibni Revaha ile birlikte Habeşistan a Müslümanları getirmek için gönderilen ve sonradan Müslüman olan sahabinin adı nedir? a)hz.amr ibni As b)hz.ali c)hz.osman d)hz.halid bin Velid S-43) Peygamber Efendimizi Uhud da öldürmek için yemin eden Mekkeli müşrik kimdi? a)ebu Sufyan b)ibn Kamie c)velid bin Muğire d)ebu Cehil S-44) Hürmetli ay hürmetli aya bedeldir ve hürmetler karşılıklıdır ayeti neye işaret etmiştir? a)kaza Namazı b)kaza Orucu c)kaza Haccı d)kaza Umresi S-45) Uhud Savaşında Hz Muhammed in yüzüne saplanan demir halkaları dişleriyle çıkartan sahabi kimdir? a)ebu Dücane b)ebu Ubeyde c)ebu Zerr d)ebu Bekir S-46) Mekkelilerin Müslümanları boykot etmeleri kaç yıl sürmüştür? a)4 b)3 c)2 d)1 S-47) Medine de yaşayan ve Yahudi gruplardan birisi olan Nadiroğulları hangi savaştan sonra Medine den sürülmüştür? a)bedir Savaşı b)uhud Savaşı c)hendek Savaşı d)beni Müstalik Gazvesi S-48) Hendek Savaşına niçin Azhab Savaşı da denmiştir? a)hendekler kazıldığı için b)müslümanlar bu savaşta savunma savaşı yaptıkları için c)mekkeli Müşriklerin ordusunun çevre kabilelerden toplama bir ordu olması d)müslümanların ordusunun toplama bir ordu olması S-49) Peygamber Efendimiz kimin evindeyken Cebrail (AS) gelip Efendimizi Mirac a davet etmiştir? a)ümmü Hani b)ebu Talip c)hz.ebu Bekir d)hz.ömer S-50) Hendek savaşında müşriklerden Amr İbn Abdivüd Müslümanlara meydan okuyor ve : Karşıma çıkacak kimse yok mu? diye soruyordu. Amr İbn Abdivüd ün bu meydan okumasına Müslümanlardan kim karşılık vererek onunla çarpışmıştır? a)hz Üsame b)hz Enes c)hz Ali d)hz Ömer S-51) Müslümanların Habeşistan a ikinci hicretlerinde Habeşlileri etkileyen ve müşriklerin çaresiz geri dönmesini sağlayarak Müslümanların burada ikametlerini kesinleştiren konuşmayı yapan kafile başkanı kimdir? a) Abdullah ibn Mes ud b) Musab bin Ümeyr c)cafer bin Ebi Talip d)sa d bin Ebi Vakkas S-52) Hudeybiyede Hz Muhammed i tıraş ederek daha sonraki dönemlerde de Peygamberin berberi olarak tanınan sahabi kimdir? a)hıraş bin Ümeyye b)hz Zübeyr c)hz Talha d)esat bin Zürare S-53) Peygamberimize Muhammed (sav) ismini kim vermiştir? a) Amcası Ebu Talip b) Babası Abdullah c)bakıcısı Ümmü Eymen d)dedesi Abdulmüttalip S-54) Hz Muhammed ve sahabi hangi savaş dönüşünde uyuya kalmış ve sabah namazını kaçırmışlardı? a)mekke nin Fethi b)hayber Savaşı c)huneyn Savaşı d)uhud Savaşı S-55) Mekke yakınlarında bulunan ve Medineli Müslümanların Efendimize biat ettiği yere ne ad verilir? a)yelemlem b)cemre c)akabe d)kuba S-56) Benim nübüvvetim nasıl peygamberliğin sonuncusuysa, senin hicretinde ey..!hicretin sonuncusudur. ifadeleriyle Peygamber Efendimiz boş bırakılan yerde kimi kastetmiştir? a)hz Cafer b)hz Abbas c)halid bin Velid d)usame bin Zeyd

5 S-57) Peygamberimiz gizli olarak anlattığı İslam dinini kendisine gelen yeni bir ayetle Safa Tepesine çıkıp tüm Mekkelilere ilan ederek anlatmaya başlamıştır. Peygamberimiz hangi ayetten sonra İslam ı aleni olarak yani açıktan tüm Mekkelilere anlatmaya başlamıştır? a)önce en yakın akrabalarını uyar! Müminlerden sana tabi olanların üzerine şefkat ve merhametle eğil! b)emrolunduğun şeyleri, başları çatlatırcasına bir gayretle tebliği et ve müşriklerden de yüz çevir. c)söyle ey Muhammed O Allah birdir. Allah Samed dir. (Hiçbir şeye muhtaç değildir. Her şey O na muhtaçtır.) d)elif Lam Mim. Bu kendisinde asla şüphe bulunmayan kitaptır. Allah tan korkanlar için de bir hidayettir. S-58) Peygamber Efendimiz Mekke ye döndüğünde iman etmediği halde Efendimize kim eman vermiştir? a)mutim bin Adiy b)ahnes ibni Şerik c)süheyl ibni Amr d)utbe ibni Rebia S-59) Uhud Savaşının bitiminde Ebu Süfyan Müslümanlara seslenerek : içinizde İbn Ebi Kuhafe var mı? diye sorarken kimi kastediyordu? a)hz Ali b)hz Muhammet c)hz Ebu Bekir d)hz Ömer S-60) Peygamber efendimizin ayı iki parçaya ayırma mucizesine ne ad verilir? a)fekki Kamer b)şakkı Şems c)şakkı Kamer d)halkı Kamer S-61) Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa ile ilgili aşağıdaki verilen bilgilerden hangisi doğrudur? a)peygamberimizin soyu Vehb bin Abdi Menaf aracılığıyla Hz. İsmail peygambere dayanmaktadır. b)fil Hadisesi Peygamberimiz doğumundan 50 gün sonra gerçekleşmiş Kâbe yi yıkma üzerine kurulu bir olaydır. c)şakku s Sadr olayı Peygamberimiz annesi Âmine nin yanında iken gerçekleşmiş bir olaydır. d)peygamberimiz Kusay bin Kilab yoluyla Hz. Adnan dan Hz. İbrahim e uzanan bir soy kütüğüne sahiptir. S-62) Peygamberimiz Hz. Muhammed İslam dinini insanlara anlatırken O na eziyet ve işkence çektiren, davasından vazgeçirmeye çalışan ve alay eden müşrikler vardı. Aşağıdakilerden hangisi Peygamberimiz zamanında yaşamış İslam düşmanı müşriklerden birisi değildir? a)habbab bin Eret b)ukbe ibn Ebi Muayt c)ümeyye ibn Halef d)ümmü Cemil S-63)Peygamber efendimiz vefat etmeden önce hangi gün ve hangi vakitte son kez imamlık yaparak namaz kıldırmıştır? a)perşembe-ikindi b)perşembe-akşam c)cuma-sabah d)cuma-öğle

6 CEVAP ANAHTARI LİSE A 1 C 22 C 43 B 2 C 23 B 44 D 3 A 24 B 45 B 4 D 25 A 46 B 5 A 26 C 47 B 6 D 27 C 48 C 7 A 28 A 49 A 8 D 29 C 50 C 9 B 30 A 51 C 10 A 31 C 52 A 11 D 32 D 53 D 12 B 33 B 54 C 13 B 34 D 55 C 14 B 35 B 56 B 15 D 36 D 57 B 16 D 37 C 58 A 17 B 38 D 59 C 18 A 39 C 60 C 19 B 40 D 61 D 20 D 41 D 62 A 21 C 42 A 63 B CEVAP ANAHTARI B 1 B 22 B 43 B 2 D 23 D 44 C 3 D 24 C 45 C 4 B 25 D 46 A 5 A 26 C 47 D 6 B 27 D 48 A 7 D 28 D 49 D 8 C 29 A 50 A 9 C 30 B 51 D 10 B 31 D 52 B 11 B 32 B 53 A 12 A 33 B 54 D 13 C 34 B 55 B 14 C 35 C 56 B 15 A 36 A 57 B 16 C 37 C 58 A 17 A 38 C 59 C 18 C 39 A 60 C 19 D 40 D 61 D 20 B 41 C 62 A 21 D 42 C 63 B

SİVAS İL MÜFTÜLÜĞÜ SİYER OKUMA YARIŞMASI

SİVAS İL MÜFTÜLÜĞÜ SİYER OKUMA YARIŞMASI SİVAS İL MÜFTÜLÜĞÜ SİYER OKUMA YARIŞMASI -Yetişkinler Kategorisi- Hz Muhammed in Hayatı- Martin LİNGS 1 SİYER YARIŞMASI 2. KATEGORİ HZ. MUHAMMED(sav) İN HAYATI MARTİN LİNGS 1-Abdu l-muttalib e rüyasında

Detaylı

5 Peygamberimiz in en çok bilinen dört ismi hangileridir? Muhammed, Mustafa, Mahmud, Ahmed.

5 Peygamberimiz in en çok bilinen dört ismi hangileridir? Muhammed, Mustafa, Mahmud, Ahmed. TEMEL DİNİ BİLGİLER 1 Siyer-i Nebi ne demektir? Peygamberimiz in (sallallahu aleyhi ve sellem) doğumundan ölümüne kadar geçen hayatı içindeki yaşayışı, ahlâkı, âdet ve davranışlarını inceleyen ilimdir.

Detaylı

5. Kureyş kabilesinin önde gelenlerinden olup İslâm a düşmanlığından dolayı peygamberimizin ''bilgisizlerin önderi'' dediği kişi kimdir?

5. Kureyş kabilesinin önde gelenlerinden olup İslâm a düşmanlığından dolayı peygamberimizin ''bilgisizlerin önderi'' dediği kişi kimdir? 1. Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde ilkokullar arası düzenlenen bu yarışmada sorumlu olduğunuz kitabın adı aşağıdakilerden hangisidir? A) Peygamberimi Seviyorum B) Peygamberimi Öğreniyorum

Detaylı

Hz Âmine, kocası Abdullah ın kabrini ziyaret etmiş, Hz Peygamber de Neccaroğulları ndan.

Hz Âmine, kocası Abdullah ın kabrini ziyaret etmiş, Hz Peygamber de Neccaroğulları ndan. Sevgili Peygamberimiz 20 Nisan 571 Pazartesi günü Mekke de doğdu Babası Abdullah, annesi Âmine, dedesi Abdülmuttalip, büyük babası Vehb, babaannesi Fatıma, anneannesi ise Berre dir. Doğduktan sonra 4 yaşına

Detaylı

www.ludwigsburgonuokuyor.com Sayfa 1

www.ludwigsburgonuokuyor.com Sayfa 1 1. Efendimizin (sav) altı kuşak önceki atası olan, Kureyş in de atası olarak bilinen kişi kimdir? a) Kusay İbn-i Kilab b) Abdulmuttalib c) Kaab bin Malik d) Haris bin Hisam e) Miktat bin Numan 2. Kabe

Detaylı

Peygamberimizin (s.a.v) Hayatı A) 4 C) 6 D) Peygamber Efendimiz (s.a.v) annesinin vefatından A) 622 Mekke

Peygamberimizin (s.a.v) Hayatı A) 4 C) 6 D) Peygamber Efendimiz (s.a.v) annesinin vefatından A) 622 Mekke TEST 1 Çocukluk Dönemi 1. Peygamber Efendimiz (s.a.v) kimin neslindendir? 8. Peygamber Efendimiz (s.a.v) annesi vefat ettiği zaman A) Hz.İbrahim in oğlu Hz.İsmail kaç yaşındaydı? B) Hz.İbrahim in oğlu

Detaylı

EFENDİMİZ (S.A.S) İZİNDE SİYER-İ NEBİ YARIŞMASI

EFENDİMİZ (S.A.S) İZİNDE SİYER-İ NEBİ YARIŞMASI EFENDİMİZ (S.A.S) İZİNDE SİYER-İ NEBİ YARIŞMASI Adı ve Soyadı Okulu Sınıfı Öğrenci Numarası :...... :...... :...... :...... ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! 1. Sınıf öğrenci yoklama listesinde belirtilen sınıfta

Detaylı

Kutlu Doğum Haftası. Etkinlik Türü: Bilgi. Konu Alanı: Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v) in Hayatı. Kapsamı: Hazırlayan: Musa AYDOĞDU

Kutlu Doğum Haftası. Etkinlik Türü: Bilgi. Konu Alanı: Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v) in Hayatı. Kapsamı: Hazırlayan: Musa AYDOĞDU Kutlu Doğum Haftası Etkinlik Türü: Bilgi Yarışması Soruları Bilgi Konu Alanı: Hayatı Kapsamı: in hayatıyla ilgili temel düzeyde bilgileri ölçmeye yönelik sorular içerir. Hazırlayan: Musa AYDOĞDU 2012 (

Detaylı

C) Mekke de Sakif kabilesi yaşamaktaydı. C) Varaka bin Nevfel. B) Livâ. A) Ramazan

C) Mekke de Sakif kabilesi yaşamaktaydı. C) Varaka bin Nevfel. B) Livâ. A) Ramazan 1) Bu testte 80 Soru Vardır 2) Bu test için ayrılan süre: 90 dakikadır 1) Aşağıdakilerden hangisi İslam öncesi Arap yarımadasının durumu ile ilgili yanlış bir ifadedir? A) Araplar henüz bir millet haline

Detaylı

İÇİNDEKİLER GİRİŞ...1

İÇİNDEKİLER GİRİŞ...1 İÇİNDEKİLER GİRİŞ...1 A. GENEL BİLGİLER...1 1. Tarihin Faydası ve Önemi...3 2. Kur an ve Tarih...4 3. Hadis ve Tarih...5 4. Siyer ve Meğâzî...6 5. İslâm Tarihçiliğinin Doğuşu ve Gelişmesi...6 B. İSLÂM

Detaylı

PEYGAMBERİM KİTABI SINAV SORULARI

PEYGAMBERİM KİTABI SINAV SORULARI 1.DÜZEY 1) Aşağıdakilerden hangisi İslam Öncesi Araplarda bilinen yaygın evlenme şekillerinden değildir A)Nikâh-ı Mut a C) Nikah-ı Şigar B)Nikâh-ı Bedel D)Resmi Nikah 2) İslam öncesi Arap yarımadasında

Detaylı

Hz. Muhammed'in hayatının tarihi kronolojisi

Hz. Muhammed'in hayatının tarihi kronolojisi On5yirmi5.com Hz. Muhammed'in hayatının tarihi kronolojisi Siyer-i Nebi için Hz. Peygamberimizin hayatının tarihi kronolojik sıralaması. Doğumundan vefatına mekke ve medine dönemine göre. Yayın Tarihi

Detaylı

1. Siyer i Nebi ne demektir? Cevap: Peygamberimiz(sallallahu aleyhi ve sellem) in doğumundan ölümüne kadar geçen hayatı içindeki yasayisi, ahlaki,

1. Siyer i Nebi ne demektir? Cevap: Peygamberimiz(sallallahu aleyhi ve sellem) in doğumundan ölümüne kadar geçen hayatı içindeki yasayisi, ahlaki, 1. Siyer i Nebi ne demektir? Peygamberimiz(sallallahu aleyhi ve sellem) in doğumundan ölümüne kadar geçen hayatı içindeki yasayisi, ahlaki, adalet ve davranislarini inceleyen ilimdir. 2. Peygamberimiz

Detaylı

5. Peygamberimizin Medine'ye hicret ettikten sonra yaptırdığı caminin adı nedir? 1. Aşağıdakilerden hangisi dinin faydalarından biri değildir?

5. Peygamberimizin Medine'ye hicret ettikten sonra yaptırdığı caminin adı nedir? 1. Aşağıdakilerden hangisi dinin faydalarından biri değildir? Din Kültürü. Aşağıdakilerden hangisi dinin faydalarından biri değildir? Düşünmeyi öğretir Hayata anlam katar Sabretmeyi öğretir Herkesten yardım istemeyi öğretir Özgür olmayı öğretir. Peygamberimizin Medine'ye

Detaylı

SINAV KURALLARI. 6. Sınava su ve şeker dışında içecek ve yiyecek getirmek yasaktır.

SINAV KURALLARI. 6. Sınava su ve şeker dışında içecek ve yiyecek getirmek yasaktır. SINAV KURALLARI 1. Sınavınızın geçerli sayılması, her şeyden önce sınav kurallarına uymanıza bağlıdır. Kurallara aykırı davranışta bulunanların ve yapılacak uyarılara uymayanların kimlik bilgileri tutanağa

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Takdim... 9 İTİKAD ÜNİTESİ. I. BÖLÜM Din Din Ne Demektir?... 11 Dinin Çeşitleri... 11 İslâm Dini nin Bazı Özellikleri...

İÇİNDEKİLER. Takdim... 9 İTİKAD ÜNİTESİ. I. BÖLÜM Din Din Ne Demektir?... 11 Dinin Çeşitleri... 11 İslâm Dini nin Bazı Özellikleri... IGMG Islamische Gemeinschaft Millî Görüş e. V. İslam Toplumu Millî Görüş Eğitim Başkanlığı İÇİNDEKİLER Ders Kitapları Serisi Takdim... 9 İTİKAD ÜNİTESİ Din Din Ne Demektir?... 11 Dinin Çeşitleri... 11

Detaylı

ÖZLÜCE ORTAOKULU SİYER-İ NEBİ BİLGİ YARIŞMASINA HAZIRLIK SORULARI (PEYGAMBERİMİZİN HAYATI-İRFAN YÜCEL)

ÖZLÜCE ORTAOKULU SİYER-İ NEBİ BİLGİ YARIŞMASINA HAZIRLIK SORULARI (PEYGAMBERİMİZİN HAYATI-İRFAN YÜCEL) (Sayfa 9) 1. Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s.) nerede doğmuştur? 2. Hicaz bölgesinin 3 önemli kenti nedir? 3. Peygamberimiz doğduğunda Mekke, Taif ve Medine de hangi kabileler bulunuyordu? 4. Araplar

Detaylı

Hac ve Umre İle İlgili Mekânlar

Hac ve Umre İle İlgili Mekânlar Hac ve Umre İle İlgili Mekânlar Mikat Sınırları Kâbe (Beytullah) Makam-ı İbrahim Safa ve Merve Tepeleri Zemzem Kuyusu Arafat Müzdelife Mina 1 Hac ve Umre İle İlgili Mekânlar Mekke deki Önemli Ziyaret Mekânları

Detaylı

EFENDIMIZ MUHTASAR SORULAR 2. Bölüm

EFENDIMIZ MUHTASAR SORULAR 2. Bölüm EFENDIMIZ MUHTASAR SORULAR 2. Bölüm 1. Peygamber Efendimiz (s.a.v) icin farz, ümmet icin ise nafile olan, ve kabirde aydinlik olsun diye kilinan namaz hangisidir? a) Teravih nam. c) Tesbih nam. b) Teheccüd

Detaylı

4. Peygamberimiz hicret için evinden çıkarken ne yapmıştır?

4. Peygamberimiz hicret için evinden çıkarken ne yapmıştır? 1. Aşağıdakilerden hangisi birinci akabe biatında Medinelilerin Efendimiz'e (s.a.v.) verdiği sözlerden değildir? A) Allah tan başkasını Tanrı yerine koymamak B) Birbirlerine iftira etmemek C) Kimseden

Detaylı

KUTLU DOĞUM SİYER SINAVI 2015

KUTLU DOĞUM SİYER SINAVI 2015 1. 2. Aşağıdakilerden hangisi Peygamber Efendimiz in (sav) hayatını öğrenmenin temel amaçlarından değildir? A) Peygamber Efendimiz in (sav) hayatını zihinlerde ve gönüllerde kalıcı kılmak B) Peygamber

Detaylı

6. Medine devri aşağıdaki olaylardan hangisiyle başlamıştır?

6. Medine devri aşağıdaki olaylardan hangisiyle başlamıştır? - 1 - 1. Yahudi yerleşim merkezlerinden olan Fedek, barış yoluyla hangi olaydan sonra İslâm topraklarına katılmıştır? A) Mekke'nin fethi B) Veda Haccı C) Bedir savaşı D) Hayber'in Fethi E) Tebük seferi

Detaylı

Ödüllü Siyer Yarışması A Kitapçığı

Ödüllü Siyer Yarışması A Kitapçığı Ödüllü Siyer Yarışması 1 1. Ebrehe, Habeşlilerden teşkil ettiği muazzam bir ordu ile Kâbe yi yıkmak için önünde büyük bir fil bulunduğu halde, Mekke ye doğru harekete geçmişti. Önüne çıkan bütün kavimleri

Detaylı

Rahman ve Rahim Olan Allah ın Adıyla HİCRİ-4 YAHUDİLERLE İLİŞKİLER NADİROĞULLARININ MEDİNEDEN ÇIKARTILMASI

Rahman ve Rahim Olan Allah ın Adıyla HİCRİ-4 YAHUDİLERLE İLİŞKİLER NADİROĞULLARININ MEDİNEDEN ÇIKARTILMASI 15.03.2010 Rahman ve Rahim Olan Allah ın Adıyla HİCRİ-4 YAHUDİLERLE İLİŞKİLER NADİROĞULLARININ MEDİNEDEN ÇIKARTILMASI Uhud savaşından dört ay sonra meydana gelen Bi r-i Maûne fâciası ndan sağ kurtulan

Detaylı

Anlamı. Temel Bilgiler 1

Anlamı. Temel Bilgiler 1 Âmentü Haydi Bulalım Arkadaşlar aşağıda Âmentü duası ve Türkçe anlamı yazlı, ancak biraz karışmış. Siz doğru şekilde eşleştirebilir misiniz? 1 2 Allah a 2 Kadere Anlamı Ben; Allah a, meleklerine, kitaplarına,

Detaylı

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI KAZAN İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ MBGS MESLEKİ BİLGİLERİ GELİŞTİRME SINAVI

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI KAZAN İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ MBGS MESLEKİ BİLGİLERİ GELİŞTİRME SINAVI T.C DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI KAZAN İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ MBGS MESLEKİ BİLGİLERİ GELİŞTİRME SINAVI ADI:...SOYADI İLMİHAL 2. CİLT (T.D.V.YAYINLARI) Hz. Muhammed ve Evrensel Mesajı Prof. Dr. İbrahim SARIÇAM (D.İ.B.Yayınları)

Detaylı

KUTLU DOĞUM SİYER SINAVI 2014

KUTLU DOĞUM SİYER SINAVI 2014 1. Peygamber Sevdalılarının kutlu doğum münasebetiyle düzenlemiş olduğu, 2014 yılı kutlu doğum siyer sınavının, on beş yaş altı kategorisi için belirlenen yazar ve eseri aşağıdakilerden hangisinde doğru

Detaylı

AVRUPA PEYGAMBER SEVDALILARI SİYER SINAVI 20 MART 2016

AVRUPA PEYGAMBER SEVDALILARI SİYER SINAVI 20 MART 2016 Sayfa 1 / 13 AVRUPA PEYGAMBER SEVDALILARI SİYER SINAVI 20 MART 2016 KATILIMCININ ADI-SOYADI: YAŞI: ALDIĞI PUAN: DERECESİ: 2016 Sayfa 2 / 13 SORULAR 1) Aşağıdakilerden hangisi Peygamberimizin, sahabelerin

Detaylı

EDİRNE İL MÜFTÜLÜĞÜ 2015 MERKEZ 4. DÖNEM VAAZ (EKİM, KASIM, ARALIK) VE İRŞAT PROGRAMI

EDİRNE İL MÜFTÜLÜĞÜ 2015 MERKEZ 4. DÖNEM VAAZ (EKİM, KASIM, ARALIK) VE İRŞAT PROGRAMI 5.10.2015 Pazartesi 06.10 2015 Salı Y.ÇİFTÇİ S.AL Y.ÇİFTÇİ 7.10.2015 Çarşamba Y.ÇİFTÇİ 15:00 8.10.2015 Perşembe S.AL S.AL 9.10.2015 Cuma E.ÜZÜM S.AL Y.ÇİFTÇİ 15:00 E.ÜZÜM (Siyer ) Mirac ve Hediyesi Namaz

Detaylı

KUTLU DOĞUM SİYER SINAVI 2015

KUTLU DOĞUM SİYER SINAVI 2015 1. 1. Elçiler yılı 2. Rec i ve Bi r-i Maune Olayları 3. Tebük Seferi 4. İsra ve Mi rac Hadisesi Yukarıdaki olayların kronolojik (tarih) sırası aşağıdakilerden hangisinde verilmiştir? A) 4-2-3-1 B) 2-4-1-3

Detaylı

T.C. HORASAN MÜFTÜLÜĞÜ 2013 KUTLU DOĞUM HAFTASI SİYER YARIŞMASI SORU KİTAPÇIĞI

T.C. HORASAN MÜFTÜLÜĞÜ 2013 KUTLU DOĞUM HAFTASI SİYER YARIŞMASI SORU KİTAPÇIĞI T.C. HORASAN MÜFTÜLÜĞÜ 2013 KUTLU DOĞUM HAFTASI SİYER YARIŞMASI SORU KİTAPÇIĞI Kıymetli Öğrenciler, Peygamber Efendimiz (s.a.s.) in hayatı ile ilgili bir kitabı okudunuz. Sizi tebrik ederim. Şimdi bu kitaptan

Detaylı

Rahman ve Rahim Olan Allah ın Adıyla MÜŞRİKLERLE İLİŞKİLER HUDEYBİYE ANLAŞMASI

Rahman ve Rahim Olan Allah ın Adıyla MÜŞRİKLERLE İLİŞKİLER HUDEYBİYE ANLAŞMASI 15.03.2010 Rahman ve Rahim Olan Allah ın Adıyla MÜŞRİKLERLE İLİŞKİLER HUDEYBİYE ANLAŞMASI Mekke nin Tarihi: Kendisine peygamberlik görevi verilmiş ve peygamberliğinin de on üç yılını burada geçirmiştir

Detaylı

2. KUTLU DOĞUM KİTAP OKUMA YARIŞMASI

2. KUTLU DOĞUM KİTAP OKUMA YARIŞMASI SANCAKTEPE İMAM HATİP LİSELERİ MEZUNLARI VE MENSUPLARI DERNEĞİ 2. KUTLU DOĞUM KİTAP OKUMA YARIŞMASI (HALKA YÖNELİK) SORU KİTAPÇIĞI ADI/SOYADI : TELEFONU : SALON NO : Açıklama 1. u kitapçýkta Din Kültürü

Detaylı

CİHADA DENKTİR Evet, içinde savaş olmayan bir cihad var ki hac ve umredir Küçüğün, büyüğün, zayıfın, kadının cihadı hac ve umredir.

CİHADA DENKTİR Evet, içinde savaş olmayan bir cihad var ki hac ve umredir Küçüğün, büyüğün, zayıfın, kadının cihadı hac ve umredir. UMRE DİNİ SUNUM UMRENİN FAZİLETİ CİHADA DENKTİR Hz. Aişe (r.a) Efendimiz e (s.a.v) sorar: Ey Allah ın Resulü, kadınlara da cihad var mıdır? Efendimiz (s.a.v): Evet, içinde savaş olmayan bir cihad var ki

Detaylı

BEDİR SAVAŞI. Nedenleri Savaş Sonuçları UHUD SAVAŞI. Nedenleri. Savaş Sonuçları HENDEK SAVAŞI. Nedenleri. Sonuçları. Kaynakça

BEDİR SAVAŞI. Nedenleri Savaş Sonuçları UHUD SAVAŞI. Nedenleri. Savaş Sonuçları HENDEK SAVAŞI. Nedenleri. Sonuçları. Kaynakça BEDİR SAVAŞI Nedenleri Savaş Sonuçları UHUD SAVAŞI Nedenleri Savaş Sonuçları HENDEK SAVAŞI Nedenleri Kaynakça Sonuçları Bedir savaşın en önemli nedeni Müslümanları hicrete zorlayan Kureyşlilerin, hicret

Detaylı

ODTÜ G.V. ÖZEL İLKÖĞRETİM OKULU 2011-2012 Eğitim-Öğretim Yılı 6.Sınıflar DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ Dersi II.Dönem I.

ODTÜ G.V. ÖZEL İLKÖĞRETİM OKULU 2011-2012 Eğitim-Öğretim Yılı 6.Sınıflar DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ Dersi II.Dönem I. ODTÜ G.V. ÖZEL İLKÖĞRETİM OKULU 2011-2012 Eğitim-Öğretim Yılı 6.Sınıflar DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ Dersi II.Dönem I. Sınav Soruları Ad - Soyad :... Tarih : 28 Mart 2012 Sınıf :... YÖNERGE: Sınavımız

Detaylı

Rahman ve Rahim Olan Allah ın Adıyla MÜŞRİKLERLE İLİŞKİLER SERİYYE VE GAZVELER

Rahman ve Rahim Olan Allah ın Adıyla MÜŞRİKLERLE İLİŞKİLER SERİYYE VE GAZVELER 15.03.2010 Rahman ve Rahim Olan Allah ın Adıyla MÜŞRİKLERLE İLİŞKİLER SERİYYE VE GAZVELER Müşriklerle İlişkiler - İlk Seriyyeler ve Gazveler Gazve: Hz. Peygamber in katıldığı bütün seferlere gazve (ç.

Detaylı

5. Peygamber Efendimiz 25 yaşındayken kiminle evlenmiştir? 1. Hz. Muhammed (s.a.v) kaç yaşında peygamber olmuştur?

5. Peygamber Efendimiz 25 yaşındayken kiminle evlenmiştir? 1. Hz. Muhammed (s.a.v) kaç yaşında peygamber olmuştur? - 1 - 1. Hz. Muhammed (s.a.v) kaç yaşında peygamber olmuştur? A) 23 yaşında B) 30 yaşında C) 35 yaşında D) 40 yaşında 5. Peygamber Efendimiz 25 yaşındayken kiminle evlenmiştir? A) Hz. Aişe B) Hz. Sevde

Detaylı

SİVAS İL MÜFTÜLÜĞÜ SİYER OKUMA YARIŞMASI. -Din Görevlileri Kategorisi- HATEMÜL ENBİYA HAZRETİ MUHAMMED VE HAYATI-OSMAN KESKİOĞLU

SİVAS İL MÜFTÜLÜĞÜ SİYER OKUMA YARIŞMASI. -Din Görevlileri Kategorisi- HATEMÜL ENBİYA HAZRETİ MUHAMMED VE HAYATI-OSMAN KESKİOĞLU SİVAS İL MÜFTÜLÜĞÜ SİYER OKUMA YARIŞMASI -Din Görevlileri Kategorisi- HATEMÜL ENBİYA HAZRETİ MUHAMMED VE HAYATI-OSMAN KESKİOĞLU 1 SİYER SORULARI - 3.Kategori - HATEMÜL ENBİYA HAZRETİ MUHAMMED VE HAYATI-OSMAN

Detaylı

Rahman ve Rahim Olan Allah ın Adıyla MUTE SEFERİ - H8

Rahman ve Rahim Olan Allah ın Adıyla MUTE SEFERİ - H8 15.03.2010 Rahman ve Rahim Olan Allah ın Adıyla MUTE SEFERİ - H8 Kaza Umresi nden sonra hem Rasulullah, hem de müslümanlar, Medine ye ferahlamış olarak dönmüşlerdi. Bundan sonra güzel günler görülmeye

Detaylı

Rahman ve Rahim Olan Allah ın Adıyla İLK MÜSLÜMANLARI TANIYALIM

Rahman ve Rahim Olan Allah ın Adıyla İLK MÜSLÜMANLARI TANIYALIM 15.03.2010 Rahman ve Rahim Olan Allah ın Adıyla İLK MÜSLÜMANLARI TANIYALIM Hatice: Mekke'nin zenginlerindendi. Peygamberle evlendi. 25 yıllık evliliklerinde 6 çocukları oldu. Hz Hatice Doğum : 555 Evlenme:

Detaylı

HZ.MUHAMMED İN HAYATI 11. SINIF

HZ.MUHAMMED İN HAYATI 11. SINIF ORTAÖĞRETİM HZ.MUHAMMED İN HAYATI 11. SINIF ÖĞRETİM MATERYALİ YAZARLAR Ahmet YAPICI Ali Sacit TÜRKER Ekrem ÖZBAY Dr. Mehmet AKGÜL DEVLET KİTAPLARI BİRİNCİ BASKI..., 2014 MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI YAYINLARI...:5972

Detaylı

1- Aşağıdakilerden hangisi suhuf gönderilen peygamberlerden biri değildir?

1- Aşağıdakilerden hangisi suhuf gönderilen peygamberlerden biri değildir? DİN KÜLTÜRÜ 6. SINIF 1. ÜNİTE TEST 1 1- Aşağıdakilerden hangisi suhuf gönderilen peygamberlerden biri a)hz. İbrahim b)hz. Yunus c)hz. Şit d)hz. Adem 2- Varlıklar hakkında düşünerek Allah ın varlığına ve

Detaylı

12) Aşağıdakilerden hangisi Suffe Ashabının katıldığı işlerden değildir?

12) Aşağıdakilerden hangisi Suffe Ashabının katıldığı işlerden değildir? DİTİB KADIN KOLLARI 2011 SİYER YARIŞMASI SORULARI 1) Aşağıdakilerden hangisi Hicaz bölgesinin önemli şehirlerinden biri değildir? a) Mekke b) Taif c) San a d) Medine 2) Hz.Muhammed (sav) Peygamberliğinin

Detaylı

İsimleri ilk önce Berre idi, Zatı saadetleri ile evlendikten sonra ismini değiştirip Meymune koydular.

İsimleri ilk önce Berre idi, Zatı saadetleri ile evlendikten sonra ismini değiştirip Meymune koydular. Müminlerin annesi... İsimleri ilk önce Berre idi, Zatı saadetleri ile evlendikten sonra ismini değiştirip Meymune koydular. Hazret-i Meymune, Hazret-i Abbas ın hanımı Ümm-i Fadl ın kızkardeşi idi. İlk

Detaylı

S1) Bedir savasina Mekke nin ileri gelenlerinin cogu katilmisti.asagidakilerden hangisi bunlardan biri degildir?

S1) Bedir savasina Mekke nin ileri gelenlerinin cogu katilmisti.asagidakilerden hangisi bunlardan biri degildir? Muhtasar Sorulari 3 S1) Bedir savasina Mekke nin ileri gelenlerinin cogu katilmisti.asagidakilerden hangisi bunlardan biri degildir? a) Utbe ve Seybe b) Amr bin Hisam (Ebu Cehil) c) Ümeyye ibn Halef d)

Detaylı

2. KUTLU DOĞUM KİTAP OKUMA YARIŞMASI

2. KUTLU DOĞUM KİTAP OKUMA YARIŞMASI SNCKTEPE İMM HTİP LİSELERİ MEZUNLRI VE MENSUPLRI DERNEĞİ 2. KUTLU DOĞUM KİTP OKUM YRIŞMSI (HLK YÖNELİK) SORU KİTPÇIĞI DI/SOYDI : TELEFONU : SLON NO : çıklama 1. Bu kitapçýkta Din Kültürü ve hlak Bilgisi

Detaylı

HAYAT-I TAYYİBELERİ KRONOLOJİSİ PEYGAMBERİMİZ EFENDİMİZ HZ.MUHAMMED MUSTAFA (SAV)

HAYAT-I TAYYİBELERİ KRONOLOJİSİ PEYGAMBERİMİZ EFENDİMİZ HZ.MUHAMMED MUSTAFA (SAV) HAYAT-I TAYYİBELERİ KRONOLOJİSİ PEYGAMBERİMİZ EFENDİMİZ HZ.MUHAMMED MUSTAFA (SAV) SOYU Peygamberimizin Soyu: Hz. İbrahim, Hz. İsmail Adnan (21. batın)... Fihr, Gaalib, Luey, Kâ b, Mürre, Kilâb, Kusay,

Detaylı

UMRE YAPMANIN FAZİLETİ

UMRE YAPMANIN FAZİLETİ UMRENİN FAZİLETİ UMRE YAPMANIN FAZİLETİ İbn Mâce deki rivayet şöyledir: Hz. Aişe (r.a) der ki: Ey Allah ın Resulü, kadınlara da cihad var mıdır? Efendimiz (s.a.v): Evet, içinde savaş olmayan bir cihad

Detaylı

HADİS DERSİ SORULARI (17 MAYIS 2015)

HADİS DERSİ SORULARI (17 MAYIS 2015) HADİS DERSİ SORULARI (17 MAYIS 2015) 1. Müsnedler gibi sahabe adına veya musannifin hocalarının adına yahut ravilerin Ģehirlerine, kabilelerine göre alfabetik olarak düzenlenen hadis kitabı türüne ne ad

Detaylı

1. İnanç, 2. İbadet, 3. Ahlak, 4. Kıssalar

1. İnanç, 2. İbadet, 3. Ahlak, 4. Kıssalar 1. İnanç, 2. İbadet, 3. Ahlak, 4. Kıssalar İÇİNDEKİLER KUR AN NEDİR? KUR AN-IN AMACI? İNANÇ NEDİR İBADET NEDİR AHLAK NEDİR KISSALAR AYETLER KUR AN NEDİR? Kur an-ı Hakîm, alemlerin Rabbi olan Allah ın kelamıdır.

Detaylı

ÖNEMLİ GÜN VE OLAYLAR BAŞLIKLARI. Hz. Peygambrin Doğumu: 20 Nisan 571 Fil olayıdan 55 gün sonra ve kamerî aylardan Rebîülevvel'in 12.

ÖNEMLİ GÜN VE OLAYLAR BAŞLIKLARI. Hz. Peygambrin Doğumu: 20 Nisan 571 Fil olayıdan 55 gün sonra ve kamerî aylardan Rebîülevvel'in 12. 1 ÖNEMLİ GÜN VE OLAYLAR BAŞLIKLARI Hz. Peygambrin Doğumu: 20 Nisan 571 Fil olayıdan 55 gün sonra ve kamerî aylardan Rebîülevvel'in 12. Gecesi İlk Vahiy: (610) yılı Ramazan ayının 27. gecesinde sabaha karşı

Detaylı

İÇİNDEKİLER KISALTMALAR...10 ÖNSÖZ...12 GİRİŞ...16 I- İSRÂ VE MİRAÇ KELİMELERİNİN MANALARI...16 II- TARİH BOYUNCA MİRAÇ TASAVVURLARI...18 A.

İÇİNDEKİLER KISALTMALAR...10 ÖNSÖZ...12 GİRİŞ...16 I- İSRÂ VE MİRAÇ KELİMELERİNİN MANALARI...16 II- TARİH BOYUNCA MİRAÇ TASAVVURLARI...18 A. İÇİNDEKİLER KISALTMALAR...10 ÖNSÖZ...12 GİRİŞ...16 I- İSRÂ VE MİRAÇ KELİMELERİNİN MANALARI...16 II- TARİH BOYUNCA MİRAÇ TASAVVURLARI...18 A. Eski Kavimlerde Miraç...18 1. Çeşitli Kabile Dinleri...19 2.

Detaylı

BU SORULAR ROUEN DIN GOREVLISI YASIN SAGLAM TARAFINDAN HAZIRLANMISTIR.

BU SORULAR ROUEN DIN GOREVLISI YASIN SAGLAM TARAFINDAN HAZIRLANMISTIR. . SIYER SORULARI 9- Peygamberimiz Hz. Muhammed (a.s.), kaç yilinda 1- Hayatin bütününü ve nihaî anlamini bizlere ögreten, dünya dogmustur? ile ahiretin, akilla ruhun dengesini kurmamizi saglayan, bireye

Detaylı

HZ. PEYGAMBER (S.A.V) İN HOŞGÖRÜSÜ VE AFFEDİCİLİĞİ

HZ. PEYGAMBER (S.A.V) İN HOŞGÖRÜSÜ VE AFFEDİCİLİĞİ ب س م الله الر ح من الر ح يم الل ه ل نت ل ه م و ل و ك نت ف ظ ا غ ل يظ ال ق ل ب ف ب م ا ر ح م ة م ن لا نف ض وا م ن ح و ل ك İmran, 159) (Al-i HZ. PEYGAMBER (S.A.V) İN HOŞGÖRÜSÜ VE AFFEDİCİLİĞİ Muhterem Müslümanlar!

Detaylı

Ebü l-hasen Ali bin Ebi Talip el-kureyşi

Ebü l-hasen Ali bin Ebi Talip el-kureyşi Ebü l-hasen Ali bin Ebi Talip el-kureyşi Ali yi seven beni de sever, beni seven Allah ı da sever. Hz. Muhammed (Et-Tabarani Mucem El-Kebir, XXIII, s. 380, Hadis No: 901). Benim yüzümden iki kişi yok olmuştur:

Detaylı

Ana Stratejimiz Milletimizle Gönül Bağımızdır BÜLTEN İSTANBUL B İ L G. İ NOTU FİLİSTİN MESELESİ 12 de. 2014 İÇİN 3 HEDEFİMİZ, 3 DE ÖDEVİMİZ VAR 3 te

Ana Stratejimiz Milletimizle Gönül Bağımızdır BÜLTEN İSTANBUL B İ L G. İ NOTU FİLİSTİN MESELESİ 12 de. 2014 İÇİN 3 HEDEFİMİZ, 3 DE ÖDEVİMİZ VAR 3 te 9 da AK YIL: 2012 SAYI : 164 26 KASIM 01- ARALIK 2012 BÜLTEN İL SİYASİ VE HUKUKİ İŞLER BAŞKANLIĞI T E Ş K İ L A T İ Ç İ H A F T A L I K B Ü L T E N İ 4 te Ana Stratejimiz Milletimizle Gönül Bağımızdır

Detaylı

Rahman ve Rahim Olan Allah ın Adıyla HZ HATİCE İLE EVLİLİĞİ

Rahman ve Rahim Olan Allah ın Adıyla HZ HATİCE İLE EVLİLİĞİ 15.03.2010 Rahman ve Rahim Olan Allah ın Adıyla HZ HATİCE İLE EVLİLİĞİ Ficar savaşları ve Hılful Fudul olaylarından sonra, Hz. Muhammed (s.a.s.) in yirmi beş yaşında iken Hatice ile evlendiği yıla kadar

Detaylı

KURAN I KERİMİN İÇ DÜZENİ

KURAN I KERİMİN İÇ DÜZENİ KURAN I KERİMİN İÇ DÜZENİ Kur an-ı Kerim : Allah tarafından vahiy meleği Cebrail aracılığıyla, son Peygamber Hz. Muhammed e indirilen ilahi bir mesajdır. Kur an kelime olarak okumak, toplamak, bir araya

Detaylı

ORTAOKUL DERS KİTABI

ORTAOKUL DERS KİTABI ORTAOKUL 5 DERS KİTABI Hatice ARICI Talim ve Terbiye Kurulunun 29.11.2013 tarih ve 172 sayılı kararıyla 2014-2015 öğretim yılından itibaren 5 (beş) yıl süreyle ders kitabı olarak kabul edilmiştir. Editör

Detaylı

TAKDİM BÖLÜM 1. KISIM FIKIH Fıkhın Tanımı, Fıkıh İlminin Bölümleri... 29

TAKDİM BÖLÜM 1. KISIM FIKIH Fıkhın Tanımı, Fıkıh İlminin Bölümleri... 29 İ Ç İ N D E K İ L E R IGMG Islamische Gemeinschaft Millî Görüş e. V. İslam Toplumu Millî Görüş Eğitim Başkanlığı Ders Kitapları Serisi PLURAL Publications GmbH Merheimer Straße 229 D-50733 Köln T +49 221

Detaylı

1- Peygamberimizin hayatını inceleyen ilmin adı nedir? 2- Cahiliye devrinde Kabe duvarına asılan şiirlere ne ad verilir?

1- Peygamberimizin hayatını inceleyen ilmin adı nedir? 2- Cahiliye devrinde Kabe duvarına asılan şiirlere ne ad verilir? 1- Peygamberimizin hayatını inceleyen ilmin adı nedir? a- Hadis b-siyer c- Fıkıh d- Tefsir 2- Cahiliye devrinde Kabe duvarına asılan şiirlere ne ad verilir? a- Divan b- İnşa c-muallaka-i Seba d- Beyit

Detaylı

SİYER KİTABIM 2015 HAZİRAN ISBN: 978-605-389-192-5

SİYER KİTABIM 2015 HAZİRAN ISBN: 978-605-389-192-5 SİYER KİTABIM SİYER KİTABIM 2015 HAZİRAN ISBN: 978-605-389-192-5 Konya Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı Nişantaş Mahallesi Vatan Caddesi No:2 Selçuklu/KONYA +90 332

Detaylı

Hz. Muhammed in Hayatı

Hz. Muhammed in Hayatı ORTAÖĞRETİM Hz. Muhammed in Hayatı Öğretim Materyali 10 YAZARLAR Ahmet YAPICI Ali Sacit TÜRKER Ekrem ÖZBAY Dr. Mehmet AKGÜL DEVLET KİTAPLARI İKİNCİ BASKI..., 2014 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI YAYINLARI... :

Detaylı

Rahman ve Rahim Olan Allah ın Adıyla HİCRİ-2 YAHUDİLERLE İLİŞKİLER KAYNUKAOĞULLARININ MEDİNEDEN ÇIKARTILMASI

Rahman ve Rahim Olan Allah ın Adıyla HİCRİ-2 YAHUDİLERLE İLİŞKİLER KAYNUKAOĞULLARININ MEDİNEDEN ÇIKARTILMASI 15.03.2010 Rahman ve Rahim Olan Allah ın Adıyla HİCRİ-2 YAHUDİLERLE İLİŞKİLER KAYNUKAOĞULLARININ MEDİNEDEN ÇIKARTILMASI Müslümanlarla yaptıkları antlaşmaya ilk ihanet eden Yahudi kabilesi Kaynukâ'oğullarıdır.

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : İSLAM TARİHİ I Ders No : 0020100005 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim

Detaylı

Değerli Misafirlerimiz,

Değerli Misafirlerimiz, Hac & Umre Değerli Misafirlerimiz, Turizm sektöründe 25. yılımızı kutladığımız şu günlerde Etstur ile Hac ve Umre turizmine yepyeni bir soluk katmaya hazırlanıyoruz. Misafirlerine koşulsuz memnuniyet sunma

Detaylı

BAHÇELİEVLER İLÇESİ LİSELER ARASI KİTAP OKUMA YARIŞMASI SORU KİTAPÇIĞI

BAHÇELİEVLER İLÇESİ LİSELER ARASI KİTAP OKUMA YARIŞMASI SORU KİTAPÇIĞI KUTLU DOĞUM 2015 BAHÇELİEVLER İLÇESİ LİSELER ARASI SORU KİTAPÇIĞI -A- Adı ve Soyadı Okulu Sınıfı ve Numarası :...... :...... :......... İmzası :...... ÖNEMLİ YARIŞMA SINAVI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA Sevgili

Detaylı

BAHÇELİEVLER İLÇESİ LİSELER ARASI KİTAP OKUMA YARIŞMASI SORU KİTAPÇIĞI

BAHÇELİEVLER İLÇESİ LİSELER ARASI KİTAP OKUMA YARIŞMASI SORU KİTAPÇIĞI KUTLU DOĞUM 2015 BAHÇELİEVLER İLÇESİ LİSELER ARASI SORU KİTAPÇIĞI -B- Adı ve Soyadı Okulu Sınıfı ve Numarası :...... :...... :......... İmzası :...... ÖNEMLİ YARIŞMA SINAVI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA Sevgili

Detaylı

2014 KUTLU DOĞUM HAFTASI SORULAR VE CEVAPLARI

2014 KUTLU DOĞUM HAFTASI SORULAR VE CEVAPLARI 2014 KUTLU DOĞUM HAFTASI SORULAR VE CEVAPLARI 1- Mekkelilerin Peygamberimize mallarını emanet etmeleri O nun hangi ahlaki davranışına örnektir? Güvenilirliği 1 / 71 2- Hz. Peygamber in "Vallahi hırsızlık

Detaylı

S2: Peygamber efendimizin annesinin, babasının adını ve soyunun kime dayandığını sırasıyla yazınız? C2: Âmine, Abdullah, Hz. Đbrahim. (a.g.e.

S2: Peygamber efendimizin annesinin, babasının adını ve soyunun kime dayandığını sırasıyla yazınız? C2: Âmine, Abdullah, Hz. Đbrahim. (a.g.e. Yeterlilik sınavına hazırlık soruları" Siyer" S1: Yüce Allah emir ve yasaklarını insanlara tebliğ etmek için gönderdiği peygamberlerin ilki kimdir? C1: Hz. Âdem (Ömer Nasuhi Bilmen, Büyük Đslam Đlmihali,

Detaylı

İlim ve Hayat. Mehmet SOYSALDI* İSLÂM DA İLK ÖĞRETMEN: MUS AB B. UMEYR (R.A) Kasım 2012

İlim ve Hayat. Mehmet SOYSALDI* İSLÂM DA İLK ÖĞRETMEN: MUS AB B. UMEYR (R.A) Kasım 2012 İlim ve Hayat Mehmet SOYSALDI* İSLÂM DA İLK ÖĞRETMEN: MUS AB B. UMEYR (R.A) 32 Nesebi ve Gençlik Yılları Mus ab b. Umeyr b. Haşim b. Abdi Menaf b. Abdiddar b. Kusay, b. Kilâb b. Mürre el-kureşî el-abderî.

Detaylı

HAC SEMİNERİ 2 HOŞGELDİNİZ

HAC SEMİNERİ 2 HOŞGELDİNİZ HAC SEMİNERİ 2 HOŞGELDİNİZ ARAFAT Hz. Adem İle Hz. Havva Validemizin yeryüzünde ilk buluştuklar tukları,, kavuştuklar tukları yerdir. Peygamber Efendimizin Veda Hutbesini söyledis ylediği yerdir. Orada

Detaylı

Size iki şey bırakıyorum; onlara sımsıkı sarılırsanız kurtuluşa erersiniz: Biri Allah ın kitabı Kur an, diğeri de Ehl-i beytimdir.

Size iki şey bırakıyorum; onlara sımsıkı sarılırsanız kurtuluşa erersiniz: Biri Allah ın kitabı Kur an, diğeri de Ehl-i beytimdir. Peygamber Efendimiz buyurmuş ki: Size iki şey bırakıyorum; onlara sımsıkı sarılırsanız kurtuluşa erersiniz: Biri Allah ın kitabı Kur an, diğeri de Ehl-i beytimdir. Hz. Hüseyin: da aile halkından 19 kişi

Detaylı

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü PEYGAMBERİMİZ İN HAYATI DERSİ (9-12) TASLAK ÖĞRETİM PROGRAMI

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü PEYGAMBERİMİZ İN HAYATI DERSİ (9-12) TASLAK ÖĞRETİM PROGRAMI Din Öğretimi Genel Müdürlüğü PEYGAMBERİMİZ İN HAYATI DERSİ (9-12) ÖĞRETİM PROGRAMI 2017 Bu materyal Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretim programlarının güncellenmesi çalışmaları kapsamında kamuoyunun

Detaylı

En iyi tüccar. KIRAÇ DAĞLAR ARASINDA, DAR BİR vadiye kurulmuş bir şehirdi

En iyi tüccar. KIRAÇ DAĞLAR ARASINDA, DAR BİR vadiye kurulmuş bir şehirdi En iyi tüccar KIRAÇ DAĞLAR ARASINDA, DAR BİR vadiye kurulmuş bir şehirdi Mekke. Bakılsa, yeryüzünde yaşanması belki de en zor diyarlardan biriydi. Ama tam ortasındaki Kâbe vesilesiyle Arabistan ın her

Detaylı

KUTLU DOĞUM SİYER SINAVI 2014

KUTLU DOĞUM SİYER SINAVI 2014 1. Peygamber Efendimiz(sav) bir hadis-i şerifinde: Selam olsun kardeşlerime! Onları görmeyi ne kadar da arzu ediyorum. Ben onları Kevser havuzunun başında, o dehşetli günde bekleyeceğim. diye buyuruyor.

Detaylı

Hz. Ebû Eyyûb el-ensari (r.a) Perşembe, 14 Nisan :11

Hz. Ebû Eyyûb el-ensari (r.a) Perşembe, 14 Nisan :11 Hz. Ebû Eyyûb, Medînelidir ve Ensâr dandır. Medîne de oturan Hazrec kabîlesinin Neccâr oğulları kolundandır. Asıl adı Hâlid dir. Babasının adı Zeyd, annesinin adı ise Zehrâ dır. Künyesi Ebû Eyyûb, nisbesi

Detaylı

3. Farz Dışında Yaptığı İbadetler

3. Farz Dışında Yaptığı İbadetler 3. ÜNİTE: EN GÜZEL ÖRNEK HZ. MUHAMMED İN İBADETLERİ 3. Farz Dışında Yaptığı İbadetler KAZANIMLARIMIZ O Bu ünitenin sonunda öğrenciler Hz. Muhammed'in: O 1. Öncelikle bir kul olarak davrandığını kavrar.

Detaylı

7- Peygamberimizin aile hayatı ve çocuklarla olan ilişkilerini araştırınız

7- Peygamberimizin aile hayatı ve çocuklarla olan ilişkilerini araştırınız 4. SINIFLAR (PROJE ÖDEVLERİ) Öğrenci No 1- Dinimize göre Helal, Haram, Sevap ve Günah kavramlarını açıklayarak ilgili Ayet ve Hadis meallerinden örnekler veriniz. 2- Günlük yaşamda dini ifadeler nelerdir

Detaylı

TAKVA AYI RAMAZAN TAKVA AYI RAMAZAN. Rahman ve Rahim Allah ın Adıyla

TAKVA AYI RAMAZAN TAKVA AYI RAMAZAN. Rahman ve Rahim Allah ın Adıyla TAKVA AYI RAMAZAN TAKVA AYI RAMAZAN Rahman ve Rahim Allah ın Adıyla (Farz kılınan oruç) sayılı günlerdir. Sizden kim, (o günlerde) hasta veya seferde ise o, (tutamadığı) günler sayısınca başka günlerde

Detaylı

1)Verilen bilgiler, Hz. Muhammed'in (SAV) özellikleri ile aşağıdaki seçeneklerin hangisinde doğru olarak eşleştirilmiştir?

1)Verilen bilgiler, Hz. Muhammed'in (SAV) özellikleri ile aşağıdaki seçeneklerin hangisinde doğru olarak eşleştirilmiştir? I. İnsanların rahatını kendi rahatına tercih ederdi. II. Yapılacak olan bir işte arkadaşlarının görüşünü alırdı. III. Hristiyanlık ve Musevilik dinlerinde ahir zamanda geleceği müjdelenen bir kişidir.

Detaylı

Rahman ve Rahim Olan Allah ın Adıyla MEKKE NİN FETHİ - H8

Rahman ve Rahim Olan Allah ın Adıyla MEKKE NİN FETHİ - H8 15.03.2010 Rahman ve Rahim Olan Allah ın Adıyla MEKKE NİN FETHİ - H8 KUZEY Mekke nin Tarihi: Kendisine peygamberlik görevi verilmiş ve peygamberliğinin de on üç yılını burada geçirmiştir GÜNEY Hz. İbrahim

Detaylı

Hz. Muhammed Neden Çok Evlilik Yaptı?

Hz. Muhammed Neden Çok Evlilik Yaptı? On5yirmi5.com Hz. Muhammed Neden Çok Evlilik Yaptı? Hz. Muhammed'in birden fazla evlilik yapması her zaman tartışılmış bir konudur. İşte bu konuya cevap niteliğinde bir yazı... Yayın Tarihi : 19 Nisan

Detaylı

M. Sinan Adalı. İllustrasyonlar: Sevgi İçigen. yayın no: 115 NASIL MÜSLÜMAN OLDULAR? / 3

M. Sinan Adalı. İllustrasyonlar: Sevgi İçigen. yayın no: 115 NASIL MÜSLÜMAN OLDULAR? / 3 yayın no: 115 NASIL MÜSLÜMAN OLDULAR? / 3 Genel yayın yönetmeni: Ergün Ür Yayınevi editörü: Özkan Öze iç düzen/kapak: Zafer Yayınları Tashih: Emine Aydın isbn: 978 605 5523 30 5 Sertifika no: 14452 3 Uğurböceği

Detaylı

HZ. MUHAMMED İN HAYATI

HZ. MUHAMMED İN HAYATI ORTAOKUL - İMAM HATİP ORTAOKULU HZ. MUHAMMED İN HAYATI DERS KİTABI 7 YAZARLAR Yrd. Doç. Dr. Recep Orhan ÖZEL Ekrem KARAARSLAN Zafer SÖĞÜT EDİTÖR Dr. Murat KAYA DİL UZMANI Hüseyin KÜÇÜK GÖRSEL TASARIM Hacı

Detaylı

O, hiçbir sözü kendi arzularına göre söylememektedir. Aksine onun bütün dedikleri Allah ın vahyine dayanmaktadır.

O, hiçbir sözü kendi arzularına göre söylememektedir. Aksine onun bütün dedikleri Allah ın vahyine dayanmaktadır. İslam çok yüce bir dindir. Onun yüceliği ve büyüklüğü Kur an-ı Kerim in tam ve mükemmel talimatları ile Hazret-i Resûlüllah (S.A.V.) in bu talimatları kendi yaşamında bizzat uygulamasından kaynaklanmaktadır.

Detaylı

HAC YÜCE ALLAH IN (c.c) EMRİDİR.

HAC YÜCE ALLAH IN (c.c) EMRİDİR. HAC YÜCE ALLAH IN (c.c) EMRİDİR. Hac Allah Teala nın (c.c) emri, İslam ın beş temel şartından biridir: Ona varmaya gücü yeten kimsenin Kâbe yi tavaf etmesi Allah ın insanlar üzerindeki hakkıdır. (Al-i

Detaylı

KİTAPLARA İMAN. 1 Vahiy nedir? Allah Teâla nın Cebrail (aleyhisselam) vasıtasıyla peygamberlerine bildirdiği ilahî emirlerdir.

KİTAPLARA İMAN. 1 Vahiy nedir? Allah Teâla nın Cebrail (aleyhisselam) vasıtasıyla peygamberlerine bildirdiği ilahî emirlerdir. TEMEL DİNİ BİLGİLER KİTAPLARA İMAN 1 Vahiy nedir? Allah Teâla nın Cebrail (aleyhisselam) vasıtasıyla peygamberlerine bildirdiği ilahî emirlerdir. 2 Kutsal kitap neye denir? Allah ın emir ve yasaklarını,

Detaylı

şhur vahiy kâtibi Sahâbî: ZEYD BİN SÂBİT

şhur vahiy kâtibi Sahâbî: ZEYD BİN SÂBİT şhur vahiy kâtibi Sahâbî: ZEYD BİN SÂBİT Sevgili Peygamberimiz, Medîne ye hicret ettikleri zaman, Müslümanlar, akın akın gelip bîa - Yâ Resûlallah! Bu çocuk, Neccaroğullarına mensuptur. Size indirilen,

Detaylı

Muharrem ayı nasıl değerlendirilmelidir?

Muharrem ayı nasıl değerlendirilmelidir? On5yirmi5.com Muharrem ayı nasıl değerlendirilmelidir? Muharrem ayı nasıl değerlendirilmelidir? Muharrem orucunun önemi nedir? Yayın Tarihi : 6 Kasım 2013 Çarşamba (oluşturma : 1/22/2017) Hayatın bütün

Detaylı

Birden fazla umre yapmanın hükmü ve iki umre arasındaki süre ne kadar olmalıdır? Muhammed Salih el-muneccid

Birden fazla umre yapmanın hükmü ve iki umre arasındaki süre ne kadar olmalıdır? Muhammed Salih el-muneccid Birden fazla umre yapmanın hükmü ve iki umre arasındaki süre ne kadar olmalıdır? حكم تكر لعمر م يكو بينهما ] تريك Turkish [ Türkçe Muhammed Salih el-muneccid Terceme : Muhammed Şahin Tetkik : Ali Rıza

Detaylı

1800$ 2 li Odada Kişi Başı

1800$ 2 li Odada Kişi Başı İ1201.TUR 01 Aralık 2016 Per. 04 Aralık 2016 Pazar 10 Aralık 2016 C.tesi Grand Mercure- 108 (1315-1635) 093 (1800-2215) 1800$ İ1203.TUR 11 GÜN 02 Aralık 2016 Cuma 06 Aralık 2016 Salı 12 Aralık 2016 P.tesi

Detaylı

2015-2016 ÖĞRETİM YILI YERKÖY İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ KUR AN KURSU DİNİ BİLGİLER (EK ÖĞRETİM) PROĞRAMINA GÖRE DERS PLANI

2015-2016 ÖĞRETİM YILI YERKÖY İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ KUR AN KURSU DİNİ BİLGİLER (EK ÖĞRETİM) PROĞRAMINA GÖRE DERS PLANI HAFTA 1 6 DİN, İMAN VE İNSAN 2 6 ALLAH-İNSAN VE ÂLEM İLİŞKİSİ 3 6 ALLAH A İMAN 4 6 MELEKLERE İMAN 5 6 KİTAPLARA İMAN 6 6 PEYGAMBERLERE İMAN 7 6 AHİRETE İMAN 8 6 KADER VE KAZAYA İMAN 1. Dinin İnsan Hayatındaki

Detaylı

Minicik bir Zeyd. - İnsanlarca bilinmez, bilinemez olandan. Geleceğe dair.. - Ayak izi okuma uzmanları. - Veteriner, hayvan doktoru.

Minicik bir Zeyd. - İnsanlarca bilinmez, bilinemez olandan. Geleceğe dair.. - Ayak izi okuma uzmanları. - Veteriner, hayvan doktoru. Zeyd b. Harise Gençliği Peygamberimizin dizi dibinde geçti UKAZ PANAYIRI günleriydi. Çadırlar kurulmuş, üzerlerinde binbir türlü eşyanın satıldığı tezgahlar yan yana çatılmıştı. Kiminde uzak diyarlardan

Detaylı

tarafından yazıldı. Pazartesi, 13 Ağustos :33 - Son Güncelleme Pazartesi, 13 Ağustos :52

tarafından yazıldı. Pazartesi, 13 Ağustos :33 - Son Güncelleme Pazartesi, 13 Ağustos :52 ASİLDER in organize ettiği ve çok sayıda genç üyemizin katılımı ile 2-16 Temmuz 2012 tarihleri arasında gerçekleşen ASİLDER Umre Organizasyonumuz güzel bir şekilde tamamlanmıştır. Rabbim, bu güzel organizasyona

Detaylı

Yayın no: 2 Peygamberin Genç Arkadaşları / Medine Gençleri. Genel yayın yönetmeni: Ergün Ür Yayınevi editörü: Özkan Öze

Yayın no: 2 Peygamberin Genç Arkadaşları / Medine Gençleri. Genel yayın yönetmeni: Ergün Ür Yayınevi editörü: Özkan Öze Yayın no: 2 Peygamberin Genç Arkadaşları / Medine Gençleri Genel yayın yönetmeni: Ergün Ür Yayınevi editörü: Özkan Öze iç düzen/kapak: Zafer Yayınları Tashih: Emine Aydın isbn: 978 975 261 191 7 Sertifika

Detaylı

Kadınların Savaş ve Sağlıkla İlgili Hizmetleri

Kadınların Savaş ve Sağlıkla İlgili Hizmetleri Kadınların Savaş ve Sağlıkla İlgili Hizmetleri İslam ve Hemşirelik Savaşta Kadınların Görevleri Savaşta Yaralı Bakımı Kahraman Kadın Savaşçılar Ümmü Habibe Kahraman Havle Hastabakıçısı Rufeyde Hasta Bakım

Detaylı

Allah Kuran-ı Kerim'de bildirmiştir ki, O kadın ve erkeği eşit varlıklar olarak yaratmıştır.

Allah Kuran-ı Kerim'de bildirmiştir ki, O kadın ve erkeği eşit varlıklar olarak yaratmıştır. İslam a göre kadınlar erkeklerden daha değersiz kabul edilmez. Kadınlar ve erkekler benzer haklara sahiptirler ve doğrusu bazı hususlarda kadınlar, erkeklerin sahip olmadığı bazı belirli ayrıcalıklara

Detaylı

Teravih Namazı - Gizli ilimler Sitesi

Teravih Namazı - Gizli ilimler Sitesi Niçin Teravih Namazı denilmiştir? Ramazan ayında yatsı namazından sonra kılınan namaz. "Teravih" kelimesi Arapça, "Terviha"nın çoğuludur ve "oturmak, istirahat etmek'" anlamına gelmektedir. Teravih namazı

Detaylı