TÜRKİYE Yİ BEKLEYEN DEPREM TEHLİKESİ İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ NDE TARTIŞILDI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TÜRKİYE Yİ BEKLEYEN DEPREM TEHLİKESİ İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ NDE TARTIŞILDI"

Transkript

1 TÜRKİYE Yİ BEKLEYEN DEPREM TEHLİKESİ İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ NDE TARTIŞILDI koordinatörlüğünde hazırlanan Siyaset Akademisi-3 ün üçüncü haftasında, ülkemizde de zaman zaman yaşadığımız ve acı kayıplar verilmesine neden olan afet konusunu Van Depremi Işığında Türkiye Afetlere Hazır mı? sorusuyla değerlendirerek devam etti. Afet ve deprem konusunun tartışıldığı dersimizde günün ilk konuğu olarak deprem ve doğal afetler konusunda otorite isimlerden biri olan ve bu konuda önemli eserler vermiş olan İstanbul Teknik Üniversitesi Jeofizik Müh.Böl. Öğr. Üyesi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan aramızdaydı. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan dersine öncelikle Neden KIRAN? başlıklı sunumuyla başladı. Ve bu sorunun devamı olarak da; Deprem, Uçkun, Sel, Kuraklık, Orman yangınları, Süpürtü, Hortum,Yanardağ, Çığ gibi birtakım doğal afet türlerinin tanımıyla ve bunların çevreye etkilerinin ne olduğunu belirten Prof. Ercan sözlerine şöyle devam etti: Neden doğal olaylar oluyor dersek yaratılışın dirilişini görürüz. Çünkü yaratılışta toplu iğnenin başı kadar bile bir eksiklik görmüyoruz. Depremler olmazsa yeryüzünün sonu gelmiş, bitmiş demektir. O zaman yer yarı bir göktaşına dönmüş olacak, depremler bitecek belki ama o zaman da ortada yaşam diye bir şey kalmayacak. Bir yerde belli bir büyüklükte doğal bir olay olursa gelecekte de yine aynı yerde aynı olay gerçekleşecektir. Çünkü bu doğal bir yasadır. Bu yerin yasası hiçbir zaman değişmez. Şaşırtıcı olaylar yapmaz. Ve bu yasanın gereği olarak bir bölgede uzun süre deprem olmazsa bilin ki sağlam bir deprem olması mümkündür. Sunumunun devamında depremde çevresel ve toplumsal yapay olaylara da dikkat çeken Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan Türkiye de depremlerin yoğun olarak yaşandığı bölgeleri göstererek sözlerine şunları ekledi: Van depreminde, Gölcük depremine oranla kurtarmacılık anlamında oldukça yol katedildi. Ancak daha önemlisi göçük altına adam sokmamaktır. Ne yazık ki Türk halkı depremin yazgı olduğuna inanmıştır. Gölcük depreminden sonra çığım görmüş yapılara az çığım raporu alınarak oturulma izni verildi.

2 Doğal olayların edinimlerin yitirilmesiyle sonuçlanmasına Kıran denir. Kıran ın nedenleri ise yönetimsizlik, yoksulluk, yolsuzluk, eğitimsizliktir. Çözümü ise ülkenin bilgi ve beceri ile yönetilmesidir. Depremcikler, deprem yapacak yerlerde oluşur. Küçükçekmece nin önünü bir deprem bekliyor. Yapılan araştırmalar sonucunda Marmara Ereğlisi nde bir deprem beklenmektedir. Türkiye de ki yapıların % 38 inin yapılaşma izni,% 67 sinin de yapı kullanım izni yok. Türkiye de kaçak yapılanmaların önlenmesi ve kaçak yapıların yıkılması yerine yenilerinin yapılması gerekiyor. Medyada depremle ilgili konuşan kişilerin fikri var ama bilgisi yok. Çoğu, hayatları boyunca 1 saat deprem eğitimi almamıştır. Yoksulluk ne kadar büyükse deprem, afet etkisi de o derece büyük olur. Türkiye de depremde bir kişinin ölme maliyeti 1 milyon 250 bin dolar. Yakın zamanda İstanbul da deprem beklemiyorum gibi bir deprem bekliyorum hatta daha da gecikebilir. Türkiye de deprem konusunda yaşanan kayıplarda suçlu ayağa kalk denirse ayağa kalkması gereken 5 unsur şunlardır: Bayındırlık Bakanlığı, belediyeler, üniversiteler, müteahhit, yapı denetim sayışmanı. Katılımcılarımızın sorularını yanıtladıktan sonra sunumunu tamamlayan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan a katılımından ötürü teşekkür plaketi takdim edildi. koordinatörlüğünde hazırlanan Siyaset Akademisi-3, üçüncü haftası günün ikinci oturumunda CNN TÜRK Haber Editörü Ahu ÖZYURT ve Genç Liderler Derneği Van Koordinatörü Tolga YÜKSEL ile tartışmaya devam etti. Geçtiğimiz günlerde önemli kayıplar verdiğimiz Van depremi yaşanır yaşanmaz bölgeye ilk giden, yaşanan afete dair ilk gözlemleri paylaşan ve bölgenin atmosferini Türkiye ye aktaran önemli isimlerden Ahu OZYURT ve Tolga YÜKSEL, deneyimlerini Banu Dalaman ın moderatörlüğünde ortak oturumda paylaştılar. Bir basın mensubu olarak Van da yaşanan üzücü depremi sıcağı sıcağına yaşayan Ahu ÖZYURT sözlerine depremin hemen ardından bölgedeki acil yardım organizasyonlarının ne çapta geliştiğini, kurtarma ekipleri ve afet yönetim sisteminin işleyişinin ne yönde ilerlediğini anlatarak başladı. Van depreminin yanı sıra bölge şartlarının da, yardımların ulaşması, depremzedelere adilane bir biçimde dağıtılması, aksaklıkların giderilmesi, gerçek ihtiyaç sahiplerinin belirlenmesi gibi

3 etkenlerinde ikinci bir zorluk aşamasına neden olduğuna değinen Ahu Özyurt un konuşmasından bazı önemli kısımlar ise şöyle özetlenebilir: Biz gazeteciler olarak bir takım denetim ve uyarı mekanizmalarının bırakıldığını fark ettik. Bazı durumlarda varoş mahallelerdeki durumları malum siyasi nedenlerden dolayı gazeteciler olarak aktaramadık. Bölgede daha fazla gözlem yapması gereken akademisyenler bölgeyi ne yazık ki çok erken terk etti. Yayın yaparken enkaz görüntüleri konusuna etik olarak bakarsak; mutluluk hikâyelerinin anlatılmasını herkes ister. Ancak bazı görüntüler vardı ki bunlar bir yerde sessiz kalmanın gerektiği anlardı. Van depreminde büyük resmin gösterilmesi kısmen engellendi. Şöyle de bir gerçek var ki; Biz BDP liyiz diye yardım gönderilmiyor diyen insan sayısı çok az. Bölge halkının çoğunluğu BDP nin hizmet partisi olmadığını bu depremde fark etti. Van halkı ne yazık ki yerel ve merkezi yönetimin arasında iki ateş arasında kaldı. İktidar dediğimiz yapı kendi koltuğunu korumak için gönüllü pek çok faaliyeti zaman zaman engelledi. Van depreminden sonra Türkiye bir gerçeği daha öğrendi ki o da sivil inisiyatifin ve gönüllü katılımın gelişmesi gerektiği ve kurtarma gruplarına katılımın daha fazla sağlanması gerektiğidir. Ardından sözü devralan Genç Liderler Derneği Van Koordinatörü Tolga YÜKSEL konuşmasına, depremin Türkiye nin kaçınılmaz bir gerçeği olduğuna ve daha önce yaşanmış kötü ve yetersiz deneyimlere rağmen Van depremiyle birlikte hala oturmuş bir Afet Yönetim Sistemi nin olmayışına ve hali hazırda hala bir alt yapı sorunu yaşanmasına değinerek başladı. Van daki yardım organizasyonlarında aktif olarak çalışan ve deprem atmosferini birebir yaşayan bir Sivil toplum kuruluşu temsilcisi olarak afet bölgesine dair gözlem ve deneyimlerini anlatan Tolga YÜKSEL in konuşmalarından bazı önemli kesitler ise şöyle: Depremin şokunu hala tam olarak atlatamamış Van da belli başlı temel ihtiyaçların temini hala sağlanmış değil. Van da yaşananlar insanların ekranlarda gördüklerinden çok daha fazla zor şartlar ve imkânsızlıklarla dolu.

4 Van da halkı bölge şartları ve kış mevsiminin de etkisiyle çözülmesi daha çok çaba isteyen yeni sorunlar bekliyor ne yazık ki. Ve yine bölgede okuyan öğrencilerin gelecekteki durumlarının ne olacağı da bu sorunlar arasında. Kurtarma ekipleri için bir alt yapı çalışması yoktu. Ve tüm bunlar olası bir krize ne kadar hazırlıksız olduğumuzu gösteriyor. Dernek olarak, doğal afetlerin parti programlarına alınması ile ilgili derslerin verilmesine yönelik projeler geliştiriyoruz. Şu an depremden sonra gözlemlediğimiz olası bir tehlike ise bir doğalgaz patlamasıdır. Etnik ayrım yapılmadan bölgedeki tüm halk bir vatandaş bir birey olduğunu kanıksamış durumdaydı. Konuşmalarının ardından Ahu ÖZYURT ve Tolga YÜKSEL e katılımlarından ötürü teşekkür plaketleri takdim edildi. koordinatörlüğünde hazırlanan Siyaset Akademisi-3 üçüncü haftasında, günün üçüncü oturumunda alanında uzman isimlerden biri olan İstanbul Aydın Üniversitesi Afet Araştırmaları Merkezi(AFAM) Başkanı Yrd. Doç. Dr. Kubilay KAPTAN değerli bilgilerini öğrencilerimizle paylaştı. Türkiye de geçmiş yıllarda da pek çok kez yaşanmış ve acı kayıplarla sonuçlanmış bir afet türü olan depremin tektonik hareketlerinin teknik açıdan oluşumunu, hazırladığı bir sunumla anlatarak dersine başlayan Yard. Doç. Dr. Kubilay KAPTAN, haritalar eşliğinde ülkemizde geçmişten günümüze yaşanmış depremlerin alt yapılarını, hangi bölgede ne sıklıkla yaşandığını ve bu depremlerin hangi dönemlerde hangi fay hatları üzerinde seyrettiğini göstererek deprem gerçeğinin ne olduğuyla ilgili teknik bilgiler konusunda katılımcılarımızı bilgilendirdi. Ardından yine Türkiye de Afet Yönetim Sistemindeki alt yapı yetersizliklerine dikkat çeken Yard. Doç. Dr. KAPTAN, Türkiye nin öncelikli olarak yapı ve imar tekniği açısından yabancı kaynaklı sistemlere bağlı kalmaması, olası bir depreme karşı alt yapı çalışmalarında kendi teknik kaynaklarını kullanmayı öğrenmesi, afet döneminde güçlü organizasyon sistemleri geliştirmesi ve toplumu deprem konusunda bilinçlendirmek için artık daha yapıcı eğitimler verilmesi gerektiği gibi konulara da değindi. Yard. Doç. Dr. Kubilay KAPTAN ın dersinden bazı önemli kısımlar ise şöyle: Kırıklar domino taşları gibidir ve gerçekten her bir hareket domino etkisiyle birbirini etkiler. İnsanların genel olarak yanlış bilgilendirildiği konulardan biri de depremin şiddeti ve büyüklüğünün ne olduğunun karıştırılmasıdır.

5 Güvenli yapı tasarımları için geçmiş depremlerden alınacak önemli dersler vardır. Dünya var olduğundan beri depremler, kasırgalar, volkanlar da her zaman var olmuştur. Dünya bu afetlerle bugün bu şeklini almıştır. Ülkemizin neredeyse %100ü fay hatlarıyla dolu." Ne yazık ki Türkiye olarak deprem için hiç bir hazırlık yapmıyoruz." Depreme karşı toplumu etkin bir biçimde bilinçlendirmenin yanı sıra önemli bir konu daha var ki o da engelli vatandaşların depreme karşı korunmasının sağlanması gerektiğidir. Bir depremde 1. dakikalık sürede ne yaptığınız önemlidir. Ölenlerin çoğu ise panik ve izdihamdan ölüyor. Konuşmalarının sonunda katılımcılarımızın sorularını da yanıtlayan Yrd. Doç. Dr. Kubilay KAPTAN a katılımından ötürü teşekkür plaketi takdim edildi. koordinatörlüğünde hazırlanan Siyaset Akademisi-3 ün üçüncü haftasında günün dördüncü ve son konuğu olarak Türkiye de afet yönetimi konusunda önemli deneyimlere sahip bir isim olan Meteoroloji Mühendisi ve İstanbul Teknik Üniversitesi Afet Merkezi Müdürü Prof.Dr. Mikdat KADIOĞLU aramızdaydı. Hazırladığı sunumla birlikte ilk olarak Afetlere Hazır mıyız? sorusu üzerinden dersine başlayan Prof.Dr. KADIOĞLU afetin ne olduğu, ne çeşit afetlerin var olduğu ve hangisinin nasıl etki ve zararlar bıraktığından bahsetti. Afet konusunda katılımcılarımıza sunduğu bilgileri video kaynaklarla da pekiştirmesinden özellikle olası bir depremde anahtar korunma yolunun ÇÖK-KAPAN-TUTUN yöntemi olduğunun üzerinde özellikle durup, afet yönetimi konusunda hangi yöntemlerin kullanılması gerektiğini anlattı. Prof.Dr. KADIOĞLU na göre deprem öncesi neler yapılması gerektiği şu şekilde sıralanıyor: Afetlere dirençli imar yapılanması, yapısal zararları önlemek, yapısal olmayan zararları önlemek, DASK poliçesi satın almak. Prof.Dr. Mikdat KADIOĞLU nun oldukça keyifli ve öğretici geçen dersinden bazı önemli noktalar ise şöyle: Afetlere hazırlıklı mıyız sorusuna gelirsek; toplumda herkes birey olarak hazırsa ancak o zaman hazırlıklıyız demektir. Afet Yönetim Sisteminde kullanılması gereken bazı yöntemler ise; zarar azaltma, hazırlık, tahmin ve erken uyarı, koruma-düzeltme, iyileştirme, müdahale,etki analizi vs.. Türkiye de ne yazık ki hala bilimsel anlamda bir afet yönetimi yok! Afet yönetiminde yeterli kalifiyede çalışan yok. Ülkece afet yönetimi konusunda bir aşama kaydetmek istiyorsak herkes ve her kurum üzerine düşeni fazlasıyla yapmalıdır.

6 Türkiye de ne yazık ki bir şike yasası kadar afet kanununa dikkat çekilmiyor. Türkiye uzun yıllardan beri fay hattına takılı kalmış bir ülkedir. Milletçe riski algılamada problem yaşıyoruz. Bu noktada deprem riskini algılayabilmek önemli. Sivil toplum kuruluşları arama kurtarmadan öte afet yönetimi üzerine uzmanlaşmalılardır. Katılımcılarımızın soruları da yanıtladıktan sonra dersini sonlandıran Prof. Dr. Mithat KADIOĞLU na katılımından ötürü teşekkür plaketi takdim edildi.

TÜRKİYE DE İLKYARDIMIN SAĞLIK VE AFET ORGANİZASYONUNA ENTEGRASYONU. Dr. Yavuz Üçkuyu Konya İl Ambulans Servisi

TÜRKİYE DE İLKYARDIMIN SAĞLIK VE AFET ORGANİZASYONUNA ENTEGRASYONU. Dr. Yavuz Üçkuyu Konya İl Ambulans Servisi TÜRKİYE DE İLKYARDIMIN SAĞLIK VE AFET ORGANİZASYONUNA ENTEGRASYONU Dr. Yavuz Üçkuyu Konya İl Ambulans Servisi AFET (Olağan Dışı Durum) l Toplumun tamamı veya belli kesimleri için fiziksel, ekonomik ve

Detaylı

Engelli_kitabi:Mizanpaj :32 Page 1

Engelli_kitabi:Mizanpaj :32 Page 1 Engelli_kitabi:Mizanpaj 1 09.12.2013 11:32 Page 1 Engelli_kitabi:Mizanpaj 1 09.12.2013 11:32 Page 2 Engelli_kitabi:Mizanpaj 1 09.12.2013 11:32 Page i AFETE HAZIR OKUL Bu kitap, Başbakanlık Afet ve Acil

Detaylı

AFET VE AFET EĞĠTĠMĠ KONGRESĠ 14-17 KASIM 2013 SENTIDO ZEYNEP RESORT

AFET VE AFET EĞĠTĠMĠ KONGRESĠ 14-17 KASIM 2013 SENTIDO ZEYNEP RESORT 14.11.2013 AFET VE AFET EĞĠTĠMĠ KONGRESĠ 14-17 KASIM 2013 SENTIDO ZEYNEP RESORT 09:00-11:00 K A Y I T 11:00-12:00 A Ç I L I ġ 12:00-13:00 Ö Ğ L E Y E M E Ğ Ġ 13:00-14:00 AFETLERDE KURUMLARARASI ĠġBĠRLĠĞĠ

Detaylı

Entegre Acil Durum Yönetimi Sistemine Giriş

Entegre Acil Durum Yönetimi Sistemine Giriş İstanbul Teknik Üniversitesi Geomatik Mühendisliği Bölümü CBS & UA ile Afet Yönetimi Entegre Acil Durum Yönetimi Sistemine Giriş Amaçlar (1) Kriz yönetimi kavramının tartışılması Tehlike, acil durum ve

Detaylı

Afet_Plani_Hazirlama_Kilavuzu:Mizanpaj :07 Page 1

Afet_Plani_Hazirlama_Kilavuzu:Mizanpaj :07 Page 1 Afet_Plani_Hazirlama_Kilavuzu:Mizanpaj 1 09.12.2013 11:07 Page 1 Afet_Plani_Hazirlama_Kilavuzu:Mizanpaj 1 09.12.2013 11:07 Page 2 Afet_Plani_Hazirlama_Kilavuzu:Mizanpaj 1 09.12.2013 11:07 Page i AFETE

Detaylı

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ SİYASET AKADEMİSİ ANKARA DEMOKRATİKLEŞME SÜRECİNDE KÜRT VE ERMENİ MESELELERİNİ TARTIŞTI!

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ SİYASET AKADEMİSİ ANKARA DEMOKRATİKLEŞME SÜRECİNDE KÜRT VE ERMENİ MESELELERİNİ TARTIŞTI! İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ SİYASET AKADEMİSİ ANKARA DEMOKRATİKLEŞME SÜRECİNDE KÜRT VE ERMENİ MESELELERİNİ TARTIŞTI! Türkiye nin önemli toplumsal ve politik konularının tartışıldığı İstanbul Aydın Üniversitesi

Detaylı

TÜRKİYE'DE AFET YÖNETİM ORGANİZASYONU

TÜRKİYE'DE AFET YÖNETİM ORGANİZASYONU 14.11.2013 09:00-11:00 K A Y I T 11:00-12:00 A Ç I L I Ş 12:00-13:00 Ö Ğ L E Y E M E Ğ İ 13:00-14:00 TÜRKİYE'DE AFET YÖNETİM ORGANİZASYONU Yönetim, Yönetim Teşkilatı, Ulusal Plan, Hazırlanma, Eğitim, Entegre

Detaylı

İDV ÖZEL BİLKENT İLKOKULU 3. SINIFLAR DOĞAL AFETLER SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ

İDV ÖZEL BİLKENT İLKOKULU 3. SINIFLAR DOĞAL AFETLER SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ İDV ÖZEL BİLKENT İLKOKULU 3. SINIFLAR DOĞAL AFETLER SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ Tema: Dünyanın İşleyişi Ana Fikir: Dünya da yaşanan doğal afetlerin farklılığı, insanların yaşam alanlarını düzenlemesine etki

Detaylı

KADIKÖY BELEDİYESİ KENTSEL ARAMA KURTARMA TAKIMI YILLIK FAALİYET RAPORU

KADIKÖY BELEDİYESİ KENTSEL ARAMA KURTARMA TAKIMI YILLIK FAALİYET RAPORU KADIKÖY BELEDİYESİ KENTSEL ARAMA KURTARMA TAKIMI YILLIK FAALİYET RAPORU 2011 1. GİRİŞ Kadıköy Belediyesi Kentsel Arama Kurtarma Takımı ( BAK-Kadıköy ) 2005 yılında tamamı belediye çalışanlarından olan

Detaylı

AFET YÖNETĠMĠNDE ÖĞRETMENLERĠN KONUMU (Geçmiş Afetlerden Çıkarılan Dersler)

AFET YÖNETĠMĠNDE ÖĞRETMENLERĠN KONUMU (Geçmiş Afetlerden Çıkarılan Dersler) MEB-JICA OKUL TABANLI AFET EĞĠTĠMĠ PROJESĠ FORMATÖR ÖĞRETMEN EĞĠTĠM PROGRAMI AFET YÖNETĠMĠNDE ÖĞRETMENLERĠN KONUMU (Geçmiş Afetlerden Çıkarılan Dersler) Gülgün Tezgider ACĠL DESTEK VAKFI Eylül 2011 Sunum

Detaylı

KIZILAY ile güvenli yaşamı öğreniyorum. 4. sınıf ve üzeri için. Kızılay ile Güvenli Yaşam Serisi 1. Ankara, Eylül Baskı

KIZILAY ile güvenli yaşamı öğreniyorum. 4. sınıf ve üzeri için. Kızılay ile Güvenli Yaşam Serisi 1. Ankara, Eylül Baskı KIZILAY ile güvenli yaşamı öğreniyorum 4. sınıf ve üzeri için Kızılay ile Güvenli Yaşam Serisi 1 Ankara, Eylül 2008 14. Baskı Bu kitap Türk Kızılayı nın ve... öğrencilerimize armağanıdır. Yazarlar: Grafik

Detaylı

Y N Ö ETĐMĐ M SĐSTEMĐ M NE GĐ G RĐŞ

Y N Ö ETĐMĐ M SĐSTEMĐ M NE GĐ G RĐŞ BÖLÜM 1 ENTEGRE ACĐL DURUM YÖNETĐMĐ SĐSTEMĐNE GĐRĐŞ AMAÇLAR Kriz yönetimi kavramının tartışılması Tehlike, acil durum ve afet kavramlarının tanımlanması Tehlikenin topluma etkisinin analizi sürecinin tanımlanması

Detaylı

Doğal Afetler ve Kent Planlama

Doğal Afetler ve Kent Planlama Doğal Afetler ve Kent Planlama Yer Bilimleri ilişkisi TMMOB Şehir Plancıları Odası GİRİŞ Tsunami Türkiye tektonik oluşumu, jeolojik yapısı, topografyası, meteorolojik özellikleri nedeniyle afet tehlike

Detaylı

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ SİYASET AKADEMİSİ ANKARA TÜRKİYE DEKİ İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNÜ VE STK LARIN DURUMUNU TARTIŞTI!

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ SİYASET AKADEMİSİ ANKARA TÜRKİYE DEKİ İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNÜ VE STK LARIN DURUMUNU TARTIŞTI! İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ SİYASET AKADEMİSİ ANKARA TÜRKİYE DEKİ İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNÜ VE STK LARIN DURUMUNU TARTIŞTI! Türkiye nin gündemine damgasına vuran önemli toplumsal ve politik konularının tartışıldığı

Detaylı

YILDIZ TEKNİK DOĞA BİLİMLERİ ARAŞTIRMA MERKEZİ BAŞKANI PROF. ERSOY, milliyet için İNC. ELEDİ- 1 / Serhat Oğuz

YILDIZ TEKNİK DOĞA BİLİMLERİ ARAŞTIRMA MERKEZİ BAŞKANI PROF. ERSOY, milliyet için İNC. ELEDİ- 1 / Serhat Oğuz Türkiye nin Afet Gerçeği YILDIZ TEKNİK DOĞA BİLİMLERİ ARAŞTIRMA MERKEZİ BAŞKANI PROF. ERSOY, milliyet için İNC ELEDİ- 1 / Serhat Oğuz http://www.milliyet.com.tr/yasam/habe r Prof. Şükrü Ersoy un yaptığı

Detaylı

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ SİYASET AKADEMİSİ ANKARA TÜRKİYE NİN DEMOKRATİKLEŞME SINAVINI DERİNLEMESİNE TARTIŞTI!

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ SİYASET AKADEMİSİ ANKARA TÜRKİYE NİN DEMOKRATİKLEŞME SINAVINI DERİNLEMESİNE TARTIŞTI! İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ SİYASET AKADEMİSİ ANKARA TÜRKİYE NİN DEMOKRATİKLEŞME SINAVINI DERİNLEMESİNE TARTIŞTI! Türkiye nin önemli toplumsal ve politik konularının tartışıldığı İstanbul Aydın Üniversitesi

Detaylı

ÜNİTE-3. Afetlerde Acil Sağlık Hizmetleri

ÜNİTE-3. Afetlerde Acil Sağlık Hizmetleri 1 ÜNİTE-3 Afetlerde Acil Sağlık Hizmetleri KONU BAŞLIKLARI 2 Giriş Afetler/Olağan Dışı Durumlar Afetlerin Sınıflandırılması Türkiye'de Afet ve Önemi Afet Yönetimi ve Planlanması Afet Yönetimi Sistemi Türkiye'de

Detaylı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü 8 Mart Dünya Kadınlar Günü 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ - 2014 8 MART Dünya Emekçi Kadınlar Günü KUTLU OLSUN AÇIŞ KONUŞMASI Yahya ARIKAN - İSMMMO Başkanı KONUŞMACILAR Komite Başkanı Sezer Karan ın sunuşunun

Detaylı

SEDAŞ Şebeke Operasyon İl Yöneticisi İbrahim Açıkalın, tatbikatta, Yerel Enerji Hizmet Grubu Planının amacının; ulusal çapta ve yerel düzeyde meydana

SEDAŞ Şebeke Operasyon İl Yöneticisi İbrahim Açıkalın, tatbikatta, Yerel Enerji Hizmet Grubu Planının amacının; ulusal çapta ve yerel düzeyde meydana SEDAŞ Enerji Hizmet Grubu İle Tatbikata Katıldı TAMP (Türkiye Afet Müdahale Planı) Sakarya İçin '2018 Yılı Bölgesel Saha Uzantılı Masabaşı Tatbikatı' 293 Kamu Personeli ve 60 AFAD Gönüllüsü olmak üzere

Detaylı

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN TÜRKİYE DEKİ GELİŞİMİ

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN TÜRKİYE DEKİ GELİŞİMİ Ünite 11 KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN TÜRKİYE DEKİ GELİŞİMİ Prof. Dr. Sebahattin BEKTAŞ Kentlerimizde ilk dönüşüm dalgası Tazminat dönemi ile başlamaktadır. 1838 Osmanlı-İngiliz Ticaret Anlaşmasının özellikle liman

Detaylı

17 AĞUSTOS 1999 KOCAELİ DEPREMİ 10. YIL ANMA ETKİNLİKLERİ PROGRAMI AĞUSTOS 2009 GÖLCÜK KOCAELİ

17 AĞUSTOS 1999 KOCAELİ DEPREMİ 10. YIL ANMA ETKİNLİKLERİ PROGRAMI AĞUSTOS 2009 GÖLCÜK KOCAELİ 17 AĞUSTOS 1999 KOCAELİ DEPREMİ 10. YIL ANMA ETKİNLİKLERİ PROGRAMI 16-17 AĞUSTOS 2009 GÖLCÜK KOCAELİ 10:00-03:00 Sanat, Spor Etkinlikleri, Sergiler, Standlar ve Diğer Etkinlikler Kavaklı Sahili 19:30-20:30

Detaylı

TEBLİĞ ve SUNUM OTURUMU

TEBLİĞ ve SUNUM OTURUMU TEBLİĞ ve SUNUM OTURUMU Başkan : Prof Dr. İbrahim Hakkı YILMAZ Iğdır Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sunum : Iğdır ilinde Kentsel Dönüşüm: Mevcut Durum ve Hedefler Banu ASLAN CAN Iğdır Çevre ve Şehircilik

Detaylı

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYE ARAŞTIRMALARI MERKEZİ SİYASET AKADEMİSİ İZMİR

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYE ARAŞTIRMALARI MERKEZİ SİYASET AKADEMİSİ İZMİR İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYE ARAŞTIRMALARI MERKEZİ SİYASET AKADEMİSİ İZMİR BİRİNCİ HAFTA BASIN BÜLTENİ 26 EKİM 2013 CUMARTESİ HİLTON HOTEL/İZMİR Türkiye nin siyasi, ekonomik, kültürel ve toplumsal

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ AFET KOORDİNASYON MERKEZİ (AFKOM) ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDAKİ YÖNETMELİK

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ AFET KOORDİNASYON MERKEZİ (AFKOM) ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDAKİ YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Sorumluluklar ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönetmeliğin amacı; Antalya Valiliği İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi ne bağlı olarak görev yapacak olan Antalya

Detaylı

DOĞAL AFETLERDE UYDU GÖRÜNTÜLERİNİN KULLANIMI VE INTERNATIONAL CHARTER SPACE AND MAJOR DISASTERS"

DOĞAL AFETLERDE UYDU GÖRÜNTÜLERİNİN KULLANIMI VE INTERNATIONAL CHARTER SPACE AND MAJOR DISASTERS BAYINDIRLIK ve İSKAN BAKANLIĞI AFET İŞLER LERİ GENEL MÜDÜRLM RLÜĞÜ DEPREM ARAŞTIRMA DAİRES RESİ BAŞKANLI KANLIĞI LABORATUVAR LAR ŞUBE MÜDÜRLM RLÜĞÜ DOĞAL AFETLERDE UYDU GÖRÜNTÜLERİNİN KULLANIMI VE INTERNATIONAL

Detaylı

V. Ulusal İlk Yardım Sempozyumu

V. Ulusal İlk Yardım Sempozyumu V. Ulusal İlk Yardım Sempozyumu Acil ve Afet Durumlarında İlk Yardımın Önemi Doç. Dr. Gürkan ERSOY Dokuz Eylül Hastanesi, Acil Tıp ABD, Öğretim Üyesi Herkes İçin Acil Sağlık Derneği, Genel Sekreteri İlk

Detaylı

Yayına Hazırlayan Serhat YILMAZ. T.C. İstanbul Aydın Üniversitesi İmtiyaz Sahibi Dr. Mustafa AYDIN İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı

Yayına Hazırlayan Serhat YILMAZ. T.C. İstanbul Aydın Üniversitesi İmtiyaz Sahibi Dr. Mustafa AYDIN İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı T.C. İstanbul Aydın Üniversitesi İmtiyaz Sahibi Dr. Mustafa AYDIN İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Yadigar İZMİRLİ İstanbul Aydın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer ÖZYILMAZ

Detaylı

YÜKSEK DENETİM DÜNYASINDAN HABERLER

YÜKSEK DENETİM DÜNYASINDAN HABERLER YÜKSEK DENETİM DÜNYASINDAN HABERLER EUROSAI AFETLERDE KULLANILAN KAYNAKLARIN DENETİMİ ÇALIŞMA GRUBU 1. TOPLANTISI Arife COŞKUN * Berna ERKAN ** ARKA PLAN Dünyanın farklı coğrafyalarında yer alan birçok

Detaylı

Afete Hazır Okul Kampanyası. Afet Bilinci Eğitimi Eğitmen Kılavuzu. Okul Afet ve Acil Durum Yönetimi Planı Hazırlama Kılavuzu

Afete Hazır Okul Kampanyası. Afet Bilinci Eğitimi Eğitmen Kılavuzu. Okul Afet ve Acil Durum Yönetimi Planı Hazırlama Kılavuzu Afete Hazır Okul Kampanyası Afet Bilinci Eğitimi Eğitmen Kılavuzu Okul Afet ve Acil Durum Yönetimi Planı Hazırlama Kılavuzu AFETE HAZIR OKUL Bu kitap, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı

Detaylı

80. YILINDA 1935 MARMARA

80. YILINDA 1935 MARMARA 75. YILINDA 1939 ERZİNCAN DEPREMİ KONFERANSI BİLDİRGESİ İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ - MİMAR VE MÜHENDİSLER GRUBU -BAKIRKÖY BELEDİYESİ 80. YILINDA 1935 MARMARA ADALARI DEPREMİ KONFERANSI BİLDİRGESİ Konferans

Detaylı

YAZILI VE GÖRSEL BASINA YANSIYANLARDAN ÖRNEKLER

YAZILI VE GÖRSEL BASINA YANSIYANLARDAN ÖRNEKLER YAZILI VE GÖRSEL BASINA YANSIYANLARDAN ÖRNEKLER tmmob 2002/2004 Cumhuriyet / 7 Haziran 2002 Radikal / 7 Haziran 2002 218 Evrensel / 15 Temmuz 2002 37. dönem çalışma raporu 219 tmmob 2002/2004 Cumhuriyet

Detaylı

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ SİYASET AKADEMİSİ ANKARA TÜRKİYE DE SOL GELENEĞİNİ VE SİYASİ LİDERLİĞİ TARTIŞTI

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ SİYASET AKADEMİSİ ANKARA TÜRKİYE DE SOL GELENEĞİNİ VE SİYASİ LİDERLİĞİ TARTIŞTI İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ SİYASET AKADEMİSİ ANKARA TÜRKİYE DE SOL GELENEĞİNİ VE SİYASİ LİDERLİĞİ TARTIŞTI Türkiye nin gündemine damgasına vuran önemli toplumsal ve politik konularının tartışıldığı İstanbul

Detaylı

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI AFET KOORDİNASYON MERKEZİ ( AKOM ) ÇALIŞMA, USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI AFET KOORDİNASYON MERKEZİ ( AKOM ) ÇALIŞMA, USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI AFET KOORDİNASYON MERKEZİ ( AKOM ) ÇALIŞMA, USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK T.C MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ AFET ve ACİL DURUM KOORDİNASYON MERKEZİ (AKOM)

Detaylı

AR&GE BÜLTEN 2010 ġubat SEKTÖREL DEPREM GERÇEĞĠ

AR&GE BÜLTEN 2010 ġubat SEKTÖREL DEPREM GERÇEĞĠ DEPREM GERÇEĞĠ Övgü PINAR Nurel KILIÇ Dünyada ve ülkemizde sık sık meydana gelen deprem, heyelan, çığ, sel baskını vb. olaylar sonucunda can ve mal kaybında büyük artışlar gözlenmekte olup ülkemizde son

Detaylı

SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ

SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2017-2018 Güz YY Bölüm Koordinatörü: Prof.Dr. Nurşen SAKLAKOĞLU DERSİN AMACI; Öğrencilerin bilgi, birikim, araştırma becerileri ve yaratıcılıklarını

Detaylı

Bursa Yakın Çevresi Deprem Tehlikesi ve Kentsel Dönüşüm

Bursa Yakın Çevresi Deprem Tehlikesi ve Kentsel Dönüşüm Bursa Yakın Çevresi Deprem Tehlikesi ve Kentsel Dönüşüm Oğuz Gündoğdu ACİL DURUMLAR PANELİ KalDer Bursa Şubesi Çevre ve İş Güvenliği Kalite Uzmanlık Grubu 27 Mayıs 2015 Ülkemizde çağdaş anlamda Afet Yönetimi

Detaylı

On Adımda Okul Afet ve Acil Durum. Yönetimi Planı. Hazırlama Kılavuzu

On Adımda Okul Afet ve Acil Durum. Yönetimi Planı. Hazırlama Kılavuzu On Adımda Okul Afet ve Acil Durum Yönetimi Planı Hazırlama Kılavuzu AFETE HAZIR OKUL Bu kitap, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından Afete Hazır Türkiye - Afete Hazır Okul Bilinçlendirme

Detaylı

SPoD, Ruh Sağlığı Çalıştayının 5 incisini Düzenledi

SPoD, Ruh Sağlığı Çalıştayının 5 incisini Düzenledi SPoD, Ruh Sağlığı Çalıştayının 5 incisini Düzenledi Ruh sağlığı uzmanlarıyla beraber yürütülen 40 saatlik çalıştay programının, trans danışanlara yönelik beşinci ve son kısmı; 3 Kasım'da İstanbul Bilgi

Detaylı

İstanbul Aydın Üniversitesi Mezunlar Derneği

İstanbul Aydın Üniversitesi Mezunlar Derneği İAÜMED Başkanından, İstanbul Aydın Üniversitesi Mezunlar Derneği (İAÜMED) 13 Nisan 2007 tarihinde kuruldu. İstanbul Aydın Üniversitesi mezun ve mensup bireylerini bir arada tutmak ve mezunlarının üniversiteleri

Detaylı

* Kuruluşunuzun Adı. 1) STK ya İLİŞKİN BİLGİLER 2) 1. BAĞLANTI KİŞİSİNE İLİŞKİN BİLGİLER. Page 1

* Kuruluşunuzun Adı. 1) STK ya İLİŞKİN BİLGİLER 2) 1. BAĞLANTI KİŞİSİNE İLİŞKİN BİLGİLER. Page 1 1. Hayata Destek Derneği (HDD), Mahalle Afet Gönüllüleri Vakfı (MAG), Mavi Kalem Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MK) bir araya gelerek Sivil Toplum Afet Platformunu (SİTAP) kurmak üzere çalışmalara

Detaylı

Düzce Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen Düzce Fındık Çalıştayı İstiklal Konferans Salonu nda gerçekleştirildi

Düzce Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen Düzce Fındık Çalıştayı İstiklal Konferans Salonu nda gerçekleştirildi Düzce Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen Düzce Fındık Çalıştayı İstiklal Konferans Salonu nda gerçekleştirildi Çalıştayın açılış konuşmasını gerçekleştiren Düzce Üniversitesi

Detaylı

Belediyeler ve Afet Eğitimleri: Kadıköy Belediyesi Uygulaması

Belediyeler ve Afet Eğitimleri: Kadıköy Belediyesi Uygulaması Belediyeler ve Afet Eğitimleri: Kadıköy Belediyesi Uygulaması O.D.T.Ü 12 Ocak 2007 9.Yuvarlak Masa Toplantısı afet@kadikoy-bld.gov.tr 2006-2007 Dünya Afet Zararlarını Azaltma Kampanyası: Risk Azaltma Okullarda

Detaylı

Jeoloji Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dündar Çağlan, ülke nüfusunun yüzde 96, sanayi kuruluşlarının yüzde 85, ülkedeki barajların yüzde

Jeoloji Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dündar Çağlan, ülke nüfusunun yüzde 96, sanayi kuruluşlarının yüzde 85, ülkedeki barajların yüzde http://www.pirsushaber.com/corum jeoloji muhendisleri odasindan deprem paneli 522875n.html 09 Kasım 2012 Cuma 19:00 Çorum Jeoloji Mühendisleri Odası"ndan deprem Paneli Jeoloji Mühendisleri Odası Yönetim

Detaylı

BELGE YÖNETİMİNDE AFET PLANLAMASI Disaster Planning in Records Management

BELGE YÖNETİMİNDE AFET PLANLAMASI Disaster Planning in Records Management BELGE YÖNETİMİNDE AFET PLANLAMASI Disaster Planning in Records Management Dr. Hüseyin ODABAŞ Atatürk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Z. Yonca ODABAŞ Ankara Üniversitesi

Detaylı

ÜNİVERSİTE VE SOSYAL SORUMLULUK. Prof. Dr. Yunus Söylet İstanbul Üniversitesi Rektörü

ÜNİVERSİTE VE SOSYAL SORUMLULUK. Prof. Dr. Yunus Söylet İstanbul Üniversitesi Rektörü ÜNİVERSİTE VE SOSYAL SORUMLULUK Prof. Dr. Yunus Söylet İstanbul Üniversitesi Rektörü Küreselleşmenin etkisi Devlet bir çok sosyal alandan çekilmiştir Küresel ekonomi sürecinde özelleştirmeler ile eşitsizlik,

Detaylı

Dr. Mustafa KURUCA Isparta da Sosyal Güvenlik Reformunun Yansımaları ve Sosyal Güvenlikte Teşvik Uygulamaları konulu konferans verdi

Dr. Mustafa KURUCA Isparta da Sosyal Güvenlik Reformunun Yansımaları ve Sosyal Güvenlikte Teşvik Uygulamaları konulu konferans verdi Dr. Mustafa KURUCA Isparta da Sosyal Güvenlik Reformunun Yansımaları ve Sosyal Güvenlikte Teşvik Uygulamaları konulu konferans verdi Isparta Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünce düzenlenen Sosyal Güvenlik Reformunun

Detaylı

SAĞLAM KOBİ SAHADA GÖKÇEADA. Gökçeada da Sağlam KOBİ çalışması:

SAĞLAM KOBİ SAHADA GÖKÇEADA. Gökçeada da Sağlam KOBİ çalışması: SAĞLAM KOBİ SAHADA GÖKÇEADA 2 Mayıs Pazartesi yi Salı ya bağlayan gece sel felaketine yüzünden Gökçeada sakinleri kötü bir güne başlamışlardı. Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Gökçeada'da saat 00.10 başlayan

Detaylı

49.Dünya Meteoroloji Günü ĐTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezinde Kutlandı

49.Dünya Meteoroloji Günü ĐTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezinde Kutlandı 49.Dünya Meteoroloji Günü ĐTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezinde Kutlandı 23 MART Dünya Meteoroloji günü kutlamaları Đstanbul Teknik Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür merkezinde kutlandı. Ana teması

Detaylı

TÜRKİYE DEPREM VAKFI TANITIM & DEPREM ZİRVESİ SPONSORLUK DOSYASI

TÜRKİYE DEPREM VAKFI TANITIM & DEPREM ZİRVESİ SPONSORLUK DOSYASI 2014 DEPREM ZİRVESİ TÜRKİYE DEPREM VAKFI TANITIM & DEPREM ZİRVESİ SPONSORLUK DOSYASI www.turkiyedepremvakfi.org.tr tdv@turkiyedepremvakfi.org.tr twitter: twitter.com/tdvakfi facebook: facebook.com/turkiyedepremvakfi

Detaylı

Afet Yönetimi ve. Sel Risk Değerlendirmesi

Afet Yönetimi ve. Sel Risk Değerlendirmesi Afet Yönetimi ve Sel Risk Değerlendirmesi KAPSAM - Afetlerin Genel Durumu - Kriz Yönetiminden Risk Yönetimine Geçiş - Risk Kavramı ve Risk Değerlendirmesi Risk Nedir? Nasıl Belirlenir? Nasıl Yönetilir?

Detaylı

TÜSİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI HALUK DİNÇER İN KADIN-ERKEK EŞİTLİĞİ HAKKINDA HER ŞEY KISA FİLM YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ KONUŞMASI

TÜSİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI HALUK DİNÇER İN KADIN-ERKEK EŞİTLİĞİ HAKKINDA HER ŞEY KISA FİLM YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ KONUŞMASI TÜSİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI HALUK DİNÇER İN KADIN-ERKEK EŞİTLİĞİ HAKKINDA HER ŞEY KISA FİLM YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ KONUŞMASI 7 Ocak 2015 İstanbul, Sabancı Center Sayın Konuklar, Değerli Basın Mensupları,

Detaylı

Akçakale Sınırından Türkiye ye Sığınmacı Geçişi Gözlem Raporu. (16 Haziran 2015)

Akçakale Sınırından Türkiye ye Sığınmacı Geçişi Gözlem Raporu. (16 Haziran 2015) 17.06.2015 Akçakale Sınırından Türkiye ye Sığınmacı Geçişi Gözlem Raporu (16 Haziran 2015) Necatibey Caddesi No:82 Kat:6 Daire:11/12 Demirtepe/Ankara Tel:+90 (312) 230 35 67-68-69 Fax:+90 (312) 230 17

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Araştırma, Planlama ve Koordinasyon Kurulu Başkanlığı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Araştırma, Planlama ve Koordinasyon Kurulu Başkanlığı Sayı : B.100.APK.000000/ASOD - 1355 21 Mart 2005 Konu: Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi.VALİLİĞİ (İl Sağlık Müdürlüğü) GENELGE 2005/48 Yurdumuzda ve yurtdışında başta deprem olmak üzere olası afetlerde

Detaylı

AFETLERDE SAĞLIK HİZMETLERİ BİRİMİ HAKKINDA SAĞLIK BAKANLIĞI GENELGESİ

AFETLERDE SAĞLIK HİZMETLERİ BİRİMİ HAKKINDA SAĞLIK BAKANLIĞI GENELGESİ T.C.SAĞLIK BAKANLIĞI Araştırma Planlama Koordinasyon Kurulu Başkanlığı Sayı :B.100.APK.0000000/ASOD/1355 Konu :Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi 21 Mart 2005 1 / 13 VALİLİĞİ (İl Sağlık Müdürlüğü) GENELGE

Detaylı

AFET HAZIRLIKLARININ DENETİMİ KONULU PARALEL DENETİMİN 3. TOPLANTISI

AFET HAZIRLIKLARININ DENETİMİ KONULU PARALEL DENETİMİN 3. TOPLANTISI AFET HAZIRLIKLARININ DENETİMİ KONULU PARALEL DENETİMİN 3. TOPLANTISI Burak KÖROĞLU * INTOSAI Afet Yardımlarının Denetimi ve Hesap Verme Sorumluluğu Çalışma Grubu bünyesinde yürütülmekte olan Afet Hazırlıklarının

Detaylı

TEDAŞ İl Müdürlüğü konferans salonunda yapılan toplantıya, AK Parti Ordu Milletvekilleri Eyüp Fatsa, Enver Yılmaz, İl Genel Meclisi

TEDAŞ İl Müdürlüğü konferans salonunda yapılan toplantıya, AK Parti Ordu Milletvekilleri Eyüp Fatsa, Enver Yılmaz, İl Genel Meclisi Ordu da 2010 yılında yapılan yatırımlar ve 2011 yılı için programlanan yatırımlarla ilgili milletvekilleri, il genel meclisi üyeleri ilgili Daire müdürleri ve köy muhtarların katıldığı geniş katılımlı

Detaylı

T.C. İZMİR VALİLİĞİ İL AFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜĞÜ AFETLER VE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI

T.C. İZMİR VALİLİĞİ İL AFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜĞÜ AFETLER VE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI T.C. İZMİR VALİLİĞİ İL AFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜĞÜ AFETLER VE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI Abdurrahman GÜLDOĞAN İzmir AFAD Şube Müdürü AFETLER VE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI Afetler ve sivil toplum kuruluşları

Detaylı

Van için Hep Birlikteyiz Projesi Faaliyet Raporu

Van için Hep Birlikteyiz Projesi Faaliyet Raporu Van için Hep Birlikteyiz Projesi Faaliyet Raporu Sunuş Yeryüzü Doktorları olarak 23 Ekim 2011 de ilk depremin ardından ulaştığımız Van da medikal arama kurtarma çalışmaları, sahra hastanesi kurulması,

Detaylı

Afet Sonrası İyileştirme Planı

Afet Sonrası İyileştirme Planı Afet Sonrası İyileştirme Planı 13 Ocak 2015 Türkiye'nin Afet Risk Yönetimi 17. Yuvarlak Masa Toplantısı ODTÜ hasan.coban@kalkinma.gov.tr 1 2 Rapor Edilen Afetlerin Sayısı Dünyada 1900-2011 yılları arasında

Detaylı

CSG Özel Güvenlik ve Koruma Hizmetleri A.Ş. City Security Group. Daha Güvenli Okullar, Daha Güvenli Yarınlar

CSG Özel Güvenlik ve Koruma Hizmetleri A.Ş. City Security Group. Daha Güvenli Okullar, Daha Güvenli Yarınlar City Security Group Daha Güvenli Okullar, Daha Güvenli Yarınlar CSG GÜVENLİ OKUL Eğitim Denetim Akreditasyon Çırağan Cad. No:47 Beşiktaş/İSTANBUL 0212 381 01 18 Sayfa 1 CSG ve Bahçeşehir Üniversitesi tarafından

Detaylı

Hatay Afet Planının Hazırlanması Projesi

Hatay Afet Planının Hazırlanması Projesi HATAY İL AFET ve ACİL DURUM MÜDÜRLÜĞÜ Hatay Afet Planının Hazırlanması Projesi Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı 2010 Yılı Teknik Destek Programı Belediye Kanunu, Büyükşehir Belediyesi Kanunu, İl Özel İdaresi

Detaylı

METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BAHAR YARIYILI

METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BAHAR YARIYILI METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2017-2018 BAHAR YARIYILI Öğrencilerin bilgi, birikim, araştırma becerileri ve yaratıcılıklarını kullanacakları toplumsal hizmet projeleri oluşturarak; Sosyal sorumluluk

Detaylı

ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİ GÖREV TANIMLARI

ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİ GÖREV TANIMLARI ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİ GÖREV TANIMLARI Valilik Makamının 04/11/2015 tarih ve 1260 Sayılı Olur ları kapsamında şube müdürlüklerinin görev tanımları yeniden düzenlenmiştir. Buna göre; I- PLANLAMA VE ZARAR AZALTMA

Detaylı

Uluslararası İpek Yolu'nun Yükselişi ve Türk Dünyası Bilgi Şöleni Gerçekleştirildi

Uluslararası İpek Yolu'nun Yükselişi ve Türk Dünyası Bilgi Şöleni Gerçekleştirildi Uluslararası İpek Yolu'nun Yükselişi ve Türk Dünyası Bilgi Şöleni Gerçekleştirildi Türk Ocakları Genel Merkezi tarafından düzenlenen Uluslararası İpek Yolu nun Yükselişi ve Türk Dünyası Bilgi Şöleni Ankara

Detaylı

2018. HEMŞİRELİK HAFTASI ETKİNLİKLERİ

2018. HEMŞİRELİK HAFTASI ETKİNLİKLERİ 2018. HEMŞİRELİK HAFTASI ETKİNLİKLERİ Acıbadem Sağlık Grubu 18. Hemşirelik haftası etkinlikleri; Sağlıkta Tek ve Eşsiz Hizmet Hemşirelik: Birçok Alan Birçok Etki teması ile 10 Mayıs Perşembe günü Acıbadem

Detaylı

Sendikamıza Üye Çimento Fabrikalarında gerçekleştirilen Acil Durum Tatbikatları devam etmektedir. İSG İş Sağlığı ve Güvenliği

Sendikamıza Üye Çimento Fabrikalarında gerçekleştirilen Acil Durum Tatbikatları devam etmektedir. İSG İş Sağlığı ve Güvenliği İSG İş Sağlığı ve Güvenliği 17 Ağustos 1999 Depreminde İki Çimento Fabrikası: Bir Afet Sosyolojisi Çalışması yayınlandı 17 Ağustos 1999 da meydana gelen, büyük can ve mal kaybına yol açan deprem felaketi,

Detaylı

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM YORUMLARI VE SONRASINDA BİZİ BEKLEYENLER

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM YORUMLARI VE SONRASINDA BİZİ BEKLEYENLER 11 AĞUSTOS 2014 CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM YORUMLARI VE SONRASINDA BİZİ BEKLEYENLER Türkiye de 10 Ağustos ta ilk olarak Türk halkı Cumhurbaşkanı nı seçmek için sandık başına gitti. Seçim sonucuna göre, Başbakan

Detaylı

Yayına Hazırlayan Serhat YILMAZ. T.C. İstanbul Aydın Üniversitesi İmtiyaz Sahibi Dr. Mustafa AYDIN İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı

Yayına Hazırlayan Serhat YILMAZ. T.C. İstanbul Aydın Üniversitesi İmtiyaz Sahibi Dr. Mustafa AYDIN İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı T.C. İstanbul Aydın Üniversitesi İmtiyaz Sahibi Dr. Mustafa AYDIN İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Yadigar İZMİRLİ İstanbul Aydın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer ÖZYILMAZ

Detaylı

haber TMMOB ESKÝÞEHÝR KENT SEMPOZYUMU GERÇEKLEÞTÝRÝLDÝ Türk Mühendis ve Mimar Odalarý Birliði Eskiþehir Ýl

haber TMMOB ESKÝÞEHÝR KENT SEMPOZYUMU GERÇEKLEÞTÝRÝLDÝ Türk Mühendis ve Mimar Odalarý Birliði Eskiþehir Ýl ESKÝÞEHÝR KENT SEMPOZYUMU GERÇEKLEÞTÝRÝLDÝ Türk Mühendis ve Mimar Odalarý Birliði Eskiþehir Ýl Koordinasyon Kurulu nun düzenlemiþ olduðu ESKÝÞEHÝR KENT SEMPOZYUMU 28-2 Þubat tarihinde Eskiþehir Anemon

Detaylı

Afet Risk Yönetimi. Risk Azaltma ve Yerel Yönetimler

Afet Risk Yönetimi. Risk Azaltma ve Yerel Yönetimler Afet Risk Yönetimi Risk Azaltma ve Yerel Yönetimler Afet Risk Yönetimi Risk Azaltma ve Yerel Yönetimler Derleyenler Nihal Ekin-Erkan Ayşe Güner Katalin Demeter Marmara Üniversitesi Kent Sorunları ve Yerel

Detaylı

Yayına Hazırlayan Serhat YILMAZ. T.C. İstanbul Aydın Üniversitesi İmtiyaz Sahibi Dr. Mustafa AYDIN İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı

Yayına Hazırlayan Serhat YILMAZ. T.C. İstanbul Aydın Üniversitesi İmtiyaz Sahibi Dr. Mustafa AYDIN İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı T.C. İstanbul Aydın Üniversitesi İmtiyaz Sahibi Dr. Mustafa AYDIN İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Yadigar İZMİRLİ İstanbul Aydın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer ÖZYILMAZ

Detaylı

AFETLERİN SAĞLIK ÜZERİNDEKİ GENEL ETKİLERİ...

AFETLERİN SAĞLIK ÜZERİNDEKİ GENEL ETKİLERİ... İÇİNDEKİLER 1. Bölüm: AFETLERİN SAĞLIK ÜZERİNDEKİ GENEL ETKİLERİ... 1 BÜTÜN DOĞAL AFETLERDE ORTAK SAĞLIK SORUNLARI... 3 Toplumsal Tepkiler... 3 Bulaşıcı Hastalıklar... 4 Nüfusun Başka Bir Yere Taşınması...

Detaylı

Risk ve Afet Yönetimi ve İstanbul Depremi. Y.Doç.Dr. Levent Aksoy Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi

Risk ve Afet Yönetimi ve İstanbul Depremi. Y.Doç.Dr. Levent Aksoy Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Risk ve Afet Yönetimi ve İstanbul Depremi Y.Doç.Dr. Levent Aksoy Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Temel Tanımlar Risk Nedir? Arzu edilmeyen durum (Finansal risk belirsizlik

Detaylı

Ders 1.2 Türkiyede Barajlar ve Deprem Tehlikesi

Ders 1.2 Türkiyede Barajlar ve Deprem Tehlikesi İNM 424112 Ders 1.2 Türkiyede Barajlar ve Deprem Tehlikesi Doç. Dr. Havvanur KILIÇ İnşaat Mühendisliği Bölümü Geoteknik Anabilim Dalı TARİHTE BARAJ YIKILMALARI VE YIKILMALARDAN ÖĞRENİLENLER TARİHTE BARAJ

Detaylı

Harita 12 - Türkiye Deprem Bölgeleri Haritası

Harita 12 - Türkiye Deprem Bölgeleri Haritası AFET YÖNETİMİ Kütahya ve çevresi illeri yoğun deprem kuşağında olan illerdir. Bu çevrede tarih boyunca büyük depremler görülmüştür. Kütahya ve çevre iller doğal afet riski taşıyan jeolojik ve topografik

Detaylı

İL AFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜKLERİNDE GÖREV YAPAN JEOFİZİK MÜHENDİSLERİNİN EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İL AFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜKLERİNDE GÖREV YAPAN JEOFİZİK MÜHENDİSLERİNİN EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ İL AFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜKLERİNDE GÖREV YAPAN JEOFİZİK MÜHENDİSLERİNİN EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ 7-8-9 Mart 2011 tarihlerinde AFAD ve JFMO`nun ortaklaşa düzenlediği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüklerinde

Detaylı

DOĞAL AFETLERE HAZIRLIK YÖNÜNDEN TÜRKİYE VE İZMİR DE KENTSEL DÖNÜŞÜM

DOĞAL AFETLERE HAZIRLIK YÖNÜNDEN TÜRKİYE VE İZMİR DE KENTSEL DÖNÜŞÜM 2012 EYLÜL SEKTÖREL DOĞAL AFETLERE HAZIRLIK YÖNÜNDEN TÜRKİYE VE İZMİR DE KENTSEL DÖNÜŞÜM Övgü PINAR Kamuoyunda Kentsel Dönüşüm Yasası olarak bilinen ve 31 Mayıs 2012 tarihinde Resmi Gazete de yayınlanarak

Detaylı

T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ACİL DURUMLAR

T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ACİL DURUMLAR T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ACİL DURUMLAR Yusuf Ziya BOLAT İş Sağlığı ve Güvenliği Uzman Yardımcısı Endüstri Mühendisi 2014, ANKARA İçerik Acil Durum

Detaylı

Konya Büyükşehir Belediyesi Afet Yönetimi Koordinasyon Merkezi (AYKOM) Görev, Yetki ve Çalışma Yönetmeliği

Konya Büyükşehir Belediyesi Afet Yönetimi Koordinasyon Merkezi (AYKOM) Görev, Yetki ve Çalışma Yönetmeliği Konya Büyükşehir Belediyesi Afet Yönetimi Koordinasyon Merkezi (AYKOM) Görev, Yetki ve Çalışma Yönetmeliği Kabul Tarihi: 13/11/2009 Kabul Sayısı: 555 Sayılı Belediye Meclis Kararı Yayım Tarihi: 08/12/2009

Detaylı

T.C. GEBZE BELEDİYESİ Sivil Savunma Uzmanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Koordinasyon Merkezi Görev, Yetki ve Çalışma Yönetmeliği

T.C. GEBZE BELEDİYESİ Sivil Savunma Uzmanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Koordinasyon Merkezi Görev, Yetki ve Çalışma Yönetmeliği T.C. GEBZE BELEDİYESİ Sivil Savunma Uzmanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Koordinasyon Merkezi Görev, Yetki ve Çalışma Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Yasal Dayanak Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmelik,

Detaylı

KLÜ DEN SAGLIK OKURYAZARLIGI EGITIM SEMINERI

KLÜ DEN SAGLIK OKURYAZARLIGI EGITIM SEMINERI Portal Adres KLÜ DEN SAGLIK OKURYAZARLIGI EGITIM SEMINERI : www.anayurtgazetesi.com İçeriği : Gündem Tarih : 24.03.2014 : http://www.anayurtgazetesi.com.tr/default.asp?page=haber&id=489297 KLÜ DEN SAGLIK

Detaylı

KADIKÖY BELEDİYESİ ARAMA KURTARMA TAKIMI ŞUBAT 2005 ŞUBAT 2009 FAALİYET RAPORU

KADIKÖY BELEDİYESİ ARAMA KURTARMA TAKIMI ŞUBAT 2005 ŞUBAT 2009 FAALİYET RAPORU KADIKÖY BELEDİYESİ ARAMA KURTARMA TAKIMI ŞUBAT 2005 ŞUBAT 2009 FAALİYET RAPORU 1. GİRİŞ 2005 yılı şubat ayında Kadıköy Belediyesi Yönetiminin talebiyle Kadıköy Belediyesi çalışanlarından oluşturulan, normal

Detaylı

Sigortacılık Haftası Kapsamında Elazığ da Sektör Buluşması SAB,Sigortacılık Haftası nedeniyle Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası ve Elazığ Sigorta Acente

Sigortacılık Haftası Kapsamında Elazığ da Sektör Buluşması SAB,Sigortacılık Haftası nedeniyle Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası ve Elazığ Sigorta Acente Sigortacılık Haftası Kapsamında Elazığ da Sektör Buluşması SABSigortacılık Haftası nedeniyle Elazığ Ticaret Sanayi Odası Elazığ Sigorta Acente leri Der neği işbirliğinde 4 Haziran Cumartesi günü Elazığ

Detaylı

Trans Terapi ve Dayanışma Grubu Toplantılarının Yedincisi Gerçekleşti. SPoD CHP Beyoğlu Belediyesi Başkan Aday Adayı Gülseren Onanç ile görüştü

Trans Terapi ve Dayanışma Grubu Toplantılarının Yedincisi Gerçekleşti. SPoD CHP Beyoğlu Belediyesi Başkan Aday Adayı Gülseren Onanç ile görüştü Trans Terapi ve Dayanışma Grubu Toplantılarının Yedincisi Gerçekleşti SPoD un ve Uzman Psikiyatrist Dr. Seven Kaptan ın gönüllü işbirliğiyle düzenlenen Trans Terapi Toplantısı nın yedincisi 4 Eylül Çarşamba

Detaylı

18-24 Mart Yaşlılar Haftası münasebetiyle Üniversitemiz Tıp Fakültesi ve Karabük Alzheimer Derneği organizasyonluğunda üniversitemiz ev sahipliğinde Yaşlılık-Bunama ve Alzheimer Hastalığı Tanıtım ve Bilinçlendirme

Detaylı

TÜRKER CEYHUN GÖKSÜGÜR. Telefon: Doğum Tarihi: 2 Haziran 1995

TÜRKER CEYHUN GÖKSÜGÜR.   Telefon: Doğum Tarihi: 2 Haziran 1995 TÜRKER CEYHUN GÖKSÜGÜR Email: cgoksugur@gmail.com Telefon: 5316745263 Doğum Tarihi: 2 Haziran 1995 EĞİTİM Orta Doğu Teknik Üniversitesi Lisans, Psikoloji 2013-Halen Hasan Ali Yücel Anadolu Öğretmen Lisesi

Detaylı

SİSMOTEKTONİK (JFM ***)

SİSMOTEKTONİK (JFM ***) SİSMOTEKTONİK (JFM ***) Prof. Dr. Murat UTKUCU Sakarya Üniversitesi, Jeofizik Mühendisliği Bölümü 22.02.2016 Murat UTKUCU 1 Dersin Amacı ve öğrenim çıktıları Öğrenciye deprem-tektonik ilişkisinin ve deprem

Detaylı

Birinci Bas m: Nisan 2011 Bask Adedi: zmir Büyükflehir Belediyesi

Birinci Bas m: Nisan 2011 Bask Adedi: zmir Büyükflehir Belediyesi İZMİR DEPREMLERİ Bu kitap BB Ahmet Pirifltina Kent Arflivi ve Müzesi taraf ndan yay na haz rlanm fl olup zmir Büyükflehir Belediyesi nin kültür hizmetidir. zmir Büyükflehir Belediyesi Konak- ZM R Tel:

Detaylı

Đsmail Hilmi Adıgüzel

Đsmail Hilmi Adıgüzel Đsmail Hilmi Adıgüzel Gençlik Platformu / Kurcu Başkan Marka Yönetimi Derneği / Yönetim Kurulu Üyesi Türkiye Fotoğraf Gönüllüleri / Genel Koordinatör Đnternet Medya ve Bilişim Federasyonu / Yönetici Gravga

Detaylı

2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Kütüphane Bülteni. Sayı:1 Nisan 2015

2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Kütüphane Bülteni. Sayı:1 Nisan 2015 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Kütüphane Bülteni Sayı:1 Nisan 2015 1 KİTAP VE KÜTÜPHANENİN ÖNEMİ 3 2014-2015 KÜTÜPHANE ORYANTASYONUMUZ 5 KÜTÜPHANEMİZ 8 OKUMA ŞENLİĞİMİZ 10 BRITANNICA ONLINE 12 SEVİM AK

Detaylı

Afet Yönetimi (INM 476)

Afet Yönetimi (INM 476) Afet Yönetimi (INM 476) Prof. Dr. Murat UTKUCU Sakarya Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Jeofizik Mühendisliği Bölümü 15.3.2016 Murat UTKUCU 1 Türkiye de Afet yönetimi Türkiye sahip olduğu tektonik,

Detaylı

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ VE KURAKLIK ANALİZİ. Bülent YAĞCI Araştırma ve Bilgi İşlem Dairesi Başkanı

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ VE KURAKLIK ANALİZİ. Bülent YAĞCI Araştırma ve Bilgi İşlem Dairesi Başkanı T.C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI DEVLET METEOROLOJİ İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ VE KURAKLIK ANALİZİ Bülent YAĞCI Araştırma ve Bilgi İşlem Dairesi Başkanı İklim Değişikliği 1. Ulusal Bildirimi,

Detaylı

Deprem Tehlike Yönetimi ( )

Deprem Tehlike Yönetimi ( ) Deprem Tehlike Yönetimi ( ) Prof. Dr. Murat UTKUCU Sakarya Üniversitesi, Jeofizik Mühendisliği Bölümü 3.4.2016 Murat UTKUCU 1 (Adjustment to Hazard) A. Kayıpların kabulü ve paylaģılması 1. Kayıpların kabulü:

Detaylı

Gezimiz, meslekler ve bölümler ile ilgili olarak birçok

Gezimiz, meslekler ve bölümler ile ilgili olarak birçok Ankara Üniversite Oryantasyon Gezisi Mesleki rehberlik çalışmaları çerçevesinde 9. sınıf öğrencilerimize Ankara gezisi düzenlendi. Öğrencilerimizin, birçok üniversite ve bölüm hakkında bilgi sahibi olmalarını

Detaylı

MUĞLA GAZETECİLER CEMİYETİNDE GÖREV GENÇLERİN

MUĞLA GAZETECİLER CEMİYETİNDE GÖREV GENÇLERİN MUĞLA GAZETECİLER CEMİYETİNDE GÖREV GENÇLERİN Muğla Gazeteciler Cemiyeti 12. Seçimli Genel Kurulu Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezinde gerçekleşti. 23 yıldır cemiyet başkanlığını yürüten duayen gazeteci

Detaylı

Çoğunluk olmak, azınlığı yok saymak

Çoğunluk olmak, azınlığı yok saymak AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI TEŞKİLAT İÇİ HAFTALIK BÜLTENİ YIL: 2013 SAYI : 198 22-29-TEMMUZ 2013 İstanbul, geleneksel iftarımızda buluştu Çoğunluk olmak, azınlığı yok saymak anlamına gelmez Ülkedeki

Detaylı

HAS Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Numan KURTULMUŞ Beykoz da - Özgün Haber

HAS Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Numan KURTULMUŞ Beykoz da - Özgün Haber Prof. Dr. Numan KURTULMUŞ da - Özgün Haber 1 / 10 Prof. Dr. Numan KURTULMUŞ da - Özgün Haber 2 / 10 Prof. Dr. Numan KURTULMUŞ da - Özgün Haber Prof. Dr. Numan KURTULMUŞ 'da Prof. Dr. Numan KURTULMUŞ Binası'nın

Detaylı

BAK-KADIKÖY KADIKÖY BELEDİYESİ ARAMA-KURTARMA TAKIMI

BAK-KADIKÖY KADIKÖY BELEDİYESİ ARAMA-KURTARMA TAKIMI BAK-KADIKÖY KADIKÖY BELEDİYESİ ARAMA-KURTARMA TAKIMI 30.03.2007 BAK-Kadıköy ekibince hazırlanmıştır. 1 BAK-Kadıköy Asker Baran Olası Adaylar Cumali Hüzeyin 30.03.2007 BAK-Kadıköy ekibince hazırlanmıştır.

Detaylı

Hidrolojik Erken Uyarı Sistemleri ve DSİ Genel Müdürlüğü Uygulamaları

Hidrolojik Erken Uyarı Sistemleri ve DSİ Genel Müdürlüğü Uygulamaları T.C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI DEVLET SU İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Hidrolojik Erken Uyarı Sistemleri ve DSİ Genel Müdürlüğü Uygulamaları Akif ÖZKALDI DSİ Genel Müdür Yardımcısı II. Ulusal Taşkın Sempozyumu/Afyonkarahisar

Detaylı

Afetlerde Gönüllü Katılım ve Mahalle Afet Gönüllüleri

Afetlerde Gönüllü Katılım ve Mahalle Afet Gönüllüleri Afetlerde Gönüllü Katılım ve Mahalle Afet Gönüllüleri Bahri SOYYİĞİT Kocaeli Mahalle Afet Gönüllüleri Dernek Başkanı Nisan 2014 İçerik Gönüllü katılım Yerel gönüllü yapılanmalar Mahalle Afet Gönüllüleri

Detaylı