Balkaya Enerji Toptan Satış Anonim Şirketi. Elektrik Toptan Satış Piyasası Bilgilendirme Sunumu

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Balkaya Enerji Toptan Satış Anonim Şirketi. Elektrik Toptan Satış Piyasası Bilgilendirme Sunumu"

Transkript

1 Balkaya Enerji Toptan Satış Anonim Şirketi Elektrik Toptan Satış Piyasası Bilgilendirme Sunumu ve

2 Balkaya Enerji Toptan Satış Anonim Şirketi Ana faaliyet alanı olarak her türlü serbest tüketicinin elektrik enerjisi talebini, en uygun şartlarda Elektrik Enerjisi Toptan Satış Mevzuatına uygun bir şekilde karşılamak amacı ile 2010 yılında, tamamı yerli sermaye ile kurulmuştur. Sahip olduğu ETS/2837-3/1727 no lu Elektrik Toptan Satış Lisansını, T.C. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından tarihinde, 4628 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu ve ilgili mevzuat uyarınca, 20 yıl süreyle Elektrik Enerjisi Toptan Satış faaliyeti gerçekleştirmek maksadıyla almıştır.

3 Avantajlı Fiyatlar Enerji piyasasında elektrik fiyatları, tedarikçi maliyetleri, üretim kaynakları, yöntemleri ve piyasa yapısı gibi bir çok faktörden dolayı değişiklik gösterebilir. Piyasadaki mevcut rekabet ortamını Balkaya Enerji, müşterilerinin lehine fiyat avantajına çevirmek için çalışır. Uzman ve Dinamik Kadro Enerji piyasası, ülkemizde yeni yapılanmaya başlayan genç bir piyasadır. Balkaya Enerji, bu yeni piyasanın mevcut imkan ve şartlarını; oluşabilecek fırsatları yönetebilecek tecrübeli, donanımlı, uzman kadrosuyla; tüm Serbest Tüketicilere hizmet vermeyi sürdürmektedir. Şeffaf Hizmet, Detaylı Fatura Ne kadar kullandığınızı, nasıl ölçüldüğünü ve nasıl fiyatlandırıldığını bilmeden tasarrufta en iyiye ulaşamazsınız. Balkaya Enerji, sizler için enerji piyasasında sürekli güncellenen raporlar ve üretim-tüketim tahmin senaryoları oluşturur. Enerji kullanımı ile ilgili piyasa fırsatları ve düzenleyici değişiklikleri en kısa sürede sizlere ulaştırır. Sizleri, enerji piyasasında oluşabilecek risklerden koruyacak bilgilendirme hizmetleri ile sizlerin ana faaliyet alanlarınıza odaklanmanıza imkan sağlar. Değişim Kolaylığı Balkaya Enerji, abonelik ve tedarikçi değişimi aşamalarını basit işlemlerden oluşan oldukça kısa süreçlere dönüştürmüştür. Abonelik ve tedarikçi değişimi aşamalarında kesinlikle hizmet kaybı yaşamazsınız. Enerji Yönetimi Balkaya Enerji, geriye dönük piyasa verilerini izler ve anlık verileri önemle takip eder. Böylece enerji tüketimi bilgileriniz sürekli elinizin altında bulunur. Enerji tüketiminizde yönlendirici rol oynayarak, sizlere sürekli destek olur, enerji maliyetlerinizi düşürmenize katkı sağlar.

4 EPDK tarafından belirlenen elektrik enerjisi miktarından daha fazla tüketimde bulunması veya iletim sistemine doğrudan bağlı olması nedeniyle tedarikçisini seçme serbestisine sahip gerçek veya tüzel kişidir. yılı itibariyle Elektrik Enerjisi tüketimi kwh ve üzeri; Yıl ortalamasında aylık faturası 800 TL yi geçen Ticarethaneler, Yıl ortalamasında aylık faturası 700 TL yi geçen Meskenler, Yıl ortalamasında aylık faturası 650 TL yi geçen Sanayi Kuruluşları, Yurt genelinde birden fazla şubesi bulunan ve faturadaki tüzel kişilik isimleri aynı olan tüketiciler, toplamda yukarıdaki limitlere ulaşabilmeleri durumunda Talep Birleştirme yöntemi ile, elektrik enerjisi ihtiyaçlarını daha ucuza sağlamak maksadıyla elektrik tedarikçisini kendileri seçebilirler. Serbest Tüketici nin portföyümüze dahil olabilmesi için yukarıdaki limitler dışında; Anlaşma ve katılım süresince ilgili dağıtım şirketine borcunun olmaması Kullandığı sayacın, Elektrik Piyasasında Kullanılacak Sayaçlar Hakkında Tebliğ e uygun olması gerekmektedir.

5 Serbest Tüketiciler yapacakları ikili anlaşmalar ile diledikleri tedarikçiden enerji temin etme hakkına sahiptirler. Toptan Satış Şirketleri ile yapabilecekleri esnek kontratlar sayesinde belirli uzlaştırma dönemlerinde piyasada oluşacak mümkün olan en uygun ve en avantajlı fiyatlardan elektrik almaları sağlanır. Serbest Tüketiciler, her kontrat süresi sonunda tedarikçilerinin hizmet performanslarını değerlendirebilir, hizmet kaybına uğramaksızın zaman içerisinde kendileri için en uygun kontrat kapsamı ve tedarikçiyi belirleyebilir. Serbest Tüketiciler, yapacakları kontratlar ile gerçek zamanlı üretim-tüketim dengesizliğinden kaynaklanan piyasadaki belirsizliklerden tesis ve ürünlerini soyutlayarak, enerji maliyetlerini Balkaya Enerji ile çalışarak en düşük düzeyde tutabilirler.

6 Sunduğumuz teklif sonrasında karşılıklı olarak sözleşmenin imzalanması Sözleşme ve diğer belgelerin, tarafımızca hazırlanıp, Piyasa Mali Uzlaştırma Merkezine kayıt ettirilmesi Kayıt işlemini takip eden aydan itibaren indirimli elektrik enerjisi satışının başlaması Elektrik kullanımının başladığı ayın sonunda (takip eden ayın ilk günlerinde) ilgili bölgede faaliyet gösteren Dağıtım Şirketi elemanlarının sayaç okuma işlemlerini tamamlayarak, Balkaya Enerji ye endeks bilgilerini ulaştırması Tarafımızca, indirimli faturanın hazırlanması ve tüketiciye gönderilmesi, Faturanın Tüketiciye ulaşmasına müteakiben 7 iş günü içinde ödemenin yapılması. Faturalama ve ödeme görüldüğü üzere eskisi gibi devam etmektedir. Tek fark, aboneye ait faturanın Balkaya Enerji tarafından kesilmesi ve ödemenin yine tarafımıza yapılmasıdır.

7 EPDK nın 2999 ve 3002 sayılı kurul kararları doğrultusunda, hali hazırda perakende tarife birim satış fiyatı içerisinde gömülü olarak tutulan Kayıp/Kaçak Bedeli ve Sayaç Okuma Bedeli, yeri değiştirilerek Elektrik Dağıtım Şirketlerine ödenen bedeller içine yerleştirilmiştir. Bu yapılan değişiklik ile sistem içerisinden kaçak kullanılan, diğer bir deyişle çalınan elektrik enerjisi veya hatlardan kaybolan, diğer bir deyişle teknik kayba uğrayan elektrik enerjisi bedelleri, Ocak döneminden itibaren Serbest Tüketici olarak enerjisini Özel Tedarikçilerden alan tüketicilerden de alınır duruma getirilmiştir. Toplam Elektrik Enerjisi Satış Tarifesindeki dip toplam 2010 yılı ile aynı tutulmuş, alt bileşenlerde yapılan bu değişiklikler ile Aktif Elektrik Enerjisi bedelinde sanal bir azaltma uygulanmıştır. Bu değişiklikler bir sonraki sayfada incelenmiştir. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından Tarihinde alınan 3065 Sayılı kurul kararı uyarınca*; nihai tüketiciye elektrik enerjisi satışı yapan lisans sahibi tüzel kişiler tarafından; İletim, Dağıtım, Sayaç Okuma ve Kayıp Kaçak Bedelleri hariç olmak üzere, Net Enerji ve Perakende Satış Hizmet Bedelleri toplamının TRT Payının hesaplanmasında dikkate alınmasına karar verilmiştir. *

8 Ticarethane Tarifesi Dönem Karşılaştırması Bedel Adı Ocak - Nisan Nisan - Haziran 2010 Yılı Perakende Tek Zamanlı 0, , ,18035 Perakende Gündüz Üç Zamanlı 0, , ,16590 Perakende Puant Üç Zamanlı 0, , ,28272 Perakende Gece Üç Zamanlı 0, , ,08188 Kayıp Kaçak Bedeli , ,02850 Dağıtım Bedeli 0, , ,03163 PSH Bedeli 0, , ,00362 Sayaç Okuma Bedeli , ,00104 İletim Bedeli 0, , ,00724 Bedeller Toplamı 0, , ,25238 Mesken Tarifesi Dönem Karşılaştırması Bedel Adı Ocak - Nisan Nisan - Haziran 2010 Yılı Perakende Tek Zamanlı 0, , ,14886 Perakende Gündüz Üç Zamanlı 0, , ,13612 Perakende Puant Üç Zamanlı 0, , ,25360 Perakende Gece Üç Zamanlı 0, , ,05163 Kayıp Kaçak Bedeli , ,02330 Dağıtım Bedeli 0, , ,03253 PSH Bedeli 0, , ,00362 Sayaç Okuma Bedeli , ,00104 İletim Bedeli 0, , ,00724 Bedeller Toplamı 0, , ,21659 Sanayi Tek Terimli Alçak Gerilim Tarifesi Dönem Karşılaştırması Bedel Adı Ocak - Nisan Yılı Nisan Haziran Perakende Tek Zamanlı 0, , ,13693 Perakende Gündüz Üç Zamanlı 0, , ,13596 Perakende Puant Üç Zamanlı 0, , ,24699 Perakende Gece Üç Zamanlı 0, , ,05610 Kayıp Kaçak Bedeli , ,02099 Dağıtım Bedeli 0, , ,02539 PSH Bedeli 0, , ,00362 Sayaç Okuma Bedeli , ,00104 İletim Bedeli 0, , ,00724 Bedeller Toplamı 0, , ,19522 Sanayi Tek Terimli Orta Gerilim Tarifesi Dönem Karşılaştırması Bedel Adı Ocak - Nisan Yılı Nisan Haziran Perakende Tek Zamanlı 0, , ,13464 Perakende Gündüz Üç Zamanlı 0, , ,13366 Perakende Puant Üç Zamanlı 0, , ,24469 Perakende Gece Üç Zamanlı 0, , ,05381 Kayıp Kaçak Bedeli , ,02154 Dağıtım Bedeli 0, , ,01626 PSH Bedeli 0, , ,00362 Sayaç Okuma Bedeli , ,00104 İletim Bedeli 0, , ,00724 Bedeller Toplamı 0, , ,18434

9 Her bir sayacın son gelen elektrik faturası, Her bir sayaca ait bir yıllık Tüketim Profili, İmza Sirküleri, Vergi Levhası, Ticaret Sicil Gazetesi (fotokopi olacaktır.) Enerji Alım-Satım Bildirim Formu, (Balkaya Enerji tarafından sağlanacaktır.) Elektrik Enerjisi Satış Sözleşmesi (Balkaya Enerji tarafından sağlanacaktır.) Elektrik kesintisi, arıza, bakım, onarım gibi iletim ve dağıtım sisteminden dolayı yaşanabilecek tüm aksaklıklar, o bölgede faaliyet gösteren Dağıtım Şirketi nin sorumluluğu ve güvencesi altındadır. Bu gibi aksaklıklar yaşandığında doğrudan ilgili Dağıtım Şirketi ile temasa geçmek, sorunun en kısa sürede sonuçlanmasını sağlamakla birlikte; Balkaya Enerji nin de süreçten haberdar edilmesi sürecin en az zararla ve en hızlı şekilde düzeltilmesini sağlayacaktır.

10 DAĞITIM ŞİRKETİ'NDEN BALKAYA ENERJİ'YE YAPILAN GEÇİŞLER KAYIT TARİHİ ARALIĞI ELEKTRİK ENERJİSİ TEDARİĞİNE BAŞLAMA TARİHİ 2 Eylül - 1 Aralık 1 Ocak 2 Aralık - 1 Mart 1 Nisan 2 Mart - 1 Haziran 1 Temmuz 2 Haziran - 1 Eylül 1 Ekim ÖZEL TEDARİKÇİLERDEN BALKAYA ENERJİ'YE YAPILAN GEÇİŞLER KAYIT TARİHİ ARALIĞI ELEKTRİK ENERJİSİ TEDARİĞİNE BAŞLAMA TARİHİ 2 Kasım - 1 Aralık 1 Ocak 2 Aralık - 1 Ocak 1 Şubat 2 Ocak - 1 Şubat 1 Mart 2 Şubat - 1 Mart 1 Nisan 2 Mart - 1 Nisan 1 Mayıs 2 Nisan - 1 Mayıs 1 Haziran 2 Mayıs - 1 Haziran 1 Temmuz 2 Haziran - 1 Temmuz 1 Ağustos 2 Temmuz - 1 Ağustos 1 Eylül 2 Ağustos - 1 Eylül 1 Ekim 2 Eylül - 1 Ekim 1 Kasım 2 Ekim - 1 Kasım 1 Aralık

11 Özel Hastane ve Poliklinikler Özel Üniversiteler, Okullar Akaryakıt İstasyonları HiperMarketler ve Market Zincirleri Alışveriş Merkezleri Otel ve Tatil Köyleri Resmi Daire ve Sosyal Tesisler Dinlenme Tesisleri Lokantalar Pastaneler Kafe ve Barlar Öğretmen, Polis, Ordu Evleri Eğlence Merkezleri Spor Merkezleri İş Merkezleri Medya Merkezleri Araç Muayene Merkezleri Soğuk Hava Depoları Lojistik Depoları Şantiyeler * Elektrik Faturasında Tarife Grubu Ticarethane ve Mesken olan tüm işletmelere İndirimli Elektrik Enerjisi tedariği sağlanılabilir.

12 Adres Bilgileri: Balkaya Enerji Toptan Satış A.Ş. Bahçeşehir 1. Kısım Mah. Çınar 07 No:09 (TÜİK Kapı No:19) Başakşehir, İstanbul, TÜRKİYE Genel İletişim Bilgileri t: +90 (212) ( BL KY) f: +90 (212) w: e: bilgi@balkayaenerji.com.tr Blog ve Bilgilendirme Sitelerimiz elektriktoptansatis.com indirimlielektriksatisi.com Gülpaşa Kılınç Satış ve Operasyon Yönetici Hüseyin Şahin Satış ve Operasyon Yönetici gulpasa.kilinc@balkayaenerji.com.tr huseyin.sahin@balkayaenerji.com.tr Sezer Bekar Elektrik Ticaret Uzmanı Eray Balkaya Elektrik Satış Sorumlusu sezer.bekar@balkayaenerji.com.tr eray.balkaya@balkayaenerji.com.tr

Balkaya Enerji Toptan Satış Anonim Şirketi. Elektrik Toptan Satış Piyasası Bilgilendirme Sunumu

Balkaya Enerji Toptan Satış Anonim Şirketi. Elektrik Toptan Satış Piyasası Bilgilendirme Sunumu Balkaya Enerji Toptan Satış Anonim Şirketi Elektrik Toptan Satış Piyasası Bilgilendirme Sunumu ve Balkaya Enerji Toptan Satış Anonim Şirketi Ana faaliyet alanı olarak her türlü serbest tüketicinin elektrik

Detaylı

den NASIL ELEKTRİK ALIRIM?

den NASIL ELEKTRİK ALIRIM? HAKKIMIZDA TÜREL ELEKTRİK, enerji piyasasında uzmanlaşmış ve deneyimli bir grubun parçası olarak perakende ve toptan elektrik satış sektöründe 2014 yılından bu yana faaliyet göstermektedir. Türel Elektrik,

Detaylı

PosAvis Enerji, HOŞGELDİNİZ

PosAvis Enerji, HOŞGELDİNİZ Cep Telefonlarınızı Sessiz Konuma Alınız, PosAvis Enerji, HOŞGELDİNİZ POSAVIS INTERNATIONAL ENERJİ PİYASASI AVRUPA BİRLİĞİ UYUM SÜRECİ, 1. Avrupa birliği müktesebatına uyum sağlanması amacıyla, devletin

Detaylı

Sayı : 2012/23 Konu:Elektrik Enerjisi 01 Şubat 2012

Sayı : 2012/23 Konu:Elektrik Enerjisi 01 Şubat 2012 Sayı : 2012/23 Konu:Elektrik Enerjisi 01 Şubat 2012 Değerli Üyemiz, Eren Enerji Elektrik Üretim Anonim Şirketi nin elektrik enerjisi satış fiyat teklifi ile ilgili yazısı ilişikte sunulmuştur. Bilgilerinizi

Detaylı

ELEKTRİK SATIŞ EĞİTİMİ

ELEKTRİK SATIŞ EĞİTİMİ ELEKTRİK SATIŞ EĞİTİMİ İÇERİK BİZ KİMİZ? SERBEST TÜKETİCİ SATIŞ SÜRECİ SORULAR BİZ KİMİZ? HAKKIMIZDA Üretime verdiği önem, yüksek ihracat hacmi ve sağladığı yüksek istihdam ile Türkiye ekonomisine büyük

Detaylı

Türkiye Elektrik Piyasası na Genel Bir Bakış

Türkiye Elektrik Piyasası na Genel Bir Bakış Türkiye Elektrik Piyasası na Genel Bir Bakış Gelişmekte olan ülkemizde hızlı nüfus artışı sonucu ortaya çıkan kentleşme ve sanayileşme elektrik enerjisine olan talebin yıllık ortalama 6-9% oranında artması

Detaylı

SERBEST ELEKTRİK PİYASASINDA SON GELİŞMELER VE OSB LERİN DURUMU ALİ ERMAN AYTAC 23 KASIM 2012 VI. OSB ENERJİ ZİRVESİ / KAYSERİ

SERBEST ELEKTRİK PİYASASINDA SON GELİŞMELER VE OSB LERİN DURUMU ALİ ERMAN AYTAC 23 KASIM 2012 VI. OSB ENERJİ ZİRVESİ / KAYSERİ SERBEST ELEKTRİK PİYASASINDA SON GELİŞMELER VE OSB LERİN DURUMU ALİ ERMAN AYTAC 23 KASIM 2012 VI. OSB ENERJİ ZİRVESİ / KAYSERİ 1 OSB ler için SERBEST TÜKETİCİLİK Elektrik Piyasası Kanunu 2. Madde «g» Fıkrası

Detaylı

Deneyimliyiz: Enerjimiz geçmişimizden... Güçlüyüz: Marmara dan Türkiye ye uzanan enerji hattı: Sepaş Enerji. Erişilebiliriz: Size çok yakınız

Deneyimliyiz: Enerjimiz geçmişimizden... Güçlüyüz: Marmara dan Türkiye ye uzanan enerji hattı: Sepaş Enerji. Erişilebiliriz: Size çok yakınız Deneyimliyiz: Enerjimiz geçmişimizden... Sepaş Enerji, elektrik piyasası kanunu gereğince, dağıtım ve perakende satış faaliyetlerinin ayrı tüzel kişilikler altında yürütülmesi zorunluluğu nedeniyle, hukuki

Detaylı

ODTÜ-MD Elk.Müh.Olgun Sakarya 02 Mart 2019

ODTÜ-MD Elk.Müh.Olgun Sakarya 02 Mart 2019 1 ODTÜ-MD Elk.Müh.Olgun Sakarya 02 Mart 2019 SUNUM -Enerji ve Dağıtım Tarife Yapısı -Güncel Üretim ve Tüketim -Üretimde Yerli ve İthal Kaynak Katkısı -Üretim, İletim ve Dağıtım Kayıpları -Kapasite Mekanizması

Detaylı

İESOB Bilgilendirme Toplantısı TEK ELEKTRİK 2016

İESOB Bilgilendirme Toplantısı TEK ELEKTRİK 2016 İESOB Bilgilendirme Toplantısı İçerik 01. SEKTÖREL 02. TANIMLAR 03. SÜREÇ 04.ÖDEME 05.SIKÇA SORULAN SORULAR 01. SEKTÖREL TEK Elektrik Hakkında 2013 2014 MARKALAŞMA VE İLK ABONE Sekto rṳn ihtiyac duyacağı

Detaylı

Enerji sektörünün güçlü oyuncularından İpragaz, gücü ve güvencesiyle elektrik piyasasında da önemli bir oyuncu olmayı hedefliyor.

Enerji sektörünün güçlü oyuncularından İpragaz, gücü ve güvencesiyle elektrik piyasasında da önemli bir oyuncu olmayı hedefliyor. Enerji sektörünün güçlü oyuncularından İpragaz, gücü ve güvencesiyle elektrik piyasasında da önemli bir oyuncu olmayı hedefliyor. Türkiye ye güven ve enerji veriyoruz İpragaz, 1961 yılında Eureka Metal

Detaylı

ELEKTRİKTE YENİ AKIM!

ELEKTRİKTE YENİ AKIM! ELEKTRİKTE YENİ AKIM! Enerji sektörünün güçlü oyuncularından İpragaz, gücü ve güvencesiyle elektrik piyasasında da önemli bir oyuncu olmayı hedefliyor. Türkiye ye güven ve enerji veriyoruz İpragaz, 1961

Detaylı

KURUL KARARI. Karar No : 4476 Karar Tarihi : 26/06/2013

KURUL KARARI. Karar No : 4476 Karar Tarihi : 26/06/2013 Piyasası Düzenleme Kurumundan : KURUL KARARI Karar No : 4476 Karar Tarihi : 26/06/2013 Piyasası Düzenleme Kurulunun 26/06/2013 tarihli toplantısında; a) şirketleri tarafından dağıtım sistemi ına ve görevli

Detaylı

2ME ENDÜSTRİYEL TESİSLER MADENCİLİK LTD.ŞTİ EMİN BİLEN (TEMMUZ 2017-İSTANBUL)

2ME ENDÜSTRİYEL TESİSLER MADENCİLİK LTD.ŞTİ EMİN BİLEN (TEMMUZ 2017-İSTANBUL) TÜRKİYE ELEKTRİK ENERJİSİ GÖRÜNÜMÜ, TARİFE YAPISI VE ALTERNATİF ELEKTRİK ENERJİSİ TEMİN İMKANLARI 2ME ENDÜSTRİYEL TESİSLER MADENCİLİK LTD.ŞTİ EMİN BİLEN (TEMMUZ 2017-İSTANBUL) 2016 YILI ELEKTRİK ENERJİSİ

Detaylı

Olgun SAKARYA EMO Enerji Birim Koordinatörü. 13 Haziran 2012 / ANKARA

Olgun SAKARYA EMO Enerji Birim Koordinatörü. 13 Haziran 2012 / ANKARA Olgun SAKARYA EMO Enerji Birim Koordinatörü 13 Haziran 2012 / ANKARA Enerji Verimliliği; Üretimimizde, Konforumuzda, İş gücümüzde, herhangi bir azalma olmadan daha az enerji kullanmaktır. SUNU ĠÇERĠĞĠ

Detaylı

CLK BOĞAZİÇİ ELEKTRİK PERAKENDE SATIŞ A.Ş. (İNDİRİMLİ ELEKTRİK TAAHHÜTNAMESİ MESKEN)

CLK BOĞAZİÇİ ELEKTRİK PERAKENDE SATIŞ A.Ş. (İNDİRİMLİ ELEKTRİK TAAHHÜTNAMESİ MESKEN) (İNDİRİMLİ ELEKTRİK TAAHHÜTNAMESİ MESKEN) İşbu ek Mesken Elektrik Enerjisi Satış Sözleşmesi nin özel şartlarını ihtiva etmekte olup, Sözleşme nin ayrılmaz bir parçasıdır. 1. SÖZLEŞME İNDİRİM ORANI VE FATURA

Detaylı

BOŞ BIRAKINIZ... ABONENİN SÖZLEŞMEDEN SONRA OLASI BİR DURUMDA ESKİ TEDARİKÇİSİ TEKRAR TALEP ETMESİ HALİNDE BU EVRAK KULLANILACAKTIR.

BOŞ BIRAKINIZ... ABONENİN SÖZLEŞMEDEN SONRA OLASI BİR DURUMDA ESKİ TEDARİKÇİSİ TEKRAR TALEP ETMESİ HALİNDE BU EVRAK KULLANILACAKTIR. / /2015 BOŞ BIRAKINIZ... Piyasa Mali Uzlaştırma Merkezi ( PMUM ) sistemi üzerinden kullanıcısı olduğum ABONE NUMARASI. abone numaralı sayaç kaydımı istemiş ve portföyünüze eklenmemi talep etmiş bulunmaktadısınız.

Detaylı

NEDEN İPRAGAZ ELEKTRİK?

NEDEN İPRAGAZ ELEKTRİK? NEDEN İPRAGAZ ELEKTRİK? İPRAGAZ ELEKTRİK ÇÜNKÜ... Bağımsız bir enerji şirketi seçerken en önemli unsur güvendir. İpragaz Elektrik, 50 yılı aşkın süredir Türkiye ye hizmet veren İpragaz ın gücü ve güvencesindedir.

Detaylı

İŞİN MUTFAĞI COREN ENERJİ ABONESİ OLMAK

İŞİN MUTFAĞI COREN ENERJİ ABONESİ OLMAK İŞİN MUTFAĞI COREN ENERJİ ABONESİ OLMAK Özelleşen enerji sektörünün devleri arasına yerleşmeyi başaran COREN ENERJİ www.coren.com.tr %100 Türk sermayesi Serbest Tüketici?!X?!! Enerji Piyasası Düzenleme

Detaylı

Elektrik Piyasası Serbest Tüketici Yönetmeliği. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar

Elektrik Piyasası Serbest Tüketici Yönetmeliği. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar Elektrik Piyasası Serbest Tüketici Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar Amaç Madde 1- Bu Yönetmeliğin amacı, elektrik piyasasında gerçek ve tüzel kişilerin serbest

Detaylı

BU ENERJİ BİZDE VAR!

BU ENERJİ BİZDE VAR! BU ENERJİ BİZDE VAR! BU ENERJİ BİZDE VAR! KAZANCI HOLDİNG BU ENERJİ BİZDE VAR! 80 Lİ YILLARDA JENERATÖR ÜRETİMİNE, 90 LI YILLARDA ENERJİ SANTRALLERİ KURULUMUNA VE ELEKTRİK ÜRETİMİNE BAŞLANDI. 2000 LERDE

Detaylı

AKTİF ELEKTRİK ENERJİSİ TEDARİK

AKTİF ELEKTRİK ENERJİSİ TEDARİK AKTİF ELEKTRİK ENERJİSİ TEDARİK FİYAT ENDEKSİ HESAPLAMA METODOLOJİSİ 1. AMAÇ 1.1. Bu Metodoloji ile, İletim ve dağıtım sistemi kullanıcısı, serbest tüketici ve ulusal tarife tüketicilerine ait, uzlaştırma

Detaylı

ELEKTRİK TARİFELERİ VE ORGANİZE SANAYİ. Ercüment CAMADAN

ELEKTRİK TARİFELERİ VE ORGANİZE SANAYİ. Ercüment CAMADAN ELEKTRİK TARİFELERİ VE ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİNE YANSIMALARI Ercüment CAMADAN 26/03/2012 Sunum Planı 1) Elektrik Piyasasının Yapısı 2) Düzenlenen Tarifeler 3) Şebeke Tarifeleri 4) Perakende Satış Tarifeleri

Detaylı

Serbest Tüketici Kimdir

Serbest Tüketici Kimdir Kısaca Eren Enerji Eren Enerji Elektrik Üretim A.Ş. Zonguldak ın Çatalağzı termik santrali toplam 1,6 milyar dolarlık yatırım değerine sahip 3 üniteden oluşmaktadır. Temmuz 2010 dan bugüne faaliyette olan

Detaylı

ELEKTRİK FATURALARINIZA DİKKAT EDİN

ELEKTRİK FATURALARINIZA DİKKAT EDİN ELEKTRİK FATURALARINIZA DİKKAT EDİN TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI 1 İSTANBUL ŞUBESİ SUNUŞ Elektrik dağıtım şirketleri özelleştirildikten sonra, elektrik faturalarında usulsüzlük ve soygunlar artmaya

Detaylı

ELEKTRĐK PĐYASASI SERBEST TÜKETĐCĐ YÖNETMELĐĞĐ. BĐRĐNCĐ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar

ELEKTRĐK PĐYASASI SERBEST TÜKETĐCĐ YÖNETMELĐĞĐ. BĐRĐNCĐ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar ELEKTRĐK PĐYASASI SERBEST TÜKETĐCĐ YÖNETMELĐĞĐ BĐRĐNCĐ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı, elektrik piyasasında gerçek ve tüzel kişilerin

Detaylı

BEDELLERİ. Enerji Uzmanı @Tarifeler Dairesi Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyesi @ Enerji Uzmanları Derneği

BEDELLERİ. Enerji Uzmanı @Tarifeler Dairesi Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyesi @ Enerji Uzmanları Derneği OSB DAĞITIM BEDELLERİ Nedim KORKUTATA Nedim KORKUTATA Enerji Uzmanı @Tarifeler Dairesi Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyesi @ Enerji Uzmanları Derneği OSB lerin Elektrik Piyasası Faaliyetlerine İlişkin Yönetmelik

Detaylı

ELEKTRİK PİYASASI SERBEST TÜKETİCİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar

ELEKTRİK PİYASASI SERBEST TÜKETİCİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar ELEKTRİK PİYASASI SERBEST TÜKETİCİ YÖNETMELİĞİ (4 Eylül 2002 tarihli ve 24866 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmak suretiyle yürürlüğe girmiştir.) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar ve

Detaylı

2 MART 2019 O. NURİ DOĞAN

2 MART 2019 O. NURİ DOĞAN 2 MART 2019 O. NURİ DOĞAN SANTRAL (ÜRETİCİ) ~ OG/YG YÜKSELTİCİ TRAFO YG/OG OG/OG OG/AG TÜKETİCİ -Perakende satış Tarifesi -Dağıtım bedeli -Fon, Pay ve vergiler -İletim bedeli 1, Sistem kullanım (TL/MW-ay,

Detaylı

Elektrik Tüketimi 100.000 kwh Olan İşyerlerinin "Serbest Tüketici" Kapsamına Alınması

Elektrik Tüketimi 100.000 kwh Olan İşyerlerinin Serbest Tüketici Kapsamına Alınması Elektrik Tüketimi 100.000 kwh Olan İşyerlerinin "Serbest Tüketici" Kapsamına Alınması EPDK'nın 3/2/2010 tarihli kararı gereği yıllık en az 100.000 kwh elekrik tüketimi olanların "Serbest Tüketici" kapsamına

Detaylı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan: 20 DAĞITIM ŞİRKETİNİN İLK UYGULAMA DÖNEMİNE İLİŞKİN GELİR DÜZENLEMESİ HAKKINDA TEBLİĞ

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan: 20 DAĞITIM ŞİRKETİNİN İLK UYGULAMA DÖNEMİNE İLİŞKİN GELİR DÜZENLEMESİ HAKKINDA TEBLİĞ Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan: 20 DAĞITIM ŞİRKETİNİN İLK UYGULAMA DÖNEMİNE İLİŞKİN GELİR DÜZENLEMESİ HAKKINDA TEBLİĞ Amaç ve kapsam Madde 1- (1) Bu Tebliğ, 4628 sayılı Elektrik Piyasası Kanununun

Detaylı

ELEKTRĐK PĐYASASI SERBEST TÜKETĐCĐ YÖNETMELĐĞĐ. BĐRĐNCĐ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar

ELEKTRĐK PĐYASASI SERBEST TÜKETĐCĐ YÖNETMELĐĞĐ. BĐRĐNCĐ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar ELEKTRĐK PĐYASASI SERBEST TÜKETĐCĐ YÖNETMELĐĞĐ BĐRĐNCĐ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı, elektrik piyasasında gerçek ve tüzel kişilerin

Detaylı

Dağıtım tesislerine iletilen elektrik,orta ve alçak gerilim seviyelerinde taşınarak tüketici tesislerine dağıtılır.

Dağıtım tesislerine iletilen elektrik,orta ve alçak gerilim seviyelerinde taşınarak tüketici tesislerine dağıtılır. Kömür, petrol, doğal gaz ve nükleer yakıtlardan oluşan geleneksel enerji kaynakları ile su, rüzgar, güneş vb yenilenebilir enerji kaynakları kullanarak elde edilen elektrik, yüksek gerilim ve/veya orta

Detaylı

Elektrik Tedarik Sözleşmeleri -Özellikle İkili Anlaşma-

Elektrik Tedarik Sözleşmeleri -Özellikle İkili Anlaşma- Dr. Mustafa YAVUZ Elektrik Piyasası Kanunu nun Öngördüğü Hukuki Rejim ve Elektrik Tedarik Sözleşmeleri -Özellikle İkili Anlaşma- İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... v TEŞEKKÜR...ix İÇİNDEKİLER...xi KISALTMALAR...xxiii

Detaylı

Elektrikte yeni akım: İpragaz Elektrik

Elektrikte yeni akım: İpragaz Elektrik Elektrikte yeni akım: İpragaz Elektrik Türkiye ye güven ve enerji veriyoruz Enerji sektörünün güçlü oyuncularından İpragaz, gücü ve güvencesiyle elektrik piyasasında da önemli bir oyuncu olmayı hedefliyor.

Detaylı

TENVA Elektrik Perakende Sektörünün Geleceği Sempozyumu. Elektrik Perakende Satış Sektöründe Rekabetçi Yapının Uygulanması ve Sürdürülmesi

TENVA Elektrik Perakende Sektörünün Geleceği Sempozyumu. Elektrik Perakende Satış Sektöründe Rekabetçi Yapının Uygulanması ve Sürdürülmesi www.pwc.com.tr TENVA Elektrik Perakende Sektörünün Geleceği Sempozyumu Elektrik Perakende Satış Sektöründe Rekabetçi Yapının Uygulanması ve Sürdürülmesi Tamer Emre, MSc.,MA PwC Elektrik Piyasa Hizmetleri

Detaylı

SERBEST TÜKETİCİ İŞLEMLERİ TEMEL KAVRAMLAR VE SÜREÇLER. Ahmet GÜNGÖR EPİAŞ Piyasa Operasyonları Direktörlüğü

SERBEST TÜKETİCİ İŞLEMLERİ TEMEL KAVRAMLAR VE SÜREÇLER. Ahmet GÜNGÖR EPİAŞ Piyasa Operasyonları Direktörlüğü SERBEST TÜKETİCİ İŞLEMLERİ TEMEL KAVRAMLAR VE SÜREÇLER Ahmet GÜNGÖR EPİAŞ Piyasa Operasyonları Direktörlüğü KAPSAM 1 Serbest Tüketici Kavramı EPİAŞ Tarafından Yönetilen Süreçler Serbest Tüketici Veri Tabanı

Detaylı

Elektriği doğru kullan %35 e kadar tasarruf sağla!

Elektriği doğru kullan %35 e kadar tasarruf sağla! Kıb-Tek in 3 zamanlı kontrol sizde tarifesi hem ülke ekonomisi hem de vatandaşlar için büyük avantajlar sağlıyor: Elektriği doğru kullan %35 e kadar tasarruf sağla! 3 lü kontrolsizde tarifesiyle aboneler

Detaylı

3.2. DAĞITIM ġġrketġ: Belirlenen bir bölgede elektrik dağıtımı ile iştigal eden sorumlu tüzel kişi,

3.2. DAĞITIM ġġrketġ: Belirlenen bir bölgede elektrik dağıtımı ile iştigal eden sorumlu tüzel kişi, TURGUTLU MÜFTÜLÜĞÜ HĠZMET BĠNASI VE TURGUTLU CAMĠLERĠ 01/01/2015 31/12/2015 TARĠHLERĠ ARASINDA SERBEST PĠYASADAN ELEKTRĠK ENERJĠSĠ ALIMI TEKNĠK ġartnamesġ 1. KAPSAM : Bu şartname,, Enerji Piyasası Düzenleme

Detaylı

SIKÇA SORULAN SORULAR

SIKÇA SORULAN SORULAR SIKÇA SORULAN SORULAR 1) Off-Grid (Şebeke bağlantısız) sistem nedir? Şebekenin ulaşmadığı veya ulaşımının çok zor olduğu koşullarda bu sistemler enerji ihtiyacını karşılayacak şekilde tasarlanır. Şebekeden

Detaylı

TEMİNAT HESAPLAMA PROSEDÜRÜ

TEMİNAT HESAPLAMA PROSEDÜRÜ TEMİNAT HESAPLAMA PROSEDÜRÜ Amaç MADDE 1 (1) Bu Prosedürün amacı piyasa katılımcılarının piyasaya ilişkin yükümlülüklerini yerine getirememesi veya faaliyetlerini gerçekleştirememesi durumunda, katılımcılar

Detaylı

TEMİNAT USUL VE ESASLARI DEĞİŞİKLİK TASLAĞI

TEMİNAT USUL VE ESASLARI DEĞİŞİKLİK TASLAĞI Kapsam MADDE 2 (1) Bu Usul ve Esaslar; gün öncesi piyasasına, gün içi piyasasına, dengeleme güç piyasasına ve mali uzlaştırma işlemlerine ilişkin, piyasa katılımcılarının sunmaları gereken teminatlara

Detaylı

KIB-TEK 3 ZAMANLI KONTROL SİZDE TARİFESİ

KIB-TEK 3 ZAMANLI KONTROL SİZDE TARİFESİ KIB-TEK 3 ZAMANLI KONTROL SİZDE TARİFESİ 2 Çeşit Tarife Sunulacaktır; 1. Tek Zamanlı Tarife 2. 3 Zamanlı Kontrol Sizde Tarifesi 3 Zamanlı Kontrol Sizde Tarifesi Nedir? 3 Zamanlı Kontrol Sizde Tarifesi

Detaylı

Rekabete Açık Fiyat. Rekabete Açık Olmayan Fiyatlar. Her bir dağıtım bölgesinde bu oranlar farklılık arz etmektedir. 90,0% 80,0% 70,0% 60,0% 50,0%

Rekabete Açık Fiyat. Rekabete Açık Olmayan Fiyatlar. Her bir dağıtım bölgesinde bu oranlar farklılık arz etmektedir. 90,0% 80,0% 70,0% 60,0% 50,0% 90,0% 80,0% Rekabete Açık Fiyat 70,0% 60,0% 50,0% 40,0% 30,0% 20,0% Rekabete Açık Olmayan Fiyatlar D. Gaz Sistem Kul. ÖTV KDV 10,0% 0,0% Doğalgaz Sistem Kul. ÖTV KDV Her bir dağıtım bölgesinde bu oranlar

Detaylı

(28/12/2012 tarihli ve 28511 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.)

(28/12/2012 tarihli ve 28511 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.) (28/12/2012 tarihli ve 28511 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.) Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan: 4193 sayılı Kurul Kararı Dağıtım Lisansı Sahibi Tüzel Kişiler ve Görevli Perakende

Detaylı

SERBEST TÜKETiCi KILAVUZU

SERBEST TÜKETiCi KILAVUZU SERBEST TÜKETiCi KILAVUZU SERBEST TÜKETiCiLiK VE ELEKTRiK PiYASASI ile ilgili TANIMLAR Serbest Tüketici Her yılın 31 Ocak tarihine kadar Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, tüketicilerin elektrik enerjisi

Detaylı

ENERJİ VERİMLİLİĞİ & ELEKTRİK TARİFELERİ

ENERJİ VERİMLİLİĞİ & ELEKTRİK TARİFELERİ 1954 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI ENERJİ VERİMLİLİĞİ & ELEKTRİK TARİFELERİ 19-20 Ocak 2017 YAŞAR ÜNİVERSİTESİ / İZMİR OLGUN SAKARYA EMO ENERJİ BİRİM KOORDİNATÖRÜ 25 Şubat 2012 CUMARTESİ Resmî Gazete

Detaylı

REON Enerji, müşterilerine yenilikçi, kaliteli ve verimliliklerini arttıran hizmetler sunmayı misyon edinmiştir.

REON Enerji, müşterilerine yenilikçi, kaliteli ve verimliliklerini arttıran hizmetler sunmayı misyon edinmiştir. REON Enerji, müşterilerine yenilikçi, kaliteli ve verimliliklerini arttıran hizmetler sunmayı misyon edinmiştir. Reon Enerji, enerji tüketimini daha ekonomik ve fonksiyonel bir hale getirme misyonundan

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: 06.03.2013 Resmi Gazete Sayısı: 28579 ELEKTRİK PİYASASINDA UYGULANACAK FİYAT EŞİTLEME MEKANİZMASI HAKKINDA TEBLİĞ

Resmi Gazete Tarihi: 06.03.2013 Resmi Gazete Sayısı: 28579 ELEKTRİK PİYASASINDA UYGULANACAK FİYAT EŞİTLEME MEKANİZMASI HAKKINDA TEBLİĞ Resmi Gazete Tarihi: 06.03.2013 Resmi Gazete Sayısı: 28579 ELEKTRİK PİYASASINDA UYGULANACAK FİYAT EŞİTLEME MEKANİZMASI HAKKINDA TEBLİĞ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar Amaç

Detaylı

ELEKTRİK FATURALARINIZ SİZİ ÜZMEYECEK! #ArtıkEnerjimVar

ELEKTRİK FATURALARINIZ SİZİ ÜZMEYECEK! #ArtıkEnerjimVar ELEKTRİK FATURALARINIZ SİZİ ÜZMEYECEK! #ArtıkEnerjimVar ENERJİDE DEĞİŞİM BAŞLADI Aynı elektriğe daha fazla ödemeyin. 81 şehirdeki serbest tüketici binlerce abonemiz gibi siz de tedarikçinizi masrafsız

Detaylı

ELEKTRİK PİYASASI SERBEST TÜKETİCİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar

ELEKTRİK PİYASASI SERBEST TÜKETİCİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar ELEKTRİK PİYASASI SERBEST TÜKETİCİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı, elektrik piyasasında gerçek ve tüzel kişilerin

Detaylı

21 DAĞITIM ŞİRKETİ İÇİN TARİFE UYGULAMALARINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR

21 DAĞITIM ŞİRKETİ İÇİN TARİFE UYGULAMALARINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR 21 DAĞITIM ŞİRKETİ İÇİN TARİFE UYGULAMALARINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR TARİFE UYGULAMA USUL VE ESASLARI Bu usul ve esasların 1. maddesinde sayılan ana ve alt abone grupları itibariyle; İletim sistemi kullanıcısı

Detaylı

ELEKTRİK FİYATINI BELİRLEYEN BİLEŞENLER ELECTRICITY PRICE OF DETERMINING COMPONENTS

ELEKTRİK FİYATINI BELİRLEYEN BİLEŞENLER ELECTRICITY PRICE OF DETERMINING COMPONENTS Nesrin Çolak 1, Zafer Demir 2 Özet Tüketicilerin kullandıkları elektrik enerjisi için ödedikleri faturalardaki karmaşa son yıllarda kamuoyunda önemli yer tutmaktadır. Özellikle kayıp-kaçak bedeli ve TRT

Detaylı

İpragaz A.Ş. Elektrik Satış Sözleşmesi

İpragaz A.Ş. Elektrik Satış Sözleşmesi İpragaz A.Ş. Elektrik Satış Sözleşmesi 1. TARAFLAR VE İLETİŞİM BİLGİLERİ 1.1. Elektrik Enerjisini Tedarik Eden; İPRAGAZ A.Ş. Adres :19 Mayıs Caddesi No: 4 Nova Baran Plaza Kat: 13-17 34360 Şişli / İSTANBUL

Detaylı

ELEKTRİK PİYASASI KAPASİTE MEKANİZMASI YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ELEKTRİK PİYASASI KAPASİTE MEKANİZMASI YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ELEKTRİK PİYASASI KAPASİTE MEKANİZMASI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, elektrik piyasasında arz güvenliğinin temini için gerekli yedek

Detaylı

2011-2012 YEKDEM UYGULAMALARI

2011-2012 YEKDEM UYGULAMALARI 2011-2012 YEKDEM UYGULAMALARI Nezir AY TEİAŞ Elektrik Piyasaları İşletme Dairesi Başkanı 07 Kasım 2012 İstanbul 1 Dünya da yenilenebilir enerji kaynakları için uygulanan bazı teşvik mekanizmaları Dünyada,

Detaylı

ELEKTRİK ENERJİSİ SATIŞ SÖZLEŞMESİ

ELEKTRİK ENERJİSİ SATIŞ SÖZLEŞMESİ ELEKTRİK ENERJİSİ SATIŞ SÖZLEŞMESİ TEDARİKÇİ YEŞİLIRMAK ELEKTRİK PERAKENDE SATIŞ A.Ş. TÜKETİCİ.. SÖZLEŞME TARİHİ - NUMARASI./ /2015 -... Sözleşme Sürümü: 1.02 Sayfa 1 1. TARAFLAR Madde 1. Bu sözleşme bir

Detaylı

Balkaya Enerji. Toptan Satış Anonim Şirketi. Elektrik Enerjisi Satış Sözleşmesi (V201107) arasında imzalanan ... ... Sayfa 1 / 6

Balkaya Enerji. Toptan Satış Anonim Şirketi. Elektrik Enerjisi Satış Sözleşmesi (V201107) arasında imzalanan ... ... Sayfa 1 / 6 Balkaya Enerji Toptan Satış Anonim Şirketi ve................................................................................................................ arasında imzalanan Elektrik Enerjisi Satış

Detaylı

TRT TRABZON MÜDÜRLÜĞÜ SERBEST PİYASADAN ELEKTRİK ENERJİSİ ALIMI İHALESİ TEKNİK ŞARTNAMESİ

TRT TRABZON MÜDÜRLÜĞÜ SERBEST PİYASADAN ELEKTRİK ENERJİSİ ALIMI İHALESİ TEKNİK ŞARTNAMESİ TRT TRABZON MÜDÜRLÜĞÜ TRT TRABZON MÜDÜRLÜĞÜ SERBEST PİYASADAN ELEKTRİK ENERJİSİ ALIMI İHALESİ TEKNİK ŞARTNAMESİ 2016 TRT Trabzon Müdürlüğü için Serbest Piyasadan Elektrik Enerjisi Alımı İhalesi Teknik

Detaylı

Ares Enerji Takip Sistemi. Enerjinizi Boşa Harcamayın

Ares Enerji Takip Sistemi. Enerjinizi Boşa Harcamayın Ares Enerji Takip Sistemi Enerjinizi Boşa Harcamayın Enerji Tüketimi, Enerji Kalitesi ve Reaktif Enerji (3 faktör) Enerji Tüketimi: Bir çok işletemenin sabit giderlerinden bir tanesi elektrik enerjisidir.

Detaylı

Eyyüpoğlu Mühendislik Elektrik Satış Sözleşmesi. EYYÜPOĞLU MÜHENDİSLİK ELEKTRİK ENERJİSİ TOPTAN SATIŞ LİMİTED ŞİRKETİ. İle...

Eyyüpoğlu Mühendislik Elektrik Satış Sözleşmesi. EYYÜPOĞLU MÜHENDİSLİK ELEKTRİK ENERJİSİ TOPTAN SATIŞ LİMİTED ŞİRKETİ. İle... EYYÜPOĞLU MÜHENDİSLİK ELEKTRİK ENERJİSİ TOPTAN SATIŞ LİMİTED ŞİRKETİ. İle... arasında ELEKTRİK ENERJİSİ SATIŞ SÖZLEŞMESİ 1. Bölüm: TARAFLAR ve AMAÇ 2. Bölüm: 1.1 Taraflar: Elektrik enerjisinin satışını

Detaylı

Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 30 ARALIK 2012 TARİHLİ (2. MÜKERRER), 28513 SAYILI RESMİ GAZETEDE YAYIMLANMIŞTIR. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan: Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik MADDE

Detaylı

Doğal Gaz Piyasasındaki Hedef Model Ne?

Doğal Gaz Piyasasındaki Hedef Model Ne? Doğal Gaz Piyasasındaki Hedef Model Ne? Barış Sanlı 24 Eylül 2014 All Energy Turkey 24.9.2014 Barış Sanlı 1 Enerji İşleri Genel Müdürlüğü 24.9.2014 Barış Sanlı 2 www.enerji.gov.tr (Yayınlar/Raporlar) 24.9.2014

Detaylı

GLOBAL BOYUT ENERJİ YÖNETİMİ

GLOBAL BOYUT ENERJİ YÖNETİMİ Elektrik Enerjisi, sadece çevremizdeki işletmelerin değil, aynı zamanda doğan her bir bireyin tıpkı ismi, lakabı, gölgesi veya kaderi gibi ilk nefesiyle üstüne bindirilmiş bir maliyettir. Bu Kitap Elektrik

Detaylı

YÖNETMELİK ELEKTRİK PİYASASI KAPASİTE MEKANİZMASI YÖNETMELİĞİ

YÖNETMELİK ELEKTRİK PİYASASI KAPASİTE MEKANİZMASI YÖNETMELİĞİ 20 Ocak 2018 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 30307 Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan: YÖNETMELİK ELEKTRİK PİYASASI KAPASİTE MEKANİZMASI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

Detaylı

YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARINDAN ÜRETİLEN ELEKTRİĞE YENİLENEBİLİR KAYNAKTAN ELEKTRİK ÜRETİM BELGESİ VERİLMESİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK TASLAĞI

YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARINDAN ÜRETİLEN ELEKTRİĞE YENİLENEBİLİR KAYNAKTAN ELEKTRİK ÜRETİM BELGESİ VERİLMESİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK TASLAĞI YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARINDAN ÜRETİLEN ELEKTRİĞE YENİLENEBİLİR KAYNAKTAN ELEKTRİK ÜRETİM BELGESİ VERİLMESİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK TASLAĞI BİRİNCİ BÖLÜM Genel Esaslar ve Yenilenebilir Kaynaktan Elektrik

Detaylı

VESTEL CİHAZ KAMPANYASI TAAHHÜTNAMESİ

VESTEL CİHAZ KAMPANYASI TAAHHÜTNAMESİ VESTEL CİHAZ KAMPANYASI TAAHHÜTNAMESİ ZORLU ELEKTRİK ENERJİSİ İTHALAT İHRACAT VE TOPTAN TİCARET ANONİM ŞİRKETİ NE Elektrik enerjisi tedariki için, Zorlu Elektrik Enerjisi İthalat İhracat ve Toptan Ticaret

Detaylı

1 Yıllı k Zam (%) 23,3 1 26,1 5 13,1 6 40,5 7 Diğer 2 20,941 24,860 24,860 26,458 28,559 7,94 36,3

1 Yıllı k Zam (%) 23,3 1 26,1 5 13,1 6 40,5 7 Diğer 2 20,941 24,860 24,860 26,458 28,559 7,94 36,3 Savaş Bütçesi Elektriği Vurdu... YILDA ELEKTRİĞE YÜZDE 32,6 ZAM Enerji fiyatlarını hükümetin ihtiyaçları ve dağıtım şirketlerinin taleplerine göre şekillendiren AKP, yanlış enerji politikalarının yanı

Detaylı

T.C. TUNCELİ VALİLİĞİ TUNCELİ HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ SERBEST PİYASADAN ELEKTRİK ENERJİSİ ALIMI TEKNİK ŞARTNAMESİ

T.C. TUNCELİ VALİLİĞİ TUNCELİ HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ SERBEST PİYASADAN ELEKTRİK ENERJİSİ ALIMI TEKNİK ŞARTNAMESİ T.C. TUNCELİ VALİLİĞİ TUNCELİ HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ 1. KONU / KAPSAM SERBEST PİYASADAN ELEKTRİK ENERJİSİ ALIMI TEKNİK ŞARTNAMESİ 1.1. KONU: Bu Şartname, Tunceli Halk Sağlığı Müdürlüğünün elektrik enerjisi

Detaylı

12. ENERJİ İSTATİSTİKLERİ

12. ENERJİ İSTATİSTİKLERİ 12. ENERJİ İSTATİSTİKLERİ 12.1. 12.1.1. Üretim Santral ve Kurulu Güç 2007-2011 Türkiye TR41 Bursa Eskişehir Bilecik Toplam Santral 612 21 14 4 3 Toplam Kurulu Güç (MW) 49515,4 3132,9 2671,5 319,4 142,0

Detaylı

Elektrik Piyasası. Nezir AY. TEİAŞ Elektrik Piyasa Hizmetleri ve Mali Uzlaştırma Dairesi Başkanı. Marmara Enerji Forumu 07-08 Eylül 2007 İstanbul

Elektrik Piyasası. Nezir AY. TEİAŞ Elektrik Piyasa Hizmetleri ve Mali Uzlaştırma Dairesi Başkanı. Marmara Enerji Forumu 07-08 Eylül 2007 İstanbul Elektrik Piyasası Nezir AY TEİAŞ Elektrik Piyasa Hizmetleri ve Mali Uzlaştırma Dairesi Başkanı Marmara Enerji Forumu 07-08 Eylül 2007 İstanbul Piyasa Mali Uzlaştırma Merkezi 1 GÜNDEM Elektrik Piyasası

Detaylı

DENET VERGİ DUYURU ELEKTRİK SATIŞLARININ KURUMLAR VERGİSİ VE KATMA DEĞER VERGİSİ AÇISINDAN BEYAN EDİLECEĞİ DÖNEM

DENET VERGİ DUYURU ELEKTRİK SATIŞLARININ KURUMLAR VERGİSİ VE KATMA DEĞER VERGİSİ AÇISINDAN BEYAN EDİLECEĞİ DÖNEM DENET VERGİ DUYURU Duyuru Tarihi : 05.02.2018 Duyuru No : 2018/017 Yayımlandığı Yer : LEBİB YALKIN DERGİSİ ŞUBAT 2018 Sayı : 170 SELAHATTİN UÇUNOĞLU SMMM sucunoglu@gmail.com ELEKTRİK SATIŞLARININ KURUMLAR

Detaylı

SİRKÜLER RAPOR VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ. (Sıra No:420)

SİRKÜLER RAPOR VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ. (Sıra No:420) SİRKÜLER RAPOR Sirküler Tarihi : 29.01.2013 Sirküler No : 2013 / 8 VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ (Sıra No:420) 28/01/2013 tarih ve 57 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Sirkülerinde; 420 Sıra No.lu Vergi Usul

Detaylı

Yaz Puantı ve Talep Yönetimi

Yaz Puantı ve Talep Yönetimi Yaz Puantı ve Talep Yönetimi Genel elektrik talebi kış aylarında ısıtma ve aydınlatma, yaz aylarında ise soğutma (klima) ihtiyacına bağlı olarak bölgesel ve mevsimsel farklılıklar oluşturur. modus Enerji

Detaylı

ELEKTRİK ENERJİSİ İHTİYAÇ LİSTESİ. k r m. 1 48OOOOOOj kwh

ELEKTRİK ENERJİSİ İHTİYAÇ LİSTESİ. k r m. 1 48OOOOOOj kwh ELEKTRİK ENERJİSİ İHTİYAÇ LİSTESİ Swa No Mahn / işin Ad k r m 1 48OOOOOOj kwh Kvwmu Vuddye H* Sağğ il Enerji Tcdarii hr P n ELEKTRİK ENERJİSİ TEMİNİ 2014 YILI ENERJİ SERBEST PİYASASINDAN TÜRKİYE HALK SAILII

Detaylı

ELEKTRİK PİYASASINDA BUGÜN İTİBARİYLE KARŞILAŞILAN TEMEL SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ. Aralık 2015

ELEKTRİK PİYASASINDA BUGÜN İTİBARİYLE KARŞILAŞILAN TEMEL SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ. Aralık 2015 ELEKTRİK PİYASASINDA BUGÜN İTİBARİYLE KARŞILAŞILAN TEMEL VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ Aralık 2015 1 Elektrik piyasanın serbestleşmesi yönünde büyük mesafe alınmasına karşın hedeflenen noktaya ulaşılamaması sektörün

Detaylı

1. ELEKTRİK PİYASASI TARİFELER YÖNETMELİĞİ No Yürürlükteki Metin Taslak. Tanımlar ve kısaltmalar MADDE 4 (1) Bu Yönetmelikte geçen;

1. ELEKTRİK PİYASASI TARİFELER YÖNETMELİĞİ No Yürürlükteki Metin Taslak. Tanımlar ve kısaltmalar MADDE 4 (1) Bu Yönetmelikte geçen; 6719 SAYILI ELEKTRİK PİYASASI KANUNU İLE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN KAPSAMINDA BAZI MEVZUAT DEĞİŞİKLİKLERİNE AİT TASLAĞA İLİŞKİN KARŞILAŞTIRMA CETVELİ 1. ELEKTRİK PİYASASI TARİFELER

Detaylı

T.C. ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı SERBEST PİYASADAN ELEKTRİK ENERJİSİ ALIMI TEKNİK ŞARTNAMESİ

T.C. ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı SERBEST PİYASADAN ELEKTRİK ENERJİSİ ALIMI TEKNİK ŞARTNAMESİ T.C. TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı SERBEST PİYASADAN ELEKTRİK ENERJİSİ ALIMI TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. ŞARTNAMENİN KONUSU Bu şartname, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörlüğü

Detaylı

DAĞITIM FAALİYETLERİMİZLE İLGİLİ BİLGİLENDİRDİK

DAĞITIM FAALİYETLERİMİZLE İLGİLİ BİLGİLENDİRDİK SEDAŞ, Bolu Muhtar Dernek Başkanları ile Bir Araya Geldi Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ) Dağıtım Direktörü Dr. Ersan Şentürk, Bolu Muhtarlar Dernek Başkanı Fikret Özen, Bolu Merkez Mahalle Muhtarları

Detaylı

ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİNİN KATILIMCILARINA UYGULAYACAĞI ELEKTRİK DAĞITIM BEDELLERİ İLE BU BEDELLERİN BELİRLENMESİNE İLİŞKİN EL KİTABI

ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİNİN KATILIMCILARINA UYGULAYACAĞI ELEKTRİK DAĞITIM BEDELLERİ İLE BU BEDELLERİN BELİRLENMESİNE İLİŞKİN EL KİTABI Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan: ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİNİN KATILIMCILARINA UYGULAYACAĞI ELEKTRİK DAĞITIM BEDELLERİ İLE BU BEDELLERİN BELİRLENMESİNE İLİŞKİN EL KİTABI İlgili Mevzuat Kurumumuzdan

Detaylı

TUREK 2015 RES lerde Üretim Tahminleri ve Elektrik Satışı. Fatih Yazıtaş 05.11.2015

TUREK 2015 RES lerde Üretim Tahminleri ve Elektrik Satışı. Fatih Yazıtaş 05.11.2015 TUREK 2015 RES lerde Üretim Tahminleri ve Elektrik Satışı Fatih Yazıtaş 05.11.2015 Gündem Elektrik Piyasası & EPİAŞ Gün Öncesi Piyasası ve Tahminleme (RES ler) Gün İçi Piyasası YEKDEM 2 Enerji Piyasaları

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, 31.01.2013 Sayı: 2013/50 Ref: 4/50

SİRKÜLER İstanbul, 31.01.2013 Sayı: 2013/50 Ref: 4/50 SİRKÜLER İstanbul, 31.01.2013 Sayı: 2013/50 Ref: 4/50 Konu: 420 SIRA NO.LI VUK GENEL TEBLİĞİ KAPSAMINDA ELEKTRİK VE DOĞALGAZ ABONE BİLGİLERİ İLE TÜKETİM BİLGİLERİNİN ALINMASI VE BU BİLGİLERİN GÖNDERİM

Detaylı

ELEKTRİK PİYASASI TARİFELERİ & OSB DAĞITIM BEDELLERİ

ELEKTRİK PİYASASI TARİFELERİ & OSB DAĞITIM BEDELLERİ ELEKTRİK PİYASASI TARİFELERİ & OSB DAĞITIM BEDELLERİ Nedim KORKUTATA Enerji Uzmanı @Tarifeler Dairesi Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyesi @ Enerji Uzmanları Derneği Sunum Planı 1) Düzenlenen Tarifeler 2) Şebeke

Detaylı

ELEKTRİK PİYASASI TARİFELER YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar

ELEKTRİK PİYASASI TARİFELER YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar ELEKTRİK PİYASASI TARİFELER YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, elektrik piyasasında düzenlemeye

Detaylı

ELEKTRİK FATURALARIMIZA YANSIYAN ZAMLAR

ELEKTRİK FATURALARIMIZA YANSIYAN ZAMLAR ELEKTRİK FATURALARIMIZA YANSIYAN ZAMLAR Ankara ve çevresine elektrik hizmeti, TEDAŞ a bağlı Başkent Elektrik işletmesinin birkaç yıl önce özelleştirilmesinin ardından EnerjiSa ya bağlı Başkent Elektrik

Detaylı

4646 Doğal Gaz Piyasası Kanunu

4646 Doğal Gaz Piyasası Kanunu Madde 0003: Tanımlar Bu Kanunun uygulanmasında; 4646 Doğal Gaz Piyasası Kanunu BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Tanımlar ve Yetki Bakanlık : Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığını,

Detaylı

www.turcas.com.tr www.turcaselektrik.com.tr Düşük maliyet, kesintisiz hizmet

www.turcas.com.tr www.turcaselektrik.com.tr Düşük maliyet, kesintisiz hizmet www.turcas.com.tr www.turcaselektrik.com.tr Düşük maliyet, kesintisiz hizmet Turcas Elektrik Toptan Satış A.Ş. Türkiye elektrik sektöründe bir öncü Turcas Elektrik Toptan Satış A.Ş. Sanayi tesisleri ve

Detaylı

İstanbul, 30.01.2013 DUYURU NO:2013/20

İstanbul, 30.01.2013 DUYURU NO:2013/20 İstanbul, 30.01.2013 420 Sıra Numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Kapsamında Elektrik ve Doğalgaz Abone Bilgileri ile Tüketim Bilgilerinin Alınma Süresinin Uzatılmasına Dair 57 Sıra No.lu Vergi Usul

Detaylı

GÜN İÇİ PİYASASI (GİP) Erdoğan ERBAŞ Gün İçi Operasyon Uzman Yardımcısı Piyasa Operasyonları Direktörlüğü

GÜN İÇİ PİYASASI (GİP) Erdoğan ERBAŞ Gün İçi Operasyon Uzman Yardımcısı Piyasa Operasyonları Direktörlüğü GÜN İÇİ PİYASASI (GİP) Erdoğan ERBAŞ Gün İçi Operasyon Uzman Yardımcısı erdogan.erbas@epias.com.tr Piyasa Operasyonları Direktörlüğü İçerik 1 1 Elektrik Piyasaları Gün İçi Piyasası Nedir? Gün İçi Piyasası

Detaylı

ALÇAK GERİLİM ELEKTRİK ENERJİSİ SATIŞINA İLİŞKİN PERAKENDE SATIŞ SÖZLEŞMESİ

ALÇAK GERİLİM ELEKTRİK ENERJİSİ SATIŞINA İLİŞKİN PERAKENDE SATIŞ SÖZLEŞMESİ ALÇAK GERİLİM ELEKTRİK ENERJİSİ SATIŞINA İLİŞKİN PERAKENDE SATIŞ SÖZLEŞMESİ MADDE-1 TARAFLAR Bu Perakende Satış Sözleşmesi; adı/unvanı EK-1 de belirtilen Şirket ile Müşteri arasında akdedilmiştir. MADDE-2

Detaylı

ELEKTRİK BEDELİNDE TRT PAYININ KALDIRILMASI EKONOMİK KRİZİ ÖNLER Mİ?

ELEKTRİK BEDELİNDE TRT PAYININ KALDIRILMASI EKONOMİK KRİZİ ÖNLER Mİ? BASIN 009-6 7 Mart 009 BASIN AÇIKLAMASI ELEKTRİK BEDELİNDE TRT PAYININ KALDIRILMASI EKONOMİK KRİZİ ÖNLER Mİ? AKP nin TRT payı açıklaması elektrik zamlarının üzerini örtmeye yöneliktir. Piyasacı uygulamalarla,

Detaylı

4734 SAYILI KAMU İHALE KANUNUNA GÖRE İHALE EDİLEN MAL ALIMLARINDA UYGULANACAK FİYAT FARKINA İLİŞKİN ESASLAR

4734 SAYILI KAMU İHALE KANUNUNA GÖRE İHALE EDİLEN MAL ALIMLARINDA UYGULANACAK FİYAT FARKINA İLİŞKİN ESASLAR 4734 SAYILI KAMU İHALE KANUNUNA GÖRE İHALE EDİLEN MAL ALIMLARINDA UYGULANACAK FİYAT FARKINA İLİŞKİN ESASLAR KARAR SAYISI: 2013/ 5216 KARAR TARİHİ: 27.06.2013 RESMİ GAZETE SAYISI: 28751 RESMİ GAZETE TARİHİ:

Detaylı

Enerjimiz Türkiye ye, Geleceğiniz Güvencede!

Enerjimiz Türkiye ye, Geleceğiniz Güvencede! Enerjimiz Türkiye ye, Geleceğiniz Güvencede! BATI ANADOLU GRUBU BATI ANADOLU GRUBU nun temelleri, 1966 yılında %100 Türk Sermayesi ile kurulan Batı Anadolu Çimento Sanayii A.Ş. ile atılmıştır. Grubun ilk

Detaylı

entbus pro web tabanlı enerji izleme yazılımı

entbus pro web tabanlı enerji izleme yazılımı W Ağustos 2013 entbus pro web tabanlı enerji izleme yazılımı entbus pro kompanzasyon ve enerji kalitesini analiz etmeyi sağlayan bir Enerji Yönetimi yazılımıdır. İşletmelerde yer alan enerji ölçüm cihazlarını

Detaylı

ELEKTRİK PİYASASI TARİFELER YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar

ELEKTRİK PİYASASI TARİFELER YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar ELEKTRİK PİYASASI TARİFELER YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, elektrik piyasasında düzenlemeye

Detaylı

Enerji Verimliliğinde Akıllı Şebekelerin Rolü ULUSLARARASI İSTANBUL AKILLI ŞEBEKELER KONGRE VE SERGİSİ

Enerji Verimliliğinde Akıllı Şebekelerin Rolü ULUSLARARASI İSTANBUL AKILLI ŞEBEKELER KONGRE VE SERGİSİ Enerji Verimliliğinde Akıllı Şebekelerin Rolü ULUSLARARASI İSTANBUL AKILLI ŞEBEKELER KONGRE VE SERGİSİ 10.05.2013 EnerjiSA & Başkent Elektrik Dağıtım AŞ Türkiye nin en büyük sanayi ve finans topluluklarından

Detaylı

ŞEFFAFLIK PLATFORMUNDA YAYIMLANACAK VERİLER LİSTESİ

ŞEFFAFLIK PLATFORMUNDA YAYIMLANACAK VERİLER LİSTESİ ŞEFFAFLIK PLATFORMUNDA YAYIMLANACAK VERİLER LİSTESİ 22.06.2018 Tarihli 7912 Sayılı Kurul Kararı No Veri Sınıfı Rapor Başlığı Verinin Tanımı Veri Paylaşım Yükümlüsü / Verinin Zaman Dilimi Yayımlanma Zamanı

Detaylı

EKONOMİK REGÜLASYON. Mehmet ERTÜRK

EKONOMİK REGÜLASYON. Mehmet ERTÜRK EKONOMİK REGÜLASYON Mehmet ERTÜRK DEK- TMK 21/07/2018 SUNUM PLANI Regülasyon ve Tarife Elektrik Piyasasında Tarifeler Soru&Cevap 24.07.2018 Elektrik Piyasasında Tarife 2 SUNUM PLANI Regülasyon ve Tarife

Detaylı

ZM R KEMALPA A ORGAN ZE SANAY BÖLGES

ZM R KEMALPA A ORGAN ZE SANAY BÖLGES ZM R KEMALPA A ORGAN ZE SANAY BÖLGES ELEKTRİK ŞEBEKE YAPISI ZM R KEMALPA A ORGAN ZE SANAY BÖLGES PROJENİN AMAÇLARI Kayıp-Kaçak Oranlarında Azalma Maliyetlerde Azalma Güvenli faturalama sistemi Katılımcı

Detaylı

J-Run Enerji Toptan Satış Yazılımı. Nobel Yazılım

J-Run Enerji Toptan Satış Yazılımı. Nobel Yazılım J-Run Enerji Toptan Satış Yazılımı İedik Organize Sanayi Bölgesi 731 Sokak No:19 Yenimahalle/Ankara Tel:0312 394 14 46 Fax:0312 394 14 47 bilgi@nobelyazilim.com Hakkında olarak biz,2006 yılından itibaren

Detaylı