KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ Eğitim Öğretim Yılı Tanıtım Katoloğu. Hazırlayan : Öğrenci İşleri Müdürlüğü

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ 2013 2014 Eğitim Öğretim Yılı Tanıtım Katoloğu. Hazırlayan : Öğrenci İşleri Müdürlüğü"

Transkript

1 KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ Eğitim Öğretim Yılı Tanıtım Katoloğu Hazırlayan : Öğrenci İşleri Müdürlüğü 1

2 KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ Konya Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı tarafından Temmuz 2009 da kurulan KTO Karatay Üniversitesi ilk öğrencilerini Eğitim Öğretim Yılında kabul etmiştir. Bünyesinde 2 Enstitü, 4 Fakülte, 1 Meslek Yüksekokulu bulunduran Üniversitemiz Konya Ticaret Odası (KTO) tarafından desteklenmektedir. Reel sektörün, esnafın, sanayicinin ve dolayısıyla halkın eğitimde paydaş olarak algılandığı Üniversitemizde temel hedefimiz kar amacı gütmeden sanayi ve ticaret kesimi başta olmak üzere tüm kesimlerle işbirliği içinde sorunlara çözüm getirmek, yoğun uygulamalı eğitimle en az bir lisan bilen, nitelikli, piyasayı tanıyan ve iş bulma kaygısı olmayan mezunlar vermektir. Uluslararası standartlara göre düzenlenen eğitim sistemi ve AKTS nin (Avrupa Kredi Transfer Sistemi) sağladığı avantajlar ile öğrenciler, dünyanın çeşitli üniversitelerinde eğitim ve öğretim hayatlarına devam edebilmektedirler. Erasmus Üniversite Beyannamesi almaya hak kazanan üniversitemiz ERASMUS Programları çerçevesinde öğrencilerimize AB üyesi ülkelerin anlaşmalı üniversitelerinde 3 12 aylık dönemlerde eğitim alma fırsatı sunmaktadır. Üniversitemizde tam burslu, % 50 burslu ve % 25 burslu kontenjanlarımız bulunmaktadır. Ayrıca Üniversitemizin Lisans Programlarından birini, (Hukuk Fakültesi, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, İnşaat Mühendisliği ve Sosyal Hizmet Bölümleri, hariç) ilk tercihine yazarak bu tercihine yerleştirilenlere %30, ikinci tercihine yazarak bu tercihine yerleştirilenlere %20, üçüncü tercihine yazarak bu tercihine yerleştirilenlere %10 oranında yerleşme sırasına bakılmaksızın öğrenimleri süresince tercih bursu verilir ve iki farklı burs almaya hak kazanan öğrenciler yüksek olan bursu almaya hak kazanır. Burslu programlara yerleştirilen öğrencilere sağlanan burs sadece yurtiçinde eğitim ücretini kapsamaktadır. Bunun dışında kalan barınma,beslenme, ulaşım, kitap ve yurtdışında eğitim giderleri burs kapsamı dışındadır. Burslar İngilizce Hazırlık sınıfında geçirilecek bir yılık süreyi de kapsar. Not ortalamasının düşük olması ya da alttan derslerin bulunması halinde burslar kesilmez. Ağırlıklı not ortalaması 3,50 ve üzeri olan öğrencilerimize sınıf kontenjanlarına göre % 100 den % 50 ye kadar üstün başarı burs imkanı sağlanmaktadır. Üniversiteye giriş yüksek başarı bursu olarak LYS yerleştirme türünde ilk 5000 ne giren öğrencilerimize başarı sıralamasına göre 8 ay boyunca TL ile TL oranlarında aylık burs verilmektedir.

3 HUKUK FAKÜLTESİ İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İşletme Uluslararası Ticaret Turizm ve Otel İşletmeciliği Sosyal hizmet Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Bilgisayar Mühendisiliği Elektrik Elektronik Mühendisiliği Mekatronik Mühendisiliği Makine Mühendisiliği İnşaat Mühendisiliği GÜZEL SANATLAR ve TASARIM FAKÜLTESİ İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Mimarlık Geleneksel Türk Sanatları ADALET MESLEK YÜKSEK OKULU SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ İşletme Yüksek Lisans Programı (Tezli) İşletme Yüksek Lisans Programı (Tezsiz) Muhasebe ve Denetim Yüksek Lisans Programı (Tezsiz )

4 FEN BİLİMLER ENSTİTÜSÜ Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans Programı ( Tezli ) Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans Programı ( Tezsiz )

5 HUKUK FAKÜLTESİ Sadece bir hukuk diploması vermeyi değil kaliteli hukukçular yetiştirmeyi kendine misyon edinen fakültemiz uygulamalı eğitime önem vermektedir. Öğrencilerimize temel hukuki bilginin yanı sıra bilgiyi uygulama sürecine aktarabilme, esnek ve çok yönlü düşünebilme ve yeni bilgiye erişim yeteneği kazandırmayı hedeflemektedir. Fakültemizde hazırlık sınıfı yoktur. Fakat yabancı dile önem veren Üniversitemiz, Hukuk Fakültesi öğrencilerine seçmeli olarak Almanca ve İngilizce dersi vermektedir. Ayrıcalıklarımız Duruşma salonu, Uygulamalı eğitim, İkinci yabancı dil, Yılık eğitim ücreti TL dir Eğitim Öğretim Yılı Kontenjan Bilgileri Puan Türü % 100 Burslu % 50 Burslu %25 Burslu Ücretli Hukuk Fakültesi TM Eğitim Öğretim Yılındaki Üniversitemiz Hukuk Fakültesinin Taban Puanları % 100 Burslu % 50 Burslu %25 Burslu Ücretli Hukuk Fakültesi 424, , ,761 Hukuk Fakültesi %25 burslu kontenjana ilk defa bu yıl öğrenci alacağı için taban puan oluşmamıştır.

6 Çalışma Alanları : Hukuk Fakültesi mezunları; Hakim, Savcı, Noter ve Avukat olabilirler. İçişleri Bakanlığında ve Dışişleri Bakanlığında Bakanlık meslek memuru olarak görev alabilirler. Tüm bakanlıklar ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarında müfettiş, hukuk müşaviri ve yönetici olarak çalışabilirler. Özel sektörde hukuk müşaviri, müfettiş ve yönetici olabilirler. Birleşmiş Milletler, Avrupa Konseyi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi gibi uluslararası kuruluşlarda uzman ve yönetici olarak görev yapabilirler. ÖSYM Bilgileri Eğitim Dili :Türkçe (İngilizce Hazırlık Sınıfı yoktur.) Süresi :4 yıl Puan Türü :TM-2

7 İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Alanındaki son gelişmeleri yakından takip eden, yurtiçi ve yurtdışı deneyime sahip kadromuz, öğrencilerle iletişimi devam ettirerek gerek üniversite hayatı boyunca, gerek mezun olduktan sonra da öğrencilerimize destek vermeyi hedeflemektedir. İİBF, geleceğin yönetici ve işletmecilerini değişen rekabet koşullarında ulusal ve uluslararası düzeyde başarılı olabilecek donanımda yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Öğrencilerimizin; eğitim programlarını tamamladıktan sonra mesleki bilgiye sahip olmalarının yanı sıra analitik düşünmeyi bilen, girişimcilik ve yöneticilik vasıflarını kazanmış, vizyon sahibi ve yenilikleri yakından izleyebilen birer mezun olmaları hedeflenmektedir. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde ilk yıl ingilizce hazırlık sınıfı zorunludur. Bir yılın sonunda İngilizce Hazırlık sınıfında başarılı olamayan öğrencilerimiz borçlu olarak lisans öğretimine devam ederler. Öğrencilerimiz eğitim süresi boyunca Çince, Arapça, Rusça, Japonca, Almanca ve Fransızca gibi iş hayatında yoğun olarak kullanılan dünya dillerinden istediklerini seçebilecekler ve ikinci dil olarak öğrenebileceklerdir. Başarılı öğrencilerimiz çift anadalda eğitim yapma fırsatını yakalayabilir. Erasmus Üniversite beyannamesi almaya hak kazanan üniversitemiz ERASMUS Programları çerçevesinde öğrencilerimize AB üyesi ülkelerin anlaşmalı üniversitelerinde 3 12 aylık dönemlerde eğitim alma fırsatı sunmaktadır. İŞLETME ULUSLARARASI TİCARET SOSYAL HİZMET TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ SİGORTACILIK VE SOSYAL GÜVENLİK

8 Eğitim Öğretim Yılı Kontenjan Bilgileri Puan Türü % 100 burslu % 50 Burslu % 25 Burslu İşletme TM Uluslar arası Ticaret TM Ücretli Turizm ve Otel İşletmeciliği TM Sosyal Hizmet TM Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik TM İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrenim ücreti yıllık 16,000 TL dir Eğitim Öğretim Yılındaki Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Taban Puanları Puan Türü % 100 burslu % 50 Burslu % 25 Burslu Ücretli İşletme TM , , ,893 *220,844 Uluslar arası Ticaret TM , , ,622 *214,721 Sosyal Hizmet TM Turizm ve Otel İşletmeciliği TM * * * Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik TM EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA ÖĞRENCİ

9 *Taban puanı oluşmamıştır. ÖSYM Bilgileri Eğitim Dili Süresi ALACAKTIR. :Türkçe ( İşletme, Uluslararası Ticaret ve Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümlerinde bir yıl İngilizce Hazırlık Sınıfı zorunludur.) :4 yıl İŞLETME BÖLÜMÜ İşletmecilik, bilgi ve iletişim teknolojilerinin son 30 yıl içerisindeki hızlı gelişiminden en çok etkilenen saha olmuştur. İş çevrelerinde, süreç ve yöntemlerdeki hızlı değişim başarılı işletmeler için yeni bir yönetici profilini zorunlu kılmıştır. KTO Karatay Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, çağın gerektirdiği bilgi ve becerilerle donatılmış, analitik düşünen ve çözümler sunabilen, etik kurallara ve çevreye duyarlı yöneticiler yetiştirmeyi hedeflemektedir. Çalışma Alanları : Kamu Sektöründe; Maliye Bakanlığı, SPK, Hazine Müsteşarlığı, Merkez Bankası, Devlet Planlama Teşkilatı, Kamu İktisadi Teşebbüsleri, Sayıştay, İdari Yargı, Bakanlık Teftiş Kurulları gibi kurumlarda görev alabilirler. Özel Sektörde; İşletme Bölümü mezunları firma yönetiminden maliye müfettişliğine, muhasebecilikten bankacılığa, girişimcilikten ihracatithalat uzmanlığına kadar çok geniş bir yelpazede faaliyet gösterirler. Bu sebeple bu bölüm birçok üniversitede yer almakta ve her yıl önemli ölçüde mezun vermektedir.

10 ÖSYM Bilgileri Eğitim Dili :Türkçe ( Bir Yıl İngilizce Hazırlık Sınıfı zorunludur. Bir yılın sonunda hazırlık sınıfından borçlu olarak lisans eğitimine geçilebilmektedir.) Süresi :4 yıl Puan Türü :TM-1 ULUSLARARASI TİCARET BÖLÜMÜ Türkiye Cumhuriyeti günümüzde ihracatta 135 milyar, ithalatta 175 milyar doları yakalamış durumdadır ve Hükümet tarafından Cumhuriyetin kuruluşunun 100 üncü yılı olan 2023 yılında 500 milyar dolarlık bir ihracat öngörülmektedir. Bugün bu ihracat ve ithalat projeksiyonu, ulusal ve uluslararası pazarları tanıyan, sanayiyi bilen, üreticileri ve tüketicileri bir araya getirebilen, bankaları, ihracat ve ithalat işlemlerini, lojistiği ve gümrükleme işlemlerini gerçekleştirebilen, yani uluslararası ticareti bilen uzman işletmecilerin yetiştirilmesiyle mümkün olacaktır. Bu koşullar altında Uluslararası Ticaret Bölümü; uluslararası pazarlama alanında ve lojistik sektöründe öğrencilere uygulamaya yönelik analitik yaklaşımlarla problem çözme yeteneklerini kazandırarak, onları yaratıcı bireyler olarak iş yaşamına hazırlamayı amaçlamaktadır. Uluslararası Ticaret Bölümünün teori ve uygulamayı birleştirmesi ve iki yabancı dil avantajı öğrencilerimizin en büyük kazanımlarıdır. Çalışma Alanları :

11 Kamu Sektöründe; Dış ticaret Müsteşarlığı, Gümrük Müsteşarlığı, Denizcilik Müsteşarlığı, Hazine Müsteşarlığı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, İhracatı Geliştirme Merkezi, (İGM) Merkez Bankası, bankalarda ve diğer kurumlarda teftiş kurumları başta olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarda iş imkanı bulurlar. Özel Sektörde; Bankalar, sanayi şirketleri, hizmet, finans, iletişim sektörlerinde, ulusal ve uluslar arası dış ticaret ve gümrükleme müşavirlikleri / firmalar ve sigorta şirketleri gibi çok çeşitli kuruluşlarda yönetici, uzman, danışman, müfettiş, gibi ünvanlar altında kariyer yapabilirler. ÖSYM Bilgileri Eğitim Dili :Türkçe ( Bir Yıl İngilizce Hazırlık Sınıfı zorunludur. Bir yılın sonunda hazırlık sınıfından borçlu olarak lisans eğitimine geçilebilmektedir.) Süresi Puan Türü :4 yıl :TM-1 SOSYAL HİZMET BÖLÜMÜ Sosyal hizmet toplumsal refaha ulaşma yolunda; sosyal sorunların çözümü, insan haklarının korunması, yaygınlaştırılması ve sosyal adaletin sağlanması için birey, aile, grup ve toplum düzeyinde bilimsel yöntem ve tekniklere bağlı kanıt temelli çalışmalar yapan bir disiplin ve meslektir. Genel bir ifadeyle sosyal ve dayanışmanın bilimsel içerikli bir oryantasyonudur. Çalışma Alanları : 1- Çocuk yuvaları, yetiştirme yurtları, sevgi evleri, çocuk kulüpleri, sokak çocukları için merkezler, kreş ve gündüz bakım evleri, koruyucu aile ve evlat edinme hizmetleri gibi çocuk refahı alanında, 2- Gençlik merkezleri, yüksek öğrenim öğrenci yurtları, üniversitelerdeki mediko - sosyal merkezler ve öğrenci sağlık merkezleri gibi gençlik refahı alanında, 3- Aile danışma merkezleri, kadın konukevleri gibi aile refahı alanında, 4- Aile mahkemeleri, çocuk mahkemeleri, Emniyet çocuk şube müdürlükleri, çocuk eğitimevleri, cezaevleri, denetimli serbestlik büroları gibi adli hizmetler alanında, 5- Hastaneler, psikiyatri klinikleri, sağlık ocakları gibi sağlık alanında,

12 6- Huzurevleri, yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezleri, yaşlı hizmet merkezleri, yaşlı klüpleri gibi yaşlı refahı alanında, 7- Özürlü bakım ve rehabilitasyon merkezleri, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, gibi özürlü refahı alanında, 8- İnsan kaynakları,, fabrikalar, sendikalar gibi endüstriyel sosyal hizmet alanında, 9- Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları, Kızılay, sivil savunma (afetlerde sosyal hizmet) gibi yoksullukla mücadele ve sosyal yardım alanında, 10- Toplum merkezleri gibi toplum kalkınması alanında faaliyet gösteren kamu ve özel sektördeki kurum ve kuruluşlarda çalışma olanağına sahip bulunmaktadırlar. ÖSYM Bilgileri Eğitim Dili Süresi Puan Türü :Türkçe :4 yıl :TM-3 TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ Türkiye gibi gelişmekte olan ve turizme oldukça elverişli doğal, tarihi ve kültürel mirası olan ülkeler bu pastadan daha fazla yararlanmalıdır. Turizm sektöründen daha fazla yararlanabilmek ve turizm gelirlerini arttırabilmek için KTO Karatay Üniversitesi, Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü olarak hedefimiz turizm sektörünün ihtiyaç duyduğu eğitimli, donanımlı ve yabancı dil bilen uzman elemanlar yetiştirmektir. Turizm ve Otel İşletmeciliği programı öğrencilerimize, sektörün ihtiyaç duyduğu temel turizm bilgisi ile birlikte, otel işletmeciliği, ön büro yönetimi, yiyecek içecek yönetimi, rekreasyon yönetimi, turizm pazarlaması gibi turizmin gereksinim duyduğu önemli konularda bilgi ve beceri kazandırılması hedeflenmektedir. Çalışma Alanları : Ulusal ve uluslararası otellerde, seyahat acentelerinde, catering işletmelerinde, kongre ve fuar işletmeciliği, marina işletmeciliği, rekreasyon işletmeleri, hava yolları ve charter şirketleri, denizcilik ve kurvaziyer işletmeleri, rent-a-car işletmeleri, enformasyon merkezleri

13 ÖSYM Bilgileri Eğitim Dili :Türkçe ( Bir Yıl İngilizce Hazırlık Sınıfı zorunludur. Bir yılın sonunda hazırlık sınıfından borçlu olarak lisans eğitimine geçilebilmektedir.) Süresi :4 yıl Puan Türü :TM-1 SİGORTACILIK VE SOSYAL GÜVENLİK Sigortacılık ekonomik, ticari ve mesleki faaliyetler, doğal felaketler, sağlık ve gelir güvencesi gibi alanlarda muhtemel risklere karşı modern bir risk dağıtma yöntemidir. Bu alandaki hizmetler gitgide çeşitlenmekte, yeni yöntemler geliştirilmekte ve kurumsal düzenlemeler yapılmaktadır. Sosyal güvenlik modern ekonomilerin en önemli problem alanlarındandır. Demografi, işgücü piyasalarındaki değişiklikler

14 ve istihdam sorunları, yoksulluğun giderilmesi ve dışlanmanın önlenmesi, daha geniş çerçevede sosyal siyaset, kamu dengesi ve kamu müdahaleleri gibi konuları sosyal güvenlik açısından analiz etmek zorunlu hale gelmiştir. Çalışma Alanları : Sigorta Sektörü, Vakıf ve Sendikalar, Düzenleyici ve Denetleyici Kurumlar, Hazine Müsteşarlığı, Sosyal Güvenlik Kurumları, Devlet Planlama Teşkilatı, Diğer Kamu Kurumları, TÜİK, Bankacılık Sektörü, Aracı kurumlar ve Sermaye Piyasası Kurumları, Factoring, Fortfaiting ve Leasing Şirketleri, Türkiye Bankalar Birliği, Sektördeki Yabancı Firmalar ÖSYM Bilgileri Eğitim Dili :Türkçe Süresi :4 yıl Puan Türü :TM-1 GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi; evrensel bilgi ve değerleri benimseyen, özgüveni olan, kültürel zenginliğe ve teknolojiye sahip meslek adamı yetiştirmeyi amaçlayan bir bilim yeridir. Tasarımın hangi alanında olursa olsun, tasarı ve beceri kavramları söz konusu olduğunda; özgün, toplumsal ve kültürel sorumluluğunu ve küresel konuları mesleği ile bütünleştirmeyi başarabilen bireylerin yetiştirilmesi fakültemizin öncelikli amacıdır Eğitim Öğretim Yılı Kontenjan Bilgileri

15 Puan Türü % 100 burslu % 50 Burslu % 25 Burslu Ücretli İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı TM Mimarlık MF Geleneksel Türk Sanatları YGS -3 Özel yetenek sınavı Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi öğrenim ücreti yıllık 18,500 TL dir Eğitim Öğretim Yılındaki Üniversitemiz Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Taban Puanları Puan Türü % 100 burslu % 50 Burslu % 25 Burslu Ücretli İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı TM ,4 294,212 *210,682 Mimarlık MF EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA ÖĞRENCİ Geleneksel Türk Sanatları YGS -3 Özel yetenek sınavı ALACAKTIR. İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü, mekan tasarlama eylemini insan odaklı gerçekleştirebilen, çevresel analizler ile kullanıcıların fiziksel ihtiyaçlarını belirleyebilen, katılımcı tasarım süreçleri ile mekanları kullanıcıların psikolojik ve duygusal ihtiyaçları çerçevesinde tasarlayabilen, tasarımlarını güncel kuramlar çerçevesinde kritik sorgulama ile kavramsallaştırabilen, tasarladığı mekanların gerçekleştirilmesi sırasında gerekli olan bilgi ve teknik donanımı uluslararası profesyonel standartlarda edinmiş, bağımsız tasarlama ve

16 çalışma güvenine sahip aynı zamanda hem kendi disiplini hem de diğer disiplinlerden profesyonellerle çalışırken iyi bir takım oyuncusu olma uyumu gösterebilen, mesleki sorumluluk ve etik kuralların bilincinde İç Mimarlar yetiştirmeyi hedeflemektedir. Çalışma Alanları: Bölüm mezunları yurtdışındaki seçkin master programlarına kabul edilmekte ve bu programları başarı ile tamamlamakta; ülkemizdeki yerli ve yabancı mimarlık, iç mimarlık ve tasarım ofislerinde tasarım ve uygulama (şantiye) alanlarında, mobilya üretim firmaları ve inşaat şirketlerinde veya serbest olarak çalışmaktadır. ÖSYM Bilgileri Eğitim Dili Süresi Puan Türü :Türkçe :4 yıl :TM-1 GELENEKSEL TÜRK SANATLARI BÖLÜMÜ Ülkemizin sahip olduğu zengin kültür varlıkları arasında ilk akla gelen bugün birer kültürel mirasımız olan Geleneksel Sanat ürünlerimizdir. Çok önemli bir yeri olduğunu düşündüğümüz bu hazinemizin yok olmasının önlenmesi ve nesilden nesile yaşatılmasının sağlanması için Geleneksel Sanatlar Eğitimi nin önemi bir kez daha anlaşılmış, geçmiş yıllara göre artan bir ivme ile gerekliliği eğitim alanına yansıması ile görülmüştür. KTO Karatay Üniversitesi'nin 2012 yılında kurduğu Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, 2013 yılında Geleneksel Türk Sanatları Bölümü ile Hat ve Tezhip, Seramik, Çini ve Cam, Halı-Kilim ve Eski Kumaş Desenleri ve Resim Anasanat Dallarını bünyesinde toplayarak eğitim faaliyetine başlamıştır. Bilimsel araştırma ve çalışmalara dayalı ve bir o kadar da uygulamaya yönelik çalışmalarıyla, eğitim-öğretimde nitelikli proje

17 çalışmaları ile sürekli faaliyet içinde olan bölümümüz, Geleneksel Türk Sanatlarımızı yaşatmayı, daha ileriye taşımayı hedef edinen, aynı zamanda güçlü kadrosu ile bölümümüzdeki öğrencilerimize modern bir eğitim-öğretim ortamı sunmak suretiyle kültür değerlerimize sahip çıkan bireyler yetiştirmektedir. Çalışma Alanları: Tasarımcı, hattat, tezhip, seramik, çini ve cam sanatçısı, dokumacı, sanat danışmanı, desinatör ve ressam olarak istihdam edilebilirler. Ayrıca; sanatçı olarak, atölye sistemi ile sanatlarını icra edebilirler. Lisansüstü eğitime devam edebilen öğrencilerimiz akademik kariyer yapma şansına da sahiptirler. Kamuda, Milli Saraylar, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Kültür Bakanlığı'nın ilgili birimlerinde çalışabildikleri gibi özel sektörde çalışma imkanlarına da sahiptirler. Alanlarıyla ilgili özel atölyelerde çalışabilmelerinin yanı sıra danışman olarak ekspertiz konularında görev alabilirler. Ayrıca; Restorasyon ve Konservasyon konularında ilgili alanlarda çalışabilirler, danışmanlık yapabilirler. "Lisans yeterliliği yanı sıra Pedagojik Formasyon programını tamamlamaları koşuluyla günün koşullarında geçerli olan sınavlardan gereken puanı almaları durumunda MEB tarafından öğretmen olarak atanabilirler." ÖSYM Bilgileri Eğitim Dili Süresi Puan Türü :Türkçe :4 yıl :YGS-3 Özel yetenek sınavı

18 MİMARLIK Ülkemizde ilk kez batılı anlayışla mimarlıktan söz edilmesi bugünkü Mimarlık Bölümü'nün temelini oluşturan, "Sanâyi-i Nefise Mektebi Âlisi" bünyesinde Resim ve Heykel subeleriyle birlikte kurulan Mimarlık şubesinin yetiştirdiği mimarlarla olmustur. Üniversitenin Mimarlık Bölümü'nün, kendinden sonra mimarlık eğitimine başlayan en yakın kurumla arasında yarım asırlık bir fark vardır. Mimarlık Bölümü, Türk mimarisinin çağdaş bir düzeye ulaşmasında olduğu kadar, mimarlık eğitiminde görev alan kadroların da kaynağını olusturmustur. Bölümün diğer eş eğitim kurumlarından ayırıcı ve belirgin özelliği, sanat ve teknoloji ağırlıklı programıdır. Bu izlenen eğitim politikası ve düzeyi Akademi'den, Üniversite statüsüne geçiste kurum adına en büyük potansiyel güç olmustur. Çalışma Alanları:Yapı üretiminin makro ve mikro ölçekli planlamasını yapmak, İnsanların barınma ve kullanımı için binalar tasarlamak, bunlara ait uygulama ve detay projelerini hazırlamak, Yapı uygulamasının projelerine, maliyetlere, iş programına ve yasal düzenlemelere uygunluğunu denetlemek, Kent, bölge, site ölçekli kamusal alanları tasarlamak, denetlemek ve bilimsel destek sağlamak,iç mimarlık ve peyzaj mimarisi alanında projeler üretmek veya bilimsel destek sağlamak,üniversitelerde Akademisyen olarak bilime katkıda bulunmak,yaşamın Hukuk gibi diğer sosyal bilim alanlarına bilirkişi olarak katkı sağlamaktır. ÖSYM Bilgileri Eğitim Dili Süresi :Türkçe :4 yıl Puan Türü :MF - 4

19 MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ KTO Karatay Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, baş döndürücü bir hızla dünyayı şekillendiren, maddeyi ve enerjiyi son asırda büyük ölçüde hizmetine almış insanoğlunun yakaladığı teknolojik ivmeyle paralel olarak, günün ihtiyaçlarına cevap verebilen nitelikli mühendisler yetiştirmek amacıyla kurulmuştur. Öğrencilerimizi teknik yetenekleri, sosyal becerileri ve ahlaki özellikleri bakımından dengeli bir biçimde eğiterek toplumda alanlarında liderlik yapabilecek pozisyonlar almasını sağlamak en büyük amacımızdır. Bunu sağlamak için birbirine destek veren sıcak bir eğitim öğretim ortamı oluşturmak fakültemizin en büyük idealidir. Her öğrenci kendi alanıyla ilgili en az iki firmada uygulamalı ortak öğretim görecektir. Bu konu üniversitemizin en çok önem verdiği konudur. Bu yolla öğrencilerimiz mezun olduklarında hayata hazır olacaktır. Fakültemizde ayrıca donanımlı mühendislik laboratuarları bulunmaktadır. Erasmus Üniversite beyannamesi almaya hak kazanan üniversitemiz ERASMUS Programları çerçevesinde öğrencilerimize AB üyesi ülkelerin anlaşmalı üniversitelerinde 3 12 aylık dönemlerde eğitim alma fırsatı sunmaktadır Eğitim Öğretim Yılındaki Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Taban Puanları % 100 burslu % 50 Burslu % 25 Burslu Ücretli Bilgisayar Mühendisliği 349, ,031 *225,201 *210,114 Elektrik - Elektronik Mühendisliği 388, ,403 *218,287 *261,835

20 Mekatronik Mühendisliği 401, ,142 *209,062 *214,454 Makine Mühendisliği 332, ,929 *211,715 *239,903 İnşaat Mühendisliği 324, , , Mühendislik Fakültesi öğrenim ücreti yıllık TL dir Eğitim Öğretim Yılındaki Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Taban Puanları % 100 burslu % 50 Burslu % 25 Burslu Ücretli Bilgisayar Mühendisliği 450, ,853 *228,678 *223,632 Elektrik - Elektronik Mühendisliği 446, ,705 *214,513 *235,758 Mekatronik Mühendisliği 458, ,492 *238,203 *252,731 Makine Mühendisliği 410, ,453 *227,496 *243,221 İnşaat Mühendisliği *Taban puanı oluşmamıştır. ÖSYM Bilgileri Eğitim Dili : % 30 İngilizce (İngilizce Hazırlık Sınıfı zorunludur.) Süresi : 4 yıl Puan Türü : MF-4

21 BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ Transistörün icadıyla başlayan insanın bilgisayarla hikâyesi yarım asrı henüz geçmişken, bilgisayar mühendisliğindeki gelişmeler baş döndürücü hızla devam ediyor. Öyle ki üç haftalık bir tatil için ayrılınca, döndüğünüzde görüyorsunuz ki bilgisayarlar artık daha hızlı Bilgisayar mühendisliğinin çalışma alanı bilgisayarın donanımı ve yazılımıyla ilgili her türlü konuyu kapsar. Bilgisayarın hayatımızdaki uygulamaları arttıkça bilgisayar mühendisliğinin araştırma konuları da gün geçtikçe artmaktadır. Yapay zekâ, doğal dil işleme, programlama dillerinin tasarımı ve geliştirilmesi, dijital mantık kapıları, mikroişlemciler, kriptoloji ve benzeri birçok konu bilgisayar mühendisliğinin araştırma konusuna girer. Günümüzde yaygınlaşan mobil cihazların üretimini yapan ve cihazlar için gerekli işletme hizmetlerini veren şirketler oldukça çoktur. Bütün bu şirketler bilgisayar mühendislerini istihdam etmektedir. Her gün meslek elemanı tanımı değişmektedir. Bilgisayar ve kullanımı ile ilgili bilgi sahibi olmak günümüzün meslek elemanları için olmazsa olmaz hale gelmiştir. Dolayısıyla mezunlara olan talep giderek artmaktadır.

22 KTO Karatay Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde dünya standartlarında bilgi üretimi ve mühendislik eğitimini amaçlanmaktadır. Çalışma Alanları : Eğitim, endüstri, ticaret, hizmet, danışmanlık alanlarında faaliyet gösteren kuruluşlarda, Bankalarda, yazılım ve sistem güvenliği, Bilişim sektörü ve şirketlerin bilgi-işlem birimlerinde, Savunma Sanayinde ve Üniversitelerde AR-GE birimleri ve Teknoparklarda, Ofis ve hastane otomasyonlarında, Bilgisayar donanımı ve yazılımı üreten ve pazarlayan firmalarda çalışırlar. ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ Elektrik-elektronik mühendisliği bütün dünyada araştırmaya ve gelişime en açık, uygulama alanı en geniş alanlardan biridir. Sinyal işleme, telekomünikasyon, kontrol, devre analizi ve tasarımı, mikroişlemci tasarımı, bilgisayar ağları tasarımı, robot tasarımı, optik cihazların tasarımı gibi güncel ve hızla gelişen konular, bölümün çalışma alanlarından bir kaç alt başlık olarak sıralanabilir. Görünmezlik pelerini geliştirilmesi, kanserle savaşan nano robotlar, optik kablolarla hızlı iletişim, resim ve ses dosyalarını görünmez dijital damgalarla damgalama ve benzeri heyecan verici birçok araştırma konusu da elektrik-elektronik bölümünün çalışma alanına girer. Günümüzde bilimsel ve teknolojik pek çok gelişme, Elektrik-Elektronik Mühendisliği kaynaklıdır. Bunun yanı sıra, sanayinin hemen hemen her sektörü, Elektrik-Elektronik Mühendisliği alanı ile doğrudan veya dolaylı ilişki içindedir. Dolayısıyla, Elektrik-Elektronik Mühendisleri hâlihazırda sanayide en çok ihtiyaç duyulan elemanlardandır. Çalışma Alanları : Güç sistemleri: Elektrik enerjisinin üretilmesi, iletilmesi ve dağıtımı için, Elektrik Santralleri, TEDAŞ ve vb. firmalar.

23 Tüketici Elektroniği firmaları: Vestel, Arçelik, Beko vb. beyaz eşya ve televizyon üreten şirketler. Endüstriyel Otomasyon ve Enstrümantasyon sektörü. Siemens, Schneider vb. şirketler. Haberleşme sektörü: Türk Telekom ve GSM firmaları. Elektrik motoru, jeneratör, transformatör üretim firmaları. Elkima, Volt elektrik vb. firmalar. Otomotiv Sektörü: Fiat, Renault vb. firmalar. Savunma Sanayi: ASELSAN, TAĠ vb. firmalar. Biyomedikal Elektroniği Sektörü Elektrik taahhüt sektörü: Fabrika, konut projeleri vb. firmalar. İmalat sektörü: CNC vb. firmalar. Havacılık ve uzay: Uçak, helikopter ve uyduların, üretim, bakım ve onarımı. Araştırma Geliştirme Kuruluşları: TÜBİTAK, üniversiteler ve şirketlerin AR-GE bölümleri. MEKATRONİK MÜHENDİSLİĞİ Mekatronik, mühendislik tasarımlarında ve üretim tekniklerinde Makine mühendisliği, Elektrik-Elektronik mühendisliği ve Bilgisayar mühendisliğinin entegre edilmesiyle ortaya çıkan bir alandır. Mekatronik mühendisliği günümüzün ihtiyaçlarına cevap verebilmek için geliştirilen ve hızla gelişen bir mühendislik dalıdır. Üretim tesislerinde kullanılan robotlar, bilgisayar sabit bellek birimleri, modern tıbbi cihazlar

24 ve daha pek çok cihaz ve makinenin tasarımında yukarıda sıralanan mühendislik alanlarında geliştirilen teknikler kullanılmaktadır. Modern sistemler mekanik elektrik motorları, çeşitli büyüklükleri ölçmek için sensörler ve bu bilgileri işleyip uygun emirleri üretecek mikro - bilgisayarlar içerir. Son yıllarda nano-teknoloji kullanılarak üretilen sensörler ve motorlar ile oldukça küçük elektro-mekanik sistemlerin kullanımı ve üretimi hızla çoğalmaktadır. Bu gibi sistemleri bütün halinde analiz edecek ve tasarım adımlarını ortaya koyacak mühendisler Mekatronik Mühendisleridir. Ülkemizin ihtiyaç duyduğu çağdaş teknolojik sistemlerin geliştirilmesi, işletilmesi ve bakımı alanlarında Mekatronik Mühendislerine büyük ihtiyaç duyulmaktadır. Mekatronik hâlihazırda istihdam imkânları en yüksek alanlar arasındadır. Ülkemizin artan nüfusu, gelişme potansiyeli, Avrupa birliği üyelik süreci mevcut istihdam imkânlarını daha da geliştirecektir. Çalışma Alanları: Kontrol sistemleri (kuvvet, ivme, basınç ve sıcaklık kontrol sistemleri) Robotlar (taşıma, kaynak, kişisel hizmet robotları) Endüstriyel otomasyon (üretim bandı cihazları, paketleme, barkod sistemleri) Bina otomasyonu (güvenlik sistemleri, otomatik iklimlendirme sistemleri, otomatik kapı sistemleri) Ev ürünleri (çamaşır ve bulaşık makineleri) Otomotiv (hava yastığı, yakıt sistemi) Savunma sanayisi (insansız sistemler, mayın tarama robotları, otomatik yönlendirilmiş araçlar) Tıbbi uygulamalar (manyetik rezonans MR, atroskopikal cihazlar, ultrasonik problar v.s.) Havacılık mühendisliği (otomatik pilotlar, insansız hava araçları) Görüntü ve ses işleme (otomatik odaklama cihazları, ses ile kontrol edilen cihazlar) Üretim (NC, CNC, micromachining)

25 Lazer optik sistemleri (barkod) Akıllı ölçüm cihazları (kalibrasyon cihazları, test ve ölçüm sensörleri) Bu çalışma alanlarında faaliyet gösteren kuruluşlarda gerek teknolojik gelişmelerin yönü dikkate alındığında, gerekse ayrı ayrı elektrik, makine ve bilgisayar mühendisleri istihdamı yerine sadece bir Mekatronik mühendisi istihdam etmek, bir endüstriyel firma veya fabrika için daha avantajlı olmaktadır. MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ Makine Mühendisliği, günlük hayatta ve üretimde ihtiyaç duyduğumuz her türlü alet, cihaz, makine, sistem, süreç tasarımı ve üretimini gerçekleştiren bir mühendislik bilim dalıdır. Makine Mühendisi, bu işleri geçerli, verimli, güvenli, ekonomik, çevreye ve etik değerlere saygılı bir şekilde tasarım yapan ve uygulayan kişidir. Türkiye de ve dünyada en geniş çalışma alanı olan Makine Mühendisliği dünün, bugünün ve geleceğin mesleğidir. Genel Makine Mühendisliği en geniş çalışma alanına sahip bir mühendislik dalıdır. Otomotivden savunma sanayi araçlarına, kalorifer tesisatından nükleer santrale, çamaşır makinesinden petro-kimya tesislerine, buzdolabından buz pateni pistine kadar her konu Makine Mühendisliğinin ilgi alanına girer. Makine mühendisliği teknoloji gelişim sürecinde başta iş ve üretim makineleri olmak üzere her türlü endüstriyel tesislerde ve süreçlerde, çalışma ve yaşam mekânlarımızda tasarım, imalat, montaj, tesis kurma ve işletme konularında etkin ve üretken görevler alan kuramsal ve uygulamalı önemli ve aranılan saygın bir meslek türüdür. Geleceğe bakıldığında, yeni endüstriler doğdukça ve eski endüstrilerin otomasyon, bilgisayar kullanımı ve yeni enerji kaynaklarındaki gelişmelerden yararlandıkça, taşıyıcı ve hareketli sistem geliştiren makine mühendislerine büyük talep olmaktadır.

26 Mühendislik tasarım ve çözümlemelerinde çeşitli Bilgisayar Destekli Tasarım araçlarından yararlanılması ile laboratuar ortamlarında gerçekçi mühendislik problemlerinden yola çıkmak suretiyle öğrencilerin karmaşık tasarım ve uygulama çözümleriyle birlikte yetiştirilmesi, Makine Mühendisliği programının özellikleri arasında yer almaktadır. Çalışma Alanları: Otomotiv Sanayi: Gövde ve alt sistem parça tasarım ve üretimleri Havacılık ve Uzay: Uçak, helikopter ve uyduların, tasarım, üretim, bakım ve onarımı. Savunma Sanayi: Mekanik tasarım ve üretim (hava, kara, deniz araç ve silahları) Biyomekanik: Tıbbi gereçler tasarım ve üretimi Ev ürünleri: Çamaşır, bulaşık vb. makineler İmalat ve Üretim sektörü: Takım tezgâhları, üretim planlama Güç sistemleri: Enerji santralleri tesisleri Isıtma, Soğutma, İklimlendirme (HVAC): Motorlu taşıtlar, Hidrolik ve pnömatik makineler: Robotlar: Arama kurtarma, sanayi, kişisel hizmet vb. Endüstriyel otomasyon: Seri üretim hattı cihazları, paketleme vb. Bu çalışma alanlarında her türlü mekanik sistemlerin ve enerji dönüştürüm sistemlerinin tasarımı, geliştirilmesi, üretiminin planlanması ve bakımı konularında çalışan firmalar tarafından Makine Mühendisliği mezunları diğer mühendislik dallarına göre en çok oranda istihdam edilmektedir.

27 İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ İnşaat Mühendisliği en önemli mühendislik dallarından birisi olup tarihsel olarak kökleri milattan önce 3000 yıllarına kadar uzanmaktadır. Modern inşaat mühendisliğinin ürünleri olan bina ve köprü gibi yapılar, tesisler, dağıtım ağları, iletim ve ulaşım hatları, yollar, su yapıları ve altyapı tesisleri her an doğrudan veya dolaylı olarak insanlar tarafından kullanılmaktadır. Çalışma Alanları: İnşaat mühendisleri, kamu ve özel kurum ve kuruluşlarda görev alabilirler. Genel olarak TC Devlet Demiryolları, Karayolları, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ile Bayındırlık ve İskan Bakanlığında çalışmaktadırlar. Kendi işyerlerini açabilirler. Çeşitli inşaat firmalarına bağlı olarak yurt dışında çalışan inşaat mühendisleri de vardır.

28

29 ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU 2011 yılında kurulan Adalet Meslek Yüksek Okulumuz, Eğitim Öğretim Yılında 40 öğrenci ile öğretime başlamıştır. Adalet Meslek Yüksekokulumuzun amacı kamu kuruluşlarının ve özel sektörün ihtiyaç duyduğu temel hukuk bilgisine sahip öğrenciler yetiştirmektir. Bu açıdan özellikle Adalet Bakanlığı bünyesinde ihtiyaç duyulan nitelikli ara insan gücünün yetiştirilmesi amaçlanmaktadır. Hazırlık sınıfı bulunmayan Adalet Meslek Yüksekokulumuzda öğrencilerimize iki yıllık bir süre içerisinde hem teoriye hem de uygulamaya yönelik nitelikli bir eğitim verilecektir Eğitim Öğretim Yılı Kontenjan Bilgileri Puan Türü % 100 burslu % 50 Burslu %25 Burslu Adalet Meslek Yüksek Okulu YGS Adalet Meslek Yüksek Okulu öğrenim ücreti yıllık TL. dir. Ücretli Eğitim Öğretim Yılındaki Üniversitemiz Adalet Meslek Yüksek Okulu Taban Puanları Puan Türü % 100 Burslu % 50 Burslu %25 Burslu Ücretli Adalet Meslek Yüksek Okulu YGS , , ,783 ÖSYM Bilgileri Eğitim Dili :Türkçe (İngilizce Hazırlık Sınıfı yoktur.) Süresi : 2 yıl Puan Türü :YGS-3

30 Adalet Meslek Yüksekokulumuzdan mezun olan öğrencilerimizin dikey geçiş sınavlarına girerek Hukuk Fakültelerine geçiş yapabilmeleri de mümkündür. Ayrıca mezunlarımız Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi nde lisans tamamlama hakkında da sahiptir. Çalışma Alanları: Adalet Bakanlığı nın yazı işleri müdürlüğü, icra dairesi müdürlüğü, zabıt katipliği, ceza infaz kurumları müdürlüğü gibi çeşitli birimlerinde görev alabilecekleri gibi kamu kurum ve kuruluşlarının hukuk birimleri, noterler, hukuk büroları, bankalar, şirketler vb. kuruluşların bünyesinde de çalışabilirler. İNGİLİZCE HAZIRLIK SINIFI KOORDİNATÖRLÜĞÜ Üniversite hayatınıza ilk adım olan hazırlık sınıflarımızda hedefimiz öğrencilerimizin orta öğretimden üniversite yaşamına başarılı bir geçiş yapabilmelerini sağlamak ve gelecekteki profesyonel iş hayatlarında İngilizceyi etkin bir şekilde kullanan, kendine güvenen bireyler haline gelmesini sağlamaktır. Genç, güçlü, seçkin ve deneyimli eğitim kadromuzla yirmi kişilik sınıflarda ve dil laboratuarlarımızda dinleme, konuşma, okuma, yazma olmak üzere dört ana dil becerisinin geliştirilmesi hedeflenmektedir. Üniversitemiz İngilizce Hazırlık Sınıfı öğrenim ücreti yıllık 15,000 TL dir. ULAŞIM Kampusumuz merkez Karatay ilçesindedir. Konya Adalet Sarayı yakınındadır. Mevlana Müzesi ve Kültür Merkezine oldukça yakındır. Konya Büyükşehir Otobüs İşletmesine ve Minibüs hattı son durağına yakınlığı nedeniyle kentimizde ki bir çok noktadan kampus alanımıza doğrudan ulaşmak mümkündür. YURT İMKANLARI Konya nın Büyükşehir olması ve dört üniversiteye ev sahipliği yapması nedeniyle kentimizde çok sayıda özel kız ve erkek yurdu bulunmaktadır. Bu yurtların en seçkin olanları ile üniversitemiz öğrenci yurt arasında hakem rolü üslenerek öğrencilerimize sahip çıkmaktadır.

31 ÖDEME KOŞULARI Üniversitemiz öğrenim ücretlerini dönemlik olarak almaktadır. İstenildiği takdirde dönem başına düşen miktara anlaşmalı olduğumuz bankaların ( Axess, Bonus, World, Paraf ) kredi kartına 4 taksit imkanı sunulmaktadır. SOSYAL BİLİMLERİ ENİSTİTÜSÜ Eğitim Öğretim Yılı Güz Döneminde Açılacak Yüksek Lisans Programları İşletme Yüksek Lisans Programı (Tezli) İşletme Yüksek Lisans Programı (Tezsiz) Muhasebe ve Denetim Yüksek Lisans Programı (Tezsiz) BAŞVURU ŞARTLARI Adayların; 1- ALES EA puanı türünden en az 55 puan alınmış olması gerekir. 2- İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tüm bölümleri, İşletme Fakülteleri, İktisat Fakülteleri, Siyasal Bilgiler Fakülteleri, Mühendislik Fakültesi tüm bölümleri, Hukuk Fakülteleri ile Turizm İşletmeciliği veya muadil Bölümleri, İstatistik Bölümü, Sağlık İşletmeleri veya muadili Bölümleri nden mezun olmaları, 3- Başarısını belirlemek için Genel Başarı Puanı (GBP) hesaplanacak ve adaylar bu nota göre sıralanacaktır. Toplam Puan; ALES puanının %50 si, Lisans Not Ortalamasının %.25 i ve mülakat değerlendirmesinde 100 üzerinden alınan puanın % 25 i toplanarak hesaplanır. Toplam Puanı 100 tam puan üzerinden 55 ve üzeri olan adaylar, toplam puanına göre en yüksek puandan başlanarak sıralanır.

32 PROGRAM ALES Mezuniyet Mülakat Not Ortalaması İşletme Tezli /4.0 - İşletme /4.0 - Tezsiz (GBP) hesaplama yöntemi 50 % 25 % 25 Ücret ve Ödeme Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü Yüksek Lisans Proğramları, program başına 6 bin TL'dir. Üniversitemizin anlaşmalı olduğu taksit özelliğine sahip, banka kredi kartları (Axsess, Bonus, Word, Paraf) ödenir. Ücretlere %8 KDV dahildir.

33 FEN BİLİMLERİ ENİSTİTÜSÜ Eğitim Öğretim Yılı Güz Döneminde Açılacak Yüksek Lisans Programları Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans Programı ( Tezli ) Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans Programı ( Tezsiz ) Öğrenci Kabul Koşulları 1 ) Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans Programına başvuracak öğrenci adaylardan, Mühendislik veya Teknoloji Fakültelerinin ilgili mühendislik bölümlerinden (Elektrik, Elektronik, Elektrik-Elektronik, Elektronik ve Haberleşme, Kontrol, Mekatronik, Bilgisayar, Enformasyon vb.) en az lisans derecesine sahip olması istenir. Fen-Edebiyat Fakültelerinin Matematik, İstatistik veya Fizik bölümlerinden mezun adaylar da Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans Programına başvurabilir. Tüm adaylar için lisans genel not ortalamasının en az 2.0 / 4.0 olması gerekir. 2 ) Tezli programa öğrenci kabulünde Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavı (ALES) sayısal puan türü geçerlidir. ALES sayısal puan türünden 55 puandan az olmamak koşuluyla, KTO Karatay Üniversitesi Senatosu ve Fen Bilimleri Enstitüsü Yönetim Kurulunca belirlenecek asgari ALES puanına sahip olması gerekir. Uluslararası geçerliliği olan Graduate Record Examination (GRE) sınavının sayısal bölümünden 610 puan alan adayların puanları ALES sınavı yerine geçerli sayılabilir. Tezsiz programa öğrenci kabulünde sınav şartı aranması KTO Karatay Üniversitesi Fen Bilimleri Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğine göre belirlenir. 3 ) Tezli programa öğrenci kabulünde, ALES sayısal puanının % 50 si ve lisans not ortalamasının % 50 si dikkate alınarak başarı puanı hesaplanır. Tezsiz programa öğrenci kabulünde ise başarı puanı KTO Karatay Üniversitesi Fen Bilimleri Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğine göre belirlenir. Başarı puanının en az 50 olması gerekir. Fen Bilimleri Enstitüsü Yönetim Kurulu bu puanın üzerinde puan belirleyebilir.

34 Ücret ve Ödeme Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü Yüksek Lisans Proğramları, program başına 6 bin TL'dir. Üniversitemizin anlaşmalı olduğu taksit özelliğine sahip, banka kredi kartları (Axsess, Bonus, Word, Paraf) ödenir. Ücretlere %8 KDV dahildir.

ELEKTRİK -ELEKTRONİK MÜHENDİSİ

ELEKTRİK -ELEKTRONİK MÜHENDİSİ ELEKTRİK -ELEKTRONİK MÜHENDİSİ TANIM Elektrik enerjisi üretme, iletme, dağıtma sistemleri ile her türlü elektronik alet ve iletişim sistemlerinin projelerinin yapılması, geliştirilmesi, kullanılması ve

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Bir yıl sonrasını düşünüyorsan tohum ek; on yıl sonrasını düşünüyorsan ağaç dik; yüz yıl sonrasını düşünüyorsan insan yetiştir. Konfüçyüs REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ FAKÜLTE TANITIMI Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik

Detaylı

SİNOP ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU

SİNOP ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU SİNOP ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU GENEL GÖRÜNÜM GENEL BİLGİLER Sinop Üniversitesi Meslek Yüksekokulu, 02.11.2001 tarihinde 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 2880 sayılı kanunla değişik 7/d 2 maddesi

Detaylı

Fen Bilimler Enstitüsü Yüksek lisans ve Doktora Programı Öğrenci Alımı

Fen Bilimler Enstitüsü Yüksek lisans ve Doktora Programı Öğrenci Alımı Fen Bilimler Enstitüsü Yüksek lisans ve Doktora Programı Öğrenci Alımı KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLER ENSTİTÜSÜ DOKTORA PROGRAMLARI 2015-2016 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ BAŞVURU VE KABUL ŞARTLARI BAŞVURU

Detaylı

Puan Kont Yerleşen 2013 Min 2013 Yerleştirme Türü

Puan Kont Yerleşen 2013 Min 2013 Yerleştirme Türü DEVLET ve VAKIF (ÖZEL) ÜNİVERSİTELERİN 2013 TABAN PUANLARI KONTENJAN YERLEŞEN SAYILARI ve 2013-2014 ÜCRETLERİ İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL VAKIF (ÖZEL) Programın Programın Adı ve Meslek Yüksekokulu

Detaylı

Mühendislik Fakültesi

Mühendislik Fakültesi BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ ELEKTRİK - ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ ENERJİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ HALİÇ SENİ BEKLİYOR BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri

Detaylı

Puan Türü. 2013 Min Puan. 2013 Yerleştirme Öncelikleri. Programın Adı ve Meslek Yüksekokulu Adı. Meslek Yüksekokulu

Puan Türü. 2013 Min Puan. 2013 Yerleştirme Öncelikleri. Programın Adı ve Meslek Yüksekokulu Adı. Meslek Yüksekokulu DEVLET ve VAKIF (ÖZEL) ÜNİVERSİTELERİN 2013 TABAN PUANLARI KONTENJAN YERLEŞEN SAYILARI ve 2013-2014 ÜCRETLERİ İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL VAKIF (ÖZEL) Programın Kodu Programın Adı ve Meslek Yüksekokulu

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2017 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ KONTENJAN ANABİLİM DALLARI TEZLİ YÜKSEK LİSANS TEZSİZ YÜKSEK LİSANS DOKTORA ALES Puan Türü ÖZEL KOŞULLAR T.C. YABANCI T.C. T.C. YABANCI

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ BEYŞEHİR ALİ AKKANAT İŞLETME FAKÜLTESİ

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ BEYŞEHİR ALİ AKKANAT İŞLETME FAKÜLTESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ BEYŞEHİR ALİ AKKANAT İŞLETME FAKÜLTESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ BEYŞEHİR ALİ AKKANAT İŞLETME FAKÜLTESİ FAKÜLTE TANITIMI Selçuk Üniversitesi Beyşehir Ali Akkanat İşletme Fakültesi, 2011-2012

Detaylı

GEÇMİŞTEN BUGÜNE DOĞUŞ

GEÇMİŞTEN BUGÜNE DOĞUŞ DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ GEÇMİŞTEN BUGÜNE DOĞUŞ Doğuş markası, eğitime adanmış yarım asra yaklaşan bir anlam ifade etmektedir. Doğuş Üniversitesi eğitimde ilklerin sahibi, yeniliklerin öncüsü olarak, geçmişinden

Detaylı

İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Öğrenci Odaklı Üniversite Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi ve FATÜBAT tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Öğrenci Kongresi ni onurlandırmanızı diler, saygılar sunarım. Prof. Dr. M. Ramazan YİĞİTOĞLU

Detaylı

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ VE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ NE HOŞGELDİNİZ

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ VE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ NE HOŞGELDİNİZ FEN BİLİMLERİ VE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ NE HOŞGELDİNİZ Sevgili Öğrenciler, GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Gümüşhane Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü 2008 yılında kurulmuş ve 2009

Detaylı

2016-2017. Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı

2016-2017. Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı 2016-2017 Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı FAKÜLTE VE BÖLÜMLER FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Matematik Bölümü Mütercim Tercümanlık Bölümü Psikoloji Bölümü GÜZEL SANATLAR,

Detaylı

İŞLETMECİ TANIM A- GÖREVLER

İŞLETMECİ TANIM A- GÖREVLER TANIM İşletmeci; otel, banka, sigorta, maden, reklamcılık gibi mal ve hizmet üreten işletmelerde üretim, yönetim, para kaynakları, muhasebe, satış, pazarlama konularında çalışan küçük işletmeleri kuran

Detaylı

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi; temeli 1944 te kurulan Yüksek Ekonomi ve Ticaret Okulu na dayanan bir fakültedir. Bu okulun ismi 1959 tarihinde İktisadi

Detaylı

Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı

Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı 20162017 Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı FAKÜLTE VE BÖLÜMLER FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Matematik Bölümü Mütercim Tercümanlık Bölümü Psikoloji Bölümü GÜZEL SANATLAR, TASARIM

Detaylı

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ADAY ÖĞRENCİLER TANITIM KATALOĞU

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ADAY ÖĞRENCİLER TANITIM KATALOĞU İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ADAY ÖĞRENCİLER TANITIM KATALOĞU Sevgili Öğrenciler Prof. Dr. İbrahim Attila ACAR İzmir Katip Çelebi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ilk öğrencilerine

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ EĞİTİMDE TEMEL AMACIMIZ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi; sanayi ve araştırma kurumlarında tasarım, üretim, uygulama ve AR- GE çalışmalarında

Detaylı

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Enstitülerinin aşağıda kontenjanları belirtilen Anabilim Dallarına 2015-2016 Eğitim- Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için yüksek lisans ve doktora

Detaylı

SİNOP ÜNİVERSİTESİ BOYABAT İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

SİNOP ÜNİVERSİTESİ BOYABAT İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ SİNOP ÜNİVERSİTESİ BOYABAT İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ GENEL BİLGİLER 11.07.1992 tarihli ve 21281 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 3837 sayılı kanunla Ondokuz Mayıs Üniversitesine bağlı olarak

Detaylı

MAKİNE MÜHENDİSİ. Bir makine mühendisi üç ana işlevi üstlenir; - Tasarlama - Üretim yönetimlerini geliştirme - Üretimi planlama ve uygulama

MAKİNE MÜHENDİSİ. Bir makine mühendisi üç ana işlevi üstlenir; - Tasarlama - Üretim yönetimlerini geliştirme - Üretimi planlama ve uygulama TANIM Her türlü mekanik sistemin, makinenin, makine elemanlarının belirli kriterler çerçevesinde tasarımını yapan, geliştiren, üretimini planlayan, üretim teknolojilerini geliştiren, sistemler arası ilişki

Detaylı

Sosyal hizmetler bölümü staj yerleri sosyal hizmet / sosyal hizmetler bölümü öğrencileri nerelerde staj yapılabilir?

Sosyal hizmetler bölümü staj yerleri sosyal hizmet / sosyal hizmetler bölümü öğrencileri nerelerde staj yapılabilir? Sosyal hizmetler bölümü staj yerleri sosyal hizmet / sosyal hizmetler bölümü öğrencileri nerelerde staj yapılabilir? Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal

Detaylı

İŞLETME FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ

İŞLETME FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ İŞLETME FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ İşletme Fakültesi; 1992 yılında, Ege ve çevre bölgelerin alanında uluslararası tanınırlığa sahip, İngilizce eğitim veren yüksek öğretim kurumu ihtiyacını karşılamak amacıyla

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2018 2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ANABİLİM DALLARI ARKEOLOJİ Klasik Arkeoloji 5 1 5 1 E.A. SÖZ. Yüksek Lisans Programına: Arkeoloji, Klasik Arkeoloji, Protohistorya ve

Detaylı

T.C. KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ÖĞRETİM BAŞVURU VE ÖĞRENCİ KABUL KOŞULLARI YÖNERGESİ

T.C. KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ÖĞRETİM BAŞVURU VE ÖĞRENCİ KABUL KOŞULLARI YÖNERGESİ T.C. KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ÖĞRETİM BAŞVURU VE ÖĞRENCİ KABUL KOŞULLARI YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Madde 1- Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim

Detaylı

TİCARİ bilimler fakültesi

TİCARİ bilimler fakültesi Sütlüce YERLEŞKESİ TİCARİ bilimler fakültesi BANKACILIK VE FİNANS (İngİlİzce DESTEKLİ) İKTİSAT (TÜRKÇE/İNGİLİZCE) İŞLETME (TÜRKÇE/İNGİLİZCE) MUHASEBE VE DENETİM SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ. Prof.Dr. Celal Zaim ÇİL Dekan

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ. Prof.Dr. Celal Zaim ÇİL Dekan ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Prof.Dr. Celal Zaim ÇİL Dekan İçerik Çankaya Üniversitesi Genel Bilgiler Mühendislik Fakültesi Bilgileri Yerleşke Programlar Öğretim Elemanları Laboratuarlar

Detaylı

Puan Kont Yerleşen 2013 Min 2013 Yerleştirme Türü

Puan Kont Yerleşen 2013 Min 2013 Yerleştirme Türü DEVLET ve VAKIF (ÖZEL) ÜNİVERSİTELERİN 2013 TABAN PUANLARI KONTENJAN YERLEŞEN SAYILARI ve 2013-2014 ÜCRETLERİ Mesleki ve Teknik Eğitim Bölgesi: TRABZON Sınavsız geçişle ilgili diğer bilgileri ve yerleştirme

Detaylı

İŞLETME MÜHENDİSİ TANIM GÖREVLER KULLANILAN ALET VE MALZEMELER MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI

İŞLETME MÜHENDİSİ TANIM GÖREVLER KULLANILAN ALET VE MALZEMELER MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI İŞLETME MÜHENDİSİ TANIM Bir işletmenin, işletmecilik ve mühendislik anlayışına uygun biçimde yönetilmesini, üretimden satışa kadar olan sürecin denetlenmesini sağlayan, hem mühendislik, hem işletme yöneticiliği

Detaylı

PUAN TÜRÜ İÇİN TESTLERİN ÖNEM SIRASI: Yüzdelik Değerler

PUAN TÜRÜ İÇİN TESTLERİN ÖNEM SIRASI: Yüzdelik Değerler Puan Türleri MF-1 MF-2 MF-3 PUAN TÜRÜ İÇİN TESTLERİN ÖNEM SIRASI: Yüzdelik Değerler 1. Matematik (%16) 2. Türkçe (%11) 3. Fen Bilimleri (%8) 4. Sosyal Bilimler (%5) YGS LYS (LYS-1 ve LYS-2) 1. Fen Bilimleri

Detaylı

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ KÜRTÜN MESLEK YÜKSEKOKULU NA HOŞGELDİNİZ

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ KÜRTÜN MESLEK YÜKSEKOKULU NA HOŞGELDİNİZ KÜRTÜN MESLEK YÜKSEKOKULU NA HOŞGELDİNİZ Sevgili Öğrenciler, Gümüşhane Üniversitesinin Gelişen ve Geliştiren Üniversite sloganıyla beraber misyon ve vizyonunu bu doğrultuda belirleyen Meslek Yüksekokulumuz,

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ HAVACILIK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ HAVACILIK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ERCİYES ÜNİVERSİTESİ HAVACILIK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Yrd. Doç. Dr. Hamdi ERCAN Dekan Yrd. IX. Ulusal Uçak Havacılık ve Uzay Mühendisliği Kurultayı, 6 Mayıs 2017 ERCİYES ÜNİVERSİTESİ Erciyes Üniversitesi

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ. Prof.Dr. Celal Zaim ÇİL Dekan

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ. Prof.Dr. Celal Zaim ÇİL Dekan ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Prof.Dr. Celal Zaim ÇİL Dekan İçerik Çankaya Üniversitesi Genel Bilgiler Mühendislik Fakültesi Bilgileri Yerleşke Programlar Öğretim Elemanları Laboratuarlar

Detaylı

2015-2016 Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı

2015-2016 Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı 2015-2016 Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı FAKÜLTE VE BÖLÜMLER FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Matematik Bölümü Mütercim Tercümanlık Bölümü Psikoloji Bölümü GÜZEL SANATLAR,

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ SON 5 YIL EN DÜŞÜK PUANLAR

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ SON 5 YIL EN DÜŞÜK PUANLAR AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ SON 5 YIL EN DÜŞÜK PUANLAR Fakülte / Yüksekokullar / Meslek Yüksekokulları En Küçük En Küçük Diş Hekimliği Fakültesi Diş Hekimliği MF-3 475,84818 MF-3 451,90389 MF-3 449,49584 Diş

Detaylı

T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ÖĞRETİM BAŞVURU VE ÖĞRENCİ KABUL KOŞULLARI YÖNERGESİ

T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ÖĞRETİM BAŞVURU VE ÖĞRENCİ KABUL KOŞULLARI YÖNERGESİ T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ÖĞRETİM BAŞVURU VE ÖĞRENCİ KABUL KOŞULLARI YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Madde 1- Dumlupınar Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği

Detaylı

İKTİSAT LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ

İKTİSAT LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ İKTİSAT LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ Genel Bilgiler Programın Amacı Kazanılan Derece Kazanılan Derecenin Seviyesi Kazanılan Derecenin Gerekleri ve Kurallar Kayıt Kabul Koşulları Önceki Öğrenmenin Tanınması

Detaylı

PROGRAM, PUAN TÜRÜ, KONTENJAN, BAŞARI SIRASI, EN KÜÇÜK PUAN VE ÖĞRENİM ÜCRETİ TABLOSU

PROGRAM, PUAN TÜRÜ, KONTENJAN, BAŞARI SIRASI, EN KÜÇÜK PUAN VE ÖĞRENİM ÜCRETİ TABLOSU PROGRAM, PUAN TÜRÜ, KONTENJAN, BAŞARI SIRASI, EN KÜÇÜK PUAN VE ÖĞRENİM ÜCRETİ TABLOSU Program Adı Öğrenim Süresi Puan Türü 2017-2018 Kontenjanları 2016 ÖSYS 0,12 Başarı Sırası 2016 ÖSYS En Küçük Puan Öğrenim

Detaylı

T.C ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI VE ÖĞRENCİ KONTENJANLARI

T.C ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI VE ÖĞRENCİ KONTENJANLARI T.C ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI VE ÖĞRENCİ KONTENJANLARI Başvuru Tarihi 01 15 Ocak 2018 Yabancı Dil Sınavı Başvuru

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi Taban Puanları

Akdeniz Üniversitesi Taban Puanları 2012-2013 Üniversitesi Taban Puanları 2012-2013 yılı yerleştirme sonuçlarına göre Üniversitesi nin Lisans, Meslek Yüksekokulu ve Önlisans programları taban ve tavan puanları 4 YILLIK BÖLÜMLER Üniversite

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Fakültemiz 2809 sayılı Kanunun Ek 30. maddesi uyarınca Bakanlar Kurulunun 02.06.2000 tarih ve 2000-854 sayılı kararnamesiyle kurulmuş, 2001-2002 Eğitim

Detaylı

T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI KONTENJANLAR VE ÜCRETLER

T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI KONTENJANLAR VE ÜCRETLER T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI KONTENJANLAR VE ÜCRETLER ÖĞR. PUAN GENEL ÖZEL KOŞUL VE 2014-ÖSYS 2014-ÖSYS PROGRAM PROGRAM ADI (2) SÜRE TÜRÜ KONT. AÇIKLAMALAR 0,12 BAŞARI EN

Detaylı

T.C DİCLE ÜNİVERSİTESİ Adalet Meslek Yüksekokulu

T.C DİCLE ÜNİVERSİTESİ Adalet Meslek Yüksekokulu T.C DİCLE ÜNİVERSİTESİ Adalet Meslek Yüksekokulu KAMPÜSÜN TARİHÇESİ Adalet Meslek Yüksekokulu, 09.02.2012 tarih ve B.30.0.EÖB-101.02.05-1426 sayılı YÖK kararı ve Dicle Üniversitesi Senatosu nun 21.03.2012

Detaylı

T.C. YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İDARİ BİRİM KİMLİK KODLARI LİSTESİ

T.C. YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İDARİ BİRİM KİMLİK KODLARI LİSTESİ Sıra Birim Adı Birim Kimlik Kodu 1 YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ 53771667 2 REKTÖRLÜK OFİSİ (ÖZEL KALEM) 77230885 3 YÖNETİM REKTÖR YARDIMCILIĞI 51039126 4 ARAŞTIRMA VE PLANLAMA REKTÖR YARDIMCILIĞI

Detaylı

BÖLÜMLER VE PROGRAMLAR II- SOSYAL BÖLÜMLER I- TEKNİK BÖLÜMLER

BÖLÜMLER VE PROGRAMLAR II- SOSYAL BÖLÜMLER I- TEKNİK BÖLÜMLER Muğla Meslek Yüksekokulu (MMYO) iki yıllık eğitim sonrasında önlisans diploması veren bir yükseköğretim kurumudur. 1989-1990 eğitim-öğretim yılında Dokuz Eylül Üniversitesi bünyesinde Sosyal Hizmetler

Detaylı

HAVACILIK VE UZAY / UÇAK MÜHENDİSİ

HAVACILIK VE UZAY / UÇAK MÜHENDİSİ HAVACILIK VE UZAY / UÇAK MÜHENDİSİ TANIM Havacılık-uzay/uçak mühendisi, havada seyreden her çeşit aracın tasarlanması ve yapım projelerinin hazırlanması, üretilmesi, geliştirilmesi, bakım-onarımı ve işletilmesi

Detaylı

TANITIM KATALOĞU 2017

TANITIM KATALOĞU 2017 ISTANBUL ÜNIVERSITESI TEKNIK BILIMLER MESLEK YÜKSEKOKULU TANITIM KATALOĞU 2017 ELEKTRONİK VE OTOMASYON BÖLÜMÜ BIYOMEDIKAL CIHAZ ELEKTRONIK HABERLEŞME ELEKTRONIK KONTROL VE OTOMASYON RADYO VE TELEVIZYON

Detaylı

T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ÖĞRETİM BAŞVURU VE ÖĞRENCİ KABUL KOŞULLARI YÖNERGESİ (ŞUBAT 2019)

T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ÖĞRETİM BAŞVURU VE ÖĞRENCİ KABUL KOŞULLARI YÖNERGESİ (ŞUBAT 2019) T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ÖĞRETİM BAŞVURU VE ÖĞRENCİ KABUL KOŞULLARI YÖNERGESİ (ŞUBAT 2019) Amaç ve Kapsam Madde 1- Dumlupınar Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim

Detaylı

beykent.edu.tr Beykent Üniversitesi

beykent.edu.tr Beykent Üniversitesi %100 B urs %40 İvned ir İmk an im ı yurt dışı imkanları dikey geçiş sınavı ERASMUS çözüm merkezi 1997 2018 09 TEMMUZ Taksim Yerleşkesi YÜKSEK LİSANS DOKTORA SANATTA YETERLİK kesintisiz burs HEDEF GENÇ

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Fakültemiz 2809 sayılı Kanunun Ek 30. maddesi uyarınca Bakanlar Kurulunun 02.06.2000 tarih ve 2000-854 sayılı kararnamesiyle kurulmuş, 2001-2002 Eğitim

Detaylı

ESKİŞEHİR TEKNİK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSU BAŞVURUSU

ESKİŞEHİR TEKNİK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSU BAŞVURUSU ESKİŞEHİR TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 2018 2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSU BAŞVURUSU 100/2000 YÖK Doktora Bursu kapsamında aşağıda listelenen Doktora Programları ve konular için

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI LİSANS PROGRAMLARI PUAN TABLOSU

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI LİSANS PROGRAMLARI PUAN TABLOSU 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI LİSANS PROGRAMLARI PUAN TABLOSU Fakülte / TIP FAKÜLTESİ %30 ı 6 YIL 1 YIL MF 3 En Yüksek 3 57.240 TL 28.620 TL 436,295 17.430 435,178 17.908 Tam lu 11 491,773 2.620 483,864

Detaylı

Akademik Yılı Taban Puan ve Kontenjan Tablosu

Akademik Yılı Taban Puan ve Kontenjan Tablosu 2017-2018 Akademik Yılı ve Kontenjan Tablosu Burası öğrenerek, keşfederek, paylaşarak, hayatı dolu dolu yaşayacağın yer. 21 yıldır akademik ortamı ve kadrosuyla öncü ve yenilikçi olan BİLGİ, sana 7 fakülte,

Detaylı

2016-2017 www.bilecik.edu.tr Genel Bilgiler Üniversitemiz, 104.057 m 2 kapalı alan, 24.212 m 2 açık alanda spor tesisleri olmak üzere toplam 741.248 m 2 kampüs alanına sahiptir. 485 Akademik Personelimizle

Detaylı

EN KÜÇÜK PUAN PUAN TÜRÜ FAKÜLTE

EN KÜÇÜK PUAN PUAN TÜRÜ FAKÜLTE EN KÜÇÜK Fen-Edebiyat Fakültesi Enformasyon Teknolojileri (İngilizce) Enformasyon Teknolojileri (İngilizce) (Tam Burslu) 401,9881 361,6586 Enformasyon Teknolojileri (İngilizce) (%50 Burslu) 212,7982 Enformasyon

Detaylı

ATILIM ÜNİVERSİTESİ T.C. DEVLET TEŞKİLATI NUMARALARI

ATILIM ÜNİVERSİTESİ T.C. DEVLET TEŞKİLATI NUMARALARI BİRİM ADI T.C. DEVLET TEŞKİLATI NUMARASI MÜTEVELLİ HEYET BAŞKANLIĞI 35774133 ATILIM ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ 59394181 REKTÖRLÜK OFİSİ (ÖZEL KALEM) 23352954 GENEL SEKRETERLİK 53322795 ÖĞRENCİ DEKANLIĞI 26256122

Detaylı

ÖĞRENCİ İŞLERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ

ÖĞRENCİ İŞLERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ Ders Geçme Bütünleme Sınavı Yaz Okulu Lisansüstü Programlar HAZİRAN 18 SAYI: 3 AKŞAM KAHVESİ Transkript Kariyer ve Gelişim Ofisi Duyurular Merhaba, Haziran 2018 aylık bülteni hazır. Kahveni alıp okumaya

Detaylı

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğüne, 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Güz yarıyılı için Anabilim Dallarına aşağıda belirtilen sayıda Tezli/Tezsiz Yüksek

Detaylı

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğüne, 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar yarıyılı için Anabilim Dallarına aşağıda belirtilen sayıda Tezli/Tezsiz

Detaylı

Lisans seviyesinde (TYYÇ 6. seviye) öğrenim veren bir programdır.

Lisans seviyesinde (TYYÇ 6. seviye) öğrenim veren bir programdır. ULUSLARARASI GİRİŞİMCİLİK LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ Genel Bilgiler Uluslararası Girişimcilik Bölümü, Türkiye de kendi alanındaki ilk ve tek bölümdür. Öğrencilerimiz eğitimleri süresince, İngilizcenin yanında

Detaylı

İŞLETMECİ. İşletmeci; işletmenin büyüklüğüne göre üretim, yönetim, para kaynakları (finansman), satış (pazarlama) bölümlerinde çalışabilir.

İŞLETMECİ. İşletmeci; işletmenin büyüklüğüne göre üretim, yönetim, para kaynakları (finansman), satış (pazarlama) bölümlerinde çalışabilir. İŞLETMECİ TANIM İşletmeci; otel, banka, sigorta, maden, reklamcılık gibi mal ve hizmet üreten işletmelerde üretim, yönetim, para kaynakları, muhasebe, satış, pazarlama konularında çalışan küçük işletmeleri

Detaylı

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Enstitülerinin aşağıda kontenjanları belirtilen anabilim dallarına 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için yüksek lisans ve doktora

Detaylı

Ü N İ V E R S İ T E S İ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ.

Ü N İ V E R S İ T E S İ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ Ü N İ V E R S İ T E S İ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ http://bilecik.edu.tr/ Fakültemiz 03.07.1992 tarihli ve 3837 sayılı Kanun la Dumlupınar Üniversitesi ne bağlı olarak Bilecik

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI UYGUN GÖRÜLEN ÖNLİSANS VE LİSANS KURUMİÇİ YATAY GEÇİŞ KONTENJAN TABLOSU

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI UYGUN GÖRÜLEN ÖNLİSANS VE LİSANS KURUMİÇİ YATAY GEÇİŞ KONTENJAN TABLOSU 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI UYGUN GÖRÜLEN ÖNLİSANS VE LİSANS KURUMİÇİ YATAY GEÇİŞ KONTENJAN TABLOSU 2. Sınıf Adalet Meslek Yüksekokulu Adalet 2 YGS-3 0 3 Adalet Meslek Yüksekokulu Ceza İnfaz

Detaylı

UÇAK MÜHENDİSİ TANIM A- GÖREVLER

UÇAK MÜHENDİSİ TANIM A- GÖREVLER TANIM Uçak mühendisi, uçakların tasarlanması ve yapım projelerinin hazırlanması, üretilmesi, geliştirilmesi, bakım-onarımı ve işletilmesi konularında çalışan kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ

Detaylı

FEN FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ AMACIMIZ

FEN FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ AMACIMIZ FEN FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ Fen Fakültesi; 1982 yılında Fen - Edebiyat Fakültesi adı altında kurulmuştur. Fakülte, 1991 yılında eğitim - öğretim faaliyetlerine başlamıştır. 2010 yılında Fen Fakültesi adını

Detaylı

HİTİT ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DİKEY GEÇİŞ KONTENJANLARI

HİTİT ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DİKEY GEÇİŞ KONTENJANLARI Adı ları 2107 İlahiyat 105110084 İlahiyat Fakültesi İlahiyat Fakültesi Türkçe YGS-4 13 254,52324 9262 İlahiyat - Sosyal Bilimler 105130088 İlahiyat Fakültesi (İÖ) İlahiyat Fakültesi (İÖ) Türkçe YGS-4 13

Detaylı

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ BİRİM TANITIMI ( 2018 )

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ BİRİM TANITIMI ( 2018 ) ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ BİRİM TANITIMI ( 2018 ) TARİHÇE Adıyaman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, 2008 yılında kurulmuş olup 2009 yılında İktisat, İşletme

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2017 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ KONTENJAN ANABİLİM DALLARI TEZLİ YÜKSEK LİSANS TEZSİZ YÜKSEK LİSANS DOKTORA ALES Puan Türü ÖZEL KOŞULLAR T.C. YABANCI T.C. T.C. YABANCI

Detaylı

T.C. KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALIM İLANI

T.C. KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALIM İLANI T.C. KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALIM İLANI 2017-2018 Akademik Yılı Bahar yarıyılında, KTO Karatay Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü

Detaylı

LİSANSA DAYALI DOKTORA. ALES Puan Türü UYRUKLU UYRUKLU UYRUKLU YABANCI YABANCI T.C.

LİSANSA DAYALI DOKTORA. ALES Puan Türü UYRUKLU UYRUKLU UYRUKLU YABANCI YABANCI T.C. 20182019 EĞİTİMÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ÖNEMLİ NOT: Fen Bilimleri Enstitüsüne 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi için yeni kaydolacak tüm öğrenciler, Eskişehir Teknik Üniversitesine

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE İKTİSAT BÖLÜMÜ

MARMARA ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE İKTİSAT BÖLÜMÜ MARMARA ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE İKTİSAT BÖLÜMÜ Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İngilizce İktisat Bölümü Anadoluhisarı Kampüsü 34810 Beykoz İstanbul Tel: (+90) 216 308 22 26 pbx

Detaylı

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ BAŞVURU VE KABUL ŞARTLARI

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ BAŞVURU VE KABUL ŞARTLARI KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI 20162017 ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ BAŞVURU VE KABUL ŞARTLARI Fen Bilimleri Enstitüsünce 20162017 öğretim yılı bahar dönemi için

Detaylı

Yüksek Lisans Programları

Yüksek Lisans Programları Yüksek Lisans Programları Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Yönetimi Anabilim Dalı (MBA) İşletme Yönetimi Hastane ve Sağlık Kurumları Yönetimi Finans Pazarlama İnsan Kaynakları ve Örgütsel Değişim Yönetim

Detaylı

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Enstitülerinin aşağıda kontenjanları belirtilen Anabilim Dallarına 2016-2017 Eğitim- Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için kurum içi ve kurum

Detaylı

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Enstitülerinin aşağıda kontenjanları belirtilen Anabilim Dallarına 20162017 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı için yüksek lisans ve doktora

Detaylı

5105 Ekonomi ve Finans 4 5105 Ekonomi ve Finans 4 5106 Ekonomi-Yönetim Bilimleri Programları 4 3226 İşletme 4

5105 Ekonomi ve Finans 4 5105 Ekonomi ve Finans 4 5106 Ekonomi-Yönetim Bilimleri Programları 4 3226 İşletme 4 3101 Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği 4 3101 Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği 4 3101 Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği 4 1245 Mobilya ve Dekorasyon 2 9077 Ağırlama Hizmetleri 2 5368 Turizm ve Otel İşletmeciliği

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ İSTATİSTİK BÖLÜMÜ. Telefon: M.Bahar BAŞKIR

BARTIN ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ İSTATİSTİK BÖLÜMÜ.   Telefon: M.Bahar BAŞKIR http://fen.bartin.edu.tr Telefon:0 378 501 10 00 M.Bahar BAŞKIR GENEL BİLGİLER: Eğitim Dili : Türkçe Eğitim Süresi : 4 Yıl 2013 yılı: 3 adet Öğretim üyesi 2016-2017 Eğitim-Öğretim faaliyeti başladı. Mezuniyet

Detaylı

: 1554 kişi ( tarihleri arasında) Taban ve Tavan Puanları : Taban Puan 175,556 Tavan Puan 283,916 ( ) :---

: 1554 kişi ( tarihleri arasında) Taban ve Tavan Puanları : Taban Puan 175,556 Tavan Puan 283,916 ( ) :--- İnşaat Teknolojisi Programı Kuruluş Yılı : 1976 Eğitime Başlama Yılı : 1976 Mezun Sayımız : 1554 kişi (2006-2017 tarihleri arasında) Yer : Burdur Eğitim Süresi : 2 Yıl Puan Türü : YGS-1 Kontenjan : 130

Detaylı

Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü. Bilgisayar Mühendisliği

Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü. Bilgisayar Mühendisliği Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Bilgisayar Mühendisliği Bilgisayar Mühendisliği Günümüzde, finans, tıp, sanat, güvenlik, enerji gibi bir çok sektör, bilgisayar mühendisliğindeki gelişimlerden

Detaylı

2017 YGS LYS Kontenjanları ve Burslar Tüm Programlar İçin Geçerli Burslar: Seçili Programlar İçin Geçerli Burslar:

2017 YGS LYS Kontenjanları ve Burslar Tüm Programlar İçin Geçerli Burslar: Seçili Programlar İçin Geçerli Burslar: 2017 YGS LYS Kontenjanları ve Burslar Tüm Programlar İçin Geçerli Burslar: 1. BAŞARI SIRASI BURSU: ÖSYS de herhangi bir puan türünde ilk 1,000'de yer alan öğrencilere, eğitimleri süresince (her yıl) eğitim

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI BÖLÜM/PROGRAM ÜCRETLERİ ÇİZELGESİ

2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI BÖLÜM/PROGRAM ÜCRETLERİ ÇİZELGESİ 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI BÖLÜM/PROGRAM ÜCRETLERİ ÇİZELGESİ BÖLÜM / PROGRAMLAR PUAN TÜRÜ TABAN PUANI TAVAN PUANI ÜCRETLER (TL) DİŞ HEKiMLİĞİ FAKÜLTESİ Diş Hekimliği Fakültesi MF-3 405.958 456.221

Detaylı

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Enstitülerinin aşağıda kontenjanları belirtilen Anabilim Dallarına 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı için yüksek lisans ve doktora

Detaylı

TEZSİZ YÜKSEK LİSANS İlk Başvuru (Ön Kayıt) İşlemleri

TEZSİZ YÜKSEK LİSANS İlk Başvuru (Ön Kayıt) İşlemleri TEZSİZ YÜKSEK LİSANS İlk Başvuru (Ön Kayıt) İşlemleri Başvuru Tarihleri Tezsiz Yüksek Lisans Ön Kayıtların Kabulü ( İnternetten ve Enstitüden) Tezsiz İngilizce Bölümler İçin Yabancı Dil Sınavı Tezsiz Yüksek

Detaylı

ELVANKÖY İMKB MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ BİYOMEDİKAL CİHAZ TEKNOLOJİLERİ ALANI

ELVANKÖY İMKB MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ BİYOMEDİKAL CİHAZ TEKNOLOJİLERİ ALANI ELVANKÖY İMKB MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ BİYOMEDİKAL CİHAZ TEKNOLOJİLERİ ALANI 1 ALANIN MEVCUT DURUMU VE GELECEĞİ Sağlık hizmetlerinin görünen yüzü hastaneler ve hekimler olmakla birlikte, her ferdi

Detaylı

---- TABLO-4. MERKEZİ YERLEŞTİRME İLE ÖĞRENCİ ALAN YÜKSEKÖĞRETİM LİSANS PROGRAMLARI ---- ÖSYM Kodu Fakültesi Program Adı Süre Puan Türü Kontenjan

---- TABLO-4. MERKEZİ YERLEŞTİRME İLE ÖĞRENCİ ALAN YÜKSEKÖĞRETİM LİSANS PROGRAMLARI ---- ÖSYM Kodu Fakültesi Program Adı Süre Puan Türü Kontenjan ---- TABLO-4. MERKEZİ YERLEŞTİRME İLE ÖĞRENCİ ALAN YÜKSEKÖĞRETİM LİSANS PROGRAMLARI ---- ÖSYM Kodu Fakültesi Program Adı Süre Puan Türü Kontenjan Bakınızlar 202310142 Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik-Bilgisayar

Detaylı

RAYLI SİSTEMLER ELEKTRİK ELEKTRONİK TEKNİKERİ

RAYLI SİSTEMLER ELEKTRİK ELEKTRONİK TEKNİKERİ RAYLI SİSTEMLER ELEKTRİK ELEKTRONİK TEKNİKERİ TANIM Demiryollarında enerji tesisleri, elektrikli işletme tesisleri ile santrallerin ve sinyalizasyonun, kent içi raylı ulaşım sistemlerinin elektrik ve elektronik

Detaylı

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ BOLOGNA

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ BOLOGNA 2016 YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ BOLOGNA LİSANS İÇ MİMARLIK PROGRAMI BİLGİ PAKETİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ PROGRAM BİLGİLERİ Kuruluş İç Mimarlık Bölümü, Yeditepe Üniversitesi nin kuruluş tarihi

Detaylı

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI 2016-2017 ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ BAŞVURU VE KABUL ŞARTLARI 2016-2017 öğretim yılı bahar dönemi için KTO Karatay Üniversitesi

Detaylı

TABLO-4. Merkezi Yerleştirme İle Öğrenci Alan Yükseköğretim Lisans

TABLO-4. Merkezi Yerleştirme İle Öğrenci Alan Yükseköğretim Lisans TABLO-4. Merkezi Yerleştirme İle Öğrenci Alan Yükseköğretim Lisans Programın Adı Puan Türü Genel Kont. Yerleşen Sayısı Min Puan Max Puan BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) Diş Hekimliği Fakültesi (Ücretli)

Detaylı

Program Kodu Bölümün Adı Kontenjan Puan Türü Taban Puan Başarı Sırası

Program Kodu Bölümün Adı Kontenjan Puan Türü Taban Puan Başarı Sırası Program Kodu Bölümün Adı Kontenjan Puan Türü Taban Puan Başarı Sırası HUKUK FAKÜLTESİ 206010503 HUKUK FAKÜLTESİ (ÜCRETLİ) 148 TM-3 388,90573 70.400 206010487 HUKUK FAKÜLTESİ (TAM BURSLU) 17 TM-3 440,51513

Detaylı

İşte yeni açılan üniversite ve bölümler 2014

İşte yeni açılan üniversite ve bölümler 2014 On5yirmi5.com İşte yeni açılan üniversite ve bölümler 2014 Bu yıl yeni açılan üniversite ve bölümler, ÖSYM'nin 23 Haziran tarihli yayınladığı ÖSYS tercih kılavuz ve kitapçıkta yer alan verilerin geçtiğimiz

Detaylı

AMASYA ÜNİVERSİTESİ AMASYA SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU

AMASYA ÜNİVERSİTESİ AMASYA SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU AMASYA ÜNİVERSİTESİ AMASYA SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU DIŞ TİCARET PROGRAMI TANITIM BROŞÜRÜ KURULUŞ 08.04.2010 tarihli Yükseköğretim Genel Kurulu`nda bölümümüzün birinci öğretimine 2010-2011 öğretim

Detaylı

2017 LYS Ek Kontenjanları ve Burslar ve Ücretler Tüm Programlar İçin Geçerli Burslar:

2017 LYS Ek Kontenjanları ve Burslar ve Ücretler Tüm Programlar İçin Geçerli Burslar: 2017 LYS Ek Kontenjanları ve Burslar ve Ücretler Tüm Programlar İçin Geçerli Burslar: 1. BAŞARI SIRASI BURSU: ÖSYS de herhangi bir puan türünde ilk 1,000'de yer alan öğrencilere, eğitimleri süresince (her

Detaylı

Eğitim - Öğretim Yılı Açılış Töreni ve Oryantasyon Programı

Eğitim - Öğretim Yılı Açılış Töreni ve Oryantasyon Programı 2016-2017 Eğitim - Öğretim Yılı Açılış Töreni ve Oryantasyon Programı 28 Eylül 2016 İZMİR 28 Eylül 2016 PROGRAM 13:00 - Açılış Konuşmaları 13:20 - Sanatsal Etkinlik 13:50 - Başarılı Öğrencilere Belge Takdimi

Detaylı

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyomedikal Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans Programı Genel Bilgi

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyomedikal Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans Programı Genel Bilgi İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyomedikal Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans Programı Genel Bilgi Biyomedikal mühendisliği; tıp ve mühendislik alanlarındaki bilgi ve teknolojiyi,

Detaylı

ULUSLARARASI FİNANS UZMANI

ULUSLARARASI FİNANS UZMANI TANIM Bankalar ve diğer mali kuruluşlar ile işletmelerin uluslar arası finansal hareketlerini planlama, uygulama ve kontrol işlemlerini yapma bilgi ve becerisine sahip kişidir. A-GÖREVLER Uluslararası

Detaylı

YÜKSEK LİSANS 1/8 İŞLETME

YÜKSEK LİSANS 1/8 İŞLETME KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2010-2011 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMLARI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI YÜKSEK LİSANS İŞLETME TEZLİ KONTENJAN TEZSİZ

Detaylı

İNDİRİMİ Taban Puan Başarı Sırası. yemek

İNDİRİMİ Taban Puan Başarı Sırası. yemek ULUSLARARASI KIBRIS ÜNİVERSİTESİ LYS Kontenjanları Tüm Bölümler İçin Geçerli Burslar: 1. BAŞARI SIRASI ÖSYS de herhangi bir puan türünde ilk 1,000'de yer alan öğrencilere eğitimleri süresince (her yıl)

Detaylı