TEMA 2:DENİZ TAŞITLARI VE GELİŞİMLERİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TEMA 2:DENİZ TAŞITLARI VE GELİŞİMLERİ"

Transkript

1 TEMA 2:DENİZ TAŞITLARI VE GELİŞİMLERİ İnsanoğlu ilk çağlarda balık tutma ve nehirlerin bir tarafından diğer tarafına geçmek için ağaç kütüklerinden faydalanmışlardır. Su üzerinde yüzen ağaç gövdeleri bir yerde sabit olarak tutulamadığından ve üzerinde denge sağlamanın güç olmasından dolayı, ilkel toplumlar zamanla ağaç kütüklerini bir araya getirip bağlamak suretiyle sallar yapmayı öğrenmişlerdir. Bu gelişme daha ağır yüklerin taşınmasında ve gemi seyahatlerinde büyük kolaylıklar sağlamıştır. Salların sebep olduğu en büyük dezavantaj bunların çok büyük ve yavaş olmasını ve buna ilave olarak, yalnızca göllerde ve küçük nehirlerde kullanabiliyor olmalarıdır.

2 Tarih öncesi çağlarda Nil, eski Mısır'daki bölgeler arasında tek iletişim kanalıdır. Milattan önce 3000'li yıllarda ilk gemi papirüs ağacından elde edilen kütüklerin deri bağlar yardımı ile bir araya getirilmesi suretiyle yapılmıştır. Milattan önce 2500 ile 2000 yılları arasında, Mısırlılar resimde görülen gemileri inşa etmektedirler. Direk ve yelkenleri olan bu gemilerin uzunluğu 30 ila 40 metre arasında değişmektedir. Gemiyi hareket ettirmek için kullanılan kürekler geminin orta tarafında yer alırken, yön değiştirmek amacıyla kullanılan kürekler arka bölüme yerleştirilmiştir. Kartacalılarla yapılan savaşlardan sonra, Roma İmparatorluğu tüm Akdeniz'in hâkimiyetini ele geçirmiştir. Roma donanması, savaş gemileri, çıkartma gemileri, keşif gemilerinden oluşan çeşitli ebatlarda gemilerden oluşmaktadır. Kadırgalar 10. yüzyıldan itibaren tüm Akdeniz'de kullanılan savaş ve ticaret gemileridir. Kadırgalar Bizanslılar tarafından yapılmış olup 10. yüzyıla kadar kullanıla gelmiştir. Kadırgalar ortalama 60 metre uzunluğunda, 7 metre genişliğinde ve 3 metre derinliğindedir.

3 300 tona kadar taşıma kapasitesine sahip olan bu gemiler 500 insan alabilmektedir. Kölelerin ve mahkûmların kürek çekmekte kullanıldığı bu gemilerde, savaş esnasında bir gemiden diğerine geçmeyi sağlayacak sistemler vardı ve gemiden gemiye geçişlerin sağlanmasıyla beraber silahlı çatışma başlardı. Tüm bunlara ilave olarak, kadırgalar Tuna nehrinde yolcu taşımacılığında ve Adriyatik denizinde kullanılırlardı. Karavela 12. ve 16. yüzyıllar arasında kullanılan bir gemi olup, uzun yolculuklara son derece uygundur. Üç-dört direkli olan bu gemiler 70 kişiye kadar yolcu taşıma kapasitesindedir. Christoph Colombus Amerika'nın keşfi sırasında karavelaları kullanmıştır. Bu devasa gemiler okyanus yolculuklarında kullanılmış olup, dört direğe sahiptirler. 600 ila 800 arasında mürettebat taşıyabilen bu gemiler İspanyollar tarafından, Amerika'daki kolonileri ile irtibatlarını sürdürmeleri için kullanılmıştır.

4 15. yüzyıl boyunca inşa edilen, uzunlukları 70 metre civarında, 15 metre genişliğinde, 70 metre yüksekliğinde üç direğe sahip bu büyük ve muhteşem gemiler takriben kişi taşıyabiliyor ve 120 top ile silahlandırılıyordu. Bu hızlı yelkenliler Amerikalılar tarafından İngiliz gemileri ile mücadele etmek amacıyla inşa edilmiştir. 800 ton ile 2000 ton arasında değişen ağırlıklara sahip bu gemiler, 3-8 adet direğe sahiptiler ve son derece hızlı yol alabiliyorlardı. Örneğin, bu gemilerle Atlas Okyanusu 13 günde geçilebiliyordu yılında Robert Fulton adlı bir Amerikalı tarihteki ilk buharlı gemiyi yaptı. 1807'de ise "Klermon" adını verdiği buharlı geminin yapımını tamamladı. Bu gemi ile New York ile Albany arasındaki 287 km'lik mesafe 22 saatte kat edilmiştir. 1819'da ise "Savanah"adlı geminin inşası geçekleştirilmiş ve buhar motoruna ilave olarak, bu gemiye üç adet yelken direği dikilmiştir. Bu tarihten itibaren, klasik gemilerin yerini bu gemiler almıştır.

5 1858 yılında dünyanın çelikten yapılmış, buhar gücü ile çalışan ilk gemisi inşa edilmiştir. 211 metre uzunluğunda, 20,000 ton ağırlığında olan bu gemi için günümüzdeki modern gemilerin atası yakıştırmasını yapmak mümkündür. Günümüzde sürat motorları son derece popüler gemi çeşitlerinden biridir. Bunlar, ticari, turistik ve sportif faaliyetlerde kullanılmaktadır. Diğer taraftan, çıkartma yapmak, mühimmat taşımak gibi askeri amaçlarla da kullanılan bu motorların saatteki hızı 300 km/s. civarındadır. Denizaltılar hem su üzerinde, hem de sualtında kullanılabilen askeri araçlardır. Su yüzeyinde ilerlerken itici güç olarak dizel motorlar kullanan denizaltılar sualtında hareket için elektrik enerjisinden faydalanırlar. İlk nükleer denizaltı olan "Nautilus" Amerikalılar tarafından yapılmış olup, 1954 yılından bugüne değin kullanılmaktadır. Denizaltılar, torpidolar, füzeler vb. ile silahlandırılmışlardır.

6 Savaş gemileri kuvvetlendirilmiş çelikten imal edilmiştir. Bir kubbe içine yerleştirilmiş olan silahların her yöne dönebilme özelliği vardır. Büyük bir ateş gücüne sahip olan bu gemiler denizde savaşmakta ve düşman limanlarını bombardıman etmekte kullanılır. Uçak yapımındaki büyük ilerlemeler etkisini gemi yapımında da göstermiş ve deniz savaşlarında uçak taşıyabilme özelliğine sahip gemilerin yapımı gündeme gelmiştir yılında ilk uçak gemisi yapılmıştır. Modern uçak gemilerinde hareket için nükleer enerji kullanılmaktadır. MÜZE OBJELERİ KADIRGA Yelken ve kürekle ilerleyen kadırgalar 10.yy dan 18.yy başlarına kadar tüm Akdeniz de kullanılan savaş ve ticaret gemileridir. En önemli avantajı seri hareket etmesi olan kadırgaların; dezavantajları insan gücüne ve rüzgârın durumuna bağlı olarak çalışmasıydı. Ortalama 60m. uzunluğunda 7m. genişliğinde ve 3m. derinliğindeki tekneler 300 tona kadar taşıma kapasitesine sahip ve 500 kişi alabilecek büyüklükteydiler.

7 TARİHİ KADIRGA Tekne iki direkli olup, 24 çifte küreklidir. Her bir küreği 3 kişi (toplam 144 kürekçi) tarafından çekilmektedir. Osmanlı sultanlarının yakın sularda kullandıkları bir teknedir. Sultan Avcı IV. Mehmet ( ) devrinde kullanıldığı bilinen kadırga hakkında yapılan araştırmalar, teknenin 16. yüzyılda inşa edildiğini göstermektedir. Dünyada orjinal olarak varolan tek kadırgadır. Malzemesi ahşaptır. Uzunluk: 40m Genişlik: 5.70m (221 Tarihi Kayıklar Galerisi) TARİHİ KADIRGA MODELİ- Sultan Avcı IV. Mehmet ( ) devrinde kullanıldığı bilinen kadırganın tam modeli. Malzemesi ahşaptır.(1264 Keşişleme Salonu) BARBAROS HAYRETTİN PAŞA NIN SANCAK GEMİSİ (KADIRGA) MODELİ yılında yapılan model, 16. yüzyıl sancak gemisinin tipik özelliklerini taşır. Üç direkli, yelkenlinin direklerinde yeşil flama ve sancaklar, kıçta iki adet fener, iki adet tahlisiye sandalı bulunur. Kürek sayısı 31 çifte olup, baş tarafında iki demiri ve beş topu görülür. (3783-Barbaros Odası) KALYON Yelken ile hareket eden Osmanlı gemilerinin en büyüğüne kalyon denir.11. yüzyıldan itibaren dünya denizlerinde kullanılmış olup, Kolomb ve Vasco de Gamma birer kalyon kaptanı idiler. Osmanlılarda ilk yelkenli gemiler, Sultan II. Bayezid devrinde yapılan gökeler idi. Kalyonlar Osmanlı da buharlı gemiler çağına kadar kullanılmıştır. Kalyonların 3 direği ve mükemmel bir yelken donanımı olurdu. Güvertesi kat kat olup sırasıyla açık güverte, palavra, orta kat, top ambarı, tavlon ve güverte adlarıyla anılırdı. Bir kalyonda en az top bulunurdu; bordadan yapılan atışlarda topların namluları lumbarlardan dışarı uzanırdı. Su girmemesi için lumbarlar kapaklı olurdu.

8 MAHMUDİYE KALYONU Devrinin en büyük savaş gemisidir. Mahmudiye Kalyonu adını Padişah II. Mahmut'tan almıştır. Denize indirildiği 1829 yılından (İstanbul Tersanesi nde Mühendis Mehmet Efendi ile Mimar Mehmet Kalfa tarafından inşa edilmiş), emekli olduğu 1874 yılına kadar 45 yıl boyunca gerek baş tarafındaki kükreyen aslan motifi ve gerekse heybetli görüntüsüyle, günümüz tabiriyle, dosta güven düşmana korku vermiştir. Özellikle Kırım Harbi ndeki ( ) Sivastopol Muharebesi nde (13 Eylül 1855),başarılı kara bombardımanı ile Sivastopol Kalesi nin zapt edilmesinde başrolü oynamıştır. Bu savaşta müttefik İngiliz ve Fransız gemileri birçok hasar almalarına rağmen, Mahmudiye Kalyonu hiç isabet almamıştır. Gazi sayılmış ve bir efsaneye dönüşmüştür. Hakkında şarkılar, şiirler yazılmış; resimleri yapılmıştır. Mahmudiye 3 ambarlı, uzunluğu 62m., genişliği 17m. 128 adet topu ve 1280 personeli olan yelkenli ahşap bir harp gemisidir. Yelkenli gemilerden buharlı gemilere geçiş döneminde makine takılması gündeme gelmişse de geminin buna uygun olmadığına karar verilmiştir. İstanbul'da Tersane-i Amire'de inşa edilen Mahmudiye donanmaya katılır katılmaz "Kaptan Paşa Gemisi"; şimdiki tabirle "Sancak Gemisi" olmuştur. MAHMUDİYE KALYONU NUN MODELİ-19.yy. Tersane-i Amire Model hanesi-ahşap.(ana Sergi Binası Giriş Kat 1991) MAHMUDİYE KALYONU NA AİT HALAT- Gemi demirleri denizde bulunduğu sırada zincirin üzerine bağlanır.-19.yy.-kendir. (Lodos Salonu 1400), MAHMUDİYE KALYONU NA AİT GOMİNA PARÇASI: Güverte üzerine kilitlenen zincir.-19.yy.-halat ve demir. (Tarihi Kayıklar Galerisi 1399)

9 MAHMUDİYE KALYONU NA AİT TÜFEKLİK- Aslan Figürlü, ahşap 19.yy (4605 Keşişleme Salonu)) Lodos Salonu) GÖKE KALYONU-MİHRİBAN SÖZER -Minyatür(2055 BUHARLI GEMİLER Osmanlı devletinin ilk buharlı gemisi, 1826 yılında İngiltere den satın alınan bir vapurdur. Bu vapur, hem yelkenli, hem yandan çarklı, hem de buharlı bir gemi olduğu için İstanbul halkında şaşkınlık yaratmıştır. Vapurun özel bir adı olmamasına rağmen halk ona Buğ Gemisi demiştir. Sultan II. Mahmud un zaman zaman boğaziçinde gezintiye çıktığı bu vapurun ardından Kebir ve Sagir isimli iki buharlı vapur daha alınıp, İstanbul halkının hizmetine sunulmuştur. PERVANELİ KALYONLAR:1850 li yıllarda Tersane-i Amire de inşa edilen Peyk-i Zafer, Kosova, Fethiye ve Şadiye kalyonlarına, buharlı gemilere geçiş sürecinde yurt dışında buhar makinesi, kazan ve uskur (pervane) takılmıştır. Yelkenli ve ahşap kalyonlar o günün yeni teknolojisi olan buhar makinesiyle revize edilmiştir. Denizde tüm seyir boyunca uskur kullanılmazdı. Rüzgâr uygun olduğunda kömürden tasarruf etmek için yelken açılırdı. Bu durumda uskur, geminin seyrini geciktireceği için çıkarılırdı. Buharlı sistemden yelkenlere geçileceği zaman Baca aşağı, uskur yukarı emri verilirdi. Bunun üzerine tüm mürettebat ağır bronz pervaneyi kaldırmaya çalışırdı. ŞADİYE KALYONU NUN TAM MODELİ- Tersane-i Amire baş mimarı tarafından yapılmış-ahşap (0001- Keşişleme Salonu)

10 ŞADİYE KALYONU-OHANNES UMED BEHZAD 1867 Yağlı Boya Tablo (1749 Lodos Salonu) FETHİYE KALYONU NUN KIÇ ARMASI- Tersane-İ Amire Yapımı-Ahşap (0139 Tarihi Kayıklar Galerisi) KOSOVA KALYONU NUN TAM MODELİ- Tersane-İ Amire Baş Mimarı Süleyman Bey Tarafından Yapılmış-Ahşap (1277 Keşişleme Salonu) ERTUĞRUL FIRKATEYNİ:1864 yılında Taşkızak Tersanesi'nde yapılarak hizmete giren geminin eni 15.1m., boyu 76.2m., tonajı ton, kazan sayısı 2, kömür kapasitesi 350 tondur. II. Abdülhamid, 1887 yılında Japonya İmparatorunun yeğeninin bir savaş gemisiyle İstanbul'u ziyaret etmesinin ardından Japonya ya bir heyet gönderilerek iade-i ziyaret yapılmasını emretmişti. Bu ziyaret için Ertuğrul Fırkateyni seçildi. Fırkateyn, hem yelken hem de buhar gücüyle hareket ediyordu. Üç direkli geminin ana hareket vasıtası yelkendi. 600 beygir gücündeki buhar makinesi de yardımcı bir itici kuvvet oluşturuyordu. Ahşap bir gemi olan Ertuğrul Fırkateyni 25 yaşındaydı. Yaklaşık 1 yıl önce ahşap kısımları tamir görmüştü. Ancak, makine ve kazanların alt bölümüne dokunulmamıştı. Gemide özel olarak seçilen 56 sı subay toplam 609 mürettebat vardı. O yıl Bahriye Mektebini bitiren genç teğmenlerin tamamı da gemiye alınmış ve bu uzun gezide tecrübelerini artırmaları hedeflenmişti. Gemi II. Abdülhamid den Japon İmparatoruna mücevherli imtiyaz nişanı ve diğer hediyeleri götürecekti. Ertuğrul Fırkateyni, Temmuz 1889 da İstanbul dan yola çıktı. Güzergâhı boyunca çeşitli limanlara uğrayarak seyahat ediyordu. Kafile, uğradığı ülkelerin halkları ve

11 Müslümanlar tarafından görkemli sevgi gösterileriyle karşılanıyor, gemiyi kimi zaman binlerce kişiden oluşan gruplar ziyaret ediyordu. Gemi, 11 ay sonra 7 Haziran 1890 tarihinde Japonya nın Yokohama Limanına vardı. Japon İmparatoru, Türk amiralini ve heyetini görkemli bir şekilde karşıladı. Şehir halkı Türk amiralinin saray arabası ile İmparatorun yanına gidişini sevgi gösterileriyle takip etti. Nihayet geri dönüş yolculuğu için hazırlıklar tamamlandı. Yola çıkılacağı gün Japon Bahriyesinin tayfun uyarısına rağmen, Ertuğrul Fırkateyni planlandığı gibi 15 Eylül 1890 tarihinde Yokohama Limanı ndan ayrıldı. Kushimoto açıklarında tayfuna yakalanan Ertuğrul Firkateyni 16 Eylül 1890 da kayalara çarparak battı. Kazadan sadece 69 denizci kurtulabildi, Amiral Osman Bey de dâhil diğer mürettebat hayatını kaybetti. Ertuğrul Fırkateyni nin trajik sonu Türk-Japon halklarını yakınlaştırdı. Yöre halkı, kazadan kurtulanlara büyük yardım ve yakınlık gösterdi. Kazada ölenlerin anısına Kushimoto da bir Anıt yapılmıştır de Türkiye tarafından restore edilen anıt önünde her yıl düzenli olarak anma törenleri yapılmaktadır. ERTUĞRUL FIRKATEYNİ NİN TAM MODELİ- Gölcük Deniz Fabrikası nda Ali Usta Tarafından Yapılmış-Ahşap (2718 Keşişleme Salonu) ERTUĞRUL FIRKATEYNİ NİŞAN-I OSMANİ- Ertuğrul Kazasından Sonra Türk-Japon İlişkilerini Geliştirmede Pay Sahibi Torajiro Yamada ya Ait-Gümüş, Mine Ve Altın Kaplama-(3183 Fenerler Odası) ERTUĞRUL FIRKATEYNİ MECİDİ NİŞANI- Ertuğrul Kazasından Sonra Türk-Japon İlişkilerini Geliştirmede Pay Sahibi Torajiro Yamada ya Ait- Gümüş, Mine Ve Altın Kaplama-( 3185 Fenerler Odası)

12 ZIRHLI GEMİLER 1860 lı yıllarda Osmaniye, Aziziye, Orhaniye ve Mahmudiye zırhlı fırkateynleri İngiltere ye sipariş edildi. Gemilerin savaşta yara almamaları için yeni teknoloji onların saçtan (demir) yapılmasını gerektiriyordu. Dönem buharlı zırhlı gemiler dönemiydi. OSMANİYE ZIRHLI FIRKATEYNİ NİN TAM MODELİ- İnşaiye Model hanesinde Yapılmış-Ahşap. (0007 Keşişleme Salonu) ORHANİYE ZIRHLI FIRKATEYNİ NİN BAŞ ARMASI-1876 Tersane-İ Amire Yapımı- Ahşap.(0142 Tarihi Kayıklar Galerisi) AZİZİYE ZIRHLI FIRKATEYNİ NİN BAŞ ARMASI-1865 Tersane-İ Amire Yapımı- Ahşap.(0141 Tarihi Kayıklar Galerisi) HAMİDİYE KRUVAZÖRÜ 1904 yılında Osmanlı Bahriyesi ne katılan tamamen çelikten yapılmış gemilerdendir.112m. boyunda, 14.5m.eninde, 3904 ton ağırlığında, buharlı bir gemi olan Hamidiye Kruvazörü, İngiltere de inşa edilmiştir. Adı, Rauf Orbay la özdeşleşmiş kahraman bir gemidir Balkan Harbi nin en karanlık günlerde Kıdemli Yüzbaşı Rauf Orbay komutasındaki Hamidiye Kruvazörü, Yunan Donanmasını bölmek üzere Ege ve Akdeniz de yedi buçuk ay süren akın harekâtı icra etmiştir.

13 HAMİDİYE KRUVAZÖRÜ MODELİ- Tam model, ahşap.(poyraz Salonu 1673) MUAVENET-İ MİLLİYE MUHRİBİ 1910 Yılında Osmanlı Bahriyesi ne katılan bu muhrip, buhar türbini ile çalışan ilk gemilerdendir. (Buhar türbinleri, buhar ile çalışan motorlardır.) 74m. boyunda, 7.9m.eninde ve 765 ton ağırlığında olan gemi Almanya da inşa edilmiştir. Muavenet-i Milliye Muhribi, Osmanlı-İtalya Harbi nde Boğaz savunmasında kullanılmış, Balkan Harbi nde ise Yunanistan a karşı yapılan savaşlara katılmıştır. 29 Ekim 1914 te Yavuz ve Midilli gemilerinin Rus limanlarını bombardıman harekâtında Odessa Limanının bombardımanını Gayret-i Vataniye muhribi ile gerçekleştirmiştir. Binbaşı Ahmet Bey komutasındaki Muavenet-i Milliye Muhribi, Çanakkale Savaşları sırasında İngiliz Goliath Zırhlısını Çanakkale nin Morto Limanı nda13 Mayıs 1915 gecesi yaptığı torpido atışı ile batırmıştır. Bu geminin batışı ile verilen zayiat büyük olmuştur, ama asıl önemlisi bu felaketin doğurduğu olaylardır. Goliath'ın batırılışı üzerine İngilizler, Boğaz'ın zorla geçilmesi fikrinden tamamen vazgeçtiler. 18 Mart Harekâtı ndan sonra donanmayla Boğaz'ı bir kere daha zorlamayı planlıyorlardı. Çünkü kara harekâtı da istenilen sonucu vermemişti ve kısa sürede de vereceği tahmin edilmiyordu. Bu geminin batırılışı, bu plandan vazgeçilmesine sebep olmuştur. Ayrıca geminin batırılışından iki gün sonra 15 Mayıs 1915'te, İngiliz Deniz Kuvvetleri Komutanı Amiral Fisher, ardından da 17 Mayıs'ta, Çanakkale Seferi'nin fikir babası Churchill isifa etmiştir. Bu başarılarından ötürü Muavenet-i Milliye Muhribi, Türk deniz tarihinde kahraman gemilerden biri olarak yerini almıştır. MUAVENET-İ MİLLİYE MUHRİBİ NİN MODELİ- Tam model, ahşap 20.yy (Poyraz Salonu 1567)

14 TORPİDO KOVANI- Muavenet-i Milliye Muhribi nin Golyat Zırhlısına yaptığı hücumda kullanılmıştır. (Açık Sergi Alanı 1635) GÜNÜMÜZ SAVAŞ GEMİLERİ Modern donanmalar, savaş için değil barışı korumak için ve uluslar arası güvenlik anlaşmalarının uygulanmasını sağlamak için kullanılmaktadır artık. Bu tür görevlerin çoğu için hava üstünlüğünün önemi, uçak gemisi ve benzeri gemilerin ihtiyacını arttırmaktadır. Demir atmış bir savaş gemisinden ilk uçağın havalanışı 1910 yılında gerçekleşti. II. Dünya Savaşı na gelindiğinde, uçak gemileri mükemmel hale getirilmişti.1941 de Pearl Harbour daki Amerikan gemilerinin vurulması, uçak gemileriyle Büyük Okyanus un geçilmesiyle mümkün oldu. Günümüzde ise uçak gemileri, açık denizlerdeki varlıklarıyla saldırganları caydırmakta önemli bir rol oynamaktadır. Bir zamanlar lumbar ağzından veya köprüden idare edilen savaş gemileri artık, Savaş Harekât Merkezi denilen ileri teknoloji ürünü radar ve sonar cihazlarının, bilgisayar güdümlü silahların bulunduğu, her türlü tehlikenin derhal fark edilebildiği ve karşı önlemlerin alındığı, uydu seyir sistemleriyle nokta atışlarının yapılabildiği kumanda merkezlerinden idare edilmektedir. Modern filolar, aylarca süren seyir boyunca, kumanya, yakıt ve cephane ihtiyaçlarını kendi modern ikmal gemileriyle sağlayabilmektedir. Gaz türbinleri ve dizel motorlarla çalışan gemiler artık hava şartlarına bağlı kalmadan istenen hızda seyredebilir hale gelmiştir. Bilim ve teknolojinin her gün artan hızına paralel olarak gemiler de gelecekte çok daha farklı olacaklardır. Gerek hızları, gerek tasarımları gerekse silahları ile geleceğin gemileri baş döndürücü olabilirler.

15 (Fotoğraf, Türk Deniz Kuvvetleri Web Sitesinden Alınmıştır.) TCG YAVUZ (II) (F 240) FIRKATEYNİ BOYUTLARI:115*14.2*4.1m. DEPLASMAN TONAJI:2000t.(Normal),2784t.(Tam Yük) ANA TAHRİK: CODAD, 4*MTU 20 Dizel, 2 Pervane SÜRATİ: 29,5 mil. PERSONEL: 23 Subay / 96 Astsubay / 8 Uzman Erbaş, 61 Erbaş/Er DENİZALTILAR Osmanlı Bahriyesi ne ilk katılan denizaltılar Abdülhamit ve Abdülmecit denizaltılarıdır.1886 yılında Taşkızak ta törenle denize indirilen Abdülhamit denizaltısının ilk seyir denemesi, Sultan Abdülhamit in de görebileceği Dolmabahçe Sarayı önlerinde yapılmış, atılan torpille hedef gemi batırılmıştır.32m. uzunluğunda, 12m. eninde olan denizaltı yaklaşık 1000m. derinliğe dalabilmekte ve buhar makinesiyle çalışmaktaydı. Abdülmecit denizaltısı ise hiç seyir yapmamıştır. Abdülhamit denizaltısının ilk denemesinden sonra bir daha kullanılmayan denizaltılar Haliç te kızağa çekilerek çürümeye terk edilmişlerdir.1879 yılına kadar denize indirilen her denizaltı, insan gücüyle hareket ettiriliyordu.1879 yılında İngiliz William Garret, ilk kez bir denizaltıya buhar makinesi yerleştirdi. Böylece dünyanın ilk mekanik denizaltısı doğmuş oldu. Abdülhamit ve Abdülmecit denizaltıları, William Garret in ilk ürettiği denizaltılardandır. ABDÜLHAMİT VE ABDÜLMECİT DENİZALTI LARI TERSANE-İ AMİRE DE- İSMAİL HAKKI 19.Yy-Yağlıboya Tablo (Lodos Salonu 1170) ABDÜLHAMİT ve ABDÜLMECİT DENİZALTILARININ MODELİ- Ahşap (MM.0491-POYRAZ SALONU)

16 ALMAN UB 46 DENİZALTISI BATIĞI- I. Dünya Savaşı na Osmanlı İmparatorluğu ile birlikte ittifak kurarak giren Almanya nın İstanbul bölgesinde görevlendirdiği UB 46 Denizaltısı 7 Aralık 1916 da mayına çarparak batmıştır. Batık Eylül 1993 te İstanbul Kemerburgaz bölgesi Akpınar Köyü sahilinde bulunmuş ve çıkartılarak İstanbul Deniz Müzesi nde sergilenmeye alınmıştır. (4072-Bahçe) Günümüz Cumhuriyet donanmasında ise birçok sınıf denizaltı hizmet vermektedir. Son teknolojiyle ve silahlarla donatılan denizaltıların hızları; sualtında 21,5 mil, suüstünde 15 mile ulaşabilmektedir. Denizaltılar askeri ve sivil amaçlı kullanılabilmektedir. Askeri amaçlı denizaltılar, deniz veya karadaki hedeflere beklenmedik saldırılar yapmak, füze yollamak, karaya asker çıkarmak ve karadan asker almak için kullanılmaktadırlar. Sivil denizaltılar ise, kurtarma ve sualtı araştırmalarında daha çok kullanılmaktadır. Denizaltılar dalmak için, safra tankları denilen ağırlık alıp boşaltmaya yarayan hava depolarını kullanırlar. Yüzeye çıkarken hava dolan tanklar, sualtına dalarken de suyla dolarlar. Böylece ağırlaşan denizaltı, suya dalmış olur. Denizaltılarda, top, füze, torpido ve mayın gibi silahlar bulunmaktadır. Sonar ve periskop gibi cihazları kullanarak da dışarıdan bilgi toplayabilmektedirler. Periskop, deniz ve kara savaşlarında, harekâtı kolaylaştırmak maksadıyla kullanılan, emniyetli mesafelerden hedefi görünmeden incelemeye yarayan optik bir alettir. Periskopta iki yansıtıcı ayna veya prizma bulunur. Birinci ayna hedeften gelen ışıkları doksan derece kırarak aşağı doğru yansıtır. İkincisiyse bu gelen ışıkları tekrar doksan derece kırarak yatay yönde göze iletir. Periskopun bu özelliği teleskop yapı ile güçlendirilir. Periskop, mercekler yardımı ile hedefi yaklaştırma, büyütme özelliği kazanır. Periskop Birinci Dünya Savaşı nda kullanılmaya başlanmıştır. Önceleri siperlerden gözükmeden hedefin incelenmesi maksadı ile yapılan periskoplar, daha sonraları tanklara, büyük kara ve gemi toplarına, denizaltılara da monte edilmiştir. (Fotoğraf, Türk Deniz Kuvvetleri Web Sitesinden Alınmıştır.)

17 TCG PREVEZE (IV) (S353) DENİZALTISI BOYUTLARI:62*6,2*5.5m. DEPLASMAN TONAJI: Suüstü 1454t., Sualtı 1586t. ANA TAHRİK:1 Ad. SIEMENS DİZEL, 5000HP.4 Ad. MTU 12V396 DİZEL, 4*700kw. SÜRATİ: Suüstü 15, Sualtı21.5 mil. PERSONEL: 9 Subay / 30 Astsubay / 2 Uzman Erbaş, 3 Erbaş/Er TEST-2 1- Kadırga nedir? Nasıl çalışır? Hangi dönem kullanılmıştır? Boşluklara yazınız Kalyon nedir? Nasıl çalışır? Hangi dönem kullanılmıştır? Boşluklara yazınız Buharlı Gemi nedir? Nasıl çalışır? Hangi dönem kullanılmıştır? Boşluklara yazınız Zırhlı Gemi nedir? Niçin gemiler zırhla kaplanmaktadır? Boşluklara yazınız Uçak Gemisi nedir? Hangi amaçla kullanılmaktadır? Boşluklara yazınız Denizaltı nedir? Nasıl çalışır? Osmanlı Bahriyesi nde ilk denizaltıların adı nedir? Boşluklara yazınız Bir gemi kaptanı (komutanı) olduğunuzu hayal edin. Bu gemi nasıl bir gemi olurdu? Aşağıdaki boşluğa çiziniz.

18 ÖĞRENCİ ETKİNLİK ÖNERİLERİ ETKİNLİK 4:Deniz Taşıtlarını Tanıyalım (Gezi Öncesi veya Gezi Sonrası Sınıf İçi Etkinlik Gerekli Malzemeler: Gazete ve dergilerden kesilen deniz taşıtları resimleri. Yapılışı: Öğretmen öğrencilerinden, çeşitli deniz taşıtlarının resimlerini bulup, sınıfa getirmelerini ister. Her bir resim incelenerek, nasıl çalıştığı, ne tür malzemeden yapıldığı, hangi amaçla kullanıldığı, büyüklüğü, hızı vb. sorular üretilerek, birlikte cevaplandırılır. Deniz taşıtları türleri öğrenilir. ETKİNLİK 5:Denizaltıları Tanıyalım (Gezi Sonrası Sınıf İçi Etkinlik) Gerekli Malzemeler: Kova, Pet şişe. Yapılışı: Su dolu bir kovanın içine, ağzı kapalı bir pet şişe konulur. Sonuç gözlemlenir. Daha sonra aynı kovaya tamamen su dolu bir pet şişe konulur ve sonuç gözlemlenir. Aynı deney, pet şişenin içindeki su miktarı azaltarak yapılmaya devam edilir. Boş pet şişenin içindeki havanın onu su yüzeyinde kalmasını sağladığını, su dolu pet şişenin ise battığını gözlemlemiş oluruz. Bu deney denizaltıların su altına dalmalarını ve gerektiğinde su üstüne çıkabilmelerini açıklar. ETKİNLİK 6:Deniz Taşıtlarının Gelişimleri Konulu Afiş Hazırlanması (Gezi Sonrası Sınıf İçi Etkinlik) Gerekli Malzemeler: Müzeyle ilgili çeşitli görsel malzemeler (kartpostallar, fotokopiler, dergiler), kendi çizdikleri resimler, dergilerden ve gazetelerden kesilen resimler, cetvel, kurşun kalem, silgi, fon kartonları, alüminyum folyo, renkli krepon kâğıtları, A 4 ebadında dosya kâğıtları, yapıştırıcı ve maket bıçağı. Yapılışı: Öğretmen, Deniz Taşıtlarının Tarihi Gelişimi temasına ilişkin öğrencilerden bir afiş tasarlamalarını ister. Bunun için öğrenciler 3 4 kişilik gruplara ayrılır. Her grup kendi içinde görev dağılımını planlar (slogan cümlelerin belirlenmesi, resimlerin belirlenmesi vb.) ve çalışmaya başlar. Üretilen afişler, sınıfta hep birlikte değerlendirilir. En beğenilen afiş sınıf panosuna asılır. ETKİNLİK 7:Öykü Yazılması ve Anlatımı (Gezi Sonrası Sınıf İçi Etkinlik) Gerekli Malzemeler: Kâğıt, kurşun kalem, silgi. Yapılışı: Öğretmen öğrencilerinden farklı dönemlerde gemici olduklarını hayal etmelerini (kürekli gemiler-kadırga, yelkenli gemiler-kalyon, buharlı gemiler, türbinli ve motorlu gemiler) ister. Ve o dönemdeki yaşamlarını öykü biçiminde anlatmalarını ister. Hep birlikte puanlanarak, en beğenilen öykü seçilir ve sınıf panosuna asılır.

MODERNLEŞME DÖNEMİNDE OSMANLI DENİZ TEKNOLOJİSİ VE TERSANE-İ AMİRE

MODERNLEŞME DÖNEMİNDE OSMANLI DENİZ TEKNOLOJİSİ VE TERSANE-İ AMİRE MODERNLEŞME DÖNEMİNDE OSMANLI DENİZ TEKNOLOJİSİ VE TERSANE-İ AMİRE Prof. Dr. Tuncay Zorlu İstanbul Teknik Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü 6.1.2016 1 Çeşme Bozgunu (1770) ve Modernleşmenin

Detaylı

TERSANELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

TERSANELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TERSANELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 1/16 Takdim Planı * Kuruluş * Tersanelerin Önemi * Devam Eden Faaliyetler 2/16 Tersaneler Genel Müdürlüğü; Tersaneler Genel Müdürlüğü Kuruluş * 25 Temmuz 2016 tarihli, 667 Sayılı

Detaylı

TERSÂNE-İ ÂMİRE NİN TARİHÇESİ, İDARİ YAPISI ve PERSONELİ

TERSÂNE-İ ÂMİRE NİN TARİHÇESİ, İDARİ YAPISI ve PERSONELİ TERSÂNE-İ ÂMİRE NİN TARİHÇESİ, İDARİ YAPISI ve PERSONELİ Prof. Dr. Reşat Baykal İTÜ Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi 61. Yılında Gemi Mühendisleri Odası Meslek Alanımız 11 Aralık 2015 Titanic

Detaylı

TAHLİSİYE SANDALI İNCELEME ve ARAŞTIRMA PROJESİ

TAHLİSİYE SANDALI İNCELEME ve ARAŞTIRMA PROJESİ TAHLİSİYE SANDALI 1 TAHLİSİYE SANDALI İNCELEME ve ARAŞTIRMA PROJESİ TAHLİSİYE SANDALI ve DENİZDEN CAN KURTARMA TARİHİ 18. yüzyılın sonuna doğru 1790 lı yıllarda, tahlisiye - denizden can kurtarmanın başladığını

Detaylı

Türkiye ile İngiltere savaşın eşiğinden dönmüş!

Türkiye ile İngiltere savaşın eşiğinden dönmüş! On5yirmi5.com Türkiye ile İngiltere savaşın eşiğinden dönmüş! Kıbrıs Barış Harekatı'nın 41. yıl dönümünde operasyonda yer alan denizciler, İngilizlerle yaşanan gergin anları anlattı. Yayın Tarihi : 20

Detaylı

TEMA 3:GEMĠLER ve GEMĠ AKSAMLARI

TEMA 3:GEMĠLER ve GEMĠ AKSAMLARI TEMA 3:GEMĠLER ve GEMĠ AKSAMLARI G SINIFI FIRKATEYN Geminin Genel Tanımı: Suyun kaldırma kuvvetinden faydalanarak su üzerinde yüzebilen, hareket ve manevra kabiliyeti olan; yükü, yolcuyu ve personeli mümkün

Detaylı

775QSU& b T Ü R K İY E C U M H U R İY E T İN İN H E D E F İ; BİR A Ç IK D E N İZ D E V L E T İ O LM AK TIR. Fahri S. K O R UTÜRK

775QSU& b T Ü R K İY E C U M H U R İY E T İN İN H E D E F İ; BİR A Ç IK D E N İZ D E V L E T İ O LM AK TIR. Fahri S. K O R UTÜRK 775QSU& b T Ü R K İY E C U M H U R İY E T İN İN H E D E F İ; BİR A Ç IK D E N İZ D E V L E T İ O LM AK TIR. Fahri S. K O R UTÜRK TÜRK DONANMA VAKFI İSTANBUL İL BŞK. LlGl Kuzey Deniz Saha Komutanlığı karsısında

Detaylı

Minti Monti. Yaz 2013 Sayı:10 Ücretsizdir. Yelkenli Tekneler. Nasıl Yüzer, Bilir misin?

Minti Monti. Yaz 2013 Sayı:10 Ücretsizdir. Yelkenli Tekneler. Nasıl Yüzer, Bilir misin? Minti Monti Çocuklar için eğlenceli poster dergi Yaz 2013 Sayı:10 Ücretsizdir ISSN: 2146-281X Yelkenli Tekneler Nasıl Yüzer, Bilir misin? Yelkenli teknelerle ilgili bilmeniz gereken 5 şey Dev gemiler nasıl

Detaylı

İÇİNDEKİLER... SUNUŞ III

İÇİNDEKİLER... SUNUŞ III SUNUŞ İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... III BİRİNCİ BÖLÜM SİYASİ, COĞRAFİ DURUM VE ASKERÎ GÜÇLER 1. Siyasi Durum... 1 a. Dış Siyasi Durum... 1 b. İç Siyasi Durum... 2 (1) Birinci Dünya Savaşı Öncesi Osmanlı Devleti

Detaylı

DONANMAMIZIN İLK AY SINIFI DENİZALTILARINA GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK İSİM VERMİŞTİ

DONANMAMIZIN İLK AY SINIFI DENİZALTILARINA GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK İSİM VERMİŞTİ DONANMAMIZIN İLK AY SINIFI DENİZALTILARINA GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK İSİM VERMİŞTİ Türklerin denizin altında hareket eden bir cisimle ilk kez 1719 yılının sonbaharında, Haliç te saltanat kayıkları ve

Detaylı

ÇANAKKALE DENİZ MUHAREBELERİNİN DENİZDE DÖNEMİN ŞARTLARINA GÖRE TASARLANMIŞ SAVAŞ GEMİSİNDE KRİTİK OLAYLARIN YAŞANDIĞI YER VE SIRAYA GÖRE TANITILMASI

ÇANAKKALE DENİZ MUHAREBELERİNİN DENİZDE DÖNEMİN ŞARTLARINA GÖRE TASARLANMIŞ SAVAŞ GEMİSİNDE KRİTİK OLAYLARIN YAŞANDIĞI YER VE SIRAYA GÖRE TANITILMASI ÇANAKKALE DENİZ MUHAREBELERİNİN DENİZDE DÖNEMİN ŞARTLARINA GÖRE TASARLANMIŞ SAVAŞ GEMİSİNDE KRİTİK OLAYLARIN YAŞANDIĞI YER VE SIRAYA GÖRE TANITILMASI Barış BULUT 1 Bouvet Ocean Irresistible Bouvet gemisindeki

Detaylı

Çanakkale Geçilmez! Şehitler Haykırdı:

Çanakkale Geçilmez! Şehitler Haykırdı: Şehitler Haykırdı: Çanakkale Geçilmez! Yazan: SAFA TEKELİ Ç anakkale'de 18 Mart 1915'te elde edilen zafer, Türkiye'nin geleceği için bir dönüm noktasıdır. Kara, hava ve deniz güçlerinin; her türlü teknoloji

Detaylı

Dunkirk'ün gerçek tarihi

Dunkirk'ün gerçek tarihi Dunkirk'ün gerçek tarihi Tüm zamanların ilk on savaş filmleri arasında gösterilen Dunkirk'te, savaşın gerçek kahramanları gözardı mı edildi? 17.08.2017 / 13:25 Hindistanlı askerlerin yardımı olmasaydı,

Detaylı

Ulaşım Coğrafyası. Konu 10 Ulaşım biçimleri (Deniz ulaşımı)

Ulaşım Coğrafyası. Konu 10 Ulaşım biçimleri (Deniz ulaşımı) Ulaşım Coğrafyası Ulaşım Coğrafyası Konu 10 Ulaşım biçimleri (Deniz ulaşımı) DENĐZ ULAŞIMI Deniz Ulaşımı Deniz ulaşımının kökeni M.Ö. 3200 yıllarına kadar uzanmakta olup Mısır kıyı denizciliği ile başlamıştır

Detaylı

MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ DENİZ ASTSUBAY MESLEK YÜKSEK OKULU EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI DERS PROGRAMLARI VE KREDİLERİ

MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ DENİZ ASTSUBAY MESLEK YÜKSEK OKULU EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI DERS PROGRAMLARI VE KREDİLERİ PROGRAM ADI: UÇAK TEKNOLOJİSİ FİZİK-1 (UÇAK TEK.) 3 1 2 2 4 FİZİK-2 (UÇAK TEK.) 3 1 2 2 4 HUKUKA GİRİŞ VE HAVACILIK MEVZUATI 2 2 0 2 3 TEMEL ELEKTRİK-2 4 4 0 4 4 TEMEL ELEKTRİK-1 4 4 0 4 5 HAVA ARAÇLARI

Detaylı

AKINCI PALETLİ ZIRHLI MUHAREBE ARACI

AKINCI PALETLİ ZIRHLI MUHAREBE ARACI AKINCI 12 PALETLİ ZIRHLI MUHAREBE ARACI GÖREVE ÖZGÜ ÖZELLIKLER Çok maksatlı görev yeteneği Mekanize / Zırhlı piyade Keşif Düşük ve yüksek yoğunluklu muharebeler Piyade müstakil operasyonları Özel operasyonlar

Detaylı

YELKEN TARiHI VE TEKNE DONANIMLARI

YELKEN TARiHI VE TEKNE DONANIMLARI YELKEN TARiHI VE TEKNE DONANIMLARI Merhaba Bahar 18! Ege Mehmet Akman Boğaziçi Ü i ersitesi Denizcilik ve Yelken Kulübü (M.S.2000) Ulu uru Batığı (M.Ö.1400) GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE YELKENCİLİK Mısırlılar önceleri

Detaylı

Gemi nedir? Gemi tipleri nelerdir?

Gemi nedir? Gemi tipleri nelerdir? Gemi nedir? Gemi,deniz, nehir ve göllerde yolcu veya yük taşımak amacıyla kullanılan deniz araçlarıdır. Birçok çeşidi vardır. 1.Yük gemileri Gemi tipleri nelerdir? A. KURU YÜK GEMİLERİ (GENERAL CARGO SHIP

Detaylı

Osmanlı tarihinde çok dikkat. Çanakkale Savaşlarından 110 yıl önce yaşanan Çanakkale Savaşı. Evrensel Bakış Açısı Gürbüz Evren

Osmanlı tarihinde çok dikkat. Çanakkale Savaşlarından 110 yıl önce yaşanan Çanakkale Savaşı. Evrensel Bakış Açısı Gürbüz Evren Evrensel Bakış Açısı Gürbüz Evren Çanakkale Savaşlarından 110 yıl önce yaşanan Çanakkale Savaşı Osmanlı tarihinde çok dikkat çekmeyen konulardan biri de, 1807 yılında, İngiliz Donanmasının Çanakkale Boğazı

Detaylı

DKN.:53971972-3730- -14/PAPGE Aralık 2014 MESLEKİ BİLİMLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ

DKN.:53971972-3730- -14/PAPGE Aralık 2014 MESLEKİ BİLİMLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ MESLEKİ BİLİMLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Adı Kodu Sınıf / Y.Y. Ders Saati (T+U+L) Kredi AKTS Denizcilik İngilizcesi MH-311 3 / 1 2+0+0 2 3 Dili : İngilizce Seviyesi Önkoşulu Öğretim Elemanları

Detaylı

ABD, Türkiye, Meksika ve Tayland'a güdümlü füze firkateynleri hibe etmeyi planlıyor.

ABD, Türkiye, Meksika ve Tayland'a güdümlü füze firkateynleri hibe etmeyi planlıyor. ABD, Türkiye, Meksika ve Tayland'a güdümlü füze firkateynleri hibe etmeyi planlıyor. Temsilciler Meclisi Dışişleri Komitesi'ne sunulan tasarı, Türkiye'ye, ''Oliver Hazard Perry Sınıfı'' USS Halyburton

Detaylı

2017 YILI DENİZ HARP OKULU KOMUTANLIĞI ÖĞRENCİ FAALİYETLERİ

2017 YILI DENİZ HARP OKULU KOMUTANLIĞI ÖĞRENCİ FAALİYETLERİ 2017 YILI DENİZ HARP OKULU KOMUTANLIĞI ÖĞRENCİ FAALİYETLERİ * İNTİBAK EĞİTİMİ (06-31 MART 2017) * AÇILIŞ TÖRENİ (13 MART 2017) * 18 MART ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ VE DENİZ ŞEHİTLERİNİ ANMA GÜNÜ (18 MART 2017)

Detaylı

10. DENİZDE ÇATIŞMAYI ÖNLEME

10. DENİZDE ÇATIŞMAYI ÖNLEME 10. DENİZDE ÇATIŞMAYI ÖNLEME 1. Dar bir kanalda ilerleyen bir tekne, kanalın neresinde seyredecektir? Kanalın, teknenin sancak tarafındaki dış sınırına olabildiğince güvenle yaklaşabileceği mesafede 2.

Detaylı

Bodrum dan Adriyatik e yelkenli ile 4 kadın

Bodrum dan Adriyatik e yelkenli ile 4 kadın Bodrum dan Adriyatik e yelkenli ile 4 kadın Yelken sporuna gönül vermiş 4 kadın yelkenci 70 gün sürecek seyahatlerine başlamadan önce Bodrum Belediyesini ziyaret etti. Bodrum Belediyesi Başkan Yardımcısı

Detaylı

A.D.E.S. Amatör Denizci Eğitim Sistemi Ders Notları DENİZDE ÇATIŞMAYI ÖNLEME KURALLARI (COLREG)

A.D.E.S. Amatör Denizci Eğitim Sistemi Ders Notları DENİZDE ÇATIŞMAYI ÖNLEME KURALLARI (COLREG) DENİZDE ÇATIŞMAYI ÖNLEME KURALLARI (COLREG) Genel Denizde Çatışmayı Önleme Uluslararası Kuralları, teknelerin birbirlerine karşı davranışlarını bir düzene bağlayarak çatışma risklerinin ortadan kaldırılmasına

Detaylı

Türkiye'nin ilk milli uçak gemisi "TCG Anadolu" ilk kez görüntülendi

Türkiye'nin ilk milli uçak gemisi TCG Anadolu ilk kez görüntülendi Türkiye'nin ilk milli uçak gemisi "TCG Anadolu" ilk kez görüntülendi İstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz Bölgeleri (İMEAK) Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan, "(TCG Anadolu) Şu an sahada

Detaylı

Gemi Makineleri-I AMB-312 3/I (2+0+1) 3 3

Gemi Makineleri-I AMB-312 3/I (2+0+1) 3 3 DENİZ HARP OKULU ASKERİ BİLİMLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf / Y.Y. Ders saati (T+U+L) Kredi AKTS Gemi Makineleri-I AMB-312 3/I (2+0+1) 3 3 Dersin Dili Dersin Seviyesi

Detaylı

SAMSUN BAHRİYE MEKTEBİ

SAMSUN BAHRİYE MEKTEBİ SAMSUN BAHRİYE MEKTEBİ BAKİ SARISAKAL SAMSUN BAHRİYE MEKTEBİ 1880 yılının başında Samsun da açıldı. Üçüncü Ordu nun sorumluluğu altındaydı. Okulun öğretmenleri subay ve sivillerdi. Bu okula öğrenciler

Detaylı

Yelken Nedir? Yelken Nasıl Çalışır? Yelken Tarihi Yelken Sınıfları Salma Nedir? Salma Teorisi Seyirler ve Salma Salma Tipleri Yelkenli Bir Teknenin Pa

Yelken Nedir? Yelken Nasıl Çalışır? Yelken Tarihi Yelken Sınıfları Salma Nedir? Salma Teorisi Seyirler ve Salma Salma Tipleri Yelkenli Bir Teknenin Pa Yelkenli Teknelerde Donanım Yelken Nedir? Yelken Nasıl Çalışır? Yelken Tarihi Yelken Sınıfları Salma Nedir? Salma Teorisi Seyirler ve Salma Salma Tipleri Yelkenli Bir Teknenin Parçaları ve Güverte Donanımı

Detaylı

GEMİ İNŞAATI Güz Dönemi. Dr., Gemi İnş. ve Mak. Müh. Murat ÖZDEMİR. E-posta:

GEMİ İNŞAATI Güz Dönemi. Dr., Gemi İnş. ve Mak. Müh. Murat ÖZDEMİR. E-posta: GEMİ İNŞAATI 2018-2019 Güz Dönemi Dr., Gemi İnş. ve Mak. Müh. Murat ÖZDEMİR E-posta: muratozdemir@odu.edu.tr KAPSAM: Gemilerin tanımı ve sınıflandırılması, Gemi geometrisi ve form katsayıları, Endaze,

Detaylı

TEKNELERİN GEMİ İLE TAŞINMASINA DAİR ÇALIŞMA HAYDARPAŞA FETHİYE ÖRNEĞİ

TEKNELERİN GEMİ İLE TAŞINMASINA DAİR ÇALIŞMA HAYDARPAŞA FETHİYE ÖRNEĞİ 3. ULUSAL DENİZ TURİZMİ SEMPOZYUMU -2016- GİRİŞİMCİLİK VE YENİ FİKİRLER TEKNELERİN GEMİ İLE TAŞINMASINA DAİR ÇALIŞMA HAYDARPAŞA FETHİYE ÖRNEĞİ DUYGU DERNEK BİRSEN KOLDEMİR İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ 26-27 ŞUBAT

Detaylı

AKINCI ZMA PALETLİ ZIRHLI MUHAREBE ARACI

AKINCI ZMA PALETLİ ZIRHLI MUHAREBE ARACI AKINCI ZMA PALETLİ ZIRHLI MUHAREBE ARACI 22 Genel Bakış AKINCI Zırhlı Muharebe Aracı (AKINCI ZMA); 350/400 BG dizel motor ve otomatik transmisyonlu güç paketi sayesinde ana muharebe tankları ile ortak

Detaylı

MAVİ RÜYA, KEKOVA... [ Yazı ve Fotoğraflar ] Tahsin CEYLAN Su Altı Görüntüleme Yönetmeni. Sahil Güvenlik Dergisi Aralık 2016

MAVİ RÜYA, KEKOVA... [ Yazı ve Fotoğraflar ] Tahsin CEYLAN Su Altı Görüntüleme Yönetmeni. Sahil Güvenlik Dergisi Aralık 2016 MAVİ RÜYA, KEKOVA... [ Yazı ve Fotoğraflar ] Tahsin CEYLAN Su Altı Görüntüleme Yönetmeni 16 Likya Dönemi uygarlığına ait önemli kalıntılara ev sahipligi yapan ve büyülü mavi ile gizemli bir dünya oluşturan

Detaylı

10.04.2012. Ertuğ YAŞAR ANADOLU Tersanesi / ADĐK

10.04.2012. Ertuğ YAŞAR ANADOLU Tersanesi / ADĐK Ertuğ YAŞAR ANADOLU Tersanesi / ADĐK Osmanlı Donanması Gölcük Askeri Tersanesinde ilk Askeri Gemi inşaatı (Oil tanker): 1931 1960 lara kadar Gölcük Askeri Tersanesinde Yardımcı Sınıf gemilerin inşaatı

Detaylı

2. İstanbul Boğazı 31 kilometre uzunluğundadır. 3. İstanbul Boğazı Asya ve Avrupa yı birbirinden ayırır. 4. İstanbul Boğazını turistler çok severler.

2. İstanbul Boğazı 31 kilometre uzunluğundadır. 3. İstanbul Boğazı Asya ve Avrupa yı birbirinden ayırır. 4. İstanbul Boğazını turistler çok severler. İstanbul Boğazı İstanbul Boğazı Karadeniz ve Marmara Denizi ni birbirine bağlar. Asya ve Avrupa kıtalarını birbirinden ayırır. İstanbul u da ikiye böler. Uzunluğu 31 kilometredir. Genişliği ise 700 metre

Detaylı

ZMA-15 PALETLİ ZIRHLI MUHAREBE ARACI

ZMA-15 PALETLİ ZIRHLI MUHAREBE ARACI ZMA-15 PALETLİ ZIRHLI MUHAREBE ARACI 28 Genel Bakış Zırhlı Muharebe Aracı (ZMA-15); 350/400 BG dizel motor ve otomatik transmisyonlu güç paketi sayesinde ana muharebe tankları ile ortak hareket yeteneğine

Detaylı

DENİZ LİSESİ KOMUTANLIĞI

DENİZ LİSESİ KOMUTANLIĞI DENİZ LİSESİ KOMUTANLIĞI Geleceğin deniz subaylarının yetiştirildiği ilk eğitim yuvası olan ve kökleri Barbaros a, Turgut Reis e, Piri Reis e uzanan şerefli bir geçmişe sahip Deniz Lisesi, İstanbul Heybeliada

Detaylı

Ünlü denizci Sadun Boro, Gökova da anıldı

Ünlü denizci Sadun Boro, Gökova da anıldı Ünlü denizci Sadun Boro, Gökova da anıldı 1965 yılında Kısmet adlı 10.5 metrelik teknesi ile dünya turu yapan ünlü Türk denizcisi Sadun Boro, Gökova koyu girişinde düzenlenen bir etkinlik ile anıldı. Sadun

Detaylı

DENİZ HARP OKULU MESLEKİ BİLİMLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ

DENİZ HARP OKULU MESLEKİ BİLİMLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ DENİZ HARP OKULU MESLEKİ BİLİMLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf / Y.Y. Ders Saati (T+U+L) Kredi AKTS Denizcilik İngilizcesi YAD-221 2/II (2+0+0) 2 2 Dersin Dili Dersin Seviyesi

Detaylı

Edirne Köprüleri. Ahmet Usal - Edirne Vergi Dairesi Başkanlığı

Edirne Köprüleri. Ahmet Usal - Edirne Vergi Dairesi Başkanlığı Edirne Köprüleri Ahmet Usal - Edirne Vergi Dairesi Başkanlığı Aralık 25, 2006 2 İçindekiler 0.1 Edirne Köprüleri......................... 4 0.1.1 Gazimihal Köprüsü.................... 4 0.1.2 Beyazid Köprüsü.....................

Detaylı

1. ABD Silahlı Kuvvetleri dünyanın en güçlü ordusu

1. ABD Silahlı Kuvvetleri dünyanın en güçlü ordusu 2016 yılında 126 ülkenin ordusu değerlendirilmiş ve dünyanın en güçlü orduları sıralaması yapılmıştır. Ülkenin sahip olduğu silahlı gücün yanında nüfusu, savaşabilecek ve askerlik çağına gelen insan sayısı,

Detaylı

DEN 322. Gemi Sevk Makinaları

DEN 322. Gemi Sevk Makinaları DEN 322 Gemi Sevk Makinaları Ana Makina Seçim Kriterleri gerekli beygir gücü ağırlık hacim maliyet işletme masrafları geminin elektrik ve ısı enerjisi gereksinimi güvenilirlik ve bakım gereksinimi gemiden

Detaylı

TARİH ŞEHİTLİK VE ŞEHİTLİKLER YURTDIŞI ŞEHİTLİKLER

TARİH ŞEHİTLİK VE ŞEHİTLİKLER YURTDIŞI ŞEHİTLİKLER T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI TÜRKİYE KÜLTÜR PORTALI PROJESİ TARİH ŞEHİTLİK VE ŞEHİTLİKLER YURTDIŞI ŞEHİTLİKLER Prof. Dr. Abdulhaluk 2009 ANKARA 9. 2. Yurtdışı Şehitlikler 9. 2. 1. Pardubitce Şehitliği

Detaylı

TUR 1 - ĠSTANBUL KLASĠKLERĠ

TUR 1 - ĠSTANBUL KLASĠKLERĠ TUR 1 - ĠSTANBUL KLASĠKLERĠ Yarım Gün Yemeksiz Sabah Turu Bizans ve Osmanlı İmparatorlukları nın yönetildiği, Tarihi Yarımada nın kalbi olan Sultanahmet Meydanı. İmparator Justinian tarafından 6. yüzyılda

Detaylı

K. Sarıöz Goeben den Yavuz a

K. Sarıöz Goeben den Yavuz a YAVUZ KARDENİZ DE Rus ordularının doğu cephesi üzerinden yaptıkları saldırılara karşı koyabilmek üzere tüm malzeme ve cephanenin gemilerle İstanbul dan Trabzon a taşınması gerekiyordu. 7 Kasım günü üç

Detaylı

DOĞU MARMARA KALKINMA AJANSI GÖLCÜK TE DENİZ SAVUNMA İHTİSAS OGRANİZE SANAYİ BÖLGESİ KURULMASI

DOĞU MARMARA KALKINMA AJANSI GÖLCÜK TE DENİZ SAVUNMA İHTİSAS OGRANİZE SANAYİ BÖLGESİ KURULMASI DOĞU MARMARA KALKINMA AJANSI GÖLCÜK TE DENİZ SAVUNMA İHTİSAS OGRANİZE SANAYİ BÖLGESİ KURULMASI Savaş Gemisi ve Denizaltı Üretimi Gemi inşa sektörü, değişik endüstri ürünlerinin birleşimini içeren bir imalat

Detaylı

ATATÜRK ün Balmumu Heykelleri

ATATÜRK ün Balmumu Heykelleri ATATÜRK ün Balmumu Heykelleri Balmumu heykellerinin en önemli özelliği; Atamızın ölümünde yüzünden alınan masktan bire bir çalışılmış olup 2008 yılından itibaren müzemizde sergilenmeye başlanmıştır. Sağ

Detaylı

ÖBİTAŞ SAHİL SİTESİ GENEL YÖNETİMİ DENİZ VE SAHİL GÜVENLİK ÖNLEM VE EYLEMLERİ EL KİTABI

ÖBİTAŞ SAHİL SİTESİ GENEL YÖNETİMİ DENİZ VE SAHİL GÜVENLİK ÖNLEM VE EYLEMLERİ EL KİTABI ÖBİTAŞ SAHİL SİTESİ GENEL YÖNETİMİ DENİZ VE SAHİL GÜVENLİK ÖNLEM VE EYLEMLERİ EL KİTABI 01.06.2015 KÜÇÜK TEKNE KAZALARININ GENEL NEDENLERİ (Kürekli ya da dıştan takma motorlu küçük tekneler) 1-Hatalı yük

Detaylı

DÜNYA VE EVREN 1.ÜNİTE GEZEGENİMİZİ TANIYALIM. 1. BÖLÜM: Dünya nın Şekli. 2. BÖLÜM: Dünya nın Yapısı

DÜNYA VE EVREN 1.ÜNİTE GEZEGENİMİZİ TANIYALIM. 1. BÖLÜM: Dünya nın Şekli. 2. BÖLÜM: Dünya nın Yapısı DÜNYA VE EVREN 1.ÜNİTE GEZEGENİMİZİ TANIYALIM 1. BÖLÜM: Dünya nın Şekli 2. BÖLÜM: Dünya nın Yapısı DÜNYA NIN ŞEKLİ NASILDIR? Teknolojinin henüz gelişmemiş olduğu eski zamanlarda yaşamış İnsanlar, Dünya

Detaylı

İçindekiler Konu: Sayfa No: 1. Konusu I 2. Önsöz II 3. Özet IV 4. İçindekiler V Birinci Bölüm

İçindekiler Konu: Sayfa No: 1. Konusu I 2. Önsöz II 3. Özet IV 4. İçindekiler V Birinci Bölüm İçindekiler Konu: Sayfa No: 1. Konusu I 2. Önsöz II 3. Özet IV 4. İçindekiler V Birinci Bölüm Güç Kavramları Unsurları, Milli Güç Unsurları ve Vasıtaları 1. Milli Güce Giriş 1-1 2. Gücün Değerlendirilmesi

Detaylı

en oluşmaktadırlar. Ayrıca: f) türbo-elektrik ve g) dizel elektrik sistemleri de kullanılmaktadır.

en oluşmaktadırlar. Ayrıca: f) türbo-elektrik ve g) dizel elektrik sistemleri de kullanılmaktadır. GEMİ YARDIMCI MAKİNELERİ ve SİSTEMLERİ 1. Ana makine ve türleri İster içten yanmalı, ister dıştan yanmalı veya buhar makinesi olsun, pervane çeviren makinelere "Ana makine" adı verilir. Gemiler veya yatlarda

Detaylı

PROF. DR. İLKER ÖZDEMİR YRD. DOÇ. DR. OSMAN AYTEKİN

PROF. DR. İLKER ÖZDEMİR YRD. DOÇ. DR. OSMAN AYTEKİN İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ DERSİ PROF. DR. İLKER ÖZDEMİR YRD. DOÇ. DR. OSMAN AYTEKİN Yapı mühendisliğinin amacı, yapıları belirli bir seviyesinde, yeterli bir rijitliğe sahip bir şekilde ve en ekonomik

Detaylı

Skyros adasında Robert Brooke nin mezar taşındaki yazı

Skyros adasında Robert Brooke nin mezar taşındaki yazı 1 2 Skyros adasında Robert Brooke nin mezar taşındaki yazı Tanrının hizmetkarı, İngiliz Başbakanının oğlu Teğmen Asquith nin dostu,ingiliz Donanması asteğmenlerinden İstanbul un kurtarılması için ölen

Detaylı

SOUCHON UN OLDUBİTTİSİ

SOUCHON UN OLDUBİTTİSİ SOUCHON UN OLDUBİTTİSİ Eylül ortasında Yavuz Sultan Selim, Midilli ve Osmanlı donanmasının işe yarar gemileri savaşa hazır hale gelmiş ve Amiral Souchon komutasındaki Osmanlı filosu Marmara denizinde tatbikatlara

Detaylı

OTOMOBİLİ HENRY FORD MU İCAT ETTİ?

OTOMOBİLİ HENRY FORD MU İCAT ETTİ? OTOMOBİLİ HENRY FORD MU İCAT ETTİ? Otomobili Ford un icat ettiğini sanan çoktur ama bu yanlıştır. Ford, üretim bandını mükemmel hale getirip üretimi hızlandırarak otomobili ucuzlattı... İlk buharlı otomobil

Detaylı

MİLLÎ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜK MÜZESİ

MİLLÎ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜK MÜZESİ MİLLÎ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜK MÜZESİ Millî Savunma Üniversitesi Müzesi; Türk Silahlı Kuvvetlerinin en üst düzeyde eğitim, öğretim ve bilim kuruluşu olan Millî Savunma Üniversitesi (Harp Akademileri)

Detaylı

85 IVAN KONSTANTINOVIC AYVAZOVSKI ( ) Kalyonlar, tual üzeri yağlıboya, 1869 imzalı. 90x138 cm.

85 IVAN KONSTANTINOVIC AYVAZOVSKI ( ) Kalyonlar, tual üzeri yağlıboya, 1869 imzalı. 90x138 cm. I 85 IVAN KONSTANTINOVIC AYVAZOVSKI (1817-1900) Kalyonlar, tual üzeri yağlıboya, 1869 imzalı. 90x138 cm. Osmanlı uyruklu bir Ermeni ailesinin oğlu olan Ayvazovski 1817 yılında Kırım ın Feodosiya kentinde

Detaylı

BCO652 - Oyun Prototipleme

BCO652 - Oyun Prototipleme Ders 2 - Fiziksel Prototipler Hacettepe Üniversitesi October 13, 2016 Farklı prototipleme yöntemleri mevcuttur: Fiziksel Görsel Video Yazılım Bir oyun için birden fazlasına ihtiyacınız olabilir Fiziksel

Detaylı

ANTONOV AN-225 MRIYA: EN BÜYÜK UÇAK (18 EKİM

ANTONOV AN-225 MRIYA: EN BÜYÜK UÇAK (18 EKİM ANTONOV AN-225 MRIYA: EN BÜYÜK UÇAK (18 EKİM 2014) Dünyanın en büyük uçağı olan An-225 Mriya, tasarımcısının adını taşıyor. SSCB dağılınca çürümeye terk edilen uçak, 2001 de yenilenip uçuruldu. ANTONOV

Detaylı

TASNİF DIŞI A. DONANMA KOMUTANLIĞI S.NU.: FAALİYETİN ADI : TARİHİ/SAATİ : FAALİYETİN İCRA YERİ :

TASNİF DIŞI A. DONANMA KOMUTANLIĞI S.NU.: FAALİYETİN ADI : TARİHİ/SAATİ : FAALİYETİN İCRA YERİ : A. DONANMA KOMUTANLIĞI 10:00-12:30 2. DONANMA KUPASI YAT YARIŞLARI 27-3. BANDO KONSERİ 4. GEMİCİLİK YARIŞMALARI 5. RESİM VE OBJE SERGİSİ 11:00-11:20 11:30-12:30 GARNİZON SİNEMA SALONU 6. TCG SALİHREİS

Detaylı

Rüzgar Enerjisi. Dr. Öğr. Üyesi Engin HÜNER,

Rüzgar Enerjisi. Dr. Öğr. Üyesi Engin HÜNER, Rüzgar Enerjisi Dr. Öğr. Üyesi Engin HÜNER, engin.hüner@klu.edu.tr TARİHÇE Tarihte ilk olarak rüzgar yel değirmenlerinde tahıl öğütmek için ve yelkenli gemilerde kullanılmıştır. Eski yunanlılar ve romalılar

Detaylı

YELKEN FİZİĞİ. Murat AYCİBİN

YELKEN FİZİĞİ. Murat AYCİBİN YELKEN FİZİĞİ Murat AYCİBİN 28-01-2015 ç Yol Haritası Tarihçe Yelkenliyi Oluşturan Kısımlar Yelkenli Yönler Seyir Yönleri Yelken Fiziğine Tarihçe I. Mısır ve Fenike (M.Ö 4000) II. Ticaret Gemileri (M.Ö

Detaylı

Amiral Turgut Reis 449 nci ölüm yıl dönümünde anıldı

Amiral Turgut Reis 449 nci ölüm yıl dönümünde anıldı Amiral Turgut Reis 449 nci ölüm yıl dönümünde anıldı Ünlü Türk denizcisi Turgut Reis, 449. ölüm yıl dönümünde Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliklerle anıldı. Atatürk Meydanı nda düzenlenen

Detaylı

K.K.K.LIĞI ASTSUBAY MESLEK YÜKSEKOKULU AKADEMİK EĞİTİM-ÖĞRETİM PROGRAMI

K.K.K.LIĞI ASTSUBAY MESLEK YÜKSEKOKULU AKADEMİK EĞİTİM-ÖĞRETİM PROGRAMI Dördüncü yarıyıl Üçüncü yarıyıl İkinci yarıyıl Birinci yarıyıl K.K.K.LIĞI ASTSUBAY MESLEK YÜKSEKOKULU AKADEMİK EĞİTİM-ÖĞRETİM PROGRAMI 1. İşletme Yönetimi: Yarıyıl Dersin adı Haftalık ders saati AKTS si

Detaylı

Hitler ABD'ye hiç savaş ilan etmeseydi ne olurdu?

Hitler ABD'ye hiç savaş ilan etmeseydi ne olurdu? Hitler ABD'ye hiç savaş ilan etmeseydi ne olurdu? Analistlerin uzun süredir üzerinde düşündüğü, İkinci Dünya Savaşı ile ilgili olası senaryolardan birisi de ABD'nin savaşın dışında kalması ihtimali. 11.09.2016

Detaylı

M/S Dnieper Princess ile. Dinyeper Nehir Turu

M/S Dnieper Princess ile. Dinyeper Nehir Turu M/S Dnieper Princess ile Dinyeper Nehir Turu Ukrayna'nın büyüleyici güzellikleri ve Dinyeper Nehri üzerinde mavi-yeşilin en güzel tonları nehir gemisi M/S Dnieper Princess ile 2008 yılında tamamen yenilenen

Detaylı

OCAK 2015. ISSN 1300-2015 / Sayı: 621 / 4 ayda bir yayımlanır

OCAK 2015. ISSN 1300-2015 / Sayı: 621 / 4 ayda bir yayımlanır OCAK 2015 Anavatanda güvende olmak için, denizde güçlü olmak; dünyada söz sahibi olmak için, tüm denizlerde var olmak... ISSN 1300-2015 / Sayı: 621 / 4 ayda bir yayımlanır 3 SALDIRAY İSMİNİN TARİHİ Cumhuriyetin

Detaylı

BÖLÜMLER VE PROGRAMLAR

BÖLÜMLER VE PROGRAMLAR GİRİŞ Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu; Türk Deniz Kuvvetlerinin suüstü gemileri, denizaltıları, uçak/ helikopterleri, SAT/ SAS ve diğer kara birlikleri ile Sahil Güvenlik Komutanlığının sahil güvenlik

Detaylı

İhtiyar casus RC-135 iz peşinde

İhtiyar casus RC-135 iz peşinde İhtiyar casus RC-135 iz peşinde Gövdesi, Boeing in 1950 lerde tasarladığı ilk yolcu uçağı 707 Askeri ilk görevi ise havadan yakıt ikmali... Ama taşıdığı teknolojiler kimsede yok. ABD hala 707 nin casus

Detaylı

Hazırlayanlar: Dz.Kur.Bnb.Hasan İLHAN Dz.Kur.Bnb.F.Emre ÜLGER. Baskı Koordinatörü: Dz.Bnb.Ercan BİCAN. Grafik / Dizgi: Gv.Tğm.

Hazırlayanlar: Dz.Kur.Bnb.Hasan İLHAN Dz.Kur.Bnb.F.Emre ÜLGER. Baskı Koordinatörü: Dz.Bnb.Ercan BİCAN. Grafik / Dizgi: Gv.Tğm. Hazırlayanlar: Dz.Kur.Bnb.Hasan İLHAN Dz.Kur.Bnb.F.Emre ÜLGER Baskı Koordinatörü: Dz.Bnb.Ercan BİCAN Grafik / Dizgi: Gv.Tğm.Emre ÇERÇİ Kapak Tasarımı: Gv.Tğm.Emre ÇERÇİ Baskı / Cilt: Deniz Basımevi Müdürlüğü

Detaylı

Osmanlı, Titanic i böyle görmüştü

Osmanlı, Titanic i böyle görmüştü Osmanlı, Titanic i böyle görmüştü Titanic Faciası Osmanlı basınında da geniş yankı uyandırdı ve Osmanlı kamuoyunca da merakla takip edildi. 14.04.2017 / 10:47 Titanic Faciası Osmanlı basınında da geniş

Detaylı

ÖNSÖZ. Bahriyeliler Haftası 2016

ÖNSÖZ. Bahriyeliler Haftası 2016 09-13 Mayıs 2016 1 ÖNSÖZ 18 Kasım 1773 tarihinde Cezayirli Gazi Hasan Paşa tarafından Mühendishane-i Bahri-i Hümayun adıyla temelleri atılan ve bir yönüyle Türkiye nin ilk Üniversitesi ve ilk Harp Okulu

Detaylı

Ziyaret. Adabı. Bu ıssız, gölgesiz yolun sonunda Gördüğün bu tümsek, Anadolu nda, İstiklâl uğrunda, namus yolunda Can veren Mehmed in yattığı yerdir.

Ziyaret. Adabı. Bu ıssız, gölgesiz yolun sonunda Gördüğün bu tümsek, Anadolu nda, İstiklâl uğrunda, namus yolunda Can veren Mehmed in yattığı yerdir. Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak, bir devrin battığı yerdir. Eğil de kulak ver, bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir. Ziyaret GELİBOLU TARİHÎ ALAN'I Adabı Bu ıssız, gölgesiz yolun

Detaylı

IV.HAFTA XX.YÜZYIL BAŞLARINDA OSMANLI İMPARATORLUĞU

IV.HAFTA XX.YÜZYIL BAŞLARINDA OSMANLI İMPARATORLUĞU IV.HAFTA XX.YÜZYIL BAŞLARINDA OSMANLI İMPARATORLUĞU Osmanlı Devleti nin 19. yüzyılda uyguladığı denge siyaseti bekleneni vermemiş; üç kıtada sürekli toprak kaybetmiş ve yeni yeni önem kazanan petrol Osmanlı

Detaylı

SORU CEVAP METODUYLA TEKRAR (YÜKSELİŞ-DURAKLAMA VE AVRUPA)

SORU CEVAP METODUYLA TEKRAR (YÜKSELİŞ-DURAKLAMA VE AVRUPA) SORU CEVAP METODUYLA TEKRAR (YÜKSELİŞ-DURAKLAMA VE AVRUPA) Osmanlı devletinde ülke sorunlarının görüşülüp karara bağlandığı bugünkü bakanlar kuruluna benzeyen kurumu: divan-ı hümayun Bugünkü şehir olarak

Detaylı

GEZİ RAPORU ADI: BURAK SOYADI: ÜNLÜ SINIFI:9/A NUMARASI:149 TARİH: a GEZİ ÖNCESİ YAPILACAK HAZIRLIKLAR (ÖN ARAŞTIRMA)

GEZİ RAPORU ADI: BURAK SOYADI: ÜNLÜ SINIFI:9/A NUMARASI:149 TARİH: a GEZİ ÖNCESİ YAPILACAK HAZIRLIKLAR (ÖN ARAŞTIRMA) GEZİ RAPORU ADI: BURAK SOYADI: ÜNLÜ SINIFI:9/A NUMARASI:149 TARİH:30.12.2010 1.a GEZİ ÖNCESİ YAPILACAK HAZIRLIKLAR (ÖN ARAŞTIRMA) İSLAM, BİLİM ve TEKNOLOJİ MÜZESİ İstanbul İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi

Detaylı

AKDENİZ DE BİR ALMAN ZIRHLISI

AKDENİZ DE BİR ALMAN ZIRHLISI AKDENİZ DE BİR ALMAN ZIRHLISI İngiltere nin Akdeniz filosundaki muharebe gemilerini geri çekmesinin ve bu filoyu tamamen kruvazörlerden oluşacak şekilde yeniden yapılandırmasının temel nedeni Alman donanmasının

Detaylı

DENİZ ASTSUBAY MESLEK YÜKSEK OKULU TARİHÇESİ Deniz Kuvvetlerinin Astsubay kaynağı olan Deniz Astsubay Hazırlama Okulu ile sivil kaynaktan aldığı

DENİZ ASTSUBAY MESLEK YÜKSEK OKULU TARİHÇESİ Deniz Kuvvetlerinin Astsubay kaynağı olan Deniz Astsubay Hazırlama Okulu ile sivil kaynaktan aldığı DENİZ ASTSUBAY MESLEK YÜKSEK OKULU TARİHÇESİ Deniz Kuvvetlerinin Astsubay kaynağı olan Deniz Astsubay Hazırlama Okulu ile sivil kaynaktan aldığı astsubay adayı öğrencileri 1 yıllık eğitim öğretim süreci

Detaylı

Vardiya Standartları AMB-211 2/I (3+0+0) 3 3

Vardiya Standartları AMB-211 2/I (3+0+0) 3 3 DENİZ HARP OKULU ASKERİ BİLİMLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf / Y.Y. Ders saati (T+U+L) Kredi AKTS Vardiya Standartları AMB-211 2/I (3+0+0) 3 3 Dersin Dili Dersin Seviyesi

Detaylı

SÜLEYMAN ŞAH TÜRBESİ

SÜLEYMAN ŞAH TÜRBESİ 1 SÜLEYMAN ŞAH TÜRBESİ Gürbüz MIZRAK Süleyman Şah Türbesi ve bulunduğu alan Suriye'nin Halep ilinin Karakozak Köyü sınırları içerisindeydi. Burası Türkiye'nin kendi sınırları dışında sahip olduğu tek toprak

Detaylı

MUSTAFALAR İLKOKULU / ŞEHİT VOLKAN ÇAY ORTAOKULU AYLIK DERGİSİ

MUSTAFALAR İLKOKULU / ŞEHİT VOLKAN ÇAY ORTAOKULU AYLIK DERGİSİ MUSTAFALAR İLKOKULU / ŞEHİT VOLKAN ÇAY ORTAOKULU AYLIK DERGİSİ 1 Yıl:2 Sayı:10 MUSTAFALAR İLK/ORTAOKULU MART 2017 KÜNYE Süreli Yayın, Yı1 2, Sayı 10 Adana, MART 2017 Sahibi (Mustafalar İlkokulu/ Mustafalar

Detaylı

Devam eden projelerimiz 1

Devam eden projelerimiz 1 HAKKIMIZDA GÜNAL Gemi, yüksek teknoloji ürünü uluslararası standartlardaki projeleri, Türk Sanayi nin Öncü Borulama Firmalarından Biri Olarak Standartlara Uygun Tamamlamayı Hedefler. İstanbul da Kurularak

Detaylı

ULAŞTIRMA. Yrd. Doç. Dr. Sercan SERİN

ULAŞTIRMA. Yrd. Doç. Dr. Sercan SERİN ULAŞTIRMA Yrd. Doç. Dr. Sercan SERİN 2 1-GİRİŞ Ulaştırma 3 Yol Nedir? Türk Dil Kurumu Sözlüğüne göre Yol: 1. Karada, havada, suda bir yerden bir yere gitmek için aşılan uzaklık 2. Karada insanların ve

Detaylı

20 Ekim 2015 SALI. Resmî Gazete. Sayı : YÖNETMELİK. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından:

20 Ekim 2015 SALI. Resmî Gazete. Sayı : YÖNETMELİK. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından: 20 Ekim 2015 SALI Resmî Gazete Sayı : 29508 YÖNETMELİK Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından: LİMANLAR YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1 31/10/2012 tarihli ve 28453

Detaylı

Türk Deniz Görev Grubu

Türk Deniz Görev Grubu Türk Deniz Görev Grubu Ağustos 2015 1 1 İçindekiler Türk Deniz Görev Grubu... 2 TDGG 2010 Yılı Aktivasyonu... 4 TDGG 2011 Yılı Aktivasyonu... 5 TDGG 2014 Yılı Aktivasyonu... 6 1 Türk Deniz Görev Grubu-TDGG

Detaylı

Navigasyon; bulunduğumuz konum, gideceğimiz hedef, hedefin uzaklığı gibi bilgileri göz önünde bulundurarak tekneyi ve ekibi güvenli bir şekilde

Navigasyon; bulunduğumuz konum, gideceğimiz hedef, hedefin uzaklığı gibi bilgileri göz önünde bulundurarak tekneyi ve ekibi güvenli bir şekilde Ozan Özkiper Navigasyon; bulunduğumuz konum, gideceğimiz hedef, hedefin uzaklığı gibi bilgileri göz önünde bulundurarak tekneyi ve ekibi güvenli bir şekilde hedefe götürmektir. Güneş (Güneş pusulası ve

Detaylı

NATO Daimi Deniz Görev Grupları STANAVFORMED/SNMG-2

NATO Daimi Deniz Görev Grupları STANAVFORMED/SNMG-2 NATO Daimi Deniz Görev Grupları STANAVFORMED/SNMG-2 Aralık 2017 1 1 İçindekiler NATO Daimi Deniz Görev Grupları (STANAVFORMED/SNMG-2).2 STANAVFORMED/SNMG-2 Görevine Katılan Gemiler..4 Türkiye Tarafından

Detaylı

100. Yılında Çanakkale ye Develi den güzel bir ziyaret gerçekleştirildi. Fethinin 562. Yılı olması münasebetiyle gezinin ilk yarısı İstanbul a

100. Yılında Çanakkale ye Develi den güzel bir ziyaret gerçekleştirildi. Fethinin 562. Yılı olması münasebetiyle gezinin ilk yarısı İstanbul a 100. Yılında Çanakkale ye Develi den güzel bir ziyaret gerçekleştirildi. Fethinin 562. Yılı olması münasebetiyle gezinin ilk yarısı İstanbul a ayrıldı. İki önemli tarih, iki önemli şehir bu gezide buluştu.

Detaylı

GİRİŞ Mazisi şanlı zaferlerle dolu Türk Bahriyesine kahraman denizciler yetiştiren, her dönemde çağın gerekleri doğrultusunda en seçkin eğitim ve

GİRİŞ Mazisi şanlı zaferlerle dolu Türk Bahriyesine kahraman denizciler yetiştiren, her dönemde çağın gerekleri doğrultusunda en seçkin eğitim ve GİRİŞ Mazisi şanlı zaferlerle dolu Türk Bahriyesine kahraman denizciler yetiştiren, her dönemde çağın gerekleri doğrultusunda en seçkin eğitim ve öğretimi veren Deniz Harp Okulu, Türk Deniz Kuvvetlerinin

Detaylı

VİDEO LİNK :

VİDEO LİNK : VECİHİ HÜRKUŞ BELGESELİ VİDEO LİNK : https://www.youtube.com/watch?v=dv38mz0h170 İlk sivil ve askeri uçağı yapan ilk özel havayolu şirketini kuran ve ilk Rus uçağını düşüren Vecihi Hürkuş'un hayat hikayesi.(listelist.com)

Detaylı

Uzaktan Komutalı Silah Sistemleri.

Uzaktan Komutalı Silah Sistemleri. Uzaktan Komutalı Silah Sistemleri www.aselsan.com.tr UZAKTAN KOMUTALI SILAH SISTEMLERI (UKSS) ASELSAN, Uzaktan Komutalı Silah Sistemleri alanında dünyadaki lider firmalardan biridir. Kara ve deniz platformlarına

Detaylı

YER HİZMETLERİ VE RAMP - I. Öğr. Gör. Gülaçtı ŞEN

YER HİZMETLERİ VE RAMP - I. Öğr. Gör. Gülaçtı ŞEN YER HİZMETLERİ VE RAMP - I Öğr. Gör. Gülaçtı ŞEN Kokpit daha çok uçan araçların olmakla birlikte genelde bir aracın sürücüsünün bulunduğu bölüme verilen isimdir. Bu bölüm çoğunlukla aracın ön kısmında

Detaylı

İÇİNDEKİLER. ÖZET..i. İÇİNDEKİLER...ii. ŞEKİLLERİN LİSTESİ...iv. TABLOLARIN LİSTESİ.. vi. ÖNSÖZ...vii

İÇİNDEKİLER. ÖZET..i. İÇİNDEKİLER...ii. ŞEKİLLERİN LİSTESİ...iv. TABLOLARIN LİSTESİ.. vi. ÖNSÖZ...vii ÖZET Ahşap konstrüksiyonlu gezi tekneleri ve yatların iç mekan tasarımı isimli çalışmanın konusu,kısıtlı ve dar hacimlere sahip, 30 metre boyutlarının altındaki gezi teknelerinin iç mekan biçimlenmesiyle

Detaylı

İçten yanmalı motorlarda temel kavramlarının açıklanması Benzinli ve dizel motorların çalışma prensiplerinin anlatılması

İçten yanmalı motorlarda temel kavramlarının açıklanması Benzinli ve dizel motorların çalışma prensiplerinin anlatılması Sakarya 2010 İçten yanmalı motorlarda temel kavramlarının açıklanması Benzinli ve dizel motorların çalışma prensiplerinin anlatılması Temel Kavramlar Basınç; Birim yüzeye etki eden kuvvettir. Birimi :bar,atm,kg/cm2

Detaylı

AFET VE ACİL DURUMLARDA EMNİYET HAVACILIK

AFET VE ACİL DURUMLARDA EMNİYET HAVACILIK AFET VE ACİL DURUMLARDA EMNİYET HAVACILIK İÇERİK 1- EMNİYET HAVACILIK DAİRE BAŞKANLIĞI 2- HAVA ARAÇLARININ TABİİ AFETLERDEKİ ROLÜ 3- EMNİYET HAVA ARAÇLARININ TEKNOLOJİK ÖZELLİKLERİ POLİS HAVACILIK 1940-

Detaylı

Kurban Bayramı'nda Ukrayna Nehir Turu

Kurban Bayramı'nda Ukrayna Nehir Turu Kurban Bayramı'nda Ukrayna Nehir Turu Hareket Tarihi ve Saatleri 09-17 Eylül 2016 TK 465 İstanbul - Odessa 07:40-09:05 TK 460 Kiev - İstanbul 21:00-23:15 Tur Programı ODESSA-HERSON-ZAPOROJE-KREMENÇUK-KANEV-KIEV

Detaylı

İÇİNDEKİLER SUNUŞ İÇİNDEKİLER... III GİRİŞ... 1 BİRİNCİ BÖLÜM BİRİNCİ DÜNYA SAVAŞI ÖNCESİ DÜNYADA SİYASİ DURUM 1. Üçlü İttifak... 5 2. Üçlü İtilaf...

İÇİNDEKİLER SUNUŞ İÇİNDEKİLER... III GİRİŞ... 1 BİRİNCİ BÖLÜM BİRİNCİ DÜNYA SAVAŞI ÖNCESİ DÜNYADA SİYASİ DURUM 1. Üçlü İttifak... 5 2. Üçlü İtilaf... İÇİNDEKİLER SUNUŞ İÇİNDEKİLER... III GİRİŞ... 1 BİRİNCİ BÖLÜM BİRİNCİ DÜNYA SAVAŞI ÖNCESİ DÜNYADA SİYASİ DURUM 1. Üçlü İttifak... 5 2. Üçlü İtilaf... 7 a. Fransız-Rus İttifakı (04 Ocak 1894)... 7 b. İngiliz-Fransız

Detaylı

2011 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YAVRU VATAN ANAOKULU OKULLARDA ORMAN PROGRAMI YILLIK EYLEM PLANI

2011 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YAVRU VATAN ANAOKULU OKULLARDA ORMAN PROGRAMI YILLIK EYLEM PLANI 2011 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YAVRU VATAN ANAOKULU OKULLARDA ORMAN PROGRAMI YILLIK EYLEM PLANI AYLAR HAFTA EYLEM VE ETKİNLİKLER UYGULAMALAR 3 Türkiye Çevre Eğitim Vakıf (TÜRÇEV) sitesinin incelenmesi,

Detaylı

Dinyeper ve Tuna Deltası Nehir Turu

Dinyeper ve Tuna Deltası Nehir Turu M/S General Vatutin Gemisi İle Dinyeper ve Tuna Deltası Nehir Turu Kiev, Zaporoje, Kherson, Odessa, Vilkovo, Tulcea, Bükreş 31 OCAK TARİHİNE KADAR YAPILACAK %50 ÖN ÖDEMELİ KAYITLARDAAlt Güvertedeki Kabinlere

Detaylı

Minti Monti. Uzayı Keşfetmek İster misin? Uzayı Nasıl Keşfettik? Haydi Uzay Aracı Tasarla Evrenin En Sıradışı Gökcismi: KARADELİK Ay'a Yolculuk

Minti Monti. Uzayı Keşfetmek İster misin? Uzayı Nasıl Keşfettik? Haydi Uzay Aracı Tasarla Evrenin En Sıradışı Gökcismi: KARADELİK Ay'a Yolculuk Minti Monti Çocuklar için eğlenceli poster dergi Ücretsizdir Yaz 2012 Sayı:6 ISSN: 2146-281X Uzayı Keşfetmek İster misin? Uzayı Nasıl Keşfettik? Haydi Uzay Aracı Tasarla Evrenin En Sıradışı Gökcismi: KARADELİK

Detaylı