2. YATIRIMCI GRUBU Güvenceye önem veren yatırımcılar, gayrimenkul finanse etmek isteyenler

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "2. YATIRIMCI GRUBU Güvenceye önem veren yatırımcılar, gayrimenkul finanse etmek isteyenler"

Transkript

1 YATIRIM ARACI Ürün Broşürü Wüstenrot Ideal Bausparen Yatırım Aracı Yapı tasarrufu Vade bitimi Kredi tahsisi sırasında Yatırım Bölgesi Almanya Koşullar Tarifeye bağlı Yatırım Sınıfı Yapı tasarrufu Sermayenin Geri Ödenmesi Kredi verildiğinde ya da fesihten 6 ay sonra Risk Sınıfı 1. Sözleşme Ortağı Wüstenrot Bausparkasse AG, Wüstenrotstraße 1, Ludwigsburg UniCredit Bank AG Wüstenrot Bausparkasse AG yapı tasarrufu ürünlerini sadece aracı olarak sunuyor. Sözleşme kararını Wüstenrot Bausparkasse alır. Kredi sözleşmesi imzalandıktan sonra yasal fesih hakkınız mevcuttur. 2. YATIRIMCI GRUBU Güvenceye önem veren yatırımcılar, gayrimenkul finanse etmek isteyenler 3. Ürün DetaylarI Yapı tasarrufu kombine bir tasarruf ve kredi ürünüdür. Ürün türü İşleyİşİn genel tanıtımı / Ödeme profili Erİşİm / Pİyasa değerini belirleyen etkenler (vade boyunca) Yapı tasarrufu Yapı tasarrufçusu belli bir yapı tasarrufu üzerinden bir yapı tasarrufu sözleşmesi imzalar. Yapı tasarrufu sözleşmesinin iki aşaması vardır. Tasarruf aşamasında yapı tasarrufçusu tasarruf sandığının kullanımına faiz uygulanan paralar sunar. Böylece kendi sermayesini oluşturur. Sözleşmede belirlenen asgari tasarruf mevduatına ulaşıldığında, mevduat ise gerektiği kadar bekletildikten sonra sözleşmede belirlenen meblağ tahsis edilir. Tahsis edildikten sonra yapı tasarrufçusu bu meblağı bankadan çekebilir. Ayrıca (kredi değerliliği ölçümü sonunda kredi geri ödeme gücünün belirlenmesi koşuluyla) yapı tasarruf tutarı ve tasarruf mevduatı arasındaki fark kadar ev ekonomisiyle ilgili konut ekonomisi tedbirleri için yapı tasarrufu kredisine hak kazanır. Kredinin borç faiz oranı başından sabittir, sermaye piyasasındaki dalgalanmalardan etkilenmez. Mevduat: Yapı tasarruf sözleşmesindeki meblağın tahsisinden sonra yapı tasarrufçusu mevduatını kullanabilir oluyor. Tahsisten önce her an yapı tasarruf sözleşmesinden 6 aylık fesih süresini göz önünde bulundurarak geri çekilebilir. Bu durumda yapı tasarrufu kredisi hakkından vazgeçmiş olur. Kredi: Tahsis edildikten sonra yapı tasarrufçusu yapı tasarrufu kredisini kredi değerliliği ölçümü sonunda kredi geri ödeme gücünün belirlenmesi koşuluyla kullanabilir.

2 Wüstenrot Ideal Bausparen Sayfa 2 ÜRÜN BİLGİLERİ Wüstenrot Ideal Bausparen farklı tarife seçenekleri sunuyor: Asgari tasarruf tutarı Flexibel (B / U) EUR Rentabel (B / R)¹ EUR Finanzierer (B / F) EUR Finanzierer XXL (B / FX) EUR Tasarruf aşaması Yıllık mevduat faizi Flexibel (B / U) ve Rentabel (B / R) % 1,0 Finanzierer (B / F) ve Finanzierer XXL (B / FX) % 0,5 Daha yüksek faiz (en az 7 yıllık tasarruf süresinde ve tahsis sonrasında yapı tasarruf kredisinin ödenmesinden vazgeçme durumunda) Rentabel (B / R)² % 2,5 4,0 Flexibel (B / U) % 2,0 Finanzierer (B/F), Finanzierer XXL (B/FX) ve Flexibel (B/U) tarifelerinde genel biriktirme yapı tasarrufu tutarının 5 i kadar, Rentabel (B/R) tarifesinde 6 sı kadardır.³ ¹ ) Maksimum yapı tasarruf : müşteri başına EUR ² ) Ideal Bausparen Tarif B ve Wüstenrot Wohn-Riester Tarif RB'nin Rentabel (B/R veya RB/R) tarifelerinde % 1 temel faiz oranının yanı sıra bonus faiz uygulanır. Gelecek takvim yılı için toplam faizlendirme oranı cari yılın tarihinde sabit getirili menkul kıymetler gelirleri üzerinden belirlenir; faizlendirme en az % 2,5, en fazla % 4,0 olur. Daha yüksek faizlendirme sözleşme tarihinden sonraki 10uncu takvim yılı sonunda biter. Gençler için bonus: Fazla faizlendirme en erken yapı tasarrufçusunun 20 yaşını doldurduğu takvim yılının sonunda biter. ³ ) Genel biriktirme asgari tasarruf mevduatına ulaşılıncaya kadar Yapı Tasarruf Sandığı'na ödenir. Bunun ötesinde özel ödeme kabulü Yapı Tasarruf Sandığı tarafından onaya tabidir. Yapı Tasarruf Sandığı tarafından şu anda (son güncelleme: Mayıs 2013) takvim yılı başına EUR özel ödeme, genel biriktirme aşılmamış olduğu sürece, kabul edilir. İşveren birikim payı (Vermögenswirksame Leistungen) bundan bağımsız olarak ödenebilir. Kredi aşaması Yapı tasarrufu kredisi için koşullar Bütün tarife seçeneklerinde kredi hakkı yapı tasarrufu mevduat tutarının çıkarıldığı yapı tasarrufu kadardır. Tarife seçeneği Finanzierer (B / F) Asgari tasarruf mevduatı Yapı tasarrufu meblağının % 30 u Yapı tasarrufu meblağının en çok % 70'i Sabit borç faizi % 1,6, % 2,6 ya da % 3,6 seçenekli % 1,77 2,30 sabit borç faiz oranı % 1,6 ise Efektif yıllık faiz % 2,80 3,35 sabit borç faiz oranı % 2,6 ise % 3,83 4,41 sabit borç faiz oranı % 3,6 ise Yapı tasarrufu meblağının en az 4 ü, en çok 10 u kadar yaklaşık 16 yıl, 8 aydan başlayarak yaklaşık 20 yıl, 11 aya kadar Finanzierer (B / F) tarifesi dahilinde yapı tasarrufu kredisini Değişiklik imkânları kullanmadan önce % 1,60, % 2,60 ya da % 3,60 borç faizleri arasında değişiklik yapılabilir. * * Değişiklik için Yapı Tasarruf Sandığı nın onayı gereklidir.

3 Wüstenrot Ideal Bausparen Sayfa 3 Tarife seçeneği Finanzierer (B / F) için temsili örnek Yapı tasarruf EUR Net kredi EUR Yıllık bağlı borç faizi (sabit) % 1,6 % 2,6 % 3,6 300 EUR 300 EUR 300 EUR Sözleşme ücreti 300 EUR 300 EUR 300 EUR Yıllık hesap ücreti 9,20 EUR 9,20 EUR 9,20 EUR Tahsis itibariyle yıllık efektif faiz oranı % 2,11 % 3,17 % 4,23 Tarife seçeneği Finanzierer XXL (B / FX) Asgari tasarruf mevduatı Yapı tasarrufu meblağının % 30 u Sabit borç faizi yıllık % 2,8 Efektif yıllık faiz % 3,00 % 3,30 Değişiklik imkânları Yapı tasarrufu meblağının en çok % 70'i Yapı tasarrufu meblağının en az 4 ü, en çok 10 u kadar yaklaşık 18 yıl, 11 ay yok Tarife seçeneği Finanzierer XXL (B / FX) için temsili örnek Yapı tasarruf EUR Net kredi EUR Yıllık bağlı borç faizi (sabit) % 2,8 600 EUR Sözleşme ücreti EUR Tahsis itibariyle yıllık efektif faiz oranı % 3,10 Tarife seçeneği Flexibel (B / U) Asgari tasarruf mevduatı Yapı tasarrufu meblağının % 40 ı Yapı tasarrufu meblağının en çok % 60'ı Sabit borç faizi yıllık % 3,9 Kredi ücreti % 2 Efektif yıllık faiz % 4,58 % 5,01 Yapı tasarrufu meblağının 5 yaklaşık 13 yıl, 2 ay Değişiklik imkânları % 1,60, % 2,60 ya da % 3,60 borç faizleri arasından birini seçerek B / U tarifesinden B / F tarifesine geçiş mümkün.* * Değişiklik için Yapı Tasarruf Sandığı nın onayı gereklidir. B / U tarifesinden B / F tarifesine geçişte elde edilmiş tasarruf mevduatı faizleri yarılanır.

4 Wüstenrot Ideal Bausparen Sayfa 4 Tarife seçeneği Flexibel (B / U) için temsili örnek Yapı tasarruf EUR Net kredi EUR Yıllık bağlı borç faizi (sabit) % 3,9 100 EUR Sözleşme ücreti 200 EUR Kredi ücreti 200 EUR Yıllık hesap ücreti 9,20 EUR Tahsis itibariyle yıllık efektif faiz oranı % 4,71 Tarife seçeneği Rentabel (B / R) Asgari tasarruf mevduatı Sabit borç faizi yıllık % 4,9 Kredi ücreti % 2 Efektif yıllık faiz % 5,76 % 6,29 Değişiklik imkânları Yapı tasarrufu meblağının % 50 si Yapı tasarrufu meblağının en çok % 50'si Yapı tasarrufu meblağının 5 i yaklaşık 11 yıl, 5 ay yok Tarife seçeneği Rentabel (B / R) için temsili örnek Yapı tasarruf EUR Net kredi EUR Yıllık bağlı borç faizi (sabit) % 4,9 150 EUR Sözleşme ücreti 200 EUR Kredi ücreti 200 EUR Yıllık hesap ücreti 9,20 EUR Tahsis itibariyle yıllık efektif faiz oranı % 5,92 GENÇLİK BONUSU HİZMETLER 300 EUR ya varan gençlik bonusu Yapı tasarrufçusunun, yapı tasarrufu sözleşmesini imzaladığı takvim yılının sonunda 21 yaşından küçük olması gerekir. Her yapı tasarrufçusu sadece bir gençlik bonuslu yapı tasarruf sözleşmesi imzalayabilir. Gençlik bonusu F, R ve U tarife seçeneklerinde uygulanır ( sonrası sözleşmeler için geçerlidir). Yapı tasarufu sözleşmesinin tahsis edilmesinden sonra ve sözleşme süresinin yedi ila on beş yıl arasında olması durumunda, bonus tasarruf hesabına işlenir. Bu miktar sözleşme ücreti na tekabül etmekle birlikte en fazla 300 EUR dur. Yıllık hesap ekstreleri

5 Wüstenrot Ideal Bausparen Sayfa 5 4. FIRSATLAR Kredi tahsisinden sonra ucuz bir yapı tasarruf kredisinin güvence altına alınması 5. RİSKLER Bir bakışta: Kur riski yok Sermaye kaybı riski yok Faiz değişikliği riski yok Döviz riski yok Yapı tasarrufu güvence yönelimli bir ürün. Tasarruf ve kredi dönemleri için faizler sözleşme başlangıcından itibaren sabittir veya sabit bir üst ve alt sınırı vardır. Yapı tasarrufçusunun faiz değişiklik riski yoktur. Yapı tasarrufu çok esnek. Tasarruf döneminde yapı tasarrufçusu yapı tasarruf sandığının onayıyla sözleşmede değişiklikler yaptırabilir. Kredi döneminde ise erken geri ödeme ücreti ödemeden istediği miktarlarda özel geri ödeme yapabilir. Aşağıdaki bilgi ürünü sunanın ödeme gücü hakkında değildir, iflas durumunda doğacak sonuçlarla ilgilidir. Yapı tasarruf sandıkları Yapı Tasarruf Sandıkları Yasası gereğince yapı tasarrufçularının mevduatları için sadece konut inşaatı kredileri ve riski düşük yatırım biçimlerini seçme yükümlülüğündedir. Her yapı tasarrufu tarifesi piyasaya çıkarılmadan önce ekonomi için kabul edilebilirliğini sınayan Almanya Federal Finans Hizmetleri Denetim Kurumu (Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht) onayından geçmek zorunda. Yapı tasarrufu sözleşmelerindeki mevduat ve faizler Wüstenrot Bausparkasse AG bünyesinde sınırsız olarak güvence altına alınmıştır. Bu işletme hem Alman Bankaları Tazminat Kuruluşu (Entschädigungseinrichtung Deutscher Banken GmbH), hem Yapı Tasarruf Sandıkları Mevduat Güvenliği Fonu (Bausparkassen-Einlagensicherungsfonds e.v.) üyesi. Kredi geri ödemelerinin sözleşme uyarınca yapılmaması yasal sonuçlar doğurur: Gecikme faizi uygulanır ve bazı durumlarda Yapı Tasarruf Sandığı fesih hakkını kullanır. 6. Yapı tasarruf sözleşmesi yapıldığında yapı tasarrufu meblağının % 1 i kadar bir sözleşme masrafı hesaplanır. Finanzierer (B / F), Flexibel (B / U) ve Rentabel (B / R) tarifelerinde 9,20 EUR luk yıllık hesap işletim ücreti alınır. Gençler bu ücretten muaf tutulur: Hesap işletim ücreti yapı tasarrufçusunun 20 yaşını doldurduğu takvim yılının sonuna kadar alınmaz. Flexibel (B / U) ve Rentabel (B / R) tarifelerinde başlangıç kredisinin % 2 si kadar kredi ücreti alınır. Bu durum Flexibel (B / U) seçeneğinden Finanzierer (B / F) tarifesine geçiş için de geçerlidir. Sözleşmenin feshi durumunda müşteri altı aylık bekleme süresine uyarsa ücret alınmaz. Zamanından önce ödemede mevduatın % 2 si yapı tasarruf sandığına kalır. Yılda 4,80 EUR luk müşteri dergisi (istenmediğinde iptal edilebilir) 7. VERGİ AVANTAJLARI / DEVLET TEŞVİKLERİ Yapı tasarrufu devlet tarafından tasarruf meblağlarına ödenen konut inşaatı primiyle ve yapı tasarruf sözleşmelerine akan vermögenswirksame Leistungen (işveren birikim payıyla) teşvik ediliyor. Bu bağlamda geçerli gelir sınırları ve en yüksek katkı payları: Çalışan başına en fazla 470 EUR luk ödemelerde % 9 çalışan tasarruf payı Bekarlara en fazla 512 EUR luk, evlilere EUR luk ödemelerde % 8,8 konut inşaatı primi

6 Wüstenrot Ideal Bausparen Sayfa 6 8. Başka BİLGİLER Her yapı tasarrufçusu sözleşme belgelerini imzaladıktan sonra şu bilgilere sahip olur: Genel yapı tasarrufu koşulları Standartlaştırılmış Avrupa Kılavuzu Veri koruması kılavuzu VERGİLENDİRME Yapı tasarrufları sermaye geliri vergisine (Abgeltungssteuer), dayanışma vergisine (Solidaritätszuschlag) ve bazı durumlarda kilise vergisine tabi tutulur. Bireysel vergilendirme koşullarıyla ilgili lütfen bir vergi danışmanına başvurun. Vergi muafiyet talimatı (Freistellungsauftrag) için başvuruda bulunmak mümkün. DİĞER ÖNEMLİ BİLGİLER Yasal uyarı: Ürün broşürü sadece bilgilendiricidir. Bir yapı tasarrufu sözleşmesinin işlemleri için güncel Yapı Tasarrufu Sözleşmeleri Genel Koşulları (Allgemeine Bedingungen für Bausparverträge (ABB)) ve Yapı Tasarrufu Sandığı Yasası nın düzenlemeleri geçerlidir. Bankamızdaki danışmanınız her an hizmetinizde! Son güncelleme: 6 Mayıs 2013 Önemli uyarı: Sözleşme öncesi bilgilerin bir kısmı Almanca olmayan bir dilde verilmiş olsa da sözleşme sadece Almanca hazırlanan sözleşme metni üzerinden Almanca olarak yapılır. Sözleşme süresince müşteriyle ilişki ve iletişim için geçerli dil Almancadır.

Deutsche Bank Bankamız Konut Tasarrufu. Kendi evinize hoş geldiniz.

Deutsche Bank Bankamız Konut Tasarrufu. Kendi evinize hoş geldiniz. Deutsche Bank Bankamız Konut Tasarrufu Kendi evinize hoş geldiniz. Önce biriktirin, sonra karar verin. Hayatımızda okulu bitirmek, meslek sahibi olmak ve bir aile kurmak gibi büyük hedeflerimiz vardır.

Detaylı

ERGO EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. STANDART EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU

ERGO EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. STANDART EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU ERGO EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. STANDART EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU ÖNEMLİ BİLGİ BU TANITIM FORMUNDA YER ALAN BİLGİLER, SERMAYE PİYASASI KURULU TARAFINDAN 26.04.2013 TARİH VE 444-4536 SAYI İLE ONAYLANAN,

Detaylı

Ürün ve Hizmet Ücretleri

Ürün ve Hizmet Ücretleri Birim Birim Asgari Asgari Azami Azami Güncelleme İşlem Grubu işlem Adı Kalem Adı Masraf Tutar Oran Tutar Oran Tutar Oran Açıklama Tarihi Para Aktarma Havale TL Havaleler İsme (Kasadan) TL % 30 0,5 (%5)

Detaylı

Krediniz ile ilgili detaylar aşağıda bilgilerinize sunulmuştur. Kredinizin hayırlı olmasını dileriz. Kredinizi iyi günlerde kullanmanızı dileriz.

Krediniz ile ilgili detaylar aşağıda bilgilerinize sunulmuştur. Kredinizin hayırlı olmasını dileriz. Kredinizi iyi günlerde kullanmanızı dileriz. : Müşteri Adı Soyadı Müşteri Numarası Kredi Numarası :.. :.. :.. (Kredi sabit faizli ise) EK1 - SABİT FAİZLİ KONUT KREDİSİ ÖDEME PLANI (Kredi düşen faizli ise) EK1 - DÜŞEN FAİZLİ KONUT KREDİSİ ÖDEME PLANI

Detaylı

BİREYSEL EMEKLİLİK PLAN VE FON AÇIKLAMALARI. Hayat ve Emeklilik Satış Departmanı 2013

BİREYSEL EMEKLİLİK PLAN VE FON AÇIKLAMALARI. Hayat ve Emeklilik Satış Departmanı 2013 BİREYSEL EMEKLİLİK PLAN VE FON AÇIKLAMALARI 1 Bireysel Emeklilik - Türkiye 30.06.2011 itibarı ile emeklilik fonlarının türe göre pazar payları Türe Göre Pazar Payı (%) Kamu İç Borçlanma (TL) Dengeli (Esnek

Detaylı

TÜKETİCİ KREDİSİ SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİ VE TALEP FORMU

TÜKETİCİ KREDİSİ SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİ VE TALEP FORMU TÜKETİCİ KREDİSİ SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİ VE TALEP FORMU KREDİYE İLİŞKİN BİLGİLER Kredi Türü Kredinin Toplam Tutarı (Anapara Tutarı) (TL) Belirli Süreli Tüketici Kredisi Kredi Vadesi/Süresi (Ay) BSMV Oranı

Detaylı

Varant nedir? Varantların dayanak varlığı ne olacak? İlk uygulamada borsa endeksleri ve dolar/tl olacak.

Varant nedir? Varantların dayanak varlığı ne olacak? İlk uygulamada borsa endeksleri ve dolar/tl olacak. TÜRK yatırımcısı yeni bir ürünle tanışıyor: Varant. Ay sonunda 15 varantla başlaması beklenen işlemler yatırımcılara kaldıraç oranları nedeniyle yüksek getiri fırsatı sunuyor. UniCredit Menkul Değerler

Detaylı

ERGO EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. GELİR AMAÇLI ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU

ERGO EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. GELİR AMAÇLI ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU ERGO EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. GELİR AMAÇLI ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU ÖNEMLİ BİLGİ BU TANITIM FORMUNDA YER ALAN BİLGİLER, SERMAYE PİYASASI KURULU TARAFINDAN 13.01.2011 TARİH VE 2/45 SAYI

Detaylı

KONUT FİNANSMAN KREDİSİ KREDİYE İLİŞKİN BİLGİLER VE ÖDEME PLANI

KONUT FİNANSMAN KREDİSİ KREDİYE İLİŞKİN BİLGİLER VE ÖDEME PLANI KONUT FİNANSMAN KREDİSİ KREDİYE İLİŞKİN BİLGİLER VE ÖDEME PLANI Müşteri No : İşbu Konut Finansman Kredisi Krediye İlişkin Bilgiler ve Ödeme Planı, Konut Finansman Kredisi Sözleşmesi ile Konut Finansman

Detaylı

KONUT FİNANSMANI SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİ FORMU

KONUT FİNANSMANI SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİ FORMU KONUT FİNANSMANI SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİ FORMU KREDİ VERECEK KURULUŞ : ICBC TURKEY BANK A.Ş. KREDİ TALEBİNDE BULUNAN : Müşterinin Adı Soyadı, Adresi ve Telefonu KREDİ TÜRÜ TEMİNAT GÖSTERİLEN) : KONUT KREDİSİ

Detaylı

Ö z e t B ü l t e n Tarih : Sayı : 2019/4

Ö z e t B ü l t e n Tarih : Sayı : 2019/4 Ö z e t B ü l t e n Tarih : 04.01.2019 Sayı : 2019/4 Değerli Müşterimiz; Son günlerde mevzuatımızda meydana gelen gelişmeler, konu başlıkları itibariyle aşağıdadır. A. Konu Başlıkları; -Gelir İdaresi Başkanlığı

Detaylı

TASARRUF MEVDUATI SİGORTASI VE FİNANSAL İSTİKRAR FONU YASASI. (32/2009 Sayılı Yasa) Madde 9 (6) Altında Tebliğ

TASARRUF MEVDUATI SİGORTASI VE FİNANSAL İSTİKRAR FONU YASASI. (32/2009 Sayılı Yasa) Madde 9 (6) Altında Tebliğ R.G. 192 05.11.2009 TASARRUF MEVDUATI SİGORTASI VE FİNANSAL İSTİKRAR FONU YASASI (32/2009 Sayılı Yasa) Madde 9 (6) Altında Tebliğ Tasarruf Mevduatı Sigortası ve Finansal İstikrar Fonu Yönetim Kurulu, 32/2009

Detaylı

KATILIMCILARA DUYURU ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. EMEKLİLİK YATIRIM FONLARI İÇTÜZÜK VE İZAHNAME DEĞİŞİKLİKLERİ

KATILIMCILARA DUYURU ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. EMEKLİLİK YATIRIM FONLARI İÇTÜZÜK VE İZAHNAME DEĞİŞİKLİKLERİ KATILIMCILARA DUYURU ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. EMEKLİLİK YATIRIM FONLARI İÇTÜZÜK VE İZAHNAME DEĞİŞİKLİKLERİ Fonu nun içtüzük, izahname ve tanıtım formunun ilgili bölümlerinde Sermaye Piyasası Kurulu

Detaylı

ERGO EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. GRUPLARA YÖNELİK ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU

ERGO EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. GRUPLARA YÖNELİK ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU ERGO EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. GRUPLARA YÖNELİK ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU ÖNEMLİ BİLGİ BU TANITIM FORMUNDA YER ALAN BİLGİLER, SERMAYE PİYASASI KURULU TARAFINDAN 14.07.2009 TARİH VE EYF.123/478

Detaylı

EV DEĞİŞTİREN MORTGAGE SABİT FAİZLİ KONUT FİNANSMAN KREDİSİ VE TEMİNAT SÖZLEŞMESİ KREDİYE İLİŞKİN BİLGİLER

EV DEĞİŞTİREN MORTGAGE SABİT FAİZLİ KONUT FİNANSMAN KREDİSİ VE TEMİNAT SÖZLEŞMESİ KREDİYE İLİŞKİN BİLGİLER Müşteri No. İşbu Ev Değiştiren Mortgage Krediye şkin Bilgiler sayfası, Ödeme Planı, Ev Değiştiren Mortgage Konut Finansman Kredisi İle İlgili Sözleşme Öncesi Bilgi Formu Kapak Sayfası, Sözleşme Öncesi

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYET MERKEZ BANKASI LİKİDİTE DESTEĞİ KREDİSİ YÖNETMELİĞİ

TÜRKİYE CUMHURİYET MERKEZ BANKASI LİKİDİTE DESTEĞİ KREDİSİ YÖNETMELİĞİ TÜRKİYE CUMHURİYET MERKEZ BANKASI LİKİDİTE DESTEĞİ KREDİSİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu Yönetmelik, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının; bankacılık

Detaylı

ÇEYİZ HESABI VE DEVLET KATKISINA DAİR YÖNETMELİK

ÇEYİZ HESABI VE DEVLET KATKISINA DAİR YÖNETMELİK 6559 ÇEYİZ HESABI VE DEVLET KATKISINA DAİR YÖNETMELİK Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi : 14/12/2015 No : 2015/8302 Dayandığı K.H.K nin Tarihi : 3/6/2011 No : 633 Yayımlandığı R.Gazetenin Tarihi : 16/12/2015

Detaylı

Tüm hakları SEGEM tarafına aittir. İzinsiz kopyalanamaz veya çoğaltılamaz.

Tüm hakları SEGEM tarafına aittir. İzinsiz kopyalanamaz veya çoğaltılamaz. FİNANSAL MATEMATİK SINAV SORULARI WEB SORU 1 Bir banka kredi kartı gecikmelerinde yıllık %14,5 faiz oranı ile aylık faizlendirme tahakkuk etmektedir. Bu tahakkukta bankanın yıllık etkin faiz oranı (%)

Detaylı

SABİT FAİZLİ KONUT FİNANSMANI SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİ FORMU

SABİT FAİZLİ KONUT FİNANSMANI SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİ FORMU Tarih: Müşteri Adı Soyadı Müşteri Numarası : : SABİT FAİZLİ KONUT FİNANSMANI SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİ FORMU ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Detaylı

ERGO EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. GELİR AMAÇLI ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU

ERGO EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. GELİR AMAÇLI ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU ERGO EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. GELİR AMAÇLI ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU ÖNEMLİ BİLGİ BU TANITIM FORMUNDA YER ALAN BİLGİLER, SERMAYE PİYASASI KURULU TARAFINDAN 13.01.2011 TARİH VE 2/45 SAYI

Detaylı

CONCORDIA nın sigortaları ve hizmetleri

CONCORDIA nın sigortaları ve hizmetleri KVG uyarınca zorunlu hasta bakım sigortası Lütfen açın VVG uyarınca ilave sigortalar Lütfen sayfayı çevirin CONCORDIA nın sigortaları ve hizmetleri DIVERSA premium DIVERSA plus Yatısız müdahalede hastanede

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ Sayfa 1 Gözden Geçirme Notları 2011 Yılı Nisan Ayı Ödemeler Dengesi Göstergeleri Merkez Bankası tarafından tarihinde yayımlanan 2011 yılı Nisan ayına ilişkin Ödemeler Dengesi bültenine göre; 2010 yılı

Detaylı

4) Merkezi takas kurumu na üye olabilmenin kriterleri aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?

4) Merkezi takas kurumu na üye olabilmenin kriterleri aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir? 1) Aşağıdakilerden hangisi MKK ya üye değildir? A) İhraççı kuruluşlar B) Yatırım kuruluşları C) Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu D) Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası E) Merkezi takas kuruluşları 2) Merkezi

Detaylı

Hesap Kodu Hesap Adı YTL

Hesap Kodu Hesap Adı YTL Hesap Kodu Hesap Adı YTL 1 Cari Varlıklar 46.722.460,48 10 Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 25.925.242,17 100 Kasa 60.746,12 101 Alınan Çekler 0,00 102 Bankalar 25.861.797,80 103 Verilen Çekler Ve Ödeme

Detaylı

TASARRUF MEVDUATI SİGORTASI VE FİNANSAL İSTİKRAR FONU KESİN ALIM İŞLEMİ HAKKINDA TEBLİĞ

TASARRUF MEVDUATI SİGORTASI VE FİNANSAL İSTİKRAR FONU KESİN ALIM İŞLEMİ HAKKINDA TEBLİĞ R.G 58 27 Mart 2009 TASARRUF MEVDUATI SİGORTASI VE FİNANSAL İSTİKRAR FONU KESİN ALIM İŞLEMİ HAKKINDA TEBLİĞ AMAÇ 1. Tasarruf Mevduatı Sigortası ve Finansal İstikrar Fonu tarafından bankaların donuk kredilerinin

Detaylı

ASYA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. ALTERNATİF KATKI EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU ÖNEMLİ BİLGİ

ASYA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. ALTERNATİF KATKI EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU ÖNEMLİ BİLGİ ASYA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. ALTERNATİF KATKI EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU ÖNEMLİ BİLGİ BU TANITIM FORMUNDA YER ALAN BİLGİLER, SERMAYE PİYASASI KURULU TARAFINDAN 22.04.2013 TARİH VE 311 SAYI İLE

Detaylı

TAŞIT KREDİSİ ÜRÜN VE SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİ FORMU

TAŞIT KREDİSİ ÜRÜN VE SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİ FORMU Form No.:...[1] TAŞIT KREDİSİ ÜRÜN VE SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİ FORMU Bu formda yer alan bilgiler ve kredi koşulları. [2] tarihi itibari ile düzenlenmiş olup, verilen bilgiler. [3] tarihine kadar geçerlidir.

Detaylı

İHTİYAÇ KREDİSİ SÖZLEŞME BİLGİLENDİRME FORMU

İHTİYAÇ KREDİSİ SÖZLEŞME BİLGİLENDİRME FORMU İHTİYAÇ KREDİSİ SÖZLEŞME BİLGİLENDİRME FORMU 1. Taraflar ve Sözleşme Bilgileri Sağlayıcı : Burgan Bank A.Ş İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü, Mersis: 0140003231000116, Maslak Mah. Eski Büyükdere Cad. No:13

Detaylı

EV DEĞİŞTİREN MORTGAGE KONUT FİNANSMAN KREDİSİ KREDİYE İLİŞKİN BİLGİLER VE ÖDEME PLANI

EV DEĞİŞTİREN MORTGAGE KONUT FİNANSMAN KREDİSİ KREDİYE İLİŞKİN BİLGİLER VE ÖDEME PLANI Müşteri No: İşbu Ev Değiştiren Mortgage Krediye İlişkin Bilgiler ve Ödeme Planı, Ev Değiştiren Mortgage Konut Finansman Kredisi Sözleşme Öncesi Bilgi Formu ile Konut Finansman Kredisi Sözleşmesi nin ayrılmaz

Detaylı

TİM DOĞU ANADOLU MECLİSİ TİM ERZURUM DA

TİM DOĞU ANADOLU MECLİSİ TİM ERZURUM DA TİM DOĞU ANADOLU MECLİSİ TİM ERZURUM DA 20.03.2019 BİZ KİMİZ? Halka açık bir şirket olan Coface, son 70 yıldır DÜNYANIN ÖNDE GELEN TİCARİ ALACAK SİGORTASI ŞİRKETLERİNDENDİR Müşterilerimizle hem iç piyasalarında

Detaylı

Tahvil Türleri. O Hamiline ve Nama Yazılı Tahviller. O Sabit Faizli ve Değişken Faizli Tahviller

Tahvil Türleri. O Hamiline ve Nama Yazılı Tahviller. O Sabit Faizli ve Değişken Faizli Tahviller Tahvil Şirketlerin fon ihtiyaçlarını karşılamak için çıkardıkları borçlanma senetlerine tahvil denir. Anonim şirketler genel kurul kararı ile tahvil çıkarabilir. Çıkarılan her tahvilin değeri aynı olmalıdır.

Detaylı

LÜTFEN DİPNOTLARI ve AÇIKLAMALARI OKUYUNUZ 26.08.2011 23.09.2011

LÜTFEN DİPNOTLARI ve AÇIKLAMALARI OKUYUNUZ 26.08.2011 23.09.2011 LÜTFEN DİPNOTLARI ve AÇIKLAMALARI OKUYUNUZ Tablo Adı KONSOLİDE BİLANÇO Tablo Kodu 91 Şirket Ünvanı LİBERTY SİGORTA A.Ş. Şirket Kodu 2340 Yıl (YYYY) 2011 Tablonun Müsteşarlıkça Sisteme(Portala) Yüklendiği

Detaylı

Madde Hizmet Türü Ücret Tutarı

Madde Hizmet Türü Ücret Tutarı Madde Hizmet Türü Ücret Tutarı 1. TASARRUF HESAPLARI 1.1. Tasarruf hesabının (tasarruf cüzdanının) açılması 1.2. Vadesiz tasarruf hesabının işlenmesi için aylık ücret 1,50 KM 1.3. Hesaba nakit yatırma

Detaylı

KONUT FİNANSMANI SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİ FORMU

KONUT FİNANSMANI SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİ FORMU KONUT FİNANSMANI SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİ FORMU Bu form Banka dan talep edilen konut kredisine ve kredi sözleşmesine ilişkin koşullar hakkında bilgi verilmesi amacıyla düzenlenmiştir. Aşağıda detayları belirtilen

Detaylı

Hesap No Şubesi Müşteri Temsilcisi T.C. Kimlik No/VKN

Hesap No Şubesi Müşteri Temsilcisi T.C. Kimlik No/VKN Konu Sözleşme Öncesi Bilgi Formu Eski Sayfa/Madde Öncekinde Yok. Yenisinde 1.sayfa olarak eklendi. Adı ve Soyadı/Unvanı Hesap No Şubesi Müşteri Temsilcisi T.C. Kimlik No/VKN Yeni SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİ

Detaylı

KONUT FİNANSMANI KREDİ SÖZLEŞMESİ BİLGİLENDİRME VE TALEP FORMU. Aşağıda belirtilen konut finansmanı kredisi teklifi

KONUT FİNANSMANI KREDİ SÖZLEŞMESİ BİLGİLENDİRME VE TALEP FORMU. Aşağıda belirtilen konut finansmanı kredisi teklifi KONUT FİNANSMANI KREDİ SÖZLEŞMESİ BİLGİLENDİRME VE TALEP FORMU Aşağıda belirtilen konut finansmanı kredisi teklifi tarihine kadar geçerlidir. I. KREDİ KULLANDIRIM KOŞULLARI Form No : Kredi Tutarı : Kullanılabilecek

Detaylı

"30.04.2008" Hesap Kodu Hesap Adı YTL

30.04.2008 Hesap Kodu Hesap Adı YTL Tablo Adı BİLANÇO Tablo Kodu 11 Şirket Ünvanı AIG SİGORTA A.Ş. Şirket Kodu 150 Yıl (YYYY) 2008 Tablonun Müsteşarlıkça Sisteme(Portala) Yüklendiği Tarih "30.04.2008" Şirketlerce Tablonun Sisteme(Portala)

Detaylı

RİSK RAPORU - DETAY. Rapor Sahibinin Bilgileri

RİSK RAPORU - DETAY. Rapor Sahibinin Bilgileri RİSK RAPORU DETAY Sayfa Numarası: 1 / 4 Rapor Sahibinin Bilgileri Referans Numarası 1006344990 Adı, Soyadı MUSTAFA ÇALIK TC Kimlik Numarası 12345678901 1392* KKB Kredi Notu Bileşenleri (Genel Bilgi) Puanı

Detaylı

İŞYERİ KREDİSİ / KONUT FİNANSMANI HARİCİNDEKİ KONUT KREDİSİ BİLGİ ve TALEP FORMU TAHSİL EDİLECEK FAİZ, ÜCRET, MASRAF VE KOMİSYON TUTARLARI * :

İŞYERİ KREDİSİ / KONUT FİNANSMANI HARİCİNDEKİ KONUT KREDİSİ BİLGİ ve TALEP FORMU TAHSİL EDİLECEK FAİZ, ÜCRET, MASRAF VE KOMİSYON TUTARLARI * : İŞYERİ KREDİSİ / KONUT FİNANSMANI HARİCİNDEKİ KONUT KREDİSİ BİLGİ ve TALEP FORMU ÜRÜNE AİT BİLGİLER: Ürünün Adı İŞYERİ KREDİSİ / KONUT KREDİSİ (Konut Finansmanı Harici) Süresi (Vadesi) Kredinin Tutarı

Detaylı

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN FİNANSMAN BOYUTU

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN FİNANSMAN BOYUTU KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN FİNANSMAN BOYUTU İkincil Mevzuat Dönüşüm Projeleri Özel Hesabı Gelir, Harcama, Kredi ve Kaynak Aktarımı Yönetmeliği (13 Eylül 2012 tarihli 28410 sayılı Resmi Gazete) 6306 Sayılı Kanun

Detaylı

Geleceğe Yatırım Planının asgari katkı payı, plan başlangıç yaşına göre farklılaşmaktadır.

Geleceğe Yatırım Planının asgari katkı payı, plan başlangıç yaşına göre farklılaşmaktadır. GELECEĞE YATIRIM PLANI PLAN ÖZELLİKLERİ Asgari katkı payı: Geleceğe Yatırım Planının asgari katkı payı, plan başlangıç yaşına göre farklılaşmaktadır. Plan başlangıç yaşı Aylık asgari katkı payı tutarı

Detaylı

Şirket Kodu 1060 Yıl 2013 Tablo Kodu 100301 Frekans Versiyon 2. Açıklama. 102022 Yabancı Para (YP) 0

Şirket Kodu 1060 Yıl 2013 Tablo Kodu 100301 Frekans Versiyon 2. Açıklama. 102022 Yabancı Para (YP) 0 Şirket Unvanı HÜR SİGORTA AŞ Şirket Kodu 1060 Yıl 2013 Tablo Kodu 100301 Frekans Q4 Versiyon 2 Tablo Uyarı Açıklama TAMAM TAMAM 0 31.12.2013 TARİHİ İTİBARİYLE BİLANÇO HESAPLARI Hesap Kodu Hesap Adı Tutar

Detaylı

FİNANSAL DESTEK KREDİSİ SÖZLEŞMESİ

FİNANSAL DESTEK KREDİSİ SÖZLEŞMESİ 1. Taraflar ve Sözleşme Bilgileri Sağlayıcı Müşteri Adı-Soyadı FİNANSAL DESTEK KREDİSİ SÖZLEŞMESİ Burgan Bank A.Ş İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü, Mersis: 0140003231000116, Maslak Mah. Eski Büyükdere

Detaylı

Finansal Matematik-WEB SORULARI Ekim-2016

Finansal Matematik-WEB SORULARI Ekim-2016 Finansal Matematik-WEB SORULARI Ekim-2016 SORU-1: Dört aylığa dönüştürülebilen yıllık nominal faiz oranı %12 olduğu bilindiğine göre 5 inci yılsonunda belli bir mevduatın değerinin 100.000 TL olabilmesi

Detaylı

GROUPAMA EMEKLİLİK A.Ş. KATKI EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU ÖNEMLİ BİLGİ

GROUPAMA EMEKLİLİK A.Ş. KATKI EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU ÖNEMLİ BİLGİ GROUPAMA EMEKLİLİK A.Ş. KATKI EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU ÖNEMLİ BİLGİ BU TANITIM FORMUNDA YER ALAN BİLGİLER, SERMAYE PİYASASI KURULU TARAFINDAN... TARİH VE... SAYI İLE ONAYLANAN,... TARİH VE...

Detaylı

TÜREV ÜRÜNLER KATALOĞU

TÜREV ÜRÜNLER KATALOĞU TÜREV ÜRÜNLER KATALOĞU VADELİ DÖVİZ ALIM-SATIM İŞLEMİ (FORWARD) Belirli bir döviz tutarının, ileri bir tarihte önceden anlaşılan fiyattan alım veya satımının yapılması işlemidir. tarihinde, piyasadaki

Detaylı

Nakit Yönetim Ürünleri

Nakit Yönetim Ürünleri Nakit Yönetim Ürünleri Gedik Private Ayrıcalıklar Dünyası PB / 1 Nakit Ürünleri Risk Derecesi 1» Anapara kaybı yaşamazsınız.» Sabit getirili ve düşük risklidir.» Yatırımlarınıza değer katmanın en kolay

Detaylı

MENKUL KIYMETLEŞTİRME

MENKUL KIYMETLEŞTİRME MENKUL KIYMETLEŞTİRME Prof. Dr. Güven SAYILGAN Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü Muhasebe-Finansman Anabilim Dalı Öğretim Üyesi KONUT FİNANSMAN YÖNTEMLERİ KONUT FİNANSMAN YÖNTEMLERİ

Detaylı

Gayrimenkul Sertifikaları. Mart 2017

Gayrimenkul Sertifikaları. Mart 2017 Gayrimenkul Sertifikaları Mart 2017 Sunum İçeriği Gayrimenkul Sertifikasının Tanımı İşleyişi Avantajlar Riskler Güvenceler 2 Gayrimenkul Sertifikasının Tanımı Gayrimenkul Sertifikası; inşa edilecek veya

Detaylı

Hazine Müsteşarlığından: 09/05/2008

Hazine Müsteşarlığından: 09/05/2008 Hazine Müsteşarlığından: 09/05/2008 BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ HAKKINDA YÖNETMELİKTE YER ALAN BAZI HUSUSLARIN AÇIKLANMASINA İLİŞKİN SEKTÖR DUYURUSU (2008/23) Bu sektör duyurusu, 09.04.2008 tarih ve 26842

Detaylı

SİİRT ÜNİVERSİTESİ Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı BİREYSEL EMEKLİLİK SIKÇA SORULAN SORULAR

SİİRT ÜNİVERSİTESİ Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı BİREYSEL EMEKLİLİK SIKÇA SORULAN SORULAR SİİRT ÜNİVERSİTESİ Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı BİREYSEL EMEKLİLİK SIKÇA SORULAN SORULAR 01 Nisan 2017 tarihi itibariyle Bireysel Emeklilik Sistemine (BES) kamu kurumlarının geçişi zorunlu olduğundan

Detaylı

FİNANSAL SİSTEM VE FİNANSAL PİYASALAR

FİNANSAL SİSTEM VE FİNANSAL PİYASALAR FİNANSAL SİSTEM VE FİNANSAL PİYASALAR FİNANSAL SİSTEM Fon talep edenler, fon arz edenler, fon akımını sağlayan araçlar, kuruluşlar ve piyasanın işleyişini düzenleyen hukuki ve idari kurallardan oluşan

Detaylı

ASYA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. ALTERNATİF KATKI EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU ÖNEMLİ BİLGİ

ASYA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. ALTERNATİF KATKI EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU ÖNEMLİ BİLGİ ASYA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. ALTERNATİF KATKI EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU ÖNEMLİ BİLGİ BU TANITIM FORMUNDA YER ALAN BİLGİLER, SERMAYE PİYASASI KURULU TARAFINDAN 22.04.2013 TARİH VE 311 SAYI İLE

Detaylı

T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş.

T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş. T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş. TÜKETİCİ KREDİLERİ SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİ FORMU 1- Giriş İşbu Sözleşme Öncesi Bilgi Formu, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun un 23. maddesi uyarınca tüketiciye tüketici

Detaylı

~"t. "' rr. !J V~ J\J ~ ~ J J. 1~J.aV!J!J.:\ r ~ ~ '/!J!J ~.:.\ j~j.:.\:) J

~t. ' rr. !J V~ J\J ~ ~ J J. 1~J.aV!J!J.:\ r ~ ~ '/!J!J ~.:.\ j~j.:.\:) J -S ~"t "' rr. 1~J.aV!J!J.:\ r ~,. ~!J V~ J\J ~ ~ J J ~ '/!J!J ~.:.\ j~j.:.\: J rforkiye'de MEVDUATA G0VENCE GETIRILMIŞ OLAN DÜZENLEMELER SAÖLANMASI KONUSUNDA ;;.. TOrkiye'de tasarruf mevduatının korunmasına

Detaylı

30/06/2016 tarihi itibariyle gecikmiş vergi borçlarında Yİ-ÜFE oranında güncelleme,

30/06/2016 tarihi itibariyle gecikmiş vergi borçlarında Yİ-ÜFE oranında güncelleme, Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 6736 sayılı Kanun un Getirdiği İmkanlardan Yararlanmak ve Bu İmkanlar İçin Öngörülen Son Başvuru Sürelerini Kaçırmamak Adına Hem Bu İmkanları Hem de

Detaylı

Bakan ŞENER den temel hatlarıyla Mortgage

Bakan ŞENER den temel hatlarıyla Mortgage Bakan ŞENER den temel hatlarıyla Mortgage 2006 yılının ilk yarısında başlayacak olan mortgage sisteminde taksitlerini aksatanlara üç ay süre verilecek. İşte herkesin merakla beklediği Mortgage nin ayrıntıları

Detaylı

VARLIKLAR Denetimden Geçmiş Denetimden Geçmiş Dipnot 30 Haziran Aralık 2017

VARLIKLAR Denetimden Geçmiş Denetimden Geçmiş Dipnot 30 Haziran Aralık 2017 VARLIKLAR I Cari Varlıklar A Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 1 Kasa 491.097.756 22.407 523.915.494 2 Alınan Çekler 3 Bankalar 14 472.394.435 50.904.067 4 Verilen Çekler ve Ödeme Emirleri () 5 Banka Garantili

Detaylı

ERGO EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. PARA PİYASASI LİKİT KAMU EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU

ERGO EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. PARA PİYASASI LİKİT KAMU EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU ERGO EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. PARA PİYASASI LİKİT KAMU EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU ÖNEMLİ BİLGİ BU TANITIM FORMUNDA YER ALAN BİLGİLER, SERMAYE PİYASASI KURULU TARAFINDAN 26.09.2008 TARİH VE 26/1043

Detaylı

Şirket Unvanı. HÜR SİGORTA AŞ Şirket Kodu. 1060 Yıl 2012 Tablo Kodu. 100301 Frekans. Q3 Versiyon 2

Şirket Unvanı. HÜR SİGORTA AŞ Şirket Kodu. 1060 Yıl 2012 Tablo Kodu. 100301 Frekans. Q3 Versiyon 2 Şirket Unvanı HÜR SİGORTA AŞ Şirket Kodu 1060 Yıl 2012 Tablo Kodu 100301 Frekans Q3 Versiyon 2 AÇIKLAMA Hesap Kodu Hesap Adı Tutar (TL) VARLIKLAR 69.003.163 1 Cari Varlıklar 67.337.334 10 Nakit ve Nakit

Detaylı

Mortgage Nedir? Yeni Konut Finansman Sistemi Nasıl İşleyecek?

Mortgage Nedir? Yeni Konut Finansman Sistemi Nasıl İşleyecek? Mortgage Nedir? Yeni Konut Finansman Sistemi Nasıl İşleyecek? Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif ŞENER den, yeni tüketici konut finansman modeli Mortgage ve genel haliyle ipotekli satış sisteminin

Detaylı

11 Finansal Varlıklar ile Riski Sigortalılara Ait Finansal Yatırımlar 3.586.496

11 Finansal Varlıklar ile Riski Sigortalılara Ait Finansal Yatırımlar 3.586.496 Şirket Unvanı HÜR SİGORTA AŞ Şirket Kodu 1060 Yıl 2012 Tablo Kodu 100301 Frekans Q1 Versiyon 1 31.3.2012 TARİHİ İTİBARİYLE BİLANÇO HESAPLARI Hesap Kodu Hesap Adı Tutar (TL) VARLIKLAR 64.915.153,19 1 Cari

Detaylı

Yeniden Düzenlenmiş. I- Cari Varlıklar Toplamı

Yeniden Düzenlenmiş. I- Cari Varlıklar Toplamı VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 322.320.147 309.044.079 1- Kasa 2.12-13 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 2.12 ve 14 299.899.151 287.777.816 4- Verilen Çekler ve Ödeme Emirleri

Detaylı

VARLIKLAR Bağımsız Bağımsız Denetimden Geçmemiş Denetimden Geçmiş Dipnot 31 Mart Aralık 2017

VARLIKLAR Bağımsız Bağımsız Denetimden Geçmemiş Denetimden Geçmiş Dipnot 31 Mart Aralık 2017 VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 2.12 ve 14 542.352.390 523.915.494 1- Kasa 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 2.12 ve 14 521.547.304 508.904.067 4- Verilen Çekler ve Ödeme Emirleri

Detaylı

ERGO SİGORTA A.Ş. Takip eden dipnotlar finansal tabloların ayrılmaz parçasını oluşturur. VARLIKLAR Bağımsız Denetimden Geçmiş Geçmiş Önceki Cari Dönem

ERGO SİGORTA A.Ş. Takip eden dipnotlar finansal tabloların ayrılmaz parçasını oluşturur. VARLIKLAR Bağımsız Denetimden Geçmiş Geçmiş Önceki Cari Dönem VARLIKLAR A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 2.12, 4.2 213,507,060 133,722,172 1- Kasa 14 2,413 2,067 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 156,849,494 70,133,616 4- Verilen Çekler ve Ödeme Emirleri 5- Banka

Detaylı

ÖRNEKTİR KONUT FİNANSMANI (MORTGAGE) SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİ FORMU. Form No.:...[1]

ÖRNEKTİR KONUT FİNANSMANI (MORTGAGE) SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİ FORMU. Form No.:...[1] KONUT FİNANSMANI (MORTGAGE) SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİ FORMU Form No.:...[1] Bu formda bilgileri yer alan konut finansmanı (mortgage) kredisinin kullanılabilmesi için konut sigortası ve hayat sigortası yaptırılması

Detaylı

http://acikogretimx.com

http://acikogretimx.com 2009 S 4421- SERMYE PiYSSı VE FiNNSL KURUMLR 1. Birikim açığı olan ekonomik birimlerle birikim fazlalığı olan ekonomik birimlerin karşılaştığı ve finansal varlıkların alınıp satıldığı piyasalara ne ad

Detaylı

31 MART 2016 VE 31 ARALIK 2015 TARİHLERİ İTİBARIYLA AYRINTILI BİLANÇOLAR (Para birimi aksi belirtilmedikçe Türk Lirası ( TL ) olarak gösterilmiştir.

31 MART 2016 VE 31 ARALIK 2015 TARİHLERİ İTİBARIYLA AYRINTILI BİLANÇOLAR (Para birimi aksi belirtilmedikçe Türk Lirası ( TL ) olarak gösterilmiştir. VARLIKLAR Dipnot 31-Mart-2016 31-Aralık-2015 A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 2.12, 4.2, 14 218,469,092 265,650,443 1- Kasa 14 1,386 1,066 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 136,663,768 132,620,174 4-

Detaylı

ERGO EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU

ERGO EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU ERGO EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU ÖNEMLİ BİLGİ BU TANITIM FORMUNDA YER ALAN BİLGİLER, SERMAYE PİYASASI KURULU TARAFINDAN 26.09.2008 TARİH VE 26/1043

Detaylı

KONUT FİNANSMANI SİSTEMİ KAPSAMINDA ÜCRETLERE İLİŞKİN BİLGİLENDİRME FORMU 1. ÜRÜNE AİT BİLGİLER:

KONUT FİNANSMANI SİSTEMİ KAPSAMINDA ÜCRETLERE İLİŞKİN BİLGİLENDİRME FORMU 1. ÜRÜNE AİT BİLGİLER: KONUT FİNANSMANI SİSTEMİ KAPSAMINDA ÜCRETLERE İLİŞKİN BİLGİLENDİRME FORMU 1. ÜRÜNE AİT BİLGİLER: Ürünün Adı /Tanımı Finansman Süresi (Vadesi) Finansman Tutarı KONUT FİNANSMANI DESTEĞİ Ay TAHSİL EDİLECEK

Detaylı

1- Ticari Alacak Sigortasına İlişkin Devlet Destekli Sistem Hakkında Genel Bilgi

1- Ticari Alacak Sigortasına İlişkin Devlet Destekli Sistem Hakkında Genel Bilgi BILGILENDIRME NOTU KONU>> 04.06.2018 tarih ve 2018/11892 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı (22.06.2018 Tarih ve 30456 Sayılı R.G. de yayımlanan) ile yürürlüğe konulan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelere Yönelik

Detaylı

http://www.cengizonder.com Temel Finans Matematiği Örnek Soru Çözümleri Sayfa. 1 Eylül 2009

http://www.cengizonder.com Temel Finans Matematiği Örnek Soru Çözümleri Sayfa. 1 Eylül 2009 http://www.cengizonder.com Temel Finans Matematiği Örnek Soru Çözümleri Sayfa. 1 SORU - 1 31.12.2009 itibariyle, AIC Şirketi'nin çıkarılmış sermayesi 750.000.000 TL olup şirket sermayesini temsil eden

Detaylı

FİNANS VE MAKROEKONOMİ. Finansal Sistem ve Ekonomik Büyüme. Finansal Krizler ve Ekonomi

FİNANS VE MAKROEKONOMİ. Finansal Sistem ve Ekonomik Büyüme. Finansal Krizler ve Ekonomi FİNANS VE MAKROEKONOMİ Finansal Sistem ve Ekonomik Büyüme Finansal Krizler ve Ekonomi Finansal Sistem ve Ekonomik Büyüme Finansal Sistemin İşleyişi Doğrudan Finansman : Fon akışı finansal aracı kullanılmadan

Detaylı

İHTİYAÇ KREDİSİ BİLGİ ve TALEP FORMU TAHSİL EDİLECEK FAİZ, ÜCRET, MASRAF VE KOMİSYON TUTARLARI (*):

İHTİYAÇ KREDİSİ BİLGİ ve TALEP FORMU TAHSİL EDİLECEK FAİZ, ÜCRET, MASRAF VE KOMİSYON TUTARLARI (*): İHTİYAÇ KREDİSİ BİLGİ ve TALEP FORMU ÜRÜNE AİT BİLGİLER: Ürünün Adı İHTİYAÇ KREDİSİ Süresi (Vadesi) Kredinin Tutarı TAHSİL EDİLECEK FAİZ, ÜCRET, MASRAF VE KOMİSYON TUTARLARI (*): MASRAFIN ADI Faiz Oranı

Detaylı

ASYA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI GRUP KATILIM ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU ÖNEMLİ BİLGİ

ASYA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI GRUP KATILIM ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU ÖNEMLİ BİLGİ ASYA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI GRUP KATILIM ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU ÖNEMLİ BİLGİ BU TANITIM FORMUNDA YER ALAN BİLGİLER, SERMAYE PİYASASI KURULU TARAFINDAN 04/05/2012 TARİH

Detaylı

Usta Emeklilik Planı nda asgari katkı payı tutarı, başlangıç tutarının olup olmamasına bağlı değişiklik gösterir.

Usta Emeklilik Planı nda asgari katkı payı tutarı, başlangıç tutarının olup olmamasına bağlı değişiklik gösterir. USTA EMEKLİLİK PLANI PLAN ÖZELLİKLERİ Asgari katkı payı: Usta Emeklilik Planı nda asgari katkı payı tutarı, başlangıç tutarının olup olmamasına bağlı değişiklik gösterir. Seçenek Aylık asgari katkı payı

Detaylı

ERGO EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU

ERGO EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU ERGO EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU ÖNEMLİ BİLGİ BU TANITIM FORMUNDA YER ALAN BİLGİLER, SERMAYE PİYASASI KURULU TARAFINDAN 26.09.2008 TARİH VE 26/1043

Detaylı

B İ R E Y S E L E M E K L İ L İ K S İ S T E M İ V E O T O M A T İ K K A T I L I M

B İ R E Y S E L E M E K L İ L İ K S İ S T E M İ V E O T O M A T İ K K A T I L I M H E A L T H W E A L T H C A R E E R B İ R E Y S E L E M E K L İ L İ K S İ S T E M İ V E O T O M A T İ K K A T I L I M Temmuz 2018 Gökhan KARALİ İ Ç E R İ K Türkiye de Emeklilik Sistemi Gereksinimi Otomatik

Detaylı

VARLIKLAR Bağımsız Denetimden Geçmiş Cari Dönem 31 Aralık 2015

VARLIKLAR Bağımsız Denetimden Geçmiş Cari Dönem 31 Aralık 2015 VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 21,075,452 13,452,895 1- Kasa 14 338 643 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 17,502,814 9,333,800 4- Verilen Çekler ve Ödeme Emirleri 5- Banka

Detaylı

GENERALİ SİGORTA ANONİM ŞİRKETİ

GENERALİ SİGORTA ANONİM ŞİRKETİ VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 184.782.893 180.481.778 1- Kasa 2.12, 14 771 2.801 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 2.12, 14 162.305.351 157.252.850 4- Verilen Çekler Ve Ödeme

Detaylı

YENİ OTOMATİK KATILIMLI BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ (6740 SAYILI KANUN) Kamber KAYA

YENİ OTOMATİK KATILIMLI BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ (6740 SAYILI KANUN) Kamber KAYA YENİ OTOMATİK KATILIMLI BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ (6740 SAYILI KANUN) Kamber KAYA Yasal Dayanak 6740 Sayılı Kanun (25.08.2016 Tarihli Resmi Gazete) Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanununda

Detaylı

T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş. SABİT FAİZ ORANLI KONUT FİNANSMANI KREDİLERİ İÇİN SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİ FORMU

T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş. SABİT FAİZ ORANLI KONUT FİNANSMANI KREDİLERİ İÇİN SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİ FORMU T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş. SABİT FAİZ ORANLI KONUT FİNANSMANI KREDİLERİ İÇİN SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİ FORMU 1-Giriş İşbu Sözleşme Öncesi Bilgi Formunda yer alan bilgiler, işbu formun tüketiciye verildiği tarihten

Detaylı

TSK MENSUPLARI EMEKLİLİK PLANI PLAN ÖZELLİKLERİ. Asgari katkı payı: Aylık 144 TL. Düzenli katkı payı artışı:

TSK MENSUPLARI EMEKLİLİK PLANI PLAN ÖZELLİKLERİ. Asgari katkı payı: Aylık 144 TL. Düzenli katkı payı artışı: TSK MENSUPLARI EMEKLİLİK PLANI PLAN ÖZELLİKLERİ Asgari katkı payı: Aylık 144 TL Düzenli katkı payı artışı: TL olarak ödenen düzenli katkı payı tutarları; aksine yazılı talimat bulunmuyorsa, her yıl Aralık

Detaylı

/188-1 VARLIK BARIŞINA İLİŞKİN BİLDİRİM VE ÖDEME SÜRELERİ ALTI AY UZATILDI

/188-1 VARLIK BARIŞINA İLİŞKİN BİLDİRİM VE ÖDEME SÜRELERİ ALTI AY UZATILDI 01.12.2018/188-1 VARLIK BARIŞINA İLİŞKİN BİLDİRİM VE ÖDEME SÜRELERİ ALTI AY UZATILDI ÖZET : 405 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile yurt dışında bulunan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası

Detaylı

İŞVERENLERE YÖNELİK OTOMATİK KATILIM SİSTEMİ TANITIM KILAVUZU. T.C. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü

İŞVERENLERE YÖNELİK OTOMATİK KATILIM SİSTEMİ TANITIM KILAVUZU. T.C. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü İŞVERENLERE YÖNELİK OTOMATİK KATILIM SİSTEMİ TANITIM KILAVUZU Otomatik Katılım Nedir? İşyeri bazlı özel emeklilik planlarına yönelik bir uygulama olan otomatik katılım, 4632 sayılı Bireysel Emeklilik Tasarruf

Detaylı

TEMEL BANKACILIK ÜRÜN TALEP VE BİLGİ FORMU. Hesap İşletim Ücreti (TL)-Bireysel Aylık olarak tahsil edilmektedir 9,75 TL 9,75 TL - -

TEMEL BANKACILIK ÜRÜN TALEP VE BİLGİ FORMU. Hesap İşletim Ücreti (TL)-Bireysel Aylık olarak tahsil edilmektedir 9,75 TL 9,75 TL - - TEMEL BANKACILIK ÜRÜN TALEP VE BİLGİ FORMU Bu form 01.09.2013 tarihinde yürürlüğe giren Bankalar ile Bireysel Müşterileri Arasında İmzalanacak Sözleşmelerin Şekil ve İçeriğinde Yer Alması Gereken Asgari

Detaylı

Opsiyon piyasaları ikiye ayrılır: 1) Tezgahüstü piyasa 2) Opsiyon borsaları

Opsiyon piyasaları ikiye ayrılır: 1) Tezgahüstü piyasa 2) Opsiyon borsaları DÖVİZ OPSİYONLARI: Genel bir kavram olarak opsiyon, bir mali varlık veya malın sabitleştirilmiş fiyattan belirli bir vadede alma veya satma hakkı doğuran sözleşme biçiminde tanımlanabilir. Burada vurgulanması

Detaylı

İHTİYAÇ KREDİSİ BİLGİ ve TALEP FORMU

İHTİYAÇ KREDİSİ BİLGİ ve TALEP FORMU İHTİYAÇ KREDİSİ BİLGİ ve TALEP FORMU ÜRÜNE AİT BİLGİLER: Ürünün Adı İHTİYAÇ KREDİSİ Süresi (Vadesi) Kredinin Tutarı TAHSİL EDİLECEK FAİZ ÜCRET ve MASRAF TUTARLARI (*): FAİZİN/MASRAFIN/ÜCRETİN FAİZ MASRAF

Detaylı

İŞVERENLERE YÖNELİK OTOMATİK KATILIM SİSTEMİ TANITIM KILAVUZU. T.C. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü

İŞVERENLERE YÖNELİK OTOMATİK KATILIM SİSTEMİ TANITIM KILAVUZU. T.C. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü İŞVERENLERE YÖNELİK OTOMATİK KATILIM SİSTEMİ TANITIM KILAVUZU Otomatik Katılım Nedir? İşyeri bazlı özel emeklilik planlarına yönelik bir uygulama olan otomatik katılım, 4632 sayılı Bireysel Emeklilik Tasarruf

Detaylı

Kabul Tarihi: 31/12/2004 Resmi Gazete Tarihi : 31/12/2004

Kabul Tarihi: 31/12/2004 Resmi Gazete Tarihi : 31/12/2004 Kanun No : 5281 Resmi Gazete No : 25687 (3. Mük.) Kabul Tarihi: 31/12/2004 Resmi Gazete Tarihi : 31/12/2004 VERGİ KANUNLARININ YENİ TÜRK LİRASINA UYUMU İLE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA

Detaylı

SABİT FAİZLİ KONUT DESTEK KREDİSİ (KONUT FİNANSMANI) SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİ FORMU

SABİT FAİZLİ KONUT DESTEK KREDİSİ (KONUT FİNANSMANI) SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİ FORMU SABİT FAİZLİ KONUT DESTEK KREDİSİ (KONUT FİNANSMANI) SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİ FORMU Bu Sözleşme Öncesi Bilgi Formu, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun un 33. maddesi ile Konut Finansmanı Kuruluşlarınca

Detaylı

Takasbank Ücret ve Komisyon Tarifeleri

Takasbank Ücret ve Komisyon Tarifeleri Takasbank Ücret ve Komisyon Tarifeleri Diğer Ücret ve Komisyonlar Hizmet Adı Hizmet Tanımı Ücret Bazı Ücret/Oran Açıklama -Her teminat mektubu için ayrı alınır. Teminat Mektubu Saklama Sermaye blokajları,

Detaylı

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ GRUP EMEKLİLİK PLANI PLAN ÖZELLİKLERİ. Asgari katkı payı: Aylık 59 TL. Düzenli katkı payı artışı:

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ GRUP EMEKLİLİK PLANI PLAN ÖZELLİKLERİ. Asgari katkı payı: Aylık 59 TL. Düzenli katkı payı artışı: TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ GRUP EMEKLİLİK PLANI PLAN ÖZELLİKLERİ Asgari katkı payı: Aylık 59 TL Düzenli katkı payı artışı: TL olarak ödenen düzenli katkı payı tutarları; aksine yazılı talimat bulunmuyorsa,

Detaylı

TÜKETİCİ KREDİSİ SÖZLEŞMELERİ YÖNETMELİĞİ YAYIMLANDI

TÜKETİCİ KREDİSİ SÖZLEŞMELERİ YÖNETMELİĞİ YAYIMLANDI TÜKETİCİ KREDİSİ SÖZLEŞMELERİ YÖNETMELİĞİ YAYIMLANDI Tüketici Kredisi Sözleşmeleri Yönetmeliği ( Yönetmelik ) 22.05.2015 tarihli ve 29363 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır. Yönetmelik yayımı tarihinden

Detaylı

30 EYLÜL 2016 VE 31 ARALIK 2015 TARİHLERİ İTİBARIYLA AYRINTILI BİLANÇOLAR (Para birimi aksi belirtilmedikçe Türk Lirası ( TL ) olarak gösterilmiştir.

30 EYLÜL 2016 VE 31 ARALIK 2015 TARİHLERİ İTİBARIYLA AYRINTILI BİLANÇOLAR (Para birimi aksi belirtilmedikçe Türk Lirası ( TL ) olarak gösterilmiştir. VARLIKLAR Bağımsız Bağımsız A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 2.12, 4.2 198,312,375 265,650,443 1- Kasa 1,883 1,066 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 14 126,104,557 132,620,174 4- Verilen Çekler ve Ödeme

Detaylı

TÜREV ÜRÜNLER KATALOĞU

TÜREV ÜRÜNLER KATALOĞU TÜREV ÜRÜNLER KATALOĞU VADELİ DÖVİZ ALIM-SATIM İŞLEMİ (FORWARD) Belirli bir döviz tutarının, ileri bir tarihte, önceden anlaşılan fiyattan alım veya satımının yapılması işlemidir. tarihinde, piyasadaki

Detaylı

ERGO EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. GELİR AMAÇLI İKİNCİ KAMU DIŞ BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU

ERGO EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. GELİR AMAÇLI İKİNCİ KAMU DIŞ BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU ERGO EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. GELİR AMAÇLI İKİNCİ KAMU DIŞ BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU ÖNEMLİ BİLGİ BU TANITIM FORMUNDA YER ALAN BİLGİLER, SERMAYE PİYASASI KURULU TARAFINDAN

Detaylı

VARLIKLAR Bağımsız Bağımsız Denetimden Geçmiş Denetimden Geçmemiş Dipnot 31 Aralık 2014 31 Aralık 2013

VARLIKLAR Bağımsız Bağımsız Denetimden Geçmiş Denetimden Geçmemiş Dipnot 31 Aralık 2014 31 Aralık 2013 VARLIKLAR Bağımsız Bağımsız I Cari Varlıklar A Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 5,304,441 300,000 1 Kasa 2.12 ve 14 885 2 Alınan Çekler 3 Bankalar 2.12 ve 14 5,291,898 300,000 4 Verilen Çekler ve Ödeme

Detaylı

AXA HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU

AXA HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU AXA HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU ÖNEMLİ BİLGİ BU TANITIM FORMUNDA YER ALAN BİLGİLER, SERMAYE PİYASASI KURULU TARAFINDAN 14.11.2011 TARİH VE 15-999 SAYI

Detaylı

ZURICH SİGORTA A.Ş. 31 ARALIK 2017 TARİHİ İTİBARIYLA AYRINTILI BİLANÇO (Para birimi aksi belirtilmedikçe Türk Lirası ( TL ) olarak gösterilmiştir.

ZURICH SİGORTA A.Ş. 31 ARALIK 2017 TARİHİ İTİBARIYLA AYRINTILI BİLANÇO (Para birimi aksi belirtilmedikçe Türk Lirası ( TL ) olarak gösterilmiştir. VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 2.12 ve 14 523.915.494 450.117.063 1- Kasa - - 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 2.12 ve 14 508.904.067 432.161.889 4- Verilen Çekler ve Ödeme

Detaylı