1 Eylül - 5 Eylül 2014

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "1 Eylül - 5 Eylül 2014"

Transkript

1 GLOBAL PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda geçtiğimiz hafta ABD tarafından açıklanan verilere baktığımızda haftaya beklentilerin altında kalan Yeni Konut Satışları verisiyle başladık. Açıklanan diğer bir veri beklentilerin oldukça üzerinde gelerek yatırımcıları şaşırtan Dayanıklı Mal Siparişleri ve beklentilerin altında kalan Çekirdek Dayanıklı Mal Siparişleriydi. Haftanın devamında gelen bir diğer veri son yılların en iyi gerçekleşmesi olan Tüketici güven endeksi oldu. ABD de geçen ay açıklanan çeyrek Gayri Safi Yurtiçi Hasıla verisi ilk tahminin revizesi beklentileri aşarken Haftalık İşsizlik Maaşı Başvuruları yine beklentilerden iyi geldi. Bekleyen Konut Satışları da beklentilerin üzerinde açıklandı. Haftanın son günü gelen verilerde ise karışık bir görünüm vardı. Kişisel Gelir ve Gider oranları beklentilerin altında artarken, Chicago PMI ve Revize Michigan Tüketici Güven Endeksi beklenti üzerinde geldi. Avrupa tarafından açıklanan verilere göz attığımızda haftanın ilk verisi beklentilerin altında kalan Almanya IFO İş Dünyası Güven Endeksi oldu. Almanya tarafından açıklanan diğer önemli verilerden GFK Tüketici Güven Endeksi de beklenti altında kalırken İşsizlik ve Enflasyon Oranı ise beklentide geldi. Haftanın son günü açıklanan Almanya Perakende Satışlar verisi de artış beklentisinin aksine daralmaya işaret ederek Alman ekonomisindeki yavaşlamanın devam ettiğini ortaya koydu. İngiltere den açıklanan verilere baktığımızda Mortgage Onayları beklentilerin altında kalırken İngiltere Ulusal Konut Fiyat Endeksi ise beklentilerin üzerinde artarak karışık bir görünüme işaret etti. Asya tarafından açıklanan verilere baktığımızda haftanın ilk verisi beklenti altında kalan Yeni Zelanda Ticaret Dengesi oldu. Avustralya dan açıklanan verilerde ise Avustralya Tamamlanmış İnşaatlar verisi beklenti altında kaldı. Avustralya tarafından açıklanan diğer bir veri ise daralmaya işaret eden HIA Yeni Ev Satışları verisi oldu. Diğer bir veri ise Özel şirketler tarafından harcanan ve beklenti üzerinde gelen Yeni Sermaye Oranları oldu. Haftanın son günü ise beklentilerin az altında kalan Avustralya Özel Sektör Kredileri açıklandı. Japonya tarafından hafta boyunca veri akışı zayıf kalırken haftanın son günü önemli veriler izlendi. Hanehalkı harcamalarında yıllık bazda beklenti üzerinde daralma yaşanırken Sanayi Üretiminde beklenti altında artış, perakende satışlarda ise beklenti üzerinde artış yaşandı. Yurtiçinden ise veri trafiği yoğun değildi. Yurtiçinde açıklanan haftanın ilk verisi beklenti altında kalan Kapasite Kullanım Oranları oldu. Haftanın en önemli verisi ise Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının açıkladığı Faiz Kararı oldu. Ayrıca Uluslar arası Kredi Derecelendirme Kurumlarından Moodys'in Bank Asya nın kredi notunu indirmesi de bir diğer önemli gelişmeydi.

2 ABD Haftanın açıklanan ilk verisi beklentilerin altında kalan Yeni Konut Satışları verisi oldu. Veride beklenti 430 bin iken açıklanan rakam 412 bin olarak gerçekleşti ve beklentilerin altında kaldı. Böylelikle konut sektöründe dünyanın en büyük ekonomisi olan ABD'de de büyümenin istendiği düzeyde olmadığı görüldü. Açıklanan diğer bir veri ise Dayanıklı Mal Siparişleri ve Çekirdek Dayanıklı Mal Siparişleriydi. Aylık çekirdek dayanıklı malların sipariş oranları incelendiğinde beklenti %0.5 artış olması yönündeyken Temmuz döneminde %3.0 gerçekleşme olmuştu. Ağustos döneminde gerçekleşme ise %0.8 azalış yönünde olarak 2012 Eylül'den bu döneme kadar en düşük seviyede oldu. Aynı saatlerde ABD'de açıklanan bir diğer veri ise aylık dayanıklı mallar sipariş oranları oldu. Bu veride en dikkat çekici nokta 1992'den beri gerçekleşen en yüksek seviye S&P %0, ,36 DOW %0, ,45 NASDAQ %0, ,27 olmasıydı. Beklentinin %7.5 artış yönünde olduğu veride gerçekleşmenin beklentinin çok üzerinde %22.6 artış düzeyinde olduğu açıklandı. Bu verinin iyi gelmesinin nedeni olarak ticari uçak satışları ve otomobil satışları olduğu belirtildi. Haftanın devamında gelen bir diğer veri son yılların en iyi gerçekleşmesi olan Tüketici güven endeksi oldu. Tüketicilerin ABD ekonomisine olan güvenini ortaya koyması açısından önemli olan veride beklenti 89.0 seviyesindeyken Temmuz'da açıklama 90.3 olmuştu. Bu dönem açıklanan Tüketici güven endeksi son yılların en yüksek seviyesinde oldu ve 92.4 artış seviyesinde gerçekleşti. ABD'de istihdam piyasasındaki iyileşme ve hisse senetlerinin rekor seviyelere çıkmasının ardından yılın ikinci yarısında ekonominin görünümü ile ilgili daha iyimser beklentiler ortaya çıktı. ABD de geçen ay açıklanan çeyrek Gayri Safi Yurtiçi Hasıla verisi ilk tahminin revizesi beklentileri aştı. Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GDP) rakamlarında %3.9 artış olması beklenirken Temmuz ayında açıklanan ilk tahminde %4.0 artış gerçekleşmişti. Revize veride ise beklentilerin üzerinde %4.2 oranında artış olduğu görüldü. Aynı saatlerde açıklanan GDP çeyreklik fiyat listesi verisi de beklentilerin hafif üzerinde %2.2 artış seviyesinde gerçekleşti. Beklenti ve bir önceki dönem artış %2.0 düzeyindeydi. Ayrıca aynı saatlerde bir diğer önemli veri olan işsizlik maaşı başvuru rakamları da açıklandı. ABD'de işsizlik başvuruları, gelişme gösteren ekonomi ile işten çıkarmaların azalması nedeniyle, geçtiğimiz hafta çok büyük değişiklik göstermedi. Dört haftalık ortalama işsizlik başvuruları ise 301,000 kişiden 299,750 kişiye geriledi.

3 ABD ABD de Bekleyen Konut Satışları da beklentilerin üzerinde açıklandı. Beklentinin %0.5 olduğu veride Temmuzda beklentilerin üzerinde %3.3 artış yönünde açıklanarak inşaat sektörü için güçlendirici etki yaptı. Haftanın son günü gelen verilerde ise karışık bir görünüm vardı. Kişisel Gelir ve Gider oranları beklentilerin altında artarken, Chicago PMI ve Revize Michigan Tüketici Güven Endeksi beklenti üzerinde geldi. Açıklanan verileri incelediğimizde Kişisel Gelir verisinde beklenti %0.3 artış olacağı yönündeyken gerçekleşme %0.2 düzeyinde, Kişisel Harcamalar verisinde beklenti %0.2 artış olması yönündeyken gerçekleşme %0.1 daralma olduğu yönünde oldu. Chicago PMI verisinde ise beklenti 56.8 düzeyinde olması yönündeyken gerçekleşme 64.3 düzeyinde, revize Michigan Tüketici Güven Endeksinde beklenti 80.2 düzeyinde gerçekleşme olduğu yönündeyken gerçekleşme 82.5 düzeyinde oldu. Kıtanın bir diğer ekonomisi olan Kanada dan gelen Cari Denge de beklentilerin üzerinde açık oluşurken, ekonominin Haziran ayında beklentilerin üzerinde büyüdüğü açıklandı. Cari Denge de beklenti 11.6 Milyar Kanada Doları açık verilmesi yönündeyken, açığın 11.9 Milyar düzeyinde olduğu ortaya kondu. Haziran ayı büyümesinin %0.2 olduğu düşünülürken %0.3 düzeyinde büyüme olduğu ortaya kondu.

4 AVRUPA Avrupa tarafından açıklanan haftanın ilk verisi beklentilerin altında kalan Almanya IFO İş Dünyası Güven Endeksi oldu. Almanya'da açıklanan IFO enstitüsünün iş dünyası güven endeksi ağustos'ta oldu. Beklenti ise 107 seviyesinde gerçekleşmesi yönündeydi. Açıklanan veri Almanya ekonomisindeki zayıflamanın sürdüğüne işaret etti. Açıklanan veri Temmuz 2013'den bu döneme kadar gerçekleşen en düşük seviye oldu. Almanya tarafından açıklanan diğer önemli verilerden GFK Tüketici Güven Endeksi de beklenti altında kalırken İşsizlik ve Enflasyon Oranı ise beklentide geldi. GFK Tüketici Güven Endeksinde Temmuz ayında %9.0 artış açıklanırken beklenti de artışın geçen aya paralel gerçekleşmesi yönündeydi. Ancak bu dönem açıklanan %8.6 artış ile beklentiler altında kalındı. İşsizlik değişim rakamlarını incelediğimizde ise Temmuz'da 11 bin kişi azalış olurken DAX %1, ,17 FTSE %0, ,75 CAC40 %3, ,04 bu dönem için beklenti 5 bin kişi azalması yönündeydi ancak gerçekleşme 2 bin kişi artış ortaya kondu. İşsizlik oranlarını incelediğimizde yatay seyrin devam ettiğini görmekteyiz ve beklentilerle uyumlu olarak işsizlik oranları %6.7 artış yönünde açıklandı. Almanya'da enflasyon değişiklik göstermedi. Haftanın son günü açıklanan Almanya Perakende Satışlar verisi de artış beklentisinin aksine daralmaya işaret etti. Beklentinin %0.1 artış olduğu veride gerçekleşme %1.4 daralma oldu ve veride beklentilerin altında kalındı. Veride beklentilerin çok altında bir performans izlenmesi Almanya ekonomisinin yavaşlamaya devam ettiği yönünde önemli bir sinyal verdi. İngiltere den açıklanan verilere baktığımızda Mortgage Onayları beklentilerin altında kalırken İngiltere Ulusal Konut Fiyat Endeksi ise beklentilerin üzerinde artarak karışık bir görünüme işaret etti. Mortgage Onayları verisi analiz edildiğinde Temmuz döneminde gerçekleşen onay 43 bin 300 olarak açıklanırken bu dönem ise gerçekleşen onay 42 bin 800 olarak kayıt edildi. Beklentinin 44 bin 200 olduğu mortgage onaylarında açıklanan rakamlar beklentinin altında oluştu. İngiltere Ulusal Konut Endeksi'nde ise beklentiler üzerinde %11 artış görüldü. Beklenti %10.1 artış olması yönündeydi.

5 ASYA Asya tarafından gelen haftanın ilk verisi beklenti altında kalan Yeni Zelanda Ticaret Dengesi oldu. Ticaret Dengesi, aylık bazda beklentilerin altında kalarak 692 Milyon Yeni Zelanda Doları açık verdi. Beklentiler 475 Milyon Yeni Zelanda Doları açık vermesi yönündeyken geçen ay 247 Milyon Yeni Zelanda Doları fazla vermesine karşın, Mart 2014 döneminden beri gerçekleştirdiği düşüşünü sürdürdü. Yıllık bazda artı 1 milyar 290 milyon NZD olarak açıklanan Ticaret Dengesi, aylık bazdaki düşüş sebebiyle artışını oldukça yavaşlattı. İhracat 3 milyar 700 Milyon Yeni Zelanda Doları, ithalat ise 4 milyar 390 Milyon Yeni Zelanda Doları ile beklentilerin altında kaldı. Avustralya Tamamlanmış İnşaatlar verisi beklenti altında kaldı. Avustralya inşaat sektörü için önemli bir gösterge olan Tamamlanmış İnşaatlar, %0.3 azalış yönünde olan beklentilerin altında kalarak %1.2 oranında geriledi. Bir önceki çeyrekte ise %0.4lük azalma meydana gelmişti. Nikkei %0, Hang Seng %1, Shangai %1, ,20 Avustralya tarafından açıklanan diğer bir veri ise daralmaya işaret eden HIA Yeni Ev Satışları verisi oldu. Temmuz ayı dönemini kapsayan veride %5.7 oranında daralma meydana geldi. Hatırlanacağı üzere Mayıs döneminde HIA Yeni Ev Satışlarında %4.3 daralma meydana gelmişti. 28 Ağustos 2012'de açıklanan veriden bu yana gelen en büyük daralma olarak kayıtlara geçti. Diğer bir veri ise Özel şirketler tarafından harcanan Yeni Sermaye Oranları oldu. Yılın ilk çeyreğinde revize edilmiş haliyle %2.5 azalış meydana gelmişken, yılın ikinci çeyreğinde yine %0.3 azalış oluşması yönünde beklenti hakimdi. Sermaye harcamaları %1.1 oranında artış göstererek ilk çeyreğe göre bir hayli yüksek geldiği görüldü. Haftanın son günü ise beklentilerin az altında kalan Avustralya Özel Sektör Kredileri açıklandı. Avustralya'nın özel sektör büyümesi hakkında ip uçları veren Özel Sektör Kredisi verisinde beklentiler %0.5 artış olması yönündeyken verinin %0.4 arttığı açıklandı. Japonya tarafından hafta boyunca veri akışı zayıf kalırken haftanın son günü önemli veriler izlendi. Hanehalkı harcamalarında yıllık bazda beklenti üzerinde daralma yaşanırken Sanayi Üretiminde beklenti altında artış, perakende satışlarda ise beklenti üzerinde artış yaşandı. Hanehalkı harcamalarında %2.7 azalış beklenirken %5.9 azalış olduğu, Sanayi Üretiminde %1.2 artış olması beklenirken %0.2 artış olduğu, Perakende Satışlarda ise %0.1 azalış olması beklenirken %0.5 artış olduğu görüldü.

6 TÜRKİYE Yurtiçinde açıklanan haftanın ilk verisi beklenti altında kalan Kapasite Kullanım Oranları oldu. Beklentiler %75.5 seviyesinde olurken %74.7 seviyesinde gerçekleşme olduğu açıklandı. Temmuz döneminde gerçekleşme ise %74.9 seviyesinde olmuştu. Mal gruplarına göre kapasite kullanım oranları değerlendirildiğinde, bir önceki yılın aynı ayına göre dayanıklı tüketim malları, ara malları, gıda ve içecekler ile yatırım mallarında azalış görülürken, dayanıksız tüketim mallarında değişiklik gözlenmedi. Haftanın en önemli verisi ise Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının açıkladığı Faiz Kararı oldu. Gecelik faiz oranları: Marjinal fonlama oranı %12 den %11,25 e, açık piyasa işlemleri çerçevesinde piyasa yapıcısı bankalara repo işlemleri yoluyla tanınan borçlanma imkânı faiz oranı %11,5 ten %10,75 e indirilmiş, Merkez Bankası borçlanma faiz oranı ise %7,5 düzeyinde sabit tutulmuştur. Bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı %8,25 düzeyinde sabit tutulmuştur. Geç Likidite Penceresi faiz oranları: Geç Likidite Penceresi uygulaması çerçevesinde, Bankalararası Para Piyasası nda saat arası gecelik vadede uygulanan Merkez Bankası borçlanma faiz oranı %0 oranında sabit tutulmuş, borç verme faiz oranı %13,5 ten %12,75 e indirilmiştir. Ayrıca Uluslar arası Kredi Derecelendirme Kurumlarından Moodys'in Bank Asya nın kredi notunu indirmesi de bir diğer önemli gelişmeydi. Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Bank Asya'nın kredi notunu kârlılıktaki azalma, varlık kalitesindeki bozulma ve volatil fonlama koşulları nedeniyle indirdi. Moody's Bank Asya'nın uzun vadeli mevduat notunu üç kademe indirerek Ba2'den B2'ye çekerken, mali güç notunu (BFSR) da iki kademe düşüşle D-'den (ba3) E+'ya (b2) indirdi. Moody's tarafından Cuma günü yapılan açıklamada mevduat notunun "yönü belirsiz" olacak şekilde, BFSR'nin ise negatif izlemede tutulduğu belirtildi.

7 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi gününe Yeni Zelanda dan açıklanacak Uluslararası Ticaret Endeksiyle başlayacağız. Çin den 04:00 de açıklanacak İmalat PMI verisinin ardından Avrupa dan açıklanacak veriler takip edilecek. 09:00 da Almanya 2. Çeyrek büyümesinin nihai verisinin ardından Türkiye İhracat verilerini izleyeceğiz. 10:55 te gelecek Almanya İmalat PMI verisinin ardından 11:00 de Euro Bölgesi İmalat PMI ve 11:30 da İngiltere İmalat PMI verilerini takip edeceğiz. ABD ve Kanada da piyasaların İşçi Bayramı nedeniyle tatil olacağı günün devamında gelmesi beklenen önemli bir veri bulunmamakta. Salı günü 04:30 da Avustralya dan Konut Onayları ve Cari Denge verisinin yanı sıra Japonya dan Ortalama Kazanç Endeksi gelecek. 07:30 da ise Avustralya Merkez Bankası RBA nın Faiz Kararını takip edeceğiz. 11:30 da İngiltere den gelecek İnşaat PMI verisinin Avrupa dan açıklanacak tek önemli veri olması bekleniyor. ABD tarafından ise 17:00 de gelecek ISM İmalat PMI verisi piyasalara hareketlilik getirebilir. Çarşamba günü 04:00 de Çin den gelecek İmalat Dışı PMI verisinin ardından 04:30 da açıklanacak Avustralya 2014 ikinci çeyrek büyüme verisi ve 04:45 te gelecek Çin HSBC Hizmet PMI verisi izlenecek. 06:20 de ise Avustralya Merkez Bankası Başkanı Stevens ın konuşması Avustralya Dolarının diğer para birimleri karşısında dalgalanmasını arttırabilir. 10:00 da yurtiçinden gelecek enflasyon oranları oldukça yakından takip edilmeli. 10:55 te Almanya Hizmet PMI 11:00 de Euro Bölgesi Hizmet PMI, 11:30 da ise İngiltere Hizmet PMI piyasa katılımcıları tarafından yakından takip edilecektir. 12:00 de ise Euro Bölgesi Perakende Satışlar takip edilebilir. 17:00 de ABD tarafından gelecek Fabrika Siparişlerinin yanı sıra bölge ekonomilerinden Kanada dan açıklanacak Faiz Kararının günün son önemli gelişmesi olması bekleniyor. Perşembe günü 04:30 da Avustralya Perakende Satışlar ve Ticaret Dengesi verileriyle güne merhaba diyeceğiz. 09:00 da ise Almanya Fabrika Siparişleri verisi takip edilecek. 14:00 de İngiltere Merkez Bankası BOE nin Faiz Kararı nın ardından 14:45 te Avrupa Merkez Bankası ECB nin Faiz Kararı yakından takip edilecek. 15:15 te ABD den gelecek ADP Özel Sektör Tarım Dışı İstihdam Değişikliğinin ardından 15:30 da ise ECB Başkanı Draghi nin Basın Toplantısında söyleyecekleri piyasadaki oynaklığı arttırabilir. Aynı saatte ABD den Ticaret Dengesi ve Haftalık İşsizlik Maaşı Başvurularının yanı sıra Kanada Ticaret Dengesi de takip edilebilir. Günün son önemli verisinin ise ABD den gelecek ISM İmalat Dışı PMI verisi olması bekleniyor. Ayrıca 19:30 da FED in Para Politikası Kurulu üyelerinden Mester in açıklamaları izlenebilir. Cuma günü 02:00 de FED FOMC üyesi Powell, 03:15 te FOMC üyesi Fisher, 04:00 te ise FOMC nin bir başka üyesi Kocherlakota nın konuşmaları takip edilecek. FOMC üyelerinin yapacakları açıklamalarda para politikası ve faiz oranlarına ilişkin yapabilecekleri açıklamalar ABD Dolarının diğer para birimlerine karşı oynaklığını arttırabilir. Avrupa tarafından ise 09:00 da Almanya Sanayi Üretim verisi 12:00 de Euro Bölgesi revize büyüme oranı izlenebilir. 15:30 da açıklanacak ABD Tarım Dışı İstihdam Değişikliği haftanın en önemli verisi olarak karşımıza çıkıyor. Veriyle aynı anda açıklanacak ABD İşsizlik Oranı ve Saatlik Ortalama Kazançlar verileri ise günün diğer önemli verilerinden. Aynı zamanda Kanada tarafından açıklanacak İşsizlik Oranı verisi ve Ivey PMI verisi de bölge ekonomisinin gidişatı hakkında yatırımcılara fikir verebilir.

8 EURUSD Pazartesi günü açıklanan Almanya IFO verilerindeki olumsuz tablo Almanya ekonomisindeki yavaşlamanın devam edebileceği algılamasına neden oldu. Daha sonra ABD'de açıklanan yeni ev satışları verisindeki negatif sapma paritede fiyat hareketlerinin sakinleşmesine neden oldu. Salı günü ABD'de açıklanan dayanıklı mal siparişleri ve tüketici güven endeksi verilerinde de gerçekleşmeler olumluydu. Çarşamba günü Almanya'da açıklanan tüketici güven endeksi verisinde gerçekleşme yine olumsuzdu. Olumsuz gerçekleşme enflasyona ilişkin kaygıları artırdı.perşembe günü Almanya'da açıklanan işsizlik verisinde gerçekleşme yine olumsuzdu. Ancak kronikleşen işsizliğin euro üzerinde yine önemli bir etkisi olmadı. Daha sonra ABD'de açıklanan pozitif öncü büyüme ve beklenen ev satışları rakamları doların güçlenmesine neden oldu. Haftanın son gününde ise Euro Bölgesi'nde açıklanan enflasyon rakamları yine olumsuzdu. ABD'de açıklanan kişisel gelir verisindeki negatif tabloya karşın Michigan güven endeksi ve Chicago PMI verilerindeki olumlu tablo dolarda güçlenmeye neden oldu. Teknik açıdan bakarsak; Geçen haftanın son iki gününde sert satışların izlendiği paritede ilk önemli destek. Satış baskısının daha da artması durumunda desteği test edilebilir. Olası tepki alımlarında ve yine önemli direnç konumunda. Kısa vadeli göstergeler aşırı satış bölgesinde ancak dip arayışının sona erdiğini söyleyebilmek için henüz çok erken.

9 GBPUSD Geçen hafta İngiltere'de veri trafiğinin yoğun olmaması nedeniyle sterlin dolardaki güçlenmeden euroya oranla daha az etkilendi. Salı günü açıklanan BBA mortgage onayları verisindeki olumsuz tablo sterlinde sınırlı satış baskısı yarattı. Cuma günü açıklanan HPI konut verisinde ise gerçekleşmenin pozitif olması emlak sektöründe oluşan köpüğün hala devam ettiği yönünde bir algılamaya yol açtı ve GBPUSD paritesinde doların güçlü olduğu bir haftada pozitif kapanışın meydana gelmesine neden oldu. Bu hafta ise veri trafği daha yoğun. Pazartesi açıklanacak olan PMI ve iş yatırımları verilerinde beklentiler olumsuz. Ancak pozitif yönde bir sapma meydana gelebilir.salı günü açıklanacak olan yapı PMI verisinin her iki yönde ucunun açık olduğu söylenebilir.negatif beklentili bu veride pozitif bir sapmanın meydana gelmesi durumunda sterlinin güçlenmesi beklenebilir. Çarşamba günü açıklanacak olan hizmet PMI verisinde beklentiler olumsuz. İngiltere ekonomisinde önemli bir ağırlığı olan hizmet sektöründe görülen küçülmenin devam etmesi beklenebilir. Perşembe günü açıklanacak olan faiz kararı ise sterlin açısından haftanın en önemli verisi. Kısa vadede faiz artırımının olmayacağına yönelik bir açıklama sterlinde zayırlamaya neden olabilir. Cuma günü İngiltere ekonomisi açısından önemli bir veri açıklanmayacak ancak ABD'de açıklanacak olan tarım dışı istihdam verisinin paritede dalgalanmalara yol açması beklenebilir. Teknik açıdan bakarsak; Geçtiğimiz hafta oluşan çanak görüntüsünün çanak dip formasyonu olarak onaylanması için direncinin yeniden desteğe dönüşmesi gerektiği söylenebilir. Aynı zamanda 200 günlük üssel hareketli ortalamanın da yakınından geçtiği bu direncin öneminin arttığı söylenebilir. Pozitif algının oluşumu açısından takip ettiğimiz direnç ise seviyesinde. Takip edilebilecek diğer direnç ise Satıcıların yeniden güçlenmesi durumundaysa ilk etapta desteği test edilebilir. Daha sonra test edilebilecek destekler ve

10 USDJPY Önceki hafta kapanışını seviyesinin hemen altından gerçekleştiren paritede yeni hafta bu seviye üzeri hareketlilikle başladı. Haftanın ilk günü seviyesine doğru yaşanan yükseliş, kritik direnci denenecek mi şeklinde soruya sebep oldu. Ancak bu direnç denenmeden yaşanan geri çekilme haftanın son işlem gününe kadar sürdü. Perşembe günü seviyesinin altına sarkma olsa da gün bu seviye üzerinde kapandı. Cuma günü Japonya tarafında yoğun veri trafiği vardı.beklentiden iyi gelen perakende satışlar verisinin yanında ev satışları, işsizlik ve sanayi üretimi gibi önemli veriler kötüydü. Verilerle beraber paritede yenin değer kaybına paralel yukarı hareketlilik ve tekrar denemeleri vardı. Yeni haftada pariteyi etkileyebilecek verilere baktığımızda Japonya tarafında çarşamba günü hizmet sektörü PMI, cuma günü ise aylık ekonomik anket, öncü ekonomi endeksi ve güven endeksi verileri ön plana çıkmakta. ABD tarafında ise Salı günü imalat PMI ve inşaat harcamaları, Çarşamba günü konut kredileri başvuruları, fakrika siparişleri, Perşembe işsizlik başvuruları, ticaret dengesi, hizmet sektörü PMI, Cuma günü ise tarım dışı istihdam ve işsizlik oranı verileri dikkat çekmekte. Yeni haftada direncinin geçilmesi halinde yine kritik direncini izleyeceğiz üzeri kalıcılık sağlanması durumunda alış iştahının güçlenmesini beklediğimizi belirtelim altı kalıcılık durumunda ise ve ilk takip edeceğimiz destek seviyeleri olacak altı kalcılıkta ise alış iştahı kırılabilir. Bu durumda yaşanması muhtemel geri çekilmede ise ve desteklerini izleyeceğiz. Pozitif algının korunması adına üzeri kalıcılık aradığımızı hatırlatalım.

11 S&P 500 Önceki hafta önemli 1980 direnci üzeri hareketliliklerin görülmeye başladığı kontratta haftalık kapanış 1988 seviyesinden gerçeklemişti. Yeni haftada ABD tarafında açıklanan verilerin genelde olumlu olmasının da etkisiyle yukarı eğilimini koruyan endeskte hafta boyunca 2001 direnci denemeleri görüldü. Yeni haftada global çaptaki gelişmelerin yanısıra ABD tarafında her ayın ilk cuması açıklanan ve önümüzdeki cuma günü de açıklanacak olan kritik tarımdışı istihdam verisi ve işsizlik oranının yanında, salı günü imalat PMI ve inşaat harcamaları, çarşamba günü konut kredileri başvuruları, fakrika siparişleri ve BEJ kitap, perşembe işsizlik başvuruları, ticaret dengesi, hizmet sektörü PMI verileri izlenecek. Kontratta 2001 direnci denemelerinin başarılı olması ve üzerinde kalıcılık sağlanması durumunda 2020 ve 2050 dirençlerinin gündeme gelebileceğini belirtelim üzeri kalıcılık sağlanamaması durumunda ise izleyeceğimiz ilk destekler 1980 ve 1954 seviyelerinde bulunmakta. Geri çekilmenin devamı halinde ise 1933 ve 1916 diğer izleyeceğimiz destekler. Kontratta 1907 üzeri kalıcılık devam ettiği sürece alış iştahının devam etmesini beklediğimizi hatırlatalım.

12 ALTIN Haftaya sakin başlayan altında, Salı günü ABD'den açıklanan olumlu verilere rağmen Rusya-Ukrayna arasındaki tansiyonun durulmaması sonrası 1290 seviyelerine doğru yükselişler gözlemledik. Tcmb faiz kararı sonrası dolardaki zayıflamanın ve devam eden gerginliklerin de etkisiyle yükselişini sürdüren altında, haftalık kapanış ise 1287 seviyesinden gerçekleşti. Yeni haftada hareketliliği artırabilecek bir çok ABD verisi bulunmakta. Ama en önemlisi Cuma günü açıklanacak olan Tarım Dışı İstihdam Değişimi verisi olacak. Şu an için Jeopolitik riskleri fiyatlayan altında, Rusya- Ukrayna arasındaki olası savaş senaryoları da fiyatlamayı etkileyebilecek diğer bir unsur olarak karşımıza çıkmaktadır. Teknik açıdan bakacak olursak; 1286 desteği üzeri kalıcılığın devam etmesi halinde takip edilebilecek ilk dirençler 1294 ve yukarısında kritik 1303/1300 bandında bulunmakta. Toparlanmadan bahsedebilmek adına bant üzeri kalıcılığa önem verdiğimizi belirtelim. Olası geri çekilmelerde 1286 altına inilmesi durumunda ise ilk olarak 1277 ve 1255 desteklerini takip ediyor olacağız ana desteği ise trend değiştirici önemde olup, bu seviye altında kalıcılık oluşması halinde altında algının negatife döneceğini düşünmekteyiz. Yakınsayan 50 günlük üssel hareketli ortalama ile 200 günlük üssel hareketli ortalama takip edilebilir. 50 günlük hareketli ortalamanın 200 günlük hareketli ortalamayı aşağıdan yukarı kesmesi durumunda yeni alım dalgası oluşabilir.

13 BRENT Önceki haftayı desteği denemeleri ile geçiren emtiada zaman zaman destek altına sarkmalar görülse de haftalık kapanış bu seviye üzerinde gerçekleşmişti. Yeni haftada da desteği üzerinde kalmayı başaran Brent'te yukarı tepkileirn olduğu görüldü altı kalıcılık durumunda negatif algının güçlenmesini beklemediğimiz Brent'te böyle bir durumda izleyeceğimiz ilk destek seviyeleri sırasıyla ve seviyelerinde. Yukarı hareketlilikte ise ilk önemli direncin seviyesinde olduğunu, yukarı hareketin devamı adına ilk olarak bu seviyenin geçilmesi gerektiğini, aksi halde alışların tepki boyutunda kalabileceğini düşünmekteyiz üzeri kalıcılık durumunda devam etmesi muhtemel yukarı hareketlilikte ilk izleyeceğimiz dirençlerin sırasıyla ve seviyelerinde olduğunu hatırlatalım. Emtiada toparlanma adına ise / kritik direnç bandının geçilmesi gerekmekte.

14 VIOP seviyesindeki alım iştahı açısından önemli direnci test eden kontratta daha sonra satıcılı seyir izlendi. Haftalık kapanış desteğinin hemen üzerinde gerçekleşti. Satıcıların güçlenmesi durumunda ve destekleri gündeme gelebilir. Olası yükselişlerde direnci sonrası ve dirençleri takip edilebilir.

15 USDTRY Makroekonomik veri azlığı nedeniyle haftaya sakin bir başlayan kurda, Türkiye kapasite kullanım oranı verisi pek etkilemese de, ABD Dayanıklı Mal Siparişleri verisi beklentilerin oldukça üzerinde gelerek kısmi yükselişe sebep oldu. Çarşamba günü TCMB, politika faizini %8.25, gecelik borçlanma faizini %7.50 seviyesinde sabit bırakırken, gecelik borçlanma faizini 75 baz puan indirerek %12'den, %11.25'e çekti. Enflasyonun yüksek çıkması gıda fiyatlarına bağlanırken, bu durum devam ettiği sürece sıkı para politikasına devam edileceği açıklandı. Kararlar sonrası TL değerlenirken, kurda 'lerden 'a doğru geri çekilmeler yaşandı. Yeni kabinenin açıklanması ile siyasi belirsizliğin azaldığı algısı da kurda gevşemelere neden olan bir diğer etken. Haftanın son günlerinde olumlu gelen ABD verileri sonrasında ise kurda sınırlı da olsa yükselişler gözlemledik. Önümüzdeki hafta önemli verilere bakacak olursak, Pazartesi günü Amerika piyasaları İşçi Günü nedeniyle kapalı. Salı günü ABD ISM İmalat İndeksi ve Çarşamba günü Türkiye TÜFE verileri takip edilebilir. Perşembe günü ABD'de açıklanacak olan en önemli verilerden tarım dışı istihdam verisi kurda volatilitelere sebep olabilir. Teknik açıdan bakacak olursak; Dolar lehine işlemlerin gerçekleşmesi halinde ilk olarak ve dirençlerini takip ediyor olacağız. Pozitif algının güçlenmesi adına ana direnci üzerinde kalıcılık aramaktayız. Olası geri çekilmelerde ise ilk destekler seviyelerinde üzerinde tutunma devam ettikçe pozitif algının korunduğunu belirtelim.

16 EURTRY Almanya IFO İş Ortamı Endeksinin beklentileri karşılamaması sonrası kurda geri çekilmeler gözlemledik. Gelişmekte olan ülke para birimlerindeki değer kazanımı, yeni kabineye dair beklentiler ve akabinde TCMBnın, politika faizini %8.25de sabit tutarak, uzun zamandır değiştirmediği gecelik borçlanma faizinde 75 baz puan indirime gitmesi TL' yi değerlendirirken kurdaki aşağı hareketliliği de hızlandırdı. Tüketici güven endeksinin beklentileri karşılayamaması ve Euro bölgesinden gelen olumlu veriler sonrası ise sınırlı da olsa yukarı hareketlenmeler görülse de haftalık kapanış seviyesinden gerçekleşti. Önümüzdeki hafta Pazartesi günü, Alman büyüme verileri ve Imalat PMI ve Çarşamba günü Türkiye TÜFE verisini takip ediyor olacağız. Euro bölgesinde perşembe günü açıklanacak faiz oranı kararının etkileri ve haftanın son gününde açıklanacak Euro bölgesi büyüme verileri kuru etkileyebilecek diğer önemli veriler arasında bulunuyor. Teknik açıdan bakacak olursak; Kritik desteği üzerinde işlemlerin gerçekleştiği kurda, açılışta görülecek olası TL lehine hareketlilikler bu seviye altına inilmesi durumunda algının negatife döneceğini düşünemekteyiz. Bu durumda takip edilebilecek ilk destekler ve seviyelerinde. Yukarı yönlü işlemlerin gerçekleşmesi halinde ise ilk olarak ve dirençlerini takip ediyor olacağız. Bollinger alt eğrisinde seyreden kurda dip arayışının devam ettiği söylenebilir.

01 Haziran - 05 Haziran 2015

01 Haziran - 05 Haziran 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; 04:00 Çin İmalat ve İmalat Dışı PMI Endeksleri 04:30 Avustralya Konut İzinleri 04:35 Çin HSBC İmalat PMI Endeksi 10:00 Türkiye İmalat PMI Endeksi 11:00

Detaylı

07 Temmuz - 11 Temmuz 2014

07 Temmuz - 11 Temmuz 2014 GLOBAL PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda geçtiğimiz hafta Tarım Dışı İstihdam ve PMI verileri takip edildi. Tarım Dışı İstihdam da beklentilerin oldukça üzerinde açıklanan

Detaylı

08 Haziran - 12 Haziran 2015

08 Haziran - 12 Haziran 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; Tüm gün Avustralya Piyasalar Kapalı 02:50 Japonya Cari Denge, GSYİH, 05:10 Çin Ticaret Dengesi, İthalat ve İhracat hacmi 09:00 Almanya Ticaret Dengesi,

Detaylı

11 Mayıs- 15 Mayıs 2015

11 Mayıs- 15 Mayıs 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Yeni haftaya Çin Halk Cumhuriyeti nin parasal gevşemeye yönelik attığı adımlar ile başlıyoruz. Daha önceki bültenlerimizde de belirttiğimiz gibi, Çin den negatif

Detaylı

04 Ağustos - 08 Ağustos 2014

04 Ağustos - 08 Ağustos 2014 GLOBAL PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda geçtiğimiz hafta FED Faiz Kararı, ABD Büyüme Oranı, Tarım Dışı İstihdam Raporu ve PMI verileri izlendi. ABD tarafından açıklanan verilere

Detaylı

31 Mayıs Bugün, Euro Bölgesi ve ABD de Yoğun Veri Akışı Takip Edilecek. 31 Mayıs 2017

31 Mayıs Bugün, Euro Bölgesi ve ABD de Yoğun Veri Akışı Takip Edilecek. 31 Mayıs 2017 31 Mayıs 2017 31 Mayıs 2017 Bugün, Euro Bölgesi ve ABD de Yoğun Veri Akışı Takip Edilecek. Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Almanya da Nisan ayı İthalat fiyat endeksi aylık bazda yüzde 0,1 azalırken

Detaylı

Bugün, ABD de Açıklanacak Olan Özel Sektör İstihdam Değişim Raporu Takip Edilecek. 01 Haziran 2017

Bugün, ABD de Açıklanacak Olan Özel Sektör İstihdam Değişim Raporu Takip Edilecek. 01 Haziran 2017 01 Haziran 2017 01 Haziran 2017 Bugün, ABD de Açıklanacak Olan Özel Sektör İstihdam Değişim Raporu Takip Edilecek. Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Almanya da açıklanan Perakende satışlar verisi Nisan

Detaylı

Haftalık Ekonomik Takvim. Tarih TSİ Veri/Gelişme Dönem Beklenti Önceki Değişim Önem. 11:30 İngiltere Sanayi Üretimi Mart -0,2% -0,7% Aylık **

Haftalık Ekonomik Takvim. Tarih TSİ Veri/Gelişme Dönem Beklenti Önceki Değişim Önem. 11:30 İngiltere Sanayi Üretimi Mart -0,2% -0,7% Aylık ** 08-12 Mayıs 2017 Yoğun Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Euro Bölgesi ve bazı üye ülkelerden açıklanan İmalat PMI rakamı beklentileri karşılarken Euro da sınırlı değer

Detaylı

Yerel Fed Başkanlarının Açıklamaları ve ABD TÜFE Verisi Fiyatlamalar Açısında Önemli Olabilir

Yerel Fed Başkanlarının Açıklamaları ve ABD TÜFE Verisi Fiyatlamalar Açısında Önemli Olabilir Yerel Fed Başkanlarının Açıklamaları ve ABD TÜFE Verisi Fiyatlamalar Açısında Önemli Olabilir Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere Merkez Bankası (BoE) Ağustos ayı toplantısı sonrasında faiz

Detaylı

Bayram Öncesi Piyasalarda Sakin Seyir Korunuyor

Bayram Öncesi Piyasalarda Sakin Seyir Korunuyor 26-30 Haziran 2017 Bayram Öncesi Piyasalarda Sakin Seyir Korunuyor Hafta genelinde FOMC üyelerinden gelen açıklamaları takip ettik. Üyelerin geneli ABD piyasalarında dair güven arttırıcı nitelikte konuşma

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 2 Ocak 2017, Sayı: 1. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 2 Ocak 2017, Sayı: 1. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 1 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

FOMC TOPLANTI TUTANAKLARI SONRASINDA GÖZLER ECB TOPLANTI TUTANAKLARINDA

FOMC TOPLANTI TUTANAKLARI SONRASINDA GÖZLER ECB TOPLANTI TUTANAKLARINDA 17 Ağustos 2017 FOMC TOPLANTI TUTANAKLARI SONRASINDA GÖZLER ECB TOPLANTI TUTANAKLARINDA Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere de açıklanan Haziran ayı İşsizlik oranı yüzde 4,4 e gerilerken ikramiye

Detaylı

ABD de Açıklanacak Olan Veriler Dolar Fiyatlamalarında Volatilitenin Artmasına Neden Olabilir

ABD de Açıklanacak Olan Veriler Dolar Fiyatlamalarında Volatilitenin Artmasına Neden Olabilir ABD de Açıklanacak Olan Veriler Dolar Fiyatlamalarında Volatilitenin Artmasına Neden Olabilir Cuma günü, Jackson Hole Sempozyumunda Fed Başkanı Janet Yellen ın yaptığı açıklamalar sonrasında dolar ve dolar

Detaylı

21 Aralık Aralık Bugün, Gözler ABD 3.Çeyrek Büyüme Verisinde Olacak

21 Aralık Aralık Bugün, Gözler ABD 3.Çeyrek Büyüme Verisinde Olacak 21 Aralık 2017 21 Aralık 2017 Bugün, Gözler ABD 3.Çeyrek Büyüme Verisinde Olacak Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, ABD Senatosu nda yapılan oylamada, vergi reformu yasa tasarısını 48 e karşı 51 oy

Detaylı

22 Mayıs Yoğun Bir Haftayı Geride Bıraktık. Haftalık Ekonomik Takvim

22 Mayıs Yoğun Bir Haftayı Geride Bıraktık. Haftalık Ekonomik Takvim 22-26 Mayıs 2017 Yoğun Bir Haftayı Geride Bıraktık Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere de beklentinin üzerinde açıklanan TÜFE ve ÜFE rakamları sonrasında Sterlin de değer kazanımlarının yaşandığı

Detaylı

27-31 Temmuz 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz?

27-31 Temmuz 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; *11:00 Almanya - IFO Ekonomi Güven Endeksi *13:00 İngiltere - İngiltere Sanayi Aktivite Trendi *14:30 Türkiye - Kapasite Kullanım Oranı ve İmalat Güven

Detaylı

2 Mayıs - 09 Mayıs 2014

2 Mayıs - 09 Mayıs 2014 GLOBAL PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalar geçtiğimiz haftaya ABD tarafında Rus yetkili ve şirketlere karşı açıklanan yaptırım kararlarıyla başlandı. Kararların geniş çerçevede

Detaylı

06 Temmuz 10 Temmuz 2015

06 Temmuz 10 Temmuz 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; 09:00 Almanya Fabrika Siparişleri 11:30 Euro Bölgesi - Perakende PMI Endeksi, Sentix Yatırımcı Güven Endeksi 16:45 ABD Hizmet PMI Endeksi 17:00 ABD ISM

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN 23 Mayıs 2014

GÜNLÜK BÜLTEN 23 Mayıs 2014 GÜNLÜK BÜLTEN 23 Mayıs 2014 ÖNEMLİ GELİŞMELER ABD de işsizlik başvuruları ve imalat sektörü PMI beklentilerin üzerinde gelirken, ikinci el konut satışlarında 4 aylık aradan sonra ilk kez artış yaşandı

Detaylı

10-14 Ağustos 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz?

10-14 Ağustos 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; *02:50 Japonya - Cari Denge *11:30 Euro Bölgesi - Sentix Yatırımcı Güven Endeksi *17:00 ABD - İstihdam Trend Endeksi *19:25 ABD - FOMC Üyesi Lockart'ın

Detaylı

Dolar Küresel Para Birimlerine Karşı Değer Kazanıyor, Dolar/TL ise Rekor Tazeliyor

Dolar Küresel Para Birimlerine Karşı Değer Kazanıyor, Dolar/TL ise Rekor Tazeliyor 31 Ekim 4 Kasım2016 Dolar Küresel Para Birimlerine Karşı Değer Kazanıyor, Dolar/TL ise Rekor Tazeliyor Hem İngiltere den hem de ABD den gelen büyüme rakamları ekonomilere yönelik endişeleri azaltmış vaziyette.

Detaylı

Bugün, ABD de açıklanacak olan Tarım Dışı İstihdam Verisi Yakından Takip Edilecek. 10 Mart 2017

Bugün, ABD de açıklanacak olan Tarım Dışı İstihdam Verisi Yakından Takip Edilecek. 10 Mart 2017 10 Mart 2017 10 Mart 2017 Bugün, ABD de açıklanacak olan Tarım Dışı İstihdam Verisi Yakından Takip Edilecek Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz oranlarında değişikliğe

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 9 Haziran 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 9 Haziran 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 9 Haziran 2014 06.06.2014 Açılış Kapanış % USD 1,36601 1,36433 0,12 ALTIN 1253,35 1253,05 0,02 USDTRY 2,09633 2,07559 0,98 TRY 2,86251 2,83273 1,04 USDJPY 102,406 102,488 0,08 GBPUSD

Detaylı

16 Mart Baz Puan Faiz Artırım Kararı Alan Fed, Ekonominin Güçlendiğine İşaret Ediyor

16 Mart Baz Puan Faiz Artırım Kararı Alan Fed, Ekonominin Güçlendiğine İşaret Ediyor 16 Mart 2017 16 Mart 2017 25 Baz Puan Faiz Artırım Kararı Alan Fed, Ekonominin Güçlendiğine İşaret Ediyor Dün Fed, piyasaların beklentisine paralel 25 baz puan faiz artırım kararına gitti. Ayrıca 2017

Detaylı

02 Mart Fed in Mart Ayı Faiz Artırım İhtimalleri Yüzde 84 Seviyesine Yükseldi. 02 Mart 2017

02 Mart Fed in Mart Ayı Faiz Artırım İhtimalleri Yüzde 84 Seviyesine Yükseldi. 02 Mart 2017 02 Mart 2017 02 Mart 2017 Fed in Mart Ayı Faiz Artırım İhtimalleri Yüzde 84 Seviyesine Yükseldi Dün ABD Başkanı Donald Trump ın kongrede yaptığı açıklamalar sonrası Dolar endeksi kazançlarını genişletti.

Detaylı

21-25 Nisan 2014 Piyasalarda Geçen Hafta

21-25 Nisan 2014 Piyasalarda Geçen Hafta Piyasalarda Geçen Hafta Pazartesi günü EURO Bölgesi nde açıklanan olumlu sanayi üretimi verilerine karşın ABD de açıklanan perakende satışlar verisinde de olumlu gerçekleşmenin meydana gelmesi nedeniyle

Detaylı

Merkez Bankaları Başkanlarının Açıklamaları Sonrasında Volatilitenin Arttığı Bir Haftayı Geride Bıraktık

Merkez Bankaları Başkanlarının Açıklamaları Sonrasında Volatilitenin Arttığı Bir Haftayı Geride Bıraktık 03-07 Temmuz 2017 Merkez Bankaları Başkanlarının Açıklamaları Sonrasında Volatilitenin Arttığı Bir Haftayı Geride Bıraktık Hafta içerisinde, Merkez Bankaları açıklamaları sonrasında Sterlin ve Euro da

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 01 Eylül 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 01 Eylül 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 01 Eylül 2014 29.08.2014 Açılış Kapanış % USD 1,31817 1,31366 0,34 ALTIN 1289,23 1286,80 0,18 USDTRY 2,15692 2,16230 0,24 TRY 2,84328 2,84043 0,10 USDJPY 103,715 104,050 0,32 GBPUSD

Detaylı

14 Ağustos Haftaya Zayıf Veri Akışı İle Başlıyoruz. 14 Ağustos 2017

14 Ağustos Haftaya Zayıf Veri Akışı İle Başlıyoruz. 14 Ağustos 2017 14 Ağustos 2017 14 Ağustos 2017 Haftaya Zayıf Veri Akışı İle Başlıyoruz Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Almanya da açıklanan Temmuz ayı TÜFE verisi beklentilere paralel aylık bazda yüzde 0,4 ve yıllık

Detaylı

Bugün Piyasalar tarafından ABD Fed Başkanı Yellen ve Fischer ın Açıklamaları Bekleniyor

Bugün Piyasalar tarafından ABD Fed Başkanı Yellen ve Fischer ın Açıklamaları Bekleniyor 03 Mart 2017 Bugün Piyasalar tarafından ABD Fed Başkanı Yellen ve Fischer ın Açıklamaları Bekleniyor Dün diğer günlere oranla nispeten sakin bir veri akışını takip ettik. Trump sonrası güçlenen Dolar ABD

Detaylı

TARIM DIŞI İSTİHDAMA BİR KALA

TARIM DIŞI İSTİHDAMA BİR KALA TARIM DIŞI İSTİHDAMA BİR KALA 03.08.2017 Geçtiğimiz günü tarım dışı istihdamın öncül verisi olan ADP Tarım Dışı İstihdamı takip ederek geçirdik. Görece yatay seyreden piyasada az da olsa volatilite yaratması

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 21 Nisan 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 21 Nisan 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 21 Nisan 2014 18.04.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,38134 1,38132 0,00 ALTIN 1295,05 1295,05 0,00 USDTRY 2,12628 2,12837 0,10 EURTRY 2,93777 2,94027 0,09 USD 102,386 102,417 0,03

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 14 Aralık 2015, Sayı: 39. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 14 Aralık 2015, Sayı: 39. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni 14 Aralık 2015, Sayı: 39 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 14 Kasım 2016, Sayı: 44. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 14 Kasım 2016, Sayı: 44. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 44 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

ABD BAŞKANI TRUMP IN YAPACAĞI KONUŞMA FİYATLAMALAR AÇISINDAN YAKINDAN TAKİP EDİLECEK

ABD BAŞKANI TRUMP IN YAPACAĞI KONUŞMA FİYATLAMALAR AÇISINDAN YAKINDAN TAKİP EDİLECEK 27-03 Mart 2017 ABD BAŞKANI TRUMP IN YAPACAĞI KONUŞMA FİYATLAMALAR AÇISINDAN YAKINDAN TAKİP EDİLECEK Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Euro Bölgesi ve üye ülkelerden açıklanan PMI rakamları beklentileri

Detaylı

07 OCAK OCAK Haftaya Yoğun Veri Akışı İle Başlıyoruz

07 OCAK OCAK Haftaya Yoğun Veri Akışı İle Başlıyoruz 07 OCAK 2019 Haftaya Yoğun Veri Akışı İle Başlıyoruz 07 OCAK 2019 Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Japonya da açıklanan İmalat PMI verisi Ocak ayında beklentilerin üzerinde 52,6 düzeyinde gerçekleşti.

Detaylı

11 Mayıs Draghi ECB Politikalarını Etkili Buluyor. 11 Mayıs 2017

11 Mayıs Draghi ECB Politikalarını Etkili Buluyor. 11 Mayıs 2017 11 Mayıs 2017 11 Mayıs 2017 Draghi ECB Politikalarını Etkili Buluyor Yurtdışı piyasalara baktığımızda dün ilk olarak ECB Başkanı Draghi nin açıklamaları takip edildi. Aşağı yönlü risklerin azaldığına değinen

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 5 Haziran 2017, Sayı: 23. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 5 Haziran 2017, Sayı: 23. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 23 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

13 Şubat 2017 TÜRK LİRASI POZİTİF BİR HAFTAYI GERİDE BIRAKIYOR. Haftalık Ekonomik Takvim

13 Şubat 2017 TÜRK LİRASI POZİTİF BİR HAFTAYI GERİDE BIRAKIYOR. Haftalık Ekonomik Takvim 13-17 Şubat 2017 TÜRK LİRASI POZİTİF BİR HAFTAYI GERİDE BIRAKIYOR Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Euro Bölgesi nin en büyük ekonomisi olan Almanya da açıklanan fabrika siparişleri verisi beklentileri

Detaylı

Bugün, Euro Bölgesi nde Açıklanacak Olan 2.Çeyrek Öncü Büyüme Verisi Takip Edilecek.

Bugün, Euro Bölgesi nde Açıklanacak Olan 2.Çeyrek Öncü Büyüme Verisi Takip Edilecek. 01 Ağustos 2017 Bugün, Euro Bölgesi nde Açıklanacak Olan 2.Çeyrek Öncü Büyüme Verisi Takip Edilecek. Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Almanya da açıklanan Haziran ayı perakende Satışlar verisi aylık

Detaylı

Piyasalar için Kritik Gün. 08 Haziran 2017

Piyasalar için Kritik Gün. 08 Haziran 2017 08 Haziran 2017 08 Haziran 2017 Piyasalar için Kritik Gün Dün Dolar varlıklarında meydana gelen değer kazanımı piyasalarda sert fiyatlamalara neden oldu. EURUSD paritesi 1,1200 seviyesine dek geri çekilse

Detaylı

FOMC Toplantısı Öncesi Zayıf Dolar Dikkat Çekiyor

FOMC Toplantısı Öncesi Zayıf Dolar Dikkat Çekiyor 14 Haziran 2017 14 Haziran 2017 FOMC Toplantısı Öncesi Zayıf Dolar Dikkat Çekiyor Dün piyasalara baktığımızda öncelikli olarak İngiltere enflasyon verisinin beklentilerin üzerinde artış kaydettiğini gördük.

Detaylı

24-28 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA

24-28 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda geçen haftanın en önemli olayı FOMC kararlarıydı. FED beklendiği gibi Varlık alımlarında 10 milyar USD daha azaltım yaparak, 55 milyar dolara

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 2 Ocak 2015

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 2 Ocak 2015 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 2 Ocak 2015 31.12.2014 Açılış Kapanış % EUR 1,21574 1,21032 0,44 ALTIN 1199,97 1187,95 1,00 TRY 2,32706 2,33598 0,38 EURTRY 2,81080 2,82963 0,67 JPY 119,465 119,791 0,27 1,55613

Detaylı

Bugün, Fed Başkanı Janet Yellen ve Başkan Yardımcısı Stanley Fischer ın Açıklamaları Takip Edilecek

Bugün, Fed Başkanı Janet Yellen ve Başkan Yardımcısı Stanley Fischer ın Açıklamaları Takip Edilecek 05 Mayıs 2017 Bugün, Fed Başkanı Janet Yellen ve Başkan Yardımcısı Stanley Fischer ın Açıklamaları Takip Edilecek Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Euro Bölgesi nde beklentilerin üzerinde açıklanan

Detaylı

24 Kasım Tutanaklar, FOMC Üyelerinin Faiz Artırma İsteğini Öne Çıkarıyor

24 Kasım Tutanaklar, FOMC Üyelerinin Faiz Artırma İsteğini Öne Çıkarıyor 24 Kasım 2016 24 Kasım 2016 Tutanaklar, FOMC Üyelerinin Faiz Artırma İsteğini Öne Çıkarıyor Fed in dün yayımladığı Kasım ayı toplantı tutanakları, FOMC üyelerinin yakın bir dönemde faiz artırma isteğini

Detaylı

Bugün, Yurtiçinde Atatürk ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlanacak

Bugün, Yurtiçinde Atatürk ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlanacak 19 Mayıs 2017 19 Mayıs 2017 Bugün, Yurtiçinde Atatürk ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlanacak Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere de açıklanan Nisan ayı Perakende Satışlar beklentinin üzerinde

Detaylı

03 OCAK OCAK Yurtiçi Piyasalar Enflasyon Verisine Odaklandı

03 OCAK OCAK Yurtiçi Piyasalar Enflasyon Verisine Odaklandı 03 OCAK 2019 03 OCAK 2019 Yurtiçi Piyasalar Enflasyon Verisine Odaklandı Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Çin de açıklanan Caixin İmalat PMI verisi Aralık ayında beklentilerin aksine geriledi ve 49,7

Detaylı

02 Ocak Yılın Son Gününde Piyasalara ABD-Rusya Gerginliği Damgasını Vurdu. Haftalık Ekonomik Takvim

02 Ocak Yılın Son Gününde Piyasalara ABD-Rusya Gerginliği Damgasını Vurdu. Haftalık Ekonomik Takvim 2 6 Ocak 2017 Yılın Son Gününde Piyasalara ABD-Rusya Gerginliği Damgasını Vurdu Düşük hacimli bir haftayı geride bırakırken yılın son işlem gününde piyasalarda nabzın arttığı görülmekte. ABD ve Rusya arasında

Detaylı

ABD DE AÇIKLANAN MAKRO VERİLER KARMAŞIK BİR TABLO ÇİZMEYE DEVAM EDİYOR

ABD DE AÇIKLANAN MAKRO VERİLER KARMAŞIK BİR TABLO ÇİZMEYE DEVAM EDİYOR 06-10 Şubat 2017 ABD DE AÇIKLANAN MAKRO VERİLER KARMAŞIK BİR TABLO ÇİZMEYE DEVAM EDİYOR Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, BOJ, FED ve BoE nin yılın ilk toplantıları yakından takip edildi. Ülke Merkez

Detaylı

7 Kasım Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim

7 Kasım Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim 7-11 Kasım2016 Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz Hem veri akışının yoğun olduğu hem de Merkez Bankalarının sahnede olduğu bir hafta geride kaldı. Fed den ve BoE den faiz adımları

Detaylı

22 Aralık ABD den Üçüncü Çeyrek Büyüme Rakamı Açıklanacak.

22 Aralık ABD den Üçüncü Çeyrek Büyüme Rakamı Açıklanacak. 22 Aralık 2016 22 Aralık 2016 ABD den Üçüncü Çeyrek Büyüme Rakamı Açıklanacak. Yurtdışı gelişmeler, Euro Bölgesinde beklentilerin üzerinde açıklanan Tüketici Güven Endeksi Euro tarafına olumlu yansıdığı

Detaylı

Gündem 30.10.2015. Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10%

Gündem 30.10.2015. Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Ülke Faiz Ülke Faiz Açılış 1,0979 1,5267 121,094 2,9256 1156,05 49,08 Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Yüksek 1,0986 1,5321 121,190 2,9430 1162,79 49,35 Düşük

Detaylı

GÜNE BAŞLARKEN 31 Ağustos 2009

GÜNE BAŞLARKEN 31 Ağustos 2009 GÜNE BAŞLARKEN 31 Ağustos 2009...ekonomikarastirma@halkbank.com.tr... YURTİÇİ GELİŞMELER Yurtiçi Piyasalar-Döviz B ankalararası döviz piyasasında dolar kuru bugün açılışta, euro dolar paritesine odaklı

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 21 Kasım 2016, Sayı: 45. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 21 Kasım 2016, Sayı: 45. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 45 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

Teknik Bülten. 26 Şubat 2016 Cuma

Teknik Bülten. 26 Şubat 2016 Cuma Güne Başlarken... ABD hisse senetleri, banka ve teknoloji hisselerine gelen alımların öncülüğünde yedi haftanın en yüksek seviyesine çıktı. San Francisco Fed Başkanı John Williams faiz artışını ağırdan

Detaylı

6 Mart Bu Haftaya Damgasını ABD Başkanı Trump ın Açıklamaları Vurdu. Haftalık Ekonomik Takvim

6 Mart Bu Haftaya Damgasını ABD Başkanı Trump ın Açıklamaları Vurdu. Haftalık Ekonomik Takvim 06-10 Mart 2017 Bu Haftaya Damgasını ABD Başkanı Trump ın Açıklamaları Vurdu ABD Başkanı Trump ın ilk kongrede gerçekleştirdiği açıklamalar vergi reformları ve alt yapı harcamalarının destekleneceği yönünde

Detaylı

13 Mart Haftalık Ekonomik Takvim. Hafta Genelinde, FED, TCMB, BOJ ve BoE Toplantıları ile birlikte Piyasalarda Volatilite Artabilir

13 Mart Haftalık Ekonomik Takvim. Hafta Genelinde, FED, TCMB, BOJ ve BoE Toplantıları ile birlikte Piyasalarda Volatilite Artabilir 13-17 Mart 2017 Hafta Genelinde, FED, TCMB, BOJ ve BoE Toplantıları ile birlikte Piyasalarda Volatilite Artabilir Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde; ABD de ADP verisi Şubat ayında beklentinin üzerinde

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 26 Mayıs 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 26 Mayıs 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 26 Mayıs 2014 23.05.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,36555 1,36317 0,17 ALTIN 1293,85 1292,20 0,12 USDTRY 2,08079 2,08021 0,02 EURTRY 2,84136 2,83557 0,20 USDJPY 101,729 101,957 0,22

Detaylı

ABD de Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Piyasalarda Volatilitenin Artmasına Neden Olabilir

ABD de Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Piyasalarda Volatilitenin Artmasına Neden Olabilir ABD de Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Piyasalarda Volatilitenin Artmasına Neden Olabilir Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Geçtiğimiz hafta, ABD de açıklanan verilerin birçoğu beklentileri

Detaylı

05 Haziran Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim

05 Haziran Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim 05-09 Haziran 2017 Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, hafta içerisinde, Euro Bölgesi ve üye ülkelerden açıklanan verilerin birçoğu beklentileri

Detaylı

4 Eylül Eylül 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz?

4 Eylül Eylül 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? PAZARTESİ 02:50 - JAPONYA - Sanayi Üretimi (Tem) 09:00 - ALMANYA Almanya Perakende Satışları (Tem) 12:00 - EURO Bölgesi -TÜFE 16:45 - ABD Chicago PMI (Ağu) SALI

Detaylı

Teknik Bülten. 24 Mayıs 2016 Salı

Teknik Bülten. 24 Mayıs 2016 Salı Güne Başlarken San Francisco Fed Başkanı John Williams, 2016 yılında 2-3, 2017 yılında 3-4 faiz artırımı beklediğini belirtti ve faiz artırımlarının zamanlamasının ekonomik verilere bağlı olduğunu bildirdi.

Detaylı

29 Mayıs Piyasalar Tarım Dışı istihdam Haftasına Giriş Yapıyor

29 Mayıs Piyasalar Tarım Dışı istihdam Haftasına Giriş Yapıyor 29 Mayıs 2017 29 Mayıs 2017 Piyasalar Tarım Dışı istihdam Haftasına Giriş Yapıyor Geçtiğimiz haftanın son işlem gününde ABD ilk çeyrek büyüme verisi ile beraber değer kazanan Dolar endeksi bugün ABD piyasalarının

Detaylı

Gündem 30.09.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10%

Gündem 30.09.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Açılış 1,1245 1,5174 119,920 3,0580 1132,15 Yüksek 1,1281 1,5204 120,160 3,0687 1134,78 Düşük 1,1194 1,5129 119,252 3,0336 1124,56 Kapanış 1,1253 1,5151 119,741

Detaylı

18 Mayıs - 22 Mayıs 2015

18 Mayıs - 22 Mayıs 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi günü: *02:30 Avustralya Merkez Bankası Başkan Yardımcısının Konuşması *02:50 Japonya Çekirdek Makine Siparişleri *04:30 Çin Konut Fiyatları *07:30 Japonya

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 04 Haziran 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 04 Haziran 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 04 Haziran 2014 03.06.2014 Açılış Kapanış % 1,35964 1,36272 0,22 ALTIN 1243,65 1244,75 0,08 TRY 2,10783 2,11674 0,42 TRY 2,86377 2,88445 0,72 JPY 102,375 102,504 0,12 GBP 1,67452

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 22 Mayıs 2017, Sayı: 21. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 22 Mayıs 2017, Sayı: 21. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 21 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

Bu Hafta Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Sonrasında Piyasada Volatilite Artabilir

Bu Hafta Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Sonrasında Piyasada Volatilite Artabilir Bu Hafta Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Sonrasında Piyasada Volatilite Artabilir Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, ABD ve K.Kore arasında yaşanan gerilim sonrasında dolar kanadında değer

Detaylı

23 Şubat 2017 FOMC TOPLANTI TUTANAKLARI BEKLENTİLERİ KARŞILAMADI. 23 Şubat 2017

23 Şubat 2017 FOMC TOPLANTI TUTANAKLARI BEKLENTİLERİ KARŞILAMADI. 23 Şubat 2017 23 Şubat 2017 23 Şubat 2017 FOMC TOPLANTI TUTANAKLARI BEKLENTİLERİ KARŞILAMADI Yurtdışı gelişmeler; İtalya da Ocak ayında TÜFE aylık bazda yüzde 0,3 yıllık bazda yüzde 1 artış gösterdi. Almanya da açıklanan

Detaylı

TL Üzerindeki TCMB Baskısı Azaldı, ECB Üzerinde ise Spekülasyonlar Devam ediyor

TL Üzerindeki TCMB Baskısı Azaldı, ECB Üzerinde ise Spekülasyonlar Devam ediyor 24-28 Ekim 2016 TL Üzerindeki TCMB Baskısı Azaldı, ECB Üzerinde ise Spekülasyonlar Devam ediyor Veri akışı bakımından yoğun olmayan bir haftayı geride bırakırken, Avrupa Merkez Bankası toplantısı sonrası

Detaylı

19 Aralık ABD deki gerilim fiyatlandı, Bu Hafta Gözler TCMB de Olacak

19 Aralık ABD deki gerilim fiyatlandı, Bu Hafta Gözler TCMB de Olacak 19 Aralık 2016 19 Aralık 2016 ABD deki gerilim fiyatlandı, Bu Hafta Gözler TCMB de Olacak Cuma günü akşam saatlerinde Çin in ABD ye ait insansız denizaltı aracına el koymasıyla siyasi gerilim arttı. Bu

Detaylı

18 Temmuz Dolar Kanadında Kayıplar Genişliyor

18 Temmuz Dolar Kanadında Kayıplar Genişliyor 18 Temmuz 2017 18 Temmuz 2017 Dolar Kanadında Kayıplar Genişliyor Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Euro Bölgesi nde açıklanan Haziran ayı TÜFE ve Çekirdek TÜFE verileri bir önceki yılın aynı ayına

Detaylı

03 Ocak Yeni Yılın İlk Haftasında Çin Verileri Ön Planda. 03 Ocak 2017

03 Ocak Yeni Yılın İlk Haftasında Çin Verileri Ön Planda. 03 Ocak 2017 03 Ocak 2017 03 Ocak 2017 Yeni Yılın İlk Haftasında Çin Verileri Ön Planda Çin tarafında İmalat PMI ve İmalat Dışı PMI rakamları yakından takip edildi. İmalat PMI 51.4, İmalat Dışı PMI 54,5 olarak beklentilerin

Detaylı

10 Kasım - 14 Kasım 2014

10 Kasım - 14 Kasım 2014 GLOBAL PİYASALARDA GEÇTİĞİMİZ HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA... ABD tarafından açıklanan haftanın ilk önemli verisi beklentilerin üzerinde gelen ekim ayına ait ISM İmalat Endeksiydi. Ticaret Dengesi ve

Detaylı

Ekonomik Ajanda Zaman Ülke Önem Açıklanacak Beklenti Önceki

Ekonomik Ajanda Zaman Ülke Önem Açıklanacak Beklenti Önceki Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Açılış 1,10598 1,56122 123,55 2,75923 1094,79 Yüksek 1,10839 1,56896 124,02 2,77479 1102,03 Düşük 1,09669 1,55877 123,33 2,75323 1090,5 Kapanış 1,09831 1,56032

Detaylı

24 Temmuz Dolarda Dip Arayışı Sürüyor. 24 Temmuz 2017

24 Temmuz Dolarda Dip Arayışı Sürüyor. 24 Temmuz 2017 24 Temmuz 2017 24 Temmuz 2017 Dolarda Dip Arayışı Sürüyor Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere de açıklanan Haziran ayı kamu sektörü net borçlanması 6,29 milyar Sterlin e yükseldi. Kamu sektörünün

Detaylı

22 Mart Dolar Endeksi 100 Seviyesinin Altına Geriledi. 22 Mart 2017

22 Mart Dolar Endeksi 100 Seviyesinin Altına Geriledi. 22 Mart 2017 22 Mart 2017 22 Mart 2017 Dolar Endeksi 100 Seviyesinin Altına Geriledi Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere de TÜFE rakamları Şubat ayında yüzde 0,7 ve yıllık bazda yüzde 2,3 ile Eylül 2013

Detaylı

02 Haziran - 06 Haziran 2014

02 Haziran - 06 Haziran 2014 GLOBAL PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global Piyasalarda geçtiğimiz hafta gündem oluşturacak bir veri trafiği yoktu. ABD tarafından açıklanan Dayanıklı Mal Siparişleri beklenti üzerinde gelirken,

Detaylı

Haftalık Ekonomik Takvim

Haftalık Ekonomik Takvim 20-24 Şubat 2017 Haftaya dikkatler FOMC Toplantı Tutanaklarında olacak Hafta genelinde ABD de tarafında Yellen ve Fischer tarafından yapılan açıklamaları takip ettik. Yellen 2017 yılında faiz artırım miktarının

Detaylı

09 Haziran - 13 Haziran 2014

09 Haziran - 13 Haziran 2014 GLOBAL PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda geçtiğimiz haftanın en önemli açıklaması Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi nin açıklamaları ve faiz kararıydı. Bankaların Avrupa

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 3 Temmuz 2017, Sayı: 27. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 3 Temmuz 2017, Sayı: 27. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 27 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

Gündem 01.10.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10%

Gündem 01.10.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Açılış 1,1248 1,5152 119,714 3,0374 1127,25 Yüksek 1,1262 1,5214 120,349 3,0417 1128,29 Düşük 1,1158 1,5108 119,559 3,0182 1111,83 Kapanış 1,1178 1,5123 119,897

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 5 Aralık 2016, Sayı: 47. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 5 Aralık 2016, Sayı: 47. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 47 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 15 Mayıs 2017, Sayı: 20. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 15 Mayıs 2017, Sayı: 20. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 20 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

08 Eylül - 12 Eylül 2014

08 Eylül - 12 Eylül 2014 GLOBAL PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalara hafta boyunca yön veren verilere baktığımızda Avrupa Merkez Bankası ECB den gelen Faiz İndirimi ve ABD den açıklanan beklenti altı Tarım

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN 04 Nisan 2014

GÜNLÜK BÜLTEN 04 Nisan 2014 GÜNLÜK BÜLTEN 04 Nisan 2014 ÖNEMLİ GELİŞMELER Fitch, Türkiye nin kredi notu ve görünümünü korudu Fitch, Türkiye'nin kredi notunu BBB- olarak korurken, kredi notunun Durağan olan görünümü de değiştirmedi.

Detaylı

29 Mayıs Piyasalar Haftaya Sakin Giriş Yaptı. Haftalık Ekonomik Takvim

29 Mayıs Piyasalar Haftaya Sakin Giriş Yaptı. Haftalık Ekonomik Takvim 29-02 Haziran 2017 Piyasalar Haftaya Sakin Giriş Yaptı FOMC tutanakları sonrası zayıflayan Dolar endeksi ilk çeyrek ABD büyüme verisi ile beraber değer kazandı. Geçtiğimiz hafta Dolar baskısını yakından

Detaylı

30 Kasım ABD de Büyümenin Yukarı Yönlü Revizesi Dolar ı Güçlü Tutuyor.

30 Kasım ABD de Büyümenin Yukarı Yönlü Revizesi Dolar ı Güçlü Tutuyor. 30 Kasım 2016 30 Kasım 2016 ABD de Büyümenin Yukarı Yönlü Revizesi Dolar ı Güçlü Tutuyor. Haftaya geri çekilme hareketi ile başlayan Dolar, bugün itibariyle yönünü tekrardan yukarı çevirdi. ABD ekonomisinin

Detaylı

15 Mayıs Dolar Kazançlarını Geri Veriyor

15 Mayıs Dolar Kazançlarını Geri Veriyor 15 Mayıs 2017 15 Mayıs 2017 Dolar Kazançlarını Geri Veriyor Geçtiğimiz haftayı genel olarak değer kazanarak geçiren Dolar endeksinde haftanın son günü meydana gelen değer kaybı 99,15 seviyelerini gündeme

Detaylı

01 Aralık - 05 Aralık 2014

01 Aralık - 05 Aralık 2014 İSVİÇRE ALTIN'A ''HAYIR'' DEDİ!!! Geçtiğimiz hafta yaşanan ekonomik olayları değerlendirmeden önce İsviçre'de bugün yapılan Altın referandurmuna değinmek isterim. İsviçre'deki Altın Referandumunda sandıklar

Detaylı

12 Haziran Kritik Bir Haftayı Geride Bıraktık. Haftalık Ekonomik Takvim

12 Haziran Kritik Bir Haftayı Geride Bıraktık. Haftalık Ekonomik Takvim 12-16 Haziran 2017 Kritik Bir Haftayı Geride Bıraktık Geride bıraktığımız bu hafta İngiltere seçimleri başta olmak üzere, Avrupa Merkez Bankası Toplantısı ve ABD de eski FBI Direktörü Comey in senato daki

Detaylı

10-14 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA

10-14 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda bu hafta EURO nun Draghi nin konuşmalarıyla güçlenmesi ve haftanın bekleneni Tarımdışı İstihdam rakamının beklenenden olumlu gelmesiyle oluşan

Detaylı

27 Mart Haftalık Ekonomik Takvim SAKİN VERİ AKIŞININ OLDUĞU BİR HAFTAYI GERİDE BIRAKTIK

27 Mart Haftalık Ekonomik Takvim SAKİN VERİ AKIŞININ OLDUĞU BİR HAFTAYI GERİDE BIRAKTIK 27-31 Mart 2017 SAKİN VERİ AKIŞININ OLDUĞU BİR HAFTAYI GERİDE BIRAKTIK Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere de açıklanan Şubat ayı TÜFE rakamı yüzde 0,7 artış kaydetti. İngiltere de açıklanan

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 27 Temmuz 2015, Sayı: 20. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 27 Temmuz 2015, Sayı: 20. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 20 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül 1 DenizBank

Detaylı

15 Haziran - 19 Haziran 2015

15 Haziran - 19 Haziran 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; 10:00 Almanya Almanya Merkez Bankası Başkanı Weidmann ın Konuşması 10:00 Türkiye İşsizlik Oranı, Bütçe Dengesi 12:00 Euro Bölgesi Ticaret Dengesi 13:00

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 31 Temmuz 2015 Cuma

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 31 Temmuz 2015 Cuma Günlük Bülten 31 Temmuz 2015 Cuma Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Günlük Bülten Dün ABD ve Avrupa tarafında açıklanan veri akışının etkisiyle hareketli geçen günün ardından yeni günde Euro Bölgesi

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 29 Haziran 2015, Sayı: 17. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 29 Haziran 2015, Sayı: 17. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 17 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül 1 DenizBank

Detaylı

28 Haziran 03 Temmuz 2015

28 Haziran 03 Temmuz 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; *02:50 Japonya Sanayi Üretimi ve Perakende Üretimi *11:30 İngiltere BOE Tüketici Kredisi Hacmi, M4 Para Arzı *12:00 Euro Bölgesi Tüketici Güven Endeksi,

Detaylı

GÜNDEM YURTİÇİNDE TÜİK AVRUPA DA ÖNCÜ BÜYÜME

GÜNDEM YURTİÇİNDE TÜİK AVRUPA DA ÖNCÜ BÜYÜME GÜNDEM YURTİÇİNDE TÜİK AVRUPA DA ÖNCÜ BÜYÜME 01.08.2017 Dün görece yatay seyreden piyasada yurtiçinde dış ticaret rakamlarını takip ettik. TUİK verilerine göre ihracat geçtiğimiz aya göre yüzde 2.3 artarak

Detaylı