ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ PROSEDÜRLER

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ PROSEDÜRLER"

Transkript

1 KYS AMAÇ İşletmenin ihtiyacı olan hammadde/mamul, ekipman, yardımcı malzeme/ambalaj, hizmet ve yatırım satın alımının onaylı tedarikçiler listesinden, en uygun kalite ve maliyette yerine getirilmesini sağlamak için yöntem belirlemektir. 2.0 KAPSAM VE GEÇERLİLİK Firmadaki satın alımların, planlanması, şartnamelerin hazırlanması, tedarikçi firma değerlendirmesi ve sözleşme yapılarak satın alımların gerçekleştirilmesini ve izlenmesini kapsar. İşletmenin tüm satınalma faaliyetlerinde ve yatırımlarında geçerlidir. 3.0 REFERANSLAR VE İLGİLİ DÖKÜMANLAR TS EN ISO 9001:2008 Madde 7.4 Malzeme Talep Formu KYS.04/00 F001 Onaylı Tedarikçi Listesi KYS.04/00 F002 Tedarikçi Değerlendirme Raporu KYS.04/00 F003 Depo Talep Formu KYS.04/00 F004 Tedarikçi Belirleme Kriterleri Formu KYS.04/00 F005 Tedarikçi Memnuniyeti Değerlendirme Anketi KYS.04/00 F006 Tedarikçi Tetkik Raporu KYS.04/00 F007 Yardımcı Malzeme Haftalık Sipariş Formu KYS.04/00 F008 Sipariş Yazısı 4.0 TANIMLAR T.G.K. : Türk Gıda Kodeksi 5.0 SORUMLULAR Satınalma sorumlusu bu prosedürün hazırlanması, Satınalma müdürü gözden geçirilmesi, takibinden ve kontrol edilmesinden, onayından sorumludur. Uygulanmasından Süt Alım Sorumlusu,süt alım müdürü,, ve ve Genel Müdür sorumludur. 6.0 UYGULAMA EKER in ürün kalitesini etkileyen tüm girdileri onaylı tedarikçi listesinden temin edilir. Bir tedarikçinin onaylı tedarikçi listesine alınabilmesi için Tedarikçi Belirleme Kriterlerine uyması gerekir. Tedarikçi belirleme kriterleri aşağıda belirtildiği gibidir. 1. Tedarikçi, tecrübeli ve tanınmış olmalıdır. 2. Tedarikçinin, sektörünün kabul ettiği sertifikalara sahip olması tercih nedenlerinden biridir. 3. Tedarikçi, işletmemizin yönetim ilkelerini bilmeli ve sürekli iletişim içinde olmalıdır. 4. Tedarikçinin teknik standartları yüksek olmalı ve teknolojik gelişmeleri takip edebilmelidir. 5. Tedarikçi kendisinden talep edilen hammadde ve/veya ürünleri temin edebilmeli ve ürünleri belirlenmiş kalite kriterlerine ve yasal zorunluluklara uygun olmalıdır. 6. Tedarikçi, Tedarikçi Belirleme Kriterlerine uygun olmalıdır.

2 KYS.04 çalışılma ihtimali olan tedarikçileri değerlendirir ve tedarikçi belirleme kriterleri formuna kaydeder. Acil satınalma durumunda firmanın sektörde tanınırlığı, referansları, mevcut kalite belgeleri ivedi temin edilerek, satınalma tarafından numune alınır. Kalite ve üretim departmanı tarafından kontrol ve üretime uygunluğu onaylanarak satınalma departmanına bilgi verilir. Uygunluk durumunda o partiye ilişkin belgeler (sistem belgeleri ve analiz (migrasyon-pestisit-vb.) sertifikaları) temin edilerek satınalma tarafından tedariği gerçekleştirilir. Bu tedarikçiyle çalışılmaya karar verilirse satınalma prosedürüne göre gereklilikler yerine getirilir. Tüm tedarikçiler için risk değerlendirmesi yapılarak tedarikçiden gelebilecek risklerin büyüklüğüne göre performans değerlendirme kriterleri saptanır. Yeni seçilen tedarikçiler ile çalışılmaya başlanıldığında tedarikçiler OTL ye hemen eklenmez, yeni tedarikçi performans takip listesine alınarak 3 aylık performans takibi yapıldıktan sonra uygun iseler OTL ye ilave edilirler. tarafından firma için gerekli olan tüm ambalaj ve yardımcı malzemeleri tedarik eden firmaların listesi onaylı tedarikçi listesine kaydedilir. Tedarikçilerin değerlendirilmesinde kullanılan kriterler Tablo-1 ve Tedarikçi Değerlendirme Raporunda gösterilmiştir. TEDARİKÇİ DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ TABLOSU KRİTERLER PUAN Ürünlere direkt teması olan malzemelerin TGK uygun olması ZORUNLU Kalite Değerlendirmesi 35 Zamanında Teslim 15 Vade 15 Uygun Fiyat 20 Miktara Uygunluk 15 TOPLAM 100 Tablo-1 Yukarıda belirlenen kriterler doğrultusunda onaylı tedarikçi listesi tarafından oluşturulur ve yılda iki defa revize edilir, yönetimin gözden geçirmesi toplantılarına raporlanır. Her hangi haklı bir sebepten dolayı (tekel, yurtdışı vb.) tedarikçi seçme ve değerlendirmesi yapılamayan tedarikçilerin haklı sebepleri ve alternatif değerlendirme metodları OTL de belirtilir. Tedarikçi sınıflama yöntemi, aşağıdaki gibidir:

3 KYS.04 Sınıflama Yöntemi Puan arası A Puan arası A Puan arası B Puan arası C Puan arası D Puan arası E Puan arası F Hedef A+, A ve B sınıfı tedarikçilerle çalışmaktır. C sınıfı tedarikçilerle alternatifi olmaması durumunda çalışılır. D ve altı puan alan tedarikçilerle (şartlı olduğu dönemler hariç) çalışılmaz. Yılda bir defa tarafından onaylı tedarikçi listesindeki tedarikçilerimizin memnuniyeti ölçülür. Bu amaçla tedarikçi memnuniyeti değerlendirme anketi hazırlar. Anket, onaylı tedarikçi listesinden örnekleme yöntemi ile seçilen tedarikçilere faks yoluyla ulaştırılarak katılım sağlanır. Anket sonuçları ve Operasyondan Sorumlu Genel Müdür tarafından değerlendirilerek yönetimin gözden geçirmesi toplantılarına raporlanır. Belirtilen sayıdaki tedarikçiler Satınalma Bölümü ve Kalite Bölümü tarafından belirli dönemlerde denetlenir ve denetim sonuçları Satınalma departmanı tarafından yönetimin gözden geçirmesi toplantılarına raporlanır. Bölge Müdürleri kendi bölgelerinde gerçekleştirdikleri Satınalma faaliyetlerinde onaylı tedarikçi listesi oluştururlar ve güncel durumlarını na bildirirler. 6.1 Hammadde Alımı (Süt) Eker Süt Ürünlerinde kullanılan hammadde cinsi bakımından süt ve süttozu girdisi olarak iki çeşit hammadde girdisi bulunmaktadır. Bunlarla ilgili satınalma faaliyetleri sırasıyla; Süt Alımı EKER Süt Ürünleri fabrikasında yıllık bütçe çalışmaları sonucunda firmanın ihtiyacı olan süt miktarı belirlenir. Belirlenen süt miktarı dönemsel artış ve azalışlar dikkate alınarak, hangi bölgelerden nasıl ve ne şekilde temin edileceği İşletmeden Sorumlu Genel Müdür ve Genel Müdür tarafından belirlenir. Belirlenen miktarlar Süt Alım Talimatına uygun satın alması yapılarak işletmenin süt kabul departmanına nakledilmesi sağlanır. Süt Alımı ile ilgili kriterler ve detaylar süt alım talimatında ayrıntılı olarak anlatılmıştır Süt Tozu Temini EKER Süt Ürünleri fabrikasında süt tozu temini iki şekilde yapılır. A) Satın Alma Yoluyla : İşletme için gerekli miktar, EKER in stoklarında mevcut değil ise, onaylı tedarikçi firmalar listemizde bulunan, kuruluşlardan satın alma prosedürü doğrultusunda temin edilir. B) Fason Üretim Yoluyla: Fabrika Müdürü ve/veya İşletmeden Sorumlu Genel Müdür, EKER Süt Ürünlerinde satıştan ve süt arzında ki mevsimsel dalgalanmalar sonucunda meydana gelen süt

4 KYS.04 fazlasını, onaylı tedarikçi firmalar listesinde bulunan, fason süt tozu üretimi yapan firmalara süt tozu yaptırır. Fabrika Müdürü ve/veya İşletmeden Sorumlu Genel Müdür, üretim fazlası sütü daha önceden yapmış olduğu fason üretim sözleşmesi gereğince ilgili firmaya gönderir. Belirlenen kriterlere uygun olarak üretilen süt tozunu 25 kg lık torbalara doldurtarak, firma bünyesindeki yardımcı malzeme deposunda getirilmesini ve istiflenmesini sağlar. Süt tozu ile ilgili teknik şartnameler ve bilgiler ayrıntılı olarak fason süt tozu üretim sözleşmesinde anlatılmıştır. 6.2 Ambalaj ve Yardımcı Malzeme Alımı Ambalaj ve yardımcı malzemeler, üretimde direkt olarak kullanılan üretim girdileridir. Lojistik Sorumlusu haftanın ilk günü yardımcı malzeme deposundaki ürünlerin stok miktarlarını Satınalma Sorumlusuna getirir. tarafından daha önceden ERP PROGRAMINDA belirlenen optimum stok seviyeleri göz önüne alınarak gerekli görülen siparişler yardımcı malzeme haftalık sipariş formuna Lojistik Sorumlusu tarafından yazılır ve na iletir. yardımcı malzeme haftalık sipariş formunda talep edilen ürünleri ERP PROGRAMIYLA kontrol ederek onaylı tedarikçi firma listesinde bulunan firmalara faksla, e veya telefonla sipariş verir. Gelen siparişin girdi kabul kriterlerine (teknik şartnameler ) uygunluğu Yrd. Mlz Depo Sorumlusu ve/veya Lab. Sorumlusu tarafından kontrol edilir. Değerlere uygun ise Kabul, değil ise Red edilir. Şartlı kabul söz konusu ise Kalite ve/veya Fabrika Müdürü tarafından kontrol edilerek kabul edilir. onaylı sipariş formunu, yardımcı malzeme depo sorumlusundan malı teslim aldığına ve ERP PROGRAMINDA siparişin kapandığına dair onaylı irsaliyeyi ve malın faturasını kontrol ederek (fiyat ve miktar) önce İşletmeden Sorumlu Genel Müdür na imzalatır, daha sonra muhasebe departmanına gönderir. Yeni ürün için gerekli olan siparişlerde, gerekli olan ürünü onaylı tedarikçi firma listesinde yer alan tedarikçilerden temin edebiliyorsa, numune ister. Eğer listede yer alan firmalardan yeni ürünü tedarik edemiyorsa ilgili ürüne ilişkin firma araştırır ve yeni tedarikçi listesine ekler. Numune geldikten sonra, numuneyi Dolum Mühendisi ve Fabrika Müdürü ile birlikte test eder ve onaylar. Numune onaylandıktan sonra yukarıda belirtilen işlemler sırası ile izlenerek ürün satın alımı gerçekleştirilir. İşletme bünyesindeki tüm yardımcı malzeme alımlarından yetkili kişi ve İşletmeden Sorumlu Genel Müdür dır. Talep edilen ürünün tutarı, nun görev-yetki sorumluluk kartında ve 6.7 de yetkiler kısmında belirlenen satınalma yetkisini aşarsa İşletmeden Sorumlu Genel Müdür nın onayı, onunda yetkisini aşarsa Genel Müdür onayı gerekir. 6.3 Sarf Malzeme Alımı Sarf Malzemeler; işletme içerisinde pazarlama, üretim, laboratuar, muhasebe ve bakım-onarım departmanların da kullanılan malzemelerdir. (Ör: Temizlik Malzemeleri, laboratuar kimyasalları, kırtasiye malzemesi, irsaliye, kaynak teli, bilgisayar kartuşu v.b)

5 KYS.04 Bakım-Onarım Ünitesi için gerekli olan malzemeler için, bakım müdürü gerekli parçalar için malzeme talep formunu doldurur (ıslak veya elektronik ortamda) na verir. Satınalma Sorumlusu yukarıda anlatılan satınalma prosedürü gereklilikleri doğrultusunda alımı gerçekleştirir Diğer departmanların sorumluları ve sekreter ihtiyacı olan malzemelerin listesini malzeme talep formuna yazarak na teslim eder. Tüm satınalma işlemlerinde daha önceden anlatılan satınalma prosedürü gereklilikleri yerine getirilir. Sarf malzemelerin alımında da sipariş formu ve siparişi veren birimin teslim aldığı irsaliye ve fatura tarafından kontrol edilerek, İşletmeden Sorumlu Genel Müdür na onaylatıldıktan sonra muhasebe departmanına gönderilir. Muhasebe departmanına gelen faturaların mutlaka İşletmeden Sorumlu Genel Müdür tarafından onaylanması ve irsaliye ile birlikte sipariş formunun ve/veya fiyat teklifinin olması gerekmektedir. Aksi durumda ödeme gerçekleşmez. 6.4 Hizmet Satın Alımı EKER Süt Ürünlerinde hizmet alımları üç şekilde yapılmaktadır; Reklam Harcamaları Reklam ile ilgili konularda, işletmede satınalma faaliyetlerini Pazarlama ve Satıştan sorumlu Genel Müdür yardımcısı yürütmektedir. Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür yardımcısı Eker genelinde gerekli olan reklam ihtiyaçlarını yıllık bütçe çalışmaları sonucunda ayrılan paya göre planlar ve gerekli firmalarla görüşmelerini yapar. Reklam harcamaları Pazarlama ve Satıştan sorumlu Genel Müdür yardımcısının görev-yetki ve sorumluluk kartında belirlenen yetkileri çerçevesinde alımlar yapar, yetki sınırları dışındaki harcamalar için Genel Müdürden onay alması gerekmektedir Bakım İşletme içerisinde ve bölge müdürlüklerinde bakım için gerekli saptamaları, ilgili birimlerin sorumluları bakım müdürü arasında yapıldıktan sonra bakım müdürü malzeme talep formunu hizmet alımı ile ilgili siparişi onaylayarak na verir. hizmet ile ilgili onaylı tedarikçi firma listesinde yer alan firmalardan teklif alarak gerekli hizmet için siparişi verir. Alınan hizmet gerçekleştirilirken mutlaka Eker den bir personel refakatçı olarak bulundurulmalıdır. Hizmet alımı sağlandıktan sonra ve fabrika müdürü, ilgili birimin sorumlusu ve bakım müdürü ile alınan hizmeti yerinde kontrol eder. sipariş formunu ve bakım faturasını onayladıktan sonra İşletmeden Sorumlu Genel Müdür na onaylatır ve muhasebe servisine gönderir. Araç bakımları; genel merkezdeki bakımlar ve bölgedeki araç bakımları olmak üzere iki şekilde yapılır. Bölgelerdeki araç bakımları ayrıntılı olarak 6.5.Bölge Müdürleri Satın Alımı bölümünde anlatılmıştır. Genel merkezdeki araç bakımları için Genel Müdürlük Araç Bakım Sorumlusu, araçla ilgili bakım teklifi alır, İşletmeden Sorumlu Genel Müdür teklifi inceler onaylar. Onayladıktan sonra araca ilişkin

6 KYS.04 bakım faaliyetlerinin tüm aşamaları Genel Müdürlük Araç Bakım Sorumlusu tarafından kontrol edilir. Yapılan araç bakımının faturası ve teklifi Genel Müdürlük Araç Bakım Sorumlusu tarafından onaylanır. İşletmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcına onaylatılır ve fatura (teklif, genellikle servisle sözleşme yapılır) muhasebe departmanına gönderilir Diğer Hizmet Alımları A-Kalibrasyon Hizmeti B-Danışmanlık Hizmeti C-Çalışanların Kıyafetleri D-Laboratuar Hizmetleri E- Soğuk Zincir ve Sevkiyat F- Atık Yönetimi G- Pest Kontrol vb. Yukarıda belirtilen satınalma faaliyetlerinde izlenen yöntem Bakım bölümündeki gibidir, ancak hizmet satınalımlarını ilgili bölümün sorumlusu talep eder Tüm hizmet satın almalarında alınan hizmet Eker bünyesine gerçekleştirilecek ise Hizmet tedarikçisine sözleşme esnasında hizmeti yerine getirirken Eker hijyen gerekliliklerine ve kurallarına uygun olarak hareket edeceğine gıda güvenliği ve yasallığının tehlikeye atmayacağına dair deklarasyon imzalatılır. 6.5 Bölge Müdürlerinin Satın Alma Faaliyetleri Bölge Müdürlüklerindeki tüm alımlardan Bölge Müdürleri sorumludur. Bölgesi için gerekli olan sarf malzeme, kırtasiye, araç bakım ve diğer alımlar için Bölge Müdürleri görev-yetki sorumluluk kartlarında yer alan yetki sınırları içerisindeki tüm alımları yapma yetkisine sahiptirler. Bölge müdürlerinin yetki sınırlarını aşan satınalma faaliyetlerinde, malzeme talep formu doldurularak na gönderilir, satınalma faaliyeti genel merkez tarafından gerçekleştirilir. Bölge müdürleri bölgesinde mevcut bulunan araçların bakımlarını yapmakla sorumludur. Ancak görevyetki kartlarında belirtilen yetkilerinin aşılması durumunda, teklif genel merkeze gönderilir, genel müdür araç bakım sorumlusu ve İşletmeden Sorumlu Genel Müdür teklifi inceleyerek onaylar, bakımın bölgesinde yada Bursa genel merkezde mi yapılacağı Bölge Müdürlerine bildirilir. Aracın bakım faaliyetlerini bölge müdürleri takip eder, bakım faaliyeti tamamlandıktan sonra araç-bakım sorumlusu ve bölge müdürü bakım teklifini ve faturayı kontrol ederek onaylar ve muhasebe departmanına gönderir. Bölge müdürlüklerinde yetki çerçevesindeki satınalma faaliyetleri için her bölge müdürü onaylı tedarikçi listesi hazırlar. Bölge Müdürleri satınalma işlemlerini satınalma prosedürün gerekliliklerini yerine getirerek yaparlar. Bölge Müdürlüklerinde yukarıda anlatılan Tedarikçi Sistematiğinin aynısı Bölge Müdürleri tarafından oluşturulur. Bölgelerde yapılan satınalma faaliyetlerinde onaylı sipariş fişleri, malın irsaliyesi ve faturası birlikte olacak şekilde muhasebe departmanında saklanır. Bölge denetlemelerinde onaylı tedarikçi firma listeleri

7 KYS.04 ve tedarikçi değerlendirmeleri Kalite Yönetim Sorumlusu tarafından, diğer satınalma faaliyetinin irsaliye ve faturaları genel merkezdeki muhasebe departmanı tarafından denetlenir. 6.6 Yatırımlar EKER Süt Ürünlerinde yapılacak olan yatırımlara ilişkin, yönetim kurulunun almış karar doğrultusunda üst kurul tarafından planlanır. 3 tipte yatırım bulunmaktadır; Dolap Yatırımı İşletme genelinde ki dolap alımlarını; yönetim kurulunun onayladığı yıllık bütçe doğrultusunda, işletmeden sorumlu genel müdür yardımcısı yapar. Gerekli dolap miktarlarının belirlenmesi ve yıllık planlamanın yapılması sonucunda firmalardan teklifler alınır. Tekliflerin değerlendirilmesi, tedarikçi firma listelerinin oluşturulması işletmeden sorumlu genel müdür yardımcısı tarafından yapılır. Sipariş onaylandıktan sonra, irsaliye ve faturaları onaylayarak muhasebe departmanına gönderir. Tedarik edilen dolapların göstergelerinin kalibrasyon sertifikaları satınalma esnasından tedarikçiden talep edilir. Talep edilen sertifikanın ulaslar arası izlenebilirliği olmalıdır. Görev-yetki ve sorumluluk kartında belirtilen yetki sınırları aşımında siparişleri genel müdür onaylar Araç Yatırımı Yönetim kurulu, işletme bünyesinde bulunan araçlara ilişkin yenileme veya yeni araç alınması kararı aldıktan sonra, işletmeden sorumlu genel müdür yardımcısı ve araç sorumlusu teklif alarak, genel müdüre sunarlar. Genel müdür, yönetim kurulunun vermiş olduğu yetki doğrultusunda araçların nasıl alınacağı ve ödemelerin nasıl yapılacağı konularını planlar ve uygulanmasını sağlar Amortisman Yatırımı EKER Süt Ürünlerindeki tüm yatırımlar yönetim kurulu kararı ile yapılır. Yönetim kurulunun almış olduğu karar doğrultusunda yatırımla ilgili araştırma çalışmaları işletmeden sorumlu genel müdür yardımcısı ve/veya fabrika müdürü tarafından yapılarak, rapor haline getirilir. Rapor genel müdüre sunulur, yönetim kurulunun onaylaması sonucunda yatırımla ilgili çalışmalar başlar. Tüm satınalma faaliyetlerinde satınalma prosedürünün gereklilikleri yerine getirilir. 6.7 Yetkiler Eker Süt Ürünlerinde satınalma faaliyetlerindeki yetkiler aşağıda belirtilmiştir. Yardımcı malzeme Yatırım Bölge Müdürü : TL : TL : TL TL S.P.S.G.M.Y. : TL bütçede belirlenen tutarda O.S.G.M.Y. : TL YTL Genel Müdür : sınırsız YTL Not: ve Bölge Müdürü yetkilerini onaylı tedarikçi listesinde bulunan tedarikçilerde kullanmak zorundadır. 7.0 DAĞITIM VE DOSYALAMA Bu prosedürün uygulanmasından doğan kayıtlar, kayıtların kontrolü prosedürüne göre saklanır.

ISO 22000 PROSES YAKLAŞIMI TALİMATI

ISO 22000 PROSES YAKLAŞIMI TALİMATI ISO 22000 PROSES YAKLAŞIMI TALİMATI DOK. NO TL-KAL-11 REV. NO 00 YAYIN TAR. REV. TAR. SAYFA 1/9 NO 1. AMAÇ-KAPSAM Bu talimatın amacı, fabrikamızda ISO 22000 proseslerinin tanımlanması, etkileşimi ve veri

Detaylı

SATIN ALMA VE TEDARİKÇİ DEĞERLENDİRME TALİMATI

SATIN ALMA VE TEDARİKÇİ DEĞERLENDİRME TALİMATI SAYFA NO 1 / 5 1. AMAÇ Bu talimatta; satın alma faaliyetlerinin belirlenmesi, tedarikçilerin tanımlanması, seçilmesi, değerlendirilmesi, yasal kriterlere ve firma; ISO 22000 Satın Alma Şartnamelerine uygun

Detaylı

SATINALMA USÛL VE ESASLARI YÖNERGESİ

SATINALMA USÛL VE ESASLARI YÖNERGESİ ADANA HACI SABANCI ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ SATINALMA USÛL VE ESASLARI 1.AMAÇ Bu yönergenin amacı, Kurumumuzun ihtiyacı olan her türlü malzeme ve hizmetler ile sanayicilerimize sunulmak üzere temin edilecek

Detaylı

SATIN ALMA VE TEDARİKÇİ DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ

SATIN ALMA VE TEDARİKÇİ DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ Sayfa No 7/1 Hazırlayan İnceleyen Onaylayan Satınalma ve Depo Sorumlusu Kalite Yönetim Direktörü Başhekim 1. AMAÇ Özel Çevre Hastanesi nin ihtiyacı olan değişik kategorilerdeki malzemelerin ve cihazların

Detaylı

FRG ULUSLARARASI BELGELENDİRME LTD.ŞTİ. MÜŞTERİ BAŞVURU VE BELGELENDİRME SÜRECİ PROSEDÜRÜ

FRG ULUSLARARASI BELGELENDİRME LTD.ŞTİ. MÜŞTERİ BAŞVURU VE BELGELENDİRME SÜRECİ PROSEDÜRÜ Sayfa No 1 / 5 MÜŞTERİ BAŞVURU ve Sayfa No 2 / 5 1) AMAÇ : Kontrol ve sertifikasyon için başvuruda bulunan müşteriler tarafından yapılan başvuruların FRG Uluslararası Belgelendirme, Kontrol, Eğitim ve

Detaylı

Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Madde No Yeni yayınlandı - - -

Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Madde No Yeni yayınlandı - - - Yürürlük i: SATIN ALMA PROSEDÜRÜ Revizyon i: - Sayfa: 1/5 Revizyon i Açıklama Revizyon No Madde No Yeni yayınlandı - - - KAPSAM: Tüm Birimler Hazırlayan: Duygu SIDDIKOĞLU Kalite Yönetim Birimi Sabri YILDIZ

Detaylı

FRG ULUSLARARASI BELGELENDİRME LTD.ŞTİ. MÜŞTERİ BAŞVURU VE BELGELENDİRME SÜRECİ PROSEDÜRÜ

FRG ULUSLARARASI BELGELENDİRME LTD.ŞTİ. MÜŞTERİ BAŞVURU VE BELGELENDİRME SÜRECİ PROSEDÜRÜ Sayfa No 1 / 4 MÜŞTERİ BAŞVURU ve Sayfa No 2 / 4 1) AMAÇ : Kontrol ve sertifikasyon için başvuruda bulunan müşteriler tarafından yapılan başvuruların FRG Uluslararası Belgelendirme, Kontrol, Eğitim ve

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Gülay Beyaz, İlaç Yönetimi ve Kullanımı Kurulu Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü

Detaylı

DOKUMAN KONTROL TALİMATI Doküman

DOKUMAN KONTROL TALİMATI Doküman DOKUMAN KONTROL TALİMATI Yayın Yayın Revi. Sayfa Doküman Revizyon Tarihi No Tarihi No TL-02 10.08.2017 01 00 --- 1 / 6 1. AMAÇ: Kalite sistemine ait dokümanların hazırlanması, onaylanması, yayınlanması,

Detaylı

EREĞLİ DEMİR VE ÇELİK FAB. T.A.Ş.

EREĞLİ DEMİR VE ÇELİK FAB. T.A.Ş. EREĞLİ DEMİR VE ÇELİK FAB. T.A.Ş. ERDEMİR DENEY LABORATUVARLARI LABORATUVAR HİZMETLERİNDEN YARARLANMA KLAVUZU Kalite Teknoloji Direktörlüğü Laboratuvarlar Müdürlüğü Soğuk Ürün Kalite Metalurji Müdürlüğü

Detaylı

Revizyonun Açıklaması - Yeni yayınlandı. -

Revizyonun Açıklaması - Yeni yayınlandı. - Yürürlük i: MEDİKAL CİHAZ YÖNETİM PROSEDÜRÜ Revizyon i: Sayfa: 1/6 Revizyonun Açıklaması Madde No - Yeni yayınlandı. - KAPSAM: Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi nde medikal

Detaylı

UÜ-SK SATIN ALMA PROSEDÜRÜ

UÜ-SK SATIN ALMA PROSEDÜRÜ 1 / 7 1. Amaç: Bu prosedürün amacı UÜ-SK bünyesinde bulunan birimlerin hizmet, dayanıklı taşınır/taşınır malzeme taleplerinin, satın alma işlemlerinin, alınan ürünün kontrolünü ve teslim alınması işlemlerinin,

Detaylı

EREĞLĠ DEMĠR VE ÇELĠK FAB. T.A.ġ.

EREĞLĠ DEMĠR VE ÇELĠK FAB. T.A.ġ. EREĞLĠ DEMĠR VE ÇELĠK FAB. T.A.ġ. ERDEMĠR DENEY LABORATUVARLARI LABORATUVAR HĠZMETLERĠNDEN YARARLANMA KLAVUZU Kalite Teknoloji Direktörlüğü Laboratuvarlar Müdürlüğü Soğuk Ürün Kalite Metalurji Müdürlüğü

Detaylı

Kalite Yöneticisi :Talep ve sözleģmelerin standart bir formatta hazırlanmasından ve Kalite Yönetim Sistemine uygunluğunun sağlanmasından sorumludur.

Kalite Yöneticisi :Talep ve sözleģmelerin standart bir formatta hazırlanmasından ve Kalite Yönetim Sistemine uygunluğunun sağlanmasından sorumludur. 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı müģterilerden gelen taleplerin değerlendirilmesi ve değerlendirme sonucunda karģılıklı olarak imzalanacak olan sözleģmelerin Ģartlarının belirlenmesi için takip edilecek yol

Detaylı

STRATEJİK YÖNETİM VE YÖNETİMİN GÖZDEN GEÇİRMESİ PROSEDÜRÜ

STRATEJİK YÖNETİM VE YÖNETİMİN GÖZDEN GEÇİRMESİ PROSEDÜRÜ Sayfa 1/5 Revizyon Takip Tablosu REVİZYON NO TARİH AÇIKLAMA 00 01.03.2012 İlk Yayın 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, YTÜ nde KYS politika ve hedeflerinin belirlenmesi ve üniversite içerisinde yayılımı ilgili

Detaylı

DOKÜMA TASYO ve VERĐ KO TROL PROSEDÜRÜ

DOKÜMA TASYO ve VERĐ KO TROL PROSEDÜRÜ Sayfa No : 1 / 7 1.0 AMAÇ Bu prosedürün amacı, ESO da kurulan kalite yönetim sistemine ilişkin tüm dokümantasyonun hazırlanması, dağıtımı, güncellenmesi, yürürlükten kaldırılması gibi uygulamaların işleyişini

Detaylı

T.C. ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI AVANS KREDİ İŞLEMİ İŞ AKIŞ SÜREÇLERİ. Hazırlık

T.C. ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI AVANS KREDİ İŞLEMİ İŞ AKIŞ SÜREÇLERİ. Hazırlık T.C. ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI AVANS KREDİ İŞLEMİ İŞ AKIŞ SÜREÇLERİ Hazırlık Talep Yazılır, Değerlendirmeye Alınır. Harcama Talimatı Hazırlanır. Piyasa

Detaylı

TİTCK/ DESTEK VE LABORATUVAR HİZMETLERİ BAŞKAN YARDIMCILIĞI/ ANALİZ VE KONTROL LABORATUVAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI ŞARTNAME HAZIRLAMA PROSEDÜRÜ PR24/KYB

TİTCK/ DESTEK VE LABORATUVAR HİZMETLERİ BAŞKAN YARDIMCILIĞI/ ANALİZ VE KONTROL LABORATUVAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI ŞARTNAME HAZIRLAMA PROSEDÜRÜ PR24/KYB TİTCK/ DESTEK VE LABORATUVAR HİZMETLERİ BAŞKAN YARDIMCILIĞI/ ANALİZ VE KONTROL LABORATUVAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI PR24/KYB Sayfa No: 1/6 1. AMAÇ ve KAPSAM Bu prosedürün amacı; Daire Başkanlığının ihtiyacı

Detaylı

YEME İÇME HİZMETLERİ DENETİM VE CEZA YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ

YEME İÇME HİZMETLERİ DENETİM VE CEZA YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ 1. AMAÇ Bu prosedür, Koç Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren ve yeme-içme hizmeti veren tüm firmaların ve sorumlu personelinin denetim şartlarının belirlenmesini; Koç Üniversitesinin, yeme içme hizmeti

Detaylı

Zeynep Baş. İhracat/İthalat Operasyon Soru. Kişisel Bilgiler. Eğitim Bilgileri. İş Tecrübesi 1 / 6

Zeynep Baş. İhracat/İthalat Operasyon Soru. Kişisel Bilgiler. Eğitim Bilgileri. İş Tecrübesi 1 / 6 Zeynep Baş İhracat/İthalat Operasyon Soru Adres Bilgileri : Türkiye - İstanbul(Asya) - Maltepe - İstanbul Ev Telefonu : 90 (216) 370 78 67 Cep Telefonu : 90 (533) 226 06 40 E-Posta : baszeynep@hotmail.com

Detaylı

TS EN & TS EN ISO 3834 BELGELENDİRME PROSEDÜRÜ

TS EN & TS EN ISO 3834 BELGELENDİRME PROSEDÜRÜ TS EN 15085 & TS EN ISO 3834 Doküman Kodu & Son Rev. No Organizasyon Kodu Doküman Tipi Sıra No Son Revizyon No DKR PRS 1500 01 Revizyon Tarihçesi ve Doküman Kontrol & Onayı Rev. No Tarih Tanım Kontrol

Detaylı

DEĞİŞİKLİK KAYDI REV TARIH SAYFA DEĞİŞİKLİK TANIMI

DEĞİŞİKLİK KAYDI REV TARIH SAYFA DEĞİŞİKLİK TANIMI Sayfa No : 1/7 İŞE ALIM PROSEDÜRÜ DEĞİŞİKLİK KAYDI REV TARIH SAYFA DEĞİŞİKLİK TANIMI 00 - Sayfa No : 2/7 1- AMAÇ Bu prosedürün amacı, EMEK BORU (prosedürde Şirket olarak anılacaktır) bünyesinde işe alınacak

Detaylı

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR 05.08.2011 02 04.03.2016 1-8 ÜRT.01.01 TP 01 1.0 AMAÇ Eker Süt Ürünlerinde, ham madde olarak kabulü yapılan sütün, teknolojisine ve yasal zorunluluklara uygun olarak işlenebilmesi için etkin bir yöntem

Detaylı

(2. AŞAMA) SAHA TETKİKİ PROSEDÜRÜ

(2. AŞAMA) SAHA TETKİKİ PROSEDÜRÜ 16.4.27 1 / 6 REVİZYON BİLGİSİ REVİZYON NO AÇIKLAMA Rev. İlk yayın BU DOKÜMAN SİSTEM DENETİM BELGELENDİRME NİN ÖZEL DOKÜMANIDIR. İZİNSİZ KOPYALANAMAZ 1. AMAÇ ve KAPSAM: 16.4.27 2 / 6 Bu prosedür, 2 aşamalı

Detaylı

BAKIM VE KALİBRASYON PROSEDÜRÜ YAYIN TARİHİ 01.05.2006 REVİZYON NO 02 BİRİM ADI REVİZYON TARİHİ 01.04.2013 Teknik Bölüm SAYFA NO 1 / 7

BAKIM VE KALİBRASYON PROSEDÜRÜ YAYIN TARİHİ 01.05.2006 REVİZYON NO 02 BİRİM ADI REVİZYON TARİHİ 01.04.2013 Teknik Bölüm SAYFA NO 1 / 7 Teknik Bölüm SAYFA NO 1 / 7 1.AMAÇ Bu prosedürün amacı Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesine ait tüm tıbbi amaçlı kullanılan ölçüm cihazlarının (teşhis, tedavi, ölçme ve deney

Detaylı

Doküman No.: P501 Revizyon No: 06 Yürürlük Tarihi: 05.01.2012

Doküman No.: P501 Revizyon No: 06 Yürürlük Tarihi: 05.01.2012 Doküman Adı: DOKÜMAN YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ Doküman No.: Revizyon No: 06 Yürürlük Tarihi: 05.01.2012 Hazırlayan: Tekin ALTUĞ Kontrol: Gökhan BİRBİL Onay: H. İrfan AKSOY Sayfa 2 / 7 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı,

Detaylı

İŞ SEYAHATİ PROSEDÜRÜ

İŞ SEYAHATİ PROSEDÜRÜ Sayfa No : 1/6 İŞ SEYAHATİ PROSEDÜRÜ DEĞİŞİKLİK KAYDI REV TARIH SAYFA DEĞİŞİKLİK TANIMI 00 - Sayfa No : 2/6 1- AMAÇ Bu prosedürün amacı, Emek Boru (prosedürde Şirket olarak anılacaktır) bünyesinde çalışan

Detaylı

3. TANIMLAR Bu doküman içinde yer alan tanım ve kısaltmalara XXXXX Sözlük ten ulaşabilirsiniz.

3. TANIMLAR Bu doküman içinde yer alan tanım ve kısaltmalara XXXXX Sözlük ten ulaşabilirsiniz. 1. AMAÇ Bu dokümanın amacı; XXXXX Grup un strateji ve hedefleri doğrultusunda XXXXX çalışanlarının yurtiçi ve yurtdışı konferans/seminer katılım taleplerinin karşılanması için gerekli politika ve uygulamaları

Detaylı

STRATEJİK YÖNETİM VE YÖNETİMİN GÖZDEN GEÇİRMESİ PROSEDÜRÜ

STRATEJİK YÖNETİM VE YÖNETİMİN GÖZDEN GEÇİRMESİ PROSEDÜRÜ Sayfa 1/6 Revizyon Takip Tablosu REVİZYON NO TARİH AÇIKLAMA 00 02.07.2018 İlk yayın 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, Toros Üniversitesi Meslek Yüksekokulunda Kalite Yönetim Sistemi politika, hedef ve iş akışlarındaki

Detaylı

YÜKSEK ÖĞRENİM (FAKÜLTE) SÜRECİ. Doküman Akış Sorumlu. Sürecin Amacı. Süreç Performans Göstergeleri 4. İlgili Kanun/Standart Maddeleri

YÜKSEK ÖĞRENİM (FAKÜLTE) SÜRECİ. Doküman Akış Sorumlu. Sürecin Amacı. Süreç Performans Göstergeleri 4. İlgili Kanun/Standart Maddeleri 06.10.2017 Rev 01 1/8 Sürecin Tanımı Mal/izmet Alımı Süreç No Süreç Sahibi 3 arcama Yetkilisi 08-01-02-01.01 Sürecin Amacı Fakülte idari büro ve bölümlerinden gelen satın alma taleplerinin değerlendirildiği

Detaylı

ŞİKAYET VE İTİRAZLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ PROSEDÜRÜ

ŞİKAYET VE İTİRAZLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ PROSEDÜRÜ 1. AMAÇ INSPEGO da verilen muayene hizmetinin kalitesini ve güvenilirliğini arttırmak, müşterilerinden ve diğer ilgililerden gelen şikayetlerin, itirazların ve memnuniyetlerin araştırılması, değerlendirilmesi,

Detaylı

TİTCK/ DESTEK VE LABORATUVAR HİZMETLERİ BAŞKAN YARDIMCILIĞI/ ANALİZ VE KONTROL LABORATUVAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI SATIN ALMA PROSEDÜRÜ PR08/KYB

TİTCK/ DESTEK VE LABORATUVAR HİZMETLERİ BAŞKAN YARDIMCILIĞI/ ANALİZ VE KONTROL LABORATUVAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI SATIN ALMA PROSEDÜRÜ PR08/KYB TİTCK/ DESTEK VE LABORATUVAR HİZMETLERİ BAŞKAN YARDIMCILIĞI/ ANALİZ VE KONTROL LABORATUVAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI PR08/KYB Sayfa No: 1/7 1. AMAÇ ve KAPSAM Bu prosedürün amacı; Daire Başkanlığının ihtiyacı

Detaylı

KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ İÇ DENETİM PROSEDÜRÜ

KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ İÇ DENETİM PROSEDÜRÜ Sayfa 1/7 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı; Kalite Yönetim Sistemi (KYS) İç Denetimlerinin planlanması, gerçekleştirilmesi ve raporlanması için yöntem ve sorumlulukları belirlemektir. 2. KAPSAM Bu prosedür;

Detaylı

17025:2017 revizyonu kapsamında prosedürün genelinde değişiklikler yapılmıştır.

17025:2017 revizyonu kapsamında prosedürün genelinde değişiklikler yapılmıştır. Sayfa 1/7 Yürürlük Tarihi Revizyon No 17.03.2014 00 İlk yazım 10.04.2015 01 16.11.2016 02 Güncelleme 05.06.2017 03 Güncelleme 04.10.2017 04 Güncelleme 19.11.2018 05 Güncelleme Revizyon Nedeni Başkanlık

Detaylı

Mal Teslim Alma İş Akış Şeması

Mal Teslim Alma İş Akış Şeması Mal Teslim Alma İş Akış Şeması Fatura ve Muayene Kabul Komisyonu Oluru Satınalma birimi tarafından düzenlenen fatura ve muayene kabul komisyonu olurlarının Taşınır Kayıt ve Kontrol Yetkilisine gelir Malın

Detaylı

Analiz ve Kıyaslama Sistemi

Analiz ve Kıyaslama Sistemi Analiz ve Kıyaslama Sistemi Analiz Kıyaslama Raporu (? pgi=5&tabpg=4&arn=99506&oka=0) Puan Karşılaştırma Raporu (? pgi=5&tabpg=5&arn=99506&oka=0) Düzeltici Faaliyet Takip Raporu (? pgi=5&tabpg=7&arn=99506&oka

Detaylı

YÜKSEK ÖĞRENİM (ENSTİTÜ) SÜRECİ. Doküman Akış Sorumlu. Sürecin Amacı. Süreç Performans Göstergeleri 4. İlgili Kanun/Standart Maddeleri

YÜKSEK ÖĞRENİM (ENSTİTÜ) SÜRECİ. Doküman Akış Sorumlu. Sürecin Amacı. Süreç Performans Göstergeleri 4. İlgili Kanun/Standart Maddeleri 06.10.2017 Rev 01 1/9 Sürecin Tanımı Satın Alma Süreci Süreç No Süreç Sahibi 3 arcama Yetkilisi 08-01-03-01.01 Sürecin Amacı nstitü idari büro ve bölümlerinden gelen satın alma taleplerinin değerlendirildiği

Detaylı

1. AŞAMA TETKİK PROSEDÜRÜ

1. AŞAMA TETKİK PROSEDÜRÜ PR 1 16.4.27 1 / 6 REVİZYON BİLGİSİ REVİZYON NO AÇIKLAMA Rev. İlk yayın BU DOKÜMAN SİSTEM DENETİM BELGELENDİRME NİN ÖZEL DOKÜMANIDIR. İZİNSİZ KOPYALANAMAZ 1. AMAÇ ve KAPSAM: PR 1 16.4.27 2 / 6 Bu prosedür,

Detaylı

Ömer Halisdemir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi

Ömer Halisdemir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Avans Kredi İşlemleri 55 dk Fakülte Yönetim Kurulu Kararı Avans verilecek şahıs ya da kurumun tespiti yapılıp yönetim kurulu kararı alınır. Harcama belgesi tanzim edilir. Yapılacak harcama ya da ödemeye

Detaylı

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ PROSEDÜRLER

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ PROSEDÜRLER 01.11.2013 00-1-6 KYS.07 1.0 AMAÇ EKER Süt Ürünlerinde EYS gereği üretimin zamanında ve eksiksiz yapılması, gıda güvenliği, kalitesi ve yasallığı ile müşteri talep ve şartlarına uyması için gereken uygulamaları

Detaylı

İÇ TETKİK PROSEDÜRÜ. Doküman No#: P03 Sayfa No: 1 / 5 Yayın Tarihi: 06.02.2008 Revizyon No: 00 Revizyon Tarihi: --

İÇ TETKİK PROSEDÜRÜ. Doküman No#: P03 Sayfa No: 1 / 5 Yayın Tarihi: 06.02.2008 Revizyon No: 00 Revizyon Tarihi: -- Sayfa No: 1 / 5 Revizyon Revizyon Sebebi Nerede Revizyon Yapıldığı No 00 İLK YAYIN 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 DAĞITIM YAPILAN BÖLÜMLER Sıra No Dağıtım Yapılan Bölümler Kağıt Ortam Elektronik Ortam 1

Detaylı

YÜKSEK ÖĞRENİM (Müdürlük) SÜRECİ. Doküman Akış Sorumlu. Sürecin Amacı. Süreç Performans Göstergeleri 4. İlgili Kanun/Standart Maddeleri

YÜKSEK ÖĞRENİM (Müdürlük) SÜRECİ. Doküman Akış Sorumlu. Sürecin Amacı. Süreç Performans Göstergeleri 4. İlgili Kanun/Standart Maddeleri (lük) SÜRCİ 06.10.2017 Rev 01 1/9 Sürecin Tanımı Satın Alma Süreci Süreç No Süreç Sahibi 3 arcama Yetkilisi 08-01-02-01.01 Sürecin Amacı lük idari büro ve bölümlerinden gelen satın alma taleplerinin değerlendirildiği

Detaylı

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KALİTE YÖNETİM VE AR-GE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KALİTE YÖNETİM VE AR-GE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KALİTE YÖNETİM VE AR-GE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu

Detaylı

DİCLE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

DİCLE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU DİCLE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER 1 Evrak Kaydı Yazıişleri Müdürlüğünden Başkanlığımız

Detaylı

KYS İÇ DENETİM PROSEDÜRÜ

KYS İÇ DENETİM PROSEDÜRÜ Sayfa 1/5 REVİZYON NO TARİH AÇIKLAMA 00 08.08.2015 İlk Yayın 01 18.04.2016 Yürürlük yetkilisinin değişimi 02 04.09.2017 YGG(04.05.2017) Toplantısında alınan kararların gerektirdiği revizyon 1. AMAÇ İç

Detaylı

ÖN TETKİK PROSEDÜRÜ. İlk Yayın Tarihi: Doküman Kodu: PR 09. Revizyon No-Tarihi: Sayfa No: 1 / 6 REVİZYON BİLGİSİ. Hazırlayan : Onaylayan :

ÖN TETKİK PROSEDÜRÜ. İlk Yayın Tarihi: Doküman Kodu: PR 09. Revizyon No-Tarihi: Sayfa No: 1 / 6 REVİZYON BİLGİSİ. Hazırlayan : Onaylayan : PR 9 16.4.27 1 / 6 REVİZYON BİLGİSİ REVİZYON NO AÇIKLAMA Rev. İlk yayın BU DOKÜMAN SİSTEM DENETİM BELGELENDİRME NİN ÖZEL DOKÜMANIDIR. İZİNSİZ KOPYALANAMAZ 1. AMAÇ ve KAPSAM: PR 9 16.4.27 2 / 6 Bu prosedür,

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI 22/d DOĞRUDAN TEMİN USULÜ İLE MAL VE HİZMET ALIMI İŞ AKIŞ ŞEMASI SORUMLULAR İŞ AKIŞI FAALİYET DAİRE BAŞKANI, ŞUBE MÜDÜRÜ, BİRİM PERSONELİ

Detaylı

MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ, İTİRAZ ve ŞİKAYETLERİNİN YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ

MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ, İTİRAZ ve ŞİKAYETLERİNİN YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ REV. 4 TEMMUZ 2013 MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ, İTİRAZ ve ŞİKAYETLERİNİN YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ HAZIRLAYANLAR : Ayfer KÖSE......TARİH: TEMMUZ 2013 EYS Şefi ONAYLAYANLAR : Dursun TEDİK..TARİH: TEMMUZ 2013 Kalite Müdürü

Detaylı

YÖNETİMİN SORUMLULUĞU PROSEDÜRÜ

YÖNETİMİN SORUMLULUĞU PROSEDÜRÜ 1. AMAÇ Doküman No: P / 5.1 Revizyon No : 0 Sayfa : 1 / 5 Yayın Tarihi: 19.01.2010 Bu prosedürün amacı, İ.Ü. İstanbul Tıp Fakültesi Yönetimi nin Kalite Politikası ve hedeflerini oluşturmak, yönetim sistemini

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İç Denetim Birimi Başkanlığı İÇ DENETİM PROSEDÜRÜ

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İç Denetim Birimi Başkanlığı İÇ DENETİM PROSEDÜRÜ Sayfa No : 1/7 1.AMAÇ İstanbul Üniversitesinin çalışmalarına değer katmak ve geliştirmek için kaynakların ekonomiklik, etkililik ve verimlilik esaslarına göre yönetilip yönetilmediğini değerlendirmek ve

Detaylı

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR 30.04.2012 00-1-9 ÜRT.04.01 TP 01 1.0 AMAÇ: Eker Süt Ürünlerinde, Kaymaklı Yoğurt departmanında yapılan ürünlerin yasal zorunluluk çerçevesinde üretilmesini sağlamak için etkin bir yöntem belirlemek ve

Detaylı

STRATEJİK YÖNETİM VE YÖNETİMİN GÖZDEN GEÇİRİLMESİ PROSEDÜRÜ Doküman No: Yürürlük Tarihi: Revizyon Tarih/No:

STRATEJİK YÖNETİM VE YÖNETİMİN GÖZDEN GEÇİRİLMESİ PROSEDÜRÜ Doküman No: Yürürlük Tarihi: Revizyon Tarih/No: 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, Kırklareli Üniversitesi politika ve hedeflerinin belirlenmesi ve üniversite içerisinde yayılımı ilgili süreçleri tanımlamak, İKS nin uygunluğunu gözden geçirmek amacıyla yürütülecek

Detaylı

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ SPORIUM YÖNETİMİN SORUMLULUĞU PROSEDÜRÜ

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ SPORIUM YÖNETİMİN SORUMLULUĞU PROSEDÜRÜ Sayfa no 1 1. AMAÇ Bu prosedür, GAÜN Müdürlüğünde uygulanan Kalite Yönetim Sistemlerinin doğru şekilde işletilmesi ve sistem gerekliliklerini karşılaması konusunda sürekli uygunluğunun, yeterliliğinin

Detaylı

AÇIK İHALE YÖNTEMİYLE MAL VEYA HİZMET ALIMI İŞ AKIŞI

AÇIK İHALE YÖNTEMİYLE MAL VEYA HİZMET ALIMI İŞ AKIŞI AÇIK İHALE YÖNTEMİYLE MAL VEYA HİZMET ALIMI İŞ AKIŞI Başkanlığımızın ihtiyacı olan veya Başkanlığımıza gelen taleplere göre Kamu İhale Kurumu adresinden EKAP Platformunda ihale raporu oluşturulur. İhale

Detaylı

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI İDARİ HİZMETLER TALİMATI

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI İDARİ HİZMETLER TALİMATI 1. AMAÇ ve KAPSAM Bu talimatın amacı, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı gelen-giden evrak, taşınır kayıt, zimmet ve devir işlemleri süreci, sayım işleri süreci, taşınır imha süreci, görevlendirme

Detaylı

Sağlık Kurumlarında Kaynak Planlaması DERS-2

Sağlık Kurumlarında Kaynak Planlaması DERS-2 Sağlık Kurumlarında Kaynak Planlaması DERS-2 Sağlık Kurumlarında Talep Yönetimi ve Satın Alma İşlemleri Talep Yönetimi Talep Yönetimini Gerektiren Nedenler; Küreselleşen mal ve hizmet pazarları Artan rekabet

Detaylı

SÜREKLİ İYİLEŞTİRME PROSEDÜRÜ

SÜREKLİ İYİLEŞTİRME PROSEDÜRÜ Sayfa No 1/5 1. AMAÇ: Kurulmuş olan kalite sisteminin etkinliğini arttırmak, bağımsız bakış açısı ile kalite sistemini sürekli olarak iyileştirmek ve geliştirmek amacıyla tüm bölümlerin kalite sistemine

Detaylı

TİTCK/ DESTEK VE LABORATUVAR HİZMETLERİ BAŞKAN YARDIMCILIĞI/ ANALİZ VE KONTROL LABORATUVAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI ÖNLEYİCİ FAALİYET PROSEDÜRÜ PR13/KYB

TİTCK/ DESTEK VE LABORATUVAR HİZMETLERİ BAŞKAN YARDIMCILIĞI/ ANALİZ VE KONTROL LABORATUVAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI ÖNLEYİCİ FAALİYET PROSEDÜRÜ PR13/KYB TİTCK/ DESTEK VE LABORATUVAR HİZMETLERİ BAŞKAN YARDIMCILIĞI/ ANALİZ VE KONTROL LABORATUVAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI PR13/KYB Sayfa No: 1/4 1. AMAÇ ve KAPSAM Bu prosedürün amacı; Daire Başkanlığı tarafından verilen

Detaylı

TİTCK/ DESTEK VE LABORATUVAR HİZMETLERİ BAŞKAN YARDIMCILIĞI/ ANALİZ VE KONTROL LABORATUVAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI İLETİŞİM PROSEDÜRÜ PR11/KYB

TİTCK/ DESTEK VE LABORATUVAR HİZMETLERİ BAŞKAN YARDIMCILIĞI/ ANALİZ VE KONTROL LABORATUVAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI İLETİŞİM PROSEDÜRÜ PR11/KYB TİTCK/ DESTEK VE LABORATUVAR HİZMETLERİ BAŞKAN YARDIMCILIĞI/ ANALİZ VE KONTROL LABORATUVAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI PR11/KYB Sayfa No: 1/4 1. AMAÇ ve KAPSAM Bu prosedürün amacı; Daire Başkanlığında iç (yatay/dikey)

Detaylı

TİTCK/ DESTEK VE LABORATUVAR HİZMETLERİ BAŞKAN YARDIMCILIĞI/ ANALİZ VE KONTROL LABORATUVAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI ŞİKAYETLER PROSEDÜRÜ PR19/KYB

TİTCK/ DESTEK VE LABORATUVAR HİZMETLERİ BAŞKAN YARDIMCILIĞI/ ANALİZ VE KONTROL LABORATUVAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI ŞİKAYETLER PROSEDÜRÜ PR19/KYB TİTCK/ DESTEK VE LABORATUVAR HİZMETLERİ BAŞKAN YARDIMCILIĞI/ ANALİZ VE KONTROL LABORATUVAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI PR19/KYB Sayfa No: 1/6 1. AMAÇ ve KAPSAM Bu prosedürün amacı; Daire Başkanlığı tarafından yürütülmekte

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No. 11.09.2012 Özel Firma Arıza Bildirim ve Davet Formu prosedür 01 içinde tanımlandı.

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No. 11.09.2012 Özel Firma Arıza Bildirim ve Davet Formu prosedür 01 içinde tanımlandı. REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 11.09.2012 Özel Firma Arıza Bildirim ve Davet Formu prosedür 01 içinde tanımlandı. Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Yusuf Ertürk, Tesis Yönetimi ve

Detaylı

ÖLÇME ANALİZ VE İYİLEŞTİRME PROSEDÜRÜ

ÖLÇME ANALİZ VE İYİLEŞTİRME PROSEDÜRÜ TİTCK/ DESTEK VE LABORATUVAR HİZMETLERİ BAŞKAN YARDIMCILIĞI/ ANALİZ VE KONTROL LABORATUVAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI ÖLÇME ANALİZ VE İYİLEŞTİRME PR09/KYB Sayfa No: 1/7 1. AMAÇ ve KAPSAM Bu prosedürün amacı; kalite

Detaylı

ISO EĞİTİM TALİMATI

ISO EĞİTİM TALİMATI SAYFA NO 1 / 5 1. AMAÇ-KAPSAM Bu talimatta; - Firmamızda iç ve dış eğitim ihtiyaçlarının belirlenmesi, - Eğitim programlarının hazırlanması ve uygulanması, - ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi önemini

Detaylı

İDARİ İŞLER PROSEDÜRÜ

İDARİ İŞLER PROSEDÜRÜ Sayfa No 1/5 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı ÖZERDEM DEMİR A.Ş. ve EGEDEMİR DEMİR GERİ KAZANIM MADENCİLİK PETROL NAKLİYE TURİZM İNŞAAT TAAHHÜT PAZARLAMA SAN. TİC. LTD. ŞTİ. Ye ait tesislerde yapılması gereken

Detaylı

GÜNCEL DOKÜMAN LİSTESİ GÜNCEL DOKÜMAN LİSTESİ

GÜNCEL DOKÜMAN LİSTESİ GÜNCEL DOKÜMAN LİSTESİ DAĞITIM YERİ NO TARİHİ Güncelleyen Kişi : YN: Yönetim TK: Türkak İN: İntranet Form Güncelleme Tarihi : FORM NO: F20 İlk Yayın Tarihi :01.10.2014 Revizyon No/Tarih: / Sayfa.../... DAĞITIM YERİ NO TARİHİ

Detaylı

STRATEJİK YÖNETİM VE YÖNETİMİN GÖZDEN GEÇİRMESİ PROSEDÜRÜ

STRATEJİK YÖNETİM VE YÖNETİMİN GÖZDEN GEÇİRMESİ PROSEDÜRÜ Sayfa 1/6 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, Erciyes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ndeki kalite güvence sistemi politika ve hedeflerinin belirlenmesi ve Fakülte içerisinde yayılımıyla ilgili süreçleri

Detaylı

PROSEDÜR MAKİNE GÜVENLİK MUAYENESİ. REVİZYON İZLEME TABLOSU Revizyon Revizyon Açıklaması Tarih

PROSEDÜR MAKİNE GÜVENLİK MUAYENESİ. REVİZYON İZLEME TABLOSU Revizyon Revizyon Açıklaması Tarih Sayfa No : 1 / 7 REVİZYON İZLEME TABLOSU Revizyon Revizyon Açıklaması Tarih 00 Yeni Yayınlandı. Bu prosedür P.17 Makine Periyodik Muayene Prosedürü ile birlikte, P.10 Makine Muayene Prosedürü nün yerine

Detaylı

UYGUNSUZLUK YÖNETİMİ, DÜZELTİCİ FAALİYETLER PROSEDÜRÜ

UYGUNSUZLUK YÖNETİMİ, DÜZELTİCİ FAALİYETLER PROSEDÜRÜ Sayfa 1/6 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, saptanmış veya potansiyel uygunsuzlukların tespiti ve bunların ortadan kaldırılarak kalite yönetim sisteminin sürekli olarak iyileştirilmesi için yöntem ve sorumlulukları

Detaylı

İÜ İç Denetim Birim Başkanlığı İÇ DENETİM PROSEDÜRÜ

İÜ İç Denetim Birim Başkanlığı İÇ DENETİM PROSEDÜRÜ Sayfa No : 1/6 1.AMAÇ İstanbul Üniversitesinin çalışmalarına değer katmak ve geliştirmek için kaynakların ekonomiklik, etkililik ve verimlilik esaslarına göre yönetilip yönetilmediğini değerlendirmek ve

Detaylı

DOKÜMAN KONTROLÜ PROSEDÜRÜ

DOKÜMAN KONTROLÜ PROSEDÜRÜ Sayfa No: 1 / 9 Revizyon Revizyon Sebebi No 00 İLK YAYIN 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 Nerede Revizyon Yapıldığı DAĞITIM YAPILAN BÖLÜMLER Sıra No Dağıtım Yapılan Bölümler Kağıt Ortam Elektronik Ortam 1

Detaylı

İç Denetim Prosedürü

İç Denetim Prosedürü Sayfa 1 / 5 Revizyon Takip Tablosu Revizyon No Tarih Açıklama 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, (KYS) nin ilgili standart ve yasal şartlara uygun olup olmadığının saptanması, KYS ye uygun çalışılıp çalışılmadığının

Detaylı

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ DENİZ BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİSİ FAKÜLTESİ

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ DENİZ BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİSİ FAKÜLTESİ SATIN ALIMA İŞLEMLERİ SÜRECİ SÜREÇ ADI: Malzeme Satın Alım Süreci SÜREÇ NO 1 TARİH 2017 SÜRECİN SORUMLULARI SÜREÇ ORGANİZASYON İLİŞKİSİ ÜST SÜRECİ SÜRECİN AMACI SÜRECİN SINIRLARI SÜREÇ ADIMLARI SÜREÇ PERFORMANS

Detaylı

KALİTE VE GIDA GÜVENLİĞİ SİSTEM KAYITLARI KONTROLÜ PROSEDÜRÜ

KALİTE VE GIDA GÜVENLİĞİ SİSTEM KAYITLARI KONTROLÜ PROSEDÜRÜ SAYFA NO 1 /5 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, firmada ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemine (GGYS) göre dokümante edilmiş bir Kalite ve Gıda Güvenlik Sistemi kurmak, bu sistemi uygulamak, tutulacak

Detaylı

2. KAPSAM OMÜ Mühendislik Fakültesi bünyesinde kullanılan Kalite Yönetim Sistemi dökümanlarını kapsar.

2. KAPSAM OMÜ Mühendislik Fakültesi bünyesinde kullanılan Kalite Yönetim Sistemi dökümanlarını kapsar. 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, OMÜ Mühendislik Fakültesi Kalite Yönetim Sistemine ait tüm dökümanların hazırlanması, onaylanması, revizyonu ve kontrol altına alınmasıyla ilgili yöntemleri tarif eder. 2.

Detaylı

NES (e-imza) İŞLEMLERİ TALİMATI

NES (e-imza) İŞLEMLERİ TALİMATI Rev. No Revizyon Tarihi 01 15/06/2016 İlk talimat Revizyon İzleme Tablosu Açıklama Sayfa/Topl. Sayfa No 1/5 Hazırlayan Onaylayan 1. AMAÇ ve KAPSAM Bu talimatın amacı, Ankara Üniversitesi Elektronik Belge

Detaylı

T.C. ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ İÇ DENETİM BİRİMİ KALİTE GÜVENCE VE GELİŞTİRME PROGRAMI

T.C. ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ İÇ DENETİM BİRİMİ KALİTE GÜVENCE VE GELİŞTİRME PROGRAMI T.C. ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ İÇ DENETİM BİRİMİ KALİTE GÜVENCE VE GELİŞTİRME PROGRAMI ANKARA-2017 İÇİNDEKİLER 1. GENEL HÜKÜMLER... 3 2. İÇ DEĞERLENDİRMELER... 3 2.1. SÜREKLİ İZLEME... 3 2.2.

Detaylı

Doküman Adı: Hizmet İçi Eğitim Prosedürü. İlk Yayın Tarihi:

Doküman Adı: Hizmet İçi Eğitim Prosedürü. İlk Yayın Tarihi: 1 / 6 1.AMAÇ: Üniversitemizde; Yükseköğretim Üst Kuruluşları ile Yükseköğretim Kurumları Personeli Görevde Yükselme Yönetmeliği, Aday Memurların Yetiştirilmesine Dair Yönetmelik, 657 ve 2547 Sayılı Kanunlar

Detaylı

AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ 2018 YILI UYGULAMA REHBERİ

AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ 2018 YILI UYGULAMA REHBERİ AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ YILI UYGULAMA REHBERİ KALİTE YÖNETİM KOORDİNATÖRLÜĞÜ SUNUŞ Üniversitemizin Kalite Yönetim Sistemi, 2017 yılı içerisinde Yüksek Öğretim Kurulu tarafından, Kurumsal

Detaylı

BİYOKİMYA LABORATUVARI İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

BİYOKİMYA LABORATUVARI İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Dok No:BİY.PR.01 Yayın Tarihi:HAZİRAN 2013 Rev.Tar/No:-/0 Sayfa No: 1 / 8 1.0 AMAÇ: Biyokimya Laboratuvarının ulusal ve uluslararası standartlara, kanun ve yönetmeliklere uygun olarak, düzenli, hızlı ve

Detaylı

Belgelendirme Müracaatı ve Sözleşme Yapılması Prosedürü

Belgelendirme Müracaatı ve Sözleşme Yapılması Prosedürü Sayfa 1 / 5 1. Amaç 2 2. Kapsam 2 3. Tanımlar 2 4. Sorumluluklar 2 5. Uygulama 2 5.1 Müşteri ile İlk Temas ve Müracaat Formunun Doldurulması ve Gözden Geçirilmesi 2 5.2 Teklifin / Sözleşmenin Hazırlanması,

Detaylı

Gıda Sektöründe Bir Değişim Hikayesi

Gıda Sektöründe Bir Değişim Hikayesi Gıda Sektöründe Bir Değişim Hikayesi İçerik Likom Yazılım Gusto Kurumsal Kaynak Planlama Yazılımı Gıda Sektörüne Yönelik Uygulamalar Uyarlama Adımları Referanslar 2 Likom Yazılım, 24 yıldır büyük ölçekli

Detaylı

PROSES_ÜRÜN BELGELENDİRME AKIŞ ŞEMASI

PROSES_ÜRÜN BELGELENDİRME AKIŞ ŞEMASI AKIŞ ŞEMASI SayfaNo: 1/6 SÜREÇ ADI SÜREÇ SAHİBİ BAŞLANGIÇ GİRDİLER ÇIKTILAR SON TEDARİKÇİLERİ MÜŞTERİLERİ PERFORMANS PARAMETRELERİ PROSES-ÜRÜN SÜRECİ PROSES-ÜRÜN MÜDÜRÜ/DİREKTİF YÖNETİCİSİ MÜŞTERİ TALEBİ

Detaylı

Belgelendirme Müracaatı ve Sözleşme Yapılması Prosedürü

Belgelendirme Müracaatı ve Sözleşme Yapılması Prosedürü Belgelendirme Müracaatı ve Sözleşme Yapılması Prosedürü Ad, Soyad Tarih İmza Hazırlayan / Revize Eden Hilal AY 05.04.2018 Kontrol Eden Selim YILMAZ 06.04.2018 Onaylama / Serbest Bırakma Burcu ÇELEBİ 09.04.2018

Detaylı

İlk Yayın Tarihi 17.08.2009 MÜŞTERİYE HİZMET PROSEDÜRÜ. Balıkesir Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü içerisinde müşteri ile muhatap olan bölümler.

İlk Yayın Tarihi 17.08.2009 MÜŞTERİYE HİZMET PROSEDÜRÜ. Balıkesir Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü içerisinde müşteri ile muhatap olan bölümler. 1 / 5 1. AMAÇ Balıkesir Gıda Kontrol Laboratuvar lüğü müşterileri veya müşteri temsilcileri ile taleplerine açıklık kazandırmaları ve yapılan işle ilgili laboratuvar performansını izlemeleri için diğer

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM HİZMETLERİNİN TASARIMI VE GELİŞTİRİLMESİ PROSEDÜRÜ

EĞİTİM ÖĞRETİM HİZMETLERİNİN TASARIMI VE GELİŞTİRİLMESİ PROSEDÜRÜ Sayfa 1/6 Revizyon Takip Tablosu REVİZYON NO TARİH AÇIKLAMA 00 19.03.2013 İlk Yayın. 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, YTÜ eğitim öğretim hizmetlerinin tasarlanması ve geliştirilmesiyle ilgili yöntemi açıklamaktır.

Detaylı

SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DARE BAŞKANLIĞI BESLENME HİZMETLERİ BİRİMİ İŞ AKIŞ ŞEMASI

SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DARE BAŞKANLIĞI BESLENME HİZMETLERİ BİRİMİ İŞ AKIŞ ŞEMASI Sürecin Tanımı : Menü Planlama ve Malzemeleri Tedarik etme İş Akış Şeması Sürecin Amacı : Uşak Üniversitesi nde yemek hizmeti sunulması için gerekli olan menü içeriğinin oluşturulması, üretim ve hizmetler

Detaylı

Mağazacılık Kıyafet Yönetmeliği

Mağazacılık Kıyafet Yönetmeliği Mağazacılık Kıyafet Yönetmeliği YN.003 İlk Yayın Tarihi: 00/04/2016 Revizyon-00/Tarihi:00/00/201- (*) ATASAY Kurum İçi Gizli Bilgisidir. (*) Kontrollü dokümanlara elektronik olarak KG den ulaşılır. KG

Detaylı

Finans Yönetimi İçin Bilgi Sistemi Tasarımı

Finans Yönetimi İçin Bilgi Sistemi Tasarımı Finans Yönetimi İçin Bilgi Sistemi Tasarımı Finans ve Muhasebe Kavramları Finans, kişilerin veya kurumların maddi gelir elde etmeleri, yatırım yapmaları ve zaman içinde bu yatırımları değerlendirmeleriyle

Detaylı

AYNİYAT BİRİMİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

AYNİYAT BİRİMİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ DEĞİŞİKLİK DURUMU Değişiklik Tarihi Açıklama Değişiklik No - Yeni Yayımlandı 0 08.03.2007 İçerik Değişikliği Yapıldı 1 15.12.2008 İçerik Değişikliği Yapıldı 2 03.09.2010 İçerik ve Form Değişikliği Yapıldı

Detaylı

GEÇERLİ DOKÜMAN LİSTESİ

GEÇERLİ DOKÜMAN LİSTESİ Doküman LS 01 GEÇERLİ DOKÜMAN LİSTESİ Yayın Tarihi 01.02.2001 (FORMLAR) Rev. 3 Rev. Tarihi 26.01.2012 Doküman İsmi Doküman Yayın Tarihi Tarihi Nedeni Dağıtım Şekli Dağıtım Yeri Düzeltici Önleyici Faaliyet

Detaylı

Müşteri Şikayetleri ve İtirazların Takibi

Müşteri Şikayetleri ve İtirazların Takibi Sayfa : 1 / 5 Onay Onay Yürürlük Yönetim Temsilcisi Dep. Md. Genel Müdür İÇERİK 1 Amaç... 1 2 Kapsam... 1 3 Referanslar... 1 4 Tanımlar... 2 4.1 Şikayet... 2 4.2 İtiraz... 2 5 Sorumluluklar ve Personel...

Detaylı

UYGUN OLMAYAN ÜRÜN KONTROLÜ PROSEDÜRÜ

UYGUN OLMAYAN ÜRÜN KONTROLÜ PROSEDÜRÜ Sayfa No: 1 / 5 Revizyon Revizyon Sebebi No 00 İLK YAYIN 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 Nerede Revizyon Yapıldığı DAĞITIM YAPILAN BÖLÜMLER Sıra No Dağıtım Yapılan Bölümler Kağıt Ortam Elektronik Ortam 1

Detaylı