STB20XX Tek Yuvalı Şarj Üniteleri Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "STB20XX Tek Yuvalı Şarj Üniteleri Hızlı Başlangıç Kılavuzu"

Transkript

1 STB20XX Tek Yuvalı Şarj Üniteleri Hızlı Başlangıç Kılavuzu

2 2 STB20XX Tek Yuvalı Şarj Üniteleri 2015 Symbol Technologies, Inc. Bu yayının herhangi bir kısmı Zebra'nın yazılı izni olmadan elektrik ya da mekanik yöntemlerle herhangi bir şekilde çoğaltılamaz ya da kullanılamaz. Bu, fotokopi, kayıt veya bilgi depolama ve alma sistemleri gibi elektronik veya mekanik yöntemleri de içermektedir. Bu kılavuzdaki malzemeler, bildirim yapılmadan değiştirilebilir. Yazılım, olduğu gibi sağlanmaktadır. Ürünü yazılımı dahil kullanıcıya sağlanan tüm yazılımlar lisanslıdır. Zebra, kullanıcıya sağlanan her bir yazılım ya da ürün yazılımı kullanması için devredilemeyen ve özel olmayan bir lisans sağlar (lisanslı program). Aşağıda açıklandığı durumlar haricinde Zebra'nın yazılı izni olmadan bu tür bir lisans kullanıcı tarafından tahsis edilemez, alt lisansla verilemez ve başka bir şekilde devredilemez. Telif hakları yasasının izin verdiği durumlar dışında lisanslı bir programın tamamının ya da bir kısmının kopyalanması hakkı verilmemiştir. Kullanıcı, Zebra'nın yazılı izni olmadan lisanslı bir programı herhangi bir şekilde değiştiremez, başka bir programla birleştirmez ya da başka program içine dahil edemez, lisanslı bir programdan türetilmiş bir iş oluşturamaz veya lisanslı bir programı bir ağ içinde kullanamaz. Kullanıcı, burada sağlanan lisanslı programlarda Zebra nın telif hakkı bildirimini kaldırmayacağını ve kısmen ya da tamamen oluşturduğu tüm izinli kopyalara bu bildirimi dahil edeceğini kabul etmektedir. Kullanıcı, kendisine sağlanan lisanslı program ya da herhangi bir kısmı üzerinde ters mühendislik işlemi yapmamayı, yazılım derlemesini veya birleştirici kodunu açmamayı kabul etmektedir. Zebra, güvenilirlik, işlev ya da tasarım iyileştirme amacıyla herhangi bir yazılım ya da üründe değişiklikler yapma hakkını saklı tutar. Zebra, burada tanımlanan herhangi bir ürünün, devrenin ya da uygulamanın kullanılmasından veya uygulanmasından kaynaklanan veya bunlarla bağlantılı hiçbir ürün sorumluluğunu kabul etmemektedir. Zebra fikri mülkiyet hakları altında hiçbir lisans açık ya da zımni olarak verilmemektedir. Zımni lisans yalnızca Zebra ürünlerinde bulunan cihazlar, devreler ve alt sistemler için söz konusudur. Zebra ve Zebra kafasının bulunduğu grafik ZIH Corp şirketinin tescilli ticari markalarıdır. Symbol logosu, bir Zebra Technologies şirketi olan Symbol Technologies, Inc. şirketinin tescilli ticari markasıdır. Garanti Tam Zebra donanım ürünü garanti bildirisi için aşağıdaki adrese gidin:

3 Hızlı Başlangıç Kılavuzu 3 Giriş STB20XX kablosuz tarayıcı şarj üniteleri, MT2000 Serisi kablosuz tarayıcılar için şarj cihazı ve ana iletişim arabirimi olarak işlev görür. Şarj üniteleri, masaüstüne yerleştirilebilir, bir duvara ya da forklifte (sadece STB2000-F) monte edilebilir. Bu belge, şarj ünitesi kurulumu ve kullanımı için temel talimatları sağlamaktadır. Aksi belirtilmediği takdirde "şarj ünitesi" terimi, tek yuvalı şarj ünitesinin tüm yapılandırmaları için kullanılır. Herhangi bir bilgi iletimi konusu özellikle Bluetooth teknolojisine sahip şarj üniteleriyle ilgilidir. Yapılandırmalar Şarj Ünitesi Yapılandırması STB2000 STB2078 STB2000-F Aksesuarlar Aşağıdaki cihazlar gerekebilir: STB2000/STB2078 şarj ünitesi için: Açıklama Tek yuvalı, yalnızca şarj. Yalnızca şarj üniteleri USB konektörüne bir USB kablosu bağlayarak ActiveSync üzerinden bir bilgisayarla iletişim kurabilir (bkz. Bağlantılar, sayfa 7). Tek yuvalı, Bluetooth teknolojisine sahip çok arabirim. Bluetooth şarj üniteleri, Bluetooth radyo üzerinden veri alır ve bağlanan bir kablo üzerinden ana bilgisayara veri gönderir (bkz. Bağlantılar, sayfa 7). Forklift tek yuvalı, yalnızca şarj. Masa/duvara montaj yapılandırması için güç kaynağı (p/n KT R). Bilgi için, bkz. Güç Kaynağı, sayfa 17. Yüzeye bağlı olarak duvar montajı için varsa üç vida (Zebra tarafından sağlanmamaktadır). STB2000-F şarj ünitesi için: Montaj desteği (sağlanmamaktadır). Forklift yapılandırması için güç kaynağı (p/n R, sağlanmaktadır). Bilgi için, bkz. Güç Kaynağı, sayfa 17. Şarj ünitesini, desteğe sabitlemek için üç adet 8-32 x 1,25 inç vida (sağlanmaktadır). Desteği, montaj yüzeyine sabitlemek için dört vida (Zebra tarafından sağlanmamaktadır).

4 4 STB20XX Tek Yuvalı Şarj Üniteleri İlgili Belgeler MT2070/MT2090 Hızlı Başlangıç Kılavuzu (p/n xx) MT2070/MT2090 Kullanım Kılavuzu (p/n 72E xx) MT2070/MT2090 Tümleşik Kılavuz (72E xx) Kurumsal Mobilite Geliştirici Kiti (EMDK) Yardım Dosyası Belgeler adresinden edinilebilir. Ambalajdan Çıkarma Şarj ünitesinin çevresindeki tüm koruyucu malzemeyi dikkatlice çıkarın ve depolama veya nakliye için nakliye konteynırını saklayın. Cihazda hasar olup olmadığını inceleyin. Herhangi bir hasar ya da eksiklik varsa hemen yetkili bir Zebra çözümleri Destek Merkezi'ni arayın. Başvuru bilgileri için Arka kapaktaki Servis Bilgileri'ni okuyun. Aşağıda listesi verilen tüm cihazı aldığınızdan emin olun: STB2000/STB2078: Şarj ünitesi (masaya montaj kapağı takılı) Duvara montaj kapağı STB2000-F: Şarj ünitesi Montaj desteği Şarj ünitesini, desteğe sabitlemek için üç adet 8-32 x 1,25 inç vida

5 Hızlı Başlangıç Kılavuzu 5 Özellikler Ön Masa Kapağı (Yatay Montaj) Montaj Anahtar deliği 2 Forklift Desteği Vida Deliği 1 Arka Forklift Destek Vida Deliği 1 Eşleştirme Barkodu (sadece STB2078) LED Mandallar Kauçuk Ayak Kablo Askısı Kapak Serbest Bırakma Mandalları Güç Bağlantı Noktası Güç Kablo Oluğu Kauçuk Ayak Ana Bilgisayar/ USB Kablo Oluğu Ana Bilgisayar/ USB Bağlantı Noktası Duvara Montaj Dönüştürme Kadranı Şarj/İletişim Kontakları Forklift Desteği Vida Deliği 1 Montaj Anahtar Deliği 2 Kauçuk Ayaklar 1 Desteği STB2000-F (forklift) şarj ünitesine sabitlemek için kullanılır. 2 STB20XX şarj ünitesini monte etmek için kullanılır. UYARI! Ana arabirim bağlantı noktasına kesinlikle bir Ethernet veya telefon kablosu bağlamayın.

6 6 STB20XX Tek Yuvalı Şarj Üniteleri Montaj Desteği (sadece STB2000-F) Montaj desteği, şarj ünitesini bir forklifte takmak için kullanılır. Şarj ünitesi, kullanıcının erişiminde olacak şekilde desteği monte edin. Tavsiye edilen erişim mesafesi çapı, kullanıcı omzunun ön kısmından tarayıcı tutacına kadar 15 inçtir. Üç yalıtıcı, minimum sarsıntıyla güvenli bağlantı sağlar. Ünitede ana bilgisayar ve güç bağlantı noktalarına erişim için ve kabloları kablo bağlarıyla sabitlemeyi sağlayan delikler bulunmaktadır. Forklift Montaj Delikleri Montaj Destek Yalıtıcı Kablo Erişim Delik Kablo Bağlantısı Delikleri Yalıtıcı Kablo Bağlantı Delikleri Yalıtıcı Kablo Bağlantısı Delikleri Forklift Montaj Delikleri DİKKAT Dikey montaj öncesinde şarj ünitesinin arka kısmındaki Duvara Montaj Dönüştürme Kadranı'nın doğru konumda olduğundan emin olun. Doğru konumda değilse mandalları etkinleştirmek için kadranı saatin ters yönünde döndürün.

7 Hızlı Başlangıç Kılavuzu 7 Bağlantılar ÖNEMLİ Tarayıcı ve şarj ünitesinin düzgün çalışmasını sağlamak için aşağıda verilen sırada USB/ana arabirim kablosunu ve güç kaynağını (gerekiyorsa) bağlayın. Bağlantılar, şarj ünitesi yapılandırmasına göre değişir. STB2000 ve STB2000-F şarj üniteleri, sadece şarj üniteleridir. Ana arabirim sadece ActiveSync bağlantısı için bir bilgisayara USB kablosu bağlamak için kullanılabilir. USB/Ana Bilgisayar Güç Bağlantı Noktası 1. USB veya ana arabirim kablosunu şarj ünitesinin USB/ana bilgisayar bağlantı noktasına takın. 2. Kablonun diğer ucunu bilgisayara bağlayın. 3. Güç kaynağına uygun kabloyu ve gerekiyorsa AC güç kaynağı bağlayın. 4. İsteğe bağlı: Güç kaynağı kablo filizini şarj ünitesinin altındaki desteğe takın ve ana bilgisayar ve güç kablolarını ilgili kablo oluklarından geçirin. Forklift şarj üniteleri için, kablolar ilgili kablo oluklarından geçirilmezlerse kabloları, şarj ünitesine bağlandıktan sonra montaj plakasına sabitlemek için kablo bağlarının kullanılması tavsiye edilir (bkz. STB2000-F'yi Forklifte monte etme). 5. Gerekirse, uygun ana bilgisayar barkodunu tarayın (otomatik olarak tespit edilmeyen arabirimler için). 6. Bluetooth şarj üniteleri için, şarj ünitesi üzerindeki Eşleştirme barkodunu tarayın. Kullanım Kılavuzu'na başvurun. Ana arabirimi değiştirme Farklı bir ana bilgisayara bağlanmak veya aynı bilgisayara farklı bir kabloyla bağlanmak için: 1. Güç kaynağının şarj ünitesiyle bağlantısını kesin. 2. Arabirim kablosunun ana bilgisayarla bağlantısını kesin. 3. Arabirim kablosunu yeni ana bilgisayara bağlayın veya yeni arabirim kablosunu mevcut anabilgisayara bağlayın.

8 8 STB20XX Tek Yuvalı Şarj Üniteleri 4. Gerekiyorsa güç kaynağını tekrar bağlayın. 5. Gerekirse, uygun ana bilgisayar barkodunu tarayın (otomatik olarak tespit edilmeyen arabirimler için). Kullanım Kılavuzu'na başvurun. DİKKAT Tarayıcı, ana bilgisayarı algılamazsa güç kaynağı bağlantısını kesin ve ana bilgisayar kablosunu bağladıktan sonra tekrar bağlayın. Şarj ünitesi montajı Yatay Montaj 1. Şarj ünitesi, yatay montaj masa kapağı takılı şekilde sağlanır (bkz. Özellikler, sayfa 5). Duvar kapağıyla değiştirilmişse duvar kapağını çıkarın ve masa kapağını tekrar bağlayın. 2. Masaüstü/yatay montaj için Duvara Montaj dönüştürme Kadranı'nı döndürmek için bir Phillips tornavida kullanın (bkz. Özellikler, sayfa 5). 3. Uygun kabloları bağlayın. 4. Şarj ünitesini masaya yerleştirin ve tarayıcıyı takın. Dikey Montaj Şarj ünitesini dikey bir yüzeye monte etmek için: 1. Dikey (duvar) montaj için Duvara Montaj dönüştürme Kadranı'nı döndürmek için bir Phillips tornavida kullanın (bkz. Özellikler, sayfa 5). Ön mandallar tarayıcı tutaç tabanındaki çukurlara oturacak şekilde dışa doğru uzar. 2. Resimde gösterildiği gibi şarj ünitesinin arkasındaki vidaları çıkarmak için bir Phillips tornavida kullanın ve duvar kapağını takmak için aşağıdaki adımları uygulayın. Masa kapağını çekerken kapak serbest bırakma mandallarını sıkıştırmak için parmaklarınızı kullanın. Masa kapağı Duvar Kapağı Arabirim ve güç kablolarını uygun bağlantı noktalarına bağlayın (bkz. Bağlantılar). 4. Kabloları, kablo oluklarına yerleştirin. 5. Vida deliklerinin konumunu belirlemek için MT2070/MT2090 Kullanım Kılavuzu'ndaki montaj malzemesini kullanarak şarj ünitesinin monte edileceği yüzeyi işaretleyin.

9 Hızlı Başlangıç Kılavuzu 9 6. İki vida için delikleri önceden hazırlayın. 7. Şarj ünitesini yüzeye sıkı şekilde bağlayın. 8. Tarayıcıyı şarj ünitesine yerleştirin. STB2000-F'yi Forklifte monte etme 1. Tavsiye edilen 15 inç'lik erişim mesafesi dahilinde uygun bir montaj konumu belirlemek için bir çevre sağlığı ve güvenliği yöneticisine danışın. 2. Duvara Montaj Dönüştürme Kadranı'nın doğru konumda olduğundan emin olun (bkz. Dikkat, sayfa 6). 3. Ana bilgisayar ve güç kablolarını uygun bağlantı noktalarına bağlayın (bkz. Bağlantılar, sayfa 7). 4. Şarj ünitesindeki vida delikleri yalıtıcıların delikleriyle hizalanacak şekilde şarj ünitesini yerleştirin. 5. Üç 8-32 x 1,25 inç. Phillips vidayı şarj ünitesi ve yalıtıcı deliklerinden geçirerek şarj ünitesini desteğe bağlayın. 6. Montaj desteğindeki dört vida deliğine göre montaj yüzeyini işaretleyin veya vida deliklerinin konumunu belirlemek için montaj malzemesini kullanın. 7. Dört adet 1/4-20, minimum 1,0 inç uzunluğundaki Phillips vida için montaj yüzeyinde önceden delikleri açın. 8. İsterseniz desteğin her yanındaki delikler boyunca kablo olukları geçirin ve desteğin kenarları boyunca ana bilgisayar ve güç kablolarını sabitleyin. 9. Desteği, montaj yüzeyine bağlayın. 10.Tarayıcıyı şarj ünitesine yerleştirin (bkz. Tarayıcıyı Şarj Ünitesine Yerleştirme, sayfa 10). Erişim 15 inç Çap Üstten Görünüm 15 inç Çap Yandan Görünüm, Oturtulmuş 15 inç Çap Yandan Görünüm, Ayakta

10 10 STB20XX Tek Yuvalı Şarj Üniteleri Tarayıcıyı Şarj Ünitesine Yerleştirme Tarayıcıyı şarj ünitesine yerleştirirken ilk önce tarayıcının üst kısmını takın. Yerine oturana kadar tutaca bastırın ve şarj ünitesi ve tarayıcıdaki kontakların birbirine geçmesini sağlayın Masaya Montaj Duvara Montaj Forklift Montajı Ana Bilgisayara Veri Gönderme (Sadece Bluetooth Şarj Ünitesi) Şarj ünitesi, tarayıcıdan kablosuz radyo bağlantısıyla veri alır ve bunları ana bilgisayar kablosuyla ana bilgisayara aktarır. Tarayıcı ve şarj ünitesi, başarılı kablosuz iletişim için eşleştirilmelidir. Eşleştirme (Sadece Bluetooth Şarj Ünitesi) Eşleştirme, bir tarayıcının üniteye kaydedilmesini sağlar ve böylelikle ünite ve tarayıcı bilgi alışverişi yapabilir. STB2078, iki modda çalışmaktadır: tarayıcıdan şarj ünitesine ve çoklu tarayıcıdan şarj ünitesine. Tarayıcıdan şarj ünitesine modunda tarayıcı şarj ünitesiyle şarj ünitesine takılarak (takma ile eşleştirme etkinleştirilmişse) ya da eşleştirme barkodu taranarak eşleştirilebilir. Çoklu tarayıcıdan şarj ünitesine modunda yedi adede kadar tarayıcı tek bir şarj ünitesiyle eşleştirilebilir. Bu özelliği etkinleştirmek için birden çok nokta barkodu taranmalıdır. Şarj ünitesi, hem önünde hem arkasında eşleştirme barkodlarını içermektedir. Tarayıcıyı şarj ünitesiyle eşleştirmek için bir eşleştirme barkodu tarayın. Yüksek-düşük-yüksek-düşük bir bip sekansını takip eden bir düşük-yüksek bip sekansı, başarılı eşleştirme ve uzaktaki cihaza bağlantının yapıldığını belirtir. Uzun bir düşük, uzun yüksek bip sekansı, eşleştirmenin başarısız olduğunu belirtir. Daha faza bilgi için Kullanım Kılavuzu'na başvurun.

11 Hızlı Başlangıç Kılavuzu 11 Ana Bilgisayar Bağlantısı Kesintisi Taranan veriler, şarj ünitesi ana bilgisayarına aktarılmıyorsa tüm kabloların sağlam olduğunu ve varsa güç kaynağının uygun bir AC prizine takılı olduğunu kontrol edin. Taranan veriler hala ana bilgisayara aktarılmıyorsa ana bilgisayarla tekrar bağlantı kurun: 1. Güç kaynağının şarj ünitesiyle bağlantısını kesin. 2. Ana arabirim kablosunun şarj ünitesiyle bağlantısını kesin. 3. Üç saniye bekleyin. 4. Ana arabirim kablosunu şarj ünitesine tekrar bağlayın. 5. Gerekiyorsa güç kaynağını şarj ünitesine tekrar bağlayın. 6. Eşleştirme barkodunu tarayarak şarj ünitesiyle tekrar eşleştirin. Şarj Ünitesindeki Tarayıcı Pilini Şarj Etme Tarayıcı pilini şarj etmek için tarayıcı şarj ünitesine yerleştirin (bkz. Tarayıcıyı Şarj Ünitesine Yerleştirme, sayfa 10). Pil, tarayıcı LED göstergesi yeşil yanıp sönmeye başladığında şarj olmaya başlar. Tamamıyla boşalmış bir pilin tam şarj edilmesi, harici güç kullanılarak dört saate kadar ve arabirim kablosu kullanılarak 10 saate kadar sürebilir. LED Göstergeleri Kapalı Yeşil Yanıp Sönme Kırmızı Yanıp Sönme Tarayıcı LED Göstergeleri Tarayıcıya güç gelmiyor (pil boşalmış veya takılı değil); tarayıcı düşük güçte ve tarama işlemi için hazır veya pil tam şarjlı ve tarama işlemi için hazır. Tarayıcı şarj ediliyor (şarj ünitesine, harici bir güç kaynağından güç sağlandığında). Şarj sorunu veya veri aktarımı sorunu. Şarj Ünitesi LED Göstergeleri Sabit Mavi NOT Şarj ünitesine güç geliyor. Ek şarj ünitesi LED'i bilgileri: STB2000 şarj ünitesi - mavi LED, bir USB bağlantısı olduğunda ama AC güç bağlantısı olmadığında yanmaz. STB2078 şarj ünitesi - mavi LED, bir USB bağlantısı olduğunda ama AC güç bağlantısı olmadığında yanar.

12 12 STB20XX Tek Yuvalı Şarj Üniteleri Güç Sağlamak için Ana Bilgisayar Arabirimini Kullanma Bazı ana bilgisayarlar, harici bir güç kaynağı yerine ana arabirim üzerinden şarj ünitesine güç sağlayabilir. Sorun Giderme Belirti Olası Neden İşlem Şarj ünitesi çalışmıyor Hatalı güç bağlantısı Sistem gücünü kontrol edin. Şarj ünitesinin mavi LED'i yanmıyor Gevşek kablo bağlantısı Tarayıcı hatalı takılmış Hatalı ana bilgisayar bağlantısı Şarj ünitesine güç gelmiyor Güç hatası (sadece 12 V) Sadece Duvara Monte Şarj Üniteleri Tarayıcı, sarsıntıda şarj ünitesinden düşüyor Şarj ünitesi mandalları açık Şarj ünitesi adaptörü hatalı Gevşeyen kablo bağlantısı olup olmadığını kontrol edin. Tarayıcı ve/veya varsa pilin şarj ünitesi ve/veya tarayıcıya düzgün şekilde yerleştirildiğinden emin olun. Ana bilgisayar ayarlarının doğru olduğundan ve şarj ünitesinin ana bilgisayar üzerindeki uygun bağlantı noktasına bağlandığından emin olun. 12 V veya beslemenin olup olmadığını kontrol edin Hatayı kontak alanından çıkarın ve 12 V gücü tekrar çevrime sokun. Şarj ünitesini duvar montajından çıkarın; duvara montaj dönüştürme kadranı konumunun doğru olup olmadığını kontrol edin; şarj ünitesini, duvara tekrar monte edin. Duvara montaj adaptör kapağının takılmış olduğundan emin olun; masaüstü kapağının değiştirilmesi hakkında bilgi için, bkz. Kullanım Kılavuzu. NOT Ayrıntılı sorun giderme bilgisi için Kullanım Kılavuzu'na başvurun.

13 Hızlı Başlangıç Kılavuzu 13 Bakım Şarj ünitesini aşırı sıcaklıklardan koruyun. Şarj ünitesini çok fazla tozlu, nemli veya ıslak yerlerde saklamayın ve kullanmayın. Şarj ünitesini temizlemek için yumuşak bir bez kullanın. Şarj ünitesi yüzeyine toprak bulaşırsa, seyreltilmiş bir pencere temizleme solüsyonu içeren hafif nemli yumuşak bir bezle temizleyin. Montaj Malzemeleri Montaj malzemeleri için, bkz. MT2070/ MT2090 Kullanım Kılavuzu (p/n 72E xx).

14 14 STB20XX Tek Yuvalı Şarj Üniteleri Yasal Bilgiler Bu kılavuz, aşağıdaki Model Numaraları için geçerlidir: STB20XX. Tüm Zebra cihazları, satıldıkları yerlerde geçerli olan kural ve yönetmeliklere uygun olacak şekilde tasarlanmıştır ve gerektiği gibi etiketlenir. Yerel dildeki çeviriler aşağıdaki web sitesinden edinilebilir: Zebra cihazlarında, Zebra tarafından açıkça onaylanmayan değişiklik ya da düzenleme yapılması, kullanıcının cihazı kullanma iznini geçersiz kılabilir. Yalnızca Zebra tarafından onaylanan ve UL Listesinde bulunan mobil bilgisayarlarla, Zebra tarafından onaylanan ve UL Listesinde bulunan aksesuarlarla ve/veya Zebra tarafından onaylanan ve UL Listesinde bulunan pil takımlarıyla birlikte kullanmak içindir. DİKKAT Yalnızca Zebra tarafından onaylanan ve UL Listesinde bulunan aksesuarları, pil takımlarını ve pil şarj cihazlarını kullanın. Nemli/ıslak mobil bilgisayarları veya pilleri şarj etmeye ÇALIŞMAYIN. Harici güç kaynağına bağlanmadan önce tüm bileşenler kuru olmalıdır. Kablosuz Cihaz Ülke Onayları Kablosuz iletişim cihazlarının aşağıdaki ülkelerde kullanım için onaylandığını belirten onaya tabi yasal işaretler cihaza uygulanır: Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Japonya, Çin, G. Kore, Avustralya ve Avrupa 1 Diğer ülke işaretlerinin ayrıntıları için lütfen Zebra Uygunluk Bildirimi'ni (DoC) okuyun. Söz konusu bildirimi adresinden edinebilirsiniz. Not 1 : 2,4 GHz veya 5 GHz Ürünler için: Avrupa kapsamındaki ülkeler Almanya, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İngiltere, İrlanda, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, İzlanda, Kıbrıs, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovak Cumhuriyeti, Slovenya ve Yunanistan'dır. DİKKAT Cihazın yasal onay olmadan kullanımı yasalara aykırıdır. Sağlık ve Güvenlik Önerileri Ergonomiye Yönelik Öneriler DİKKAT Ergonomiye bağlı yaralanma riskini ortadan kaldırmak ya da en aza indirmek için aşağıdaki önerileri uygulayın. Çalışanların yaralanmasını önlemek üzere şirketinizde uygulanan güvenlik programlarına bağlı kaldığınızdan emin olmak için şirketinizin Sağlık ve Güvenlik Yöneticisi'ne danışın. Tekrarlanan hareketleri azaltın ya da yapmayın Fazla hareketten kaçının Aşırı kuvvet uygulamaktan olabildiğince kaçının Sık kullanılan nesneleri kolay ulaşılabilecek yerlere koyun Çalışma yüksekliğinizi doğru ayarlayın

15 Hızlı Başlangıç Kılavuzu 15 Titreşimleri azaltın ya da yok edin Doğrudan basıncı azaltın ya da yok edin Ayarlanabilir iş istasyonları sağlayın Yeterince açıklık bırakın Uygun bir çalışma ortamı sağlayın Çalışma süreçlerini iyileştirin Tekrarlayan bir iş sırasında mümkün oldukça el değiştirin. Tehlikeli Olabilecek Ortamlar - Sabit Kurulumlar Benzin depolarında, kimyevi maddeler içeren fabrikalarda, havaya kimyevi maddelerin ya da tohum, toz veya metal tozları gibi taneciklerin karıştığı yerlerde kablosuz iletişim cihazlarının kullanımına ilişkin kısıtlamalara uymanız gerekmektedir. Araç Kurulumu RF sinyalleri, motorlu araçlarda gerektiği gibi takılmamış veya yeterince korunmayan sistemleri (güvenlik sistemleri dahil) etkileyebilir. Aracınız için üreticiye veya üreticinin temsilcisine danışın. Ayrıca aracınıza eklenen her tür cihazın üreticisine danışmanız gerekir. Hava yastıkları büyük bir güçle şişer. Hava yastığının üzerine veya hava yastığının açılacağı alana takılı veya taşınabilir kablosuz cihaz dahil olmak üzere herhangi bir nesne koymayın. Araç içi kablosuz cihaz gerektiği gibi takılmazsa, hava yastığı şiştiğinde ciddi yaralanmalar meydana gelebilir. Cihazınızı kolayca erişebileceğiniz bir yere koyun. Cihazınız, gözlerinizi yoldan ayırmadan erişebileceğiniz bir noktada olsun. NOT Umumi yollarda arama geldiğinde kornanın çalmasını veya ışıkların yanmasını sağlayacak şekilde bir uyarı cihazıyla bağlantı kurulması yasaktır. Kablosuz Cihaz Kullanımı için Uyarılar Lütfen kablosuz cihazların kullanımıyla ilgili tüm uyarı bildirimlerine uyun. Tehlikeli Olabilecek Ortamlar Benzin depolarında, kimyevi maddeler içeren fabrikalarda, havaya kimyevi maddelerin ya da tohum, toz veya metal tozları gibi taneciklerin karıştığı yerlerde kablosuz iletişim cihazlarının kullanımına ilişkin kısıtlamalara uymanız gerekmektedir. Hastanelerde Güvenlik Kablosuz cihazlar radyo frekansı enerjisi yayar ve elektrikli tıbbi cihazları etkileyebilir. Hastanelerde, sağlık ocaklarında veya diğer sağlık binalarında sizden istendiğiniz kablosuz cihazlar kapatılmalıdır. Bu istekler hassas tıbbi cihazlarla parazit olasılığını önlemek için tasarlanmıştır. Kablosuz cihazlar radyo frekansı enerjisi yayar ve elektrikli tıbbi cihazları etkileyebilir. Diğer cihazların yakınına monte edildiğinde, diğer cihazın bundan olumsuz etkilenmediğini doğrulamanız tavsiye edilir.

16 16 STB20XX Tek Yuvalı Şarj Üniteleri Kalp Pilleri Kalp cihazı üreticileri, kalp cihazı ile olası bir paraziti önlemek için el tipi kablosuz cihaz ile kalp cihazı arasında en az 15 cm (6 inç) bırakılmasını önermektedir. Bu öneriler, bağımsız araştırmalar ve Wireless Technology Research (Kablosuz Teknoloji Araştırması) önerileri ile de uyuşmaktadır. Kalp Cihazı Olan Kişiler Cihaz AÇIKKEN cihaz ile kalp pili arasındaki mesafenin HER ZAMAN 15 cm'den (6 inç) fazla olmasına özen göstermelidir. Cihazı gömlek cebinde taşımamalıdır. Parazit olasılığını en aza indirmek için kalp cihazının ters tarafındaki kulak kullanmalıdır. Herhangi bir nedenle parazitin meydana geldiğinden şüpheleniyorsanız, cihazınızı KAPATIN. Diğer Tıbbi Cihazlar Kablosuz ürününüzün çalışmasının tıbbi cihaz ile parazite neden olup olmayacağını öğrenmek için doktorunuza veya tıbbi cihazın üreticisine danışın. RF'na Maruz Kalma Kuralları Güvenlik Bilgisi RF'na Maruz Kalma Düzeyinin Azaltılması - Kurallara Uygun Olarak Kullanın Cihazı yalnızca talimatlar doğrultusunda kullanın. Uluslararası Cihaz, insanların kablosuz iletişim cihazlarından yayılan elektromanyetik alanlara maruz kalmasına ilişkin uluslararası standartlara uygundur. AB AB RF'na maruz kalma gereksinimlerine uymak için, uzak konumlara dışarıdan monte edilen veya benzer yapılandırmalara sahip bağımsız masaüstü bilgisayarları kullananların yakınındaki antenler ile çevresindeki insanlar arasında en az 0 cm ayırma mesafesi bulunmalıdır. İnsanların maruz kaldığı elektromanyetik alanlara ilişkin Uluslararası standartlarla ilgili daha fazla bilgi için adresindeki Zebra Uyumluluk Bildirimi'ni (DoC) okuyun. ABD ve Kanada Ortak kullanım bildirimi FCC RF'na maruz kalma uyum gereksinimleri uyarınca, bu verici için kullanılan antenin bu dosyada onay verilenler dışında bir verici/antenle bir araya yerleştirilmemesi veya birlikte kullanılmaması gerekir.

17 Hızlı Başlangıç Kılavuzu 17 Uzak ve Tek Başına Anten Yapılandırmaları FCC RF'na maruz kalma gereksinimlerine uymak için, uzak konumlara dışarıdan monte edilen veya benzer yapılandırmalara sahip bağımsız masaüstü bilgisayarları kullananların yakınındaki antenler ile çevresindeki insanlar arasında en az 0 cm ayırma mesafesi bulunmalıdır. Güç Kaynağı Yalnızca BELİRTİLEN, Tip no (5-14 Vdc/1,5 A min) veya PWRS (5-14 Vdc/1,5 A min), Doğrudan Takılan Güç Kaynağı, Sınıf 2 veya LPS (IEC , SELV) işaretli olanları kullanın. Başka bir güç kaynağının kullanılması, bu cihaza verilen onayları geçersiz kılabilir ve tehlikeli olabilir. Piller Şarj Etme Mobil cihazın pillerini şarj etmek için pil ve şarj cihazı sıcaklıklarının + 32ºF ile +104ºF (0ºC ile + 40ºC) arasında olması gerekir. Şarj edilebilir pilleri atarken lütfen yerel yasalara uyun. Tayvan - Geri Dönüştürme Pil Bilgileri EPA (Çevre Koruma İdaresi), kuru pil üreten veya ithal eden şirketlerin Atık İmha Etme Yasası'nın 15. Maddesi uyarınca satışlarda, hediyelerde ve promosyonlarda kullanılan pillerde geri dönüştürme işaretlerinin kullanılmasını zorunlu kılar. Pili uygun şekilde atmak için yetkili bir Tayvan geri dönüştürme makamına başvurun. Zebra'ın şarj edilebilir pil takımları, en yüksek endüstri standartlarına göre tasarlanmış ve imal edilmiştir. Bununla birlikte, pillerin kullanım ve saklama süreleri konusunda bazı kısıtlamalar söz konusudur. Isı, soğuk, zorlu çevre koşulları ve sert yüzeylere düşürme gibi birçok etken, pillerin kullanım ömrünü etkiler. Altı (6) ayı aşkın süre kullanılmadan saklanan pillerin genel kalitesi, dönüşü olmayan şekilde bozulabilir. Kapasite kaybını, metal parçaların paslanmasını ve elektrolit sızıntısını önlemek için pilleri yarı dolu halde, kuru ve serin bir yerde saklayın. Pilleri bir yıl veya daha uzun bir süre saklayacaksanız, şarj düzeyinin en az yılda bir kez denetlenmesi ve yarısı dolacak şekilde şarj edilmesi gerekir. Çalıştırma süresinde önemli azalma olduğunda pili değiştirin. İster mobil bilgisayarla verilmiş, isterse ayrıca satın alınmış olsun; tüm Zebra pillerinin standart garanti süresi doksan (90) gündür. DİKKAT Yanlış bir pil türü takılırsa patlama riski doğabilir. Pilleri talimatlar doğrultusunda atın.

18 18 STB20XX Tek Yuvalı Şarj Üniteleri Pil Güvenlik Yönergeleri Pillerin şarj edildiği alanda, pislik ve yanıcı veya kimyevi madde bulunmamalıdır. Cihaz ticari olmayan bir ortamda şarj edildiğinde özellikle dikkat edilmelidir. Kullanıcı kılavuzunda bulunan pili kullanma, saklama ve şarj etme yönergelerine uyun. Pillerin uygun olmayan bir şekilde kullanılması yangına, patlamaya veya başka tehlikelere yol açabilir. Mobil cihazın pillerini şarj etmek için pil ve şarj cihazı ısılarının +32ºF ile +104ºF (0ºC ile +40ºC) arasında olması gerekir Uyumlu olmayan pilleri ve şarj cihazlarını kullanmayın. Uyumlu olmayan pillerin veya şarj cihazının kullanılması yangın, patlama veya sızıntı tehlikesi veya başka bir tehlike doğurabilir. Bir pilin veya şarj cihazının uyumluluğuna ilişkin sorunuz varsa Zebra desteğine başvurun. Şarj kaynağı olarak USB bağlantı noktası kullanan cihazlarda, cihaz yalnızca USB-IF logosu olan veya USB-IF uyum programını tamamlayan ürünlere bağlanmalıdır. Pilleri sökmeyin, açmayın, ezmeyin, bükmeyin, deforme etmeyin, delmeyin veya parçalamayın. Pille çalışan cihazlar sert yüzeylere düştüğünde meydana gelen şiddetli çarpmanın etkisiyle piller aşırı derecede ısınabilir. Pile kısa devre yaptırmayın, metal veya iletken nesnelerin pil terminallerine temas etmesine engel olmayın. Pili değiştirmeyin; pilin içine yabancı nesneler sokmayı denemeyin; sudan ve başka sıvılardan, ateşten, patlamadan veya benzeri tehlikelerden koruyun. Pilleri aşırı derecede ısınabilecek alanlarda, örneğin park halindeki bir aracın içinde veya bir radyatörün ya da başka bir ısı kaynağının yanında bırakmayın veya saklamayın. Pili, mikrodalga fırına veya kurutucuya koymayın. Çocuklar, yalnızca yetişkinlerin gözetimi altında pil kullanmalıdır. Kullanılmış şarj edilebilir pilleri atarken lütfen yerel düzenlemelere uyun. Pilleri ateşe atmayın. Pilin yutulması halinde hemen bir doktora danışın. Pilin sızıntı yapması halinde sıvının cildinizle veya gözlerinizle temas etmesine izin vermeyin. Temas durumunda, etkilenen alanı bol suyla yıkayın ve doktorunuza danışın. Cihazınızın veya pilinizin zarar gördüğünden şüpheleniyorsanız incelemeleri için Zebra desteğini arayın. Kablosuz İletişim Frekansı Parazit Gereksinimleri-FCC Not: Bu cihaz test edilmiş ve FCC Şartnamesi'nin 15. Bölümü'nde belirtilen B Sınıfı dijital cihazların sınırlarına uygun olduğu belirlenmiştir. Bu sınırlar, cihazın yerleşim alanlarında kullanılmasından kaynaklanacak parazitlere karşı yeterli koruma sağlamak amacıyla saptanmıştır. Bu cihaz, radyo frekansında enerji üretir, kullanır, yayabilir ve talimatlara uygun olarak takılmadığında ya da kullanılmadığında, kablosuz iletişimde zararlı parazitlere neden olabilir. Ancak, belirli montaj koşullarında parazit olmayacağı garanti edilemez. Bu cihaz radyo ya da televizyon alıcısında zararlı parazitlere neden olursa (bu durum cihazın kapatılıp açılması sırasında fark edilir), kullanıcının, aşağıdaki işlemlerden birini ya da birkaçını yaparak paraziti ortadan kaldırması tavsiye edilir: Alıcı antenin yönünü ya da yerini değiştirme Cihaz ile alıcı arasındaki mesafeyi artırma Cihazı, alıcının bağlı olduğundan başka bir devredeki prize takma Yardım almak için satıcıya veya deneyimli bir radyo/tv teknisyenine başvurma.

19 Hızlı Başlangıç Kılavuzu 19 Kablosuz İletişim Vericileri (15. Bölüm) Bu cihaz FCC Şartnamesi'nin 15. bölümüne uygundur. Çalışması aşağıdaki iki koşula bağlıdır: (1) Bu cihaz zararlı parazite neden olmayabilir, (2) Bu cihaz, istenmeyen işlemlere yol açan parazitler de dahil olmak üzere, alınan her türlü paraziti kabul etmelidir. Kablosuz İletişim Frekansı Parazit Gereksinimleri - Kanada Bu B Sınıfı dijital cihaz, Kanada ICES-003 standardına uygundur. Cet appareil numérique de la classe B est conforme à la norme NMB-003 du Canada. Kablosuz İletişim Vericileri RLAN Cihazları İçin: Kanada'da 5 GHz RLAN kullanımı, aşağıdaki kısıtlamalara tabidir: Kısıtlı Bant 5,60-5,65 GHz Bu cihaz, Industry & Science Canada'nın RSS 210 standardına uygundur. Çalışması aşağıdaki iki koşula bağlıdır: (1) Bu cihaz zararlı parazite neden olmayabilir, (2) Bu cihaz, istenmeyen işlemlere yol açan parazitler de dahil olmak üzere, alınan her türlü paraziti kabul etmelidir. Etiket İşaretleme: Kablosuz iletişim sertifikasından önce gelen IC: terimi, yalnızca Industry Canada'nın öngördüğü teknik şartların sağlandığını gösterir. İşareti ve Avrupa Ekonomik Alanı (AEA) UYARI: Bu bir Sınıf A ürünüdür. Ev içi ortamında bu ürün, radyo parazitine neden olabilir ve bu durumda kullanıcının uygun önlemleri alması gerekebilir. 2,4 GHz RLAN'larının AEA ile kullanımında aşağıdaki kısıtlamalar geçerlidir: 2,400-2,4835 GHz frekans aralığında maksimum iletim gücü 100 mw EIRP. 2,4 GHz RLAN'ların AEA içinde kullanımı çeşitli kısıtlamalara tabidir; ayrıntılar için lütfen adresindeki Zebra Uygunluk Bildirimi'ni (DoC) okuyun. EEA ile Bluetooth Kablosuz Teknolojisi'nin kullanımı aşağıdaki kısıtlamalara tabidir: 2,400-2,4835 GHz frekans aralığında maksimum iletim gücü 100 mw EIRP'dir. Uygunluk Bildirisi Zebra, işbu belgeyle, bu cihazın 1995/5/AT ve 2011/65/AB yönetmeliğinin ilgili hüküm ve koşullarına uygun olduğunu bildirmektedir. Uygunluk Açıklaması şu adresten edinilebilir:

20 20 STB20XX Tek Yuvalı Şarj Üniteleri Japonya (VCCI) - Voluntary Control Council for Interference この 装 置 は 情 報 処 理 装 置 等 電 波 障 害 自 主 規 制 協 議 会 (VCCI)の 基 準 に 基 づくクラス B 情 報 技 術 装 置 です この 装 置 は 家 庭 環 境 で 使 用 することを 目 的 としていますが この 装 置 がラジオやテレビジョン 受 信 機 に 近 接 して 使 用 されると 受 信 障 害 を 引 き 起 こすことが あります 取 扱 説 明 書 に 従 って 正 しい 取 り 扱 いをして 下 さい Bu, Bilgi Teknolojisi Cihazı İçin Gönüllü Parazit Denetleme Konseyi'nin (VCCI) standardına göre B Sınıfı bir üründür. Kapalı bir mekanda radyo veya televizyon alıcısının yakınında kullanılırsa, radyo parazitine neden olabilir. Talimat kılavuzuna göre takın ve kullanın. Diğer Ülkeler Brezilya Este equipamento opera em caráter secundário, isto é, não tem direito a proteção contra interferência prejudicial, mesmo de estações do mesmo tipo, e não pode causar interferência a sistemas operando em caráter primário. Meksika - Frekans Aralığı Kısıtlaması: GHz. Sri Lanka- Frekans Aralığı Kısıtlaması: GHz. Taiwan - 臺 灣 低 功 率 電 波 輻 射 性 電 機 管 理 辦 法 第 十 二 條 經 型 式 認 證 合 格 之 低 功 率 射 頻 電 機, 非 經 許 可, 公 司 商 號 或 使 用 者 均 不 得 擅 自 變 更 頻 率 加 大 功 率 或 變 更 原 設 計 之 特 性 及 功 能 第 十 四 條 低 功 率 射 頻 電 機 之 使 用 不 得 影 響 飛 航 安 全 及 干 擾 合 法 通 信 ; 經 發 現 有 干 擾 現 象 時, 應 立 即 停 用, 並 改 善 至 無 干 擾 時 方 得 繼 續 使 用 前 項 合 法 通 信, 指 依 電 信 規 定 作 業 之 無 線 電 通 信 低 功 率 射 頻 電 機 須 忍 受 合 法 通 信 或 工 業 科 學 及 醫 療 用 電 波 輻 射 性 電 機 設 備 之 干 擾 限 制 頻 率 範 圍 是 : GHz 最 大 發 射 功 率 : 27dBm 2.4GHz: 11 個 通 道

21 Hızlı Başlangıç Kılavuzu 21 Elektrikli ve Elektronik Cihaz Atıkları (WEEE) English: For EU Customers: All products at the end of their life must be returned to Zebra for recycling. For information on how to return product, please go to: Български: За клиенти от ЕС: След края на полезния им живот всички продукти трябва да се връщат на Zebra за рециклиране. За информация относно връщането на продукти, моля отидете на адрес: Čeština: Pro zákazníky z EU: Všechny produkty je nutné po skonèení jejich životnosti vrátit spoleènosti Zebra k recyklaci. Informace o zpùsobu vrácení produktu najdete na webové stránce: Dansk: Til kunder i EU: Alle produkter skal returneres til Zebra til recirkulering, når de er udtjent. Læs oplysningerne om returnering af produkter på: Deutsch: Für Kunden innerhalb der EU: Alle Produkte müssen am Ende ihrer Lebensdauer zum Recycling an Zebra zurückgesandt werden. Informationen zur Rücksendung von Produkten finden Sie unter Ελληνικά: Για πελάτες στην Ε.Ε.: Όλα τα προϊόντα, στο τέλος της διάρκειας ζωής τους, πρέπει να επιστρέφονται στην Zebra για ανακύκλωση. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επιστροφή ενός προϊόντος, επισκεφθείτε τη διεύθυνση στο ιαδίκτυο. Eesti: EL klientidele: kõik tooted tuleb nende eluea lõppedes tagastada taaskasutamise eesmärgil Zebra'ile. Lisainformatsiooni saamiseks toote tagastamise kohta külastage palun aadressi: Español: Para clientes en la Unión Europea: todos los productos deberán entregarse a Zebra al final de su ciclo de vida para que sean reciclados. Si desea más información sobre cómo devolver un producto, visite: Français : Clients de l'union Européenne : Tous les produits en fin de cycle de vie doivent être retournés à Zebra pour recyclage. Pour de plus amples informations sur le retour de produits, consultez : Italiano: per i clienti dell'ue: tutti i prodotti che sono giunti al termine del rispettivo ciclo di vita devono essere restituiti a Zebra al fine di consentirne il riciclaggio. Per informazioni sulle modalità di restituzione, visitare il seguente sito Web: Latviešu: ES klientiem: visi produkti pēc to kalpošanas mūža beigām ir jānogādā atpakaļ Zebra otrreizējai pārstrādei. Lai iegūtu informāciju par produktu nogādāšanu Zebra, lūdzu, skatiet: Lietuvių: ES vartotojams: visi gaminiai, pasibaigus jų eksploatacijos laikui, turi būti grąžinti utilizuoti į kompaniją Zebra. Daugiau informacijos, kaip grąžinti gaminį, rasite:

22 22 STB20XX Tek Yuvalı Şarj Üniteleri Magyar: Az EU-ban vásárlóknak: Minden tönkrement terméket a Zebra vállalathoz kell eljuttatni újrahasznosítás céljából. A termék visszajuttatásának módjával kapcsolatos tudnivalókért látogasson el a weboldalra. Malti: Għal klijenti fl-ue: il-prodotti kollha li jkunu waslu fl-aħħar tal-ħajja ta' l-użu tagħhom, iridu jiġu rritornati għand Zebra għar-riċiklaġġ. Għal aktar tagħrif dwar kif għandek tirritorna l-prodott, jekk jogħġbok żur: Nederlands: Voor klanten in de EU: alle producten dienen aan het einde van hun levensduur naar Zebra te worden teruggezonden voor recycling. Raadpleeg voor meer informatie over het terugzenden van producten. Polski: Klienci z obszaru Unii Europejskiej: Produkty wycofane z eksploatacji należy zwrócić do firmy Zebra w celu ich utylizacji. Informacje na temat zwrotu produktów znajdują siê na stronie internetowej Português: Para clientes da UE: todos os produtos no fim de vida devem ser devolvidos à Zebra para reciclagem. Para obter informações sobre como devolver o produto, visite: Românesc: Pentru clienţii din UE: Toate produsele, la sfârşitul duratei lor de funcţionare, trebuie returnate la Zebra pentru reciclare. Pentru informaţii despre returnarea produsului, accesaţi: Slovenčina: Pre zákazníkov z krajín EU: Všetky výrobky musia byť po uplynutí doby ich životnosti vrátené spoločnosti Zebra na recykláciu. Bližšie informácie o vrátení výrobkov nájdete na: Slovenski: Za kupce v EU: vsi izdelki se morajo po poteku življenjske dobe vrniti podjetju Zebra za reciklažo. Za informacije o vraèilu izdelka obišèite: Suomi: Asiakkaat Euroopan unionin alueella: Kaikki tuotteet on palautettava kierrätettäväksi Zebra-yhtiöön, kun tuotetta ei enää käytetä. Lisätietoja tuotteen palauttamisesta on osoitteessa Svenska: För kunder inom EU: Alla produkter som uppnått sin livslängd måste returneras till Zebra för återvinning. Information om hur du returnerar produkten finns på Türkçe: AB Müşterileri için: Kullanım süresi dolan tüm ürünler geri dönüştürme için Zebra'ya iade edilmelidir. Ürünlerin nasıl iade edileceği hakkında bilgi için lütfen şu adresi ziyaret edin:

23 Hızlı Başlangıç Kılavuzu 23

24 Servis Bilgileri Cihazınızla ilgili bir sorununuz olduğunda, bölgenizdeki Zebra Desteğiyle iletişim kurun. Bağlantı bilgileri aşağıdaki adresten alınabilir: Zebra iş ürününüzü bir Zebra iş ortağından satın aldıysanız, destek için o iş ortağıyla iletişim kurun. İletişim kurmadan önce model ve seri numaranızı hazırlayın. Sorununuz Zebra Destek merkezi tarafından çözülemezse cihazınızı servise vermeniz gerekebilir: talimatlar size iletilecektir. Onaylanan bir nakliye konteynırı kullanılmamışsa nakliye sırasında oluşabilecek hasardan Zebra sorumlu değildir. Ünitelerin uygun olmayan şekilde nakledilmesi garantinin geçersiz olmasına neden olabilir. Bu kılavuzun en son sürümü için aşağıdaki adresi ziyaret edin: Zebra Technologies Corporation Lincolnshire, IL U.S.A Zebra ve Zebra kafasının bulunduğu grafik ZIH Corp şirketinin tescilli ticari markalarıdır. Symbol logosu, bir Zebra Technologies şirketi olan Symbol Technologies, Inc. şirketinin tescilli ticari markasıdır Symbol Technologies, Inc. 72E TU - Mart Revizyon A

VCD7X00-P Araç Şarj ve İletişim Ünitesi Hızlı Başvuru Kılavuzu

VCD7X00-P Araç Şarj ve İletişim Ünitesi Hızlı Başvuru Kılavuzu VCD7X00-P Araç Şarj ve İletişim Ünitesi Hızlı Başvuru Kılavuzu 2 VCD7X00-P Araç Şarj ve İletişim Ünitesi Zebra, güvenilirliği, işlevselliği ya da tasarımı iyileştirmek için tüm ürünlerinde her türlü değişikliği

Detaylı

DS7708 2D KASA ÜSTÜ DİKEY TARAYICI HIZLI BAŞVURU KILAVUZU

DS7708 2D KASA ÜSTÜ DİKEY TARAYICI HIZLI BAŞVURU KILAVUZU DS7708 2D KASA ÜSTÜ DİKEY TARAYICI HIZLI BAŞVURU KILAVUZU 2 DS7708 2D KASA ÜSTÜ DİKEY TARAYICI Zebra; güvenilirliği, işlevselliği ya da tasarımı geliştirmek için tüm ürünlerinde her türlü değişikliği yapma

Detaylı

DS4308P DİJİTAL TARAYICI HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU

DS4308P DİJİTAL TARAYICI HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU DS4308P DİJİTAL TARAYICI HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU 2 DS4308P Dijital Tarayıcı Hızlı Başlangıç Kılavuzu Zebra; güvenilirliği, işlevselliği ya da tasarımı geliştirmek için tüm ürünlerinde her türlü değişikliği

Detaylı

LI3608. Lineer Görüntü Tarayıcı. Hızlı Başlangıç Kılavuzu

LI3608. Lineer Görüntü Tarayıcı. Hızlı Başlangıç Kılavuzu LI3608 Lineer Görüntü Tarayıcı Hızlı Başlangıç Kılavuzu 2 LI3608 Hızlı Başlangıç Kılavuzu Zebra; güvenilirliği, işlevselliği ya da tasarımı geliştirmek için tüm ürünlerinde her türlü değişikliği yapma

Detaylı

ET5X. Enterprise Tablet. Hızlı Başlangıç Kılavuzu

ET5X. Enterprise Tablet. Hızlı Başlangıç Kılavuzu ET5X Enterprise Tablet Hızlı Başlangıç Kılavuzu 2 ET5X Enterprise Tablet Zebra; güvenilirliği, işlevselliği ya da tasarımı geliştirmek için tüm ürünlerinde her türlü değişikliği yapma hakkını saklı tutar.

Detaylı

RFD8500 HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU

RFD8500 HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU RFD8500 HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU 2 RFD8500 Hızlı Başlangıç Kılavuzu Zebra; güvenilirliği, işlevselliği ya da tasarımı geliştirmek için tüm ürünlerinde her türlü değişikliği yapma hakkını saklı tutar. Zebra,

Detaylı

HP-1V HEADPHONES KULLANICI KILAVUZU

HP-1V HEADPHONES KULLANICI KILAVUZU HP-1V HEADPHONES KULLANICI KILAVUZU VERTU HP-1V KULAKLIK KULLANICI KILAVUZU SÜRÜM1.0 Türkçe 1 2 Türkçe VERTU HP-1V KULAKLIK KULLANICI KILAVUZU Vertu HP-1V kulak üstü kulaklık satın aldığınız için teşekkür

Detaylı

CRD-TC7X-CVCD1-01 ARAÇ İÇİ ŞARJ ÜNİTESİ KURULUM KILAVUZU

CRD-TC7X-CVCD1-01 ARAÇ İÇİ ŞARJ ÜNİTESİ KURULUM KILAVUZU CRD-TC7X-CVCD1-01 ARAÇ İÇİ ŞARJ ÜNİTESİ KURULUM KILAVUZU 2 CRD-TC7X-CVCD1-01 Araç İçi Şarj Ünitesi Zebra; güvenilirliği, işlevselliği ya da tasarımı geliştirmek için tüm ürünlerinde her türlü değişikliği

Detaylı

USB Şarj Girişi ile Bluetooth Ses Alıcısı Kılavuz 50002

USB Şarj Girişi ile Bluetooth Ses Alıcısı Kılavuz 50002 USB Şarj Girişi ile Bluetooth Ses Alıcısı Kılavuz 50002 LÜTFEN BU ÜRÜNÜ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE BU TALİMAT ELKİTABINI OKUYUN VE İLERİDE BAŞVURMAK İÇİN BU KİTAPÇIĞI SAKLAYIN. ÖNEMLİ GÜVENLİK TALİMATLARI Bu cihazı

Detaylı

Centronic EasyControl EC241-II

Centronic EasyControl EC241-II Centronic EasyControl EC241-II tr Montaj ve İşletme Talimatı Mini el vericisi 4034 630 620 0 31.07.2018 Becker-Antriebe GmbH Friedrich-Ebert-Straße 2-4 35764 Sinn/Germany www.becker-antriebe.com İçindekiler

Detaylı

K I F D G E L H C J. Pilleri takın Hareket algılayıcısı (G) ışıkları

K I F D G E L H C J. Pilleri takın Hareket algılayıcısı (G) ışıkları MI-4500X Wireless Optical Mouse Ürün bilgileri A B K I F D G E L H C J Fare A: Kaydırma ruleti ve üçüncü düğme Düşük pil LED göstergesi (yanıp söner) B: Sağ düğme C: Sol düğme D: Tarayıcı geri düğmesi

Detaylı

AC-35V WIRELESS CHARGING PAD KULLANICI KILAVUZU

AC-35V WIRELESS CHARGING PAD KULLANICI KILAVUZU AC-35V WIRELESS CHARGING PAD KULLANICI KILAVUZU VERTU AC-35V KABLOSUZ ŞARJ PEDİ KULLANICI KILAVUZU SÜRÜM 1.0 Türkçe 1 2 Türkçe VERTU KABLOSUZ ŞARJ PEDİ Vertu AC-35 kablosuz şarj pedi satın aldığınız için

Detaylı

16/24 Bağlantı Noktası Masaüstü ve Rafa Monte Edilebilir Hızlı Ethernet Anahtarı

16/24 Bağlantı Noktası Masaüstü ve Rafa Monte Edilebilir Hızlı Ethernet Anahtarı 16/24 Bağlantı Noktası Masaüstü ve Rafa Monte Edilebilir Hızlı Ethernet Anahtarı Kullanım Kılavuzu Onay FCC Beyanı Bu test edilmiş ve FCC Kuralları Kısım 15 de belirtilen teknik özelliklere göre B Sınıfı

Detaylı

İçindekiler 2. Giriş 3. Başlarken 4. Hız sensörü parçaları 4. Hız Sensörünün Kurulumu 4. Eşleştirme 5. Önemli bilgiler 6. Bakım 6.

İçindekiler 2. Giriş 3. Başlarken 4. Hız sensörü parçaları 4. Hız Sensörünün Kurulumu 4. Eşleştirme 5. Önemli bilgiler 6. Bakım 6. KULLANIM KILAVUZU İÇINDEKILER İçindekiler 2 Giriş 3 Başlarken 4 Hız sensörü parçaları 4 Hız Sensörünün Kurulumu 4 Eşleştirme 5 Önemli bilgiler 6 Bakım 6 Pil 6 Sıkça Sorulan Sorular 6 Teknik Özellikler

Detaylı

Centronic EasyControl EC315

Centronic EasyControl EC315 Centronic EasyControl EC315 tr Montaj ve İşletme Talimatı 5 Kanallı Duvar Vericisi Aşağıdaki kişilere yönelik önemli bilgiler: Montaj elemanı / Elektrik teknisyeni / Kullanıcı Lütfen ilgili kişilere iletiniz!

Detaylı

BLUETOOTH SES ALICI/VERİCİ

BLUETOOTH SES ALICI/VERİCİ BLUETOOTH SES ALICI/VERİCİ Hızlı Kurulum Kılavuzu DA-30501 İçindekiler Kullanmadan önce... 2 1. DA-30501 Hakkında... 2 2. Sistem gereksinimleri... 2 3. Genel Bakış... 2 Başlarken... 3 1. DA-30501 pilini

Detaylı

Centronic EasyControl EC245-II

Centronic EasyControl EC245-II Centronic EasyControl EC245-II tr Montaj ve İşletme Talimatı 5 kanallı mini el vericisi 4034 630 621 0 31.07.2018 Becker-Antriebe GmbH Friedrich-Ebert-Straße 2-4 35764 Sinn/Germany www.becker-antriebe.com

Detaylı

Quick Installation Guide. SD8111/SD8121 H.264 12x Zoom Day&Night 3D Noise Reduction

Quick Installation Guide. SD8111/SD8121 H.264 12x Zoom Day&Night 3D Noise Reduction Quick Installation Guide English 繁 中 簡 中 日 本 語 Français Español Deutsch Português Italiano Türkçe Polski Русский Česky Svenska SD8111/SD8121 H.264 12x Zoom Day&Night 3D Noise Reduction Kurulum Öncesi Uyarılar

Detaylı

Centronic EasyControl EC411

Centronic EasyControl EC411 Centronic EasyControl EC411 tr Montaj ve İşletme Talimatı Duvar vericisi Aşağıdaki kişilere yönelik önemli bilgiler: Montaj elemanı / Elektrik teknisyeni / Kullanıcı Lütfen ilgili kişilere iletiniz! Bu

Detaylı

D E. Alıcı I: Durum LED göstergesi Devamlı yanar: güç Yanıp söner: fare erişimi J: Bağlan düğmesi. K: USB - PS/2 çevirici

D E. Alıcı I: Durum LED göstergesi Devamlı yanar: güç Yanıp söner: fare erişimi J: Bağlan düğmesi. K: USB - PS/2 çevirici Ürün bilgileri A B C F D E G H I J K Fare A: Kaydırma ruleti ve üçüncü düğme Düşük pil LED göstergesi (yanıp söner) B: Sağ düğme C: Sol düğme D: Tarayıcı geri düğmesi E: Tarayıcı ileri düğmesi F: Bağlantı

Detaylı

DERİN BAS HOPARLÖRLÜ BLUETOOTH "SOUNDBAR"

DERİN BAS HOPARLÖRLÜ BLUETOOTH SOUNDBAR DERİN BAS HOPARLÖRLÜ BLUETOOTH "SOUNDBAR" Hızlı Kurulum Kılavuzu DA-10295 Hoş Geldiniz Digitus Derin Bas Hoparlörlü Bluetooth Soundbar cihazını satın aldığınız için teşekkür ederiz! İster çoklu ortam yürütme

Detaylı

Çoklu araç prizi. Güvenlik ve kullanım. Tchibo GmbH D Hamburg 85720HB32XVI

Çoklu araç prizi. Güvenlik ve kullanım. Tchibo GmbH D Hamburg 85720HB32XVI Çoklu araç prizi tr Güvenlik ve kullanım Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 85720HB32XVI 2015-11 327 382 Değerli Müşterimiz! Yeni çoklu araç prizinizle, çakmak yuvası prizleri üzerinden çalıştırılabilen iki adet

Detaylı

LED duvar kozmetik aynası

LED duvar kozmetik aynası LED duvar kozmetik aynası tr Montaj ve kullanım Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 88464HB1XVII 2016-10 335759 Güvenlik uyarıları Güvenlik uyarılarını dikkatle okuyun. Kaza sonucu yaralanmaları ve hasarları önlemek

Detaylı

BP1730 Lithium-Ion Battery Pack

BP1730 Lithium-Ion Battery Pack BP1730 Lithium-Ion Battery Pack Güvenlik Bilgileri Ürününüzü kaydettirmek, kılavuzları indirmek ve daha fazla bilgi edinmek için www.fluke.com adresine gidin. Uyarı, kullanıcı için tehlikeli olan koşulları

Detaylı

Centronic EasyControl EC541-II

Centronic EasyControl EC541-II Centronic EasyControl EC541-II tr Montaj ve İşletme Talimatı El vericisi Aşağıdaki kişilere yönelik önemli bilgiler: Montaj elemanı / Elektrik teknisyeni / Kullanıcı Lütfen ilgili kişilere iletiniz! Bu

Detaylı

Kullanım kılavuzu Nokia Evrensel Tașınabilir USB Șarj Cihazı DC-18 DC-18

Kullanım kılavuzu Nokia Evrensel Tașınabilir USB Șarj Cihazı DC-18 DC-18 Kullanım kılavuzu Nokia Evrensel Tașınabilir USB Șarj Cihazı DC-18 DC-18 Baskı 1.3 TR Parçalar Tașınabilir șarj cihazınızı tanıyın. 1 Mikro USB konektörü 2 Konektör tutma yeri 3 Batarya düzeyi göstergesi

Detaylı

Centronic EasyControl EC545-II

Centronic EasyControl EC545-II Centronic EasyControl EC545-II tr Montaj ve İşletme Talimatı 5 Kanallı El Vericisi Aşağıdaki kişilere yönelik önemli bilgiler: Montaj elemanı / Elektrik teknisyeni / Kullanıcı Lütfen ilgili kişilere iletiniz!

Detaylı

TC55 HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU

TC55 HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU TC55 HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU Özellikler Alıcı Işık/Yakınlık Sensörü LED Dokunmatik Ekran Programlanabi lir Düğme Ses Kontrolü Programlanabi lir Düğme Mikrofon Hoparlör Şarj Kontakları Kamera Pil Kapağı

Detaylı

Centronic VarioControl VC581-II

Centronic VarioControl VC581-II Centronic VarioControl VC581-II tr Montaj ve İşletme Talimatı Radyo sinyali tekrarlayıcı Aşağıdaki kişilere yönelik önemli bilgiler: Montaj elemanı / Elektrik teknisyeni / Kullanıcı Lütfen ilgili kişilere

Detaylı

Arlo Baby Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Arlo Baby Hızlı Başlangıç Kılavuzu Arlo Baby Hızlı Başlangıç Kılavuzu İçindekiler Hoş Geldiniz Arlo Baby'yi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Ürünü kullanmaya kolayca başlayabilirsiniz. Arlo Baby kamera USB güç kablosu USB güç adaptörü

Detaylı

Nokia Telefon Hoparlörü HF-300 Kullaným Kýlavuzu

Nokia Telefon Hoparlörü HF-300 Kullaným Kýlavuzu Nokia Telefon Hoparlörü HF-300 Kullaným Kýlavuzu 9203868 1. Baský TR UYGUNLUK BÝLDÝRÝMÝ NOKIA CORPORATION þirketi, bu HF-34W ürününün Directive 1999/5/EC kararýnýn esas þartlarý ve diðer ilgili hükümleri

Detaylı

POLAR CADENCE SENSOR. Model:Y6. Kullanım Kılavuzu

POLAR CADENCE SENSOR. Model:Y6. Kullanım Kılavuzu POLAR CADENCE SENSOR Model:Y6 Kullanım Kılavuzu 1 ID: A 2 A TÜRKÇE Polar Kadans Sensörü, kadansı, yani bisiklete binerken dakikadaki pedal turu sayısını ölçecek şekilde tasarlanmıştır. Sensör şu ürünlerle

Detaylı

Montaj kılavuzu. Dijital basınç gösterge kiti BHGP26A1

Montaj kılavuzu. Dijital basınç gösterge kiti BHGP26A1 Montaj kılavuzu Dijital basınç gösterge kiti BHGP6A BHGP6A Dijital basınç gösterge kiti Montaj kılavuzu İçindekiler Sayfa Montaj Aksesuarlar... Montaj... İşlem prosedürü... İşletim kontrolü... 3 Sorun

Detaylı

Centronic EasyControl EC311

Centronic EasyControl EC311 Centronic EasyControl EC311 tr Montaj ve İşletme Talimatı Duvar Vericisi Aşağıdaki kişilere yönelik önemli bilgiler: Montaj elemanı / Elektrik teknisyeni / Kullanıcı Lütfen ilgili kişilere iletiniz! Bu

Detaylı

LED Ekranlı Taşınabilir Şarj Cihaz, 7800 mah

LED Ekranlı Taşınabilir Şarj Cihaz, 7800 mah LED Ekranlı Taşınabilir Şarj Cihaz, 7800 mah Kullanma Kılavuzu 31891 ÖZELLİKLER Kapasite: 7,800 mah Pil: lityum-iyon Giriş: 5 V DC 1 A Çıkış 1: 5 V DC 2,1 A Çıkış 2: 5 V DC 1 A Şarj süresi: yaklaşık 8

Detaylı

USB şarj cihazı. Ürün bilgisi. Tchibo GmbH D Hamburg 95973HB43XVIII

USB şarj cihazı. Ürün bilgisi. Tchibo GmbH D Hamburg 95973HB43XVIII USB şarj cihazı tr Ürün bilgisi Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 95973HB43XVIII 2018-01 361 188 Güvenlik uyarıları Güvenlik uyarılarını dikkatle okuyun. Kaza sonucu ortaya çıkabilecek yaralanmaları ve hasarları

Detaylı

F: Bağlan düğmesi G: Pil yuvası H: Şarj bağlantısı I: Hareket algılayıcısı/göstergesi

F: Bağlan düğmesi G: Pil yuvası H: Şarj bağlantısı I: Hareket algılayıcısı/göstergesi TRUST MI5400X BLUETOOTH OPTICAL MOUSE Ürün bilgileri Fare Şarj Aygıtı F A B D G I E C H J A: Sağ fare düğmesi B: Akıllı rulet/pil göstergesi boş ve şarjda C: Sol fare düğmesi D: Tarayıcı geri düğmesi E:

Detaylı

Centronic EasyControl EC5410-II

Centronic EasyControl EC5410-II Centronic EasyControl EC5410-II tr Montaj ve İşletme Talimatı 10 Kanallı El Vericisi Aşağıdaki kişilere yönelik önemli bilgiler: Montaj elemanı / Elektrik teknisyeni / Kullanıcı Lütfen ilgili kişilere

Detaylı

Centronic SensorControl SC711

Centronic SensorControl SC711 Centronic SensorControl SC711 tr Montaj ve İşletme Talimatı Radyo sinyalli rüzgar sensörü Aşağıdaki kişilere yönelik önemli bilgiler: Montaj elemanı / Elektrik teknisyeni / Kullanıcı Lütfen ilgili kişilere

Detaylı

GÜNEŞ ENERJİLİ CEP TELEFONU ŞARJ CİHAZI KULLANMA KILAVUZU

GÜNEŞ ENERJİLİ CEP TELEFONU ŞARJ CİHAZI KULLANMA KILAVUZU GÜNEŞ ENERJİLİ CEP TELEFONU ŞARJ CİHAZI KULLANMA KILAVUZU 1. GÜVENLİK TALİMATLARI Genel Olarak; Lütfen, ürünü kullanmadan önce, bu ürünle beraber verilen dökümanları okuyun böylece güvenlik talimatlarını

Detaylı

Avize. Montaj talimatı 88448HB11XVII

Avize. Montaj talimatı 88448HB11XVII Avize tr Montaj talimatı 88448HB11XVII 2016-09 335 755 Bu ürün çeşitli emniyet tertibatlarına sahiptir. Yinede güvenlik uyarılarını dikkatle okuyun. Kaza sonucu ortaya çıkabilecek yaralanmaları ve hasarları

Detaylı

DUALSHOCK. 3 Şarj İstasyonu Yönerge El Kitabı CECH-ZDC1E

DUALSHOCK. 3 Şarj İstasyonu Yönerge El Kitabı CECH-ZDC1E TR DUALSHOCK 3 Şarj İstasyonu Yönerge El Kitabı CECH-ZDC1E Önlemler Bu ürünü kullanmadan önce bu el kitabını dikkatle okuyun ve gerektiğinde başvurmak üzere saklayın. Ayrıca PlayStation 3 sistemi için

Detaylı

Jabra SPEAK 510 KULLANIM KILAVUZU

Jabra SPEAK 510 KULLANIM KILAVUZU Jabra SPEAK 510 KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER HOŞ GELDİNİZ... 2 JABRA SPEAK 510'A GENEL BAKIŞ... 3 BAĞLANMA... 5 JABRA SPEAK 510'UN KULLANIMI... 8 DESTEK.... 11 TEKNİK ÖZELLİKLER... 12 1 HOŞ GELDİNİZ Jabra

Detaylı

Kullanım kılavuzu Nokia Evrensel Taşınabilir USB Şarj Cihazı DC-19 DC-19

Kullanım kılavuzu Nokia Evrensel Taşınabilir USB Şarj Cihazı DC-19 DC-19 Kullanım kılavuzu Nokia Evrensel Taşınabilir USB Şarj Cihazı DC-19 DC-19 Baskı 1.1 TR Kullanım kılavuzu Nokia Evrensel Taşınabilir USB Şarj Cihazı DC-19 İçindekiler Güvenliğiniz için 3 Taşınabilir şarj

Detaylı

Quick Installation Guide

Quick Installation Guide Indoor/2.6x Zoom/Dual Streams Quick Installation Guide English Français Español Deutsch Português Italiano Türkçe Polski Русский Česky Svenska PZ7131/PZ7132 This guide describes the basic functions of

Detaylı

USB şarj cihazı kablo düzenleyici ile

USB şarj cihazı kablo düzenleyici ile USB şarj cihazı kablo düzenleyici ile USB şarj cihazı (prize takılmış olarak) MP3 Cihaz çıkarılabilir kablo düzenleyici USB kablosu (teslimat kapsamına dahil değildir) Kullanım Kılavuzu Tchibo GmbH D-22290

Detaylı

Kurulum Kılavuzu. DEVIreg 132. Elektronik Termostat. www.devi.com

Kurulum Kılavuzu. DEVIreg 132. Elektronik Termostat. www.devi.com Kurulum Kılavuzu DEVIreg 132 Elektronik Termostat www.devi.com İçindekiler 1 Giriş.................... 3 1.1 Teknik Özellikler......... 4 1.2 Güvenlik Talimatları....... 5 2 Montaj Talimatları...........

Detaylı

Centronic EasyControl EC142-II

Centronic EasyControl EC142-II Centronic EasyControl EC142-II tr Montaj ve İşletme Talimatı 2 kanallı mini el vericisi 4034 630 338 0 10.05.2017 Becker-Antriebe GmbH Friedrich-Ebert-Straße 2-4 35764 Sinn/Germany www.becker-antriebe.com

Detaylı

Mobil Pil Devre Dışı Bırakma Aygıt Kiti. Kurulum Kılavuzu

Mobil Pil Devre Dışı Bırakma Aygıt Kiti. Kurulum Kılavuzu ZQ500 Serisi Mobil Pil Devre Dışı Bırakma Aygıt Kiti Kurulum Kılavuzu 2014, ZIH Corp. P1071365-241 Ağustos 2014 İçindekiler Özel Bildirimler...3 Genel Uyarı ve Dikkat Bildirimleri...3 Araç Kurulum Güvenliği...3

Detaylı

2-Bağlantı Noktalı USB/HDMI Kablosu KVM Anahtarı

2-Bağlantı Noktalı USB/HDMI Kablosu KVM Anahtarı 2-Bağlantı Noktalı USB/HDMI Kablosu KVM Anahtarı Kullanım Kılavuzu DS-11900 Sürüm 1.0 İçindekiler 1 GİRİŞ... 3 1.1 ÖZELLİKLER... 3 1.2 FİZİKSEL ÇİZİMİ... 3 1.3 PAKET İÇİNDEKİLER... 4 2 TEKNİK ÖZELLİKLER...

Detaylı

Li-Ion Akkupack. Kullanma Kılavuzu Güvenlik açıklamaları

Li-Ion Akkupack. Kullanma Kılavuzu Güvenlik açıklamaları Li-Ion Akkupack Kullanma Kılavuzu Güvenlik açıklamaları STABILA Lityum İyon Akü Kartuşu ve AC Adaptörü Kullanma Kılavuzu Önemli uyarılar Güvenlik uyarılarını ve Kullanma Kılavuzunu dikkatlice okuyun. Bu

Detaylı

Arlo Baby Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Arlo Baby Hızlı Başlangıç Kılavuzu Arlo Baby Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hoş Geldiniz Arlo Baby'yi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Ürünü kullanmaya kolayca başlayabilirsiniz. İçindekiler Arlo Baby kamera USB güç kablosu USB güç adaptörü

Detaylı

Sarkıt lamba. Montaj talimatı 88369HB551XVI 2016 / -08

Sarkıt lamba. Montaj talimatı 88369HB551XVI 2016 / -08 Sarkıt lamba tr Montaj talimatı 88369HB551XVI 2016 / -08 Değerli Müşterimiz! Yeni lambanız modern, hiç eskimeyen tasarımıyla cezbeder. Yeni ürününüzü güle güle kullanın. Güvenlik uyarıları Bu ürün çeşitli

Detaylı

Kurulum Kılavuzu. DEVIreg 130. Elektronik Termostat. www.devi.com

Kurulum Kılavuzu. DEVIreg 130. Elektronik Termostat. www.devi.com Kurulum Kılavuzu DEVIreg 130 Elektronik Termostat www.devi.com İçindekiler 1 Giriş.................... 3 1.1 Teknik Özellikler......... 4 1.2 Güvenlik Talimatları....... 5 2 Montaj Talimatları...........

Detaylı

Centronic EasyControl EC5410-II

Centronic EasyControl EC5410-II Centronic EasyControl EC5410-II tr Montaj ve İşletme Talimatı 10 kanallı el vericisi Aşağıdaki kişilere yönelik önemli bilgiler: Montaj elemanı / Elektrik teknisyeni / Kullanıcı Lütfen ilgili kişilere

Detaylı

Register your product and get support at. HP8117. Kullanım kılavuzu

Register your product and get support at.   HP8117. Kullanım kılavuzu Register your product and get support at www.philips.com/welcome HP8117 Kullanım kılavuzu a b Türkçe Bu ürünü satın aldığınız için tebrikler, Philips e hoş geldiniz! Philips tarafından verilen destekten

Detaylı

Tavan lambası. Montaj talimatı 91585AB4X5VII

Tavan lambası. Montaj talimatı 91585AB4X5VII Tavan lambası tr Montaj talimatı 91585AB4X5VII 2017-06 Bu kılavuza dair Bu ürün çeşitli emniyet tertibatlarına sahiptir. Yinede güvenlik uyarılarını dikkatle okuyun. Kaza sonucu ortaya çıkabilecek yaralanmaları

Detaylı

4K HDMI Genişletici Set, HDBaseT

4K HDMI Genişletici Set, HDBaseT 4K HDMI Genişletici Set, HDBaseT Kullanma Kılavuzu DS-55501 Digitus 4K Uzatıcı Seti, HDBaseT hem yüksek netlikte grafik ekranı hem de kesintisiz video oynatımına yönelik en yüksek talepler için 100 metreye

Detaylı

Nokia Wireless Charging Plate DT-900 Kullanım Kılavuzu

Nokia Wireless Charging Plate DT-900 Kullanım Kılavuzu Nokia Wireless Charging Plate DT-900 Kullanım Kılavuzu Baskı 1.0 2 Kablosuz şarj cihazınız hakkında Nokia Kablosuz Şarj Tablası DT-900 ile, telefonunuzu veya diğer uyumlu cihazlarınızı şarj cihazı kablolarını

Detaylı

LED Sarkıt lamba. Montaj talimatı 88346HB54XVII

LED Sarkıt lamba. Montaj talimatı 88346HB54XVII LED Sarkıt lamba tr Montaj talimatı 88346HB54XVII 2017-07 Bu kılavuza dair Bu ürün çeşitli emniyet tertibatlarına sahiptir. Yine de güvenlik uyarılarını dikkatle okuyun. Kaza sonucu ortaya çıkabilecek

Detaylı

Sabit disk sürücüsü montaj plakası Yönerge El Kitabı

Sabit disk sürücüsü montaj plakası Yönerge El Kitabı Sabit disk sürücüsü montaj plakası Yönerge El Kitabı CECH-ZCD1 7020229 Uyumlu donanım PlayStation 3 sistemi (CECH-400x serisi) Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar Bu ürünü güvenli bir şekilde kullanmak için,

Detaylı

Kuruluma başlamadan önce gerekli tüm bileşenlerin mevcut olup olmadığını kontrol edin. Kutuda şunlar bulunmalıdır:

Kuruluma başlamadan önce gerekli tüm bileşenlerin mevcut olup olmadığını kontrol edin. Kutuda şunlar bulunmalıdır: E L K I TA B I N I - 7 0 7 5 0 2 1 P A K E T I N I Ç I N D E K I L E R 4 T E K N I K Ö Z E L L I K L E R 4 U Y G U L A M A Y E L P A Z E S I 4 D O N A N I M K U R U L U M U 5 Y Ö N L E N D I R I C I YA

Detaylı

LevelControl Basic 2. Ek doküman. Akü donanım seti BC Tipi için. Materyal numarası:

LevelControl Basic 2. Ek doküman. Akü donanım seti BC Tipi için. Materyal numarası: LevelControl Basic 2 Akü donanım seti BC Tipi için Ek doküman Materyal numarası: 19 074 194 Baskı Ek doküman LevelControl Basic 2 Orijinal kullanım kılavuzu Tüm hakları saklıdır. Bu kitabın içeriği üreticinin

Detaylı

ASUS Miracast Dongle. E-Kılavuz TR8741

ASUS Miracast Dongle. E-Kılavuz TR8741 E-Kılavuz TR8741 TR8741 Birinci Sürüm Kasım 2013 Telif Hakkı Bilgileri İçinde açıklanan ürünler ve yazılım da dahil olmak üzere bu kılavuzun hiçbir bölümü, ASUSTeK COMPUTER INC. in ( ASUS ) açık yazılı

Detaylı

Taşınabilir Sabit Sürücü USB 2.0. Kullanım Kılavuzu Türkçe

Taşınabilir Sabit Sürücü USB 2.0. Kullanım Kılavuzu Türkçe Taşınabilir Sabit Sürücü USB 2.0 Kullanım Kılavuzu Türkçe İçindekiler Giriş 3 Taşınabilir Sabit Sürücünün Bağlanması 4 Veri Depolama ve Aktarma 4 Taşınabilir Sabit Sürücünün Çıkarılması 5 Teknik Destek

Detaylı

HOMEPLUG ADAPTER STARTER KIT

HOMEPLUG ADAPTER STARTER KIT HOMEPLUG ADAPTER STARTER KIT 200 MBPS EL KITABI NI-707525 TÜRKÇE HOMEPLUG ADAPTER STARTER KIT 200 MBPS Öncelikle bu ICIDU Homeplug adaptörünü satın aldığınız için teşekkür ederiz. Bu 200 Mbps Homeplug

Detaylı

HP 2400/2500 Ultra Hafif Takma Birimi Kullanıcı Kılavuzu

HP 2400/2500 Ultra Hafif Takma Birimi Kullanıcı Kılavuzu HP 2400/2500 Ultra Hafif Takma Birimi Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede

Detaylı

Montaj ve kullanım kılavuzu

Montaj ve kullanım kılavuzu Montaj ve kullanım kılavuzu DGPS Alıcısı A101 Tarih: V3.20150602 3030246900-02-TR Bu kullanım kılavuzunu okuyun ve buna riayet edin. Bu kullanım kılavuzunu ileride kullanmak için saklayın. Künye Doküman

Detaylı

MTS Fundamental Pnömatik Çene Kontrolör

MTS Fundamental Pnömatik Çene Kontrolör MTS Fundamental Pnömatik Çene Kontrolör Manual Title Additional Ürün Information Kılavuzu be certain. 100-238-342 A Telif hakkı bilgisi Ticari marka bilgisi 2011 MTS Systems Corporation. Tüm hakları saklıdır.

Detaylı

LED sarkıt lamba. Montaj talimatı 91709HB54XVII

LED sarkıt lamba. Montaj talimatı 91709HB54XVII LED sarkıt lamba tr Montaj talimatı 91709HB54XVII 2017-06 Bu kılavuza dair Bu ürün çeşitli emniyet tertibatlarına sahiptir. Yinede güvenlik uyarılarını dikkatle okuyun. Kaza sonucu ortaya çıkabilecek yaralanmaları

Detaylı

Dell Storage MD1400 ve MD1420 Kasalari Başlangıç Kılavuzu

Dell Storage MD1400 ve MD1420 Kasalari Başlangıç Kılavuzu Dell Storage MD1400 ve MD1420 Kasalari Başlangıç Kılavuzu Resmi Model: E03J Series and E04J Series Resmi Tip: E03J001 and E04J001 Notlar, Dikkat Edilecek Noktalar ve Uyarılar NOT: NOT, bilgisayarınızı

Detaylı

LED spot lamba. Montaj talimatı 96241FV05X02VIII L N

LED spot lamba. Montaj talimatı 96241FV05X02VIII L N LED spot lamba tr Montaj talimatı 96241FV05X02VIII 2018-04 Değerli Müşterimiz! Yeni spot lambanızın 4 LED spotu esnek şekilde ayarlanabilir, bu sayede istediğiniz noktayı aydınlatabilirsiniz. Sabit entegre

Detaylı

Beyaz utu KK02.pdf 5 14.02.2011 17:10 CMY

Beyaz utu KK02.pdf 5 14.02.2011 17:10 CMY Beyaz utu KK02.pdf 5 14.02.2011 17:10 C M Y CM MY CY CMY K Cihazınızın Özellikleri ve Yapısı: Cihazınız, ısı ayarı, sprey özelliği, kuru ütüleme, değişken buhar, ani buhar vb gibi birçok fonksiyona sahiptir.

Detaylı

TÜRKÇE TANITIM, KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU

TÜRKÇE TANITIM, KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU BLW-80PB BEAM DEDEKTÖR TÜRKÇE TANITIM, KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU UYARI! Kurulum işlemine geçmeden önce kullanım kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Bu kullanma kılavuzunun içeriği, fonksiyonlardaki değişiklikler

Detaylı

1.1 Genel Paket İçeriği Modele Özgü Özellikler Güvenlik Standartları ve Korumalar Kurulum...

1.1 Genel Paket İçeriği Modele Özgü Özellikler Güvenlik Standartları ve Korumalar Kurulum... EL KİTABI İçerik 1. Özellikler.................................. 3 1.1 Genel................................. 3 1.2 Paket İçeriği................................ 3 1.3 Modele Özgü Özellikler............................

Detaylı

ÖNEMLİ GÜVENLİK UYARILARI

ÖNEMLİ GÜVENLİK UYARILARI Cihazınızı kullanmadan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyun ve ileride yararlanmak üzere saklayın. ÖNEMLİ GÜVENLİK UYARILARI Cihazınızı çalıştırmadan önce tüm talimatları okuyun. Bu talimatları ileride yararlanmak

Detaylı

KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU

KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU ISITMA/SOĞUTMA OTOMASYON SİSTEMLERİ KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU MODEL NO.: TH1149 TH1149SA TH1149SB TH1149RF TH1149MSA TH1149MSB DİKKAT : Cihazı kullanmadan önce bu kılavuzu okuyun ve daha sonra gerekli

Detaylı

JABRA STEALTH UC. Kullanım Kılavuzu. jabra.com/stealthuc

JABRA STEALTH UC. Kullanım Kılavuzu. jabra.com/stealthuc Kullanım Kılavuzu jabra.com/stealthuc 2015 GN Netcom A/S. Tüm hakları saklıdır. Jabra, GN Netcom A/S'nin tescilli ticari markasıdır. Bu belgede anılan tüm diğer ticari markalar, kendi sahiplerinin mülkiyetindedir.

Detaylı

Montaj kılavuzu. Isı pompası konvektörü için 2 yollu vana kiti EKVKHPC

Montaj kılavuzu. Isı pompası konvektörü için 2 yollu vana kiti EKVKHPC Isı pompası konvektörü için yollu vana kiti Isı pompası konvektörü için yollu vana kiti Montajdan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyun. Bir kenara atmayın. İleride başvurmak üzere arşivinizde saklayın. Ekipmanın

Detaylı

TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU

TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU GÜVENLİK ALARM SİSTEMİ KABLOSUZ MANYETİK KONTAK MARKA: MODEL: AMC CM 400 TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU ALARM SİSTEMLERİ VE ELEKTRONİK TİC LTD. ŞTİ. PERPA TİCARET MERKEZİ, A BLOK, KAT: 5 NO:112-114,

Detaylı

Güç Bankası 10000 mah

Güç Bankası 10000 mah Güç Bankası 10000 mah Kılavuz 31883 I. Giriş Bu ürün, her an her yerde kullanılabilen çoğu taşınabilir cihazlar için hafif, yüksek kapasiteli, şık ve çevre dostu bir taşınabilir güç bankasıdır. Ürün, yüksek

Detaylı

Kablosuz Bluetooth Hoparlör Açıklamaları

Kablosuz Bluetooth Hoparlör Açıklamaları Kablosuz Bluetooth Hoparlör Açıklamaları Hoparlörün işletme paneli fonksiyon Tablosu Güç Açma/Kapama butonu, Çalıştırmak/Kapatmak için butona basın; Ses + Ses - Sesi kapat Güç gösterge ışığı--- Mavi LED;

Detaylı

AKÜ TAKVİYE CİHAZLI POWER BANK 9000

AKÜ TAKVİYE CİHAZLI POWER BANK 9000 AKÜ TAKVİYE CİHAZLI POWER BANK 9000 Kullanım Kılavuzu 31889 Ürünü kullanmadan önce lütfen bu kullanma kılavuzunu okuyun. Bu uyarıya uymamak ciddi yaralanmalara neden olabilir. Taşınabilir Çok Fonksiyonlu

Detaylı

Register your product and get support at HP8105 HP8106. Kullanım kılavuzu

Register your product and get support at   HP8105 HP8106. Kullanım kılavuzu Register your product and get support at www.philips.com/welcome HP8105 HP8106 Kullanım kılavuzu a b c Türkçe Bu ürünü satın aldığınız için tebrikler, Philips e hoş geldiniz! Philips tarafından verilen

Detaylı

Adresinde ürününüzü kaydedin ve destek alın SBA3005/00. Kullanım kılavuzu

Adresinde ürününüzü kaydedin ve destek alın  SBA3005/00. Kullanım kılavuzu Adresinde ürününüzü kaydedin ve destek alın www.philips.com/welcome SBA3005/00 Kullanım kılavuzu 1 Önemli Güvenlik Önemli Güvenlik Talimatları Tüm uyarıları dikkate alın. Tüm talimatları izleyin.

Detaylı

Her zaman yardıma hazırız Ürününüzü kaydettirmek ve destek almak için şu adrese gidin:

Her zaman yardıma hazırız Ürününüzü kaydettirmek ve destek almak için şu adrese gidin: Her zaman yardıma hazırız Ürününüzü kaydettirmek ve destek almak için şu adrese gidin: www.philips.com/support Sorularınız mı var? Philips e Ulaşın SHL3850NC İçindekiler 1 Önemli güvenlik talimatları

Detaylı

BT220 HEADSET. Ürün bilgileri 1 Şarj bağlantısı 2 + düğmesi 3 - düğmesi 4 İşlev göstergesi (mavi) 5 Pil göstergesi (kırmızı)

BT220 HEADSET. Ürün bilgileri 1 Şarj bağlantısı 2 + düğmesi 3 - düğmesi 4 İşlev göstergesi (mavi) 5 Pil göstergesi (kırmızı) Ürün bilgileri 1 Şarj bağlantısı 2 + düğmesi 3 - düğmesi 4 İşlev göstergesi (mavi) 5 Pil göstergesi (kırmızı) 6 Kulaklık fişi 7 Mikrofon 8 Kulaklık klipsi 9 Şarj göstergesi (kırmızı) 10 Güç göstergesi

Detaylı

4-in-1 SOLAR GÜNEŞ ENERJİLİ ŞARJ CİHAZI

4-in-1 SOLAR GÜNEŞ ENERJİLİ ŞARJ CİHAZI 4-in-1 SOLAR GÜNEŞ ENERJİLİ ŞARJ CİHAZI Kullanma talimatları Art.No. 90-60000 B C F G D I H E Genel Uyarı Bu aygıt bir güç kaynağı yardımıyla çalışan elektronik bileşenleri içerir (güç kaynağı ve/veya

Detaylı

Centronic EasyControl EC545-II

Centronic EasyControl EC545-II Centronic EasyControl EC545-II tr Montaj ve İşletme Talimatı 5 kanallı el vericisi Aşağıdaki kişilere yönelik önemli bilgiler: Montaj elemanı / Elektrik teknisyeni / Kullanıcı Lütfen ilgili kişilere iletiniz!

Detaylı

BOSE AE2 KULAKLIKLAR. Kullanma Kılavuzu

BOSE AE2 KULAKLIKLAR. Kullanma Kılavuzu BOSE AE2 KULAKLIKLAR Kullanma Kılavuzu Türkçe Tab 2, 8 Tab 3, 9 Tab 4, 10 Tab 5, 11 Sınırlı Garanti Bose kulaklıklarınız sınırlı garanti kapsamındadır. Sınırlı garanti detayları, kutunun içerisindeki ürün

Detaylı

Tavan lambası. Montaj talimatı 91594HB54XVII L N

Tavan lambası. Montaj talimatı 91594HB54XVII L N Tavan lambası L N tr Montaj talimatı 91594HB54XVII 2017-06 Bu kılavuza dair Bu ürün çeşitli emniyet tertibatlarına sahiptir. Yinede güvenlik uyarılarını dikkatle okuyun. Kaza sonucu ortaya çıkabilecek

Detaylı

Kablosuz stereo kulaklık 2.0

Kablosuz stereo kulaklık 2.0 Kablosuz stereo kulaklık 2.0 Güvenlik Kılavuzu CECHYA-0083 UYARI İşitme duyusunun zarar görme olasılığını önlemek için uzun süre boyunca yüksek ses seviyelerinde dinlemeyin. Güvenlik ve önlemler Bu ürünü

Detaylı

TV Transmitter. Kullanıcı Kılavuzu

TV Transmitter. Kullanıcı Kılavuzu TV Transmitter KullanıcıKılavuzu İçindekiler Başlamadan önce 3 Teslimata dahil 4 Komponentler 4 Başlarken 5 Güç beslemesine bağlantı 5 Ses cihazlarına bağlanma 6 Transmiterin eşleştirilmesi 7 Günlük kullanım

Detaylı

SUPER BASS TAŞINABİLİR BLUETOOTH HOPARLÖR

SUPER BASS TAŞINABİLİR BLUETOOTH HOPARLÖR SUPER BASS TAŞINABİLİR BLUETOOTH HOPARLÖR Kullanım Kılavuzu DA-10287 DIGITUS DA-10287 Super Bass Taşınabilir Bluetooth Hoparlörü satın aldığınız için teşekkür ederiz! Bu kullanım kılavuzu Bluetooth Hoparlörünüzün

Detaylı

Cisco için Jabra SPEAK 450

Cisco için Jabra SPEAK 450 Cisco için Jabra SPEAK 450 KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER HOŞ GELDİNİZ...2 CISCO İÇİN JABRA SPEAK 450'YE GENEL BAKIŞ...3 BAĞLANMA...5 CISCO İÇİN JABRA SPEAK 450'NİN KULLANIMI...7 DESTEK...8 TEKNİK ÖZELLİKLER...9

Detaylı

N300 WiFi Yönlendirici (N300R)

N300 WiFi Yönlendirici (N300R) Easy, Reliable & Secure Kurulum Kılavuzu N300 WiFi Yönlendirici (N300R) Ticari markalar Marka ve ürün adları, ilgili sahiplerinin ticari markaları veya tescilli ticari markalarıdır. Bilgiler, herhangi

Detaylı

2.4 GHz Kablosuz Ses/Görüntü Vericisi / Alıcısı. Kullanım Kılavuzu (Kullanımdan önce dikkatli bir şekilde okuyun!) AVS5010 011 0336!

2.4 GHz Kablosuz Ses/Görüntü Vericisi / Alıcısı. Kullanım Kılavuzu (Kullanımdan önce dikkatli bir şekilde okuyun!) AVS5010 011 0336! 2.4 GHz Kablosuz Ses/Görüntü Vericisi / Alıcısı Kullanım Kılavuzu (Kullanımdan önce dikkatli bir şekilde okuyun!) AVS5010 011 0336! Önemli Güvenlik Uyarıları Cihazın talimatlara uygun kullanımında aşağıda

Detaylı

Hoşgeldiniz. Hızlı başlangıç kılavuzu. Bağlantı. Kurulum. Kullanım

Hoşgeldiniz. Hızlı başlangıç kılavuzu. Bağlantı. Kurulum. Kullanım Hoşgeldiniz Hızlı başlangıç kılavuzu 1 2 3 Bağlantı Kurulum Kullanım Kutuda neler var CD140 Baz istasyonu VEYA CD140/CD145 El cihazı CD145 Baz istasyonu Baz istasyonu için güç kaynağı ünitesi Telefon kablosu

Detaylı

TC56. Dokunmatik Bilgisayar Hızlı Başlangıç Kılavuzu MN TR

TC56. Dokunmatik Bilgisayar Hızlı Başlangıç Kılavuzu MN TR TC56 Dokunmatik Bilgisayar Hızlı Başlangıç Kılavuzu MN-002956-01TR 2 TC56 Dokunmatik Bilgisayar Bu belgenin herhangi bir kısmı, yazılı izin alınmadan herhangi bir şekilde, elektronik ya da mekanik olarak

Detaylı

PNOMEK. Safe pressure materials.. KULLANMA KILAVUZU TC1 SERİSİ

PNOMEK. Safe pressure materials.. KULLANMA KILAVUZU TC1 SERİSİ KULLANMA KILAVUZU TC1 SERİSİ İÇİNDEKİLER 1. Genel Bilgiler 2. Ürün Özellikleri 3. Ürünün Kullanım Amacı 4. Ürün Arızaları 5. Ürün Bakımı ve Temizliği 6. Ürünün Montajı ve Sökülmesi 7. Ürünün İadesi ve

Detaylı