Eğer şöyle olsaydı... Risk almadan piyasada yeniliğe öncülük edin

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Eğer şöyle olsaydı... Risk almadan piyasada yeniliğe öncülük edin"

Transkript

1 SOLIDWORKS SIMULATION Risk almadan piyasada yeniliğe öncülük edin Akış simülasyonu ile çıkış kanalı boyutlandırmasının uygun olduğunu doğrulayın Fan ile motor arasındaki titreşimi kontrol edin Kar Temizleme Kamyonu Wausau Everest Eğer şöyle olsaydı... Darbeye karşı çerçeve kuvvetini doğrulayın Eğer şöyle olsaydı... Eğer şöyle olsaydı nasıl olurdu?, inovasyonu besleyen bir sorudur. SolidWorks Simulation yazılımı, riskleri Eğer şöyle olsaydı sorusunu sorarak elimine etmenizi sağlar ve böylece yeni fikirleri sanal olarak test etmek, yeni tasarımlar geliştirmek ve ürünleri piyasaya daha hızlı çıkarmak için size sınırsız bir çalışma ortamı sunar.

2 Gelişmiş simülasyon artık sadece uzmanların işi değil SolidWorks Simulation, karmaşık ve önemli eğer şöyle olsaydı sorularını sormayı ve yanıtlamayı her tasarımcı için kolaylaştırıyor. SolidWorks Simulation ile yeni ve yenilikçi tasarım çözümleri keşfetme riskinizi azaltır ve daha az prototipleme ile ürünleri piyasaya daha hızlı sürersiniz. Ürün performansını tasarım sürecinin başında öğrenerek, tasarım maliyetlerinin artmasından kaçınılabilir ve garanti taleplerindeki olası artış riski azaltılır. Bu güçlü simülasyon araçları setinin SolidWorks yazılımıyla tam entegre olması, tasarımcıların ve benzer simülasyon uzmanlarının her geliştirme aşamasında sorunsuzca çalışmasına imkan tanır. SolidWorks Simulation, parça ve montajlarınızın yapısını, hareketini ve multifiziğini analiz etmeye ya da tasarımınızın çevresinde ve içinde bulunan sıvı dinamiklerini ve ısı akışını keşfetmenize yönelik çok çeşitli araçlar sunar. Tasarım, simülasyon, sürdürülebilir tasarım, teknik iletişim ve veri yönetimini kapsayan SolidWorks ürün geliştirme çözümleri paketinin bir parçası olan SolidWorks Simulation, kullanımı kolay olmasına karşın en karmaşık tasarım sorunlarıyla baş edebilecek kadar güçlüdür. Tasarımınızın gerçek çalışma koşullarındaki performansını öngörerek, prototip oluşturma, araç gereksinimi ve üretim öncesinde sorunları saptayıp düzeltebilirsiniz.

3 solidworks SIMULATION PROFESSIONAL Parçaların ve montajların sanal test ve analizlerini yapın SolidWorks Simulation Professional, gelişmiş simülasyon için güçlü bir sanal test ortamı sağlayarak, tasarımcıların tasarım ömrü, karmaşık yük senaryoları ve multifizik sorunları gibi zorlu durumları değerlendirebilmesini sağlar. Tasarımınızı iyiden mükemmele taşıyın Temas eden parçalar arasında, sürtünme dahil kuvvetleri ve stresleri değerlendirin Taşıma yükleri, kuvvetler, basınçlar ve torklar uygulayın Yapı, hareket veya geometriye göre tasarımları ideal hale getirin Ürün performansını artırmak için tasarımınıza optimizasyon teknolojisi uygulayın. Cıvataları, pimleri, yayları ve yatakları modellemek için bağlayıcılar veya sanal bağlantı elemanları kullanın Çalışırken en uygun tasarım değişikliklerini vurgulamak için Trend Tracker ve Design Insight grafiklerini etkinleştirin Düzlem stresi, düzlem gerilimi ve simetrik eksenli doğrusal statik analizle, karmaşık sorunları tasarım döngüsünün başında değerlendirin Sıcaklık değişikliklerinin parçalar ve montajlar üzerindeki etkilerini anlayın İletim, konveksiyon ve radyasyon ısı transferini inceleyin İzotropik, ortotropik ve sıcaklığa bağlı malzeme özelliklerini kullanın Sıcaklık dağılımlarından ve değişen malzemelerden kaynaklanan ısıl gerilimleri belirleyin Termal yüklerin tasarımınız üzerindeki yapısal etkisini belirleyin. Süreç/görev iş akışı için montaj hareketlerini kanıta dayanan simülasyonla analiz edin Örnek olaya ve montaj eylemlerine göre hareket çalışmaları tanımlayın Yeni hareket sensörleri, zaman veya önceki görevin tamamlanması yoluyla eylem tetikleyin Hareket optimizasyonu için aktüatör kuvveti ve eklem yükleri gibi özellikleri değerlendirin Servo motorlarla, model aktüatörler üzerinde daha fazla kontrol kazanın Döngüsel yüklerin ürün ömrü üzerindeki etkilerini inceleyin En zorlu makinelerin, olaya dayanan hareket simülasyonuyla sanal prototipini oluşturun. Bir sistemin tahmini ömrünü veya belirtilmiş bir döngü sayısından sonra ortaya çıkması beklenen hasar durumunu kontrol edin Yükleme olaylarını tanımlamak için, gerçek fiziksel testlerden gelen yük geçmişi verilerini alın Tasarımlarınızda vibrasyon veya bel vermeyi simüle edin Vibrasyonun veya istikrasız modların, ekipman ömrünü nasıl kısaltabileceğini ve beklenmedik arızalara ne şekilde neden olabileceğini inceleyin Frekans ve bel verme yanıtı üzerinde yük katılaşmasının etkilerini değerlendirin Hesaplanmış yüklere veya SolidWorks Motion yüklerine göre bileşen ömrünü öngörün.

4 solidworks SIMULATION PREMIUM Kapsamlı bir simülasyon çözümüyle tasarımınızın derinliklerini görün Tasarımınız gerçekten karmaşıksa, SolidWorks Simulation Premium size göredir. SolidWorks Professional'ın tüm yetkinliklerinin yanı sıra tek yönlü olmayan ve dinamik yanıtları simüle eden güçlü araçlar ile kompozit malzemeler gibi ek özellikler içerir. Tasarımınızı doğrusal olmayan ortamda analiz edin Doğrusal ve doğrusal olmayan simülasyonlar arasında kolaylıkla geçiş yapın Aşırı yükler, temas ve esnek malzemelerden kaynaklanan büyük deformasyonları inceleyin Malzeme üretiminden sonraki kalıntı gerilmeleri ve kalıcı deformasyonları belirleyin Büyük yer değiştirme işlemleri ve karmaşık malzeme modellerini kapsayan ve tek yönlü olmayan sorunları araştırın. Doğrusal olmayan bel verme ve yakalama olaylarını inceleyin Tasarımları kauçuklar, silikonlar ve diğer elastomerler gibi hiperelastik malzemelerle araştırın Plastik deformasyonu ve akma başlangıcını incelemek için bir elasto-plastik analiz yürütün Sıcaklıkla birlikte yorulma etkilerini ve malzeme değişikliklerini inceleyin Parçaların ve montajların dinamik analizlerini yapın Zaman geçmiş yüklerini, kararlı hal harmonik girişini, yanıt spektrumunu ve rasgele vibrasyon uyarımlarını simüle edin Zamana bağlı olarak değişen yüklere karşı ürünün nasıl yanıt verdiğini grafik haline getirin. Kuvvetlerin uyarım eğrilerini, rasgele vibrasyon analizlerine ekleyin Zaman içinde stres, yer değiştirme, hız ve ivmeyi; ayrıca stres, yer değiştirme, hız ve ivme için RMS ve PSD değerlerini inceleyin Doğrusal olmayan dinamik özellikleri kullanarak etki analizi yapın Kompozit malzemeleri simüle edin Her katmanın kendi malzeme özellikleri, kalınlık ve oryantasyonuyla etkisini incelemek için çok katmanlı kabuk yapıları araştırın SolidWorks modeliniz üzerinde tabaka oryantasyonunu dinamik olarak kontrol etmek ve görüntülemek için devrimci kullanıcı arabirimini kullanın Sağlamlık ve tabaka arızası sonuçları da dahil olmak üzere kompozit malzemelerin performansını doğrulayın. Çalışma yükleri için doğru kompozit yığınını ve yönelimini belirleyin Bal peteği ve hücresel köpük dahil, sandviç ve grafit veya karbon fiber kompozitler kullanın 2B düzlemsel basitleştirme aracıyla kompleks problemleri kolaylıkla aşın Düzlem stresi, düzlem gerilimi ve simetrik eksenli doğrusal olmayan statik analiz oluşturun Doğruluktan ödün vermeden bir zaman dilimi içerisinde karmaşık temas sorunlarını çözün Analize yönelik 2B kesitler oluşturmak için 3B CAD modellerini değişiklik yapmaksızın kullanın 2B düzlemsel basitleştirme aracıyla, problemler sınıfının tamamını hızla ve kolaylıkla çözün.

5 solidworks FLOW SIMULATION Kapsamlı sıvı ve gaz analizi kolaylaştırılmıştır SolidWorks Flow Simulation yazılımı, akışkan akışını, ısı transferini ve akışkan kuvvetlerini, tasarımınızın başarısında kritik önemde olduğunda hızla ve kolayca simüle etmenizi sağlayan güçlü bir CFD (bilgisayarlı akışkan dinamiği) aracıdır. Karmaşık akışları inceleyip ideal hale getirin Bileşenlerinizin içinden ve/veya üzerinden iç ve dış akışların bir bileşimiyle karmaşık akışları inceleyin Basınç düşmesi gibi tasarım hedeflerini yerine getiren en iyi boyutları veya akış koşullarını bulun Türbülans ve devirdaim sorunlarını saptamak ve akış koşullarını belirlemek için bileşenlerin içinde ve çevresindeki karmaşık akışı inceleyin. Türbülansları ve devridaim sorunlarını animasyon bantlar, 3B oklar, kanallar veya küreler gibi akış yörünge görselleri ile kontrol edin Kan ve sıvı plastik gibi Newton dışı akışkanların akış dinamiklerini öğrenin Döner koordinat çerçeveleri kullanarak pervane ve fan hareketini karşılaştırıp değerlendirin Gözenek, boşluk ve nem gibi sofistike etkileri ekleyin Tasarımlarınızda aşırı ısınma olaylarının riskini azaltın Ürünlerinizin içinde ve çevresindeki sıcaklık dağılımını görselleştirip anlayın Konveksiyonu, iletimi ve radyasyonu eşzamanlı olarak simüle ederek akışı termal analizle birleştirin Zamana ve koordinata bağlı sınır koşullarını ve ısı kaynaklarını uygulayın Sıcaklık dağılımını ve ısı akışlarını inceleyerek ısınma sorunlarını önleyin. Isı alışverişi verimliliği gibi, tasarım hedeflerini yerine getiren en iyi boyutları bulun PCB'lerinizin ve elektronik bileşenlerinizin termal performansını ideal hale getirin Elektronik Soğutma Modülü bir Joule ısı simülasyonu, iki rezistörlü bileşen kompakt modülü, ısı borusu kompakt modülü ve elektronik bileşenlerin termal özelliklerini ve soğutma gereksinimlerini değerlendiren PCB jeneratörü içerir. Çalışma ve yaşam ortamlarındaki hava akışı ve konfor parametrelerini tahmin PCB'lerin termal performansını ideal hale getirmek için Elektronik Soğutma Modülünü kullanın. edin ve ideal hale getirin HVAC Tasarım Modülü, gelişmiş radyasyon modelleme, konfor parametreleri ve çalışma ve yaşama ortamlarında gaz hareketini ve sıcaklığını değerlendiren büyük bir bina malzemeleri veritabanı içerir. Güçlü ve sezgisel sonuç görselleştirme araçlarıyla değerli fikirler edinin Hız, basınç, girdap kuvveti, sıcaklık ve kütle kesri dahil, sonuç değerlerinin dağılımını incelemek için Kesit veya Yüzey grafikleri kullanın Nokta, Yüzey ve Hacim Parametre aracıyla, sonuçları herhangi bir konumda ölçün Sonuç varyasyonunu herhangi bir SolidWorks çizimiyle grafik hale getirin Sonuçları listeleyin ve verileri Microsoft Excel e otomatik olarak aktarın Yaşam ve çalışma ortamlarında hava ve sıcaklık akışlarını HVAC modülüyle artırın.

6 SOLİDWORK S ÜR ÜN GELİŞTİRME ÇÖZ ÜMLERİ S olidworks, ürünlerinizi, daha iyi, daha hızlı ve daha uygun maliyetlerle oluşturmanız için tasarım ve mühendislik kaynaklarınızın üretkenliğini en üst düzeye çıkarmanıza olanak sağlar. Tasarım, simülasyon, sürdürülebilir tasarım, teknik iletişim ve veri yönetimi için geliştirilen kapsamlı S olidworks çözümlerini adresinde görebilirsiniz. DAHA FAZLA BİLGİ AL SolidWorks Simulation hakkında daha fazla edinmek bilgi için adresini ziyaret edin veya yerel SolidWorks tedarikçinizle temasa geçin. Yenasoft Yazılım Donanım ve Danışmanlık San. ve Tic. Ltd. Şti.İçerenköy Mah. Eski Üsküdaryolu Cad. Bodur İş Merkezi No:8 K:1 D: Ataşehir /İstanbul Tel: Fax: info@yenasoft.com Web:

PAZARDA YENİLİĞE ÖNCÜLÜK ETMENİZİ SAĞLAYAN TASARIM BİLGİLERİNE SAHİP OLUN

PAZARDA YENİLİĞE ÖNCÜLÜK ETMENİZİ SAĞLAYAN TASARIM BİLGİLERİNE SAHİP OLUN SOLIDWORKS SIMULATION PAZARDA YENİLİĞE ÖNCÜLÜK ETMENİZİ SAĞLAYAN TASARIM BİLGİLERİNE SAHİP OLUN ANALİZ ARTIK SADECE UZMANLARIN İŞİ DEĞİL "Eğer" yeniliğe teşvik eden ilham kaynağıdır. SolidWorks Simulation

Detaylı

SOLIDWORKS SIMULATION & STANDARD

SOLIDWORKS SIMULATION & STANDARD SIMULATION & STANDARD Fan ile motor arasındaki titreşimi kontrol edin Akış simülasyonu ile çıkış kanalı boyutlandırmasının uygun olduğunu doğrulayın EĞER ŞÖYLE OLSAYDI... Simulation yazılımı, riskleri

Detaylı

SOLIDWORKS SIMULATION

SOLIDWORKS SIMULATION SOLIDWORKS SIMULATION SANAL ANALİZLE MÜHENDİSLİK BİLGİLERİ ELDE EDİN GELİŞMİŞ ANALİZ ARTIK SADECE UZMANLARIN İŞİ DEĞİL Daha fazla bilgiye dayalı tasarım için eş zamanlı mühendislik SOLIDWORKS Simulation,

Detaylı

NX Motion Simulation:

NX Motion Simulation: NX Motion Simulation: Mekanizma Hareket Analizi UNIGRAPHICS NX yazılımının modüllerinden biri olan NX Motion Simulation, NX Dijital Ürün Tasarımı ailesinin mühendislik bileşenlerinden birisidir. Motion

Detaylı

TASARIMCIDAN ANALİSTE SÜREÇ ÇÖZÜMLERİ Yenilikler sunun. Değerlendirin. Doğrulayın.

TASARIMCIDAN ANALİSTE SÜREÇ ÇÖZÜMLERİ Yenilikler sunun. Değerlendirin. Doğrulayın. TASARIMCIDAN ANALİSTE SÜREÇ ÇÖZÜMLERİ Yenilikler sunun. Değerlendirin. Doğrulayın. DESTEKLI TASARIMLA GELEN YENILIK Yenilikler, "Acaba?" ya da "Neden olmasın?" ile başlayan sorulardan doğar. Bu soruların

Detaylı

SOLIDWORKS SIMULATION PAKETİ 3D MÜHENDİSLİK ÇÖZÜMLERİ

SOLIDWORKS SIMULATION PAKETİ 3D MÜHENDİSLİK ÇÖZÜMLERİ SOLIDWORKS SIMULATION PAKETİ 3D MÜHENDİSLİK ÇÖZÜMLERİ ANALİZ DESTEKLİ 3D TASARIM VE MÜHENDİSLİK Tüm sektörlerdeki üretim şirketleri, fiziksel ürünlerini sentezlemek ve tanımlamak için artık 3D sanal analiz

Detaylı

Başlıca ANALİZ TİPLERİ. ve Özellikleri

Başlıca ANALİZ TİPLERİ. ve Özellikleri Başlıca ANALİZ TİPLERİ ve Özellikleri 1- Yapısal Analizler :Katı cisimlerden oluşan sistemlerde, Dış yapısal yüklerin (kuvvet, tork, basınç vb.) etkisini inceleyen analizlerdir. 1.1 Statik Yapısal Analizler

Detaylı

SOLIDWORKS SIMULATION EĞİTİMİ

SOLIDWORKS SIMULATION EĞİTİMİ SOLIDWORKS SIMULATION EĞİTİMİ Kurs süresince SolidWorks Simulation programının işleyişinin yanında FEA teorisi hakkında bilgi verilecektir. Eğitim süresince CAD modelden başlayarak, matematik modelin oluşturulması,

Detaylı

Araştırma Geliştirme Ltd. Şti. - Firma Tanıtım Sunumu -

Araştırma Geliştirme Ltd. Şti. - Firma Tanıtım Sunumu - Araştırma Geliştirme Ltd. Şti. - Firma Tanıtım Sunumu - Şubat 2013 Hakkımızda Firma Profili Ekip Faaliyet Alanları Firma Profili Hakkımızda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı nın 2012 Teknogirişim Sermaye

Detaylı

SOLIDWORKS ELECTRICAL PAKETİ ELEKTRİK VE MEKANİK TASARIMIN SORUNSUZ ENTEGRASYONU

SOLIDWORKS ELECTRICAL PAKETİ ELEKTRİK VE MEKANİK TASARIMIN SORUNSUZ ENTEGRASYONU SOLIDWORKS ELECTRICAL PAKETİ ELEKTRİK VE MEKANİK TASARIMIN SORUNSUZ ENTEGRASYONU ENTEGRE ELEKTRİK SİSTEMİ TASARIMI SOLIDWORKS Electrical Solutions, mühendislik alanı için tasarlanan özel araçlar ve gömülü

Detaylı

2 MALZEME ÖZELLİKLERİ

2 MALZEME ÖZELLİKLERİ ÖNSÖZ İÇİNDEKİLER III Bölüm 1 TEMEL KAVRAMLAR 11 1.1. Fizik 12 1.2. Fiziksel Büyüklükler 12 1.3. Ölçme ve Birim Sistemleri 13 1.4. Çevirmeler 15 1.5. Üstel İfadeler ve İşlemler 18 1.6. Boyut Denklemleri

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BİRİNCİ YIL BİRİNCİ YARIYIL MKM-5501 UZMANLIK ALAN DERSİ Z 8 0 8 0 9 MKM-5601 TEZ HAZIRLIK ÇALIŞMASI Z 0 1 1 0 1 20 1 21 12 30 İKİNCİ YARIYIL MKM-5502 UZMANLIK ALAN DERSİ Z 8 0 8

Detaylı

BÖLÜM 3. Yrd. Doç.Dr. Erbil Kavcı. Kafkas Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü

BÖLÜM 3. Yrd. Doç.Dr. Erbil Kavcı. Kafkas Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü BÖLÜM 3 Sürekli Isı iletimi Yrd. Doç.Dr. Erbil Kavcı Kafkas Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü Düzlem Duvarlarda Sürekli Isı İletimi İç ve dış yüzey sıcaklıkları farklı bir duvar düşünelim +x yönünde

Detaylı

DÜNYANIN EN GELİŞMİŞ CAM YAZILIMI SOLIDWORKS İLE TAMAMEN ENTEGRE

DÜNYANIN EN GELİŞMİŞ CAM YAZILIMI SOLIDWORKS İLE TAMAMEN ENTEGRE DÜNYANIN EN GELİŞMİŞ CAM YAZILIMI SOLIDWORKS İLE TAMAMEN ENTEGRE İŞLEME VERİMLİLİĞİNİZE İVME KAZANDIRIN Programlama zamanınızı %90 a kadar önemli ölçüde azaltın. Daha Akıllı Programlama Unsur tabanlı işleme

Detaylı

Yazılım Çözümleri Elektrik Motor Tasarım Yazılımları

Yazılım Çözümleri Elektrik Motor Tasarım Yazılımları Yazılım Çözümleri Elektrik Motor Tasarım Yazılımları 1 SPEED Yazılımın Özellikleri SPEED, elektrik motor ve generatörlerinin tasarımı ve analizinde kullanılan manyetik eşdeğer devre tabanlı, hızlı, güvenilir

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BİRİNCİ YIL BİRİNCİ YARIYIL ADI KREDİSİ* MKM-5501 UZMANLIK ALAN DERSİ Z 8 0 8 0 9 MKM-5601 TEZ HAZIRLIK ÇALIŞMASI Z 0 1 1 0 1 20 1 21 12 30 İKİNCİ YARIYIL ADI KREDİSİ* MKM-5502 UZMANLIK

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞI DOKTORA PROGRAMI

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞI DOKTORA PROGRAMI BİRİNCİ YIL BİRİNCİ YARIYIL ADI MKM-6501 UZMANLIK ALAN DERSİ Z 8 0 8 0 9 MKM-6601 TEZ HAZIRLIK ÇALIŞMASI Z 0 1 1 0 1 20 1 21 12 30 İKİNCİ YARIYIL ADI MKM-6502 UZMANLIK ALAN DERSİ Z 8 0 8 0 9 MKM-6602 TEZ

Detaylı

ÜRÜN BROŞÜRÜ 7.10.7 SF. Atölye Ortamı Koordinat Ölçüm Cihazı

ÜRÜN BROŞÜRÜ 7.10.7 SF. Atölye Ortamı Koordinat Ölçüm Cihazı ÜRÜN BROŞÜRÜ 7.10.7 SF Atölye Ortamı Koordinat Ölçüm Cihazı Hexagon Metrology 7.10.7 SF Üretim Noktasında Kaliteye Bakış Hexagon Metrology 7.10.7 SF, kalite kontrolü için başka hiçbir CMM in zorlu atölye

Detaylı

Autodesk Robot Structural Analysis Professional İnşaat Müh. için Yapısal Modelleme, Analiz ve Tasarım çözümü

Autodesk Robot Structural Analysis Professional İnşaat Müh. için Yapısal Modelleme, Analiz ve Tasarım çözümü Autodesk Robot Structural Analysis Professional İnşaat Müh. için Yapısal Modelleme, Analiz ve Tasarım çözümü İnş. Yük. Müh. Burçin ŞAHİNALP PROTA BİLGİSAYAR A.Ş. Autodesk Robot Structural Analysis Professional

Detaylı

3B ÜRÜN TASARIMINDA KOMPLE ÇÖZÜM

3B ÜRÜN TASARIMINDA KOMPLE ÇÖZÜM 3B ÜRÜN TASARIMINDA KOMPLE ÇÖZÜM DİNAMİK 3B TASARIM ÇÖZÜMÜ Premium, Geniş 3B Tasarım Çözümleri Sayesinde: Ürün Tasarımlarınızı Oluşturmanıza, Analiz Etmenize ve Yönetmenize Olanak Tanır. Kolay kullanımı

Detaylı

Sac Metal Şekillendirme Süreçlerinde 3D Metroloji

Sac Metal Şekillendirme Süreçlerinde 3D Metroloji GOM Workshop Sac Metal Şekillendirme Sac Metal Şekillendirme Süreçlerinde 3D Metroloji Burak ACUN 12 Nisan, 2017 Sac Metal Şekillendirme Süreçlerinde Kalite Kalıp İmalatı & Şekillendirme Sınır Seri kalite

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI. Autodesk Çözümleri Eğitimin Hizmetinde. Öğrenci ve Öğretmenler İçin: Autodesk Eğitim Topluluğu

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI. Autodesk Çözümleri Eğitimin Hizmetinde. Öğrenci ve Öğretmenler İçin: Autodesk Eğitim Topluluğu ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI Autodesk Çözümleri Eğitimin Hizmetinde Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığımız ile Autodesk firması arasında yapmış olduğumuz ortak çalışmalar neticesinde

Detaylı

1.Sınıf / Güz Dönemi

1.Sınıf / Güz Dönemi SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS PLANI (BİRİNCİ VE İKİNCİ ÖĞRETİM) 2012 %25 V4 DERS PLANI (2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI NDAN İTİBAREN) 1.Sınıf / Güz

Detaylı

Synergi Gas. Gelişmiş Hidrolik Modelleme. Doğalgaz dağıtım şebekeleri için optimizasyon ve simülasyon yazılımı ARCUMSOFT

Synergi Gas. Gelişmiş Hidrolik Modelleme. Doğalgaz dağıtım şebekeleri için optimizasyon ve simülasyon yazılımı ARCUMSOFT Synergi Gas Gelişmiş Hidrolik Modelleme Doğalgaz dağıtım şebekeleri için optimizasyon ve simülasyon yazılımı ARCUMSOFT 1 Giriş Doğalgaz dağıtım ve iletim şebekelerinde günlük ve uzun dönemli işletme ihtiyaçlarının

Detaylı

Synergi Boru Hattı Simülatörü

Synergi Boru Hattı Simülatörü Synergi Boru Hattı Simülatörü Boru hattı tasarımını ve performansını analiz etme Boru hattı tasarımı, online sızıntı tespiti ve boru hattı optimizasyonu için hidrolik modelleme ARCUMSOFT 1 Giriş Synergi

Detaylı

Musa DEMİRCİ. KTO Karatay Üniversitesi. Konya - 2015

Musa DEMİRCİ. KTO Karatay Üniversitesi. Konya - 2015 Musa DEMİRCİ KTO Karatay Üniversitesi Konya - 2015 1/46 ANA HATLAR Temel Kavramlar Titreşim Çalışmalarının Önemi Otomatik Taşıma Sistemi Model İyileştirme Süreci Modal Analiz Deneysel Modal Analiz Sayısal

Detaylı

Kompozit Malzemeler ve Mekaniği. Yrd.Doç.Dr. Akın Ataş

Kompozit Malzemeler ve Mekaniği. Yrd.Doç.Dr. Akın Ataş Kompozit Malzemeler ve Mekaniği Yrd.Doç.Dr. Akın Ataş Bölüm 3 Laminanın Mikromekanik Analizi Kaynak: Kompozit Malzeme Mekaniği, Autar K. Kaw, Çevirenler: B. Okutan Baba, R. Karakuzu. 3 Laminanın Mikromekanik

Detaylı

1.Sınıf / Güz Dönemi

1.Sınıf / Güz Dönemi SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS PLANI (BİRİNCİ VE İKİNCİ ÖĞRETİM) 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI NDAN İTİBAREN 1.Sınıf / Güz Dönemi FIZ-137 KIM-607 Fizik

Detaylı

Mühendislik hizmetlerimizi taleplerinize özel olarak geniş bir yelpazede sizlere sunmaktayız:

Mühendislik hizmetlerimizi taleplerinize özel olarak geniş bir yelpazede sizlere sunmaktayız: Novosim, bünyesindeki uzmanlık alanlarında denizcilik sektöründe özellikle yat ve mega yat sınıfındaki ürünlere mühendislik proje ve danışmanlık hizmeti vermektedir. Oldukça tecrübeli ve konusunda uzman

Detaylı

MMU 420 FINAL PROJESİ

MMU 420 FINAL PROJESİ MMU 420 FINAL PROJESİ 2016/2017 Bahar Dönemi İnce plakalarda merkez ve kenar çatlağının ANSYS Workbench ortamında modellenmesi Giriş Makine mühendisliğinde mekanik parçaların tasarımı yapılırken temel

Detaylı

NETFORM Mühendislik Makina Metal. Firma Sunumu

NETFORM Mühendislik Makina Metal. Firma Sunumu Firma Sunumu 1 NETFORM Faliyet alanı: Metal şekillendirme ve optik ölçüm sistemleri Kuruluş yılı: 2010 Yer: İzmir 2 ÜRÜNLER YAZILIMLAR HİZMETLER EĞİTİMLER 3 Ürünler Soğuk Dövülmüş Alüminyum Parçalar Soğuk

Detaylı

SOLIDWORKS ÇÖZÜMLERİ YENİLİĞE GÜÇ VEREN MÜHENDİSLİK VE TASARIM ARAÇLARI

SOLIDWORKS ÇÖZÜMLERİ YENİLİĞE GÜÇ VEREN MÜHENDİSLİK VE TASARIM ARAÇLARI SOLIDWORKS ÇÖZÜMLERİ YENİLİĞE GÜÇ VEREN MÜHENDİSLİK VE TASARIM ARAÇLARI İŞLETMENIZI BÜYÜTMENIZE YARDIMCI OLA- CAK GÜÇLÜ AMA BASIT ÇÖZÜMLER SOLIDWORKS tasarım çözümleri tasarımcılar, mühendisler ve üreticilerin

Detaylı

I. YARIYIL (1. SINIF GÜZ DÖNEMİ) 2012 %25 DERS PLANI. Ders Saati İle İlgili Komisyon Görüşü Uygun Uygun Değil

I. YARIYIL (1. SINIF GÜZ DÖNEMİ) 2012 %25 DERS PLANI. Ders Saati İle İlgili Komisyon Görüşü Uygun Uygun Değil EK-1 Muafiyet Formu Açıklama: un ders saatini muafiyet için uygun görmemesi durumunda dersin içeriğinin uygunluk kontrolüne gerek bulunmamaktadır. Öğrenci No: Sayfa 1/4 I. YARIYIL (1. SINIF GÜZ DÖNEMİ)

Detaylı

1.Sınıf / Güz Dönemi

1.Sınıf / Güz Dönemi SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS PLANI (BİRİNCİ VE İKİNCİ ÖĞRETİM) 2012 %25 V5 DERS PLANI (2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İKİNCİ ve ÜST SINIFLAR) Açıklama:

Detaylı

OpenAir. Güç ve esneklik için hava damper motorları. Bina Teknolojileri

OpenAir. Güç ve esneklik için hava damper motorları. Bina Teknolojileri OpenAir Güç ve esneklik için hava damper motorları Bina Teknolojileri s Rahat bir çalışma ve yaşam ortamı için Danışmanlar, toptancılar, sistem merkezleri, esnaflar, bina sahipleri, operatörler ve doğa

Detaylı

Bilgiyi Keşfedin! Özelleştirme, Eklenti ve Veri Entegrasyonu Kurumsal Seviyede Yönetim ve Performans

Bilgiyi Keşfedin! Özelleştirme, Eklenti ve Veri Entegrasyonu Kurumsal Seviyede Yönetim ve Performans Bilgiyi Keşfedin! LOGO MIND INSIGHT (powered by Qlik) İŞ ANALİTİĞİ ÜRÜNÜ, HERKESİN SEZGİLERİ İLE ARAŞTIRMA VE KEŞİF YAPMASINI SAĞLAYAN ÇOK ÇEŞİTLİ ESNEK VE İNTERAKTİF GÖRSELLER OLUŞTURABİLECEĞİ YENİ NESİL

Detaylı

Santrifüj Pompalar: MEKANİK ENERJİYİ, AKIŞKANDA KİNETİK ENERJİYE ÇEVİREN VE AKIŞKANLARI TRANSFER EDEN MAKİNALARDIR.

Santrifüj Pompalar: MEKANİK ENERJİYİ, AKIŞKANDA KİNETİK ENERJİYE ÇEVİREN VE AKIŞKANLARI TRANSFER EDEN MAKİNALARDIR. KSB DÜNYASINA D HOŞGELD GELDİNİZ SANTRİFÜJ J POMPALAR Santrifüj Pompalar: MEKANİK ENERJİYİ, AKIŞKANDA KİNETİK ENERJİYE ÇEVİREN VE AKIŞKANLARI TRANSFER EDEN MAKİNALARDIR. POMPA KESİT T RESMİ POMPA ANA PARÇALARI

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ OTOMOTİV MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞI DOKTORA PROGRAMI

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ OTOMOTİV MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞI DOKTORA PROGRAMI BİRİNCİ YIL BİRİNCİ YARIYIL KREDİSİ* OTM-6501 UZMANLIK ALAN DERSİ Z 8 0 8 0 9 OTM-6601 TEZ HAZIRLIK ÇALIŞMASI Z 0 1 1 0 1 20 1 21 12 30 İKİNCİ YARIYIL KREDİSİ* OTM-6502 UZMANLIK ALAN DERSİ Z 8 0 8 0 9

Detaylı

LED Aydınlatma Çiplerinde Isıl ve Yapısal Dayanım Analizleri

LED Aydınlatma Çiplerinde Isıl ve Yapısal Dayanım Analizleri LED Aydınlatma Çiplerinde Isıl ve Yapısal Dayanım Analizleri Hazırlayan Arda Avgan, Makine Müh. arda.avgan@akromuhendislik.com Can Özcan, Yük. Mak. Müh. can.ozcan@akromuhendislik.com AKRO R&D Ltd. Tel:

Detaylı

Profesyoneller için Çelik Bağlantılar ve Detay Çizimleri

Profesyoneller için Çelik Bağlantılar ve Detay Çizimleri Profesyoneller için Çelik Bağlantılar ve Detay Çizimleri Çelik tasarımı ve detay çizimleri, her projede değişik ve projeye özel yapısal detay çözümleri üretmeyi gerektirir. Otomatik bağlantılar ve modelleme

Detaylı

Geleneksel sıcaklık ayarı: Önce emniyet Elektronik kontrollü termostat Daha fazla verimlilik için güvenli bir seçim

Geleneksel sıcaklık ayarı: Önce emniyet Elektronik kontrollü termostat Daha fazla verimlilik için güvenli bir seçim MAHLE Aftermarket ürün tanıtımı Elektronik kontrollü termostatlar Geleneksel sıcaklık ayarı: Önce emniyet Bir binek araç motorundaki yanma işlemi, yaklaşık 110 C lik çalışma sıcaklığı seviyesinde mükemmel

Detaylı

Endüstriyel Fanlar SANTRİFÜJ FANLAR GENEL BİLGİLER

Endüstriyel Fanlar SANTRİFÜJ FANLAR GENEL BİLGİLER O C A K 2 0 1 1 A R G E - F. K 02 Endüstriyel Fanlar SANTRİFÜJ FANLAR GENEL BİLGİLER Firmamızın santrifüj fan aralığı, direk tahrikli fanların en fazla karşılaştığı debi-basınç bileşimlerini karşılayacak

Detaylı

Hazırlık Sınıfı. 1.Sınıf / Güz Dönemi

Hazırlık Sınıfı. 1.Sınıf / Güz Dönemi SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS PLANI (BİRİNCİ VE İKİNCİ ÖĞRETİM) 2012 %25 V3 DERS PLANI (2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN) Hazırlık Sınıfı

Detaylı

Synergi Water. Gelişmiş Akıllı Su Şebekeleri. İçmesuyu dağıtım şebekeleri için optimizasyon ve simülasyon yazılımı ARCUMSOFT

Synergi Water. Gelişmiş Akıllı Su Şebekeleri. İçmesuyu dağıtım şebekeleri için optimizasyon ve simülasyon yazılımı ARCUMSOFT Synergi Water Gelişmiş Akıllı Su Şebekeleri İçmesuyu dağıtım şebekeleri için optimizasyon ve simülasyon yazılımı ARCUMSOFT 1 Giriş Synergi Su içmesuyu dağıtım şebekelerinde yer alan hatlar, vanalar, pompalar,

Detaylı

İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ Bölüm 1 DAİRESEL HAREKET Bölüm 2 İŞ, GÜÇ, ENERJİ ve MOMENTUM

İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ Bölüm 1 DAİRESEL HAREKET Bölüm 2 İŞ, GÜÇ, ENERJİ ve MOMENTUM ÖNSÖZ İÇİNDEKİLER III Bölüm 1 DAİRESEL HAREKET 11 1.1. Dairesel Hareket 12 1.2. Açısal Yol 12 1.3. Açısal Hız 14 1.4. Açısal Hız ile Çizgisel Hız Arasındaki Bağıntı 15 1.5. Açısal İvme 16 1.6. Düzgün Dairesel

Detaylı

WINTREX. TÜM ISITMA ve SOĞUTMA TESİSATLARI İÇİN ISI TRANSFER SIVISI

WINTREX. TÜM ISITMA ve SOĞUTMA TESİSATLARI İÇİN ISI TRANSFER SIVISI WINTREX TÜM ISITMA ve SOĞUTMA TESİSATLARI İÇİN ISI TRANSFER SIVISI Houghton Chemical Corporation 1927 yılında endüstri ve otomotiv sektörüne kimyasal üretim için kurulmuştur. Yaklaşık 90 yıllık tarihinde;

Detaylı

Ödün vermeden en yüksek performans Isı transfer çözümlerini bir üst seviyeye taşıyın

Ödün vermeden en yüksek performans Isı transfer çözümlerini bir üst seviyeye taşıyın Ödün vermeden en yüksek performans Isı transfer çözümlerini bir üst seviyeye taşıyın Danfoss bina altı enerji istasyonları ile bölgesel ısıtma ve soğutma rev. 17.02.10 1Tasarruf sağlayan Danfoss bina altı

Detaylı

Hazırlık Sınıfı. 1.Sınıf / Güz Dönemi

Hazırlık Sınıfı. 1.Sınıf / Güz Dönemi SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS PLANI (BİRİNCİ VE İKİNCİ ÖĞRETİM) BOLOGNA DERS PLANI (2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN) Hazırlık Sınıfı HAZ-001

Detaylı

Online teknik sayfa. FLOWSIC150 Carflow HACIMSEL DEBI ÖLÇÜM CIHAZLARI

Online teknik sayfa. FLOWSIC150 Carflow HACIMSEL DEBI ÖLÇÜM CIHAZLARI Online teknik sayfa FLOWSIC150 Carflow A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Sipariş bilgileri Tip FLOWSIC150 Carflow Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak

Detaylı

NITRON MG SERİSİ MEMBRAN AZOT JENERATÖRLERİ

NITRON MG SERİSİ MEMBRAN AZOT JENERATÖRLERİ Verimli membran teknolojisi Dünyanın en iyi geçirgenlik (permeability) özelliğine sahip membranları % 95 - % 99.5 arasında azot safiyeti Az sayıda hareketli parça NITRON MG SERİSİ MEMBRAN AZOT JENERATÖRLERİ

Detaylı

Tasarımlarınızı Bir Adım İleriye Taşıyın.

Tasarımlarınızı Bir Adım İleriye Taşıyın. Tasarımlarınızı Bir Adım İleriye Taşıyın. Bir rock turnesi için kulis robotik video ekranlarının işlenmesi. AutoCAD ve Autodesk 3ds Max yazılım ürünleri tasarım sürecinde kullanılmıştır. Resim Tait Towers,

Detaylı

OTOMOTİV ENDÜSTRİSİNDE HESAPLAMALI AKIŞKANLAR DİNAMİĞİ UYGULAMALARI

OTOMOTİV ENDÜSTRİSİNDE HESAPLAMALI AKIŞKANLAR DİNAMİĞİ UYGULAMALARI OTOMOTİV ENDÜSTRİSİNDE HESAPLAMALI AKIŞKANLAR DİNAMİĞİ UYGULAMALARI Ahmet AÇIKGÖZ, Mustafa Ö. GELİŞLİ, Emre ÖZTÜRK ANOVA Mühendislik Limited Şirketi www.anova.com.tr 1 - GİRİŞ Bir çok endüstri dalında

Detaylı

MalzemelerinMekanik Özellikleri II

MalzemelerinMekanik Özellikleri II MalzemelerinMekanik Özellikleri II Doç.Dr. Derya Dışpınar deryad@istanbul.edu.tr 2014 Sünek davranış Griffith, camlarileyaptığıbuçalışmada, tamamengevrekmalzemelerielealmıştır Sünekdavranışgösterenmalzemelerde,

Detaylı

SolidWorks SIMULATION. Hız kazanmak ve performansı artırmak için bir. sanal test becerisi. geliştirmemiz gerekiyordu.

SolidWorks SIMULATION. Hız kazanmak ve performansı artırmak için bir. sanal test becerisi. geliştirmemiz gerekiyordu. SolidWorks SIMULATION Hız kazanmak ve performansı artırmak için bir sanal test becerisi geliştirmemiz gerekiyordu. Devinci Cycles ın en son konseptlerinden biri, SolidWorks ile işlendi. SolidWorks ın onlara

Detaylı

SOLIDWORKS İÇERİK KARIŞILAŞTIRMA TABLOSU

SOLIDWORKS İÇERİK KARIŞILAŞTIRMA TABLOSU SOLIDWORKS İÇERİK KARIŞILAŞTIRMA TABLOSU SolidWorks Standard Solidworks Professional SolidWorks Premium Katı Modelleme Sac Metal Tasarımı Yüzey Modelleme Kalıp Tasarım Araçları Konstrüksiyon Tasarımı Montaj

Detaylı

1.Sınıf / Güz Dönemi

1.Sınıf / Güz Dönemi SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS PLANI (BİRİNCİ VE İKİNCİ ÖĞRETİM) 2015 %25 V1 DERS PLANI (2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFTAN İTİBAREN) Açıklama:

Detaylı

Makine duruş süresini azaltma

Makine duruş süresini azaltma Makine duruş süresini azaltma Gelişmiş makine çözümleri Kestirimci bakım Hızlı değiştirme ve kurulum Arızalı bileşeni değiştirme industrial.omron.com.tr Makine duruş süresini azaltma - Gelişmiş makine

Detaylı

İÇİNDEKİLER 1. Bölüm GİRİŞ 2. Bölüm TASARIMDA MALZEME

İÇİNDEKİLER 1. Bölüm GİRİŞ 2. Bölüm TASARIMDA MALZEME İÇİNDEKİLER 1. Bölüm GİRİŞ 1.1. Tasarım... 1 1.2. Makine Tasarımı... 2 1.3. Tasarım Fazları... 2 1.4. Tasarım Faktörleri... 3 1.5. Birimler... 3 1.6. Toleranslar ve Geçmeler... 3 Problemler... 20 2. Bölüm

Detaylı

UTS TRIBOMETER T10/20 TURQUOISE 2.0

UTS TRIBOMETER T10/20 TURQUOISE 2.0 UTS TRIBOMETER T10/20 TURQUOISE 2.0 TURQUOISE 2.0 UTS Tribometer T10/20 Yüksek kalite, hassas ölçüm Esnek Tasarım Akademik bakış açısı Hassas ve güvenilir ölçüm TRIBOMETER T10/20 UTS Mühendislik firması

Detaylı

İtki (APM 304) Ders Detayları

İtki (APM 304) Ders Detayları İtki (APM 304) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İtki APM 304 Güz 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü Dersin Seviyesi Ders

Detaylı

MMU 420 FINAL PROJESİ. 2015/2016 Bahar Dönemi. Bir Yarı eliptik yüzey çatlağının Ansys Workbench ortamında modellenmesi

MMU 420 FINAL PROJESİ. 2015/2016 Bahar Dönemi. Bir Yarı eliptik yüzey çatlağının Ansys Workbench ortamında modellenmesi MMU 420 FNAL PROJESİ 2015/2016 Bahar Dönemi Bir Yarı eliptik yüzey çatlağının Ansys Workbench ortamında modellenmesi Giriş Makine mühendisliğinde mekanik parçaların tasarımı yapılırken temel olarak parça

Detaylı

DC Beslemeli Raylı Ulaşım Sistemlerinin Simülasyonu

DC Beslemeli Raylı Ulaşım Sistemlerinin Simülasyonu DC Beslemeli Raylı Ulaşım Sistemlerinin Simülasyonu M. Turan SÖYLEMEZ İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Müh. Bölümü Süleyman Açıkbaş İstanbul Ulaşım A.Ş. Plan Giriş - Neden Raylı Sistem Simülasyonu?

Detaylı

Mükemmel kablo yönetimi çözümlerinin dünyasına hoş geldiniz

Mükemmel kablo yönetimi çözümlerinin dünyasına hoş geldiniz Mükemmel kablo yönetimi çözümlerinin dünyasına hoş geldiniz Önemli Sektörler ve Ürünler HellermannTyton a Hoş Geldiniz. HellermannTyton kabloları ve kabloların bağlantı bileşenlerini bağlama, sabitleme,

Detaylı

Metal kesmeyi anlama # /71

Metal kesmeyi anlama # /71 Kesme işlemi Metal kesmeyi anlama Metal kesmeyi anlama Frezeleme ile tornalama arasındaki fark Değişen kesme kuvvetleri (stres). Değişen kesme sıcaklıkları (uç gerilimi). İşlemeden ödün verme Kesme koşulları

Detaylı

Speed Up. Smart Conveying Technology.

Speed Up. Smart Conveying Technology. Speed Up. Smart Conveying Technology. Hızlı, daha hızlı, seepex. 2008 yılında, Smart Stator Technology ile, bakım süreleri ile pompalarınızın montajı ve sökülmesi için harcanan zamanı belirgin şekilde

Detaylı

qscale I2 Low-End SLI

qscale I2 Low-End SLI Mobile Machine Control Solutions qscale I2 Low-End SLI Sadece Konfigure et! Programlamaya gerek yok qscale I2 2 4 5 Geleceğin orta ve küçük sınıf vinçleri için Yeni bir Standart 6 Uzunluk Mobil teleskopik

Detaylı

FAN-SİM FAN-SİM FAN PERFORMANS HESAPLAMA VE SEÇİM YAZILIMI.

FAN-SİM FAN-SİM FAN PERFORMANS HESAPLAMA VE SEÇİM YAZILIMI. FAN-SİM FAN PERFORMANS HESAPLAMA VE SEÇİM YAZILIMI YAZILIM TANIMI Fan-Sim yazılımı havalandırma ve iklimlendirme sistemlerinde kullanılan fanların performans hesaplamalarının yapılması ve çalışma şartlarına

Detaylı

FineHVAC Yeni Sürüm 9 NG ISK Tasarımı İçin Yeni Nesil Entegre Yazılım Aracı

FineHVAC Yeni Sürüm 9 NG ISK Tasarımı İçin Yeni Nesil Entegre Yazılım Aracı Tesisat Dergisi, Sayı 133, Ocak 2007 FineHVAC Yeni Sürüm 9 NG ISK Tasarımı İçin Yeni Nesil Entegre Yazılım Aracı Süleyman Kavas Makina Mühendisi 4M Teknik Yazılım Ltd. Şti. 1. Giriş FineHVAC ISK (Isıtma,

Detaylı

MMU 402 FINAL PROJESİ. 2014/2015 Bahar Dönemi

MMU 402 FINAL PROJESİ. 2014/2015 Bahar Dönemi MMU 402 FNAL PROJESİ 2014/2015 Bahar Dönemi Bir Yarı eliptik yüzey çatlağının Ansys Workbench ortamında modellenmesi Giriş Makine mühendisliğinde mekanik parçaların tasarımı yapılırken temel olarak parça

Detaylı

METROPOL SOFT SOLIDWORKS PREMIUM SOLIDWORKS STANDARD SOLIDWORKS PROFESSIONAL KOLAY KULLANIM

METROPOL SOFT SOLIDWORKS PREMIUM SOLIDWORKS STANDARD SOLIDWORKS PROFESSIONAL KOLAY KULLANIM KOLAY KULLANIM - Hızlı Ögrenme: Araç Çubuğu, İçerik duyarlı farenin sağ tuş menüleri, Yardımcı Eğitimler - Yardım Belgeleri - Yerel ve global destek hizmetleri - Bilgi Bankası PARÇA VE MONTAJ MODELLEME

Detaylı

Ürün Geliştirme. Oğuz ALTAY Satış Direktörü

Ürün Geliştirme. Oğuz ALTAY Satış Direktörü Ürün Geliştirme Oğuz ALTAY Satış Direktörü 3 Boyutlu Teknolojiler Mühendislik ve Simülasyon 20 Yılı aşkın tecrübe Yurtiçi ve yurtdışında 4 ofis Teknoloji uygulama merkezleri 50 nin üzerinde Personel ISO

Detaylı

MÜŞAVİRLİK MÜHENDİSLİK LTD. ŞTİ.

MÜŞAVİRLİK MÜHENDİSLİK LTD. ŞTİ. Sayın İşletme İdari ve Teknik Yönetimleri, Mühendislik hizmetlerinde proje ve uygulama alanlarında geçmişten bugüne yürütmüş olduğumuz çalışmalardan edindiğimiz tecrübelere paralel olarak, bu hizmetlerin

Detaylı

PLASTİK ŞEKİL VERME (PŞV) Plastik Şekil Vermenin Temelleri: Başlangıç iş parçasının şekline bağlı olarak PŞV iki gruba ayrılır.

PLASTİK ŞEKİL VERME (PŞV) Plastik Şekil Vermenin Temelleri: Başlangıç iş parçasının şekline bağlı olarak PŞV iki gruba ayrılır. PLASTİK ŞEKİL VERME (PŞV) Metallerin katı halde kalıp olarak adlandırılan takımlar yardımıyla akma dayanımlarını aşan gerilmelere maruz bırakılarak plastik deformasyonla şeklinin kalıcı olarak değiştirilmesidir

Detaylı

TETA & TEDA. Sıcak Hava Apareyleri

TETA & TEDA. Sıcak Hava Apareyleri TETA & TEDA Sıcak Hava Apareyleri İçindekiler Teknogen Kimiz? Ne iş yaparız? Genel Özellikler... 1 Teknik Özellikler... 1 Bileşenler... 2 Montaj ve Bakım... 3 Elektrik Bağlantı Şeması... 3 Ölçüler... 4

Detaylı

RÜZGAR YÜKÜNÜN BİR TİCARİ ARAÇ SERVİS KAPISINA OLAN ETKİLERİNİN İNCELENMESİ

RÜZGAR YÜKÜNÜN BİR TİCARİ ARAÇ SERVİS KAPISINA OLAN ETKİLERİNİN İNCELENMESİ RÜZGAR YÜKÜNÜN BİR TİCARİ ARAÇ SERVİS KAPISINA OLAN ETKİLERİNİN İNCELENMESİ Melih Tuğrul, Serkan Er Hexagon Studio Araç Mühendisliği Bölümü OTEKON 2010 5. Otomotiv Teknolojileri Kongresi 07 08 Haziran

Detaylı

BINALARDA ESNEK KULLANIM İÇİN SOĞUK KİRİŞ (CHILLED BEAM) ÇÖZÜMLERİ. Erkan TUNCAY ARAŞTIRMA / İNCELEME ISITMA HAVA KOŞULLANDIRMA HAVALANDIRMA

BINALARDA ESNEK KULLANIM İÇİN SOĞUK KİRİŞ (CHILLED BEAM) ÇÖZÜMLERİ. Erkan TUNCAY ARAŞTIRMA / İNCELEME ISITMA HAVA KOŞULLANDIRMA HAVALANDIRMA ARAŞTIRMA / İNCELEME ISITMA HAVA KOŞULLANDIRMA HAVALANDIRMA SU ŞARTLANDIRMA SU ARITIMI ENERJİ OTOMATİK KONTROL BİNA OTOMASYON Erkan TUNCAY İŞ YÖNETİMİ VE ORGANİZASYON MALİYE / FİNANS MÜHENDİSLİK GELİŞTİRME

Detaylı

Hakkında detaylı bilgi icin bizle irtibata gecin. (Sinem GÜNDOĞDU sgundogdu@ex-en.com.tr)

Hakkında detaylı bilgi icin bizle irtibata gecin. (Sinem GÜNDOĞDU sgundogdu@ex-en.com.tr) ve Plan ve yazılımları Hakkında detaylı bilgi icin bizle irtibata gecin (Sinem GÜNDOĞDU sgundogdu@ex-en.com.tr) Eksen Mühendislik Test ve Simülasyon Limited Şirketi Haluk Türksoy Sk. 12/3 Altunizade 34662

Detaylı

AX-3000 ALLPLAN ve AutoCAD için

AX-3000 ALLPLAN ve AutoCAD için AX-3000 ALLPLAN ve AutoCAD için Bina Tesisatı İçin Entegre Çözüm Yazılımı EDV-Software-Service GmbH & Co. KG Yazılım Geliştirme ve Eğitim Merkezi Bina Tesisatı İle İlgili Tüm İhtiyaçlarınız Tek Yazılımda

Detaylı

WORKNC

WORKNC 0216 466 67 70 WORKNC Metropolsoft Bilgi Teknolojileri San. ve Tic. Ltd. Şti. Yeşilbağlar Mah. Selvili Sok. No:2 Beyaz Ofis B-36 34893 Pendik/İstanbul T: +90 216 466 67 70 F: +90 216 466 67 71 info@metropolsoft.com

Detaylı

TİP GENİŞLİK (mm) Güç (W/m²) Uzunluk (m) Toplam Güç Toplam Aktif. (W) Eset 60-1,5/50

TİP GENİŞLİK (mm) Güç (W/m²) Uzunluk (m) Toplam Güç Toplam Aktif. (W) Eset 60-1,5/50 ECOFILM Isıtma Folyoları En yeni teknolojilerden yararlanılarak üretilen Ecofilm ısıtma folyoları, özellikle büyük yüzeylerin ısıtılmasında kullanılıyor. Bu ısıtma sistemleri; grafit kaplamalı polyester

Detaylı

VITOclima 300-s/HE Free Joint DC Inverter Çoklu klima sistemleri

VITOclima 300-s/HE Free Joint DC Inverter Çoklu klima sistemleri VITOclima 300-s/HE Free Joint DC Inverter Free Joint DC Inverter Viessmann İle tek dış üniteye 5 adede kadar iç ünite kombinasyonu yapabilir, değişken debili soğutucu akışkan teknolojisi ile bireysel iklimlendirmenin

Detaylı

Kompozit Malzemeler ve Mekaniği. Yrd.Doç.Dr. Akın Ataş

Kompozit Malzemeler ve Mekaniği. Yrd.Doç.Dr. Akın Ataş Kompozit Malzemeler ve Mekaniği Yrd.Doç.Dr. Akın Ataş Bölüm 2 Laminanın Makromekanik Analizi Kaynak: Kompozit Malzeme Mekaniği, Autar K. Kaw, Çevirenler: B. Okutan Baba, R. Karakuzu. 2 Laminanın Makromekanik

Detaylı

Elektrik tesislerinizi daha verimli hale dönüştürün.

Elektrik tesislerinizi daha verimli hale dönüştürün. Elektrik tesislerinizi daha verimli hale dönüştürün. Prisma P 4000 A'e kadar güvenilir ve geliştirilebilir AG panoları için basit fonksiyonel sistemler. Fonksiyonel AG sistemlerimiz sayesinde iş verimliliğinizi

Detaylı

3D Ölçüm Verilerinin Analizi

3D Ölçüm Verilerinin Analizi GOM Workshop Serisi Sac Metal Şekillendirme 3D Ölçüm Verilerinin Analizi Volkan TÜREMİŞ 12 Nisan, 2017 Tüm Yüzey Geometri Analizi Sac Metal Şekillendirme Uygulamaları Tasarım ve Simülasyon Sac metalin

Detaylı

Enjeksiyon Kalıplama Prosesi için Statik Mikserler

Enjeksiyon Kalıplama Prosesi için Statik Mikserler Enjeksiyon Kalıplama Prosesi için Statik Mikserler Karıştırıcılı enjeksiyon memeleri ve statik mikserler Prosesinizi geliştirin! Yaşadığınız sorunların birçoğunu, üretiminizi kesintiye uğratmadan, hızlı

Detaylı

SOLIDWORKS ÇÖZÜMLERİ İŞLETMENİZİ İLERİ TAŞIYAN MÜHENDİSLİK VE TASARIM ARAÇLARI İŞLETMENIZI BÜYÜTMENIZE YARDIMCI OLAN GÜÇLÜ VE BASIT ÇÖZÜMLER

SOLIDWORKS ÇÖZÜMLERİ İŞLETMENİZİ İLERİ TAŞIYAN MÜHENDİSLİK VE TASARIM ARAÇLARI İŞLETMENIZI BÜYÜTMENIZE YARDIMCI OLAN GÜÇLÜ VE BASIT ÇÖZÜMLER SOLIDWORKS ÇÖZÜMLERİ İŞLETMENİZİ İLERİ TAŞIYAN MÜHENDİSLİK VE TASARIM ARAÇLARI İŞLETMENIZI BÜYÜTMENIZE YARDIMCI OLAN GÜÇLÜ VE BASIT ÇÖZÜMLER SOLIDWORKS tasarım çözümleri; tasarımcıların, mühendislerin

Detaylı

Autodesk Tasarım ve Yaratım Paketleri 2014 ü Keşfedin.

Autodesk Tasarım ve Yaratım Paketleri 2014 ü Keşfedin. AutoCAD Product Factory Plant Design Tasarım ve Yaratım Paketleri 2014 ü Keşfedin. Tasarım ve Yaratım Paketleri 2014, daha iyi iş akışları, proje bilgilerine kolay ulaşım ve geliştirilmiş işbirliği için

Detaylı

Security Geçiş Sistemleri. Döner Kapılar. Hastane Kapıları. 90 Derece. Kayar Kapılar. Kapılar METAXDOOR MS30. Otomatik Yana Açılır

Security Geçiş Sistemleri. Döner Kapılar. Hastane Kapıları. 90 Derece. Kayar Kapılar. Kapılar METAXDOOR MS30. Otomatik Yana Açılır Döner Kapılar Kayar Kapılar Hastane Kapıları 90 Derece Kapılar Security Geçiş Sistemleri METAXDOOR MS30 Otomatik Yana Açılır Kayar Kapılar METAXDOOR MS30 Otomatİk Kayar Kapılar MS30/SLD Otomatik Kayar

Detaylı

4k ultra HD teknolojisi. Odak noktamız her yerde her ayrıntıyı görmenizi sağlamaktır

4k ultra HD teknolojisi. Odak noktamız her yerde her ayrıntıyı görmenizi sağlamaktır 4k ultra HD teknolojisi Odak noktamız her yerde her ayrıntıyı görmenizi sağlamaktır 2 teknolojisi Her yerde her ayrıntıyı görmenizi sağlıyor Büyük bir alanı kapsamak ve uzun bir mesafeden nesneleri tanımlamak

Detaylı

MartinPlus SAHA HİZMETLERİ MONTAJ BAKIM PROSES İYİLEŞTİRME L3861 TR

MartinPlus SAHA HİZMETLERİ MONTAJ BAKIM PROSES İYİLEŞTİRME L3861 TR MartinPlus SAHA HİZMETLERİ MONTAJ BAKIM PROSES İYİLEŞTİRME L3861 TR İŞLETME MÜKEMMELLİĞİNİ YAKALAYIN DAHA FAZLA KONTROL. DAHA FAZLA VERİMLİLİK. DAHA AZ KAYNAK. MartinPLUS Saha Hizmetleri, transfer noktası

Detaylı

AKILLI BİNALAR VE ENERJİ VERİMLİLİĞİ

AKILLI BİNALAR VE ENERJİ VERİMLİLİĞİ AKILLI BİNALAR VE ENERJİ VERİMLİLİĞİ AKILLI BİNALAR VE ENERJİ VERİMLİLİĞİ Bilindiği gibi, akıllı binalar enerji verimliliğini artırmak üzere, binanın enerji harcamalarının otomatik olarak binanın kendi

Detaylı

IENG 227 Modern Üretim Yaklaşımları

IENG 227 Modern Üretim Yaklaşımları IENG 227 Modern Üretim Yaklaşımları Pamukkale Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü IENG 227 Modern Üretim Yaklaşımları Dr. Hacer Güner Gören Esnek Üretim Sistemleri Esnek Üretim Sistemleri Bir esnek

Detaylı

Kompozit Malzemeler ve Mekaniği. Yrd.Doç.Dr. Akın Ataş

Kompozit Malzemeler ve Mekaniği. Yrd.Doç.Dr. Akın Ataş Kompozit Malzemeler ve Mekaniği Yrd.Doç.Dr. Akın Ataş Bölüm 4 Laminatların Makromekanik Analizi Kaynak: Kompozit Malzeme Mekaniği, Autar K. Kaw, Çevirenler: B. Okutan Baba, R. Karakuzu. 4 Laminatların

Detaylı

Yüksek verimli gaz yakıtlı çelik kazan CompactGas

Yüksek verimli gaz yakıtlı çelik kazan CompactGas Yüksek verimli gaz yakıtlı çelik kazan CompactGas Patentli alufer teknolojisi ile yüksek verim, düşük emisyon 1 CompactGas ın (1000-2800) avantajları Hoval CompactGas; konfor,ekonomi, güvenilirlik ve teknik

Detaylı

Kompozit Malzemeler ve Mekaniği. Yrd.Doç.Dr. Akın Ataş

Kompozit Malzemeler ve Mekaniği. Yrd.Doç.Dr. Akın Ataş Kompozit Malzemeler ve Mekaniği Yrd.Doç.Dr. Akın Ataş Bölüm 4 Laminatların Makromekanik Analizi Kaynak: Kompozit Malzeme Mekaniği, Autar K. Kaw, Çevirenler: B. Okutan Baba, R. Karakuzu. 4 Laminatların

Detaylı

AKILLI ÜRETİM İÇİN ÇİFT ŞERİTLİ PALET SİSTEMİ TEKNİK GENEL BAKIŞ

AKILLI ÜRETİM İÇİN ÇİFT ŞERİTLİ PALET SİSTEMİ TEKNİK GENEL BAKIŞ AKILLI ÜRETİM İÇİN ÇİFT ŞERİTLİ PALET SİSTEMİ TEKNİK GENEL BAKIŞ MONTAJ, IŞLEME VE TEST IÇIN Transferler, yerleştirme istasyonları ve durdurucular gibi işlevlerin tümü elektriklidir. IIoT ile kullanıma

Detaylı

BENZERSİZ SORUNLARA BENZERSİZ ÇÖZÜMLER

BENZERSİZ SORUNLARA BENZERSİZ ÇÖZÜMLER BENZERSİZ SORUNLARA BENZERSİZ ÇÖZÜMLER HAKKIMIZDA Promod Ar-Ge Yazılım, dinamik sistem simülasyonu, prototiplemesi, kontrol tasarımı ve gerçeklenmesi alanlarında hizmet veren bir Ar-Ge ve Yazılım kuruluşudur.

Detaylı

Woom Woom dünyasına hoşgeldiniz. www.woom.web.tr

Woom Woom dünyasına hoşgeldiniz. www.woom.web.tr Woom Woom dünyasına hoşgeldiniz. www.woom.web.tr Woom Woom nedir? Wide Object Oriented Manager Woom, belirlenmiş çalışma alanlarında, bilgisayar işlemleri yapan bir yazılım platformudur. Woom Woom çalışma

Detaylı

CoroMill QD. Yüksek güvenlikli kanal frezeleme

CoroMill QD. Yüksek güvenlikli kanal frezeleme CoroMill QD Yüksek güvenlikli kanal frezeleme Kanal frezelemedeki ana zorluk, özellikle derin ve dar kanallar işlenirken genelde talaş boşaltmadır. CoroMill QD içten kesme sıvısına sahip türünün ilk kesicisidir.

Detaylı