LiquidSi by Vialle. Manuel

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "LiquidSi by Vialle. Manuel"

Transkript

1 LiquidSi by Vialle Manuel

2 SİSTEM PARÇALARI 3 BASINÇ SENSÖRÜ 4 LPG SEVİYE SENSÖRÜ 5 SICAKLIK SENSÖRÜ 5 VİALLE ENEJEKTÖRLERİ 5 YAKIT POMPASI 5 PTS 40TİPİ YAKIT POMPASI 5 VİALLE SELENOİDLERİ 5 YAKIT DÜĞMESİ 6 LİQUDSI YAZILIMI 7 BİLGİSAYAR YAZILIMI 7 F1 GENEL 8 9 F2/RPM KONFİGİRASYON 10 F2/PETROL/GAZ 11 F2/GAZ/PETROL F2/GAZ/PETROL/GAZ 14 F2/GAZ ENJEKTÖRLERİ 14 F2/PETROL ENJEKSİYONU 15 F2/GAZ POMPASI 16 F2/GAZ SEVİYE SENSÖRÜ 17 F2/BASINÇ SENSÖRÜ 18 F2/LAMBDA SENSÖRÜ 19 F2/BASINÇ FAKTÖRLERİ 19 F2/GAZ DENGELEME 20 F2/PETROL DENGELEME 20 F2/ARAÇ F2/ARAÇ SAHİBİ BİLGİLERİ 23 F2/YORUMLAR 23 F3/KALİBRASYON 24 F4/OSİLOSKOP F5/OTOMATİK KALİBRASYON F6/HATALAR 29 F7/AYARLAR 29 F8/HAKKINDA 30

3 GİRİŞ LiquidSİ LPG yi sıvı olarak motora veren eşsiz ve yenilikçi LPG sistemidir. Sonuç olarak LiquidSİ buharlı LPG sistemlerden daha fazla performans ve daha iyi sürüş sağlar. LiquidSi performansı sıçaklık farklılıklarından, otogaz karışımından ve nem gibi olağan üstü şartlardan etkilenmez ve iyi çalışır. LiquidSi bakım gerektirmez. LiquidSi bütün MPI enjeksiyonlu araçlara montaj yapılabilir SİSTEM PARÇALARI ECU LiquidSİ Ecu sunun ticari markası TEC dir. 3 versiyonu vardır: 4 silindir (TEC 4) 6 silindir (TEC 6) 8 silindir (TEC 8) LPG Enjektörleri LPG enjekörleri manifold girişine monte edilir. LPG seviye sensörü LPG seviye sensörü ohm arası dirençtir. Basınç sensörü: Enjeksiyon basıncını algılar. Sıcaklık sensörü Sıcaklık sensörü ısıtıcı hortum üzerine takılabilen plastik mandala entegredir. Multivalf: Multivalf LPG tank üzerine takılır. Yakıt pompası: Yakıt pompası PTS 40 tipidir. Vialle selenoid: Selenoidler daima birlikte çalıştırılır Kablo demeti:(harnes) Kablo demeti ve 8 silindir için yapılmıştır. Bütün konektörleri komple verilir. Gerekli sigortalar ve diagnostik bağlantıları kablo demetine monte edilmiştir.

4 ANA PARÇALAR VE ÖZELLİKLERİ TEC/ECU LiquidSİ ECU su öğret öğren kavramına göre çalışır. Ticari markası TEC dir. 3 tipi vardır. 4 silindir(tec 4) 6 silindir (TEC 6) 8silindir(TEC 8) Bütün tiplerde benzer PCB (baskılı devre) elektronik komponentler kullanır. TEC çıkış pinleri soketlidir. TEC serisi Ecu larda aşırı sistem basıncında yakıt otomatik olarak petrole geçer. Eğer motor istemeyerek yavaşlar veya durursa, RPM sinyalini görmez ve LPG sistemi devre dışı kalır. (kahverengi kablo PIN 56) Ciddi harici LPG sızıntısı olması durumunda yakıt benzine geçer ve LPG sistemi kapanır. Aşağıdaki şartlarda LPG BENZİN LPG geçişi otomatik fakat geçici olarak olur: Eğer RPM eşik değerinden daha düşükse, Eğer RPM eşik değerinden daha yüksekse (yakıt kesilmesi) Yakıt kesilmesinden sonraki toparlanma çok hızlıdır.vialle Enjektörleri düşük empedansla çalışabilir. 2,3,4,5,6,8 silindirli MPI motorlarıyla çalışabilir. Enjektör sürücüleri alternatif LPG enjektörleri ile çalıştırmak için programlanabilir. Pik mevcut zaman limiti Mevcut değişim frekansında tutma Mevcut kontrol frenkansını tutma doluluk oranı Aşağıdaki Enjeksiyon Staratejileri İle Çalışabilir: Sıralı MPİ Paralel grup MPİ Mono (grup) MPİ Kısa petrol titreşimlerinin çalışması LPG seviye göstergesi değişim noktaları serbestçe programlanabilir. LPG basınç sensörü kalibrasyon datası serbestçe programlanabilir Hem mutlak hem de bağıntılı basınç okumaları ayarlanabilir Aşağıdaki Lambda Sensör Tipleri İle Kullanılabilir 0 1 V 0 5 V 0,8 1,6 V BASINÇ SENSÖRÜ LiquidSi sistemindeki tek sensör geri dönüş yakıt hattı üzerindeki MV takılan basınç sensörüdür. Enjektör Üzerindeki,Enjektör Basıncını algılar. Enjeksiyon Basıncı=Tank basıncı+pompa basıncından oluşur. İyi bir referans değeri 12 bar dır.(göreceli). ( 8 bar tank basıncı+4 bar pompa basıncı). LPG sıcaklığının GAS_PWM (< 2%)üzerinde herhangi bir etkisi yoktur. Bu sebeple, ilave bir dengeleme gerekli değildir. Bu sistem buharlı enjeksiyon sistemlerine benzemez. Rezerv de 1 sıcaklık girdisi vardır(aux 1), Bu girdi gelecek kullanımlar için mevcuttur.

5 SEVİYE SENSÖRÜ Bu 0 90 ohm seviye sensörü tank içerisinde bulunan yakıtı gösterir. Proğram yazılımıyla herhangi bir etkileşimi yoktur. SICAKLIK SENSÖRÜ Sıcaklık sensörü ısıtıcı hortum üzerine takılabilen plastik mandala entegredir. Bağlandığı zaman bu bilgi pompayı çalıştırmaya hazırlamak için kullanılır. Bağlandığında, bu bilgiler gerekli pompa emiş süresini ayarlamak için kullanılır VİALLE ENJEKTÖRLERİ Kullanılan enjektörler LPI ve LPFI sistemlerinde yıllarca kullanılan enjektörlerdir. Vialle de 5 farklı enjektör büyüklüğü vardır. Hepsinin elektriksel özellikleri aynıdır. Enjektörler arabanın orjinal enjektörlerine göre (OEM) tasarlanmış ve üretilmiştir. Benzin ve LPG enjektörlerinin elektriksel özellikleri arasında çok küçük fark vardır. Doğrusallık mükemmeldir. Sadece "1 Faktör" tespit edilmesi gerekmektedir.bu sayede basit bir otomatik kalibrasyon algoritması sağlanır. Bu yakıt formülünün içinde sadece 1 ana çarpan olduğu anlamına gelir. Bu sistem buharlı gaz enjeksiyon sistemlerinde yoktur. Enjektörlerin düşük empedansından dolayı (+/ 2 Ohm) TEC in içinde üstün sürücü stratejisi uygulanır. Enjektör konektörleri ana gövde üzerindedir. VIALLE 12, VIALLE 15, VIALLE 17, VIALLE 20 or VIALLE 28 (Enjektörler 3.7 Bar da gr/sn olarak hepsinde aynı akış oranına sahipdir.) Her tipin kendi rengi vardır. SELENOİD VALF YAKIT POMPASI (Typ=PTS 40) Tüm selenoid ve pompalar daima birlikte çalışır. Yakıt Pompası PTS 40,Vialle nin LPfı sistemlerinde yıllarca başarıyla kullandığı bir türbin pompasıdır. Bu yıl sonlarına doğru, daha yüksek akış oranlarına sahip bir başka ilave PTS 45 serviste olacaktır.

6 Buharlı Sistemler ile LiquidSi arasında dikkat edilmesi gereken iki önemli fark vardır. 1 Kuru çalışmaya karşı LPG pompasının korunması: Kuru çalıştırma pompayı 3 5 dk. içinde tahrip eder. Onun için program Lpg ye geçmeden önce kuru pompa çalışma testi yapar. Algoritma: Proğram, pompa çalışmaya başladıktan sonra bir kaç saniye sistemi gözlemler. Eğer sistem basıncı tanımlanan değer altındaysa kuru çalışma testi başarısızlıkla sonuçlanmıştır. Netice de tankın boş olduğu varsayılır. Araç LPG ye geçmeyecektir. (AFS) 2 Sürüş esnasında tank içinde Lpg nin bitmesi:(afs)(otomatik Yakıt Değişimi). Yakıt tankı boşaldığı zaman erken uyarı sinyali yoktur. Klasik regülatörlü buharlı sistemlerde buhar basıncı izlenir.bu sayede çıkış basıncındaki bir düşmenin boş tankı gösterdiği varsayılır. LiquidSi da buhar yoktur ve tank seviye sensörü çok doğru göstermeyeceği için AFS sensöre bağlanamaz. Onun için Keller basınç sensörü Enjektör basıncını kontrol eder.gelişmiş yazılım algoritması tarafından ani basınç düşmesine bakarak gözlemler. Bu işi yapmak için iki şey gereklidir: İlk olarak, sağlam ve güvenilir LPG pompası ve pompa girişine sabit miktarda yakıtı ikmal edecek entegre yakıt modülüne ihtiyaç vardır.bunun için Lpg pompa girişindeki jet buffer da sürekli 500 cc den daha fazla LPG mevcuttur. İkinci olarak, sürüş sırasında kullanıcı için düzenlemiş kalibrasyon yazılımında ayarlanmış ve kesin boş tank durumunu algılayabilme vardır. Bu çalışma neticesinde yakıtın büyük oranda sürücünün tüketimine müsaade eden bir sistemdir. Tipik olarak tank içinde kullanılamayan en fazla 1 2 litre Lpg kalır. Yakıt Düğmesi Petrole geçmek için = Benzin Pompası Sembolü ne LPG ye geçmek için = Sİ ye basarak Lpg ye geçebilirsiniz. Yakıt düğmesindeki konum Lpg de kaldı ise Sİ Araç her seferki çalıştırmalarda,benzinde çalışmaya başlar ve 30 sn sonra otomatik olarak LPG ye geçer. Motor sıcaklığına bağlı olarak soğuk havalarda bu süre biraz daha uzayabilir. İlk Motoru Çalıştırma İlk çalışmada düğme üstündeki bütün lambalar yanar ve saat yönünün tersine döner ve sonra söner. Bu kontrolden sonra sistem seçilen yakıt tipine geçer. Sol üst yeşil LED yanık= Motor LPG de Sol alt sarı LED yanık =Motor Benzin de Benzinden LPG ye Geçiş Araç benzinde çalışır ve LPG ye geçmek için hazırlık yapıyorken Sol aşağıdaki Sarı Led yanık. Sol üstdeki yeşil LED LPG nin seçildiğini göstermek için yanıp söner. Motor Lpg ye geçtiği zaman sadece yeşil lamba yanar. LPG Tankındaki Yakıt Seviyesi Sağ üstdeki 4 yeşil LED ve sağ aşağıdaki kırmızı LED LPG tankındaki yakıt seviyesini gösterir. Eğer 4 yeşil LED lamba yanarsa tank maksimum seviyesine kadar doludur. Maksimum kapasite bürüt hacmin yaklaşık olarak %80 kadardır Düşük LPG Yakıt Seviyesi Yukarıdaki yeşil LED lambaları söner düğmede iki kere bip sesi çıkar ve sağ aşağı kırmızı LED lambası yanar. Motor hala LPG dedir fakat, yakıt doldurma zamanı gelmiştir.

7 LPG den Benzine Geçiş Tank boşalınca sistem benzine geçer. Not: Yakıt değişiminde bu defa düğme bip sesi vermez. Sol aşağıdaki sarı LED lambası yanar. Araç Benzinde çalışıyordur. LPG tankını doldurduktan sonra LPG geçmek için Sİ ye basın. Liquid Si Yazılımı Yazılım iki bölümden oluşur. İlk bölüm bilgisayarınızda çalışan LiquidSİ yazılımıdır(versiyon v1.xx) TEC le iletişim kurularak kalibrasyon yapılırken kullanılır. İkinci bölüm gömülü yazılım olarak adlandırılır.( 4 CYL için 4.03, 6 CYL için 6.03,8CYL için 8.03 dür.) Bu TEC(ECU) içinde çalışan ikili koddur. Bu bellek TEC e LiquidSİ yazılımı vasıtasıyla yüklenir. Bilgisayar Yazılımı Yazılım LiquidSi.com web sayfasından indirilebilir ve LiquidSI programını bilgisayarınıza kurulacak kurulum dosyasını içerir. Bu yazılım aynı zamanda TEC e yüklenecek gömülü yazılımı (entegre) içerir. TEC en son gömülü yazılımla yüklü olarak önceden proğramlanmış olarak verilir. liquidsi.com web sayfasında yeni bir versiyon güncellemesi mevcut ise bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Daha sonra, TEC içine güncellenmiş gömülü yazılımı yükleyin. Bu güncellenmiş gömülü yazılım indirilmiş (güncellenmiş) yazılımın içindedir.bu sebeple, ayrı olarak indirmeye gerek yoktur. Gömülü yazılımı yükleme fonksiyonu LiquidSİ yazılım programında F8 ABOUT sayfasında LOADER düğmesini kullanarak mevcuttur.

8 F1/GENEL = (GENERAL) Bu sayfa sistemin genel performans durumunu gösterir. Pompa Durumu = (Pump Status) LPG pompasının durumunu gösterir.araç çalıştırıldığı zaman bu saha KIRMIZI dır.lpg konumu seçili ise bir kaç saniye sonra selenoidler açılır ve LPG pompası çalışmaya başlar. Basınç sensörü,programda olması gereken kadar basınç değerinde bir yükselme algıladığı zaman(standart 5sn içerisinde) TEC pompanın kuru çalıştırma testine geçildiği sinyalini verir ve gösterge sahası KIRMIZI dan MAVİ ye döner.eğer, yetersiz basınç yükselmesi algılanırsa TEC yakıt tankının boş olduğunu düşünür ve araç benzinde kalır.gösterge KIRMIZI olmaya devam eder. Gösterge sahasındaki kırmızı ilerleme çubuğu kuru çalıştırma testinin ilerlediğini gösterir. Bu zaman periyodundaki başarılması gereken Maksimum test zamanı Enjeksiyon basıncındaki minimum yükselme(bar) F2 Konfigürasyon/Gaz Pompası sayfasından ayarlanabilir. Fabrikasyon değerler normal olarak yeterlidir. NOT: Kuru çalıştırma testi yapılırken test için kaydedilmiş BAŞLANGIÇ BASINÇI Pompa Durum (Pump Status) sahasında gösterilmiştir. Kuru çalıştırma testini başarıyla geçtikten sonra, bu gösterge sahasında bunu gösteren bir sayaç vardır. Bu sayaç Gaz enjektörleri çalışmadan önceki kalan yakıtın sirkülasyon zamanını (çalışma zamanı) gösterir.

9 Aşağı Durum Çubuğu: Soldan sağa bu çubuk aşağıdakileri kontrol eder: Bağlantı port ismi (Genellikle COM 1 10) Bağlantının olup olmadığını gösterir. Yüzde Göstergesi. Mevcut çalışmadaki ilerlemeyi gösterir. Dinamik gösterge sahası. Gaz enjektörleri ( ) Bu düğmeler herbir gaz enjektörleri için ON veya OFF durumuna geçmeyi sağlarlar. Bu düğmelere tıklayabilirsiniz veya aşağıdaki klavye tuş kısayollarını kullanabilirsiniz: «1» Z. Nozzle 1 ON/OFF «2» X. Nozzle 2 ON/OFF «3» C. Nozzle 3 ON/OFF «4» V. Nozzle 4 ON/OFF MOD(Mode) Butonu. Bu saha hangi 3 muhtemel modun faal olduğunu gösterir. Mod aşağı sağ taraftaki durum çubuğundaki MODE düğmesine basarak seçilebilir.

10 F2/KONFİGÜRASYON SAYFASI F2 Konfigürasyon sayfası çeşitli opsiyonların ayarlandığı ve parametrelerin montajcı tarafından değiştirilebilen sayfadır. RPM(Devir Saati) Sistemin çalışabilmesi için TEC in motor devrini algılaması gereklidir. RPM hesaplaması için kullanılan Prescaler (Ön Ölçekleme )Temel ayarların en önemlisidir. Her silindirde yüksek gerilim bobini olan ateşleme sistemlerinde. Prescaler =1:1 seçilmelidir. Eğer dört silindirli bir araçta mekanik yüksek gerilim distiribütörüne bağlı bir bobin sistemi varsa Prescaler=1:4 seçmeniz gereklidir. Doğru prescaler seçmeniz için Detected prescaler and threshold of sensitivity düğmesi altında otomatik fonksiyon vardır. İlk önce bu fonksiyonu işaretlemeli,doğru ve kararlı motor hız göstergesi olup olmadığı görülmelidir. Bu fonksiyon rölantideyken yapılmalıdır. Yan Kontrol Butonları Transmit=(İletme) T Yapılandırma datasını TEC e iletir. F7 SETTINGS içinde checkbox üstündeki Data CFG ve CLB together kontrol edildiği zaman kalibrasyon datası TEC e iletilir. Bu opsiyon varsayım tarafından kontrol edilir. Receive=(Alma) R Save=(Hafızaya Alma) S Yapılandırma verilerini bilgisayarınızdaki CFG dosyalarına kaydeder. /Program files/liquidsi/config dir. Load=(Yük) L Bilgisayarınızdaki CFG dosyası içindeki yapılandırma verilerini ECU ya yükler. /program files/liquidsi/config dir Default=(Standart) D Bütün yapılandırma bilgisini resetler.fabrikasyon ayarlara döner.

11 F2/PETROL/GAZ Benzinden lpg ye geçmek için bütün parametreleri verir. Otomatik geçiş sadece şu şartlarda olur: Motor çalıştırıldığı zaman ve otomatik olarak yapılan testler başarıyla tamamlandığı zaman. Araç RPM değeri giriş değerinden daha yüksek olduğu zaman. Fabrikasyon değer 600 RPM dir. Enjeksiyon basıncının belirli bir giriş değerinin üstünde olması. Fabrikasyon değer 5 bar dır. Sistem ilk çalışma zamanı dolduğunda. Standart değer 40 saniyedir. 4 şartın hepsi değişim olmadan karşılanması gereklidir. Bu şartlar sadece bir kere kontrol edilir.devamlı değil. (Çalıştırdıktan sonra) Injection Pressure> Enjeksiyon basıncı (bar) Montajcı farklı bir giriş değeri koyabilir. Bu değerin altında motor petrolde kalır. Enjeksiyon basıncı kuru testen sonra değerlendirilir. Kuru test detaylı olarak F2/Gaz Pompa bölümünde açıklanmıştır. Aralık= 1 30 Bar Standart değer= 5 bar. RPM> Benzinden LPG geçişin belirlenen RPM in altında olamayacağını ifade eder. Fabrikasyon Değer = 600 RPM Nozzle Delay=(Nozul Gecikme) (sn). Her bir enjektörün benzinden lpg ye geçişindeki geçikme zamanını belirler. Örnek:2 sn.ayarlanırsa, 4 silindirli motorda benzinden lpg ye geçişin tamamlandığı toplam süre 8 saniyedir. Aralık= saniye Standart= 2 saniye Delay After Ignition on (Ateşleme Sonrası Gecikme) Bu genel duraklama süresidir. Temelde bu sürede bir şey olmaz. Araç benzinde çalışır, bütün LPG valfleri kapalıdır. Aralık=1 60 saniye Standart= 5 saniye System Priming Time= Sistem İlk Çalışma süresi (sn) Yakıt hatları ve enjektörlerde hiç buhar kalmayacak şekilde temizlenmesi için zamana ihtiyacı vardır. Bu prosedür kuru çalışma testi tamamlandıktan sonra direk olarak başlatılır.pompa ve kesiciler kuru çalıştırma testine başlamadan önce zaten çalışmaya başlamıştır. İlk çalışma zamanı geçtikten sonra, LPG enjektörleri çalışmaya başlar. Kullanıcı bu ilk çalışma zamanını düzenleyebilir. Aralık= saniye Varsayılan=40 saniye. Result of dry run test=kuru Çalıştırma Test Sonucu LPG pompasının tank içindeki lpg nin azalmasından dolayı ortaya çıkacak kuru çalışmasından bozulmaması için yazılım pompanın faaliyete geçmesiyle birlikte belli miktarda basınç yükselmesi olup olmadığını kontrol eder. Bu test detaylı olarak F2/GAZ POMPA bölümünde açıklanmıştır. Bu test benzinden lpg ye geçişte her zaman yapılır. Eğer test neticesi pozitif ise gösterge sahası KIRMIZI dan MAVİ ye döner. Setting(Ayar) Setting(Ayar) düğmesine basınca düzenleyebileceğiniz bir 2D penceresi açılır. Bu tablodan motor sıcaklığına göre priming time sürelerini değiştirebilirsiniz. Sıcaklık kablo demetine bağlı AUX sıcaklık sensörü tarafından ölçülür. Bu sensör motor ısıtıcı borulardan birine takılı plastic bir maşa ile entegredir.

12 1.İletişimi Hafızaya Alma=(Transmit) Araç proğramında yapılan değişikliklerin ve kalibrasyonların ECU ya (TEC) kaydetmek için her seferinde TRANSMIT butonuna basmanız gereklidir. Keza,kalibrasyon datası bilgisayarınızdaki dosyada depolanır. NOT: Motoru kapattığınız durumda, yazılımda değişen fakat TEC e gönderilmeyen datalar kaybolur. TRANSMIT butonuna basılmadığı zaman kalibrasyon datası TEC e gönderilmez, ve gömülü yazılıma yeni bir data gitmez. SAVE kullanıcının o anki seçilen dosya ismi gösterilen altında kalibrasyon datasının depolanmasını müsaade eder. 2.Yük=(Load) Daha önce kayıt altına alınan mevcut dosyalarının TEC e yüklenmesine müsaade eder. Dosya Yazılıma yüklendikten sonra dosya sürücüde mevcuttur.ancak TEC ile henüz senkronize değildir. Bunu sonuçlandırmak için TRANSMIT e basmanız gereklidir. Ondan sonra,durum güncel olarak değişir. 3.Standart=(Default) DEFAULT düğmesine basarak bütün ayarları fabrikasyon ayarlarına döndürebilirsiniz. NOT: DEFAULT düğmesine bastıktan sonra, RPM gibi kritik parametrelerin doğru gösterdiğinden emin olun.bu parametreleri tekrar girmeniz gereklidir. Alternatif olarak Step by Step i kullanabilirsiniz. F2/GAZ/PETROL F2 GAZ/ Petrol sayfası LPG denbenzine geçişi otomatik olarak kontrol eden parametrelerin olduğu sayfadır. İki Önemli Ana Şart vardır.ilki Yüksek Enjeksiyon Basıncı.ikincisi, boş tank durumundan kaynaklanan Düşük Enjeksiyon Basıncındaki düşmenin algılanmasıdır. Buzzer signal=(buzzer sinyali) İşaretlendiği zaman araç lpg den Petrole geçtiği zaman buzer uyarı verir. Buzer araç benzine geçici olarak geçtiği zaman uyarı vermez.(yavaşlama kesintisi, rölantide benzine geçme, yakıt kırpılması vs) 1.If injection pressurure( >)=(enjeksiyon basıncı) (Bar) İşaretlendiği zaman enjeksiyon basıncı seçilen değeri aştığı zaman araç otomatik olarak Petrole geçer. Aralık= bar Standart= 30 bar 2.If injection pressure(<)=(enjeksiyon basıncı) (Bar) İşaretlendiği zaman enjeksiyon basıncı seçilen değerin altına düştüğü zaman araç otomatik olarak Petrole geçer. Aralık=01 10 bar Standart=3 bar. 3.After Time Period=(Zaman periyodundan sonra)(sn) Enjeksiyon basıncının yükselmesi yada düşmesi anında benzine geçiş için girilen minimum zamandır. Aralık= 1 20 saniye Standart= 5 saniye

13 4.If injection pressure drops(>)=eğer Enjeksiyon Basıncı Düşerse (Bar) Bu fonksiyon LPG pompası tarafından verilen yakıtta eksiklik olduğunu algılamak için tasarlanmıştır. Belli bir basınç düşmesi algılandığında gaz enjektörleri hemen kapanır ve petrol enjektörleri açılır (Selenoid ve pompa aktif olmaya devam eder). Sistem enjeksiyon basıncını BOŞ TANKDA ani düşüşlere karşı gözlemler. Bazen geçici olarak bu fonksiyonu devre dışı bırakmak gerekebilir. Bu fonksiyonun dolu tankda basınç düşme sinyali verdiği zaman devre dışı bırakılmalıdır. BU DEĞERLERİ DEĞİŞTİRMEYİN. Aralık= 0 5 bar Varsayım=2,2 bar 5.If injection pressure rises(>)=eğer enjeksiyon basıncı yükselirse (Bar) Eğer enjeksiyon basıncı belli bir zamanda düzelirse, sistem Gaza geri dönüşe müsaade eder. Aralık=0 5 bar Varsayım=1.6 bar.(pompa ve Selenoidler aktif) Eğer daha önceki fonksiyonda basınç düşmesi seçilen zaman süresi içinde düzelirse yazılım tankın boş olmadığı düşünür ve gaz enjektörlerini tekrar çalıştırmaya başlar.bu durumun uzun süre kalması durumunda, sistem sürekli olarak petrole dönüş yapar (Selenoidler kapanır, pompa durur ve buzzer aktive edilir). 6.İnitial Pressure rise(>)=başlangıçtaki Basınç Yükselmesi Bu değeri değiştirmeyin. 7.Min time for temporary petrol operation = Geçici Benzin Çalışması İçin Minimum Zaman Eğer sistem benzine basınç düşmesi sinyali verdiği için geri dönerse, bu parametre yakıtın Petrolde kalacağı minimum zamanı ayarlar. Bu istenmeyen hızlı titerişimleri önler. Ayarları Değiştirmeyin. Aralık= 0 2 (saniye) Standart= 1 (saniye) 8.Min time for temporary gas operation = Geçici Lpg çalışması İçin Minimum Zaman Eğer sistem benzinden LPG ye belli bir basınç yükselmesi sinyali verdiği için geçerse, bu parametre yakıtın LPG de kalma süresini ayarlar. Bu da istenmeyen hızlı titreşimleri önler. Ayarları Değiştirmeyin. Aralık=0..2 (saniye) Standart= 1 (saniye) 9.Maximum time to allow temporary Petrol operation=geçici Benzin çalışması içinmaksimum zaman Zaman ölçer ilk LPG basınç düşme sinyali verdiği zaman çalıştırılır. Seçilen değer ile zaman ölçerin süresi ayarlanır.ayarları Değiştirmeyin. Aralık=0 20(saniye) Standart= 10(saniye) 10.Injection pressure recording interval=enjeksiyon Basıncı Kayıt Aralığı Enjeksiyon basıncı belirli aralıklarda hafızaya kaydedilir. Kayıtlar arasındaki zaman aralığını, girilen değer belirler.depolanan değerler yazılım tarafından basınçdaki düşme veya yükselmeyi algılanmasını sağlar.ayarları Değiştirmeyin. Aralık= 0 2(saniye) Standart=1 (saniye). 11.Number of record interval to look back=geriye doğru bakılacak kaydedilmiş aralık sayısı Basınç düşmeleri ve yükselmeleri gerçek (gerçek zaman) enjeksiyon basıncı ile bir süre önce kaydedilmiş enjeksiyon basıncı mukayesesi ile algılanır. Bu parametre kaydedilen enjeksiyon basınç kayıtlarını geriye doğru bakma ile faktörleri (zaman) ayarlar. Ayararı Değiştirmeyin. Aralık=1 15 Standart=6

14 F2/GAZ/PETROL/GAZ Bu sayfadan geçici olarak LPG den Petrole ve tekrar LPG ye geri dönüşü kontrol edilebilir. Run Bu kutuyu işaretlemek yakıt kırpılma fonksiyonunu harekete geçirir Montajcı değerleri girmeli ve kontrol etmelidir. Standart=Kontrol edilmemiş Bu şartlar 3 farklı kombinasyonda yapılabilir. 1 To petrol,if RPM(>) Belirlenen yüksek motor devrinin üzerinde BENZİNDE 2 To gas,if RPM(<) Belirlenen yüksek motor devrinin altında LPG de 3 To petrol,if RPM idle run (<) Belirlenen rolanti motor devrinin altında BENZİNDE NOT: Selenoid ve pompa geçici LPG/BENZİN/LPG değişiminde faal olarak kalırlar. To Petrol,to exit Cut off (quantity cycles)= Cut off çıkışından Benzinle çalışma (miktar devri) FCO=Cut off Bu fonksiyonla montajcı, sistemi FCO çalışma modunu bırakırken LPG enjekte etmeye başlamadan önce belli sayıda petrol enjeksiyonunu kullanmaya zorlayabilir. Bu Gaz enjektörlerin giriş nozullarını manifoldan uzakta yerleştirdiği durumlarda veya benzin enjeksiyonlarının eski durumuna döndüğü uç kısa durumlarda kullanılabilir. Benzinin enjekte edildiği krankşaft devir hızı burada ayarlanabilir. Aralık=1 255 devir hızı Standart=20 F2/GAZ ENJEKTÖRLERİ LiquidSi ile kullanılabilecek lpg enjektörlerin görünümünü verir. Genellikle bu sayfada herhangi bir parametreyi düzenlemeye gerek yoktur. İleride Vialle enjektörünün haricinde farklı enjektör kullanılırsa ANOTHER seçeneği seçilmelidir. Bu durumda 4 parametrede değişiklik yapabilecek durumda aktif olur. Number:Araçın silindir sayısı girilmelidir gibi.

15 F2/PETROL ENJEKSİYONU Petrol enjeksiyon sayfası; Aracın Enjeksiyon tipini ayarlamanıza yarar. 1. Petrol İnjection=Benzin Enjeksiyonu Araçlarda 3 tip benzin enjeksiyonu Uygulaması vardır. Sequent Sıralı enjeksiyon (sıralı enjeksiyon tiplerinde kullanılır) Non sequent Yarı sıralı enjeksiyon(paralel yada yarı paralel enjeksiyon tiplerinde kullanılır.) Mono Full Grup enjeksiyon (grup çalışan enjeksiyon tiplerinde kullanılır.) 2. Çiftli Paralel Gaz 3. Processing of short impulses=kısa titreşimlerinin işlenmesi Bazı araçlarda Benzin ECU su kısa titreşimlerde enjektör sinyalleri gönderir.bunun için; Bu fonksiyon gaz enjektörlerinin güvenli açılışını başarmak için kullanılır. 4. Processing of short impulses=kısa titreşimlerin işlenmesi Girilen değerden daha yüksek olan sinyaller TEC tarafından çalışılan değerler olarak değerlendirilir. Bu titreşimler LPG enjektörlerine gönderilir. Girilen değerden daha düşük sinyalleri lpg enjektörleri algılamayacak ve çalışmayacaktır. Örnek: Processing of short impulses = kısa titreşimlerin işlenmesi = 1.2ms Compensation factor = Dengeleme faktörü = %50 olarak ayarlandığını varsayalım. TEC den 0.8 ms lik bir benzin enjeksiyonu alındığını varsayalım. Bu sinyal giriş değeri 1.2ms den daha küçük olduğu için lpg enjeksiyonu olmayacaktır. Bu sebeple, 0.8ms ile 0.5 çarpılır ve netice (0.4ms) gelecek benzin enjeksiyon titreşim zamanı olarak ilave edilir. Standart:0,6ms. 5. Compensation factor=dengeleme Faktörü Bu factor 0 %200 arasında ayarlanabilir. Standart=%50 6. Polarity=Polarite Bu petrol enjektörlerinin Petrol ECU suna bağlantı şeklini değiştirme opsiyonu verir. Standart=( ) polarite, bu enjektörlerin sabit olarak (+) bağlandığını ve bunların benzin ECU su içinde topraklamaya değiştiği anlamına gelir. Bu benzin enjektörleri çalıştırmasının en yaygın yoludur. Eğer, enjektörlerin ( ) kutba bağlı olduğu ve sonra ECU içinde (+) dönüştüğü bir durumla karşılaşırsanız Polariteyi + olarak opsiyonu olarak ayarlayabilirsiniz. 7. Detected injection type=algılanan enjeksiyon tipi Bu düğmeye basarak araçın enjeksiyon tipini otomatik olarak bulabilirsiniz.

16 F2/GAZ PUMP=LPG POMPASI Tank içindeki türbin tipi LPG pompasının ayarları yapılır. Likit enjeksiyon sisteminde pompa kuru çalışırsa bir kaç dakika içinde hasarlanır. Bu sebeple yazılımın, araç LPG ye geçmeden önce pompa kuru çalışma testi yapması gereklidir. Algoritma: Yazılım sistem basıncını pompa çalıştıktan ve LPG selenoid valfleri açıldıktan sonra ilk bir kaç saniye sırasında izler. Eğer basınç yükselmesi montajcının tanımladığı belli zaman dilimi içindeki minimum basınç yükselmesinden daha düşükse (=boş tank) kuru çalışma beklenir ve sistem gaza geçemeyecektir. ( F1, F2ve F3 renkli çıktı alanı KIRMIZI olarak kalır). LPG pompası ve LPG selenoidlerinin elektriksel olarak paralel bağlandığını ve birlikte çalıştığını unutmayın. 1. TYPE=TİP İki tip türbin pompası vardır. 1 PTS 40 =(145 KW a kadar motorlarda kullanılır.standart türbin pompasıdır) 2 PTS 45 =(Gelecek yıl kullanıma sunulacak türbin pompasıdır.) 2. Dry run protection and settings=kuru çalışma koruma ve ayarları Bu kutu standart olarak işaretli gelir.montajcı bazı diagnostic sebeplerden dolayı bu kutuyu kontrol dışı bırakabilir. Eğer kontrol dışı ise sistemin başlayışında herhangi bir kuru çalışma testi olmayacaktır. Fonksiyon aşağıdaki gibidir: Sistemin çalışmasında ateşlemeden sonraki gecikme süresi dolduğu zaman selenoidler açılır ve pompa çalıştırılır ve sistem çalışma zamanı fonksiyonu çalıştırılır(f2/petrol Gas). Yazılım pompa çalışdıktan ve selenoid valfler açıldıktan sonra enjeksiyon basıncının yükselmesini derhal izler. Kullanıcı saha 3) de ulaşılması gerekli basınç daki minimum yükselme değerlerini ve saha 4) de ulaşılması gereken basınç için maksimum süreyi girebilir. Eğer bu test başarısız olursa sistem LPG ye geçmeyecektir. 3. Minimum rise injection pressure=enjeksiyon basıncındaki minimum yükselme(bar) Kullanıcı bu değeri girebilir. Açıklama için 2. Maddeye bakınız. Standart=2.2 bar. Bu değeri değiştirmeyiniz. 4. In a time period(sec) of=bir zaman süresi içinde (saniye) Bu süre enjeksiyon basıncının 3. maddede belirlenen miktar yükselmesi için gereken süredir. Kullanıcı bu değeri girebilir, açıklama için 2. Maddeye bakınız. NOT: F1 içindeki pompa durum göstergesi KIRMIZI ilerleme çubuğu kuru çalışma testi ilerleme zamanını gösteriyor. Standart=5 saniye NOT: Keza selenoid valflerin açılmasından sonra hemen ölçülen enjeksiyon basıncı F1 deki pompa durumu gösterge sahasında gösterilir. Bu önceki tank basıncının iyi bir tahminidir. Kuru çalışma testi ilerlerken gerçek zamanlı enjeksiyon basıncı ve F1 pompa durumundan tank basıncını mukayese edebilirsiniz.

17 F2/GAZ LEVEL SENSÖRÜ=GAZ SEVİYE SENSÖRÜ GAZ SEVİYE SENSÖRÜ sayfası Liquidsİ sensörü için ayarları içerir. Sensör özel olarak LiquidSİ sistemi için tasarlanmıştır fakat, elektriksel olarak standart ohm dur.seçenekler arasında farklı dirençlerde vardır. 1.Montajcı sensor seçeneği menüsünden istediğini seçebilir. Bu menüde kullanıma duyarlı tek opsiyon VİALLE opsiyonudur. Bu sebeple standart ta VİALLE dir. 2.Checkbox buzzer signali. Bu kutu standart tarafından kontrol edilir. Bu buzzer in vereceği sinyal ile düğmenin üst sırasındaki 5 LED lambanın hepsi belli miktardaki gaz tüketiminden dolayı OFF durumuna gelir ve düğmenin sağ aşağı köşesinde olan Reserve LED ON durumuna gelir. 3.Volt olarak mevcut değer. Bu metin etiketinin sağ tarafında 6 parametreden oluşan saha dizisi vardır. İlk saha direnç gönderen üniteden okunan gerçek zaman (real time) voltajını verir. Bu voltaj tank içinde o anda olan Gazın seviyesine açıkça bağlıdır. Tipik olarak eğer tankı komple Gazla doldurursanız 5. LED değişim noktasını ayarlayabilirsiniz. Benzer şekilde aracı otomatik olarak Petrole geçinceye kadar kullanabilirsiniz ve daha sonra, değişim noktasını birinci LED olarak ayarlayabilirsiniz. İkinci, üçüncü, dördüncü, beşinci ve altıncı saha kullanıcıya düğmenin üst sırasındaki 5 LED den her biri için değişim noktalarını (Volt olarak) ayarlamasına müsaade eder. 4.Invert=ters çevirmek Standart kontrol edilmedi. Değiştirmeyin. 5.Low resistance= düşük direnç Standart Kontrol edilmedi. Değiştirmeyin.

18 F2/PRESSURE SENSÖR=BASINÇ SENSÖRÜ Gaz basınç sensörü hakkında bilgi verir bar aralığında ölçüm yapabilir. Bu sayfayı diagnostic amaçlı çıktı voltajını kontrol için kullanabilirsiniz. Yazılım tarafından voltajdan basıncı hesap etmek için kullanılan formül her ne kadar normal olarak bu sayfada herhangi bir ayarı değiştirmek gerekmesede bu sayfada detaylandırılmıştır. Basınç sensörü LiquidSi sistemindeki en önemli sensördür. Sensör MV üzerine takılmıştır. Eğer pompa çalışmıyorsa sensör TANK BASINCINI görür.eğer pompa çalışıyorsa pompa ENJEKTÖR BASINCINI görür. Bu enjektörlerde ve yakıt hatları içindeki gerçek var olan basınçtır. Tank basıncı+pompa basıncından oluşur. İyi bir referans değeri 12 bardır(8 bar tank basıncı+4 bar pompa basıncı). Keller Sensör Datası Type: absolute pressure sensor Range: Bar Supply voltage: 5V (4,5.. 5,5V) Output (Uout): 0,2.. 4,8 V analogue 1.TYPE=TİP. Basınç sensöründe 2 opsiyon vardır. İlk opsiyon KELLER 30 BAR bu LiquidSİ için standart sensördür ve bu sebeple keza standart seçimdir. Diğer seçim DİĞER dir. 2.Sensor Output=Sensör çıkışı (Volt) Sensör çıkış Voltajıdır. Bu TEC tarafından ölçülen sensör çıkış voltajını gerçek zamanını (real time) gösterir. NOT: Standart sensör için çıkış voltajı verilen voltajın bir fonksiyonudur, bundan dolayı eğer herhangi bir sebeple, sensöre verilen voltaj standart 4.8 Volt dan sapma (gevşek pinler, temas direnci vs.) gösterirse sonra sensör voltajıda sapma gösterir. Bu çıktı sahası özellikle sensörden direk olarak ölçülen sensör çıktı voltajı ile mukayeseli ölçüm yapmak için uygundur. 3. Sensör çıktısı (Bar). Bu da bir çıktı sahasıdır. 4. Maddedeki formülde tanımlanan gerçek zaman (real time) basınç barına geri döner. C1 = 6,600 C2 = 1,307 5.Dönüşüm formülü için bu katsayılar bu 2 sahada girilebilir/değiştirilebilir. KELLER sensörü için standart değerler: C1 = 6,600 C2 = 1,307 6.Checkbox Mutlak/Göreceli Standartta Göreceli kontrol edilir. Değiştirmeyin.

19 F2/LAMBDA SENSÖR=OKSİJEN SENSÖRÜ F2 LAMBDA SENSÖR sayfası Montajcı araç lambda sensörü bağlantısı yapmak ister ise : Connected kutucuğunu işaretlemeli ve araçdaki sensor tipini belirlemelidir. NOT: Otomatik kalibrasyonda yazılım lambda sensör sinyalini kullanmaz. Bazı sayfalarda kullanıcıya kalibrasyonda değişiklik yaparken sadece görsel feedback vermek için gösterilir. NOT: Kutu kontrol edilmediği zaman F4 osiloskop sayfasında lambda sinyalini göstermek mümkün değildir. F2/ PRESSURE FACTORS=BASINÇ FAKTÖRLERİ Bu sayfada cor_fac Lpg basıncı düzeltme datası bulunur. Cor_fac Gaz basıncındaki (Enjeksiyon Basıncı) değişiklere göre yakıtı düzenler. Enjeksiyon Basınçları yataydır. Enjeksiyon Zamanları (ms) dikeyde dir. Enjeksiyon Zamanları(darbe süresi) uzadığı zaman (artan motor yükü) pompa basınçı düşmeler için yakıtı düzeltme imkanı verir. NOT: Bu tablodaki fabrikasyon değerler normal olarak bütün araçlara uygulanır.tablodaki değerleri değiştirmeye çok nadir ihtiyaçınız olacaktır. NOT: Araç rolantide ve seyir halinde iken haritadaki değişken kursör sayesinde gaz darbesi hesaplamalarında hangi değer/sayı kullanıldığını görebilirsiniz.

20 F2/OFFSET GAS = DENGELEME GAZI Bu sayfadaki tablo Gaz enjektörler hücrelerinin dengeleme değerlerini (ms) gösterdiği tablodur. Bu tablodan alınan değer çıktıdır girdilerde enjeksiyon basınçları (yatay satır) ve TEC tarafından ölçülen akü voltajı (dikey sütun)dur. Kullanılan yakıt offset_gas eş faal hücre değer formülü: T_gas [ms] = (t_petrol offset_petrol) x petrol_factor x cor_fac + offset_gas. Offset_gas akü voltajının veya gaz enjektör basınçlarının değiştiği zaman enjektörlerdeki açılma ve kapanma zamanlarındaki değişiklere karşı düzeltme yapar. NOT:Hücre çıktısının değişme yolu aks değeri değiştiği zaman önceki F2 BASINÇ FAKTÖRLERİ sayfasında tanımlanan davranışa benzerdir. NOT: Bu tablodaki değerler sizin çok özel bir sebebiniz olmadıkça normal olarak herhangi bir düzeltme gerektirmez. F2/OFFSET PETROL=BENZİN DENGELEME Ana yakıt formülüyle aynı çizgide olmak için üzerinde çalıştığınız araca ait petrol enjektörlerinin dengeleme sayılarını vermeliyiz. Petrol enjektörlerine sadece etki eden faktörün akü voltajı olduğunu unutmayın. Benzin yakıt basıncı genellikle sabittir. Araçların çoğunun dengeleme değerleri çok benzerdir. Bu sebeple, bir çok petrol enjektörlerinin ortalama değerlerin bulunduğu bir tablo dahil ettik. Bu tablo düzenlenebilir ve kullanıcıya özel bir aracın kalibrasyonunun optimize (en iyi) olması imkanını verir. NOT: Bu tablo da hücreler arasında ara değerleme yoktur.

21 F2/CAR=ARAÇ Bu sayfa kullanıcının temel datayı araca ve araç karakteristiğini girmesini mümkün kılar. 1.Dosya Burada yazılım tarafından yapılandıma dosyasının (CFG dosyası) mevcut mu veya yeni mi olduğunu gösterilir. 2.Sayı Burada kullanıcı üzerinde çalıştığı araç için yapılandırma dosya ismini girebilir. Maksimum 8 karakter girilebilir. a.yeni, Eğer, NUMBER sahasında bir dosya ismi girerseniz, sistem otomatik olarak sizin sabit sürücünüzü eşleşen dosya isimleri için kontrol eder. Eğer herhangi bir eşleşme bulunmazsa NEW mesajı gösterilir. Bu, yeni dosya ismini mevcut bir dosya üzerine yazma riskinin olmadığı anlamına gelir. b.mevcut, Eğer NUMBER sahasında bir ismi gireseniz, sistem otomatik olarak sizin sabit sürücünüzü eşleşen dosya isimleri için kontrol eder. Eğer eşleşen dosya bulunursa c.existing(mevcut) mesajı verilir. c.şimdiki, Bu TEC içindeki yapılandırma içerik datası ve isminin hard diskte hafızada olan isim ve yapılandırma içerik dosyası ile benzer olduğu anlamına gelir. Bu optimal durumdur (en uygun). CURRENT(ŞİMDİKİ) metni bu sebeple GREEN(YEŞİL) renk içinde olarak gösterilir. Örnek: Eğer şimdiki durum: EXISTING (MEVCUT) is eve kalibrasyonda değişikler yapıp ve TRANSMIT e basınca sonra durum CURRENT (ŞİMDİKİ) olarak değişecektir. Çünkü, TEC e gönderilen data sabit sürücüdeki data ile benzer olmuştur(transmit de yapılandırma datasını sabit diskin hafızasına alır). Model ve Motor Gücü Bu alanlar serbestçe doldurabilir. 3.Monte edilmiş Burada montaj tarihini girebilirsiniz. 4.Zaman saat olarak Bu blokta aracın çalıştığı saatler (Gaz da) kullanıcı tarafından ayarlanabilir. Araç servise gelince kullanıcı bloğundan kaç saat (gaz da) çalıştığını okuyabilir. Setting Password 5.Şifre ayarlanması Şifre kullamak isteğe bağlıdır. LiquidSI montajından sonra yetkisiz kurcalamaların olmadığından emin olmak isteyen Bayi/Montajcı tarafından kullanılabilir. Koruma işi CD veya elektronik aletlerde olduğu garanti gibi: mühür açılmadıkça satıcı (=montajcı/bayi) aracın kalibrasyonuyla onay dışı kurcalanmadığından emin olabilir. Fakat herhengi bir mühür gibi şifre de kırılabilir. Fakat, bu montajcı/bayi tarafından araç servise garanti veya servis için geldiğinde ortaya çıkarılabilir. Setting password Şifre ayarı düğmesine bastığınız zaman bir kaç tane pencere ekranda görünür. İlk pencere hiç bir şifre olmadığını teyit eder. Burada setting ayarlama düğmesine basmaya ihtiyaç vardır. Bundan sonra seçilen şifrenin ayarlanacağı bir pencere açılır. Burada tam açılan doldurulacak pencere örneği var.

22 Bu teyit mesajından sonra, araç otomatik olarak Gaz dan Petrole geçer ve aşağıdaki durum çubuğunda iletişim görülebilir. NOT: Şifre TEC ünitesi içinde hafızaya alınır fakat, şifre ayarlaması için kullanılan laptop veya masa üstü bilgisayarda da vardır. Başka bir bilgisayara korunan TEC ten şifre bağlantısı. Hatırlayın: Eğer şifreyi korunan TEC den şifre yaralamakta kullanılan laptop a tekrar bağlarsanız Herhangi bir sorun olmayacaktır: şifre yokmuş gibi TEC le iletişim kurabilirsiniz. Şifreyi korunan bir TEC den farklı bir bilgisayara bağlarsanız aşağıdaki pencere açılır: Eğer şifreyi bilmiyorsanız veya yanlış şifre girdiyseniz aşağıdaki pencere açılır. Eğer bu pencereyi kapatırsanız sonra sadece F1 GENEL sayfası sistemi izleme için vardır.

23 F2/ARAÇ SAHİBİ BİLGİLERİ Araç sahibi bilgisi F2 OWNER (sahip) sayfasına girilebilir. Bu sayfayı doldurmak zorunlu değildir. F2/COMMENTS YORUMLAR Araç hakkında girilmesi gereken yorumlar ve hatırlatmaları girebilirsiniz.

24 F3/ KALİBRASYON Bu sayfa Petrol Factor ayarlarını gösterir. Teorik olarak petrol faktörü sadece bir sayıdır bir fonksiyon veya tablo değildir. Bununla beraber, pratik sebeplerden dolayı, bazen değişik titreşim zamanları(benzin) için biraz farklı petrol faktörü kullanmak uygundur. Böyle bir manipülasyon bu sayfadaki şema vasıtasıyla başarılır ve aşağıda daha detaylı açıklanmıştır. Sayfanın sol taraftaki çubukta, alt çubukta ve sağ taraftaki çubukta bazı apaçık bilgi sahası vardır.bu sahalar başka tarafta açıklanmıştır. En önemlisi petrol faktörünü gösteren sayfanın ortasındaki penceredir. Dikey sütun petrol faktörü büyüklüğünü gösterir ve yatay satır titreşim (petrol) Enjeksiyon Zamanını gösterir. 1.Lambda sensörü gösterge sahası Bu sayfada göreceğiniz kalibrasyondaki değişikler neticesi oluşan Lambda sensör değişimlerini izlemek için kullanılır. Mesela, aşağı sağ taraftaki çubuktaki enjektörleri teker teker ON veya OFF durumuna getirdiğinizde, lambda sensöründen istenmeyen voltaj tepkisi olup olmadığını görebilirsiniz. Fakat, F4 OSİLOSKOP sayfasını da kullanabilirsiniz. Petrol_faktör şemasını manipule ettiğiniz zaman istenmeyen değişiklerin lambda sensör çıktısını izleme imkanınız yoktur. 2.Akü voltajı gösterge sahası Akü voltajını gösterir. 3.Basınç, Bar gösterge sahası Bu enjeksiyon basıncı gerçek zamanını gösterir. 4.Pompa durumu gösterge sahası Bu F1 penceresindeki pompa ile benzer fonksiyonlara sahiptir. Başlangıç zamanı burada belirtilmemiştir. Gösterge sahası kutu çalışma testi başarıyla tamamlandığı zaman MAVİ den KIRMIZI ya döner. Bu pompa durumu hakkında hızlı bir kontrol yapma imkanı verir böylece, pompa fonksiyonun uygun olmadığı durumda siz kalibrasyon yapmakla vakti boşa harcamazsınız. 5.Faktör gösterge sahası Bu açıkça çok önemli sahadır. Petrol_faktörünün gerçek değerini gösterir. F5 deki otokalibrasyon fonksiyonu daima bir petrol_faktörüne dönüş yapar ve bu sebeple, kalibrasyon çizgisi otokalibrasyon fonksiyonu yatay çizgisinden döner. Komple yatay çizgi yukarı veya aşağı otokalibarsyon hareketiyle istenen değere doğru hareket eder. Şemada petrol_faktörü 0 2 aralığıdır. Pratik amaçlar için, limitler arasında bir yerdedir ve eldeki aracın detaylarına bağlıdır. Burada kesin bir değer yoktur. Standarta göre, ana kalibrasyon çizgisi petrol_faktörü bütün 1.0 darbe zamanları için yataydır. Şema Kullanacıya petrol_faktörünü darbenin(petrol) 9 değişik seviyesinde ayarlama yapma imkanı verir. Petrol_faktörün seçimi hareketi noktalama yapar. Kullanıcı tıklayarak veya çekerek 9 noktayı tek olarak istenilen yöne hareket getirir.

25 F4/OSİLOSKOP F4 osiloskop sayfası araç kalibrasyonunu yaparken veya bir problemin çözümü için için çok kullanışlıdır. Parametreleri izleyebilir yada kayıt yapabilirsiniz. Kayıt yapmak istediğiniz kutucukları işaretlemeniz gerekecektir. Ekran üzerindekilerin Anlamı 1. ms Enjeksiyon Zaman Aralığı Bu sahada Lpg ve Benzin enjeksiyon zamanlarını dikey sütun aralığında ayarlayabilirsiniz. Standart=32ms. Aralık 1 32ms 2. RPM Motor Devri RPM, dikey sütun aralığında ayarlanabilir. Standart=8000RPM. Aralık RPM 3. Grid= Kılavuz Alanı Burada grafik bölgesinde görüneni ON veya OFF durumuna getirebilirsiniz. İki girdi arasındaki mesafeyi hem dikey hemde yatay yönde ayarlamayı yapabilirsiniz. 4. Sec=sn Alanı Bu sahadaki değer zaman tabanlı kapsamı belirler: uzak soldan uzak sağa grafik bölgesinde çalışan izlerin saniye sayılarını ayarlar. Standart= 5 saniye Aralık??? dir. 1. Bar Alanı Bu sahada Enjeksiyon Basınç aralığı dikey sütunda ayarlanabilir. Standart=32 Bar. Aralık bar 2. T Alanı Bu sahada motor sıcaklık aralığı dikey stunda ayarlanabilir. Standart=120 derece Aralık derece dir. 3. Volt Alanı Voltaj aralığı grafik penceresinin sağ sütun tarafından ayarlanabilir. Standart= 15 Volt Aralık volt İşaretlendiği Zaman Grafikde Gözüken Parametreler: 4. Checkbox Gas LPG Enjeksiyon süreleri İşaretlendiği zaman ve start düğmesine basıldıktan sonra grafik penceresinde görülür. 5. Checkbox Petrol Benzin Enjeksiyon süreleri İşaretlendiği zaman ve start düğmesine basıldıktan sonra grafik penceresinde görülür. 6. Checkbox Lambda sensor Lambda sensör voltajı İşaretlendiği zaman ve start düğmesine basıldıktan sonra grafik penceresinde görülür. 7. Checkbox Battery Akü voltajı İşaretlendiği zaman ve start düğmesine basıldıktan sonra grafik penceresinde görülür. 8. Checkbox Temperature Sıcaklık ölçüm kelepçesi bağlı ise ölçülen sıcaklık start düğmesine basıldıktan sonra grafik penceresinde görülür. 9. Checkbox RPM Motor devri RPM olarak İşaretlendiği zaman ve start düğmesine basıldıktan sonra grafik penceresinde görülür.

26 10. Clear button Bu düğmeye basarak grafik penceresindeki çıktıların hepsini temizleyebilirsiniz. Aşağı düğme ve kontrol barı 11. Sürgü(2X) Her biri daha önce kaydedilen osiloskopun gösterildiği iki tane sürgü vardır. Daha önce kaydedilmiş osiloskop dosyaları arasında hızlı ve çabuk dolaşmak için kullanabilirsiniz. Aynı anda iki tane kayıt edilmiş dosyayı açabilirsiniz. Bu size her biri ayrı dosyaya kaydedilmiş iki olayı mukayese imkanı verir. 12. Record=Kayıt Butonu Bu düğmeye basmak kaydı başlatır. Grafik pencere içindeki bütün görünen çıktılar oturumda olur. 13. From file =Dosyadan Butonu Bu buton daha önce kaydedilmiş osiloskop dosyalarını daha fazla araştırma veya analiz için bir dosyayı almak için iletişim penceresi açar. 14. Start button. Bu buton gerçek zaman çıktısını grafik penceresinde başlatır. Data kaydedilmez! buton metni Stop a Start düğmesine basıldıktan sonra değişir.

27 F5/ OTOMATİK KALİBRASYON Otomatik Kalibrasyon a başladığınız sayfadır. Otokalibrasyon fonksiyonu temel olarak tekrar edilen silindirlerin bir veya daha fazlasının Petrolden Gaza veya tersinin Petrol modu ile Gaz modu arasında Petrol titreşimi arasında hiç bir fark bulunmayana kadar devem eden işlemdir. Bu fonksiyon bir çok araçta çalışır. Fonksiyonun tamamlanması için zaman ağırlıklı olarak petrol_faktörünün birebir oluşturulduğu zamandır. Otokalibrasyon başlangıç noktası Petrol_faktörü 1.0 dır. Eğer Gaz enkjektörleri ölçüsü Petrol enjektörleri ölçüsünden çok farklıysa neticede ortaya çıkan Petrol_faktörü çok küçük olabilir (0.50). Böyle bir durumda,son kalibrasyon adımlarına varabilmek 10 dakikadan fazla sürer. Çıktı sahaları 1.Petrol/Petrol sahası. Bu saha Benzinde çalışırken Benzin Enjeksiyon zamanını verir. 2.Petrol/Gaz sahası Bu saha Lpg de çalışırken Benzin Enjeksiyon zamanını verir. Daha once gösterildiği gibi: kalibrasyonun bütün amacı Benzin titreşiminde Benzinden LPG ye geçildiğinde hiç bir değişiklik olmamasıdır. Böylece, bu iki sahayı izleyerek (1ve2) montajcı otokalibrasyo nun ne kadar ilerlediğini hemen görebilir. NOT: Eğer herhangi bir sebeple kalibrasyon fonksiyonunu kullanmak istemezseniz alternative olarak F4 SCOPE sayfasını kullanabilirsiniz ve Benzin darbesini (ve Lambda sinyalini) Benzin ve Lpg arasında veya tersi değişiklik yaptığınız zaman izleyebilirsiniz. 3.Gaz sahası LPG enjeksiyon zamanını verir. 4.Lambda Sensör sahası ve grafik penceresi Keza lambda sensörüde izi otokalibrasyon işleminin ilerlemesinin içyüzünü gösterebilir. Montajcılar lambda sensör izinden grafik peneceresinde gösterilen bir çok önemli bilgiler edinebilirler. 5. Animate=Hareketlendirme 6. Fabrika Şeması Standart tarafından kontrol edilir. Bu kutu kontrol edildiği zaman, otokalibrasyon fonksiyonu F3 Petrol faktörü şemasını başlangıç noktası tekrarlama döngüsü ana kalibrasyon çizgi standardını kullanacaktır. Bu etiket altında şimdiki kullanılan kalibrasyon komut ismi gösterilir. Bu standart ta : Standart. Kullanıcı kendi kendi komutunu Setting ayar düğmesine basarak tanımlayabilir. 7.Autocalibration script=otokalibrasyon Komutu Bu etiket altında kullanımda olan oto kalibrasyon komut ismi gösterilmektedir. Varsayılanla: Varsayılan. Kullanıcı kendi komutunu setting (ayar) düğmesine basarak tanımlayabilir (aynı sayfada).

28 8.Start=Başlat Otomatik kalibrasyonun başlatılması için START BUTONUNA BASINIZ. NOT: Montajcının dikkat etmesi gereken OTOMATİK KALİBRASYON işlemi sırasında aracın rolantide mümkün olduğu kadar sabit tutmaktır.rölantide normal olarak Enjeksiyon Zamanlarında büyük değişimler olabilir.örneğin, Eğer klima çalıştırılırsa,benzin enjeksiyon zamanları değişebilir.kalibrasyon anındaki bu değişimler,bazen sağlıklı olmayabilir.bu durumlarda, Montajcı araç tipi ve motor gücüne göre rolantide motor yükünün en yüksek olduğu pozisyonda otomatik kalibrasyon yapmayı tercih edebilir.

29 F6/ERRORS = HATALAR 1. Current status=şimdiki durum. Bu pencerede bütün oturumdaki hatalar listelenmiştir. 2.Clear=Temizleme düğmesi Bu düğmeye basarak hafızadan bütün hataları temizleyebilirsiniz. 3. CPU frequency=mikro İşlemci Standart frekans 64MHz dir. Daha yeni versiyonlarda mikro işlemci hızı harici quartz kristal tarafından kontrol edilmez Fakat, sadece dahili mikro 8MHz saatiyle olabilir. Bu saat dahili olarak standart çalışma frekansı 64MHz a varmak için artırılır. NOT: Sensörlerin başarısız olma durumunda LiquidSi yazılımı eksik veya hatalı sensör datalarını ve onların ana yakıt formülünden düzeltme faktörlerini hariç tutar bu sebeple, enjeksiyon zamanı düzeltmesi sadece F3 KALİBRASYONUNDA görünür kalibrasyon çizgisi kullanarak yapılır. Program sensör fonksiyonunu devamlı olarak kontrol eder, çözümlenen bu hatalar (otomatik rastgele hatalar) otomatik olarak ana yakıt formülünü düzeltir. F7/SETTİNGS = AYARLAR F7 ayarları sayfası bir kaç önemli (küresel) parametrenin yapılandırmasına müsaade eder. 1. Language=Dil Bu aşağıya kayan menu hard diskteki rehberde xxx/program files/liquidsi/language bütün yazılım dillerini gösterir. Başka bir dili seçmek yazılımdaki bütün metinlerin hemen seçilen dile dönüşmesiyle neticelenir. Dil dosyaları otomatik olarak doğru hard diskteki klasörde yeni bir LiquidSi programını indirdiğiniz veya kurduğunuz zaman hafızaya alınır. 2. Setup Ports=Kurulum Burada aktif bilgisayar portunun ismi gösterilir. Kurulum düğmesi. LiquidSi TEC ünitesi port bağlantısı blok ayarlaması. 3. Autu Search=Otomatik arama Standartla bu kutu kontrol edilir ve bu sebeple yazılım otomatik olarak USB adaptörünün bağlı olduğu portu arar. 4. Delay=Gecikme Determines the communication protocol delay. Do not change this setting. Default = 60.

30 5. Averaging=Ortalama(sadece gösteri) a.petrol ve Gaz titreşim süresi. Bu sadece F4 OSİLOSKOP daki temsile uygulanır.bu sinyalller için yazılımın dahili işlem hızı düzenleme üzerinde herhangi bir etkis yoktur. Standartla bu kutu kontrol edilir. b.basınç. Basınç çıktısı yazılım içindeki bir çok fonksiyon için çok önemlidir. Güvenilir diagnostic için, bu sinyal için ortalam kullanılması tavsiye edilir. 1. Taken together CFG and CLB information=cfg ve CLB bilgisiyle birlikte alınan CFG: F2 KONFİGURASYON sayfasındaki düzenlenebilen yapılandırma ve parametre datalarıdır. CLB: F3 KALİBRASYON sayfasındaki kalibrasyon datalarıdır. İki ayrı data takımını farklı görmek doğru değildir.her iki sayfada yapılan değişiklikler aracın genel ayarlarını etkiler. Standartta bu kutu kontrol edilir,işaretli gelir.değiştirmeyiniz. 2. Transmit data CFG or CLB immediately after changing=cfg veya CLB datasını değişimden sonra hemen gönder Kontrol edildiği zaman F2 SAYFASINDA yapılan herhangi bir değişiklik veya F3 SAYFASINDA daki kalibrasyon datalarındaki herhangi bir değişiklik TEC ünitesine hemen gönderilir. TRANSMİT düğmesine basmaya gerek yoktur. Standartta bu kutu kontrol edilmez.montajcı bu koşulu ister ise işaretlemelidir. F8/ABOUT = HAKKINDA Bu saydada 1 program içerindeki sayfalara ulaşmak için kullanılan kısa kodları (Hot Key) 2 lpg ve benzinde araçın saat cinsinden kullanım süresini 3 program versiyon ve tarihini 4 teknik açıklamaları bulabilirsiniz.

HIZLI YAZILIM VE YÜKLEME KALİBRASYON MANUELİ

HIZLI YAZILIM VE YÜKLEME KALİBRASYON MANUELİ HIZLI YAZILIM VE YÜKLEME KALİBRASYON MANUELİ İÇİNDEKİLER Genel 3 Yazılım yükleme 4 Montaj sonrasında araç kontrolü 5 Temel Yazılım 6 Kalibrasyon prosedürü 7 1. Adım: Yeni kalibrasyon dosyası hazırlama

Detaylı

4-1. Ön Kontrol Paneli

4-1. Ön Kontrol Paneli 4-1. Ön Kontrol Paneli 1 Açma/Kapama(ON/OFF) Düğmesi.! Fan motoru termostat kontrollü olduğu için sadece soğutma gerektiğinde çalışır.! Su soğutma ünitesi otomatik kontrollüdür, sadece gerektiğinde çalışır.

Detaylı

DIRECT LIQUIMAX (DLM) OTOGAZ DÖNÜŞÜM KİTİ

DIRECT LIQUIMAX (DLM) OTOGAZ DÖNÜŞÜM KİTİ DIRECT LIQUIMAX (DLM) OTOGAZ DÖNÜŞÜM KİTİ Prins Otogaz Dönüşüm Kiti ile Üstün Performans Yüksek Sürüş Keyfi Kıymet bilenlerin otogaz dönüşüm kiti, Prins! Kıymet Bilenlerin Otogaz Dönüşüm Kiti, Prins! Dünyada

Detaylı

010 SİSTEMİ. TEKNOSİSTEM MÜHENDİSLİK - Gazcılar Cad. Anafarta Sok. No:1/A BURSA, Tel:(224)272 37 34 Faks:272 40 19

010 SİSTEMİ. TEKNOSİSTEM MÜHENDİSLİK - Gazcılar Cad. Anafarta Sok. No:1/A BURSA, Tel:(224)272 37 34 Faks:272 40 19 010 SİSTEMİ 1 VOLUMETRİK DAĞITICILAR US ve USM Serisi volumetrik yağlama blokları endirek yağlama için tasarlanmıştır. Pompa basıncının düşmesinden sonra yağlama bloklarına gönderilen yağ yaylar vasıtasıyla

Detaylı

BQ300 RF Röle Kontrol Ünitesi. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: 1.1 18.11.2015 BQTEK

BQ300 RF Röle Kontrol Ünitesi. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: 1.1 18.11.2015 BQTEK RF Röle Kontrol Ünitesi Kullanım Kılavuzu Doküman Versiyon: 1.1 18.11.2015 BQTEK İçindekiler İçindekiler... 2 1. Cihaz Özellikleri... 3 2. Genel Bilgi... 4 2.1. Genel Görünüm... 4 2.2 Cihaz Bağlantı Şeması...

Detaylı

KAÇAK AKIM RÖLESİ. www.ulusanelektrik.com.tr. Sayfa 1

KAÇAK AKIM RÖLESİ. www.ulusanelektrik.com.tr. Sayfa 1 DELAB TM-18C KAÇAK AKIM RÖLESİ İÇERİK GENEL / BUTON FONKSİYONLARI.2 PARAMETRE AYARLARI...2 PARAMETRE AÇIKLAMALARI 3 KAÇAK AKIM AYARLARI...3 AÇMA SÜRESİ AYARLARI.3 AŞIRI AKIM AYARLARI...4 ÇALIŞMA SÜRESİ..4

Detaylı

1. PROGRAMLAMA. PDF created with pdffactory Pro trial version www.pdffactory.com

1. PROGRAMLAMA. PDF created with pdffactory Pro trial version www.pdffactory.com . PROGRAMLAMA UTR-VC Windows altında çalışan konfigürasyon yazılımı aracılığıyla programlanır. Programlama temel olarak kalibrasyon, test ve giriş/çıkış aralıklarının seçilmesi amacıyla kullanılır. Ancak

Detaylı

SEESAW 24V DC BARİYER KONTROL KARTI KULLANIM KİTABI V 2.0

SEESAW 24V DC BARİYER KONTROL KARTI KULLANIM KİTABI V 2.0 SEESAW 24V DC BARİYER KONTROL KARTI KULLANIM KİTABI V 2.0 EKİM, 2010 KONTAL ELEKTRONİK :: SEESAW BARİYER KONTROL KARTI KULLANIM KİTABI V2.0 0 SEESAW 24V DC BARİYER KONTROL KARTI KARTI VE KULLANIMI Seesaw

Detaylı

ETHK-20 MEYVE SEBZE KURUTUCU ISI POMPASI PLC KULLANIM KLAVUZU

ETHK-20 MEYVE SEBZE KURUTUCU ISI POMPASI PLC KULLANIM KLAVUZU ETHK-20 MEYVE SEBZE KURUTUCU ISI POMPASI PLC KULLANIM KLAVUZU 1. Manuel Mod Şekil I Manuel Mod geçmek için Manuel Moda Geç butonuna dokununuz. Karşımıza gelen ekranda ki fonksiyonları değiştirmek için

Detaylı

ML TFT 5 ARAYÜZ KULLANIM KILAVUZU

ML TFT 5 ARAYÜZ KULLANIM KILAVUZU ML TFT 5 ARAYÜZ KULLANIM KILAVUZU İçindekiler 1 ML TFT 5 Genel Özellikleri... 3 2 Arayüz... 3 2.1 Arayüz Hakkında... 3 2.2 Cihaz Haberleşmesi... 4 2.3 Kat Görselleri ve Ok Tipi Seçenekleri... 4 2.4 Tema

Detaylı

MONOFAZE MİKROİŞLEMCİLİ REDRESÖR KULLANIM KILAVUZU

MONOFAZE MİKROİŞLEMCİLİ REDRESÖR KULLANIM KILAVUZU MONOFAZE MİKROİŞLEMCİLİ REDRESÖR KULLANIM KILAVUZU Cihazı Devreye Almadan Önce Kullanım Kılavuzunu Mutlaka Okuyunuz. CİHAZIN İLK KURULUMU Cihazınızı Koyacağınız Yerin Zemini Düz Olmalıdır. Cihazın Çalışacağı

Detaylı

VSI-2.0 OTOGAZ DÖNÜŞÜM KİTİ

VSI-2.0 OTOGAZ DÖNÜŞÜM KİTİ VSI-2.0 OTOGAZ DÖNÜŞÜM KİTİ Prins Otogaz Dönüşüm Kiti ile Üstün Performans Yüksek Sürüş Keyfi Kıymet bilenlerin otogaz dönüşüm kiti, Prins! Kıymet Bilenlerin Otogaz Dönüşüm Kiti, Prins! Dünyada sıralı

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Mustafa Arnavut Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü 1/6 1. AMAÇ Bu talimatın amacı

Detaylı

BQ301 RF Ekstra Röle Kontrol Ünitesi. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: BQTEK

BQ301 RF Ekstra Röle Kontrol Ünitesi. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: BQTEK RF Ekstra Röle Kontrol Ünitesi Kullanım Kılavuzu Doküman Versiyon: 1.0 30.11.2015 BQTEK İçindekiler İçindekiler... 2 1. Cihaz Özellikleri... 3 2. Genel Bilgi... 4 2.1. Genel Görünüm... 4 2.2 Cihaz Bağlantı

Detaylı

ROKAY. Robot Operatör Kayıt Cihazı KULLANMA KILAVUZU V:1.0

ROKAY. Robot Operatör Kayıt Cihazı KULLANMA KILAVUZU V:1.0 ROKAY Robot Operatör Kayıt Cihazı KULLANMA KILAVUZU V:1.0 1 İÇİNDEKİLER SAYFA Cihazın Genel Özellikleri... 3 Programın Kurulumu... 4 Windows-7 Sürücülerin Yüklenmesi... 5 Windows-Vista Sürücülerin Yüklenmesi...

Detaylı

Elektrik Bağlantı Şeması ve Sensor Ayarları

Elektrik Bağlantı Şeması ve Sensor Ayarları Teknik Özellikler: Mikrobilgisayar kontrollü Gerçek zaman saati Kalibrasyon gerektirmeyen hassas nem ve ısı sensörü (Nem hassasiyeti %3 sıcaklık %0,5) 2 farklı program kontrollü, 4 vana çıkışı (24 Vac

Detaylı

Mina 960 Kart Basma Saati Kullanım Kılavuzu

Mina 960 Kart Basma Saati Kullanım Kılavuzu Mina 960 Kart Basma Saati Kullanım Kılavuzu Bu kılavuz kart basma saatinin kullanımına yönelik doğru çalışma alışkanlıkları konusunda bilgiler vermektedir. Daha detaylı bilgiyi http://www.perkotek.com

Detaylı

Rezistivite Cihazı Kullanım Klavuzu

Rezistivite Cihazı Kullanım Klavuzu Rezistivite Cihazı Kullanım Klavuzu Açılış ekranı açıklamaları: 1 - Son çalışma aç : Cizhazda en son çalışma yaptığınız dosyayı açar. 2 - Dosya aç : İstediğiniz dosyayı açmanızı sağlar. 3 Yeni çalışma

Detaylı

İÇİNDEKİLER ÖZELLİKLER. 3-4 KONTROL PANELİ HARİCİ KONTROL ÜNİTESİ BAĞLANTILAR VE HABERLEŞMELER 23-24

İÇİNDEKİLER ÖZELLİKLER. 3-4 KONTROL PANELİ HARİCİ KONTROL ÜNİTESİ BAĞLANTILAR VE HABERLEŞMELER 23-24 ULD-25AL ÇAP ÖLÇER 2016 İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER ÖZELLİKLER. 3-4 KONTROL PANELİ... 5-13 HARİCİ KONTROL ÜNİTESİ... 14-22 BAĞLANTILAR VE HABERLEŞMELER 23-24 2 ÖZELLİKLER ÖZELLİKLER MODEL : U25AL ÖLÇÜM YÖNTEMİ.:

Detaylı

Kullanım Uygulamaları Ön Görünüş. Dijital Ekran Mode Butonu Programlama Tuşu Sıcaklık Değiştirme tuşu ( - ) Sıcaklık Değiştirme tuşu ( +)

Kullanım Uygulamaları Ön Görünüş. Dijital Ekran Mode Butonu Programlama Tuşu Sıcaklık Değiştirme tuşu ( - ) Sıcaklık Değiştirme tuşu ( +) Kullanım Uygulamaları Ön Görünüş Dijital Ekran Mode Butonu Programlama Tuşu Sıcaklık Değiştirme tuşu ( - ) Sıcaklık Değiştirme tuşu ( +) Dijital Ekran Üzerindeki Bilgiler 1.Manuel Çalışma 2.Çalışma Fonksiyonları

Detaylı

1 Nem Kontrol Cihazı v3

1 Nem Kontrol Cihazı v3 NEM KONTROL CİHAZI v5.0 Nem Kontrol Cihazı v3.0 1 Nem Kontrol Cihazı v3 NEM Havada bulunan su buharı miktarına nem denir. Nem ölçümlerinde mutlak nem, bağıl nem ve spesifik nem hesaplanır. Mutlak nem birim

Detaylı

TAM OTOMATİK KAPI KARTI

TAM OTOMATİK KAPI KARTI İBRAHİMOĞLU MÜHENDİSLİK TAM OTOMATİK KAPI KARTI KULLANMA KILAVUZU KAPI KARTINA GENEL BAKIŞ SOĞUTUCULARI İLE BİRLİKTE MOTOR SÜRME TRANSİSTÖRLERİ 15V AKÜ BESLEME SİGORTASI AC GİRİŞ BESLEME SİGORTASI Kapı

Detaylı

COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Anemometre

COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Anemometre COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Anemometre Lütfen ürünü kullanmadan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyunuz ve ilerisi için saklayınız. İÇERİK 1. Güvenlik... 1 2. Genel Tanıtım... 2 3. Özellikler...

Detaylı

Havadan Suya Isı Pompası Seçim Programı / ver.1.4

Havadan Suya Isı Pompası Seçim Programı / ver.1.4 Havadan Suya Isı Pompası Seçim Programı / ver.1.4 (Kullanma Klavuzu) Mart, 2011 1 İçindekiler 1. Hazırlık (Programın yüklenmesi) 2.Programın Kullanılması 3.Örnek çalışma 3-1. Enerji hesaplaması 3-2. Sonuç

Detaylı

Teknosem ANASAYFA. Program komut butonları ve program zaman parametrelerinin bulunduğu sayfadır.

Teknosem ANASAYFA. Program komut butonları ve program zaman parametrelerinin bulunduğu sayfadır. ANASAYFA 1 2 3 4 5 6 7 Sayfa Geçiş Tuşları Program komut butonları ve program zaman parametrelerinin bulunduğu sayfadır. Teknosem 1 Eksenleri Sıfırla Butonu: Sistemin ilk açılışında eksenleri sıfırla (homing)

Detaylı

MR250 DESTRO ARIZA TESPİT CİHAZI KULLANIM TALİMATLARI & ARIZA KOD TANIMLARI

MR250 DESTRO ARIZA TESPİT CİHAZI KULLANIM TALİMATLARI & ARIZA KOD TANIMLARI MR250 DESTRO ARIZA TESPİT CİHAZI KULLANIM TALİMATLARI & ARIZA KOD TANIMLARI A- CİHAZ TANIMI (MT05) Tanım ; Arıza Tespit Cihazı, sadece ECU devresine bağlı olarak görev yapan sensör ve müşirlerde meydana

Detaylı

Vertex PolyCure 25 için Kullanım Talimatları. 1.0 Genel Uyarılar:

Vertex PolyCure 25 için Kullanım Talimatları. 1.0 Genel Uyarılar: Vertex PolyCure 25 için Kullanım Talimatları 1.0 Genel Uyarılar: 1.1 Cihaz kullanılmadan önce bu kullanım kılavuzu dikkatle okunur. 1.2 PolyCure 25 kullanan kişinin işinde profesyonel olması gerekir ve

Detaylı

GW420. Kurutma Makinesi Bilgisayar Kullanım Klavuzu. Lütfen kurulumdan önce dikkatle okuyunuz.

GW420. Kurutma Makinesi Bilgisayar Kullanım Klavuzu. Lütfen kurulumdan önce dikkatle okuyunuz. GW420 Kurutma Makinesi Bilgisayar Kullanım Klavuzu Lütfen kurulumdan önce dikkatle okuyunuz. KATALOG Bölüm 1 Klavye Arayüzü... 1 Bölüm 2 Çalışma Talimatı... 2 1. Sistem Başlatma... 2 2. Parametre Ayarları...

Detaylı

STF1000 FIRIN KONTROL SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU

STF1000 FIRIN KONTROL SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU STF1000 FIRIN KONTROL SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU 1 TUŞLAR: START : Program çalıştırmak için kullanılır. STOP: Çalışmakta olan programı sonlandırmak için kullanılır. Stop tuşuna 1 kez basıldığında program

Detaylı

M20R PH Kullanma Talimatı

M20R PH Kullanma Talimatı M20R PH Kullanma Talimatı 10.2010.R01 Kutunun içeriği Ölçüm cihazı, kullanma talimatı, montaj aksesuarları, sigorta. Genel özellikler Ölçüm aralığı 0-14 ph İşlevler Ölçüm, kontrol ve ph regülasyonu Çözünürlük

Detaylı

ANALOG ADRESLİ YANGIN ALARM SİSTEMİ YAZILIM KULLANMA KILAVUZU

ANALOG ADRESLİ YANGIN ALARM SİSTEMİ YAZILIM KULLANMA KILAVUZU ANALOG ADRESLİ YANGIN ALARM SİSTEMİ YAZILIM KULLANMA KILAVUZU Bilgisayar üzerinden analog adresli yangın algılama sisteminde bulunan detektörlere yer atama, kontak izleme modülünün senaryo belirtilmesi

Detaylı

TRİSTÖR MODÜL SÜRÜCÜ KARTI (7 SEG) KULLANIM KILAVUZU AKE-PE-TMS-001

TRİSTÖR MODÜL SÜRÜCÜ KARTI (7 SEG) KULLANIM KILAVUZU AKE-PE-TMS-001 TRİSTÖR MODÜL SÜRÜCÜ KARTI (7 SEG) KULLANIM KILAVUZU AKE-PE-TMS-001 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz

Detaylı

Parametre stick yöneticisi ACS432. AGU2.56 parametre sticklerin programlanması için PC yazılımı. Kurlum ve çalıştırma talimatları

Parametre stick yöneticisi ACS432. AGU2.56 parametre sticklerin programlanması için PC yazılımı. Kurlum ve çalıştırma talimatları Parametre stick yöneticisi ACS432 AGU2.56 parametre sticklerin programlanması için PC yazılımı Kurlum ve çalıştırma talimatları 1 İçindekiler 1. ACS432 nin kapsamı.. 3 2. ACS432 nin yüklenmesi / kaldırılması..

Detaylı

SQL Uyarı Programı Kurulum ve Kullanımı

SQL Uyarı Programı Kurulum ve Kullanımı SQL Uyarı Programı Kurulum ve Kullanımı Kurulum 1. SQL Uyarı.zip dosyası açılır. 2. SQL Uyarı.exe programı çalıştırılır. 3. Üstteki ekran açılır ok. Butonuna basılır. 4. Ayarlar ekranı seçilir. 4.1 Server

Detaylı

Türkçe Kullanım Kılavuzu

Türkçe Kullanım Kılavuzu h1 Türkçe Kullanım Kılavuzu İçindekiler Kurulum talimatları 12 Bağlantı şeması 12 Kullanım talimatları 13 Sembollerin anlamları 13 Başlangıç ayarları 14 Başlatma 14 Sıcaklık ayarı 14 Nem değeri ayarı (sadece

Detaylı

HT 300 SET LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri

HT 300 SET LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri HT 300 SET LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri HT 300 SET kablosuz oda termostatıdır. Kullanıcı oda termostatını ihtiyacı doğrultusunda ayarlayıp daha konforlu ve ekonomik bir ısınma sağlar. Dokunmatik

Detaylı

EASYLAB çeker ocak kontrolörlerine yönelik

EASYLAB çeker ocak kontrolörlerine yönelik .5 X X testregistrierung Kontrol panelleri Tipi Kontrolör yapılandırmasına ait bağlantı soketi EASYLAB çeker ocak kontrolörlerine yönelik kontrolörleri ile birlikte kullanılacak kontrol panelleri, çalışma

Detaylı

EVERTECH. EV-CSC200 Speed Dome Kontrol Ünitesi. Kolay Kurulum ve Kullanım Klavuzu

EVERTECH. EV-CSC200 Speed Dome Kontrol Ünitesi. Kolay Kurulum ve Kullanım Klavuzu EVERTECH EV-CSC200 Speed Dome Kontrol Ünitesi Kolay Kurulum ve Kullanım Klavuzu Uyarılar ve Ana Fonksiyonlar Güç Kaynağı DC12V güç kaynağı kullanılabilir.cihazı bağlamadan önce şehir elektrik şebekenizin

Detaylı

İG 150 TEK KULLANIMLIK SICAKLIK KAYIT CİHAZI KULLANIM KILAVUZU

İG 150 TEK KULLANIMLIK SICAKLIK KAYIT CİHAZI KULLANIM KILAVUZU İG 150 TEK KULLANIMLIK SICAKLIK KAYIT CİHAZI KULLANIM KILAVUZU KAYIT BAŞLATMA ig-150 nin üzerindeki START butonuna tüm led ler yanana kadar 3 defa basarak cihazın kayıt almaya başlaması sağlanır. Cihaz

Detaylı

SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI

SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI Kelime İşlemci - Word Prof.Dr. Fatih TANK Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Sigortacılık ve Aktüerya Bilimleri Bölümü Prof.Dr. Fatih TANK - Temel - Ders

Detaylı

TEKNİK ÖZELLİKLER. Giriş Beslemesi. Giriş besleme voltajı. Motor Çıkışı. Motor gerilimi. Aşırı yük ve kısa devre korumalı.

TEKNİK ÖZELLİKLER. Giriş Beslemesi. Giriş besleme voltajı. Motor Çıkışı. Motor gerilimi. Aşırı yük ve kısa devre korumalı. 1 TEKNİK ÖZELLİKLER Giriş besleme voltajı Maks. güç harcaması Besleme koruması Motor gerilimi Motor çıkış akımı Motor kontrol şekli Motor koruması Encoder tipi Encoder çözünürlüğü Encoder voltajı Kumanda

Detaylı

PEY-D810 SĠNYALĠZASYON SĠSTEMĠ

PEY-D810 SĠNYALĠZASYON SĠSTEMĠ PEY-D810 SĠNYALĠZASYON SĠSTEMĠ AÇIKLAMALAR-KULLANIM-BAĞLANTILAR Sayfa 1 ĠÇĠNDEKĠLER SAYFA 1-) Sistemin Genel Tanıtımı 3 2-) Sistemin ÇalıĢma ġekli.4 3-) Sistem Yazılımı 5 4-) Sistemin Elektrik ve Bağlantı

Detaylı

KMD99 RF 99 Kanal Kumanda. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: BQTEK

KMD99 RF 99 Kanal Kumanda. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: BQTEK RF 99 Kanal Kumanda Kullanım Kılavuzu Doküman Versiyon: 1.0 30.11.2015 BQTEK İçindekiler İçindekiler... 2 1. Cihaz Özellikleri... 3 2. Genel Bilgi... 4 2.1. Kumanda Paneli... 4 2.2 Kumanda Tanıtmak...

Detaylı

ART S602W Standalone Kart Okuyucu

ART S602W Standalone Kart Okuyucu ART S602W Standalone Kart Okuyucu ART S602W Standalone kart okuyucuya ait genel bilgiler, montaj, kablolama, programlama bilgileri ve teknik özellikleri hakkında detaylı açıklama. www.artelektronik.com

Detaylı

TECO N3 SERĐSĐ HIZ KONTROL CĐHAZI HIZLI BAŞLAT DÖKÜMANI. ADIM 1: Sürücü beslemesini ve motor uçlarını bağlama

TECO N3 SERĐSĐ HIZ KONTROL CĐHAZI HIZLI BAŞLAT DÖKÜMANI. ADIM 1: Sürücü beslemesini ve motor uçlarını bağlama 1/6 TECO N3 SERĐSĐ HIZLI BAŞLAT DÖKÜMANI ADIM 1 Sürücü beslemesini ve motor uçlarını bağlama Monofaze N3 serisinde 220 volt beslemesi L1 (L) ve L3 (N) girişlerine bağlanarak cihaza enerji verilir. Aşağıdaki

Detaylı

A1FX MT4 İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu

A1FX MT4 İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu A1FX MT4 İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu İçindekiler: 1- Demo Hesap Açılışı (Gerçek Hesap Girişi) 2- Genel Görünüm 3- Alım-Satım İşlemleri 4- Stop-Limit İşlemleri 5- Pozisyon Kapatma 6- Grafiklerin Kullanımı

Detaylı

RS-232 ile Seviye Ölçüm Cihazı Kullanım Talimatnamesi

RS-232 ile Seviye Ölçüm Cihazı Kullanım Talimatnamesi RS-232 ile Seviye Ölçüm Cihazı Kullanım Talimatnamesi......... RS - 232 Cihazın ön görüntüsü. +5V -5V NC 0V +5V Ölçüm Cihazın arka görüntüsü. Cihazın ön yüzündeki RS-232 bağlantısı bilgisayarın seri (COM)

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Mustafa Arnavut Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü 1/12 1. AMAÇ Bu talimatın amacı

Detaylı

1.2 Bu cihazı kullanan kişinin işinde profesyonel olması gerekir ve sıradan vasıfsız bir çalışan olmamalıdır.

1.2 Bu cihazı kullanan kişinin işinde profesyonel olması gerekir ve sıradan vasıfsız bir çalışan olmamalıdır. Vertex MultiCure için Kullanım Talimatları 1.0. Genel Uyarılar: 1.1. Cihaz kullanılmadan önce bu kullanım kılavuzu dikkatle okunur. 1.2 Bu cihazı kullanan kişinin işinde profesyonel olması gerekir ve sıradan

Detaylı

VIESMANN VITOCLIMA-S. Kullanma kılavuzu VITOCLIMA 300-S. Grup Kontrol VITOCLIMA VIESMANN 1

VIESMANN VITOCLIMA-S. Kullanma kılavuzu VITOCLIMA 300-S. Grup Kontrol VITOCLIMA VIESMANN 1 VITOCLIMA-S VIESMANN Kullanma kılavuzu VITOCLIMA 300-S Grup Kontrol VITOCLIMA VIESMANN 1 Fonksiyon bilgisi Aynı dış üniteye bağlı 1-16 iç ünite tek tek veya grup olarak kontrol edilebilir. Grup kontrol

Detaylı

SSM - 4 ORANSAL SERVOMOTOR SSM 4 TANITIM BİLGİLERİ :

SSM - 4 ORANSAL SERVOMOTOR SSM 4 TANITIM BİLGİLERİ : SSM - 4 ORANSAL SERVOMOTOR SSM 4 TANITIM BİLGİLERİ : SSM Serisi servo motorlar Era Ltd.Şti. ticari ürünüdür. Saha da çalışması için basit ve sorunsuz bir yapıya sahiptir. 4 Pinli bağlantı soketi ile, kolay

Detaylı

MİDEA ISI POMPASI-HAVUZ /SPA SU ISITMA

MİDEA ISI POMPASI-HAVUZ /SPA SU ISITMA MİDEA ISI POMPASI-HAVUZ /SPA SU ISITMA Bireysel ve Ticari Tipler üzme Havuzu için Isıtma ve Soğutma Suyu sağlar. Kapasite Durumu 6 kw: 40m³ 8 kw: 50m³ BİREYSEL HAVUZ/SPA ISI POMPASI 12kW: 60~85m³ 14kW:

Detaylı

Dijital Elektrik Panosu

Dijital Elektrik Panosu Dijital Elektrik Panosu Küçük ve orta boyutlu soğuk hava depoları için elektrik panosu Genel Tanım: ECB-1000 Q soğutma, defrost, fan, ışık kontrolü, alarm ve zaman göstergesi özellikleriyle küçük ve orta

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Önlemler Önemli Bilgiler Ürün İnceleme LCD ekran Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler- Gelişmiş özellikler

İÇİNDEKİLER. Önlemler Önemli Bilgiler Ürün İnceleme LCD ekran Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler- Gelişmiş özellikler İÇİNDEKİLER Önlemler Önemli Bilgiler Ürün İnceleme LCD ekran Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler- Gelişmiş özellikler 2 3-4 5 5 6 1 Değerli Müşterimiz LUITON LT- 002 ürününü tercih ettiğiniz için

Detaylı

TURKÇE KULLANIM KİTABI

TURKÇE KULLANIM KİTABI TURKÇE KULLANIM KİTABI İlk Kullanım; 1.1 PAKET İÇERİĞİ 1- Taşıma Çantası 2-2 adet 2mt yüksek-gerilim dayanıklı uçlu bağlantı kablosu ( bir kırmızı ve bir mavi) 3-1 adet yüksek-gerilim dayanıklı uçlu 2mt

Detaylı

OYAK YATIRIM FX Meta İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu

OYAK YATIRIM FX Meta İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu İçindekiler: FX Meta İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu 1- Demo Hesap Açılışı 2- Genel Görünüm 3- Alım-Satım İşlemleri 4- Stop-Limit İşlemleri 5- Pozisyon Kapatma 6- Grafiklerin Kullanımı 7- Göstergeler

Detaylı

1910 dan beri CNG. 1-Oct-09. 2009 Prins Autogassystemen B.V.

1910 dan beri CNG. 1-Oct-09. 2009 Prins Autogassystemen B.V. VSI-CNG SİSTEMİ VSI ın açılımı Vapour Sequential Injection yani Buhar Sıralı Enjeksiyon sistemi demektir. VSI -CNG sistemi en iyi gelişmiş CNG sistemi olarak piyasaya girmiştir. VSI CNG sistemi için Prins

Detaylı

E-ITN 30 RADYO FREKANSLI ELEKTRONİK ISI PAY ÖLÇER

E-ITN 30 RADYO FREKANSLI ELEKTRONİK ISI PAY ÖLÇER E-ITN 30 RADYO FREKANSLI ELEKTRONİK ISI PAY ÖLÇER Merkezi sistem ile ısınan binalarda ısı giderlerinin tüketime göre paylaştırılması için tasarlanmıştır Çok fonksiyonlu 5 haneli ekran EEPROM mikro işlemci

Detaylı

UNIVERSAL REPEATER (TEKRARLAYICI/GENİŞLETİCİ MODU)

UNIVERSAL REPEATER (TEKRARLAYICI/GENİŞLETİCİ MODU) UNIVERSAL REPEATER (TEKRARLAYICI/GENİŞLETİCİ MODU) Tekrarlayıcı modu var olan bir kablosuz bağlantıyı tekrarlayarak daha uzak mesafelere genişletmek ve yaymak amacıyla kullanılır. Aşağıdaki adımları takip

Detaylı

Ağ Projektörü Çalıştırma Kılavuzu

Ağ Projektörü Çalıştırma Kılavuzu Ağ Projektörü Çalıştırma Kılavuzu İçindekiler Hazırlık...3 Projektörü bilgisayarınıza bağlama...3 Kablolu bağlantı... 3 Projektörün uzaktan bir web tarayıcısı vasıtasıyla kontrol edilmesi...5 Desteklenen

Detaylı

www.elektrikogretmenleri.com

www.elektrikogretmenleri.com FIREWORKS (MENU OLUŞ TURMA) 1 Önce Başlat menüsü Programlar Adobe Web Premium CS3 Adobe Fireworks CS3 kısayol simgesi ile Fireworks programı açılır. 2 Fireworks programı açıldığında Karşımıza gelen Yeni

Detaylı

KALE KİLİT DIŞ TİCARET A.Ş

KALE KİLİT DIŞ TİCARET A.Ş KALE KİLİT DIŞ TİCARET A.Ş Model: KD-050/50-100 PARMAK İZLİ KİLİT Kullanma Kılavuzu CE İÇİNDEKİLER Ürün Bilgileri 1.1 Ürün modeli ve özellikleri 1.2 Fonksiyonlar 1.3 Kilit parçaları ve özellikleri 1.4

Detaylı

KULUÇKA PRG. VERSION 14.04 KULLANMA KLAVUZU

KULUÇKA PRG. VERSION 14.04 KULLANMA KLAVUZU AGRİ ELEKTRİK ELEKTRONİK MAKİNE SAN.TİC.LTD.ŞTİ. KULUÇKA PRG. VERSION 14.04 KULLANMA KLAVUZU EKİM 2014 AKHİSAR 1 ) Kuluçka Makinesi Sürüm 14.04 ın Temel Özellikleri 1. Gelişim makineleri 115200,57600,38400,19200,9600

Detaylı

KONTROL INVIKTA PAKET İÇERİĞİ. Duvara Montaj DİKKAT. 0000136972 rev. 1.0 1

KONTROL INVIKTA PAKET İÇERİĞİ. Duvara Montaj DİKKAT. 0000136972 rev. 1.0 1 KONTROL INVIKTA PAKET İÇERİĞİ A) "Kontrol Invikta" ph ve REDOKS ölçüm & kontrol cihazı B) Emiş Hortumu (2 m) PVC Kristal 4x6 C) Basma Hortumu (3 m) Polietilen D) Bağlantı vidası ( =6 mm) E) Emiş filtresi

Detaylı

ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi...

ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi... ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi... 3 İndirme... 3 Sunucu yazılım kurulumu... 3 Kurulum sayfası çıkacaktır...

Detaylı

ABR 320 SET LCD li Kablosuz Oda Termostat Kontrolleri

ABR 320 SET LCD li Kablosuz Oda Termostat Kontrolleri ABR 320 SET LCD li Kablosuz Oda Termostat Kontrolleri Sadece ısıtma ve sadece soğutma ayarı ON/OFF Kontrol Pil DC 3 V (2 1,5V AA Alkaline pil) Alıcı AC 250 V-10A (SPDT) Kullanım ABR 320 SET oda termostatları

Detaylı

S50 Parmak izi Cihazı Kullanım Kılavuzu. S50 Genel Tanıtım

S50 Parmak izi Cihazı Kullanım Kılavuzu. S50 Genel Tanıtım S50 Parmak izi Cihazı Kullanım Kılavuzu S50 Genel Tanıtım Fonksiyon Tanımı İlgili özellik ve input için aşağıdaki tabloyu inceleyiniz Programlama Moduna Giriş * 888888 # Kodundan sonra programlamaya başlayabilirsiniz

Detaylı

Horoz Programlanabilir Zaman Rölesi

Horoz Programlanabilir Zaman Rölesi Horoz lanabilir Zaman Rölesi 1 Giriş: Horoz programlanabilir zaman rölesi android işletim sistemine sahip mobil cihazlar ile bluetooth üzerinden programlanabilen bir zaman rölesidir. Röle üzerinde 1 adet

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU MERSİN, 2018 MERSİN MESLEK YÜKSEKOKULU ANA SAYFASI TANITIMI Mersin Meslek Yüksekokulu resmi web sitesine http://uzak4.mersin.edu.tr/index.php

Detaylı

KOCAELİ TEKNİK LİSESİ ELEKTRİK ELEKTRONİK BÖLÜMÜ OTOMASYON ATÖLYESİ EKTS (Elektrik Kumanda Teknikleri Simülatörü ) DERS NOTU. Kaynak : www.veppa.

KOCAELİ TEKNİK LİSESİ ELEKTRİK ELEKTRONİK BÖLÜMÜ OTOMASYON ATÖLYESİ EKTS (Elektrik Kumanda Teknikleri Simülatörü ) DERS NOTU. Kaynak : www.veppa. KOCAELİ TEKNİK LİSESİ ELEKTRİK ELEKTRONİK BÖLÜMÜ OTOMASYON ATÖLYESİ EKTS (Elektrik Kumanda Teknikleri Simülatörü ) DERS NOTU Kaynak : www.veppa.com Hakkında EKTS (Elektrik Kumanda Teknikleri Simülatörü

Detaylı

CHF100A KOLAY DEVREYE ALMA KİTAPÇIĞI

CHF100A KOLAY DEVREYE ALMA KİTAPÇIĞI CHF100A KOLAY DEVREYE ALMA KİTAPÇIĞI LED PANEL LCD PANEL PANEL ÜZERİNDEKİ BUTONLAR VE AÇIKLAMALARI GÜÇ VE KONTROL TERMİNALLERİ BAĞLANTI ŞEMASI Hız kontrol cihazları, panel üzerinden start/stop ve panel

Detaylı

Kullanım Klavuzu Titreşim Ölçer PCE-VT 2700S

Kullanım Klavuzu Titreşim Ölçer PCE-VT 2700S Kullanım Klavuzu Titreşim Ölçer PCE-VT 2700S Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 23/09/2016 İçindekiler 1 Güvenlik notları... 3 2 Özellikler... 3 3 Sistem açıklaması... 4 3.1 Yapıt... 4 3.2 Teslimat içeriği...

Detaylı

OTOMATİK KUTULU LCD GÖSTERGELİ MODEL 1 KAZAN KONTROL PANOSU KULLANIM KLAVUZU

OTOMATİK KUTULU LCD GÖSTERGELİ MODEL 1 KAZAN KONTROL PANOSU KULLANIM KLAVUZU OTOMATİK KUTULU LCD GÖSTERGELİ MODEL 1 KAZAN KONTROL PANOSU KULLANIM KLAVUZU Kazan Kontrol Panosu Ürün Açıklaması Pano AÇ/KAPA tuşundan açılır. Cihaz açıldığında ekran görüntüsü aşağıdaki gibidir. Burada

Detaylı

GERGİ DENETİM CİHAZI KULLANIM KLAVUZU

GERGİ DENETİM CİHAZI KULLANIM KLAVUZU GERGİ DENETİM CİHAZI KULLANIM KLAVUZU Cihaz üzerinde görülen tuşların fonksiyonları aşağıda detaylı olarak açıklanmıştır. Programa giriş ve çıkış yapmayı sağlar.5 sn basılı tutmak gerekir Dara alma işlemini

Detaylı

12. Kat Oluşturma. Bu konuda mevcut bir katın bilgilerini kullanarak nasıl yeni katlar oluşturulabileceği incelenecektir.

12. Kat Oluşturma. Bu konuda mevcut bir katın bilgilerini kullanarak nasıl yeni katlar oluşturulabileceği incelenecektir. 12. Kat Oluşturma Bu Konuda Öğrenilecekler: Yeni bir kat yaratmak Yaratılan katlara ulaşmak Kat ayarlarında değişiklik yapmak Bu konuda mevcut bir katın bilgilerini kullanarak nasıl yeni katlar oluşturulabileceği

Detaylı

CAPTAİN-i ver. 5.6 & ve Üzeri RX-6 KULLANIM KİTAPÇIĞI

CAPTAİN-i ver. 5.6 & ve Üzeri RX-6 KULLANIM KİTAPÇIĞI 1 CAPTAİN-i ver. 5.6 & ve Üzeri RX-6 KULLANIM KİTAPÇIĞI http://www.salimusta.com salim@salimusta.com CAPTAIN-I Alarm paneli Özellikleri 6 programlanabilir bölge 2 bölünme Arayıcı: üç kişisel cep veya ev

Detaylı

MPRD-FAZ ALICI ÜNİTE KULLANIM KILAVUZU

MPRD-FAZ ALICI ÜNİTE KULLANIM KILAVUZU MPRD-FAZ ALICI ÜNİTE KULLANIM KILAVUZU kalite UDEA ELEKTRONİK A.Ş. İçindekiler MPRD-FAZ ALICI ÜNİTE... 2 MPRD-FAZ ALICI ÜNİTENİN GENEL ÖZELLİKLERİ... 2 Kumanda Öğretme İşlemi... 3 Kumanda Silme İşlemi...

Detaylı

4-20mA Döngü Kalibratörü

4-20mA Döngü Kalibratörü 4-20mA Döngü Kalibratörü Model 100 PROVA INSTRUMENTS INC. İçindekiler I. ÖN PANEL AÇIKLAMALARI... 1 II. ÇALIŞTIRMA TALİMATLARI... 6 1. ma ÇIKTISI... 6 1a. GENEL KULLANIM 4-20mA... 6 1b. 0-20mA veya 0-24mA

Detaylı

Sıcaklık Kalibratörü Model 125

Sıcaklık Kalibratörü Model 125 - Sıcaklık Kalibratörü Model 125 - C F PROVA INSTRUMENTS INC. İçindekiler I. ÖN PANEL AÇIKLAMALARI... 1 II. ÇALIŞTIRMA TALIMATLARI... 6 1. SICAKLIK DEĞERI... 6 2. DAHILI VEYA HARICI SICAKLIK ÖLÇÜMÜ SEÇIMI...

Detaylı

TOU-S02 Akıllı Pompa Kontrol Ünitesi

TOU-S02 Akıllı Pompa Kontrol Ünitesi TOU-S02 Akıllı Pompa Kontrol Ünitesi TOU-S02 Akıllı kontrol ünitesi, 0.75-7.5KW (1-10 HP) güç aralığındaki direk kalkışlı üç fazlı ikili derin kuyu pompalarının, hidrofor pompalarının ve drenaj pompalarının

Detaylı

Oterm EE101 Kablosuz Oda Termostatı. Oterm EE101 Kullanım Kılavuzu

Oterm EE101 Kablosuz Oda Termostatı. Oterm EE101 Kullanım Kılavuzu Oterm EE101 Kullanım Kılavuzu 1 EE101-TX EE101-RX 2 Oterm EE101 Kablosuz Oda Termostatı, kombiniz ile veya diğer ısıtma cihazları ile kullanabileceğiniz, evinizin konforunu artıran modern bir ısı kontrol

Detaylı

Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar

Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar Luca MMP (Mali Müşavir Paketi) bilgileri ile Luca Üye girişinden sisteme giriş yapıldıktan sonra Luca Net Kobi Ticari Giriş butonuna basarak programa giriş

Detaylı

HT 250 SET. LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri. Kullanım

HT 250 SET. LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri. Kullanım HT 250 SET LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri HT 250 SET kablosuz oda termostatıdır. Kullanıcı oda termostatını ihtiyacı doğrultusunda ayarlayıp daha konforlu ve ekonomik bir ısınma sağlar. - Hassas

Detaylı

Ecat 8. Hakbim Bilgi İşlem A.Ş. Versiyon

Ecat 8. Hakbim Bilgi İşlem A.Ş. Versiyon Ecat 8 Hakbim Bilgi İşlem A.Ş. Versiyon 2015 01.01 1 Ecat8 Nedir? Firmaların elektronik yedek parça kataloğu ihtiyacını karşılamak için Hakbim Bilgi İşlem tarafından geliştirilmiş ve geliştirilmeye devam

Detaylı

HT 200. LCD li Oda Termostat Kontrolleri. Kullanım

HT 200. LCD li Oda Termostat Kontrolleri. Kullanım HT 200 LCD li Oda Termostat Kontrolleri HT 200 kablolu oda termostatıdır. Kullanıcı oda termostatını ihtiyacı doğrultusunda ayarlayıp daha konforlu ve ekonomik bir ısınma sağlar. - Hassas sıcaklık ölçme

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ EGE MYO MEKATRONİK PROGRAMI

EGE ÜNİVERSİTESİ EGE MYO MEKATRONİK PROGRAMI EGE ÜNİVERSİTESİ EGE MYO MEKATRONİK PROGRAMI SENSÖRLER VE DÖNÜŞTÜRÜCÜLER SEVİYENİN ÖLÇÜLMESİ Seviye Algılayıcılar Şamandıra Seviye Anahtarları Şamandıralar sıvı seviyesi ile yukarı ve aşağı doğru hareket

Detaylı

Kullanma Kılavuzu. FM443 Güneş enerjisi modülü. Fonksiyon Modülü. Kullanıcı için. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 6 720 615 874-03/2008 TR

Kullanma Kılavuzu. FM443 Güneş enerjisi modülü. Fonksiyon Modülü. Kullanıcı için. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 6 720 615 874-03/2008 TR Kullanma Kılavuzu Fonksiyon Modülü FM443 Güneş enerjisi modülü Kullanıcı için Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 6 720 615 874-03/2008 TR Içindekiler 1 Emniyet....................................... 3

Detaylı

PERSONEL BANKA IBAN BİLGİSİ DEĞİŞİKLİĞİ UYGULAMA KILAVUZU

PERSONEL BANKA IBAN BİLGİSİ DEĞİŞİKLİĞİ UYGULAMA KILAVUZU PERSONEL BANKA IBAN BİLGİSİ DEĞİŞİKLİĞİ UYGULAMA KILAVUZU ŞUBAT - 2014 PERSONEL ÖDEMELERİ UYGULAMA GELİŞTİRME VE DESTEK ŞUBESİ 1 İçindekiler GİRİŞ......3 1. HARCAMA BİRİMLERİNCE YAPILACAK İŞLEMLER..3 1.1.

Detaylı

E5_C Serisi Hızlı Başlangıç Kılavuzu

E5_C Serisi Hızlı Başlangıç Kılavuzu E5_C Serisi Hızlı Başlangıç Kılavuzu İÇİNDEKİLER 1. Giriş 2. Sensör Bağlantı Şekilleri 3. Sensör Tipi Seçimi 4. Kontrol Metodunun PID Olarak Ayarlanması 5. Auto-Tuning Yapılması 6. Alarm Tipinin Değiştirilmesi

Detaylı

KLİMA UZAKTAN KUMANDA KULLANIM KLAVUZU

KLİMA UZAKTAN KUMANDA KULLANIM KLAVUZU KLİMA UZAKTAN KUMANDA KULLANIM KLAVUZU Ürünümüzü tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Lütfen cihazı çalıştırmadan önce bu kullanım klavuzunu dikkatlice okuyunuz. İÇİNDEKİLER Uzaktan kumanda tanıtımı

Detaylı

HT 150 SET. LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri. Kullanım

HT 150 SET. LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri. Kullanım HT 150 SET LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri HT 150 SET kablosuz oda termostatıdır. Kullanıcı oda termostatını ihtiyacı doğrultusunda ayarlayıp daha konforlu ve ekonomik bir ısınma sağlar. - Hassas

Detaylı

Paket içeriği modele göre değişiklikler göstermektedir.

Paket içeriği modele göre değişiklikler göstermektedir. Paket içeriği modele göre değişiklikler göstermektedir. TV/AV Daily motion 5. TV veya Radyo Kanal listesinde YEŞİL renk tuşu kanal Gizleme fonksiyonunu kullanmanızı sağlar. Bu tuşa basıldığında Gizle

Detaylı

UYGULANMIŞ ÖRNEK PLC PROGRAMLARI

UYGULANMIŞ ÖRNEK PLC PROGRAMLARI UYGULANMIŞ ÖRNEK PLC PROGRAMLARI Örnek 1: Örneğ e başlamadan önce CPU yu 221 seçmeliyiz.(bu işlem program sonunda da yapılabilir.) Girişler I 0.0 dan I 0.5 e, Çıkışlar Q 0.0 dan Q 0.3 e kadardır. Amacı

Detaylı

Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi Öğretim Elemanı - Sınav Sonuç Giriş İşlemleri

Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi Öğretim Elemanı - Sınav Sonuç Giriş İşlemleri Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi Öğretim Elemanı - Sınav Sonuç Giriş İşlemleri Öğrenci İşleri Bilgi Sisteminde, Öğretim Elemanı yetkisi kapsamında aşağıdaki ekran (Ekran 1) açılır. Bu belgede genel kullanım

Detaylı

Konftel 55Wx Hızlı Referans Kılavuzu

Konftel 55Wx Hızlı Referans Kılavuzu TÜRKÇE Konftel 55Wx Hızlı Referans Kılavuzu Konftel 55Wx masa üstü telefonunuza, cep telefonunuza ve bilgisayarınıza bağlanabilen bir konferans ünitesidir. Konftel in benzersiz ses teknolojisi, OmniSound

Detaylı

Parametreler Üstyapı uyarlaması. Giriş

Parametreler Üstyapı uyarlaması. Giriş Giriş Giriş Bu belgedeki parametreler listesini sınırlamak için sadece üstyapı imalatçılarının kullanabileceği parametreler açıklanmıştır. Belli bir araca yönelik mevcut parametrelerin tüm detayları için,

Detaylı

VisionLink Unified Suite

VisionLink Unified Suite VisionLink Unified Suite Eğitimi VisionLink Unified Suite Eğitimi Ekipman Yönetimi Departmanı 2017 Unified Suite Eğitimi VisionLink Unified Suite Daha modern, daha verimli Sahada en çok ihtiyaç duyulan

Detaylı

MT4 Platformu Kullanıcı Kılavuzu

MT4 Platformu Kullanıcı Kılavuzu MT4 Platformu Kullanıcı Kılavuzu OCAK 2012 PLATFORMUN BAŞLATILMASI Program indirme linki: http://www.gedik.com/liveupdate/gedikforex4setup.zip Program çift tıklayarak başlatılır. Açılan pencere İleri butonu

Detaylı

Bu ürün WinXP, 2000, ME, Win98 de çalıştırılmak için tasarlanmıştır. Her işletim sistemi için yükleme yordamı yaklaşık olarak aynıdır.

Bu ürün WinXP, 2000, ME, Win98 de çalıştırılmak için tasarlanmıştır. Her işletim sistemi için yükleme yordamı yaklaşık olarak aynıdır. 78 Türkçe Hızlı Yükleme Kılavuzu Bu yükleme kılavuzu GW-7100U ve yazılımının yüklenmesinde size yol gösterecektir. Kablosuz ağ bağlantınızı kurmak için, aşağıdaki işlemleri sırayla uygulayın. 1. Yükleme

Detaylı

K- STYLE UZAKTAN KUMANDA KILAVUZU

K- STYLE UZAKTAN KUMANDA KILAVUZU K- STYLE UZAKTAN KUMANDA KILAVUZU Lütfen bu kılavuzu uygun şekilde saklayın ve kullanım öncesi dikkatlice okuyun. Sayfa - 1 Ayarı yükseltme : Sıcaklık değerini, Zamanlayıcı zamanını veya Saat zamanını

Detaylı