HS 103 PLUS EV TİPİ KABLOSUZ ALARM SİSTEMİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "HS 103 PLUS EV TİPİ KABLOSUZ ALARM SİSTEMİ"

Transkript

1 KULLANMA KILAVUZU HS 103 PLUS EV TİPİ KABLOSUZ ALARM SİSTEMİ

2 HS 103 W 1. SİSTEMİN PARÇALARI HS 103 P Öğretme Bton Dahilî Besleme Power Led Montaj Deliği Sabotaj Bton Montaj Deliği Güç Girişi (220 V AC) Alarm Ses Çıkışı ON/OFF Led Dedektör Aktivasyon Ledi Mıknatıs Kmanda Aktivasyon Ledi 2 Nmaralı Bton tş kilidi 1 Nmaralı Bton Ü rü n İç e riğ i Alarm Merkezi 2 Adet Silver Serisi Uzaktan Kmanda 1 Adet Kablosz PIR Dedektör 1 Adet Kablosz Manyetik Kontaktör 1 Adet Mıknatıs Kllanma Kılavz Garanti Belgesi 2 Adet Sticker Montaj Paketi

3 HS 103 P 2. SİSTEMİN MONTAJI a. Merkez Ünitenin Montajı: Cihazı 3 şekilde (çift yüzlü bantla yapıştırarak, vida ile monte ederek ya da ygn bir yere yerleştirerek) kllanabilirsiniz. Çift Yüzlü Bant ile: Kvvetli bir çift yüzlü bant kllanarak cihazı istediğiniz temiz ve pürüzsüz bir yüzeye yapıştırabilirsiniz. Vida ile: Aralarında 14 cm olacak şekilde dvara iki adet delik açınız. Merkez ünitenin alt kısmındaki vidayı açınız ve ön kapağını çıkartınız. Cihazın elektronik devresine zarar vermeden sol tarafta gösterilen montaj deliklerinden sistemi dübel ve vida kllanarak dvara monte ediniz. Ön kapağı takarak vidalayınız. Uygn Bir Yere Yerleştirerek: Merkez ünite portatif olarak da kllanılabilir. b. Manyetik Kontaktörün Montajı: Çift Yüzlü Bant ile: Dedektörün yapıştırılacağı yüzeyi temizleyiniz. Manyetik kontaktörün arkasına ve mıknatısın arkasına, ktdan çıkan çift yüzlü bantı yapıştırın. Dedektörün yapıştırılacağı yüzeyi temizleyiniz. Dedektörün üzerindeki üçgen şekilin c yeri gösterecek şekilde kapının kasasına (sabit kasa) yapıştırınız. Mıknatısı, kapı kapatıldığında dedektöre paralel olacak şekilde kapının üst kısmına yapıştırınız. Dedektör ve mıknatıs arası en fazla 1 cm olmalıdır Vida ile: Dedektörün vidasını söküp üst kapağı açınız. Elektronik devreye zarar vermeden (pili ve kartı kısa devre etmemeye dikkat ederek) kartı alt kapaktan çıkarın. Alt kapağı dedektörün monte edileceği yere (kapının sabit kasasına) düzgün biçimde yerleştirerek ürün paketinden çıkan vida ile sabitleyin. Elektronik devreyi (kartı) yönüne dikkat ederek alt kapağa yerleştirin. Üst kapağı takıp vida ile vidalayın. Montaj Esnasında Dikkat Edilmesi Gereken Hsslar: Merkez ünitenin ön kapağını kapatırken, kapağın sabotaj btonna takılı olan yayı iterek bton basılı ttmasına dikkat ediniz. Eğer kapak kapandığında bton basılı olmazsa sürekli alarm çalar. Bütün sistemin montajı bitmeden ve merkez ünitenin ön kapağı açıkken, elektrik fişini prize takmayınız. Aksi drmda istenmeyen kazalar olabilir. Manyetik kontaktör ile mıknatıs arasındaki mesafe, kapı kapatıldığında 1 cm yi geçmemelidir. Çift yüzlü bantla montaj yapılırken, parçaların yapıştırıldığı yerin temiz, kr ve pürüzsüz olmasına dikkat edilmelidir. Sistemin bütün parçaları sdan kornmalıdır.

4 3. ALARMIN KULLANIMI a. Alarmın Devreye Alınması Kmandanın btonna basınız. Tiz bir ses dylacak ve sistem 10 saniye içinde devreye girecektir. Sistem krldğnda, alarm paneli üzerindeki ON/OFF ledi 10 saniye süre ile yanık kalır ve daha sonra yanıp sönmeye başlar. HS 103 P b. Alarmın Devre Dışı Bırakılması Kmandanın btonna basınız. Üç defa tiz ses dylacak ve sistem devre dışı kalacaktır. c. Alarmın Sessiz Olarak Devreye Alınması Kmandanın btonna basınız. Cihaz sessiz biçimde 10 saniye sonra devreye girecektir. Sistem krldğnda, alarm paneli üzerindeki ON/OFF ledi 10 saniye süre ile yanık kalır ve daha sonra yanıp sönmeye başlar. d. Panik Alarmı Verme Hırsızlık, gasp v.b. drmlarda, alarm devre dışı olsa bile, panik alarmı vermek mümkündür. Panik alarmı vermek için kmandanın btonna basınız. Panik alarmını sstrmak için kmandanın btonna basınız. e. Özel Krlm (Alarmın Kısmî Olarak Devreye Alınması) Bazı özel drmlarda (örneğin, evde birileri varken) alarm devreye alındığında, dedektörlerin kısmî olarak devreye girmesi istenebilir. Özel krlm denilen b özellik sayesinde sistemi kısmî olarak devreye alabilirsiniz. Alarmı özel krlmla devreye almak için, önce kmandanın btonna ardından btonna basınız. (Ayarlar bölümünde, özel krlm seçeneklerinin nasıl değiştirileceği anlatılmıştır.) f. Raporlama Sistemin alarm vermesine sebep olan drm, cihazın hafızasında ttlr. Alarm devre dışı bırakıldığında ON/OFF ledi, alarma sebep olan alan nmarası kadar yanıp söner ve cihaz alan nmarası kadar sesli yarı verir. Standart olarak kablosz PIR 1 nmaralı, kablosz manyetik kontaktör ise 2 nmaralı dedektör olarak tanıtılmıştır. Kablosz PIR dedektörden dolayı alarm çalıp kmandayla alarmı devre dışı bıraktığınızda ON/OFF ledi bir kez yanıp söner ve cihazdan bir defa sesli yarı gelir. Kablosz manyetik kontaktörden dolayı alarm çalıp kmandayla alarmı devre dışı bıraktığınızda ON/OFF ledi iki kez yanıp söner ve cihazdan iki defa sesli yarı gelir. Cihaza başka bir kablosz dedektör tanıttığınızda cihaz b dedektörü 3 nmaralı kablosz dedektör olarak tanır. Cihazın kapağı açıldığında ise sabotaj alarmından dolayı ON/OFF ledi beş kez yanıp söner ve cihazdan beş defa sesli yarı gelir. 4. ALARM SİSTEMİNİN ÖZELLİKLERİ a. Uzaktan Kmanda Çalışma Frekansı: 433,92 MHz (Telekomünikasyon Krm onaylı)

5 Çalışma Gerilimi: 12 V ( Silverline kmanda için 27A tip pil) Kod Yapısı: Kopyalanamayan değişken kod sistemi Sistemin Tanıyabileceği Toplam Kmanda Sayısı: 6 Diğer: Frekans kaymasını engelleyen SAW rezonatör teknolojisi HS 103 P b. Dahili Besleme: Elektrik kesildiğinde cihaz 10 saat çalışmaya devam eder. c. Cihazın Bağlantı Özellikleri Uyml Dedektörler: DESi tarafından üretilen kablosz dedektörlerin tamamı ile ymldr (manyetik kontaktör, hareket (PIR), darbe ve dman dedektörleri) Sistemin Tanıyabileceği Toplam Kablosz (RF) Dedektör Sayısı: 8 d. Özel Kllanım Opsiyonları 60 saniye sonra otomatik devreye girme: Alarm sistemi kmanda ile devre dışı bırakıldıktan sonra, dedektörler 60 saniye içinde hiçbir hareket algılamazsa, alarm otomatik olarak tekrar devreye girer. (B özellik, cihazın fabrika çıkışında aktif değildir ) 30 dakika sonra otomatik devreye girme: Dedektörler, 30 dakika boynca hiç bir hareket algılamazsa, sistem otomatik olarak devreye girer. (B özellik, cihazın fabrika çıkışında aktif değildir) e. Sabotaj alarmı Cihazın kapağının açılması drmnda, sistem sabotaj alarmı verir. (Bnn için alarmın krl olması gerekmez.) ) a. İlave Uzaktan Kmanda Öğretme 5. ALARM SİSTEMİ AYARLARI Alarm merkezinin dış kapağını, alt kısmındaki vidayı sökerek açınız. Sistem sabotaj alarmı vermeye başlayacaktır. Sabotaj btonna basınız ve basılı ttnz. Kmandanın btonna basarak alarmı sstrnz (sabotaj btonn bırakmayınız ). Merkez kartın sağ üst köşesindeki kırmızı btona 2 saniye basılı ttp bırakınız. Öğretilecek kmandanın btonna 2 saniye süreyle basınız (zn bir yarı sesi dylr). btonna basınız (3 defa yarı ton dylr). Cihazın kapağını kapatınız ve vidayı takınız (B işlem esnasında sabotaj alarmı çalabilir. B drmda zaktan kmanda ile alarmı sstrn). b. İlave RF (kablosz) Dedektör Öğretme Alarm merkezinin dış kapağını, alt kısmındaki vidayı sökerek açınız. Sistem sabotaj alarmı vermeye başlayacaktır. Sabotaj btonna basınız ve basılı ttnz. Kmandanın btonna basarak alarmı sstrnz (sabotaj btonn bırakmayınız ).

6 HS 103 P Kmandanın btonna basarak alarmı devreye alınız. (10 saniye bekleyiniz) Merkez kartın sağ üst köşesindeki kırmızı btona 2 saniye basılı ttp bırakınız. Öğretilecek dedektöre göre aşağıdaki işlemleri yapınız: Hareket (PIR) Dedektörü: Sabotaj btonna basınız. Manyetik Kontaktör: Mıknatısı dedektöre yaklaştırıp zaklaştırınız. Darbe Dedektörü: Sensörü, sinyal gönderecek kadar sarsınız. Dman Dedektörü: Dedektörün test btonna basınız. Sistem alarm vermeye başladığında ilgili dedektör sisteme öğretilmiş demektir. Kmandanın btonna basarak alarmı devre dışı bırakınız. Cihazın kapağını kapatınız ve vidayı takınız (B işlem esnasında sabotaj alarmı çalabilir. B drmda zaktan kmanda ile alarmı sstrn). c. 60 Saniye Sonra Otomatik Devreye Girme Özelliğini Aktifleştirme Kmandanın 10 sn içinde btonna basarak devreye alınız. btonna basınız. Hemen ardından ve btonlarına birlikte 3 sn kadar basınız (Bzzer sesi dylacaktır). Eğer cihazdan 1 defa yarı ton geliyorsa özellik devre dışı, 2 defa yarı ton dylyorsa özellik devrede demektir. b tonna basarak b iki seçenek arasında seçim yapılabilirsiniz. btonna, bir saniye arayla, 2 defa basarak programdan çıkınız. NOT: 60 saniye sonra otomatik devreye girme özelliği aktif ise, alarm devre dışı kaldığında ON/OFF ledi hızlı hızlı yanıp sönecektir. d. 30 Dakika Sonra Otomatik Devreye Girme Özelliğini Aktifleştirme Kmandanın 10 sn içinde btonna basarak devreye alınız. btonna basınız. Hemen ardından ve btonlarına birlikte 3 sn kadar basınız (Bzzer sesi dylacaktır). btonna ba sınız (merkez üzerindeki POWER ledi zn süre yanar). Eğer POWER ledi 1 defa yanıp sönüyorsa özellik devre dışı, 2 defa yanıp sönüyorsa özellik devrede demektir. btonna basarak b iki seçenek arasındaseçim yap abilirsiniz. btonna, bir saniye arayla, 2 defa basarak programdan ç ıkınız. NOT: 30 dakika sonra otomatik devreye girme özelliği aktif ise, alarm devre dışı kaldığında her 8 sn'de iki kez ON/OFF ledi yanıp söner. e. Özel Krlm için Alanların Programlanması Kmandanın 10 sn içinde btonna basınız. btonna basınız. Hemen ardından tekrar btonna 3 saniye kadar basınız ( POWER ledi 1 defa yanıp söner). btonna tekrar basınız ( POWER ledi, 2 defa yanıp söner). btonna tekrar basınız ( POWER ledi, 1 defa zn olarak yanıp söner).

7 HS 103 P POWER ledinin yanıp sönme sayısı, öğretme sırasına göre, RF dedektörleri temsil eder. ON/OFF ledi nin drm ise ilgili dedektörün özel krlmda devrede olp olmadığını gösterir (led yanıyor ise ilgili dedektör devrede, yanmıyorsa devre dışıdır). btonna basılarak alan devreye alınır ya da devre dışı bırakılır. btonna basılarak bir sonraki dedektöre geçilir. Alanlar bitince programdan çıkılır. f. Fabrika Ayarlarına Dönme ve Kmandaları Silme Merkez kartın sağ üst köşesindeki kırmızı btona POWER ledi sönene kadar yaklaşık 10 saniye basarak bekleyin. 6. UYARILAR Cihazı kllanmaya başlamadan önce mtlaka kllanma kılavzn okynz. Cihazın fişi prize ilk takıldığında yaklaşık bir dakika boynca POWER ledi yanıp söner. Ardından sürekli yanık kalır. Eğer bir dakikalık süre geçmesine rağmen POWER ledi hâlâ yanıp sönüyorsa; cihaza şebeke elektriği laşmıyor ve sistem dahilî aküden çalışıyor demektir. Böyle bir drmda elektrik bağlantısını kontrol ediniz. Sistemin tüm parçalarını (özellikle zaktan kmandaları) sdan korynz. Sistemin temizliğinde kr bir bez kllanılmalıdır. Aksi drmlarda olşabilecek arızalar cihazı garanti kapsamı dışına çıkartır. Cihazda şebeke gerilimi (220 V) oldğndan, merkez ktnn açılması gerektiği drmlarda çok dikkatli olnmalıdır. Cihazın kmandalarından birini kaybettiğinizde derhal yetkili bir servisle irtibata geçerek cihazın kmanda hafızasının silinmesini ve mevct kmandaların yeniden tanıtılmasını sağlayın. Kaybedilen kmandanın kötü niyetli kimselerin eline geçmesine karşı en etkin yöntem bdr. 7. ALARM SİSTEMİNİZLE KULLANABİLECEĞİNİZ AKSESUARLAR Kablosz Hareket Dedektörü (Pasif İnfrared - PIR): Takılı blndğ alandaki canlı hareketini algılayarak drm merkez üniteye bildiren dedektördür. Montaj için herhangi bir kablo bağlantısı gerekmez. Pil tasarrf mod sayesinde zn bir pil ömrüne sahiptir. Kablosz Manyetik Kontaktör (Magnetic Switch): Kapı, pencere, çekmece v.b. açılmasını algılayarak drm merkez üniteye bildiren dedektördür. Montaj için herhangi bir kablo bağlantısı gerekmez. Kablosz Darbe Dedektörü: Yerleştirildiği yere (kapı, cam v.b.) gelen darbeleri algılayarak drm merkez üniteye bildiren dedektördür. Darbenin hassasiyetinin istenilen şekilde ayarlanmasına olanak sağlayan 4 kademeli hassasiyet ayarı mevcttr. Montaj için herhangi bir kablo bağlantısı gerekmez. Kablosz Dman Dedektörü: Üzerine dman geldiğinde drm merkez üniteye bildiren dedektörlerdir. Montaj için herhangi bir kablo bağlantısı gerekmez.

www.desialarm724.com 0212 916 10 11 ALARMIN KULLANIMI

www.desialarm724.com 0212 916 10 11 ALARMIN KULLANIMI Alarmı devreye alma www.desialarm724.com 0212 916 10 11 ALARMIN KULLANIMI 1 no lu butona basınız. Bu durumda cihaz tiz bir ses ile (HS101 serisinde flaşörleri de yakıp söndürerek) devreye girdiğini belli

Detaylı

5-14 KURULUM AYARLARI CALIŞMA FONKSİYONLARI MEKANÝK KURULUM ARIZA DURUMLARI GÜVENLÝK UYARILARI TEKNÝK ÖZELLÝKLER

5-14 KURULUM AYARLARI CALIŞMA FONKSİYONLARI MEKANÝK KURULUM ARIZA DURUMLARI GÜVENLÝK UYARILARI TEKNÝK ÖZELLÝKLER 3 4 5-14 2 KURULUM AYARLARI 15-16 CALIŞMA FONKSİYONLARI 17-20 MEKANÝK KURULUM 21-22 ARIZA DURUMLARI 23 GÜVENLÝK UYARILARI 24 TEKNÝK ÖZELLÝKLER 25 3 07 08 06 10 11 09 Perde Radar ( Opsiyonel) 4 07 Kayış

Detaylı

TÜRKÇE TANITIM, KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU

TÜRKÇE TANITIM, KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU BLW-80PB BEAM DEDEKTÖR TÜRKÇE TANITIM, KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU UYARI! Kurulum işlemine geçmeden önce kullanım kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Bu kullanma kılavuzunun içeriği, fonksiyonlardaki değişiklikler

Detaylı

MPRD-FAZ ALICI ÜNİTE KULLANIM KILAVUZU

MPRD-FAZ ALICI ÜNİTE KULLANIM KILAVUZU MPRD-FAZ ALICI ÜNİTE KULLANIM KILAVUZU kalite UDEA ELEKTRONİK A.Ş. İçindekiler MPRD-FAZ ALICI ÜNİTE... 2 MPRD-FAZ ALICI ÜNİTENİN GENEL ÖZELLİKLERİ... 2 Kumanda Öğretme İşlemi... 3 Kumanda Silme İşlemi...

Detaylı

-- - - KULLANIM KILAVUZU

-- - - KULLANIM KILAVUZU --- - -- - - KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER TAN itim 2 GARANTİ ŞARTLAR! 2 KGK'NIN KURULUMU 2-3 KONTROL PANELİ 3 MONTAJ ŞEKİLLERİ 4 UZAKTAN KUMANDA TANITIMI 4 UZAKTAN KUMANDAYI HAFIZAYA YÜKLEME 5 UZAKTAN

Detaylı

RU1000 Kepenk Güç Kaynağı. Uzaktan Kumandalı Kepenk Güç Kaynağı KULLANIM KILAVUZU

RU1000 Kepenk Güç Kaynağı. Uzaktan Kumandalı Kepenk Güç Kaynağı KULLANIM KILAVUZU RU1000 Uzaktan Kumandalı KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER TANITIM 2 GÜÇ KAYNAĞI' NIN KURULUMU 2-3 KONTROL PANELİ 3 MONTAJ 4 UZAKTAN KUMANDA TANITIMI 4 UZAKTAN KUMANDAYI HAFIZAYA YÜKLEME 5 UZAKTAN KUMANDAYI

Detaylı

Kullanım Kılavuzu / User s Guide Garanti Belgesi / Guarentee Certificate

Kullanım Kılavuzu / User s Guide Garanti Belgesi / Guarentee Certificate Pratik-C series Kullanım Kılavuzu / User s Guide Garanti Belgesi / Guarentee Certificate PRATİKKART, PRATİK-C SERİSİ PratikKart, Kartlı Geçiş Sistemi Pratik-C serisi, KGS (Kartlı Geçiş Sistemi) mantığında

Detaylı

www.desialarm724.com 0212 916 10 11 1. CİHAZIN PRATİK KULLANIMI 2. CİHAZIN ÖZELLİKLERİ 1.1 Alarmın Şifreyle Devreye Alınması: Şifrenizi giriniz. tuşuna basınız. Alarm, uzun bip sesiyle birlikte devreye

Detaylı

3MK-AFP29 1 Loop 64 Adresli Yangın Algılama Paneli

3MK-AFP29 1 Loop 64 Adresli Yangın Algılama Paneli 3MK-AFP29 1 Loop 64 Adresli Yangın Algılama Paneli 3MK-AFP29 adresli alarm paneli mikroişlemci tabanlı ve SMD teknolojisi ile üretilmiştir. 3MK-AFP29 adresli alarm paneline 64 adet dedektör veya buton

Detaylı

TÜRKÇE TANITIM, KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU

TÜRKÇE TANITIM, KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU BLW-140PB BEAM DEDEKTÖR TÜRKÇE TANITIM, KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU UYARI! Kurulum işlemine geçmeden önce kullanım kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Bu kullanma kılavuzunun içeriği, fonksiyonlardaki değişiklikler

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu 1 İçindekiler Hoş Geldiniz Arlo'yu seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Ürünü kullanmaya kolayca başlayabilirsiniz. Baz İstasyonu güç adaptörü %100 kablosuz kameralar Ethernet Kablosu

Detaylı

2. CİHAZIN ÖZELLİKLERİ 1. CİHAZIN PRATİK KULLANIMI. 1

2. CİHAZIN ÖZELLİKLERİ 1. CİHAZIN PRATİK KULLANIMI.   1 1. CİHAZIN PRATİK KULLANIMI 2. CİHAZIN ÖZELLİKLERİ 1.1 Alarmın Şifreyle Devreye Alınması: Şifrenizi giriniz. tuşuna basınız. Alarm, uzun bip sesiyle birlikte devreye girecektir. Kurulum süresi sonunda

Detaylı

Kablosuz Dokunmatik Tuş Takımı KULLANIM KILAVUZU KC / BKC

Kablosuz Dokunmatik Tuş Takımı KULLANIM KILAVUZU KC / BKC Kablosuz Dokunmatik Tuş Takımı KULLANIM KILAVUZU KC / BKC 2 1. PARÇALAR ve MONTAJ Dokunmatik Tuşlar Gösterge Montaj Delikleri (Arka Kapak) Kilitme Butonu Menü Butonu Pil Değişimi İçin Vida 3 Cihazı, solda

Detaylı

PLUSSMART HT 350 SET ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU

PLUSSMART HT 350 SET ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU GENEL ÖZELLİKLER PLUSSMART HT 350 SET ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU PLUSSMART HT 350 SET kablosuz oda termostatıdır. Kullanıcının oda termostatını ihtiyacı doğrultusunda programlayıp daha konforlu ve

Detaylı

BQ301 RF Ekstra Röle Kontrol Ünitesi. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: BQTEK

BQ301 RF Ekstra Röle Kontrol Ünitesi. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: BQTEK RF Ekstra Röle Kontrol Ünitesi Kullanım Kılavuzu Doküman Versiyon: 1.0 30.11.2015 BQTEK İçindekiler İçindekiler... 2 1. Cihaz Özellikleri... 3 2. Genel Bilgi... 4 2.1. Genel Görünüm... 4 2.2 Cihaz Bağlantı

Detaylı

FMC-210-DM Çift Hareketli Yangın İhbar Butonu

FMC-210-DM Çift Hareketli Yangın İhbar Butonu Yangın Alarmı Sistemleri FMC-10-DM Çift Hareketli Yangın İhbar Bton FMC-10-DM Çift Hareketli Yangın İhbar Bton www.boschsecrity.com/tr Alarm tetikleme sonrasında ayarlama Otomatik veya manel adresleme

Detaylı

BQ300 RF Röle Kontrol Ünitesi. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: 1.1 18.11.2015 BQTEK

BQ300 RF Röle Kontrol Ünitesi. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: 1.1 18.11.2015 BQTEK RF Röle Kontrol Ünitesi Kullanım Kılavuzu Doküman Versiyon: 1.1 18.11.2015 BQTEK İçindekiler İçindekiler... 2 1. Cihaz Özellikleri... 3 2. Genel Bilgi... 4 2.1. Genel Görünüm... 4 2.2 Cihaz Bağlantı Şeması...

Detaylı

TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU

TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU ALARM CİHAZLARI KABLOSUZ ALICI MODÜLÜ MARKA: MODEL: AMC MIX 400 TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU ALARM SİSTEMLERİ VE ELEKTRONİK TİC LTD. ŞTİ. PERPA TİCARET MERKEZİ, A BLOK, KAT: 5 NO:112-114, 34384

Detaylı

www.vescoalarm.com www.vescoalarm.com 1

www.vescoalarm.com www.vescoalarm.com 1 Alarm Sisteminiz Hakkında Bilmeniz Gerekenler Markalı alarm sisteminiz hakkında bilinmesi ve uygulanması gereken Teknik bilgiler asağıda sıralanmıstır. Sistem Kullanıcıları için uyarılar Alarm sisteminizin

Detaylı

OPEN ADVANCE V.1.1 FOTOSELLİ OTOMATİK KAPI SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU

OPEN ADVANCE V.1.1 FOTOSELLİ OTOMATİK KAPI SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU OPEN ADVANCE V.. FOTOSELLİ OTOMATİK KAPI SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU Adres : SAKARYA. ORG.SAN.BÖL. 964 ADA PARSEL NO: HENDEK/SAKARYA Tel No : 009 064 64 8 0 Fax No : 009 064 64 8 3 www.alkur.com.tr info@alkur.com.tr

Detaylı

HS 103 EV TIPI KABLOSUZ ALARM SISTEMI

HS 103 EV TIPI KABLOSUZ ALARM SISTEMI KULLANMA KILAVUZU HS 103 EV TIPI KABLOSUZ ALARM SISTEMI 1. SÝSTEMÝN PARÇALARI HS 103 Öðretme Butonu Dahilî Besleme POWER ON/OFF HS 103 W Sabotaj Butonu Power Led Montaj Deliði Sabotaj Butonu Montaj Deliði

Detaylı

Hızlı Kurulum Kılavuzu MODELLER P4320, P4520 UYARI!

Hızlı Kurulum Kılavuzu MODELLER P4320, P4520 UYARI! Fisheye IP Kamera Hızlı Kurulum Kılavuzu MODELLER P4320, P4520 UYARI! Kurulum işlemine geçmeden önce kurulum kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Bu kılavuzunun içeriği, fonksiyonlardaki değişiklikler önceden

Detaylı

KMD99 RF 99 Kanal Kumanda. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: BQTEK

KMD99 RF 99 Kanal Kumanda. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: BQTEK RF 99 Kanal Kumanda Kullanım Kılavuzu Doküman Versiyon: 1.0 30.11.2015 BQTEK İçindekiler İçindekiler... 2 1. Cihaz Özellikleri... 3 2. Genel Bilgi... 4 2.1. Kumanda Paneli... 4 2.2 Kumanda Tanıtmak...

Detaylı

WT-02 HP KABLOSUZ ODA TERMOSTATI KULLANMA KILAVUZU

WT-02 HP KABLOSUZ ODA TERMOSTATI KULLANMA KILAVUZU WT-02 HP KABLOSUZ ODA TERMOSTATI KULLANMA KILAVUZU WT-02 HP, kablolu bağlantıya ihtiyaç duymadan, normal bir çalışma ortamında termostatla verici arasında 30 m.ye kadar radyofrekans iletişimi sağlayarak

Detaylı

SBAR HIZLI KULLANIM KILAVUZU

SBAR HIZLI KULLANIM KILAVUZU SBAR HIZLI KULLANIM KILAVUZU ELEKTRİKSEL BAĞLANTI Bağlantılar Giriş Voltaj kablosu Fotosel Kablousu Buton Kablosu Kablo Tipi 3x 1,5 mm² 2x 0,5 mm² 4x 0,25 mm² Maksimum Kablo Boyutu 30 m Daha uzun mesafe

Detaylı

FP52 PROXIMITY KART OKUYUCUSU KULLANIM KILAVUZU

FP52 PROXIMITY KART OKUYUCUSU KULLANIM KILAVUZU FP52 PROXIMITY KART OKUYUCUSU KULLANIM KILAVUZU FP52 kart okuyucusunu; Mody serisi dış kapı buton modülleri ile birlikte kullanılır. Fp52 ile iki farklı röle çıkışı vardır.500 kullanıcıya kadar tanımlanabilir.

Detaylı

MRL 200 - RF Oda Termostatları

MRL 200 - RF Oda Termostatları MRL 200 - RF Oda Termostatları MRL 200 - RF oda termostatı, kablosuz bir oda termostatıdır. Bu termostat her türlü ısıtma ve soğutma sistemlerini kontrol etmek için dizayn edilmiş ve her türlü termostatın

Detaylı

PARADOX 728/748 KULLANMA KILAVUZU

PARADOX 728/748 KULLANMA KILAVUZU PARADOX 728/748 KULLANMA KILAVUZU İ çindekiler 1 Sistemi Devreye Almak (Kapanış Yapmak) 1 Sistemi Devredışı Bırakmak (Açılış Yapmak) 1 Alarm Hafızası 1 Tek Tuşla Kurma veya System A, System B Kurma 1 Sistemi

Detaylı

Kullanım Kılavuzu / User s Guide Garanti Belgesi / Guarentee Certificate

Kullanım Kılavuzu / User s Guide Garanti Belgesi / Guarentee Certificate Pratik-CP series Kullanım Kılavuzu / User s Guide Garanti Belgesi / Guarentee Certificate PRATİKKART, PRATİK-CP SERİSİ Pratikkart, Pratik-CP serisi (şifre + kartlı geçiş sistemi) KGS (Kartlı Geçiş Sistemi)

Detaylı

WAE Music uygulamasını indirin

WAE Music uygulamasını indirin TÜRKÇE 3 1. Açma/Kapama düğmesi 2. FM/Bluetooth modu 3. 4. 3+4. 5. Pil göstergesi 6. FM/Bluetooth göstergesi 7. USB Girişi 8. Giriş Hattı 9. Koruyucu kapak 10. ¼" montaj için vida deliği 11. Bilek askısı

Detaylı

Kablosuz Bluetooth Hoparlör Açıklamaları

Kablosuz Bluetooth Hoparlör Açıklamaları Kablosuz Bluetooth Hoparlör Açıklamaları Hoparlörün işletme paneli fonksiyon Tablosu Güç Açma/Kapama butonu, Çalıştırmak/Kapatmak için butona basın; Ses + Ses - Sesi kapat Güç gösterge ışığı--- Mavi LED;

Detaylı

2. CİHAZIN ÖZELLİKLERİ Genel Özellikler Teknik Özellikler... 6

2. CİHAZIN ÖZELLİKLERİ Genel Özellikler Teknik Özellikler... 6 2 Temizlik ve Bakım Bilgileri / Enerji Verimliliği... 3 Ürün Bileşenleri... 4 Kutu İçerikleri... 4 1. CİHAZIN PRATİK KULLANIMI... 5 1.1 Alarmın Devreye Alınması... 5 1.2 Alarmın Devre Dışı Bırakılması...

Detaylı

MICROPLUS OTOMATİK ŞARJ REDRESÖRÜ. Kullanım Kılavuzu MKP REDRESÖR

MICROPLUS OTOMATİK ŞARJ REDRESÖRÜ. Kullanım Kılavuzu MKP REDRESÖR MICROPLUS OTOMATİK ŞARJ REDRESÖRÜ Kullanım Kılavuzu MKP REDRESÖR İÇİNDEKİLER 1. Temel Güvenlik Bilgileri... 2. Redresör Dizaynı ve Özellikleri... 3. Montaj ve Kurulum... 4. Çalıştırma ve İlk Ayarlar...

Detaylı

Kameralý Aydýnlatma Sistemi

Kameralý Aydýnlatma Sistemi Us e r M an ual Smartguard M otion Li ght wit h Video Ca mera Kameralý Aydýnlatma Sistemi AEC-939AD Paket Ýçeriði Kameralý Aydýnlatma Sistemi Kullanma kýlavuzu 1 Adet alyan anahtar 1 Adet 300w halojen

Detaylı

Kullanım Kontrolleri. ActivSound 75. (1) Güç (Power) düğmesi Cihazı açar/kapatır. (2) Güç göstergesi Cihaz AÇIK durumda olduğunda yeşil yanar.

Kullanım Kontrolleri. ActivSound 75. (1) Güç (Power) düğmesi Cihazı açar/kapatır. (2) Güç göstergesi Cihaz AÇIK durumda olduğunda yeşil yanar. ActivSound 75 (1) Güç (Power) düğmesi Cihazı açar/kapatır. () Güç göstergesi Cihaz AÇIK durumda olduğunda yeşil yanar. () Kızılötesi Mikrofon Ses Kontrolü [Öğretmen (Teacher) 1 ve ] Bu kontrol, kızılötesi

Detaylı

MW-350 Stand-Alone Şifre+Kart Okuyucu. Kullanım Kılavuzu. Kullanıma başlamadan önce mutlaka okuyunuz

MW-350 Stand-Alone Şifre+Kart Okuyucu. Kullanım Kılavuzu. Kullanıma başlamadan önce mutlaka okuyunuz MW-350 Stand-Alone Şifre+Kart Okuyucu Kullanım Kılavuzu Kullanıma başlamadan önce mutlaka okuyunuz MW-350 tek kapı için tasarlanmış Stand alone ve Wiegand çıkışlı şifreli kart okuyucudur. IP 68 standartda

Detaylı

HT 150 SET ODA TERMOSTATI

HT 150 SET ODA TERMOSTATI DİJİTAL ODA TERMOSTATI HT 150 SET ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU GENEL ÖZELLİKLER HT 150 SET kablosuz oda termostatıdır. Kullanıcı oda termostatını ihtiyacı olan sıcaklığa ayarlayıp daha konforlu ve

Detaylı

SPIN21KCE Hızlı Kullanma Kılavuzu

SPIN21KCE Hızlı Kullanma Kılavuzu SPIN21KCE Hızlı Kullanma Kılavuzu MEKANİK MONTAJ Montaj yapılacak yerin ölçüleri maksimum olarak; Maksimum Yükseklik Genişlik Seksiyonel kapılar 2,4 m 4,4 m 1 ***Montaj yapılacak yerin konsol bağlantısı

Detaylı

Anti masklı Professional Series LSN PIR Hareket Dedektörleri

Anti masklı Professional Series LSN PIR Hareket Dedektörleri Hırsız Alarm Sistemleri Anti masklı Professional Series LSN PIR Hareket Dedektörleri Anti masklı Professional Series LSN PIR Hareket Dedektörleri www.boschsecrity.com/tr 6 m x m (5 x 7) standart kapsama,

Detaylı

OTOMATİK KUTULU LCD GÖSTERGELİ MODEL 1 KAZAN KONTROL PANOSU KULLANIM KLAVUZU

OTOMATİK KUTULU LCD GÖSTERGELİ MODEL 1 KAZAN KONTROL PANOSU KULLANIM KLAVUZU OTOMATİK KUTULU LCD GÖSTERGELİ MODEL 1 KAZAN KONTROL PANOSU KULLANIM KLAVUZU Kazan Kontrol Panosu Ürün Açıklaması Pano AÇ/KAPA tuşundan açılır. Cihaz açıldığında ekran görüntüsü aşağıdaki gibidir. Burada

Detaylı

D-W6001 Alarm panelimiz hakkında bilmemiz gerekenler ;

D-W6001 Alarm panelimiz hakkında bilmemiz gerekenler ; STB bağlantısını sirenimizin üzerindeki flaşörü çalıştırmak için, bu bağlantıyı yapmak zorunlu değildir. MicroSwich bağlantısını sabotaj bağlantısı olarak kullanıyoruz. Bağlantıyı yapmak zorunlu değildir.

Detaylı

Servis El Kitabı. Ürün Kodu: Model: CM HPC GX0 H - CM HPC HX0 Tanım: Kahve Makinesi Doküman tarihi: 27/06/2013 Revizyon tarihi: 10/10/2013

Servis El Kitabı. Ürün Kodu: Model: CM HPC GX0 H - CM HPC HX0 Tanım: Kahve Makinesi Doküman tarihi: 27/06/2013 Revizyon tarihi: 10/10/2013 Servis El Kitabı Ürün Kodu: 82204-82208 Model: CM HPC GX0 H - CM HPC HX0 Tanım: Kahve Makinesi Doküman tarihi: 27/06/2013 Revizyon tarihi: 10/10/2013 Teknik Özellikler Gerilim: Frekans: Güç: Pompa gücü:

Detaylı

İÇİNDEKİLER Güvenlik Paket içeriği Telsiz Şeması Telsiz şeması açıklamaları Bataryanın takılması Antenin takılması Cihazın şarj edilmesi Temel işlemler Kanal Seçimi Gelişmiş Özellikler Temizlik ve Bakım

Detaylı

TRIFAZE START-STOP KONTROL KARTI (TOUCH ARKADAN MONTAJ) KULLANIM KILAVUZU AKE-T-TSSA-001

TRIFAZE START-STOP KONTROL KARTI (TOUCH ARKADAN MONTAJ) KULLANIM KILAVUZU AKE-T-TSSA-001 TRIFAZE START-STOP KONTROL KARTI (TOUCH ARKADAN MONTAJ) KULLANIM KILAVUZU AKE-T-TSSA-001 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu

Detaylı

TCS-99 TAKİP ve ÇAĞRI SİSTEMİ

TCS-99 TAKİP ve ÇAĞRI SİSTEMİ TAKİP ve ÇAĞRI SİSTEMİ ÜRÜN KILAVUZU Version 2.1 (TEMMUZ 2010) IVEDIK ORGANIZE SAN. BOL. 21. CADDE 609. SOKAK NO:15 06370 OSTIM / ANKARA / TURKEY TEL NO :+90 (312) 395 68 75 76 FAKS NO:+90 (312) 395 68

Detaylı

AKE ELEKTRİKLİ TAŞ TABANLI FIRIN KONTROL KARTI KULLANIM KILAVUZU

AKE ELEKTRİKLİ TAŞ TABANLI FIRIN KONTROL KARTI KULLANIM KILAVUZU AKE.343.502 ELEKTRİKLİ TAŞ TABANLI FIRIN KONTROL KARTI KULLANIM KILAVUZU AKE.343.502 ELEKTRİKLİ TAŞ TABANLI FIRIN KONTROL KARTI KULLANIM KILAVUZU 1 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.RÖLE KARTI VE ÖLÇÜLERİ AKE.343.502

Detaylı

Kullanım kılavuzu Alarm sistemi DWA 5.1

Kullanım kılavuzu Alarm sistemi DWA 5.1 Kullanım kılavuzu Alarm sistemi DWA 5.1 BMW Motorrad The Ultimate Riding Machine Motosiklet satıcı bilgileri Motosiklet bilgileri Satıcı bilgileri Model Serviste irtibat kurulacak kişi Şasi numarası Bayan/Bay

Detaylı

Online-alarm Güvenlik Sistemleri 0232-264 18 18 pbx - GSM: 0537 515 88 05 7/24 TEKNİK SERVİS www.online-alarm.com HS 102 WTKS

Online-alarm Güvenlik Sistemleri 0232-264 18 18 pbx - GSM: 0537 515 88 05 7/24 TEKNİK SERVİS www.online-alarm.com HS 102 WTKS Online-alarm Güvenlik Sistemleri 0232-264 18 18 pbx - GSM: 0537 515 88 05 7/24 TEKNİK SERVİS www.online-alarm.com KULLANMA KILAVUZU HS 102 WTKS EV ve İŞYERİ ALARM SİSTEMİ 1 HS 102 WTKS (6 ZONE) ALARM PANELİNİN

Detaylı

Runner 4-8. Kullanım Kitapçığı. 4/8 Bölgeli Kontrol Paneli

Runner 4-8. Kullanım Kitapçığı. 4/8 Bölgeli Kontrol Paneli Runner 4-8 4/8 Bölgeli Kontrol Paneli Her türlü sorun ve sorularınız için teknik@alarmdestek.com adresine mail atınız. Satış ve pazarlama için lütfen 0532 605 13 45 numaralı telefon ile irtibata geçin

Detaylı

Bağımsız Geçiş Kontrol Cihazı

Bağımsız Geçiş Kontrol Cihazı Bağımsız Geçiş Kontrol Cihazı Kullanım Kılavuzu Kullanmaya başlamadan önce Kullanım Kılavuzunu lütfen dikkatlice okuyunuz. 1. Paket İçeriği; Adı Miktar Notlar Geçiş kontrol cihazı 1 Kullanım kılavuzu 1

Detaylı

Kullanım Kılavuzu / User s Guide Garanti Belgesi / Guarentee Certificate

Kullanım Kılavuzu / User s Guide Garanti Belgesi / Guarentee Certificate Pratik-P series Kullanım Kılavuzu / User s Guide Garanti Belgesi / Guarentee Certificate PRATİKKART, PRATİK-P SERİSİ PratikKart, Şifreli Geçiş Sistemi Pratik-P serisi, Şifreli Geçiş Sistemi mantığında çalışan

Detaylı

CG - G5. GSM Modüllü Alarm Sistemi

CG - G5. GSM Modüllü Alarm Sistemi Yusuf Noyan AYDIN Aydın Dış Ticaret Altınkum Mahallesi 430 Sokak No:2/4 Konyaaltı ANTALYA Telefon : + 90 242 229 96 50 www.aypro.com info@aypro.com CG - G5 GSM Modüllü Alarm Sistemi GSM / SMS / RFID Alarm

Detaylı

Bataryanın şarj edilmesi: Batarya fabrikadan şarj edilmeden size gelmiştir. O nedenle kullanmadan once şarj etmelisiniz. 2-3 şarj işleminden sonar

Bataryanın şarj edilmesi: Batarya fabrikadan şarj edilmeden size gelmiştir. O nedenle kullanmadan once şarj etmelisiniz. 2-3 şarj işleminden sonar İÇİNDEKİLER Güvenlik Paket içeriği Bataryanın şarj edilmesi Bataryanın takılması Antenin Takılması Bel Kilisi Mikrofon kulaklık seti takılması Telsiz Şeması Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler Gelişmiş

Detaylı

Montaj kılavuzu. Oda termostatı EKRTW

Montaj kılavuzu. Oda termostatı EKRTW 1 1 2 2 60 87 ±1.5 m >0.2 m 3 34 125 3 İçindekiler Üniteyi çalıştırtmadan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyun. Bir kenara atmayın. İleride başvurmak üzere arşivinizde saklayın. Ekipmanın veya aksesuarların

Detaylı

KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU

KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU ISITMA/SOĞUTMA OTOMASYON SİSTEMLERİ KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU MODEL NO.: TH1149 TH1149SA TH1149SB TH1149RF TH1149MSA TH1149MSB DİKKAT : Cihazı kullanmadan önce bu kılavuzu okuyun ve daha sonra gerekli

Detaylı

DKG-175 TRANSFER KONTROL ÜNİTESİ (DC BESLEME GEREKTİRMEYEN)

DKG-175 TRANSFER KONTROL ÜNİTESİ (DC BESLEME GEREKTİRMEYEN) DKG-175 TRANSFER KONTROL ÜNİTESİ (DC BESLEME GEREKTİRMEYEN) TANITIM Datakom DKG-175 DIN ray montajlı ve DC besleme gerektirmeyen bir transfer kontrol cihazıdır. Bu özelliğiyle transfer panolarına akü beslemesi

Detaylı

CROW FREEWAVE KULLANMA KILAVUZU

CROW FREEWAVE KULLANMA KILAVUZU CROW FREEWAVE KULLANMA KILAVUZU KULLANICI KODLARINI DEĞİŞTİRMEK İÇİN [PROGRAM] tuşuna basıp MASTER Kod girilir ve [ENTER] tuşuna basılır. [Program] göstergesi yanarak kullanıcının programa girdiği belirtilir.

Detaylı

CAPTAİN-i ver. 5.6 & ve Üzeri RX-6 KULLANIM KİTAPÇIĞI

CAPTAİN-i ver. 5.6 & ve Üzeri RX-6 KULLANIM KİTAPÇIĞI 1 CAPTAİN-i ver. 5.6 & ve Üzeri RX-6 KULLANIM KİTAPÇIĞI http://www.salimusta.com salim@salimusta.com CAPTAIN-I Alarm paneli Özellikleri 6 programlanabilir bölge 2 bölünme Arayıcı: üç kişisel cep veya ev

Detaylı

Đçindekiler. Paket Đçeriği

Đçindekiler. Paket Đçeriği SCSI Serisi Net DVR Kullanım Kılavuzu V2.1 Đçindekiler 1. HDD Kurulumu... 3 2. DVR Bağlantısı... 4 3. DVR ın Açılması... 6 4. DVR a Giriş... 6 5. Tarih Saat Ayarı... 7 6. IP Adres Ayarı... 7 7. HDDFormatlama...

Detaylı

HT 300 SET ODA TERMOSTATI

HT 300 SET ODA TERMOSTATI DİJİTAL ODA TERMOSTATI HT 300 SET ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU GENEL ÖZELLİKLER HT 300 SET kablosuz oda termostatıdır. Kullanıcı oda termostatını ihtiyacı doğrultusunda programlayıp daha konforlu ve

Detaylı

Cihazın Tanıtımı. Kontrol Ünitesi. IP Koruma Sınıfı: IP67 - Toza karşı korumalı ve 1 metreye kadar su geçirmez. 360 Algılama Ucu.

Cihazın Tanıtımı. Kontrol Ünitesi. IP Koruma Sınıfı: IP67 - Toza karşı korumalı ve 1 metreye kadar su geçirmez. 360 Algılama Ucu. Cihazın Tanıtımı 360 Algılama Ucu Kontrol Ünitesi Açma - Kapama / Hassasiyet (+) Mod / / Hassasiyet (-) LED Aydınlatma Ses Çıkışı LED Pil Yuvası IP Koruma Sınıfı IP67 - Toza karşı korumalı ve 1 metreye

Detaylı

WINGO2024-3524 Hızlı Kullanma Kılavuzu

WINGO2024-3524 Hızlı Kullanma Kılavuzu WINGO2024-3524 Hızlı Kullanma Kılavuzu Mekanik Montaj 1) Motorları kapıların açılma yönüne göre Motor1 i sol kanada, Motor2 yi sağ kanata takınız. Başka türlü bağlantılarda kapıların programlamasında sıkıntı

Detaylı

Smartnet PRO-W Kullanım Kılavuzu

Smartnet PRO-W Kullanım Kılavuzu Sayfa 1 / 22 Kutu Đçeriği 1-) Smartnet PRO-W Kablosuz Adsl2+ 1Port Modem 2-) Güç adaptörü 3-) Sesli görüntülü interaktif kurulum CD si 4-) Türkçe Kulanım kitapçığı ve Garanti Belgesi 5-) Ayırıcı Splitter.

Detaylı

HT 150 SET ODA TERMOSTATI

HT 150 SET ODA TERMOSTATI DİJİTAL ODA TERMOSTATI HT 150 SET ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU GENEL ÖZELLİKLER HT 150 SET kablosuz oda termostatıdır. Kullanıcı oda termostatını ihtiyacı olan sıcaklığa ayarlayıp daha konforlu ve

Detaylı

Kullanım Kitapçığı KIT FW8. 8 Bölgeli Kontrol Paneli REV NO : 01 / 18.03.2008

Kullanım Kitapçığı KIT FW8. 8 Bölgeli Kontrol Paneli REV NO : 01 / 18.03.2008 Kullanım Kitapçığı KIT FW8 8 Bölgeli Kontrol Paneli [PROGRAM] tuşuna basıp MASTER Kod girilir ve [ENTER] tuşuna basılır. [Program] göstergesi yanarak kullanıcının programa girdiği belirtilir. Program moduna

Detaylı

PLUSSMART HT 350 ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU

PLUSSMART HT 350 ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU GENEL ÖZELLİKLER PLUSSMART HT 350 ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU HT 350 kablolu dijital oda termostatıdır. Kullanıcının oda termostatını ihtiyacı doğrultusunda programlayıp daha konforlu ve ekonomik

Detaylı

FRİTÖZ KULLANMA KILAVUZU FRİTÖZÜ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ

FRİTÖZ KULLANMA KILAVUZU FRİTÖZÜ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ FRİTÖZ KULLANMA KILAVUZU FRİTÖZÜ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ AEF 490 AEF 890 İÇİNDEKİLER I Fritözün Tanımı ve Kullanım Alanları 3 4 II Genel Uyarılar ve Güvenlik Önlemleri 5 III Teknik

Detaylı

Montaj kılavuzu. Dijital basınç gösterge kiti BHGP26A1

Montaj kılavuzu. Dijital basınç gösterge kiti BHGP26A1 Montaj kılavuzu Dijital basınç gösterge kiti BHGP6A BHGP6A Dijital basınç gösterge kiti Montaj kılavuzu İçindekiler Sayfa Montaj Aksesuarlar... Montaj... İşlem prosedürü... İşletim kontrolü... 3 Sorun

Detaylı

Uzaktan Kumandalı Kablosuz Motorlu Silindir KULLANMA KILAVUZU URC 60

Uzaktan Kumandalı Kablosuz Motorlu Silindir KULLANMA KILAVUZU URC 60 Uzaktan Kumandalı Kablosuz Motorlu Silindir KULLANMA KILAVUZU URC 60 UZAKTAN KUMANDALI SİLİNDİR ve MONTAJI Açma Silindir Topuz Tam Tur Kilitleme Tur Kilitleme Topuz Vidası Gösterge Kapıdaki silindiri çıkartın.

Detaylı

GEPA. RFD-121 Arıza Gösterge Düzeneği. Kullanma Kılavuzu. Orta Gerilim Yer Altı Şebekeleri İçin Arıza Akımı Gösterge Düzeneği.

GEPA. RFD-121 Arıza Gösterge Düzeneği. Kullanma Kılavuzu. Orta Gerilim Yer Altı Şebekeleri İçin Arıza Akımı Gösterge Düzeneği. GEPA RFD-121 Arıza Gösterge Düzeneği Orta Gerilim Yer Altı Şebekeleri İçin Arıza Akımı Gösterge Düzeneği Kullanma Kılavuzu www.gepaelk.com İçindekiler 1. Genel... 1 2. Özellikler... 1 3. Bağlantı ve Montaj...

Detaylı

GSM Kartı. Programlama Butonu

GSM Kartı. Programlama Butonu Teknik Özellikler GSM DIALER KULLANMA KILAVUZU Besleme Gerilimi : 12 Volt Sukunet Akımı : 35 ma. Arama Esnasında Çekilen Akım : 100 ma. Tetikleme Türü : Negatif (-) Tetikleme Bağlantı Şekli GSM Kartı SIM

Detaylı

AMAX panel 2000 / AMAX panel 2000 EN ICP-AMAX-P / ICP-AMAX-P-EN

AMAX panel 2000 / AMAX panel 2000 EN ICP-AMAX-P / ICP-AMAX-P-EN AMAX panel 2000 / AMAX panel 2000 EN ICP-AMAX-P / ICP-AMAX-P-EN tr Kullanıcı Kılavuzu AMAX panel 2000 / AMAX panel 2000 EN İçindekiler tr 3 İçindekiler 1 Giriş 4 2 Sistemi Devreye Alma ve Devre Dışı Bırakma

Detaylı

KART OKUYUCU BAĞLANTI ŞEMASI

KART OKUYUCU BAĞLANTI ŞEMASI KART OKUYUCU BAĞLANTI ŞEMASI Önsöz TT-FSM SA Offline çalışma yapabilen üzerinde microdatabase bulunduran cihazlardır. Access PDKS uygulamaları tasarlanabilir. Offline çalışmada yetkili personel bilgileri

Detaylı

HARİCİ SİREN AS 240/250/260/282/290 HARİCİ SİREN AS 240/250/260/282/290. Kullanım Kılavuzu.

HARİCİ SİREN AS 240/250/260/282/290 HARİCİ SİREN AS 240/250/260/282/290. Kullanım Kılavuzu. HARİCİ SİREN Kullanım Kılavuzu www.eds.com.tr 1 Giriş Harici Sirenler, harici ortamlarda kullanılmak üzere tasarlanmış, tüm güvenlik sistemlerine uyumlu, her türlü hava şartlarına ve darbeye dayanıklı

Detaylı

PWR RFI ARM AREA DIS ARM STAY MENU ENTER. Ev ve İş Yeri Alarm Sistemleri KULLANMA KILAVUZU WKS / WTKS / WTGKS WTKS+ / WTGKS+

PWR RFI ARM AREA DIS ARM STAY MENU ENTER. Ev ve İş Yeri Alarm Sistemleri KULLANMA KILAVUZU WKS / WTKS / WTGKS WTKS+ / WTGKS+ PWR AREA STAY PROLINE METALINE Ev ve İş Yeri Alarm Sistemleri KULLANMA KILAVUZU WKS / WTKS / WTGKS WTKS+ / WTGKS+ 1 2 3 4 1 2 3 4 6 7 8 9 MENU 0 ENTER 6 RFI ARM DIS ARM 2 Temizlik ve Bakım Bilgileri /

Detaylı

Nice RUN1800 RUN2500. Montaj Kılavuzu

Nice RUN1800 RUN2500. Montaj Kılavuzu Nice RUN1800 RUN500 Montaj Kılavuzu TR 1 387mm 108mm 400mm 53mm 1 3 5 E 3 8 11 6 7 10 D C F 4 C 1 9 F B A 3 4 5 Max. 40mm 40 0 10 0 50 400 6 7 40 0 10 0 50 400 8 9 1 mm 10 11 1 13 3 8 mm 14 1 3 4 3 15

Detaylı

SICAKLIK VE NEM KONTROL CİHAZI KURULUM VE KULLANIM REHBERI

SICAKLIK VE NEM KONTROL CİHAZI KURULUM VE KULLANIM REHBERI KİLARDAR * (*) Kilercibaşı, kilerdeki yiyecek ve ilaçların korunmasından Sorumlu Kişi) SICAKLIK VE NEM KONTROL CİHAZI KURULUM VE KULLANIM REHBERI 1. Genel Bilgi Kilardar cihazınız düzenli olarak ölçtüğü

Detaylı

KALE KİLİT DIŞ TİCARET A.Ş

KALE KİLİT DIŞ TİCARET A.Ş KALE KİLİT DIŞ TİCARET A.Ş Model: KD-050/50-100 PARMAK İZLİ KİLİT Kullanma Kılavuzu CE İÇİNDEKİLER Ürün Bilgileri 1.1 Ürün modeli ve özellikleri 1.2 Fonksiyonlar 1.3 Kilit parçaları ve özellikleri 1.4

Detaylı

SIGNO BARİYER BAĞLANTI ŞEMASI

SIGNO BARİYER BAĞLANTI ŞEMASI SIGNO BARİYER BAĞLANTI ŞEMASI Mekanik Montaj 1) Bariyerle gelen malzemeleri resim 1 de görüldüğü gibi kontrol edin. 2) Bariyerin kolunun sağa mı yoksa sola mı çalışacağını belirleyip yay yönünü kolun

Detaylı

$195,0 $230,0 $20,0 $56,0 $56,0

$195,0 $230,0 $20,0 $56,0 $56,0 ÜRÜN RESİMLERİ MODEL TEKNİK ÖZELLİKLER LİSTE FİYATI DC-808T 8 Kablolu ve 16 kablosuz bölge desteği 1 Adet mühendislik, 4 Adet kullanıcı ve 1 adet zorlama şifre desteği AHM merkezi Ademco 4+2 ve contact

Detaylı

PID KONTROLLÜ STERİLİZATÖR KULLANMA KILAVUZU

PID KONTROLLÜ STERİLİZATÖR KULLANMA KILAVUZU PID KONTROLLÜ STERİLİZATÖR MODELLER: G11320SD / G11420SD G11520SD / G11540SD KULLANMA KILAVUZU Fabrika Adres : İkitelli Organize San. Bölgesi İPKAS San Sitesi 10/A Blok No: 7 / 9 İkitelli / İstanbul Tel

Detaylı

UTC KULLANMA KILAVUZU

UTC KULLANMA KILAVUZU UTC KULLANMA KILAVUZU İ çindekiler 1 Alarm Sistemini Kurmak 1 Tuştakımı Üzerindeki Işıkların Anlamları 2 Acil Durum Aktivasyon Tuşları 2 Alarm Sistemi Nasıl Kurulmalı ve Nelere Dikkat Edilmeli 2 Alarm

Detaylı

PlazmaLift IC SERİSİ - 03 / Kullanma ve Kurulum Kılavuzu

PlazmaLift IC SERİSİ - 03 / Kullanma ve Kurulum Kılavuzu PlazmaLift IC SERİSİ - 03 / 04 Kullanma ve Kurulum Kılavuzu www.plazmalift.com Güvenlik Uyarısı! Dikkat Uyarı Çalışan Dişliler Yüksek Enerji 220 V El Sıkışması Su ile Temas Ettirmeyiniz Açıklama; - Lift

Detaylı

VESCO R 510 DETAYLI PROĞRAMLAMA KLAVUZU

VESCO R 510 DETAYLI PROĞRAMLAMA KLAVUZU VESCO R 510 DETAYLI PROĞRAMLAMA KLAVUZU KURUCU KODU [0269] ANA KOD [1234] 1 ÇIKIŞ GECİKMESİ SÜRESİ [*][8][KURUCU KODU][31][1.BÖLÜM GECİKME][2.BÖLÜM GECİKME][#][#] FABRİKA AYARI [060][060] SANİYE MAX: 255

Detaylı

PlazmaLift. IC SERİSİ Motorlu Kapak Mekanizmalı Tv Lift Kullanma ve Kurulum Kılavuzu.

PlazmaLift. IC SERİSİ Motorlu Kapak Mekanizmalı Tv Lift Kullanma ve Kurulum Kılavuzu. PlazmaLift IC SERİSİ Motorlu Kapak Mekanizmalı Tv Lift Kullanma ve Kurulum Kılavuzu www.plazmalift.com Güvenlik Uyarısı! Dikkat Uyarı Çalışan Dişliler Yüksek Enerji 220 V El Sıkışması Su ile Temas Ettirmeyiniz

Detaylı

DIGITAL ODA TERMOSTATI SYN-177 RF. Kurulum ve kullanım talimatı DİKKAT! KURULUM VE KULLANIM ÖNCESİNDE MUTLAKA OKUYUNUZ.

DIGITAL ODA TERMOSTATI SYN-177 RF. Kurulum ve kullanım talimatı DİKKAT! KURULUM VE KULLANIM ÖNCESİNDE MUTLAKA OKUYUNUZ. DIGITAL ODA TERMOSTATI SYN-177 RF Kurulum ve kullanım talimatı DİKKAT! KURULUM VE KULLANIM ÖNCESİNDE MUTLAKA OKUYUNUZ. Bu termostatı seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Bu ısıtma kontrol cihazı, doğru kullanım

Detaylı

Montaj kılavuzu. Oda termostatı EKRTWA

Montaj kılavuzu. Oda termostatı EKRTWA 1 1 2 2 60 mm/2.36 inch 87 mm/3.43 inch ±1.5 m ±60 inch >0.2 m >8 inch 3 34 mm/1.34 inch 125 mm/4.92 inch 3 İngilizce metin asıl talimattır. Diğer diller asıl talimatların çevirileridir. İçindekiler 1.

Detaylı

LBC 3090/01 Tavan Hoparlörü

LBC 3090/01 Tavan Hoparlörü İletişim Sistemleri LBC 39/1 Tavan Hoparlörü LBC 39/1 Tavan Hoparlörü www.boschsecrity.com/tr Konşma ve müzik yayınına ygndr Daha fazla hassasiyet Tavan boşlğna gömme montaj Kolay krlm Koryc toz kapağı

Detaylı

MODELLER D8210, D8220, D8520

MODELLER D8210, D8220, D8520 IR Dome IP Kamera Hızlı Kurulum Kılavuzu MODELLER D8210, D8220, D8520 UYARI! Kurulum işlemine geçmeden önce kurulum kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Bu kılavuzunun içeriği, fonksiyonlardaki değişiklikler

Detaylı

FCS-320-TP Serisi Konvansiyonel Duman Çekiş Dedektörleri

FCS-320-TP Serisi Konvansiyonel Duman Çekiş Dedektörleri Yangın Alarmı Sistemleri FCS-320-TP Serisi Konvansiyonel Dman Çekiş Dedektörleri FCS-320-TP Serisi Konvansiyonel Dman Çekiş Dedektörleri www.boschsecrity.com/tr Konvansiyonel yangın panellerine bağlanabilir

Detaylı

NİCE TURKİYE. ROBUS 600-1000 Hızlı Kullanma Kılavuzu ELEKTRİKSEL BAĞLANTI

NİCE TURKİYE. ROBUS 600-1000 Hızlı Kullanma Kılavuzu ELEKTRİKSEL BAĞLANTI ELEKTRİKSEL BAĞLANTI ROBUS 600-1000 Hızlı Kullanma Kılavuzu Bağlantı yapılmayan hiçbir yere köprüleme yapmanıza gerek yok. Bağlantilarınızda Nice marka ürünleri kullanmanızda fayda vardır. SMX2 Bağlantısı

Detaylı

BT220 HEADSET. Ürün bilgileri 1 Şarj bağlantısı 2 + düğmesi 3 - düğmesi 4 İşlev göstergesi (mavi) 5 Pil göstergesi (kırmızı)

BT220 HEADSET. Ürün bilgileri 1 Şarj bağlantısı 2 + düğmesi 3 - düğmesi 4 İşlev göstergesi (mavi) 5 Pil göstergesi (kırmızı) Ürün bilgileri 1 Şarj bağlantısı 2 + düğmesi 3 - düğmesi 4 İşlev göstergesi (mavi) 5 Pil göstergesi (kırmızı) 6 Kulaklık fişi 7 Mikrofon 8 Kulaklık klipsi 9 Şarj göstergesi (kırmızı) 10 Güç göstergesi

Detaylı

2 Kablolu Villa Zil Paneli (Kart Okuyuculu)

2 Kablolu Villa Zil Paneli (Kart Okuyuculu) 2 Kablolu Villa Zil Paneli (Kart Okuyuculu) 2K-61 Kullanım Kılavuzu RF CARD 2K-61 Villa Zil Paneli 1.Bölümler ve Fonksiyonları Kamera RF CARD Kart Okutma Penceresi 182 mm Hoparlör Gece Görüş Ledi RF CARD

Detaylı

M.Kemal Blv. Aktan sok. No:2048 Mimarsinan B.Çekmece ISTANBUL

M.Kemal Blv. Aktan sok. No:2048 Mimarsinan B.Çekmece ISTANBUL FPR100 PARMAK İZİ OKUYUCU BİOS Limited Şirketi M.Kemal Blv. Aktan sok. No:2048 Mimarsinan B.Çekmece ISTANBUL www.bios.com.tr FPR100_KK_ V1.0.1 (1) 21.03.17 İÇİNDEKİLER 1 GENEL... 3 2 KURULUM... 4 2.1 MONTAJ

Detaylı

BLUETOOTH SES ALICI/VERİCİ

BLUETOOTH SES ALICI/VERİCİ BLUETOOTH SES ALICI/VERİCİ Hızlı Kurulum Kılavuzu DA-30501 İçindekiler Kullanmadan önce... 2 1. DA-30501 Hakkında... 2 2. Sistem gereksinimleri... 2 3. Genel Bakış... 2 Başlarken... 3 1. DA-30501 pilini

Detaylı

İÇİNDEKİLER Güvenlik Paket içeriği Telsiz Şeması Telsiz şeması açıklamaları Bataryanın takılması Antenin takılması Cihazın şarj edilmesi Temel işlemler Göstergeler ve anlamları Temizlik ve Bakım Uyarılar

Detaylı

30 m. 30 m. Loop Dedektör Kablosu 1x1,5 mm² 20 m loop kabosunun döşendikten sonra kalan kısmı Senkronizasyon Kablosu 3x 0,5 mm² 20 m

30 m. 30 m. Loop Dedektör Kablosu 1x1,5 mm² 20 m loop kabosunun döşendikten sonra kalan kısmı Senkronizasyon Kablosu 3x 0,5 mm² 20 m M-BAR ve L - BAR HIZLI KULLANIM KILAVUZU Mekanik Montaj Mekanik Montakı yaparken Kullanma kılavuzundaki son sayfalardaki resimlere bakarak kurulumu yapabilirsiniz. YAY AYARI Yay ayarı yapabilmek için aşağıdaki

Detaylı

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.RÖLE KARTI ÖLÇÜLERİ

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.RÖLE KARTI ÖLÇÜLERİ 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.RÖLE KARTI ÖLÇÜLERİ 3.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 4.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz kullanımında kılavuzdaki talimat ve uyarılara

Detaylı

TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU

TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU GÜVENLİK ALARM SİSTEMİ KABLOSUZ MANYETİK KONTAK MARKA: MODEL: AMC CM 400 TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU ALARM SİSTEMLERİ VE ELEKTRONİK TİC LTD. ŞTİ. PERPA TİCARET MERKEZİ, A BLOK, KAT: 5 NO:112-114,

Detaylı