Turistin hastası, turizmin yaş pastası!

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Turistin hastası, turizmin yaş pastası!"

Transkript

1 Selahattin ADIGÜZELLER Turistin hastası, turizmin yaş pastası! Bursa bu hafta içinde önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapacak... Türkiye de bir ilk olan Uluslararası Yaşlanma ve Yaşlılık Kongresi, 29 Eylül de Merinos taki Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi nde başlıyor. 2 Ekim tarihine kadar sürecek olan kongreye, 40 ülkeden 500 katılımcının katılması bekleniyor... Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin in açılışını yapacağı bu önemli kongrede; sağlıklı yaşlanma, yaşlı hakları ve yaşlıların yaşam kalitelerinin yükseltme konuları masaya yatırılacak. * Dün sabah, kongre hazırlıklarıyla ilgili Vali Şahabettin Harput un, Tophane deki Sümbüllübahçe Konağı nda bir basın toplantısı vardı. Sabah uyku tatlı geldi, toplantıya gidip gitmeme konusunda kısa bir tereddüt yaşadım... Sonra, Kalk Selo, kalk! Sen böyle değildin eskiden, saat çaldı mı zıpkın gibi kalkıyordun yatağından. Yoksa yaşlanıyor musun? Duymamış olayım çok ayıp! dedim ve kızdım kendime... Hemen giyinip çıktım yola... * Toplantının yapılacağı mekana bir girdim ki, Bursa medyası tam kadro orada! Yaşlanmaktan korktuklarına mı gelmişler, özellikle balneoloji konusu mu ilgilerini çekmiş bilemiyorum... Benim geliş nedenim başkaydı... Olay TV nin toplantıyı canlı vereceğini duydum... Okurlarımın o toplantıda beni göremeyince, Selo da iyice yaşlandı galiba... Bursa için hayati önemi olan toplantılara bile gelemiyor demelerinden çekindim.

2 Bitli turist sizin olsun, bize hastasını gönderin! Organizasyonun Bursa ya gelmesinde büyük emekleri olan... Önce Vali Harput, ardından TÜYEV Başkanı Dr. Engin Doğan ve BUSAT Başkanı Op.Dr. Mustafa Esgin, kongrenin detaylarını, kentimize, ülkemize faydalarını anlattılar. Özetle... Yaşlısını gençleştiren, hastasını dirilten şifalı termal sulu kaplıcalarımız, en modern hastanelerimiz var... O halde, sağlık turizmine niye yönelmiyelim? Sağlam turisti çekemiyoruz, gelse de bir hayrını görmüyoruz, hiç olmazsa hasta turist çekelim... Hem gelenler şifa bulsun, hem turizm sektörü sayesinde ekonomimiz... Gerçekten de dünyada sağlık turizmine giden paraların miktarı dudak uçuklatan cinsten! Peki gelir mi hasta turist bize? Gelir! Yeter ki onlara da Herşey Dahil sistem hizmet sunulsun... Yalnız peşinen söyleyeyim, elin hasta turistine de, muayane için Sağlık Bakanlığı nın Alo 182 hattından randevu alması istenirse, proje yatar! Bizim SGK lı hastalarımız gibi, telefonun tuşlarıyla kafayı bozmaz! Toplantıya katılan İl Sağlık Müdürü Özcan Akan a, bu kaygıları hatırlattım... Yeter ki gelsinler, biz onları pamuklara sararız! dedi... Gözü karartmışlar... Herşey dahil sisteme, cenaze törenini de ekleyecekler! Balneoloji... Valimizin toplantısı, kahvaltılıydı... Sümbüllübahçe Konağı nın tarih kokan enfes Bursa manzarası, iştahımızı daha da arttırdı. Bir ara tam, masadaki süzme baldan da tadayım diyordum ki, Sayın Harput, unutmadan size kongredeki balneoloji buluşmalarından da söz edeyim deyince, vazgeçtim... Ben de balneolojiyi, ballı tedavi şekli filan zannediyordum... Meğer, bildiğimiz o çamur banyosunun tıp dilindeki adıymış. Dünyanın her yerinde balneolojiye acayip ilgi varmış... Millet bayılıyormuş, güzelleşmek, gençleşmek, sağlıklı olmak için çamura yatmaya... Tuttum bu alanı... Nasılsa denizde kum, bizde çamur! İster yat, ister çekemediğine at! Şifa bulamasa da izi kalır! Memleket, potansiyel balneoloji uzmanından geçilmiyor!

3 28 Eylül 2011 Ahmet Emin YILMAZ Bursa nın ilk sağlık turistleri Araplar Hedefini turizm olarak belirleyen Bursa da kongre ve sağlık turizmlerini birleştirecek Uluslararası Yaşlanma ve Yaşlılık Kongresi nin öncesinde sağlık turizmi için güzel haber geldi. Suudi Arabistan, Irak ve Ürdün den Bursa nın ilk sağlık turistleri tedaviye geliyor. Avrupalı sağlık turistleri de bekleniyor Yeni dönemde Bursa hedefini her yönüyle turizm olarak belirledi ve buna göre de adımlar atılıyor. Bu kapsamda, kongre turizmi ile başlayan hamleleri termal turizmi ve şimdilerde sağlık turizmi izliyor. Siyasi otoritenin Clevaland modeli için yatırım programları hazırladığı sağlık turizminin iki önemli hedefi var. Birincisi Yakın coğrafyada Ortadoğu ve daha geniş coğrafyada Afrika daki zengin hastalar için Bursa yı cazip hale getirmek. Aslında Bu alanda ilk adımları İstanbul attı. Son birkaç yıldır gerek Ortadoğu dan, gerek başta Kuzey Afrika olmak üzere Afrika ülkelerinden tedavi olmak için turistler İstanbul a geliyor. İkincisi Avrupa daki pek çok ülkenin sosyal güvenlik sistemleri büyük sıkıntı yaşıyor. Hem yaşlı sayısının artması, hem de maliyetlerin yüksek olması nedeniyle çok uzun süreli randevular veriliyor. Bu hastalar için Türkiye sağlık hizmetindeki kalite ve ucuzluk açısından cazibe merkezi haline geldi. İşte Bursa nın da, büyümekte olan bu pastadan pay alabilmesi hedefleniyor. Nitekim Seyahat organizasyonu yapan turizm firmaları aracılığıyla Bursa nın ilk sağlık turistleri için ilk görüşmeler tamamlanma aşamasında. Suudi Arabistan, Irak ve Ürdün den değişik hastalıklarını tedavi ettirebilmek için ilk etapta 5 hasta Bursa ya gelecek. Şu anda Özel sağlık kuruluşlarıyla görüşmeleri belli bir aşamaya gelen Arap kökenli 5 hasta, aynı zamanda Bursa nın ilk sağlık turistleri olacak.

4 *** Dünyada artan yaşlı nüfus yeni bir bilim dalı çıkardı: Geriatri Türkiye de ilk kez uluslararası düzeyde yaşlılık ve sağlıklı yaşlanma kongresi Bursa da yapılıyor. Bu kongreyle ilgili bilgileri ve katılacakları pazar günü bu sütunlarda paylaştık. Bununla birlikte Merinos taki Atatürk Kongre Kültür Merkezi nde cuma sabahı açılış konuşmalarıyla başlayacak bu çok özel kongrenin tanıtım toplantısında Bursa Valisi Şahabettin Harput çok önemli bir noktaya dikkat çekti: Dünya genelinde hızla artan yaşlı nüfusuyla karşı karşıyayız. Batı ülkelerinde bu oran genel nüfus içinde yüzde a ulaşıyor. Ülkeler sağlıklı yaşlanma için ciddi bütçeler ayırıyorlar. Bursa yı sağlık turizmi merkezi yaparak bu bütçelerden pay almasını hedefliyoruz. Aslında Konu yaşlı nüfus nedeniyle sağlık olduğu kadar, sağlıklı yaşlanma isteği nedeniyle bütçe potansiyeli haline geliyor. Dahası Dünyada artan yaşlı nüfus, sağlıklı yaşlanma anlayışıyla birlikte yeni bir bilim dalı olarak Geriatri nin ortaya çıkıp gelişmesini sağlıyor. İşte Bursa Valisi Harput un kongreyi tanıtım toplantısında dikkat çekmek istediği nokta da bu. Çünkü Türkiye de ilk kez Merinos ta düzenlenecek bu uluslararası kongre, yaşlılıksağlık ilişkilerinin yanında yaşlılık bilimi için de çok ciddi bir platform oluşturacak. Daha açık söylemek gerekirse Çok sayıda yabancı ülkeden üst düzel konuk katılacağından, Türkiye nin yeni yeni tanıdığı bu kulvarda Bursa yı pazarlayabilmek için bu kongre çok önemli bir buluşma noktası oluşturacak. Nitekim Kongrenin düzenleyicilerinden olan Bursa Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Dr. Mustafa Esgin, dünyadaki sağlık turizmi pastasının yıllık 850 milyon dolar olduğunu, bizde yeni yeni fark edilmesine karşın Malezya ve Singapur gibi Asya ülkelerinin bu kulvarda çok ileri düzeye ulaştıklarını söyledi. Tüm bunları gündeme getirirken bir noktanın da altını çizmek, daha doğrusu hakkını vermek gerekiyor: Bursa da bunları bugün Vali Şahabettin Harput un özel ilgisi ve ısrarı sayesinde konuşuyor, ileriye yönelik umutlanıyoruz. Bursa Vali Harput a şükran duymalı.

5 Bursa, TARİHİ bir kavşak noktasını böyle yaşayacak! 28 Eylül 2011 Çarşamba Cumhurbaşkanlığı himayesinde yarın Bursa da başlayacak olan Uluslararası Yaşlanma ve Yaşlılık Kongresi, yerel ve milli dönüm noktası. Türkiye Yaşlı Bilimleri ve Teknoloji Vakfı, Türkiye nin gözden geçirmesi gereken bakış açıları ve yol haritası açısıdan, Bursa nın ev sahipliğiyle önemli bir taraf. Yaşam kalitesini çok yönlü ele alacak olan kongre, Vali Şahabbetin Harput tarafından muazzam bir kentsel tanıtım mecrası görülüyor. Bursa nın sıcaksu turizmindeki potansiyeli, başlıca gündem başlığı olarak, etkinliğe damgasını vuracak, Turizmde beklenti büyük, ancak Yeni ve farklı şeylerin yapılabilmesi gereğinden yola çıkan ve bunu somut adımlara dönüştüren, eylem programını bile çoktan başlatan bir yeni sivil yapılanma var. Basın toplantısıyla dün duyurulan kongrenun organizasyonunda, Bursa Sağlık Turizm Derneği de yer alıyor. Bursa daki sağlık hizmetlerinin yerel, güçlü bir markası olan Doruk Sağlık Grubu Medikal Direktörü Mustafa Esrgin, az zamanda çok işleri başaran yeni derneğin başkanlığını yapıyor. Harput un basın toplantısında konuşan Esgin, sıcaksu avantajıyla beraber, kentin sağlık hizmetlerinde katetmesi gereken yolu ve elde etmesi gereken role işaret ediyordu. Kendi işletmecilik konumunu anımsatan Esgin, boşa hayaller kurmadıklarını

6 söylüyor. Önümüzdeki 4-5 yıl da bir yana, önümüzdeki ayları hedef alan ilk kazanımların haberini de veriyordu. Özel sermaye, kilit rol oynuyor. BUSAT, güven ve cesareti, hedef ve eylemiyle birleştirmek istiyor. Uygulama kabiliyeti oluşacak,güçlenecektir. Devlet politikasıyla da, bu kentin yalnız bırakılmaması, merkezi ve sektörel politikalarla da teşvik ve pazarlama içerisinde tutulması şart Esgin, dünya ölçeğinde ciddi deneyim paylaşımının sağlayacağını vurgularken, sosyal politikaların gözden geçirilmiş olacağına da söylüyor. Vali, ihtisas vakfı ve sermaye, Bursa da, kente güven ve cesaret veren adımı, aynı fotoğraf karesiyle duyurmuş oluyordu. Kongrede, 56 sı yabancı 102 konuşmacı yer alıyor. Arap ülkelerinden yoğun bir katılımı da dikkate alırsak Sağlık turizminde hedef kitleyle güçlü iletişime geçilmiş oluyor. Vali Şahabettin Harput, ABD deki Dünya Sağlık Turizm Fuarı na katılacaklarını da açıkladı. Kararlı dış rekabetin adımı, farklı kıtada ve rekabetin sahasına taşınıyor. Zaten Bursa daki kongreyee, farklı kıtalardan katılımlar var. Böylelikle de deneim elde edilmesi ve pazarlama, bir arada Karadeniz Ekonomik İşbirliği, D-8, Körfez Ülkeleri Sağlık Kurulu, Bağmısız Devletler Topluluğu, AB Yaşlanma Konseyi, Dünya Sağlık Örgütü, Küresel SPA ve Wellnes Kurumu ile Körfez Ülkeleri Sağlık Kurulu ndan katılımlar da, dikkati çekiyor. Atatürk Kongre Kültür Merkezi de, dışa açılımında yeniden sahneye çıkacak ve kendi alanındaki rekabette, kendisini de yeniden göstermiş olacak. Bu da, bir başka kazanım.

7 Vız gelir yıllar 28 Eylül 2011 Çarşamba Genç nüfusu, dinamik yapısıyla övünen Türkiye, artık geleceğe yönelik stratejilerini belirlemek için kolları sıvadı. İnsanoğlu, doğum-yaşamölüm sürecinde elbette bir gün yaşlanacak. Bursa'da, hafta sonu (29 Eylül-2 Ekim 2011) Uluslararası Yaşlanma ve Yaşlılık Kongresi yapılacak. Cumhurbaşkanlığı'nın himayesinde, Sağlık ile Kültür ve Turizm Bakanlığı, Başbakanlık Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'nun katkı sağladığı kongrede ev sahipliğini Türkiye Yaşlı Bilimleri ve Teknolojileri Vakfı (TÜYEV), Bursa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, İl Sağlık Müdürlüğü üstlenecek. Sağlık Turizmi, Sosyal Politikalar ile Geriatri ve Gerontoloji konularının masaya yatırılacağı kongreye yurtdışından 46, yurt içinden 56 bilim adamı katılacak. Bursa, kongreye ev sahipliği yapmakla 'bir taşla iki kuş vuracak'. Başta Ortadoğu, Balkanlar olmak üzere birçok bölgeden 40 ülkeden 500 katılımcının katılacağı kongre, Bursa'yı şimdiden ülke ve dünya gündemine getirmiş durumda. En azından Vali Şahabettin Harput, kentin tanıtımı açısından bu vurguyu özenle yapıyor. İkinci hedef sağlık turizminde Bursa'nın sahip olduğu termal kaynakları en etkin şekilde kullanmak. Vali Harput, ABD'nin wellness için önümüzdeki 10 yıl için 1 trilyon dolar ayırdığını belirterek, bu alanın öneminin altını çiziyor. İnsanoğlunun yaşlanması yeni bir şey olmadığına göre bu çabalar niye? Bu soru yanıtını, TÜYEV Başkanı Dr. Engin Doğan'ın sözlerinde buluyor. Türk toplumunun örf ve adetleri gereği yaşlısına sahip çıktığını belirten Doğan, ancak hızlı kentleşmenin 'toplumsal yapımızı' etkilediğini dile getirdi. Günümüzde yaşanan kuşak çatışmalarına işaret etti. Türkiye'nin nüfusuna baktığımızda erken dönem yaşlılar (55-65), yaşlılar (65-85) ve ileri yaşlılar (85+) olmak üzere toplamda yaklaşık 15 milyonu bulan yaşlı grubu söz konusu. Rakamlarla sağlık turizminin önemini vurgulamak istersek; Bursa Sağlık Turizm Derneği (BUSAT) Başkanı Mustafa Esgin'e kulak vermemiz yeterli. Esgin'in ifadesine göre, Türkiye'ye gelen 30 milyon turistten her biri ortalama 630 dolar ülkeye döviz bırakıyor. Sağlık açısından ülkemizi tercih eden turist sayısı ise 2008'de 74 bin, 2009'da 92 bin, 2010 yılında 110 bin olmuş. Sağlık sorunları nedeniyle Türkiye'yi tercih eden turistler, kişi başına ortalama ülkeye 8 bin dolar bırakmış. 'Katma değeri yüksek turizm alanı işte budur' diyor Esgin. Nerden baksanız artısı var yani sağlık turizminin.

8 Yaşlanma ve Yaşlılık Kongresi ne doğru 28 Eylül 2011 Çarşamba Bilimsel literatür yaşı 65 üzerinde olanları yaşlı kabul ediyor. Kuşkusuz yaşı 65 ama gönlü 18 olanlar dışındakiler bunlar. Türk toplumunun yüzde 8.1 i, 65 yaş üzerinde yıl içinde bu oranın yüzde 23 ü bulması beklenmekte. Bilindiği gibi Türkiye Yaşlı Bilimleri ve Teknolojileri Vakfı, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde ülkemizin ilk Yaşlanma ve Yaşlılık Kongresi ni Bursa da düzenliyor. Uluslar arası katılımlı Yaşlanma ve Yaşlılık Kongresi, 29 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi nde düzenleniyor Bu kongre üç ana başlık altında çeşitli toplantılar düzenliyor. Bu ana başlıklar Sosyal politikalar ve sosyal hizmetler, Sağlık Turizmi ve Geriatri ve Geriontoloji Kongre başkanlığını İÜ Çapa Tıp Fakültesi nden Prof.Dr.M.Zeki Karagülle yapıyor. Kongre Genel Koordinatörlüğü nü ise İffet Kaya yapmakta Kongreye çeşitli ülkelerden uluslararası katılım hem konuşmacılar, hem de izleyiciler arasında olacak VALİ NİN TOPLANTISI Dün sabah Sümbüllü Bahçe Konağı nda Bursa Valisi Şahabettin Harput ev sahipliğinde bu kongrenin tanıtım toplantısı düzenlendi. Vali Harput, Vali Yardımcısı Mustafa Karslıoğlu, TÜYEV Başkanı Dr.Engin Doğan, İl Sağlık Müdürü Dr.Özcan Akan, BUSAT Başkanı Dr.Mustafa Esgin, TÜYEV yöneticileri ve basın mensupları toplantıdaydı Vali Harput toplantıda kongrenin Bursa için bir fırsat olduğunu belirterek, bu sayede Bursa nın sağlık turizmi potansiyelini de tanıtma fırsatı bulacağız dedi. Ayrıca Harput, Bursa nın beşinci yüzyıldan beri bir sağlık kenti olduğuna dikkat çekerek. Bu zaten bizim hakkımız. Ayrıca bizlerin de hem görevi, hem sorumluluğu. Turizm tam 54 ayrı iş koluna girdi sağlıyor. Bursa ülkemizin sağlık turizminin başkenti olmalı. şeklinde konuştu BUSAT ÜZERİNE Bu toplantıda daha sonra TÜYEV Başkanı Dr.Engin Doğan bir konuşma yapıp, kongrenin içeriği konusunda bizleri bilgilendirdi. Ardından da Bursa da bu ay içinde kurulan kısa adı BUSAT olan Bursa Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Op.Dr.Musatafa Esgin bazı bilgiler verdi BUSAT bu ay içinde Dr.Musatafa Esgin, Dr.Ceyhun İrgil,Dr.İlay Oktay, Dr.Can Başaran,Dr.Levent Hekimoğlu, Dr.Sunay Özkul, Dr.Sibel Pasinler, Dr.Sedat Demir, Dr.Metin Yurdakoş, Arzu Karataş, Sibel Bağcı Uzun ve Ayşe Alagöz tarafından kuruldu... Genelde sağlık ağırlıklı yapıya önümüzdeki süreçte otelciler ve turizmciler de dahil olacak. BUSAT a başarılar Kongreye başarılar

9 Bu kongrenin katma değeri çok yüksek! 28 Eylül 2011, 01:49 Huriye Gül KOLAYLI Dün Sümbüllü Bahçe Konağı ndaydık Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi nde (AKKM) düzenlenecek olan Uluslar arası Yaşlanma ve Yaşlılık Kongresi nin tanıtımı yapıldı Kongre 29 Eylül 2 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek Kongre nin ön toplantılarından birinde bulunmuştum ve daha önce de gündeme getirmiştim Gerçi o günden bugüne her şey son derece hızlı ve programlı bir şekilde gelişti Bunda Özel Doruk Hastaneleri sahibi Mustafa Esgin in payı büyük. Siyasi misyonu da olan Esgin, bu konuda gerçekten yoğun bir çalışma içerisine girdi Çok kısa sürede Bursa Sağlık Turizmi Derneği (BUSAT) kuruldu Bursa da sağlık sistemi içinde yer alan ve konuya duyarlı kişilerin kurucu yönetim kurulunda yer aldığı derneğin kurucu başkanı ise Mustafa Esgin oldu Dünkü toplantıda kamuyu temsilen turizmi Bursa nın gündemine taşıyan ve bu konuda büyük bir çaba içerisinde olan Vali Şahabettin Harput, Vali Yardımcısı Mustafa Karslıoğlu, İl Sağlık Müdürü Özcan Akan ile Sağlık İl Müdürlüğü yetkilileri hazır bulundu Sivil toplum kuruluşu temsilcileri arasında ise BUSAT Başkanı Dr. Mustafa Esgin ve yönetim kurulu üyeleri ile Türkiye Yaşlı Bilimleri ve Teknolojileri Vakfı (TÜYEV) Başkanı Dr. Mehmet Engin Doğan ile yardımcıları Mürüvet Kurtaran, İffet Erçil Kaya ve Cemal Yılmaz katıldı İlk konuşmacı Vali Şahabettin Harput tu 1000 E YAKIN KATILIMCI Uluslararası Yaşlanma ve Yaşlılık Kongresi ne ilin en büyük ita amirinin sahip çıkması çok önemli Bu kongrenin akışını kolaylaştırıyor Vali Harput, Merinos AKKM de yapılacak olan kongre hakkında bilgi verdi Buna göre; Kongreye yurtiçinden ve yurtdışından yaklaşık 40 ülkeden 500 olmak üzere bine yakın katılımcı, Sağlıklı Yaşlanma, Yaşlı Hakları ve Yaşlıların Yaşam Kalitelerinin Yükseltilmesi için Yapılması Gerekenler olmak üzere 3 ana temayı irdeleyecekler Ayrıca sağlık turizmini masaya yatıracaklar Dünyada ve ülkemizde insan yaşam kalitesi arttıkça ortalama insan ömrü de artıyor Dünyada yaşlanan nüfusa göre bir takım hazırlıklar başladı Bizde ise yeni yeni adımlar atılıyor. (En basitinden bir örnek vereyim: Biz düne kadar yaşlı hastalarda yatak yaralarının çok normal bir şey olduğunu sanıyorduk.

10 Yatan hastanın yatak yarası olurdu! Öyle bilinirdi Yoğun bakıma yatan hastanın arka tarafında, kuyruk sokumunda yaralar oluşması kaçınılmazdı! Oysa yatan bir hastam olunca, yatak yarasının tamamen bakım hatası olduğunu öğrendim Hasta doğru biçimde bakıldığı takdirde yatak yarası olmuyor ) BURSA DA VE TÜRKİYE DE İLK! Kongre her açıdan çok önemli Hem içerdiği konular hem insan sağlığına hem de kente çok yönlü sağladığı katma değerler göz önüne alındığında önemi daha bir öne çıkıyor Ayrıca kongre hem Bursa da hem de Türkiye de ilk kez düzenleniyor Açılış ise Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç tarafından yapılacak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin in de katılması bekleniyordu Ancak katılamayabilir Vali Harput un verdiği bilgilere göre; Dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 10 u 60 yaş ve üstü kişilerden oluşuyor 2050 yılında 60 yaş üstünün 2 milyara ulaşacağı tahmin ediliyor ABD, 10 yıllık planlamada sağlıklı yaşlanma için yaklaşık 1 trilyon dolarlık bütçe ayırmış! Kongre kapsamında ayrıca bu yıl 8. Düzenlenecek olan Türk Macar Belneoloji Buluşması da gerçekleşecek Balneoloji nin ne olduğuna gelince, Vali Harput şöyle tanımlıyor: Balneoloji çamur banyosu, kaplıca ve sıcak suyla gelen sağlık şeklinde izah edilebilir. Son yıllarda Türkiye ve Macaristan balneoloji alanında bilimsel çalışmaların en yoğun yapıldığı iki ülke olarak öne çıkmıştır. Bu organizasyonu da bu hafta içerisine dahil ederek, programa önemli bir zenginlik yıkatmış olduk Yabancılaşma ve kuşak farkı! TÜYEV Başkanı Mehmet Engin Doğan da neden böyle bir kongre düzenlendiğine açılım getirdi: Hızla kentleşen dünyada insanların birbirinden uzaklaşıyor, yabancılaşıyor ve kuşak farklılıklarının bireyler arasında birlikte yaşama zorlukları oluşturuyor. Türkiye de 65 yaş ve üzeri 5 milyondan fazla insan var. Yakın bir gelecekte bu rakam toplam nüfusun yaklaşık yüzde 12 sine tekabül edecek 630 Dolar / 8 bin Dolar!.. BUSAT Başkanı Dr. Mustafa Esgin, sağlık turizmi hacminin 2012 de 100 milyar dolara yükseldiğini anımsattı Verdiği bilgiler çarpıcıydı: 1 turist ortalama 639 dolar harcarken, tedavi amaçlı gelen 1 turistin bıraktığı para ise 8 bin dolar! Türkiye ye 2008 yılında 74 bin, 2009 da 92 bin, 2010 da ise 110 bin yabancı hastanın geldi! Bir tarafta 630 dolar, diğer tarafta 8 bin dolar. Katma değeri yüksek bir turizm hareketliliğinden bahsediyoruz. Dolayısıyla Bursa bu noktada şanslı bir şehir. Kurduğumuz hayallerin meyvelerini çok kısa sürede alacağız. 3 5 sene sonra Bursa nın turizmdeki manzarası çok farklı olacak Bu arada daha önce de yazmıştım, anımsatayım, Sağlık Bakanlığı kamu hastanelerini sağlık turizmine açtı. Bursa da da Şevket Yılmaz Hastanesi bu statüde! Sağlık turizmine açılan hastanelerde ise çevirmenlerin de olacağı birimler oluşturulmaya başlandı bile! Öte yandan Kongre ye, Endonezya Sosyal İşler Baknı, AB Yaşlanma Konseyi Temsilcisi, Dünya Sağlık Örgütü Tmsilcisi, D 8 Ülkeleri temsilcisi, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Konseyi Genel Sekreteri, Rusya Sağlık Bakanlığı yetkilileri, İran Sağlık Bakan Yardımcısı, Yemen Sağlık Bakan Yardımcısı başta olmak üzere ABD, Yunanistan, Lübnan, Mısır, Azerbaycan, Özbekistan gibi ülkelerden de üst düzey yetkililer katılıyor

11 Sağlık için 28 Eylül 2011, 07:36 Muharrem KARABULUT Vali Şahabettin Harput dün sabah, Türkiye Yaşlı Bilimleri ve Teknolojileri Vakfı nın önderliğinde 29 Eylül ile 1 Ekim 2011 tarihleri arasında, yani bu hafta sonu Bursa da yapılacak olan Uluslar arası Yaşlanma ve Yaşlılık Kongresi ile ilgili açıklamalar yaptı. Tarihi Sümbüllü Bahçe Konağı nın bahçesinde sabah kahvaltısı düzenleyen vali Harput, kongreye ülke dışından 40 ülke ve ülkemizden yaklaşık 500 bilim adamının katılacağını duyurdu. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ın açılışını yapacağı kongrenin başkanlığını Prof. Dr. Zeki Karagülle nin üstlendiğini bildiren Harput, bu kongrenin Bursa nın sağlık turizmi hedefi acısından önemine değindi. Bursa, sadece tarihi kimliği ile değil, termal sağlık tedavileriyle de dünyaya tanıtımında kongre büyük rol oynayacak. Ayrıca, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi ndeki uluslar arası kongre zincirine bir halka daha eklenecek. Vali Harput, ayrıca Bursa nın değerlerinin tanıtılması için 28 Ekim de ABD Şikago da yapılacak olan Doğa ve Sağlık Fuarı na hem Bursalı kamu kuruluşları hem de özel sektör temsilcileriyle ortaklaşa katılacaklarını duyurdu. Kongreyi düzenleyen TÜYEV Vakfı Başkanı Engin Doğan ülkemizdeki doğal güzelliklerin ve sağlıklı yaşamın aktarılmasında kongrenin önemine değinerek toplam 17 oturumun gerçekleştirileceği kongrede, sağlık turizminin çeşitli boyutlarla ele alınacağını ifade etti. Bursa Sağlık Turizm Derneği Başkanı Dr. Mustafa Esgin ise, kent ekonomilerinin planlanmasında getirilerin büyük önem taşıdığını söyledi. Esgin, 1 turistin ülkemizde yaklaşık 630 dolar para bıraktığını, bir hastanın ise tedavi amaçlı olarak ülkemize gelmesiyle ortalama olarak 8 bin dolar bıraktığını anlattı. Evet, Bursa bu hafta sonu sağlık açısından çok önemli toplantılara sahne olacak. Bu kentin termal kaynaklarının uluslar arası sektöre tanıtılmasında, özellikle sağlık turizminin geliştirilmesinde toplantı için Bursa nın seçilmesi büyük önem taşıyor. Umarım, Bursa hem sağlık, hem tarih hem de kültür turizminde Türkiye birincisi olur.

12 Bugün kendimi yazıyorum! 28 Eylül 2011, Erol NURAL Her ne kadar, kabul etmesem de. Her ne kadar, beni görenlerden yaşımı sorduklarında Vallahi inanmıyorum; en fazla 35 gösteriyorsunuz!.. yanıtlarını alsam da. Ya da!.. Yıllar sonra karşılaştığım bir dostumun Seni nasıl bıraktıysam, öylesin!.. teveccühü ile karşılaşsam da. Ben de ne yazık ki 65 yaş üstü sınıfına dahil olanlardanım. Literatürde 65 yaş üstü yine ne yazık ki, yaşlı olarak tarif ediliyor. Şu anda Türkiye de benim sınıfımda, 5 milyona yakın insan yaşıyor. Bir de bunun erken dönem yaşlıları diye bir sınıfı var. O sınıfa da yaş arasındaki 9,5 milyon insan giriyor. Artı!.. 85 yaş üstü ileri yaşlıların nüfusu da 500 bin dolayında..ve tümünü topladığınızda, Türkiye nüfusunun giderek yaşlandığı gerçeği ortaya çıkıyor. *** Şimdi bunları neden yazdım? Ya da!... Durup dururken neden alınganlık gösterdim. Hayır!.. Kimse yanlış anlamasın!..

13 Alınganlık filan göstermiyorum. Üstelik!.. Bir sevincimi sizlerle paylaşıyorum. Zira!.. Hafta sonunda Bursa da Uluslararası Yaşlanma ve Yaşlılık Kongresi var. Bu önemli buluşmada, iki gün boyunca bizim gibiler konuşulacak. Sorunları masaya yatırılacak. Kaliteli yaşlanmanın ipuçları verilecek. Sadece yaşlananların değil, çevrelerinin de dikkatlerini çekmek için hangi projelerin üretilmesi gerektiği tartışılacak. *** Bu kongre için Bursa nın seçilmesi gerçekten de büyük şans. Vali Şahabettin Harput, bu şansın iyi değerlendirilmesi gereğine vurgu yapıyor. Haklı da!.. Zira!.. Sayın Vali, Bursa ya geldiği günden neredeyse turizmle yatıp kalkıyor.bursa nın bu büyük potansiyelini ortaya çıkarabilmek için hemen her gün yeni yeni projelerin üretilmesini sağlamaya çalışıyor. Israrla üzerinde durduğu projelerin başında da Termal ve sağlık turizmi geliyor. Bu iki olgu da tüm dünyada yaşlıların büyük ilgisini çekiyor. Vali Harput da işte bu gerçeklerden yola çıkarak. Hafta sonunda yapılacak kongrenin Bursa nın değerlerini tanıtmak açısından. Büyük bir fırsat yaratacağına inanıyor. Bundan sonra hedefin, gerek ülke, gerekse dünya yaşlılarını ağırlamak olduğunu. Bir Termal kenti olan Bursa nın da bu pastadan payını alması gerektiğini söylüyor. Aslında Vali Bey in şu sözleri her şeyi özetliyor: 54 meslek grubuna ekmek yediren bu olguya önce herkesin inanması ve hazırlanması lazım!..

14 Bursa turizmine bir katkı daha 28 Eylül 2011, 07:37 Orhan KAPLAN Dün gazetemizde Dünya Örgütleri yaşlılar için Bursa da toplanacak, başlıkla Uluslararası Yaşlanma ve Yaşlılık Kongresi nin Bursa da toplanacağı haberi vardı Yine dün, Valilik ve TÜYEV (Türkiye Yaşlı Bilimleri ve Teknolojileri Vakfı) tarafından düzenlenen basın toplantısında kongrenin ayrıntıları hakkında basına açıklama yapıldı. Bursa nın turizm atağına kalktığı böyle bir süreçte sağlıkla ilgili uluslararası bir kongrenin Bursa da toplanacak olması kuşku yok ki Bursa turizmi adına önemli bir gelişme. Bursa Valisi Şahabettin Harput, yaptığı açıklamada turizmi lokomotif sektör olarak başa geçirme çabaları içersinde sağlık turizminin de önemli bir yeri olduğunu ve Bursa nın termal kaplıcaları ile önemli bir şansa sahip olduğunun altını çizdi. Yaşlılığı engelleyen-geciktiren bir özelliğe sahip termal sularının iyi değerlendirilmesinin Bursa nın sağlık turizmi açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Harput un, normal turistin bir ülkede bıraktığı para miktarı ile sağlık turizminde bırakılan paranın çok farklı olduğunu ve sağlık turizminin çok daha gelir getirici bir özelliğe sahip olduğunu belirtmesi, kongrenin Bursa turizmi için büyük bir şans olduğunu apaçık ortaya koymakta. 29 Eylül-2 Ekim günleri arasında açılışını Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ın yapacağı Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi Merinos ta düzenlenecek kongre nedeniyle bir çok uluslararası isim Bursa da ağırlanacak

15 Bursa "Yaşlanma ve Yaşlılık" kongresinde ev sahibi... Türkiye ve Bursa'da ilk defa yapılacak uluslararası "Yaşlanma ve Yaşlılık" kongresine ev sahibi... Cumhurbaşkanlığı'nın himayesinde düzenlenen ve 29 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek kongreye, 40 ülkeden 500 bilim adımı katılacak. A.Eşref Uzundere Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin in açılışını yapması beklenen kongrede, Sağlıklı yaşam, yaşlı hakları ve yaşlıların yaşam kalitesinin yükseltilmesi için yapılması gerekenler masaya yatırılacak. Başkanlığını Prof. Dr. Zeki Karagülle nin üstlendiği kongreye Endonezya Sosyal İşler Bakanı, AB Yaşlanma Konseyi Temsilcisi, Dünya Sağlık Örgütü Temsilcisi, D-8 ülkeleri temsilcisi, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Konseyi Genel Sekreteri, Rusya Sağlık Bakanlığı yetkilileri, İran ve Yemen Sağlık Bakanı yardımcıları, başta olmak üzere ABD, Yunanistan, Lübnan, Mısır, Azerbaycan ve Özbekistan gibi ülkelerden üst düzey yöneticileri de katılacak. Bursa Valisi Şahabettin Harput, Tarihi Sümbüllü Bahçe Konağı nda düzenlediği basın toplantısında, Kongre programı konusunda açıklamalarda bulundu. Uluslararası Yaşlanma ve Yaşlılık kongresinin Bursa da yapılmasının, Türkiye nin sağlık alanında bölgesinde geldiği konumu göstermesi açısından çok önemli olduğunu belirten Vali Harput Sağlık turizminin çeşitli boyutlarının ele alınacağı kongrede uluslar arası üst düzey yetkililerinin katılımıyla mini bir dünya zirvesi olduğunu söyledi. Harput, kongrede; Yaşlanma ve sağlık turizminde bölgesel yapılandırmaların rolü, Sağlık Turizminde Sosyal Politikalar, Geriatri ve Gerontoloji, Sağlık Turizminde Akreditasyon ve Teşvikler, Yaşlılar

16 ve Teknoloji, Başarılı Yaşlanma, Bölge Ülkelerinde Sosyal Politikalar gibi konular ele alınarak toplam 17 panel ve oturumda tartışılacağını bildirdi. BM ve Dünya Sağlık Örgütü nün Yaşlanma ve Yaşlılık konusunda bölgesel işbirliği yapılması yönündeki çağrı ve yönlendirmelerinden yola çıkarak, konuyu bölgesel temelde ele alınmasının gerekliliğine inanarak yola çıktıklarını anlatan Vali Harput şöyle konuştu: Kongreyle; birbirine gerek kültür gerekse ekonomik ve siyası çıkar açısından yakın komşu ve kardeş topluluklarla tecrübe ve birikimlerini paylaşmak, karşılıklı işbirliğini geliştirmek ve mümkün olduğunca bölgesel eylem planları oluşturulmasına katkıda bulunmayı amaçladık. Kongre, Bursa nın her yönüyle en iyi şekilde tanıtımına katkı sağlayacaktır. Sağlık turizminin hedef kitlesine istatistikî olarak bakıldığında; her yüz kişiden 70 i, 65 üstü yaşlı bireyleri ifade etmektedir. İleriki süreçlerde yıllara ve ülkelere göre, bu oranlarda artışlar gözlenmektedir. Dünya genelinde sayıları hızla artan bir yaşlı nüfus ile karşı karşıya bulunuyoruz." Dünya da 60 yaş üstü kişilerin dünya nüfusuna oranı 1/10 dur. Bu rakamın 2050 yılında 2 milyar olacağı temel veri olarak alındığında, gerek hükümetlerin, gerekse sivil toplum örgütlerinin, ivedilikle iş dünyası ve diğer paydaşlarla birlikte masa başına oturarak gereken önlemleri alması bir zorunluluk olarak karşımıza çıkmaktadır diyen Vali Harput, BM tarafından İlki 1982 yılında Viyana da, ikincisi 2002 yılında Madrid te düzenlenen Dünya Yaşlanma Asamble sin inde her ülkenin ulusal yaşlanma eylem planı yapmasının önemine dikkat çektiğini hatırlattı. TÜİK 2010 verilerine göre, 73 milyon civarında olan Türkiye nüfusunun 6,2 milyonu 0-4 bebek yaş, 12,7 milyonunu 5-14 çocuk yaş, 18,9 milyonu genç yaş, 21 milyonu orta yaş, 4 milyonu yaşlı adayı, 5 milyonu erken yaşlı, 4,5 milyonu yaşlı ve 0,5 milyonu da ileri yaşlı gurubu oluşturduğunu bildiren Vali Harput, Yaklaşık olarak 15 milyona yakın büyük bir yaşlı nüfus gurubuyla karşı karşıyayız. Bu sayı pek çok Avrupa ülkesinin genel nüfusundan daha fazladır. Durum bu olduğu halde hala ülke nüfusunun büyük bir kısmı genç olduğunu söylemek ne derecede gerçeklerle örtüşmekte sorusunu gündeme getirmektedir diye konuştu.

17 Yaşlıların kalbi Bursa dan atacak Yazar : İLHAMİ YILDIZ Halk arasında hoşumuza gitmese de bir tabir vardır. Hızlı yaşa, genç öl, cesedin yakışıklı olsun. Belki yanlış bir söz. Ama içinde, doğruluk payı yok mu? Kesinlikle var. Daha birkaç yıl öncesine kadar Türkiye de yaşam standartları 65 i geçmiyordu. Birçok yakınımız yaşları 65 i görmeden hayata gözlerini yumuyordu. Hayat standartları son on yılda önemli aşamalar kat etti. Mesela bugün Türkiye de çok yaşlı olarak nitelendirdiğimiz 85 yaş ve üstü gurubunda 500 bine yakın yurttaşımız yaşıyor. Yine istatistiksel verilere göre 65 ile 85 yaş arası 5 milyona yakın insanımız yaşamlarını sürdürmeye devam ediyor. Yani kısaca insanlarımızın yaşam süreleri günden güne artıyor. *** Dünya gibi insanlarımız da yaşlanıyor. Yaşlılık evrenin, küresel bir gerçeğidir. İnsanlar doğar, büyür, yaşlanır, hayata gözlerini yumar. Netice de yaşlılık hayatın bir gerçeği. Bu gerçekle en akılcı bir şekilde nasıl yüzleşebiliriz? İşte modern tıp da bu bilimle Geriatri Ana Bilim Dalı ilgileniyor. Hayatı geriye doğru atmadan, gerçeklerle en sağlıklı bir şekilde yaşlanmak mümkün. *** Sağlıklı yaşlanmanın farkına yavaş yavaş varan Türkiye bu konuda önemli adımlar atmaya hazırlanıyor. İşte yarın Bursa da başlayacak kongrenin tanıtımı dün Bursa Valisi Sayın Şahabettin Harput tarafından yapıldı.

18 Bursa nın yarından itibaren ev sahipliği yapacağı kongrenin adı Uluslararası Yaşlanma ve Yaşlılık Kongresi Yurtdışından 50 ye bakan ve müsteşar düzeyinde katılımcının da katılacağı kongrede yine Türkiye nin farklı illerinden bir çok yerli misafir gelecek. Kongrede birçok konu gündeme gelecek. Bir anlamda kongrenin başarısı, Bursa nın başarısı olacak. Bizim buradan son söz olarak yazacağımız odur ki; Müsait olanlar kongreyi takip etsin Yaşlıların kalbi Bursa dan nasıl atıyor? Hep beraber öğrensinler, gözlemlesinler. Nasılsa nasipse hepimiz bir gün yaşlanacağız. ********* Bursa sağlık turizminden ne kadar pay alır? Dünkü basın toplantısında eksik kalan konulardan biri de bana göre; AB nin sağlıklı yaşlanma için ayırdığı bütçe idi. AB geçen sene kasım ayında yurttaşlarının sağlıklı yaşlanması için 65 yaş üstü birey başına kişi başına 350 euro pay ayırdığı unutuldu. Bu önemli bir rakam Eğer bunu matematik bilimi ile ifade edecek olursak; Yine Avrupa da toplam 50 milyon civarında yaşlı statüsünde insan bulunduğunu da varsayarsak, bütçeden her sene ayrılan rakamın minimum 17, 5 milyar euro gibi ciddi bir rakama ulaştığı ortaya çıkıyor. Sadece AB mi? Bu konuda Mustafa Esgin in açıklamalarından öğrendiğimiz kadarı ile yine ABD nin on yıl için bütçeden ayırdığı rakam 1 trilyon dolarmış. *** Yine 2010 yılı içinde toplam harcamanın 50 milyar dolar olduğunu düşünürsek pastanın ne kadar büyük olduğunu, bu konunun ne kadar önemli olduğunu bir kez daha bu köşeden hatırlatmış olalım. Peki, Bursa bu pastadan ne kadar yap alabilir. İşte orada sıkıntılar var. Çalışmalar iyi niyetli Ancak yetersiz. Önce havaalanının çalıştırılması şart Ardından konaklamaların makul bir seviyeye çekilmesi gerekiyor. Bunlar sağlanınca Bursa buradan en yüksek payı alacaktır. Sağlık Turizmi için Türkiye ye gelen turist sayısı 110 bin ortalama harcadığı döviz miktarı fert başına 8 bin dolar olduğunu da hesap edin. Ortaya çıkacak rakam 880 milyon dolar Yani AB ve ABD nin ayırdığı bütçelerin yanında kuş gibi kalıyor. Kısaca toplumun tüm dinamikleri el ele verirse Bursa sağlık turizminde istediği payı rahatlıkla alır. *****

19 Bir basın toplantısından tesbitler... Yazar : MURAT SEVİNÇ Dün, gazetemizin genç ve çalışkan Yazı İşleri Müdürü sevgili Nejat Kırbulut kardeşimle beraber, Valiliğin idaresinde düzenlenen basın toplantısını izlemek üzere, sabahın saat unda Tophane semtinde buluna Sümbüllü Konak ın yolunu tuttuk. Konu; TC Cumhurbaşkanlığı nın himayelerinde Bursa da 29 Eylül- 2 Ekim 2011 tarihlerinde düzenlenecek olan Uluslar arası Yaşlanma Ve Yaşlılık Kongresi hakkında basını bilgilendirmekti. Bütün Bursa medyası oradaydı ve bir tv kanalı da her ne hikmetse kahvaltılı basın toplantısı ndan canlı yayın yapma gereği duymuştu ya da kendilerinden böyle bir istekte bulunulmuştu. Böyle olunca da, basın mensupları olarak kahvaltılar yarıda kesilip canlı yayın moduna girdik. Önümüze konan tavada sıcacık omlete bakıp durduk konuşmalar bitene kadar!.. Başta sayın Valimizin olmak üzere; bu organizasyonu üstlenen kurum temsilcilerinin bilgilendirme konuşmalarını büyük bir dikkat ve itina ile takip ettik, notlar aldık. Tabi, bizim omletler de, önümüzde duran sıcak çaylar da bu arada buz gibi olmuştu! Şimdi kalkıp da kimse Yahu, siz oraya omlet yemeğe mi gittiniz? filan gibi basit bir mukabelede bulunmaya kalkmasın. İlla ki canlı yayın yapılması ihtiyacı görüldüyse; buna göre düzen kurmak, planlama yapmak yetkililerin vazifesidir. Esasında, bunları yazma niyetinde değildim ama bir daha böyle düzensizlikler yaşanmaması için özellikle dile getiriyorum. Hiç kimse de kusura bakmasın! Burada mesele, yemek içmek meselesi değildir. Varsa, bu tespitlerime itirazı olan; muhatabı benim. Bunun, özellikle altını çiziyorum. Belki de, toplantıyı takip eden diğer arkadaşlarımız bu durumu hiç görmeyeceklerdir. Varsın görmesinler; ben gördüğümü yazıyorum. Velev ki; bazılarına ters gelecek olsa bile..sen yazmazsan, ben yazmazsam pekala o zaman kim yazacak bunları?.. Neyse; bu konuyu fazla uzattığımın farkındayım ama bunu es geçmek doğru olmazdı diye düşünüyorum. Umarım, 212 Sayılı Yasa ya tabi olarak istihdam edilen arkadaşlarım beni mazur görürler; Senin ne hakkın var bunları yazmaya; eğer yazılacaksa da bunları ancak bizler yani 212 sayılı yasaya göre istihdam edilmiş olanlar yazar demezler!..

20 BURSA DA DÜNYA ÇAPINDA BİR ORGANİZASYON! Şimdi, gelelim esas konumuza.. Evet, gerçekten de dünya çapında bir organizasyon yapılacak Bursa da.. Yarın başlayacak olan Uluslararası Yaşlanma Ve Yaşlılık Kongresi Cumhurbaşkanlığı nın himayelerinde, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin in de katılımı ile başlıyor. Yurt içi ve yurt dışından 40 ülkeden 500 katılımcı, sağlıklı yaşlanma, yaşlı hakları ve yaşlıların yaşam kalitelerinin yükseltilmesi için yapılması gerekenleri Bursa da masaya yatıracak.bursa Valiliği ve Bursa Büyükşehir Belediyesi nin ev sahipliğiyle 29 Eylül- 2 Ekim 2011 tarihleri arasında Atatürk Kültür ve Kongre Merkesi Merinos ta düzenlenecek Uluslar arası Yaşlanma ve Yaşlılık Kongresi nde, Sağlık Turizmi, Sosyal Politikalar ve Gediatri ana temaları ele alınacak. Sağlık turizminin çeşitli boyutlarıyla ele alınacağı kongrede uluslararası üst düzey katılımlarla mini bir dünya zirvesi gerçekleştirilecek. Yurt içi ve yurt dışından 40 ülkeden 500 katılımcı sağlık turizmini Bursa da masaya yatıracak. Kongre kapsamında ayrıca 8 incisi düzenlenen Türk- Macar Balneoloji Buluşması da düzenlenecek. Paralel oturumlarla birlikte toplam 17 oturumun gerçekleşeceği kongrede, oturum başkanlıklarını Dr. Ceyhun İrgil ile Dr. Mustafa Esgin in yaptıkları toplantılar da gerçekleştirilecek. 10. Oturumda Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Sosyal Belediyecilik; Yıldırım Belediyesi Örneği konulu bir konuşma yapacak. MUSTAFA ESGİN BAŞKAN OLDU! Adı, AK Parti İl Başkanlığı için de geçen Op.Dr. Mustafa Esgin in sağlık alanındaki uğraşıları ve yatırımları dur- durak bilmezken; dünya çapındaki bu önemli sağlık kongresinde de Mustafa Esgin in önemli rol aldığını görüyoruz. Dün, Vali Harput başkanlığında yapılan basın toplantısında Mustafa Esgin i görünce; önce şaşırdım ama sonra durum ortaya çıktı. Meğerse; Mustafa Esgin, son günlerde Bursa Sağlık ve Turizm Derneği ni kuruyor ve başkanlığına geçiyor. Kısa adı BUSAT olan derneğin başkanı sıfatıyla da basın toplantısında söz alarak konuşma yaptı. Konuşmasında, konusuna son derece hakim bir profil çizen Mustafa Esgin i can-ı gönülden tebrik ediyorum.herkes Mustafa Esgin e bir rol biçerken; O, mesleği ve ilgi alanı doğrultusundaki faaliyetlerine hız vermekle meşgul. Nitekim dün yaptığı konuşmada; sağlık turizmi konusunda bilgi vererek; normal bir turistin ortalama 630 Dolar bıraktığını ama 2010 senesinde 110 bin yaşlı hastayı konuk ettiğimizi ve bunların kişi başına 8000 Dolar bıraktıklarını, bu nedenle de sağlık turizminin önemine dikkat çekti ve Bursa nın bir sağlık kenti olduğunu, Osmanlı nın ilk tıp fakültesi ve darüşşifasının Yıldırım Darüşşifası olarak Bursa da bulunduğunu dile getirdi. Kim ne derse desin; Mustafa Esgin, sağlıkta yürümeye ve büyümeye devam ediyor

21

- SOSYAL GÜVENLİK KURUMU NUN SAĞLIK ALANINDA ÜSTLENDİĞİ ÇOK ÖNEMLİ GÖREVLER BULUNMAKTADIR

- SOSYAL GÜVENLİK KURUMU NUN SAĞLIK ALANINDA ÜSTLENDİĞİ ÇOK ÖNEMLİ GÖREVLER BULUNMAKTADIR SGK Başkanı Yadigar Gökalp İlhan 3. Yaş Baharı Kongresine Katıldı SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI YADİGAR GÖKALP İLHAN: - SOSYAL GÜVENLİK KURUMU NUN SAĞLIK ALANINDA ÜSTLENDİĞİ ÇOK ÖNEMLİ GÖREVLER BULUNMAKTADIR

Detaylı

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000)

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) 14.08.2014 SIRA SIKLIK SÖZCÜK TÜR AÇIKLAMA 1 1209785 bir DT Belirleyici 2 1004455 ve CJ Bağlaç 3 625335 bu PN Adıl 4 361061 da AV Belirteç 5 352249 de

Detaylı

3. Global SATELLITE SHOW HALİÇ KONGRE MERKEZİ STK, Kurum ve Kuruluşlarımızın Değerli Başkan ve Temsilcileri,

3. Global SATELLITE SHOW HALİÇ KONGRE MERKEZİ STK, Kurum ve Kuruluşlarımızın Değerli Başkan ve Temsilcileri, 3. Global SATELLITE SHOW HALİÇ KONGRE MERKEZİ 9.11.2017 Sayın Bakanım, STK, Kurum ve Kuruluşlarımızın Değerli Başkan ve Temsilcileri, 1 İş Dünyamızın Değerli Temsilcileri, Kıymetli Basın Mensupları, Global

Detaylı

SayınBakanım, Sayın Valim, Sayın TK Başkanım, Sayın Büyük Şehir Belediye başkanım, Sayın Rektörüm, DeğerliMeslektaşlarım Sayın Basın Mensupları, Ve Sevgili Konuklar, Yıldız Teknik Üniversitesi çatısı altında

Detaylı

ATM DUBAI 2015 ULUSLARARASI TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU

ATM DUBAI 2015 ULUSLARARASI TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU ATM DUBAI 2015 ULUSLARARASI TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU ATM DUBAI 2015 ULUSLARARASI TURİZM FUAR RAPORU Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) bu yıl 22 inci kez gerçekleştirilen ATM Dubai 2015

Detaylı

Erbil Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dara Celil Hayat ile Türkiye-Kürdistan Ekonomik ilişkileri. 02 Temmuz 2014

Erbil Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dara Celil Hayat ile Türkiye-Kürdistan Ekonomik ilişkileri. 02 Temmuz 2014 Erbil Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dara Celil Hayat ile Türkiye ile Kürdistan arasındaki ekonomik ilişkiler son yılların en önemli rakamlarına ulaşmış bulunuyor. Bugünlerde petrol anlaşmaları ön plana

Detaylı

6. Uluslararası Sosyal Güvenlik Sempozyumu İzmir de Başladı

6. Uluslararası Sosyal Güvenlik Sempozyumu İzmir de Başladı 6. Uluslararası Sosyal Güvenlik Sempozyumu İzmir de Başladı Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) ve Uluslararası Sosyal Güvenlik Teşkilatı(ISSA) işbirliği ile Stratejik İnsan Kaynakları Politikaları ve İyi Yönetişim

Detaylı

ORTA KARADENİZ BÖLGESİ SINIRÖTESİ İŞBİRLİĞİ İŞ FORUMU

ORTA KARADENİZ BÖLGESİ SINIRÖTESİ İŞBİRLİĞİ İŞ FORUMU ORTA KARADENİZ BÖLGESİ SINIRÖTESİ İŞBİRLİĞİ İŞ FORUMU www.oka.org.tr trbusinessforum@oka.org.tr facebook/trbusinessforum Bölgeler arası uluslararası işbirliklerini kurmak ve geliştirmek amacıyla düzenlenen

Detaylı

1- Ulusal Kırmızı Et Konseyi Seferihisar da Toplanacak!- 03.09.2014

1- Ulusal Kırmızı Et Konseyi Seferihisar da Toplanacak!- 03.09.2014 1- Ulusal Kırmızı Et Konseyi Seferihisar da Toplanacak!- 03.09.2014 Ulusal Kırmızı Et Konseyi (UKON) Yönetim Kurulu ve Değerlendirme Toplantısı, Küçükbaş hayvan yetiştiriciliği alanında Türkiye'nin en

Detaylı

2012 STRATEJİ VE EYLEM PLANI TOPLANTISI

2012 STRATEJİ VE EYLEM PLANI TOPLANTISI 2012 STRATEJİ VE EYLEM PLANI TOPLANTISI 20 OCAK 2012 Sağlık Turizminin Bakiyesi Dünyada Ciro 100.000.000.000 $ Türkiye de Gelir 1.000.000.000 $ Toplamda 780 Milyon Kişinin Kullandığı Sağlık Turizmi Hizmetlerinde

Detaylı

ORTA KARADENİZ BÖLGESİ SINIRÖTESİ İŞBİRLİĞİ İŞ FORUMU

ORTA KARADENİZ BÖLGESİ SINIRÖTESİ İŞBİRLİĞİ İŞ FORUMU ORTA KARADENİZ BÖLGESİ SINIRÖTESİ İŞBİRLİĞİ İŞ FORUMU www.oka.org.tr trbusinessforum@oka.org.tr facebook/trbusinessforum Bölgeler arası uluslararası işbirliklerini kurmak ve geliştirmek amacıyla düzenlenen

Detaylı

18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN

18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN BIHE 21.ULUSLARARASI AZERBAYCAN SAĞLIK FUARI ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU RAPORU 18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık Şefi 1 BIHE 21.ULUSLARARASI

Detaylı

1) 3.Yaş turizmi nedir? 2)3.Yaş turizmi nasıl yapılır? 3)Türkiye 3.Yaş turist sayıları (Vasco Turizm) 4) 3.Yaş Turizmi davranışsal özellikleri

1) 3.Yaş turizmi nedir? 2)3.Yaş turizmi nasıl yapılır? 3)Türkiye 3.Yaş turist sayıları (Vasco Turizm) 4) 3.Yaş Turizmi davranışsal özellikleri İÇİNDEKİLER 1) 3.Yaş turizmi nedir? 2)3.Yaş turizmi nasıl yapılır? 3)Türkiye 3.Yaş turist sayıları (Vasco Turizm) 4) 3.Yaş Turizmi davranışsal özellikleri 5)Birleşmiş Milletler ve Dünya Yaşlanma Örgütü

Detaylı

2016 YILI MAYIS-HAZĠRAN-TEMMUZ-AĞUSTOS-EYLÜL-EKĠM FAALĠYET RAPORU

2016 YILI MAYIS-HAZĠRAN-TEMMUZ-AĞUSTOS-EYLÜL-EKĠM FAALĠYET RAPORU 2016 YILI MAYIS-HAZĠRAN-TEMMUZ-AĞUSTOS-EYLÜL-EKĠM FAALĠYET RAPORU 05 Mayıs 2016 26-29 Ocak 2017 tarihlerinde İstanbul TÜYAP Beylikdüzü Fuar alanında Başta T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir

Detaylı

18-24 Mart Yaşlılar Haftası münasebetiyle Üniversitemiz Tıp Fakültesi ve Karabük Alzheimer Derneği organizasyonluğunda üniversitemiz ev sahipliğinde Yaşlılık-Bunama ve Alzheimer Hastalığı Tanıtım ve Bilinçlendirme

Detaylı

Başbakan Yıldırım, Keçiören Metrosu nun Açılış Töreni nde konuştu

Başbakan Yıldırım, Keçiören Metrosu nun Açılış Töreni nde konuştu Başbakan Yıldırım, Keçiören Metrosu nun Açılış Töreni nde konuştu Ocak 05, 2017-4:11:00 Başbakan Binali Yıldırım, Keçiören Belediyesi önünde düzenlenen metro açılış töreninde yaptığı konuşmada, nüfusu

Detaylı

SAĞLIK TURİZMİNİN YENİ YILDIZI; TÜRKİYE. Dünyada sağlık turizminin gelişmesine sebep olan faktörler şu şekilde sıralanabilir;

SAĞLIK TURİZMİNİN YENİ YILDIZI; TÜRKİYE. Dünyada sağlık turizminin gelişmesine sebep olan faktörler şu şekilde sıralanabilir; Yrd. Doç Dr. Gonca Güzel Şahin SAĞLIK TURİZMİNİN YENİ YILDIZI; TÜRKİYE Sağlık Turizmi; insanların tedavi olmak amacıyla yaşadıkları ülkeden, kaliteli ve görece daha ucuz hizmet alabilecekleri başka ülkelere

Detaylı

TÜRK TURİSTİN İLGİSİNİ ÇEKEN OSMANLI MİRASINA SAHİBİZ

TÜRK TURİSTİN İLGİSİNİ ÇEKEN OSMANLI MİRASINA SAHİBİZ İ Bu yılki fuarda iyi bir tanıtım gerçekleştiren Kosovalılar, ülkelerine daha fazla turist gelmesiyle ekonomilerinin daha da gelişeceğine vurgu yaptılar. Sona eren Travel Turkey İzmir fuarının bu yılki

Detaylı

TBD Antalya Şube Başkanı Akyelli: Özellikle yazılımcıların yatırımlarını Antalya da yapmamaları için hiçbir neden yok

TBD Antalya Şube Başkanı Akyelli: Özellikle yazılımcıların yatırımlarını Antalya da yapmamaları için hiçbir neden yok TBD Antalya Şube Başkanı Akyelli: Özellikle yazılımcıların yatırımlarını Antalya da yapmamaları için hiçbir neden yok Antalya daki 4 üniversitenin sektör için gerekli eğitimleri verdiği, Akdeniz Üniversitesi

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI MECLİS TOPLANTISI 23.07.2014 Jak ESKİNAZİ İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Seçim maratonu devam ediyor Cumhurbaşkanlığı Seçimi, ülkenin en sıcak gündemi 10 Ağustos'ta

Detaylı

Türkiye, e-ticarette yüzde 5 e ulaştı

Türkiye, e-ticarette yüzde 5 e ulaştı Türkiye, e-ticarette yüzde 5 e ulaştı Mart 30, 2012-1:01:27 Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, ''Türkiye'de geçen yıl e-ticaret rakamı 20 milyar lira, 10 milyar doların üzerine

Detaylı

Sn. M. Cüneyd DÜZYOL, Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı Açılış Konuşması, 13 Mayıs 2015

Sn. M. Cüneyd DÜZYOL, Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı Açılış Konuşması, 13 Mayıs 2015 Sayın YÖK Başkanı, Üniversitelerimizin Saygıdeğer Rektörleri, Kıymetli Bürokratlar ve Değerli Konuklar, Kalkınma Araştırmaları Merkezi tarafından hazırlanan Yükseköğretimin Uluslararasılaşması Çerçevesinde

Detaylı

"Kentsel Dönüşümün Anahtarı Kooperatiflerde"

Kentsel Dönüşümün Anahtarı Kooperatiflerde "Kentsel Dönüşümün Anahtarı Kooperatiflerde" 16 Ağustos 2014 Haber Linki: http://www.egemetropolgazetesi.com/haber/kentsel-donusumun-anahtari-kooperatiflerde-17554.html S.S. Batı Anadolu Konut Yapı Kooperatifleri

Detaylı

YENİ TEŞVİK SİSTEMİ 1 / 7

YENİ TEŞVİK SİSTEMİ 1 / 7 YENİ TEŞVİK SİSTEMİ 1 / 7 Biliyorsunuz, 19 Haziran da yeni teşvik sistemine ilişkin gerekli yasal prosedürler tamamlandı ve konuya ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı -2012 yılının başından itibaren geçerli

Detaylı

İTO Başkanı İbrahim Çağlar: İstanbul yerli ve yabancı yatırımcıya muazzam fırsatlar sunuyor

İTO Başkanı İbrahim Çağlar: İstanbul yerli ve yabancı yatırımcıya muazzam fırsatlar sunuyor İstanbul görkemli maketi ve inşaat firmalarıyla MIPIM Fuarı nda İTO Başkanı İbrahim Çağlar: İstanbul yerli ve yabancı yatırımcıya muazzam fırsatlar sunuyor "Nasıl ki Nuri Bilge, Cannes film festivalinin

Detaylı

KOBİ ler Nefes alacak / Ankara. TOBB, Ziraat Bankası, Denizbank ve Kredi Garanti Fonu (KGF) ortaklığında hayata

KOBİ ler Nefes alacak / Ankara. TOBB, Ziraat Bankası, Denizbank ve Kredi Garanti Fonu (KGF) ortaklığında hayata 02.12.2016 / Ankara TOBB, Ziraat Bankası, Denizbank ve Kredi Garanti Fonu (KGF) ortaklığında hayata 1/6 geçirilecek olan KOBİ lere Nefes Kredisi için imzalar, Başbakanlık Çankaya Köşkü nde düzenlenen lansman

Detaylı

SPONSORLUK DOSYASI 14 Ocak 2016 / Sabancı Center

SPONSORLUK DOSYASI 14 Ocak 2016 / Sabancı Center SPONSORLUK DOSYASI 14 Ocak 2016 / Sabancı Center Kurumsal yönetime inancınızı paylaşmak, sürdürülebilir kalkınma hedefiyle ilerlemek için IX. Uluslararası Kurumsal Yönetim Zirvesi nde yerinizi alın! Uluslararası

Detaylı

Eşsiz Bodrum Tanıtım TIR ı Zonguldak ta

Eşsiz Bodrum Tanıtım TIR ı Zonguldak ta Eşsiz Bodrum Tanıtım TIR ı Zonguldak ta Eşsiz Bodrum Tanıtım TIR ı Kocaeli nin ardından 11. durağı olarak Zonguldak a ulaştı. Uğur Mumcu Kavşağında bulunan TIR, Zonguldaklı vatandaşlar ile buluşuyor. Bodrum

Detaylı

Türkiye nin geleceğini 25 milyonluk kitle belirleyecek

Türkiye nin geleceğini 25 milyonluk kitle belirleyecek Tarih: 19.01.2013 Sayı: 2014/01 İSMMMO dan Türkiye nin Yaratıcı Geleceği / Y Kuşağı Raporu Türkiye nin geleceğini 25 milyonluk kitle belirleyecek İSMMMO nun Türkiye nin Yaratıcı Geleceği / Y Kuşağı adlı

Detaylı

FUAR SONUÇ RAPORU İSTANBUL. Eş Zamanlı: labtechmed. 26-29 Mart 2015. www.expomedistanbul.com

FUAR SONUÇ RAPORU İSTANBUL. Eş Zamanlı: labtechmed. 26-29 Mart 2015. www.expomedistanbul.com Supported by: İSTANBUL 2015 26-29 Mart 2015 Avrasya ve Türkiye nin önemli karar vericilerini, dünyadan tedarikçilerle aynı platformda bir araya getiren lider medikal fuar FUAR SONUÇ RAPORU Eş Zamanlı:

Detaylı

KRUVAZİYER TURİZMİNDE DÜNYA VE İZMİR, TÜRKİYE KRUVAZİYER PLATFORMU NUN ÇALIŞMALARI

KRUVAZİYER TURİZMİNDE DÜNYA VE İZMİR, TÜRKİYE KRUVAZİYER PLATFORMU NUN ÇALIŞMALARI KRUVAZİYER TURİZMİNDE DÜNYA VE İZMİR, TÜRKİYE KRUVAZİYER PLATFORMU NUN ÇALIŞMALARI DÜNYA KRUVAZİYER PAZARI NEREYE GİDİYOR? Hazırlayan: Mine Güneş Kruvaziyer destinasyonlar içerisinde, son yıllara kadar

Detaylı

Page 1 of 6. Öncelikle, Edirne de yaşanan sel felaketi için çok üzgünüz. Tüm Edirne halkına, şahsım ve üniversitem adına geçmiş olsun demek istiyorum.

Page 1 of 6. Öncelikle, Edirne de yaşanan sel felaketi için çok üzgünüz. Tüm Edirne halkına, şahsım ve üniversitem adına geçmiş olsun demek istiyorum. Page 1 of 6 Edirne Valisi Sayın Dursun Ali Şahin, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Recep Zıpkınkurt, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası nın değerli üyeleri ve temsilcileri, Bilgi birikimi ve üslubunu,

Detaylı

BAKA BULUŞMALARI -I-

BAKA BULUŞMALARI -I- BAKA BULUŞMALARI -I- Onur Konuğu Isparta Belediye Başkanı Y. Mimar Yusuf Ziya GÜNAYDIN Tarih 01 Ekim 2010 Cuma Saat 10:00 Katılımcılar Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri ve Uzmanları Batı Akdeniz

Detaylı

Sizleri şahsım ve TOBB adına saygıyla selamlıyorum. Biliyorsunuz başkasına gönderilen selam kişinin üzerine emanettir.

Sizleri şahsım ve TOBB adına saygıyla selamlıyorum. Biliyorsunuz başkasına gönderilen selam kişinin üzerine emanettir. Sayın Sizleri şahsım ve TOBB adına saygıyla selamlıyorum. Biliyorsunuz başkasına gönderilen selam kişinin üzerine emanettir. Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu TUSAF yönetimi başta olmak üzere, kongremizin

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ŞUBAT 2012 ADANA SAĞLIK TURĠZMĠ DERNEĞĠ ġubat AYI FAALĠYET RAPORU 1. Sektörel Brifingler, GerçekleĢtirilen Toplantılar ve Bilgilendirmeler Göreve yeni gelmiş olan Çukurova

Detaylı

TÜRKİYE - AFRİKA EKONOMİ FORUMU AÇILIŞ TÖRENİ KONYA 9 MAYIS İş Dünyası ve STK ların Değerli Başkan ve Temsilcileri,

TÜRKİYE - AFRİKA EKONOMİ FORUMU AÇILIŞ TÖRENİ KONYA 9 MAYIS İş Dünyası ve STK ların Değerli Başkan ve Temsilcileri, TÜRKİYE - AFRİKA EKONOMİ FORUMU AÇILIŞ TÖRENİ KONYA 9 MAYIS 2018 Afrika Ülkelerinin Değerli Büyükelçileri, Sayın Valim, Belediye Başkanım, İş Dünyası ve STK ların Değerli Başkan ve Temsilcileri, Değerli

Detaylı

ORHAN DİNÇ BENDE VARIM DEDİ

ORHAN DİNÇ BENDE VARIM DEDİ ORHAN DİNÇ BENDE VARIM DEDİ Ak Parti Bodrum İlçe Başkan Yardımcısı Orhan Dinç, İlçe Başkanlığına adaylığı ile ilgili yaptığı yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi: Ak Parti Bodrum ilçe teşkilatında

Detaylı

TÜRKİYE DE FAİZSİZ FİNANS SEKTÖRÜ İÇİN YASAL ÇERÇEVE SEMPOZYUMU

TÜRKİYE DE FAİZSİZ FİNANS SEKTÖRÜ İÇİN YASAL ÇERÇEVE SEMPOZYUMU TÜRKİYE DE FAİZSİZ FİNANS SEKTÖRÜ İÇİN YASAL ÇERÇEVE SEMPOZYUMU Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Mehmet Ali Akben, İstanbul Üniversitesi nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Türkiye de

Detaylı

YAPI FUARI TURKEYBUILD İSTANBUL FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI

YAPI FUARI TURKEYBUILD İSTANBUL FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI YAPI FUARI TURKEYBUILD İSTANBUL FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI Övgü PINAR-Nurel KILIÇ Yapı fuarları; mal ve hizmet üreten kuruluşlar ile yine bu sektörde çalışan yöneticiler, mimarlar, mühendisler,

Detaylı

15 Ekim 2014 Genel Merkez

15 Ekim 2014 Genel Merkez ÇİN Yatırım Fırsatları Paneli 15 Ekim 2014 Genel Merkez İş Dünyamızın Saygıdeğer Mensupları, Değerli MÜSİAD üyeleri, Değerli Basın Mensupları, Toplantımıza katılımından dolayı teşekkür ediyor, Sizleri

Detaylı

YAŞ ta bedelliye olumlu bakıldı

YAŞ ta bedelliye olumlu bakıldı YAŞ ta bedelliye olumlu bakıldı Aralık 05, 2014-3:06:00 Başbakan Davutoğlu, bedelli askerlik konusunun Yüksek Askeri Şura'da (YAŞ) görüşüldüğünü ve olumlu kanaatlerin ifade edildiğini söyledi. Başbakan

Detaylı

Sayın Büyükelçiler, Değerli Kongre üyeleri, Çok değerli dostum Sayın Zügayir ve Brosh, Kıymetli basın mensupları,

Sayın Büyükelçiler, Değerli Kongre üyeleri, Çok değerli dostum Sayın Zügayir ve Brosh, Kıymetli basın mensupları, Sayın Büyükelçiler, Değerli Kongre üyeleri, Çok değerli dostum Sayın Zügayir ve Brosh, Kıymetli basın mensupları, Ankara Forumunun beşinci toplantısını yaptığımız için çok mutluyum. Toplantıya ev sahipliği

Detaylı

Aç l fl Vural Öger Çok değerli misafirler, Konrad-Adenauer vakfının 23 senedir yapmış olduğu bu gazetecilik seminerinde son senesinde bizim de k

Aç l fl Vural Öger Çok değerli misafirler, Konrad-Adenauer vakfının 23 senedir yapmış olduğu bu gazetecilik seminerinde son senesinde bizim de k Çok değerli misafirler, Konrad-Adenauer vakfının 23 senedir yapmış olduğu bu gazetecilik seminerinde son 10-11 senesinde bizim de katkılarımızın olması bizi her zaman çok mutlu ediyor çünkü Avrupa da yaşayan

Detaylı

Avrupa Bölgesel Sosyal Güvenlik Forumu -1ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI FARUK ÇELİK:

Avrupa Bölgesel Sosyal Güvenlik Forumu -1ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI FARUK ÇELİK: Avrupa Bölgesel Sosyal Güvenlik Forumu -1ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI FARUK ÇELİK: -BU FORUM KASIM AYINDA KATAR DA DÜZENLENECEK DÜNYA SOSYAL GÜVENLİK FORUMU NA IŞIK TUTACAKTIR -TÜRKİYE BUGÜN DÜNYANIN

Detaylı

ULUSLARARASI AYDINLATMA & ELEKTRİK MALZEMELERİ FUARI VE KONGRESİ İSTANBUL FUAR MERKEZİ

ULUSLARARASI AYDINLATMA & ELEKTRİK MALZEMELERİ FUARI VE KONGRESİ İSTANBUL FUAR MERKEZİ ULUSLARARASI AYDINLATMA & ELEKTRİK MALZEMELERİ FUARI VE KONGRESİ İSTANBUL FUAR MERKEZİ Türk aydınlatma ürünleri kalite, fiyat ve teslim sürelerindeki avantajından dolayı çevre coğrafyada tercih ediliyor.

Detaylı

Hizmet Sektörü Olarak Sağlık Turizminin Ülke Ekonomisindeki Rolü. Dr. Seyit KARACA TOBB Türkiye Sağlık Kurumları Meclis Başkanı

Hizmet Sektörü Olarak Sağlık Turizminin Ülke Ekonomisindeki Rolü. Dr. Seyit KARACA TOBB Türkiye Sağlık Kurumları Meclis Başkanı Hizmet Sektörü Olarak Sağlık Turizminin Ülke Ekonomisindeki Rolü Dr. Seyit KARACA TOBB Türkiye Sağlık Kurumları Meclis Başkanı Türkiye Ekonomisi Ülkemiz 2011 yılında yapmış olduğu büyüme trendiyle, dünya

Detaylı

Dünyada yılda bir milyar kişi ülke değiştiriyor ve bu sayı her yıl %7 artıyor.

Dünyada yılda bir milyar kişi ülke değiştiriyor ve bu sayı her yıl %7 artıyor. Sağlık Turizmi GENEL BİLGİ Dünyada yılda bir milyar kişi ülke değiştiriyor ve bu sayı her yıl %7 artıyor. Türkiye 2002 de 17. Sıradan 2012 de 7 sıraya yükseldi. (Fransa, ABD, Çin, İspanya, İtalya, İngiltere,

Detaylı

OCAK 2013 FAALİYET RAPORU

OCAK 2013 FAALİYET RAPORU OCAK 2013 FAALİYET RAPORU 03 Ocak 2013 2012 Yılı Değerlendirme Toplantısı 2012 Yılının İstanbul Turizmi açısından değerlendirilmesinin yapıldığı, İstanbul Valisi Sayın Hüseyin Avni Mutlu nun teşrifleri

Detaylı

Kadın Dostu Kentler Projesi. Proje Hedefleri. Genel Hedef: Amaçlar:

Kadın Dostu Kentler Projesi. Proje Hedefleri. Genel Hedef: Amaçlar: Kadın Dostu Kentler Projesi İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün ulusal ortağı ve temel paydaşı olduğu Kadın Dostu Kentler Projesi, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu-UNFPA ve Birleşmiş Milletler

Detaylı

Uluslararası Yükseköğretim Hareketliliği ve Türkiye nin Konumu temalı Toplantı İstanbul TOBB Plaza da Gerçekleşti

Uluslararası Yükseköğretim Hareketliliği ve Türkiye nin Konumu temalı Toplantı İstanbul TOBB Plaza da Gerçekleşti Uluslararası Yükseköğretim Hareketliliği ve Türkiye nin Konumu temalı Toplantı İstanbul TOBB Plaza da Gerçekleşti Uluslararası Yükseköğretim Hareketliliği ve Türkiye nin Konumu Toplantısı TOBB Plaza da

Detaylı

MÜSİAD İNGİLTERE ŞUBESİ AÇILIŞI , LONDRA. İş ve Siyaset Dünyasının, STK larının Başkan ve Temsilcileri,

MÜSİAD İNGİLTERE ŞUBESİ AÇILIŞI , LONDRA. İş ve Siyaset Dünyasının, STK larının Başkan ve Temsilcileri, MÜSİAD İNGİLTERE ŞUBESİ AÇILIŞI 09.09.2017, LONDRA Sayın Büyükelçim Abdurrahman Bilgiç, Değerli Yönetim Kurulu Üyelerimiz İş ve Siyaset Dünyasının, STK larının Başkan ve Temsilcileri, Değerli MÜSİAD Üyeleri

Detaylı

beautyshowcnr cnr_beautyshow CNR 2018 fuar sonuç raporu

beautyshowcnr cnr_beautyshow CNR 2018 fuar sonuç raporu beautyshowcnr cnr_beautyshow CNR 2018 fuar sonuç raporu www.beautyandwellness.show CNR Avrasya nın en prestijli güzellik, sağlık ve bakım fuarı CNR Beauty&Wellness Show İstanbul, 20-23 Eylül 2018 tarihleri

Detaylı

Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı. Dr. Vahdettin Ertaş. Finansal Erişim Konferansı. Açılış Konuşması. 3 Haziran 2014

Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı. Dr. Vahdettin Ertaş. Finansal Erişim Konferansı. Açılış Konuşması. 3 Haziran 2014 Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Dr. Vahdettin Ertaş Finansal Erişim Konferansı Açılış Konuşması 3 Haziran 2014 Sn. Hazine Müsteşarım, Sn. BDDK Başkanım, Dünya Bankasının ülke direktörü Sn. Raiser, yurtiçinden

Detaylı

BÖLGESEL TİCARET TOPLANTISI İZMİR

BÖLGESEL TİCARET TOPLANTISI İZMİR BÖLGESEL TİCARET TOPLANTISI İZMİR 13.01.2018 Sayın Valim, Sayın TOKİ Başkan Yardımcım, Sayın Ticaret Odası Başkanım, Sayın Rektörlerim, Değerli Yönetim Kurulu Üyelerim, Değerli MÜSİAD Üyeleri ve Dostları

Detaylı

ÜÇÜNCÜ TÜRK KENEŞİ İŞ FORUMU. (24 Ekim 2014, Nahçıvan) TÜRK KENEŞİ GENEL SEKRETERİ RAMİL HASANOV UN İŞ ADAMLARINA HİTABI

ÜÇÜNCÜ TÜRK KENEŞİ İŞ FORUMU. (24 Ekim 2014, Nahçıvan) TÜRK KENEŞİ GENEL SEKRETERİ RAMİL HASANOV UN İŞ ADAMLARINA HİTABI ÜÇÜNCÜ TÜRK KENEŞİ İŞ FORUMU (24 Ekim 2014, Nahçıvan) TÜRK KENEŞİ GENEL SEKRETERİ RAMİL HASANOV UN İŞ ADAMLARINA HİTABI Sayın Âli Meclis Başkanı, Sayın Bakan, Sayın Oda Başkanları, Değerli İş Adamları,

Detaylı

SPONSORLUK DOSYASI 14 Ocak 2015 / Sabancı Center

SPONSORLUK DOSYASI 14 Ocak 2015 / Sabancı Center SPONSORLUK DOSYASI 14 Ocak 2015 / Sabancı Center Kurumsal yönetime inancınızı paylaşmak, sürdürülebilir kalkınma hedefiyle ilerlemek için VIII. Uluslararası Kurumsal Yönetim Zirvesi nde yerinizi alın!

Detaylı

PAZAR ANALİZ SÜRECİ 3 AŞAMA DA YAPILIR. 1. Masa başı araştırması 2. Alan araştırması 3. Hedef pazar bölümünün seçimi

PAZAR ANALİZ SÜRECİ 3 AŞAMA DA YAPILIR. 1. Masa başı araştırması 2. Alan araştırması 3. Hedef pazar bölümünün seçimi PAZAR ANALİZ SÜRECİ 3 AŞAMA DA YAPILIR. 1. Masa başı araştırması 2. Alan araştırması 3. Hedef pazar bölümünün seçimi 1. Masa başı araştırmasında. Masa başı araştırmasında şu soruların cevabını vermeliyiz;

Detaylı

TOBB SEKTÖREL HABER BÜLTENİ

TOBB SEKTÖREL HABER BÜLTENİ 2010 TURİZM HABER BÜLTENİ 11 Kasım 2010 TOBB SEKTÖREL HABER BÜLTENİ Türkiye Seyahat Acenteleri ve Rehberler Meclisi Türkiye Turizm Meclisi 11/11/2010 TOBB 1 İNGİLTERE'DEKİ TURİZM OSKARINI TÜRK OTELİ KAZANDI

Detaylı

2013 KASIM FAALİYET RAPORU

2013 KASIM FAALİYET RAPORU 2013 KASIM FAALİYET RAPORU www.howtoistanbul.com Tanıtım Toplantısı 12 Kasım 2013 A. Murat Ersoy İstanbul Valiliği'nin, İstanbul Kalkınma Ajansı desteği ile İl Kültür Turizm Müdürlüğü Ortaklığı, TÜRSAB

Detaylı

ULAŞTIRMA BAKANI YILDIRIM: BAŞBAKAN IN İLETİŞİM VERGİSİNDE KAMUYA VERDİĞİ BEYANAT, BİZİM İÇİN BİR

ULAŞTIRMA BAKANI YILDIRIM: BAŞBAKAN IN İLETİŞİM VERGİSİNDE KAMUYA VERDİĞİ BEYANAT, BİZİM İÇİN BİR ULAŞTIRMA BAKANI YILDIRIM: BAŞBAKAN IN İLETİŞİM VERGİSİNDE KAMUYA VERDİĞİ BEYANAT, BİZİM İÇİN BİR Kasım 09, 2006-12:00:00 ULAŞTIRMA BAKANI YILDIRIM: ''BAŞBAKAN'IN İLETİŞİM VERGİSİNDE KAMUYA VERDİĞİ BEYANAT,

Detaylı

2012-2023 ULUSAL YAŞLANMA STRATEJİK PLANI KENT KONSEYLERİ AMASYA ÇALIŞTAYI 22.10.2011

2012-2023 ULUSAL YAŞLANMA STRATEJİK PLANI KENT KONSEYLERİ AMASYA ÇALIŞTAYI 22.10.2011 2012-2023 ULUSAL YAŞLANMA STRATEJİK PLANI KENT KONSEYLERİ AMASYA ÇALIŞTAYI 22.10.2011 GRUP 2 Moderatör: İlhan TOMANBAY Raportör: Ögr.Gör. Yılmaz TOKTAŞ Sekreter: Arş.Gör. Gamze FIŞKIN Katılımcılar Bolu

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Sayfası :5. Syf Sayfası :7. Syf Sayfası :6. Syf Sayfası :7. Syf Sayfası :3. Syf Sayfası :7. Syf Sayfası :İnternet Sitesi SON DAKİKA GAZETESİ Sayfası :İnternet Sitesi Karabağlar Belediyesi Farkındalık Yaratacak

Detaylı

IUA. Ortak yönetim kültürünü paylaşan ülkelerdeki devlet taşra temsilcileri arasında bilgi birikimi ve. Uluslararası. İdareciler Birliği IUA

IUA. Ortak yönetim kültürünü paylaşan ülkelerdeki devlet taşra temsilcileri arasında bilgi birikimi ve. Uluslararası. İdareciler Birliği IUA Uluslararası IUA İdareciler Birliği Ortak yönetim kültürünü paylaşan ülkelerdeki devlet taşra temsilcileri arasında bilgi birikimi ve tecrübe paylaşımına zemin hazırlamak amacıyla 21-23 Kasım 2012 tarihlerinde

Detaylı

Şef Makbul Ev Yemekleri'nin sahibi Pelin Tüzün Quality of magazine'e konuk oldu

Şef Makbul Ev Yemekleri'nin sahibi Pelin Tüzün Quality of magazine'e konuk oldu Şef Makbul Ev Yemekleri'nin sahibi Pelin Tüzün Quality of magazine'e konuk oldu Hayallere inanmam, insan çok çalışırsa başarır Pelin Tüzün, Bebek te üç ay önce hizmete giren Şef makbul Ev Yemekleri nin

Detaylı

Değerli misafirler, Kıymetli iş insanları... Basınımızın değerli temsilcileri... Hanımefendiler... Beyefendiler...

Değerli misafirler, Kıymetli iş insanları... Basınımızın değerli temsilcileri... Hanımefendiler... Beyefendiler... TÜRKONFED BAŞKANI TARKAN KADOOĞLU TKYD KURUMSAL YÖNETİM ZİRVESİ KONUŞMA METNİ 14 Ocak 2016 Değerli misafirler, Kıymetli iş insanları... Basınımızın değerli temsilcileri... Hanımefendiler... Beyefendiler...

Detaylı

HEDEF İŞ DÜNYASI YIRCALI: TÜRKİYE KÜRESEL EĞİTİM MERKEZİ HALİNE GELEBİLİR

HEDEF İŞ DÜNYASI YIRCALI: TÜRKİYE KÜRESEL EĞİTİM MERKEZİ HALİNE GELEBİLİR HEDEF 150 BİN YABANCI ÖĞRENCİ DEİK Eğitim Ekonomisi İş Konseyi, 2015 e kadar 100 bin, 2020 ye kadar 150 bin uluslararası öğrenciyi Türkiye ye çekmeyi hedefliyor. Şu an dünyada 4 milyon öğrenci başka ülkelerde

Detaylı

HAZİRAN 2018 TAŞIMACILIK İSTATİSTİKLERİ DEĞERLENDİRME RAPORU

HAZİRAN 2018 TAŞIMACILIK İSTATİSTİKLERİ DEĞERLENDİRME RAPORU HAZİRAN 2018 TAŞIMACILIK İSTATİSTİKLERİ DEĞERLENDİRME RAPORU Ocak-Haziran İhracat taşımalarımızın %49 u (~297.000) Ortadoğu ve Körfez Ülkelerine, %35 i (~208.000) Avrupa Ülkelerine, %16 sı ise (~100.000)

Detaylı

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI. Sürdürülebilirlik vizyonumuz

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI. Sürdürülebilirlik vizyonumuz SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI Sürdürülebilirlik vizyonumuz 150 yıllık bir süreçte inşa ettiğimiz rakipsiz deneyim ve bilgi birikimimizi; ekonomiye, çevreye, topluma katkı sağlamak üzere kullanmak, paydaşlarımız

Detaylı

PLATFORMUMUZUN YURTDIŞI TANITIM HİZMETLERİ

PLATFORMUMUZUN YURTDIŞI TANITIM HİZMETLERİ PLATFORMUMUZUN YURTDIŞI TANITIM HİZMETLERİ Hedefimiz, öncelikli pazarlarda ülkemizin sağlık turizmi potansiyelini tanıtmaktır. Sunmuş olduğunuz sağlık hizmetinin kalitesini ve imkânlarınızı tanıtmak, sağlık

Detaylı

ISLAMIC FINANCE NEWS ROADSHOW 2013-TURKEY

ISLAMIC FINANCE NEWS ROADSHOW 2013-TURKEY ISLAMIC FINANCE NEWS ROADSHOW 2013-TURKEY 3 EYLÜL 2013 DR. VAHDETTİN ERTAŞ SERMAYE PİYASASI KURULU BAŞKANI KONUŞMA METNİ Değerli konuklar, yurtdışından gelen değerli misafirlerimiz, finans sektörünün kıymetli

Detaylı

TV PROGRAMI SPONSORLUK DOSYASI

TV PROGRAMI SPONSORLUK DOSYASI RESMİ DESTEK YAZISI T.C. Sağlık Bakanlığı PROGRAMIN KÜNYESİ Adı Hedef Kitle Türü Konusu Yayın Kanalı Formatı Bölüm Sayısı : 13 Süresi Periyodu Konu Dökümü Yayın Türü : Türkiye de Sağlık Turizmi : Yurtdışı

Detaylı

Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek in Konuşma Metni

Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek in Konuşma Metni GSO-TOBB-TEPAV Girişimcilik Merkezinin Açılışı Kredi Garanti Fonu Gaziantep Şubesi nin Açılışı Proje Değerlendirme ve Eğitim Merkezi nin Açılışı Dünya Bankası Gaziantep Bilgi Merkezi Açılışı 23 Temmuz

Detaylı

Türkiye İstişare Toplantısı. Hayvancılıkta Kalkınma MÜSİAD Kasım 2017

Türkiye İstişare Toplantısı. Hayvancılıkta Kalkınma MÜSİAD Kasım 2017 Türkiye İstişare Toplantısı Hayvancılıkta Kalkınma MÜSİAD 10-11 Kasım 2017 Sayın Bakanlarım, Sayın Valim, Sayın Milletvekillerim, İş ve Siyaset Dünyasının Değerli Temsilcileri, Yönetim Kurulu Üyelerim,

Detaylı

TÜRK TURİSTİN İLGİSİNİ ÇEKEN OSMANLI MİRASINA SAHİBİZ

TÜRK TURİSTİN İLGİSİNİ ÇEKEN OSMANLI MİRASINA SAHİBİZ TRAVEL TURKEY İZMİR FUARI NIN PARTNER ÜLKESİ KOSOVA DAN TÜRK TURİSTE DAVET VAR Bu yılki fuarda iyi bir tanıtım gerçekleştiren Kosovalılar, ülkelerine daha fazla turist gelmesiyle ekonomilerinin daha da

Detaylı

Uluslararası 15. MÜSİAD Fuarı ve 18. IBF Kongresi Lansmanı 03.06.2014. Yazın başlangıcını hissetmeye başladığımız Haziran ayının bu ilk

Uluslararası 15. MÜSİAD Fuarı ve 18. IBF Kongresi Lansmanı 03.06.2014. Yazın başlangıcını hissetmeye başladığımız Haziran ayının bu ilk Uluslararası 15. MÜSİAD Fuarı ve 18. IBF Kongresi Lansmanı Değerli Basın Mensupları, 03.06.2014 Yazın başlangıcını hissetmeye başladığımız Haziran ayının bu ilk günlerinde, size, Türk insanının aklından,

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Sayfası :15. Syf Sayfası :9. Syf Sayfası :5. Syf. SON DAKİKA GAZETESİ Sayfası :5. Syf. Sportmen ilavesi Sayfası :2. Syf Sayfası :31. Syf Sayfası :3. Syf Sayfası :İnternet Sitesi İZTO dan Selvitopu ve ekibine

Detaylı

MAYIS 2018 TAŞIMACILIK İSTATİSTİKLERİ DEĞERLENDİRME RAPORU

MAYIS 2018 TAŞIMACILIK İSTATİSTİKLERİ DEĞERLENDİRME RAPORU MAYIS 2018 TAŞIMACILIK İSTATİSTİKLERİ DEĞERLENDİRME RAPORU İhracat taşımalarımızın %55 i (~685.000) Ortadoğu ve Körfez Ülkelerine, %30 u (~380.000) Avrupa Ülkelerine, %15 i ise (~185.000) BDT ve Orta Asya

Detaylı

Medikal Turizmde Tanıtım, Pazarlama Stratejileri ve Hedef Ülkeler

Medikal Turizmde Tanıtım, Pazarlama Stratejileri ve Hedef Ülkeler Medikal Turizmde Tanıtım, Pazarlama Stratejileri ve Hedef Ülkeler Oğuzhan KAYA TKHK Kaynak Geliştirme Daire Başkanlığı khk.kaynakgelistirme@saglik.gov.tr www.tkhk.gov.tr Slayt1/28 Bakanlığımızın 2013-2017

Detaylı

SGK 4. Olağan Genel Kurulu ÇSG Bakanı Süleyman Soylu nun Başkanlığında Gerçekleştirildi

SGK 4. Olağan Genel Kurulu ÇSG Bakanı Süleyman Soylu nun Başkanlığında Gerçekleştirildi SGK 4. Olağan Genel Kurulu ÇSG Bakanı Süleyman Soylu nun Başkanlığında Gerçekleştirildi Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) 4. Olağan Genel Kurulu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı(ÇSGB) Süleyman Soylu nun ev

Detaylı

Bush, Suudi Kralıyla petrol fiyatı konuştu

Bush, Suudi Kralıyla petrol fiyatı konuştu Bush, Suudi Kralıyla petrol fiyatı konuştu Orta Doğu gezisinin son durağı Suudi Arabistan'da bulunan ABD Başkanı George W. Bush, Suudi Kralı Abdullah'la, yüksek petrol fiyatlarının ABD'yi nasıl etkilediği

Detaylı

Başkan Gökalp İlhan 12. Türkiye Eczacılık Kongresi nde

Başkan Gökalp İlhan 12. Türkiye Eczacılık Kongresi nde Başkan Gökalp İlhan 12. Türkiye Eczacılık Kongresi nde SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI YADİGAR GÖKALP İLHAN: -2008 YILINDA TOPLAM 10 MİLYAR 717 MİLYON LİRA OLAN İLAÇ HARCAMALARI 2013 YILINDA YÜZDE 46 ORANINDA

Detaylı

TÜRSAB UITT KİEV 2016 ULUSLARARASI TURİZM FUAR RAPORU

TÜRSAB UITT KİEV 2016 ULUSLARARASI TURİZM FUAR RAPORU TÜRSAB UITT KİEV 2016 ULUSLARARASI TURİZM FUAR RAPORU Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) bu yıl 30 Mart 1 Nisan tarihleri arasında Ukrayna nın başkenti Kiev de 22 inci kez gerçekleştirilen UITT

Detaylı

TURİZMCİLER 300 MİLYON GENCİN PEŞİNDE

TURİZMCİLER 300 MİLYON GENCİN PEŞİNDE TÜRSAB GENÇLİK TURİZMİ 2015 RAPORU TURİZMCİLER 300 MİLYON GENCİN PEŞİNDE 2023 yılında 50 milyon turist ve 50 milyar dolarlık turizm gelirine ulaşmayı hedefleyen Türkiye, dünyada sayıları 300 milyonu bulan

Detaylı

Başbakan Yıldırım, Piri Reis Ortaokulu nda karne dağıtım törenine katıldı

Başbakan Yıldırım, Piri Reis Ortaokulu nda karne dağıtım törenine katıldı Başbakan Yıldırım, Piri Reis Ortaokulu nda karne dağıtım törenine katıldı Haziran 17, 2016-1:22:00 Başbakan Yıldırım, "Terör örgütünün telkinlerine gençlerimiz asla ve asla itibar etmesinler. Onlar bizim

Detaylı

Türkiye ye Yönelik Beklentiler Olumsuz Olamaz

Türkiye ye Yönelik Beklentiler Olumsuz Olamaz MAKİNATEK AYIN KONUĞU Türkiye ye Yönelik Beklentiler Olumsuz Olamaz Türkiye deki büyümenin süreceği beklentisini aktaran Avrupa Forklift, İstifleme ve Depo Ekipmanları Federasyonları (FEM) Yönetim Kurulu

Detaylı

TÜSİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI HALUK DİNÇER İN KADIN-ERKEK EŞİTLİĞİ HAKKINDA HER ŞEY KISA FİLM YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ KONUŞMASI

TÜSİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI HALUK DİNÇER İN KADIN-ERKEK EŞİTLİĞİ HAKKINDA HER ŞEY KISA FİLM YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ KONUŞMASI TÜSİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI HALUK DİNÇER İN KADIN-ERKEK EŞİTLİĞİ HAKKINDA HER ŞEY KISA FİLM YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ KONUŞMASI 7 Ocak 2015 İstanbul, Sabancı Center Sayın Konuklar, Değerli Basın Mensupları,

Detaylı

2-3 EKİM 2018, ANKARA

2-3 EKİM 2018, ANKARA DESTEKLERİYLE ORGANİZATÖR 2-3 EKİM 2018, ANKARA S O N U Ç R A P O R U OPERASYON ve İÇERİK PARTNERİ www.inpps.com ZİRVE HAKKINDA Terörle mücadele, malların dolaşımının kontrolü ve uluslararası sınırlardaki

Detaylı

ATM DUBAİ TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU

ATM DUBAİ TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU ATM -2017 DUBAİ TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU BURSA STAND. 24-27 Nisan 2017 tarihleri arasında Dubai de gerçekleşen Arabian Travel Market Turizm Fuarı na BTSO desteği ile ilk kez BURSA olarak katıldık.

Detaylı

ORDU SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI

ORDU SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ORDU SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 1 40. KARADENİZ ODA BAŞKANLARI TOPLANTISI ORDU MALİ MÜŞAVİRLER ODASI EV SAHİPLİĞİNDE 29-30 HAZİRAN TARİHLERİNDE ORDU DA YAPILDI. Ordu'da düzenlenen ve mesleki

Detaylı

ASANSÖR İSTANBUL 2015 SONUÇ RAPORU

ASANSÖR İSTANBUL 2015 SONUÇ RAPORU ASANSÖR İSTANBUL 2015 SONUÇ RAPORU Uluslararası ASANSÖR İstanbul Fuarı, 26-29 Mart 2015 tarihlerinde Asansör ve Yürüyen Merdiven Sanayicileri Derneği AYSAD ın desteği ile 14. kez kıtaları buluşturdu. 28

Detaylı

TEGEP te Neler Oluyor?

TEGEP te Neler Oluyor? Gündem Mayıs 2013 02 TEGEP te Neler Oluyor? Eğitim ve gelişim alanında referans olabilecek çalışmalar kapıda! 07 TEGEP - ASTD İşbirliği 05 Zirvede Buluşalım! 09 Tegep Eğitim Profesyonellerini Geliştiriyor

Detaylı

Birleşmiş Milletler. Sivil Toplum Konuşuyor Toplantısı Gerçekleştirildi. Tüberküloz a Son Mücadelesinde

Birleşmiş Milletler. Sivil Toplum Konuşuyor Toplantısı Gerçekleştirildi. Tüberküloz a Son Mücadelesinde Birleşmiş Milletler Tüberküloz a Son Mücadelesinde Sivil Toplum Konuşuyor Toplantısı Gerçekleştirildi Birleşmiş Milletler Genel Kurulu 26 Eylül 2018 tarihinde New York ta devlet başkanları düzeyinde tarihinde

Detaylı

Emekliler Gelecek Stratejileri Konferansı

Emekliler Gelecek Stratejileri Konferansı Emekliler Gelecek Stratejileri Konferansı SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI FATİH ACAR: -EMEKLİLERİMİZİN, EMEKLİLİK HAKLARINI EN İYİ ŞEKİLDE KULLANABİLMELERİ DEVLETİN ÖNDE GELEN GÖREVLERİ ARASINDADIR -EMEKLİLERİMİZ

Detaylı

23.03.2015 Pazartesi İzmir Basın Gündemi

23.03.2015 Pazartesi İzmir Basın Gündemi 23.03.2015 Pazartesi İzmir Basın Gündemi Dünyada En Hızlı Yaşlanan İkinci Ülke: Türkiye 18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası kapsamında,izmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek

Detaylı

tepav PETROL FİYATLARINDAKİ DÜŞÜŞÜN ÖTEKİ YÜZÜ Ocak2015 N201501 DEĞERLENDİRMENOTU Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı

tepav PETROL FİYATLARINDAKİ DÜŞÜŞÜN ÖTEKİ YÜZÜ Ocak2015 N201501 DEĞERLENDİRMENOTU Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı DEĞERLENDİRMENOTU Ocak2015 N201501 tepav Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı Ayşegül Aytaç 1 Araştırmacı, Ekonomi Çalışmaları PETROL FİYATLARINDAKİ DÜŞÜŞÜN ÖTEKİ YÜZÜ Petrol fiyatları, 2014 yılının

Detaylı

TÜBİSAD Bilişim Çözümleri Platformu

TÜBİSAD Bilişim Çözümleri Platformu TÜBİSAD Bilişim Çözümleri Platformu Bilgi ve iletişim teknolojilerinde yaşanan hızlı gelişmeler sektörde üretilen mal ve hizmetlerin hedef kitleye yeterli düzeyde ulaşmasını da zorlaştırıyor. Artık sadece

Detaylı

SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu

SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu 28-29 Kasım 2014 - Bursa Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve

Detaylı

2 Ekim 2013, Rönesans Otel

2 Ekim 2013, Rönesans Otel 1 MÜSİAD Brüksel Temsilciliği Açı çılışı ışı 2 Ekim 2013, Rönesans Otel T.C. AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış,.... T. C. ve Belçika Krallığının Saygıdeğer Temsilcileri, 1 2 STK ların Çok Kıymetli

Detaylı

Sivas ı Turizm Profesyonelleriyle Buluşturuyoruz. 06-09 Kasım 2014 TÜRSAB İstanbul Bölgesi Acentaları Sivas Tanıtım Gezisi

Sivas ı Turizm Profesyonelleriyle Buluşturuyoruz. 06-09 Kasım 2014 TÜRSAB İstanbul Bölgesi Acentaları Sivas Tanıtım Gezisi Sivas ı Turizm Profesyonelleriyle Buluşturuyoruz 06-09 Kasım 2014 TÜRSAB İstanbul Bölgesi Acentaları Sivas Tanıtım Gezisi İlimizin turizm potansiyelinin tanıtılması, öne çıkarılması ve turizm gelirlerinden

Detaylı

ILKADIM'DA BÜYÜK BALKAN KONGRESI

ILKADIM'DA BÜYÜK BALKAN KONGRESI ILKADIM'DA BÜYÜK BALKAN KONGRESI Portal : http://kalemmedyahaber.com İçeriği : Haber Tarih : 21.12.2015 Adres : http://kalemmedyahaber.com/kultur-sanat/ilkadimda-buyuk-balkan-kongresi-p-1311.html?oscsid=e6530b313259

Detaylı