YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR"

Transkript

1 Diyanet ten lmanya daki din derslerine destek nhbrý 16 D Kur ân bülbülleri hafýzlýk icazetlerini aldýlar nhbrý SF 4 T TRÖR SÝD NURSÎ ÇÖZÜMÜ DOSMIZ KÝTPLÞTI nzisi SF 3 T GR ÇK TN H BR V RiR IL: 43 S I: S NIN BH TI NIN MÝF T HI, MÞ V RT V ÞÛ RÂ DIR 8 KÝM 2012 PZRTSÝ/ 1 TL ni as ya.com.tr LT OLMIN STK LR DN HÜ KÜ M T: MÜS LÜ MN V KR DÞ HLK L RI BÝR BÝ RÝ N KIR DI - R CK S VÞ S NR O L RIN D KN DÝ NÝ ZÝ V TÜR KÝ Ý KUL LN DIR M IN. ZR HLÝM KÖKÇ: nkara Ýnanç Özgürlük Platformu 348. hafta eylemini bdi Ýpekçi Parkýnda yaptý. BD SVUNM BKNI: Top atýþlarý savaþ çýkarýr ubd Sa vun ma Ba ka ný Le on Pa net ta, Tür ki ye i le Su ri ye a ra sýn daki kar þý lýk lý top a tý þlarý nýn, Su ri ye de ki ça týþ ma nýn týr ma na ca ðý ve kom þu ül ke le re sýç ra ya bi le ce ði yö nün de ki en di þe le ri art týr dý ðý ný söy le di.n7 D KIZIL TRFINDN Sýfýr noktasında insanî yardým ubaþ ba kan lýk fet ve cil Du rum ö ne ti mi Baþ kan lý ðý ve Türk Ký zý la yý ta ra fýn dan k ça ka le de ku ru lan 5. yar dým ka bul mer ke zin de, sý fýr nok ta sýn da ki Su ri ye li le rin te mel in sa nî ih ti yaç la rý kar þý lan ma ya baþlandý.n8 D FOTOÐRF: n RCP GÖRN ÝN HBRÝ SF 8 D HÝLMÝ ÖZKÖK'ÜN SÖZLRÝ, KONUU NÝDN GÜNDM TÞIDI SKRÎ OKULLR NÞTR BKLÝOR skerî okul öðrencilerine yapýlan Hepiniz birer M. Kemal'siniz telkinlerine de artýk son verilmeli. NKR ÝNNÇ ÖZGÜRLÜK PLTFORMU un ka ra Ý nanç Öz gür lük Plat for mu nun 348. haf ta ey le min de ko nu þan Vah det Vak fý ü ye si Mu hit tin Öz de mir, Su ri ye de ya þa nan ge liþ me le ri de ðer len di rir ken, me ri ka, Ba tý ve Ýs ra il in Or ta do ðu ü ze rin de ki e mel le ri nin ger çek leþ ti ril me si ne a let o lun ma ma lý, i ki kar deþ halk bir bi ri ne kýr dý rýl ma ma lý dýr uyarýsýnda bulundu. SKR DLT GÝRÝÞÝMÝ usa kar ya da let Gi ri þi minin 370. ba sýn a çýk la ma sýn da da Su ri ye i le sa vaþ, Tür ki ye hal ký na ve bü tün Müs lü man la ra bü yük za rar ve rir. KP hü kü me ti Or ta do ðu da me ri ka nýn ta þe ron lu ðu nu yap ma yý bý ra kýp, ba ðým sýz po li ti ka lar or ta ya koy ma lý dýr. Tür ki ye nin çý kar la rý böl ge miz de ça týþ ma de ðil, ba rý þýn ha kim ol ma sýn da dýr denildi. ÖZKÖK: MÜFRDT ÖL ÞILIOR uge nel kur may es ki Baþ ka ný Hil mi Öz kök'ün Si lâh lý Kuv vet le rin in san la rý þart lan dýr ma sý da ha be bek ken o lu yor. s ke rî o kul lar da a maç la rý sað la mak i çin o na gö re bir müf re dat uy gu lu yor. O müf re dat genç le ri o yön de a þý lý yor söz le ri, as ke rî o kul lar da ki e ði ti mi bir kez da ha gün de me ge tir di. DRB PMK HKKINIZ uöz kök'ün Mec lis Dar be le ri raþ týr ma Ko mis yo nun da dar be ler le il gi li a çýk la ma larda bu lu nur ken söy le di ði bu söz lerin, as ke rî o kul lar da öð ren ci le re Dev le tin sa hi bi siz si niz, dar be yap mak hak ký nýz tel ki ni ya pýl dý ðý id di a la rý ný doð ru ladýðý ve buna artýk son verilmesi gerektiði belirtiliyor. nhbrý SF 9 D FOTOÐRF: Ba þör tü sü me se le si çö zül dü zan ne di li yor u e ni s ya nýn so ru la rý ný ce vap lan dý ran Star Ga ze te si çýk Gö rüþ e ki e di tö rü Ha li me Kök çe, ba þör tü sü me se le si nin tam bir çö zü me ka vuþ ma dý ðý ný söy le di. Genç kýz la rýn ü ni ver si te ye gi de bil me le ri nin baþör tü sü ya sa ðý nýn bit ti ði an la mý na gel me di ði ni be lir ten Kök çe, dev let da i re le ri baþ ta ol mak ü ze re pek çok a lan da cid dî mað du ri yet le rin ya þan dý ðý ný söy le di. n H. HÜSÝN KML ÝN RÖPORTJI SF 6 D ÝKÝNCÝ DÂVT D GÝTMCKLR Kenan vren ve Þahinkaya dan komisyona yine red u12 y lül dar be siy le il gi li o la rak i fa de le ri ne baþ vu rul mak ü ze re Mec lis Dar be le ri raþ týr ma Ko mis yo nu na i kin ci kez çað rý lan Ke nan v ren ve Tah sin Þa hin ka ya, ko mis yo na git me ye cek le ri ni bil dir di. n9 D KURBNLIKLR RLÝ OLCK n10 D KÇKLLÝ VTNDÞLR Psikolojik destek baþladý u5 va tan da þýn vefat et ti ði k ça ka le ye mad dî yar dým ve psi ko lo jik des tek ver mek a ma cýy la i le ve Sos yal Po li ti ka lar Ba kan lý ðý ta ra fýn dan görevlendirilen heyet, çalýþmalarýna baþladý. n8 D KNTSL DÖNÜÞÜM ÝÝ PLNLNMLI u10 ISSN MSCÝD-Ý KS ÝÇÝN SON ÇÐRILR u7

2 2 L HÝ K 8 KÝM 2012 PZRTSÝ Â T Câ mi ü s-sa ðîr, No: 483 / Ha di s-i Þe rif Me â li Resûlullah (asm), Cennet bahçesine uðradýðýnýzda mânen besleniniz buyurdu. Sahabîler, â Resûlullah, Cennet bahçeleri nedir? diye sordular. Peygamberimiz (asm), Ýlim meclisleridir buyurdu. H D Ý S Her milletin bir eceli vardýr. celleri geldiðinde onu ne bir an geri býrakabilir, ne de öne alabilirler. 'raf Sûresi: 34 /  ye t-i Ke ri me Me â li [Bað dat ta çý kan ed-di fa ga ze te si nin mu har ri ri Ý sa b dül ka dir in ra bî ma ka le si nin ter cü me si.] að dat ta çý kan ed-di fa ga ze te si Ri sa le-i Nur ta le be le rin den ba his le di yor ki: Tür ki ye de ki Nur ta le be le ri nin Ýh van-ý Müs li mîn ce mi ye ti i le a lâ ka la rý ne dir, ne mü na se be ti var? Hem fark la rý ne dir? Tür - ki ye de ki Nur ta le be le ri, Mý sýr da ve bi lâd-ý rap ta Ýh van-ý Müs li mîn na mýn da it ti had-ý Ýs lâ ma ça lý þan ce mi yet ler gi bi müs ta kil ce mi yet mi dir ler? Ve on lar da on lar dan mý dýr? Ben de ce vap ve ri yo rum ki: Nur ta le be le ri nin ve Ýh van-ý Müs li mîn Ce mi ye ti - nin ger çi mak sat la rý, ha ka ik-i Kur â ni ye ve i ma ni ye - ye hiz met ve it ti had-ý Ýs lâm da i re sin de Müs lü man - la rýn sa a det-i dün ye vi ye ve uh re vi ye le ri ne hiz met et mek tir; fa kat Nur ta le be le ri nin beþ al tý ci het le fark la rý var: Bi rin ci fark: Nur ta le be le ri si ya set le iþ ti gal et mez, si ya set ten ka çý yor lar. ðer si ya se te mec bur ol sa lar, si ya se ti di ne â let ya pý yor lar, tâ ki si ya se ti din siz li ðe â let e den le re kar þý di nin kud si ye ti ni gös ter sin ler. Si - ya sî bir ce mi yet le ri as la mev cut de ðil. Ýh van-ý Müs li mîn i se, mem le ket ve va zi yet se be - biy le si ya set le, din le hin de iþ ti gal e di yor lar ve si ya sî ce mi yet de teþ kil e di yor lar. Ý kin ci fark: Nur cu lar, Üs tad la rýy la iç ti ma et mi yor - lar ve et me ye de mec bur de ðil ler. Ken di le ri ni Üs - tad la rýy la iç ti ma a mec bu ri yet his set mi yor lar. Ders al mak i çin be ra ber bu lun ma ya lü zum gör mü yor lar. Bel ki ko ca bir mem le ket bir ders ha ne hük mün de, Ri sa le-i Nur ki tap la rý on la rýn e li ne geç mek le, üs tad ye ri ne on la ra bir ders ve rir. Her bir ri sa le, bir Sa id hük mü ne ge çer. Hem el le rin den gel di ði ka dar üc ret siz is tin sah e - der ler. Muh taç la ra mu ka be le siz ve ri yor lar ki, o ku - sun lar ve din le sin ler. Bu su ret le bü yük bir mem le - ket bü yük bir ders ha ne hük mün de o lu yor. Ýh van-ý Müs li mîn i se, u mu mî mer kez ler de mür - þid ve re is le riy le gö rüþ mek ve e mir ler ve ders ler al - mak i çin zi ya re ti ne gi der ler. Ve o u mu mî ce mi ye tin þu be le rin de de o bü yük üs tad la ve na ib le riy le ve ve - kil le ri hük mün de ki zat lar la yi ne gö rü þür ler, ders a - lýr lar, e mir a lýr lar. Hem u mu mî mer kez ler de çý kan ce ri de ve me cel - le le rin fi ya tý ný ve rip, a lýp, on lar dan ders a lý yor lar. Ü çün cü fark: Nur ta le be le ri, ay nen, â li bir med re - se nin ve bir ü ni ver si te da rül fü nu nu nun ta le be le ri gi bi, il mî mu ha be re va sý ta sýy la ders a lý yor lar. Bü yük bir vi lâ yet bir med re se hük mü ne ge çer. Bir bi ri ni gör me dik le ri, ta ný ma dýk la rý ve u zak ol duk la rý hal de bir bi ri ne ders ve ri yor lar ve be ra ber ders o ku yor lar. m ma Ýh van-ý Müs li mîn i se, mem le ket le ri ve va - zi yet le ri ik ti za sýy la me cel le le ri ve ki tap la rý çý ka rý yor - lar, ak tar-ý â le me neþ re di yor lar; o nun la bir bi ri ni ta - ný yýp ders a lý yor lar. Dör dün cü fark: Nur ta le be le ri, bu za man da ve bu gün de ek ser bi lâd-ý Ýs lâ mi ye de in ti þar et miþ ler ve çok luk la var dýr lar. Bu in ti þar la rýn da ay rý ay rý hü kû - met ler de bu lun duk la rý hal de hü kû met ler den i zin al - ma ya muh taç ol mu yor lar ki, te cem mu e dip top lan - sýn lar ve ça lýþ sýn lar. Çün kü, mes lek le ri si ya set ve ce - mi yet ol ma dý ðýn dan hü kû met ler den i zin al ma ya ken di le ri ni mec bur bil mi yor lar. m ma Ýh van-ý Müs li mîn i se, va zi yet le ri i ti ba rýy la si ya se te te mas et me ye ve ce mi yet teþ ki li ne ve þu be - ler ve mer kez ler aç ma ya muh taç bu lun duk la rýn dan, bu lun duk la rý yer ler de ki hü kû met ten i ca zet ve ruh - sat al ma ya muh taç týr lar. Ve Nur cu lar gi bi bi lin mi - yor de ðil ler. Ve bu e sas ü ze ri ne, ken di le ri ne u mu mî mer kez le ri o lan Mý sýr da, Su ri ye de, Lüb nan da, Fi - lis tin de, Ür dün de, Su dan da, Mað rib de ve Bað - dat ta çok þu be ler aç mýþ lar. Be þin ci fark: Nur ta le be le ri i çin de çok muh te lif ta ba ka lar var. e di se kiz ya þýn da ki, ca mi ler de Kur ân o ku mak i çin e lif bâ yý ders al mak ta o lan ço - cuk lar dan tut, tâ sek sen, dok san ya þýn da ki ih ti - yar la ra va rýn ca ya ka dar ka dýn er kek, hem bir köy - lü, ham mal a dam dan tut, tâ bü yük bir ve ki le ka - dar ve bir ne fer den bü yük bir ku man da na ka dar ta i fe ler Nur cu lar da var. Bü tün Nur cu la rýn bu çok ta i fe le ri nin u mu men bü tün mak sat la rý, Kur ân-ý Me cî din hi da ye tin den ve ha ka ik-i i ma ni ye i le nur lan mak tan i ba ret tir. Bü tün ça lýþ ma la rý i lim ve ir fan ve ha ka ik-i i ma ni ye yi neþ ret mek tir. Bun dan baþ ka bir þey le iþ ti gal et tik le ri bi lin mi yor. ir mi se kiz se ne den be ri deh þet li mah ke me ler des sas ve kýs kanç mu a rýz lar, bu kud sî hiz met ten baþ ka on - lar da bir mak sat bu la ma dýk la rý i çin on la rý mah - kûm e de mi yor lar ve da ðý ta mý yor lar. Ve Nur cu lar, müþ te ri le ri ve ken di le ri ne ta raf tar la rý a ra ma ya ken di le ri ni mec bur bil mi yor lar. Va zi fe miz hiz - met tir, müþ te ri le ri a ra ma yýz. On lar gel sin ler bi zi a ra sýn lar, bul sun lar di yor lar. Ke mi ye te e hem mi - yet ver mi yor lar. Ha ki kî ih lâ sý ta þý yan bir a da mý, yüz a da ma ter cih e di yor lar. m ma Ýh van-ý Müs li mîn i se: Ger çi on lar da Nur - cu lar gi bi u lûm-u Ýs lâ mi ye ve ma ri fet-i Ýs lâ mi ye ve ha ka ik-i i ma ni ye ye te mes sük et mek i çin in san la rý teþ vik ve sevk e di yor lar; fa kat va zi yet, mem le ket ve si ya se te te mas ik - ti za sýy la, zi ya de - leþ me ye ve ke mi - ye te e hem mi yet ve ri yor lar, ta raf - tar la rý a rý yor lar. l týn cý fark: Ha ki kî ih lâs lý Nur cu lar, men fa - at-i mad di ye ye e - hem mi yet ver me - dik le ri gi bi, bir kýs mý, â za mî ik ti - sat ve ka na at le ve fa ki rü l-hal ol ma - la rýy la be ra ber, sa býr ve in san lar - dan is tið na i le ve hiz met-i Kur â ni - ye de ha ki kî bir ih - lâs ve fe da kâr lýk la; ve çok kes ret li ve þid det li ehl-i da lâ - le te kar þý mað lûp ol ma mak i çin ve muh taç la rý ha ki - ka te ve ih lâ sa dâ - vet et mek te bir þüp he bý rak ma - mak i çin ve rý zâyý Ý lâ hî den baþ ka o hiz met-i kud si - ye yi hiç bir þe ye â - let et me mek i çin, bir ci het te ha yat-ý iç ti ma i ye fay da la - rýn dan çe ki ni yor - lar. m ma Ýh van-ý Müs li mîn i se: On - lar da ha ki ka ten mak sat i ti ba rýy la ay ný ma hi yet te ol - duk la rý hal de, me - kân ve mev zu ve ba zý es bap se be - biy le, Nur ta le be - le ri gi bi dün ya yý terk e de mi yor lar. za mî fe da kâr lý ða ken di le ri ni mec - bur bil mi yor lar. Ý sa b dül ka dir mirdað Lâhikasý, s. 390 Nur Talebeleri ve Ýhvân-ý Müslimîn B z.  dem (as) ve Hz. Hav va ya - sak mey ve yi ye dik ten son ra yer yü zü ne in di ril di ler. Cen net gi bi bir ha yat tan da ha zor þart la rýn hü küm sür dü ðü bir dün ya ha ya tý ya þa ma ya baþ la - dý lar. Bu ra da u zun bir sü re töv be ve is tið - far i le meþ gul ol du lar. ap týk la rý ha ta dan do la yý l lah tan ö zür di le yip se ne ler ce ü - zün tü i çin de af ve mað fi ret di le ye rek i ba det te bu lun du lar. Ce - nâb-ý Hak da bu i ki ku lu nun töv be si ni ka bul et ti. On lar i çin dün ya yü zün de rý zýk lar ya rat tý. Top ra ðý, su yu on la rýn hiz me ti ne ver di. Hay van lar dan na sýl is ti fa de e di le ce ði ni on la ra öð ret ti. Se - ma dan yað mu ru, yer den pý nar la rý on lar i çin a kýt tý. Böy le ce l - lah va a di ni ye ri ne ge tir miþ, se ma yý ve ye ri ve i çin de ki le ri on la ra ih san et miþ, böy le ce yer yü zün de ha li fe o la rak on la rý ta yin et - miþ ti. Sý ra  dem nes li nin ço ðal ma sý na gel miþ ti. Hz.  dem (as) ve Hz. Hav va a na mýz izn-i Ý lâ hî i le bir sü re son ra ev len di ler. r týk ken di sülb le ri ne yük len miþ o lan ge ne tik þif re le rin a çýl ma vak ti gel miþ ti. er yü zün de ya þa ya cak o lan in - san nes li nin ha yat sah ne si ne çýk ma sý ge re ki yor du. l lah ýn gü zel i sim le ri te cel lî e de cek ve izn-i Ý lâ hî i le ne sil ler ço ða la cak tý. Pe ki ilk ü re me sü re ci na sýl o la cak tý? O za man yer yü zün de tek bir an - ne ve tek bir ba ba ol du ðu na gö re kar deþ du ru mun da na sýl bir ev li lik vu ku bu la cak tý? Zi hin le ri çok meþ gul e den bu so ru la ra ma kul ce vap lar a ra mak ge re ki yor. Bu nok ta da yi ne ba zý kay nak la ra mü ra ca at e de rek ak - la ve nak le uy gun ce vap lar bul ma ya ça lý þa ca ðýz. Ce nâb-ý Hak var dýr ve bir dir. Ken di var lýk ve bir lik müh rü nü de her mah lû kun al ný na vur muþ tur. Ne vi le ri ve tür le ri mey da na ge ti ren her bir fer di ay rý bir ö zel lik le ya ra týl mýþ. Tür ler i se ken di i çin de tek ve ay rý bir ö zel lik ta þýr. Ýn san lar, hay van lar, me lek ler, bit ki ler, cin ler gi bi... Dün ya bir, y bir, Gü neþ bir dir. Ga lak si ler bir, ga lak si ler den mey da na ge len kâ i nat da bir dir. a ni kâ i na týn he yet-i mec mu a sýn dan tu tun da, cüz î fert le re ka dar, o fert le rin par - mak uç la rý na ka dar, par mak uç la rýn - da ki hüc re ve mo le kül le re ka dar her þey de bir bir lik müh rü var dýr. Ýþ te Ce nâb-ý Hak bu hik me ti ge re ði in san nes li ni de bir ba ba dan ve on - dan da e þi ni ya ra ta rak, bir a na dan tü - ret miþ tir. Bu gün kü bi yo lo ji il mi ne gö re bü tün can lý lar da ki ge ne tik ya pý on la rýn bir a na ve ba ba dan tü re di ði ne i þa ret et ti ði gi bi, ay ný þe kil de in sa nýn da bu ka nun i çin de ol du ðu nu gös te - ri yor. a ni bü tün can lý lar as lýn da ben zer bir ü re me ka nu nu na ta bi dir. Bu se bep ten do la yý in san nes li de bir a na ve ba ba dan o lan ço cuk lar yo lu i le ço ðal mýþ týr. Bu nok ta da Hz.  dem i - le Hz. Hav va nýn ilk do ðan ço cuk la rý - nýn çok ö zel bir ya ra tý lý þa sa hip ol du - ðu nu an lý yo ruz. Ta biî ki her in san ö - zel ve tek bir ya ra tý lý þa sa hip tir. n - cak kar deþ ev li li ði gi bi ya sak bir du ru - ma bir de fa ya mah sus çok ö zel bir ya ra tý lýþ sü re ci i le ve bel li bir ço cuk sa yý sý i çin mü sa a de e dil di ði an la þý lý yor. Þöy le ki: Hz. Hav va an ne miz her de fa sýn da bir kýz ve bir oð lan ol mak ü ze re i kiz ço cuk do ðu ru yor du. Bu ço cuk sa yý sý nýn 40 ol du ðu nu, ya ni 20 çift i kiz ço cuk ol du ðu nu çe þit li kay nak la rýn ha ber le rin - den an lý yo ruz. Ba zý kay nak lar da ço cuk sa yý sý na 120 di yen ler de var, an cak ek se ri ye tin gö rü þü 40 ol du ðu yö nün de. Bel ki bir mik - tar da faz la o la bi lir, fa kat bu çok da ö nem li de ðil. Zi ra ba zý ço - cuk lar son ra dan ve fat et miþ de o la bi lir. Bu ra da ki ö nem li hu sus ço cuk la rýn ö zel bir þe kil de ya ra tý lýp, i kiz ol ma la rý. Ö zel ya ra tý lýþ - tan ka sýt þu: Kar deþ bað la rý se be bi i le i le ri de ya pý la cak ö zel ev li - lik ler de her han gi bir ge ne tik bo zuk luk ol ma sýn. Zi ra ço cuk la rýn ev li lik sü reç le ri de Hz.  dem e (as) Ý lâ hî Kud ret ta ra fýn dan bil di - ril miþ. Sý ra sý i le do ðan i ki ço cuk lar çap raz la ma o la rak ev len di ri - le cek. San ki be ra ber do ðan i kiz ler kar deþ me sa be sin de, di ðer do ðan lar san ki bu ö zel lik ten da ha u zak lar. Bu gün kü a raþ týr ma - la ra gö re i kiz kar deþ o la yý çok gi zem li bir o lay, sýr la rý da ha tam o la rak çö zü le me miþ. Ýþ te in san nes li Hz.  dem den son ra i kin ci ku þak o la rak böy le bir sü reç le baþ la mýþ. a ni i kiz do ðan ço cuk lar çap raz la ma bir u - sûl le, emr-i Ý lâ hî doð rul tu sun da, ev len di ril miþ ler. Bu nun bir Ý lâ - hî e mir ol du ðu nu Ha bil ve Ka bil o la yýn dan an lý yo ruz. Ha bil ve Ka bil ar ka ar ka ya do ðan i kiz ço cuk la rýn er kek o lan la - rý i di. Bu du rum da Ha bil Ka bil in i ki zi i le, Ka bil de Ha bil in i ki zi i le ev len mek du ru mun day dý. Ýlk Ý lâ hî e mir bu i di. n cak Ka bil bu fýt rî sey re i ti raz et ti ve ken di i ki zi i le ev len mek is te di. Bu du - ru mu ba ba sý Hz.  dem e (as) bil dir di ði za man, Ka bil in is te ði ni uy gun bul ma dý ba ba sý. Bu nun ya sak ol du ðu nu, l lah ýn em ri nin di ðer kýz i le, ya ni Ha bil in i ki zi i le ev len me si ge rek ti ði yö nün de ol du ðu nu o na bil dir di. Ka bil i se ar zu ve is te ðin de ýs rar e din ce du ru ma Kud ret-i Ý lâ hî nin hü küm ver me si yö nün de tav si ye ler de bu lun du. Bu nok ta da Ha bil ve Ka bil l - lah a kur ban a da ya cak lar, ki min kur ba ný ka bul e di lir se l lah o nun i çin o lum lu bir ce vap ver miþ o la cak týr. Ne ti ce de Ha bil in du â sý ka bul o lun du, Ka bil in is te ði i se red do lun du. Ka bil i se l - lah ýn hük mü ne is yan e de rek kar de þi Ha - bil i öl dür dü. Ken di i ki zi ni de ya ný na a la - rak baþ ka bir di ya ra göç et ti. Bu kýs sa da dik kat çe ki ci ba zý nok ta lar var: 1- Hz. Hav va an ne mi zin bir se fer de bir oð lan ve bir kýz ol mak ü ze re i kiz do ður ma sý sa de ce ilk ü re me ye a it çok ö zel bir du rum - du. 2- Bu ilk ço cuk lar da ki ge ne tik ya pý la rý ö zel o la rak tan zim e dil - miþ ti. 3- Bu dü ze ni boz mak is te yen Ka bil e mü sa a de e dil me miþ, l - lah o nun kur ba ný ný ka bul et me miþ ti. a ni l lah bu fýt ra týn bo - zul ma sýn dan ra zý de ðil di. 4- Ka bil i se is yan ne ti ce sin de bu fýt rî ya pý yý boz muþ, nes lin fark lý bir þe kil de ço ða lýp ü re me si ne se bep ol muþ tu. 5- Ka bil nes li i le di ðer kar deþ le rin nes li a ra sýn da i le ri de an laþ - maz lýk çý ka cak tý. Ka bil ilk ci na ye ti iþ le yip, yer yü zün de kan dö küp ilk fe sat fi - i li ni iþ le yen bi ri ol ma sý ya nýn da, da ha kö tü sü o la rak nes lin ü - re me ve ço ðal ma sýn da fýt rat bo zu cu dur. Nuh tu fa nýn da bo - ðu lan nes lin bü yük bir kýs mý nýn Ka bil in zür ri ye ti ol du ðu yi - ne ba zý kay nak lar da yer a lý yor. Su âl: Bu çap raz la ma ev li lik sü re ci ne za ma na ka dar de vam et miþ - tir? Hz. Hav va dan son ra da de vam et miþ mi, yok sa bu sa de ce Hz.  dem in (as) bu ilk kýrk ço cu ðu na a it bir du rum mu dur? Ce vap: raþ týr ma lar dan el de e de bil di ði miz bil gi le re gö re bu kýrk ço - cuk son ra sý ne ol du ðu na da ir çok da faz la bir bil gi mev cut de ðil. n cak çap raz la ma bir ev li li ðin dý þýn da ki bir ev li lik du ru mu nun ke sin o la rak ya sak ol du ðu nu, l lah ýn bu kýrk ço cuk i çin ta yin et miþ ol du ðu ev li lik dý þý na ta þýl - ma ma sý ge rek ti ði ni Ka bil in du â sý nýn red de dil me sin den a çýk bir þe kil de an - la mak müm kün. a ni da ha ilk ü re me sü re cin de bi le a çýk bir ya sak kon muþ. Bu nok ta dan ha re ket le bu i kiz ço cuk - la rýn çap raz ev len me du ru mu nun çok ö zel bir du rum o la rak sa de ce Hz. Hav va nýn i kiz le ri ne a it ol du ðu nu ve bun la rýn da sa yý la rý nýn ke sin ve net ol du ðu nu an lý yo ruz. Þa yet çap raz ev - len me ha ri ci bir ev li lik ya sak lan mýþ i - se, ki öy le dir; bir son ra ki ku þak ta bu ev li lik tü rü nün ta ma men ya sak la na - ca ðý a çýk týr. a ni ge rek çap raz, ge rek - se kar deþ ev li li ði da ha Hz.  dem in (as) i kin ci ço cuk la rýn dan i ti ba ren ya - sak lan mýþ ol ma sý ih ti ma li çok güç lü - dür. Zi ra o 40 i kiz den son ra am ca, ha - la, da yý ço cuk la rý pe kâ la ev le ne bi lir ve ar týk ne sil bu gün kü tarz da ço ða la bi lir. l bet te ki bu du rum Hz.  dem in (as) ya nýn da ka lan 19 çift ço cuk i çin ge çer li dir. Zi râ Ka bil l lah a is yan et miþ, þey ta nýn o - yun ca ðý ol muþ, kar de þi ni öl dür müþ ve ü re me ka nu na mu ha le fet e de rek fýt ra tý boz muþ tur. Bu se bep le Hz.  dem in (as) kon trol ve gö ze ti min den u zak ay rý bir nes lin ye tiþ me si ne ve si le ol muþ - tur. Ýþ te Ka bil nes li nin na sýl bir þe kil de ü re me ye de vam et ti ði, l lah ýn ya sak la rý na ne ka dar ri a yet et tik le ri, son ra dan bu nes lin bir ön ce ki ne sil le na sýl bir mü na se bet kur duk la rý ko nu sun da çok da net bil gi ler yok. Za ten Hz. dem (as) i le Hz. Nuh (as) a ra sýn - da ki in san ya þan tý sý ko nu sun da kay nak lar da çok da faz la bil gi yer al maz. Bu gün kü ta rih bil gi le ri Hz. Nuh (as) son ra sý in san lýk ha ya týn dan da ha çok bah se der. Ön ce si ne a it çok net bil gi yok - tur. Nes lin ü re me sin de ne ti ce o la rak: 1- Ýn san nes li bir a na ve ba ba dan ço ðal mýþ týr. 2- Do ðan ilk i kiz ço cuk lar çap raz la ma bir þe kil de ev len di ril - miþ tir. 3- Bu sü reç ten he men son ra gü nü müz de ki gi bi nor mal bir sü reç baþ la mýþ týr. 4- Kar deþ ev li lik le ri da ha ilk i kiz ler son ra sý, ya ni 19 çift ço cuk son ra sý ya sak lan mýþ týr. Bü tün bun lar el bet te ki bi zim bil gi ve dü þün ce le ri miz dir. Bi - zim bil dik le ri miz i se ten kit ve tav si ye ye her za man a çýk týr. Her þe yi bü tün ma hi ye ti ve key fi ye ti i le bi len i se an cak l lah týr. l - lah i se töv be e dil di ðin de bi le rek ve bil me ye rek yap tý ðý mýz her ha ta ve yan lýþ la rý af fe den dir. Biz de Üs tad ýn li sa ný i le Rab bi miz den af ve mað fi ret di li yor, â Rab, ku su ru mu zu af fet. Bi zi Ken di ne kul ka bul et. mâ ne ti - ni kab zet mek za ma ný na ka dar bi zi e mâ net te e mîn kýl.  min! di yo ruz. i ak gun il.com Hz.  dem (as) ve ilk in san nes li nin ü re me si H Hz. Âdem (as) ve Hz. Havva anamýz izn-i Ýlâhî ile bir süre sonra evlendiler. rtýk kendi sülblerine yüklenmiþ olan genetik þifrelerin açýlma vakti gelmiþti. eryüzünde yaþayacak olan insan neslinin hayat sahnesine çýkmasý gerekiyordu. llah ýn güzel isimleri tecellî edecek ve izn-i Ýlâhî ile nesiller çoðalacaktý. Peki ilk üreme süreci nasýl olacaktý?

3 H BR 8 KÝM 2012 PZRTSÝ 3 e ni s ya Ga ze te ci lik Mat ba a cý lýk ve a yýn cý lýk Sa na yi ve Ti ca ret.þ. a dý na im ti yaz sa hi bi Meh met KUT LU LR Ge nel a yýn Mü dü rü Kâ zým GÜ LÇ ÜZ Ge nel Mü dür Re cep TÞ CI a yýn Ko or di na tö rü b dul lah R ÇIK BÞ a zý Ýþ le ri Mü dü rü (So rum lu) Mus ta fa DÖ KÜ LR Ýs tih ba rat Þe fi Mus ta fa GÖK MN Spor di tö rü rol DO U RN Ha ber Mü dü rü Re cep BOZ DÐ n ka ra Tem sil ci si Meh met K R Rek lam Ko or di na tö rü Me sut ÇO BN Gör sel ö net men: Ýb ra him ÖZ D BK bo ne ve Da ðý tým Ko or di na tö rü: dem ZT Mer kez: Gül ba har Cd., Gü nay Sk., No: 4 Gü neþ li Ýs tan bul Tel: (0212) a zý iþ le ri fax: (0212) Ki tap sa týþ fax: (0212) Ga ze te da ðý tým: Te le fax (0212) Ý lân Rek lam ser vi si fax: Ca ða loð lu: Ce mal Na dir Sk., Nur Ýþ ha ný, No: 1/2, Ýs tan bul. Tel: (0212) N K R TM SÝL CÝ LÝ ÐÝ: Meþ ru ti yet Cad. li bey p. No: 29/24, Ba kan lýk lar/n K R Tel: (312) , , Fax: L MN TM SÝL CÝ LÝ ÐÝ: Zep pe lin Str. 25, h len, Tel: , Fax: KKTC TM SÝL CÝ LÝ ÐÝ: v ni fen di Sok., No: 13, Lef ko þa. Tel: Bas ký: e ni s ya Mat - ba a cý lýk Da ðý tým: Do ðan Da ðý tým Sat. ve Paz..Þ. e ni s ya ba sýn mes lek il ke le ri ne uy ma ya söz ver miþ tir. a yýn Tü rü: ay gýn sü re li ISSN N MZ V KÝT L RÝ Hic rî: 22 Zilkade 1433 Ru mî: 25 ylül 1428 Ýl ler da na n ka ra n tal ya Ba lý ke sir Bur sa Di yar ba kýr la zýð r zu rum s ki þe hir Ga zi an tep Is par ta Ým sak Gü neþ Öð le Ý kin di k þam at sý Ýl ler Ýs tan bul Ýz mir Kas ta mo nu Kay se ri Kon ya Sam sun Þan lý ur fa Trab zon Van Zon gul dak Lef ko þa Ým sak Gü neþ Öð le Ý kin di k þam at sý Bakan Þahin: n bü yük sa va þý mýz ce ha let le ÝL V SOSL POLÝTÝKLR BKNI FTM ÞHÝN, RTIK SVÞLR TOPL TÜFKL OLMUOR. N BÜÜK SVÞIMIZ CHLTL PTIÐIMIZ SVÞTIR DDÝ. ÝL ve Sos yal Po li ti ka lar Ba ka ný Fat ma Þa - hin, ði tim, is tik lâ li mi zin ve is tik ba li mi zin te mi na tý dýr. r týk sa vaþ lar top la tü fek le ol - mu yor. n bü yük sa va þý mýz ce ha let le yap tý - ðý mýz sa vaþ týr de di. Ba kan Fat ma Þa hin, Ýs - tan bul da ya þa yan Ga zi an tep li ler ta ra fýn dan yap tý rý lan Ýs tan bul Ga zi an tep li ler na do lu Li se si nin a çý lý þý na ka týl dý. Ba kan Þa hin, a çý - lýþ ta ki ko nuþ ma sýn da a çý lan her o ku lu, ka - pa nan bir ha pis ha ne o la rak ni te len dir di. Ba - kan Þa hin, þöy le ko nuþ tu: O yüz den ce ha - let le sa vaþ ta, Ha yat ta en ha ki kî mür þit i lim - dir, fen dir an la yý þýn da bir ta ri hi miz var. Bi zi biz ya pan de ðer le re ba ký yo ruz, Ba na bir harf öð re te nin 40 yýl kö le si o lu rum di yen bir me de ni yet ten ge li yo ruz. Ý lim Çin de de ol - sa a lý nýz di yen bir me de ni yet ten ge li yo - ruz. O yüz den sev gi li öð ren ci le ri miz den çok þey bek li yo ruz. Fik ri hür, ir fa ný hür, vic da ný hür ne sil ler ye tiþ ti re bil mek i çin on la ra gü ve ni yo ruz. ði tim, is tik lâ li mi zin ve is tik ba li mi zin te mi na tý dýr. r týk sa vaþ - lar top la tü fek le ol mu yor. n bü yük sa va þý - mýz ce ha let le yap tý ðý mýz sa vaþ týr. Çö züm iþ te o kul lar dýr. Þa hin, en bü yük ser ma ye - le ri nin be þe ri ser ma ye ol du ðu na dik ka ti çe ke rek, Pet ro lü müz yok, do ðal ga zý mýz yok, ma de ni miz yok. e ni yüz yýl be þe ri ser ma ye nin en i yi ye tiþ ti ren le rin o la cak. Bil - gi ve tek no lo ji ça ðýn da en bü yük ser ma ye - miz be þe ri ser ma ye. n bü yük viz yo nu muz, bu genç nü fu sun e ði tim li bir þe kil de ha ya týn i çi ne gir me si di ye ko nuþ tu. Ga zi an tep / a a ye ni as ya dan si ni as ya.com.tr Te rö re Sa id Nur sî Çö zü mü dos ya mýz ki tap laþ tý Ge çen yaz 2-11 Tem muz ta rih le ri a ra sýn da ga ze te miz de di zi ya zý o la rak ya yýn la nan Te rö re Sa id Nur sî Çö zü mü dos ya sý e ni s ya Neþ ri yat ta ra fýn dan ki tap laþ tý rýl dý. Haf ta so nu i ti ba rýy la bü tün tem sil ci lik le ri mi ze u laþ tý rýl mýþ o lan ki ta býn ar ka ka pa ðýn da þu cüm le - le ri o ku yo ruz: ýl lar dýr bi zi i çe ri den vu ran kan lý fit ne ar týk bit me li. Gen ce cik in san la rý a ra mýz dan çe kip a lan kan dur ma lý. Ma sum yav ru lar, fe da kâr a na lar kal leþ sal dý rý la - rýn kur ba ný ol ma ma lý. na-ba ba la rýn göz ya þý din me li, has ret ka lý nan ba rýþ ve hu zur sað lan ma lý. Pe ki, na sýl? Ce vap, Hiz me ti miz le ay ný za man da a nar þi ye kar þý Kur a nî bir set o luþ tu ru yo ruz di yen bü yük Ýs lâm â li mi Be di üz za man Sa id Nur sî nin çö züm ö ne ri le rin de... Ki tap ta þu baþ lýk lar yer a lý yor: l Ka ný dur dur mak l He sap laþ ma mý, he lâl leþ me mi? l Öl dür mek ça re de ðil l Be di üz za man dan ik na ör nek le ri l Fit ne yi bi tir mek i çin l Sa id Nur sî ve BDP l Bö lün mez bü tün lük l Ü ni ter ya pý yý kim ler bo zu yor? lü ni ter ya pý ve or tak de ðer ler l t nik si ya set le mü ca de le l Ýr ti ca ve bö lü cü lük l Ta ri hî i kaz l an lýþ or tak pay da l M. Ke mal in o ta ný mýy la so run çö zül mez l Kürt Ke ma liz mi ne de Sa id Nur sî re çe te si l Ýs lâm ve Türk ler l Türk çü lük a dý na Türk lü ðe de su i kast l Türk-Kürt kar deþ li ði l Ger çek çö züm l y rý lýk çý lý ða kar þý l dem-i mer ke zi yet l ya let, fe de ras yon, ö zerk lik l Ö zerk e ði tim mi? l na dil de e ði tim l Sa id Nur sî ve i ki dil l Mil lî bir lik ve de mok ra si l ða lýk na sýl a þý lýr? l Tö re ve te rör l sýl re çe te bu pro je l Sa id Nur sî yi de o ku yun Ge nel a yýn Mü dü rü müz Kâ zým Gü leç yüz ün im za sý ný ta þý yan bu ki ta býn, o tuz yý la ya kýn dýr de vam e den kan lý te rör fit ne si ni bi ti rip ba rýþ ve hu zu ra ka vuþ ma yý he def le yen a ra yýþ la rýn yay gýn þe kil de bir kez da ha yo ðun laþ tý ðý þu dö nem de, söz ko nu su ça lýþ ma la ra ö nem li kat ký lar da bu lu - na ca ðý na i na ný yo ruz. Bu a ra da þu nu da ha týr la ta lým: Te rö re Sa id Nur sî Çö zü mü, da ha ön ce yi ne Gü leç yüz ta ra fýn dan ha zýr la nýp e ni s ya Neþ ri yat a ra sýn da ya yýn la nan ve ký sa sü re de i kin ci bas ký la rý ný ya pan Ce ma at ler ve Top lum-si ya set-dev let, Dün ya Ba rý þý Ý çin Be di üz za man Mo de li, Müf lis Pro je: Ke ma lizm ve Sa id Nur sî ve M. Ke mal ki - tap la rý nýn de va mý ni te li ðin de ve bu se ri nin 5. ki ta bý. Sý ra da, da ha ön ce yi ne ga ze te de di zi o la rak ya - yýn la nan ve ki tap laþ týr ma ça lýþ ma la rý de vam e - den Ýt ti had-ý Ýs lâm ve Ý man Hiz me ti ki tap la rý var. On lar da ya kýn za man da o ku yu cu la rýn e lin - de o la cak in þa al lah. *** Fa ik l tun, Med ya Grup Sa týþ ve Pa zar la ma Ko or di na tö rü ol du Der gi Gru bu Sa týþ ve Pa zar la ma Mü dü rü müz Fa ik l tun, e ni s ya Med ya Grup Sa týþ ve Pa - zar la ma Ko or di na tör lü ðü ne ge ti ril di. e ni gö re - vin de der gi ler le bir lik te e ni s ya Neþ ri yat ü - rün le ri nin de sa týþ ve pa zar la ma ça lýþ ma la rý ný ko or di ne e de cek o lan ar ka da þý mý zý teb rik e di yor, Ce nab-ý Hak tan ha yýr lý ba þa rý lar di li yo ruz. Van da Ö zel Hür ri yet ði tim Ku rum la rý ta ra fýn dan yap tý rý lan o kul, yapýlan konuþmalarýn ardýndan Türk çe ve Kürt çe ya pý lan du â lar la açýldý. FO TOÐ RFLR: Türk çe ve Kürt çe du â lar la o kul a çý lý þý VN D, Ö zel Hür ri yet ði tim Ku rum la rý ta - ra fýn dan yap tý rý lan o kul, Türk çe ve Kürt çe du a lar la a çýl dý. d re mit il çe sin de yap tý rý lan o - ku lun a çý lýþ tö re ni ne ka tý lan Va li ar dým cý sý Za fer Coþ kun, Van ýn son bir yýl i çe ri sin de bü yük fe lâ ket ler le kar þý kar þý ya kal dý ðý ný ve þehirde bü yük yý kým lar ya þan dý ðý ný be lir te - rek, bu yý kým lar dan en çok e ði tim ku rum la rý - nýn za rar gör dü ðü nü söy le di. ði ti min, mil - let le ri yü celt ti ði ne de ði nen Coþ kun, ya þa nan DÝNT Ýþ le ri Baþ kan lý ðý ö ne tim Hiz met le - ri Ge nel Mü dü rü Ke mal U lu dað, ca mi le rin fi - zi ki ya pý sý ný en gel li le rin kul la na bi le ce ði ha le ge tir me nin ye ter siz ol du ðu nu, gö nül ler de ki en gel le ri de kal dýr mak ge rek ti ði ni söy le di. Os ma ni ye Mi mar Si nan Ma hal le si ne ya pý - la cak o lan e ni Bül bül Ca mi i nin te me li tö - ren le a týl dý. Di ya net Ýþ le ri Baþ kan lý ðý ö ne tim Hiz met le ri Ge nel Mü dü rü U lu dað yap tý ðý ko - nuþ ma da, sa de ce ca mi le rin fi zi kî ya pý sý ný en - bütün o lum suz luk la rýn e ði tim siz lik ya da fa - kir lik ten ol du ðu nu i fa de e den Coþ kun, Þu an ge liþ miþ ül ke le re, de mok ra tik leþ miþ ül ke - le re bak tý ðý mýz da her yö nüy le e ði tim sis te mi - nin da ha faz la ö zel leþ ti ði ni gö rü yo ruz. Dev - le ti mi zin bir po li ti ka sý ö nü müz de ki dö - nem ler de Ýn þal lah bu tür ya tý rým la rýn ör - nek le ri ni art týr mak týr de di. Hür ri yet ði - tim Ku rum la rý Ge nel Mü dü rü Fu at yan i - se yap týr dýk la rý o ku lun, 100 yýl lýk bir i de a lin gel li le rin kul la na bi le ce ði ha le ge tir me nin ye - ter siz ol du ðu nu, gö nül ler de ki en gel le ri kal dýr - mak ge rek ti ði ni be lirt ti. U lu dað, þun la rý kay - det ti: l lah ýn ca mi le ri ni il min ön gör dü ðü þe kil de, fi zi kî me kâ nýy la be ra ber bu i þin eh li o - lan bir mi ma rýn e lin den çýk mýþ bir pro je i le doð ru dü rüst ya pan lar se va ba e rer ler. Pro je si tas dik e dil me den, dep rem de, yað mur da, sel de, fe lâ ket te in san la rýn ö lü mü ne se bep o lan fi zi kî þart la rý ye ri ne ge tir me den il mi kul lan ma dan ger çek leþ me si i çin a týl mýþ ö nem li bir a dým ol du ðu nu be lirt ti. yan, þe hir de ya þa nan dep re me rað men pro je le ri ne a ra ver me dik - le ri ni ve ön gö rü len za man dan da ha ký sa sü - re de o kul la rý ný aç týk la rý ný bil di re rek, o ku lun Van hal ký na ve öð ren ci le re ha yýr ol ma sý te - men ni sin de bu lun du. Ko nuþ ma la rýn ar dýn - dan Türk çe ve Kürt çe ya pý lan du â lar la o ku - lun a çý lýþ kur de le si ni ke sen dâ vet li ler, ders - lik ler de in ce le me de bu lun du. Van / a a Gö nül ler de ki en gel ler de kal dý rýl ma lý ya pý lan ca mi ler den de biz so rum lu o lu ruz. Baþ kan lý ðý mý zýn doð ru dan ca mi le rin ya pý lý þý na mü da ha le si yok. ma ka mu o yun da öy le bir al gý var ki yan lýþ gör dü ðü her di nî ma bet le il gi li Di ya net Ýþ le ri Baþ kan lý ðý ný so rum lu tu tu yor ve mü ra ca at lar hep bi ze o lu yor. O nun i çin der - nek le þip, va kýf la þýp ca mi yap mak is te yen kar - deþ le ri mi zin bi zim ö nü nü aç ma mýz ge re ki yor. Bu ko nu da geç kal dýk. Geç te ol sa bir mev zu at dü zen le me si ya pa ca ðýz. Os ma ni ye / ci han ol ke na rýn da ki e lek trik di re ði ne çar pan o to büs, çarp ma - nýn et ki siy le dev ril di. FO TOÐ RF: O to büs dev ril di: 2 ö lü, 31 ya ral dý BUR S NIN Mus ta fa ke mal pa þa il çe sin de bir o - to bü sün þa ram po le dev ril me si so nu cu 2 ki þi öl - dü, 31 ki þi ya ra lan dý. Ýs tan bul dan Ýz mir e gi den Sü ley man ük sel (37) i da re sin de ki 35 F 9677 plâ ka lý o to büs, Mus ta fa ke mal pa þa il çe si Gül - lü ce kav þa ðý mev ki in de di rek si yon ha ki mi ye - ti nin kay be dil me si so nu cu yol dan çýk tý. ol ke na rýn da ki e lek trik di re ði ne çar pan o to büs, çarp ma nýn et ki siy le dev ril di. Ka za nýn ar dýn - dan o lay ye ri ne çok sa yý da am bu lans ve kur - tar ma e ki bi gön de ril di. Ka za da, Nur ka dýn z - gin (60) ve 28 ya þýn da ki Sul tan Ta ban ve fat e - der ken, 31 ki þi ya ra lan dý. a ra lý lar, 112 cil Ser vis e kip le rin ce çev re de ki has ta ne le re kal dý rýl dý. O to - büs sü rü cü sü Sü ley man ük sel gü ven lik güç le - rin ce gö zal tý na a lýn dý. Bur sa / a a-ci han ge De ni zi nde 4.7 bü yük lü ðün de dep rem G De ni zi nde 4.7 bü yük lü ðün de dep rem mey da - na gel di. Bo ða zi çi Ü ni ver si te si Kan dil li Ra sat ha ne si ve Dep rem raþ týr ma ns ti tü sü nden a lý nan bil gi ye gö re, sa at de, mer kez üs sü ge De ni zi o lan 4.7 bü yük lü ðün de dep rem kay de dil di. Ýs tan bul / a a

4 KÜLTÜR SNT SOL DN S Ð 1. Mu kad de sa tý ve mil le tin hak la rý ný, nâ mus ve hay si ye ti ko ru mak hu sus la rýn da gös te ri len gay ret ve ih ti mam has le ti. - Gö ðüs, ba ðýr. 2. Bü yük Sel çuk lu Dev le ti'nde e mir lik le re e mir o la rak a ta nan sul tan o ðul la rý nýn (me lik) e ði tim ve öð re ti min den so rum lu öð ret men-dev let a dam la rý. - Ka mu iþ le ri nin yü rü tül dü ðü bü yük ya pý. 3. Sa pý ký sa, kü çük o dun bal ta sý. - Kan pýh tý sý, u yu þuk kan. 4. Ö ðü tü - le rek toz du ru mu na ge ti ril miþ ta hýl ve baþ ka be sin mad de le ri. - Her tür lü mad de yi o luþ tu ran çok in ce ve u zun par ça. - Can lý la rýn bö lüm - len me sin de, sý nýf la rýn bir a ra ya gel me siy le o lu þan bir lik, þu be. 5. Mi - mar lýk ta, sa na yi de ve ba zý sa nat dal la rýn da yer a lan e ser le rin tas lak du ru mun da ki kü çük ör ne ði. - Mey ve, ye miþ mah sul, ve rim. 6. Tar la sý ný rý. - (hi: )bir Ýs lâm ta rih çi si ve mü fes si ri. - Sat ranç ta, her yön de si yah tan be ya za ve be yaz dan si ya ha bir ha ne at la ya rak L bi çi - min de ha re ket e den taþ. 7. r jan tin'in plâ ka i þa re ti. - Bir ko nu da di - ren me, a yak di re me, di ret me. 8. s ker lik ça ðý na gi ren ler den son yok - la ma la rý ný yap tý ra rak as ker lik ka ra rý al dýr dýk la rý hâl de çað rýl dýk la rýn da gel me yen ve ya ge lip de ký ta la rý na git me den top lan dýk la rý yer ler den ay rý lan lar. - ýlýn on ikide biri. 9. Bir dev le tin, bir ha ne da nýn ve ya bir þeh rin sem bo lü o la rak ka bul e dil miþ re sim, harf ve ya þe kil, on gun. - er yü zü par ça sý. 10. Ý çi ne do ma tes, bi ber, so ðan, ko ku lu ot lar, süt ve - ya yo ðurt ka tý lan, bul gur, ma ya lan mýþ ve ku ru tu la rak u fa lan mýþ ha - mur vb.nden ya pý lan çor ba mal ze me si. - a na ðýn alt kýs mý. U K RI DN Þ ÐI 1. v ve ev de ya þa yan lar. - Lit re nin ký sa sý. 2. Ta yin e di len. 3. Ve teri ner lik te zar, hü cum komp lek si. - v köpeðinin halk dilinde söyleniþi. 4. l lah'ýn e mir le ri ni ye ri ne ge tir me. - Ke rih' te ses siz ler. 5. Bir, tek. - Göl ge le ri yol yol ve çiz gi çiz gi o lan (re sim, ha ri ta). 6. Ken di si ne söz söy le ni len kim se ve ya kim se le rin dik ka ti çe kil mek is ten di ðin de a dýn ba þý na ge ti ri len ve u za tý la bi len bir ses len me sö - zü. - Ka dýn la rýn ad ve ya so yad la rý nýn ö nü ne ge ti ri len say gý sö zü. 7. Bir þart e ki. 8. Ka tý lým cý la rýn vah þi ha ya tý ye rin de gör me le ri ni sað la yan tu ris tik ge zi. 9. Ýp ti dai de - niz nak li ye va sý ta sý. - Na maz vak ti nin gel di ði ni bil dir mek i çin ca mi de mü ez zi nin e zan o ku du - ðu, sa la ver di ði, þe re fe si o lan, ço - ðun luk la taþ tan, yük sek ve in ce ya pý. 10. Bir þe yi ya pýp yap ma - ma ya ka rar ver me gü cü. - Bel li, a çýk. 11. Me caz da çok sýk tek - rar la nan, bun dan do la yý býk kýn - lýk ve re rek ö ne mi ni yi ti ren söz. - Kul lan dý ðý mýz al fab ede son har - fin o ku nu þu. 12. Os man lý Ým pa - ra tor lu ðu'nda en bü yük si vil ve - ya as ke rî yö ne tim böl ge si. - Ý ra - de dý þý kas ha re ke ti. B U L M C Hazýrlayan: rdal Odabaþ (er da lo da DÜNKÜ BULMCNIN CVBI H M M Ý Ý R Ý T S Z N R T Ý N Ý Ý T B D K K F R Ý R T R T B S F L R N L T M P Ý B Z K N N R L D K V V Ý R I L Þ T Z L L M 8 KÝM 2012 PZRTSÝ Ýs ti þa re ah lâ ký ve is ti þa re ci nin ah lâ ký eþ ve re ti güç len dir mek... Siz de za man za man þöy le cüm le ler du yu yor mu su nuz; a hu kar de þim, bir ko nu ne za man meþ ve re te git se, is ti þa re e dil se, o ko nu, tek lif e di len ko nu ol mak tan çý ký yor, da ra lý yor, a pay rý bir ha le bü rü nü yor. Bu tür cüm le ler, bir iç ni ye tin gö rün tü sü dür. a ni as - lýn da böy le bir cüm le nin ar ka pla nýn da ne var bi li yor mu su nuz? a hu kar de þim ne ge rek var is ti þa re et me ye. Her þey is ti þa re mi e di lir. Za man za man da ve re cek sin ka ra rý. Biz na sýl ol sa bu ko nu ü ze rin de dü þün mü þüz, ta - þýn mý þýz ve bir tec rü be gün de me ge li yor. Bu nun da ha la - mý ci mi o lur mu?. Da ha bir i le ri i fa de si i se, Ben tek lif e di yor sam, da ha bu nun ne yi ni is ti þa re e de cek sin? Tek lif et ti ðim gi bi ka bul e din, ra hat e din... var dýr. Ta biî bu a çýk ça söy len me se de i ma i le, yo rum lar i le, ko nu mu nu kul lan mak i le mu ha ta ba ta þýn mýþ o la bi lir. Oy sa bu tu tum, is ti þa re nin ru hu nu kav ra ya ma mak an la mýn da dýr. a ni ak la ge lir ki, is ti þa re ah lâ ký, is ti þa re ci - nin ah lâ kýy la da a lâ ka lý dýr. Ýs ti þa re e den le rin, Kur ân ýn is - ti þa re em ri ni uy gu la yan pey gam be rin uy gu la dý ðý þe kil de bir is ti þa re yap ma sý, as lo lan dýr. Ýs ti þâ re, bir i þe baþ la ma dan ev vel, bil gi si ne, tec rü be si ne ve ah lâ ký na î ti mâd e di len kim se ler le fi kir a lýþ ve ri þin de bu - lun mak, on la ra da nýþ mak týr. Ce nâb-ý Hak:...(a pa ca ðýn) iþ ler de on lar la (mü min ler le) is ti þâ re et. (Bir i þe) az met ti - ðin za man da, ar týk l lâh a te vek kül et. Mu hak kak ki l - lah, ken di ne te vek kül e den le ri se ver. (Âl-i Ým rân, 159). i ne,...on la rýn iþ le ri, ken di a ra la rýn da is ti þâ re i le dir... (eþ-þû râ, 38). De mek ki is ti þâ re, Müs lü man la rýn mü him va sýf la rýn - dan bi ri dir. Ni te kim Pey gam ber fen di miz in (asm) ha - ya tý na ba kýl dý ðýn da, her i þin de is ti þâ re et ti ði gö rü le cek tir. bû Hü rey re (r.a.): Re sû lul lah dan (asm) da ha faz la dost la rýy la is ti þâ re e den bir kim se gör me dim. (Tir mi zî, Ci hâd, 35/1714) de mek te dir. Bir ko nu nun il gi li le riy le is ti þa re e dil me si, ki þi sel gö rüþ - le ri nin ol gun laþ ma sý, mü kem mel leþ me si ve tör pü le nip, or tak bir doð ru ya u laþ ma sý an la mý ta þýr. l bet te ki min le is ti þa re e dil di ði, na sýl bir ni yet le is ti þa re e dil di ði, mak sa dýn ne ol du ðu gi bi ko nu lar da is ti þa re nin sýh ha ti a çý sýn dan ö nem li dir. Çün kü yan lýþ iþ ler i çin de ki in san lar da is ti þa re et mek te dir ler. Me se lâ, Fi ra vun un is - ti þa re et ti ði bir da nýþ ma mec li si nden bah se dil mek te dir. Ýs ti þa re, bir mü min vas fý dýr. ma, kâ fir de mü min va - sýf larý, mü min de de kâ fir va sýf lar bu lu na bil mek te dir. O za man is ter is te mez, Ý lâ hî ka nun, kâ fi re mu vak kat bir ga - li bi yet, mü mi ne de mu vak kat bir mað lû bi yet ve re cek tir. Ýs ti þa re de l lah ýn bir em ri ne ri a yet, Ý lâ hî rý za yý gö - zet me var dýr. O nun i çin is ti þa re e di len kim se ler, is ti - þa re ku ral la rý na ri a yet ve is ti þa re ni ye ti ve l lah tan kor kan in san lar la ya pý la cak is ti þa re ler an lam lý so nuç - lar ve re bi le cek tir. Ha san-ý Bas rî Haz ret le ri de, Val lâ hi, is ti þâ re e den kim se ler mu hak kak ön le rin de ki ter cih le rin en i yi si ne yön len di ri lir ler. bu yur muþ ve;...on la rýn iþ le ri, ken di a - ra la rýn da is ti þâ re i le dir (eþ-þû râ, 38) â ye ti ni o ku muþ - tur. (Bu hâ rî, el- de bü l-müf red, no: 258) Be di üz za man Haz ret le ri de, Müs lü man la rýn ha yat-ý iç ti ma i ye-i Ýs lâ mi ye de ki sa a det le ri nin a nah ta rý meþ ve reti þer i ye dir. di ye rek, bu ko nu yu e ser le rin de ö zel bir has - sa si yet le e le al mýþ týr. O za man, ki þi sel gö rüþ le ri meþ ve re tin ö nü ne koy mak, ve ba li üst len mek an la mý na ge le cek tir. Ýs ti þa re, gö rüþ me or ta mýn da her tür lü gö rüþ ve dü þün ce nin sa vu nul ma sý - na i zin ve ril me si, a ma ko nu ol gun la þýp, bir nok ta ya doð - ru ge lin di ðin de, bu güç lü ha la ta sa hip çýk mak, bu dö vül - müþ de mir o lan çe li ðe sa hip çýk mak ol ma sý ge re ken dir. Ýs ti þa re, Kur ân ýn bir der si ni ta lim et mek tir. Ýs ti þa re ye i nan mak, o nun güç lü ol du ðu na i ti mat et - mek, Kur ân a i nan mak ve güç lü ol du ðu na i ti mat et - mek tir. a ni Kur ân, is ti þa re e din di yor sa ve is ti þa re e den ler ö vü lü yor sa bir ko nu ya fark lý yo rum lar ge tir - mek, o nu fark lý bo yut la ra çek mek, Kur ân ýn bir em ri - ne mu ha le fet de ðil mi dir? Ýs ti þa re nin ör se len di ði, ö nem siz leþ ti ril di ði, gü cü nün ha fif le til di ði bü tün ka na at, yo rum, ten kit ve dü þün ce ler, ta výr ve tu tum lar l lah nez din de bi rer ve bal ta þýr. Ve or - ta ya çý ka cak va zi yet tam bir kar ga þa dýr. Ýs ti þa re nin ol ma - dý ðý yer de, ki þi le rin is tib da dý var dýr. Ne re de bir is ti þa re et me yi ha fi fe a lan var sa, o nu ö - nem siz leþ ti ren, o nun çý kar dý ðý ka rar la rýn hu ku ku nu ko ru ma yan, o ka rar la rý tar týþ ma ya a çan, ka rar la rýn ge re ði ni yap ma yan ki þi, o, as lýn da þahs-ý ma ne vî i le prob lem ya þý yor dur. Ken di tek li fi ka bul ol ma dý di ye, a lý nan bü tün ka - rar la rýn kar þý sýn da yer al mak; ken di si ni des tek le me - ye ni dýþ la yan bir ya pý i çin de bu lun mak ha ki ka ten tam bir mah ru mi yet ha li dir. Ýs ti þa re et me yi yay gýn laþ týr mak, e ne þiþ kin lik le ri ni, ben lik ho mur tu la rý ný yok et mek an la mýn da dýr. Ýs ti þa re nin ya pýl dý ðý yer de, l lah ýn rah met ve be re ke ti var dýr. O nun i çin bu muh te þem Kur ân der si ni, em ri ni ha ya tý mý zýn her nok ta sý na ta þý mak bir kul luk ha li dir. Ki þi nin or ta ya at tý ðý tek lif, i çin de ha ri ka lýk lar i çer - se de, o tek li fin al týn da cid dî bir is ti þa re e dil miþ li ði yok sa, o da hi tek lif ler, ha ri ka lýk lar ke sin lik le sað lýk lý bir so nu ca git me ye cek tir. a ni bu þu de mek tir, i çin - de sað lýk lý is ti þa re e dil miþ lik yok sa, sa vu nu lan þey ne o lur sa ol sun, ek sik tir, nok san dýr. Pey gam ber fen di miz (asm): Ýs ti þâ re ya pan hüs râ na uð ra maz, is ti þâ re e den piþ mân ol maz, ik ti sat lý o lan fa kir düþ mez. bu yur muþ lar dýr. Ýs ti þa re e den, piþ man ol maz. ýn kar þý tý i se, is ti þa re et - me yen piþ man o lur. Ýs ti þa re, bir tek li fi tör pü le ye bi lir, a yýk la ya bi lir, fark lý ta - sar ruf lar ya pa bi lir, -bu o nun tabiatý ge re ði dir- bu za ten ya pý nýn sað lam lý ðý na i þa ret tir. Ýs ti þa re nin al týn da Ý lâ hî em re i ta at var dýr, is ti þa re et - me me yi ve ya is ti þa re e dil miþ bir ko nu yu güç lü tut ma - ma yý sa vun mak, ne fis ve þey tan dan dýr. Ve en ö nem li si de, meþ ve ret e di le rek a lý nan bir ka rar, her ke sin or tak ka ra rý dýr. Ka rar a lýn mýþ sa, ar týk fark lý dü - þün ce yok tur. Or tak ka rar var dýr. v de, iþ ye rin de, o kul da, ha ya týn ak tif ya þan dý ðý her yer de, is ti þa re yi yay gýn laþ týr mak e sas týr. Ýs ti þa re nin güç lü ol ma sý, þahs-ý ma ne vi yi de güç lü ký lar. Ken di gö rü þü nü sa vu nur ken, is ti þa re ye bu run ký vý ran in san, el bet te ön ce l lah ýn ga da bý na uð ra ya cak son ra da çev re si ta ra fýn dan ya dýr ga na cak týr. vet, is ti þa re yi ö nem se mek, þahs-ý ma ne vi yi güç len - dir mek tir. Ýs ti þa re ah lâ ký o lan bi rey ler den o lu þan top lu luk, l lah ýn rý za sý na uy gun ya þa yan bir top lu luk tur. Böy le bir top lu lu ðun ve ri le cek ka rar lar da ha ta yap - ma ris ki a za la cak týr. Meþ ve ret, bir ce ma a tin, bir top lu lu ðun hu ku ku - nu il gi len di ren bir ko nu da ya pý lý yor sa, du rum da ha da ö nem li dir. sya ho o.com M ÐRI Ýl Müf tü lü ðü ta ra fýn dan ha fýz lýk e ði ti mi - ni ta mam la yan 15 i kýz ol mak ü ze re 25 öð ren ci i çin ha fýz lýk i ca zet me ra sim tö re ni dü zen len di. Di ya net Ýþ le ri Baþ kan lý ðý ði tim Hiz met le ri Ge nel Mü dü rü Prof. Dr. li r baþ, Mer kez Ca mi i nde dü - zen le nen tö ren de yap tý ðý ko - nuþ ma da, ü ce l lah ýn en bü - yük mu 'ci ze si nin Kur ân-ý Ke rim ol du ðu nu, Kur ân-ý Ke rîm in de pek çok mu' ci ze vi yön le ri bu lun du ðu nu söy - le di. Kur ân ýn in san lý ðý ay dýn lat ma da ki en bü yük et ken ol du ðu nu i fa de e den Prof. Dr. r baþ, þun la rý kay det ti: Kur ân-ý Ke rîm in ö zel li ði hiç bir ki ta ba na sip ol ma mýþ týr. Ýs ter kut sal ol sun, is ter ol ma sýn hiç bir ki tap ta bu ö zel lik yok tur. Biz de o nu e be di ye te ka dar öð ren mek, öð ret mek i çin ça lý þa ca ðýz. ðer bu gün Kur ân-ý Ke rîm kay bo lur sa, yüz bin - ler ce ha fý zý mýz o tu rup ye ni den ya zar lar. Ül - ke miz de yap mýþ ol du ðu muz a raþ týr ma ya gö re, ha fýz lýk la rý ný bi ti rip dip lo ma a lan ha - fýz la rý mý zýn sa yý sý 110 bin ki þi dir. Bu yýl 20 bin gen ci miz ha fýz lýk la rý ný bi tir di ler. Bu çok gü zel bir þey dir. Ýn san lýk i çin, ül ke miz i çin çok o lum lu bir du rum. Ben i la hi yat fa kül te - sin de bin ler ce ha fýz o ku tu yo rum. Di ðer ki - tap lar kay bol muþ, an cak Kur ân-ý Ke rîm ay - ný þe kil de o ku nu yor ve mu ha fa za e di li yor. Bu böy le de de vam e de cek. ð rý Ýl Müf tü sü Ý za ni Tu ran da Kur ân-ý Ke rîm in i lâ hi bir reh ber ol du ðu nu be lir te - rek, Kur ân-ý Ke rîm in sr-ý Sa a det ten bu gün le re gel me sin de ha fýz la rýn ö ne - mi nin bü yük ol du ðu nu vur gu la dý. Ýl min en bü yük ma kam ol du ðu nu söy le yen Tu ran, böy le bir prog ra - mýn ð rý da ilk de fa dü zen len di ði - ni be lir te rek, böl ge de ken di Kur ân Kurs la rý ba þa rý sý nýn yüz de 92 o ra nýn - da ol du ðu nu söy le di. Bu kurs lar da o ku - yan öð ren ci le rin bu mut lu gü nü ne þahit ol - duk la rý ný i fa de e den Tu ran, Bu yav ru la rý - mý zýn o ku ma la rýn da e me ði ge çen bü tün Müs lü man lar dan l lah ra zý ol sun. mek - le ri bo þa git me di ve her bi ri bi rer ha fýz ol - du. Kur ân'ý o ku yup an la ma lý ve gün lük ha - ya tý mý za reh ber et me li yiz. di ye ko nuþ tu. Prog ram da Ýs tan bul ve Sa kar ya nýn ba zý ca mi le rin de i mam ha tip lik ya pan ha fýz la rýn o ku duk la rý Kur ân ti lâ ve ti ca mi yi dol du ran - la rý mest et ti. ð rý / ci han OSMNLI Bel ge le rin de Um man ve U lus la ra ra sý Ý - liþ ki ler ser gi si, Baþ ba kan ar dým cý sý Be kir Boz - dað ýn da ka tý lý mýy la a çýl dý. Ser gi, Ýs lâm Ta rih, Sa nat ve Kül tür raþ týr ma Mer ke zi (IR CI C) i le Um man Sul tan lý ðý Mil lî r þiv Baþ kan lý ðý nca, Baþ ba kan ar - dým cý sý Boz dað ýn hi ma ye le rin de dü zen le nen Os - man lý Bel ge le rin de Um man ko nu lu u lus la r a ra sý pa nel kap sa mýn da, Sul ta nah met te ki Mar ma ra Ü ni - ver si te si (MÜ) Rek tör lük Bi na sý nda iz le ni me su nul - du. Ser gi nin a çý lýþ kur de le si ni, Baþ ba kan ar dým cý sý Boz dað, Um man Sul tan lý ðý Mil lî r þiv Baþ ka ný Dr. Ha med b. Mu ham med ed-dav ya ni, Um man Sul - tan lý ðý n ka ra Bü yü kel çi si Qa is Sa lim li l Sa id, IR CI C Baþ ka ný Dr. Ha lit ren ve MÜ Rek tö rü Prof. Dr. Za fer Gül bir lik te kes ti. Hep bir lik te ser gi a la ný ný ge zen Boz dað ve di ðer ka tý lým cý la ra, Um - man lý reh ber ler ta ra fýn dan ser giy le il gi li bil gi ve ril di. Um man Ta ri hi, Tür ki ye-um man Ý liþ ki le ri, Um - man ve Dün ya Ül ke le ri Ý liþ ki le ri, Ö zel Do kü man lar, Um man ve f ri ka Ý liþ ki le ri ve Fran sa dan Do kü - man lar baþ lýk la rýn dan o lu þan ser gi de, 300 bel ge ve fo toð raf yer a lý yor. Ýs tan bul / a a h þap a pý lar da Ko ru ma ve O na rým ma sa ya ya tý rý lý yor HÞP a pý lar da Ko ru - ma ve O na rým sem poz yu - mu, 8-9 kim ta rih le rin de Fa tih te ki li mi ri fen di Kül tür Mer ke zi nde dü zen - le ne cek. Ko nu ya i liþ kin ya pý - lan a çýk la ma ya gö re, sem - poz yum, Ýs tan bul Bü yük þe - hir Be le di ye si Ko ru ma Uy - gu la ma ve De ne tim Mü dür - lü ðü mes lek yük sek o ku lu me zun la rý na yö ne lik dü zen - le nen h þap a pý lar da Ko - ru ma ve O na rým ad lý uy gu - la ma lý e ði tim prog ra mý kap - sa mýn da ger çek leþ ti ri le cek. Sem poz yum da, ah þap ya pý - lar da ko ru ma il ke le ri, bel ge - le me ve pro je len dir me ör - nek le ri, kon ser vas yon ve o - na rým uy gu la ma la rý, ko ru - ma ve uy gu la ma so run la rý, ye rel yö ne tim le rin ça lýþ ma - la rý, en düs tri yel ah þa býn kul - la ný mý gi bi çe þit li baþ lýk lar al - týn da bil gi ve de ne yim pay la - þý mý nýn sað lan ma sý he def le - ni yor. Sem poz yum, ko ru ma ko nu sun da yet ki li bütün ka - mu ku rum ve ku ru luþ la rý i le ö zel sek tör de ça lý þan bütün uz man la ra, a ka de mis yen le - re, ü ni ver si te ve mes lek yük - sek o ku lu öð ren ci le ri ne, si vil top lum ku ru luþ la rý nýn tem - sil ci le ri ne ve ah þap ya pý kul - la ný cý la rý na a çýk o la cak. Sem poz yu mun ar dýn - dan, ya pý lan su num la ra a it bil di ri me tin le ri bir ki tap ta top la na rak ya yýn ha li ne ge - ti ri le cek ve ül ke ge ne lin de il gi li ki þi, ku rum ve ku ru - luþ la ra gön de ri le cek. Böy - le ce, ge le nek sel ah þap mi - ma rî mi ra sýn ko run ma sý na kat ký sað la mak ü ze re plan - la nan bir sü reç, ka lý cý bir ü rü ne dö nüþ tü rül müþ ve bu ko nu da far kýn da lý ðýn art - tý rýl ma sý na kat ký sað lan mýþ o la cak. Ýs tan bul / a a VRUP Bir li ði (B) U lus la ra ra sý Kül tür Mer kez le ri nin or ga ni ze et ti - ði Sa nat Ha re ket le ni yor faaliyeti - nin Mar din a ya ðý baþ la dý. v ru - pa Kül tür Gün le ri kap sa mýn da da na, Di yar ba kýr, Ga zi an tep, Ha tay, Þan lý ur fa ve Mar din de eþ za man lý ya pý lan faaliyetin Mar - din bö lü mü r tuk lu Ü ni ver si te si Va li Ko çak lar Sa lo nu nda ya pýl dý. r tuk lu Ü ni ver si te si Gü zel Sa - nat lar Fa kül te si i le Mar din Si ne - ma Der ne ði nce des tek le nen ve 18 kim de so na e re cek faaliyetin a çý lýþ tö re nin de ko nu - þan Bri tish Co un cil Tür ki ye Di - rek tö rü Mar ga ret Jack, prog ra - mýn a ma cý nýn B sa nat çý la rý nýn ça lýþ ma la rý ný Gü ney do ðu na - do lu Böl ge si nde ta nýt mak ve kül tü rel ya kýn laþ ma ya kat ký da bu lun mak ol du ðu nu söy le di. v - ru pa da ge nel an lam da kül tü rel fa a li yet le re bü yük de ðer ve ril di ði - ni i fa de e den Jack, Faaliyetin a - ma cý, 6 fark lý þe hir de v ru pa sa - na tý ný ta nýt mak týr. Bu ra da kül tü - rel fa a li yet le rin tem sil ci si Mar din þeh ri dir. Bu an lam da Mar din in çok ö zel ye ri var. Bu nu da Mar din - li le re söy le mek is ti yo rum de di. Ko - nuþ ma la rýn ar dýn dan, dâ vet li ler Tel - de ki Kuþ fil mi ni iz le di Mar din / a a Ha fýz lýk i ca ze ti al dýlar ÐRI D HFIZLIK ÐÝTÝMÝNÝ TMMLN 15'Ý KIZ OLMK ÜZR 25 ÖÐRNCÝ DÜZNLNN TÖRNL HFIZLIK ÝCZTLRÝNÝ LDILR. ÝSTNBUL V SKR DN GLN HFIZLRIN OKUDUÐU KUR ÂN TÝLÂVTLRÝ DÝNLNLRÝ MST TTÝ. Bir bi rin den gü zel i lâ hi le rin de ses len di ril di ði prog ram da, ð rý Mer kez Þi na si Ün sal a tý lý Kýz Kur ân Kur su, Mer kez a tý lý Böl ge Kur ân Kur su ve leþ kirt Hür ri yet Ma hal le si a tý lý Kýz Kur ân Kur su nda e ði tim le ri ni ta mam la yan 25 öð ren ci ye pro to kol ü ye le ri ta ra fýn dan ha fýz lýk bel ge le ri ve çe þit li he di ye ler ve ril di. FO TOÐ RFLR: CÝHN Os man lý Bel ge le rin de Um man Osmanlý Bel ge le rin de Um man ve U lus la ra ra sý Ý liþ ki ler ser gi si, Baþ ba - kan ar dým cý sý Be kir Boz dað ýn da ka tý lý mýy la a çýl dý. Sergide, 300 belge ve fotoðraf yer alýyor. FO TOÐ RF: 6 il de sa nat ha re ket len di

Kavga Bitmedi Daha Yeni Başlıyor & Tekel Güncesi Tekel Güncesi 1

Kavga Bitmedi Daha Yeni Başlıyor & Tekel Güncesi Tekel Güncesi 1 Kavga Bitmedi Daha Yeni Başlıyor & Tekel Güncesi Tekel Güncesi 1 Emek Kitaplığı: 1 Kitabın Adı: Kavga Bitmedi Daha Yeni Başlıyor Yayına Hazırlayan: Rojin Bahar Birinci Basım: Mart 2010 İSBN:xxxx Yayın

Detaylı

Uður DAÐLI - C.DAÐLI YENÝ EVRE

Uður DAÐLI - C.DAÐLI YENÝ EVRE Uður DAÐLI - C.DAÐLI YENÝ EVRE Uður DAÐLI - C.DAÐLI YENÝ EVRE Geniþletilmiþ Yeni Baský Yeni Dönem Yayýncýlýk Bas. Dað. Eðt. Hiz. Tan. Org. Tic. Ltd. Þti. Sofular Mah. Sofular Cad. 52/3 Fatih/ÝSTANBUL

Detaylı

Fa ni dün ya nýn bâ kî a da mý ol mak

Fa ni dün ya nýn bâ kî a da mý ol mak SiyahMaviKýrmýzýSarý 2 LÂHÝKA Fa ni dün ya nýn bâ kî a da mý ol mak Nur cu lar, De mok rat la ra bir nok ta-i is ti nad dýr Mâ nen es ki Ýt ti had-ý Mu ham me - dî den (asm) o lan yüz bin ler Nur cu lar

Detaylı

Daima. Yoldaş Mektuplar

Daima. Yoldaş Mektuplar Daima Yoldaş Mektuplar 1 Ayışığı Kitaplığı Zindan Türkü Söylüyor / 2 Kitabın Adı: Daima Yayına Hazırlayan:Sıla Erciyes Birinci Basım: 19 Aralık 2009 İSBN:978-605-61008-3-3 Yayın Sertifika No:15814 Baskı:

Detaylı

Devrim yasalarý varken Alevi açýlýmý olmaz

Devrim yasalarý varken Alevi açýlýmý olmaz SiyahMaviKýrmýzýSarý YAZAR MUSTAFA ÖZCAN: Ýslâm dünyasý ittihad yolunda uyavuz Topalcý nýn haberi sayfa 6 da DR. ENDER SARAÇ SORUYOR: Ya ruhlarýn obezliði nasýl tedavi edilecek? uha be ri say fa 13 te

Detaylı

KEMALÝST YAPIYLA DEMOKRASÝ OLMAZ

KEMALÝST YAPIYLA DEMOKRASÝ OLMAZ SiyahMaviKýrmýzýSarý GER ÇEK TEN HA BER VE RiR Y Türkiye nin AÝHM karnesi zayýf uha be ri say fa 5 te YIL: 42 SA YI: 14.772 AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR / 75 Kr www.ye ni as

Detaylı

AÝHM den Rusya ya Risale-i Nur sorularý

AÝHM den Rusya ya Risale-i Nur sorularý SiyahMaviKýrmýzýSarý GER ÇEK TEN HA BER VE RiR Antalya da Nur un bayramý uha be ri sayfa 15 te IL: 42 SA I: 14.773 AS A NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR / 75 Kr www.ye ni as ya.com.tr

Detaylı

ÝÇÝNDEKÝLER OKU... OKUT... DAÐITIMINI YAP... ABONE OL... ABONE BUL... Yurtiçi Abonelik Koþullarý: Yurtdýþý Abonelik Koþullarý:

ÝÇÝNDEKÝLER OKU... OKUT... DAÐITIMINI YAP... ABONE OL... ABONE BUL... Yurtiçi Abonelik Koþullarý: Yurtdýþý Abonelik Koþullarý: ÝÇÝNDEKÝLER Komünist Toplumun Zorunluluðu Venezuella Emekçileri... Ýsrail Ve Türkiye nin Kader Ortaklýðý... Ortadoðu Devrimleri... Denizler in Açtýðý Yoldan Zafere Kadar... Yaþasýn 1 Mayýs... Filistin

Detaylı

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 1 OCAK 2011 CUMARTESÝ / 75 Kr

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 1 OCAK 2011 CUMARTESÝ / 75 Kr SiyahMaviKýrmýzýSarý YGER EK TEN HA BER VE RiR YIL: 41 SA YI: 14.673 AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR 1 OCAK 2011 CUMARTESÝ / 75 Kr www.ye ni as ya.com.tr 2 0 ANAYASA YILI OLSUN

Detaylı

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 23 ARALIK 2010 PERÞEMBE/ 75 Kr DES ÝN ARAÞTIRMASI

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 23 ARALIK 2010 PERÞEMBE/ 75 Kr DES ÝN ARAÞTIRMASI SiyahMaviKýrmýzýSarý HR TÜRLÜ OYUN OYNANIYOR HAZIR ÇKM KIYMALARDA SAHTKÂRLIK Ha be ri say fa 6 da MADNLR ÝÞÇÝ BULAMIYOR LÜL TAÞI ÇIKARACAK ÝÞÇÝ YOK Ha be ri say fa 16 da YGR ÇK TN HA BR V RiR YIL: 41 SA

Detaylı

KAOSUN SEBEBÝ KEMALÝST VESAYET

KAOSUN SEBEBÝ KEMALÝST VESAYET ÝMAN HÝZMETÝ ÝLE HÜRRÝYET RAMAZAN DA HEDÝYE VERECEÐÝZ MÜCADELESÝ ÝÇ ÝÇE GÝDÝYOR Ýnsana Allah tan baþkasýna kul olmama þuurunu kazandýran iman hizmeti, hürriyetin de saðlam ve sarsýlmaz temelini inþa ediyor.

Detaylı

Y ASYA NIN BAHTININ MÝFTAHI, MEÞVERET VE ÞÛRÂDIR

Y ASYA NIN BAHTININ MÝFTAHI, MEÞVERET VE ÞÛRÂDIR SiyahMaviKýrmýzýSarý GERÇEKTEN HABER VERiR Y ENSTÝTÜ ELÝF ekimizi bugün bayinizden isteyin ASYA NIN BAHTININ MÝFTAHI, MEÞVERET VE ÞÛRÂDIR YIL: 42 SAYI: 14.771 / 75 Kr www.yeniasya.com.tr ÝSRAÝL ASKERÝ

Detaylı

YARGI DENETÝMÝ DESPOTÝZME DÖNÜÞMESÝN

YARGI DENETÝMÝ DESPOTÝZME DÖNÜÞMESÝN SiyahMaviKýrmýzýSarý HOBÝ KURSLARI STRES ATMAYA ÇOK ÝYÝ GELÝYOR HABERÝ SAYFA 13 TE ÇUKUROVA DA ÝLK KARPUZ HASADI YAPILDI HABERÝ SAYFA 11 DE GER ÇEK TEN HA BER VE RiR Y YIL: 42 SA YI: 14.802 AS YA NIN BAH

Detaylı

Açýklama suç, gereði yapýlsýn

Açýklama suç, gereði yapýlsýn SiyahMaviKýrmýzýSarý GER ÇEK TEN HA BER VE RiR Y TSK dan yargýya türban fiþleri uha be ri sayfa 4 te YIL: 42 SA YI: 14.769 AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR / 75 Kr www.ye ni as ya.com.tr

Detaylı

YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR

YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR TURGUTLU DA KONFERANS Bediüzzaman sevgisi, salona sýðmadý HABERÝ SAYFA u6'da YÖRÜKLERÝN ASIRLIK GELENEÐÝ Toroslar a tarihî göç yeniden hayat buldu HABERÝ SAYFA u6 DA GER ÇEK TEN HA BER VE RiR YAS YA NIN

Detaylı

ÇAĞDAŞ TÜRK EDEBİYATI. Erdoğan Kâhyaoğlu. Öykü SUŞA İLE KİKİ YERLE GÖK ARASINDA. Çeviren: Aslı Özer. Resimleyen: Mengü Ertel

ÇAĞDAŞ TÜRK EDEBİYATI. Erdoğan Kâhyaoğlu. Öykü SUŞA İLE KİKİ YERLE GÖK ARASINDA. Çeviren: Aslı Özer. Resimleyen: Mengü Ertel Resimleyen: Mengü Ertel Erdoğan Kâhyaoğlu SUŞA İLE KİKİ YERLE GÖK ARASINDA ÇAĞDAŞ TÜRK EDEBİYATI Öykü Çeviren: Aslı Özer Erdoğan Kâhyaoğlu SUŞA İLE KİKİ YERLE GÖK ARASINDA Resimleyen: Mengü Ertel Mengü

Detaylı

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR DÜNYA RENKLERÝ SULTANAHMET TE Ýs tan bul ya rýn dan i ti ba ren üç gün bo - yun ca 75 ül ke nin öð ren ci le ri nin ka týl - dý ðý bu luþ ma ya sah ne o la cak. Renk - le rin bu luþ ma sý na ka tý lan

Detaylı

Oyunu reformlarla bozun

Oyunu reformlarla bozun ONKOLOG DOKTOR VE SANATÇI TAYFUN HANCILAR: MÜZÝKLE TEDAVÝ PSÝKÝYATRÝ HASTALARINA OLUMLU ETKÝ YAPIYOR PROF. DR. GUDRUN KRAMER: MÜSLÜMANLAR DA DÝNLERÝNÝ YAÞAYABÝLMELÝ Erol Doyran ýn röportajý say fa 10 da

Detaylı

KATLÝAMI PKK YA ERGENEKON YAPTIRDI

KATLÝAMI PKK YA ERGENEKON YAPTIRDI SiyahMaviKýrmýzýSarý TIR BUGÜN BALIKESÝR DE, YARIN BURSA DA TRAKYA, BEDÝÜZZAMAN I BAÐRINA BASTI Ha be ri say fa 15 e SON ÞAHÝTLERDEN ALÝ DEMÝREL: RÝSALE-Ý NUR U ÖMER HALICI ÝLE TANIDIM Röporaj 8 de YGER

Detaylı

Þam da yakýlan ümit ýþýðý 100 yýldýr parlýyor

Þam da yakýlan ümit ýþýðý 100 yýldýr parlýyor SiyahMaviKýrmýzýSarý GER ÇEK TEN HA BER VE RiR YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR / 75 Kr www.ye ni as ya.com.tr Ha liç te dün ya barýþý ko nu þul du u Ri sa le-i Nur Ens ti tü sünün

Detaylı

BEDEN DE, BEBEK DE ALLAH IN EMANETÝDÝR

BEDEN DE, BEBEK DE ALLAH IN EMANETÝDÝR Sizin en hayýrlýnýz, Kur'ân'ý öðrenen ve öðreteninizdir. (Hadis-i Þerif) ÝLK KUPON 8 HAZÝRAN CUMA GÜNÜ GER ÇEK TEN HA BER VE RiR YIL: 43 SA YI: 15.192 75 Kr www.ye ni as ya.com.tr BEDEN DE, BEBEK DE ALLAH

Detaylı

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR KAPÝTALÝZM ÇARE OLMADI Ýngil te re Ti ca ret ve Ya tý rým Ba ka ný Lord Step - hen Gre en: Ka pi ta lizm, Av ru pa da ol sun, dün ya da ol sun, gü nü mü zün sos yal ge liþ me le - ri ne kar þý lýk ve re

Detaylı

O TARTIÞMAYA BÝR BELGE DAHA

O TARTIÞMAYA BÝR BELGE DAHA SiyahMaviKýrmýzýSarý BAYÝNÝZDEN ÝSTEYÝNÝZ l152 SAYFA lkuþe KÂÐIDA lrenklý BASKI, l215 FOTOÐRAF l21x27 EBADINDA Y GERÇEKTEN HABER VERiR YARIN: HAFTA SONU ÝLÂVESÝ ASYA NIN BAHTININ MÝFTAHI, MEÞVERET VE ÞÛRÂDIR

Detaylı

Y AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR

Y AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR SiyahMaviKýrmýzýSarý Cemaatler maksatta birleþmeli usa id Nur sî, a sýl ö nem li o la nýn mak sat ta it ti fak ve it ti had ol du ðu na, bu nun dý þýn - da ki mes lek, meþ rep, me tod fark la rý nýn mü

Detaylı

GER ÇEK TEN HA BER VE RiR AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 25 ARALIK 2011 PAZAR/ 75 Kr

GER ÇEK TEN HA BER VE RiR AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 25 ARALIK 2011 PAZAR/ 75 Kr HER YERDE KAR VAR nhaberý SAYFA 3 TE ONUN ADI TÜRKÝYE nhaberý SAYFA 12 DE GER ÇEK TEN HA BER VE RiR Y E LÝFga ze te mi zin say fa la rýn da SON NEFESE KADAR/ Kâzým Güleçyüz u3 te YIL: 42 SA YI: 15.030

Detaylı

SEÇÝM YARDIMI ÜÇ PARTÝYE

SEÇÝM YARDIMI ÜÇ PARTÝYE SiyahMaviKýrmýzýSarý Said Nursî nin Müslümanca demokrasi tanýmý, tüm Müslüman dünya için çok önemli bir vizyon Mustafa Akyol/ Star yazarý 23 MART I bekleyiniz BÝR DOKTORA 640 KÝÞÝ DÜÞÜYOR Ha be ri sayfa

Detaylı

HAKSIZ YASAÐA GÜLÜNÇ GEREKÇE

HAKSIZ YASAÐA GÜLÜNÇ GEREKÇE SiyahMaviKýrmýzýSarý ÜSTADA BORCUMUZ VAR BÝZÝM ÝÇÝN ÇOK DEÐERLÝ, BÝZE ÜSTADIN HAYATI LÂZIM n Hi lal TV de Hür A dam fil miy le il gi li de ðer len dir me de bu lu nan ya zar Mus ta fa Ýs lâ moð lu, Üs

Detaylı

ALÝ AKBAÞ: 5816 SAYILI KANUNU KALDIRIN, TÜRKÝYE YE YAKIÞMIYOR Koruma Kanunu bu ülkenin ayýbý

ALÝ AKBAÞ: 5816 SAYILI KANUNU KALDIRIN, TÜRKÝYE YE YAKIÞMIYOR Koruma Kanunu bu ülkenin ayýbý ALÝ AKBAÞ: 5816 SAILI KANUNU KALDIRIN, TÜRKÝE E AKIÞMIOR Koruma Kanunu bu ülkenin ayýbý da ukocaeli Kartepe Ýnsan Haklarý Derneði üyesi aktivistlerin yargýlandýðý, Atatürk e hakaret dâvâsýnýn dün gerçekleþen

Detaylı

CENAZE NAMAZI KANA BULANDI

CENAZE NAMAZI KANA BULANDI SiyahMaviKýrmýzýSarý SÝMAV DA 840 KONUTA OTURULAMAZ RAPORU VERÝLDÝ HABERÝ SAYFA 6 DA SAÝD NURSÎ NÝN DUÂLARI ÝNSANLIK ÝÇÝN HABERÝ SAYFA 4 TE GER ÇEK TEN HA BER VE RiR Y YIL: 42 SA YI: 14.814 AS YA NIN BAH

Detaylı

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 9 OCAK 2011 PAZAR / 75 Kr

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 9 OCAK 2011 PAZAR / 75 Kr SiyahMaviKýrmýzýSarý SÜSLÜ REKLÂMLARLA ÖZENDÝRÝLÝYOR ÝLÂÇ REKLÂMLARI HALKIN SAÐLIÐINI TEHDÝT EDÝYOR Ha be ri say fa 15 e YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR ÝSKENDERÝYE DE NOEL TÖRENÝNE KATILDILAR MÜSLÜMANLAR KÝLÝSEDE

Detaylı

YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR

YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR Hasan Kanaatlý VAHDETÝ PEKÝÞTÝRMELÝÝZ EHLÝBET ÂLÝMLERÝ DERNEÐÝ BAÞKANI HASAN KANAATLI: MÜSLÜMANLAR ARASINDA VAHDET SORUNU OK. SORUN VAHDETÝN GÜÇLENMEMESÝ, AILMAMASI VE PEKÝÞTÝRÝLMEMESÝ. MÜSLÜMANLAR KENDÝ

Detaylı

Gü ven ce He sa b Mü dü rü

Gü ven ce He sa b Mü dü rü Güvence Hesabı nın dünü, bugünü, yarını A. Ka di r KÜ ÇÜK Gü ven ce He sa b Mü dü rü on za man lar da bi lin me ye, ta nın ma ya S baş la yan Gü ven ce He sa bı as lın da ye - ni bir ku ru luş de ğil.

Detaylı

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 21 AÐUSTOS 2012 SALI/ 75 Kr EN GÜZEL MANZARA

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 21 AÐUSTOS 2012 SALI/ 75 Kr EN GÜZEL MANZARA ORHAN PAMUK: BAÞÖRTÜSÜNE TEPEDEN BAKANLAR BENÝ KIZDIRIYOR n HABERÝ SAYFA 8 DE GURBETÇÝLERÝN SEVÝNCÝ ABD DE BAYRAM NAMAZINDA CAMÝLER DOLDU TAÞTI n HABERÝ SAYFA 7 DE GER ÇEK TEN HA BER VE RiR Y DARÜLACEZE

Detaylı

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR YIL: 43 SA YI: 15.111 AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR / 75 Kr www.ye ni as ya.com.tr ÖZEL ANA OKULLARI SIKINTILI YARGITAY BAÞKANI: SÜREÇ DEVAM EDÝYOR

Detaylı

Sabýr ve direniþ çaðrýsý

Sabýr ve direniþ çaðrýsý SiyahMaviKýrmýzýSarý YARDIM KAMPANYASI DEVAM EDÝYOR ÞULE YÜKSEL ÞENLER: AVRUPA NIN EN BÜYÜK CAMÝSÝ TAMAMLANIYOR SUÇLU MASUMU AF EDEMEZ Haberi sayfa 16 da ODTÜ, ilk 500 üniversite arasýnda / 16 DA Röprotajý

Detaylı

u AB Ko mis yo nu nun Ge niþ le me den So rum lu ü ye si Ste fan Fü le, de mok ra tik top lum lar da he sap SURÝYE DE ESKÝ BAKANLAR YÝNE GÖREVDE

u AB Ko mis yo nu nun Ge niþ le me den So rum lu ü ye si Ste fan Fü le, de mok ra tik top lum lar da he sap SURÝYE DE ESKÝ BAKANLAR YÝNE GÖREVDE SiyahMaviKýrmýzýSarý Meþ ve ret ve þû râ sür dü rü le bi lir ba rý þýn a nah ta rý dýr up rof. Dr. Do ðu Er gil, An tal ya da gerçekleþtirilen Sa id Nur sî ye Gö re Ýs lâm Top lum la rý nýn Ge le ce ði

Detaylı

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR ATOM ÝÇÝ ÂLEMDE NELER VAR? ÝLERLEEN GÜNÜMÜZ BÝLÝMÝ, ATOMUN KENDÝ ÝÇÝNDE BAMBAÞKA BÝR ÂLEM OLDUÐUNU; HEM ATOMUN, HEM DE ÝÇ ÂLEMÝNÝ OLUÞTURAN UNSURLARIN SÜREKLÝ BÝR HAREKETLÝLÝK VE GELÝÞ-GÝDÝÞ HALÝNDE OLDUÐUNU

Detaylı

GER ÇEK TEN HA BER VE RiR AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 12 MART 2012 PAZARTESÝ / 75 Kr.

GER ÇEK TEN HA BER VE RiR AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 12 MART 2012 PAZARTESÝ / 75 Kr. KARÝKATÜRÝST ÝBRAHÝM ÖZDABAK: GERÇEK SANATÇI, KÂÝNATI ARATAN ALLAH TIR HABERÝ SAFA u4 TE 10. KÝTAP FUARI BURSA KÝTABA DODU HABERÝ SAFA u16 DA GER ÇEK TEN HA BER VE RiR GÜL ÜN ÝLGÝNÇ ÖZELLÝÐÝ HABERÝ SAFA

Detaylı

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR ve Ýslâm birliði dünya barýþý Þam dan Sa ray bos na ya ntahlýl KÖÞESÝ SAFA 3 TE Balkanlar daki mirasýmýzla hasret gidermek nnejat EREN ÝN AZISI SAFA 2 DE K Â Z I M G Ü L E Ç Ü Z Ü N A Z I D Ý Z Ý S Ý S

Detaylı

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 9 ARALIK 2010 PERÞEMBE/ 75 Kr

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 9 ARALIK 2010 PERÞEMBE/ 75 Kr SiyahMaviKýrmýzýSarý KADIN VE KIZLAR ÇOÐUNLUKTA 4.8 MÝLYON KÝÞÝNÝN OKUMA YAZMASI YOK Ha be ri say fa 3 te SPORDAN SORUMLU DEVLET BAKANI ÖZAK: STADLARDA SUÇ ÝÞLEYEN ANINDA GÖZETÝME ALINSIN Ha be ri Spor

Detaylı

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR ÝSLÂMLA BATI: TARÝHÎ KUCAKLAÞMA K Â Z I M G Ü L E Ç Y Ü Z Ü N Y A Z I D Ý Z Ý S Ý S A Y F A 9 D A YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR E LÝF ga ze te mi zin say fa la rýn da YIL: 43 SA YI: 15.128 AS YA NIN BAH TI

Detaylı

AB Bakanýndan çeliþkili mesajlar

AB Bakanýndan çeliþkili mesajlar YIL: 43 SA YI: 15.091 AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR 24 ÞUBAT 2012 CUMA / 75 Kr www.ye ni as ya.com.tr AB Bakanýndan çeliþkili mesajlar SON KONUÞMASINDA TÜRKÝYE GÜCÜNÜ AB SÜRECÝNDEN

Detaylı

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR Kâzým Güleçyüz Ahmet Taþgetiren Dr. Cemil Ertem Oral Çalýþlar rd. Doç. Dr. Cengiz Aktar Mustafa Özcan Ali Bulaç Mustafa Akyol Nazlý Ilýcak Nuray Mert Mehmet Barlas Mehmet Altan usuf Kaplan B E K L E Ý

Detaylı

MAAÞ ARTTI ÝTÝBAR DÜÞTÜ

MAAÞ ARTTI ÝTÝBAR DÜÞTÜ ÂKÝF, MISIR ÝÇÝN DE ÖNEMLÝ u Ve fa tý nýn 75. yýl dö nü mün de Mý sýr da da a ný lan istiklâl þa iri Meh met  kif i çin, Man su ra Ü ni ver si te si Öð re tim Gö rev li si Doç. Dr. Ab dul lah A ti ye,

Detaylı

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR Risâle-i Nur Enstitüsü ile Uluslararasý Saraybosna Üniversitesinin ortaklaþa düzenlediði panelde, Bediüzzaman'ýn Medresetüzzehra projesini vurgulayan önemli mesajlar verilirken, söz konusu etkinliðin bu

Detaylı

Y AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR

Y AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR SiyahMaviKýrmýzýSarý Toplumun sosyal bir gerçeði: CEMAATLER lcemaat gerçeði lcemaat-birey iliþkileri lbiat kültürü ve cemaat lcemaatler ve devlet lcemaatlerin karþý karþýya olduðu dünyevîleþme tuzaklarý

Detaylı

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR K N Y N Y R LKOLÝZM bru Olur sordu; Prof. Dr. Ýbrahim Balcýoðlu, v. Muharrem Balcý, Dr. Itýr Tarý Cömert, Doç. Dr. Osman balý, Kübra Yýlmaztürk, Bahattin Koç ve Süleyman Kösmene cevapladý. 12. SYFD 17

Detaylı

ÝS LÂM YA ÞAR (E ÐÝ TÝM CÝ-YA ZAR)- Ço cuk fýt ra tý sa nal â le mede ðil, ha yal â le mi ne â þi nâ dýr. Ha ya tý ha yal ku ra rak

ÝS LÂM YA ÞAR (E ÐÝ TÝM CÝ-YA ZAR)- Ço cuk fýt ra tý sa nal â le mede ðil, ha yal â le mi ne â þi nâ dýr. Ha ya tý ha yal ku ra rak EBRU OLUR UN RÖPORTAJLARI YARIN YENÝ ASYA'DA Ço cuk fýt ra tý sa nal â le mede ðil, ha yal â le mi ne â þi nâ dýr. Ha ya tý ha yal ku ra rak ta ný ma ya ça lý þýr. Þim di ki ço cuk lar ön le rin de ki

Detaylı

YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR

YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR KASTAMONU DAKÝ KABRÝ BAÞINDA BEDÝÜZZAMAN'IN TALEBESÝ MEHMET FEYZÝ EFENDÝ ANILDI HABERÝ SAYFA 6 DA ABD YENÝ ASYA VAKFININ HÝZMETÝ TABÝAT RÝSALESÝ, ABD ÝNGÝLÝZCESÝNE TERCÜME EDÝLDÝ HABERÝ SAYFA 4 TE GER

Detaylı

O GÖRÜÞMEYÝ M. KEMAL ÝSTEDÝ

O GÖRÜÞMEYÝ M. KEMAL ÝSTEDÝ SiyahMaviKýrmýzýSarý Cuma günü herkese ücretsiz l152 SAYFA lkuþe KÂÐIDA lrenklý BASKI, l215 FOTOÐRAF l21x27 EBADINDA YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR YIL: 41 SA YI: 14.676 AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ

Detaylı

YÜKSEK YARGIDAN HAZÝN ÝTÝRAFLAR

YÜKSEK YARGIDAN HAZÝN ÝTÝRAFLAR ANNELER GÜNÜ MÝSAFÝRLERÝ SREBRENÝTSA ANNELERÝ TÜRKÝYE YE GELÝYOR nha be ri say fa 7 de RÝSALE-Ý NUR GENÇLÝK ÞÖLENÝ 2012 BÝLGÝ YARIÞMASI LEM A LAR E LE ME SO RU LA RI n S A Y F A 1 1-1 2-1 3 T E GER ÇEK

Detaylı

GERÇEKTEN HABER VERiR ASYA NIN BAHTININ MÝFTAHI, MEÞVERET VE ÞÛRÂDIR. 5 MAYIS 2012 CUMARTESÝ/ 75 Kr

GERÇEKTEN HABER VERiR ASYA NIN BAHTININ MÝFTAHI, MEÞVERET VE ÞÛRÂDIR. 5 MAYIS 2012 CUMARTESÝ/ 75 Kr 3. Â- U GÇ ÞÖ ÖC U Â-I IÞI, O ÜÜ ODU Genç aidler yarýn nkara da buluþuyor nnemin ve babamýn hidayee ermesi için duâ edin isâle-i ur nsiüsü arafýndan organize edilen 3. isâle-i ur Gençlik Þöleni, yarýn

Detaylı

GER ÇEK TEN HA BER VE RiR AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 1 HAZÝRAN 2012 CUMA 75 Kr ULUDERE MECLÝSTE

GER ÇEK TEN HA BER VE RiR AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 1 HAZÝRAN 2012 CUMA 75 Kr ULUDERE MECLÝSTE nsanýn rahatý tembellikte deðil, meþakkatte nkâzim GÜLEÇYÜZ Ü YZI DZS SYF 11 DE En faziletli ibadet Kur ân okumaktýr. (Hadis-i Þerif) LK KUPO 8 HZR CUM GÜÜ GER ÇEK TE H BER VE RiR YIL: 43 S YI: 15.188

Detaylı

Yeni Çaðrý çekiliyor ÞÝMDÝ DE KARÝKATÜR TAHRÝKÝ / 7 DE AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 20 EYLÜL 2012 PERÞEMBE / 75 Kr

Yeni Çaðrý çekiliyor ÞÝMDÝ DE KARÝKATÜR TAHRÝKÝ / 7 DE AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 20 EYLÜL 2012 PERÞEMBE / 75 Kr FRANSA DIÞÝÞLERÝ BAKANI Kara film hem Batýyý, hem Doðuyu rahatsýz etti Fransa Dýþiþle ri Ba ka ný La u rent Fa bi us, Pey gam be ri mi ze ha ka ret i çe ren ve Müs lü man la rýn þid det li tep ki le ri

Detaylı

YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR

YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR SiyahMaviKýrmýzýSarý Zaman cemaat zamanýdýr ZAMAN CEMAAT ZAMANIDIR ÝFADESÝNÝ ESERLERÝNDE DEFAATLE TEKRARLAYAN BEDÝÜZZAMAN SAÝD NURSÎ, ÝNSANLARDAKÝ CEMAATLEÞME ÝHTÝYACININ NEREDEN KAYNAKLANDIÐINI SOSYAL

Detaylı

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR Hakan Yalman ýn yazý dizisi YKIND YN SY D SMSUN, ÞHDN UÐULDI u8 YG ÇK TN H B V i YIL: 43 S YI: 15.304 S Y NIN BH TI NIN MF T HI, MÞ V T V ÞÛ Â DI 25 YLÜL 2012 SLI/ 75 Kr www.ye ni as ya.com.tr 5 ÖÐNC ÖLDÜ,

Detaylı

YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR

YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR GER ÇEK TEN HA BER VE RiR BEKLEYÝNÝZ... YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR YIL: 42 SA YI: 15.082 / 75 Kr www.ye ni as ya.com.tr KÝÞÝYE ÖZEL YASA, DARBE HESAPLAÞMASINA DA ZARAR VERÝR

Detaylı

SAÐDUYUNUN SESÝ OYUNU BOZUYOR

SAÐDUYUNUN SESÝ OYUNU BOZUYOR Her yeni gün, yeni bir âlemin kapýsý. Âlemlerimizi hadis le nurlandýralým. 3 5 K U P O N A GER ÇEK TEN HA BER VE RiR YIL: 42 SA YI: 14.967YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR 23 EKÝM

Detaylı

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 12 MAYIS 2011 PERÞEMBE/ 75 Kr www.ye ni as ya.com.tr. GÜNEYDE DE 3 ÖLÜ VAR Tank lar Hu mus u

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 12 MAYIS 2011 PERÞEMBE/ 75 Kr www.ye ni as ya.com.tr. GÜNEYDE DE 3 ÖLÜ VAR Tank lar Hu mus u SiyahaviKýrmýzýSarý Vatikan da Çözüm slâmda diyor BRIÞ, UHBBT V KRDÞLÐ DÂVT DYORUZ u Su u dî ra bis tan ýn ta nýn mýþ ilim ve fi kir a dam la rýn dan Prof. Dr. b dul lah bin b dü la ziz el-us lih, dün

Detaylı

GER ÇEK TEN HA BER VE RiR AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 10 MAYIS 2012 PERÞEMBE/ 75 Kr YAYILIYOR

GER ÇEK TEN HA BER VE RiR AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 10 MAYIS 2012 PERÞEMBE/ 75 Kr YAYILIYOR Engelli gençlerin umre sevinci u3 Köprü ve otoyollar darphane gibi u10 Mucit gençler, Türkiye de yarýþýyor u6 Çocuklarýn din eðitimi ihtiyacý u12 2500 maaþla çoban aranýyor u16 66 AI BÝTÝREN, DOÐRU OKULA

Detaylı

Kan dökmekle ZAFER OLMAZ

Kan dökmekle ZAFER OLMAZ RAMAZAN SAYFALARIMIZ BUGÜN 14 ve 15 TE GER ÇEK TEN HA BER VE RiR Bugün gazetenizle birlikte ücretsiz Y YIL: 43 SA YI: 15.237 AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR / 75 Kr www.ye ni as

Detaylı

Mo dern za man la rýn Müs lü -

Mo dern za man la rýn Müs lü - intikâd Ýçtihad Kapýsý Nereye Açýlýr ya da Dinler Arasý Diyaloðun Öteki Yüzü Mo dern za man la rýn Müs lü - man lar a en bü yük he di - ye si nin, ku yu ya in me de kul lan ma mýz için eli mi ze tu tuþ

Detaylı

SIRA BÝZÝM DARBECÝLERDE

SIRA BÝZÝM DARBECÝLERDE SiyahMaviKýrmýzýSarý ÝSTANBUL UN ÞEHÝRLERÝ BELGESELÝ MEKKE VE MEDÝNE YÝ ÝSTANBUL KORUYOR Elif Kurtoðlu nun haberi say fa 10 da ENGELLERÝ SINAVLA AÞACAKLAR Ha be ri say fa 3 te BÝNLERCE YILLIK ESERLER HÂLÂ

Detaylı

Mezun olamadýlar, çünkü þehit düþtüler

Mezun olamadýlar, çünkü þehit düþtüler SiyahMaviKýrmýzýSarý ua. Turan Alkan ualper Görmüþ ucemil Ertem ucengiz Aktar uhayreddin Karaman uhüseyin Gülerce uýbrahim Kiras umehmet Altan umustafa Akyol umümtaz er Türköne unecmiye Alpay uosman Can

Detaylı

DERSÝM DE BÝR NUMARA KÝM?

DERSÝM DE BÝR NUMARA KÝM? ÝTALYAN PROFESÖRDEN NAMAZ JESTÝ uý tal ya da, o kul da na maz kılmak i çin üniversite yö ne ti mine baþ vu - ran Türk ký zý Me lek nur Soy lu nun so ru nu nu, pro fe sör o lan ho ca sý çöz dü. Me lek nur,

Detaylı

HAK ÝHLÂLLERÝ DÜNYAYI KUÞATTI

HAK ÝHLÂLLERÝ DÜNYAYI KUÞATTI SiyahMaviKýrmýzýSarý Bediüzzaman dan ilham alýnsýn umemur-sen Tür ki ye Bu luþ ma sýn da Tür ki ye de so run la rýn a þýl ma sý i çin kar deþ li ðin ö ne mi - ne te mas e den Memur-Sen Genel Baþkaný Ah

Detaylı

Kur ân ý okuyunuz. Çünkü Kur ân, Kýyamet Günü okuyanlarýna þefaat etmek için gelir. GER ÇEK TEN HA BER VE RiR

Kur ân ý okuyunuz. Çünkü Kur ân, Kýyamet Günü okuyanlarýna þefaat etmek için gelir. GER ÇEK TEN HA BER VE RiR Kur ân ý okuyunuz. Çünkü Kur ân, Kýyamet Günü okuyanlarýna þefaat etmek için gelir. (Hadis-i Þerif) Mühim bir vazifemiz: Kur ân öðretmek YAZISI SAYFA 2 DE Y A K I N D A GER ÇEK TEN HA BER VE RiR YIL: 43

Detaylı

GER ÇEK TEN HA BER VE RiR AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 13 EKÝM 2011 PERÞEMBE/ 75 Kr. ilerlemeli

GER ÇEK TEN HA BER VE RiR AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 13 EKÝM 2011 PERÞEMBE/ 75 Kr. ilerlemeli Helâl gýda konferansý baþlýyor nha be ri sayfa 6 da Viyana Kar di nal inden Müs lü man la ra zi ya ret Viyana Kardinali Baþpiskopos Christoph Schönborn, Avusturya-Türk Ýslâm Birliði Genel Merkezini ziyaret

Detaylı

YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR

YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR En önemli vazife: Ýman eðitimi BÝR ÝMAN EÐÝTÝMÝ SEFERBERLÝÐÝ BAÞLATMAK EN ÖNEMLÝ VE ÖNCELÝKLÝ GÖREV OLMA ÖZELLÝÐÝNÝ KORUYOR. ÝMAN HÝZMETÝNE ÝHTÝYAÇ

Detaylı

SURÝYE DEN ÖNCE ÝÇERÝYÝ HALLEDÝN

SURÝYE DEN ÖNCE ÝÇERÝYÝ HALLEDÝN CUMA GÜNÜ HERKESE... GER ÇEK TEN HA BER VE RiR Y YIL: 43 SA YI: 15.255 AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR / 75 Kr www.ye ni as ya.com.tr SURÝYE DEN ÖNCE ÝÇERÝYÝ HALLEDÝN Çatýþmalar

Detaylı

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR TTHD-I SLÂMI TM ZMI Â Z I M G Ü L Ç Y Ü Z Ü Y Z I D Z S S Y F 1 5 T Söz veriyoruz, Bediüzzaman ýn düþüncelerini Batý ya yayacaðýz u U lus la ra ra sý Sa ray bos na Ü ni ver si te si nde ur ân Me de ni

Detaylı

CAMÝLER ÇOCUKLARLA ÞENLENECEK. n HABERÝ SAYFA 9 DA. GER ÇEK TEN HA BER VE RiR AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR

CAMÝLER ÇOCUKLARLA ÞENLENECEK. n HABERÝ SAYFA 9 DA. GER ÇEK TEN HA BER VE RiR AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR CAMÝLER ÇOCUKLARLA ÞENLENECEK n HABERÝ SAFA 9 DA GER ÇEK TEN HA BER VE RiR FATÝH PROJESÝNÝN MALÝETÝ 8 MÝLAR n HABERÝ SAFA 3 TE IL: 43 SA I: 15.200 AS A NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR

Detaylı

TUR OPERATÖRÜ ÝSMAÝL ÞENAY: uha be ri HAFTA SONU ekinde

TUR OPERATÖRÜ ÝSMAÝL ÞENAY: uha be ri HAFTA SONU ekinde SiyahMaviKýrmýzýSarý EÞREFOÐLU CAMÝÝ UNESCO YA ADAY BU CAMÝDE BÝR TANE BÝLE ÇÝVÝ YOK uha be ri sayfa 10 da TUR OPERATÖRÜ ÝSMAÝL ÞENAY: DÝL EÐÝTÝMÝ HÝÇ BU KADAR ZEVKLÝ OLMAMIÞTI uha be ri HAFTA SONU ekinde

Detaylı

HÜRRÝYET VE ADALETÝN KAYNAÐI ÝSLÂM

HÜRRÝYET VE ADALETÝN KAYNAÐI ÝSLÂM FO O 3 II ZVD Van ý hep bir lik te can lan dý ra lým UC G MÜDÜÜ Ü CV, V Ç Ü UMBI POJ Þ, V D HI HP B CDIIM, V I HP B Þ DM DD. n8 D OC ID ÜC FI D (ÜF) ÜZD 0.56, ÜC FI D (ÜF) ÜZD 0.38 I. II ÜZD 10.61' ÇI

Detaylı

ÜMÝT VEREN BULUÞMALAR YA GE LDÝ; FÝLÝSTÝNLÝLERÝ BÝRLEÞTÝREN ANLAÞMA YÜRÜRLÜÐE GÝRDÝ.

ÜMÝT VEREN BULUÞMALAR YA GE LDÝ; FÝLÝSTÝNLÝLERÝ BÝRLEÞTÝREN ANLAÞMA YÜRÜRLÜÐE GÝRDÝ. SiyahMaviKýrmýzýSarý BU YIL BUÐDAY BOL OLACAK NÝSAN YAÐMURLARI VERÝMÝ ARTTIRACAK uha be ri sayfa 11 de DOÐUDAKÝ OLAYLAR VE NUR TALEBELERÝ DEVLET, MÝLLETÝ VE DEÐERLERÝYLE BARIÞMALI umustafa Öztürkçü/ sayfa

Detaylı

ÖÐRETMEN YETÝÞTÝRME SÝSTEMÝ TIKANDI

ÖÐRETMEN YETÝÞTÝRME SÝSTEMÝ TIKANDI SiyahMaviKýrmýzýSarý EVLÝLÝK PROGRAMLARI KALDIRILSIN HABERÝ SAYFA 5 TE GÜVENLÝ ÝNTERNETTE FORMÜL ARAYIÞI HABERÝ SAYFA 3 TE GER ÇEK TEN HA BER VE RiR Y YIL: 42 SA YI: 14.816 AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA

Detaylı

ÖÐRENCÝ ANDINA DANIÞTAY ZIRHI

ÖÐRENCÝ ANDINA DANIÞTAY ZIRHI SiyahMaviKýrmýzýSarý DEÐERLER EÐÝTÝMÝ, SÝSTEMÝN NERESÝNDE? MEHMET YAÞAR VE ELÝF NUR KURTOÐLU NUN EÐÝTÝMCÝ MEHMET TEBER ÝLE YAPTIÐI RÖPORTAJ HAFTA SONU NDA HAFTA SONU ÝLÂVENÝZÝ BAYÝNÝZDEN ÝSTEMEYÝ UNUTMAYIN

Detaylı

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 3 OCAK 2011 PAZARTESÝ/ 75 Kr. çok etkilendik

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 3 OCAK 2011 PAZARTESÝ/ 75 Kr. çok etkilendik SiyahMaviKýrmýzýSarý YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR YIL: 41 SA YI: 14.675 AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR 3 OCAK 2011 PAZARTESÝ/ 75 Kr www.ye ni as ya.com.tr Bediüzzaman dan EMEKLÝ

Detaylı

Kardeþlik nutuklarý yetmez

Kardeþlik nutuklarý yetmez SiyahMaviKýrmýzýSarý Dünyevîleþtirme tuzaklarý Bir ta raf tan Ke ma lizm, bir ta raf tan kü re sel ka pi ta lizm, dün ye vî leþ tir me tu zak la rýna di ren me ye de vam e den son ka le du ru mun da ki

Detaylı

MESCÝD-Ý AKSA HASRETÝ

MESCÝD-Ý AKSA HASRETÝ ÜSTADIN EVÝ HAZIR, AÇILIÞ EYLÜL DE ube di üz za man Sa id Nur sî nin E mir dað da 1944 ten son ra 16 se ne i ka met et ti ði e vin týp ký sý E mir dað ýn A da çal mev ki i ne yap tý rý lý yor ve bitmek

Detaylı

ABD Müslümanlarla diyalogu arttýrmalý

ABD Müslümanlarla diyalogu arttýrmalý SiyahMaviKýrmýzýSarý 22 NÝSAN I BEKLEYÝNÝZ... YALOVA DA NURLU COÞKU Mehmet Çalýþkan ýn haberi sayfa 15 te ÝSTANBUL DA LÂLE ZAMANI Ha be ri sayfa 3 te GER ÇEK TEN HA BER VE RiR Y YIL: 42 SA YI: 14.775 AS

Detaylı

Ramazan etkinlikleri mânevî iklimi bozmasýn

Ramazan etkinlikleri mânevî iklimi bozmasýn GER ÇEK TEN HA BER VE RiR Cuma günü Yeni Asya ile birlikte ücretsiz Y YIL: 43 SA YI: 15.235 AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR / 75 Kr www.ye ni as ya.com.tr ÝBADET COÞKUSUNUN YERÝNÝ

Detaylı

BEDELLÝ MEMNUN ETMEDÝ Askerlikte sistem deðiþmeli

BEDELLÝ MEMNUN ETMEDÝ Askerlikte sistem deðiþmeli EBRU OLUR UN RÖPORTAJLARI PAZARTESÝ YENÝ ASYA'DA AB DÜ LA ZÝZ TAN TÝK (E ÐÝ TÝM CÝ -YA ZAR): Te le viz yo nun a i le yio lum suz et ki le di ðigöz lem le ne bil mek te dir. Ö zel lik le son dö nem ler

Detaylı

ÖZGÜR ANAYASA, DARBESÝZ TÜRKÝYE

ÖZGÜR ANAYASA, DARBESÝZ TÜRKÝYE SiyahMaviKýrmýzýSarý Meh met Tan rý se ver yeni film çekecek HÜR ADAM DAN SONRA ÇANAKKALE HABERÝ SAFA 10 DA Kaybolan uydudan bulunacak ÇOCUKLARA ÇÝPLÝ TAKÝP HABERÝ SAFA 16 DA GER ÇEK TEN HA BER VE RiR

Detaylı

Töreni býrak, iþsiz gençlere bak

Töreni býrak, iþsiz gençlere bak GÖNÜLLÜ DOKTORLARDAN GAZZE YE SAÐLIK ÇIKARMASI HABERÝ SAYFA u16 DA YAZ GELDÝ, TEHLÝKE ARTTI BAKANDAN KÖYLÜYE KENE UYARISI HABERÝ SAYFA u3 TE AZMÝN ZAFERÝ 80 YAÞINDA OKUMAYI ÖÐRENDÝ HABERÝ SAYFA u16 DA

Detaylı

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR ENDONEZA NIN MEÞHUR ROMANCISI HABÝBURRAHMAN EL-ÞÝRAZÎ: SAÝD NURSÎ E HARANIM uendonezya da düzenlenen kitap fuarýný gezen meþhur romancý Habiburrahman el-þirazî, Risale-i Nur satýlan standý gezerken Bende

Detaylı

Afetler ve İlişkilerimiz

Afetler ve İlişkilerimiz Afetler ve İlişkilerimiz DEPREM KAYIPLARIMIZ VE YAS Sayfa 2 DEPREM, KAYIPLAR VE EŞLER ARASI İLİŞKİLER Sayfa 10 DEPREM, KAYIPLAR VE DOSTLUKLAR Sayfa 14 DEPREM KAYIPLARIMIZ VE YAS Aşa ğı da ki bil gi ve

Detaylı

GER ÇEK TEN HA BER VE RiR AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 16 TEMMUZ 2012 PAZARTESÝ/ 75 Kr

GER ÇEK TEN HA BER VE RiR AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 16 TEMMUZ 2012 PAZARTESÝ/ 75 Kr GR ÇK TN H BR V RiR B K L N Z... IL: 43 S I: 15.233 S NIN BH TI NIN MF T HI, MÞ V RT V ÞÛ RÂ DIR 16 TMMUZ 2012 PZRTS/ 75 Kr www.ye ni as ya.com.tr skerin her dediði doðru ise BU ÇLÞKLR N? DÜ ÞN U Ç ÐI

Detaylı

Din derslerinde Atatürk ün iþi ne?

Din derslerinde Atatürk ün iþi ne? SiyahMaviKýrmýzýSarý 138 YÖRESEL ÜRÜN TESCÝL ALDI BAKLAVA GAZÝANTEP ÝN ÇÝÐ KÖFTE ÞANLIURFA NIN Ha be ri say fa 11 de KAYSERÝ'DE ÖRNEK UYGULAMA HÜR ADAM ÝZLEYÝCÝLERÝNE YENÝ ASYA DAN BÝLGÝLENDÝRME YHa be

Detaylı

ELBÝRLÝÐÝYLE KARARTMA

ELBÝRLÝÐÝYLE KARARTMA IL: 43 SA I: 15.092 AS A NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR / 75 Kr www.ye ni as ya.com.tr BATILI ÜLKELER DERS ALSIN Tür ki ye Ý ran ý i yi ta nýr uu lus la ra ra sý Kriz Gru bu, Ba tý lý

Detaylı

4. DALGADA 17 GÖZALTI

4. DALGADA 17 GÖZALTI ÇOK GÜZEL SÖZLER BUNLAR DEVRÝMLER EN BÜÜK DARBEÝ SANATA VURDU uaylýk sinema dergisi Film Arasý na konuþan ünlü oyuncu ve yönetmen ýlmaz Erdoðan, çarpýcý açýklamalarda bulundu. Toplum mühendisliðinin toplumsal

Detaylı

Afrika, Van için gözyaþý döküyor

Afrika, Van için gözyaþý döküyor FAKÝRLER SEVÝNDÝ ÇAD A KURBAN YARDIMI MURAT SAYAN IN HABERÝ SAYFA 7 DE ANNELERÝNÝN KUCAÐINDA ÇOCUKLAR DA HACI OLDU HABERÝ SAYFA 16 DA GER ÇEK TEN HA BER VE RiR Y YIL: 42 SA YI: 14.983 AS YA NIN BAH TI

Detaylı

SURÝYE BÖLÜNMENÝN EÞÝÐÝNDE

SURÝYE BÖLÜNMENÝN EÞÝÐÝNDE GÜNEY AFRÝKALI HAFIZ SADÝEN: GENÇLERÝN KUR AN I SEVMESÝ ÇOK ÖNEMLÝ nhaberý SAYFA 4 TE KANADA DA ÝFTARLA TANIÞTI TORONTO DA ÝLK DEFA RAMAZAN ÇADIRI KURULDU nhaberý SAYFA 7 DE TANIÞMA VE DÝYALOĞA VESÝLE

Detaylı

Devlet yasak ve istismar kýskacýnda

Devlet yasak ve istismar kýskacýnda ALMANYA ADALET BAKANI LEUTHEUSSER-SCHNARRENBERGER, DÝYANET ÝÞLERÝ BAÞKANI GÖRMEZ Ý ZÝYARET ETTÝ Her kes di ni ni ya þa ya bil me li HERÞEYE KURAL KOYMAK GEREKMEZ nal man ya A da let Ba ka ný Le ut he us

Detaylı

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 30 MAYIS 2011 PAZARTESÝ / 75 Kr

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 30 MAYIS 2011 PAZARTESÝ / 75 Kr SiyahMaviýrmýzýSarý Baþörtüsü dosyasý B e k l e y i n i z GR Ç TN H BR V RiR Y YIL: 42 S YI: 14.821 S Y NIN BH TI NIN MÝF T HI, MÞ V RT V ÞÛ RÂ DIR 30 MYIS 2011 PZRTSÝ / 75 r www.ye ni as ya.com.tr Y Z

Detaylı

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR BOSNA NIN HAFIZASI ESKÝ GÖRÜNÜMÜNE KAVUÞTU nhaberý SAYFA 4 TE ÇOCUKLARI ASKERE ALAN ÜLKELER UTANDIRILACAK nhaberý SAYFA 16 DA Vatan Þaþmaz: Ekrandaki müstehcen esprilere karþýyým/ 4 te 50 SÝVÝL TOPLUM

Detaylı

ASIL UCUBE BU KANUN. ne den dü þü yor? Tür ki ye, kýs men öz gür ALMAN BAKAN ÝMAMLARI ZÝYARET ETTÝ HÜR ADAM HEDEFÝNE ULAÞTI

ASIL UCUBE BU KANUN. ne den dü þü yor? Tür ki ye, kýs men öz gür ALMAN BAKAN ÝMAMLARI ZÝYARET ETTÝ HÜR ADAM HEDEFÝNE ULAÞTI SiyahMaviKýrmýzýSarý YÖNETMEN TANRISEVER: HÜR ADAM HEDEFÝNE ULAÞTI Ha be ri say fa 16 da ALMANCA ÖÐRENMEK HERKESÝN YARARINA ALMAN BAKAN ÝMAMLARI ZÝYARET ETTÝ Ha be ri say fa 11 de YIL: 41 SA YI: 14.687

Detaylı

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 10 ÞUBAT 2011 PERÞEMBE/ 75 Kr AKARYAKIT ÝSTASYONUNDA 13 KÝÞÝ YARALANDI

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 10 ÞUBAT 2011 PERÞEMBE/ 75 Kr AKARYAKIT ÝSTASYONUNDA 13 KÝÞÝ YARALANDI SiyahMaviKýrmýzýSarý Vatan sathýný mektep yapma idealine katký yapan kalemler B e k l e y i n i z YIL: 41 SA YI: 14.712 YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR

Detaylı

MÜFLÝS PROJE: KEMALÝZM. Çocuklar camilere gelsin diye oyun alanlarý kurulacak u6. GER ÇEK TEN HA BER VE RiR

MÜFLÝS PROJE: KEMALÝZM. Çocuklar camilere gelsin diye oyun alanlarý kurulacak u6. GER ÇEK TEN HA BER VE RiR MÜFLÝS PROJE: KEMALÝZM Ýslâm ülkeleri arasýnda gelir farký 220 kat u11 Çocuklar camilere gelsin diye oyun alanlarý kurulacak u6 GER ÇEK TEN HA BER VE RiR Y BEKLEYÝNÝZ... YIL: 42 SA YI: 14.961 AS YA NIN

Detaylı

Mübarek in oyunu tutmadý

Mübarek in oyunu tutmadý SiyahMaviKýrmýzýSarý Kemalizm AB sürecini engelliyor ÝN GÝ LÝZ AP ÜYESÝ DUFF: KE MA LÝZMLE MÜ ZA RE KE - LE RÝ SÜR DÜ - RE MEZ SÝ NÝZ. KEMALÝZMÝN ETKÝSÝ HÂLÂ DEVAM EDÝYOR n Tür ki ye-ab Kar ma Par la men

Detaylı