YA Ş A M E L L E R İ N İ Z D E!

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "YA Ş A M E L L E R İ N İ Z D E!"

Transkript

1

2

3 YAŞAM ELLERİNİZDE!

4 Tüm Canlılara Yaşam Hakkı Bugünün Türkiye sinde, evlerde, sokaklarda, doğal ortamlarda ve köylerde yaşamı paylaştığımız sayısız hayvan türü bulunuyor. Yazık ki coğrafyamızın zengin türleri sanayi kurumlarının üretim şekilleri sonucu kaybolma tehlikesi yaşıyor; mal olarak görülen, etinden, sütünden ve gücünden yararlandığımız (birer can olduklarının bilincinde olmamız gereken) hayvanlar kötü muamele görüyor. Kentlerde de durum yanlışlarıyla sürmeye devam ediyor. Ülkeye kaçak olarak sokulan hayvanlar petshop larda usulsüzce sergileniyor ve satılıyor. Sorumluluk bilincinden yoksun kişilerin sokağa bıraktıkları hayvanlarla artan hayvan nüfusu, belediyeler tarafından (kısırlaştırma yerine zehirleyerek yok etme gibi acımasız yöntemlerle) kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Yeni yuvaları için barınaklarda bekleyenler ise olumsuz koşullar yüzünden telef oluyor. Tıpkı ünlü lider ve düşünür Mahatma Gandhi nin söylediği gibi Bir ulusun büyüklüğü ve ahlaki gelişimi, hayvanlarına edilen muamele ile ölçülür. Bir canlı yardıma ne kadar muhtaçsa, insanoğlu da onu insanın zulmünden kurtarmakla o kadar yükümlüdür. Türkiye nin çeşitli bölgelerinde yer alan hayvan hakları dernekleri bu inanç doğrultusunda oluşturduğu Hayvan Hakları Federasyonu çatısı altında tüm canlılara yaşam hakkı anlayışını yaymak ve yerleştirmek için bir araya geldi yılından bu yana aktif olarak çalışarak; gerek hukuki platformda, gerekse gündelik yaşamımızda tüm canlıların yaşam hakları için çalışıyoruz.

5

6 AMACIMIZ HAYTAP HAYVAN HAKLARI FEDERASYONU nun amacı yüksek medeniyetler seviyesinin gerektirdiği temel ilke ve değerler ışığında 7 den 70 e tüm halkımızın hayvan hakları ve ekolojik denge konusunda bilinçlendirilmesi, resmi ve özel kuruluşların, kişi ve kurumların kaynak ve olanaklarının hayvan hakları konusunda harekete geçirilmesi için projeler ve programlar üretmektir. NE YAPIYORUZ? Ülkemizdeki sosyoekonomik profiller doğrultusunda hayvan hakları ve ekolojik denge konularında proje ve programlar geliştirerek bilinç yaratıyor, aktif hale gelebilecek kişi, kurum ve kuruluşları hayvan hakları için sağlayabilecekleri faydalar doğrultusunda yönlendiriyoruz.

7

8 NEREDE YAPIYORUZ? Konu ve projenin içeriğine uygun olarak tanımlanmış pilot bölgelerde, devletin inşaa ettiği yetersiz hayvan barınaklarında, gündelik yaşamımızın büyük bir kısmını geçirdiğimiz şimdi, burada tanımına sahip sokaklarda, bilinç kazandırılabilecek her noktada; ilköğretim okulları, liseler ve üniversiteler, kurum ve kuruluşlarda. NASIL YAPIYORUZ? Hukukçular, akademisyenler, veteriner hekimler ve gönüllülerle projeler, eğitim materyalleri ve eğitim programları hazırlıyor, hayvan hakları destekçileriyle iletişim çalışmaları ve kampanyalar tasarlayarak hayvan hakları ve ekolojik denge konusunda ölçülebilir farkındalık ve bilinçlendirme yaratıyoruz.

9 HAYVAN HAKLARI FEDERASYONU nun felsefesi tüm canlılara yaşam hakkı temeli üzerine kurulmuştur. Sahipli veya sahipsiz tüm hayvanların insanlar kadar yaşam hakkı vardır.

10 ORGANİZASYON ŞEMASI YÖNETİM KURULU ÜYE DERNEKLER Barınak Gönüllüleri ve Hayvanlara Yaşam Hakkı Derneği İSTANBUL Bir Damla Yaşam Derneği BİTLİS Eskişehir Hayvanları Koruma Derneği ESKİŞEHİR Giresun Hayvanları Koruma Derneği GİRESUN Çevre ve Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği ÇANAKKALE Gaziemir Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği İZMİR Doğayı Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği ADANA Hayvan Dostları Derneği İZMİR Doğayı Hayvanları Koruma Derneği DİYARBAKIR Hayvanları Koruma Derneği BALIKESİR Ege Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği KUŞADASI Kocaeli Doğa ve Hayvan Dostları Derneği KOCAELİ Konyaaltı Dostları Derneği ANTALYA

11 TEMSİLCİLİKLER GRUPLAR ADANA ANAMUR ANTALYA ANKARA BALIKESİR BARTIN BİTLİS BOZÜYÜK BURHANİYE BURSA ÇANAKKALE DENİZLİ DİYARBAKIR EREĞLİ ESKİŞEHİR GEMLİK GİRESUN İSTANBUL İZMİR KARAMÜRSEL KAYSERİ KOCAELİ KONYA LÜLEBURGAZ SAMSUN SEYİTGAZİ SİNOP ŞANLIURFA ANAMUR TOKAT YALOVA ZONGULDAK İdari Gruplar Eğitim Grubu Hukuk Grubu Görsel İletişim Medya Grubu Deney ve Kürk Gerçeği Grubu Petshop Gerçeği Grubu Hayvanat Bahçesi Gerçeği Grubu Gösteri Hayvanları Gerçeği Grubu Av Gerçeği Grubu Üretim Çiftlikleri Gerçeği Grubu Yaban Hayat Grubu Saha ve Barınaklar Aktif Destek Grubu

12 TÜRKİYE HARİTASI LÜLEBURGAZ ÇANAKKALE BURSA BALIKESİR BURHANİYE İSTANBUL KOCAELİ KARAMÜRSEL YALOVA GEMLİK BOZÜYÜK ESKİŞEHİR SEYİTGAZİ BARTIN ZONGULDAK EREĞLİ ANKARA SİNOP SAMSUN TOKAT GİRESUN İZMİR KAYSERİ BİTLİS DENİZLİ KONYA DİYARBAKIR ANTALYA ADANA ŞANLIURFA ANAMUR

13 YÖNETİM KURULU Av. Ahmet Kemal ŞENPOLAT Yönetim Kurulu Başkanı ABD de hukuk eğitimi aldı. Türkiye de bir süre yabancı şirketlerde danışmanlık hizmeti verdikten sonra kendi avukatlık bürosunu kurdu de Federasyon un kurulması için gerekli adımları attı. Türkiye de İstanbul Barosu nda hayvan hakları ile ilgili ilk komisyonun oluşturulmasına ön ayak oldu. Halen FEDERASYON un ulusal örgütlenmesinde seminerler vermekte, kurumsallaşma ve örgütlenme konusunda çalışmalarına devam etmektedir. Serdar TACİ ZENGİN Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ESİAD Yüksek İstişare Kurulu Üyeliği, ESİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı, Özel Dershaneler Birliği Yönetim Kurulu ve Ar-Ge Başkanlığı görevlerini icra etmekte. Asya ülkelerinde eğitim araştırmalarında bulunmuştur. Japon Eğitim Sistemi ve Beyin Kullanma Kılavuzu kitaplarının yazarıdır. Eskişehir Hayvanları Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanıdır. Türkiye de büyük bir siyasi partinin; Seçim Komitesi Başkanlığı, Eskişehir İl Başkanlığı ve Üst Kurul Delegeliği görevlerinde de bulunmuştur.

14 Yağmur Özgür GÜVEN Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuarı Piyano Ana Sanat Dalı mezunu yılları arasında Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuarı Piyano Anasanat Dalı nda Öğretim Görevlisi olarak çalıştı. Müzikoloji Derneği nin düzenlediği ücretsiz organizasyonlar kapsamında Türkiye nin çeşitli illerinde konserler verdi, ulusal yarışmalarda dereceler aldı. Atatürkçü Düşünce Derneği ve Doğa Derneği üyesidir. FEDERASYON un kurucu üye derneklerinden olan Barınak Gönüllüleri Derneği ve Hayvanlara Yaşam Hakkı Derneği nin kurucu üyelerindendir. Mehmet Özgür ARCAN Yönetim Kurulu Genel Sekreteri İzmir Güzel Sanatlar Fakültesi ne üçüncülük, İstanbul Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu na birincilikle girdi. Uzun yıllar sanat yönetmenliği yaptı. Kültürel tarih, renk ve davranış bilimi alanlarına duyduğu ilgi nedeniyle kendi yayıncılık şirketini kurdu. Kartallar Sonsuz Topraklarda Uçuyordu, Wakan-Tanka kitapları yayınlandı. Yaklaşık 20 yıldır müzik sektöründe yer alan sanatçıların albüm tanıtımlarının görsel tasarımlarını yapmaktadır. Dohayko yönetim kurulu üyesidir. FEDERASYON un Grafik Tasarım ve Web Ekibi içinde yer almaktadır.

15 Jale GÜVEN Yönetim Kurulu Saymanı İstanbul Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü mezunu yılından beri medyada görev yapan GÜVEN, pek çok ulusal tv kanalında (Star TV, Kanal D, TGRT, atv) muhabir, metin yazarı ve editor olarak çalıştı yılında Sokak Çocukları Derneği nde genel sekreter olarak görev yaptı yılından beri hayvan hakları için gönüllü olarak çalışmaktadır. FEDERASYON kurucu üye derneklerinden Barınak Gönüllüleri ve Hayvanlara Yaşam Hakkı Derneği nin yılı yönetim kurulu başkanlığı görevini yürütmüştür. Halen BGD nin ve FEDERASYON un yönetim kurulu üyesi olarak görev yapmaktadır. Osman SAYHAN Yönetim Kurulu Üyesi ODTÜ mezunu emekli mühendis. Çalışma hayatına Türkiye nin büyük şirketlerinden birinde yurt dışında Proje Müdürü olarak devam etmekte yılına kadar ortalama bir hayvan severken hayli kötü durumdaki bir barınağı ziyaretiyle başlayan hayvan hakları mücadelesine eşiyle birlikte devam ediyor arasında Dohayko Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. Şu anda Barınak Gönüllüleri ve Hayvanlara Yaşam Hakkı Derneği Yönetim Kurulu üyeliğiyle aktif olarak FEDERASYON a destek vermektedir.

16 Sevgi EKMEKÇİLER Yönetim Kurulu Üyesi DİHAYKO - Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği kurucularından ve hala başkanlık görevini yürütüyor. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ne ait hayvan barınağının kapatılarak yeni bir bakımevi kurulması için mücadele verdi ve böylece örnek bir Hayvan Rehabilitasyon Bakım Merkezinin kurulmasına öncülük etti. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çalışmalarını sürdürmektedir. FEDERASYON kurucu üyelerinden olup, Güneydoğu ve bazı Doğu illerinin koordinatörlüğünü yapmaktadır. Nesrin ÇITIRIK Ulusal Örgütlenme Koordinatörü İstanbul Üniversitesi Florance Nightingale Hemşirelik Yüksek Okulu ndan mezun oldu. Hacettepe Universitesi Sağlık Bilimleri Fakültlesi nde Hastane idareciliği dalında master yaparak Hastane İdareciliği Bilim Uzmanı oldu. Adana İşkadınları Derneği nin (ISKAD) kurucu başkanlığını yaptı. FEDERASYON kurucu üyelerinden DOHAYKO nun genel sekreteri olan ÇITIRIK, hayvan hakları alanındaki ulusal örgütlenmenin de öncülerindendir.

17 Doğa, sadece yeşil alan ve orman demek değildir. FEDERASYON için her biri kendine özgü yaşam formuna sahip tüm ekosistemler eşit önem taşır.

18 ÖZEL GRUPLAR

19 DENEY VE KÜRK GERÇEĞİ Hayvanların denek olarak kullanılması, kürk ve derileri için öldürülmesine karşı çalışan Deney ve Kürk Grubu, toplumu bilinçlendirmek, test yapan şirketlerin etik politikalarını denetlemek, gerektiğinde yasal yollara başvurmak ve konu hakkında gündem yaratmak için çalışır. Laboratuvarlarda denek olarak kullanılan tavşanlar, kediler, köpekler, maymunlar ve daha birçok hayvan türü, bilim ve insanlık adına yapıldığı iddia edilen müdahale ve operasyonlarla kör ediliyor, kanser oluyor, enfeksiyon kapıyor, sakat bırakılıyor, kalıcı nörolojik hasarlara maruz bırakılıyor ve ölümcül deri hastalıklarına yakalanıyor.

20

21 PETSHOP GERÇEĞİ Petshop Gerçeği Grubu, standartlara uymayan petshop lar ve cins hayvan üretim çiftlikleri ile ilgili gerekli denetleme sistemini oluşturmak için çalışır. Petshop larda satılan köpek yavrularının çoğu, üretim çiftliklerinden gelirler. Petshop lardan hayvan alındığında sadece bu üretim çiftlikleri desteklenmez, bunun yanında binlerce evsiz köpeğin ev şansı da ellerinden alınmış olur.

22

23 AV GERÇEĞİ Av Gerçeği Grubu, avcılıkla ilgili resmi denetim mekanizmalarını harekete geçirmek ve yasal yaptırımların uygulanmasını sağlamak için çalışır. Avlanmak bir spor dalı değildir. Sporun tanımına, kurallarına, değerlerine ve amacına uymaz. Avlanmak hiçbir iyi amaca hizmet etmez. Tek amaç öldürmektir ve kurallar tek taraflı konulur. Bu yüzden, adil değildir.

24

25 HAYVANAT BAHÇESİ GERÇEĞİ Hayvanat Bahçesi Gerçeği Grubu, doğal yaşamlarından koparılmış ve teşhir amacı ile kafeslere hapsedilmiş olan hayvanların hakları kapsamında yaşam koşullarının iyileştirilmesi ya da özgürleştirilmeleri için çalışır. GÖSTERİ HAYVANLARI GERÇEĞİ Gösteri Hayvanları Gerçeği Grubu, sirkler ve sokaklarda gösteri amaçlı kullanılan şiddete Bizi eğlendirmekle yükümlü olan sirk ve istismara uğrayan hayvanların hakları hayvanlarının hayat konusunda gerekli çalışmaları yürütür. boyu sürecek bir mutsuzluğa mahkum edilmelerine alternatif olarak Hayvansız Sirkler mevcuttur.

26

27 ÜRETİM ÇİFTLİKLERİ GERÇEĞİ Günümüzün fabrika ve çiftliklerinde bizlere gıda olarak sunulmak üzere üretilip yetiştirilen hayvanlar acı çekiyor, hastalanıyor, çoğunlukla da işkenceye maruz kalıyor. FEDERASYON bu konuda et, süt, yumurta, tavuk, balık vb. üretim amaçlı çiftliklerdeki hayvanların koşullarını iyileştirmeye teşvik, toplum bilincini arttırmak ve eksik olan yasal düzenlemelerin yapılması ve uygulanması için çalışır. Eğer Ne yediğim önemlidir diyorsanız, beslenme tercihleriniz üzerinde bir kez daha düşünmelisiniz.

28

29 YABAN HAYAT GRUBU Doğa, sadece yeşil alan ve orman demek değildir. FEDERASYON için her biri kendine özgü yaşam formuna sahip tüm ekosistemler eşit düzeyde önem taşır. FEDERASYON bu sistemlerdeki ekolojik dengenin ve canlı türlerinin korunması amacıyla eğitime ve mücadeleye inanır. Canlılar ve kültürler için önemli doğal alanların korunmasına; eğer bu alanlar insan etkisi nedeniyle zarar görmüşse restorasyonuna ve genişletilmesine yönelik tüm çalışmaları destekler. insan merkezli bakış açısı ve kãr zihniyeti, günümüzde ekosistem bütünlüğü ve biyolojik çeşitlilik açısından en ciddi tehlikedir.

30

31 SAHA VE BARINAKLAR AKTİF DESTEK GRUBU Sahipli veya sahipsiz tüm hayvanların insanlar kadar yaşam hakkı vardır ve tüm hayvanların yaşamları, insanlar tarafından desteklenmelidir. FEDERASYON, şiddet ve istismara uğramış sokak hayvanları, yük hayvanları ve barınaklarda yaşam mücadelesi veren evcil hayvanların haklarının iadesi için mücadele etmekle birlikte, acil yardım gerektiren olaylarda da çözüm odaklı çalışır. Ülkemizde, yoğun şiddet ve istismara maruz kalan hayvanlar arasında, sahipsiz kedi ve köpekler başı çekiyor.

32 HAYVAN HAKLARI FEDERASYONU na göre insan, bu dünyanın efendisi değil; yeryüzündeki diğer canlı türleriyle eşit yaşam hakkına sahip bir türdür.

33 HAYTAP FAALİYETLERİ Farkındalık Yaratma/Bilinçlendirme FEDERASYON, hayvan hakları konusunda kamuoyunda farkındalık ve bilinç yaratmaya yönelik sosyal sorumluluk kampanyaları düzenler, festival, şenlik ve çeşitli organizasyonlarda stant açarak bilgilendirme çalışmaları yapar, ilköğretimden üniversiteye öğrencilere hayvan hakları konusunda seminerler verir; alanında düzenlenmiş panel ve konferanslara katılır. Hukuksal Mücadele FEDERASYON, kendilerini ifade edemeyen hayvanların da insanlar gibi etik ve hukuki özne olmalarını savunur, kendileri adına dava açılabilmesini ve hukuki yargılamaya müdahil olabilmelerini uzun vadeli bir hedef olarak görerek bunun için toplumu hazırlamayı hedefler. Dava açar, dilekçeler yazar, resmi görüşmelere katılır, ve gerekli yasal düzenlemeler için çalışır.

34 Saha Çalışmaları FEDERASYON un Saha ve Barınaklar Aktif Destek Grubu tarafından yürütülen bu çalışmalarda, barınakların acil ihtiyaçları karşılanmakta, şiddet ve istismara uğramış sokak hayvanlarına tedavi ve rehabilitasyon hizmeti sunulmaktadır. Ayrıca, kurucu derneklerimizden BGD ye ait hayvan nakil ambulansı ile özellikle otobanlarda, trafik terörüne maruz kalmış, acil yardım bekleyen hayvanlara kurtarma ve sağlık hizmeti verilmektedir. Eğitim Etkinlikleri FEDERASYON, ilköğretim çağındaki çocuklara yönelik yaratıcı ve öğretici eğitim materyalleri hazırlayarak, tiyatro ve benzeri etkinlikler düzenleyerek, lise ve üniversitelerde söyleşi ve seminerlere katılarak genç kuşakların hayvan hakları alanında bilgilendirilmesine ve bilinçlendirilmesine destek olmaktadır.

35 BASINDA HAYTAP

36

37 BASINDA HAYTAP

38 HAYVAN HAKLARI FEDERASYONU için hayvan sevgisi değil hayvan hakları esastır. Ve hayvanların kendilerine özgü haklarının, kamu vicdanı ve hukuk tarafindan gözetilmesi için çalışır.

39

40 NASIL DESTEK OLABİLİRSİNİZ? Bağış yapabilirsiniz. Proje ve kampanyalarımıza sponsor olabilirsiniz. Temsilcimiz ya da gönüllümüz olabilirsiniz. BİZE KATILIN VE ÇÖZÜME SİZ DE ORTAK OLUN

Köpeğinize annelik değil liderlik yapın

Köpeğinize annelik değil liderlik yapın Köpeğinize annelik değil liderlik yapın Köpeklerin terk edilmesindeki en büyük neden, köpeklerden önce ailelerin eğitimsizliği Dünyaca ünlü Köpek Davranış Bilimcisi ve Eğitmen Cheri Lucas: Köpeğinize annelik

Detaylı

HAYTAP Aciklamasi: Bakan Veysel Eroglu dogru soylemiyor, "STK" gorusleri umursanmadi... Son Güncelleme Cumartesi, 03 Kasım 2012 05:40

HAYTAP Aciklamasi: Bakan Veysel Eroglu dogru soylemiyor, STK gorusleri umursanmadi... Son Güncelleme Cumartesi, 03 Kasım 2012 05:40 Yasa degisiklik teklifine iliskin ACIKLAMADIR: Orman Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, kendi bakanlık burokratları tarafından hazırlanan yasa değişiklik teklifine ilişkin açıklamalarında "STK'lardan

Detaylı

Ajans Press; Marka Şehir ve Belediyelerin Medya Karnesini açıkladı

Ajans Press; Marka Şehir ve Belediyelerin Medya Karnesini açıkladı Basın Bildirisi Ajans Press; Marka Şehir ve Belediyelerin Medya Karnesini açıkladı 01 Ocak - 31 Aralık 2011 tarihleri arası Ajans Press in takibinde olan yerel, bölgesel ve ulusal 2659 yazılı basın takibinden

Detaylı

TURIZM OTEL YÖNETICILERI DERNEĞI TANITIM DOSYASI

TURIZM OTEL YÖNETICILERI DERNEĞI TANITIM DOSYASI 2017 TURIZM OTEL YÖNETICILERI DERNEĞI TANITIM DOSYASI İcadiye Mahallesi Çifte Çınar Sokak No 26 Kuzguncuk Üsküdar İstanbul Tel : +90 (216) 383 2200 info@turoyd.org TURİZM OTEL YÖNETİCİLERİ DERNEĞİ (TUROYD)

Detaylı

Beld Başkanlığına:Gönüllü ve Ziyaretçi kavramı ayrılmalı, Yasa maddeleri ile genel talepler Son Güncelleme Cumartesi, 09 Kasım 2013 16:54

Beld Başkanlığına:Gönüllü ve Ziyaretçi kavramı ayrılmalı, Yasa maddeleri ile genel talepler Son Güncelleme Cumartesi, 09 Kasım 2013 16:54 Sevgili Arkadaslar, Bu çok önemli yazıyı lüften dikkatle okuyunuz. Belediyelerin bakım evlerine giden gönüllüler orada gördükleri eksikleri söylediklerinde derhal YASAK gündeme getirilmekte. Bu tamamen

Detaylı

Talepte Bulunan PersonelinÜnvanlara Göre Dağılımı

Talepte Bulunan PersonelinÜnvanlara Göre Dağılımı 15/06/2011-05/08/2011 Tarihleri Arasında Başkanlığımız İnternet Sitesinde Yayınlanan "Hizmetiçi Eğitim İhtiyacının Belirlenmesi Anketi"ne Katılan 7.191 Personelin 58.878 Tercihin, "Tercih Edilen Eğitim

Detaylı

İL ADI UNVAN KODU UNVAN ADI BRANŞ KODU BRANŞ ADI PLANLANAN SAYI ÖĞRENİM DÜZEYİ

İL ADI UNVAN KODU UNVAN ADI BRANŞ KODU BRANŞ ADI PLANLANAN SAYI ÖĞRENİM DÜZEYİ ADANA 8140 BİYOLOG 0 1 LİSANS ADANA 8315 ÇOCUK GELİŞİMCİSİ 0 1 LİSANS ADANA 8225 DİYETİSYEN 0 1 LİSANS ADANA 8155 PSİKOLOG 0 1 LİSANS ADANA 8410 SAĞLIK MEMURU 6000 ÇEVRE SAĞLIĞI 4 LİSE ADANA 8410 SAĞLIK

Detaylı

K.KODU KONTENJAN KONTENJAN PUAN PUAN KADRO UNVANI KURUM ADI 3176421 1 0 082.164 082.164 AVUKAT (BOLU) ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (MERKEZ)

K.KODU KONTENJAN KONTENJAN PUAN PUAN KADRO UNVANI KURUM ADI 3176421 1 0 082.164 082.164 AVUKAT (BOLU) ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (MERKEZ) 3176421 1 0 082.164 082.164 AVUKAT (BOLU) ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (MERKEZ) 3176423 2 0 080.960 081.595 MÜHENDİS (ANKARA) ADALET BAKANLIĞI (MERKEZ) 3176424 3 0 079.384 079.639 MÜHENDİS (ANKARA)

Detaylı

Yenilenen Geçici Hayvan Bakım Merkezi açıldı

Yenilenen Geçici Hayvan Bakım Merkezi açıldı Yenilenen Geçici Hayvan Bakım Merkezi açıldı Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, bakım ve rehabilitasyon çalışmaları tamamlanarak dünya standartlarında bir tesis haline getirilen Bodrum Belediyesi

Detaylı

MUSTAFA ÖZTÜRK KİŞİSEL BİLGİ EĞİTİM İŞ DENEYİMİ. Akademisyen - Yazar Sosyal Politika Uzmanı Radyo - TV Program Yapımcısı ve Sunucusu

MUSTAFA ÖZTÜRK KİŞİSEL BİLGİ EĞİTİM İŞ DENEYİMİ. Akademisyen - Yazar Sosyal Politika Uzmanı Radyo - TV Program Yapımcısı ve Sunucusu MUSTAFA ÖZTÜRK Akademisyen - Yazar Sosyal Politika Uzmanı Radyo - TV Program Yapımcısı ve Sunucusu KİŞİSEL BİLGİ ADRES: Cumhuriyet Mh. Esat Paşa Cad. İşman Huzur St. C Bl. NO:10/3 Üsküdar, İstanbul, Türkiye

Detaylı

ÖĞRENCİLER AB'Yİ ÖĞRENİYOR PROJESİ 14 Nisan 2015 Kocaeli Tanıtım Konferansı BASIN DUYURUSU

ÖĞRENCİLER AB'Yİ ÖĞRENİYOR PROJESİ 14 Nisan 2015 Kocaeli Tanıtım Konferansı BASIN DUYURUSU ÖĞRENCİLER AB'Yİ ÖĞRENİYOR PROJESİ 14 Nisan 2015 Kocaeli Tanıtım Konferansı BASIN DUYURUSU T.C. Milli Eğitim Bakanlığı AB Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü nün 2011 yılı IPA-I (IPA - Katılım Öncesi Mali Destek

Detaylı

yılları arasında Yeni Şafak Gazetesinin İnternet Yayın Yönetmenliği görevini üstlendi.

yılları arasında Yeni Şafak Gazetesinin İnternet Yayın Yönetmenliği görevini üstlendi. Ertuğrul Acar KISA ÖZGEÇMİŞ İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümünden 2000 yılında mezun oldu. Medyanın çeşitli kademelerinde muhabirlik, editörlük, köşe yazarlığı ve yöneticilik

Detaylı

VE MUHTEMEL LOBİ PLATFORMLARI

VE MUHTEMEL LOBİ PLATFORMLARI KADIN GİRİŞİG İŞİMCİLER VE MUHTEMEL LOBİ PLATFORMLARI 5 Aralık 2005 TEPAV www.kagider.org KADIN GİRİŞİMCİLER DERNEĞİ KAGIDER Eylül 2002 de 37 girişimci kadın tarafından kuruldu. KAGIDER İN çeşitli sektörlerden

Detaylı

2017 YILI BİLİM SANAT MERKEZLERİNE ÖĞRETMEN ATAMASI SONUCU OLUŞAN İL-ALAN BAZLI TABAN PUANLAR

2017 YILI BİLİM SANAT MERKEZLERİNE ÖĞRETMEN ATAMASI SONUCU OLUŞAN İL-ALAN BAZLI TABAN PUANLAR 2017 YILI BİLİM SANAT MERKEZLERİNE ÖĞRETMEN ATAMASI SONUCU OLUŞAN İL-ALAN BAZLI TABAN PUANLAR Alan Adı İl Adı Atama Puanı Ek2 Puanı Hizmet Süresi Başvuru Atama Bilişim Teknolojileri ANKARA 42,000 10 3269

Detaylı

TMMOB GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI

TMMOB GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI TMMOB GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI Meşrutiyet Caddesi 22/13 Kızılay/ANKARA Tel: 0312 418 28 46-47 Faks : 0312 418 28 43 E-Posta : gidamo@gidamo.org.tr Web : http://www.gidamo.org.tr MERSİN ŞUBE GENEL MERKEZ

Detaylı

TABLO-2. ORTAÖĞRETİM MEZUNLARININ TERCİH EDEBİLECEĞİ KADROLAR (2014/2 EKPSS/KURA )

TABLO-2. ORTAÖĞRETİM MEZUNLARININ TERCİH EDEBİLECEĞİ KADROLAR (2014/2 EKPSS/KURA ) / POZİSYON UNVANI 190050001 9521 ADALET BAKANLIĞI Hizmetli ADANA MERKEZ Taşra YH 11 1 2001 7225 190050003 9522 ADALET BAKANLIĞI Hizmetli ADIYAMAN KAHTA Taşra YH 11 1 2001 7225 190050005 9523 ADALET BAKANLIĞI

Detaylı

2012 Anadolu İmdat Turu / 22 Gün Km / 15 il- 19 ilçe-köy Ziyareti Sonuç Bildirgesi Son Güncelleme Pazar, 25 Ekim :37

2012 Anadolu İmdat Turu / 22 Gün Km / 15 il- 19 ilçe-köy Ziyareti Sonuç Bildirgesi Son Güncelleme Pazar, 25 Ekim :37 Ağustos 2012 Sayılar ve fotoğraflarla HAYTAP Anadolu İmdat Turu 22 Gün... 15 İl 19 İlçe 5000 Km. yol. http://www.timurca.com/2012/08/11/sayilar-ve-fotograflarla-hayt ap-anadolu-imdat-turu-22-gun-15-il-19-ilce-5000-km-yol/

Detaylı

Şebinkarahisar lı bir baba ve Rumeli göçmeni bir annenin oğlu, İlk, orta ve lise öğrenimini Özel Tarhan Koleji'nde tamamladı,

Şebinkarahisar lı bir baba ve Rumeli göçmeni bir annenin oğlu, İlk, orta ve lise öğrenimini Özel Tarhan Koleji'nde tamamladı, AHMET BAHA ÖĞÜTKEN 24.DÖNEM İSTANBUL MİLLETVEKİLİ TEŞKİLAT BAŞKAN YARDIMCISI 1961'de İstanbul, Fatih te doğdu, Şebinkarahisar lı bir baba ve Rumeli göçmeni bir annenin oğlu, İlk, orta ve lise öğrenimini

Detaylı

Sosyal Araştırmalar Enstitüsü 30 MART 2014

Sosyal Araştırmalar Enstitüsü 30 MART 2014 30 MART 2014 AraştırmaHakkında Araştırma, 30 Mart 2014 günü, Bilgisayar Destekli Telefon Görüşmesi (CATI) yöntemi ile mahalli seçimlerde oy kullanan toplam 1383 seçmen ile gerçekleştirilmiştir. Araştırma

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI KARABÜK ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI Yıllara Göre Akademik Personel,İdari Personel ve Öğrenci Sayıları Öğrenci Sayıları Akademik Personel 9.877..79.78 İdari Personel.7..79.. 9 9 9 977 7.99 8.78

Detaylı

PROGRAM EKİNİN GAYRİ RESMİ ÇEVİRİSİDİR. E K L E R EK 1.1... 4 DAİMİ İKAMET EDENLERİN SAYISI, TOPLAM NÜFUS, İLLERE GÖRE ŞEHİR VE KIRSAL

PROGRAM EKİNİN GAYRİ RESMİ ÇEVİRİSİDİR. E K L E R EK 1.1... 4 DAİMİ İKAMET EDENLERİN SAYISI, TOPLAM NÜFUS, İLLERE GÖRE ŞEHİR VE KIRSAL PROGRAM EKİNİN GAYRİ RESMİ ÇEVİRİSİDİR. E K L E R EK 1.1... 4 DAİMİ İKAMET EDENLERİN SAYISI, TOPLAM NÜFUS, İLLERE GÖRE ŞEHİR VE KIRSAL YERLEŞİMLERDEKİ NÜFUS %'Sİ... 4 EK 1.2... 6 KİŞİ BAŞI REEL GSYİH,

Detaylı

EKPSS-2014/2 Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin En Küçük ve En Büyük Puanlar (Önlisans)

EKPSS-2014/2 Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin En Küçük ve En Büyük Puanlar (Önlisans) 210020001 ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ MEMUR (ADIYAMAN / MERKEZ - Merkez) 4 4 0 82,69988 85,92848 210030001 ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ MEMUR (AYDIN / MERKEZ - Merkez) 3 3 0 79,57189 84,86609 210050001 AĞRI İBRAHİM

Detaylı

DÖNEMİ BİLKENT IEEE ÖĞRENCİ KOLU İDARİ VE KURUMSAL YAPILANMASI

DÖNEMİ BİLKENT IEEE ÖĞRENCİ KOLU İDARİ VE KURUMSAL YAPILANMASI 2015-2016 DÖNEMİ BİLKENT IEEE ÖĞRENCİ KOLU İDARİ VE KURUMSAL YAPILANMASI YK: Yönetim Kurulu IK: İdari Kurul Yönetim Kurulu Görev Tanımları Yönetim Kurulu Yapısı Yönetim Kurulu Başkanı Başkan Yardımcısı

Detaylı

KPSS - 2004/2 ve Ek Yerleştirmedeki En Küçük ve En Büyük Puanlar ( TABLO-1 Ortaöğretim Mezunları III. Grup Yeni Kadrolar )

KPSS - 2004/2 ve Ek Yerleştirmedeki En Küçük ve En Büyük Puanlar ( TABLO-1 Ortaöğretim Mezunları III. Grup Yeni Kadrolar ) KPSS - 2004/2 ve Ek Yerleştirmedeki En Küçük ve En Büyük Puanlar ( TABLO-1 Ortaöğretim Mezunları III. Grup Yeni Kadrolar ) EN EN BOŞ KÜÇÜK BÜYÜK K.KODU KONTENJAN KONTENJAN PUAN PUAN UNVAN KURUM ADI KURUM

Detaylı

BÖLÜM -VI- BÖLGESEL AZALTMA KATSAYILARI

BÖLÜM -VI- BÖLGESEL AZALTMA KATSAYILARI BÖLÜM -VI- BÖLGESEL AZALTMA KATSAYILARI 173 174 Elektrik, Elektronik-Biyomedikal-Kontrol Mühendisliği Hizmetleri EK-1 BÖLGESEL AZALTMA KATSAYILARI (BK) EMO Yönetim Kurulunun 06.11.2015 tarih ve 44/51 sayılı

Detaylı

SAĞLIK HİZMETLERİ YÖNETİMİ. Sağlık Hizmetleri. Hizmetleri. Hizmetleri. n Destek Sağlık Hizmetleri. n Veteriner Halk Sağlığı

SAĞLIK HİZMETLERİ YÖNETİMİ. Sağlık Hizmetleri. Hizmetleri. Hizmetleri. n Destek Sağlık Hizmetleri. n Veteriner Halk Sağlığı YÖNETİMİ Sağlık n Destek Sağlık n Veteriner Halk Sağlığı n Acil Sağlık ve Cankurtarma n Sağlıklı Gıda n İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ I 011 FAALİYET RAPORU Sağlık Yönetimi 14 YÖNETİMİ Stratejik Amaç 4

Detaylı

BÖLÜM -VI- BÖLGESEL AZALTMA KATSAYILARI

BÖLÜM -VI- BÖLGESEL AZALTMA KATSAYILARI BÖLÜM -VI- BÖLGESEL AZALTMA KATSAYILARI 179 180 Elektrik, Elektronik-Biyomedikal-Kontrol Mühendisliği Hizmetleri BÖLGESEL AZALTMA KATSAYILARI (BK) EMO Yönetim Kurulunun 04.11.2017 tarih ve 45/56 sayılı

Detaylı

KARTAL BELEDİYESİ VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

KARTAL BELEDİYESİ VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ KARTAL BELEDİYESİ VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç Madde 1 Bu yönetmeliğin amacı Veteriner İşleri Müdürlüğünün kuruluş, görev,

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ ADRESE DAYALI NÜFUS KAYIT SİSTEMİ (ADNKS) 2013 Yılı Türkiye İstatistik Kurumu 29/01/2014 tarihinde 2013 yılı Adrese Dayalı Kayıt Sistemi Sonuçları haber bültenini yayımladı. 31 Aralık 2013 tarihi itibariyle;

Detaylı

BÖLÜM -VII- BÖLGESEL AZALTMA KATSAYILARI

BÖLÜM -VII- BÖLGESEL AZALTMA KATSAYILARI BÖLÜM -VII- BÖLGESEL AZALTMA KATSAYILARI TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası 136 Elektrik, Elektronik ve Bilgisayar Mühendisliği Hizmetleri BÖLGESEL AZALTMA KATSAYILARI 2007 yılı içinde uygulanacak olan

Detaylı

BÖLGE GRUP SIRALAMASI

BÖLGE GRUP SIRALAMASI ACİL TIP TEKNİKERİ (İLK VE ACİL YARDIM TEKNİKERİ) BURSA KOCAELİ İZMİR MERSİN İSTANBUL ANKARA ESKİŞEHİR ÇANAKKALE DENİZLİ ZONGULDAK ANTALYA KONYA MUĞLA MANİSA HATAY BALIKESİR EDİRNE TEKİRDAĞ YALOVA SAKARYA

Detaylı

EURODESK TÜRKİYE TEMAS NOKTALARI

EURODESK TÜRKİYE TEMAS NOKTALARI EURODESK TÜRKİYE TEMAS NOKTALARI İl Adı Kurum Adı E-posta Adresi Web Adresi ADANA Adana Gençlik adanakentkonseyi@eurodesk.eu http://www.adanakentkonseyi.org.tr ADANA Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü Projeler

Detaylı

IĞDIR İL HAYVANLARI KORUMA KURULU

IĞDIR İL HAYVANLARI KORUMA KURULU IĞDIR İL HAYVANLARI KORUMA KURULU Karar No: Tarih: 3..5.7.4 tarih ve 559 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 599 sayılı Hayvanları Kanunu ve bu kanuna istinaden Bakanlıkça çıkartılmış olan

Detaylı

KPSS 2011/1 MERKEZİ YERLEŞTİRMEDEKİ EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR (LİSANS) (YERLEŞTİRME TARİHİ 07.07.2011)

KPSS 2011/1 MERKEZİ YERLEŞTİRMEDEKİ EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR (LİSANS) (YERLEŞTİRME TARİHİ 07.07.2011) 3111223 1 0 82,064 82,064 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ AVUKAT (BOLU Merkez) 3111225 1 0 82,763 82,763 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYAR İŞLETMENİ (BOLU Merkez) 3111227 1 0 80,763 80,763 ABANT

Detaylı

DÜNYA İLK YARDIM GÜNÜNÜN AMAÇLARI

DÜNYA İLK YARDIM GÜNÜNÜN AMAÇLARI DÜNYA İLK YARDIM GÜNÜNÜN AMAÇLARI Halkın, ilk yardım ile ilgili basit uygulamaların hayat kurtardığı ve ilk yardım öğrenmenin önemini fark etmelerini sağlamak, Kişileri ilk yardım öğrenmeye motive etmek,

Detaylı

2012-ÖMSS Sınav Sonucu İle Yapılan Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler (Ortaöğretim)

2012-ÖMSS Sınav Sonucu İle Yapılan Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler (Ortaöğretim) 10020121001 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ SANTRAL MEMURU (BOLU / MERKEZ - Merkez) 1 0 90,04922 90,04922 10020121003 AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI HİZMETLİ (ADIYAMAN / MERKEZ - Taşra) 1 0 86,74214

Detaylı

Faaliyet Raporu (1 Ocak 31 Aralık 2009) İstatistikler İSTATİSTİKİ BİLGİLER

Faaliyet Raporu (1 Ocak 31 Aralık 2009) İstatistikler İSTATİSTİKİ BİLGİLER İSTATİSTİKİ BİLGİLER 1 MESLEK MENSUPLARI YILLARA GÖRE SAYILARI GRAFİĞİ 2009 Aralık 2008 Eylül-Aralık 2007-2008 2006-2007 2005-2006 2004-2005 2003-2004 2002-2003 2001-2002 2000-2001 1994-1995 1990-1991

Detaylı

İTÜ HBSK ÜNİVERSİTELER ARASI HALK KÜLTÜRÜ GÜNLERİ İTÜ HALK BİLİMİ VE SANATLARI KULÜBÜ

İTÜ HBSK ÜNİVERSİTELER ARASI HALK KÜLTÜRÜ GÜNLERİ İTÜ HALK BİLİMİ VE SANATLARI KULÜBÜ İTÜ HBSK ÜNİVERSİTELER ARASI HALK KÜLTÜRÜ GÜNLERİ İTÜ HALK BİLİMİ VE SANATLARI KULÜBÜ İTÜ HBSK KİMDİR? Halk Bilimi ve Sanatları Kulübü, 1999 güzünde, İTÜ bünyesinde Halk Oyunları, Müzik Birimi ve Kafkas

Detaylı

Öğrenmek İstiyorum Kampanyası

Öğrenmek İstiyorum Kampanyası Öğrenmek İstiyorum Kampanyası TRABZON DA KAMPANYAYA İLGİ ARTIYOR sağlık üreme sağlığı bilgilerinin girmesine yönelik olarak başlanan Öğrenmek İstiyorum Kampanyası kapsamında Trabzon da ilgi gün geçtikçe

Detaylı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü 8 Mart Dünya Kadınlar Günü AB ve Türkiye: Kadınların güçlendirilmesi için birlikte www.avrupa.info.tr Avrupa Birliği ve Türkiye Cinsiyet Eşitliği için El Ele Toplumsal cinsiyet eşitliği bir «slogan» değil,

Detaylı

YEREL YÖNETİMLER PERFORMANS ARAŞTIRMASI -BÜYÜKŞEHİRLER-

YEREL YÖNETİMLER PERFORMANS ARAŞTIRMASI -BÜYÜKŞEHİRLER- YEREL YÖNETİMLER PERFORMANS ARAŞTIRMASI -BÜYÜKŞEHİRLER- MART 2016 4 Bu araştırma Mart 2014 yerel seçimlerinden bu yana geçen 2 senelik süreçte, vatandaşların Büyükşehir 5 Belediye hizmetleri ile ilgili

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ DERECE ALAN ÜNİVERSİTE YIL

ÖZGEÇMİŞ DERECE ALAN ÜNİVERSİTE YIL ÖZGEÇMİŞ 1. Adı ve Soyadı : JALE SARMAŞIK 2. Doğum Tarihi : 25 Ekim 1950, İstanbul 3. Unvanı : Profesör Dr. 4. Öğrenim Durumu : DERECE ALAN ÜNİVERSİTE YIL Lisans Hukuk İstanbul Üniversitesi Hukuk 1975

Detaylı

TÜRKİYE HALK OYUNLARI FEDERASYONU DÖNEMİ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

TÜRKİYE HALK OYUNLARI FEDERASYONU DÖNEMİ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU TÜRKİYE HALK OYUNLARI FEDERASYONU 17.10.2012 26.10.2016 DÖNEMİ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU 17.10.2012 Tarihinde Ankara da yapılan 3. Olağan Genel Kurulumuz da Federasyon Başkanlığına yeniden Hayri Gürhan

Detaylı

LİSTE - II TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMU - TAŞRA

LİSTE - II TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMU - TAŞRA 1 ADANA EBE 4 1 ADANA SAĞLIK MEMURU RÖNTGEN TEKNİSYENİ 1 1 ADANA SAĞLIK MEMURU TIBBİ SEKRETER 2 2 ADIYAMAN DİYETİSYEN 2 2 ADIYAMAN EBE 2 2 ADIYAMAN HEMŞİRE 1 2 ADIYAMAN SAĞLIK MEMURU TIBBİ SEKRETER 1 2

Detaylı

HAYTAP İmdat Turu Ekibi ANKARA Yenimahalle 'Toplama Merkezi'nde... Son Güncelleme Çarşamba, 25 Eylül 2013 19:37

HAYTAP İmdat Turu Ekibi ANKARA Yenimahalle 'Toplama Merkezi'nde... Son Güncelleme Çarşamba, 25 Eylül 2013 19:37 HAYTAP Akdeniz Ege İmdat Turu Ekibi olarak, turumuz da biz de bitmiş tükenmiş durumda olduğumuz halde, sokaklarından yüzlerce hayvanın yok olduğu, bakım evinin bir felaket olduğu bilgilerini kulak ardı

Detaylı

2012-ÖMSS Sınav Sonucu İle Yapılan Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler (Lisans)

2012-ÖMSS Sınav Sonucu İle Yapılan Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler (Lisans) KADRO KODU KURUM ADI KADRO UNVANI 30020125061 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ MEMUR (BOLU / MERKEZ - Merkez) 1 0 77,04434 77,04434 30020125063 AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ MEMUR (KIRŞEHİR / MERKEZ - Merkez)

Detaylı

Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV) nedir?

Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV) nedir? KAÇUV DA GÖNÜLLÜLÜK Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV) nedir? Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV) Nerede yaşam varsa, orada umut vardır felsefesi ile, ebeveynlerinin maddi sorunları nedeniyle tedavileri

Detaylı

Valilige: Site, bina ve bahçeli kurumlara ORMAN BAKANLIĞI KEDİ EVLERİNDEN konup besleme yapılmas

Valilige: Site, bina ve bahçeli kurumlara ORMAN BAKANLIĞI KEDİ EVLERİNDEN konup besleme yapılmas Valilige: Site, bina ve bahçeli kurumlara ORMAN BAKANLIĞI KEDİ EVLERİNDEN konup besleme yapılmas Sevgili Arkadaslar, Turkiye nin butun sehirlerinde belediyeler, site ve luks otel tatil koyu yonetimleri

Detaylı

Kamu-STK İşbirliği için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesi

Kamu-STK İşbirliği için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesi Kamu-STK İşbirliği için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesi Faaliyet B.1.2.1 STK lara Yönelik Kapasite Geliştirme Eğitimi Katılımcılar için

Detaylı

Geçici Bakım Merkezleri

Geçici Bakım Merkezleri I R A L N A V Y A SOKAK H Geçici Bakım Merkezleri 4 Dünya yalnız bizim değil; yaşama hakkına saygı duymalıyız. Doğayı sevmek ve tüm canlıların ihtiyaçlarını gönüllü olarak karşılamak insan olmanın önemli

Detaylı

KPSS 2008/4 MERKEZİ YERLEŞTİRMEDEKİ EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR ( LİSANS ) ( YERLEŞTİRME TARİHİ : 19 OCAK 2009 )

KPSS 2008/4 MERKEZİ YERLEŞTİRMEDEKİ EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR ( LİSANS ) ( YERLEŞTİRME TARİHİ : 19 OCAK 2009 ) 3842341 1 0 090.770 090.770 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ DİYETİSYEN ( BOLU Merkez ) 3842343 5 0 076.290 079.037 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRE ( BOLU Merkez ) 3842345 1 0 087.615 087.615 ABANT

Detaylı

T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI

T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI TELİF HAKLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İSTATİSTİKSEL BİLGİLENDİRME RAPORU (SERTİFİKA) Hazırlayan: İrfan Taylan ÇOKYAMAN OCAK 2013 ANKARA SERTİFİKA BÖLÜM İSTATİSTİKLERİ 2 1) SERTİFİKA

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ DERECE ALAN ÜNİVERSİTE YIL. Lisans Hukuk İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi. Y. Lisans Radyo-Televizyon- Sinema Marmara Üniversitesi 1985

ÖZGEÇMİŞ DERECE ALAN ÜNİVERSİTE YIL. Lisans Hukuk İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi. Y. Lisans Radyo-Televizyon- Sinema Marmara Üniversitesi 1985 ÖZGEÇMİŞ 1. Adı ve Soyadı : JALE SARMAŞIK 2. Doğum Tarihi : 25 Ekim 1950, İstanbul 3. Unvanı : Profesör Dr. 4. Öğrenim Durumu : DERECE ALAN ÜNİVERSİTE YIL Lisans Hukuk İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi

Detaylı

Konsept Ana Fikiri / Misyon

Konsept Ana Fikiri / Misyon Misyon Amaç Hayvan Sağlığı Korunmadan İnsan Sağlığının korunamayacağı ilkesi ile hayvanlardan insanlara bulaşan (Zoonoz) hastalıklarla mücadele etmek, Hayvan sağlığını korumak ve refahını artırmak; böylece

Detaylı

Araştırmanın Künyesi;

Araştırmanın Künyesi; Araştırmanın Künyesi; Araştırma; 05 06 Nisan 2008 günleri Türkiye nin 7 coğrafi bölgesinde, 26 il ve 68 ilçede bunlara bağlı 81 mahalle ve köyde, 18 yaş ve üstü seçmen nüfusunu temsil eden 724 ü kadın

Detaylı

Ajans Press; Marka Şehir ve Belediyelerin Medya Karnesini Açıkladı:

Ajans Press; Marka Şehir ve Belediyelerin Medya Karnesini Açıkladı: Basın Bildirisi Ajans Press; Marka Şehir ve Belediyelerin Medya Karnesini Açıkladı: 01 Ocak - 31 Aralık 2011 tarihleri arası Ajans Press in takibinde olan yerel, bölgesel ve ulusal 2659 yazılı basın takibinden

Detaylı

LİSTE - II TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMU - TAŞRA

LİSTE - II TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMU - TAŞRA YER DEĞİŞİKLİĞİ BAŞVURULARI İÇİN İLAN EDİLEN LİSTESİ 1 ADANA BİYOLOG GENEL BÜTÇE 1 1 ADANA EBE GENEL BÜTÇE 6 1 ADANA HEMŞİRE GENEL BÜTÇE 2 1 ADANA SAĞLIK MEMURU ÇEVRE SAĞLIĞI TEKNİSYENİ GENEL BÜTÇE 1 1

Detaylı

AKTİF GAYRİMENKUL DEĞERLEME VE DANIŞMANLIK AŞ

AKTİF GAYRİMENKUL DEĞERLEME VE DANIŞMANLIK AŞ AKTİF GAYRİMENKUL DEĞERLEME VE DANIŞMANLIK AŞ Altıntepe Mahallesi, Sırmakeş Sokak, No:13/10 Maltepe-İSTANBUL Tel : 0216 518 0280 Fax : 0216 518 5316 Web : www.aktifgd.com e-posta : info@aktifgd.com Aktif

Detaylı

2012-ÖMSS Sınav Sonucu İle Yapılan Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler (Önlisans)

2012-ÖMSS Sınav Sonucu İle Yapılan Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler (Önlisans) 20020123801 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ MEMUR (BOLU / MERKEZ - Merkez) 1 0 77,71676 77,71676 20020123803 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ MEMUR (BOLU / MERKEZ - Merkez) 2 0 77,52866 78,22274 20020123805

Detaylı

TABLO-3B. B GRUBU KADROLARA ATANACAKLARDA ARANACAK KOŞULLAR Yerleştirme Yapılacak Kadrolar Koşul ve

TABLO-3B. B GRUBU KADROLARA ATANACAKLARDA ARANACAK KOŞULLAR Yerleştirme Yapılacak Kadrolar Koşul ve 50 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU) 8971 SANTRAL MEMURU (BOLU)... GİH 10 1... 13,17, 210 8981 DAKTİLOGRAF (BOLU)... GİH 12 1... 13, 17, 237, 242 8991 HEMŞİRELİK (BOLU)... SH 12 4... 13, 79, 216 9001

Detaylı

Doç. Dr. Tuncay ERGENE Türk PDR-DER Genel BaĢkanı

Doç. Dr. Tuncay ERGENE Türk PDR-DER Genel BaĢkanı Doç. Dr. Tuncay ERGENE Türk PDR-DER Genel BaĢkanı 1964 yılında Ankara da doğmuştur. Lisans eğitimini 1986 yılında Hacettepe Üniversitesi, Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü, Psikolojik Danışma ve

Detaylı

KURUM ADI KADRO ADI KONT.

KURUM ADI KADRO ADI KONT. . KPSS-2014/2 310020001 ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ Memur (ADIYAMAN MERKEZ Merkez) 1 0 86,13395 86,13395 310020003 ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ Memur (ADIYAMAN MERKEZ Merkez) 1 0 87,43649 87,43649 310020005 ADIYAMAN

Detaylı

DOĞAN GRUBU SOSYAL SORUMLULUK POLİTİKASI

DOĞAN GRUBU SOSYAL SORUMLULUK POLİTİKASI DOĞAN GRUBU SOSYAL SORUMLULUK POLİTİKASI Sayfa : 1/5 1. AMAÇ Bu politikanın amacı, Doğan Grubu olarak sosyal sorumluluk ilkelerimizi belirtmek ve sosyal sorumluluk kapsamındaki çalışmaların Grubumuz için

Detaylı

NEDİR? TMMOB GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI ÖĞRENCİ TEMSİLCİLİKLERİ 4/24/2014

NEDİR? TMMOB GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI ÖĞRENCİ TEMSİLCİLİKLERİ 4/24/2014 TMMOB GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI ÖĞRENCİ TEMSİLCİLİKLERİ NEDİR? Açılımı Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) 6235 sayılı Yasayla 1954 yılında kurulmuştur. TMMOB tüzel kişiliğe sahip, Anayasanın

Detaylı

KPSS-2014/3 Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Sözleşmeli Pozisyonlarına Yerleştirme (Ortaöğretim)

KPSS-2014/3 Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Sözleşmeli Pozisyonlarına Yerleştirme (Ortaöğretim) KURUM ADI KADRO ADI 190160001 SAĞLIK BAKANLIĞI SAĞLIK MEMURU (ADANA TÜM İLÇELER Taşra) 5 0 75,57278 78,51528 190160003 SAĞLIK BAKANLIĞI SAĞLIK MEMURU (ARTVİN TÜM İLÇELER Taşra) 4 0 75,26887 75,34407 190160005

Detaylı

İL BAZINDA DAĞILIM İSTANBUL 136 ANKARA 36 İZMİR 23 ANTALYA 12 KOCAELİ 10 GAZİANTEP 9

İL BAZINDA DAĞILIM İSTANBUL 136 ANKARA 36 İZMİR 23 ANTALYA 12 KOCAELİ 10 GAZİANTEP 9 BAŞVURU ADEDİ 335 TEMMUZ-AĞUSTOS-EYLÜL 2010 BAŞVURU İSTATİSTİKLERİ ANA BRANŞ BAZINDA DAĞILIM HAYAT DIŞI 307 HAYAT 28 İL BAZINDA DAĞILIM İSTANBUL 136 ANKARA 36 İZMİR 23 ANTALYA 12 KOCAELİ 10 GAZİANTEP 9

Detaylı

K.KODU KONTENJAN KONTENJAN PUAN PUAN KADRO UNVANI KURUM ADI 2157651 1 0 088.425 088.425 MEMUR (BOLU) ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (MERKEZ) 2157653

K.KODU KONTENJAN KONTENJAN PUAN PUAN KADRO UNVANI KURUM ADI 2157651 1 0 088.425 088.425 MEMUR (BOLU) ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (MERKEZ) 2157653 2157651 1 0 088.425 088.425 MEMUR (BOLU) ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (MERKEZ) 2157653 1 0 081.206 081.206 MEMUR (BOLU) ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (MERKEZ) 2157655 1 0 088.005 088.005 MEMUR (BOLU)

Detaylı

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNE 50 GÜN KALA TÜRKİYE DE SON SİYASİ DURUM

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNE 50 GÜN KALA TÜRKİYE DE SON SİYASİ DURUM CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNE 50 GÜN KALA TÜRKİYE DE SON SİYASİ DURUM CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNE 50 GÜN KALA TÜRKİYE'DE SON 1 SİYASİ DURUM Web: Eposta: bilgi@tusiar.com Adres: Yenişehir Mahallesi Hastane Caddesi

Detaylı

TÜRKİYE SİYASİ GÜNDEM ARAŞTIRMASI MART 2014

TÜRKİYE SİYASİ GÜNDEM ARAŞTIRMASI MART 2014 TÜRKİYE SİYASİ GÜNDEM ARAŞTIRMASI MART 2014 ARAŞTIRMA HAKKINDA Amaç & Yöntem Mart 2014 Türkiye Siyasi Gündem Araştırması PollMark Araştırma tarafından gerçekleştirilmiştir. Türkiye Siyasi Gündem Araştırmalarının

Detaylı

TABİP İL BÖLGE SE PDC KAD ORAN GRUP KİLİS 4 63 88 96 109,09% A1 KARAMAN 4 32 127 130 102,36% A2 İZMİR 1 3 1821 1864 102,36% A3 MALATYA 5 42 373 375

TABİP İL BÖLGE SE PDC KAD ORAN GRUP KİLİS 4 63 88 96 109,09% A1 KARAMAN 4 32 127 130 102,36% A2 İZMİR 1 3 1821 1864 102,36% A3 MALATYA 5 42 373 375 TABİP İL BÖLGE SE PDC KAD ORAN GRUP KİLİS 4 63 88 96 109,09% A1 KARAMAN 4 32 127 130 102,36% A2 İZMİR 1 3 1821 1864 102,36% A3 MALATYA 5 42 373 375 100,54% A4 ELAZIĞ 5 39 308 309 100,32% A5 YALOVA 2 13

Detaylı

BOŞ KONTENJAN K.KODU KONTENJAN PUAN

BOŞ KONTENJAN K.KODU KONTENJAN PUAN K.KODU KONTENJAN BOŞ KONTENJAN EN KÜÇÜK PUAN EN BÜYÜK PUAN KADRO ÜNVANI KURUM ADI 4123541 1 0 090.857 090.857 MEMUR (İSTANBUL) BAYRAMPAŞA BELEDİYESİ (BYŞ) 4123543 4 0 086.962 088.105 ZABITA MEMURU (İSTANBUL)

Detaylı

ÇADED ÇARDAK AĞAÇLANDIRMA, DOĞA VE EĞİTİM GÖNÜLLÜLERİ DERNEĞİ STRATEJİK EYLEM PLANI ÇALIŞTAY RAPORU

ÇADED ÇARDAK AĞAÇLANDIRMA, DOĞA VE EĞİTİM GÖNÜLLÜLERİ DERNEĞİ STRATEJİK EYLEM PLANI ÇALIŞTAY RAPORU ÇADED ÇARDAK AĞAÇLANDIRMA, DOĞA VE EĞİTİM GÖNÜLLÜLERİ DERNEĞİ STRATEJİK EYLEM PLANI ÇALIŞTAY RAPORU Çardak, DENİZLİ Kasım 2013 1 1. ÇALIŞTAYIN AMACI VE YÖNTEMİ ÇADED in kuruluş amaçlarına ulaşabilmesi

Detaylı

YILLARI ARASINDA AKREDİTE OLAN ODA/BORSALAR

YILLARI ARASINDA AKREDİTE OLAN ODA/BORSALAR 2002-2016 YILLARI ARASINDA AKREDİTE OLAN ODA/BORSALAR 1 ADANA SANAYİ ODASI 2 ADANA TİCARET BORSASI 3 ADANA TİCARET ODASI 4 ADIYAMAN TİCARET VE SANAYİ ODASI 5 AFYONKARAHİSAR TİCARET BORSASI 6 AFYONKARAHİSAR

Detaylı

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR 2015 2019 STRATEJİK PLANI

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR 2015 2019 STRATEJİK PLANI BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BEL E D İ Y E S İ 2015 2019 STRATEJİK PLANI 2015-2019 Stratejik Pl an ı 3.4.11 Stratejik Alan 11 : Kültür ve Sosyal İşler 70 A1 Katılımcılığı Esas Alarak Balıkesir'i Kültürel Ve Sportif

Detaylı

BRUSELLA ERADİKASYON PROGRAMI

BRUSELLA ERADİKASYON PROGRAMI BRUSELLA ERADİKASYON PROGRAMI Dr. Nahit YAZICIOĞLU Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ve Karantina Daire Başkanı V.Türkiye Zoonotik Hastalıklar Sempozyumu-24/25 Ekim 2014-Erzurum 1 YASAL ALT

Detaylı

EKPSS-2014/2 Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin En Küçük ve En Büyük Puanlar (Ortaöğretim)

EKPSS-2014/2 Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin En Küçük ve En Büyük Puanlar (Ortaöğretim) 110050001 AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ HİZMETLİ (AĞRI / MERKEZ - Merkez) 1 1 0 87,81939 87,81939 110110001 ANKARA ÜNİVERSİTESİ TEKNİSYEN (ANKARA / MERKEZ - Merkez) 1 1 0 86,22335 86,22335 110140001

Detaylı

Muracaat BIMER sitesi uzerinden ayrica yapilmistir. Cumra Kaymakamligina,

Muracaat BIMER sitesi uzerinden ayrica yapilmistir. Cumra Kaymakamligina, Muracaat BIMER sitesi uzerinden ayrica yapilmistir. Cumra Kaymakamligina, Cumra ilcesinde sabah saat 07.00 sularinda, belediyenin zabita gorevlileri ellerinde tufeklerle sokaklarda kopekleri vurmuslardir.

Detaylı

1 of 10 EN KÜÇÜK PUAN POZİSYON KODU BOŞ KONT.

1 of 10 EN KÜÇÜK PUAN POZİSYON KODU BOŞ KONT. KURUM ADI KADRO ADI 1241011 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK TEKNİSYENİ BOLU MERKEZ Merkez 2 0 88,10220 88,56604 1241013 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK TEKNİSYENİ BOLU MERKEZ Merkez 1 0 85,43244

Detaylı

Not:Topluma ve basin kuruluslarina bcc olarak gonderilmistir.

Not:Topluma ve basin kuruluslarina bcc olarak gonderilmistir. Not:Topluma ve basin kuruluslarina bcc olarak gonderilmistir. Kamuoyu Bilgisine, Umraniye Belediyesi Barinaginda, yillardir hayvanlar aclik, pislik ve hastalik icinde, dar BETON odalarda zulm gorerek yasamaya

Detaylı

TAŞRA TEŞKİLATI MÜNHAL TEKNİKER KADROLARI

TAŞRA TEŞKİLATI MÜNHAL TEKNİKER KADROLARI ADANA MERKEZ 111918 İL MEM İNŞAAT 1 ADANA MERKEZ 111918 İL MEM ELEKTRİK 2 ADIYAMAN MERKEZ 114014 İL MEM İNŞAAT 1 ADIYAMAN MERKEZ 114014 İL MEM ELEKTRİK 1 AFYONKARAHİSARMERKEZ 114972 İL MEM İNŞAAT 1 AFYONKARAHİSARMERKEZ

Detaylı

SAĞLIKLI ŞEHİR HAREKETİ KADIN ÇALIŞMALARI Kasım Eylül 2011

SAĞLIKLI ŞEHİR HAREKETİ KADIN ÇALIŞMALARI Kasım Eylül 2011 SAĞLIKLI ŞEHİR HAREKETİ KADIN ÇALIŞMALARI Kasım 2009- Eylül 2011 ESKİŞEHIR TEPEBAŞI BELEDİYESİ NCE YAŞANABİLİR BİR KENT Güçlü Dayanışma içinde Kendi yaşamını etkileyen kararlara katılımı olan bir toplum

Detaylı

VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ 2004-2012

VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ 2004-2012 VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ 2004-2012 Veteriner İşleri Müdürlüğü, 1 müdür 1 veteriner hekim(sözleşmeli) 3 daimi işçi, hizmet alımı kapsamında 1 veteriner sağlık teknikeri 1 yakalama görevlisi 5 bakıcı dan

Detaylı

Sevim AYTEMİZ GÜLER. [Kılavuz Yenilikçi Görsel Sanatlar Öğretmeni, Ressam, Grafik Tasarımcı] 22 Haziran 1976. Sivas

Sevim AYTEMİZ GÜLER. [Kılavuz Yenilikçi Görsel Sanatlar Öğretmeni, Ressam, Grafik Tasarımcı] 22 Haziran 1976. Sivas Sevim AYTEMİZ GÜLER [Kılavuz Yenilikçi, Ressam, Grafik Tasarımcı] Kişisel Bilgiler Doğum Tarihi 22 Haziran 1976 Doğum Yeri Sivas Deneyimler Kılavuz Yenilikçi Görsel Sanatlar Öğretmeni MEB - Eğitim Teknolojileri

Detaylı

İLLERE GÖRE NÜFUS KÜTÜKLERİNE KAYITLI EN ÇOK KULLANILAN 5 KADIN VE ERKEK ADI

İLLERE GÖRE NÜFUS KÜTÜKLERİNE KAYITLI EN ÇOK KULLANILAN 5 KADIN VE ERKEK ADI İLLERE GÖRE NÜFUS KÜTÜKLERİNE KAYITLI EN ÇOK KULLANILAN 5 KADIN VE ERKEK ADI İL KADIN ADI ERKEK ADI ADANA ADIYAMAN AFYONKARAHİSAR AKSARAY SULTAN SULTAN İBRAHİM RAMAZAN 1/17 2/17 AMASYA ANKARA ANTALYA ARDAHAN

Detaylı

BÖLGE GRUP SIRALAMASI EBE

BÖLGE GRUP SIRALAMASI EBE EBE ADANA İZMİR ANKARA MERSİN KOCAELİ DENİZLİ ESKİŞEHİR KAYSERİ EDİRNE AYDIN ZONGULDAK BALIKESİR TEKİRDAĞ SAKARYA MUĞLA KONYA ANTALYA YALOVA ÇANAKKALE UŞAK KIRKLARELİ AFYONKARAHİSAR BOLU OSMANİYE GİRESUN

Detaylı

19 MAYIS ÖN HAZIRLIK TOPLANTISINDA ALINAN KARARLAR 9-10 Nisan 2005, Ankara

19 MAYIS ÖN HAZIRLIK TOPLANTISINDA ALINAN KARARLAR 9-10 Nisan 2005, Ankara 19 MAYIS ÖN HAZIRLIK TOPLANTISINDA ALINAN KARARLAR 9-10 Nisan 2005, Ankara 9-10 Nisan 2005 tarihinde Ankara Başkent Öğretmen evinde yapılan hazırlık toplantısına Elazığ, Adana, Antakya, Erzurum, Denizli,

Detaylı

1998 Dost FM, Program Yapımcısı. 2001-2006 ODTÜ TeknoPark Halıcı Yazılım A.Ş. ve Halıcı Bilgi İşlem A.Ş. Multimedya, Grafik Tasarımcı

1998 Dost FM, Program Yapımcısı. 2001-2006 ODTÜ TeknoPark Halıcı Yazılım A.Ş. ve Halıcı Bilgi İşlem A.Ş. Multimedya, Grafik Tasarımcı HAKAN DAĞ MİSAFİR ÖĞR. GÖR. 05338304372 hakan.dag@neu.edu.tr 18.02.1972 Gelibolu Öğrenim Durumu 1998 / Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü, Özgün Baskı, Serigrafi Hakkında / İş Bilgileri 1992-1993

Detaylı

Uluslararası Hukuk Kulübü

Uluslararası Hukuk Kulübü 1 T.C Beykent Üniversitesi Uluslararası Hukuk Kulübü 2017 2018 Akademik Yılı Tanıtımı Hakkımızda 2 T.C Beykent Üniversitesi Uluslararası Hukuk Kulübü (BUHK, UHK veya Beykent UHK) 25.06.2016 tarihinde T.C

Detaylı

BÜYÜYEN FUAR... 3-6 EYLÜL 2015. İstanbul Fuar Merkezi BÜYÜYEN İHRACAT BÜYÜYEN SEKTÖR

BÜYÜYEN FUAR... 3-6 EYLÜL 2015. İstanbul Fuar Merkezi BÜYÜYEN İHRACAT BÜYÜYEN SEKTÖR 3-6 EYLÜL 2015 İstanbul Fuar Merkezi BÜYÜYEN SEKTÖR BÜYÜYEN İHRACAT BÜYÜYEN FUAR... Organizasyon Destekleyenler +90 212 321 10 02 www.ulusalfair.com BU FUAR 5174 SAYILI KANUN GEREĞİNCE TOBB (TÜRKİYE ODALAR

Detaylı

Malzeme Şenliği' Mart 2018

Malzeme Şenliği' Mart 2018 Malzeme Şenliği'18 8-9-10-11 Mart 2018 YAPIT Nedir? Kilis 7 Aralık Üniversitesi Yapı Topluluğu, kısa adıyla YAPIT, 2013 yılında kurulmuş bir öğrenci topluluğudur. Kurulduğundan bu yana seminerler, belgesel

Detaylı

Kamu-STK İşbirliği için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesi

Kamu-STK İşbirliği için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesi Kamu-STK İşbirliği için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesi Faaliyet B.1.2.1 STK lara Yönelik Kapasite Geliştirme Eğitimi Katılımcılar için

Detaylı

TURMEPA Deniz Temiz Derneği/TURMEPA Deniz Temiz Turmepa

TURMEPA Deniz Temiz Derneği/TURMEPA Deniz Temiz Turmepa TURMEPA 2003-2005 yılları süresince Deniz Temiz Derneği/TURMEPA nın İstanbul Boğazı ve İzmir Körfezi nde katı ve sıvı atık temizliği için başlattığı projeye destek verdik. Deniz Temiz Turmepa işbirliğiyle

Detaylı

PROF. DR. SERPİL UĞUR BAYSAL IN ÖZGEÇMİŞİ, 14 Ocak 2015

PROF. DR. SERPİL UĞUR BAYSAL IN ÖZGEÇMİŞİ, 14 Ocak 2015 PROF. DR. SERPİL UĞUR BAYSAL IN ÖZGEÇMİŞİ, 14 Ocak 2015 Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı, Sosyal Pediyatri Bilim Dalı ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

Detaylı

Toplumun Kamu Yönetimine ve Kamu Hizmetlerine Bakışı

Toplumun Kamu Yönetimine ve Kamu Hizmetlerine Bakışı Toplumun Kamu Yönetimine ve Kamu Hizmetlerine Bakışı Fikret Adaman (Boğaziçi Üniversitesi) Ali Çarkoğlu (Sabancı Üniversitesi) Burhan Şenatalar (İstanbul Bilgi Üniversitesi) 1 Çalışmanın Yöntemi 8 Kasım-23

Detaylı

Ağustos SAGMER İstatistikleri

Ağustos SAGMER İstatistikleri Ağustos 2017 SAGMER İstatistikleri Tablo 1: Ödeme Yöntemine Göre Yazılan Poliçe Adedi Dağılımı 2016 2017 Ağustos Ocak - Ağustos Ağustos Ocak - Ağustos ÜRÜN GRUBU ÖDEME TİPİ Ferdi Grup Ferdi Grup Ferdi

Detaylı

EK 1: TABLO VE ŞEKİLLER

EK 1: TABLO VE ŞEKİLLER EK 1: TABLO VE ŞEKİLLER NET OKULLULAŞMA TABLO 1: Türkiye Net Okullulaşma Oranı Trendleri (%) Kademe ve cinsiyet 2001-02 2002-03 2003-04 2004-05 2005-06 2006-07 2007-08 2008-09 2009-10 2010-11 5,40% 7,50%

Detaylı

Belediyelerin yaralı, ağır, acil, kırıklı ve önemli operesyon gerektiren hayvanlar icin hizmet alımı Son Güncelleme Çarşamba, 01 Mayıs 2013 23:05

Belediyelerin yaralı, ağır, acil, kırıklı ve önemli operesyon gerektiren hayvanlar icin hizmet alımı Son Güncelleme Çarşamba, 01 Mayıs 2013 23:05 Sevgili Arkadaslar, 4 yillik mucadelemiz sonrasinda, Adana'da Veteriner Hekim Odasinin da bilgi ve destegi ile Yuregir Belediyesi, yarali, agir ve acil tedavi gerektiren ve kirik olan durumda olan hayvanlarin

Detaylı

Firmamızda Dürüstlük, Disiplin ve Zaman Değerlidir.

Firmamızda Dürüstlük, Disiplin ve Zaman Değerlidir. ARAŞTIRMACI BURSA TRAFİK BİLİRKİŞİLİK & DANIŞMANLIK HİZMETLERİ ADRES ARABAYATAĞI MAHALLESİ AYVAZ SOKAK No:3/2 YILDIRIM/BURSA TEL 0532 765 66 35 0553 505 83 51 E-MAİL WEB ADRESİ info@arastirmacibursa.com

Detaylı