aofdersnotlari.net GÜZ DÖNEM SONU - 4. OTURUM - Pazar 14:00 3. YARIYIL

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "aofdersnotlari.net GÜZ DÖNEM SONU - 4. OTURUM - Pazar 14:00 3. YARIYIL"

Transkript

1 ÖĞRENCİNİN NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST, İŞLETME VE ÇIKÖĞRETİM FKÜLTELERİ SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO :... SIR NO:... Soyadınızı, adınızı, numaranızı ve salon numaranızı yukarıya yazmayı unutmayınız. GENEL ÇIKLM GÜZ DÖNEM SONU - 4. OTURUM - Pazar 14:00 3. YRIYIL 1. Bu soru ktapçığındak testler şunlardır: Testn dı: Soru Sayısı Sayfa No İKTİSDİ DÜŞÜNCELER TRİHİ 0 0 MİKRO İKTİST 0 05 İSTTİSTİK-I 0 08 TTÜRK İLKELERİ VE İNKILP TRİHİ-I Bu ktapçıkta yer alan her br test çn cevaplama süres 30 dakkadır. 3. Bu test ktapçığında yer alan derslern çerklernde basımdan sonra değşklk yapılmış olablr. Testtek soruları ders ktabınızda verlen blglere göre cevaplayınız. Br sorunun cevabı sonrak düzenlemelerle değşmş olsa ble, doğru olan cevabı ktaptak blgye göre şaretleynz. 4. Cevaplamaya stedğnz testn stedğnz sorusundan başlayablrsnz. Yalnız, cevaplarınızı cevap kağıdında o test çn ayrılmış olan bölümdek aynı numaralı cevap yerne şaretlemey unutmayınız. 5. Cevaplarınızı koyu syah ve yumuşak br kurşun kalemle şaretleynz. İşaretnz cevap yernn dışına taşırmayınız. Tükenmez veya mürekkepl kalem kullanmayınız. 6. Değştrmek stedğnz br cevabı yumuşak br slg le, cevap kağıdını örselemeden temzce slnz ve doğru cevabınızı şaretlemey unutmayınız. 7. Cevap kağıdınızı buruşturmayınız, katlamayınız ve üzerne gereksz hç br şaret koymayınız. 8. Bu ktapçıktak her sorunun br tek doğru cevabı vardır. Br soru çn brden çok cevap yer şaretlenmşse o soru yanlış cevaplanmış sayılacaktır. 9. Cevaplarınız puanlanırken her doğru cevabınıza br puan verlecek, yanlış cevaplarınız dkkate alınmayacaktır. Bu nedenle ktapçıktak tüm sorular çn szce doğru olan seçeneğ şaretleyerek cevapsız soru bırakmamanız yararınıza olablr. 10. Ktapçığın sayfalarındak boş yerler müsvedde çn kullanablrsnz. nadolu Ünverstes tarafından hazırlanmış olan bu testlern her hakkı saklıdır. Hang amaçla olursa olsun, testlern tamamının veya br kısmının nadolu Ünverstes'nn yazılı zn olmadan kopya edlmes, fotoğraflarının çeklmes, herhang br yolla çoğaltılması ya da kullanılması yasaktır. Bu yasağa uymayanlar gerekl ceza sorumluluğu ve testlern hazırlanmasındak mal külfet peşnen kabullenmş sayılır.

2 İKTİSDİ DÜŞÜNCELER TRİHİ 013 GÜZ DÖNEM SONU I. Klasklerde paranın dolaşım hızı sabt ken Monetarstlerde sabt değldr. Keynes ücret katılığının nedenn aşağıdaklerden hangsne dayandırmıştır? Pyasaların davranışlarına Hükümet düzenlemelerne İnsan pskolojsne Phllps eğrsnn şleyşne Stagflasyona II. Klasklerde mll gelr (MG) fades car şlemlern nomnal değern fade ederken, Monetarster çn mll gelr le kastedlen şey sürekl gelr olup, servet le fade edlmştr. III. Klasklerde para talebn belrleyen unsur gelr düzey; Monetarstlerde se gelr düzey ve faz oranıdır. Yukarıdaklerden hangs veya hangler, Klask Mktar Teors le Modern Mktar Teors arasındak farkları açıklar?. 3. Karl Brunner Mlton Fredman Leon Walras.lan Walters lfred Marshall Yöntem olarak da tümdengelmc mantık çıkarsamalarını kullanarak klask felsefeyle, özellkle rsto nun düşünce sstem le Hrstyan lahyatı arasındak zıtlıkları ve çelşkler çözmeye çalışmışlardır. Bu alanda kullandıkları tümdengelmc ve dyalektk yöntem lahyat dışındak alanlara da uygulamışlardır. Yukarıda açıklanan faalyetler gruplardan hangsne attr? 4. Fredman ın kurucusu olarak kabul edldğ Paracılar ın, İngltere dek en öneml temslcs kmdr? Ekonom term aşağıdak düşünürlerden hangsne attr? aşağıdak Ççero Ksenofon Platon Sokrat rsto Skolastkler İslam adamları Lakler Rönesans nsanları ydınlamacılar şağıdak ktsatçılardan kurumcular arasındadır? 6. Yalnız I I ve II I, II ve III II ve III I ve III hangs 7. esk John Kenneth Galbrath Gunner Myrdal Warren J. Samuels Rchard Posner Thorsten B.Veblen şağıdak kavramlardan hangs, Kurumcu İktsadın kurum kavramından farklıdır? Devlet Kuruluş Hukuk hlak Dn İzleyen sayfaya geçnz.

3 013 GÜZ DÖNEM SONU ntk Yunan da düşünürlern odaklandığı temel sorun Marx a göre aşağıdaklerden hangs emek pyasasında ücretlern düşük kalmasına neden olan temel faktördür? şırı nüfus artışı Emeğn sömürüsü Emek-değer teors Yedek şszler ordusu rtı değer Toprak vermllğ Gelr bölüşümü Toprak mülkyet Ste nn sorunları Kölelk sorunu 9. Karl Rodbertus un aşağıdak görüşlernden hangs Kaptalst sstemde aşırı üretme neden olmaktadır? Geçmlk ücret düzey söz konusudur. Devlet sosyal gelşmn motorudur. Üretmde şç vermllğ artmaktadır. Üretm faktörler atıl kullanılmaktadır. Potansyel gelre ulaşılamamaktadır. 10. I. II. III. IV. 13. şağıdaklerden hangs J.St. Mll n üzernde çalıştığı teorlerden br değldr? Fyat Teors Nüfus Teors Para Teors Ücret Fonu Teors Uluslararası Mübadele Teors Zımn sözleşme teors Etkn ücret teors İçerdekler-dışardakler teors Fyat katılığı ve grd çıktı tablosu Yukardaklerden hangler reel ücret katılıkları nı doğuran faktörler arasında sayılır? I ve III II, III ve IV III ve IV I, II ve III II ve IV 14. şağıdaklerden hangs Klask ktsattan Neo-klask ktsada geçş sağlayan en öneml faktörlerden brdr? Ekonomnn temel k aktörü tüketc ve üretclern karar verme mekanzmaları olarak açıklanması pyasa sstemnn refahın Serbest yaratılması ve dağıtılmasında tartışılan br sstem olması İktsat teorsnde mkro konuların öne çıkması ve makro konulara fazla değnlmemesnn öne çıkarılması İktsatta tümevarımdan zyade tümdengelmsel yöntemlern ağırlık kazanmaya başlaması karar süreçlernn toplam Ekonomk değerlerle değl marjnal değerlerle açıklanmasını öngören marjnal analz olgusu 11. Poltka etknszlğ hpotez neye karşıdır? Kur poltkalarına çık pyasa şlemlerne Merkez bankasının müdahalelerne Haznenn genşlemec müdahalesne Yabancı sermayeye 3 İzleyen sayfaya geçnz.

4 013 GÜZ DÖNEM SONU Genel denge model üzernde çalışan ktsatçılar aşağıdaklerden hangsnde brlkte verlmştr? 18. şağıdaklerden hangs rasyonel breyn özellklernden br değldr? smetrk blgye s ahptr. Çoğu aza terch eder. Yaptığı terchler brbryle çatışmaz. Faydasını maksmze eder. Karşılaştığı seçenekler arasında değerlendrme yapar. Sargent, Pareto, Lucas Walras, Pareto, Edgeworth Walras, Lucas, Edgeworth Sargent, Clapham, Unwn Pareto, Unwn, Clapham 16. Ücret ve fyatların esnek olmadığını, şgücü pyasalarının kurumsal düzenlemeler tarafından belrlendğn, ekonomk sorunların çözümü çn dışarıdan müdahalenn gerekl olduğunu savunan düşünce 19. Yen kurumcuların, esk kurumculardan temel farkı Monetarst düşünce Yen Klask düşünce Keynesyen düşünce Neoklask düşünce rz ktsadı Neoklask ktsadı tamamen reddetmeler İşlem malyetlern öngörmeler Pskolojk faktörlere önem vermeler Rasyonel öğeler kabul etmemeler Neoklask ktsatla uzlaşmaları 17. Fzyokratlar le Merkantlstler arasındak farklar arasında aşağıdaklerden hangs sayılamaz? Merkantlstler ülkenn zengnlğn para le; Fzyokratlar se tarımsal ürünlerle ölçerler. sanay ve tcarete; Merkantlstler Fzyokratlar se tarıma önem vermşlerdr. Merkantlstler yasalarla müdahalec rejm; Fzyokratlar se devletn karışamayacağı doğal veya lah br düzen savunmuşlardır. Merkantlstler thalattan çeştl; Fzyokratlar se topraktan tek verg alınmasını sterler. serbest dış tcaret Merkantlstler desteklerken, Fzyokratlar müdahalec dış tcaret benmserler. 0. Fransız Merkantlzm nn dğer adı nedr? 4 Sanay Merkantlzm Kameralzm Külçec Merkantlzm Tcar Merkantlzm İlkel merkantlzm İzleyen sayfaya geçnz.

5 MİKRO İKTİST 013 GÜZ DÖNEM SONU şağıdaklerden hangs mkroekonomnn lglendğ alanlardan br değldr?. 5. Büyüme Hanehalkları davranışı Frma davranışı Endüstr Pyasa Eş ürün eğrlernn brbrlern kesmemes Orjne göre dışbükey olması Eş ürün eğrs üzerndek her br noktanın aynı üretm düzeyn göstermes Eş ürün eğrlernn poztf eğml olması Orjnden uzaklaştıkça her br sonrak eş ürün eğrs br öncekne göre daha yüksek br üretm düzeyn temsl etmes Değşm değern toplam faydanın değl, kullanılan son brmn sağladığı faydanın belrledğn ler süren görüşe ne ad verlr? Parasalcılar Marjnalstler Keynesyenler Post Keynesyenler Yen Keynesyenler Negatf Sıfır zalan Poztf Sabt Kısıtlı optmzasyon Marjnal optmzasyon Marjnal mnmzasyon Maksmzasyon Mnmzasyon 7. Bürüt tamamlayıcı mallara lşkn çapraz fyat talep esneklğnn değer Uzun dönem ortalama malyet eğrsnn azalan kısmı hang ölçek ekonomsn fade eder? Br karar vercnn mümkün olan tüm sınırlamaları ve kısıtlamaları göz önünde bulundurarak en uygu seçm yapma arayışı çnde olduğunda kullanılan ktsad araç 4. şağıdaklerden hangs eş ürün eğrsnn özellklernden br değldr? Tam rekabetç pyasalarda uzun dönemde yen frmaların pyasaya grş yapma neden Poztf Negatf Sonsuz Sıfır Her yerde +1 5 Kısa dönemde oluşan poztf kâr İşç ücretlernn artması Faz oranlarının yükselmes Negatf kar Frma başına düşen karın br noktadan sonra sıfır olması İzleyen sayfaya geçnz.

6 013 GÜZ DÖNEM SONU Tam rekabetç pyasalarda frmanın zarar etmesne rağmen kapanmayıp pyasada kalma kararını belrleyen aşağıdaklerden hangsdr? 1. Monopolcü rekabet pyasasında bulunan br frmanın uzun dönem dengesnde mnmum ortalama malyet le üretmde bulunamamasının doğurduğu sonuç Sabt malyetlernn düşeceğne lşkn beklents oranlarının yükselmesne lşkn Faz beklents Negatf kar beklents Fyatın gelecekte tekrar artacağına lşkn beklents değşken malyetlernn Ortalama düşeceğne lşkn beklents 9. Fyatın ortalama gelrden büyük olması Fyatın marjnal malyete eşt olması Kullanılmayan br kapastenn ortaya çıkması Marjnal gelrn fyata eşt olması Marjnal malyetn marjnal gelre eşt olması şağıdak pyasalardan hangsnde frmanın kısa dönem arz eğrs MC n br kısmına eşttr? Tam rekabetç pyasalar Monopol Pyasalar Monopolcü rekabetç pyasalar Olgopol pyasalar ksak pyasalar koşullardan hangsnn 13. şağıdak sağlanması monopolde fyat farklılaştırması yapıla blmes çn zorunludur? Her pyasada eşt ve çok sayıda alıcının bulunması Malın homojen olması ve bu homojenlğn farklı pyasalarda da geçerl olması Monopolcünün ürettğ malın zorunlu br htyacı gdermes Malın yakın kamesnn bulunması Fyatın farklılaştırıldığı pyasalar arasında geçşn mümkün olmaması ve bu ayrı pyasalarda talebn fyat esneklklernn farklı olması rekabetç pyasalarda frmaların 10. Tam karlarını maksmze edeblmeler çn aşağıdaklerden hangsnn gerçekleşmes gerekr? MR>MC P<MC P>MC P=MC R=MR 11. Olgopolü drsekl talep eğrs yardımıyla açıklayan ktsatçı aşağıdaklerden hangsdr? 14. Monopolcü br frmanın marjnal hasılatı sıfır olduğunda toplam hasılatının konumu Cournot Chamberln Edgeworth Bertrand Sweezy 6 Mnmumdur. rttandır. zalandır. Sıfırdır. Maksmumdur. İzleyen sayfaya geçnz.

7 013 GÜZ DÖNEM SONU Monopsoncu br frma çn faktör talep eğrs le lgl aşağıdak fadelerden hangs doğrudur? Monopsoncu frmanın faktör talep eğrs negatf eğmldr. Monopsoncu frmanın faktör talep eğrs çzlemez, emek arz eğrs üzernde tek br noktadır. Monopsoncu frmanın faktör talep eğrs yatay eksene paralel çzlr. Monopsoncu frmanın faktör talep eğrs düşey eksene paralel çzlr. Monopsoncu frmanın faktör talep eğrs marjnal ürün hasılatı eğrsd.r 16. şağıdaklerden hangs belrl br kategordek emek pyasasında ücretlerde meydana gelen yüzde değşmenn bu pyasadak çalışan sayısını nasıl etkledğn ölçmek çn kullanılır? Fyat esneklğ Kar esneklğ Zarar esneklğ İkame esneklğ Ücret esneklğ 18. Grdler arasındak kame kolay se emek taleb esneklğ le lgl aşağıdak fadelerden hangs doğrudur? Emek taleb daha az esnek olur. Emek taleb daha esnek olur. Emek talep esneklğ değşmez. Emek talep esneklğ önce azalır sonra sabtlenr. Emek talep esneklğ önce azalır sonra artar. 19. Tek br pyasa denges ncelenrken, dğer pyasalarda br değşklğn olmadığı varsayılıyorsa yapılan analz Genel denge analz Walras analz Rekabetç kısm denge analz rz talep analz Esneklk analz 17. Kısm denge analz aşağıdak ktsatçılardan hangsnn adı le anılır? L. Walras K.J. rrow. Marshall G. Debreu. Smth 0. Üretm mkanları sınırı eğrsn elde etmek çn aşağıdak eğrlerden hangs kullanılır? Farksızlık eğrs Eş ürün eğrs Etkn üretm set Fayda mkanları eğrs rz talep eğrs 7 İzleyen sayfaya geçnz.

8 İSTTİSTİK-I 013 GÜZ DÖNEM SONU Bu testtek soruların cevaplanmasında gerekl olablecek tablolar ve formüller bu ktapçığın sonunda verlmştr. Hlesz br paranın üç kez atılması deneynde aşağıdak olaylardan hangs bleşk olaya örnektr? En az br yazı gelmes En az üç tura gelmes En az üç yazı gelmes Üç yazı gelmes Üç tura gelmes 1. İlglenlen değşkenn almış olduğu farklı değerlern küçükten büyüğe sıralanması ve bu değerlern karşısına kaç kez tekrar ettğnn (frekansı) yazılmasıyla oluşan serye ne ad verlr? 5. Lste Bast ser Gruplandırılmış ser Brkml ser Frekans sers Br sınıfta 0 s kız olmak üzere 50 öğrenc bulunmaktadır. Bu sınıftan rassal olarak br sınıf başkanı seçlecektr. Buna göre, seçlen öğrencnn erkek öğrenc olması olasılığı kaçtır? 1/50 1/30 1/0 0/50 30/50. X f Belrl br topluluktak kan grubu olasılıkları aşağıdak gbdr: 0,35 Yukarıdak frekans sernn artmetk ortalaması ve medyanı aşağıdaklern hangsnde sırasıyla ve doğru olarak verlmştr? B 0,15 B 0,10 0 0,40 Bu tabloya göre, bu topluluktan rasgele olarak seçlen k kşnn kan grupları brbrnden bağımsız se bu k kşnn her ksnn de kan grubunun B olması olasılığı kaçtır? 3 ve 4 4 ve 4,5 4,5 ve 4 4,5 ve 16 0,01 0,1 5 ve 4,5 0,16 0,4 0,90 3. X : 10, 1, 15, 16, 19, Yukarıdak bast ser çn aşağıdak merkez eğlm ölçülernden hangsn kullanmak en uygundur? rtmetk ortalama Karel ortalama 1 den 15 e kadar (15 dahl) olan tam sayılar arasından rassal olarak seçlen br sayının 3 le tam bölündüğü blndğne göre, bu sayının le tam bölüneblmes olasılığı kaçtır? Mod Varyans Medyan 8 1/15 /15 /5 4/5 10/15 İzleyen sayfaya geçnz.

9 013 GÜZ DÖNEM SONU kşlk br şrkette çalışanların yaş gruplarına göre özel sağlık sgortası yaptıran ve yaptırmayanların sayılarını çeren blgler aşağıdak tabloda verlmştr. Yaş Grubu ve üstü 11. Bell br ders almış olan 5 öğrenc, ders geçp geçemedklerne göre ve dersn ktabını okuyup okumadıklarına göre sınıflandırılmıştır. Bu öğrenclere at blgler aşağıdak tabloda verlmştr. Sağlık Sgortası Yaptıran Yaptırmayan Başarı Dersten Geçen Dersten Kalan Bu blglere göre, bu şrketten rasgele seçlen br çalışanın yaş grubunda ve sağlık sgortası yaptıran br kş olması olasılığı kaçtır? Ders Ktabını Okuyan 10 3 Ders Ktabını Okumayan 10 6/5 11/5 Bu blglere göre, bu öğrencler çnden rassal olarak seçlen br öğrencnn dersn ktabını okuduğu blnyorsa, bu öğrencnn dersten geçmş br öğrenc olması olasılığı kaçtır? 5/11 6/10 1/5 10/5 6/11 13/5 15/5 10/13 9. İk avcının br hedef vurma olasılıkları sırasıyla 0,7 ve 0, dr. Buna göre, aynı anda gerçekleşen br atışta, avcıların her ksnn de hedef vurma olasılığı kaçtır? 1. şağıdaklerden hangs keskl br rassal değşken kullanılarak tanımlanamaz? Br kutudak kusurlu kalem sayısı Br pln dayanma süres Hlesz br parayı beş kez atma deneynde gelen turaların sayısı Br kavşakta br günde meydana gelen kaza sayısı Br kasabadak okulların sayısı 0,14 0,0 0,50 0,76 0, X rassal değşkennn olasılık aşağıdak tabloda verlmştr. X P(X=x) 0 0,30 1 0,50 dağılımı 13. X rassal değşken =3 olan Posson dağılımına sahptr. 0,0 Buna göre, P(X<) olasılığı aşağıdaklerden hangsdr? Bu blglere göre, X rassal değşkennn beklenen değer (ortalaması) kaçtır? 0,30 0,80 0,90 0,95 3e -3 4e -3 5e -3 6e -3 7e 1, İzleyen sayfaya geçnz.

10 013 GÜZ DÖNEM SONU Y rassal değşken n=4 ve p=0,8 olan Bnom dağılımına sahptr. 18. Sürekl X rassal değşkennn tanım aralığı 0 X 105 bçmndedr. Buna göre, P(Y 1) olasılığı kaçtır? Buna göre, X rassal değşkenyle lgl aşağıdak fadelerden hangs yanlıştır? 0,07 0,1536 P(0 X 105)=1 0 P(0 X 65) 1 0,4096 0,411 P(75 X 80)= P(75<X<80) P(X=50)=0,3 0,435 P(75<X 100)=P(75 X<100) 15. X rassal değşkennn olasılık aşağıdak tabloda verlmştr. X P(X=x) 1 0,5 c dağılımı 3 0,40 Bu blglere göre, c sabtnn değer kaçtır? 0,15 0,5 19. Sürekl X rassal değşken, 1 le 5 değerler arasında düzgün dağılıma sahptr. 0,35 0,45 Buna göre, X rassal değşkennn ortalaması kaçtır? 0, Sürekl X rassal değşken µ=75 ortalama ve =36 varyansla normal dağılmaktadır. Buna göre, X=87 değernn standart normal değer (z değer) kaçtır? 0,5 1 1,5,5 0. Sürekl X rassal değşken, ortalaması =5 ve standart sapması = olmak üzere normal dağılma sahptr. 17. Standart normal dağılıma sahp Z rassal değşken çn P(Z -0,51) olasılığı kaçtır? Buna göre, P(X a)=0,05 fadesnde a kaçtır? 4,6 5,9 0,1950 0,65 0,3050 0,416 0,6843 7,1 8,3 30,4 10 İzleyen sayfaya geçnz.

11 TTÜRK İLKELERİ VE İNKILP TRİHİ-I 013 GÜZ DÖNEM SONU II. Mahmut dönemnde saray le ayanlar arasında mzalanan Sened- İttfak belgesnn en öneml özellğ. 5. Merkez otortenn sınırlandırılması Verg oranlarının düşürülmes yanların Padşah a sadakatle bağlı olması Padşahların ayanları koruması yanlığın babadan oğula geçmesnn kabul edlmes 6. Tanzmat Fermanı nın yen yönetm tarzı bakımından dkkat çeken en öneml özellğ Yen kanunlara htyaç duyulduğunu açıklaması ve meclsler elyle karar alma anlayışını getrmes Padşah ın yetklern arttırması Kânun- Esâsî nn lan edleceğn açıklaması Mecls- Mebusan ın açılacağını lan etmes Bakanlar Kurulu anlayışını getrmes 3. Doğu Trakya bölges aşağıdak antlaşmalardan hangsnn yürürlüğe konulmasıyla savaşılmadan elde edlmştr? Mlletn güvenn kazanmış kşlern katılacağı mll br kongrenn Svas ta toplanması düşünces lk kez nerede gündeme getrlmştr? şağıdaklerden hangs II. Meşrutyet dönemnde dlye alanında yapılan düzenlemelerden br değldr? 7. Hukuk-ı le Kararnames nn çıkartılması Şer Mahkemelern dalet Bakanlığı na bağlanması dlye Mahkemeler le Sıkıyönetm Mahkemelernn görev ve yetklernn ayrılması Yen kanunların hazırlanması çn komsyonlar kurulması Mecelle nn kabul edlmes Devlet nn Brnc Dünya 4. Osmanlı Savaşı nda Galçya Cephes nde savaşmasının en öneml neden Samsun da Havza da masya da Erzurum da İstanbul da Türkye ye karşı şgal emel beslemeyen herhang br devletten dış yardım alınableceğ kararı lk kez aşağıdak kongrelerden hangsnde alınmıştır? 8. nkara ntlaşması İstanbul ntlaşması Berln ntlaşması Mudanya ntlaşması Lozan Barış ntlaşması Balıkesr Kongres nde Erzurum Kongres nde Svas Kongres nde laşehr Kongres nde Nazll Kongres nde Brnc İnönü Savaşı nda kazanılan zafern en öneml sonucu aşağıdaklerden hangsdr? İtlaf Devletler nn Msak-ı Mll y kabul etmes Düzenl ordunun kurulmasına hız verlmes Mustafa Kemal Paşa nın başkomutanlığa getrlmes İstanbul Hükümet nn TBMM y resmen tanıması TBMM nn Londra Konferansı na davet edlmes Rusya karşısında zor durumda olan lmanlara yardım etmek Bölgede bulunun Türklere yardım etmek vusturya-macarstan güçlerne yardım etmek lmanya le brleşmey sağlamak Bulgarstan güçlerne yardım etmek 11 İzleyen sayfaya geçnz.

12 013 GÜZ DÖNEM SONU şağıdaklerden hangs Svas Kongres nde alınan kararlardan br değldr? 1. Mustafa Kemal Paşa İstanbul un şgal üzerne nkara da açılacak Mecls n hang sıfatla toplanacağını açıklamıştır? Müdafaa-ı Hukuk Cemyetlernn tek çatı altında toplanması Mebusan Mecls nn toplanması nkara da TBMM nn açılması Heyet- Temslye nn genşletlmes Manda ve hmayenn kabul edlmemes İhtlalc Kurucu Reformcu İstklalc Olağanüstü yetklerle donatılmış 13. şağıdaklerden hangs Brnc TBMM de oluşan gruplardan br değldr? 10. şağıdaklerden hangs Mondros teşkes ntlaşması değerlendrldğnde ortaya çıkan en öneml sonuçlardan brdr? Ermenlern yaşadığı vlayetlerde reform yapılmasının kaçınılmaz olması Osmanlı Devlet nn flen sona ermes Padşah ın yetklernn korunması İstanbul ve boğazların güvenlğnn sağlanması İtlaf Devletler nn Osmanlı Devlet ne varlığını sürdürmes konusunda güvence vermes Kemal tatürk ün Mustafa seçmlernden önce ülke sorunlarına çözüm bulmak ve yenleşmey gerçekleştrmek amacıyla yayınladığı program, ltın Işık Bldrs ltı İlke Halkçılık Bldrs Başkanlık Dvanı Bldrs Dokuz Umde (İlke) 15. Mustafa Kemal tatürk 7-8 ğustos 191 de Ulusal Kurtuluş Savaşı nın sürdürülmes çn çeştl mal ve hzmetlern sağlanması amacıyla aşağıdak düzenlemelerden hangsn gerçekleştrmştr? 11. Mondros teşkes ntlaşması ndan sonra şgallere karşı oluşturulan hareketler br araya getrmek amacıyla 9 Kasım 1918 tarhnde kurulan yen örgüt nadolu ve Rumel Müdafa-ı Cemyet Selamet- Umumye Komtes Teceddüt Fırkası Mll Kongre Mll Dayanışma Hareket Islahat Grubu Medenyetç Grubu Halk Zümres İstklal Grubu Tesanüd Grubu Hukuk 1 Tekalf- Mllye Emrlernn yayınlanması İhracat ve thalatın yen düzene kavuşturulması Para basma kararının alınması Banka kurulması kararının alınması Yabancı bankerlerden borçlanılması İzleyen sayfaya geçnz.

13 013 GÜZ DÖNEM SONU şağıdaklerden hangs Cumhuryet Dönem nden önce, 19. yüzyılın knc yarısından tbaren tarım sektöründe görülen özellklerden br değldr? İçe dönük üretm yapılması Rum ve Ermenlern genş topraklar satın alması Tahıl thalatına başvurulması Toprakların tümünün devlet mülkyetnde olması Devletn çftçy koruyucu önlemler almaması 17. Ulusal Kurtuluş Savaşı nın öneml gelşmeler ve tarhler le lgl aşağıdak eşleştrmelerden hangs yanlıştır? masya Genelges - 11 Eylül 1919 Msak-ı Mll nn İlanı - 8 Ocak 190 Saltanatın Kaldırılması - 1 Kasım 19 Mudanya teşkes ntlaşması - 11 Ekm 19 Lozan Barış ntlaşması - 4 Temmuz TBMM tarafından Lozan a gönderlen heyet aşağıdak seçeneklerden hangsnde brlkte ve doğru olarak verlmştr? İsmet Bey, Şükrü Saraçoğlu, Kazım Karabekr İsmet Bey, Hasan Saka, l Fuat Paşa İsmet Bey, Rıza Nur, Hasan Saka İsmet Bey, Rıza Nur, Recep Peker İsmet Bey, Refet Paşa, l Fuat Paşa 0. şağıdak konulardan hangs, Lozan Barış Konferansı görüşmelernn 4 Şubat 193 te kesntye uğramasında dğerlernden daha az etkl olmuştur? Boğazlar sorunu Kıbrıs ve dalar sorunu Kaptülasyonların kaldırılması Osmanlı borçları Savaş tazmnatı ve tamrat bedel 19. Lozan Barış ntlaşması nın çerğ ve temel özellkler değerlendrldğnde aşağıdak fadelerden hangs söylenemez? zınlıklar Türk uyruklu sayılmıştır. Ulus-devletn kökleşmesn sağlamıştır. Brnc Dünya Savaşı nı kesn olarak sona erdrmştr. Msak-ı Mll y tam olarak gerçekleştrmştr. Türkye Devlet nn kurucu antlaşmasıdır. 13 TEST BİTTİ.

14 İSTTİSTİK-I SORULRININ CEVPLNMSIND GEREKLİ OLBİLECEK O K TBLOLR Tablo 1.. Normal Eğr lanları z 0,00 0,01 0,0 0,03 0,04 0,,05 0,06 0,07 0,08 0,09 0,0 0, ,0040 0,0080 0,010 0,0160 0,0199 0,039 0,079 0,0319 0,0359 0,1 0,0398 0,0438 0,0478 0,0517 0,0557 0,0596 0,0636 0,0675 0,0714 0,0753 0, 0,0793 0,083 0,0871 0,0910 0,0948 0,0987 0,106 0,1064 0,1103 0,1141 0,3 0,1179 0,117 0,155 0,193 0,1331 0,1368 0,1406 0,1443 0,1480 0,1517 0,4 0,1554 0,1591 0,168 0,1664 0,1700 0,1736 0,177 0,1808 0,1844 0,1879 0,5 0,1915 0,1950 0,1985 0,019 0,054 0,088 0,13 0,157 0,190 0,4 0,6 0,57 0,91 0,34 0,357 0,389 0,4 0,454 0,486 0,517 0,549 0,7 0,5800 0,611 0,64 0,673 0,704 0,734 0,764 0,794 0,83 0,85 0,8 0,881 0,910 0,939 0,967 0,995 0,303 0,3051 0,3078 0,3106 0,3133 0,9 0,3159 0,3186 0,31 0,338 0,364 0,389 0,3315 0,3340 0,3365 0,3389 1,0 0, ,3438 0,3461 0,3485 0,3508 0,3531 0,3554 0,3577 0,3599 0,361 1,1 0, ,3665 0,3686 0,3708 0,379 0,3749 0,3770 0,3790 0,3810 0,3830 1, 0,3849 0,3869 0,3888 0,3907 0,395 0,3944 0,396 0,3980 0,3997 0,4015 1,3 0,403 0,4049 0,4066 0,408 0,4099 0,4115 0,4131 0,4147 0,416 0,4177 1,4 0,419 0,407 0,4 0,436 0,451 0,465 0,479 0,49 0,4306 0,4319 1,5 0,433 0,4345 0,4357 0,4370 0,438 0,4394 0,4406 0,4418 0,449 0,4441 1,6 0,445 0,4463 0,4474 0,4484 0,4495 0,4505 0,4515 0,455 0,4535 0,4545 1,7 0, ,4564 0,4573 0,458 0,4591 0,4599 0,4608 0,4616 0,465 0,4633 1,8 0,4641 0,4649 0,4656 0,4664 0,4671 0,4678 0,4686 0,4693 0,4699 0,4706 1,9 0,4713 0,4719 0,476 0,473 0,4738 0,4744 0,4750 0,4756 0,4761 0,4767,0 0,477 0,4778 0,4783 0,4788 0,4793 0,4798 0,4803 0,4808 0,481 0,4817,1 0,481 0,486 0,4830 0,4834 0,4838 0,484 0,4846 0,4850 0,4854 0,4857, 0,4861 0,4864 0,4868 0,4871 0,4875 0,4878 0,4881 0,4884 0,4887 0,4890,3 0,4893 0,4896 0,4898 0,4901 0,4904 0,4906 0,4909 0,4911 0,4913 0,4916,4 0,4918 0,490 0,49 0,495 0,497 0,499 0,4931 0,493 0,4934 0,4936,5 0,4938 0,4940 0,4941 0,4943 0,4945 0,4946 0,4948 0,4949 0,4951 0,495,6 0,4953 0,4955 0,4956 0,4957 0,4959 0,4960 0,4961 0,496 0,4963 0,4964,7 0,4965 0,4966 0,4967 0,4968 0,4969 0,4970 0,4971 0,497 0,4973 0,4974,8 0, ,4975 0,4976 0,4977 0,4977 0,4978 0,4979 0,4979 0,4980 0,4981,9 0,4981 0,498 0,498 0,4983 0,4984 0,4984 0,4985 0,4985 0,4986 0,4986 3,0 0,4987 0,4987 0,4987 0,4988 0,4988 0,4989 0,4989 0,4989 0,4990 0,4990

15 İSTTİSTİK-I SORULRININ CEVPLNMSIND GEREKLİ OLBİLECEK FORMÜLLER xenb xenk k 13,3 logn h k K= x x n X f hm Medyan L 0,5n fa n fm D. xmax xmn DK. s 100 x n n! k ( n k)! k! h 1 0,5 f x. f x n x t x. t t m m Q L n f Q L n f P B x N m s a x x n 1 x.. tf x t tf. K= X h 1 3 0,75 a Mod La h f f m m N s n 1 f m x n 1 P B, PB 0 PB PBP B PB PPB PB x PB P PB P B 1 1 x P X x p p y,x=0,1 PY y p p e x! x x,x=0,1,,...; >0 PY y 1,y=0,1,,...,n P X E X x P X x X z x y n y n y n n n y ny 1,y=0,1,... e y! y y,y=0,1,,... sd X V X x PX x p 1 p np 1 p a b b a 1 x z np npq x P Y

16 SINVD UYULCK KURLLR 1. Sınav süresnce görevllerle konuşmak ve soru sormak yasaktır. ynı şeklde görevllern de öğrenclerle yakından ve alçak sesle konuşmaları yasaktır. Yanında veya sırasında ktap, not vb. bulunduran, sınav sırasında kopya çeken, çekmeye teşebbüs eden, kopya veren ya da kopya çeklmesne yardım edenlern kmlkler, Breysel Sınav İptal Tutanağına yazılacak ve o oturumdak sınavları geçersz sayılacaktır. Görevller sınava gren dğer öğrencler rahatsız etmemek çn kopya çekmeye veya vermeye kalkışanları uyarmak zorunda değldr. Bu nedenle sorumluluk sınav kurallarına uymayan öğrenclere attr. Sınavda yetk verlmş görevller, bu salondak sınavın kurallara uygun bçmde yapılmadığını, toplu kopya grşmnde bulunulduğunu raporlarında bldrdkler veya ünverste sınav merkeznce yapılan ncelemeler sonucu toplu kopya yapıldığı saptandığı takdrde, nadolu Ünverstesnn yetkl organlarınca bu salonda sınava gren öğrenclern tümünün o oturumdak sınavları geçersz sayılır.. Öğrencler sınav sırasında görevllern her türlü uyarılarına uymak zorundadır. Gerektğnde görevller oturduğunuz yerler değştreblr. Sınavınızın geçerl sayılması, her şeyden önce sınav kurallarına uymanıza bağlıdır. Sınav görevllernn talmatlarına uymayan, sınav görevllerne hakaret eden, fl saldırıda bulunan ve tehdt edenlerle sınav huzurunu bozacak kadar yüksek sesle konuşan, sınav salonunu terk etmes yasaklanan zaman çnde terk eden, sınav yapılmasını bell br süre engelleyenlern kmlkler Breysel Sınav İptal Tutanağına yazılır ve o oturumdak sınavları geçersz sayılır. 3. Sınav sırasında herhang br nedenle dışarı çıkmak yasaktır. Sınavın başlamasını zleyen lk 30 dakka ve sınav süresnn son 5 dakkası çnde, sınavlarını tamamlasalar ble hçbr öğrencnn salondan çıkmasına zn verlmeyecektr. Sınavın başlamasını zleyen lk 15 dakka geçtkten sonra hçbr öğrenc sınava alınamaz. 4. Braz sonra soru ktapçıkları dağıtılacaktır. Cevaplamaya geçmeden önce sze verlecek soru ktapçığının üzernde ayrılan yere, adınızı, soyadınızı, öğrenc numaranızı ve bu salonun numarasını mutlaka yazınız. Sınav sonunda soru ktapçıkları toplanacak ve sınav merkeznde tek tek ncelenecektr. Soru Ktapçığının br tek sayfası eksk çıksa ble o oturumdak sınavlarınız geçersz sayılır. 5. Sze verlen cevap kağıdı üzerndek T.C. Kmlk No, ad ve soyadın sze at olup olmadığını mutlaka kontrol ednz. Cevap kağıdı sze at değlse görevller uyarıp sze at cevap kağıdını alınız. Daha sonra cevap kağıdı üzernde ayrılmış olan yerlere T.C. Kmlk numaranızı ve test grubunuzu mutlaka kodlayınız, adınızı soyadınızı yazınız ve lgl yer mzalayınız. Kendsne at olmayan cevap kağıdını kullanan öğrenclern o oturumdak sınavları geçersz sayılır. 6. Cevap kâğıdına yazılacak her türlü yazı, rakam ve yapılacak şaretlemeler çn koyu yazan syah kurşun kalem kullanılacaktır. Tükenmez kalem veya dolmakalem kesnlkle kullanılmayacaktır. Kullanıldığı taktrde cevap kağıdı optk okuyucuda okutulamadığından öğrencnn o oturumdak sınavı geçersz sayılır. 7. CEVPLRIN TÜMÜ CEVP KĞIDIN İŞRETLENECEKTİR. Soru ktapçıkları üzerne yapılan şaretlemeler kesnlkle değerlendrlmez. Her dersn cevabı, o dersn smnn yazılı olduğu sütuna şaretlenmeldr. Yanlış sütuna yapacağınız şaretlemeler kesnlkle değerlendrlmez. 8. Soru ktapçığının sayfalarındak boş yerler müsvedde yapmak çn kullanablrsnz. Başka br kâğıdı müsvedde olarak kullanmak yasaktır. Bu tür şlemler yapanların o oturumdak sınavları geçersz sayılır. 9. Öğrenclern soruları ve/veya sorulara verdkler yanıtları cevap kağıdı dışında herhang br yere yazmaları ve bunu sınav salonundan dışarıya çıkarmaları yasaktır. Bu kurala uymayanların o oturumdak sınavları geçersz sayılır. 10. Sınav sırasında öğrenclern brbrnden kalem, slg vb. şeyler stemes kesnlkle yasaktır. Yasağa uymayanların o oturumdak sınavları geçersz sayılır. 11. Sınav sırasında hesap maknes kullanılablr. ncak üzernde program yapılmasına, saklanmasına ve çalıştırılmasına zn veren (EXE, STORE, RUN gb tuşları bulunan) hesap makneler le data bank vb. özel donanımlar kullanılamaz. Hesap maknesnn sınav sırasında ödünç alınması, verlmes ve değştrlmes yasaktır. Bu tür davranışlarda bulunanların o oturumdak sınavları geçersz sayılır. 1. Öğrencler telsz, cep telefonu, çağrı chazı, taşınablr blgsayar vb. letşm araçları le görüntü kaydetmeye yarayan fotoğraf maknes, kamera vb. araçları sınava gelrken getrmemeler konusunda sınava grş belgelernde uyarılmışlardır. Bu chazları sınav salonunda yanlarında bulunduran öğrenclern, chazları kapalı olsa ble, o oturumdak sınavı geçersz sayılır. 13. Öğrencler ruhsatlı veya resm amaçlı kullanılsa ble slah le sınav bnasına gelmemeldrler. Bu öğrencler kesnlkle sınava ve bnaya alınmaz. Br şeklde grmşlerse dışarı çıkartılıp o oturumdak sınavları geçersz sayılır. 14. Kıtalarından znl olan er-erbaşlar dışında resm kıyafetle sınava grmek yasaktır. ksne davranan öğrenclern o oturumdak sınavları geçersz sayılır. 15. Braz sonra dağıtılacak olan soru ktapçığında test le lgl açıklamalar yazılıdır. Bu açıklamaları okumadan ve sze "SINV BŞLMIŞTIR" denmeden soruları cevaplamaya başlamayınız. 16. Sınavınız bttğnde, cevap kâğıdınız ve soru ktapçığınızı salon görevllerne şahsen teslm ednz. Teslm etmedğnz evrak nedenyle o oturumdak sınavlarınız geçersz sayılır. SINVINIZD BŞRILR DİLERİZ.

GÜZ DÖNEM SONU - 4. OTURUM - Pazar 14:00 3. YARIYIL

GÜZ DÖNEM SONU - 4. OTURUM - Pazar 14:00 3. YARIYIL NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST, İŞLETME VE ÇIKÖĞRETİM FKÜLTELERİ 431 013 - GÜZ DÖNEM SONU - 4. OTURUM - Pazar 14:00 3. YRIYIL ÖĞRENCİNİN SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO :... SIR

Detaylı

iktisaoa GiRiş 500 ::J t:::. 400 ~ :;;:; 300 ~ 200 -r-~--==:::::::::::=:::;:ıi~--- çay piyasasında dengeyi simgeleyen

iktisaoa GiRiş 500 ::J t:::. 400 ~ :;;:; 300 ~ 200 -r-~--==:::::::::::=:::;:ıi~--- çay piyasasında dengeyi simgeleyen KTsO GRş 2011 VS 3204-1. şağıdaklerden hangs ktsadın tanımları 5. arasında sayılamaz? 600 ) ktsat deneylerle kanıtlanablen br blmdr. B) ktsat kıtlık blmdr. C) nsan htyaçlarının karşılanablmes çn malların

Detaylı

BÖLÜM 5 İKİ VEYA DAHA YÜKSEK BOYUTLU RASGELE DEĞİŞKENLER İki Boyutlu Rasgele Değişkenler

BÖLÜM 5 İKİ VEYA DAHA YÜKSEK BOYUTLU RASGELE DEĞİŞKENLER İki Boyutlu Rasgele Değişkenler BÖLÜM 5 İKİ VEYA DAHA YÜKSEK BOYUTLU RASGELE DEĞİŞKENLER 5.. İk Boyutlu Rasgele Değşkenler Br deney yapıldığında, aynı deneyle lgl brçok rasgele değşkenn aynı andak durumunu düşünmek gerekeblr. Böyle durumlarda

Detaylı

aofdersnotlari.net GÜZ ARA - 4. OTURUM - Pazar 14:00 3. YARIYIL

aofdersnotlari.net GÜZ ARA - 4. OTURUM - Pazar 14:00 3. YARIYIL ÖĞRENCİNİN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT, İŞLETME VE AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTELERİ SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO:... Soyadınızı, adınızı, numaranızı ve salon

Detaylı

1. KEYNESÇİ PARA TALEBİ TEORİSİ

1. KEYNESÇİ PARA TALEBİ TEORİSİ DERS NOTU 07 KEYNESÇİ PARA TALEBİ TEORİSİ, LM EĞRİSİ VE PARA TALEBİ FAİZ ESNEKLİĞİ Bugünk dersn çerğ: 1. KEYNESÇİ PARA TALEBİ TEORİSİ... 1 1.1 İŞLEMLER (MUAMELELER) TALEBİ... 2 1.2 ÖNLEM (İHTİYAT) TALEBİ...

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 4311 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belrtlen

Detaylı

OLİGOPOLİ. Oligopolic piyasa yapısını incelemek için ortaya atılmış belli başlı modeller şunlardır.

OLİGOPOLİ. Oligopolic piyasa yapısını incelemek için ortaya atılmış belli başlı modeller şunlardır. OLİGOOLİ Olgopolc pyasa yapısını ncelemek çn ortaya atılmış bell başlı modeller şunlardır.. Drsekl Talep Eğrs Model Swezzy Model: Olgopolstc pyasalardak fyat katılığını açıklamak çn gelştrlmştr. Olgopolcü

Detaylı

Sürekli Olasılık Dağılım (Birikimli- Kümülatif)Fonksiyonu. Yrd. Doç. Dr. Tijen ÖVER ÖZÇELİK

Sürekli Olasılık Dağılım (Birikimli- Kümülatif)Fonksiyonu. Yrd. Doç. Dr. Tijen ÖVER ÖZÇELİK Sürekl Olasılık Dağılım Brkml- KümülatFonksyonu Yrd. Doç. Dr. Tjen ÖVER ÖZÇELİK tover@sakarya.edu.tr Sürekl olasılık onksyonları X değşken - ;+ aralığında tanımlanmış br sürekl rassal değşken olsun. Aşağıdak

Detaylı

UYUM ĐYĐLĐĞĐ TESTĐ. 2 -n olup. nin dağılımı χ dir ve sd = (k-1-p) dir. Burada k = sınıf sayısı, p = tahmin edilen parametre sayısıdır.

UYUM ĐYĐLĐĞĐ TESTĐ. 2 -n olup. nin dağılımı χ dir ve sd = (k-1-p) dir. Burada k = sınıf sayısı, p = tahmin edilen parametre sayısıdır. UYUM ĐYĐLĐĞĐ TESTĐ Posson: H o: Ver Posson dağılıma sahp br ktleden gelmektedr. H a : Ver Posson dağılıma sahp br ktleden gelmemektedr. Böyle br hpotez test edeblmek çn, önce Posson dağılım parametres

Detaylı

E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ

E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 0000000000 GENEL YETENEK TESTİ BİTTİ. GENEL KÜLTÜR TESTİNE GEÇİNİZ. TEST BİTTİ. CEVAPLARINIZI KONTROL EDİNİZ. SINAVDA UYULACAK KURALLAR 1. Cep telefonu

Detaylı

dir. Bir başka deyişle bir olayın olasılığı, uygun sonuçların sayısının örnek uzaydaki tüm sonuçların sayısına oranıdır.

dir. Bir başka deyişle bir olayın olasılığı, uygun sonuçların sayısının örnek uzaydaki tüm sonuçların sayısına oranıdır. BÖLÜM 3 OLASILIK HESABI 3.. Br Olayın Olasılığı Tanım 3... Br olayın brbrnden ayrık ve ortaya çıkma şansı eşt n mümkün sonucundan m tanes br A olayına uygun se, A olayının P(A) le gösterlen olasılığı P(A)

Detaylı

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar:

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: 2017-2018 PFE BAHAR DÖNEMİ FİNAL SINAVLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: Değerli öğrenciler, sınavların sağlıklı bir şekilde yapılması için aşağıdaki hususlara azami

Detaylı

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar:

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: 2017-2018 PFE BAHAR DÖNEMİ BÜTÜNLEME SINAVLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: Değerli öğrenciler, sınavların sağlıklı bir şekilde yapılması için aşağıdaki hususlara

Detaylı

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2017 1. DÖNEM SINAV TARİHİ: 25.02.2017 TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI 2017 1.DÖNEM UYGULAMA KILAVUZU 1) GENEL BİLGİLER SON BAŞVURU TARİHİ : 02

Detaylı

SALTANAT LOZAN ANT.notebook. March 13, 2014 LOZAN BARIŞ ANTLAŞMASI ( 24 TEMMUZ 1923 ) HANGİ KONULARDAN TAVİZ YOK?

SALTANAT LOZAN ANT.notebook. March 13, 2014 LOZAN BARIŞ ANTLAŞMASI ( 24 TEMMUZ 1923 ) HANGİ KONULARDAN TAVİZ YOK? LOZAN BARIŞ ANTLAŞMASI ( 24 TEMMUZ 1923 ) 1. TBMM saltanatı kaldırarak İtlaf Devletlernn kllk çıkartma oyunları bozuldu. 2. Konferansın İzmr'de toplanması teklf reddedld. Neden İzmr :...... 3. Konferansa

Detaylı

( ) 3.1 Özet ve Motivasyon. v = G v v Operasyonel Amplifikatör (Op-Amp) Deneyin Amacı. deney 3

( ) 3.1 Özet ve Motivasyon. v = G v v Operasyonel Amplifikatör (Op-Amp) Deneyin Amacı. deney 3 Yıldız Teknk Ünverstes Elektrk Mühendslğ Bölümü Deneyn Amacı İşlemsel kuvvetlendrcnn çalışma prensbnn anlaşılması le çeştl OP AMP devrelernn uygulanması ve ncelenmes. Özet ve Motvasyon.. Operasyonel Amplfkatör

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ 1208 ÖĞRENCİNİN 2013-2014 BHR DÖNEMİ R - 1. OTURUM - Cumartesi 09.30 İKİNCİ YRIYIL TÜRKÇE SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO :... SINV SLON

Detaylı

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2018 1. DÖNEM SINAV TARİHİ: 03.03.2018 TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI 2018 1.DÖNEM UYGULAMA KILAVUZU 1) GENEL BİLGİLER SON BAŞVURU TARİHİ : 02

Detaylı

DENEY 4: SERİ VE PARALEL DEVRELER,VOLTAJ VE AKIM BÖLÜCÜ KURALLARI, KIRCHOFF KANUNLARI

DENEY 4: SERİ VE PARALEL DEVRELER,VOLTAJ VE AKIM BÖLÜCÜ KURALLARI, KIRCHOFF KANUNLARI A. DNYİN AMACI : Bast ser ve bast paralel drenç devrelern analz edp kavramak. Voltaj ve akım bölücü kurallarını kavramak. Krchoff kanunlarını deneysel olarak uygulamak. B. KULLANILACAK AAÇ V MALZML : 1.

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

A İSTATİSTİK. 4. X kesikli rasgele (random) değişkenin moment çıkaran. C) 4 9 Buna göre, X in beklenen değeri kaçtır?

A İSTATİSTİK. 4. X kesikli rasgele (random) değişkenin moment çıkaran. C) 4 9 Buna göre, X in beklenen değeri kaçtır? . Br torbada 6 syah, 4 beyaz top vardır. Bu torbadan yerne koyarak top seçlyor. A İSTATİSTİK KPSS/-AB-PÖ/006. Normal dağılıma sahp br rasgele (random) değşkenn varyansı 00 dür. Seçlen topların ksnn de

Detaylı

Sıklık Tabloları ve Tek Değişkenli Grafikler

Sıklık Tabloları ve Tek Değişkenli Grafikler Sıklık Tabloları ve Tek Değşkenl Grafkler Sıklık Tablosu Ver dzsnde yer alan değerlern tekrarlama sayılarını çeren tabloya sıklık tablosu denr. Sıklık Tabloları tek değşken çn marjnal tablo olarak adlandırılır.

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ

Detaylı

Kİ-KARE TESTLERİ. şeklinde karesi alındığında, Z i. değerlerinin dağılımı ki-kare dağılımına dönüşür.

Kİ-KARE TESTLERİ. şeklinde karesi alındığında, Z i. değerlerinin dağılımı ki-kare dağılımına dönüşür. Kİ-KARE TESTLERİ A) Kİ-KARE DAĞILIMI VE ÖZELLİKLERİ Örnekleme yoluyla elde edlen rakamların, anakütle rakamlarına uygun olup olmadığı; br başka fadeyle gözlenen değerlern teork( beklenen) değerlere uygunluk

Detaylı

Mal Piyasasının dengesi Toplam Talep tüketim, yatırım ve kamu harcamalarının toplamına eşitti.

Mal Piyasasının dengesi Toplam Talep tüketim, yatırım ve kamu harcamalarının toplamına eşitti. B.E.A. Mal Hzmet Pyasaları le Fnans Pyasalarının Ortak Denges Mal Pyasası Denges: (IS-LM) Model Mal Pyasasının denges Toplam Talep tüketm, yatırım ve kamu harcamalarının toplamına eştt. = C(-V)+I+G atırımlar

Detaylı

PARAMETRİK OLMAYAN HİPOTEZ TESTLERİ Kİ-KARE TESTLERİ

PARAMETRİK OLMAYAN HİPOTEZ TESTLERİ Kİ-KARE TESTLERİ PARAMETRİK OLMAYAN HİPOTEZ TESTLERİ Kİ-KARE TESTLERİ 1 Populasyonun nceledğmz br özellğnn dağılışı blenen dağılışlardan brsne, Normal Dağılış, t Dağılışı, F Dağılışı, gb br dağılışa uygun olduğu durumlarda

Detaylı

aofdersnotlari.net GÜZ DÖNEM SONU - 4. OTURUM - Pazar 14:00 3. YARIYIL

aofdersnotlari.net GÜZ DÖNEM SONU - 4. OTURUM - Pazar 14:00 3. YARIYIL ÖĞRENCİNİN NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST, İŞLETME VE ÇIKÖĞRETİM FKÜLTELERİ SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO :... SIR NO:... Soyadınızı, adınızı, numaranızı ve salon numaranızı

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIM SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIM SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ SINAV YÖNETİM MERKEZİ A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIM SINAVI UYGULAMA KILAVUZU TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI İKİ ALANDA PERSONEL ALIM SINAVI

Detaylı

Merkezi Eğilim (Yer) Ölçüleri

Merkezi Eğilim (Yer) Ölçüleri Merkez Eğlm (Yer) Ölçüler Ver setn tanımlamak üzere kullanılan ve genellkle tüm elemanları dkkate alarak ver setn özetlemek çn kullanılan ölçülerdr. Ver setndek tüm elemanları temsl edeblecek merkez noktasına

Detaylı

Kİ-KARE TESTLERİ A) Kİ-KARE DAĞILIMI VE ÖZELLİKLERİ

Kİ-KARE TESTLERİ A) Kİ-KARE DAĞILIMI VE ÖZELLİKLERİ Kİ-KAR TSTLRİ A) Kİ-KAR DAĞILIMI V ÖZLLİKLRİ Örnekleme yoluyla elde edlen rakamların, anakütle rakamlarına uygun olup olmadığı; br başka fadeyle gözlenen değerlern teork( beklenen) değerlere uygunluk gösterp

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. Yayınlanmış esk sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresnde yer alan deneme sınavı hzmetnde öğrenclermze sunulmaktadır. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ 1184

Detaylı

HAFTA 13. kadın profesörlerin ortalama maaşı E( Y D 1) erkek profesörlerin ortalama maaşı. Kestirim denklemi D : t :

HAFTA 13. kadın profesörlerin ortalama maaşı E( Y D 1) erkek profesörlerin ortalama maaşı. Kestirim denklemi D : t : HAFTA 13 GÖLGE EĞİŞKENLERLE REGRESYON (UMMY VARIABLES) Gölge veya kukla (dummy) değşkenler denen ntel değşkenler, cnsyet, dn, ten reng gb hemen sayısallaştırılamayan ama açıklanan değşkenn davranışını

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ. YÖS SINAVI 17 Mayıs 2015 ADI :... SOYADI :... ADAY NUMARASI :... İMZA : SIRA NO:... SORU KİTAPÇIĞI TÜRÜ

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ. YÖS SINAVI 17 Mayıs 2015 ADI :... SOYADI :... ADAY NUMARASI :... İMZA : SIRA NO:... SORU KİTAPÇIĞI TÜRÜ ONDOKUZ MYIS ÜNİVERSİTESİ 015 Yabancı Öğrenci Seçme Sınavı (YÖS) TÜRKÇE ONDOKUZ MYIS ÜNİVERSİTESİ YÖS SINVI 17 Mayıs 015 DI :... SOYDI :... DY NUMRSI :... İMZ : SIR NO:... ÖNEMLİ 1. Bu soru kitapçığı Türkiye

Detaylı

A S Y M ASYM TÜRKİYE ELEKTRİK TİCARET VE TAAHHÜT A.Ş. GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

A S Y M ASYM TÜRKİYE ELEKTRİK TİCARET VE TAAHHÜT A.Ş. GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ SINAV YÖNETİM MERKEZİ A S Y M ASYM TÜRKİYE ELEKTRİK TİCARET VE TAAHHÜT A.Ş. GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU TÜRKİYE ELEKTRİK TİCARET VE TAAHHÜT A.Ş. GÖREVDE

Detaylı

ÇOKLU REGRESYON MODELİ, ANOVA TABLOSU, MATRİSLERLE REGRESYON ÇÖZÜMLEMESİ,REGRES-YON KATSAYILARININ YORUMU

ÇOKLU REGRESYON MODELİ, ANOVA TABLOSU, MATRİSLERLE REGRESYON ÇÖZÜMLEMESİ,REGRES-YON KATSAYILARININ YORUMU 6.07.0 ÇOKLU REGRESON MODELİ, ANOVA TABLOSU, MATRİSLERLE REGRESON ÇÖZÜMLEMESİ,REGRES-ON KATSAILARININ ORUMU ÇOKLU REGRESON MODELİ Ekonom ve şletmeclk alanlarında herhang br bağımlı değşken tek br bağımsız

Detaylı

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurtiçi) 21 Haziran 2009 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurtiçi) 21 Haziran 2009 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ ÖSYM T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ A TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurtiçi) Haziran 009 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ ADI :... SOYADI :...

Detaylı

DOĞRUSAL HEDEF PROGRAMLAMA İLE BÜTÇELEME. Hazırlayan: Ozan Kocadağlı Danışman: Prof. Dr. Nalan Cinemre

DOĞRUSAL HEDEF PROGRAMLAMA İLE BÜTÇELEME. Hazırlayan: Ozan Kocadağlı Danışman: Prof. Dr. Nalan Cinemre 1 DOĞRUSAL HEDEF PROGRAMLAMA İLE BÜTÇELEME Hazırlayan: Ozan Kocadağlı Danışman: Prof. Dr. Nalan Cnemre 2 BİRİNCİ BÖLÜM HEDEF PROGRAMLAMA 1.1 Grş Karar problemler amaç sayısına göre tek amaçlı ve çok amaçlı

Detaylı

Doğrusal Korelasyon ve Regresyon

Doğrusal Korelasyon ve Regresyon Doğrusal Korelasyon ve Regresyon En az k değşken arasındak lşknn ncelenmesne korelasyon denr. Kşlern boyları le ağırlıkları, gelr le gder, öğrenclern çalıştıkları süre le aldıkları not, tarlaya atılan

Detaylı

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurt İçi) 4 TEMMUZ 2010 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurt İçi) 4 TEMMUZ 2010 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ Ö S Y M T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ A TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurt İçi) TEMMUZ 00 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ ADI :... SOYADI :...

Detaylı

kadar ( i. kaynağın gölge fiyatı kadar) olmalıdır.

kadar ( i. kaynağın gölge fiyatı kadar) olmalıdır. KONU : DUAL MODELİN EKONOMİK YORUMU Br prmal-dual model lşks P : max Z cx D: mn Z bv AX b AV c X 0 V 0 bçmnde tanımlı olsun. Prmal modeln en y temel B ve buna lşkn fyat vektörü c B olsun. Z B B BB c X

Detaylı

T.C. KEÇiÖREN BELEDİYE BAŞKANLIGI Mali Hizmetler Müdürlüğü BAŞKANLIK MAKAMINA

T.C. KEÇiÖREN BELEDİYE BAŞKANLIGI Mali Hizmetler Müdürlüğü BAŞKANLIK MAKAMINA l!l KEÇÖREN BELEDİYE BAŞKANLIGI KEÇöREN BELeDYES SA YI : M.06.6.KEç.O-31/2009KONU: Yetk Devr bo f.!200fd 6.1. BAŞKANLIK MAKAMINA Blndğ üzere O 1.01.2006 tarhnden tbaren tüm yerel yönetmlerde 31.12.2005

Detaylı

OLİGOPOLLER VE OYUN KURAMI 2

OLİGOPOLLER VE OYUN KURAMI 2 OLİGOPOLLER VE OYUN KURAMI. OLİGOPOL OYUN KURALLARI. OLİGOPOL OYUN STRATEJİLERİ 3. OLİGOPOL OYUNUNDA SKORLAR 3 4. MAHKUMLAR ÇIKMAZI 3 5. BİR DUOPOL OYUNU 6 5.. MALİYET VE TALEP KOŞULLARI 6 5.. KAR MAKSİMİZASYONU

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 1511 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belrtlen

Detaylı

PARÇALI DOĞRUSAL REGRESYON

PARÇALI DOĞRUSAL REGRESYON HAFTA 4 PARÇALI DOĞRUSAL REGRESYO Gölge değşkenn br başka kullanımını açıklamak çn varsayımsal br şrketn satış temslclerne nasıl ödeme yaptığı ele alınsın. Satış prmleryle satış hacm Arasındak varsayımsal

Detaylı

Korelasyon ve Regresyon

Korelasyon ve Regresyon Korelasyon ve Regresyon 1 Korelasyon Analz İk değşken arasında lşk olup olmadığını belrlemek çn yapılan analze korelasyon analz denr. Korelasyon; doğrusal yada doğrusal olmayan dye kye ayrılır. Korelasyon

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2018 1. SINAV TARİHİ VE SAATİ Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Görevde Yükselme

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 2114 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belrtlen

Detaylı

X, R, p, np, c, u ve diğer kontrol diyagramları istatistiksel kalite kontrol diyagramlarının

X, R, p, np, c, u ve diğer kontrol diyagramları istatistiksel kalite kontrol diyagramlarının 1 DİĞER ÖZEL İSTATİSTİKSEL KALİTE KONTROL DİYAGRAMLARI X, R, p, np, c, u ve dğer kontrol dyagramları statstksel kalte kontrol dyagramlarının temel teknkler olup en çok kullanılanlarıdır. Bu teknkler ell

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT, İŞLETME VE AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTELERİ A 4343 2013 - GÜZ DÖNEM SONU - 4. OTURUM - Pazar 14:00 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :...

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir

Detaylı

Kİ KARE ANALİZİ. Doç. Dr. Mehmet AKSARAYLI Ki-Kare Analizleri

Kİ KARE ANALİZİ. Doç. Dr. Mehmet AKSARAYLI  Ki-Kare Analizleri Kİ KAR ANALİZİ 1 Doç. Dr. Mehmet AKSARAYLI www.mehmetaksarayl K-Kare Analzler OLAY 1: Genelde br statstk sınıfında, öğrenclern %60 ının devamlı, %30 unun bazen, %10 unun se çok az derse geldkler düşünülmektedr.

Detaylı

aofdersnotlari.net GÜZ DÖNEM SONU - 4. OTURUM - Pazar 14:00 3. YARIYIL

aofdersnotlari.net GÜZ DÖNEM SONU - 4. OTURUM - Pazar 14:00 3. YARIYIL ÖĞRENCİNİN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT, İŞLETME VE AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTELERİ SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO:... Soyadınızı, adınızı, numaranızı ve salon

Detaylı

MOBİPA MOBİLYA TEKSTİL İNŞAAT NAKLİYE PETROL ÜRÜNLERİ. SÜPERMARKET VE TuRİzM SANAYİ VE TİcARET ANONİM ŞİRKETİ

MOBİPA MOBİLYA TEKSTİL İNŞAAT NAKLİYE PETROL ÜRÜNLERİ. SÜPERMARKET VE TuRİzM SANAYİ VE TİcARET ANONİM ŞİRKETİ MOBİPA MOBİLYA TEKSTİL İNŞAAT NAKLİYE PETROL ÜRÜNLERİ SÜPERMARKET VE TuRİzM SANAYİ VE TİcARET ANONİM ŞİRKETİ 2011-2012-2013 MALİ yılına İLİşKİN YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ("Şrket") 01012011-31 ı22013

Detaylı

İKİNCİ ÖĞRETİM KAMU TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

İKİNCİ ÖĞRETİM KAMU TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI İKİNCİ ÖĞRETİM KAMU TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI Anablm Dalı: Kamu PROGRAMIN TANIMI: Kamu Tezsz Yüksek Lsans Programı, kamu ve özel sektör sstem çersndek problemler ve htyaçları analz edeblecek, yorumlayacak,

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

TEKNOLOJİ, PİYASA REKABETİ VE REFAH

TEKNOLOJİ, PİYASA REKABETİ VE REFAH TEKNOLOJİ, PİYASA REKABETİ VE REFAH Dr Türkmen Göksel Ankara Ünverstes Syasal Blgler Fakültes Özet Bu makalede teknoloj sevyesnn pyasa rekabet ve refah sevyes üzerndek etkler matematksel br model le ncelenecektr

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. Yaynlanmş esk sna sorular htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresnde yer alann deneme sna hzmetnde öğrenclermze sunulmaktadr. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ 4314 ÖĞRENCİNİN

Detaylı

Dersin Yürütülmesi Hakkında. (Örgün / Yüz Yüze Eğitim için) (Harmanlanmış Eğitim için) (Uzaktan Eğitim için)

Dersin Yürütülmesi Hakkında. (Örgün / Yüz Yüze Eğitim için) (Harmanlanmış Eğitim için) (Uzaktan Eğitim için) Ders Kodu Teork Uygulama Lab. Uluslararası Muhasebe ve Fnansal Raporlama Standartları Ulusal Kred Öğretm planındak AKTS 344000000000510 3 0 0 3 6 Ön Koşullar : Bu dersn ön koşulu ya da yan koşulu bulunmamaktadır.

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu testlerin her

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ SINAV YÖNETİM MERKEZİ A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI UYGULAMA KILAVUZU TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI 1) GENEL

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! T.C. MİLLÎ EĞİTİM BKNLIĞI 8. SINIF I. DÖNEM MTEMTİK DERSİ ORTK (MZERET) SINVI 13 RLIK 2014 Saat: 10.10 KİTPÇIK TÜRÜ 8. SINIF MTEMTİK TESTİ 2014 dı ve Soyadı :... Sınıfı :... Öğrenci Numarası :... ÖĞRENCİLERİN

Detaylı

GÜZ ARA - 4. OTURUM - Pazar 14:00 3. YARIYIL

GÜZ ARA - 4. OTURUM - Pazar 14:00 3. YARIYIL NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ 431 014 - GÜZ R - 4. OTURUM - Pazar 14:00 3. YRIYIL ÖĞRENCİNİN SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO :... SIR

Detaylı

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar:

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: 2018-2019 PFE GÜZ DÖNEMİ FİNAL SINAVLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: Değerli öğrenciler, sınavların sağlıklı bir şekilde yapılması için aşağıdaki hususlara azami

Detaylı

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar:

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: 2018-2019 PFE GÜZ DÖNEMİ BÜTÜNLEME SINAVLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: Değerli öğrenciler, sınavların sağlıklı bir şekilde yapılması için aşağıdaki hususlara azami

Detaylı

Basel II Geçiş Süreci Sıkça Sorulan Sorular

Basel II Geçiş Süreci Sıkça Sorulan Sorular Basel II Geçş Sürec Sıkça Sorulan Sorular Soru No: 71 Cevaplanma Tarh: 06.03.2012 İlgl Hüküm: --- Konu: Gayrmenkul İpoteğyle Temnatlandırılmış Alacaklar İçn KR510AS Formunun Doldurulmasına İlşkn Örnek

Detaylı

3 SORU 1 SORU 4 SORU 2 SORU. TARİH GENEL KÜLTÜR ORTA ASYA TÜRK TARİHİ

3 SORU 1 SORU 4 SORU 2 SORU. TARİH  GENEL KÜLTÜR ORTA ASYA TÜRK TARİHİ h r a T p a t K Butk l k r E m h Fe GENEL KÜLTÜR ORTA ASYA TÜRK TARİHİ 1 SORU Orta Asya da Türk yurdunun sınırlarının kesn hatlarla çzlememes hang sebebe dayanmaktadır? 3 SORU İlk Türklere dar zlere hang

Detaylı

Sİ SINAV Y Ö ASYM ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

Sİ SINAV Y Ö ASYM ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ÜNİV ARA ER NK İM MERKE Z ET N Sİ SINAV Y Ö TE Sİ İ ASYM A ASYM ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI

Detaylı

QKUIAN. SAĞLIK BAKANLIĞI_ KAMU HASTANELERİ KURUMU Trabzon Ili Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi

QKUIAN. SAĞLIK BAKANLIĞI_ KAMU HASTANELERİ KURUMU Trabzon Ili Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi V tsttşfaktör T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI KAMU HASTANELERİ KURUMU Trabzon Il Kamu Hastaneler Brlğ Genel Sekreterlğ Kanun Eğtm ve Araştırma Hastanes Sayı ı 23618724/?ı C.. Y** 08/10/2015 Konu : Yaklaşık Malyet

Detaylı

Asimetri ve Basıklık Ölçüleri Ortalamalara dayanan (Pearson) Kartillere dayanan (Bowley) Momentlere dayanan asimetri ve basıklık ölçüleri

Asimetri ve Basıklık Ölçüleri Ortalamalara dayanan (Pearson) Kartillere dayanan (Bowley) Momentlere dayanan asimetri ve basıklık ölçüleri Asmetr ve Basıklık Ölçüler Ortalamalara dayanan (Pearson) Kartllere dayanan (Bowley) omentlere dayanan asmetr ve basıklık ölçüler Yrd. Doç. Dr. Tjen ÖVER ÖZÇELİK tover@sakarya.edu.tr III. Asmetr ve Basıklık

Detaylı

SEK Tahmincilerinin Arzulanan Özellikleri. SEK Tahmincilerinin Arzulanan Özellikleri. Ekonometri 1 Konu 9 Sürüm 2,0 (Ekim 2011)

SEK Tahmincilerinin Arzulanan Özellikleri. SEK Tahmincilerinin Arzulanan Özellikleri. Ekonometri 1 Konu 9 Sürüm 2,0 (Ekim 2011) SEK Tahmnclernn Arzulanan Özellkler İk Değşkenl Bağlanım Model SEK Tahmnclernn Arzulanan Özellkler Ekonometr 1 Konu 9 Sürüm 2,0 (Ekm 2011) http://www.ackders.org.tr SEK Tahmnclernn Arzulanan Özellkler

Detaylı

ANE - AEGON EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş.DENGELİ EYF

ANE - AEGON EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş.DENGELİ EYF AEGON EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. DENGELİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU FON KURULU ÜÇÜNCÜ 3 AYLIK FAALİYET RAPORU Bu rapor AEGON Emekllk ve Hayat A.Ş Dengel Emekllk Yatırım Fonu nun 01.07.2011 30.09.2011 dönemne

Detaylı

OLASILIK. Bölüm 4. Temel Tanımlar ve Kavramlar-I. Olasılık

OLASILIK. Bölüm 4. Temel Tanımlar ve Kavramlar-I. Olasılık ölüm 4 Olasılık OLSILIK opulasyon hakkında blg sahb olmak amacı le alınan örneklerden elde edlen blgler bre br doğru olmayıp heps mutlaka br hata payı taşımaktadır. u hata payının ortaya çıkmasının sebeb

Detaylı

ANE-AEGON EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş.DENGELİ EYF

ANE-AEGON EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş.DENGELİ EYF AEGON EMEKLĐLĐK VE HAYAT A.Ş. DENGELĐ EMEKLĐLĐK YATIRIM FONU FON KURULU ÜÇÜNCÜ 3 AYLIK FAALĐYET RAPORU Bu rapor Aegon Emekllk ve Hayat A.Ş Dengel Emekllk Yatırım Fonu nun 01.07.2009 30.09.2009 dönemne

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar:

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: 2018-2019 PFE GÜZ DÖNEMİ VİZE SINAVLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: Değerli öğrenciler, sınavların sağlıklı bir şekilde yapılması için aşağıdaki hususlara azami

Detaylı

İşletmeye Giriş. Ekonomik Fonksiyonlarına na göre; g. Mal Üreten. İşletmeler Hizmet Üreten Pazarlama İşletmeleri

İşletmeye Giriş. Ekonomik Fonksiyonlarına na göre; g. Mal Üreten. İşletmeler Hizmet Üreten Pazarlama İşletmeleri İşletme BölümüB Yönetm ve Organzasyon Anablm Dalı İşletmeye Grş Ders Notu - 4 Öğr. Grv.. Dr. M. Volkan TÜRKERT vturker@marmara marmara.edu..edu.tr www.volkanturker volkanturker.com..com.tr İşletmelern

Detaylı

OLASILIĞA GİRİŞ. Biyoistatistik (Ders 7: Olasılık) OLASILIK, TIP ve GÜNLÜK YAŞAMDA KULLANIMI

OLASILIĞA GİRİŞ. Biyoistatistik (Ders 7: Olasılık) OLASILIK, TIP ve GÜNLÜK YAŞAMDA KULLANIMI OLASILIĞA GİRİŞ Yrd. Doç. Dr. Ünal ERKORKMAZ Sakarya Ünverstes Tıp Fakültes Byostatstk Anablm Dalı uerkorkmaz@sakarya.edu.tr OLASILIK, TIP ve GÜNLÜK YAŞAMDA KULLANIMI Br olayındoğal koşullar altında toplumda

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 2111 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belrtlen

Detaylı

GM-220 MÜH. ÇALIŞ. İSTATİSTİKSEL. Frekans Dağılımı Oluşturma Adımları VERİLERİN SUNUMU. Verilerin Özetlenmesi ve Grafikle Gösterilmesi

GM-220 MÜH. ÇALIŞ. İSTATİSTİKSEL. Frekans Dağılımı Oluşturma Adımları VERİLERİN SUNUMU. Verilerin Özetlenmesi ve Grafikle Gösterilmesi VERİLERİN SUNUMU GM-0 MÜH. ÇALIŞ. İSTATİSTİKSEL YÖNTEMLER Br çalışadan elde edlen verler ha ver ntelğndedr. Ha verlerden blg ednek zor ve zaan alıcıdır. Ha verler çok karaşık durudadır. Verlern düzenlenes

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

uzayında vektörler olarak iç çarpımlarına eşittir. Bu iç çarpım simetrik ve hem w I T s formuna karşılık gelir. Buna p u v u v v v

uzayında vektörler olarak iç çarpımlarına eşittir. Bu iç çarpım simetrik ve hem w I T s formuna karşılık gelir. Buna p u v u v v v 1. Temel Form: Brnc temel form geometrk olarak yüzeyn çnde blndğ zayına gtmeden yüzey üzernde ölçme yamamızı sağlar. (Eğrlern znlğ, teğet ektörlern açıları, bölgelern alanları gb) S üzerndek ç çarım, br

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

Deney No: 2. Sıvı Seviye Kontrol Deneyi. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ Dijital Kontrol Laboratuvar Deney Föyü Deneyin Amacı

Deney No: 2. Sıvı Seviye Kontrol Deneyi. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ Dijital Kontrol Laboratuvar Deney Föyü Deneyin Amacı SRY ÜNİVERSİESİ Djtal ontrol Laboratuvar Deney Föyü Deney No: 2 Sıvı Sevye ontrol Deney 2.. Deneyn macı Bu deneyn amacı, doğrusal olmayan sıvı sevye sstemnn belrlenen br çalışma noktası cvarında doğrusallaştırılmış

Detaylı

MAKROİKTİSAT (İKT209)

MAKROİKTİSAT (İKT209) MAKROİKTİSAT (İKT29 Ders 6: IS-LM Prof. Dr. Ferda HALICIOĞLU İtsat Bölümü Syasal Blgler Faültes İstanbul Medenyet Ünverstes Derste İncelenen Konular Mal pyasasında denge: IS eğrs Para pyasasında denge:

Detaylı

Fumonic 3 radio net kablosuz duman dedektörü. Kiracılar ve mülk sahipleri için bilgi

Fumonic 3 radio net kablosuz duman dedektörü. Kiracılar ve mülk sahipleri için bilgi Fumonc 3 rado net kablosuz duman dedektörü Kracılar ve mülk sahpler çn blg Tebrk ederz! Darenze akıllı fumonc 3 rado net duman dedektörler monte edlmştr. Bu şeklde ev sahbnz yasal donanım yükümlülüğünü

Detaylı

'~'l' SAYı : 34203882-821 i ı 1-1 C _:J 1...110/2013 KONU : Kompozisyon Yarışması. T.C SINCAN KAYMAKAMllGI Ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü

'~'l' SAYı : 34203882-821 i ı 1-1 C _:J 1...110/2013 KONU : Kompozisyon Yarışması. T.C SINCAN KAYMAKAMllGI Ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü BÖLÜM: Temel Eğtm T.C SINCAN KAYMAKAMllGI Ilçe Mll Eğtm Müdürlüğü SAYı : 34203882-821 ı 1-1 C _:J 1...110/2013 KONU : Kompozsyon Yarışması TÜM OKUL MÜDÜRLÜKLERNE SNCAN Ilg :Vallk Makamının 25.10.2013 tarh

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MAK MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ LABORATUVARI DENEY - 8

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MAK MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ LABORATUVARI DENEY - 8 BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MAK - 402 MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ LABORATUVARI DENEY - 8 FARKLI YÜZEY ÖZELLİKLERİNE SAHİP PLAKALARIN ISIL IŞINIM YAYMA ORANLARININ HESAPLANMASI BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

i 01 Ekim 2008 tarihinde yurürlüğe.giren 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık

i 01 Ekim 2008 tarihinde yurürlüğe.giren 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık . '" ıo:."'. >.. ~. T.C. BAŞBAKANLIK Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü Sayı, Konu :B.02.ı.SYD.0.08.300.5990/8237 :tılkemz Vatandaşı Olmayan ve Muhtaç Durumda Bulunan Yabancılara S\'D Vakınarından

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. Yaynlanmş esk sna sorular htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresnde yer alann deneme sna hzmetnde öğrenclermze sunulmaktadr. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ 3722 ÖĞRENCİNİN

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı