Do ay tüketmemek için ak ll fikirler üretiyoruz. Gelecek evinizde.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Do ay tüketmemek için ak ll fikirler üretiyoruz. Gelecek evinizde."

Transkript

1 Do ay tüketmemek için ak ll fikirler üretiyoruz. Gelecek evinizde.

2 Bu broşürün basılmış olduğu kâğıt freelife tır. Bu kâğıt türü, sadece kâğıt üretimi yapılması için yetiştirilmiş özel ormanlardan elde edilmiştir. Ayrıca broşürümüzün boyutu baskıda en az fire veren ölçüdür. Siemens yaptığı tüm çalışmalarda çevreye duyarlılığını göstermektedir.

3 Çevreyi korumak, akl m za gelen en güzel fikirdi. Siemens i bir dünya devi yapan sadece yüksek teknoloji ile üretti imiz ürünlerimiz de il, aynı zamanda üretti imiz her şeyin içinde do ayı ve dünyan n gelece ini gözeten bir fikir olmas. Bugün oldu u gibi gelecekte de bu anlay şla çal şmaya ve do ay tüketmemek için ak ll fikirler üretmeye devam edece iz.

4

5 Dünyan n gelece i için gelece in teknolojisi: Siemens ecoplus Siemens, Gelecek Evinizde slogan n n verdi i sorumlulukla ürünlerini enerji tasarrufu konusunda dünyaya örnek olacak şekilde geliştiriyor y l ndan beri ecoplus yaklaş m yla, günlük ihtiyacı karş layan bütün ev aletleri için her zaman optimal hizmeti, donan mı ve enerji tüketimini sa layan modern cihazlar sunuyor. Ne kadar ihtiyaç, o kadar tüketim mant yla hareket eden Siemens ecoplus; so utma, y kama, kurutma ve pişirme alanlar n n hepsinde tüketim de erlerini makul seviyeye getiren ve maksimum sonuç sa layan ürünler ile gözle görülür bir enerji tasarrufu sa l yor. ecoplus ile art k dünyam zdan daha az n alarak hayat n za daha çok şey katabilirsiniz. Neden ecoplus? Dünya sürekli gelişiyor. Çevre koşullar n n h zla yaşad bu de işim, art k enerji tasarrufunu ve do ay koruyan ürünleri kaç n lmaz hale getiriyor. Kaynaklar do ru kullanarak bu gelişimi hem çevremize hem de bireysel yaşam m za en iyi şekilde yans tabilece imizin fark nday z. Tasarım ve teknolojisiyle yenilikçiliği yaratan Siemens Ev Aletleri, elektrik ve su kullan m nda minimum tüketim ve maksimum sonucu, aynı zamanda yüksek konforu simgeleyen A dan A-%50 ye kadar enerji tüketimine sahip yeni nesil beyaz eşya modelleriyle tüketiciye sadece yeni özellikler de il, tasarrufu da sa layan bir ürün portföyü sunuyor. K sacas Siemens, ecoplus felsefesiyle dünyan n gelece i için gelece in teknolojisini bugünden evinize getiriyor.

6 Evdeki elektrik tüketiminizin %46 s beyaz eşyalar n z taraf ndan harcanmaktad r. Elektrik tüketiminizi tasarruflu ev aletleriyle düşürün. Elektrik tasarrufu önce kendi evinizde, elektriği verimli kullanan ev aletlerinin seçimiyle başlar. Çünkü evdeki elektrik tüketiminin %46 sı beyaz eşyaya aittir. Bu sadece çevreyi değil, sürekli artan elektrik maliyetleri yüzünden ev bütçenizi de etkiler. Bu yüzden, evinizdeki ev aletleri, hem elektrik tüketimini hem de elektrik maliyetini düşürmek için yüksek bir öneme sahiptir. Elektrik tüketi Siemens ile performans ve konfordan ödün vermek zorunda kalmadan, çevreyi korumaya evinizde başlamak için çok sayıdaki akılcı olanakları keşfedin. İlerleyen sayfalarda, ev aletlerinizin seçimiyle sadece çevreyi değil, cüzdanınızı da nasıl koruyabileceğinizi sunuyoruz. Elektrik Tasarrufu Buzdolabı %31,1 Çamaşır Makinesi %8,5 Bulaşık Makinesi %3,5 Kurutma Makinesi %3,2 Isıtıcılar %9,3 Televizyon %6,7 Aydınlatma %11,7 Diğer %25,3 Kaynak: / Elektrik İşleri Etüt İdaresi

7 Daha fazla performans ve daha az tüketim için fikirler: Siemens ten ecoplus. Enerji verimliliği sadece bir trend değil, çevremizi korumak için vazgeçilmez unsurdur. Siemens teknik yeniliklerle, gittikçe artan performans ve konforun yanı sıra, en verimli enerji kullanımına imkân veriyor. Son 10 yılda tüm cihaz kategorilerinde tüketim değerlerini kayda değer oranda düşürdük. Bu oran, soğutucu kombinasyonlarında %72 ye kadar çıkabilmektedir. Günümüzde Siemens Ev Aletleri, enerji sınıflandırmasında tüm gamıyla zirvedeki yerini alıyor. Bu nedenle, Siemens cihazlarının üzerinde ek olarak, minimum enerji tüketimini ve maksimum kaynak korumasını simgeleyen ecoplus işareti yer almaktadır. Bu sayede çevrenin ve cüzdanınızın iyiliği için, enerji verimliliğine sahip ev aletlerini daha kolay fark edebilirsiniz.

8

9 Buzdolapları G dalar n z so uturken dünyay s tmak istemiyoruz.

10 LED aydınlatma Siemens in tasarladığı LED lambalar buzdolabınızın her noktasına ışık tutar. Yan duvarlara yerleştirilen bu lambaların yaydığı hoş beyaz ışık, eşit şekilde dağılarak buzdolabınızda mükemmel bir aydınlanma sağlar. Kapı kapama yardımı özelliği Soğutucu ve dondurucu cihazların kapılarını tam olarak kapatamamak, her zaman başımıza gelen bir şeydir. Buna rağmen hiçbir şeyin olmayacağını bilmek iyi. Çünkü kapı kapama yardımı özelliği, kapının tamamen güvenli bir şekilde kapatılmasını ve böylece enerji kaybının olmamasını sağlar. antifingerprint antifingerprint kaplaması sayesinde, çelik yüzeylerdeki hoş olmayan parmak izlerine son. Enerji tasarrufuna yönelik ipuçları. Sadece yiyeceklerinizi değil, elektrik giderlerinizi de dondurun. Elektrik ve enerji fiyatları arttıkça artıyor. Hatta 2030 yılında bu fiyatların ikiye katlanacağını tahmin ediliyor. Siemens in enerjiyi son derece verimli kullanan ecoplus cihazları ile hem iklimin korunmasına hem de ev bütçenizin rahatlamasına katkıda bulunabilir, gelecek için güzel bir adım atabilirsiniz. Küçük önlemler de yardımcı olur. Dondurucu dolabın ideal sıcaklığı -18 C, buzdolabının ise 5 C dir. Sadece soğumuş gıdaları soğutucu ve dondurucu cihazlara koyun ve donmuş olanları buzdolabında çözün. Burada önemli olan, kapıların doğru bir şekilde kapanabilmesi için cihazınızın kapı izolasyonun eksiksiz olmasıdır. Soğutucu ve dondurucu cihazınızın konumu da elektrik tüketimini etkiler. Cihazlarınızı serin bir yere yerleştirin. Ortam sıcaklığının sadece 1 C düşürülmesi, dondurucu cihazlarda yaklaşık %3 ve soğutucu cihazlarda %6 elektrik tasarrufu sağlamaktadır. Soğutucu cihazların tüketiminin azaltılması 24 saatte 100 lt baş na enerji tüketimi* Derin Dondurucu 0.92 kwh 0.21 kwh %70 e varan 70 % Buzdolapları 0.56 kwh 0.16 kwh %72 ye varan 72 % * Dondurucu GT26MT3ONE veya Buzdolabı KD49NSZONE modellerinin standart programda elde edilen tüketim değerleriyle 2000 model benzer bir Siemens cihazının standart programdaki tüketim değerlerinin karşılaştırılması.

11 antibacteria sistemi Siemens in antibacteria sistemine sahip buzdolapları bakteri oluşumlarına ve üremelerine karşı koruma sağlıyor. Cihazlarımızın iç duvar ve kapak içi yüzeyleri inorganik gümüş yalıtımıyla sıvanmıştır. Bu katman, bakteri, mantar ve benzeri oluşumlarla temas etmiş yiyecekleri buzdolabına yerleştirseniz bile söz konusu yüzeylerde bu oluşumları ve oluşumların üremesini engeller. Silerek ya da yıkayarak çıkarılamayacak olan bu yüzey sayesinde, cihazınız ömrü boyunca antibakteriyel olacaktır. Enerji sınıfları Ev aletleriniz ne kadar iyi donatılmışlarsa, o kadar az doğal kaynak tüketirler. Ne kadar çok tasarruflu çalışırlarsa, enerji sınıflandırılmasında daha üst bir derece alma ihtimalleri o kadar çok yüksek olur. Belirlenen tüketim sınırları arasındaki fark kayda değer orandadır ve çevre bilincine sahip tüm ev aletleri kullanıcılarına ve potansiyel alıcılara yüksek tasarruf potansiyeli sunarlar. Böylece A+ enerji sınıfına sahip cihazlar, A enerji sınıfındakilere oranla %23 daha az enerji tüketirler. Hatta enerji sınıfı A++ da bu oran %45 dir. multiairflow sistemi multiairflow sistemi, soğutma alanındaki havanın eşit bir şekilde dağıtılmasını sağlar. Örneğin kapı biraz fazla bir süre bile açık kalsa, sıcaklıklar sabit kalır. Sıcak gıda maddeleri dolaba yerleştirildiğinde, bunlar daha hızlı soğutulur. Sonuç olarak, gıda maddelerinin tazeliği ve kalitesi daha iyi korunur. Elektronik gösterge Sıcaklık ayarı için, göz alıcı tasarımıyla elektronik gösterge, nofrost soğutucu cihazın dış kapısına yerleştirilmiştir (modele bağlıdır). En büyük özelliği, dondurucu ve soğutucu kısmın sıcaklıklarının birbirinden bağımsız olarak ayarlanabilmesidir. Power, eco, holiday gibi farklı modlar sayesinde, örneğin tatile çıkarken seçeceğiniz holiday moduyla cihazınız minimum elektrik tüketimi sağlayacaktır. Tüm bunları cihazınıza dokunmadan göstergeye bakarak görebilir ve kontrol edebilirsiniz. Kolayca taze bir şekilde muhafaza edin: hydrofresh box Artık meyve ve sebzeler iki kat daha uzun süre boyunca tazeliğini koruyacaktır. Bir sürgü sistemiyle hydrofresh kutusunun içerisindeki nem, her an isteklerinize göre uyarlanabilir. Böylece sabit bir depolama ortamında en iyi nem seviyesi garanti edilir. Tat, taze görünüm, değerli vitaminler ve besleyici değerler iki kat daha uzun süre korunur. Elektrik tasarrufu önce kendi evinizde başlar: A++ Siemens soğutucular 10 yıl önceki benzer cihazlara göre %72 daha az elektrik tüketmektedir. Son derece etkili izolasyonlar, düşük tüketimli kompresörler ve mükemmel bir soğuk devre ile ilgili gelişmeler buna imkân vermektedir. Bu nedenle, yeni nofrost dondurucu dolapların da artık A++ enerji sınıfına ait olmaları şaşırtıcı bir şey değil.

12

13 Çamaşır Makineleri Ürünlerimiz, dünyan n suya çamaş rdan daha çok ihtiyac oldu unun fark nda!

14 Kendi kendini yıkayan değerler. Siemens ten çamaşır bakımıyla ilgili yenilikler. Yarının teknolojisini şimdiden yaşamak: yeni iqdrive motoru Yüksek performansı ve sessizliğiyle iqdrive motor, mükemmel yıkama ve enerji tasarrufu sağlıyor. Üstelik çok daha uzun ömürlü. Dünyada ilk otomatik leke çıkarma programı Her lekeye doğru işlem. En zor lekeler artık sorunsuz bir şekilde, dünyadaki ilk leke çıkarma programı sayesinde çıkartılabilmektedir. Farklı leke opsiyonlarına ait akıllı programlar, en modern Siemens teknolojileri tarafından yönlendirilmektedir. Böylece lekeler, ek olarak özel deterjanlar kullanmadan, sorunsuz bir şekilde çıkartılır. Enerji tüketiminde azla yetinenler: % 30 daha tasarruflu Siemens, enerji tasarrufu fikrinde oldukça ciddi. Bu nedenle, tüm Siemens çamaşır makinelerinin enerji sınıfı en az A dır ve bu değer ile sınır değerin (0,19 kws/kg) % 30 a kadar altında bile kalırlar (sadece 0,13 kws/kg). Üstelik performans ve konfordan ödün vermeden. Ek durulama için ek durulama tuşu. Avantajınız: Deterjan artığı içermeyen temiz çamaşırlar. Özellikle de hassas cilde sahip kişiler için ideal. Hassas, yün/ipek elde yıkama gibi programlar. Avantajınız: Aşırı hassas çamaşırlar için koruyucu bakım. Yoğun yıkama tuşu. Avantajınız: Artık inatçı sebze ve şarap lekelerini de temizleyebileceksiniz. duotronic Kurutma makinesi, içindeki nem sensörleriyle, kazan içinde oluşan nem miktar n ölçer. Kazan içindeki nem miktar seçilen programla hedeflenen orana ulaşt nda kurutma makinesi otomatik olarak kurutma işlemini bitirir. Bu teknoloji sayesinde, çamaş rlar gere inden fazla s ya maruz kalmaz ve makineden slak ç kmaz. easyclean filtre Koruyucu filtre kondenser at klardan korur. Rahatl kla ç kar l p temizlenebilen bu filtre hayat n z kolaylaşt r r ve ayn zamanda makinenizin ömrünü uzat r. Yeni filtre makinenizin performans n da art r r.

15 Özellikle yumuşak ve koruyucu: Yeni softdry tambur sistemi Dünyada benzeri olmayan softdry tambur sistemi, sürekli bir hava akımı ve sabit sıcaklık sağlıyor. Çünkü artık ters yöne dönmek, yani dönüş yönünü değiştirmek zorunda değil. Onun yerine, tambur içerisindeki yakalayıcılar sıcak havayı savuruyor ve çamaşırları daha yumuşak ve verimli bir şekilde dağıtıyor. Kalıcı tutumluluk için otomatik temizleme Her yoğuşmalı kurutucunun bir kondansatörü vardır. Fakat sadece WT 46W561 kondansatörü kendi kendini temizleyebilir. Önceden kondansatörü düzenli aralıklarla temizlemeniz gerekirken, şimdi her kurutma sürecinde otomatik olarak tamamen temizlenmektedir. Böylece elektrik tüketimi azalırken, cihazınızın ömrü artar. Siemens in ilk 40 dakikalık kurutma programı: super40 super40 yıkama programıyla yıkanan çamaşırlar, iyileştirilmiş sıcaklık süreci ve uyarlanmış soğutma aşamasıyla sadece 40 dakikada kurur. Test birincisi: WT 46W560 Stiftung Warentest in (Bağımsız Alman ürün ve hizmetleri test kuruluşu) Ekim/2009 tarihli testinde tüm çamaşır kurutucuları arasında en az elektrik tüketimiyle göz doldurdu ve toplam 1,6 lık notla TEST BİRİNCİSİ oldu. Bunun yanı sıra kurutma etkisiyle ve rahat kullanımıyla da parlak değerlere sahip. Enerji tasarrufuna yönelik ipuçları. Kolayca su, elektrik ve paradan tasarruf etmek. Türkiye de yapılan bir ankete göre, kadınların %64 ü haftada 3-4 kez, %20 si ise her gün çamaşır yıkıyor. Elde yapılan yıkamalar sonucunda daha fazla su ve para harcanıyor. Çamaşır makinelerinin her koşulda daha tasarruflu olduğu artık bilinen bir gerçek. Dünyanın en tasarruflu yoğuşmalı kurutma makinesi WT 46W561, kurutma makineleri arasında kendini dünya şampiyonu olarak tanımlayabilir. En iyi enerji sınıfına göre %50* daha az elektrik tüketmektedir. Diğer ısı pompalı kurutuculardan bile bariz bir şekilde daha tasarrufludur. Bu bir dünya rekorudur. Çamaşır bakım cihazlarının tüketiminin azaltılması Çamaşır makineleri 1) 1 kg çamaşır başına tüketim (Beyazlar / Renkliler 60 C) Elektrik tüketimi* 0.26 kwh Su tüketimi* 13.0 L Kurutucu 2) Bir kilogram çamaşır başına tüketim (dolap kuruluğunda pamuklu çamaşır, dakikada 1000 devir) Elektrik tüketimi* 0.61 kwh 0.13 kwh 7.0 L 0.23 kwh Test-kalite sonucu: İYİ (1,6) Kurutma: İYİ (1,7) Elektrik tüketimi: ÇOK İYİ (1,0) Çevresel özellikleri: İYİ (2,1) Kullanım: İYİ (1,8) %50 ye varan 50% %46 ya varan 46% %62 ye varan 62% * A enerji sınıfının sınır değerine (0,48 kws/kg) göre %30 daha tasarruflu (sadece 0,23 kws/kg). * Çamaşır makinesi WM 16S742 nin 1) veya Hava yoğuşmalı kurutucu W T 46W561 in 2) standart programda elde edilen tüketim değerleriyle 1995 model benzer bir Siemens cihazının standart programdaki tüketim değerlerinin karşılaştırılması.

16

17 Bulaşık Makineleri Geleceğimiz için bir damla suyun değerini bugünden biliyoruz.

18 Yeni jetmatic kompakt Mekândan tasarruf sağlar, verimli ve üstelik esnek bir şekilde kurulabilir. Siemens in yeni jetmatic bulaşık makinesi yeni standartlar getiriyor. Mutfağın en küçük köşesine sığar ve yine de büyükleri gibi yıkar. Kapasitesi 6 kişilik yemek takımıdır (çatal, bıçak, tabak, fincan vs). Ayrıca en yeni teknoloji için de yer var. speedmatic sayesinde bulaşıklar rekor zamanda temiz ve kuru olur. Üstelik daha fazla enerji tasarruf edersiniz. Büyük kapasite: 6 kişilik Yeni jetmatic kompakt bulaşık makinesi mekândan tasarruf eder, fakat performanstan etmez. Akıllı teknoloji sayesinde yıkama kapasitesi o kadar yüksek ki, 6 kişilik yemek takımını bile yıkayabilir. Bu da bir yıkamada 66 tabak, çatal, bıçak vs demektir. Ve tüm bunlar jetmatic ile rekor sürede gerçekleşir. Kolay kullanım Başlatma tuşu dönen şaltere entegre edilmiştir. Tüm önemli fonksiyonlar doğrudan yönetilebilir. Enerji tasarrufuna yönelik ipuçları. Gerçek el işçiliği paha biçilmezdir. Özellikle de bulaşık yıkamada. Bulaşık makineleri, düşünülenin aksine, elde yıkamaya göre çok daha verimlidir. Kesinlikle daha az su ve deterjan kullanırsınız. Bir kıyaslama yapılırsa: Elde yıkamada yaklaşık 40 litre su tüketirken, Siemens in bulaşık makinesi, aynı miktardaki bulaşık için sadece 7 litre kadar su tüketmektedir. Elektrik tüketiminde de yeni bir bulaşık makinesi oldukça tasarrufludur, hem de yaklaşık % 40 oranında. Yıkama sırasında sudan ve elektrikten tasarruf: 10 litre su tüketimi Standart programda, bulaşık makinelerimizin çoğunun su tüketimini 10 litreye kadar düşürdük. Hatta auto C programında 8 litrelik değerlere ulaşılmaktadır (bulaşıkların kir durumuna bağlı olarak). Bunun anlamı: Daha az su ısıtılmaktadır. Bu ek elektrik tasarrufu sağlar. Kısa ve hızlı yıkamalar için yarım yük tuşu daha az elektrik ve su tüketimine yardımcı olur. Bulaşık makinelerinin tüketiminin azaltılması Her yıkamada, bulaşık birimi başına tüketim 1995: 12 kişilik 2010: 14 kişilik Güç tüketimi * 0.11 kwh 0.06 kwh Su tüketimi * 1.58 L 0.71 L Daha bulaşıkları yıkamadan önce su tasarruf edin. Bulaşıkları önce lavaboda durulamak bir bulaşık makinesinin tüm tasarruf avantajlarını yok etmektedir. Normal kirli bulaşıklarda bulaşık makinesinin eco 50 C programı bile yeterlidir. %43 e varan 43% %55 e varan 55% * Bulaşık makinesi SN 56M58 4EU nun standart programda elde edilen tüketim değerleriyle 1995 model benzer bir Siemens cihazının standart programdaki tüketim değerlerinin karşılaştırılması.

19 Zeolith -Kurulama Teknolojisi Doğayı korumak için onu taklit ediyoruz. Zeolith doğal bir mineraldir. Özel yüzeyi sayesinde nemi alma ve bunu ısı enerjisine dönüştürerek geri verme yeteneğine sahiptir. Zeolith minerali bulaşık makinesinin ömrü kadar dayanıklıdır. Bulaşık makinesinde bir dünya yeniliği Cihazlarımızı olabildiğince verimli kılmak için mühendislerimiz doğadan da esinlenmektedir. Yeni Zeolith -kurulamayla, yine rakipsiz bir yeniliğe imza atmış oldular. Yeni nesil bulaşık makinesi jetmatic teki mineral sizin için görünmez olabilir ama avantajları açıktır. Bu zaten, nemi alıp ısı enerjisine dönüştüren doğal ürünün kendisinden kaynaklanmaktadır. Bu özelliği ile aynı zamanda bulaşıkların hızlı ve verimli bir şekilde kurumasını sağlar. Ve bu şekilde, A enerji sınıfının sınır değerinin %20 altında bir enerji tüketimine ulaşır.* Porselenler, paslanmaz çelik tencereler ve şimdi plastik bulaşıklar için daha iyi yıkama ve kurutma sonuçları. Bu sonuçlar son derece etkileyici. Bulaşıklarınız sadece daha hızlı temizlenip kurumuyor, hatta daha da hızlı kullanıma hazır hale geliyor. Çünkü ısı kurulama aşamasının sonunda eski bulaşık makinelerinde olduğu gibi 65 C değil, sadece yaklaşık 40 C dir. Böylece onları hemen alıp kullanabilirsiniz. Hem de ellerinizi yakmadan. * Ödül almış yenilikler Stiftung Warentest (Bağımsız Alman ürün ve hizmetleri test kuruluşu) tarafından yapılan seçimde kategorisinde bir numara, Federal Çevre Ajansı tarafından verilen İklim ve Çevre İnovasyon Ödülü (IKU) ve Bavyera Enerji Ödülü nün sahibi. Siemens tarafından üretilen Zeolith -Kurulama Teknolojili bulaşık makineleri, sadece elektrik tasarrufu açısından değil, aynı zamanda yıkama, kurulama ve kullanım kolaylığında mükemmellik açısından da test edilmiş ve onaylanmış bir liderliğe sahiptir. * A enerji sınıfının sınır değerine (1,08 kws/14 kişilik takım) göre %30 daha tasarruflu (sadece 0,86 kws/ 14 kişilik takım).

20

21 Fırınlar Siz ne yiyeceğinize karar verin, dünyayı biz düşünürüz.

22 Enerji tasarrufuna yönelik ipuçları. activeclean Kendi kendini temizleme otomatiği sayesinde tek bir tuşla tüm artıklar yüksek derecelerde küle dönüşür. Kimyasal maddeler veya fırın temizleyici spreylerle uğraşmaya son. Artıkları bir bezle kolayca silebilirsiniz. Hem daha yeni, hem daha tasarruflu Neyse ki yıllar içerisinde ocakların ve fırınların sadece donanımları iyileştirilmedi, enerji verimliliği de artırıldı. Demek ki eski ve verimsiz cihazınızı değiştirmekte iki kat fayda var. Ocakta veya fırında bir şeyler pişirirken bazı tasarruf ipuçlarını dikkate alırsanız yeni fırınınız eskisine oranla %30 daha az enerji tüketir. Fırında Fırında yemeğinizi pişirmek için fırının önceden ısıtılmasına gerek yoktur. Fırının kapağını her zaman kapalı tutun. Çünkü sürekli açılması, gereksiz yere yeniden ısıtılmasına neden olacaktır. Fırının artık ısısını kullanın ve pişme süresinin son bulmasından 10 dakika önce kapatın. Ekstra büyük fırın penceresi Siz de pişirme sırasında eserinize göz atmaktan hoşlanıyor musunuz? O zaman görün! Bu amaçla fırın penceresinin görüş alanı %80 oranında büyütülmüştür. Artık sadece pişirme alanı daha aydınlık değil, tüm seviyelerdeki yemekleri görmek de daha kolay. Tam cam iç kapı Fırın kapısının iç kısmı tamamen camdır. Kolayca temizlenebilir ve ihtiyaç duyulduğunda çıkartılabilir. Aynı zamanda bir şeyleri yerleştirme alanı olarak da kullanılabilir. Her tencereye bir kapak Sadece düz bir tava veya tencere tabanı, ısıtma platformuna tamamen temas ederek, ısıyı en iyi şekilde alır. Eğer tarif izin veriyorsa, tencerenin üzerine onu iyice kapatan bir kapak takın. Böylece tencereden ısı ve enerji uçup gitmez. Bu ısı ve enerji, gıda maddelerinin pişirilmesinde kullanılarak yaklaşık %25 oranında ısıtma enerjisi tasarruf edilir. Elektronik ocaklardaki (fırınlardaki) tüketimin azaltılması DIN EN e göre güç tüketimi 1.10 kwh kwh 2010 %28 e varan 28% * Fırın HC ın standart programda elde edilen tüketim değerleriyle 1995 model benzer bir Siemens cihazının standart programdaki tüketim değerlerinin karşılaştırılması.

23 Kullanım konforu üçlüsü: 3 kat teleskopik raf Izgara ve tepsiler, 3 düzlemde öne çekilebilir. Böylece elinizi yakmadan yemeklerinizi kolayca kontrol edebilirsiniz. Hızlı ön ısıtma 20 dakika süren ısıtma süresini 5-6 dakikaya indiren hızlı ön ısıtma, pişirme zamanını kısaltırken A enerji performansından da ödün vermiyor. Siemens tarafından sunulan yenilikçi teknoloji Yanmalara karşı korur: Atıl ısı göstergesi Her bir pişirme bölgesi için ister 4 lü atıl ısı göstergesi, ister tüm alan için tekli gösterge olsun, yanlışlıkla sıcak bölgeye dokunmaya karşı görsel olarak uyarıyor ve kapatılmış pişirme bölgesini sıcak tutma platformuna dönüştürüyor. Enerji, gün geçtikçe azalan ve bununla birlikte pahalılaşan, değerli bir malzemedir. Pişirmedeki enerji verimliliği teknik yenilikler sayesinde gözle görülür bir şekilde iyileştirilmiştir. A enerji sınıfına sahip yeni bir fırın ile 1999 yılına ait benzer bir cihaza göre çok daha fazla enerji tasarrufu sağlayabilirsiniz. cookcontrol68 ile yemek pişirmek çok kolay Parıltılı, mükemmel ve temizlik canlısı: TitanGlanz Tüm fırınların iç yüzeyi özel, parlak bir emaye ile kaplanmıştır. Bu parlak emaye üzerinde ışık daha fazla yansır ve aydınlatmanın etkisi artar. Aynı zamanda bu özel kaplama, sebze ve asit lekelerine karşı daha dayanıklıdır. İleri derecede yemek pişirme sanatı, günümüzde artık çok kolay olabilir. Siemens e ait otomatik programlar sayesinde en sevilen yemekler mükemmel şekilde pişmiş olarak önünüze gelir. Bunun nedeni, cookcontrol68 otomatik programların balık ve eti mükemmel olarak, 68 ayrı programa kadar hazırlayabilme yetisine sahip olmasıdır. Kullanım kolaylığı, programın seçilmesi, ağırlığın girilmesi ve etinizin kızarma derecesinin ayarlanması ve gerisinin fırına bırakılmasıyla mükemmellik sağlanır.

24 Klimalar Serinlemenin çok doğal bir yolu var.

25 Inverter klima çalışma prensibi Klima evdeki en fazla elektrik tüketen cihazlardan biridir. Evinizde klima kullanmak istediğinizde, haliyle sessiz çalışan ve az elektrik harcayan bir model istersiniz. İşte bu noktada inverter teknolojisi devreye girer. Klasik modellerden farklı olarak, inverter klima enerjiyi daha verimli kullanma olanağı sağlar. Elektrik frekansı 15 Hz -120 Hz arasında değiştirilerek, ısıtma/soğutma ihtiyacına göre kompresör devir değişimiyle kapasite kontrol edilir. Verimliliğin daha da artırılması için bu modellerde, geliştirilmiş kondanser, kompresör ve mikro bilgisayar kontrolünden yararlanılarak verimlilik üst düzeye çıkarılmaktadır. İstenilen ısıya daha hızlı ulaşılması ve çok seçenekli operasyon özelliklerine sahip olmasının yanı sıra, sabit hızlı klasik modellere göre enerji tüketimi %35 daha düşüktür. Bunun yanı sıra, kompresörün devreye girip çıkması sırasında çıkan sesler rahatsız edici bir hal alır. Inverter model klimalarda ise ayarlanan oda ısısını sabit tutabilmek için kompresörün devamlı devreye girip çıkmasına gerek kalmaz. Dış ünitenin içindeki kompresör, soğutucu gazın sıkıştırılma hızını değiştirerek ayarlanan ısıyı sabit tutabilir. Bu, kompresörün içindeki motorun dönüş hızı değiştirilerek sağlanır. Motorun dönüş hızı kontrolü geniş bir aralıkta gerilimin frekansı ile oynanarak gerçekleştirildiğinden, inverter kontrollü klima modelleri sadece enerjiyi verimli kullanmak ve sessiz çalışmakla kalmaz, çok hassas bir ısı kontrolünü de garantiler. Tüm DC Inverter modelleri A sınıfı olup, 9000/12000 BTU lu Super DC Inverter modeller, A+ enerji performansını karşılamaktadır.

26 Elektrikli Süpürgeler Çocuklar m za temiz bir gelecek b rakmaya kararl y z.

27 Siemens elektrikli süpürgelerin enerji tasarrufu özelli i ile sadece evinizi tertemiz yapmakla kalmaz, ayn zamanda do an n temiz kalmas na da katk da bulunursunuz. Az enerji tüketimi ve daha çok iş anlay ş ile çal şan elektrikli süpürgelerimizle çocuklar m za do al kaynaklar daha az tüketilen, temiz bir gelecek b rakman n huzurunu yaşayacaks n z. Extreme Power Daha büyük pervaneleri sayesinde, devir/dakika dönebilir ve böylece diğer motorlu süpürgelerden daha çok hava taşıyabilir. Sonuç: Hava akış miktarının en yüksek olduğu elektirikli süpürge. En yüksek doz alım kapasitesi hava debisi: 50 lt/sn, Özel XTRM motor sayesinde, %30 a kadar daha az elektrik tüketimiyle* %100 oranında emiş gücü sunar. Böylece, enerjiden tasarruf sağlanır. Efficient Air Dynamics Aerodinamik sistem sayesinde mükemmel performans: %50 daha geniş motor koruyucu filtreleme yüzeyi, %20 daha geniş hortum çapı, daha geniş bağlantı yeri, hava kontrol sistemi, %25 daha geniş egzoz filtreleme yüzeyi. Bu sayede daha iyi hava akışı sağlarken kusursuz yapısı sayesinde mükemmel toz tutar. Kompresör teknolojisi Siemens Green Power elektrikli süpürgeler için geliştirilen kompresör teknolojisi, süpürgenin gücünü belirgin şekilde artırdı. Yani özel olarak tasarlanmış motordaki 9 bıçaklı aerodinamik çarklar sayesinde 1200 Watt lık elektrik harcanırken 2400 Watt lık motordan elde edilen performans sağlanıyor. Böylece %50 den daha az elektrik tüketimiyle %100 oranında toz alınıyor. * Motor gücü 2400 Watt olan cihazlara kıyasla.

28 Evinizde enerji tasarrufu için öneriler!

29 Dünyay de iştirmek istiyorsan z, evinizden başlayabilirsiniz. Kullanaca n z ev aletlerini sat n al rken sadece fiyat olarak de il, enerji tasarrufu aç s ndan da karş laşt r n. Enerji verimlili i seviyesi yönetmeliklere uygun olarak belgelenmiş olan bir cihaza yapaca n z yat r m, maliyeti yüksek olmakla birlikte cihaz n y ll k kullan m ömrü boyunca sa layaca enerji tasarrufu ile, ödedi iniz paray size fazlas yla geri kazand racakt r. Cihaz al rken A ve A + işaretli olanlar n n en verimli olanlar oldu unu hat rlay n z. Yüksek verimli ve çok düşük verimli cihazlar aras nda %60 n üzerinde enerji tüketim fark oldu unu da unutmay n z. Siemens in üstün teknolojili ve çevreye duyarl ürünleri ürünlerinin yanı sıra evinizde kulland n z ev aletleri ile ilgili küçük tasarruf ipuçlar n de erlendirerek siz de dünyan n gelecekte daha güzel bir yer olmas na katk da bulunabilirsiniz. Yiyeceklerinizi soğuturken enerjiden tasarruf edebilirsiniz. Cihazınız için seçtiğiniz yerin, serin ve havadar olmasına, doğrudan güneş ışınlarına maruz kalmamasına, kalorifer ve soba türü ısı kaynaklarından uzakta olmasına özen gösterin. Cihazın havalandırma deliklerinin hiçbir şekilde kapanmamasına dikkat edin. Sıcak yiyecekleri soğuduktan sonra cihaza yerleştirin. Dondurulmuş yiyecekleri çözülmeleri için soğutma bölmesine yerleştirin. Bu işlemle, dondurulmuş yiyeceklerin kütlesindeki soğukluktan, soğutma bölmesindeki yiyeceklerin soğuması için yararlanabilirsiniz. Dondurucu bölmesinde buz oluşması halinde eritme işlemini yapın. Yiyecek maddelerini bizzat siz donduracaksanız, yalnızca taze ve en iyi olanlarını kullanın. Yiyeceklerin lezzetini kaybetmemesi veya kurumaması için hava geçirmeyecek şekilde paketleyin. Yiyecek maddelerini paketlemek için plastik folyolar, boru şeklindeki polietilen folyolar, alüminyum folyolar veya dondurma kapları kullanın. Dondurulan yiyecek maddelerinin kalitesinin düşmesine neden olmamak için, saklama sürelerini aşmamaya dikkat edilmelidir. Saklama süreleri, yiyecek maddelerinin türüne göre değişirler. -18 derecede balık, salam ve sosis, hazır yemekler ve hamur işleri 2 aya kadar, peynir,kümes hayvanları ve et 4 aya kadar, sebze ve meyveler 6 aya kadar saklanabilirler. Çamaş r y karken ve kuruturken %37 enerji tasarrufu yapmak elinizde. Ortalama bir çamaş r makinesi y lda yaklaş k olarak 500 kg l k çamaş r y kar. Yeni geliştirilen teknolojileri ile Siemens çamaş r ve kurutma makineleri %37 daha az enerji ve % 67 daha az su tüketirler. Banyonuzda daha çok tasarruf sa lamak için: Çamaş r makinesinin kapasitesini genellikle kulland n z aral kta seçin. Beyaz ve renkliler 6 kg, sentetikler 3 kg, hassas çamaşırlar ve yünlüler 2 kg. Yük sensörü olan makineleri tercih edin. Bu sensörle y kayaca n z çamaş r n miktar na uygun su ve deterjan tüketirsiniz. Çamaş r makinenizi her zaman tam kapasitede çal şt r n. Ancak, kapasitesinin üstünde çal şmas na zorlamay n. E er makinenize az miktarda çamaş r koyuyorsan z, daha az su almas n sa layacak program seçin. Çok kirli ve lekeli çamaş rlar önceden slat n. Bu durumda çamaş r makinesine daha az iş b rak p tek y kama ile çamaş rlar n z temizlersiniz. Çamaş r makinenize el kitab nda önerilenden daha fazla ve aş r köpüren deterjan koymay n. Düşük s cakl kta y kama yapabilece iniz deterjanlar tercih edin. En h zl kurutma program n seçin. Siemens kurutma makinelerinde bulunan easyclean filtre sayesinde makinenizin performans artar. Temiz bir filtre daha sa l kl bir kurulama süreci sa lar. Çamaşırların daha temiz yıkanmaları için, yerleştirdikten sonra çamaşırla tamburun üst kısmı arasında bir karış mesafe kalmalıdır.

30 Her yıkamadan sonra kazan ve kapak lastiklerini kuru bir bezle silin, özellikle battaniye ya da yünlüleri yıkadıktan sonra filtreyi temizleyin. Çamaşır lekelendikten hemen sonra, zaman kaybetmeden lekeyi soğuk suyun altında çitilemeden akıtın. Lekeyi deterjansız sıcak su ile ıslatmayın. İlk anda tek başına sıcak su, lekenin sabitleşmesine neden olur. Beyazlar: 90 derece programı yerine, yoğun yıkama 60 derece programında yıkayın. Çamaşır yıkama süresi uzatılarak, çok daha az elektrik tüketilerek, 90 derece programında elde edilen temizlik ile kıyaslanabilecek bir temizlik sağlanır. Hassas çamaşırlar ve sentetikler: derecede kısa süreli ve hassas çamaşırlar programında yıkanmalıdır. Yünlüler: 40 derecede kısa süreli ve yünlüler programında yıkanmalıdır. Renkli pamuklular ve ketenler: derecede orta süreli ve renkliler programında yıkanmalıdır. Beyaz pamuklular ve ketenler: derecede uzun süreli ve beyazlar programında yıkanmalıdır. Az veya normal kirli çamaşırlarda ön yıkama programını kullanmayın. Bulaş k y karken %40 enerji tasarrufu mümkün. Bulaş klar n z elde y karken daha çok su ve deterjan harcars n z. Elde y karken 120 lt, bulaş k makinesi kullan ld nda su tüketimi sadece 12 lt dir. Yeni teknolojili Siemens bulaş k makineleriyle normal makinelere oranla %40 a kadar daha fazla enerji tasarrufu yapabilirsiniz. Bulaş klar n z y karken daha çok tasarruf sa lamak için: Daha az su, enerji ve deterjan harcayan makineleri tercih edin. variospeed özellikli Siemens bulaş k makineleriyle zamandan %50 tasarruf edersiniz, tabii enerjiden de... Bulaş k makinenizi her zaman tam kapasitede çal şt r n. Ayr ca, kapasitenin üstünde çal şmas na zorlamay n. Az miktarda bulaş k y kamak zorundaysan z, ekonomik program tercih edin. Siemens bulaş k makinelerindeki yar yük opsiyonu, makinenizin dolmas n beklemeden uygun miktarda (di er makinelere oranla %30 daha az) su ve elektrik tüketerek bulaş klar n z y kaman z sa lar. Bulaş klar n durumuna göre yüksek s cakl kta y kama gerekmedikçe, 50-55ºC su s cakl n tercih edin. Makineye koyaca n z kirli tabaklar s cak su ve deterjan kullanarak temizlemek gereksiz bir israft r. Bu işi kirli peçeteler ve s k lm ş limon parçalar ile yaparsan z su ve enerji tasarrufu sa lars n z. Kısık ateşte pişirerek %31 daha az enerji tüketebilirsiniz. Siemens yeni nesil f r nlar ile daha çabuk yemek, daha az enerji Yemek pişirirken daha çok tasarruf sa lamak için: Pişirme işlerinde alt k sm düz olan tencere ve tava kullanmak, s nma süresini k salt r. Is göstergeli ocaklar kullan n. Siemens in at l s göstergeli ocaklar sayesinde hangi ocak gözünün hâlâ s cak oldu unu rahatl kla anlayabilir ve bu s cakl yemeklerinizi s tmak ya da s cak tutmak için kullanabilirsiniz. Büyük bir ateşin üstüne küçük kap koymay n. Enerji kayb na neden olursunuz. Yiyeceklerinizi a z aç k kaplarda pişirmeyin. Kapal kaplar içinde yemek daha çabuk pişer, dolay s yla daha az enerji harcanm ş olur. Kapaks z kapla yemek pişirirken 3 kat daha fazla enerji tüketirsiniz. Mikrodalga özelli i olan f r nlar tercih edin. Mikrodalga, yiyecekleri çok h zl bir şekilde pişirip s tan bir teknolojiye sahiptir. Bu özellik hem enerji hem de zaman tasarrufu yapman z sa lar. F r nda birden fazla yemek pişirmeye çal ş n. Düşük s cakl kta pişeni di erlerinden önce ç kar p, f r n n s cakl n düşürüp yükseltmeden daha az enerji harcay n. Yiyecekleri küçük parçalara bölerek pişirin veya s t n. Bu, pişirme sürenizi k saltacakt r. Yemekleri pişirirken çok fazla su kullanmay n. Yeme in üstünü kaplayacak kadar su yeterlidir. Fazla miktarda su kullanman z daha fazla enerji harcanmas na neden olur.

31 Tabanı kalın, düz tencere ve tava kullanmanızı tavsiye ederiz. Pürüzlü tabanlar pişirme sürelerini uzatır. Daima yemek miktarlarına göre uygun büyüklükte tencereler seçin. Çok büyük ama içindeki yemek miktarı az olan tencere çok enerji sarf ettirir. Tencere ve tavalar daima uygun bir kapakla kapatılmalıdır. Tencere tabanı ve ocak aynı veya uygun büyüklükte olduğunda en iyi sıcaklık alışverişi gerçekleşir. Elektrikli ocaklarda artan sıcaklıktan yararlanın. Uzun pişirme sürelerinde ocağı, pişirme süresinin bitiminden 5 ya da 10 dakika önce kapatabilirsiniz. Daima koyu renkte, silikon kaplı ya da emaye pasta kalıbı kullanınız, bu tür kalıplar fırın ısısını çok daha iyi çekmektedir su ve enerji tasarrufu karş laşt rma tablosu

32 Siemens Ça r Yönetim Merkezi:

MUTFAKLARDA ENERJİ VERİMLİLİĞİ. İbrahim KOLANCI Enerji Yöneticisi

MUTFAKLARDA ENERJİ VERİMLİLİĞİ. İbrahim KOLANCI Enerji Yöneticisi BİNALARDA ELEKTRİK TÜKETİMİ 35 30 25 20 15 10 5 0 YÜZDE % STANDBY KURUTUCULAR ISITICILAR TELEVİZYON AYDINLATMA BULAŞIK MAKİNASI ÇAMAŞIR MAKİNASI KLİMA BUZDOLABI DİĞER Soğutucu ve Dondurucular Bir soğutucu

Detaylı

Hotpoint. hotpoint.com.tr

Hotpoint. hotpoint.com.tr Hotpoint hotpoint.com.tr HOTPOİNT YENİ NESİL BUZDOLABI HIGH DEFINITION SOĞUTMA FONKSİYONEL DİZAYN STİL HIGH DEFINITION SOĞUTMA Maksimum besin tazeliğini sağlama Bakteri ve kötü kokuları önleme ve dolap

Detaylı

BULAŞIK MAKiNELERi. Jet gibi yıkar, pırıl pırıl yapar!

BULAŞIK MAKiNELERi. Jet gibi yıkar, pırıl pırıl yapar! Jet gibi yıkar, pırıl pırıl yapar! 28 Prof ilo EkDurulama özelliği, bulaşıklarınızı daha fazla su ile durulayarak deterjan kalıntılarından daha iyi arındırır. Aileniz için maksimum hijyen sağlar! 29 ÖZELLiKLER

Detaylı

Çeşit çeşit buzdolabı, birisi mutlaka müşterinizin ihtiyacı!

Çeşit çeşit buzdolabı, birisi mutlaka müşterinizin ihtiyacı! Çeşit çeşit buzdolabı, birisi mutlaka müşterinizin ihtiyacı! PROFİLO BUZDOLAPLARI NIN HAYATI KOLAYLAŞTIRAN ÖZELLİKLERİNDEN BAZILARI: NoFrost: Buzdolabının iç duvarları içerisinde nem ve kar oluşumunu engelleyerek

Detaylı

BULAŞIK MAKiNELERi. Jet gibi yıkar, pırıl pırıl yapar!

BULAŞIK MAKiNELERi. Jet gibi yıkar, pırıl pırıl yapar! Jet gibi yıkar, pırıl pırıl yapar! 28 Prof ilo EkDurulama özelliği, bulaşıklarınızı daha fazla su ile durulayarak deterjan kalıntılarından daha iyi arındırır. Aileniz için maksimum hijyen sağlar! 29 ÖZELLiKLER

Detaylı

Her şey pırıl pırıl. Profesyonel bulaşık yıkama teknolojisi. Tezgahaltı, giyotin tip ve kazan yıkama makinelerinden oluşan en yeni ürün portföyümüz

Her şey pırıl pırıl. Profesyonel bulaşık yıkama teknolojisi. Tezgahaltı, giyotin tip ve kazan yıkama makinelerinden oluşan en yeni ürün portföyümüz Profesyonel bulaşık yıkama teknolojisi Her şey pırıl pırıl Tezgahaltı, giyotin tip ve kazan yıkama makinelerinden oluşan en yeni ürün portföyümüz www.meiko.com.tr M-iClean premium sınıf tezgahaltı makineler:

Detaylı

BULAŞIK MAKiNELERi. Jet gibi yıkar, pırıl pırıl yapar!

BULAŞIK MAKiNELERi. Jet gibi yıkar, pırıl pırıl yapar! Jet gibi yıkar, pırıl pırıl yapar! 27 ÖZELLiKLER Enerji Sınıfı A+ Sınıfı A sınıfından %10 a varan enerji tasarrufu sağlar. EkDurulama Bulaşık makineniz, bu opsiyon seçildiğinde 3 lt. kadar daha fazla su

Detaylı

Samsung Smart Freezer buzdolapları hakkında daha fazla bilgi için lütfen www.samsung.com.tr adresini ziyaret edin.

Samsung Smart Freezer buzdolapları hakkında daha fazla bilgi için lütfen www.samsung.com.tr adresini ziyaret edin. Hold 3 sec. Hold 3 sec. Hold 3 sec. Hold 3 sec. A k ı l l ı k a d ı n l a r ı n Freezer a k ı l l ı b u z d o l a b ı Smart Freezer teknolojisi ile ister buzluk ister buzdolabı Freezer On/Off Freezer Fridge

Detaylı

KALİTE HER ZAMAN PAHALI DEĞİLDİR. Dünyanın 4. Büyük fabrikası teknolojinin önünde

KALİTE HER ZAMAN PAHALI DEĞİLDİR. Dünyanın 4. Büyük fabrikası teknolojinin önünde Japon dizayn ve teknolojisi ile üretilmiş çevre dostu klimalar artık Türkiye de KALİTE HER ZAMAN PAHALI DEĞİLDİR Dünyanın 4. Büyük fabrikası teknolojinin önünde 30.000 kişinin çalıştığı ve Sektöründe ilk

Detaylı

ÇAMAŞIR MAKiNELERi. Daha fazla çamaşır, daha az zaman, daha çok tasarruf!

ÇAMAŞIR MAKiNELERi. Daha fazla çamaşır, daha az zaman, daha çok tasarruf! Daha fazla çamaşır, daha az zaman, daha çok tasarruf! 20 ÖZELLiKLER A+ Sınıfı A sınıfından %13 daha tasarruflu. -%20 A+++ -%20 Sınıfı A+++ sınıfından %20 daha tasarruflu. A+++ Sınıfı A sınıfından %33 daha

Detaylı

ÇAMAŞIR MAKiNELERi. Daha fazla çamaşır, daha az zaman, daha çok tasarruf!

ÇAMAŞIR MAKiNELERi. Daha fazla çamaşır, daha az zaman, daha çok tasarruf! Daha fazla çamaşır, daha az zaman, daha çok tasarruf! 22 ÖZELLiKLER A+ Sınıfı A sınıfından %13 daha tasarruflu. -%20 A+++ -%20 Sınıfı A+++ sınıfından %20 daha tasarruflu. A+++ Sınıfı A sınıfından %33 daha

Detaylı

BUZDOLAPLARI. Seçmek sizden, soğutması bizden!

BUZDOLAPLARI. Seçmek sizden, soğutması bizden! Seçmek sizden, soğutması bizden! 9 ÖZELLiKLER Enerji Sınıfı A+ Sınıfı A sınıfından %20 daha tasarruflu. Enerji Sınıfı A++ Sınıfı A sınıfından %40 daha tasarruflu. Frost NoFrost Teknolojisi Profilo NoFrost

Detaylı

İKLİMLENDİRME SİSTEMLERİ. Klimalar

İKLİMLENDİRME SİSTEMLERİ. Klimalar Klimalar ELEGNT YENİ NESİL INVERTER Serisi Duvar Tipi Split Klimalar 7 Yıl Garanti Yeni Nesil Inverter Yüksek Verime Sahip R410 Gazlı Yeni Sezonsal Verimlilik Standartlarına Göre Soğutmada ve Isıtmada

Detaylı

Tasarruflu Doğal gaz kullanımı

Tasarruflu Doğal gaz kullanımı Tasarruflu Doğal gaz kullanımı TASARRUFLU DOĞAL GAZ KULLANIMI Çatı izolasyonunuz yetersiz ise izolasyonunuzu uygun bir şekilde yaptırınız. Çatınızdaki ısı kaybınız %20 civarındadır. Bu şekilde ısıtma maliyetinizi

Detaylı

Evlerde Daha Az Enerji ve Su Tüketmek İçin Yararlı Bilgiler

Evlerde Daha Az Enerji ve Su Tüketmek İçin Yararlı Bilgiler Evlerde Daha Az Enerji ve Su Tüketmek İçin Yararlı Bilgiler Evlerde Daha Az Enerji ve Su Tüketmek İçin Yararlı Bilgiler Evlerimizde elektrik ve suyu verimli olarak kullanmamız mümkündür. Elektrik ve sularımızı

Detaylı

Bu teknolojinin merkezinde tazelik var.

Bu teknolojinin merkezinde tazelik var. Bosch ta her şey yaşam kalitenizi yükseltmek için Bosch ta her ürün, sadece bugünkü değil, gelecekteki ihtiyaçlarınıza da cevap verecek şekilde tasarlanır ve üretilir. Hayatın büyük bir bölümünün geçtiği

Detaylı

CS20-6. Fonksiyon. Seçenekler. Ana fırın. Küçük fırın KUZİNE OPERA - ÇELİK ENERJİ SINIFI A (ANA FIRIN) ENERJİ SINIFI A (KÜÇÜK FIRIN)

CS20-6. Fonksiyon. Seçenekler. Ana fırın. Küçük fırın KUZİNE OPERA - ÇELİK ENERJİ SINIFI A (ANA FIRIN) ENERJİ SINIFI A (KÜÇÜK FIRIN) CS20-6 KUZİNE OPERA - ÇELİK ENERJİ SINIFI A (ANA FIRIN) ENERJİ SINIFI A (KÜÇÜK FIRIN) EAN13: 8017709108656 Cihaz Ölçüsü (y x e x d) mm: 895+55 x 1000 x 600 78 litre toplam hacim, Analog LED elektronik

Detaylı

TR4110BL. Victoria. 110cm "Victoria" Çift fuel 4 kaviteli kuzine Gaz ocakli, Siyah. Energy sinifi AA

TR4110BL. Victoria. 110cm Victoria Çift fuel 4 kaviteli kuzine Gaz ocakli, Siyah. Energy sinifi AA TR4110BL 110cm "" Çift fuel 4 kaviteli kuzine Gaz ocakli, Siyah. Energy sinifi AA EAN13: 8017709166670 OCAK: 7 gözlü gazli ocak Ön sag: 1.80kW Arka orta: 1.80kW Ön orta: 3.00kW Arka orta: 1.00kW Ön sol:

Detaylı

TASARRUFLU ENERJİ KULLANIMI

TASARRUFLU ENERJİ KULLANIMI TASARRUFLU ENERJİ KULLANIMI FATİH MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ KASIM 2016 Bunları Biliyor Muydunuz? İki lambadan birini söndürmek tasarruf, aynı aydınlatmayı sağlayan daha az enerji tüketen lambaların

Detaylı

A2RW-6. Fonksiyon. Seçenekler. Ana fırın. Küçük fırın

A2RW-6. Fonksiyon. Seçenekler. Ana fırın. Küçük fırın A2RW-6 KUZİNE OPERA (PİROLİTİK)- ŞARAP KIRMIZISI ENERJİ SINIFI A (ANA FIRIN) ENERJİ SINIFI A (KÜÇÜK FIRIN) EAN13: 8017709108953 Cihaz Ölçüsü (y x e x d) mm: 895+55 x 1000 x 600 78 litre toplam hacim, Analog

Detaylı

SC112B-8. Fonksiyon. Seçenekler. Versiyonlar. linea FIRIN LINEA - BEYAZ CAM

SC112B-8. Fonksiyon. Seçenekler. Versiyonlar. linea FIRIN LINEA - BEYAZ CAM FIRIN LINEA - BEYAZ CAM EAN13: 8017709131968 Cihaz Ölçüsü (y x e x d) mm: 592 x 597 x 570 Fırın kapasitesi: 68 litre 9 farklı yemek programı + 3 hafıza Vapor clean (Buharla temizleme) 12 fonksiyon Multi-display

Detaylı

SCP112N-8. Fonksiyon. Seçenekler. Versiyonlar. linea FIRIN LINEA (PİROLİTİK) - SİYAH CAM

SCP112N-8. Fonksiyon. Seçenekler. Versiyonlar. linea FIRIN LINEA (PİROLİTİK) - SİYAH CAM FIRIN LINEA (PİROLİTİK) - SİYAH CAM EAN13: 8017709130060 Cihaz Ölçüsü (y x e x d) mm: 592 x 597 x 570 Fırın kapasitesi: 68 litre 9 farklı yemek programı + 3 hafıza Pirolitik temizleme (500 C de yoğun temizleme)

Detaylı

A2PY-6. Fonksiyon. Seçenekler. Ana fırın. Küçük fırın KUZİNE OPERA (PİROLİTİK)- ÇELİK ENERJİ SINIFI A (ANA FIRIN) ENERJİ SINIFI A (KÜÇÜK FIRIN)

A2PY-6. Fonksiyon. Seçenekler. Ana fırın. Küçük fırın KUZİNE OPERA (PİROLİTİK)- ÇELİK ENERJİ SINIFI A (ANA FIRIN) ENERJİ SINIFI A (KÜÇÜK FIRIN) A2PY-6 KUZİNE OPERA (PİROLİTİK)- ÇELİK ENERJİ SINIFI A (ANA FIRIN) ENERJİ SINIFI A (KÜÇÜK FIRIN) EAN13: 8017709108960 Cihaz Ölçüsü (y x e x d) mm: 895+55 x 1000 x 600 78 litre toplam hacim, PİROLİTİK TEMİZLEME

Detaylı

UFAK TEFEK AMA MARİFETİ ÇOK GÜÇLÜ. Portatif Jeneratörler

UFAK TEFEK AMA MARİFETİ ÇOK GÜÇLÜ. Portatif Jeneratörler UFAK TEFEK AMA MARİFETİ ÇOK GÜÇLÜ Portatif Jeneratörler PENSA BENZİNLİ JENERATÖR SERİSİ PH 3200M PH 7500M/T İ-M-O PH 12000M/T İ-M-O PH 15000M/T İ-M-O PH 7500M İ -M-O / PH 7500T İ-M-O PENSA portatif jeneratörler,

Detaylı

EcoWave DUVAR TİPİ SPLİT KLİMA

EcoWave DUVAR TİPİ SPLİT KLİMA EcoWave DUVAR TİPİ SPLİT KLİMA Doğadan Gelen Esinti... İKLİMLENDİRME SİSTEMLERİ TERMODİNAMİK İKLİMLENDİRME SİSTEMLERİ Doğadan Gelen Esinti... İKLİMLENDİRME SİSTEMLERİ Çevre Dostu Enerji Tasarruflu Akıllı

Detaylı

YIL TAM GARANTİ. TEKSAN mini... Gücünü hafife almayın! Benzinli Jeneratörler

YIL TAM GARANTİ. TEKSAN mini... Gücünü hafife almayın! Benzinli Jeneratörler 2 YIL TAM GARANTİ TEKSAN mini... Gücünü hafife almayın! Benzinli Jeneratörler B E N Z İ N L İ T E K S A N M İ N İ J E N E R AT Ö R S E R İ S İ TJ 3200 TJ 2700 TJ 15000 TS OTM / MS OTM TJ 12000 TS Üstün

Detaylı

Waffle pişirme kalıpları

Waffle pişirme kalıpları Ürün bilgisi ve tarif Waffle pişirme kalıpları Değerli Müşterimiz! Artık Waffle makinası olmadan da Waffle pişirebilirsiniz! Waffle pişirme kalıpları, silikon malzemeden oldukları için çok esnek ve yapışmaz

Detaylı

Havadan Suya Isı Pompası

Havadan Suya Isı Pompası Havadan Suya Isı sı * Kurulum Esnekliği * Ayrılabilir Boyler * Yüksek Enerji Tasarruflu İnverter Teknolojisi 1. Düşük İşletim Maliyeti 4. Farklılık 2. Düşük CO2 Emisyonu 5. Kolay Kurulum 3. Temiz ve Sessiz

Detaylı

Bu teknolojinin merkezinde tazelik var.

Bu teknolojinin merkezinde tazelik var. Bu teknolojinin merkezinde tazelik var. Bosch NoFrost Kombi buzdolabının HydroFresh çekmecesi sebze ve meyveleri, ChillerSafe çekmecesi ise et ürünlerini 2 kat daha uzun süre taze tutar. 2 Bosch Buzdolapları

Detaylı

Akıllı Buzdolapları 400/650 litre

Akıllı Buzdolapları 400/650 litre Electrolux Prostore buzdolabı serisi GN küvetlere uygun buzdolabı ihtiyacı olan mutfak profesyonelleri için üretilir. Prostore serisindeki dolapların çok etkili ve verimli soğutma üniteleri, daha yüksek

Detaylı

Temizlik Setleri. Ürün Özellikleri: Mop. Sap. Kova. Tekerlekli Taşıma Aparatı. Ürün Kodu. Ürün Barkod Koli Barkod Koli İçi Hacim (lt)

Temizlik Setleri. Ürün Özellikleri: Mop. Sap. Kova. Tekerlekli Taşıma Aparatı. Ürün Kodu. Ürün Barkod Koli Barkod Koli İçi Hacim (lt) İÇİNDEKİLER TEMİZLİK SETLERİ... 4 MOPLAR... 6 APARATLAR... SAPLAR... 14 CAM TEMİZLİK ÜRÜNLERİ... 16 TEMİZLİK BEZLERİ... 18 SÜNGER VE OVMA ÜRÜNLERİ... 20 Temizlik Setleri Mop Temizleme alanı genişletilmiş

Detaylı

Mitsubishi Klima Özellikleri

Mitsubishi Klima Özellikleri Mitsubishi Klima Özellikleri Mitsubishi klimalar, havayı doğal de kötü enzim kirli Doğal kokulardan bakteriler havayı filtresiyle bir ortadan mekanizma emerek arındıran, kaldırılır, bakterileri sterilize

Detaylı

ENERJİ TASARRUFUNDA CAM FAKTÖRÜ

ENERJİ TASARRUFUNDA CAM FAKTÖRÜ GÜNDEM ENERJİ NEDİR KÜRESEL ISINMA ve KYOTO PROTOKOLÜ TÜRKİYE DE NELER YAPILIYOR? ENERJİ KİMLİK BELGESİ ve LEED SERTİFİKASI YALITIM MALZEMESİ OLARAK CAM ISI, GÜNEŞ VE IŞIK SÖZ KONUSU OLDUĞUNDA CAM İLE

Detaylı

BULAŞIK MAKİNELERİ. Başka hiç kimse, bu kadar hızlı ve bu kadar verimli bulaşık yıkamadı: jetmatic, yeni nesil bulaşık makinesi

BULAŞIK MAKİNELERİ. Başka hiç kimse, bu kadar hızlı ve bu kadar verimli bulaşık yıkamadı: jetmatic, yeni nesil bulaşık makinesi BULAŞIK MAKİNELERİ Başka hiç kimse, bu kadar hızlı ve bu kadar verimli bulaşık yıkamadı: jetmatic, yeni nesil bulaşık makinesi 70 71 Mükemmel yıkanmış bulaşık, doğal bir durumdur. Bu kadar kısa bir sürede

Detaylı

Sharp buzdolabına mutfağınızda yer açın!

Sharp buzdolabına mutfağınızda yer açın! Japon teknolojisine sahip Sharp buzdolabına mutfağınızda yer açın! Mega Dondurucu Enerji Tasarrufu Üstün Dizayn Sharp Buzdolabı Yetkili Bayisi www.mustafasatıcıoğlu.com 0242 321 07 77-0242 313 15 05 Plasmacluster

Detaylı

Akıllı Derin Dondurucular 400/650 litre

Akıllı Derin Dondurucular 400/650 litre Electrolux Prostore buzdolabı serisi GN küvetlere uygun buzdolabı ihtiyacı olan mutfak profesyonelleri için üretilir. Prostore serisindeki dolapların çok etkili ve verimli soğutma üniteleri, daha yüksek

Detaylı

143 Yılı Aşan Deneyimi İle Dünyanın En Prestijli Su Teknolojileri Üreticisi. A.O.Smith den FREZYA 300S. Akıllı Ve Benzersiz Bir Ürün

143 Yılı Aşan Deneyimi İle Dünyanın En Prestijli Su Teknolojileri Üreticisi. A.O.Smith den FREZYA 300S. Akıllı Ve Benzersiz Bir Ürün 143 Yılı Aşan Deneyimi İle Dünyanın En Prestijli Su Teknolojileri Üreticisi Ters Osmoz Arıtma Sistemli Su Sebilleri İ SÜREKL HİJYEN Lİ GÜVEN IM KULLAN IM I ZDA Nİ ÜR ÜN AR KL YE FREZYA 300 YAK I NDA ST

Detaylı

! 1. On/Off Göstergesi: Makinenin açık ve çalışır durumda olduğunu gösterir

! 1. On/Off Göstergesi: Makinenin açık ve çalışır durumda olduğunu gösterir MÜNİR HÜSEYİN ŞTİ. LTD. # 1.# Bulaşık Makinesi Kullanma Kılavuzu Mod. BOLS12S/E I. Kontrol Panel 1. On/Off Göstergesi: Makinenin açık ve çalışır durumda olduğunu gösterir 2. On/Off Düğmesi: Makineyi açma

Detaylı

65% ENERJİ TASARRUFU

65% ENERJİ TASARRUFU SICKLR BEKLEMiYORS, SiZ DE BEKLEMEYiN. 4 8 ST T E S E R i NL i Ğ E K V U Ş U N. Klimanızın montajı için günlerce beklemeyin. Hotpoint Inventer klimalar ile 48 saatte serinliğe kavuşun. 65% ENERJİ TSRRUFU

Detaylı

Müsli bar fırın kalıbı

Müsli bar fırın kalıbı tr Ürün bilgisi ve tarifler Müsli bar fırın kalıbı Değerli Müşterimiz! Sağlıklı beslenin: Bu fırın kalıpları ile en sevdiğiniz müsli barlarınızı en iyi malzemelerden kolayca ve hızlı bir şekilde kendiniz

Detaylı

YENİ ÜRÜN YÜKSEK TASARRUF ÜSTÜN KONFORLA BULUŞTU; CARRIER XPOWER FRESH DUVAR TİPİ INVERTER KLİMA

YENİ ÜRÜN YÜKSEK TASARRUF ÜSTÜN KONFORLA BULUŞTU; CARRIER XPOWER FRESH DUVAR TİPİ INVERTER KLİMA Hava Koşullandırma Sayı 45 / Eylül 2017 Haber Aralık Bülteni 2016 // Sayı 91 42 YENİ ÜRÜN turn to the experts YÜKSEK TASARRUF ÜSTÜN KONFORLA BULUŞTU; CARRIER XPOWER FRESH DUVAR TİPİ INVERTER KLİMA Alarko

Detaylı

Onu kablodan sizi ayak bağından kurtardık.

Onu kablodan sizi ayak bağından kurtardık. Onu kablodan sizi ayak bağından kurtardık. Yeni Bosch Athlet kablosuz dikey süpürge, her yere ulaşma konforunu ve 2400 Watt* lık elektrikli süpürge ile aynı temizlik performansını bir arada sunar. www.bosch-home.com/tr

Detaylı

VESTEL. V-BRUNCH SERiSi 3000 INOX KAHVE MAKiNESi KULLANIM KILAVUZU GARANTİ 2 YIL

VESTEL. V-BRUNCH SERiSi 3000 INOX KAHVE MAKiNESi KULLANIM KILAVUZU GARANTİ 2 YIL VESTEL V-BRUNCH SERiSi 3000 INOX KAHVE MAKiNESi KULLANIM KILAVUZU GARANTİ 2 YIL 1. Hazne kapağı 2. Hazne 3. Üst kapak 4. Filtre 5. Cam sürahi Bu kahve makinesini tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.

Detaylı

YENİ ÜRÜN. Toshiba Mirai, Geleceğin Tasarımını, Bugünden Evinize Getiriyor!

YENİ ÜRÜN. Toshiba Mirai, Geleceğin Tasarımını, Bugünden Evinize Getiriyor! Hava Koşullandırma Sayı 48 / Mayıs 2018 Haber Aralık Bülteni 2016 // Sayı 91 42 YENİ ÜRÜN Toshiba Mirai, Geleceğin Tasarımını, Bugünden Evinize Getiriyor! MIRAI huzurlu ve sessiz bir iç ortam için düşünüldü.

Detaylı

TITANIUM SERİSİ YAPIŞMAZ PİŞİRME ÜRÜNLERİ. Kullanım Kılavuzu

TITANIUM SERİSİ YAPIŞMAZ PİŞİRME ÜRÜNLERİ. Kullanım Kılavuzu TITANIUM SERİSİ YAPIŞMAZ PİŞİRME ÜRÜNLERİ Kullanım Kılavuzu BAKIM, ONARIM VE KULLANIMDA UYULMASI GEREKEN KURALLAR Ürününüzü kullanmadan önce üzerindeki tüm etiketleri çıkartınız. İlk kullanımdan önce ürünün

Detaylı

Hava kanallı termal güneş panelli - Isı geri kazanımlı, Destek ısıtmalı, tam otomatik Meyve - Sebze Kurutma Kabini PSM 8Mini

Hava kanallı termal güneş panelli - Isı geri kazanımlı, Destek ısıtmalı, tam otomatik Meyve - Sebze Kurutma Kabini PSM 8Mini Hava kanallı termal güneş panelli - Isı geri kazanımlı, Destek ısıtmalı, tam otomatik Meyve - Sebze Kurutma Kabini PSM 8Mini Meyve ve sebzeler mevsiminde ziyan olmasın diye tasarlandı Hızlı ve sağlıklı

Detaylı

Evinizin enerjisi nereye gidiyor?

Evinizin enerjisi nereye gidiyor? Evinizin enerjisi nereye gidiyor? Yaşam biçimi aygıtları %4 Çalışmazken %6 Isıtma ve soğutma %22 Buzdolabı %7 Mutfak aygıtları %9 Lambalar %9 Diğerleri %3 Çamaşır yıkama ve kurutma %3 Sıcak su %37 Ortalama

Detaylı

Dolaylı Adyabatik Soğutma Sistemi

Dolaylı Adyabatik Soğutma Sistemi Soğutma 400 kw a kadar Kapasitesi 50-400kW EC ADYABATİK EC FAN Canovate Dolaylı Adyabatik Soğutma Sistemi -IAC Serisi Canovate Veri Merkezi Klima Santrali Çözümleri Canovate IAC serisi İndirekt Adyabatik

Detaylı

Cook & Chill Cihazları

Cook & Chill Cihazları Cook & Chill Cihazları Fırın ve soğutucular FAGOR INDUSTRIAL Fırın ve soğutucular Uzman Fırın ve soğutuculardan oluşan ürün serimizle teklifinizi daha kapsamlı ve esnek hale getirin. Fırın ve soğutucularda

Detaylı

YENİ DERİN DONDURUCULAR

YENİ DERİN DONDURUCULAR YENİ DERİN DONDURUCULAR DERİN DONDURUCU EĞİTİMİ Ağustost 2016 1 DERİN DONDURUCU MODELLERİ TEZGAH ALTI DİKEY DONDURUCULAR SANDIK TİPİ 2 BİR BAKIŞTA DERİN DONDURUCULARDAKİ YENİ ÖZELLİKLER ESNEKLİK Modüler

Detaylı

Süpermarket LED Aydınlatma Çözümleri

Süpermarket LED Aydınlatma Çözümleri Süpermarket LED Aydınlatma Çözümleri Maksimum enerji tasarrufu ve satışta pozitif etki LUXAR LED Ürünlerinin Avantajları Düşük Enerji Tüketimi Düşük Enerji Tüketimi - Yüksek Verim İçerdikleri son teknoloji

Detaylı

Cihazın fişini prize takın. Suyu kaynatmak için AÇMA/KAPAMA düğmesine basın. Düğme AÇMA konumundayken pilot ışığı yanacaktır.

Cihazın fişini prize takın. Suyu kaynatmak için AÇMA/KAPAMA düğmesine basın. Düğme AÇMA konumundayken pilot ışığı yanacaktır. Önemli Cihazınızı ilk kez kullanmadan önce bu talimatları dikkatlice okuyun. Su ısıtıcısını elektriğe bağlamadan önce tanıtım levhasında belirtilen voltajın, elektrik şebekenizin voltajıyla uyduğundan

Detaylı

1. Buzdolabı Kullanımı 6. Ellerin Yıkanması

1. Buzdolabı Kullanımı 6. Ellerin Yıkanması ON DOĞRU MUTFAK UYGULAMASI 1. Buzdolabı Kullanımı 6. Ellerin Yıkanması 2. Donmuş Etlerin Çözündürülmesi 7. Mutfak Bez ve Süngerlerinin Temizliği 3. Etlerin Pişirilmesi 8. Kesme Tahtasının Temizliği 4.

Detaylı

Akıllı Derin Dondurucular 400 litre

Akıllı Derin Dondurucular 400 litre Electrolux Prostore buzdolabı serisi GN küvetlere uygun buzdolabı ihtiyacı olan mutfak profesyonelleri için üretilir. Buradaki ekipman yelpazesi 400 litre kapasiteli, AISI 304 paslanmaz çelik buzdolaplarından

Detaylı

Konveyörlü Tip WTM140

Konveyörlü Tip WTM140 serisi, bulaşık yıkama işleminde yüksek verimlilik, tasarruf ve ergonomi konularında yüksek beklentileri bulunan profesyoneller için üretilir. Ürün serisi bardak yıkama, tezgahaltı, giyotin tip, konveyörlü,

Detaylı

su ve enerjiden tasarruf edin!

su ve enerjiden tasarruf edin! Yüksek teknolojiden de il, su ve enerjiden tasarruf edin! PWE 71072 S Fiyat Listesi Kasım - Aralık 2012 ADVANTAGE A ÖZEL +9 TAKSİT VE 2AY ERTELEME AYRICA %5 VADE FARKI İLE 24AY VADE FARKLI TAKSİT FIRSATI

Detaylı

! 4. Başlatma/Durdurma Düğmesi: Programı başlatma veya askıya alma düğmesi

! 4. Başlatma/Durdurma Düğmesi: Programı başlatma veya askıya alma düğmesi MÜNİR HÜSEYİN ŞTİ. LTD. # 1.# Bulaşık Makinesi Kullanma Kılavuzu Mod. BOLF12B/E I. Kontrol Panel 1. On/Off Göstergesi: Makinenin açık ve çalışır durumda olduğunu gösterir 2. On/Off Düğmesi: Makineyi açma

Detaylı

MUTFAKLARDA AKDENİZ LEZZETLERİ 34, 16, 90 TL 90 TL. Modunuza göre kahve. Sadece Tchibo dünyasına özel. Sadece Tchibo dünyasına özel

MUTFAKLARDA AKDENİZ LEZZETLERİ 34, 16, 90 TL 90 TL. Modunuza göre kahve. Sadece Tchibo dünyasına özel. Sadece Tchibo dünyasına özel 2 Eylül de www.tchibo.com.tr de ve tüm Tchibo larda Black & White Öğütülmüş Kahve 19,90 TL 16, 90 TL 2x250g 4 Kutu Kapsül Kahve 39,90 TL 34, 90 TL Her hafta yeni bir dünya keşfedin. Bu hafta: MUTFAKLARDA

Detaylı

2012 SAMSUNG KLİMALAR

2012 SAMSUNG KLİMALAR 2012 SAMSUNG KLİMALAR Kaliteli Bir Yasam için Akıllı Çözümler samsung.com.tr facebook.com/samsungtürkiye Samsung Smart Klimalar Samsung Beyaz ailesinin yeni smart klimaları farklı mekanlara uygun sık

Detaylı

Çözdürme kabini. Electrolux Çözdürme Kabini

Çözdürme kabini. Electrolux Çözdürme Kabini Mutfakta iyi sonuç elde etmek için iki temel prensibi dikkate almak gerekir: Özen ve kaliteli malzeme. Her zaman yüksek kalitede yemekler için taze malzemenin tek çözüm olduğu düşünülür. Ancak yeni dondurma

Detaylı

Mutfakta sürgü kapak uygulamaları

Mutfakta sürgü kapak uygulamaları Mutfakta sürgü kapak uygulamaları Herkes bundan hoşlanıyor: Sürgü kapaklar Sürme hareketi insanların hoşuna gidiyor. Tablet bilgisayarınızda. Cep telefonunuzda. Sanal sürmenin devrim yaratan estetiği,

Detaylı

TEMİZLEME TALİMATI NO: 01

TEMİZLEME TALİMATI NO: 01 NO: 01 Kutu Açıcı 1. Donmuş kaba yağları akıtmak için önce sıcak suyun altına tutun ve fırçalayın. 2. Evyeyi ılık su ve önerilen miktarda ki MSS- Kreon Blitz ile doldurun. 3. Islanması için birkaç dakika

Detaylı

Kılavuzumuz en son teknoloji kullanılarak üretilmiş olan cihazınızı güven ve maksimum verimle kullanmanıza yardımcı olmak amacıyla hazırlanmıştır.

Kılavuzumuz en son teknoloji kullanılarak üretilmiş olan cihazınızı güven ve maksimum verimle kullanmanıza yardımcı olmak amacıyla hazırlanmıştır. Değerli Müşterimiz, Hedefimiz, modern tesislerimizde, dikkatli bir şekilde üretilen, özel olarak test edilen, beklentilerinizin de ötesinde kaliteli ürünler üretmektir. Kılavuzumuz en son teknoloji kullanılarak

Detaylı

Bisküvi ruloları için sürekli kullanımlı pişirme altlığı

Bisküvi ruloları için sürekli kullanımlı pişirme altlığı tr Ürün bilgisi ve tarif Bisküvi ruloları için sürekli kullanımlı pişirme altlığı Değerli Müşterimiz! Mükemmel bir bisküvi rulosu elde etmek hiç bu kadar kolay olmamıştı: Hamuru sızdırmaz bir pişirme altlığı

Detaylı

Fridgebox ; soft start, P.I.D kontrol algoritmaları, soft stop gibi gelişmiş yönetim yazılım algoritmalarına sahiptir.

Fridgebox ; soft start, P.I.D kontrol algoritmaları, soft stop gibi gelişmiş yönetim yazılım algoritmalarına sahiptir. Buzdolapları için elektrik tasarruf cihazı %20 - %40 arasında enerji tasarrufu 2-fazlı asenkron alternatif akımla çalışan motorlu cihazlarda kullanılır Kolay montaj Cihazları korur, ömrünü uzatır En son

Detaylı

Yavaş Kapanma / Kolay Açılma

Yavaş Kapanma / Kolay Açılma ÇEKMECE SİSTEMLERİ Stil ve Konfor Modern mobilya dünyasının dekorasyona katacağı farklılık, yaratıcı vizyonla tasarlanmış fonksiyonlardır. SAMET, sahip olduğu tecrübe ve yüksek teknoloji olanaklarını SAMET

Detaylı

Yüksek verimli gaz yakıtlı çelik kazan CompactGas

Yüksek verimli gaz yakıtlı çelik kazan CompactGas Yüksek verimli gaz yakıtlı çelik kazan CompactGas Patentli alufer teknolojisi ile yüksek verim, düşük emisyon 1 CompactGas ın (1000-2800) avantajları Hoval CompactGas; konfor,ekonomi, güvenilirlik ve teknik

Detaylı

01.12.2009 TARİHİNDEN GEÇERLİ HEMEN TESLİM TAVSİYE EDİLEN PERAKENDE FİYAT LİSTESİ

01.12.2009 TARİHİNDEN GEÇERLİ HEMEN TESLİM TAVSİYE EDİLEN PERAKENDE FİYAT LİSTESİ 01.12.2009 TARİHİNDEN GEÇERLİ HEMEN TESLİM TAVSİYE EDİLEN PERAKENDE FİYAT LİSTESİ, Eski Fiyat 1.SEÇENEK Eski Fiyat ÜRÜNLER PFT (1+3) (1+11) Toplam Fiyat Peşin Fiyatına 4 Taksit SOĞUTUCULAR BOYUT (YxGxD)

Detaylı

Gelecek için hazırız.

Gelecek için hazırız. Gelecek için hazırız. Genel Bakış Buderus uzmanlığının yepyeni ürünü: Logamax plus GB172i Yoğuşmalı Kombi ve Kazan Logamax plus GB172i yeni nesil duvar tipi yoğuşmalı kombi ve kazan: Yenilikçi tasarım,

Detaylı

ENERJİ TASARRUFU AYŞEN YAY 2010282041

ENERJİ TASARRUFU AYŞEN YAY 2010282041 ENERJİ TASARRUFU AYŞEN YAY 2010282041 ENERJİ TASARRUFU VE VERİMLİLİĞİ NEDİR? Enerjiyi Neden Verimli Kullanmalıyız? Enerji NERELERDE KULLANILMAKTADIR? EV ARAÇ ve GEREÇLERİNİN KULLANIMINDA ENERJİ TASARRUFU

Detaylı

A++ SINIFI DÜŞÜK ENERJİ TÜKETEN DERİN DONDURUCULAR

A++ SINIFI DÜŞÜK ENERJİ TÜKETEN DERİN DONDURUCULAR ÇİNDEKİLER A++ DÜŞÜK ENERJİ TÜKETEN DERİN DONDURUCULAR DÜŞÜK ENERJİ TÜKETEN DERİN DONDURUCULAR DERİN DONDURUCULAR ŞEFFAF KAPAKLI MUHAFAZA DOLAPLARI DÜZ SÜRME DÜZ CAM KAPAKLI MUHAFAZA DOLAPLARI DÜZ SÜRME

Detaylı

BASIN AÇIKLAMALARI ENERJİ VERİMLİLİĞİ

BASIN AÇIKLAMALARI ENERJİ VERİMLİLİĞİ ENERJİ VERİMLİLİĞİ TOPLUMSAL ENERJİ VERİMLİLİĞİ BİLİNCİ VE YAPILMASI GEREKENLER Enerji, insan yaşamının vazgeçilmez bir parçasıdır. Dünyada kullanılan enerji kaynakları içerisindeki en büyük pay fosil

Detaylı

ÖKÜZGÖZÜ ŞARAPÇILIK KÜRESEL ISINMAYI ÖNLEMEK İÇİN ALABİLECEĞİMİZ TEDBİRLER

ÖKÜZGÖZÜ ŞARAPÇILIK KÜRESEL ISINMAYI ÖNLEMEK İÇİN ALABİLECEĞİMİZ TEDBİRLER ÖKÜZGÖZÜ ŞARAPÇILIK KÜRESEL ISINMAYI ÖNLEMEK İÇİN ALABİLECEĞİMİZ TEDBİRLER Günümüzde sözü edilen küresel iklim değişikliği ise, fosil yakıtların yakılması, arazi kullanımı değişiklikleri, ormansızlaştırma

Detaylı

Silikon poşetleri. Ürün Bilgisi

Silikon poşetleri. Ürün Bilgisi Silikon poşetleri tr Ürün Bilgisi Değerli Müşterimiz! Yeni silikon poşetleriniz ile yiyeceklerinizi hem taze tutabilir, dondurabilir, salamuraya yatırabilir, hem de poşetin içindeyken ısıtabilir ve pişirebilirsiniz.

Detaylı

İÇ ÜNİTE FTXB25A FTXB35A FTXB50A DIŞ ÜNİTE RXB25A RXB35A RXB50A RXB60A

İÇ ÜNİTE FTXB25A FTXB35A FTXB50A DIŞ ÜNİTE RXB25A RXB35A RXB50A RXB60A İÇ ÜNİTE FTXB25 FTXB35 FTXB50 FTXB60 Kapasitesi BTU 1,20 / 2,50 / 3,20 4.000 / 8.500 / 10.900 1,30 / 3,53 / 3,80 4.400 / 12.000 / 12.900 1,88 / 5.45 / 6.20 6.400 / 18.600 / 21.200 2,00 / 6,21 / 6,50 6.800

Detaylı

MUTFAK VE DEPOLAMA YAPILAN BİRİMLERDE YAPILACAK ANA KONTROL FORMU (AYLIK RUTİN KONTROLLERDE KULLANILACAKTIR)

MUTFAK VE DEPOLAMA YAPILAN BİRİMLERDE YAPILACAK ANA KONTROL FORMU (AYLIK RUTİN KONTROLLERDE KULLANILACAKTIR) MUTFAK VE DEPOLAMA YAPILAN BİRİMLERDE YAPILACAK ANA KONTROL FORMU (AYLIK RUTİN KONTROLLERDE KULLANILACAKTIR) A.DEPOLAMA ALANLARI TARİH: I.SOĞUK DEPOLAMA EVET HAYIR 1- Soğuk depo ve / veya buzdolabı var.

Detaylı

400 litre Dijital Buzdolapları

400 litre Dijital Buzdolapları Electrolux Prostore buzdolabı serisi GN küvetlere uygun buzdolabı ihtiyacı olan mutfak profesyonelleri için üretilir. Prostore serisindeki dolapların çok etkili ve verimli soğutma üniteleri, daha yüksek

Detaylı

MITSUBISHI ELECTRIC YENİ KİRİGAMİNE MSZ-FH SERİSİ

MITSUBISHI ELECTRIC YENİ KİRİGAMİNE MSZ-FH SERİSİ MITSUBISHI ELECTRIC YENİ KİRİGAMİNE MSZ-FH SERİSİ Sağlıklı nefes alın, sağlıklı ve konforlu yaşayın Yeni Kirigamine ile tanışın Mitsubishi Electric Klimalar tüm dünyada kusursuz konfor sağlayan yüksek

Detaylı

Akıllı buzdolapları-650/1400lt

Akıllı buzdolapları-650/1400lt Electrolux Ağır İş Amaçlı buzdolapları serisinde, pazardaki en sofistike depo tipi buzdolaplarından birini bulabilirsiniz. Bu buzdolaplarının içi-dışı AISI 304 paslanmaz çeliktir; çalışma sıcaklığı normal

Detaylı

Profilo nuzun dilinden en iyi biz anlarız!

Profilo nuzun dilinden en iyi biz anlarız! Profilo nuzun dilinden en iyi biz anlarız! Profilo Yetkili Servis Bakım&Onarım Broşürü Uzman personel Orijinal yedek parça 3+4 yıl garanti 7/24 teknik destek 2 saat aralığında randevu Küçük ev aletlerinde

Detaylı

Soğutma. Yeni 400 serisi Vario Cool soğutucular

Soğutma. Yeni 400 serisi Vario Cool soğutucular Soğutma Yeni 400 serisi Vario Cool soğutucular 1 Kendini gösteren soğutma. Yeni 400 serisi Vario Cool soğutucular, kulplu veya kulpsuz kapaklı kullanılabilir, mutfak mobilyası ya da Gaggenau paslanmaz

Detaylı

The Power to Save Energy.

The Power to Save Energy. The Power to Save Energy. SU SOĞUTMALI CHILLER + TCU CT SERİSİ Soğutma CT serisi chiller cihazları sayesinde her enjeksiyon makinesinin kalıbında ayrı ayrı su sıcaklıkları ile çalışılabilir. Dolayısıyla

Detaylı

VITOclima 300-s/HE Free Joint DC Inverter Çoklu klima sistemleri

VITOclima 300-s/HE Free Joint DC Inverter Çoklu klima sistemleri VITOclima 300-s/HE Free Joint DC Inverter Free Joint DC Inverter Viessmann İle tek dış üniteye 5 adede kadar iç ünite kombinasyonu yapabilir, değişken debili soğutucu akışkan teknolojisi ile bireysel iklimlendirmenin

Detaylı

BĠREYLER VE ENERJĠ TÜKETĠMĠ

BĠREYLER VE ENERJĠ TÜKETĠMĠ ESKĠġEHĠR VE ĠSKENDERUN DA TEMĠZ HAVA ĠÇĠN EL ELE BĠREYLER VE ENERJĠ TÜKETĠMĠ Tuncay DÖĞEROĞLU Anadolu Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi ESKĠġEHĠR 3 Temmuz 2009 Enerji kullanımı konusunda bildiklerimiz

Detaylı

Evaporatif Soğutma Nedir?

Evaporatif Soğutma Nedir? Evaporatif soğutma suyun buharlaşmasıyla havadan ısı alması prensibine dayanır. Su buharlaşırken havadan ısı çeker ve havanın soğumasına sebep olur. Havuzdan veya duştan çıktığınızda çevrenizdeki esinti

Detaylı

Soğutmalı tezgah - 160 lt

Soğutmalı tezgah - 160 lt Electrolux 160 litre soğuk tezgah; güvenilir, kompakt ve kullanım kolay soğuk depolamaya ihtiyaç duyan müşteriler için ideal çözümdür. Tüm iç yüzeyler, ticari sınıf darbeye dayanklı Polistren'den üretilmiştir.

Detaylı

Buharlı Chill Therm. Electrolux Thermetic Cihazlar

Buharlı Chill Therm. Electrolux Thermetic Cihazlar Chilltherm, Electrolux Thermaline'ın yeni kaynatma kazanıdır. Entegre soğutma sistemi sayesinde "Cook & Chill" prosesi için geleneksel ekipmanlar yerine tek bir ekipman kullanılması yeterlidir. Bir tek

Detaylı

Deneme kalıbı. Ürün bilgisi ve tarif

Deneme kalıbı. Ürün bilgisi ve tarif Deneme kalıbı tr Ürün bilgisi ve tarif Yapışmaz kaplama Yapışmaz kaplaması sayesinde pişen kek kalıptan kolayca çıkar ve kalıp çok daha kolay bir biçimde temizlenebilir. Kaplamayı korumak için pişirirken

Detaylı

Konveyörlü Tip WTCS250 - elektrikli

Konveyörlü Tip WTCS250 - elektrikli Electrolux Bulaşık Yıkama Sistemleri serisi, bulaşık yıkama işleminde yüksek verimlilik, tasarruf ve ergonomi konularında yüksek beklentileri bulunan profesyoneller için üretilir. Ürün serisi bardak yıkama,

Detaylı

AYTEK COOLING SYSTEMS SU SOĞUTMALI CHILLER + TCU

AYTEK COOLING SYSTEMS SU SOĞUTMALI CHILLER + TCU AYTEK COOLING SYSTEMS SU SOĞUTMALI CHILLER + TCU www.ayteksogutma.com CT SERİSİ SOĞUTMA CT serisi chiller cihazları sayesinde her enjeksiyon makinesinin kalıbında ayrı ayrı su sıcaklıkları ile çalışılabilir.

Detaylı

DÜNYANIN TEMİZLİĞİ INOKSCLEAN 2016 ürün kataloğu 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 Temizlik arabanızda bulunması gerekli malzemelerin eskizsiz olduğunu kontrol edin. Ofise girip, genel durumunu gözlemleyin.

Detaylı

Guglhupf kek kalıpları tr

Guglhupf kek kalıpları tr Guglhupf kek kalıpları tr Ürün bilgileri ve tarifler Değerli Müşterimiz! Mini Guglhupf kek kalıpları silikon malzemeden oldukları için çok esnek ve yapışmaz özelliğe sahiptirler. Bu sayede mini kekleri

Detaylı

KABLOSUZ SU ISITICI KULLANIM KILAVUZU

KABLOSUZ SU ISITICI KULLANIM KILAVUZU KABLOSUZ SU ISITICI KULLANIM KILAVUZU 1 5 2 4 3 6 7 8 1. Kilit Düzenekli Kapak 2. Şeffaf Su Seviye Göstergesi 3. Alt Elektrik Tabanı 4. Açma / Kapama Anahtarı 5. Gösterge Lambası 6. Su Filtresi 7. Açık

Detaylı

Elektrikli Devrilir Tavalar

Elektrikli Devrilir Tavalar Electrolux THERMALINE otel, işyeri mutfakları, hastane, merkezi mutfaklar ve havaalanı inflight mutfaklarının ağır iş gereksinimleri için tasarlanmıştır. Ekipman serisi geniş seçenekler sunar; tek tek

Detaylı

Tarçınlı yıldız kurabiye kalıbı seti

Tarçınlı yıldız kurabiye kalıbı seti tr Ürün bilgisi ve tarif Tarçınlı yıldız kurabiye kalıbı seti Değerli Müşterimiz! Mükemmel şekillendirilmiş tarçınlı yıldız kurabiyeler hazırlamak hiç bu kadar kolay olmamıştı: Tarçınlı yıldız kurabiye

Detaylı

Alt n Öneriler Basit baz önerileri dikkate alarak can ve mal güvenli inizi etkin bir flekilde artt rabilirsiniz.

Alt n Öneriler Basit baz önerileri dikkate alarak can ve mal güvenli inizi etkin bir flekilde artt rabilirsiniz. Alt n Öneriler Basit baz önerileri dikkate alarak can ve mal güvenli inizi etkin bir flekilde artt rabilirsiniz. Gazl cihazlar n za ba lad n z gaz hortumu boyunun maksimum 150cm. olmas na ve hortum ba

Detaylı

TR93P. Victoria. 90cm "Victoria" Çift fuel 3 kaviteli kuzine Gaz ocakli, Krem. Enerji Sinifi B

TR93P. Victoria. 90cm Victoria Çift fuel 3 kaviteli kuzine Gaz ocakli, Krem. Enerji Sinifi B TR93P 90cm "" Çift fuel 3 kaviteli kuzine Gaz ocakli, Krem. Enerji Sinifi B EAN13: 8017709181703 OCAK: 6 gözlü ocak Ön sag: 1.8 kw Arka sag: 2.9 kw Ön orta: 1.0 kw Arka orta: 1.8 kw Arka sol: 1.0 kw Ön

Detaylı

Elektrikli Chill Therm

Elektrikli Chill Therm Chilltherm, Electrolux Thermaline'ın yeni kaynatma kazanıdır. Entegre soğutma sistemi sayesinde "Cook & Chill" prosesi için geleneksel ekipmanlar yerine tek bir ekipman kullanılması yeterlidir. Bir tek

Detaylı

İKLİMLENDİRME SİSTEMLERİ. Klimalar

İKLİMLENDİRME SİSTEMLERİ. Klimalar İKLİMLENDİRME SİSTEMLERİ Klimalar İKLİMLENDİRME SİSTEMLERİ ELEGNT YENİ NESİL INVERTER Serisi Duvar Tipi Split Klimalar 7 Yıl Garanti Yeni Nesil Inverter Yüksek Verime Sahip R410 Gazlı Yeni Sezonsal Verimlilik

Detaylı

MEDTRAY SICAK VE SOĞUK YEMEK DAĞITIM ARACI

MEDTRAY SICAK VE SOĞUK YEMEK DAĞITIM ARACI MEDTRAY SICAK VE SOĞUK YEMEK DAĞITIM ARACI MED TRAY (Sıcak ve Soğuk Yemek Dağıtım) Aracı Nedir? MED TRAY aracının sıcak ve soğuk bölümü aynı anda çalışabilme özelliğine sahiptir. Isıtıcı ve soğutucu aynı

Detaylı