DÜNYA SİNEMASI gram 1001 grams. iki gün, bir gece two days, one night Gram

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "DÜNYA SİNEMASI. 1001 gram 1001 grams. iki gün, bir gece two days, one night. 1001 Gram"

Transkript

1 1001 Gram DÜNYA SİNEMASI 1001 gram 1001 grams bent hamer norveç, almanya, fransa, 2014, 90 norveççe, almanca, fransızca, ingilizce; türkçe altyazılı 2 Aralık - Salı 21:15 3 Aralık - Çarşamba 12:15 Kara mizahın önde gelen temsilcilerinden Norveçli usta yönetmen Bent Hamer ın yazıp yönettiği 1001 Gram, kısa süre önce boşanmış işkolik bir bilim kadını olan Marie nin, Paris te katıldığı önemli bir bilim konferansında kendini yepyeni bir dünyanın içinde bulmasını anlatıyor. Bu sıra dışı komedi filmi, Norveç in Oscar adayı. iki gün, bir gece two days, one night jean-pierre & luc dardenne belçika, fransa, italya, 2014, 95 fransızca; türkçe ve ingilizce altyazılı 29 Kasım - Cumartesi 19:00 30 Kasım - Pazar 12:15 Sidney Film Ödülü Sidney 16 iş arkadaşının 1000 avroluk ikramiyeyi kaybetmemek için kendisinin işten çıkarılması konusunda oy kullandıklarını öğrenen Sandra, bir hafta sonunda iş arkadaşlarını ziyaret edip, onları lehine oy vermeleri için ikna etmeye çalışır. Kapitalizmin çirkin yüzünü güçlü ve etkili anlatımlarıyla sinemaya aktaran Dardenne Kardeşlerin filmi, Belçika nın 2015 Oscar adayı.

2 ilk randevu blind dates levan koguashvili gürcistan, 2013, 98 gürcüce; türkçe ve ingilizce altyazılı 29 Kasım - Cumartesi 14:30 3 Aralık - Çarşamba 14:30 En İyi Film, En İyi Yönetmen, Fipresci Ödülü Sofya Jüri Özel Ödülü Abu Dhabi En İyi Yönetmen GoEast Altın Zeytin Ağacı Lecce Jüri Özel Ödülü Minsk Öğretmen Sandro, öğrencisinin annesi Manana ya aşık olur. Manana da ona tutulmuştur fakat hapisteki kıskanç kocası salıverilmek üzeredir. Sandro, Manana ya kocasını cezaevinden birlikte almayı teklif eder. İlişkilerinden habersiz olan koca, Sandro yu şoför olarak tutar. Orta yaş yalnızlığı ve iyilikten maraz doğar düşüncesi üzerine samimi bir bakış. kültür katedralleri cathedrals of culture wim wenders, michael glawogger, michael madsen, robert redford, margreth olin, karim ainouz danimarka, avusturya, norveç, almanya, 2014, 158 ingilizce; türkçe altyazılı 28 Kasım - Cuma 21:15 30 Kasım - Pazar 21:15 Mimarlık, kamusal alan ve zihinsel yaşam üstüne yüksek bilinçli bir meditasyon. Yapımcı Wim Wenders, farklı yönetmenlerin, kültür katedrali olarak nitelenen kamusal binalara adanmış kısa filmlerini biraraya getirmiş. Pompidou Merkezi, Norveç teki Halden Hapishanesi, Berlin Filarmoni Binası, Kaliforniya daki Salk Enstitüsü bu 3 boyutlu seyirde olan bazı yapılar. leviathan andrey zvyagintsev rusya, 2014, 141 rusça; türkçe ve ingilizce altyazılı 1 Aralık - Pazartesi 21:15 3 Aralık - Çarşamba 21:15 En İyi Senaryo Cannes En İyi Film Münih Dönüş ile tanıdığımız, Elena ile daha da sevdiğimiz Zvyagintsev in son filmi Leviathan, Rusya da küçük bir kasabada yaşayan Kolya nın hikayesini seyirciyle buluşturuyor. Thomas Hobbes un Leviathan adlı kitabında devleti temsil eden canavara gönderme yapan film, evi ve arazisi elinden alınmak istenen otomobil tamircisi Kolya nın mücadelesini beyazperdeye taşıyor. Leviathan, Rusya nın Yabancı Dilde En İyi Film dalında 2015 Oscar adayı. beyaz gece adventure nariman turebayev kazakistan, fransa, 2014, 78 rusça; türkçe ve ingilizce altyazılı 28 Kasım - Cuma 16:30 1 Aralık - Pazartesi 16:30 Turebayev, Dostoyevski nin 1848 de kaleme aldığı, yalnızlık öyküsü Beyaz Geceler i, günümüz Kazakistan ına serbest bir şekilde uyarlamış. Beyaz Gece, gizemli bir kadınla tanıştıktan sonra tüm hayatı değişen toy bir gece bekçisinin öyküsü.

3 üçleme triptych pedro pires, robert lepage kanada, 2013, 95 fransızca, ingilizce, almanca; türkçe ve ingilizce altyazılı 28 Kasım - Cuma 14:30 4 Aralık - Perşembe 21:15 Kiliseler Birliği Özel Mansiyonu Berlin Şizofren Michelle hastaneden taburcu edildikten sonra bakımını kızkardeşi Marie üstlenir. Marie kısa süre önce bir beyin ameliyatı geçirdikten sonra doktoru Thomas la bir ilişki yaşamaya başlamıştır. Hülyalı, gerçeküstü, somut insani duygulara, bilince ve hafızaya değinen Üçleme de karakterlerin her biri, kişisel bir çalkantı yaşarken, dil gibi kusurlu bir araç üzerinden kendilerini ifade etmeye çabalarlar. viviane amselem in boşanma davası gett, the trial of viviane amsalem ronit elkabetz, shlomi elkabetz fransa, israil, almanya, 2014, 115 ibranice; türkçe ve ingilizce altyazılı 30 Kasım - Pazar 16:30 1 Aralık - Pazartesi 14:30 En İyi Film, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu İsrail Film Akademisi Ödülleri En İyi İsrail Filmi, İzleyici Ödülü, En İyi Erkek Oyuncu Kudüs Gett, İsrail de sadece dini mahkemelere başvurarak edinilebilen boşanma belgesidir. İsrail de evlilik bağı, evlenmeye veya boşanmaya karar veren Ortodoks hahamlık kurumu tarafından denetlenmektedir. Evliliğini sonlandırmak için pasif-agresif kocası ve haham hakimlerle beş yıl mücadele eden Viviane in öyküsünü anlatan film, İsrail in Oscar adayı. * viviane amselem in boşanma davası

4 MURATHAN MUNGAN : GERÇEĞE AÇILAN ÜÇ KAPI raşomon rashomon akira kurosawa japonya, 1950, 88 japonca; türkçe ve ingilizce altyazılı 30 Kasım - Pazar 14:30 2 Aralık - Salı 14:30 En İyi Senaryo Mavi Kurdele Ödülleri En İyi Yönetmen, En İyi Yabancı Film Amerikan Eleştirmenler Birliği Altın Aslan, İtalyan Film Eleştirmenleri Ödülü Venedik Raşomon, geri dönüşlerle hatırlanan gizemli bir cinayetle ilgili, sürüp giden bir mahkeme hakkındadır. Bir haydut, ıssız bir ormanda bir samurayı öldürmekle ve karısına tecavüz etmekle suçlanmaktadır. Çetrefilli bir biçimde haydut da, samuray da, samurayın karısı da cinayeti kendilerinin işlediklerini iddia etmektedir. Gerçek, tarih, bellek ve geçmiş: bunlar hep kurgu mudur? cinayeti gördüm blow up michelangelo antonioni italya, ingiltere, abd, 1966, 111 ingilizce; türkçe altyazılı Büyülü Fener Salon 2 29 Kasım - Cumartesi 21:00 4 Aralık - Perşembe 21:00 Altın Palmiye Cannes En İyi Yabancı Film Fransız Sinema Eleştirmenleri Sendikası En İyi Yabancı Film İtalyan Film Eleştirmenleri Sendikası En İyi Yönetmen Kansas Film Eleştirmenleri Birliği Ödülleri En İyi Film, En İyi Yönetmen Amerikan Film Eleştirmenleri Birliği Ödülleri Cinayeti Gördüm, 60 ların Londrası nda kamerasına bir cinayet takılan moda fotoğrafçısı Thomas ın öyküsünü anlatır. Thomas, sakin bir parkta tesadüfen bir cinayeti fotoğrafladığını fark edince, fotoğrafları büyüterek şifreli bir anlatımı canlandırmaya yeltenir. Antonioni nin, hem kahramanının politik tavrını, hem de izleyicinin nasıl film seyrettiğini sorguladığı Cinayeti Gördüm, birçok açıdan sinema hakkında yapılmış en iyi filmdir. konuşma the conversation francis ford coppola abd, 1974, 113 ingilizce; türkçe altyazılı 30 Kasım - Pazar 14:30 söyleşi: murathan mungan 17:00 2 Aralık - Salı 12:30 Altın Palmiye, Kiliseler Birliği Özel Mansiyonu Cannes En İyi Kurgu, En İyi Müzik Bafta Ödülleri En İyi Film, En İyi Yönetmen Kansas Film Eleştirmenleri Birliği Ödülleri En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Erkek Oyuncu Amerikan Ulusal Eleştirmenler Birliği Konuşma nın senaristi ve yönetmeni Coppola bu filmi en kişisel filmi olarak değerlendirmektedir. Watergate skandalından iki yıl sonra, ortada Vietnam savaşının yıkıntıları mevcutken, yüksek teknolojiye fazlasıyla güvenen, kişisel sorumluluğuna ilişkin kabuslar gören bir adamın hikayesi anlatılır. Harry Caul o zamanlardaki Amerika nın bir mikro kozmosudur.

5 TÜRKİYE 2014 annemin şarkısı erol mintaş 28 Kasım - Cuma 12:15 türkiye, fransa, almanya, 2014, 103 Yönetmenin katılımıyla > 4 Aralık - Perşembe 19:00 kürtçe, türkçe; türkçe ve ingilizce altyazılı En İyi Film, En İyi Erkek Oyuncu Saraybosna En İyi İlk Film, En İyi Müzik, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Antalya Genç öğretmen Ali, annesi Nigar la beraber, Doğu da köylerinin boşaltılması üzerine göç ettikleri İstanbul da, Tarlabaşı nda yaşamaktadır. Komşularının köye geri döndüğüne inanan Nigar, her sabah köyüne geri dönmek üzere evdeki eşyaları toparlar. Ali, gittikçe hastalanan annesini mutlu etmek için çaba harcamaktadır. Kız arkadaşı Zeynep hamile kalınca işler iyice karışır. balık derviş zaim türkiye, 2014, 80 Yönetmenin katılımıyla > 2 Aralık - Salı 19:00 4 Aralık - Perşembe 14:30 En İyi Senaryo Adana Kaya, göl kıyısındaki bir köyde eşi Filiz ile beraber yaşayan bir balıkçıdır. Küçük kızları Deniz konuşamamaktadır. Filiz kızını iyileştirmek için eskiden kalan alternatif bir tedaviyi denemeye karar verir. Şifalı olduğuna inanılan bir cins balığı kızına yedirirse iyileşeceğini düşünmektedir. Bu nadir balıktan sekiz tane bulur ve kızına yedirmeye başlar. Kaya evdeki balıkların varlığını keşfedince onları bir çiftlikte üretip para kazanmayı düşünür ben o değilim tayfun pirselimoğlu türkiye, yunanistan, fransa, 2013, 127 Yönetmen ve oyuncunun katılımıyla > 29 Kasım - Cumartesi 16:30 3 Aralık - Çarşamba 16:30 En İyi Senaryo Roma En İyi Film, En İyi Senaryo, En İyi Müzik İstanbul Orta yaşlı, yalnız yaşayan Nihat bir hastanenin yemekhanesinde çalışmaktadır. Aynı yerde çalışan Ayşe nin onu evine yemeğe davetini, kadının Necip adlı kocasının ciddi bir suçtan hapiste olduğuna dair dedikodulara rağmen kabul eder. Nihat evdeki bir düğün fotoğrafını gördüğünde hapisteki Necip in kendisine şaşırtıcı derecede benzediğini farkeder. Bu garip ilişki Nihat ın hayatını hiç tahmin edemediği bir biçimde kökten değiştirecektir.

6 neden tarkovski olamıyorum murat düzgünoğlu türkiye, 2014, 91 Yönetmenin katılımıyla > 28 Kasım - Cuma 19:00 2 Aralık - Salı 12:15 Yılmaz Güney Ödülü, Film Yön En İyi Yönetmen Ödülü Adana En İyi Sanat Yönetmeni Antalya Televizyon için türkülerden uyarlanan ucuz filmler çeken 35 yaşındaki bir yönetmenin trajikomik hikayesi. Bahadır ın en büyük hayali, hayranı olduğu Tarkovski gibi filmler çekebilmektir. Böyle bir filmi gerçekleştirmek için olanaklar aramakta, sürekli yapımcılarla konuşmaktadır. Ancak hayalleri ve hayatın gerçekleri arasında büyük uçurumlar vardır. sivas kaan müjdeci türkiye, almanya,2014, Kasım - Cumartesi 21:15 1 Aralık - Pazartesi 12:15 Jüri Özel Ödülü Venedik Jüri Özel Ödülü, En İyi Kurgu Antalya Yozgat ın bir köyünde geçen film, 11 yaşındaki Aslan ile, bir çukurda, yaralı olarak ölmeye terk edilmişken bulduğu dövüş köpeği Sivas arasında gelişen güçlü ilişkinin öyküsü. Okulda oynayacağı piyesteki prens rolüne, onunla aynı kıza aşık muhtarın oğlu seçilince hayal kırıklığına uğrayan Aslan, köyün prensesi Ayşe yi yeni arkadaşıyla etkilemeye çalışır. toz ruhu annem sinema öğreniyor nesimi yetik türkiye, 2014, 95 Yönetmenin katılımıyla > 1 Aralık - Pazartesi 19:00 2 Aralık - Salı 16:30 En İyi Film, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Sanat Yönetmeni Adana Gündelikçi olarak evlere temizliğe giden Metin, besteler yapan bir Arabesk müzik tutkunudur. Sakin hayatı yeğeni Ümit in askerlik için İstanbul a gelmesi, arkasından da aynı evde birlikte çalıştığı Neslihan ın evine sığınmasıyla değişir. * sivas

7 SİNEMA AŞKINA! amatör camera buff krzysztof kieslowski polonya, 1979, 110 lehçe; türkçe ve ingilizce altyazılı 3 Aralık - Çarşamba Aralık - Perşembe Interfilm Ödülü Berlin Altın Hugo Chicago Altın Ödül, Fipresci Ödülü Moskova Altın Aslan, En İyi Erkek Oyuncu Polonya Film Festivali Usta yönetmen Krzystof Kieslowski Amatör de kamerasına giderek daha çok bağlanan ve dünyaya yalnızca vizörden baktığı için çevresindekileri yitiren bir sinemasevere odaklanıyor. Filmde, çocuğunun doğumu öncesinde onu filme çekebilmek için bir kamera alan, ancak kendisini film çekmenin büyüsüne kaptırıp, elindekileri yavaş yavaş kaybetmeye başlayan bir adamın hikayesi anlatılıyor. yakın plan close-up abbas kiarostami iran, 1990, 98 farsça; türkçe ve ingilizce altyazılı Büyülü Fener Salon 2 30 Kasım - Pazar 21:00 2 Aralık - Salı 21:00 Yakın Plan, ünlü yönetmen Mohsen Makhmalbaf olduğunu söyleyen Sabzian adlı işsiz bir adamın mahkemesiyle başlar. Sabzian bir filmde oynatacağına dair yalan söyleyerek Tahranlı varlıklı bir aileyi kandırmaya çalışmıştır. Mahkeme salonundaki çekimler gerçek tir, hem Sabzian ın hem de tuzağa düşürdüğü ailenin sinema şöhreti olma düşkünlüğünü yansıtır. Neredeyse bütün diğer Kiarostami filmleri gibi bu film de sinema hakkında sorular sorar. Film, Nanni Moretti nin Yakın Plan ın Galası adlı 7 dakikalık kısa filmi ile birlikte gösterilecektir. ilk film the first movie mark cousins ingiltere, 2009, 76 ingilizce, farsça, kürtçe; türkçe ve ingilizce altyazılı 29 Kasım - Cumartesi 12:15 4 Aralık - Perşembe 12:15 En İyi Sanat Belgeseli Prix Italia Genç Jüri Ödülü Reel 2 Real İzleyici Ödülü New Orleans İlk Film, Cousins ın Kuzey Irak ta, 1998 yılında Saddam Hüseyin in bir Kürt soykırımı gerçekleştirmek üzere yaptığı zehirli gaz saldırısına maruz kalan Halepçe nin Goptapa köyüne yaptığı ziyaretin kaydıdır. Cousins daha önce hiç film izlememiş çocuklara filmler izlettikten sonra, ellerine dijital kameralar vererek kendi filmlerini çekmelerini ister. Çocuklar sonradan ellerinde kayıtlarla çıkagelirler. Hayal gücünün gerçekliği savaştan daha gerçektir.

8 diktatör olduğumda when i will be dictator yaël andré belçika, 2013, 90 fransızca; türkçe ve ingilizce altyazılı Büyülü Fener Salon 2 3 Aralık - Çarşamba 21:00 Sinemanın olanakları üzerine bir güncel deneme olarak öne çıkan Diktatör Olduğumda, bir zamanlar amatör sinemacıların gözdesi olan Süper 8 formatındaki görüntüler aracılığıyla kurgulanan hikayesi ile dikkat çekiyor. Bir bilim kurgu belgeseli niteliğindeki film, sinemada gerçeklik ve kurmaca arasındaki ilişkiyi sorguluyor. Eğer başka evrenlerde, başka hayatlar yaşıyor olsaydım bir maceraperest, bir psikopat, mükemmel bir anne, muhasebeci ya da görünmez adam olabilirdim, ya siz? dile veda goodbye to language jean-luc godard fransa, 2014, 70 fransızca; türkçe altyazılı 30 Kasım - Pazar 19:00 Bütün Godard filmlerindeki gibi Dile Veda da sanatçıların tuttuğu günlüklere benzer; çizimlerle, alıntılarla, boyamalarla, fikirlerle, birbiri üzerine yapılmış karalamalarla doludur, sonunda tam da son olmayan bir sona erişirsiniz, bebek ağlamakta, köpek havlamaktadır. Sonra bazı başlıklar. Sonra da gerçek son, bir keyif. Görsel, sinemasal, baş döndüren bir keyif. motör nam-ı diğer remake, remix, rip-off motör aka remake, remix, rip-off cem kaya almanya, türkiye, 2014, 110 Büyülü Fener Salon 2 28 Kasım - Cuma 21:00 1 Aralık - Pazartesi 21:00 Filmin ana konusu Yeşilçam sinemasında yeniden yapımlar. O dönemin yapımcıları ve yönetmenleri, bugün de olduğu gibi, dolaylı ya da dolaysız yollardan yabancı filmlerden etkilenmiş. Başkalarından alınan bir fikri kendine ait bir yapı içinde dönüştürürken ortaya çıkan yeniliklere bakıyor film. Söyleşi konukları arasında Çetin İnanç, Yılmaz Atadeniz gibi avantür film yönetmenlerinin yanısıra Metin Erksan, Halit Refiğ ve Duygu Sağıroğlu gibi yönetmenler de var. * dile veda

9 MÜZEDE BİR GÜN ziyaret saatleri museum hours jem cohen avusturya, abd, 2012, 106 almanca, ingilizce; türkçe ve ingilizce altyazılı 2 Aralık - Salı 14:30 Ziyaret Saatleri bir yandan hüzünlü, dokunaklı bir karakter betimlemesi, bir yandan da bir sanat tarihi çalışması ve bir mimarlık harikasına yazılmış bir aşk mektubu. Viyana daki büyük Sanat Tarihi Müzesi nde geçen bu öykü, orta yaşlı müze bekçisi Johann hakkında. Johann ın sessizlik içinde sürdürdüğü işi onun geri planda kalmasına olanak verir. Ziyaretçileri, onların sanat eserlerini izlediği gibi dikkatle izler. Bu arada, Anne ile karşılaşır. Kuzeninin hastalığı nedeniyle kente gelen Anne ile Johann ın arasındaki ilişki, Ziyaret Saatleri nin bir parçasıdır. national gallery frederick wiseman abd, fransa, 2014, 173 ingilizce; türkçe altyazılı 30 Kasım - Pazar 19:00 84 yaşındaki belgeselci Wiseman son dönemde hayranlık duyduğu kurumlara odaklandı; Berkeley Üniversitesi ndeki bir öğrenci yoklaması, Teksas taki bir boks salonu, Paris Opera Balesi ve National Gallery gibi. Wiseman ın çizdiği bu üç saatlik National Gallery portresi, sadece görünenin ardına yapılan bir gezinti olarak kalmaz, duvarda asılı olan sanat eserleriyle ilgili görülmeyen emeği de öne çıkarır, aynı zamanda görsel hikaye anlatımı üzerine bir denemedir. * ziyaret saatleri

10 * İbretnüma UYANDIRAN MASALLAR: CANAN 29 kasım - cumartesi 14:30 SÖYLEŞİ: CANAN Tuğba Taş 29 kasım - cumartesi 17:00 Galeri Siyah Beyaz SERGİ: CANAN Yalvarırım Bana Aşktan Söz Etme 28 kasım - 10 aralık Galeri Siyah Beyaz ibretnüma exemplary 2009, 27 30, video canlandırma senaryo, kurgu, seslendiren CANAN vak vak ağacı the waq waq tree 2010, 21 14, video canlandırma senaryo, kurgu, seslendiren CANAN hezeyan delusion 2014, 60, video senaryo, kurgu, seslendiren CANAN

11 OSMANLI DAN MANZARALAR 2 Aralık - Salı 17: yılları arasında Osmanlı topraklarında çekilen filmler gün yüzüne çıktı! Osmanlı ya ve sinema tarihine farklı bir gözle bakmayı sağlayan bu filmler Ankara da ilk kez gösteriliyor. Müzisyen: Çiğdem Borucu Canlı Müzik Eşliğinde Film Sunumu: Elif Rongen Kaynakçı ve Nezih Erdoğan izmir (1911, 3 ) türkiye (1915, 4 ) türkiye istanbul (1910, 7 ) boğaz (1912, 4 ) trablusgarp (1912, 4 ) rodos un çamlıklarında(1912, 5 ) türk cephesinde ( , 3 ) istanbul, güney avrupa nın en büyük şehrinden belgesel görüntüler (1920, 10 ) balkan savaşı derlemesi ( , 10 ) belgrat (1922, 13 ) kahire sokakları (1913, 2 ) şarlo türkiye de (1919, 9 ) şam (1925, 2 ) cezayir dansları (1902, 2 ) osmanlı asker kampı (1915, 2 ) bosna nın başkenti saraybosna (1915, 6 ) ATÖLYE: Arşiv Görüntülerini Okumak ATK Sanat Evi Salonu 3 Aralık - Çarşamba 15:30 Elif Rongen Kaynakçı Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü İletişim Fakültesi Katılım herkese açıktır. TUNCEL KURTİZ İLE YOLA DEVAM 29 Kasım - Cumartesi 19:00 E5 ölüm yolu tuncel kurtiz türkiye, isveç, 1978, 60 türkçe, isveççe, almanca; almanca ve türkçe altyazılı

12 KISA İYİDİR I güzellik beauty rino stefano tagliafierro fransa, 2014, 9 49, deneysel ziazan derya durmaz türkiye, 2014, 14 39, kurmaca bip beep kim kyung-man güney kore, 2014, 10, deneysel yıkım des(pecho)truction maria ruiz venezuela, 2013, 11, deneysel xenos mahdi fleifel ingiltere, danimarka, 2013, 12, belgesel 29 Kasım - Cumartesi 12:30 washingtonia konstantina kotzamani yunanistan, 2014, 24, kurmaca arkadaşım nietzsche my friend nietzsche fauston da silva brezilya, 2013, 15, kurmaca kabus sequence carles torrens abd, 2013, 20, kurmaca geri dönüşüm recycled lei lei, thomas sauvin çin, 2013, 5, deneysel karşı karşıya person to person dustin defa abd, 2014, 18, kurmaca aşkla başa çıkamıyorum love is more than i can handle javier giner ispanya, 2014, 19, kurmaca KISA İYİDİR II jean genet için üç taş three stones for jean genet frieder schlaich almanya, 2014, 7 6, belgesel hepimiz öleceğiz we are become death jean-gabriel periot fransa, 2014, 4, belgesel hoş geldiniz welkom pablo munoz gomez belçika, 2014, 17, kurmaca 30 Kasım - Pazar 12:30

13 20 YILIN EN İYİ KISALARI omuz omuza united we stand hans peter molland norveç, 2002, 9 27, kurmaca las palmas johannes nyholm isveç, 2011, 13, kurmaca örümcek spider nash edgerton avustralya, 2007, 10, kurmaca annem sinema öğreniyor nesimi yetik türkiye, 2006, 4, kurmaca bir gün bir adam bir ev alır one day a man bought a house pjotr sapegin norveç, 1998, 7, canlandırma tango zbigniew rybszynski polonya, 1980, 8 10, canlandırma sorun yumağı a heap of trouble steve sullivan ingiltere, 2001, 4, kurmaca arjantin tangosu tanghi argentini guido thys belçika, 2006, 14, kurmaca kalk borusu the alarm clock marc-henri wajnberg belçika, 1996, 7, kurmaca uzatmalar overtime oury atlan, thibaut berland, damien ferrie fransa, 2005, 4 55, canlandırma bir daire ve altı davulcu için müzik music for one apartment and six drummers ola simonsson, johannes nilsson isveç, 2001, 9 34, deneysel 29 Kasım - Cumartesi 17:00 teşekkürler! merci! christine rabette belçika, 2002, 8, kurmaca

14 L UNION FAIT LA FORCE ÇOCUK FİLMLERİ KORE üzgünüm bbobbi bbobbi i m sorry noh yu-kyung, ki min-joo, cha sa-rang 2014, 6 11 renkli colorise lee dae-han 2013, 7 16 kurabiye savaşı cookie adventure kim a-ri, kim sun-hwa, cha hyun-kyung 2014, 3 30 köpek gösterisi dog show kim da-hyeon, lee min-uk, jeong seung-gyun 2014, 5 11 günaydın good morning lee hyun-ho 2014, 3 56 bay ve bayan yapışkan mr. mrs. magnet yoo kyung-guen, jung sang-ryun 2014, 3 50 kaçak runaway park hyun-jong 2009, 3 30 sevimli sazan fancy carp yu ri kim 2014, Kasım - Cumartesi 10:30 30 Kasım - Pazar Aralık - Salı 10:30 buzda av ice fishing heedon yoon 2014, 6 9 hoş geldin welcome to my house sue hyun moon 2012, 5 34 EE ND RACHT MAAKT MACHT ABD Büyükelçiliği Avusturya Büyükelçiliği Belçika Büyükelçiliği Ankara İsrail İtalya Büyükelçiliği Norveç Büyükelçiliği Büyükelçiliği

15 meşrutiyet cad. hatay sok. 18 kızılay tel: kasım cuma 29 kasım cumartesi 30 kasım pazar 1 aralık pazartesi 2 aralık salı 3 aralık çarşamba 4 aralık perşembe 12:15 annemin şarkısı ilk film iki gün, bir gece sivas neden tarkovski olamıyorum 1001 gram ilk film 14:30 üçleme ilk randevu raşomon viviane amsalem raşomon ilk randevu balık 16:30 beyaz gece *ben o değilim viviane amsalem beyaz gece toz ruhu ben o değilim amatör 19:00 *neden tarkovski olamıyorum iki gün, bir gece dile veda *toz ruhu *balık amatör *annemin şarkısı 21:15 kültür katedralleri sivas kültür katedralleri leviathan 1001 gram leviathan üçleme Büyülü Fener Salon 2 21:00 motör cinayeti gördüm yakın plan motör yakın plan diktatör oldugumda cinayeti gördüm * Yönetmenin katılımıyla kennedy cad. no: 4 t: kasım cumartesi 30 kasım pazar 2 aralık salı 10:30 çocuk filmleri çocuk filmleri çocuk filmleri 12:30 kısa iyidir I kısa iyidir II konuşma 14:30 CANAN: uyandıran masallar konuşma ziyaret saatleri 17:00 19:00 20 yılın en iyi kısaları tuncel kurtiz: e5 ölüm yolu söyleşi: murathan mungan national gallery osmanlı dan manzaralar dünya sineması türkiye 2014 tuncel kurtiz sinema aşkına! müzede bir gün gerçeğe açılan 3 kapı CANAN kısa iyidir 20 yılın en iyi kısaları osmanlı dan manzaralar çocuk filmleri Büyülü Fener Bilet Fiyatları Öğrenci : 10TL Tam : 12TL Biletler Kızılay Büyülü Fener Sineması gişelerinden alınabilir. 3 boyutlu gösterilecek Dile Veda ve Kültür Katedralleri için gözlüklerinizi getirmeyi unutmayın. Sinemada gözlük bedeli 3 TL dir. ndeki tüm gösterimler ücretsizdir. Festivalde gösterilecek filmlerde yaş sınırı 13 tür. Motör adlı filmin yaş sınırlaması 18 dir. Çocuk filmlerinde herhangi bir yaş sınırlaması yoktur. Bu festival 5224 sayılı yasa gereğince, Sanatsal Etkinlikler Komisyonu ndan alınan izinle düzenlenmiştir.

20 YILIN EN İYİ KISALARI

20 YILIN EN İYİ KISALARI 5 Aralık - Cuma 20 YILIN EN İYİ KISALARI omuz omuza united we stand hans peter molland norveç, 2002, 9 27, kurmaca las palmas johannes nyholm isveç, 2011, 13, kurmaca örümcek spider nash edgerton avustralya,

Detaylı

DÜNYA SİNEMASI. iki gün, bir gece two days, one night. 1001 gram 1001 grams. ilk randevu blind dates. * iki gün, bir gece

DÜNYA SİNEMASI. iki gün, bir gece two days, one night. 1001 gram 1001 grams. ilk randevu blind dates. * iki gün, bir gece * iki gün, bir gece DÜNYA SİNEMASI iki gün, bir gece two days, one night jean-pierre & luc dardenne 7 Aralık - Pazar 21:00 belçika, fransa, italya, 2014, 95 fransızca; altyazılı Sidney Film Ödülü Sidney

Detaylı

T.C. KÜLTÜR ve TURİZM BAKANLIĞI

T.C. KÜLTÜR ve TURİZM BAKANLIĞI KÜLTÜR ve TURİZM BAKANLIĞI Dünya Sinema Endüstrisi Global Gişe Gelirleri (2017) Global Seyirci Sayısı (2017) 40,2 Milyar Dolar 8,3 Milyar Sıra Ülke / Pazar 2016 2017 1 ABD & Kanada 11,1 11,4 2 Çin 6,81

Detaylı

Uluslararası İzmir Film Festivali ilk kez 1990 yılında düzenlenmeye başladı. 11 kez düzenlenen Festivale 2000 yılında ara verildi.

Uluslararası İzmir Film Festivali ilk kez 1990 yılında düzenlenmeye başladı. 11 kez düzenlenen Festivale 2000 yılında ara verildi. Uluslararası İzmir Film Festivalinin Tarihçesi Uluslararası İzmir Film Festivali ilk kez 1990 yılında düzenlenmeye başladı. 11 kez düzenlenen Festivale 2000 yılında ara verildi. İzmir Film Festivali, 11

Detaylı

Portakal'a 'Türkiye sineması' damga vurdu!

Portakal'a 'Türkiye sineması' damga vurdu! 1 / 7 2014/10/31 15:31 Portakal'a 'Türkiye sineması' damga vurdu! ERKAN AKTUĞ (mailto:erkan.aktug@radikal.com.tr mailto:erkan.aktug@radikal.com.tr) Kültür / 18/10/2014 51. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde

Detaylı

Uçan Süpürge İçin Ankara'ya Geliyorlar

Uçan Süpürge İçin Ankara'ya Geliyorlar On5yirmi5.com Uçan Süpürge İçin Ankara'ya Geliyorlar 14. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali Mayıs ayında dünyanın dört bir köşesinden çok sayıda sinemacıyı Ankara da ağırlayacak Yayın Tarihi

Detaylı

36. İFSAK ULUSAL KISA FİLM YARIŞMASI BAŞVURU FORMU

36. İFSAK ULUSAL KISA FİLM YARIŞMASI BAŞVURU FORMU 36. İFSAK ULUSAL KISA FİLM YARIŞMASI BAŞVURU FORMU Yarışma Katılım Şartları: 1. Yarışmaya İFSAK Yönetim Kurulu üyeleri katılamazlar. 2. Yarışmada filmler kurmaca, belgesel, canlandırma ve deneysel olmak

Detaylı

INCOMING TURİZM RAPORU / ARALIK 2017

INCOMING TURİZM RAPORU / ARALIK 2017 Özet Sonuçlar Ocak-Aralık döneminde gelen yabancı ziyaretçi sayısında % 27.84 oranında artış Aralık ayında gelen yabancı ziyaretçi sayısında %30.84 oranında artış Ocak- Aralık döneminde OECD ülkelerinden

Detaylı

Kırkayak Sanat Merkezi Sinema Atölyesi nde Ocak ayıda: 4 filmle Michael Haneke başlığı altında filmler gösterilecek

Kırkayak Sanat Merkezi Sinema Atölyesi nde Ocak ayıda: 4 filmle Michael Haneke başlığı altında filmler gösterilecek Kırkayak Sanat Merkezi Sinema Atölyesi nde Ocak ayıda: 4 filmle Michael Haneke başlığı altında filmler gösterilecek Kırkayak Sanat Merkezi Sinema Atölyesi nde Ocak ayı boyunca Michael Haneke filmlerinin

Detaylı

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI 691010 ABD 0 463 0 0 9.273 7.644 691090 ABD 783.096 190 1.634.689 1.330.333 3.869 3.102 TOPLAM 783.096 653 1.634.689 1.330.333 13.142 10.746 691090 Afganistan 6.557 0 24.223 19.558 691010 Almanya 885 1.068

Detaylı

Festivalin Tarihçesi

Festivalin Tarihçesi Festivalin Tarihçesi Uluslararası İzmir Film Festivali ilk kez 1990 yılında düzenlenmeye başladı. 11 kez düzenlenen Festivale 2000 yılında ara verildi. İzmir Film Festivali, 11 yıl boyunca dünyadan ve

Detaylı

14. New York Türk Film Festivali

14. New York Türk Film Festivali 14. New York Türk Film Festivali Değerli Başvuru Sahibi, Festivalimize göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederiz. A.B.D. de yapılan tek düzenli Türk Film Festivali olma özelliğini kazanan ve son

Detaylı

YÖNETMEN, SENARİST, YAPIMCI DERVİŞ ZAİM İN ÖZGEÇMİŞİ

YÖNETMEN, SENARİST, YAPIMCI DERVİŞ ZAİM İN ÖZGEÇMİŞİ YÖNETMEN, SENARİST, YAPIMCI DERVİŞ ZAİM İN ÖZGEÇMİŞİ EĞİTİM 1982-1988 Boğaziçi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Böl. 1994-1995 - University of Warwick Kültürel Çalışmalar (Master)

Detaylı

BASIN SPONSORLUĞU DOSYASI

BASIN SPONSORLUĞU DOSYASI 20-23 MAYIS 2017 DÜNYADA YANKI UYANDIRAN BİR ETKİNLİK 1998 yılından bugüne Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali sinemanın görsel gücünden yararlanarak kadının toplumsal konumunu sorgulamayı,

Detaylı

3. Unvanı: Doçent E-posta :

3. Unvanı: Doçent E-posta : 1. Adı Soyadı: Ali Sait Liman 2. Doğum Tarihi / Yeri: 09.01.1973 / Tercan 3. Unvanı: Doçent E-posta : asliman@uludag.edu.tr 4. Öğrenim durumu / görev yaptığı akademik kurumlar : a- Öğrenim durumu Derece

Detaylı

2017 YILI İLK İKİ ÇEYREK BLOK GRANİT DIŞ TİCARET VERİLERİ

2017 YILI İLK İKİ ÇEYREK BLOK GRANİT DIŞ TİCARET VERİLERİ 2017 YILI İLK İKİ ÇEYREK BLOK GRANİT DIŞ TİCARET VERİLERİ DÜNYA DÜNYA PAZARINDA 1.406.544 2.178 0,155% DÜNYA ÇI ÇI NİN MEVCUT YE ÇI NİN DÜNYA INDAKİ ÇI MEVCUT DEKİ RAKİP ÇILAR MİKTAR 1 - Çin 521.837 0

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KÜLTÜR SANAT ETKİNLİK REHBERİ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KÜLTÜR SANAT ETKİNLİK REHBERİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KÜLTÜR SANAT ETKİNLİK REHBERİ TARİH ETKİNLİK UYUM HAFTASI ETKİNLİK YERİ 12 15 EYLÜL 2017 Fen SKS Hizmet ve Destekleri

Detaylı

Kırkayak Kültür - Sinema Atölyesi Çarşamba gösterimleri Nisan ayı programı açıklandı. Balkan Sineması

Kırkayak Kültür - Sinema Atölyesi Çarşamba gösterimleri Nisan ayı programı açıklandı. Balkan Sineması Kırkayak Kültür Akyol Mah. Atatürk Bul. Ş aban Sok. No:36/1 P.K 27010 Ş ahinbey/ G. Antep Tel: 0342 230 74 54 info@kirkayak.org kirkayaksanat@gmail.com http://www.kirkayak.org/ Kırkayak Kültür - Sinema

Detaylı

1/11. TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI Rapor tarih 30/03/2018 Yıl 01 Ocak - 28 Subat 2018

1/11. TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI Rapor tarih 30/03/2018 Yıl 01 Ocak - 28 Subat 2018 ve ye göre dış ticaret Miktar m2 Miktar m2 690721 ABD 29.636.682 1.428.016 0 0 8.481.569 6.912.337 690722 ABD 226.394 13.790 0 0 68.891 55.759 690723 ABD 826.034 61.902 0 0 349.614 285.071 690730 ABD 88.188

Detaylı

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI ve ye göre dış ticaret İhracat İhracat İhracat 690721 ABD 205.907.319 10.016.491 545.647 26.090 61.237.372 54.367.866 442.498 388.194 690722 ABD 3.805.776 224.607 67.890 3.140 1.177.009 1.052.756 82.674

Detaylı

SİNOPSİS. Fragmanın Youtube Fragmanı: Fragmanın İndirme Linki:

SİNOPSİS. Fragmanın Youtube Fragmanı:   Fragmanın İndirme Linki: SİNOPSİS Çin in güneyindeki küçük bir kasabada sağanak bir yağış beklenmektedir Nişanlısının başarısız geçen estetik ameliyatını telafi etmek için para bulmaya çalışan Xiao Zhang, patronundan bir milyon

Detaylı

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU Dolar Euro Dolar Euro 381600 400 ABD 7.173.384 508.337 2.238.359 2.028.858 1.031.457 930.108 681591 400 ABD 23.110 0 24.277 21.649 681599 400 ABD 4.378 60.671 50.504 45.428 219.208 197.245 690210 400 ABD

Detaylı

Yönetmen: Cate Shortland Oyuncular: Saskia Rosendahl, Kai-Peter Malina Senaryo: Cate Shortland, Robin Mukherjee Görüntü Yönetmeni: Adam Arkapaw

Yönetmen: Cate Shortland Oyuncular: Saskia Rosendahl, Kai-Peter Malina Senaryo: Cate Shortland, Robin Mukherjee Görüntü Yönetmeni: Adam Arkapaw 03 ÖZET Başarılı yönetmen Cate Shortland in katıldığı hemen hemen tüm festivallerden ödülle dönen ve eleştirmenlerin favorisi haline gelen filmi SAVAŞIN GÖLGESİNDE /LORE, 2. Dünya Savaşı na ters köşeden

Detaylı

ANTALYA ALTIN PORTAKAL'DA JÜRİ HEYECANI!

ANTALYA ALTIN PORTAKAL'DA JÜRİ HEYECANI! ANTALYA ALTIN PORTAKAL'DA JÜRİ HEYECANI! 51. ULUSLARARASI ANTALYA ALTIN PORTAKAL FİLM FESTİVALİ'NİN ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI'NIN JÜRİSİ BELLİ OLDU Bu yıl 51.si düzenlenecek olan Uluslararası Antalya

Detaylı

2017 YILI İLK İKİ ÇEYREK BLOK MERMER TRAVERTEN DIŞ TİCARET VERİLERİ

2017 YILI İLK İKİ ÇEYREK BLOK MERMER TRAVERTEN DIŞ TİCARET VERİLERİ 2017 YILI İLK İKİ ÇEYREK BLOK MERMER TRAVERTEN DIŞ TİCARET VERİLERİ TUTAR 1000$ 'NİN DAKİ 1.203.101 466.269 38,756% YE 'NİN TUTAR BİRİM TUTAR 1 1 Çin 755.033 399.367 62,7572% Dünya 755.033 3.857.570 196

Detaylı

13. New York Türk Film Festivali

13. New York Türk Film Festivali 13. New York Türk Film Festivali Değerli Başvuru Sahibi, Festivalimize göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederiz. A.B.D. de yapılan tek düzenli Türk Film Festivali olma özelliğini kazanan ve son

Detaylı

Dış Temsilciliklerde ve Gümrüklerde Oy Kullandı İşaretlenen Seçmen Sayısı

Dış Temsilciliklerde ve Gümrüklerde Oy Kullandı İşaretlenen Seçmen Sayısı Dış Temsilciliklerde ve lerde Seçmen ve Toplam Seçmen Toplam 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ARNAVUTLUK ARNAVUTLUK BERLIN DÜSSELDORF 8 139,556 49,097 35.18 4,798 3.44 53,895

Detaylı

Rapor tarihi:13/06/ HS6 ve Ülkeye göre dış ticaret. İhracat Miktar 1. İhracat Miktar 2. Yıl HS6 HS6 adı Ulke Ulke adı Ölçü adı

Rapor tarihi:13/06/ HS6 ve Ülkeye göre dış ticaret. İhracat Miktar 1. İhracat Miktar 2. Yıl HS6 HS6 adı Ulke Ulke adı Ölçü adı TÜRKİYE İSTATİ DIŞ TİCARET İSTATİST Rapor tarihi:13/06/ 2017 HS6 ve Ülkeye göre dış ticaret Yıl HS6 HS6 adı Ulke Ulke adı Ölçü adı İhracat Miktar 1 İhracat Miktar 2 2017 690721 Seramikten döşeme veya kaplama

Detaylı

20-23 MAYIS 2017 SPONSORLUK DOSYASI

20-23 MAYIS 2017 SPONSORLUK DOSYASI 20-23 MAYIS 2017 DÜNYADA YANKI UYANDIRAN BİR ETKİNLİK 1998 yılından bugüne Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali sinemanın görsel gücünden yararlanarak kadının toplumsal konumunu sorgulamayı,

Detaylı

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI. İthalat Miktar Kg. İthalat Miktar m2

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI. İthalat Miktar Kg. İthalat Miktar m2 690721 ABD 121.201.978 5.919.468 183.351 9.561 36.358.373 33.291.590 60.931 55.611 690722 ABD 2.013.654 112.572 67.890 3.140 654.446 609.369 82.674 78.128 690723 ABD 2.805.625 204.888 17.952 1.700 1.092.601

Detaylı

2014 ARALIK DIŞ TİCARET RAPORU

2014 ARALIK DIŞ TİCARET RAPORU 2014 ARALIK DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2014 ARALIK /

Detaylı

Yarışma ile ilgili tüm detaylara www.egitimbirsen.org adresinden ulaşılabilecektir.

Yarışma ile ilgili tüm detaylara www.egitimbirsen.org adresinden ulaşılabilecektir. Eğitim-Bir-Sen Örgütlenme Temalı 2. Kısa Film Yarışması Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Örgütlenme Temalı 2. Kısa Film Yarışması na başvurular 15 Eylül 2015 tarihinde başlayacaktır. Sendikamız

Detaylı

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI Rapor tarihi:11/02/2016 Yıl 2015 YILI (OCAK-ARALIK) HS6 ve Ülkeye göre dış ticaret

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI Rapor tarihi:11/02/2016 Yıl 2015 YILI (OCAK-ARALIK) HS6 ve Ülkeye göre dış ticaret Rapor tarihi:11/02/2016 ABD 1.213.773 78.470 109 5 869.143 775.224 511 467 690810 ABD 2.411 139 100 5 2.074 1.841 3.205 2.844 ABD 153.405.707 7.747.676 77.068 3.951 52.525.397 47.327.904 75.673 67.506

Detaylı

7AB 2 nd SEMESTER TURKISH FINAL REVIEW PACKET. 1. A: Adın ne? B:... a) Adım Alex b) Adın Alex c) Adımız Alex d) Adları Alex

7AB 2 nd SEMESTER TURKISH FINAL REVIEW PACKET. 1. A: Adın ne? B:... a) Adım Alex b) Adın Alex c) Adımız Alex d) Adları Alex 7AB 2 nd SEMESTER TURKISH FINAL REVIEW PACKET ADI SOYADI: SINIF: TARIH:.. 1. A: Adın ne? B:. a) Adım Alex b) Adın Alex c) Adımız Alex d) Adları Alex 2. Senin adın ne? a) Benim adım Sana b) Senin adım Sana

Detaylı

Ahmet Uluçay ın Ardından

Ahmet Uluçay ın Ardından On5yirmi5.com Ahmet Uluçay ın Ardından Yayın Tarihi : 1 Aralık 2009 Salı (oluşturma : 11/10/2017) Gazetede fotoğrafını gördüğümde içimde bir umut belirdi. İlk okuduğum kelime son filmi oldu. İçimde bir

Detaylı

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI ve Ülkeye göre dış ticaret İhracat Dolar İhracat Euro İthalat Dolar İthalat Euro 691010 ABD 0 2.595 0 0 100.977 91.002 ABD 5.202.084 16.444 10.298.622 9.300.856 138.768 126.892 TOPLAM 5.202.084 19.039

Detaylı

YURTDIŞI MARKA TESCİL MALİYETLERİ

YURTDIŞI MARKA TESCİL MALİYETLERİ YURTDIŞI MARKA TESCİL MALİYETLERİ Uluslar arası marka tescil maliyetleri şu şekilde hesaplanır: 1) WIPO ücreti: Uluslar arası Fikri Mülkiyet Örgütü merkezi İsviçre'de bulunan, uluslararası marka başvurularının

Detaylı

25 NİSAN DA SİNEMALARDA

25 NİSAN DA SİNEMALARDA KELLY ROMAIN AUDREY CÉCILE REILLY DURIS TAUTOU DE FRANCE Bir Cédric Klapisch filmi. 25 NİSAN DA SİNEMALARDA FİLMİN KÜNYESİ Yönetmen: Cédric Klapisch Yapımcı: Bruno Levy Oyuncular: Romain Duris, Audrey

Detaylı

ALTIN PORTAKAL IN EN İYİSİ KUZU

ALTIN PORTAKAL IN EN İYİSİ KUZU ALTIN PORTAKAL IN EN İYİSİ KUZU Bu yıl 51. si düzenlenen Uluslararası Altın Portakal Film Festivali nin en iyisi, Kutluğ Ataman ın Kuzu su oldu. Onur Ünlü ise İtirazım Var ile hem En İyi Yönetmen hem de

Detaylı

BİR ACAYİP SOYGUN ADANA İŞİ. - Basın Toplantısı Haber Küpürleri. - 12.Ocak 2015 Adana Hilton Otel

BİR ACAYİP SOYGUN ADANA İŞİ. - Basın Toplantısı Haber Küpürleri. - 12.Ocak 2015 Adana Hilton Otel BİR ACAYİP SOYGUN ADANA İŞİ - Basın Toplantısı Haber Küpürleri - 12.Ocak 2015 Adana Hilton Otel 13.01.2015 Salı Adana İşi nde acayip soygun Bir Acayip Soygun Adana İşi adlı uzun metraj filmin çekimleri

Detaylı

BABA NERDESİN KAYBOLDUM

BABA NERDESİN KAYBOLDUM BABA NERDESİN KAYBOLDUM YÖNETMEN GÖRÜNTÜ YÖNETMENİ SENARYO KURGU MÜZİK SANAT YÖNETMENİ SES SES TASARIM YAPIMCI OYUNCULAR TÜR SÜRE ÇEKİM FORMATI GÖSTERİM AHMET KARAMAN CEM CENEŞKE AHMET KARAMAN AZİZ İMAMOĞLU

Detaylı

17. UÇAN SÜPÜRGE ULUSLARARASI KADIN FİLMLERİ FESTİVALİ 8-15 Mayıs 2014

17. UÇAN SÜPÜRGE ULUSLARARASI KADIN FİLMLERİ FESTİVALİ 8-15 Mayıs 2014 A- FESTİVAL ANA SPONSORLUĞU Kapsam: Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali sosyal sorumluluk projelerine önem veren kurum ve kuruluşların desteğiyle 17. yaşına geldi. Festivalimizin ismiyle birlikte anılacak

Detaylı

Kırkayak Kültür - Sinema Atölyesi Çarşamba gösterimleri Mart ayı programı açıklandı. Saklı Yarı: Kadın

Kırkayak Kültür - Sinema Atölyesi Çarşamba gösterimleri Mart ayı programı açıklandı. Saklı Yarı: Kadın Kırkayak Kültür Akyol Mah. Atatürk Bul. Şaban Sok. No:36/1 P.K 27010 Şahinbey/ G. Antep Tel: 0342 230 74 54 info@kirkayak.org kirkayaksanat@gmail.com http://www.kirkayak.org/ Kırkayak Kültür - Sinema Atölyesi

Detaylı

06-26 EKiM 2016 YER: BARIŞ MAH. EĞİTİM VADİSİ BULV. ZABITA MD. HİZMET BİNASI YANI. Sandra Lopez. Ayla Turan Bahadır Çolak Kadriye İnal SelçukYılmaz

06-26 EKiM 2016 YER: BARIŞ MAH. EĞİTİM VADİSİ BULV. ZABITA MD. HİZMET BİNASI YANI. Sandra Lopez. Ayla Turan Bahadır Çolak Kadriye İnal SelçukYılmaz 06-26 EKiM 2016 YER: BARIŞ MAH. EĞİTİM VADİSİ BULV. ZABITA MD. HİZMET BİNASI YANI Ayla Turan Bahadır Çolak Kadriye İnal SelçukYılmaz Sandra Lopez Kolombiya Tamas Baraz Macaristan Aldo Shiroma Uza Peru

Detaylı

SÜT. Yönetmen : Semih Kaplanoğlu

SÜT. Yönetmen : Semih Kaplanoğlu SÜT Yönetmen : Semih Kaplanoğlu Semih Kaplanoğlu'nun Yusuf Üçlemesi nin ikinci filmi "SÜT" bu yıl 65'incisi düzenlenen Venedik Film Festivali'nin resmi yarışma bölümüne seçildi. T.C. Kültür Bakanlığı,

Detaylı

4. ULUSLARARASI VAN GÖLÜ FİLM FESTİVALİ

4. ULUSLARARASI VAN GÖLÜ FİLM FESTİVALİ BAJAR KÜLTÜR SANAT DANIŞMANLIĞI 4. ULUSLARARASI VAN GÖLÜ FİLM FESTİVALİ İNCİ KEFALİ (DAREKH) SİNEMA ÖDÜLLERİ UZUN METRAJ SİNEMA FİLMİ VE BELGESEL FİLM YARIŞMASI BAŞVURU FORMU 2015 4. MÎHRÎCANA FÎLMAN A

Detaylı

İthalat Miktar Kg. İthalat Miktar m2

İthalat Miktar Kg. İthalat Miktar m2 ve ye göre dış ticaret Miktar Euro 690710 ABD 1.019 74 0 0 1.880 1.707 690790 ABD 3.197.164 190.462 0 0 1.422.439 1.299.514 Euro 690810 ABD 78.284 3.850 1.848 118 43.314 38.735 5.575 5.168 690890 ABD 178.045.692

Detaylı

26. ANKARA ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİ 23 Nisan - 3 Mayıs 2015 ULUSAL BELGESEL FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİK

26. ANKARA ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİ 23 Nisan - 3 Mayıs 2015 ULUSAL BELGESEL FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİK 26. ANKARA ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİ 23 Nisan - 3 Mayıs 2015 ULUSAL BELGESEL FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİK 1. AMAÇ 23 Nisan 3 Mayıs 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 26. Ankara Uluslararası

Detaylı

ALTIN PORTAKAL A 12 GÜÇLÜ ADAY

ALTIN PORTAKAL A 12 GÜÇLÜ ADAY 22.09.2014 51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması na 12 film seçildi. ALTIN PORTAKAL A 12 GÜÇLÜ ADAY 51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Ulusal Uzun Metrajlı Film

Detaylı

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 21 24 Nisan 2012

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 21 24 Nisan 2012 ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 21 24 Nisan 2012 29. Uluslararası Tekstil Makineleri Fuarı 4. İstanbul Teknik Tekstiller ve Nonwoven Fuarı 9. Uluslararası İstanbul İplik Fuarı Hazırlayan TEKNİK Fuarcılık

Detaylı

C 01 C 02 C 03 C 04 C05 C06 C07 C106 C109 C110. * Final sınav süresi 75 dakikadır. 10:00 BTU100 BTU110 11:00 İTA431 PROJE 12:00 13:00 15:00 16:30

C 01 C 02 C 03 C 04 C05 C06 C07 C106 C109 C110. * Final sınav süresi 75 dakikadır. 10:00 BTU100 BTU110 11:00 İTA431 PROJE 12:00 13:00 15:00 16:30 FAKÜLTESİ 06 Ocak 2018, Cumartesi / 10:00-11:15 (ENG 131, CENG 101) 07 Ocak 2018, Pazar / 10:00-11:30 (ENG 231, CENG 201) 06 Ocak 2018, Cumartesi / 10:00-11:30 (ENG 143) 07 Ocak 2018, Pazar/ 10:00-11:30

Detaylı

2015 EYLÜL DIŞ TİCARET RAPORU

2015 EYLÜL DIŞ TİCARET RAPORU 2015 EYLÜL DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2015 EYLÜL / TÜRKİYE

Detaylı

MÜCEVHER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ MAL GRUBU ÜLKE RAPORU (TÜRKİYE GENELİ) - (KÜMÜLATİF)

MÜCEVHER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ MAL GRUBU ÜLKE RAPORU (TÜRKİYE GENELİ) - (KÜMÜLATİF) ALTINDAN MAMUL MÜCEVHERCİ VE KUYUMCU EŞYASI 1 BİRLEŞİK ARAP EMİRLİ 269.665.223,68 305.580.419,69 13,32 ALTINDAN MAMUL MÜCEVHERCİ VE KUYUMCU EŞYASI 2 IRAK 155.240.675,64 92.044.938,69-40,71 ALTINDAN MAMUL

Detaylı

Eğitimde en pahalı ülke ABD en ucuz Kazakistan

Eğitimde en pahalı ülke ABD en ucuz Kazakistan On5yirmi5.com Eğitimde en pahalı ülke ABD en ucuz Kazakistan Yurt dışında eğitimin en pahalı adresi yıllık 38 bin dolar ile Amerika, en ucuzu ise 4 bin 500 dolarla Kazakistan oldu. Yayın Tarihi : 12 Temmuz

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KÜLTÜR SANAT ETKİNLİK PROGRAMI TARİH ETKİNLİK ETKİNLİK YERİ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KÜLTÜR SANAT ETKİNLİK PROGRAMI TARİH ETKİNLİK ETKİNLİK YERİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KÜLTÜR SANAT ETKİNLİK PROGRAMI TARİH ETKİNLİK ETKİNLİK YERİ UYUM HAFTASI 12 15 EYLÜL 2017 SKS Hizmet ve Destekleri

Detaylı

DEĞERLENDİRME NOTU: İsmail ÜNVER Mevlana Kalkınma Ajansı, Konya Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü

DEĞERLENDİRME NOTU: İsmail ÜNVER Mevlana Kalkınma Ajansı, Konya Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü DEĞERLENDİRME NOTU: İsmail ÜNVER Mevlana Kalkınma Ajansı, Konya Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü KONYA ÖZELİNDE YABANCI SERMAYELİ FİRMALARIN ÜLKE BAZLI ANALİZİ 06.08.2014 1 DEĞERLENDİRME NOTU: İsmail

Detaylı

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI. İthalat İthalat Ulke adı

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI. İthalat İthalat Ulke adı 691010 ABD 355 2.625 1.691 1.530 35.205 31.976 691090 ABD 2.525.971 116 5.177.455 4.765.696 491 465 TOPLAM 2.526.326 2.741 5.179.146 4.767.226 35.696 32.441 691090 Afganistan 1.230 0 2.570 2.376 691010

Detaylı

Beşiktaş Gazetesi11 EKİM Antalya kampı başladı

Beşiktaş Gazetesi11 EKİM Antalya kampı başladı Antalya kampı başladı SPOR KARAKARTALLAR, lige hazırlıklarını milli maç için verilen aranın ardından Antalya kampında sürdürüyor. Siyah-Beyazlı ekip Xanthe Resort Hotel de akşam idmanı ile antrenmanlara

Detaylı

Beşiktaş Gazetesi. Her Cuma yeni bir film

Beşiktaş Gazetesi. Her Cuma yeni bir film Her Cuma yeni bir film BEŞİKTAŞ Belediye Başkanı İsmail Ünal sinema ile ilgili yeni projesini anlattı. Ünal, "Beşiktaş ta. Sinemamızın son dönemlerde üretilen çağdaş ürünlerini artık Beşiktaş Levent Kültür

Detaylı

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU Rapor tarihi:10/02/2014 İhracat Miktar Miktar İhracat İhracat Euro 250610 Kuvars 3 Hollanda 0 490.700 0 0 180.149 136.413 4 Almanya 429.387 336.598 64.931 47.605 173.941 131.141 5 İtalya 18.984.512 23.250

Detaylı

Yapımcı Enver Arçak Ankaralı Yahudilerin belgeselini çekti ve paylaştı. Arçak, "Hermana" isimli belgeselinin hikayesini de Odatv'ye anlattı...

Yapımcı Enver Arçak Ankaralı Yahudilerin belgeselini çekti ve paylaştı. Arçak, Hermana isimli belgeselinin hikayesini de Odatv'ye anlattı... Ankara Yahudilerinin anlatılmamış hikayesi ortaya çıktı Yapımcı Enver Arçak Ankaralı Yahudilerin belgeselini çekti ve paylaştı. Arçak, "Hermana" isimli belgeselinin hikayesini de Odatv'ye anlattı... Yapımcı

Detaylı

TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ

TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ Eylül - 2018 Hazırlayan: Aslı VAZ İçindekiler 1. TÜRKİYE'YE VE DÖRT İLİMİZE GELEN ZİYARETÇİLERİN YILLARA VE AYLARA GÖRE DAĞILIMI... 1 1.1. TÜRKİYE YE GELEN ZİYARETÇİLERİN YILLARA

Detaylı

TÜİK VERİLERİNE GÖRE ESKİŞEHİR'İN SON 5 YILDA YAPTIĞI İHRACATIN ÜLKELERE GÖRE DAĞILIMI (ABD DOLARI) Ülke

TÜİK VERİLERİNE GÖRE ESKİŞEHİR'İN SON 5 YILDA YAPTIĞI İHRACATIN ÜLKELERE GÖRE DAĞILIMI (ABD DOLARI) Ülke TÜİK VERİLERİNE GÖRE ESKİŞEHİR'İN SON 5 YILDA YAPTIĞI İHRACATIN ÜLKELERE GÖRE DAĞILIMI (ABD DOLARI) Ülke 2008 Yılı 2009 Yılı 2010 Yılı 2011 Yılı 2012 Yılı Sayısı Ulke adı İhracat Ulke adı İhracat Ulke

Detaylı

SERAMİK SEKTÖRÜ NOTU

SERAMİK SEKTÖRÜ NOTU 1. Dünya Seramik Sektörü 1.1 Seramik Kaplama Malzemeleri SERAMİK SEKTÖRÜ NOTU 2007 yılında 8,2 milyar m 2 olan dünya seramik kaplama malzemeleri üretimi, 2008 yılında bir önceki yıla oranla %3,5 artarak

Detaylı

SİNEMA DESTEKLEME KURULU İLKE KARARLARI

SİNEMA DESTEKLEME KURULU İLKE KARARLARI Madde 1- Sinema Destekleme Kurulu tarafından; Bakanlıktan daha önce destek alan yapımcıların, geri ödemesiz verilen desteklerde söz konusu projelerini tamamlayıp teslim etmeden, geri ödemeli verilen desteklerde

Detaylı

2017 YILI İLK İKİ ÇEYREK İŞLENMİŞ MERMER VE TRAVERTEN DIŞ TİCARET VERİLERİ

2017 YILI İLK İKİ ÇEYREK İŞLENMİŞ MERMER VE TRAVERTEN DIŞ TİCARET VERİLERİ 2017 YILI İLK İKİ ÇEYREK İŞLENMİŞ MERMER VE TRAVERTEN DIŞ TİCARET VERİLERİ DÜNYA TUTARI DÜNYADAKİ 1.264.850 452.261 36% DÜNYA 1 1 Amerika Birleşik MEVCUT YE TUTARI NİN NİN DÜNYA MEVCUT DEKİ LAR TUTAR TUTAR

Detaylı

TÜRKİYE DEKİ YABANCI ÜLKE TEMSİLCİLİKLERİ

TÜRKİYE DEKİ YABANCI ÜLKE TEMSİLCİLİKLERİ Ülke TÜRKİYE DEKİ YABANCI ÜLKE TEMSİLCİLİKLERİ Temsilcilik Türü Şehir Telefon Faks e-posta A.B.D. Başkonsolosluk Adana (0322) 346 62 62 (0322) 346 79 16 A.B.D. Büyükelçilik Ankara 455 55 55 467 00 19 A.B.D.

Detaylı

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2015 Mart Ayı İhracat Bilgi Notu

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2015 Mart Ayı İhracat Bilgi Notu Deri ve Deri Ürünleri Sektörü Mart Ayı İhracat Bilgi Notu Tekstil, Deri ve Halı Şubesi İTKİB Genel Sekreterliği 04/ DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜ YILI AYI İHRACAT PERFORMANSI yılı Mart ayında, Türkiye

Detaylı

2015 AĞUSTOS DIŞ TİCARET RAPORU

2015 AĞUSTOS DIŞ TİCARET RAPORU 2015 AĞUSTOS DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2015 AĞUSTOS

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Sanatta Yeterlik Tez Başlığı ve Tez Danışmanı: Yabancılaşmış Toplumda Özne-Nesne İlişkileri Esinti (Prof. Sabri Özaydın)

ÖZGEÇMİŞ. Sanatta Yeterlik Tez Başlığı ve Tez Danışmanı: Yabancılaşmış Toplumda Özne-Nesne İlişkileri Esinti (Prof. Sabri Özaydın) 1. Adı Soyadı : Ali Altan Yücel ÖZGEÇMİŞ 2. Doğum Tarihi : 12.02.1984 3. Unvanı : Dr. Öğr. Üyesi 4. Öğrenim Durumu : Sanatta Yeterlik Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Radyo, Televizyon ve Sinema Marmara

Detaylı

01/05/ /05/2016 TARİHLERİ ARASINDAKİ EŞYA TAŞIMA GEÇİŞLERİ

01/05/ /05/2016 TARİHLERİ ARASINDAKİ EŞYA TAŞIMA GEÇİŞLERİ 01/05/2016 31/05/2016 TARİHLERİ ARASINDAKİ EŞYA TAŞIMA GEÇİŞLERİ Geçici Plaka İzni Geçiş Abd Minor Outlying Adaları 03 08 03 Almanya 03 03 02 18 26 93 50 53 89 Arnavutluk 02 Avusturya 02 03 01 02 Belçika

Detaylı

PROF. DR. YUSUF VARDAR -MÖTBE- KÜLTÜR MERKEZİ

PROF. DR. YUSUF VARDAR -MÖTBE- KÜLTÜR MERKEZİ PROF. DR. YUSUF VARDAR -MÖTBE- KÜLTÜR MERKEZİ 06-28 Şubat SERGİ Ege Üniversitesi Levanten Köşkleri Fotoğraf Sergisi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Levanten evleri İzmir in mimarlık tarihinin önemli

Detaylı

Foto: Savaş Ekşioğlu

Foto: Savaş Ekşioğlu Foto: Savaş Ekşioğlu Geleneksel Ebru sanatı ile digital teknolojileri ilk kez buluşturan bir sergi: HARALD A MEKTUP Konstantin A. Schmidt in digital ortama taşıdığı Ebru lardan oluşan Harald a Mektup adlı

Detaylı

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) xclusive. yönetim raporları. İzmİr turizminde 7 aylık durum analizi

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) xclusive. yönetim raporları. İzmİr turizminde 7 aylık durum analizi etik xclusive yönetim raporları ETİK Yönetim Kurulu Mehmet İşler: Y.K Başkanı ve TÜROFED Başkan Yrd. Uğur Şahbaz: Başkan Yrd. Bülent Tercan: Başkan Yrd. Sevda Zorlu Başkan Yrd. Şinasi Akçay: Genel Sekreter

Detaylı

2014 OCAK DIŞ TİCARET RAPORU

2014 OCAK DIŞ TİCARET RAPORU 2014 OCAK DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2014 OCAK / TÜRKİYE

Detaylı

VENEDİK TE "GELECEĞİN ASLANI" ÖDÜLÜ KAZANAN COURT / MAHKEME ALTIN PORTAKAL DA!

VENEDİK TE GELECEĞİN ASLANI ÖDÜLÜ KAZANAN COURT / MAHKEME ALTIN PORTAKAL DA! 51. ULUSLARARASI ANTALYA ALTIN PORTAKAL FİLM FESTİVALİ ULUSLARARASI YARIŞMASINDA "ÖDÜLLÜ FİLMLER" GEÇİDİ 51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali nde, heyecanla beklenen Uluslararası Uzun

Detaylı

2014 HAZİRAN DIŞ TİCARET RAPORU

2014 HAZİRAN DIŞ TİCARET RAPORU 2014 HAZİRAN DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2014 HAZİRAN

Detaylı

2019 MART DIŞ TİCARET RAPORU

2019 MART DIŞ TİCARET RAPORU 2019 MART DIŞ TİCARET RAPORU ATSO AR-GE VE DIŞ İLİŞKİLER BİRİMİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2019

Detaylı

SUFFRAGETTE (DİREN!) (2015)

SUFFRAGETTE (DİREN!) (2015) SUFFRAGETTE (DİREN!) (2015) 1 saat 47 dakika Yönetmen: Sarah Gavron Oyuncular: Carey Mulligan, Helena Bonham Carter, Meryl Streep Sarah Gavron'ın ikinci uzun metrajlı kurmacası, tarihin ilk feminist hareketlerinden

Detaylı

BATMAN TİCARET BORSASI

BATMAN TİCARET BORSASI BATMAN TİCARET BORSASI 10-14 KASIM 2014 EURO TIER 2014 TARIM VE HAYVANCILIK FUARI & HANNOVER/ALMANYA İŞ SEYAHATİ RAPORU 1.EURO TIER 2014 TARIM VE HAYVANCILIK FUARI 1.1. FUAR İLE İLGİLİ GENEL BİLGİLER Euro

Detaylı

Endişeye mahal yok (mu?)

Endişeye mahal yok (mu?) tepav Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı Endişeye mahal yok (mu?) Güven Sak İstanbul, 19 Ekim 2011 1960 1965 1970 1975 1980 1985 1990 1995 2000 2005 2010 Reel milli gelir (1960=100) www.tepav.org.tr

Detaylı

2013 EYLÜL DIŞ TİCARET RAPORU

2013 EYLÜL DIŞ TİCARET RAPORU 2013 EYLÜL DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2013 EYLÜL/ TÜRKİYE

Detaylı

TÜRKİYE NİN İHTİYAÇ DUYDUĞU FUAR 3.ELECTRONIST FUARI

TÜRKİYE NİN İHTİYAÇ DUYDUĞU FUAR 3.ELECTRONIST FUARI TÜRKİYE NİN İHTİYAÇ DUYDUĞU FUAR 3.ELECTRONIST FUARI Sektörlerindeki ürünlerin, en son teknolojik gelişmelerin, dünyadaki trendlerin ve son uygulamaların sergilendiği, 25-28 Eylül 2014 tarihleri arasında

Detaylı

Sanatın adresi Fulya!..

Sanatın adresi Fulya!.. Sanatın adresi Fulya!.. Beşiktaş Belediyesi Fulya Sanat 2012-2013 sezonunu açtı. İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası ile İstanbul Devlet Opera ve Balesi yine Beşiktaş'ta! Dünya kalitesinde tasarlanan Beşiktaş

Detaylı

TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ

TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ Ekim - 2018 Hazırlayan: Aslı VAZ İÇİNDEKİLER 1. TÜRKİYE'YE VE DÖRT İLİMİZE GELEN ZİYARETÇİLERİN YILLARA VE AYLARA GÖRE DAĞILIMI... 1 1.1.TÜRKİYE YE GELEN ZİYARETÇİLERİN YILLARA

Detaylı

Vizyon Tarihi: 12 Temmuz 2013 Yönetmen: Shawn Levy Oyuncular: Vince Vaughn, Owen Wilson, Rose Byrne, Max Minghella, Will Ferrel Yapımcı: Shawn Levy,

Vizyon Tarihi: 12 Temmuz 2013 Yönetmen: Shawn Levy Oyuncular: Vince Vaughn, Owen Wilson, Rose Byrne, Max Minghella, Will Ferrel Yapımcı: Shawn Levy, Billy (Vince Vaughn) ve Nick (Owen Wilson) dijital dünyaya yeni adım atan iki eski kafalı satışçıdır. Senelerdir emek verdikleri şirketin artık teknoloji karşısında ayakta duramaması nedeniyle kapatılması,

Detaylı

TÜRKİYE 2011 YILI FAALİYET PROGRAMI GÜN AY FAALİYETİN ADI ŞEHİR ÜLKE OCAK. 08 -- 21 OCAK EJU Büyükler Ortak Çalışma Kampı Mittersil AVUSTURYA

TÜRKİYE 2011 YILI FAALİYET PROGRAMI GÜN AY FAALİYETİN ADI ŞEHİR ÜLKE OCAK. 08 -- 21 OCAK EJU Büyükler Ortak Çalışma Kampı Mittersil AVUSTURYA 2011 YILI FAALİYET PROGRAMI GÜN AY FAALİYETİN ADI ŞEHİR ÜLKE OCAK 08 -- 21 OCAK EJU Büyükler Ortak Mittersil AVUSTURYA 15 -- 16 OCAK WORLD MASTERS Bakü AZARBAYCAN 29 -- 30 OCAK Dünya Kupası Bay Tiflis

Detaylı

2014 TEMMUZ DIŞ TİCARET RAPORU

2014 TEMMUZ DIŞ TİCARET RAPORU 2014 TEMMUZ DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2014 TEMMUZ /

Detaylı

KALKINMA BAKANLIĞI KALKINMA ARAŞTIRMALARI MERKEZİ

KALKINMA BAKANLIĞI KALKINMA ARAŞTIRMALARI MERKEZİ Yükseköğretim Sisteminin Uluslararasılaşması Çerçevesinde Türk Üniversitelerinin Uluslararası Öğrenciler İçin Çekim Merkezi Haline Getirilmesi Araştırma Projesi KALKINMA BAKANLIĞI KALKINMA ARAŞTIRMALARI

Detaylı

21. GAZİEMİR ULUSAL VE ULUSLARARASI ÇOCUK ŞENLİĞİ PROGRAMI

21. GAZİEMİR ULUSAL VE ULUSLARARASI ÇOCUK ŞENLİĞİ PROGRAMI 21. GAZİEMİR ULUSAL VE ULUSLARARASI ÇOCUK ŞENLİĞİ PROGRAMI 18 Nisan 2018 (Çarşamba) - Azerbaycan ın Gelişi 19 Nisan 2018 (Perşembe) - Litvanya nın Gelişi 20 Nisan 2018 CUMA EKİPLERİN GELİŞİ - Rusya, Bulgaristan

Detaylı

Sıraselviler Caddesi No: 78/2 Cihangir, Beyoğlu 34433 İstanbul T 0212 244 82 74 F 0212 244 82 50. imre@m3film.com.tr okan@m3film.com.

Sıraselviler Caddesi No: 78/2 Cihangir, Beyoğlu 34433 İstanbul T 0212 244 82 74 F 0212 244 82 50. imre@m3film.com.tr okan@m3film.com. Sıraselviler Caddesi No: 78/2 Cihangir, Beyoğlu 34433 İstanbul T 0212 244 82 74 F 0212 244 82 50 imre@m3film.com.tr okan@m3film.com.tr KİM? Başka Sinema Türkiye de Benzeri Olmayan Bir Sinema Deneyimi

Detaylı

DIŞ TİCARET ENSTİTÜSÜ WORKİNG PAPER SERİES. Tartışma Metinleri WPS NO/ 185 / DÜNYADA ve TÜRKİYE DE MOBİLYA SEKTÖRÜNÜN ULUSLARARASI TİCARETİNİN

DIŞ TİCARET ENSTİTÜSÜ WORKİNG PAPER SERİES. Tartışma Metinleri WPS NO/ 185 / DÜNYADA ve TÜRKİYE DE MOBİLYA SEKTÖRÜNÜN ULUSLARARASI TİCARETİNİN DIŞ TİCARET ENSTİTÜSÜ WORKİNG PAPER SERİES Tartışma Metinleri WPS NO/ 185 /2018-05 DÜNYADA ve TÜRKİYE DE MOBİLYA SEKTÖRÜNÜN ULUSLARARASI TİCARETİNİN İNCELENMESİ ve DEĞERLENDİRİLMESİ Fatih ÇALIŞKAN 1 1

Detaylı

Uzakdoğu da Yalnızlık Dr. Barış Sancak

Uzakdoğu da Yalnızlık Dr. Barış Sancak Uzakdoğu da Yalnızlık Dr. Barış Sancak Lost In Translation (2003) Yön: Sofia Coppola *Uzakdoğu da yabancılık çeken iki batılının yalnızlığı Uzakdoğu Sineması Klasik ve yeni dalga Japon sineması, Epik Çin

Detaylı

İÇİNDEKİLER. 1 2007-2008-2009-2010-2011 Yılları Yassı Ürünler İthalat Rakamları. 2 2007-2008-2009-2010-2011 Yılları Yassı Ürünler İhracat Rakamları

İÇİNDEKİLER. 1 2007-2008-2009-2010-2011 Yılları Yassı Ürünler İthalat Rakamları. 2 2007-2008-2009-2010-2011 Yılları Yassı Ürünler İhracat Rakamları İÇİNDEKİLER 1 2007-2008-2009-2010-2011 Yılları Yassı Ürünler İthalat Rakamları 2 2007-2008-2009-2010-2011 Yılları Yassı Ürünler İhracat Rakamları 3 2007-2008-2009-2010-2011 Yılları çelik borular İthalat-İhracat

Detaylı

YUNUS EMRE ENSTİTÜSÜ DÜNYANIN HER YERİNDEYİZ!

YUNUS EMRE ENSTİTÜSÜ DÜNYANIN HER YERİNDEYİZ! YUNUS EMRE ENSTİTÜSÜ DÜNYANIN HER YERİNDEYİZ! 2009 yılında faaliyetlerine başlayan Yunus Emre Enstitüsünün bugün itibariyle dünyanın birçok yerinde kültür merkezleri bulunuyor. Afganistan - Kabil Almanya

Detaylı

PAGEV - PAGDER. Dünya Toplam PP İthalatı

PAGEV - PAGDER. Dünya Toplam PP İthalatı 1 DÜNYA ve TÜRKİYE POLİPROPİLEN ( PP ) DIŞ TİCARET ANALİZİ Barbaros Demirci ( Genel Müdür ) Neslihan Ergün ( Teknik Uzman Kimya Müh. ) PAGEV - PAGDER DÜNYA TOPLAM PP İTHALATI : Dünya toplam PP ithalatı

Detaylı

DÜNYA SERAMİK KAPLAMA MALZEMELERİ SEKTÖRÜNE GENEL BAKIŞ

DÜNYA SERAMİK KAPLAMA MALZEMELERİ SEKTÖRÜNE GENEL BAKIŞ DÜNYA SERAMİK KAPLAMA MALZEMELERİ SEKTÖRÜNE GENEL BAKIŞ Hazırlayan ve Derleyen: Zehra N.ÖZBİLGİN Ar-Ge Şube Müdürlüğü Kasım 2012 DÜNYA SERAMİK KAPLAMA MALZEMELERİNDE ÜRETİM VE TÜKETİM yılında 9.546 milyon

Detaylı

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü Deri ve Deri Ürünleri Sektörü Aralık Ayı İhracat Bilgi Notu TDH Ar&Ge ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜ YILI AYI İHRACAT PERFORMANSI yılı Aralık ayında, Türkiye nin

Detaylı

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI ve Ülkeye göre dış ticaret İhracat Dolar İhracat Euro İthalat Dolar İthalat Euro 691010 Antalya Serbest Bölgesi 152 0 246 233 Antalya Serbest Bölgesi 5.610 0 20.211 18.934 TOPLAM 5.762 0 20.457 19.167

Detaylı

2013 NİSAN DIŞ TİCARET RAPORU

2013 NİSAN DIŞ TİCARET RAPORU 2013 NİSAN DIŞ TİCARET RAPORU A.T.S.O DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2013 NİSAN

Detaylı