SONEL MPI-530-IT Çok Fonksiyonlu Tesisat Test Cihazı Ürün Detay

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "SONEL MPI-530-IT Çok Fonksiyonlu Tesisat Test Cihazı Ürün Detay"

Transkript

1 SONEL MPI-530-IT Çok Fonksiyonlu Tesisat Test Cihazı Ürün Detay

2 SONEL MPI 530 ÖZELLİKLERİ 1. Ölçüm sonuçlarını not kağıtlarına yazmak, yazdığımız bu notları bilgisayarda temize çekmek, oturup saatlerce rapor hazırlamak hepimizin en büyük sıkıntısıdır. Peki Sonel MPI-530 bu konuda ne kolaylık sunuyor. Cevap : SONEL MPI-530 ekran klavyesinin dışında bluetooth haberleşmeye sahiptir. Bluetooth haberleşme ile kol klavyesine bağlanır. Bu klavye yardımı ile tam ölçüm sonucunu not kağıtlarına yazmaktan çok daha hızlı bir şekilde kendi hafızasına kayıt yapabilir ve sadece ölçüm sonuçlarını değil koruma elemanı tipini ( C,B, G, K, TMŞ ) nominal akımını, açma akımını ( koruma elemanının açma akımını girmenize gerek yoktur çünkü cihaz hafızasına bütün koruma elemanları tanımlanmıştır ) hepsinin aynı anda kaydını yapar. Ölçüm bittiğinde bütün kayıtları Türkçe dil destekli yazılımı ile hazırlanmış olan rapor formatına transfer edebilir. Hatta mühendisliği dahi cihaz yapar. Uygun veya uygun değil şeklinde yorumları otomatik doldurur. Bu raporlama 10 dakika sürer. İster EMO formatında ister Excel de kendi tasarladığınız rapor formatında 10 dakikada hazır rapor sunar.

3 2. Çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı iş güvenliği yönetmeliği bütün işletmelerde yangın koruma ve hayat korumaya yönelik kaçak akım rölelerini istemektedir. Dolayısı ile geçmişte üretilen makinelerde bu kaçak akım rölesini tutturmak çok zor hale gelmiş ve bu işi uygulayan firmalar farklı röle tipleri ile bu sorunlarına çözüm bulmuşlardır. Örneğin harmonik dalgalanmalardan etkilenmeyen F tipi kaçak akım röleleri gibi. Sürücü ve benzeri yüksek derecede harmonik yapan ekipmanlara F tipi röleleri uygulayarak çözüm bulmuşlardır. Dolayısı ile sahip olduğunuz kaçak akım rölesi test cihazının broşüründe A, AC, B, B+, F tipi rölelerin testini yapıyor ibaresi yer almıyorsa yarım bir cihazınız var demektir. İşletmede bulunan sadece standart tipte olan A, AC tip rölelerin testlerini yapabilirsiniz. 3. TÜRKÇE menüsü ile operatörüne kolay kullanım imkanı sunar

4 4. Arkadan aydınlatmalı geniş LCD ekranı ile en zorlu koşullarda dahi kolay görüş imkanı sağlar 5. Şarj edilebilir bataryası ile asla batarya sorunu yaşamazsınız Şarj edilebilir batarya ya sahip bütün cihazların, şarj adaptörü takılı iken ölçüm yapılmaması gerekir. Sonel özel tasarlanmış fiziksel özelliği sayesinde şarj olurken ölçüm terminallerini fiziksel olarak devre dışı bırakır. Dolayısı ile sonel in bataryasının asla zarar görme şansı yoktur. Uzun ömürlü bir şarj ünitesine sahiptir. Standart aksesuarları içerisinde hem prizden hem de araç içinden şarj ünitelerine sahiptir.

5 6. Farklı şebeke türlerinde çalışabilir Şebeke türünüz ne olursa olsun her türlü şebeke türünde çalışma özelliğine sahiptir. Şebeke türünü otomatik tanır ( TN-S, TN-C, IT, TT ). Aynı zamanda kutup polarizasyonuna sahiptir. Fazın veya nötr ün hangi yönde olduğunun bir önemi yoktur. Faz iletkeninin yerini bir kontrol kalemi gibi tespit edip operatörüne sesli uyarı ile gösterir.

6 7. Cihaz üzerinde metal parmak dedektörü bulunur. Bir noktada toprak hattı olup olmadığını anında tespit edip ekranında görüntüler. Ayrıca faz veya nötr hatlarının olmadığı durumlarda ekranda faz yoktur veya nötr hattı yoktur şeklinde uyarı mesajı görüntüler. 8. Bütün ölçümlere sınır değerler verilebilir veya koruma elemanı tipi ve nominal akım değeri cihaz menüsünde bulunan sigorta tablosundan ( Termik Manyetik Şalter Dahil ) seçilebilir. Cihaz ölçüm sonucu ile verilen sınır değer veya koruma elemanı sınır değerini anında yorumlayıp sonucun uygun olup olmadığını ekranda görüntüler.

7 9. Hiç kazık çakmadan her noktadan ( monofaze veya trifaze prizler, panolar, makine gövdeleri vs. ) çevrim empedansı ( topraklama ) ölçümünü yapar. Çevrim Empedansı Nedir? Çevrim empedansı kısaca kazık çakmaya gerek kalmadan trafonun işletme topraklamasını referans alarak koruma topraklamasını ölçmenin pratik yoludur. Bu ölçümde akımın izlediği yol cihaz faz iletkeninden bir akım alır toprak hattı üzerinden akım toprağa ( sıfır noktasına ) ulaşır. Toprak üzerinden giden bu akım trafonun yıldız noktasından ( işletme topraklamasından ) faz iletkenine geri döner. Yani cihaza geri döner. Dolayısı ile ölçülen bu çevrim empedansı değerinin içinde 1. Koruma topraklaması 2. İşletme topraklaması 3. Faz iletkeninin direnci 4. Trafo sekonder sargı dirençleri 5. Topraklama iletkeninin direnci vardır. Trafo sekonder sargı dirençleri ve faz iletkeni kesiti dirençleri çok küçük olduğundan önemsenmez. Geriye işletme,koruma topraklaması ve topraklama iletkeninin direncinin toplamı kalır. Aynı zamanda süreklilik ölçümünü yapmış olursunuz. Çünkü akımın izlediği yolda topraklama iletkeni de olduğundan bu dirençlere toprak hattının direnci de dahildir. Dolayısı ile çevrimin 1 ohm den küçük olduğu noktalarda süreklilik ölçümünü harici olarak yapmanıza gerek yoktur. SONEL MPI-530 çevrim empedansına farklı iki moda sahipti. 1. Kaçak akım rölesi bulunan noktalar için düşük akım modu. 2. Kaçak akım rölesi olmayan noktalar için yüksek akım moduna sahiptir.

8 10. Hiç kazık çakmadan her noktadan ( monofaze veya trifaze prizler, panolar, makine gövdeleri vs. ) hat empedansı ölçümünü yapar. Hat Empedansı Nedir? Hat empedansı topraklama ölçümü kadar önemli bir ölçümdür. Cihazlarımızı ve makinelerimizi korumak için sigortalar ve termik manyetik şalterler kullanırız. Bir makine ve cihaz için koruma elemanı takılacak ise hat empedansı ölçüldükten sonra uygun koruma elemanı seçimi yapılmalıdır. Uygun koruma elemanı bağlanmayan bir cihazı veya makineyi trafo ya direk bağlayın yine çalışır. Çalışması için koruma elemanına ihtiyacı yoktur. Dolayısı ile koruma elemanı görevini yapmaz ise makine veya cihaz üzerinde fazlar arası veya faz-nötr kısa devrelerinde risk altındadır. Koruma elemanı açma yapmaz ise oluşacak bu kısa devre akımları uzun süre makine ve hatlar üzerinde dolaşır ve yangın gibi telafisi mümkün olmayan kötü sonuçları ortaya çıkartır. Hat empedansında cihaz faz iletkeninden belirli bir akımı alır nötr iletkeni üzerinden trafoya gönderir. Trafo sekonder sargı dirençlerini dolaşarak faz iletkenine geri döner. Yani cihaza geri döner. Aynı döngü fazlar arası döngü içinde geçerlidir. Nominal gerilim değeri ( Fazlar arası veya faz-nötr çevrimi için ayrı ayrı gerilimler alınarak ) Hat empedansı değerine bölünerek bir kısa devre akımı hesaplanır. Bu kısa devre akımı koruma elemanın açma akımından büyükse koruma elemanı uygundur. Aksi durumda uygun değildir. SONEL MPI-530 Her noktadan 2 saniyeden daha kısa sürede bu ölçümü yapıp kısa devre akımını otomatik hesaplar hatta sigorta tablosundan koruma elemanını seçerseniz yorumlamasını yapıp sonucu ekranda görüntüler.

9 11. 3 kutuplu yöntem ile topraklama geçiş direnci ölçümü yapar Bu yöntem kazık çakarak çok sık kullandığımız topraklama geçiş direnci ölçüm yöntemidir. Bir çok firma bu ölçümü yaparken gelen ana toprak hattını ayırmadan ölçüm yapmayı tercih eder. Aslında aşağıdaki resimde görüldüğü gibi yanlıştır. Sadece prensipte doğrudur. Çünkü binanızın temel topraklaması güçlü ise kimse buna itiraz etmez. Ölçtüğünüz değer doğru kabul edilir. Fakat ölçtüğünüz direnç değeri kesinlikle toprak hattınıza ait geçiş direnci değeri değildir. Çünkü kazıklı ölçümde cihaz kaynak durumundadır. Yani cihaz çaktığınız iki kazığa ( H ve S Kazıkları ) bir akım ve gerilim gönderir. Toprağa ulaşan akım değerinin E terminalinden cihaza dönmesi beklenir. Ayırmadığınız taktirde bina her noktadan toprağa teması olduğu için milyonlarca bir birine paralel eş değer direnç görevi görür. Hepsinin eş değeri de çok küçüktür. Dolayısı ile cihazın gönderdiği akımın büyük kısmı bina üzerinden cihaza geri döner. Kolay kolay hiçbir zamanda kötü sonuç bulamazsınız. Topraklama hattınız boşta dahi olsa siz daima iyi sonuçlar bulursunuz. Dolayısı ile bu ölçümü doğru yapmanızın tek yolu ayırmanızdır veya SONEL MPI-530 Sahip olmanızdır. Çünkü SONEL MPI-530 Kazık çakarak hiçbir bağlantıyı ayırmanıza gerek bırakmadan topraklama ölçebilen tek çok fonksiyonlu test cihazıdır. 11. Madde de inceleyebilirsiniz.

10 12. 4 kutuplu yöntem ile topraklama geçiş direnci ölçümü yapar Dört kutuplu ölçüm yönetimi üç kutuplu yöntem ile benzerlik gösterir. Hassayiyet daha yüksektir. Çünkü cihaz akım ve gerilimi aynı terminallerde uygulamayacağı için çaktığınız kazıklara ait geçiş dirençleri otomatik olarak ortadan kalkar. Yukarıdaki üç kutuplu yöntemde belirttiğimiz şartlar dört kutuplu içinde geçerlidir.

11 13. 3 kutuplu yöntem + klamp ile seçici topraklama geçiş direnci ölçümü yapar. Kazık çakarak ölçümü nasıl yapmamız gerektiğini yukarıdaki maddelerde anlatmıştık. SONEL MPI-530 bu özelliği ile hiçbir bağlantıyı ayırmadan kazık çakarak topraklama geçiş direnci ölçümü yapan bir cihazdır.

12 14. Çift klamp yöntemi ile topraklama direnci ölçümü yapar Bu yöntem loop ölçümü yapmanın farklı bir yöntemidir. Sistemde enerji varken loop ölçmeyi çevrim empedansı ölçüm yönteminde anlatmıştık. Peki sistemde enerji yoksa loop empedansı nasıl ölçülür. Çözüm SONEL MPI-530 sahip olmaktır. Sistemde enerji olmasa dahi çift klamp yöntemi ile enerji basar, bastığı enerjiyi toplayarak loop empedansı değerini ölçer.

13 15. Wenner metodu ile toprak özgül direnci ölçümü yapar. Özgül direnç ölçmek için dört kutuplu bir topraklama test cihazına sahip olmalısınız. Yada SONEL MPI-530 a sahip olarak bütün bu ölçümlere ek olarak ikinci bir cihaz almanıza gerek kalmadan özgül direnç ölçümünü çok kolay bir şekilde yapabilirsiniz.

14 16. Her çeşit kaçak akım rölesinin açma zamanı ve açma akımı testlerini yapar ( kaçak akım rölesi tipleri : A, AC, B, B +, F ) Piyasada bir çok kaçak akım rölesi tipi vardır. Özellikle B tipi kaçak akım röleleri sürücüler gibi yüksek harmonik yapan cihazlarda kullanılan modellerdir. Piyasadaki cihazların aksine SONEL MPI-530 sadece standart AC tipi kaçak akım rölelerinin testini değil bütün kaçak akım modellerinin testlerini yapar.

15 Volt a kadar her noktadan izolasyon direnci ölçümü yapar Prizlerden, Panolardan bütün ölçüm aksesuarları ile zor koşullarda dahi zorlanmadan ölçüm yaparsınız. Piyasada modellerin aksine izolasyon testi için bulunan probları pilli değildir. Problar enerjilerini cihaz üzerinden alır.

16 18. Özel adaptörü ile her noktadan ( monofaze prizler, trifaze prizler, 2,3,4,5 damarlı iletkenler ) fazların birbiri ile arasındaki, fazların nötr ile arasındaki veya nötr-toprak arasındaki izolasyon direnci testini tek test ile yapıp sonuçları ekranda görüntüler

17 19. Her noktadan Süreklilik ( Toprak devamlılığı ) testlerini yapar Süreklilik ölçümü toprak hattının eş potansiyel baradan devamlılığını kaybetmeden her noktaya sağlıklı bir şekilde ulaştığını test etmek için yapılan bir ölçümdür. Yani bir makinenin gövdesine bir iletken ile toprak hattını ulaştırmak istiyorsanız, bu mesafe için kullanacağınız iletkenin iç direnci yönetmelik gereği 1 ohm den büyük olamaz. Eğer 1 ohm den büyükse bu mesafe için kullandığınız iletken kesiti uygun değildir. Bu ölçümü yapacak bir cihazın ölçümde kullanılacak kabloların dirençlerinin darasını alıp ölçüm sonucundan otomatik düşme özelliği olmalıdır. Aksi taktirde örneğin 100 metrelik bir hattı ölçmek için en az 101 metrelik iletken kullanmanız gerekir ,5 mm kesitlik bir iletkenin direncide yaklaşık 3 ohm dir. Dolayısı darasını alamayan bir cihaz ile ölçüm yaptığınızda bütün günde ölçüm yapsanız bu değerin altında bir değer bulamazsınız. SONEL MPI-530 kablo dirençlerinin darasını alır ölçüm sonucundan otomatik düşer.

18 20. Her noktadan 3 fazlı sistemler de motor dönüş yönü veya faz sırası tespitini yapar

19 21. Class A olarak Aydınlık seviyesi ölçümü yapar ( Lüxmetre )

20 cm lik esnek çene çapına sahip bir pens ampermetre ve tek fazlı veya 3 faz dengeli bir güç analizörüdür. Her noktadan 3000 Amper e kadar akım, Gerilim, Frekans, Aktif güç, Reaktif Güç, Görünür güç, Cosfi, Güç faktörü, Akım ve Gerilim toplam harmonik distirsiyonu ve 40. Dereceye kadar akım ve gerilim ara harmonikleri ölçümlerini sadece anlık değil ( Maksimum 16 saat )bir güç analizörü gibi süreli kayıt alıp ortalama değerlerini raporlama özelliğine sahiptir.

21 23. Bir kaçak akım pensampermetresidir. 1 miliamper den 1000 Amper e kadar faz akımları, nötr akımı, toprak hattı üzerindeki kaçak akım miktarı ölçümü yapar. Aynı zamanda akım klamp ı diferansiyeldir. Faz-nötr veya 3 faz-nötr ü birlikte çenesine aldığınızda kaçak akım miktarını ölçer. Kaçak akım rölelerinin tutmama nedenlerini ortaya koyar. Aynı zamanda bir yere kaçak akım rölesi takılacak ise kaçak akım rölesi açma akım değerini seçmenize yardımcı olur.

22 24. Her noktadan tek test ile Çevrim empedansı, kaçak akım rölesi açma zamanı ve açma akımı testini birlikte yapan full otomatik bir cihazdır. Otomatik modda cihazın tek seferde ölçtüğü parametreler: 1. Frekans 2. Faz-Toprak gerilimi 3. Dokunma Gerilim 4. Çevrim empedansı değer 5. Çevrim empedansı omik bileşeni 6. Çevrim empedansı endüktif bileşeni 7. Kaçak Akım rölesi açma zamanı 8. Kaçak akım rölesi açma akımı 25. Yüksel Elektriksel güvenlik duvarına sahiptir. Her türlü yanlış bağlantıda cihaz kendini korur. Ekranda görsel ve sesli uyarı verir. Kısacası Sonel MPI-530 a elektriksel olarak zarar vermek imkansızdır. Bu yüzden her türlü kullanıcı için ideal üründür.

23 26. Omuzdan asma kayışı ve bel destekli yapısı ile rahat taşıma imkanı sunar. Asla operatörünü yormaz.

24 27. Sert kapak kılıfı özellikle uçak seyahatlerinde cihazınızı güvenli bir şekilde taşımanızı sağlar. 28. Su geçirmez çantası zor hava koşullarında cihazınıza zarar gelmesini önler. 29. Ölçümlerde kullanılan bütün iletkenlerin iç dirençlerini ölçüp darasını alıp ölçüm sonuçlarından otomatik düşme özelliğine sahiptir.

25 Neden SONEL? 1. Yüzde yüz Avrupada üretilir ve Avrupa kalite ödülüne sahiptir. 2. Bir çok fonksiyonlu tesisat test cihazı alıyorsanız çok fonksiyon kelimesini tam anlamı ile yerine getirmelidir. Örneğin çok fonksiyonlu test cihazı topraklama ölçümü yapıyorsa topraklamaya dair her şeyi yapmalıdır. Sistemde ister enerji olsun ister enerji olmasın her koşulda topraklama ölçümü yapabilmelidir. Kazıksız ölçüm, kazıklı ölçüm, Özgül direnç ölçümü, klamp ile seçici ölçüm gibi bütün ölçümleri yapabilmelidir. Aksi taktirde yeniden yüksek maliyetler ödeyip yeni cihazlar almak zorunda kalırsınız. 3. Bütün çok fonksiyonlu cihazların yüksek koruma seviyesi olmalıdır. Çünkü zarar görme olasılığı diğer cihazlara nazaran çok yüksektir. Örneğin izolasyon ölçümü yaptığınızda sistemin enerjisini kemeyi unuttuğunuzda cihaz sesli uyarı vermelidir. Aksi taktirde cihazın uyguladığı gerilim ile şebeke gerilimi çakışır ve yüksek gerilim cihaza zarar verir. Cihazı satın aldığınız şirketler de kullanıcı hatası diyip cihazı değiştirmez. 4. Cihazlar ile verilen aksesuarlar cihazlara uyumlu olmalıdır. Çoğu firma cihazı kendi üretmediği için,çin ve benzeri asya ülkelerinde üretir,üzerine koyup Türkiye ye satar, Türkiye deki firmalar alıp üzerine koyup müşterilerine satar. Arsa satar gibi cihaz satarlar. Yetmiyormuş gibi cihazın aksesuarlarını da farklı firmalardan alıp cihazla birlikte satarlar. Bu cihazların probları ile prizden gerilim alıp ölçüm yapamıyorsak ya cihazda ya da problar da bir sorun vardır. Mutlaka verilen aksesuarları inceleyiniz. 5. Bu tür cihazları satan kişiler bu cihazların eğitimini, desteğini, servisini tam anlamı ile vermelidir. Örneğin topraklama ölçümünün ne olduğunu bilmeyen bir kişi topraklama cihazı satıyorsa hiçbir zaman ne eğitimi ne de desteği size verebilir. Mutlaka profesyoneller ile çalışın. 6. Yıllarca kazık çakarak topraklama geçiş direnci ölçümü yaptık. Bu ölçümü yaparken doğru ölçüm için gelen ana toprak hattını eş potansiyel baradan ayırmamız gerekir. Fakat hiç kimse bunu ayırmaz. Ayırmak için enerjiyi kesmemiz gerekir. Ölçüm için Şart değil. Fakat ayırdığımız durumda biri çarpılırsa hattı ayırdığınız için hayati riski vardır. Bu riski göze alamayacağımız için enerjiyi kesmek şart. Ayırmadan yaptığınız her ölçüm sonucu yanlıştır ve ölçtüğünüz kesinlikle kazığa ait geçiş direnci değildir. Çünkü akımlar bina üzerinden devresini tamamlayacağından kazık boşta bile olsa siz değeri daima çok iyi göreceksiniz. Bu ölçümü bu şekilde yapacaksanız yüksek maliyetler verip cihaz almayın. Yüz dolara bir çin malı kazıklı meger alın oda bu ölçümü yapar. Bu yüzden de çin malı ürünler popüler olmuştur zaten. Çözüm ise SONEL MPI- 530 dur. Çünkü enerjiyi kesmeden, hiçbir bağlantıyı ayırmadan seçici topraklama ölçümü yapar. Yani klamp ı kullanarak cihazın uyguladığı gerilimi sadece klampın içinden geçen ( Ana topraklama hattı üzerinden dönen akıma ) akıma böleceği için %100 geçiş direnci ölçer. Daha fazla detayı aşağıda seçici topraklama geçiş direnci bölümünde anlatılmıştır. 7. Cihazların üzerinde bağlantı şeklini görsel olarak gösteren kolay kullanım kılavuzu olmalıdır ve cihaz mümkün olduğu kadar karmaşık olmamalıdır. Ürün Detay

SONEL MPI-530-IT Çok Fonksiyonlu Tesisat Test Cihazı

SONEL MPI-530-IT Çok Fonksiyonlu Tesisat Test Cihazı SONEL MPI-530-IT Çok Fonksiyonlu Tesisat Test Cihazı Ürün Detay http://www.esismuhendislik.com/urundetay-sonel-mpi-530-it-cok-fonksiyonlu-tesisat-test-cihazi-214.html SONEL MPI 530-IT ÖZELLİKLERİ 1. Sonel

Detaylı

MPI-530, SONEL 13 Fonksiyonlu Test Cihazı

MPI-530, SONEL 13 Fonksiyonlu Test Cihazı MPI-530, SONEL 13 Fonksiyonlu Test Cihazı sanpaelektronik.com /index.php/tr/urunler/urunlerimiz/item/531-mpi-530-sonel-13-fonksiyonlu-testcihaz%c4%b1 13 Fonksiyonlu; Loop, Toprak direnci, Özgül direnç,

Detaylı

MPI-530 ÇOK FONKSİYONLU ELEKTRİKSEL TEST CİHAZI

MPI-530 ÇOK FONKSİYONLU ELEKTRİKSEL TEST CİHAZI 1 Çok Fonksiyonlu Test Cihazı MPI-530 ÇOK FONKSİYONLU ELEKTRİKSEL TEST CİHAZI MPI-530 2 Çok Fonksiyonlu Test Cihazı MPI-530 Çok Fonksiyonlu Elektriksel Test Cihazı Kısa -Devre empedans ölçümü : Gerilim

Detaylı

MPI-540. MPI-540 Çok Fonksiyonlu Test Cihazı YENİ ÜRÜN. Özellikler:

MPI-540. MPI-540 Çok Fonksiyonlu Test Cihazı YENİ ÜRÜN.   Özellikler: MPI-540 Çok Fonksiyonlu Test Cihazı MPI-540 Özellikler: YENİ ÜRÜN MPI-540 EN 61000-4-30 standardı Klas S ye göre üç fazlı enerji analizörü modunda tüm parametrelerin ölçümü yapılabilmektedir. Piyasadaki

Detaylı

SERTİFİKA NUMARASI ATLT771414

SERTİFİKA NUMARASI ATLT771414 SERTİFİKA NUMARASI ATLT771414 ATLASCert / 1/9_14.04.2017 Tarih 14 Nisan 2017 0:00 Geçerlilik süresi: 14.04.2018 tarihinde yenilenmelidir! Sorumlu personel verileri oda kayıt Ad Soyad Sinan EVKAYA Ünvanı

Detaylı

F SERİSİ Pens Ampermetreler kullanım kitapçığı

F SERİSİ Pens Ampermetreler kullanım kitapçığı F SERİSİ Pens Ampermetreler kullanım kitapçığı Gerilim Ölçümleri 1. Switch i gerilim pozisyonuna getirin. 2. Sarı tuşu kullanarak sinyalin AC,DC veya AC+DC seçimini yapın. 3. Kırmızı ve siyah kabloları

Detaylı

ELEKTRİK ŞEBEKELERİ: Sekonder Dağıtım Alçak Gerilim Şebeke Tipleri

ELEKTRİK ŞEBEKELERİ: Sekonder Dağıtım Alçak Gerilim Şebeke Tipleri Alçak Gerilim Şebeke Tipleri ELEKTRİK ŞEBEKELERİ: (Sekonder Dağıtım) TS 3994 e göre alçak gerilim şebekeleri sınıflandırılarak TN, TT ve IT şebekeler olarak üç tipe ayrılmıştır. EEM13423 ELEKTRİK ENERJİSİ

Detaylı

Chauvin Arnoux F407 ve F607 Profesyonel Pens Ampermetreler

Chauvin Arnoux F407 ve F607 Profesyonel Pens Ampermetreler Detaylı bilgi www.sgemuhendislik.com www.chauvin-arnoux.com.tr Chauvin Arnoux F407 ve F607 Profesyonel Pens Ampermetreler SGE Mühendislik tarafından temsil edilen Chauvin Arnoux F serisi Pens Ampermetreler,

Detaylı

ELEKTRİKLE ÇALIŞMALARDA GÜVENLİK. Elektrik tesisat kontrolleri

ELEKTRİKLE ÇALIŞMALARDA GÜVENLİK. Elektrik tesisat kontrolleri ELEKTRİKLE ÇALIŞMALARDA GÜVENLİK Elektrik tesisat kontrolleri 1 Topraklama ELEKTRİK TESİSLERİNDE TOPRAKLAMALAR YÖNETMELİĞİ (R.G. 21.08.2001 24500) ÜÇÜNCÜ BÖLÜM Alçak Gerilim Tesislerinde Topraklama Topraklama

Detaylı

TOPRAKLAMA TESTLERİNİN İLERİ İRDELENMESİ BÖLÜM-6

TOPRAKLAMA TESTLERİNİN İLERİ İRDELENMESİ BÖLÜM-6 TOPRAKLAMA TESTLERİNİN İLERİ İRDELENMESİ BÖLÜM-6 Nebi MUTLU Elektrik Mühendisi nebi.mutlu@emo.org.tr a- TT topraklama sisteminde işletme topraklaması ve koruma topraklaması ölçümü: Çevrim empedansı ölçüm

Detaylı

TOPRAKLAMA RAPORU. 7 (Ekler Hariç) BARIŞ EREN 23605

TOPRAKLAMA RAPORU. 7 (Ekler Hariç) BARIŞ EREN 23605 FİRMANIN ADI FİRMANIN ADRESİ RAPOR KONUSU KONTROLÜN YAPILDIĞI TARİH RAPORUN DÜZENLENDİĞİ TARİH RAPOR NUMARASI RAPORUN SAYFA SAYISI RAPORU DÜZENLEYEN EMO SİCİL NUMARASI TOPRAKLAMA RAPORU 7 (Ekler Hariç)

Detaylı

Bir devrede dolaşan elektrik miktarı gibi elektriksel ifadelerin büyüklüğünü bize görsel olarak veren bazı aletler kullanırız.

Bir devrede dolaşan elektrik miktarı gibi elektriksel ifadelerin büyüklüğünü bize görsel olarak veren bazı aletler kullanırız. ÖLÇME VE KONTROL ALETLERİ Bir devrede dolaşan elektrik miktarı gibi elektriksel ifadelerin büyüklüğünü bize görsel olarak veren bazı aletler kullanırız. Voltmetre devrenin iki noktası arasındaki potansiyel

Detaylı

ĠLETĠM HATTINA ĠLĠġKĠN KARAKTERĠSTĠK DEĞERLERĠN ELDE EDĠLMESĠ

ĠLETĠM HATTINA ĠLĠġKĠN KARAKTERĠSTĠK DEĞERLERĠN ELDE EDĠLMESĠ DENEY 1 ĠLETĠM HATTINA ĠLĠġKĠN KARAKTERĠSTĠK DEĞERLERĠN ELDE EDĠLMESĠ 1.1. Genel Bilgi MV 1424 Hat Modeli 40 kv lık nominal bir gerilim ve 350A lik nominal bir akım için tasarlanmış 40 km uzunluğundaki

Detaylı

TOPRAKLAMA Topraklama,

TOPRAKLAMA Topraklama, TOPRAKLAMA Elektrik tesislerinde aktif olmayan bölümler ile sıfır iletkenleri ve bunlara bağlı bölümlerin, bir elektrot yardımı ile, toprakla iletken bir şekilde birleştirilmesine Topraklama denilmektedir.

Detaylı

(3-fazlı Senkron Generatörün Boşta, Kısadevre Deneyleri ile Eşdeğer Devre Parametrelerinin Bulunması ve Yükte Çalıştırılması)

(3-fazlı Senkron Generatörün Boşta, Kısadevre Deneyleri ile Eşdeğer Devre Parametrelerinin Bulunması ve Yükte Çalıştırılması) 1 DENEY-5 (3-fazlı Senkron Generatörün Boşta, Kısadevre Deneyleri ile Eşdeğer Devre Parametrelerinin Bulunması ve Yükte Çalıştırılması) Deney Esnasında Kullanılacak Cihaz Ve Ekipmanlar Deneyin tüm adımları

Detaylı

TT SİSTEMLERİN TN SİSTEMLERE DÖNÜŞTÜRÜLMESİ

TT SİSTEMLERİN TN SİSTEMLERE DÖNÜŞTÜRÜLMESİ TT İTEMLERİN TN İTEMLERE DÖNÜŞTÜRÜLMEİ Prof. Dr. İsmail KAŞIKÇI Biberach niversity of Applied ciences ismailk@t-online.de ÖZET Elektrik tesislerinin planlanması, boyutlandırılması, hesaplanması ve değerlendirilmesi

Detaylı

Elektrik İş Güvenliği ve Mevzuatı

Elektrik İş Güvenliği ve Mevzuatı Elektrik İş Güvenliği ve Mevzuatı TOPRAKLAMA 2017-2018 Güz Dönemi Topraklama Topraklama işletme akımı devresinin bir noktasının veya bir tesisin akım taşımayan iletken kısımları ile toprak arasında iletken

Detaylı

TEST CİHAZLARI. GÜVENİLİR YENİLİKÇİ TEKNOLOJİ

TEST CİHAZLARI.   GÜVENİLİR YENİLİKÇİ TEKNOLOJİ TEST CİHAZLARI www.famenerji.com GÜVENİLİR YENİLİKÇİ TEKNOLOJİ TRF-100 3 Fazlı Trafo Çevirme Oranı TRF-100 4. nesil mikroişlemcili otomatik 3 faz trafo çevirme oranı test cihazıdır. Hafif taşınabilir cihaz

Detaylı

Samet Biricik Elk. Y. Müh. Elektrik Mühendisleri Odası 28 Ocak2011

Samet Biricik Elk. Y. Müh. Elektrik Mühendisleri Odası 28 Ocak2011 Samet Biricik Elk. Y. Müh. Elektrik Mühendisleri Odası 28 Ocak2011 1 KompanzasyonSistemlerinde Kullanılan Elemanlar Güç Kondansatörleri ve deşarj dirençleri Kondansatör Kontaktörleri Pano Reaktif Güç Kontrol

Detaylı

ELEKTRİK ŞEBEKELERİ: Sekonder Dağıtım Önemli Bilgiler

ELEKTRİK ŞEBEKELERİ: Sekonder Dağıtım Önemli Bilgiler Önemli Bilgiler PE: Koruma iletkeni PE-K: Koruma iletkeni klemensi Tİ: Topraklama iletkeni TPDİ: Tamamlayıcı koruma potansiyel dengeleme KPD: Koruma potansiyel dengeleme LPS: Yıldırıma karşı koruma T1:

Detaylı

Elektriği tanıtmak, tehlikelerini belirlemek ve bu tehlikelerden korunma yolları hakkında bilgilendirmek II. Bölüm

Elektriği tanıtmak, tehlikelerini belirlemek ve bu tehlikelerden korunma yolları hakkında bilgilendirmek II. Bölüm 23 29 slayt Nİ1103266 TEKNİK UYGULAMALARDA ELEKTRİK TEHLİKELERİ ve İSG AMAÇ: Elektriği tanıtmak, tehlikelerini belirlemek ve bu tehlikelerden korunma yolları hakkında bilgilendirmek II. Bölüm 2016 GÜZ

Detaylı

Tesisinizde yapılan ölçüm ve değerlendirmeler sonucu ekteki Elektrik İç Tesisat Muayene Raporu düzenlenmiştir.

Tesisinizde yapılan ölçüm ve değerlendirmeler sonucu ekteki Elektrik İç Tesisat Muayene Raporu düzenlenmiştir. United Industrial Management and Engineering Services 0216 452 89 56-0262 751 45 25 Tarih : Sayı : Konu : Elektrik İç Tesisat Muayene Raporu FİRMA: Sayın, Tesisinizde yapılan ölçüm ve değerlendirmeler

Detaylı

MEGGER SWEDEN AB / PROGRAMMA ÜRÜNLERİ SEKONDER KORUMA RÖLE TEST CİHAZLARI SVERKER 750 /760 /780 TEK FAZLI RÖLE TEST CİHAZI

MEGGER SWEDEN AB / PROGRAMMA ÜRÜNLERİ SEKONDER KORUMA RÖLE TEST CİHAZLARI SVERKER 750 /760 /780 TEK FAZLI RÖLE TEST CİHAZI MEGGER SWEDEN AB / PROGRAMMA ÜRÜNLERİ SEKONDER KORUMA RÖLE TEST CİHAZLARI SVERKER 750 /760 /780 TEK FAZLI RÖLE TEST CİHAZI Sekonder koruma rölelerinin test edilmesi için tasarlanmıştır. Genelde bütün tek

Detaylı

MV 1438 KABLO HAT MODELİ KARAKTERİSTİKLERİ VE MV 1420 İLETİM HATTI ÜZERİNDEKİ GERİLİM DÜŞÜMÜ

MV 1438 KABLO HAT MODELİ KARAKTERİSTİKLERİ VE MV 1420 İLETİM HATTI ÜZERİNDEKİ GERİLİM DÜŞÜMÜ MV 1438 KABLO HAT MODELİ KARAKTERİSTİKLERİ VE MV 1420 İLETİM HATTI ÜZERİNDEKİ GERİLİM DÜŞÜMÜ MV 1438 KABLO HAT MODELİ KARAKTERİSTİKLERİ Genel Bilgi MV 1438 hat modeli 11kV lık nominal bir gerilim için

Detaylı

154 kv 154 kv. 10 kv. 0.4 kv. 0.4 kv. ENTERKONNEKTE 380 kv 380 kv YÜKSEK GERİLİM ŞEBEKESİ TRF. MERKEZİ ENDÜSTRİYEL TÜK. ORTA GERİLİM ŞEBEKESİ

154 kv 154 kv. 10 kv. 0.4 kv. 0.4 kv. ENTERKONNEKTE 380 kv 380 kv YÜKSEK GERİLİM ŞEBEKESİ TRF. MERKEZİ ENDÜSTRİYEL TÜK. ORTA GERİLİM ŞEBEKESİ ENTERKONNEKTE 380 kv 380 kv 154 kv YÜKSEK GERİLİM ŞEBEKESİ 154 kv 154 kv TRF. MERKEZİ 10 kv 34.5 kv ENDÜSTRİYEL TÜK. DAĞITIM ŞEBEKESİ ORTA GERİLİM ŞEBEKESİ KABLOLU 0.4 kv TRAFO POSTASI 0.4 kv BESLEME ALÇAK

Detaylı

ŞEBEKE BAĞLANTILI GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİNDE SAHA DENETİMLERİ

ŞEBEKE BAĞLANTILI GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİNDE SAHA DENETİMLERİ ŞEBEKE BAĞLANTILI GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİNDE SAHA DENETİMLERİ 28.02.2017 1 ŞEBEKE BAĞLANTILI GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİNDE SAHA DENETİMLERİ İçerik 1-TS EN 62446 Genel Bakış 2-TS EN 62446 Kapsamı ve Yardımcı

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ-3 ÖĞRENME FAALİYETİ ÖĞRENME FAALİYETİ ÖĞRENME FAALİYETİ

ÖĞRENME FAALİYETİ-3 ÖĞRENME FAALİYETİ ÖĞRENME FAALİYETİ ÖĞRENME FAALİYETİ AMAÇ ÖĞRENME FAALİYETİ-3 ÖĞRENME FAALİYETİ AALİYETİ-3 ÖĞRENME FAALİYETİ Bu faaliyette verilecek bilgiler doğrultusunda, uygun atölye ortamında, standartlara ve elektrik iç tesisleri ve topraklamalar yönetmeliğine

Detaylı

9. Ölçme (Ölçü) Transformatörleri. Bir magnetik devre üzerinde sarılı 2 sargıdan oluşan düzene transformatör denir.

9. Ölçme (Ölçü) Transformatörleri. Bir magnetik devre üzerinde sarılı 2 sargıdan oluşan düzene transformatör denir. 9. Ölçme (Ölçü) Transformatörleri Bir magnetik devre üzerinde sarılı 2 sargıdan oluşan düzene transformatör denir. Transformatörler, akım ve gerilim değerlerini frekansta değişiklik yapmadan ihtiyaca göre

Detaylı

ELEKTRİK İÇ TESİSLERİ DENETİM VE MUAYENE UYGUNLUK BELGESİ

ELEKTRİK İÇ TESİSLERİ DENETİM VE MUAYENE UYGUNLUK BELGESİ ELEKTRİK İÇ TESİSLERİ DENETİM VE MUAYENE UYGUNLUK BELGESİ ELEKTRİK İÇ TESİSAT UYGUNLUK BELGESİ NEDİR? ELEKTRİK TESİSATI UYGUNLUK BELGESİ ŞART MI? ELEKTRİK TESİSATI UYGUNLUK BELGESİ İÇİN KONTROLLER NASIL

Detaylı

T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DEVRE ANALİZİ LABORATUVARI I DENEY FÖYLERİ

T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DEVRE ANALİZİ LABORATUVARI I DENEY FÖYLERİ T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DEVRE ANALİZİ LABORATUVARI I DENEY FÖYLERİ Hazırlayan Arş. Gör. Ahmet NUR DENEY-1 ÖLÇÜ ALETLERİNİN İNCELENMESİ Kapaksız

Detaylı

BEMAK OTOMASYON TIC.LTD.STI. UCEVLER MH. 56. SK. AKNIL PLAZA NO 1B NILUFER BURSA - TURKEY - PHONE: FAX:

BEMAK OTOMASYON TIC.LTD.STI. UCEVLER MH. 56. SK. AKNIL PLAZA NO 1B NILUFER BURSA - TURKEY - PHONE: FAX: Elektriksel ölçüm teknolojisi Yeniden keşfedildi Daha basit ve daha güvenli: ölçüm cihazlarında yeni bir dönem BEMAK OTOMASYON TIC.LTD.STI. UCEVLER MH. 56. SK. AKNIL PLAZA NO 1B NILUFER BURSA - TURKEY

Detaylı

Easy9. Alçak gerilim tesisatı için güvenilir koruma ürünleri.

Easy9. Alçak gerilim tesisatı için güvenilir koruma ürünleri. Alçak gerilim tesisatı için güvenilir koruma ürünleri. Easy9 un kalitesi ve güvenilirliği daha üretken olmamı sağladı. Güvendiğiniz markadan yeni ve sağlam bir seri... Yeni Easy9 serisi, bir elektrikçi

Detaylı

Ecras Elektronik Multimetre

Ecras Elektronik Multimetre Ecras Elektronik Multimetre Modüler tasarım Soket kablosu gerektirmez Tespit vidası gerektirmez En yeni teknoloji Kolay panel montajı sistem bağlantısı Anlık Her fazda VL-N ve ortalama değerleri. Her fazda

Detaylı

2016 ELEKTRİK KONTROLÜ BROŞÜRÜ BARUT TEKNİK MUAYENE DENETİM GÖZETİM LABORATUVAR HİZ. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ

2016 ELEKTRİK KONTROLÜ BROŞÜRÜ BARUT TEKNİK MUAYENE DENETİM GÖZETİM LABORATUVAR HİZ. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ 2016 ELEKTRİK KONTROLÜ BROŞÜRÜ BARUT TEKNİK MUAYENE DENETİM GÖZETİM LABORATUVAR HİZ. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ Kartaltepe Mahallesi. Belediye Caddesi. Limanoğlu İş Merkezi. No: 3/64 Küçükçekmece / İSTANBUL

Detaylı

Aşağıdaki formülden bulunabilir. S16-Kesiti S1=0,20 mm²,uzunluğu L1=50 m,özdirenci φ=1,1 olan krom-nikel telin direnci kaç ohm dur? R1=?

Aşağıdaki formülden bulunabilir. S16-Kesiti S1=0,20 mm²,uzunluğu L1=50 m,özdirenci φ=1,1 olan krom-nikel telin direnci kaç ohm dur? R1=? S1-5 kw lık bir elektrik cihazı 360 dakika süresince çalıştırılacaktır. Bu elektrik cihazının yaptığı işi hesaplayınız. ( 1 saat 60 dakikadır. ) A-30Kwh B-50 Kwh C-72Kwh D-80Kwh S2-400 miliwatt kaç Kilowatt

Detaylı

TS EN ISO 9001:

TS EN ISO 9001: 2 TS EN ISO 9001:2015 İçindekiler C-SVC A.G. Şönt Reaktör Sürücüleri 4 C-MVC O.G. Şönt Reaktör Sürücüleri 5 Reaktif Güç Kontrol Röleleri 6 Enerji Analizörleri 6 Monofaze Kondansatörler 7 400V Kondansatörler

Detaylı

PAT-820, SONEL Elektriksel Güvenlik Test Cihazı

PAT-820, SONEL Elektriksel Güvenlik Test Cihazı PAT-820, SONEL Elektriksel Güvenlik Test Cihazı sanpaelektronik.com /index.php/tr/urunler/urunlerimiz/item/737-pat-820-sonel-elektrikselg%c3%bcvenlik-test-cihaz%c4%b1 Avrupa'nın ödüllü elektronik cihaz

Detaylı

TORAKLAMA. - Genel Bilgi - Kontrol Yöntemi - Örnekler

TORAKLAMA. - Genel Bilgi - Kontrol Yöntemi - Örnekler TORAKLAMA - Genel Bilgi - Kontrol Yöntemi - Örnekler Genel Bilgi Topraklama Nedir? Elektrik Topraklama Nedir? tesislerinde aktif olmayan bölümler ile sıfır iletkenleri ve bunlara bağlı bölümlerin, bir

Detaylı

Easy9. Alçak gerilim tesisatı için güvenilir koruma ürünleri Easy 9 katalog.indd 1 1/17/14 2:33 PM

Easy9. Alçak gerilim tesisatı için güvenilir koruma ürünleri Easy 9 katalog.indd 1 1/17/14 2:33 PM Alçak gerilim tesisatı için güvenilir koruma ürünleri. 00205 Easy 9 katalog.indd 1 1/17/14 2:33 PM Easy9 un kalitesi ve güvenilirliği daha üretken olmamı sağladı. Güvendiğiniz markadan yeni ve sağlam bir

Detaylı

154 kv 154 kv. 10 kv. 0.4 kv. 0.4 kv. ENTERKONNEKTE 380 kv 380 kv. YÜKSEK GERĠLĠM ġebekesġ TRF. MERKEZĠ ENDÜSTRĠYEL TÜK. ORTA GERĠLĠM ġebekesġ

154 kv 154 kv. 10 kv. 0.4 kv. 0.4 kv. ENTERKONNEKTE 380 kv 380 kv. YÜKSEK GERĠLĠM ġebekesġ TRF. MERKEZĠ ENDÜSTRĠYEL TÜK. ORTA GERĠLĠM ġebekesġ ENTERKONNEKTE 380 kv 380 kv 154 kv YÜKSEK GERĠLĠM ġebekesġ 154 kv 154 kv TRF. MERKEZĠ 10 kv 34.5 kv ENDÜSTRĠYEL TÜK. DAĞITIM ġebekesġ ORTA GERĠLĠM ġebekesġ KABLOLU 0.4 kv TRAFO POSTASI 0.4 kv BESLEME ALÇAK

Detaylı

ASENKRON MOTORLARA YOL VERME METODLARI

ASENKRON MOTORLARA YOL VERME METODLARI DENEY-6 ASENKRON MOTORLARA YOL VERME METODLARI TEORİK BİLGİ KALKINMA AKIMININ ETKİLERİ Asenkron motorların çalışmaya başladıkları ilk anda şebekeden çektiği akıma kalkınma akımı, yol alma akımı veya kalkış

Detaylı

TOPRAKLAMA VE POTANSİYEL SÜRÜKLENMESİ

TOPRAKLAMA VE POTANSİYEL SÜRÜKLENMESİ TOPRAKLAMA VE POTASİYEL SÜRÜKLEMESİ Genel bilgi Generatör, transformatör, motor, kesici, ayırıcı aydınlatma artmatürü, çamaşır makinası v.b. elektrikli işletme araçlarının, normal işletme anında gerilim

Detaylı

SP-Multimetreler Kullanım Kılavuzu

SP-Multimetreler Kullanım Kılavuzu SP-Multimetreler Kullanım Kılavuzu GRUP ARGE ENERJİ VE KONTROL SİSTEMLERİ SAN. ve TİC. LTD. ŞTİ. İkitelli OSB Mah. YTÜ İkitelli Teknopark Sok. No: 1/2B1-2B7-2B8-2B9 Başakşehir / İstanbul Tel: +90 212 438

Detaylı

TURKÇE KULLANIM KİTABI

TURKÇE KULLANIM KİTABI TURKÇE KULLANIM KİTABI İlk Kullanım; 1.1 PAKET İÇERİĞİ 1- Taşıma Çantası 2-2 adet 2mt yüksek-gerilim dayanıklı uçlu bağlantı kablosu ( bir kırmızı ve bir mavi) 3-1 adet yüksek-gerilim dayanıklı uçlu 2mt

Detaylı

BÖLÜM -II- TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI TİP ÖLÇÜM ve MUAYENE RAPORLARI

BÖLÜM -II- TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI TİP ÖLÇÜM ve MUAYENE RAPORLARI BÖLÜM -II- TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI TİP ÖLÇÜM ve MUAYENE RAPORLARI TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası 46 Elektrik, Elektronik, Bilgisayar ve Biyomedikal Mühendisliği Hizmetleri TOPRAK ÖZGÜL DİRENCİ

Detaylı

DENEY FÖYÜ 2: Doğru Akım ve Gerilimin Ölçülmesi

DENEY FÖYÜ 2: Doğru Akım ve Gerilimin Ölçülmesi DENEY FÖYÜ 2: Doğru Akım ve Gerilimin Ölçülmesi Deneyin Amacı: Avometre ile doğru akım ve gerilimin ölçülmesi. Devrenin kollarından geçen akımları ve devre elemanlarının üzerine düşen gerilimleri analitik

Detaylı

AKSİYEL FAN HIZ KONTROL ÜNİTESİ

AKSİYEL FAN HIZ KONTROL ÜNİTESİ AKSİYEL FAN & HIZ KONTROL ÜNİTESİ SFW0S 300 BROŞÜR TEKNİK ÖZELLİKLER SALİKS SFW0S 300 Fan yaygın olarak pano ve server odaları, elekrik panoları gibi endüstriyel makine soğutmalarında, aynı zamanda yaşamsal

Detaylı

A

A Ölçü letleri Ölçü letleri SİGM TS 559 EN 651-2 1.5 ~ S-72 6/5 2 1 2 1.5 ~ S-96 1/5 SİGM TS 559 EN 651-2 1.5 ~ S-72 6/5 2 1 2 1.5 ~ S-96 1/5 2 3 4/5 T:15min 2 4/5 T:15min SİGM TS 559 EN 651-2 1.5 ~ S-72

Detaylı

DENEY FÖYÜ 2: Doğru Akım ve Gerilimin Ölçülmesi

DENEY FÖYÜ 2: Doğru Akım ve Gerilimin Ölçülmesi DENEY FÖYÜ 2: Doğru Akım ve Gerilimin Ölçülmesi Deneyin Amacı: Bu deneyin amacı; Avometre ile doğru akım ve gerilimin ölçülmesidir. Devrenin kollarından geçen akımları ve devre elemanlarının üzerine düşen

Detaylı

Cihazın Bulunduğu Yer: Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü B-Blok, Enerji Verimliliği Laboratuvarı

Cihazın Bulunduğu Yer: Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü B-Blok, Enerji Verimliliği Laboratuvarı Ölçüm Cihazının Adı: Enerji Analizörü Cihazın Bulunduğu Yer: Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü B-Blok, Enerji Verimliliği Laboratuvarı 1) Ölçümün Amacı Amaç; şebeke ya da cihazların(motor barındıran

Detaylı

ADIYAMAN ÜNĠVERSĠTESĠ MÜHENDĠSLĠK FAKÜLTESĠ ELEKTRĠK-ELEKTRONĠK MÜHENDĠSLĠĞĠ BÖLÜMÜ DEVRE ANALĠZĠ LABORATUVARI-II DENEY RAPORU

ADIYAMAN ÜNĠVERSĠTESĠ MÜHENDĠSLĠK FAKÜLTESĠ ELEKTRĠK-ELEKTRONĠK MÜHENDĠSLĠĞĠ BÖLÜMÜ DEVRE ANALĠZĠ LABORATUVARI-II DENEY RAPORU ADIYAMAN ÜNĠVERSĠTESĠ MÜHENDĠSLĠK FAKÜLTESĠ ELEKTRĠK-ELEKTRONĠK MÜHENDĠSLĠĞĠ BÖLÜMÜ DEVRE ANALĠZĠ LABORATUVARI-II DENEY RAPORU DENEY NO : DENEYĠN ADI : DENEY TARĠHĠ : DENEYĠ YAPANLAR : RAPORU HAZIRLAYANIN

Detaylı

BENNĐNG TÜRKÇE ÜRÜN KURULUM VE KULLANIM KILAVUZU IT 120 (TESĐSAT TOPRAKLAMA MULTĐMETRE)

BENNĐNG TÜRKÇE ÜRÜN KURULUM VE KULLANIM KILAVUZU IT 120 (TESĐSAT TOPRAKLAMA MULTĐMETRE) BENNĐNG TÜRKÇE ÜRÜN KURULUM VE KULLANIM KILAVUZU IT 120 (TESĐSAT TOPRAKLAMA MULTĐMETRE) Emniyet ve Kullanım Uyarıları 1. Emniyet ve Kullanım uyarı 1.1 Dikkat - Bu belge kullanıcı el kitabının yerine geçmez.

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARAR. :Piyasa Gözetim Laboratuvarı Müdürlüğünün

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARAR. :Piyasa Gözetim Laboratuvarı Müdürlüğünün BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI Karar Tarihi : 11.12.2013 Karar No : 2013/DK-PGM/651 Gündem Konusu : Piyasa Gözetim Laboratuvarı Müdürlüğü Deney Ücretleri. KARAR hazırladığı takrir ve eki

Detaylı

K.T.Ü. Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Müh. Böl. Temel Elektrik Lab. II TOPRAKLAMA. 1. Topraklama Nedir? 1-1)Topraklamanın önemi:

K.T.Ü. Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Müh. Böl. Temel Elektrik Lab. II TOPRAKLAMA. 1. Topraklama Nedir? 1-1)Topraklamanın önemi: K.T.Ü. Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Müh. Böl. Temel Elektrik Lab. II TOPRAKLAMA 1. Topraklama Nedir? 1-1)Topraklamanın önemi: Elektrik tesislerinde topraklamanın amacı; elektrikli cihazları

Detaylı

TEST CİHAZLARI w w w. a z - t e k n i k. c o m

TEST CİHAZLARI w w w. a z - t e k n i k. c o m TEST CİHAZLARI w w w. a z - t e k n i k. c o m 3 Fazlı Sekonder Akım Enjeksyon Test Cihazı 50A-3PH mk2 Teknik Özellikleri Ana Çıkışlar Aralık Sürekli 5 dak. 1 dak. 3.5V 16A 32A 50A 18V 4A 8A 12A Aralık

Detaylı

ÖLÇÜ TRANSFORMATÖRLERİ

ÖLÇÜ TRANSFORMATÖRLERİ 1 ÖLÇÜ TRANSFORMATÖRLERİ Normalde voltmetrelerle en fazla 1000V a kadar gerilimler ölçülebilir. Daha yüksek gerilimlerde; Voltmetrenin çekeceği güç artar. Yüksek gerilimden kaynaklanan kaçak akımların

Detaylı

ÖLÇÜ TRANSFORMATÖRLERİ

ÖLÇÜ TRANSFORMATÖRLERİ 1 ÖLÇÜ TRANSFORMATÖRLERİ Büyük Akım ve Gerilimlerin Ölçümü Ölçü Transformatörleri Ölçü Transformatörleri Normalde voltmetrelerle en fazla 1000V a kadar gerilimler ölçülebilir. Daha yüksek gerilimlerde;

Detaylı

Easy9. Alçak gerilim tesisatı için, güvenilir koruma ürünleri.

Easy9. Alçak gerilim tesisatı için, güvenilir koruma ürünleri. Alçak gerilim tesisatı için, güvenilir koruma ürünleri. Easy9 un kalitesi ve güvenilirliği daha üretken olmamı sağladı. Güvendiğiniz markadan yeni, sağlam bir ser... Yeni Easy9 serisi, bir elektrikçi olarak

Detaylı

Teknik Katalog [3-Fazlı Güç Ölçer]

Teknik Katalog [3-Fazlı Güç Ölçer] Teknik Katalog [3-Fazlı Güç Ölçer] [PCE-830-1] PCE Teknik Cihazlar Paz. Tic. Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah. Pehlivan Sok. No 6/C 34303 Küçükçekmece/ İstanbul Türkiye Mail: info@pce-cihazlari.com.tr Telefon:

Detaylı

Ölçü Aletleri. İçindekiler. Uygulama. Uygulama Elektrik Karakteristikleri

Ölçü Aletleri. İçindekiler. Uygulama. Uygulama Elektrik Karakteristikleri ÖÇÜ ETERI ÖÇÜ ETERI SİGM TS 559 EN 651-2 1.5 ~ S-72 6/5 2 1 1.5 ~ 2 S-96 1/5 SİGM TS 559 EN 651-2 1.5 ~ S-72 6/5 2 1 1.5 ~ 2 S-96 1/5 2 3 4/5 T:15min 2 4/5 T:15min SİGM TS 559 EN 651-2 1.5 ~ S-72 5 2 2

Detaylı

PAT 805, SONEL Elektriksel Güvenlik Test Cihazı

PAT 805, SONEL Elektriksel Güvenlik Test Cihazı PAT 805, SONEL Elektriksel Güvenlik Test Cihazı sanpaelektronik.com /index.php/tr/urunler/urunlerimiz/item/200-pat-805-sonel-elektriksel-guvenliktest Elektriksel Güvenlik Test Cihazları EN 61326-1:2006

Detaylı

Sayfa 13-2 Sayfa 13-6

Sayfa 13-2 Sayfa 13-6 Sayfa -2 Sayfa -6 63A KADAR OTOMATİK SİGORTALAR 11P, 1P+N, 2P, 3P ve 4P modeller IEC anma akımı In: 1-63A IEC kısa-devre kapasitesi Icn: 10kA (1P+N için 6kA) Trip özellikli eğri: B, C, D modeller. 80-125A

Detaylı

KLEA Enerji Analizörü

KLEA Enerji Analizörü KLEA Enerji Analizörü Kolay panel montajı sistem bağlantısı Modüler tasarım Soket kablosu gerektirmez Tespit vidası gerektirmez En yeni teknoloji Veri Toplama Platformu Tüm enerji tüketimleri bir KLEA

Detaylı

BÖLÜM -III- TİP ÖLÇÜM ve MUAYENE RAPORLARI

BÖLÜM -III- TİP ÖLÇÜM ve MUAYENE RAPORLARI BÖLÜM -III- TİP ÖLÇÜM ve MUAYENE RAPORLARI 99 100 Elektrik, Elektronik ve Biyomedikal Mühendisliği Hizmetleri TOPRAK ÖZGÜL DİRENCİ ÖLÇÜM RAPORU A- GENEL BİLGİLER ÖLÇÜMÜ TALEP EDEN İLGİLİ KİŞİ ÖLÇÜM YAPILAN

Detaylı

2017 Hizmet Fiyat Listesi

2017 Hizmet Fiyat Listesi Periyodik Bakım Hizmetleri 0-630 kva Yağlı Tip Trafo Ölçüm, Raporlama ve Bakım Bedeli 1.650,00 TL 800-1.600 kva Yağlı Tip Trafo Ölçüm, Raporlama ve Bakım Bedeli 1.900,00 TL 2.000-4.000 kva Yağlı Tip Trafo

Detaylı

AŞIRI AKIM KORUMA RÖLELERİ Trafolarda Meydana Gelen Aşırı Akımların Nedenleri

AŞIRI AKIM KORUMA RÖLELERİ Trafolarda Meydana Gelen Aşırı Akımların Nedenleri Koruma Röleleri AŞIRI AKIM KORUMA RÖLELERİ Trafolarda Meydana Gelen Aşırı Akımların Nedenleri Trafolarda meydana gelen arızaların başlıca nedenleri şunlardır: >Transformatör sargılarında aşırı yüklenme

Detaylı

Elektriksel ölçüm teknolojisi Yeniden keşfedildi. Daha basit ve daha güvenli: ölçüm cihazlarında yeni bir dönem

Elektriksel ölçüm teknolojisi Yeniden keşfedildi. Daha basit ve daha güvenli: ölçüm cihazlarında yeni bir dönem Elektriksel ölçüm teknolojisi Yeniden keşfedildi Daha basit ve daha güvenli: ölçüm cihazlarında yeni bir dönem Elektriksel ölçüm parametreleri için ölçüm cihazları Kara Ormanlar dan yükselen teknoloji

Detaylı

DENEY 2: TEMEL ELEKTRİK YASALARI-GERİLİM VE AKIM ÖLÇÜMLERİ

DENEY 2: TEMEL ELEKTRİK YASALARI-GERİLİM VE AKIM ÖLÇÜMLERİ DENEY 2: TEMEL ELEKTRİK YASALARI-GERİLİM VE AKIM ÖLÇÜMLERİ A. DENEYİN AMACI : Ohm ve Kirchoff Kanunları nın geçerliliğinin deneysel olarak gözlemlenmesi ve gerilim ve akım ölçümlerinin yapılması B. KULLANILACAK

Detaylı

Değişken Doğru Akım Zaman göre yönü değişmeyen ancak değeri değişen akımlara değişken doğru akım denir.

Değişken Doğru Akım Zaman göre yönü değişmeyen ancak değeri değişen akımlara değişken doğru akım denir. DC AKIM ÖLÇMELERİ Doğru Akım Doğru akım, zamana bağlı olarak yönü değişmeyen akıma denir. Kısa gösterimi DA (Doğru Akım) ya da İngilizce haliyle DC (Direct Current) şeklindedir. Doğru akımın yönü değişmese

Detaylı

AT larının sekonderlerine Ampermetre veya Watmetre, Sayaç vb cihazların Akım Bobinleri bağlanır. AT Sekonderi kesinlikle açık devre edilmemelidir!

AT larının sekonderlerine Ampermetre veya Watmetre, Sayaç vb cihazların Akım Bobinleri bağlanır. AT Sekonderi kesinlikle açık devre edilmemelidir! SEKONDER KORUM 1_Ölçme Trafoları (kım Trafosu / Gerilim Trafosu) 2_Sekonder Röleler 3_nahtarlama Elemanları (Kesiciler / yırıcılar) 1_Ölçme Trafoları (kım Trafosu / Gerilim Trafosu) 1.1. kım Trafoları

Detaylı

BÖLÜM 5 KISA DEVRE HESAPLARI

BÖLÜM 5 KISA DEVRE HESAPLARI BÖLÜM 5 KISA DEVRE HESAPLARI Kısa Devre Nedir? (IEEE Std.100-1992): Bir devrede, genellikle farklı gerilimli iki ve ya daha fazla noktanın bağıl olarak düşük direnç veya empedans üzerinden kaza veya kasıt

Detaylı

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BMT103 ELEKTRİK DEVRE TEMELLERİ DERSİ LABORATUVARI DENEY NO: 7

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BMT103 ELEKTRİK DEVRE TEMELLERİ DERSİ LABORATUVARI DENEY NO: 7 T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BMT103 ELEKTRİK DEVRE TEMELLERİ DERSİ LABORATUVARI DENEY NO: 7 KONDANSATÖRLER VE BOBİNLER Doç. Dr. İbrahim YÜCEDAĞ Arş. Gör. M.

Detaylı

ELEKTRİK MAKİNALARI EĞİTİM SETİ

ELEKTRİK MAKİNALARI EĞİTİM SETİ ELEKTRİK MAKİNALARI EĞİTİM SETİ Eğitim seti; dinamik statik elektrik makinalarının yapısı, kullanımı, çeşit, özelliklerini ve kontrol kumanda sistemlerini günümüz teknolojisinde endüstriyel elemanlar kullanılarak

Detaylı

Teknik Katalog [Güç Analizörü]

Teknik Katalog [Güç Analizörü] Teknik Katalog [Güç Analizörü] [PCE-830-3] PCE Teknik Cihazlar Paz. Tic. Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah. Pehlivan Sok. No 6/C 34303 Küçükçekmece/ İstanbul Türkiye Mail: info@pce-cihazlari.com.tr Telefon:

Detaylı

Kullanım Klavuzu Titreşim Ölçer PCE-VT 2700S

Kullanım Klavuzu Titreşim Ölçer PCE-VT 2700S Kullanım Klavuzu Titreşim Ölçer PCE-VT 2700S Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 23/09/2016 İçindekiler 1 Güvenlik notları... 3 2 Özellikler... 3 3 Sistem açıklaması... 4 3.1 Yapıt... 4 3.2 Teslimat içeriği...

Detaylı

MIT400/2 Serisi, MEGGER İzolasyon Test Cihazı

MIT400/2 Serisi, MEGGER İzolasyon Test Cihazı MIT400/2 Serisi, MEGGER İzolasyon Test Cihazı Elektriksel ve endüstriyel testler için dizayn edilmiştir 1000V - 200 GΩ'a kadar İzolasyon testi (YENİ) Stabilize edilmiş izolasyon test voltajı (YENİ) 0.01

Detaylı

ELEKTRĐK MOTORLARI SÜRÜCÜLERĐ EELP212 DERS 05

ELEKTRĐK MOTORLARI SÜRÜCÜLERĐ EELP212 DERS 05 EELP212 DERS 05 Özer ŞENYURT Mayıs 10 1 BĐR FAZLI MOTORLAR Bir fazlı motorların çeşitleri Yardımcı sargılı motorlar Ek kutuplu motorlar Relüktans motorlar Repülsiyon motorlar Üniversal motorlar Özer ŞENYURT

Detaylı

FİRMA. Topraklama ölçümü, yıldırımdan korunma tesisat kontrolleri ve elektrik denetlemesi teknik raporları, yazımız ekindedir.

FİRMA. Topraklama ölçümü, yıldırımdan korunma tesisat kontrolleri ve elektrik denetlemesi teknik raporları, yazımız ekindedir. FİRMA. Talebiniz gereği; 01.09.1986 tarihinde Turgut Reis Mah. 4114sk. No :10 adresinde bulunan fabrikanızın topraklama ölçümleri, yıldırımdan korunma tesisat kontrolleri ile elektrik tesisat denetlemesi

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ERCİYES ÜNİVERSİTESİ BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ TIBBİ CİHAZLARIN KALİBRASYONU LABORATUVARI

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ERCİYES ÜNİVERSİTESİ BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ TIBBİ CİHAZLARIN KALİBRASYONU LABORATUVARI TÜRKİYE CUMHURİYETİ ERCİYES ÜNİVERSİTESİ BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ TIBBİ CİHAZLARIN KALİBRASYONU LABORATUVARI DENEY NO:1 ELEKTRİKSEL GÜVENLİK TESTİ Elektriksel Güvenlik Testi (EGT); test edilecek

Detaylı

Asenkron Makineler (2/3)

Asenkron Makineler (2/3) Asenkron Makineler (2/3) 1) Asenkron motorun çalışma prensibi Yanıt 1: (8. Hafta web sayfası ilk animasyonu dikkatle inceleyiniz) Statora 120 derecelik aralıklarla konuşlandırılmış 3 faz sargılarına, 3

Detaylı

DENEY NO: 2 KIRCHHOFF UN AKIMLAR YASASI. Malzeme ve Cihaz Listesi:

DENEY NO: 2 KIRCHHOFF UN AKIMLAR YASASI. Malzeme ve Cihaz Listesi: DENEY NO: 2 KIRCHHOFF UN AKIMLAR YASASI Malzeme ve Cihaz Listesi: 1. 12 k direnç 1 adet 2. 15 k direnç 1 adet 3. 18 k direnç 1 adet 4. 2.2 k direnç 1 adet 5. 8.2 k direnç 1 adet 6. Breadboard 7. Dijital

Detaylı

Kondansatörler Kullanım Kılavuzu

Kondansatörler Kullanım Kılavuzu Kondansatörler Kullanım Kılavuzu GRUP ARGE ENERJİ VE KONTROL SİSTEMLERİ SAN. ve TİC. LTD. ŞTİ. İkitelli OSB Mah. YTÜ İkitelli Teknopark Sok. No: 1/2B1-2B7-2B8-2B9 Başakşehir / İstanbul Tel: +90 212 438

Detaylı

NÖTR-TOPRAK GERİLİMİ NEDİR?

NÖTR-TOPRAK GERİLİMİ NEDİR? GNDSeries Nedir? Banka ATM lerinin nötr-toprak arasındaki gerilim farklarının artmasının, elektronik kartlarını yoğun yakmasından yola çıkılarak tasarlanmış bir üründür. GNDSeries, tüm Dünya da nötr-toprak

Detaylı

İnfrared sıcaklık ölçüm

İnfrared sıcaklık ölçüm İnfrared sıcaklık ölçüm cihazı testo 830 Hızlı, temassız yüzey sıcaklık ölçümü Maks./min. değer gösterimi, temassız yüzey sıcaklığı ölçümü C Lazer ölçüm noktası işaretleyicisi ve daha uzun mesafelerde

Detaylı

Deney Esnasında Kullanılacak Cihaz Ve Ekipmanlar

Deney Esnasında Kullanılacak Cihaz Ve Ekipmanlar 1 DENEY-1 (3-fazlı trafonun yıldız ve üçgen bağlantılılarının doğrulanması, bu bağlantıların yükte yapılması ile asenkron makinenin etiket değerlerinin okunması ve tanınması) Deney Esnasında Kullanılacak

Detaylı

Teknik Katalog [Güç Analizörü]

Teknik Katalog [Güç Analizörü] Teknik Katalog [Güç Analizörü] [PCE-830-2] PCE Teknik Cihazlar Paz. Tic. Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah. Pehlivan Sok. No 6/C 34303 Küçükçekmece/ İstanbul Türkiye Mail: info@pce-cihazlari.com.tr Telefon:

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ERCİYES ÜNİVERSİTESİ BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ TIBBİ CİHAZLARIN KALİBRASYONU LABORATUVARI

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ERCİYES ÜNİVERSİTESİ BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ TIBBİ CİHAZLARIN KALİBRASYONU LABORATUVARI TÜRKİYE CUMHURİYETİ ERCİYES ÜNİVERSİTESİ BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ TIBBİ CİHAZLARIN KALİBRASYONU LABORATUVARI DENEY NO:1 ELEKTRİKSEL GÜVENLİK TESTİ Elektriksel Güvenlik Testi (EGT); test edilecek

Detaylı

Türkiye'den Dünya'ya PARAFUDR KULLANMA KILAVUZU

Türkiye'den Dünya'ya PARAFUDR KULLANMA KILAVUZU Türkiye'den Dünya'ya PARAFUDR KULLAMA KILAVUZU Yıl içerisinde yıldırım düşme olasılığı sıklığına, yıldırımın nasıl meydana geldiğine, binanızın bulunduğu yere ve korunmasını istediğiniz teçhizatınızın

Detaylı

Teknik Katalog [Akım Pensi]

Teknik Katalog [Akım Pensi] Teknik Katalog [Akım Pensi] [PCE-830-2] PCE Teknik Cihazlar Paz. Tic. Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah. Pehlivan Sok. No 6/C 34303 Küçükçekmece/ İstanbul Türkiye Mail: info@pce-cihazlari.com.tr Telefon: +90

Detaylı

A.Ü. GAMA MYO. Elektrik ve Enerji Bölümü ÖLÇME TEKNİĞİ 11. HAFTA

A.Ü. GAMA MYO. Elektrik ve Enerji Bölümü ÖLÇME TEKNİĞİ 11. HAFTA A.Ü. GAMA MYO. Elektrik ve Enerji Bölümü ÖLÇME TEKNİĞİ 11. HAFTA İÇİNDEKİLER Sayaçlar Elektrik Sayaçları ELEKTRİK SAYAÇLARI Elektrik alıcılarının gücünü ölçen aygıt wattmetre, elektrik alıcılarının yaptığı

Detaylı

9. Güç ve Enerji Ölçümü

9. Güç ve Enerji Ölçümü 9. Güç ve Enerji Ölçümü Güç ve Güç Ölçümü: Doğru akım devrelerinde, sürekli halde sadece direnç etkisi mevcuttur. Bu yüzden doğru akım devrelerinde sadece dirence ait olan güçten bahsedilir. Sürekli halde

Detaylı

ŞEBEKE BAĞLANTILI GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİ SAHA DENETİM STANDARDLARI

ŞEBEKE BAĞLANTILI GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİ SAHA DENETİM STANDARDLARI ŞEBEKE BAĞLANTILI GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİ SAHA DENETİM STANDARDLARI CAN CAMCI ZENİT ENERJİ GENEL MÜDÜR 7 NİSAN 2016 İçerik 1-TS EN 62446 Tanımı 2-TS EN 62446 Kapsamı ve Yardımcı Standardları 3-Denetim

Detaylı

Dağıtım Şebekelerinin Topraklama Tiplerine Göre Sınıflandırılması:

Dağıtım Şebekelerinin Topraklama Tiplerine Göre Sınıflandırılması: Dağıtım Şebekelerinin Topraklama Tiplerine Göre Sınıflandırılması: 7.11.2000 tarihinde yayınlanan TS-3994, Elektrik iç tesisler yönetmeliği ve Elektrik Tesislerinde Topraklamalar Yönetmeliğine göre AG

Detaylı

AG DAĞITIM PANO VE MALZEMELERİ

AG DAĞITIM PANO VE MALZEMELERİ AG DAĞITIM PANO VE MALZEMELERİ Ana dağıtım panosu ile tesisin enerjisi tek bir panodan kontrol edilebilir. Fabrika, atölye ve iş yerlerinde elektrik enerjisinin ana dağıtımının yapıldığı panolardır. Trafosuz

Detaylı

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BMT103 ELEKTRİK DEVRE TEMELLERİ DERSİ LABORATUVARI DENEY NO: 7

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BMT103 ELEKTRİK DEVRE TEMELLERİ DERSİ LABORATUVARI DENEY NO: 7 T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BMT103 ELEKTRİK DEVRE TEMELLERİ DERSİ LABORATUVARI DENEY NO: 7 KONDANSATÖRLER VE BOBİNLER Doç. Dr. İbrahim YÜCEDAĞ Arş. Gör. Sümeyye

Detaylı

ELEKTRİK DEVRE TEMELLERİ DENEY FÖYÜ

ELEKTRİK DEVRE TEMELLERİ DENEY FÖYÜ T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ELEKTRİK DEVRE TEMELLERİ DENEY FÖYÜ Yrd. Doç. Dr. Said Mahmut ÇINAR Arş. Grv. Burak ARSEVEN Afyonkarahisar 2018 Rapor

Detaylı

biz kimiz. Simtes / Ostim

biz kimiz. Simtes / Ostim biz kimiz. Simtes Elektrik olarak bizler; enerji iletimi, dağıtımı ve kontrolu konularında şirketinizin ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamak üzere hizmet vermekteyiz. 1975 yılından günümüze kadar Simtes,

Detaylı

DENEY-4 RL DEVRE ANALİZİ. Alternatif akım altında seri RL devresinin analizi ve deneysel olarak incelenmesi.

DENEY-4 RL DEVRE ANALİZİ. Alternatif akım altında seri RL devresinin analizi ve deneysel olarak incelenmesi. DENEY-4 RL DEVRE ANALİZİ 1. DENEYİN AMACI Alternatif akım altında seri RL devresinin analizi ve deneysel olarak incelenmesi. Kullanılan Alet ve Malzemeler: 1. Osiloskop 2. Sinyal jeneratörü 3. Çeşitli

Detaylı

ELEKTRİK DEVRELERİ-2 LABORATUVARI IV. DENEY FÖYÜ

ELEKTRİK DEVRELERİ-2 LABORATUVARI IV. DENEY FÖYÜ EEKTİK DEEEİ-2 ABOATUAI I. DENEY FÖYÜ ATENATİF AKIM ATINDA DEE ANAİİ Amaç: Alternatif akım altında seri devresinin analizi ve deneysel olarak incelenmesi Gerekli Ekipmanlar: Güç Kaynağı, Ampermetre, oltmetre,

Detaylı

AA Motorlarında Yol Verme, Motor Seçimi Yrd. Doç. Dr. Aytaç Gören

AA Motorlarında Yol Verme, Motor Seçimi Yrd. Doç. Dr. Aytaç Gören 04.12.2011 AA Motorlarında Yol Verme, Motor Seçimi Yrd. Doç. Dr. Aytaç Gören İçerik AA Motorlarının Kumanda Teknikleri Kumanda Elemanları na Yol Verme Uygulama Soruları 25.11.2011 2 http://people.deu.edu.tr/aytac.goren

Detaylı