İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ HABER BÜLTENİ ŞUBAT-MART 2013 YIL 2 SAYI 12 İSZÜ Gıda Güvenliği

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ HABER BÜLTENİ ŞUBAT-MART 2013 YIL 2 SAYI 12 www.iszu.edu.tr. İSZÜ Gıda Güvenliği"

Transkript

1 İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ HABER BÜLTENİ ŞUBAT-MART 2013 YIL 2 SAYI 12 İSZÜ Gıda Güvenliği Farklı Yaklaşımlardan Kadın ve Aile Paneli Düzenlendi Geleceğin Üniversitesi Geleceğin İş Alanları Çalıştayı Düzenlendi Çanakkale Kahramanları Anıldı

2 01 İSZÜ HABER İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ Farklı Yaklaşımlardan Kadın ve Aile Paneli Düzenlendi İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, Dünya kadınlar Günü dolayısıyla anlamlı bir etkinliğe imza attı. Farklı Yaklaşımlardan Kadın ve Aile konulu panel, günümüz Türkiye sinde kadını sosyolojik, psikolojik, dini, siyasal, ekonomik ve hukuksal açılardan mercek altına aldı. Kadınlar Haftası boyunca kampüsümüzde Ka-der, Kagider, Mor Çatı, Film Mor gibi kadın örgütlerinin afişlerinden oluşan küçük bir sergi yer aldı. Öğrencilerimizin toplumsal cinsiyet konusundaki duyarlılığını arttırmak üzere pazartesiden perşembeye Film Mor belgeselleri gösterilerek, belgesel öncesi ve sonrasında öğrencilerle bilgilendirici sohbetler düzenlendi. Haftanın son gününde, 8 Mart 2013 Dünya Kadınlar Günü nde ise üniversitemiz Farklı Yaklaşımlardan Kadın ve Aile Paneli ne ev sahipliği yaptı. Panelin amacı Türkiye deki kadınların durumuna sosyolojik, psikolojik, dini, siyasal, ekonomik ve hukuksal açılardan yaklaşmaktı. Bu panel çerçevesinde farklı kurumlardan gelen altı kadın uzman bizlerleydi. Üniversitemizdeki kadın haftasının organizatörü ve panelin moderatörü Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyemiz Yrd. Doç. Dr. Şebnem Cansun panelin açılış konuşmasında Fransız felsefeci Simone de Beauvoir ın Kadın doğulmaz, olunur sözlerini ele aldı. Ardından, Sinema Kulübü ve Toplumsal Sorumluluk Kulübü öğrencilerinin 8 Mart Kadınlar Günü Panelinde gösterilmek üzere özel olarak hazırladıkları kampüs üstü sözel anketine dair video çekimleri izleyicilerle paylaşıldı. İlk oturumun birinci konuşmacısı İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü eski başkanlarından Prof. Dr. Ümit Meriç ti. Meriç, günümüz

3 İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ 02 İSZÜ HABER Türkiye sindeki kadının yerini sosyolojik açıdan ele aldı. İkinci konuşmacı uzmanlık alanları arasında çocuk psikopatolojisi ve ergen psikolojisi de olan Boğaziçi Üniversitesi nden Doç. Dr. Feyza Çorapçı ydı. Kadını psikolojik açıdan ele alan Çorapçı, Türk kadınını anne rolü içerisinde değerlendirdi. İlk oturumun son konuşmacısı Türkiye Diyanet Vakfı ndan, tefsir uzmanı Dr. Hafsa Fidan Vidinli idi. Vidinli, kadın ilahiyatçıların sayısının çoğalmasının ve kadınların Kur an ı yorumlayanlar arasına girmelerinin öneminin altını çizdi. Konuşmacılarla izleyicilerin tartışma imkanı bulduğu çay arasından sonra panel ikinci oturumla devam etti. İkinci oturumun ilk konuşmacısı İstanbul Üniversitesi nden Doç. Dr. Sevgi Uçan- Çubukçu ydu. Çubukçu birinci ve ikinci dalga kadın hareketinin kısaca ne olduğunu anlattı. Panelin sosyal bilimci konuşmacılarının arasındaki tek mühendis misafiri, İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Raziye Selim di. İstatiksel veriler üzerinden detaylı bir sunum yapan Selim, özellikle eşit işe eşit ücret konusunun üzerinde durdu. Panelin son konuşmacı Medeni Hukuk uzmanı, İstanbul Üniversitesi nden Dr. Arzu Arıdemir ise kanunlarımızdaki son dönem değişikliklerini kadınlar açısından değerlendirdi. Panel sonrasında Yrd. Doç. Dr. Şebnem Cansun konuşmacılara, üniversitemizin hediyesi olarak, İstiklal Marşı Murakkası ve buket çiçek takdim etti.

4 03 İSZÜ HABER İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ Üniversitemiz İlk Yüksek Lisans Mezunlarını Verdi Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü ne bağlı Eğitim Yönetimi ve Denetimi Yüksek Lisans programında eğitimlerini tamamlayan öğrenciler, mezuniyet belgelerini aldı. Düzenlenen törende konuşan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Adem Esen, Yeni kurulan bir üniversite olmamıza rağmen yüksek lisansta iddialı olduğumuzu gösterdik. İlk mezunlarımız yüksek lisanstan oldu. Mutlu ve gururluyuz diye konuştu. Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü ne bağlı Eğitim Yönetimi ve Denetimi Yüksek Lisansı Programı nda öğrenim gören 181 öğrenci, mezun olma sevinci yaşadı. Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) üyelerine mezuniyet belgeleri Maltepe de düzenlenen törenle verildi. Törene, Üniversitemiz Mütevelli Heyeti Üyesi Özkan Göksal, Rektör Prof. Dr. Adem Esen, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer İnan, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Teyfik Yağcı, Şube başkanı ve mezunumuz Talat Yavuz, İlim Yayma Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Solmaz ve yüksek lisans programından mezun olan öğrenciler katıldı. Üniversitemizin hedeflerini hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Adem Esen, Bu yıl Türkçe öğretmenliği bölümünü de açıyoruz. Öğrencilerimizi alacağız. Eğitim Fakültesi üniversitemizin bel kemiği olmaya devam edecek. Ufkumuz var, bizden beklentiler var. Bunları boşa çıkarmamak için her birimizin çalışması gerekiyor dedi. Konuşmaların ardından, Özkan Göksal, Prof. Dr. Adem Esen, Teyfik Yağcı ve İbrahim Solmaz tarafından öğrencilere mezuniyet belgeleri verildi. Program sonunda Üniversitemiz tarafından hazırlanan hediyeler tüm katılımcılara takdim edildi.

5 İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ 04 İSZÜ HABER Geleceğin Üniversitesi Geleceğin İş Alanları Çalıştayı Düzenlendi Üniversite ve kariyer seçiminde doğru tercih yapmanın önemini konu edinen Geleceğin Üniversitesi, Geleceğin İş Alanları konulu çalıştay toplantısı, Küçükçekmece de yer alan 24 okuldan 51 müdür ve rehber öğretmenin katılımıyla, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Halkalı Merkez Kampüsünde düzenlendi. İki oturumdan oluşan çalıştay toplantısında, gelecekte revaçta olacak iş alanları ile kariyer seçiminde doğru yönlendirmenin önemi konuları üzerinde duruldu. İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Esen in açılış konuşmasıyla başlayan program, Tanıtım ve Halkla İlişkiler Müdürü Tolga Mar ın, sınava hazırlanan gençlere üniversite tarafından verilen tercih danışmanlık hizmeti ve Geleceğin Üniversitesi, Geleceğin İş Alanları projesini anlatan sunumuyla devam etti. Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Yüksel Erdoğdu ile aynı bölümün Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Kemalettin Parlak ve Yrd. Doç. Dr. Mehmet Zeki Ilgar ın konuşmacı olarak katıldıkları program, gelecekte ihtiyaç duyulacak iş alanları konusunda yapılan istişare ile neticelendi. Geleceğin üniversiteleri araştırma üniversiteleri olacaktır Geleceğin üniversitelerinin, belli alanlarda branşlaşmayı seçen araştırma üniversiteleri olması gerektiğini söyleyen İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kemalettin Parlak, az sayıda öğrenci yetiştiren bölümlerden mezun gençlerin iş bulma konusunda daha şanslı olduğuna dikkat çekti. Gelecekte insanların kariyer edinmek için dört alternatifi olacağını dile getiren Parlak, Geleceğin en büyük problemlerinden biri bugün de olduğu gibi işsizlik olacak. Zorlaşan koşullarda kariyer elde etmek için insanların farklı özelliklerinin olması gerekecek. Geleceğin insanı ya yaratıcı olacak tasarımla ilgili alanlarda çalışacak, ya özel bir beceriye sahip olacak ve özel yetenekler isteyen bir mesleğe yönelecek, ya çok çalışacak bir işi yoğun mesai koşullarında en ince ayrıntısına kadar öğrenecek, ya da girişimci olacak kendine bir iş alanı oluşturacak dedi.

6 05 İSZÜ HABER İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ İslam İktisadi Atölyes Çalıştayı ve dünyanın çeşitli ülkelerinden İslam iktisadı alanında uzman birçok akademisyen, bankacı, araştırmacı, iş adamı ve davetli katıldı. Açılış konuşmasını Prof. Dr. Sabri Orman ın yaptığı çalıştaya, Rektörümüz, Emirates İslam Bankası ndan Dr. Abdulazeem Abozaid in Fıkrın İslami Finanstaki Rolü ve Prof. Dr. Muhammad Syukri Salleh in İslam Ekonomisinde Yoksulluk Kavramının Yeniden Değerlendirilmesi adlı tebliğ sunumlarına başkanlık yaptı. Tebliğ Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Adem Esen, sunucularını ve müzakerecilere teşekkür eden İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği, İlim Kültür Rekrörümüz, Üniversitemizin İslam İktisadı Eğitim Derneği ve İlmi Etüdler Derneği tarafından 2-3 Mart 2013 tarihleri arasında düzenlenen İslam İktisadı Atölyesi I: Temel Kavram ve Fikirler başlıklı atölye çalışmasına oturum başkanlığı yaptı. Çalıştaya, Prof. Dr. Sabri Orman, Prof. Dr. önemsediklerini ve bu doğrultuda Türkiye de ilk defa üniversitemiz bünyesinde Uluslararası İslam Ekonomi ve Finansı Uygulama ve Araştırma Merkezi ni kurulduğunu ifade etti. İslam İktisadı çalışmalarının ve bu tür programların önemine Necdet Şensoy, Dr. Asad Zaman, Dr. Masudul değinen Rektörümüz, çalıştayı düzenleyen İGİAD, Alam Choudhury, Dr. Ahmet R. Albayrak, Türkiye İLEM ve İLKE yöneticilerine teşekkür etti. Osmanlı Revaklarının Taşınma İşlemleri Yerinde İncelendi Mescid-i Haram da bulunan tarihi Osmanlı revaklarının, Kâbe yi Genişletme Projesi kapsamında başlanan söküm işlemleri, aralarında Üniversitemiz Mimarlık Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Erol Gürdal ın da yer aldığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Koruma Uygulama ve Denetim Müdürlüğü ( KUDEB) heyeti tarafından incelendi. Revaklardaki mevcut kolonların, kubbelerin, kemer taşlarının, sütün, başlık ve kaidelerinin sökülerek, bakımdan geçirilmesi ve yeniden yapımı sürecinde yapılacak işlemlerin belirlenmesi ve incelenmesi için KUDEB heyeti geçtiğimiz günlerde Mekke ye gitti. Heyette Prof. Dr. Erol Gürdal da yer aldı. Kabe çevresindeki söküm işlemlerini inceleyen heyet üyeleri, sökülen revakların muhafaza edildiği yerleri gezerek, muhafaza ve bakımları hakkında şirket yetkilileriyle görüştü.

7 İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ 06 İSZÜ HABER Kenan Işık: Mükemmel Toplumlar Sanatla Oluşur Usta tiyatro oyuncusu ve sunucu Kenan Işık, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Psikoloji Kulübü nün öncülüğünde düzenlenen etkinlikle, öğrencilerle buluştu. Türkiye de Sanatı Konuşuyoruz konulu konferansta konuşan Kenan Işık, İyi sanat, bizi daha iyi insana, mükemmel insana dönüştürür. Bu da mükemmel insanlardan oluşan toplumu oluşturur dedi. Kenan Işık ın konuşmacı olarak yer aldığı, Türkiye de Sanatı Konuşuyoruz konferansına, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Esen, Psikoloji Bölümü Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Kökrek, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Usta tiyatro oyuncusu Kenan Işık sözlerine, Bugün burada ihmal edilmiş bir şeyi, sanatı konuşuyoruz. Sanatı ihmal ettiğimizden hayat tatsız, tuzsuz ve çileli bir hale dönüşüyor diyerek başladı. Konuşması sırasında katılımcıların ısrarı üzerine bir de şiir okuyan Kenan Işık a, katılımlarından dolayı Prof. Dr. Adem Esen tarafından el yapımı çini tabak ve İstiklal Marşı Murakkası hediye edildi. Libya Omar Al-Mukhtar Üniversitesi ile İşbirliği Üniversitemiz ile Libya Omar Al-Mukhtar Üniversitesi arasında, kardeş üniversite projesi kapsamında işbirliği protokolü imzalandı. TİKA organizasyonundaki protokole İstanbul ve Ankara da birçok üniversite katıldı. Protokol ile Libya Omar Al-Mukhtar Üniversitesi, Türkiye deki üniversite yapısını, durumunu ve işleyişini yakından incelemeyi amaçlarken, bilgi alış-verişinde bulunmak ve akademik işbirlikleri hedeflenmektedir. Protokolü Üniversitemiz adına Rektörümüz Prof. Dr. Adem Esen ve Libya Omar Al-Mukhtar Üniversitesi Rektörü Ibrahim Al-Ghariani imzaladı.

8 07 İSZÜ HABER İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ Çanakkale Kahramanları Anıldı Çanakkale Zaferi gibi birçok önemli olaya şahit olduğunu hatırlatan Yrd. Doç. Dr. Ertuğrul Oral, Böyle önemli günlerimizi unutmamamız gerekiyor dedi. Konferansın ardından iç bahçemize geçen katılımcılar, Bağcılar Belediyesi Mehteran Takımı tarafından hazırlanan gösteriyi izledi. Mehteran Takımı nın çaldığı marşlara, öğrencilerimiz, Üniversitemiz Sosyal Gençlik Kulübü personelimiz ve akademisyenlerimiz de eşlik etti. tarafından, Çanakkale Zaferinin 98 inci yıldönümü nedeniyle düzenlenen programda, büyük zafer tekrar hissedildi. Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ertuğrul Oral ın hazırladığı, Çanakkale Zaferi nin Manevi Temelleri başlıklı sunum duygu dolu anlar yaşattı. Çanakkale Savaşı sırasında yaşanan gerçek hikayelerin ve savaşın detaylarının anlatıldığı sunum, izleyenlerin beğenisini kazandı. Ülkemizin Kamuda Siber Güvenlik Paneli Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Elektrik Elektronik Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen panelin açılış konuşmasını, YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek ve Güngören Belediye Başkanı Yücel Karaman yaptı. Panel oturumlarını Anka Bilişim den Ruşen Özkan ve Fintek firmasından Ekrem Arıkan ın yönettiği panelde, TÜBİTAK Ulakbim den Dr. Ahmet Kaplan ve Siber Güvenlik Enstitüsü nden Tahsin Türköz de konuşmacılar arasında yer aldı. Konusunda uzman panelistler, özellikler Teknik Elemanlar Derneği (TEKDER) ve Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) kamuda siber güvenlik ile ilgili mevcut durumdan, devletin bu konuda attığı adımlardan, yeni kurulan tarafından organize edilen, Kamuda Siber Siber Güvenlik Enstitüsü nden, siber savaşlardan Güvenlik seminerine konuşmacı olarak katılan, Üniversitemiz Bilgi İşlem Daire Başkanı Murat Günsay Sosyal Odaklı Hacking başlıklı bir sunum yaptı. bahsederek dinleyicileri bu konularda aydınlattı. Sunum ve soru/cevap bölümlerinin ardından TEKDER ve ESAM, konuşmacılara katılımlarından dolayı hediyelerini takdim etti.

9 İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ 08 İSZÜ HABER Başbakanlık Müşaviri Ahmet Kocaer den Rektörümüze Ziyaret Başbakanlık Müşaviri Ahmet Kocaer ve Birlik Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Alacacı kampüsümüze gelerek, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Adem Esen ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer İnan ile görüştü. Görüşmenin ardından Ahmet Kocaer, Mehmet Alacacı, Prof. Dr. Adem Esen ve Prof. Dr. Ömer İnan, kampüsümüzü gezdiler. Gıda laboratuvarında ders gören öğrencilere başarılar dileyen Ahmet Kocaer, Laboratuvar Sorumlusu Bilal Çakır dan bilgiler aldı. Daha sonra dersliklerin bulunduğu bölüme geçen Ahmet Kocaer, yabancı öğrencilerimiz ile bir süre sohbet etti. Kısa süreli kampüs turunun ardından, Prof. Dr. Adem Esen tarafından Ahmet Kocaer ve Mehmet Alacacı ya İstiklal Marşı Murakkası hediye edildi. Prof. Dr. Şehabettin Yiğitbaşı dan Üniversitemize Ziyaret Afyon Kocatepe Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Şehabettin Yiğitbaşı, üniversitemizi ziyaret ederek, Mütevelli Heyeti Üyemiz Sabahattin Kırkan ve Rektörümüz Prof. Dr. Adem Esen ile görüştü. Prof. Dr. Adem Esen den üniversitemiz hakkında bilgi alan Prof. Dr. Şehabettin Yiğitbaşı, Sabahattin Kırkan ile birlikte kampüsümüzde kısa bir gezinti yaptı. Anı defterini imzalayan Prof. Dr. Şehabettin Yiğitbaşı, Hocaların Hocası Prof. Dr. Sabahattin Zaim isminin, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy un eğitim gördüğü kampüste birleşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

10 09 İSZÜ HABER İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ Rektörümüz İslam Kalkınma Bankasını Ziyaret Etti Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Adem Esen, merkezi Suudi Arabistan ın başkenti Cidde de bulunan İslam Kalkınma Bankası Başkan Yardımcısı Dr. Ahmet Tıktık ı ziyaret etti. Görüşmeye, Dr. Malek Shah Bin Mohammed Yusoff da katıldı. Ziyarette, üniversitemize İslam İşbirliği Teşkilatı na (IOC) üye olmayan ülkelerden öğrenci alınması konusu ele alındı. Daha sonra Prof. Dr. Adem Esen, İslam Kalkınma Bankası na bağlı, İslamic Research Training Institute (IRTI İslam Araştırmaları ve Eğitim Enstitüsü) Genel Müdürü Dr. M. Azmi Omar ve ünlü İslam İktisatçısı Prof. Dr. M. Umer Chapra ile görüştü. Görüşmede, İslamic Research Training Instiute ile üniversitemizde kurulan Uluslararası İslam Ekonomi ve Finansı Uygulama ve Araştırma Merkezi hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. Denize Konsol Ahşap Platform Maketleri Sergilendi Üniversitemiz Mimarlık Bölümü 1 inci sınıf öğrencilerinin Güz Yarıyılı döneminde yaptığı Denize Konsol Ahşap Platform maketleri ve Proje 1 çalışmaları kampüsümüzde sergilendi. Mimarlık Bölüm Başkanı Prof.Dr. Erol Gürdal, Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Oktay Cansun, Yrd. Doç. Dr. İlknur Yüksel ve Araştırma Görevlisi Serhat Anıktar tarafından yürütülen, Mimari Çizim ve Anlatım Teknikleri Dersinin son uygulama çalışmasında öğrencilerden, Denize Konsol Ahşap Platform konulu maket yapmaları istendi. Öğrenciler ikili gruplar halinde çalışmalarını tasarlayarak, 1/20 ölçekte maketlerini tamamladılar. Proje 1 dersi kapsamında öğrencilerden kendi yaşadıkları evlerin projesini 1/50 ölçekte çizmeleri istendi. Dönem sonuna kadar yürütülen projede öğrenciler yaşadıkları evin sorunlarına çözüm üreterek evlerinin projesi üzerinde tasarımlar gerçekleştirdiler. Öğrencilerin hazırladığı maketler ve projeler, değerlendirmenin ardından kampüsümüzde sergilendi.

11 İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ 10 İSZÜ HABER Üniversitemiz Sosyal Gençlik Kulübü tarafından organize edilen tarihi Bursa gezisi, 45 öğrenci ve 4 personelimizin katılımıyla gerçekleştirildi. 15 Mart Cuma gecesi yola çıkan kafilemiz, yol boyunca eğlenceli dakikalar geçirdi. Bursa Ulu Cami de kılınan sabah namazının ardından Ulu Cami nin tarihi ve yapılışı ile ilgili etkileyici bilgiler anlatan profesyonel rehber eşliğinde kafilemiz, şehir turuna başladı. Otantik bir mekanda kahvaltı yapan öğrencilerimiz, Kınalıkar dizisiyle ünlenen Cumalıkızık Köyü ne geçerek, burada Osmanlı zamanından kalma Bursa da Tarihi Keşif köy evlerini ve köy hayatını yakından inceleme fırsatı buldular. Gezi kapsamında sırayla Osmanlı Devleti nin kuruluşunda önemli roller üstlenen I. Murat, Osman Gazi ve Orhan Gazi nin Türbeleri, Üftade Hazretleri Türbesi, Atatürk Köşkü, İnkaya Çınarı ve Karagöz Müzesi gezildi. Öğle yemeğinde meşhur Bursa İskender inin tadına da bakan öğrencilerimiz, Emir Sultan Türbe ve Camisi ni ziyaret ederek şehir turunu noktaladı. Ayrıca üniversitemiz kafilesini oldukça sıcak bir şekilde karşılayarak misafirperverlik gösteren Bursa İlim Yayma Cemiyeti ne de ayrıca teşekkürlerimizi sunarız. Türk Okullarındaki Öğrencilerle Buluştuk Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Adem Esen, Cidde, Mekke ve Medine de bulunan Milli Eğitim Bakanlığı na bağlı Türk okullarındaki öğrencilerle bir araya geldi. Prof. Dr. Adem Esen, buradaki öğrencilere, Türkiye deki eğitim sistemi hakkında bilgiler verdi ve yöneltilen soruları cevapladı.

12 11 İSZÜ HABER İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ Geleceğin Üniversitesi, 01 Kasım Mayıs 2013 Üniversitemiz Tanıtım ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yürütülen, Geleceğin Üniversitesi, Geleceğin İş Alanları projesi kapsamında çok sayıda lise ve dershane kampüsümüze gelmeye devam ediyor. Üniversitemize gelemeyen lise ve dershanelere de akademisyenlerimiz ile birlikte gidiyoruz. Proje kapsamında üniversiteye hazırlanan öğrencilere bölümler, doğru tercih, geleceğin iş alanları ve bir çok konu hakkında bilgiler verilerek, soruları cevaplıyoruz. ŞUBAT AYINDA BULUŞTUĞUMUZ LİSE VE DERSHANELER Esenler Kültür Dershanesi Bakırköy İmam Hatip Lisesi Bayrampaşa Hüseyin Bürge Anadolu Lisesi Çatalca Anadolu Lisesi Kağıthane İmam Hatip Lisesi Beykoz İrfan Dershanesi FDD Üniversite Tanıtım Fuarı Küçükçekmece Toki Halkalı Lisesi Beykoz İrfan Dershanesi Cağaloğlu Kız Meslek Lisesi K.Çekmece Marmara Lisesi Vefa Lisesi Bakırköy İmam Hatip Lisesi Bahçelievler Mehmet Akif Lisesi Eyüp Alibeyköy Anadolu Lisesi Şişli Ayazağa Lisesi Küçükçekmece Toki Güneşpark Evleri Lisesi Maltepe İrfan Dershanesi Çatalca İmam Hatip Lisesi Bayrampaşa Hüseyin Bürge Anadolu Lisesi Şişli Ayazağa Lisesi Esenler Kültür Dershanesi Cağaloğlu Kız Meslek Lisesi Beykoz İrfan Dershanesi Bakırköy İmam Hatip Lisesi

13 İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ 12 İSZÜ HABER Geleceğin İş Alanları 01 Kasım Mayıs 2013 Vefa Lisesi Maltepe İrfan Dershanesi Beykoz İrfan Dershanesi Kağıthane İmam Hatip Lisesi Final Dershaneleri Üniversite Tanıtım Fuarı Küçükçekmece Toki Halkalı Lisesi Çatalca Anadolu Lisesi Çapa Kültür Dersanesi Cağaloğlu Kız Meslek Lisesi Bakırköy İmam Hatip Lisesi Bahçelievler Mehmet Akif Lisesi Eyüp Alibeyköy Anadolu Lisesi

14 13 İSZÜ HABER İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ MART AYINDA BULUŞTUĞUMUZ LİSE VE DERSHANELER Ümraniye İrfan Koleji Fatih Samiha Ayverdi Anadolu Lisesi Küçükçekmece Sefaköy Uğur Dershanesi Fatih İstanbul İmam Hatip Lisesi K.çekmece İMKB Otelcilik ve Turizm Meslek L. Sultangazi Cumhuriyet Anadolu Lisesi Bağcılar Lisesi Zeytinburnu İhsan Mermerci Lisesi Bağcılar Mehmet Niyazi Altuğ Anadolu Lisesi Beylikdüzü Beşir Balcıoğlu Lisesi Bağcılar A.N.Kadayıfçıoğlu Kız Meslek Lisesi Beylikdüzü Gürpınar İMKB Teknik Lisesi Bağcılar Hikmet Nazif Kurşunoğlu Kız Meslek L. Büyükçekmece Yaşar Acar Fen Lisesi Başakşehir İmam Hatip Lisesi Çatalca İmam Hatip Lisesi Başakşehir Birikim Dershanesi Silivri Toki Cumhuriyet Anadolu Lisesi Bahçelievler Necip Fazıl Kısakürek Lisesi Silivri Gümüşyaka Anadolu Lisesi Bahçelievler Yenibosna Lisesi Beykoz Barbaros H. Paşa Endüstri Meslek L. Bağcılar A.N.Kadayıfçıoğlu Kız Meslek Lisesi K.çekmece İMKB Otelcilik ve Turizm Meslek L. Bağcılar Lisesi Bahçelievler Necip Fazıl Kısakürek Lisesi Büyükçekmece Yaşar Acar Fen Lisesi Beylikdüzü Gürpınar İMKB Teknik Lisesi Fatih Samiha Ayverdi Anadolu Lisesi Bağcılar Mehmet Niyazi Altuğ Anadolu Lisesi Silivri Toki Cumhuriyet Anadolu Lisesi

15 İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ 14 İSZÜ HABER Beylikdüzü Beşir Balcıoğlu Lisesi Başakşehir Birikim Dershanesi Yenibosna Lisesi Çatalca İmam Hatip Lisesi Zeytinburnu İhsan Mermerci Lisesi Beykoz Barbaros H. Paşa Endüstri Meslek L. Bahçelievler Necip Fazıl Kısakürek Lisesi Sultangazi Cumhuriyet Anadolu Lisesi Bahçelievler Yenibosna Lisesi Bağcılar Hikmet Nazif Kurşunoğlu Kız Meslek L. Başakşehir İmam Hatip Lisesi Ümraniye İrfan Koleji Bahçelievler Yenibosna Lisesi Sİlivri Gümüşyaka Anadolu Lisesi Sefaköy Uğur Dershanesi

16 15 İSZÜ HABER İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ Beykoz Belediye Başkanı Çelikbilek Yüksek Lisans Dersimizde Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü ne bağlı Kent Çalışmaları ve Yönetimi Yüksek Lisans Programı na konuk olarak, ilçedeki çalışmalar hakkında bilgi verdi. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Adem Esen tarafından verilen Yerel Yönetimlerin Güncel Sorunları dersine katılan Yücel Çelikbilek, 2B arazileri ve Beykoz ilçesindeki çalışmalarla ilgili konuları değerlendirdi. Down Cafe ye Anlamlı Ziyaret Üniversitemiz Çocukça Yaşam Kulübü öncülüğünde bir araya gelen Okul Öncesi Öğretmenliği 1 inci ve 2 nci sınıf öğrencileri, Dünya Down Sendromlular Günü nde anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdi. Şişli de bulunan Down Cafe yi ziyaret eden öğrencilerimiz ve akademisyenlerimiz, oradaki gençlerle keyifli vakit geçirdi. Dünya Down Sendromlular Günü nde bir farklılık yaratmak isteyen öğrencilerimiz, Üniversitemiz Okul Öncesi Anabilim Dalı Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Belgin Parlakyıldız, Hemşirelik Bölümü Öğretim üyeleri Doç. Dr. Candan Öztürk ve Yrd. Doç. Dr. Özlem Akman ile birlikte, Down Cafe yi ziyaret etti. Down sendromlu gençlerin çalışmalarını sağlamak amacıyla açılan kafede, yetkililerden detaylı bilgi alındı. Gençlerle iletişim kuran öğrencilerimiz, down sendromlulara dikkat çekilmesi gerektiğini söyledi. İSZÜ, Madrid de Düzenlenen Biyoyararlılık Konferansı nda Üniversitemiz Gıda Mühendisliği Bölümü Araştırma Görevlisi Merve Tomaş İspanya nın Madrid şehrinde, Mart 2013 tarihleri arasında düzenlenen, 2nd International Conference on Food Digestion (2 nci Uluslararası Biyoyararlılık Konferansı) kongresine katıldı. Merve Tomaş ile İstanbul Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Esra Çapanoğlu, birlikte hazırladıkları, In-Vıtro Bioaccessibility and Antıixidant Capacity of Organic Black Mulberry (Morus Nigra) Juice Following Simulated Gastro-Intestinal Digestion konulu poster sunumunu yaptı. Uluslararası alanda söz sahibi çok sayıda bilim insanını bir araya getiren sempozyumda, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü de yer almış oldu.

17 İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ 16 İSZÜ HABER Yrd. Doç. Dr. Cansun, Siyaset ve Toplumsal Cinsiyet Konferansı nda Üniversitemiz Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şebnem Cansun, Barselona da düzenlenen, 3 üncü Avrupa Siyaset ve Toplumsal Cinsiyet Konferansı na (3. European Conference on Politics and Gender) katılarak bir sunum yaptı. Üniversitat Pompeu Fabra da, Mart 2013 tarihleri arasında düzenlenen konferansta, Yrd. Doç. Dr. Şebnem Cansun, Türkiye de Kadınların Siyasal Katılımının Algılanmaları: AKP ve CHP Örnekleri başlıklı bildiriyi sundu. İSZÜ Kış Fest Coşturdu Üniversitemiz Sosyal Gençlik ve Sinema Kulübü nün işbirliği ile organize edilen, İSZÜ Kış Fest öğrencilerimizin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Coşkuyla geçen festivalde yapılan karaoke partisi büyük beğeni topladı. Karaoke partisinde İSZÜ nün en güzel şarkı söyleyeninin seçildiği yarışmada, jürilerin oylarıyla, birinciliği Gıda Mühendisliği öğrencimiz Erva Nur Karasu kazandı. Daha sonra Grup Balans sahneye çıktı. Şarkılarıyla katılımcılara eğlenceli dakikalar yaşatan Grup Balans, performansıyla keyif verdi. Sosyal Gençlik Kulübü ve Sinema Kulübü adına gruba katılımlarından dolayı hediye takdim edildi. Restorasyondan Çıkan Osmanlı Zekası Üniversitemiz Mimarlık Kulübü nün koordinasyonunda bir grup öğrencimiz, Nuruosmaniye Camii nde yapılan restorasyon çalışmalarını yerinde inceleme fırsatı buldu. Nuruosmaniye Camii nin tüm kısımlarında detaylı bir inceleme fırsatı bulan Mimarlık bölümü öğrencilerimiz, restorasyon çalışmaları sırasında ortaya çıkan bir özelliği de öğrendiler. Çalışmalar sırasında, Nuruosmaniye Camii nin altında büyük bir Su Dengeleme Yapısı (Su Terazisi) ortaya çıkarıldı. Caminin altında bulunan su terazisi, bölgenin yar altı ve yüzeysel sularını topluyor, böylece bölgede diğer yapıların altında su birikmesi önlendiğinde bölgenin su dengesi de kontrol altına alınmış oluyordu. Burada Osmanlı nın çok önemli bir şehircilik anlayışına sahip olduğu ortaya çıkıyor. Geziye katılanlar, restorasyon çalışmalarında nasıl bir emek harcandığına da şahit oldular. Cami içerisindeki eserle, büyük bir özenle, bisturi ile iğne oyası yapar gibi temizleniyor ve ortaya çıkarılıyor. Ayrıca Nuruosmaniye Cami nin diğer bir özelliği de günümüzde kullanılan radye temel uygulamasının, 258 yıl önce burada uygulanmış olmasıdır.

18 17 İSZÜ HABER İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ İSZÜ Gıda Güvenliği Gıda güvenliği tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de insan yaşamında en güncel konulardan biridir. Toplumun her kesiminde insanlar sağlıklı ve kaliteli gıdalar ile yeterli ve dengeli olarak beslenmelidir. Birçok öğrencinin okuduğu, barındığı ve akademik-idari birçok personelin çalıştığı Üniversitelerde sağlıklı beslenme ve gıda güvenliği konusunda alınan önlemlerin yeterli olmadığı görülmektedir. Üniversitelerin çoğunda yiyecek içecek hizmetleri sözleşmeli olarak özel firmalara yaptırılmakta ve gıda güvenliği ve kalitesi ile ilgili alınan önlemler firma imkanları ile sınırlı kalmaktadır. Aile ortamından uzaklaşan birçok üniversite öğrencisinin değişen yaşam şekillerine bağlı olarak beslenme şekilleri de değişmekte ve bu durum üniversite öğrencisinin zihinsel ve fiziksel durumu ile okul performansını da dolaylı olarak etkileyebilmektedir. Yapılan araştırmalarda, öğrencilerin genellikle öğünlere dikkat etmeden, sandviç ve simit gibi yiyecekleri daha çok tükettikleri, beslenme bilinçsizliği ve ekonomik zorluklar nedeni ile yetersiz ve dengesiz beslendikleri, ayrıca yurtlarda kalan öğrencilerin kötü hijyen şartları nedeni ile sağlıklı beslenmedikleri ve sadece karınlarını doyurdukları tespit edilmiştir. Üniversite ortamında sunulan gıdaların sağlıklı ve kaliteli olması üniversite çatısı altında bulunan öğrenci ve personelin sağlığı ve performansı açısından çok önem taşımaktadır. Tüketime sunulan gıdalar kalitesiz, bekletilmiş, bozulmuş olmamalı ve hiçbir şekilde gıda kökenli bir hastalığa neden olmamalı, aksine lezzetli, doyurucu, besleyici ve hijyen açısından güvenilir olmalıdır. İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesine bağlı Gıda Mühendisliği Bölümü ile üniversitemizdeki yiyecek ve içecek hizmetlerinin öğrenci ve personelimize yakışır şekilde kaliteli ve sağlıklı olmasını sağlamak için bu web sayfası tasarlanmış ve uygulamaya konulmuştur. İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesine bağlı Gıda Mühendisliği Bölümü ile üniversitemizdeki yiyecek ve içecek hizmetlerinin öğrenci ve personelimize yakışır şekilde kaliteli ve sağlıklı olmasını sağlamak için Gıda Güvenliği çalışmaları uygulamaya konulmuştur. Detaylı bilgi için web sitemizden Gıda Güvenliği sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

19 İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ 18 İSZÜ HABER Küresel rekabetin artması, geleceğin yönetici ve işletmecilerinin profesyonelce bilgilenmiş ve donatılmış girişimci kişiler olmasını gerektirmektedir. Bu nedenle bir işletme eğitimi programı, ulusal ve uluslararası piyasadaki değişen koşullar dikkate alınarak hazırlanmalıdır. İşletme Bölümü, dünyada hızla gelişmekte olan ekonomi ve işletme alanında yeni arayış ve uygulamaları takip eden, değişime açık bir bölüm olmalı, gerçek anlamda modern işletme eğitimi vermeyi kendisine amaç edinmeli, esnek bir düşünce yapısına sahip ve giderek artan küresel rekabete uyum sağlayabilen öğrencilerin yetiştirilmesini hedeflemelidir. Bölümümüz, genç bir bölüm olmakta birlikte başarılarını akademik alanda kanıtlamış akademisyenlerden ve iş hayatının başarılı uygulayıcılarından oluşan deneyimli akademik kadrosuyla öne çıkmaktadır. İşletme (İngilizce) Bölümü, küresel bakış açısına sahip ve İngilizce seviyesi mükemmel olan işletmeciler yetiştirmektedir. Bölümümüzün eğitim dilinin İngilizce olması, yabancı öğrencilerin de bölümümüze rağbet İşletme (İngilizce) Prof. Dr. Ömer İNAN İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekan V. göstermesinde etkili bir faktör olarak karşımıza çıkmaktadır. Bununla birlikte, yurtdışı öğrenci değişimi programları vasıtasıyla da öğrencilerimizin uluslararası etkileşimin eğitimsel, sosyal ve kültürel faydalarından yararlanmaları sağlanmaktadır. İşletmecilik öğretiminin temel amacı, ekonomik örgütlenmelerin içerdiği karmaşa, değişim dinamiği, yenileşme zorunlulukları ve stratejik üstünlük elde etme çabalarının oluşturduğu ortamla başa çıkabilecek insan gücünü yetiştirmektir. Bu nedenle, tasarlanan öğretim programı insan ilişkileri, psikolojik çözümleme, toplumsal-örgütsel değişmeden başlamakta ve giderek karmaşık sayısal-istatistiksel verileri etkili bir biçimde kullanmayı öngören birçok değişik ders grubunu içermektedir. Öğretim programı çerçevesinde işletme öğrencileri, niteliksel ve niceliksel düşünme, sorun çözme ve karar verme becerileri yanı sıra, mesleki açıdan gerekli İngilizce bilgisi ve bilgisayar kullanım becerileriyle de donatılmaktadırlar. Öğretim programı, 2000 li yıllardaki Türkiye nin gereksinme duyduğu yaratıcı, yenilikçi, sorun çözücü, üretken, ileri görüşlü ve lider nitelikli yöneticileri yetiştirmeyi amaçlamaktadır. BÖLÜMLERİMİZİ TANIYALIM İMTİYAZ SAHİBİ İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Adına Prof. Dr. Adem ESEN (Rektör) İLETİŞİM Halkalı - Küçükçekmece İSTANBUL T: (pbx) F: / Yayın Türü: Süreli Yayın Ayda Bir Yayınlanır

20

Turizm Fakültesi Etkinlik Bülteni / Şubat Sayısı / 2016

Turizm Fakültesi Etkinlik Bülteni / Şubat Sayısı / 2016 Turizm Fakültesi Etkinlik Bülteni / Şubat Sayısı / 2016 Öğretim Üyemizden Seminer Üniversitemiz İİBF öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Murat AYAN fakültemiz öğrencilerine hizmet kalitesi ile ilgili seminer verdi.

Detaylı

ICMME-2017 Matematik ve Matematik Eğitimi Uluslararası Konferansı Şanlıurfa da Yapıldı

ICMME-2017 Matematik ve Matematik Eğitimi Uluslararası Konferansı Şanlıurfa da Yapıldı ICMME-2017 Matematik ve Matematik Eğitimi Uluslararası Konferansı Şanlıurfa da Yapıldı Her yıl matematikçileri, matematik eğitimcilerini, eğitim uygulamasını yapan öğretmen ve öğrencileri, ayrıca kamuda

Detaylı

Bir Kampüs Üniversitesi. 1. Bahar Şenliği Arap Baharı ve Türkiye İlim Yayma Mezunları Buluşması

Bir Kampüs Üniversitesi. 1. Bahar Şenliği Arap Baharı ve Türkiye İlim Yayma Mezunları Buluşması İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ HABER BÜLTENİ MAYIS 2012 YIL 1 SAYI 5 www.iszu.edu.tr Bir Kampüs Üniversitesi 1. Bahar Şenliği Arap Baharı ve Türkiye İlim Yayma Mezunları Buluşması 01 İSZÜ HABER

Detaylı

İSZÜ BÜLTEN. Kaynaklara Yolculuk

İSZÜ BÜLTEN. Kaynaklara Yolculuk İSZÜ BÜLTEN İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ HABER BÜLTENİ MART 2012 YIL 1 SAYI 3 www.iszu.edu.tr 444 97 98 Kaynaklara Yolculuk» ULUSLARARASI İSLAM EKONOMİSİ VE FİNANSI ÇALIŞTAYI» PANEL: TÜRKİYE DE

Detaylı

SAĞLIK KÜLTÜR ve SPOR DAİRE BAŞKANLIĞININ 2012 YILI SOSYAL FAALİYETLERİNDEN GÖRÜNTÜLER

SAĞLIK KÜLTÜR ve SPOR DAİRE BAŞKANLIĞININ 2012 YILI SOSYAL FAALİYETLERİNDEN GÖRÜNTÜLER SAĞLIK KÜLTÜR ve SPOR DAİRE BAŞKANLIĞININ 2012 YILI SOSYAL FAALİYETLERİNDEN GÖRÜNTÜLER Üniversitemiz Merkez Kütüphane Konferans Salonunda İnovasyon ve Liderlik Topluluğu tarafından gerçekleştirilen Anılarla

Detaylı

Gezimiz, meslekler ve bölümler ile ilgili olarak birçok

Gezimiz, meslekler ve bölümler ile ilgili olarak birçok Ankara Üniversite Oryantasyon Gezisi Mesleki rehberlik çalışmaları çerçevesinde 9. sınıf öğrencilerimize Ankara gezisi düzenlendi. Öğrencilerimizin, birçok üniversite ve bölüm hakkında bilgi sahibi olmalarını

Detaylı

İSZÜ BÜLTEN. Bilgi ve Heyecan Üssü: İSZÜ » 75 GÜNDE 75 OKUL PROJESİ» SOUTHERN - İSZÜ İŞBİRLİĞİ

İSZÜ BÜLTEN. Bilgi ve Heyecan Üssü: İSZÜ » 75 GÜNDE 75 OKUL PROJESİ» SOUTHERN - İSZÜ İŞBİRLİĞİ İSZÜ BÜLTEN HABER BÜLTENİ ŞUBAT 2012 YIL 1 SAYI 2 www.iszu.edu.tr 444 97 98 Bilgi ve Heyecan Üssü: İSZÜ» 75 GÜNDE 75 OKUL PROJESİ» SOUTHERN - İSZÜ İŞBİRLİĞİ» LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARIMIZ BAŞLADI» REHBER ÖĞRETMENLER

Detaylı

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ SAĞLIK HİZMETLERİ Sağlık Hizmetleri Bülteni Yıl: 3 Sayı: 30 Ekim 2017 İAÜ Yeni Akademik Yılı Açılışı Gerçekleştirildi 05 Ekim 2017 İstanbul Aydın Üniversitesi 2017-2018 Akademik Açılış Töreni Başkan Yardımcısı

Detaylı

HAZIRLAYANLAR : M. NURETTİN ARAS (ŞUBE MÜDÜRÜ) ENGİN ŞİMŞEK (EĞİTİM BİLİMLERİ UZMANI) İLHAN KAKIRMAN (EĞİTİM BİLİMLERİ UZMANI)

HAZIRLAYANLAR : M. NURETTİN ARAS (ŞUBE MÜDÜRÜ) ENGİN ŞİMŞEK (EĞİTİM BİLİMLERİ UZMANI) İLHAN KAKIRMAN (EĞİTİM BİLİMLERİ UZMANI) HAZIRLAYANLAR : M. NURETTİN ARAS (ŞUBE MÜDÜRÜ) ENGİN ŞİMŞEK (EĞİTİM BİLİMLERİ UZMANI) İLHAN KAKIRMAN (EĞİTİM BİLİMLERİ UZMANI) Okul Türü İSTANBUL ÖRGÜN EĞİTİM İSTATİSTİKLERİ Derslik Sayısı Şube Sayısı

Detaylı

Yeni Dönem Yeni Heyecan. İSZÜ de Akademik Yıl Başladı Kırgızistan dan İSZÜ ye Ziyaret İSZÜ Doçentlik Sınavına İlk Kez Ev Sahipliği Yaptı

Yeni Dönem Yeni Heyecan. İSZÜ de Akademik Yıl Başladı Kırgızistan dan İSZÜ ye Ziyaret İSZÜ Doçentlik Sınavına İlk Kez Ev Sahipliği Yaptı İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ HABER BÜLTENİ EYLÜL 2012 YIL 1 SAYI 7 www.iszu.edu.tr Yeni Dönem Yeni Heyecan İSZÜ de Akademik Yıl Başladı Kırgızistan dan İSZÜ ye Ziyaret İSZÜ Doçentlik Sınavına

Detaylı

2. Uluslararası İktisadi ve İdari Perspektifler Kongresi 5-7 Ekim Tarihlerinde Fakültemiz Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi

2. Uluslararası İktisadi ve İdari Perspektifler Kongresi 5-7 Ekim Tarihlerinde Fakültemiz Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi 2. Uluslararası İktisadi ve İdari Perspektifler Kongresi 5-7 Ekim Tarihlerinde Fakültemiz Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi Süleyman Demirel Üniversitesi ile Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi tarafından

Detaylı

Tarih ve Doğayla İç İçe Bir Kampüs Üniversitesi

Tarih ve Doğayla İç İçe Bir Kampüs Üniversitesi İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ HABER BÜLTENİ TEMMUZ-AĞUSTOS 2012 YIL 1 SAYI 6 www.iszu.edu.tr Tarih ve Doğayla İç İçe Bir Kampüs Üniversitesi Tarihi Kampüste Açık Hava İftarı Somalili Öğrenciler

Detaylı

2010 ANADOLU LİSELERİ YERLEŞTİRME BİLGİLERİ

2010 ANADOLU LİSELERİ YERLEŞTİRME BİLGİLERİ Boş Öğr. Sayısı Boş Sayısı 21596 BEYOĞLU Galatasaray Fra. 1 + 4 100 493.438 91 9 0.05 11 495.061 493.085 0.05 100 89 11 95 5 7311 FATİH İstanbul Alm. 1 + 4 180 491.749 173 7 0.09 14 497.881 491.647 0.09

Detaylı

Annelerimizin değerini ve kadınların hayatımızdaki yerini, önemini anlatan şiir dinletimizi Türk Dili ve Edebiyatı

Annelerimizin değerini ve kadınların hayatımızdaki yerini, önemini anlatan şiir dinletimizi Türk Dili ve Edebiyatı BİR ANNE TÜM DEĞİŞTİREBİLİR DÜNYAYI Annelerimizin değerini ve kadınların hayatımızdaki yerini, önemini anlatan şiir dinletimizi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenimiz Gülgün KALPAKÇI nın rehberliğinde gerçekleştirdik.

Detaylı

İSZÜ BÜLTEN. Tarih ve Doğayla İç içe eğitim » BAŞBAKAN İSZÜ DE» MEHMET AKİF ERSOY SEMPOZYUMU » MESLEK SEÇİMİNİN ÖNEMİ» YENİ AÇILAN BÖLÜMLERİMİZ

İSZÜ BÜLTEN. Tarih ve Doğayla İç içe eğitim » BAŞBAKAN İSZÜ DE» MEHMET AKİF ERSOY SEMPOZYUMU » MESLEK SEÇİMİNİN ÖNEMİ» YENİ AÇILAN BÖLÜMLERİMİZ İSZÜ BÜLTEN HABER BÜLTENİ OCAK 2012 YIL 1 SAYI 1 www.iszu.edu.tr 444 97 98 Tarih ve Doğayla İç içe eğitim» BAŞBAKAN İSZÜ DE» MEHMET AKİF ERSOY SEMPOZYUMU» MESLEK SEÇİMİNİN ÖNEMİ» YENİ AÇILAN BÖLÜMLERİMİZ

Detaylı

OCAK-ŞUBAT-MART 2007 BÜLTENİ TEMA SEMİNERİ

OCAK-ŞUBAT-MART 2007 BÜLTENİ TEMA SEMİNERİ OCAK-ŞUBAT-MART 2007 BÜLTENİ TEMA SEMİNERİ Yüksekokulumuzda 10 Ocak 2007 günü TEMA Vakfı nın düzenlediği Erozyon, Çevreye Verdiği Zararlar ve Alınabilecek Önlemler konulu seminer verildi. Seminer tema

Detaylı

OKULUMUZDAN ZİYARETLER

OKULUMUZDAN ZİYARETLER OKULUMUZDAN HABERLER YAHYALI BELEDİYESİ İLE İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALADIK Okulumuz sosyal, kültürel sportif ve bilimsel işbirliği gerçekleştirmek amacı ile duyarlılığından ve ilgilerinden ötürü Yahyalı

Detaylı

TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI OKULLARINDA KARNE HEYECANI

TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI OKULLARINDA KARNE HEYECANI TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI OKULLARINDA KARNE HEYECANI 2016-2017 Öğretim Yılı Birinci Dönem Karne ve Ödül Töreni, 20 Ocak 2017 Cuma günü, okul yöneticilerimizin, öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin ve velilerimizin

Detaylı

Oxford Big Read İç Anadolu Bölge Finalistleri. Yabancı Diller Festivali 2016

Oxford Big Read İç Anadolu Bölge Finalistleri. Yabancı Diller Festivali 2016 Oxford Big Read İç Anadolu Bölge Finalistleri Okulumuzun Ana-B sınıfından Ada SEZGİN, Ana-D sınıfından Nil YÜCESAN ve 2-A. sınıfından Arda Hasan ÖRGÜ Türkiye genelinde düzenlenen Oxford Big Read kitap

Detaylı

ÇALIŞMALARIN DEĞERLENDİRİLECEĞİ FAALİYET ALANLARI. 10.Kurum Kültürünün Geliştirilmesi ile İlgili Çalışmalar

ÇALIŞMALARIN DEĞERLENDİRİLECEĞİ FAALİYET ALANLARI. 10.Kurum Kültürünün Geliştirilmesi ile İlgili Çalışmalar İ İ İ Ğİ İ Ğ ğ ş ğ ÇALIŞMALARIN DEĞERLENDİRİLECEĞİ FAALİYET ALANLARI Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi 1.Eğitim Öğretim Faaliyetleri 2.Sosyal-Kültürel Sportif Faaliyetler 3.Sosyal Okul Proje

Detaylı

ÖZEL ABC İLKOKULU VE ORTAOKULU 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İŞ VE ETKİNLİK TAKVİMİ EYLÜL

ÖZEL ABC İLKOKULU VE ORTAOKULU 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İŞ VE ETKİNLİK TAKVİMİ EYLÜL ÖZEL ABC İLKOKULU VE ORTAOKULU 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İŞ VE ETKİNLİK TAKVİMİ EYLÜL 01 EYLÜL 2014 Sene başı Öğretmenler Kurulu Toplantısı 08 EYLÜL 2014 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Uyum Haftası

Detaylı

BİLİM MERKEZİ GEZİMİZ

BİLİM MERKEZİ GEZİMİZ BİLİM MERKEZİ GEZİMİZ 3.Sınıflar olarak Kayseri Bilim Merkezi ne düzenlediğimiz gezide Dünyamız ve Uzay, Maddenin Halleri gibi konularla ilgili bilgiler edindik. Eğlenceli ve keyifli vakit geçirdiğimiz

Detaylı

AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI

AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI E- BÜLTEN 2017 YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (24.02.2017-30.03.2017) Oda Meclisimizin 30 Mart 2017 tarih ve 49 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim

Detaylı

20-22 Ekim 2017 / Esenler - İSTANBUL

20-22 Ekim 2017 / Esenler - İSTANBUL 20-22 Ekim 2017 / Esenler - İSTANBUL Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kongre Merkezi NEDEN STK ZİRVESİ? www.sivilsehir.org ZİRVE NİN AMACI www.sivilsehir.org 60 ÜLKE 102 SİVİL TOPLUM KURULUŞU VE AKADEMİSYENLER

Detaylı

10.06.2013 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ. -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı - Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

10.06.2013 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ. -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı - Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü 10.06.2013 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı - Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İKÇÜ ile Putra Üniversitesi arasında 'Mevlana Değişim Programı' İzmir Kâtip Çelebi

Detaylı

2014 YILI FAALİYETLER

2014 YILI FAALİYETLER 2014 YILI FAALİYETLER 11 Ocak tarihinde Öğretim üyelerimizden Yrd. Doç. Dr. Harun SAVUT İstanbul Şehzade Camii nde Mevlid Kandili Programına 11 Ocak 2014 tarihinde öğretim üyelerimizden Yrd. Doç. Dr Zeki

Detaylı

AYVALI ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ EĞTİM ÖĞRETİM YILI FAALİYET RAPORU

AYVALI ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ EĞTİM ÖĞRETİM YILI FAALİYET RAPORU AYVALI ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ 2015-2016 EĞTİM ÖĞRETİM YILI FAALİYET RAPORU ANKARA 20 EĞİTİM ÖĞRETİM KADROMUZ EĞİTİM ÖĞRETİM KADROMUZLA KAHVALTIMIZ 1- TÜBİTAK 4006 2. BİLİM ŞENLİĞİ YAPILDI Okulumuzda

Detaylı

Necmettin Erbakan Üniversitesi

Necmettin Erbakan Üniversitesi Necmettin Erbakan Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Havacılık Yönetimi Bölümü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ulutaş Konya / 2015 Etkinlikler Dosyası Havacılık Semineri (21.12.2015) Fakültemizde

Detaylı

İstanbul Aydın Üniversitesi TOPLUMSAL ARAŞTIRMALAR UYGULAMA ve ARAŞTIRMA MERKEZİ

İstanbul Aydın Üniversitesi TOPLUMSAL ARAŞTIRMALAR UYGULAMA ve ARAŞTIRMA MERKEZİ İstanbul Aydın Üniversitesi TOPLUMSAL ARAŞTIRMALAR UYGULAMA ve ARAŞTIRMA MERKEZİ E-BÜLTEN NİSAN 2018 / SAYI: 9 YAYIN KURULU T.C. İstanbul Aydın Üniversitesi Adına Sahibi Dr. Mustafa AYDIN Mütevellî Heyet

Detaylı

GENÇ ERKEK HENTBOL TAKIMIMIZ İL İKİNCİSİ OLDU

GENÇ ERKEK HENTBOL TAKIMIMIZ İL İKİNCİSİ OLDU GENÇ ERKEK HENTBOL TAKIMIMIZ İL İKİNCİSİ OLDU 2013-2014 Öğretim Yılı Liseler Arası Hentbol İl Birinciliği karşılaşmaları Talas Spor Salonunda yapıldı. Bu öğretim yılında yeni kurulan 9. ve 10. sınıf öğrencilerimizden

Detaylı

GENÇ ERKEKLER (B) 1. TUR 1. GRUP 14/12/2015 SAAT:10:00 14/12/2015 SAAT:11:30 16/12/2015 SAAT:14:30 23/12/2015 SAAT:13:00 23/12/2015 SAAT:14:30

GENÇ ERKEKLER (B) 1. TUR 1. GRUP 14/12/2015 SAAT:10:00 14/12/2015 SAAT:11:30 16/12/2015 SAAT:14:30 23/12/2015 SAAT:13:00 23/12/2015 SAAT:14:30 GENÇ ERKEKLER (B). TUR. GRUP YER ATAŞEHİR : MALTEPE GÜZİDE YILMAZ İLKOKULU SPOR SALONU ÖZEL FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ ANADOLU LİSESİ // SAAT:: ÜSKÜDAR Üsküdar Zeynep Kamil Anadolu Sağlık Meslek Lisesi //

Detaylı

Girişimcilik Ödülü Kampüsümüzde Sahibini Buldu İSZÜ Sosyal Bilimler Dergisi Çıktı Bölümlerimizi Tanıyalım: Mimarlık

Girişimcilik Ödülü Kampüsümüzde Sahibini Buldu İSZÜ Sosyal Bilimler Dergisi Çıktı Bölümlerimizi Tanıyalım: Mimarlık İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ HABER BÜLTENİ OCAK 2013 YIL 2 SAYI 11 www.iszu.edu.tr Girişimcilik Ödülü Kampüsümüzde Sahibini Buldu İSZÜ Sosyal Bilimler Dergisi Çıktı Bölümlerimizi Tanıyalım: Mimarlık

Detaylı

XI. REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA ANA BİLİM DALI BAŞKANLARI TOPLANTISI 8-9 Haziran 2012 Kars

XI. REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA ANA BİLİM DALI BAŞKANLARI TOPLANTISI 8-9 Haziran 2012 Kars XI. REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA ANA BİLİM DALI BAŞKANLARI TOPLANTISI 8-9 Haziran 2012 Kars Değerli öğretim üyeleri Bu yıl XI. Rehberlik ve Psikolojik Danışma Ana Bilim Dalı Başkanları Toplantısı Kars

Detaylı

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI DİYARBAKIR ŞUBESİ 16. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI DİYARBAKIR ŞUBESİ 16. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN 125 7. TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN AĞRI İL TEMSİLCİLİĞİ 02 Temmuz 2011 tarihinde, Van da düzenlenen Van, Hakkâri, Muş, Ağrı, Bitlis İlleri Enerji Forumu na Temsilcilik heyeti ve üyelerce

Detaylı

Fethiye den 7 Kooperatif Ulaşımda Dönüşüme Katıldı

Fethiye den 7 Kooperatif Ulaşımda Dönüşüme Katıldı Fethiye den 7 Kooperatif Ulaşımda Dönüşüme Katıldı Muğla Büyükşehir Belediyesi nin il genelinde sürdürdüğü Ulaşımda Dönüşüm Projesi ne Fethiye İlçesinde faaliyet gösteren 7 kooperatif daha katıldı. Muğla

Detaylı

29.06.2015 Pazartesi İzmir Basın Gündemi

29.06.2015 Pazartesi İzmir Basın Gündemi 29.06.2015 Pazartesi İzmir Basın Gündemi Rektör Prof.Dr. Galip Akhan, 29-Haziran-14 Temmuz 2015 tarihleri arasında Hafta içi Her gün Saat: 09.30-17.00 saatleri arasında aday öğrenci ve ebeveynlerine açık

Detaylı

FATİH MH. KORDONBOYU CD. NO:7 BÜYÜKÇEKMECE / İSTANBUL. Telefon: 0 (212) Faks: 0 (212) E-posta:

FATİH MH. KORDONBOYU CD. NO:7 BÜYÜKÇEKMECE / İSTANBUL. Telefon: 0 (212) Faks: 0 (212) E-posta: FATİH MH. KORDONBOYU CD. NO:7 BÜYÜKÇEKMECE / İSTANBUL Telefon: 0 (212) 883 10 62 Faks: 0 (212)883 10 62 E-posta: 750885@meb.k12.tr 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Programı 21 Mart Nevruz Kutlamaları

Detaylı

final in başarı geleneği final temel liseleri ile sürüyor...

final in başarı geleneği final temel liseleri ile sürüyor... Sevgili öğrenciler, değerli veliler... Dershanelerin dönüşüm sürecini kamuoyundan takip ettiniz. Biz de final dergisi dershaneleri olarak artık final liseleri ne dönüşüyoruz. final liseleri Hiçbir başarı

Detaylı

GELİBOLU TİCARET VE SANAYİ ODASI OCAK-ŞUBAT-MART 2015 BÜLTENİ

GELİBOLU TİCARET VE SANAYİ ODASI OCAK-ŞUBAT-MART 2015 BÜLTENİ GELİBOLU TİCARET VE SANAYİ ODASI OCAK-ŞUBAT-MART 2015 BÜLTENİ Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi'nde başlayan "Çanakkale Tanıtım Günleri"nde Gelibolu standı ilgi odağı oldu. Kazan başına

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Gençlik te İlköğretim Haftası. 1. Sınıf Okula Uyum Haftası. 5. Sınıf Okula Uyum Haftası Gençlik te Veli Toplantısı

İÇİNDEKİLER. Gençlik te İlköğretim Haftası. 1. Sınıf Okula Uyum Haftası. 5. Sınıf Okula Uyum Haftası Gençlik te Veli Toplantısı İÇİNDEKİLER Gençlik te İlköğretim Haftası 1. Sınıf Okula Uyum Haftası 5. Sınıf Okula Uyum Haftası Gençlik te Veli Toplantısı Sosyal Etkinlik Tanıtım Programı Şehit ve Gazilere Vefa Ziyareti İngilizce Etkinliğimiz

Detaylı

Takımımız Namağlup Şampiyon

Takımımız Namağlup Şampiyon Ortaokul Yıldız Erkek Takımımız Namağlup Şampiyon 2016-2017 Öğretim yılı okullar arası basketbol maçlarında mücadele eden ortaokul yıldız erkek takımımız oynadığı maçları namağlup kazanarak şampiyon oldu.

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ İSTATİSTİK BÖLÜMÜ. Telefon: M.Bahar BAŞKIR

BARTIN ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ İSTATİSTİK BÖLÜMÜ.   Telefon: M.Bahar BAŞKIR http://fen.bartin.edu.tr Telefon:0 378 501 10 00 M.Bahar BAŞKIR GENEL BİLGİLER: Eğitim Dili : Türkçe Eğitim Süresi : 4 Yıl 2013 yılı: 3 adet Öğretim üyesi 2016-2017 Eğitim-Öğretim faaliyeti başladı. Mezuniyet

Detaylı

SOSYAL VE KÜLTÜREL HAYAT ANASINIFI FAALİYET TAKVİMİ

SOSYAL VE KÜLTÜREL HAYAT ANASINIFI FAALİYET TAKVİMİ ANASINIFI SOSYAL VE KÜLTÜREL HAYAT SOSYAL VE KÜLTÜREL HAYAT ANASINIFI FAALİYET TAKVİMİ 21 Eylül Veli Toplantısı Anasınıfı Zümresi Okul İçi 10 Ekim Malatya Park AVM Anasınıfı Zümresi Okul Dışı 26 Ekim Aileler

Detaylı

TED OKULLARI 14. MÜDÜRLER TOPLANTISI ESKİŞEHİR DE YAPILDI

TED OKULLARI 14. MÜDÜRLER TOPLANTISI ESKİŞEHİR DE YAPILDI TED OKULLARI 14. MÜDÜRLER TOPLANTISI ESKİŞEHİR DE YAPILDI TED Okulları müdürleri arasında iletişim ve işbirliğini güçlendirmek amacıyla düzenlenen TED Okulları Müdürler Toplantıları nın on dördüncüsü,

Detaylı

TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI VELİ VE ÖĞRETMENLERİNDEN SOMA YA EL VER KAMPANYASINA BÜYÜK DESTEK

TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI VELİ VE ÖĞRETMENLERİNDEN SOMA YA EL VER KAMPANYASINA BÜYÜK DESTEK TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI VELİ VE ÖĞRETMENLERİNDEN SOMA YA EL VER KAMPANYASINA BÜYÜK DESTEK Türk Eğitim Derneği Genel Merkezi nin Soma nın Evlatları Artık Hepimizin Evladı başlığı ile başlatılan Soma ya

Detaylı

Vizyon Siyasi Kalkınma Merkezi tarafından düzenlenen Filistin Ulusal Projesi Görüşler ve Perspektifler Sempozyumu Filistin in çeşitli kesimlerinden

Vizyon Siyasi Kalkınma Merkezi tarafından düzenlenen Filistin Ulusal Projesi Görüşler ve Perspektifler Sempozyumu Filistin in çeşitli kesimlerinden Neler Yaptık? Vizyon Siyasi Kalkınma Merkezi, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın himayesinde 15 16 Eylül 2015 tarihleri

Detaylı

tarihinde 200 lise öğrencisine Üniversite ve Kampüs Yaşamı başlıklı Bahçelievler RAM Kariyer Günleri düzenlenmiştir.

tarihinde 200 lise öğrencisine Üniversite ve Kampüs Yaşamı başlıklı Bahçelievler RAM Kariyer Günleri düzenlenmiştir. İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ ÇOCUK EĞİTİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINA AİT FAALİYETLERİNE İLİŞKİN BİLGİLERİN AÇIKLAMASI 26.09.2014 tarihinde İAÜ Florya Yerleşkesinde İstanbul

Detaylı

5. KARİYER GÜNLERİ GERÇEKLEŞTİ

5. KARİYER GÜNLERİ GERÇEKLEŞTİ 5. KARİYER GÜNLERİ GERÇEKLEŞTİ 14.05.2014 Ordu Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ile Çalışma ve İş Kurumu Ordu İl Müdürlüğü işbirliğinde alternatif iş fırsatları yaratmak, öğrenciler ile

Detaylı

İlkokul Yabancı Diller Festivali

İlkokul Yabancı Diller Festivali İlkokul Festivali Yabancı Diller 50.KURULUŞ YILIMIZI RESİM SERGİMİZ İLE TAÇLANDIRDIK Milli değerlerine, kültürüne, diline sahip çıkan, kurucumuz Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ün ilkeleri doğrultusunda

Detaylı

Devam Eden Etkinlikler

Devam Eden Etkinlikler Devam Eden Etkinlikler Fakülte / Bölüm: Edebiyat Fakültesi/ Felsefe Tarih Konu: Havzalar, Kişiler ve Eserler ile İslam Felsefe-Bilim Tarihi Konuşmacılar: Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu Hedef Kitle: Akademisyenler,

Detaylı

STRATEJİK PLAN (2010-2014)

STRATEJİK PLAN (2010-2014) STRATEJİK PLAN (2010-2014) Stratejik Öncelik Alanı 1: Araştırma Odaklılık Stratejik 1,1: YDY O ndaki akademisyenleri, sosyal davranışlar ve insan davranışlarını anlama konularındaki araştırmalarında desteklemek.

Detaylı

ÖĞRENCİLERİMİZ SİVİL SAVUNMA TATBİKATI İZLEDİLER

ÖĞRENCİLERİMİZ SİVİL SAVUNMA TATBİKATI İZLEDİLER ÖĞRENCİLERİMİZ SİVİL SAVUNMA TATBİKATI İZLEDİLER 25.02.2014 Salı günü 3. ve 4. sınıf öğrencilerimize okulumuzun bahçesinde Yangın Söndürme Tatbikatı yapılmıştır. Tatbikatı öğrencilerimiz ilgiyle izlemişlerdir.

Detaylı

2014 2015 Eğitim Öğretim Yılı Çalışma Takvimi AĞUSTOS

2014 2015 Eğitim Öğretim Yılı Çalışma Takvimi AĞUSTOS 04 0 Eğitim Öğretim Yılı Çalışma Takvimi AĞUSTOS 3 4 7 0 3 4 7 *Akademik kadronun göreve başlaması *Açılış Kahvaltısı 0 4 30 ZAFER BAYRAMI 3 04 0 Eğitim Öğretim Yılı Çalışma Takvimi EYLÜL 3 4 7 Eve Dönüş.30

Detaylı

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU Bingöl Üniversitesi Öğrenci Konseyi üniversite genelinde yapılan öğrenci konseyi seçimleri sonucunda 25.11.2009 tarihinde kurulmuştur. Konsey; Ayşe Aras

Detaylı

CRAZY DESIGNED CLOTHES SHOW

CRAZY DESIGNED CLOTHES SHOW CRAZY DESIGNED CLOTHES SHOW Okul Öncesi öğrencilerimiz, velileriyle birlikte tasarladıkları birbirinden çılgın giysileri sergiledikleri defilede hem çok eğlendiler hem de öğrendikleri İngilizce yapıları

Detaylı

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 Ekim ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 37 adet Kapasite Raporu, 15 adet Ekspertiz raporu ve 6 adet de Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir.

Detaylı

2014 YILI AİLE VE DİNİ REHBERLİK BÜROSU FAALİYETLERİ ELAZIĞ KADIN KONUK EVLERİ VE SEVGİ EVLERİNDE AİLE SEMİNERLERİ DEVAM EDİYOR

2014 YILI AİLE VE DİNİ REHBERLİK BÜROSU FAALİYETLERİ ELAZIĞ KADIN KONUK EVLERİ VE SEVGİ EVLERİNDE AİLE SEMİNERLERİ DEVAM EDİYOR 2014 YILI AİLE VE DİNİ REHBERLİK BÜROSU FAALİYETLERİ ELAZIĞ KADIN KONUK EVLERİ VE SEVGİ EVLERİNDE AİLE SEMİNERLERİ DEVAM EDİYOR Elazığ İl Müftülüğü Aile İrşat ve Dinî Rehberlik Bürosu görevlilerinden İl

Detaylı

2.8 milyon TL harcanarak 8 ayda tamamlanan Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksek Okulu (MYO) binasının açılışı Kültür Bakanı Ertuğrul GÜNAY yaptı.

2.8 milyon TL harcanarak 8 ayda tamamlanan Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksek Okulu (MYO) binasının açılışı Kültür Bakanı Ertuğrul GÜNAY yaptı. 2.8 milyon TL harcanarak 8 ayda tamamlanan Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksek Okulu (MYO) binasının açılışı Kültür Bakanı Ertuğrul GÜNAY yaptı. Binanın açılış törenine Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU Yrd. Doç. Dr. Mehmet ALTINÖZ Müdür Vekili Ankara, 18 Eylül 2012 1976 dan günümüze Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu; Büro Yönetimi ve Yönetici

Detaylı

EKONOMİ KULÜBÜ KENDİNİ KEŞFET GELECEĞİNİ PLANLA KONFERANSLAR SERİSİ

EKONOMİ KULÜBÜ KENDİNİ KEŞFET GELECEĞİNİ PLANLA KONFERANSLAR SERİSİ KENDİNİ KEŞFET GELECEĞİNİ PLANLA KONFERANSLAR SERİSİ 15 Mart 2018 Harran Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi konferans salonunda, 15 Mart Perşembe günü Harran Üniversitesi Ekonomi Kulübünün

Detaylı

Adapazarı Özel Enka Anadolu Lisesi VELİ BÜLTENİ

Adapazarı Özel Enka Anadolu Lisesi VELİ BÜLTENİ Adapazarı Özel Enka Anadolu Lisesi VELİ BÜLTENİ 2 Toplum Ve Hizmet Proje Çalışmaları 11.sınıf öğrencileri okulumuz Toplum ve Hizmet Programı kapsamında proje çalışmaları yürütmektedir. Bu yıl sürdürülen

Detaylı

KARİYER GÜNLERİ ETKİNLİKLERİ

KARİYER GÜNLERİ ETKİNLİKLERİ KARİYER GÜNLERİ ETKİNLİKLERİ Kariyer Günleri kapsamında lise öğrencilerimize 14.05.2014 Salı günü tıp fakültesi tanıtımı yapıldı. Tanıtıma,TED Kayseri Koleji Vakfı yönetim kurulu üyesi Sayın Op. Dr. Suat

Detaylı

20. ŞUBE ÇALIŞMA RAPOR ÖZETLERİ

20. ŞUBE ÇALIŞMA RAPOR ÖZETLERİ 20. ŞUBE ÇALIŞMA RAPOR ÖZETLERİ ADANA ŞUBE 10. GENEL KURULUMUZ Şubemiz 10. Olağan Genel Kurulu Makina Mühendisleri Odası Adana Şubesi Toplantı Salonu nda 08-09 Şubat2014 tarihlerinde yapıldı. 13.02.2014

Detaylı

TURİZM FAKÜLTESİ BÜLTENİ Yıl 2, Sayı 4 Ocak, 2018

TURİZM FAKÜLTESİ BÜLTENİ Yıl 2, Sayı 4 Ocak, 2018 BU SAYIDA; Dekanımızdan.. 1 TURİZM FAKÜLTESİ BÜLTENİ Ocak, 2018 DEKANIMIZDAN İşbirliği Protokolü..2 Birinci sınıfların Sapanca gezisi.....3 Aramızdan Yükselenler....4 Aramıza Katılanlar....5 Aramıza Katılanlar....6

Detaylı

SUAT YILMAZ OKUL MÜDÜRÜ

SUAT YILMAZ OKUL MÜDÜRÜ Okulumuz 2012-2013 yılında Kevenli İmam Hatip Lisesi olarak Eğitim Öğretime başlamış ancak 2014 yılında yapılan teklifle Said Nursi Anadolu İmam-Hatip Lisesi olarak isim değişikliği yapılmıştır.okulumuz

Detaylı

T.C. ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ İNSAN ve TOPLUM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ DIŞ PAYDAŞLAR DOSYASI

T.C. ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ İNSAN ve TOPLUM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ DIŞ PAYDAŞLAR DOSYASI T.C. ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ İNSAN ve TOPLUM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ 2017-2018 DIŞ PAYDAŞLAR DOSYASI KASIM 2018 Fakültemizin Dış Paydaşları NP İstanbul Nöropsikiyatri Hastanesi ATAŞEHİR ADORA HUZUREVİ ATAŞEHİR

Detaylı

MART E-BÜLTEN YIL:2018 SAYI:3 DÖNEM:1

MART E-BÜLTEN YIL:2018 SAYI:3 DÖNEM:1 MART E-BÜLTEN YIL:2018 SAYI:3 DÖNEM:1 SAMSUN TEKNOPARK TA GOOGLE HASH CODE ETKİNLİĞİ Google ın her yıl 1 Mart tarihinde tüm dünyada eş zamanlı ve çevrimiçi olarak gerçekleştirdiği teknolojik problem çözme

Detaylı

Sayı: 13 ŞUBAT 2013. Güngören Belediye Başkanı Ziyaret Edildi. Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Sedat KURU İLE Yönetim Kurulu

Sayı: 13 ŞUBAT 2013. Güngören Belediye Başkanı Ziyaret Edildi. Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Sedat KURU İLE Yönetim Kurulu Yeditepe Üniversitesi Bölüm Başkanı ve Öğretim Görevlileri Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Sedat Kuru ve Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Ömer ŞENGÜL, 21 Şubat 2013 Perşembe günü Yeditepe Üniversitesi Gıda

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ FAKÜLTE TANITIMI Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik

Detaylı

OCAK-ŞUBAT-MART 2008 BÜLTENİ AYDIN MESLEK YÜKSEKOKULU PROGRAMLARININ TEKNİK GEZİLERİ

OCAK-ŞUBAT-MART 2008 BÜLTENİ AYDIN MESLEK YÜKSEKOKULU PROGRAMLARININ TEKNİK GEZİLERİ OCAK-ŞUBAT-MART 2008 BÜLTENİ AYDIN MESLEK YÜKSEKOKULU PROGRAMLARININ TEKNİK GEZİLERİ SAĞLIK PROGRAMLARI ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI: Aydın Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı 17 Mart 2008 tarihinde

Detaylı

TOPLUMSAL ARAŞTIRMALAR UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ - TARMER

TOPLUMSAL ARAŞTIRMALAR UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ - TARMER TOPLUMSAL ARAŞTIRMALAR UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ - TARMER Aralık 2017 Bülteni - SAYI: 5 YAYIN KURULU T.C. İstanbul Aydın Üniversitesi Adına Sahibi Dr. Mustafa AYDIN Mütevellî Heyet Başkanı Prof. Dr.

Detaylı

Bin Yıllık Musiki Kültürümüze Katkı Sunuyoruz. 14 Ocak 2014 Kürdilihicazkâr Faslı Beraber ve Solo Şarkılar Konseri

Bin Yıllık Musiki Kültürümüze Katkı Sunuyoruz. 14 Ocak 2014 Kürdilihicazkâr Faslı Beraber ve Solo Şarkılar Konseri Bin Yıllık Musiki Kültürümüze Katkı Sunuyoruz 14 Ocak 2014 Kürdilihicazkâr Faslı Beraber ve Solo Şarkılar Konseri Müdürlüğümüz bünyesinde faaliyet gösteren AKM Klasik Türk Sanat Müziği Korosunun Şef Mitat

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ. Doç.Dr. Yunus KOÇ

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ. Doç.Dr. Yunus KOÇ HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ Doç.Dr. Yunus KOÇ TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI ÖĞRETİM ÜYESİ SAYILARI/İSTATİSTİKLER Görevlendirme: 1 profesör (yabancı

Detaylı

İstanbul Zâ7ffi üniversitesi

İstanbul Zâ7ffi üniversitesi İstanbul Zâ7ffi üniversitesi Oğrenci İşleri Daire Başkanlığı Sayı : 71655608-500- L 12/01/17 Konu : Uluslararası Öğrenci Sınavı Tanınırlığı (İÜYÖS-17) İstanbul İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NE (Öğrenci

Detaylı

EMİN GEÇİN PROJELERİ ANLATTI

EMİN GEÇİN PROJELERİ ANLATTI EMİN GEÇİN PROJELERİ ANLATTI Bodrum daki yerel ve ulusal basın kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya gelen İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Geçin müdürlüğün projeleri hakkında bilgiler verdi. İlçe

Detaylı

2013 Kış Etkinlikleri

2013 Kış Etkinlikleri KARTAL ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi 2013 Kış Etkinlikleri İlk Dönem Sonu Eğitim sistemimizde seçkin bir yere sahip olan İmam Hatip Liseleri içerisinde ayrı bir konumda bulunan

Detaylı

İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Öğrenci Odaklı Üniversite Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi ve FATÜBAT tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Öğrenci Kongresi ni onurlandırmanızı diler, saygılar sunarım. Prof. Dr. M. Ramazan YİĞİTOĞLU

Detaylı

Derece Alan Üniversite Yıl. Pedagoji. Eğitim Bilimleri

Derece Alan Üniversite Yıl. Pedagoji. Eğitim Bilimleri 1.Adı Soyadı: Funda Ayra 2.Doğum Tarihi: 20.07.1964 3.Unvanı: Pedagog 4.Öğrenim Durumu: Yüksek Lisans Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Pedagoji Eğitim Bilimleri İstanbul Üniversitesi 1985 Okan Üniversitesi

Detaylı

2014 YILI FAALİYETLERİ

2014 YILI FAALİYETLERİ 2014 YILI FAALİYETLERİ 28 Ağustos 2013 tarihinde Dekanımız Prof. Dr. Bayram Ali ÇETİNKAYA görevine başladı. 27 Eylül 2013 tarihinde Dekanımız Prof. Dr. Bayram Ali Çetinkaya Atatürk Üniversitesinde düzenlenen

Detaylı

PERŞEMBE İZMİR GÜNDEMİ

PERŞEMBE İZMİR GÜNDEMİ 10.04.2014 PERŞEMBE İZMİR GÜNDEMİ Prof. Dr. Tuncer: Üniversiteye Gerekli Yetkiler Verilmeli İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi ve Sağlık Bakanlığı nın ortaklaşa düzenlediği Birlikte Kullanım ve İşbirliğinde

Detaylı

2018 YILI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI BİRİM FAALİYET RAPORU

2018 YILI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI BİRİM FAALİYET RAPORU 2018 YILI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI (Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü) BİRİM FAALİYET RAPORU Manisa / 2019 1 İ Ç İ N D E K İ L E R I. GENEL BİLGİLER... 3 A. Misyon ve Vizyon... 3 1. Misyon...

Detaylı

HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU

HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hayrabolu Temsilci Ali Güz Borsamızca Derneklerine yapılan yardımlardan dolayı Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı Süreyya

Detaylı

Sayı: 16 MAYIS 2013. (21 Mayıs 2013 Salı) İspanyol Ar-Ge Firması Odamızı Ziyaret Etti

Sayı: 16 MAYIS 2013. (21 Mayıs 2013 Salı) İspanyol Ar-Ge Firması Odamızı Ziyaret Etti 21 Mayıs Dünya Süt Günümüzü Mecidiyeköy Meydanında Kutladık TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Üyeleri, Dünya Süt Günü etkinlikleri çerçevesinde süt ile alakalı yaşanan bilgi kirliliğini ortadan

Detaylı

Afyon Zirvesi'ne davetlisiniz!

Afyon Zirvesi'ne davetlisiniz! Afyon Zirvesi'ne davetlisiniz! Tarih : 1-2 Kasim 2014 (Cumartesi-Pazar) Yer : İKBAL TERMAL Otel, Afyonkarahisar Lütfen Cevap Veriniz (LCV) : Niltur Görevlisi : İlker Datoğlu, e-mail : ilker@niltur.com,

Detaylı

SONAR. İSTANBUL UN EN BAŞARILI BELEDİYE BAŞKANLARI ARAŞTIRMASI Ekim 2016

SONAR. İSTANBUL UN EN BAŞARILI BELEDİYE BAŞKANLARI ARAŞTIRMASI Ekim 2016 SONAR İSTANBUL UN EN BAŞARILI BELEDİYE BAŞKANLARI ARAŞTIRMASI Ekim 2016 ARAŞTIRMANIN KÜNYESİ Ekim 2016 CİNSİYET DAĞILIMI % 50,8 % 49.2 ARAŞTIRMANIN AMACI SONAR A.Ş., "rapor aboneleri" için, siyasi gündemi

Detaylı

6. ULUSLARARASI ARAPÇA YARIŞMALARI İSTANBUL İL İÇİ VE BÖLGE YARIŞMALARI PLANLAMASI

6. ULUSLARARASI ARAPÇA YARIŞMALARI İSTANBUL İL İÇİ VE BÖLGE YARIŞMALARI PLANLAMASI Ok Adı -1 974697 PENDİK Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi Evet Evet Evet Evet -1 752603 ADALAR Adalar Anadolu İmam Hatip Lisesi Evet Evet -1 974776 ÇEKMEKÖY Çekmeköy Anadolu İmam Hatip Lisesi Evet Evet

Detaylı

Şerif Kocadon için mevlit

Şerif Kocadon için mevlit Şerif Kocadon için mevlit 85 yaşında aramızdan ayrılan Bekir Şerif Kocadon için evinde mevlit okundu. Bodrum eşrafından merhum Mehmet Kocadon un oğlu, Fatma Kocadon un eşi; Bodrum Belediye Başkanı Mehmet

Detaylı

AKADEMİ ÇEVRE FAALİYET RAPORU 2017

AKADEMİ ÇEVRE FAALİYET RAPORU 2017 AKADEMİ ÇEVRE FAALİYET RAPORU 2017 IFAT EURASIA- 2. ÇEVRE TEKNOLOJİLERİ FUARI 16-18 Şubat 2017 AKADEMİ ÇEVRE A.Ş. olarak ekibimizle Türkiye de 2. kez gerçekleşen IFAT Eurasia da standımızı kurarak paydaşlarımız,

Detaylı

2012 Asil - Taban Puanı Karşılaştırmalı Liste

2012 Asil - Taban Puanı Karşılaştırmalı Liste 2012 Asil - Taban Puanı Karşılaştırmalı Liste İlçe Adı Kont Adı Kont Sayı 2012 Tavan Puan 2012 Taban Puan 2011 Taban Puanlar BEYOĞLU Galatasaray Üniversitesi Galatasaray Lisesi 100 507,424 496,463 493,313

Detaylı

BOĞAZİÇİ YÖNETİCİLER VAKFI ARASINDAKİ FAALİYET LİSTESİ S.NO FAALİYET KONUK-KONU-SORUMLU-MEKAN TARİH KOMİSYON KATILIMCI SAYISI 1

BOĞAZİÇİ YÖNETİCİLER VAKFI ARASINDAKİ FAALİYET LİSTESİ S.NO FAALİYET KONUK-KONU-SORUMLU-MEKAN TARİH KOMİSYON KATILIMCI SAYISI 1 BOĞAZİÇİ YÖNETİCİLER VAKFI 30.01.2016-22.06.2017 ARASINDAKİ FAALİYET LİSTESİ S.NO FAALİYET KONUK-KONU-SORUMLU-MEKAN TARİH KOMİSYON KATILIMCI SAYISI 1 KISASI ENBİYA OKUMALARI FATİH BAYRAM-MUSTAFA ÖZEL 30.01.2016

Detaylı

ÖZEL ANTALYA ENVAR ORTAOKULU 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA PLANI TARİH KONU SORUMLU

ÖZEL ANTALYA ENVAR ORTAOKULU 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA PLANI TARİH KONU SORUMLU ÖZEL ANTALYA ENVAR ORTAOKULU 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA PLANI AY TARİH KONU SORUMLU EKİM EYLÜL AĞUSTOS 01.07.2015 14.08.2015 Okulda çalışan veya çalışacak personelden görevden ayrılan ya da

Detaylı

EMO-GENÇ ÇALIŞMALARI

EMO-GENÇ ÇALIŞMALARI EMO-GENÇ ÇALIŞMALARI 123 11 Nisan 2008 - Yıldız Teknik Üniversitesi Tiyatro Kulübü nün Kızılötesi Aydınlık isimli oyununa gidildi. 12 Nisan 2008-15 EMO-Genç üyesinin katılımıyla AutoCad semineri gerçekleştirildi.

Detaylı

Genç Fikirler Kulübü. 2014-2015 Akademik Yılı Bülteni. Genç Fikirler Kulübü

Genç Fikirler Kulübü. 2014-2015 Akademik Yılı Bülteni. Genç Fikirler Kulübü 2014-2015 Akademik Yılı Bülteni 2014-2015 Akademik Yılı Bülteni OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ GENÇ FİKİRLER KULÜBÜ -2015 Akademik Yılı Bülteni İçindekiler Kulübümüz Hakkında 1 Yönetim Kurulu 2 Bülten

Detaylı

GEÇMİŞTEN BUGÜNE DOĞUŞ

GEÇMİŞTEN BUGÜNE DOĞUŞ DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ GEÇMİŞTEN BUGÜNE DOĞUŞ Doğuş markası, eğitime adanmış yarım asra yaklaşan bir anlam ifade etmektedir. Doğuş Üniversitesi eğitimde ilklerin sahibi, yeniliklerin öncüsü olarak, geçmişinden

Detaylı

UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ

UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ FAALİYET RAPORU () YÖNETiM Dekan Prof.Dr. Harun TANRIVERMİŞ Dekan Yardımcısı Doç. Dr. F. Nihan ÖZDEMİR SÖNMEZ Fakülte Sekreteri Vekili Nuri KOCAER Fakülte Yönetim Kurulu Üyeleri

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU 2017 2018 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI EĞİTİM REHBERİ T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU e-posta subyo@aku.edu.tr

Detaylı

GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI

GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI EYLÜL / 2014 ÖĞRENCİNİN Adı : Soyadı : Sınıfı : 1 EYLÜL / 2014 Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe 1 EYLÜL 2014-2015 Eğitim Öğretim yılı Öğretmen Seminerlerinin Başlaması

Detaylı

r o rmıanmaıra mar.maıa

r o rmıanmaıra mar.maıa .. r o Marmara Eğitim Vakfı İstanbul rmıanmaıra mar.maıa koreji colleg@ www.mek.k2.tr """'ti /e'nin Dünya Okulu The ı,\,brld School of, marmara koleji marmara college bodrum Marma_ra Eğitim Vakfı bodrum

Detaylı

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI ANTALYA ŞUBESİ BÖLÜM 7 EMO GENÇ ÇALIŞMALARI. - EMO Genç Etkinliklerimiz

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI ANTALYA ŞUBESİ BÖLÜM 7 EMO GENÇ ÇALIŞMALARI. - EMO Genç Etkinliklerimiz TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI ANTALYA ŞUBESİ BÖLÜM 7 EMO GENÇ ÇALIŞMALARI - EMO Genç Etkinliklerimiz 9. dönem çalışma raporu / 2010-2011 EMO-GENÇ ETKİNLİKLERİ EMO nun toplumsal yaşamdaki yerini bugünün

Detaylı

Menopoz kitabının satışı sürdürülmektedir. Sayı :1 FLORENCE NİGHTİNGALE HEMŞİRELİK YÜKSEKOKULU MEZUNLARI DERNEĞİ BÜLTENİ HAZİRAN 2003-2005 DÖNEMİNDEKİ FAALİYETLER 1. Mesleki Eğitim Araçlarının Hazırlanması

Detaylı