Adım Adım talimatlar Bir ağaç evi yapma

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Adım Adım talimatlar Bir ağaç evi yapma"

Transkript

1 Adım Adım talimatlar Bir ağaç evi yapma Bir ağaç seçilmesi Doğru yapıya sahip bir ağaç seçin ve seçtiğiniz ağacın sağlıklı olduğundan emin olun; bu, ağaç evinize sağlam ve güçlü bir yapı kazandırmak için önemlidir. Ağaç evi için uygun ağaç türleri kayın, meşe, akçaağaç ve büyük köknar ağaçlarıdır. Güçlü ve sağlam bir gövdeye, yoğun dallara ve derin, iyice gömülmüş köklere sahip bir ağaç, ağaç eviniz için iyi bir temel oluşturacaktır. Ağaçta herhangi bir hastalık ya da ağaç evinizi zayıflatabilecek parazitler olmamalıdır. Ağacınızın uygun olup olmadığından emin değilseniz, bir uzmana danışmak iyi bir fikirdir. Bu uzman ağaç koruma ve hastalıkların ve parazitlerin nasıl tedavi edileceği hakkındaki her şeyi bilir ve ağaç evinizi yapmaya başlamadan önce doğru ağacı seçmeniz için size yardımcı olabilir! İzin almanız gerekip gerekmediğini kontrol edin İşe başlamadan önce, bir ağaç evi yapmak için izin almanız gerekip gerekmediğini kontrol edin. Eğer gerekiyorsa, belediye meclisiniz ile irtibata geçin ve ağaç evinizi etkileyebilecek yerel yönetmelikler, tüzükler ya da yükseklik kısıtlamaları gibi diğer hususlar olup olmadığını kontrol edin. Bazı durumlarda, bir ağaç evi yapmadan önce izin almak için başvurmanız gerekebilir. Bahçenizde koruma altında ağaçlar olması durumunda da bazı kısıtlamalar söz konusu olabilir. Ayrıca önce komşularınızla görüşmeniz de iyi bir fikirdir; bu, daha sonra ortaya çıkabilecek şikayetleri önleyecek ve dostça ilişkilerinizi sürdürmenize yardımcı olacaktır. Ağaç evi komşularınızın evlerinin manzarasını bozabilir ya da komşularınızın odalarının karşısında olabilir ve özel hayatlarını ihlal edebilir. Ayrıca, gayrimenkul sigortanızın ağaç evini kapsadığından emin olmak için sigorta şirketinizle de irtibata geçmeniz gereklidir. Eğer kapsamıyorsa, ağaç evinin neden olduğu her türlü kayıp ya da hasar sigortasız olacaktır. Doğru konumu seçin En uygun ağacı seçtikten sonra, ne tür bir ağaç evi yapmak istediğinize karar verebilirsiniz. Standart 3x3 metrelik bir ağaç evi için, en az 30 cm çapında gövdeye sahip bir ağaç seçin. Çapı, ağacın gövdesinin ağaç evinizi yapmak istediğiniz noktadaki çevresini bir şerit metre ile ölçerek hesaplayabilirsiniz. Ardından çapı hesaplamak için, ölçerek bulduğunuz değeri π (3,14) değerine bölün. Ayrıca önce ağaç evinin tabanının ağaca nasıl yerleştirileceğini belirlemek de önemlidir. Gövde ve dallar için nerelerde kesikler açmanız gerektiğini dikkatle ölçün. Ağacın gövdesinin etrafında bol miktarda boşluk bırakın. Destek kirişlerinin kalınlığı, size özgü duruma ve platformun büyüklüğüne bağlı olacaktır.

2 Ağaç evinin desteklenmesi Ağaç evinizi desteklemenin bir kaç yolu vardır. Hangi yöntemi seçerseniz seçin, ağacın rüzgarla bir taraftan diğer tarafa hareket edeceğini unutmayın. Bu nedenle, ağaç evinin bu hareketten zarar görmeyeceğinden emin olun. Ağaç evini desteklemek için farklı yöntemler arasından seçim yapabilirsiniz: 1) Ağaca vidalı Bu, platformun destek kirişlerinin doğrudan ağacın gövdesine vidalanması anlamına gelir. Platformu desteklemek için en yaygın olarak kullanılan yöntem budur. Aynı zamanda bu, ağaca zarar vermesi en muhtemel olan yöntemdir, ancak doğru malzemeleri kullanarak riski en aza indirebilirsiniz. 2) Ayaksız yöntem Bu yöntemde ağaç evi halatlar, kablolar ya da zincirler kullanılarak güçlü, yüksek dallara asılır. Ancak bu yöntem tüm ağaç türlerinde işe yaramaz ve ağır bir ağaç evini taşımak için uygun değildir. Örneğin ağır bir kapalı kısmı olmayan, sadece bir platformdan oluşan ağaç evleri için idealdir. 3) Destek direkleri kullanılması Destek direkleri ağacın yakınında zemine saplanır ve ağacın kendisine sabitlenmez. Ağacın rüzgarda rahatça hareket edebilmesi için platformun etrafında bol miktarda boşluk bırakmanız gereklidir. Bu yöntem, ağaca zarar verme olasılığı en az olan yöntemdir.

3 Ağaç evine erişim Ağaç evinizi yapmaya başlamadan önce, ilk olarak ağaç evine nasıl tırmanacağınıza karar vermeniz gereklidir. Çocuklarınızın güvenliğini dikkate alın! Ağaç evine erişme yolunuz sağlam ve güvenli olmalıdır. Bunu yapmanın bir kaç yolu vardır: 1) İp merdiven Bu merdiven türünü bir parça halat ve birbirlerinin altına gelecek şekilde halata bağlanarak zemine kadar uzanan kısa basamak çubukları ile yapabilirsiniz. İp merdiveni kullanmaya alışmanız gereklidir, bu merdivene tırmanırken biraz 'oynak' olduğunu hissedebilirsiniz. 2) Sabit bir ayaklı merdiven Bu, herhangi bir yerden satın alabileceğiniz standart bir ayaklı merdivendir. Ağaç evinize çıkmak için hızlı ve kolay bir yol sağlar. 3) Normal merdivenler Normal merdivenler, ağaç evinize erişmenin en güvenli yoludur. Normal merdiven kullanmaya karar verirseniz, ekstra güvenlik için merdivenlerin yan tarafına bir korkuluk ya da tırabzan eklemek iyi bir fikirdir. Engeller Ağaç evinizi sizi engelleyen dalların etrafına mı inşa edeceksiniz, yoksa en iyisi bu dalları kesmek mi? Engeller, ağaç evinizin tasarımını etkileyebilir. Ağacın bozuk şekline uyum sağlamak için tasarımı değiştirmek çoğu kez zor bir iş olabilir. Ancak bittiğinde, yaptığınız işe hoşnutlukla bakabileceksiniz!

4 Önce güvenlik Ağaç eviniz yapmaya başlamadan önce, en büyük tehlikenin düşme riski olduğunu hatırlayın. Bu riski azaltmak için aşağıdaki önlemleri alabilirsiniz: 1) Ağaç evinizi çok yükseğe yapmayın Çocuklar tarafından kullanılacak olması durumunda, ağaç evinizi çok yükseğe yapmak tehlikeli olabilir. Bu yüzden platformu 1,5 ila 2,5 metreden daha yükseğe yapmayın. 2) Platformun etrafına bir güvenlik çiti ya da korkuluğu yapın Platformun etrafındaki bir güvenlik çiti ya da korkuluğu, çocukların düşmesini önlemeye yardımcı olacaktır. Platformun etrafındaki güvenlik çiti ya da korkuluğu 70 ila 90 cm yüksekliğinde olmalı, dikey direkler arasındaki boşluk 10 ila 15 cm'den daha fazla olmamalıdır. 3) Zemine yumuşak malzemeler döşeyin Ağaç evinin altındaki alana ağaç talaşı gibi yumuşak ve doğal malzemeler döşeyebilirsiniz. Bu, düşmeleri engellemez ancak yumuşak bir iniş yapılmasını sağlar! Sabitleme noktaları V-şeklinde dallara sahip bir ağaç, ağaç evi için ekstra güçlü destek sağlar ve sadece 2 tane yerine 4 tane sabitleme noktası olması anlamına gelir. Karşılıklı dallar üzerindeki 4 sabitleme noktasına delikler delin. 10 mm'lik bir matkap ucu kullanın ve deliklerin yatay ve aynı yükseklikte (A) olduğundan emin olun. Sabitleme noktaları iyi hizalanmış olmazsa, platformun yamuk olmasına neden olabilir. Destek kirişleri Ağacın dallarının her iki tarafındaki sabitleme deliklerinin arasındaki mesafeyi ölçün ve bu mesafeyi (A), 2 destek kirişi üzerinde işaretleyin. Bu mesafenin, destek kirişlerinin hem sol hem de sağ tarafında aynı olduğundan emin olun. Bu referans noktasından başlayarak, sola ve sağa doğru 5 cm'lik bir çizgi çizin (toplam uzunluk 10 cm) ve bu çizginin uçlarını işaretleyin. Aynı işlemi kirişin diğer ucunda da yapın. Çizdiğiniz çizgilerin işaretli uçlarının her iki tarafına iki tane 12 mm delik delin. Ardından dekupaj testereyi kullanarak delinen 2 delik arasında 12 mm genişliğinde bir yarık açın. Bu, ağacın rüzgarda ağaç gövdesi yarılmadan ya da platform zarar görmeden serbestçe hareket etmesine olanak vermek için gereklidir.

5 Destek kirişleri (devam) 12 mm çapında ve 200 mm uzunluğunda 4 tane trifon vida (altıgen başlı ahşap vidası) kullanarak 2 destek kirişini işaretlenen yükseklikte ağaca sabitleyin. Vidalar ile destek kirişleri arasında rondelalar koyun. Bu işlemi, ağaç gövdesinin karşı tarafındaki diğer destek kirişi üzerinde de tekrarlayın. Her iki destek kirişinin aynı yükseklikte ve birbirine paralel olduğundan emin olun. Ağaç gövdesi ile dalların ve destek kirişlerinin yarılmalarını önlemek için, sabitleme deliklerini önceden delin. Ağaç evinizin nispeten yüksek bir toplam ağırlığa sahip olması durumunda, daha kalın ve daha güçlü destek kirişleri kullanmayı düşünebilirsiniz. Enine kirişler 50x150 mm ebadındaki 4 enine kirişi, eşit aralıklı ve birbirlerine paralel olarak sabitleyin. Bu kirişleri, 80 mm uzunluğunda sunta vidaları ile sabitleyin. Ardından 50x150 mm ebadındaki 2 kirişi, 80 mm uzunluğunda sunta vidaları kullanarak 4 enine kirişin uçlarına sabitleyin. Not: platform, 2 destek kirişine dik açılı olmalıdır; aksi halde daha sonra takacağınız enli taban tahtaları düz olmayacaktır. Kiriş destek mesnetleri Platformu, 8 tane kiriş destek mesnedi ile enine kirişlere sabitleyin. Yapının tamamının kusursuz bir biçimde terazide olduğundan ve kirişler arasındaki tüm köşelerin birbirlerine dik açılı olduğundan emin olun. 4 kiriş destek mesnedini, platformun 2 tarafına sabitleyin. Platformun altındaki destek kirişleri Platform hala biraz dengesizdir, ama şimdi 30x100 mm ebadındaki 2 destek kirişi ile sağlam bir biçimde bağlayacağız. Bu kirişler, 2 tane mesnet ile platformun üst tarafına sabitlenir. Destek kirişlerinin alt kısmını, ağacın dallarına sabitleyin. Destek kirişlerinin üst kısmını, kendi durumunuza bağlı olarak yaklaşık 45 açı ile gereken ölçüde kesin. Destek kirişlerini, yine 2 tane kiriş destek mesnedi kullanarak platformun iç tarafına sabitleyin. Üstü üste binen 2 destek kirişini alt kısımlarından 100 mm uzunluğunda bir M8 cıvata ya da dişli çubuk ile birbirlerine bağlayın. Destek kirişleri ile cıvatalar arasında rondelalar kullanın.

6 Ağaç evinin enli taban tahtalarını takın Ağaç gövdesi ile dalların etrafına düzgün bir biçimde oturmaları için enli taban tahtalarının nerelerinde kesikler açmanız gerektiğini belirleyin. Enli tahtalar arasında yaklaşık 10 mm boşluk bırakın. Gerekirse, ağaç gövdesinin ve dalların tabandan geçmesi gereken yerlerde yuvarlak delikler açmak için dekupaj testeresini kullanın. Enli taban tahtalarının uçlarını en az 2 vida kullanarak sabitleyin. Bu iş için ayaklı merdiven ya da seyyar merdiven kullanın ve tabanda kıymıklar kalmaması için son işlemi yapın. Çevre çiti Çevre çiti için, platformun her köşesine 80 cm yüksekliğinde direkler takın. 60x10 mm ebadında 2 boy ahşap kullanarak çitin köşelerini yapın. İsterseniz daha kalın ahşap da kullanabilirsiniz, ancak denge için toplam ağırlığın da önemli olduğunu unutmayın. Bu ahşapları, yanlardan geçen vidalarla yerlerine sabitleyin. 60x10 mm ebadında ahşap boylardan oluşan tırabzanları, bu dikey direklerin üst kısmına sabitleyin. Tırabzanları, 45 açıyla düzgün bir şekilde gereken ölçüde kesin (ayrıntılı bir görünüm için çizimin içindeki küçük yuvarlak resme bakın). Ardından tırabzanı direklerin üst kısmına vidalayın ve dikey dikmeleri aralarında yaklaşık 10 cm boşluk olacak şekilde sabitleyin. Tüm bu dikmeleri, gömme başlı sunta vidaları kullanarak yerlerine vidalayın. Özellikle (küçük) çocuklar söz konusu olduğunda, güvenlik 1 numaralı önceliktir! Normal merdivenler Platformun yan tarafına sabitlenen sağlam, güvenilir merdivenler yapın. 2,5 metre yüksekliğe sahip bir platform için merdivenin güvenli açısı, merdivenin alt kısmı üst kısmının 1,35 ila 1,80 metre önünde olacak şekildedir. Merdiveni, 50x10 mm ebadında dikmelerden ve 50x12 mm ebadından basamaklardan yapın. Merdivenin genişliğini ve uzunluğunu, kendi durumunuza uyacak şekilde seçmeniz gereklidir. Basamakları dikmelere eşit aralıklarla takın ve her bir basamağın nereye sabitleneceğini işaretleyin. Dikmelere takozlar vidalayabilir ve ardından basamakları bu takozların üst tarafına vidalayabilirsiniz. Ya da dikmelerde 25 ya da 30 mm derinliğinde oyuklar açabilir ve basamakları bu oyukların içine iterek yerleştirebilirsiniz. Dikmeleri ve basamakları doğru uzunlukta kesin ve bunları tutkal ve vidalar ile yerlerine sabitleyin. 3 duvarlı bir kulübe Ağaç evinizi farklı tasarımlarda, örneğin 3 duvara ve oluklu levhadan bir çatıya sahip olacak şekilde inşa edebilirsiniz. Ayrıca sadece ahşap kirişler ile desteklenen sağlam bir plastik örtüden oluşan bir çatı yapabilir ya da platformun üzerine küçük bir kamp çadırı kurabilirsiniz.

7 A şekilli iskelet 60 eğime sahip A şekilli bir iskelete dayanan bir ağaç evi yapıyoruz. Bu ağaç evini, daha önce kullandıklarınız ile aynı dikmeleri kullanarak yapabilirsiniz. Yüksekliği ve genişliği, kendi durumunuza uyacak şekilde ayarlamanız gerekecektir. Dallardan birinin çatıdan geçmesi gerekirse, bir enine kiriş ile ekstra bir kiriş takmanız gerekli olacaktır. Çatının su geçirmez hale getirilmesi Ağaç evinizin çatısını %100 su geçirmez hale getirmek için, kiremitleri ya da enli tahtaları yerlerine sabitlemeden önce kalın plastik bir folyoyu A şekilli iskelete zımbalayın. Ağaç evinizin bitirilmesi İlk enli çatı tahtasını A şekilli iskeletin üst kısmındaki yerine vidalayın ve ardından diğer tahtaları bunun altına itin. Enli çatı tahtalarını, üst üste binecek bir şekilde yerlerine yerleştirin. Ön ve arka duvarları gereken boyutta, gerekirse pencereler açarak kesin ve A şekilli iskeletteki yerlerine vidalayın. Düzgün bir sonuç için vida deliklerini önceden delin ve gömme başlı vidalar kullanın.

Hoş tasarımlı bahçe şezlongu

Hoş tasarımlı bahçe şezlongu Hoş tasarımlı bahçe şezlongu Yap-tasarruf et projesi Hoş tasarımlı bahçe şezlongu Tik ağacından bir sedir için büyük miktarda para yatırmanız gerekir. Burada aynı rahatlığa sahip daha uygun maliyetli bir

Detaylı

Bisiklet garajı Bikeport

Bisiklet garajı Bikeport Bisiklet garajı Bikeport Rüzgar ve kötü hava şartlarına karşı koruma. Bisiklet garajı Bikeport Bisikletinizi her defasında bodruma veya kilere taşımaktan bıktınız mı? Kendi kendinize monte edebileceğiniz

Detaylı

Robert Bosch GmbH. Tenteli Kum Havuzu

Robert Bosch GmbH. Tenteli Kum Havuzu Tenteli Kum Havuzu Yüksek koruma faktörü Tenteli Kum Havuzu Çocuklarınız artık entegre tente sayesinde isterlerse yaz ortasında da kum havuzunda oynayabilecekler. 1 Giriş Çocuklar için bir klasiği yeniden

Detaylı

Robert Bosch GmbH. Mobil servis arabası

Robert Bosch GmbH. Mobil servis arabası Mobil servis arabası Mobil yardımcı Mobil servis arabası Son derece pratik: Bu tekerlekli araba ihtiyaç anında daima oradadır ve her şey için fazlasıyla yer sunar. 1 Giriş Mutfağınızda harikalar yaratmak

Detaylı

Daha iyi uyku Minimalistik, düz formu ve iki adet gece masası ile bu yatak modaya çok uygun.

Daha iyi uyku Minimalistik, düz formu ve iki adet gece masası ile bu yatak modaya çok uygun. Sade tasarımlı yatak Daha iyi uyku Minimalistik, düz formu ve iki adet gece masası ile bu yatak modaya çok uygun. 1 Giriş «Sade ve düz», mobilya tasarımında hala geçerliliğini koruyan bir trenddir. Sadece

Detaylı

Robert Bosch GmbH. Gol!-Duvarı. Tam isabet! Gol!-Duvarı Kale duvarına gol atma artık sadece spor stüdyolarında değil, evinizin bahçesinde de mümkün.

Robert Bosch GmbH. Gol!-Duvarı. Tam isabet! Gol!-Duvarı Kale duvarına gol atma artık sadece spor stüdyolarında değil, evinizin bahçesinde de mümkün. Gol!-Duvarı Tam isabet! Gol!-Duvarı Kale duvarına gol atma artık sadece spor stüdyolarında değil, evinizin bahçesinde de mümkün. 1 Giriş Kale duvarı futbol meraklıları için bir klasiktir. Size; kayın ağacı

Detaylı

Balkon ve bahçe için kuş evi

Balkon ve bahçe için kuş evi Balkon ve bahçe için kuş evi Hayvanlar alemine yolculuk. Kuş evi Küçük ve yetişkin hayvan araştırmacıları yakında pusuya yatabilir ve kendi balkonlarında yeni keşifler yapabilir. 1 Giriş Ötücü kuşlar için

Detaylı

Ankastre tepsili sehpa

Ankastre tepsili sehpa Ankastre tepsili sehpa Lütfen masaya buyurun Ankastre tepsili sehpa Bu kokteyl masasında farklı bir şeyler var: Konuklara leziz ikramlar sunmak için bir servis tepsisi. 1 Giriş Misafirlerinize bu ankastre

Detaylı

UYGULAMA TALİMATLARI 1/5

UYGULAMA TALİMATLARI 1/5 UYGULAMA TALİMATLARI 1/5 Sevgili Müşterimiz, Par-ky zemini seçtiğiniz için teşekkür ediyoruz. Uygulamaya başlamadan önce, bu talimatları dikkatlice okumanız gerekmektedir. UYGULAMA MALZEMELERİ (resim 1)

Detaylı

SULU MODEL MONTAJ KLAVUZU

SULU MODEL MONTAJ KLAVUZU SULU MODEL MONTAJ KLAVUZU ARKİTERMO PARÇALARI RESİM KOD AÇIKLAMA BTR-01 SICAK SU BATARYASI (1 BOY 2,5 MT.) APK-01 ALUMİNYUM PANEL KAPAK (1 BOY 2,5 MT.) BBE-DR 90 DİRSEK BBE-SN 180 SONLANDIRMA BBE-PS 180

Detaylı

Montaj Kılavuzu LADEN. www.arline.com.tr

Montaj Kılavuzu LADEN. www.arline.com.tr Montaj Kılavuzu LADEN GİRİŞ Elinizdeki kılavuzda Ardeck döşeme kurulumuna başlamak için ihtiyacınız olan bilgiler mevcuttur. Montaj ve kurulum tekniklerinin anlatıldığı bu kılavuz ürünlerimizin kurulumu

Detaylı

YÜKSEKTE YAPILAN GEÇİCİ İŞLERDE ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER

YÜKSEKTE YAPILAN GEÇİCİ İŞLERDE ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER YÜKSEKTE YAPILAN GEÇİCİ İŞLERDE ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER 1. Genel hususlar a. Yüksekte yapılan geçici işler uygun bir platformda, güvenlik içinde ve uygun ergonomik koşullarda yapılamıyorsa, güvenli çalışma

Detaylı

Minik yarışçılar için tahta yarış arabası

Minik yarışçılar için tahta yarış arabası Minik yarışçılar için tahta yarış arabası Del, vidala, gaza bas. Tahta yarış arabası Beygir gücü yok, ama daha fazla tutku var: Tahta yarış arabası küçük yarışçıların kalplerini daha hızlı attırıyor. 1

Detaylı

Çocuk odası için yüksek yatak

Çocuk odası için yüksek yatak Çocuk odası için yüksek yatak Çocukların klasik rüyası Çocuk odası için yüksek yatak Şövalye şatosu veya peri masalı kalesi yaratıcı biçimde tasarlanmış ranza ile çocukların rüyaları gerçek oluyor. 1 Giriş

Detaylı

Montaj Kılavuzu LADEN. www.arline.com.tr

Montaj Kılavuzu LADEN. www.arline.com.tr Montaj Kılavuzu LADEN GİRİŞ Elinizdeki kılavuzda Ardeck döşeme kurulumuna başlamak için ihtiyacınız olan bilgiler mevcuttur. Montaj ve kurulum tekniklerinin anlatıldığı bu kılavuz ürünlerimizin kurulumu

Detaylı

Robert Bosch GmbH. Konsol. Bu kadar tasarım gerekli. Konsol Hem göz alıcı bir obje, hem de pratik bir depolama alanı: Farklı malzemelerden konsol.

Robert Bosch GmbH. Konsol. Bu kadar tasarım gerekli. Konsol Hem göz alıcı bir obje, hem de pratik bir depolama alanı: Farklı malzemelerden konsol. Konsol Bu kadar tasarım gerekli. Konsol Hem göz alıcı bir obje, hem de pratik bir depolama alanı: Farklı malzemelerden konsol. 1 Giriş Bu malzemelerden eşsiz bir obje yaratılıyor! Bu konsol ile evinize

Detaylı

MOBİLYA. Gelenekten gelen ustalığın eseri olan ahşap merdiven çeşitleri kataloğu

MOBİLYA. Gelenekten gelen ustalığın eseri olan ahşap merdiven çeşitleri kataloğu ilkser MOBİLYA www.ilksermobilya.com.tr Gelenekten gelen ustalığın eseri olan ahşap merdiven çeşitleri kataloğu Merdiveninizi seçerken hayallerinize ve isteklerinize yardımcı bir kaynak Çeyrek Dönüşlü

Detaylı

Cengizhan KARPUZ 145148008

Cengizhan KARPUZ 145148008 Cengizhan KARPUZ 145148008 Yaşam Hattı Sistemleri Yüksekte Çalışma ; Merdiven ya da başka bir yükseltici ekipman yardımı dışında yapılamayan işler ; ayrıca yer seviyesinin altında veya üstünde kişinin

Detaylı

Beygir gücü yok, ama daha fazla tutku var: Tahta yarış arabası küçük yarışçıların kalplerini daha hızlı attırıyor.

Beygir gücü yok, ama daha fazla tutku var: Tahta yarış arabası küçük yarışçıların kalplerini daha hızlı attırıyor. Minik yarışçılar için tahta yarış arabası Del, vidala, gaza bas. Beygir gücü yok, ama daha fazla tutku var: Tahta yarış arabası küçük yarışçıların kalplerini daha hızlı attırıyor. 1. Giriş Bu belki "sadece

Detaylı

Vidalı ve geçmeli Edison duylar. Işığa Bağlantınız

Vidalı ve geçmeli Edison duylar. Işığa Bağlantınız Işığa Bağlantınız İçindekiler E14 22.223 [10] 14, 15 22.225 [10] 16 22.230 [10] 16, 17 22.234 [10] 18 22.240 [10] 19 E12 22.228 [10] 20 22.231 [10] 20 E17 22.233 [10] 21 22.243 [10] 21 E12, E14, E17 için

Detaylı

Dekoratif aydınlatma aksesuarı

Dekoratif aydınlatma aksesuarı Dekoratif aydınlatma aksesuarı Parlak bir örnek Dekoratif aydınlatma aksesuarı Işık kutusu her odada nasıl keyifli bir ortam yaratılabileceğini ve zarif bir hale getirebileceğini gösteriyor. 1 Giriş Aydınlatma

Detaylı

9155 TOMMY KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU

9155 TOMMY KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU 9155 TOMMY KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU www.sunnybaby.com.tr Resim sadece görsel olarak sağlanmış olup, ürün içeriği ve aksesuarları farklılık gösterebilir. Kullanma kılavuzunu dikkatlice okuyunuz ve sonraki

Detaylı

AHŞAP DOĞRAMALAR. Aşağıdaki cümlelerin başında boş bırakılan parantezlere, cümlelerde verilen bilgiler doğru ise D, yanlış ise Y yazınız.

AHŞAP DOĞRAMALAR. Aşağıdaki cümlelerin başında boş bırakılan parantezlere, cümlelerde verilen bilgiler doğru ise D, yanlış ise Y yazınız. AHŞAP DOĞRAMALAR 1. Menteşeler markalanırken üstten ortalama olarak kaç cm mesafe bırakılır? A) 15 cm B) 20 cm C) 25 cm D) 23 cm 2. Lambalı menteşelerde binme boşluğu olarak ne kadar tolerans bırakılır?

Detaylı

BNCH- 05 WEIGHT BENCH KULLANIM KILAVUZU

BNCH- 05 WEIGHT BENCH KULLANIM KILAVUZU BNCH- 05 WEIGHT BENCH KULLANIM KILAVUZU 1 AYRINTILI ŞEMA 2 PARÇA LİSTESİ SIRA NO AÇIKLAMALAR & TANIMLAMALAR ADET 1 ANA GÖVDE 1 2 DİKME ÇERÇEVE 2 3 ALT ÇERÇEVE 2 4 ÇAPRAZ KİRİŞ 1 5 ÖN DESTEK 1 6 HALTER

Detaylı

Montaj Kılavuzu PERGOLA KAMELYA. www.arline.com.tr

Montaj Kılavuzu PERGOLA KAMELYA. www.arline.com.tr Montaj Kılavuzu PERGOLA KAMELYA GİRİŞ Elinizdeki kılavuzda Arline Pergola kurulumuna başlamak için ihtiyacınız olan bilgiler mevcuttur. Montaj ve kurulum tekniklerinin anlatıldığı bu kılavuz ürünlerimizin

Detaylı

MERDİVENİ OLUŞTURAN ELEMANLAR

MERDİVENİ OLUŞTURAN ELEMANLAR MERDİVENİ OLUŞTURAN ELEMANLAR Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi MERDİVENLER Bir yapıda birbirinden farklı iki seviye

Detaylı

Yüksekte Çalışmalarda İş Sağlığı ve Güvenliği

Yüksekte Çalışmalarda İş Sağlığı ve Güvenliği 1 Yüksekte Çalışmalarda İş Sağlığı ve Güvenliği Konu; Yüksekte Çalışmalarda İş Sağlığıve Güvenliği Konunun genel amacı; Katılımcıların, yüksekte yapılan çalışmalarda oluşabilecek muhtemel riskler ve bunlara

Detaylı

Broşür Ek ve genel çözümler MERDİVEN KULELERİ MERDİVEN KULELERİ. Ek ve genel çözümler. v2014/03tr

Broşür Ek ve genel çözümler MERDİVEN KULELERİ MERDİVEN KULELERİ. Ek ve genel çözümler. v2014/03tr Broşür Ek ve genel çözümler MERDİVEN KULELERİ MERDİVEN KULELERİ Ek ve genel çözümler v2014/03tr Merdiven Çözümleri Merdiven basamaklarının ağır yükleri güvenilir bir şekilde taşıması ve merdiveni kullananlara

Detaylı

Geniş Açılı Projektör Duvar Montaj Kurulum Kılavuzu

Geniş Açılı Projektör Duvar Montaj Kurulum Kılavuzu Geniş Açılı Projektör Duvar Montaj Kurulum Kılavuzu Güvenlik Talimatları Duvar montaj ekipmanını kullanmadan önce aşağıdaki tüm güvenlik talimatlarını okuduğunuzdan ve sonradan başvurmak üzere bu kılavuzu

Detaylı

Pano Kalınlığı M M M M

Pano Kalınlığı M M M M BRT 1708 1 Birleştirme Somunu Dik açılı bir bağlantı gerektiği yerlerde Birleşik Rakor Somunlarıyla kullanılmak üzere tasarlanmış Maliyet etkin bir çözüm için Çinko Alaşım M6 Somunları tedarik edilir.

Detaylı

İNŞAAT ŞANTİYELERİNDE YAPILAN YANLIŞ VE DOĞRU UYGULAMALAR

İNŞAAT ŞANTİYELERİNDE YAPILAN YANLIŞ VE DOĞRU UYGULAMALAR İNŞAAT ŞANTİYELERİNDE YAPILAN YANLIŞ VE DOĞRU UYGULAMALAR F.ÜNAL TOKTAŞ ELEK. Y. MÜH. A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANI unaltoktas.com Sayfa 1 / 17 İNŞAAT ŞANTİYELERİNDE YAPILAN YANLIŞ VE Geçitlerde dar ve

Detaylı

Salıncak oturağı Şamandıra

Salıncak oturağı Şamandıra Salıncak oturağı Şamandıra tr Montaj kılavuzu Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 84797HB22XVI 2015-12 327 508 Değerli Müşterimiz! Mutlaka burda belirlenmiş montaj adımlarına uymalısınız. Güvenlik uyarılarını

Detaylı

Montaj Kılavuzu 27312 CEPHE. www.arline.com.tr

Montaj Kılavuzu 27312 CEPHE. www.arline.com.tr Montaj Kılavuzu 27312 CEPHE GİRİŞ Elinizdeki kılavuzda Arline Cephe Kaplama kurulumuna başlamak için ihtiyacınız olan bilgiler mevcuttur. Montaj ve kurulum tekniklerinin anlatıldığı bu kılavuz ürünlerimizin

Detaylı

Ara bölme olarak büfe

Ara bölme olarak büfe Ara bölme olarak büfe Sadece en iyi tarafları Ara bölme olarak büfe Gerçi her şeyin iki farklı yüzü vardır. Ancak bu ara bölmede bir yüz diğerinden daha güzel. O halde İşe koyulalım! 1 Giriş Masif ahşaptan

Detaylı

12.10.2011 PENCERELER. Öğr. Grv. Mustafa KAVAL

12.10.2011 PENCERELER. Öğr. Grv. Mustafa KAVAL AHŞAP PENCERELER Öğr. Grv. Mustafa KAVAL 1 Birleştirme şekilleri Ahşap pencere kasalarında birleştirme işlemi köşe, ara ve orta kayıtlarda aşağıdaki şekillerde yapılır 2 3 Köşede zıvana ek Köşede hampaylı

Detaylı

Business Projesi için Talimatlar

Business Projesi için Talimatlar Business Projesi için Talimatlar www.mybernette.com Business Projesi için Talimatlar Etek İhtiyacınız olanlar 2 adet erkek gömleği 0,7 m gri takım elbise kumaşı (1,4 m genişliğinde) 1 m astar kumaşı 14

Detaylı

MONTAJ ve BAĞLANTI KILAVUZU

MONTAJ ve BAĞLANTI KILAVUZU MONTAJ ve BAĞLANTI KILAVUZU Radyatör Montajı 1. Montaj seti içeriği; a. 10 mm dübel (4 adet) (Şekil-1) b. 10 mm vida (4 adet) (Şekil-2) c. Radyatör konsolu (2 adet) (Şekil-3) d. Konsol klipsi (4 adet)

Detaylı

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,32 0,35. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,32 0,35. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ CEKETLEME SİSTEMİ LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) 60 40 RÜZGAR YÜKÜ (km/h) 150 166 BİNA YÜKSEKLİĞİ (m) 100 m >100 m ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ

Detaylı

Ö NEMLİ NOT! BİSİKLETİ KULLANMADAN ÖNCE BU EL KİTABINI İYİCE OKUYUNUZ. ÖNEMLİ GÜVENLİK BİLGİLERİ

Ö NEMLİ NOT! BİSİKLETİ KULLANMADAN ÖNCE BU EL KİTABINI İYİCE OKUYUNUZ. ÖNEMLİ GÜVENLİK BİLGİLERİ Ö NEMLİ NOT! BİSİKLETİ KULLANMADAN ÖNCE BU EL KİTABINI İYİCE OKUYUNUZ. ÖNEMLİ GÜVENLİK BİLGİLERİ Ürünümüzü seçtiğiniz için teşekkürler. Bu el kitabının tamamını okuyunuz ve daima yanınızda bulundurunuz.

Detaylı

Çok amaçlı duvar askısı

Çok amaçlı duvar askısı Çok amaçlı duvar askısı Organizasyon yeteneği Çok amaçlı duvar askısı Karmaşaya son! Etrafta dağınık duran her şey için çok amaçlı duvar askısı ideal bir saklama yeridir. 1 Giriş Dolaplar, çekmeceler,

Detaylı

HOOK-ON TAVAN MONTAJ TALİMATNAMESİ

HOOK-ON TAVAN MONTAJ TALİMATNAMESİ HOOK-ON TAVAN MONTAJ TALİMATNAMESİ I. Hook-On Sistem Profil ve Aksesuarları I. Montaj Öncesi ve Esnasında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar 1. Uygulama yapılacak mekanın boş ve temiz olması gereklidir.

Detaylı

T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Mevzuatta Yüksekte Çalışma ve Cephe İskeleleri

T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Mevzuatta Yüksekte Çalışma ve Cephe İskeleleri T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Mevzuatta Yüksekte Çalışma ve Cephe İskeleleri Sabit Yasin BOSTANCI İSG Uzman Yardımcısı Gaziantep, 2014 Sunum İçeriği

Detaylı

Robert Bosch GmbH. Sade yazı masası

Robert Bosch GmbH. Sade yazı masası Sade yazı masası Akıllı mobilyalar Sade yazı masası Kim bugünlerde büyük çekmeceleri ve rafları olan bir yazı masasına ihtiyaç duyuyor ki? Sekreter masa kullanmak çok daha rahat. 1 Giriş Büyük çekmeceler

Detaylı

YENİ NESİL CAM KORKULUK SİSTEMLERİ

YENİ NESİL CAM KORKULUK SİSTEMLERİ E AL VE ET R A YENİ NESİL CA KORKULUK STELİ A Zemin Üstü Bağlantılı ELEGT Serisi C50 Elegant serisi yüksek mimari standarttaki yapıların, değerine, sağlamlığı ve estetiği ile değer katar. Alüminyum materyalden

Detaylı

MK MK RS 01 MONTAJ KILAVUZU

MK MK RS 01 MONTAJ KILAVUZU MK.-00 RS 0 MONTAJ KILAVUZU 0.0.0.0.0 DİKMELERİN MONTAJI; Oyun grubu beton zemine montajlanacaksa, oyun grubu borularının içine gireceği "ankraj flanşların yeri ankraj planına göre belirlenir.(şekil )

Detaylı

İNDEKS 1.PARÇA LİSTESİ 2.GÜVENLİK VE KULLANIM BİLGİLERİ

İNDEKS 1.PARÇA LİSTESİ 2.GÜVENLİK VE KULLANIM BİLGİLERİ KURULUM TALİMATI 1 İNDEKS 1.PARÇA LİSTESİ 2.GÜVENLİK VE KULLANIM BİLGİLERİ 3.PLANLAMA VE HAZIRLIK Toplama Bölgesinin Hazırlanması Montaj bölümünün seçimi Kat Yüksekliklerine göre ilk parçaların ayarı Ön

Detaylı

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,39 0,43. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,39 0,43. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ CEKETLEME SİSTEMİ (MANTOLAMALI) LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) 60 40 RÜZGAR YÜKÜ (km/h) 150 166 BİNA YÜKSEKLİĞİ (m) 100 m >100 m ISI

Detaylı

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,32 0,35. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,32 0,35. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ CEKETLEME SİSTEMİ (MANTOLAMALI) LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) 60 40 RÜZGAR YÜKÜ (km/h) 150 166 BİNA YÜKSEKLİĞİ (m) 100 m >100 m ISI

Detaylı

BUZON BC SERİSİ DIŞ MEKAN YÜKSELTİLMİŞ DÖŞEME AYAKLARI

BUZON BC SERİSİ DIŞ MEKAN YÜKSELTİLMİŞ DÖŞEME AYAKLARI BUZON BC SERİSİ DIŞ MEKAN YÜKSELTİLMİŞ DÖŞEME AYAKLARI 1 MALZEMELER 1.1 ANA ELEMANLAR Kullanılacak olan sistemin tüm parçaları UV ışınlarına, hava koşullarına, kimyasala ve çürümeye karşı dayanımlı, geri

Detaylı

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,50 0,56. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,50 0,56. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ CEKETLEME SİSTEMİ LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) 60 40 RÜZGAR YÜKÜ (km/h) 150 166 BİNA YÜKSEKLİĞİ (m) 100 m >100 m ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ

Detaylı

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,50 0,56. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,50 0,56. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ CEKETLEME SİSTEMİ (MANTOLAMALI) LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) 60 40 RÜZGAR YÜKÜ (km/h) 150 166 BİNA YÜKSEKLİĞİ (m) 100 m >100 m ISI

Detaylı

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ Doç.Dr.İrfan AY-Arş.Gör.T.Kerem DEMİRCİOĞLU CIVATA-SOMUN ve RONDELALAR

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ Doç.Dr.İrfan AY-Arş.Gör.T.Kerem DEMİRCİOĞLU CIVATA-SOMUN ve RONDELALAR CIVATA-SOMUN ve RONDELALAR CIVATALAR Cıvatalar: Özel baş biçimine sahip silindirik gövde üzerine belli boylarda diş açılmış bağlantı elemanlarına cıvata denir. Cıvataların diş açılmış kısımları üçgen vida

Detaylı

Montaj Kılavuzu 14024 LİNY KARDEN. www.arline.com.tr

Montaj Kılavuzu 14024 LİNY KARDEN. www.arline.com.tr Montaj Kılavuzu 14024 LİNY KARDEN GİRİŞ Elinizdeki kılavuzda Ardeck döşeme kurulumuna başlamak için ihtiyacınız olan bilgiler mevcuttur. Montaj ve kurulum tekniklerinin anlatıldığı bu kılavuz ürünlerimizin

Detaylı

0384 Aşağıdakilerden hangisi şekil A'ya göre 3 parçanın doğru görünüşüdür? 1- Şekil l 2- Şekil 2 3- Şekil 3 4- Şekil 4 5- Şekil 5

0384 Aşağıdakilerden hangisi şekil A'ya göre 3 parçanın doğru görünüşüdür? 1- Şekil l 2- Şekil 2 3- Şekil 3 4- Şekil 4 5- Şekil 5 0384 Aşağıdakilerden hangisi şekil A'ya göre 3 parçanın doğru görünüşüdür? 0385 Aşağıdakilerden hangisi şekil A'ya göre 2 no parçanın doğru görünüşüdür? 123 124 0386 Aşağıdakilerden hangisi şekil A'ya

Detaylı

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,32 0,35. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,32 0,35. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ CEKETLEME SİSTEMİ (MANTOLAMALI) LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) 60 40 RÜZGAR YÜKÜ (km/h) 150 166 BİNA YÜKSEKLİĞİ (m) 100 m >100 m ISI

Detaylı

BODYGYM PLUS ÇALIŞMA İSTASYONU KULLANMA KILAVUZU IMPORTANT SAFETY PRECAUTIONS

BODYGYM PLUS ÇALIŞMA İSTASYONU KULLANMA KILAVUZU IMPORTANT SAFETY PRECAUTIONS BODYGYM PLUS ÇALIŞMA İSTASYONU KULLANMA KILAVUZU IMPORTANT SAFETY PRECAUTIONS Bu egzersiz aleti optimal güvenlik için imal edilmiştir. Ancak bir egzersiz aleti kullanırken bazı önlemlerin alınması gerekir.

Detaylı

CLIP-IN TAVAN MONTAJ TALİMATNAMESİ

CLIP-IN TAVAN MONTAJ TALİMATNAMESİ CLIP-IN TAVAN MONTAJ TALİMATNAMESİ I. Clip-In Sistem Profil ve Aksesuarları I. Montaj Öncesi ve Esnasında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar 1. Uygulama yapılacak mekanın boş ve temiz olması gereklidir.

Detaylı

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,39 0,43. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,39 0,43. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ CEKETLEME SİSTEMİ (MANTOLAMALI) LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) 60 40 RÜZGAR YÜKÜ (km/h) 150 166 BİNA YÜKSEKLİĞİ (m) 100 m >100 m ISI

Detaylı

ÇATI YAPIMINDA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ

ÇATI YAPIMINDA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ÇATI YAPIMINDA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ Yüksekte çalışmaya başlamadan önce çalışmaların önceden planlanması ve organize edilmesi, yüksekten düşme ile ilgili hususlara acil durum planında yer verilmelidir.

Detaylı

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,50 0,56. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,50 0,56. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ CEKETLEME SİSTEMİ (MANTOLAMALI) LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) 60 40 RÜZGAR YÜKÜ (km/h) 150 166 BİNA YÜKSEKLİĞİ (m) 100 m >100 m ISI

Detaylı

ÖNEMLİ GÜVENLİK BİLGİLERİ

ÖNEMLİ GÜVENLİK BİLGİLERİ ÖNEMLİ GÜVENLİK BİLGİLERİ Ürünümüzü seçtiğiniz için teşekkürler. Bu el kitabının tamamını okuyunuz ve daima yanınızda bulundurunuz. 1. Aleti monte etmeden ve kullanmadan önce bu el kitabının iyice okunması

Detaylı

5.BÖLÜM ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT

5.BÖLÜM ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT 5.BÖLÜM ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT Çizgi izleyen robot bu kitapta yer alan yapımı en kolay robottur. Robotlar hakkında temel bilgileri edinebilmek için çizgi izleyen robot uygulamasını yapmak yeterli olacaktır.

Detaylı

TÜRKÇE TANITIM, KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU

TÜRKÇE TANITIM, KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU BLW-140PB BEAM DEDEKTÖR TÜRKÇE TANITIM, KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU UYARI! Kurulum işlemine geçmeden önce kullanım kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Bu kullanma kılavuzunun içeriği, fonksiyonlardaki değişiklikler

Detaylı

Enti Mühendislik Galvanizli Çelik Poligon Direkler için Temel Hazırlama ve Montaj Talimatı 1 / 7

Enti Mühendislik Galvanizli Çelik Poligon Direkler için Temel Hazırlama ve Montaj Talimatı 1 / 7 Enti Mühendislik Galvanizli Çelik Poligon Direkler için Temel Hazırlama ve Montaj Talimatı 1 / 7 GALVANİZLİ ÇELİK POLİGON DİREKLER İÇİN TEMEL HAZIRLAMA VE MONTAJ TALİMATI 1- AMAÇ Galvanizli çelik poligon

Detaylı

Pencere Güvenlik Sistemleri MONTAJ KILAVUZU.

Pencere Güvenlik Sistemleri MONTAJ KILAVUZU. Pencere Güvenlik Sistemleri MONTAJ KILAVUZU www.winblock.com.tr ÖZELLİKLER Tüm kanatlı PVC pencereler içindir. Pencere kanatlarının kapanmasına engel olmaz. Her ebattaki pencereye uyar. Ürünün tasarımından

Detaylı

MK DGCS 1006 MONTAJ KILAVUZU

MK DGCS 1006 MONTAJ KILAVUZU DGCS 00 MONTAJ KILAVUZU ANKRAJ MONTAJI; Ürün alana önceden hazırlanmış olan beton zemine ankraj planına göre montaj yapılır.(şekil 7). Montaj yapılacak alan toprak ise beton blok ebatları 55 x 55 x 0 cm

Detaylı

ENTEGRE ELEKTRİKLİ MODÜL TC/DC (Seramik ocak ile)

ENTEGRE ELEKTRİKLİ MODÜL TC/DC (Seramik ocak ile) ENTEGRE ELEKTRİKLİ MODÜL TC/DC (Seramik ocak ile) Kurulum Talimatları Bu cihazın bir parçasını değiştirirken, belirlediğimiz güvenlik ve performans şartnamelerine uyduğundan emin olduğunuz yedek parçaları

Detaylı

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,50 0,56. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,50 0,56. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ CEKETLEME SİSTEMİ (MANTOLAMALI) LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) 60 40 RÜZGAR YÜKÜ (km/h) 150 166 BİNA YÜKSEKLİĞİ (m) 100 m >100 m ISI

Detaylı

Adım Adım talimatlar Bir çit yapma

Adım Adım talimatlar Bir çit yapma Adım Adım talimatlar Bir çit yapma Çit türleri Tel çit Tel bir çit oldukça çabuk monte edilebilir ve en düşük maliyetli ve bakımı en kolay çit türlerinden birisidir. Taş dolu sepetler Taş ya da ağaç kabuğu

Detaylı

9132 ROZA KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU.

9132 ROZA KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU. 9132 ROZA KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU www.sunnybaby.com.tr Resim sadece görsel olarak sağlanmış olup, ürün içeriği ve aksesuarları farklılık gösterebilir. Kullanma kılavuzunu dikkatlice okuyunuz ve sonraki

Detaylı

GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ

GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ MİM 241 YAPI BİLGİSİ II Prof.Dr. Nilay COŞGUN Arş.Gör.Dr. Seher GÜZELÇOBAN MAYUK Arş.Gör. Nurşah SERTER Arş.Gör. Fazilet TUĞRUL OKBAZ Arş.Gör.

Detaylı

FLANŞLI KAMALI İSKELE EL KİTABI

FLANŞLI KAMALI İSKELE EL KİTABI FLANŞLI KAMALI İSKELE EL KİTABI 1. Flanşlı Kamalı İskele Sistemi Modüler Flanş Bağlantısı Flanşlı kamalı iskele sistemi içerisinde yer alan değişken ölçülerdeki dikme elemanları özel olarak üretilmiş ve

Detaylı

FlatGrid Montaj Kılavuzu. Modül kıskacı. Rapid 2+ L Koruyucu Paspas. Gerekli diğer belgeler. Genel montaj kılavuzu - Montaj ve Projelendirme

FlatGrid Montaj Kılavuzu. Modül kıskacı. Rapid 2+ L Koruyucu Paspas. Gerekli diğer belgeler. Genel montaj kılavuzu - Montaj ve Projelendirme FlatGrid Montaj Kılavuzu Modül kıskacı Modül Temel profil Rapid 2+ L Koruyucu Paspas Gerekli Aletler Şerit metre Uçlu tornavida SW6 inbus uç Torx T40 uç Gerekli diğer belgeler Genel montaj kılavuzu - Montaj

Detaylı

İNŞAAT TEKNOLOJİSİ UYGULAMALARI I MERDİVEN

İNŞAAT TEKNOLOJİSİ UYGULAMALARI I MERDİVEN İNŞAAT TEKNOLOJİSİ UYGULAMALAR MERDİVEN TANM Farklı iki yükseklik arasındaki bağlantıyı sağlayan, düzenli kademelerden meydana gelen sirkülasyon aracına merdiven adı verilir. Merdiven düşey sirkülasyonu

Detaylı

AHŞAP KAPILAR 12.10.2011. Öğr. Grv. Mustafa KAVAL

AHŞAP KAPILAR 12.10.2011. Öğr. Grv. Mustafa KAVAL AHŞAP KAPILAR Öğr. Grv. Mustafa KAVAL KAPI KASASI Kapı Kasa Doğrama Elemanlarını Birleştirme Kapı elemanlarının duvara bağlantısını sağlayan, duvardaki boşluk içinde çerçeve şeklinde yapılan kısma kapı

Detaylı

Kusursuz bir onarım ancak cihazın tamamı gerekli olduğu her zaman zarar verilmeden sökülebiliyorsa mümkündür.

Kusursuz bir onarım ancak cihazın tamamı gerekli olduğu her zaman zarar verilmeden sökülebiliyorsa mümkündür. Kurulum yalnızca uzman personel tarafından yapılabilir. Tüm iş adımları sırasıyla eksiksiz olarak uygulanmalı ve kontrol edilmelidir. Geçerlilik kapsamı Bu kurulum kılavuzu aşağıdakiler için geçerlidir:

Detaylı

J R04. Montaj kılavuzu. Geçerlilik alanı. Taşıma. Ön Ön. Çarpmaları önlemek için merdiven rulosu kullanın. Ön, baş üstü görüntü.

J R04. Montaj kılavuzu. Geçerlilik alanı. Taşıma. Ön Ön. Çarpmaları önlemek için merdiven rulosu kullanın. Ön, baş üstü görüntü. Kurulum yalnızca uzman personel tarafından yapılabilir. Tüm iş adımları sırasıyla eksiksiz olarak uygulanmalı ve kontrol edilmelidir. Geçerlilik alanı Bu montj kılavuzunun geçerli olduğu model: 1001, 1002

Detaylı

Eğim dereceleri Merdivenler

Eğim dereceleri Merdivenler PEYZAJ YAPILARI 1 DERSİ Merdivenler Farklı iki yükseklik arasındaki bağlantıyı sağlayan sirkülasyon aracı, düzenli aralıklı, yatay kademelerden meydana gelirse merdiven adını alır. 7. Hafta Eğimler ve

Detaylı

9225 OCEAN KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU.

9225 OCEAN KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU. 9225 OCEAN KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU www.sunnybaby.com.tr Resim sadece görsel olarak sağlanmış olup, ürün içeriği ve aksesuarları farklılık gösterebilir. Kullanma kılavuzunu dikkatlice okuyunuz ve sonraki

Detaylı

YÜKSEKTE ÇALIŞMALARDA GÜVENLİK

YÜKSEKTE ÇALIŞMALARDA GÜVENLİK YÜKSEKTE ÇALIŞMALARDA GÜVENLİK Yükseklik kavramı Yükseklik kavramı Çalışma hayatında farklılık gösteren yükseklik kavramı, Avrupa'da 1,8 metre, Amerika da 1,2 metre olarak kabul edilmektedir. Ülkemizde

Detaylı

MAK-TES DOĞAL GAZ ISI SİSTEMLERİ HERMETİK BACA MONTAJ KILAVUZU

MAK-TES DOĞAL GAZ ISI SİSTEMLERİ HERMETİK BACA MONTAJ KILAVUZU MAK-TES DOĞAL GAZ ISI SİSTEMLERİ HERMETİK BACA MONTAJ KILAVUZU Hermetik baca montajında yanmış gazın çıkmasını ve taze havanın içeriye alınmasını sağlayan ve rüzgâra karşı (kuşluk) emniyet koruyucusu bulunan

Detaylı

İNŞAAT TEKNOLOJİSİ UYGULAMALARI I ÇATI TEKNİKLERİ

İNŞAAT TEKNOLOJİSİ UYGULAMALARI I ÇATI TEKNİKLERİ İNŞAAT TEKNOLOJİSİ UYGULAMALARI I ÇATI TEKNİKLERİ TANIM Yapıların en üstüne inşa edilen, yapıyı kar, yağmur, sıcak, soğuk ve rüzgar gibi dış tesirlere karşı koruyan, lüzumu halinde çatıdan bina içinin

Detaylı

Robert Bosch GmbH. Salon Lambası

Robert Bosch GmbH. Salon Lambası Salon Lambası Gayet dinlendirici Salon Lambası Işık ruh haliniz için belirleyicidir. Bu harika kutu, hoş ve rahat bir atmosfer için kusursuz bir ışıklandırma sağlar. 1 Giriş Bu harika şey, rahat bir atmosfer

Detaylı

bayrak direği Patent Bayrak ve Direği Direk Çeşitleri ve Aksesuarları Paslanmaz Bayrak Direği Galvaniz Bayrak Direği Büyük Bayrak Direği

bayrak direği Patent Bayrak ve Direği Direk Çeşitleri ve Aksesuarları Paslanmaz Bayrak Direği Galvaniz Bayrak Direği Büyük Bayrak Direği Bayrak ve Direği Direk Çeşitleri ve Aksesuarları Paslanmaz Bayrak Direği Galvaniz Bayrak Direği Büyük Bayrak Direği Bayrak Göndere Çekme Metodu Direk Ankrajı Sabitleme Direğe Göre Bayrak Ölçüleri Direkler

Detaylı

TÜRKÇE TANITIM, KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU

TÜRKÇE TANITIM, KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU BLW-80PB BEAM DEDEKTÖR TÜRKÇE TANITIM, KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU UYARI! Kurulum işlemine geçmeden önce kullanım kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Bu kullanma kılavuzunun içeriği, fonksiyonlardaki değişiklikler

Detaylı

Montaj Talimatnamesi. MONDIAL RX3i EVO. UĞUR MOTORLU ARAÇLAR A.Ş. Satış Sonrası Hizmetler Müdürlüğü

Montaj Talimatnamesi. MONDIAL RX3i EVO. UĞUR MOTORLU ARAÇLAR A.Ş. Satış Sonrası Hizmetler Müdürlüğü Montaj Talimatnamesi MONDIAL RX3i EVO UĞUR MOTORLU ARAÇLAR A.Ş. Satış Sonrası Hizmetler Müdürlüğü TSB No : MNT 16/06 Tarih: 22.12.26 İlgili Marka(lar) : MONDIAL İlgili Model(ler): RX3İ Evo Konu : RX3İ

Detaylı

CAM KORKULUK SİSTEMLERİ

CAM KORKULUK SİSTEMLERİ 0 CAM KORKULUK SİSTEMLERİ Profiller - Zemine Monte Edilen (Zemin Üzeri) Cam Korkuluklar 5-57mm Alt Baza 80mm Alt Baza 00mm Takviyeli Alt Baza 00mm Takviyeli Uzun Alt Baza Zemine Gömülen (Zemin İçi) Cam

Detaylı

Y TİPİ AYDINLATMA DİREĞİ TEKNİK ŞARTNAME

Y TİPİ AYDINLATMA DİREĞİ TEKNİK ŞARTNAME Y TİPİ AYDINLATMA DİREĞİ TEKNİK ŞARTNAME 10metre ÇİFTLİ DEKORATİF AYDINLATMA DİREĞİ Direk Ana Gövde : Direk gövdesi kullanılan Ø114*3mm Ø139*4mm, Ø168*4mm çelik (S 235 JR) kalite borulardan imal edilecektir.

Detaylı

Raf Kuruluş Yönergeleri

Raf Kuruluş Yönergeleri Raf Kuruluş Yönergeleri Güvenlik ve kablolama bilgileri için raf kabininizle birlikte gönderilen belgeleri inceleyin. Depolama kasasını raf kabinine kurmadan önce, aşağıdaki yönergeleri gözden geçirin:

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Sertlik Ölçüm Cihazı PCE-HT-75

Kullanım Kılavuzu Sertlik Ölçüm Cihazı PCE-HT-75 Sertlik Ölçüm Cihazı PCE-HT-75 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 22/09/2016 İçindekiler 1 GENEL AÇIKLAMA... 3 2 TEKNİK ÖZELLİKLER... 3 3 KULLANIM... 4 4 ÖLÇÜM SONUÇLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ... 6 5 Geri Dönüşüm...

Detaylı

FixGrid 7/15 Montaj Kılavuzu. Gerekli diğer belgeler. Genel montaj kılavuzu Montaj ve Projelendirme

FixGrid 7/15 Montaj Kılavuzu. Gerekli diğer belgeler. Genel montaj kılavuzu Montaj ve Projelendirme FixGrid 7/15 Montaj Kılavuzu FixGrid 7/15 Montaj Kılavuzu Ek montaj parçası FixZ-7/15 Profil üst Modül kıskacı (Z-14.4-631) FixZ-7/15 Profil parçası alt KlickTop çapraz bağlantı (Z-14.4-639) Temel profil

Detaylı

BÜLBÜLOĞLU DIŞ CEPHE GÜVENLİK AĞI PLATFORMLARI

BÜLBÜLOĞLU DIŞ CEPHE GÜVENLİK AĞI PLATFORMLARI GENEL BİLGİLER BÜLBÜLOĞLU DIŞ CEPHE GÜVENLİK AĞI PLATFORMLARI BÜLBÜLOĞLU Güvenlik Ağı Platformları, TS EN 1263-1 normunun gereklerine göre tasarlanmış ve üretilmiştir. Platformlar şantiyede yerlerine monte

Detaylı

KOMPASS PUSULA Kullanma talimatları

KOMPASS PUSULA Kullanma talimatları KOMPASS PUSULA Kullanma talimatları Ürn.No. 90-79000 j i (No. 1) B e g h (No. 2) f c d (b) N N S (a) S (No. 3) (No. 4) 2 Genel Uyarı Cihazı sökmeyin. Bir arızanın olması durumunda, lütfen satıcınıza başvurun.

Detaylı

Gerekli kalite standartlarında üretilen M304641 tarınız medikal amaçlı kullanıma uygun değildir.

Gerekli kalite standartlarında üretilen M304641 tarınız medikal amaçlı kullanıma uygun değildir. ADE Elektronik Tartı Kullanımı Gerekli kalite standartlarında üretilen M304641 tarınız medikal amaçlı kullanıma uygun değildir. Bu kılavuz dikkat etmeniz gereken noktalar ve pratiklik açısından size yol

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YÜKSEKTE ÇALIŞMA

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YÜKSEKTE ÇALIŞMA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YÜKSEKTE ÇALIŞMA Yapı İşlerinde İş Sağlığı Ve Güvenliği Yönetmeliği YAPI ALANLARI İÇİN ASGARİ SAĞLIK VE GÜVENLİK ŞARTLARI EK 4 Yüksekte Çalışma Seviye farkı bulunan ve düşme sonucu

Detaylı

TELEFERİK SİSTEMLİ OYUN GRUBU TEKNİK ŞARTNAMESİ Teleferik sistemli oyun grubu esas olarak, iki adet ana taşıyıcı gövde, zemine sabitlemek için ankraj

TELEFERİK SİSTEMLİ OYUN GRUBU TEKNİK ŞARTNAMESİ Teleferik sistemli oyun grubu esas olarak, iki adet ana taşıyıcı gövde, zemine sabitlemek için ankraj TELEFERİK SİSTEMLİ OYUN GRUBU TEKNİK ŞARTNAMESİ Teleferik sistemli oyun grubu esas olarak, iki adet ana taşıyıcı gövde, zemine sabitlemek için ankraj sistemi, arabalı palanga sistemi ve tahditleri, çelik

Detaylı

ÇELİK YAPILAR 7 ÇELİK İSKELETTE DÖŞEMELER DÖŞEMELER DÖŞEMELER DÖŞEMELER. DÖŞEMELER Yerinde Dökme Betonarme Döşemeler

ÇELİK YAPILAR 7 ÇELİK İSKELETTE DÖŞEMELER DÖŞEMELER DÖŞEMELER DÖŞEMELER. DÖŞEMELER Yerinde Dökme Betonarme Döşemeler Döşemeler, yapının duvar, kolon yada çerçeve gibi düşey iskeleti üzerine oturan, modülasyon ızgarası üzerini örterek katlar arası ayırımı sağlayan yatay levhalardır. ÇELİK YAPILAR 7 ÇELİK İSKELETTE Döşemeler,

Detaylı

MAK-204. Üretim Yöntemleri. (8.Hafta) Kubilay Aslantaş

MAK-204. Üretim Yöntemleri. (8.Hafta) Kubilay Aslantaş MAK-204 Üretim Yöntemleri Vidalar-Vida Açma Đşlemi (8.Hafta) Kubilay Aslantaş Kullanım yerlerine göre vida Türleri Bağlama vidaları Hareket vidaları Kuvvet ileten vidaları Metrik vidalar Trapez vidalar

Detaylı

FixGrid100 7/15 Montaj Kılavuzu. Gerekli diğer belgeler. Genel montaj kılavuzu - Montaj ve Projelendirme

FixGrid100 7/15 Montaj Kılavuzu. Gerekli diğer belgeler. Genel montaj kılavuzu - Montaj ve Projelendirme FixGrid100 7/15 Montaj Kılavuzu Ek montaj parçası FixZ-7/15 Profil parçası üst Modül kıskacı (Z-14.4-631) FixZ-7/15 Profil parçası alt KlickTop çapraz bağlantı (Z-14.4-639) Temel profil Koruyucu Paspas

Detaylı

MK AGTS 401 MONTAJ KILAVUZU

MK AGTS 401 MONTAJ KILAVUZU MK.-2 AGTS 4 MONTAJ KILAVUZU 25.2.26 P-F6.6.25 ANKRAJ MONTAJI; Ürün montajı, önceden hazırlanmış olan beton zemine, ankraj planı dikkate alınarak yapılır.(şekil ). Montaj yapılacak alan toprak ise beton

Detaylı