Advertising Creativity is the ability to generate fresh, unique, and appropriate ideas that can be used as solutions to communications problems.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Advertising Creativity is the ability to generate fresh, unique, and appropriate ideas that can be used as solutions to communications problems."

Transkript

1 CHAPTER 8 CREATIVE STRATEGY: PLANNING & DEVELOPMENT Advertising Creativity is the ability to generate fresh, unique, and appropriate ideas that can be used as solutions to communications problems. Creativity p

2 Advertising Planning Process Brand Positioning Target Market Advertising Objectives Budget Decisions Creative Strategy Media Strategy Campaign Evaluation

3 CREATIVE STRATEGY: PLANNING & DEVELOPMENT ADVERTISING CAMPAIGN A set of interrelated and coordinated marketing communication activities that center on a single theme or idea that appears in different media across a specified time period.

4 CREATIVE STRATEGY: PLANNING & DEVELOPMENT ADVERTISING CAMPAIGN Determining the unifying theme around which the campaign will be built is a critical part of the creative process. A campaign theme should be a strong idea; the central message that will be communicated in all the advertising and other promotional activities.

5 CREATIVE STRATEGY: PLANNING & DEVELOPMENT ADVERTISING CAMPAIGN The creative aspect of advertising and the development of the campaign theme is guided by specific goals and objectives.

6 The creative strategy is based on several factors including identification of the target audience; the basic problem, issue or opportunity the advertising must address; the major selling idea or the key benefit the message needs to communicate; any supportive information that needs to be included in the ad Client gives the agency a brief that explains the above factors.

7 Once these factors are determined, a creative strategy statement should describe the message appeal and execution style that will be used. MANY AGENCIES OUTLINE THESE ELEMENTS IN A DOCUMENT KNOWN AS: THE COPY PLATFORM or THE CREATIVE PLATFORM or WORK PLAN or CREATIVE BLUEPRINT or CREATIVE CONTRACT

8 COPY PLATFORM OUTLINE 1.Basic problem or issue the advertising must address. 2.Advertising and communications objectives. 3.Target audience. 4.Major selling idea or key benefits to communicate 5.Creative strategy statement (campaign theme, appeal, execution technique). 6.Supporting information and requirements.

9 CREATIVE STRATEGY: PLANNING & DEVELOPMENT Preparation Research Learn as much as possible about the client, client s products and services, the specific product or service you will promote, the target market, the competition and any other background information.

10 CREATIVE STRATEGY: PLANNING & DEVELOPMENT Objectives Clear and specific aim of an advertising or commercial, such as to compare, to gain attention, to inform, to persuade, or to remind.

11 Setting Objectives Advertising Objectives Specific Communication Task Accomplished with a Specific Target Audience During a Specific Period of Time Informative Advertising Build Primary Demand Persuasive Advertising Build Selective Demand Comparison Advertising Compares One Brand to Another Reminder Advertising Keeps Consumers Thinking About a Product.

12 Persuasive Advertising seeks to entice consumers into purchasing specific goods or services, often by appealing to their emotions and general sensibilities. is different from informative advertising, which essentially provides the customer with hard data about the nature and function of the product. the assumption is that the consumer already understands the basic nature of the product, but needs to be convinced of the desirability and the benefits that set a particular product apart from the competition.

13

14

15

16 Reminder Advertising Keeps Consumers Thinking About a Product. Reminder advertising is an advertising strategy aimed at reminding the audience that the product or service still exists, rather than promoting it for the first time or adding a new theme to an existing campaign. The OUTDOOR medium is often seen as an ideal vehicle for reminder advertising campaigns.

17

18

19

20 Two critical components of the copy platform: 1. the major selling idea 2. creative strategy statement (theme, appeal, execution style)

21 TEMEL SATIŞ FİKRİ: MAJOR SELLING IDEA Yaratıcı stratejinin en önemli bölümü temel temayı yani reklam kampanyasının temel satış fikri olacak temel temayı oluşturmaktır. A.Jerome Jeweler; Creative Strategy in Advertising kitabındaki tanımı: Temel satış fikri sizin ürününüz veya servisiniz hakkında söyleyebileceğiniz en güçlü ve tekil konudur. Hedef kitlenizin ilgisini çekecek en anlamlı ve geniş iddadır. Bir kez bu mesaja karar verildiğinde bunun ile yaşayabileceğinize emin olmalısınız ve bunun kampanyanızdaki her reklamda temel konu olarak sürüdürülebilecek kadar güçlü olduğuna emin olmalısınız. Bazı reklam uzmanlarına göre bir reklam kampanyasının etkili olabilmesi için müşterinin ilgisini çekecek, bir reaksiyon alacak ve rakiplerden ayrılacak big idea büyük bir fikri olması gerekmektedir. Bu nedenle bu büyük fikri bulabilmek yaratıcı ekibi zorlayan en gerçek etkendir. Birçok ürün ve servis için eşsiz ve değişik bir şey söylemek çok zordur Başarılı bazı büyük fikir örnekleri olarak: We try harder : Avis firmasını Hertz e karşı konumlandırma için yapılmış. Biz daha iyi hizmet sağlıyoruz. It keeps going on and on : Energizer piller Intel inside : Intel firmasının kişisel bilgisayarlarda bulunan mikro işlemciler yapılmış.

22 THE MAJOR SELLING IDEA *******Definition p. 264******* The big idea to use in the ad It is difficult to find a good idea; several approaches can help us to find one: USP Brand İmage Finding the inherent drama Positioning

23 UNIQUE SELLING PROPOSITION Eşsiz satış önermesi; Rosser Reeves tarafından geliştirilmiştir. Bu kavramın 3 karakteristik özellikleri aşağıda belirtilmiştir. 1.Her reklamın müşteriye bir önermesi olmak zorundadır. Her rekalm okuyucuya mutlaka şunu söylemelidir bu ürünü al ve şu yararları gör: buy this product and you will get this benefit. 2.Önerme mutlaka rakibin öneremeyeceği veya sahip olamayacağı olmalıdır. Markada veya iddada eşsiz olmalıdır. 3.Önerme milyonları harekete geçirecek, markaya yeni müşteriler çekmeye yetecek kadar güçlü olmalıdır. USP nin belirtilen bu özellikleri reklamı domine etmeli ve tekrarlanan reklamlarda vurgulanmalıdır. Örnek: Colgate reklamı: Yeni diş macununu reklamı: Eşsiz içeriği sayesinde uzun vadeli koruma sağlayan tek diş macunu. Aynı zamanda etkisi kanıtlanmıştır. Reeves in bu çalışmasına göre gerçek anlamda eşsiz bir ürün/servis, yarar, avantaj olmalıdır. Bunun içinde marka ve müşteri üzerine çok çeşitli araştırmaların olması gerekmektedir. Ayrıca reklamcılar şunu göz önünde bulundurmalıdırki USP sürdürülebilir rekabep avantajına sahip olmalıdır ki rakipler kolaylık ile kopyalamayasın. Örnk : p&g failure Şampuan ve saç kremi içeren yeni bir şampuan buluyor. Bundaki amaçları var olan Pert markasını yenilemekti bu nedenle Pert Plus adı ile raflarda yeri aldı. Pazar payı 2 den 12 ye yükseldi. Ancak kısa sürede formulü rakipler tarafından kullanıldı.

24 USP P. 265

25

26 CREATING A BRAND IMAGE Bir çok ürün ve servis kategorisinde rekabetçi markalar o kadar benzerki bunların arasından ayrılmak ve USP de kullanmak için yaratıcı eşsiz bir özellik veya yarar bulmak oldukça zor. Bu ürünlerin satılmasında yaratıcı strateji; güçlü, markayı akılda kılan bir marka kimliği oluşturularak kullanılmaktadır. David Ogivly, Confessions of an Advertising Man adlı kitabında marka imajı kavramını popülarize etmiştir. Ogivly e göre bütün reklamlar karmaşık bir sembol olan marka imajına karkı sağlama olarak düşülmelidir. Imaj reklamları artan bir popülerlik kazanmakta ve temel satış fikri olarak çeşitli ürün ve servislerde (içecek, likör, sigara, araba, havayolu, finansal servis, parfümi ve giyim ) kullanılmaktadır. Örn: Birçok müşteri Ralph Lauren marka kot pantalonu sadece marka imajı için giyiyor.

27 Brand image p.266

28

29 FINDING INHERENT DRAMA Temel Satış Fikrini bulmakta kullanılan başka bir yaklaşım inherent (doğal) dramadır. Bu kavramı; müşterinin ürünü almasını sağlayan ürünün karakteristik özelliği olarak tanımlayabiliriz. Leo Burnett it is often hard to find but it is always there and once you found it is the most interesting and believable of all advertising appeals Her zaman hatırlamamız gereken,insanlar kendilerine yarar sağlayacak olanı almak isterler, belirli bir özellik değil. İnsanlar şampuan almazlar, ahenkle dans eden saçlar alırlar. İnsanlar araba almazlar, hız, güç göstergesi ve statü alırlar.

30 inherent drama advertising that emphasises the benefits of purchasing a product or service, such as the speed of a car, the nutritional value of cereals, etc.

31 POSITIONING Konumlandırma; 1970lerin başlarında Jack Trout ve Al Reis tarafından reklam stratejisi için sunulmuş olan bir konsepttir. Temel fikir reklamın bir ürün veya servisin tüketicinin zihninde belirli bir yerde konumlandırması için kullanılmasıdır. Konumlandırma şirketler gibi markalar içinde yapılabilir. Trout ve Reis orijinal olarak konumlandırmayı şu şekilde tanımlamaktadırlar; image consumers had of the brand in relation to competing brands in the producr or service category, but the concept has been expanded beyond direct competitive positioning. Ürünler; ürün özellikleri, fiyat/kalite,kullanım/uygulama, ürün kullanıcısı, ürün sınıfı olarak konumlandırılabilir.

32 Positioning p.266

33 Two critical components of the copy platform: 1. the major selling idea 2. creative strategy statement (theme, appeal, execution style) - go to chapter 9

34 creative strategy statement (theme, appeal, execution style) is the focus of the following chapter implementation

35 CHAPTER 9 CREATIVE STRATEGY: IMPLEMENTATION AND EVALUATION IMPLEMENTATION Turning the Big Idea Into an Actual Ad to Capture the Target Market s Attention and Interest. APPEALS EXECUTION STYLES CREATION OF PRINT ADVERTISING EVALUATION OF THE CREATIVE WORK

36 ADVERTISING APPEALS The advertising appeal refers to the approach used to attract the attention of consumers and to influence their feelings toward the product/service or cause (toward what is being advertised). Informational/ rational appeals Emotional appeals Combining rational and emotional appeals Other

37 ADVERTISING APPEALS: REKLAM ÇEKİCİLİKLERİ Reklam mesajında ilgi çekmek için yüzlerce değişik yöntem kullanılabilir. Yayınlanma seviyesinde bu yöntemler ikiye ayrılır; informational/rational appeal ve emotional appeal. Bu bölümde rational ve emotial ilgi çekme yönteminin yaratıcı stratejinin bir parçası olarak nasıl kullanılacağı üzerinde odaklanılmaktadır.

38 Informational/Rational Appeals provide information about functional and utilitarian aspects of the products.

39 INFORMATIONAL/RATIONAL APPEAL Müşterinin bir ürünün veya servisin pratik, işlevsel ve faydacı ihtiyaçları üzerine odaklanmaktadır. Bir ürünün veya servisin özelliklerinin, ürünü kullanmanın veya o ürüne sahip olmanın faydalarını vurgulamaktadır. Bu tür mesajların içeriği gerçekleri, öğrenmeyi, iknanın mantığını vurgulamaktadır. bilgilendirici olma eğilimindedir ve reklamveren bunu müşteriyi ürün veya servisin belirli özellikleri olduğu veya ihtiyaçlarına karşı belirli bir yarar sağlayacağı konusunda ikna etmektir. Amaç, hedef izleyici kitleyi markayı en uygun veya ihtiyaçlar karşısında işini en iyi yapan olması nedeni ile satınalması gerektiği konusunda ikna etmektir. Birçok rasyonel güdüler advertising appeal temeli olarak kullanılabilir. Bunlar konfor, kolaylık, ekonomi, sağlık ve duyumsal yarar (dokunma, tat alma ve koku) Diğer rasyonel güdüler veya satınalma kriterleri reklamlarda genellikle kullanılanlar; kalite, güvenilirlik, dayanılıklılık, verimlilik, etkililik ve performans.

40 Informational/Rational Appeals many rational aspects can be used as the basis for advertising appeals: Comfort - Health Convenience - sensory benefits Economy (such as taste-smell) Other rational motives: Quality Efficency Performance etc

41 Technical Expertise or Scientific Evidence: (Crest Look ma no cavities ) Comparative: Product features vs. competition (Nike vs. Reebok) Advantages High ability to get attention Helps in competitive positioning Disadvantages Advertise the competition. Makes competition more salient. Can use only if there is clear objective superiority for the advertised attribute.

42 FAVORABLE PRICE APPEAL

43

44 COMPETITIVE ADVANTAGE APPEAL

45

46 PRODUCT/SERVİCE POPULARİTY APPEAL:

47 Emotional Appeals Emotional appeals relate to the customers social and psychological needs for purchasing a product or service. appeal to psychological, social or symbolic needs. Pull at the consumer s heartstrings

48 EMOTIONAL APPEAL Müşterinin bir ürünü veya servis satınalması için neden olan sosyal ve/veya psikolojik ihtiyaçları ile ilgilidir. Bieçok müşterinin satınalma karar güdüsü duygusaldır ve bir marka hakkındaki duyguları o markanın özellik bilgilerinden saha önemli olabiliyor. Birçok ürün ve servis reklamvereni rasyonel, duygusal bazlı appeal i sıkıcı bulmaktadır. Birçok reklamveren müşterinin duygusal olarak ilgisini çekmenin rakiplerinden çok fazla ayrılamayan markalar için daha iyi sonuç aldığına inanmaktadırlar çünkü bu durumda rasyonel ayrışmaları çok zordur. many feelings or needs can be serve as the basis for advertising appeals designed to influence consumers on emotional level. These appeals based on psychological states or feelings directed to the self(pleasue, excitement) and social orientation(status,recognition)

49 There is a shift towards emotional execution strategy in the later part of the product lifecycle

50 BASES FOR EMOTIONAL APPEALS Personal Status or Feelings Safety, Security Fear Love Affection Happinies Joy Nostalgia Sentiment Excitement Arousal/Stimulation Sorrow/Grief Pride Achievement/Accomplishment Self-esteem Actualization Pleasure Ambition Comfort Social-based Feelings Recognition Status Respect Involvement Embarrasment Affiliation/belonging Rejection Acceptance Approval

51 Humor Humor Appeals Memorability device. Humor should not clutter the product benefits. Execution detail: Show consumer how to avoid the problem.

52 Fantasy

53 FEAR Fear appeal can be an effective motivator but has the danger of alienating consumers Show the consumer how to avoid the problem. Provide concrete supporting information

54 SEX APPEAL

55 Kamp and Macinnis e göre; mizah, seks ve diğer ilgi çekici olan eğlence, neşe, heyecan vb. unsurlar ile tüketicinin duygularını etkileyebilir ve tüketicinin zihninde olumlu bir yer edinebilir. Pazarlamacılar duygusal çekiciliği; umut ve olumlu duyguları uyandırmak sonucunda bunları marka ve firmaya transfer etmek için kullanmaktadırlar. Yapılan araştırmalara göre reklamlardan elde edilen pozitif tutum ve duygular tüketiciyi markayı değerlendirirken olumlu yönde etkilemektedir. ÖRNEK. Mcdonalds reklamlarına duygusallığı katarak tüketicinin içinde marka için güzel duygular uyandırmayı amaçlamıştır. Daha önceki reklamlarında kullanılan mizah bakımından başarılıydı ancak duygusallık ve tüketiciye bu yönde ulaşabilmek, onların kalplerine dokunabilmek adına çok fazla çalışılmamıştı.

56 TRANSFORMATIONAL AD TRANSFORMATIONAL ÖRNEĞİ

57 COMBINING RATIONAL AND EMOTIONAL Tüketici satınalma kararları sıklık ile hem duygusal hem de mantıksal motivasyonlar sonucu alınmaktadır. Michael Ray in geliştirdiği emotional bonding adlı araştırma tekniği ile tüketicinin marka ile ilgili ne hissettiği ve duygusal olarak markaya uyumu araştırılmaktadır. Emotional bonding kavramına göre belirlenen tüketinin marka ile kurduğu duygusal bağ için 3 aşamalı bir ilişki belirlenmiştir. EMOTIONS PERSONALITY PRODUCT BENEFITS

58 ADDITIONAL TYPES OF APPEALS Reminder advertising: Marka bilinirliği geliştirmeyi amaçlamaktadır. Örnek: Teaser advertising: Genellik ile yeni çıkacak bir ürün için kullanılır. Amaç ürünü veya markayı göstermeden onun hakkında konuşarak ürün hakkında merak uyandırmak, ilgi çekmek ve heyecan yaratmaktır. Örnek:

59 2- EXECUTION STYLE (ANLATIM FORMATLARI) The creative execution style refers to the way a particular appeal is turned into an advertising message presented to the consumer. An appeal can be executed in a variety of waysan execution style can be applied to a variety of advertising appeals.

60 ANLATIM FORMATLARI Doğrudan satış gerçeklerin sunumu Bilimsel/ Teknik Kanıt Canlandırma Kıyaslama Tanıklık Hayattan örnekler sunma Animasyon Kişilik sembolleri Fantazi Dizi Öykülü anlatım Mizah Kombinasyonlar

27/11/13. Pazarlama! Pazarlama Tanımları!! Pazarlama Tanımları!!

27/11/13. Pazarlama! Pazarlama Tanımları!! Pazarlama Tanımları!! Pazarlama! Pazarlama Tanımları!!! AMA : "the activity,set of institutions, and processes for creating, communicating, delivering, and exchanging offerings that have value for customers, clients, partners,

Detaylı

Argumentative Essay Nasıl Yazılır?

Argumentative Essay Nasıl Yazılır? Argumentative Essay Nasıl Yazılır? Hüseyin Demirtaş Dersimiz: o Argumentative Essay o Format o Thesis o Örnek yazı Military service Outline Many countries have a professional army yet there is compulsory

Detaylı

Gezici Tanıtım & Fuar Araçları Mobile Showroom & Fair Vehicles

Gezici Tanıtım & Fuar Araçları Mobile Showroom & Fair Vehicles Gezici Tanıtım & Fuar Araçları Mobile Showroom & Fair Vehicles Gezici Tanıtım & Fuar Araçları Şasiden iç donanıma kadar Alkan Solution üretimi olan treylerlerimiz ile Dünya ve Türkiye nin en değerli markalarına

Detaylı

AB surecinde Turkiyede Ozel Guvenlik Hizmetleri Yapisi ve Uyum Sorunlari (Turkish Edition)

AB surecinde Turkiyede Ozel Guvenlik Hizmetleri Yapisi ve Uyum Sorunlari (Turkish Edition) AB surecinde Turkiyede Ozel Guvenlik Hizmetleri Yapisi ve Uyum Sorunlari (Turkish Edition) Hakan Cora Click here if your download doesn"t start automatically AB surecinde Turkiyede Ozel Guvenlik Hizmetleri

Detaylı

THE IMPACT OF AUTONOMOUS LEARNING ON GRADUATE STUDENTS PROFICIENCY LEVEL IN FOREIGN LANGUAGE LEARNING ABSTRACT

THE IMPACT OF AUTONOMOUS LEARNING ON GRADUATE STUDENTS PROFICIENCY LEVEL IN FOREIGN LANGUAGE LEARNING ABSTRACT THE IMPACT OF AUTONOMOUS LEARNING ON GRADUATE STUDENTS PROFICIENCY LEVEL IN FOREIGN LANGUAGE LEARNING ABSTRACT The purpose of the study is to investigate the impact of autonomous learning on graduate students

Detaylı

Student (Trainee) Evaluation [To be filled by the Supervisor] Öğrencinin (Stajyerin) Değerlendirilmesi [Stajyer Amiri tarafından doldurulacaktır]

Student (Trainee) Evaluation [To be filled by the Supervisor] Öğrencinin (Stajyerin) Değerlendirilmesi [Stajyer Amiri tarafından doldurulacaktır] Student (Trainee) Evaluation [To be filled by the Supervisor] Öğrencinin (Stajyerin) Değerlendirilmesi [Stajyer Amiri tarafından doldurulacaktır] Student s Name & Surname (Öğrencinin Adı & Soyadı): PERSONALITY

Detaylı

A.Ş. ÖZEL / FASON ÜRETİM

A.Ş. ÖZEL / FASON ÜRETİM ÖZEL / FASON ÜRETİM Private Label www.jeomed.com Private / Contract Manufacturing How is it performed? 01 New Products Market Research 02 Product R & D 03 Ministry of Health Operations 04 GMP Norms Production

Detaylı

Turizm Pazarlaması. Tourism Marketing

Turizm Pazarlaması. Tourism Marketing Turizm Pazarlaması Tourism Marketing 1980 li yılların başında dünya üzerinde seyahat eden turist sayısı 285 milyon ve toplam gelir 92 milyar dolar iken, 2000 yılında bu rakam, 698 milyona ulaşmış ve bu

Detaylı

T.C. GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ İŞLETME ANABİLİM DALI

T.C. GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ İŞLETME ANABİLİM DALI T.C. GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ İŞLETME ANABİLİM DALI SOSYAL MEDYADA MARKA TOPLULUKLARININ ÖNEMİ VE BİR ARAŞTIRMA YÜKSEK LİSANS TEZİ Tez Danışmanı: Prof. Dr. Mehmet Yaman ÖZTEK

Detaylı

PRODUCT CATALOGUE ÜRÜN KATALOĞU

PRODUCT CATALOGUE ÜRÜN KATALOĞU PRODUCT CATALOGUE ÜRÜN KATALOĞU 2019 www.basakdeterjan.com info@basakdeterjan.com HAKKIMIZDA / ABOUT US BSK Grup 1989 yilindan itibaren deterjan, temizlik urunleri ve kozmetik sektörünün içinde olan 2000

Detaylı

SOĞUTMA PROJELERİ REFRIGERATION PROJECTS

SOĞUTMA PROJELERİ REFRIGERATION PROJECTS SOĞUTMA PROJELERİ REFRIGERATION PROJECTS Fevzipaşa Mah. Namık Kemal Bulvarı 147 / 149 A Çerkezköy / Tekirdağ Tel / Fax: +90 282 726 50 52 info@lynkso.com www.lynkso.com Vizyonumuz Beklentilerin üzerinde

Detaylı

Grade 8 / SBS PRACTICE TEST Test Number 9 SBS PRACTICE TEST 9

Grade 8 / SBS PRACTICE TEST Test Number 9 SBS PRACTICE TEST 9 Grade 8 / SBS PRACTICE TEST Test Number 9 SBS PRACTICE TEST 9 1.-5. sorularda konuşma balonlarında boş bırakılan yerlere uygun düşen sözcük ya da ifadeyi bulunuz. 3. We can t go out today it s raining

Detaylı

T.C. Hitit Üniversitesi. Sosyal Bilimler Enstitüsü. İşletme Anabilim Dalı

T.C. Hitit Üniversitesi. Sosyal Bilimler Enstitüsü. İşletme Anabilim Dalı T.C. Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Anabilim Dalı X, Y, Z KUŞAĞI TÜKETİCİLERİNİN YENİDEN SATIN ALMA KARARI ÜZERİNDE ALGILANAN MARKA DENKLİĞİ ÖĞELERİNİN ETKİ DÜZEYİ FARKLILIKLARININ

Detaylı

Innovative Solutions. ETGi Introduction. ETGi: Eğitim Teknolojileri Ve Görüntülü İletişim. www.etgigrup.com

Innovative Solutions. ETGi Introduction. ETGi: Eğitim Teknolojileri Ve Görüntülü İletişim. www.etgigrup.com Innovative Solutions ETGi Introduction About ETGi ETGi, founded on providing solutions and products to educational, IT and Telco markets. ETGi aims to satisfy customers with innovative solutions and products

Detaylı

Sasmazer Endüstriyel Ürünler ve Ambalaj Paz. San. Tic.

Sasmazer Endüstriyel Ürünler ve Ambalaj Paz. San. Tic. Sasmazer Endüstriyel Ürünler ve Ambalaj Paz. San. Tic. Şaşmazer Design müşterilerinin beklentilerine ve pazar dinamiklerine göre gereksinimleri belirleyen, üretim ve teknoloji çatısı altında çalışmalarını

Detaylı

T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ISPARTA İLİ KİRAZ İHRACATININ ANALİZİ

T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ISPARTA İLİ KİRAZ İHRACATININ ANALİZİ T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ISPARTA İLİ KİRAZ İHRACATININ ANALİZİ Danışman Doç. Dr. Tufan BAL YÜKSEK LİSANS TEZİ TARIM EKONOMİSİ ANABİLİM DALI ISPARTA - 2016 2016 [] TEZ

Detaylı

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ ÖĞRENCİ NİN STUDENT S YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ STAJ DEFTERİ TRAINING DIARY Adı, Soyadı Name, Lastname : No ID Bölümü Department : : Fotoğraf Photo Öğretim Yılı Academic Year : Academic Honesty Pledge I pledge

Detaylı

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ STAJ DEFTERİ TRAINING DIARY Adı, Soyadı Name, Lastname : ÖĞRENCİ NİN STUDENT S No ID Bölümü Department : : Fotoğraf Photo Öğretim Yılı Academic Year : Academic Honesty

Detaylı

THE DESIGN AND USE OF CONTINUOUS GNSS REFERENCE NETWORKS. by Özgür Avcı B.S., Istanbul Technical University, 2003

THE DESIGN AND USE OF CONTINUOUS GNSS REFERENCE NETWORKS. by Özgür Avcı B.S., Istanbul Technical University, 2003 THE DESIGN AND USE OF CONTINUOUS GNSS REFERENCE NETWORKS by Özgür Avcı B.S., Istanbul Technical University, 2003 Submitted to the Kandilli Observatory and Earthquake Research Institute in partial fulfillment

Detaylı

Educational On-line Programmes for Teachers and Students

Educational On-line Programmes for Teachers and Students Educational On-line Programmes for Teachers and Students Hamit İVGİN - İstanbul Provincial Directorate of National Education ICT Coordinator & Fatih Project Coordinator in İstanbul Kasım 2014 - İSTANBUL

Detaylı

(1971-1985) ARASI KONUSUNU TÜRK TARİHİNDEN ALAN TİYATROLAR

(1971-1985) ARASI KONUSUNU TÜRK TARİHİNDEN ALAN TİYATROLAR ANABİLİM DALI ADI SOYADI DANIŞMANI TARİHİ :TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI : Yasemin YABUZ : Yrd. Doç. Dr. Abdullah ŞENGÜL : 16.06.2003 (1971-1985) ARASI KONUSUNU TÜRK TARİHİNDEN ALAN TİYATROLAR Kökeni Antik Yunan

Detaylı

Bir başka benzer model ise DAGMAR dır. Tüketicinin benzer aşamalardan geçtiğini varsayar.

Bir başka benzer model ise DAGMAR dır. Tüketicinin benzer aşamalardan geçtiğini varsayar. İletişim mesajlarına gösterilen tepkiler açısından; amaçlar değişik modellerle açıklanmaya çalışılmıştır. A.I.D.A modeli olarak da adlandırılan bu model dört aşamalıdır.[8] 1. 2. 3. 4. Dikkat İlgi Arzu

Detaylı

Catalogue Plastic and Wooden Picture Frame Profiles

Catalogue Plastic and Wooden Picture Frame Profiles Catalogue 2008 Plastic and Wooden Picture Frame Profiles DÖRTDİVAN artık BAŞARAN DORTDIVAN is BASARAN Aus DORTDIVAN wird BASARAN DORTDIVAN agora é BASARAN ДОРТДИВАН СТАНОБИТСЯ БАСАРАН DORTDIVAN est le

Detaylı

Nasıl Vinç Alınır? How to Buy a Crane? Recep Çimen Vice President

Nasıl Vinç Alınır? How to Buy a Crane? Recep Çimen Vice President Nasıl Vinç Alınır? How to Buy a Crane? Recep Çimen Vice President Vinç Seçim Kriterleri Crane Selection criteria Pazar / Ülke Koşulları Teknik Analiz Ürün Analizi Üretici / Bayi Analizi Finansal Analiz

Detaylı

SATURN RAF TEKNOLOJİSİNDE YENİ DEVRİM

SATURN RAF TEKNOLOJİSİNDE YENİ DEVRİM 1 SATURN RAF TEKNOLOJİSİNDE YENİ DEVRİM Saturn, adına ilham olan oval açılı formları sayesinde farklı mekanlara uyum göstererek, birim alanda maksimum fayda sağlar. Kolonların ve diğer geometrik duvar

Detaylı

www.imsamakina.com.tr

www.imsamakina.com.tr HAKKIMIZDA 2003 Yılında ahşap modelhanesi olarak kurulan firmamız, müşteri taleplerini göz önünde bulundurarak ve bu talepleri günümüz teknolojisine uyarlayarak, bünyesine CNC dik işleme merkezleri katmıştır.

Detaylı

YAPI ATÖLYESİ. make difference.. DESIGN & CONSTRUCTION ENGINEERING ARCHITECTURE CONTRACTING. Design & Construction

YAPI ATÖLYESİ. make difference.. DESIGN & CONSTRUCTION ENGINEERING ARCHITECTURE CONTRACTING. Design & Construction ENGINEERING ARCHITECTURE CONTRACTING Design & Construction DESIGN & CONSTRUCTION make difference.. ABOUT US Our company is specialized in four main subjects; CONSTRUCTION, INTERNATIONAL TRADE, NATURAL

Detaylı

Vakko Tekstil ve Hazir Giyim Sanayi Isletmeleri A.S. Company Profile- Outlook, Business Segments, Competitors, Goods and Services, SWOT and Financial

Vakko Tekstil ve Hazir Giyim Sanayi Isletmeleri A.S. Company Profile- Outlook, Business Segments, Competitors, Goods and Services, SWOT and Financial Vakko Tekstil ve Hazir Giyim Sanayi Isletmeleri A.S. Company Profile- Outlook, Business Segments, Competitors, Goods and Services, SWOT and Financial Analysis Vakko Tekstil ve Hazir Giyim Sanayi Isletmeleri

Detaylı

PROFESYONEL HİJYEN EKİPMANLARI PROFESSIONAL HYGIENE PRODUCTS

PROFESYONEL HİJYEN EKİPMANLARI PROFESSIONAL HYGIENE PRODUCTS PROFESYONEL HİJYEN EKİPMANLARI PROFESSIONAL HYGIENE PRODUCTS 2018 İçindekiler YENİ SIVI SABUN / KÖPÜK VERİCİ NEW SOAP / FOAM DISPENSER 3 1 YENİ SIVI SABUN / KÖPÜK VERİCİ 2 MAKSİ JUMBO TUVALET KAĞIT DİSPENSERİ

Detaylı

BMH-405 YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ

BMH-405 YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ BMH-405 YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ Yazılım Mühendisliği Yöntembilimleri (Methodologies) veya Yazılım Geliştirme Süreç Modelleri Dr. Musa ATAŞ Siirt Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği musa.ataş@siirt.edu.tr

Detaylı

Yüz Tanımaya Dayalı Uygulamalar. (Özet)

Yüz Tanımaya Dayalı Uygulamalar. (Özet) 4 Yüz Tanımaya Dayalı Uygulamalar (Özet) Günümüzde, teknolojinin gelişmesi ile yüz tanımaya dayalı bir çok yöntem artık uygulama alanı bulabilmekte ve gittikçe de önem kazanmaktadır. Bir çok farklı uygulama

Detaylı

Business Canvas Pro. TEB Girişim Evi. /teblegirisim /TEBleGirisim. /girisim_merkezi /GirisimMerkezi

Business Canvas Pro. TEB Girişim Evi. /teblegirisim /TEBleGirisim. /girisim_merkezi /GirisimMerkezi Business Canvas Pro TEB Girişim Evi /girisim_merkezi /GirisimMerkezi /teblegirisim /TEBleGirisim Business Canvas Önemli Aktiviteler Müşteri İlişkileri Önemli Ortaklıklar Değer Önerisi Müşteri Segmentleri

Detaylı

Level Test for Beginners 2

Level Test for Beginners 2 Level Test for Beginners 2 Directions: This is a level test Basic. Follow your teacher and proceed to the test. Your teacher will give you a score after the test. The total score is 30 points. Talimatlar:

Detaylı

DORTDIVAN Manufacturing Facilities

DORTDIVAN Manufacturing Facilities Dortdivan, is a leading Turkish manufacturer and distributor of wooden and polystyrene picture frame profiles of high quality and unique designs. Combining the expertise of traditional craftmanship with

Detaylı

İşveren Markası Danışmanlığı. Employer Brand Consultancy

İşveren Markası Danışmanlığı. Employer Brand Consultancy İşveren Markası Danışmanlığı Employer Brand Consultancy İnsanlar para için olduğundan daha fazla hayatın anlamı için çalışırlar. Aslında, keyif almak için çalışırlar. Bu gerçeği gözardı eden şirketler

Detaylı

Clear omegle ban on puffin

Clear omegle ban on puffin Clear omegle ban on puffin How to Get Unbanned from Omegle. Omegle can be a rowdy place, but bans can come when you least expect them. If you don't have the patience to wait out. You can use Unban Omee

Detaylı

Reklam & Danışmanlık Hizmetleri. Güvenilir Başarılı ve Hızlı. Reliable, Successful and Fast. www. reklam.com

Reklam & Danışmanlık Hizmetleri. Güvenilir Başarılı ve Hızlı. Reliable, Successful and Fast. www. reklam.com Reklam & Danışmanlık Hizmetleri Güvenilir Başarılı ve Hızlı Reliable, Successful and Fast www. reklam.com Güvenli ol, fikirlerini baskıya çevir - Be safe. Print your ideas. Kurumsal kimlik, açık hava reklamcılık

Detaylı

CENG 302 Yazılım Mühendisliği Yazılım Mimarisi - Devam. Alper UĞUR

CENG 302 Yazılım Mühendisliği Yazılım Mimarisi - Devam. Alper UĞUR CENG 302 Yazılım Mühendisliği Yazılım Mimarisi - Devam Alper UĞUR Yazılım Mimarisi Gereksinim: NE? Mimari : NE+NASIL GEREKSİNİMLER (software architecture) Requirements : WHAT? Architecture : WHAT + HOW?

Detaylı

INSPIRE CAPACITY BUILDING IN TURKEY

INSPIRE CAPACITY BUILDING IN TURKEY Ministry of Environment and Urbanization General Directorate of Geographical Information Systems INSPIRE CAPACITY BUILDING IN TURKEY Section Manager Department of Geographical Information Agenda Background

Detaylı

PAZARLAMA YÖNETİMİ Şubat 2018

PAZARLAMA YÖNETİMİ Şubat 2018 Şubat 2018 Geçmişten günümüze pazarlama hangi evrelerden geçti? Pazarlama stratejisinin adımları nelerdir? Tüketici çeşitleri ve satın almaya etki eden faktörler nelerdir? Pazarlama yönetiminde trendler

Detaylı

Jci Türkiye 2012 Genel Kurulu Ödül Programı YAŞLILAR İLE YAZA HAFİF GİRELİM JCI TURKEY Best Local Corporate Social Responsibility (CSR) Program

Jci Türkiye 2012 Genel Kurulu Ödül Programı YAŞLILAR İLE YAZA HAFİF GİRELİM JCI TURKEY Best Local Corporate Social Responsibility (CSR) Program Awards Entry Jci Türkiye 2012 Genel Kurulu Ödül Programı YAŞLILAR İLE YAZA HAFİF GİRELİM JCI TURKEY Best Local Corporate Social Responsibility (CSR) Program http://www.jci.cc/eawards2n/print.php?lang_id=1&u=28878

Detaylı

www.yorukhidrolik.com www.bombe.gen.tr BİZ KİMİZ? WHO ARE WE? Firmamız hidrolik pres konusunda Türk sanayisine hizmet etmek için 1980 yılında şahıs firması olarak kurulmuştur. Hidrolik Pres imalatına o

Detaylı

Exercise 2 Dialogue(Diyalog)

Exercise 2 Dialogue(Diyalog) Going Home 02: At a Duty-free Shop Hi! How are you today? Today s lesson is about At a Duty-free Shop. Let s make learning English fun! Eve Dönüş 02: Duty-free Satış Mağazasında Exercise 1 Vocabulary and

Detaylı

Türkçe English. Increaser/Reducer

Türkçe English. Increaser/Reducer 2014 Türkçe English SW Increaser/Reducer TUBEST s.a.s. 1925 den beri başlıca paslanmaz metalden, metalik bükülebilir boruların ve boru bağlantı parçalarının planlaması üretimi ve ticareti alanında bir

Detaylı

REKLAM VE REKLAMCILIK IBS ADVERTISING LAB ONUR TUĞMAN#

REKLAM VE REKLAMCILIK IBS ADVERTISING LAB ONUR TUĞMAN# REKLAM VE REKLAMCILIK IBS ADVERTISING LAB ONUR TUĞMAN# REKLAMCI?# REKLAMCI...# GERÇEK BİR SATIŞCIDIR!# Bir kez satıcılık yapan, # hep satıcı kalır. # David Ogilvy# REKLAMCI...# * HEYECAN# * HEVES# * HIRS#

Detaylı

BBM Discrete Structures: Midterm 2 Date: , Time: 16:00-17:30. Question: Total Points: Score:

BBM Discrete Structures: Midterm 2 Date: , Time: 16:00-17:30. Question: Total Points: Score: BBM 205 - Discrete Structures: Midterm 2 Date: 8.12.2016, Time: 16:00-17:30 Ad Soyad / Name: Ögrenci No /Student ID: Question: 1 2 3 4 5 6 7 Total Points: 12 22 10 10 15 16 15 100 Score: 1. (12 points)

Detaylı

a, ı ı o, u u e, i i ö, ü ü

a, ı ı o, u u e, i i ö, ü ü Possessive Endings In English, the possession of an object is described by adding an s at the end of the possessor word separated by an apostrophe. If we are talking about a pen belonging to Hakan we would

Detaylı

PROFESSIONAL DEVELOPMENT POLICY OPTIONS

PROFESSIONAL DEVELOPMENT POLICY OPTIONS PROFESSIONAL DEVELOPMENT POLICY OPTIONS INTRODUCTION AND POLICY EXPLORATION IN RELATION TO PROFESSIONAL DEVELOPMENT FOR VET TEACHERS AND TRAINERS IN TURKEY JULIAN STANLEY, ETF ISTANBUL, FEBRUARY 2016 INTRODUCE

Detaylı

C o l l e c t i o n2012

C o l l e c t i o n2012 C o l l e c t i o n2012 Plastik Çerçeveler Plastic and Wooden Picture Frame Profiles 1 Resimler %50 küçültülmüştür Plastic Frames Dekoratif Mobilya Profilleri Plastic Picture Frame Profiles Downsized %50

Detaylı

Mantik (Dergah Yayinlari) (Turkish Edition)

Mantik (Dergah Yayinlari) (Turkish Edition) Mantik (Dergah Yayinlari) (Turkish Edition) Nurettin Topcu Click here if your download doesn"t start automatically Mantik (Dergah Yayinlari) (Turkish Edition) Nurettin Topcu Mantik (Dergah Yayinlari) (Turkish

Detaylı

1 I S L U Y G U L A M A L I İ K T İ S A T _ U Y G U L A M A ( 5 ) _ 3 0 K a s ı m

1 I S L U Y G U L A M A L I İ K T İ S A T _ U Y G U L A M A ( 5 ) _ 3 0 K a s ı m 1 I S L 8 0 5 U Y G U L A M A L I İ K T İ S A T _ U Y G U L A M A ( 5 ) _ 3 0 K a s ı m 2 0 1 2 CEVAPLAR 1. Tekelci bir firmanın sabit bir ortalama ve marjinal maliyet ( = =$5) ile ürettiğini ve =53 şeklinde

Detaylı

KARİYER PLANLAMA & YETENEK YÖNETİMİ. Tuğba Tuğman, M.A., ACC 2012

KARİYER PLANLAMA & YETENEK YÖNETİMİ. Tuğba Tuğman, M.A., ACC 2012 KARİYER PLANLAMA & İLETIŞIMDE YETENEK YÖNETİMİ 5 DUYU Tuğba Tuğman, M.A., ACC 2012 TUGBA TUGMAN KIMDIR? Akademik Kariyer (Psikolog, IK Yöneticisi, Koç) Güçlü Yönler Merak Cesaret Yaratıcılık GÜÇLÜ YÖNLERİNİZLE

Detaylı

YÜKSELİŞ ASANSÖR. www.yukselisasansor.com.tr YÜKSELİŞ ASANSÖR. Hedefiniz Yükselmek İse Yükselmenin Yolu YÜKSELİŞ tir.

YÜKSELİŞ ASANSÖR. www.yukselisasansor.com.tr YÜKSELİŞ ASANSÖR. Hedefiniz Yükselmek İse Yükselmenin Yolu YÜKSELİŞ tir. Hedefiniz Yükselmek İse Yükselmenin Yolu tir. SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ Sektöre uzun yıllar hizmet vermiş olan Yükseliş Asansör, kararlı ve prensipli yönetim anlayışı ile, kaliteli üretim için

Detaylı

HAKKIMIZDA ABOUT US. kuruluşundan bugüne PVC granül sektöründe küresel ve etkin bir oyuncu olmaktır.

HAKKIMIZDA ABOUT US. kuruluşundan bugüne PVC granül sektöründe küresel ve etkin bir oyuncu olmaktır. ABOUT US HAKKIMIZDA FORPLAS ın temel amacı, kuruluşundan bugüne PVC granül sektöründe küresel ve etkin bir oyuncu olmaktır. 25 yılı aşkın üretim deneyimine sahip olan FORPLAS, geniş ve nitelikli ürün yelpazesiyle

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ DERS KATALOG FORMU (COURSE CATALOGUE FORM)

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ DERS KATALOG FORMU (COURSE CATALOGUE FORM) Dersin Adı Course Name SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ DERS KATALOG FORMU (COURSE CATALOGUE FORM) Hemşirelikte temel kavram ve ilkeler Basic concepts and principles in nursing Kodu (Code) Yarıyılı (Semester)

Detaylı

Prof. Dr. N. Lerzan ÖZKALE

Prof. Dr. N. Lerzan ÖZKALE ERASMUS + YÜKSEKÖĞRETİM YIL SONU DEĞERLENDİRME TOPLANTISI Akdeniz Üniversitesi, Antalya AKADEMİK TANINMA Prof. Dr. N. Lerzan ÖZKALE İstanbul Teknik Üniversitesi ve Kadir Has Üniversitesi 21 Aralık 2017

Detaylı

Turkish Vessel Monitoring System. Turkish VMS

Turkish Vessel Monitoring System. Turkish VMS Turkish Vessel Monitoring System BSGM Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Balıkçılık Müdürlüğü ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü İstatistik ve Bilgi Sistemleri İstatistik Daire Başkanlığı ve Bilgi Sistemleri

Detaylı

LEATHER DECORATION TAKDİM INTRODUCTION

LEATHER DECORATION TAKDİM INTRODUCTION TAKDİM INTRODUCTION AREL DERİ 1960 yılında başladığı mobilya dekorasyon üretimini 48 yıldır başarı ile devam ettirmektedir. Değişen zamanın yenilik ve gelişimini takip eden firmamız 2000 yılında deri ile

Detaylı

81universities 29687participants

81universities 29687participants 2018 MMC Methodology and Sample Size 81universities 29687participants The announcements are made via university managements, career centres, student clubs, social media and email. The survey was conducted

Detaylı

Siz Gençler Gibi Biz de Farklıyız

Siz Gençler Gibi Biz de Farklıyız Siz Gençler Gibi Biz de Farklıyız Grubumuz,dekorasyon,inşaat taahhüt,ve turizim sektörlerinde uzun yıllardan beri hizmet vermektedir. Geçmişteki bilgi ve deneyimlerimizi modüler mobilya sistemine dönüştürerek

Detaylı

AİLE İRŞAT VE REHBERLİK BÜROLARINDA YAPILAN DİNİ DANIŞMANLIK - ÇORUM ÖRNEĞİ -

AİLE İRŞAT VE REHBERLİK BÜROLARINDA YAPILAN DİNİ DANIŞMANLIK - ÇORUM ÖRNEĞİ - T.C. Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Felsefe ve Din Bilimleri Anabilim Dalı AİLE İRŞAT VE REHBERLİK BÜROLARINDA YAPILAN DİNİ DANIŞMANLIK - ÇORUM ÖRNEĞİ - Necla YILMAZ Yüksek Lisans Tezi Çorum

Detaylı

1 Downsized %50 from the original picture size

1 Downsized %50 from the original picture size C o l l e c t i o n 2012 Decorative Profiles D e c o r a t i v e F u r n i t u r e P r o f i l e s 1 Downsized %50 from the original picture size Dekoratif Profil Dekoratif Mobilya Profilleri Decorative

Detaylı

Türkiye nin Krikosu. OUR VISION Is to be the most preferable mark of this sector with the trust of its own and giving the importance to its customers.

Türkiye nin Krikosu. OUR VISION Is to be the most preferable mark of this sector with the trust of its own and giving the importance to its customers. Türkiye nin Krikosu Jack of Turkey VİZYONUMUZ Hedef kitlesine verdiği önem ve kendini sürekli geliştiren yapısı ile sektörün en çok tercih edilen markası. MİSYONUMUZ Vizyonumuz doğrultusunda hidrolik sektöründeki

Detaylı

Tanrının Varlığının Ontolojik Kanıtı a

Tanrının Varlığının Ontolojik Kanıtı a Iğd Üniv Sos Bil Der / Igd Univ Jour Soc Sci Sayı / No. 8, Ekim / October 2015: 13-19 Entelekya / Entelecheia Tanrının Varlığının Ontolojik Kanıtı a Çeviren İLYAS ALTUNER b Geliş Tarihi: 01.10.2015 Kabul

Detaylı

Resimler %50 küçültülmüştür

Resimler %50 küçültülmüştür C o l l e c t i o n2012 Decorative Profiles Decorative Furniture Profiles 1 Resimler %50 küçültülmüştür Dekoratif Profil Dekoratif Mobilya Profilleri Plastic Picture Frame Profiles Downsized %50 from the

Detaylı

NOVAPAC Ambalaj San. Tic. A.Ş

NOVAPAC Ambalaj San. Tic. A.Ş Ambalaj San. Tic. A.Ş 2014 yılında İstanbul'da 5.000 m2 lik alanda kurulan tek kullanımlık plastik ürünleri araştırıp, geliştirip, tasarlayıp üretmektedir. Uzun yılların deneyimi ile pazara yenilikçi,

Detaylı

MARKA YÖNETİMİ Markanın Konusu, Çeşitleri ve Temel Kavramlar

MARKA YÖNETİMİ Markanın Konusu, Çeşitleri ve Temel Kavramlar MARKA YÖNETİMİ Markanın Konusu, Çeşitleri ve Temel Kavramlar Arş.Gör. Duran GÜLER Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Tedarik Zinciri Marka Performansı Aynı ya da farklı, çeşitli niteliklerde

Detaylı

Bütünleşik Pazarlama İletişimi. Melis Çetinkaya Keşan 4 Ağustos 2012

Bütünleşik Pazarlama İletişimi. Melis Çetinkaya Keşan 4 Ağustos 2012 Bütünleşik Pazarlama İletişimi Melis Çetinkaya Keşan 4 Ağustos 2012 Melis... Ya siz? Eğer... Tüketici bizi aynen anlasaydı, Dünyada bir tek biz olsaydık, Sonsuz para olsaydı... Ama Tüketicinin anladığı

Detaylı

OTOMOTİV SAN. TİC. LTD. ŞTİ. OTOMOTİV YEDEK PARÇA İMALATI AUTOMOTIVE SPARE PART MANUFACTURING

OTOMOTİV SAN. TİC. LTD. ŞTİ.   OTOMOTİV YEDEK PARÇA İMALATI AUTOMOTIVE SPARE PART MANUFACTURING OTOMOTİV SAN. TİC. LTD. ŞTİ. www.ozaksen.com.tr OTOMOTİV YEDEK PARÇA İMALATI AUTOMOTIVE SPARE PART MANUFACTURING ÜRÜNLERİMİZ OUR PRODUCTS INTERCOOL BAĞLANTI BORULARI INTERCOOL CONNECTION PIPES... 4 YAĞ

Detaylı

İŞLETMELERDE KURUMSAL İMAJ VE OLUŞUMUNDAKİ ANA ETKENLER

İŞLETMELERDE KURUMSAL İMAJ VE OLUŞUMUNDAKİ ANA ETKENLER ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM ANA BİLİM DALI İŞLETMELERDE KURUMSAL İMAJ VE OLUŞUMUNDAKİ ANA ETKENLER BİR ÖRNEK OLAY İNCELEMESİ: SHERATON ANKARA HOTEL & TOWERS

Detaylı

Y KUŞAĞI ARAŞTIRMASI. TÜRKİYE BULGULARI: 17 Ocak 2014

Y KUŞAĞI ARAŞTIRMASI. TÜRKİYE BULGULARI: 17 Ocak 2014 Y KUŞAĞI ARAŞTIRMASI TÜRKİYE BULGULARI: 17 Ocak 2014 Yönetici Özeti Bu araştırma, 2025 yılında iş dünyasının yüzde 25 ini oluşturacak olan Y Kuşağı nın iş dünyasından, hükümetten ve geleceğin iş ortamından

Detaylı

TR2009/ /409 Benim için İnsan Hakları «Human Rights for Me» How to discuss a theme in the classroom, Anton Senf,

TR2009/ /409 Benim için İnsan Hakları «Human Rights for Me» How to discuss a theme in the classroom, Anton Senf, Benim için İnsan Hakları «Human Rights for Me» How to discuss a theme in the classroom, Anton Senf, 13-3-2014 Benim için İnsan Hakları «Human Rights for Me» Bir Tema Sınıfta Nasıl Tartışılır, Anton Senf,

Detaylı

Virtualmin'e Yeni Web Sitesi Host Etmek - Domain Eklemek

Virtualmin'e Yeni Web Sitesi Host Etmek - Domain Eklemek Yeni bir web sitesi tanımlamak, FTP ve Email ayarlarını ayarlamak için yapılması gerekenler Öncelikle Sol Menüden Create Virtual Server(Burdaki Virtual server ifadesi sizi yanıltmasın Reseller gibi düşünün

Detaylı

Helping you to live more independently. Insanlari ve bagimsiz yasami destekleme. Daha bagimsiz yasamak için size yardim ediyor

Helping you to live more independently. Insanlari ve bagimsiz yasami destekleme. Daha bagimsiz yasamak için size yardim ediyor The Supporting People Logo Insanlari ve bagimsiz yasami destekleme The Supporting People Door in Watermark The Supporting People Introduction Helping you to live more independently Daha bagimsiz yasamak

Detaylı

KALEIDOSCOPES N.1. Solo Piano. Mehmet Okonşar

KALEIDOSCOPES N.1. Solo Piano. Mehmet Okonşar KALEIDOSCOPES N.1 Solo Piano Mehmet Okonşar Kaleidoscopes, bir temel ses dizisi üzerine kurulmuş ve bunların dönüşümlerini işleyen bir dizi yapıttan oluşmaktadır. Kullanılan bu temel ses dizisi, Alban

Detaylı

Virtual Worlds are Useful for Children

Virtual Worlds are Useful for Children Virtual Worlds are Useful for Children Virtual Worlds are Useful for Children A research report says that virtual worlds can be important places where children practise what they will do in real life.they

Detaylı

Marka İletişimi ve Pazarlama

Marka İletişimi ve Pazarlama Marka İletişimi ve Pazarlama F. Meriç Dirik Mikro Bilgi Kayıt ve Dağıtım A.Ş. meric.dirik@mikrobilgi.com.tr Marka: Ürünün ruhu Marka İletişimi: Ürünün hayatı Pazarlama: Ürünün sosyal hayatı Reklam: Ruhunu

Detaylı

EFFECTIVE COMMUNICATIONS. Cengiz Hakan Aydın

EFFECTIVE COMMUNICATIONS. Cengiz Hakan Aydın EFFECTIVE COMMUNICATIONS Cengiz Hakan Aydın Communication Process Feed Forward Source e n c o Mess. Chan. d e c o Recei Feed- back d e d e Communication Types Nonverbal %60 Wri7en %10 Verbal %30 Nonverbal

Detaylı

Mobilya kulpları konusunda Türkiye nin önde gelen üreticilerinden olan Marca, 2000 yılında İstanbul da kuruldu. Meydan Mobilya Aksesuarları Sanayi ve

Mobilya kulpları konusunda Türkiye nin önde gelen üreticilerinden olan Marca, 2000 yılında İstanbul da kuruldu. Meydan Mobilya Aksesuarları Sanayi ve 2012 Mobilya kulpları konusunda Türkiye nin önde gelen üreticilerinden olan Marca, 2000 yılında İstanbul da kuruldu. Meydan Mobilya Aksesuarları Sanayi ve Ticaret Limited Șirketi unvanıyla kurulan firma,

Detaylı

Seri kablo bağlantısında Windows95/98/ME'ten Windows 2000'e bağlantı Windows95/98/ME - NT4 bağlantısına çok benzer.

Seri kablo bağlantısında Windows95/98/ME'ten Windows 2000'e bağlantı Windows95/98/ME - NT4 bağlantısına çok benzer. Seri kablo bağlantısında Windows95/98/ME'ten Windows 2000'e bağlantı Windows95/98/ME NT4 bağlantısına çok benzer. Direkt Kablo desteğini Windows95/98'e yükledikten sonra, Windows95 for Direct Cable Client

Detaylı

Takım Çalışması ve Liderlik Kuralları

Takım Çalışması ve Liderlik Kuralları Vision and Values Takım Çalışması ve Liderlik Kuralları Code of Teamwork and Leadership 1 Takım Çalışması ve Liderlik Kuralları Vizyon ve değerlerimiz, Henkel çatısı altındaki davranışlarımızın ve hareketlerimizin

Detaylı

ÜRÜN TEŞHİR STANDLARI ÜRETİMİ / DISPLAY DESIGN & PRODUCTION

ÜRÜN TEŞHİR STANDLARI ÜRETİMİ / DISPLAY DESIGN & PRODUCTION ÜRÜN TEŞHİR STANDLARI ÜRETİMİ / DISPLAY DESIGN & PRODUCTION KURUMSAL Ürün teşhir standları üretimi konusunda 2008 yılında kurulan Relax Stand günden güne arttırdığı başarı grafiği,tasarım gücü ve teknolojik

Detaylı

GRAFIK TASARIMIN, AMBALAJ VE PROMOSYON ENDÜSTRIYEL ÜRÜNLERINE UYGULANMASINDA DIJITAL BASKININ ÖNEMI

GRAFIK TASARIMIN, AMBALAJ VE PROMOSYON ENDÜSTRIYEL ÜRÜNLERINE UYGULANMASINDA DIJITAL BASKININ ÖNEMI GRAFIK TASARIMIN, AMBALAJ VE PROMOSYON ENDÜSTRIYEL ÜRÜNLERINE UYGULANMASINDA DIJITAL BASKININ ÖNEMI THE SIGNIFICANCE OF DIGITAL PRINTING IN THE APPLICAIION OF GRAPHICAL DESIGN, PACKAGING AND PROMOTIONAL

Detaylı

3D modelling modelleme& animation

3D modelling modelleme& animation 3D modelling modelleme& animation animasyon graphic graf ik& design tasarım web design web tasarım& programming programlama professional photography profesyonel& fotoğrafçılık Product & Photography ürün

Detaylı

Freshman ACWR 101 3 ACWR 104 3 ETHR Ethical Reasoning 3 HUMS Humanities 3 SOSCSocial Science 3 SCIE Natural Sciences 3

Freshman ACWR 101 3 ACWR 104 3 ETHR Ethical Reasoning 3 HUMS Humanities 3 SOSCSocial Science 3 SCIE Natural Sciences 3 MAVA Curriculum (For students matriculating at MAVA in Fall 2014 or later) MAVA Ders Programı (Güz 2014 yılında ve sonrasında MAVA ya kayıt yaptıran öğrenciler için) For undergraduate students entering

Detaylı

Türkçe English PRIMA WOOD STEEL

Türkçe English PRIMA WOOD STEEL 2014 Türkçe English PRIMA WOOD STEEL TUBEST s.a.s. 1925 den beri başlıca paslanmaz metalden, metalik bükülebilir boruların ve boru bağlantı parçalarının planlaması üretimi ve ticareti alanında bir çok

Detaylı

FOR INVESTERS WHY EXPOKENT?

FOR INVESTERS WHY EXPOKENT? FOR INVESTERS WHY EXPOKENT? 1 Expokent Fact Sheet (Kasım/November 2013) ENGLISH Working on the idea: since 2010 Established: 31/05/2012 Office with full equipment : 140m 2 in Çukurambar one of Ankara s

Detaylı

İlkokullarda Görev Yapan Sınıf Öğretmenlerinin Oyun Ve Fiziki Etkinlikler Dersi İle İlgili Görüş Ve Uygulamaları

İlkokullarda Görev Yapan Sınıf Öğretmenlerinin Oyun Ve Fiziki Etkinlikler Dersi İle İlgili Görüş Ve Uygulamaları İlkokullarda Görev Yapan Sınıf Öğretmenlerinin Oyun Ve Fiziki Etkinlikler Dersi İle İlgili Görüş Ve Uygulamaları Uğur ŞENTÜRK, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Çanakkale,

Detaylı

A LANGUAGE TEACHER'S PERSONAL OPINION

A LANGUAGE TEACHER'S PERSONAL OPINION 1. Çeviri Metni - 9 Ekim 2014 A LANGUAGE TEACHER'S PERSONAL OPINION Why is English such an important language today? There are several reasons. Why: Neden, niçin Such: gibi Important: Önemli Language:

Detaylı

WEEK 11 CME323 NUMERIC ANALYSIS. Lect. Yasin ORTAKCI.

WEEK 11 CME323 NUMERIC ANALYSIS. Lect. Yasin ORTAKCI. WEEK 11 CME323 NUMERIC ANALYSIS Lect. Yasin ORTAKCI yasinortakci@karabuk.edu.tr 2 INTERPOLATION Introduction A census of the population of the United States is taken every 10 years. The following table

Detaylı

www.crossregions.com Turkey: + 90 212 347 4756 USA: +1 904 242 6555 Email: info@crossregions.com

www.crossregions.com Turkey: + 90 212 347 4756 USA: +1 904 242 6555 Email: info@crossregions.com www.crossregions.com Turkey: + 90 212 347 4756 USA: +1 904 242 6555 Email: info@crossregions.com 1. Kapak. 2. çindekiler. 3. Misyonumuz. 4. Yönetim Ekibi. 5. Sektör ve Piyasa Ortamı. 6. Fırsat. 7. Piyasa

Detaylı

2012 YILI. Faaliyet Raporu. I. Uluslararası Enetelektüel Sermayenin. Ölçülmesi ve Roparlanması. Sempozyumu

2012 YILI. Faaliyet Raporu. I. Uluslararası Enetelektüel Sermayenin. Ölçülmesi ve Roparlanması. Sempozyumu I. Uluslararası Enetelektüel Sermayenin Ölçülmesi ve Roparlanması Sempozyumu 2012 396 I. Uluslararası Entelektüel Sermayenin Ölçülmesi ve Raporlanması Sempozyumu İstanbul Kalkınma Ajansı (ISTKA) nın Kar

Detaylı

ulu Sosy Anahtar Kelimeler: .2014, Makale Kabul Tarihi:21.10.2014 2014, Cilt:11, 163-184

ulu Sosy Anahtar Kelimeler: .2014, Makale Kabul Tarihi:21.10.2014 2014, Cilt:11, 163-184 ulu.2014, Makale Kabul Tarihi:21.10.2014 Sosy Anahtar Kelimeler: 2014, Cilt:11, 163184 The Relaionship Between Social Capital of Schools And Organizational Image Based On Perceptions of Teachers Abstract:The

Detaylı

ALANYA HALK EĞİTİMİ MERKEZİ BAĞIMSIZ YAŞAM İÇİN YENİ YAKLAŞIMLAR ADLI GRUNDTVIG PROJEMİZ İN DÖNEM SONU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

ALANYA HALK EĞİTİMİ MERKEZİ BAĞIMSIZ YAŞAM İÇİN YENİ YAKLAŞIMLAR ADLI GRUNDTVIG PROJEMİZ İN DÖNEM SONU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI ALANYA HALK EĞİTİMİ MERKEZİ BAĞIMSIZ YAŞAM İÇİN YENİ YAKLAŞIMLAR ADLI GRUNDTVIG PROJEMİZ İN DÖNEM SONU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI ALANYA PUBLIC EDUCATION CENTRE S FINAL INFORMATIVE MEETING OF THE GRUNDTVIG

Detaylı

Sample IELTS Task 2 scoring band 6

Sample IELTS Task 2 scoring band 6 Merhaba, Aşağıda ortalama 6 seviyesinde bir öğrencinin IELTS Academic Writing Task 2 için yazdığı Essay i ve her paragraph ile ilgili yorumları bulacaksınız. IELTS WRITING TASK 2 You should spend about

Detaylı

Türkçe English ADWCO10

Türkçe English ADWCO10 2014 Türkçe English ADWCO10 TUBEST s.a.s. 1925 den beri başlıca paslanmaz metalden, metalik bükülebilir boruların ve boru bağlantı parçalarının planlaması üretimi ve ticareti alanında bir çok endüstrinin

Detaylı

okandancam.com.tr okandancam.com.tr ürün katalogu product catalogue

okandancam.com.tr okandancam.com.tr ürün katalogu product catalogue ürün katalogu product catalogue 2011 FİRMA PROFİL Türkiye nin lider cam kuruluşlarından olan Okandan Cam 1954 yılında kurulmuştur. Sektörde yaptığı yatırımlar sayesinde gelişen ve büyüyen firma, 1968 yılında

Detaylı

ISSN: Yıl /Year: 2017 Cilt(Sayı)/Vol.(Issue): 1(Özel) Sayfa/Page: Araştırma Makalesi Research Article

ISSN: Yıl /Year: 2017 Cilt(Sayı)/Vol.(Issue): 1(Özel) Sayfa/Page: Araştırma Makalesi Research Article VII. Bahçe Ürünlerinde Muhafaza ve Pazarlama Sempozyumu, 04-07 Ekim 2016 ISSN: 2148-0036 Yıl /Year: 2017 Cilt(Sayı)/Vol.(Issue): 1(Özel) Sayfa/Page: 173-180 Araştırma Makalesi Research Article Akdeniz

Detaylı

YÜKLENİCİ FİRMALARDA İNTERNET TABANLI YÖNETİM ENFORMASYON SİSTEMLERİ ÖRNEK BİR ÇALIŞMA

YÜKLENİCİ FİRMALARDA İNTERNET TABANLI YÖNETİM ENFORMASYON SİSTEMLERİ ÖRNEK BİR ÇALIŞMA YÜKLENİCİ FİRMALARDA İNTERNET TABANLI YÖNETİM ENFORMASYON SİSTEMLERİ ÖRNEK BİR ÇALIŞMA ÖZET Bu çalışmada, Türk inşaat sektöründe faaliyet göstermekte olan örnek bir yüklenici firmanın İnternet tabanlı

Detaylı

Kripto was born In November 2011 by 3 founding member in İstanbul. From now on, there is 22 exclusive engineers who are software technology based.

Kripto was born In November 2011 by 3 founding member in İstanbul. From now on, there is 22 exclusive engineers who are software technology based. Kripto is the first and only software company which improves the inevitable needs of the evolving Television Broadcasting in Turkey and in the World with advertising and data management technology that

Detaylı