STARBOARD SOFTWARE MENÜ KILAVUZU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "STARBOARD SOFTWARE 9.43.2 MENÜ KILAVUZU"

Transkript

1 STARBOARD SOFTWARE MENÜ KILAVUZU Dosya Menüsü: 1_ Yeni: Yeni boş bir belge açmak için kullanılır. 2_ Aç: StarBoard dökümanlarını (*.yar), Görüntü dosyalarını (*.bmp *.dib *.png *.jpg *.jpeg *.gif *.tif *.tiff) Windows Meta dosyalarını (*.wmf *.emf) SVG dosyalarını (*.svg) Belge dosyalarını (*.doc *.docx *.rtf *.txt) Excel dosyalarını (*.xls *.xlsx) PDF dosyalarını (*.pdf) Open Document dosyalarını (*.odt *.ods) Film dosyalarını (*.avi *.mpeg *.m1v *.m2v *.m2p *.wmv *.mov *.asf) PowerPoint dosyalarını (*.ppt *.pptx) Common File Format (Ortak Dosya Biçimi) dosyalarını (*.iwb) StarBoard yazılımının içinde açmak için kullanılır. 3_ Birleştir: İki veya daha fazla StarBoard dökümanını (*.yar) bir dosya içerisinde birleştirmek için kullanılır. 4_ Son Belgeler: Küçük bir önizleme ile kullanılan son 10 StarBoard dosyasını (*.yar) görmek için kullanılır. 5_ Kaydet: StarBoard yazılımında yapılan çalışmaları StarBoard dökümanı (*.yar) olarak kaydetmek için kullanılır. 6_ Farklı Kaydet: StarBoard Yazılımında yapılan çalışmaları; StarBoard dökümanı (*.yar) HTM dosyalar (*.htm) BMP dosyalar (*.bmp) JPG dosyalar (*.jpg) PNG dosyalar (*.png) IWB dosyalar (*.iwb) PDF dosyalar (*.pdf) PPT dosyalar (*.ppt) olarak kaydetmek için kullanılır. 7_ Yazdır: StarBoard yazılımında açık olan dökümanı bilgisayara veya ağa bağlı bir yazıcıdan bastırmak veya herhangi bir uygulamadan StarBoard yazılımı içine belge aktarmak için kullanılır. Yazıcıdan bastırmak için; Menü / Dosya / Yazdır komutundan sonra ekrana gelen arayüz penceresinden bilgisayarımızda veya ağda tanımlı olan yazıcıyı seçerek yazdırabiliriz. Herhangi bir uygulamadan StarBoard yazılımı içine belge aktarmak için; Menü / Dosya / Yazdır komutundan sonra ekrana gelen arayüz penceresinden StarBoard Document Capture ı seçerek StarBoard yazılımı içine belge aktarabilir ve belgenin ekran büyüklüğünü ayarlayabiliriz. 8_ Çık: StarBoard Yazılımından çıkmak için kullanılır.

2 Düzenle Menüsü: 1_ Geri Al: Aktif sayfa üzerinde yapılan işlemleri sırasıyla geri almak için kullanılır. 2_ Yeniden Yap: Aktif sayfa üzerinde geri alınan işlemlerin sırasıyla yeniden yapılması için kullanılır. 3_ Kes: Aktif sayfa üzerinde yapılan işlemleri veya nesneleri kesmek için kullanılır. 4_ Kopyala: Aktif sayfa üzerinde yapılan işlemleri veya nesneleri kopyalamak için kullanılır. 5_ Yapıştır: Aktif sayfaya Kopyala veya Kes komutları kullanılarak resim, yazı, nesne vb. dökümanların eklenmesi veya taşınması için kullanılır. 6_ Hepsini Seç: Aktif sayfa üzerinde yapılan işlemlerin tamamını seçmek için kullanılır. 7_ Eşini yap: Seçilen bir işlemin aynısının oluşturulması için kullanılır. 8_Sil: Aktif sayfa üzerinde seçilen işlemlerin veya nesnelerin silinmesi için kullanılır. 9_ Temizle: Aktif sayfa üzerindeki işlemlerin silinerek sayfanın tamamen temizlenmesi için kullanılır. 10_ Açıklamayı Sil: Aktif sayfa üzerinde Normal kalem ile yapılan işlemlerin silinmesi için kullanılır. 11_ Grup/Kilitleme: a. Grup; Aktif sayfa üzerindeki birden fazla işlemin seçilerek grup haline getirilmesi ve birlikte hareket etmeleri için kullanılır. b. Grubu Çöz; Grup haline getirilen işlemlerin ayrıştırılması için kullanılır. c. Kilitle; Aktif sayfa üzerinde seçilen işlemin bulunduğu noktada sabit kalması ve başka yere hareket etmemesi için kullanılır. d. Kilit Çöz; Kilitlenen işlemin açılması ve hareket edebilmesi için kullanılır. 12_ Metin Böl: Herhangi bir internet sayfası veya döküman içerisinden sürükle/bırak veya kopyala/yapıştır komutlarıyla aktif ekrana taşınan satır veya paragraftan oluşan yazının bölünmesi için kullanılır. a. Çizgiye Göre Böl; Aktif sayfaya getirilen yazı birden fazla satır içeriyorsa mevcut yazıyı satırlarına bölmek için kullanılır. b. Kelimeye Göre Böl; Aktif sayfaya getirilen yazı birden fazla kelimeden oluşuyorsa mevcut yazıyı kelimelerine bölmek için kullanılır. 13_ Metin Bul : Aktif sayfa üzerinde, belirtilen metin öğesini bulmak için kullanılır. 14_ Galeri Klasörü Bul : Galeri içinde, belirtilen klasörü aramak için kullanılır. 15_ Galeri Favorilerini Yönet: Sık kullanılan resimlerinizi tutan bir klasör açmak için kullanılır. 16_ Görüntüyü düzenle: Seçilen görüntüyü düzenlemek için kullanılır. 17_Bağlantılar: Aktif ekranda seçilen bir işlemi veya nesneyi başka bir ek, dosya, internet sayfası veya doküman sayfasına bağlamak için kullanılır.

3 a. Bağlantıyı Düzenle ; Seçilen nesnenin bağlantısını düzenlemek için kullanılır. Seçilen nesneye ek, dosya, internet sayfası veya doküman sayfası atanabilir. b. Bağlantı Aç; Seçilen nesnenin bağlı bulunduğu ek, dosya, internet sayfası veya doküman sayfasını açar. 18_ Hizala: Seçilen nesneleri aşağıdaki seçeneklerde hizalamak için kullanılır. Üst Alt Sol Sağ Yatay Merkez Düşey Merkez Yatay Dağıt Düşey Dağıt 19_ Yeniden boyutlandır: Seçilen nesneleri aşağıdaki seçeneklerde yeniden boyutlandırmak için kullanılır. En geniş En dar En yüksek En düşük 20_ Düzenle: Seçilen nesnelerin aşağıdaki seçeneklerde sırasını değiştirmek için kullanılır. Yukarı Aşağı Üste Alta Önplana Arkaplana 21_ Döndür/Çevir: Seçilen nesneyi aşağıdaki seçeneklerde döndürüp çevirmek için kullanılır. Saat yönünde döndür 180 çevir Ters saat yönünde döndür Yatay çevir Düşey çevir Görünüm Menüsü: 1_ Geri: Önceki görüntülenen sayfayı görüntülemek için kullanılır. 2_ İleri: Önceki Geri operasyonunu geri almak için kullanılır. 3_ Önceki Sayfa: Önceki sayfayı görüntülemek için kullanılır. 4_ Yeni Sayfa: Sonraki sayfayı görüntülemek için kullanılır. 5_ Kenar Çubuğu Pencere Öğeleri: Aşağıdaki seçenekleri içeren bir alt menü açar. a. Konu Listesi; Konu Listesi penceresini Gösterir/Gizler. b. Sayfa Listesi; Sayfa Listesi penceresini Gösterir/Gizler. c. Ekler; Ekler penceresini Gösterir/Gizler. d. Galeri; Galeri penceresini Gösterir/Gizler.

4 e. Araç Özellikleri; Araç Özellikleri penceresini Gösterir/Gizler. f. Nesne Özellikleri; Nesne Özellikleri penceresini Gösterir/Gizler. g. Sayfa Özellikleri; Sayfa Özellikleri penceresini Gösterir/Gizler. h. Navigasyon; Navigasyon penceresini Gösterir/Gizler. i. Ekran Yerleşimi; Ekran Yerleşimi penceresini Gösterir/Gizler. j. Konferans Konsolu; Konferans Konsolu penceresini Gösterir/Gizler. 6_ Düzen: Aşağıdaki seçenekleri içeren bir alt menü açar. a. Menü Çubuğu; Menü Çubuğunu Gösterir/Gizler (Yalnızca Windows sürümü içindir). b. Kenar Çubuğu; Kenar Çubuğunu Gösterir/Gizler. c. Bağlam Çubuğu; Bağlam Çubuğunu Gösterir/Gizler. 7_ Izgara: Aşağıdaki seçenekleri içeren bir alt menü açar. a. Kılavuz Çizgileri Göster; Aktif sayfada Kılavuz Çizgileri Gösterir/Gizler. b. Kılavuz Çizgilerine Yasla; Komutu Açar/Kapatır. Akıllı Kalem ile çizilen şekillerin otomatik olarak en yakın klavuz çizgilere yaslanmasını sağlar. c. Çizgi Pozisyonunu Ayarla; Komutu Açar/Kapatır. Akıllı Kalem ile çizilen çizgilerin pozisyonunun kolay ayarlanabilmesini sağlar. 8_ Büyüt: Aşağıdaki seçenekleri içeren bir alt menü açar. a. Büyüt; Aktif sayfadaki nesnelerin görünümünü büyütür. b. Küçült; Aktif sayfadaki nesnelerin görünümünü büyütür. c. Pencere Büyüt; Aktif sayfada seçilen bir dikdörtgen alanı büyütür. d. Yeniden Ayar; Büyütme veya küçültmeyi sıfırlar. Nesnenin boyutunu ilk haline getirir (%100). 9_ Tam Ekran: StarBoard yazılımında Tam Ekran ve Pencere Modu arasında geçiş yapmak için kullanılır. 10_ Önplanı Sakla: Aktif sayfada Önplanı Gösterir/Gizler. 11_ Görünümü Yenile: Ekranı yenilemek için kullanılır. Araçlar Menüsü: 1_ Normal Kalem: Serbest yazı yazmak ve not almak için kullanılır. 2_ Akıllı Kalem: Serbest elle çizilen şekiller otomatik olarak geometrik nesnelere dönüştürülür. (Desteklenen şekiller: Dikdörtgen, kare, daire, elips, ok, yıldız, üçgen, çokgen, dörtgen, yamuk, çizgi) El yazısı metne dönüştürülür. Metin Google, Wikipedia veya herhangi bir arama motorunda aratılır. Matematik dersleri için ızgara ile birlikte kullanıldığında büyük kolaylık sağlar. 3_ İşaret Kalemi: Aktif sayfadaki nesneler üzerinde anlık vurgulama yapmak için kullanılır. Lazer işaretleyici gibi çalışır. Yapılan her vurgulama ile önceki vurgulama kaybolur. Noktasal vurgulamalarda vurgulanacak olan noktaya bir kere dokunularak ok çıkması sağlanır. Sunumlarla iyi çalışır. 4_ Metin Kalemi: El yazısını otomatik olarak metin haline dönüştürmek için kullanılır. Başka bir metin ile değiştirmek için seçenekler arasından uygun olanı seçilir. 5_ Dual Pen: Aktif sayfada iki kişinin alan sınırlaması olmadan işlem yapmasını sağlar.

5 6_ Silgi: Aktif sayfada yapılan işlemleri ve nesneleri silmek için kullanılır. Normal Silgi; Normal Kalem ile yapılmış notları siler. Resim Silgisi; Eklenen resimleri ve notları siler. Ekran Temizleme; Aktif sayfayı tamamen temizler. 7_ Seç: Aktif sayfada yapılan işlemleri ve nesneleri seçmek için kullanılır. 8_Kaydır: Aktif sayfayı yukarı, aşağı veya sağa, sola kaydırmak için kullanılır. 9_ Çoklu Giriş: Aktif sayfanın ikiye bölünerek (StarBoard modele göre üç kişide olabilir) iki kişinin kendi alanları içinde işlem yapmasını sağlamak için kullanılır. 10_ Doldur: Katı veya vurgulama renkleri ile serbest şekillerde dahil olmak üzere herhangi bir kapalı çizgi nesnenin içini doldurmak için kullanılır. 11_ Metin: Aktif sayfada belirtilen alana dijital klavye ile yazı yazmak için kullanılır. 12_ Şekiller: Çizgi, ok, daire, elips, üçgen, dik üçgen, dörtgen, dikdörtgen, kare çizmek için kullanılır. 13_ Aksesuarlar: Aşağıdaki seçenekleri içeren bir alt menü açar. a. Pergel; Daire, yay gibi şekilleri çizilmek için kullanılır. b. Açı ölçer; Açı ölçmek ve açılı şekillerin oluşturulması için kullanılır. c. Cetvel; Uzunlukları ölçmek ve düz çizgi çizmek için kullanılır. d. Ekran Klavyesi; Aktif sayfaya veya orijinal belgeler üzerine metin girişleri yapmak için kullanılır. e. Ekran Kapatma; Aktif sayfanın veya orijinal belgenin üzerine siyah bir perde kapatıp anlatımın yönüne göre perdeyi yukarı aşağı veya sağa sola doğru kaydırarak anlatımın parçalara ayrılarak yapılmasını sağlar. f. Ekran Kaydedicisi; Ses ve notları kaydetmek (*.wmv) ve kaydı *.wmv formatını destekleyen herhangi bir medya oynatıcı ile istenen zamanda oynatmak için kullanılır. g. Spot Işık; Aktif sayfa veya orijinal belge üzerinde dikkatleri bir noktaya toplamak için kullanılır. h. Kronometre; Zaman tutmak için kullanılır. i. Ekran Yakala; Aktif sayfa üzerinden, herhangi bir doküman veya programdan bir bölümünü kesip almak için kullanılır. Masaüstü yakala, Pencere yakala, Sürükle-Seç yakala ve Serbest yakala seçenekleri vardır. j. Dış Uygulamaları Ekle/Sil; Herhangi bir orijinal belgenin Araç paletine sürükle bırak ile yerleştirilerek StarBoard yazılımı içinde çalışılırken bu dosyanın üzerine tıklanarak doğrudan çalıştırılması için kullanılır. 14_ İçerik Yakalama Merkezi: Bilgisayara bağlı kamera üzerinden tek kare çekim, sürekli çekim veya hareketli çekim yapılarak StarBoard yazılımına aktarmak için kullanılır. 15_ Konu Araç Kutusu (Subjest Toolbox): Coğrafya, dil sanatları, matematik ve fen konularını içerir. 16_ Tablo: Aktif sayfa üzerinde tabo oluşturmak için kullanılır. Ekle Menüsü: 1_ Yeni Sayfa: Geçerli Beyaz Tahta konusunun sonuna boş bir sayfa ekler ve sayfayı görüntüler.

6 2_ Ekran Görüntüsü: Geçerli masaüstü içeriğini yakalar, geçerli Beyaz Tahta konusunun sonuna boş bir sayfa ekler ve sayfayı görüntüler. 3_ Resim : Aktif sayfaya resim dosyası eklemek için kullanılır. 4_ Flash : Aktif sayfaya flash dosyası (*.swf) eklemek için kullanılır. 5_ TWAIN Cihaz: TWAIN aygıtı (tarayıcı veya kamera) seçmek için kullanılır. 6_ PC Kamera: PC kamerasını açarak üzerinden tek kare görüntü almak için kullanılır. Konu Menüsü: Eğer StarBoard olmayan dosyalar açarsanız veya bir konferans ortamı başlatırsanız diğer konularda burada listelenir. 1_ Masaüstü: Masaüstü moduna geçmek için kullanılır. 2_ Yazıtahtası: Yazıtahtası moduna geçmek için kullanılır. Konferans Menüsü: İnteraktif sunumlarınızın paylaşımına olanak verir. Mak. 50 noktayı destekler. 1_ Paylaşımlı Tahta Aç : StarBoard konferans oturumuna ev sahipliği yapmak için kullanılır. 2_ Paylaşımlı Tahtaya Bağlan : StarBoard konferans oturumuna katılmak için kullanılır. Ayarlar Menüsü: 1_ Tercihler: StarBoard Yazılım için çeşitli ayarlara erişim sağlar. 2_ Lisan: Kullanılacak olan dil seçimi yapılır. 3_ Profil: StarBoard Yazılımının kullanıcıya göre özelleştirilmesi için kullanılır. a. Profili Yükle ; Kaydedilen profili yüklemek için kullanılır. b. Yeni Profil ; Yeni bir profil oluştururken şablon olarak önceden ayarlanmış profillerden birini seçmek için kullanılır. c. Profili başka adla kaydet ; Bir profil için geçerli ayarları kadetmek için kullanılır. 4_ StarBoard: a. Kalibre et; StarBoard kalibrasyon alanını görüntüler. b. StarBoard Ayarları; Bağlanan StarBoard un fonksiyonlarını ayarlar. c. Bağlantıyı kontrol et; StarBoard un bağlantı durumunu kontrol eder. 5_ Fonksiyon Düğmesi Ayarları : StarBoard fonksiyon tuşları ayarlarının değiştirilmesini sağlar. 6_ Arama Motorlarını Yapılandır : Hangi arama motorlarının StarBoard ile kullanılacağını belirlemenizi sağlar.

7 Yardım Menüsü: 1_ StarBoard Yardım: 2_ Hoşgeldiniz Ekranı : 3_ Kaynak Merkezi: 4_Güncellemeleri Kontrol Et: 5_ Kullanıcı Kayıt İşlemi: 6_ Online Destek: 7_ Hakkında :

StarBoard Yazılım 9.2A (Windows için) Yazılım Eğitim Rehberi İçindekiler

StarBoard Yazılım 9.2A (Windows için) Yazılım Eğitim Rehberi İçindekiler StarBoard Yazılım 9.2A (Windows için) Yazılım Eğitim Rehberi İçindekiler StarBoard Yazılım Açılışı Özelleştirilebilir Araç Çubuğu Kalibrasyon Simgeleri Eklei Kladır Temel Öğeler Araç Çubuğunu Kaydet Fonksiyon

Detaylı

Temel Bilgi Teknolojileri - II Ayrıntılı Ders İçerikleri

Temel Bilgi Teknolojileri - II Ayrıntılı Ders İçerikleri Temel Bilgi Teknolojileri - II Ayrıntılı Ders İçerikleri Hesap Tabloları(Excel 2007) HAFTA 1 1. Hesap Tablolarına Giriş 1.1. Hesap tablosu tanımı, kullanım amacı ve yerleri 1.2. MS Excel Uygulamasına giriş

Detaylı

SAÜ BİLGİSAYAR VE BİLİŞİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ORTAK BİLGİSAYAR DERSLERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ WİNDOWS 7 BÖLÜM SORULARI

SAÜ BİLGİSAYAR VE BİLİŞİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ORTAK BİLGİSAYAR DERSLERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ WİNDOWS 7 BÖLÜM SORULARI SAÜ BİLGİSAYAR VE BİLİŞİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ORTAK BİLGİSAYAR DERSLERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ WİNDOWS 7 BÖLÜM SORULARI 1.Windows 7 Temelleri 1.2. Masaüstü 1. Windows 7 de dosyaların hangi programla açılacağını

Detaylı

MİCROSOFT OFFİCE 2007-2010 POWER POİNT SORULARI. 1) Power Point e yeni slayt hangi kısayol tuşu ile eklenir? a) Ctrl+N b) Ctrl+M c) Ctrl+C d) Ctrl+E

MİCROSOFT OFFİCE 2007-2010 POWER POİNT SORULARI. 1) Power Point e yeni slayt hangi kısayol tuşu ile eklenir? a) Ctrl+N b) Ctrl+M c) Ctrl+C d) Ctrl+E MİCROSOFT OFFİCE 2007-2010 POWER POİNT SORULARI 1) Power Point e yeni slayt hangi kısayol tuşu ile eklenir? a) Ctrl+N b) Ctrl+M c) Ctrl+C d) Ctrl+E 2) Aşağıdaki uzantılardan hangisi Power point programının

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI İşletim Sisteminde Yapılan Uygulamalar Bir Bilgisayarda Hangi İşletim Sistemi Yüklü Olduğunu

Detaylı

MİCROSOFT OFFİCE 2007-2010 POWER POİNT SORULARI

MİCROSOFT OFFİCE 2007-2010 POWER POİNT SORULARI MİCROSOFT OFFİCE 2007-2010 POWER POİNT SORULARI 1) Power Point e yeni slayt hangi kısayol tuşu ile eklenir? a) Ctrl+N b) Ctrl+M c) Ctrl+C d) Ctrl+E 2) Aşağıdaki uzantılardan hangisi Power point programının

Detaylı

StarBoard Yazılım 9.34 Eğitim Rehberi (Windows için)

StarBoard Yazılım 9.34 Eğitim Rehberi (Windows için) StarBoard Yazılım 9.34 Eğitim Rehberi (Windows için) OCAK 2012 Hitachi Solutions, Ltd. İçindekiler StarBoard Yazılım Açılışı Hoşgeldiniz Ekranı Kalibrasyon Temel Öğeler Başlangıç Ekranı Fare İşlemleri

Detaylı

Powerpoint; Microsoft ofis programları içinde bulunan bir sunum hazırlama programıdır.

Powerpoint; Microsoft ofis programları içinde bulunan bir sunum hazırlama programıdır. Powerpoint; Microsoft ofis programları içinde bulunan bir sunum hazırlama programıdır. Powerpoint ile toplantılar da veya herhangi bir konu üzerinde açıklama getirmek için sunu hazırlarız. Powerpoint2003

Detaylı

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ MICROSOFT POWERPOINT ve MICROSOFTPOWERPOINT ÇALIŞMA SORULARI

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ MICROSOFT POWERPOINT ve MICROSOFTPOWERPOINT ÇALIŞMA SORULARI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ MICROSOFT POWERPOINT ve MICROSOFTPOWERPOINT ÇALIŞMA SORULARI 1. Powerpoint ne tür bir programdır? a) Sunu Tasarım Programıdır b) Tablo - Grafik Programıdır c) Kelime

Detaylı

KULLANICI KULLANIM KILAVUZU

KULLANICI KULLANIM KILAVUZU KULLANICI KULLANIM KILAVUZU İÇERİK 1. Portal üzerinden kullanım 2. Mobil uygulama üzerinden kullanım 3. E-posta üzerinden kullanım İÇERİK / Portal Kullanımı 1. Sisteme Giriş 2. Kullanıcı Ana Ekranı 3.

Detaylı

3. Aşağıdakilerden hangisi B5 hücresinin değerini getirir (Kopyalar)? a-) =B5 b-) B5 c-) =B(5) d-) =5B

3. Aşağıdakilerden hangisi B5 hücresinin değerini getirir (Kopyalar)? a-) =B5 b-) B5 c-) =B(5) d-) =5B 1. Aşağıdakilerden hangisi hücrenin içini desen ile doldurur? a-) Biçim - Hücreler -Yazı Tipi b-) Biçim - Hücreler - Desen c-) Biçim - Hücreler Kenarlık d-) Biçim - Hücreler Hizalama 2. Aşağıdaki fonksiyonlardan

Detaylı

SMART Board EĞİTİMLERİ(sürüm:10) 1. Aşama

SMART Board EĞİTİMLERİ(sürüm:10) 1. Aşama SMART Board EĞİTİMLERİ(sürüm:10) 1. Aşama Bölüm 1:SMART Board, bilgisayar ve projeksiyon cihazının bağlanması SMART Board interaktif tahtaları dokunmatiktir ve bilgiyasayar ve projeksiyon cihazıyla üçlü

Detaylı

SMART Board EĞİTİMLERİ(sürüm:10) 4. Aşama

SMART Board EĞİTİMLERİ(sürüm:10) 4. Aşama SMART Board EĞİTİMLERİ(sürüm:10) 4. Aşama Akıllı Mürekkep uygulamaları:bu uygulamalar SMART Board fonksiyonlarıyla entegre bir şekilde çalışır.klavye kullanarak yapabildiğiniz uygulamaları interaktif tahtanız

Detaylı

ÜNİTE 1: KELİME İŞLEMCİ PROGRAMI

ÜNİTE 1: KELİME İŞLEMCİ PROGRAMI ÜNİTE 1: KELİME İŞLEMCİ PROGRAMI Kelime İşlemci Nedir? Bilgisayarda yazıların(metinlerin) yazılmasını ve düzenlenebildiği, resimlerin ve tabloların eklenebildiği yazılımların(programların) genel adıdır.

Detaylı

BÖLÜM 1 GİRİŞ 1.1 GİRİŞ

BÖLÜM 1 GİRİŞ 1.1 GİRİŞ BÖLÜM 1 GİRİŞ 1.1 GİRİŞ Microsoft Excel de dosyalar çalışma kitabı olarak isimlendirilir. Bu dosyalar normal belge türüdür. Dosya ismi üzerine fare ile tıklandığında dosya açılır. Excel dosyaları tablolardan

Detaylı

Photoshop ta Web Sayfaları Oluşturma

Photoshop ta Web Sayfaları Oluşturma Photoshop ta Web Sayfaları Oluşturma Dilimleme Photoshop ta üzerinde çalışılan resim dosyaları, düzenlenen fotoğraflar veya tasarlanan sayfalar web ortamında kullanılmak üzere hazırlanabilir. Bir web sayfasını

Detaylı

BÖLÜM 8 B- SUNU PROGRAMI 1. MICROSOFT POWERPOINT NEDİR? 2. POWERPOINT PROGRAMININ BAŞLATILMASI

BÖLÜM 8 B- SUNU PROGRAMI 1. MICROSOFT POWERPOINT NEDİR? 2. POWERPOINT PROGRAMININ BAŞLATILMASI BÖLÜM 8 B- SUNU PROGRAMI 1. MICROSOFT POWERPOINT NEDİR? Microsoft Office Paketi ile birlikte kullanıcıya sunulan Powerpoint Programı, etkileşimli sunular (Presentation) hazırlamaya yarayan metin tabanlı

Detaylı

Web sayfalarında yapılan her çalışma ve düzenleme tablolar aracılığı ile yapılır. Dolayısıyla çoğu web sayfalarında tablo kullanmak zorunluluktur.

Web sayfalarında yapılan her çalışma ve düzenleme tablolar aracılığı ile yapılır. Dolayısıyla çoğu web sayfalarında tablo kullanmak zorunluluktur. Yazı Tipi Stili HTML kodları 47 Kalın İtalik Altı Çizili 9.2.6 Metin yükseltme veya alçaltma 1. Sayfa görünümünde, belge penceresinin altındaki Tasarla düğmesini tıklatın. 2.

Detaylı

Temel Bilgi Teknolojileri - I Ayrıntılı Ders İçerikleri

Temel Bilgi Teknolojileri - I Ayrıntılı Ders İçerikleri Temel Bilgi Teknolojileri - I Ayrıntılı Ders İçerikleri Bilgi Teknolojileri (IT) Kavramları, Bilgisayar Kullanımı ve Dosyaların Yönetimi, Bilgi ve İletişim HAFTA 1 1. Genel Kavramlar(Bilgisayarın tanımı,bilgi

Detaylı

Windows Live Movie Maker

Windows Live Movie Maker Windows Live Movie Maker Nedir? Movie Maker ile, bilgisayarınızda yer alan fotoğraf ve videolarınızı kullanarak, bunlar üzerinde düzenlemeler, değişiklikler yapabilir, müzik dosyaları ekleyebilir, mikrofon

Detaylı

Açılan programın pencere görünümü aşağıdaki gibidir. 2. Araç Çubuğundan kaydet düğmesi ile

Açılan programın pencere görünümü aşağıdaki gibidir. 2. Araç Çubuğundan kaydet düğmesi ile POWERPOINT PROGRAMI Powerpoint bir sunu hazırlama programıdır. Belirli bir konu hakkında bilgi vermek için, derslerle ilgili bir etkinlik hazırlamak için, dinleyicilere görsel ortamda sunum yapmak için

Detaylı

FATİH PROJESİ ETKİLEŞİMLİ TAHTALARINDA KURULU OLAN STARBOARD BEYAZ TAHTA YAZILIMI ÖĞRETMEN KULLANIMI DERS NOTLARI

FATİH PROJESİ ETKİLEŞİMLİ TAHTALARINDA KURULU OLAN STARBOARD BEYAZ TAHTA YAZILIMI ÖĞRETMEN KULLANIMI DERS NOTLARI FATİH PROJESİ ETKİLEŞİMLİ TAHTALARINDA KURULU OLAN STARBOARD BEYAZ TAHTA YAZILIMI ÖĞRETMEN KULLANIMI DERS NOTLARI 1 / 23 Starboard Yazılımı İndirme: Aşağıdaki adresten yazılımı bilgisayarınıza da indirip,

Detaylı

DOSYA-KLASÖR VE DOSYA UZANTILARI Batıkent Ortaokulu,Ders Notları,2016

DOSYA-KLASÖR VE DOSYA UZANTILARI Batıkent Ortaokulu,Ders Notları,2016 DOSYA-KLASÖR VE DOSYA UZANTILARI Batıkent Ortaokulu,Ders Notları,2016 Sürücü Kavramı Dosya Kavramı Klasör Kavramı Dosya Yada Klasörleri Kopyalamak Dosya ve Klasörleri Taşımak Dosya veya Klasörleri Silmek

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1

ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 AMAÇ Bilgisayar ve elektronik tablolama yazılımı sağlandığında elektronik tablolama yazılımı çalışma alanı düzenlemelerini yapabileceksiniz. ARAŞTIRMA Güncel olarak

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI MİCROSOFT EXCEL PROGRAMI Programın Açılışı: Başlat Tüm Programlar Microsoft Office Microsoft

Detaylı

MS POWERPOINT 2010. Şekil 111 Powerpoint 2010 Programını Başlatmak

MS POWERPOINT 2010. Şekil 111 Powerpoint 2010 Programını Başlatmak MS POWERPOINT 2010 1.Giriş: PowerPoint, Windows ortamında çalışan bir sunu paket programıdır. Metin, taslak, çizim ve grafikler kullanılarak sunular, slaytlar, broşürler, bildiriler, konuşmacı notları

Detaylı

SMART Board EĞİTİMLERİ(sürüm:10) 5. Aşama

SMART Board EĞİTİMLERİ(sürüm:10) 5. Aşama SMART Board EĞİTİMLERİ(sürüm:10) 5. Aşama Bölüm 1:Kaydetme ve farklı formata dönüştürme Değişik sebeplerden dolayı Notebook ta hazırladığınız bir dosyayı farklı bir formata dönüştürmek isteyebilirsiniz.mesela

Detaylı

TABLO ve HÜCRE SEÇİMİ

TABLO ve HÜCRE SEÇİMİ TABLO ve HÜCRE SEÇİMİ ÇALIŞMA TABLOSU (SAYFASI) İŞLEMLERİ Tablo seçimi: Çalışma kitabında işlemler normal olarak etkin bir çalışma tablosunda yapılır. Bazı hallerde birden fazla çalışma tablosu etkin hale

Detaylı

Paint. , Tüm Programlar, Donatılar ve ardından

Paint. , Tüm Programlar, Donatılar ve ardından Donatılar-Paint Paint Paint, çizimler oluşturmak ve dijital resimleri düzenlemek için kullanabileceğiniz bir çizim programıdır. Paint i, farklı dosya biçimlerini kullanarak resim dosyalarını kaydetmek

Detaylı

HP Photo Printing Kolay Başvuru Kılavuzu

HP Photo Printing Kolay Başvuru Kılavuzu Kılavuzu Fotoğraf Galerisi ne Resim Taşıma Fotoğraf Galerisi ne (Photo Gallery) resim eklemek için aşağıdaki yöntemlerden herhangi birini kullanabilirsiniz. Fotoğraf Galerisi, HP Photo Printing Software

Detaylı

Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8)

Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8) Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8) Web Hizmetleri protokolü, Windows Vista (SP2 veya üstü), Windows 7 ve Windows 8 kullanıcılarının,

Detaylı

Archive Player Divar Series. Kullanım kılavuzu

Archive Player Divar Series. Kullanım kılavuzu Archive Player Divar Series tr Kullanım kılavuzu Archive Player İçindekiler tr 3 İçindekiler 1 Giriş 4 2 Çalışma 5 2.1 Programın başlatılması 5 2.2 Ana pencere tanıtımı 6 2.3 Açma düğmesi 6 2.4 Kamera

Detaylı

IV. Ünite A. BAŞLANGIÇ B. TEMEL İŞLEMLER C. FORMÜLLER VE FONKSİYONLAR D. BİÇİMLEME E. İLERİ ÖZELLİKLER ELEKTRONİK TABLOLAMA

IV. Ünite A. BAŞLANGIÇ B. TEMEL İŞLEMLER C. FORMÜLLER VE FONKSİYONLAR D. BİÇİMLEME E. İLERİ ÖZELLİKLER ELEKTRONİK TABLOLAMA IV. ELEKTRONİK TABLOLAMA Ünite A. BAŞLANGIÇ B. TEMEL İŞLEMLER C. FORMÜLLER VE FONKSİYONLAR D. BİÇİMLEME E. İLERİ ÖZELLİKLER 99 A BAŞLANGIÇ Konuya Hazırlık 1. Excel le Word ün farklılıkları neler olabilir?

Detaylı

5.Slayt ana hat görünümü 6.Görev bölmesi penceresi 7.Not alanı 8.Durum çubuğu

5.Slayt ana hat görünümü 6.Görev bölmesi penceresi 7.Not alanı 8.Durum çubuğu MS POWERPOINT 2010 PowerPoint, Windows ortamında çalışan bir sunu paket programıdır. Metin, taslak, çizim ve grafikler kullanılarak sunular, slaytlar, broşürler, bildiriler, konuşmacı notları ve taslaklar

Detaylı

Dersin Konusu ve Amaçları: Ders P lanı: Bölüm 1: Bilgi Teknolojilerinde Temel Kavramlar

Dersin Konusu ve Amaçları: Ders P lanı: Bölüm 1: Bilgi Teknolojilerinde Temel Kavramlar Bilgi Teknolojileri ve Uygulamalarına Giriş Dersin Konusu ve Amaçları: Bu dersin amacı daha önce bilgisayar ve bilgi teknolojileri alanında herhangi bir bilgi ve/veya deneyime sahip olmayan öğrenciye bilgi

Detaylı

MODÜL 3 KELİME İŞLEM UYGULAMALARI 1

MODÜL 3 KELİME İŞLEM UYGULAMALARI 1 MODÜL 3 KELİME İŞLEM UYGULAMALARI 1 Kelime İşlemci I. Uygulamanın Kullanımı A. Kelime İşlemcisiyle İlk Adımlar B. Ayarların Yerleştirilmesi C. Kaydetmek D. Yardım Fonksiyonlarını Kullanma II. Temel İşlemler

Detaylı

Metin Tabanlı İçerik Oluşturma Araçları

Metin Tabanlı İçerik Oluşturma Araçları Metin Tabanlı İçerik Oluşturma Araçları Microsoft Office Word Kelime işlemci, görsel nesnelerin veya çizimlerin resim ya da arka plan olarak kullanıldığı metinler oluşturabilen, harita ve tablo gibi şekiller

Detaylı

Boğaziçi Üniversitesi Bilgi İşlem Merkezi. Web Yönetimi Birimi. Drupal Kullanım Kılavuzu

Boğaziçi Üniversitesi Bilgi İşlem Merkezi. Web Yönetimi Birimi. Drupal Kullanım Kılavuzu Boğaziçi Üniversitesi Bilgi İşlem Merkezi Web Yönetimi Birimi Drupal Kullanım Kılavuzu KONULAR 1. Kullanıcı Girişi Yapma 2. Ana Menüyü Düzenleme 3. Site Logosunu Düzenleme 4. Yeni Sayfa Ekleme / Düzenleme

Detaylı

MİCROSOFT WORD. Araç çubukları: menü çubuğundan yapabileceğimiz işlemleri daha kısa zamanda araç çubukları ile yapabiliriz.

MİCROSOFT WORD. Araç çubukları: menü çubuğundan yapabileceğimiz işlemleri daha kısa zamanda araç çubukları ile yapabiliriz. MİCROSOFT WORD Office programlarının içersinde genelde yazı yazmak amaçlı kullanılan bir programdır Microsoft Word. Aşıdaki şekilde çalışma sayfası görülür. Şimdi Word çalışma sayfasını inceleyelim. Microsoft

Detaylı

BİLİŞİM TEK VE YAZ. DERSİ WORD 2007 SORULARI(CEVAPLAR SON SAYFALARDA RENKLİ GÖSTERİLMİŞTİR.)

BİLİŞİM TEK VE YAZ. DERSİ WORD 2007 SORULARI(CEVAPLAR SON SAYFALARDA RENKLİ GÖSTERİLMİŞTİR.) AYRANCILAR ORTAOKULU BİLİŞİM TEK VE YAZ. DERSİ WORD 2007 SORULARI(CEVAPLAR SON SAYFALARDA RENKLİ GÖSTERİLMİŞTİR.) SORU 9-) Yandaki butonun görevi nedir? 1-) Word nedir? Hesap Programıdır Tablo - Grafik

Detaylı

MİCROSOFT EXCEL PROGRAMI DERS NOTLARI

MİCROSOFT EXCEL PROGRAMI DERS NOTLARI MİCROSOFT EXCEL PROGRAMI DERS NOTLARI ( 6. sınıflar için hazırlanmıştır. ) Fevzi Başal Bilişim Teknolojileri Öğretmeni İçindekiler 1. KAVRAMLAR... 1 2. DOSYA İŞLEMLERİ... 2 3. EXCEL DE KULLANILAN FARE

Detaylı

Animasyon Teknikleri, Ses ve Video İşlemleri 1 / 18

Animasyon Teknikleri, Ses ve Video İşlemleri 1 / 18 Animasyon Teknikleri, Ses ve Video İşlemleri 1 / 18 4. SEMBOLLER Animasyon yazılımı çizilen şekilleri veya çalışma içerisine aktarılan şekilleri sembollere dönüştürerek kütüphanede saklayabilir. Kütüphanede

Detaylı

1.1 Web Kavramlar. 1.1.1.3 URL terimini tanımlayınız ve anlayınız.

1.1 Web Kavramlar. 1.1.1.3 URL terimini tanımlayınız ve anlayınız. 1.1 Web Kavramlar 117 Anahtar 7erim/er 1.1.1.1 Web ve Internet terimlerini tanımlayınız. Her birinin anahtar özelliklerini tanımlayınız. Web bir Internet hizmetidir. Web Internet üzerinde bağlantılı html

Detaylı

5.bölümde ise dosya göz atıcı ve dosya menüsü yer almaktadır. Dosya göz atıcıyı incelemek için klasör simgesine tıklayınız.

5.bölümde ise dosya göz atıcı ve dosya menüsü yer almaktadır. Dosya göz atıcıyı incelemek için klasör simgesine tıklayınız. Antropi Teach ekranı, 5 bölümden oluşmaktadır. 1.bölümde silgi ve araç kutusu yer almaktadır. 2.bölümde sayfalar arası geçiş yapmayı sağlayan yön okları bulunmaktadır. 3.bölüm tahta işlemi görmektedir.

Detaylı

Çoklu Ortam Uygulamaları. FATİH Projesi PARDUS Temel Eğitim Kursu

Çoklu Ortam Uygulamaları. FATİH Projesi PARDUS Temel Eğitim Kursu Çoklu Ortam Uygulamaları FATİH Projesi PARDUS Temel Eğitim Kursu Gwenview Gwenview uygulama yazılımı,genel resim göstericisi ve temel fotoğraf düzenleyicisidir. Resim ve Fotoğraf Gösterici ve aynı zamanda

Detaylı

Temel Bilgisayar Dersi

Temel Bilgisayar Dersi ENFORMATİK BÖLÜM BAŞKANLIĞI Temel Bilgisayar Dersi Bölüm 10-11: Microsoft PowePoint Genel Bilgiler Microsoft PowerPoint 2010, güçlü bir sunu programıdır. PowerPoint ile herhangi bir konu hakkında etkili

Detaylı

ednet Smart Memory Kullanma Kılavuzu 31519

ednet Smart Memory Kullanma Kılavuzu 31519 ednet Smart Memory Kullanma Kılavuzu 31519 iphone 'unuzun veya ipad 'inizin hafızası yine mi doldu? Çözümünü biliyoruz! Bir MicroSD kullanıp 256 GB'a kadar alan ekleyerek ednet Smart Memory ile iphone

Detaylı

Kelime işlemcilerin işlevlerini öğrenmek. Başlıca kelime işlemcileri tanımak. Microsoft Word 2010 programı hakkında temel bilgileri öğrenmek.

Kelime işlemcilerin işlevlerini öğrenmek. Başlıca kelime işlemcileri tanımak. Microsoft Word 2010 programı hakkında temel bilgileri öğrenmek. Amaçlarımız 2 Kelime işlemcilerin işlevlerini öğrenmek. Başlıca kelime işlemcileri tanımak. programı hakkında temel bilgileri öğrenmek. da metin biçimlendirmek. 1 Kelime İşlemcilerin İşlevleri 3 Kelime

Detaylı

DOSYALARI DÜZENLEMEK

DOSYALARI DÜZENLEMEK DOSYALARI DÜZENLEMEK Klasörler(Dizinler) ve Dosyalar Dosya Nedir? Dosya bilgi içeren öğedir. Dosyaların içerisinde metin, resim, ses, video vb. içerikler bulunabilir. Dosyaların türleri ve kendilerine

Detaylı

Temel Bilgisayar Dersi

Temel Bilgisayar Dersi ENFORMATİK BÖLÜM BAŞKANLIĞI Temel Bilgisayar Dersi Bölüm 10-11: Microsoft PowePoint PowerPoint Sekmelerinin Tanıtımı Dosya Sekmesi Giriş Sekmesi Ekle Sekmesi Tasarım Sekmesi Geçişler Sekmesi Animasyonlar

Detaylı

MICROSOFT OFFICE WORD 2010 ÖRNEK TEST SORULARI

MICROSOFT OFFICE WORD 2010 ÖRNEK TEST SORULARI MICROSOFT OFFICE WORD 2010 ÖRNEK TEST SORULARI 1-) Word 2010 nedir? A-) Hesap Programıdır B-) Tablo - Grafik Programıdır C-) Kelime İşlem Programıdır D-) İşletim Sistemidir 2-) Microsoft Word 2007 programında

Detaylı

MapCodeX MapLand Kullanım Kılavuzu

MapCodeX MapLand Kullanım Kılavuzu MapCodeX MapLand Kullanım Kılavuzu Versiyon Numarası: 1.0 ------------------------------- Kullanım Kılavuzu 2015 info@ www. MapCodeX MapLand İşlem Araçları Çalışma Dosyası Aç Haritanın ve son çalışma dosyasının

Detaylı

MICROSOFT WINDOWS 7 TEST SORULARI

MICROSOFT WINDOWS 7 TEST SORULARI MICROSOFT WINDOWS 7 TEST SORULARI 1. Disk birleştirme programı aşağıdaki yollardan hangisi ile çalıştırılır? a) Başlat > Ayarlar b) Donatılar > Sistem araçları c) Donatılar > Erişebilirlik d) Donatılar

Detaylı

ednet. smart memory iphone un veya ipad in için akıllı bellek arttırma

ednet. smart memory iphone un veya ipad in için akıllı bellek arttırma ednet. smart memory iphone un veya ipad in için akıllı bellek arttırma * MikroSD kart, teslimat kapsamına dahil değildir. ednet. smart memory iphone un veya ipad in için MikroSD kart aracılığıyla 256 GB

Detaylı

BİLGİSAYAR İŞLETMENLİĞİ (MEB ONAYLI)

BİLGİSAYAR İŞLETMENLİĞİ (MEB ONAYLI) BİLGİSAYAR İŞLETMENLİĞİ (MEB ONAYLI) WİNDOWS İŞLETİM SİSTEMİ Genel Konu Başlıkları :Bilgisayar kavramı, Farenin kullanılması, Masa üstü kavramı, Klavye kullanımı, Bir uygulama penceresi özellikleri, Dosya

Detaylı

Pencereler Pencere Özellikleri

Pencereler Pencere Özellikleri Pencereler Pencere Özellikleri Pencereler Windows işletim sistemleri pencere yapıları üzerine inşa edilmiştir. WINDOWS 7 de tüm işlemler pencereler yardımı ile gerçekleştirilebilmektedir. Programlar ve

Detaylı

Microsoft Word 2007 Çalışma Soruları

Microsoft Word 2007 Çalışma Soruları 1 BÖLÜM 1 BELGE İŞLEMLERİ Microsoft Word 2007 Çalışma Soruları 1. Aşağıdakilerden hangisi Word Programının tanımıdır? A) Hesap Programıdır. B) Tablo Grafik Programıdır. C) Kelime İşlem Programıdır. D)

Detaylı

BÖLÜM 5 5. TABLO OLUŞTURMAK

BÖLÜM 5 5. TABLO OLUŞTURMAK BÖLÜM 5 5. TABLO OLUŞTURMAK Belli bir düzen içerisinde yan yana ve alt alta sıralanmış veya hizalı şekilde oluşturulması gereken bilgiler word de tablo kullanılarak hazırlanırlar. Örneğin bir sınıfa ait

Detaylı

Dijibil Kullanım Klavuzu

Dijibil Kullanım Klavuzu Dijibil Kullanım Klavuzu Nedir? Bil Yayın grubu içinde yer alan Pergel Yayınları, Dersuzmanı Yayınları ve Cancan Yayınları nın ürünlerinin dijital içeriklerinin bir arada sunulduğu bir sistemdir. Sistem

Detaylı

ECDL ImageMaker Müfredat

ECDL ImageMaker Müfredat ECDL ImageMaker Müfredat Test Hedefleri: ECDL ImageMaker testi bir görüntü işleme uygulaması kullanarak Adayın yetkin olmasını ve sayısal görüntülerin altında yatan ana kavramların bazılarını anlamasını

Detaylı

CAEeda TM GENEL TANITIM. EDA Tasarım Analiz Mühendislik

CAEeda TM GENEL TANITIM. EDA Tasarım Analiz Mühendislik CAEeda TM GENEL TANITIM EDA Tasarım Analiz Mühendislik İÇİNDEKİLER 1. FARE TUŞLARININ GÖSTERİMİ...2 2. CAEeda TM YAZILIMININ GÖRSEL ARAYÜZ YAPISI...3 3. CAEeda TM VARSAYILAN İKON PANELİ TANIMLAMALARI...4

Detaylı

.docx veya.doc (2007 ve üzeri sürümlerde.docx iken sürümlerinde.doc tur.) 1.Belge Başlığı

.docx veya.doc (2007 ve üzeri sürümlerde.docx iken sürümlerinde.doc tur.) 1.Belge Başlığı MİCROSOFT WORD (KELİME İŞLEMCİ) Dosya Uzantısı.docx veya.doc (2007 ve üzeri sürümlerde.docx iken 1997 2003 sürümlerinde.doc tur.) Genel Ekran Görünümü 1.Belge Başlığı 2.Sekmeler 3.Sekme Şeridi 5.Cetveller

Detaylı

1 MICROSOF T OFFICE 2010 A GİRİŞ

1 MICROSOF T OFFICE 2010 A GİRİŞ İÇİNDEKİLER V İÇİNDEKİLER 1 MICROSOFT OFFICE 2010 A GİRİŞ 1 Microsoft Office 2010 ile Gelen Yenilikler 1 Metin Efektleri 2 Akıllı Kopyala - Yapıştır Fonksiyonu 2 Fikirlerimizi Daha Görsel Olarak İfade

Detaylı

ÇALIŞMA SORULARI. 2) Aşağıdaki uzantılardan hangisi Power point programının uzantısıdır?

ÇALIŞMA SORULARI. 2) Aşağıdaki uzantılardan hangisi Power point programının uzantısıdır? ÇALIŞMA SORULARI 1) Power Point e yeni slayt hangi kısayol tuşu ile eklenir? a) Ctrl+N b) Ctrl+M c) Ctrl+C d) Ctrl+E 2) Aşağıdaki uzantılardan hangisi Power point programının uzantısıdır? a) Xls b) Doc

Detaylı

BİLGİSAYAR DONANIMI 1-2 HAFTA

BİLGİSAYAR DONANIMI 1-2 HAFTA BİLGİSAYAR DONANIMI 1-2 HAFTA 1. Hafta, Genel Kavramlar, 3B Ekran Kartları ve 3B Görüntü Özellikleri, Bilgisayarın Verimi / Gücü ve Donanım ve Yazılım Ders Tanıtımı Genel Kavramlar Donanım, Yazılım ve

Detaylı

Bölüm 4 Microsoft Power Point Sunum Hazırlama

Bölüm 4 Microsoft Power Point Sunum Hazırlama Bölüm 4 Microsoft Power Point Sunum Hazırlama 4.1 POWERPOINT Sunu Programı Giriş Power Point sunu hazırlama programı, bir konu hakkında bilgi vermek veya herhangi bir ürünü tanıtmak gibi istenen anlatımları

Detaylı

DOSYALAR VE KLASÖRLER

DOSYALAR VE KLASÖRLER DOSYALAR VE KLASÖRLER Dosya ve klasörlerin yapılarının anlaşılması önemlidir. Çoğunlukla klasörlerimiz Windows Başlat menüsünde bulunan Kütüphaneler klasörüne kaydedilir (Windows 7 de dokümanlar, müzik,

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU Üniversitemiz Webmail servisi yenilenmiş olup Roundcube webmail üzerinden servis vermeye başlamıştır. Daha önce kullanılan SquirrelMail servisi https://oldwebmail.cankaya.edu.tr/

Detaylı

MimioClassroom Kullanım Kılavuzu

MimioClassroom Kullanım Kılavuzu MimioClassroom Kullanım Kılavuzu Windows için mimio.dymo.com 2011 Sanford, L.P. Tüm hakları saklıdır. Gözden geçirme 22/06/2011. Bu belgenin veya yazılımın herhangi bir kısmı, Sanford, L.P. şirketinden

Detaylı

Photoshop programında dosyalar üzerinde işlem yaparken genellikle dosya menüsünden yararlanılır.

Photoshop programında dosyalar üzerinde işlem yaparken genellikle dosya menüsünden yararlanılır. Photoshop programında dosyalar üzerinde işlem yaparken genellikle dosya menüsünden yararlanılır. Resim-2: Dosya Menüsü -12- 1-YENİ ÇALIŞMA SAYFASI OLUŞTURMA Photoshop programı çalıştırıldığında diğer resim

Detaylı

Donatlar-NotePad DONATILAR

Donatlar-NotePad DONATILAR Donatlar-NotePad DONATILAR Donatılar işletim sistemiyle birlikte gelen programların yer aldığı bölümdür. Bu programlara Başlat-Tüm Programlar- Donatılar adımlarıyla ulaşılır. Not Defteri (Notepad) Sadece

Detaylı

Microsoft PowerPoint 2010

Microsoft PowerPoint 2010 Microsoft PowerPoint 2010 İÇERİK Genel bilgiler PowerPoint penceresinin tanıtımı Sekmelerin genel tanıtımı Sunular ile ilgili işlemler Yeni bir sunu oluşturmak Bir sunuyu kaydetmek Varolan bir sunuyu açmak

Detaylı

TEMEL BİLGİSAYAR. Ders Notları. Yard. Doç. Dr. Seyit Okan KARA

TEMEL BİLGİSAYAR. Ders Notları. Yard. Doç. Dr. Seyit Okan KARA TEMEL BİLGİSAYAR Ders Notları Yard. Doç. Dr. Seyit Okan KARA İÇERİK Excel program penceresi elemanlarının tanıtımı. Menüler ve araç çubuklarının içerikleri ve uygulamaları. Dosya, Düzen ve Görünüm menülerinin

Detaylı

8.Sayfa ve 9.Yazım 10.Belge Görünüm 11.Ekran Yakınlaştırma Sözcük Sayısı Denetimi Düğmeleri ve Uzaklaştırma

8.Sayfa ve 9.Yazım 10.Belge Görünüm 11.Ekran Yakınlaştırma Sözcük Sayısı Denetimi Düğmeleri ve Uzaklaştırma Genel Ekran Görünümü 1.Ofis Düğmesi 2.Hızlı Erişim Araç Çubuğu 3.Belge Başlığı 4.Menüler 5.Menü Şeridi 6.Kaydırma Çubuğu 7.Cetveller 8.Sayfa ve 9.Yazım 10.Belge Görünüm 11.Ekran Yakınlaştırma Sözcük Sayısı

Detaylı

1. ÇALIŞMA ALANI hücre çalışma sayfası kitap Başlık çubuğu Formül çubuğu Aktif hücre Sekmeler Adres çubuğu Kaydırma çubukları Kılavuz çizgileri

1. ÇALIŞMA ALANI hücre çalışma sayfası kitap Başlık çubuğu Formül çubuğu Aktif hücre Sekmeler Adres çubuğu Kaydırma çubukları Kılavuz çizgileri 1. ÇALIŞMA ALANI Bir elektronik tablolama yazılımını açtığınızda göreceğiniz şey, kutularla dolu bir pencere olacaktır. Satırlar ve sütunların kesişmesiyle oluşan bu kutulara hücre adı verilir. Hücreleri

Detaylı

NAZMİYE DEMİREL ORTAOKULU BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ 1. DÖNEM 6. SINIFLAR DERS NOTU EXCEL 2007 DERS NOTLARI

NAZMİYE DEMİREL ORTAOKULU BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ 1. DÖNEM 6. SINIFLAR DERS NOTU EXCEL 2007 DERS NOTLARI EXCEL 2007 DERS NOTLARI Bir hesap tablosu programıdır. Excel, her türlü veriyi (özellikle sayısal verileri) tablolar ya da listeler halinde tutma ve bu verilerle ilgili ihtiyaç duyacağınız tüm hesaplamaları

Detaylı

Office 2007 Tablo Araçları Menüsü Altındaki Düzen Menüsü

Office 2007 Tablo Araçları Menüsü Altındaki Düzen Menüsü Office 2007 tablo araçları menüsü altındaki düzen menüsü Tablo düzen menüsüne girmek için ilk önce sayfaya tablo eklemek gerekir. Bu uygulama aşağıda resimli olarak gösterilmiştir. Sayfaya tablo ekledikten

Detaylı

ENF 100 Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı Ders Notları 4. Hafta. Öğr. Gör. Dr. Barış Doğru

ENF 100 Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı Ders Notları 4. Hafta. Öğr. Gör. Dr. Barış Doğru ENF 100 Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı Ders Notları 4. Hafta Öğr. Gör. Dr. Barış Doğru Konular 1.) İşletim sistemlerine giriş 2.) Bilgisayar Ortamı ve Temelİşlemler * Arayüzü tanıma * Simgelerle çalışma

Detaylı

İÇİNDEKİLER BÖLÜM-1. BİLGİSAYARIN TANIMI VE ÇALIŞMA PRENSİBİ...1 BÖLÜM-2. WİNDOWS XP İŞLETİM SİSTEMİ...27

İÇİNDEKİLER BÖLÜM-1. BİLGİSAYARIN TANIMI VE ÇALIŞMA PRENSİBİ...1 BÖLÜM-2. WİNDOWS XP İŞLETİM SİSTEMİ...27 İÇİNDEKİLER BÖLÜM-1. BİLGİSAYARIN TANIMI VE ÇALIŞMA PRENSİBİ...1 1.1. GİRİŞ...1 1.2. BİLGİSAYARIN TANIMI VE TARİHSEL GELİŞİMİ...3 1.3. BİLGİSAYARIN FONKSİYONLARI...3 1.4. BİLGİSAYARIN YAPISI VE BİLGİSAYARI

Detaylı

Temel Bilgi Teknlolojileri 1. Ders notları 5. Öğr.Gör. Hüseyin Bilal MACİT 2017

Temel Bilgi Teknlolojileri 1. Ders notları 5. Öğr.Gör. Hüseyin Bilal MACİT 2017 Temel Bilgi Teknlolojileri 1 Ders notları 5 Öğr.Gör. Hüseyin Bilal MACİT 2017 Windows işletim sistemi Kullanıcıya grafik arabirimler ve görsel iletilerle yaklaşarak, yazılımları çalıştırmak, komut vermek

Detaylı

İdari Birimler Yönetim Paneli Kullanma Kılavuzu Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Web Tasarım Ve Yazılım Birimi

İdari Birimler Yönetim Paneli Kullanma Kılavuzu Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Web Tasarım Ve Yazılım Birimi İdari Birimler Yönetim Paneli Kullanma Kılavuzu Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Web Tasarım Ve Yazılım Birimi Duyurular Nasıl Girilir? Duyuru girmek için ilk olarak İKÇ yönetim panelinden; 1-Kullanıcı adınızı

Detaylı

MİCROSOFT OFFİCE POWER POİNT SORULARI

MİCROSOFT OFFİCE POWER POİNT SORULARI 1) Power Pointe yeni slayt hangi kısayol tuşu ile eklenir? a) Ctrl+N b) Ctrl+M c) Ctrl+C d) Ctrl+E 2) Aşağıdaki uzantılardan hangisi Power point programının uzantısıdır? a) Xls b) Doc c) Ppt d) Txt 3)

Detaylı

NETCAD GIS. Dr. Cemal Sevindi

NETCAD GIS. Dr. Cemal Sevindi NETCAD GIS Dr. Cemal Sevindi NETCAD Kullanıcı Karşılama Ekranı NETCAD Araç Çubukları NETCAD Araç Çubukları ve Özellikleri Yazılımın ekranının en üst kısmında Windows standart tanım çubuğu bulunmaktadır.

Detaylı

ENF 100 Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı Ders Notları 5. Hafta. Öğr. Gör. Dr. Barış Doğru

ENF 100 Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı Ders Notları 5. Hafta. Öğr. Gör. Dr. Barış Doğru ENF 100 Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı Ders Notları 5. Hafta Öğr. Gör. Dr. Barış Doğru 1.) Sağ tuş fonksiyonları * Masaüstünde * Bilgisayarım içinde * Klasör ve dosya simgesi üzerinde * Sürücü simgesi

Detaylı

2- Kontrol Sil... 17. 3-En Öne Getir... 13 4-En Arkaya Gönder... 13 4.5.8.2 Resim... 14. 1-Özellikler:... 18 Genel Özellikler...

2- Kontrol Sil... 17. 3-En Öne Getir... 13 4-En Arkaya Gönder... 13 4.5.8.2 Resim... 14. 1-Özellikler:... 18 Genel Özellikler... i İçindekiler Kullanıcı Giriş Ekranı... 1 Ana Sayfa... 2 1-Projeler... 3 1.1 Yeni Proje... 3 1.2 Proje Düzenle... 3 1.3 Proje Sil... 3 1.4 Listeyi Güncelle.... 3 2-Gruplar... 4 2.1.1 Grup Adı.... 5 2.1.2

Detaylı

Microsoft Word 2007 Modül 4 Çalışma Soruları

Microsoft Word 2007 Modül 4 Çalışma Soruları Microsoft Word 2007 Modül 4 Çalışma Soruları BÖLÜM 1 BELGE İŞLEMLERİ(27s)... 1 BÖLÜM 2 BİÇİMLENDİRME(18s)... 1 BÖLÜM 3 BELGE DENETİMİ(5s)... 1 BÖLÜM 4 SAYFA YAPISI(16s)... 1 BÖLÜM 5 TABLO İŞLEMLERİ(10s)...

Detaylı

İçindekiler. Akıllı Tahta Uygulaması (ATU) Kullanma Kılavuzu. İçindekiler. Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2

İçindekiler. Akıllı Tahta Uygulaması (ATU) Kullanma Kılavuzu. İçindekiler. Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2 İçindekiler 1 İçindekiler Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2 Bölüm 2: Akıllı Tahta Uygulamasının Yüklenmesi Akıllı Tahta Uygulaması nı yükleme 3 Akıllı Tahta Uygulaması nı kaldırma 3 Akıllı Tahta

Detaylı

http://alikoker.name.tr MS POWERPOINT 7.0

http://alikoker.name.tr MS POWERPOINT 7.0 1. GİRİŞ MS POWERPOINT 7.0 MS ( Microsoft) Office paketinde yer alan ana programlardan birisi de PowerPoint programıdır. Bu kitapta anlatılacak olan sürüm numarası 7.0 olup Windows 95 için hazırlanan ilk

Detaylı

Sayfa 1 3

Sayfa 1 3 PowerPoint 5 Saat Ön Koşullar (Eğitimler) Temel Bilgisayar Eğitimi, Word Eğitimi Eğitimin Süresi (Saat) 5 Saat Katılımcılar eğitim sonunda; sunum hazırlarken slaytlarında yer verdikleri nesnelerin (resim,

Detaylı

Kopyalama ve Taşıma konularıyla ilgili daha değişik uygulamalar yaparak bu konunun pekiştirilmesini sağlamanız yararınıza olacaktır.

Kopyalama ve Taşıma konularıyla ilgili daha değişik uygulamalar yaparak bu konunun pekiştirilmesini sağlamanız yararınıza olacaktır. Kopyalama ve Taşıma konularıyla ilgili daha değişik uygulamalar yaparak bu konunun pekiştirilmesini sağlamanız yararınıza olacaktır. NOTLAR: 1. Bir Klasörün içindeki bir dosyayı fare sol tuşunu basılı

Detaylı

CAEeda ÇÖZÜMÜ YAPILMIŞ NACA 0012 KANADI İÇİN 2B ÇİZİM EĞİTİM NOTU. EDA Tasarım Analiz Mühendislik

CAEeda ÇÖZÜMÜ YAPILMIŞ NACA 0012 KANADI İÇİN 2B ÇİZİM EĞİTİM NOTU. EDA Tasarım Analiz Mühendislik CAEeda TM ÇÖZÜMÜ YAPILMIŞ NACA 0012 KANADI İÇİN 2B ÇİZİM EĞİTİM NOTU EDA Tasarım Analiz Mühendislik 1. Kapsam Çözümü yapılmış *.pos.edf dosyasında bulunan çözümağını al. Sonlu eleman modeli üzerinde bulunan

Detaylı

MİCROSOFT OFFİCE WORD SORULARI

MİCROSOFT OFFİCE WORD SORULARI MİCROSOFT OFFİCE WORD SORULARI 1. Microsoft Word programını çalıştırmanın yolu a) Başlat Programlar Microsoft Office b) Başlat - Ayarlar c) Başlat - Programlar - Donatılar d) Başlat - Ayarlar - Denetim

Detaylı

Yazılım Arayüzünün Tanıtılması

Yazılım Arayüzünün Tanıtılması İçindekiler Yazılım arayüzünün tanıtılması Sunu tasarımı ilkeleri Sunu şablonlarını kullanma Slayt işlemleri (Yeni slayt ekleme, slaytı çoğaltma kopyalama taşıma, slayta metin ekleme) Slaytlar arası geçişler

Detaylı

ICATT ÇEVİRİ UYGULAMASI SİSTEM MİMARİSİ VE VERİTABANI TASARIMI

ICATT ÇEVİRİ UYGULAMASI SİSTEM MİMARİSİ VE VERİTABANI TASARIMI ICATT ÇEVİRİ UYGULAMASI SİSTEM MİMARİSİ VE VERİTABANI TASARIMI İÇİNDEKİLER 1. GİRİŞ 1.1. KAPSAM 1.2. SİSTEM ÖZETİ 1.3. DOKÜMAN ÖZETİ 2. ÇALIŞMA KONSEPTİ 2.1. Yeni Kullanıcı Oluşturmak 2.2. Şirket Bilgilerini

Detaylı

1.4. BİT Nİ KULLANMA ve YÖNETME

1.4. BİT Nİ KULLANMA ve YÖNETME ANKARA MAMAK MEHMET ÇEKİÇ ORTAOKULU 1.4. BİT Nİ KULLANMA ve YÖNETME Ankara, 2014 Hazırlayan: Mustafa KATLANÇ 2 1.4. BİT Nİ KULLANMA ve YÖNETME Mehmet Çekiç Ortaokulu Sayfa 1 / 13 Mustafa KATLANÇ, Ankara

Detaylı

Copyright 2017 HP Development Company, L.P.

Copyright 2017 HP Development Company, L.P. Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2017 HP Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden bildirilmeden değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine ilişkin garantiler, bu ürünler ve hizmetlerle

Detaylı

BİLGİSAYAR UYGULAMALARI BÖLÜM 4

BİLGİSAYAR UYGULAMALARI BÖLÜM 4 BİLGİSAYAR UYGULAMALARI BÖLÜM 4 Powerpoint bir prezentasyon yani sunu hazırlama programıdır. Anlatılan her konuya görsel olarak güçlü bir destek sağlarken hareketli resim, yazı ve efektlerle kişileri etkilemektedir.

Detaylı

DY-45 OSĐLOSKOP KĐTĐ. Kullanma Kılavuzu

DY-45 OSĐLOSKOP KĐTĐ. Kullanma Kılavuzu DY-45 OSĐLOSKOP KĐTĐ Kullanma Kılavuzu 01 Kasım 2010 Amatör elektronikle uğraşanlar için osiloskop pahalı bir test cihazıdır. Bu kitte amatör elektronikçilere hitap edecek basit ama kullanışlı bir yazılım

Detaylı

POWERPOINT 2003. MENÜLER: PowerPoint de birçok işlem menüler kullanılarak yapılır. Şimdi bu menülerin ve seçeneklerin nasıl kullanılacağına bakalım.

POWERPOINT 2003. MENÜLER: PowerPoint de birçok işlem menüler kullanılarak yapılır. Şimdi bu menülerin ve seçeneklerin nasıl kullanılacağına bakalım. POWERPOINT 2003 Microsoft PowerPoint, bilgisayar ortamında etkili sunumlar yapmak için sunular oluşturabilen bir programdır. Sunular, slayt adı verdiğimiz sahnelerin arka arkaya gösterilmesiyle oluşturulur.

Detaylı

AutoCad 2010 Programının Çalıştırılması

AutoCad 2010 Programının Çalıştırılması AutoCad 2010 Programının Çalıştırılması 1- Masaüstünden AutoCad 2010 simgesine mouse ile çift tıklanarak çalıştırılabilir. 2- Başlat menüsünden çalıştırılabilir. 3- Başlat menüsü > Autodesk > Autocad 2010

Detaylı