rkçe 1. Başlangıç 1.1 Giriş 1.2 Özellikler: 1.3 Ürün Ambalajının İçindekiler 1.4 Sistem Gereklilikleri

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "rkçe 1. Başlangıç 1.1 Giriş 1.2 Özellikler: 1.3 Ürün Ambalajının İçindekiler 1.4 Sistem Gereklilikleri"

Transkript

1 1. Başlangıç 1.1 Giriş VideoWonder ProTV, PC monitörünüzü bir TV setine dönüştürebilir. Eviniz için artık ilave bir TV satın almanıza gerek yok çünkü bu kart sizin ve aileniz için idealdir. VideoWonder ProTV, tek bir kart içerisinde TV ayarlayıcı, video çekim ve video konferans fonksiyonlarını birleştirir. VCD (MPEG-1) ve DVD (MPEG-2) formatında 25-kanal ön izleme, FM radyo dinleme, gerçek zamanlı ve programlamalı kayıt gibi önemli kontroller sağlayan aynı gelişmiş özelliklerle birlikte sunulmaktadır. VideoWonder ProTV nizi bir VCR / Video Kameraya bağlayabilir ve ev videolarınızın tadını çıkarabilir, bunları dijital formatlara dönüştürebilir ya da masaüstünüzü dekore etmek üzere bir enstantane çekim olarak kaydedebilirsiniz. VideoWonder ProTV ile, PC nizde çalıştığınız esnada daha fazla eğlencenin tadını çıkarabilirsiniz. 1.2 Özellikler: Dünya çapında TV sistemlerini destekler. PC'nizde TV izleyin ve FM radyo dinleyin. Dünya çapında stereo sistemlerini destekler. MPEG-1/2 formatında gerçek zamanlı kayıt. Durağan resim çekimini destekler. Zaman ötelemeli ve programlamalı kaydı destekler. Çoklu kanal ön izleme. 125 TV kanalına kadar otomatik tarama. Derecelenebilir TV ekranı tam boyut ekrana kadar. 1.3 Ürün Ambalajının İçindekiler VideoWonder ProTV kartı Kurulum Sürücüsü Ses kartı için audio kablosu Pilli uzaktan kumanda Kızılötesi alım kablosu FM anten NTSC - PAL adaptörü Kullanıcı Kılavuzu 1.4 Sistem Gereklilikleri TV anteni ya da TV kablosu gereklidir. Anakartta bir adet mevcut PCI yuvası. Gerçek zamanlı MPEG-1 kayıt için PC Pentium III 800MHz ya da yükseği. Gerçek zamanlı MPEG-2 kayıt için PC Pentium 4 1.6GHz ya da yükseği.

2 Kart hafızasında 128MB RAM (256MB tavsiye edilir). Kurulum sürücüsü için minimum 100MB HD alanı. Ses kartı. Audio çıkışı için hoparlör. Microsoft Windows 98SE/ME/XP/ Input & Output Bağlantıları Türkçe 2.1. Video Wonder ProTV PCI kart, hem S-Video ve hem de Composite girişi destekler. Bağlantı detayları için aşağıdaki şekle bakınız. 1. Remote Control cable port: Uzaktan kumanda sensörünü bağlar. 2. Audio out: Ses kartınıza bağlamak için paket içerisinde sunulan audio kablosunu kullanınız. PCI Bus ses sağlamakta ise bu gerekli değildir. 3. S-Video In: VCR ya da fotoğraf makinesi gibi harici cihazların bağlanmasında kullanılır. 4. Audio in: Harici audio cihazlarını bağlar. 5. Composite Video in: VCR ya da fotoğraf makinesi gibi harici cihazları bağlar. 6. TV Antenna: Kabloyu ya da anteni bağlamak içindir. Eğer bir NTSC TV sistemi kullanıyorsanız, lütfen PAL - NTSC dönüştürücüyü TV anten prizine bağlayınız ve sonra kablo ya da ev anteninin PAL - NTSC dönüştürücüye bağlayınız. 7. FM Antenna: FM anteni bağlar.

3 2.2 Uzaktan Kumanda Türkçe 1. Air/CATV: Hava ve CATV kanalları arasında değişim yapmak için bu düğmeye basınız. 2. Video: TV Ayar İletişim Kutusunu açmak için bu düğmeye basınız. 3. Audio: Audio Ayar İletişim Kutusunu açmak için bu düğmeye basınız. 4. Power: VideoWonder ProTV yi kapatmak için bu düğmeye basınız. 5. AV Source: Giriş kaynağını değiştirmek için bu düğmeye basınız. 6. Full Screen: Full Screen (Tam Ekran) ve önceki boyut arasında değişim yapmak için bu düğmeye basınız. 7. Stereo: Stereo ve Mono arasında değişim yapmak için seçiniz. 8. Mute: Sesi kapatmak için bu düğmeye basınız. 9. Nümerik Tuş Takımı: Direkt olarak istenen kanal numarasını seçebilirsiniz. 10. Volume Up/Down: Audio seviyesini artırır/azaltır. 11. Channel Up/Down: Bir sonraki / bir önceki kanala geçmek için bu düğmeye basınız. 12. Recall: Son seçilen TV kanalına atlar. 13. Enter: Geçerli TV gösterisinin bir enstantane çekimini yapmak için bu düğmeye basınız. 3. Donanım ve Sürücülerin Kurulumu Kartınızı, aksesuarları ve yazılımı kurmak ve konfigüre etmek için bu talimatları takip ediniz DirectX Video Wonder ProTV'nizi kurmadan önce, isletim için DirectX 9.0 ya da daha yükseğini kurmanız gereklidir. Lütfen sürücüyü yerleştiriniz ve sonra DirectX sembolüne tıklayınız; PC otomatik olarak DirectX i kurar.

4 3.2. VideoWonder ProTV nin Kurulumu 1. PC'nizi ve printer ya da monitör gibi bağlı olan tüm çevresel cihazları kapatınız. AC elektrik kablosunu, bilgisayarınızı topraklı muhafaza etmek üzere, bir süre için takılı şekilde bırakınız. 2. PC'nin arkasındaki metal şasiyi toprağa değdiriniz ve statiği deşarj ediniz. Şimdi kabloyu AC elektrik prizinden çıkarınız. 3. Kapağı PC'nizin kasasından çıkarınız. 4. Serbest bir PCI genişletme yuvası arayınız. PCI yuvasını seçerken, TV kartlarının PCI yuvası 1'e bir AGP grafik kart ile birlikte sokulmaması gerektiğine dikkat ediniz, çünkü, PCI yuvası 1 sık sık AGP yuvası olarak aynı kesilmelerle görevlendirilir. Bu, çalışma esnasında çökmelere neden olabilecek şekilde her iki karta aynı kesilmeyi verebilir. PCI yuvalara atanabilecek numaralar anakart kılavuzunuzda listelenmiştir. 5. Kartı pakedinden dikkatlice çıkarınız ve diğer eliniz PC'nin metal bir parçasına temas halinde iken tek elinizle köşelerinden tutarak kaldırınız. Bu, TV kartı zarar görmeden, bilgisayarınız yoluyla bedeninizin tamamen deşarj olmasını garanti eder.

5 6. TV kartının arkasındaki tutucu, genişletme yuvasına öyle bir şekilde hizalanmalıdır ki, kart konektörleri yuva soketi ile direkt olarak aynı hatta olmalıdır. 7. TV kartını, iyi temas etmesini sağlayarak, yuvaya sıkıca itiniz. 8. Uygun bir vida ile TV kartını sıkıştırınız. 9. Eğer bir ses kartı kurulmuşsa, tedarik edilmiş audio konektör kablosunu kullanarak TV kartını ona bağlayınız. Tek ucu, TV kartının audio çıkışına (açık-yeşil soket) ve diğer ucu ses kartının Line-In terminaline (genellikle açık-mavi sokettir) takınız. 10. PC kasası kapağını tekrar yerine takınız. 11. Anten kablosunu (normalde televizyonunuzdaki anten giriş terminaline bağladığınız kablo) TV/Radyo kartındaki TV anten terminaline bağlayınız. Radyo anten kablosunu radyo antenine bağlayınız. Diğer tüm kablolar gibi AC elektrik kablosunu tekrar bağlayınız. Hoparlörlerinizin düşük ses seviyesine ayarlanmış olduğundan emin olunuz.

6 12. Yazılımın kurulumu için bilgisayarınızı tekrar açınız Windows 98SE için Sürücü Kurulumu Yeniden başlattıktan sonra, Windows 98 SE otomatik olarak sistemdeki yeni bir donanım bileşeninin varlığını tarar ve bir Add new Hardware Wizard penceresinde bu belirtilir. Böyle olmaması durumunda, VideoWonder ProTV Installation CD sini CD-ROM sürücüsüne yerleştiriniz ve penceredeki Next kısmını tıklayınız. Şimdi Search for the best driver for your device (Recommended) ögesini seçiniz Next kısmını tıklayınız.

7 Şimdi Windows, sürücüleri araştırır. Bunlar Installation CD sinde yer almaktadır. CD-ROM Drive opsiyonunu seçiniz ve sonra Next kısmını tıklayınız. Windows, sürücüyü bulduğunda bir mesaj göreceksiniz. Devam etmek için yalnızca Next tıklayınız. Sürücüyü kurduktan sonra, Windows, işlemin başarılı olarak yapıldığı konusunda sizi uyaracaktır. Finish kısmını tıklayınız. Bu şekilde, sürücülerin kurulumu tamamlanır, şimdi uygulama programının kurulumuna başlayabilirsiniz Windows ME için Sürücü Kurulumu Yeniden başlattıktan sonra, Windows ME otomatik olarak sistemdeki yeni bir donanım bileşeninin varlığını tarar ve bir Add new Hardware Wizard penceresinde bu belirtilir Windows 2000 / Windows XP için Sürücü Kurulumu Yeniden başlattıktan sonra, Windows 2000 / XP otomatik olarak sistemdeki yeni bir donanım bileşeninin varlığını tarar ve bir Found new Hardware Wizard penceresinde bu belirtilir. Böyle olmaması durumunda, VideoWonder ProTV Installation CD sini CD-ROM sürücüsüne yerleştiriniz. CD otomatik olarak başlayacak ve Installation Screen görüntülenecektir. Genius Driver kısmını seçiniz.

8 Eğer VideoWonder ProTV Installation CD sini sürdüğünüzde, Auto başlangıç programı otomatik olarak başlamazsa, Start -> Run kısmına gidiniz ve D:\Setup.exe yazınız (D:\ nin CD-ROM sürücüsü olması durumunda) Bir sonraki pencerede lütfen Install VideoWonder ProTV Drivers kısmını seçiniz. Bundan sonra, sürücünün kurulumu bitmiştir. 4. Genius TVR Genius TVR programı kullanımı kolaylaştıran kullanıcı dostu bir dizayna sahiptir. Utility, TV ve videonun görüntülenmesini ve kaydedilmesini kontrol etmenize ve FM stereo yayını dinlemenize imkan verir Genius TVR nin Kurulumu TV yazılımının kurulumu, tedarik edilmiş olan Driver and Application CD'sindeki ( Software Installation ) Auto başlangıç programı kullanılarak ya da program Internetten indirildi ise tek bir dosya çalıştırılarak yürütülebilir. Genius Installation (Kurulum) CD'sini yerleştirdiğiniz zaman eğer Auto başlangıç programı otomatik olarak belirmiyorsa, Genius Installation CD'sindeki InstallCD.exe dosyasını çalıştırarak manual şekilde işlemi başlatınız TVR Yazılımının Başlatılması Genius TVR yazılımı ilk defa başlatıldığı zaman, doğru ülke ayarlarını seçmek üzere bir iletişim kutusu belirecektir. Ok Düğmesine bastığınızda, yazılım, mevcut TV kanallarını tarayacaktır. Yazılım, önemli TV fonksiyonlarına tüm gerekli erişimi sağlar.

9 4.3. Video Source (Kaynağının) Seçilmesi TV sinyalini bir Ev Anteni ile aldığınız zaman. TV sinyalini bir Kablolu Anten ile aldığınız zaman. Composite-Video In kısmına bağlı harici bir cihaz S-Video In kısmına bağlı harici bir cihaz FM Radio dinleyin Basitçe yukarıdaki düğmelerin birisine basınız, kartınızda mevcut bir sinyal olduğu müddetçe, bir resim göreceksiniz. Fareyi kullanarak ve köşelerinden sürükleyerek resmin boyutunu ayarlayabilirsiniz ve pencere yakalama çubuğunu tıklayarak ve sürükleyerek ekranın herhangi bir yerine pencereyi hareket ettirebilirsiniz. TV resmine çift tıklanması ile resim, tam ekran görüntüsüne değiştirilebilir. Aynı düğmeye tekrar basılması ile eski pencere görüntü moduna geri dönülür.

10 Sağ tarafta Kanal düğmelerini bulabilirsiniz. Burada, farklı kanallara gitmek için farenizle kanal numaralarına tıklayabilirsiniz. Info Panel, ayarlı bulunduğunuz kanal, geçerli zaman ve seçmiş olduğunuz mod hakkında kullanışlı bilgi sağlar. Record (Kayıt) Modunda olduğunuz zaman, Kaydın başladığı andan itibaren geçen zaman ve Hard diskte ne kadar bellek kullanıldığı görüntülenir. Kanal yukarı/aşağı oklarına ek olarak, Channel Up ve Down tuşları arasında değişim yapabilirsiniz. 5. Ayarlar TV Settings düğmesine basarsanız, TV Görüntülemesini konfigüre etmek için çeşitli opsiyonlara sahip olacaksınız TV Settings İletişim Kutusu TV Setup iletişim kutusu, TV sistemini seçmeyi, kanallar için taramayı, belli TV kanallarını seçmeyi ve TV kanallarını yeniden adlandırmayı mümkün kılar TV Settings İletişim Kutusu TV Setup iletişim kutusu, TV sistemini seçmeyi, kanallar için taramayı, belli TV kanallarını seçmeyi ve TV kanallarını yeniden adlandırmayı mümkün kılar.

11 1. TV Card Device: Birden fazla Video cihazı kurulmuş olduğunda, kullanmak istediğiniz cihazı seçiniz. 2. Category: TV sinyalinin Hava ya da Kablo olup olmadığını seçebilirsiniz. 3. Country: Yaşamakta olduğunuz ülkeye bağlı olarak TV standardınızı ve TV kanalını ayarlar. Çok az durumlarda, TV Standardını manuel olarak Video Standard tıklanarak ayarlamanız gerekir ve burada ülkenizin TV Standardı seçilir. 4. Fine tuning: Ayarlı kanalın alımı berrak değilse, kanala ince ayar yapabilirsiniz. 5. Channel Editing: Favori TV istasyonlarınızı düzenleyebilir ve yeniden adlandırabilirsiniz. Kanal numarasına çift tıklayınız ve Edit this channel name altındaki beyaz alana tıklayınız. Görüntülenmesini istediğiniz ismi giriniz ve Input düğmesini tıklayınız Fully Scan İletişim Kutusu Frekans taraması esnasında tüm kanallar bulunamazsa, bir Extended Scan (Genişletilmiş Tarama) icra edebilirsiniz Video Settings İletişim Kutusu Video Setting iletişim kutusu kullanıcıya, brightness (parlaklık), contrast (zıtlık), hue (renk) ve saturation (doygunluk) gibi TV ekran karakteristiklerini ayarlama olanağı verir. Default düğmesine çift tıklandığında tüm değişiklikler gözardı edilir ve Varsayılan Ayarlara yeniden dönülür.

12 5.4. Record Settings İletişim Kutusu Record Setting iletişim kutusu, dosyalarınızı kaydetmek istediğiniz formatı seçmenize, bunun için kullanmak istediğiniz modu seçmenize ve bilgisayarınızda kaydedilecek dizin dosyalarını belirlemenize imkan verir. 1. Video Format: Burada, filmlerinizin AVI, MPEG-1/2, ya da VCD, SVCD, DVD formatlarının hangisinde kaydedileceğini seçebilirsiniz. Sisteminizde kurulmuş bir MPEG-4 kodekine sahipseniz, bu formatlarda da kaydetmek olanaklı olur, aksi halde bu opsiyonlar gri formdadır. 2. Recording Bit Rate: Kayıtlarınızın Bit oranını seçebilirsiniz. Seçmiş olduğunuz dosya formatına bağlı olarak, daha yüksek bit oranı, kayıtlı dosyaların kalitesini geliştirir. Not: YUY2 = Kaplama Modu; RGB555 = Ön izleme Modu 3. Working Directory: Filmlerin ve resimlerin PC'nizde nerede kaydedileceğini seçmenize imkan verir. 4. Capture Settings: Burada, kaydettiğiniz filmlerin çıkış boyutunu seçebilirsiniz. Bu aynı zamanda Video ayarlarınızı da etkiler. Mevcut çözünürlük ülkenizin ayarlarına bağlıdır. VCD, SVCD, DVD, ya da MPEG-4 formatlarını seçtiğinizde, kayıtlı filmlerin çıkış boyutu değiştirilemez Page İletişim Kutusu Page iletişim kutusu Kayıt ve Resim için ilave Ayarları seçmenize imkan verir. Time Shift Recording: Kutu işaretlendiğinde, Time Shift Mode görüntülendikten sonra, geçici kayıtlı dosyalar silinmeyecektir. Zaman ötelemeli kayıtların çözünürlüğünü de tanımlayabilirsiniz. Snapshot Settings: Snapshot düğmesine tıklandığında kaç tane enstantane çekim yapılacağını tanımlayabilirsiniz.

13 TV and Panel: Always on Top kutusu işaretlendiğinde, TV penceresi, ekranınızda her zaman diğer uygulamaların önünde olacaktır. Multiple Channel Preview: Burada, mevcut kanalların ne kadar süre ile gösterileceğini ve bir seferde ne kadar kanalın ön izlemesinin yapılacağını seçebilirsiniz. 6. İlave Ayarlar 6.1. Schedule Recording Schedule Recording düğmesine tıklandıktan sonra, görev çubuğunuzda yeni bir sembol bulacaksınız Auto Scan Weekly Schedule, her gün ya da her hafta aynı zamanda yayınlanan TV gösterilerinin programlanması içindir. Dosyaya belli bir isim verebilir, kaynağı seçebilir, kaydetme dosya formatını belirleyebilir ve OK düğmesine basarak bunu onaylayabilirsiniz. Designated Schedule kısmında, TV istasyonu tarafından yayınlanacak tek bir gösteriyi programlayabilirsiniz. Dosyaya belli bir isim verebilir, kaynağı seçebilir, kaydetme dosya formatını belirleyebilir ve OK düğmesine basarak bunu onaylayabilirsiniz. Auto Scan düğmesine basıldığında, mevcut TV kanallarını tarama olasılığına sahipsiniz. Ve sonrasında bunlar kaydedilecektir Change Skin

14 Change Skin düğmesine basıldığında, Uygulama programının görünümünü belirleyebilirsiniz Snapshot Türkçe Snapshot kamera sembolünü tıkladığınız zaman, TV gösterisinin geçerli karesinden bir resim alınacaktır ve bu, Galerinizde kaydedilecektir Multiple Preview Multiple Previews düğmesine basıldığında, mevcut tüm kanalların tüm programlarını göreceksiniz. Ön izleme zamanı ve ne kadar kanal olduğu Page Settings kısmında tanımlanır. İzlemek istediğiniz bir program gördüğünüzde üzerini çift tıklamanız yeterlidir Audio Settings Audio Settings düğmesini tıkladığınızda, yeni bir pencere açılacaktır ve burada, ses kartınız için giriş olarak kullanılan kaynağı tanımlayabilirsiniz.

15 713X Chip Audio Settings düğmesi tıklandığında, audio ayarlarının içeriğine erişebilirsiniz. Burada, TV-Programını Stereo ya da Mono olarak almak istediğinizi belirleyebilirsiniz. Ek bir hizmet olarak, bazı TV-İstasyonları programlarını aynı zamanlı olarak iki dilde birden yayınlamaktadır. Format düğmesi tıklanarak bu seçim yapılabilir. Ayarlar gri olarak belirdiğinde bu, sözkonusu fonksiyonların mevcut olmadığı anlamına gelir Teletext Teletext penceresini açmak için basitçe, Tx düğmesini tıklayınız. Bu hizmet, tüm ülkelerde mevcut değildir. Ayrıca, tüm TV istasyonları Teletext hizmeti sağlamıyor olabilir. Ancak hergün rakip editoryal ofisler, hızlı ve kolay erişilebilir bilgi seçimini olanaklı kılmaktadır. Bu hizmetler bedava sunulmaktadır çünkü, resim sinyali aralığının dikey boşluk aralığı adı verilen TV ekranı boyunca bu hizmetler sürekli olarak transfer edilebilmektedir. Kartınızda anten sinyali mevcut olduğu ve kanallar tarandığı ve depolanmış olduğu müddetçe, ilgili TV istasyonu tarafından sunulan Teletext bilgisini görebileceksiniz. Sayfalar boyunca sörf yapmak ön yüklemeli metin tabloları sayesinde kolaydır. Bir sayfadan diğerine geçmek için ok tuşlarını (yazılım arayüzünde, PC klavyesinde ya da uzaktan kumandadaki) kullanınız ya da direkt olarak bir sayfa numarası giriniz. Gecikme olmaksızın pratik şekilde içeriğini direkt olarak çağırmak için bir sayfa referansını da tıklayabilirsiniz.

16 7. Bir TV Program nasıl kaydedilir 7.1. Kayıt Fonksiyonu Tek bir tıklama ile geçerli TV-Programını kaydetme ve bunu daha sonra izleme imkanına sahipsiniz. Tekrar tıkladığınızda kayıt duracaktır. 7.2 Time Shift Fonksiyonu: TimeShift fonksiyonu ile, izleme esnasında geçerli TV Programını kaydetme imkanınız bulunmaktadır. Time-Shift fonksiyonu TV Programlarını Gerçek-Zamanlı olarak kaydetmeye devam ettiği esnada, önceki klibi oynatmak üzere her zaman geri düğmesine tıklayabilirsiniz. Tekrar tıklayınız ve Time-Shift kayıt duracaktır. Bu ilave TimeShift düğmeleri oynatma, duraklatma, yeniden başlatma ve daha geri ve daha ileri gitme imkanı sunmaktadır. Stop (Durdurma) düğmesine basıldıktan sonra kayıt duracaktır. Ek olarak, Time slider, arka planda kayda devam edilirken çalmakta olan kaydın geçerli pozisyonunu size gösterir. Daha karanlık gölgeli çubuk, Gerçek Zamanlı olarak kayıtların geçerli pozisyonunu gösterir Galeri Galeri, video dosyaları ve enstantane çekimlerin hard diskte depolandığı yere kısa yol özelliğindedir. Record Settings/Video Format kısmında anlatıldığı gibi hard disk sürücü

17 yerini seçebilirsiniz. Genius TVR'nin alt sol köşesinde bulunan düğmeye tıklayarak galeriyi açabilirsiniz. Burada hangi dosyaların kaydedilmiş olduğunu ve aşağıdaki tuşları görebilirsiniz: Close Gallery: Galeriyi kapatır Send by Seçilen dosyayı ile göndermek üzere bilgisayarınızın varsayılan programını açar. Change List View: Dosyalarınızın Thumbnail (Minyatür), List (Liste) ve Detailed (Detaylı) görüntüleri arasında değişim yapar. Play Movie: Seçilen filmi oynatır. Paint: Seçilen resmi açar. Bir dosya üzerinde sağ tuşa tıklanması, aşağıdaki seçenekleri içeren bir açılan menü sağlar. Seçilen dosyayı ile göndermek üzere bilgisayarınızın varsayılan programını açar. Save As: Dosyayı adlandırmanıza ve seçilen bir klasöre kaydetmenize imkan verir. Delete: Seçilen dosyayı siler. Delete All: Galerideki tüm dosyaları siler. Edit: Dosyayı açar.

2. TV In: NTSC ya da PAL adaptörünü TV kaynağına bağlamak üzere kullanılır.

2. TV In: NTSC ya da PAL adaptörünü TV kaynağına bağlamak üzere kullanılır. 1. Başlangıç 1.1 Giriş Genius TVGo-U202 capture cihazı, farklı ortam tiplerinin tadını çıkarmak istediğinizde ideal bir arkadaştır. Geleneksel TV lerin sağlayamadığı geniş özelliklere sahiptir. Yalnızca

Detaylı

Türkçe. VideoCAM GE111 özellikleri. VideoCAM GE111 in Kurulumu. 1 Snapshot (Çekim) Tuşu. 2 LED Göstergesi. 3 Objektif

Türkçe. VideoCAM GE111 özellikleri. VideoCAM GE111 in Kurulumu. 1 Snapshot (Çekim) Tuşu. 2 LED Göstergesi. 3 Objektif VideoCAM GE111 özellikleri 1 Snapshot (Çekim) Tuşu 2 LED Göstergesi 3 Objektif VideoCAM GE111 in Kurulumu 1. Lütfen önce sürücüyü kurun, sonra VideoCAM GE111 ı USB portuna bağlayın. 2. VideoCAM GE111 sürücüsünün

Detaylı

KWorld. PlusTV Hybrid PCI (DVB-T 210SE) İçindekiler

KWorld. PlusTV Hybrid PCI (DVB-T 210SE) İçindekiler KWorld PlusTV Hybrid PCI (DVB-T 210SE) İçindekiler V1.1 Bölüm 1 : PlusTV Hybrid PCI Kartın Donanım Kurulumu...2 1.1 Paket İçeriği...2 1.2 Sistem Gereksinimleri...2 1.3 Donanım Kurulumu...2 Bölüm 2 : PlusTV

Detaylı

KWorld PlusTV Analog Lite PCI

KWorld PlusTV Analog Lite PCI KWorld PlusTV Analog Lite PCI PlusTV Analog Lite PCI Kurulum Kılavuzu İçindekiler V1.2 Bölüm 1 : PlusTV Analog Lite PCI Kartın Donanım Kurulumu...2 1.1 Paket İçeriği...2 1.2 Sistem Gereksinimleri...2 1.3

Detaylı

1. Bölüm: Giriş. 1.1 Ürün Ambalajının İçindekiler. 1.2 Sistem Gereklilikleri. Türkçe

1. Bölüm: Giriş. 1.1 Ürün Ambalajının İçindekiler. 1.2 Sistem Gereklilikleri. Türkçe 1. Bölüm: Giriş 1.1 Ürün Ambalajının İçindekiler TVGo A03 ünüzü aldığınız zaman, aşağıdaki ögelerin USB TV Süper Mini paketinde bulunduğundan emin olunuz. TVGo A03 Sürücü CD si Uzaktan Kumanda Hızlı Kılavuz

Detaylı

HyperMedia Center Kullanım Kılavuzu İçindekiler V1.5

HyperMedia Center Kullanım Kılavuzu İçindekiler V1.5 HyperMedia Center Kullanım Kılavuzu İçindekiler V1.5 GIRIŞ...1 OYNATICI KONTROLLERI...2 NAVIGATION BAR...2 TV...3 SOURCE INPUT-KAYNAK SEÇIMI...3 CHANNEL LIST-KANAL LISTESI...3 SCHEDULE - PROGRAMLAMA...4

Detaylı

1 Snapshot (Çekim) Tuşu. 2 LED Göstergesi. 3 Objektif. 4 Döner Taban

1 Snapshot (Çekim) Tuşu. 2 LED Göstergesi. 3 Objektif. 4 Döner Taban VideoCAM Eye özellikleri 1 Snapshot (Çekim) Tuşu 2 LED Göstergesi 3 Objektif 4 Döner Taban VideoCAM Eye in Kurulumu 1. Lütfen önce sürücüyü kurun, sonra VideoCAM Eye ı USB portuna bağlayın. 2. VideoCAM

Detaylı

Türkçe. 1. Başlangıç 1.1 Giriş. 1.2 Özellikler:

Türkçe. 1. Başlangıç 1.1 Giriş. 1.2 Özellikler: 1. Başlangıç 1.1 Giriş Türkçe Video Wonder DVB-T ile şaşırmaya hazır olun. Bu harika kutu, TV nizden daha güçlü. Hava dijital karasal TV ye özgürce erişiminize ve direkt olarak hava dijital radyo dinlemenize

Detaylı

Türkçe. Giriş. Özelliklere Genel Bakış

Türkçe. Giriş. Özelliklere Genel Bakış Özelliklere Genel Bakış Giriş 7-inç TFT LCD Görüntü çözünürlüğü: 480(En) x 234(Boy) Görüntü modu: 4:3 ve 16:9 Desteklenen dosya biçimleri: JPEG & Hareketli-JPEG (320x240 QVGA 15 fps; 640x480 VGA 6 fps.)

Detaylı

KWorld. PlusTV DVB-S USB. PlusTV DVB-S USB Kurulum Kılavuzu. İçindekiler

KWorld. PlusTV DVB-S USB. PlusTV DVB-S USB Kurulum Kılavuzu. İçindekiler KWorld PlusTV DVB-S USB PlusTV DVB-S USB Kurulum Kılavuzu İçindekiler V1.1 Bölüm 1 : PlusTV DVB-S USB Donanım Kurulumu...2 1.1 Paket İçeriği...2 1.2 Sistem Gereksinimleri...2 1.3 Donanım Kurulumu...2 Bölüm

Detaylı

Türkçe. 1. Başlangıç 1.1 Giriş

Türkçe. 1. Başlangıç 1.1 Giriş 1. Başlangıç 1.1 Giriş VideoWonder CardBus Dual TV ayarlayıcısını ve video çekim kartını seçtiğiniz için size teşekkür ederiz. Bu ürün hızlıca ve kolayca PC nizi güçlü bir masaüstü multimedya sistemine

Detaylı

DS150E Kullanıcı El Kitabı. Dangerfield June. 2009 V3.0 Delphi PSS

DS150E Kullanıcı El Kitabı. Dangerfield June. 2009 V3.0 Delphi PSS DS150E Kullanıcı El Kitabı 1 Ana bileşen...3 Kurulum talimatları...5 Bluetooth Ayarları...26 Arıza Teşhis Programı...39 Dosya...41 Ayarlar...43 Belgeler...51 Yardım...53 OBD İletişimi...56 Yazdır ve Kaydet...66

Detaylı

KWorld PlusTV Analog USB Stick

KWorld PlusTV Analog USB Stick KWorld PlusTV Analog USB Stick PlusTV Analog USB Stick Kurulum Kılavuzu İçindekiler V1.5 Bölüm 1 : PlusTV Analog USB Stick Donanım Kurulumu Kurulum...2 1.1 Paket İçeriği...2 1.2 Sistem Gereksinimleri...2

Detaylı

1. Bölüm: Giriş. Türkçe. Giriş: Özellikler:

1. Bölüm: Giriş. Türkçe. Giriş: Özellikler: 1. Bölüm: Giriş Giriş: TVGo A11, PC nizi bir TV haline dönüştürür. Bu şekilde hem alandan ve elektrik tüketiminden tasarruf sağlayacağınız için evinizde ayrı bir TV satın almanıza gerek kalmayacaktır.

Detaylı

1. Bölüm: Giriş. Türkçe. Giriş: Özellikler:

1. Bölüm: Giriş. Türkçe. Giriş: Özellikler: 1. Bölüm: Giriş Giriş: TVGo A11MCE, PC nizi bir TV haline dönüştürür. Bu şekilde hem alandan ve elektrik tüketiminden tasarruf sağlayacağınız için evinizde ayrı bir TV satın almanıza gerek kalmayacaktır.

Detaylı

1. Bölüm: Giriş. 1.3 Uzaktan Kumandanın Kullanımı. Türkçe. 1.1 Ürün Ambalajının İçindekiler. 1.2 Sistem Gereklilikleri

1. Bölüm: Giriş. 1.3 Uzaktan Kumandanın Kullanımı. Türkçe. 1.1 Ürün Ambalajının İçindekiler. 1.2 Sistem Gereklilikleri 1. Bölüm: Giriş 1.1 Ürün Ambalajının İçindekiler TVGo A03MCE ünüzü aldığınız zaman, aşağıdaki ögelerin paketinde bulunduğundan emin olunuz. TVGo A03MCE Sürücü CD si Uzaktan Kumanda Hızlı Kılavuz Konektörde

Detaylı

Hızlı kullanım kılavuzu

Hızlı kullanım kılavuzu LX7500R Sağlanan Aksesuarlar Hızlı kullanım kılavuzu 1 1 1 1 Türkçe 2 1 3 3 3 3 3 3 4 5 6 7 9! 8 0 DVD kayıt sisteminiz ile birlikte aşağıdaki aksesuarlar teslim edilir: 1 2 ön, 1 merkez ve 2 arka hoparlör

Detaylı

USB Portu SlimClip>Uninstall VideoCAM SlimClip yi seçin ve kurulumu kaldırmak için ekrandaki talimatları izleyin.

USB Portu SlimClip>Uninstall VideoCAM SlimClip yi seçin ve kurulumu kaldırmak için ekrandaki talimatları izleyin. Önemli Not: Lütfen önce sürücüyü kurun, sonra VideoCAM SlimClip ı USB portuna bağlayın. Lütfen kurulumdan önce bu önemli notu okuyun. 1. VideoCAM SlimClip yazılımının kurulması 1. VideoCAM SlimClip yazılım

Detaylı

Kworld NB-TV 100 Kurulum Rehberi

Kworld NB-TV 100 Kurulum Rehberi Kworld NB-TV 100 Kurulum Rehberi İçindekiler Ver 2.0 Bölüm 1 : NB-TV 100 Cardbus Donanım Kurulumu...2 1.1 Paketin içindekiler... 2 1.2 Sistem Gereklilikleri... 2 1.3 Donanım Kurulumu... 2 Bölüm 2 : NB-TV

Detaylı

DVB-S 100 PCI Digital Uydu Kartı Kurulum Rehberi

DVB-S 100 PCI Digital Uydu Kartı Kurulum Rehberi DVB-S 100 PCI Digital Uydu Kartı Kurulum Rehberi İçindekiler Ver 2.0 Bölüm 1 : DVB-S 100 PCI Kartı Donanım Kurulumu...2 1. Paket İçerikleri...2 2. Sistem Gereklilikleri....2 3. Donanım Kurulumu...2 Bölüm

Detaylı

WeldEYE. Kurulum Kılavuzu. İçindekiler

WeldEYE. Kurulum Kılavuzu. İçindekiler WeldEYE Kurulum Kılavuzu İçindekiler Giriş... Hata! Yer işareti tanımlanmamış. Kurulum... Hata! Yer işareti tanımlanmamış. Sistem/Ortam gerekleri... 3 Yazılımın kurulması... 3 Kamera sürücüsünün kurulumu...

Detaylı

Đçindekiler. Paket Đçeriği

Đçindekiler. Paket Đçeriği SCSI Serisi Net DVR Kullanım Kılavuzu V2.1 Đçindekiler 1. HDD Kurulumu... 3 2. DVR Bağlantısı... 4 3. DVR ın Açılması... 6 4. DVR a Giriş... 6 5. Tarih Saat Ayarı... 7 6. IP Adres Ayarı... 7 7. HDDFormatlama...

Detaylı

Türkçe. Look 312P özellikleri. Look 312P in Kurulumu

Türkçe. Look 312P özellikleri. Look 312P in Kurulumu Look 312P özellikleri 1 2 3 Objektif Objektifin ayarlanması ile manuel odak Cep Kabloyu cebe yerleştirebilirsiniz. Bükülebilir Gövde Look 312P yi farklı konumlara ayarlayabilirsiniz. Look 312P in Kurulumu

Detaylı

USB 2.0 External HDD Enclosure 3.5" (8,89cm)

USB 2.0 External HDD Enclosure 3.5 (8,89cm) USB 2.0 External HDD Enclosure 3.5" (8,89cm) Kullanım Kılavuzu DA-71051 Önsöz Ürünümüzü satın aldığınız için tebrik ederiz! Güvenilir ve sağlam yeni depolama konseptini göstereceğiz. HDD kapasitenizi artırmak

Detaylı

CLIENT MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 21 nin KURULMASI

CLIENT MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 21 nin KURULMASI CLIENT MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 21 nin KURULMASI License manager ile lisanslamanın tamamlandığına emin olunduktan sonra son kullanıcıların makinalarına IBM SPSS Statistics 21 client kurulumu yapılabilir.

Detaylı

PRESTIGIO GEOVISION 150/450 KULLANMA KILAVUZU

PRESTIGIO GEOVISION 150/450 KULLANMA KILAVUZU PRESTIGIO GEOVISION 150/450 KULLANMA KILAVUZU Prestigio GeoVision 150 Kontrollerin yerleşimi 1. Açma/kapama düğmesi 2. SD Kart Yuvası 3. Dokunma Paneli 4. Menü Butonu 5. Işıklı Gösterge (Şarj olurken kırmızı

Detaylı

Hızlı Kurulum Rehberi

Hızlı Kurulum Rehberi 109 Hızlı Kurulum Rehberi 110 Bu Kurulum Rehberi, GW-7200U Wireless USB 2.0 Adaptörün ve yazılımının kurulumunda size rehberlik edecektir. Kablosuz ağ bağlantısının kurulması için, aşağıdaki adımlar uygulanmalıdır.

Detaylı

Hızlı başlangıç kılavuzu

Hızlı başlangıç kılavuzu Philips GoGear müzik çalar Hızlı başlangıç kılavuzu TR SA1MXX02B SA1MXX02K SA1MXX02KN SA1MXX02W SA1MXX04B SA1MXX04K SA1MXX04KN SA1MXX04P SA1MXX04W SA1MXX04WS SA1MXX08K Başlarken Ana menü hakkında genel

Detaylı

gelin ve Başlat ->Programlar -> VideoCAM SlimClip>Uninstall VideoCAM SlimClip yi seçin ve kurulumu kaldırmak için ekrandaki talimatları izleyin.

gelin ve Başlat ->Programlar -> VideoCAM SlimClip>Uninstall VideoCAM SlimClip yi seçin ve kurulumu kaldırmak için ekrandaki talimatları izleyin. Önemli Not: Lütfen önce sürücüyü kurun, sonra VideoCAM SlimClip ı USB portuna bağlayın. Lütfen kurulumdan önce bu önemli notu okuyun. 1. VideoCAM SlimClip yazılımının kurulması 1. VideoCAM SlimClip yazılım

Detaylı

LMS PC aracı ACS420. LMS parametre ayarlarının yapılması için PC yazılımı. Kurlum ve çalıştırma talimatları

LMS PC aracı ACS420. LMS parametre ayarlarının yapılması için PC yazılımı. Kurlum ve çalıştırma talimatları LMS PC aracı ACS420 LMS parametre ayarlarının yapılması için PC yazılımı Kurlum ve çalıştırma talimatları 1 İçindekiler 1. ACS420 programının kurulumu.. 3 2. OCI430 ara yüzün sürücü kurulumu.. 7 OCI430

Detaylı

FlyTV CardBus User Manual Animation Technologies Inc. www.lifeview.com.tw

FlyTV CardBus User Manual Animation Technologies Inc. www.lifeview.com.tw FlyTV CardBus User Manual Animation Technologies Inc. www.lifeview.com.tw Ver: 1.400.00.0 Telif Hakkı ve Ticari Marka Bildirisi Bütün hakları saklıdır 2004 Animation Technologies Inc. Bu belge içersindeki

Detaylı

1 Çekim Düğmesi 2 LED Göstergesi 3 Kırmızı-Kızılötesi ışık 4 Mikrofon 5 Döndürme ve Klip Tabanı

1 Çekim Düğmesi 2 LED Göstergesi 3 Kırmızı-Kızılötesi ışık 4 Mikrofon 5 Döndürme ve Klip Tabanı Trek 310 özellikleri 1 Çekim Düğmesi 2 LED Göstergesi 3 Kırmızı-Kızılötesi ışık 4 Mikrofon 5 Döndürme ve Klip Tabanı NOT Işık yetersiz olduğunda kırmızı-kızılötesi fonksiyonunun otomatik olarak etkin olacağını

Detaylı

OTOsuite. Kurulum Kılavuzu. Türk

OTOsuite. Kurulum Kılavuzu. Türk OTOsuite Kurulum Kılavuzu Türk Bu belgede, DVD'den, flaş diskten veya sıkıştırılmış dosyadan OTOsuite yazılımını nasıl kuracağınızı açıklanır. Sistem gereksinimleri 1,5 GHz işlemci veya üzeri (2 GHz önerilir)

Detaylı

Kuruluma başlamadan önce gerekli tüm bileşenlerin mevcut olup olmadığını kontrol edin. Kutuda şunlar bulunmalıdır:

Kuruluma başlamadan önce gerekli tüm bileşenlerin mevcut olup olmadığını kontrol edin. Kutuda şunlar bulunmalıdır: K A B L O S U Z N I - 7 0 7 5 0 3 N I - 7 0 7 5 0 7 N I - 7 0 7 5 0 8 1 PA K E T I N I Ç I N D E K I L E R 4 T E K N I K Ö Z E L L I K L E R 5 U Y G U L A M A Y E L PA Z E S I 6 P C / P C I K A R T I D

Detaylı

gelin ve Başlat ->Programlar -> VideoCAM Messenger>Uninstall VideoCAM Messenger yi seçin ve kurulumu kaldırmak için ekrandaki talimatları izleyin.

gelin ve Başlat ->Programlar -> VideoCAM Messenger>Uninstall VideoCAM Messenger yi seçin ve kurulumu kaldırmak için ekrandaki talimatları izleyin. Önemli Not: Lütfen önce sürücüyü kurun, sonra VideoCAM Messenger ı USB portuna bağlayın. Lütfen kurulumdan önce bu önemli notu okuyun. 1. VideoCAM Messenger yazılımının kurulması 1. VideoCAM Messenger

Detaylı

USB 2.0 DAN HDMI A VİDEO ADAPTÖRÜ. Hızlı Kurulum Kılavuzu DA-70851

USB 2.0 DAN HDMI A VİDEO ADAPTÖRÜ. Hızlı Kurulum Kılavuzu DA-70851 USB 2.0 DAN HDMI A VİDEO ADAPTÖRÜ Hızlı Kurulum Kılavuzu DA-70851 1. Sürücüyü Yükleme İkaz: Verilen sürücüyü bağlamadan adaptörü bilgisayarınıza BAĞLAMAYIN. Verilen CD yi disk sürücünüze yerleştirin ve

Detaylı

Bu ürün WinXP, 2000, ME, Win98 de çalıştırılmak için tasarlanmıştır. Her işletim sistemi için yükleme yordamı yaklaşık olarak aynıdır.

Bu ürün WinXP, 2000, ME, Win98 de çalıştırılmak için tasarlanmıştır. Her işletim sistemi için yükleme yordamı yaklaşık olarak aynıdır. 78 Türkçe Hızlı Yükleme Kılavuzu Bu yükleme kılavuzu GW-7100U ve yazılımının yüklenmesinde size yol gösterecektir. Kablosuz ağ bağlantınızı kurmak için, aşağıdaki işlemleri sırayla uygulayın. 1. Yükleme

Detaylı

Avrupa Ülkelerindeki Ayrı Toplama Sembolü

Avrupa Ülkelerindeki Ayrı Toplama Sembolü Avrupa Ülkelerindeki Ayrı Toplama Sembolü Bu sembol, bu ürünün ayrı olarak toplanması gerektiğini göstermektedir. Aşağıdakiler yalnızca Avrupa ülkelerindeki kullanıcılara uygulanmaktadır: Bu ürün, uygun

Detaylı

USB 2.0 Paylaşım Anahtarı

USB 2.0 Paylaşım Anahtarı USB 2.0 Paylaşım Anahtarı Kullanım Kılavuzu Model: DA-70135-1 ve DA-70136-1 USB 2.0 Paylaşım Anahtarıyla Başlarken USB 2.0 Paylaşım Anahtarını seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Günümüzde, USB bağlantıları,

Detaylı

Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8)

Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8) Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8) Web Hizmetleri protokolü, Windows Vista (SP2 veya üstü), Windows 7 ve Windows 8 kullanıcılarının,

Detaylı

Türkçe. Eye 311Q özellikleri. Eye 311Q in Kurulumu. 1. Lütfen önce sürücüyü kurun, sonra Eye 311Q ı USB portuna

Türkçe. Eye 311Q özellikleri. Eye 311Q in Kurulumu. 1. Lütfen önce sürücüyü kurun, sonra Eye 311Q ı USB portuna Eye 311Q özellikleri 1 2 3 4 Çekim Düğmesi Fotoğraf çekmek üzere çekim düğmesine basabilirsiniz. Objektif Objektifi çevirerek odağı ayarlayınız. LED göstergesi Eye 311Q bağlı olduğu zaman LED göstergesi

Detaylı

USB 2.0 YAZDIRMA SUNUCUSU

USB 2.0 YAZDIRMA SUNUCUSU USB 2.0 YAZDIRMA SUNUCUSU Hızlı Kurulum Kılavuzu DN-13006-1 Başlamadan önce aşağıdaki öğeleri hazırlamalısınız: Yazdırma sunucusu kurulum CD li bir Windows tabanlı bilgisayar Bir yazıcı Bir adet yazıcı

Detaylı

HP Elite Autofocus Web Kamerası Kullanıcı Kılavuzu

HP Elite Autofocus Web Kamerası Kullanıcı Kılavuzu HP Elite Autofocus Web Kamerası Kullanıcı Kılavuzu v4.2.tr Part number: 5992-2507 Copyright 2007 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Buradaki bilgiler önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir.

Detaylı

KWorld PlusTV Hybrid Stick

KWorld PlusTV Hybrid Stick KWorld PlusTV Hybrid Stick PlusTV Hybrid Stick Kurulum Kılavuzu İçindekiler V1.3 Bölüm 1 : PlusTV Hybrid Stick Donanım Kurulumu...2 1.1 Paket İçeriği...2 1.2 Sistem Gereksinimleri...2 1.3 Donanımı Kurulumu...2

Detaylı

WAE Music uygulamasını indirin

WAE Music uygulamasını indirin TÜRKÇE 3 1. Açma/Kapama düğmesi 2. FM/Bluetooth modu 3. 4. 3+4. 5. Pil göstergesi 6. FM/Bluetooth göstergesi 7. USB Girişi 8. Giriş Hattı 9. Koruyucu kapak 10. ¼" montaj için vida deliği 11. Bilek askısı

Detaylı

Göz yorulmasına karşı büyütme ve ekran uyarlama desteği. Başvuru Kitapçığı

Göz yorulmasına karşı büyütme ve ekran uyarlama desteği. Başvuru Kitapçığı Göz yorulmasına karşı büyütme ve ekran uyarlama desteği Başvuru Kitapçığı ZoomText Express programına hoş geldiniz ZoomText Express bilgisayarınızda rahatlıkla ve kolayca kullanabileceğiniz bir ekran büyütme

Detaylı

ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi...

ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi... ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi... 3 İndirme... 3 Sunucu yazılım kurulumu... 3 Kurulum sayfası çıkacaktır...

Detaylı

Touchstone Kisisel-Egitim Sürümü Level 2 DVD-ROM ve Video DVD talimatlari ve bilinen teknik konulari

Touchstone Kisisel-Egitim Sürümü Level 2 DVD-ROM ve Video DVD talimatlari ve bilinen teknik konulari Touchstone Kisisel-Egitim Sürümü Level 2 DVD-ROM ve Video DVD talimatlari ve bilinen teknik konulari DVD-ROM u kullanma Touchstone Self Study DVD-ROM Kopyasını iki şekilde çalıştırabilirsiniz: 1. Programı

Detaylı

Bu 7.1 Ses Kartı ev sinema ve eğlence sistemleri için mükemmeldir. Doyurucu ve benzersiz 3B ses deneyimi.

Bu 7.1 Ses Kartı ev sinema ve eğlence sistemleri için mükemmeldir. Doyurucu ve benzersiz 3B ses deneyimi. A U D I O S U P P O R T A U D I O S U P P O R T 7. 1 S O U N D C A R D SP CD I F AI N D/ OA UPT T E R S P D I F I N / O U T E L K I T A B I M I - 7 0 7 2 1 0 A U D I O S U P P O R T 7. 1 S O U N D C A

Detaylı

Şekil 2.1 : Şekil 2.2 : Şekil 2.3 :

Şekil 2.1 : Şekil 2.2 : Şekil 2.3 : BÖLÜM 2 MĐCROWIN 32 PROGRAMININ BĐLGĐSAYARA YÜKLENMESĐ 2.1 - Giriş: PLC de tasarlanan projeyi çalıştırabilmek için Micro/WIN 32 veya Micro/WIN 16 paket programın öncelikle bilgisayara yüklenmesi gerekmektedir.

Detaylı

Blu- ray Writer lariniz hakkinda Önemli Not

Blu- ray Writer lariniz hakkinda Önemli Not Blu- ray Writer lariniz hakkinda Önemli Not Cihazınızın kurulumunu tamamlamak için bu ilave talimatları kullanın. Disc Publisher cihazınızdaki Blu- ray sürücü (leri) bilgisayara bağlamak için esata kullanılır.

Detaylı

Kurulum (Windows)...3

Kurulum (Windows)...3 Kurulum (Windows)...3 1. StarBoard Software Kurulumu...4 1.1 Sistem Gereksinimleri...4 1.2 Kurulumu Başlatma...5 1.3 Windows Media Encoder Kurulumu (Yalnızca Windows XP/Vista)...6 1.4 Kurulumu Sonlandırma...6

Detaylı

Bağlantı Kılavuzu. Yerel olarak bağlanmış bir yazıcıya yönelik Windows talimatları. Yerel yazdırma nedir? Yazılımı CD'yi kullanarak kurma

Bağlantı Kılavuzu. Yerel olarak bağlanmış bir yazıcıya yönelik Windows talimatları. Yerel yazdırma nedir? Yazılımı CD'yi kullanarak kurma Sayfa 1 / 6 Bağlantı Kılavuzu Yerel olarak bağlanmış bir yazıcıya yönelik Windows talimatları Not: Yerel olarak bağlanmış bir yazıcı kurulurken, işletim sisteminin Yazılım ve Belgeler CD'siyle desteklenmediği

Detaylı

WR-1/WR-R10 Kablosuz Uzaktan Kumandalar için Donanım Yazılımını Güncelleme

WR-1/WR-R10 Kablosuz Uzaktan Kumandalar için Donanım Yazılımını Güncelleme WR-1/WR-R10 Kablosuz Uzaktan Kumandalar için Donanım Yazılımını Güncelleme Bir Nikon ürünü seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Bu kılavuz WR-1 ve WR-R10 kablosuz uzaktan kumandalar için donanım yazılımının

Detaylı

Motorola Phone Tools. Hızlı Başlangıç

Motorola Phone Tools. Hızlı Başlangıç Motorola Phone Tools Hızlı Başlangıç İçerik Minimum Gereksinimler... 2 Motorola Phone Tools Yüklemeden Önce... 3 Yükleme Motorola Phone Tools... 4 Cep Telefonu Cihazını Yükleme ve Yapılandırma... 5 Çevrimiçi

Detaylı

Sony Alpha Eğitim Dökümanı. Fotoğraf Makinesini bilgisayar aracılığı ile uzaktan kullanmak

Sony Alpha Eğitim Dökümanı. Fotoğraf Makinesini bilgisayar aracılığı ile uzaktan kullanmak Sony Alpha Eğitim Dökümanı Fotoğraf Makinesini bilgisayar aracılığı ile uzaktan kullanmak Sony Alpha serisi fotoğraf makinenizi yapacağınız profesyonel işlerinizde bilgisayar aracılığı ile uzaktan kontrol

Detaylı

Quick Installation Guide. Central Management Software

Quick Installation Guide. Central Management Software Quick Installation Guide English 繁 中 簡 中 日 本 語 Français Español Deutsch Português Italiano Türkçe Polski Русский Česky Svenska Central Management Software Ambalajın İçindekileri Kontrol Edin Yazılım CD

Detaylı

2000 de Programlarla Çalışmalar

2000 de Programlarla Çalışmalar Windows 2000 de Programlarla Çalışmalar 24 3 Windows 2000 de Programlarla Çalışmalar Programları Başlatmak Programları başlat menüsünü kullanarak, başlatmak istediğiniz programın simgesini çift tıklayarak

Detaylı

Kurulum ve Sistem Gereklilikleri 1

Kurulum ve Sistem Gereklilikleri 1 Kurulum ve Sistem Gereklilikleri 1 1 KURULUM VE SISTEM GEREKLILIKLERI...2 1.1 DONANIM VE YAZILIM GEREKLILIKLERI...2 1.2 KURULUM...3 1.3 LIFTDESIGNER 5 UYGULAMASINI İLK DEFA BAŞLATMA...6 1.4 DIGIPARA SUITE

Detaylı

USB 2.0 ETHERNET YAZDIRMA SUNUCUSU

USB 2.0 ETHERNET YAZDIRMA SUNUCUSU USB 2.0 ETHERNET YAZDIRMA SUNUCUSU Hızlı Kurulum Kılavuzu DN-13003-2 Başlamadan önce aşağıdaki öğeleri hazırlamalısınız: Windows 2000/XP/2003/Vista/7/8/10 işletim sistemine sahip ve yazdırma sunucusu kurulum

Detaylı

Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri

Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri Hızlı Kurulum Kılavuzu Giriş Bu belge, Windows ortamında bir USB aygıt sunucusu gibi kullanılan Çok işlevli USB Ağ Sunucusunu kurmak ve yapılandırmak için gerekli olan

Detaylı

2-Bağlantı Noktalı USB/HDMI Kablosu KVM Anahtarı

2-Bağlantı Noktalı USB/HDMI Kablosu KVM Anahtarı 2-Bağlantı Noktalı USB/HDMI Kablosu KVM Anahtarı Kullanım Kılavuzu DS-11900 Sürüm 1.0 İçindekiler 1 GİRİŞ... 3 1.1 ÖZELLİKLER... 3 1.2 FİZİKSEL ÇİZİMİ... 3 1.3 PAKET İÇİNDEKİLER... 4 2 TEKNİK ÖZELLİKLER...

Detaylı

Exper Style Kolay Kullanım Kılavuzu

Exper Style Kolay Kullanım Kılavuzu Kolay Kullanım Kılavuzu Hakkında Bu kolay kullanım kılavuzu, sisteminizi başlatmak için kullanacağınız bir referans niteliğindedir. Daha detaylı bilgiyi cihaz kutusundan çıkan Device Drivers & Utilities

Detaylı

Dokunmatik Yüzey ve Klavye

Dokunmatik Yüzey ve Klavye Dokunmatik Yüzey ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan

Detaylı

Kayıt İzleme (Playback)

Kayıt İzleme (Playback) Kayıt İzleme (Playback) Saat Aralığına Göre Kayıt İzleme Cihazın kayıt oynatma menüsüne erişmek için; 1- Ekranın altında açılan menü ikonlarından United Security Ana Menü ikonuna tıklayınız. 2- Kayıt Arama

Detaylı

TV-1800 PCTV Tuner Ürün Bilgileri Bağlantı. Denetim Masası

TV-1800 PCTV Tuner Ürün Bilgileri Bağlantı. Denetim Masası Ürün Bilgileri Bağlantılar Bağlantı VGA IN PC AUDIO IN VGA OUT STEREO OUT TV OUT ANTENNA DC-IN AUDIO-L IN AUDIO-R IN VIDEO IN S-VIDEO IN Tanım Bilgisayar bağlantısı (VGA kartı). Ses kartı bağlantısı. Monitör

Detaylı

X-107 KULLANMA KILAVUZU

X-107 KULLANMA KILAVUZU X-107 KULLANMA KILAVUZU Ekran ölçüsü 7inç Çözünürlülük 480 X ( RGB) X 234 Parlaklık 350cd/m2 Kontrast 300 : 1 Görüntü açısı ( L/R / T / B) : 60/ 60/40/60 Güç kaynağı 8~17V ( tipik DV 12V) Güç sarfiyatı

Detaylı

MODELLER D6330, D6530

MODELLER D6330, D6530 IR Dome IP Kamera Hızlı Kurulum Kılavuzu MODELLER D6330, D6530 UYARI! Kurulum işlemine geçmeden önce kurulum kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Bu kılavuzunun içeriği, fonksiyonlardaki değişiklikler önceden

Detaylı

Harici Aygıtlar. Kullanıcı Kılavuzu

Harici Aygıtlar. Kullanıcı Kılavuzu Harici Aygıtlar Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler önceden

Detaylı

DA-70200-1 Kullanım Kılavuzu. USB 2.0 - IDE ve SATA Kablosu

DA-70200-1 Kullanım Kılavuzu. USB 2.0 - IDE ve SATA Kablosu DA-70200-1 Kullanım Kılavuzu USB 2.0 - IDE ve SATA Kablosu 1. Karakteristikler SATA yayılı spektrum iletici desteği SATA II Eşzamansız Sinyal Kurtarma (Tak-Çıkar) özelliği desteği USB 2.0 (Yüksek Hız USB)

Detaylı

Harici Aygıtlar Kullanıcı Kılavuzu

Harici Aygıtlar Kullanıcı Kılavuzu Harici Aygıtlar Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler önceden

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DASDIFFUSION DEPARTMENTAL EDITION 1. FAZ TARAMA PC KURULUM KILAVUZU

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DASDIFFUSION DEPARTMENTAL EDITION 1. FAZ TARAMA PC KURULUM KILAVUZU TÜRKİYE CUMHURİYETİ ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DASDIFFUSION DEPARTMENTAL EDITION 1. FAZ TARAMA PC KURULUM KILAVUZU Hazırlayan: DAS A.Ş. 1 S a y f a D A S R & D Amaç ve Kapsam Bu doküman ile, Türkiye Cumhuriyeti

Detaylı

Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri

Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri Hızlı Kurulum Kılavuzu Giriş Bu belge, Windows ortamında bir USB aygıt sunucusu gibi kullanılan Çok işlevli USB Ağ Sunucusunu kurmak ve yapılandırmak için gerekli olan

Detaylı

USB 3.0 Harici Sabit Disk Kasası 2,5 (6,35cm) SATA 6G Desteği

USB 3.0 Harici Sabit Disk Kasası 2,5 (6,35cm) SATA 6G Desteği USB 3.0 Harici Sabit Disk Kasası 2,5 (6,35cm) SATA 6G Desteği Kullanım Kılavuzu 85205 Önsöz Ürünümüzü satın aldığınız için tebrik ederiz! Size güvenli ve uygun yeni bir depolama konseptini göstereceğiz,

Detaylı

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi: Giriş ekranınd sisteme giriş yapılır. dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılarak Sistem Ekranı: 4 2 1 2 3 Klasörler

Detaylı

USB 2.0 Harici Disk Koruncağı 2.5"

USB 2.0 Harici Disk Koruncağı 2.5 USB 2.0 Harici Disk Koruncağı 2.5" Kullanım Kılavuzu DA-71001 DA-71002 Önsöz Ürünümüzü satın aldığınız için tebrik ederiz! Güvenilir ve sağlam yeni depolama konseptini göstereceğiz. HDD kapasitenizi artırmak

Detaylı

Makey Oz Modülünü Bilgisayardan Programlamak Uygulama Kurulumu

Makey Oz Modülünü Bilgisayardan Programlamak Uygulama Kurulumu Makey Oz Modülünü Bilgisayardan Programlamak Uygulama Kurulumu Makey Oz+ modülü Makey ailesinin programlanabilen modülüdür. Temelinde Arduino bulunan bu modül ile Makey modüllerini çok basit bir şekilde

Detaylı

CHATEAUXP Version 5.11

CHATEAUXP Version 5.11 CHATEAUXP Version 5.11 ChateauXp Versiyon 5.11 yazılımını kullanarak Vguard VG4C-EXP ve VG8C-XP-Tv DVR Kart a takılı kameraları uzak bilgisayar (local networkte ya da internet aracılığı ile başka bir yerde)

Detaylı

Harici Aygıtlar Kullanıcı Kılavuzu

Harici Aygıtlar Kullanıcı Kılavuzu Harici Aygıtlar Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine ilişkin

Detaylı

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma. Bağlantı Kılavuzu

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma. Bağlantı Kılavuzu Sayfa 1 / 6 Bağlantı Kılavuzu Desteklenen işletim sistemleri Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak, yazıcıyı aşağıdaki işletim sistemlerine kurabilirsiniz: Windows 7 Windows Server 2008 R2 Windows Server

Detaylı

Ağ Projektörü Çalıştırma Kılavuzu

Ağ Projektörü Çalıştırma Kılavuzu Ağ Projektörü Çalıştırma Kılavuzu İçindekiler Hazırlık...3 Projektörü bilgisayarınıza bağlama...3 Kablolu bağlantı... 3 Projektörün uzaktan bir web tarayıcısı vasıtasıyla kontrol edilmesi...5 Desteklenen

Detaylı

USB SERİ DÖNÜŞTÜRÜCÜ. Hızlı Kurulum Kılavuzu Windows 2000/XP DA-70159

USB SERİ DÖNÜŞTÜRÜCÜ. Hızlı Kurulum Kılavuzu Windows 2000/XP DA-70159 USB SERİ DÖNÜŞTÜRÜCÜ Hızlı Kurulum Kılavuzu Windows 2000/XP DA-70159 Adım 1: Adım 2: Adım 3: Bu ürünün Sürücü CD sini CD-ROM sürücüsüne yerleştirin. Aygıtı, bilgisayarınızda boş bir USB bağlantı noktasına

Detaylı

TTEC Standalone DVR Kolay Kurulum Dokümanı. Kurulum Adımları

TTEC Standalone DVR Kolay Kurulum Dokümanı. Kurulum Adımları TTEC Standalone DVR Kolay Kurulum Dokümanı Bu dokümanda TTEC Standalone DVR cihazının kurulum adımları ile ilgili açıklamaları bulabilirsiniz. Öncelikle cihaz ile ilgili bilinmesi gereken varsayılan bilgiler

Detaylı

TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİSİ KULLANIMI. Enformatik Bölümü

TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİSİ KULLANIMI. Enformatik Bölümü TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİSİ KULLANIMI Enformatik Bölümü - Bilgisayarın tanımı ve tarihçesi Bilgisayar, belirli komutlara göre veri işleyen ve depolayan bir makinedir. İlk bilgisayar 1950 yılında yapılmıştır.

Detaylı

Bellek Modülleri. Belge Parça Numarası: Bu kılavuzda, bilgisayardaki belleğin nasıl değiştirileceği ve yükseltileceği açıklanmaktadır.

Bellek Modülleri. Belge Parça Numarası: Bu kılavuzda, bilgisayardaki belleğin nasıl değiştirileceği ve yükseltileceği açıklanmaktadır. Bellek Modülleri Belge Parça Numarası: 393521-142 Aralik 2005 Bu kılavuzda, bilgisayardaki belleğin nasıl değiştirileceği ve yükseltileceği açıklanmaktadır. İçindekiler 1 Bellek modülleri ekleme veya değiştirme

Detaylı

Bilgisayar Kurulum Kullanıcı Kılavuzu

Bilgisayar Kurulum Kullanıcı Kılavuzu Bilgisayar Kurulum Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de kayıtlı ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler

Detaylı

Hızlı Kurulum Kılavuzu MODELLER P4320, P4520 UYARI!

Hızlı Kurulum Kılavuzu MODELLER P4320, P4520 UYARI! Fisheye IP Kamera Hızlı Kurulum Kılavuzu MODELLER P4320, P4520 UYARI! Kurulum işlemine geçmeden önce kurulum kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Bu kılavuzunun içeriği, fonksiyonlardaki değişiklikler önceden

Detaylı

AKINSOFT. Eofis NetworkAdmin. AKINSOFT EOfis NetworkAdmin Kurulumu Bilgi Notu. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 10.01.2008. Copyright 2008 AKINSOFT

AKINSOFT. Eofis NetworkAdmin. AKINSOFT EOfis NetworkAdmin Kurulumu Bilgi Notu. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 10.01.2008. Copyright 2008 AKINSOFT AKINSOFT EOfis NetworkAdmin Kurulumu Bilgi Notu Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 10.01.2008 1 - Çalışma Şekli Hakkında Kısa Bilgi modülü kısaca aşağıdaki işlemleri yapar. Bu özelliklerin çalışabilmesi

Detaylı

WR-1/WR-R10 Kablosuz Uzaktan Kumandalar için Donanım Yazılımını Güncelleme

WR-1/WR-R10 Kablosuz Uzaktan Kumandalar için Donanım Yazılımını Güncelleme WR-1/WR-R10 Kablosuz Uzaktan Kumandalar için Donanım Yazılımını Güncelleme Bir Nikon ürünü seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Bu kılavuz WR-1 ve WR-R10 kablosuz uzaktan kumandalar için donanım yazılımının

Detaylı

Harici Aygıtlar. Kullanıcı Kılavuzu

Harici Aygıtlar. Kullanıcı Kılavuzu Harici Aygıtlar Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler önceden

Detaylı

ARAÇ KAMERASI, HD Kullanma Kılavuzu

ARAÇ KAMERASI, HD Kullanma Kılavuzu ARAÇ KAMERASI, HD Kullanma Kılavuzu 87231 Araç kamerasının tüm fonksiyonlarının daha iyi kullanımı için cihazı kullanmadan önce lütfen bu kılavuzu dikkatli şekilde okuyun. Dikkat 1. Lütfen hafıza kartını

Detaylı

JOBCONTROL KURULUMU. 2 numaralı görüntüde kırmızı daire içerisine alınmış kısımda, bilgisayarınızın kaç bit olduğunu görebilirsiniz.

JOBCONTROL KURULUMU. 2 numaralı görüntüde kırmızı daire içerisine alınmış kısımda, bilgisayarınızın kaç bit olduğunu görebilirsiniz. JOBCONTROL KURULUMU JobControl kurulumu için, Windows işletim sistemi yüklü bir bilgisayara ihtiyaç vardır. Program kurulumundan önce, işletim sisteminizin 32 bit mi yoksa 64 bit mi olduğunu tespit etmeniz

Detaylı

Bağlantı Kılavuzu. Yazıcıyı yerel olarak yükleme (Windows) Yerel yazdırma nedir? Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma

Bağlantı Kılavuzu. Yazıcıyı yerel olarak yükleme (Windows) Yerel yazdırma nedir? Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma Sayfa 1 / 6 Bağlantı Kılavuzu Yazıcıyı yerel olarak yükleme (Windows) Not: Yazılım ve Belgeler CD'si işletim sistemini desteklemiyorsa, Yazıcı Ekle Sihirbazı'nı kullanmanız gerekir. Yazıcı yazılımının

Detaylı

Pencereler Pencere Özellikleri

Pencereler Pencere Özellikleri Pencereler Pencere Özellikleri Pencereler Windows işletim sistemleri pencere yapıları üzerine inşa edilmiştir. WINDOWS 7 de tüm işlemler pencereler yardımı ile gerçekleştirilebilmektedir. Programlar ve

Detaylı

Türkçe. Look 313 Media özellikleri

Türkçe. Look 313 Media özellikleri Look 313 Media özellikleri 1 Snapshot Tuşu Fotoğraflar çekmek üzere snapshot düğmesine basabilirsiniz. 2 Objektif --Objektifi çevirerek odağı ayarlayınız. --Görüntüleme açısını ayarlamak üzere yukarı veya

Detaylı

OYAK YATIRIM FX Meta İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu

OYAK YATIRIM FX Meta İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu İçindekiler: FX Meta İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu 1- Demo Hesap Açılışı 2- Genel Görünüm 3- Alım-Satım İşlemleri 4- Stop-Limit İşlemleri 5- Pozisyon Kapatma 6- Grafiklerin Kullanımı 7- Göstergeler

Detaylı

HDD Password Tool. Kullanıcı Elkitabı. Türkçe

HDD Password Tool. Kullanıcı Elkitabı. Türkçe HDD Password Tool Kullanıcı Elkitabı Türkçe 1 İçindekiler Bölüm 1: Giriş... 3 Ticâri markalar... 4 Bölüm 2: Gereken İşletim Sistemi... 5 - HDD Password Tool for Windows... 5 - HDD Password Tool for Mac...

Detaylı

Temel Bilgisayar kullanımı

Temel Bilgisayar kullanımı Temel Bilgisayar kullanımı Bu kısımda öğreneceğimiz bilgiler Bilgisayarı Açma Kapama Bilgisayarı yeniden başlatma Yanıt vermeyen programı kapatma Masaüstü ekranını tanıyalım Bilgisayarı Açma Reset Güç

Detaylı

HDMI Matris Sviç, 4 x 2 Portlu

HDMI Matris Sviç, 4 x 2 Portlu HDMI Matris Sviç, 4 x 2 Portlu KILAVUZ DS-48300 Bu ürünü satın aldığınız için teşekkür ederiz. En iyi performans ve emniyet için bu ürünü bağlamadan, kullanmadan veya ayarlamadan önce lütfen bu talimatları

Detaylı

Bu kullanma kılavuzunu Falcon M Type model FM Transmitter için geçerlidir.

Bu kullanma kılavuzunu Falcon M Type model FM Transmitter için geçerlidir. falcon m type Bu kullanma kılavuzunu Falcon M Type model FM Transmitter için geçerlidir. DİKKAT: Bu kullanma kılavuzu sadece web sitesi için hazırlanmış olup, ürün içerisindeki kılavuz ile farklılıklar

Detaylı