M.A.R.S ONLİNE OYUN REHBERİ. M.A.R.S Online Oyununu bilgisayarınıza kurmadan önce Oyun Gereksinimlerini gözden geçirelim.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "M.A.R.S ONLİNE OYUN REHBERİ. M.A.R.S Online Oyununu bilgisayarınıza kurmadan önce Oyun Gereksinimlerini gözden geçirelim."

Transkript

1 M.A.R.S ONLİNE OYUN REHBERİ M.A.R.S Online Kurulum M.A.R.S Online Oyununu bilgisayarınıza kurmadan önce Oyun Gereksinimlerini gözden geçirelim. SİTEYE KAYIT Öncelikle boş bir internet sayfasında yazıp tuşuna basın.

2 Gametolia ana sayfasında kırmızı ile işaretlenmiş Ücretsiz Yeni Üyelik Facebook ile hızlı üye ol butonu yeni kullanıcılar için. Üye Girişi kısmı ise kayıt olan oyuncularımız içindir. Ücretsiz Yeni Üyelik Butonuna tıkladığınızda; Kayıt Formu Üyelik; Kayıt formu ile üyelik için açılan sayfada sizden istenen bilgileri eksiksiz doldurun. Not: Mail adresinize gelecek aktivasyon linki için kullanımda ve doğru bir mail adresi verdiğinize emin olun. Seçtiğiniz parola en az 6 karakterden oluşmalıdır. Karakter şifrenizi oluştururken; Rakam, harf ( büyüklü küçüklü )ve noktalama işaretlerini kullanarak güvenli bir şifre yaratmanızı öneriyoruz. Örnek; M.A3.r42.s Doğrulama Metni ni girdikden sonra, Kayıt ve Site Kullanım Şartlarını okuyun ve okuduğunuzu işaretleyin.

3 butonuna basarak kayıt işlemini tamamlayın. İşleminiz başarıyla tamamlandı. Şimdi adresinize gelen aktivasyonu aktif etmek için mail adresinize bağlanın. Not: Hotmail mail sayfası örnek olarak verilmiştir.

4 Fotoğraflı anlatımdaki aşamaları takip ederek mail adresinizin Gelen Kutusuna erişebilirsiniz. Not: Mail kutunuzda Gametolia dan gelen herhangi bir mail yoksa mail adresinizin Spawn veya Önemsiz maillerini kontrol etmeyi unutmayın.

5 Gametolia Aktivasyon mailinde kırmızıyla işaretlenmiş linke tıklayarak hesabınızın aktivasyonunu tamamlayın. OYUN İNDİRME

6 Boş bir internet sayfasına yazıyoruz. Gametolia.com da oyunu indirmek için Hemen İndir butonuna tıklıyoruz. Açılan sayfada size en uygun indirme seçeneğini kullanarak oyunu bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Biz örnek olarak Kurulum Yöneticisi seçeneğini ele alalım.

7 Kırmızı ile işaretlenmiş butonuna tıklayın. İşlemin bundan sonraki kısmını hangi İnternet Tarayıcısını tercih ediyorsanız o tarayıcının indirme bölümünden takip edebilirsiniz. Firefox Kullanıcıları İçin; Karşınıza gelecek sekmede fotoğrafta kırmızı ile işaretlenmiş olan seçeneğine tıklayın.

8 İndirme işlemi tamamlandığında kırmızı ile işaretlenmiş alana çift tıklayarak M.A.R.S. İndiricisini çalıştırabilirsiniz. Google Chrome Kullanıcıları İçin, uzantısı olduğu için, butonuna bastığınızda sayfanın alt sağ köşesinde. Dosya bir exe

9 Şeklinde bir uyarı verecektir. Bu bilgisayarınıza gelebilecek bir casus yazılım tehlikesine karşı standart olarak karşınıza çıkan bir uyarıdır. M.A.R.S. Online bilinen tüm güncel güvenlik programlarıyla test edilmiştir. Dosyayı kayıt etmek için seçeneğine tıklıyoruz. Yükleme işlemi tamamlandıktan sonra; Kırmızı ile işaretlenmiş butonuna basarak işlemimize devam ediyoruz. Karşımıza Dosya Aç Güvenlik Uyarısı kısmı gelecektir. Bu kısımda butonuna basarak M.A.R.S. İndiricisini çalıştırabilirsiniz. İnternet Explorer Kullanıcıları İçin; butonuna bastığınızda sayfanın en altında.

10 Yazısı çıkacaktır dosyayı bilgisayarınıza kurmak için butonuna basıyoruz. Yükleme tamamlandığında butonuna basıyoruz. Opera İle İndirmek İçin; butonuna bastığınızda sayfanın ortasında. Yazısı çıkacaktır dosyayı bilgisayarınıza kurmak için butonuna basın.

11 Karşınıza açılan sayfada oyun indiricisini indirmek istediğiniz yeri seçerek basın. butonuna Dosyayı kayıt ettiğiniz dosyayı açın ve ikonunu Çift Tıklayarak çalıştırın. M.A.R.S. KURULUMU İndirdiğiniz dosyayı çalıştırdıktan sonra bilgisayarınızda;

12 M.A.R.S. İndiricisi açılacak oyunu kurmaya devam etmek için butonuna basın. Ön yükleme işlemi tamladıktan sonra İndirici size dosyayı nereye kurmak istediğinizi soracak.

13 Butonuna tıkladığınızda İndiricinin oyunu nereye kuracağını seçebilirsiniz. Seçeneğine tıklayarak oyunu indirmeye devam edebilirsiniz. Herhangi bir sebepten ötürü indirmeyi durdurup başka bir zaman devam ettirmek istediğinizde

14 butonuna basarsanız size; Şeklinde bir soru gelecektir. Evet seçeneğini tıkladığınızda masa üstünüze; ikonu gelecektir. Bu ikona basarak indirmeye kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. İndirme işlemi tamamlandığında dosyayı indirdiğiniz yerden çalıştırın. Kullanım sözleşmeni okuduktan sonra devam etmek için lütfen devam edin. butonuna basarak

15 butonuna basarak oyunu yüklemek istediğiniz alanı seçtikten sonra Butonuna basarak yükleme işlemine devam edin. Yükleme işlemi bittikten sonra masa üstünüzdeki çalıştırın. Mars kısa yoluna tıklayarak Launcher ı İndirdiğiniz dosya sistem tarafından herhangi bir güncelleme olup olmadığını kontrol eder eğer herhangi bir güncelleme varsa sistem otomatik olarak güncellemeye başlayacaktır.

16 Güncelleme işlemi bittikten sonra artık oyuna girmeye hazırsınız.

17 butonuna basarak oyuna başlayabilirsiniz. KULLANICI EKRANI MARS Online PVE ve PVP Odalarına girdiğinizde karşınıza çıkan sayfa yukarıdaki gibidir. Bu ekranda oyun içinde oyuncuların elinin altında bulunması gereken bütün her şey bulunmaktadır. Hepsini sıra ile tanıyor olacağız.

18 ODA KURMA Mars Online Kullanıcı Ekranında oda kurmak için Bir Oda Oluştur butonuna tıklıyoruz. Bir Oda Oluşturun butonuna tıkladığımızda karşımıza Oda Oluşturma sayfası açılıyor. Oda Adı: Odanıza vereceğiniz İsim Şifre: Odanıza bir şifre koyabilir bunu sadece odaya katılmasını istediğiniz kişilere verebilirsiniz. Oyun Modu; Oyun oynanış biçimini belirler. Harita Seçin: Oyunun oynanacağı haritayı belirler.

19 En Fazla Oyuncu: Oyun esnasındaki maksimum oyuncu sayısını belirler. Öldürülen Düşman: Oyunun kaç dakika süreceğini ve bu süre içerisinde kaç düşman öldürüleceğini belirler. Müttefik Ateşi: Kendi takımınızdaki oyuncuların sizin silahınızdan çıkacak kurşunlardan etkilenip etkilenmeyeceğini belirler. Takım Kur: Odaya girecek oyuncuların oda içerisinde nasıl bölüneceğini belirler. Rastgele: Sistem otomatik olarak oyuncuları eşleştirir. Denge: Sistem otomatik olarak rütbe bazında ve KD oranına göre oyuncuları eşleştirir. Özgür: Eşleştirmeleri tamamen oyuncuların himayesindedir. Yukardaki seçenekleri kullanarak zevkinize göre oda oluştura bilirsiniz. KURULUM

20 Kurulum butonuna bastığınızda ; Filtreli Hızlı Giriş Ekranı Açılır. Bu ekran oyunda mevcut olan odalardan size en uygun olanına girmenizi sağlar. DETAYLI ARAMA Detaylı Arama Butonu; Oyun üzerinde var olan odaların bir adı olduğu gibi sistem tarafından otomatik olarak verilen birde numarası vardır. Bu numarayı oyun oynamak istediğiniz kişilere yollayarak onları odanıza davet edebilir ya da oyun yazışma kanallarında bu numaraları takip ederek odalara katılabilirsiniz.

21 Detaylı Arama Butonuna bastığınızda açılacak sayfada isterseniz oda numarası ile isterseniz de oda sahibinin karakter adını yazarak odaya katılabilirsiniz. HIZLI GİRİŞ Hızlı Giriş daha önce oluşturulmuş odalara otomatik olarak giriş yapmanızı sağlar.

22 ANTRENMAN Antrenman yeni başlayan oyuncularımızın oyun kabiliyetlerini geliştirmek adına yapılan eğitim alanıdır. Antrenman butonuna tıklayarak giriş yapabilirsiniz. Karşınıza açılacak sayfada uzmanlaşmak istediğiniz alanda antrenman yapabilirsiniz. Not: Antrenman yapmak isteğe bağlıdır size oyun içi herhangi bir özellik katmaz.

23 TURNUVA Turnuvaya Nasıl Katılırım? Turnuvaya katılmak için Turnuva butonuna basmanız yeterlidir. Turnuva hangi saatler arasında yapılmaktadır? Hafta içi 18:00 22:00 hafta sonu 18:00-23:59 saatleri arasında yapılmaktadır. Turnuvaya herkes katılabilir mi? 15. seviye ve üzerindeki tüm oyuncular katılabilir. Turnuva ödülleri nelerdir? Her turnuva başlangıcında belirtilen ürünler, turnuva sonunda kazanan oyunculara M.A.R.S. parası olarak gönderilmektedir.

24 DEPO Depo sizin sahip olduğunuz ürünlerin toplandığı alandır. Silah Kiti; A Kiti Oyuna girdiğiniz zaman karakterinizin üzerinde bulunan silahların olduğu alandır. Ana Silah 1; oyuna girdiğinizde elinizde bulunan silahtır. Ana Silah 2; 2 tuşuna bastığınızda kullanabileceğiniz 2. silahınızdır. Yedek Silah; ıyun esnasında 3 tuşuna bastığınızda yedek silah olarak Tabanca kullanmanızı sağlar. El Bombası; seçtiğiniz el bombasını oyun içerisinde 4 tuşu veya G tuşuna basarak kullanabilirsiniz. Genel 1-2-3; oyun esnasında size ek özellik katacak Ekipmanlardan oluşmaktadır. PVE 1-2-3; PvE modu sırasında size ek özellik katacak Ekipmanlardan oluşmaktadır. Not: Genel 2, Genel 3 ve Pve 2, Pve 3 slotlarını açmak için Mağazada Kart bölümünden (Unlock 2 ve Unlock 3 Kartlarını)satın alabilirsiniz. Resimde görüldüğü gibi depoda bulunan ekipmanlarınızı kullanmak için Ekipman butonuna basmanız gerekmektedir.

25 Silah Kaldırma; Ekipman butonuna basarak kullanıma aldığınız silahınızı ya da ekipmanlarınız "Kaldır" butonuna basarak kullanım dışı bırakabilirsiniz.

26 DIŞ GÖRÜNÜŞ Karakterinizin oyun içerisinde size avantaj sağlayan koruma özellikli olan ekipmanların yer aldığı kısımdır. Bu butona tıkladığınızda karşınıza Moda ve Sıradan Ekipman olmak üzere iki adet seçenek çıkacaktır. Moda; Moda kıyafet satın alarak kıyafetinize farklı bir görünüm verebilirsiniz.

27 Sıradan Ekipmanlar; Sıradan Ekipmanlar Altın ve Mars parası ile satın alabildiğiniz ürünlerdir. Satın aldığınız "Sıradan Ekipmanlar" bir kısmında ekstra özellikler bulunmaktadır. Not: Sıradan ekipmanınızdaki ekstra özellikler Moda kıyafeti giyildiğinde hala üzerinizdeyse etkileri geçerli olmaya devam edecektir. Ekipmanları giyip çıkarmak için, Silah Kitinde yaptığımız gibi; Kullanıma almak için "Ekipman" kaldırmak için ise "Kaldır" butonunu kullanabilirsiniz. MODİFİYE Modifiye, satın aldığınız silahlara "Mağaza" kısmından "Ekipman" satın alarak ek özellikler eklemektir. Not: Ekipman satın alımı Mağaza rehberinde mevcuttur.

28 Kırmızıyla işaretlenen bölümden modifiye etmek istediğimiz silahı seçiyoruz. Her silahın modifiye eşya takma sayısı aynı değildir. Seçtiğimiz silaha uygun ekipmanları "Mağazadan" satın aldıktan sonra seçtiğimiz silahlara "Ekipman" butonu ile ekliyoruz. Silahımızdaki ekipmanların hepsini çıkarmak için sağ tarafta kırmızı ile işaretlenmiş "Kaldır" butonunu kullanabilirsiniz.

29 BİRLEŞTİR Birleştir butonu satın alınan süreli iki eşyanın süresini birleştirmeye yarar. Örneğin; "Mağaza" kısmından 1 adet 30 günlük P90 aldınız ve aynı hafta süresi dolmadan size şanslı bölge veya etkinliklerden 7 gün daha P90 hediyesi geldi. Bu iki ürünün sürelerini birleştirmek için bu butonu kullanabilirsiniz. Birleştirme işlemini yaparken iki yol izliyoruz. 1-Manuel Birleştirme Birleştirme ekranında birleştireceğimiz iki ürünü seçip, en sağdaki birleştir butonuna bastığınızda ürünleri birleştirir. 2-Otomatik Birleştirme

30 En sağda alttaki birleştir butonunu tıklarsanız sistem otomatik olarak aynı ürünü bulup birleştirir. MAĞAZA Mağaza Nedir? Mağaza oyun içerisinde kullandığımız ekipmanlarımızı satın aldığımız yerdir. Mağazadan alışveriş yapmak için ne gerekiyor? Alışveriş için oyun içinde kazandığınız altın aldığınız M.A.R.S. Parası (Yükleme) ya da çeşitli ödeme sistemleriyle satın kullanılarak oyun içerisinde alışveriş yapabilirsiniz. Mağazaya girdiğimizde ilk olarak karşımıza "En Çok Satanlar" bölümü geliyor. En Çok Satanlar oyuncularımızın en fazla tercih ettiği ürünleri göstermektedir.

31 Silah; Oyun içerisinde kullanılan silahları bu bölümde bulabilirsiniz. Silah kısmına geldiğimizde, alt kısımda silahları isterseniz karışık olarak görebiliyorsunuz. Hepsi butonuna tıklayıp karışık halde görebilirsiniz. İsterseniz de Tabanca, Av Tüfeği, SMG Tüfeği, AR Tüfeği, LMG Tüfeği, Sniper ve El Bombası seçeneklerine tıklayarak istediğiniz ürünü satın alabilirsiniz. Kıyafet; Oyun içerisinde kullanacağınız kıyafetleri bu bölümde bulabilirsiniz. Kıyafet kısmına geldiğinizde Hepsi sekmesinde bütün kıyafetleri görebilirsiniz. Erkek ya da kadına tıkladığınızda, karakterinizin cinsiyetine göre kıyafetleri görebilirsiniz.

32 Bunun yanında karakterinizin cinsiyetine göre Moda kıyafetlerinde bu kısımdan sahip olabilirsiniz. Ek Donanım Satın aldığınız Silahlarınıza bu bölümden alacağınız Ek Donanım ürünleri ile ek özellikler katabilirsiniz.( Ek donanımlarınızı nasıl kullanacağınızı Depo bölümünde bulabilirsiniz.) Silahınızın özelliğine göre Depo-Modifiye kısmında takılacak ekipmanların neler olduğunu kontrol edebilir, ona göre ürün satın alabilirsiniz.

33 Ekipman Oyun içerisinde size ek özellikler katacak ürünlerdir. Ekipman özellikleri Genel ve PVE Özel olarak ikiye ayrılmaktadır. Genel Ekipmanlar; PvP ve PvE de size ek özellikler katacak ürünlerdir. PvE Özel; Sadece PvE Modunda size ek özellik katacak ürünlerdir. Kart Oyun içerisinde geçerli olan PvP ve PvE kanallarında kullanabileceğiniz, karakter kişisel kartları ve oyun içi gereksinimlerini (Megafon, Diriliş Parası, VIP ve daha fazlası)ekipmanları temin edebildiğiniz kısımdır. Seçeneği ile satın alma; Oyun içerisinde kazandığınız Altınları kullanarak karakterinize eşya satın alabilirsiniz. Oyun içi kazandığım altınları nerede görebilirim?

34 Oyun içinde kazandığınız altınları görebilirsiniz. yukarıdaki fotoğrafta kırmızı ile işaretlenmiş alanda Kazandığınız altınları kullanmak için Mağaza kısmına geliyoruz. Fotoğraftaki gibi görebiliyoruz. seçeneğini seçtiğimizde Altın kullanarak satın alabileceğimiz ürünleri Ürün Satın Alma

35 Satın almak istediğiniz ürünü ne kadar süreyle satın almak istiyorsanız seçip Satın al butonuna basıyoruz. Son olarak aldığımız ürünü almamız için onaylamanız gerekiyor. Ürünü satın almak için Onayla butonuna basıyoruz. Önemli Not; Satın aldığınız ürünleri kullanmak için depo kısmında "Ekipman" butonunu kullanarak silah kitinize almanız gerekmektedir. Mars Parası Seçeneği İle Satın Alma; Ödeme sistemlerini kullanarak satın aldığınız Mars parası ile satın alabilirsiniz. Ödeme sistemlerini kullanarak aldığım paraları nerede görebilirim?

36 Satın aldığınız MARS paralarını yukarıdaki fotoğrafta kırmızı ile işaretlenmiş alanın altında yükleme kısmında görebilirsiniz. Nasıl M.A.R.S. Parası Satın Alabilirim? Oyun parası satın almak için oyun içerisindeyken Mağaza kısmında kırmızı ile işaretlenmiş olan butonuna basmanız gerekmektedir.

37 Yükleme butonuna bastığınızda otomatik olarak sizi adresine yönlendirecektir. Bu alana giriş yapmanız için oyuna girişte kullandığınız kullanıcı adı ve şifrenizi girmeniz gerekmektedir. Kullanıcı adı ve şifrenizi girdiğinizde karşınıza 5 farklı ödeme sistemi gelecektir. Ödeme sistemleri içerisinde size en uygun ödeme seçeneğini kullanarak M.A.R.S. Parası satın alabilirsiniz.

38 M.A.R.S. Parası İle Nasıl Ürün Alabilirim? Mağaza kısmında kırmızı ile işaretlenmiş alabileceğiniz ürünler açılmaktadır. butonunu tıkladığınızda M.A.R.S. Parası ile Ürün Satın Alma -Satın almak istediğiniz ürünü ne kadar süreyle satın almak istiyorsanız seçip Satın al butonuna basıyoruz. -Son olarak aldığımız ürünü almamız için onaylamanız gerekiyor. Ürünü satıl almak için Onayla butonuna basıyoruz.

39 Önemli Not: Satın aldığınız ürünleri kullanmak için depo kısmında "Ekipman" butonunu kullanarak silah kitinize almanız gerekmektedir. Satın aldığınız ürünleri kendiniz kullanabildiğiniz gibi arkadaşlarınıza da gönderebilirsiniz. Hediye etmek istediğiniz üründe; Kırmızı ile işaretlenmiş "Hediye Et" butonuna basıyoruz. Karşımıza açılan "Hediye Ürünler" kısmında "Alıcı seç" kısmında, Arkadaşlar kısmında kayıtlı olan arkadaşlarınızdan birini seçip "Hediye Onayı" butonuna tıkladığınızda, o hediye sizin hesabınızdan çekilen "M.A.R.S. Parası" ile istediğiniz kişiye gönderilecektir.

40 E-Kafe nedir? E-kafe Gametolia tarafından İnternet Kafelere özel geliştirilmiş bir özelliktir. adresine girerek başvurun yapan kafelerde; O kafeden giriş yapan tüm oyunculara; - Gümüş AK47(2502), - İnternet kafe savaşları kahramanı(şapka), - Savaştan ekstra %10 tecrübe ve altın, özelliklerine herhangi bir bedel ödemeden sahip olabilirler. * En az 1 yıl Gümüş Kafe olarak hizmet veren kafeler Altın kafe başvurusunda bulunabilirler. Altın Kafe Avantajları - Altın AK47, - İnternet kafe savaşları kahramanı(şapka), - Savaştan ekstra %20 tecrübe ve altın, özelliklerine herhangi bir bedel ödemeden sahip olabilirler. Not: İnternet kafelere bu özellikler ücretsiz verilmektedir. Bu sebeple oynadığınız internet kafede bu özelliklere sahip olmak istiyorsanız, kafe yetkilisini adresine yönlendirebilirsiniz. VIP Nedir? VIP kart satın alan oyuncularımıza özel indirimlerin sunulduğu alışveriş bölümüdür.

41 Nasıl VIP kart sahibi olurum.? VIP kart sahibi olmak için; Yukardaki fotoğraftaki gibi sırasıyla Mağaza>Kart>VIP Karta geliyoruz ve tıklıyoruz. butonuna

42 Vitrin Nedir? Vitrin oyunda şuanda satışta olmayan fakat güncellemeler ile satışa girecek ürünlerin tanıtıldığı alandır. Not: Şanslı Platin Bölge aracılığı ile bu ürünler süreli veya süresiz olarak elde edilebilir. Şanslı Platin Bölge Nedir? Şanslı platin bölge PVE Moduna özel bölüm sonunda verilen bir ödüldür.

43 Tabloda görüldüğü üzere Basit ve Normal Modda Gümüş Kurşun, Zor modda ise Altın kurşun kazanılmaktadır. Not: Kurşunu alabilmeniz için PvE Modunda girmiş olduğunuz haritayı bitirmek zorunludur. Gümüş veya Altın Kurşunumu Nasıl Kullanırım? Şanslı Platin Bölgede kazandığınız Kurşunları kullanmak için sırasıyla Depo>Şanslı Bölge butonlarına tıklıyoruz. Açılan bölümden kurşunumuzu seçiyoruz.

44 Not: Altın Kurşun ödülleri, Gümüş Kurşuna göre daha büyük ödüller içermektedir. Şanslı Platin Bölgede hedeflerden herhangi birine tıklayarak sürpriz bir ödül kazanabilirsiniz. Ayrıca görebilirsiniz. seçeneğini kullanarak kısa bir süre için hedeflerin altındaki ödülleri seçeneğini kullanmak için; Altın Kurşunda : M.A.R.S. Parasıdır.

45 Gümüş Kurşunda: M.A.R.S. Parasıdır. Şanslı bölgeden kazandığınız hediye o an deponuza yüklenecektir. Sizde var olan bir ürün şanslı bölge aracılığı ile tekrar çıkarsa süresini birleştirmek için Depo kısmında "Birleştir" özelliğini kullanın. Mesajlaşma Paneli Oyun dünyası içerisinde mesajlaşma paneli aşağıdaki resim şeklindedir. ; Bütün kanalların mesajlarını görmenizi sağlayan alandır.

46 ; Eğer bir takıma üyesiyseniz, takım üyeleri tarafından atılan tüm mesajları bu alanda görebilirsiniz. ; İki kişi arasında yapılan gizli konuşmalar için kullanılan alandır. Mesaj yazarken de aynı şekilde alt seçeneklerde gördüğünüz kısa yolları da kullanabilirsiniz. /S; Kanal bulunduğunuz kanal içerisindekiler görür. /G; Sadece Takım üyeleri görür /W; Özel Mesajlaşma /A; Megafon bütün kullanıcılar görür. Not: Megafon kanalını kullanabilmek için Megafon ürününü mağaza kısmından almış olmanız gerekmektedir. Takım Nedir? Takım Mars Online dünyasında beraber savaştığınız topluluktur. Takım Olmanın Avantajları Nelerdir? Takım olmak birlik ve bütünlük için önemlidir. Ayrıca mesajlaşma panelinden tek bir mesajla bütün takım arkadaşlarınıza ulaşabilirsiniz. Takım Nasıl Kurulur?

47 Takım kurabilmek için öncelikle Mağaza kısmında Kart bölümünü seçiyoruz. Kart Bölümünden Takım Oluşturma kartını satın alıyoruz. Onayla Tuşuna bastıktan sonra ürünümüzü kullanmak için DEPO bölümüne gitmeliyiz.

48 Depo kısmında Takım Oluşturma Kartını bulup butonuna basıyoruz.

49 Takım Oluşturmak için; Öncelikle Takım Adı bölümünden takımınıza bir isim verin. İl: Takımınızda oynayan oyuncuların yoğunluğuna göre takımınıza bir il seçebilir ya da o alanı boş bırakabilirsiniz. Kişisel Seçim: Takımınıza Kişisel Seçim bölümünden bir sembol seçebilirsiniz. Takım tanımı: Takımınızla ilgili kısa bir tanıtım yazısı ekleyebilirsiniz. Takım Kurma ile ilgili notlar; butonuna basarak işlemi sonlandırıyoruz. -Takım Oluşturma Kartının bedeli altındır. -Takım kurmak için bu bedel sadece bir kez ödenir. -Takım lideri haricindeki diğer oyuncuların bu kartı alması gerekmez. -Her bir kart ile sadece bir takım kurulabilir. Nasıl takıma katılabilirim? Takıma katılmanız için iki yol vardır. Takım lideri tarafından takım daveti ile ya da yapacağınız başvuruyla takımlara girebilirsiniz. Başvuru ile takıma katılma;

50 Takım butonuna tıkladığınız herhangi bir takımda değilseniz bu sayfa karşınıza gelecektir. Buradan katılmak istediğiniz takımın adını ya da ilini aratabilir, başvuruda bulunabilirsiniz. butonuna basarak M.A.R.S. Online Oyun İçi Görüntüsü Alma Oyun içerisindeyken veya kullanıcı ara yüzünde fotoğraf almak istediğiniz anı klavyenizin, kırmızı ile işaretli olan Print Screen SysRq tuşuna basmanız yeterlidir. M.A.R.S. Online Oyun İçi Videosu Alma M.A.R.S. Online dünyasında başka bir programa ihtiyaç duymadan oyun içi video kayıt edebilirsiniz. Bu özelliği aktif olarak kullanmak için öncelikle oyun ayarları kısmında "Klavye" seçeneğine tıklıyoruz

51 - Video Kaydetmek seçeneğinde Ayarlanmamış olan kısma tıklayıp "kullanımda olmayan bir tuşu" video kayıt sistemini çalıştırmak için atıyoruz. - Daha sonra oyun içerisinde atadığımız tuşa basarak kayıt işlemine başlıyoruz. Bitirmek için ise yine aynı tuşu kullanabilirsiniz. Kayıt ettiğim fotoğraf ve videolar nereye kayıt oluyor? Oyunu yüklediğimiz dizini buluyoruz. Daha sonra UnrealEngine 3>Mars Game dosyasını açıyoruz. Video ve Fotoğraflarınıza ulaşmak için ScreenShots klasörüne giriş yapmanız yeterli olacaktır. OYUN AYARLARI Oyuna girmeden "Oyuncu Ara yüzü " sayfasında sağ üst köşede butonuna basarak ya da oyun sırasında "ESC" tuşuna bastığınızda açılan menüde "Ayarlar" butonuna basarak ayarlara erişebilirsiniz.

52 Görüntü bilgisayarınızın performansına göre oyun görüntü ayarlarını ayarladığınız kısımdır. Çözünürlük; Bilgisayarınızın çözünürlük ayarına göre oyun çözünürlüğünüzü ayarladığınız bölümdür. Görüntü Sorunu Giderme; Oyun netliğini ayarlamak için kullanılan ayardır. Pencere modu; Oyun sırasında kopma sorunu yaşamadan diğer işlerinizi yapacağınız moddur. Tam Ekran; Oyunu tam ekran oynamak için bu alana tıklamanız gerekmektedir. Not: İki bölüme birden tıklarsanız sistem otomatik olarak Pencere Modunda açılacaktır. Genel Ayarlar: Bilgisayarınızın performansına göre bu alanda ayarlamalar yapabilirsiniz. Oyun ayarlarının daha gelişmiş modlarını bu alanda bulabilirsiniz.

53 Oyuna ait ses ayarlarına buradan erişebilirsiniz.

54 Ana ses düzeyi; Efekt ve arka plan sesinin yüksekliğini belirler. Ses Efekti Düzeyi; Oyun içinde duyduğunuz seslerin yüksekliğini belirler. Müzik Ses Düzeyi; Oyunda duyduğunuz arka plan yüksekliğini belirler. M.A.R.S. Online'da oyun içerisinde kullanacağınız tuşları kendiniz belirleyebilirsiniz. Değiştirmek istediğiniz tuşun üstüne tıklayıp sonrasında yerine atamak istediğiniz tuşa basarak tuşlarınızı değiştirebilirsiniz. Oyun oynarken kullanacağınız fare ayarlarını buradan belirleyebilirsiniz

55 Fare Hassasiyeti; Oyun içerisinde farenizin ne kadar hassas olacağınız belirler Dürbün Açıklık Hassasiyeti; Dürbün açık olduğunda farenizin ne kadar hassas olacağını belirler. Nişan Alma Tuşu Ayarı; Hangi tuşa bastığınızda nişan alacağınızı belirler. Oyun içi ayarları bu bölümden yapabilirsiniz

56 Yapmış olduğunuz tüm ayarları sıfırlar.

KAMPÜS KART KULLANIM KILAVUZU

KAMPÜS KART KULLANIM KILAVUZU KAMPÜS KART KULLANIM KILAVUZU Kampüs Kart, Kampüs araç giriş-çıkışlarında, kantinler ve yemekhane gibi ödeme ve kontrol noktalarında ihtiyaçların karşılanmasına yönelik hem kimlik kartı, hem de temassız

Detaylı

2016 Bahar Dönemi. İşveren ve İşveren Vekili için. İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri. e-sertifika Programı. Başvuru Kılavuzu

2016 Bahar Dönemi. İşveren ve İşveren Vekili için. İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri. e-sertifika Programı. Başvuru Kılavuzu 2016 Bahar Dönemi İşveren ve İşveren Vekili için İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri e-sertifika Programı Başvuru Kılavuzu 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifre Hatırlatma

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi. YÖK Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi. YÖK Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi YÖK Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı Genel Bilgi Bu kılavuz Anadolu Üniversitesi nin gerçekleştirdiği sınavlara

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi 19. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı ve 22. Ulusal Bilim Olimpiyatları Genel Bilgi Bu kılavuz Anadolu Üniversitesi

Detaylı

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ CANLI DERSLER İLE İLGİLİ DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER 2014 1 Değerli öğretim elemanları, Aşağıda, canlı ders olarak adlandırılan sanal sınıflarınızda dikkat

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Genel Bilgi Bu kılavuz Anadolu Üniversitesi nin gerçekleştirdiği sınavlara başvuru yapma sürecini anlatan bir

Detaylı

Bloglar için en çok tercih edilen düzen 1.düzendir. Yani En son yazılarımın listesi. Sizlerde ödeviniz için bu düzeni seçebilirsiniz.

Bloglar için en çok tercih edilen düzen 1.düzendir. Yani En son yazılarımın listesi. Sizlerde ödeviniz için bu düzeni seçebilirsiniz. BLOG PROJE ÖDEVİ BLOG NASIL AÇILIR? 1.Adım: Kayıt Olma Üst menüde yer alan Kaydol butonuna basarak kayıt işlemini başlatın. Diğer bir seçenek ise Web Sitesi Oluştur butonuna basmak. İki butonda aynı yere

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU Üniversitemiz Webmail servisi yenilenmiş olup Roundcube webmail üzerinden servis vermeye başlamıştır. Daha önce kullanılan SquirrelMail servisi https://oldwebmail.cankaya.edu.tr/

Detaylı

Harita Güncelleme MODEL. - Model ; DAİİCHİ üniteye sahip olan TÜM modeller PROSEDÜR. 1. Öncelikle bilgisayarınızdan

Harita Güncelleme MODEL. - Model ; DAİİCHİ üniteye sahip olan TÜM modeller PROSEDÜR. 1. Öncelikle bilgisayarınızdan Harita Güncelleme Bu broşür DAİİCHİ marka Navigasyon ünitesine sahip olan Hyundai modellerimizin, Navigasyon programındaki haritanın güncelleme işleminin nasıl yapılacağı konusunda bilgilendirme amacıyla

Detaylı

OKUL HABER EKLEME MODÜLÜ TANITIM DOSYASI. Okul haberlerinizi ilçemiz web sitesinde yayınlayabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir.

OKUL HABER EKLEME MODÜLÜ TANITIM DOSYASI. Okul haberlerinizi ilçemiz web sitesinde yayınlayabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir. OKUL HABER EKLEME MODÜLÜ TANITIM DOSYASI Okul haberlerinizi ilçemiz web sitesinde yayınlayabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir. http://maltepe.meb.gov.tr/mebpanel adresine giriniz.

Detaylı

Avrasya Üniversitesi. Tuncay AYDEMİR

Avrasya Üniversitesi. Tuncay AYDEMİR Avrasya Üniversitesi Moodle Sistemi Kullanım Klavuzu Hazırlayan Tuncay AYDEMİR Moodle Nedir? Moodle; Öğrenci eğitimci arasında internet ortamında paylaşımların yapılabilmesini sağlayan bir sistemdir. Eğitimci

Detaylı

TESTOSİS KULLANIM KLAVUZU Sisteme Giriş: http://testosmart.com/testosis.asp adresinden yapılmaktadır.

TESTOSİS KULLANIM KLAVUZU Sisteme Giriş: http://testosmart.com/testosis.asp adresinden yapılmaktadır. TESTOSİS KULLANIM KLAVUZU Sisteme Giriş: http://testosmart.com/testosis.asp adresinden yapılmaktadır. Bu ekranda görüldüğü gibi butonlara basarak işlem yapabilirsiniz. Yeni Kayıt Ekleme Yeni Servis-Kalibrasyon

Detaylı

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi:Giriş ekranınd dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılaraksisteme giriş yapılır. Sistem Ekranı: 4 2 Klasörler Dosyalar

Detaylı

e-imzatr Kurulum Klavuzu

e-imzatr Kurulum Klavuzu e-imzatr Kurulum Klavuzu Sürüm 0.0.1 1 İçindekiler İşletim Sistemi Sistem Türü Öğrenme Java yükleme Akis Kurulum Kart Okuyucu Sürücü Kurulum Kullanıcı Doğrulama 2 İşletim Sistemi Sistem Türü Öğrenme Bu

Detaylı

Ecza Depolarına Ait E-Fatura Aktarım Modülü

Ecza Depolarına Ait E-Fatura Aktarım Modülü Bilge Elektronik Ltd. Şti. Eczanem Otomasyon Sistemi Ecza Depolarına Ait E-Fatura Aktarım Modülü 1 1. SELÇUK/AS/NEVZAT/DİLEK Ecza Depoları E-Fatura Aktarımı.. 3 2. HEDEF Ecza Deposu E-Fatura Aktarımı..

Detaylı

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi: Giriş ekranınd sisteme giriş yapılır. dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılarak Sistem Ekranı: 4 2 1 2 3 Klasörler

Detaylı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi. Moodle Uzaktan Eğitim Sistemi. Öğretim Elemanı Bilgilendirme Kılavuzu

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi. Moodle Uzaktan Eğitim Sistemi. Öğretim Elemanı Bilgilendirme Kılavuzu Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Moodle Uzaktan Eğitim Sistemi Öğretim Elemanı Bilgilendirme Kılavuzu 1. Moodle Uzaktan Eğitim Sistemine nasıl giriş yapılır? 2. Derse giriş yapma ve yeni bir sanal

Detaylı

Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu yatırımınızdan daha fazlasını almak için en etkili araç

Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu yatırımınızdan daha fazlasını almak için en etkili araç Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu yatırımınızdan daha fazlasını almak için en etkili araç Rakiplerinizden bir adım önde olun Profiliniz ile dikkat çekin Performansınızı ölçün İçerik Oturumunuzu açın

Detaylı

ZİRAAT BANKASI - SERVİS GÖREVLİSİ SINAVI

ZİRAAT BANKASI - SERVİS GÖREVLİSİ SINAVI ZİRAAT BANKASI - SERVİS GÖREVLİSİ SINAVI 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifre Hatırlatma İşlemleri 5. Şifre Değiştirme İşlemleri 6. Başvurduğunuz Sınavlar Genel Bilgi

Detaylı

Ziraat Bankası Uzman Yardımcısı İşe Alım Sınavı. Başvuru Kılavuzu

Ziraat Bankası Uzman Yardımcısı İşe Alım Sınavı. Başvuru Kılavuzu Ziraat Bankası Uzman Yardımcısı İşe Alım Sınavı Başvuru Kılavuzu 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifre Hatırlatma İşlemleri 5. Şifre Değiştirme İşlemleri 6. Başvurduğunuz

Detaylı

K12NET Eğitim Yönetim Sistemi

K12NET Eğitim Yönetim Sistemi K12NET Nedir? K12NET eğitim sistemi içerisinde yer alan tüm yönetici, çalışan, öğretmen, öğrenci ve velilerin dahil olduğu tüm paydaşları tek bir çatı altında birleştiren kurumsal bir Öğrenci Bilgi Sistemidir.

Detaylı

NPratik Yazılım Kurulum Kılavuzu. Yedekleme İşlemi

NPratik Yazılım Kurulum Kılavuzu. Yedekleme İşlemi NPratik Yazılım Kurulum Kılavuzu Herhangi bir neden ile bilgisayarınızı formatlamadan önce NPratik Yazılım Verilerinizi yedeklemeniz gerekmektedir. Programı ilk defa kuruyorsanız NPratik Yazılım Kurulum

Detaylı

Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar

Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar Luca MMP (Mali Müşavir Paketi) bilgileri ile Luca Üye girişinden sisteme giriş yapıldıktan sonra Luca Net Kobi Ticari Giriş butonuna basarak programa giriş

Detaylı

27. Bilim Olimpiyatları Birinci Aşama Sınavı (Öğrenci Kılavuzu-2019)

27. Bilim Olimpiyatları Birinci Aşama Sınavı (Öğrenci Kılavuzu-2019) 27. Bilim Olimpiyatları Birinci Aşama Sınavı (Öğrenci Kılavuzu-2019) F. +90 212 440 00 00 https://tubitak.istanbul.edu.tr tubitaksinav@istanbul.edu.tr İçindekiler I. Genel Bilgiler... 1 Sınav Ücreti...

Detaylı

DHL Connect 3.3 Kurulum Kılavuzu

DHL Connect 3.3 Kurulum Kılavuzu DHL Connect 3.3 Kurulum Kılavuzu DHL Bilgi Sistemleri ve Teknolojisi Departmanı Önemli Uyarı : DHL Connect uygulamasını bilgisayarınıza kurabilmeniz için bilgisayarınızda Yerel Yönetici (Local Admin )hakkınızın

Detaylı

SINAV BAŞVURU KILAVUZU

SINAV BAŞVURU KILAVUZU SINAV BAŞVURU KILAVUZU 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifremi Unuttum 5. E-Posta Adresimi Unuttum 6. Sisteme Giriş Süreci 1. Genel Bilgi Bu kılavuz Anadolu Üniversitesi

Detaylı

PAKET SERİ DENEME SINAVI INTERNET MODÜLÜ KULLANIM KLAVUZU. Sayfa - 1 -

PAKET SERİ DENEME SINAVI INTERNET MODÜLÜ KULLANIM KLAVUZU. Sayfa - 1 - PAKET SERİ DENEME SINAVI INTERNET MODÜLÜ KULLANIM KLAVUZU Sayfa - 1 - İÇİNDEKİLER Yeni aktivasyon... 2 Sisteme giriş... 6 Şifre hatırlatma... 7 Sınavlarım... 8 Sınav girişi... 8 Sınav sonucu... 10 Konu

Detaylı

GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA

GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA Google Docs yani Google Dokümanlar hizmeti bir süre önce Google Drive adlı bulut depolama hizmetinin içerisine alındı ve çok daha gelişerek yoluna devam etti. Google

Detaylı

AMD Radeon R9 Serisi ekran kartları ile hediye verilen DIRT RALLY Oyununu sistemden alma rehberi.

AMD Radeon R9 Serisi ekran kartları ile hediye verilen DIRT RALLY Oyununu sistemden alma rehberi. AMD Radeon R9 Serisi ekran kartları ile hediye verilen DIRT RALLY Oyununu sistemden alma rehberi. AMD den sitesi üzerinden oyun hediyenizi alabilmeniz için öncelikle elinizde yetkili kişiden almış olduğunuz

Detaylı

e-imzatr Kurulum Klavuzu

e-imzatr Kurulum Klavuzu e-imzatr Kurulum Klavuzu Sürüm 0.0.1 İçindekiler İşletim Sistemi Sistem Türü Öğrenme Java yükleme Akis Kurulum Kullanıcı Doğrulama İşletim Sistemi Sistem Türü Öğrenme Bu başlıkta bilgisayarımızın mevcut

Detaylı

Yüksek Seçim Kurulu. Oy Verme Günü Belirleme (Randevu)Sistemi Kullanım Kılavuzu. Her hakkı saklıdır 2014,T.C. Yüksek Seçim Kurulu

Yüksek Seçim Kurulu. Oy Verme Günü Belirleme (Randevu)Sistemi Kullanım Kılavuzu. Her hakkı saklıdır 2014,T.C. Yüksek Seçim Kurulu Yüksek Seçim Kurulu Oy Verme Günü Belirleme (Randevu)Sistemi Kullanım Kılavuzu Her hakkı saklıdır 2014,T.C. Yüksek Seçim Kurulu İçindekiler Ekranlar ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Detaylı

ÖĞRENME PORTALI KULLANIM KILAVUZU. Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MAUZEM)

ÖĞRENME PORTALI KULLANIM KILAVUZU. Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MAUZEM) ÖĞRENME PORTALI KULLANIM KILAVUZU Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MAUZEM) http://portal.artuklu.edu.tr Adres: MYO Yerleşkesi, MAUZEM, İstasyon/MARDİN Tel (Santral) : +90 482 213 40 02, Dâhili:

Detaylı

expomed & labtechmed Fuarları Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu

expomed & labtechmed Fuarları Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu expomed & labtechmed Fuarları Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu Yatırımınızdan daha fazlasını almanın en etkin aracı Firma profilinizle alıcıları cezp edin, performansınızı ölçün. Index Oturumunuzu açın

Detaylı

TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU WEB SİTESİ YÖNETİM REHBERİ

TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU WEB SİTESİ YÖNETİM REHBERİ TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU WEB SİTESİ YÖNETİM REHBERİ Bilindiği üzere Kurumumuzun Web Sitesi www.tkhk.gov.tr adresinden yayın yapmaktadır. Web Sitemiz; Alt Alan, Orta Alan, Manşet Haberleri ve Duyurular

Detaylı

Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcısı İşe Alım Sınavı. Başvuru Kılavuzu

Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcısı İşe Alım Sınavı. Başvuru Kılavuzu Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcısı İşe Alım Sınavı Başvuru Kılavuzu 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifre Hatırlatma İşlemleri 5. Şifre Değiştirme İşlemleri 6. Başvurduğunuz

Detaylı

T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi. ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU

T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi. ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU 1 1. Sisteme Giriş Nokta Üniversite Otomasyonu sistemini kullanabilmek için öncelikle Windows işletim sisteminde bulunan

Detaylı

Resimdeki alandan tarih aralığı belirterek de (testlerin hasta hesabına aktarıldığı tarihi baz alır). İstek yapılan hasta listesine ulaşabilirsiniz.

Resimdeki alandan tarih aralığı belirterek de (testlerin hasta hesabına aktarıldığı tarihi baz alır). İstek yapılan hasta listesine ulaşabilirsiniz. LABORATUAR MODÜLÜ GENEL İŞLEYİŞ Meddata laboratuar modülünde hastalarınızı dosya numarasıyla onaylı işlemleri id numarasıyla kolaylıkla erişebilirsiniz. Bunun için ilgili alanlara numaraları girip enter

Detaylı

WEB E-POSTA AYARLARI. Outlook 2003 Ayarı ( Resimli Anlatım )

WEB E-POSTA AYARLARI. Outlook 2003 Ayarı ( Resimli Anlatım ) WEB E-POSTA AYARLARI Outlook 2003 Ayarı Outlook 2007 Ayarı Outlook 2010 Ayarı Gmail Ayarı Hotmail Ayarı Tüm Ayarlar İçin Gelen posta sunucusu (POP3) ve giden posta sunucusu (SMTP) ye bnposta.bingol.edu.tr

Detaylı

Xilinx ISE Webpack 14.7 Kurulum Tutorial

Xilinx ISE Webpack 14.7 Kurulum Tutorial Xilinx ISE Webpack 14.7 Kurulum Tutorial Bu dönemki Bil264L dersinde Xilinx firmasının üretmiş olduğu Spartan3E isimli FPGA geliştirme kiti üzerinde mantıksal devreler tasarlayacağız. Derste kullanacağımız

Detaylı

BIP (Bayi İletişim Portalı) Kullanıcı Dökümanı

BIP (Bayi İletişim Portalı) Kullanıcı Dökümanı BIP (Bayi İletişim Portalı) Kullanıcı Dökümanı BIP, BSH Ev Aletleri bayilerinin kullanımı için hazırlanan; mevcut uygulamalara tek ekrandan giriş yapmalarını sağlamak; sıkça kontrol ettikleri Stok Durumu,

Detaylı

Course Online. Güncelleme: Haziran 24, 2013

Course Online. Güncelleme: Haziran 24, 2013 Course Online Güncelleme: Haziran 24, 2013 Course Online, Campus Online ile birlikte hocaların kullanımına açık, verdikleri derslerle ilgili çeşitli değişiklikleri ve bildirimleri yapabilecekleri web tabanlı

Detaylı

ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi...

ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi... ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi... 3 İndirme... 3 Sunucu yazılım kurulumu... 3 Kurulum sayfası çıkacaktır...

Detaylı

AUTODESK PORTALI İÇİN AKADEMİK HESAP OLUŞTURULMASI

AUTODESK PORTALI İÇİN AKADEMİK HESAP OLUŞTURULMASI AUTODESK ACADEMIC RESOURCE CENTER (ARC) İÇİN - Adım adım AutoDesk ürünleri indirme ve lisanslama rehberi Eğitim amaçlı olarak öğrenci laboratuvarlarındaki bilgisayarlara kurmak için, AutoDesk ürünlerinin

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEM KULLANIM REHBERİ

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEM KULLANIM REHBERİ UZAKTAN EĞİTİM SİSTEM KULLANIM REHBERİ (Öğrenciler için) Bartın Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİNE GİRİŞ Uzaktan eğitim öğrenme yönetim sistemine web ortamından

Detaylı

EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU

EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU İçindekiler Sisteme Giriş Yapma... 2 Sanal Ders Oluşturma... 3 Sisteme Materyal Yükleme... 13 Sisteme Sanal Ders Videosunu

Detaylı

E-Posta Yönetimi. E-Posta Açma, Silme ve Yönetim Kılavuzu

E-Posta Yönetimi. E-Posta Açma, Silme ve Yönetim Kılavuzu E-Posta Yönetimi E-Posta Açma, Silme ve Yönetim Kılavuzu E-Posta yönetimi rehberi ile kolayca yeni bir e-posta adresi oluşturabilir, silebilir veya mevcut e-posta sitelerinizi yönetebilirsiniz. Kılavuz

Detaylı

Microsoft Outlook 2003 Kurulumu

Microsoft Outlook 2003 Kurulumu Microsoft Outlook 2003 Kurulumu Tools (Araçlar) menüsünden E-mail Accounts (E-posta Hesapları) seçeneğini seçiniz. Buradan Add a new e-mail account (Yeni bir e-posta hesabı ekle) sekmesine tıklayınız,

Detaylı

XMail. Kurulum ve Senkronizasyon Ayarları Rehberi

XMail. Kurulum ve Senkronizasyon Ayarları Rehberi XMail Kurulum ve Senkronizasyon Ayarları Rehberi Yüksek Kapasiteli ve Profesyonel Özellikler Sunan XMail Mail Hosting Servisi ile Kurumsal Kimliğinizi Yansıtın Hosting Hesabına Eklenen XMail Hesapları

Detaylı

VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi. K12Net Veli Yardım Kılavuzu

VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi. K12Net Veli Yardım Kılavuzu VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi KNet Veli Yardım Kılavuzu KNet e Erişim KNet Erişim Bilgilerini Güncelleme KNet te Öğrenci Bilgilerini Görüntüleme KNet Ekran Ara Yüzünü Özelleştirme KNet te

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ GÜZ YARIYILI YATAY GEÇİŞ BAŞVURU KILAVUZU

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ GÜZ YARIYILI YATAY GEÇİŞ BAŞVURU KILAVUZU T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 GÜZ YARIYILI YATAY GEÇİŞ BAŞVURU KILAVUZU SİSTEME GİRİŞ 1) KULLANICI OLUŞTURMA ADIMLARI: İstanbul Üniversitesi online başvuru işlemleri http://basvuru.istanbul.edu.tr

Detaylı

İçindekiler. Akıllı Tahta Uygulaması (ATU) Kullanma Kılavuzu. İçindekiler. Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2

İçindekiler. Akıllı Tahta Uygulaması (ATU) Kullanma Kılavuzu. İçindekiler. Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2 İçindekiler 1 İçindekiler Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2 Bölüm 2: Akıllı Tahta Uygulamasının Yüklenmesi Akıllı Tahta Uygulaması nı yükleme 3 Akıllı Tahta Uygulaması nı kaldırma 3 Akıllı Tahta

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNĠVERSĠTESĠ. BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI. AKADEMĠK PERSONEL KĠġĠSEL WEB SAYFASI KULLANIM KILAVUZU MUKWEB ĠÇĠNDEKĠLER TABLOSU

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNĠVERSĠTESĠ. BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI. AKADEMĠK PERSONEL KĠġĠSEL WEB SAYFASI KULLANIM KILAVUZU MUKWEB ĠÇĠNDEKĠLER TABLOSU MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNĠVERSĠTESĠ BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI AKADEMĠK PERSONEL KĠġĠSEL WEB SAYFASI KULLANIM KILAVUZU MUKWEB ĠÇĠNDEKĠLER TABLOSU 1. GENEL BĠLGĠLER... 1 2. Ana Sayfa... 4 3. MukWeb Sayfaları...

Detaylı

BEUN VPN Hizmeti. VPN Nedir?

BEUN VPN Hizmeti. VPN Nedir? BEUN VPN Hizmeti VPN Nedir? VPN, Virtual Private Network, yani Sanal Özel Ağ ın kısaltılmasıdır. VPN, İnternet gibi halka açık telekomünikasyon altyapılarını kullanarak kullanıcılar veya uzak ofisleri

Detaylı

http://www.microsoft.com/visualstudio/eng/downloads

http://www.microsoft.com/visualstudio/eng/downloads Visual Studio 2012'nin kurulumunu, Visual Studio'nun kullanımını ve Windows Store'da basit bir proje hazırlanmasını anlatacağım. Hepsinden önce Visual Studio ortamından biraz bahsedelim. Visual Studio

Detaylı

Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcılığı Sınavı Başvuru Kılavuzu

Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcılığı Sınavı Başvuru Kılavuzu Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcılığı Sınavı Başvuru Kılavuzu 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifre Hatırlatma İşlemleri 5. Şifre Değiştirme İşlemleri 6. Başvurduğunuz

Detaylı

BAŞARI DESTEK PORTALI YENİLENDİ

BAŞARI DESTEK PORTALI YENİLENDİ BAŞARI DESTEK PORTALINA GİRİŞ BAŞARI DESTEK PORTALI YENİLENDİ http://destek.basariticaret.com/ adresine girdiğinizde Şekil 1 deki ekran gelmekte ve kullanıcı kodu ve şifre bölümlerini doldurmanız gerekmektedir.

Detaylı

VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi. K12Net Veli Yardım Kılavuzu

VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi. K12Net Veli Yardım Kılavuzu VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi K12Net Veli Yardım Kılavuzu K12Net e Erişim K12Net Erişim Bilgilerini Güncelleme K12Net te Öğrenci Bilgilerini Görüntüleme K12Net Ekran Ara Yüzünü Özelleştirme

Detaylı

Samsun Çocuk Hizmetleri İ l Koordinasyon Sekretarya Birimi

Samsun Çocuk Hizmetleri İ l Koordinasyon Sekretarya Birimi Samsun Çocuk Hizmetleri İ l Koordinasyon Sekretarya Birimi Veri Giriş Sistemi Klavuzu Amaç Veri Giriş Sistemi, koruyucu ve destekleyici tedbir kararlarının takibinde ve uygulamasında ilgili kurumları daha

Detaylı

MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı

MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı İçindekiler Bakanlık E-Posta Hizmetleri ve Sistem Ara yüzü E-posta Hizmetlerinin Outlook Programına Bağlanması Outlook 2010 Kullanımına ilişkin temel bilgiler

Detaylı

TAŞINIR KAYIT VE YÖNETİM SİSTEMİ(TKYS)KULLANMA KILAVUZU

TAŞINIR KAYIT VE YÖNETİM SİSTEMİ(TKYS)KULLANMA KILAVUZU TAŞINIR KAYIT VE YÖNETİM SİSTEMİ(TKYS)KULLANMA KILAVUZU (Orta Anadolu Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü nce hazırlanmıştır) Taşınır Kayıt ve Yönetim Sistemi sayfası, en iyi Mozilla Firefox tarayıcısında

Detaylı

MEBİS Kullanım Kılavuzu. Öğrenci. 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi

MEBİS Kullanım Kılavuzu. Öğrenci. 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi MEBİS Kullanım Kılavuzu Öğrenci 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi İçindekiler 1. Uzem 1. Uzem Seçili haftaya öğretim elemanının eklediği bir canlı ders varsa dersin başlığı üzerine tıklayınız açılan

Detaylı

MÜ DAD ONLİ NE Ü YELİ K

MÜ DAD ONLİ NE Ü YELİ K MÜ DAD ONLİ NE Ü YELİ K MÜDAD (Mümessil Dayanışma Derneği) resmi sitesi www.mudad.org, 20 Temmuz 2015 tarihinde yeni yüzüyle yayına başlamıştır. Yeni tasarımı ile birçok yeni özelliği de beraberinde getiren

Detaylı

İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU

İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU Hazırlayanlar Mahmut ÖZDEMİR Sezgin SERPEN Büşra TUNCER Yönetim Paneli Kullanımı Sistemin yönetim

Detaylı

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ (EBYS KOORDİNATÖRLÜĞÜ) ELEKTRONİK İMZA KURULUM AŞAMALARI VE EBYS PROGRAMI SİSTEM GEREKSİNİMLERİ

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ (EBYS KOORDİNATÖRLÜĞÜ) ELEKTRONİK İMZA KURULUM AŞAMALARI VE EBYS PROGRAMI SİSTEM GEREKSİNİMLERİ ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ (EBYS KOORDİNATÖRLÜĞÜ) ELEKTRONİK İMZA KURULUM AŞAMALARI VE EBYS PROGRAMI SİSTEM GEREKSİNİMLERİ E-İMZA KURULUM AŞAMALARI Birimimizden almış olduğunuz e-imzanızı

Detaylı

PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi

PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi Oluşturma 02.11.2015 Revizyon: 19.01.2016 Rev. No: 03 Yazan: Süleyman FAKİR Düzenleyen: F. DELİRİ PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi 1) PDKS Kurulumu, Lisans Onaylaması Ve Veri Tabanı Ayarları

Detaylı

ANKARA BAROSU UYAP KOMİSYONU E-TEBLİGAT KURULUM BİLGİLENDİRME KILAVUZU

ANKARA BAROSU UYAP KOMİSYONU E-TEBLİGAT KURULUM BİLGİLENDİRME KILAVUZU ANKARA BAROSU UYAP KOMİSYONU Umut ŞEKER Dijital olarak imzalayan Umut ŞEKER ÖA: cn=umut ŞEKER, email=av.umutseker@gmail.com, o=avukatlık Bürosu, l=ankara Tarih: 2019.01.04 12:30:55 +03'00' E-TEBLİGAT KURULUM

Detaylı

T.C. ADALET BAKANLIĞI UZLAŞTIRMACI SINAVI ONLİNE BAŞVURU KILAVUZU

T.C. ADALET BAKANLIĞI UZLAŞTIRMACI SINAVI ONLİNE BAŞVURU KILAVUZU T.C. ADALET BAKANLIĞI T.C. ADALET BAKANLIĞI UZLAŞTIRMACI SINAVI ONLİNE BAŞVURU KILAVUZU 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifremi Unuttum 1. Genel Bilgi Bu kılavuz T.C.

Detaylı

VELİ KULLANIM KILAVUZU

VELİ KULLANIM KILAVUZU Serviscell Mobil Uygulaması VELİ KULLANIM KILAVUZU İÇINDEKILER Giriş Ekranı... 4 Şifre Al... 5 Giriş... 6 Şifremi Unuttum... 7 Menü... 8 Bildirimler... 9 Öğrencim Gelmeyecek...12 Öğrenciler...13 Evim...14

Detaylı

ATASAYONLINE SİPARİŞ SİSTEMİ

ATASAYONLINE SİPARİŞ SİSTEMİ ATASAYONLINE SİPARİŞ SİSTEMİ http://www.atasayonline.com/ v1.0_1260627561 İÇİNDEKİLER Atasayonline: Online Sipariş Sistemi... 1 1. Siteye Giriş... 1 Şifre Hatırlatma... 1 2. Marka Ayrımları... 2 3. Sipariş

Detaylı

Uzaktan Eğitim Kılavuzu

Uzaktan Eğitim Kılavuzu Uzaktan Eğitim Kılavuzu Değerli Öğrenciler, Uzaktan eğitim sistemine katılanabilmeniz için gerekli tüm bilgiler aşağıda yer almaktadır. Uzaktan eğitim sistemimiz size bazı konularda bilgilendirme e-postaları

Detaylı

1/13. Programı kullanmadan önce lütfen indirdiğiniz dosya içerisindeki açıklamaları okuyunuz.

1/13. Programı kullanmadan önce lütfen indirdiğiniz dosya içerisindeki açıklamaları okuyunuz. BFT2006_0.1.4 Programı Linux kullanıcıları için Bayındırlık ve İskan Bakanlığı 2006 yılı birim fiyat adlarını ve poz numaralarını EXCEL vb. herhangi bir elektronik tablolama programı kullanmadan veya sektörel

Detaylı

Windows Live Mail Programı Kurulumu ve Ayarlanması

Windows Live Mail Programı Kurulumu ve Ayarlanması Windows Live Mail Programı Kurulumu ve Ayarlanması MEB in e-posta hizmetine Internet sitesi üzerinden girildiğinde sistemin çok yavaş çalıştığı veya açılmadığı gibi sorunlarla karşılaşılmaktadır. Bu nedenlerle

Detaylı

NEUTRON DDNS KURULUMU

NEUTRON DDNS KURULUMU 1. Üyelik Oluşturma www.quickddns.com Web Adresine Giriş Sağlıyoruz. NEUTRON DDNS KURULUMU Yukarıda Resimde Gördüğünüz (Not Register?) Bağlantısına Tıklıyoruz. Yukarıdaki Gördüğünüz Sayfa Açıldığında (*)

Detaylı

a. Türkçe Yeterlik Sınavına başvurmak için sırasıyla aşağıdaki adımları takip etmeniz gerekmektedir:

a. Türkçe Yeterlik Sınavına başvurmak için sırasıyla aşağıdaki adımları takip etmeniz gerekmektedir: 28 TEMMUZ 2018 TYS BAŞVURU KILAVUZU (Başvuru Tarihleri: 18 Haziran - 13 Temmuz) snav.yee.org.tr a. Türkçe Yeterlik Sınavına başvurmak için sırasıyla aşağıdaki adımları takip etmeniz gerekmektedir: sinav.yee.org.tr

Detaylı

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ E-POSTA YARDIM BELGESİ

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ E-POSTA YARDIM BELGESİ Zimbra Webmail GENEL ÖZELLİKLER Zimbra yüksek performanslı bir e-posta programı olup, e-posta, adres defteri, takvim, görev listeleri ve web dokümanları gibi özelliklere sahip bir uygulamadır. e-posta

Detaylı

UZAKTAN ÖĞRETİM SİSTEMİ ORYANTASYON EĞİTİMİ BŞEÜ CANLI DERS SİSTEMİ

UZAKTAN ÖĞRETİM SİSTEMİ ORYANTASYON EĞİTİMİ BŞEÜ CANLI DERS SİSTEMİ UZAKTAN ÖĞRETİM SİSTEMİ ORYANTASYON EĞİTİMİ BŞEÜ CANLI DERS SİSTEMİ BAŞLANGIÇ Bilgisayarınızı açtıktan sonra masaüstünde yer alan tarayıcılardan birini seçiniz. İşlemlerimizi yaparken sizlere Google Chrome

Detaylı

ZORLU TESİS YÖNETİMİ A.Ş ZORLU CENTER. İş sağlığı ve güvenliği internet kullanım kılavuzu Güncelleme:

ZORLU TESİS YÖNETİMİ A.Ş ZORLU CENTER. İş sağlığı ve güvenliği internet kullanım kılavuzu Güncelleme: ZORLU TESİS YÖNETİMİ A.Ş ZORLU CENTER İş sağlığı ve güvenliği internet kullanım kılavuzu Güncelleme: 01.01.2018 Sistem isg.zorlucenter.com çalışma onaylarının verildiği, kullanıcı, iş sağlığı ve güvenliği

Detaylı

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ BATI AVRUPA PROGRAMI ÖĞRETİM YILI İNTERNET BAŞVURU KILAVUZU

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ BATI AVRUPA PROGRAMI ÖĞRETİM YILI İNTERNET BAŞVURU KILAVUZU MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ BATI AVRUPA PROGRAMI 2016-2017 ÖĞRETİM YILI İNTERNET BAŞVURU KILAVUZU 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifremi Unuttum 5.

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEM KULLANIM REHBERİ

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEM KULLANIM REHBERİ UZAKTAN EĞİTİM SİSTEM KULLANIM REHBERİ (Eğitmenler için) Bartın Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİNE GİRİŞ Uzaktan eğitim öğrenme yönetim sistemine web ortamından

Detaylı

4006 Bilim Fuarı Proje ve Sonuç Bilgileri Aşaması Başvuru Adımları

4006 Bilim Fuarı Proje ve Sonuç Bilgileri Aşaması Başvuru Adımları 4006 Bilim Fuarı Proje ve Sonuç Bilgileri Aşaması Başvuru Adımları ADIM 1: Ana Sayfadayken sol sekmede bulunan Başvuru sekmesine tıklayınız. Projelerinizi ve Sonuç Bilgilerinizi girmek için karşınıza çıkan

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ GÜZ YARIYILI YATAY GEÇİŞ BAŞVURU KILAVUZU

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ GÜZ YARIYILI YATAY GEÇİŞ BAŞVURU KILAVUZU T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ 2017-2018 GÜZ YARIYILI YATAY GEÇİŞ BAŞVURU KILAVUZU SİSTEME GİRİŞ 1) KULLANICI OLUŞTURMA ADIMLARI: İstanbul Üniversitesi online başvuru işlemleri http://basvuru.istanbul.edu.tr

Detaylı

DIGITURK PLAY PLUS PROMOSYON KODU KULLANMA KLAVUZU. LG TÜRKİYE V2.0 Temmuz 2015

DIGITURK PLAY PLUS PROMOSYON KODU KULLANMA KLAVUZU. LG TÜRKİYE V2.0 Temmuz 2015 DIGITURK PLAY PLUS PROMOSYON KODU KULLANMA KLAVUZU LG TÜRKİYE V2.0 Temmuz 2015 LG Smart TV nizin kumandasında bulunan Home (veya Smart) tuşuna basarak başlatma menüsü açın. Daha sonra burada bulunan Digiturk

Detaylı

MOBİL UYGULAMA KULLANICI KILAVUZU

MOBİL UYGULAMA KULLANICI KILAVUZU MOBİL UYGULAMA KULLANICI KILAVUZU Kale Alarm uygulamasını telefonunuza yükledikten sonra Kale Alarm size bildirim gönderebilmek için izin isteyecektir. Uyarı, ses ve işaret bildirimi almak istiyorsanız

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU MERSİN, 2018 MERSİN MESLEK YÜKSEKOKULU ANA SAYFASI TANITIMI Mersin Meslek Yüksekokulu resmi web sitesine http://uzak4.mersin.edu.tr/index.php

Detaylı

e-imzatr Kurulum Klavuzu

e-imzatr Kurulum Klavuzu e-imzatr Kurulum Klavuzu Sürüm 0.0.1 İçindekiler İşletim Sistemi Sistem Türü Öğrenme Java yükleme Akis Kurulum Kullanıcı Doğrulama İşletim Sistemi Sistem Türü Öğrenme Bu başlıkta bilgisayarımızın mevcut

Detaylı

Moodle MOODLE ÖĞRENCİ EL KİTABI HAZIRLAYAN ULAŞ REMZİ KORALAY

Moodle MOODLE ÖĞRENCİ EL KİTABI HAZIRLAYAN ULAŞ REMZİ KORALAY Moodle MOODLE ÖĞRENCİ EL KİTABI HAZIRLAYAN ULAŞ REMZİ KORALAY İÇİNDEKİLER 1. ÖĞRETİMİN AMAÇLARI 2. MOODLE NEDİR? 3. MODDLE YAZILIMINA ÖDEV EKLEME-İNDİRME 4. MOODLE YAZILIMINA VİDEO EKLEME-İNDİRME 5. MOODLE

Detaylı

Araçlar > İnternet Seçenekleri > İçerik > Sertifikalar adımları takip edilerek sertifikanın yükleneceği sayfa açılır.

Araçlar > İnternet Seçenekleri > İçerik > Sertifikalar adımları takip edilerek sertifikanın yükleneceği sayfa açılır. UYAP AVUKAT PORTAL KULLANIMI HAKKINDA BİLGİ NOTU 1-Sertifika Kurulumu: Avukatların UYAP Avukat Portalına (https://avukat.uyap.gov.tr)giriş yaparak vekaleti olan dosyaları ve bu dosyalarda kayıtlı belgeleri

Detaylı

CAMPUSIUM UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU

CAMPUSIUM UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU CAMPUSIUM UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU YÖNETİM PANELİ 1-Kategori Tanımlama: Sistemde öncelikle kategori eklemelisiniz. Kategori eklemek için işlemler menüsünden kategoriler sekmesini tıklayınız.

Detaylı

K12NET Öğrenci Bilgi Sistemi Kullanım Kılavuzu. denge.k12.tr

K12NET Öğrenci Bilgi Sistemi Kullanım Kılavuzu. denge.k12.tr K12NET Öğrenci Bilgi Sistemi Kullanım Kılavuzu denge.k12.tr INTERNET SİTEMİZİNİN ADRESİ www.denge.k12.tr K12NET ÖĞRENCİ BİLGİ SERVİSİ ADRESİ www.denge.k12net.com İçindekiler K12NET Sistemine Giriş... 2

Detaylı

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ BATI AVRUPA PROGRAMI ÖĞRETİM YILI YENİ KAYIT ONLİNE (İNTERNET ÜZERİNDEN) BAŞVURU İŞLEMLERİ REHBERİ

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ BATI AVRUPA PROGRAMI ÖĞRETİM YILI YENİ KAYIT ONLİNE (İNTERNET ÜZERİNDEN) BAŞVURU İŞLEMLERİ REHBERİ MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ BATI AVRUPA PROGRAMI 2017-2018 ÖĞRETİM YILI YENİ KAYIT ONLİNE (İNTERNET ÜZERİNDEN) BAŞVURU İŞLEMLERİ REHBERİ 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3.

Detaylı

V14xx Güncelleme İşlemleri

V14xx Güncelleme İşlemleri V14xx Güncelleme İşlemleri İnternet tarayıcınızdan www.mikro.com.tr web adresine giriş yapınız. Mikro web sayfasında arşivleri (exe) indirmek için MİKROCRM ikonunu mouse ise seçiniz. Açılan sayfada Kullanıcı

Detaylı

İçindekiler T.C. BAŞBANAKLIK ATATÜRK KÜLTÜR DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU

İçindekiler T.C. BAŞBANAKLIK ATATÜRK KÜLTÜR DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU İçindekiler Yayım Takip Sistemi (YAYSİS)... 2 https://yaysis.ayk.gov.tr... 2 I. Sisteme Kayıt... 2 II. Üye Giriş... 4 III. Eser/Makale Başvurusu... 4 IV. Başvuru Takibi... 7 V. Hakemden Gelen Düzeltmeler...

Detaylı

1. Bilgisayarınızda kullandığınız Web tarayıcı programını (Internet Explorer, Mozilla Firefox vb.) çalıştırınız.

1. Bilgisayarınızda kullandığınız Web tarayıcı programını (Internet Explorer, Mozilla Firefox vb.) çalıştırınız. Kurulum WEB UI Değerli Müşterimiz, Cihazınızın İnternet ayarlarını yapabilmek için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz. Öncelikle modem ve bilgisayarınız arasına lütfen bir Eternet (LAN) kablosu takınız.

Detaylı

İdari Birimler Yönetim Paneli Kullanma Kılavuzu Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Web Tasarım Ve Yazılım Birimi

İdari Birimler Yönetim Paneli Kullanma Kılavuzu Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Web Tasarım Ve Yazılım Birimi İdari Birimler Yönetim Paneli Kullanma Kılavuzu Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Web Tasarım Ve Yazılım Birimi Duyurular Nasıl Girilir? Duyuru girmek için ilk olarak İKÇ yönetim panelinden; 1-Kullanıcı adınızı

Detaylı

MATLAB KURULUM KILAVUZU

MATLAB KURULUM KILAVUZU MATLAB KURULUM KILAVUZU 1- https://www.mathworks.com sitesine girerek Log In sekmesine tıklayın. 2- Daha önceden bir Mathworks hesabı oluşturmadıysanız Create Account diyerek yeni bir hesap oluşturun.

Detaylı

HIZLI KULLANMA KLAVUZU

HIZLI KULLANMA KLAVUZU HIZLI KULLANMA KLAVUZU 7, 10 MODELLER : HOMEPRO vivimat PRO3 HOMEPRO vivimat COMFORT HOMEPRO vivimat PRIME HOMEPRO vivimat LITE SİSTEME GİRİŞ / LOGIN Ev içerisinden kullanmak için (LAN) iç IP kutusuna

Detaylı

AKADEMİK LMS Web Tabanlı Uzaktan Eğitim Genel Bilgi ve Ders Aktivitelerine Erişim Öğrenci Kullanım Kılavuzu

AKADEMİK LMS Web Tabanlı Uzaktan Eğitim Genel Bilgi ve Ders Aktivitelerine Erişim Öğrenci Kullanım Kılavuzu AKADEMİK LMS Web Tabanlı Uzaktan Eğitim Genel Bilgi ve Ders Aktivitelerine Erişim Öğrenci Kullanım Kılavuzu ÖNSÖZ Akademik LMS (ALMS), Türkiye'deki yüksek öğrenim kurumlarının ihtiyaçlarını karşılamak

Detaylı

SAUPORT V3 (2014) Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi

SAUPORT V3 (2014) Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi SAUPORT V3 (2014) Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Bu ders içeriğinin basım, yayım ve satış hakları Sakarya Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Merkezi ne aittir. "Uzaktan

Detaylı

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz.

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz. Manual MESH Ayarları Değerli Müşterimiz, Kapsama alanını arttırmak için cihazınız ile tekrarlayıcı modunda çalışan bir ya da daha fazla AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) cihazından oluşan

Detaylı

E-Birlik İhracat. Basitleştirilmiş Gümrük Hattı. Uygulaması - KULLANICI KILAVUZU -

E-Birlik İhracat. Basitleştirilmiş Gümrük Hattı. Uygulaması - KULLANICI KILAVUZU - E-Birlik İhracat Basitleştirilmiş Gümrük Hattı Uygulaması - KULLANICI KILAVUZU - İNDEKS: 1. GİRİŞ SAYFASI... 3 2. YENİ KULLANICI HESABI OLUŞTURMA İŞLEMİ... 4 2.1 Kullanıcı Giriş Profili Oluşturma İşlemi...

Detaylı