E-TRAC Xchange Kullanım kılavuzu

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "E-TRAC Xchange Kullanım kılavuzu"

Transkript

1 E-TRAC Xchange Kullanım kılavuzu

2 Giriş Yeni E-Trac teki önemli bir özellik, optimum performans için detektör Kullanıcı Modlarını, Ayırt Etme Modellerini ve Ayarları indirmek ve yüklemek amacıyla E-Trac i kişisel bilgisayarınıza bağlama olanağı sunan USB kablo içermesidir. Xchange programı detektör ayarlarını değiştirmenizi, kişisel bilgisayarınıza kaydetmenizi ya da E-Trac inize yüklemenizi sağlar. Ayırt Etme Modellerini indirebilir, kaydedebilir ve yükleyebilirsiniz ancak bilgisayarınız üzerinde düzenleyemezsiniz. Alanda tespit yaparken değiştirdiğiniz Kullanıcı Modlarını ve Ayırt Etme Modellerini, E-Trac ten bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Yani en sevdiğiniz arama bölgelerine ait en sevdiğiniz tüm Kullanıcı Modlarını kaydedebilirsiniz. Bu bölgelerde yeniden arama yapmak istediğinizde bu Kullanıcı Modlarını ve Ayırt Etme Modellerinizi detektörünüze yükleyerek arama yapmaya hazır hale gelirsiniz! Ayrıca E-Trac teki tüm Kullanıcı Modlarını, Ayırt Etme Modellerini ve Ayarları kişisel bilgisayarınızda da yedekleyebilirsiniz. Bu yedekleme sayede gerektiğinde tüm detektör ayarlarınızı geri yükleyebilirsiniz. Bilgisayarınıza kaydettiğiniz Kullanıcı Modlarını, Ayırt Etme Modellerini ve Yedekleri Xchange yoluyla diğer detektör kullanıcıları ile paylaşabilirsiniz. Bilgisayarınıza kaydedebileceğiniz Kullanıcı Modu, Genel Ayar ya da Ayırt Etme Modeli dosyalarının sayısıyla ilgili bir sınırlama yoktur. E-Trac Xchange çok yönlüdür ve kullanımı kolaydır, bu harika yeni işlev ile E-Trac inizi en etkin biçimde kullanabilirsiniz. Keyfini çıkarın!

3 İçindekiler 2 Giriş 4 E-Trac Xchange in Kurulumu 5 E-Trac Xchange i Başlatma 6 E-Trac Xchange e Giriş 8 E-Trac Xchange Mod Ayarları 9 Mod Ayarlarını İndirme 10 Mod Ayarlarını Kaydetme ve Açma 11 Mod Ayarlarını Yükleme 12 Mod Modelini Kaydetme 13 E-Trac Xchange Genel Ayarlar 14 Genel Ayarları İndirme 15 Genel Ayarları Kaydetme ve Açma 16 Genel Ayarları Yükleme 17 E-Trac Xchange Tercihler 18 Tercihleri İndirme 19 Tercihleri Yükleme 20 E-Trac Xchange Modeller 21 Modelleri İndirme 22 Modelleri Kaydetme 23 Modelleri Yükleme 24 E-Trac Xchange Yedekleme 24 Yedek dosya oluşturma 24 Yedek dosya açma 25 Yedek dosyayı geri yükleme 26 E-Trac Xchange Yardım 27 Minelab İletişim Bilgileri

4 Sistem Gereklilikleri: Windows 2000, Windows XP ya da Windows Vista Minimum ekran çözünürlüğü: 1024 x 768 USB ya da USB 2.0 port USB Veri Kablosu (E-Trac ile birlikte sunulur) E-Trac Xchange i Bilgisayarınıza Kurmak için: 1. CD yi (E-Trac içeriğindeki) bilgisayarınızın CD/DVD sürücüsüne yerleştirin. 2. CD bilgisayara takıldığında çalışmaya başlar ve Kurulum Sihirbazı başlar. 3. Kurulum bilgilerini izleyerek E-Trac Xchange i bilgisayarınıza kurun. E-Trac Xchange i bilgisayarınıza kurduktan sonra, uygulamanın otomatik olarak başlamasını tercih edebilirsiniz. Ayrıca E-Trac Xchange i, Kurulum Sihirbazını kapatarak Başlat Menüsünden ya da Masaüstündeki kısa yoldan da başlatabilirsiniz.

5 E-Trac Xchange i Başlatma E-Trac Xchange uygulamasını başlatmak için: 1. Masaüstündeki E-Trac Xchange uygulama simgesinin üzerine çift tıklayın ya da Başlat Menüsüne girin. Tüm Programlar Minelab - E-Trac Xchange sekmesine girin E-Trac i Bilgisayarınıza bağlamak için: 1. USB kabloyu E-Trac a takın. 2. USB kablonun diğer ucunu bilgisayarınıza takın. 3. E-Trac Xchange i bilgisayarınızda başlatın 4. Bilgisayar bağlantısı sırasında E-Trac vericisi kapalı olsa da halkanın metal nesnelere yakın olmadığından emin olduktan sonra E-Trac i açın. Yine de halka, bilgisayarınıza bağlıyken çevreden gelen sesleri alabilir. Detektör bunu hedef tespiti olarak işleme alabilir. E-Trac in Bilgisayar bağlantısını kesmek için: 1. Ekranın üst kısmındaki açılan File (Dosya) menüsü ile E-Trac Xchange ten çıkın. 2. E-Trac i kapatın 3. USB kabloyu bilgisayardan çıkarın 4. USB kabloyu E-Trac'ten çıkarın

6 E-Trac Xchange e Giriş Dosya, Yedekleme ve Yardım E-Trac Xchange uygulaması açılan menüler. File (Dosya) ile çıkabilir, Backup (Yedekleme) ile Modları, Ayarları ve Modelleri yedekleyebilir ve Help (Yardım) ile Kullanım Kılavuzuna, E-Trac Kullanım Kılavuzuna, Minelab web sitesine ve e-posta hesabınıza erişebilir Minelab ile iletişime geçebilirsiniz. Mod Ayarları E-Trac Kullanıcı Modları bu ayarlar ve düğmelerle indirilebilir, kaydedilebilir, değiştirilebilir ve yüklenebilir. E-Trac ayarları üç sınıfa ayrılabilir: Mod Ayarları, Genel Ayarlar ve Tercihler. Ayarın ait olduğu grubu kolaylıkla belirleyebilmenizi sağlamak amacıyla bu ayarlar, E-Trac Xchange ekran yerleşiminde gruplandırılır. E-Trac Xchange i başlattığınızda ilk bu ekran görüntülenir. Genel Ayarlar E-Trac Ayarları, bu ayarlar ve düğmelerle indirilebilir, kaydedilebilir, değiştirilebilir ve yüklenebilir. Tercihler E-Trac Tercihleri, bu ayarlar ve düğmelerle indirilebilir, kaydedilebilir, değiştirilebilir ve yüklenebilir.

7 E-Trac Xchange e Giriş Bu düğme ile E-Trac ten Xchange e bilgi indirilebilir. Download (İndir) düğmesine bastığınızda Xchange te görüntülenen ayarlar E-Trac inizdeki ayarları görüntülemek üzere güncellenir. Bu düğme ile Xchange ten E-Trac e bilgi indirilebilir. Upload (Yükle) düğmesine bastığınızda E-Trac te görüntülenen ayarlar Xchange teki ayarları görüntülemek üzere güncellenir. Bu düğme ile Xchange teki bilgileri bilgisayarınızdaki bir dosyaya kaydedebilirsiniz. Bu düğme ile bilgisayarınızdaki dosyada bulunan verileri Xchange te açabilirsiniz. Bilgileri E-Trac e yüklemek için örneğin Mod, Genel ya da Tercihler gibi ayarlara ait ilgili talimatları izlemelisiniz. Bu düğme ile Xchange ayarları Fabrila Ayarlarına geri döner. Xchange Fabrika Ayarları, E-Trac Fabrika Ayarları ile aynıdır. Not: E-Trac Fabrika Ayarları hakkında daha fazla bilgi için E-Trac Kullanım Kılavuzu, sayfa teki Fabrika Ayarları Tablosuna bakınız.

8 E-Trac Xchange Mod Ayarları Mod Ayarları Bu ayarlar, E-Trac in (kumsal gibi) belirli bir bölgedeki ya da define avının türüne (madeni para ya da kalıntılar gibi) ilişkin performansını belirler. E- Trac, bu Mod Ayarlarını Kullanıcı Modu olarak kaydetmenize olanak tanıyacak şekilde tasarlandı. Kullanıcı Modu, E-Trac hafızasına kaydedilebilir, yeniden kullanılabilir ya da Xchange yoluyla başka bir E-Trac kullanıcısı ile paylaşılabilir. Ayırt Etme Modeli Ayırt Etme Modeli bir dosyadan ya da E-Trac ten indirdiğiniz Kullanıcı Moduna bağlıdır. Bir dosyaya Model Kaydetmek için Model üzerine sağ tıklayın. Derin Tespit Derin Tespit açılan seçenekleri için "Off (Kapalı) seçeneğine tıkayın. Derin Tespit hakkında daha fazla bilgi için E-Trac Kullanım Kılavuzu, sayfa 70 e bakınız. Hızlı Tespit Hızlı Tespit açılan seçenekleri için "Off (Kapalı) seçeneğine tıkayın. Hızlı Tespit hakkında daha fazla bilgi için E-Trac Kullanım Kılavuzu, sayfa 71 e bakınız. Çöp Yoğunluğu Çöp Yoğunluğu açılan seçenekleri için "High (Yüksek) seçeneğine tıkayın. Çöp Yoğunluğu hakkında daha fazla bilgi için E-Trac Kullanım Kılavuzu, sayfa 72 ye bakınız. Zemin Zemin açılan seçenekleri için "Neutral (Nötr) seçeneğine tıkayın. Zemin hakkında daha fazla bilgi için E-Trac Kullanım Kılavuzu, sayfa 74 e bakınız. Ses Kazanımı Farklı bir Ses Kazanım değeri girmek için 24 e tıklayın (aralık: 1-30). Ses Kazanımı hakkında daha fazla bilgi için E-Trac Kullanım Kılavuzu, sayfa 61 e bakınız. Sesli Yanıt Yanıt ile ilgili açılan seçenekler için "Normal tıkayın. Yanıt hakkında daha fazla bilgi için E-Trac Kullanım Kılavuzu, sayfa 62 ye bakınız. Tonların Ses Numaraları Ton Numaraları ile ilgili açılan seçenekler için "Multi (Çoklu) seçeneğine tıkayın. Ton Numaraları hakkında daha fazla bilgi için E-Trac Kullanım Kılavuzu, sayfa 64 e bakınız. Ton Tespit Sesleri Sesler ile ilgili açılan seçenekler için "Conduct (Yürüt) seçeneğine tıkayın. Sesler hakkında daha fazla bilgi için E-Trac Kullanım Kılavuzu, sayfa 65 e bakınız. Sesli Ton Tespiti Değişkenliği Farklı bir Değişkenlik değeri girmek için 25 e tıklayın (aralık: 1-30). Değişkenlik hakkında daha fazla bilgi için E-Trac Kullanım Kılavuzu, sayfa 67 ye bakınız. Sesli Ton Tespit Limitleri Farklı Limitler girmek için 30 e tıklayın (aralık: 1-30). Limitler hakkında daha fazla bilgi için E-Trac Kullanım Kılavuzu, sayfa 68 e bakınız.

9 Mod Ayarlarını İndirme Xchange, mevcut Kullanıcı Modunu, kaydedilen Modlarım dan birini ya da Minelab Kullanıcı Modlarından birini indirmenize olanak tanır. E-Trac tan Kullanıcı Modu ayarlarını indirmek için: 1. E-Trac Xchange i başlattığınızdan emin olun 2. E-Trac i USB kablo ile bilgisayarınıza bağlayın 3. E-Trac i açın 4. Xchange te I want to: açılır menüsüne ve Download Mode from E-Trac (Modu E- Trac ten İndir) seçeneğine tıklayın. 5. İndirmek istediğiniz Modu seçmenizi isteyen yeni bir açılır menü görüntülenir 6. İstediğiniz Modu seçin 7. Download (İndir) seçeneğine tıklayın Kullanıcı Modu ve Ayırt Etme Modeli E-Trac ten indirildiğinde Xchange Mod Ayarları bölümü güncelleme yapar. E-Trac Xchange, Mod Ayarlarınızı E-Trac inizden indirdiğinde, çeşitli işlemler yapabilirsiniz. Bu ayarları bir dosyaya kaydedebilir ya da ayarları değiştirerek E-Trac inize yükleyebilirsiniz.

10 Mod Ayarlarını Kaydetme ve Açma Mod Ayarlarını Kişisel Bilgisayara Kaydetme E-Trac inizden Kullanıcı Modu indirdiğinizde bu Modu dosya olarak kaydedebilirsiniz. Bilgisayarınıza dosya olarak kaydettiğiniz Mod, Kullanıcı Modlarını yedeklemek için harika bir yoldur. Böylece gelecekte bunlardan herhangi birini E-Trac inize yükleyebilirsiniz. Bilgisayarınıza kaydedebileceğiniz Kullanıcı Modu dosyalarının sayısıyla ilgili bir sınırlama yoktur. Kaydedilen tüm Kullanıcı Modlarında dosya adının sonunda.mode dosya uzantısı bulunur. Mod Ayarlarını Kaydetmek İçin: 1. Mod Ayarlar bölümünde I want to: açılır menüsüne ve Save Mode to a file (Modu dosyaya kaydet) seçeneğine tıklayın 2. Save (Kaydet) e tıklayın 3. Modunuzu belirterek bilgisayar üzerinde kaydetmek istediğiniz yeri seçmenize olanak tanıyan Save diyalog kutusu görüntülenir. 4. Save seçeneğine tıklayın Xchange e kaydedilen Mod Ayarlarını açma E-Trac Xchange e kaydedilen Mod Ayarlarından herhangi birini istediğiniz zaman açabilirsiniz. Kaydedilen tüm Kullanıcı Modlarında dosya adının sonunda.mode dosya uzantısı bulunur. Kaydedilen Mod Ayarlarını Açmak İçin: 1. Mod Ayarlar bölümünde I want to: açılır menüsüne ve Save Mode to a file seçeneğine tıklayın 2. Open (Aç) seçeneğine tıklayın 3. Bilgisayarınıza kaydettiğiniz Mod Ayarlarınızın yerini belirlemenize olanak tanıyan Open diyalog kutusu görüntülenir. 4. Open seçeneğine tıklayın

11 Mod Ayarlarını Yükleme Xchange mevcut Mod Ayarlarını E-Trac inize yükleme olanağı tanır. E-Trac e yükleme yapmadan önce Xchange de Mod Ayarlarını değiştirmeniz ya da Xchange de kaydedilen bir Kullanıcı Modunu açmanız gerekir. Mod Ayarlarının E-Trac e Yüklenmesi: 1. E-Trac Xchange i başlattığınızdan emin olun 2. E-Trac i USB kablo ile bilgisayarınıza bağlayın 3. E-Trac i açın 4. Xchange te I want to: açılır menüsüne ve Upload Mode from E-Trac (Modu E-Trac ten Yükle) seçeneğine tıklayın. 5. İndirmek istediğiniz yeri seçmenizi isteyen yeni bir açılır menü görüntülenir. Current Mode (Mevcut Mod) alanına ya da dört My Mode (Modlarım) alanından birine yükleyebilirsiniz. 6. İstediğiniz Kullanıcı Modu alanını seçin 7. Upload (Yükle) seçeneğine tıklayın Mod alanı doluysa yükleme işlemini onaylamanızı isteyen bir uyarı mesajı görüntülenir; işlemi onaylamak için Yes (Evet) ya da iptal etmek için Cancel" (İptal Et) seçeneğine tıklayın. E-Trac bilgisayarınıza bağlıyken E-Trac e yüklenen Kullanıcı Moduna bakabilirsiniz. Current Mode dışında bir alana yükleme yaparsanız, ilgili ayarlara bakmak için E-Trac te söz konusu Kullanıcı Modunu seçebilirsiniz. Böylece Kullanıcı Modunun doğru yüklendiğinden emin olabilirsiniz. E-Trac Xchange; Mod Ayarlarını bilgisayarınızdan E- Trac e yüklediğinde, E-Trac ile yapacağınız gelecek aramalarda bu Kullanıcı Modunu kullanabilirsiniz.

12 Mod Modelini Kaydetme E-Trac inizden Kullanıcı Modu ayarları indirdiğinizde, bu Kullanıcı Moduna bağlı Ayırt Etme Modeli de indirilir. Ayırt Etme Modeli, Mod Ayarlarının üst kısmında küçük resim formatında görüntülenir. Mod Modleini genel Mod Ayarları dosyasından ayrı bir dosyaya kaydedebilirsiniz. Bilgisayarınıza kaydettiğiniz Ayırt etme Modeli dosyalarının sayısıyla ilgili bir sınırlama yoktur. Kaydedilen tüm Ayırt Etme Modeli dosya adının sonunda.ptrn dosya uzantısı bulunur. Mod Modelini Kaydetme: 1. Mod Ayarları kısmında küçük Pattern resmine sağ tıklayın 2. Görüntülenen Save Pattern (Modeli Kaydet) seçeneğine tıklayın 3. Ayırt Etme Modelini belirterek bilgisayar üzerinde kaydetmek istediğiniz yeri seçmenize olanak veren Save Pattern diyalog kutusu görüntülenir. 4. Save seçeneğine tıklayın Not: Bkz. E-Trac Xchange de modellerle ilgili yapabileceğiniz işlemler hakkında daha fazla bilgi için sayfa e bakınız.

13 E-Trac Xchange Genel Ayarlar Genel Ayarlar Bu ayarlar E-Trac in performansını etkilemekle birlikte bulunduğunuz bölgeye ve arzu edilen define türüne bakmaksızın ayarlanabilir. Genel Ayarlar, kişisel arama seçeneklerinize (örn. Hassasiyet, Ses İptali ve Eşik Noktası) göre belirlenir ve Mod Ayarlarınızdan bağımsız olarak değiştirilir. Hassasiyet Hassasiyet ile ilgili açılan seçenekler için "Auto (Otomatik) seçeneğine tıkayın. Hassasiyetle ilgili daha fazla bilgi için E- Trac Kullanım Kılavuzu sayfa 54-56'ya bakınız. Manüel Hassasiyet Seviyesi Farklı bir Manüel Hassasiyet Seviyesi girmek için 22 e tıklayın (aralık: 1-30). Manüel Hassasiyet Seviyesi hakkında daha fazla bilgi için E-Trac Kullanım Kılavuzu, sayfa 56 ya bakınız. Otomatik Hassasiyet Seviyesi Farklı bir Otomatik Hassasiyet Seviyesi girmek için A ya tıklayın (aralık: ). Otomatik Hassasiyet Seviyesi hakkında daha fazla bilgi için E-Trac Kullanım Kılavuzu, sayfa 55 e bakınız. Ses Eşik Seviyesi Farklı bir Otomatik Eşik Seviyesi girmek için 30 a tıklayın (aralık: 1-50). Otomatik Eşik Seviyesi hakkında daha fazla bilgi için E-Trac Kullanım Kılavuzu, sayfa 58 e bakınız. Ses Limiti Farklı bir Ses Limiti girmek için 30 a tıklayın (aralık: 0-30). Ses Limiti hakkında daha fazla bilgi için E-Trac Kullanım Kılavuzu, sayfa 60 a bakınız. Ses Eşik Noktası Farklı bir Eşik Noktası girmek için 15 e tıklayın (aralık: 1-30). Eşik Noktası hakkında daha fazla bilgi için E-Trac Kullanım Kılavuzu, sayfa 69 a bakınız. Ses Kesme Farklı bir Ses İptal kanalı girmek için 6 ya tıklayın (aralık: 1-11). Ses İptali hakkında daha fazla bilgi için E-Trac Kullanım Kılavuzu, sayfa 31 ve 74 e bakınız.

14 Genel Ayarları İndirme Xchange E-Trac inizden Genel Ayarları indirmenize olanak tanır. E-Trac ten Genel Ayarları indirmek için: 1. E-Trac Xchange i başlattığınızdan emin olun 2. E-Trac i USB kablo ile bilgisayarınıza bağlayın 3. E-Trac i açın 4. Xchange Genel Ayarlar kısmında Download (İndir) seçeneğine tıklatın. E-Trac Xchange, E-Trac inizden Genel Ayarları indirdiğinde, çeşitli işlemler yapabilirsiniz. Bu ayarları bir dosyaya kaydedebilir ya da ayarları değiştirerek E- Trac inize yükleyebilirsiniz.

15 Genel Ayarları Kaydetme ve Açma Genel Ayarları Kişisel Bilgisayara Kaydetme E-Trac inizden Genel Ayarları indirdiğinizde bu ayarları dosya olarak kaydedebilirsiniz. Bilgisayarınıza dosya olarak kaydettiğiniz Genel Ayarlar, Genel Ayarları yedeklemek için harika bir yoldur. Böylece gelecekte kaydedilen ayarlardan herhangi birini E-Trac inize yükleyebilirsiniz. Bilgisayarınıza kaydettiğiniz Genel Ayarlar dosyalarının sayısıyla ilgili bir sınırlama yoktur. Kaydedilen tüm Genel Ayarlarda dosya adının sonunda.glb dosya uzantısı bulunur. Genel Ayarları Kaydetmek İçin: 1. Genel Ayarlar kısmında Save seçeneğine tıklayın. 2. Genel Ayarları belirterek bilgisayar üzerinde kaydetmek istediğiniz yeri seçmenize olanak tanıyan Save diyalog kutusu görüntülenir. 3. Save seçeneğine tıklayın Xchange e kaydedilen Genel Ayarları açma E-Trac Xchange e kaydedilen Genel Ayar dosyalarından herhangi birini istediğiniz zaman açabilirsiniz. Kaydedilen tüm Genel Ayarlarda dosya adının sonunda.glb dosya uzantısı bulunur. Kaydedilen Genel Ayarları Açmak İçin: 1. Genel Ayarlar kısmında Open (Aç) seçeneğine tıklayın. 2. Bilgisayarınıza kaydettiğiniz Genel Ayarlarını yerini belirlemenize olanak tanıyan Open diyalog kutusu görüntülenir. 3. Open (Aç) seçeneğine tıklayın

16 Genel Ayarları Yükleme Xchange mevcut Genel Ayarları E-Trac inize yükleme olanağı tanır. E-Trac e yükleme yapmadan önce Xchange de Genel Ayarları değiştirmeniz ya da Xchange e kaydedilen Genel Ayarları açmanız gerekir. Genel Ayarların E-Trac e Yüklenmesi: 1. E-Trac Xchange i başlattığınızdan emin olun 2. E-Trac i USB kablo ile bilgisayarınıza bağlayın 3. E-Trac i açın 4. Xchange Genel Ayarlar kısmında Upload (Yükle) seçeneğine tıklayın. E-Trac bilgisayarınıza bağlıyken yüklenen Genel Ayarlara bakabilirsiniz. Böylece Genel Ayarların doğru yüklendiğinden emin olabilirsiniz. E-Trac Xchange; Genel Ayarları bilgisayarınızdan E- Trac e yüklediğinde, E-Trac ile yapacağınız gelecek aramalarda bu ayarları kullanabilirsiniz.

17 E-Trac Xchange Tercihler Tercihler Bu ayarlar Tespit Ekranlarının (örn. Kontrast ve Hassasiyeti Göster) görünümünü uyarlamanıza ve Pinpoint Modunu değiştirmenize olanak tanır. Kontrast Farklı bir Kontrast değeri girmek için 15 e tıklayın (aralık: 1-30). Kontrast hakkında daha fazla bilgi için E-Trac Kullanım Kılavuzu, sayfa 76 ya bakınız. Pinpoint (Kesin Yer Tespit) Modu Pinpoint Modu ile ilgili açılan seçenekler için "Normal seçeneğine tıkayın. Pinpoint Modları ile ilgili daha fazla bilgi için E-Trac Kullanım Kılavuzu sayfa ye bakınız. Hassasiyeti Göster Hassasiyeti Göster ile ilgili açılan seçenekler için "On (Aç) seçeneğine tıkayın. Hassasiyeti Göster hakkında daha fazla bilgi için E-Trac Kullanım Kılavuzu, sayfa 78 e bakınız. Mod Bilgisini Göster Mod Bilgisini Göster le ilgili açılan seçenekler için "Off (Kapat) seçeneğine tıkayın. Mod Bilgisini Göster hakkında daha fazla bilgi için E-Trac Kullanım Kılavuzu, sayfa 78 e bakınız. Ekran Zaman Aşımı Ekran Zaman Aşımı ile ilgili açılan seçenekleri için "Off (Kapalı) seçeneğine tıkayın. Ekran Zaman Aşımı hakkında daha fazla bilgi için E-Trac Kullanım Kılavuzu, sayfa 79 a bakınız.

18 Tercihleri İndirme Xchange E-Trac inizden Tercihleri indirmenize olanak tanır. E-Trac ten Tercihleri indirmek için: 1. E-Trac Xchange i başlattığınızdan emin olun 2. E-Trac i USB kablo ile bilgisayarınıza bağlayın 3. E-Trac i açın 4. Xchange Tercihler kısmında Download (İndir) seçeneğine tıklayın. E-Trac Xchange E-Trac inizden Tercihleri indirdiğinde bu ayarları değiştirebilir, E-Trac inize yükleyebilirsiniz.

19 Tercihleri Yükleme Xchange mevcut Tercihleri E-Trac inize yükleme olanağı tanır. E-Trac e yükleme yapmadan önce Xchange deki Tercihleri değiştirmeniz gerekir. E-Trac ten Tercihleri Yükleme İçin: 1. E-Trac Xchange i başlattığınızdan emin olun 2. E-Trac i USB kablo ile bilgisayarınıza bağlayın 3. E-Trac i açın 4. Xchange te Tercihler kısmında Upload (Yükle) seçeneğine tıklayın. E-Trac bilgisayarınıza bağlıyken yüklenen Tercihlere bakabilirsiniz. Böylece Tercihlerin doğru yüklendiğinden emin olabilirsiniz. E-Trac Xchange; Tercihleri bilgisayarınızdan E- Trac e yüklediğinde, E-Trac ile yapacağınız gelecek aramalarda bu ayarları kullanabilirsiniz.

20 E-Trac Xchange Modeller E-Trac Ayırt Etme Modelleri üç gruba ayrılabilir: Mevcut Modeller, Modellerim ve Mod Modellerim. Bu Ayırt Etme Modellerinin ait olduğu grubu kolaylıkla belirleyebilmeniz için bu Ayırt Etme Modelleri, E-Trac Xchange ekran yerleşiminde gruplandırılır. Bu ekran, E-Trac Xchange de Modeller sekmesini seçtiğinizde görüntülenen ekrandır. Dosya, Yedekleme ve Yardım E-Trac Xchange uygulaması açılan menüler. File ile çıkabilir, Backup ile Modları, Ayarları ve Modelleri yedekleyebilir ve Help ile Kullanım Kılavuzuna, E-Trac Kullanım Kılavuzuna, Minelab web sitesine ve e- posta hesabınıza erişebilir Minelab ile iletişime geçebilirsiniz. I want to: Bu açılan menü Ayırt Etme Modellerini E-Trac iniden ya da E-Trac inize yüklemenize olanak tanır. Mevcut Modeller Bu Ayırt Etme Modelleri, E-Trac Smartfind and QuickMask te kullanmakta olduğunuz modellerdir. Smartfind Ayırt Etme Modelleri Tespit, Dijital ya da Düzenleme Ekranlarında aktif olabilir. Modellerim Bu Ayırt Etme Modelleri, E-Trac Save alt menüsünde sakladığınız modellerdir. Fabrika Ayarları Ayırt Etme Modelleri indirilemez ya da yükleme yaptığınızda üzerine yazılamaz. Mod Modellerim Bu Ayırt Etme Modelleri Kullanıcı Modlarınız"a eklediğiniz modellerdir. Fabrika Ayarları Minelab Modları Ayırt Etme Modelleri indirilemez ya da yükleme yaptığınızda üzerine yazılamaz.

21 Modelleri İndirme Xchange, E-Trac inizde saklanan tüm Ayırt Etme Modellerinizi yükleme olanağı tanır. Buna mevcut Smartfind and QuickMask modelleri, Modellerim ve Mod Modellerim dahildir. E-Trac ten Modelleri indirmek için: 1. E-Trac Xchange i başlattığınızdan emin olun 2. E-Trac i USB kablo ile bilgisayarınıza bağlayın 3. E-Trac i açın 4. Xchange de ekranın üst kısmındaki Patterns (Modeller) sekmesine tıklayın 5. Patterns bölümünde I want to: açılır menüsüne ve Download all patterns from E-Trac (E- Trac ten tüm modelleri indir) seçeneğine tıklayın. 6. Dowload All (Tümünü İndir) seçeneğine tıklayın Xchange deki Ayırt Etme Modelleri küçük resim alanları, E-Trac inizde saklanan ilgili Ayırt Etme Modellerini görüntülemek için güncellenir. E-Trac inizde Modellerim ya da Mod Modellerim olarak kayıtlı Ayırt Etme Modeli yoksa Ayırt Etme Modelleri, siz Tümünü İndirdikten sonra görüntülenir. E-Trac Xchange, E-Trac inizden Ayırt Etme Modellerini indirdiğinde bunları bir dosyaya kaydedebilir ya da bilgisayarınıza kaydedilen Modelleri E-Trac'inize yükleyebilirsiniz.

22 Modelleri Kaydetme Ayırt Etme Modellerini E-Trac inizden indirdiğinizde Ayırt Etme Modellerinin küçük resim formatındaki görüntüleri ekrana gelir. İndirdiğiniz Ayırt Etme Modellerini bilgisayarınıza dosya olarak kaydedebilirsiniz. Bilgisayarınıza kaydettiğiniz Ayırt Etme Modeli dosyalarının sayısıyla ilgili bir sınırlama yoktur. Kaydedilen tüm Ayırt Etme Modellerinde dosya adının sonunda.ptrn dosya uzantısı bulunur. Modeli Kaydetmek İçin: 1. Pattern ekranında kaydetmek istediğiniz Modelin küçük resmine sağ tıklayın 2. Görüntülenen Save Pattern (Modeli Kaydet) seçeneğine tıklayın 3. Ayırt Etme Modelini belirterek bilgisayar üzerinde kaydetmek istediğiniz yeri seçmenize olanak veren Save Pattern diyalog kutusu görüntülenir 4. Save seçeneğine tıklayın

23 Modelleri Yükleme Xchange bilgisayarınıza kaydettiğiniz Ayırt Etme Modellerini E-Trac inize yükleme olanağı tanır. Ayırt Etme Modellerini mevcut Smartfind and QuickMask Modelleriniz, Modellerim ve Mod Modellerim'e yükleyebilirsiniz. E-Trac ten Modelleri Yüklemek İçin: 1. E-Trac Xchange i başlattığınızdan emin olun 2. E-Trac i USB kablo ile bilgisayarınıza bağlayın 3. E-Trac i açın 4. Xchange de ekranın üst kısmındaki Patterns (Modeller) sekmesine tıklayın 5. Patterns bölümünde I want to: açılır menüsüne ve Upload a pattern to E-Trac (Modeli E-Trac e yükle) seçeneğine tıklayın. 6. Open (Aç) seçeneğine tıklayın 7. Bilgisayarınıza kaydettiğiniz Ayırt Etme Modellerinin yerini belirlemeniz için Open diyalog kutusu görüntülenir; modelin yerini belirledikten sonra Open (Aç) seçeneğine tıklayın Select the slot and press Upload (2. Alanı seçerek Yükle ye bas) altında görüntülenen açılan menüye tıklayarak E-Trac inizde Ayırt Etme Modelinizi yüklemek istediğiniz alanı seçin 9. Upload (Yükle) seçeneğine tıklayın E-Trac bilgisayarınıza bağlıyken yüklenen Ayırt Etme Modellerine bakabilirsiniz. Böylece Ayırt Etme Modelinin doğru yüklendiğinden emin olabilirsiniz. E-Trac Xchange; Ayırt Etme Modellerini bilgisayarınızdan E-Trac e yüklediğinde, E-Trac ile yapacağınız gelecek aramalarda bu modelleri kullanabilirsiniz.

24 E-Trac Xchange Yedekleme Yedek dosya oluşturma E-Trac Xchange, tüm E-Trac Kullanıcı Modlarını, Ayırt Etme Modellerini ve Ayarlarını Yedekleme olanağı tanır. Yedek, E-Trac Xchange üzerinde açarak E-Trac'inizde geri yükleme yapmak için kullanabileceğiz, bilgisayarınıza kaydedilen bir dosyadır. Bilgisayarınıza kaydedebileceğiniz Yedek dosyalarının sayısıyla ilgili bir sınırlama yoktur. Kaydedilen tüm Yedeklerde dosya adının sonunda.etrac dosya uzantısı bulunur. Yedek dosya oluşturmak için: 1. Ekranın üst kısmındaki "Backup" (yedek) açılan menüye tıklayın. 2. Create a Backup of E-Trac.. (E-Trac Yedek Dosyası Oluştur seçeneğine tıklayın 3. Yedek dosya adını belirterek bilgisayar üzerinde kaydetmek istediğiniz yeri seçmenize olanak tanıyan Save diyalog kutusu görüntülenir. 4. Save seçeneğine tıklayın Yedek dosyayı açma Bilgisayarınıza önceden bir Yedek dosya kaydettiyseniz, bu dosyayı E-Trac Xchange te istediğiniz zaman açabilirsiniz. Böylece Yedek dosyada kayıtlı ayarları E-Trac inize geri yüklemeden ya da yüklemeden önce bu ayarlara bakabilir ve ayarlarda değişiklik yarabilirsiniz. Yedek dosyayı açmak için: 1. Ekranın üst kısmındaki "Backup" (yedek) açılan menüye tıklayın. 2. Open a Backup file... (Yedek dosyayı aç) seçeneğine tıklayın 3. Bilgisayarınıza kaydettiğiniz Yedek dosyanın yerini belirlemenize olanak tanıyan Open diyalog kutusu görüntülenir. 4. Open (Aç) seçeneğine tıklayın

25 E-Trac Xchange Yedekleme Yedeği E-Trac e Geri Yükleme E-Trac ayarlarınızın Yedek dosyasını önceden kaydettiyseniz, bu ayarları E-Trac e geri yükleyebilirsiniz. Not: Minelab, ayarları E-Trac e geri yüklemeden önce Open a Backup file... işlevini kullanarak Yedek dosyaya kaydedilen ayarlara bakmanızı önerir. Böylece Yedek dosyanın istediğiniz ayarları içerdiğinden emin olabilirsiniz. Yedeği E-Trac e Geri Yüklemek için: 1. Ekranın üst kısmındaki "Backup" (yedek) açılan menüye tıklayın. 2. Restore a Backup of E-Trac.. (Yedeği E-Trac e Geri Yükle) seçeneğine tıklayın 3. Bilgisayarınıza kaydettiğiniz Yedek dosyanın yerini belirlemenize olanak tanıyan Open diyalog kutusu görüntülenir. 4. Open (Aç) seçeneğine tıklayın. Yedeğin geri yüklenmesini onaylamanızı isteyen bir uyarı mesajı görüntülenir; geri yüklemeyi onaylamak için Yes (Evet), iptal etmek için "No" (Hayır) seçeneğine tıklayın Yedek dosyayı E-Trac inize geri yüklediğinizde, Kullanıcı Modlarınız, Ayırt Etme Modelleriniz ve ayarlarınızın tümü Yedek dosyada kayıtlı olanlar ile eşleşir. Dikkat: Yedek dosyanın E-Trac inize geri yüklenmesi halinde, Yedek dosyadaki Kullanıcı Modları, Ayırt Etme Modelleri ve Ayarları E- Trac inizde saklananların üzerine yazılır.

26 E-Trac Xchange Yardım E-Trac Xchange Yardım menüsü ile hem bu Kullanım Kılavuzuna hem de E-Trac Kullanım Kılavuzuna erişebilirsiniz. Ayrıca Minelab web sitesini ziyaret edebilir, Minelab e e-posta gönderebilirsiniz. İnternet bağlantınız varsa, Visit Minelab Home Page... (Minelab Ana Sayfasını Ziyaret Et) seçeneğine tıkladığınızda, web tarayıcısı açılarak sizi Minelab web sitesine götürür. Send Minelab USA an ... (Minelab ABD ye E-posta Göder) seçeneğine tıkladığınızda ise e- posta programınızda yeni bir e-posta açılır. Böylece Minelab e e-posta gönderebilirsiniz. E-postalarınızı Minelab ABD, Minelab Avrupa ya da Minelab Avustralya'ya gönderebilirsiniz. E-Trac Xchange User Guide... (E-Trac Xchange Kullanım Kılavuzu) seçeneğine tıkladığınızda bu PDF açılır. E-Trac Instruction Manual... (E-Trac Kullanım Kılavuzu) seçeneğine tıkladığınızda ise detektör ile sunulan E-Trac Kullanım Kılavuzunun PDF versiyonu açılır. About... (Hakkında) seçeneğine tıkladığınızda E-Trac Xchange te yazılımın versiyon numarasını belirten ufak bir pencere açılır. E-Trac Xchange Licence Agreement... (E-Trac Xchange Lisans Anlaşması) seçeneğine tıkladığınızda E-Trac Xchange Lisans Anlaşmasının PDF versiyonu açılır.

27 Minelab İletişim Bilgileri Minelab Electronics Pty Ltd PO Box 537, Torrensville Plaza Adelaide, South Australia, 5031 Avustralya Tel: +61 (0) Faks: +61 (0) E-posta: minelab@minelab.com.au Minelab International Ltd Laragh, Bandon Co. Cork İrlanda Tel: +353 (0) Faks: +353 (0) E-posta: minelab@minelab.ie Minelab USA Inc 871 Grier Drive, Suite B1 Las Vegas, Nevada, ABD Tel: Faks: E-posta: info@minelabusa.com Minelab, fikirlerinize her zaman değer verir. E-Trac ya da diğer Minelab ürünleri hakkında soru ya da yorumlarınız için lütfen doğrudan ya da yerel Yetkili Minelab Bayi aracılığıyla bize başvurmaktan çekinmeyiniz. Ürün hakkında daha fazla bilgi ve ipuçları için:

Harita güncelleme direktifleri

Harita güncelleme direktifleri Harita güncelleme direktifleri ilk olarak Türkiye haritasını güncellemeniz için http:// www.mlsnavigasyon.com.tr web sitesine üye olarak kaydolmanız gerekiyor. 1) Yeni üye kaydı ve Güncelleme A) Web sitesinden

Detaylı

USB 2.0 DAN HDMI A VİDEO ADAPTÖRÜ. Hızlı Kurulum Kılavuzu DA-70851

USB 2.0 DAN HDMI A VİDEO ADAPTÖRÜ. Hızlı Kurulum Kılavuzu DA-70851 USB 2.0 DAN HDMI A VİDEO ADAPTÖRÜ Hızlı Kurulum Kılavuzu DA-70851 1. Sürücüyü Yükleme İkaz: Verilen sürücüyü bağlamadan adaptörü bilgisayarınıza BAĞLAMAYIN. Verilen CD yi disk sürücünüze yerleştirin ve

Detaylı

LMS PC aracı ACS420. LMS parametre ayarlarının yapılması için PC yazılımı. Kurlum ve çalıştırma talimatları

LMS PC aracı ACS420. LMS parametre ayarlarının yapılması için PC yazılımı. Kurlum ve çalıştırma talimatları LMS PC aracı ACS420 LMS parametre ayarlarının yapılması için PC yazılımı Kurlum ve çalıştırma talimatları 1 İçindekiler 1. ACS420 programının kurulumu.. 3 2. OCI430 ara yüzün sürücü kurulumu.. 7 OCI430

Detaylı

Fiery Driver Configurator

Fiery Driver Configurator 2015 Electronics For Imaging, Inc. Bu yayın içerisinde yer alan tüm bilgiler, bu ürüne ilişkin Yasal Bildirimler kapsamında korunmaktadır. 16 Kasım 2015 İçindekiler 3 İçindekiler Fiery Driver Configurator...5

Detaylı

Kurulum ve Sistem Gereklilikleri 1

Kurulum ve Sistem Gereklilikleri 1 Kurulum ve Sistem Gereklilikleri 1 1 KURULUM VE SISTEM GEREKLILIKLERI...2 1.1 DONANIM VE YAZILIM GEREKLILIKLERI...2 1.2 KURULUM...3 1.3 LIFTDESIGNER 5 UYGULAMASINI İLK DEFA BAŞLATMA...6 1.4 DIGIPARA SUITE

Detaylı

www.airties.com 7/24 destek hattı 0 212 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.5452.UM.TR.

www.airties.com 7/24 destek hattı 0 212 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.5452.UM.TR. www.airties.com Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti 7/24 destek hattı 0 212 444 0 239 7/24 destek hattı 0 212 444 0 239 Üç yıl garanti YM.WR.5452.UM.TR.D00REV01102010 Kablosuz yaşam Hızlı kurulum kılavuzu

Detaylı

Capture Pro Yazılımı. Başvuru Kılavuzu. A-61640_tr

Capture Pro Yazılımı. Başvuru Kılavuzu. A-61640_tr Capture Pro Yazılımı Başvuru Kılavuzu A-61640_tr Kodak Capture Pro Yazılımı'na Başlarken Bu kılavuz, kısa sürede başlamak için, Kodak Capture Pro Yazılımı'nın yüklenmesi ve başlatılmasına yönelik basit

Detaylı

USB 2.0 YAZDIRMA SUNUCUSU

USB 2.0 YAZDIRMA SUNUCUSU USB 2.0 YAZDIRMA SUNUCUSU Hızlı Kurulum Kılavuzu DN-13006-1 Başlamadan önce aşağıdaki öğeleri hazırlamalısınız: Yazdırma sunucusu kurulum CD li bir Windows tabanlı bilgisayar Bir yazıcı Bir adet yazıcı

Detaylı

Göz yorulmasına karşı büyütme ve ekran uyarlama desteği. Başvuru Kitapçığı

Göz yorulmasına karşı büyütme ve ekran uyarlama desteği. Başvuru Kitapçığı Göz yorulmasına karşı büyütme ve ekran uyarlama desteği Başvuru Kitapçığı ZoomText Express programına hoş geldiniz ZoomText Express bilgisayarınızda rahatlıkla ve kolayca kullanabileceğiniz bir ekran büyütme

Detaylı

Kuruluma başlamadan önce gerekli tüm bileşenlerin mevcut olup olmadığını kontrol edin. Kutuda şunlar bulunmalıdır:

Kuruluma başlamadan önce gerekli tüm bileşenlerin mevcut olup olmadığını kontrol edin. Kutuda şunlar bulunmalıdır: K A B L O S U Z N I - 7 0 7 5 0 3 N I - 7 0 7 5 0 7 N I - 7 0 7 5 0 8 1 PA K E T I N I Ç I N D E K I L E R 4 T E K N I K Ö Z E L L I K L E R 5 U Y G U L A M A Y E L PA Z E S I 6 P C / P C I K A R T I D

Detaylı

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi:Giriş ekranınd dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılaraksisteme giriş yapılır. Sistem Ekranı: 4 2 Klasörler Dosyalar

Detaylı

Türkçe. VideoCAM GE111 özellikleri. VideoCAM GE111 in Kurulumu. 1 Snapshot (Çekim) Tuşu. 2 LED Göstergesi. 3 Objektif

Türkçe. VideoCAM GE111 özellikleri. VideoCAM GE111 in Kurulumu. 1 Snapshot (Çekim) Tuşu. 2 LED Göstergesi. 3 Objektif VideoCAM GE111 özellikleri 1 Snapshot (Çekim) Tuşu 2 LED Göstergesi 3 Objektif VideoCAM GE111 in Kurulumu 1. Lütfen önce sürücüyü kurun, sonra VideoCAM GE111 ı USB portuna bağlayın. 2. VideoCAM GE111 sürücüsünün

Detaylı

Kurulum ve Başlangıç Kılavuzu. DataPage+ 2012 için

Kurulum ve Başlangıç Kılavuzu. DataPage+ 2012 için DataPage+ 2012 için Son Güncelleme: 29 Ağustos 2012 İçindekiler Tablosu Önkoşul Olan Bileşenleri Yükleme... 1 Genel Bakış... 1 Adım 1: Setup.exe'yi Çalıştırın ve Sihirbazı Başlatın... 1 Adım 2: Lisans

Detaylı

Giriş. Memeo Instant Backup Hızlı Başlangıç Kılavuzu. 1. Adım: Ücretsiz Memeo hesabınızı oluşturun. 2. Adım: Depolama aygıtınızı bilgisayarınıza takın

Giriş. Memeo Instant Backup Hızlı Başlangıç Kılavuzu. 1. Adım: Ücretsiz Memeo hesabınızı oluşturun. 2. Adım: Depolama aygıtınızı bilgisayarınıza takın Giriş Memeo Instant Backup, karmaşık dijital dünya için basit bir yedekleme çözümüdür. Memeo Instant Backup, C sürücünüzdeki değerli dosyalarınızı otomatik ve sürekli olarak yedekleyerek verilerinizi korur

Detaylı

P-touch Transfer Manager Kullanmı

P-touch Transfer Manager Kullanmı P-touch Transfer Manager Kullanmı Sürüm 0 TUR Giriş Önemli Not Bu belgenin içindekiler ve bu ürünün özellikleri önceden bildirilmeksizin değişikliğe tabidir. Brother, burada bulunan teknik özellikler ve

Detaylı

AutoCAD 2011 Kurulumu

AutoCAD 2011 Kurulumu AutoCAD 2011 Kurulumu AutoCAD Installation Wizard Kurulum için AutoCAD 2011 DVD sini sürücüye yerleştirdiğinizde, DVD-ROM un içeriğinin okunduğunu belirten Setup Initialization penceresinden sonra, karşınıza

Detaylı

Yedekleme ve Kurtarma

Yedekleme ve Kurtarma Yedekleme ve Kurtarma Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows; Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler

Detaylı

Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8)

Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8) Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8) Web Hizmetleri protokolü, Windows Vista (SP2 veya üstü), Windows 7 ve Windows 8 kullanıcılarının,

Detaylı

Touchstone Kisisel-Egitim Sürümü Level 2 DVD-ROM ve Video DVD talimatlari ve bilinen teknik konulari

Touchstone Kisisel-Egitim Sürümü Level 2 DVD-ROM ve Video DVD talimatlari ve bilinen teknik konulari Touchstone Kisisel-Egitim Sürümü Level 2 DVD-ROM ve Video DVD talimatlari ve bilinen teknik konulari DVD-ROM u kullanma Touchstone Self Study DVD-ROM Kopyasını iki şekilde çalıştırabilirsiniz: 1. Programı

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU Üniversitemiz Webmail servisi yenilenmiş olup Roundcube webmail üzerinden servis vermeye başlamıştır. Daha önce kullanılan SquirrelMail servisi https://oldwebmail.cankaya.edu.tr/

Detaylı

KASPERSKY LAB. Kaspersky Small Office Security GUIDE BA BAŞLARKEN

KASPERSKY LAB. Kaspersky Small Office Security GUIDE BA BAŞLARKEN KASPERSKY LAB Kaspersky Small Office Security GUIDE BA BAŞLARKEN K A S P E R S K Y S M A L L O F F I C E S E C U R I T Y Başlarken Kaspersky Lab http://www.kaspersky.com.tr Revizyon : April 2009 İçindekiler

Detaylı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürüm 1.0 Aralık 2015

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürüm 1.0 Aralık 2015 y Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürüm 1.0 Aralık 2015 Bulut Depolama, genel bir terimle "dosya barındırma" hizmeti sunan bir yazılım sistemidir. Bu hizmet sayesinde önemli dosyalarınızı yedekleyebilir veya

Detaylı

NPratik Yazılım Kurulum Kılavuzu. Yedekleme İşlemi

NPratik Yazılım Kurulum Kılavuzu. Yedekleme İşlemi NPratik Yazılım Kurulum Kılavuzu Herhangi bir neden ile bilgisayarınızı formatlamadan önce NPratik Yazılım Verilerinizi yedeklemeniz gerekmektedir. Programı ilk defa kuruyorsanız NPratik Yazılım Kurulum

Detaylı

Motorola Phone Tools. Hızlı Başlangıç

Motorola Phone Tools. Hızlı Başlangıç Motorola Phone Tools Hızlı Başlangıç İçerik Minimum Gereksinimler... 2 Motorola Phone Tools Yüklemeden Önce... 3 Yükleme Motorola Phone Tools... 4 Cep Telefonu Cihazını Yükleme ve Yapılandırma... 5 Çevrimiçi

Detaylı

Kurulum ve Başlangıç Kılavuzu. DataPage+ 2013 için

Kurulum ve Başlangıç Kılavuzu. DataPage+ 2013 için DataPage+ 2013 için En Son Güncellenme Tarihi: 25 Temmuz 2013 İçindekiler Tablosu Önkoşul Olan Bileşenleri Yükleme... 1 Genel Bakış... 1 Adım 1: Setup.exe'yi Çalıştırın ve Sihirbazı Başlatın... 1 Adım

Detaylı

Bu ürün WinXP, 2000, ME, Win98 de çalıştırılmak için tasarlanmıştır. Her işletim sistemi için yükleme yordamı yaklaşık olarak aynıdır.

Bu ürün WinXP, 2000, ME, Win98 de çalıştırılmak için tasarlanmıştır. Her işletim sistemi için yükleme yordamı yaklaşık olarak aynıdır. 78 Türkçe Hızlı Yükleme Kılavuzu Bu yükleme kılavuzu GW-7100U ve yazılımının yüklenmesinde size yol gösterecektir. Kablosuz ağ bağlantınızı kurmak için, aşağıdaki işlemleri sırayla uygulayın. 1. Yükleme

Detaylı

Microsoft Windows 7: Başlangıç Kılavuzu

Microsoft Windows 7: Başlangıç Kılavuzu Microsoft Windows 7: Başlangıç Kılavuzu Windows 7 Kurulumu Dell bilgisayarınız Microsoft Windows 7 işletim sistemiyle yapılandırılmış olarak gelir. Windows Vista işletim sistemini ilk kez kurmak için,

Detaylı

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz.

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz. USB Disk Paylaşımı Değerli Müşterimiz, AirTies desteklediği USB Tak&Paylaş özelliği ile hiçbir ekstra donanıma ihtiyaç duymadan yaygın olarak kullanılan standart USB disk sürücülerinizi tüm ağınıza paylaştırmanıza

Detaylı

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi: Giriş ekranınd sisteme giriş yapılır. dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılarak Sistem Ekranı: 4 2 1 2 3 Klasörler

Detaylı

GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA

GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA Google Docs yani Google Dokümanlar hizmeti bir süre önce Google Drive adlı bulut depolama hizmetinin içerisine alındı ve çok daha gelişerek yoluna devam etti. Google

Detaylı

Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu

Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Ürünle ilgili not Bu

Detaylı

TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI

TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI 1 Başlarken Satın almış olduğunuz TL-WPS510U nun kullanım diagramı aşağıdaki gibidir. Cihazınızı bir ağ yazıcısı değilse veya kablolu ağ yazıcınızı kablosuz olarak

Detaylı

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz.

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz. Manual MESH Ayarları Değerli Müşterimiz, Kapsama alanını arttırmak için cihazınız ile tekrarlayıcı modunda çalışan bir ya da daha fazla AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) cihazından oluşan

Detaylı

H A R D D I S K A D A P T E R I D E / S A T A T O U S B 2. 0

H A R D D I S K A D A P T E R I D E / S A T A T O U S B 2. 0 H A R D D I S K A D A P T E R I D E / S A T A T O U S B 2. 0 o n e t o u c h b a c k u p E L K I T A B I A I - 7 0 7 9 4 4 T Ü R K Ç E H A R D D I S K A D A P T E R I D E / S A T A T O U S B 2. 0 o n e

Detaylı

Windows 8.1 Güncelleştirmesi Adım Adım Kılavuzu

Windows 8.1 Güncelleştirmesi Adım Adım Kılavuzu Windows 8.1 Güncelleştirmesi Adım Adım Kılavuzu Windows 8.1 Yükleme ve Güncelleştirme BIOS yazılımını, uygulamaları, sürücüleri güncelleştirme ve Windows Update'i çalıştırma Yükleme türünü seçme Windows

Detaylı

KWorld PlusTV Analog USB Stick

KWorld PlusTV Analog USB Stick KWorld PlusTV Analog USB Stick PlusTV Analog USB Stick Kurulum Kılavuzu İçindekiler V1.5 Bölüm 1 : PlusTV Analog USB Stick Donanım Kurulumu Kurulum...2 1.1 Paket İçeriği...2 1.2 Sistem Gereksinimleri...2

Detaylı

EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU

EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU İçindekiler Sisteme Giriş Yapma... 2 Sanal Ders Oluşturma... 3 Sisteme Materyal Yükleme... 13 Sisteme Sanal Ders Videosunu

Detaylı

NOT: LÜTFEN BU BELGEYİ OKUMADAN YAZILIMI YÜKLEMEYİ DENEMEYİN.

NOT: LÜTFEN BU BELGEYİ OKUMADAN YAZILIMI YÜKLEMEYİ DENEMEYİN. INSITE YÜKLEME BÜLTENİ Sayfa 2: INSITE yükleme Sayfa 8: INSITE kaldırma NOT: LÜTFEN BU BELGEYİ OKUMADAN YAZILIMI YÜKLEMEYİ DENEMEYİN. HATALI YÜKLEME VEYA KULLANIM YANLIŞ VERİLERE VEYA EKİPMANIN ARIZALANMASINA

Detaylı

Google Cloud Print Kılavuzu

Google Cloud Print Kılavuzu Google Cloud Print Kılavuzu Sürüm 0 TUR ların açıklamaları Bu kullanıcı kılavuzunda aşağıdaki simgeyi kullanıyoruz: lar ortaya çıkabilecek durumu nasıl çözmeniz gerektiğini size bildirir veya işlemin diğer

Detaylı

Kurumsal Kullanıcı Kitapçığı. Daha iyi bir eğitimin hatrına

Kurumsal Kullanıcı Kitapçığı. Daha iyi bir eğitimin hatrına Kurumsal Kullanıcı Kitapçığı Daha iyi bir eğitimin hatrına Tanıtım Unicheck Kurumsal Kullanıcı Kitapçığı Bu kitapçık Unplag Kurumsal hesap içerisinde bulunan Admin hesap, akademisyen (öğretmen) hesabı

Detaylı

ZWCAD +2012. Önemli. Tek Kullanıcı Sürümü Lisans Kodu Kullanarak Yükleme Kılavuzu

ZWCAD +2012. Önemli. Tek Kullanıcı Sürümü Lisans Kodu Kullanarak Yükleme Kılavuzu Sayfa - 2 ZWCAD +2012 Tek Kullanıcı Sürümü Lisans Kodu Kullanarak Yükleme Kılavuzu Önemli ZWCAD de aktivasyon işlemini yaptığınızda lisans kodu, yükleme yapılan bilgisayara kilitlenir. Bu sebeple lisans

Detaylı

Eee Pad TF201 için SSS

Eee Pad TF201 için SSS Eee Pad TF201 için SSS Dosyaları yönetme... 2 MicroSD, SD kartı veya USB aygıtında depolanan verilerime nasıl erişirim?... 2 Seçili dosyaları başka bir klasöre nasıl taşırım?... 2 Seçili dosyaları bağlı

Detaylı

Flow Kullanım Klavuzu Mart 2014

Flow Kullanım Klavuzu Mart 2014 Flow Kullanım Klavuzu Mart 2014 İçindekiler Flow nedir? Bir Flow hesabı oluşturmak Oturum açmak Flow Hesabınız Genel Görünüm Flow Hesabınız Kullanım + Add (ekle butonu) Bibliography (Künye/Atıf butonu)

Detaylı

KWorld. PlusTV DVB-S USB. PlusTV DVB-S USB Kurulum Kılavuzu. İçindekiler

KWorld. PlusTV DVB-S USB. PlusTV DVB-S USB Kurulum Kılavuzu. İçindekiler KWorld PlusTV DVB-S USB PlusTV DVB-S USB Kurulum Kılavuzu İçindekiler V1.1 Bölüm 1 : PlusTV DVB-S USB Donanım Kurulumu...2 1.1 Paket İçeriği...2 1.2 Sistem Gereksinimleri...2 1.3 Donanım Kurulumu...2 Bölüm

Detaylı

www.airties.com 7/24 destek hattı 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.5341.UM.TR.D01REV07062011

www.airties.com 7/24 destek hattı 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.5341.UM.TR.D01REV07062011 www.airties.com Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti 7/24 destek hattı 444 0 239 7/24 destek hattı 444 0 239 Üç yıl garanti YM.WR.5341.UM.TR.D01REV07062011 Kablosuz yaşam Hızlı kurulum kılavuzu Kablosuz

Detaylı

Blu- ray Writer lariniz hakkinda Önemli Not

Blu- ray Writer lariniz hakkinda Önemli Not Blu- ray Writer lariniz hakkinda Önemli Not Cihazınızın kurulumunu tamamlamak için bu ilave talimatları kullanın. Disc Publisher cihazınızdaki Blu- ray sürücü (leri) bilgisayara bağlamak için esata kullanılır.

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi 19. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı ve 22. Ulusal Bilim Olimpiyatları Genel Bilgi Bu kılavuz Anadolu Üniversitesi

Detaylı

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma. Bağlantı Kılavuzu

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma. Bağlantı Kılavuzu Sayfa 1 / 6 Bağlantı Kılavuzu Desteklenen işletim sistemleri Yazılım CD'sini kullanarak, yazıcıyı aşağıdaki işletim sistemlerine kurabilirsiniz: Windows 8.1 Windows Server 2012 R2 Windows 7 SP1 Windows

Detaylı

İMAGE (SİSTEM GÖRÜNTÜSÜ) ALMA VE YÜKLEME NASIL YAPILIR. İmage nedir?

İMAGE (SİSTEM GÖRÜNTÜSÜ) ALMA VE YÜKLEME NASIL YAPILIR. İmage nedir? İMAGE (SİSTEM GÖRÜNTÜSÜ) ALMA VE YÜKLEME NASIL YAPILIR İmage nedir? Sistem yüklemelerini en kolay ve en hızlı şekilde yapmak için kullanılan yöntemlerden biridir. Format atılan bir bilgisayara önce işletim

Detaylı

HP Workspace. Kullanıcı Kılavuzu

HP Workspace. Kullanıcı Kılavuzu HP Workspace Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2016 HP Development Company, L.P. 2016 Google Inc. Tüm hakları saklıdır. Google Drive, Google Inc.'nin ticari markasıdır. Windows, Microsoft Corporation'ın ABD'de

Detaylı

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI İÇİNDEKİLER GİRİŞ... 3 EPOSTA SİSTEMİNE BAĞLANMA... 3 ESKİ E-POSTLAR... 5 YENİ KİŞİ VEYA GÖREV OLUŞTURMA... 6 MESAJ YAZMA... 6 KİŞİLER...

Detaylı

DÖNER KANAT TEKNOLOJİ MERKEZİ (DKTM) PROJE SİSTEMİ

DÖNER KANAT TEKNOLOJİ MERKEZİ (DKTM) PROJE SİSTEMİ DÖNER KANAT TEKNOLOJİ MERKEZİ (DKTM) PROJE SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU Versiyon Numarası V-04 SUNAN Bilgi Yönetimi Sistemleri Müdürlüğü İÇİNDEKİLER 1. Amaç... 1 2. Kapsam... 1 3. Kısaltmalar

Detaylı

VHOPE ve VHOPE kitaplık dosyalarını kurma

VHOPE ve VHOPE kitaplık dosyalarını kurma VHOPE ve VHOPE kitaplık dosyalarını kurma Adım 1, VHOPE'yi kurma Bu USB sürücüsündeki sunum materyalini kullanabilmeniz için öncelikle VHOPE uygulamasının bilgisayarınıza yüklenmesi gerekir. Volvo Kurumsal

Detaylı

ROKAY. Robot Operatör Kayıt Cihazı KULLANMA KILAVUZU V:1.0

ROKAY. Robot Operatör Kayıt Cihazı KULLANMA KILAVUZU V:1.0 ROKAY Robot Operatör Kayıt Cihazı KULLANMA KILAVUZU V:1.0 1 İÇİNDEKİLER SAYFA Cihazın Genel Özellikleri... 3 Programın Kurulumu... 4 Windows-7 Sürücülerin Yüklenmesi... 5 Windows-Vista Sürücülerin Yüklenmesi...

Detaylı

www.airties.com 7/24 destek hattı 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.6372.UM.TR.D00REV24032011

www.airties.com 7/24 destek hattı 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.6372.UM.TR.D00REV24032011 www.airties.com Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti 7/24 destek hattı 444 0 239 7/24 destek hattı 444 0 239 Üç yıl garanti YM.WR.6372.UM.TR.D00REV24032011 Kablosuz yaşam Hızlı kurulum kılavuzu 2 VoIP Portlu

Detaylı

Kullanıcı Kılavuzu. Temel Arama. help.ebsco.com

Kullanıcı Kılavuzu. Temel Arama. help.ebsco.com Kullanıcı Kılavuzu Temel Arama help.ebsco.com EBSCOhost lider bilgi sağlayıcılarından derlenmiş çeşitli tam metin ve popüler veri tabanları sunan güçlü bir danışma aracıdır. Bu kullanıcı kılavuzunda, EBSCOhost

Detaylı

AKINSOFT ProKuaför. Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 29.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT

AKINSOFT ProKuaför. Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 29.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 29.12.2010 Sayfa-1 1- ÇALIŞMA ŞEKLİ HAKKINDA KISA BİLGİ Müşterilerine daha iyi hizmet vermek ve kurumsallaşmak isteyen tüm kuaförlere hitap eden programı

Detaylı

USB 2.0 External HDD Enclosure 3.5" (8,89cm)

USB 2.0 External HDD Enclosure 3.5 (8,89cm) USB 2.0 External HDD Enclosure 3.5" (8,89cm) Kullanım Kılavuzu DA-71051 Önsöz Ürünümüzü satın aldığınız için tebrik ederiz! Güvenilir ve sağlam yeni depolama konseptini göstereceğiz. HDD kapasitenizi artırmak

Detaylı

MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı

MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı İçindekiler Bakanlık E-Posta Hizmetleri ve Sistem Ara yüzü E-posta Hizmetlerinin Outlook Programına Bağlanması Outlook 2010 Kullanımına ilişkin temel bilgiler

Detaylı

Rezistivite Cihazı Kullanım Klavuzu

Rezistivite Cihazı Kullanım Klavuzu Rezistivite Cihazı Kullanım Klavuzu Açılış ekranı açıklamaları: 1 - Son çalışma aç : Cizhazda en son çalışma yaptığınız dosyayı açar. 2 - Dosya aç : İstediğiniz dosyayı açmanızı sağlar. 3 Yeni çalışma

Detaylı

İçindekiler. Akıllı Tahta Uygulaması (ATU) Kullanma Kılavuzu. İçindekiler. Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2

İçindekiler. Akıllı Tahta Uygulaması (ATU) Kullanma Kılavuzu. İçindekiler. Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2 İçindekiler 1 İçindekiler Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2 Bölüm 2: Akıllı Tahta Uygulamasının Yüklenmesi Akıllı Tahta Uygulaması nı yükleme 3 Akıllı Tahta Uygulaması nı kaldırma 3 Akıllı Tahta

Detaylı

BuluTT Depo Kullanım Kılavuzu

BuluTT Depo Kullanım Kılavuzu BuluTT Depo Sayfa: 1/57 Bu doküman BuluTT Depo nun kurulmasını ve kullanımını tarif etmektedir: BÖLÜM-1: BULUTT DEPO KURULUMU BÖLÜM-2: BULUTT DEPO KULLANIMI BÖLÜM-3: DOSYALARINIZA İNTERNET ÜZERİNDEN ULAŞIN

Detaylı

KWorld. PlusTV Hybrid PCI (DVB-T 210SE) İçindekiler

KWorld. PlusTV Hybrid PCI (DVB-T 210SE) İçindekiler KWorld PlusTV Hybrid PCI (DVB-T 210SE) İçindekiler V1.1 Bölüm 1 : PlusTV Hybrid PCI Kartın Donanım Kurulumu...2 1.1 Paket İçeriği...2 1.2 Sistem Gereksinimleri...2 1.3 Donanım Kurulumu...2 Bölüm 2 : PlusTV

Detaylı

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma. Bağlantı Kılavuzu

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma. Bağlantı Kılavuzu Sayfa 1 / 6 Bağlantı Kılavuzu Desteklenen işletim sistemleri Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak, yazıcıyı aşağıdaki işletim sistemlerine kurabilirsiniz: Windows 7 Windows Server 2008 R2 Windows Server

Detaylı

Türkçe. Güvenlik bilgileri. Türkçe

Türkçe. Güvenlik bilgileri. Türkçe Bu kılavuzda ele alınan konular: "Güvenlik bilgileri" sayfa 53. "Kurulum sorunlarını giderme" sayfa 54. "Daha fazla bilgi alma" sayfa 58. Güvenlik bilgileri Sadece bu ürünle birlikte sağlanan güç kaynağı

Detaylı

Erişim Noktası Ayarları

Erişim Noktası Ayarları Erişim Noktası Ayarları Değerli Müşterimiz, Cihazınızı erişim noktası cihazı olarak kullanabilmek için aşağıdaki adımları takip etmeniz gerekmektedir. Statik IP Tanımlama AirTies Kablosuz Erişim Noktası

Detaylı

Araçlar > İnternet Seçenekleri > İçerik > Sertifikalar adımları takip edilerek sertifikanın yükleneceği sayfa açılır.

Araçlar > İnternet Seçenekleri > İçerik > Sertifikalar adımları takip edilerek sertifikanın yükleneceği sayfa açılır. UYAP AVUKAT PORTAL KULLANIMI HAKKINDA BİLGİ NOTU 1-Sertifika Kurulumu: Avukatların UYAP Avukat Portalına (https://avukat.uyap.gov.tr)giriş yaparak vekaleti olan dosyaları ve bu dosyalarda kayıtlı belgeleri

Detaylı

H A R D D I S K A D A P T E R I D E / S A T A T O U S B 3. 0 O N E T O U C H B A C K U P

H A R D D I S K A D A P T E R I D E / S A T A T O U S B 3. 0 O N E T O U C H B A C K U P H A R D D I S K A D A P T E R I D E / S A T A T O U S B 3. 0 O N E T O U C H B A C K U P E L K I T A B I A I - 7 0 7 9 4 5 T Ü R K Ç E H A R D D I S K A D A P T E R I D E / S A T A T O U S B 3. 0 O N E

Detaylı

SAP DocuSign İmza Sahibi Kılavuzu

SAP DocuSign İmza Sahibi Kılavuzu SAP DocuSign İmza Sahibi Kılavuzu İçindekiler 1. SAP DocuSign İmza Sahibi Kılavuzu... 2 2. E-posta Bildirimi Alma... 2 3. Belgeyi İmzalama... 3 4. Diğer Seçenekler... 4 4.1 Sonra bitir... 4 4.2 Yazdır,

Detaylı

Copyright 2017 HP Development Company, L.P.

Copyright 2017 HP Development Company, L.P. Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2017 HP Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden bildirilmeden değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine ilişkin garantiler, bu ürünler ve hizmetlerle

Detaylı

Tek veya Çalışma Grubu İş İstasyonu için WorldShip Yükseltmesi

Tek veya Çalışma Grubu İş İstasyonu için WorldShip Yükseltmesi KURULUM ÖNCESİ TALİMATLARI: Bu belgede, WorldShip i yükseltmek için WorldShip DVD sinin nasıl kullanılacağı anlatılmaktadır. WorldShip i web den de yükleyebilirsiniz. Aşağıdaki web sayfasına gidin ve uygun

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Genel Bilgi Bu kılavuz Anadolu Üniversitesi nin gerçekleştirdiği sınavlara başvuru yapma sürecini anlatan bir

Detaylı

Blackboard Learn üzerinde oluşturulan ÖDEV, SINAV, NOT ve DEVAM DURUMUNUN ARŞİVLENMESİ

Blackboard Learn üzerinde oluşturulan ÖDEV, SINAV, NOT ve DEVAM DURUMUNUN ARŞİVLENMESİ Blackboard Learn üzerinde oluşturulan ÖDEV, SINAV, NOT ve DEVAM DURUMUNUN ARŞİVLENMESİ ÖDEVLERİN ARŞİVLENMESİ Dersinizin Course Management menüsünde önce Grade Centre sonra da Full Grade Centre sekmesine

Detaylı

2000 de Programlarla Çalışmalar

2000 de Programlarla Çalışmalar Windows 2000 de Programlarla Çalışmalar 24 3 Windows 2000 de Programlarla Çalışmalar Programları Başlatmak Programları başlat menüsünü kullanarak, başlatmak istediğiniz programın simgesini çift tıklayarak

Detaylı

COLOR LASERJET ENTERPRISE CM4540 MFP SERIES. Yazılım Yükleme Kılavuzu

COLOR LASERJET ENTERPRISE CM4540 MFP SERIES. Yazılım Yükleme Kılavuzu COLOR LASERJET ENTERPRISE CM4540 MFP SERIES Yazılım Yükleme Kılavuzu HP Color LaserJet Enterprise CM4540 MFP Series Yazılım Yükleme Kılavuzu Telif Hakkı ve Lisans 2010 Copyright Hewlett-Packard Development

Detaylı

Vodafone Akıllı Bas Konuş Servisi Masaüstü Uygulaması Kullanım Kılavuzu

Vodafone Akıllı Bas Konuş Servisi Masaüstü Uygulaması Kullanım Kılavuzu Vodafone Akıllı Bas Konuş Servisi Masaüstü Uygulaması Kullanım Kılavuzu Versiyon 1 Güncelleme Tarihi 29 Ocak 2013 Güncelleme Nedeni - PC Uygulaması, Windows platformundaki masaüstü PC ler üzerinde çalışır.

Detaylı

SATFINDER SF03HD DRİVER FREKANS VE YAZILIM YÜKLEME TALİMATI DRİVER YÜKLEME TALİMATI FREKANS YÜKLEME TALİMATI YAZILIM YÜKLEME TALİMATI SIGNAL METER

SATFINDER SF03HD DRİVER FREKANS VE YAZILIM YÜKLEME TALİMATI DRİVER YÜKLEME TALİMATI FREKANS YÜKLEME TALİMATI YAZILIM YÜKLEME TALİMATI SIGNAL METER 1.0 1.1 1.2 SATFINDER SIGNAL METER HD SF03HD DRİVER FREKANS VE YAZILIM YÜKLEME TALİMATI DRİVER YÜKLEME TALİMATI FREKANS YÜKLEME TALİMATI YAZILIM YÜKLEME TALİMATI 02 06 08 DRİVER YÜKLEME TALİMATI SF03HD

Detaylı

Parametre stick yöneticisi ACS432. AGU2.56 parametre sticklerin programlanması için PC yazılımı. Kurlum ve çalıştırma talimatları

Parametre stick yöneticisi ACS432. AGU2.56 parametre sticklerin programlanması için PC yazılımı. Kurlum ve çalıştırma talimatları Parametre stick yöneticisi ACS432 AGU2.56 parametre sticklerin programlanması için PC yazılımı Kurlum ve çalıştırma talimatları 1 İçindekiler 1. ACS432 nin kapsamı.. 3 2. ACS432 nin yüklenmesi / kaldırılması..

Detaylı

Bilgisayar Kurulum Kullanıcı Kılavuzu

Bilgisayar Kurulum Kullanıcı Kılavuzu Bilgisayar Kurulum Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de kayıtlı ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler

Detaylı

Windows 7 or 2 GB 2 GHz Mac OS GB 1 GHz Intel. Placement Tests. English for Success Teacher Training

Windows 7 or 2 GB 2 GHz Mac OS GB 1 GHz Intel. Placement Tests. English for Success Teacher Training DynEd Sistem Gereksinimleri DynEd yazılımlarını kullanabilmek için bilgisayarınız aşağıdaki özelliklere sahip olmalıdır: İşletim Sistemine göre en az bellek ve ana işlemci hızı: İşletim Sistemi Bellek

Detaylı

Google Cloud Print Kılavuzu

Google Cloud Print Kılavuzu Google Cloud Print Kılavuzu Sürüm A TUR Notların açıklamaları Bu kullanıcı kılavuzunda aşağıdaki not stilini kullanıyoruz: Notlar, ortaya çıkabilecek bir duruma nasıl yanıt vermeniz gerektiğini size söyler

Detaylı

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ E-POSTA YARDIM BELGESİ

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ E-POSTA YARDIM BELGESİ Zimbra Webmail GENEL ÖZELLİKLER Zimbra yüksek performanslı bir e-posta programı olup, e-posta, adres defteri, takvim, görev listeleri ve web dokümanları gibi özelliklere sahip bir uygulamadır. e-posta

Detaylı

Şekil 2.1 : Şekil 2.2 : Şekil 2.3 :

Şekil 2.1 : Şekil 2.2 : Şekil 2.3 : BÖLÜM 2 MĐCROWIN 32 PROGRAMININ BĐLGĐSAYARA YÜKLENMESĐ 2.1 - Giriş: PLC de tasarlanan projeyi çalıştırabilmek için Micro/WIN 32 veya Micro/WIN 16 paket programın öncelikle bilgisayara yüklenmesi gerekmektedir.

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi. YÖK Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi. YÖK Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi YÖK Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı Genel Bilgi Bu kılavuz Anadolu Üniversitesi nin gerçekleştirdiği sınavlara

Detaylı

ZİRAAT BANKASI - SERVİS GÖREVLİSİ SINAVI

ZİRAAT BANKASI - SERVİS GÖREVLİSİ SINAVI ZİRAAT BANKASI - SERVİS GÖREVLİSİ SINAVI 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifre Hatırlatma İşlemleri 5. Şifre Değiştirme İşlemleri 6. Başvurduğunuz Sınavlar Genel Bilgi

Detaylı

Başlarken NSZ-GS7. Ağ Ortam Oynatıcısı. Ekran görüntüleri, işlemler ve teknik özellikler önceden bildirilmeksizin değiştirilebilir.

Başlarken NSZ-GS7. Ağ Ortam Oynatıcısı. Ekran görüntüleri, işlemler ve teknik özellikler önceden bildirilmeksizin değiştirilebilir. Başlarken TR Ağ Ortam Oynatıcısı NSZ-GS7 Ekran görüntüleri, işlemler ve teknik özellikler önceden bildirilmeksizin değiştirilebilir. Başlarken: ON/STANDBY Oynatıcıyı açar veya kapatır. Bağlı cihazların

Detaylı

Dell P2715Q/P2415Q Dell Display Manager Kullanıcı Kılavuzu

Dell P2715Q/P2415Q Dell Display Manager Kullanıcı Kılavuzu Dell P2715Q/P2415Q Dell Display Manager Kullanıcı Kılavuzu Model: P2715Q/P2415Q Regulatory model: P2715Qt/P2415Qb NOT: NOT, bilgisayarınızdan daha iyi yararlanmanız için yardımcı olan önemli bilgileri

Detaylı

MyEnglishLab : Speakout Kullanım Kılavuzu 2012

MyEnglishLab : Speakout Kullanım Kılavuzu  2012 MyEnglishLab : Speakout Kullanım Kılavuzu www.myenglishlab.com/speakout 2012 Tarayıcınızın adres çubuğuna www.myenglishlab.com/speakout yazarak açtığınız sayfada Login butonuna tıklayınız. Daha önceden

Detaylı

U y g u l a m a A i l e s i (Abakus 360, T-Panel, T-CRM) Tarayıcı Ayarları. IPera İletişim Teknolojileri

U y g u l a m a A i l e s i (Abakus 360, T-Panel, T-CRM) Tarayıcı Ayarları. IPera İletişim Teknolojileri U y g u l a m a A i l e s i (Abakus 360, T-Panel, T-CRM) Tarayıcı Ayarları Başlarken İletişim yönetimi için gerekli tüm araçları sunan OfisTelefonu 07 programları Abakus 360, T-Panel ve T-CRM, bir kuruluştaki

Detaylı

USB 2.0 ETHERNET YAZDIRMA SUNUCUSU

USB 2.0 ETHERNET YAZDIRMA SUNUCUSU USB 2.0 ETHERNET YAZDIRMA SUNUCUSU Hızlı Kurulum Kılavuzu DN-13003-2 Başlamadan önce aşağıdaki öğeleri hazırlamalısınız: Windows 2000/XP/2003/Vista/7/8/10 işletim sistemine sahip ve yazdırma sunucusu kurulum

Detaylı

1/13. Programı kullanmadan önce lütfen indirdiğiniz dosya içerisindeki açıklamaları okuyunuz.

1/13. Programı kullanmadan önce lütfen indirdiğiniz dosya içerisindeki açıklamaları okuyunuz. BFT2006_0.1.4 Programı Linux kullanıcıları için Bayındırlık ve İskan Bakanlığı 2006 yılı birim fiyat adlarını ve poz numaralarını EXCEL vb. herhangi bir elektronik tablolama programı kullanmadan veya sektörel

Detaylı

Gelişmiş Arama, Yönlendirmeli Kullanım Kılavuzu. support.ebsco.com

Gelişmiş Arama, Yönlendirmeli Kullanım Kılavuzu. support.ebsco.com Gelişmiş Arama, Yönlendirmeli Kullanım Kılavuzu support.ebsco.com Önemli Gelişmiş Arama ekran özelliklerini, sınırlayıcı ve genişleticileri, Aramalarınızı Kaydetme özelliğini, Arama ve Dergi Hatırlatma

Detaylı

İçindekiler. Ağda USB Aygıtı Paylaşma...3. USB Yazıcı Paylaşma...5. Time Machine ile Mac'inizi Yedekleme...6. NETGEAR genie Uygulaması...

İçindekiler. Ağda USB Aygıtı Paylaşma...3. USB Yazıcı Paylaşma...5. Time Machine ile Mac'inizi Yedekleme...6. NETGEAR genie Uygulaması... Premium Özellikler İçindekiler Ağda USB Aygıtı Paylaşma...3 USB Yazıcı Paylaşma...5 Time Machine ile Mac'inizi Yedekleme...6 NETGEAR genie Uygulaması...8 2 Ağda USB Aygıtı Paylaşma ReadySHARE, router'daki

Detaylı

CEPIS e-yetkinlik Karşılaştırması Kullanım Kılavuzu

CEPIS e-yetkinlik Karşılaştırması Kullanım Kılavuzu CEPIS e-yetkinlik Karşılaştırması Kullanım Kılavuzu İçindekiler: 1 Giriş 3 2 Nasıl Kayıt Olunur 3 3 Belirlenen Parolanızı Kullanarak İlk Giriş 5 4 Kıyaslamanın Kullanımı 6 4 Kişisel Sonuçlarınız 9 6 Parola

Detaylı

Network üzerinde MATLAB kurulması

Network üzerinde MATLAB kurulması Network üzerinde MATLAB kurulması MATLAB&Simulink www.figes.com.tr Bir network üzerinde MATLAB ın kurulmasına başlanmadan önce bir network lisansı açılması ve bunun için de kurulum yapılacak sunucunun

Detaylı

Harita Güncelleme MODEL. - Model ; DAİİCHİ üniteye sahip olan TÜM modeller PROSEDÜR. 1. Öncelikle bilgisayarınızdan

Harita Güncelleme MODEL. - Model ; DAİİCHİ üniteye sahip olan TÜM modeller PROSEDÜR. 1. Öncelikle bilgisayarınızdan Harita Güncelleme Bu broşür DAİİCHİ marka Navigasyon ünitesine sahip olan Hyundai modellerimizin, Navigasyon programındaki haritanın güncelleme işleminin nasıl yapılacağı konusunda bilgilendirme amacıyla

Detaylı

STRATOSFER KULLANIM KILAVUZU

STRATOSFER KULLANIM KILAVUZU +90 HIZLI İMALAT TEKNOLOJİLERİ SAN. VE TİC. A.Ş. İÇİNDEKİLER 1. GİRİŞ... 1 2. ANA SAYFA... 2 3. YENİ TEKLİF OLUŞTURMA... 2 3.1. MODELİN YÜKLENMESİ VE ÜRETİM SEÇENEKLERİNİN BELİRLENMESİ... 2 3.1.1. Birimler...

Detaylı

Yazıcı camından veya otomatik belge besleyicisinden (ADF) taramaları başlatabilirsiniz. Posta kutusunda saklanan tarama dosyalarına erişebilirsiniz.

Yazıcı camından veya otomatik belge besleyicisinden (ADF) taramaları başlatabilirsiniz. Posta kutusunda saklanan tarama dosyalarına erişebilirsiniz. Fiery Remote Scan Fiery Remote Scan, uzak bir bilgisayardan Fiery server üzerindeki taramayı ve yazıcıyı yönetmenizi sağlar. Fiery Remote Scan'i kullanarak şunları yapabilirsiniz: Yazıcı camından veya

Detaylı

2016 Bahar Dönemi. İşveren ve İşveren Vekili için. İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri. e-sertifika Programı. Başvuru Kılavuzu

2016 Bahar Dönemi. İşveren ve İşveren Vekili için. İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri. e-sertifika Programı. Başvuru Kılavuzu 2016 Bahar Dönemi İşveren ve İşveren Vekili için İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri e-sertifika Programı Başvuru Kılavuzu 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifre Hatırlatma

Detaylı

Kurulum (Windows)...3

Kurulum (Windows)...3 Kurulum (Windows)...3 1. StarBoard Software Kurulumu...4 1.1 Sistem Gereksinimleri...4 1.2 Kurulumu Başlatma...5 1.3 Windows Media Encoder Kurulumu (Yalnızca Windows XP/Vista)...6 1.4 Kurulumu Sonlandırma...6

Detaylı