NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU TASARIM BÖLÜMÜ GRAFİK TASARIMI PROGRAMI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU TASARIM BÖLÜMÜ GRAFİK TASARIMI PROGRAMI"

Transkript

1 NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU TASARIM BÖLÜMÜ GRAFİK TASARIMI PROGRAMI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI NORMAL ÖĞRETİM DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL DERSİN KODU: DERSİN ADI: ATATÜRK ĠLKELERĠ VE ĠNKILÂP TARĠHĠ - I DERSİN İÇERİĞİ: Türk Ġnkılâbının tarihi anlamı ve önemi; Türk inkılâbını hazırlayan koģullar, ortam ve geliģmeleri; Mustafa Kemal PaĢa önderliğinde Ulusal KurtuluĢ SavaĢı Ulus egemenliğine dayatılan bağımsız yeni Türk Devleti'nin kuruluģu; Atatürk'ün dahi asker, büyük devlet adamı ve Ġnkılâpçı kiģiliği ile teģkilatçılığı. DERSİN KODU: DERSİN ADI: TÜRK DĠLĠ - I DERSİN İÇERİĞİ: Dersin amacına uygun olarak, öğrencilerin özgür ve bilimsel düģünce gücüne ve geniģ bir dünya görüģüne sahip bireyler olmalarını sağlamak, ulusal kültürümüzün ve dilimizin evrensel kültür içinde korunarak geliģtirilmesine ve zenginleģtirilmesine katkıda bulunmalarını sağlamak amacıyla; dillerin ortaya çıkıģı, köken ve yapı bakımından dünya dilleri, Türkçenin dünya dilleri arasındaki yeri, Türkçenin tarihsel geliģimi, yapı bakımından Türkçe, sözcükleri kök ve eklerine ayırma ve sözcük türetme çalıģmaları, anlatım bozuklukları, dilekçe yazma, özgeçmiģ hazırlama gibi konular iģlenmekte; dersin amacını desteklemek üzere çeģitli romanlar, Ģiir kitapları, deneme kitapları okunup incelenmektedir. DERSİN KODU: DERSİN ADI: MATEMATĠK KREDİSİ: 4

2 DERSİN İÇERİĞİ: Sayılar cebir denklemler ve eģitsizlikler fonksiyonlar, trigonometri karmaģık sayılar logaritma konularının eğitimleri. DERSİN KODU: DERSİN ADI: TEMEL TASARIM KREDİSİ: 5,5 AKTS: 7 DERSİN İÇERİĞİ: Tasarım için gerekli sanat nesnelerinin biçimini oluģturan (nokta, çizgi, doku, renk, ıģıkgölge, boģluk-doluluk, strüktür, ritim, tekrar, uygunluk, zıtlık, denge, sıra, düzen, bütünlük) elemanların yapısı kuramsal olarak öğretilir. Bu konuda üretilen projelerle de öğrenci uygulamalı olarak çalıģılır. DERSİN KODU: DERSİN ADI: DESEN AKTS: 7 DERSİN İÇERİĞİ: Bu ders ile öğrenciye, canlı cansız modelleri gözlemleyip inceleyerek ölçü-oran ve kompozisyon ilkelerine uygun çizme yeterlilikleri kazandırılacaktır. DERSİN KODU: DERSİN ADI: SANAT TARĠHĠ AKTS: 3 DERSİN İÇERİĞİ: Bu ders ile öğrenciye, sanat tarihi dönemleri, batı sanatı tarihi, çağdaģ sanat akımlarını inceleyerek dönemlere ait eserleri ikonografik ve plastik çözümlemesini yapabilme yeterlikleri kazandırılması amaçlanmaktadır. Sanat tarihi dönemlerini incelemek, batı sanatı tarihini incelemek ve çağdaģ sanat akımlarını incelemek dersin konularıdır.

3 DERSİN KODU: DERSİN ADI: YAZI VE TĠPOGRAFĠ DERSİN İÇERİĞİ: Tipografinin tanımı ve tarihsel geliģimi. Yazı karakterlerinin sınıflandırılması ve yazı karakterlerinin kendi içerisinde farklılaģması (light, medium, bold, italik vb). Tipografik terimler ve ölçü birimleri (punto, pika, kadrat, unit). Yeni tasarımlarla farklı karakterlerin oluģması, bu karakterlerin metin içinde ölçümlendirilmesi ve uygulanması. DERSİN KODU: DERSİN ADI: YABANCI DĠL - I DERSİN İÇERİĞİ: Bu dersi alan öğrenciler kendilerini temel Ġngilizce seviyesiyle ifade ederek, değiģik konularında, insanlarla selamlaģmada, talimatları anlama ve vermede, ricalarda bulunmada, telefon görüģmeleri yapabilme ve bunun gibi iģlemleri sözlü anlatım ve konuģma aktivitelerini uygulayarak becerilerini geliģtirebileceklerdir. Ayrıca konuģma ve dinleme pratiklerine ilaveten, öğrenciler dinledikleri parçadan not alabilme, bazı yazılı metinleri üretme, yazılı talimatlar verebilme ve bazı kiģisel mesajlar ile davet mektupları yazabilme, özgeçmiģ hazırlayabilme becerilerini de geliģtirebileceklerdir. II. YARIYIL DERSİN KODU: DERSİN ADI: ATATÜRK ĠLKELERĠ VE ĠNKILÂP TARĠHĠ - II DERSİN İÇERİĞİ: Türk ulusunun bütün kurumları ve değerleriyle çağdaģ uygarlığında üstüne çıkma çabaları, Atatürk Ġlke ve Ġnkılâpları; Atatürk düģünce sistemi; Atatürk döneminde Türkiye'nin iç ve dıģ politikası; Ġkinci Dünya SavaĢı ve Türkiye; Türkiye'de çok partili döneme geçiģ.

4 DERSİN KODU: DERSİN ADI: YABANCI DĠL - II DERSİN İÇERİĞİ: Bu ders ĠNGĠLĠZCE-I in devamı olup, öğrencilerin ĠNG 161 dersinde kazandıkları temel bilgi ve becerilerini geliģtirmelerini amaçlar. Bu dersin bitiminde öğrenciler, tercihlerini sorma ve belirtme, yön sorma ve verme, gelecekle ilgili tahminler yapabilme, muhtemel olaylar hakkında konuģabilme yeteneklerini geliģtireceklerdir. Ayrıca bu ders öğrencilerin edilgen çatı ve dolaylı konuģma kalıplarını kullanarak iģ mektupları yazabilme pratiğini kazanmalarını sağlar. DERSİN KODU: DERSİN ADI: TÜRK DĠLĠ - II DERSİN İÇERİĞİ: Anadilini doğru kullanma becerisini kazandırmak; bu beceriyi kazanarak üniversiteye gelmiģ olan öğrencilerinde bu alandaki yeteneklerini geliģtirmek amacıyla düģünce üretme ve düģündüğünü yazmanın esas olduğu derste, noktalama iģaretleri ve imla kuralları, kompozisyon kuralları, yazı türleri örneklerle ele alınmakta ve bunlarla ilgili yazma çalıģmaları yapılmaktadır. Ayrıca çeģitli romanlar, Ģiir kitapları ve tiyatro eserleri okunmakta ve incelenmektedir. Sınıfta okuma tiyatrosu yapılarak, çeģitli diksiyon teknikleri ile uygulamalı vurgu ve tonlama dersleri yapılmaktadır. DERSİN KODU: DERSİN ADI: GÖRSEL TASARIM - I KREDİSİ: 7 AKTS: 8 DERSİN İÇERİĞİ: Bilgisayarda görsel tasarımlar oluģturma yeterlilikleri kazandırmak. Bu ders bünyesinde, Grafik Tasarımın temel kavramlarına yönelik stüdyo projeleri, logotype, amblem ve diğer tipografik tasarım uygulamalarına yönelik bilgiler verilir ve uygulama aģamasına geçilir.

5 DERSİN KODU: DERSİN ADI: GRAFĠK DESEN,5 DERSİN İÇERİĞİ: Bu ders ile öğrenciye, canlı cansız modelleri gözlemleyip inceleyerek ölçü-oran ve kompozisyon ilkelerine uygun çizme yeterlilikleri kazandırılacaktır. DERSİN KODU: DERSİN ADI: GRAFĠK SANATI TARĠHĠ DERSİN İÇERİĞİ: Tarih öncesi devirlerde insanlar ve toplulukları arasında baģlayan görsel iletiģimle ilgili davranıģların ve ortaya çıkan görsel elamanların (iģaret ve semboller) geliģimi. Yazının ortaya çıkıģı. Asya ve Ön Asya'da yazının kullanımı ve görsel dilin geliģimi. Mısır ve Mezopotamya ve Anadolu'da yazının kulanım alanları. Kitabın ortaya çıkıģı, el yazması kitaplardan günümüze kadar olan geliģimi. Ġlk baskının ortaya çıkıģı ve matbaanın icadı. Avrupa ve dünyaya yayılıģı. Kâğıdın bulunuģu ve Avrupa'ya yayılmasıyla birlikte baģlayan geliģmeler. Reform hareketlerinin Avrupa'da bıraktığı etkiler. Sanayi devrimiyle birlikte ortaya çıkan geliģmeler ve Bauhaus. Bauhaus'un dünyaya yayılması ve bıraktığı izler, tanıma yönelik kullanılan malzemeler ve günümüze kadar olan geliģmeler. DERSİN KODU: DERSİN ADI: PERSPEKTĠF,5 DERSİN İÇERİĞİ: Teknik çizim kurallarına göre temel geometrik formların, tek, iki ve üç kaçıģ noktalı perspektif çizim konularını kavratmaktır. DERSİN KODU: DERSİN ADI: YAZILIM KURULUMU VE YÖNETĠMĠ KREDİSİ: 1,5

6 DERSİN İÇERİĞİ: Öğrenciye meslek hayatında kullanacağı yazılım kurulumu ile ilgili yeterliklerin kazandırılması amaçlanmaktadır DERSİN KODU: DERSİN ADI: SUNUM TEKNĠKLERĠ KREDİSİ: 3 AKTS: 3 DERSİN İÇERİĞİ: Öğrencinin, kendi çalıģmalarından oluģan sergi ve gösteriler hazırlayabilecek ve tüm çalıģmalarını içeren sunum dosyaları hazırlayarak sunabilmesi amaçlanmaktadır. DERSİN KODU: DERSİN ADI: STAJ - I KREDİSİ: 0 AKTS: 8 DERSİN İÇERİĞİ: Öğrencilerin iģ hayatına baģlamadan önce mesleki alanda ilgilerini test etme olanağı sunma, öğrencilerin elde ettikleri teorik bilgileri uygulamaya aktarma becerisi ile mesleki alanda yeteneklerini geliģtirme imkânı sağlamak, öğrencilerin akademik ortamdan çalıģma ortamına uyum sağlamasına katkı yapmak ve öğrencilerin sorumluluk anlayıģlarını artırmaktır. III. YARIYIL DERSİN KODU: DERSİN ADI: ĠLLÜSTRASYON KREDİSİ: 5,5 AKTS: 6 DERSİN İÇERİĞİ: Ġllüstrasyonun terminolojik açıklaması. Kullanım alanları( suluboya, guaģ, akrilik, pastel, kolâj, kuru boya vb.) ve teknikleri. Dijital ortamda hazırlanan illüstrasyon tekniği ve uygulama alanları gözlemlenerek uygulamalı olarak öğretilir.

7 DERSİN KODU: DERSİN ADI: GÖRSEL TASARIM - II KREDİSİ: 4,5 AKTS: 5 DERSİN İÇERİĞİ: HazırlanmıĢ bir grafik projenin, üretim alanları içinde kullanılabilmesi için nasıl bir teknikle hazırlanması gerektiği araģtırılır. Baskı tekniklerine göre, uygun bilgisayar programları kullanılarak, (Photoshop, FreeHand, Illustrator, InDesign vb) oluģacak bir duyuruda hazırlanması gereken görüntünün grafik elemanlarının tanımlanması yapılır. DERSİN KODU: DERSİN ADI: ÖZGÜN BASKI - I DERSİN İÇERİĞİ: Özgün baskı yapma yeterlilikleri kazandırmak ve matbaacılığın doğuģuyla birlikte baģlayan temel baskı tekniklerinin (tipo-yüksek baskı, tifduruk-çukur baskı, ofset - düz baskı, Serigrafi-elek baskı, fleksolastik baskı) tanımlanması. Baskı öncesi ve sonrası yapılacak iģlerin açılımı. Matbaacılık jargonunun (özgün sözcük ve terimlerinin) kavranması. Standart Kâğıt normunun açılım ve kâğıt türlerinin tanımlanması. DERSİN KODU: DERSİN ADI: TEMEL FOTOĞRAF - I KREDİSİ: 5,5 AKTS: 5 DERSİN İÇERİĞİ: Bu ders, fotoğrafı, keģfinin öncesinden, 19.yüzyılda ortaya çıkıģına ve günümüz çağdaģ uygulamalarına kadar ele alır. Deresin amacı, öğrencilerin görsel okuma yapabilmelerini ve fotoğraftaki farklı türler ve yaklaģımları tarihi bağlamlarında bilmelerini sağlamaktır. Derste fotoğrafçılığın temel kavramları ve teknikleri öğretildikten sonra öğrencilere uygulama projeleri verilecektir.

8 DERSİN KODU: DERSİN ADI: PROJE HAZIRLAMA DERSİN İÇERİĞİ: Bu ders ile proje planlayabilme ve hazırlayabilme yeterliği kazandırılacaktır. Öğrenci bu derste proje raporu yazım kurallarını öğrenir. Öğrenci bu derste araģtırma süreçlerini ve bu süreçler için gerekli teknikleri öğrenir. Öğrenci bu derste hazırlayacağı projenin bilimsel niteliğinin ne olacağını öğrenir. Öğrenci bu derste proje önerisi hazırlamayı öğrenir. Öğrenci bu ders sayesinde proje hazırlama hakkında temel bilgileri öğrenir. DERSİN KODU: DERSİN ADI: KALĠTE GÜVENCE SĠSTEMĠ KREDİSİ: 3 AKTS: 3 DERSİN İÇERİĞİ: ĠĢ hayatında kalite güvencesi ve standartları ile ilgili yeterliliklerin kazandırılması amaçlanmıģtır. IV. YARIYIL DERSİN KODU: DERSİN ADI: WEB TASARIM,5 AKTS: 3 DERSİN İÇERİĞİ: Ġnternet ortamı için web sayfası tasarlama yeterlikleri kazandırmak. Temel internet kavramları, Web tasarımına giriģ, HTML editörleri, Tasarım ve planlama aģamaları, HTML, CSS Uygulamaları, Javascript, DOM temelleri, XML, DHTML. DERSİN KODU: DERSİN ADI: AMBALAJ TASARIMI

9 DERSİN İÇERİĞİ: Ambalajın tarihsel geliģimi. Ambalajda taģıyıcı ve koruyucu iģlevsellik. Ürünle ilgili bilgilenmek için gereken hiyerarģik yapının oluģması. Markanın tanımı ve markalama. Ambalajın ürüne ve türüne göre sınıflandırılması. Ambalajın üretim dili ve teknolojileri. DERSİN KODU: DERSİN ADI: ÖZGÜN BASKI - II DERSİN İÇERİĞİ: Özgün baskı yapma yeterlilikleri kazandırmak ve üretilecek bir grafik iģte baskı tekniğinin tanımlanması. Baskı sisteminin prensiplerinin kavranması. Baskı öncesi yapılması gereken hesaplamalar. Baskıda suyolu ve gramaj. Özel üretilmiģ kâğıt türleri ve uygulama alanları. Baskı sonrası yapılması gereken iģler. Ciltleme ve mücellitlik iģleri ve terimleri. Bıçak nedir? Ona göre hazırlanacak bir grafik tasarımda yapılması gereken iģlemler ve çözüm yolları. Yeni matbaacılık teknolojisi ve araçlarının tanımı. DERSİN KODU: DERSİN ADI: TEMEL FOTOĞRAF - II KREDİSİ: 4,5 DERSİN İÇERİĞİ: Öğrencinin kullanacağı makine ve objektifleri tanıtarak temel fotoğraf bilgi ve becerilerini kazandırılacaktır. Dijital fotoğraf teknolojisi, fotoğraf düzenlemek için kullanılan programlar ve dijital fotoğrafçılıkta kullanılan teknik malzemeler ders içeriğinde iģlenir. DERSİN KODU: DERSİN ADI: ĠLETĠġĠM DERSİN İÇERİĞİ: Öğrencinin, iletiģim ve önemini, iletiģim kurma yolları, engel ve problemleri, iletiģim türleri ve modelleri, örgütsel iletiģimin anlamı ve iģlevleri, etkin iletiģimin özelliklerini kavramasını sağlamaktır.

10 DERSİN KODU: DERSİN ADI: ARAġTIRMA YÖNTEM VE TEKNĠKLERĠ KREDİSİ: 1,5 DERSİN İÇERİĞİ: Bu derste öğrenciye; araģtırma yapma yeterliklerini kazandırmak amaçlanmaktadır. AraĢtırma Teknikleri, AraĢtırma Konularının Seçimi, Kaynak AraĢtırması, AraĢtırma Konularının Rapor Haline DönüĢtürülmesi ve Sunumunun Yapılması. DERSİN KODU: DERSİN ADI: STAJ - II KREDİSİ: 0 AKTS: 8 DERSİN İÇERİĞİ: Öğrencilerin iģ hayatına baģlamadan önce mesleki alanda ilgilerini test etme olanağı sunma, öğrencilerin elde ettikleri teorik bilgileri uygulamaya aktarma becerisi ile mesleki alanda yeteneklerini geliģtirme imkânı sağlamak, öğrencilerin akademik ortamdan çalıģma ortamına uyum sağlamasına katkı yapmak ve öğrencilerin sorumluluk anlayıģlarını artırmaktır. DERSİN KODU: DERSİN ADI: YAYIN GRAFĠĞĠ DERSİN İÇERİĞİ: Gazete, dergi gibi çok sayıda ve farklı basım tekniklerini içeren çok sayfalı yayınların tasarım süreçleri ve uygulamaları tanıtılır, uygulamalar yaptırılır.

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU TASARIM BÖLÜMÜ GRAFİK TASARIMI PROGRAMI

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU TASARIM BÖLÜMÜ GRAFİK TASARIMI PROGRAMI NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU TASARIM BÖLÜMÜ GRAFİK TASARIMI PROGRAMI 2010-2012 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI İKİNCİ ÖĞRETİM DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL DERSİN KODU: 0690240011 DERSİN

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU GRAFİK TASARIMI PROGRAMI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI NORMAL ÖĞRETİM DERS MÜFREDATI

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU GRAFİK TASARIMI PROGRAMI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI NORMAL ÖĞRETİM DERS MÜFREDATI SELÇUK ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU GRAFİK TASARIMI PROGRAMI I. YARIYIL DERSİN KODU 2011-2012 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI NORMAL ÖĞRETİM DERS MÜFREDATI DERSİN ADI TEORİK UYGULAMA HAFTALIK DERS

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU GRAFİK TASARIMI PROGRAMI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI İKİNCİ ÖĞRETİM DERS MÜFREDATI

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU GRAFİK TASARIMI PROGRAMI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI İKİNCİ ÖĞRETİM DERS MÜFREDATI SELÇUK ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU GRAFİK TASARIMI PROGRAMI 2010-2011 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI İKİNCİ ÖĞRETİM DERS MÜFREDATI I. YARIYIL DERSİN KODU DERSİN ADI TEORİK UYGULAMA HAFTALIK DERS

Detaylı

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU TASARIM BÖLÜMÜ GRAFİK TASARIMI PROGRAMI

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU TASARIM BÖLÜMÜ GRAFİK TASARIMI PROGRAMI NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU TASARIM BÖLÜMÜ GRAFİK TASARIMI PROGRAMI 2006-2008 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI NORMAL ÖĞRETİM DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL DERSİN KODU: 0690170011 DERSİN

Detaylı

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU TASARIM BÖLÜMÜ GRAFİK TASARIMI PROGRAMI

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU TASARIM BÖLÜMÜ GRAFİK TASARIMI PROGRAMI NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU TASARIM BÖLÜMÜ GRAFİK TASARIMI PROGRAMI 2005-2007 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI NORMAL ÖĞRETİM DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL DERSİN KODU: 0690170001 DERSİN

Detaylı

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU TASARIM BÖLÜMÜ GRAFİK TASARIMI PROGRAMI

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU TASARIM BÖLÜMÜ GRAFİK TASARIMI PROGRAMI NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU TASARIM BÖLÜMÜ GRAFİK TASARIMI PROGRAMI 2013-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI NORMAL ÖĞRETİM DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL DERSİN KODU: 0690170026 DERSİN

Detaylı

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU TASARIM BÖLÜMÜ GRAFİK TASARIMI PROGRAMI

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU TASARIM BÖLÜMÜ GRAFİK TASARIMI PROGRAMI NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU TASARIM BÖLÜMÜ GRAFİK TASARIMI PROGRAMI 2013-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI İKİNCİ ÖĞRETİM DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL DERSİN KODU: 0690240011 DERSİN

Detaylı

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU TASARIM BÖLÜMÜ GRAFİK TASARIMI PROGRAMI

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU TASARIM BÖLÜMÜ GRAFİK TASARIMI PROGRAMI NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU TASARIM BÖLÜMÜ GRAFİK TASARIMI PROGRAMI 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI NORMAL ÖĞRETİM DERS MÜFREDATI I.YARIYIL D.Kodu Ders Adı T. U. L. Kredi

Detaylı

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU TASARIM BÖLÜMÜ GRAFİK TASARIMI PROGRAMI

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU TASARIM BÖLÜMÜ GRAFİK TASARIMI PROGRAMI NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU TASARIM BÖLÜMÜ GRAFİK TASARIMI PROGRAMI 2007-2009 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI NORMAL ÖĞRETİM DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL DERSİN KODU: 0690170011 DERSİN

Detaylı

EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI İKİNCİ ÖĞRETİM DERS İÇERİKLERİ

EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI İKİNCİ ÖĞRETİM DERS İÇERİKLERİ NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU TASARIM BÖLÜMÜ GRAFİK TASARIMI PROGRAMI 2016-2017 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI İKİNCİ ÖĞRETİM DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL D.Kodu Ders Adı T. U. L. Kredi

Detaylı

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU TASARIM BÖLÜMÜ GRAFİK TASARIMI PROGRAMI

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU TASARIM BÖLÜMÜ GRAFİK TASARIMI PROGRAMI NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU TASARIM BÖLÜMÜ GRAFİK TASARIMI PROGRAMI 2009-2011 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI NORMAL ÖĞRETİM DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL DERSİN KODU: 0690170013 DERSİN

Detaylı

GRAFİK TASARIMI İKMEP ÖNLİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ (Program Kodu: GT)

GRAFİK TASARIMI İKMEP ÖNLİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ (Program Kodu: GT) GRAFİK TASARIMI İKMEP ÖNLİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ (Program Kodu: GT) YARIYIL I ZORUNLU DERSLER GT 103 GRAFİK SANATI TARİHİ 2 (2+0+0) AKTS 2 Tarih öncesi devirlerde insanlar ve toplulukları arasında

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU GRAFİK TASARIMI PROGRAMI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI DERS MÜFREDATI

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU GRAFİK TASARIMI PROGRAMI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI DERS MÜFREDATI I. YARIYIL DERSİN KODU SELÇUK ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU GRAFİK TASARIMI PROGRAMI 2009-2010 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI DERS MÜFREDATI DERSİN ADI TEORİK UYGULAMA HAFTALIK DERS SAATİ ZOR./SEÇ./MES.

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU GÖRSEL, İŞİTSEL TEKNİKLER VE MEDYA YAPIMCILIĞI BÖLÜMÜ GRAFİK TASARIMI PROGRAMI

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU GÖRSEL, İŞİTSEL TEKNİKLER VE MEDYA YAPIMCILIĞI BÖLÜMÜ GRAFİK TASARIMI PROGRAMI SELÇUK ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU GÖRSEL, İŞİTSEL TEKNİKLER VE MEDYA YAPIMCILIĞI BÖLÜMÜ GRAFİK TASARIMI PROGRAMI I. YARIYIL DERSİN KODU 2008-2009 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI DERS MÜFREFATI DERSİN

Detaylı

II.YARIYIL MESLEKİ SEÇMELİ

II.YARIYIL MESLEKİ SEÇMELİ NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU TASARIM BÖLÜMÜ GRAFİK TASARIMI PROGRAMI İKİNCİ ÖĞRETİM 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERS MÜFREDATI I.YARIYIL D.Kodu Ders Adı T. U. L. Kredi

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ KDZ. EREĞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU TASARIM BÖLÜMÜ GRAFİK TASARIMI PROGRAMI BİRİNCİ VE İKİNCİ ÖĞRETİM DERS İÇERİKLERİ

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ KDZ. EREĞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU TASARIM BÖLÜMÜ GRAFİK TASARIMI PROGRAMI BİRİNCİ VE İKİNCİ ÖĞRETİM DERS İÇERİKLERİ 1. YARIYIL DERSLERİ BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ KDZ. EREĞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU TASARIM BÖLÜMÜ GRAFİK TASARIMI PROGRAMI BİRİNCİ VE İKİNCİ ÖĞRETİM DERS İÇERİKLERİ EGT101 Temel Tasarım I 1.Yarıyıl 3 2 4 4

Detaylı

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU TASARIM BÖLÜMÜ GRAFİK TASARIMI PROGRAMI

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU TASARIM BÖLÜMÜ GRAFİK TASARIMI PROGRAMI NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU TASARIM BÖLÜMÜ GRAFİK TASARIMI PROGRAMI 2013-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI NORMAL ÖĞRETİM DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL DERSİN KODU: 0690170026 DERSİN

Detaylı

DIŞ TİCARET İKMEP ÖNLİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ (Program Kodu: DAB) BİM 171 BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ 2 (1+0+2) AKTS 4

DIŞ TİCARET İKMEP ÖNLİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ (Program Kodu: DAB) BİM 171 BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ 2 (1+0+2) AKTS 4 DIŞ TİCARET İKMEP ÖNLİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ (Program Kodu: DAB) YARIYIL I ZORUNLU DERSLER BİM 171 BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ 2 (1+0+2) AKTS 4 İnternet Ve İnternet Tarayıcısı, Elektronik Posta

Detaylı

TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ İKMEP ÖNLİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ (Program Kodu: TUR) BİM 171 BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ 2 (1+0+2) AKTS 4

TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ İKMEP ÖNLİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ (Program Kodu: TUR) BİM 171 BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ 2 (1+0+2) AKTS 4 TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ İKMEP ÖNLİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ (Program Kodu: TUR) YARIYIL I ZORUNLU DERSLER BİM 171 BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ 2 (1+0+2) AKTS 4 İnternet Ve İnternet Tarayıcısı,

Detaylı

GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ GRAFİK TASARIM BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ 1.YIL GÜZ YARIYILI. GRA 101 Temel Tasarım I (2,4) 6

GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ GRAFİK TASARIM BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ 1.YIL GÜZ YARIYILI. GRA 101 Temel Tasarım I (2,4) 6 GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ GRAFİK TASARIM BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ 1.YIL GÜZ YARIYILI GRA 101 Temel Tasarım I (2,4) 6 Malzeme kullanma, tasarlama, tasarları uygulayabilme konusunda gerekli becerinin oluşturulması

Detaylı

SDÜ Uluborlu Selahattin Karasoy MYO 1.YARIYIL

SDÜ Uluborlu Selahattin Karasoy MYO 1.YARIYIL 1.YARIYIL Temel Sanat Eğitimi: (2+1) (AKTS : 4) (1. Yarıyıl) Nokta ve Çizgi ile yüzey düzenlemek, objeleri açık, koyu, ışık ve gölge ile çalışmak, Formları tasarı ilkelerine göre yüzey içinde düzenlemek,

Detaylı

Türk-Alman Üniversitesi. Ders Bilgi Formu

Türk-Alman Üniversitesi. Ders Bilgi Formu Türk-Alman Üniversitesi Ders Bilgi Formu Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Yarıyılı TUR001 Türkçe 1 5 ECTS Ders Kredisi (saat/hafta) (saat/hafta) (saat/hafta) 2 2 - - Ön Koşullar Dersin Dili Dersin Seviyesi

Detaylı

RESİM SANAT EĞİTİMİ KURS PROGRAMI

RESİM SANAT EĞİTİMİ KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü SANAT VE TASARIM ALANI RESİM SANAT EĞİTİMİ KURS PROGRAMI Ankara, 2017 İÇİNDEKİLER PROGRAMIN ADI... 3 PROGRAMIN DAYANAĞI... 3 PROGRAMIN GİRİŞ

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 11.1.216 Diploma Program Adı : MEDYA VE İLETİŞİM, ÖNLİSANS PROGRAMI, (UZAKTAN ÖĞRETİM) Akademik

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı 1. Yarıyıl Ders İçerikleri Dersin Adı D.S KR. AKTS Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tar-1.

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili STAJ Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (X) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X) Uzaktan Öğretim( ) Diğer ( )

Detaylı

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ SÖĞÜT MESLEK YÜKSEKOKULU Basım ve Yayın Teknolojileri Programı Ders Planı

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ SÖĞÜT MESLEK YÜKSEKOKULU Basım ve Yayın Teknolojileri Programı Ders Planı 1. Yarıyıl T.C. 1 TRK101 Türk Dili I 2 0 2 Z 1 ATA101 Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi I 2 0 2 Z 1 ENG101 İngilizce I 2 0 2 Z 1 BYT109 Temel Sanat Eğitimi 2 2 7 Z 1 BYT103 Baskı Teknikleri I 2 2 7 Z

Detaylı

4. YARIYIL (2. SINIF BAHAR DÖNEMİ)

4. YARIYIL (2. SINIF BAHAR DÖNEMİ) KODU ÖN KOŞULU 4. YARIYIL (2. SINIF BAHAR DÖNEMİ) Zorunlu Dersler ve Ders Programı ADI T* U* AKTS ETB202 ETB201 Endüstri Ürünleri Tasarımı Proje II 6 6 11 ETB204 Makine Elemanları 2 0 3 ETB206 Tasarımda

Detaylı

GRAFİK TASARIM PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ KALKÜLÜS SONRASI 1.YARIYIL

GRAFİK TASARIM PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ KALKÜLÜS SONRASI 1.YARIYIL SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ULUBORLU SELAHATTİN KARASOY MESLEK YÜKSEKOKULU TASARIM BÖLÜMÜ GRAFİK TASARIM PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 2017-2018 KALKÜLÜS SONRASI 1.YARIYIL GRT-101 TEMEL SANAT EĞİTİMİ 2 1

Detaylı

Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat. Seçmeli/Mesleki I Türkçe Zorunlu

Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat. Seçmeli/Mesleki I Türkçe Zorunlu İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ BATTALGAZİ MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU DERSİN KODU VE ADI: BT103 BASKI TEKNİKLERİ Eğitim-Öğretim Yılı:2010-2011 BÖLÜM/PROGRAM Görsel-İşitsel Teknikleri Medya Yapımcılığı /

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 11.1.216 Diploma Program Adı : MEDYA VE İLETİŞİM, ÖNLİSANS PROGRAMI, (UZAKTAN ÖĞRETİM) Akademik

Detaylı

BASKI SANATLARI BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI( ) BAS 453 Deneysel Baskıresim I Mesleki Seçmeli Dersler (2) - 22,5 Seçmeli Ders (1) - 4,5

BASKI SANATLARI BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI( ) BAS 453 Deneysel Baskıresim I Mesleki Seçmeli Dersler (2) - 22,5 Seçmeli Ders (1) - 4,5 BASKI SANATLARI BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI(2015-2016) I. YARIYIL BİL 150 Temel Bilgi Teknolojisi 4+0 5 MİT 105 Mitoloji ve İkonografi 2+0 3 RSM 107 Temel Resim Eğitimi I 3+3 6 SAN 101 Temel Sanat Eğitimi I 3+6

Detaylı

T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ TÜRK DİLİ-1 DERS PROGRAMI 2011-2012 AKADEMİK YILI

T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ TÜRK DİLİ-1 DERS PROGRAMI 2011-2012 AKADEMİK YILI T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ TÜRK DİLİ-1 DERS PROGRAMI 2011-2012 AKADEMİK YILI Dersin adı: TÜRK DİLİ-1 Dersin kodu: TRD 151 AKTS kredisi: 2 1. yıl 1. yarıyıl Lisans Zorunlu 2s/hafta Teorik:

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : Perspektif Ders No : 069017006 Teorik : 2 Pratik : 1 Kredi : 2.5 ECTS : Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim Tipi

Detaylı

SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI (1.Ö.) DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ

SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI (1.Ö.) DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI (1.Ö.) DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ 1.YARIYIL 2.YARIYIL KOD DERS ADI T P D.S. KR. D.T. AKTS KOD DERS ADI T P D.S. KR. D.T.

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI Ankara, 2011 SEKTÖR Çocuk geliģimi ve eğitimi alanında sektörün ihtiyacı, okul öncesinin ve özel eğitimin öneminin anlaģılması

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ. Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı İLGİLİ MAKAMA

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ. Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı İLGİLİ MAKAMA Sayı : 10476336-100-E.531 29/01/2019 Konu : Ders İçerikleri-Çağdaş Türk Lehçerleri ve Edebiyatları Bölümü İLGİLİ MAKAMA Bu belge 5070 Elektronik İmza Kanununa uygun olarak imzalanmış olup, Fakültemiz Çağdaş

Detaylı

DERS BĠLGĠLERĠ TÜRKÇE I: YAZILI ANLATIM TRD 101 1 2 + 0 2 2

DERS BĠLGĠLERĠ TÜRKÇE I: YAZILI ANLATIM TRD 101 1 2 + 0 2 2 DERS BĠLGĠLERĠ Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS TÜRKÇE I: YAZILI ANLATIM TRD 101 1 2 + 0 2 2 Ön KoĢul Dersleri Yok Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Dersin Koordinatörü Dersi Verenler Dersin

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : Temel Tasarım Ders No : 0907009 : 5 Pratik : Kredi : 5.5 ECTS : 7 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim Tipi Ön Koşul

Detaylı

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ TİREBOLU MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI FİNAL SINAV PROGRAMI

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ TİREBOLU MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI FİNAL SINAV PROGRAMI GİRESUN ÜNİVERSİTESİ TİREBOLU MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI FİNAL SINAV PROGRAMI Programı Ders Adı Dersin Sorumlusu Sınav Tarihi Sınav Saati Derslik Kodu BANKA-SĠG-I

Detaylı

Teorik Ders Saati (saat/hafta) Uygulama Ders Saati (saat/hafta) Laboratuvar Ders Saati (saat/hafta) 12 Dersin Önkoşulu Yok 13 Dersin Dili Türkçe

Teorik Ders Saati (saat/hafta) Uygulama Ders Saati (saat/hafta) Laboratuvar Ders Saati (saat/hafta) 12 Dersin Önkoşulu Yok 13 Dersin Dili Türkçe T.C. FARUK SARAÇ TASARIM MESLEK YÜKSEKOKULU GRAFİK TASARIMI PROGRAMI DERS ÖĞRETİM PLANLARI 1 Dersin Adı GÖRSEL TASARIM - I 2 Dersin Kodu GRF 10004 Dersin Türü Zorunlu 4 Dersin Seviyesi Ön Lisans 5 Dersin

Detaylı

ŞERİFE BALDÖKTÜ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ GRAFİK VE FOTOĞRAF ALANI

ŞERİFE BALDÖKTÜ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ GRAFİK VE FOTOĞRAF ALANI ŞERİFE BALDÖKTÜ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ GRAFİK VE FOTOĞRAF ALANI Bölüm Tanıtımı İnsanlar arası iletişimi sağlayan araçlardan biri olan fotoğraf ve grafik sanatı, bu anlamda kültürel, sanatsal,

Detaylı

Doç. Dr. Osman ÜRPER (Bahar) Doç. Dr. Osman ÜRPER (Güz)

Doç. Dr. Osman ÜRPER (Bahar) Doç. Dr. Osman ÜRPER (Güz) MALTEPE ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI LİSANS PROGRAMI 2011-2012 Öğretim Yılı Dersin adı: Bitirme Projesi I Dersin Kodu: GİT 405 AKTS Kredisi: 10 4.yıl - 7.yarıyıl Lisans Zorunlu

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MODA TASARIMI PROGRAMI 2011-2012 YILI DERS İÇERİKLERİ (T+U) KREDİ 1.Sınıf I.

MARMARA ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MODA TASARIMI PROGRAMI 2011-2012 YILI DERS İÇERİKLERİ (T+U) KREDİ 1.Sınıf I. MARMARA ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MODA TASARIMI PROGRAMI 2011-2012 YILI DERS İÇERİKLERİ (T+U) KREDİ 1.Sınıf I. Yarıyıl Dersleri 1. ATA 121- Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I (2-0)

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat Öğrenim çıktıları ve yeterlikler Dersin amacı İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU DERSİN KODU VE ADI: 145 GRAFİK VE ANİMASYON - I BÖLÜM/PROGRAM Bilgisayar Teknolojileri / Bilgisayar

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 8.9.216 Diploma Program Adı : MEDYA VE İLETİŞİM, ÖNLİSANS PROGRAMI, (UZAKTAN ÖĞRETİM) Akademik Yıl

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR, TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI BÖLÜMÜ DERS İÇERİĞİ

EGE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR, TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI BÖLÜMÜ DERS İÇERİĞİ EGE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR, TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI BÖLÜMÜ DERS İÇERİĞİ Ders Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS Görsel İletişim Tasarımı Stüdyosu III Zorunlu

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU. Okul Eğitimi Süresi

DERS BİLGİ FORMU. Okul Eğitimi Süresi MATEMATİK 2 (0860120182-0860170092) VE ENERJİ Zorunlu Meslek i Seçmeli (Proje, Ödev, Araştırma, İş Yeri ) 4 56 19 75 Kredisi 3+1 3 Bu derste; Mesleğinde Matematik İle İlgili bilgi ve becerilerinin kazandırılması

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : A.SEÇMELİ SANAT ATÖLYE I (GRAFİK TASARIM)* Ders No : 0310380042 Teorik : 2 Pratik : 2 Kredi : 3 ECTS : 6 Ders Bilgileri Ders

Detaylı

MALTEPE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2011-2012 AKADEMİK YILI İNGİLİZCE DERS PROGRAMI

MALTEPE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2011-2012 AKADEMİK YILI İNGİLİZCE DERS PROGRAMI MALTEPE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2011-2012 AKADEMİK YILI İNGİLİZCE DERS PROGRAMI Dersin adı: İngilizce Dersin kodu: E N G 2 5 1 AKTS Kredisi: 2 2.yıl - 1.yarıyıl Lisans Seçmeli 14h/ 30s Teorik: 14h/30s

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Türk Dili II Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (x ) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim ( X) Uzaktan Öğretim( )

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Temel plastik sanat eğitimi I Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans ( ) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (x ) Uzaktan

Detaylı

I. YARIYIL DERSLERİ T U K AKTS TEMEL TASARIM I/Z 2 1 2,5 6 T U K AKTS GELENEKSEL TÜRK DESENLERİ I/Z 2 2 3 7

I. YARIYIL DERSLERİ T U K AKTS TEMEL TASARIM I/Z 2 1 2,5 6 T U K AKTS GELENEKSEL TÜRK DESENLERİ I/Z 2 2 3 7 I. YARIYIL DERSLERİ TEMEL TASARIM I/Z 2 1 2,5 6 Temel sanat ilkeleri doğrultusunda iki ve üç boyutlu kompozisyonlar, sanatsal yaratıcılığın geliģtirilmesi. Temel sanatın kavramları ve önemi, Sanatın temelini

Detaylı

T.C. AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ ÇİÇEKDAĞI MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

T.C. AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ ÇİÇEKDAĞI MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ T.C. AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ ÇİÇEKDAĞI MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL DERSLERİ BLP-103 PROGRAMLAMA TEMELLERİ 4 ( 3 + 1 ) AKTS: 6 Algoritma, Akış Diyagramı,

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Yapı Fotoğrafçılığı Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (X) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X) Uzaktan Öğretim(

Detaylı

I. YARI YIL DERSİN ADI:

I. YARI YIL DERSİN ADI: T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ AKSARAY TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS MÜFREDATI KISA DERS İÇERİKLERİ (2015-2016 GÜZ DEN İTİBAREN GEÇERLİ) I. YARI YIL DERSİN ADI: AĠT-191

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ GRAFİK TASARIMI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ GRAFİK TASARIMI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ GRAFİK TASARIMI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ 1. Program Bilgileri Amaç: Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı Yüksek Lisans Programı, grafik

Detaylı

NEVġEHĠR ÜNĠVERSĠTESĠ BOLOGNA SÜRECĠ

NEVġEHĠR ÜNĠVERSĠTESĠ BOLOGNA SÜRECĠ NEVġEHĠR ÜNĠVERSĠTESĠ BOLOGNA SÜRECĠ ÖĞRENME ÇIKTILARI HAZIRLAMA VE ÖĞRENCĠ Ġġ YÜKÜ HESABI FUNDA NALBANTOĞLU YILMAZ Eğitim Öğretim Planlamacısı Ekim, 2011 GĠRĠġ Bologna Süreci kapsamında, yükseköğretim

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : ANA SANAT ATÖLYE I (RESİM) Ders No : 0310380039 Teorik : 2 Pratik : 4 Kredi : 4 ECTS : 9 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim

Detaylı

GRAFİK VE FOTOĞRAF FOTOĞRAF BASKI OPERATÖRÜ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

GRAFİK VE FOTOĞRAF FOTOĞRAF BASKI OPERATÖRÜ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü GRAFİK VE FOTOĞRAF FOTOĞRAF BASKI OPERATÖRÜ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2008 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR, TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI BÖLÜMÜ DERS İÇERİĞİ

EGE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR, TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI BÖLÜMÜ DERS İÇERİĞİ EGE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR, TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI BÖLÜMÜ DERS İÇERİĞİ Ders Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS Desen I Zorunlu 4 Ön Koşullar Dersin Seviyesi

Detaylı

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ LÜLEBURGAZ MESLEK YÜKSEKOKULU GRAFİK TASARIMI PROGRAMI 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI I. YARIYIL DERS İÇERİKLERİ

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ LÜLEBURGAZ MESLEK YÜKSEKOKULU GRAFİK TASARIMI PROGRAMI 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI I. YARIYIL DERS İÇERİKLERİ KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ LÜLEBURGAZ MESLEK YÜKSEKOKULU GRAFİK TASARIMI PROGRAMI 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI I. YARIYIL DERS İÇERİKLERİ UNV 13103 ATATÜRK ĠLKELERI VE ĠNKILÂP TARIHI -I 2 0 2 2 Dersin İçeriği:

Detaylı

DERS BĠLGĠLERĠ. Dersin Adı Kodu Yıl Yarıyıl T+U+L Saati Kredi AKTS. Türk Siyasal Hayatı ------------ 3 Güz 3+0+3 3 4

DERS BĠLGĠLERĠ. Dersin Adı Kodu Yıl Yarıyıl T+U+L Saati Kredi AKTS. Türk Siyasal Hayatı ------------ 3 Güz 3+0+3 3 4 DERS BĠLGĠLERĠ Haftalık Dersin Adı Kodu Yıl Yarıyıl T+U+L Saati Kredi AKTS Türk Siyasal Hayatı ------------ 3 Güz 3+0+3 3 4 Bölümü : Uluslararası İlişkiler Dersin Seviyesi : Lisans Ders Dili : Türkçe Ders

Detaylı

ECF108 ANALİTİK KİMYA

ECF108 ANALİTİK KİMYA ECF106 FİZYOLOJİ I İnsan vücudunun moleküler düzeyden hücre, doku, organ, sistem ve organizma düzeyine kadar fonksiyonunu ve bu fonksiyonun altında yatan mekanizmaları açıklamaktır. Hücre-doku Fizyolojisi,

Detaylı

Course Content for Freshmen

Course Content for Freshmen Course Content for Freshmen Yarıyıl (Güz Dönemi) Bilgi ve Belge Yönetimine Giriş (AKTS 4) 3 saat Bilgi ve belge yönetiminin temel kavramlarının yer aldığı dersin temel konu başlıkları; bilgi nedir, bilgi

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı MODA PORTFOLYOSU KURS PROGRAMI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı MODA PORTFOLYOSU KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı MODA PORTFOLYOSU KURS PROGRAMI ANKARA 2012 KURUMUN ADI : KURUMUN ADRESİ : KURUCUNUN ADI : PROGRAMIN ADI PROGRAMIN DAYANAĞI PROGRAMIN DÜZEYİ

Detaylı

İngilizce İletişim Becerileri II (ENG 102) Ders Detayları

İngilizce İletişim Becerileri II (ENG 102) Ders Detayları İngilizce İletişim Becerileri II (ENG 102) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İngilizce İletişim Becerileri II ENG 102 Bahar 2 2 0 3 4 Ön Koşul

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat Öğrenim çıktıları ve yeterlikler Dersin amacı İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU DERSİN KODU VE ADI: 240 AÇIK KAYNAK İŞLETİM SİSTEMİ Eğitim-Öğretim Yılı: BÖLÜM/PROGRAM Bilgisayar

Detaylı

GĠYĠM ÜRETĠM TEKNOLOJĠSĠ DERS PLANI

GĠYĠM ÜRETĠM TEKNOLOJĠSĠ DERS PLANI GĠYĠM ÜRETĠM TEKNOLOJĠSĠ DERS PLANI 3.Yarıyıl Ders Planı Ders Kodu Ders Adı T+U Zorunlu/Seçmeli AKTS 905341 Kadın Giysi Kalıpları III 5+1 Zorunlu 7 905342 Kadın Giysi Üretimi III 3+1 Zorunlu 7 905343 Üretim

Detaylı

YAZILI ANLATIM-I DERSİ ÖĞRETİM PLANI Türkçe Yazılı Anlatım-I TRA-209 Zorunlu Dersin Seviyesi. Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü

YAZILI ANLATIM-I DERSİ ÖĞRETİM PLANI Türkçe Yazılı Anlatım-I TRA-209 Zorunlu Dersin Seviyesi. Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü YAZILI ANLATIM-I DERSİ ÖĞRETİM PLANI Türkçe Yazılı Anlatım-I TRA-209 Zorunlu Dersin Seviyesi Lisans Dersin AKTS Kredisi 6 Haftalık Ders Saati (Kuramsal) 2 Haftalık Uygulama

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ (2010)

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ (2010) SELÇUK ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ (2010) 1. SINIF GÜZ YARIYILI 6913130 Atatürk İlkeleri ve İnkılap

Detaylı

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık İçin Bilgisayar Uygulamaları II (PR 314) Ders Detayları

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık İçin Bilgisayar Uygulamaları II (PR 314) Ders Detayları Halkla İlişkiler ve Reklamcılık İçin Bilgisayar Uygulamaları II (PR 314) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Uygulama Kodu Saati Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Halkla İlişkiler ve Reklamcılık İçin

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI GRAFİK VE FOTOĞRAF ALANI ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI GRAFİK VE FOTOĞRAF ALANI ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI GRAFİK VE FOTOĞRAF ALANI ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI Ankara, 2011 ÖN SÖZ Günümüzde her alanda yaşanan bilimsel, teknolojik, kültürel ve ekonomik gelişmeler, bütün sektörleri etkilemekte

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU. Okul Eğitimi Süresi

DERS BİLGİ FORMU. Okul Eğitimi Süresi MESLEKİ MATEMATİK (0860260102) Zorunlu Meslek i Seçmeli (Proje, Ödev, 4 28 22 50 Kredisi 3+1 4 Bu derste; Mesleğinde Matematik İle İlgili bilgi ve becerilerinin kazandırılması amaçlanmaktadır. Matematiğin

Detaylı

DERS TANIMLAMA FORMU. Proje/Ala n Çalışması 1. 2 0 0 - - 2 2

DERS TANIMLAMA FORMU. Proje/Ala n Çalışması 1. 2 0 0 - - 2 2 Dersin Kodu ve Adı : TRD101 Türk Dili I DERS TANIMLAMA FORMU Programın Adı: Makine Mühendisliği Yarıyıl Teor i Eğitim ve Öğretim Yöntemleri (ECTS) Uyg. Lab. Proje/Ala n Çalışması Diğer Topla m Krediler

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ-II Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans () Lisans (X) Yüksek Lisans() Doktora ( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X) Uzaktan Öğretim(

Detaylı

KODU DERSİN ADI T U K 403-404 Çağdaş Sanat I-II 2 0 2. Yard. Doç. Dr. Solmaz BUNULDAY HASGÜLER

KODU DERSİN ADI T U K 403-404 Çağdaş Sanat I-II 2 0 2. Yard. Doç. Dr. Solmaz BUNULDAY HASGÜLER ÇOMÜ / GSF / TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ BÖLÜM Temel Eğitim Bölümü (G.T.S. IV) Sanat Kuramları A.S.D. 403-404 Çağdaş Sanat I-II 2 0 2 ÖĞRETİM ELEMANI Yard. Doç. Dr. Solmaz BUNULDAY HASGÜLER İMZASI Çağdaş sanatın

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. 3. (Güz) Yarıyıl BĠS210

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. 3. (Güz) Yarıyıl BĠS210 DERS BĠLGĠLERĠ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Diksiyon ve Güzel KonuĢma BĠS210 3. (Güz) Yarıyıl 2+0 2 3 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Türkçe Dersin Seviyesi Ön Lisans Dersin Türü

Detaylı

BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ ÖĞRETİM PLANI (MÜFREDAT) I. Yarıyıl Zorunlu Dersler. Ders Kodu Dersin Adı (T+U+L) K AKTS

BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ ÖĞRETİM PLANI (MÜFREDAT) I. Yarıyıl Zorunlu Dersler. Ders Kodu Dersin Adı (T+U+L) K AKTS 2015.01.01. Fakültemiz Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü öğretim planındaki (müfredattaki) değiģikliğe iliģkin Bilgi ve Belge Yönetimi Bölüm BaĢkanlığının 07/01/2015 tarihli ve 03 sayılı yazısı görüģüldü.

Detaylı

Teori (saat/hafta) Laboratuar (saat/hafta) Beslenme ve Diyetetiğe GiriĢ BES113 1.Güz ÖnkoĢullar

Teori (saat/hafta) Laboratuar (saat/hafta) Beslenme ve Diyetetiğe GiriĢ BES113 1.Güz ÖnkoĢullar BESLENME VE DĠYETETĠĞE GĠRĠġ Dersin Adı Kodu Yarıyıl Teori Laboratuar Beslenme ve Diyetetiğe GiriĢ BES113 1.Güz 1 0 0 1 ÖnkoĢullar Dersin dili Dersin Türü Dersin öğrenme ve öğretme teknikleri Dersin sorumlusu(ları)

Detaylı

DERS BİLGİLERİ TÜRK DİLİ-I TRD101 1 2 + 0 2 2

DERS BİLGİLERİ TÜRK DİLİ-I TRD101 1 2 + 0 2 2 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS TÜRK DİLİ-I TRD101 1 2 + 0 2 2 Dersin Dili Türkçe Dersin Seviyesi Önlisans Dersin Türü Zorunlu Dersin Koordinatörü Dersi Verenler Dersin Yardımcıları

Detaylı

MALTEPE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ UYGARLIK TARİHİ DERS PROGRAMI 2014-2015 AKADEMİK YILI

MALTEPE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ UYGARLIK TARİHİ DERS PROGRAMI 2014-2015 AKADEMİK YILI MALTEPE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ UYGARLIK TARİHİ DERS PROGRAMI 20142015 AKADEMİK YILI Dersin adı: Mikroskopiye Giriş Dersin kodu: MKR 151 AKTS Kredisi: 2 1.yıl 1.yarıyıl Lisans Seçmeli Teorik: 26 st,

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 11.1.216 Diploma Program Adı : MEDYA VE İLETİŞİM, ÖNLİSANS PROGRAMI, (UZAKTAN ÖĞRETİM) Akademik

Detaylı

MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ DERS BİLGİ FORMU

MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ DERS BİLGİ FORMU Dersin Adı Dersin İngilizce Adı MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ DERS BİLGİ FORMU Mesleki İngilizce Professional English Dersin Kodu Sınıfı Dönemi Dersin

Detaylı

MUSTAFA KEMAL ÜNĠVERSĠTESĠ BĠLGĠSAYAR BĠLĠMLERĠ UYGULAMA VE ARAġTIRMA MERKEZĠ YÖNETMELĠĞĠ

MUSTAFA KEMAL ÜNĠVERSĠTESĠ BĠLGĠSAYAR BĠLĠMLERĠ UYGULAMA VE ARAġTIRMA MERKEZĠ YÖNETMELĠĞĠ MUSTAFA KEMAL ÜNĠVERSĠTESĠ BĠLGĠSAYAR BĠLĠMLERĠ UYGULAMA VE ARAġTIRMA MERKEZĠ YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Mustafa Kemal Üniversitesi

Detaylı

N.E.Ü. SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU GRAFİK TASARIMI PROGRAMI 2008-2010 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI DERS İÇERİKLERİ

N.E.Ü. SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU GRAFİK TASARIMI PROGRAMI 2008-2010 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI DERS İÇERİKLERİ N.E.Ü. SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU GRAFİK TASARIMI PROGRAMI 2008-2010 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI DERS İÇERİKLERİ DERSİN KODU DERSİN ADI DERSİN KREDİSİ AKTS I.YARIYIL 0690170001 BİLGİSAYAR TEKNOLOJİSİ-I 3,5

Detaylı

GEDİK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU Öğretim Yılı Grafik Tasarımı Programı Ders İçerikleri

GEDİK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU Öğretim Yılı Grafik Tasarımı Programı Ders İçerikleri GEDİK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU 2017-2018 Öğretim Yılı Grafik Tasarımı Programı Ders İçerikleri I. YARIYIL 1.YARIYIL KODU ADI T U K AKTS ATA 101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I 2 0 2 2 TUR 101

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat Öğrenim çıktıları ve yeterlikler Dersin amacı İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU DERSİN KODU VE ADI: 143 WEB TASARIMININ TEMELLERİ BÖLÜM/PROGRAM Bilgisayar Teknolojileri /

Detaylı

T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU SELÇUK ÜNİVERSİTESİ KULU MESLEK YÜKSEKOKULU DIŞ TİCARET BÖLÜMÜ DIŞ TİCARET PROGRAMI

T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU SELÇUK ÜNİVERSİTESİ KULU MESLEK YÜKSEKOKULU DIŞ TİCARET BÖLÜMÜ DIŞ TİCARET PROGRAMI T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU SELÇUK ÜNİVERSİTESİ KULU MESLEK YÜKSEKOKULU Ü I EYLÜL, 2010 İÇİNDEKİLER AMAÇ VE KAPSAM... 2 ÖĞRETĠM I ĠLE ĠLGĠLĠ GENEL AÇIKLAMALAR... 3 DERS PLANI... 4 DERS DAĞILIM ÇĠZELGESĠ...

Detaylı

MUHASEBE VERGİ UYGULAMALARI BÖLÜMÜ

MUHASEBE VERGİ UYGULAMALARI BÖLÜMÜ DÜZCE ÜNİVERSİTESİ AKÇAKOCA MESLEK YÜKSEKOKULU MUHASEBE VERGİ UYGULAMALARI BÖLÜMÜ DERSLER YDB1113 Yabancı Dil 1 İngilizce I dersinde başlıca hedef, öğrenenlerin İngilizce bilgi düzeylerini geliştirmek,

Detaylı

Akademik İngilizce I (ENG101) Ders Detayları

Akademik İngilizce I (ENG101) Ders Detayları Akademik İngilizce I (ENG101) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Akademik İngilizce I ENG101 Güz 4 0 0 4 3.5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU RADYO TV PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU RADYO TV PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU RADYO TV PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL ATA 151 Atatürk İlkeleri ve Inkılap Tarihi I ( 2, 0, 2 ) Birinci Dünya Harbi ve Osmanlı İmparatorluğunun

Detaylı

DENİZ HARP OKULU MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ. Dinamik MKM-223 2/II (3+0+0) 3 4

DENİZ HARP OKULU MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ. Dinamik MKM-223 2/II (3+0+0) 3 4 DENİZ HARP OKULU MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf / Y.Y. Ders Saati (T+U+L) Kredi AKTS Dinamik MKM-223 2/II (3+0+0) 3 4 Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin

Detaylı

T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ MİDYAT MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI (UZAKTAN ÖĞRETİM) ÖNLİSANS PROGRAMI Eğitim Öğretim Yılı

T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ MİDYAT MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI (UZAKTAN ÖĞRETİM) ÖNLİSANS PROGRAMI Eğitim Öğretim Yılı T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ MİDYAT MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI (UZAKTAN ÖĞRETİM) ÖNLİSANS PROGRAMI 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı ALGORİTMA VE PROGRAMLAMAYA GİRİŞ BPU101 5 AKTS 1. yıl/1.yarıyıl

Detaylı

Uygulamalı Grafik Tasarımı II (PR 326) Ders Detayları

Uygulamalı Grafik Tasarımı II (PR 326) Ders Detayları Uygulamalı Grafik II (PR 326) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Uygulamalı Grafik II PR 326 Bahar 0 3 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

İngilizce İletişim Becerileri I (ENG 101) Ders Detayları

İngilizce İletişim Becerileri I (ENG 101) Ders Detayları İngilizce İletişim Becerileri I (ENG 101) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İngilizce İletişim Becerileri I ENG 101 Güz 4 0 0 4 4.5 Ön Koşul

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU TASARIM BÖLÜMÜ GRAFİK TASARIMI PROGRAMI DERS PLANI VE DERS İÇERİKLERİ

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU TASARIM BÖLÜMÜ GRAFİK TASARIMI PROGRAMI DERS PLANI VE DERS İÇERİKLERİ 1. 2.YARIYIL KOD DERS ADI T P D.S. KR. DT AKTS KOD DERS ADI T P D.S. KR. DT AKTS ATİ101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-1 2 0 2 2 Z 2 ATİ102 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-2 2 0 2 2 Z 2 TDİ101 TÜRK

Detaylı

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık İçin Grafik Tasarımı I (PR 205) Ders Detayları

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık İçin Grafik Tasarımı I (PR 205) Ders Detayları Halkla İlişkiler ve Reklamcılık İçin Grafik Tasarımı I (PR 205) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Saati Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Halkla İlişkiler ve Reklamcılık İçin Grafik

Detaylı

DENİZ HARP OKULU MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ. Statik MKM-212 2/I (3+0+0) 3 4

DENİZ HARP OKULU MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ. Statik MKM-212 2/I (3+0+0) 3 4 DENİZ HARP OKULU MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf / Y.Y. Ders Saati (T+U+L) Kredi AKTS Statik MKM-212 2/I (3+0+0) 3 4 Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin

Detaylı

DERS TANIMLAMA FORMU

DERS TANIMLAMA FORMU Dersin Kodu ve Adı : TRD101 Türk Dili II DERS TANIMLAMA FORMU Programın Adı:Kimya Mühendisliği Yarıyıl Eğitim ve Öğretim Yöntemleri (ECTS) Teori Uyg. Lab. Proje/Alan Çalışması Krediler Diğer Toplam ECTS

Detaylı