MÜSİAD AMSTERDAM AÇILIŞI Sayın New West Belediye Başkanı Ahmed Badood, Hollanda ve Türk İş Dünyasının Değerli Temsilcileri,

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "MÜSİAD AMSTERDAM AÇILIŞI Sayın New West Belediye Başkanı Ahmed Badood, Hollanda ve Türk İş Dünyasının Değerli Temsilcileri,"

Transkript

1 MÜSİAD AMSTERDAM AÇILIŞI Sayın Büyükelçim Zeynep Sibel Algan Sayın Başkonsolosum Tolga Orkun, Sayın New West Belediye Başkanı Ahmed Badood, Hollanda ve Türk İş Dünyasının Değerli Temsilcileri, Değerli Yönetim Kurulu Üyelerim, Şube Başkanlarım, Değerli MÜSİAD Üyeleri ve MÜSİAD Dostları, Değerli Basın Mensupları, Amsterdam MÜSİAD şubemizin açılışında sizleri saygıyla selamlıyorum; hoş geldiniz, şeref verdiniz. Sözlerimin başında, başta vatanım Türkiye olmak üzere, bütün dünyada, gün geçtikçe sayısını ve şiddetini arttıran terör eylemlerinden duyduğumuz derin üzüntüyü ifade etmek istiyorum. Pazartesi, bildiğiniz gibi, karanlık bir gece yaşadık. Ankara da görev yapan Rus büyükelçisi Andrey Karlov a alçak bir suikast düzenlendi. Kendisi, benim de tanıdığım, değerli bir diplomattı. Sayın Karlov un ailesine ve Rus halkına başsağlığı diliyorum. Suikastın; Türkiye, Rusya ve İran ın, Suriye konusunda bir mutabakat sağlamak için yapacağı toplantıdan hemen önceki gün düzenlenmesi, saldırganın ve arkasındaki güçlerin hem niyetini hem de kimliğini gösteriyor.

2 Teşekkür ederiz ki, Liderlerin sağduyulu yaklaşımı, bu olaydan çıkabilecek bir provokasyonu önledi. Bu üzücü hadise, amacına ulaşmadı. Şundan eminim ki, bundan sonra Türkiye ve Rusya arasındaki ilişkiler, daha da güçlenecek ve derinleşecek. Rus büyükelçisine suikast haberini daha yeni almışken, terör kirli yüzünü bu defa Berlin de gösterdi. Kamyonlu bir saldırgan, Noel pazarını kana buladı. Alman halkına başsağlığı diliyorum. Almanya nın acısını paylaşıyorum. Birkaç dakika sonra, terörün, Zürih teki bir camiye yöneldiğini gördük. Can kaybının olmaması tek tesellimiz. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Teröre karşı İsviçre halkının ve ibadet etmek için gittiği camide saldırıya uğrayan müslümanların yanındayız. Terör, acılarımızı arttırıyor ama, hiç bir yerde, hiç bir ülkede başarıya ulaşamayacak. Terör, bütün dünyanın sorunu. Dini, dili, ırkı yok. Haklısı, haksızı; bahanesi, mazereti yok. MÜSİAD olarak, her zaman, amasız, fakatsız, her türlü terörün karşısında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Terör, bölgesel değildir. Haritaya bakmaz ve sınır gözetmez. Berlin deki terörle, Kayseri'deki terör arasında fark yoktur.

3 İstanbul daki neyse, Zürih'teki de odur. Ankara da veya Paris te yaşanan vahşet aynıdır. 30 senedir terörle savaşan bir ülkenin vatandaşları olarak, bunu en iyi biz biliyoruz. Ve eğer dünyada terörü bitirmeyi samimiyetle istiyorsak; uluslararası toplumun da, geç olmadan, teröre karşı aynı ortak tutumu sergilemesi ve aynı hassasiyeti paylaşması gerekiyor. Değerli Katılımcılar, Hollanda ya bu sene Şubatta, Nisan ayında, tam lale mevsiminde ve Ağustos'ta yine gelmiştim. Ne yazık ki, Nisan ayındaki gelişimizden hemen önce terör saldırıları yaşanmıştı. Ağustos ayından önce de 15 Temmuz hain FETÖ Darbe Terörü gerçekleşmişti. Aradan aylar geçti. Ama bugün de konumuz terör. Öyleyse, şapkamızı önümüze koyarak ciddiyetle düşünmeli, dürüstçe ve açıkça konuşmalıyız. Herkes, gerçekten teröre karşıysa, terör örgütleri nasıl var olabiliyor? Bu örgütler hâlâ, nasıl ve nerden, para ve silah sağlıyor? Gerçekten terörü bitirmek istiyorsak, öncelikle bu soruların üzerine gitmeliyiz. Türkiye de de, son günlerde üst üste terör saldırıları oldu.

4 Bu nedenle, yaşadığımız üzüntü gerçekten büyük. Önceki hafta, Beşiktaş ta bir maç çıkışındaki terör saldırılarında, 36 polisimiz ve 8 vatandaşımız şehit oldu, 166 kişi yaralandı. Birkaç gün sonra Kayseri deki terör saldırısında 14 askerimiz, silahsız olarak çarşı iznine giderken şehit oldu, 55 kişi yaralandı. Türkiye'de, 15 Temmuz da, maskeli bir terör örgütünün seçilmiş iktidarı devirmek için kalkıştığı darbe girişimi sırasında, 246 sivil ve silahsız vatandaşımız, asker üniforması giymiş hainler tarafından öldürüldü, 2000 den fazlası yaralandı. O zaman, bazı dostlarımıza bunun hain bir darbe girişimi olduğunu anlatmakta çok zorlandık. Tüm Türkiye'nin yaşlı genç, kadın erkek, medya STK, İktidar muhalefet ayrımı gözetmeden buna karşı çıktığını görmek istemediler. Zaman her şeyin ilacıdır. Gerçekler, acı da olsa, hep ortaya çıkar. Bir işadamları derneğinin yurtdışı şube açılışında, bütün bunları neden anlatıyorum? Siyaset mi yapıyorum? Hayır. Biz siyasetçi değiliz. Biz İş adamıyız. Siyasetle belki tek ilgimiz, İş alanlarımızla ilgili olarak, hükümetlerin yapması gerekenleri onlardan istemek, varsa yanlış yaptıklarında onları uyarmaktır. Ama, her vatandaş kadar, hatta ülkelerimize karşı yatırım yapma sorumluluğu, istihdam oluşturma sorumluluğuna sahip işadamları olarak diğer vatandaşlardan daha fazla, terör gibi hain saldırılardan etkilenenen kesimiz. Bizim amacımız, ülkelerimiz arasındaki ilişkileri, karşılıklı faydaya dayanan ticaret vesilesiyle, daha ileriye taşımaktır.

5 Fakat ortada bir iletişim sorunu ve bir anlayış eksikliği varken, iyi niyetli girişimlerimiz de maalesef amacına ulaşamıyor. Öncelikle bu iletişim sorununu gidermek, bu karşılıklı anlayışı geliştirmek gerekiyor. Rus Büyükelçisine yapılan suikastta da gördük ki; 15 Temmuz da tüfekle ve tankla milletin üzerine yürüyen, fakat kahramanca bir direnişle bozguna uğrayan FETÖ ve veya yandaşlara yine işbaşında. Öyle görünüyor ki, FETÖ veya benzeri örgütler, yöntemini değiştirerek, Türk hükümetini zan altında bırakacak ve uluslararası kamuoyuna sorumlu gösterecek eylemler tasarlayıp uygulamaya çalışıyor. Neyse ki, bu tuzağa düşülmedi. Bir diğer başlık ise, PKK. Türkiye, 30 yıldır PKK ile mücadele veriyor. AB, ABD, NATO, diğer birçok ülke ve uluslararası kuruluş da, PKK yı terör örgütü olarak kabul ediyor. Fakat buna rağmen, dostumuz olan ülkelerden maalesef PKK ya karşı yeterince kararlı bir duruş görmüyoruz. Kasım ayında, 2016 AB ilerleme raporu yayımlandı. Ve bu raporda, Türkiye nin PKK ya karşı orantısız güç kullanmaması gerektiği yazıldı. AB ilerleme raporunda, bir terör örgütüne, üstelik AB tarafından terör örgütü olarak tanınan bir yapıya karşı, Türkiye nin orantısız güç kullandığı yazılabiliyorsa, burada durup düşünmemiz gerekir. Değerli Misafirler,

6 Bugün konuşmama MÜSİAD ı anlatarak başlamak isterdim. Son zamanlarda, zor zamanlarda, üyelerimiz ve ülkemiz adına, başardığımız güzel işlerden söz etmek isterdim. Umudumuzu ve heyecanımızı paylaşarak başlamak isterdim. Fakat ne yazık ki terörden bahsetmek zorunda kaldım. Çünkü, tıpkı benim konuşmamı böldüğü gibi, terör, ulusal bütünlükleri, bölgesel işbirliklerini, kalkınma girişimlerini de bölüyor. MÜSİAD olarak amacımız, ülkemiz ve diğer ülkeler arasındaki ilişkileri geliştirmek; bu ilişkilerin zemini üzerinde ticari ortaklıklar kurarak, ülkelerin karşılıklı çıkarına dayanan bir işbirliğini hayata geçirmektir. Bu amaçla, ilk yurtdışı şubemizi, 1993 yılında Almanya da açmıştık. Aradan geçen 23 sene boyunca, yurtiçinde ve yurtdışında teşkilatımızı genişleterek, dürüst iş yapmak isteyen iş adamlarını bir araya getiren, küresel bir ticaret ağı ördük. Bugün MÜSİAD, Tokyo dan Washington a, Ankara'dan Johannesburg a, Paris'ten Melbourne'a kadar teşkilatlanmış bir sivil toplum kuruluşu. Bugün MÜSİAD, gerek teşkilatlanmasıyla, gerek düzenlediği fuarlar ve yaptığı etkinliklerle, yırt dışı gezileriyle, İş forumlarıyla, sektörel zirveleriyle. üyelerine temin ettiği iş fırsatları ve onlara teklif ettiği büyük vizyonla, Türkiye nin ekonomi alanındaki en yaygın ve önemli STK larından birisidir. Gönüllü üyelik sistemine sahip, sadece üyelerinden aldığı aidatlarla faaliyet gösteren bir STK olarak, kalkınmamız için çıktığımız bu yolda 26 yılı geride bırakırken, Türkiye içinde 86 noktada, dünyada ise 68 ülkede 181 noktada; üyeyi, işletmeyi temsil ediyoruz.

7 Üyelerimizi, hem bölgesel, hem de küresel fırsatlarla buluşturmak için dünya genelinde seferberlik halindeyiz. Yaşlandıkça gençleşiyoruz. Yoruldukça dinçleşiyoruz. Bir yandan şube açılışlarımızla teşkilatımızı daha da genişletirken, diğer yandan faaliyetlerimize devam ediyoruz. Kasım ayında, İstanbul'da, m2 kapalı alanda, uluslararası ticaret fuarımız MÜSİAD EXPO nun 16.sını gerçekleştirdik. Hemen sonra Seydişehir şubemizi açtık. Hiç ara vermeden, Avustralya ya uçtuk, Melbourne MÜSİAD açılışını yaptık. Oradan Japonya ya geçtik ve Tokyo MÜSİAD'ın açılışını yaptık. Yurda döner dönmez de, İstanbul da, Avrupa-Ortadoğu ve Afrika Uydu Operatörleri Birliğiyle, uydu piyasasının devlerini bir araya getirdiğimiz Global Satellite Show u gerçekleştirdik. Aynı hafta sonu, Bartın şubemizi açtık ve oradan da Sudan a geçerek, Hartum şubemizin açılışını yaptık. Önümüzdeki günlerde de, hem faaliyetlerimizi sürdürecek, hem de teşkilatımızı genişletmeye devam edeceğiz. MÜSİAD, bir iş adamları derneği. Ama, faaliyetlerimiz elbette sadece ticari bağlantılar kurmakla sınırlı değil. Aynı zamanda, fikir alışverişine önem veriyoruz, bir düşünce kuruluşu gibi toplantılar düzenliyoruz. Ekonomik ve toplumsal hayatı inceleyen araştırma raporları hazırlıyoruz. Gündemin öne çıkan konularını, yayınlarımızda kamuoyuna

8 sunuyoruz. Sektörel gelişmeleri takip ederek, üyelerimizi haberdar ediyoruz. Bugün Rotterdam ın ardından, Hollanda daki ikinci şubemizi, Amsterdam MÜSİAD'ı açıyoruz. Şunu özellikle vurgulamak isterim ki, Amsterdam MÜSİAD, Hollanda kanunlarına göre faaliyet gösteren bir Hollanda İşadamları Derneği. Öncelikli amacı, Amsterdam'a, Hollandaya, buradaki üyelerine faydalı olmak. Onların ufkunu açmak. Sorunlarının çözümüne yardımcı olmak. İşlerinin gelişmesine yardımcı olmak. Elbette bunu yaparken, bir taraftan, bütün dünyaya yayılmış MÜSİAD Networkunu ve 26 yıllık deneyimini kullanacak. Diğer taraftan, kendisi de bir parçası olduğu bu geniş ailenin diğer üyeleriyle iş yapacak ve onların da işlerinin gelişmesine, ülkelerimizin ekonomisin gelişimine katkı sağlayacak. Amsterdam MÜSİAD, Amsterdam ve Hollanda için, buradaki Üyeleri ve iş dünyası için ne kadar faydalı olursa, bu fayda, geniş MÜSİAD Ailesinin bir başarısı olarak kayda geçecek, MÜSİAD'ın bilançosuna yazılacak. Umuyorum ve inanıyorum ki, diğer bütün üye ve şubelerimizin başardığını en güzel şekilde başaracaklardan birisi de Amsterdam MÜSİAD olacaktır. Bu noktada, bu Doğumda, MÜSİAD Amsterdamın doğumunda emeği geçen, Hollanda MÜSİAD'a, Başkanımız Ali Bekdur'a, Yönetim Kuruluna ve tüm üyelerine teşekkür ederim. Bu, Arı Kovanının oğul verip, yeni Arı Kovanları oluşturması gibi güzel bir şey. Bir başarı. Tebrik ediyorum. Teşekkür ediyorum.

9 edecek. Öyle görünüyor ki, bu Doğum, Hollanda'da yeni şubelerle de devam Hayırlı olsun. Değerli Misafirler, Bütün bu faaliyetlerin amacı; biraz önce de söylediğim gibi, ülkelerimiz arasındaki ilişkileri geliştirmek; bu ilişkilerin zemini üzerinde ticari ortaklıklar kurarak, Üyelerimizin ve tüm işadamlarının karşılıklı çıkarına dayanan bir işbirliğini hayata geçirmektir. Fakat, terör gibi ortak bir tehdit karşısında bile işbirliği yapamaz ve dayanışma gösteremezsek, karşılıklı fayda için kuracağımız ticari ilişkiler ne kadar sağlıklı olabilir ki? Nitekim, büyük bir potansiyele rağmen, yeterince olamıyor da. Türkiye nin teröre karşı meşru mücadelesi gerekçe gösterilerek, AB süreci donduruldu. Geri Kabul Anlaşması nda verilen sözler tutulmadı. Biliyorsunuz, AB üyesi değilken Gümrük Birliği ne katılan tek ülkeyiz. Fakat halen Gümrük Birliği kararlarında söz sahibi olamıyoruz. Gümrük Birliği Anlaşması nın revizesi ne yazık ki hala başarılmadı. Bugüne kadar yaşadığımız ve ana hatlarıyla çizdiğim tablo, olumlu ve yapıcı gelişmeler değildi. Bugün, AB Komisyonu, Gümrük Birliği güncelleme müzakerelerine başlamak için, AB Komisyonundan yetki istedi. Umarız iyi bir sonuç çıkar. Geçtiğimiz günlerde, Genel Merkezimizde, AB Büyükelçisi Cristian Berger i ağırladık.

10 Kendisine de, bu konudaki görüşlerimizi, bu ilişkinin önündeki engelleri uzun uzun anlattım. Ortada, 55 yıllık bir üyelik hikayesi var. Neredeyse ortalama insan ömrüne yaklaşan bir üyelik sürecinden söz ediyoruz. Üstelik AB ve Türkiye arasında ekonomi başta olmak üzere, hemen her bakımdan karşılıklı bağımlılık ilişkisi var. Fakat buna rağmen, terör gibi hassas konularda bile, asgari müştereklerin ıskalandığını görüyoruz. Konuşmama terörle başladım. Çünkü bu nedenle büyük bir potansiyel ziyan oluyor. Bu noktada, Hollanda ya gösterdiği sağduyudan ötürü teşekkür ediyorum. Beşiktaş taki terör saldırıları ardından Hollanda Polis Teşkilatı nın paylaştığı dayanışma mesajları için özellikle teşekkür ediyorum. Biz de, Hollanda ve Türkiye arasındaki ilişkiyi daha da ileriye taşımak istiyoruz. Zaten, ikinci şubemizi Amsterdam da bu nedenle açıyoruz. Üniversite-Sanayii işbirliğini başaran, uluslararası ticarete damgasını vuran Hollanda, 15 Temmuz dan sonra yeniden ayağa kalkan, istiklal ve istikbal iddiasını ispatlayan, bölgesel lider Türkiye yle işbirliğini geliştirirse, kuşkusuz gelecekte her iki taraf da daha fazla kazanacaktır. İstatistik değil, icraat soranlar için söyleyeyim: Türkiye olarak, 3 ay içinde, birisi İzmit Körfezine, diğeri İstanbul Boğazına olmak üzere 2 Dev köprünün açılışı yaptık.

11 Dün, buraya gelmeden önce de, Avrupa ile Asya'yı İstanbul Boğaz'ının 106 metre altından karayolu ile birbirine bağlayan Avrasya Tünelinin açılışına katılarak geldim. Biz, algı operasyonu yapmıyoruz. Biz üreten, direnen, büyüyen ve büyüten Türkiye yiz. ülke. Kuşkusuz Hollanda, Türkiye nin güçlü ekonomisini yakından bilen bir Hatırlatmak isterim. $ dı yılında Türkiye ve Hollanda arasındaki ticaret hacmi 6,1 milyar 2016 yılının 10 ayında ise, bunca badireye rağmen, Türkiye nin Hollanda ya ihracatı %15,2 artış kaydederek 3 milyar $ oldu. Türkiye nin Hollanda dan ithalatı %3,1 artarak 2,4 milyar $ a yükseldi. Son 10 yılda Türkiye den Hollanda ya toplam 8,7 milyar $ yatırım yapıldı ve Hollanda bu alanda ilk sırada yer aldı. Yine son 10 yılda Hollanda dan Türkiye ye yapılan doğrudan yabancı yatırım miktarı 19,9 milyar $ oldu ve Hollanda bu alanda da ilk sırada yer aldı. Niçin bu işbirliğini daha ileri taşımayalım? İşte Amsterdam şubemiz, inşallah, bu ümidin ve gayretin şubesi olacak. Ve bizim iyi niyetli emeklerimizin aydınlığı, ümit ediyorum ki, aramızda anlaşmazlığa neden olan bütün karanlıkları, eninde sonunda yok edecek.

12 Sözlerime son verirken, açılışımızı teşrif eden siz değerli misafirlerimize teşekkür ediyor, şubemizin ülkelerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Yaklaşık bir ay önce vefat eden Amsterdam üyemiz Hüseyin Dumana rahmet, ailesine sabır diliyorum. Şubemizin açılışında emeği geçen YTK Komisyonumuza, GBY Ümit Kiler, YTK Başkan'ımız Ahmet Selvi'ye, MÜSİAD Hollanda Başkanımız Ali Bekdur ve YK Üyelerine, MÜSİAD Amsterdam Başkan'ımız Ümit Akbulut, YK Üyeleri ve tüm üyelerine, DİK Kardomuz ve Genel Sekretaryamıza, bizi yalnız bırakmayan değerli Hanımefendilere, Şube Başkanlarım ve Üyelerime teşekkür ediyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum. Nail Olpak MÜSİAD Genel Başkanı

15 Ekim 2014 Genel Merkez

15 Ekim 2014 Genel Merkez ÇİN Yatırım Fırsatları Paneli 15 Ekim 2014 Genel Merkez İş Dünyamızın Saygıdeğer Mensupları, Değerli MÜSİAD üyeleri, Değerli Basın Mensupları, Toplantımıza katılımından dolayı teşekkür ediyor, Sizleri

Detaylı

2 Ekim 2013, Rönesans Otel

2 Ekim 2013, Rönesans Otel 1 MÜSİAD Brüksel Temsilciliği Açı çılışı ışı 2 Ekim 2013, Rönesans Otel T.C. AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış,.... T. C. ve Belçika Krallığının Saygıdeğer Temsilcileri, 1 2 STK ların Çok Kıymetli

Detaylı

3. Global SATELLITE SHOW HALİÇ KONGRE MERKEZİ STK, Kurum ve Kuruluşlarımızın Değerli Başkan ve Temsilcileri,

3. Global SATELLITE SHOW HALİÇ KONGRE MERKEZİ STK, Kurum ve Kuruluşlarımızın Değerli Başkan ve Temsilcileri, 3. Global SATELLITE SHOW HALİÇ KONGRE MERKEZİ 9.11.2017 Sayın Bakanım, STK, Kurum ve Kuruluşlarımızın Değerli Başkan ve Temsilcileri, 1 İş Dünyamızın Değerli Temsilcileri, Kıymetli Basın Mensupları, Global

Detaylı

MÜSİAD YENİ GENEL MERKEZ KOMPLEKSİ TEMEL ATMA TÖRENİ İSTANBUL

MÜSİAD YENİ GENEL MERKEZ KOMPLEKSİ TEMEL ATMA TÖRENİ İSTANBUL MÜSİAD YENİ GENEL MERKEZ KOMPLEKSİ TEMEL ATMA TÖRENİ 06.01.2016 İSTANBUL Sn Başbakan Yardımcım, Sn. Belediye Başkanım, Genel Başkanlarım, Kurum ve Kuruluşlarımızın Bşk ve Tems, DEİK, TİM, İTO Başkanlarım,

Detaylı

MÜSİAD AVUSTRALYA AÇILIŞI , Melbourne

MÜSİAD AVUSTRALYA AÇILIŞI , Melbourne MÜSİAD AVUSTRALYA AÇILIŞI 22.10.2016, Melbourne Sayın Melbourne Başkonsolosum Mehmet Küçükkayalı, Makedonya, Malezya, Endonezya, Birleşik Arap Emirlikleri Başkonsolosları, Sayın Milletvekilim, Avustralya

Detaylı

Bursa İş Geliştirme Toplantısı. 28 Mayıs Cumartesi. Bursa

Bursa İş Geliştirme Toplantısı. 28 Mayıs Cumartesi. Bursa Bursa İş Geliştirme Toplantısı 28 Mayıs Cumartesi Bursa Sayın Bakanım (Mehmet Müezzinoğlu), Sayın Valim (Münir Karaloğlu), Sayın MV'lerim, Sayın Rektörüm, Sayın B.Belediye Bşk Vekilim Sayın Bursa Tic.San

Detaylı

MÜSİAD BARTIN AÇILIŞI , BARTIN. İş ve Siyaset Dünyamızın, Kurum ve Kuruluşların Değerli Bşk, Değerli MÜSİAD Üyeleri ve MÜSİAD Dostları,

MÜSİAD BARTIN AÇILIŞI , BARTIN. İş ve Siyaset Dünyamızın, Kurum ve Kuruluşların Değerli Bşk, Değerli MÜSİAD Üyeleri ve MÜSİAD Dostları, MÜSİAD BARTIN AÇILIŞI 05.12.2016, BARTIN Sayın Valim, MV'im, Belediye Başkanım, İş ve Siyaset Dünyamızın, Kurum ve Kuruluşların Değerli Bşk, Değerli MÜSİAD Üyeleri ve MÜSİAD Dostları, Değerli Basın Mensupları,

Detaylı

MÜSİAD SUDAN AÇILIŞ Sayın Sudan Ziraat Bakanı (İbrahim Adem Ahmad Eldahil), Sayın Sudan Yatırım Bakanı (Müddesir Abdülgani)

MÜSİAD SUDAN AÇILIŞ Sayın Sudan Ziraat Bakanı (İbrahim Adem Ahmad Eldahil), Sayın Sudan Yatırım Bakanı (Müddesir Abdülgani) MÜSİAD SUDAN AÇILIŞ 11.12.2016 Bismillahirrahmanirrahim, Sayın Sudan Ziraat Bakanı (İbrahim Adem Ahmad Eldahil), Sayın Sudan Yatırım Bakanı (Müddesir Abdülgani) Sayın Büyükelçim, Sudan ve Türkiye İş Dünyasının

Detaylı

MÜSİAD SEYDİŞEHİR AÇILIŞI KONYA. Sayın Kaymakamım (Regaip Ahmet Özyiğit), Ticaret ve Sanayi Odası Başkanım (Sn.

MÜSİAD SEYDİŞEHİR AÇILIŞI KONYA. Sayın Kaymakamım (Regaip Ahmet Özyiğit), Ticaret ve Sanayi Odası Başkanım (Sn. MÜSİAD SEYDİŞEHİR AÇILIŞI 18.11.2016 KONYA Sayın Bakan Yardımcım Harun Tüfekçi, Sayın Milletvekilim Uğur Kaleli, Sayın Kaymakamım (Regaip Ahmet Özyiğit), Sayın Belediye Başkanım (Mehmet Tutal), Ticaret

Detaylı

MÜSİAD İNGİLTERE ŞUBESİ AÇILIŞI , LONDRA. İş ve Siyaset Dünyasının, STK larının Başkan ve Temsilcileri,

MÜSİAD İNGİLTERE ŞUBESİ AÇILIŞI , LONDRA. İş ve Siyaset Dünyasının, STK larının Başkan ve Temsilcileri, MÜSİAD İNGİLTERE ŞUBESİ AÇILIŞI 09.09.2017, LONDRA Sayın Büyükelçim Abdurrahman Bilgiç, Değerli Yönetim Kurulu Üyelerimiz İş ve Siyaset Dünyasının, STK larının Başkan ve Temsilcileri, Değerli MÜSİAD Üyeleri

Detaylı

MÜSİAD TEKİRDAĞ ŞUBESİ GENEL KURULU Sayın Valim, Kaymakamım, Büyükşehir Belediye Başkanım,

MÜSİAD TEKİRDAĞ ŞUBESİ GENEL KURULU Sayın Valim, Kaymakamım, Büyükşehir Belediye Başkanım, MÜSİAD TEKİRDAĞ ŞUBESİ GENEL KURULU 23.11.2017 Sayın Valim, Kaymakamım, Büyükşehir Belediye Başkanım, Değerli Yönetim Kurulu Üyelerim, ve MÜSİAD Dostları, İş ve Siyaset Dünyasının, STK larının Başkan ve

Detaylı

Uluslararası 15. MÜSİAD Fuarı ve 18. IBF Kongresi Lansmanı 03.06.2014. Yazın başlangıcını hissetmeye başladığımız Haziran ayının bu ilk

Uluslararası 15. MÜSİAD Fuarı ve 18. IBF Kongresi Lansmanı 03.06.2014. Yazın başlangıcını hissetmeye başladığımız Haziran ayının bu ilk Uluslararası 15. MÜSİAD Fuarı ve 18. IBF Kongresi Lansmanı Değerli Basın Mensupları, 03.06.2014 Yazın başlangıcını hissetmeye başladığımız Haziran ayının bu ilk günlerinde, size, Türk insanının aklından,

Detaylı

Türkiye ve Dünya Ekonomisindeki Son Gelişmeler. 15 Ekim 2015, İzmir. Sayın Bakanlarım, Valim. Sayın MV'lerim,

Türkiye ve Dünya Ekonomisindeki Son Gelişmeler. 15 Ekim 2015, İzmir. Sayın Bakanlarım, Valim. Sayın MV'lerim, Türkiye ve Dünya Ekonomisindeki Son Gelişmeler Sayın Bakanlarım, Valim 15 Ekim 2015, İzmir Sayın MV'lerim, Değerli MÜSİAD Üyeleri ve MÜSİAD Dostları, Değerli Basın Mensupları, MÜSİAD İzmir Şubemizin düzenlediği

Detaylı

TÜRKİYE - AFRİKA EKONOMİ FORUMU AÇILIŞ TÖRENİ KONYA 9 MAYIS İş Dünyası ve STK ların Değerli Başkan ve Temsilcileri,

TÜRKİYE - AFRİKA EKONOMİ FORUMU AÇILIŞ TÖRENİ KONYA 9 MAYIS İş Dünyası ve STK ların Değerli Başkan ve Temsilcileri, TÜRKİYE - AFRİKA EKONOMİ FORUMU AÇILIŞ TÖRENİ KONYA 9 MAYIS 2018 Afrika Ülkelerinin Değerli Büyükelçileri, Sayın Valim, Belediye Başkanım, İş Dünyası ve STK ların Değerli Başkan ve Temsilcileri, Değerli

Detaylı

MÜSİAD KARLSRUHE ŞUBE AÇILIŞI Sayın Başkonsoloslarım, (Karlsruhe, Stuttgart) Değerli GBY'larım, YK Üyelerim, Şube Başkan'larım,

MÜSİAD KARLSRUHE ŞUBE AÇILIŞI Sayın Başkonsoloslarım, (Karlsruhe, Stuttgart) Değerli GBY'larım, YK Üyelerim, Şube Başkan'larım, MÜSİAD KARLSRUHE ŞUBE AÇILIŞI 29.09.2016 Sayın Başkonsoloslarım, (Karlsruhe, Stuttgart) Değerli GBY'larım, YK Üyelerim, Şube Başkan'larım, İş Dünyamızın değerli temsilcileri, Değerli MÜSİAD üyeleri ve

Detaylı

Sudan'da Türk-Sudan İlişkileri Sempozyumu düzenlendi

Sudan'da Türk-Sudan İlişkileri Sempozyumu düzenlendi 28.11.2016-22:02 Sudan'da Türk-Sudan İlişkileri Sempozyumu düzenlendi Sudan'da Türk-Sudan İlişkileri Sempozyumu düzenlendi - Sudan Stratejik Çalışma ve Araştırmalar Merkezi Başkanı Dr. Hüseyin: - "Türkiye,

Detaylı

MÜSİAD İSVİÇRE Değerli Yönetim Kurulu Üyelerim, Şube Başkanlarım,

MÜSİAD İSVİÇRE Değerli Yönetim Kurulu Üyelerim, Şube Başkanlarım, MÜSİAD İSVİÇRE 25.11.2017 Sayın Başkonsolosum (Asiye Nurcan İpekçi), Değerli Yönetim Kurulu Üyelerim, Şube Başkanlarım, İş Dünyamızın Değerli Temsilcileri, Değerli MÜSİAD Üyeleri ve MÜSİAD dostları, 1

Detaylı

MÜSİAD 96. Genel İdare Kurulu GİK. İnegöl, İş ve Siyaset Dünyasının, STK'ların Başkan ve Temsilcileri,

MÜSİAD 96. Genel İdare Kurulu GİK. İnegöl, İş ve Siyaset Dünyasının, STK'ların Başkan ve Temsilcileri, MÜSİAD 96. Genel İdare Kurulu GİK İnegöl, 05.05.2017 Sayın Milletvekilim, Sayın Kaymakamım, Belediye Başkanım, İş ve Siyaset Dünyasının, STK'ların Başkan ve Temsilcileri, Yönetim Kurulu Üyelerim, Şube

Detaylı

MÜSİAD Kayseri 91. Genel İdare Kurulu 25.Aralık.2015

MÜSİAD Kayseri 91. Genel İdare Kurulu 25.Aralık.2015 MÜSİAD Kayseri 91. Genel İdare Kurulu 25.Aralık.2015 Sn Bakanlarım, Sayın Valim, AKParti GBY'ım, MV'lerim, Büyükşehir Bel. Başkanım ve Belediye Başkan'larım, İş Dünyamızın Değerli Başkan ve Temsilcileri,

Detaylı

SAYIN BAKANIM SAYIN BAŞKAN OTOMOTİV SANAYİİ DERNEĞİ NİN SAYGIDEĞER TEMSİLCİLERİ DEĞERLİ MİSAFİRLER VE KIYMETLİ BASIN MENSUPLARI

SAYIN BAKANIM SAYIN BAŞKAN OTOMOTİV SANAYİİ DERNEĞİ NİN SAYGIDEĞER TEMSİLCİLERİ DEĞERLİ MİSAFİRLER VE KIYMETLİ BASIN MENSUPLARI SAYIN BAKANIM SAYIN BAŞKAN OTOMOTİV SANAYİİ DERNEĞİ NİN SAYGIDEĞER TEMSİLCİLERİ DEĞERLİ MİSAFİRLER VE KIYMETLİ BASIN MENSUPLARI KONUŞMAMA BAŞLARKEN, BAŞTA SAYIN BAKANIMIZ OLMAK ÜZERE SİZLERİ SAYGI VE SEVGİYLE

Detaylı

MÜSİAD MAKEDONYA AÇILIŞI. Sayın Makedonya Ekonomi Bakanı ve Dış Yatırımlar Bakanları, İş ve Siyaset Dünyasının, STK'llarının Başkan ve Temsilcileri,

MÜSİAD MAKEDONYA AÇILIŞI. Sayın Makedonya Ekonomi Bakanı ve Dış Yatırımlar Bakanları, İş ve Siyaset Dünyasının, STK'llarının Başkan ve Temsilcileri, MÜSİAD MAKEDONYA AÇILIŞI 21.10.2016, ÜSKÜP Sayın Makedonya Ekonomi Bakanı ve Dış Yatırımlar Bakanları, Sn MV'llerim, İş ve Siyaset Dünyasının, STK'llarının Başkan ve Temsilcileri, Değerli MÜSİAD Üyeleri

Detaylı

MÜSİAD, DEİK TÜRKİYE-BELÇİKA İŞ KONSEYİ BRÜKSEL SEKTÖREL İŞ GEZİSİ 15 MART 2016. BECI ve Brussels Invest & Export'un Değerli Yetkilileri,

MÜSİAD, DEİK TÜRKİYE-BELÇİKA İŞ KONSEYİ BRÜKSEL SEKTÖREL İŞ GEZİSİ 15 MART 2016. BECI ve Brussels Invest & Export'un Değerli Yetkilileri, MÜSİAD, DEİK TÜRKİYE-BELÇİKA İŞ KONSEYİ BRÜKSEL SEKTÖREL İŞ GEZİSİ 15 MART 2016 Brüksel Bölgesi Ekonomi Bakanı Sn Didier Gosuin, Devlet Bakanı Kabine Şefi Sn Christophe T Sas, BECI ve Brussels Invest &

Detaylı

MÜSİAD ŞIRNAK AÇILIŞ PROGRAMI 12 EKİM Sayın Valim, Belediye Başkanım, Değerli Rektörüm, Değerli Irak Nakliye Bakanlığı Türkiye Temsilcim,

MÜSİAD ŞIRNAK AÇILIŞ PROGRAMI 12 EKİM Sayın Valim, Belediye Başkanım, Değerli Rektörüm, Değerli Irak Nakliye Bakanlığı Türkiye Temsilcim, MÜSİAD ŞIRNAK AÇILIŞ PROGRAMI 12 EKİM 2018 Sayın Valim, Belediye Başkanım, Değerli Rektörüm, Değerli Irak Nakliye Bakanlığı Türkiye Temsilcim, İş Dünyası ve STK ların Değerli Başkan ve Temsilcileri, Değerli

Detaylı

8. MÜSİAD BİLİM TEKNOLOJİ ÖDÜL TÖRENİ GENEL MERKEZ

8. MÜSİAD BİLİM TEKNOLOJİ ÖDÜL TÖRENİ GENEL MERKEZ 8. MÜSİAD BİLİM TEKNOLOJİ ÖDÜL TÖRENİ GENEL MERKEZ 09.06.2016 Sn.Rektörlerim, Değerli Basın Mensupları, Kıymetli Misafirler, Sözlerime başlamadan önce, önceki gün İstanbul da, dün de Mardin de gerçekleştirilen

Detaylı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi nde düzenlenen basın toplantısında konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi nde düzenlenen basın toplantısında konuştu Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi nde düzenlenen basın toplantısında konuştu Ağustos 21, 2017-1:53:00 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde

Detaylı

MÜSİAD Başarılı Öğrenciler Ödül Töreni KARADENİZ EREĞLİ 7 HAZİRAN 2018 Sayın Kaymakamım, Sayın Milletvekilim, Sn Rektörüm, Belediye Başkanlarım,

MÜSİAD Başarılı Öğrenciler Ödül Töreni KARADENİZ EREĞLİ 7 HAZİRAN 2018 Sayın Kaymakamım, Sayın Milletvekilim, Sn Rektörüm, Belediye Başkanlarım, MÜSİAD Başarılı Öğrenciler Ödül Töreni KARADENİZ EREĞLİ 7 HAZİRAN 2018 Sayın Kaymakamım, Sayın Milletvekilim, Sn Rektörüm, Belediye Başkanlarım, İş Dünyası, STK ların Değerli Başkan ve Temsilcileri, Değerli

Detaylı

Başbakan Yıldırım, Ankara YHT Garı açılış töreninde konuştu

Başbakan Yıldırım, Ankara YHT Garı açılış töreninde konuştu Başbakan Yıldırım, Ankara YHT Garı açılış töreninde konuştu Ekim 29, 2016-6:32:00 Başbakan Binali Yıldırım, "Bu modern Ankara Tren Garı yap-işlet-devret modeliyle 725 trilyon harcanarak, bu hale geldi.

Detaylı

BÖLGESEL TİCARET TOPLANTISI İZMİR

BÖLGESEL TİCARET TOPLANTISI İZMİR BÖLGESEL TİCARET TOPLANTISI İZMİR 13.01.2018 Sayın Valim, Sayın TOKİ Başkan Yardımcım, Sayın Ticaret Odası Başkanım, Sayın Rektörlerim, Değerli Yönetim Kurulu Üyelerim, Değerli MÜSİAD Üyeleri ve Dostları

Detaylı

TED İN AYDINLIK MEŞALESİNİ 50 YILDIR BÜYÜK BİR GURURLA TAŞIYAN OKULLARIMIZDA EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAŞLADI

TED İN AYDINLIK MEŞALESİNİ 50 YILDIR BÜYÜK BİR GURURLA TAŞIYAN OKULLARIMIZDA EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAŞLADI TED İN AYDINLIK MEŞALESİNİ 50 YILDIR BÜYÜK BİR GURURLA TAŞIYAN OKULLARIMIZDA 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAŞLADI Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ün 1928 yılında Ankara

Detaylı

Sayın Kazakistan Uluslararası Ticaret Odası ve Türkiye Kazakistan İş Konseyi Kazak Tarafı Başkanı

Sayın Kazakistan Uluslararası Ticaret Odası ve Türkiye Kazakistan İş Konseyi Kazak Tarafı Başkanı Sayın Kazakistan Uluslararası Ticaret Odası ve Türkiye Kazakistan İş Konseyi Kazak Tarafı Başkanı Ayan YERENOV, Sayın Türkiye-Kazakistan İş Konseyi Türk Tarafı Başkanı Mert SARI, Değerli Katılımcılar,

Detaylı

MÜSİAD AGİK, KÖLN 1 Ekim 2016

MÜSİAD AGİK, KÖLN 1 Ekim 2016 MÜSİAD AGİK, KÖLN 1 Ekim 2016 Sayın Başkonsolosum, Ticaret Müşavirim, Değerli GBY'larım, YK Üyelerim, Şube Başkanlarım, Değerli MÜSİAD Üyeleri ve MÜSİAD Dostları, Değerli Basın Mensupları, Köln Avrupa

Detaylı

Başbakan Sayın Binali YILDIRIM KANAAT ÖNDERLERİ VE STK İLE BULUŞMASI KAYSERİ

Başbakan Sayın Binali YILDIRIM KANAAT ÖNDERLERİ VE STK İLE BULUŞMASI KAYSERİ Başbakan Sayın Binali YILDIRIM KANAAT ÖNDERLERİ VE STK İLE BULUŞMASI KAYSERİ 02.04.17 Sayın Başbakanım, Sayın Bakanlarım, Sayın Valim, Milletvekillerim, Büyükşehir Belediyesi Başkanım, İş ve Siyaset Dünyasının,

Detaylı

MÜSİAD MÜSİAD KÜRESEL GÜÇ

MÜSİAD MÜSİAD KÜRESEL GÜÇ Yıl:2 Sayı:23 ARALIK 2014 KIBRIS MÜSİAD Ücretsizdir BÜLTEN KÜRESEL GÜÇ MÜSİAD 15. MÜSİAD ULUSLARARASI FUARI, 18. ULUSLARARASI İŞ FORMU KONGRESİ VE MÜSİAD DÜNYA GENEL İDARE KURULU 26-30 KASIM 2014`DE İSTANBUL`DA

Detaylı

Yine yapmak istediklerimizden birisi olan, spesifik sektörlerde, belki daha az, ama daha etkin iş adamları seyahatlerini önemsiyoruz ve buna

Yine yapmak istediklerimizden birisi olan, spesifik sektörlerde, belki daha az, ama daha etkin iş adamları seyahatlerini önemsiyoruz ve buna MÜSİAD Cidde Temsilcisi Tanıtımı ve Türk Suud İş Forumu 23.05.2015 TC Cidde Başkonsolosu Fikret Özel, Cidde Tic Odası Başkan Yardımcısı, Mazeen Baterjee Türk-Suud İş Konseyi Başkanı, Mazan Ragap, Cidde

Detaylı

MÜSİAD, "Yeni Türkiye Vizyonu ve İş Dünyası" Kayseri, 25 Ekim 2014, Cumartesi. Değerli Bakanlarım, Sayın Valilerim, Büyükşehir Belediye Başkanım,

MÜSİAD, Yeni Türkiye Vizyonu ve İş Dünyası Kayseri, 25 Ekim 2014, Cumartesi. Değerli Bakanlarım, Sayın Valilerim, Büyükşehir Belediye Başkanım, MÜSİAD, "Yeni Türkiye Vizyonu ve İş Dünyası" Kayseri, 25 Ekim 2014, Cumartesi Sayın Başbakanım, Saygıdeğer Hanımefendi, Değerli Bakanlarım, Sayın Valilerim, Büyükşehir Belediye Başkanım, AK Parti'nin Sayın

Detaylı

2. GLOBAL SATELLITE SHOW HALİÇ KONGRE MERKEZİ Sayın Bakanlarım (Bilim Sanayi ve Teknoloji), (Vecdi Gönül),

2. GLOBAL SATELLITE SHOW HALİÇ KONGRE MERKEZİ Sayın Bakanlarım (Bilim Sanayi ve Teknoloji), (Vecdi Gönül), 2. GLOBAL SATELLITE SHOW HALİÇ KONGRE MERKEZİ 29.11.2016 Sayın Bakanlarım (Bilim Sanayi ve Teknoloji), (Vecdi Gönül), Bakanlıklarımızın, ESOA nın, TÜRKSAT'ın, Global Satshow'un, SSPI'ın Değerli Başkan

Detaylı

DTİK TÜRK GİRİŞİMCİLER KURULTAYI. Açış Konuşması. Ömer Cihad Vardan, DEİK Başkanı. 26 Mart 2016, İstanbul

DTİK TÜRK GİRİŞİMCİLER KURULTAYI. Açış Konuşması. Ömer Cihad Vardan, DEİK Başkanı. 26 Mart 2016, İstanbul DTİK TÜRK GİRİŞİMCİLER KURULTAYI Açış Konuşması Ömer Cihad Vardan, DEİK Başkanı 26 Mart 2016, İstanbul Sayın Başbakan Yardımcılarım; Bakanlarım; Saygıdeğer Protokol; Çok Değerli Başkanlar; Dünyanın dört

Detaylı

Sayın Yönetim Kurulu Üyesi/ ve Meclis Üyesi Arkadaşlarım,/

Sayın Yönetim Kurulu Üyesi/ ve Meclis Üyesi Arkadaşlarım,/ 1 Sayın Meclis Başkanım,/ Sayın Yönetim Kurulu Üyesi/ ve Meclis Üyesi Arkadaşlarım,/ 2018 yılının/ ilk meclis toplantısına hoş geldiniz diyor,/ sizleri saygılarımla selamlıyorum./ Sözlerime başlarken,/

Detaylı

MÜSİAD İFTARI ŞANLIURFA

MÜSİAD İFTARI ŞANLIURFA MÜSİAD İFTARI ŞANLIURFA 16.06.2017 Sayın Milletvekillerim, Sayın Valim, Sayın Belediye Başkanım Sayın Mardin Şube Başkanım, Değerli MÜSİAD Üyeleri ve MÜSİAD Dostları, Değerli Basın Mensupları, Şanlıurfa

Detaylı

20. IBF KONGRESİ Açılışı. 10 Kasım Perşembe, İstanbul. Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanı Sn. Sheikh Ahmed bin Jassim Al Thani

20. IBF KONGRESİ Açılışı. 10 Kasım Perşembe, İstanbul. Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanı Sn. Sheikh Ahmed bin Jassim Al Thani 20. IBF KONGRESİ Açılışı 10 Kasım Perşembe, İstanbul Başbakan Yardımcım Sn. Mehmet Şimşek, Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanı Sn. Sheikh Ahmed bin Jassim Al Thani Dost ve Kardeş Ülkelerin Değerli Bakanları,

Detaylı

Batman, 93. GİK Toplantısı. 15-16 Nisan 2016. Ekonomi Bakan Yardımcımız Sayın Fatih Metin, İş ve Siyaset Dünyamızın, Ekon. Bak. Değerli Temsilcileri,

Batman, 93. GİK Toplantısı. 15-16 Nisan 2016. Ekonomi Bakan Yardımcımız Sayın Fatih Metin, İş ve Siyaset Dünyamızın, Ekon. Bak. Değerli Temsilcileri, Batman, 93. GİK Toplantısı 15-16 Nisan 2016 Sayın Valim, Sayın Milletvekilim, Ekonomi Bakan Yardımcımız Sayın Fatih Metin, Sayın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanım, İş ve Siyaset Dünyamızın, Ekon. Bak. Değerli

Detaylı

Türkiye-Yunanistan İş Forumu. İzmir, 8 Mart Ömer Cihad Vardan DEİK Başkanı

Türkiye-Yunanistan İş Forumu. İzmir, 8 Mart Ömer Cihad Vardan DEİK Başkanı Türkiye-Yunanistan İş Forumu İzmir, 8 Mart 2016 Ömer Cihad Vardan DEİK Başkanı T.C. Başbakanı Sayın Ahmet Davutoğlu; Yunanistan Başbakanı Sayın Alexis Tsipras; Saygıdeğer Bakanlarım; Değerli Türk ve Yunan

Detaylı

Meclis toplantısında darbe girişimini kınayan Balıkesir Sanayi Odası, Yatırıma ve üretime devam mesajı verdi

Meclis toplantısında darbe girişimini kınayan Balıkesir Sanayi Odası, Yatırıma ve üretime devam mesajı verdi Meclis toplantısında darbe girişimini kınayan Balıkesir Sanayi Odası, Yatırıma ve üretime devam mesajı verdi Balıkesir Sanayi Odası'nın son meclis toplantısında 15 Temmuz'daki darbe kalkışmasının etkileri

Detaylı

DTİK TÜRK GİRİŞİMCİLER KURULTAYI. Gala Yemeği Konuşması. Ömer Cihad Vardan, DEİK Başkanı. 26 Mart 2016, İstanbul

DTİK TÜRK GİRİŞİMCİLER KURULTAYI. Gala Yemeği Konuşması. Ömer Cihad Vardan, DEİK Başkanı. 26 Mart 2016, İstanbul DTİK TÜRK GİRİŞİMCİLER KURULTAYI Gala Yemeği Konuşması Ömer Cihad Vardan, DEİK Başkanı 26 Mart 2016, İstanbul Sayın Başbakan Yardımcılarım; Bakanlarım; Saygıdeğer Protokol; Çok Değerli Başkanlar; Türk

Detaylı

MÜSİAD JAPONYA AÇILIŞI , TOKYO. Japonyanın Değerli Milletvekili Kiyoshi Ejima,

MÜSİAD JAPONYA AÇILIŞI , TOKYO. Japonyanın Değerli Milletvekili Kiyoshi Ejima, MÜSİAD JAPONYA AÇILIŞI 24.11.2016, TOKYO Sayın Büyükelçim A. Bülent Meriç, Japonyanın Değerli Milletvekili Kiyoshi Ejima, JETRO Başkan Yardımcısı Shigeki Maeda, Türkiye ve Japonya'nın Dışişleri Bakanlığı

Detaylı

Türkiye İstişare Toplantısı. Kıtalararası Lojistik Üssü Türkiye. Mersin

Türkiye İstişare Toplantısı. Kıtalararası Lojistik Üssü Türkiye. Mersin Türkiye İstişare Toplantısı Kıtalararası Lojistik Üssü Türkiye Mersin 27.01.2018 1 Sayın Bakanım, Sayın Valim, Sayın Milletvekilim, Uluslararası Nakliyeciler Derneği Genel Başkanı, İş ve Siyaset Dünyasının

Detaylı

Göller Bölgesi Aylık Hakemli Ekonomi ve Kültür Dergisi Ayrıntı/ 60

Göller Bölgesi Aylık Hakemli Ekonomi ve Kültür Dergisi Ayrıntı/ 60 ÖZET: Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı nın (BAKA) yeni Genel Sekreteri Mehmet Sırrı Özen, görevine geçen ay başladı. Özen; ilk olarak ekip arkadaşlarım diye hitap ettiği BAKA nın personeliyle toplantı yaptı,

Detaylı

MÜSİAD 2 EXPO BY QATAR DOHA Exhibition and Convention Center. Değerli Yönetim Kurulu Üyelerim, Sektör Kurulu Başkanlarım,

MÜSİAD 2 EXPO BY QATAR DOHA Exhibition and Convention Center. Değerli Yönetim Kurulu Üyelerim, Sektör Kurulu Başkanlarım, MÜSİAD 2 EXPO BY QATAR 17-19.01.2018 DOHA Exhibition and Convention Center Sayın Büyükelçim (Fikret Özer), Sayın TOBB Başkanım, Değerli Yönetim Kurulu Üyelerim, Sektör Kurulu Başkanlarım, İş Dünyasının

Detaylı

MÜSİAD Antalya Dostlar Meclisi 24.Ekim.2015. Sayın Bakanım, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanım, Değerli MÜSİAD Üyeleri ve MÜSİAD Dostları,

MÜSİAD Antalya Dostlar Meclisi 24.Ekim.2015. Sayın Bakanım, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanım, Değerli MÜSİAD Üyeleri ve MÜSİAD Dostları, MÜSİAD Antalya Dostlar Meclisi 24.Ekim.2015 Sayın Bakanım, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanım, Değerli MÜSİAD Üyeleri ve MÜSİAD Dostları, Değerli Basın Mensupları, MÜSİAD Antalya Şubemizin düzenlediği

Detaylı

Almanya Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Çalışma ve Uyum Bakanı Sayın Guntram Schneider, Değerli MÜSİAD Başkanları, MÜSİAD Üyeleri ve MÜSİAD Dostları,

Almanya Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Çalışma ve Uyum Bakanı Sayın Guntram Schneider, Değerli MÜSİAD Başkanları, MÜSİAD Üyeleri ve MÜSİAD Dostları, NAİL OLPAK MÜSİAD DORTMUND ŞUBE AÇILIŞI KONUŞMASI 13 NİSAN 2013, CUMARTESİ ALMANYA Almanya Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Çalışma ve Uyum Bakanı Sayın Guntram Schneider, T. C. Essen Başkonsolosu Sayın Şule

Detaylı

Türkiye-Sırbistan-Bosna Hersek Üçlü İş Forumu Konuşması. 26 Ekim 2016, Grand Wyndham Hotel, İstanbul. Ömer Cihad Vardan

Türkiye-Sırbistan-Bosna Hersek Üçlü İş Forumu Konuşması. 26 Ekim 2016, Grand Wyndham Hotel, İstanbul. Ömer Cihad Vardan Türkiye-Sırbistan-Bosna Hersek Üçlü İş Forumu Konuşması 26 Ekim 2016, Grand Wyndham Hotel, İstanbul Ömer Cihad Vardan T.C. Ekonomi Bakanı Sayın Nihat Zeybekci, Sırbistan Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı

Detaylı

Aç l fl Vural Öger Çok değerli misafirler, Konrad-Adenauer vakfının 23 senedir yapmış olduğu bu gazetecilik seminerinde son senesinde bizim de k

Aç l fl Vural Öger Çok değerli misafirler, Konrad-Adenauer vakfının 23 senedir yapmış olduğu bu gazetecilik seminerinde son senesinde bizim de k Çok değerli misafirler, Konrad-Adenauer vakfının 23 senedir yapmış olduğu bu gazetecilik seminerinde son 10-11 senesinde bizim de katkılarımızın olması bizi her zaman çok mutlu ediyor çünkü Avrupa da yaşayan

Detaylı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karacan Düzce'de

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karacan Düzce'de AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karacan Düzce'de 22.11.2017-22:35 Son Güncelleme: 22.11.2017-22:35 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan, 2019 a giden yolda dava uğruna daha fazla mücadele edeceğiz

Detaylı

Bölgesel İstişare Toplantısı-Balıkesir. 2 Mart Sayın Valim, Sayın Milletvekillerim, Belediye Başkanlarım,

Bölgesel İstişare Toplantısı-Balıkesir. 2 Mart Sayın Valim, Sayın Milletvekillerim, Belediye Başkanlarım, Bölgesel İstişare Toplantısı-Balıkesir 2 Mart 2019 Ticaret Bakanım Sayın Ruhsar Pekcan, Sayın Valim, Sayın Milletvekillerim, Belediye Başkanlarım, TESK Başkanı Sayın Bendevi Palandöken, Balıkesir Ticaret

Detaylı

AK PARTi Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan Bosna-Hersek te

AK PARTi Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan Bosna-Hersek te AK PARTi Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan Bosna-Hersek te Mart 25, 2008-12:00:00 AK PARTi Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan Bosna-Hersek te Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bölücü terör örgütüne yönelik

Detaylı

MÜSİAD KADIN GİRİŞİMCİLER ZİRVESİ. Açılış Konuşması. 27 Mayıs İş Dünyamızın ve STK'larının, Kurumların Değerli Bşk ve Tems,

MÜSİAD KADIN GİRİŞİMCİLER ZİRVESİ. Açılış Konuşması. 27 Mayıs İş Dünyamızın ve STK'larının, Kurumların Değerli Bşk ve Tems, MÜSİAD KADIN GİRİŞİMCİLER ZİRVESİ Açılış Konuşması 27 Mayıs 2016 Sayın Bakanım, Tuzla Belediye Başkanım, İş Dünyamızın ve STK'larının, Kurumların Değerli Bşk ve Tems, Değerli MÜSİAD Üyeleri ve MÜSİAD Dostları,

Detaylı

ISLAMIC FINANCE NEWS ROADSHOW 2013-TURKEY

ISLAMIC FINANCE NEWS ROADSHOW 2013-TURKEY ISLAMIC FINANCE NEWS ROADSHOW 2013-TURKEY 3 EYLÜL 2013 DR. VAHDETTİN ERTAŞ SERMAYE PİYASASI KURULU BAŞKANI KONUŞMA METNİ Değerli konuklar, yurtdışından gelen değerli misafirlerimiz, finans sektörünün kıymetli

Detaylı

http://www.tv100.com.tr/guclu-sanayi-guclu-balikesir/12798/ SANAYİCİLER GÖNEN DE BİR ARAYA GELDİ Hem Türkiye hem de Balıkesir in 2023 hedeflerini gerçekleştirmesi için yoğun çaba sarfeden Balıkesir sanayicisi

Detaylı

JCI Antalya. Nisan-Mayıs-Haziran 2010 Haber Bülteni. Antalya

JCI Antalya. Nisan-Mayıs-Haziran 2010 Haber Bülteni. Antalya Etkinlik: Networking Performansınızı Geliştirin Tarih: Nisan 2010 Yer: Dedeman Otel JCI Salonu Network (iş ağı) kavramını daha iyi tanımak ve iş ağı performansımızı geliştirmek üzere üyelerimiz ve iş dünyasındaki

Detaylı

MÜSİAD VİZYONER 15 Basın Toplantısı 16.11.2015, Feriye Lokantası Değerli Basın Mensupları,

MÜSİAD VİZYONER 15 Basın Toplantısı 16.11.2015, Feriye Lokantası Değerli Basın Mensupları, MÜSİAD VİZYONER 15 Basın Toplantısı 16.11.2015, Feriye Lokantası Değerli Basın Mensupları, 18-19.Kasım tarihleri arasında, yani, bu hafta Çarşamba- Perşembe günü, İstanbul Yeşilköy Wow Otel de gerçekleştireceğimiz,

Detaylı

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No :300 KARAR 300 : Gündem maddelerinin görüşülmesi tamamlanmış olduğundan Ağustos ayı meclis toplantısının birinci birleşiminin kapatılmasına, bir sonraki meclis birleşiminin 5 Ağustos 2016 Cuma

Detaylı

Küresel Katılım Finans Zirvesi (GPAS) Haliç Kongre Merkezi Kurum ve Sivil Toplum Kuruluşlarımızın Değerli Başkan ve Temsilcileri,

Küresel Katılım Finans Zirvesi (GPAS) Haliç Kongre Merkezi Kurum ve Sivil Toplum Kuruluşlarımızın Değerli Başkan ve Temsilcileri, Küresel Katılım Finans Zirvesi (GPAS) Haliç Kongre Merkezi 16.11.2017 Kurum ve Sivil Toplum Kuruluşlarımızın Değerli Başkan ve Temsilcileri, Katılım Bankalarımızın Kıymetli Genel Müdürleri, Sayın İnceif

Detaylı

SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER DOKTORA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ ZORUNLU DERSLER. Modern Siyaset Teorisi

SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER DOKTORA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ ZORUNLU DERSLER. Modern Siyaset Teorisi SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER DOKTORA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ ZORUNLU DERSLER Modern Siyaset Teorisi Dersin Kodu SBU 601 Siyaset, iktidar, otorite, meşruiyet, siyaset sosyolojisi, modernizm,

Detaylı

SAĞLIK DİPLOMASİSİ Sektörel Diplomasi İnşası

SAĞLIK DİPLOMASİSİ Sektörel Diplomasi İnşası STRATEJİK VİZYON BELGESİ SAĞLIK DİPLOMASİSİ Sektörel Diplomasi İnşası Yakın geçmişte yaşanan küresel durgunluklar ve ekonomik krizlerden dünyanın birçok ülkesi ve bölgesi etkilenmiştir. Bu süreçlerde zarar

Detaylı

MÜSİAD. 94. Genel İdare Kurulu Toplantısı. Malatya Gümrük ve Ticaret Bakanlığının Değerli Temsilcileri,

MÜSİAD. 94. Genel İdare Kurulu Toplantısı. Malatya Gümrük ve Ticaret Bakanlığının Değerli Temsilcileri, MÜSİAD 94. Genel İdare Kurulu Toplantısı Malatya 02.09.2016 Sayın Bakanım, Sayın Valim, MV'llerim, Müsteşarım, belediye başkanım, Gümrük ve Ticaret Bakanlığının Değerli Temsilcileri, İş ve Siyaset Dünyamızın

Detaylı

MÜSİAD İFTARI ANKARA

MÜSİAD İFTARI ANKARA MÜSİAD İFTARI ANKARA 06.06.2017 Sayın Bakanlarım, Milletvekillerim, Kurum ve Kuruluşlarımızın Başkan ve Temsilcileri, İş, Siyaset ve STK'larının Değerli Başkan ve Temsilcileri, Değerli Yönetim Kurulu Üyelerim

Detaylı

Afrika Sanayici ve İşadamları Derneği «Türk Özel Sektörünün Afrika ya Açılan Kapısı»

Afrika Sanayici ve İşadamları Derneği «Türk Özel Sektörünün Afrika ya Açılan Kapısı» Afrika Sanayici ve İşadamları Derneği «Türk Özel Sektörünün Afrika ya Açılan Kapısı» AFRİKA 5 BÖLGE - Kuzey Afrika - Batı Afrika - Orta Afrika - Doğu Afrika - Güney Afrika Vizyonumuz Küreselleşen dünyada

Detaylı

AK PARTi Genel Başkan Yardımcıları Haluk İpek ile Hüseyin Tanrıverdi nin birlikte düzenledikleri bas

AK PARTi Genel Başkan Yardımcıları Haluk İpek ile Hüseyin Tanrıverdi nin birlikte düzenledikleri bas AK PARTi Genel Başkan Yardımcıları Haluk İpek ile Hüseyin Tanrıverdi nin birlikte düzenledikleri bas Haziran 24, 2008-12:00:00 AK PARTi Genel Başkan Yardımcıları Haluk İpek ile Hüseyin Tanrıverdi'nin birlikte

Detaylı

DİASPORA - 13 Mayıs

DİASPORA - 13 Mayıs DİASPORA - 13 Mayıs 2015 - Sayın Başkonsoloslar, Daimi Temsilciliklerimizin değerli mensupları, ABD de yerleşik Diasporalarımızın kıymetli temsilcileri, Bugün burada ilk kez ABD de yaşayan diaspora temsilcilerimizle

Detaylı

Türkiye, bu oranla araştırmaya katılan 24 ülke arasında 5. sırada yer alıyor.

Türkiye, bu oranla araştırmaya katılan 24 ülke arasında 5. sırada yer alıyor. Sayın Başkan, Değerli Basın mensupları, Odamızın Mayıs ayı olağan Meclis toplantısına hoş geldiniz diyor, hepinizi şahsım ve yönetim kurulu adına saygıyla selamlıyorum. 65. Hükümetimiz, dün Sayın Cumhurbaşkanımızın

Detaylı

MÜSİAD TOKYO AÇILIŞI TOKYO. MÜSİAD Tokyo nun açılışında sizleri saygıyla selamlıyorum; hoş geldiniz, şeref verdiniz.

MÜSİAD TOKYO AÇILIŞI TOKYO. MÜSİAD Tokyo nun açılışında sizleri saygıyla selamlıyorum; hoş geldiniz, şeref verdiniz. MÜSİAD TOKYO AÇILIŞI 24.11.2016 TOKYO Sayın Misafirler, Değerli basın mensupları, MÜSİAD Tokyo nun açılışında sizleri saygıyla selamlıyorum; hoş geldiniz, şeref verdiniz. Koniçiva! (Merhaba) Kardeş üllke

Detaylı

SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu

SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu 28-29 Kasım 2014 - Bursa Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve

Detaylı

Hessen Eyaleti Milletvekili Sayın Dr. Frank Sürmann,

Hessen Eyaleti Milletvekili Sayın Dr. Frank Sürmann, MANNHEIM MÜSİAD AÇILIŞI 17 HAZİRAN 2013 PAZARTESİ - MANNHEIM Hessen Eyaleti Milletvekili Sayın Dr. Frank Sürmann, Yabancılar Meclisi Başkanı Sayın Suat Selçuk, Karlshure Başkonsolosumuz Sayın Serhat Aksan,

Detaylı

16. MÜSİAD EXPO KAPANIŞ YEMEĞİ , WOW. Sayın Bakanlarım, Dost ve Kardeş Ülkelerin Saygıdeğer. Sayın Milletvekillerim, Belediye Başkanlarım,

16. MÜSİAD EXPO KAPANIŞ YEMEĞİ , WOW. Sayın Bakanlarım, Dost ve Kardeş Ülkelerin Saygıdeğer. Sayın Milletvekillerim, Belediye Başkanlarım, 16. MÜSİAD EXPO KAPANIŞ YEMEĞİ 11.11.2016, WOW Sayın Başbakanım, Bakanları, Sayın Bakanlarım, Dost ve Kardeş Ülkelerin Saygıdeğer Sayın Milletvekillerim, Belediye Başkanlarım, Oda Borsa ve Meslek Örgütlerinin

Detaylı

İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI (İİT) GENEL SEKRETERİ SAYIN YOUSEF BIN AHMAD AL-OTHAIMEEN İN İİT. EKONOMİK ve TİCARİ İŞBİRLİĞİ DAİMİ KOMİTESİ (İSEDAK)

İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI (İİT) GENEL SEKRETERİ SAYIN YOUSEF BIN AHMAD AL-OTHAIMEEN İN İİT. EKONOMİK ve TİCARİ İŞBİRLİĞİ DAİMİ KOMİTESİ (İSEDAK) İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI (İİT) GENEL SEKRETERİ SAYIN YOUSEF BIN AHMAD AL-OTHAIMEEN İN İİT EKONOMİK ve TİCARİ İŞBİRLİĞİ DAİMİ KOMİTESİ (İSEDAK) 33. OTURUMUNDA YAPACAĞI KONUŞMANIN TASLAK METNİ İstanbul,

Detaylı

Avusturya AGİK Mayıs Viyana

Avusturya AGİK Mayıs Viyana Avusturya AGİK 19-22 Mayıs 2016 Viyana Sayın Bakanım, Sayın Başkonsolosum, Değerli şube başkanlarım, Değerli basın mensupları, Kıymetli misafirler, Avrupa Genel İdare Kurulu Toplantımıza hoş geldiniz.

Detaylı

SORU- Bize kısaca kendinizi tanıtır mısınız? Hangi okullarda okudunuz? Nerelerde çalıştınız bugüne kadar?

SORU- Bize kısaca kendinizi tanıtır mısınız? Hangi okullarda okudunuz? Nerelerde çalıştınız bugüne kadar? İSTANBUL TOKAT PAZARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ BAŞKANI CENGİZ ÇEVİK DERNEK OLARAK DAĞITTIĞIMIZ KİŞİSEL GELİŞİM DERGİLERİ ÖĞRENCİLERİMİZDE İNANILMAZ GELİŞMELERE SEBEP OLMUŞ 2014 YILINDA 10.000 KİŞİSEL GELİŞİM

Detaylı

TÜSİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI HALUK DİNÇER İN ÇÖZÜM SÜRECİNİN İKTİSADİ BOYUTUNA KATKI: ALTERNATİF TURİZM KONFERANSI AÇILIŞ KONUŞMASI

TÜSİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI HALUK DİNÇER İN ÇÖZÜM SÜRECİNİN İKTİSADİ BOYUTUNA KATKI: ALTERNATİF TURİZM KONFERANSI AÇILIŞ KONUŞMASI TÜSİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI HALUK DİNÇER İN ÇÖZÜM SÜRECİNİN İKTİSADİ BOYUTUNA KATKI: ALTERNATİF TURİZM KONFERANSI AÇILIŞ KONUŞMASI 27 Eylül 2014 Mardin Sayın Başbakan Yardımcım, Sayın Bakanım, Saygıdeğer

Detaylı

Sayın Cumhurbaşkanım

Sayın Cumhurbaşkanım MÜSİAD 24. GENEL KURULU 03.06.2017 Haliç Kongre Merkezi, İstanbul Sayın Cumhurbaşkanım Kıymetli Bakanlarım, Milletvekillerim, Valim, Belediye Başkanlarım, Anadolu muzun 81 vilayetinden ve dünyanın muhtelif

Detaylı

ÖMER GÜNEY CHP MENEMEN BELEDİYE BAŞKAN A.ADAYI

ÖMER GÜNEY CHP MENEMEN BELEDİYE BAŞKAN A.ADAYI 1 26 EYLÜL 2013, Saygıdeğer Menemen Halkımla, Belediye Başkan Aday Adaylığımı açıkladığım o güzel gündeki konuştuklarımı ölümsüzleştirmek istedim. Sevgi ve Saygılarımla 2 Kıymetli Büyüklerim, Partimizin

Detaylı

SAADET PARTİSİ EKONOMİK İŞLER BAŞKANLIĞI TEMMUZ 2016 RAPORU

SAADET PARTİSİ EKONOMİK İŞLER BAŞKANLIĞI TEMMUZ 2016 RAPORU SAADET PARTİSİ EKONOMİK İŞLER BAŞKANLIĞI TEMMUZ 2016 RAPORU 30.07.2016 Ülkemiz Temmuz 2015 den beri devam eden Terör olayları ile uğraşırken 15 Temmuz 2016 da bir darbe girişimine hedef olmuştur. Seçilmişleri;

Detaylı

Saadet Partisi Yerel Basınla Buluştu Saadet Partisi Beykoz İlçe Teşkilatı Yerel Basınla biraraya geldi.

Saadet Partisi Yerel Basınla Buluştu Saadet Partisi Beykoz İlçe Teşkilatı Yerel Basınla biraraya geldi. Saadet Partisi Yerel Basınla Buluştu Saadet Partisi Beykoz İlçe Teşkilatı Yerel Basınla biraraya geldi. 1 / 18 Toplantı İstanbul kahvaltıyla Büyükşehir başladı. Belediyesi Beykoz Korusu Tesisleri'nde gerçekleşti.

Detaylı

Sn. Rona Yırcalı DEĞERLİ MİSAFİRLER,

Sn. Rona Yırcalı DEĞERLİ MİSAFİRLER, TOBB VE DEİK İN DEĞERLİ BAŞKANI SAYIN RİFAT HİSARCIKLIOĞLU, DUTİV- DÜNYA TÜRK İŞADAMLARI VAKFI BAŞKANI SAYIN ERTUĞRUL ÖNEN, DÜNYA TÜRK İŞ DÜNYASININ VE TÜRK ÖZEL SEKTÖRÜNÜN KIYMETLİ TEMSİLCİLERİ, SAYIN

Detaylı

ZORLUKLAR, FIRSATLAR VE STRATEJĐLER

ZORLUKLAR, FIRSATLAR VE STRATEJĐLER Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası FĐNANSAL EĞĐTĐM VE FĐNANSAL FARKINDALIK: ZORLUKLAR, FIRSATLAR VE STRATEJĐLER Durmuş YILMAZ Başkan Mart 2011 Đstanbul Sayın Bakanım, Saygıdeğer Katılımcılar, Değerli Konuklar

Detaylı

MÜSİAD VİZYONER'15 Sektörler Zirvesi 18-19.11.2015, İstanbul Yeşilköy, WOW Otel, İş Dünyamızın ve Kurumlarımızın Değerli Bşk ve Temsilcileri,

MÜSİAD VİZYONER'15 Sektörler Zirvesi 18-19.11.2015, İstanbul Yeşilköy, WOW Otel, İş Dünyamızın ve Kurumlarımızın Değerli Bşk ve Temsilcileri, MÜSİAD VİZYONER'15 Sektörler Zirvesi 18-19.11.2015, İstanbul Yeşilköy, WOW Otel, Sayın Eskişehir, Yalova, Burdur Valilerim, Sayın MV'lerim Nureddin Nebati, Metin Bulut, DEİK, TİM, İTO, ASO, Başkan'larım,

Detaylı

http://www.iha.com.tr/balikesir-haberleri/is-dunyasi-bso-iftarinda-bulustu-balikesir-1730409/ Balıkesir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Uğur un ev sahipliğinde gerçekleştirilen iftar yemeğinde

Detaylı

Sayın Valim, Sayın Büyükelçim, Sayın Başkonsoloslar, İstanbul Sanayi Odası Meclisimizin Değerli Üyeleri ve Kıymetli Misafirler,

Sayın Valim, Sayın Büyükelçim, Sayın Başkonsoloslar, İstanbul Sanayi Odası Meclisimizin Değerli Üyeleri ve Kıymetli Misafirler, Sayın Valim, Sayın Büyükelçim, Sayın Başkonsoloslar, İstanbul Sanayi Odası Meclisimizin Değerli Üyeleri ve Kıymetli Misafirler, Sözlerime başlarken Yeni Yıl Resepsiyonumuza göstermiş olduğunuz katılımdan

Detaylı

HOLLANDA ÜLKE PROFİLİ

HOLLANDA ÜLKE PROFİLİ HOLLANDA ÜLKE PROFİLİ Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Uzman Yardımcısı Hande TÜRKER NİSAN 2018 1. ÖZET BİLGİLER Resmi Adı :Hollanda Krallığı Başkenti :Amsterdam Nüfusu :17 Milyon Yüzölçümü :41,526 km2

Detaylı

Uydu Uzay ve Teknoloji Günleri, MÜSİAD-TÜRKSAT Haliç Kongre Merkezi 11.Aralık.2015

Uydu Uzay ve Teknoloji Günleri, MÜSİAD-TÜRKSAT Haliç Kongre Merkezi 11.Aralık.2015 Uydu Uzay ve Teknoloji Günleri, MÜSİAD-TÜRKSAT Haliç Kongre Merkezi 11.Aralık.2015 Sayın Bakanlarım, Sn Valim, MV'lerim, Belediye Başkan'larım, İş Dünyamızın Değerli Başkan ve Temsilcileri, Değerli MÜSİAD

Detaylı

MÜSİAD İSVİÇRE AÇILIŞI Zürih, 29 Ağustos 2014, Cuma

MÜSİAD İSVİÇRE AÇILIŞI Zürih, 29 Ağustos 2014, Cuma MÜSİAD İSVİÇRE AÇILIŞI Zürih, 29 Ağustos 2014, Cuma T.C Büyükelçisi Mehmet Sn. Tuğrul Gücük, T.C Zürih Başkonsolosu Sn. Aslı Oral, Valilerim, Hocalarım, Kurum ve Kuruluşlarımızın Değerli Başkan ve Temsilcileri,

Detaylı

http://www.yeniasir.com.tr/surmanset/2017/02/21/istihdam-icin-sahaya-indiler Cumhurbaşkanı Erdoğan ın istihdam seferberliği çağrısına Balıkesir den tam destek geldi. Balıkesir Valisi Yazıcı, Sanayi Odası

Detaylı

Sayın Lütfi Elvan, Cazibe Merkezleri Bilgilendirme Toplantısı. MÜSİAD Genel Merkez, Yönetim Kurulu Üyelerim, Şube Başkanlarım,

Sayın Lütfi Elvan, Cazibe Merkezleri Bilgilendirme Toplantısı. MÜSİAD Genel Merkez, Yönetim Kurulu Üyelerim, Şube Başkanlarım, Sayın Lütfi Elvan, Cazibe Merkezleri Bilgilendirme Toplantısı MÜSİAD Genel Merkez, 10.02.17 Sayın Bakanım, Yönetim Kurulu Üyelerim, Şube Başkanlarım, Değerli MÜSİAD üyeleri ve MÜSİAD Dostları, Değerli

Detaylı

MÜSİAD İFTARI MERSİN

MÜSİAD İFTARI MERSİN MÜSİAD İFTARI MERSİN 08.06.2017 Sayın Bakanlarım, Milletvekillerim, Sayın Valim, Kurum ve Kuruluşlarımızın Başkan ve Temsilcileri, İş, Siyaset ve STK'larının Değerli Başkan ve Temsilcileri, Değerli Yönetim

Detaylı

TÜRK VE RUS İŞ ADAMLARI ST. PETERSBURG'DA BULUŞUYOR

TÜRK VE RUS İŞ ADAMLARI ST. PETERSBURG'DA BULUŞUYOR http://m.hur24.com/turk-ve-rus-is-adamlari-st-petersburgda-bulusuyor-22336h.htm TÜRK VE RUS İŞ ADAMLARI ST. PETERSBURG'DA BULUŞUYOR Dünya nın dört bir yanında ki Türk İş Adamları, Türkiye Rusya iş hacmini

Detaylı

Türk Armatörler Birliği

Türk Armatörler Birliği Cilt 1, Sayı 7-8 Bülten Tarihi : 19 AĞUSTOS 2016 TAB E-BÜLTEN TEMMUZ-AĞUSTOS 2016 Türk Armatörler Birliği 15 TEMMUZ 2016 TÜRKİYE nin KARA GÜNÜ Kara Bir Gün 15 Temmuz 2016 günü akşam saatlerinde Türkiye

Detaylı

Türk Elitlerinin Türk Dış Politikası ve Türk-Yunan İlişkileri Algıları Anketi

Türk Elitlerinin Türk Dış Politikası ve Türk-Yunan İlişkileri Algıları Anketi Türk Elitlerinin Türk Dış Politikası ve Türk-Yunan İlişkileri Algıları Anketi Araştırma üç farklı konuya odaklanmaktadır. Anketin ilk bölümü (S 1-13), Türkiye nin dünyadaki konumu ve özellikle ülkenin

Detaylı

Şekerleme sektörü 20 ülkeden alım garantili heyetle ihracatı artıracak

Şekerleme sektörü 20 ülkeden alım garantili heyetle ihracatı artıracak Şekerleme sektörü 20 ülkeden alım garantili heyetle ihracatı artıracak ŞTG ihracatı alım heyetleriyle artıracak Dünyanın en önemli fuarları arasında yer alan Dubai Gulfood 2016, 21 Şubat 2016 tarihinde

Detaylı

Çoğunluk olmak, azınlığı yok saymak

Çoğunluk olmak, azınlığı yok saymak AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI TEŞKİLAT İÇİ HAFTALIK BÜLTENİ YIL: 2013 SAYI : 198 22-29-TEMMUZ 2013 İstanbul, geleneksel iftarımızda buluştu Çoğunluk olmak, azınlığı yok saymak anlamına gelmez Ülkedeki

Detaylı

TEB KOBİ BANKACILIĞI

TEB KOBİ BANKACILIĞI TEB KOBİ BANKACILIĞI Türkiye de KOBİ ler İşletme Büyüklüğü İstihdam Grubu (Çalışan Sayısı) İşletme Sayısı (2013) % Mikro 1 9 3.303.073 93,68% KüçükÖlç.İşl. 10 49 190.514 5,40% OrtaB.İşl. 50 249 27.330

Detaylı