PROMİSE BILGISAYAR (PCI) KARTI MODEL: TÜM MODELLER

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "PROMİSE BILGISAYAR (PCI) KARTI MODEL: TÜM MODELLER"

Transkript

1 PROMİSE BILGISAYAR (PCI) KARTI MODEL: TÜM MODELLER

2 ÖNEMLİ PCI kartınızı kurmadan önce lütfen bu kılavuzu okuyunuz. Ü ÜRETİCİ FİRMA: Promise USA 580 Cottonwood Dr Milpitas, CA , United States Tel: or 8095 İTHALATÇI FİRMA: ANIXTER İLETİŞİM SİSTEMLERİ PAZ.VE TİC.A.Ş. Şehit Mehmet Fatih Öngül sokak Eskiyapanlar Is Mrk. No:1 Kat:4 Kozyatağı/İSTANBUL Tel : Faks:

3 1. PROMİSE e hoş geldiniz! PROMİSE PCI kart, sizin diz üstü bilgisayarınıza ve diz üstü bilgisayarınızdan hızlı veri iletişimini ISDN veya BT Ana yol servis yolu ile mümkün kılan bir karttır. Siz, Internet ve yükleme dosyalarını, görüntüleri ve programları analog ağa bağlı PC modem yolları ile mümkün olmayan hızlarda tarama imkanınız olacaktır. Ayrıca hem ISDN ve uyumlu terminal ekipmanına erişimi olan diğer uzak yerleşkelere de bağlanabilirsiniz. PROMİSE PCI kartınız 128 Kbps hıza kadar veri sağlamak için her iki ISDN kanallarını birleştirebilir. İpuçları Elde edilen esas veri hızı, sizin Internet servis sağlayıcınız veya bağlandığınız uzak yerleşke tarafından önerilen veri hızına bağlıdır. Sağlanan yazılımı Windows 95,98 ve NT de kurabilirsiniz. Daha fazla bilgi için lütfen ilgili kurulum bölümlerine bakınız. Ayrıca, dahil bir entegre edilmiş iletişim paketini oluşturan uygulamaların bir takımıdır; PROMİSE! Bu programlar sizin PROMİSE PCI kartınız en iyi şekilde kullanmanızı mümkün kılar: PROMİSE! Veri ISDN e erişimi olan ve bir uyumlu terminal adaptörü ve yazılımı olan diğer PC kullanıcılarına/dan yüksek hızda veri transfer etmenizi sağlar. PROMİSE! Faks faksların bir kelime işleme programından direk ve çok hızlı bir şekilde iletimini sağlar. PROMİSE! Telefon PC nizin ses kart yolu ile ISDN ses iletişimini sağlayan sanal bir masa üstü telefondur PROMİSE! Cevap PROMİSE! Terim eğer bir kurulu ses kartınız var ise size PC nizde bir ISDN cevaplama makinesi sağlar. bir ISDN Duyuru Tahtası Hizmetlerinden hızlı bir şekilde bilgi yüklemenizi sağlar. PROMİSE PCI ve PROMİSE! uygulamalarının tipik kullanım örneklerini daha sonra bu kılavuzda bulabilirsiniz. 2.Başlamadan Önce..

4 Bu kılavuzu okumak için ve hem kurulum işlemi hem de kartınızın özellikleri ile tanışmış olmak için birkaç dakika ayırın. Kurulum basittir fakat PROMİSE PCI kartınızdan en iyi verimi almak için talimatları dikkatlice izlemelisiniz. İpuçları Bu kılavuz sizin PC ve MS Windows hakkında temel bir bilginizin olduğunu varsayar. Eğer PC ler ile yeni tanışmış iseniz, makineniz ile birlikte size teslim edilen dokümantasyonu anladığınızdan emin olun. Eğer MS Windows ile yeni tanıştıysanız, kurulumlara teşebbüs etmeden önce çeşitli Windows eğitmenini denemekten emin olun. 2.1 İçindekileri kontrol edin Kutuyu açtıktan sonra aşağıdaki parçaları göreceksiniz: PROMİSE PCI kart ISDN kablo PROMİSE PCI kart CD-ROM PROMİSE PCI kart Kurulum Kılavuzu (bu doküman). 2.2 PC Sistem Gereksinimleri Kuruluma teşebbüs etmeden önce lütfen PC nizin aşağıdaki gereksinimleri karşılayıp karşılamadığını kontrol ediniz: Bir tavsiye edilen minimum 16 Mb RAM ile bir Pentium işlemci. Bir Microsoft Windows 95,98 veya NT (İşistasyonu i386) işletim sistemi. 10 Mb hard disk boş alan. Bir CD-ROM sürücü. Bir serbest PCI takılabilir yuva. Eğer PC nizin teknik özellikleri veya uyumluluğu konusunda emin değilseniz lütfen PC kılavuz veya ekipman sağlayıcınıza başvurun. İpuçları Eğer PC niz çoktan bir ISDN adaptör ile donatılmış ise, PROMİSE PCI kart ve onun yazılımını başarılı bir şekilde kurmadan önce onu ve onun sürücülerini çıkarmanız gereklidir. ISDN adaptörlerinin çıkarma işlemleri üreticiye göre değişebilir. Çıkarma için lütfen üreticinin kılavuzunu takip edin.

5 2.3PROMİSE! CD hakkında CD, kartınızı Windows 95,98 veya NT de onun kurulumu ile ilgili içindekiler ve yardımlar hakkında bilgi sağlayan bir giriş içerir. CD diskin içindekilere bir pencere sağlamalıdır. Eğer bu hemen göstermiyor ise, CD içeriklerine yönelmek için masa üstünüzdeki Bilgisayarım simgesini tıklayın. Intro.doc adlı bir dosya diskte mevcut olan yazılıma kısa bir giriş sağlar. CD, Windows 95,98 ve NT için PROMİSE PCI kart kurulum programını içerir. O, ayrıca gerekli olabilecek ek yazılımın yanında PROMİSE! uygulamaları için kurulum programını içerir. İpuçları CD deki dokümanların bazıları pdf dosyalardır. Adobe Acrobat Reader i kullanarak bu dokümanları okuyabilirsiniz, arayabilirsiniz ve yazdırabilirsiniz. Eğer PC nizde Adobe Acrobat yüklü değil ise, CD de kurulabilir bir kopyasını bulacaksınız. 3.Kurulum Kurulum beş basamaktan oluşur: 1.Windows un hangi sürümünü kullandığınızı belirleyin. 2 PROMİSE PCI kartınızın Fiziksel Kurulumu 3 Cihaz Sürücü Kurulum 4 PROMİSE i Kurma! uygulamalar ve CAPI Port Sürücü 5 Internet Erişimini Kurmak Lütfen Dikkat Edin Kurulum basamaklarının sıralarını belirtildiği gibi takip etmek önemlidir. Eğer bu talimatları takip etmede başarısız olursanız kartınızı başarılı bir şekilde kuramayabilirsiniz. Yukarıdaki sırayı 1 den 5 e kadar tamamlayana kadar Internet e erişemeyebilirsiniz. İpuçları Kartınızı son ürün bilgi ve kurulum tavsiyeleri için kurmadan önce CD deki Beni Oku dosyalarını görmeniz iyi olur. 3.1 Windows un hangi sürümünü kullandığınızı belirleyin Eğer Windows 95 kullanıyorsanız, PCI kartınızı fiziksel olarak kurmadan önce hangi sürümü kullandığınızı belirlemeniz gereklidir.

6 Bilgisayarım a çift tıklayın, Denetim Masası na çift tıklayın ve daha sonra Sistem simgesine çift tıklayın. Genel sekmesi altında Windows un hangi sürümünün kurulu olduğunun bir tanımı olacaktır. Örneğin: Microsoft Windows B Aşağıdaki Bölüm ü 3.3 teki kullanım için bunu not edin. Eğer Windows 98 veya Windows NT kullanıyorsanız, bu Windows önyükleme ekranlarından belli olur. 3.2 PROMİSE PCI kartınızın fiziksel kurulumu PC nizi kapatın. Uygun bir PCI yuvasını seçin. Kartı, kartın isim plakası yukarı gelecek biçimde nazikçe yuvaya sokun. Kart yuvaya tamamen yerleşinceye kadar içeri basın. Eğer kart tamamen girmiyorsa, kartı döndürün ve tekrar yerleştirmeye çalışın. Hem PC nize hem de kartın kendisine zarar vereceği için kartı sokmak için asla aşırı bir güç kullanmayın. Eğer bu kartı fiziksel olarak PC nizin içine kurmada herhangi bir şüphe içindeyseniz, öneri için PC kılavuzunuza veya PC sağlayıcınıza başvurmalısınız. ISDN Bağlantısı Sağlanan ISDN kablosunu alın ve küçük fişi kartınızın açık sonundaki yuvaya dikkatlice sokun. Bu fiş sadece bir yönde bağlanabilir. Fişi kartınıza sokmak için aşırı güç kullanmayın. ISDN kablosunun diğer ucunu mevcut ISDN veya BT Ana yol yuvasına sokun. PC nizi açın. 1 Anten Kablosu 2 Durum LED Gostergesi

7 3 PCI Kart Konnektoru Şimdi PROMİSE PCI kartınızın fiziksel kurulumu tamamdır. 3.3 Cihaz Sürücü Kurulumu Daha evvel Bölüm 1 de belirttiğiniz Windows un sürümüne bağlıdır: Eğer sizde var ise : Windows 95 sürüm A: Tam Bölüm 3.3 Bölüm A & Bölüm E Windows 95 sürüm B: Tam Bölüm 3.3 Bölüm B & Bölüm E Windows 98: Windows NT: Tam Bölüm 3.3 Bölüm C & Bölüm E Tam Bölüm 3.3 Bölüm D & Bölüm E A Windows 95 Sürüm veya a için PC nizi (eğer açmadı iseniz) açın ve Windows, PC niz az önce kurduğunuz kartı otomatik olarak bulur. PROMİSE PCI kartını bir AVM ISDN A olarak tanıdığını ilan eden Yeni Donanım Bulundu ekranı görüntülenir. Eğer bu ekran görüntülenmez ise, Windows u kapatın, PC nizi kapatın ve kartın fiziksel olarak doğru kurulup kurulmadığını kontrol edin. Donanım üreticisi tarafından sağlanan diskten sürücüyü seçin, OK ye tıklayın. Üreticinin kurulum diskinin sokumu için PC, bilgi istemini gösterir. PC nizin CD sürücüsüne BT PROMİSE PCI Kart CD sini yerleştirin. Sürücüler bölümündeki Taramaya tıklatın ve CD ROM sürücü adınızı seçin. Klasörler bölümünde gösterilecek olan Cardware e çift tıklayın ve Windows.95 e çift tıklayın, OK ye tıklayın ve sonraki ekrandaki OK ye tekrar tıklayın. Dosyalar PC nize kopyalandıktan sonra BT PROMİSE ISDN PCI Kart ekranı gösterilecektir (Resim 1). Şimdi aşağıdaki Bölüm E deki talimatları takip edin. B Windows 95 Sürüm b için veya daha sonrası Eğer açmadıysanız PC nizi açın. Windows 95 başladıktan kısa bir süre sonra Windows 95 Yeni Donanım Ekle Sihirbazı Yeni Donanım Cihaz Bulundu ekranını gösterir. Daha sonra Windows 95b Cihaz Sürücü Sihirbazını Güncelleme Bu sihirbaz AVM-ISDN A nın kurulumunu tamamlar. ı gösterir. Sonraki ye tıklayın. Sihirbaz Windows un bir güncellenmiş sürücüyü aradığını gösterir. Windows daha sonra size sürücü bulunamadığını bildirir.

8 Diğer Yerler e tıklayın. Tarama ya tıklayın, daha sonra CD sürücü adınıza çift tıklayın (örnek: F) daha sonra Win95 e tıklayın. OK ye tıklayın, daha sonra Bitti ye tıklayın. Lütfen PROMİSE ISDN PCI kart kurulum Windows 95 etiketli diski sokun mesajı gözükecektir. Bu mesajı reddedin ve OK ye tıklayın. Dosyaları Kopyalama ekranı görünecektir. Bu aşağıdaki hata mesajını içerir BT PROMİSE ISDN PCI kart kurulumu Windows 95 teki avmclass.dl_ dosyası bulunamadı. Tarama ya tıklayın. Dosya listesi gösterilecektir. Sürücüler: işaretli kutudan CD sürücünüzü seçin (Örnek: F). Klasörler: kutusundan win95 e tıklayın. OK e tıklayın. Bir sonraki penceredeki OK e tıklayın ve dosyalar kopyalanacaktır. BT PROMİSE ISDN PCI Kart ekranı gösterilecektir (Resim 1). Şimdi aşağıdaki Bölüm E deki talimatları takip edin. C Windows 98 için *PC nizi (eğer açmadı iseniz) açın ve Windows, az önce kurduğunuz kartı otomatik olarak bulur. *Yeni Donanım Bulundu ekranı gösterildikten hemen sonra Yeni Donanım Ekle sihirbazı başlatılır ve onun ilk ekranı gösterilir. *PROMİSE PCI kart CD sini kendi PC nizin sürücüsüne sokun. *Sonraki ye tıklayın ve yeni pencerede cihazınız için en iyi sürücüyü ara yı seçin ve Sonraki ye tıklayın. *Sonraki pencerede, Bir Yer Belirleyin işaretli kutuya tıklayın. D:\ win98 (D sizin CD sürücünüzü temsil eden sürücü adı ile değiştirilmelidir) ve Sonraki ye VEYA Tarama ya tıklayın ve Sürücüler bölümünde CD ROM sürücü adınızı seçin. Win98 e çift tıklayın, OK e tıklayın ve sonraki ekrandaki Sonraki ye tekrar tıklayın. * Şimdi Windows bu cihaz için en iyi sürücüyü kurmak için hazırdır mesajı ile bilgilendirileceksiniz. Sonraki ye tıklayın. *Windows sizi Windows, donanım cihazınıza gerekli olan yazılım kurulumunu bitirdi ile bilgilendirecektir. Bitti ye tıklayın. *BT PROMİSE ISDN PCI Kart ekranı gösterilecektir (Resim 1). *Şimdi, aşağıdaki Bölüm E deki talimatları takip edin. D Windows NT için

9 Kuruluma başlatmadan önce yönetici haklarına sahip olduğunuzdan emin olun. PROMİSE PCI kart CD yi CD sürücüsüne sokun. winnt klasörüne çift tıklayın. ayar uygulamasına çift tıklayın. BT PROMİSE ISDN PCI Kart ekranı gösterilecektir (Resim 1). Devam a tıklayın. Aşağıdaki ekran size kurulum klasörünü seçmenizi sağlar. Standart varsayılan ayar C:\ SÜRÜCÜ DÜR. Devam a tıklayın. Aşağıdaki pencereler kart için kesme ve adres seçimlerini sağlar. Bir varsayılan ayar yüklendi. Devam a tıklayın. İpuçları Windows NT Tak ve Oynat teknolojisini tam desteklemediğinden ötürü serbest olarak gösterilen kesme ve adresler başka kaynaklar tarafından kullanılıyor olabilir ve bu yüzden sizin kartınız tarafından kullanılamamaktadır. Eğer durum böyle ise, sizin başarılı bir kurulum yaptığınız yanlışlıkla görünebilir. Eğer kurulum başarısız olduysa, CAPI sürücülerinin daha sonra kurulum işleminde ne zaman kurulacağını gösterir. Daha fazla bilgi için bu dokümanın Sorun Giderme bölümüne başvurun. Bir sonraki penceredeki DSS1 i seçin (varsayılan seçenek) ve Devam a tıklayın. Yazılım yüklendi ve bilgi ekranda gösterildi. Devam a tıklayın. Şimdi, aşağıdaki Bölüm E deki talimatları takip edin Devam a tıklayın. Aşağıdaki pencere size kurulum klasörünü seçmenizi sağlar. Varsayılan standart ayarı C:\ IDREIVER dir. Devam a tıklayın. Sonraki pencerede DSS1 i (varsayılan seçenek) seçin ve Devam a tıklayın. Ayar bilgisi gösterilir, Devam a tıklayın. Sürücü daha sonra Windows Kayıt veritabanına girilir. Bir bilgi ekranı gösterilir. Kur a basın. Kart kurulumu şimdi tamamdır ve PROMİSE! uygulamalar karşılama ekran gösterilir. Şimdi PROMİSE! uygulamalarını kurmaya hazırsınız. Öneriler & İpuçları PROMİSE! uygulamalarını ve onların destekleme CAPI Port Sürücüsünü sisteminizi Internet erişimi için ayarlamadan önce kurmalısınız. 3.4 PROMİSE! Uygulamalarını ve CAPI Port Sürücüsünü kurmak.

10 Öneriler & İpuçları Kurma prosedürünü İptal düğmesi ile her an durdurabilirsiniz. Eğer Kurma Cihaz Sürücü Kurma bölümünün sonunda basılmış ise bir PROMİSE! e Hoş geldiniz ekranını göreceksiniz. Eğer Bitti, Cihaz Sürücü Kurma bölümünün sonunda basılmış ise CD yi önceki kurulum bölümünden sonra makineden çıkartın, CD yi PC nize tekrar sokun. CD otomatik olarak yüklemeli ve siz CD nin içindekileri görürsünüz. Yazılım a çift tıklayın, PROMİSE e çift tıklayın, Disk 1 e çift tıklayın ve Setup.exe ye çift tıklayın. Şimdi siz bir PROMİSE! Hoş Geldiniz ekranı göreceksiniz. Eğer CD otomatik olarak yüklenmez ise CD deki Yazılım-PROMİSE-Disk 1- Setup.exe dosyasını açmak için Windows Explorer i kullanın. Sonraki ye tıklayın. Burada siz uygulamaların Tarama düğmesi ile hangi sürücüde kurulacağını belirleyebilirsiniz. Varsayılan C:\PROGRAMFILES\PROMİSE!\ DİR. Sonraki ye tıklayın. Gösterilen sonraki pencerede, uygulamalarınız için bir program klasörü seçin. Varsayılan PROMİSE! dir. Sonraki ye tıklayın Şimdi size bir varsayılan kurulum mu yoksa bir konfigürasyon ile kurulum mu lazım olduğuna karar verin: Seçenek 1 Eğer siz sadece Kurulum u seçerseniz, uygulamalar belirlenen sürücü/ klasörde varsayılan ayarlar ile kurulur. Uygulamalar için tüm konfigürasyon parametreler sizin belirli gereksinimlerinizi karşılaması için daha sonra değiştirilebilir ve isteğe uyarlanabilir. Bu seçenek eğer siz ayarları bütünüyle anlamadığınız durumlarda önerilir. İlgili bilgi için çevirim içi yardımdaki denk düşen bölümlere bakınız. Seçenek 2 Eğer siz Kurma ve Konfigürasyon u seçerseniz ayarları isteğe uyarlayabilirsiniz, örneğin, faks istasyon kod numarası gibi girişler, PROMİSE! veri ve bir PBX ile işlemle ilgili bilgi için bilgisayarınızın adı. Her iki seçeneği de seçin ve Sonraki ye tıklayın. Sistem dosyaları şimdi PC nize kopyalanacaktır. Kurma CAPI Port Sürücü kontrol kutuyu seçilebilir olarak bırakın ve Sonraki ye tıklayın.

11 Öneriler & İpuçları Windows NT bazen CAPI sürücüleri doğru kurmada başarısız olabilir çünkü o tak ve kullan ı tamamen desteklemez. Eğer bu aşamada CAPI nin yüklenmediğini ifade eden herhangi bir hata mesajı gösterilirse kart sürücü yazılımını yeniden kurmak gereklidir. Daha fazla bilgi için bu dokümanın Sorun Gider bölümüne başvurun. Kurulacak olan sanal modemlerin bir listesi gösterilir. Varsayılan ayar tüm seçenekleri seçer. Öneriler & İpuçları Sizin modem protokolleri hakkında mükemmel bir bilginiz olmadıkça varsayılanı (tüm modemleri kur) kullanmak tavsiye edilmez. OK e tıklayın. En son bilgi vermenin elde edilebilmesi için Beni oku kontrol kutusu seçilir olarak bırakılmalıdır. Sonraki ye tıklayın. Bu Beni oku dosyasını Notebook da gösterir. Notebook dan çıktığınızda son kurulum ekranı gösterilir. Şimdi programlar kuruldu ve PROMİSE! program grubu Windows Başlat Menü de oluşturuldu. Bu aşamada sizden PC nizi yeniden başlatmanız istenecektir. Bitti ye tıklayın. Öneriler & İpuçları PROMİSE! uygulamalarını nasıl etkili kullanmak konusunda talimatlar için çevirim içi yardıma başvurun. PROMİSE! uygulamalarının kurulumu şimdi tamamlandı. 3.5 Internet erişimini kurmak Windows 95/98 64 Kbps te Internet erişimi: Bilgisayarınızı yeniden başlattıktan sonra masa üstündeki Bilgisayarım a çift tıklayın. Çevirmeli Ağ a çift tıklayın. Yeni Bağlantı Kur a çift tıklayın. Yen bağlantı sihirbazınız için isim seçiminizi yazın.

12 Modem listesi seçin den ISDN Internet (ISND üzerinden PPP) sanal modemi seçin. Sonraki ye tıklayın. Internet servis sağlayıcınızın telefon numarasını girin. Sonraki ye tekrar tıklayın ve Bitti ye tıklayın. Yeni Bağlantı sihirbazınız şimdi Çevirmeli Ağ pencerede gösterilir. Şimdi ISS nize 64 Kbps te bağlanmaya hazırsınız. Öneriler & İpuçları Eğer bağlantı Internet tarayıcı uygulamadan direk olarak yapıldıysa, yeni yaratılmış Çevirmeli Ağ bağlantınızı kullanmak için tarayıcınızı yeniden ayarlamak gereklidir. 128 Kbps te Internet erişimi: Kurulması için Windows 95 MSDUN13 (MS Çevirmeli Ağ) gereklidir (Windows 98 de bu gerekli değildir). Msdun13 yazılımı CD de yazılım klasörü altında olan Araçlar klasöründen bulunabilir (veya PROMİSE web sitesinden). Msdun13 klasörünü açın ve Msdun13.exe dosyasına çift tıklayın ve kurulumu tamamlamak için verilen talimatları takip edin. Şimdi bir yeni çevirmeli ağ bağlantısını oluşturmak için hazırsınız. Yukarıdaki 64Kbps te Internet erişimini Ayarlamadaki talimatları takip edin. Bir az evvel oluşturduğunuz yeni sihirbaz üzerine sağ fare tuşuna tıklayın ve Özellikleri seçin. Ek aygıt ayarlardan Ayarlar a tıklayın. Ek aygıt kullanımını seçin, Ekle ye tıklayın. Listeden ISDN RAS (ISDN üzerinden PPP) yi seçin, OK e tıklayın. OK e tıklayın, OK e tıklayın. Şimdi ISS nize 128 Kbps te bağlanmaya hazırsınız. Öneriler & İpuçları Hayal kırıklığından kaçınmak için Internet servis sağlayıcınızın bir 128 Kbps bağlantı sağlayabileceğinden emin olun! Windows NT 64 Kbps te Internet erişimi:

13 Bilgisayarınızı yeniden başlattıktan sonra masa üstündeki Bilgisayarım a çift tıklayın. Çevirmeli Ağ a çift tıklayın. Yeni ye çift tıklayın. Internet Arıyorum u seçin. Sonraki ye tıklayın. Internet servis sağlayıcınızın telefon numarasını girin. Bitti ye tıklayın. Daha Fazla ya tıklayın ve Giriş düzenleme ve modem özellikleri menü öğesini seçin. Çevirme kullanma kutusunda ISDN Internet i (ISDN üzerinden PPP) seçin. OK ye tıklayın daha sonra Kapat a tıklayın. Internet Servis Sağlayıcınızı çevirmek için. Masa üstündeki Bilgisayarım a çift tıklayın. Çevirmeli Ağ a çift tıklayın. Internet Servis Sağlayıcınız için Çevirmek için telefon defteri giriş i seçin. Çevir e tıklayın. Kullanıcı adınızı ve şifrenizi girin. OK e tıklayın. 128 Kbps te Internet erişimi: Bu talimatlar, bir önceki bölümde olduğu gibi sizin bir tek 64Kbps kanal üzerinden Internet e çoktan bir bağlantı oluşturduğunuzu varsayar. Her iki kanalın eşzamanlı bağlantısını geçerli kılmak için bağlantınızı değiştirmek için aşağıdaki talimatları takip edin. Denetim Masası nı açın. Ağ ı açın Servis sekme sine tıklayın. Uzaktan Erişim Servis ini seçin. Özellikler e tıklayın. Ekle ye tıklayın. ISDN RAS ı (ISDN üzerinden PPP) seçin. Devam a tıklayın. Kapat a tıklayın. İstenildiği gibi PC yi yeniden başlatın. PC tekrar ön yüklendikten sonra- Denetim Masası nı açın. Çevirmeli Ağ ı açın. Telefon rehberi giriş listesinden çoklu bağlanmak için size gerekli olan servisi seçin. Daha Fazla ya tıklayın ve Giriş düzenleme ve modem özellikleri menü öğesini seçin. Temel sekmesinde Çevirme kullanma liste sinden Çoklu hatları seçin. Konfigürasyon a tıklayın. Her iki aygıtı da (kontrol kutu) ISDN Internet (ISDN üzerinden PPP) ve ISDN RAS (ISDN üzerinden PPP) seçin.

14 ISS (Internet servis sağlayıcı) telefon numaranızın her iki aygıtta da aynı olduğundan emin olun. OK e tıklayın ve OK e tekrar tıklayın. Şimdi ISS nize 128 Kbps te bağlanmaya hazırsınız. 4. PROMİSE PCI kart ve Uygulamaları Kaldırma. Windows un tüm sürümleri için Kaldırma işlemi yakındır. Denetim Masası nı açın. Bu, hem masa üstündeki Bilgisayarım a tıklayarak hem de Windows tuşundan (ekranın alt sol tarafında) Başlat-Ayarlar-Denetim Masası na tıklayarak mümkündür. Program Ekle/Kaldır a çift tıklayın. Listede üçe kadar giriş görünebilir; ISDN CAPI Port, PROMİSE PCI ve PROMİSE! (Tümü, eğer tam PROMİSE kurulum işlemi takip edildiyse görülür). Listeden kaldırılacak belirli bir girişe tıklayın ve daha sonra Ekle/Kaldır düğmesine tıklayın. Evet e tıklayarak kaldırmayı teyit edin. Daha sonra PC nizi yeniden başlatmanız istenecektir. Eğer listedeki diğer girişleri kaldırmak istiyorsanız yeniden başlatma seçenek ine tıklayın ve diğer girişi seçin. Tüm girişler kaldırıldığında PC nizi yeniden başlatın. 5. Tipik Kullanım Örnekleri PROMİSE PCI kart ISDN yolu ile çeşitli servisler ve uzaktan siteler ile bağlantıların geniş bir menzilini kurmanızı mümkün kılar. Burada, PROMİSE PCI kartınızı PROMİSE! uygulamaları ile birlikte nasıl kullanabileceğinizin bazı örnekleri mevcuttur. 1 Internet PROMİSE PCI kart, kurmuş olduğunuz sanal modemler beraberinde Internet e ve Internet ten hızlı iletişim sağlar. Bir tıkla erişim sağlamak için PCI kart yazılımınızı tarayıcınız ile bağlayabilirsiniz. Ayarlar ve konfigürasyonlar hakkında daha fazla bilgi sizin Internet sağlayıcınızdan elde edilebilir. 2 ISDN dosya transfer PROMİSE! veri, iki PC arasında çok yüksek hızda bir data transfer yolu sağlar. Bir makineyi sunucu modu ve diğerini bir müşteri modu olarak ayarlayın ve siz 128Kbps a kadar dosya değişimi yapabilirisiniz. PROMİSE! veri bu veriyi hem Idtrans veya Eurofile transfer protokoller ile iletebilir. Her iki terminalde veri sıkıştırması veri hızını önemli ölçüde arttırır. Başarılı uzaktan bağlantılar ve iletim işlemleri için temel ilke: her ikisi de aynı türden veya uyumlu olan uzak yerleşkenin bir terminal aygıtı olma mecburiyetidir.

15 3 Faks Kullanıcı dostu ve kullanışlı PROMİSE! faks önerilen bir PC faks uygulamasıdır. Bizim yazılım, Grup 3 faks standart (telefon ağı üzerinde normal analog standart kullanılır) kullanarak faks aygıtları ile iletişim kurabilir. Bu, CAPI yazılım ile birlikte faks emülasyonu kullanılarak başarıldı. BT ISDN CAPI Port Sürücüsü kurulduktan sonra, siz ISDN FAX (G3) sanal modem ve CAPI 2.0 ı destekleyen faks uygulamalarını kullanarak faks gönderebilir ve alabilirsiniz. Diğer CAPI 2.0 ı desteklemeyi öneren uygulamalar da aynı biçimde kullanılabilir. 4 Cevaplama makinesi PROMİSE! cevap ISDN cevaplama makinesi size gelen sesli mesajları otomatik olarak cevaplama ve kaydetmenize izin verir. Buna ek olarak, CAP 2.0 desteği öneren diğer sağlayıcılardan ses servisleri yazılımını kullanabilirsiniz. Mesajları yeniden çalabilmek için uyumlu bir ses kart ve yazılım destekleme olmak zorundadır. 5 ISDN Telefon PROMİSE! telefon ISDN telefon, size ISDN servisi üzerinden ses kartınız yolu ile sesli aramalar yapmanızı sağlar. Bu olanağı kullanmak için bir telefon kulaklığa (ve/ veya mikrofon ve hoparlör) ihtiyacınız olacaktır. Eğer onun uyumluluğu hakkında herhangi bir şüphe içindeyseniz, ses kart tedarikçiniz ile kontak kurun. 6 BBS (İlan Tahtası Sistemleri) sistemler PROMİSE! terim, BBS sistemlerine erişmek için size olanak tanır. Öneriler & İpuçları PROMİSE! uygulamaları, size uygulamaların kendi yolu ile erişebileceğiniz çevirim içi yardım dosyalarını sağlar. Bu yardım fonksiyonu, uygulamaları nasıl etkili biçimde ayarlama ve kullanma üzerine tam talimatları sağlar. Eğer bu size daha kolay geliyor ise, yardım dosyalarından konuları yazdırabilirsiniz. 6. Sorun Giderme & Destek Öneriler & İpuçları En son ürün bilgisi ve kurulum tavsiyeleri için CD deki Beni oku dosyasına bakmak iyi bir fikirdir.

16 Sorun: Windows NT de açık başarılı kurulum sonrası CAPI Port Sürücüler yüklenmemiş. Windows NT PCI Tak ve Oynat teknolojisini tam desteklemez. Bu kesme ve adresleri tavsiye eden NT deki manifestolar aslında başka işlem tarafından kullanıldığı zaman karta erişebilir olur. CAPI sürücüsü yüklenmediğini ifade eden bir hata mesajı gösterilirse, farklı bir kesme veya adres kullanarak PROMİSE yazılımını boşaltmak ve tekrar yüklemek gerekir. PROMİSE yazılımını boşaltmak için bu adımları takip edin: 1. Denetim Masası için Program Ekle/Kaldır a erişin. 2. BT PROMİSE ISDN PCI Kart Uygulamasını ve ISDN CAPI Port u kaldırın- bu işlemlerin her birinden sonra PC yi yeniden başlatmayın. 3. PROMİSE! i kaldırın (eğer kuruldu ise). 4. PC yi yeniden başlatın. Şimdi, ya bir farklı kesme ya da adres kullanarak PCI kart kurulum işlemini baştan başlayın. Sorun: ISND ye hiçbir bağlantı yok. Eğer ISDN bağlantılarına bağlanmada bir sorun bulundu ise (Çevirmeli bağlantı, PROMİSE! faks vs. kullanılırken), ISDN bağlantı kablosunun hem PROMİSE PCI kart ve ISDN çıkış yuvasında doğru biçimde sokulup sokulmadığını kontrol edin. Çevirmeyi veya bağlantı kumandasını tekrar deneyin. Sorun: Bir Internet Sağlayıcı Servisine bağlanılamıyor. Eğer PROMİSE PCI kart sizin Internet Servis Sağlayıcınıza bağlanmada başarısız oluyor ise, aşağıdakileri kontrol edin: 1. Sizin ISP niz ISDN bağlantısını sağlıyor mu? 2. Çevirmekte olduğunuz telefon numarası, sizin servis sağlayıcınıza ISDN kullanarak bağlanmak için uygun mu? 3. PCI kartı ile kurduğunuz doğru Çevirmeli ağ bağlantısı kullanıyor musunuz? 4. ISP niz tarafından hangi protokoller desteklenir? ISP, kullanılan protokolün v.120 ve asenkron PPP olmasını önermiş olabilir. Eğer durum böyle ise çevirmeli ağ bağlantısı aşağıdaki gibi ayarlanabilir: Internet Erişim Ayarlama da tarif edildiği gibi bir Çevirmeli bağlantı yarat. Modem seçenek seçme gösterildiğinde ISDN Özel Konfig. i seç. Konfigürasyon düğmesine tıkla -> Bağlantı sekmesini seç -> Gelişmis e tıkla. Ekstra ayarlar altında ATS31=7;S51=0 yaz (bu aynen gösterildiği gibi kalın puntolar ile yazılmalıdır). OK ile teyit et ve gösteren pencereyi kapatmak için OK e tekrar tıkla. Sonraki ye tıkla ve ISP telefon numarasını gir. Sonraki ye tıkla ve daha sonra Bitti ye tıkla. Şimdi, bağlantı için yeni ikon gösterilecektir.

17 Yeni ikona sağ fare tuşu ile tıkla ve Özelliklere tıkla. Sekme Sunucu Türlerine tıkla. Açılan menüde Çevirmeli Sunucunun Türüne tıkla, ISP niz tarafından önerilen sunucuyu seçin (CompuServe örnek olarak şu şekilde olacaktır CompuServe ağlarını kullanan CISPPP:PPP bağlantı ). OK e tıklayın. Bu konfigürasyon şimdi Internet erişimi için mevcuttur. Lütfen, sizin ISP niz tarafından hangi protokol kullanıldığı konusunda herhangi bir şüpheniz var ise, tavsiye için ISP niz ile direk olarak kontak kurun. Sorun: 128Kbps kullanan ISP nize bağlanmada başarısızlık. Eğer PROMİSE PCI kart sistemi her iki ISDN B kanallarını kullanmak için ayarladığınızda sadece 64Kbps kullanarak çalıştığından şüphe ederseniz (örnek, Çoklu bağlantı PPP), lütfen aşağıdakileri kontrol edin: 1. ISP niz MPPP yi destekliyor mu?, yani bir eşzamanlı PPP bağlantı 128 Kbps te iki ISDN kanalları üzerinden. 2. Eğer Windows 95 kullanarak MS DUN 13 paketini yüklediyseniz. (kopyası CD de mevcuttur). Bu Internet Erişimi Ayarları bölümde tarif edilmiştir Kbps ta Internet Erişimi-Internet Erişim Ayarında gösterilen talimatları takip ettiniz. Öneriler & İpuçları Bağlantı durumuna hiçbir direk görsel geribildirim olmadığından dolayı, Windows ekranınızın sağ alt köşesindeki Çevirme Bağlantı ikonunu farenizin sağ tuşu ile tıklayarak kontrol etmelisiniz. Bu, Durum ve Bağlantıyı Kesmeyi gösterir. Duruma tıklayın ve durum ekranı belirir. Aygıtların sayıları 2 yi göstermelidir, eğer durum böyle değilse bağlantı 128Kbps te çalışmıyordur. Sorun: Diğer Faks Uygulamaları Çalışmıyor PROMİSE! faks yazılımı özellikle bir ISDN bağlantısı ile çalışmak üzere dizayn edilmiştir. O, bir G3 analog faks ile iletişim kurduğunda, yazılım, faks verisini ISDN üzerinden bir analog faks iletime denk gelen dijital sinyallere çevirir. MS Değiştirme ve Delrina WinFax gibi diğer uygulamalar veri dönüştürmeyi gerçekleştirir. Lütfen yazılım sağlayıcıyı faks yazılımınızın uygunluğu için kontrol edin. Sorun: Hala uygun şekilde çalışmıyor mu? Problemlerin çoğu muhtemelen yanlış kurulum ve ayar sonucu oluşur. Eğer siz kurulum talimatlarını aynen takip ettiyseniz ve önceki çözümler problemi düzeltemiyorsa, son çare olarak PROMİSE yazılımını tamamen kaldırmalısınız ve onu tekrar kurmalısınız. İlk olarak Windows Program Ekle/Kaldır (Denetim Masasında bulunur) uygulamasını kullanarak yazılımı kaldırın. Daha sonra PROMİSE yazılımını Kurulum bölümünde tarif edildiği gibi tekrar kurmanız gereklidir.

18 Yukarıdaki işlemi kullandıktan sonra yeniden kurma sistemi çalıştıramaz ise, bu sizin işletme sisteminizin uygun şekilde temizlenmemesindendir. PROMİSE CD nin tüm PROMİSE sürücü bilgilerini sistemden silecek özel bir uygulaması vardır: clearreg.exe. Siz bu programı CD araçlar dizinde onun doküman dosyası ile birlikte bulabilirsiniz. Ancak onu kullanmadan önce PROMİSE yazılımını yukarıda tarif edildiği gibi kaldırdığınızdan emin olun. Hiçbir Windows programının çalışmadığından emin olun ve daha sonra clearreg.exe programını clearreg.doc dosyasında önerildiği gibi çalıştırın. Uygulamayı kullandıktan sonra PC nizi yeniden başlattığınızdan emin olun. Daha sonra PROMİSE yazılımınızı daha önceki gibi yeniden kurmalısınız. UYARI! Bu işlem sizin Windows işletim sisteminizi kontrol eden Sistem Kayıt ı direk olarak düzenler ve bu yüzden, sadece, eğer Program Ekle/Kaldır fonksiyonu etkili değilse kullanılmalıdır. Lütfen, eğer PROMİSE yazılımını gelecekte yükseltecekseniz programı tamamen kaldırmanız gerekebileceğine dikkat edin. Öneriler & İpuçları PROMİSE ISDN PCI Kart için en son sürücüleri indirmek için PROMİSE in web sitesinden ( bulabilirsiniz. Hala Problem Yaşıyor musunuz? Eğer hala problem yaşıyorsanız PROMİSE Yardım hattı, ile kontak kurabilirsiniz. Bunu yapmadan önce: Kurulum talimatlarını doğru bir şekilde takip ettiğinizden emin olun. PROMİSE PCI kartınızı tekrar kaldırmayı ve daha önce tarif edildiği gibi tekrar kurmayı deneyin. Ekranda görebileceğiniz herhangi bir problemi içeren mesajları not ediniz. Ürün seri numaranızın var olduğundan emin olun. 7. Teknik Bilgi 7.1 CAPI Sürücüler

19 Bu sürücüler, işletim sistem fonksiyonları Windows 95&98 altında ISDN bütünleşmesini sağlar. Onlar ayrıca Uzaktan Erişim Servisini (UES) kullanmanıza izin verir ve PC nizi Internet Servis Sağlayıcının sunucusuna TCP/IP yığın ve Windows 95 ve 98 in Çevirmeli Ağ uygulama yolu ile bağlamanıza izin verir. Windows 95 ve 98 benzer işlevsellik ile iki iletişim modellerini önerir : ISDN CAPI Port Sürücü ve NDIS WAN CAPI Sürücü. Her iki sürücü de, Windows sistem sürücülerinin Çevirmeli Ağ uygulaması arasından adreslendiği fakat işletim sisteminde farklı mekanizmaları ve ara yüzler/protokolleri kullandığı gibi VxD teknolojide gerçekleştirilir. Temel olarak aynı transfer oranları veri iletişimlerinde iki sürücü ile elde edilir. Her iki sürücü de bir sistem üzerinde paralel olarak kurulabilir. BT sistem sürücüleri, sizin için iletişim programlarını (PROMİSE! gibi) CAPI-temelli ISDN yazılımına paralel olarak Windows Çevirmeli Ağ uygulama yolu ile kullanmanızı mümkün kılar, örneğin Internet i çevirmek için. BT ISDN CAPI Port Sürücü BT ISDN CAPI Port Sürücü, programlara uygun bir ara yüz (VCOM/modem) ile izin verir, ayrıca ISDN için Windows un iletişim ara yüzlerini kullanmaya izin verir. BT ISDN CAPI Port Sürücünün fonksiyonlarının bir tam tanımı detaylı kurulum talimatları ile beraberinde CD de WINPORT\CAPIPORT.W95 veya CAPIPORT.NT klasöründe CAPIPORT.HLP dosyasında bulunabilir. BT NDIS WAN CAPI Sürücü BT NDIS WAN CAPI Sürücü Windows 95,98 işletim sistemleri ve ISDN nin birleşimlerine izin verir. BT NDIS WAN CAPI Sürücü ISDN yolu ile Uzaktan Erişim Servisinin kullanımına izin verir. NDIS Network Device Interface in (Ağ Aygıt Arayüz) kısaltımıdır. Teknik özellik, ağ protokollerine (yazılım) ara yüz ağ kartları (donanım) için bir standarttır. NDIS WAN, geniş iletişim ağına (WAN) göre bu standardın bir Microsoft uzantısıdır. Böylece, ISDN için NDIS WAN CAPI Sürücü ISDN denetleyicinin kullanımını, ISDN denetleyicisinin COMMON-ISDN-A yolu ile adreslendiği durumunda bir WAN kart gibi izin verir. Windows 95 ve 98 için BT NDIS WAN CAPI Sürücünün fonksiyonlarının bir tam tanımı detaylı kurulum talimatları ile beraberinde PROMİSE ISDN PCI Kart CD de WINPORT\NDISWAN.W95 klasöründe NDIS_95.HLP dosyasında bulunabilir. Öneriler & İpuçları En son ürün bilgi ve kurulum önerileri için CD deki Beni oku dosyasına göz atmanız iyi bir fikir olabilir.

20 7.2 Internet Erişim Internet veya RAS bağlantılarına başarılı bir erişim için sizin sağlayıcınız veya uzak yerleşke (RAS bağlantıları durumunda) dijital erişim sağlamalılardır ve sizinle aynı protokol mekanizması kullanmalılardır. Özellikle aşağıdaki gereksinimler karşılanmalıdırlar: Internet servis sağlayıcı/ uzak yerleşke ISDN erişimi sağlamalıdır. Erişim eşzamanlı PPP yi (Noktadan Noktaya Protokol) desteklemelidir. Sağlayıcınız ile kayıt telefon numaranızı ve/veya PAP/CHAP onayı kontrol ederek zuhur edebilir. Bir statik veya dinamik Internet adresinin opsiyonlu özgülemesi: Ayrı ayrı sürücü kavramı için yayılma olanakları birleşmiş dokümantasyonda (HLP dosyalarında) detaylı bir biçimde tarif edilmiştir. ISDN ve Windows ile kullanım için aşağıdaki tavsiyeler bir kar odaklı karşılaştırma temel ile başlatmak için yapılabilir: ISDN üzerinden PPP (RFC 1618 e göre eşzamanlı PPP ) öneren Internet servis sağlayıcıları için hem ISDN CAPI Port Sürücü hem de NDIS WAN CAPI Sürücü uygundur. Internet servis sağlayıcınıza ISDN protokolü üzerinden PPP nin desteklenip desteklenmediğini sormalısınız. Internet servis sağlayıcıları ISDN üzerinden PPP önermemesi durumunda, normalde PPP asenkron olarak CAPI Port modem yolu ile çevirmek mümkündür. ISDN CAPI Port Sürücü ile ayrıca, ayarlar kayıt yolu ile özel çözümleri desteklemek mümkündür. Internet servis sağlayıcınıza sormalısınız. Sistem dizaynından ötürü NDIS WAN CAPI Sürücü bu işlevselliği önermez. Her iki sürücüler de MS Money 97 veya terminal gibi RAS sunucuları ve Internet dışı uygulamalara erişim için uygundurlar. 7.3 ISDN Bilgisi PROMİSE PCI kart herhangi bir uygun ISDN son bulmaya bağlanabilir. Tipik olarak bu hem ISDN2e hem de BT Ana yol olabilir. Ağ Sonlandırma Ekipman (NTE) kablo bağlantısı için iki yuvası mevcuttur ve ikisinden herhangi biri kullanılabilir. ISDN servisiniz birkaç birleşmiş MSNleri (Çoklu Abone Numarası )olabilir ve bu yüzden PROMİSE PCI kartın kurulum safhasında PCI Kartınız ile işlem yapmak için istediğiniz MSN e girmeniz gerekebilir. ISDN den gelen tüm aramalar sadece MSN leri ile değil ayrıca servis göstergeleri ile de ayrılmıştır. Analog ağdan gelen çağrılar için, aynı ağ servisini paylaşan ses, veri ve faks çağrılarının bulunduğu böyle farklılaştırma hiç yoktur. Bu yüzden bir uygulama modülü veya bir ISDN telefon tarafından MSN ile hangi çağrının kabul edilmesinin belirtilmesi önemlidir. Daha fazla detay için lütfen PROMİSE çevirim içi yardıma müracaat edin. Eğer PROMİSE PCI kart ile verinin yanında faks almak isterseniz, bu uygulamalara farklı Çoklu Abone Numaraları atamanız gerektirmez çünkü PROMİSE! faks ses ile çağrılardan

21 sorumludur ve PROMİSE! veri de veri göstergeleri ile çağrılardan sorumludur. PROMİSE! faks ve PROMİSE! cevaplama her ikisi de aynı servis gösterge (ses) kullanırlar. Ancak, PROMİSE! faks ve PROMİSE! cevaplamayı aynı anda kullanırsanız, gelen aramaların belirsiz olmadan atana bilmesi için iki modüle farklı Çoklu Abone Numaraları dağıtmalısınız. ISDN servisinizin özellikleri ve fonksiyonları hakkında şüphe ediyor iseniz, lütfen ISDN servis sağlatıcınız ile kontak kurun. 7.4 Ürün Teknik Özellikleri Donanım Özellikleri : Sistem gereksinimleri: D-Kanal Protokol: B-Kanal Protokoller: Uygulama Ara Yüz: II PCI kart türü Pentium işlemci veya daha yüksek. 16 MB Ram veya daha yüksek. 10Mb boş hard disk yer. Windows 95 veya 98 veya NT O.S DSS1 x.75 HDLC transparan X.25 ISO 8208 (X.25 DTE-DTE) T.90 Faks G3 V.120 X.75/V.42 CAPI 2.0 NDIS WAN CAPI Port Hayes AT

22 GENEL TALİMATLAR BAKIM, ONARIM VE KULLANIMDA UYULMASI GEREKEN KURALLAR ÜRÜN teslim alırken, fiziksel bir hasar olup olmadığını kontrol ediniz. ÜRÜN teslim alırken, ÜRÜN ile birlikte gelmesi gereken aksesuarların tam olup olmadığını kontrol ediniz. ÜRÜN orijinal kutusunu ve paketini, kutu ve paket içindeki köpük, aksesuar vs. daha sonraki servis ihtiyacında kullanmak üzere lütfen saklayınız. ÜRÜN kullanırken ve daha sonra bir yer değişikliği esnasında sarsmamaya, darbe, ısı, rutubet ve tozdan zarar görmemesine özen gösteriniz. ÜRÜN ilk kez çalıştırdığınızda; Kullanım kılavuzlarındaki şartları yerine getirdikten sonra ÜRÜN ilk çalıştırmada, çalışmaz ise bağlantıları kontrol ediniz. Problem devam ederse satıcınız ya da Ithalatçi firma ile iletisim kurunuz. TAŞIMA VE NAKLİYE SIRASINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR Cihazı dikkatlice kutusundan çıkarın ve tüm aksesuarların kaybolmamaları için kutunun içinde muhafaza edin. Cihazı nakliye hasarı olasılığına karşı kontrol edin. Eğer cihazınız hasarlıysa ve çalışmıyorsa derhal satın aldığınız yeri bilgilendirin. Eğer doğrudan size gönderildiyse, gecikmeden gönderen firmaya bilgi verin. Yalnızca alıcı (cihazı alan müşteri veya firma) nakliyat zararı için hak talep edebilir. Cihazı ileride taşıma olasılığına karşı orijinal kutuyu ve paket materyallerini saklayın. Ateş ve darbelerden koruyunuz,ıslak ve rutubete maruz bırakmayın. Yüksek dereceli sıcaklıklardan uzak tutunuz. Ürün orijinal kutusu içerisinde yada koruyucu köpük maddelerle taşınmalıdır. Merdiven, kaygan yüzey gibi zeminlerde aşırı dikkat ediniz. Paketten Çıkarma Dikkatli bir şekilde paketi açınız. Urunun paketlerini ve kartonunu saklamanızı tavsiye ederiz. Taşımanız sırasında size yardımcı olacaktı. Hasarı önlemek için radyatör yanına ya da kalorifer önüne koymayınız, güneş ısıgından, fazla nem ve su olan yerlerden uzak tutunuz.

23 KULLANIM SIRASINDA İNSAN VEYA ÇEVRE SAĞLIĞINA TEHLİKELİ VEYA ZARARLI OLABİLECEK DURUMLARA İLİŞKİN UYARI VE UYARI İŞARETLERİ Ürün çevresinde manyetik Ürünler çalışırken kullanmayın. Ürün radyatör, soba yada ısı üreten kaynaklardan uzağa yerleştirilmelidir. Direkt güneş ışığına maruz bırakılmamalıdır. Başka bir objenin üstüne yada sabit olmayan bir masanın üstüne Ürünleri koymayınız Ürünü suya yakın yerlerde kullanmayınız. Örneğin,banyo,mutfak lavabosu ve sıvıya yakın yerlerde bulundurmayınız. Açıklıklarından Ürün içine obje sokmayınız. Ürünün üzerine sıvı dökmeyiniz. Ürünün kullanımı sırasında; insan veya çevre sağlığına zararlı bir etkisi yoktur. ÇEVRE KORUMA Kullanılmış ve ömrünü tamamlamış elektronik Ürünlerin bir bölümü geri dönüşümlüdür ve bu tür atıklar ilgili elektrikli / elektronik donatı atığı geri dönüşüm ve yeniden değerlendirme mevzuatlarına tabidir. Lütfen kaynakların ve çevrenin korunması için bize destek olun ve bu Ürünü (mevcut ise) geri toplama merkezlerine teslim edin. Bu hususta yerel Belediye Makamlarınıza ve/veya T.C. Çevre ve Sehircilik Bakanlığına, Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Atık Yönetimi Dairesi Başkanlığına başvurunuz. Bakınız BU KILAVUZ İÇİNDEKİ UYARI İŞARETİ İLE MARKALANMIŞ UYARILAR SADECE ÜRÜN İÇİN DEĞİL ÜRÜNLE BİRLİKTE KULLANILACAK DİĞER EK KRİTİK NOKTALARI İŞARET ETMEKTEDİR NOT: Yangın yada şok ihtimalini önlemek için, cihazı yağmur yada nemden uzak tutunuz. Bu Ürün kapalı mekanlar içerisinde kullanılacak şekilde üretilmiştir. Eşkenar içerisindeki yanıp sönen oklu sembol kullanıcıyı izole edilmemiş voltaja karşı uyarmaktadır. Bu voltaj seviyesi kullanıcı için elektrik şoku riski taşımaktadır. Eşkenar üçgen içerisindeki ünlem işareti sembolü kullanıcıya önemli çalışma ve bakım talimatlarını belirtmede kullanılır. UYARILAR (ÖNEMLİ GÜVENLİK TALİMATLARI) 1. Kullanma kılavuzunu saklayınız, Kullanma kılavuzu saklanmalı ve en uygun danışma için el altında tutulmalıdır. 2. Cihazın temizlenmesi, Temizliğe başlamadan önce baglantilarini cikartin. Temizlemek için sert, aşındırıcı ve kimyasal maddeler kullanmayınız, yüzeye zarar verebilir. Sadece yumuşak bir bez kullanınız. 3. Aksesuarlar,Lütfen cihazın aksesuarlarını kullanınız. Tavsiye edilmeden veya belirtilmeyen aksesuarlar cihaza zarar verebilir. 4. Yerleştirme,Üniteyi su yanında kullanmayın.

24 Hasar ve yaralanma riskini düşürmek için üniteyi düzgün bir yüzeye yerleştirin. Bakım Ürün herhangi bir periyodik bakim-onarim gerektirmez. Talimatları oku : Ürün çalıştırılmadan önce tüm güvenlik uyarıları ve kullanım talimatları okunmalıdır. Yerleştirme : Başka bir objenin üstüne yada sabit olmayan bir masanın üstüne Ürünü koymayınız. Ürün düşebilir, zarar görebilir. Sıvı ve nem : Ürünü suya yakın yerlerde kullanmayınız. Isı : Direk güneş ışığında maruz bırakmayınız. Obje ve sıvı girişi : Ürün içine obje sokmayınız. Ürün üzerine sıvı dökmeyiniz. KULLANIM HATALARINA İLİŞKİN BİLGİLER ÜRÜNÜN kurulumunu bayilerimizin uzman personeline yaptiriniz. ÜRÜNÜN kullanırken ve daha sonra bir yer değişikliği esnasında sarsmamaya, darbe, ısı, rutubet ve tozdan zarar görmemesine özen gösteriniz. Bu sebeplerden ortaya çıkacak problemler cihazıniza zarar verebilir. ÜRÜNÜN üzerine sıvı dökmeyin. Almış olduğunuz Ürünu başka bir amaçla kullanmayiniz. ÜRÜNÜN üzerinde tadilat, tamir, oynama veya herhangi bir fiziksel müdahalede bulunmayın. ÜRÜNÜN bar kodunun, model ve seri numarasının zarar görmemesine dikkat ediniz. ÜRÜNÜN düzgün olmayan fiziksel koşullarda saklanması cihaza zarar verir. Olağandışı fiziksel veya elektriksel koşullara, yükleme maruz bırakılması, elektrik arızaları veya kesintileri, yıldırım, statik elektrik, yangın veya diğer doğal afetler sonucu meydana gelebilecek sorunlar Ürününüze zarar verir. KULLANIM HATALARINA İLİŞKİN ÖRNEKLER: 1. Ürünün kullanma kılavuzunda belirtilen şekilde kullanılmamasından kaynaklanan hatalar. 2. Ürün sıcak ve aşırı nemli ortamlarda çalıştırıldığı zaman kısa devre yapabilir. 3. Ürün kutusu içinde üretici firma tarafından verilen bağlantı kabloları dışında ek bağlantı kabloları kullanmak. 4. Sonradan yapılan müdahaleler veya parça eklenip yada çıkarılması. 5. Cihazlara dışarıdan yapılan fiziksel darbeler ve kırılma gibi hasarlar. 6. Cihazın seri numarasının tahrip edilmesi yada sökülmesi. 7. Yangın, yıldırım, sel, su basması, deprem gibi doğal afetlerden oluşan hasarlar.

25 Aşağıdaki durumlardan herhangi birisinin olması durumunda cihaziniz zarar gorur : 1) Bağlantı kablosu zarar gördüğünde, 2) Sıvı dökülüp yada içine obje kaçtığında, 3) Suya maruz kaldığında, 4) Urunun dusurulmus olmasi durumunda TÜKETİCİNİN KENDİ YAPABİLECEĞİ BAKIM VE ONARIM VEYA ÜRÜNÜN TEMİZLİĞİNE İLİŞKİN BİLGİLER ÜRÜN için yapabileceğiniz bakım, onarım bulunmamaktadır. Cihazın temizlenmesi; Temizliğe başlamadan önce Ürünun butun bağlantılarini kesin. Elektrik şebekesi ile herhengi bir irtibatinin olmadigindan emin olun. Temizlemek için sert, aşındırıcı ve kimyasal maddeler kullanmayınız, yüzeye zarar verebilir. Sadece yumuşak bir bez ile temizlik işlemini yapin. Sıvı temizleme malzemeleri kullanmayınız. Önlemler Tehlike yada ateşe karşı önlemek için, Ürünü ıslak yada nemli ortamda açmayınız Doğrudan güneş alan ortamlardan uzak tutunuz Bağlantıları kurarken vidaların doğru şekilde takılı olduğundan emin olunuz

26 Garanti belge zorunluluğu olmayan ürünler için Tüketici Hakları TÜKETİCİNİN SEÇİMLİK HAKLARI Malın ayıplı olduğunun anlaşılması durumunda tüketici, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 11 inci maddesinde yer alan; a Sözleşmeden dönme, b Satış bedelinden indirim isteme, c Ücretsiz onarılmasını isteme, ç Satılanın ayıpsız bir misli ile değiştirilmesini isteme, haklarından birini kullanabilir. Tüketicinin bu haklardan ücretsiz onarım hakkını seçmesi durumunda satıcı; işçilik masrafı, değiştirilen parça bedeli ya da başka herhangi bir ad altında hiçbir ücret talep etmeksizin malın onarımını yapmak veya yaptırmakla yükümlüdür. Tüketici ücretsiz onarım hakkını üretici veya ithalatçıya karşı da kullanabilir. Satıcı, üretici ve ithalatçı tüketicinin bu hakkını kullanmasından müteselsilen sorumludur. Tüketici, çikabilecek uyusmazliklarda sikayet ve itirazlari konusundaki basvurulari yerleşim yerinin bulunduğu veya tüketici işleminin yapıldığı yerdeki Tüketici Hakem Heyetine veya Tüketici Mahkemesine başvurabilir

MINICOM DÖNÜŞTÜRÜCÜ (CONVERTER) CİHAZI TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU MODEL SMART SERİSİ TÜM MODELLER

MINICOM DÖNÜŞTÜRÜCÜ (CONVERTER) CİHAZI TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU MODEL SMART SERİSİ TÜM MODELLER MINICOM DÖNÜŞTÜRÜCÜ (CONVERTER) CİHAZI TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU MODEL SMART SERİSİ TÜM MODELLER Minicom Advanced Systems 2010 Tanıtım PS/2 ile USB Konvertörü Minicom um başarılı KVM switchlerinin

Detaylı

JABRA TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU ÜRÜN CİNSİ: KULAKLIK MARKA: JABRA TÜM MODELLER

JABRA TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU ÜRÜN CİNSİ: KULAKLIK MARKA: JABRA TÜM MODELLER JABRA TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU ÜRÜN CİNSİ: KULAKLIK MARKA: JABRA TÜM MODELLER Bu Türkçe Tanıtma ve Kullanma Kılavuzu Anixter tarafından tercüme ettirilerek düzenlenmiştir. İzinsiz olarak basımı,

Detaylı

TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU

TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU ÜRÜN CİNSİ: AĞ MİKROFONU MARKA: AXİS TÜM MODELLER Bu Türkçe Tanıtma ve Kullanma Kılavuzu Anixter tarafından tercüme ettirilerek düzenlenmiştir. İzinsiz olarak basımı,

Detaylı

Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri

Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri Hızlı Kurulum Kılavuzu Giriş Bu belge, Windows ortamında bir USB aygıt sunucusu gibi kullanılan Çok işlevli USB Ağ Sunucusunu kurmak ve yapılandırmak için gerekli olan

Detaylı

Bu kullanma kılavuzu Piranha Razor U Type oyun kumandası için geçerlidir.

Bu kullanma kılavuzu Piranha Razor U Type oyun kumandası için geçerlidir. razor u type Bu kullanma kılavuzu Piranha Razor U Type oyun kumandası için geçerlidir. DİKKAT: Bu kullanma kılavuzu sadece web sitesi için hazırlanmış olup, ürün içerisindeki kılavuz ile farklılıklar gösterebilir.

Detaylı

Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri

Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri Hızlı Kurulum Kılavuzu Giriş Bu belge, Windows ortamında bir USB aygıt sunucusu gibi kullanılan Çok işlevli USB Ağ Sunucusunu kurmak ve yapılandırmak için gerekli olan

Detaylı

GE SECURITY TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU ÜRÜN CİNSİ: SWITCH MARKA: GE SECURITY GE SERİSİ TÜM MODELLER

GE SECURITY TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU ÜRÜN CİNSİ: SWITCH MARKA: GE SECURITY GE SERİSİ TÜM MODELLER GE SECURITY TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU ÜRÜN CİNSİ: SWITCH MARKA: GE SECURITY GE SERİSİ TÜM MODELLER Bu Türkçe Tanıtma ve Kullanma Kılavuzu Anixter tarafından tercüme ettirilerek düzenlenmiştir.

Detaylı

Modem ve Yerel Ağ. Kullanıcı Kılavuzu

Modem ve Yerel Ağ. Kullanıcı Kılavuzu Modem ve Yerel Ağ Kullanıcı Kılavuzu Telif Hakkı 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine ilişkin

Detaylı

ZOOMSWITCH TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU ÜRÜN CİNSİ: SWITCH MARKA: ZOOMSWITCH ZMS SERİSİ TÜM MODELLER

ZOOMSWITCH TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU ÜRÜN CİNSİ: SWITCH MARKA: ZOOMSWITCH ZMS SERİSİ TÜM MODELLER ZOOMSWITCH TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU ÜRÜN CİNSİ: SWITCH MARKA: ZOOMSWITCH ZMS SERİSİ TÜM MODELLER Bu Türkçe Tanıtma ve Kullanma Kılavuzu Anixter tarafından tercüme ettirilerek düzenlenmiştir.

Detaylı

Kullanım Kılavuzu. SoundCore Flare. Model No.: A3161

Kullanım Kılavuzu. SoundCore Flare. Model No.: A3161 Kullanım Kılavuzu SoundCore Flare Model No.: A3161 Kutu İçeriği ve Genel Bakış 1 Ses Kontrolü için Ses Düğmeleri 6 Güç düğmesi 2 Bas yukarı düğmesi 7 3.5mm Aux Girişi 3 Çok işlevli düğme 8 MicroUSB Şarj

Detaylı

Kullanım Kılavuzu. SoundCore Motion Q. Model No.: A3108

Kullanım Kılavuzu. SoundCore Motion Q. Model No.: A3108 Kullanım Kılavuzu SoundCore Motion Q Model No.: A3108 Kutu İçeriği ve Genel Bakış 1 Ses +/- 6 Mikrofon 2 Bluetooth 7 3.5mm Aux Girişi 3 Açma ve Kapama 8 MicroUSB Şarj Girişi 4 Oynat / Durdur 9 Taşıma ipi

Detaylı

NOT: LÜTFEN BU BELGEYİ OKUMADAN YAZILIMI YÜKLEMEYİ DENEMEYİN.

NOT: LÜTFEN BU BELGEYİ OKUMADAN YAZILIMI YÜKLEMEYİ DENEMEYİN. INSITE YÜKLEME BÜLTENİ Sayfa 2: INSITE yükleme Sayfa 8: INSITE kaldırma NOT: LÜTFEN BU BELGEYİ OKUMADAN YAZILIMI YÜKLEMEYİ DENEMEYİN. HATALI YÜKLEME VEYA KULLANIM YANLIŞ VERİLERE VEYA EKİPMANIN ARIZALANMASINA

Detaylı

Kullanım Kılavuzu. SoundCore Mini

Kullanım Kılavuzu. SoundCore Mini Kullanım Kılavuzu SoundCore Mini Kutu İçeriği ve Genel Bakış 1 Mikrofon 6 Micro USB Şarj Girişi 2 Mod Tuşu 7 SD Kart Yuvası 3 Batarya Göstergesi 8 Ses Tuşları 4 Güç Tuşu 9 Çok Fonksiyonlu Tuş 5 3.5mm Aux

Detaylı

Blu- ray Writer lariniz hakkinda Önemli Not

Blu- ray Writer lariniz hakkinda Önemli Not Blu- ray Writer lariniz hakkinda Önemli Not Cihazınızın kurulumunu tamamlamak için bu ilave talimatları kullanın. Disc Publisher cihazınızdaki Blu- ray sürücü (leri) bilgisayara bağlamak için esata kullanılır.

Detaylı

Ttec Plus USB TELEFON (KABLOLU)

Ttec Plus USB TELEFON (KABLOLU) Ttec Plus USB TELEFON (KABLOLU) TÜRKÇE KULLANIM KILAVUZU Ve GARANTİ BELGESİ MODEL: Ttec Plus TTC 106 KULLANIMDA UYULMASI GEREKEN KURALLAR: Cihazınızı kullanmadan önce TANITMA ve KULLANMA KILAVUZUNU dikkatlice

Detaylı

Hızlı Kurulum Kılavuzu

Hızlı Kurulum Kılavuzu Hızlı Kurulum Kılavuzu SG-1400 ADSL2+ Router Rev:1.0.0 710903642 1. Modem i bağlama Aygıtı kurmadan önce, lütfen mevcut İnternet Servis Sağlayıcınız aracılığıyla geniş bantlı hizmetinizin sağlandığından

Detaylı

Bu kullanma kılavuzu Piranha Razor N Type için geçerlidir.

Bu kullanma kılavuzu Piranha Razor N Type için geçerlidir. razor n type Bu kullanma kılavuzu Piranha Razor N Type için geçerlidir. DİKKAT: Bu kullanma kılavuzu sadece web sitesi için hazırlanmış olup, ürün içerisindeki kılavuz ile farklılıklar gösterebilir. 2009

Detaylı

Bu kullanma kılavuzu Piranha Monza için geçerlidir.

Bu kullanma kılavuzu Piranha Monza için geçerlidir. monza Bu kullanma kılavuzu Piranha Monza için geçerlidir. DİKKAT: Bu kullanma kılavuzu sadece web sitesi için hazırlanmış olup, ürün içerisindeki kılavuz ile farklılıklar gösterebilir. Önsöz Değerli Piranha

Detaylı

PlayVision HST-51 5.1 Kulaklık TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU

PlayVision HST-51 5.1 Kulaklık TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU PlayVision HST-51 5.1 Kulaklık TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU Değerli müşterimiz, ürünümüzü satın aldığınız için teşekkür ederiz. Bu gelişmiş kulaklık PC'nizde veya 5.1 ses çıkışana sahip elektronik

Detaylı

Kullanım Kılavuzu. SoundCore

Kullanım Kılavuzu. SoundCore Kullanım Kılavuzu SoundCore Kutu İçeriği ve Genel Bakış Soundcore un Şarjını Doldurmak Souncore u Çalıştırmak Açma/Kapama Tuşuna 2 saniye basılı tutmanız yeterlidir Bluetooth Eşleştirmesi Hızlı Yanıp Sönen

Detaylı

Kurulum ve Başlangıç Kılavuzu. DataPage+ 2012 için

Kurulum ve Başlangıç Kılavuzu. DataPage+ 2012 için DataPage+ 2012 için Son Güncelleme: 29 Ağustos 2012 İçindekiler Tablosu Önkoşul Olan Bileşenleri Yükleme... 1 Genel Bakış... 1 Adım 1: Setup.exe'yi Çalıştırın ve Sihirbazı Başlatın... 1 Adım 2: Lisans

Detaylı

ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi...

ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi... ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi... 3 İndirme... 3 Sunucu yazılım kurulumu... 3 Kurulum sayfası çıkacaktır...

Detaylı

www.airties.com 7/24 destek hattı 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.5341.UM.TR.D01REV07062011

www.airties.com 7/24 destek hattı 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.5341.UM.TR.D01REV07062011 www.airties.com Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti 7/24 destek hattı 444 0 239 7/24 destek hattı 444 0 239 Üç yıl garanti YM.WR.5341.UM.TR.D01REV07062011 Kablosuz yaşam Hızlı kurulum kılavuzu Kablosuz

Detaylı

KWorld. PlusTV DVB-S USB. PlusTV DVB-S USB Kurulum Kılavuzu. İçindekiler

KWorld. PlusTV DVB-S USB. PlusTV DVB-S USB Kurulum Kılavuzu. İçindekiler KWorld PlusTV DVB-S USB PlusTV DVB-S USB Kurulum Kılavuzu İçindekiler V1.1 Bölüm 1 : PlusTV DVB-S USB Donanım Kurulumu...2 1.1 Paket İçeriği...2 1.2 Sistem Gereksinimleri...2 1.3 Donanım Kurulumu...2 Bölüm

Detaylı

Microsoft Office Kurulumu 2012-09-12 Sürüm 2.1

Microsoft Office Kurulumu 2012-09-12 Sürüm 2.1 Microsoft Office Kurulumu 2012-09-12 Sürüm 2.1 İÇİNDEKİLER Microsoft Office Kurulumu... 2 Kurulum Öncesİ Bİlgİsİ... 2 Microsoft Office Kurulumu... 3 Başlarken... 7 Daha Fazla Yardım mı Gerekiyor?... 7

Detaylı

Motorola Phone Tools. Hızlı Başlangıç

Motorola Phone Tools. Hızlı Başlangıç Motorola Phone Tools Hızlı Başlangıç İçerik Minimum Gereksinimler... 2 Motorola Phone Tools Yüklemeden Önce... 3 Yükleme Motorola Phone Tools... 4 Cep Telefonu Cihazını Yükleme ve Yapılandırma... 5 Çevrimiçi

Detaylı

PARALEL PCI ARABİRİM KARTI

PARALEL PCI ARABİRİM KARTI PARALEL PCI ARABİRİM KARTI Hızlı Kurulum Kılavuzu Giriş IEEE1284 arabirim PCI eklenti kartını satın aldığınız için teşekkür ederiz. Bu kart, kullanıcıların paralel aygıtlarını bağlamak üzere bilgisayar

Detaylı

1. Daha önce bilgisayarınıza USB bağlantı noktasından hiç kurup kullanmadığınız bir USB yazıcı paylaşacaksanız, lütfen tıklayınız.

1. Daha önce bilgisayarınıza USB bağlantı noktasından hiç kurup kullanmadığınız bir USB yazıcı paylaşacaksanız, lütfen tıklayınız. USB Yazıcı Paylaşımı Windows Vista USB Yazıcı Paylaşımı 1.1 USB bağlantı noktasından hiç kurup kullanmadığınız bir USB yazıcı paylaştırma 1.2 Bilgisayarınıza USB portundan direkt bağlı ve aktif olarak

Detaylı

Windows 8.1 Güncelleştirmesi Adım Adım Kılavuzu

Windows 8.1 Güncelleştirmesi Adım Adım Kılavuzu Windows 8.1 Güncelleştirmesi Adım Adım Kılavuzu Windows 8.1 Yükleme ve Güncelleştirme BIOS yazılımını, uygulamaları, sürücüleri güncelleştirme ve Windows Update'i çalıştırma Yükleme türünü seçme Windows

Detaylı

Bu klavuz beş modeli (SFR-322 SFR-331 SFR-332 SFR-605 SFR-705) kapsar. EVEREST 420 tvl Su geçirmez CCD Kamera Kullanım Klavuzu Model No: SFR-322

Bu klavuz beş modeli (SFR-322 SFR-331 SFR-332 SFR-605 SFR-705) kapsar. EVEREST 420 tvl Su geçirmez CCD Kamera Kullanım Klavuzu Model No: SFR-322 : SFR-322 1/3 Renkli Sharp CCD, 420TVL CDS Işık Kontrol Tasarımı. IR Parça Değiştirme ve Parlaklığın Kontrolü için Otomatik Işık Test. 30 adet Φ5,IR Mesafesi:30M. Video İşlevsel Görüntü Sensörü Tarama

Detaylı

EVEREST 700tvl Su geçirmez CCD Kamera Kullanım Klavuzu Model No: SFR-387

EVEREST 700tvl Su geçirmez CCD Kamera Kullanım Klavuzu Model No: SFR-387 EVEREST 700tvl Su geçirmez CCD Kamera Kullanım Klavuzu Model No: SFR-387 Özellikler: 1/3 Sony EX-view HADⅡ CCD, 700TVL 30 Adet,IR Mesafe:50m 4-9mm Değişken odaklı Lens Kablo Kesilmesini önlemek için 3-eksenli

Detaylı

Kablosuz 802.11N USB Adaptör

Kablosuz 802.11N USB Adaptör Kablosuz 802.11N USB Adaptör Hızlı Kurulum Kılavuzu ve Garanti Belgesi NWD-270N Kablosuz 802.11n USB Adaptör Genel Bakış NWD-270N, WPS (Kablosuz Gu venlik Yapılandırması) destekli USB arayu zu ne sahip

Detaylı

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma. Bağlantı Kılavuzu

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma. Bağlantı Kılavuzu Sayfa 1 / 6 Bağlantı Kılavuzu Desteklenen işletim sistemleri Yazılım CD'sini kullanarak, yazıcıyı aşağıdaki işletim sistemlerine kurabilirsiniz: Windows 8.1 Windows Server 2012 R2 Windows 7 SP1 Windows

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DASDIFFUSION DEPARTMENTAL EDITION 1. FAZ TARAMA PC KURULUM KILAVUZU

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DASDIFFUSION DEPARTMENTAL EDITION 1. FAZ TARAMA PC KURULUM KILAVUZU TÜRKİYE CUMHURİYETİ ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DASDIFFUSION DEPARTMENTAL EDITION 1. FAZ TARAMA PC KURULUM KILAVUZU Hazırlayan: DAS A.Ş. 1 S a y f a D A S R & D Amaç ve Kapsam Bu doküman ile, Türkiye Cumhuriyeti

Detaylı

Kurulum (Windows)...3

Kurulum (Windows)...3 Kurulum (Windows)...3 1. StarBoard Software Kurulumu...4 1.1 Sistem Gereksinimleri...4 1.2 Kurulumu Başlatma...5 1.3 Windows Media Encoder Kurulumu (Yalnızca Windows XP/Vista)...6 1.4 Kurulumu Sonlandırma...6

Detaylı

OTOsuite. Kurulum Kılavuzu. Türk

OTOsuite. Kurulum Kılavuzu. Türk OTOsuite Kurulum Kılavuzu Türk Bu belgede, DVD'den, flaş diskten veya sıkıştırılmış dosyadan OTOsuite yazılımını nasıl kuracağınızı açıklanır. Sistem gereksinimleri 1,5 GHz işlemci veya üzeri (2 GHz önerilir)

Detaylı

Kurulum ve Başlangıç Kılavuzu. DataPage+ 2013 için

Kurulum ve Başlangıç Kılavuzu. DataPage+ 2013 için DataPage+ 2013 için En Son Güncellenme Tarihi: 25 Temmuz 2013 İçindekiler Tablosu Önkoşul Olan Bileşenleri Yükleme... 1 Genel Bakış... 1 Adım 1: Setup.exe'yi Çalıştırın ve Sihirbazı Başlatın... 1 Adım

Detaylı

Kuruluma başlamadan önce gerekli tüm bileşenlerin mevcut olup olmadığını kontrol edin. Kutuda şunlar bulunmalıdır:

Kuruluma başlamadan önce gerekli tüm bileşenlerin mevcut olup olmadığını kontrol edin. Kutuda şunlar bulunmalıdır: K A B L O S U Z N I - 7 0 7 5 0 3 N I - 7 0 7 5 0 7 N I - 7 0 7 5 0 8 1 PA K E T I N I Ç I N D E K I L E R 4 T E K N I K Ö Z E L L I K L E R 5 U Y G U L A M A Y E L PA Z E S I 6 P C / P C I K A R T I D

Detaylı

İçindekiler 1 GÜVENLIK TALIMATLARI 2 2 PAKET IÇERIĞI 3 3 ÜRÜN GÖRÜNÜMÜ 4 4 SISTEM BAĞLANTISI 5

İçindekiler 1 GÜVENLIK TALIMATLARI 2 2 PAKET IÇERIĞI 3 3 ÜRÜN GÖRÜNÜMÜ 4 4 SISTEM BAĞLANTISI 5 İçindekiler 1 GÜVENLIK TALIMATLARI 2 2 PAKET IÇERIĞI 3 3 ÜRÜN GÖRÜNÜMÜ 4 4 SISTEM BAĞLANTISI 5 4.1 GÜÇ KABLOSUNU BAĞLAMA 5 4.2 MONITÖRÜ BAĞLAMA 5 4.3 YAZICI VEYA TARAYICIYI BAĞLAMA 5 4.4 AĞA BAĞLANMA 5

Detaylı

Fırın Ocak Adaptör Dirsek Bağlantı Parçaları için Kullanma Kılavuzu

Fırın Ocak Adaptör Dirsek Bağlantı Parçaları için Kullanma Kılavuzu Fırın Ocak Adaptör Dirsek Bağlantı Parçaları için Kullanma Kılavuzu Fırın ve ocaklarda kullanılan adaptör, dirsek, kör tapa v.b. gaz bağlantı parçaları sadece kalifiye, mekanik konusunda eğitimli ve yasal

Detaylı

PLANTRONICS KULAKLIK MODEL

PLANTRONICS KULAKLIK MODEL PLANTRONICS KULAKLIK TÜRKÇE TANITIM VE KULLANIM KILAVUZU MODEL TÜM MODELLER İTHALATÇI FİRMA BİLGİLERİ Anixter İletişim Sistemleri Pazarlama ve Ticaret A.Ş. Şehit Mehmet Fatih Ongül S. No:1 Esliyapanlar

Detaylı

HIZLI BAşVURU KILAVUZU

HIZLI BAşVURU KILAVUZU HIZLI BAşVURU KILAVUZU Windows Vista için İçindekiler Bölüm 1: Sistem Gereksinimleri...1 Bölüm 2:...2 Yerel Yazdırma Yazılımını Yükleme... 2 Ağdan Yazdırma Yazılımını Yükleme... 5 Bölüm 3: WIA Sürücüsünü

Detaylı

Touchstone Kisisel-Egitim Sürümü Level 2 DVD-ROM ve Video DVD talimatlari ve bilinen teknik konulari

Touchstone Kisisel-Egitim Sürümü Level 2 DVD-ROM ve Video DVD talimatlari ve bilinen teknik konulari Touchstone Kisisel-Egitim Sürümü Level 2 DVD-ROM ve Video DVD talimatlari ve bilinen teknik konulari DVD-ROM u kullanma Touchstone Self Study DVD-ROM Kopyasını iki şekilde çalıştırabilirsiniz: 1. Programı

Detaylı

Foscam FI9816P HD IP Kamera Hızlı Kurulum Kılavuzu

Foscam FI9816P HD IP Kamera Hızlı Kurulum Kılavuzu Foscam FI9816P HD IP Kamera Hızlı Kurulum Kılavuzu Foscam IP Güvenlik Kameranızın Kurulumu A. Başlarken Peket içeriği IP Kamera Güç Adaptörü Bağlantı Ayağı Wi-Fi Anten Hızlı Kurulum Kılavuzu Garanti Kartı

Detaylı

Network Kayıt Cihazı KULLANIM KILAVUZU

Network Kayıt Cihazı KULLANIM KILAVUZU Network Kayıt Cihazı KULLANIM KILAVUZU 1 2 Network Kayıt Cihazı KULLANIM KILAVUZU KAREL ELEKTRONİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. İSTANBUL Tel : 0.212.355.48.00 Faks : 0.212.275.40.01 istanbul@karel.com.tr ANKARA

Detaylı

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma. Bağlantı Kılavuzu

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma. Bağlantı Kılavuzu Sayfa 1 / 6 Bağlantı Kılavuzu Desteklenen işletim sistemleri Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak, yazıcıyı aşağıdaki işletim sistemlerine kurabilirsiniz: Windows 7 Windows Server 2008 R2 Windows Server

Detaylı

Kullanım Kılavuzu. SoundBuds Sport NB10

Kullanım Kılavuzu. SoundBuds Sport NB10 Kullanım Kılavuzu SoundBuds Sport NB10 Güvenlik Talimatları Düşürmekten kaçınınız Sökmeyiniz Çocukların erişemeyeceği yerlerde saklayın. Boğulma tehlikesi oluşturabilecek küçük parçalar içerir Suya batırmayınız

Detaylı

Doküman ID: Synology_QIG_DS411j_

Doküman ID: Synology_QIG_DS411j_ Doküman ID: Synology_QIG_DS411j_20100518 GÜVENLİK TALİMATLARI Lütfen kullanım öncesinde bu güvenlik talimatlarını dikkatle okuyun ve ilerde başvurmak üzere güvenli bir yerde saklayın. Doğrudan güneş ışığından

Detaylı

KWorld. PlusTV Hybrid PCI (DVB-T 210SE) İçindekiler

KWorld. PlusTV Hybrid PCI (DVB-T 210SE) İçindekiler KWorld PlusTV Hybrid PCI (DVB-T 210SE) İçindekiler V1.1 Bölüm 1 : PlusTV Hybrid PCI Kartın Donanım Kurulumu...2 1.1 Paket İçeriği...2 1.2 Sistem Gereksinimleri...2 1.3 Donanım Kurulumu...2 Bölüm 2 : PlusTV

Detaylı

PlayVision HDA-51A TÜRKÇE TANITIM VE KULLANMA KILAVUZU

PlayVision HDA-51A TÜRKÇE TANITIM VE KULLANMA KILAVUZU PlayVision HDA-51A TÜRKÇE TANITIM VE KULLANMA KILAVUZU Değerli müşterilerimiz, ürünümüzü satın aldığınız için teşekkür ederiz. HD51-A isimli ürünümüz, optik ve koaksiyel girişi olmayan amplifikatörler

Detaylı

WR-1/WR-R10 Kablosuz Uzaktan Kumandalar için Donanım Yazılımını Güncelleme

WR-1/WR-R10 Kablosuz Uzaktan Kumandalar için Donanım Yazılımını Güncelleme WR-1/WR-R10 Kablosuz Uzaktan Kumandalar için Donanım Yazılımını Güncelleme Bir Nikon ürünü seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Bu kılavuz WR-1 ve WR-R10 kablosuz uzaktan kumandalar için donanım yazılımının

Detaylı

EKLER EK 12UY0106-5/A4-1:

EKLER EK 12UY0106-5/A4-1: Yayın Tarihi: 26/12/2012 Rev. :01 EKLER EK 12UY0106-5/A4-1: nin Kazandırılması için Tavsiye Edilen Eğitime İlişkin Bilgiler Bu birimin kazandırılması için aşağıda tanımlanan içeriğe sahip bir eğitim programının

Detaylı

BİLGİ NOTU. SpeedTouch 585 Kablosuz ADSL Router

BİLGİ NOTU. SpeedTouch 585 Kablosuz ADSL Router BİLGİ NOTU SpeedTouch 585 Kablosuz ADSL Router SpeedTouch 585 Kablolu Ethernet Kurulumu (MS Windows 98) 1. 2. SpeedTouch Kurulum CD sini taktıktan sonra lütfen bekleyiniz. SpeedTouch Kurulum Sihirbazı

Detaylı

Kullanım Kılavuzu. SoundBuds Slim

Kullanım Kılavuzu. SoundBuds Slim Kullanım Kılavuzu SoundBuds Slim Güvenlik Talimatları Düşürmekten kaçınınız Sökmeyiniz Çocukların erişemeyeceği yerlerde saklayın. Boğulma tehlikesi oluşturabilecek küçük parçalar içerir Suya batırmayınız

Detaylı

Safety and Certifications

Safety and Certifications 600QSG.qxd 05.04.2004 0: Uhr Seite (,) xxxx Başlamadan önce: Aşağıdaki parçaların da DSL kitinizle birlikte aşağıdaki verildiğinden emin olun: SpeedStream SpeedStream Safety and Certifications Safety and

Detaylı

Bu ürün WinXP, 2000, ME, Win98 de çalıştırılmak için tasarlanmıştır. Her işletim sistemi için yükleme yordamı yaklaşık olarak aynıdır.

Bu ürün WinXP, 2000, ME, Win98 de çalıştırılmak için tasarlanmıştır. Her işletim sistemi için yükleme yordamı yaklaşık olarak aynıdır. 78 Türkçe Hızlı Yükleme Kılavuzu Bu yükleme kılavuzu GW-7100U ve yazılımının yüklenmesinde size yol gösterecektir. Kablosuz ağ bağlantınızı kurmak için, aşağıdaki işlemleri sırayla uygulayın. 1. Yükleme

Detaylı

EVEREST 700 tvl Su geçirmez CCD Kamera Kullanım Klavuzu Model No: SFR-380

EVEREST 700 tvl Su geçirmez CCD Kamera Kullanım Klavuzu Model No: SFR-380 Model No: SFR-380 1/3 Sony Süper HAD II CCD, 700TVL Sony Effio-E Chipset, OSD li CDS Işık Kontrol Tasarımı. IR Parçaların Aktarılması ve Parlaklığının kontrolü için Otomatik Işık Testi Alüminyum Plakalı

Detaylı

Microsoft Windows 7: Başlangıç Kılavuzu

Microsoft Windows 7: Başlangıç Kılavuzu Microsoft Windows 7: Başlangıç Kılavuzu Windows 7 Kurulumu Dell bilgisayarınız Microsoft Windows 7 işletim sistemiyle yapılandırılmış olarak gelir. Windows Vista işletim sistemini ilk kez kurmak için,

Detaylı

WD (WESTERN DIGITAL) HARD DİSK SÜRÜCÜ Türkçe Tanıtım ve Kullanım Kılavuzu TÜM MODELLER

WD (WESTERN DIGITAL) HARD DİSK SÜRÜCÜ Türkçe Tanıtım ve Kullanım Kılavuzu TÜM MODELLER WD (WESTERN DIGITAL) HARD DİSK SÜRÜCÜ Türkçe Tanıtım ve Kullanım Kılavuzu TÜM MODELLER İTHALATÇI FİRMA: ANIXTER İLETİŞİM SİSTEMLERİ PAZ.VE TİC.A.Ş. Şehit Mehmet Fatih Öngül sokak No:1 Eskiyapanlar Is Mrk.

Detaylı

Kutu İçeriği. Genel Bakış

Kutu İçeriği. Genel Bakış Soundcore Vortex Kutu İçeriği Genel Bakış Açma ve Kapama Açma Kapama 1 saniye basın Mavi LED Bir kez yanıp söner 3 saniye basılı tutun Kırmızı LED Bir kez yanıp söner Şarj Etme Uyarı Sesi Sürekli Kırmızı

Detaylı

Safety and Certifications

Safety and Certifications 007-07-003.qxd 5.03.004 9:37 Uhr Seite (,) xxxx Başlamadan önce: Aşağıdaki parçaların da DSL kitinizle birlikte verildiğinden emin olun: SpeedStream SpeedStream Safety and Certifications Safety and Certifications

Detaylı

www.airties.com 7/24 destek hattı 0 212 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.5452.UM.TR.

www.airties.com 7/24 destek hattı 0 212 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.5452.UM.TR. www.airties.com Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti 7/24 destek hattı 0 212 444 0 239 7/24 destek hattı 0 212 444 0 239 Üç yıl garanti YM.WR.5452.UM.TR.D00REV01102010 Kablosuz yaşam Hızlı kurulum kılavuzu

Detaylı

EVEREST 700tvl Su geçirmez CCD Kamera Kullanım Klavuzu Model No: SFR-387

EVEREST 700tvl Su geçirmez CCD Kamera Kullanım Klavuzu Model No: SFR-387 EVEREST 700tvl Su geçirmez CCD Kamera Kullanım Klavuzu Model No: SFR-387 Özellikler: 1/3 Sony EX-view HADⅡ CCD, 700TVL 30 Adet,IR Mesafe:50m 4-9mm Değişken odaklı Lens Kablo Kesilmesini önlemek için 3-eksenli

Detaylı

IP TELEFON Türkçe Tanıtma ve Kullanma Kılavuzu

IP TELEFON Türkçe Tanıtma ve Kullanma Kılavuzu IP TELEFON Türkçe Tanıtma ve Kullanma Kılavuzu SMT-i5243 Tanım IP Telefonlar sesi data paketlerine çevirerek her türlü data hattı üzerinden telefon görüşmesi sağlamaya yarayan cihazlardır. Bu sayede ADSL,

Detaylı

Kurulum ve Sistem Gereklilikleri 1

Kurulum ve Sistem Gereklilikleri 1 Kurulum ve Sistem Gereklilikleri 1 1 KURULUM VE SISTEM GEREKLILIKLERI...2 1.1 DONANIM VE YAZILIM GEREKLILIKLERI...2 1.2 KURULUM...3 1.3 LIFTDESIGNER 5 UYGULAMASINI İLK DEFA BAŞLATMA...6 1.4 DIGIPARA SUITE

Detaylı

WeldEYE. Kurulum Kılavuzu. İçindekiler

WeldEYE. Kurulum Kılavuzu. İçindekiler WeldEYE Kurulum Kılavuzu İçindekiler Giriş... Hata! Yer işareti tanımlanmamış. Kurulum... Hata! Yer işareti tanımlanmamış. Sistem/Ortam gerekleri... 3 Yazılımın kurulması... 3 Kamera sürücüsünün kurulumu...

Detaylı

Ürün Kutusu. Kargoyla teslim edilen ürün kutusu. Ürün kutusundaki temel bileşenler

Ürün Kutusu. Kargoyla teslim edilen ürün kutusu. Ürün kutusundaki temel bileşenler Kurulum Sunumu Ürün Kutusu Kargoyla teslim edilen ürün kutusu Ürün kutusundaki temel bileşenler Not: Kutu içerisindeki tüm bileşenlerin eksiksiz teslim edildiğinden emin olunmalıdır. Ürün Kutusundaki Bileşenler

Detaylı

Nikon 1 Değiştirilebilir Objektifli Gelişmiş Fotoğraf Makineleri, 1 NIKKOR Objektifleri ve Nikon 1 Aksesuarlarının Donanım Yazılımlarını Güncelleme

Nikon 1 Değiştirilebilir Objektifli Gelişmiş Fotoğraf Makineleri, 1 NIKKOR Objektifleri ve Nikon 1 Aksesuarlarının Donanım Yazılımlarını Güncelleme Nikon 1 Değiştirilebilir Objektifli Gelişmiş Fotoğraf Makineleri, 1 NIKKOR Objektifleri ve Nikon 1 Aksesuarlarının Donanım Yazılımlarını Güncelleme Bir Nikon ürününü seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Bu

Detaylı

Harita Güncelleme MODEL. - Model ; DAİİCHİ üniteye sahip olan TÜM modeller PROSEDÜR. 1. Öncelikle bilgisayarınızdan

Harita Güncelleme MODEL. - Model ; DAİİCHİ üniteye sahip olan TÜM modeller PROSEDÜR. 1. Öncelikle bilgisayarınızdan Harita Güncelleme Bu broşür DAİİCHİ marka Navigasyon ünitesine sahip olan Hyundai modellerimizin, Navigasyon programındaki haritanın güncelleme işleminin nasıl yapılacağı konusunda bilgilendirme amacıyla

Detaylı

KWorld PlusTV Analog USB Stick

KWorld PlusTV Analog USB Stick KWorld PlusTV Analog USB Stick PlusTV Analog USB Stick Kurulum Kılavuzu İçindekiler V1.5 Bölüm 1 : PlusTV Analog USB Stick Donanım Kurulumu Kurulum...2 1.1 Paket İçeriği...2 1.2 Sistem Gereksinimleri...2

Detaylı

Ürün Bakım ve Muhafaza

Ürün Bakım ve Muhafaza NBG4615 NBG4615 Ürün Bakım ve Muhafaza Ürünü sadece orijinal adaptörü ile çalıştırınız. Ürünün kasasını hiçbir koşulda açmayınız, herhangi bir parçasını sökmeyiniz. Arıza durumunda 4441150 no lu ZyXEL

Detaylı

CLIENT MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 21 nin KURULMASI

CLIENT MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 21 nin KURULMASI CLIENT MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 21 nin KURULMASI License manager ile lisanslamanın tamamlandığına emin olunduktan sonra son kullanıcıların makinalarına IBM SPSS Statistics 21 client kurulumu yapılabilir.

Detaylı

Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu

Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Ürünle ilgili not Bu

Detaylı

Kullanım Kılavuzu. Premium USB-C Hub Ethernet ve USB 3.0 Dönüştürücü

Kullanım Kılavuzu. Premium USB-C Hub Ethernet ve USB 3.0 Dönüştürücü Kullanım Kılavuzu Premium USB-C Hub Ethernet ve USB 3.0 Dönüştürücü Premium USB-C Dönüştürücü Bağlantısı 1. Cihazınıza Bağlayın 2. Ethernet Sürücüsünü Yükleyin Windows Mac OS Linux Sürücü Otomatik Olarak

Detaylı

robotsan idea Kontrol Kartı (idea Board) Kurulum

robotsan idea Kontrol Kartı (idea Board) Kurulum robotsan idea Kontrol Kartı (idea Board) 1 Genel Bakış Bu dokümanda, robotsan tarafından geliştirilmiş olan idea Kontrol Kartları nın programlanabilmesi için işletim sistemine tanıtılması sırasında yapılması

Detaylı

Modem ve Yerel Ağlar. Belge Parça Numarası: 383057-142. Ekim 2005

Modem ve Yerel Ağlar. Belge Parça Numarası: 383057-142. Ekim 2005 ve Yerel Ağlar Belge Parça Numarası: 383057-142 Ekim 2005 İçindekiler 1 Modem Modem kablosu kullanma.......................... 2 Ülkeye/bölgeye özgü modem kablosu adaptörü kullanma................................

Detaylı

AirPrint Kılavuzu. Bu Kullanıcı Kılavuzu aşağıdaki modeller için geçerlidir: MFC-J3520/J3720. Sürüm 0 TUR

AirPrint Kılavuzu. Bu Kullanıcı Kılavuzu aşağıdaki modeller için geçerlidir: MFC-J3520/J3720. Sürüm 0 TUR AirPrint Kılavuzu Bu Kullanıcı Kılavuzu aşağıdaki modeller için geçerlidir: MFC-J350/J370 Sürüm 0 TUR Notların tanımı Bu kullanıcı el kitabında aşağıdaki not stilini kullanıyoruz: Notlar ortaya çıkabilecek

Detaylı

Kılavuz içerisinde TalksPBX kurulumu anlatılmakta olup, yapacağınız konfigürasyonlar satın aldığınız lisans ile sınırlıdır.

Kılavuz içerisinde TalksPBX kurulumu anlatılmakta olup, yapacağınız konfigürasyonlar satın aldığınız lisans ile sınırlıdır. HAKKIMIZDA Aktiftelecom, 1994 yılından bu yana deneyimli kadrosu ile telekomünikasyon sektöründe hizmet vermektedir. Satış sonrası hizmetler konusunda uzmanlaşmış teknik destek ekibi ve yurt çapında yayılmış

Detaylı

Data Safe I (Seri ATA) USB2.0 Harici HDD. Kullanıcı Kılavuzu

Data Safe I (Seri ATA) USB2.0 Harici HDD. Kullanıcı Kılavuzu Data Safe I (Seri ATA) USB2.0 Harici HDD Kullanıcı Kılavuzu Sürüm 1.1 İçindekiler 1 Başlarken 1.1 Güvenlik Önlemleri 1.2 Sistem Gereklilikleri 1.3 Paket İçeriği 2 Sürücü Kurulum Kılavuzu 3 Temel İşletim

Detaylı

Google Cloud Print Kılavuzu

Google Cloud Print Kılavuzu Google Cloud Print Kılavuzu Sürüm 0 TUR ların açıklamaları Bu kullanıcı kılavuzunda aşağıdaki simgeyi kullanıyoruz: lar ortaya çıkabilecek durumu nasıl çözmeniz gerektiğini size bildirir veya işlemin diğer

Detaylı

2-) Bakım, Onarım ve Kullanımda Uyulması Gereken Kurallar. 3-) Taşıma ve Nakliye Sırasında Dikkat Edilecek Husular

2-) Bakım, Onarım ve Kullanımda Uyulması Gereken Kurallar. 3-) Taşıma ve Nakliye Sırasında Dikkat Edilecek Husular 1-) Đmalatçı veya Đthalatçı Firmanın Ünvanı : Schneider Elektrik Sanayi ve Ticaret A.Ş. Adresi : Ankara Yolu, 25. Km, 35171, Kemalpaşa, ĐZMĐR Telefon : 0232 877 04 41 / Faks: 0232 877 01 11 2-) Bakım,

Detaylı

Adaptörü USB portuna takmadan once mutlaka CD ile gelen sürücü yazılımını yükleyin.

Adaptörü USB portuna takmadan once mutlaka CD ile gelen sürücü yazılımını yükleyin. 802.11g High-Gain Kablosuz USB Adaptörü HIZLI KURULUM KILAVUZU Versiyon 1.0 Ocak, 2006 0 *Windows 98SE/Me/2000/XP: TÜRKÇE. Takip eden örnek yükleme Windows XP işletim sisteminde yapılmıştır. ( Windows

Detaylı

NOT: BU BELGEYİ OKUMADAN LÜTFEN YAZILIMI YÜKLEMEYE ÇALIŞMAYIN.

NOT: BU BELGEYİ OKUMADAN LÜTFEN YAZILIMI YÜKLEMEYE ÇALIŞMAYIN. INSITE YÜKLEME BÜLTENİ Sayfa 2: INSITE programını yükleme Sayfa 8: INSITE programını kaldırma NOT: BU BELGEYİ OKUMADAN LÜTFEN YAZILIMI YÜKLEMEYE ÇALIŞMAYIN. AÇABİLİR. HATALI YÜKLEME VEYA KULLANIM HATALI

Detaylı

İlk Kez GIGABYTE Notebook kullanma

İlk Kez GIGABYTE Notebook kullanma GIGABYTE Notebook satın aldığınız için sizi kutlarız! Bu kılavuz size notebook kurulumuna başlamanızda yardımcı olacaktır. Nihai ürün konfigürasyonu satın aldığınız andaki modeline bağlıdır. GIGABYTE,

Detaylı

MİNİ ROBOT R 200. Mini Mutfak Robotu KULLANIM KILAVUZU

MİNİ ROBOT R 200. Mini Mutfak Robotu KULLANIM KILAVUZU MİNİ ROBOT R 200 Mini Mutfak Robotu KULLANIM KILAVUZU Sayın FANTOM dostu; Modern tesislerde üretilmiș ve son derece titiz kalite kontrolünden geçmiș MİNİ ROBOT R 200 Mutfak Robotu muzu seçtiğiniz için

Detaylı

Dijital SLR Kamera Donanım Yazılımını Güncelleme

Dijital SLR Kamera Donanım Yazılımını Güncelleme Dijital SLR Kamera Donanım Yazılımını Güncelleme Bir Nikon ürününü seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Elinizdeki kılavuz, kameranın donanım yazılımını nasıl güncelleyebileceğinizi açıklar. Güncellemeyi başarıyla

Detaylı

Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8)

Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8) Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8) Web Hizmetleri protokolü, Windows Vista (SP2 veya üstü), Windows 7 ve Windows 8 kullanıcılarının,

Detaylı

Bağlantı Kılavuzu. Yazıcıyı yerel olarak yükleme (Windows) Yerel yazdırma nedir? Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma

Bağlantı Kılavuzu. Yazıcıyı yerel olarak yükleme (Windows) Yerel yazdırma nedir? Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma Sayfa 1 / 6 Bağlantı Kılavuzu Yazıcıyı yerel olarak yükleme (Windows) Not: Yazılım ve Belgeler CD'si işletim sistemini desteklemiyorsa, Yazıcı Ekle Sihirbazı'nı kullanmanız gerekir. Yazıcı yazılımının

Detaylı

Türkçe. Güvenlik bilgileri. Türkçe

Türkçe. Güvenlik bilgileri. Türkçe Bu kılavuzda ele alınan konular: "Güvenlik bilgileri" sayfa 53. "Kurulum sorunlarını giderme" sayfa 54. "Daha fazla bilgi alma" sayfa 58. Güvenlik bilgileri Sadece bu ürünle birlikte sağlanan güç kaynağı

Detaylı

DA-70200-1 Kullanım Kılavuzu. USB 2.0 - IDE ve SATA Kablosu

DA-70200-1 Kullanım Kılavuzu. USB 2.0 - IDE ve SATA Kablosu DA-70200-1 Kullanım Kılavuzu USB 2.0 - IDE ve SATA Kablosu 1. Karakteristikler SATA yayılı spektrum iletici desteği SATA II Eşzamansız Sinyal Kurtarma (Tak-Çıkar) özelliği desteği USB 2.0 (Yüksek Hız USB)

Detaylı

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz.

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz. USB Disk Paylaşımı Değerli Müşterimiz, AirTies desteklediği USB Tak&Paylaş özelliği ile hiçbir ekstra donanıma ihtiyaç duymadan yaygın olarak kullanılan standart USB disk sürücülerinizi tüm ağınıza paylaştırmanıza

Detaylı

TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI

TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI 1 Başlarken Satın almış olduğunuz TL-WPS510U nun kullanım diagramı aşağıdaki gibidir. Cihazınızı bir ağ yazıcısı değilse veya kablolu ağ yazıcınızı kablosuz olarak

Detaylı

Google Cloud Print Kılavuzu

Google Cloud Print Kılavuzu Google Cloud Print Kılavuzu Google Cloud Print hakkında bilgi Google Cloud Print ile yazdırma Appendix İçindekiler Kılavuzlar Hakkında Bilgi... 2 Kılavuzlarda Kullanılan Semboller... 2 Feragatname...

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Önlemler Önemli Bilgiler Ürün İnceleme LCD ekran Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler- Gelişmiş özellikler

İÇİNDEKİLER. Önlemler Önemli Bilgiler Ürün İnceleme LCD ekran Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler- Gelişmiş özellikler İÇİNDEKİLER Önlemler Önemli Bilgiler Ürün İnceleme LCD ekran Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler- Gelişmiş özellikler 2 3-4 5 5 6 1 Değerli Müşterimiz LUITON LT- 002 ürününü tercih ettiğiniz için

Detaylı

HDD Password Tool. Kullanıcı Elkitabı. Türkçe

HDD Password Tool. Kullanıcı Elkitabı. Türkçe HDD Password Tool Kullanıcı Elkitabı Türkçe 1 İçindekiler Bölüm 1: Giriş... 3 Ticâri markalar... 4 Bölüm 2: Gereken İşletim Sistemi... 5 - HDD Password Tool for Windows... 5 - HDD Password Tool for Mac...

Detaylı

Kamera Donanım Yazılımı Güncelleme

Kamera Donanım Yazılımı Güncelleme Kamera Donanım Yazılımı Güncelleme Bir Nikon ürününü seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Elinizdeki kılavuz, kameranın donanım yazılımını nasıl güncelleyebileceğinizi açıklar. Güncellemeyi başarıyla gerçekleştirebileceğinizden

Detaylı

İçindekiler. Giriş... 1. Kanuni Uyarılar... 3. IRISCompressor Yüklemesi ve Kurulumu... 5. Sistem Gereksinimleri... 5. Kurulum... 5. Etkinleştirme...

İçindekiler. Giriş... 1. Kanuni Uyarılar... 3. IRISCompressor Yüklemesi ve Kurulumu... 5. Sistem Gereksinimleri... 5. Kurulum... 5. Etkinleştirme... Kullanım Kılavuzu İçindekiler Giriş... 1 ÖNEMLİ NOTLAR... 1 Kanuni Uyarılar... 3 IRISCompressor Yüklemesi ve Kurulumu... 5 Sistem Gereksinimleri... 5 Kurulum... 5 Etkinleştirme... 7 Otomatik Güncelleme...

Detaylı

Dijital SLR Kamera Donanım Yazılımını Güncelleme

Dijital SLR Kamera Donanım Yazılımını Güncelleme Dijital SLR Kamera Donanım Yazılımını Güncelleme Bir Nikon ürününü seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Elinizdeki kılavuz, kameranın donanım yazılımını nasıl güncelleyebileceğinizi açıklar. Güncellemeyi başarıyla

Detaylı

AirPrint Kılavuzu. Sürüm 0 TUR

AirPrint Kılavuzu. Sürüm 0 TUR AirPrint Kılavuzu Sürüm 0 TUR Not tanımları Bu kullanıcı el kitabında aşağıdaki simgeyi kullanıyoruz: Not Notlar ortaya çıkabilecek durumu nasıl çözmeniz gerektiğini size bildirir veya işlemin diğer özelliklerle

Detaylı

2-Bağlantı Noktalı USB/HDMI Kablosu KVM Anahtarı

2-Bağlantı Noktalı USB/HDMI Kablosu KVM Anahtarı 2-Bağlantı Noktalı USB/HDMI Kablosu KVM Anahtarı Kullanım Kılavuzu DS-11900 Sürüm 1.0 İçindekiler 1 GİRİŞ... 3 1.1 ÖZELLİKLER... 3 1.2 FİZİKSEL ÇİZİMİ... 3 1.3 PAKET İÇİNDEKİLER... 4 2 TEKNİK ÖZELLİKLER...

Detaylı