Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır."

Transkript

1 ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 3762 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belrtlen ktapçık kodu le sze verlen soru ktapçığının kodunun aynı olup olmadığını kontrol ednz. İMZA:. Sınavla lgl tüm kuralları okudum, anladım, kabul edyorum. SINAV İÇERİĞİ GÜZ ARA - 3. OTURUM - Cumartes 14:00 Testn Adı Soru Sayısı Sayfa No SINAVDA UYGULANACAK ÖZEL KURALLAR 7. YARIYIL BEDEN EĞİTİMİ VE OYUN ÖĞRETİMİ-I TÜRKÇE ÖĞRETİMİ-I İLKOKUMA VE YAZMA ÖĞRETİMİ-I HAYAT BİLGİSİ VE SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETİMİ-I Sınavın lk 30 dakkası ve son 5 dakkası çersnde, sınavınızı tamamlasanız ble salondan çıkamazsınız. Herhang br nedenle salondan çıktığınız takdrde, tekrar sınava devam etmenze zn verlmeyecektr. 2. Soru ktapçığındak her br test cevaplamanız çn verlen süre 30 dakkadır. 3. Yanlış cevaplarınız dkkate alınmayacaktır. Bu nedenle, cevapsız soru bırakmamanız yararınıza olacaktır. 4. Sınavda hesap maknes kullanablrsnz. Ancak, kullanacağınız maknede alfabetk tuş takımı (A, B, C, ) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına mkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunamaz. 5. Soruların at olduğu derslern çerklernde, basımdan sonra değşklk yapılmış olablr. Br sorunun cevabı sonrak düzenlemelerle değşmş olsa ble, o soruyu ders ktabınızda verlen blgler dkkate alarak cevaplayınız. Sınavda Uygulanacak Genel Kurallar soru ktapçığının arka sayfasında yer almaktadır. Bu kuralları da mutlaka dkkatlce okuyunuz. Anadolu Ünverstes tarafından hazırlanmış olan bu testlern her hakkı saklıdır. Hang amaçla olursa olsun, testlern tamamının veya br kısmının Anadolu Ünverstes'nn yazılı zn olmadan kopya edlmes, fotoğraflarının çeklmes, herhang br yolla çoğaltılması, yayımlanması ya da kullanılması yasaktır. Bu yasağa uymayanlar gerekl ceza sorumluluğu ve testlern hazırlanmasındak mal külfet peşnen kabullenmş sayılır.

2 Yayınlanmış esk sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresnde yer alan deneme sınavı hzmetnde öğrenclermze sunulmaktadır. BEDEN EĞİTİMİ VE OYUN ÖĞRETİMİ-I A 2015 GÜZ ARA 3762-A Bedensel aktvte yoluyla öğrenme Blşsel öğrenme Sosyal etknlkler yoluyla öğrenme Katılarak öğrenme Hareket yoluyla öğrenme ICHPER e göre, çağdaş beden eğtm ders çerğnde yer verlmeyen dspln aşağıdaklerden hangsdr? 3. Motor öğrenme Estetk Spor branşları Byomekank Knezyoloj Yunanlılar Çnller Mısırlılar Esk Türkler Hntller 9. Vücut kompozsyonu Vücut yapısı Vücut ölçüler Vücut özellkler Vücut parçaları Aşağıdaklerden hangs fzksel gelşmeden dolayı vücuttak ncel değşklklerdr? Olgunlaşma Gelşme Hazırbulunuşluk Performans Büyüme ad ol u 10. Büyüme süresnde kşnn genetk yapısının yönlendrmesyle oluşan byolojk boyuttak gözlenr ve fonksyonel değşklklere ne ad verlr? yaş ve yukarısı An Olgunlaşma Büyüme Gelşme Hazırbulunuşluk Performans 11. Breylern br motor performansı serglerken yararlanılablecek br dz temel becery her durumda beraberlernde getrmelerne ne ad verlr? 5. Aşağıdaklerden hangs bedensel olarak eğtlmş breyn kazanımlarından br değldr? Fzksel çevreye uyum Başkalarının yeteneklerne saygı Vücut kapastesnde artış Harekete yanıt Kend yeterllklernn farkında olma 8. Zayıf ve yağlı vücut kısımlarının brbrne oranına ne ad verlr? 4. İlköğretm dönemnde özelleşmş hareket becerler hang yaşlarda gerçekleştrlmeldr? Yahudler Hntller Mısırlılar Çnller Httler Aşağıdaklerden hangs hareket eğtmnn amaçlarından br değldr? İlk çağda kadınlarını savaş amaçlı oyunların çne alan tarhtek lk medenyet aşağıdaklerden hangsdr? Beden eğtm etknlklern; nançları ve manev değerler doğrultusunda toplumda görülen yaygın hastalıklarda rehablte aracı olarak lk kullanan medenyet aşağıdaklerden hangsdr? 6. em Uygun bedensel forma erşmek, breye ve breyler arasındak farklara saygı duyma üzerne vurgu yapılan beden eğtm ders programları aşağıdak kavramlardan hangsyle lşkldr? Ü n 20 ve 14 rs Ar -2 te a 0 s Sı 15 A na G çı v üz kö K D ğr ta ö et pç ne m ığ m S ı s t 1. Bedensel olarak zndedr. Düzenl olarak bedensel aktvtelere katılır. Bedensel aktvtelern yararlarını blr. Duyuşsal aktvtelern yararlarını blr. Sağlıklı yaşama katkısını blr. 2 Performans Motor yetenek Motor becer Form Hareket şekl İzleyen sayfaya geçnz.

3 Yayınlanmış esk sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresnde yer alan deneme sınavı hzmetnde öğrenclermze sunulmaktadır. A 2015 GÜZ ARA 3762-A 13. Aşağıdaklerden hangs becerlern öğretlmesnde yer alan alıştırmaların düzenlenmesndek prensplere uygun değldr? 18. Hareketn başlama ve btşne göre yapılan sınıflandırmada bsklet kullanma nasıl br becerdr? sürel dnlenmeler verlerek Kısa oluşablecek stekszlk ortadan kaldırılmalıdır. Alıştırmalar müsabaka benzer durumlara uygun olmalıdır. Alıştırmalarda yüklenme - dnlenme lşks uygun şeklde düzenlenmeldr. Kısa sürel fakat değşken alıştırmalar lk aşamalarda yararlıdır. Becer öğrenmnde çok sayıda tekrarın yanında alıştırmaların kaltes de önemldr. 14. Motor ve blşsel becerler olarak yapılan sınıflandırmaya göre satranç nasıl br becerdr? Kapalı becer Blşsel becer Motor becer Devamlı becer İnce - hassas motor becer Performans Becer Motor performans Öğrenme Motor gelşm Ü n 20 ve 14 rs Ar -2 te a 0 s Sı 15 A na G çı v üz kö K D ğr ta ö et pç ne m ığ m S ı s t 17. Motor ve blşsel becerler olarak yapılan sınıflandırmaya göre halter nasıl br becerdr? em 12. Özünde hareket olan becerlern kazanılmasını çeren ve doğum önces dönemde başlayıp ömür boyu süren süreç aşağıdaklerden hangsdr? Devamlı becer Açık becer Ser becer Kaba motor becer Blşsel becer 19. Çevrenn sürekl değştğ ve hareket esnasında ne olacağının tahmn edlemedğ becerlere ne ad verlr? Kapalı becer Motor becer Devamlı becer Blşsel becer İnce - hassas motor becer Kaba motor becer Kapalı becer Açık becer Devamlı becer Aralıklı becer An ad ol u 15. Sporculara koç, öğretmen veya antrenör tarafından verlen blg ve düzeltmelere ne ad verlr? İçsel dönüt Transfer Pekştrme Motvasyon Dışsal dönüt 16. Küçük kas ktleleryle becerlere ne ad verlr? 20. Becernn gösterm ve açıklamasıyla lgl aşağıdak fadelerden hangs yanlıştır? Becernn nasıl yapılacağı değşk açılardan br kaç defa gösterlmeldr. Becer sağ ve sol eln kullananlar çn ayrı ayrı gösterlmeldr. Eğer becer karmaşık se, ana kısımları bütün olarak gösterlmeldr. Becerde sürat gerekyorsa, sporcuların göreblmeler çn yavaş br şeklde gösterlmeldr. Becernn tamamı müsabaka koşullarında uygulanıyormuş gb gösterlmeldr. gerçekleştrlen Kaba motor becerler İnce - hassas motor becerler Ser motor becerler Blşsel becerler Açık becerler 3 İzleyen sayfaya geçnz.

4 2015 GÜZ ARA 3762-A TÜRKÇE ÖĞRETİMİ-I A Türkçe ders öğretm programında öğretme-öğrenme sürec le lgl aşağıdak fadelerden hangs yanlıştır? Öğrenme anlam kurmak olarak algılanır. Öğrencnn sunulan blgy sorgulaması beklenr. Öğretmen, öğretme-öğrenme sürecnn merkeznde bulunur. Öğrencnn, öğrenme sürecnde sorumluluk üstlenmes beklenr. Öğrencnn gerçek yaşamda karşılaştığı sorunları ele alması ve çözmes beklenr. 2. Aşağıdaklerden hangs dl tanımlarının ortak temel ögelernden br değldr? Dl kalıpları ve kuralları olan br sstemdr. Dl, her br değşken sembollerle belrtlen seslerden oluşur. Dl, kendne özgü kodlaması olan br sstemdr. Dl durağan ve değşmeyen br yapıya sahptr. Dlde her sesn br anlamı vardır. 3. Aşağıdaklerden hangs Türkçe öğretm programıyla ulaşılması gereken temel becerlerden brdr? Güvenlk Korunma Blmsellk Özyönetm Grşmclk 4. Aşağıdaklerden hangs Türkçe öğretm programında her tema kapsamında ele alınması önerlen metnler kapsamaktadır? Öyküleyc metn ve betmleyc metn Öyküleyc metn, blglendrc metn ve şr Öyküleyc ve blglendrc metn Hkâye ve şr Öyküleyc metn ve şr Türkçe ders öğretm programı le lgl aşağıdak fadelerden hangs yanlıştır? Ürün yanında alternatf teknklerle süreç değerlendrlr. Anlatım, soru yanıt gb yöntemlern kullanıldığı öğretmen merkezl br süreçtr. Öğretme-öğrenme sürec; hazırlık, anlam, metn aracılığı le öğrenme, kendn fade etmek değerlendrme olmak üzere beş aşamada gerçekleştrlr. Programın amacı, breyn doğrudan gözleneblen davranışlarının yanı sıra dolaylı olarak gözleneblen tutumlarını, değerlern ve becerlern de kapsayan kazanımlar bçmnde fade edlr. Yapılandırmacı yaklaşım benmsenmştr. 6. Ön hazırlık, zhnsel hazırlık, ön blgler harekete geçrme, konuyu belrleme, amaç yöntem ve teknkler belrleme, konuşma, yazma ve görsel sunu gb uygulamalar 2004 Türkçe ders öğretm programında yer alan öğretme-öğrenme sürec nn hang aşamasında gerçekleştrlr? Kendn fade etme Metn aracılığıyla öğrenme Değerlendrme Anlama Hazırlık 7. Aşağıdaklerden hangs Türkçe öğretm programında yer alan öğrenme alanlarından brdr? Kültür ve Mras Zaman, Sürekllk ve Değşm Tutum ve Değerler Sanat Aracılığıyla İletşm Kurma Görsel Okuma ve Görsel Sunu 4 İzleyen sayfaya geçnz.

5 2015 GÜZ ARA 3762-A A 8. Aşağıdaklerden hangs Türkçe dersnde süreç değerlendrme kapsamında kullanılan araç ve yöntemlerden br değldr? Anekdot Gözlem Kısa yanıtlı testler Öğrenc ürün dosyası (portfolyo) Performans değerlendrme 9. Serbest okuma yazma aşaması le lgl aşağıdak fadelerden hangs yanlıştır? Türkçe öğretm programında Okuryazarlığa Ulaşma bçmnde fade edlmştr. Seslendrme düzeynden hızlı ve anlayarak okuma düzeyne ulaşma hedeflenr. Güzel ve şlek eğk btşk yazı becersne ulaşma hedeflenr. İlk harfn verldğ gün başlayan ve öğretm yılının sonuna dek süren br süreçtr. Türkçe y doğru, etkl ve güzel kullanma becerlern gelştrme hedeflenr. 10. Aşağıdaklerden hangs ses temell cümle yöntemnde lk okumaya başlama ve lerleme aşaması çnde değldr? Okuryazarlığa ulaşma Metn oluşturma Ses hssetme ve tanıma Ses okuma ve yazma Sesten heceler, hecelerden sözcükler, sözcüklerden cümleler oluşturma 11. Hece üretme le lgl aşağıdak fadelerden hangs yanlıştır? Hece üretmede öncelk, kapalı hecededr. İk harfl hecelerde, br anlamı olmasa da, sözcük üretme basamağında gerekecek açık heceler üretlr. Üç harfl, heceler, her zaman kapalıdır. Dört harfl heceler her zaman kapalıdır. Kapalı heceler de ünlü le bteblrler. 12. İlk okuma yazmaya başlama ve lerleme aşamasıyla lgl aşağıdak fadelerden hangs yanlıştır? Bu aşamada lk basamak ses hssetme basamağı dır. İknc basamak, ses tanıma; üçüncü basamak ses ayırt etme basamaklarıdır. Harf tanıma basamağında harfn yazılışı öğrenlr. Ses çalışmaları tamamlanınca, harf hssetme basamağına geçlr. Bu basamakta harf, tahtaya yazılır. Harf tanıma ve ayırt etme çalışmalarından sonra harfle yazma çalışmaları yapılır. 13. Aşağıdaklerden hangs, ses temell cümle yöntemnn lkelerne uymaz? Öğretm sürecnde olanaklar ölçüsünde görsellere başvurulması Üretlecek hecelern sözcük üretmede şe yarayacak ntelkte olması Üretlecek hecelern, kolay seslendrleblr heceler olması Üretlecek sözcüklern anlamlarının açık, somutlanablr olması Sık kullanılmayan sözcüklern üretlmesne sıkça yer vermes 14. Aşağıdaklerden hangs yazmaya hazırlıkta, öğrenclern fzyolojk yönler le yazmaya hazırlanma çalışmalarından br değldr? Kas gelştrc el kol hareketler Estetk ntelkl boyama çalışmaları Kalem tutma çalışmaları Btşk eğk yazı çalışmaları Serbest çzg çalışmaları 5 İzleyen sayfaya geçnz.

6 2015 GÜZ ARA 3762-A A 15. Breşm yoluyla oluşturulacak hecelerle lgl olarak aşağıdak fadelerden hangs yanlıştır? Seslendrlmes kolay olmalı Sık kullanılan heceler olmalı Her dlde bulunmalı Sözcük üretmede şlek olmalı Somutlanablr olmalı 16. Aşağıdaklerden hangs dnlemede dkkat süresn artırmaya yönelk br yaklaşımı ortaya koymaz? Dkkat süres aşamalı olarak artırılmalıdır. Öğrencnn dkkat süresnn artırılması doğal çzgsne bırakılmalıdır. Öğrenclern hoşuna gdecek masal ve öyküler okunarak dkkat süreler artırılmalıdır. Öğrenclerden her zaman aynı dkkat göstermeler beklenmemeldr. Okunacak metn öğrenclern dkkat süresne uygunluk göstermeldr. 17. Aşağıdaklerden hangs dnleme sonrası yapılacak etknlklerden br değldr? Metn çalışması Tamamlama çalışması Sezdrme Başlık buldurma Ana duyguyu buldurma 18. Okulda, dnleme eğtmnde dkkat edlmes gereken noktalar le lgl aşağıdak fadelerden hangs yanlıştır? Öğrenclere her dnlemede mutlaka not tutturulmalıdır. Öğretmen konuşurken yönü öğrenclere dönük olmalıdır. Öğrenclern konuşması sabırla ve lgyle dnlenmeldr. Öğrencnn konuşması keslmemeldr. Öğrenclerle mutlaka göz letşm kurulmalıdır. 19. Br dnleme etknlğnde Bu konuşmanın konusu ve lets ne? sorusuna dernlğne nerek yanıt veremeyen br dnleyc çn aşağıdaklerden hangs söyleneblr? Yüzeysel dnlyor. Savunucu dnlyor. Seçc dnlyor. Tuzak kurucu dnlyor. Saplantılı dnlyor. 20. Etkl ve edlgn dnlemeyle lgl aşağıdak fadelerden hangs yanlıştır? Edlgn dnlemede ger bldrm yoktur. Etkl dnlemede dnleyc tepk vermez. Edlgn dnlemede kş kend duygu ve düşünceleryle dnler. Etkl dnlemede, dnleyende lety duyduğuna dar br ger bldrm vardır. Etkl dnleme göndercyle alıcıyı çne alan dnlemedr. 6 İzleyen sayfaya geçnz.

7 Yayınlanmış esk sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresnde yer alan deneme sınavı hzmetnde öğrenclermze sunulmaktadır. İLKOKUMA VE YAZMA ÖĞRETİMİ-I A 2015 GÜZ ARA 3762-A hangs Dl Deneym 1. Aşağıdaklerden Yaklaşımının uygulanmasındak basamaklardan br değldr? 2. Öğretmn bast hkâyeler kullanılarak yapılması Öğretmn sıralı kartlar kullanılarak yapılması Tartışma/Konuşma Sesblgsel farkındalığın gelştrlmes Uyaranın sunulmas ı Amaçların belrlenmes Söylenenlern yazılması ya da çocuğun yazması em Öğretmn brebr yapılması Öğrencnn okuyacağı ktabı kendsnn seçmes ve öğretmn brebr ya da küçük gruplarla yapılması Öğretmn brebr ve küçük gruplarda yapılması Ü n 20 ve 14 rs Ar -2 te a 0 s Sı 15 A na G çı v üz kö K D ğr ta ö et pç ne m ığ m S ı s t 5. Aşağıdaklerden hangs breyselleştrlmş okuma öğretmn en y şeklde tanımlamaktadır? Aşağıdaklerden hangs lk okuma yazma öğretmnde kullanılan tüm dl yaklaşımının özellklernden brdr? İlk okuma yazma öğretmnn hkayeler kullanılarak yapılması Okuma, yazma, konuşma ve dnlemenn dln brlkte gelşen bçmlernn olduğuna nanılması Her br sesn karşılığı olan harfn açıkça öğretlmes Sesblgsel farkındalığın doğrudan öğretm İlk okuma ve yazmada hızla gelşen sözcük dağarcığı oluşturulması Aşağıdaklerden hangs bütünden parçaya görüşünü savunmaktadır? An farkındalığın 4. Sesblgsel aşağıdaklerden hangsdr? Rehberl okuma ve yazma Sözcük öğretm Harf öğretm Ses öğretm Hece öğretm Aşağıdaklerden hangs ses temell yaklaşımların uygulanmasında yapılması gerekenlerden br değldr? Yapılacak araştırmalar çn seslere lşkn kartların hazırlanması Çocuklara hecelern öğretlmes Sözcüklern üstünde çok az durulması Sözcük kartlarının hazırlanması Sözcük lstelernn hazırlanması Breşm yoluyla seslern öğretlmes Analtk yolla seslern öğretlmes Hece yöntem Sözcük yöntem Harf yöntem ad ol u Aşağıdaklerden hangs dengel okuma yazma öğretmnn uygulanmasındak etknlklerden brdr? 8. tanımı sözcüklern nasıl Çocuklara çözümleneceğnn doğrudan gösterlmesdr. çözümlenmesne lşkn Sözcüklern gelştrlen blnçtr. Ses öğretmnde kuralların öğrenlmesdr. Sözcüğü oluşturan farklı seslere lşkn blnç gelştrlmesdr. şekllerne lşkn blnç Harflern gelştrlmesdr. Aşağıdaklerden hangs ses temell yaklaşımlarda yapılan sstematk öğretmn özellklernden brdr? Her br sesn karşılığı olan harfn açıkça öğretlmes Sözcüklern nasıl çözümleneceğnn dolaylı gösterlmes Çözümleneblen yazıların sürekl ve tek başına kullanımı Sesblgsel farkındalığın dolaylı öğretm Dl anlama becerlernn daha sonradan gelştrlmes 7 İzleyen sayfaya geçnz.

8 Yayınlanmış esk sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresnde yer alan deneme sınavı hzmetnde öğrenclermze sunulmaktadır. A 2015 GÜZ ARA 3762-A 12. 'Boyama, kalem tutma, serbest çzg çalışması' gb çalışmalar ses temell cümle yöntemnn hang aşamasının kapsamında yer alır? Çocukların ktap seçmnden sonra seçtğ ktabı kend hızında okuması Eğtmn bre br ya da küçük gruplarda yapılması Çocukların okuyacağı ktapları öğretmenn seçmes Çocukların okudukları ktapların kayıtlarının düzgün tutulması Ktap seçmnde okuyucunun dkkat etmes gereken öneml özellklern öğretlmes Ses okuma ve yazma Ses hssetme ve tanıma Okuma yazmaya başlama ve lerleme Genel hazırlık Yazmaya hazırlık Ü n 20 ve 14 rs Ar -2 te a 0 s Sı 15 A na G çı v üz kö K D ğr ta ö et pç ne m ığ m S ı s t Aşağıdaklerden hangs breyselleştrlmş okuma öğretmnn özellklernden br değldr? em Ses hssetme ve tanıma, ses temell cümle yöntemnn hang aşamasında yer alır? İlk okuma yazmaya hazırlık Metn oluşturma İlk okuma yazmaya başlama ve lerleme Cümle oluşturma Okuryazarlığa ulaşma 10. Aşağıdaklerden hangs öğretmnde çocuk yaklaşımdır? Tüm dl yaklaşımı Breşm yoluyla seslern öğretm Analtk yolla seslern öğretlmes Sözcük yöntem Becer öğretm 14. Aşağıdaklerden hangs lk okuma yazma öğretmnn lkelernden br değldr? Öğrenclern derse etkn katılımı sağlanmalıdır. Öğretmde breysel farklılıklar göz önünde bulundurulmalıdır. Öğretmen çalışmaları önceden planlamalıdır. Öğretmde görsel ştsel araçlar kullanılmalıdır. Öğretmen merkezl çalışmalarla yürütülmeldr. An ad ol u okuma yazma merkezl br 11. Aşağıdaklerden hangs okuma yazmaya öğrenclern anlayableceğ kısa cümlelerden başlanarak sözcüklere, sözcüklerden hecelere, hecelern de çlerndek harflern sezdrlmesnn yapılmasını benmseyen lkokul programıdır? 15. Aşağıdaklerden hangs ses temell cümle yöntemne göre hece oluşturma ölçütlernden br değldr? / / Dlde kullanım sıklığına sahp olması Kolay yazılması Anlamın açık ve anlaşılır olması Anlamının görselleştrleblr olması İşlek hece yapısına sahp olması İzleyen sayfaya geçnz.

9 Yayınlanmış esk sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresnde yer alan deneme sınavı hzmetnde öğrenclermze sunulmaktadır. A 2015 GÜZ ARA 3762-A 20. İlk okuma yazmada, gerçek sonuçlarla beklenen sonuçlar arasında karşılaştırma yapma ve öğrenclern gelşm düzeylern görme olanağı sağlayan öğe aşağıdaklerden hangsdr? Kazanımlar Değerlendrme İlk okuma yazmaya hazırlık Okuma yazmaya başlama ve lerleme Okuryazarlığa ulaşma e,l,a,t ö,b,ü,ş,z,ç,n,u,k,y,d g,c,p,h ğ,v,f,j Ü n 20 ve 14 rs Ar -2 te a 0 s Sı 15 A na G çı v üz kö K D ğr ta ö et pç ne m ığ m S ı s t em 16. İlk okuma yazma öğretm programına göre, seslern öğretmnde önerlen aşağıdak ses gruplarından hangs yanlıştır? 17. Aşağıdaklerden hangs ses temell cümle yöntemnn lkelernden br değldr? Hece tablosu oluşturmak Öğrenclern ön blglernden hareket etmek Ağırlıklı olarak sentez yöntem kullanmak Kısa sürede cümlelere ulaşmak Olanaklar ölçüsünde görseller kullanmak hangs seslerden 18. Aşağıdaklerden başlayarak hecelere, kelmelere ve cümlelere ulaşmaya dayalı lk okuma ve yazma öğretm yöntemdr? An ad ol u Öykü yöntem Çözümleme yöntem Cümle yöntem Harf yöntem Ses temell cümle yöntem 19. Yazı öğretmnn btşk eğk yazı le yapılmasını öngören Türkçe Ders Öğretm Programı nın uygulamaya konulduğu yıl aşağıdaklerden hangsdr? İzleyen sayfaya geçnz.

10 2015 GÜZ ARA 3762-A HAYAT BİLGİSİ VE SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETİMİ-I 1. Hayat Blgs dersnde değerlendrme yapmak amacıyla kullanılan ve çocukları daha y tanımaya, gelşmlern zlemeye ve gereksnmlern daha y anlamaya yarayan teknk aşağıdaklerden hangsdr? Anket Öz değerlendrme Öğrenc ürün dosyası Anekdot Gözlem 2. Çocuğun zhnsel, duygusal ve sosyal gelşmne yardım etme amacını taşıyan, onun çevresne karşı blnçl, etkl ve başarılı br bçmde uyumunu sağlayan lk lköğretm ders aşağıdaklerden hangsdr? Sosyal Blgler Türkçe Fen ve Teknoloj Matematk Hayat Blgs 3. Aşağıdaklerden hangs Hayat Blgs dersnn öğretmnde dkkate alınması gereken noktalardan br değldr? Toplu öğretm esası Yakından uzağa lkes Model alma yoluyla öğretm Eğtsel kol çalışmaları Serbest zaman etknlkler 4. Aşağıdaklerden hangs Hayat Blgs dersnde değerlendrme yapmanın amaçlarından br değldr? Süreç ve becerlern gelştrlmes Öğrencnn bedensel gelşmnn ortaya konulması Tutum, değer ve lşklern belrlenmes Öğrencnn derste elde ettğ kavramları kullanması Öğrencnn yaşamdan elde ettğ blgler kullanması 5. Tabat Tetkk, Zraat ve Hıfızısıhha, Coğrafya ve Tarh Mebads, Musabahat-ı Ahlakye ve Malumat-ı Vatanye derslernn Hayat Blgs ders altında toplanması ve lköğretmde okutulması hang yılda gerçekleşmştr? Aşağıdaklerden hangs Hayat Blgs dersnn temel konusunu oluşturur? Yer şekller Çevredek nesne ve olaylar Tarh olaylar Coğraf konum İklm A 10 İzleyen sayfaya geçnz.

11 2015 GÜZ ARA 3762-A A 7. Hayat Blgs ders kapsamında öğrenclern bell kavramları ve davranışları kazanma durumlarını değerlendrmek amacıyla kullanılan teknk aşağıdaklerden hangsdr? Kontrol lstes Anekdot Gözlem Günlük Anket 8. Hayat Blgs dersnde Öğrenclere ne öğretelm? sorusuna yanıt veren program öges aşağıdaklerden hangsdr? Amaç Öğretme-öğrenme sürec Değerlendrme İçerk Ölçme 9. Aşağıdaklerden hangs Hayat Blgs dersnde yer alan temalardan brdr? İnsanlar, Yerler ve Çevreler Güç, Yönetm ve Toplum Vücudumuzun Blmecesn Çözelm Maddey Tanıyalım Dün, Bugün, Yarın 10. Aşağıdaklerden hangs 2004 Hayat Blgs Programının özellklernden br değldr? Davranışçı yaklaşımı yansıtmaktadır. Tematk yaklaşım benmsenmştr. Öğrencnn etkn olması önemldr. Her çocuğun özgün olduğu varsayımına dayalıdır. Olgular öğrenc bakış açısıyla sunulmuştur. 11. Aşağıdaklerden hangs Hayat Blgs programında yer alan ara dsplnlerden br değldr? Grşmclk Karyer planlama Özel eğtm Pskolojk danışma Sağlık kültürü 12. Hayat Blgs Programında benmsenen öğrenme alanları aşağıdaklern hangsnde brlkte ve doğru verlmştr? Güç, Toplum ve Yönetm Okul, Ale ve Çevre Brey, Toplum ve Doğa Blm, Teknoloj ve Toplum Gruplar, Kurumlar ve Sosyal Örgütler 13. Hayat Blgs ders le lgl aşağıdak fadelerden hangs yanlıştır? Breyler değşen toplum yaşamına hazırlanmaktadır. Çocuğun kend özellklern tanıması amaçlanmaktadır. İlköğretm 1, 2 ve 3. sınıflarda okutulmaktadır. İlköğretmde 1960 yılında okutulmaya başlanmıştır. Çağın gereklerne uygun davranışlar gelştrmede brey çn lk temel atar. 14. Aşağıdaklerden hangs Hayat Blgs ders kapsamında öğrenclere kazandırılması amaçlanan temel yaşam becerlernden br değldr? Eleştrel düşünme Öz yönetm Zaman ve kronolojy algılama Blmn temel kavramlarını tanıma Karar verme 11 İzleyen sayfaya geçnz.

12 2015 GÜZ ARA 3762-A A 15. İlk kez Sosyal Blgler adıyla br dersn lk ve ortaokullarda okutulmasını savunan Fransız düşünür aşağıdaklerden hangsdr? Dewey Paget Durkhem Condercet Comte 16. Öğretmen Okulları programına, daha önce ayrı ayrı dersler olarak okutulan Tarh, Coğrafya ve Yurttaşlık Blgs yerne, Sosyal Blgler adlı yen br dersn konulduğu yıl aşağıdaklerden hangsdr? Bütün olandan parçaya, genel olandan özele, yasalardan ya da olgulardan olaylara, kuraldan örneğe geçme yolu bçmnde tanımlanan kavram aşağıdaklerden hangsdr? Koşullanma Sentez Tümdengelm Tümevarım Varsayım yy da Sosyal Blmler etkleyen akımlar aşağıdaklerden hangsnde brlkte ve doğru verlmştr? Ahlak-İnsancılık-Olguculuk Olguculuk-İnsancılık-Evrm Kuramı Tarh-Coğrafya-Vatandaşlık Tarh-Felsefe-Olguculuk Evrm Kuramı-Ahlak-Tarh 19. Aşağıdaklerden hangs Sosyal Blgler dersnn yararlandığı blm dallarından br değldr? Tarh Ekonom Fzk Hukuk Coğrafya 20. Sosyal Blgler dersnn en öneml amacı aşağıdaklerden hangsdr? Çevrey tanıtmak Tarh olayları aktarmak Alenn önemn vurgulamak Toplumsal kşlk kazandırmak Coğraf blgler öğretmek 12 TEST BİTTİ.

13 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

14 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

15 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

16 SINAVDA UYGULANACAK GENEL KURALLAR 1. Sınav görevllernn her türlü uyarılarına uymalısınız. Gerekl durumlarda görevller yernz değştreblr. 2. Sınava greblmenz çn gerekl belgeler dışında, yanınızda kâğıt, ktap, defter, not vb. hç br doküman; cep telefonu, blgsayar, tablet, telsz, kamera vb. hç br letşm, depolama, kayıt ve ver aktarma chazı; ruhsatlı veya resm amaçlı olsa ble slah ve slah yerne geçeblecek hç br nesne bulunduramazsınız. 3. Sınav esnasında görevllere soru soramaz, sınav huzurunu bozacak söylemlerde ve davranışlarda bulunamazsınız. 4. Sınav esnasında kalem, slg vb. hç br araç ve gereç paylaşımında bulunamazsınız. 5. Kopya çekme, kopya verme, kopya çeklmesne yardımcı olma vb. eylemlerde bulunamazsınız. 6. Cevaplarınızı, cevap kâğıdı dışında br yere yazarak sınav salonundan dışarı çıkaramazsınız. 7. Resm kıyafetle (kıtalarından znl er ve erbaşlar harcnde) sınava gremezsnz. 8. Sze verlen cevap kâğıdının üzerndek TCKN, ad, soyadı blglern kontrol ednz. Bu blgler sze at değlse, görevller uyararak sze at cevap kâğıdını steynz. 9. Cevap kâğıdınızda belrtlen ktapçık kodu le soru ktapçığınızın kodunu karşılaştırınız. Aynı değlse, sınav görevllerne bldrnz. 10. Cevap kâğıdınıza yazacağınız her türlü yazı ve yapacağınız şaretlemeler çn koyu yazan syah kurşun kalem kullanmalısınız. Farklı br kalem (tükenmez, mürekkepl vb.) kullanmanız durumunda, cevap kâğıdınız değerlendrmeye alınmayacaktır. 11. Cevap kâğıdı üzerndek lgl alanlara TCKN ve test grubunuzu kodlayınız, adınızı soyadınızı yazarak mza atınız. 12. Soru ktapçığınızın sayfalarında hatalı ya da eksk baskı olup olmadığını hızlıca kontrol ednz. Hata olması durumunda ktapçığınızın değştrlmes çn Salon Başkanına başvurunuz. Sınav görevller sınavın başladığını belrtmeden ktapçığınızı tekrar açmayınız. 13. Soru ktapçığınızdak lgl alanlara ad-soyadı, TCKN, sınav salon no, sıra no blglernz yazarak mza atınız. 14. Soru ktapçığınızın sayfalarındak boş yerler müsvedde amacıyla kullanablrsnz. 15. Cevaplarınızı, cevap kâğıdında lgl test çn ayrılmış olan bölüme, cevap yernn dışına taşırmadan şaretleynz. Soru ktapçıkları üzernde yapılan şaretlemeler değerlendrmeye alınmayacaktır. 16. Cevap kâğıdı üzernde değşklk yapmak stedğnzde, z bırakmayan br slg kullanınız. Cevap kâğıdınızı buruşturmayınız, katlamayınız ve üzerne gereksz hç br şaret koymayınız. 17. Her sorunun tek br doğru cevabı vardır. Br soru çn brden çok cevabı şaretlersenz, o soruyu yanlış cevaplamış sayılacaksınız. 18. Sınav btmnde, cevap kâğıdınızı ve soru ktapçığınızı eksksz bçmde salon görevllerne teslm ednz. 19. Sınav kurallarına uymadığınız takdrde sınav görevller tarafından hakkınızda tutanak tutulup, sınavınız geçersz sayılablr. Sınav kurallarına uyduğunuz çn teşekkür eder, sınavınızda başarılar dlerz.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. Yayınlanmış esk sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresnde yer alan deneme sınavı hzmetnde öğrenclermze sunulmaktadır. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ 2562

Detaylı

EDİTÖR: Savaş Doğan KPSS ÖĞRETİM İLKE VE YÖNTEMLERİ- ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL TASARIMI DERS NOTLARI ISBN

EDİTÖR: Savaş Doğan KPSS ÖĞRETİM İLKE VE YÖNTEMLERİ- ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL TASARIMI DERS NOTLARI ISBN KPSS Eğtm Blmler ezberbozan sers Öğretm Teknolojler ve Materyal Tasarımı özetlenmş çerk pratk blgler krtk notlar lg çekc görseller EDİTÖR: Savaş Doğan KPSS ÖĞRETİM İLKE VE YÖNTEMLERİ- ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ

Detaylı

BEYKENT ÜNİVERSİTESİ - DERS İZLENCESİ - Sürüm 2. Öğretim planındaki AKTS 581058202101319 2 1 0 3 5

BEYKENT ÜNİVERSİTESİ - DERS İZLENCESİ - Sürüm 2. Öğretim planındaki AKTS 581058202101319 2 1 0 3 5 BEYKENT ÜNİVERSİTESİ - DERS İZLENCESİ - Sürüm 2 Ders Kodu Teork Uygulama Lab. YAPI ARAŞTIRMASI VE DOKÜMANTASYON Ulusal Kred Öğretm planındak AKTS 581058202101319 2 1 0 3 5 Ön Koşullar : Önerlen Dersler

Detaylı

UYUM ĐYĐLĐĞĐ TESTĐ. 2 -n olup. nin dağılımı χ dir ve sd = (k-1-p) dir. Burada k = sınıf sayısı, p = tahmin edilen parametre sayısıdır.

UYUM ĐYĐLĐĞĐ TESTĐ. 2 -n olup. nin dağılımı χ dir ve sd = (k-1-p) dir. Burada k = sınıf sayısı, p = tahmin edilen parametre sayısıdır. UYUM ĐYĐLĐĞĐ TESTĐ Posson: H o: Ver Posson dağılıma sahp br ktleden gelmektedr. H a : Ver Posson dağılıma sahp br ktleden gelmemektedr. Böyle br hpotez test edeblmek çn, önce Posson dağılım parametres

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ 3762 ÖĞRENCİNİN 2014 - GÜZ R - 3. OTURUM - Cumartes 14:00 SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO :... SIR NO:...

Detaylı

Sıklık Tabloları ve Tek Değişkenli Grafikler

Sıklık Tabloları ve Tek Değişkenli Grafikler Sıklık Tabloları ve Tek Değşkenl Grafkler Sıklık Tablosu Ver dzsnde yer alan değerlern tekrarlama sayılarını çeren tabloya sıklık tablosu denr. Sıklık Tabloları tek değşken çn marjnal tablo olarak adlandırılır.

Detaylı

YÜKSEK LİsANS VE DOKTORA PROGRAMLARI

YÜKSEK LİsANS VE DOKTORA PROGRAMLARI , EK-A YÜKSEK LİsANS VE DOKTORA PROGRAMLARI Değerl Arkadaşlar, --e------ Bldğnz üzere, ş dünyası sthdam edeceğ adaylarda, ünverste mezunyet sonrası kendlerne ne ölçüde katma değer ekledklern de cddyetle

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 3369 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belrtlen

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 1107 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belrtlen

Detaylı

Öğretim planındaki AKTS TASARIM STÜDYOSU IV 214058100001312 2 4 0 4 9

Öğretim planındaki AKTS TASARIM STÜDYOSU IV 214058100001312 2 4 0 4 9 Ders Kodu Teork Uygulama Lab. Ulusal Kred Öğretm planındak AKTS TASARIM STÜDYOSU IV 214058100001312 2 4 0 4 9 Ön Koşullar : Grafk İletşm I ve II, Tasarım Stüdyosu I, II, III derslern almış ve başarmış

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU PROGRAMLARINA KAYITLI ÖĞRENCİLERİN 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ Öğrenc Otomasyon

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. Yayınlanmış esk sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresnde yer alan deneme sınavı hzmetnde öğrenclermze sunulmaktadır. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ 1184

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 2111 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belrtlen

Detaylı

'~'l' SAYı : 34203882-821 i ı 1-1 C _:J 1...110/2013 KONU : Kompozisyon Yarışması. T.C SINCAN KAYMAKAMllGI Ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü

'~'l' SAYı : 34203882-821 i ı 1-1 C _:J 1...110/2013 KONU : Kompozisyon Yarışması. T.C SINCAN KAYMAKAMllGI Ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü BÖLÜM: Temel Eğtm T.C SINCAN KAYMAKAMllGI Ilçe Mll Eğtm Müdürlüğü SAYı : 34203882-821 ı 1-1 C _:J 1...110/2013 KONU : Kompozsyon Yarışması TÜM OKUL MÜDÜRLÜKLERNE SNCAN Ilg :Vallk Makamının 25.10.2013 tarh

Detaylı

T.C. SİNCAN KA YMAKAMLIGI Milli Eğitim Müdürlüğü TÜM OKUL MÜDÜRLÜKLERİNE SİNCAN

T.C. SİNCAN KA YMAKAMLIGI Milli Eğitim Müdürlüğü TÜM OKUL MÜDÜRLÜKLERİNE SİNCAN T.C. SİNCAN KA YMAKAMLIGI Mll Eğtm Müdürlüğü Bölüm: Özel Eğt. Reh. ve Danış. Hz. Sayı : 850144831160/"6~ r Konu : Rehberlk ve Pskolojk Danışma Hzmetler Yıl Sonu Raporu ve Okullarda Şddetn Önlenmes Dönem

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 1112 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belrtlen

Detaylı

A İSTATİSTİK. 4. X kesikli rasgele (random) değişkenin moment çıkaran. C) 4 9 Buna göre, X in beklenen değeri kaçtır?

A İSTATİSTİK. 4. X kesikli rasgele (random) değişkenin moment çıkaran. C) 4 9 Buna göre, X in beklenen değeri kaçtır? . Br torbada 6 syah, 4 beyaz top vardır. Bu torbadan yerne koyarak top seçlyor. A İSTATİSTİK KPSS/-AB-PÖ/006. Normal dağılıma sahp br rasgele (random) değşkenn varyansı 00 dür. Seçlen topların ksnn de

Detaylı

Sürekli Olasılık Dağılım (Birikimli- Kümülatif)Fonksiyonu. Yrd. Doç. Dr. Tijen ÖVER ÖZÇELİK

Sürekli Olasılık Dağılım (Birikimli- Kümülatif)Fonksiyonu. Yrd. Doç. Dr. Tijen ÖVER ÖZÇELİK Sürekl Olasılık Dağılım Brkml- KümülatFonksyonu Yrd. Doç. Dr. Tjen ÖVER ÖZÇELİK tover@sakarya.edu.tr Sürekl olasılık onksyonları X değşken - ;+ aralığında tanımlanmış br sürekl rassal değşken olsun. Aşağıdak

Detaylı

BÖLÜM 5 İKİ VEYA DAHA YÜKSEK BOYUTLU RASGELE DEĞİŞKENLER İki Boyutlu Rasgele Değişkenler

BÖLÜM 5 İKİ VEYA DAHA YÜKSEK BOYUTLU RASGELE DEĞİŞKENLER İki Boyutlu Rasgele Değişkenler BÖLÜM 5 İKİ VEYA DAHA YÜKSEK BOYUTLU RASGELE DEĞİŞKENLER 5.. İk Boyutlu Rasgele Değşkenler Br deney yapıldığında, aynı deneyle lgl brçok rasgele değşkenn aynı andak durumunu düşünmek gerekeblr. Böyle durumlarda

Detaylı

Dersin Yürütülmesi Hakkında. (Örgün / Yüz Yüze Eğitim için) (Harmanlanmış Eğitim için) (Uzaktan Eğitim için)

Dersin Yürütülmesi Hakkında. (Örgün / Yüz Yüze Eğitim için) (Harmanlanmış Eğitim için) (Uzaktan Eğitim için) Ders Kodu Teork Uygulama Lab. Uluslararası Muhasebe ve Fnansal Raporlama Standartları Ulusal Kred Öğretm planındak AKTS 344000000000510 3 0 0 3 6 Ön Koşullar : Bu dersn ön koşulu ya da yan koşulu bulunmamaktadır.

Detaylı

HAFTA 13. kadın profesörlerin ortalama maaşı E( Y D 1) erkek profesörlerin ortalama maaşı. Kestirim denklemi D : t :

HAFTA 13. kadın profesörlerin ortalama maaşı E( Y D 1) erkek profesörlerin ortalama maaşı. Kestirim denklemi D : t : HAFTA 13 GÖLGE EĞİŞKENLERLE REGRESYON (UMMY VARIABLES) Gölge veya kukla (dummy) değşkenler denen ntel değşkenler, cnsyet, dn, ten reng gb hemen sayısallaştırılamayan ama açıklanan değşkenn davranışını

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. Yayınlanmış esk sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresnde yer alan deneme sınavı hzmetnde öğrenclermze sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ

Detaylı

İKİNCİ ÖĞRETİM KAMU TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

İKİNCİ ÖĞRETİM KAMU TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI İKİNCİ ÖĞRETİM KAMU TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI Anablm Dalı: Kamu PROGRAMIN TANIMI: Kamu Tezsz Yüksek Lsans Programı, kamu ve özel sektör sstem çersndek problemler ve htyaçları analz edeblecek, yorumlayacak,

Detaylı

Zihinsel Yetersizliği olan bireylere Okuma- Yazma Öğretimi. Emre ÜNLÜ

Zihinsel Yetersizliği olan bireylere Okuma- Yazma Öğretimi. Emre ÜNLÜ Zihinsel Yetersizliği olan bireylere Okuma- Yazma Öğretimi Emre ÜNLÜ Neden okuma yazma öğretmeliyiz? Yaşama katılım Yaşamsal tercihler Okuma yazma Bilgiye ulaşma Bağımsızlaşma Sessel farkındalık Metni

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 2114 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belrtlen

Detaylı

Kİ-KARE TESTLERİ A) Kİ-KARE DAĞILIMI VE ÖZELLİKLERİ

Kİ-KARE TESTLERİ A) Kİ-KARE DAĞILIMI VE ÖZELLİKLERİ Kİ-KAR TSTLRİ A) Kİ-KAR DAĞILIMI V ÖZLLİKLRİ Örnekleme yoluyla elde edlen rakamların, anakütle rakamlarına uygun olup olmadığı; br başka fadeyle gözlenen değerlern teork( beklenen) değerlere uygunluk gösterp

Detaylı

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar:

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: 2017-2018 PFE BAHAR DÖNEMİ FİNAL SINAVLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: Değerli öğrenciler, sınavların sağlıklı bir şekilde yapılması için aşağıdaki hususlara azami

Detaylı

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar:

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: 2017-2018 PFE BAHAR DÖNEMİ BÜTÜNLEME SINAVLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: Değerli öğrenciler, sınavların sağlıklı bir şekilde yapılması için aşağıdaki hususlara

Detaylı

Kİ-KARE TESTLERİ. şeklinde karesi alındığında, Z i. değerlerinin dağılımı ki-kare dağılımına dönüşür.

Kİ-KARE TESTLERİ. şeklinde karesi alındığında, Z i. değerlerinin dağılımı ki-kare dağılımına dönüşür. Kİ-KARE TESTLERİ A) Kİ-KARE DAĞILIMI VE ÖZELLİKLERİ Örnekleme yoluyla elde edlen rakamların, anakütle rakamlarına uygun olup olmadığı; br başka fadeyle gözlenen değerlern teork( beklenen) değerlere uygunluk

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 1177 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belrtlen

Detaylı

PARAMETRİK OLMAYAN HİPOTEZ TESTLERİ Kİ-KARE TESTLERİ

PARAMETRİK OLMAYAN HİPOTEZ TESTLERİ Kİ-KARE TESTLERİ PARAMETRİK OLMAYAN HİPOTEZ TESTLERİ Kİ-KARE TESTLERİ 1 Populasyonun nceledğmz br özellğnn dağılışı blenen dağılışlardan brsne, Normal Dağılış, t Dağılışı, F Dağılışı, gb br dağılışa uygun olduğu durumlarda

Detaylı

COĞRAFYA DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMINDA DOĞAL AFETLER 1 (The Natural Disasters in the Geography Teaching Curriculum)

COĞRAFYA DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMINDA DOĞAL AFETLER 1 (The Natural Disasters in the Geography Teaching Curriculum) MARMARA COĞRAFYA DERGİSİ SAYI: 28, TEMMUZ - 2013, S. 276-303 İSTANBUL ISSN:1303-2429 E-ISSN 2147-7825 copyrght 2013 http://www.marmaracografya.com COĞRAFYA DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMINDA DOĞAL AFETLER 1 (The

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine  adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 2112 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI 2015-2016 - GÜZ ARA - 2. OTURUM Pazar 09:30 :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. Yaynlanmş esk sna sorular htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresnde yer alann deneme sna hzmetnde öğrenclermze sunulmaktadr. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ 3722 ÖĞRENCİNİN

Detaylı

2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ KONU VE KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ

2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ KONU VE KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ KASIM EKİM EYLÜL D.Saa t ININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ Öğrenme Alanı: İBADET. ÜNİTE: ZEKÂT, HAC VE KURBAN İBADETİ 3 Öğrenclerle Tanışma, Dersn Amacı ve İşlenş Şekl. İlk Ders Genelges 6.

Detaylı

1. Paylaşma ve yardımlaşmanın birey ve toplum için önemini yorumlar. 2. İslam ın paylaşma ve yardımlaşmaya verdiği önemi yorumlar.

1. Paylaşma ve yardımlaşmanın birey ve toplum için önemini yorumlar. 2. İslam ın paylaşma ve yardımlaşmaya verdiği önemi yorumlar. ININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ EYLÜL Öğrenme Alanı: İBADET D.Saa t 3 Öğrenclerle Tanışma, Dersn Amacı ve İşlenş Şekl. İlk Ders Genelges 6. Hac Nedr ve Nçn Yapılır? 7. Hac ve Umre le İlgl

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. 2014-2015 GÜZ DÖNEMİ DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14.00 ÖĞRENCİNİN ÜÇÜNCÜ YRIYIL TÜRKÇE SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO:... SIR NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen

Detaylı

T.C. KADİR HAS ÜNİvERSİTESİ REKTÖRLÜ('JÜ

T.C. KADİR HAS ÜNİvERSİTESİ REKTÖRLÜ('JÜ Sayı Konu...12.30 : B.30.2.KHU.0.00.00.00- : Özürlü Öğrencler hk. KADİR HAS ÜNİvERSİTESİ REKTÖRLÜ('JÜ VEDİ L~.10. 20 0 5 Yükseköğretm Kurulu Başkanlığına Ilg: 14.09.2009 tarh 29515 sayılı yazınız. Yükseköğretm

Detaylı

OLASILIĞA GİRİŞ. Biyoistatistik (Ders 7: Olasılık) OLASILIK, TIP ve GÜNLÜK YAŞAMDA KULLANIMI

OLASILIĞA GİRİŞ. Biyoistatistik (Ders 7: Olasılık) OLASILIK, TIP ve GÜNLÜK YAŞAMDA KULLANIMI OLASILIĞA GİRİŞ Yrd. Doç. Dr. Ünal ERKORKMAZ Sakarya Ünverstes Tıp Fakültes Byostatstk Anablm Dalı uerkorkmaz@sakarya.edu.tr OLASILIK, TIP ve GÜNLÜK YAŞAMDA KULLANIMI Br olayındoğal koşullar altında toplumda

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ

E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 0000000000 GENEL YETENEK TESTİ BİTTİ. GENEL KÜLTÜR TESTİNE GEÇİNİZ. TEST BİTTİ. CEVAPLARINIZI KONTROL EDİNİZ. SINAVDA UYULACAK KURALLAR 1. Cep telefonu

Detaylı

GÜZ ARA - 2. OTURUM - Pazar 09:30 1. YARIYIL

GÜZ ARA - 2. OTURUM - Pazar 09:30 1. YARIYIL ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 2107 ÖĞRENCİNİN 2015 - GÜZ ARA - 2. OTURUM - Pazar 09:30 1. YARIYIL SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

ENDÜSTRİNİN DEĞİŞİK İŞ KOLLARINDA İHTİYAÇ DUYULAN ELEMANLARIN YÜKSEK TEKNİK EĞİTİM MEZUNLARINDAN SAĞLANMASINDAKİ BEKLENTİLERİN SINANMASI

ENDÜSTRİNİN DEĞİŞİK İŞ KOLLARINDA İHTİYAÇ DUYULAN ELEMANLARIN YÜKSEK TEKNİK EĞİTİM MEZUNLARINDAN SAĞLANMASINDAKİ BEKLENTİLERİN SINANMASI V. Ulusal Üretm Araştırmaları Sempozyumu, İstanbul Tcaret Ünverstes, 5-7 Kasım 5 ENDÜSTRİNİN DEĞİŞİK İŞ KOLLARINDA İHTİYAÇ DUYULAN ELEMANLARIN YÜKSEK TEKNİK EĞİTİM MEZUNLARINDAN SAĞLANMASINDAKİ BEKLENTİLERİN

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF MATEMATİK 205 8. SINIF. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI 25 KASIM 205 Saat: 0.0 Adı

Detaylı

GM-220 MÜH. ÇALIŞ. İSTATİSTİKSEL. Frekans Dağılımı Oluşturma Adımları VERİLERİN SUNUMU. Verilerin Özetlenmesi ve Grafikle Gösterilmesi

GM-220 MÜH. ÇALIŞ. İSTATİSTİKSEL. Frekans Dağılımı Oluşturma Adımları VERİLERİN SUNUMU. Verilerin Özetlenmesi ve Grafikle Gösterilmesi VERİLERİN SUNUMU GM-0 MÜH. ÇALIŞ. İSTATİSTİKSEL YÖNTEMLER Br çalışadan elde edlen verler ha ver ntelğndedr. Ha verlerden blg ednek zor ve zaan alıcıdır. Ha verler çok karaşık durudadır. Verlern düzenlenes

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

Rasgele Değişken Üretme Teknikleri

Rasgele Değişken Üretme Teknikleri Rasgele Değşken Üretme Teknkler Amaç Smülasyon modelnn grdlern oluşturacak örneklern üretlmes Yaygın olarak kullanılan ayrık veya sürekl dağılımların örneklenmes sürecn anlamak Yaygın olarak kullanılan

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 2112 2015 - GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON

Detaylı

Standart No.1..S Tarih III. J. - Revizvon No KUPA UYGULAMASI

Standart No.1..S Tarih III. J. - Revizvon No KUPA UYGULAMASI > SACLIK ALANI SERTFİKALI ECİTİM STANDARTLARI Standart No.1..S Tarh III. J. - Revzvon No KUPA UYGULAMASI SACLIK BAKANLICI SACLIK HİzMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜCÜ Eğtm ve Sertfkasyon Hzmetler Dare Başkanlığı

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MAK MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ LABORATUVARI DENEY - 8

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MAK MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ LABORATUVARI DENEY - 8 BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MAK - 402 MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ LABORATUVARI DENEY - 8 FARKLI YÜZEY ÖZELLİKLERİNE SAHİP PLAKALARIN ISIL IŞINIM YAYMA ORANLARININ HESAPLANMASI BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

SEK Tahmincilerinin Arzulanan Özellikleri. SEK Tahmincilerinin Arzulanan Özellikleri. Ekonometri 1 Konu 9 Sürüm 2,0 (Ekim 2011)

SEK Tahmincilerinin Arzulanan Özellikleri. SEK Tahmincilerinin Arzulanan Özellikleri. Ekonometri 1 Konu 9 Sürüm 2,0 (Ekim 2011) SEK Tahmnclernn Arzulanan Özellkler İk Değşkenl Bağlanım Model SEK Tahmnclernn Arzulanan Özellkler Ekonometr 1 Konu 9 Sürüm 2,0 (Ekm 2011) http://www.ackders.org.tr SEK Tahmnclernn Arzulanan Özellkler

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! 3. SINIF T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ B KİTAPÇIK TÜRÜ ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ ÖĞRENCİ SEÇME

Detaylı

Fumonic 3 radio net kablosuz duman dedektörü. Kiracılar ve mülk sahipleri için bilgi

Fumonic 3 radio net kablosuz duman dedektörü. Kiracılar ve mülk sahipleri için bilgi Fumonc 3 rado net kablosuz duman dedektörü Kracılar ve mülk sahpler çn blg Tebrk ederz! Darenze akıllı fumonc 3 rado net duman dedektörler monte edlmştr. Bu şeklde ev sahbnz yasal donanım yükümlülüğünü

Detaylı

PARÇALI DOĞRUSAL REGRESYON

PARÇALI DOĞRUSAL REGRESYON HAFTA 4 PARÇALI DOĞRUSAL REGRESYO Gölge değşkenn br başka kullanımını açıklamak çn varsayımsal br şrketn satış temslclerne nasıl ödeme yaptığı ele alınsın. Satış prmleryle satış hacm Arasındak varsayımsal

Detaylı

X, R, p, np, c, u ve diğer kontrol diyagramları istatistiksel kalite kontrol diyagramlarının

X, R, p, np, c, u ve diğer kontrol diyagramları istatistiksel kalite kontrol diyagramlarının 1 DİĞER ÖZEL İSTATİSTİKSEL KALİTE KONTROL DİYAGRAMLARI X, R, p, np, c, u ve dğer kontrol dyagramları statstksel kalte kontrol dyagramlarının temel teknkler olup en çok kullanılanlarıdır. Bu teknkler ell

Detaylı

Kİ KARE ANALİZİ. Doç. Dr. Mehmet AKSARAYLI Ki-Kare Analizleri

Kİ KARE ANALİZİ. Doç. Dr. Mehmet AKSARAYLI  Ki-Kare Analizleri Kİ KAR ANALİZİ 1 Doç. Dr. Mehmet AKSARAYLI www.mehmetaksarayl K-Kare Analzler OLAY 1: Genelde br statstk sınıfında, öğrenclern %60 ının devamlı, %30 unun bazen, %10 unun se çok az derse geldkler düşünülmektedr.

Detaylı

EK-1 BEDEN EGİTİMİ DERSİNDE ÖĞRENCİ BAŞARISININ DEĞERLENDİRİLMESİ

EK-1 BEDEN EGİTİMİ DERSİNDE ÖĞRENCİ BAŞARISININ DEĞERLENDİRİLMESİ BEDEN EGİTİMİ DERSİNDE ÖĞRENCİ BAŞARISININ DEĞERLENDİRİLMESİ EK-1 Beden eğitimi dersinde öğrencilerin başarıları; sınavlar, varsa projeler, öğrencilerin performanslarını belirlemeye yönelik çalışmalardan

Detaylı

dir. Bir başka deyişle bir olayın olasılığı, uygun sonuçların sayısının örnek uzaydaki tüm sonuçların sayısına oranıdır.

dir. Bir başka deyişle bir olayın olasılığı, uygun sonuçların sayısının örnek uzaydaki tüm sonuçların sayısına oranıdır. BÖLÜM 3 OLASILIK HESABI 3.. Br Olayın Olasılığı Tanım 3... Br olayın brbrnden ayrık ve ortaya çıkma şansı eşt n mümkün sonucundan m tanes br A olayına uygun se, A olayının P(A) le gösterlen olasılığı P(A)

Detaylı

8.SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ SORUMAT MERKEZİ ORTAK SINAVI SORU SAYISI: 20 SINAV SÜRESİ: 40 DAKİKA

8.SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ SORUMAT MERKEZİ ORTAK SINAVI SORU SAYISI: 20 SINAV SÜRESİ: 40 DAKİKA HAZIRLAYAN: MATEMATİK 207 ds DENEME 4 8.SINIF. DÖNEM MATEMATİK DERSİ SORUMAT MERKEZİ ORTAK SINAVI SORU SAYISI: 20 SINAV SÜRESİ: 40 DAKİKA A KİTAPÇIK TÜRÜ Adı ve Soyadı :... Sınıfı :... Öğrenci Numarası

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI MATEMATİK 2016 A SORU SAYISI : 20 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI 23 KASIM 2016 Saat: 10.10 Adı

Detaylı

GÜZ DÖNEM SONU - 4. OTURUM - Pazar 14:00 3. YARIYIL

GÜZ DÖNEM SONU - 4. OTURUM - Pazar 14:00 3. YARIYIL NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST, İŞLETME VE ÇIKÖĞRETİM FKÜLTELERİ 431 013 - GÜZ DÖNEM SONU - 4. OTURUM - Pazar 14:00 3. YRIYIL ÖĞRENCİNİN SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO :... SIR

Detaylı

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! 4. SINIF T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ B KİTAPÇIK TÜRÜ ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ ÖĞRENCİ SEÇME

Detaylı

ve çeviren: OKULLAR İçİN HAzıRLANAN İZLENCELER

ve çeviren: OKULLAR İçİN HAzıRLANAN İZLENCELER JAPONYA RADYO TELEVİZYON KURUMUNUN EGİTİM YAYıNLARıVE YAYGIN ÖGRETİME KATKILARI* ve çevren: Derleyerı İng. Ük. Ersarı SÖZER Kısa adı NHK olan Japonya Ulusal Radyo Televzyon Kurumu, anaokullarından yükseköğretm

Detaylı

MUHASEBE BÖLÜMÜ MESLEK DERSLERİ KİTAPLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ ARAŞTIRMASI

MUHASEBE BÖLÜMÜ MESLEK DERSLERİ KİTAPLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ ARAŞTIRMASI .. Î eslekî ve eknk ğtm raştırma ve elştrme erkez aşkanlığı () ayın o : 30. brahm lz 2001 : 975-11-2109-4 uhasebe, tcarî hayatın temel meslek alanlarından brsdr. lkemzde muhasebe meslek alanında, ş ve

Detaylı

İçindekiler. İçindekiler... vii 1. BÖLÜM SES TEMELLİ CÜMLE YÖNTEMİ VE YAPILANDIRMACILIK. Yrd. Doç. Dr. Meral GÖZÜKÜÇÜK

İçindekiler. İçindekiler... vii 1. BÖLÜM SES TEMELLİ CÜMLE YÖNTEMİ VE YAPILANDIRMACILIK. Yrd. Doç. Dr. Meral GÖZÜKÜÇÜK İçindekiler Önsöz... iii İçindekiler... vii 1. BÖLÜM SES TEMELLİ CÜMLE YÖNTEMİ VE YAPILANDIRMACILIK Yrd. Doç. Dr. Meral GÖZÜKÜÇÜK Giriş... 1 Dil ve Anadili Tanımı... 2 Türkçenin Özellikleri... 4 İlkokul

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir

Detaylı

2017 Yılı 3. Dönem Emniyet Teşkilatı Mensubu İlk Derece Amirlik Eğitimi Sınav Takvimi Duyurusu

2017 Yılı 3. Dönem Emniyet Teşkilatı Mensubu İlk Derece Amirlik Eğitimi Sınav Takvimi Duyurusu 2017 Yılı 3. Dönem Emniyet Teşkilatı Mensubu İlk Derece Amirlik Eğitimi Sınav Takvimi Duyurusu Emniyet Teşkilatı Mensubu Adayların (Polis Memuru, Başpolis Memuru, Kıdemli Başpolis Memuru) girecekleri İlk

Detaylı

FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI PROTOKOLÜ

FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI PROTOKOLÜ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI PROTOKOLÜ Taraf KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ D41-FARABİ-0 Kurum Koordnatörü Yrd. Doç. Dr. Sema ORSOY Tel: 0 6 303 38 54 E-posta: farab@kocael.edu.tr Web: http://farab.kocael.edu.tr Adres:

Detaylı

MESLEK SEÇİMİ PROBLEMİNDE ÇOK ÖZELLİKLİ KARAR VERME VE ÇÖZÜME YÖNELİK GELİŞTİRİLEN BİREYSEL KARİYER PLANLAMA PROGRAMI

MESLEK SEÇİMİ PROBLEMİNDE ÇOK ÖZELLİKLİ KARAR VERME VE ÇÖZÜME YÖNELİK GELİŞTİRİLEN BİREYSEL KARİYER PLANLAMA PROGRAMI MESLEK SEÇİMİ PROBLEMİNDE ÇOK ÖZELLİKLİ KARAR VERME VE ÇÖZÜME YÖNELİK GELİŞTİRİLEN BİREYSEL KARİYER PLANLAMA PROGRAMI Fath ÇİL GAZİ ÜNİVERSİTESİ Mühendslk Mmarlık Fakültes Endüstr Mühendslğ Bölümü 4. Sınıf

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

MIT Açık Ders Malzemeleri Bu materyallerden alıntı yapmak veya Kullanım Koşulları hakkında bilgi almak için

MIT Açık Ders Malzemeleri   Bu materyallerden alıntı yapmak veya Kullanım Koşulları hakkında bilgi almak için MIT Açık Ders Malzemeler http://ocm.mt.edu Bu materyallerden alıntı yapmak veya Kullanım Koşulları hakkında blg almak çn http://ocm.mt.edu/terms veya http://tuba.açık ders.org.tr adresn zyaret ednz. 18.102

Detaylı

kadar ( i. kaynağın gölge fiyatı kadar) olmalıdır.

kadar ( i. kaynağın gölge fiyatı kadar) olmalıdır. KONU : DUAL MODELİN EKONOMİK YORUMU Br prmal-dual model lşks P : max Z cx D: mn Z bv AX b AV c X 0 V 0 bçmnde tanımlı olsun. Prmal modeln en y temel B ve buna lşkn fyat vektörü c B olsun. Z B B BB c X

Detaylı

KULLANILMASI. GiRiş. KAVRAM HARiTASı NEDiR

KULLANILMASI. GiRiş. KAVRAM HARiTASı NEDiR Hacettepe Ün)'erstes Eğtm Fakültes Dergs /4 : 95-99 [/998J FEN ÖGRETMNOE KAVRAM HARTASı YÖNTEMNN KULLANILMASI Ftnat KAPT AN* ÖZET: Kavram hartası yöntem, eğtm alanında çok ümt verc gejşmelerden brsdr.

Detaylı

Türk Dilinin Biçimbilim Yapısından Yararlanarak Türkçe Metinlerin Farklı İmgelere Ayrılarak Kodlanması ve Sıkıştırılması

Türk Dilinin Biçimbilim Yapısından Yararlanarak Türkçe Metinlerin Farklı İmgelere Ayrılarak Kodlanması ve Sıkıştırılması Türk Dlnn Bçmblm Yapısından Yararlanarak Türkçe Metnlern Farklı İmgelere Ayrılarak Kodlanması ve Sıkıştırılması Banu DİRİ, M.Yahya KARSLIGİL Yıldız Teknk Ünverstes Elektrk Elektronk Fakültes - Blgsayar

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu testlerin her

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI (MAZERET)

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI (MAZERET) MTEMTİK 2016 SORU SYISI : 20 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BKNLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MTEMTİK DERSİ MERKEZÎ ORTK SINVI (MZERET) 17 RLIK 2016 Saat:. dı ve Soyadı

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

TÜM OKUL MÜDÜRLÜKLERİNE SiNCAN

TÜM OKUL MÜDÜRLÜKLERİNE SiNCAN T.C SİNCAN KAYMAKAMLIGI lçe Mll Eğtm Müdürlüğü Sayı : 34203882/30-36676 / ~I\)'~...L Ql/03/203 Konu : Resm Yarışması TÜM OKUL MÜDÜRLÜKLERİNE SNCAN İlg: 26.0.20 ı 3 tarhl ve 36676 sayılı yazısı İl Mll Eğİtm

Detaylı

İÇİNDEKİLER. ÖN SÖZ.v ÖZ GEÇMİŞ vii I. BÖLÜM İLK OKUMA VE YAZMA ÖĞRETİMİNİN TARİHSEL GELİŞİMİ 1

İÇİNDEKİLER. ÖN SÖZ.v ÖZ GEÇMİŞ vii I. BÖLÜM İLK OKUMA VE YAZMA ÖĞRETİMİNİN TARİHSEL GELİŞİMİ 1 İÇİNDEKİLER ÖN SÖZ.v ÖZ GEÇMİŞ vii I. BÖLÜM İLK OKUMA VE YAZMA ÖĞRETİMİNİN TARİHSEL GELİŞİMİ 1 İlk Okuma ve Yazma Öğretiminin Tarihsel Gelişimi... 1 İlk Okuma ve Yazma Öğretiminde Kullanılan Öğretim Yöntemlerine

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

YAZ OKULU. Summer. school

YAZ OKULU. Summer. school YAZ OKULU Summer school INTERNATIONAL MEDITERRANEAN ACADEMY Internatonal Medterranean Academy, 9-16 yaş grubuna yönelk olarak Öğrenme ve Tatl konseptn brleştren br Yaz Okulu programı sunmaktadır. IM Academy

Detaylı

KPSS/1-EB-CÖ/ Bir öğretim programında hedefler ve kazanımlara yer verilmesinin en önemli amacı aşağıdakilerden hangisidir?

KPSS/1-EB-CÖ/ Bir öğretim programında hedefler ve kazanımlara yer verilmesinin en önemli amacı aşağıdakilerden hangisidir? 82. Belgin öğretmen öğrencilerinden, Nasıl bir okul düşlerdiniz? sorusuna karşılık olarak özgün ve yaratıcı fikir, öneri ve değerlendirmeleri açıkça ve akıllarına ilk geldiği şekilde söylemelerini ister.

Detaylı

ilk- VE ORTAÖGRETiM OKULLARıNDA YABANCI DiL DERS KiTABI SEçiMi FOREIGN LANGUAGE COURSEBOOK SELECTION IN PRIMARY AND SECONDARY SCHOOLS

ilk- VE ORTAÖGRETiM OKULLARıNDA YABANCI DiL DERS KiTABI SEçiMi FOREIGN LANGUAGE COURSEBOOK SELECTION IN PRIMARY AND SECONDARY SCHOOLS Hacettepe Ünverstes Eğtm Fakültes Dergs 22 : 74-81 {2002} [ 1. of LK- VE ORTAÖGRETM OKULLARıNDA YABANCI DL DERS KTABI SEçM FOREIGN LANGUAGE COURSEBOOK SELECTION IN PRIMARY AND SECONDARY SCHOOLS Ayten GENÇ*

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ 1521 ÖĞRENCİNİN SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO:... SIR NO :... Cevap kağıdınızda belrtlen ktapçık kodu

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

KKTC de ilkokulda zihin engelli öğrencilere okuma öğretiminde uygulanan yöntem cümle çözümleme yöntemidir. Bu yöntem Türkiye deki Eğitim Uygulama

KKTC de ilkokulda zihin engelli öğrencilere okuma öğretiminde uygulanan yöntem cümle çözümleme yöntemidir. Bu yöntem Türkiye deki Eğitim Uygulama CÜMLE YÖNTEMİ KKTC de ilkokulda zihin engelli öğrencilere okuma öğretiminde uygulanan yöntem cümle çözümleme yöntemidir. Bu yöntem Türkiye deki Eğitim Uygulama Okulları için de kullanılmaktadır. Bu yöntemde

Detaylı

BÖLÜM 1 ÖLÇME VE DEĞERLENDİRMEDE TEMEL KAVRAMLAR

BÖLÜM 1 ÖLÇME VE DEĞERLENDİRMEDE TEMEL KAVRAMLAR İÇİNDEKİLER BÖLÜM 1 ÖLÇME VE DEĞERLENDİRMEDE TEMEL KAVRAMLAR I. Öğretimde Ölçme ve Değerlendirmenin Gerekliliği... 2 II. Ölçme Kavramı... 3 1. Tanımı ve Unsurları... 3 2. Aşamaları... 3 2.1. Ölçülecek

Detaylı

ÇOKLU REGRESYON MODELİ, ANOVA TABLOSU, MATRİSLERLE REGRESYON ÇÖZÜMLEMESİ,REGRES-YON KATSAYILARININ YORUMU

ÇOKLU REGRESYON MODELİ, ANOVA TABLOSU, MATRİSLERLE REGRESYON ÇÖZÜMLEMESİ,REGRES-YON KATSAYILARININ YORUMU 6.07.0 ÇOKLU REGRESON MODELİ, ANOVA TABLOSU, MATRİSLERLE REGRESON ÇÖZÜMLEMESİ,REGRES-ON KATSAILARININ ORUMU ÇOKLU REGRESON MODELİ Ekonom ve şletmeclk alanlarında herhang br bağımlı değşken tek br bağımsız

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 1175 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 4311 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belrtlen

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine http://eogrenme.anadolu.edu.tr adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine http://eogrenme.anadolu.edu.tr adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ 2015-2016 GÜZ DÖNEMİ R SINVI - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 ÖĞRENCİNİN 3. YRIYIL TÜRKÇE SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO :... SINV SLON

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. Yaynlanmş esk sna sorular htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresnde yer alann deneme sna hzmetnde öğrenclermze sunulmaktadr. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ 3724 ÖĞRENCİNİN

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu testlerin

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. Yayınlanmış esk sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresnde yer alan deneme sınavı hzmetnde öğrenclermze sunulmaktadır. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ 1552

Detaylı