PROJE TASARIMI VE İŞ PLANI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "PROJE TASARIMI VE İŞ PLANI"

Transkript

1 PROJE TASARIMI VE İŞ PLANI Toprak Anaya Güç ve Güzellik Katarak İÇİNDEKİLER (8 sayfa): 1. MİSYONUMUZ VE PROJE TANIMI 2. ŞİRKET 3. TAYCASITE NIN KURULMASI 4. TAYCASITE İÇİN NEDEN BU BÖLGE COK UYGUN VE MUKEMMEL? 5. TAYCASITE TESİS HİZMETLERİ 6. PAZARLAMA VE HEDEF 7. PAZARLAMA STRATEJİSİ 8. YÜRÜTME VE FAALİYET PLANI 9. İŞ YÖNETİM VE CALISMA EKİBİ / GÖREVLERİ 10. MALİ TALEP 11. GELİR / AVANTAJLAR VE İŞIN GELİŞTİRİLMESİ 12. SONUÇ ve EKLER (MALİ DEĞER TABLOSU / BÖLÜM-2 BÖLÜM-3) BU PLANA NASIL KATILABİLİRSİNİZ: BASLANGIC ORTAGI (İLK VIZYONLU YATIRIMCI) OLARAK ORTAK YATIRIMCI MÜTTEAHHIT OLARAK CALISMA ORTAGI OLARAK ÜLKU ÜNSOY, PRODÜKTÖR 29 WEST 126 STREET, 3F NEW YORK, NEW YORK USA E-POSTA: UNISUN@NYC.RR.COM TELEFON / FAX: (212)

2 İş Planı / 8 Sayfa, Yaprak 2 I. MİSYONUMUZ VE PROJE TANIMI Stratejik olarak muthis degerli bir konuma sahip olan 17 dekar genisligindeki arazimiz, bu projede ilk yatirim. Bu arazi uzerinde insa edilmek uzere tasarladigimiz Tayca Site projesi, surekli ve guvenceli bir gelir kaynağı olmak uzere planlandi. Arazi sahibi ve Bölge Gelisim Plânlamacısı olarak tasarladigimiz bu proje icin vizyonlu yatırımcılarla anlasarak isbirligi yapmaya haziriz. Amacimiz, bolgeye belli hizmetler ve gelisim araclari sunarken, Tayca Site gelirleri ile birlikte büyük karlar saglamak. Projenin hayata gecmesi icin atilacak ilk adim, bolge merkezli bir ("Riders Alley") anonim şirketi kurmak. Riders Alley sirketi, bu m²lik mukemmel vadi duzlugu üzerinde kurulacak olan bu siteyi Tayca Site olarak adlandirdi. Bu zengin topraklar üzerinde yukselecek çok fonksiyonlu ve farkli bir yerlesim merkezi olarak tasarlanan Tayca Site, yorede eşi bulunmayan, olağanüstü özelliklere ve hizmetlere sahip bir vadi sitesi olacaktır (BÖLÜM-1). Amaç, Riders Alley nin bu ilk projesi TaycaSite yi iki yıl içinde insa etmek, mukemmel olarak tamamlamak, satis ve kira islemleri ile birlikte servis hizmetlerini de baslatmak ve basariyla sürdürmek. Sirket, 3 senede yaptigi kar ve yeni proje yatirimlari ile buyuyerek çalışmalarına devam edecektir. Riders Alley, sadece yerel yatırımcılar ve iş ortakları ile iş yapmak için sınırlı degildir. Ilisikte goreceginiz PART-2 ve PART-3 te açıklandığı gibi işi genişletmek, şirkete iyi kazanc icin ve bölgeye yararli gelisimleri uygulamak için cok onemli. Riders Alley nin ek projelerle buyumesi, bolgede yetisen super kaliteli tarim urunleri uzerine yeni calismalari iceriyor. Bu ek projeler, bolge urunlerin dağıtım standartlarinin yukseltilmesi, üretim ve pazarlara ulasimda kısayollar sağlamaktir. BÖLÜM-1'de açıklanan çalışmalara başlatmak için gerekli ilk yatirim miktarı: $ On seneyi askin tutarli bir araştırma ve arka plan çalışmaları dahilinde hazirlanmis olan bu planin 18 ila 24 ay içinde basari ile hayata gecmis bir proje ve işletme olacağı öngörülmektedir. BÖLÜM-1 (Üç Yıllık İş Planı) Şirketi Kurmak ( Riders Alley A.S. ) Kısa ve Uzun Vadeli Ortaklar, Yatırımcılar ve Is-Birligi yapacak firmalari koordine etmek Arazinin yakininda Riders Alley A.S. Ofisinin kurulması (Atca da bir kiralık ofis) Gerekli elemanlari bulmak Gereken tüm belediye anlaşmalarınin oluşturulması Tayca Sitesi için "Imar Plani, Yeniden Yapılanma ve Gelisim Planınin" tamamlanmasi Tayca Site Mimari Planının tamamlanmasi 100 Apartman Dairesi ve Super Hizmet Alanları ile 4 Bölümden Olusan Siteyi kurmak TaycaSite Tanitim ve Reklam Kampanyasi Dairelerin Satışi ve Kiralanmasi İş Operasyonunun genişletilmesi BÖLÜM-2 (Ilisikte) Sirkette bölgesel gelisim icin hizmet verecek uzun vadeli bolumler kurmak BÖLÜM-3 (Ilisikte) Yore gelisimi ve ürünlerinin degerlendirilmesi hizmetlerini faaliyete gecirerek işi genişletmek.

3 İş Planı / 8 Sayfa, Yaprak 3 II. ŞİRKET: Firma Adı: Çalışma Tipi: Başlangıç Durumu: Ortaklar: Proje Ofisi: Bölge Ofisi: Yasal Durum: Kısa Vadeli Hedef: Uzun Vadeli Hedef: Riders Alley Hizmetler ve ve Üretim Servisleri Ortaklık, Firmayi Hissedarlarla Kurmak Yerel / Uluslararası Firmalar, Yerel Kurumlar ve Belediye 29 W 126 Street, 3F / New York, NY USA Atça (belde), Sultanhisar (ilce), Aydın / Türkiye %95 Ticari Kar Amacli / %5 Kar Amaci Gutmeyen Hizmetler 3 yıl içinde mükemmel kar marjları ile operasyon Firmayi yeni bolumlerle genişletmek III. TAYCASITE NIN KURULMASI Yukarıdaki ve aşağıdaki imajlar Tayca Site görünümüne ilişkin genel bir fikir vermek içindir: Tasarimin insa edilmasi icin saglanan ilk fonlar ile Riders Alley A.Ş. nin kurmak ve 4 ay icerisinde tüm kurumsal anlaşmalar dahilinde Tayca Sitenin "İmar Kalkınma Planı"nı tamamlamak projenin ilk asamasidir. Ardindan yapilacak calismalar; sitenin Mimari Planını tamamlamak, müteahhitlerle anlasmak ve en yuksek kaliteli insaat standartlari ile 4 Bölümden oluşan siteyi kurmak. IV. TAYCASITE İÇİN NEDEN BU BÖLGE COK UYGUN VE MUKEMMEL?: Bu yatırım fırsatı için çok önemli stratejik puanlar var. Arazi, Tayca Site ozelliklerine sahip bir projenin başarısı için en uygun konuma sahip. İşte nedenleri: Karakteristikler: Arazi, İncir ve Zeytin cenneti topraklara sahip.

4 İş Planı / 8 Sayfa, Yaprak 4 Arazi, Turkiye nin minik Paris i Atca ya sadece 2 km - 15 dakika! Atca nin stratejik konumu, ulasimdaki kolayligi ve diger onemli nitelikleri, bu projenin basarisi icin cok onemli. Diger yakin kasaba ise Nazilli yalnizca 5km otede. Kasaba ve bölge, Türkiye'nin en uzun ömürlü insanlarının yaşam yeri olarak secildi. Vadi üzerindeki arazi, çevresindeki dağların etkisiyle sert rüzgar ve fırtınalardan korunmalı. Havası mukemmel En rahat iklim: 7 ay bahar, 2 ay hafif kış, 2 ay sıcak yaz Görüş alanı geniş ve manzara nefis. Yakın çevre ve bölge çok zengin bir kültüre sahip. Bu topraklarda her turlu ürün yetisiyor. Bolge yerel ve uluslararası yeni iş fırsatlarına acik. Coğrafi Önemi: Ana yollar ve hızlı trenler yanıbasında Ulasim kolay. V. TAYCASITE TESİS HİZMETLERİ: Dört bölümden olusan Tayca Site tesis hizmetlerimiz, sitenin tamamlanması üzerine başlayacak ve kaliteli standartlarla devam edecektir. Tayca Site tesislerinde planlanan hizmetler: 1. Satilik (60) ve Kiralık (40) Daireler Mukemmel ozelliklere sahip olarak insa edilmis sitedeki daireler, doğa ile icice ayarli, super kalite yasam standartlarina uygun. Temiz hava ve iklim sartlarina uygun olarak tasarlanmis site, rahat, huzurlu ve sağlıklı bir yasam için korunmali ve her zaman bakimli. 2. Kaliteli Besin ve Organik Gıda / Iyilesme-Dinlenme, Eğlence ve Kulturel Faaliyet alanları 3. Enerji ve Fitness Spa servis hizmetleri 4. Gözde Ürünler, Sanat ve Eğitim Çalışma alanları Ahenkli bir yelpaze olusturan Tayca Site hizmetleri, özellikle yore halkinin ihtiyaçları için (yakın kasaba ve köylerden gelenler), ayni zamanda diger yorelerden gelen turiste de acik olarak faaliyet gosterecek. TAYCASITE isletmesi, Mükemmel Sunumlari, İyi Planlanmis Paketleri / Programlari ve Makul Fiyatlamalari ile ziyaretcileri dört bir yandan çekerek rekabeti geride bırakacak merkezi bir site.

5 İş Planı / 8 Sayfa, Yaprak 5 VI. PAZARLAMA VE HEDEF: Araştırmalarimiz gösteriyor ki bu bölgede ve cevrede Tayca Site niteligine sahip bir site için büyük bir talep var. Saglikli yasam ve dinlenme temalarina onem veren TAYCASITE tesis hizmetlerinden yararlanmaya talep bu genis cevre, pazarlamada ulaşmasi kolay bir hedef kitle. Hedefledigimiz Kitle: Kentsel ve teknolojik kolaylıklar ile doğanın harika verilerini kullanmak isteyenler Dogaya kaçış ve değişim ihtiyacında olanlar Iyileşme ve dinlenme süreci ihtiyacinda olanlar Ana Prosedur; Sitenin detayli tasarımi, kurulusu ve sirket hizmetlerinin baslatilip gelistirilmesi. VII. PAZARLAMA STRATEJİSİ Tüm yıl boyunca surecek ve izleyicileri çekmek için *benzersiz* bir sunum ile piyasaya sunulacak olan TAYCASITE, hizmetleri ile büyük dikkat ve ilgi çekmek uzere detaylica tanitilacak. Pazarlama stratejisi, bolge civarinda neredeyse hiçbir rekabeti bulunmayan ozelliklere sahip boyle bir sitede gerek apartman sahibi olmak isteyenlere, gerek kiracılara, gerekse tesis hizmetlerini kullanmak icin gelen müşterilere acik bir konumda olacak. Takip Edilecek Adımlar: Tutarli bir Imaj yaratmak Ad, Yaklasim, Mukemmel Broşürler, Ilanlar, Basin Haberleri Alici kesime ulaşmak için TAYCASITE de yurutulen hizmetlerle birlikte ozgun ve etkin bir halkla ilişkiler stratejisi geliştirmek. Tayca Site servis hizmetleri ve kullanımlari icin popüler bir farkındalık ve ilgi oluşturmak. Super etkileşimli bir web-sitesi oluşturarak Tayca Site ile ilgili her turlu bilgiyi vermek, ve musteri iliskilerini tutarli olarak internetten de yurutmek. Halkla iliskilerde etkin iletisim yontemleri (genelde e-posta, faks veya telefon) ele alınacaktır. Sunuya gecen yeni hizmet-programlar aracılığıyla Reklam ve Medya Haberleri oluşturmak Tayca Site Nasıl Sunulacak: Sitenin benzersiz mimari ozelliklerini vurgulamak Tayca Site tesis hizmetlerindeki farkli değerleri tanitarak Musterilere Apartman Alim-Satımi ve Kiralamalar icin kolayliklar ve uygun fiyatlar Cevrede tutarli bir karakter yaratmak icin yoredeki diger sirket, firma ve organizasyonlarla ortaklıklasa calismalar geliştirmek ve pozitif kamu oyu ile adimlar atmak. Gorunum: Tayca Site bir cok farkli mimari öğeyi ve servis hizmetlerini orantili bir sekilde sunacak çok çekici bir merkez olarak oluşacak. Yore halkinin talepleri için çok kullanışlı bir sekilde dizayn edilecek olan servisler; daima guncel, kaliteli, ve yararlı hizmetler sunacaktır. Icerik: Tayca Site, yorenin gecmisteki degerli öğelerini ve kulturel formullerini alip bunlari yeni bir faz üzerinde ustaca birleştirecek ve de teknolojiyi en saglikli bicimde kullanarak her yas grubuna hitabeden yeni ve pratik yontemler tanıtacaktir. Ornek: Kuyu Kebapli Acik Mutfak.

6 İş Planı / 8 Sayfa, Yaprak 6 VIII. YÜRÜTME VE FAALİYET PLANI Tayca Site de herbiri iliskili fakat ayni zamanda farkli olarak çalışacak dört bölüm var: 1. Satilik ve Kiralik Daireler: 60 satilik, 20 uzun vadeli ve 20 kısa vadeli kullanımlar için kiralanmak uzere insa edilmis toplam 100 apartman dairesi. 2. Rekreasyon Alanı: Dağ Restorani, Kafe / Bar ve Eğlence Uniteleri - Halka Açık 3. Saglık, Enerji ve Fitness Spa: Halka Açık 4. Sanat, Bilim ve Halk Eğitim Merkezi: Guncel programları ve atölye çalışmaları ile küçük bir müze olarak çalışacak merkezde eski ve gelisen yore kulturunu tanitan sergiler ve egitim programlari sunulacak. Riders Alley, ana ofisindeki elemanlari ile Tayca Sitede çalışmak üzere kalifiye bir ekip kuracak, sirket calismalari yanisira Tayca Site nin yönetim, isletme, pazarlama, ulaşım ve finans işleri ile ilgili calismalari yurutecektir. IX. İŞ YÖNETİM VE CALISMA EKİBİ / GÖREVLERİ Yönetim / Kilit Ekip: Riders Alley sirketinin Kilit Personeli, Tayca Site de çalışan ekibin mülakatlarini yapacak, işin kurgusal yapısı (tüzük) ve işlevlerinin güçlenmesi üzerinde çalışacak, sirketin yönetimi ile finansal gelisimini yürütecek. Ülkü Ünsoy, Prodüktör: Tayca Site projesinin fikri-mülkiyet sahibi ve Riders Alley işinin kurucusu. Ünsoy, gerek yönetim ekibini, gerekse yardımcı işletmeleri ve yatırımcı ortaklıklari koordine etmek için Gelişimci ve Girişimci olarak çalışacaktır. Ünsoy un profosyonel deneyimi, vizyonu ve arka plan çalışmaları, şirketin amaçlari dogrultusunda gelismesine katki verecektir. Başkan: En büyük yatırımcı / pay ortaklarının şirket hedeflerine ulaşmada, genel yönetim sorumluluğu alacak olan seçtikleri kisi "Başkan" başlığı ile çalisabilir. İdari Koordinatör: Ilgili hizmetler dahilinde geniş bir bilgisi olan idare koordinatoru, iş fırsatları kollayarak gorusmeleri ve yüz-yüze iş toplantılarıni duzenler, proje ve program sözleşmelerinin imzalanmasıni saglar, yerel ve uluslararası is baglantilarini kurar. İşletme Müdürü: Isin finansal ve yasal kurgusunu yurutur, gozler ve geliştirir, şirket için düzenlenen kurallari yönlendirir, piyasadaki değişiklikleri ve yeni yaklaşımlari uygulama fırsatlari oluşturur. Riders Alley projelerinin mukemmel bir bicimde islemesi ve sirketin büyümesi için çalışır. Riders Alley Ofis Ekibi: Yönetici (ler): Mükemmel duzeyde bilgisayar kullanan / arayanlara doğru ve cabuk bilgilendirebilecek; yüksek düzeyde telekomünikasyon ve organize becerilere sahip, detay odaklı bir kişi, zamanında siparis-randevu almak ve vermek, önemli kararlar üzerine yöneticiler ile çalışabilir, hizmetleri ve iş ayrıntılarıni takip eden, yazili belgeleri hazırlamak ve koordine etmek, muhasebe ve sayıştay. Pazarlama Müdürü: Gerek ofisten, gerekse diger isbirligi yapilan sirketler ile rahatlikla çalışabilir nitelikte bir pazarlama mudurunun isleri dahilinde halkla ilişkiler, gerekli belgelerin denetimi, internetten pazarlama stratejisi, gelişmekte olan fikirleri araştırmak, kaynakları bulmak ve güncelleyerek ise uyarlamak

7 İş Planı / 8 Sayfa, Yaprak 7 Tayca Site de Calışan Ekip: Tayca Site Yöneticileri Asistanlar, İşçiler ve Kasiyer X. MALİ TALEP (Detaylar Ilisikteki Mali Değer Tablosu nda) Gereken Baslangic Miktarı: $ 196,000 Kullanım Alanları: Tüm araziyi istinat, şirket ve ofisin kurulmasi, hukuksal ve belediye harçları, mimarlar, mühendisler ve müteahhitler ile yapılacak tasarim cizelgeleri ve planlar. İlk Finansman Miktarı (Birinci ve Ikinci Yıl için) Kullanım Alanları: Ofis ve TaycaSite nin kurulus giderleri, kullanilacak arac ve gerecleri satın almak, yönetim ekibini kurmak; çalışacak elemanlari işe almak, ödemeler, pazarlama ve işletme giderleri. 3 + Yıllık Finansal İhtiyac (%18 i Tayca Site Gelirlerinden): Kullanım Alanları: Işin her yonden rayina oturmasi ve genişletilmesi XI. GELİRLER, AVANTAJLAR VE İŞIN GELİŞTİRİLMESİ (Detaylar Ilisik Tabloda) Geliri Kaynakları: 3 Blok binada toplam 100 adet apartman dairesi olarak insa edilmis Tayca Site se dairelerin kiralama gelirleri (40 adet) ve Satış gelirlenin (60 adet) toplami, tum masraflari ve giderleri ödeyecektir. Tayca Sitesi'nde devam edecek olan hizmetlerin getirdigi gelir, isletme ve buyume giderlerini karsilamak uzere tasarlandi. Yoredeki diger yerel işletmeler ile ortaklasa verilecek olan hizmetler ise Riders Alley e ayrica gelir getirecektir. Suregelen ve buyuyen gelirleri oluştururken Tayca Site tum talep ve siparişlerin karşılanmasında en iyi hizmetleri sunarken, tam bir memnuniyet ve güven saglayarak ise devam edecektir. Apartman Dairelerinin (60 Adet) Satis Gelirleri: Tayca Site deki 60 satilik daire stratejik bir satış gücü çalışması ile büyük kar marjları ile satilacaktir. Daireler, 3er katlı 3 blok-binada Bloklarin ikisi 30 ar küçük daire (1 +1 ) ve diger blok ise daha büyük olan (2 +1) 40 daireyi icerecektir. 30 Buyuk Daire herbiri $62,000 Toplam: 1,860, Kucuk Daire Herbiri $44,000 Toplam: 1,320,000 Toplam Satis Geliri: $3,180,000 Kiralama Gelirleri: Firmamız, 40 daireyi kısa ve uzun vadeli kullanımlar için kiralayacaktir. Bazi kiracilar icin bu firsat, once ortamla bagdasip ardindan Tayca Site de bir daire sahibi olmayi tercih edecek kiracilar icin bir deneme süresi olabilir. 10 Buyuk Daire herbiri $350 Toplam: $4, Kucuk Daire Herbiri $220 Toplam: 2,640 Toplam Yillik Gelir: $13,140 Servis Gelirleri: Tayca Site servislerini en iyi sekilde baslatmak ve devam ettirmek, Riders Alley icin surekli ve büyük bir gelir kaynagi olmak uzere tasarlanmistir. Sitede alışveriş merkezleri ve ihtiyaç duyulan servisler için küçük-büyük 8 kiralik mağaza ve dukkan olacaktır. Sitedeki spor-fitness merkezi, yüzme havuzu, eğlence alanı, sinema salonu, kütüphane ve sanat merkezi ise halka açık olacaktir. Toplam Yillik Gelir: $157,300 Hizmet Gelirleri: Tayca Site hizmetleri dahilinde Ulasim ve Tasima, Sanat, Bilim ve Egitim Programlari yer almaktadir. Toplam Yillik Gelir (Bagislar Disinda): 160,000

8 İş Planı / 8 Sayfa, Yaprak 8 Kar / Öz Sermaye: Tayca Site projesi, üç yıl sonunda yaklaşık $ özkaynak olusturacak ve bu sermaye, işin gelişip devam etmesinde ilk %18 yatirim olarak kullanılacak. Iki yil icerisinde önerilen yüzdeler, müzakereye tabi edilip kesinlesecek ve pay ortakları, işin yeni gelirlerinden ortaklık faizi alacaktir. Diger Gelir ve Yararlar: Yatırımcıların ve Sponsorların kendi diger firmalari ve calismalari icin ekleyecegimiz reklamlar yoluyla büyük bir tanıtim ve itibar saglamalari mümkün olacak. Işimize destek olacak herhangi bir kurulus, bireysel sponsor ya da şirket, Tayca Site nin başarılarında pay sahibi olacaktır. Super Kalite bir Halkla İlişkiler kampanyasi, Tayca Site ve hizmetleri için ana odak noktamiz. Medya yi sistematik olarak kullanım, sitemiz ve hizmetlerimizin duyulmasi icin cok değerli bir araçtır; sponsorlarin isimlerini iceren reklamlar, onlarin calismalarini doğrudan veya dolaylı kazanclarla ödüllendirecektir. İşin Yıl Icinde Geliştirilme Stratejisi (eklerde): Riders Alley, yeni bölümler oluşturarak islemekte olan projeleri Franchise olarak farkli bolgelerde uygulayarak isi geliştirilecektir. Gelir ve yatırımlar güvenliğini saglayan Riders Alley, özel bir finans planı geliştirerek kendi kar ve yatırımlari ile işin büyümesinde yer alacak. 3 Yil Sonunda Yeni Yatırımlarla Baslayip Devam Edecek Calismalar: Mükemmel bir veritabanı geliştirmek Sağlıkli yasam uygulama haberleri, dogaya ve cevreye bilinçli yaklaşım, kaliteli hizmetler, eğitim ve tanıtım programlari ile medyanın ilgisini büyütmek Pazarlamada yeni yollar uygulayarak bölgesel ürün ve gelirleri artırmak Tayca Site kurulusunu mükemmelleştirici calismalar Başarılı bir şekilde faaliyet gosteren kar amacli yeni bölünmeler oluşturmak Yeni alanlarda model uygulamalar olusturmak Başarılı bir şekilde faaliyet gösteren projeleri diğer bolgelerde franchise olarak işletmek. XII. SONUÇ ve EKLER (MALİ DEĞER TABLOSU, BÖLÜM-2 BÖLÜM-3) Geniş bir ağda suregelen bilgi iletisimleri, araştırmalar, uygulanmis olan gecmis projelerden veriler, stratejik noktaları bir araya getiren bir vizyon ile tüm potansiyelleri degerlendiren Ulku Unsoy, öngörülen bu projeyi geliştirdi. Unsoy, Tayca site nin kurulmasi çalışmalarıni başlatmaya hazır. Elde edilen mali yatirimlarla kurulacak olan proje, sirketin büyüyen gelirleri ile deger kazanirken, sirketin misyon etkenligi de artacaktır. Onerilen arazi, muthis bir stratejik değere sahiptir ve bu proje ile bölgesel bir fenomenin başlamasinda "Anahtar Nokta" olacaktir. Unsoy un bu projeyi üretmedeki ilham kaynağı, bölge insaninin ozellikleri, yorenin ozgun güzellikleri ve degerleridir. ################ İLİSIKTE: TAYCA SİTE MALİ DEĞER TABLOSU EKLER: BÖLÜM-2 ve BÖLÜM-3

9 Ekler / 3 Sayfa, Yaprak 1 BÖLÜM-2 SU İŞLERİ: YÖRE İÇİNDE YENİ İŞLETMELER BAŞLATMAK Bazi yeni bölüm işletmeleri oluşturmayi planlayan Riders Alley, ana unsur olarak bolgedeki kaliteli suyu gozlemliyor. Buyuk Menderes Nehri vadisi ile yuksek daglar arasindaki bolge, dereceli olarak tepeler uzerinde yukselmekte. Bu tepelik-daglik araziler icinde mukemmel bir tarim urunleri potansiyeli var fakat bu potansiyele ulasmak, yeni calismalari gerekiyor. Genelde, belli bir strateji ile islenmeyip kaybolan kaliteli kaynak sulari tekrar belli kaynaklardan cikiyor fakat kapsamli bir plan dahilinde yonlendirilmedigi icin dağlar ve tepeler arasında kuculen akarsu ve dereler haline gelerek kayboluyor. Fazla kuculmeden ana nehre ulasan akinti ve dereler ise sayili. Amacimiz, Menderes nehrine ulasan bu derelerin yukari ovalarda ve vadilerdeki su katkisini artirmak, teknolojinin getirdigi araclari genis ve etkin bir plan dahilinde kullanarak kirsal bolge toprakalrina yeterince su ulastirmak. Bu calisma, su kaynaklarının bolgedeki tarımsal zenginligi gelistirmesi icin cevre ve doga ile en uyumlu yontemleri iceriyor. ULAŞIMDA KISAYOLLAR KURMAK: Teleferik İmplantasyonu: Bu ulasim tarzi, ozellikle çevre arazilerde üretilen mallarla ilgili islemlerin ve diger gerekli ihtiyaclarin cok daha hizli bir sekilde gercekleşmesini saglayacak bir cozum. Teleferik, ayni zamanda belli noktalar arasında önemli bir kısayol saglayacak, daglik ve tepelik bolgenin koyleri ve kasabalari arasinda yerli turist ve gelismekte olan izole işletmeler için kopruler olusturacak ve bolge ekonomisine katkisi olacak cok gerekli bir araçtır. Bolge cografyasi harika ve topraklar verimli fakat daglik-tepelik arazinin getirdigi ulasim zorlugu, teleferik ile hak ettiği ilgiye ve tanınmaya ulasacaktir.

10 Ekler / 3 Sayfa, Yaprak 2 Teleferik ulasimini goz onune alarak belli noktalarda kurulacak olan yeni servis işletmeleri Teleferik ulasimina acik stratejik duraklarda gercekten ilgi cekecek olan Cevre, Sanat, Bilim, ve Doğa iceriginde isleyecek olan kurum hizmetleri gerceklestirmek Belli noktaların delisim potansiyeline ulasmasi için farkli taşıma hizmetleri. Gerceklestirilen bu calismalar; tarımsal üretim, turizm ve ulaşım çevresinde kullanilacak olan yeni teknolojiler, ürünler ve hizmetlerle, bölgedeki insanlar için en gerekli araçları sağlayacaktır. BÖLÜM-3 GELISEN RIDERS ALLEY HIZMETLERI ILE BÖLGESEL KALKINMA Riders Alley, zamaninda tuketiciye ulasamayan ya da dokunulmadan atık haline gelip ziyan olan bolgesel ürünleri ele alan kuruluslar gerceklestirecek. Sirketimiz, ürünlerin depolanmasi, korunarak gerekli islemlere devredilmesi, conserve, kuru, ezme ya da içkin gida maddeleri haline donusmesi, uygun pazarlara hizli teslimat ve ihracat işlerini yurutmek uzere isi genişletecektir. Belirtilen her alan ayrı bir iş planı ile uygulanacaktir. Bölgesel ürünler ve bunlar neden bu kadar özel ve önemlidir? Bölgesel ürünler, çok farkli çeşitlilikte ve cinslerinin en iyi kaliteleri ile (Ornegin incir, bazıları yeryüzünde başka bir yerde bulunmayan bir lezzete sahip ve has) önemli. Bunlardan bazıları, şaşırtıcı zenginlikteki secenekler listesi ile şunlardır: Zeytin, Incir, Nar, Armut, Üzüm, Çilek, Şeftali, Portakal, Kavun- Karpuz gibi meyveler, Kurutulmuş Meyve ve Sebzeler, Cekirdek ve Tohumlar, Potpourri Malzemeleri, Yağlar, Parfüm Yağlari, Aromatik Bitkiler ve diğer bazi nadir bulunan organik bitkiler. Domates, Biber, Salatalik, Fasulye, Patlıcan, Patates, Ispanak, ve tüm sebzeler, Ceviz, Kestane, Fıstık, Sert Kabuklu Meyveler Mısır, Pamuk, Susam gibi bazi tohumlar, Sifali Otlar, Çaylar ve Baharatlar

11 Ekler / 3 Sayfa, Yaprak 3 Bolge Arazileri : Bölgedeki tarım arazilerinin tipi, boyutları ve yerleşim merkezleri dramatik bir şekilde farkli oldugundan, Riders Alley projelerinin etkin bir basariya ulasmasi icin bazı sorunlara somut çözümler getirilmesi üzerinde durulacaktır. Görünüşte küçük üretim ve isletme sorunlari olarak bilinen bir cok problem, halen yorede calismakta olan insanlar, isletmeler ve kurumlar tarafindan olagan kabul edilmektedir. Ama aslında uluslarasi statistik listelerindeki rakamlar, bu verimli arazilerin uretim statistiklerine gerçekten tezat olan yuksek toplamda rakamlar gostermektedir. Riders Alley nin butun bu gercekleri goz onunde bulundurarak gelistirecegi ve tanitacagi yeni uygulamalar, yerel çiftçilerin daha kolay ve rahat çalışmalarıni saglamakla birlikte cok daha kaliteli tarımsal ürünler ve gelirler elde etmeleri için gerceklestirilen pratik hizmetler olacaktir. Ayrıntılı bilgi için danışınız. Bölgesel Ürünlerin Kollanmasi: Riders Alley, bölgede daha Organik, Zengin ve Gercekten Yeşil bir Tarımsal Üretimin gerceklesmesi ve sağlıklı ürünlerin yetistirilmesinde uzun vadeli rehberlik hizmetleri vererek genişlemeyi amaçlamaktadır. Yerel Çiftçiye ve İş Sahiplerine Hizmetler: Bölge halkinin ihtiyac duydugu her turlu bilgiyi yeni yontemlerle ulastirmak, yerli ureticinin uluslarasi standartlara ulasmasi amaciyla eğitim programlari duzenlemek, teknik asamalarda profosyenel rehberlik ve maddi yardım saglamak. Bu calismalar, taze ürünlerin en mukemmel bicimde ve hızla tuketiciye ulasmasi için muthis onemli. Tum bu yüksek karlar getirecek olan ek işletmeler, Riders Alley nin saglam ve kaliteli bir büyüme ile geliserek calismasini destekleyecek, surekli gelirleri oluşturmak için gereken dallardir. Riders Alley ile bu uzun vadeli gelir kaynaklarında pay almak için hemen bir kısa vadeli hisse senedi almak ve ilk yatırımci ortaklar arasinda olmak zamanıdır Tayca Site projesi ile baslayip bolge kalkinmasi icin calisacak olan Riders Alley, vizyonlu yatirimciya mukemmel bir firsat sunuyor. Ulku Unsoy / 29 West 126 Street, 3F / New York, NY USA t / f: (212) unisun@nyc.rr.com

ŞİRKET TANITIM DOSYASI

ŞİRKET TANITIM DOSYASI ŞİRKET TANITIM DOSYASI Serçeönü Mah.Ahmet Paşa Cad. Uğur Plaza Kat:1 No:5 Kocasinan / KAYSERİ Tel & Fax: 0352 220 0 155 e-mail: bilgi@uzgrup.com HİZMETLERİMİZ GAYRİMENKUL ALIŞ, SATIŞ ve KİRALAMADA PROFESYONEL

Detaylı

Hizmetlerini yasaların gerektirdiği standartlar çerçevesinde, günün gereklerine ve sizin şartlarınıza uygun, gerçekçi yöntemlerle sunar.

Hizmetlerini yasaların gerektirdiği standartlar çerçevesinde, günün gereklerine ve sizin şartlarınıza uygun, gerçekçi yöntemlerle sunar. TANITIM SUNUMU HAKKIMIZDA Piyamer Yatırım ve Danışmanlık Limited Şirketi 2015 yılında kurulmuş olup, KOBİLER başta olmak üzere çeşitli sektörlerdeki firmalara Yönetim Sistemleri ve Dış Ticaret konularında

Detaylı

BİZ KİMİZ? ANADOLU PATENT

BİZ KİMİZ? ANADOLU PATENT TURQUALITY PROGRAMI 2 BİZ KİMİZ? ANADOLU PATENT ; 1976 yılında kurucusu Mustafa YÜCEEL tarafından fiilen faaliyete başlamış olup 1986 yılında ANADOLU MÜŞAVİRLİK çatısı altında Ankara'da faaliyet göstermeye

Detaylı

Özet Tanıtım Dokümanı

Özet Tanıtım Dokümanı Özet Tanıtım Dokümanı Istanbul, 2016 UME GLOBAL, kurumsal finansman / özel girişim sermayesi alanlarında danışmanlık hizmeti veren güvenilir bir ortaktır Geçmiş Deneyimler Toplamda 80 yılı aşkın endüstri,

Detaylı

Önemli Not unuz varsa, buraya yazınız. Versiyon: [Gün Ay Yıl] [İletişim Bilgileri]

Önemli Not unuz varsa, buraya yazınız. Versiyon: [Gün Ay Yıl] [İletişim Bilgileri] İş Planı ÖNEMLİ NOT Önemli Not unuz varsa, buraya yazınız. Versiyon: [Gün Ay Yıl] [İletişim Bilgileri] Firma Bilgileri Firma İsmi İlgili Kişi / Pozisyonu İş Adresi Telefon / Faks Numaraları E-Posta / Web

Detaylı

da kente ve şehrimize estetik, yaşama huzur ve kalite katmaya

da kente ve şehrimize estetik, yaşama huzur ve kalite katmaya AAB Yapı İnşaat 1994-2014 yılları arasında grup şirketi olarak inşaat sektörüne başlamıştır. 2014 yılında AAB Yapı İnşaat Anonim Şirketi olarak yoluna devam etmektedir. AAB bugüne kadar pek çok projeye

Detaylı

YÖNETİCİ GELİŞTİRME PLUS. Programın Amacı: Yönetici Geliştirme Eğitimi. Yönetici Geliştirme Uzmanlığı Eğitim Konu Başlıkları. Kariyerinize Katkıları

YÖNETİCİ GELİŞTİRME PLUS. Programın Amacı: Yönetici Geliştirme Eğitimi. Yönetici Geliştirme Uzmanlığı Eğitim Konu Başlıkları. Kariyerinize Katkıları YÖNETİCİ GELİŞTİRME 360 Yönetici Geliştirme Eğitimi İşletmelerde kalıcı başarının sağlanması, kurumun stratejik hedefleri ile uyumlu, yüksek performans göstermeye odaklanmış; motive olmuş takımları oluşturmak

Detaylı

Mustafa BALTACI Diyarbakır Yatırım Destek Ofisi Uzmanı

Mustafa BALTACI Diyarbakır Yatırım Destek Ofisi Uzmanı BRÜKSEL KALKINMA AJANSI Mustafa BALTACI Uzmanı 03.02.2010 BRÜKSEL KALKINMA AJANSI Brüksel Kalkınma Ajansı 1974 yılında kurulmuştur. Genel olarak iki hedef üzerinde yoğunlaşmaktadır. Ekonomik Büyüme Şehir

Detaylı

HATAY TARIM VİZYONU

HATAY TARIM VİZYONU HATAY TARIM VİZYONU 2016-2021 2 BİTKİSEL ÜRETİM VİZYONU Zeytin üretiminde Türkiye 3.cüsü olan Hatay da, üretimle birlikte katma değer sağlayacak işleme ve paketleme tesislerinin kurulumuna sağlanan destekler

Detaylı

Özet Tanıtım Dokümanı

Özet Tanıtım Dokümanı Özet Tanıtım Dokümanı Istanbul, 2012 UME GLOBAL, kurumsal finansman / özel girişim sermayesi alanlarında danışmanlık hizmeti veren güvenilir bir ortaktır Geçmiş Deneyimler Toplamda 70 yılı aşkın endüstri,

Detaylı

Şirket Politikamız : Kalite Politikamız :

Şirket Politikamız : Kalite Politikamız : HAKKIMIZDA Ankara merkezli Barkur Enerji-Petrol, her tür ve büyüklükte yapım sözleşmelerini yürütme yeteneğine sahip dinamik ve güçlü bir kadroyla hizmet vermektedir. Gerek yurt içi ofisleri ve gerekse

Detaylı

Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği Programı

Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği Programı Bu program Avrupa Birliği, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği Programı Kadın İşletmelerine Finansman

Detaylı

Stratejik Pazarlama Planlaması. Tolga DURSUN

Stratejik Pazarlama Planlaması. Tolga DURSUN Stratejik Pazarlama Planlaması Tolga DURSUN 1 İŞLETME YÖNETİM SÜRECİ PLANLAMA UYGULAMA DENETLEME o Amaçları Belirleme o Strateji ve taktikleri belirleme Örgütleme Kadrolama Yürütme Performans sonuçlarını

Detaylı

ULUSLARARASI AYDINLATMA & ELEKTRİK MALZEMELERİ FUARI VE KONGRESİ İSTANBUL FUAR MERKEZİ

ULUSLARARASI AYDINLATMA & ELEKTRİK MALZEMELERİ FUARI VE KONGRESİ İSTANBUL FUAR MERKEZİ ULUSLARARASI AYDINLATMA & ELEKTRİK MALZEMELERİ FUARI VE KONGRESİ İSTANBUL FUAR MERKEZİ Türk aydınlatma ürünleri kalite, fiyat ve teslim sürelerindeki avantajından dolayı çevre coğrafyada tercih ediliyor.

Detaylı

GIDA ARZI GÜVENLİĞİ VE RİSK YÖNETİMİ

GIDA ARZI GÜVENLİĞİ VE RİSK YÖNETİMİ GIDA ARZI GÜVENLİĞİ VE RİSK YÖNETİMİ Bekir ENGÜRÜLÜ Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Tarım Sigortaları ve Doğal Afetler Daire Başkanı Haziran 2016 SUNUM PLANI DÜNYADA TARIMIN GÖRÜNÜMÜ TÜRKİYE TARIMINA BAKIŞ

Detaylı

YENİDEN YAŞAMA KATKI KAMPANYASI PROJE TEKLİFİ

YENİDEN YAŞAMA KATKI KAMPANYASI PROJE TEKLİFİ YENİDEN YAŞAMA KATKI KAMPANYASI PROJE TEKLİFİ İçerik: 1. Amaçları, hedefleri ve hedef grubu 1.1. Hangi değişiklikleri oluşturmaya çalışacak? 1.2. Neden bu proje yürütülecek? 1.3. Beklenen sonuçlar ne?

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ - EBİLTEM TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ

EGE ÜNİVERSİTESİ - EBİLTEM TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ EGE ÜNİVERSİTESİ - EBİLTEM TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ... Semih ERDEN EGE MODELİ 1994 den bu yana faaliyetini sürdürmektedir. Üniversitemiz: Ar-Ge ve Sanayi ilişkilerini Türkiye için tamamen özgün bir yapısı

Detaylı

İÇİNDEKİLER SAYFA NO ÖNSÖZ IX GİRİŞ.. XI

İÇİNDEKİLER SAYFA NO ÖNSÖZ IX GİRİŞ.. XI İÇİNDEKİLER SAYFA NO ÖNSÖZ IX GİRİŞ.. XI BİRİNCİ BÖLÜM FRANCHISING SİSTEMİNİN TANIMI, KAPSAMI VE ÇEŞİTLERİ 1. FRANCHISING KAVRAMI VE TANIMI... 1 1.1. Franchising Kavramı.. 1 1.2. Franchising Sistemi 2

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Contents I. KISIM İŞLETMECİLİK İLE İLGİLİ TEMEL BİLGİLER

İÇİNDEKİLER. Contents I. KISIM İŞLETMECİLİK İLE İLGİLİ TEMEL BİLGİLER İÇİNDEKİLER Contents I. KISIM İŞLETMECİLİK İLE İLGİLİ TEMEL BİLGİLER 1.Bölüm: TEMEL İŞLETMECİLİK KAVRAM VE TANIMLARI... 2 Giriş... 3 1.1. Temel Kavramlar ve Tanımlar... 3 1.2. İnsan İhtiyaçları... 8 1.3.

Detaylı

TÜRKİYE DE TARIMIN GELECEĞİ ve AVANTAJLAR

TÜRKİYE DE TARIMIN GELECEĞİ ve AVANTAJLAR TÜRKİYE DE TARIMIN GELECEĞİ ve AVANTAJLAR Halil AGAH Kıdemli Kırsal Kalkınma Uzmanı 22 Kasım 2016, İSTANBUL 1 2 SUNUM PLANI TARIMDA KÜRESELLEŞME TÜRK TARIM SEKTÖRÜ VE SON YILLARDAKİ GELİŞMELER TARIMDA

Detaylı

ANKARA KALKINMA AJANSI. www.ankaraka.org.tr

ANKARA KALKINMA AJANSI. www.ankaraka.org.tr ANKARA KALKINMA AJANSI www.ankaraka.org.tr TÜRKİYE'NİN En Genç Kalkınma Ajansı Ankara Kalkınma Ajansı bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak, bölgenin rekabet gücünü artırmak ve gelişimini hızlandırmak

Detaylı

NAKSAN HOLDİNG A.Ş Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Kapsamında Aydınlatma Metni

NAKSAN HOLDİNG A.Ş Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Kapsamında Aydınlatma Metni NAKSAN HOLDİNG A.Ş. 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Kapsamında Aydınlatma Metni Temelleri 1940 yılında atılan üretici firma sıfatı, güçlü ekonomik yapısı ile ulusal ve uluslararası alanda

Detaylı

MTMD STRATEJİK HEDEFLER VE EYLEMLER 2014 MAYIS.2014 İZMİR

MTMD STRATEJİK HEDEFLER VE EYLEMLER 2014 MAYIS.2014 İZMİR MTMD STRATEJİK HEDEFLER VE EYLEMLER MAYIS. STRATEJİK HEDEFLER ÇALIŞTAYI NEDEN BURDAYIZ? AMACIMIZ, DERNEĞİN AMAÇLARINA ULAŞMASI İÇİN UZUN VADELİ, ORGANİZE, PLANLI VE ORTAK DAVRANIŞLARLA SİSTEMATİK BİR GÜÇ

Detaylı

Doğal Gıdaların Merkezi BALIKESİR

Doğal Gıdaların Merkezi BALIKESİR Doğal Gıdaların Merkezi BALIKESİR -2- Gıda Sektöründe En Güçlü İllerden Biri Olan BALIKESİR Tüm Ülkeye ve Dünyaya Açılıyor Balıkesir birçok gıda üretiminde gerçekten Türkiye yi Doyuran il olma özelliğini

Detaylı

ŞİRKETİN ÜNVANI : HEDEF GİRİŞİM SERMAYESİ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. Sayfa No: 1

ŞİRKETİN ÜNVANI : HEDEF GİRİŞİM SERMAYESİ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. Sayfa No: 1 Sayfa No: 1 I.GİRİŞ HEDEF GİRİŞİM SERMAYESİ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 01/01/2013-30/06/2013 DÖNEMİ FAALİYET RAPORU 1.Raporun Dönemi : 01.01.2013 30.06.2013 2.Ortaklığın Unvanı : Hedef Girişim Sermayesi Yatırım

Detaylı

Gayrimenkul markalarının tüm proje pazarlama ve satış süreçlerini etkili bir şekilde yöneterek yenilikçi hizmetler sunmak.

Gayrimenkul markalarının tüm proje pazarlama ve satış süreçlerini etkili bir şekilde yöneterek yenilikçi hizmetler sunmak. V İ L L A V. I. P P R O J E VILLA V.I.P GAYRİMENKUL lüks gayrimenkul sektöründeki 10 yıllık tecrübesine dayanarak, toplu konut projelerinde de bir marka olabilmek adına VILLA V.I.P PROJE yi yaratmıştır.

Detaylı

YÖNT 101 İŞLETMEYE GİRİŞ I

YÖNT 101 İŞLETMEYE GİRİŞ I YÖNT 101 İŞLETMEYE GİRİŞ I İŞLETME BİRİMİ VE İŞLETMEYİ TANIYALIM YONT 101- İŞLETMEYE GİRİŞ I 1 İŞLETME VE İLİŞKİLİ KAVRAMLAR ÖRGÜT KAVRAMI: Örgüt bir grup insanın faaliyetlerini bilinçli bir şekilde, ortak

Detaylı

MUAMELE GÖREN MADDELERİN FİYATI (YTL.) SATIŞ MUAMELE CİNS VE NEVİLERİ AŞAĞI YUKARI ORTALAMA MİKTARI BİRİM TUTARI ŞEKLİ ADEDİ

MUAMELE GÖREN MADDELERİN FİYATI (YTL.) SATIŞ MUAMELE CİNS VE NEVİLERİ AŞAĞI YUKARI ORTALAMA MİKTARI BİRİM TUTARI ŞEKLİ ADEDİ RİZE TİCARET BORSASI YILLIK BÜLTEN 2010 BÜLTEN NO : 1 SAYFA NO : 1 MUAMELE GÖREN MADDELERİN FİYATI (YTL.) SATIŞ MUAMELE CİNS VE NEVİLERİ AŞAĞI YUKARI ORTALAMA MİKTARI BİRİM TUTARI ŞEKLİ ADEDİ ÇAY YAŞ ÇAY

Detaylı

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI 2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİNE YÖNELİK URGE PROJE YÖNETİMİ EĞİTİM PROGRAMI T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı

Detaylı

Sizi geleceğe taşır...

Sizi geleceğe taşır... Sizi geleceğe taşır... HAKKIMIZDA Elizi Reklam İnşaat Turizm Tarım Gıda ve Hayv. San. Tic.Ltd.Şti. firması olarak 2001 yılında Antalya da faaliyetine başlamıştır. Şirketimizin ana faaliyet konusu sera

Detaylı

SAP OEM PROGRAM ORTAKLIĞI REHBERİ. Türkiye nin ilk SAP OCP İş Ortağı MDS ap den OEM Programı Hakkında Bilmek İstedikleriniz...

SAP OEM PROGRAM ORTAKLIĞI REHBERİ. Türkiye nin ilk SAP OCP İş Ortağı MDS ap den OEM Programı Hakkında Bilmek İstedikleriniz... SAP OEM PROGRAM ORTAKLIĞI REHBERİ Türkiye nin ilk SAP OCP İş Ortağı MDS ap den OEM Programı Hakkında Bilmek İstedikleriniz... OEM İŞ ORTAKLIĞI NEDİR? MDS ap SAP OEM iş ortaklığı modeli, SAP platformlarını

Detaylı

MMKD Stratejik İletişim Planı Araştırma Sonuçları

MMKD Stratejik İletişim Planı Araştırma Sonuçları MMKD Stratejik İletişim Planı Araştırma Sonuçları 29 Mayıs 2013 tarihinde MMKD Stratejik İletişim Planı nı oluşturmak amacıyla bir toplantı yapıldı. Toplantının ardından, dernek amaç ve faaliyetlerinin

Detaylı

Yönetmelik. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Yönetmelik. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Yönetmelik Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: Tarımsal Üretici Birliklerinin Kuruluş Usul ve Esaslarına İlişkin Yönetmelik Amaç ve kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1 Bu Yönetmeliğin

Detaylı

Özet Tanıtım Dokümanı

Özet Tanıtım Dokümanı Özet Tanıtım Dokümanı İstanbul, 2012 Kutluşah, yönetim, finans ve süreç danışmanlığı alanlarında hizmet veren güvenilir bir iş ortağıdır Toplamda 85 yılı aşkın finansal kuruluşlar, girişimcilik ve yönetim

Detaylı

MEDYA ENERJİ 2018 MEDYA SETI TANITIM DOSYASI. Dünyanın önde gelen petrol, doğalgaz ve jeotermal enerji haber platformu.

MEDYA ENERJİ 2018 MEDYA SETI TANITIM DOSYASI. Dünyanın önde gelen petrol, doğalgaz ve jeotermal enerji haber platformu. MEDYA ENERJİ 2018 MEDYA SETI TANITIM DOSYASI Dünyanın önde gelen petrol, doğalgaz ve jeotermal enerji haber platformu www.medyaenerji.com MEDYA ENERJİ - 2018 MEDYA SETI TANITIM Petrol, Doğalgaz ve Jeotermal

Detaylı

04.10.2013. Ahmet YAŞAR Sigortayeri Sigorta ve Reasürans Brokerliği - Genel Müdür

04.10.2013. Ahmet YAŞAR Sigortayeri Sigorta ve Reasürans Brokerliği - Genel Müdür 04.10.2013 Ahmet YAŞAR Sigortayeri Sigorta ve Reasürans Brokerliği - Genel Müdür Sigortayeri Kimdir? Önde gelen sigorta şirketlerinin ürünlerini müşteri ihtiyaçlarına göre şekillendirerek, Alternatif Dağıtım

Detaylı

2010 Yılı Faaliyet Raporu

2010 Yılı Faaliyet Raporu 2010 Yılı Faaliyet Raporu İÇİNDEKİLER A. Sunuş a. Ulusal Faktoring ve 2010 a Genel Bakış b. Önemli Kilometre Taşları B. Faaliyetler a. Faktoring Sektörü b. Ulusal ın Başlıca Finansal Göstergeleri ve Sektördeki

Detaylı

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ KİRAZ SONUÇ RAPORU

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ KİRAZ SONUÇ RAPORU 1 2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ KİRAZ SONUÇ RAPORU Tarih: 20 Aralık 2010 Yaklaşık Katılımcı Sayısı: 55 Katılımcı listesindeki Sayı: 50 Katılımcı Düzeyi ve Profili: 2 3 4 Dağıtılan Belgeler:

Detaylı

AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ

AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ T.C AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ 2013 MALİ YILI DÖNER SERMAYE İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYET RAPORU Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi 2013 İÇİNDEKİLER SUNUŞ 3 I.GENEL BİLGİLER 4 A.MİSYON, VİZYON VE DEĞERLER

Detaylı

A.G.D GRUP TEKNİK-TEMİZLİK-PEYZAJ GÜVENLİK DANIŞMANLIK HİZMETLERİ

A.G.D GRUP TEKNİK-TEMİZLİK-PEYZAJ GÜVENLİK DANIŞMANLIK HİZMETLERİ A.G.D GRUP TEKNİK-TEMİZLİK-PEYZAJ GÜVENLİK DANIŞMANLIK HİZMETLERİ A.G.D GRUP olarak; Güvenlik Sektöründe Lider Kuruluşlara, Danışmanlık, İnsan Kaynakları Yönetimi ve Çözüm Ortaklığı hizmeti vererek faaliyete

Detaylı

ÖZERDEN PLASTİK SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ YÖNETİM KURULU RAPORU. Halka Arzdan Elde Edilen Fonların Kullanımı 21 Ağustos 2015

ÖZERDEN PLASTİK SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ YÖNETİM KURULU RAPORU. Halka Arzdan Elde Edilen Fonların Kullanımı 21 Ağustos 2015 ÖZERDEN PLASTİK SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ YÖNETİM KURULU RAPORU Halka Arzdan Elde Edilen Fonların Kullanımı 21 Ağustos 2015 1 Raporun Konusu: Sermaye Piyasası Kurulu nun VII.128.1 Sayılı Pay Tebliği

Detaylı

GÜNEY EGE BÖLGE PLANI 2010-2013

GÜNEY EGE BÖLGE PLANI 2010-2013 GÜNEY EGE BÖLGE PLANI 2010-2013 SUNUM AKIŞI Bölge Planı Hazırlık Süreci Paydaş Analizi Atölye Çalışmalarının Gerçekleştirilmesi Mevcut Durum Analizi Yerleşim Yapısı ve Yerleşmeler Arası İlişki Analizi

Detaylı

EGELİ & CO.: REEL YATIRIMLAR İÇİN YERLİ ve YABANCI FİNANSAL YATIRIMCIYI TARIM SEKTÖRÜNE ÇEKECEĞİZ

EGELİ & CO.: REEL YATIRIMLAR İÇİN YERLİ ve YABANCI FİNANSAL YATIRIMCIYI TARIM SEKTÖRÜNE ÇEKECEĞİZ Egeli & Co. Yatırım Holding A.Ş. 13 Ekim 2010 Basın Bülteni EGELİ & CO.: REEL YATIRIMLAR İÇİN YERLİ ve YABANCI FİNANSAL YATIRIMCIYI TARIM SEKTÖRÜNE ÇEKECEĞİZ Halka açık bir şirket olan Egeli & Co. Yatırım

Detaylı

Proje Faaliyetleri ve Beklenen Çıktılar

Proje Faaliyetleri ve Beklenen Çıktılar UNIDO EKO-VERİMLİLİK (TEMİZ ÜRETİM) PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Proje Faaliyetleri ve Beklenen Çıktılar Ferda Ulutaş, Emrah Alkaya Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı Ankara, 20 Mayıs 2009 KAPSAM

Detaylı

/ Ocak Sayı : YÖNETMELİK. Tarımsal Üretici Birliklerinin Kuruluş. Usul ve Esaslarına İlişkin Yönetmelik BİRİNCİ BÖLÜM

/ Ocak Sayı : YÖNETMELİK. Tarımsal Üretici Birliklerinin Kuruluş. Usul ve Esaslarına İlişkin Yönetmelik BİRİNCİ BÖLÜM 16.01.2005 / 25702 16 Ocak 2005 Resmî Gazete Sayı : 25702 YÖNETMELİK Tarımsal Üretici Birliklerinin Kuruluş Usul ve Esaslarına İlişkin Yönetmelik BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve

Detaylı

Türkiye nin üretim profiline ve kişi başına tüketimini ise şöyle değerlendirmek mümkündür:

Türkiye nin üretim profiline ve kişi başına tüketimini ise şöyle değerlendirmek mümkündür: Gıdaya erişim her geçen gün gittikçe zorlaşmaktadır. Dünya nüfusu önümüzdeki 33 yılda, 2 milyar daha artarak 2050 de 9,6 milyara yükselecektir. Bu nüfusu beslemek için gıda üretiminin yüzde 60-70 oranında

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ REHBERLİK VE KARİYER MERKEZİ (ÖRKAM) YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ REHBERLİK VE KARİYER MERKEZİ (ÖRKAM) YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ REHBERLİK VE KARİYER MERKEZİ (ÖRKAM) YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı, Yıldız Teknik Üniversitesi Sağlık, Kültür

Detaylı

Küme Yönetim Rehberi Notları. Sanayi Geliştirme Merkezi SANGEM

Küme Yönetim Rehberi Notları. Sanayi Geliştirme Merkezi SANGEM Küme Yönetim Rehberi Notları Sanayi Geliştirme Merkezi SANGEM Küme Stratejileri 1) İnovasyonu güçlendirme ve yaygınlaştırma 2) İşbirliğini ve bağlantılı çalışmayı güçlendirme ve yaygınlaştırma 3) Uluslararasılaşmayı

Detaylı

ÖZERDEN PLASTİK SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ YÖNETİM KURULU RAPORU. Halka Arzdan Elde Edilen Fonların Kullanımı 15 Haziran 2017

ÖZERDEN PLASTİK SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ YÖNETİM KURULU RAPORU. Halka Arzdan Elde Edilen Fonların Kullanımı 15 Haziran 2017 ÖZERDEN PLASTİK SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ YÖNETİM KURULU RAPORU Halka Arzdan Elde Edilen Fonların Kullanımı 15 Haziran 2017 1 Raporun Konusu: Sermaye Piyasası Kurulu nun VII.128.1 Sayılı Pay Tebliği

Detaylı

BALANCED SCORECARD PROJESİ

BALANCED SCORECARD PROJESİ BALANCED SCORECARD PROJESİ HAZIRLAYAN YÖNLENDİRME KOMİTESİ 2013 KATILIMCI İÇİN NOT: BU KİTAPÇIK SADECE BSC NİN ANLAŞILMASINA YÖNELİK OLARAK HAZIRLANMIŞTIR. ŞİRKETİN ORGANİZASYONU, ÜRETİM KONUSU SEKTÖRÜ,

Detaylı

Marka ya üyelik farklılık yaratır

Marka ya üyelik farklılık yaratır Marka ya üyelik farklılık yaratır bestwestern.com Best Western, dünyanın en büyük otel zincirine katılmanın avantajları. Best Western bağımsız kişiler tarafindan sahip olunan ve yönetilen bir otelciler

Detaylı

Hedef Çalışan Memnuniyetini Arttırmak

Hedef Çalışan Memnuniyetini Arttırmak Kurumsal Yapının Güçlendirilmesine İlişkin Amaç Stratejik Amaç 1.1 Borsanın Kurumsal Yönetim Yaklaşımı ile Yönetilmesi Hedef 1.1.1 Borsada Kurumsal Yönetim İlkeleri Konusunda Farkındalık Oluşturmak Strateji

Detaylı

YÖNETMELİK. Gaziosmanpaşa Üniversitesinden: GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ PALYATİF BAKIM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

YÖNETMELİK. Gaziosmanpaşa Üniversitesinden: GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ PALYATİF BAKIM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM 13 Ekim 2014 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29144 Gaziosmanpaşa Üniversitesinden: YÖNETMELİK GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ PALYATİF BAKIM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

TTL İNTERAKTİF ZEMİN HAYATA BİZİMLE DOKUNUN! Touch To Life

TTL İNTERAKTİF ZEMİN HAYATA BİZİMLE DOKUNUN! Touch To Life TTL İNTERAKTİF ZEMİN HAYATA BİZİMLE DOKUNUN! Touch To Life Bir adımda değişir HAYAT! Touch Box interaktif zemin ve yüzey çözümü, yansıtılan görüntü ile insan vücudu hareketlerine bağlı olarak görsel efektler

Detaylı

MUHASEBE ve FİNANS FONKSİYONU

MUHASEBE ve FİNANS FONKSİYONU MUHASEBE ve FİNANS FONKSİYONU Muhasebe ve Finans Fonksiyonları Arasındaki İlişki Muhasebe, işletmelerdeki mali nitelikli tüm işlemlerin sistemli olarak kaydını, sınıflandırmasını ve rapor edilmesini ele

Detaylı

AKTEK GARAGE DÖKÜMANI

AKTEK GARAGE DÖKÜMANI AKTEK GARAGE DÖKÜMANI Kurum İçi Girişimcilik ve İnovasyon İŞ GELİŞTİRME VE TEKNOLOJİ ENTEGRASYON BÖLÜMÜ 1 İÇERİK 1. Aktek Tarafından Belirlenmesi Gereken Adımlar... 4 1.1. Destek Verilecek Olan Sektörler

Detaylı

HALKLA İLİŞKİLER: TEORİK ÇERÇEVE...

HALKLA İLİŞKİLER: TEORİK ÇERÇEVE... İÇİNDEKİLER 1. Bölüm: HALKLA İLİŞKİLER: TEORİK ÇERÇEVE... 1 1.1. HALKLA İLİŞKİLERİN TANIMI... 1 1.1.1. Halkla İlişkilerin Farklı Tanımları... 2 1.1.2. Farklı Tanımlarda Halkla İlişkilerin Ortak Özellikleri

Detaylı

1974 ten bugüne biz dogrusunu yapiyoruz...

1974 ten bugüne biz dogrusunu yapiyoruz... _ 1974 ten bugüne biz dogrusunu yapiyoruz... www.atombaharat.com www.baharatgunleri.com HAKKIMIZDA ATOM GIDA Küçük bir işletme olarak yola çıktık. Fakat her yaptığımız işin en iyisini yapmaya çalıştık.

Detaylı

İKİNCİ KISIM. Amaç ve Hukuki Dayanak

İKİNCİ KISIM. Amaç ve Hukuki Dayanak ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI GÖREV, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ KISIM Amaç ve Hukuki Dayanak Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı; Strateji Geliştirme

Detaylı

YATIRIM YAPMAK İSTEYEN İŞLETMELERE YÖNELİK ÖN DEĞERLENDİRME FORMU

YATIRIM YAPMAK İSTEYEN İŞLETMELERE YÖNELİK ÖN DEĞERLENDİRME FORMU YATIRIM YAPMAK İSTEYEN İŞLETMELERE YÖNELİK ÖN DEĞERLENDİRME FORMU A. YATIRIMCI BİLGİLERİ BAŞVURU SAHİBİ VEYA FİRMA ADI (GERÇEK KİŞİ İSE KENDİSİ, TÜZEL KİŞİ İSE TÜZEL KİŞİYİ TEMSİL VE İLZAMA YETKİLİ KİŞİ

Detaylı

KURUTULMUŞ ÜRÜNLER KATALOĞU

KURUTULMUŞ ÜRÜNLER KATALOĞU KURUTULMUŞ ÜRÜNLER KATALOĞU KURUCUM GIDA Adres: Gül Sanayi Sitesi J ADA 3. BLOK NO:3 ISPARTA Telefon: 02462330790 Web Adresi: www.kurucum.com E-mail: bilgi@kurucum.com KURUTULMUŞ ÜRÜNLER KATALOĞU KURUCUM

Detaylı

AJANDA HAKKIMIZDA EĞİTİMLERİMİZ. Biz Kimiz? Vizyonumuz Misyonumuz Değerlerimiz. Eğitim Bölümlerimiz Eğitim İçeriklerimiz

AJANDA HAKKIMIZDA EĞİTİMLERİMİZ. Biz Kimiz? Vizyonumuz Misyonumuz Değerlerimiz. Eğitim Bölümlerimiz Eğitim İçeriklerimiz AJANDA HAKKIMIZDA Biz Kimiz? Vizyonumuz Misyonumuz Değerlerimiz EĞİTİMLERİMİZ Eğitim Bölümlerimiz Eğitim İçeriklerimiz BİZ KİMİZ? Eğitim Sektöründe 11 yıllık tecrübe ve bilgi birikimine sahip olarak yola

Detaylı

ULUDAĞ YAŞ MEYVE SEBZE İHRACATÇILARI BİRLİĞİ İHRACAT DEĞERLENDİRME RAPORU

ULUDAĞ YAŞ MEYVE SEBZE İHRACATÇILARI BİRLİĞİ İHRACAT DEĞERLENDİRME RAPORU ULUDAĞ YAŞ MEYVE SEBZE İHRACATÇILARI BİRLİĞİ İHRACAT DEĞERLENDİRME RAPORU AR-GE VE PAZARA GİRİŞ ŞUBESİ AĞUSTOS 2013 1 1. GENEL DEĞERLENDİRME Yaş Meyve Sebze sektörü ihracat rakamları Ocak-Ağustos 2013

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ BİTKİSEL ÜRETİM BİLGİ NOTU 2. TAHMİN 2016 Türkiye İstatistik Kurumu 28/10/2016 tarihinde 2016 yılı 2. Tahmin Bitkisel haber bültenini yayımladı. 2016 yılında bitkisel üretimin bir önceki yıla göre artacağı;

Detaylı

Yüz Yüze Projesi Sorumlusu Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi

Yüz Yüze Projesi Sorumlusu Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Yüz Yüze Projesi Sorumlusu Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Uluslararası Af Örgütü insan haklarına saygı gösterilmesi, insan hakları ihlallerinin engellenmesi ve bu hakların korunması için çalışan

Detaylı

TKDK DESTEKLERİ AKSARAY YATIRIM DESTEK OFİSİ

TKDK DESTEKLERİ AKSARAY YATIRIM DESTEK OFİSİ AKSARAY YATIRIM DESTEK OFİSİ ARALIK 2014 101-1 Süt Üreten Tarımsal İşletmelere Yönelik Destekler Tarımsal işletmelerin sürdürülebilirliklerini ve birincil ürünlerin üretiminde genel performanslarını geliştirmek,

Detaylı

Türkiye de Dünya Bankası: Öncelikler ve Programlar

Türkiye de Dünya Bankası: Öncelikler ve Programlar Türkiye de Dünya Bankası: Öncelikler ve Programlar Dünya Bankası Grubu Hakkında Dünya Bankası nedir? 1944 te kurulan Banka, kalkınma desteği konusunda dünyanın en büyük kaynağıdır 184 üye ülke sahibidir

Detaylı

HALKLA İLİŞKİLERİN AMAÇLARI

HALKLA İLİŞKİLERİN AMAÇLARI HALKLA İLİŞKİLERİN AMAÇLARI Genel olarak belirli bir amaç için çalışan kişiler topluluğu olarak tanımlayabileceğimiz organizasyonun, halkla ilişkiler açısından hedefi, ürün veya hizmetini kullanacak kişilerin

Detaylı

Street Smart Marketing

Street Smart Marketing Tek bir hedef için tasarlanmış kamu hizmeti şirket programları. Başarı. Street Smart Marketing Müşterilerinizi cezbeden pazarlama kampanyaları 30 yıllık deneyim Tasarlarız. Yakalarız. İlerleriz. 1.4 milyon

Detaylı

ULUSLARARASI KULUÇKA MERKEZİ KURMA PROGRAMI İŞ PLANI

ULUSLARARASI KULUÇKA MERKEZİ KURMA PROGRAMI İŞ PLANI . İŞLETİCİ KURULUŞLARA AİT BİLGİLER.. Yurtiçi İşletici Kuruluşa Ait Bilgiler Adı Unvanı Planlanan Ortakları ve Payları.. Yurtdışı İşletici Kuruluşa Ait Bilgiler Adı Unvanı Planlanan Ortakları ve Payları..

Detaylı

MALİTÜRK DENETİM VE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş.

MALİTÜRK DENETİM VE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş. Misyon ve Vizyonumuz Müşterilerine en yüksek standartlarda kişisel hizmetler sağlamaya adanmış profesyonel kadro ile küresel bir iş ağı oluşturmaktır. Türkiye nin, yakın gelecekte AB ile üyeliğe varabilecek

Detaylı

GÜZ DANIŞMANLIK'ı sizlerle tanıştırmak ve faaliyetlerini sizlerle paylaşmaktan onur duyuyorum.

GÜZ DANIŞMANLIK'ı sizlerle tanıştırmak ve faaliyetlerini sizlerle paylaşmaktan onur duyuyorum. Değerli Yönetici, GÜZ DANIŞMANLIK'ı sizlerle tanıştırmak ve faaliyetlerini sizlerle paylaşmaktan onur duyuyorum. "Yaşamboyu Öğrenme" ilkesi çerçevesinde bireylerin, çeşitli sektörlerdeki işletmelerin,

Detaylı

4. Ünite ÜRETTİKLERİMİZ

4. Ünite ÜRETTİKLERİMİZ 4. Ünite ÜRETTİKLERİMİZ Ekonomi: İnsanların geçimlerini sürdürmek için yaptıkları her türlü üretim, dağıtım, pazarlama ve tüketim faaliyetlerinin ilke ve yöntemlerini inceleyen bilim dalına ekonomi denir.

Detaylı

Günümüzün karmaşık iş dünyasında yönününüzü kaybetmeyin!

Günümüzün karmaşık iş dünyasında yönününüzü kaybetmeyin! YAKLAŞIMIMIZ Kuter, yıllardır dünyanın her tarafında şirketlere, özellikle yeni iş kurulumu, iş geliştirme, kurumsallaşma ve aile anayasaları alanlarında güç veren ve her aşamalarında onlara gerekli tüm

Detaylı

ÇALIŞMA RAPORU KONU: TURİZM YÖNETİMİ PROGRAM: TURİZM YÖNETİMİ VE PLANLAMA TÜRÜ/SÜRESİ: LİSANSÜSTÜ DİPLOMA, 04/10/2010 01/10/2011

ÇALIŞMA RAPORU KONU: TURİZM YÖNETİMİ PROGRAM: TURİZM YÖNETİMİ VE PLANLAMA TÜRÜ/SÜRESİ: LİSANSÜSTÜ DİPLOMA, 04/10/2010 01/10/2011 ÇALIŞMA RAPORU KONU: TURİZM YÖNETİMİ PROGRAM: TURİZM YÖNETİMİ VE PLANLAMA TÜRÜ/SÜRESİ: LİSANSÜSTÜ DİPLOMA, 04/10/2010 01/10/2011 HAZIRLAYAN: MURAT KOÇAK Müfettiş KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI Teftiş Kurulu

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ BİTKİSEL ÜRETİM BİLGİ NOTU 2. TAHMİN 2014 Türkiye İstatistik Kurumu 23/10/2014 tarihinde 2014 yılı 2. Tahmin Bitkisel Üretim haber bültenini yayımladı. 2014 yılında bitkisel üretimin bir önceki yıla göre;

Detaylı

Yeni bir hayatın ve kaliteli bir yaşamın anahtarını satın alın.

Yeni bir hayatın ve kaliteli bir yaşamın anahtarını satın alın. Yeni bir hayatın ve kaliteli bir yaşamın anahtarını satın alın. En seçkin hayallere bile ulaşabilen, Ankara nın en yüksek konutları... Ankara nın Gökyüzüne Uzanan Elleri... Ankara da, hayallerinizin sınırlarını

Detaylı

Türkiye, dünyanın dijital bankacılık başkenti

Türkiye, dünyanın dijital bankacılık başkenti BASIN BÜLTENİ Fintech Istanbul 5. Buluşması: Türkiye, dünyanın dijital bankacılık başkenti 2016 yılında kurulan ve Türkiye de Fintech ekosisteminin sağlam bir temel üzerine kurulması için çalışmalar yapan

Detaylı

KOSGEB DESTEKLERİ NEVŞEHİR YATIRIM DESTEK OFİSİ

KOSGEB DESTEKLERİ NEVŞEHİR YATIRIM DESTEK OFİSİ 2014 NEVŞEHİR YATIRIM DESTEK OFİSİ İşbirliği - Güçbirliği Destek Programı KOBİ lerin bir araya gelerek tedarik, pazarlama, düşük kapasite kullanımı, rekabet gücü zayıflığı ve finansman gibi Ortak Sorunlara

Detaylı

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCE SİSTEMİ KURULMASI VE KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCE SİSTEMİ KURULMASI VE KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCE SİSTEMİ KURULMASI VE KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin

Detaylı

AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ

AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ T.C AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ 2014 MALİ YILI DÖNER SERMAYE İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYET RAPORU Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi 2014 İÇİNDEKİLER SUNUŞ 3 I.GENEL BİLGİLER 4 A.MİSYON, VİZYON VE DEĞERLER

Detaylı

GİRİŞİMCİLİK. Dr. İbrahim Bozacı. Örnekler ve İş Planı Rehberli. Kırıkkale Üniversitesi, Keskin Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyesi.

GİRİŞİMCİLİK. Dr. İbrahim Bozacı. Örnekler ve İş Planı Rehberli. Kırıkkale Üniversitesi, Keskin Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyesi. Dr. İbrahim Bozacı Kırıkkale Üniversitesi, Keskin Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyesi GİRİŞİMCİLİK Örnekler ve İş Planı Rehberli İş Fikri Küçük İşletme Pazarlama Aile İşletmeleri İnsan Kaynakları Hedef Kitle

Detaylı

STRATEJĠ GELĠġTĠRME MÜDÜRLÜĞÜ PROSEDÜRÜ

STRATEJĠ GELĠġTĠRME MÜDÜRLÜĞÜ PROSEDÜRÜ Hazırlayan Strateji Geliştirme Müdürü Kontrol Başkanlık Hukuk Danışmanı Onay Belediye Başkanı Yürürlük Tarihi 01.02.2010 Sayfa 1 / 9 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı; Kartal Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü

Detaylı

HAKKIMIZDA. Üretim Planı. Misyon Vizyon. Showroom. Ülkeler. Standlar. İnovasyon

HAKKIMIZDA. Üretim Planı. Misyon Vizyon. Showroom. Ülkeler. Standlar. İnovasyon institutional AQUA COSMETICS TM Copyright 2014 aquacosmetic.com 04 Üretim Planı Avrupa kalite standartlarına uygun, en gelişmiş çevre dostu donanımları ve kozmetik ürünlerinin otomatik üretimi, ambalaj

Detaylı

TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU IPARD PROGRAMI DESTEKLERİ

TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU IPARD PROGRAMI DESTEKLERİ TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU IPARD PROGRAMI DESTEKLERİ NEVŞEHİR TİCARET VE SANAYİ ODASI IPARD PROGRAMI KAPSAMINDA VERİLEN DESTEKLER 1- Süt Üreten Tarımsal İşletmelere Yatırım Amaç: Küçük

Detaylı

Değişen Dünyada Güçlü İşletmeler Olmak. GİRİŞİM EĞİTİM ve DANIŞMANLIK MERKEZİ

Değişen Dünyada Güçlü İşletmeler Olmak. GİRİŞİM EĞİTİM ve DANIŞMANLIK MERKEZİ Değişen Dünyada Güçlü İşletmeler Olmak GİRİŞİM EĞİTİM ve DANIŞMANLIK MERKEZİ ANTALYA NIN İÇİNDE BULUNDUĞU EKONOMİK ORTAM 2 ANTALYA GENEL BİLGİLER Nüfus (2017); Antalya: 2.364.396 Türkiye: 80.810.525 Nüfus

Detaylı

Girişimcilik GİRİŞİMCİLİK. Ders 04. ŞENYURT / 1

Girişimcilik GİRİŞİMCİLİK. Ders 04. ŞENYURT   / 1 GİRİŞİMCİLİK Ders 04 www.ozersenyurt.net www.orbeetech.com / 1 Hiç kimse başarı merdivenine elleri cebinde çıkmamıştır. www.ozersenyurt.net www.orbeetech.com / 2 İş Planı Kavramı ve Öğeleri Eğitimi www.ozersenyurt.net

Detaylı

Yapısal Gelişim, Modern Dönüşüm.

Yapısal Gelişim, Modern Dönüşüm. Yapısal Gelişim, Modern Dönüşüm. www.nuryap.com nur yapı biz kimiz? Başarılarını 1985 yılından bu yana sürdüren Nur Yapı, tek kişilik bir ofiste şahıs firması olarak Setdar ANAÇAL tarafından kurulup, o

Detaylı

HUBUBAT T.C. IĞDIR TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ 01/01/2013. Tarih: Sayı: - 31/12/2013 Satış Şekli. Sayfa: 1-18 Miktarı Br. Tutarı İşlem Sayısı

HUBUBAT T.C. IĞDIR TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ 01/01/2013. Tarih: Sayı: - 31/12/2013 Satış Şekli. Sayfa: 1-18 Miktarı Br. Tutarı İşlem Sayısı HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: - 8 ARPA YEMLİK MTS 0.52 0.52 0.5200 2,000.00 KG,040.00 ARPA YEMLİK TTS 0.58 0.65 0.6453 997,574.00 KG 643,733.00 2 ARPA YEMLİK ı: 644,773.00 3 ARPA BEYAZ ARPA BEYAZ

Detaylı

Tüm Kurumsal İşlerinizde Profesyonel Çözümler

Tüm Kurumsal İşlerinizde Profesyonel Çözümler Tüm Kurumsal İşlerinizde Profesyonel Çözümler www.faktorgrup.com İşlerinizde Profesyonel Çözümler Değerli yöneticiler, Bildiğiniz gibi, içinde yaşadığımız yüzyılda modern işletmecilik kavramı beraberinde

Detaylı

TÜRKİYE TOHUMCULUĞUNUN AR-GE İHTİYACI. Dr. Vehbi ESER TÜRKTOB

TÜRKİYE TOHUMCULUĞUNUN AR-GE İHTİYACI. Dr. Vehbi ESER TÜRKTOB ب TÜRKİYE TOHUMCULUĞUNUN AR-GE İHTİYACI Dr. Vehbi ESER TÜRKTOB Neden Ar-Ge Farklı problemler Farklı çözümler gerektirir Başarının anahtarı ise Çok disiplinli çalışmaktır Ar-Ge Nedir? Yeni bilgi ve bulgular

Detaylı

BALIKESİR SANAYİCİ VE İŞADAMLARI DERNEĞİ

BALIKESİR SANAYİCİ VE İŞADAMLARI DERNEĞİ BİTKİSEL ÜRETİM 2. TAHMİN Türkiye İstatistik Kurumu 30/10/ tarihinde yılı 2. Tahmin Bitkisel Üretim haber bültenini yayımladı. yılında bitkisel üretimin bir önceki yıla göre artacağı; Tahıl üretiminin

Detaylı

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ TİRE SONUÇ RAPORU

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ TİRE SONUÇ RAPORU 1 2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ TİRE SONUÇ RAPORU Tarih: 22 Aralık 2010 Yaklaşık Katılımcı Sayısı: 85 Katılımcı listesindeki Sayı: 74 Katılımcı Düzeyi ve Profili: 2 3 4 Dağıtılan Belgeler:

Detaylı

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI. Sürdürülebilirlik vizyonumuz

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI. Sürdürülebilirlik vizyonumuz SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI Sürdürülebilirlik vizyonumuz 150 yıllık bir süreçte inşa ettiğimiz rakipsiz deneyim ve bilgi birikimimizi; ekonomiye, çevreye, topluma katkı sağlamak üzere kullanmak, paydaşlarımız

Detaylı

Royal. (212) 285 20 70-285 20 60 www.remaxroyal.com

Royal. (212) 285 20 70-285 20 60 www.remaxroyal.com Royal (212) 285 20 70-285 20 60 www.remaxroyal.com Büyükdere Cad. No:59 Kat:2 34396 Maslak, Şişli-İSTANBUL (Avrupa) info@remaxroyal.com Aradığınız yüksek kaliteli, güvenilir ve disiplinli bir gayrimenkul

Detaylı

MENKUL KIYMET YATIRIM ORTAKLIKLARINA İLİŞKİN ESASLAR TEBLİĞİNİN (III-48.2) Menkul Kıymet Yatırım Ortaklığı Statüsünden Çıkma

MENKUL KIYMET YATIRIM ORTAKLIKLARINA İLİŞKİN ESASLAR TEBLİĞİNİN (III-48.2) Menkul Kıymet Yatırım Ortaklığı Statüsünden Çıkma MENKUL KIYMET YATIRIM ORTAKLIKLARINA İLİŞKİN ESASLAR TEBLİĞİNİN (III-48.2) Menkul Kıymet Yatırım Ortaklığı Statüsünden Çıkma (Madde 41 nin 2.fıkrası) kapsamında hazırlanan DENİZ YATIRIM ORTAKLIĞI ANONİM

Detaylı

PROJE YÖNETİM OFİSİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak

PROJE YÖNETİM OFİSİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Sayfa No 1 / 5 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç ve Kapsam Madde 1 - (1) Bu yönergenin amacı, Kapadokya Üniversitesinin stratejik hedefleri doğrultusunda geliştirilecek bilimsel, sosyal vb. araştırmalar

Detaylı

Değişen Dünyada Güçlü İşletmeler Olmak. GİRİŞİM EĞİTİM ve DANIŞMANLIK MERKEZİ

Değişen Dünyada Güçlü İşletmeler Olmak. GİRİŞİM EĞİTİM ve DANIŞMANLIK MERKEZİ Değişen Dünyada Güçlü İşletmeler Olmak GİRİŞİM EĞİTİM ve DANIŞMANLIK MERKEZİ ANTALYA NıN İÇİNDE BULUNDUĞU EKONOMİK ORTAM 2 ANTALYA GENEL BİLGİLER Nüfus Antalya: 2.158.265 Türkiye: 76.667.864 KOBİ Sayısı

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ BİTKİSEL ÜRETİM BİLGİ NOTU 1. TAHMİN 2014 Türkiye İstatistik Kurumu 22/05/2014 tarihinde 2014 yılı 1. Tahmin Bitkisel Üretim haber bültenini yayımladı. 2014 yılında bitkisel üretimin bir önceki yıla göre

Detaylı

28.10.2009. 1. Rakamlarla İş Bankası. 2. İş Bankası Müşteri Odaklı Dönüşüm Programı. 4. Misyon, Vizyon ve Çalışma İlkelerimiz

28.10.2009. 1. Rakamlarla İş Bankası. 2. İş Bankası Müşteri Odaklı Dönüşüm Programı. 4. Misyon, Vizyon ve Çalışma İlkelerimiz Yetenek Yönetimi Bölümü 27 Ekim 2009 1. Rakamlarla İş Bankası 2. İş Bankası Müşteri Odaklı Dönüşüm Programı 3. Yeni İK İş Modeli 4. Misyon, Vizyon ve Çalışma İlkelerimiz 5. Yetenek Yönetimi Yaklaşımımız

Detaylı