Adobe Connect. Eğitmen Kullanım Kılavuzu

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Adobe Connect. Eğitmen Kullanım Kılavuzu"

Transkript

1 Adobe Connect Eğitmen Kullanım Kılavuzu

2 İçindekiler Tablosu Eğitmenler İçin Moodle Kullanım Kılavuzu... 2 Giriş Ekranı... 2 Ana Sayfa Tanıtımı Ve Kullanımı... 2 Profil Güncelleme... 3 Şifre Değiştirme... 4 Mesajları Görüntüleme... 5 Ders Düzenleme... 5 Yeni Kaynak Ekleme... 6 Etiket... 8 Metin Sayfası/Web Sayfası Oluşturun URL Ekleme Book (Kitap) Ekleme Klasör Ekleme IMS İçerik Paketi Ekleme Dosya Yükleme (Kaynak Ekleme) Yeni Etkinlik Ekleme Ödev ekleme Anket Formu Ekleme Anket Ekleme Forum Ekleme Sözlük Ekleme Wiki Ekleme Veritabanı Ekleme Çalıştay Ekleme Sınav Oluşturma SCORM/AICC Dosyası Ekleme Sohbet Ekleme ve Kullanımı Raporlar Ders Notlarına erişim Haftalık Görünümü Düzenleme

3 Eğitmenler İçin Moodle Kullanım Kılavuzu Giriş Ekranı Sisteme kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yapabilirsiniz. Ana Sayfa Tanıtımı Ve Kullanımı Ana sayfaya geldiğinizde Ders Kategorileri dışında Ana Menü, Gezinme, Ayarlar, Takvim, Mesajlar, Çevrimiçi Kullanıcılar ve Yardım ve Teknik Destek panellerini göreceksiniz. 1 numaralı kutucuğun gösterdiği Ana Menü panelinden Site haberlerini görüntüleyebilirsiniz. 2 numaralı kutucuğun gösterdiği Gezinme panelinden profilinizi, mesajlarınızı ve derslerinizi görüntüleyebilirsiniz. 3 numaralı kutucuğun gösterdiği Ayarlar panelinden profil ayarlarınızı görüntüleyebilirsiniz. Profil resmini değiştirme, şifre değiştirme, mesajlaşma gibi ayarlarınızı yapabilirsiniz. 4 numaralı kutucuğun gösterdiği Takvim panelinden takvimi görebilirsiniz. 5 numaralı kutucuğun gösterdiği Mesajlar panelinden size gönderilen ve sizin gönderdiğiniz mesajları görebilirsiniz. 6 numaralı kutucuğun gösterdiği Çevrimiçi Kullanıcılar panelinden son 5 dakikada sistemde çevrimiçi olan kullanıcıları görebilirsiniz. 7 numaralı kutucuğun gösterdiği Yardım & Teknik Destek panelinden sistemde karşılaştığınız herhangi bir sorunda irtibat kurabileceğiniz kişilerin telefon numaraları ve adreslerini görebilirsiniz.

4 Profil Güncelleme

5 Sistemde, kendinize ait bir profil sayfanız bulunur. Profil fotoğrafı yükleyebilir, şifrenizi değiştirebilir, yaptığınız ilk işlem ve son işlemin zamanlarını görüntüleyebilirsiniz. Ayarlar> Profil Ayarlarım> Profili Düzenle seçeneğine tıklayarak profilinizi güncelleyebilirsiniz. Şifre Değiştirme Şifrenizi değiştirmek için aşağıdaki adımları uygulayınız. Ana sayfada Ayarlar > Profil Ayarlarım > Şifre Değiştir seçeneğine tıklayınız. Burada açılan yeni sayfada mevcut şifrenizi, yeni şifrenizi ve yeni şifrenizin tekrarını girebileceğiniz alanlar bulunur. (Not: Yıldızlı alanlar kesinlikle doldurulmalıdır.) Bu alanları doldurduktan sonra Değişiklikleri Kaydet seçeneğine tıklayarak şifrenizi değiştiriniz.

6 Mesajları Görüntüleme Ana sayfada Gezinme > Profilim > Mesajlar seçeneğine tıklayarak mesajlarınızı görüntüleyiniz. Ders Düzenleme Düzenlemek istediğiniz dersi seçtikten sonra Ayarlar > Ders yönetimi> Düzenlemeyi aç veya ders sayfasında sağ üst köşede bulunan Düzenlemeyi aç seçeneğine tıklayınız. Sonra dersle ilgili yapmak istediğiniz düzenlemeleri yapınız. Her bir haftanın karşısındaki ilgili düzenlemeler sadece o haftaya aittir. Bu sayede her haftanın karşısında o haftayla ilgili düzenlemeleri yapabileceğimiz sekmeleri görebilirsiniz.

7 Yeni Kaynak Ekleme Sistemde öğrenmeyi desteklemek için kaynak olarak dosya, klasör, bağlantı, içerik paketi, etiket ekleyebilirsiniz. Öncelikle kaynak eklemek istediğiniz derse tıklayınız. Derse girdikten sonra Düzenlemeyi aç seçeneğine tıklayınız. Kaynak eklemek istediğiniz hafta/bölümün altında bulunan Yeni etkinlik veya kaynak ekle seçeneğine tıklayınız.

8 Açılan pencereden eklemek istediğiniz kaynak çeşidini(kitap, etiket, IMS içerik paketi, kaynak, klasör, URL) seçtikten sonra Ekle ye tıklayınız.

9 Açılan sayfada eklemek istediğiniz kaynakla ilgili ayarları yaptıktan sonra Kaydet ve derse dön seçeneğini tıklayınız. Etiket Etiketler oluşturduğunuz dersler için daha kolay kullanım sağlar. Etiketler sayesinde sayfalar görülebilir ya da blog gönderileri etiketlenmiş olabilir. Dersinize Etiket eklemek için aşağıdaki adımları izleyiniz. Öncelikle etiket eklemek istediğiniz derse tıklayınız. Derse girdikten sonra Düzenlemeyi aç seçeneğine tıklayınız.

10 Kaynak eklemek istediğiniz hafta/bölümün altında bulunan Yeni etkinlik veya kaynak ekle seçeneğine tıklayınız. Açılan pencerede Kaynaklar panelinden Etiket seçeneğini seçip Ekle ye tıklayınız.

11 Açılan yeni sayfada Genel panelinde etiket yazısını belirleyiniz. Başlangıç ve bitiş tarihlerini belirlemek isterseniz Erişebilirliği sınırla panelinden yapınız.

12 Son olarak sayfanın en altında bulunan Kaydet ve derse dön seçeneğine tıklayınız. Metin Sayfası/Web Sayfası Oluşturun Bir metin sayfası düz metin kullanılarak yazılmış basit bir sayfadır. Metin sayfaları, bilgi ve talimatları saklamak için uygun bir kaynaktır. Dersinize Metin sayfası eklemek için aşağıdaki adımları izleyiniz. 1. Öncelikle metin sayfası eklemek istediğiniz derse tıklayınız. 2. Açılan ders sayfasında sol üstte bulunan Düzenlemeyi aç seçeneğini tıklayınız.

13 3. Metin sayfası eklemek istediğiniz haftanın altında bulunan Yeni etkinlik veya kaynak ekle seçeneğini tıklayınız. 4. Açılan pencerede Kaynaklar panelinden Sayfa seçeneğini seçip Ekle ye tıklayınız.

14 5. Açılan yeni sayfada Genel panelinde metin sayfasının adını ve açıklamasını belirleyiniz.

15 6. İçerik panelinde metin sayfasının içeriğini ekleyiniz. 7. Görünüm panelinden metin sayfasının açıklamasının görünüp görünmeyeceğini belirleyiniz. 8. Son olarak sayfanın en altında bulunan Kaydet ve derse dön seçeneğine tıklayınız.

16 URL Ekleme URL, bir web sitesi veya çevrimiçi dosya için internet üzerinden bağlantı kurmanızı sağlar. Dersinize URL eklemek için aşağıdaki adımları izleyiniz. 1. Öncelikle URL eklemek istediğiniz derse tıklayınız. 2. Açılan ders sayfasında sol üstte bulunan Düzenlemeyi aç seçeneğini tıklayınız. 3. Bağlantı eklemek istediğiniz haftanın altında bulunan Yeni etkinlik veya kaynak ekle seçeneğini tıklayınız.

17 4. Açılan pencerede Kaynaklar panelinden URL seçeneğini seçip Ekle ye tıklayınız.

18 5. Açılan yeni sayfada Genel panelinde bağlantınızın adını ve açıklamasını belirleyiniz.

19 6. İçerik panelinde Harici URL yazan kısma istediğiniz sitenin URL sini yazabildiğiniz gibi Bir bağlantı seçin seçeneğine tıklayınız. Açılan yeni pencerede Youtube ve Wikimedia ya Moodle üzerinden bağlanıp ve arama yaptırıp URL lerine ulaşabilirsiniz. Wikimedia da arama yapmak için açılan yeni pencerede sol bloktan Wikimedia seçeneğine tıklayınız. Açılan sayda aramak istediğiniz konu ile ilgili anahtar kelimeleri yazarak Gönder seçeneğine tıklayınız.

20 Karşınıza gelen görsellerden URL sini eklemek istediğinizi seçiniz. Açılan pencereden Bu dosyayı seç seçeneğine tıklayınız.

21 Seçtiğiniz görselin URL si otomatik olarak eklenecektir. Youtube da arama yapmak için açılan yeni pencerede sol bloktan Youtube Videoları seçeneğine tıklayınız. Açılan sayda aramak istediğiniz konu ile ilgili anahtar kelimeleri yazarak Ara seçeneğine tıklayınız. Karşınıza gelen videolardan URL sini eklemek istediğinizi seçiniz.

22 Açılan pencereden Bu dosyayı seç seçeneğine tıklayınız. Seçtiğiniz görselin URL si otomatik olarak eklenecektir. 7. Son olarak sayfanın en altında bulunan Kaydet ve derse dön seçeneğine tıklayınız.

23 Book (Kitap) Ekleme Book(Kitap) etkinliği kitap formatında çok sayfalı bir kaynak oluşturma olanağı sağlar. Book(Kitap) etkinliği etkileşimli değildir. Ancak bir kitap içine ses veya forum linkleri ekleyebilirsiniz. Ayrıca flash gibi multimedya araçlarını kitaba dahil edebilirsiniz. Dersinize Book(Kitap) eklemek için aşağıdaki adımları izleyiniz. 1. Öncelikle book(kitap) eklemek istediğiniz derse tıklayınız. 2. Açılan ders sayfasında sağ üstte bulunan Düzenlemeyi aç seçeneğini tıklayınız. 3. Book(Kitap) eklemek istediğiniz haftanın altında bulunan Yeni etkinlik veya kaynak ekle seçeneğini tıklayınız.

24 4. Açılan pencerede Kaynaklar panelinden Book seçeneğini seçip Ekle ye tıklayınız.

25 5. Açılan yeni sayfada Genel panelinde kitabınızın adını ve açıklamasını belirleyiniz. Ders sayfasında açıklama gösterilmesini istiyorsanız Ders sayfasında açıklama göster i seçiniz.

26 6. Genel eklenti ayarları panelinden kitabın gösterilip gösterilmeyeceğini ayarlayınız. 7. Son olarak sayfanın en altında bulunan Kaydet ve derse dön seçeneğine tıklayınız. Book (Kitap) Düzenleme Eklemiş olduğunuz kitabın karşısında Düzenle açılır menüsünden kitabım durumu ile ilgili (sağa taşı, gizle, kopyasını çıkar, rolleri ata, sil gibi)düzenlemeleri yapabilirsiniz.

27 Kitabın içeriği ile ilgili ayarlar için book(kitap) üzerine tıklayınız.

28 Açılan yeni sayfada kitabın ilk başlığını ve içeriğini yazarak Değişikleri kaydet seçeneğini tıklayınız. Açılan sayfada oluşturmuş olduğunuz başlık ve içeriği göreceksiniz. Ana sayfada sol bloğa Table of contents paneli eklenecektir.

29 İçeriğinizde değişiklik yapmak isterseniz bu panelde verdiğiniz başlık yazısının karşısından düzenle, sil, göster/gizle, yeni sayfa ekle simgelerini kullanınız. Bir başlığa alt başlık eklemek isterseniz, alt başlık eklemek istediğiniz başlığın yanındaki + simgesine tıklayınız. Açılan sayfada başlık ve açıklamayı giriniz. Ancak bu içeriğin alt başlık olması için Subchapter seçeneğini etkinleştirmeniz gerekmektedir.

30 Son olarak sayfanın en altında bulunan Değişiklikleri Kaydet seçeneğine tıklayınız.(not: Alt bölümlerin kendi alt bölümleri olamaz.) Klasör Ekleme Moodle birden fazla dosyayı bir klasör içerisine yüklemenize izin vermektedir. Ancak klasörler sadece PDF, Word belgeleri veya görüntü dosyaları gibi dosyaları içerebilir. Moodle da bulunan ödev, sınav, sohbet gibi etkinlikleri içeremez. Bir Moodle Klasörü içerisine bir seferde birden fazla dosya yükleyebilir veya çeşitli dosyalar içeren Zip dosyasını yükleyebilirsiniz. Dersinize Klasör eklemek için aşağıdaki adımları izleyiniz. 1. Öncelikle klasör eklemek istediğiniz derse tıklayınız. 2. Açılan ders sayfasında sağ üstte bulunan Düzenlemeyi aç seçeneğini tıklayınız.

31 3. Klasör eklemek istediğiniz haftanın altında bulunan Yeni etkinlik veya kaynak ekle seçeneğini tıklayınız. 4. Açılan pencerede Kaynaklar panelinden Klasör seçeneğini seçip Ekle ye tıklayınız.

32 5. Açılan yeni sayfada Genel panelinde klasörünüzün adını ve açıklamasını belirleyiniz.

33 6. İçerik panelinden yüklemek istediğiniz dosyayı seçiniz. Dosyayı seçmek için iki yöntem vardır. Bunlar; a. Eklemek istediğiniz dosyaları buraya sürükleyip bırakınız yazan alanın üzerine sisteme yüklemek istediğiniz dosyayı sürükleyip bırakınız. b. Dosya gönderimleri penceresinin sol üst köşesinde bulunan Ekle simgesine tıklayınız.

34 Açılan pencerede Dosya Seç seçeneğine tıklayınız. Bilgisayarınızdan yükleyeceğiniz dosyayı seçiniz. Son olarak Bu dosyayı yükle seçeneğine tıklayınız.

35 7. Klasöre ve içerisindeki dosyalara erişim için tarih sınırlamasını Erişilebilirliği Sınırla panelinden ayarlayınız. 8. Son olarak sayfanın en altında bulunan Kaydet ve derse dön seçeneğine tıklayınız. Klasör Düzenleme Eklemiş olduğunuz klasörün karşısında Düzenle açılır menüsünden klasörümüzün durumu ile ilgili (sağa taşı, gizle, kopyasını çıkar, rolleri ata, sili) düzenlemeleri yapabilirsiniz.

36 Klasör içeriği ile ilgili ayarlar için Klasör e tıklayınız. Açılan yeni sayfada Düzenle seçeneğini tıklayınız.

37 Yapmak istediğiniz değişiklikleri yapıp Değişikleri kaydet seçeneğine tıklayınız. IMS İçerik Paketi Ekleme IMS, teknik standartları e-öğrenmeye uyarlamak için kullanılan bir yapıdır. IMS İçerik Paketleme parçalanmış materyalleri başka karmaşık sistemlerde de tekrar kullanabilmemize olanak sağlar. Dersinize IMS İçerik Paketi eklemek için aşağıdaki adımları izleyiniz. 1. Öncelikle IMS İçerik Paketi eklemek istediğiniz derse tıklayınız. 2. Ana sayfanın sağ üst kısmındaki Düzenlemeyi aç seçeneğine tıklayarak düzenlemeyi açınız.

38 3. IMS İçerik Paketi eklemek istediğiniz hafta/konunun altında bulunan Yeni etkinlik veya kaynak ekle seçeneğine tıklayınız. Açılan pencereden IMS İçerik Paketi ni seçerek Ekle ye tıklayınız.

39 4. Açılan yeni sayfada Genel panelinde IMS içerik paketine bir isim ve açıklama ekleyiniz.

40 5. İçerik panelinde paket dosyasını yüklemek için Dosya Seç e tıklayınız. 6. Açılan pencerede istediğiniz dosyayı yüklemek için Dosya yükle seçeneğine tıklayınız.

41 7. Açılan sayfada Dosya seç e tıklayıp bilgisayarınızdan yüklemek istediğiniz dosyayı seçiniz. 8. Bu dosyayı yükle seçeneğine tıklayınız.

42 9. Son olarak sayfanın en altında bulunan Kaydet ve derse dön seçeneğine tıklayınız. Dosya Yükleme (Kaynak Ekleme) Öğrencilerinizle paylaşmak istediğiniz dosyalarınızı buradan yükleyebilirsiniz. Dersinize Dosya yüklemek için aşağıdaki adımları izleyiniz. Öncelikle dosya yüklemek istediğiniz derse tıklayınız. Derse girdikten sonra Düzenlemeyi aç seçeneğine tıklayınız. Dosya yüklemek istediğiniz hafta/bölümün altında bulunan Yeni etkinlik veya kaynak ekle seçeneğine tıklayınız.

43 Açılan pencereden Kaynak ı seçerek Ekle ye tıklayınız.

44 1 Açılan yeni sayfada Genel panelinde yükleyeceğiniz dosyaya bir isim ve açıklama ekleyiniz.

45 İçerik panelinden yüklemek istediğiniz dosyayı seçiniz. Dosyayı seçmek için iki yöntem vardır. Bunlar; a. Eklemek istediğiniz dosyaları buraya sürükleyip bırakınız yazan alanın üzerine sisteme yüklemek istediğiniz dosyayı sürükleyip bırakınız. b. Dosya gönderimleri penceresinin sol üst köşesinde bulunan Ekle simgesine tıklayınız. Açılan pencerede Dosya Seç seçeneğine tıklayınız ve bilgisayarınızdan yükleyeceğiniz dosyayı seçiniz.

46 Son olarak Bu dosyayı yükle seçeneğine tıklayınız. Son olarak sayfanın en altında bulunan Kaydet ve derse dön seçeneğine tıklayınız.

47 Yeni Etkinlik Ekleme Etkinlikler, bir öğrencinin diğer öğrenciler veya eğitmen ile etkileşimde bulunmasını sağlar. Öncelikle etkinlik eklemek istediğiniz derse tıklayınız. Derse girdikten sonra Düzenlemeyi aç seçeneğine tıklayınız. Etkinlik eklemek istediğiniz hafta/bölümün altında bulunan Yeni etkinlik veya kaynak ekle seçeneğine tıklayınız.

48 Açılan pencereden eklemek istediğiniz etkinlik çeşidini( ödev, anket, anket formu, sınav, sözlük, sohbet vb.) seçtikten sonra Ekle ye tıklayınız.

49 Açılan sayfada eklemek istediğiniz etkinlikle ilgili ayarları yaptıktan sonra Kaydet ve derse dön seçeneğini tıklayınız. Ödev ekleme Ödev etkinliği eğitmenlere, öğrencilere verilen ödevleri ve diğer aktiviteleri toplama, notlandırma ve geri bildirim verme olanağı sağlar. Dersinize Ödev eklemek için aşağıdaki adımları izleyiniz. 1. Öncelikle ödev eklemek istediğiniz derse tıklayınız. 2. Açılan ders sayfasında sol üstte bulunan Düzenlemeyi aç seçeneğini tıklayınız.

50 3. Ödev eklemek istediğimiz haftanın altında bulunan Yeni etkinlik veya kaynak ekle seçeneğini tıklayınız. 4. Açılan pencerede Etkinlikler panelinden Ödev seçeneğini seçip Ekle ye tıklayınız.

51 5. Açılan yeni sayfada Genel panelinden ödev adı ve ödevin açıklamasını ekleyiniz.

52 6. Uygunluk panelinden ödevin başlangıç tarihi, son teslim tarihi ve ödev yüklemenin sonlandırılacağı tarihi belirleyiniz. 7. Gönderim Türleri panelinden ödevlerin metin veya dosya olarak gönderilme seçeneklerini, dosyanın azami sayısı ve azami dosya boyutunu belirleyiniz. 8. Son olarak sayfanın en altında bulunan Kaydet ve derse dön seçeneğine tıklayınız.

53 Anket Formu Ekleme Anket Formlar Moodle ın kendi sisteminde bulunan anketlerdir. Dersinize Anket Form eklemek için aşağıdaki adımları izleyiniz. 1. Öncelikle anket form eklemek istediğiniz derse tıklayınız. 2. Açılan ders sayfasında sol üstte bulunan Düzenlemeyi aç seçeneğini tıklayınız. 3. Anket Form eklemek istediğiniz haftanın altında bulunan Yeni etkinlik veya kaynak ekle seçeneğini tıklayınız. 4. Açılan pencerede Etkinlikler panelinden Anket Form seçeneğini seçip Ekle ye tıklayınız.

54 5. Açılan yeni sayfada Genel panelinden anket formun adını ve açıklamasını ekleyiniz. Eklemek istediğiniz anket türünü seçiniz.

55 Burada görüntülenen anket türü seçenekleri sistemde bulunan anketlerdir. 6. Anket Forma öğrencilerin hangi tarihler arasında erişebileceğini Erişilebilirliği Sınırla panelinden ayarlayınız. 7. Son olarak sayfanın en altında bulunan Kaydet ve derse dön seçeneğine tıklayınız.

56 Anket Ekleme Moodle ın kendi sisteminde bulunan anketler dışında bir anket oluşturabilmenizi sağlar. Dersinize Anket eklemek için aşağıdaki adımları izleyiniz. 1. Öncelikle anket eklemek istediğiniz derse tıklayınız. 2. Açılan ders sayfasında sol üstte bulunan Düzenlemeyi aç seçeneğini tıklayınız. 3. Anket eklemek istediğiniz haftanın altında bulunan Yeni etkinlik veya kaynak ekle seçeneğini tıklayınız.

57 4. Açılan pencerede Etkinlikler panelinden Anket seçeneğini seçip Ekle ye tıklayınız.

58 5. Açılan yeni sayfada Genel panelinden anket adını ve tanıtım metnini ekleyiniz. Görünüm modundan yatay görüntüle veya dikey görüntüle yi seçiniz.

59 6. Options panelinden anketi tekrar yanıtlama iznini ve izin verilen yanıt sayısını sınırlama ayarlarını yapınız. Ve anket sorunuza uygun seçenekleri Option 1 / Option 2 alanlarına yazınız. Fazladan seçenek eklemek isterseniz Forma 3 alan ekle seçeneğini tıklayınız. 7. Erişilebilirlik panelinden oylama zamanını kısıtlayabilir ve başlangıç, bitiş tarihi belirleyebilirsiniz. 8. Results panelinden sonuçların yayınlanıp yayınlanmayacağını ayarlayınız.

60 9. Son olarak sayfanın en altında bulunan Kaydet ve derse dön seçeneğine tıklayınız. Forum Ekleme Forum Etkinliği, eğitmen ve öğrencilerin konular açabileceği ve açılan konulara yorum yapabileceği ve fikirlerini paylaşabileceği bir ortamdır. Dersinize Forum eklemek için aşağıdaki adımları izleyiniz. 1. Öncelikle forum eklemek istediğiniz derse tıklayınız. 2. Açılan ders sayfasında sol üstte bulunan Düzenlemeyi aç seçeneğini tıklayınız.

61 3. Forum eklemek istediğimiz haftanın altında bulunan Yeni etkinlik veya kaynak ekle seçeneğini tıklayınız. 4. Açılan pencerede Etkinlikler panelinden Forum seçeneğini seçip Ekle ye tıklayınız.

62 5. Açılan yeni sayfada Genel panelinden forum adı ve forumun açıklamasını ekleyiniz ve eklemek istediğiniz forum türünü seçiniz.

63 Sistemde dört forum çeşidi vardır. Bunlar; a. Genel Amaçlı Standart Forum: Bu forumda bir ya da birden çok tartışma konusu olabilir ve gerekli yetkiye sahip kullanıcı birden fazla konu açabilir. b. Herkes tek mesaj gönderebilir: Sınıftaki her bir kişi tek bir tartışma konusu açabilir. Bu özellikle öğrencinin ödev göndermesi ya da bir soru sorması amacıyla kullanılır. Bu soruyu da siz ve diğer öğrenciler yanıtlayabilir. c. Soru/Cevap forumu: Bu forum öğrencinin diğer öğrencilerin yanıtını görmeden önce kendi bakış açısını yazıp yollamasını gerektirir. İlk mesajını yolladıktan sonra öğrenci diğer öğrencilerin mesajlarını görebilir ve bunları yanıtlayabilir. d. Tek bir tartışma: Bu forumda yalnızca tek bir tartışma konusu açılabilir. Bu öğrencinin tek bir konuya odaklanmasını sağlayacaktır. 6. Son olarak sayfanın en altında bulunan Kaydet ve derse dön seçeneğine tıklayınız. Gönderdiğiniz iletilerde ilk 30 dakikadan sonra değişiklik yapamazsınız.

64 Sözlük Ekleme Sözlük aktivitesi ile öğrencilerin ulaşabileceği kelime ve tanımlarının listesi oluşturulur. Ancak bu aktivitenin statik sözlükten farklı olması için eğitmen öğrencilere sözlüğe kelime ve tanım ekleme ve mevcut olanları düzenleme izni verebilir. Bu izin ile sözlük öğrenme için kullanılan bir iş birliği aracına dönüşmüş olur. Dersinize Sözlük eklemek için aşağıdaki adımları izleyiniz. 1. Öncelikle sözlük eklemek istediğiniz derse tıklayınız. 2. Açılan ders sayfasında sol üstte bulunan Düzenlemeyi aç seçeneğini tıklayınız. 3. Sözlük eklemek istediğiniz haftanın altında bulunan Yeni etkinlik veya kaynak ekle seçeneğini tıklayınız.

65 4. Açılan pencerede Etkinlikler panelinden Sözlük seçeneğini seçip Ekle ye tıklayınız.

66 5. Açılan yeni sayfada Genel panelinden sözlük adını ve açıklamasını ekleyip sözlük tiplerini belirleyiniz.

67 Burada sözlük tipleri ana sözlük ve ikinci sözlük olarak ikiye ayrılır. Eğer öğrencilerin sözlüğe veri girmesine izin verilmek isteniyorsa ikinci sözlük seçilmelidir. Ana sözlüğe veri girişini sadece eğitmen yapabilmektedir. Bir ders içerisinde ana sözlük olmadan da ikincil sözlük eklenebilir. Ve yine bir ders içerisine birden fazla ikinci sözlük eklenebilir. Ancak bir ders için sadece bir ana sözlük var olabilir. 6. Kayıtlar panelinde sözlüğün varsayılan olarak onaylı olması, her zaman düzenlenebilmesi, aynı kaydın tekrar girilebilmesi ve yorum izni ayarlarını yapınız. 7. Görünüm panelinde sözlüğün görünüm biçimi, her sayfadaki kayıt sayısı, alfabeyi göster, TÜMÜ linkini göster ve özel karakter linkini göster seçeneklerini belirleyiniz.

68 Burada 6 tip sözlük görünüm biçimi bulunmaktadır. Bunlar; a. Basit sözlük biçimi b. Kayıt Listesi c. SSS d. Yazarsız ardarda e. Yazar olmadan göster f. Yazarıyla göster 8. Dereceler panelinden sözlüğün başlangıç ve bitiş tarihlerini ayarlayınız. 9. Sözlük etkinliğine öğrencilerin hangi tarihler arasında erişebileceğini Erişilebilirliği Sınırla panelinden ayarlayınız.

69 10. Son olarak sayfanın en altında bulunan Kaydet ve derse dön seçeneğine tıklayınız. Wiki Ekleme Temel olarak bir wiki sayfası, katılımcıların herhangi bir programlama becerisi sahibi olmadan beraberce yarattıkları web sayfasıdır. Wiki etkinliğinde dersteki tüm öğrencilerin ortak katkıları ile web dokümanları oluşturulabilir. Bütün sınıfın ortak bir çalışma yürüterek zengin bir içerik hazırlamasına olanak sağlar. Dersinize Wiki eklemek için aşağıdaki adımları izleyiniz. 1. Öncelikle wiki eklemek istediğiniz derse tıklayınız. 2. Açılan ders sayfasında sol üstte bulunan Düzenlemeyi aç seçeneğini tıklayınız.

70 3. Wiki eklemek istediğiniz haftanın altında bulunan Yeni etkinlik veya kaynak ekle seçeneğini tıklayınız. 4. Açılan pencerede Etkinlikler panelinden Wiki seçeneğini seçip Ekle ye tıklayınız.

71 5. Açılan yeni sayfada Genel panelinden wiki adını, açıklamasını, wiki modunu ve ilk sayfa başlığını belirleyiniz.

72 Wiki modu iki çeşittir. Bunlar; -Collaborative Wiki(İşbirlikçi Wiki): Derse kayıtlı herkesin düzenleme yapabildiği wiki modudur. -Individual Wiki(Bireysel Wiki): Herkesin kendi wiki sayfasını oluşturabildiği wiki modudur. 6. Biçim panelinden wiki düzenleme biçimini ve bu biçimi öğrencilerin kendilerinin belirleyip belirleyemeyeceğini( Force Format seçeneğini işaretlerseniz öğrenci wiki düzenleme biçimini kendisi seçemeyecektir.) seçiniz. Burada üç çeşit wiki düzenleme biçimi vardır. Bunlar; -HTML Biçimi: Normal bir metin editörü kullanarak düzenleme biçimidir. -Creole: Popüler bir wiki düzenleme dilidir. Bu seçilirse, küçük bir düzenleme araç çubuğu belirecektir. -NWiki: Wiki düzenleme dilidir. 7. Wiki ye öğrencilerin hangi tarihler arasında erişebileceğini Erişilebilirliği Sınırla panelinden ayarlayınız.

73 8. Son olarak sayfanın en altında bulunan Kaydet ve derse dön seçeneğine tıklayınız. Veritabanı Ekleme Veritabanı etkinliği eğitmenlerin ve öğrencilerin herhangi bir konu hakkında işbirliği ile veritabanı oluşturmasına olanak sağlar. Bilgi metinleri, resimler, dış sayfa bağlantıları, tablolar ve aklınıza gelebilecek diğer yapı ve formatları veritabanına girdi olarak ekleyebilirsiniz. Dersinize Veritabanı eklemek için aşağıdaki adımları izleyiniz. 1. Öncelikle veritabanı eklemek istediğiniz derse tıklayınız. 2. Açılan ders sayfasında sol üstte bulunan Düzenlemeyi aç seçeneğini tıklayınız.

74 3. Veritabanı eklemek istediğimiz haftanın altında bulunan Yeni etkinlik veya kaynak ekle seçeneğini tıklayınız. 4. Açılan pencerede Etkinlikler panelinden Veritabanı seçeneğini seçip Ekle ye tıklayınız.

75 5. Açılan yeni sayfada Genel panelinden veritabanı adı, tanıtımını ve derste gösterilip gösterilmeyeceğini belirleyiniz.

76 6. Kayıtlar panelinde onayın gerekli olup olmadığını (Kayıtlar öğrencilere görünmeden önce bir eğitimci tarafından onaylanmalı mı?), yorum izni verip vermeyeceğinizi, gerekli kayıt sayısını (Buradan bir öğrencinin girmesi gereken kayıt sayısını belirleyebilirsiniz.), bakmadan önce gerekli kayıt sayısının olup olmayacağını (Bir öğrencinin bu veritabanı etkinliğindeki herhangi bir kaydı görebilmesi için göndermesi gereken kayıt sayısını buradan belirleyebilirsiniz.), en fazla girdi sayısını (Bir öğrencinin bu etkinlik için gönderebileceği en fazla kayıt sayısını belirleyebilirsiniz.) belirleyiniz. 7. Erişilebilirlik panelinden etkinliğin başlangıç, bitiş, görünebilme başlangıç ve görünebilme bitiş tarihlerini belirleyiniz. 8. Not panelinden bu etkinliğin notunun, not defterinde nerede yer alacağını belirleme işlemini yapınız. 9. Dereceler panelinden öğrencilerin veritabanındaki girdilerine puan verme izinlerinizi ve puanlama sisteminizi ayarlayabilirsiniz.

77 10. Son olarak sayfanın en altında bulunan Kaydet ve derse dön seçeneğine tıklayınız. Veritabanı Düzenleme -Alan Ekleme: Veritabanına alan eklemek için öncelikle daha önceden oluşturduğunuz veritabanı etkinliğine giriniz. Açılan sayfada Alanlar başlığını altında Seçiniz.. yazan açılır pencereden alan veri tipini belirleyiniz.

78 Açılan yeni sayfada alan adını ve açıklamasını belirleyiniz. Ekle seçeneğine tıklayarak alanınızı oluşturunuz. -Alan Silme: Veritabanı etkinliğine giriniz. Alanlar başlığına tıklayınız. Silmek istediğiniz alanın yanındaki X simgesine tıklayınız.

79 Açılan yeni sayfa da Bu alanı silmek üzeresiniz, emin misiniz? sorusu ile karşılaşacaksınız. Eğer silmek istediğinizden eminseniz Devam seçeneğine tıklayınız. -Kayıt Ekleme: Veritabanına kayıt eklemek için öncelikle daha önceden oluşturduğunuz veritabanı etkinliğine giriniz. Açılan sayfada Kayıt Ekle başlığı altında yeni kayıt için gerekli alanları doldurunuz ve Kaydet ve bak seçeneğine tıklayınız.

80 -Liste Görünümü: Liste görünümünde veritabanındaki kayıtlar alt alta listelenecektir.

81 -Tek Görünüm: Tek görünümde her sayfada bir kayıt gösterilecektir. Diğer kayıtları görmek isterseniz sayfalarda ilerlemeniz gerekmektedir. -Kayıt Silme: Veritabanı etkinliğine giriniz. Kayıt silmek için kayıtları liste görünümde veya tek görünümde görüntüleyiniz. Silmek istediğiniz kayıtın yanındaki X simgesine tıklayınız.

82 Açılan yeni sayfa da Bu kaydı silmek istediğinizden emin misiniz? sorusu ile karşılaşacaksınız. Eğer silmek istediğinizden eminseniz Sil seçeneğine tıklayınız. -Dışa Aktarma: Veritabanı etkinliğine giriniz. Veritabanınızı CSV veya ODS uzantılı olarak dışarı aktarmak istiyorsanız Dışa ver başlığı altında dışarı aktarmak istediğiniz verileri seçtikten sonra Export Entries (Verileri Dışarı Aktar) seçeneğine tıklayınız. Veritabanınızı zip dosyası olarak dışarı aktarmak istiyorsanız Ayarlar başlığı altında Zip olarak çıkart panelinden Dışa ver seçeneğini tıklayınız.

83 -İçeri Aktarma: Veritabanı etkinliğine giriniz. Ayarlar başlığı altında Zip dosyasından al panelinden içeri aktarmak istediğiniz dosyayı seçtikten sonra Al seçeneğine tıklayınız.

84 Çalıştay Ekleme Çalıştay etkinliği öğrencilerin çalışmalarının toplanması, incelemesi ve akran değerlendirmesine olanak sağlar. Öğrenciler bir çevrimiçi metin aracı veya dosya ekleri ile çalışmalarını teslim ederler. Dersinize Çalıştay eklemek için aşağıdaki adımları izleyiniz. 1. Öncelikle çalıştay eklemek istediğiniz derse tıklayınız. 2. Açılan ders sayfasında sol üstte bulunan Düzenlemeyi aç seçeneğini tıklayınız.

85 3. Çalıştay eklemek istediğimiz haftanın altında bulunan Yeni etkinlik veya kaynak ekle seçeneğini tıklayınız. 4. Açılan pencerede Etkinlikler panelinden Çalıştay seçeneğini seçip Ekle ye tıklayınız.

86 5. Açılan yeni sayfada Genel panelinden çalıştay adı, açıklamasını ve derste gösterilip gösterilmeyeceğini belirleyiniz.

87 6. Başarı notu ayarları panelinden derecelendirme stratejilerini(grading strategy) ve notlandırmayı belirleyiniz. Burada dört çeşit derecelendirme stratejileri bulunmaktadır( Not: Bu strateji çalıştay oluşturulduktan sonra değiştirilemez. ). Bunlar; a. Accumulative grading (Birikmiş derecelendirme): Belirtilen çalıştaya ilişkin verilen yorumlar ve notlardır. b. Yorumlar: Belirtilen hususlarla ilgili verilen yorumladır. Ancak not yoktur. c. Hata Sayısı: Evet/ Hayır değerlendirmesi kullanılır. Ve yorumlar belirli savlar için verilir. d. Rubrik (Bölüm): Belirtilen kriterlere ilişkin bölüm değerlendirilmesi verilir. 7. Değerlendirme ayarları panelinde değerlendirme talimatlarını ve öğrencilerin öz-değerlendirme (Öğrencilerin kendi çalışmalarını değerlendirmesidir.) yapıp yapamayacaklarını belirleyiniz.

88 8. Değerlendirme alanının altında bir metin alanın görüntülenmesini ve öğrencilerin genel bir değerlendirmesi için yorum yapmasını veya diğer değerlendirmelere ek açıklama yapmasına izin vermek istiyorsanız geri bildirim panelinde overall feedback mode(genel geribildirim modu) nu etkinleştiriniz. Yine geri bildirim panelinde Conclusion(Sonuç) seçeneğinde yazdığınız sonuç metni etkinlik sonunda öğrencilere gösterilir. 9. Erişilebilirlik panelinden gönderimlerin başlangıç ve son teslim tarihini, değerlendirmenin başlangıç ve bitiş tarihi belirleyiniz. 10. Son olarak sayfanın en altında bulunan Kaydet ve derse dön seçeneğine tıklayınız.

89 Sınav Oluşturma Sınav etkinliği, dersiniz için çeşitli yapılarda sınav hazırlama olanağı sunar. Çoktan seçmeli, doğru- yanlış, eşleştirme veya açık uçlu sorular gibi pek çok farklı soru çeşitlerinin kullanılması büyük kolaylıklar sağlamaktadır. Dersinize Sınav eklemek için aşağıdaki adımları izleyiniz. Öncelikle sınav eklemek istediğiniz derse tıklayınız. Açılan ders sayfasının sağ üst kısmında Düzenlemeyi aç seçeneğine tıklayınız. Sınav eklemek istediğiniz hafta/bölümün altındaki Yeni etkinlik veya kaynak ekle ye tıklayınız.

90 Açılan yeni pencerede Etkinlikler panelinden Sınav seçeneğini seçip Ekle ye tıklayınız.

91 Açılan sayfada Genel panelinden sınav adı ve sınav tanıtım açıklamasını giriniz. Ve ders sayfasında açıklama gösterilip gösterilmeyeceğini ayarlayınız.

92 Timing panelinden sınavın başlama ve bitiş tarihini, sınavın süre aralığını ayarlayınız. Not panelinden Not kategorisini, yapacağınız sınavın tekrar tekrar uygulanmasına izin verilip verilmeyeceğini, notlandırma yönteminizin nasıl olacağını ayarlayınız. Düzen panelinden soru sıralamasının nasıl olacağını ayarlayınız. Soru Davranışı panelinden soruların karışıp karışmayacağını, sorunun nasıl davranacağını(geri bildirimi anında mı versin yoksa sınav sonunda mı versin gibi seçenekler vardır.) ayarlayınız.

93 Seçenekleri İncele panelinden öğrencinin cevabının ne zaman gözükeceğini (cevapladıktan hemen sonra, sınav hala devam ederken) etkin olan işaretleri kaldırarak ayarlayınız. Göster panelinden öğrencinin fotoğrafı varsa gösterilip gösterilmeyeceğini, notların ondalık sayılarının gösterilip gösterilmeyeceğini ayarlayınız. Uygulamalar için ek sınırlamalar panelinden parola (güvenliği arttırmak açısından), Ağ adresi gerekli (ip kısıtlaması, sınava hangi bilgisayarlardan girilebilecek), birinci ve ikinci uygulama arasındaki mecburi bekleme süresini kısıtlama ayarlarını yapınız. Sonuç geri bildirimi panelinden Geri bildirim olarak hangi notu aldığında ne gözükecek öğrenciye (Ör. 100 ile 85 arasındaki not alırsa AA gözüksün) onun ayarlarını yapınız.

94 Otomatik olarak 5 alan çıkıyor eğer sizin için yeterli değilse sayfa sonunda 3 geri bildirim daha ekle tıklayarak alan ekleyiniz. Genel Eklenti Ayarları panelinden görünürlük, id numarası, grup modu ayarlarını yapınız. Sınava öğrencilerin hangi tarihler arasında erişebileceğini Erişilebilirliği Sınırla panelinden ayarlayınız.

95 Son olarak sayfanın en altında bulunan Kaydet ve Göster seçeneğine tıklayınız. Sorular Sorular bölümünde öğretmenler sınavları için soru hazırlayabilirler. Çoktan seçmeli, doğru- yanlış, eşleştirme veya açık uçlu sorular gibi pek çok farklı soru çeşitlerinin kullanılması öğretmenlere soru hazırlamada büyük kolaylıklar sağlamaktadır. Ayrıca sorular soru bankalarında saklanıp farklı farklı sınavlarda kullanılabilirler. Öncelikle soru eklemek istediğiniz sınava tıklayınız.

96 Açılan sınav sayfasında Sınav Düzenle seçeneğine tıklayınız. Açılan yeni sayfada ilk olarak sınavınızda vereceğiniz en yüksek notu yazınız ve Kaydet seçeneğine tıklayınız. Kaydettikten sonra Bir soru ekle seçeneğine tıklayınız.

97 Açılan pencereden eklenecek soru tipini (Basit Hesaplanmış, Çoktan seçmeli, Doğru/Yanlış, Eşleştirme, Hesaplanmış, Kısa Cevap, Yazılı v.b) seçiniz ve Sonraki seçeneğine tıklayınız. Çoktan Seçmeli Genel panelinden Kategori ( Sınav hangi derse ait olacak ) belirleyiniz, soru adı, soru metni, varsayılan not (Soru kaç puan), birden fazla yanıt verilsin mi (Şıklardan iki yanıt doğruysa etkinleştirebilirsiniz), seçenek türü (a,b,c ya da A,B,C şeklinde mi olsun gibi) ayarlarını yapınız.

98 Cevaplar panelinden 1.seçenek (Seçenek metnini yazınız), Not (seçenek kısmına doğru cevap yazdıysanız, bu soru kaç puanlık soruysa o puanı yazınız, seçenek kısmına yanlış cevap yazdıysanız, bu soru kaç puanlık soruysa o puanın eksisini yazınız)ayarlarını yapınız. İlgili ayarları yaptıktan sonra Değişikleri kaydet seçeneğine tıklayınız.

99 Eşleştirme Genel panelinden Kategori, soru adı, soru metni, varsayılan not (Soru kaç puan), genel geri bildirim ayarlarını yapınız. Cevaplar panelinden Soru 1(sorunuzu yazınız), Cevap (Sorunun doğru cevabını yazınız) yazınız.

100 Son olarak Değişikleri kaydet seçeneğine tıklayınız. Doğru/Yanlış Genel panelinden Kategori, soru adı, soru metni, varsayılan not ( Soru kaç puan ), doğru yanıt( açılır menü gelecek, eğer soru metnine yazdığınız yazı doğru ise doğru, yanlış ise yanlış seçeneğini seçiniz), doğru ya da yanlış yanıtlar için geri bildirim metni yazınız.

101 Son olarak Değişikleri kaydet seçeneğine tıklayınız.

102 SCORM/AICC Dosyası Ekleme SCORM, farklı öğrenme yönetim sistemleri arası ders ve içerik paylaşımı ile farklı ortamlarda öğrenme içeriği arama kolaylığı sağlar. Eğer bir öğrenme materyali SCORM standartlarıyla uyuşuyorsa SCORM u destekleyen bir öğrenme yönetim sistemine dahil edilebilir. Dersinize SCORM dosyası eklemek için aşağıdaki adımları izleyiniz. 1. Öncelikle SCORM/AICC dosyası eklemek istediğiniz derse tıklayınız. 2. Açılan ders sayfasında sol üstte bulunan Düzenlemeyi aç seçeneğini tıklayınız. 3. SCORM dosyası eklemek istediğiniz haftanın/bölümün altında bulunan Yeni etkinlik veya kaynak ekle seçeneğini tıklayınız.

103 4. Açılan pencerede Etkinlikler panelinden SCORM/AICC seçeneğini seçip Ekle ye tıklayınız.

104 5. Açılan yeni sayfada Genel panelinden ad ve açıklama ekleyiniz.

105 6. Package panelinden yüklemek istediğiniz dosyayı seçiniz. Dosyayı seçmek için iki yöntem vardır. Bunlar; a. Eklemek istediğiniz dosyaları buraya sürükleyip bırakınız yazan alanın üzerine sisteme yüklemek istediğiniz dosyayı sürükleyip bırakınız. b. Dosya gönderimleri penceresinin sol üst köşesinde bulunan Ekle simgesine tıklayınız. Açılan pencerede Dosya Seç seçeneğine tıklayınız ve bilgisayarınızdan yükleyeceğiniz dosyayı seçiniz.

106 Sonra Bu dosyayı yükle seçeneğine tıklayınız. 7. Son olarak sayfanın en altında bulunan Kaydet ve derse dön seçeneğine tıklayınız.

107 Sohbet Ekleme ve Kullanımı Sohbet odaları ders öğrencileri ile genel veya belirli bir konu üzerinde eşzamanlı olarak sohbet etme ve tartışma olanağı sunar. Dersinize Sohbet eklemek için aşağıdaki adımları izleyiniz. 1. Öncelikle sohbet odası eklemek istediğiniz derse tıklayınız. 2. Açılan ders sayfasında sol üstte bulunan Düzenlemeyi aç seçeneğini tıklayınız. 3. Sohbet eklemek istediğiniz haftanın altında bulunan Yeni etkinlik veya kaynak ekle seçeneğini tıklayınız.

108 4. Açılan pencerede Etkinlikler panelinden Sohbet seçeneğini seçip Ekle ye tıklayınız.

109 5. Açılan yeni sayfada Genel panelinden sohbet adı ve sohbetin tanıtım açıklamasını ekleyiniz.

110 6. Sohbet Oturumları panelinden sohbet saatini, sohbetin tekrarlanıp tekrarlanmayacağını, geçmiş oturumların kaydedilip kaydedilmeyeceği ve geçmiş oturumları kimlerin görüp göremeyeceğini belirleyiniz. 7. Sohbet odasına öğrencilerin hangi tarihler arasında erişebileceğini Erişilebilirliği Sınırla panelinden ayarlayınız. 8. Son olarak sayfanın en altında bulunan Kaydet ve derse dön seçeneğine tıklayınız.

111 Sohbet Odasının Kullanımı için; 1. Katılmak istediğiniz sohbet odasına tıklayınız. 2. Açılan sayfada Şimdi sohbete katıl seçeneğine tıklayınız. Açılan sohbet sayfasından öğrencilerinize birebir veya toplu olarak anlık mesaj gönderebilirsiniz.

112 Raporlar Moodle sisteminin raporlama özelliği sayesinde sistemde oluşan her türlü değişiklikler ve istatistikler kayıt altında tutulmakta ve görüntülenebilmektedir. Raporlar üç ana başlık altında toplanmıştır. Bunlar; 1. Logs(Kayıtlar): Kayıt raporları site ve ders düzeyinde alınabilir. Ders düzeyinde rapor almak için, raporlamak istediğiniz dersi seçiniz. Daha sonra Ayarlar>Ders Yönetimi>Raporlar>Logs seçeneğine tıklayınız. Açılan sayfada hangi kayıtları görmek istediğinizi seçiniz. Son olarak Bu kayıtları getir seçeneğine tıklayarak istediğiniz kayıtların raporlarını görüntüleyiniz. 2. Activity Report (Etkinlik Raporu): Etkinlik raporları ile seçtiğiniz derse ait etkinlik veya kaynaklar ile ilgili işlemlerin raporu alınır. Etkinlik raporu almak için, raporlamak istediğiniz dersi seçiniz. Daha sonra Ayarlar>Ders Yönetimi>Raporlar>Activity Report seçeneğine tıklayınız.

113 Açılan sayfada herhangi bir etkinlik veya kaynağı seçerek raporu görüntüleyiniz. 3. Course Participation (Kurs katılımı): Öğretmen belirli bir faaliyet için bir kurs katılım raporu oluşturabilir. Bunun için öncelikle raporlamak istediğiniz dersi seçiniz. Daha sonra Ayarlar>Ders Yönetimi>Raporlar>Course participation seçeneğine tıklayınız.

114 Açılan yeni sayfada rapor almak isteğiniz etkinliği, süre gibi özellikleri belirleyiniz. Sonra Git seçeneğine tıklayınız. Sayfanın altında rapor görüntülenecektir. Ancak burada activity reporttan farklı olarak katılım göstermiş öğrencilere mesaj gönderebilirsiniz.

115 Ders Notlarına erişim Bu sayfada öğrenenlerin notlarını düzenleyebilir, başarı puanını ölçeklendirebilirsiniz. Başarı notunu gerçek not, yüzde, harf notu olarak belirleyebilirsiniz. Öncelikle not eklemek istediğiniz dersi seçiniz. Açılan ders sayfasında Ayarlar > Ders Yönetimi > Notlar seçeneğini tıklayınız.

116 Açılan yeni sayfadan Düzenlemeyi aç seçeneğini tıklayınız. Öğrencilerin notlarını girmek için açılır menüden Öğrenci Raporu seçeneğini seçiniz.

117 Notlarınızı girdikten sonra Güncelle seçeneğini tıklayınız. Eğer herhangi bir öğrencinin bütün etkinliklerden aldığı notları görmek isterseniz açılır menüden Kullanıcı raporu na tıklayınız.

118 Açılan sayfada tablonun sağ üst köşesindeki açılır menüden notlarını görmek istediğiniz öğrenciyi seçiniz. Haftalık Görünümü Düzenleme 1. Açılan ders sayfasında Düzenlemeyi aç seçeneğini tıklayınız.

119 2. Haftaların/Bölümlerin sağ tarafındaki göz simgesine tıklayarak o haftanın öğrenci tarafından görünmesini engelleyebilirsiniz. Ve görünmez yaptığınız haftayı yine göz simgesine tıklayarak görünür yapabilirsiniz. 3. Hafta isimlerinin altında bulunan özeti düzenle simgesine tıklayınız.

120 4. Açılan yeni sayfada haftaya bölüm adı ve açıklaması giriniz. Ancak bölüm adının yanındaki ön tanımlı bölüm adını kullan seçeneği işaretlenmişse sistem değişiklik yapmanıza izin vermeyecektir. Bölüm adında değişiklik yapmak istiyorsanız bu işareti kaldırınız.

121 5. Düzenleme açık iken sayfanın en altında bulunan + ve - simgeleri ile derse bölüm ekleyebilirsiniz veya bölüm çıkabilirsiniz. 6. Bölümler altındaki etkinlik veya kaynakların başında bulunan ok işaretine tıklayarak etkinliği veya kaynağı istediğiniz bir bölüme taşıyabilirsiniz.

122 Atatürk Bulvarı 105 / 914 Kızılay - Çankaya / Ankara 0(312)

EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU

EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU İçindekiler Sisteme Giriş Yapma... 2 Sanal Ders Oluşturma... 3 Sisteme Materyal Yükleme... 13 Sisteme Sanal Ders Videosunu

Detaylı

ÖĞRENCİLER İÇİN MOODLE KULLANIM KILAVUZU

ÖĞRENCİLER İÇİN MOODLE KULLANIM KILAVUZU ÖĞRENCİLER İÇİN MOODLE KULLANIM KILAVUZU Ankara Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi 2016-2017 İçerik Sisteme Giriş... 3 Derslere Erişim... 4 Ders Sayfaları... 4 Moodle Etkinliklerine Katılma... 4 1. Adobe

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU MERSİN, 2018 MERSİN MESLEK YÜKSEKOKULU ANA SAYFASI TANITIMI Mersin Meslek Yüksekokulu resmi web sitesine http://uzak4.mersin.edu.tr/index.php

Detaylı

Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen.

Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen İçindekiler VeduBox İçeriği- Öğretmen... 3 Ana Sayfa... 3 Takvimim... 4 Takvimim... 4 Akademik Takvim... 4 Derslerim... 4 Ders Profili... 5 İçerik... 5 Duyurular... 7 Ödevler:... 8 Anketler...

Detaylı

Avrasya Üniversitesi. Tuncay AYDEMİR

Avrasya Üniversitesi. Tuncay AYDEMİR Avrasya Üniversitesi Moodle Sistemi Kullanım Klavuzu Hazırlayan Tuncay AYDEMİR Moodle Nedir? Moodle; Öğrenci eğitimci arasında internet ortamında paylaşımların yapılabilmesini sağlayan bir sistemdir. Eğitimci

Detaylı

bilgi.ozeldunyakoleji.com Öğretmenler İçin Portal Kullanım Kılavuzu Özel Dünya Eğitim Kurumları Bilgi Sistemleri

bilgi.ozeldunyakoleji.com Öğretmenler İçin Portal Kullanım Kılavuzu Özel Dünya Eğitim Kurumları Bilgi Sistemleri Öğretmenler İçin Portal Kullanım Kılavuzu Özel Dünya Eğitim Kurumları Bilgi Sistemleri İçindekiler Moodle a Giriş...2 Ders Ekleme...3 Yeni Kategori Ekleme:...3 Yeni Ders Ekleme:...4 Genel:...4 Ders Kayıtları:...6

Detaylı

Moodle, herkes tarafından (öğretmen, öğrenci) kolay şekilde kullanılabilmektedir.

Moodle, herkes tarafından (öğretmen, öğrenci) kolay şekilde kullanılabilmektedir. MOODLE NEDİR? Moodle, özgür ve açık kaynak kodlu bir uzaktan eğitim sistemidir. Açılımı, Modular-Object-Oriented- Dynamic-Learning-Environment yani Esnek Nesne Yönelimli Dinamik Öğrenme Ortamı olarak çevrilebilir.

Detaylı

MEBİS Kullanım Kılavuzu. Öğretim Elemanı Yeni. 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi

MEBİS Kullanım Kılavuzu. Öğretim Elemanı Yeni. 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi MEBİS Kullanım Kılavuzu Öğretim Elemanı Yeni 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi İçindekiler 1. Uzem 1. Uzem mebis.medipol.edu.tr adresine girdiğinizde sol alt tarafta bulunan seçeneklerden "Muzem

Detaylı

Öğretmenler İçin Moodle Kullanım Kılavuzu

Öğretmenler İçin Moodle Kullanım Kılavuzu Öğretmenler İçin Moodle Kullanım Kılavuzu Birtel İletişim Teknolojileri www.birtel.com.tr İçindekiler Moodle a Giriş...2 Ders Ekleme...3 Yeni Kategori Ekleme:...3 Yeni Ders Ekleme:...4 Genel:...4 Ders

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU Üniversitemiz Webmail servisi yenilenmiş olup Roundcube webmail üzerinden servis vermeye başlamıştır. Daha önce kullanılan SquirrelMail servisi https://oldwebmail.cankaya.edu.tr/

Detaylı

MEBİS Kullanım Kılavuzu. Öğrenci. 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi

MEBİS Kullanım Kılavuzu. Öğrenci. 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi MEBİS Kullanım Kılavuzu Öğrenci 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi İçindekiler 1. Uzem 1. Uzem Seçili haftaya öğretim elemanının eklediği bir canlı ders varsa dersin başlığı üzerine tıklayınız açılan

Detaylı

CAMPUSIUM UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU

CAMPUSIUM UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU CAMPUSIUM UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU YÖNETİM PANELİ 1-Kategori Tanımlama: Sistemde öncelikle kategori eklemelisiniz. Kategori eklemek için işlemler menüsünden kategoriler sekmesini tıklayınız.

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEM KULLANIM REHBERİ

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEM KULLANIM REHBERİ UZAKTAN EĞİTİM SİSTEM KULLANIM REHBERİ (Eğitmenler için) Bartın Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİNE GİRİŞ Uzaktan eğitim öğrenme yönetim sistemine web ortamından

Detaylı

EĞİTMEN PANEL KULLANIM KILAVUZU

EĞİTMEN PANEL KULLANIM KILAVUZU EĞİTMEN PANEL KULLANIM KILAVUZU WEBOKUL 2018 2 İçindekiler Tablosu Webokul a Eğitmen Olarak Nasıl Kayıt Olabilirim? 3 Eğitmen Paneline Nasıl Ulaşırım? 5 Eğitmen Paneli Hakkında 6 Nasıl Eğitim Eklerim?

Detaylı

Tarık TALAN [MOODLE SİSTEMİ TEMEL KULLANIM KILAVUZU]

Tarık TALAN [MOODLE SİSTEMİ TEMEL KULLANIM KILAVUZU] Tarık TALAN [MOODLE SİSTEMİ TEMEL KULLANIM KILAVUZU] İçindekiler Sisteme Giriş... 1 Derslere Erişim... 2 Moodle Etkinliklerine Katılma... 2 Profil Düzenleme... 3 Mesajlar... 4 Sınav Etkinliği... 5 Ödev

Detaylı

EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb)

EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb) EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb) İçindekiler EBA Dosya Nedir?... 1 Kimler kullanabilir?... 2 Uygulama Ne işe Yarar?... 2 Sisteme internet üzerinden giriş nasıl yapılır?... 2 Yeni bir klasör

Detaylı

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi:Giriş ekranınd dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılaraksisteme giriş yapılır. Sistem Ekranı: 4 2 Klasörler Dosyalar

Detaylı

MOODLE 2.6 EĞĠTMEN KILAVUZU

MOODLE 2.6 EĞĠTMEN KILAVUZU MOODLE 2.6 EĞĠTMEN KILAVUZU Ankara Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi Eylül 2014 Ġçindekiler 1. Moodle Hakkında... 3 2. Sisteme Giriş... 4 3. Derse Giriş... 6 4. Ders İçeriği Ekleme... 6 4.1. Ders Sayfasına

Detaylı

ÖĞRENCİLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) KULLANIM KILAVUZU

ÖĞRENCİLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) KULLANIM KILAVUZU ÖĞRENCİLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU İçindekiler Sisteme Giriş Yapma... 2 Derslere Erişim... 3 Ders Kayıtlarına Erişim... 9 Eğitmene Ulaşma/ Mesaj Gönderme...

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEM KULLANIM REHBERİ

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEM KULLANIM REHBERİ UZAKTAN EĞİTİM SİSTEM KULLANIM REHBERİ (Öğrenciler için) Bartın Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİNE GİRİŞ Uzaktan eğitim öğrenme yönetim sistemine web ortamından

Detaylı

Öğrenci Kullanım Kılavuzu

Öğrenci Kullanım Kılavuzu Öğrenci Kullanım Kılavuzu Web tabanlı ALMS adresinizden sisteminize web tarayıcınızla (Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla, Safari vb.) giriş yapınız. Açılan sayfada gerekli alanlara TC kimlik numaranızı

Detaylı

SAUPORT V3 (2014) Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi

SAUPORT V3 (2014) Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi SAUPORT V3 (2014) Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Bu ders içeriğinin basım, yayım ve satış hakları Sakarya Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Merkezi ne aittir. "Uzaktan

Detaylı

«Moodle - e-sınav Sistemi» Sınav Oluşturma Adımları

«Moodle - e-sınav Sistemi» Sınav Oluşturma Adımları «Moodle - e-sınav Sistemi» Sınav Oluşturma Adımları 1 e-sınav Sistemine Giriş e-sınav Sistemini görüntülemek için web tarayıcısının adres kısmına http://esinav.ankara.edu.tr/ yazarak, Enter tuşuna basınız.

Detaylı

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM ve ARAŞTIRMA MERKEZİ ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU (ÖĞRENCİ)

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM ve ARAŞTIRMA MERKEZİ ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU (ÖĞRENCİ) 01 Tarayıcınızın adres çubuğuna http://uzem.ogu.edu.tr yazıp açılan sayfada Giriş (Log in) bağlantısına tıklayınız. Kullanıcı adı ve şifre bilgilerinizi yazıp Giriş yap butonuna tıklayın. 02 Kullanıcı

Detaylı

EĞİTMEN PANEL KULLANIM KILAVUZU

EĞİTMEN PANEL KULLANIM KILAVUZU EĞİTMEN PANEL KULLANIM KILAVUZU WEBOKUL 2018 2 İçindekiler Tablosu Webokul a Eğitmen Olarak Nasıl Kayıt Olabilirim? 3 Eğitmen Paneline Nasıl Ulaşırım? 5 Eğitmen Paneli Hakkında 6 Nasıl Eğitim Eklerim?

Detaylı

Öğrenci Kullanım Kılavuzu

Öğrenci Kullanım Kılavuzu Öğrenci Kullanım Kılavuzu Web tabanlı ALMS adresinizden sisteminize web tarayıcınızla (Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla, Safari vb.) giriş yapınız. Açılan sayfada gerekli alanlara kullanıcı adı

Detaylı

ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ (ÖYS) KULLANIM KILAVUZU

ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ (ÖYS) KULLANIM KILAVUZU ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ (ÖYS) KULLANIM KILAVUZU Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Adres : Sanayi Karşısı, MAUZEM, İstasyon/MARDİN Tel (Santral) : +90 482 213 40 02, Dahili: 3412 ya da 3418 E-Mail

Detaylı

İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU

İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU Hazırlayanlar Mahmut ÖZDEMİR Sezgin SERPEN Büşra TUNCER Yönetim Paneli Kullanımı Sistemin yönetim

Detaylı

Doktor Web Tasarım ile sıfır hatada Dünya standartlarında web kalite politikasına uygun web sitesi oluşturabileceksiniz

Doktor Web Tasarım ile sıfır hatada Dünya standartlarında web kalite politikasına uygun web sitesi oluşturabileceksiniz KULLANIM KILAVUZU Doktor Web Tasarım ile sıfır hatada Dünya standartlarında web kalite politikasına uygun web sitesi oluşturabileceksiniz Her doktorun ihtiyacı olan doktor web sitesi, hasta ve doktor arasındaki

Detaylı

ÖĞRENME PORTALI KULLANIM KILAVUZU. Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MAUZEM)

ÖĞRENME PORTALI KULLANIM KILAVUZU. Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MAUZEM) ÖĞRENME PORTALI KULLANIM KILAVUZU Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MAUZEM) http://portal.artuklu.edu.tr Adres: MYO Yerleşkesi, MAUZEM, İstasyon/MARDİN Tel (Santral) : +90 482 213 40 02, Dâhili:

Detaylı

YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ. Uzaktan Eğitim Merkezi NEU-UZEM ÖĞRENCİLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ(MOODLE) KULLANMA KLAVUZU

YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ. Uzaktan Eğitim Merkezi NEU-UZEM ÖĞRENCİLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ(MOODLE) KULLANMA KLAVUZU YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ Uzaktan Eğitim Merkezi NEU-UZEM ÖĞRENCİLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ(MOODLE) KULLANMA KLAVUZU ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ MOODLE Öğrenme Yönetim Sistemleri, Ağ üzerinden eş zamanlı

Detaylı

LEARNING MANAGEMENT SYSTEM NASIL KULLANIRIM

LEARNING MANAGEMENT SYSTEM NASIL KULLANIRIM LEARNING MANAGEMENT SYSTEM NASIL KULLANIRIM Erzurum 2012-2013 ÖNSÖZ Bu kitapçık Atatürk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezince uzaktan eğitim verecek Öğretim elemanlarının ders içeriklerini

Detaylı

Kullanıcı Kılavuzu Türk İşaret Dili (TİD) Web Sayfası Projesi. Ayça Kundak Cem Altel Didem Gözüpek M.Sadullah Ceran Metin Döşlü Seher Göğebakan

Kullanıcı Kılavuzu Türk İşaret Dili (TİD) Web Sayfası Projesi. Ayça Kundak Cem Altel Didem Gözüpek M.Sadullah Ceran Metin Döşlü Seher Göğebakan Kullanıcı Kılavuzu Türk İşaret Dili (TİD) Web Sayfası Projesi Ayça Kundak Cem Altel Didem Gözüpek M.Sadullah Ceran Metin Döşlü Seher Göğebakan Table of Contents 1. GİRİŞ... 3 1.1 Amaç... 3 1.2 Kapsam...

Detaylı

Trakya Üniversitesi Personel Web Sayfası Düzenleme Kılavuzu

Trakya Üniversitesi Personel Web Sayfası Düzenleme Kılavuzu Trakya Üniversitesi Personel Web Sayfası Düzenleme Kılavuzu Trakya Üniversitesi Web Anasayfası nda Kullanıcı Girişi tıklanır. Karşınıza Tek Noktadan Erişim sağlamak için giriş yapacağınız ekran gelir.

Detaylı

Kullanıcı Kılavuzu. support.ebsco.com

Kullanıcı Kılavuzu. support.ebsco.com Kullanıcı Kılavuzu support.ebsco.com EBSCOhost lider bilgi sağlayıcılarından derlenmiş çeşitli tam metin ve popüler veri tabanları sunan güçlü bir danışma aracıdır. Bu kullanıcı kılavuzunda, EBSCOhost

Detaylı

İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ

İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ U Z A K T A N E Ğ İ T İ M M E R K E Z İ Öğretim Yönetim Sistemi ve Sanal Sınıf (ESLMS) Öğrenci Kılavuzu İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ Uzaktan Eğitim Sisteminde tüm eğitim

Detaylı

Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi

Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Bu ders içeriğinin basım, yayım ve satış hakları Sakarya Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Merkezi

Detaylı

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi: Giriş ekranınd sisteme giriş yapılır. dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılarak Sistem Ekranı: 4 2 1 2 3 Klasörler

Detaylı

Turgut Özal Üniversitesi WEB Sitesi Kullanım Kılavuzu

Turgut Özal Üniversitesi WEB Sitesi Kullanım Kılavuzu Turgut Özal Üniversitesi WEB Sitesi Kullanım Kılavuzu Temmuz 2012 Turgut Özal Üniversitesi web sitesi yönetim paneline aşağıdaki link yardımıyla ulaşabiliriz. http://www.turgutozal.edu.tr/webmin/ Karşımıza

Detaylı

2016 Bahar Dönemi. İşveren ve İşveren Vekili için. İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri. e-sertifika Programı. Başvuru Kılavuzu

2016 Bahar Dönemi. İşveren ve İşveren Vekili için. İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri. e-sertifika Programı. Başvuru Kılavuzu 2016 Bahar Dönemi İşveren ve İşveren Vekili için İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri e-sertifika Programı Başvuru Kılavuzu 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifre Hatırlatma

Detaylı

e-öğrenme ortamı kullanma kılavuzu

e-öğrenme ortamı kullanma kılavuzu e-öğrenme ortamı kullanma kılavuzu Genel Açıklama Ders ve çalışma alanı sekmeleri Ulaşmak istediğiniz dersin sekmesine tıklamanız yeterlidir. Aktif olan diğerlerinden farklı olarak öne çıkar. Ekranda yer

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU 1 GİRİŞ Bu doküman içerisinde, hizmete sunulan Uzaktan Eğitim Sistemi (UZEM) öğrenci ekranlarının kullanımına yönelik yardım içeriği bulunmaktadır.

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU. VSP Teknoloji ile sıfır hatada Dünya standartlarında web kalite politikasına uygun web sitesi oluşturabileceksiniz

KULLANIM KILAVUZU. VSP Teknoloji ile sıfır hatada Dünya standartlarında web kalite politikasına uygun web sitesi oluşturabileceksiniz KULLANIM KILAVUZU VSP Teknoloji ile sıfır hatada Dünya standartlarında web kalite politikasına uygun web sitesi oluşturabileceksiniz Kullanıcı dostu kontrol panelli dünya standartlarında web tasarım uygulaması.

Detaylı

GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA

GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA Google Docs yani Google Dokümanlar hizmeti bir süre önce Google Drive adlı bulut depolama hizmetinin içerisine alındı ve çok daha gelişerek yoluna devam etti. Google

Detaylı

Ziraat Bankası Uzman Yardımcısı İşe Alım Sınavı. Başvuru Kılavuzu

Ziraat Bankası Uzman Yardımcısı İşe Alım Sınavı. Başvuru Kılavuzu Ziraat Bankası Uzman Yardımcısı İşe Alım Sınavı Başvuru Kılavuzu 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifre Hatırlatma İşlemleri 5. Şifre Değiştirme İşlemleri 6. Başvurduğunuz

Detaylı

Hoş geldiniz. Twinspace Kılavuzu. Bu kılavuz, TwinSpace de yeni olan Öğretmen Yöneticiler tarafından kullanılmak üzere tasarlanmıştır.

Hoş geldiniz. Twinspace Kılavuzu. Bu kılavuz, TwinSpace de yeni olan Öğretmen Yöneticiler tarafından kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Hoş geldiniz Twinspace Kılavuzu Bu kılavuz, TwinSpace de yeni olan Öğretmen Yöneticiler tarafından kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Sizlere: - TwinSpace inize erişme - Profilinizi düzenleme - Proje aktiviteleri

Detaylı

ÖĞRENCİLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU

ÖĞRENCİLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU ÖĞRENCİLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ MOODLE Öğrenme Yönetim Sistemleri, Ağ üzerinden eş zamanlı olmayan öğrenme materyali sunma, sunulan öğrenme materyalini

Detaylı

ZİRAAT BANKASI - SERVİS GÖREVLİSİ SINAVI

ZİRAAT BANKASI - SERVİS GÖREVLİSİ SINAVI ZİRAAT BANKASI - SERVİS GÖREVLİSİ SINAVI 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifre Hatırlatma İşlemleri 5. Şifre Değiştirme İşlemleri 6. Başvurduğunuz Sınavlar Genel Bilgi

Detaylı

İdari Birimler Yönetim Paneli Kullanma Kılavuzu Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Web Tasarım Ve Yazılım Birimi

İdari Birimler Yönetim Paneli Kullanma Kılavuzu Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Web Tasarım Ve Yazılım Birimi İdari Birimler Yönetim Paneli Kullanma Kılavuzu Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Web Tasarım Ve Yazılım Birimi Duyurular Nasıl Girilir? Duyuru girmek için ilk olarak İKÇ yönetim panelinden; 1-Kullanıcı adınızı

Detaylı

Hiperkitap Kullanım Kılavuzu

Hiperkitap Kullanım Kılavuzu Hiperkitap Kullanım Kılavuzu Ana sayfa açıldığında istediğiniz dili sağ tarafta olduğu gibi seçebilirsiniz. Arama çubuğundan istediğiniz yayın için arama yapabilirsiniz. Çıkan sonuç listesinden kitabın

Detaylı

MyEnglishLab: Speakout Öğrenci Kullanım Kılavuzu

MyEnglishLab: Speakout Öğrenci Kullanım Kılavuzu MyEnglishLab: Speakout Öğrenci Kullanım Kılavuzu 2013 Speakout: Kullanım Merhabalar, Bu dokümanda MyEnglishLab: Speakout öğrenci kullanımını inceleyeceğiz. Eğer henüz bir hesap oluşturmadıysanız, burayı

Detaylı

SINAV OLUŞTURMA VE KATEGORİ YÖNETİMİ

SINAV OLUŞTURMA VE KATEGORİ YÖNETİMİ SINAV OLUŞTURMA VE KATEGORİ YÖNETİMİ e-öğrenme kapsamında değerlendirme amacıyla kullanılan yöntemlerden en yaygını sınavlardır. Sınav sorularınızı esınav sisteminde paylaşmanız hem elektronik hem yüzyüze

Detaylı

Admin. Admin.

Admin. Admin. Admin İçindekiler VeduBox Admin... 3 Ana Sayfa... 3 Ayarlar... 3 Genel... 3 Ödeme... 4 Ders... 4 Sms-Email... 4 Diğer... 5 Şube Yetkilileri... 5 Öğretmenler... 5 Kullanıcı İşlemleri... 5 Şubeler... 5 Şube

Detaylı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi. Moodle Uzaktan Eğitim Sistemi. Öğretim Elemanı Bilgilendirme Kılavuzu

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi. Moodle Uzaktan Eğitim Sistemi. Öğretim Elemanı Bilgilendirme Kılavuzu Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Moodle Uzaktan Eğitim Sistemi Öğretim Elemanı Bilgilendirme Kılavuzu 1. Moodle Uzaktan Eğitim Sistemine nasıl giriş yapılır? 2. Derse giriş yapma ve yeni bir sanal

Detaylı

1. MOODLE HAKKINDA 2. SİSTEME GİRİŞ

1. MOODLE HAKKINDA 2. SİSTEME GİRİŞ İçindekiler 1. MOODLE HAKKINDA... 2 2. SİSTEME GİRİŞ... 2 3. PROFİL... 5 3.1. Profil Düzenleme... 6 3.2. Mesajlar... 7 4. DERSE GİRİŞ... 8 4.1. Canlı Derse Erişim... 10 4.2. Ders Kaynak ve Etkinliklerine

Detaylı

EĞİTMENLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU

EĞİTMENLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU EĞİTMENLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ MOODLE Öğrenme Yönetim Sistemleri, ağ üzerinden eş zamanlı olmayan öğrenme materyali sunma, sunulan öğrenme materyalini

Detaylı

Bloglar için en çok tercih edilen düzen 1.düzendir. Yani En son yazılarımın listesi. Sizlerde ödeviniz için bu düzeni seçebilirsiniz.

Bloglar için en çok tercih edilen düzen 1.düzendir. Yani En son yazılarımın listesi. Sizlerde ödeviniz için bu düzeni seçebilirsiniz. BLOG PROJE ÖDEVİ BLOG NASIL AÇILIR? 1.Adım: Kayıt Olma Üst menüde yer alan Kaydol butonuna basarak kayıt işlemini başlatın. Diğer bir seçenek ise Web Sitesi Oluştur butonuna basmak. İki butonda aynı yere

Detaylı

T.C. LOKMAN HEKİM ÜNİVERSİTESİ

T.C. LOKMAN HEKİM ÜNİVERSİTESİ Sevgili Öğrencilerimiz, Üniversitemizde ortak zorunlu dersler olan Türk Dili, Atatürk İlke ve İnkılapları dersleri ile Bilgi Teknolojileri uzaktan eğitim ile yürütülecektir. Bu dersler, haftalık ders programına

Detaylı

Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcısı İşe Alım Sınavı. Başvuru Kılavuzu

Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcısı İşe Alım Sınavı. Başvuru Kılavuzu Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcısı İşe Alım Sınavı Başvuru Kılavuzu 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifre Hatırlatma İşlemleri 5. Şifre Değiştirme İşlemleri 6. Başvurduğunuz

Detaylı

JLR EPC. Hızlı Başlangıç Kılavuzu. İçidekiler. Turkish Version 2.0. Adım Adım Kılavuz Ekran Kılavuzu

JLR EPC. Hızlı Başlangıç Kılavuzu. İçidekiler. Turkish Version 2.0. Adım Adım Kılavuz Ekran Kılavuzu JLR EPC Hızlı Başlangıç Kılavuzu İçidekiler Adım Adım Kılavuz......2-7 Ekran Kılavuzu.....8-11 Turkish Version 2.0 JLR EPC Hızlı Başlangıç Kılavuzu 1. Uygulamaya Giriş İnternet tarayıcınızı açıp https://epc.jlr-apps.com/

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi. 1. Forum Kullanım Koşulları Forumlara Kayıt İşlemleri 3

Akdeniz Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi. 1. Forum Kullanım Koşulları Forumlara Kayıt İşlemleri 3 AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 2012 İçindekiler 1. Forum Kullanım Koşulları.2 2. Forumlara Kayıt İşlemleri 3 3. Forumların Kullanımı.5 4. Forumlar Hakkında Sıkça Sorulan

Detaylı

MyEnglishLab : Speakout Kullanım Kılavuzu 2012

MyEnglishLab : Speakout Kullanım Kılavuzu  2012 MyEnglishLab : Speakout Kullanım Kılavuzu www.myenglishlab.com/speakout 2012 Tarayıcınızın adres çubuğuna www.myenglishlab.com/speakout yazarak açtığınız sayfada Login butonuna tıklayınız. Daha önceden

Detaylı

1. YazBee ana sayfasına girdiğinizde Üye Ol kısmını doldurup KAYIT butonuna tıklayınız.

1. YazBee ana sayfasına girdiğinizde Üye Ol kısmını doldurup KAYIT butonuna tıklayınız. 1. Üyelik 1. YazBee ana sayfasına girdiğinizde Üye Ol kısmını doldurup KAYIT butonuna tıklayınız. 2. Belirtmiş olduğunuz e-mail adresine YazBee tarafından gönderilen onay mailini onaylayınız. Doğrudan

Detaylı

Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcılığı Sınavı Başvuru Kılavuzu

Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcılığı Sınavı Başvuru Kılavuzu Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcılığı Sınavı Başvuru Kılavuzu 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifre Hatırlatma İşlemleri 5. Şifre Değiştirme İşlemleri 6. Başvurduğunuz

Detaylı

İçerik Yönetim Paneline Hoşgeldiniz. Bu bölümde sisteme içerik yükleyebilirsiniz. İçerikleri düzenleyebilirsiniz, silebilirsiniz.

İçerik Yönetim Paneline Hoşgeldiniz. Bu bölümde sisteme içerik yükleyebilirsiniz. İçerikleri düzenleyebilirsiniz, silebilirsiniz. İçerik Yönetim Paneline Hoşgeldiniz. Yönetim paneli aşağıdaki modüllerden oluşmaktadır. 1- İçerik Yönetimi 2- Bağlantı Yönetimi 3- Sayfa Yönetimi 4- Mail Bildirimleri 5- Kullanıcı Yönetimi 6- Müftü Bey

Detaylı

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI İÇİNDEKİLER GİRİŞ... 3 EPOSTA SİSTEMİNE BAĞLANMA... 3 ESKİ E-POSTLAR... 5 YENİ KİŞİ VEYA GÖREV OLUŞTURMA... 6 MESAJ YAZMA... 6 KİŞİLER...

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ YARDIM KILAVUZU

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ YARDIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ YARDIM KILAVUZU MERSİN, 2018 MERSİN MESLEK YÜKSEKOKULU ANA SAYFASI TANITIMI Mersin Meslek Yüksekokulu resmi web sitesine http://uzak4.mersin.edu.tr/index.php linkini

Detaylı

Öğrenci Kullanım Kılavuzu

Öğrenci Kullanım Kılavuzu Öğrenci Kullanım Kılavuzu Web tabanlı ALMS adresinizden sisteminize web tarayıcınızla (Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla, Safari vb.) giriş yapınız. Açılan sayfada gerekli alanlara kullanıcı adı

Detaylı

21.YY Üniversitelerinde Ders Yönetim Sistemleri ve. Üniversitemizdeki Uygulamaları: ESOGÜ Enformatik Ders Yönetim Sistemi Kullanımı

21.YY Üniversitelerinde Ders Yönetim Sistemleri ve. Üniversitemizdeki Uygulamaları: ESOGÜ Enformatik Ders Yönetim Sistemi Kullanımı 21.YY Üniversitelerinde Ders Yönetim Sistemleri ve Prof. Dr. Muzaffer KAPANOĞLU Uzman Özgür GÜLTEKİN Üniversitemizdeki Uygulamaları: ESOGÜ Enformatik Ders Yönetim Sistemi Kullanımı Eskişehir Osmangazi

Detaylı

Vodafone Cep Sağlık. Kullanıcı Yardım Kılavuzu Sayfa isimlerine tıklayarak ilerleyebilirsiniz. İçindekiler

Vodafone Cep Sağlık. Kullanıcı Yardım Kılavuzu Sayfa isimlerine tıklayarak ilerleyebilirsiniz. İçindekiler Vodafone Cep Sağlık Kullanıcı Yardım Kılavuzu Sayfa isimlerine tıklayarak ilerleyebilirsiniz. Sayfa Adı Sayfa Numarası Kullanıcı Girişi 2 Profilim 3 Acil Durum Sağlık Bilgilerim 4 Özlük Bilgilerim 5 Sağlık

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Güvenli erişim, paylaşım ve dosya depolama sayesinde her yerde daha fazlasını yapın. Office 365 aboneliğinizde oturum açın ve uygulama başlatıcıdan SharePoint'i seçin. Arama Siteler,

Detaylı

Ecat 8. Hakbim Bilgi İşlem A.Ş. Versiyon

Ecat 8. Hakbim Bilgi İşlem A.Ş. Versiyon Ecat 8 Hakbim Bilgi İşlem A.Ş. Versiyon 2015 01.01 1 Ecat8 Nedir? Firmaların elektronik yedek parça kataloğu ihtiyacını karşılamak için Hakbim Bilgi İşlem tarafından geliştirilmiş ve geliştirilmeye devam

Detaylı

MÜ DAD ONLİ NE Ü YELİ K

MÜ DAD ONLİ NE Ü YELİ K MÜ DAD ONLİ NE Ü YELİ K MÜDAD (Mümessil Dayanışma Derneği) resmi sitesi www.mudad.org, 20 Temmuz 2015 tarihinde yeni yüzüyle yayına başlamıştır. Yeni tasarımı ile birçok yeni özelliği de beraberinde getiren

Detaylı

Office 365'i Windows Phone'unuzda kullanma

Office 365'i Windows Phone'unuzda kullanma Office 365'i Windows Phone'unuzda kullanma Hızlı Başlangıç Kılavuzu E-postayı denetleme Office 365 hesabınızdan e-posta göndermek ve almak için Windows Phone'unuzu ayarlayın. Takviminizi nerede olursanız

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ ÖBYS LMS AKADEMİSYEN YARDIM KLAVUZU

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ ÖBYS LMS AKADEMİSYEN YARDIM KLAVUZU İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ ÖBYS LMS AKADEMİSYEN YARDIM KLAVUZU ÖBYS Giriş (Öğrenci Bilgi Yönetim Sistemi) Akademisyenlerimiz ÖBYS Sistemine girebilmek için kendilerine

Detaylı

MEBWEB OKUL/KURUM WEB SİTELERİ KULLANIM KLAVUZU TEMEL İŞLEMLER

MEBWEB OKUL/KURUM WEB SİTELERİ KULLANIM KLAVUZU TEMEL İŞLEMLER MEBWEB OKUL/KURUM WEB SİTELERİ KULLANIM KLAVUZU TEMEL İŞLEMLER 1.WEB PANELE GİRİŞ www.okuladı.meb.k12.tr/mebpanel Resim1: Okul Web Siteleri Yönetim Paneli [MebWeb] Giriş Ekranı AÇIKLAMA: Okulunuzun web

Detaylı

SINAV OLUŞTURMA VE KATEGORİ YÖNETİMİ

SINAV OLUŞTURMA VE KATEGORİ YÖNETİMİ SINAV OLUŞTURMA VE KATEGORİ YÖNETİMİ İçerik Sisteme Giriş ve Ders Seçimi Kategori Yönetimi Soru Bankasına Soru Ekleme Sınav Oluşturma Sınavlara Soru Ekleme 2 esınav Sistemine Giriş esinav.ankara.edu.tr

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi 19. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı ve 22. Ulusal Bilim Olimpiyatları Genel Bilgi Bu kılavuz Anadolu Üniversitesi

Detaylı

AEGEE-Eskişehir Online Web Yönetim Paneli ( WEBBY ) Yardım Dökümanı

AEGEE-Eskişehir Online Web Yönetim Paneli ( WEBBY ) Yardım Dökümanı AEGEE-Eskişehir Online Web Yönetim Paneli ( WEBBY ) Yardım Dökümanı Emre GÜLCAN IT Responsible & Web Admin AEGEE-Eskişehir emregulcan@gmail.com e_gulcan@hotmail.com 0535 729 55 20 1 1. YÖNETİM PANELİNE

Detaylı

21 23 ŞUBAT 2018 İSTANBUL KONGRE MERKEZİ - ICC B2B ONLINE RANDEVU SİSTEMİ

21 23 ŞUBAT 2018 İSTANBUL KONGRE MERKEZİ - ICC B2B ONLINE RANDEVU SİSTEMİ 21 23 ŞUBAT 2018 İSTANBUL KONGRE MERKEZİ - ICC B2B ONLINE RANDEVU SİSTEMİ Daha önce e-mail adresinize gönderilen giriş bilgilerinizi yazıp (E-mail - Şifre), «Giriş Yap» butonuna tıklayınız. Visitor HB

Detaylı

OPERATÖR SERVİSLERİ. Kullanıcı Kılavuzu

OPERATÖR SERVİSLERİ. Kullanıcı Kılavuzu OPERATÖR SERVİSLERİ Kullanıcı Kılavuzu Versiyon Tarih Yazan Tanım 1.0 01-08-2013 Burcu Kayacık Yalman Turkcell Servisleri 2.0 08-10-2014 Burak Şanlı Vodafone Servisleri 2.1 17-10-2014 Gül GÖNLÜBEYAZ Düzenlemeler

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNĠVERSĠTESĠ. BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI. AKADEMĠK PERSONEL KĠġĠSEL WEB SAYFASI KULLANIM KILAVUZU MUKWEB ĠÇĠNDEKĠLER TABLOSU

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNĠVERSĠTESĠ. BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI. AKADEMĠK PERSONEL KĠġĠSEL WEB SAYFASI KULLANIM KILAVUZU MUKWEB ĠÇĠNDEKĠLER TABLOSU MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNĠVERSĠTESĠ BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI AKADEMĠK PERSONEL KĠġĠSEL WEB SAYFASI KULLANIM KILAVUZU MUKWEB ĠÇĠNDEKĠLER TABLOSU 1. GENEL BĠLGĠLER... 1 2. Ana Sayfa... 4 3. MukWeb Sayfaları...

Detaylı

Okul Web Sitesi Yönetim Paneli Kullanımı

Okul Web Sitesi Yönetim Paneli Kullanımı Millî Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Grup Başkanlığı tarafından ortak web sitesi tasarım çalışması yapılmıştır. Çalışmanın amacı tüm kurumlarımızın standart bir web sayfasına sahip olmalarını sağlamaktır.

Detaylı

Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu yatırımınızdan daha fazlasını almak için en etkili araç

Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu yatırımınızdan daha fazlasını almak için en etkili araç Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu yatırımınızdan daha fazlasını almak için en etkili araç Rakiplerinizden bir adım önde olun Profiliniz ile dikkat çekin Performansınızı ölçün İçerik Oturumunuzu açın

Detaylı

İ ZMİ R KÂ Tİ P ÇELEBİ Ü Nİ VERSİ TESİ ÜZÂKTÂN EĞ İ Tİ M Sİ STEMİ Ö Ğ RENCİ KÜLLÂNİM KİLÂVÜZÜ

İ ZMİ R KÂ Tİ P ÇELEBİ Ü Nİ VERSİ TESİ ÜZÂKTÂN EĞ İ Tİ M Sİ STEMİ Ö Ğ RENCİ KÜLLÂNİM KİLÂVÜZÜ İ ZMİ R KÂ Tİ P ÇELEBİ Ü Nİ VERSİ TESİ ÜZÂKTÂN EĞ İ Tİ M Sİ STEMİ Ö Ğ RENCİ KÜLLÂNİM KİLÂVÜZÜ İçindekiler 1. Giriş... 3 2. Portal / Ana sayfa... 3 2.1 Sisteme Giriş Yapılması... 3 2.2 Sisteme Giriş Yapılamaması...

Detaylı

Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı

Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı Bu Eğitim Dokümanı Bilişim Merkezi Modelleme Grubu Öğrencileri Tarafından Hazırlanmıştır. İçindekiler Kurumsal Grup E-Posta Nedir?... 2 Amaçlar... 3 1. Liste Talebinde

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENME VE İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENME VE İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU moodle.baskent.edu.tr BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENME VE İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU Hazırlayan: Yrd. Doç. Dr. Halil Ersoy BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ İİBF / TEKNOLOJİ VE BİLGİ YÖNETİMİ BÖLÜMÜ BİLGİ

Detaylı

EĞİTMENLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU-MOODLE

EĞİTMENLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU-MOODLE EĞİTMENLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU-MOODLE ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ MOODLE Öğrenme Yönetim Sistemleri, Ağ üzerinden eş zamanlı olmayan öğrenme materyali sunma, sunulan öğrenme materyalini

Detaylı

MERSİN ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL BİLGİ SİSTEMİ

MERSİN ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL BİLGİ SİSTEMİ MERSİN ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL BİLGİ SİSTEMİ Bu doküman Mersin Üniversitesi Akademik Bilgi Sistemi nin tanımını, amaçlarını ve kullanım talimatlarını içerir. Bu dokümanda geçen APBS Akademik Personel

Detaylı

Flow Kullanım Klavuzu Mart 2014

Flow Kullanım Klavuzu Mart 2014 Flow Kullanım Klavuzu Mart 2014 İçindekiler Flow nedir? Bir Flow hesabı oluşturmak Oturum açmak Flow Hesabınız Genel Görünüm Flow Hesabınız Kullanım + Add (ekle butonu) Bibliography (Künye/Atıf butonu)

Detaylı

expomed & labtechmed Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu

expomed & labtechmed Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu expomed & labtechmed Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu yatırımınızdan daha fazlasını almanın en etkin aracı Bir adım önde olma şansınızı arttırın, firma profilinizle alıcıları cezbedin ve performansınızı

Detaylı

Muş Alparslan Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MŞÜUZEM)

Muş Alparslan Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MŞÜUZEM) Sisteme Nasıl Girebilirim? Muş Alparslan Üniversitesi Uzaktan Eğitim Sistemine lms.alparslan.edu.tr adresinden giriş yapılacaktır. Sisteme girildiğinde, kullanıcı adı ve parolanızı girebileceğiniz bir

Detaylı

expomed & labtechmed Fuarları Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu

expomed & labtechmed Fuarları Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu expomed & labtechmed Fuarları Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu Yatırımınızdan daha fazlasını almanın en etkin aracı Firma profilinizle alıcıları cezp edin, performansınızı ölçün. Index Oturumunuzu açın

Detaylı

E-öğrenme platformu. İçerik

E-öğrenme platformu. İçerik E-öğrenme platformu için AVATAR klavuzu İçerik E-öğrenme platformuna giriş... 3 Kurs Özeti... 3 Kurs Modülleri... 4 Profil Ayarları... 5 Platform içinde gezinme... 6 Takvim... 7 Forum... 8 WIKI... 10 Sohbet...

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı 2010

Kullanım Kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı 2010 Kullanım Kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı 2010 Bu belge BT Sınıfı Etkinliklerinde Kullanılmak Üzere Hazırlanmıştır İÇİNDEKİLER GİRİŞ... 3 ÜYE (KAYIT) OLMA... 3 YÖNETİM PANELİ İŞLEMLERİ... 5 ŞABLON AYARLARI...

Detaylı

VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi. K12Net Veli Yardım Kılavuzu

VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi. K12Net Veli Yardım Kılavuzu VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi KNet Veli Yardım Kılavuzu KNet e Erişim KNet Erişim Bilgilerini Güncelleme KNet te Öğrenci Bilgilerini Görüntüleme KNet Ekran Ara Yüzünü Özelleştirme KNet te

Detaylı

Hiperkitap p Kullanım Kılavuzu

Hiperkitap p Kullanım Kılavuzu Hiperkitap p Kullanım Kılavuzu Giriş yaptıktan sonra soldaki listeden Hiperkitap (ebook Collection) Trial seçilir ve Continue tuşuna basılır. Ana sayfa açıldığında istediğiniz dil seçeneğini yukarıda olduğu

Detaylı

OKUL HABER EKLEME MODÜLÜ TANITIM DOSYASI. Okul haberlerinizi ilçemiz web sitesinde yayınlayabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir.

OKUL HABER EKLEME MODÜLÜ TANITIM DOSYASI. Okul haberlerinizi ilçemiz web sitesinde yayınlayabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir. OKUL HABER EKLEME MODÜLÜ TANITIM DOSYASI Okul haberlerinizi ilçemiz web sitesinde yayınlayabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir. http://maltepe.meb.gov.tr/mebpanel adresine giriniz.

Detaylı

SINAV BAŞVURU KILAVUZU

SINAV BAŞVURU KILAVUZU SINAV BAŞVURU KILAVUZU 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifremi Unuttum 5. E-Posta Adresimi Unuttum 6. Sisteme Giriş Süreci 1. Genel Bilgi Bu kılavuz Anadolu Üniversitesi

Detaylı