Salı günü, Japonya dan faiz kararı açıklanacak, değişiklik beklenmiyor. Ayrıca,Salı günü İngiltere den enflasyon verisi gelecek,%2 beklentisi var.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Salı günü, Japonya dan faiz kararı açıklanacak, değişiklik beklenmiyor. Ayrıca,Salı günü İngiltere den enflasyon verisi gelecek,%2 beklentisi var."

Transkript

1 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda bu hafta kısmen karışık seyir izlendi. Geçen haftanın en önemli olayı Janet Yellen in FED Başkanı olarak yaptığı ilk konuşma ve sonrasında gelen olumlu hava oldu. Yellen in konuşma metinlerinde belirttiği başlıklar: Piyasa beklentilerinden çok farklı olmayan konuşma metninde Yellen varlık alımlarında azaltıma ölçülü adımlarla devam edileceğine, işsizlik oranının %6.5 altına inmesi sonrası da faizlerin düşük seviyelerde kalacağını belirtti. Yellen istihdamdaki iyileşmenin hedeften uzakta olduğunu ve gerçekleşmediğini belirtti. Yellen, enflasyonun son zamanlarda baskı altında kalmasını ise geçici faktörlere bağladı ve uzun vadede %2 lik hedefe yakın seyredeceğini belirtti. Gevşek para politikasına devam edilme sinyali de Yellen in konuşmasında ortaya çıkan başlıklardı. Çin den gelen olumlu ihracat rakamlarının etkisiyle gelişmekte olan ülkelerde artan iyimserlik yurt içi piyasalara da yansıdı. Liradaki güçlenme nispeten bu hafta devam etti. Genel olarak haftaya bakıldığında USD tarafında zayıflama, EURO ve Altın tarafında güçlenme sözkonusuydu. Önümüzdeki Haftanın Gündemi Pazartesi günü, Saat 1.50 da Japonya dan büyüme verileri gelecek, beklenti %0.7 Salı günü, Japonya dan faiz kararı açıklanacak, değişiklik beklenmiyor. Ayrıca,Salı günü İngiltere den enflasyon verisi gelecek,%2 beklentisi var. Almanya (beklenti 61.3) ve Euro Bölgesi (beklenti 73.9) ZEW ekonomik güven endeksleri açıklanacak. Salı günü, TCMB den para politikası kararları açıklanacak. TCMB den yeni bir faiz artışı beklenmiyor. Çarşamba günü, İngiltere den işsizlik başvuruları gelecek, Kasım ayında beklenenden fazla düşen işsizlik oranı %7.1, bu ay da %7.1 düzeyinde kalması beklenmekte. İşsizlik başvurularında ise düşüş beklenmekte. Çarşamba günü ayrıca, ABD den Üretici Fiyatları Endeksi ve yapı-inşaat verileri gelecek. İnşaat izinlerinde düzeyinde düşüş beklentisi var, konut başlangıçlarında milyonluk bir piyasa beklentisi var. Enflasyon beklentisi çekirdek ÜFE de %0.4, ÜFE de ise %0.6 lık artış bekleniyor. Ayrıca, Çarşamba günü, FED Toplantı Tutanakları yayınlanacak, Ocak sonundaki toplantı sonucundaki tutanakların açıklanacağı tutanaklarda Fed varlık alımlarınının 10 milyar daha düşürülmesi ve faiz seviyelerinin uzun süre düşük kalacağı konusu ön plandaydı. Perşembe günü, Çin imalat PMI rakamları açıklanacak. Geçtiğimiz ay 50.0 altına inen endeksin bu ay da 49.4 seviyelerinde gerçekleşmesi bekleniyor. Cuma günü, İngiltere den perakende satışlar datası gelecek. (Beklenti %-0.9).Ayrıca ABD den ikinci el konut satışları gelecek, bu ay 4.73 Milyon beklenti olan datada geçen yıl %19.5 gibi büyük bir artış gerçekleşmişti. Bu sene ise yıllık %5 düzeyinde artış bekleniyor.

2 ABD Genel olarak ABD tarafında olumsuz verilerin geldiği bir hafta yaşadık bununla beraber yeni FED Başkanı Yellen ın yaptığı konuşma global piyasalarda olumlu hava estirdi fakat kalıcı olamadı. Yellen Fed Başkanı olarak yaptığı ilk konuşmada, varlık alımlarında azaltıma ölçülü adımlarla devam edileceğine, işsizlik oranının %6.5 altına inmesi sonrası da faizlerin düşük seviyelerde kalacağını belirtti. Yellen istihdamdaki iyileşmenin hedeften uzakta olduğunu ve gerçekleşmediğini belirtti. Yellen, enflasyonun son zamanlarda baskı altında kalmasını ise geçici faktörlere bağladı ve uzun vadede %2 lik hedefe yakın seyredeceğini belirtti. Gevşek para politikasına devam edilme sinyali de Yellen in konuşmasında ortaya çıkan başlıklardı St. Louis Fed Başkanı James Bullard, enflasyon yüzde 2.5 i aşmadıkça ve işsizlik yüzde 6.5 in üstüne çıkmadıkça Fed in faiz oranını rekor düşük seviyede tutma durumunu devam ettireceğini belirtti. Haftalık İşsizlik Başvuruları ve Perakende Satışları Olumsuz Geldi, işsizlik başvuruları yapan Amerikalıların sayısı 8 Şubat ile biten haftada, bir önceki dönemdeki 331,000 den 8,000 artarak 339,000 e çıktı. Beklenti düzeyindeydi. Perakende satışları ise Ocak ayında beklenti olan %0 düzeyinin aşağısında %-0.4 olarak açıklandı. Böylece perakende satışlar Aralık ayındaki revize rakamla yüzde 0.1 düşüşün ardından yüzde 0.4 geriledi. ABD de soğuk hava şartlarının dataları olumsuz etkilediği savunuluyor. Dataların yayınlanmasının ardından Dolar da değer kayıpları gözlendi. ABD borsaları açılışta eksiyle açıldı. S&P DOW NASDAQ Cuma günü, açıklanan verilere göre Sanayi üretimi düştü, Tüketici Güveni beklenenden olumlu geldi. ABD de sanayi üretimi Ocak ayında beklenmedik bir şekilde düşmesinden sonra, kötü hava koşullarının ekonomi üzerinde baskı oluşturduğuna ilişkin işaretlere katkıda bulunduğu işaret etti. Açıklanan tüketici güveni endeksi ise beklenti olan 80.6 yerine 81.2 olarak geldi. % 2.3 1, % , % , Yıllık ABD Tahvili 2.74% -0.01%

3 AVRUPA Salı günü, İngiltere Merkez Bankası Başkanı Carney faiz artırımı için Nisan 2015 i işaret etti. İşsizlik oranındaki hızlı düşüş sonrası ileriye dönük faiz yönlendirmesi için belirlenen %7.00 lik işsizlik oranı eşiğinde yenileme yaparak faiz politikası belirlenirken yeni kriterlerin göz önüne alınacağını açıkladı. Buna göre kapasite kullanım oranları, atıl kapasiteyi dikkate alacağı açıklandı. İngiltere Merkez Bankası nın (BOE) enflasyon raporu ve Banka nın Başkanı Mark Carney nin konuşması sonrasında GBPUSD hızlı yükseldi. Salı günü açıklanan verilere göre, Euro Bölgesi nde sanayi üretim Aralık ayından bir önceki aya göre yüzde 0,7 düşüş gösterdi. Euro Bölgesi nde sanayi üretim Aralık ayından bir önceki aya göre yüzde 0,7 düşüş gösterdi. Aralık ayında 28 AB üyesi ülkeden 10 unda sanayi üretimi 2012 nin aynı dönemine göre artarken, 13 ilkede ise düşüş yaşandı. EURUSD, beklenti altında gelen veriyle düşüş gösterdi. DAX CAC 20 FTSE 100 Index % ,662.4 % , %2.15 6, Almanya da gayrı safi yurtiçi hasıla (GSYH) mevsimsel etkilerden arındırılmış öncü verilere göre geçen yılın dördüncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 0.4 ile beklentilerin üzerinde büyüme kaydetti. Almanya da GSYH mevsimsel etkilerden arındırılmamış verilere göre ise 2012 nin aynı dönemine göre yüzde 1.3 büyüme kaydetti. Almanya da GSYH nin çeyreklik bazda yüzde 0.3, yıllık bazda yüzde 1.3 büyümesi bekleniyordu. Almanya da gayrı safi yurtiçi hasıla (GSYH) geçen yılın üçüncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 0.3 büyüme kaydetmişti. Fransa ekonomisi öncü verilere göre geçen yılın son çeyreğinde artan özel yatırımların etkisiyle beklentilerin üzerinde yüzde 0.3 büyüdü. Gayrı safi yurtiçi hasılanın (GSYH) yüzde 0.2 arttığı tahmin ediliyordu. Fransa istatistik kurumu INSEE, geçen yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 0.1 olarak açıklanan GSYH deki daralmayı değişim olmadığı şeklinde revize etti. Fransa da GSYH geçen yılın tümünde yüzde 0.3 büyüdü. Alman Hükümeti Almanya Ekonomi Raporunu Açıkladı, rapora göre Almanya nın ekonomisinin bu yıl yüzde 1,8 büyümesi, istihdamın ise rekor seviyelere ulaşması bekleniyor. Ekonomi Bakanı Gabriel, bu gelişmelerin sadece Almanya değil, tüm Avrupa için iyi haber olduğunu söyledi. Rapora göre duraklama dönemini geride bırakan Alman ekonomisi bu yıl yüzde 1,8 lik bir büyüme kaydedecek. Gelecek yıl ise Gayri Safi Yurtiçi Hasıla nın yüzde 2 ye yükselmesi öngörülüyor.

4 TÜRKİYE Yurtiçinde Salı günü cari işlemler açığı rakamı açıklandı. Aralık ayında cari açık 8,32 milyar dolar ile 7,6 milyar dolar olan beklenti üzerinde geldi yılının tamamında ise cari açık 65 milyar dolar oldu Yayınlanan TCMB Beklenti Anketinde Yıl Sonu Ve Ay Sonu Tüfe Beklentileri Arttı, yılı ocak ayı için tüketici enflasyonu (tüfe) beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 0,68 iken, bu anket döneminde yüzde 1,06 oldu. Cari yıl sonu tüfe beklentısi bu anket döneminde yüzde 7,44 oldu. yılı cari işlemler açığı beklentisi, bir önceki anket döneminde 60,2 milyar ABD doları iken, bu anket döneminde 55,8 milyar abd doları oldu yılı carı işlemler açığı beklentisi ise 58,4 milyar ABD doları olarak gerçekleşti. GSYH yılı büyüme beklentisi yüzde 3,2, 2015 yılı büyüme beklentisi ise yüzde 3,9 olarak gerçekleşti.

5 ASYA Asya borsaları bu hafta dalgalı seyirde devam etti. Çin den bu hafta olumlu veriler geldi. Çin de dış ticaret fazlası beklenenden fazla geldi. Çin den gelen verilerde, dış ticaret fazlası beklenti olan Milyar doların oldukça üstünde Milyar Dolar olarak geldi. Asya piyasaları, gelen olumlu Çin verilerine paralel olarak alıcılı seyre döndü. Salı günü gelen verilere göre, Çin de dış ticaret fazlası beklenenden fazla geldi. Gelen verilerde, dış ticaret fazlası beklenti olan Milyar doların oldukça üstünde Milyar Dolar olarak geldi. Japonya nın cari açığı Aralık ta artan ithalatın etkisiyle rekor düzeye çıktı. Japonya nın cari açığı Kasım daki milyar yen düzeyinden Aralık ta milyar yene çıktı. NİKKEİ Hang Seng , % , Shanghaı Composıte %2.34 2, Çin MB 4.çeyrek para politikası raporunu yayımladı 4. çeyrek para politikası raporunu yayınlayan Çin Merkez Bankası Likiditedeki dengesizliklerin kontrol altına alınıp, kredi büyümesini azalttıkça, para piyasasının bu oranları da yansıtacağını belirtirken aynı zamanda para piyasası oranlarındaki makul ölçüdeki volatilitenin tolere edilmesi gerektiğini savundu.

6 GBPUSD Paritede yukarı yönlü güçlülük geçen hafta devam etti. Teknik Analiz Paritede desteğinde tutunmaya çalışan paritede bu seviyede fiyatların tutunması durumunda ilk direnç olarak gözlenmekte. Fiyatların bu seviyede tutunamaması durumunda ise ve destekleri gündeme gelebilir. Genel olarak bakıldığında seviyesinin üzerindeki kalıcılığın devam etmesi durumunda yeni zirve hareketleri gözlenebilir. Aşağıda ise desteğinin altındaki kalıcılıkta satış baskısı oluşabilir ve fiyatlar hızlıca aşağıya çekilebilir. USDTRY USDTRY de kurda referans rakamımızın seviyesi olduğunu belirtelim. Gün içinde bu seviye kalıcı kapanışlar görülmediği sürece liranın güç kazanabileceğini düşünmekteyiz. Bu durumda ve desteklerini izliyor olacağız. Aşağıda ise desteği trend değiştirici seviye olarak gözükmekte.

7 EURCHF seviyesinden başlayan toparlanma hareketi direncini yukarı yönlü kırdı ve haftanın son günü seviyesinden gerçekleşti seviyesi üzerinde direnci takip edilebilir. Geri çekilişlerin devamı halinde desteği önemli seviyesi üzeri kalıcılıkta ise alım iştahı artabilir. EURUSD Euro ise Almanya ve Fransa dan gelen olumlu büyüme haberlerinden sonra yükseldi. Euro dolar karşısında 1.37 ye kadar çıktı. Teknik Analiz Pariteye genel olarak bakıldığında ise direncinin yukarı yönlü kırılmasıyla birlikte haftayı desteğinin üzerinde kapattı Burada önemli direncini takip ediyor olacağız direncinin yukarı doğru kırılması olasılığında alım iştahının kuvvetlenebileceğini ve bandının ilk hedef olabileceğini düşünüyoruz. Bu seviyenin yukarı yönlü kırılamaması durumunda ise desteğinin altında ve destekleri dikkat çekmekte.

8 DAX Teknik Analiz 9540 üzeri kalıcılık sonrası alışların hızlandığını gördüğümüz kontratta bu destek korunduğu sürece alış iştahının devam etmesini beklemekteyiz ve 9675 izleyeceğimiz ilk direnç seviyeleri. Geri çekilmelerde 9615 ve 9575 izleyeceğimiz ilk destekler altı kalıcılık halinde ise geri çekilmelerin hzı kazanabileceğini belirtelim. USDJPY desteğinin aşağı yönlü kırılmasıyla başlayan geri çekilmeler ile birlikte parite desteğinde de tutunamadı ve Asya seansı sırasında seviyesi görüldü. Paritede bandı ilk önemli desteklerimiz. Yukarıda ise bandının tekrar yukarı yönlü aşılması halinde ara dirençler olmak üzere direnci ilk hedef olarak gözükmekte. Genel anlamda desteği korunduğu müddetçe yukarı yönlü hareketlerin devam edeceğini düşünmekteyiz desteğinin tutunamaması olasılığında ise satış baskısı artabilir ve ara destek olmak üzere ve desteklerine hızlı bir geri çekilme görülebilir.

9 ALTIN 1320 desteğinin üzerindeki kalıcılık ile birlikte 1329 test edildi ve teknik açıdan güçlü duruş devam etmekte. Yukarıda 1333 direncini takip ediyoruz. Eğer bu seviye yukarı yönlü kırılır ve bu seviye üzerinde kalıcı kapanışlar görülürse alım iştahı artabilir ve yeni seviyeler gündeme gelebilir.1333 direncinin geçilememesi durumunda ise 1322 ara destek olmak üzere 1313 desteğini izliyor olacağız. Aşağıda ise 1303 desteği ise burada önemli bir seviye olarak gözüküyor. Fiyatların bu seviyede tutunamaması olasılığında ise satış baskısının artabileceğini fiyatların sert bir şekilde geri çekilebileceğini belirtelim GÜMÜŞ direnci denemelerinin yapıldığı Emtiada eğer bu seviye yukarı doğru kırılır ve üzerinde kalıcılık sağlanabilirse ara direnç olmak üzere seviyesi hedef olabilir. Fiyatların bu seviye üzerine atamaması durumunda ise ara destek olmak üzere desteği izlenebilir. Uzun vadede desteği tutunduğu müddetçe yukarı yönlü algının devamını bekliyoruz.

10 S&P 500 FUTURES Kontratta, 1832 üzeri kalıcılık sürdüğü sürece yeni hedeflere hareketlilik beklenebilir. Bu durumda 1844 direnci geçilebilirse ilk hedef fiyatımız altı kalıcılık halinde ise ve 1818 desteklerini izleyeceğiz pozitif algının korunması adına üzerinde kalıcılık aradığımız önemli desteğimiz.

24-28 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA

24-28 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda geçen haftanın en önemli olayı FOMC kararlarıydı. FED beklendiği gibi Varlık alımlarında 10 milyar USD daha azaltım yaparak, 55 milyar dolara

Detaylı

Perşembe günü, ABD den haftalık işsizlik başvuruları açkılanacak,331.000 beklenti var. Geçen hafta beklentiden fazla 20.000 düşerek 331.000 olmuştu.

Perşembe günü, ABD den haftalık işsizlik başvuruları açkılanacak,331.000 beklenti var. Geçen hafta beklentiden fazla 20.000 düşerek 331.000 olmuştu. PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda bu hafta ADP verileriyle oluşan hareketlenme, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi nin konuşmalarıyla EURO da oluşan güçlenme ve diğer paritelere

Detaylı

24-28 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA

24-28 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda geçen haftanın en önemli olayı FOMC kararlarıydı. FED beklendiği gibi Varlık alımlarında 10 milyar USD daha azaltım yaparak, 55 milyar dolara

Detaylı

08 Haziran - 12 Haziran 2015

08 Haziran - 12 Haziran 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; Tüm gün Avustralya Piyasalar Kapalı 02:50 Japonya Cari Denge, GSYİH, 05:10 Çin Ticaret Dengesi, İthalat ve İhracat hacmi 09:00 Almanya Ticaret Dengesi,

Detaylı

Yerel Fed Başkanlarının Açıklamaları ve ABD TÜFE Verisi Fiyatlamalar Açısında Önemli Olabilir

Yerel Fed Başkanlarının Açıklamaları ve ABD TÜFE Verisi Fiyatlamalar Açısında Önemli Olabilir Yerel Fed Başkanlarının Açıklamaları ve ABD TÜFE Verisi Fiyatlamalar Açısında Önemli Olabilir Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere Merkez Bankası (BoE) Ağustos ayı toplantısı sonrasında faiz

Detaylı

10-14 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA

10-14 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda bu hafta EURO nun Draghi nin konuşmalarıyla güçlenmesi ve haftanın bekleneni Tarımdışı İstihdam rakamının beklenenden olumlu gelmesiyle oluşan

Detaylı

21 Aralık Aralık Bugün, Gözler ABD 3.Çeyrek Büyüme Verisinde Olacak

21 Aralık Aralık Bugün, Gözler ABD 3.Çeyrek Büyüme Verisinde Olacak 21 Aralık 2017 21 Aralık 2017 Bugün, Gözler ABD 3.Çeyrek Büyüme Verisinde Olacak Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, ABD Senatosu nda yapılan oylamada, vergi reformu yasa tasarısını 48 e karşı 51 oy

Detaylı

01 Haziran - 05 Haziran 2015

01 Haziran - 05 Haziran 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; 04:00 Çin İmalat ve İmalat Dışı PMI Endeksleri 04:30 Avustralya Konut İzinleri 04:35 Çin HSBC İmalat PMI Endeksi 10:00 Türkiye İmalat PMI Endeksi 11:00

Detaylı

21 Şubat 01 Mart 2014

21 Şubat 01 Mart 2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda bu hafta FED Toplantı Tutanaklarının sonucunda oluşan ABD faizlerinde yükselişlerin erken gelme ihtimalleri ön plana çıktı. Bununla birlikte

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 27 Haziran 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 27 Haziran 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 27 Haziran 2014 26.06.2014 Açılış Kapanış % USD 1,36282 1,36095 0,13 ALTIN 1319,01 1316,37 0,20 USDTRY 2,13066 2,12497 0,26 TRY 2,90446 2,89413 0,35 USDJPY 101,861 101,728 0,13 USD

Detaylı

10-14. /IKONMenkul PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA. www.ikonmenkul.com.tr

10-14. /IKONMenkul PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA. www.ikonmenkul.com.tr PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda bu hafta EURO nun Draghi nin konuşmalarıyla güçlenmesi ve haftanın bekleneni Tarımdışı İstihdam rakamının beklenenden olumlu gelmesiyle oluşan

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 08 Temmuz 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 08 Temmuz 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 08 Temmuz 2014 07.07.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,35957 1,36043 0,06 ALTIN 1319,73 1319,60 0,01 USDTRY 2,13241 2,12844 0,18 EURTRY 2,89974 2,89612 0,12 USDJPY 102,062 101,856 0,20

Detaylı

03-07. /IKONMenkul PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA. www.ikonmenkul.com.tr

03-07. /IKONMenkul PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA. www.ikonmenkul.com.tr PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda bu hafta da olumsuz gelişmelerin olduğu bir hafta daha yaşadık. Hafta yine gelişmekte olan piyasaları etkileyen Ukrayna ve Kırım da yaşanan

Detaylı

Haftalık Ekonomik Takvim

Haftalık Ekonomik Takvim 20-24 Şubat 2017 Haftaya dikkatler FOMC Toplantı Tutanaklarında olacak Hafta genelinde ABD de tarafında Yellen ve Fischer tarafından yapılan açıklamaları takip ettik. Yellen 2017 yılında faiz artırım miktarının

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 9 Haziran 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 9 Haziran 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 9 Haziran 2014 06.06.2014 Açılış Kapanış % USD 1,36601 1,36433 0,12 ALTIN 1253,35 1253,05 0,02 USDTRY 2,09633 2,07559 0,98 TRY 2,86251 2,83273 1,04 USDJPY 102,406 102,488 0,08 GBPUSD

Detaylı

Teknik Bülten. 24 Mayıs 2016 Salı

Teknik Bülten. 24 Mayıs 2016 Salı Güne Başlarken San Francisco Fed Başkanı John Williams, 2016 yılında 2-3, 2017 yılında 3-4 faiz artırımı beklediğini belirtti ve faiz artırımlarının zamanlamasının ekonomik verilere bağlı olduğunu bildirdi.

Detaylı

13 Şubat 2017 TÜRK LİRASI POZİTİF BİR HAFTAYI GERİDE BIRAKIYOR. Haftalık Ekonomik Takvim

13 Şubat 2017 TÜRK LİRASI POZİTİF BİR HAFTAYI GERİDE BIRAKIYOR. Haftalık Ekonomik Takvim 13-17 Şubat 2017 TÜRK LİRASI POZİTİF BİR HAFTAYI GERİDE BIRAKIYOR Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Euro Bölgesi nin en büyük ekonomisi olan Almanya da açıklanan fabrika siparişleri verisi beklentileri

Detaylı

13 Mart Haftalık Ekonomik Takvim. Hafta Genelinde, FED, TCMB, BOJ ve BoE Toplantıları ile birlikte Piyasalarda Volatilite Artabilir

13 Mart Haftalık Ekonomik Takvim. Hafta Genelinde, FED, TCMB, BOJ ve BoE Toplantıları ile birlikte Piyasalarda Volatilite Artabilir 13-17 Mart 2017 Hafta Genelinde, FED, TCMB, BOJ ve BoE Toplantıları ile birlikte Piyasalarda Volatilite Artabilir Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde; ABD de ADP verisi Şubat ayında beklentinin üzerinde

Detaylı

Bugün Piyasalar tarafından ABD Fed Başkanı Yellen ve Fischer ın Açıklamaları Bekleniyor

Bugün Piyasalar tarafından ABD Fed Başkanı Yellen ve Fischer ın Açıklamaları Bekleniyor 03 Mart 2017 Bugün Piyasalar tarafından ABD Fed Başkanı Yellen ve Fischer ın Açıklamaları Bekleniyor Dün diğer günlere oranla nispeten sakin bir veri akışını takip ettik. Trump sonrası güçlenen Dolar ABD

Detaylı

Teknik Bülten 16 Mayıs 2017 Salı

Teknik Bülten 16 Mayıs 2017 Salı Güne Başlarken ABD'den Enerji Enformasyon İdaresi'nin açıklamasına göre, OPEC'in ihracat gelirleri 2016 yılında 2004 yılından beri olan en düşük seviyesine inmesinin ardından bu yıl muhtemelen artacak.

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 21 Mart 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 21 Mart 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 21 Mart 2014 20.03.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,38160 1,37800 0,26 ALTIN 1330,75 1327,30 0,25 USDTRY 2,24189 2,22641 0,69 EURTRY 3,09726 3,06804 0,94 USDJPY 102,394 102,397 0,01

Detaylı

Teknik Bülten 22 Mayıs 2017 Pazartesi

Teknik Bülten 22 Mayıs 2017 Pazartesi Güne Başlarken St. Louis Fed Başkanı James Bullard ekonomide son dönemdeki zayıflama işaretlerine dikkat çekerek beklenen faiz artışlarının ekonomi için çok hızlı olabileceğini kaydetti. Mart ayındaki

Detaylı

Teknik Bülten. 26 Şubat 2016 Cuma

Teknik Bülten. 26 Şubat 2016 Cuma Güne Başlarken... ABD hisse senetleri, banka ve teknoloji hisselerine gelen alımların öncülüğünde yedi haftanın en yüksek seviyesine çıktı. San Francisco Fed Başkanı John Williams faiz artışını ağırdan

Detaylı

Gündem 18.09.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10%

Gündem 18.09.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Açılış 1,1291 1,5496 120,578 2,9985 1119,45 Yüksek 1,1441 1,5628 120,990 3,0282 1134,15 Düşük 1,1285 1,5486 119,796 2,9757 1115,56 Kapanış 1,1434 1,559 119,990

Detaylı

7 Kasım Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim

7 Kasım Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim 7-11 Kasım2016 Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz Hem veri akışının yoğun olduğu hem de Merkez Bankalarının sahnede olduğu bir hafta geride kaldı. Fed den ve BoE den faiz adımları

Detaylı

Teknik Bülten. 17 Ekim 2016 Pazartesi

Teknik Bülten. 17 Ekim 2016 Pazartesi Güne Başlarken Fed Başkanı Janet Yellen, Boston Fed'in düzenlediği konferansın açılışında yaptığı konuşmada, "Sıkı istihdam politikası ekonomiyi iyileştirebilir" dedi. Yellen, konuşmasında faiz artışının

Detaylı

30 Aralık 2013 03 Ocak 2014

30 Aralık 2013 03 Ocak 2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda bu hafta başında da önce olumlu seyir ve yeni rekorlar fakat haftanın ortasında ise Çin den gelen olumsuz büyüme rakamlarına bağlanabilecek

Detaylı

Bayram Öncesi Piyasalarda Sakin Seyir Korunuyor

Bayram Öncesi Piyasalarda Sakin Seyir Korunuyor 26-30 Haziran 2017 Bayram Öncesi Piyasalarda Sakin Seyir Korunuyor Hafta genelinde FOMC üyelerinden gelen açıklamaları takip ettik. Üyelerin geneli ABD piyasalarında dair güven arttırıcı nitelikte konuşma

Detaylı

Teknik Bülten 13 Aralık 2016 Salı

Teknik Bülten 13 Aralık 2016 Salı Güne Başlarken Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), yılın üçüncü çeyreğine ilişkin Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) verilerini açıkladı. Türkiye ekonomisi, yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 1.8 küçüldü. Önceki

Detaylı

16 Mart Baz Puan Faiz Artırım Kararı Alan Fed, Ekonominin Güçlendiğine İşaret Ediyor

16 Mart Baz Puan Faiz Artırım Kararı Alan Fed, Ekonominin Güçlendiğine İşaret Ediyor 16 Mart 2017 16 Mart 2017 25 Baz Puan Faiz Artırım Kararı Alan Fed, Ekonominin Güçlendiğine İşaret Ediyor Dün Fed, piyasaların beklentisine paralel 25 baz puan faiz artırım kararına gitti. Ayrıca 2017

Detaylı

Haftalık Ekonomik Takvim. Tarih TSİ Veri/Gelişme Dönem Beklenti Önceki Değişim Önem. 11:30 İngiltere Sanayi Üretimi Mart -0,2% -0,7% Aylık **

Haftalık Ekonomik Takvim. Tarih TSİ Veri/Gelişme Dönem Beklenti Önceki Değişim Önem. 11:30 İngiltere Sanayi Üretimi Mart -0,2% -0,7% Aylık ** 08-12 Mayıs 2017 Yoğun Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Euro Bölgesi ve bazı üye ülkelerden açıklanan İmalat PMI rakamı beklentileri karşılarken Euro da sınırlı değer

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 21 Kasım 2016, Sayı: 45. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 21 Kasım 2016, Sayı: 45. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 45 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 21 Nisan 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 21 Nisan 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 21 Nisan 2014 18.04.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,38134 1,38132 0,00 ALTIN 1295,05 1295,05 0,00 USDTRY 2,12628 2,12837 0,10 EURTRY 2,93777 2,94027 0,09 USD 102,386 102,417 0,03

Detaylı

Teknik Bülten. 29 Şubat 2016 Pazartesi

Teknik Bülten. 29 Şubat 2016 Pazartesi Güne Başlarken... Brexit gündemde kalmaya devam etti. AB Liderler Zirvesi ardından açıklamalarda bulunan Cameron referandumun 23 Haziran da gerçekleşeceğini duyurmuştu ve zirveden çıkan kararlar doğrultusunda

Detaylı

FOMC Toplantısı Öncesi Zayıf Dolar Dikkat Çekiyor

FOMC Toplantısı Öncesi Zayıf Dolar Dikkat Çekiyor 14 Haziran 2017 14 Haziran 2017 FOMC Toplantısı Öncesi Zayıf Dolar Dikkat Çekiyor Dün piyasalara baktığımızda öncelikli olarak İngiltere enflasyon verisinin beklentilerin üzerinde artış kaydettiğini gördük.

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 26 Mayıs 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 26 Mayıs 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 26 Mayıs 2014 23.05.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,36555 1,36317 0,17 ALTIN 1293,85 1292,20 0,12 USDTRY 2,08079 2,08021 0,02 EURTRY 2,84136 2,83557 0,20 USDJPY 101,729 101,957 0,22

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Temmuz 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Temmuz 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Temmuz 2014 09.07.2014 Açılış Kapanış % USD 1,36121 1,36414 0,21 ALTIN 1319,00 1327,58 0,65 USDTRY 2,12412 2,11475 0,44 TRY 2,89253 2,88537 0,24 USDJPY 101,856 101,570 0,06 GBPUSD

Detaylı

06 Temmuz 10 Temmuz 2015

06 Temmuz 10 Temmuz 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; 09:00 Almanya Fabrika Siparişleri 11:30 Euro Bölgesi - Perakende PMI Endeksi, Sentix Yatırımcı Güven Endeksi 16:45 ABD Hizmet PMI Endeksi 17:00 ABD ISM

Detaylı

ŞUBAT 03-07. /IKONMenkul PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA. www.ikonmenkul.com.tr

ŞUBAT 03-07. /IKONMenkul PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA. www.ikonmenkul.com.tr PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda gündemde bu hafta da FED başköşedeydi. Varlık azaltımlarının devamının açıklandığı toplantı tutanaklarındaki sonuca göre FED, aylık tahvil

Detaylı

Teknik Bülten 27 Ocak 2017 Cuma

Teknik Bülten 27 Ocak 2017 Cuma Güne Başlarken ABD Çalışma Bakanlığı'nın verilerine göre 21 Ocak'ta sona eren haftada haftalık işsizlik maaşı başvuruları 22 bin kişi artışla 259 bin oldu. Bu, 4 haftanın en yüksek seviyesi. Beklenti 247

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 14 Kasım 2016, Sayı: 44. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 14 Kasım 2016, Sayı: 44. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 44 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 25 Temmuz 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 25 Temmuz 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 25 Temmuz 2014 24.07.2014 Açılış Kapanış % USD 1,34626 1,34630 0,01 ALTIN 1304,33 1293,48 0,83 USDTRY 2,08720 2,09173 0,21 TRY 2,81341 2,81748 0,14 USDJPY 101,476 101,808 0,32 GBPUSD

Detaylı

22 Mayıs Yoğun Bir Haftayı Geride Bıraktık. Haftalık Ekonomik Takvim

22 Mayıs Yoğun Bir Haftayı Geride Bıraktık. Haftalık Ekonomik Takvim 22-26 Mayıs 2017 Yoğun Bir Haftayı Geride Bıraktık Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere de beklentinin üzerinde açıklanan TÜFE ve ÜFE rakamları sonrasında Sterlin de değer kazanımlarının yaşandığı

Detaylı

Bu hafta da TCMB nin politika tepkisi vermeyeceği endişesiyle dolar/tl yeni tarihi zirvesini 2.23 seviyesi olarak bu haftada gördü.

Bu hafta da TCMB nin politika tepkisi vermeyeceği endişesiyle dolar/tl yeni tarihi zirvesini 2.23 seviyesi olarak bu haftada gördü. PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda bu hafta kısmen karışık seyir izlendi. ABD verileri ve FED den gelen açıklamaların global düzeyde yine yön tayin edici olduğun bir hafta daha

Detaylı

10 Temmuz Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim

10 Temmuz Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim 10-14 Temmuz 2017 Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Hafta içerisinde, FED ve ECB para politikası toplantı tutanakları yakından takip edildi.

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 01 Eylül 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 01 Eylül 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 01 Eylül 2014 29.08.2014 Açılış Kapanış % USD 1,31817 1,31366 0,34 ALTIN 1289,23 1286,80 0,18 USDTRY 2,15692 2,16230 0,24 TRY 2,84328 2,84043 0,10 USDJPY 103,715 104,050 0,32 GBPUSD

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 10 Ağustos 2015, Sayı: 22. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 10 Ağustos 2015, Sayı: 22. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 22 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül 1 DenizBank

Detaylı

Bugün, ABD de Açıklanacak Olan Özel Sektör İstihdam Değişim Raporu Takip Edilecek. 01 Haziran 2017

Bugün, ABD de Açıklanacak Olan Özel Sektör İstihdam Değişim Raporu Takip Edilecek. 01 Haziran 2017 01 Haziran 2017 01 Haziran 2017 Bugün, ABD de Açıklanacak Olan Özel Sektör İstihdam Değişim Raporu Takip Edilecek. Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Almanya da açıklanan Perakende satışlar verisi Nisan

Detaylı

11 Mayıs- 15 Mayıs 2015

11 Mayıs- 15 Mayıs 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Yeni haftaya Çin Halk Cumhuriyeti nin parasal gevşemeye yönelik attığı adımlar ile başlıyoruz. Daha önceki bültenlerimizde de belirttiğimiz gibi, Çin den negatif

Detaylı

03 OCAK OCAK Yurtiçi Piyasalar Enflasyon Verisine Odaklandı

03 OCAK OCAK Yurtiçi Piyasalar Enflasyon Verisine Odaklandı 03 OCAK 2019 03 OCAK 2019 Yurtiçi Piyasalar Enflasyon Verisine Odaklandı Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Çin de açıklanan Caixin İmalat PMI verisi Aralık ayında beklentilerin aksine geriledi ve 49,7

Detaylı

Bugün, Yurtiçinde Atatürk ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlanacak

Bugün, Yurtiçinde Atatürk ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlanacak 19 Mayıs 2017 19 Mayıs 2017 Bugün, Yurtiçinde Atatürk ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlanacak Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere de açıklanan Nisan ayı Perakende Satışlar beklentinin üzerinde

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 14 Aralık 2015, Sayı: 39. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 14 Aralık 2015, Sayı: 39. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni 14 Aralık 2015, Sayı: 39 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül

Detaylı

Teknik Bülten 16 Şubat 2017 Perşembe

Teknik Bülten 16 Şubat 2017 Perşembe Güne Başlarken Fed başkanı Janet Yellen, Washington'da düzenlenen kongrenin ikinci gününde yaptığı açıklamada, ABD ekonomisinin Fed'in hedeflerine çok yakın seyrettiğini kaydetti ve işgücü piyasası hedeflerine

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum ALTIN USDJPY USDTRY EURUSD GBPUSD Güçlü Dolar ın Yunanistan endişelerine ağır basmasıyla geçtiğimiz haftayı satış ağırlıklı bir seyir izleyerek geçiren

Detaylı

10-14 Ağustos 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz?

10-14 Ağustos 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; *02:50 Japonya - Cari Denge *11:30 Euro Bölgesi - Sentix Yatırımcı Güven Endeksi *17:00 ABD - İstihdam Trend Endeksi *19:25 ABD - FOMC Üyesi Lockart'ın

Detaylı

23 Şubat 2017 FOMC TOPLANTI TUTANAKLARI BEKLENTİLERİ KARŞILAMADI. 23 Şubat 2017

23 Şubat 2017 FOMC TOPLANTI TUTANAKLARI BEKLENTİLERİ KARŞILAMADI. 23 Şubat 2017 23 Şubat 2017 23 Şubat 2017 FOMC TOPLANTI TUTANAKLARI BEKLENTİLERİ KARŞILAMADI Yurtdışı gelişmeler; İtalya da Ocak ayında TÜFE aylık bazda yüzde 0,3 yıllık bazda yüzde 1 artış gösterdi. Almanya da açıklanan

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 4 Ağustos 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 4 Ağustos 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 4 Ağustos 2014 01.08.2014 Açılış Kapanış % USD 1,33903 1,34273 0,27 ALTIN 1282,41 1293,01 0,82 USD 2,14111 2,13180 0,43 2,86718 2,86319 0,13 USDJPY 102,792 102,566 0,21 GBPUSD 1,68849

Detaylı

17 Kasım Piyasalarda Denge Arayışı Devam Ederken, Volatilite Düşüyor

17 Kasım Piyasalarda Denge Arayışı Devam Ederken, Volatilite Düşüyor 17 Kasım 2016 17 Kasım 2016 Piyasalarda Denge Arayışı Devam Ederken, Volatilite Düşüyor Piyasalar ABD de seçim sonrası fiyatlamasını sürdürürken, volatilitesini de düşürüyor. Dolar ise dünyada güç kazanmaya

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN 04 Nisan 2014

GÜNLÜK BÜLTEN 04 Nisan 2014 GÜNLÜK BÜLTEN 04 Nisan 2014 ÖNEMLİ GELİŞMELER Fitch, Türkiye nin kredi notu ve görünümünü korudu Fitch, Türkiye'nin kredi notunu BBB- olarak korurken, kredi notunun Durağan olan görünümü de değiştirmedi.

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Eylül 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Eylül 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Eylül 2014 09.09.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,28942 1,29373 0,33 ALTIN 1255,13 1255,18 0,01 USDTRY 2,17318 2,19586 1,04 EURTRY 2,80327 2,84144 1,36 USDJPY 106,022 106,194 0,16

Detaylı

USDTRY EURUSD GBPUSD Haftalık Temel/Teknik Görünüm

USDTRY EURUSD GBPUSD Haftalık Temel/Teknik Görünüm 30 MART 2015 USDTRY EURUSD GBPUSD Haftalık Temel/Teknik Görünüm Bu hafta Amerika tarafında Çarşamba günü açıklanacak olan ADP Tarım Dışı Ödemeler ve Cuma günü açıklanacak olan Tarım Dışı İstihdam ve İşsizlik

Detaylı

HAFTALIK STRATEJİ HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ. 08 Ocak Pazartesi Japon piyasaları kapalı. Türkiye Kasım ayı Sanayi Üretimi

HAFTALIK STRATEJİ HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ. 08 Ocak Pazartesi Japon piyasaları kapalı. Türkiye Kasım ayı Sanayi Üretimi HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ 08 Pazartesi Japon piyasaları kapalı Türkiye Kasım ayı Sanayi Üretimi 10 Çarşamba Çin Aralık ayı Enflasyon Verileri İngiltere Kasım ayı Sanayi Üretimi 11 Perşembe Euro

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 9 Mayıs 2016, Sayı: 19. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 9 Mayıs 2016, Sayı: 19. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 19 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül 1 DenizBank

Detaylı

Haftalık Ekonomik Takvim

Haftalık Ekonomik Takvim 5 9 Aralık 2016 OPEC Kararı ile Güçlü Petrol, TL de ise Negatif Ayrışma Şiddetleniyor Hafta genelinde açıklanan olumlu ABD makroekonomik datalar ile Dolar daki güçlü duruşun devam ediyor. Euro Bölgesinden

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN İnfo Yatırım A.Ş. Adres: Büyükdere Cad. No:156 Levent/İstanbul Tel: Faks: Web:

HAFTALIK BÜLTEN İnfo Yatırım A.Ş. Adres: Büyükdere Cad. No:156 Levent/İstanbul Tel: Faks: Web: BİST100 HAFTALIK Yeni Haftada Kur Riskine Dikkat Geçtiğimiz hafta BİST100 endeksi 81.894 ve 83.786 seviyeleri arasında işlem gördü ve 82.645 seviyesinden kapanış gerçekleştirdi. Bankacılık endeksi önderliğinde

Detaylı

Haftalık Ekonomik Takvim

Haftalık Ekonomik Takvim 9 13 Ocak 2017 FOMC Toplantı Tutanakları, Dolar Kanadında Hareketliliği Artırdı Yurtdışı gelişmeler, 2017 yılının ilk haftasında Çin tarafında açıklanan PMI rakamları takip edildi. PMI rakamları karmaşık

Detaylı

Ekim. Günlük Araştırma Bülteni Gün Sonu RAPORU

Ekim. Günlük Araştırma Bülteni Gün Sonu RAPORU 23 Ekim Günlük Araştırma Bülteni Gün Sonu RAPORU Almanya sanayi üretimi endeksi beklenenin altında kaldı Almanya da bugün açıklanan PMI İmalat Sanayi Endeksi, küresel ekonomik daralmanın ülke ekonomisine

Detaylı

21-25 Nisan 2014 Piyasalarda Geçen Hafta

21-25 Nisan 2014 Piyasalarda Geçen Hafta Piyasalarda Geçen Hafta Pazartesi günü EURO Bölgesi nde açıklanan olumlu sanayi üretimi verilerine karşın ABD de açıklanan perakende satışlar verisinde de olumlu gerçekleşmenin meydana gelmesi nedeniyle

Detaylı

31 Mayıs Bugün, Euro Bölgesi ve ABD de Yoğun Veri Akışı Takip Edilecek. 31 Mayıs 2017

31 Mayıs Bugün, Euro Bölgesi ve ABD de Yoğun Veri Akışı Takip Edilecek. 31 Mayıs 2017 31 Mayıs 2017 31 Mayıs 2017 Bugün, Euro Bölgesi ve ABD de Yoğun Veri Akışı Takip Edilecek. Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Almanya da Nisan ayı İthalat fiyat endeksi aylık bazda yüzde 0,1 azalırken

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 23 Aralık 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 23 Aralık 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 23 Aralık 2014 22.12.2014 Açılış Kapanış % EUR 1,22239 1,22287 0,04 ALTIN 1194,05 1176,59 1,46 TRY 2,30950 2,31385 0,18 EURTRY 2,81272 2,83050 0,63 JPY 119,530 120,048 0,43 GBP 1,56271

Detaylı

Teknik Bülten 23 Şubat 2017 Perşembe

Teknik Bülten 23 Şubat 2017 Perşembe Güne Başlarken Fed'in Ocak ayı tutanaklarına göre, ekonomi yolunda giderse faiz artırımının "yakın zamanda" yapılacağı öngörülüyor. Çoğu Fed yetkilisi, faiz artırımlarının "kademeli" olarak yapılmasının

Detaylı

Dolar Küresel Para Birimlerine Karşı Değer Kazanıyor, Dolar/TL ise Rekor Tazeliyor

Dolar Küresel Para Birimlerine Karşı Değer Kazanıyor, Dolar/TL ise Rekor Tazeliyor 31 Ekim 4 Kasım2016 Dolar Küresel Para Birimlerine Karşı Değer Kazanıyor, Dolar/TL ise Rekor Tazeliyor Hem İngiltere den hem de ABD den gelen büyüme rakamları ekonomilere yönelik endişeleri azaltmış vaziyette.

Detaylı

02 Mart Fed in Mart Ayı Faiz Artırım İhtimalleri Yüzde 84 Seviyesine Yükseldi. 02 Mart 2017

02 Mart Fed in Mart Ayı Faiz Artırım İhtimalleri Yüzde 84 Seviyesine Yükseldi. 02 Mart 2017 02 Mart 2017 02 Mart 2017 Fed in Mart Ayı Faiz Artırım İhtimalleri Yüzde 84 Seviyesine Yükseldi Dün ABD Başkanı Donald Trump ın kongrede yaptığı açıklamalar sonrası Dolar endeksi kazançlarını genişletti.

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Kasım 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Kasım 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Kasım 2014 07.11.2014 Açılış Kapanış % USD 1,23739 1,24545 0,65 ALTIN 1141,30 1176,54 3,08 USDTRY 2,26267 2,25703 0,25 TRY 2,80311 2,81181 0,31 USDJPY 115,203 114,619 0,50 GBPUSD

Detaylı

12 Aralık Haftalık Ekonomik Takvim

12 Aralık Haftalık Ekonomik Takvim 12 16 Aralık 2016 FED Faiz Oranı Kararı ve 2017 yılı Mesajları Ön Planda Olacak Hafta genelinde, dolar endeksinde yaşanan karmaşık seyrin etkileri görülmeye devam etti. ABD den açıklanan olumsuz makro

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 30 Haziran 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 30 Haziran 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 30 Haziran 2014 27.06.2014 Açılış Kapanış % USD 1,36091 1,36467 0,27 ALTIN 1316,33 1315,86 0,03 USDTRY 2,12556 2,12169 0,18 TRY 2,89357 2,89598 0,08 USDJPY 101,728 101,468 0,25 GBPUSD

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 13 Nisan 2015, Sayı: 12. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 13 Nisan 2015, Sayı: 12. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 12 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Çağlar Kuzlukluoğlu 1 DenizBank Ekonomi

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? EURUSD USDTRY BRENT PETROL ALTIN GBPUSD

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? EURUSD USDTRY BRENT PETROL ALTIN GBPUSD IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Bugün Ne Oldu? EURUSD USDTRY BRENT PETROL ALTIN GBPUSD Japonya MB ndan sınırlı genişleme Hükümetinin 28 trilyon yenlik ek teşvik paketinin

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 23 Haziran 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 23 Haziran 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 23 Haziran 2014 20.06.2014 Açılış Kapanış % USD 1,36066 1,35993 0,05 ALTIN 1319,88 1314,92 0,37 USDTRY 2,13865 2,13899 0,01 TRY 2,91477 2,90889 0,20 USDJPY 101,936 102,053 0,11 GBPUSD

Detaylı

22 Mart Dolar Endeksi 100 Seviyesinin Altına Geriledi. 22 Mart 2017

22 Mart Dolar Endeksi 100 Seviyesinin Altına Geriledi. 22 Mart 2017 22 Mart 2017 22 Mart 2017 Dolar Endeksi 100 Seviyesinin Altına Geriledi Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere de TÜFE rakamları Şubat ayında yüzde 0,7 ve yıllık bazda yüzde 2,3 ile Eylül 2013

Detaylı

Teknik Bülten. 07 Haziran 2016 Salı

Teknik Bülten. 07 Haziran 2016 Salı Güne Başlarken Fed Başkanı Janet Yellen, ABD istihdamındaki büyümeyi ve yüksek enflasyonu destekleyen olumlu güçlerin halen negatif gelişmelere ağır basacağını kaydetti ve ilave kademeli faiz artırımının

Detaylı

07 OCAK OCAK Haftaya Yoğun Veri Akışı İle Başlıyoruz

07 OCAK OCAK Haftaya Yoğun Veri Akışı İle Başlıyoruz 07 OCAK 2019 Haftaya Yoğun Veri Akışı İle Başlıyoruz 07 OCAK 2019 Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Japonya da açıklanan İmalat PMI verisi Ocak ayında beklentilerin üzerinde 52,6 düzeyinde gerçekleşti.

Detaylı

12 Aralık Aralık Dolar Kazançlarını Genişletirken, Ons Altın da Satışlar Derinleşiyor

12 Aralık Aralık Dolar Kazançlarını Genişletirken, Ons Altın da Satışlar Derinleşiyor 12 Aralık 2017 12 Aralık 2017 Dolar Kazançlarını Genişletirken, Ons Altın da Satışlar Derinleşiyor Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, ABD de açıklanan Ekim ayı İş imkanları ve personel değişim oranı

Detaylı

07 Temmuz - 11 Temmuz 2014

07 Temmuz - 11 Temmuz 2014 GLOBAL PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda geçtiğimiz hafta Tarım Dışı İstihdam ve PMI verileri takip edildi. Tarım Dışı İstihdam da beklentilerin oldukça üzerinde açıklanan

Detaylı

Bugün, Euro Bölgesi nde Açıklanacak Olan 2.Çeyrek Öncü Büyüme Verisi Takip Edilecek.

Bugün, Euro Bölgesi nde Açıklanacak Olan 2.Çeyrek Öncü Büyüme Verisi Takip Edilecek. 01 Ağustos 2017 Bugün, Euro Bölgesi nde Açıklanacak Olan 2.Çeyrek Öncü Büyüme Verisi Takip Edilecek. Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Almanya da açıklanan Haziran ayı perakende Satışlar verisi aylık

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum ALTIN EURUSD USDJPY USDTRY GBPUSD Küresel piyasaların gündeminde dün FED faiz kararı ve sonrasında yapılan açıklamalar vardı. FED beklendiği üzere

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 18 Nisan 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 18 Nisan 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 18 Nisan 2014 17.04.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,38154 1,38132 0,01 ALTIN 1302,25 1295,05 0,55 USDTRY 2,13553 2,12629 0,43 EURTRY 2,95363 2,93995 0,46 USDJPY 102,226 102,385 0,15

Detaylı

SABAH BÜLTENİ. Piyasalarda Gözler İngiltere Merkez Bankası nda. 14 Temmuz 2016 Saat 08:30

SABAH BÜLTENİ. Piyasalarda Gözler İngiltere Merkez Bankası nda. 14 Temmuz 2016 Saat 08:30 SABAH BÜLTENİ Piyasalarda Gözler İngiltere Merkez Bankası nda 14 Temmuz 2016 Saat 08:30 arastirma@destekmenkul.com.tr KÜRESEL PİYASALARDA ÖNE ÇIKANLAR Büyük Merkez Bankalarının hafta boyunca verdiği ek

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 04 Haziran 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 04 Haziran 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 04 Haziran 2014 03.06.2014 Açılış Kapanış % 1,35964 1,36272 0,22 ALTIN 1243,65 1244,75 0,08 TRY 2,10783 2,11674 0,42 TRY 2,86377 2,88445 0,72 JPY 102,375 102,504 0,12 GBP 1,67452

Detaylı

24 Şubat Şubat 2017 TÜRK LİRASI DOLARA KARŞI GÜÇLÜ DURUŞUNU KORUMAYA DEVAM EDİYOR

24 Şubat Şubat 2017 TÜRK LİRASI DOLARA KARŞI GÜÇLÜ DURUŞUNU KORUMAYA DEVAM EDİYOR 24 Şubat 2017 24 Şubat 2017 TÜRK LİRASI DOLARA KARŞI GÜÇLÜ DURUŞUNU KORUMAYA DEVAM EDİYOR Yurtiçi gelişmeleri incelediğimizde, Euro Bölgesi nin en büyük ekonomisi olan Almanya dördüncü çeyrekte beklentiler

Detaylı

19 Aralık ABD deki gerilim fiyatlandı, Bu Hafta Gözler TCMB de Olacak

19 Aralık ABD deki gerilim fiyatlandı, Bu Hafta Gözler TCMB de Olacak 19 Aralık 2016 19 Aralık 2016 ABD deki gerilim fiyatlandı, Bu Hafta Gözler TCMB de Olacak Cuma günü akşam saatlerinde Çin in ABD ye ait insansız denizaltı aracına el koymasıyla siyasi gerilim arttı. Bu

Detaylı

ABD de Açıklanacak Olan Veriler Dolar Fiyatlamalarında Volatilitenin Artmasına Neden Olabilir

ABD de Açıklanacak Olan Veriler Dolar Fiyatlamalarında Volatilitenin Artmasına Neden Olabilir ABD de Açıklanacak Olan Veriler Dolar Fiyatlamalarında Volatilitenin Artmasına Neden Olabilir Cuma günü, Jackson Hole Sempozyumunda Fed Başkanı Janet Yellen ın yaptığı açıklamalar sonrasında dolar ve dolar

Detaylı

Teknik Bülten. 25 Ekim 2016 Salı

Teknik Bülten. 25 Ekim 2016 Salı Güne Başlarken St. Louis Fed Başkanı James Bullard faiz oranlarına ilişkin değerlendirmesinde "Şimdilik ihtiyaç olan tek bir faiz artışı" dedi. Arkansas'ta konuşan Bullard önümüzdeki 2-3 yılda düşük faiz

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 29 Nisan 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 29 Nisan 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 29 Nisan 2014 28.04.2014 Açılış Kapanış % USD 1,38403 1,38503 0,05 ALTIN 1304,05 1296,5 0,58 USDTRY 2,13408 2,13248 0,07 TRY 2,95079 2,94228 0,29 USDJPY 102,178 102,482 0,30 GBPUSD

Detaylı

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı ALTIN GBPUSD EURUSD USDTRY USDJPY

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı ALTIN GBPUSD EURUSD USDTRY USDJPY Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı ALTIN GBPUSD EURUSD USDTRY USDJPY Yunanistan endişeleriyle yükselen altın, kazançlarını geri vermeye deva ediyor. Dün de altındaki bu satış baskısı

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 17 Haziran 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 17 Haziran 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 17 Haziran 2014 16.06.2014 Açılış Kapanış % EUR 1,35375 1,35732 0,26 ALTIN 1277,81 1271,66 0,48 TRY 2,12282 2,14171 0,89 EURTRY 2,86032 2,90785 1,66 JPY 102,057 101,828 0,22 1,69711

Detaylı

Teknik Bülten 02 Mayıs 2017 Salı

Teknik Bülten 02 Mayıs 2017 Salı Güne Başlarken Euro Bölgesinde yıllık enflasyon, Nisan ayında yüzde 1,9 a yükseldi. Avrupa İstatistik Ofisinin (Eurostat) öncü verilerine göre, 19 üyeli Euro Bölgesinde Nisan ayında yıllık enflasyon yüzde

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 17 Temmuz 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 17 Temmuz 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 17 Temmuz 2014 16.07.2014 Açılış Kapanış % 1,35673 1,35244 0,31 ALTIN 1293,66 1298,95 0,40 TRY 2,12281 2,11907 0,17 TRY 2,88143 2,86656 0,51 JPY 101,682 101,669 0,01 GBP 1,71424

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 7 EYLÜL 2015 11 EYLÜL 2015

HAFTALIK BÜLTEN 7 EYLÜL 2015 11 EYLÜL 2015 7 EYLÜL 2015 11 EYLÜL 2015 HAFTANIN ÖZETİ Geçtiğimiz hafta piyasalarda açıklanacak önemli bir veri olmamasına rağmen piyasalar 17 Eylül de FED in yapacağı toplantıda faiz oranlarında değişiklik beklentisi

Detaylı

ABD BAŞKANI TRUMP IN YAPACAĞI KONUŞMA FİYATLAMALAR AÇISINDAN YAKINDAN TAKİP EDİLECEK

ABD BAŞKANI TRUMP IN YAPACAĞI KONUŞMA FİYATLAMALAR AÇISINDAN YAKINDAN TAKİP EDİLECEK 27-03 Mart 2017 ABD BAŞKANI TRUMP IN YAPACAĞI KONUŞMA FİYATLAMALAR AÇISINDAN YAKINDAN TAKİP EDİLECEK Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Euro Bölgesi ve üye ülkelerden açıklanan PMI rakamları beklentileri

Detaylı