EN PAHALI BENZÝN ZAMMA DOYMUYOR

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "EN PAHALI BENZÝN ZAMMA DOYMUYOR"

Transkript

1 SiyahMaviKýrmýzýSarý Demokratik cumhuriyet için Said Nursî nin fikirlerine ihtiyacýmýz var Dr. Cemil Ertem/ Taraf gazetesi yazarý 23 MART I bekleyiniz HAC VE UMREYE BÝLEREK GÝDÝN Ha be ri sayfa 15 te MEHMET ÂKÝF E SAYGISIZLIK Ha be ri sayfa 3 te GER ÇEK TEN HA BER VE RiR Y YIL: 42 SA YI: AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR / 75 Kr ni as ya.com.tr EN PAHALI BENZÝN ZAMMA DOYMUYOR DÜN YA NIN EN PA HA LI BEN ZÝ NÝ NÝ TÜ KE TEN TÜR KÝ YE BEN ZÝN FÝ YAT LA RIN DA YE NÝ RE KOR LAR KIR MA YA DE VAM E DERKEN, LÝTRE FÝYATI 5 TL YE KOÞUYOR. HAFTASI DOLMADAN 8 KURUÞ DAHA ZAMLANDI u TÜP RAÞ'ýn ra fi ne ri fi ya týn da yap tý ðý dü zen le me nin ar dýn dan, da ðý - tým þir ket le ri, 95 ve 97 ok tan ben zin le rin sa týþ fi ya tý ný lit re de or ta la ma 8 ku ruþ art týr dý. Böy le ce PO ba yi le rin de 95 ok tan kur þun suz ben zi nin sa týþ fi ya tý An ka ra'da 4,08 li ra dan 4,16 li ra ya, Ýs tan bul ve Ýz mir'de 4,07 li ra dan 4,15 li ra ya, Van'da 4,17 li ra dan 4,25 li ra ya yük sel di. YILBAÞINDAN BU YANA DEPODA 13 LÝRALIK ARTIÞ uson ar týþ la bir lik te, 50 lit re lik bir de po yu dol dur ma nýn bu yýl ba þýn - da 195 li ra o lan ma li ye ti 208,5 li ra ya u laþ tý ve de po da ki ma li yet ar tý þý 13 li ra o la rak ger çek leþ ti. Ar ka sý gel me yen zam la ra tep ki gös te ren Tü ke ti ci ler Bir li ði Ge nel Baþ ka ný Na zým Ka ya, Lib ya'da ki ka os or ta - mý nýn ka zan ca çev ril me ye ça lý þýl dý ðý ný söy le di. Ha be ri say fa 11 de 3. köprü ihaleye çýktý Ha be ri say fa 11 de KAR YAÐIÞI BÜTÜN TÜRKÝYE YÝ ETKÝSÝ ALTINA ALDI Cuma ya kadar kar uýs tan bul da et ki si ni sür dü ren kar ya ðý þý nýn Cu ma gü nü ne ka dar de - vam e de ce ði, ha va sý cak lýk la rý nýn haf ta so nu mev sim nor mal le ri ne dö ne ce ði bil di ril di. Ýs tan bul Me te o - ro lo ji Böl ge Mü dü rü Mus ta fa Yýl dý - rým, Ýs tan bul ge ne lin de a ra lýk lý o la - rak kar ya ðý þý nýn sür me si nin bek - len di ði ni söy le di. Ha be ri sayfa 6 da Okullara kar tatili Ha be ri sayfa 6 da Kuþadasý na kar sürprizi Ha be ri sayfa 6 da Yine soba zehirlenmesi Ha be ri sayfa 6 da FO TOÐ RAFLAR: A A ISSN OSMANLI KADINI HAYIRSEVERDÝ Vakýflarýn çoðunu kadýnlar kurdu uýs tan bul Þe hir Ü ni ver si te si Öð re tim Ü - ye si Yrd. Doç. Dr. Ir vin Ce mil Schick, Os - man lý top rak la rýn da ki ra lýk dük kân ve a - töl ye le rin bü yük ço ðun lu ðu nun va kýf ma lý ol du ðu na dik kat çe ke rek, Bu va kýf - la rýn bir ço ðu nu ka dýn lar kur muþ tur. Ha - lep te 1770 i le 1840 a ra sýn da ku ru lan va - kýf la rýn ya rý sýn dan ço ðu nu ka dýn la rýn kur du ðu nu bi li yo ruz de di. Ha be ri 3 te 12 HAZÝRAN SEÇÝMLERÝNE KADAR Üç bakanlýk müsteþarlara emanet u 12 Ha zi ran se çim le ri ne ka dar üç ay bo yun ca A da let, Ý çiþ le ri ve U laþ týr ma Ba kan lýk la rý na ve kâ let e de cek i sim ler bel li ol du. A da let Ba ka ný Sa dul lah Er - gin in ye ri ne Müs te þar Ah met Kah ra - man, Ý çiþ le ri Ba ka ný Be þir A ta lay ýn ye ri - ne Müs te þar Os man Gü neþ ve U laþ týr ma Ba ka ný Bi na li Yýl dý rým ýn ye ri ne Müs te þar Ha bip So lak ge ti ril di. Ha be ri sayfa 5 te HALK, KAN DÖKÜLMESÝN DÝYOR Yemen halký barýþçý bir deðiþim istiyor uye men in Sa na Dev let Ü ni ver si te - sin de gö rev li Prof. Dr. Mev lüt U ya nýk, Ye men hal ký nýn bü yük bö lü mü nün kan dö kül me den de mok ra tik de ði þim is te di ði ni söy le di. U ya nýk, bir ay dýr sü ren pro tes to lar da can kay bý nýn az ol ma sý ný, ey lem ci le rin þid det ten ka - çýn ma sý na ve kan dö kül me si ni is te - me yiþi ne baðladý. Ha be ri say fa 7 de uysk nýn seçim takvimi belli oldu / 4 te ulib ya da 1 mil yon ki þi muh taç du rum da/ 7 de SiyahMaviKýrmýzýSarý

2 SiyahMaviKýrmýzýSarý 2 LÂHÝKA. Geveze, hayasýz ve cimri olmasý kiþiye kötülük olarak yeter. Câmiü's-Saðîr, No: 2986 / Hadis-i Þerif Meâli MEH MET KO VAN CI Ma ki ne-yi ha ya týn bu ha rý o lan hür ri yet Hâ ki mi yet-i mil li ye yi te min i le ma ki ne-yi ha ya týn bu ha rý o lan hür ri yet te ki i ra de-i cüz i ye yi is tib dat ve ta hak kü mün be lâ sýn dan kur ta ran meþ ve ret-i þer i ye nin ma ya sýy la ma ya lan dý ran meþ ru ti yet-i meþ ru a si zi her kes gi bi im ti ha na da vet e di yor. Ey es ki çað la rýn ci han gir As ya or du la rý nýn kah ra man as ker le ri nin ah fâ dý o lan va tan daþ la rým ve kar deþ le rim! Beþ yüz se ne dir yat tý ðý nýz ye ter. Ar týk u ya ný nýz, sa bah týr. Yok sa, sah râ-yý vah þet te yat mak la gaf let si zi yað ma e de cek tir. Hik met de ni len ma ki ne-i â le min ni za mý ve tel graf hat tý gi bi u mum â le me u za nan ve dal bu dak sa lan ka nun-u nu râ nî-yi Ý lâ hi ye nin mü es si si o lan hik met-i Ý lâ hi ye, ufk-u e zel den ka de rin par ma ðý ný kal dýr mýþ, si ze em re di yor ki: Tef ri ka i le mü te fer rik su gi bi kat re kat re zâ yi o lan ha mi yet ve kuv ve ti ni zi fikr-i mil li yet le, ya ni Ýs lâ mi yet mil li ye tiy le tev hid ve mezc e de rek, zer ra týn câ zi be-i cüz i ye le ri gi bi bir ca zi be-i u mu mî-i va ta nî teþ kil i le, küt le-i a zî mi kü re gi bi ted vir e de rek þems-i þev ket-i Ýs lâ mi ye nin ce ma hir-i müt te fi ka-i Ýs lâ mi ye nin mev ke bin de bir kev keb-i mü nev ver gi bi câ zi be si ne it ti bâ i le mu va ze ne ve â heng-i u mu mi ye yi mu ha fa za e di niz. Hem de hür ri yet-i þer i ye de ni len yük sek bir ha ki kat-i iç ti ma i ye, Süb han ve Að rý dað la rý gi bi is tik ba lin ci bâl-i þâ hi ka sý nýn te pe sin de a ya ða kalk mýþ ve e sa ret-i ne fis al tý na gir me yi ya sak et miþ ve gay ra te ca vü zü tec viz et me ye rek þe ri a ta is ti nad et miþ o lan sul tan-ý hür ri yet, yük sek sa dâ i le si zin gi bi mâ zi nin en de rin de re le rin de ga fil ve mü te fer rik in san la ra Fen, san at si lâ hýy la ce ha let ve fak ra hü cum e di niz em ri ni ve ri yor. Hem de ih ti yaç de ni len me de ni ye tin pe de ri ve te rak ki ya týn mü es si si o lan üs tad-ý ih ti yaç, sil le si ni kal dýr mýþ, si ze hük me di yor ki, ya ha yat-ý hür ri ye ti ni zi bu sah râ-yý vah þet te yað ma cý la ra ve re cek si niz, ve ya hut mey dan-ý me de ni yet te fen ve san at ba lo nu na, þi men di fe ri ne bi ne rek is tik ba li is tik bal ve o ec ne bî el le ri ne ge çen o em val-i müt te fi ka yý is tir dad e de rek kâ be-i ke ma lâ ta ko þa cak sý nýz. Hem de Ýs lâ mi yet mil li ye ti de ni len ma zi de re le rin de ve hâl sah râ la rýn da ve is tik bal dað la rýn da hay me-ni þin o lan ve Sa lâ had din-i Ey yû bî ve Ce lâ led din-i Har zem þah ve Sul tan Se lim ve Bar ba ros Hay red din ve Rüs tem-i Zal gi bi ec dad la rý nýz dan em sâl le ri gi bi dâ hi kah ra man lar la bir ça dýr da o tu ran bir a i le gi bi, her ke si baþ ka sý nýn hay si yet ve þe re fiy le þe ref len di ren ve ha yat-ý ul vi ye nin en mu ze ci o lan Ýs lâ mi yet mil li ye ti si ze emr-i kat î i le em re di yor ki: Tâ her bi ri niz u mum Ýs lâ mýn mâ kes-i ha ya tý ve hâ mi-i sa a de ti ve u mum mil let-i Ýs lâ mýn fer dî bir mi sâl-i mü þah ha sý o lu nuz. Zi ra, mak sa dýn bü yü me siy le him met de bü yür. Ve ha mi yet-i Ýs lâ mi ye nin ga le ya ný i le ah lâk da te kem mül ve te â lî e der. Hem de meþ ru ti yet-i meþ rû a de ni len dün ya da be þer sa a de ti nin bir se be bi ve hâ ki mi yet-i mil li ye yi te min i le ma ki ne-yi ha ya týn bu ha rý o lan hür ri yet te ki i ra de-i cüz i ye yi is tib dat ve ta hak kü mün be lâ sýn dan kur ta ran meþ ve ret-i þer i ye nin ma ya sýy la ma ya lan dý ran meþ ru ti yet-i meþ ru a si zi her kes gi bi im ti ha na da vet e di yor ki, sinn-i rüþ de bü lû ðu nu zu ve va sî ye a dem-i ih ti ya cý ný zý gör mek is ti yor. Ým ti ha na ha zýr la ný nýz. Mev cu di ye ti ni zi it ti had la gös te ri niz ve ha mi yet-i di ni ye-i mil lî i le fi kir ve vic dan-ý þah si ye ni zi mil le tin kalb ve akl-ý müþ te re ki gi bi gös te ri niz. Yok sa, sý fýr çe ke cek ve þa ha det nâ me-i hür ri ye ti e li ni ze ver me ye cek tir. E vet, mâ zi nin sah râ la rýn da keþ me keþ li ði ni ze se be bi yet ve ren her bi ri niz de ki mey lü l-a ða lýk ve fikr-i hod se râ ne ve e na ni yet, þim di is tik ba lin sa a det-sa ray-ý me de ni ye tin de fikr-i i ca da ve te þeb büs-ü þah si ye ye ve fikr-i hür ri ye te in ký lâp e de cek tir, in þâ al lah. Hat ta di ye bi li rim ki: Ey þark vi lâ yet le rin de ki va tan daþ la rým! Baþ ka la rý nýn sü kû tî med re se le ri ne nis pe ten si zin gü rül tü lü o lan med re se le ri niz bir mec lis-i meb u san-ý il mi ye yi gös te ri yor. Hem Þâ fi î ol du ðu nuz dan ve i mam ar ka sýn da ký ra at-ý Fa ti ha i le se ma vî ve ru ha nî vý zýl tý la rý nýz si zi mez he ben ve med re se ten ve fýt ra ten Ýn san i çin an cak ça lýþ tý ðý nýn kar þý lý ðý var dýr ýn (Necm Sû re si: 53:39) baþ ka bir ün va ný o lan te þeb büs- ü þah si ye ye teþ vik e di yor. Hem de her bir ke mâ lin mü es sis ve hâ mî si o lan ce sa ret ve nâ mus-u mil let-i Ýs lâ mi ye siz le re em re di yor ki: Na sýl ki, þim di ye ka dar di mað dan kal be mec râ aç mak la, ak lý kuv ve te mezc e de rek ma a ri fi ni zi ký lýç la rý ný zýn hu tut-u cev he rin den öð ren mek le þe ca at-i mad di ye de te rak ki et ti niz. Þim di i se, kalb den fik re kar þý men fez a çý nýz. Kuv ve ti ak lýn im da dý na ve his si ya tý ef kâ rýn ar ka sý na gön de ri niz. Tâ ki, þe ca at-i ak li ye-i me de ni yet mey da nýn da na mus-u mil let-i Ýs lâ mi ye pâ yi mal ol ma sýn. Ký lýç la rý ný zý, fen ve san at ve te sa nüd-ü hik met-i Kur â ni ye cev he rin den yap ma lý sý nýz. Di van-ý Harb-i Ör fî, Ha ti me, s. 57 sa mi-ce be ma il.com e nâb-ý Hak ta ra fýn dan C se çi le rek, yer yü zün de Al lah ýn ha li fe si ve ve ki li o la rak iþ gö ren ve her þey o nun em ri ne bo yun eð di ri len in sa noð lu, ni met ler der ya sýn da yüz dü ðü hal de, in san la rýn ço ðu bu nun far kýn da de ðil dir. Gaf let de ni len þey ne ka dar ka lýn bir ör tü dür ki, ni met le ri na zar dan sak la mak ta ve ta bi at ba tak lý ðýn da boð mak ta dýr. Bah si ge çen sa yý sýz ni met ler i çin de de mi rin çok ay rý bir ye ri ol ma lý ki, hak kýn da bir sû re in di ril miþ. Ha did, de mir de mek tir. Ha did Sû re si, de mi rin bü yük bir ni met ol du ðu nu ha ber ver mek te dir. Biz de mi ri de in dir dik ki, on da hem kuv vet ve þid det, hem de in san lar i çin fay da lar var dýr. (Ha did Sû re si: 25) Ýn san lýk ta ri hi nin ilk ça ðý ný yont ma taþ, ci lâ lý taþ ve ma den dev ri o la rak sý ra la yan bi lim da lý, ma den dev rin den son ra ge liþ me ler kay det ti ði ni söy le mek te dir. De mi ri e ri te rek on dan zýrh, ký lýç, mýz rak gi bi si lâh lar ya pýp on lar la sa va þan in san lýk, ken di fay da sý na o la cak çok iþ ler de de de mir den ya rar lan mýþ týr. Son i ki yüz yýl i çin de de mi rin de ðe ri da ha da art mýþ, sa na yi dev ri miy le bir lik te de mir her þey de kul la ný lýr hâ le gel miþ tir. Be to nar me bi na la rýn ve gök de len le rin in þa a týn dan, in san lý ðýn is ti fa de si ne su nu lan a raç la ra ka dar her þey de mi re bað lý dýr. A kýl la rý hay ret te bý ra kan bir tarz da bin gros ton luk dev gi bi ge mi ler de mir den ya pý lýp de niz ler de yü zü yor. Tren ler, o to büs ler ve sa ir a raç lar yi ne de mir den ya pý lýp ka ra da yü rü yor. Yüz ler ce ton luk u çak lar ve fü ze ler de ha va da u çu yor. San ki de mir, mev cut sa na yi ve tek no lo ji nin kal bi gi bi ol muþ. De mi ri çe kip al dý ðý nýz za man, ge ri de ka lan ma den ve me tal ler de mi rin gör dü ðü va zi fe yi ya pa cak ka bi li yet te de ðil dir. Ne ba kýr, ne a lü min yum ve ne de di ðer le ri. Dün ya da ü re ti len top lam me tal le rin yüz - Sayýsýz nimetler içinde demirin çok ayrý bir yeri olmalý ki, hakkýnda bir sûre indirilmiþ. Hadid, demir demektir. Hadid Sûresi, demirin büyük bir nimet olduðunu haber vermektedir. de dok san be þi ni de mir o luþ tu rur. De mi rin de ðe ri bu ra dan da an la þý lýr. Ce nâb-ý Hak, â yet te de mi ri in dir di ði ni ha ber ve ri yor. Hâl bu ki de mir ye rin al týn dan çý ka rý lý yor. Bu zýt lý ða dik kat çe ken bir fen eh li ne ce vap ve ren Be di üz za man Haz ret le ri, Al lah, de mi rin zâ týn dan zi ya de ni me ti yet ci he ti ni na za ra ve ri yor, el bet te ni met De mir ni me ti Biz de mi ri de in dir dik ki, on da hem kuv vet ve þid det, hem de in san lar i çin fay da lar var dýr. (Ha did Sû re si: 25) mâ nâ sý yu ka rý dan, ya ni rah met ha zi ne sin den a þa ðý ya doð ru i ner, hak tâ bi ri de Ýn dir dik þek lin de ol ma sý doð ru o la ný dýr me â lin de söy ler. Hem di ni mi zin, hem de ye ni fen le rin i za hý na gö re, di ðer ge ze gen yýl dýz lar la bir lik te gü neþ le ilk za man lar bi ti þik o lan dün ya mýz, gü neþ ten ko pa rý lýp þim di ki yö rün ge si ne ge ti ril di ðin de, Al lah (cc) en bü yük ni met ler sý ra sýn da o lan de mi ri de bir lik te in dir miþ. Ya ni, kâ i na týn bü yük tez gâ hýn da ya pý lan ve ya ra tý lan de mi ri, ek ser ih ti yaç la rý ný o nun la kar þý la mak i çin in sa nýn is ti fa de si ne sun muþ. A di, sý ra dan ve ba sit bir mad de de ðil, Rah met-i Ý lâ hî ta ra fýn da ha zýr lan mýþ çok ö zel bir ma den o la rak in sa noð lu na ik ram ve ih san et miþ. An cak, gaf let ve ya da lâ le tin den do la yý ni met le rin ni me ti yet ci he ti ni u nu tan ya hut in kâr e den bir ký sým in san lýk, de mi ri de in sa nýn za ra rý na kul la na bil miþ tir. 1. ve 2. Dün ya sa vaþ la rýn da, tren ler, ge mi ler ve di ðer ka ra a raç la rý in san lý ðýn a ley hin de kul la nýl dý ðý gi bi, u çak lar dan a tý lan bom ba lar la sek sen mil yon in sa nýn ö lü mü ne ve yüz mil yon lar ca in sa nýn da ya ra lan ma sý na ve sa kat kal ma sý na se bep o lun muþ tur. I rak ve Af ga nis tan a ya pý lan bom bar dý man lar la ya kýn za man da bü yük yý kým lar ya pýl dý ðý gi bi, Fi lis tin hal ký da fos for bom ba la rýy la pe ri þan e dil di. Dün ya nýn bir çok ye rin de de mir ni me ti nin þer de kul la nýl ma sý in sa nýn ka ný ný don du ru yor. Ce nâb-ý Hakk ýn On da hem kuv vet ve þid det, hem de in san lar i çin fay da lar var dýr fer man et me siy le, is tik bal de de mi rin kuv vet ve þid det a maç lý kul la ný la ca ðý ný ha ber ver me si de is tik ba le a it bir mu ci ze o lu yor. meh met-ko van ma il.com  fâ kî ko nu la ra i mâ nî na zar la ba ka bil mek Üs tad Haz ret le ri nin te lif et ti ði e ser ler bir bü tün dür. Hep si de çok kýy met li dir. Hü küm le ri ký ya me te ka dar bâ kî dir. Çün kü â yet ve ha dis ler den sü zül müþ ha ki kat ler dir. Kül li yat ýn i çin de o lan her ko nu nun fa zi let ve de ðe ri en yük sek tir. Üs tad Haz ret le ri mü ced did-i â hir za man ol ma sý ha se biy le ha ya týn her a la nýn da va zi fe le ri var dýr. Ve si ya set â le min de, di ya net â le min de, sal ta nat â le min de, ci had â le min de ki çok da i re ler de ic ra at la rý ol du ðu gi bi (Þu â lar, s. 509) i fa de le ri bu nun de li li dir. Þu hal de Ri sâ le-i Nur Kül li ya tý ný sa de ce al tý i man e sa sý ný i zah ve is pat e den e ser ler gi bi gör me me li yiz. Kül li ya týn ko nu la rý; baþ ta i man e sas la rý ol mak ü ze re iç ti mâ î, ik ti sâ dî, si ya sî vs. ha ya týn her a la ný ný kap sa mak ta dýr. Öy ley se bu ve bu na mü mâ sil ko nu la ra na sýl ba ka ca ðýz? Ý mâ nî ko nu lar ö nem li dir. Bun la rý her za man o ku ma lý yýz. An cak bu nun dý þýn da ki ko nu la rý saf dý þý et mek, ö nem siz gör mek doð ru bir yak la þým ol ma dý ðý gi bi bu ba kýþ a çý sý da çok ký sýr ve yan lýþ týr. Çün kü Ri sâ le-i Nur Kül li ya tý ha ya týn di ðer a lan la rý ný gör mez lik ten gel miþ tir gi bi bir id di â, Ri sâ le le ri an la ma mak de mek tir. Ý man a la nýn dan baþ ka a lan la ra hi tap e den ri sâ le ve mek tup la rý ö nem siz gör mek ger çek çi de ðil dir. Be di üz za man Haz ret le ri Kas ta mo nu Lâ hi ka sý nda Kat î ka na a tim gel di ki, Ri sâ le tü n- Nur un ki tap la rý bir bi ri ne ter cih e dil mez. Her bi ri nin ken di ma ka mýn da ri ya se ti var. Ve bu za ma ný ten vir e den bir mu' ci ze-i ma ne vi ye-i Kur â ni ye dir di ye rek ha ya týn her a la nýn da ki me se le le re Kur â nî, i mâ nî bir ba kýþ a çý sý ge tir miþ tir. Ge nel lik le â fa kî ko nu lar de ni le rek ih mâl et ti ði miz ko nu la ra bir de i mâ nî na zar la bak ma lý yýz ki, ko nu ne za man â fâ kî ve ya ö nem siz, na sýl ba kar sak i mâ nî hâ le dö nü þür, gör müþ o la lým. Me se lâ Ýk ti sad Ri sâ le si... Ken di sö nük a kýl fe ne ri miz le ba kar sak ko nu â fâ kî o la bi lir. Çün kü in san ak lý, vah yin ak lýn dan üs tün de ðil dir ki, me se le yi et raf-ý er ba a sýy la an la ya bil sin. Ýs raf ko nu su iç ti mâî bir has ta lýk týr. Ken di ak lý mý za gö re is ra fý yo rum lar sak, ko nu ya â fâ kî bir ba kýþ a çý sý ge tir miþ o la bi li riz. Süf yan is ra fý teþ vik et mek le þid det li bir hýrs ve ta mâý u yan dý ra rak in san la rýn o za yýf da mar la rý ný tu tup ken di ne mu sah har e der. Ýs raf e den o na e sir o lur, o nun da mý na dü þer ha di si ne gö re ba kan Üs ta dý mýz, ko nu ya mâ nâ-i har fiy le, i mâ nî bir na zar la bak ma yý öð re tir. Dec cal ve Süf yan ba his le ri ne 5. Þu â doð rul tu sun da bak maz sak, ko nu bi raz â fâ kî ge le bi lir. Hâl bu ki ay ný ko nu ya mâ nâ-i har fiy le, i mâ nî bir na zar la ba kar sak, i ma ný mý zý tas hih e dip kur tar mýþ o lu ruz. Bu na de lil, Üs ta dýn Be þin ci Þu â, u mu mun ve bil has sa ehli il min i man la rý ný tas hih e dip kur ta rý yor. (Kas ta mo nu Lâ hi ka sý, s. 62) sö zü dür. Mil li yet çi lik ko nu su, iç ti mâî bir ko nu dur. Mek tû bât ta ki Tah ri bat çý ehl-i bid a i ki ký sým dýr ha ki ka tiy le ba ký lýr sa me se le ne re den ne re ye dö nü þür. Ýs lâ mi yet a ða cý nýn, kö kü o lan i ma nýn ya nýn da göv de si, dal la rý, yap rak la rý ve mey ve si di ye bi le ce ði miz mu â me lât ve si ya se tin de ö ne mi var dýr. Bu nu in kâr e dip gör mez den gel mek Ri sâ le le re bu hu sus ta mu ha tap ol ma mak týr. He le si ya sî at mos fe re gir di ði miz bu gün ler de bir ký sým Ri sâ le o ku yu cu la rý, Kül li yat ta ki si yâ sî tes bit ler, san ki Üs tad Haz ret le ri nin ken di fikr-i ka ri ha sýy mýþ gi bi dav ra nýp bun la rýn o kun ma sýn dan ra hat sýz lýk du ya bil mek te dir. Hâl bu ki Üs tad Haz ret le ri, bu ko nu ya da i mâ nî bir ba kýþ a çý sý yla bak mýþ týr. Ri sa le-i Nur a ta le be ol ma ya ça lý þan biz ler, ken di doð ru la rý mý zý bý ra kýp Ri sâ le-i Nur lar da ki ha ki kat le re gö re ken di fik ri ya tý mý zý dü zen le me li yiz ki, ger çek ten Nur Ta le be si o la bi le lim. Ce nâb-ý Hak son ne fe si mi zi ve re ne dek is ti ka met ten a yýr ma sýn. Ha kâ ik-ý Ýs lâ mi ye ye da ir hu sus lar da Ri sâ le-i Nur lar la ik ti fâ et me yi, her bir Nur Ta le be si ken di ne þi âr e din me li dir. SiyahMaviKýrmýzýSarý

3 SiyahMaviKýrmýzýSarý Y HABER 3 Ye ni As ya Ga ze te ci lik Mat ba a cý lýk ve Ya yýn cý lýk Sa na yi ve Ti ca ret A.Þ. a dý na im ti yaz sa hi bi Meh met KUT LU LAR Ge nel Ya yýn Mü dü rü Kâ zým GÜ LEÇ YÜZ Ge nel Mü dür Re cep TAÞ CI Ya yýn Ko or di na tö rü Ab dul lah E RA ÇIK BAÞ Ya zý Ýþ le ri Mü dü rü (Sorumlu) Mus ta fa DÖ KÜ LER Ýs tih ba rat Þe fi Mustafa GÖKMEN Spor E di tö rü E rol DO YURAN Ha ber Mü dü rü Recep BOZDAÐ An ka ra Tem sil ci si Meh met KA RA Rek lam Koordinatörü Mesut ÇOBAN Görsel Yönetmen: Ýbrahim ÖZDABAK Abone ve Daðýtým Ko or di na tö rü: Adem AZAT Mer kez: Gül ba har Cd., Gü nay Sk., No: 4 Gü neþ li Ýs tan bul Tel: (0212) Ya zý iþ le ri fax: (0212) Ki tap sa týþ fax: (0212) Ga ze te da ðý tým: Te le fax (0212) Ý lân Rek lam ser vi si fax: Ca ða loð lu: Ce mal Na dir Sk., Nur Ýþ ha ný, No: 1/2, Ýs tan bul. Tel: (0212) AN KA RA TEM SÝL CÝ LÝ ÐÝ: Meþ ru ti yet Cad. A li bey Ap. No: 29/24, Ba kan lýk lar/an KA RA Tel: (312) , , Fax: AL MAN YA TEM SÝL CÝ LÝ ÐÝ: Zep pe lin Str. 25, Ah len, Tel: , Fax: KKTC TEM SÝL CÝ LÝ ÐÝ: Av ni E fen di Sok., No: 13, Lef ko þa. Tel: Bas ký: Yeni Asya Matbaacýlýk Da ðý tým: Do ðan Da ðý tým Sat. ve Paz. A.Þ. Ye ni As ya ba sýn mes lek il ke le ri ne uy ma ya söz ver miþ tir. Ya yýn Tü rü: Yay gýn sü re li ISSN ÖÐDER Samsun Þube Baþkaný Ýsmail Okutan, yazýlý açýklamayla uygulamayý eleþtirdi.  kif, ku ma ra â let e di le mez MÝL LÎ ÞA Ý RÝN PÝ YAN GO BÝ LET LE RÝ Ü ZE - RÝ NE RES MÝ NÝN BA SI LA RAK A NIL MAK ÝS TEN ME SÝ NE BÜ YÜK TEP KÝ VAR. ÖÐ DER Þu ur lu Öð ret men ler Der - ne ði Sam sun Þu be Baþ ka ný Ýs ma il O ku tan, yap tý ðý ya zý lý a çýk la ma i le Mil lî Pi yan go Ý da re si Ge nel Mü - dür lü ðü nün çe ki liþ bi let le ri ü ze ri ne Ýs tik lâl Mar þý þa i ri M.  kif Er soy un fo toð raf la rý ný bas ma sý ný sert bir þe - kil de e leþ tir di. O ku tan a çýk la ma sýn - da, Mil lî Pi yan go Ý da re si Ge nel Mü dür lü ðü çe ki liþ bi let le ri ü ze ri ne Mil lî Þa i ri miz Meh met A kif Er - soy un fo toð raf la rý ný ba sa rak sa tý þa sun muþ bu lun mak ta dýr. 12 Mart Ýs tik lâl Mar þý nýn Ka bu lü ve  kif i an ma gü nü do la yý sýy la ya pý lan bu çir kef o lay mil lî þa i ri mi ze ya pýl mýþ bir say gý sýz lýk týr. Bi let ler 12 Mar ta it ha fen o la cak ki 12 TL fi ya tý ü ze - rin den sa tý þa su nul muþ de di. Kaçak çay ve sigara ele geçirildi HÝÇ AN MA YIN DA HA Ý YÝ! Mil lî þa i ri mi zin bu ka dar ba si te, bu ka dar ha fi fe a lý na ma ya ca ðý ný kay de den O ku - tan, Han gi se bep ten o lur sa ol sun, han - gi ni yet le ya pýl mýþ o lur sa ol sun mil lî þa i - ri mi zin fo toð raf la rý bir çe þit ku mar o lan pi yan go bi let le ri ü ze ri ne ba sý la maz a - çýk la ma sý ný yap tý, O ku tan, Böy le a na - cak sa nýz hiç an ma yýn da ha i yi o lur. Çün - kü  kif ay ný za man da bir dev let bü yü - ðü müz dür. Ýs tik lâl Mar þý mý zý yaz mýþ týr. Ken di si çok zor e ko no mik þart lar da ya - þar ken bi le Ýs tik lâl Mar þý ya rýþ ma sýn dan ve ri len a na sý nýn sü tü gi bi he lâl o lan üc - re te bi le te nez zül et me miþ çok o nur lu, son de re ce þah si yet li bir in san dý. Böy le - si ne de ðer li, þah si yet li bir in san ku ma ra a let e dil me me li dir i fa de le ri ni kul lan dý. SÝ ÝRT Ýl Jan dar ma Ko mu tan lý ðý nca ger çek leþ ti ri len yol kon tro lü sý ra sýn - da bir a raç i çe ri sin de ka çak çay ve si ga ra e le ge çi ril di. E ruh Ýl çe Jan dar ma Ko mu tan lý ðý nca ad li ma kam lar dan a lý nan a ra ma ka ra rý na is ti na den ic ra e di len yol kon trol ve a ra ma fa a li ye ti es na sýn da bir a raç ta ya pý lan a ra - ma da, ka çak çay ve si ga ra e le ge çi ril di. E le ge çi ri len çay ve si ga ra la ra el ko nu lur ken, o lay la il gi li ol du ðu tes pit e di len 1 ki þi, i fa de si a lýn dýk tan son - ra sevk e dil di ði ad li ma kam lar ca ser best bý ra kýl dý. Si irt / ci han Sað lýk çý lar sý nav is ti yor n TÜRK Sað lýk-sen, Sað lýk Ba - kan lý ðý na gö rev de yük sel me sý - na vý aç ma sý i çin baþ vu ru yap tý. Türk Sað lýk Sen Ge nel Baþ ka ný Ön der Kah ve ci ve Ge nel Baþ kan Yar dým cý sý Ýs ma il Türk im za sýy la ya pý lan baþ vu ru da 24 Tem muz 2010 da has ta ne mü dü rü, has - ta ne mü dü rü yar dým cý sý, þu be mü dü rü, VHKÝ, me mur ve þo för kad ro la rý i çin gö rev de yük sel me sý na vý ya pýl dý ðý ha týr la týl dý. Sý - nav so nuç la rý na gö re 70 pu an ü - ze rin de a lan ba zý per so nel le rin boþ kad ro la ra yer leþ tir me iþ - lem le ri nin ha len ya pýl ma dý ðý na dik kat çe kil di. Baþ vu ru da ay rý ca bu kad ro lar dý þýn da ki i da rî kad - ro lar da gö rev ya pan per so nel le il gi li sý nav ya pýl ma ya rak mað - du ri ye te se be bi yet ve ril di ði be - lir til di. An ka ra / ci han Hem þi re ye ses len me dev ri ka pan dý n EDÝRNE Ke þan Dev let Has ta - ne si, has ta ve has ta ya kýn la rý nýn ra hat lý ðý ný ve gü ven li ði ni ar tý ra - cak ye ni bir ça lýþ ma baþ lat tý. Ya - tak ba þý na ko nu lan kab lo suz çað rý sis te miy le, ya tan has ta lar, is te di ði za man, yer le rin den kalk ma dan so rum lu hem þi re le re u la þa bi le cek. Ö zel lik le yaþ lý ve ço cuk has ta la rýn yer le rin den kalk ma dan so run la rý ný da ha ça - buk ve zah met siz o la rak hem þi - re le re ak tar ma sý ve en ký sa za - man da çö zü me ka vuþ tu rul ma sý a ma cýy la böy le bir uy gu la ma ya gi dil di ði bil di ril di. E dir ne / ci han A da na da iç me su yu bil me ce si n ADANA'NIN mer kez ve il çe - le rin de þe be ke ve ku yu su la rýn - dan a lý nan nu mu ne le rin ya rý dan faz la sý nýn Ýn sa nî Tü ke tim A - maç lý Su lar Hak kýn da ki Yö net - me lik hü küm le ri ne uy gun ol ma - dý ðý or ta ya çýk tý. Ý ki çeþ me nu - mu ne sin de i se mik ro bi yo lo jik a - çý dan sa kýn ca ol du ðu be lir len di. Köy ler de o to ma tik klor la ma ya - pan ci haz la rýn bu lun ma yý þýn dan so nuç la rýn sað lýk sýz çýk tý ðý i le ri sü rü lü yor. A da na / ci han NA MAZ VA KÝT LE RÝ Hic rî: 4 R. Ahir 1432 Ru mî: 24 Þubat 1426 Ýl ler A da na An ka ra An tal ya Ba lý ke sir Bur sa Di yar ba kýr E la zýð Er zu rum Es ki þe hir Ga zi an tep Is par ta Sesli kütüphane 5 bin kitaba ulaþtý Ým sak Gü neþ Öð le Ý kin di Ak þam Yat sý MÝLLÎ Kütüphane Baþkanlýðý 5 bine yakýn seslendirilmiþ eseri internet sitesinden görme engelli vatandaþlarýn hizmetine sunuyor. Kültür ve Turizm Bakanlýðý Basýn ve Halkla Ýliþkiler Müþavirliðinden yapýlan yazýlý açýklamaya göre, Bakanlýk, 2007 de hizmete giren Millî Kütüphane Salih Tüzün Bozbeyoðlu Kayýt Stüdyosu nda gönüllü okuyucular tarafýndan okunan ve bilgisayar ortamýna kaydedilen toplam 3 bin kitabý dijitalleþtirerek internet üzerinden görme engellilerle buluþturdu. Roman, þiir ve deneme gibi edebî çalýþmalarýn bulunduðu sesli kütüphane hizmetinde, son yýllarda her türlü ders ve sýnav hazýrlýk kitaplarýna da yer verilmeye baþlandý. Ücretsiz hizmetten yararlanmak isteyenlerin, Kültür ve Turizm Bakanlýðý internet sitesi veya adresinde bulunan üyelik formunu doldurmalarý, rapor ya da özürlü kimliði fotokopilerini Millî Kütüphane Baþkanlýðýna ulaþtýrmalarý gerekiyor. Ankara / aa Yrd. Doç. Dr. Schick, Osmanlýnýn kadýna verdiði deðeri anlattý. Osmanlýda vakýflarýn çoðunu kadýnlar kurdu ÝSTANBUL Þehir Üniversitesi Öðretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Irvin Cemil Schick, Osmanlý Ýmparatorluðu ve kadýnlar denince batýlýlarýn aklýna ilk gelenin harem olduðunu belirterek, Halbuki Osmanlý Ýmparatorluðu nun dýþ dünya ile kurduðu ticarî iliþkilerde kadýnlarýn çok önemli bir rolü var dedi. 8 Mart Dünya Kadýnlar Günü dolayýsýyla Ýstanbul Þehir Üniversitesi nin Altunizade yerleþkesinde düzenlenen Þehir ve Kadýn: 8 Mart Etkinlikleri kapsamýnda gerçekleþtirilen konferansta konuþan Schick, Üretici, tüketici, yatýrýmcý, tüccar Osmanlý kadýnlarý konulu bir konuþma yaptý. Osmanlý kadýnlarýnýn dýþ ticarete katkýsýnýn üretim ve sermaye saðlamakla sýnýrlý olmadýðýný vurgulayan Schick, kadýnlarýn üretim araçlarýnýn ve mekânlarýnýn da sahibi olduðunu kaydetti. Osmanlý topraklarýnda kiralýk dükkân ve atölyelerin büyük çoðunluðunun vakýf malý olduðunu anlatan Schick þunlarý söyledi: Bu vakýflarýn birçoðunu kadýnlar kurmuþtur. Halep te 1770 ile 1840 arasýnda kurulan vakýflarýn yarýsýndan çoðunu kadýnlarýn kurduðunu, bunlarýn beþte birinin ise sadece ticari mekanlardan oluþtuðunu biliyoruz. Ýstanbul / Yeni Asya Ýl ler Ýs tan bul Ýz mir Kas ta mo nu Kay se ri Kon ya Sam sun Þan lý ur fa Trab zon Van Zon gul dak Lef ko þa Ým sak Gü neþ Öð le Ý kin di Ak þam Yat sý ir ti ni as ya.com.tr Ergenekon da gidiþat Er ge ne kon sü re cin de bu gü ne ka dar ya pý lan o pe ras yon lar da, a ðýr lýk lý o la rak, ör güt ün as ker bo yu tu nun ü ze ri ne gi dil di ði iz le ni mi oluþtu. An cak bu nun ne öl çü de ger çek du ru mu yan sýt tý ðý, halen be lir siz li ði ni muhafaza ediyor. Ay rý bir kul var da, a ma ay ný he def kap sa mýn da yü rü yen Bal yoz dâ vâ sýn da ki tu tuk la ma lar ha riç tu tu lur sa, Er ge ne kon a na dâ vâ la rýn da e mek li ve - ya mu vaz zaf üst dü zey su bay lar dan tu tuk lu yok. Ku ru cu ve yö ne ti ci ol mak la suç la nan E ruy gur ve To lon dý þa rý da. Ve i çe ri de ki ler den en yük sek rüt be li i sim i se, e mek li Tuð ge ne ral Ve li Kü çük. Sü re cin baþ lan gýç sa fa ha týn da me rak e di len ve çok ses len di ri len Bir nu ma ra kim? su a li de ar týk u nu tul muþ ve gün dem den düþ müþ du rum da. Ör güt ün em ni yet a ya ðýy la bað lan tý lý o la rak i çe ri ye a lý nan lar Ýb ra him Þa hin ve Ha ne fi Av cý. Ve ö zel lik le Av cý nýn ni ye bir an da sa nýk du ru - mu na düþ tü ðü ne i liþ kin tar týþ ma lar bit miþ de ðil. Ýs tih ba rat fas lýn da son dal ga ya o pe ras yon ön ce si yurt dý þý na çýk tý ðý be lir ti len MÝT çi Ko - zi noð lu nun da hil e dil me si dý þýn da, ge liþ me yok. Þim di ye ka dar ki o pe ras yon dal ga la rýn da ü ze - ri ne gi di len bir ke sim de, ba zý ü ni ver si te rek tör - le ri. Ö zel lik le 28 Þu bat sü re cin de ki siv ri ve ya - sak çý uy gu la ma lar la i sim yap mýþ o lan rek tör ler. A ma o ce nah ta da fark lý uy gu la ma lar var. Me - se lâ o dö ne min YÖK Baþ ka ný Gü rüz ve Ý Ü es ki rek tö rü A lem da roð lu gi bi i sim ler gö zal tý na a lý - nýp bý ra kýl mýþ ken, ba zý rek tör ler hâ lâ i çe ri de. Ha be ral ýn du ru mu baþ lý ba þý na bir vak a. Par ti li de ri ve ya zar kim li ðiy le Pe rin çek in de. Ve bir bi riy le ir ti bat lý i ki di ðer ke sim: Ýþ dün ya - sý ve sen di ka lar. Ýl ki ni tem si len A TO Baþ ka ný Si - nan Ay gün, sen di ka lar dan da Türk-Me tal Ýþ Baþ ka ný Mus ta fa Öz bek tu tuk la nan ve bi ri ký sa, di ðe ri da ha u zun sü rey le i çe ri de tu tu lan i sim ler. Yar gý ce na hýn da en çok ses ge ti ren o pe ras yon, Yar gý tay es ki Baþ sav cý sý Ka na doð lu nun e vi nin a ran ma sý, a ma ken di si ne do ku nul ma ma sý ol du. Er zin can es ki Baþ sav cý sý Ýl han Ci ha ner le il gi li o la rak de vam et mek te o lan sü reç ay rý bir ha di se. Med ya a ya ðýn da da, tu tuk lu luk sü re le ri i ki yý lý geride býrakan Mus ta fa Bal bay la Tun cay Öz - kan ýn du rum la rý en çok ko nu þu lan ko nu la rýn ba þýn da ge lir ken, son dal gay la, i çe ri de ki i sim le re ye ni le ri eklendi. Ve bun la rýn a ra sýn da, Er ge ne - kon cu luk la suç lan ma la rý sür priz o la rak de ðer - len di ri len le rin de bu lun ma sý, her ke si þa þýrt tý. Bun lar, dört yýl lýk sü re ce dö nüp ba kýl dý ðýn da ilk ak la ge len ler. A ra da baþ ka bir çok i sim de var. Tür kân Say lan ýn e vin de ki a ra ma, Cumhuriyet yazarý Ýl han Sel çuk un da gö zal tý na a lýn ma sý gi bi... De tay lý bir ha fý za yok la ma sý ve ar þiv ta ra ma sý, da ha bir çok u nu tu lan ý da tek rar ha týr la ta bi lir. Bu o lup bi ten le ri göz ö nü ne a la rak, ge li nen nok ta ya ba kýl dý ðýn da þu nu söy le mek müm kün: Ba zý i puç la rýn dan yo la çý ka rak baþ la tý lan ve ye ni bul gu lar la dal ga lar ha lin de ge niþ le ti le rek de vam et ti ri len sü re cin, i ler le dik çe net le þen bir tab lo or ta ya koy ma sý ge re kir ve bek le nir ken, san ki iþ da ha da da ðý lý yor ve ka rý þýk ha le ge li yor. Ö zel lik le son dö nem de, ör gü tün med ya a ya ðý - na vu ru la cak e sas lý dar be le rin yol da ol du ðu söy - len ti le ri var dý; e ðer kast e di len þey O da TV o pe - ras yon la rý i le be ra be rin de ki di ðer gö zal tý ve tu - tuk la ma lar i se, Dað fa re do ður du de mek ten baþ ka söy le ne cek bir þey yok. Ta bi î, Tur pun bü - yü ðü hey be de de dir te cek ge liþ me ler ol maz sa... A sýl ö nem li ve en di þe ve ri ci o lan i se, dar be ci zih ni yet le mü ca de le a dý al týn da yü rü tü len sü re - cin ki þi ler ü ze rin den, üs te lik böy le par ça lý ve da - ðý nýk bir þe kil de, çif te stan dart e leþ ti ri le ri ni de be ra be rin de ge ti ren uy gu la ma lar la gö tü rül me si. He def a lý nan ki þi ler le on la rý des tek le yen çev re - ler de gi de rek sert le þen bir rö vanþ duy gu su nu bi - rik ti ren bu du rum, mev cut güç den ge sin de de ði - þik lik ol ma sý ha lin de, ter si ne iþ le ye n ben zer sü - reç le ri te tik le ye cek bir va ha me ti de ba rýn dý rý yor. Er ge ne kon ve Bal yoz gi bi o pe ras yon ve dâ vâ - lar la ger çek leþ ti ril mek is te nen a rýn ma nýn sað lam bir ze mi ne o tur ma sý i çin ge rek li ya pý sal re form la - rýn ge cik me si i se bu va ha me ti da ha da art tý rý yor. SiyahMaviKýrmýzýSarý

4 4 HABER ca ni as ya.com.tr Yazýktýr, incitme Âkif i! Gün ler su gi bi a kýp gi di yor ve u zun ol du ðu nu dü þün dü ðü müz yý lar ge ri de ka lý yor. Ge çen yý lýn so nun da, i çe ri sin de bu lun du ðu muz 2011 yý lý Meh med  kif Yý lý o la rak i lân e dil miþ ve yýl bo yun ca bu na uy gun fa a li yet ler ya pý la ca ðý i fa de e dil miþ ti in Mart a yýn da yýz ve ne den se i lân e di len yý la uy gun ca zip fa a li yet le re þa hit ol ma dýk. Ge çen ler de bir der gi, Ýs tik lâl Mar þý ný, söz le ri ni tah rip e de rek ya yýn la mýþ ve tep ki gör müþ tü. O tar týþ ma ve si le siy le do lay lý yol dan mer hum Meh med A kif de gün de me gel di, a ma he men u nu tul du... Ta biî ki Ýs lâm þa i ri, ü mit çað la ya ný Meh med  kif Er soy u dev let u nut sa da mil let u nut maz ve u nut mu yor. Fa kat a dý na bir yýl i lân e dil di ði hal de uy gun fa a li yet ler or ta ya ko nu la ma mýþ ol ma sý ü zü cü. El bet te bu ko nu da ka ba ha tin ta ma ný ný dev let e yük le mek de doð ru ol maz. Yüz ler ce si vil top lum ku ru lu þu var ve bu ko nu da ya pa bi le cek le ri hal de her han gi bir fa a li yet or ta ya koy ma dý lar... Ha di se nin bir yö nü il gi siz lik i ken, ba zý dev let ku rum la rý da O nu ta ný ta ca ðýz di ye mer hum  kif i in ci ti yor lar. Ö nü müz de ki 12 Mart, Ýs tik lâl Mar þý þi i ri nin Bü yük Mil let Mec li sin de (1921) a yak ta al kýþ la na rak mil lî marþ ka bul e dil me si nin yýl dö nü mü... Ýþ te bir dev let ku ru mu, mer hum  kif i ve Ýs tik lâl Mar þý nýn ka bul e dil me si ni ha týr la mýþ. A ma bel ki de en son ha týr la ma sý ge re ken bir ku rum bu. D. Meh met Do ðan, bu çe liþ ki ye dik kat çek ti ði ya zý sýn da þöy le de miþ: (...) Meh met  kif pi yan go bi le ti ol muþ! Dev le tin bü tün bi rim le ri Meh met  kif i a na cak ya. Di ðer le ri a ðýr dan a lýr ken Mil li Pi yan go boþ dur ma mýþ! Meh met  kif ya þar ken pi yan go ya na sýl ba kar dý? Ha ya týn da hiç pi yan go bi le ti al mýþ mýy dý? Ýn sa nýn el e me ði ni yü cel ten, ça lýþ ma yý tel kin e den, a lýn lar ter le me li di ye gür le yen bir þah si ye ti pi yan go i le an mak! (...) El bet te il gi li i da re nin i yi ni yet le ha re ket et ti ði söy le ne bi lir. Yi ne de a ný lan þah si ye tin ru hu nu mu az zeb et me mek ge rek ti ði dü þü nül me li i di. (Ye ni A kit, 6 Mart 2011) Mer hum Meh med A kif, Ýs tik lâl Mar þý nda, Sen þe hit oð lu sun, in cit me, ya zýk týr, a ta ný / Ver me, dün ya la rý al san da, bu cen net va ta ný de miþ ti. Ýs lâm þa i ri  kif i pi yan go ku ma rý na â let et mek, bu yol la an mak en ha fif tâ bi riy le o nu in ci tir ve in cit miþ tir! Bu ve si le i le ben zer þe kil de ya pý lan in cit me le ri de ha týr la mak lâ zým. Me se lâ, ge çen gün Ýs tan bul E dir ne ka pý dan Fa tih e doð ru yü rü yor dum. Ne gö re yim? E dir ne ka pý Mey da ný nýn bir kö þe sin de Fa tih Sul tan Meh med in hey kel i di kil miþ. Yýl lar ön ce de ben zer þe kil de bir yan lý þa im za a týl mýþ; Sa raç ha ne Par ký na Fa tih Sul tan Meh med ve ho ca sý Ak þem sed din in hey kel i ko nul muþ tu... Ge rek Fa tih ve ge rek se Ak þem se din in hey kel i ni yap mak on la ra bir fay da ver me ye ce ði gi bi ak si ne on la rý de rin den ya ra lar ve in ci tir. Ha týr la mak lâ zým ki, Müs lü man la rýn hey kel le ri; köp rü ler, ker van sa ray lar, has ta he ne ler, yol lar ve o kul lar gi bi e ser ler dir. Ki, bu muh te rem zat lar da ha yat tay ken za ten bun la rý faz la sýy la yap mýþ, mem le ke ti mi zin ta pu la rý hük mün de yüz ler ce e ser bý rak mýþ lar dýr. Ha yat tay ken hey kel le re i ti raz e den zat la rý, ve fat la rýn dan son ra bu þe kil de ta nýt ma ya ça lýþ mak on la rý ger çek ten in ci tir. Ýn þâ al lah bu yan lýþ lar dan dö nü lür ve 2011 yý lý da i lân e di liþ ga ye si ne uy gun fa a li yet le re sah ne o lur. Bu ve si le i le Ýs lâm þe â i ri ve ü mit çað la ya ný mer hum Meh med A kif Er soy u bir de fa da ha rah met le yâd e di yo ruz. Me kâ ný Cen net ol sun in þâ al lah... Baþ sav cý la rýn ka ra rý Res mî Ga ze te de n HAKÝMLER ve Sav cý lar Yük sek Ku ru lu nun (HSYK), 9 böl ge de ku rul ma ka ra rý a lý nan böl ge ad li ye mah ke me le ri nin baþ sav cý la rý nýn be lir len me si ne i liþ kin ka ra rý, Res mi Ga ze te de ya yým lan dý. Bu na gö re, A da let Baþ mü fet ti þi Ce lal Ko ca baþ Ýz mir Böl ge Ad li ye Mah ke me si Cum hu ri yet Baþ sav cý lý ðý na, Bur sa Cum hu ri yet Baþ sav cý sý Sa it Gür lek Bur sa Böl ge Ad li ye Mah ke me si Cum hu ri yet Baþ sav cý lý ðý na, Ýs tan bul Cum hu ri yet Baþ sav cý sý Ay kut Cen giz En gin Ýs tan bul Böl ge Ad li ye Mah ke me si Cum hu ri yet Baþ sav cý lý ðý na, A da na Cum hu ri yet Baþ sav cý sý Sab ri Bey to run A da na Böl ge Ad li ye Mah ke me si Cum hu ri yet Baþ sav cý lý ðý na, Kon ya Cum hu ri yet Baþ sav cý sý Hü se yin Ca nan An ka ra Böl ge Ad li ye Mah ke me si Cum hu ri yet Baþ sav cý lý ðý na, An ka ra Cum hu ri yet Sav cý sý E rol To sun Sam sun Böl ge Ad li ye Mah ke me si Cum hu ri yet Baþ sav cý lý ðý na, Gi re sun Cum hu ri yet Baþ sav cý sý Ra di Ak yol Er zu rum Böl ge Ad li ye Mah ke me si Cum hu ri yet Baþ sav cý lý ðý na, Is par ta Cum hu ri yet Baþ sav cý sý Ab dul ka dir Þa hin Kon ya Böl ge Ad li ye Mah ke me si Cum hu ri yet Baþ sav cý lý ðý na, Nev þe hir Cum hu ri yet Baþ sav cý sý Nec met tin Say gýn Di yar ba kýr Böl ge Ad li ye Mah ke me si Cum hu ri yet Baþ sav cý lý ðý na a tan dý. An ka ra/a a Erdoðan: Medyayla çarpýþarak iktidara geldik AKP Genel Baþkaný ve Baþbakan Recep Tayyip Erdoðan, Muhtar bile olamaz diyen medyayla çarpýþa çarpýþa iktidara geldiklerini söyledi. Erdoðan, partisinin grup toplantýsýnda yaptýðý konuþmada, siyasi güçlerini medyadan deðil, sadece milletten aldýklarýný belirterek, Onun için ne kimseye minnet ederiz ne kimsenin vesayeti altýna gireriz ne de bu tür yollara tenezzül eden muhalifleri susturmaya çalýþýrýz. Böyle bir derdimiz yok. Biz dünyanýn en ileri Yüksek Seçim Kurulu, 24. dönem milletvekili genel seçimlerine iliþkin seçmen listelerinin 18 Mart Cuma günü muhtarlýklarda askýya çýkarýlmasýna karar verdi. Listeler askýya çýkýyor YSK SEÇÝM TAKVÝMÝNÝ BELÝRLEDÝ. 24. DÖNEM MÝLLETVEKÝLÝ GENEL SEÇÝMÝNE ÝLÝÞKÝN SEÇMEN LÝSTELERÝ, 18 MART TA ASKIYA ÇIKARILACAK. Gönül: Komisyon aleyhinde AÝHM e gidilemez TCDD yö ne ti mi ne yar gýdan fre n ANAYASA Mah ke me si, ö zel leþ tir me kap sa mý na a lý nan Tür ki ye Cum hu ri ye ti Dev let De mir yol la rý (TCDD) Ge nel Mü dür lü ðü ne a it ta þýn maz la rýn sa týþ ve ya dev ri ne TCDD yö ne tim ku ru lu nun yet ki li ol du ðu na i liþ kin 5335 sa yý lý ka nu nun il gi li hük mü nü oy bir li ðiy le ip tal et ti sa yý lý ka nu nun 32. mad de si nin bi rin ci fýk ra sý ný oy bir li ðiy le ip tal e den yük sek mah ke me nin ge rek çe sin de þöy le de nil di: Bu ko nu da TCDD Yö ne tim Ku ru lu yet ki li ký lýn mýþ týr. Oy sa a na ya sa nýn 47. mad de si ne gö re, ka mu ik ti sa di te þeb büs le ri nin mül ki ye tin de bu lu nan var lýk la rý nýn ö zel leþ ti ril me si ne i liþ kin e sas ve u sul le rin ka nun la gös te ril me si ge re kir. Bu ne den le, bir ka mu ik ti sa di ku ru lu þu o lan TCDD Ge nel Mü dür lü ðü nün ta þýn maz la rý nýn ö zel leþ ti ril me si ne i liþ kin e sas ve u sul ler ya sa da dü zen len me ye rek bu ko nu da yö ne tim ku ru lu nun yet ki li ký lýn ma sý ný ön gö ren ku ral a na ya sa nýn 47. mad de si ne ay ký rý dýr. Ýp ta li ge re kir. Li man-ýþ Sen di ka sý, TCDD ta þýn maz sa tý þý i ha le si (mü za ye de si) i le bu iþ le min da ya na ðý o lan 9 Ka sým 2006 ta rih li Tür ki ye Cum hu ri ye ti Dev let De mir yol la rý Ýþ let me si Ge nel Mü dür lü ðü ne A it Ta þýn maz la rýn Sa tý þý ve De ðer len di ril me si Hak kýn da ki Yö net me li ðin ip ta li is te miy le Da nýþ tay da da va aç mýþ ve yö net me li ðin da ya na ðý 5335 sa yý lý ya sa nýn 32. mad de si nin dâ vâ ko nu su iþ lem de uy gu la nan hü küm le ri nin ip ta li i çin A na ya sa Mah ke me si ne baþ vu rul ma sý ný is te miþ ti. An ka ra/a a YÜKSEK Seçim Kurulu (YSK), 24. dönem milletvekili genel seçimine iliþkin seçim takvimini belirledi. YSK nýn, 12 Haziran 2011 de yapýlacak genel seçimde uygulanmak üzere hazýrladýðý seçim takvimine göre seçim süreci 14 Mart Pazartesi günü baþlayacak. Muhtarlýk bölgesi aský listeleri 18 Mart 2011 Cuma günü askýya çýkarýlacak, 31 Mart Perþembe günü askýdan indirilecek. Sandýk seçmen listelerinin kesinleþmesinden sonra seçmen bilgi kaðýtlarýnýn hazýrlanmasý ve daðýtýlmasý iþlemine 24 Nisan 2011 Pazar MÝL LÝ Sa vun ma Ba ka ný Vec di Gö nül, 12 Mart ve 12 Ey lül dö ne min de Türk Si lâh lý Kuv vet le rin den (TSK) a tý lan la ra da öz lük hak la rý nýn i a de si ko nu sun da il gi li ta sa rý ya ek le me ya pý la bi le ce ði ni kay det ti. Gö nül, Par la men to da ga ze te ci le rin so ru la rý ný ce vap la dý. Vec di Gö nül, Ge nel Ku rul da gö rü þü le cek o lan söz leþ me li er baþ ve er is tih da mý i le Yük sek As ke ri Þu ra ka rar la rýy la TSK dan a tý lan la ra e mek li lik ve is tih dam im kâ ný sað la yan ka nun ta sa rý sý na, dar be dö nem le rin de TSK dan a tý lan as ker le rin öz lük hak la rý nýn i a de si ko nu sun da ö ner gey le ek le me ya pý la bi le ce ði ni i fa de standartlarýna sahip basýn yasalarýndan birini çýkardýk. Medya kuruluþlarýnýn temsilcileriyle, yöneticileriyle beraber çýkardýk diye konuþtu. Erdoðan þöyle devam etti: Diðer bazý yasalardan, yasa maddelerinin yorumlanmasýndan kaynaklanan çeþitli sorunlar yaþanabiliyor. Bunlarýn da tek tek üzerine gidiyoruz. Ýþte þu anda Adalet Bakanlýðýmýz Basýn Yasasý nda bazý deðiþiklikler yapýlmasýna dair bir paketi Baþbakanlýða gönderdi. Yasalardaki açýklarý ortadan kaldýrýyor, farklý yorumlanabilecek maddeleri deðiþtiriyoruz. Bu kadar çaba, bu kadar gayret, iyi niyet ortadayken, gazetecilik faaliyeti dýþýnda suç isnatlarýyla gazetecilerin tutuklanmasýný hükümet aleyhine kampanyaya dönüþtürmek insafsýzlýktýr. Son tutuklamalar tamamen yargýnýn tasarrufuyla olmuþtur. Hükümetin bu meselede hiçbir dahli olamaz diyen Baþbakan Erdoðan, Olursa zaten yasalara, Anayasa ya, demokrasiye aykýrý olur ki buna zaten bizimle ilgiliyse izin vermeyiz dedi. Ankara/aa günü baþlanacak. Siyasi partilerin seçim çevreleri itibariyle milletvekili kesin aday listeleri ile baðýmsýz adaylar 29 Nisan 2011 Cuma günü ilan edilecek. Gümrük kapýlarýnda 10 Mayýs 2011 Salý günü oy verme iþlemine baþlanacak. Ankara/aa et ti. Ke sin bir ra kam çý kar ma ya ça lýþ týk la rý ný be lir ten Gö nül, 1971 e ka dar gi de cek son ra sý mað dur o lan lar bi zi de da hil e din di yor lar. Ka ti ra kam çý ka rý la ma dý, ar ka daþ lar ha la ça lý þý yor. Ça lýþ ma bi ter se ö ner gey le da hil e di le cek, yok sa da ha son ra ya ka la cak de di. Vec di Gö nül, baþ vu ru la rýn ko mis yon ta ra fýn dan de ðer len di ril me si ko nu sun da de ði þik lik o lup ol ma ya ca ðý so ru su na, Ta sa rý ya gö re yet ki ba ka nýn. Ko mis yon in ce le me ya pý yor. Ko mis yo nun a ley hin de A ÝHM e gi di le mez. Ba ka nýn yet ki si da hi lin de A - ÝHM e gi di le bi lir ce va bý ný ver di. An ka ra/a a Libya dan dönenlere okullara kayýt kolaylýðý MÝLLÝ Eðitim Bakanlýðý (MEB), Libya daki olaylar nedeniyle Türkiye ye dönen öðrencilerin okullara kayýt ve nakillerinde gerekli kolaylýðýn saðlanmasý talimatý verdi. MEB Ýlköðretim Genel Müdürlüðünce valiliklere gönderilen genelgede, Libya daki olaylar nedeniyle vatandaþlarýn Türkiye ye döndüðü anýmsatýldý. Bu dönüþler sýrasýnda öðrencilerden çoðunluðunun yanlarýnda öðrenim belgesi getirme imkâný bulamadýðýna iþaret edilen genelgede, ülkeye dönüþ yapan öðrencilerin eðitim-öðretimlerinin aksamamasý için gerekli tedbirlerin alýnmasý istendi. Genelgede, bu durumdaki öðrencilerin Libya da olaylar normale dönünceye kadar veya Türkiye de kalmalarý durumunda ikametlerine ya da akrabalarýnýn ikametlerine yakýn ilköðretim okullarýna kayýt ve nakilleri için gerekli kolaylýðýn saðlanmasý talimatý verildi. Libya daki Türk okullarýnýn e-okul sistemine kayýtlýðý olduðu ifade edilen genelgede, bu okullardan nakillerin alýnamamasý durumunda konunun MEB e bildirilmesi, hiçbir belge ibraz edemeyenlerin ise velilerinin de beyanlarý dikkate alýnarak deðerlendirilmesi istendi. Ankara/aa Top çu: Mil le tin ya ra rý na itt i faka va rýz nbüyük Bir lik Par ti si (BBP) Ge nel Baþ ka ný Yal çýn Top çu, 12 Ha zi ran da ya pý la cak ge nel se çim ön ce si it ti fak a ra yýþ la rý na i liþ kin, Þu an da mil let ve ki li a day la rý mý zý be lir le me ça lýþ ma la rý mýz de vam e di yor. A ma mil le tin fay da sý na bir bir lik te lik gö rür sek de komp leks yap ma yýz de di. Top çu, yap tý ðý a çýk la ma da, ön ce lik le Tür ki ye nin ö nün de gü ven lik, öz gür lük, de mok ra si, iþ siz lik ve re fah so run la rý nýn bu lun du ðu nu söy le di. A sýl it ti fak mil le tin hay rý na o lan ve mil let le ya pý lan bir it ti fak týr di yen Top çu, it ti fak an la yýþ la rý nýn Tür ki ye de ya þa yan in san la rýn mut lu, hu zur lu, gü ven li, öz gür ve 24 sa at ke sin ti siz de mok ra si an la yý þý i çe ri sin de yö ne til me si ol du ðu nu i fa de et ti. Yal çýn Top çu, re fe ran dum sü re ci son ra sýn da, ba raj prob le mi ya þa yan par ti le rin se çim ler de bir it ti fak yap ma sý ge rek ti ði ni i fa de et ti ði ni ha týr la ta rak, Bi zim sa vun du ðu muz bir it ti fak tan ö te mil le tin hay rý na o la cak bir ik ti dar pro je si dir. Bi zim te mel fel se fe miz bu dur i fa de le ri ni kul lan dý. Sa a det Par ti si nin mer hum li de ri Nec met tin Er ba kan la da bu ko nu ya i liþ kin gö rüþ me ler de bu lun du ðu nu vur gu la yan Top çu, BBP nin ken di pen ce re sin de it ti fa ka ba kýþ a çý sý ný da Er ba kan a an lat týk la rý ný söy le di. Top çu, Tür ki ye de 1600 teþ ki la tý bu lu nan ve di na mik bir ya pý ya sa hip bir par ti ol duk la rý ný i fa de et ti. De mok rat Par ti Ge nel Baþ ka ný Na mýk Ke mal Zey bek, BBP, Sa det Par ti si, Tür ki ye Par ti si i le it ti fak ça lýþ ma la rý nýn sü rdü ðünü du yur muþ tu. An ka ra/a a Soy lu nun ih raç ka ra rý na ip tal n ESKÝ De mok rat Par ti (DP) Ge nel Baþ ka ný Sü ley man Soy lu nun, par ti ü ye li ðin den ih ra cý na i liþ kin ka rar ip tal e dil di. An ka ra 20. As li ye Hu kuk Mah ke me sin de gö rü len da va nýn ka rar du ruþ ma sý na, Soy lu nun a vu kat la rý U ður Ký zýl ca ve Er do ðan Sa rý i le DP nin a vu ka tý Ab dul lah Öz ka týl dý. A vu kat Ký zýl ca, da va lý DP nin, u sul ve ya sa ya ay ký rý iþ lem te sis et ti ði ni sa vu na rak dâ vâ nýn ka bu lü ne ka rar ve ril me si ni ta lep et ti. A vu kat Öz i se da va nýn red di ne ka rar ve ril me si ge rek ti ði ni i le ri sü re rek, Da va lý her a þa ma da sa vun ma hak ký ný kul lan mýþ týr. Ya pý lan iþ lem ler ge rek tü zük ge rek ya sa kap sa mýn da u sul ve ya sa ya uy gun dur de di. Yar gýç A dem Al bay rak, da va yý ka bul e de rek, Soy lu nun, DP par ti ü ye li ðin den ih ra cý na i liþ kin ka ra rýn ip ta li ni ka rar laþ týr dý. An ka ra/a a A da let A ka de mi si Baþ ka ný ný se çe cek ntürkýye A da let A ka de mi si Baþ kan lý ðý, bo þa lan bir baþ kan yar dým cý lý ðý i çin 3 a day be lir le mek ü ze re se çim ya pa cak. A da let A ka de mi si Baþ kan lý ðý nýn, baþ kan yar dým cý sý a day la rý nýn se çi mi ne i liþ kin i la ný, Res mi Ga ze te nin bu gün kü sa yý sýn da ya yým lan dý. Ý la na gö re, Tür ki ye A da let A ka de mi si Yö ne tim Ku ru lu ta ra fýn dan, bo þa lan bir baþ kan yar dým cý lý ðý i çin Yar gý tay ve Da nýþ tay ü ye le ri, bi rin ci sý nýf ad li ve i da ri yar gý ha kim ve sav cý la rý i le bu sý nýf tan sa yý lan lar, hu kuk pro fe sör le ri, en az yir mi yýl fi i len mes le ði ni ic ra et miþ a vu kat lar i le en az yir mi yýl fi i len mes le ði ni ic ra et miþ bi rin ci sý nýf no ter ler a ra sýn dan üç baþ kan yar dým cý sý a da yý se çi le cek. Se çim, Tür ki ye A da let A ka de mi si Yö ne tim Ku ru lun ca 8 Ni san 2011 de sa at te ger çek leþ ti ri le cek. Baþ vu ru lar, 25 Mart 2011 ta ri hin de me sai sa a ti so nu na ka dar A ka de mi Baþ kan lý ðý na ya pý la cak. An ka ra/a a CHP Ýl Baþ ka ný Ýl se ven, is ti fa et ti nchp Ýs tan bul Ýl Baþ ka ný Ne bil Ýl se ven, gö re vin den is ti fa et ti ði ni a çýk la dý. Ýl se ven, CHP Ýs tan bul Ýl Baþ kan lý ðýn da dü zen le di ði ba sýn top lan tý sýn da, par ti de ki gö re vin den is ti fa et ti ði ni bil dir di. Ýl se ven, þun la rý kay det ti: Ben dün ö ðe le den son ra i ti ba rýy la ge nel mer ke zi mi ze bir ya zýy la u la þa rak, gö rev den af fý mý arz et tim ken di le ri ne. Ben bi rey sel o la rak, dün i ti ba rýy la 53 gün dür gö rev ya pý yor dum. Bi li yor su nuz CHP nin en u zun ik ti dar dö ne mi 57 gün dür, ge çen 20 yýl i çin de. Do la yý sýy la 53 gün az bir dö nem de ðil. Bu ra da yö ne tim yak la þým la rý mýz da ki, an la yýþ la rý mýz da ki fark lý lýk ne de niy le ge nel mer ke zi mi zin e li ni ra hat lat mak, Ýs tan bul da ki ça lýþ ma yý da ha et kin ve da ha et ki li o la rak yü rüt mek ko nu sun da ki dü þün ce ve plan la rý ný da ha ra hat uy gu la ma ya koy ma sý ný te mi nen be nim ge ri çe kil me min uy gun o la ca ðý ný dü þün düm ve bu nu ken di le ri ne bil dir dim. Ýs tan bul/a a

Kavga Bitmedi Daha Yeni Başlıyor & Tekel Güncesi Tekel Güncesi 1

Kavga Bitmedi Daha Yeni Başlıyor & Tekel Güncesi Tekel Güncesi 1 Kavga Bitmedi Daha Yeni Başlıyor & Tekel Güncesi Tekel Güncesi 1 Emek Kitaplığı: 1 Kitabın Adı: Kavga Bitmedi Daha Yeni Başlıyor Yayına Hazırlayan: Rojin Bahar Birinci Basım: Mart 2010 İSBN:xxxx Yayın

Detaylı

Uður DAÐLI - C.DAÐLI YENÝ EVRE

Uður DAÐLI - C.DAÐLI YENÝ EVRE Uður DAÐLI - C.DAÐLI YENÝ EVRE Uður DAÐLI - C.DAÐLI YENÝ EVRE Geniþletilmiþ Yeni Baský Yeni Dönem Yayýncýlýk Bas. Dað. Eðt. Hiz. Tan. Org. Tic. Ltd. Þti. Sofular Mah. Sofular Cad. 52/3 Fatih/ÝSTANBUL

Detaylı

Daima. Yoldaş Mektuplar

Daima. Yoldaş Mektuplar Daima Yoldaş Mektuplar 1 Ayışığı Kitaplığı Zindan Türkü Söylüyor / 2 Kitabın Adı: Daima Yayına Hazırlayan:Sıla Erciyes Birinci Basım: 19 Aralık 2009 İSBN:978-605-61008-3-3 Yayın Sertifika No:15814 Baskı:

Detaylı

ÝÇÝNDEKÝLER OKU... OKUT... DAÐITIMINI YAP... ABONE OL... ABONE BUL... Yurtiçi Abonelik Koþullarý: Yurtdýþý Abonelik Koþullarý:

ÝÇÝNDEKÝLER OKU... OKUT... DAÐITIMINI YAP... ABONE OL... ABONE BUL... Yurtiçi Abonelik Koþullarý: Yurtdýþý Abonelik Koþullarý: ÝÇÝNDEKÝLER Komünist Toplumun Zorunluluðu Venezuella Emekçileri... Ýsrail Ve Türkiye nin Kader Ortaklýðý... Ortadoðu Devrimleri... Denizler in Açtýðý Yoldan Zafere Kadar... Yaþasýn 1 Mayýs... Filistin

Detaylı

Açýklama suç, gereði yapýlsýn

Açýklama suç, gereði yapýlsýn SiyahMaviKýrmýzýSarý GER ÇEK TEN HA BER VE RiR Y TSK dan yargýya türban fiþleri uha be ri sayfa 4 te YIL: 42 SA YI: 14.769 AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR / 75 Kr www.ye ni as ya.com.tr

Detaylı

Devrim yasalarý varken Alevi açýlýmý olmaz

Devrim yasalarý varken Alevi açýlýmý olmaz SiyahMaviKýrmýzýSarý YAZAR MUSTAFA ÖZCAN: Ýslâm dünyasý ittihad yolunda uyavuz Topalcý nýn haberi sayfa 6 da DR. ENDER SARAÇ SORUYOR: Ya ruhlarýn obezliði nasýl tedavi edilecek? uha be ri say fa 13 te

Detaylı

Gü ven ce He sa b Mü dü rü

Gü ven ce He sa b Mü dü rü Güvence Hesabı nın dünü, bugünü, yarını A. Ka di r KÜ ÇÜK Gü ven ce He sa b Mü dü rü on za man lar da bi lin me ye, ta nın ma ya S baş la yan Gü ven ce He sa bı as lın da ye - ni bir ku ru luş de ğil.

Detaylı

Y AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR

Y AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR SiyahMaviKýrmýzýSarý Cemaatler maksatta birleþmeli usa id Nur sî, a sýl ö nem li o la nýn mak sat ta it ti fak ve it ti had ol du ðu na, bu nun dý þýn - da ki mes lek, meþ rep, me tod fark la rý nýn mü

Detaylı

Fa ni dün ya nýn bâ kî a da mý ol mak

Fa ni dün ya nýn bâ kî a da mý ol mak SiyahMaviKýrmýzýSarý 2 LÂHÝKA Fa ni dün ya nýn bâ kî a da mý ol mak Nur cu lar, De mok rat la ra bir nok ta-i is ti nad dýr Mâ nen es ki Ýt ti had-ý Mu ham me - dî den (asm) o lan yüz bin ler Nur cu lar

Detaylı

YARGI DENETÝMÝ DESPOTÝZME DÖNÜÞMESÝN

YARGI DENETÝMÝ DESPOTÝZME DÖNÜÞMESÝN SiyahMaviKýrmýzýSarý HOBÝ KURSLARI STRES ATMAYA ÇOK ÝYÝ GELÝYOR HABERÝ SAYFA 13 TE ÇUKUROVA DA ÝLK KARPUZ HASADI YAPILDI HABERÝ SAYFA 11 DE GER ÇEK TEN HA BER VE RiR Y YIL: 42 SA YI: 14.802 AS YA NIN BAH

Detaylı

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 1 OCAK 2011 CUMARTESÝ / 75 Kr

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 1 OCAK 2011 CUMARTESÝ / 75 Kr SiyahMaviKýrmýzýSarý YGER EK TEN HA BER VE RiR YIL: 41 SA YI: 14.673 AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR 1 OCAK 2011 CUMARTESÝ / 75 Kr www.ye ni as ya.com.tr 2 0 ANAYASA YILI OLSUN

Detaylı

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 23 ARALIK 2010 PERÞEMBE/ 75 Kr DES ÝN ARAÞTIRMASI

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 23 ARALIK 2010 PERÞEMBE/ 75 Kr DES ÝN ARAÞTIRMASI SiyahMaviKýrmýzýSarý HR TÜRLÜ OYUN OYNANIYOR HAZIR ÇKM KIYMALARDA SAHTKÂRLIK Ha be ri say fa 6 da MADNLR ÝÞÇÝ BULAMIYOR LÜL TAÞI ÇIKARACAK ÝÞÇÝ YOK Ha be ri say fa 16 da YGR ÇK TN HA BR V RiR YIL: 41 SA

Detaylı

HAKSIZ YASAÐA GÜLÜNÇ GEREKÇE

HAKSIZ YASAÐA GÜLÜNÇ GEREKÇE SiyahMaviKýrmýzýSarý ÜSTADA BORCUMUZ VAR BÝZÝM ÝÇÝN ÇOK DEÐERLÝ, BÝZE ÜSTADIN HAYATI LÂZIM n Hi lal TV de Hür A dam fil miy le il gi li de ðer len dir me de bu lu nan ya zar Mus ta fa Ýs lâ moð lu, Üs

Detaylı

KAOSUN SEBEBÝ KEMALÝST VESAYET

KAOSUN SEBEBÝ KEMALÝST VESAYET ÝMAN HÝZMETÝ ÝLE HÜRRÝYET RAMAZAN DA HEDÝYE VERECEÐÝZ MÜCADELESÝ ÝÇ ÝÇE GÝDÝYOR Ýnsana Allah tan baþkasýna kul olmama þuurunu kazandýran iman hizmeti, hürriyetin de saðlam ve sarsýlmaz temelini inþa ediyor.

Detaylı

KEMALÝST YAPIYLA DEMOKRASÝ OLMAZ

KEMALÝST YAPIYLA DEMOKRASÝ OLMAZ SiyahMaviKýrmýzýSarý GER ÇEK TEN HA BER VE RiR Y Türkiye nin AÝHM karnesi zayýf uha be ri say fa 5 te YIL: 42 SA YI: 14.772 AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR / 75 Kr www.ye ni as

Detaylı

Sabýr ve direniþ çaðrýsý

Sabýr ve direniþ çaðrýsý SiyahMaviKýrmýzýSarý YARDIM KAMPANYASI DEVAM EDÝYOR ÞULE YÜKSEL ÞENLER: AVRUPA NIN EN BÜYÜK CAMÝSÝ TAMAMLANIYOR SUÇLU MASUMU AF EDEMEZ Haberi sayfa 16 da ODTÜ, ilk 500 üniversite arasýnda / 16 DA Röprotajý

Detaylı

O TARTIÞMAYA BÝR BELGE DAHA

O TARTIÞMAYA BÝR BELGE DAHA SiyahMaviKýrmýzýSarý BAYÝNÝZDEN ÝSTEYÝNÝZ l152 SAYFA lkuþe KÂÐIDA lrenklý BASKI, l215 FOTOÐRAF l21x27 EBADINDA Y GERÇEKTEN HABER VERiR YARIN: HAFTA SONU ÝLÂVESÝ ASYA NIN BAHTININ MÝFTAHI, MEÞVERET VE ÞÛRÂDIR

Detaylı

ÇAĞDAŞ TÜRK EDEBİYATI. Erdoğan Kâhyaoğlu. Öykü SUŞA İLE KİKİ YERLE GÖK ARASINDA. Çeviren: Aslı Özer. Resimleyen: Mengü Ertel

ÇAĞDAŞ TÜRK EDEBİYATI. Erdoğan Kâhyaoğlu. Öykü SUŞA İLE KİKİ YERLE GÖK ARASINDA. Çeviren: Aslı Özer. Resimleyen: Mengü Ertel Resimleyen: Mengü Ertel Erdoğan Kâhyaoğlu SUŞA İLE KİKİ YERLE GÖK ARASINDA ÇAĞDAŞ TÜRK EDEBİYATI Öykü Çeviren: Aslı Özer Erdoğan Kâhyaoğlu SUŞA İLE KİKİ YERLE GÖK ARASINDA Resimleyen: Mengü Ertel Mengü

Detaylı

Oyunu reformlarla bozun

Oyunu reformlarla bozun ONKOLOG DOKTOR VE SANATÇI TAYFUN HANCILAR: MÜZÝKLE TEDAVÝ PSÝKÝYATRÝ HASTALARINA OLUMLU ETKÝ YAPIYOR PROF. DR. GUDRUN KRAMER: MÜSLÜMANLAR DA DÝNLERÝNÝ YAÞAYABÝLMELÝ Erol Doyran ýn röportajý say fa 10 da

Detaylı

SEÇÝM YARDIMI ÜÇ PARTÝYE

SEÇÝM YARDIMI ÜÇ PARTÝYE SiyahMaviKýrmýzýSarý Said Nursî nin Müslümanca demokrasi tanýmý, tüm Müslüman dünya için çok önemli bir vizyon Mustafa Akyol/ Star yazarý 23 MART I bekleyiniz BÝR DOKTORA 640 KÝÞÝ DÜÞÜYOR Ha be ri sayfa

Detaylı

Y ASYA NIN BAHTININ MÝFTAHI, MEÞVERET VE ÞÛRÂDIR

Y ASYA NIN BAHTININ MÝFTAHI, MEÞVERET VE ÞÛRÂDIR SiyahMaviKýrmýzýSarý GERÇEKTEN HABER VERiR Y ENSTÝTÜ ELÝF ekimizi bugün bayinizden isteyin ASYA NIN BAHTININ MÝFTAHI, MEÞVERET VE ÞÛRÂDIR YIL: 42 SAYI: 14.771 / 75 Kr www.yeniasya.com.tr ÝSRAÝL ASKERÝ

Detaylı

AB Bakanýndan çeliþkili mesajlar

AB Bakanýndan çeliþkili mesajlar YIL: 43 SA YI: 15.091 AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR 24 ÞUBAT 2012 CUMA / 75 Kr www.ye ni as ya.com.tr AB Bakanýndan çeliþkili mesajlar SON KONUÞMASINDA TÜRKÝYE GÜCÜNÜ AB SÜRECÝNDEN

Detaylı

HAK ÝHLÂLLERÝ DÜNYAYI KUÞATTI

HAK ÝHLÂLLERÝ DÜNYAYI KUÞATTI SiyahMaviKýrmýzýSarý Bediüzzaman dan ilham alýnsýn umemur-sen Tür ki ye Bu luþ ma sýn da Tür ki ye de so run la rýn a þýl ma sý i çin kar deþ li ðin ö ne mi - ne te mas e den Memur-Sen Genel Baþkaný Ah

Detaylı

BEDEN DE, BEBEK DE ALLAH IN EMANETÝDÝR

BEDEN DE, BEBEK DE ALLAH IN EMANETÝDÝR Sizin en hayýrlýnýz, Kur'ân'ý öðrenen ve öðreteninizdir. (Hadis-i Þerif) ÝLK KUPON 8 HAZÝRAN CUMA GÜNÜ GER ÇEK TEN HA BER VE RiR YIL: 43 SA YI: 15.192 75 Kr www.ye ni as ya.com.tr BEDEN DE, BEBEK DE ALLAH

Detaylı

Mezun olamadýlar, çünkü þehit düþtüler

Mezun olamadýlar, çünkü þehit düþtüler SiyahMaviKýrmýzýSarý ua. Turan Alkan ualper Görmüþ ucemil Ertem ucengiz Aktar uhayreddin Karaman uhüseyin Gülerce uýbrahim Kiras umehmet Altan umustafa Akyol umümtaz er Türköne unecmiye Alpay uosman Can

Detaylı

KATLÝAMI PKK YA ERGENEKON YAPTIRDI

KATLÝAMI PKK YA ERGENEKON YAPTIRDI SiyahMaviKýrmýzýSarý TIR BUGÜN BALIKESÝR DE, YARIN BURSA DA TRAKYA, BEDÝÜZZAMAN I BAÐRINA BASTI Ha be ri say fa 15 e SON ÞAHÝTLERDEN ALÝ DEMÝREL: RÝSALE-Ý NUR U ÖMER HALICI ÝLE TANIDIM Röporaj 8 de YGER

Detaylı

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 9 OCAK 2011 PAZAR / 75 Kr

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 9 OCAK 2011 PAZAR / 75 Kr SiyahMaviKýrmýzýSarý SÜSLÜ REKLÂMLARLA ÖZENDÝRÝLÝYOR ÝLÂÇ REKLÂMLARI HALKIN SAÐLIÐINI TEHDÝT EDÝYOR Ha be ri say fa 15 e YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR ÝSKENDERÝYE DE NOEL TÖRENÝNE KATILDILAR MÜSLÜMANLAR KÝLÝSEDE

Detaylı

Þam da yakýlan ümit ýþýðý 100 yýldýr parlýyor

Þam da yakýlan ümit ýþýðý 100 yýldýr parlýyor SiyahMaviKýrmýzýSarý GER ÇEK TEN HA BER VE RiR YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR / 75 Kr www.ye ni as ya.com.tr Ha liç te dün ya barýþý ko nu þul du u Ri sa le-i Nur Ens ti tü sünün

Detaylı

DERSÝM DE BÝR NUMARA KÝM?

DERSÝM DE BÝR NUMARA KÝM? ÝTALYAN PROFESÖRDEN NAMAZ JESTÝ uý tal ya da, o kul da na maz kılmak i çin üniversite yö ne ti mine baþ vu - ran Türk ký zý Me lek nur Soy lu nun so ru nu nu, pro fe sör o lan ho ca sý çöz dü. Me lek nur,

Detaylı

u AB Ko mis yo nu nun Ge niþ le me den So rum lu ü ye si Ste fan Fü le, de mok ra tik top lum lar da he sap SURÝYE DE ESKÝ BAKANLAR YÝNE GÖREVDE

u AB Ko mis yo nu nun Ge niþ le me den So rum lu ü ye si Ste fan Fü le, de mok ra tik top lum lar da he sap SURÝYE DE ESKÝ BAKANLAR YÝNE GÖREVDE SiyahMaviKýrmýzýSarý Meþ ve ret ve þû râ sür dü rü le bi lir ba rý þýn a nah ta rý dýr up rof. Dr. Do ðu Er gil, An tal ya da gerçekleþtirilen Sa id Nur sî ye Gö re Ýs lâm Top lum la rý nýn Ge le ce ði

Detaylı

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR Diyanet ten lmanya daki din derslerine destek nhbrý 16 D Kur ân bülbülleri hafýzlýk icazetlerini aldýlar nhbrý SF 4 T TRÖR SÝD NURSÎ ÇÖZÜMÜ DOSMIZ KÝTPLÞTI nzisi SF 3 T GR ÇK TN H BR V RiR IL: 43 S I:

Detaylı

ARÞÝVLER AÇILSIN GERÇEKLER ORTAYA ÇIKSIN

ARÞÝVLER AÇILSIN GERÇEKLER ORTAYA ÇIKSIN SiyahMaviKýrmýzýSarý Cuma günü herkese ücretsiz l152 SAYFA lkuþe KÂÐIDA lrenklý BASKI, l215 FOTOÐRAF l21x27 EBADINDA YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR YIL: 41 SA YI: 14.677 AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ

Detaylı

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 10 ÞUBAT 2011 PERÞEMBE/ 75 Kr AKARYAKIT ÝSTASYONUNDA 13 KÝÞÝ YARALANDI

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 10 ÞUBAT 2011 PERÞEMBE/ 75 Kr AKARYAKIT ÝSTASYONUNDA 13 KÝÞÝ YARALANDI SiyahMaviKýrmýzýSarý Vatan sathýný mektep yapma idealine katký yapan kalemler B e k l e y i n i z YIL: 41 SA YI: 14.712 YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR

Detaylı

AÝHM den Rusya ya Risale-i Nur sorularý

AÝHM den Rusya ya Risale-i Nur sorularý SiyahMaviKýrmýzýSarý GER ÇEK TEN HA BER VE RiR Antalya da Nur un bayramý uha be ri sayfa 15 te IL: 42 SA I: 14.773 AS A NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR / 75 Kr www.ye ni as ya.com.tr

Detaylı

MAAÞ ARTTI ÝTÝBAR DÜÞTÜ

MAAÞ ARTTI ÝTÝBAR DÜÞTÜ ÂKÝF, MISIR ÝÇÝN DE ÖNEMLÝ u Ve fa tý nýn 75. yýl dö nü mün de Mý sýr da da a ný lan istiklâl þa iri Meh met  kif i çin, Man su ra Ü ni ver si te si Öð re tim Gö rev li si Doç. Dr. Ab dul lah A ti ye,

Detaylı

ÖÐRENCÝ ANDINA DANIÞTAY ZIRHI

ÖÐRENCÝ ANDINA DANIÞTAY ZIRHI SiyahMaviKýrmýzýSarý DEÐERLER EÐÝTÝMÝ, SÝSTEMÝN NERESÝNDE? MEHMET YAÞAR VE ELÝF NUR KURTOÐLU NUN EÐÝTÝMCÝ MEHMET TEBER ÝLE YAPTIÐI RÖPORTAJ HAFTA SONU NDA HAFTA SONU ÝLÂVENÝZÝ BAYÝNÝZDEN ÝSTEMEYÝ UNUTMAYIN

Detaylı

DAYATILAN ANAYASA SÝVÝL OLMAZ

DAYATILAN ANAYASA SÝVÝL OLMAZ SiyahMaviKýrmýzýSarý AVRUPA NIN EN BÜYÜK VE MODERN CAMÝÝ HABERÝ SAYFA 7 DE BENZÝNE YÝNE ZAM GELDÝ HABERÝ SAYFA 6 DA GER ÇEK TEN HA BER VE RiR Y YIL: 42 SA YI: 14.820 AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ

Detaylı

10. SINIF KONU ANLATIMLI. 2. ÜNİTE: ELEKTRİK VE MANYETİZMA 4. Konu MANYETİZMA ETKİNLİK ve TEST ÇÖZÜMLERİ

10. SINIF KONU ANLATIMLI. 2. ÜNİTE: ELEKTRİK VE MANYETİZMA 4. Konu MANYETİZMA ETKİNLİK ve TEST ÇÖZÜMLERİ 10. IIF KOU ALATIMLI 2. ÜİTE: ELEKTRİK VE MAYETİZMA 4. Konu MAYETİZMA ETKİLİK ve TET ÇÖZÜMLERİ 2 Ünite 2 Elektrik ve Manyetizma 2. Ünite 4. Konu (Manyetizma) A nın Çözümleri 3. 1. Man ye tik kuv vet ler,

Detaylı

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR YIL: 43 SA YI: 15.111 AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR / 75 Kr www.ye ni as ya.com.tr ÖZEL ANA OKULLARI SIKINTILI YARGITAY BAÞKANI: SÜREÇ DEVAM EDÝYOR

Detaylı

Devlet yasak ve istismar kýskacýnda

Devlet yasak ve istismar kýskacýnda ALMANYA ADALET BAKANI LEUTHEUSSER-SCHNARRENBERGER, DÝYANET ÝÞLERÝ BAÞKANI GÖRMEZ Ý ZÝYARET ETTÝ Her kes di ni ni ya þa ya bil me li HERÞEYE KURAL KOYMAK GEREKMEZ nal man ya A da let Ba ka ný Le ut he us

Detaylı

SIRA BÝZÝM DARBECÝLERDE

SIRA BÝZÝM DARBECÝLERDE SiyahMaviKýrmýzýSarý ÝSTANBUL UN ÞEHÝRLERÝ BELGESELÝ MEKKE VE MEDÝNE YÝ ÝSTANBUL KORUYOR Elif Kurtoðlu nun haberi say fa 10 da ENGELLERÝ SINAVLA AÞACAKLAR Ha be ri say fa 3 te BÝNLERCE YILLIK ESERLER HÂLÂ

Detaylı

YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR

YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR GER ÇEK TEN HA BER VE RiR BEKLEYÝNÝZ... YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR YIL: 42 SA YI: 15.082 / 75 Kr www.ye ni as ya.com.tr KÝÞÝYE ÖZEL YASA, DARBE HESAPLAÞMASINA DA ZARAR VERÝR

Detaylı

Yeni Çaðrý çekiliyor ÞÝMDÝ DE KARÝKATÜR TAHRÝKÝ / 7 DE AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 20 EYLÜL 2012 PERÞEMBE / 75 Kr

Yeni Çaðrý çekiliyor ÞÝMDÝ DE KARÝKATÜR TAHRÝKÝ / 7 DE AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 20 EYLÜL 2012 PERÞEMBE / 75 Kr FRANSA DIÞÝÞLERÝ BAKANI Kara film hem Batýyý, hem Doðuyu rahatsýz etti Fransa Dýþiþle ri Ba ka ný La u rent Fa bi us, Pey gam be ri mi ze ha ka ret i çe ren ve Müs lü man la rýn þid det li tep ki le ri

Detaylı

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR ve Ýslâm birliði dünya barýþý Þam dan Sa ray bos na ya ntahlýl KÖÞESÝ SAFA 3 TE Balkanlar daki mirasýmýzla hasret gidermek nnejat EREN ÝN AZISI SAFA 2 DE K Â Z I M G Ü L E Ç Ü Z Ü N A Z I D Ý Z Ý S Ý S

Detaylı

HABERÝ SAYFA 12 DE. 21 MAYIS 2011 CUMARTESÝ/ 75 Kr ÇAÐRI, ÝSRAÝL Ý SARSTI. O ba ma, sü rek li iþ ga lin Ýs ra il e as la

HABERÝ SAYFA 12 DE. 21 MAYIS 2011 CUMARTESÝ/ 75 Kr ÇAÐRI, ÝSRAÝL Ý SARSTI. O ba ma, sü rek li iþ ga lin Ýs ra il e as la SiyahMaviKýrmýzýSarý FÝLÝPÝNLÝLER, RÝSÂLE-Ý NUR A SAHÝP ÇIKIYOR FARUK ÇAKIR IN RÖPORTAJI SAYFA 13 TE AÞIRI ÝNTERNET KULLANIMI BEYNE ZARARLI HABERÝ SAYFA 12 DE GER ÇEK TEN HA BER VE RiR Y HAFTA SONU ilâvemizi

Detaylı

DARBE TAHRÝKÝ DEHÞET VERÝCÝ

DARBE TAHRÝKÝ DEHÞET VERÝCÝ SiyahMaviKýrmýzýSarý 18-20 MART TARÝHLERÝNDE ÞAM GEZÝSÝ HEYECANI Ha be ri say fa 16 da Sigara baðýmlýlýk yapýyor / 15 TE Kýzýlay da deprem hazýrlýðý / 3 TE Polise askerlik muafiyeti baþladý / 4 TE OSTÝM

Detaylı

YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR

YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR TURGUTLU DA KONFERANS Bediüzzaman sevgisi, salona sýðmadý HABERÝ SAYFA u6'da YÖRÜKLERÝN ASIRLIK GELENEÐÝ Toroslar a tarihî göç yeniden hayat buldu HABERÝ SAYFA u6 DA GER ÇEK TEN HA BER VE RiR YAS YA NIN

Detaylı

HÜRRÝYET VE ADALETÝN KAYNAÐI ÝSLÂM

HÜRRÝYET VE ADALETÝN KAYNAÐI ÝSLÂM FO O 3 II ZVD Van ý hep bir lik te can lan dý ra lým UC G MÜDÜÜ Ü CV, V Ç Ü UMBI POJ Þ, V D HI HP B CDIIM, V I HP B Þ DM DD. n8 D OC ID ÜC FI D (ÜF) ÜZD 0.56, ÜC FI D (ÜF) ÜZD 0.38 I. II ÜZD 10.61' ÇI

Detaylı

ÜMÝT VEREN BULUÞMALAR YA GE LDÝ; FÝLÝSTÝNLÝLERÝ BÝRLEÞTÝREN ANLAÞMA YÜRÜRLÜÐE GÝRDÝ.

ÜMÝT VEREN BULUÞMALAR YA GE LDÝ; FÝLÝSTÝNLÝLERÝ BÝRLEÞTÝREN ANLAÞMA YÜRÜRLÜÐE GÝRDÝ. SiyahMaviKýrmýzýSarý BU YIL BUÐDAY BOL OLACAK NÝSAN YAÐMURLARI VERÝMÝ ARTTIRACAK uha be ri sayfa 11 de DOÐUDAKÝ OLAYLAR VE NUR TALEBELERÝ DEVLET, MÝLLETÝ VE DEÐERLERÝYLE BARIÞMALI umustafa Öztürkçü/ sayfa

Detaylı

Hutbe-i Þamiye deki müjdeler bir bir zuhur ediyor. Ýslâm âlemi Hutbe-i Þamiye yi kurtuluþ reçetesi yapmalý ÞAM-I ÞERÝFTE 100.

Hutbe-i Þamiye deki müjdeler bir bir zuhur ediyor. Ýslâm âlemi Hutbe-i Þamiye yi kurtuluþ reçetesi yapmalý ÞAM-I ÞERÝFTE 100. Y GERÇEKTEN HABER VERiR BEDÝÜZZAMAN IN YAKIN TALEBESÝ MUSTAFA SUNGUR: Hutbe-i Þamiye deki müjdeler bir bir zuhur ediyor ASYA NIN BAHTININ MÝFTAHI, MEÞVERET VE ÞÛRÂDIR YIL: 42 SAYI: 14.753 www.yeniasya.com.tr

Detaylı

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 21 AÐUSTOS 2012 SALI/ 75 Kr EN GÜZEL MANZARA

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 21 AÐUSTOS 2012 SALI/ 75 Kr EN GÜZEL MANZARA ORHAN PAMUK: BAÞÖRTÜSÜNE TEPEDEN BAKANLAR BENÝ KIZDIRIYOR n HABERÝ SAYFA 8 DE GURBETÇÝLERÝN SEVÝNCÝ ABD DE BAYRAM NAMAZINDA CAMÝLER DOLDU TAÞTI n HABERÝ SAYFA 7 DE GER ÇEK TEN HA BER VE RiR Y DARÜLACEZE

Detaylı

MESCÝD-Ý AKSA HASRETÝ

MESCÝD-Ý AKSA HASRETÝ ÜSTADIN EVÝ HAZIR, AÇILIÞ EYLÜL DE ube di üz za man Sa id Nur sî nin E mir dað da 1944 ten son ra 16 se ne i ka met et ti ði e vin týp ký sý E mir dað ýn A da çal mev ki i ne yap tý rý lý yor ve bitmek

Detaylı

AB YE REST KÝME YARAR?

AB YE REST KÝME YARAR? SiyahMaviKýrmýzýSarý 22 NÝSAN I BEKLEYÝNÝZ... ukuraklik ENDÝÞESÝ ORTADAN KALKTI ÇÝFTÇÝNÝN NÝSAN YAÐMURU SEVÝNCÝ nha be ri sayfa 6 da utarýhîkýmlýðýne KAVUÞACAK SARAYBOSNA TEKRAR ÝLÝM ÞEHRÝ OLACAK nha be

Detaylı

Mübarek in oyunu tutmadý

Mübarek in oyunu tutmadý SiyahMaviKýrmýzýSarý Kemalizm AB sürecini engelliyor ÝN GÝ LÝZ AP ÜYESÝ DUFF: KE MA LÝZMLE MÜ ZA RE KE - LE RÝ SÜR DÜ - RE MEZ SÝ NÝZ. KEMALÝZMÝN ETKÝSÝ HÂLÂ DEVAM EDÝYOR n Tür ki ye-ab Kar ma Par la men

Detaylı

Töreni býrak, iþsiz gençlere bak

Töreni býrak, iþsiz gençlere bak GÖNÜLLÜ DOKTORLARDAN GAZZE YE SAÐLIK ÇIKARMASI HABERÝ SAYFA u16 DA YAZ GELDÝ, TEHLÝKE ARTTI BAKANDAN KÖYLÜYE KENE UYARISI HABERÝ SAYFA u3 TE AZMÝN ZAFERÝ 80 YAÞINDA OKUMAYI ÖÐRENDÝ HABERÝ SAYFA u16 DA

Detaylı

SAÐDUYUNUN SESÝ OYUNU BOZUYOR

SAÐDUYUNUN SESÝ OYUNU BOZUYOR Her yeni gün, yeni bir âlemin kapýsý. Âlemlerimizi hadis le nurlandýralým. 3 5 K U P O N A GER ÇEK TEN HA BER VE RiR YIL: 42 SA YI: 14.967YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR 23 EKÝM

Detaylı

O GÖRÜÞMEYÝ M. KEMAL ÝSTEDÝ

O GÖRÜÞMEYÝ M. KEMAL ÝSTEDÝ SiyahMaviKýrmýzýSarý Cuma günü herkese ücretsiz l152 SAYFA lkuþe KÂÐIDA lrenklý BASKI, l215 FOTOÐRAF l21x27 EBADINDA YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR YIL: 41 SA YI: 14.676 AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ

Detaylı

ÝS LÂM YA ÞAR (E ÐÝ TÝM CÝ-YA ZAR)- Ço cuk fýt ra tý sa nal â le mede ðil, ha yal â le mi ne â þi nâ dýr. Ha ya tý ha yal ku ra rak

ÝS LÂM YA ÞAR (E ÐÝ TÝM CÝ-YA ZAR)- Ço cuk fýt ra tý sa nal â le mede ðil, ha yal â le mi ne â þi nâ dýr. Ha ya tý ha yal ku ra rak EBRU OLUR UN RÖPORTAJLARI YARIN YENÝ ASYA'DA Ço cuk fýt ra tý sa nal â le mede ðil, ha yal â le mi ne â þi nâ dýr. Ha ya tý ha yal ku ra rak ta ný ma ya ça lý þýr. Þim di ki ço cuk lar ön le rin de ki

Detaylı

Tunus ta çöken, Kemalist model

Tunus ta çöken, Kemalist model SiyahMaviKýrmýzýSarý MUSTAFA AKYOL: RÝSALELERÝN MESAJI, ONU BASKIYLA SUSTURMAK ÝSTEYEN REJÝMDEN DAHA GÜÇLÜ ÇIKTI Risale-i Nur un mesajý müstebit rejimden daha güçlü n Ya zar Mus ta fa Ak yol, Hür A dam

Detaylı

ASIL UCUBE BU KANUN. ne den dü þü yor? Tür ki ye, kýs men öz gür ALMAN BAKAN ÝMAMLARI ZÝYARET ETTÝ HÜR ADAM HEDEFÝNE ULAÞTI

ASIL UCUBE BU KANUN. ne den dü þü yor? Tür ki ye, kýs men öz gür ALMAN BAKAN ÝMAMLARI ZÝYARET ETTÝ HÜR ADAM HEDEFÝNE ULAÞTI SiyahMaviKýrmýzýSarý YÖNETMEN TANRISEVER: HÜR ADAM HEDEFÝNE ULAÞTI Ha be ri say fa 16 da ALMANCA ÖÐRENMEK HERKESÝN YARARINA ALMAN BAKAN ÝMAMLARI ZÝYARET ETTÝ Ha be ri say fa 11 de YIL: 41 SA YI: 14.687

Detaylı

Tüketim çýlgýnlýðý aileyi tüketmesin

Tüketim çýlgýnlýðý aileyi tüketmesin SiyahMaviKýrmýzýSarý KUR ÂN-I KERÝMÝ TAÞA ÝÞLÝYOR HABERÝ SAYFA 10 DA DEMOKRASÝ MÜCADELESÝ KARARLILIK ÝSTER uosmanlýdan bugüne demokratikleþme sürecimizin önemli kilometre taþlarý... LATÝF SALÝHOÐLU'NUN

Detaylı

GER ÇEK TEN HA BER VE RiR AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 25 ARALIK 2011 PAZAR/ 75 Kr

GER ÇEK TEN HA BER VE RiR AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 25 ARALIK 2011 PAZAR/ 75 Kr HER YERDE KAR VAR nhaberý SAYFA 3 TE ONUN ADI TÜRKÝYE nhaberý SAYFA 12 DE GER ÇEK TEN HA BER VE RiR Y E LÝFga ze te mi zin say fa la rýn da SON NEFESE KADAR/ Kâzým Güleçyüz u3 te YIL: 42 SA YI: 15.030

Detaylı

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 30 MAYIS 2011 PAZARTESÝ / 75 Kr

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 30 MAYIS 2011 PAZARTESÝ / 75 Kr SiyahMaviýrmýzýSarý Baþörtüsü dosyasý B e k l e y i n i z GR Ç TN H BR V RiR Y YIL: 42 S YI: 14.821 S Y NIN BH TI NIN MÝF T HI, MÞ V RT V ÞÛ RÂ DIR 30 MYIS 2011 PZRTSÝ / 75 r www.ye ni as ya.com.tr Y Z

Detaylı

ABD Müslümanlarla diyalogu arttýrmalý

ABD Müslümanlarla diyalogu arttýrmalý SiyahMaviKýrmýzýSarý 22 NÝSAN I BEKLEYÝNÝZ... YALOVA DA NURLU COÞKU Mehmet Çalýþkan ýn haberi sayfa 15 te ÝSTANBUL DA LÂLE ZAMANI Ha be ri sayfa 3 te GER ÇEK TEN HA BER VE RiR Y YIL: 42 SA YI: 14.775 AS

Detaylı

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 8 MAYIS 2012 SALI/ 75 Kr

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 8 MAYIS 2012 SALI/ 75 Kr ANKARA DA BÜYÜK COÞKU HABERÝ SAYFA u16 DA GER ÇEK TEN HA BER VE RiR YMÜRÞÝT AÐA BAÐ: Hür Adam la gözümdeki perde kalktý HABERÝ SAYFA u16 DA YIL: 43 SA YI: 15.165 AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE

Detaylı

Y AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR

Y AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR SiyahMaviKýrmýzýSarý Toplumun sosyal bir gerçeði: CEMAATLER lcemaat gerçeði lcemaat-birey iliþkileri lbiat kültürü ve cemaat lcemaatler ve devlet lcemaatlerin karþý karþýya olduðu dünyevîleþme tuzaklarý

Detaylı

YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR

YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR SiyahMaviKýrmýzýSarý Zaman cemaat zamanýdýr ZAMAN CEMAAT ZAMANIDIR ÝFADESÝNÝ ESERLERÝNDE DEFAATLE TEKRARLAYAN BEDÝÜZZAMAN SAÝD NURSÎ, ÝNSANLARDAKÝ CEMAATLEÞME ÝHTÝYACININ NEREDEN KAYNAKLANDIÐINI SOSYAL

Detaylı

YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR

YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR KASTAMONU DAKÝ KABRÝ BAÞINDA BEDÝÜZZAMAN'IN TALEBESÝ MEHMET FEYZÝ EFENDÝ ANILDI HABERÝ SAYFA 6 DA ABD YENÝ ASYA VAKFININ HÝZMETÝ TABÝAT RÝSALESÝ, ABD ÝNGÝLÝZCESÝNE TERCÜME EDÝLDÝ HABERÝ SAYFA 4 TE GER

Detaylı

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 3 OCAK 2011 PAZARTESÝ/ 75 Kr. çok etkilendik

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 3 OCAK 2011 PAZARTESÝ/ 75 Kr. çok etkilendik SiyahMaviKýrmýzýSarý YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR YIL: 41 SA YI: 14.675 AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR 3 OCAK 2011 PAZARTESÝ/ 75 Kr www.ye ni as ya.com.tr Bediüzzaman dan EMEKLÝ

Detaylı

YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR

YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR En önemli vazife: Ýman eðitimi BÝR ÝMAN EÐÝTÝMÝ SEFERBERLÝÐÝ BAÞLATMAK EN ÖNEMLÝ VE ÖNCELÝKLÝ GÖREV OLMA ÖZELLÝÐÝNÝ KORUYOR. ÝMAN HÝZMETÝNE ÝHTÝYAÇ

Detaylı

GER ÇEK TEN HA BER VE RiR AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 10 MAYIS 2012 PERÞEMBE/ 75 Kr YAYILIYOR

GER ÇEK TEN HA BER VE RiR AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 10 MAYIS 2012 PERÞEMBE/ 75 Kr YAYILIYOR Engelli gençlerin umre sevinci u3 Köprü ve otoyollar darphane gibi u10 Mucit gençler, Türkiye de yarýþýyor u6 Çocuklarýn din eðitimi ihtiyacý u12 2500 maaþla çoban aranýyor u16 66 AI BÝTÝREN, DOÐRU OKULA

Detaylı

4. DALGADA 17 GÖZALTI

4. DALGADA 17 GÖZALTI ÇOK GÜZEL SÖZLER BUNLAR DEVRÝMLER EN BÜÜK DARBEÝ SANATA VURDU uaylýk sinema dergisi Film Arasý na konuþan ünlü oyuncu ve yönetmen ýlmaz Erdoðan, çarpýcý açýklamalarda bulundu. Toplum mühendisliðinin toplumsal

Detaylı

ALÝ AKBAÞ: 5816 SAYILI KANUNU KALDIRIN, TÜRKÝYE YE YAKIÞMIYOR Koruma Kanunu bu ülkenin ayýbý

ALÝ AKBAÞ: 5816 SAYILI KANUNU KALDIRIN, TÜRKÝYE YE YAKIÞMIYOR Koruma Kanunu bu ülkenin ayýbý ALÝ AKBAÞ: 5816 SAILI KANUNU KALDIRIN, TÜRKÝE E AKIÞMIOR Koruma Kanunu bu ülkenin ayýbý da ukocaeli Kartepe Ýnsan Haklarý Derneði üyesi aktivistlerin yargýlandýðý, Atatürk e hakaret dâvâsýnýn dün gerçekleþen

Detaylı

AB HEDEFÝNDEN SAPMAYALIM

AB HEDEFÝNDEN SAPMAYALIM KR ORI KPDI nha be ri say fa 3 te UZMNRDN PÝNGO URISI upsikolog Mehmet Nuri Turunç, hayallerin bir bilete baðlanmasýnýn doðru olmadýðýný söyleyerek, Kiþi çalýþmadýðý ve emek vermediði bir parayý bir gecede

Detaylı

Kan dökmekle ZAFER OLMAZ

Kan dökmekle ZAFER OLMAZ RAMAZAN SAYFALARIMIZ BUGÜN 14 ve 15 TE GER ÇEK TEN HA BER VE RiR Bugün gazetenizle birlikte ücretsiz Y YIL: 43 SA YI: 15.237 AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR / 75 Kr www.ye ni as

Detaylı

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 7 ÞUBAT 2011 PAZARTESÝ / 75 Kr. çözüm

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 7 ÞUBAT 2011 PAZARTESÝ / 75 Kr. çözüm SiyahMaviKýrmýzýSarý YÝNE ARAÇLAR YAKILIYOR NERON LAR ÝÞBAÞINDA Ha be ri say fa 3 te Kýþ aylarýnda enerjimiz neden tükenir?/ 15 TE ICBA'DAN YENÝ BÝR KAMPANYA 100 BÝN HUTBE-Ý ÞAMÝYE E lif Nur Kur toð lu

Detaylı

ÖZGÜR ANAYASA, DARBESÝZ TÜRKÝYE

ÖZGÜR ANAYASA, DARBESÝZ TÜRKÝYE SiyahMaviKýrmýzýSarý Meh met Tan rý se ver yeni film çekecek HÜR ADAM DAN SONRA ÇANAKKALE HABERÝ SAFA 10 DA Kaybolan uydudan bulunacak ÇOCUKLARA ÇÝPLÝ TAKÝP HABERÝ SAFA 16 DA GER ÇEK TEN HA BER VE RiR

Detaylı

GER ÇEK TEN HA BER VE RiR AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 1 HAZÝRAN 2012 CUMA 75 Kr ULUDERE MECLÝSTE

GER ÇEK TEN HA BER VE RiR AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 1 HAZÝRAN 2012 CUMA 75 Kr ULUDERE MECLÝSTE nsanýn rahatý tembellikte deðil, meþakkatte nkâzim GÜLEÇYÜZ Ü YZI DZS SYF 11 DE En faziletli ibadet Kur ân okumaktýr. (Hadis-i Þerif) LK KUPO 8 HZR CUM GÜÜ GER ÇEK TE H BER VE RiR YIL: 43 S YI: 15.188

Detaylı

Din derslerinde Atatürk ün iþi ne?

Din derslerinde Atatürk ün iþi ne? SiyahMaviKýrmýzýSarý 138 YÖRESEL ÜRÜN TESCÝL ALDI BAKLAVA GAZÝANTEP ÝN ÇÝÐ KÖFTE ÞANLIURFA NIN Ha be ri say fa 11 de KAYSERÝ'DE ÖRNEK UYGULAMA HÜR ADAM ÝZLEYÝCÝLERÝNE YENÝ ASYA DAN BÝLGÝLENDÝRME YHa be

Detaylı

YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR

YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR Engeller, ihlâs, sebat ve metanetle bertaraf edilir YAZI nkâzim GÜLEÇYÜZ ÜN DÝZÝSÝ SAYFA 9 DA GER ÇEK TEN HA BER VE RiR YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR Çocuklarýnýzý þu üç haslet

Detaylı

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR Hakan Yalman ýn yazý dizisi YKIND YN SY D SMSUN, ÞHDN UÐULDI u8 YG ÇK TN H B V i YIL: 43 S YI: 15.304 S Y NIN BH TI NIN MF T HI, MÞ V T V ÞÛ Â DI 25 YLÜL 2012 SLI/ 75 Kr www.ye ni as ya.com.tr 5 ÖÐNC ÖLDÜ,

Detaylı

BAYRAM BARIÞ VE HUZUR GETÝRSÝN

BAYRAM BARIÞ VE HUZUR GETÝRSÝN OUUCUIMIZI GÜNÞ SSMZ V OUZ Gazeemizde bayramlaþma Gazeemiz okuyucularý, her bayramda olduðu gibi bu bayramda da sanbul- Güneþli deki merkez esislerimizde bayram namazýný kýlmak ve bayramlaþmak üzere bir

Detaylı

Yazýsý Medya-Politik te AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 16 OCAK 2011 PAZAR / 75 Kr TOKATLANINCA BENZÝNLE KENDÝSÝNÝ YAKTI

Yazýsý Medya-Politik te AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 16 OCAK 2011 PAZAR / 75 Kr TOKATLANINCA BENZÝNLE KENDÝSÝNÝ YAKTI SiyahMaviKýrmýzýSarý SAÝD NURSÎ SÝMGE ÝSÝM GÜ NE RÝ CI VA OÐ LU: SA ÝD NUR Sî GÜ CÜ NÜ BU GÜN- LE RE TA ÞI YA RAK SÜR DÜ RÜ YOR. NORÞÝN, MEDRESESÝYLE ÜNLÜ n Mil li yet ya za rý Gü ne ri Cý va oð lu, dün

Detaylı

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR ÝSLÂMLA BATI: TARÝHÎ KUCAKLAÞMA K Â Z I M G Ü L E Ç Y Ü Z Ü N Y A Z I D Ý Z Ý S Ý S A Y F A 9 D A YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR E LÝF ga ze te mi zin say fa la rýn da YIL: 43 SA YI: 15.128 AS YA NIN BAH TI

Detaylı

TUR OPERATÖRÜ ÝSMAÝL ÞENAY: uha be ri HAFTA SONU ekinde

TUR OPERATÖRÜ ÝSMAÝL ÞENAY: uha be ri HAFTA SONU ekinde SiyahMaviKýrmýzýSarý EÞREFOÐLU CAMÝÝ UNESCO YA ADAY BU CAMÝDE BÝR TANE BÝLE ÇÝVÝ YOK uha be ri sayfa 10 da TUR OPERATÖRÜ ÝSMAÝL ÞENAY: DÝL EÐÝTÝMÝ HÝÇ BU KADAR ZEVKLÝ OLMAMIÞTI uha be ri HAFTA SONU ekinde

Detaylı

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR DÜNYA RENKLERÝ SULTANAHMET TE Ýs tan bul ya rýn dan i ti ba ren üç gün bo - yun ca 75 ül ke nin öð ren ci le ri nin ka týl - dý ðý bu luþ ma ya sah ne o la cak. Renk - le rin bu luþ ma sý na ka tý lan

Detaylı

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR K N Y N Y R LKOLÝZM bru Olur sordu; Prof. Dr. Ýbrahim Balcýoðlu, v. Muharrem Balcý, Dr. Itýr Tarý Cömert, Doç. Dr. Osman balý, Kübra Yýlmaztürk, Bahattin Koç ve Süleyman Kösmene cevapladý. 12. SYFD 17

Detaylı

Maðduriyetimiz devam ediyor

Maðduriyetimiz devam ediyor SiyahMaviKýrmýzýSarý Onun görüþleri din ve siyaset tartýþmalarýný zenginleþtiriyor Doç. Dr. Osman Can Anayasa Mahkemesi eski Raportörü 23 MART I bekleyiniz KUDÜS TE SOKAK ÝSÝMLERÝ DE AHUDÝLEÞÝOR Ha be

Detaylı

BAÞÖRTÜSÜ aksesuar deðil

BAÞÖRTÜSÜ aksesuar deðil SiyahMaviKýrmýzýSarý GER ÇEK TEN HA BER VE RiR Y "Þüphesiz ki ben, Allah tarafýndan gönderilmiþ bir sakýndýrýcý ve müjde vericiyim (Hûd Sûresi: 2) 22 Nisan da herkese YIL: 42 SA YI: 14.780 AS YA NIN BAH

Detaylı

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR KAPÝTALÝZM ÇARE OLMADI Ýngil te re Ti ca ret ve Ya tý rým Ba ka ný Lord Step - hen Gre en: Ka pi ta lizm, Av ru pa da ol sun, dün ya da ol sun, gü nü mü zün sos yal ge liþ me le - ri ne kar þý lýk ve re

Detaylı

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 9 ARALIK 2010 PERÞEMBE/ 75 Kr

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 9 ARALIK 2010 PERÞEMBE/ 75 Kr SiyahMaviKýrmýzýSarý KADIN VE KIZLAR ÇOÐUNLUKTA 4.8 MÝLYON KÝÞÝNÝN OKUMA YAZMASI YOK Ha be ri say fa 3 te SPORDAN SORUMLU DEVLET BAKANI ÖZAK: STADLARDA SUÇ ÝÞLEYEN ANINDA GÖZETÝME ALINSIN Ha be ri Spor

Detaylı

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 12 MAYIS 2011 PERÞEMBE/ 75 Kr www.ye ni as ya.com.tr. GÜNEYDE DE 3 ÖLÜ VAR Tank lar Hu mus u

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 12 MAYIS 2011 PERÞEMBE/ 75 Kr www.ye ni as ya.com.tr. GÜNEYDE DE 3 ÖLÜ VAR Tank lar Hu mus u SiyahaviKýrmýzýSarý Vatikan da Çözüm slâmda diyor BRIÞ, UHBBT V KRDÞLÐ DÂVT DYORUZ u Su u dî ra bis tan ýn ta nýn mýþ ilim ve fi kir a dam la rýn dan Prof. Dr. b dul lah bin b dü la ziz el-us lih, dün

Detaylı

Kur ân ý okuyunuz. Çünkü Kur ân, Kýyamet Günü okuyanlarýna þefaat etmek için gelir. GER ÇEK TEN HA BER VE RiR

Kur ân ý okuyunuz. Çünkü Kur ân, Kýyamet Günü okuyanlarýna þefaat etmek için gelir. GER ÇEK TEN HA BER VE RiR Kur ân ý okuyunuz. Çünkü Kur ân, Kýyamet Günü okuyanlarýna þefaat etmek için gelir. (Hadis-i Þerif) Mühim bir vazifemiz: Kur ân öðretmek YAZISI SAYFA 2 DE Y A K I N D A GER ÇEK TEN HA BER VE RiR YIL: 43

Detaylı

YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR

YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR Hasan Kanaatlý VAHDETÝ PEKÝÞTÝRMELÝÝZ EHLÝBET ÂLÝMLERÝ DERNEÐÝ BAÞKANI HASAN KANAATLI: MÜSLÜMANLAR ARASINDA VAHDET SORUNU OK. SORUN VAHDETÝN GÜÇLENMEMESÝ, AILMAMASI VE PEKÝÞTÝRÝLMEMESÝ. MÜSLÜMANLAR KENDÝ

Detaylı

Ergenekon da bir dalga daha

Ergenekon da bir dalga daha SiyahMaviKýrmýzýSarý Vatan sathýný mektep yapma idealine katký yapan kalemler. lmustafa Necati Bursalý lahmet Günbay Yýldýz lprof. Dr. Ýsmail Lütfi Çakan lprof. Dr. Lütfü Ülkümen lnecmeddin Þahiner lvehbi

Detaylı

ANAYASA, SEÇÝME KURBAN EDÝLMESÝN

ANAYASA, SEÇÝME KURBAN EDÝLMESÝN ARAFAT HEYECANI DÝYANET Ýþ le ri Baþ kan lý ðý, A ra fat a çýk - ma yý bek le yen ha cý a day la rý na yö ne lik ha zýr lýk la rý ný ta mam lar ken, ha cý a day la - rý ný A ra fat vak fe si he ye ca ný

Detaylı

ÖÐRETMEN YETÝÞTÝRME SÝSTEMÝ TIKANDI

ÖÐRETMEN YETÝÞTÝRME SÝSTEMÝ TIKANDI SiyahMaviKýrmýzýSarý EVLÝLÝK PROGRAMLARI KALDIRILSIN HABERÝ SAYFA 5 TE GÜVENLÝ ÝNTERNETTE FORMÜL ARAYIÞI HABERÝ SAYFA 3 TE GER ÇEK TEN HA BER VE RiR Y YIL: 42 SA YI: 14.816 AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA

Detaylı

Her yeni gün, yeni bir âlemin kapýsý. Âlemlerimizi hadis le nurlandýralým. GERÇEKTEN HABER VERiR

Her yeni gün, yeni bir âlemin kapýsý. Âlemlerimizi hadis le nurlandýralým. GERÇEKTEN HABER VERiR Tükenen Kemalizmin ömrünü kimler uzattý? KÂZIM GÜLÇÜZ/ Sayfa 13 te Her yeni gün, yeni bir âlemin kapýsý. Âlemlerimizi hadis le nurlandýralým. GRÇKT HBR VRiR 35 KUPO IL: 42 SI: 14.969 S I BH TI I MÝF T

Detaylı

GER ÇEK TEN HA BER VE RiR AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 12 MART 2012 PAZARTESÝ / 75 Kr.

GER ÇEK TEN HA BER VE RiR AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 12 MART 2012 PAZARTESÝ / 75 Kr. KARÝKATÜRÝST ÝBRAHÝM ÖZDABAK: GERÇEK SANATÇI, KÂÝNATI ARATAN ALLAH TIR HABERÝ SAFA u4 TE 10. KÝTAP FUARI BURSA KÝTABA DODU HABERÝ SAFA u16 DA GER ÇEK TEN HA BER VE RiR GÜL ÜN ÝLGÝNÇ ÖZELLÝÐÝ HABERÝ SAFA

Detaylı

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR Risâle-i Nur Enstitüsü ile Uluslararasý Saraybosna Üniversitesinin ortaklaþa düzenlediði panelde, Bediüzzaman'ýn Medresetüzzehra projesini vurgulayan önemli mesajlar verilirken, söz konusu etkinliðin bu

Detaylı