T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİLİK VE EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Ölçme, Değerlendirme ve Yerleştirme Grup Başkanlığı

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİLİK VE EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Ölçme, Değerlendirme ve Yerleştirme Grup Başkanlığı"

Transkript

1 KİTPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BKNLIĞI YENİLİK VE EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ölçme, Değerlendirme ve Yerleştirme Grup Başkanlığı GRUP KODU S104 SERMYE PİYSSI KURULU LİSNSLM SINVLRI SERMYE PİYSSIND BĞIMSIZ DENETİM (BD) 1 EYLÜL 2012 Saat: CUMRTESİ 1. OTURUM dayın dı ve Soyadı : day Numarası (T.C. Kimlik No) : Sınav Salon No : Sıra No: MODÜL KODU VE DI SORU SYISI SYF NO SÜRE (DKİK) Finansal Sistem, Sermaye Piyasaları ve Sermaye Piyasası Mevzuatı Sermaye Piyasasında Muhasebe Standartları Sermaye Piyasasında Bağımsız Denetim DYLRIN DİKKTİNE! 1. Sınav süreniz, sorumlu olduğunuz modül sayısına ait toplam süre kadardır. 2. Sınav başladıktan sonra ilk 30 dakika dolmadan dışarı çıkmayınız. 3. Sınavda hesap makinesi kullanabilirsiniz. ncak cep telefonu, telsiz, çağrı cihazı vb. iletişim araçları, alfabetik tuş takımına sahip olan hesap makineleri, databank, el bilgisayarı vb. özel elektronik donanımların kullanılması ve bulundurulması yasaktır. Bu cihazları yanında bulunduran adayların sınavları geçersiz sayılacaktır. 4. Soruları ve sorulara verdiğiniz cevapları, yanınızda götürmek amacıyla kaydetmeyiniz; hiçbir şekilde dışarı çıkarmayınız. 5. Sınavın değerlendirilmesi aşamasında, bilgisayar ortamında yapılan kopya analizinde, herhangi bir testten ikili veya toplu kopya tespiti hâlinde ilgili testiniz geçersiz sayılacaktır. 6. Kopya çekmeniz, başka adayın sınav evrakını kullanmanız ve geçerli kimlik belgenizi ibraz edemediğiniz durumlarda sınavınız geçersiz sayılacaktır. CEVP KÂĞIDI VE SORU KİTPÇIĞI İLE İLGİLİ ÇIKLMLR 1. Cevap kâğıdınızdaki bilgilerin doğruluğunu kontrol ediniz ve cevap kâğıdınızı mürekkepli kalemle imzalayınız. 2. Cevap kâğıdındaki bilgiler size ait değilse veya cevap kâğıdı kullanılmayacak durumdaysa salon görevlilerinin temin edeceği yedek cevap kâğıdına kimliğinizle ilgili bilgileri, açıklamalar doğrultusunda yazınız ve kodlayınız. 3. Cevap kâğıdı üzerindeki kodlamaları kurşun kalemle yapınız. 4. Cevap kâğıdında yukarıdaki tabloda adı ve kodu yazılı modüllere ait sütunlar bulunmaktadır. Cevaplarınızı, cevap kâğıdındaki ilgili sütunlara yuvarlağın dışına taşırmadan kodlayınız. 5. Soru kitapçığının sayfalarını kontrol ediniz, baskı hatası var ise değiştirilmesini sağlayınız. 6. Kitapçık türünü cevap kâğıdınızdaki ilgili alana kodlayınız. Bu kodlamayı yapmadığınız veya yanlış yaptığınız takdirde sınavınızın değerlendirilmesi doğru yapılamayacaktır. 7. Soruların çözümü için size ayrıca boş kâğıt verilmeyecektir. Soru kitapçığınızın içindeki boş alanları çözümleriniz için kullanabilirsiniz. 8. Cevaplamaya istediğiniz modülün testinden başlayabilirsiniz. Cevabını bilmediğiniz sorular üzerinde fazla zaman kaybetmeden diğer sorulara geçiniz. Zamanınız kalırsa bu sorulara daha sonra dönebilirsiniz. 9. Soru kitapçığı üzerinde yapılan cevaplandırmalar dikkate alınmayacaktır. 10. Puanlamada her doğru cevaba eşit puan verilecek, yanlış cevaplarınız dikkate alınmayacaktır. 11. Sınavlarda başarılı sayılmak için her modülden alınan notun en az 60 ve aritmetik ortalamanın en az 70 olması zorunludur. 12. Sınav bitiminde, soru kitapçığı ve cevap kâğıdını salon görevlilerine teslim ediniz. rka kapağa geçiniz. DİKKT: Testteki sorular tarihi itibarıyla hazırlanmıştır. Bu tarihten sonra sınav konuları ile ilgili yasa değişiklikleri yapılmış olsa bile, soruları cevaplandırırken bu değişiklikleri dikkate almayınız.

2 FİNNSL SİSTEM, SERMYE PİYSLRI VE SERMYE PİYSSI MEVZUTI 1. Birincil piyasa işlemlerinde etkinliği artırmak 5. şağıdakilerden hangisi bir işletmenin likidite ve ikincil piyasaların işleyişini kolaylaştırmak durumunun analizinde kullanılan likidite oranlarından biri değildir? amacıyla, Hazine ve Merkez Bankasının borçlanma senedi ihracı ve döviz müdahalesi türü işlemlerinde sadece belirli kriterlere göre seçtiği ) Cari oran B) Otofinansman oranı banka ve/veya bazı kuruluşları taraf olarak kabul C) Nakit oranı D) sit-test oranı ettikleri sistem aşağıdakilerden hangisidir? ) Para piyasası B) Sigortacılık C) Piyasa yapıcılığı D) Forward piyasası 2. TR LİBOR Piyasası ile ilgili olarak aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? ) Piyasanın hedefi ekonominin tüm aktörlerinin kullanabileceği bir gösterge faiz oranı oluşturulabilmektedir. B) TL cinsinden para piyasası işlemleri kapsamında faaliyet gösteren tek piyasadır. C) TR LİBOR, Türk Lirası Bankalararası Satış Oranı olarak tespit edilen referans faiz oranının kısaltılmasıdır. D) Teklif oranları 1 günden 1 yıla kadar farklı vadelerde sunulur. 3. Ekonomideki enflasyon oranının yükselmesi beklentisi nedeniyle varlıkları arasında yer alan enflasyona endeksli olmayan tahvil ve bono portföyünün reel getirisinin düşmesinden endişe eden bir şirket için aşağıdaki risk türlerinden hangisinin söz konusu olduğu söylenebilir? ) Kur riski B) Politik risk C) Temerrüt riski D) Satınalma gücü riski 6. İthalat ve ihracat işlemlerinde uygulanan ödeme şekilleri kapsamında, aşağıdakilerden hangisi belgelerin ithalatçı firmanın bankası tarafından bedelinin tahsili karşılığında muhataba teslimini öngören ödeme şekline verilen addır? ) Peşin ödeme B) Mal mukabili ödeme C) kreditasyon ödemesi D) Vesaik mukabili ödeme 7. Firmanın kârının maksimum olmasının iki şartı aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak ifade edilmiştir? ) Marjinal maliyetin marjinal gelire eşit olması ve bu eşitliğin sağlandığı yerde, marjinal maliyet eğrisinin yükselen bir eğri olmasıdır. B) Değişken maliyetin marjinal maliyete eşit olması ve bu eşitliğin sağlandığı yerde, marjinal maliyet eğrisinin yükselmesidir. C) Sabit maliyetin değişken maliyete eşit olması ve bu eşitliğin sağlandığı yerde, marjinal maliyet eğrisinin azalmasıdır. D) Marjinal gelirin sabit maliyete eşit olması ve bu eşitliğin sağlandığı yerde marjinal maliyet eğrisinin küçük olmasıdır. 4. şağıdakilerden hangisinin riske karşı pozisyon ayarlama (hedging) amacıyla yapıldığı söylenebilir? ) Mevcut döviz riskini azaltmak için döviz swap işlemi yapmak B) Çimento sektörüne ilişkin olumlu beklentiler doğrultusunda kâr elde etmeye yönelik olarak çimento şirketlerinin hisse senedini almak C) Hisse senedi ve vadeli işlem piyasaları arasındaki fiyat farklılıklarından yararlanarak kazanç elde etmeye yönelik olarak eş zamanlı alım/ satım yapmak D) Hisse senetlerindeki olası fiyat düşüşlerinden kazanç elde etmeye yönelik olarak hisse senetlerini satmak 2 8. Sermaye Piyasası Kurulunun Kurumsal Yönetim İlkelerinin Belirlenmesine ve Uygulanmasına İlişkin Tebliği ekinde yer alan Kurumsal Yönetim İlkelerine göre birinci grup şirketlerin yönetim kurulunun yapısına ilişkin getirilen aşağıdaki düzenlemelerden hangisi yanlıştır? ) Yönetim kurulu üye sayısı, her durumda 5 üyeden az olamaz. B) Yönetim kurulu üyelerinin çoğunluğu icrada görevli olmayan üyelerden oluşur. C) Bağımsız yönetim kurulu üyelerinin görev süresi 5 yıla kadar olup, tekrar aday gösterilerek seçilmeleri mümkün değildir. D) Yönetim kurulu içerisindeki bağımsız üye sayısı her durumda ikiden az olamaz.

3 FİNNSL SİSTEM, SERMYE PİYSLRI VE SERMYE PİYSSI MEVZUTI 9. Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemeleri çerçevesinde bağımsız yönetim kurulu üyelerin- ilişkin düzenlemelerine göre aşağıdakilerden 11. Sermaye Piyasası Kurulunun kâr dağıtımına de aranan kriterlere ilişkin aşağıdaki ifadelerden hangisi hangisi yanlıştır? yanlıştır? ) Yönetim kurulu görevi dolayısıyla hissedar ise sermayede sahip olduğu payın oranının %1 den fazla olmaması ve bu payların da imtiyazlı olmaması B) Son üç yıl içerisinde, şirkete önemli ölçüde hizmet ve ürün sağlayan firmaların herhangi birisinde ortak, çalışan veya yönetim kurulu üyesi olması C) Bağımsız yönetim kurulu üyesi olması sebebiyle üstleneceği görevleri gereği gibi yerine getirecek mesleki eğitim, bilgi ve tecrübeye sahip olması D) Şirket faaliyetlerinin işleyişini takip edebilecek ve üstlendiği görevlerin gereklerini tam olarak yerine getirebilecek ölçüde şirket işlerine zaman ayırabiliyor olması ) Yıl içinde yapılan bağışlar net dağıtılabilir dönem kârına eklenerek birinci temettü hesaplanır. B) Mevcut durumda payları Borsa da işlem gören şirketler için temettü dağıtım zorunluluğu bulunmamaktadır. C) Temettü nakit olarak dağıtılacaksa 5 nci ayın sonuna kadar dağıtılır. D) Hiçbir şekilde yasal kayıtlarda yer alan net dönem kârından daha fazla temettü dağıtılamaz. 12. Sermaye Piyasası Kurulunun racı Kurumların Sermayelerine ve Sermaye Yeterliliğine İlişkin Esaslar Tebliği ne göre aracı kurumların sermaye yeterliliği tabanının hesaplanmasında hesaplanan özsermayelerinden indirilecek olan varlık kalemleri ile ilgili bilgilerden hangisi yanlıştır? 10. I- Birleşme sözleşmesi genel kurullarca onaylanmadan önce Sermaye Piyasası Kuruluna başvurularak onay alınır. II- Sermaye Piyasası Kurulunun onayından sonra birleşme sözleşmesi, birleşme işlemine taraf ortaklıkların yönetim kurullarında onaylanır. III- Birleşme taraf ortaklıkların yönetim kurulları birleşme sözleşmesini onayladıktan sonra Sermaye Piyasası Kuruluna tescil ettirilir. Sermaye Piyasası Kurulunun Birleşme İşlemlerine İlişkin Esaslar Tebliği kapsamında birleşme sözleşmeleri ile ilgili olarak yukarıdaki ifadelerden hangisi/hangileri doğrudur? ) Yalnız I B) Yalnız II C) Yalnız III D) II ve III ) Net maddi duran varlıklar B) Net maddi olmayan duran varlıklar C) Kaldıraçlı işlemlere ilişkin olarak değerleme günü itibarıyla müşteri bazında hesapladıkları müşterilere karşı yükümlülüklerinin toplamının % 20 si D) Borsalarda ve teşkilatlanmış diğer piyasalarda işlem görenler hariç olmak üzere, değer düşüklüğü karşılığı ve sermaye taahhütleri düşüldükten sonra kalan finansal varlıklar 13. Sermaye Piyasası Kurulunun Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliği ne göre yatırım fonlarının iç kontrol sistemi ve denetimine ilişkin olarak aşağıda yer alan ifadelerden hangisi yanlıştır? ) Fonun iç kontrol sistemine ilişkin tüm esas ve usuller yazılı hâle getirilmek zorundadır. B) Fon denetçisi, fonun mali durumunu zayıflatacak bir durumun varlığını tespit etmesi hâlinde rapor hazırlayarak Fon Müdürüne sunar. C) Fonun faaliyetlerinin iç kontrol esas ve usullerine uygun olarak işleyişi, fon denetçileri tarafından denetlenir. D) Fondan yapılan harcamalar belgeye dayalı ve piyasa rayicine uygun olmalıdır. 3

4 FİNNSL SİSTEM, SERMYE PİYSLRI VE SERMYE PİYSSI MEVZUTI 14. Sermaye Piyasası Kurulunun Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliği nin ilgili hükümleri rım Sistemi Kanunu uyarınca Bireysel Emekli sayılı Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatı- uyarınca, fon portföyünün yönetimine ilişkin lik Danışma Kurulunda aşağıdaki kurumlardan olarak aşağıda yer alan değerlendirmelerden hangisinin temsilcisi yer almaz? hangisi yanlıştır? ) Fon portföyüne hiçbir şekilde rayiç değerin üzerinde varlık satın alınamaz ve portföyden bu değerin altında varlık satılamaz. B) Yönetici, herhangi bir şekilde kendisine veya üçüncü kişilere çıkar sağlamak amacıyla fon portföyünde bulunan varlıkların alım satımını yapamaz. C) Yönetici, fon adına yaptığı alım satım işlemlerinden dolayı herhangi bir ihraççı veya aracı kuruluştan kendi lehine hiçbir şekilde menfaat sağlayamaz. D) Fon portföyünün önceden saptanmış belirli bir getiri sağlayacağına dair yazılı veya sözlü bir garanti verilemez. ) Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı B) Sermaye Piyasası Kurulu C) Hazine Müsteşarlığı D) Rekabet Kurulu 18. Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemeleri çerçevesinde emeklilik yatırım fonlarının portföyü aşağıda yer alan hangi kurum tarafından yönetilebilmektedir? ) Portföy yönetim şirketi B) Emeklilik şirketi C) racı kurum D) Bankalar 15. Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemeleri çerçevesinde yatırım ortaklıkları ile ilgili olarak aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? ) lım satıma aracılık faaliyetinde bulunabilirler. B) Hisse senetlerinin nakit karşılığı çıkarılması gerekir. C) Kayıtlı sermayeli olarak anonim ortaklık şeklinde kurulmaları gerekmektedir. D) Sermaye Piyasası Kanunu nda sermaye piyasası kurumu olarak belirlenmiştir. 16. Sermaye Piyasası Kurulunun Menkul Kıymet Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliği ne göre, aşağıdakilerden hangisi menkul kıymet yatırım ortaklıklarının yapamayacakları işlerden değildir? ) Ödünç para verme işleriyle uğraşmak B) Kredi temini için portföyünün %10 unu teminat olarak göstermek C) çığa satış ve kredili menkul kıymet işlemi yapmak D) Bankacılık Kanunu nda tanımlandığı üzere mevduat toplamak ve mevduat toplama sonucunu verebilecek iş ve işlemlerde bulunmak 19. Sermaye Piyasası Kurulunun düzenlemelerine göre Kurumsal Yönetim uygulamalarında bahsi geçen önemlilik kavramına ilişkin olarak aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? ) Borsa şirketleri tarafından her işlemin şirketin faaliyetleri açısından taşıdığı stratejik önem dikkate alınarak değerlendirme yapılır. B) Değerlendirme, belirlenmiş sayısal kriterlerden bağımsız olarak işlemin niteliği dikkate alınarak yönetim kurulu ve özellikle yönetim kurulunun bağımsız üyeleri tarafından yapılır. C) İşlemlerin önemlilik kriterini sağlayıp sağlamadığının belirlenmesinde tek ön koşul şirket varlıklarının devredilmesidir. D) Kamuya açıklanan son finansal tablolardaki aktif toplamının % 20 si, ilgili hesap grubunun % 40 ı, özkaynakların % 25 i, brüt satış hasılatının % 20 si asgari oranlar olarak niteliksel değerlendirmeye yardımcı olmak üzere esas alınır. 4

5 FİNNSL SİSTEM, SERMYE PİYSLRI VE SERMYE PİYSSI MEVZUTI 20. Sermaye Piyasası Kurulunun Bağımsız Denetim Standartları Hakkında Tebliğ hükümlerine Kanunu na göre diğer kanunlarda öngörülen 23. şağıdakilerden hangisi 5411 sayılı Bankacılık göre aşağıdakilerden hangisi bir işletmenin iç hükümler saklı kalmak kaydıyla bankaların kontrolünde verimliliğin artırılması için kullanılan bilişim sistemlerinin yararlarından biri gerçekleştirebilecekleri faaliyetten değildir? değildir? ) Bilginin zamanında elde edilebilirliğini ve kesinliğini artırması B) Çok sayıda kullanıcının ortak bir veritabanına ulaşabilmesi C) İşletmenin faaliyetlerinin, politika ve prosedürlerinin performans denetiminin yapılabilirliğini kolaylaştırması D) İşletmenin önceden belirlenmiş iş kurallarını sürekli uygulamasına ve büyük hacimli işlem ve verilerin oluşumunda karmaşık hesaplamalar yapabilmesine imkân vermesi ) Suç gelirlerinin aklanmasının önlenmesi amacıyla politika hazırlamak B) Yatırım danışmanlığı işlemleri C) Repo-ters repo işlemleri D) Mevduat kabulü 24. Borçlu, itirazın geçici kaldırılması kararının tefhim veya tebliğinden itibaren yedi gün içinde hangi davayı açabilir? 21. racı kurumlarda iç denetim sisteminde yer alan müfettişlerin çalışma esasları ile ilgili olarak aşağıda yer alan bilgilerden hangisi yanlıştır? ) Müfettişler görevlerini tarafsız olarak yerine getirmelerini engelleyecek görev ya da ilişkiler içinde yer alamaz, bu sonuca yol açabilecek görev ve sorumlulukları kabul edemezler. B) Müfettişlerin aracı kurum bünyesindeki tüm bilgi ve belgelere ulaşma yetkisi vardır. C) Müfettişler yönetim kurulu kararı ile göreve başlarlar. D) Müfettişlerin ücret ve diğer özlük hakları genel kurul tarafından belirlenir. ) lacak davası B) İstimlak davası C) Verecek davası D) Borçtan kurtulma davası tarih ve sayılı Resmî Gazete de yayımlanan 6102 Türk Ticaret Kanunu uyarınca limited şirketlere ilişkin olarak aşağıdakilerden hangisi doğrudur? ) Ortakların sayısı elliden fazla olmalıdır. B) Limited şirket ticaret siciline tescil ile tüzel kişilik kazanır. C) Şirket sözleşmesinin yazılı olarak yapılması zorunluluğu bulunmamaktadır. D) Limited şirketlerde ortakların esas sermaye payı bedeli dışında ek ödeme yükümlülüğü bulunmaktadır. 22. Bankalarla ilgili olarak aşağıda yer alan bilgilerden hangisi yanlıştır? ) Bankalar, muhasebe, mali tablo ve rapor standartları konularında Bankalar Kanunu ndaki özel hükümlere tabidir. B) Sermaye Piyasası Kanunu hükümlerine göre sermaye piyasası araçlarının ihracı işlemleri dolayısıyla bankalarca toplanan paralar mevduat olarak kabul edilmez. C) Hisse senetleri Borsada işlem gören bankaların kâr dağıtımları Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemelerine tabidir. D) Bankaların hisse senetlerinin nakit karşılığı çıkarılması ve tamamının nama yazılı olması zorunludur. 5

6 SERMYE PİYSSIND MUHSEBE STNDRTLRI 1. Finansal bilgiye ilişkin aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? ) Finansal bilgi objektif, doğru ve tam olmalıdır. B) Finansal bilgi parayla ölçülebilir olmalıdır. C) Finansal bilgi amaca uygun ve ilgili olmalıdır. D) Finansal bilgi belirli bir zaman bazında sağlanmalıdır. 2. şağıdakilerden hangisi TMS 16 Maddi Duran Varlıklar standardına göre finansal tablolarda her maddi duran varlık grubu için yapılması gereken açıklamalardan biri değildir? ) Kullanılan amortisman yöntemleri B) Brüt defter değerinin belirlenmesine ilişkin ölçüm esasları C) Faydalı ömürlerin yıllara göre birikimli dağılımı ve gelir tablosu ile ilişkilendirilen değer artışları D) Dönem başı ve sonundaki brüt defter değeri ile birikmiş amortisman tutarı (birikmiş değer düşüklüğü zararıyla birlikte) 4. Türkiye Muhasebe Standartlarının Finansal Raporlamaya İlişkin Kavramsal Çerçeve hükümleriyle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? ) İşletme yönetiminin ileriki bir zamanda varlık edinimine ilişkin kararı, bu varlığın edinimi için geri dönülemez bir sözleşme yapılmamış olsa bile mevcut bir yükümlüğün ortaya çıkmasına neden olur. B) Finansal durumun ölçümlemesiyle doğrudan ilgili unsurlar bilançoda varlıklar, borçlar ve öz kaynaklardır. C) Faydalı finansal bilginin temel niteliksel özellikleri, ihtiyaca uygunluk ve gerçeğe uygun şekilde sunumdur. D) Bazı borçların tutarları sadece önemli ölçülerde tahminlerde bulunarak belirlenebilir. 5. Hisse senetleri İMKB Ulusal Pazar da işlem gören, konsolide mali tablo hazırlama yükümlülüğü bulunan bir şirketin altı aylık mali tablolarının kamuya açıklanma süresine ilişkin aşağıdakilerden hangisi doğrudur? 3. şağıdakilerin hangisinde belirtilen işletmeler Sermaye Piyasası Kurulunun Sermaye Piyasasında Finansal Raporlamaya İlişkin Esaslar Tebliği hükümlerine tabi değildir? ) racı kurumlar B) Portföy yönetim şirketleri C) Hisse senetleri borsada işlem gören anonim ortaklıklar D) Hisse senetleri herhangi bir borsada işlem görmeyen halka açık anonim ortaklıklar ) İlgili ara dönemi izleyen 4 hafta içinde B) İlgili ara dönemin bitimini izleyen 5 hafta içinde C) İlgili ara dönemin bitimini izleyen 8 hafta içinde D) İlgili ara dönemin bitimini izleyen 10 hafta içinde 6. Sermaye Piyasası Mevzuatındaki ara dönem mali tablolar ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? ) Gerekli borç ve gider karşılıkları ayrılır. B) Vergi karşılığı hesaplanarak mali tablolara aktarılır. C) mortismanlar kıst esasına göre hesaplanarak mali tablolara yansıtılır. D) lacak ve borçlara reeskont kıst esasına göre hesaplanarak ayrılır. 6

7 SERMYE PİYSSIND MUHSEBE STNDRTLRI 7. I- ra mali tabloların kapsadığı dönemi aşan tahakkuk etmiş gelir ve gider unsurları ile ara dönemden sonra tahakkuk etmekle birlikte ara döneme yansıtılması gereken gelir ve giderler kıst esasına göre dikkate alınır. II- Faaliyetleri mevsimlik özellikler gösteren işletmeler, kıst esasına ilişkin hükümler saklı kalmak kaydıyla tahakkuk etmemiş bulunan gelir ve giderlerini, faaliyetlerinin yapısını gerekçe göstererek ara mali tablolarına yansıtamazlar. III- Bilanço tarihinden sonra ortaya çıkan hususlar ile şarta bağlı olaylarla ilgili düzenlemeler açısından ara mali tablolar her durumda genel kurul kararı ile kesinleşir. Sermaye Piyasası Kurulunun Sermaye Piyasasında ra Mali Tablolara İlişkin İlke ve Kurallar Hakkında Tebliğ i çerçevesinde yukarıdaki ifadelerden hangisi/hangileri yanlıştır? 9. Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemelerine göre aşağıdaki hesap kalemlerinden hangisi menkul kıymet yatırım fonlarının mali tablolarında yer almaz? ) Fon Tutarı B) Fon Gelir Gider Farkı C) Gerçekleşen Değer zalışları D) Özel Kesim Menkul Kıymetleri Satış Zararları 10. Sermaye Piyasası Kurulunun Vadeli İşlem ve Opsiyon Sözleşmelerinin Muhasebesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ düzenlemeleri çerçevesinde aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? ) Yalnız II B) Yalnız III C) I ve III D) II ve III 8. Sermaye Piyasası Kurulunun menkul kıymetler yatırım fonlarının finansal tablo ve raporlamaya ilişkin düzenlemeleri kapsamında menkul kıymet değer artış ve azalışına ilişkin aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? ) Fon portföyündeki menkul kıymetler açılacak bir hesapta her gün itibari ile toplu bir şekilde fon içtüzüğü hükümlerine göre değerlenir. B) Her menkul kıymet hesabının gün sonu alacak bakiyesi, o menkul kıymetin günlük değerlemeler sonucu oluşan toplam rayiç değerini verir. C) Fon portföyündeki menkul kıymetler ihraççı kurum türleri, tertibi ve iskonto oranları gibi ayırıcı özellikleri dikkate alınarak açılacak ayrı hesaplarda her gün itibari ile fon içtüzüğü hükümlerine göre değerlenir. D) Menkul kıymetin fon içtüzüğü hükümlerine göre tespit edilen toplam değeri, aynı menkul kıymet hesabının borç bakiyesinden fazla ise bu fark, Menkul Kıymetler Hesabı na alacak, Katılma Belgeleri Değer rtış/zalışı Hesabı na borç kaydedilir. ) Vadeli işlem ve opsiyon sözleşmeleri için takas kurumuna verilmiş nakit teminatlar menkul kıymetler hesabında izlenir. B) Nakit akışı riskinden korunma amaçlı işlemlerde, riske karşı korunma aracının değerinde meydana gelen artış ve azalışların riski dengelemekte etkin kısmı ilk olarak bilançoda ertelenmiş gider/gelir olarak yedekler hesabı içerisinde muhasebeleştirilir. C) Vadeli işlem ve opsiyon sözleşmelerinin piyasa değerinde meydana gelen değişmeler ve teminat hesabından elde edilen faiz nedeniyle takas kurumundan olan alacaklar cari dönemin gelir tablosuna yansıtılır. D) Makul değer değişikliği riskinden korunma amaçlı işlemlerde, korunma amaçlı olarak alımı veya satımı yapılan riske karşı korunma aracının değerinde meydana gelen değişiklikler cari dönemin gelir tablosuna yansıtılır. 7

8 SERMYE PİYSSIND MUHSEBE STNDRTLRI 11. Sermaye Piyasası Kurulunun Vadeli İşlem ve Opsiyon Sözleşmelerinin Muhasebesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ i çerçevesinde aşağıdakilerden hangisi işlemlerin korunma amaçlı olarak kabul edilmesi için sağlanması zorunlu şartlardan biri değildir? ) Korunması amaçlanan varlık veya yükümlülüğün, mali tablolarda rayiç bedel üzerinden değerlenmesi B) Korunması amaçlanan varlık, yükümlülük ve taahhütlerin değeri ile varlık veya yükümlülük ya da belirli bir riskle ilişkisi kurulabilen muhtemel işlemlerin nakit akışlarındaki değişmelerin işletmeyi döviz kuru, fiyat ve faiz oranı riskine maruz bırakması C) Korunması amaçlanan kalemlerin makul değerlerinin güvenilir bir şekilde elde edilebilir olması D) Korunma amaçlı işlemin tamamının korunması amaçlanan varlık veya yükümlülüklerle ilişkilendirilebilir olması 14. şağıdakilerden hangisi TMS 2 Stoklar standardı uyarınca stokların maliyetine alınmayıp oluştukları dönemin gideri olarak kabul edilir? ) Satın alma maliyetleri B) Dönüştürme maliyetleri C) Normalin üstünde gerçekleşen ilk madde ve malzeme (fire ve kayıplar), işçilik ve diğer üretim maliyetleri D) Stokların mevcut durumuna ve konumuna getirilmesi için katlanılan satın alma ve dönüştürme maliyetleri dışındaki maliyetler 15. X firmasının ürününe ilişkin bilgiler TL cinsinden şöyledir: Ürün Maliyet Tahmini Satış Fiyatı Tahmini Tamamlanma Maliyeti Tahmini Satış Gideri 12. Sermaye Piyasası Kurulunun racı Kurum Hesap Planı ve Planın Kullanım Esasları Hakkında Tebliğ i hükümleri uyarınca aşağıdaki nazım hesaplardan hangisinin alt hesapları müşteri bazında izlenmemektedir? ) 8890 Türev raçlar Teminat, Prim, Kâr ve Zarar (Yabancı Para) B) 8150 Ödünç Verilen Menkul Kıymetlerden Borçlular C) 8750 Emanet Hisse Senetleri İle Değiştirilebilir Tahvillerden lacaklılar D) 8780 Emanet racı Kuruluş Varantlarından lacaklılar TMS 2 Stoklar standardına göre ürünü finansal tabloda hangi değer ile yer alacaktır? ) TL B) TL C) TL D) TL 16. TMS 7 Nakit kış Tablosu standardı uyarınca aşağıdakilerden hangisi finansman faaliyetlerine ilişkin nakit çıkışlarından biri değildir? ) İşletmenin kendi hisse senetlerini almasıyla ilgili nakit çıkışı B) Bir finansal kiralama sözleşmesinden kaynaklanan borç ödemesine ilişkin nakit çıkışı C) Bir kredi geri ödemesine ilişkin faiz ödemesi D) Bir kredi geri ödemesine ilişkin anapara ödemesi 13. şağıdaki hesaplardan hangisi bir aracı kurumun hesap planında yer almaz? ) razi ve arsa B) Ticari kuruluşlar mevduatı C) Kredili müşterilerin emanet hisse senetleri D) Emanet finansman bonolarından alacaklılar 17. şağıdakilerden hangisi TMS 7 Nakit kış Tablosu standardı uyarınca nakit akış tablosunda yer alan sınıflandırmalardan biri değildir? ) Üretim faaliyetleri B) İşletme faaliyetleri C) Yatırım faaliyetleri D) Finansman faaliyetleri 8

9 SERMYE PİYSSIND MUHSEBE STNDRTLRI 18. şağıdaki terimlerden hangisi TMS 16 Maddi Duran Varlıklar standardı kapsamında bir varlığın tahmin edilen yararlı ömrünün sonundaki durum ve yaşına ulaştığında elden çıkarılması sonucu elde edilmesi beklenen tutardan, elden çıkarmanın tahmini maliyetleri düşülerek ulaşılan tahmini tutarı ifade eder? ) Defter değeri B) Geri kazanılabilir tutar C) mortismana tabi tutar D) Bir varlığın kalıntı değeri 19. I- İşletmenin varlık için harcama yapması II- Borçlanma maliyetlerinin oluşması III- İşletmenin, ilgili varlığın amaçlanan kullanıma veya satışa hazır duruma getirilmesi için gerekli işlemlere başlaması IV- İşletmenin özellikli varlığın fiziksel olarak üretimine/inşaatına başlaması TMS 23 Borçlanmış Maliyetleri standardı uyarınca aktifleştirmeye başlanması için yukarıdaki koşullardan hangilerinin birlikte sağlanması gereklidir? ) I ve II B) II ve III C) I, II ve III D) I, II, III ve IV 20. I- Piyasada ticareti yapılan kalemlerin homojen olması II- Normal koşullar altında her zaman için istekli alıcı ve satıcıların bulunması III- Fiyatların kamuoyuna açık olması IV- Maddi olmayan duran varlık konusu hakkın işletme içinde geliştirilmiş olması TMS 38 Maddi Olmayan Duran Varlıklar standardı uyarınca maddi olmayan duran varlıklara yeniden değerleme yapılabilmesi için gerekli olan aktif piyasanın varlığından söz edebilmek için aşağıdaki şartların hangilerinin bir arada gerçekleşmesi gerekmektedir? ) I ve II B) I, II ve III C) II ve III D) II, III ve IV 21. şağıda yer alan durumlardan hangisi, TMS 10 Raporlama Döneminden (Bilanço Tarihinden) Sonraki Olaylar standardı uyarınca dipnotlarda açıklanması gereken raporlama döneminden (bilanço tarihinden) sonraki düzeltme gerektirmeyen olaylara örnek olarak verilemez? ) Finansal tabloların gerçeğe uygun olmadığını gösteren hata ve hilelerin ortaya çıkarılması B) Önemli bir garanti verilmesi gibi, önemli taahhütlere veya önemli koşullu borçlara girilmesi C) Tamamen raporlama döneminden (bilanço tarihinden) sonra gerçekleşen olaylardan kaynaklanan önemli bir davanın başlaması D) Varlık fiyatlarında veya döviz kurlarında raporlama döneminden (bilanço tarihinden) sonra olağan dışı büyüklükte değişikliklerin olması 22. TMS 24 İlişkili Taraf çıklamaları standardı uyarınca aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? ) na ortaklık ve bağlı ortaklık arasındaki ilişkiler, sadece aralarında herhangi bir işlemin var olması durumunda açıklanır. B) İşletme, nihai kontrol gücüne sahip taraf ana ortaklıktan farklı ise söz konusu nihai güce sahip tarafın adını açıklar. C) İşletme kilit yönetici personele ödenen ücreti toplam olarak ve belirlenmiş kategoriler doğrultusunda dipnotlarda açıklar. D) İşletmenin ana ortaklığının ve nihai kontrol gücüne sahip tarafın kamuya açıklanmak üzere konsolide finansal tablo hazırlamaması durumunda, kamuya açıklanmak üzere konsolide finansal tablo hazırlayan en yakın ikincil ana ortaklığın adı açıklanır. 9

10 SERMYE PİYSSIND MUHSEBE STNDRTLRI 23. TMS 28 İştiraklerdeki Yatırımlar standardına göre, iştiraklerin muhasebeleştirilmesinde kullanılan öz kaynak yöntemi uygulamalarına ilişkin aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır? 25. TMS 12 Gelir Vergileri standardı uyarınca aşağıdakilerden hangisi için ertelenmiş vergi yükümlülüğünün muhasebeleştirilmesi söz konusu değildir? ) İştirak yatırımı başlangıçta elde etme maliyeti ile muhasebeleştirilir. B) Yatırım yapılan bir iştirakten alınan kâr payı yatırımın defter değerini artırır. C) Yatırımcının iştirakinin kâr ya da zararından alacağı pay, yatırımcının kâr ya da zararı olarak muhasebeleştirilir. D) Potansiyel oy haklarının varlığı durumunda, yatırımcının yatırım yapılan iştirakin kâr zararındaki ve öz kaynağındaki değişikliklerdeki payı, potansiyel oy haklarının kullanılması ya da dönüştürülmesi imkânları dikkate alınarak değil; mevcut sahiplik durumuna göre belirlenir. ) İşletme birleşmesinde edinilen ve gerçeğe uygun değeri üzerinden muhasebeleştirilen, ancak vergisel açıdan değer artışı düzeltmesi yapılamayan haklar B) Maddi duran varlıkların yeniden değerlendiği ancak vergisel açıdan buna eşit bir değerlemenin yapılmadığı durumda oluşan geçici farklar C) Taşıtlar için vergisel açıdan hızlandırılmış amortisman uygulanarak vergisel amortisman süresinin faydalı ömürden kısa olduğu durumda oluşan geçici farklar D) Şerefiyenin ilk muhasebeleştirilmesi sırasında meydana gelen geçici farklar 24. I- Çalışanların tahakkuk eden ücretli izin hakları için finansal tabloda gösterilen yükümlülükler karşılıktır. II- Gelecekteki faaliyet zararları için karşılık ayrılamaz. III- Ticari borçlar aslında bir karşılıktır. TMS 37 Karşılıklı Koşullu Borçlar ve Koşullu Varlıklar standardına göre yukarıdakilerden hangisi/hangileri doğrudur? ) Yalnız I B) I ve II C) Yalnız II D) II ve III 10

11 SERMYE PİYSSIND BĞIMSIZ DENETİM 1. Sermaye Piyasası Kurulunun sermaye piyasasında bağımsız denetim standartları kapsamında, aşağıdakilerden hangisi bağımsız denetim kanıtına ilişkin, istisnaları da olabileceği göz önüne alınarak yapılan genellemelerden biri değildir? ) İşletme dışındaki kaynaklardan elde edilen bağımsız denetim kanıtları daha güvenilirdir. B) İç kontrol sisteminin etkinliği ile bağımsız denetim kanıtlarının güvenilirliği arasında bağlantı yoktur. C) Devamlı olarak tutulan toplantı tutanaklarından elde edilen bağımsız denetim kanıtları, söz ile ifade edilen hususlardan elde edilenlere göre daha güvenilirdir. D) Gerçek kayıtlardan temin edilen bağımsız denetim kanıtları, fotokopi veya fakslardan elde edilenlerden daha güvenilirdir. 2. Sermaye Piyasası Kurulunun Sermaye Piyasasında Bağımsız Denetim Standartları Hakkında Tebliğ i kapsamında işletme yönetimince bağımsız denetçiye sunulan bilgi ve belgeler ile yapılan açıklamalar kapsamında, finansal tabloların önemli bir yanlışlık içermesi riskinin unsurları aşağıdakilerin hangisinde tam ve doğru olarak gösterilmiştir? 4. Bağımsız denetime ilişkin Sermaye Piyasası Mevzuatına göre, aşağıdakilerden hangisi bir bağımsız denetim raporunun temel unsurlarından biri değildir? ) Bağımsız denetçi görüşü B) Bağımsız denetçinin sorumluluğu C) Bağımsız denetim çalışmasına başlangıç tarihi D) İşletme yönetiminin finansal tablolara ilişkin sorumluluğu 5. Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemeleri kapsamında bağımsız denetim çalışma kâğıtları ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? ) Bağımsız denetim raporu tarihi itibariyle tüm çalışma kâğıtlarının bir araya getirilmesi zorunludur. B) Bağımsız denetim çalışma kâğıtlarının bağımsız denetim sürerken hazırlanması zorunludur. C) Çalışma kâğıtları kâğıt ya da elektronik ortam veya diğer şekillerde tutulabilir. D) Çalışma kâğıtları, bağımsız denetim rapor tarihinden itibaren en az 10 yıl süreyle saklanır. ) Yapısal risk Kontrol riski B) Kontrol riski Temerrüt Riski C) Sistematik olmayan risk Yapısal risk D) Sistematik olmayan risk Temerrüt riski 3. Bağımsız denetimin, bağımsız denetim standartlarına uygun yapılmaması nedeniyle müşteri ve üçüncü şahıslara karşı doğacak zararlardan genel hükümler saklı kalmak kaydıyla aşağıdakilerden hangisi sorumludur? ) Sadece bağımsız denetim kuruluşu sorumludur. B) Sadece bağımsız denetim raporunu imzalayanlar sorumludur. C) Bağımsız denetime konu finansal tabloları hazırlayan müşteri işletme sorumludur. D) Bağımsız denetim kuruluşu ile birlikte bağımsız denetim raporunu imzalayanlar müteselsilen sorumludur. 6. şağıdakilerden hangisi Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemeleri kapsamında bağımsız denetim sözleşmesinde yer alması gerekli olan asgari unsurlardan değildir? ) İşletme yönetiminin finansal tablolara ilişkin sorumluluğu B) İşletmenin iç kontrol sistemini kavramak üzere gerçekleştirilecek olan prosedürler C) Bağımsız denetimle ilgili olarak istenen her türlü kayıt, doküman ve diğer bilgilere sınırsız bir şekilde erişimin gerekliliği hususu D) Bağımsız denetimden sorumlu ekibin unvanları, öngörülen çalışma süreleri ve her biri için uygun görülen ücret tutarının ayrıntılı dökümü ile toplam bağımsız denetim ücreti 11

12 SERMYE PİYSSIND BĞIMSIZ DENETİM 7. Bağımsız denetim çalışmalarında dış kaynaklardan elde edilen doğrulamalara ilişkin aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? ) Bir doğrulamayla elde edilen kanıtın güvenilirliği, cevap veren tarafın yeterliliğine, bağımsızlığına, cevap verme yetkisine, doğrulanan hususla ilgili bilgisine ve tarafsızlığına bağlıdır. B) Bağımsız denetçi, dış kaynaklardan doğrulama tekniğini uygularken, doğrulama talep edilecek tarafların belirlenmesi ve doğrulama taleplerinin hazırlanıp gönderilmesi ile cevapların alınması süreçleri üzerinde kontrol sahibi olmalıdır. C) Dış kaynaklardan olumlu doğrulama talebine cevap alınamaması durumunda, bağımsız denetçi diğer bağımsız denetim tekniklerini uygulamak zorundadır. D) Bağımsız denetçi, tarafsızlığın zedelenmemesi açısından olumlu ve olumsuz doğrulama taleplerinden yalnızca birini kullanmalıdır. 8. Bağımsız denetim çalışmalarındaki önemlilik kavramı ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? 9. Sermaye Piyasası Kurulunun Sermaye Piyasasında Bağımsız Denetim Standartları Hakkında Tebliğ inde yer alan makul güvence kavramına ilişkin aşağıda yer alan ifadelerden hangisi yanlıştır? ) Örnekleme yönteminin kullanılması durumunda bağımsız denetçinin finansal tablolara ilişkin mutlak bir güvence elde etmesi mümkün olmayabilir. B) Müşteri işletme yönetiminin, muhasebe ve iç kontrol sistemlerinin yapısından kaynaklanan doğal kısıtlamalar nedeniyle bağımsız denetçinin finansal tablolara ilişkin mutlak bir güvence elde etmesi mümkün olmayabilir. C) Bağımsız denetçinin bir bütün olarak finansal tabloların hiçbir yanlışlık içermediğine dair bir sonuca varmak için yeterli ve uygun bağımsız denetim kanıtını toplamak suretiyle finansal tablolara ilişkin mutlak bir güvence elde etmesi mümkündür. D) Bağımsız denetim kanıtlarının pek çoğunun sonuca yönelik olmaktan ziyade ikna edici özellikte olması durumunda bağımsız denetçinin finansal tablolara ilişkin mutlak bir güvence elde etmesi mümkün olmayabilir. ) Önemlilik seviyesine ilişkin bir kanaat oluşturulması, mesleki bir değerlendirmeyi gerektirir. B) Önemlilik seviyesi bağımsız denetimin planlaması başlamadan belirlenmeli ve denetim sürecinde hiç değiştirilmemelidir. C) Önemlilik seviyesine ilişkin belirleme, denetim standartlarında belirtilmiş olan yöntemler çerçevesinde yapılmalı; bu yöntemler dışında bir belirleme kabul edilmemelidir. D) Belirli bir bağımsız denetim tekniğinin planlamasından sonra, bağımsız denetçi kabul edilebilir önemlilik seviyesini düşük olarak belirlerse, bağımsız denetim riski de düşük olur. 10. Sermaye Piyasası Mevzuatı çerçevesinde aşağıdaki işletmelerden hangisinin 6 aylık finansal tabloları bağımsız denetime tabi değildir? ) racı kurumlar B) Yatırım ortaklıkları C) Portföy yönetim şirketleri D) Hisse senetleri halka arz edilmiş olan veya arz edilmiş sayılan menkul kıymet borsalarında ve/veya teşkilatlanmış diğer piyasalarda işlem görmeyen ortaklıklar 11. şağıdakilerden hangisi için dış kaynaklardan doğrulama tekniği ile doğrudan bağımsız denetim kanıtı elde edilemez? ) lınan krediler B) Kasa mevcudu C) Ticari alacak bakiyeleri D) Banka hesap bakiyeleri 12

13 SERMYE PİYSSIND BĞIMSIZ DENETİM 12. Sermaye Piyasası Mevzuatına göre, aşağıdakilerden hangisi bağımsız denetçinin yetkilerinden biri değildir? ) İşletmenin finansal tablolarını hazırlamak B) İşletmenin genel kurul toplantılarına katılmak C) Karşı incelemede bulunmak üzere ilgili kişilerden bilgi istemek D) Bağımsız denetimi ilgilendiren tüm bilgileri müşterilerden istemek 13. Sermaye Piyasası Kurulunca düzenlenen bağımsız denetim standartlarına göre aşağıdakilerden hangisi müşterinin kabulü ve ilişkinin devamına ilişkin karar sürecinde sorumlu ortak başdenetçi tarafından göz önüne alınması gerekli olan unsurlardan biri değildir? ) Bağımsız denetim kuruluşu ve ekibinin etik ilkelere uyup uymadığı B) Bağımsız denetim ekibinin gerekli zaman ve kaynağa sahip olup olmadığı C) İşletme yönetiminden sorumlu olan kişiler ile ana ortakların dürüstlüğü D) Müşteri şirketle ilgili önceki dönemde ortaya çıkan bağımsız denetim faaliyetiyle ilgili önemli hususların; mevcut dönemde müşteriyle ilişkinin devamına yönelik kararını etkilememesi için gerekli önlemleri alıp almadığı 15. şağıdakilerden hangisi Sermaye Piyasası Mevzuatına göre bağımsız denetim raporu tamamlandıktan sonraki 60 gün içinde bağımsız denetçi tarafından yapılabilecek işlemlerden değildir? ) Çalışma kâğıtlarının fazla nüshalarının yok edilmesi B) Yeni bağımsız denetim teknikleri uygulanarak çalışma kâğıtları düzenlenmesi C) Çalışma kâğıtlarının sınıflandırılarak çapraz referans verilmesi D) Bağımsız denetim raporu tarihinden önce ekip üyeleri ile tartışılarak uzlaşmaya varılan bağımsız denetim kanıtlarının çalışma kâğıtlarına aktarılması 16. Bağımsız denetçi tarafından finansal ve finansal olmayan verilerin kendi içindeki ve aralarındaki rasyonel ilişkilere dayanarak değerlendirilmesi; ilgili bilgiler arasındaki tutarsızlıklar, tahmin edilen tutarlardan sapmalar gibi dalgalanmaların araştırılmasına ne ad verilir? ) Doğrulama B) Yeniden uygulama C) Yeniden hesaplama D) nalitik inceleme teknikleri 14. Sermaye Piyasası Kurulu tarafından belirlenen bağımsız denetim standartlarına göre aşağıdakilerden hangisi işletme yönetimince yapılan bir hile ve/veya usulsüzlük kapsamına girmez? ) Finansal tabloların hazırlanmasına dayanak teşkil eden muhasebe kayıtlarının bağımsız denetçiye tesliminden sonra değiştirilmesi B) Finansal tablolara yansıtılması gereken olayların kasıtlı olarak atlanması C) Olayların gözden kaçırılması nedeniyle yanlış muhasebe tahmininde bulunulması D) Finansal tablolara yansıtılması gereken olaylarla ilgili muhasebe ilkelerinin kasıtlı olarak yanlış uygulanması 17. Sermaye Piyasası Kurulunun Sermaye Piyasasında Bağımsız Denetim Standartları Hakkında Tebliğ i uyarınca, aşağıdakilerden hangisi bağımsız denetçi tarafından ilişkili tarafların tespit edilmesine yönelik olarak uygulanması gereken bağımsız denetim teknikleri arasında sayılmamıştır? ) İşletmenin ilişkili taraf belirleme yöntemlerinin incelenmesi B) Genel kurul ve yönetim kurulu tutanakları ve ilgili diğer yasal kayıtların incelenmesi C) vukatlar veya finansörler tarafından emanet veya teminat olarak tutulan tapu senetlerinin incelenmesi D) İşletmenin düzenleyici otoritelere sağladığı vergi beyanları ve diğer bilgilerin incelenmesi 13

14 SERMYE PİYSSIND BĞIMSIZ DENETİM 18. Sermaye Piyasası Kurulunun bağımsız denetimle ilgili düzenlemeleri kapsamında aşağıdaki fiillerden hangisi bağımsız denetçinin sır saklama yükümlülüğünün ihlali sonucunu ortaya çıkarır? ) Bağımsız denetim faaliyeti kapsamında sahip olduğu ticari bir sırrı bağımsız denetçinin bağımsız denetim işiyle doğrudan bağlantılı olmayan bir ticari, sınai veya zirai faaliyeti kapsamında kullanması B) Bağımsız denetim standart, ilke ve kuralları ile meslek ahlakı gereği zorunlu açıklamaları yapması C) Kamuyu aydınlatma amacıyla mevzuat gereği yükümlü olduğu ilave duyuruları yapması D) dli veya mevzuatla yetkili ve görevli kılınmış olmak kaydıyla idari ve her türlü inceleme ve soruşturma hâlleri ile suç oluşturan durumlara ilişkin olarak, sır sayılan bilgileri yetkililere vermesi 20. Sermaye Piyasası Kurulunun bağımsız denetimle ilgili düzenlemeleri kapsamında aşağıdaki kişilerden hangisi bağımsız denetçilerin uyacakları etik ilkeler kapsamında düzenlenen sır saklama yükümlülüğüne uymak zorunda olan kişilerden biri değildir? ) Bağımsız denetim kuruluşunda bağımsız denetim faaliyetine katılmayan bir yönetici B) Bir bağımsız denetime fiilen katılan denetçi yardımcısı C) Bağımsız denetime tabi olan şirketin denetimden sorumlu komite üyesi D) Bağımsız denetim kuruluşuna bir bağımsız denetim faaliyetinde dışarıdan hizmet veren uzman 21. Bir bilgi sistemine cevaplayamayacağı yoğunlukta istek göndererek sistemin çalışmasını engelleyen saldırı yönteminin adı nedir? 19. İşletmenin sürekliliği hususunun denetiminde, aşağıdakilerden hangisi bağımsız denetçinin sorumluluğu kapsamında yer almaz? ) Müşteri yönetiminin yapmış olduğu işletmenin sürekliliği varsayımının doğruluğuna ilişkin denetim kanıtı toplamak B) İleride ortaya çıkabilecek ve işletmenin sürekliliğini tehlikeye atabilecek olayları bütünüyle tahmin etmek C) İşletmenin sürekliliğini etkileyebilecek mevcut belli olay ve durumların, süreklilikle ilgili önemli belirsizliklere yol açıp açmadığı hususunda bir sonuca varmak D) İşletmenin sürekliliği varsayımıyla ilgili olarak, denetim raporuna dahil edeceği hususları belirlemek ) Dinleme (sniffing) B) Oltalama (Phishing) C) Sahte siteye yönlendirme (Pharming) D) Hizmet dışı bırakma (hizmeti engelleme) saldırısı (DoS) 22. Bir organizasyon bilgisayarlarda antivirüs yazılımları kullanmaktadır. Bu husus aşağıdakilerden hangisine bir örnektir? ) Düzeltici kontrol B) Önleyici kontrol C) Tespit edici kontrol D) Yönetimsel kontrol 23. şağıdaki bilgisayar ağı topolojilerinden hangisinde ağda bulunan bir bilgisayar bozulduğunda tüm ağın iletişimi kesilir? ) Tek yönlü halka B) Yıldız C) Doğrusal D) ğaç 14

15 SERMYE PİYSSIND BĞIMSIZ DENETİM 24. Sermaye Piyasası Mevzuatına göre bağımsız denetim raporu ne zaman kesinleşir? ) Çalışma kâğıtları düzenlenip dosyalandığında B) Müşteri genel kurulu tarafından onaylandığında C) Sorumlu ortak baş denetçi tarafından imzalandığında D) Müşteri yönetim kurulu tarafından kabul edildiğinde 25. Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemeleri kapsamında bir bağımsız denetim kuruluşu tarafından Sermaye Piyasası Kuruluna yapılacak periyodik bildirimlere ilişkin aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? ) Esas sözleşmelerindeki değişikliği 10 iş günü içerisinde bildirmek zorundadır. B) Merkezi yurt dışında bulunan bir başka bağımsız denetim kuruluşu ile olan hukuki bağlantıları hakkında her türlü değişikliği 10 iş günü içinde bildirmelidir. C) Bağımsız denetim sözleşmelerinde belirtilen bağımsız denetim ekibindeki değişikliği 6 iş günü içinde bildirmek durumundadır. D) Mesleki sorumluluk sigortasına ilişkin poliçe örneğini en geç 3 ay içinde Sermaye Piyasası Kuruluna göndermekle yükümlüdür. TEST BİTTİ. CEVPLRINIZI KONTROL EDİNİZ. 15

16 SINV SÜRESİNCE UYULCK KURLLR 1. daylar, sınav kurallarına ve salon görevlilerinin tüm uyarılarına uymak zorundadırlar. Kurallara ve uyarılara uymayan adayların sınavları geçersiz sayılacaktır. 2. Sınav başladıktan sonra adayların salon görevlileri ve birbirleri ile konuşmaları, kalem, silgi vb. şeyleri istemeleri yasaktır. 3. daylar sınav süresince, sınav giriş belgesi ile birlikte kimlik belgelerinden birini (nüfus cüzdanı, pasaport veya sürücü belgesi) masalarının üzerinde bulundurmak zorundadırlar. 4. Sınav evrakını teslim etmeyen, soru kitapçıklarının sayfalarından bir kısmını eksik teslim edenlerin sınavları geçersiz sayılacaktır. SLON GÖREVLİLERİNCE SINV BŞLMDN ÖNCE DYLR YPILCK SON UYRI Soracağınız bir şey var mı? Varsa şimdi sorunuz. Sınav başladıktan sonra sorularınıza cevap verilmeyecektir. Başlama zilini bekleyiniz. Hepinize başarılar dileriz. (Salon başkanı başlama ve bitiş saatini tahtaya yazacaktır.) Bu kitapçığın her hakkı saklıdır. Bu kitapçıkta yer alan sorulardaki görüşler yazarlarına ait olup, Sermaye Piyasası Kurulunun görüşlerini yansıtmaz. Soruların telif hakları Sermaye Piyasası Lisanslama Sicil ve Eğitim Kuruluşu Ş ye aittir. Hangi amaçla olursa olsun, kitapçığın tamamının veya bir kısmının Millî Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün ve Sermaye Piyasası Lisanslama Sicil ve Eğitim Kuruluşu Ş nin ayrı ayrı yazılı izni olmadan kopya edilmesi, fotoğraflarının çekilmesi, bilgisayar ortamına alınması, herhangi bir yolla çoğaltılması, yayımlanması veya başka bir amaçla kullanılması yasaktır. Bu yasağa uymayanlar, doğabilecek cezai sorumluluğu ve kitapçığın hazırlanmasındaki mali külfeti peşinen kabullenmiş sayılır.

17 1 EYLÜL 2012 TRİHİNDE YPILN SERMYE PİYSSI KURULU LİSNSLM SINVLRI SERMYE PİYSSIND BĞIMSIZ DENETİM (BD) GRUBU (S104) KİTPÇIĞI CEVP NHTRI FİNNSL SİSTEM, SERMYE PİYSLRI VE SERMYE PİYSSI MEVZUTI (6640) SERMYE PİYSSIND MUHSEBE STNDRTLRI (6660) SERMYE PİYSSIND BĞIMSIZ DENETİM (6680) 1. c 2. b 3. d 4. a 5. b 6. d 7. a 8. c 9. b 10. a 11. d 12. c 13. b 14. İPTL 15. a 16. İPTL 17. d 18. a 19. c 20. İPTL 21. d 22. c 23. a 24. d 25. İPTL 1. b 2. c 3. d 4. a 5. c 6. d 7. b 8. c 9. a 10. c 11. d 12. a 13. b 14. c 15. b 16. İPTL 17. a 18. d 19. c 20. b 21. a 22. a 23. b 24. c 25. d 1. b 2. a 3. d 4. c 5. a 6. b 7. d 8. a 9. c 10. d 11. b 12. a 13. İPTL 14. c 15. b 16. d 17. c 18. a 19. b 20. c 21. d 22. b 23. a 24. c 25. c

Finansal Sistem, Sermaye Piyasaları ve Sermaye Piyasası Mevzuatı

Finansal Sistem, Sermaye Piyasaları ve Sermaye Piyasası Mevzuatı Finansal Sistem, Sermaye Piyasaları ve Sermaye Piyasası Mevzuatı A Kitapçığı 10. Soru Soru Hatalı Değil. I- Birleşme sözleşmesi genel kurullarca onaylanmadan önce Sermaye Piyasası Kuruluna başvurularak

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİLİK VE EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Ölçme, Değerlendirme ve Yerleştirme Grup Başkanlığı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİLİK VE EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Ölçme, Değerlendirme ve Yerleştirme Grup Başkanlığı KİTPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BKNLIĞI YENİLİK VE EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ölçme, Değerlendirme ve Yerleştirme Grup Başkanlığı GRUP KODU S104 SERMYE PİYSSI KURULU LİSNSLM SINVLRI SERMYE PİYSSIND

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! T.C. MİLLÎ EĞİTİM BKNLIĞI 8. SINIF I. DÖNEM MTEMTİK DERSİ ORTK (MZERET) SINVI 13 RLIK 2014 Saat: 10.10 KİTPÇIK TÜRÜ 8. SINIF MTEMTİK TESTİ 2014 dı ve Soyadı :... Sınıfı :... Öğrenci Numarası :... ÖĞRENCİLERİN

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF MATEMATİK 205 8. SINIF. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI 25 KASIM 205 Saat: 0.0 Adı

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! KİTPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BKNLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF MTEMTİK 015 8. SINIF. DÖNEM MTEMTİK DERSİ MERKEZİ ORTK (MZERET) SINVI 16 MYIS 015 Saat: 10.10 dı

Detaylı

MUHASEBE, DENETİM VE ETİK KURALLAR

MUHASEBE, DENETİM VE ETİK KURALLAR Aysel Gündoğdu, PhD C. Turgay Münyas, PhD C. asset MUHASEBE, DENETİM VE ETİK KURALLAR Sermaye Piyasası Faaliyetleri İleri Düzey Lisansı Eğitimi İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... V MUHASEBE, DENETİM VE ETİK KURALLAR...1

Detaylı

MUHASEBE DENETİMİ ÖĞR.GÖR. YAKUP SÖYLEMEZ

MUHASEBE DENETİMİ ÖĞR.GÖR. YAKUP SÖYLEMEZ MUHASEBE DENETİMİ ÖĞR.GÖR. YAKUP SÖYLEMEZ MUHASEBE DENETİMİNİN TANIMI Bir ekonomik birime veyahut döneme ait bilgilerin önceden belirlenmiş ölçütlere olan uygunluk derecesini araştırmak ve bu konuda bir

Detaylı

Dar Kapsamlı Sermaye Piyasası Mevzuatı ve Etik Kurallar

Dar Kapsamlı Sermaye Piyasası Mevzuatı ve Etik Kurallar 1. Belli miktarda bir mal veya kıymetin ve bunların karşılığı olan paranın işlemin ardından el değiştirmesini sağlayan piyasalara ne ad verilir? A) Swap B) Talep piyasası C) Spot piyasa D) Vadeli piyasa

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! 8. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ (ERMENİ OKULLARI İÇİN) 2015 A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK

Detaylı

MESLEK MENSUBU GEÇİŞ DÖNEMİ EĞİTİM PROGRAMI

MESLEK MENSUBU GEÇİŞ DÖNEMİ EĞİTİM PROGRAMI MESLEK MENSUBU GEÇİŞ DÖNEMİ EĞİTİM PROGRAMI EĞİTİM ALANI: SİGORTACILIK MEVZUATINA İLİŞKİN KONULAR Sigortacılık Mevzuatı Türkiye'de Sigortacılık Uygulamaları Sigortacılık ve Risk Yönetimi Sigortacılıkta

Detaylı

KOÇTAŞ YAPI MARKETLERİ TİC. A. Ş. 31 ARALIK 2013 TARİHİ İTİBARİYLE HAZIRLANAN FİNANSAL TABLOLAR

KOÇTAŞ YAPI MARKETLERİ TİC. A. Ş. 31 ARALIK 2013 TARİHİ İTİBARİYLE HAZIRLANAN FİNANSAL TABLOLAR KOÇTAŞ YAPI MARKETLERİ TİC. A. Ş. 31 ARALIK 2013 TARİHİ İTİBARİYLE HAZIRLANAN FİNANSAL TABLOLAR İÇİNDEKİLER SAYFA BİLANÇO... 1-2 KAR VEYA ZARAR VE DİĞER KAPSAMLI GELİR TABLOSU... 3 ÖZKAYNAKLAR DEĞİŞİM

Detaylı

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU 31 ARALIK 2006 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU 31 ARALIK 2006 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU MALİ TABLOLAR A. BİLANÇO DİPNOTLARI Anadolu Hayat Emeklilik A.Ş. Büyüme Amaçlı Hisse Senedi Emeklilik Yatırım Fonu ("Fon") mali tablo dipnotları aşağıda

Detaylı

FİBA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. KATKI EMEKLİLİK YATIRIM FONU NA AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU. Fonun Yatırım Amacı

FİBA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. KATKI EMEKLİLİK YATIRIM FONU NA AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU. Fonun Yatırım Amacı A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER Halka arz tarihi: 19 Aralık 2013 31 Aralık 2014 tarihi itibarıyla (Bu raporun hazırlanmasında 1 Ocak 2015 tarihinde geçerli olan

Detaylı

Sirküler Rapor Mevzuat 05.01.2015/13-1

Sirküler Rapor Mevzuat 05.01.2015/13-1 Sirküler Rapor Mevzuat 05.01.2015/13-1 BAZI KURUM, KURULUŞ VE İŞLETMELERCE MÜNFERİT VE KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLARININ HAZIRLANMASINDA VE SUNULMASINDA YÜRÜRLÜKTEKİ MEVZUATA İLAVE OLARAK UYGULANACAK HUSUSLARA

Detaylı

ARACI KURUMLARIN SERMAYELERİNE VE SERMAYE YETERLİLİĞİNE İLİŞKİN ESASLAR TEBLİĞİ NDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI

ARACI KURUMLARIN SERMAYELERİNE VE SERMAYE YETERLİLİĞİNE İLİŞKİN ESASLAR TEBLİĞİ NDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI ARACI KURUMLARIN SERMAYELERİNE VE SERMAYE YETERLİLİĞİNE İLİŞKİN ESASLAR TEBLİĞİ NDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI Aracı Kurumların Sermayelerine ve Sermaye Yeterliliğine İlişkin Esaslar Tebliği nde (Seri: V, No:34)

Detaylı

CİV Hayat Sigorta Anonim Şirketi 31 Aralık 2014 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.)

CİV Hayat Sigorta Anonim Şirketi 31 Aralık 2014 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.) 31 Aralık 2014 Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR 1 Geçmiş Önceki 31 Aralık 2014 I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14,169,311 15,618,483 1- Kasa 2.12, 14 698 123 2- Alınan Çekler 3-

Detaylı

TEBLİĞ. ARACI KURUMLARIN SERMAYELERİNE VE SERMAYE YETERLİLİĞİNE İLİŞKİN ESASLAR TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (Seri: V, No: 135)

TEBLİĞ. ARACI KURUMLARIN SERMAYELERİNE VE SERMAYE YETERLİLİĞİNE İLİŞKİN ESASLAR TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (Seri: V, No: 135) 20 Mart 2015 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29301 Sermaye Piyasası Kurulundan: TEBLİĞ ARACI KURUMLARIN SERMAYELERİNE VE SERMAYE YETERLİLİĞİNE İLİŞKİN ESASLAR TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (Seri:

Detaylı

1. Envanter işlemlerinden önce düzenlenen mizana ne ad verilir?

1. Envanter işlemlerinden önce düzenlenen mizana ne ad verilir? İnşaat ve Gayrimenkul Muhasebesi 1. Envanter işlemlerinden önce düzenlenen mizana ne ad verilir? a. Aylık mizan b. Genel geçici mizan c. Kesin mizan d. Üç aylık mizan e. Ara mizan 2. Bir işletme kendi

Detaylı

KOÇTAŞ YAPI MARKETLERİ TİC. A. Ş. 31 ARALIK 2014 TARİHİ İTİBARİYLE HAZIRLANAN FİNANSAL TABLOLAR

KOÇTAŞ YAPI MARKETLERİ TİC. A. Ş. 31 ARALIK 2014 TARİHİ İTİBARİYLE HAZIRLANAN FİNANSAL TABLOLAR KOÇTAŞ YAPI MARKETLERİ TİC. A. Ş. 31 ARALIK 2014 TARİHİ İTİBARİYLE HAZIRLANAN FİNANSAL TABLOLAR İÇİNDEKİLER SAYFA BİLANÇO... 1-2 KAR VEYA ZARAR VE DİĞER KAPSAMLI GELİR TABLOSU... 3 ÖZKAYNAKLAR DEĞİŞİM

Detaylı

31 Aralık 2012 Tarihinde Sona Eren Hesap Dönemine Ait Finansal Tablolar ve Bağımsız Denetim Raporu

31 Aralık 2012 Tarihinde Sona Eren Hesap Dönemine Ait Finansal Tablolar ve Bağımsız Denetim Raporu Gelir Amaçlı Esnek Emeklilik Yatırım Fonu 31 Aralık 2012 Tarihinde Sona Eren Hesap Dönemine Ait Finansal Tablolar ve Bağımsız Denetim Raporu İçindekiler Bağımsız Denetim Raporu Ayrıntılı Bilanço Ayrıntılı

Detaylı

A MUHASEBE KPSS/1-AB-PS/2006. 3. Kayıtlarında nâzım hesapları kullanan bir işletmenin, 1. I. Amortisman ayrılması

A MUHASEBE KPSS/1-AB-PS/2006. 3. Kayıtlarında nâzım hesapları kullanan bir işletmenin, 1. I. Amortisman ayrılması MUHASEBE 1. I. Amortisman ayrılması II. Özel fon ayrılması III. Karşılık ayrılması IV. Reeskont ayrılması Yukarıdaki muhasebe işlemlerinden hangileri ihtiyatlılık kavramı gereği yapılır? A) Yalnız I B)

Detaylı

SINAV ALT KONU BAŞLIKLARI

SINAV ALT KONU BAŞLIKLARI SINAV ALT KONU BAŞLIKLARI 1. Dar Kapsamlı Sermaye Piyasası Mevzuatı ve Meslek Kuralları (Düzey 1, Konut, Gayrimenkul) 1.1. Sermaye Piyasası Kanunu 1.2. Sermaye Piyasası ile İlgili Diğer Düzenlemeler ve

Detaylı

MNG BANK A.Ş. BİLANÇOSU

MNG BANK A.Ş. BİLANÇOSU BİLANÇOSU Bağımsız Sınırlı Denetimden Geçmiş Bağımsız Denetimden Geçmiş AKTİF KALEMLER Dipnot (30/09/2006) (31/12/2005) TP YP Toplam TP YP Toplam I. NAKİT DEĞERLER VE MERKEZ BANKASI (1) 10.069 2.643 12.712

Detaylı

Finansal Araçlar. UMS 39 Jale Akkaş. 12 Ekim, 2011. Grant Thornton Türkiye

Finansal Araçlar. UMS 39 Jale Akkaş. 12 Ekim, 2011. Grant Thornton Türkiye Finansal Araçlar UMS 39 Jale Akkaş 12 Ekim, 2011 Grant Thornton Türkiye 2011 Grant Thornton Türkiye.Tüm Tüm hakları saklıdır. UMS 39 Finansal Araçlar UMS 39 genel olarak finansal araçlar ile finansal nitelikte

Detaylı

Bankacılığa İlişkin Mevzuat ve Yeni Düzenlemeler *

Bankacılığa İlişkin Mevzuat ve Yeni Düzenlemeler * Bankacılar Dergisi, Sayı 56, 2006 Bankacılığa İlişkin Mevzuat ve Yeni Düzenlemeler * (Ocak-Mart 2006) 1. Bankacılık Kanununa İlişkin Düzenlemeler 31 Ocak 2006 tarih ve 26066 sayılı Resmi Gazete de; Maden

Detaylı

http://acikogretimx.com

http://acikogretimx.com 2009 S 4421- SERMYE PiYSSı VE FiNNSL KURUMLR 1. Birikim açığı olan ekonomik birimlerle birikim fazlalığı olan ekonomik birimlerin karşılaştığı ve finansal varlıkların alınıp satıldığı piyasalara ne ad

Detaylı

BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU

BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU Şirketimizin 31.12.2012 tarihi itibariyle hazırlanan yıl sonu konsolide olmayan finansal raporu 25 / 04 / 2013 tarih ve 8307 sayılı Ticaret Sicili Gazetesi nde yayımlanmıştır. Yayımlanan bilgilere; BDDK

Detaylı

ÜÇÜNCÜ KISIM 31 ARALIK 2010 HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE OLMAYAN FİNANSAL TABLOLAR

ÜÇÜNCÜ KISIM 31 ARALIK 2010 HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE OLMAYAN FİNANSAL TABLOLAR 31 Aralık 2010 Tarihinde Sona Eren Döneme Ait Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu İçin Hazırlanan Bağımsız Denetim Raporu ÜÇÜNCÜ KISIM 31 ARALIK 2010 HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE OLMAYAN FİNANSAL

Detaylı

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU 31 ARALIK 2007 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU 31 ARALIK 2007 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU MALİ TABLOLAR A. BİLANÇO DİPNOTLARI Anadolu Hayat Emeklilik A.Ş. Büyüme Amaçlı Hisse Senedi Emeklilik Yatırım Fonu ("Fon") mali tablo dipnotları aşağıda

Detaylı

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ BEYAZ EMEKLİLİK YATIRIM FONU 31 ARALIK 2007 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ BEYAZ EMEKLİLİK YATIRIM FONU 31 ARALIK 2007 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ BEYAZ EMEKLİLİK YATIRIM FONU MALİ TABLOLAR A. BİLANÇO DİPNOTLARI 4 Temmuz 2006 tarihli 6591 sayılı Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi nde yayınlanan ilana göre Anadolu Hayat Emeklilik

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİLİK VE EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Ölçme, Değerlendirme ve Yerleştirme Grup Başkanlığı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİLİK VE EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Ölçme, Değerlendirme ve Yerleştirme Grup Başkanlığı KİTPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BKNLIĞI YENİLİK VE EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ölçme, Değerlendirme ve Yerleştirme Grup Başkanlığı SERMYE PİYSSI KURULU LİSNSLM SINVLRI GYRİMENKUL DEĞERLEME UZMNLIĞI

Detaylı

Tüm işletmeler UMS 7 kapsamında, UFRS lere göre hazırlanan mali tablolarının bir parçası olarak nakit akım tablosu hazırlamak zorundadırlar.

Tüm işletmeler UMS 7 kapsamında, UFRS lere göre hazırlanan mali tablolarının bir parçası olarak nakit akım tablosu hazırlamak zorundadırlar. UMS 7 Standarda (standardın ilgili paragraflarına referans verilmiştir) Nakit Akım Tablosu Kontrol listesinin bu kısmı nakit akım tablosunun nasıl hazırlaması gerektiğini açıklayan UMS 7 ye yöneliktir.

Detaylı

a) 15.000 b) 16.000 c) 18.000 d) 20.000 e) 17.000

a) 15.000 b) 16.000 c) 18.000 d) 20.000 e) 17.000 1) İşletmenin yapmış olduğu ihracat karşılığında elde ettiği döviz tutarını, ulusal para üzerinden kayıtlara geçirmesi hangi muhasebe temel kavramı ile açıklanabilir? a) Tutarlılık kavramı b) Özün önceliği

Detaylı

1. Bir işletme kendi adına inşaat yapması. 7. TMS 16 Maddi duran varlıklar standardına

1. Bir işletme kendi adına inşaat yapması. 7. TMS 16 Maddi duran varlıklar standardına 1. Bir işletme kendi adına inşaat yapması durumunda söz konusu gayrimenkulün tamamlanması için yaptığı tüm harcamalar inşaat tamamlandığında hangi hesabın alacağına yazılır? A) Binalar B) Yer altı ve yer

Detaylı

31 Aralık 2011 Tarihinde Sona Eren Hesap Dönemine Ait Finansal Tablolar ve Bağımsız Denetim Raporu

31 Aralık 2011 Tarihinde Sona Eren Hesap Dönemine Ait Finansal Tablolar ve Bağımsız Denetim Raporu Gelir Amaçlı Alternatif Esnek Emeklilik Yatırım Fonu 31 Aralık 2011 Tarihinde Sona Eren Hesap Dönemine Ait Finansal Tablolar ve Bağımsız Denetim Raporu İçindekiler Bağımsız Denetim Raporu Ayrıntılı Bilanço

Detaylı

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. GRUPLARA YÖNELİK BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU 31 ARALIK 2007 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. GRUPLARA YÖNELİK BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU 31 ARALIK 2007 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR GRUPLARA YÖNELİK BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU MALİ TABLOLAR A. BİLANÇO DİPNOTLARI Anadolu Hayat Emeklilik A.Ş. Gruplara Yönelik Büyüme Amaçlı Hisse Senedi Emeklilik Yatırım Fonu ("Fon")

Detaylı

Dar Kapsamlı Sermaye Piyasası Mevzuatı ve Etik Kurallar

Dar Kapsamlı Sermaye Piyasası Mevzuatı ve Etik Kurallar 1) Sermaye piyasası araçları satış tebliğine göre aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? ihracında fiyat, satış ve dağıtım esasları, kural olarak ihraççı ve/veya halka arz eden tarafından belirlenir.

Detaylı

A MUHASEBE KPSS-AB-PS/2007. 1. İşletmede satılan ticari mallar maliyeti tutarı kaç YTL dir? 1. - 4. SORULARI AŞAĞIDAKİ BİLGİLERE GÖRE CEVAPLAYINIZ.

A MUHASEBE KPSS-AB-PS/2007. 1. İşletmede satılan ticari mallar maliyeti tutarı kaç YTL dir? 1. - 4. SORULARI AŞAĞIDAKİ BİLGİLERE GÖRE CEVAPLAYINIZ. 1. - 4. SORULARI AŞAĞIDAKİ BİLGİLERE Bir işletmenin 2006 yılı genel geçici mizanında yer alan bilgilerden bazıları aşağıdadır: Borç Tutarı (Bin YTL) A MUHASEBE Alacak Tutarı Kasa 6.770 6.762 Ticari Mallar

Detaylı

AEGON EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. AYRINTILI BİLANÇO (Bağımsız Denetimden Geçmiş) YTL VARLIKLAR

AEGON EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. AYRINTILI BİLANÇO (Bağımsız Denetimden Geçmiş) YTL VARLIKLAR AYRINTILI BİLANÇO VARLIKLAR I CARİ VARLIKLAR (31/12/2008) A Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 22.641.606 1 Kasa 2.356 2 Alınan Çekler 3 Bankalar 14 20.777.618 4 Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri () 5 Diğer

Detaylı

Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcısıdır. 1

Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcısıdır. 1 ANHYT VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 75.248.958 1- Kasa Mad.14 14.634 2- Alınan Çekler - 3- Bankalar Mad.14 41.720.390 4- Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri (-) Mad.14 (43.473)

Detaylı

DÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

DÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! D KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF MATEMATİK 205 8. SINIF. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI 25 KASIM 205 Saat: 0.0 Adı

Detaylı

TEB TÜKETİCİ FİNANSMAN A.Ş. 31 ARALIK 2009 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO. (Tutarlar aksi belirtilmedikçe Bin Türk Lirası ("TL") olarak ifade edilmiştir.

TEB TÜKETİCİ FİNANSMAN A.Ş. 31 ARALIK 2009 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO. (Tutarlar aksi belirtilmedikçe Bin Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. 31 ARALIK 2009 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO AKTİF KALEMLER (31/12/2009) (31/12/2008) Not TP YP Toplam TP YP Toplam I. NAKİT DEĞERLER 4-6 - 6 II. GERÇEĞE UYGUN DEĞER FARKI K/Z'A YANSITILAN FV (Net) 5 2.1 Alım

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2015 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2015 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR 1 Denetimden Cari Dönem Denetimden Geçmiş 31 Aralık 2014 I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 399.876.679 329.752.725 1- Kasa 14 3.009 2.079 2- Alınan

Detaylı

A MUHASEBE KPSS-AB-PS / 2008

A MUHASEBE KPSS-AB-PS / 2008 1. İşletmede kasa hesabının kalanı 79.600 YTL, kasa sayımında belirlenen tutar ise 76.900 YTL dir. Farkın nedeni belirlenememiştir. A MUHASEBE KPSS-AB-PS 2008 3. VE 4. SORULARI AŞAĞIDAKİ BİLGİLERE Buna

Detaylı

Özsermaye Değişim Tablosu

Özsermaye Değişim Tablosu Özsermaye Değişim Tablosu Finansal Tablo Türü Raporlama Birimi Konsolide Olmayan TL Ref. Sermaye Sermaye Düzeltmesi Olumlu Farkları Hisse Senedi İhraç Primi kardan ayrılan Kısıtlanmış Yedekler Geçmiş Yıllar

Detaylı

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI ESNEK TURUNCU EMEKLİLİK YATIRIM FONU 31 ARALIK 2008 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI ESNEK TURUNCU EMEKLİLİK YATIRIM FONU 31 ARALIK 2008 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR BÜYÜME AMAÇLI ESNEK TURUNCU EMEKLİLİK YATIRIM FONU MALİ TABLOLAR A. BİLANÇO DİPNOTLARI Anadolu Anadolu Hayat Emeklilik A.Ş. Büyüme Amaçlı Esnek Turuncu Emeklilik Yatırım Fonu ("Fon") mali tablo dipnotları

Detaylı

Alkhair Portföy Yönetimi Anonim Şirketi (Eski Adıyla Unicorn Portföy Yönetimi Anonim Şirketi)

Alkhair Portföy Yönetimi Anonim Şirketi (Eski Adıyla Unicorn Portföy Yönetimi Anonim Şirketi) Alkhair Portföy Yönetimi Anonim Şirketi 1 Ocak - 31 Mart 2012 ara dönem özet finansal tablolar ve dipnotları Özet bilanço Alkhair Portföy Yönetimi Anonim Şirketi İçindekiler Sayfa Özet bilanço 3 Özet gelir

Detaylı

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU 31 ARALIK 2005 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU 31 ARALIK 2005 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU MALİ TABLOLAR BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU 1 OCAK 2005 31 ARALIK 2005 DÖNEMİNE AİT BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU 1. Anadolu Hayat Emeklilik

Detaylı

Konsolide Olm ayan Dönem 31.03.2013 31.12.2012 Raporlama Birimi TL TL

Konsolide Olm ayan Dönem 31.03.2013 31.12.2012 Raporlama Birimi TL TL ASYA VARLIK KİRALAMA A.Ş. / ASYVK, 2013/3 Aylık [] 03.05.2013 18:51:17 Nakit Akım Tablosu Nakit Akım Tablosu Finansal Tablo Türü Dipnot Referansları Cari Dönem Konsolide Olm ayan Önceki Dönem Konsolide

Detaylı

Tek Düzen Hesap Planı, Muhasebe Hesap Kodları 1. DÖNEN VARLIKLAR 10. Hazır Değerler 100. Kasa 101. Alınan Çekler 102. Bankalar 103.

Tek Düzen Hesap Planı, Muhasebe Hesap Kodları 1. DÖNEN VARLIKLAR 10. Hazır Değerler 100. Kasa 101. Alınan Çekler 102. Bankalar 103. Tek Düzen Hesap Planı, Muhasebe Hesap Kodları 1. DÖNEN VARLIKLAR 10. Hazır Değerler 100. Kasa 101. Alınan Çekler 102. Bankalar 103. Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri(-) 108. Diğer Hazır Değerler 11. Menkul

Detaylı

A. BİLANÇO DİPNOTLARI Gedik Yatırım Menkul Değerler Anonim Şirketi A tipi Hisse Fonu ( Fon ) nun bilanço dipnotları aşağıda sunulmuştur.

A. BİLANÇO DİPNOTLARI Gedik Yatırım Menkul Değerler Anonim Şirketi A tipi Hisse Fonu ( Fon ) nun bilanço dipnotları aşağıda sunulmuştur. A. BİLANÇO DİPNOTLARI Gedik Yatırım Menkul Değerler Anonim Şirketi A tipi Hisse Fonu ( Fon ) nun bilanço dipnotları aşağıda sunulmuştur. a) Birim Pay Değeri: 31.12.2010 31.12.2009 Fon Toplam Değeri (TL)

Detaylı

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU 31 ARALIK 2004 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU 31 ARALIK 2004 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU MALİ TABLOLAR BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU 1 OCAK 2004 31 ARALIK 2004 DÖNEMİNE AİT BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU 1. Anadolu Hayat Emeklilik

Detaylı

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi. 31 Mart 2013 tarihi itibariyle ayrıntılı bilanço (Para birimi - Türk Lirası (TL)) Varlıklar

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi. 31 Mart 2013 tarihi itibariyle ayrıntılı bilanço (Para birimi - Türk Lirası (TL)) Varlıklar ayrıntılı bilanço Varlıklar geçmiş Dipnot 31 Mart 2013 31 Aralık 2012 I- Cari varlıklar A- Nakit ve nakit benzeri varlıklar 2.12, 14 340,950,876 299,185,453 1- Kasa 2.12, 14 1,486 1,844 2- Alınan Çekler

Detaylı

1) SPK Temel Düzey Lisanslama Sınavlarına Kimler Girebilir.? Lise Mezunu, 2 yıllık Yüksekokul mezunu, 4 yıllık Fakülte mezunları girebilir.

1) SPK Temel Düzey Lisanslama Sınavlarına Kimler Girebilir.? Lise Mezunu, 2 yıllık Yüksekokul mezunu, 4 yıllık Fakülte mezunları girebilir. 1) SPK Temel Düzey Lisanslama Sınavlarına Kimler Girebilir.? Lise Mezunu, 2 yıllık Yüksekokul mezunu, 4 yıllık Fakülte mezunları girebilir. 2) SPK Temel Düzey Lisansını Alanlar Ne İş Yaparlar.? A- Lise,

Detaylı

TMS 18 HASILAT 1. KAPSAMI

TMS 18 HASILAT 1. KAPSAMI TMS 18 HASILAT 1. KAPSAMI Bu standart aşağıdaki işlem ve olaylardan kaynaklanan hasılatın a) Mal satışları b) Hizmet sunumları ve c) İşletme varlıklarının başkaları tarafından kullanılmasından sağlanan

Detaylı

Dipnot DİPNOT ADI 30.09.2011 31.12.2010

Dipnot DİPNOT ADI 30.09.2011 31.12.2010 Dipnot DİPNOT ADI 30.09.2011 31.12.2010 1 Şirketin Organizasyonu ve Faaliyet Konusu 2 Finansal Tabloların Sunumuna İlişkin Esaslar Sunuma İlişkin Temel Esaslar Muhasebe Politikalarında Değişiklikler Muhasebe

Detaylı

BAŞLAYINIZ DENİLMEDEN SORU KİTAPÇIĞINI AÇMAYINIZ.

BAŞLAYINIZ DENİLMEDEN SORU KİTAPÇIĞINI AÇMAYINIZ. KİTPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BKNLIĞI YENİLİK VE EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ölçme, Değerlendirme ve Yerleştirme Grup Başkanlığı 4. GRUP MÜTERCİM (URDU BŞBKNLIK BSIN YYIN VE ENFORMSYON GENEL

Detaylı

VARLIKLAR Bağımsız Sınırlı Bağımsız Denetimden Geçmemiş Denetimden Geçmiş Dipnot 30 Eylül 2015 31 Aralık 2014

VARLIKLAR Bağımsız Sınırlı Bağımsız Denetimden Geçmemiş Denetimden Geçmiş Dipnot 30 Eylül 2015 31 Aralık 2014 VARLIKLAR Bağımsız Sınırlı Bağımsız I Cari Varlıklar A Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 153.735.677 147.648.170 1 Kasa 2 Alınan Çekler 3 Bankalar 2.12, 14 141.629.618 137.321.333 4 Verilen Çekler ve Ödeme

Detaylı

VARLIKLAR Bağımsız Sınırlı Bağımsız Denetimden Geçmemiş Denetimden Geçmiş Dipnot 31 Mart 2015 31 Aralık 2014

VARLIKLAR Bağımsız Sınırlı Bağımsız Denetimden Geçmemiş Denetimden Geçmiş Dipnot 31 Mart 2015 31 Aralık 2014 VARLIKLAR Bağımsız Sınırlı Bağımsız I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 154.232.766 147.648.170 1- Kasa - - 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 2.12, 14 142.884.508 137.321.333 4- Verilen

Detaylı

Yapı Kredi Sigorta A.Ş. 31 Mart 2014 tarihi itibariyle konsolide olmayan finansal tablolar

Yapı Kredi Sigorta A.Ş. 31 Mart 2014 tarihi itibariyle konsolide olmayan finansal tablolar 31 Mart 2014 tarihi itibariyle konsolide olmayan finansal tablolar 31 Mart 2014 Tarihi İtibariyle Ayrıntılı Konsolide Olmayan Bilanço (Para Birimi Aksi Belirtilmedikçe Türk Lirası ( TL ) Olarak Gösterilmiştir)

Detaylı

BANKALAR TARAFINDAN YAPILACAK REPO VE TERS REPO İŞLEMLERİNE İLİŞKİN ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK TASLAĞI

BANKALAR TARAFINDAN YAPILACAK REPO VE TERS REPO İŞLEMLERİNE İLİŞKİN ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK TASLAĞI BANKALAR TARAFINDAN YAPILACAK REPO VE TERS REPO İŞLEMLERİNE İLİŞKİN ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK TASLAĞI Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, bankaların repo ve ters repo işlemleri sırasında uyacakları

Detaylı

ANADOLU ANONİM TÜRK SİGORTA ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO VARLIKLAR. Bağımsız Denetimden Geçmiş Önceki Dönem. Bağımsız Denetimden Geçmemiş Cari Dönem

ANADOLU ANONİM TÜRK SİGORTA ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO VARLIKLAR. Bağımsız Denetimden Geçmiş Önceki Dönem. Bağımsız Denetimden Geçmemiş Cari Dönem VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 1.738.269.701 1.606.048.714 1- Kasa 14 53.092 37.347 2- Alınan Çekler 14 24.966-3- Bankalar 14 1.482.421.204 1.356.733.446 4- Verilen

Detaylı

TÜRKİYE DE GİRİŞİM SERMAYESİ YATIRIM FONLARI

TÜRKİYE DE GİRİŞİM SERMAYESİ YATIRIM FONLARI TÜRKİYE DE GİRİŞİM SERMAYESİ YATIRIM FONLARI Girişim sermayesi yatırım fonlarına ilişkin esaslar 30/12/2012 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren Sermaye Piyasası Kanunu ( SPK ) ile Türkiye de hukuki

Detaylı

Bankaların Raporlama Tebliğindeki Değişiklikler Set I: Dipnotlarda Değişiklikler

Bankaların Raporlama Tebliğindeki Değişiklikler Set I: Dipnotlarda Değişiklikler . Bankaların Raporlama Tebliğindeki Değişiklikler Set I: Dipnotlarda Değişiklikler 31/07/2012 Yayın Hakkında Bankaların Raporlama Tebliğindeki Değişiklikler yayını; Basel II geçişiyle uyumlu olarak BDDK

Detaylı

YEŞİL YATIRIM HOLDİNG A.Ş. FİNANSAL DURUM TABLOSU (BİLANÇO) (Tüm Tutarlar, Türk Lirası olarak gösterilmiştir) Yeniden Sınıflandırılmış

YEŞİL YATIRIM HOLDİNG A.Ş. FİNANSAL DURUM TABLOSU (BİLANÇO) (Tüm Tutarlar, Türk Lirası olarak gösterilmiştir) Yeniden Sınıflandırılmış FİNANSAL DURUM TABLOSU (BİLANÇO) (Tüm Tutarlar, Türk Lirası olarak gösterilmiştir) Yeniden Sınıflandırılmış İncelemeden Bağımsız Denetimden Geçmemiş Geçmiş Cari Dönem Önceki Dönem Notlar 30.09.2013 31.12.2012

Detaylı

FAALİYET RAPORU HAZIRLAMA REHBERİ

FAALİYET RAPORU HAZIRLAMA REHBERİ FAALİYET RAPORU HAZIRLAMA REHBERİ Doğru mesajları farklı gruplara iletebilen en önemli kurumsal iletişim aracı Adres Nispetiye Cad. Levent İşhanı No: 6/2 34330 Levent - İstanbul www.tuyid.org Tel (212)

Detaylı

TEBLİĞ TEKDÜZEN HESAP PLANI VE İZAHNAMESİ HAKKINDA TEBLİĞDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ

TEBLİĞ TEKDÜZEN HESAP PLANI VE İZAHNAMESİ HAKKINDA TEBLİĞDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ 10 Eylül 2007 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 26639 Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumundan: TEBLİĞ TEKDÜZEN HESAP PLANI VE İZAHNAMESİ HAKKINDA TEBLİĞDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ MADDE 1- (1)

Detaylı

VARLIKLAR I- Cari Varlıklar Bağımsız Bağımsız Dipnot

VARLIKLAR I- Cari Varlıklar Bağımsız Bağımsız Dipnot 31 MART 2014 ve 31 ARALIK 2013 TARİHLERİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇOLAR VARLIKLAR I- Cari Varlıklar Denetimden Geçmemiş Denetimden Geçmiş 31 Mart 2014 31 Aralık 2013 A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar

Detaylı

T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş. B TİPİ ŞEMSİYE FONU'NA BAĞLI ENFLASYONA ENDEKSLİ VARLIKLARA YATIRIM YAPAN TAHVİL VE BONO ALT FONU (4.

T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş. B TİPİ ŞEMSİYE FONU'NA BAĞLI ENFLASYONA ENDEKSLİ VARLIKLARA YATIRIM YAPAN TAHVİL VE BONO ALT FONU (4. T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş. B TİPİ ŞEMSİYE FONU'NA BAĞLI ENFLASYONA ENDEKSLİ VARLIKLARA YATIRIM YAPAN TAHVİL VE BONO ALT FONU (4. 7 OCAK - 31 ARALIK 2013 HESAP DÖNEMİNE AİT PORTFÖY DAĞILIM RAPORU İÇİNDEKİLER

Detaylı

5. Aşağıdakilerden hangisi varantların avantajlarından biri değildir? 1. Paya dönüştürülebilir tahvilin vadesi kaç günden az olamaz?

5. Aşağıdakilerden hangisi varantların avantajlarından biri değildir? 1. Paya dönüştürülebilir tahvilin vadesi kaç günden az olamaz? 1. Paya dönüştürülebilir tahvilin vadesi kaç günden az olamaz? a. 30 b. 60 c. 90 d. 120 e. 365 2. Paya dönüştürülebilir tahvil sahiplerine sahip oldukları tahviller karşılığında verilecek paylar için esas

Detaylı

SİSTEMİK ÖNEMLİ BANKALAR HAKKINDA YÖNETMELİK TASLAĞI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

SİSTEMİK ÖNEMLİ BANKALAR HAKKINDA YÖNETMELİK TASLAĞI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumundan (Taslak): SİSTEMİK ÖNEMLİ BANKALAR HAKKINDA YÖNETMELİK TASLAĞI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin

Detaylı

Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcısıdır. 1

Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcısıdır. 1 1 VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR Denetimden Geçmemiş Denetimden Geçmiş A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 26,323,433 32,870,248 1- Kasa - - 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 14 24,802,294 32,542,783 4- Verilen

Detaylı

2011/1.DÖNEM YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARI SERMAYE PİYASASI MEVZUATI 24 Mart 2011-Perşembe 18:00

2011/1.DÖNEM YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARI SERMAYE PİYASASI MEVZUATI 24 Mart 2011-Perşembe 18:00 2011/1.DÖNEM YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARI SERMAYE PİYASASI MEVZUATI 24 Mart 2011-Perşembe 18:00 SORULAR SORU 1: Aracı Kurumlarda Uygulanacak İç Denetim Sistemine İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğ ve

Detaylı

AVİVA SİGORTA A.Ş. Takip eden dipnotlar finansal tabloların tamamlayıcı parçasını oluştururlar.

AVİVA SİGORTA A.Ş. Takip eden dipnotlar finansal tabloların tamamlayıcı parçasını oluştururlar. VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 296.879.892 254.181.293 1- Kasa 2.12, 14 3.477 1.365 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 2.12, 14 269.437.190 218.701.697 4- Verilen Çekler Ve

Detaylı

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. GRUPLARA YÖNELİK BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU 31 ARALIK 2005 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. GRUPLARA YÖNELİK BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU 31 ARALIK 2005 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR GRUPLARA YÖNELİK BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU MALİ TABLOLAR HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU 1 OCAK 2005 31 ARALIK 2005 DÖNEMİNE AİT BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU 1. Anadolu Hayat Emeklilik

Detaylı

T.C. ZİRAAT BANKASI.A.Ş.'NİN KONSOLİDE OLMAYAN NAKİT AKIŞ TABLOSU

T.C. ZİRAAT BANKASI.A.Ş.'NİN KONSOLİDE OLMAYAN NAKİT AKIŞ TABLOSU T.C. ZİRAAT BANKASI.A.Ş.'NİN KONSOLİDE OLMAYAN NAKİT AKIŞ TABLOSU EK1-E A. BANKACILIK FAALİYETLERİNE İLİŞKİN NAKİT AKIMLARI Dipnot ( 31/12/2006) ( 31/12/2005) 1.1 Bankacılık Faaliyet Konusu Aktif ve Pasiflerdeki

Detaylı

ANADOLU ANONİM TÜRK SİGORTA ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO VARLIKLAR. Bağımsız Denetimden Geçmiş Cari Dönem

ANADOLU ANONİM TÜRK SİGORTA ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO VARLIKLAR. Bağımsız Denetimden Geçmiş Cari Dönem I- Cari Varlıklar VARLIKLAR A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 1.606.048.714 1.153.712.216 1- Kasa 14 37.347 49.256 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 1.356.733.446 901.838.577 4- Verilen Çekler Ve Ödeme

Detaylı

Kamuoyuna duyurulur. Ek: Mali Tablo ve Dipnot Formatları ile Kullanım Rehberi.

Kamuoyuna duyurulur. Ek: Mali Tablo ve Dipnot Formatları ile Kullanım Rehberi. ULUSLARARASI FİNANSAL RAPORLAMA STANDARTLARI İLE UYUMLU SERİ:I, NO:25 SAYILI TEBLİĞ/UFRS UYARINCA DÜZENLENECEK MALİ TABLO VE DİPNOT FORMATLARI HAKKINDA DUYURU Bilindiği üzere, 15.11.2003 tarih ve 25290

Detaylı

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. GELİR AMAÇLI KARMA BORÇLANMA ARAÇLARI (DÖVİZ) EMEKLİLİK YATIRIM FONU 31 ARALIK 2005 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. GELİR AMAÇLI KARMA BORÇLANMA ARAÇLARI (DÖVİZ) EMEKLİLİK YATIRIM FONU 31 ARALIK 2005 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR GELİR AMAÇLI KARMA BORÇLANMA ARAÇLARI (DÖVİZ) EMEKLİLİK MALİ TABLOLAR GELİR AMAÇLI KARMA BORÇLANMA ARAÇLARI (DÖVİZ) EMEKLİLİK 3 MAYIS 2005 31 ARALIK 2005 DÖNEMİNE AİT BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU 1. Anadolu

Detaylı

BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumundan: BANKALARIN LĠKĠDĠTE YETERLĠLĠĞĠNĠN ÖLÇÜLMESĠNE VE DEĞERLENDĠRĠLMESĠNE ĠLĠġKĠN YÖNETMELĠK 1 (Resmi Gazete nin 1 Kasım 2006 tarih ve 26333 sayılı nüshasında

Detaylı

FİBA EMEKLİLİK VE HAYAT ANONİM ŞİRKETİ 30 EYLÜL 2013 TARİHİ İTİBARİYLE BİLANÇO V A R L I K L A R

FİBA EMEKLİLİK VE HAYAT ANONİM ŞİRKETİ 30 EYLÜL 2013 TARİHİ İTİBARİYLE BİLANÇO V A R L I K L A R I- CARİ VARLIKLAR V A R L I K L A R A-Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 10.089.165 5.055.138 1- Kasa - - 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 10.039.100 5.055.138 4- Verilen Çekler ve Ödeme Emirleri (-) - -

Detaylı

İncelemeden Bağımsız Denetimden Geçmiş Notlar 30 Eylül 2010 31 Aralık 2009 VARLIKLAR

İncelemeden Bağımsız Denetimden Geçmiş Notlar 30 Eylül 2010 31 Aralık 2009 VARLIKLAR Tarihi İtibarıyla Konsolide Bilanço VARLIKLAR Bağımsız Denetimden Geçmiş Notlar 31 Aralık Dönen Varlıklar 147.230.613 145.295.381 Nakit ve nakit benzerleri 6 123.560.598 116.183.344 Finansal yatırımlar

Detaylı

Siemens Finansal Kiralama A.Ş.

Siemens Finansal Kiralama A.Ş. 30 Eylül 2010 tarihi itibariyle finansal tablolar ve bağımsız denetim raporu İçindekiler Sayfa Bağımsız denetim raporu 1-2 Bilanço 3-4 Nazım hesaplar tablosu 5 Gelir tablosu 6 Özkaynaklarda muhasebeleştirilen

Detaylı

EK-1 YABANCI PARA NET GENEL POZİSYON / ÖZKAYNAK STANDART ORANI BİLDİRİM CETVELİ

EK-1 YABANCI PARA NET GENEL POZİSYON / ÖZKAYNAK STANDART ORANI BİLDİRİM CETVELİ EK-1 YABANCI PARA NET GENEL POZİSYON / ÖZKAYNAK STANDART ORANI MEVDUAT BANKASI A.Ş./KALKINMA VE YATIRIM BANKASI Kapanış Kuru: Hesaplama Tarihi: Sıra No Hesap Kodu Hesap Adı DÖVİZ VARLIKLARI Bin YTL I -

Detaylı

UZERTAŞ BOYA SANAYİ TİCARET VE YATIRIM A.Ş. 30.06.2015 TARİHLİ TTK 376 BİREYSEL (KONSOLİDE OLMAYAN) FİNANSAL DURUM TABLOSU VE DİPNOTLAR

UZERTAŞ BOYA SANAYİ TİCARET VE YATIRIM A.Ş. 30.06.2015 TARİHLİ TTK 376 BİREYSEL (KONSOLİDE OLMAYAN) FİNANSAL DURUM TABLOSU VE DİPNOTLAR 30.06.2015 TARİHLİ TTK 376 BİREYSEL (KONSOLİDE OLMAYAN) FİNANSAL DURUM TABLOSU VE DİPNOTLAR 1 UZERTAŞ BOYA SANAYİ TİCARET VE YATIRIM A.Ş. 30 HAZİRAN 2015 TARİHİ İTİBARİYLE TTK 376 KONSOLİDE OLMAYAN FİNANSAL

Detaylı

VARLIKLAR. Dip Denetimden Geçmiş Denetimden Geçmiş Yeniden düzenlenmiş (*) I- Cari Varlıklar

VARLIKLAR. Dip Denetimden Geçmiş Denetimden Geçmiş Yeniden düzenlenmiş (*) I- Cari Varlıklar EGE SİGORTA ANONİM ŞİRKETİ 31 ARALIK 2014 TARİHİ İTİBARİYLE SOLO BİLANÇO (Tutarlar Türk Lirası ''TL'' olarak ifade edimiştir.) VARLIKLAR I- Cari Varlıklar Not 31.12.2014 31.12.2013 A- Nakit Ve Nakit Benzeri

Detaylı

1. Envanter işlemlerinden sonra düzenlenen mizana ne ad verilir? 6. TMS 11 İnşaat Sözleşmeleri standardına

1. Envanter işlemlerinden sonra düzenlenen mizana ne ad verilir? 6. TMS 11 İnşaat Sözleşmeleri standardına İnşaat ve Gayrimenkul Muhasebesi 1. Envanter işlemlerinden sonra düzenlenen mizana ne ad verilir? A) Aylık mizan B) Genel geçici mizan C) Kesin mizan D) Üç aylık mizan E) Ara mizan 2. Bir işletme kendi

Detaylı

AVİVA SİGORTA A.Ş. Takip eden dipnotlar finansal tabloların tamamlayıcı parçasını oluştururlar.

AVİVA SİGORTA A.Ş. Takip eden dipnotlar finansal tabloların tamamlayıcı parçasını oluştururlar. VARLIKLAR I- Cari Varlıklar Denetimden Geçmemiş Denetimden Geçmemiş A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 281.090.354 313.301.107 1- Kasa 2.12 ve 14 13.085 1.154 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 2.12 ve 14

Detaylı

UNİCO SİGORTA A.Ş. Takip eden dipnotlar ara dönem finansal tabloların tamamlayıcı parçasını oluştururlar.

UNİCO SİGORTA A.Ş. Takip eden dipnotlar ara dönem finansal tabloların tamamlayıcı parçasını oluştururlar. VARLIKLAR I- Cari Varlıklar Bağımsız Bağımsız Dipnot Denetimden Geçmemiş Denetimden Geçmiş A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 302.097.565 313.301.107 1- Kasa 2.12 ve 14 8.726 1.154 2- Alınan Çekler

Detaylı

TÜRK EKONOMİ BANKASI A.Ş. B TİPİ PLATİN TAHVİL VE BONO FONU 30 HAZİRAN 2011 TARİHİ İTİBARİYLE FİNANSAL TABLOLAR

TÜRK EKONOMİ BANKASI A.Ş. B TİPİ PLATİN TAHVİL VE BONO FONU 30 HAZİRAN 2011 TARİHİ İTİBARİYLE FİNANSAL TABLOLAR 30 HAZİRAN 2011 TARİHİ İTİBARİYLE FİNANSAL TABLOLAR ARA DÖNEM FİNANSAL TABLOLAR HAKKINDA İNCELEME RAPORU Türk Ekonomi Bankası A.Ş. B Tipi Platin Tahvil ve Bono Fonu Fon Kurulu na Giriş Türk Ekonomi Bankası

Detaylı

AVİVA SİGORTA A.Ş. Takip eden dipnotlar finansal tabloların tamamlayıcı parçasını oluştururlar.

AVİVA SİGORTA A.Ş. Takip eden dipnotlar finansal tabloların tamamlayıcı parçasını oluştururlar. VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 313.301.107 296.879.892 1- Kasa 2.12 ve 14 1.154 3.477 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 2.12 ve 14 295.062.351 269.437.190 4- Verilen Çekler

Detaylı

BÖLÜM BAĞIMSIZ DENETİM BÖLÜM II BAĞIMSIZ DENETİM KURULUŞLARI

BÖLÜM BAĞIMSIZ DENETİM BÖLÜM II BAĞIMSIZ DENETİM KURULUŞLARI İçindekiler Sunuş 7 içindekiler 9 Kısaltmalar 19 BÖLÜM BAĞIMSIZ DENETİM 1. BAĞIMSIZ DENETİMİN TANIMI 22 2. BAĞIMSIZ DENETİMİN AMACI 22 3. BAĞIMSIZ DENETİMDE YÖNTEM 23 4. BAĞIMSIZ DENETİM TÜRLERİ 23 A)

Detaylı

AVİVA SİGORTA A.Ş. Takip eden dipnotlar ara dönem finansal tabloların tamamlayıcı parçasını oluştururlar.

AVİVA SİGORTA A.Ş. Takip eden dipnotlar ara dönem finansal tabloların tamamlayıcı parçasını oluştururlar. VARLIKLAR I- Cari Varlıklar Bağımsız Sınırlı Bağımsız Dipnot Denetimden Geçmiş Denetimden Geçmiş A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 299.760.448 313.301.107 1- Kasa 2.12 ve 14 12.413 1.154 2- Alınan

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİLİK VE EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Ölçme, Değerlendirme ve Yerleştirme Grup Başkanlığı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİLİK VE EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Ölçme, Değerlendirme ve Yerleştirme Grup Başkanlığı KİTPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BKNLIĞI YENİLİK VE EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ölçme, Değerlendirme ve Yerleştirme Grup Başkanlığı SERMYE PİYSSI KURULU LİSNSLM SINVLRI GYRİMENKUL DEĞERLEME UZMNLIĞI

Detaylı

İlişikteki açıklama ve dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcı parçalarıdır.

İlişikteki açıklama ve dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcı parçalarıdır. 31 MART 2015 TARİHİ İTİBARIYLA KONSOLİDE OLMAYAN BİLANÇO I. BİLANÇO (FİNANSAL DURUM TABLOSU) Bağımsız denetimden 31 Mart 2015 31 Aralık 2014 AKTİF KALEMLER Dipnot TP YP Toplam TP YP Toplam I. NAKİT DEĞERLER

Detaylı

İlişikteki açıklama ve dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcı parçalarıdır.

İlişikteki açıklama ve dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcı parçalarıdır. 30 EYLÜL 2014 TARİHİ İTİBARIYLA KONSOLİDE OLMAYAN BİLANÇO I. BİLANÇO (FİNANSAL DURUM TABLOSU) Bağımsız 30 Eylül 2014 31 Aralık 2013 AKTİF KALEMLER Dipnot TP YP Toplam TP YP Toplam I. NAKİT DEĞERLER VE

Detaylı

T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş. KORUMA AMAÇLI ŞEMSİYE FONU NA BAĞLI B TİPİ %100 ANAPARA KORUMA AMAÇLI ALTINCI ALT FONU

T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş. KORUMA AMAÇLI ŞEMSİYE FONU NA BAĞLI B TİPİ %100 ANAPARA KORUMA AMAÇLI ALTINCI ALT FONU T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş. KORUMA AMAÇLI ŞEMSİYE FONU NA BAĞLI B 4 MART - 31 ARALIK 2013 HESAP DÖNEMİNE AİT PORTFÖY DAĞILIM RAPORU İÇİNDEKİLER Sayfa No I- FONU TANITICI BİLGİLER... 1 II- FONUN PERFORMANSINA

Detaylı

FİNANS EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. AYRINTILI BİLANÇO YTL VARLIKLAR Cari

FİNANS EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. AYRINTILI BİLANÇO YTL VARLIKLAR Cari BİLANÇO VARLIKLAR I Varlıklar A Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 4,925,810 1 Kasa 14 2 2 Alınan Çekler 3 Bankalar 14 4,889,175 4 Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri () 5 Diğer Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar

Detaylı

5. Borçlanma aracı ihracı için Yetkili organ kararının alındığı tarihten itibaren en geç kaç yıl içinde Kurula başvuruda bulunulması zorunludur?

5. Borçlanma aracı ihracı için Yetkili organ kararının alındığı tarihten itibaren en geç kaç yıl içinde Kurula başvuruda bulunulması zorunludur? 1. Yatırım amacı taşıyan kıymetli evrak aşağıdakilerden hangisidir? a. Menkul kıymet b. Para c. Çek d. Bono e. Poliçe 2. Aşağıdakilerden hangisi payların sahibine sağladığı mali haklardan a. Kar payı alma

Detaylı

KİRACI AÇISINDAN FİNANSAL KİRALAMA İŞLEMLERİ

KİRACI AÇISINDAN FİNANSAL KİRALAMA İŞLEMLERİ Sayfa 1 / 5 KİRACI AÇISINDAN FİNANSAL KİRALAMA İŞLEMLERİ Yazar: SalimKARADENİZ (*) Yaklaşım Dergisi / Ocak 2007 / Sayı: 169 I- GİRİŞ Bilindiği üzere, 24.04.2003 tarihli Resmi Gazete de yayımlanan 4842

Detaylı