KARSILIKSIZ BURS VEREN KURUM KURULUSLAR TÜM GÜNCEL GERI...

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "KARSILIKSIZ BURS VEREN KURUM KURULUSLAR 2015 - TÜM GÜNCEL GERI..."

Transkript

1 KARSILIKSIZ BURS VEREN KURUM KURULUSLAR TÜM GÜNCEL GERI... Portal : İçeriği : Gündem Tarih : Adres :

2 ÇANAKKALE VALILIGINE HAMZA ERKAL ATANDI Portal : İçeriği : Haber Adres : Çanakkale Valiliğine Hamza Erkal Atandı Bu haber 25 Ağustos 2015, Salı 09:10:12 tarihinde eklendi İçişleri Bakanlığı nın 3 Ağustos 2015 tarihli ve sayılı yazısı üzerine gerçekleştirilen vali atamaları Resmi Gazete de yayımlandı. Çanakkale Valisi Ahmet Çınar Bitlis valiliğine atanırken Çanakkale ye İller İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Hamza Erkal atandı. İçişleri Bakanlığı nın 3 Ağustos 2015 tarihli ve sayılı yazısı üzerine gerçekleştirilen vali atamaları Resmi Gazete de yayımlandı. Atama kararlarına göre, Bitlis Valisi Orhan Öztürk ve Muş Valisi Vedat Büyükersoy merkeze alındı. Çanakkale Valisi Ahmet Çınar Bitlis Valiliğine, İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Hamza Erkal Çanakkale Valiliğine, Uşak Valisi Seddar Yavuz Muş Valiliğine, Osmangazi Kaymakamı Ahmet Okur ise Uşak Valiliğine atandı. Hamza Erkal kimdir? yılında Hatay ın Reyhanlı ilçesinde doğdu. İlk öğrenimini Reyhanlıda, Lise öğrenimini İskenderun Lisesinde tamamladı yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü kazandı. 4 yıllık eğitim dönemi sonunda 1990 yılında mezun oldu. Daha sonra Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İktisat Politikası Bölümünde mastır yaparken Kaymakamlık sınavını kazanıp, Bolu Kaymakam adayı olarak göreve başladı. Düzce ve Bakırköy Kaymakam Refikliği Stajını tamamlayarak, Yabancı dil eğitimi için 1 Yıllık süre ile İngiltere Oxford ve Bornemonthe şehirlerinde bulundu. Daha sonra Mülkiye Müfettişi refakatinde Gaziantep ve İlçelerinde 45 günlük teftiş stajını tamamladı, Akabinde Aksaray ili Eskil ilçesi, Düzce ili Çilimli ve Gölyaka ilçelerinde vekaleten görev yaptı. 84. dönem Kaymakamlık kursunu tamamlayarak 1997 de Balıkesir Balya da göreve başladı yılında kısa dönem askerlik görevini havacı olarak Ankara da bitirdi. Daha sonra Bingöl Adaklı da mecburi 2 yıllık hizmetini tamamlayıp, 20 Ekim 2002 tarihinde Düzce ili Kaynaşlı ilçesinde görevine başlayıp,19 Ekim 2007 yılına kadar burada görev yaptı.2007 yılında Kandıra Kaymakamlığına atanan Erkal 2012 yılı Temmuz kararnamesi ile Siverek Kaymakamlığına atandı. Vesayet Denetimi ve 3091 Sayılı Yasa, Alexander Von Hayek in Anayasal İktisadı ile ilgili çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca 2004 yılında A.İ.B.U. Kamu Yönetimi Bölümünde yüksek lisansını tamamladı. Son olarak İller Bankası Genel Müdür Yardımcılığı yapan Erkal, evli ve 2 çocuk babası.

3 BASARILI ÖGRENCILERE TABLET ÖDÜLÜ Portal : İçeriği : Haber Adres : Başarılı Öğrencilere Tablet Ödülü Kütahya nın Pazarlar ilçesinde, üniversite sınavında başarı gösteren 3 öğrenci İlçe Kaymakamı Ahmet Karaaslan tarafından tablet bilgisayar ile ödüllendirildi.ösym tarafından gerçekleştirilen 2015 YGS ve LYS e göre Pazarlar Anadolu... SON BÜLTENLER- Kütahya nın Pazarlar ilçesinde, üniversite sınavında başarı gösteren 3 öğrenci İlçe Kaymakamı Ahmet Karaaslan tarafından tablet bilgisayar ile ödüllendirildi. ÖSYM tarafından gerçekleştirilen 2015 YGS ve LYS e göre Pazarlar Anadolu Öğretmen Lisesinden 35 öğrencinin 4 yıllık fakültelerden birine 2 öğrenci de ön lisans programlarına yerleştiği ve Pazarlar Kaymakamı Ahmet Karaaslan ın başarılı 3 öğrenciye tablet bilgisayar ile ödüllendiği bildirildi. Kaymakamlık makamında düzenlenen törene İlçe Kaymakamı Ahmet Karaaslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Sevgi, Pazarlar Anadolu Lisesi Müdürü Ömer Duran ve öğrenciler katıldı. Kaymakamlık Makamında gerçekleştirilen programda Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesini kazanan Perihan Gürsel, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazanan Nagehan Demirboğa ve İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi İngilizce Öğretmenliğini öğrencisi Merve Bodur, İlçe Kaymakamı Ahmet Karaaslan tarafından tablet bilgisayarlarla ödüllendirildi.(mb-efe)

4 BITLIS VALISI ORHAN ÖZTÜRK MERKEZE ALINDI Portal : İçeriği : Gündem Adres : Bitlis Valisi Orhan Öztürk Merkeze Alındı Bitlis te, yaklaşık iki yıldır görev yapan Vali Orhan Öztürk, Resmi Gazete de yayınlanan kararla merkeze alındı.resmi Gazete de yayımlanan karara göre, valisi değişen illerden birisi de Bitlis oldu. Karara göre, Bitlis Valisi Orhan Öztürk... Bitlis te, yaklaşık iki yıldır görev yapan Vali Orhan Öztürk, Resmi Gazete de yayınlanan kararla merkeze alındı. Resmi Gazete de yayımlanan karara göre, valisi değişen illerden birisi de Bitlis oldu. Karara göre, Bitlis Valisi Orhan Öztürk merkeze alınırken, yerine Çanakkale Valisi Ahmet Çınar atandı. VALİ AHMET ÇINAR IN ÖZGEÇMİŞİ 1966 yılında Kahramanmaraş ın Göksun ilçesinde doğdu yılında Kahramanmaraş Endüstri Meslek Lisesi ve 1987 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu. Memuriyet hayatına gümrük muayene memuru olarak başladı yılında 79. Dönem Kaymakam Adayı olarak atandı. Sırasıyla Antalya, Mardin, Afyon, Diyarbakır ve Adana da kaymakamlık yaptı. Siirt Vali Yardımcılığı, İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliği, yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kontrol Daire Başkanlığı, Kültür Daire Başkanlığı, İGDAŞ Yönetim Kurulu Üyeliği ve BİMTAŞ Yönetim Kurulu Başkanlığı, yılları arasında Başbakan Yardımcısı Özel Kalem Müdürlüğü, yılları arasında TİKA Ukrayna Program Koordinatörlüğü görevlerinde bulundu. Anılarını yazdığı 'Herşeyi Yazamadım' adlı bir kitabı ve 'Surhay' adlı bir romanı yayınlanmış olup tiyatro eserleri de bulunuyor. Ahmet Çınar evli ve iki çocuk babasıdır.

5 BTK BASKANI BELLI OLDU Portal : İçeriği : Bilişim/Teknoloji Adres : BTK Başkanı belli oldu Tayfun Acarer ile boşalan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulunda ( BTK ) Başkanlığı görevine, üyeliğinin kalan süresinde görev yapmak üzere Dr. Ömer Fatih Sayan getirildi. Sayanın atanmasına ilişkin karar, Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayınlandı. Sayan, Almanya Münih Teknik Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Haberleşme Mühendisliği nde İnsan Makine Haberleşmesi alanında master, İstanbul Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyomedikal Mühendisliği nde Duygusal Zeka Modeli oluşturulması konusunda doktora yaptı. Sayan, İngiltere Oxford Üniversitesinde ise `Diplomasi eğitimi aldı. Sayan, Türkiye, Almanya ve Amerika Birleşik Devletleri nde sektörle ilgili özel şirketlerde çip üretimi, cep telefonu dizaynı ve AR-GE alanlarında çalıştı. Silikon Vadisi İnsiyatifinde görev alarak girişimcilik konusunda çalışmalarda bulundu. Türkiye ve Almanya da çeşitli üniversitelerde Bilişim Hukuku ve Bilişimde Yeni Trendler konularında dersler veriyor. Sayan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın Başbakan olduğu dönemde Başbakan Başmüşavirliği görevinde bulundu.

6 KUTAY LI MILLILER TOPLANDI Portal : İçeriği : Gündem Adres : Kutay lı milliler toplandı Kadrosunda Boluspor lu Kutay ın da yer aldığı U17 Milli Takımımız, Ağustos 2015 tarihleri arasında İngiltere'de düzenlenecek U17 St. Georges Park Turnuvası için hazırlıklarına başladı. Teknik direktör Mehmet Hacıoğlu yönetiminde, TFF Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde toplanan U17 Milli Takımı, U15 Milli Takımımıza fiziksel performans testleri yapıldı. Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleşen testleri İstanbul Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğretim üyeleri ve öğrencileri ile Milli Takımlar performans antrenörü Muratcan Üner yaptı. Çalışmada oyunculara esneklik, çabukluk, patlayıcı kuvvet, sürat ve dayanaklılık testleri uygulandı. Haber Merkezi

7 MUHAFAZAKà R KADINLARDA BÜYÜK GÖGÜS VE BASEN AMELIYATLARI PATL... Portal : İçeriği : İletişim Teknolojileri Adres : Muhafazakà r kadınlarda büyük göğüs ve basen ameliyatları patlaması Muhafazakà r kadınların 'kocam beni aldatmaz' anlayışı değişti: Operasyonları Çevrelerinden gizliyorlar Muhafazakà r camianın estetik operasyonları konusuna tercih ettiği isimlerden Dr. Rabiye Haydin, kadın estetiğinde değişen algılar ve muhafazakã r kadınların estetik tercihini anlattı. Muhafazakà r kadınların Çevreye güzel görünmek için değil zamanla deforme olan bölgeleri için estetik operasyon geçirdiklerini söyleyen Haydin, bu tip kadınların daha Çok büyük göğüs, basen gibi bölgelerini düzeltmek için ameliyat olduklarını ifade etti.?estetik operasyon için gelen tesettürlü kadınlar diğer kadınlara göre daha kilolu olduğunu belirten Haydin, bunun nedeni olarak?daha Çok Çocuk doğurmaları ve aldıkları kiloları kolay kamufle etmelerini gösterdi. Muhafazakà r Çevrede?kocam beni aldatmaz algısının değiştiğini ifade eden Haydin?15-20 yıl önce kadınlar?ben Çocuk doğurdum, kilolu olmam normal diye düşünürdü. Muhafazakà r kadının?nasılsa kocam beni aldatmaz, inançlı diye. düşüncesi vardı. Ama zamanla etrafta bakımlı kadınların Çoğalması, sağlıkla kilonun uyuşmadığının farkına varılması kadını da bakımlı olmaya itti dedi. Haydin, tesettürlü kadınların hastanelere eşleri ve Çocuklarıyla birlikte geldiğini ancak bunu Çevrelerinden gizlediklerini söyledi. Rabiye Haydinin Hürriyetten Ayşe Baykalın sorularına verdiği yanıtlar şöyle: Dünden bugüne kadınların estetik anlayışında neler değişti? Öncelikle Türk kadınının yapısını var olduğu tarih boyunca özgür bulurum. Yaşam tarzı ne olursa olsun baskı altında dahi olsa kadınımız ruhundaki özgür yapısını hã len korumakta. Beden estetiği konusunda son yıllarda ciddi şekilde değişiklikler söz konusu, örneğin orta yaşın beklentileri eskisi gibi değil. Bu grup kendini yaşlı hissetmiyor artık orta yaş anlayışı değişti. Tıp fakültesine başladığımda orta yaş 60lar civarındaydı ama bugün 70'li yaşları orta yaş olarak kabul ediyoruz. Böyle olunca kadınların daha sağlıklı ve daha güzel olma arzusu değişti, artık daha sağlıklı ve daha güzel görünmek istiyorlar. Kadınlar eskiye nazaran daha mı bilinçliler? Elbette. Kadınlar artık bilgiye daha Çabuk ve kolay ulaşabiliyorlar. Yalnız bilgiye ulaşıp bilinçlenmekle her şeyi bildiğini düşünmek arasında önemli bir fark var. Nasıl bir fark var? Bizler plastik cerrahi uzmanı olabilmek için lise sonrası 12 yıl eğitim aldık. Ama bazen bir hasta gelir?internette şunu okudum bu böyleymiş, şu böyleymiş... diyerek her şeyi bildiğini düşünür; işte bu tarz hastalar bizim için zordur. BilinÇli hasta ise internette bilgileri okur?ben şunları okudum ama hangisinin benim için doğru olduğuna emin değilim, sizin yardımınıza ihtiyacım var. der. İşte bu hastalarımız bizim daha Çok ve daha rahat yardımcı olabileceğimiz kişilerdir. Çünkü bu işte bizim yıllarımızın ve emeğimizin birikimine güvenirler ve böylelikle birlikte onlar için en doğru olana karar veririz. Eğitimli kadın sayısı fazla ama eğitim kalitesiz Bilgiye kolay ulaşmak arsızlaştırıyor mu? Biraz. Eskiye nazaran eğitimli kadın sayısı daha fazla ama üzülerek belirtmeliyim ki eğitimin kalitesizliği nedeniyle eskiye nazaran daha boş olduğumuzu düşünüyorum. Şöyle söyleyeyim bizim zamanımızdaki lise mezunu kadınların bugünün üniversite mezunu kadınların bir kısımdan daha dolu olduğunu düşünüyorum. İnternetin artı ve eksisi var. Bilgiye kolay ulaşabiliyoruz ama kitap açmıyoruz, araştırmıyoruz ve hazıra konmaya alışıyoruz. Çok kolaylıkla internetteki bilgilerle herkes her şeyi bildiğine inanıyor. Oysa o konularda uzman olmuyor sadece farkında oluyoruz. Her hastanın tarzı farklıdır Muhafazakà r kadınlar estetik ameliyat için sizi tercih ediyor? Ben hastalarım arasında muhafazakã r veya değil diye bir ayrım yapmıyorum. Her biri benim için özel ve yaşamlarını tercih ettikleri şekilde yaşıyorlar. Her insanın bir tarzı vardır. Bu doktor seçerken de geçerlidir. Doktorunun bilgisi, konuşma tarzı, giyim tarzı kendi arzu ettiği Çizgiye yakınlığı önemlidir. Tüm bunların yanı sıra kadın cerrah olmamın da etkenlerden biri olduğunu düşünüyorum. Mutlaka onları anlamam konusunda kendilerine yakın görenler de var tabi. Ayrıca önceden yapılmış olan ameliyatların da doktor seçiminde referans olarak önemi var. Muhafazakar kadınlar estetik operasyonları gizliyorlar Kadınlar birbirlerini yönlendiriyorlar mı? Muhafazakà r kadınların birçoğu genellikle estetik operasyon geçirdiklerini Çevrelerinden gizliyorlar. Evlilerse genellikle eşleri bilir sadece. Ailelerinden dahi gizliyorlar. Son zamanlarda bunu aşmaya başladılar. İletişim daha rahat artık. Neden gizliyorlar peki? En önemli etken, yadırganma korkusu.?sen neden güzel olmak istiyorsun, neden dünyalık şeylere bu kadar takıyorsun? ithamına maruz kalmak istemiyorlar. Muhafazakar kadın?estetik günahtır algısını nasıl aştı? Kadın, estetik ameliyat günahtır algısını nasıl aştı sizce? Bunu bilemiyorum. Ama tesettürlü kadınlar estetik ameliyatlarını sergilemek, başkasına göstermek amacıyla yaptırmıyorlar zaten. Daha güzel olmak için, zamanla deforme olan vücudunu düzeltmek istedikleri için geliyorlar. Hastalarımın bir kısmı da vücudunun dikkat Çeken bölgelerinden rahatsız oldukları için geliyorlar. Mesela büyük göğüs, basen gibi bu kısımlarını düzeltmek için başvuruyorlar. Tesettürlü hastalarımın dikkatimi Çeken başka bir ortak özellikleri birkaç ameliyatı bir anda olmak istemeleri. Kadın kendi için güzel olmak ister Kadınlar genel olarak kendileri için mi, eşlerine güzel görünmek için ameliyatı tercih ediyor? Buna Çok emin olarak?kendileri için cevabını verebilirim. Bir kadının özellikle vücudunu kendisi mi, eşi mi daha Çok görür? Her kadın aynada kendini güzel görmek ister ve bu da estetik operasyonlar için önemli bir etkendir.?eşim istediği için olmak istiyorum. diyen hastaların bir kısmı da aslında kendi istekleri için gelmiştir. Muhafazakar erkek, estetik operasyon için eşini destetliyor Muhafazakà r erkek estetiğe nasıl bakıyor? İlginÇtir ki, kadın hastalarımın eşleri ile gelenlerinin büyük kısmı tesettürlü olanlardır. Beyler hanımlarına müthiş destek oluyorlar. Aynı zamanda sadece eşler değil Çocuklar da annelerine destek oluyorlar. Eşler diğerini kendi istediği formata dönüştürmek isteyebiliyor Plastik cerrah olarak geri Çevirdiğiniz hasta oldu mu? Elbette oldu. Bize gelen tüm hastalarla önce görüşme yaparız. Sağlık, istek, motivasyon ve psikolojik olarak hazır olup olmadıklarını değerlendiririz. Örneğin herhangi bir ağır problem sonrası depresyon yaşayan -sevdiğinin kaybı, boşanma veya aldatılma gibi- ya da ağır bir hastalık sonrası nekahat döneminde olan biri gibi, mutsuzluklarının sebebini vücuduna yönlendirmiş -bedenselleştirmiş- olan hastalarımı bu dönemlerinde ameliyat yapmam, konuşur psikoloğa yönlendiririm. Doğru kararlar alabildikleri dönemde operasyon veya diğer minimal invaziv işlemleri planlarız. Bir de bir eşlerin diğerini kendi istediği formata dönüştürmek üzere olan isteklerine izin vermem olası değildir. Kişi değişikliği kendi arzu etmelidir. Biraz açar mısınız? Kadın ya da erkek bazen eşini estetik ameliyatla kendi istediği formata d

8 MUHAFAZAKà R KADINLARDA BÜYÜK GÖGÜS VE BASEN AMELIYATLARI PATL... Portal : İçeriği : İletişim Teknolojileri Adres : önüştürmek istiyor. Olması gereken değil de kendi kafasındaki şekle sokmak istiyor. O zaman ben de diyorum ki? Sizi de eşinizin istediği şekle dönüştüreceksem kabul. O zaman kişi yaptığı yanlışın farkına varıyor. Genellikle birlikte gülüyoruz, gülmeyen zaten devam etmiyor. Bu da bir aldatma değil mi? Söz konusu erkek olduğunda bu değişimi dışarıdaki birinde değil de eşinde görmek istiyorsa aldatma olarak görmüyorum. Sadece öncelikli olarak kadının isteğini önemsiyorum. Söz konusu kadın olursa derinde daha farklı şeylerin olduğunu düşünüyorum. Her erkek ve kadın eşini güzel ve bakımlı görmek ister, bu doğal bir haktır. Her arzu ve istek gibi bunun da sınırları vardır.?kocam beni aldatmaz Muhafazakà r erkekler eskiye nazaran kadında güzelliği mi önceliyor? Aslında bu hep böyleydi ama bunu ifade etmekte zorlanıyorlardı. Bir erkeğin eşini güzel ve bakımlı istemesi Çok doğal. Bu kadın için de geçerli. Erkek veya kadın hepimiz eşlerimizi hoş görmek isteriz yıl önce kadınlar?ben Çocuk doğurdum, kilolu olmam normal diye düşünürdü. Muhafazakà r kadının?nasılsa kocam beni aldatmaz, inançlı diye. düşüncesi vardı. Ama zamanla etrafta bakımlı kadınların Çoğalması, sağlıkla kilonun uyuşmadığının farkına varılması kadını da bakımlı olmaya itti. Kadınlar mı tetikliyor diğer kadınları? Kısmen tabii. Erkekler erkekleri rakip olarak görür. Kadınlar da kadınları. Her ne kadar ilkel bir yaklaşım olsa da işin özü böyledir. Güzel kadın Çirkin kadınla aldatılır Peki, eşi güzel olmayan bir erkek mi daha Çok aldatır? Kesinlikle hayır, böyle bir kural yoktur. Dikkat edin Çok güzel bir kadını aldatan erkeğin gittiği kadın genellikle daha Çirkindir. Mesele güzellik değil, bir sohbeti paylaşabilmektir, anlaşabilmektir. Bizim kültürümüzde erkek ve kadın küçük yaşlarda evlendiriliyorlar. Kendini keşfetmeden, yine kendini tanımayan biri ile hayatlarını birleştirmek zorunda kalıyorlar. Devam eden evlilik sürecinde taraflar aynı oranda kendini geliştirmezse, hayata bakış açıları aynı yönde olmazsa farklı kişilikler ortaya Çıkıyor. Anlaşamazlıklar ortaya Çıktığında da evliliklerini devam ettirme zorunluluğunda hissediyorlar. Boşanmaktan mı korkuyorlar? Bizim ülkemizde gerek arkadaşlıklar olsun, gerek evlilikler olsun hayat boyu devam etme zorunluluğu var gibi görülür. HiÇbir şeyin devam etme mecburiyeti yoktur hã lbuki. Bu, boşanma taraftarıyım şeklinde anlaşılmasın lütfen. Güzel giden her şeyin daha da güzel olmasını temenni ederim ancak Çirkinleşebilir bir şeyin devam etme zorunluluğu nadir durumlar hariç yoktur. Kadının vücuduna güvensizliği onu evlilikten alıkoyar Estetik operasyon geçiren bir kadının ameliyat öncesi ve sonrasını nasıl değerlendirirsiniz? Ameliyat öncesi ve sonrası arasındaki en büyük fark kadının kendine olan güvenindeki artıştır. Bu güvensizlik zaman zaman kişiyi sosyal ortamdan uzaklaştırırken zaman zaman da cinsel hayatına kadar yansır. Hatta bazen de bu güvensizlik zaman zaman kişiyi evlilikten dahi alıkoyar. Vücut estetiği kadını bu kadar mı etkiliyor? Tabii ki. Çok büyük bir burnu varsa veya iki göğüs arasında asimetri şikã yeti varsa kısacası birinin karşısına Çıkmaya kendini hazır hissetmiyorsa etkilidir. Ben bu tarz şikã yetleri olan hastalarımla Çok detaylı konuşur ve altta yatan sebep psikolojik değil sadece estetik kaygıysa ameliyatı yaparım. Estetik ameliyat sonrası kadın hastalarımın mutluluğunu görmek Çok güzel bir histir. Özellikle göğüs protezi yaptıran hastalarım kendilerini kadın gibi ve göğüslerini küçülten hastalarım da hafiflemiş ve yaşam kaliteleri artmış olarak hissettiklerini tanımlarlar. Erkeklerin güzellik arayaşı bizim suçumuz İyi bir evlilik için fiziken güzel mi olmak gerekiyor? Aslında erkeğe ne verirseniz onu alırsınız. Biz erkek Çocuklarımızı yetiştirirken kadınları sadece güzelliği için tercih edilen bireyler olarak lanse edersek; erkek, kadının kalçasının, göğsünün, bacağının güzel olmasıyla ilgilenir. Biz erkek Çocuklarımıza kadının değerinin; eğitimiyle, ailenin sevgi merkezini oluşturacak yapısıyla, toplumdaki tüm faydalı bireylerin ana merkezi odağı ile değerlendirmesini öğretebilirsek Çok daha farklı olur. Her kadının ideal bir manken ölçülerinde olması zorunluluğu yoktur.. Hatta birkaç kilo fazlası olması normaldir bakımlı olmak şartıyla. Tesettürlü hastalarınızla diğer hastalarınız arasında ne gibi fark var? Böyle bir ayrım yapmam zor. Sadece şunu söyleyebilirim. Estetik operasyon için gelen tesettürlü kadınlar diğer kadınlara göre daha kilolu. Bunun da sebebinin daha Çok Çocuk doğurmaları ve aldıkları kiloları kolay kamufle etmeleri olarak görüyorum. Ama son zamanlardaki en olumlu gelişme artık Doğu bölgemizdeki kadınların da estetik operasyon için bizlere geliyor olmaları. Doğu kadınının öncesinde estetik anlayışı mı değişti? Kadının estetik isteği hep vardı ama erkeğin yoktu, kadına bakış açısı faklıydı ve baskıcı bir yaklaşımı vardı. Aslında bu anlamda değişen Doğu erkeği, isteklerinin de hakkı olduğunu fark eden Doğu bölgelerimizin kadınları. Rabiye Haydin kimdir? 1970, Adapazarı doğumluyum. İlköğretim ve lise eğitimimi Adapazarı'nda yaptım. Tıp Fakültesi'ni İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nde bitirdikten sonra uzmanlığımı İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi kliniğinde tamamladım. Özel hastane deneyimlerim sonrasında da 2 yıl önce kliniğimi açtım. Evliyim üç Çocuğum var. Söyleşinin tamamını okumak için tıklayın Tweet

9 ORGANLARIYLA HAYAT VERECEK Portal : İçeriği : Haber Adres : Organlarıyla hayat verecek Bursa'nın İnegöl İlÇesinde geçirdiği beyin kanaması sonrasında sevk edildiği Bandırma Devlet Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen 36 yaşındaki E.A'nın bağışlanan kalbi, akciğeri, karaciğeri, böbrekleri organ bekleyenlere hayat verecek. E.A.'nın korneaları da Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastahanesi'ne gönderildi. video haber Nakliyeciye İran dopingi İnegöl'de önceki gün geçirdiği beyin kanaması sonucu bilinci kapanan E.A., Bursa'daki yoğun bakım ünitelerinde yer olmayınca, Bandırma Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Bu gece beyin ölümü gerçekleşen E.A.'nın ailesi, Hastanesi Başhekimi Muzaffer Şenveli'in organ nakli teklifini kabul etti. Bunun üzerine E.A.'nın kalbi Ankara BAakent Üniversitesi, akciğeri İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde, karaciğeri Bursa Acıbadem ve böbrekleri ise Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde organ bekleyen hastalara nakledilecek. E.A.'nın korneaları ise Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne yollanacak. Yarbay Mehmet Alkan hakkında soruşturma başlatıldı Hastane Başhekimi Muzafer Şenveli yaptığı açıklamada, E.A.'nın kalbi ve akciğerinin İstanbul ve Ankara'ya, Bandırma 6. Jet Hava Üs Komutanlığı'nda hazır bekletilen Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans uçak ile önce İstanbul'a ardından da Ankara'ya gönderileceğini söyledi. Dakika dakika neler oluyor? Öğrenmek için hemen tıklayın.

10 BASARILI ÖGRENCILERE TABLET ÖDÜLÜ Portal : İçeriği : Gündem Adres : Başarılı Öğrencilere Tablet Ödülü Kütahya nın Pazarlar ilçesinde, üniversite sınavında başarı gösteren 3 öğrenci İlçe Kaymakamı Ahmet Karaaslan tarafından tablet bilgisayar ile ödüllendirildi. ÖSYM tarafından gerçekleştirilen 2015 YGS ve LYS e göre Pazarlar Anadolu Öğretmen Lisesinden 35 öğrencinin 4 yıllık fakültelerden birine 2 öğrenci de ön lisans programlarına yerleştiği ve Pazarlar Kaymakamı Ahmet Karaaslan ın başarılı 3 öğrenciye tablet bilgisayar ile ödüllendiği bildirildi. Kaymakamlık makamında düzenlenen törene İlçe Kaymakamı Ahmet Karaaslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Sevgi, Pazarlar Anadolu Lisesi Müdürü Ömer Duran ve öğrenciler katıldı. Kaymakamlık Makamında gerçekleştirilen programda Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesini kazanan Perihan Gürsel, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazanan Nagehan Demirboğa ve İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi İngilizce Öğretmenliğini öğrencisi Merve Bodur, İlçe Kaymakamı Ahmet Karaaslan tarafından tablet bilgisayarlarla ödüllendirildi.(mb-efe)

11 ENEZ'DEKI ARKEOLOJIK KAZILAR YARIM ASRA YAKLASTI Portal : İçeriği : Gündem Adres : Enez'deki arkeolojik kazılar yarım asra yaklaştı EDİRNE (AA) - Edirne'nin Enez ilçesindeki arkeolojik kazılar 1971'den bu yana devam ediyor.istanbul Üniversitesi emekli öğretim üyesi ve Kazı Başkanı... EDİRNE (AA) - Edirne'nin Enez ilçesindeki arkeolojik kazılar 1971'den bu yana devam ediyor. İstanbul Üniversitesi emekli öğretim üyesi ve Kazı Başkanı Prof. Dr. Sait Başaran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1971'den bu yana Enez Kalesi ve ilçenin çeşitli yerlerinde kazı çalışması yürütüldüğünü söyledi. Çalışmaların 'Su terazi nekropolisi ve Kral Kızı bazalikası' mevkisinde yoğunlaştığını aktaran Başaran, 'Su terazisindeki kazılar henüz yeni olmasına rağmen bazı tahribatlara rastladık ve 1970 yıllarında yapılmış su borusu alanın ortasından geçmekte. Buradaki üst tabaka mezarları tahrip etmiş durumda' diye konuştu. Uzman arkeologların daha önce çıkarılan keramik ve metal objelerin konservasyonunu yaptığını anlatan Başaran, şöyle devam etti: 'Ayrıca kazı sırasında bulunan kemiklerin tasnifi, temizliği ve DNA çalışmaları arkadaşlarımız tarafından yapılıyor. Öte yandan, kazı alanlarında da çeşitli çevre düzenleme çalışmaları yapıldı. Kalıntıların daha iyi görülmesi için otlar temizlendi ve birikmişler ortadan kaldırıldı. Bir diğer çalışmamız olan Has Yunus Bey Türbesi ve çevresindeki mezarların çevre düzenlemesi yapıldı.' Başaran, kazılarda çıkartılan tarihi mermer taşların ocak araştırmasının yapılacağını belirtti. İlçe merkezindeki Üç Kızlar Hamamı'ndaki çalışmaların da devam ettiğini vurgulayan Başaran, bu yılki programları içerisinde Enez Kalesi'nin aydınlatma projesinin yer aldığını kaydetti. Başaran bu yılki kazı döneminin eylül ayında sona ereceğini ifade etti. - Pek çok medeniyetin izleri var İlk çağlarda Ainos olarak bilinen Enez, Balkanlar'ı Ege ve Anadolu'ya bağlayan önemli bir liman şehri olarak kayıtlarda yer alıyor. Pers, Makedon, Hellenistik çağda Ptolemaios, Seleukoslar daha sonra Roma, Bizans medeniyetlerinin hakimiyetlerini yaşayan Enez, Geç Bizans çağında Cenovalıların hakimiyetine girdi. Fatih Sultan Mehmet'in komutanlarından Has Yunus Bey donanmayla Enez limanına demirlemesinin ardından şehrin anahtarı savaşmadan Fatih Sultan Mehmet'e teslim edildi.

12 SÖYLESILERLE LÜLEBURGAZ GEZI NOTLARI Portal : İçeriği : Gündem Adres : SÖYLEŞİLERLE LÜLEBURGAZ GEZİ NOTLARI 0 Adet Yorum günü hemşehrim Çok değerli arkadaşım Orhan Yavaşoğlu'nun oğlu SEZGİN YAVAŞOĞLU ile güzel bir söyleşi yaptım. TRT Müzikte sabah şarkılarını dinlerken yazımı bir Cumartesi günü yazıyorum. Selim İleri'nin İstanbul'da Yaşamak Kitabını günü Kırklareli İl Halk Kütüphanesi'nde iki saat okudum. İstanbul anılarımda yaşıyor. SEZGİN YAVAŞOĞLU: 'Lüleburgaz İNG BANK müdürüyüm. Lüleburgaz Çok güzel bir memleket. Kırklareli'ye dönmekten son derece memnunum. İş potansiyeli yüksek bir yerdir Lüleburgaz. Bilgi ve iş tecrübemizi katarak İNG BANK şubesini daha iyi yerlere getirmek istiyoruz' dedi. 'Avrupa'yı Balkan Ülkelerini gezdiniz mi?'sezgin YAVAŞOĞLU: 'Hollanda özgürlükler ülkesidir. Su kanallarıyla Çevrili bir başşehir Amsterdam'da iki hafta bankanın eğitim seminerine katılmıştım. Hayat standartları yüksek bir ülkedir. Ekonomisi ticaret ve tarıma dayanan bir ülkedir. Kişi başına düşen geliri 50 bin dolardır. Makedonya, Bosna Hersek, Bulgaristan, Yunanistan, Hırvatistan, Karadağ, BelÇika güzel memleketler. Bosna Hersek'te turizm gelirleri var. Boşnak böreği Çok güzeldir. Sarayova ve Mostar'a gittim. Cami ve parklarda, yeşil alanlarda Müslüman Bosna Hersekliler'in (Boşnakların) şehitlikleri var. Evlerde mermi izlerini gördüm. Sırpların katliam yaptığının derin izleri var.' dedi. Balkanlarda katliama uğrayan Müslümanlar kardeşimizdir. Lüleburgaz Eski Sanayide Makine Mühendisi YILMAZ GÜLER: '1970 yılında Bulgaristan Kırcaali den Lüleburgaz'a geldik doğumluyum. KIRCAALİ dağlık Arda nehri kıyısında kurulmuş bir Türk şehridir. Kırcaali Çataklar köyünden Kırcaali'ye babamlar gelmiş. Karaman Yörüklerindeniz. Aile arasında TürkÇe konuşulurdu. Bulgaristan'da Pomak Türkleri de yaşıyor. Bulgarların bir kolu yukarı Saksonya'dan gelmişler. Çekoslavakya tarafından da Bulgaristan'a gelenler olmuş. 1.5 milyon roman var. Bulgaristan'da kalan Türkler oraya uyum sağlamışlardır. Bulgaristan nüfusu 7-7,5 milyondur. Dışarıda yaşayan 1,5 milyon Bulgar var. Bulgaristan'da Rus teknolojisi eskiden hã kimdi. Bulgarlar Rus hakimiyeti altındaydı.'dedi. TRT Müzik'te Müşfik Kenter Anısına programını izliyorum. Kenterler Tiyatrosundaki Pembe Kadın piyesini İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde okurken izlemiştim yılları İstanbul da yaşarken Beyoğlu'ndaki tiyatrolara gittiğim olmuştur. Güzel filmleri kaçırmazdım. Müşfik Kenter'in, Orhan Veli Kanık'ın şiirlerinden oluşan güzel bir şiir kasetini dinlemiştim. Ablası Yıldız Kenter ve Müşfik Kenter'in şiirsel, duygusal sesleri kalbime seslenir gibiydi. Pembe Kadında Cahit Irgat ve Sema Özcan'ın olduğunu da anımsadım. Eski sanatçılar entellektüel insanlardır. 8 Mart 1994 gününden beri şiirle ilgileniyorum. Şiirli köşe yazılarımı Çok severim. Eski sanayide Çay içerken bir simitçinin tiyatrodaki bir sahneden seslenir gibi: 'Pırrr Pırrr ' sesi gülümsetir gönülleri. Balabanın Balaban Boza, Dondurma, Limonata, Tatlı üretilen binası Lüleburgaz bayırındadır. SelÇuk Balaban bir fotoğraf sanatçısıdır. Kula köyünü LAFOD beraber gezerken kilim dokuyan Pomak köylü kadını hayatından memnundur. LAFOD fotoğrafçıları kilim dokuyan Pomak Türk kadının fotoğraflarını Çektiler. PeÇkada köy ekmekleri vardı. 'Köy ekmeğini Çok severim. Bir parça ekmek verirmisiniz?' köy ekmeği yanında keçi peyniri de veren köylü kadını halkımızın insanlığını, misafirine karşı saygısını göstermesi bakımından gelenekseldir. TRT FM'de güzel şarkılar Safiye Ayla'nın sesini özlemişim. Kadırga yurdunda Safiye Ayla gençlere Atatürk'ü anlatmış en güzel şarkılarını okumuştu. Yıl 1968 olabilir. İnsanlığın varlığı dostluğa sevgiye muhtaçtır. SelahattinDEMİRACO

13 150 FENILKETONÜRI HASTASI ÇOCUK KAMPTA BULUSTU Portal : İçeriği : İletişim Teknolojileri Adres : Fenilketonüri Hastası Çocuk Kampta Buluştu Ülkemizde, doğan her bebekten biri fenilketonüri hastası. Hastalığın ülkemizde yüksek sıklıkta izlenmesinin nedeni akraba evlilikleridir. Türkiye nin dört bir yanından 150 fenilketonürili (PKU lu) çocuk, bu yıl ikincisi düzenlenen, Fenilketonüri (PKU) Kampı nda buluştu. Fenilketonüri ve diğer Kalıtsal Metabolik Hastalıklı Çocuklar Vakfı (METVAK) ile Geleceğin Yıldızları tarafından düzenlenen, PKU Aile Derneği ile Fenilketonürili Çocukları Tarama ve Koruma Derneği nin destek verdiği kamp, Ağustos 2015 tarihleri arasında Uludağ da gerçekleştirildi. Nutricia Medikal Beslenme nin koşulsuz desteği ile düzenlenen kampa, Türkiye nin farklı yerlerinden yaş arası yaklaşık 150 PKU lu çocuk, çeşitli hastanelerden doktor ve diyetisyenler katıldı. PKU ya özel yemek tariflerinden sosyal hayat içinde kendilerini ifade etme becerilerine kadar pek çok alanda deneyimlerini paylaşan çocuklar, tıpkı diyetleri gibi ömür boyu sürecek dostlukların da temelini attı. FENİLKETONÜRİ (PKU) NEDİR? Doğumsal metabolik hastalıklardan biridir, genetik (otozomal resesif) geçişli bir hastalıktır. Bu hastalıkla doğan çocuklar, karaciğerde bulunan fenilalanin hidroksilaz enzimi çalışmadığı ya da az çalıştığı için, yaşam boyu fenilalaninden kısıtlı bir diyet uygulamak zorundadırlar. Fenilalanin protein yapı taşıdır, vücuta sentezi yoktur, diyetteki protein kaynakları ile alınır. Diyetle alınan ve vücudun fenilalanin gereksinimi karşılandıktan sonar arda kalan kısmı feilalanin hidroksilaz enzimi tarafından diğer bir protein yapı taşı olan tirozine çevrilir. Ancak enzim görevini yerine getirmediği için, alınan fenilalanin kande yükselir ve beyine ciddi derecede kalıcı hasar verir. Hastalıklı bireylerin ağır derecede zihinsel özürlü olmaması hastalığın erken dönemde tanımlanıp, yaşam boyu kan fenilalanin düzeyinin güvenli sınırın altında tutulması ile sağlanabilir. Bu da vakaların tamamına yakınından yaşam boyu uygulanan düşük proteini diyet ile sağlanmaktadır. NASIL TEŞHİS EDİLİR? Hastalık her doğan bebeğe uygulanacak 'Yenidoğan Tarama Testi' ile hastalığa ait beyin hasarı oluşmadan teşhis edilmelidir. Ülkemizde yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından başlatılan ve İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi nin katılması ile yürütülen tarama programı 2006 Aralık ayından itibaren Sağlık Bakanlığı tarafından üstlenilmiş ve ücretsiz olarak yapılmaktadır. Konjenital hipotiroidi ve biyotinidaz eksikliği hastalıklarının da arandığı bu tarama programında özel bir kağıda, bebek doğumdan sonra saat anne sütü ile beslendikten sonra, birkaç damla kan alınmaktadır KALITSAL METABOLİK BİR HASTALIK Kalıtsal metabolik bir hastalık olan Fenilketonüri (PKU) ile doğmuş çocukların hem kendilerini yalnız hissetmemesi, hem de konu ile ilgili bilgileri, diyet uygulamalarına yardımcı ip uçlarını paylaşmaları amacıyla, bu yıl ikincisi düzenlenen PKU Kampı, tüm Türkiye den 150 çocuğu buluşturdu. Geçen yıl PKU Kampı na katılan, çoğu kendi gibi ilk defa ailesinden ayrılan PKU lu arkadaşlarıyla bir araya gelen Yasemin, 'Hep kendimi diğer çocuklardan farklı hissederdim, ama burada böyle değil, herkes fenilketonürili. Kampta fenilketonürinin bir hastalık olmadığını ve pek çok fenilketonürili olduğunu öğrendim. Bundan sonra fenilketonürili olduğumu saklamayacağım' sözleriyle anlatıyor bu unutulmaz deneyimini. Kampta yaş aralığındaki fenilketonürili çocuklar çeşitli fiziksel aktiviteler yaparken bir yandan da kendi özel yaşamları için ipuçlarını paylaşıyorlar. Mutfağa girip diyetisyen gözetiminde yaşam boyu uyguladıkları diyetlerine uygun yiyecekler hazırlayan çocuklar, sosyal hayat içerisinde kendilerini ifade etme becerilerini de geliştiriyorlar. YAŞAM BOYU DİYET NASIL OLMALI? Her çocuk, kan fenilalanin seviyesine, yaşına ve kilosuna göre farklı bir diyet programı uygular. Hekim tarafından günlük alması gereken fenilalanin miktarı hesaplanır ve bu miktarlar doğrultusunda ölçülü olarak tüketeceği bitkisel proteinli gıdalar (sebze -meyve) diyetisyen tarafından belirlenir. Bu diyetin uygulanması ile fenilalanin düzeyi istenen sınırlarda tutulmakta, beyinde hasar oluşumu engellenmektedir. Diyet yaşam boyu uygulanmalıdır. Diyet uygulayan bireyler aralıklarla fenilalanin kan seviyelerini takip etmek ve kontrole gitmek zorundadır. PKU lu bireyin fenilalanin içeriği yüksek proteinli gıdaları tüketmemelidir. Yasak Gıdalar Nelerdir? Et ve et ürünleri (tavuk, balık, hindi, kırmızı et, salam, sosis, sucuk, sakatat vb...) Süt ve süt ürünleri (yoğurt, ayran, cacık, peynir) Kuruyemişler (fındık, leblebi, fıstık, ceviz, badem vb.) Kurubaklagiller (kuru fasulye, nohut, mercimek, bakla, soya çeşitleri, barbunya vb.) Unlu mamüller (makarna çeşitleri, ekmek, poğaça, yumurta, simit, kraker, bisküvi) Serbest Gıdalar Nelerdir? Mısır nişastası, sade lokum, sade akide şekeri, çay, ıhlamur, adaçayı, sıvı yağ, çay şekeri, elma suyu, aspartam içermeyen içecekler (gazoz, kola, meyve suyu) Ölçülü Gıdalar Nelerdir? Sebze, meyve, tereyağ, margarin, bal, zeytin, pekmez ve tüm düşük proteinli gıdalar.?kampin ÇOCUKLAR ÜZERİNDE ETKİSİ OLUMLU METVAK Yönetim Kurulu Üyesi ve Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalından Prof. Dr. Serap Sivri, Sağlık Bakanlığı tarafından zorunlu olarak yapılan PKU taramasının büyük önem taşıdığını vurgulayarak PKU Kampının da çocuklar üzerinde olumlu etkisini şöyle ifade etti;?geçen yıl ilkini düzenlediğimiz kampa bu yıl aileler daha fazla ilgi göstermeye başladı. Bu kamp dünyada örneği olmayan çok güzel bir aktivite ve bu sayede bu çocuklar kendileri gibi başka hasta çocukların olduğunu öğreniyorlar ve yaşadıkları zorlukları birbirleriyle paylaşıyorlar. Bu kamp sayesinde ilk kez normal ve eşit hissettiler?çocuklar ÖMÜR BOYU KULLANABİLECEKLERİ TARİFLER ÖĞRENDİ Kampın tüm mutfak eğitiminden ve yönetiminden sorumlu METVAK-MUTFAK diyetisyeni Uzman Diyetisyen Elif Figen Kutluay da çocuklarla beraber mutfağa girip yiyeceklerini kendilerinin nasıl hazırlayacağını birebir gösteriyor. Kampta ömürleri boyunca kullanabilecekleri pratik tarifleri öğreterek çocukları geleceğe hazırladıklarını vurgulayan Kutluay,?Kampa gelene kadar ömründe hiç dondurma yememiş bir çocuğun ilk defa o tadı aldığında yüzünde oluşan mutluluğu görmek eşsiz bir deneyim dedi. DİYETLERİ GİBİ ÖMÜR BOYU SÜRECEK DOSTLUKLARIN TEMELİ ATILIYOR Türkiye de her 6500 doğumdan birinde görülen PKU kalıtsal metabolik bir hastalıktır. Bu hastalıkta karaciğerde fenilalanin hidroksilaz enzimi yetersiz olduğu için, diyetle alınan proteinlerin yapı taşlarından biri olan fenilalanini vücut kullanamaz. Biriken fenilalanin beyine zarar verir. Diyetteki protein kaynakları ile vücuda giren bu yapı taşı, vücutta oluşmadığı için, diyetle protein alımı kısıtlanarak kan fenilalanin düzeyi kontrol edilebiliyor. Yaşamın ilk günlerinde tanımlanmamış, diyet tedavisi başlanmamış ya da yaşamın özellikle ilk yıllarında diyet tedavisi iyi uygulanmamış fenilketonürililerde, beynin yüksek kan fenilalanin düzeyi nedeni ile etkilenmesi ve ağır zihinel özür gelişmesi kaçınılmaz oluyor. Klasik tedavisi yaşam boyu proteinden çok kısıtlı diyet uygulaması olan fenilketonüri ile doğan çocukların sosyal hayatları da bu diyet uygulaması nedeni ile etkileniyor. Fenilketonürinin toplum genelinde farkındalığı oldukça düşük olduğu için, yaşanacak sorunlar okuldaki ilk günden başlıyor. 'Bulaşıcı mı?'sorusuyla karşılaşan çocukların/ailelerin çektikleri güçlüğü 'Hastalığımı altı senedir okulda sayılı kişiler dışında kimseye anlatmıyorum, biri bana bir yemek ikram ettiğinde ise tek dediğim şey 'Hayır, sağol!' oluyor' diye özetliyor bir PKU lu kampçı. Kamptaki en büyük kazanımlarının sosyalleşme yönünde olduğunu genç kampçılardan birisi de şöyle ifade ediyor: 'Şu günlere kadar dış çevreye karşı gayet çekingen olan ben, bu kamp sayesinde kendimi buldum. Bir sürü yeni insanla tanıştım ve bu benim eskisine göre çok daha dışa dönük bir insan olmamı sağladı.'?kamp AİLELER İÇİN DE ÖNEMLİ BİR DENEYİM 'Bu kampta ilk kez yalnız, aileden uzak ama bir arada yaşamanın ne olduğunu anladım. Kampta kendi ayaklarımız üzerinde durabilmeyi öğrendik. Umarım kampta geçirdiğimiz bu bir hafta hepimize, annemizin ve babamızın bizimle birlikte olamayacağı, yalnız yaşamamız

14 RAMIS ÇINAR'DAN YETMISLER KITABI Portal : İçeriği : Gündem Adres : Ramis Çınar'dan Yetmişler Kitabı Tarih hepimiz için tutku dolu ve merak uyandıran anılarla dolu Bu durumu keşfetmiş yazarlardan biri de Ramis Çınar! `Aşk, Hayat ve Arayış kitabı ile bizi 70 li yılların büyülü günlerine götürüyor.kitapta, çok küçük yaşta hem öksüz hem de yetim kalmış bir gencin iç burkan öyküsü anlatılıyor. Annesini hiç görmemiş, babası da onu bırakıp gitmiş... Edirne de dedesinin yanında büyümüş. 70 li yılların parasız pulsuz yıllarında, büyük bir azim göstermiş ve Türkiye nin en iyi üniversitelerinden biri olan İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi ni kazanmış. Bu kadar acının ve yalnızlığın içinde, bazı şeylerin, istenildiğinde başarılabileceğini kanıtlamış. Herkesin itip kaktığı, `Ondan hiçbir şey olmaz! dediği bir çocuğun akıl almaz azminin kitabı bu... Birçok kişi kendi hayatından kesitler bulacak içinde. Zira yazar, yapmış olduğu betimlemelerle okuyucusunu bir yandan tarihin derinliklerine batırıyor, diğer yandan hüznün ve coşkunun doruklarına çıkarıyor. Romanın başkahramanı olan Mustafa, dedesi Niyazi Bey in yanında büyüyor. Okul zamanında ise teyzesi Emine ve eniştesi Necat ın yanında yaşamak zorunda kalıyor, ama bu yıllar onun için pek de kolay geçmiyor. Çünkü onların yanında kendini `misafir gibi hissediyor. Ona böyle hissettiriliyor. Ama onu tek etkileyen şey bu değil. Mustafa nın çocukluk arkadaşı Ayhan ın ölüm haberi de onu derinden sarsıyor. Ev, okul, sokaklar, arkadaşlar, akrabalar, İstanbul, Edirne ye özlem... Birçok hayat içinde yalnızlık, kalabalık içinde ıssızlık ve umut! Ramis Çınar ın kendi ifadesiyle `anlam arayışı içeren `Aşk, Hayat ve Arayış, insanı içine çekmeyi ustalıkla başaran, sürükleyici ve zaman zaman kendinizi sorgulatan, bazen hüzün, bazense mutluluk veren, beğenerek okunacak türden bir roman. İşte kitaptan küçük bir kesit: 'Bu mahallede Osmanlı dönemi ve sonrasında yapılmış evler bir aradaydı. Uzun yıllar doğanın yıpratıcı etkilerine maruz kalan ahşap evler çürüyor, çatıları çöküyor, eğriliyor ve dağılıyordu... Çöken, yıkılan veya yanan bir evin yerine yığma tuğladan derme çatma binalar inşa ediliyordu... Yapılaşma anlayışının değişmesinde 93 Harbi nde Rus, Balkan Savaşı nda Bulgar, 1. Dünya Savaşı sonrasında Yunan işgaline uğramasının payı büyüktü.'

ISTANBUL'DA ELEKTRIK KESINTISI

ISTANBUL'DA ELEKTRIK KESINTISI Portal Adres ISTANBUL'DA ELEKTRIK KESINTISI : www.star.com.tr İçeriği : Haber Tarih : 27.08.2015 : http://haber.star.com.tr/guncel/istanbulda-3-ilcede-elektrik-kesintisi/haber-1052485 1/2 ISTANBUL'DA ELEKTRIK

Detaylı

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000)

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) 14.08.2014 SIRA SIKLIK SÖZCÜK TÜR AÇIKLAMA 1 1209785 bir DT Belirleyici 2 1004455 ve CJ Bağlaç 3 625335 bu PN Adıl 4 361061 da AV Belirteç 5 352249 de

Detaylı

Şebinkarahisar lı bir baba ve Rumeli göçmeni bir annenin oğlu, İlk, orta ve lise öğrenimini Özel Tarhan Koleji'nde tamamladı,

Şebinkarahisar lı bir baba ve Rumeli göçmeni bir annenin oğlu, İlk, orta ve lise öğrenimini Özel Tarhan Koleji'nde tamamladı, AHMET BAHA ÖĞÜTKEN 24.DÖNEM İSTANBUL MİLLETVEKİLİ TEŞKİLAT BAŞKAN YARDIMCISI 1961'de İstanbul, Fatih te doğdu, Şebinkarahisar lı bir baba ve Rumeli göçmeni bir annenin oğlu, İlk, orta ve lise öğrenimini

Detaylı

neden az yağlı az kolesterollü diyet?

neden az yağlı az kolesterollü diyet? neden az yağlı az kolesterollü diyet? DYT-YRD07 Rev / 2 Yürürlük Tarihi / 30.12.2005 Rev Tarihi / 17.18.2012 neden az yağlı az kolesterollü diyet? Kolesterol insan vücudunda doğal olarak bulunan yağa benzer

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KURULUŞLARI BESLENME ve DİYET BİRİMİ KOAH LI HASTANIN BESLENMESİ FR-HYE-04-719-41

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KURULUŞLARI BESLENME ve DİYET BİRİMİ KOAH LI HASTANIN BESLENMESİ FR-HYE-04-719-41 FR-HYE-04-719-41 ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KURULUŞLARI BESLENME ve DİYET BİRİMİ KOAH LI HASTANIN BESLENMESİ Hazırlayan AD/BD/Birim(ler): Beslenme ve Diyet Birimi Sayfa 1 / 7 İlk yayın tarihi: 01.05.2007

Detaylı

ANKET SONUÇLARI. Anket -1 Lise Öğrencileri anketi.

ANKET SONUÇLARI. Anket -1 Lise Öğrencileri anketi. ANKET SONUÇLARI Anket -1 Lise Öğrencileri anketi. Bu anket, çoğunluğu Ankara Kemal Yurtbilir İşitme Engelliler Meslek Lisesi öğrencisi olmak üzere toplam 130 öğrenci üzerinde gerçekleştirilmiştir. Araştırmaya

Detaylı

KİTAP GÜNCESİ VIII. GELENEKSEL KİTAP GÜNLERİ SAYI:3

KİTAP GÜNCESİ VIII. GELENEKSEL KİTAP GÜNLERİ SAYI:3 KİTAP GÜNCESİ VIII. GELENEKSEL KİTAP GÜNLERİ SAYI:3 Issue #: [Date] MAVİSEL YENER İLE RÖPOTAJ 1. Diş hekimliği fakültesinden mezunsunuz. Bu iş alanından sonra çocuk edebiyatına yönelmeye nasıl karar verdiniz?

Detaylı

PROF. DR. ABDULLAH UÇMAN

PROF. DR. ABDULLAH UÇMAN PROF. DR. ABDULLAH UÇMAN İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü nden mezun olduktan (1972) sonra bir süre aynı bölümde kütüphane memurluğu yaptı (1974-1978). 1976 da Türk

Detaylı

Kendi Kaleminden öğretmen özgeçmişleri. Muharrem NAZLI TD ve Edebiyatı/ Müdür Başyardımcısı

Kendi Kaleminden öğretmen özgeçmişleri. Muharrem NAZLI TD ve Edebiyatı/ Müdür Başyardımcısı Kendi Kaleminden öğretmen özgeçmişleri Muharrem NAZLI TD ve Edebiyatı/ Müdür Başyardımcısı 1974 Amasya Taşova da doğdu. İlköğrenimini Şeyhli köyünde, ortaöğrenimimi Samsun Ladik İlçesi Şıhlı nahiyesinde,

Detaylı

Önce evimizin önünü süpürüyoruz

Önce evimizin önünü süpürüyoruz işbirliğiyle 2018 Nitelikli Dıs Ticaret Personeli Sertifika Programı Önce evimizin önünü süpürüyoruz Eğitimin Amacı Gümrük Müşavirliği, Lojistik, Taşımacılık şirketleri ve Dış Ticarete ilişkin işlemler

Detaylı

Prof. Dr. Mustafa Taşlıyan (BA., MBA., PhD.) 2 Temmuz 1970 tarihinde Karabük te dünyaya geldi.

Prof. Dr. Mustafa Taşlıyan (BA., MBA., PhD.) 2 Temmuz 1970 tarihinde Karabük te dünyaya geldi. Prof. Dr. Mustafa Taşlıyan (BA., MBA., PhD.) 2 Temmuz 1970 tarihinde Karabük te dünyaya geldi. İlkokulu 1976-81 yılları ve ortaokulu 1981-1984 yılları arasında Karabük te tamamladı. İstanbul Maliye Meslek

Detaylı

23.03.2015 Pazartesi İzmir Basın Gündemi

23.03.2015 Pazartesi İzmir Basın Gündemi 23.03.2015 Pazartesi İzmir Basın Gündemi Dünyada En Hızlı Yaşlanan İkinci Ülke: Türkiye 18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası kapsamında,izmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek

Detaylı

Tip 2 Diyabet Hastaları için. Beslenme Kılavuzu*

Tip 2 Diyabet Hastaları için. Beslenme Kılavuzu* Tip 2 Diyabet Hastaları için Beslenme Kılavuzu* Değerli hastalar, Hazırladığımız bu kısa kılavuz ile size günlük hayatınızda tüketeceğiniz gıda maddelerini seçerken, yönünüzü daha iyi belirleyebilmenize

Detaylı

AHMETLER İLKOKULU. Okul Binası

AHMETLER İLKOKULU. Okul Binası AHMETLER İLKOKULU Ahmetler Köyü İlkokulu 1947 yılında köylüler tarafından imece yöntemiyle yapıldı. Bundan önce köy odasının alt katında hazırlanan yer, "Mektep" olarak kullanılıyordu. Mektep'te ilkokul

Detaylı

TÜRK-ALMAN EGITIM PLATFORMU 1. `EGITIM FUARI BASARILI GEÇTI

TÜRK-ALMAN EGITIM PLATFORMU 1. `EGITIM FUARI BASARILI GEÇTI Portal Adres TÜRK-ALMAN EGITIM PLATFORMU 1. `EGITIM FUARI BASARILI GEÇTI : www.euturkhaber.com İçeriği : Haber Tarih : 03.02.2017 : http://euturkhaber.com/turk-alman-egitim-platformu-1-egitim-fuari-basarili-gecti/

Detaylı

ABDULLAH UÇMAN PROF. DR. İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü nden mezun oldu.

ABDULLAH UÇMAN PROF. DR. İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü nden mezun oldu. PROF. DR. ABDULLAH UÇMAN İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü nden mezun oldu. 1976 da Türk Dili ve Edebiyatı Ansiklopedisi nin yayın kurulunda görev aldı. 1981 de doktorasını

Detaylı

Doğum Yeri 2,2 4,4 2,2 4,4 4,4 2,2 2,2 2,2 28,8 2,2 6,6 17,7 4,4 4,4 2,2

Doğum Yeri 2,2 4,4 2,2 4,4 4,4 2,2 2,2 2,2 28,8 2,2 6,6 17,7 4,4 4,4 2,2 Doğum Yeri Katılımcıların doğum yerlerine bakıldığında üçte birine yakınının (%28,8) İzmir doğumlu olduğu görülmüştür. İzmirlileri, Kars doğumlular (%17,7) ve Kütahya doğumlular (6,6) izlerken diğer katılımcıların

Detaylı

Böbrek Hastalıklarında BESLENME. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ Hayat sağlıkla güzeldir. BESLENME ve DİYET POLİKLİNİĞİ

Böbrek Hastalıklarında BESLENME. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ Hayat sağlıkla güzeldir. BESLENME ve DİYET POLİKLİNİĞİ Böbrek Hastalıklarında BESLENME TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ Hayat sağlıkla güzeldir BESLENME ve DİYET POLİKLİNİĞİ Böbrek Hastalıklarında BESLENME Diyetiniz günlük enerji gereksiniminize

Detaylı

Ak Parti 14.Dönem Siyaset Akademisi Ödül Töreni Yapıldı

Ak Parti 14.Dönem Siyaset Akademisi Ödül Töreni Yapıldı Ak Parti 14.Dönem Siyaset Akademisi Ödül Töreni Yapıldı 14. Dönem Siyaset Akademisi Lider Ülke: Türkiye Yerel Yönetimler-II programında dereceye girenler ödüllerini Sayın Başbakanımızın elinden aldı. Mart

Detaylı

ORGANLARI 5 KİŞİYE HAYAT VERDİ

ORGANLARI 5 KİŞİYE HAYAT VERDİ Organ bağışı BODRUM BAHÇEŞEHİR KOLEJİ NDE ORGAN BAĞIŞI VE NAKLİ KONULU SEMİNER DÜZENLENDİ Bodrum Bahçeşehir Koleji Ortaokul öğrencileri, Fen ve Teknoloji dersi kapsamında Bodrum Acıbadem Hastanesi Anestezi

Detaylı

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ PDR ÖĞRENCİSİ AHMET İSA SOYLAMIŞ RECEP YAZICIOĞLU BENİM İÇİN ÖRNEK ŞAHSİYETTİR

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ PDR ÖĞRENCİSİ AHMET İSA SOYLAMIŞ RECEP YAZICIOĞLU BENİM İÇİN ÖRNEK ŞAHSİYETTİR GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ PDR ÖĞRENCİSİ AHMET İSA SOYLAMIŞ RECEP YAZICIOĞLU BENİM İÇİN ÖRNEK ŞAHSİYETTİR.YAPTIĞIN İŞİ ADAM GİBİ YAPMAYI VE GELİŞİMİN ÖNEMİNİ ONUN HAYATINDA ÖĞRENDİM SORU-Bize kısaca kendinizi

Detaylı

Dünyayı Değiştiren İnsanlar

Dünyayı Değiştiren İnsanlar Dünyayı Değiştiren İnsanlar Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız! Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz. Kendinizin ne kadar mühim,

Detaylı

Sosyolinguistik Görüşme. 1) İsim:.. Cinsiyet: Meslek:.. Doğum Tarihiniz:.. Yaşınız:. Milliyetiniz:.

Sosyolinguistik Görüşme. 1) İsim:.. Cinsiyet: Meslek:.. Doğum Tarihiniz:.. Yaşınız:. Milliyetiniz:. Sosyolinguistik Görüşme 1) İsim:.. Cinsiyet: Meslek:.. Doğum Tarihiniz:.. Yaşınız:. Milliyetiniz:. 2) Nerede doğdunuz? Yer:. Bölge:. Eyalet: Ülke:... 3) İkamet (yaşadığınız) ettiğiniz şehir... yılından

Detaylı

YGS SINAV SONUCUNA GÖRE ÖĞRENCİ ALAN 4 YILLIK ÜNİVERSİTELER

YGS SINAV SONUCUNA GÖRE ÖĞRENCİ ALAN 4 YILLIK ÜNİVERSİTELER YGS SINAV SONUCUNA GÖRE ÖĞRENCİ ALAN 4 YILLIK ÜNİVERSİTELER 2012 Konte Taban Program Adı Açıklama Üniversite Şehir Üniversite Puan Türü Türü njan Puan Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Abant

Detaylı

ÖSYS YERLEŞTİRME SONUÇLARI TEVFİK SENO ARDA ANADOLU LİSESİ (KOCAELİ - İZMİT) 2016 YILI SON SINIF ÖĞRENCİLERİ YERLEŞTİRME LİSTESİ

ÖSYS YERLEŞTİRME SONUÇLARI TEVFİK SENO ARDA ANADOLU LİSESİ (KOCAELİ - İZMİT) 2016 YILI SON SINIF ÖĞRENCİLERİ YERLEŞTİRME LİSTESİ Önemli Duyuru: T.C. Kimlik,Ad Soyad vb kişisel bilgilerin açık liste halinde yayınlanması "Kişisel Verilerin Korunması" Kanununa göre yasak olduğundan öğrencilerimizin kimlik bilgileri yayınlanmamıştır.

Detaylı

Kanser tedavisi sırasında sağlıklı bir diyet hemen hemen başka zamanlardakiyle aynıdır. Her gün çeşitli gıdalar yemeniz gerekir.

Kanser tedavisi sırasında sağlıklı bir diyet hemen hemen başka zamanlardakiyle aynıdır. Her gün çeşitli gıdalar yemeniz gerekir. KANSER HASTALARINDA BESLENME DESTEĞİ Dengeli ve sağlıklı beslenme sadece tedavi gören kanser hastaları için değil tedavi sonrası süreçte de sağlıklı yaşamı oluşturan önemli unsurlardan biridir. Kanser

Detaylı

GİRİŞ. Sağlıklı Beslenme ve Vücudumuzun Sağlıklı Beslenme Piramidi. Ana Gıda Grupları

GİRİŞ. Sağlıklı Beslenme ve Vücudumuzun Sağlıklı Beslenme Piramidi. Ana Gıda Grupları SAĞLIKLI BESLENME GİRİŞ Sağlıklı Beslenme ve Vücudumuzun Sağlıklı Beslenme Piramidi Ana Gıda Grupları Meyve ve Sebzeler Hububat ve Bakliyat Süt ürünleri Nişasta, Şeker ve Yağlar Vitaminler ve Mineraller

Detaylı

TÜRK NÖROŞİRÜRJİ DERNEĞİ NÖROŞİRÜRJİ UZMANLIĞINDA 40. YIL PLAKET ve TEŞEKKÜR BELGESİ ALAN ÜYEMİZ

TÜRK NÖROŞİRÜRJİ DERNEĞİ NÖROŞİRÜRJİ UZMANLIĞINDA 40. YIL PLAKET ve TEŞEKKÜR BELGESİ ALAN ÜYEMİZ Prof. Dr. Aydın PAŞAOĞLU 1948 yılında doğdu. 1973 de İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi nden mezun oldu. Aynı yıl Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroşirürji Anabilim Dalında asistanlığa başladı.

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KURULUŞLARI BESLENME ve DİYET BİRİMİ PERİTON DİYALİZİ HASTALARINDA BESLENME KILAVUZU FR-HYE

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KURULUŞLARI BESLENME ve DİYET BİRİMİ PERİTON DİYALİZİ HASTALARINDA BESLENME KILAVUZU FR-HYE FR-HYE-04-719-17 ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KURULUŞLARI BESLENME ve DİYET BİRİMİ PERİTON DİYALİZİ HASTALARINDA BESLENME KILAVUZU Hazırlayan AD/BD/Birim(ler): Beslenme ve Diyet Birimi Sayfa 1 / 7 İlk yayın

Detaylı

İNGİLTERE DEKİ DOKTORLAR UYDURUYORSUN DEDİĞİ HASTAYI, TÜRK DOKTOR TEDAVİ ETTİ

İNGİLTERE DEKİ DOKTORLAR UYDURUYORSUN DEDİĞİ HASTAYI, TÜRK DOKTOR TEDAVİ ETTİ İNGİLTERE DEKİ DOKTORLAR UYDURUYORSUN DEDİĞİ HASTAYI, TÜRK DOKTOR TEDAVİ ETTİ İngiltere de Şubat ayından beri yüksek ateş, epileptik atak ve şiddetli ağrı şikayeti İle defalarca İngiltere deki hastanelere

Detaylı

Tarih:. Yer:. Katılımcı numarası:... Sosyolinguistik Görüşme 1) İsim:.. Cinsiyet: Meslek:.. Doğum tarihiniz:.. Yaşınız:.. Milliyetiniz:.

Tarih:. Yer:. Katılımcı numarası:... Sosyolinguistik Görüşme 1) İsim:.. Cinsiyet: Meslek:.. Doğum tarihiniz:.. Yaşınız:.. Milliyetiniz:. Sosyolinguistik Görüşme 1) İsim:.. Cinsiyet: Meslek:.. Doğum tarihiniz:.. Yaşınız:.. Milliyetiniz:. 2) Nerede doğdunuz? Yer:. Bölge:. Eyalet: Ülke:... 3) Tamamladığınız en yüksek okul derecesi nedir? a.

Detaylı

Tam yağlı süt ürünleri tüketen erkeklere kötü haber

Tam yağlı süt ürünleri tüketen erkeklere kötü haber Tam yağlı süt ürünleri tüketen erkeklere kötü haber Sağlıklı, güçlü kuvvetli bir erkeksiniz ama çocuğunuz olmuyorsa bu önemli sorunun sebebi yediklerinizle ilgili olabilir. Erkekler üzerinde yapılan bilimsel

Detaylı

27 Mayis 2016 HAZİRAN 2016 YENİ MISAD YÖNETİM KURULU SEÇİLDİ!

27 Mayis 2016 HAZİRAN 2016 YENİ MISAD YÖNETİM KURULU SEÇİLDİ! 27 Mayis 2016 HAZİRAN 2016 SAYI:1 YENİ MISAD YÖNETİM KURULU SEÇİLDİ! 27 Mayıs 2016 tarihinde düzenlenen MISAD Genel Kurul Toplantısı sektör aktörlerini bir araya getirdi... TEŞEKKÜRLER MİSAD Yönetim Kurulu

Detaylı

BASKAN TOPRAK ISTANBUL ÜNIVERSITESI REKTÖRÜ PROF. DR. YUNUS SÖ...

BASKAN TOPRAK ISTANBUL ÜNIVERSITESI REKTÖRÜ PROF. DR. YUNUS SÖ... BASKAN TOPRAK ISTANBUL ÜNIVERSITESI REKTÖRÜ PROF. DR. YUNUS SÖ... Portal : www.habermrt.com İçeriği : Gündem Adres : http://www.habermrt.com/3-bolge/avcilar/baskan-toprak-istanbul-universitesi-rektoru-prof-dr-yunus-soyleti-agir

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KURULUŞLARI BESLENME ve DİYET BİRİMİ DİABETLİ HASTALAR İÇİN BESLENME KILAVUZU FR-HYE-04-719-02

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KURULUŞLARI BESLENME ve DİYET BİRİMİ DİABETLİ HASTALAR İÇİN BESLENME KILAVUZU FR-HYE-04-719-02 FR-HYE-04-719-02 ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KURULUŞLARI BESLENME ve DİYET BİRİMİ DİABETLİ HASTALAR İÇİN BESLENME KILAVUZU Hazırlayan AD/BD/Birim(ler):Beslenme ve DiyetBirimi Sayfa 1 / 10 İlkyayın tarihi:

Detaylı

EUROSTUDENT ULUSAL ARAŞTIRMASI: TÜRKİYE SONUÇLARI

EUROSTUDENT ULUSAL ARAŞTIRMASI: TÜRKİYE SONUÇLARI EUROSTUDENT ULUSAL ARAŞTIRMASI: TÜRKİYE SONUÇLARI Prof. Dr. Nezih Güven (ODTÜ, Rektör Danışmanı) Doç. Dr. Ayşe Gündüz Hoşgör (ODTÜ,Sosyoloji Blm.) Y. Doç. Dr. Mustafa Şen (ODTÜ, Sosyoloji Bölümü) Bağlantı

Detaylı

Öğrencilerimizden Haber... Öğrencilerimizden Haber. Genel Merkezde Çay Partisi

Öğrencilerimizden Haber... Öğrencilerimizden Haber. Genel Merkezde Çay Partisi Öğrencilerimizden Haber... Öğrencilerimizden Haber Genel Merkezde Çay Partisi GGıda Mühendisleri Odası nın Ankara üniversiteleri temsilcilikleri arasında yaptıkları çay partisi Mart ayında gerçekleşti.

Detaylı

Dünyayı Değiştiren İnsanlar

Dünyayı Değiştiren İnsanlar Dünyayı Değiştiren İnsanlar MARIA MONTESSORI Hayatın en önemli dönemi üniversite çalışmaları değil, doğumdan altı yaşa kadar olan süredir. Çünkü bu, bir çocuğun gelecekte olacağı yetişkini inşa ettiği

Detaylı

Sayın Başkanım, Sayın Müdürüm, Protokolümüzün Değerli Mensupları, Çok kıymetli Hocalarım, Değerli Öğrenci Arkadaşlarım, Velilerimiz

Sayın Başkanım, Sayın Müdürüm, Protokolümüzün Değerli Mensupları, Çok kıymetli Hocalarım, Değerli Öğrenci Arkadaşlarım, Velilerimiz Sayın Başkanım, Sayın Müdürüm, Protokolümüzün Değerli Mensupları, Çok kıymetli Hocalarım, Değerli Öğrenci Arkadaşlarım, Velilerimiz ve Özellikle Canım Annem 1 Üniversite tercihlerini yaptığımız zaman,

Detaylı

Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Kulübü Başkanı Metin Baykal: Halkla ilişkilerci girişken olmazsa çok şeyi kaybeder..

Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Kulübü Başkanı Metin Baykal: Halkla ilişkilerci girişken olmazsa çok şeyi kaybeder.. Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Kulübü Başkanı Metin Baykal: Halkla ilişkilerci girişken olmazsa çok şeyi kaybeder.. SORU- Bize kısaca kendinizi tanıtır mısınız? hangi okullarda okudunuz bugüne kadar?

Detaylı

* ÇEVRE KORUMA HAFTASI * BABALAR GÜNÜ * RAMAZAN (ŞEKER) BAYRAMI * KULLANDIĞIMIZ ARAÇ VE GEREÇLER

* ÇEVRE KORUMA HAFTASI * BABALAR GÜNÜ * RAMAZAN (ŞEKER) BAYRAMI * KULLANDIĞIMIZ ARAÇ VE GEREÇLER KONULARIMIZ KAVRAMLARIMIZ * ÇEVRE KORUMA HAFTASI * BABALAR GÜNÜ * RAMAZAN (ŞEKER) BAYRAMI * KULLANDIĞIMIZ ARAÇ VE GEREÇLER RENK KAVRAMI: BEYAZ ŞEKİL KAVRAMI: SİLİNDİ SAYI KAVRAMI: 1DEN 20 KADAR SAYMA 17-18

Detaylı

DÜZEY B1 Avrupa Konseyi Ortak Dil Ölçütleri Çerçevesinde BÖLÜM 4 SINAV GÖREVLİSİNİN KİTAPÇIĞI. Dönem Kasım 2009 DİKKAT

DÜZEY B1 Avrupa Konseyi Ortak Dil Ölçütleri Çerçevesinde BÖLÜM 4 SINAV GÖREVLİSİNİN KİTAPÇIĞI. Dönem Kasım 2009 DİKKAT ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ Milli Eğitim ve Din İşleri Bakanlığı Devlet Dil Sertifikası DÜZEY B1 Avrupa Konseyi Ortak Dil Ölçütleri Çerçevesinde BÖLÜM

Detaylı

Dr. Mehmet AKYOL Manisa Bölge Müdürü 11 Ekim 2017

Dr. Mehmet AKYOL Manisa Bölge Müdürü 11 Ekim 2017 Dr. Mehmet AKYOL Manisa Bölge Müdürü 11 Ekim 217 Nüfus ve Göç Eğitim Sağlık Doğum Ölüm Evlenme ve Boşanma İşgücü Tüketim Fiyat Endeksleri Finansal Yatırım Araçları Sanayi Milli Gelir Dış Ticaret Yapı İzin

Detaylı

Giovanni dışında bütün örenciler çok çalışıyor. O hiç çalışmıyor ama sınıfın en başarılı öğrencisi. Çok iyi Türkçe konuşuyor.

Giovanni dışında bütün örenciler çok çalışıyor. O hiç çalışmıyor ama sınıfın en başarılı öğrencisi. Çok iyi Türkçe konuşuyor. OKUMA - ANLAMA: ÖĞRENCİLER HER GÜN NELER YAPIYORLAR? 1 Türkçe dersleri başladı. Öğrenciler her gün okula gidiyorlar, yeni şeyler öğreniyorlar. Öğretmenleri, Nazlı Hanım, her Salı ve her Cuma günü sınav

Detaylı

GAZETECİ YAZAR BÜLENT AKKURT BODRUM DA DEFNEDİLDİ

GAZETECİ YAZAR BÜLENT AKKURT BODRUM DA DEFNEDİLDİ GAZETECİ YAZAR BÜLENT AKKURT BODRUM DA DEFNEDİLDİ Önceki gün vefat eden gazeteci yazar Bülent Akkurt Bodrum da dostları, yakınlarının kollarında son yolculuğuna defnedildi. Bülent Akkurt un yazıları bir

Detaylı

SAĞLIKLI YAŞAM VE BESLENME ALIŞKANLIKLARI BİLGİ FORMU

SAĞLIKLI YAŞAM VE BESLENME ALIŞKANLIKLARI BİLGİ FORMU SAĞLIKLI YAŞAM VE BESLENME ALIŞKANLIKLARI BİLGİ FORMU KİŞİSEL BİLGİLER Adınız: Soyadınız: Doğum Tarihi: Doğum Yeri: Adres: (Ev) (İş) Telefon:(Ev): (İş) (Cep) E-mail: Eğitim Durumunuz: Mesleğiniz: KİLO

Detaylı

Prof. Dr. Cengiz Çokluk

Prof. Dr. Cengiz Çokluk Prof. Dr. Cengiz Çokluk (Anabilim Dalı Başkanı) 23 Nisan 1968 yılında Sinop ilinin Ayancık ilçesinde doğdu. İlk, orta ve liseyi Samsun da bitirdi. 1984-1990 tarihleri arasında Ondokuz Mayıs Üniversitesi

Detaylı

1 MART SALI 2 MART ÇARŞAMBA 3 MART PERŞEMBE 4 MART CUMA. 150 kcal EV TİPİ POĞAÇA DOMATES ÇORBA 1,5,6 1,3,5 SERPME TÜRK KAHVALTISI/ YUMURTA 1,2

1 MART SALI 2 MART ÇARŞAMBA 3 MART PERŞEMBE 4 MART CUMA. 150 kcal EV TİPİ POĞAÇA DOMATES ÇORBA 1,5,6 1,3,5 SERPME TÜRK KAHVALTISI/ YUMURTA 1,2 Tarih / 206 Sabah Kahvaltısı Alerjen Öğle Yemeği,,6 DOMATES ÇORBA 0 kcal EV TİPİ POĞAÇA,, MART BALIK PANE RÖŞTİ HELVA,2 6 20 kcal 280 kcal.6 EZOGELİN ÇORBA 20 kcal PEKMEZLİ KEK,, 2 MART KURU FASULYE 20

Detaylı

TEMEL, İLK 3 YILDA ATILIYOR!

TEMEL, İLK 3 YILDA ATILIYOR! Acıbadem Hastanesi Büyüme ve Ergenlik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Atilla Büyükgebiz ile, çocuğun doğumundan itibaren vücudunda hangi hormonların ne gibi işlevleri olduğunu, ilk 3 yılın önemini ve ergenlik

Detaylı

Şef Makbul Ev Yemekleri'nin sahibi Pelin Tüzün Quality of magazine'e konuk oldu

Şef Makbul Ev Yemekleri'nin sahibi Pelin Tüzün Quality of magazine'e konuk oldu Şef Makbul Ev Yemekleri'nin sahibi Pelin Tüzün Quality of magazine'e konuk oldu Hayallere inanmam, insan çok çalışırsa başarır Pelin Tüzün, Bebek te üç ay önce hizmete giren Şef makbul Ev Yemekleri nin

Detaylı

GAZ ANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI

GAZ ANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI ANAOKULU LKOKUL ORTAOKUL ANADOLU L SES FEN L SES CEM L ALEVL KOLEJ GAZ ANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI ÖĞRENCİNİN Adı : Soyadı : Sınıfı : Eylül 2013 Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe 2 Eylül 2013 Pazartesi

Detaylı

GÖLCÜK MESLEK YÜKSEK OKULU 7. DÖNEM ÖĞRENCİLERİ KOCAELİ FABRİKAMIZDA BECERİ EĞİTİMİNE BAŞLADI Sabahattin Gücin Eğitim Uzmanı İnsan Kaynakları Direktörlüğü 2001 yılında Ford Otomotiv Sanayi A.Ş. ile Kocaeli

Detaylı

ΤΠΟΤΡΓΔΙΟ ΠΑΙΓΔΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΣΙΜΟΤ ΙΓΡΤΜΑ ΓΙΑΥΔΙΡΙΗ ΑΠΟΓΔΤΜΑΣΙΝΩΝ ΚΑΙ ΒΡΑΓΙΝΩΝ ΔΠΙΜΟΡΦΩΣΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΣΩΝ ΚΡΑΣΙΚΑ ΙΝΣΙΣΟΤΣΑ ΔΠΙΜΟΡΦΩΗ

ΤΠΟΤΡΓΔΙΟ ΠΑΙΓΔΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΣΙΜΟΤ ΙΓΡΤΜΑ ΓΙΑΥΔΙΡΙΗ ΑΠΟΓΔΤΜΑΣΙΝΩΝ ΚΑΙ ΒΡΑΓΙΝΩΝ ΔΠΙΜΟΡΦΩΣΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΣΩΝ ΚΡΑΣΙΚΑ ΙΝΣΙΣΟΤΣΑ ΔΠΙΜΟΡΦΩΗ ΤΠΟΤΡΓΔΙΟ ΠΑΙΓΔΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΣΙΜΟΤ ΙΓΡΤΜΑ ΓΙΑΥΔΙΡΙΗ ΑΠΟΓΔΤΜΑΣΙΝΩΝ ΚΑΙ ΒΡΑΓΙΝΩΝ ΔΠΙΜΟΡΦΩΣΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΣΩΝ ΚΡΑΣΙΚΑ ΙΝΣΙΣΟΤΣΑ ΔΠΙΜΟΡΦΩΗ ΣΕΛΙΚΕ ΕΝΙΑΙΕ ΓΡΑΠΣΕ ΕΞΕΣΑΕΙ ΥΟΛΙΚΗ ΥΡΟΝΙΑ: 2012-2013 Μάθημα: Σοσρκικά

Detaylı

BODRUM EMNİYET MÜDÜRÜ HALUK BAŞ HAKKARİYE TAYİN OLDU

BODRUM EMNİYET MÜDÜRÜ HALUK BAŞ HAKKARİYE TAYİN OLDU BODRUM EMNİYET MÜDÜRÜ HALUK BAŞ HAKKARİYE TAYİN OLDU 2017 yılı Ocak ayından beri Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü görevini yürüten Haluk Baş, Emniyet Genel Müdürlüğü nün 2017 Normal Şark Atama Tayinleri kapsamında

Detaylı

DEPREMLERINI IZINI, URARTU KALESINDE SÜRÜYORLAR

DEPREMLERINI IZINI, URARTU KALESINDE SÜRÜYORLAR Portal Adres DEPREMLERINI IZINI, URARTU KALESINDE SÜRÜYORLAR : www.haberciniz.biz İçeriği : Gündem : http://www.haberciniz.biz/depremlerini-izini-urartu-kalesinde-suruyorlar-3129887h.htm 1/2 DEPREMLERINI

Detaylı

Bu kitabın sahibi:...

Bu kitabın sahibi:... BİYOGRAFİ 1 3 Bu kitabın sahibi:... İçindekiler Bu Kitabın Konusu Benim, 9 Ben, Marie Curie, 13 Uçan Üniversite, 18 İlk Aşk, 23 Paris, 27 Aşk Göz Kırpıyor!, 31 Maddenin İçinden Geçen Işınlar, 35 Aşk,

Detaylı

Hüseyin BOZKURT 2. İLETİM TESİS VE İŞLETME GRUP MÜDÜRÜ

Hüseyin BOZKURT 2. İLETİM TESİS VE İŞLETME GRUP MÜDÜRÜ Hüseyin BOZKURT GRUP MÜDÜRÜ 1974 yılında Manisa/Salihli de doğdu. İlk ve ortaöğretimini İzmir de tamamladı. 1996 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. 1992 yılında

Detaylı

SAĞLIKLI BESLENME VE MENÜ PLANLAMA BİLKENT ÜNİVERSİTESİ KAFETERYALAR İŞLETMESİ MÜDÜRLÜĞÜ

SAĞLIKLI BESLENME VE MENÜ PLANLAMA BİLKENT ÜNİVERSİTESİ KAFETERYALAR İŞLETMESİ MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIKLI BESLENME VE MENÜ PLANLAMA BİLKENT ÜNİVERSİTESİ KAFETERYALAR İŞLETMESİ MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK; Fiziksel, zihinsel ve sosyal yönden tam bir iyilik halidir. BESLENME; Büyüme, gelişme, sağlıklı ve üretken

Detaylı

BİZİM NESLİN UŞAKLARI (BNU) DERNEĞİ BURS FAALİYETİ

BİZİM NESLİN UŞAKLARI (BNU) DERNEĞİ BURS FAALİYETİ BİZİM NESLİN UŞAKLARI (BNU) DERNEĞİ BURS FAALİYETİ Misyonumuz Memleketi Trabzon olan veya Trabzon şehrine, coğrafyasına, insanına gönül vermiş, maddi olanaksızlıkları bulunan başarılı öğrencilerin öğrenimlerine

Detaylı

NEJAT İŞLER İSTANBUL'A SEVK EDİLDİ

NEJAT İŞLER İSTANBUL'A SEVK EDİLDİ NEJAT İŞLER İSTANBUL'A SEVK EDİLDİ Acıbadem Bodrum Hastanesi Başhekimi Dr. Aydın Aksoy: HASTAMIZ UÇAK AMBULANS İLE İSTANBUL A TRANSFER EDİLMİŞTİR 17 Ocak 2014 tarihinde Acıbadem Bodrum Hastanesi Acil Servisi

Detaylı

Organ bağışında bulunan herkesin organları kullanılabilir mi?

Organ bağışında bulunan herkesin organları kullanılabilir mi? Organ Doku Birimi ve Bağış Organ Bağışı Başka Hayatlara Can Katmaktır Organ bağışı nedir? Organ bağışı kişinin hayatta iken kendi özgür iradesiyle, organlarının bir kısmını veya tamamını ölümünden sonra

Detaylı

21 yıllık tecrübesiyle SiNCAN da

21 yıllık tecrübesiyle SiNCAN da 21 yıllık tecrübesiyle SiNCAN da geleceğin mimarı nesiller artık bizim ellerimizde, güvenle... Keşke Hep Çocuk Kalsak! Büyüyünce ne olacaksın diye sorarlar. Oysa çocuk kalmak en güzel şey değil midir?

Detaylı

BİZ KİMİZ? ODTÜ Atatürkçü Düşünce Topluluğu, Atatürk ü ve ideolojisini daha iyi tanımak ve tanıtmak için 1989 yılında ODTÜ Kültür İşleri Müdürlüğü bünyesinde kurulmuş olan bir düşünce topluluğudur. Atatürkçü

Detaylı

HKMO B ü l t e n i Haziran 2002

HKMO B ü l t e n i Haziran 2002 HKMO B ü l t e n i Haziran 2002 1954 yılında Denizli-Acıpayam'da doğdu, 1979 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Harita ve Kadastro Mühendisliği bölümünü bitirdi. 1987 yılı HKMO İzmir Şubesi kurucu üyesi,

Detaylı

PROF. DR. SERPİL UĞUR BAYSAL IN ÖZGEÇMİŞİ, 14 Ocak 2015

PROF. DR. SERPİL UĞUR BAYSAL IN ÖZGEÇMİŞİ, 14 Ocak 2015 PROF. DR. SERPİL UĞUR BAYSAL IN ÖZGEÇMİŞİ, 14 Ocak 2015 Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı, Sosyal Pediyatri Bilim Dalı ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

Detaylı

Sağlıklı Büyüyelim! Sağlıklı olmak ve sağlıklı büyümek için yeterli ve dengeli beslenmeliyiz.

Sağlıklı Büyüyelim! Sağlıklı olmak ve sağlıklı büyümek için yeterli ve dengeli beslenmeliyiz. Sağlıklı Büyüyelim! Sağlıklı olmak ve sağlıklı büyümek için yeterli ve dengeli beslenmeliyiz. Arkadaşlarımızla yorulmadan oynayabilmek, güçlü kas ve kemiklere sahip olmak için dengeli beslenmenin yanında

Detaylı

GEBELİKTE YETERLİ ve DENGELİ BESLENME

GEBELİKTE YETERLİ ve DENGELİ BESLENME GEBELİKTE YETERLİ ve DENGELİ BESLENME NEDEN ÖNEMLİDİR? Hayat sağlıkla güzeldir BESLENME ve DİYET POLİKLİNİĞİ Gebelik öncesi ideal ağırlığında olan yetişkin kadınların ortalama 9-14 kg arasında (ayda 1-1,5kg)

Detaylı

A1 DÜZEYİ A KİTAPÇIĞI NOT ADI SOYADI: OKUL NO:

A1 DÜZEYİ A KİTAPÇIĞI NOT ADI SOYADI: OKUL NO: A1 DÜZEYİ ADI SOYADI: OKUL NO: NOT OKUMA 1. Aşağıdaki metni -(y/n)a, -(n)da, -(n)dan, -(y/n)i ve -(I)yor ekleriyle tamamlayınız. (10 puan) Sevgili Ayşe, Nasılsın? Sana bu mektubu İstanbul dan yazıyorum.

Detaylı

Bölge Uzmanı Nihai Form

Bölge Uzmanı Nihai Form Bölge Uzmanı Nihai Form KİŞİSEL BİLGİLER Ad: Mustafa Soyad: Yeten TC Kimlik No: 30787249774 Uyruk: T.C Cinsiyet: Erkek Doğum Yeri: İnegöl Doğum Tarihi: 21/04/1996 Telefon: 05300767533 Eposta Adresi: mustafayeten@hotmail.com

Detaylı

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΔΟΚΙΜΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΕΞΙ ( 6 ) ΣΕΛΙΔΕΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΔΟΚΙΜΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΕΞΙ ( 6 ) ΣΕΛΙΔΕΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2011-2012 Μάθημα: Τουρκικά Επίπεδο: 1 Διάρκεια: 2 ώρες Ημερομηνία:

Detaylı

GELECEGIN MUCITLERI ROBOT YAPMAYI ÖGRENIYOR

GELECEGIN MUCITLERI ROBOT YAPMAYI ÖGRENIYOR GELECEGIN MUCITLERI ROBOT YAPMAYI ÖGRENIYOR Portal : www.haberinozu.com İçeriği : Gündem Tarih : 03.01.2016 Adres : http://www.haberinozu.com/genel/gelecegin-mucitleri-robot-yapmayi-ogreniyor-h303269.html

Detaylı

Yakın Doğu Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu

Yakın Doğu Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Yakın Doğu Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Yaşlı Bakım-Ebelik 2. Ders YB 205 Beslenme İkeleri 2015 Uzm. Dyt. Emine Ömerağa emine.omeraga@neu.edu.tr BESLENME Dünya Sağlık Örgütü (WHO-DSÖ)

Detaylı

ÇOCUK EĞİTİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

ÇOCUK EĞİTİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ÖRNEK GÖRSEL Proje İçin Son Kontroller Yapıldı Destekliyor projesi Aralık ayında son bulurken projenin asıl önemli kısmı olan sürdürülebilirlik aşaması için çalışmalar başladı. Proje kapsamında destek

Detaylı

CMC, EKIBINI HAKAN SARAN ILE GÜÇLENDIRDI

CMC, EKIBINI HAKAN SARAN ILE GÜÇLENDIRDI Portal Adres CMC, EKIBINI HAKAN SARAN ILE GÜÇLENDIRDI : www.maxihaber.net İçeriği : Bilişim/Teknoloji Tarih : 03.08.2014 : http://www.maxihaber.net/fotolar/2014_foto/agustos_2014/mh_cmc_atama_03082014.htm

Detaylı

AYAKTAN HASTA BESLENME ve DİYET DEĞERLENDİRME FORMU

AYAKTAN HASTA BESLENME ve DİYET DEĞERLENDİRME FORMU AYAKTAN HASTA BESLENME ve DİYET DEĞERLENDİRME FORMU Adı, Soyadı: Hasta ID No: Doğum Tarihi (Gün/Ay/Yıl): / / Cinsiyeti: K E Uyruğu: KKTC TC Diğer: Kimlik No: Sosyal Güvencesi: Ücretli Hasta Devlet Sevkli

Detaylı

HALK FAKTORİNG A.Ş. MEVCUT YÖNETİM KURULU ÜYELERİ

HALK FAKTORİNG A.Ş. MEVCUT YÖNETİM KURULU ÜYELERİ HALK FAKTORİNG A.Ş. MEVCUT YÖNETİM KURULU ÜYELERİ ERDAL ERDEM Halk Faktoring A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı 1971 yılında Çankırı`da doğdu. Afyon Kocatepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Detaylı

1.KİTAP ATATÜRK ANLATIYOR, ÇOCUKLUĞUM

1.KİTAP ATATÜRK ANLATIYOR, ÇOCUKLUĞUM ATATÜRK ANLATIYOR 1 2 1.KİTAP ATATÜRK ANLATIYOR, ÇOCUKLUĞUM Sahibi Atatürkçü Düşünce Derneği adına: Tansel ÇÖLAŞAN Yazı Kurulu Ayşe Nejla ÖZDEMİR (ADD önceki GYK Üyesi, Matematik Öğretmeni ) Alaattin ATALAY

Detaylı

Pazartesi İzmir Basın Gündem

Pazartesi İzmir Basın Gündem 21.03.2016 Pazartesi İzmir Basın Gündem İZMİR İN KALBİ İKÇÜ DE ATIYOR! İzmir de kalp nakli gerçekleştiren ikinci merkez olan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, iki

Detaylı

Kıbrıs'ta öğrenci olmak

Kıbrıs'ta öğrenci olmak On5yirmi5.com Kıbrıs'ta öğrenci olmak Kıbrıs'ı tercih etmek isteyenler, bu haberimizi okumadan tercih formlarını doldurmayın! Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2012 Perşembe (oluşturma : 4/13/2019) Zuhal Erkek'in

Detaylı

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNE 50 GÜN KALA TÜRKİYE DE SON SİYASİ DURUM

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNE 50 GÜN KALA TÜRKİYE DE SON SİYASİ DURUM CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNE 50 GÜN KALA TÜRKİYE DE SON SİYASİ DURUM CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNE 50 GÜN KALA TÜRKİYE'DE SON 1 SİYASİ DURUM Web: Eposta: bilgi@tusiar.com Adres: Yenişehir Mahallesi Hastane Caddesi

Detaylı

ENGELLI ATAMASI EKPSS SONUÇLARI

ENGELLI ATAMASI EKPSS SONUÇLARI Portal Adres ENGELLI ATAMASI EKPSS SONUÇLARI : www.haberahval.com İçeriği : Gündem Tarih : 05.09.2014 : http://www.haberahval.com/engelli-atamasi-suba-h050459.html 1/9 2/9 3/9 4/9 5/9 6/9 7/9 8/9 9/9 Portal

Detaylı

Türkiye'nin en rekabetçi illeri "yorgun devleri"

Türkiye'nin en rekabetçi illeri yorgun devleri Türkiye'nin en rekabetçi illeri "yorgun devleri" Türkiye nin kalkınmasında önemli rol üstlenen İstanbul, Ankara ve İzmir, iller arasında rekabet sıralamasında da öne çıktı. İSTANBUL - Elif Ferhan Yeşilyurt

Detaylı

10.12.2014 Çarşamba İzmir Basın Gündemi

10.12.2014 Çarşamba İzmir Basın Gündemi 10.12.2014 Çarşamba İzmir Basın Gündemi Katip Çelebi'nin Rektörü Prof. Galip Akhan İzmir'in en genç devlet üniversitesi Katip Çelebi Üniversitesi'nde rektörlük seçimi sonuçlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip

Detaylı

NEDEN? Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerini. Seçmeliyim

NEDEN? Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerini. Seçmeliyim NEDEN? Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerini Seçmeliyim 1. İŞ İMKANI Üniversite Mezunu İŞSİZ sayısı? 828 BİN 1. İŞ İMKANI Meslek lisesi mezunu olarak, üniversiteye gidemesen bile, aldığın eğitimle iş bulma

Detaylı

T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı. BASIN DUYURUSU (13 Ağustos 2010) 2010-ÖSYS MERKEZİ YERLEŞTİRME SONUÇLARI

T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı. BASIN DUYURUSU (13 Ağustos 2010) 2010-ÖSYS MERKEZİ YERLEŞTİRME SONUÇLARI T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı BASIN DUYURUSU (13 Ağustos 2010) 2010-ÖSYS MERKEZİ YERLEŞTİRME SONUÇLARI 11 Nisan 2010 da yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS)

Detaylı

ANOREKTAL MALFORMASYON DERNEĞİ

ANOREKTAL MALFORMASYON DERNEĞİ ANOREKTAL MALFORMASYON DERNEĞİ www.armtr.org Yazan: Billur Demiroğulları Çizen: Yasemin Erdem Kontrol: Özlem Küçükfırat Bilgi (Çocuk Gelişim Uzmanı) Bu hikaye kitabının her türlü yayın hakkı Anorektal

Detaylı

sağlıklı çocuklar, mutlu aileler FOR WOMEN OF STYLE & SUBSTANCE medya kit wwww.parentsturkiye.com

sağlıklı çocuklar, mutlu aileler FOR WOMEN OF STYLE & SUBSTANCE medya kit wwww.parentsturkiye.com FOR WOMEN OF STYLE & SUBSTANCE medya kit wwww.parentsturkiye.com STYLE & SUBSTANCE misyonumuz Sevgi dolu, güvenli bir aile ortamı her çocuğun hakkıdır. Parents, ebeveynlerin karşılaşabileceği her sorunu

Detaylı

Aziz Ogan: Kültürel ve Tarihsel Hazinelerin İzinde Bir Arkeolog ve Müzeci

Aziz Ogan: Kültürel ve Tarihsel Hazinelerin İzinde Bir Arkeolog ve Müzeci Eylül 2017 Aziz Ogan: Kültürel ve Tarihsel Hazinelerin İzinde Bir Arkeolog ve Müzeci Aziz Ogan, 30 Aralık 1888 tarihinde Edremitli Hacı Halilzade Ahmed Bey'in oğlu olarak İstanbul'da dünyaya geldi. Kataloglama

Detaylı

T.C. YENİCE KAYMAKAMLIĞI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü

T.C. YENİCE KAYMAKAMLIĞI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü T.C. YENİCE KAYMAKAMLIĞI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Taşımalı Ilko g retim Yemek Memnuniyet Anketi (Veli ) ANKETE KATILAN: 933 Müdürlüğümüzce 25/03/2013 13/04/2013 tarihleri arasında taşımalı eğitimden

Detaylı

Engellilik ve Sosyal Hizmet

Engellilik ve Sosyal Hizmet Engellilik ve Sosyal Hizmet DİKKAT! Bu testte 20 soru bulunmaktadır. Cevaplarınızı, cevap kâğıdınızın Engellilik ve Sosyal Hizmet testi için ayrılan kısmına işaretleyiniz. 1., vücu aki bir enzimin eksik

Detaylı

Başbakan Yıldırım, Mersin Şehir Hastanesi Açılış Töreni nde konuştu

Başbakan Yıldırım, Mersin Şehir Hastanesi Açılış Töreni nde konuştu Başbakan Yıldırım, Mersin Şehir Hastanesi Açılış Töreni nde konuştu Şubat 03, 2017-5:56:00 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım, Mersin Şehir Hastanesi'nin ve yapımı tamamlanan

Detaylı

OKUL MÜDÜRÜMÜZLE RÖPORTAJ

OKUL MÜDÜRÜMÜZLE RÖPORTAJ OKUL MÜDÜRÜMÜZLE RÖPORTAJ Kendinizden biraz bahseder misiniz? -1969 yılında Elazığ'da dünyaya geldim. İlk orta ve liseyi orada okudum. Daha sonra üniversiteyi Van 100.yıl Üniversitesi'nde okudum. Liseyi

Detaylı

Bakanımız, Çocuk Bakım Kuruluşları Öz Değerlendirme Toplantısında

Bakanımız, Çocuk Bakım Kuruluşları Öz Değerlendirme Toplantısında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Yayın Organı Mart 2014 Yıl: 1 Sayı: 10 Bakanımız, Çocuk Bakım Kuruluşları Öz Değerlendirme Toplantısında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Çocuk Hizmetleri

Detaylı

MERHABA ARKADAŞLAR BEN YEŞİLCAN!

MERHABA ARKADAŞLAR BEN YEŞİLCAN! MERHABA ARKADAŞLAR BEN YEŞİLCAN! Sağlıklı olan ne varsa yaparım. Zararlı olan her şeyle savaşırım. Kötülerin düşmanı, iyilerin dostuyum. Zor durumda kaldığınızda İmdaat! diye beni çağırabilirsiniz. Sesinizi

Detaylı

Diyabette Beslenme. Diyabet

Diyabette Beslenme. Diyabet Diyabette Beslenme Diyabet BR.HLİ.044 Diyabet Hastası Nasıl Beslenmeli? Halk arasında şeker hastalığı olarak adlandırılan diyabet, düzenli beslenme programı gerektirir. Düzenli ve bilinçli bir beslenme

Detaylı

Türkiye de üniversiteye giremeyen öğrenciler Fas ta üç dil öğreniyor

Türkiye de üniversiteye giremeyen öğrenciler Fas ta üç dil öğreniyor Türkiye de üniversiteye giremeyen öğrenciler Fas ta üç dil öğreniyor Türkiye deki üniversite imkanlarının zorluğu ve kontenjan sıkıntısı öğrencileri değişik arayışlara itiyor. Her yıl 50 binin üzerinde

Detaylı

TERCİH ETTİĞİN OKOL GELECEĞİNDİR MEVLÜT ÇELİK 8.SINIF KAVRAM HARİTASI. Mevlüt Çelik. T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük

TERCİH ETTİĞİN OKOL GELECEĞİNDİR MEVLÜT ÇELİK 8.SINIF KAVRAM HARİTASI. Mevlüt Çelik. T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük YURDUMUZUN İŞGALİNE TEPKİLER YA İSTİKLÂL YA ÖLÜM TERCİH ETTİĞİN OKOL GELECEĞİNDİR MEVLÜT ÇELİK 19.yy.sonlarına doğru Osmanlı parçalanma sürecine girmişti. Bu dönemde

Detaylı

Sağlıklı besleniyoruz Sağlıkla büyüyoruz. Diyetisyen Serap Orak Tufan

Sağlıklı besleniyoruz Sağlıkla büyüyoruz. Diyetisyen Serap Orak Tufan Sağlıklı besleniyoruz Sağlıkla büyüyoruz Diyetisyen Serap Orak Tufan İstanbul 2015 NEDEN OKULA GİDERİZ? PEKİ NEDEN YEMEK YERİZ? Hastalanmamak için Daha Güçlü olmak için Daha çabuk büyümek için Karnımızı

Detaylı

Selman DEVECİOĞLU. Gönül Gözü

Selman DEVECİOĞLU. Gönül Gözü Selman DEVECİOĞLU Gönül Gözü SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ ENGELLİLER BİRİMİ YAYINLARI Yayın No: 4 Editör Prof. Dr. Recep Toparlı Baskı Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Matbaası Kapak ve İç Düzen Sivas Cumhuriyet

Detaylı

TABURCUYUZ, YA SONRASI?

TABURCUYUZ, YA SONRASI? TABURCUYUZ, YA SONRASI? Uzm. Hemş. Emel DİLEK Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi İç Hastalıkları ABD Annem, 67 yaşında, Emekli öğretmen, HT hastası, 2002 yılında geçirmiş olduğu beyin ameliyatı sonrası

Detaylı