Yeni Başlayanlar için Kütüphane Rehberi 3. SCOPUS Veri Tabanına Göre Üniversitemizin Akademik Performansı ( )

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Yeni Başlayanlar için Kütüphane Rehberi 3. SCOPUS Veri Tabanına Göre Üniversitemizin Akademik Performansı ( )"

Transkript

1

2 Bu sayıda: Yeni Başlayanlar için Kütüphane Rehberi 3 SCOPUS Veri Tabanına Göre Üniversitemizin Akademik Performansı ( ) 7 MENDELEY Kurumsal Sürümü Hizmete Sunuldu 11 Telif Hakkı, İntihal ve İntihal Programları (ithenticate, Turnitin) Eğitimleri 13 Türkiye Akademik Arşivi 14 Koleksiyonumuzu Birlikte Geliştirelim 15

3 Yeni Başlayanlar için Kütüphane Rehberi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı olarak, öğrencilerimizin eğitim hayatlarını daha renkli kılmak, boş vakitlerini değerlendirmelerini sağlamak ve araştırma faaliyetlerini daha zevkli hale getirmek için verdiğimiz hizmetler bulunmaktadır. Özellikle yeni kayıt öğrencilerimiz bu yazımız ile bir araştırma kütüphanesinde araştırma yapmanın ve boş zamanlarını değerlendirmenin farklı yollarını keşfedecekler. Kütüphanemizde eğitim veya araştırma faaliyetlerinizi destekleyecek ve sizin gelişiminizi sağlayacak çok çeşitli kaynaklar bulabilirsiniz. Kütüphanemizde ve birim kütüphanelerimizin koleksiyonunda yer alan yaklaşık basılı kitap arasından kişisel gelişim, dil ve edebiyat, bilim ve çok çeşitli konularda size hitap eden bir kitap bulabilirsiniz. Özellikle aradığınız ve okumayı istediğiniz bir kitap varsa kütüphane kataloğumuzdan tarama yaparak kütüphanede olup olmadığını önceden kontrol edebilirsiniz. Kataloğumuza buradan ulaşabilirsiniz. Katalog tarama için kütüphanemizde görevli personellerden yardım alabilirsiniz. Görevli personele ulaşamadığınız zamanlarda Web sayfamızda yer alan kullanım rehberi size yardımcı olacaktır. Aşağıda sol kısımda katalog sorgulama ekranımızı, sağ kısımda ise, size taramalarınızda yardımcı olabilecek katalog tarama rehberimize nasıl erişebileceğinizi bulacaksınız.

4 Ayrıca kütüphanemiz 44 adet online veri tabanına abonedir. Bu veri tabanları aracılığıyla yaklaşık elektronik dergiye, elektronik kitaba tam metin olarak erişebilmekteyiz.yaklaşık uluslararası teze ise bibliyografik erişim mümkündür. Ayrıca, 30 bilgisayar kullanım kapasitesi ile ücretsiz internet hizmetinden sosyal amaçlı faydalanabilir, ödev ve araştırmalarınızı kütüphanede yapabilirsiniz. Projeksiyonlu çalışma odasında internete bağlantılı bilgisayarımız ile sunumlarınızı hazırlayabilir ve sunum düzenleyebilirsiniz.

5 Arkadaşlarınızla birlikte görsel işitsel koleksiyonumuzdan bir film ya da belgesel seçebilir ders aralarınızda kütüphanemiz seminer odasında film izleyebilirsiniz. Grup çalışma odalarında arkadaşlarınız ile birlikte gruplar halinde sesli bir şekilde çalışabilirsiniz. Danışma masasından kimlik karşılığı alabileceğiniz satranç takımları ile satranç odasında satranç oynayabilirsiniz.

6 Yeni yapılan kütüphane binamız ile 7 gün 24 saat açık olarak daha çağdaş kütüphanecilik hizmetleri vereceğiz! Daha fazlası için Kütüphanemizi ziyaret edin!

7 Scopus Veri Tabanına Göre Üniversitemizin Akademik Performansı ( ) SCOPUS, bibliyometrik araçlarla birlikte araştırmayı izlemeye, analiz etmeye ve görselleştirmeye yarayan; hakemli yayınlardan oluşan dünyanın en büyük ve kapsamlı makale özü ve atıf veri tabanıdır. SCOPUS da Adnan Menderes Üniversitesi adresli yayın gözükmektedir. Bu yayınlar yıllarında yapılmış yayınlardır ( 2016 yılı henüz tamamlanmadığı için bu sayı yıl sonunda değişiklik gösterebilir). Bu yayınlardan sı makale, 160 sı mektup, 147 inceleme, 105 konferans bildirisi, 50 si kitap bölümü, geriye kalan ise diğer yayınlardır. Aşağıda üniversitemizin 22 yılda ürettiği yayınların yıllara göre tablo ve grafiksel dağılımı görülmektedir.

8 En Çok Hangi Dergilerde Yayın Yapılıyor? Aşağıda, solda yer alan tabloda en çok yayın yapılan dergiler görülmektedir. Sağda ise ilk beş derginin karşılaştırmalı yayın dağılımı görülmektedir.

9 En Çok Hangi Alanlarda Yayın Yapılıyor? Aşağıda, solda yer alan tabloda en çok yayın yapılan disiplinler, sağda ise bu disiplinlerin toplam yayın içinde yüzdelik dağılımlarını görebilirsiniz.

10 En Çok İşbirliği Yapılan Kurumlar Aşağıda yer alan tabloda en çok ortak yayın üretilen kurumlar ve ortak yayın sayısını bulabilirsiniz. En Çok İşbirliği Yapılan Ülkeler Aşağıda yer alan tabloda ise en çok hangi ülkelerde yer alan akademisyenler ile ortak yayın üretildiğini görebilirsiniz. SCOPUS veri tabanından elde ettiğimiz sonuçlara göre, üniversitemiz adresli en çok yayın 2015 yılında yapılmıştır, en çok yayın üretilen alan tıp ve sağlık bilimleri olmakla birlikte en çok yayın yapılan ilk beş dergi veterinerlik alanındadır. Akademisyenlerimiz kendi üniversitemizin dışında en çok Ege Üniversi- tesi ndeki meslektaşları ile yayın ortak yayın üretirken, Türkiye dışında en çok Amerika daki meslektaşları ile ortak yayın üretmiştir. Scopus veri tabanını ziyaret etmek için

11 MENDELEY Kurumsal Sürümü (MIE) Hizmete Sunuldu! Mendeley araştırmacıların verimliliğini ve araştırmacı işbirliklerini artıran ücretsiz bir referans yönetim aracı ve akademik işbirliği ağıdır. Mendeley aynı zamanda yayınları düzenlemenizi, not almanızı ve atıf vermenizi sağlayan etkin bir referans yönetim sistemidir. Bununla birlikte, benzer alanlardaki araştırmacıların bir araya gelmesine ve yeni araştırma trendlerini takip etmelerine olanak sağlayan, dünyada 4 milyondan fazla kullanıcısı olan bir akademik işbirliği ağıdır. Mendeley İle Neler Yapabilirsiniz? Otomatik olarak referanslarınızı istediğiniz stilde oluşturur, Online olan diğer araştırmacılarla işbirliği yapmanızı sağlar, Bilgisayarınızda yer alan okunacak ve okunmuş makalelerinizi organize eder, Okuduğunuz makaleleri temel alarak size aynı konuda okuyabileceğiniz başka makaleleri önerir, Yanınızda bilgisayarınız olmasa dahi, bilgisayarınıza indirdiğiniz makalelere online olarak erişim imkanı sağlar, Akıllı telefonlarınız ve tabletlerinizle istediğiniz yerde makalelerinizi okuma imkanı verir Mendeley e erişim sağlamak, üye olmak ve desktop versiyonunu yüklemek için bu adresi ziyaret edebilirsiniz:

12 Mendeley Kurumsal Sürüm ile; Daha fazla depolama alanı(5 GB) araştırmacıların kendi kişisel kütüphanelerinde daha da fazla tam metin makale kaydetme ve organize etme imkanı tanır ve bulutta yedekleme için daha fazla online yer verir. Araştırmacılara daha fazla özel çalışma grubu kurma ve dünyanın herhangi bir yerinde daha fazla meslektaş ve ortak ile işbirliği imkânı sağlar Araştırmacılara, kendi özel kütüphanelerine çok daha değerli içerik ekleme ve günlük görevlerinde zaman tasarrufu ile üretkenliklerini artırma imkânı tanır. Mezun olan veya üniversiteden ayrılan bir araştırmacı 12 ay daha Mendeley in kurumsal haklarından faydalanabilir. Kurumsal sürüm ile 2 GB kullanım alanınız 5 GB a çıkıyor! Mendeley Kurumsal Sürüm den ve yükseltilmiş haklardan yararlanabilmek için; kurumsal adresinizi (@adu.edu.tr ya kullanarak bir Mendeley hesabı oluşturmanız gerekmektedir. Hesabınız oluşturulduktan sonra 24 saat içerisinde otomatik olarak kurumsal grubumuza dahil edilerek yükseltilmiş haklardan yararlanabileceksiniz. Alternatif olarak kişisel ile önceden oluşturulmuş bir Mendeley hesabınız varsa Mendeley de kurumsal grup (Adnan Menderes University) sayfamıza giderek sağ üstte yer alan Join this group linkini tıklamanız ve onay e-malini almak için kurumsal adresinizi girmeniz gerekmektedir Mendeley hızlı başvuru klavuzu için tıklayınız! Mendeley kullanım rehberi için tıklayınız! Mendeley kurumsal sürüm hakkında bilgi almak için tıklayınız! Mendeley kullanım eğitimi almak için lütfen formu doldurun!

13 Telif Hakkı, İntihal ve İntihal Programları (ithenticate ve Turnitin) Eğitimleri Elektronik Yayınlar Servisi olarak, talep eden araştırmacılarımıza, gruplara ve bölümlere bilgi okuryazarlığı, araştırma teknikleri ve uygulamalı olarak veri tabanları eğitimleri vermekteyiz. Kütüphanemiz tarafından Eğitim döneminde 8 bölüm ve 1 öğrenci topluluğu olmak üzere 558 öğrenciye, personele ve araştırmacıya eğitim verilmiştir. Verdiğimiz eğitimler ile araştırmacıların daha kısa sürede, doğru kaynakları kullanarak, daha isabetli yayınlara ulaşması sağlanmaktadır. Öğrencilerin ise, bilimsel kaynakları kullanarak kendi kendine araştırma yapabilecek düzeye gelmesi amaçlanmaktadır. Bu sayede öğrencilere araştırma yapma yeteneği kazandırılmaktadır. Eğitimlerimizi araştırmacılarımızın ihtiyaçlarına göre çeşitlendirerek rutin olarak verdiğimiz bu eğitimlere telif hakkı ve intihal konuları da eklenmiştir. Bu eğitimlerimizde telif hakkının ve intihalin ne olduğu ve önemi tartışılmakta, özellikle intihalden kaçınmak için izlenmesi gereken yol anlatılmaktadır. Günümüzde bilinçli veya bilinçsiz yapılan intihalin saptanmasını sağlayan, taranan kaynağa ilişkin orjinallik raporu veren yazılımlar bulunmaktadır. Kütüphanemiz araştırmacıları için bu yazılımlara kurumsal olarak ve ULAKBİM- Ekual aracılığıyla abone olmuştur. ithenticate, Ulakbim aracılığıyla abone olunan bir yazılım olup makale ve kitap bölümleri için kullanılmaktadır. Turnitin ise kurumsal olarak abone olduğumuz bir yazılımdır. Özellikle enstitülerce istenen tez orjinallik raporları için abone olduğumuz bir programdır. Araştırmacılarımız, telif hakkı ve intihal eğitimleri ile birlikte özel olarak ithenticate, Turnitin programlarının eğitimi talebinde de bulunabilirler. Kütüphanemizden eğitim talep eden araştırmacılarımız, dış hat: (256) iç hat: 2008 telefon numaraları ile, Web Sayfamızda yer alan Eğitim İstek Formunu doldurarak veya, E-posta: kutuph@adu.edu.tr e-posta adresinden iletişime geçebilirler.

14 Türkiye Akademik Arşivi TÜBİTAK-Ulakbim tarafından geliştirilen Türkiye Akademik Arşivi bir açık erişim oluşumudur. Böyle bir platform oluşturulması sitede şu sebeplerle açıklanmaktadır. Ülkemizde 200 e yakın üniversite ve araştırma kurumu bulunmaktadır. Türkiye de parçalı durumda bulunan ve açık erişime uygun bilimsel akademik içeriklerin, tek merkezden ve yaygın olarak ulaşılabilmesini sağlamayı amaçlıyoruz. Bu, içeriklere hem ülke içinden hem de uluslararası alanlardan daha kolay ve güvenilir olarak ulaşılabilmesini sağlayacaktır. Türkiye de çalışan akademisyen ve araştırmacıların, ayrı ayrı kurumların arşivlerine ulaşmaları hem her zaman mümkün değil hem de külfetli bir iştir. Bilgiye daha kolay ve istikrarlı ulaşılabilmesini temin amacıyla bu uygulamayı geliştirmeye karar verdik. Açık Erişim Nedir? Açık erişim, araştırma çıktılarının, yayıncı telif hakkı anlaşmaları tarafından dayatılan kısıtlamalar olmadan, yaygın, online ve ücretsiz olarak hemen kullanıma sunulabilmesidir. Açık erişim, akademisyenler tarafından üretilen ve ücretsiz yayın için verdiği çıktıları, ayrıca hakemli dergi makaleleri, bildiriler ve diğer yayınları içerir. Açık erişim avantajlarından bazıları şunlardır: Erişimin büyük oranda gelişimi Görünürlüğün artması ve yüksek atıf oranları Bilgiye serbest erişim Türkiye Akademik Arşive Erişim için tıklayınız! ADÜ Açık Erişim Platformu için tıklayınız!

15 Koleksiyonumuzu Birlikte Geliştirelim! Sevgili Araştırmacılarımız, Basılı ve elektronik koleksiyonumuzla üniversitemize ve akademik bir kütüphaneye yakışır bir şekilde hizmet vermeye çalışmaktayız. Yakın bir zamanda inşaatı bitecek olan yeni bilgi merkezimize taşınacağız. Yeni bilgi merkezimizde sizin katılımınız ve işbirliğiniz ile koleksiyonumuzu geliştirerek size daha iyi hizmet vermeyi amaçlıyoruz. Araştırmalarınızda ve derslerinizde kullanabileceğiniz, basılı ve elektronik kitap ve veri tabanı isteklerinizi, daha güçlü bir koleksiyon için bizimle paylaşabilirsiniz! Basılı kitap istekleriniz için kitap istek platformumuzu kullanabilirsiniz. Kitap istek platformuna giriş için tıklayınız. Elektronik kaynak istekleriniz için ise, şu an deneme erişiminde olan ve daha önce deneme erişimine açılmış veya sizin daha önce araştırmalarınızda kullandığınız kaynaklar için adresine talepte bulunabilirsiniz. Şu an deneme erişimizde olan veri tabanlarını incelemek için tıklayınız!

16 Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Merkez Kampus / AYDIN kutuph@adu.edu.tr Tel: Fax: E-posta:kutuph@adu.edu.tr WEB Sayfamız: Facebook Sayfamız: Twitter Sayfamız:

ÇOMÜ Kütüphaneleri. Kütüphane ve Elektronik Yayınların Kullanımı

ÇOMÜ Kütüphaneleri. Kütüphane ve Elektronik Yayınların Kullanımı ÇOMÜ Kütüphaneleri Kütüphane ve Elektronik Yayınların Kullanımı Büşra BİLİR busrabircan@comu.edu.tr Zühal ÇİFTCİBAŞI zuhalkasap@comu.edu.tr ÇOMÜ Kütüphaneleri 7/24 hizmet Gece ücretsiz ulaşım imkanı Ana

Detaylı

KULLANICI REHBERİ. Sınırsız Bilgiye Kesintisiz Erişimin adresi

KULLANICI REHBERİ. Sınırsız Bilgiye Kesintisiz Erişimin adresi KULLANICI REHBERİ BTÜ Kütüphanesi Sınırsız Bilgiye Kesintisiz Erişimin adresi - Kütüphane web sayfası Hizmetler Kaynaklara Erişim Danışma/Formlar Bize Ulaşın Bu rehber; Bursa Teknik Kütüphanesinin fiziki

Detaylı

Yeni başlayanlar için kütüphanede zaman geçirme rehberi. Daha çok atıf almak mümkün (mü)? 5

Yeni başlayanlar için kütüphanede zaman geçirme rehberi. Daha çok atıf almak mümkün (mü)? 5 A D N A N M E N D E R E S Ü N İ V E R S İ T E S İ KÜTÜPHANE E-BÜLTENİ Mayıs Ağustos 2013 Sayı 14 Bu sayıda: Yeni başlayanlar için kütüphanede zaman geçirme rehberi 2 Daha çok atıf almak mümkün (mü)? 5

Detaylı

ÇOMÜ Kütüphaneleri. Kütüphane ve Elektronik Yayınların Kullanımı

ÇOMÜ Kütüphaneleri. Kütüphane ve Elektronik Yayınların Kullanımı ÇOMÜ Kütüphaneleri Kütüphane ve Elektronik Yayınların Kullanımı Büşra BİLİR Kütüphaneci busrabircan@comu.edu.tr Zühal ÇİFTCİBAŞI Kütüphaneci zuhalkasap@comu.edu.tr ÇOMÜ Kütüphaneleri 7/24 hizmet Gece ücretsiz

Detaylı

Kütüphane Web Sayfası ve Kataloğu Kullanım Rehberi

Kütüphane Web Sayfası ve Kataloğu Kullanım Rehberi Kütüphane Web Sayfası ve Kataloğu Kullanım Rehberi Bu rehber Sakarya Üniversitesi Kütüphanesi tarafından hazırlanmıştır. 1 WEB SAYFASI GENEL BİLGİLERİ BELGELER; Kitap Talepleri İle İlgili Belgeler Bulunmaktadır.

Detaylı

Barış YILDIRIM Daire Başkanı

Barış YILDIRIM Daire Başkanı Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı http://katalog.bandirma.edu.tr/yordambt/yordam.php?undefined Barış YILDIRIM Daire Başkanı Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi

Detaylı

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı. - Güncelleme : Ekim 2017-

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı. - Güncelleme : Ekim 2017- Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı kutuphane@kocaeli.edu.tr - Güncelleme : Ekim 2017- KOÜ Merkez Kütüphaneden Kareler Sayılarla KOÜ Kütüphanesi - I Basılı kitap : 109.700+ E-kitap : 295.000 +

Detaylı

SİNOP ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ UZMAN ALTUĞ ABUŞOĞLU

SİNOP ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ UZMAN ALTUĞ ABUŞOĞLU SİNOP ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ UZMAN ALTUĞ ABUŞOĞLU ONLİNE HİZMETLERİMİZ SÜRELİ YAYINLAR KOLEKSİYON DIŞI KAYNAKLAR ABONE VERİTABANLARIMIZ KÜTÜPHANE ANASAYFASI ARAŞTIRMA DANIŞMANI Veritabanları,

Detaylı

UFUK ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ MENDELEY KULLANIM KILAVUZU

UFUK ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ MENDELEY KULLANIM KILAVUZU UFUK ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ MENDELEY KULLANIM KILAVUZU Mendeley Nedir? Araştırmacıların araştırmalarını yönetmelerini, düzenlemelerini ve diğer araştırmacılar ile çevrimiçi işbirliği yapmasını

Detaylı

Hazırlayan: Murat ÇELİK

Hazırlayan: Murat ÇELİK Hazırlayan: Murat ÇELİK muratcelik@cankaya.edu.tr Sunu Planı Mendeley nedir? Kütüphanenizi oluşturun Belgelerinizin ve referanslarınızın yönetimi Referanslara alıntı yapılması www.kutuphan e. cankaya.edu.tr

Detaylı

Uzm. Filiz MENGÜÇ TÜBİTAK ULAKBİM DergiPark Grubu TÜBİTAK

Uzm. Filiz MENGÜÇ TÜBİTAK ULAKBİM DergiPark Grubu TÜBİTAK Uzm. Filiz MENGÜÇ ULAKBİM DergiPark Grubu ULAKBİM Faaliyet Alanları 1996 yılında 'a bağlı bir Enstitü olarak kurulan Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi (ULAKBİM); "ulusal hizmet" anlayışı çerçevesinde,

Detaylı

ÜNİVERSİTE KÜTÜPHANE HİZMETLERİ

ÜNİVERSİTE KÜTÜPHANE HİZMETLERİ ÜNİVERSİTE KÜTÜPHANE HİZMETLERİ Üniversitemiz, öğrenim ve öğretimin sürekliliğini sağlamak amacıyla, zaman ve mekân sınırlaması olmaksızın, akademik program ve bilimsel araştırmaları destekleyen, kullanıcılarının

Detaylı

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı 2 şube kütüphane ve merkez kütüphanesi ile 2007 yılından itibaren kullanıcılarına hizmet vermeye başlamıştır. Hizmetlerimiz Kütüphane Hesabınız: Düzce Üniversitesi

Detaylı

Gazi Üniversitesi Merkez Kütüphanesi

Gazi Üniversitesi Merkez Kütüphanesi Kapsam SCOPUS; 4000 yayın evinden 14.000 eser adı içerir, Aynı zamanda 180 milyon bilimsel web sayfasını tarar (patent bilgileri de dahil), Kütüphanemizin abone olduğu elektronik dergilerin tam metnine

Detaylı

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI KÜTÜPHANE HİZMETLERİ TANITIMI & KULLANICI EĞİTİMİ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı 2017 Genel Bilgi-Merkez Kütüphane 2017-2018 eğitim-öğretim yılında

Detaylı

SDÜ Bilgi Merkezi Avrupa nın 29 Kütüphanesi Arasında

SDÜ Bilgi Merkezi Avrupa nın 29 Kütüphanesi Arasında E-Bülten Haziran 2008 Sayı: 5 SDÜ Bilgi Merkezi Avrupa nın 29 Kütüphanesi Arasında Süleyman Demirel Üniversitesi Prof. Dr. Hasan GÜRBÜZ Bilgi Merkezi LIBER (The Ligue des Bibliothèques Européennes de Recherche

Detaylı

Barış YILDIRIM Daire Başkanı

Barış YILDIRIM Daire Başkanı Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı http://katalog.bandirma.edu.tr/yordambt/yordam.php?undefined Barış YILDIRIM Daire Başkanı Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi

Detaylı

YÖK DOKÜMANTAYON MERKEZİ HİZMETLERİ

YÖK DOKÜMANTAYON MERKEZİ HİZMETLERİ TÜBİTAK-ULAKBİM CAHİT ARF BİLGİ MERKEZİ DANIŞMA HİZMETLERİ NDEKİ GELİŞMELER VE MAKALE FOTOKOPİ İSTEK SİSTEMİ Filiz YÜCEL Internet ve bilgi teknolojisindeki hızlı gelişmeler bilgi merkezlerinin verdiği

Detaylı

Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığı

Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığı Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığı Sunu Planı Mendeley nedir? Kütüphanenizi oluşturun Belgelerinizin ve referanslarınızın yönetimi Referanslara alıntı yapılması Mendeley Nedir? Mendeley araştırmanızı

Detaylı

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı. kutuphane@kocaeli.edu.tr - Güncelleme Eylül 2015 -

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı. kutuphane@kocaeli.edu.tr - Güncelleme Eylül 2015 - Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı kutuphane@kocaeli.edu.tr - Güncelleme Eylül 2015 - KOÜ Merkez Kütüphaneden Kareler Sayılarla KOÜ Kütüphanesi - I Basılı kitap : 98.000+ E-kitap : 150.000+ Basılı

Detaylı

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI TÜBESS TEZ İSTEK FORMU

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI TÜBESS TEZ İSTEK FORMU TÜBESS TEZ İSTEK FORMU FR. 001 1/2 YÖK Ulusal Tez Merkezi nde https://tez.yok.gov.tr/ulusaltezmerkezi/ sorgulama yaptığınızda Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma

Detaylı

www.mendeley.com Yaşar Üniversitesi Bilgi Merkezi

www.mendeley.com Yaşar Üniversitesi Bilgi Merkezi www.mendeley.com Yaşar Üniversitesi Bilgi Merkezi Bu kaynaklar nasıl organize olacak? Alıntılarımı nasıl yapabilirim? Dosyalarım diğer bilgisayarımda kaldı. Şimdi ne yapacağım? Yedekleme? Dosyalarımı

Detaylı

MKÜ nün Bilgi Hazinesi

MKÜ nün Bilgi Hazinesi MKÜ nün Bilgi Hazinesi Büyük ve Donanımlı Bir Üniversit e Küt üphanesiyle Hiz met iniz de Mustafa Kemal Üniversitesi Merkez Kütüphanesi Üniversitemizin eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerini desteklemek

Detaylı

KÜTÜPHANE KULLANMA REHBERİ

KÜTÜPHANE KULLANMA REHBERİ KÜTÜPHANE KULLANMA REHBERİ Kütüphanelerimiz, sınırsız bilgi ve kaynaklarla 3 senedir hizmetinizde! Üsküdar Üniversitesi olarak, geniş arşivimizle birlikte kolay erişim ve kullanım imkânlarına sahip kütüphanemizde,

Detaylı

İBN HALDUN ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK ARŞİV SİSTEMİ YÖNERGESİ

İBN HALDUN ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK ARŞİV SİSTEMİ YÖNERGESİ İBN HALDUN ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK ARŞİV SİSTEMİ YÖNERGESİ Üniversite Senatosu nun / / 2017 tarih ve. sayılı toplantısında kabul edilerek, / /2017 tarih ve.. sayılı Mütevelli Heyeti toplantısında onaylanmıştır.

Detaylı

idealonline Elektronik veri tabanı tanıtımı www.idealonline.com.tr

idealonline Elektronik veri tabanı tanıtımı www.idealonline.com.tr idealonline Elektronik veri tabanı tanıtımı www.idealonline.com.tr İdealonline Sosyal bilimler ve fen bilimleri alanlarında Türkçe dergilerden ve kitaplardan oluşan elektronik veritabanı platformu İdealonline

Detaylı

Kütüphaneye girebilmeniz için öğrenci kimlik kartınızın yanınızda olması gerekmektedir.

Kütüphaneye girebilmeniz için öğrenci kimlik kartınızın yanınızda olması gerekmektedir. Leman KOZAKCI Kütüphaneye girebilmeniz için öğrenci kimlik kartınızın yanınızda olması gerekmektedir. Kütüphanede bulunan ve dışarı çıkarılmasında bir mahsuru olmayan yayını ödünç almak için kütüphaneye

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ Öğretim Yılı Öğrenci Oryantasyon Eğitimi

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ Öğretim Yılı Öğrenci Oryantasyon Eğitimi İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ 2018 2019 Öğretim Yılı Öğrenci Oryantasyon Eğitimi Merhaba, Değerli Öğrencilerimiz bu yönerge İNUZEM bünyesindeki programlardan birisine kayıt yaptıran sizlere

Detaylı

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ AÇIK ERİŞİM VE KURUMSAL AKADEMİK ARŞİV POLİTİKASI

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ AÇIK ERİŞİM VE KURUMSAL AKADEMİK ARŞİV POLİTİKASI KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ AÇIK ERİŞİM VE KURUMSAL AKADEMİK ARŞİV POLİTİKASI Amaç Madde 1- (1) Bu politika, Kocaeli Üniversitesi adresli bilimsel çalışmaların, Kocaeli Üniversitesi Açık Erişim Sistemi nde arşivlenerek

Detaylı

Güven KÖSE (Hacettepe Üniversitesi) Mehmet Emin KÜÇÜK (Aksaray Üniversitesi)

Güven KÖSE (Hacettepe Üniversitesi) Mehmet Emin KÜÇÜK (Aksaray Üniversitesi) Güven KÖSE (Hacettepe Üniversitesi) Mehmet Emin KÜÇÜK (Aksaray Üniversitesi) Bilimsel İletişim Bilimsel iletişim, bilimsel araştırmalar sonucu üretilen bilginin paketlenmesi, kalite açısından onaylanması,

Detaylı

ÇOMÜ Kütüphanesi. Çalışma Saatleri. Genel Bilgiler. Sunulan Hizmetler

ÇOMÜ Kütüphanesi. Çalışma Saatleri. Genel Bilgiler. Sunulan Hizmetler Genel Bilgiler ÇOMÜ Kütüphanesi sahip olduğu basılı ve elektronik koleksiyon ile 7 gün 24 saat hizmet vermekte olup Türkiye nin sayılı araştırma kütüphanelerindendir. ÇOMÜ Kütüphanesi 1993 yılında faaliyete

Detaylı

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞIMIZIN VERMİŞ OLDUĞU OKUYUCU HİZMETLERİ

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞIMIZIN VERMİŞ OLDUĞU OKUYUCU HİZMETLERİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞIMIZIN VERMİŞ OLDUĞU OKUYUCU HİZMETLERİ Kütüphane içi kullanım Kullanıcı eğitimi Ödünç verme Kitap siparişi Veri tabanları Uzaktan erişim Genel Bilgiler Dumlupınar

Detaylı

TOROS ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANELERİ KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER

TOROS ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANELERİ KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER TOROS ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANELERİ KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER 1. TOROS ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANESİ HAKKINDA 2. KÜTÜPHANE BİLGİLERİ 2.1. Sayılarla Kütüphane 3. KULLANICI HİZMETLERİ 3.1. Ödünç verme hizmetleri

Detaylı

SANKO ÜNİVERSİTESİ AÇIK ERİŞİM YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

SANKO ÜNİVERSİTESİ AÇIK ERİŞİM YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar SANKO ÜNİVERSİTESİ AÇIK ERİŞİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönerge, SANKO Üniversitesi mensupları tarafından üretilen akademik ve bilimsel çalışmaların,

Detaylı

AÇIK ERİŞİM VE KURUMSAL ARŞİV YÖNERGESİ

AÇIK ERİŞİM VE KURUMSAL ARŞİV YÖNERGESİ Y02--004 Sayfa : 1 / 5 1. AMAÇ Bu yönerge, Koç Üniversitesi Mensuplarına ait bilimsel ve entelektüel çalışmaların, Koç Üniversitesi Kurumsal Arşivi nde depolanarak bilim dünyasının hizmetine sunulmasına

Detaylı

MODÜ L 5: Akademik Yayın ve Kütüphane Tarama

MODÜ L 5: Akademik Yayın ve Kütüphane Tarama MODÜ L 5: Akademik Yayın ve Kütüphane Tarama Hazırlayan: Öğr. Gör. Dr. Ümmühan Avcı Yücel Bu bölümü tamamladığınızda; Başkent Üniversitesi kütüphane web sayfası hakkında bilgi edinebilecek, Başkent Üniversitesi

Detaylı

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ KURUMSAL AKADEMİK AÇIK ARŞİV SİSTEMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ KURUMSAL AKADEMİK AÇIK ARŞİV SİSTEMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ KURUMSAL AKADEMİK AÇIK ARŞİV SİSTEMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu yönerge, İstanbul Bilim Üniversitesi bünyesinde ve Üniversitemiz

Detaylı

KÜTÜPHANE DEKİ KİTAPLARI ARAŞTIRMA KILAVUZU

KÜTÜPHANE DEKİ KİTAPLARI ARAŞTIRMA KILAVUZU KÜTÜPHANE DEKİ KİTAPLARI ARAŞTIRMA KILAVUZU Kütüphanede mevcut olan basılı ve elektronik bilgi kaynaklarını tarayabilmek için öncelikle http://kutuphane.ieu.edu.tr/ adresinden Kütüphane web sayfasına girmeniz

Detaylı

Emerald ejournals Premier Koleksiyonu İçerik ve Kullanım

Emerald ejournals Premier Koleksiyonu İçerik ve Kullanım Emerald ejournals Premier Koleksiyonu İçerik ve Kullanım Emerald Publishing Emerald Group Publishing Limited 1967 de İngiltere de kurulan uluslararası bir yayınevidir 305 elektronik dergi, 1650 ekitap

Detaylı

BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ. Kütüphane Kullanıcı Hesabı

BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ. Kütüphane Kullanıcı Hesabı BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ BARBAROS KÜTÜPHANESİ Kütüphane Kullanıcı Hesabı (Kişisel sayfam) Tanıtım & Yardım 7/24 e-kütüphane, 7/24 e-kütüphane, Pazartesi-Cuma 08:45-24:00 a kadar, Cumartesi 09:30-17:00,

Detaylı

TÜBİTAK. Fatma BAŞAR ULAKBİM DergiPark

TÜBİTAK. Fatma BAŞAR ULAKBİM DergiPark Fatma BAŞAR ULAKBİM DergiPark ULAKBİM Ulusal kapsamda, eğitim/araştırma ağ altyapısı ile bilgi ürün ve hizmetlerine yönelik çalışmalar yürütmektedir. EKUAL UBYT TR Dizin DergiPark Bibliyometrik Analiz

Detaylı

KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON KANLIĞI. Kullanıcı Eğitimi 2011-2012

KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON KANLIĞI. Kullanıcı Eğitimi 2011-2012 BATMAN ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLI KANLIĞI Kullanıcı Eğitimi 2011-2012 SUNUM KONULARI Kütüphane Genel Tanıtımı Web Sayfası Tanıtımı Kütüphane Otomasyon Programı KÜTÜPHANE UNSURLARI

Detaylı

BEYKOZ ÜNİVERSİTESİ AÇIK ERİŞİM VE KURUMSAL AKADEMİK ARŞİV POLİTİKASI YÖNERGESİ

BEYKOZ ÜNİVERSİTESİ AÇIK ERİŞİM VE KURUMSAL AKADEMİK ARŞİV POLİTİKASI YÖNERGESİ BEYKOZ ÜNİVERSİTESİ AÇIK ERİŞİM VE KURUMSAL AKADEMİK ARŞİV POLİTİKASI YÖNERGESİ (Senato Toplantı Tarihi: 08.12.2016 Toplantı Sayısı: 2016/3) Amaç Madde 1 (1) Bu politika, Beykoz Üniversitesi bünyesinde

Detaylı

ORDU ÜNİVERSİTESİ AÇIK ERİŞİM SİSTEMİ YÖNERGESİ

ORDU ÜNİVERSİTESİ AÇIK ERİŞİM SİSTEMİ YÖNERGESİ ORDU ÜNİVERSİTESİ AÇIK ERİŞİM SİSTEMİ YÖNERGESİ Amaç Madde 1 - (1) Bu yönerge, Ordu Üniversitesi adresli bilimsel ve entelektüel çalışmaların, Ordu Üniversitesi Açık Erişim Sistemi nde depolanarak bilim

Detaylı

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI FORMLARI İÇİNDEKİLER

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI FORMLARI İÇİNDEKİLER FORMLARI İÇİNDEKİLER 1. TÜBESS Tez İstek Formu 2. TÜBESS Teslim Tutanağı 3. Kütüphanelerarası Kitap İstek Formu 4. Makale İstek Formu 5. Bilgi Kaynağı Bağış Dilekçesi 6. Yayın Arama Formu 7. Merkez Kütüphane

Detaylı

T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ. Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı 2014-2015 AKADEMİK YILI KÜTÜPHANE ORYANTASYONU

T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ. Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı 2014-2015 AKADEMİK YILI KÜTÜPHANE ORYANTASYONU T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı 2014-2015 AKADEMİK YILI KÜTÜPHANE ORYANTASYONU Kilis 7 Aralık Üniversitesi Kütüphanesi Kütüphanemiz 2007 yılında, Kilis 7 Aralık

Detaylı

Flow Kullanım Klavuzu Mart 2014

Flow Kullanım Klavuzu Mart 2014 Flow Kullanım Klavuzu Mart 2014 İçindekiler Flow nedir? Bir Flow hesabı oluşturmak Oturum açmak Flow Hesabınız Genel Görünüm Flow Hesabınız Kullanım + Add (ekle butonu) Bibliography (Künye/Atıf butonu)

Detaylı

E-Bülten. Bilgi Merkezi Elektronik Bülteni yayın hayatına başladı. Toplu Tarama (Central Search) Toplu tarama kütüphaneler için neden gerekli?

E-Bülten. Bilgi Merkezi Elektronik Bülteni yayın hayatına başladı. Toplu Tarama (Central Search) Toplu tarama kütüphaneler için neden gerekli? E-Bülten Bilgi Merkezi Elektronik Bülteni yayın hayatına başladı. Mart 2007 Sayı: 1 Süleyman Demirel Üniversitesi Bilgi Merkezi tarafından Mart 2007 tarihinden itibaren elektronik bülten yayınlanacaktır.

Detaylı

KÜTÜPHANE YENİ ARAYÜZ-2018

KÜTÜPHANE YENİ ARAYÜZ-2018 KÜTÜPHANE YENİ ARAYÜZ-2018 1) Abone Veritabanları Sayfası: Bu sayfada; Üniversitemizin abone olduğu veritabanları alfabetik olarak sıralanmaktadır. Tür alanında tam metin ya da bibliyografik erişim bilgisi,

Detaylı

Sosyal bilimler alanındaki akademisyenlerin elektronik kaynak kullanımları: Engeller ve çözüm önerileri

Sosyal bilimler alanındaki akademisyenlerin elektronik kaynak kullanımları: Engeller ve çözüm önerileri Sosyal bilimler alanındaki akademisyenlerin elektronik kaynak kullanımları: Engeller ve çözüm önerileri Öğr. Gör. Mithat Zencir İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Kapsam Giriş

Detaylı

BİLGİ ye Hoşgeldiniz,

BİLGİ ye Hoşgeldiniz, BİLGİ ye Hoşgeldiniz, BİLGİ Online Kayıt işlemimizden faydalanarak, yerleşmiş olduğunuz programa kaydınızı yaptırabilir ve Kayıt Tamamlandı Belgesi nin çıktısını alabilirsiniz. Online Kayıt işleminizi

Detaylı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Akademik Açık Erişim Sistemi Yönergesi

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Akademik Açık Erişim Sistemi Yönergesi Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Akademik Açık Erişim Sistemi Yönergesi Amaç Madde 1- (1) Bu yönerge, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi adresli bilimsel ve entelektüel çalışmaların, Eskişehir Osmangazi

Detaylı

T.C. MEVLANA ÜNİVERSİTESİ KURUMSAL AKADEMİK ARŞİV YÖNERGESİ

T.C. MEVLANA ÜNİVERSİTESİ KURUMSAL AKADEMİK ARŞİV YÖNERGESİ T.C. MEVLANA ÜNİVERSİTESİ KURUMSAL AKADEMİK ARŞİV YÖNERGESİ Amaç Madde 1- Bu yönerge, Mevlana Üniversitesi adresli bilimsel çalışmaların, Mevlana Üniversitesi Akademik Arşiv Sistemi nde arşivlenerek bilim

Detaylı

STRATEJĐK PLANLAMA SÜREC ECĐ (2010-2014 DÖNEMĐ STRATEJĐK AMAÇLARI) T.C. DÜZCE ÜNĐVERSĐTESĐ

STRATEJĐK PLANLAMA SÜREC ECĐ (2010-2014 DÖNEMĐ STRATEJĐK AMAÇLARI) T.C. DÜZCE ÜNĐVERSĐTESĐ T.C. DÜZCE ÜNĐVERSĐTESĐ STRATEJĐK PLANLAMA SÜREC ECĐ (2010-2014 DÖNEMĐ STRATEJĐK AMAÇLARI) Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Stratejik, ve 1. EĞĐTĐM VE ÖĞRETĐME YÖNELĐK AMAÇLAR Stratejik Amaç

Detaylı

KÜTÜPHANE KAYNAKLARINA ERİŞİM VE KULLANIM. Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı

KÜTÜPHANE KAYNAKLARINA ERİŞİM VE KULLANIM. Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı KÜTÜPHANE KAYNAKLARINA ERİŞİM VE KULLANIM Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı SUNUM PLANI Ø Kütüphanelerimiz Ø Hizmetlerimiz Ø Kaynaklara Erişim Ø Kütüphane Hesabım Ø E-Kaynaklar (Veri Tabanları)

Detaylı

BİLGİ ye Hoş Geldiniz,

BİLGİ ye Hoş Geldiniz, BİLGİ ye Hoş Geldiniz, BİLGİ Online Kayıt işlemimizden faydalanarak, yerleşmiş olduğunuz programa kaydınızı yaptırabilir ve Kayıt Tamamlandı Belgesi nin çıktısını alabilirsiniz. Online Kayıt işleminizi

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Eylül 2018

Kullanım Kılavuzu Eylül 2018 Kullanım Kılavuzu Eylül 2018 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Arama Seçeneği... 3 2.1... Bazı Atıf Tarama İpuçları... 4 2.2... Atıf Arama Sonuçlarını Yazdırın... 7 2.3... Detaylar Bölümü... 7 2.4.Gelişmiş Arama

Detaylı

SCOPUS, SCıENCEDıRECT VE MENDELEY EĞİTİMİ Buğra Şengün

SCOPUS, SCıENCEDıRECT VE MENDELEY EĞİTİMİ Buğra Şengün SCOPUS, SCıENCEDıRECT VE MENDELEY EĞİTİMİ Buğra Şengün ACCUCOMS Elsevier Kimdir? Çok Köklü Bir Geçmiş 435.135 Galileo nun en son ve en önemli eseri olan, Mekanikle İlgili İki Yeni Bilim Üstüne Konuşmalar

Detaylı

SANAL EĞİTİM BİLİMLERİ KÜTÜPHANESİ

SANAL EĞİTİM BİLİMLERİ KÜTÜPHANESİ IX.ULUSAL EĞİTİM BİLİMLERİ KONGRESİ Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi 27-30 Eylül 2000 ERZURUM SANAL EĞİTİM BİLİMLERİ KÜTÜPHANESİ Prof.Dr. Mustafa ERGÜN Konunun önemi Araştırmalarda

Detaylı

MÜ DAD ONLİ NE Ü YELİ K

MÜ DAD ONLİ NE Ü YELİ K MÜ DAD ONLİ NE Ü YELİ K MÜDAD (Mümessil Dayanışma Derneği) resmi sitesi www.mudad.org, 20 Temmuz 2015 tarihinde yeni yüzüyle yayına başlamıştır. Yeni tasarımı ile birçok yeni özelliği de beraberinde getiren

Detaylı

TÜBİTAK ULAKBİM EKUAL 8. Yıllık Toplantısı Mayıs 2012, Antalya. Uzman Halise ÖZDEMİRCİ

TÜBİTAK ULAKBİM EKUAL 8. Yıllık Toplantısı Mayıs 2012, Antalya. Uzman Halise ÖZDEMİRCİ TÜBİTAK ULAKBİM EKUAL 8. Yıllık Toplantısı 28-30 Mayıs 2012, Antalya Uzman Halise ÖZDEMİRCİ "Ülkemizin rekabet gücünü ve refahını artırmak ve sürekli kılmak için toplumun her kesimi ve ilgili kurumlarla

Detaylı

İnönü Üniversitesi Kütüphanesi Müzik Veritabanları

İnönü Üniversitesi Kütüphanesi Müzik Veritabanları İnönü Üniversitesi Kütüphanesi Müzik Veritabanları Prof. Server Acim (Besteci ve Devlet Konservatuvarı Müdürü) 18 Nisan 2013 - Perşembe - 12.15 İnönü Üniversitesi GSTF ve Devlet Konservatuvarı Konser Salonu

Detaylı

Springer E-book Collection http://www.springerlink.com/home/main.mpx. Springer E-book Collection Kullanım Kılavuzu

Springer E-book Collection http://www.springerlink.com/home/main.mpx. Springer E-book Collection Kullanım Kılavuzu E-Bülten Bilgi Merkezi E-Bülten in bu sayısında Bilgi Merkezi mizin abone olduğu Springer Ebook Collection ve Ebrary Academic Complete elektronik kitap veritabanları tanıtılmaktadır. Aralık 2007 Sayı:

Detaylı

Açık Erişim nedir? Açık Erişim Arşivi nedir? Açık Erişimin Ortaya Çıkış Nedenleri Açık Erişimin Tercih Edilme Nedenleri Açık Erişimin Yararları

Açık Erişim nedir? Açık Erişim Arşivi nedir? Açık Erişimin Ortaya Çıkış Nedenleri Açık Erişimin Tercih Edilme Nedenleri Açık Erişimin Yararları Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı 2015 Açık Erişim nedir? Açık Erişim Arşivi nedir? Açık Erişimin Ortaya Çıkış Nedenleri Açık Erişimin Tercih Edilme Nedenleri Açık Erişimin Yararları Bilimsel

Detaylı

2010 Faaliyetlerimiz & TÜBİTAK EKUAL Değerlendirme

2010 Faaliyetlerimiz & TÜBİTAK EKUAL Değerlendirme Cahit Arf Bilgi Merkezi 2010 Faaliyetlerimiz & TÜBİTAK EKUAL Değerlendirme Dr. Elif Aytek GÜRSES ULAKBİM Md.Yrd.V. (Cahit Arf Bilgi Merkezi) elif@ulakbim.gov.tr 23-25 Mayıs 2011 TÜBİTAK EKUAL VII. Yıllık

Detaylı

COMPUTERS & APPLIED SCIENCES COMPLETE GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ

COMPUTERS & APPLIED SCIENCES COMPLETE GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ COMPUTERS & APPLIED SCIENCES COMPLETE 1 KAPSAM Computers & Applied Sciences Complete (CASC), hesaplama ve uygulamalı bilimlere ait disiplinlerin araştırmalarını ve gelişimsel spektrumunu kapsar. Geleneksel

Detaylı

TEDÜ Kütüphane Otomasyon Sistemi ve Uygulamaları Kullanımı. TED Üniversitesi Merve Çetinkaya

TEDÜ Kütüphane Otomasyon Sistemi ve Uygulamaları Kullanımı. TED Üniversitesi Merve Çetinkaya TEDÜ Kütüphane Otomasyon Sistemi ve Uygulamaları Kullanımı TED Üniversitesi Merve Çetinkaya İçindekiler 1.SirsiDynix Entegre Kütüphane Otomasyon Sistemi ve genel bilgi 2.İadesi gecikmiş kaynaklar hakkında

Detaylı

springerlink.com SpringerLink

springerlink.com SpringerLink Springer den öncü online yayıncılık hizmeti Springer den öncü online yayımcılık hizmeti Tanıtım bilim, teknoloji ve tıp alanındaki araştırmacılar için güçlü bir merkezi erişim noktası. 1996 da bir temel

Detaylı

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ AÇIK ERİŞİM SİSTEMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ AÇIK ERİŞİM SİSTEMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç GİRESUN ÜNİVERSİTESİ AÇIK ERİŞİM SİSTEMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Giresun Üniversitesi bünyesinde Açık Arşivler Girişimi Üst Veri

Detaylı

Haber Bülteni VERİTABANLARI ODTÜ KÜTÜPHANESİ

Haber Bülteni VERİTABANLARI ODTÜ KÜTÜPHANESİ Haber Bülteni VERİTABANLARI ODTÜ KÜTÜPHANESİ Bu Sayıda Aralık 2004 Ocak Mart 200 Veritabanları 1 Veritabanları 2 Blackwell - Synergy Full Collection Veritabanı 2003 yılında abone olunan Blackwell Synergy

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ AÇIK ERİŞİM SİSTEMİ YÖNERGESİ

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ AÇIK ERİŞİM SİSTEMİ YÖNERGESİ KARAR 2014/83 24/07/2014 a. Afyon Kocatepe Üniversitesi Açık Erişim Sistemi Yönergesinin aşağıdaki gibi kabulüne katılanların oy birliği ile karar verildi. Amaç AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ AÇIK ERİŞİM

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Aralık 2017

Kullanım Kılavuzu Aralık 2017 Kullanım Kılavuzu Aralık 2017 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Atıfta Ara ve İçerikte Ara... 3 2.1... Bazı Atıf Tarama İpuçları... 4 2.2... Atıf Arama Sonuçlarını Yazdırın... 7 2.3... Detaylar Bölümü... 7 3

Detaylı

ProQuest DISSERTATIONS AND THESIS FULL TEXT

ProQuest DISSERTATIONS AND THESIS FULL TEXT ProQuest DISSERTTIONS ND THESIS FULL TEXT Kullanım Kılavuzu Kapsam Kendi alanındaki tek veritabanı olan bu veritabanı Mühendislik, Tıp Bilimleri, Fizik, Psikoloji, Eğitim, Edebiyat, Felsefe, Sosyal Bilimler,

Detaylı

Beyhan KARPUZ, Uzman Kütüphaneci Karadeniz Teknik Üniversitesi 2017

Beyhan KARPUZ, Uzman Kütüphaneci Karadeniz Teknik Üniversitesi 2017 Beyhan KARPUZ, Uzman Kütüphaneci Karadeniz Teknik Üniversitesi 2017 BibTeX EndNote MathType Mendeley ProCite Reference Manager RefMan RefWorks-Proquest Zotero EndNote; makale ya da tezinizi yazarken kullanabileceğiniz

Detaylı

İçerik: B ş a l ş an a gıç ç o lar a a r k a inform r a m w a orl r d Nasıl yen Nasıl y en bir inf in o f r o maw o ld hesab

İçerik: B ş a l ş an a gıç ç o lar a a r k a inform r a m w a orl r d Nasıl yen Nasıl y en bir inf in o f r o maw o ld hesab İçerik: Başlangıç olarak informaworld Nasıl yeni bir informaworld hesabı açabilirim? Şifremi unutursam ne yapmalıyım? Kurumumum herhangi bir dergiye abone değil, buna rağmen informaworld u kullanabilir

Detaylı

Gazi Üniversitesi Merkez Kütüphanesi

Gazi Üniversitesi Merkez Kütüphanesi SCIENCE ONLINE 1 KAPSAM American Association for the Advancement of Science (AAAS) tarafından 1883'ten beri yayınlanmakta olan Science, disiplinlerarası haftalık bir bilim dergisidir. Science Online, temel

Detaylı

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM ORYANTASYON KİTAPÇIĞI (ÖĞRENCİ)

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM ORYANTASYON KİTAPÇIĞI (ÖĞRENCİ) İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM ORYANTASYON KİTAPÇIĞI (ÖĞRENCİ) 1 Değerli Öğrencimiz İstanbul Aydın Üniversitesine Hoşgeldiniz, Bu kitapçıkta, İAÜ bünyesindeki bilgi işlem teknolojilerini kullanabilmeniz

Detaylı

Web of Science GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ

Web of Science GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ Web of Science 1 WEB OF SCIENCE Institute for Scientific Information (ISI) tarafından üretilen, dünyanın önde gelen fen bilimleri, sosyal bilimler ile sanat ve beşeri bilimler konularındaki süreli yayınlardan

Detaylı

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Ocak Ayı Faaliyet Raporu

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Ocak Ayı Faaliyet Raporu Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Ocak Ayı Faaliyet Raporu Yayın Sağlama ve Sipariş İşlemleri Birimi ile Görme Engelliler Birimi Sıra No 1 Kullanıcılardan gelen yabancı dildeki kitapların sipariş

Detaylı

SciVerse ScienceDirect. Bilime İvme Kazandırmaya Açık Olmak

SciVerse ScienceDirect. Bilime İvme Kazandırmaya Açık Olmak SciVerse ScienceDirect Bilime İvme Kazandırmaya Açık Olmak SciVerse ScienceDirect Tam metin ve arama keşfi Sciverse, bir karşılaştırmalı kaynakta araştırmacılara aşağıdakiler için zamanında erişim sağlar:

Detaylı

(IEL) Online. Gazi Üniversitesi Merkez Kütüphanesi

(IEL) Online. Gazi Üniversitesi Merkez Kütüphanesi IEEE Xplore IEEE/IEE Electronic Library (IEL) Online 1 Kapsam IEEE Xplore veri tabanı, elektrik ve elektronik, bilgisayar, bilgi teknolojileri, bioteknoloji, fizik ve ilgili diğer bilimlerdeki yayınları

Detaylı

EndNote Web Hızlı Başvuru kartı

EndNote Web Hızlı Başvuru kartı EndNote Web Hızlı Başvuru kartı THOMSON SCIENTIFIC Web öğrencilere ve araştırmacılara çalışmalarını yazarken yardımcı olacak şekilde tasarlanmış Web tabanlı bir servistir. ISI Web of Knowledge, EndNote,

Detaylı

FIRAT ÜNİVERSİTESİ KURUMSAL AÇIK ARŞİV YÖNERGESİ. derlenmesi ve Kurumsal Akademik Arşivlerde korunmasını sağlamak,

FIRAT ÜNİVERSİTESİ KURUMSAL AÇIK ARŞİV YÖNERGESİ. derlenmesi ve Kurumsal Akademik Arşivlerde korunmasını sağlamak, FIRAT ÜNİVERSİTESİ KURUMSAL AÇIK ARŞİV YÖNERGESİ Bu yönerge, Fırat Üniversitesi öğretim elemanları ve öğrencileri tarafından üretilen bilimsel çalışmaların kütüphane bünyesinde oluşturulan Kurumsal Arşive

Detaylı

Bursa Teknik Üniversitesi Açık Erişim Sistemi Yönergesi

Bursa Teknik Üniversitesi Açık Erişim Sistemi Yönergesi Bursa Teknik Üniversitesi Açık Erişim Sistemi Yönergesi Amaç Madde 1- (1) Bu yönerge, Bursa Teknik Üniversitesi adresli bilimsel çalışmaların, Bursa Teknik Üniversitesi Açık Erişim Sistemi nde arşivlenerek

Detaylı

Okullar ve Üniversiteler için Dijital Kütüphane

Okullar ve Üniversiteler için Dijital Kütüphane Okullar ve Üniversiteler için Dijital Kütüphane E-kitaplar Sesli Kitaplar Video OverDrive hakkında E-kitap avantajları Neden OverDrive? Eşsiz katalog Video filmler Çeşitli erişim kanalları Referanslar

Detaylı

Kullanım Kılavuzu. Semih BAKAR

Kullanım Kılavuzu. Semih BAKAR Kullanım Kılavuzu Semih BAKAR semih@accucoms.com ascelibrary.org İnşaat Mühendisliği araştırmaları ve uygulamaları konu alanlarında dünyadaki en büyük tam metin veri tabanıdır. ASCE Library inşaat mühendisliği

Detaylı

KÜTÜPHANE PROGRAMIMIZ FOLLETT DESTINY KULLANIM KILAVUZU

KÜTÜPHANE PROGRAMIMIZ FOLLETT DESTINY KULLANIM KILAVUZU KÜTÜPHANE PROGRAMIMIZ FOLLETT DESTINY KULLANIM KILAVUZU TED Kocaeli Koleji Kütüphanesi nin giriş sayfasına ulaşmak web sitemizin ( www.tedkocaeli.k12.tr ) anasayfasında hızlı erişim menüsünde bulunan Kütüphanemiz

Detaylı

BİLİMSEL BİLGİYE ERİŞİM

BİLİMSEL BİLGİYE ERİŞİM 1 BİLİMSEL BİLGİYE ERİŞİM Arş. Gör. Kasım BİNİCİ kbinici@atauni.edu.tr A.Ü. Fen Bilimleri Enstitüsü Bilim, Etik ve Eğitim Dersi, 13 Mayıs 2011, Erzurum 2 PLAN Araştırma Süreci Bilimsel Bilgi Kaynakları

Detaylı

C- Performans Hedef ve Göstergeleri ile Faaliyetler Üniversitemiz Stratejik Planında belirlenmiş olan amaç ve hedeflere ilişkin performans hedefleri belirlenmiştir. Performans hedeflerine ilişkin göstergeler

Detaylı

BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI

BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI 2017 BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI 1 Office 365 Nedir? Office 365, Microsoft tarafından sağlanan e-posta ve takviminize her yerden erişebileceğiniz, Office dokümanlarınızı (Word, Excel, PowerPoint vb.)

Detaylı

The Royal Society of Chemistry Publishing Resources. Semih BAKAR Sales Manager - Turkey & Balkans

The Royal Society of Chemistry Publishing Resources. Semih BAKAR Sales Manager - Turkey & Balkans The Royal Society of Chemistry Publishing Resources Semih BAKAR Sales Manager - Turkey & Balkans Kar amacı gütmeyen bir organizasyon olarak tam 170 yıldır dünya çapındaki 50,000 in üzerindeki üyeye hizmet

Detaylı

ÜNİBİLGİ 26. Üniversitemizin yeni Kütüphane Otomasyon Programı olan e-libs in kullanımını tanıtacağız.

ÜNİBİLGİ 26. Üniversitemizin yeni Kütüphane Otomasyon Programı olan e-libs in kullanımını tanıtacağız. ÜNİBİLGİ 26 Ankara Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Bülteni Ekim 2003 Sayı:26 Üniversitemizin yeni Kütüphane Otomasyon Programı olan e-libs in kullanımını tanıtacağız. Üniversitemizin

Detaylı

BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI

BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI 2017 BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI 1 İçindekiler Office 365 Nedir?... 2 Office 365 Özellikleri ve Kullanımı... 3 Kurumsal Zimbra E-Posta Adresindeki E-Postaları Yönlendirme... 9 2 Office 365 Nedir? Office

Detaylı

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI 2015 YILI ABONE OLUNAN VERİTABANLARI VE İÇERİKLERİ

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI 2015 YILI ABONE OLUNAN VERİTABANLARI VE İÇERİKLERİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI 2015 YILI ABONE OLUNAN VERİTABANLARI VE İÇERİKLERİ Sıra No Veritabanı Adı Özellikleri 1 Cambrige Cambridge Journals Online, 1534 yılında kurulmuş dünyanın en

Detaylı

ÜNİBİLGİ. Ankara Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı

ÜNİBİLGİ. Ankara Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ÜNİBİLGİ Ankara Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Elektronik kütüphanemizde yer alan yeni veri tabanlarının daha aktif olarak kullanımına olanak sağlamak amacıyla yaptığımız tanıtım

Detaylı

Geçmişten geleceğe...

Geçmişten geleceğe... ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Geçmişten geleceğe... ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI Ankara Yıldırım

Detaylı

ProQuest E-Book Central (Elektronik Kitap Veri Tabanı) KULLANIM KILAVUZU. KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI

ProQuest E-Book Central (Elektronik Kitap Veri Tabanı) KULLANIM KILAVUZU. KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI ProQuest E-Book Central (Elektronik Kitap Veri Tabanı) KULLANIM KILAVUZU KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI Namık Kemal Üniversitesi olarak 2008 yılından itibaren düzenli olarak abonelik gerçekleştirmiş

Detaylı

KÜTÜPHANE KAYNAKLARININ PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ 1. SINIF PSY113 RESEARCH METHODS 5 EKİM 2011 HALE UYSAL

KÜTÜPHANE KAYNAKLARININ PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ 1. SINIF PSY113 RESEARCH METHODS 5 EKİM 2011 HALE UYSAL KÜTÜPHANE KAYNAKLARININ ETKİN KULLANIMI PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ 1. SINIF PSY113 RESEARCH METHODS 5 EKİM 2011 HALE UYSAL 1 SUNUM İÇERİĞİ Katalog Taraması Basılı Kaynaklara Erişimş Elektronik Kaynaklara Erişim

Detaylı

İç Denetimi Öğrencilere Tanıtmaya Yönelik Fikirler

İç Denetimi Öğrencilere Tanıtmaya Yönelik Fikirler Akademik İlişkiler İç Denetimi Öğrencilere Tanıtmaya Yönelik Fikirler Aşağıdaki listede önerilen projeler, öğrenciler arasında iç denetim konusunda farkındalık yaratmaya katkı sağlamak üzere enstitünüzün

Detaylı

İçindekiler. Mendeley nedir? Kütüphanenizi oluşturun Belgelerinizin ve referanslarınızın yönetimi Referanslara alıntı yapılması ve paylaşılması

İçindekiler. Mendeley nedir? Kütüphanenizi oluşturun Belgelerinizin ve referanslarınızın yönetimi Referanslara alıntı yapılması ve paylaşılması İçindekiler Mendeley nedir? Kütüphanenizi oluşturun Belgelerinizin ve referanslarınızın yönetimi Referanslara alıntı yapılması ve paylaşılması Mendeley nedir? Mendeley Nedir? Mendeley makalelerinizin yönetmek,

Detaylı