Türkiye de Gıda Sektöründe Nanoteknoloji ve İnsan Sağlığı Toplantısına Hoş Geldiniz

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Türkiye de Gıda Sektöründe Nanoteknoloji ve İnsan Sağlığı Toplantısına Hoş Geldiniz"

Transkript

1 Türkiye de Gıda Sektöründe Nanoteknoloji ve İnsan Sağlığı Toplantısına Hoş Geldiniz Doç.Dr.Nezih Hekim İNOVİTA Proje Müdürü Yaşam Bilimleri ve Teknolojileri İstanbul İşbirliği Platformu Projesi (İnovita), İstanbul Kalkınma Ajansı Bilgi Odaklı Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) tarafından desteklenmiştir. Bu kitapçıktaki tüm içerik ile ilgili tek sorumluluk, ortaklara ve katılımcılara ait olup, İSTKA veya T.C. Kalkınma Bakanlığı nın görüşlerini yansıtmamaktadır.

2 İnsan biyolojisi ile ihtiyaçların kesiştiği noktalarda zaman zaman nano ölçekte iş yapmamız gerekmiştir.

3 Tat alma bunlardan biridir.

4 Dilimizin üzeri kaygan ve pürüzsüz değildir.

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15 Koku

16

17 Bisküvi gibi katı/katı, çikolata gibi su istenmeyen Karışımlarda! Tat ve koku maddeleri enkapsüle edildi ise, ölçek nano mertebesine indikçe tat ve koku almamız keskinleşecek. Doğal olarak daha az miktarlarda tatlandırıcı ve koku vericilerle daha yüksek bir verim elde edebiliriz.

18 Ülke olarak bu teknolojide yerimizi alabiliriz! İnovita olarak insan biyolojisi ile uğraşan tıp adamları ile insana hizmet eden mühendisi bir araya getirip buradan bir ürün üretilmesine aracılık etmek istiyoruz.

19 Nasıl? Yaşam Bilimleri ve Teknolojileri İstanbul İşbirliği Platformu Projesi (İnovita), İstanbul Kalkınma Ajansı Bilgi Odaklı Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) tarafından desteklenmiştir. Bu kitapçıktaki tüm içerik ile ilgili tek sorumluluk, ortaklara ve katılımcılara ait olup, İSTKA veya T.C. Kalkınma Bakanlığı nın görüşlerini yansıtmamaktadır. Yaşam Bilimleri ve Teknolojileri İstanbul İşbirliği Platformu Projesi İstanbul Kalkınma Ajansı, Bilgi Odaklı Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklenmiştir.

20 İno.vita; Yaşam bilimlerinde inovasyonu ifade etmek için Latince den türettiğimiz bir sözcüktür.

21 İnovita bir bilim ve teknoloji platformudur ve İstanbul Kalkınma Ajansından destek alınarak kurulmuştur.

22 Bu platformun kurucusu ve projenin Genel Koordinatörü Prof.Dr.Cengizhan Öztürk tür

23 İnovita nın Kurucu Ortakları kimlerdir? Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Bilimleri ve Teknolojileri UYGAR Merkezi (Sabancı Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Araştırma Merkezi (SU NUM) İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri Üniversitesi İstanbul Üniversitesi Biyomedikal ve Klinik Mühendisliği Birimi

24 İnovita nın Yürütme Kurulu Prof. Dr. Cengizhan Öztürk (Yürütme Kurulu Başkanı, Proje Koordinatörü), Boğaziçi Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Enstitüsü Dr. Volkan Özgüz, Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi (SU-NUM) Direktörü Doç. Dr. Nesrin Özören, Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Doç. Dr. Rana Sanyal, Boğaziçi Üniversitesi Kimya Bölümü Prof. Dr. Aydın Akan, İstanbul & niversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü

25

26 Bu platformun kurulma amacı Üniversitelerde yapılan bilimsel araştırmaları ekonomik, ticari ya da sosyal değerlere dönüştürmektir.

27 Bu amaçla yola çıktık ve sekiz ay içerisinde platformun ortakları olan üniversitelerin genç bilim adamları fikri mülkiyet haklarının korunması için eğitildi, projeleri sanayi kuruluşlarına tanıtılmak üzere yarışmalara çıktı.

28 Üstlendiği Misyon nedir? Yaşamı iyileştirme amacı ile, kendi ülkemizde öncelikli ihtiyaçlar çerçevesinde akademik ve teknolojik girişimcileri buluşturmak, işbirliği yapmalarını teşvik etmek ve bilgiyi ticarileştirmeleri için onlara ortam ve alt yapı sağlamak.

29 Vizyonu nedir? İnovita platformu, birçok üniversite ve sanayi kuruluşunun birlikte kolay çalışabildiği yapısı, inovatif ortamı, profesyonel ve disiplinli işleyişi ile, 2023 itibarı ile dünya çapında kullanılan 10 inovatif ürünün ticarileştiği platform ve 10 kat büyümüş bir Türk Medikal Sektörün lokomotifi olacaktır.

30 Neler yaptı? Bilim adamları ve sanayiciler arasında birbirlerinden yararlanabilecekleri konusunda farkındalık yarattı. ITO,ISO gibi kuruluşların oluşturduğu çeşitli platformlarda tartıştı. Proje yarışmaları açtı. Üniversitelerden yararlanan sanayicileri genç bilim adamları ile tanıştırdı. Üniversitelerdeki araştırmacıların neler yaptığını sürekli olarak sanayicilere duyuran network ler kurdu ()

31 Genç bilim adamlarına fikri mülkiyet hakları konusunda sürekli eğitim verdi. Sanayi Bakanlığı, KOSGEB gibi fon imkanlarını onlara öğretmek için biyogirişimcilik atölyesi yaptı. Kuluçka merkezleri projelendirme kurma ve yönetme konusunda know-how geliştirdi. Şimdi ise; ARGE laboratuarlarını kurmak için yatırım yapamayan sanayiciye BIOPARK lar kurarak onların üniversitenin yatırımından akademisyenlerden istifade etmelerini sağlamaları için çalışıyor.

32 Düzenlediği Tematik Konferanslar Tematik Konferans 1 (Tıbbi Cihaz, Aralık 14-17) Tematik Konferans 2 (İlaç, Ocak 2012) Tematik Konferans 3 (Uluslararası katılımlı 2. İşbirliği Çalıştayı, Nisan 2012) Tematik Konferans 4 (NanoTeknoloji/Gıda, 15 Mayıs 2012 bugün)

33 Çalışma Grupları Tıbbi Cihaz Ana Odak: vücut içine giren ve/veya vücut içinde bir süre kalan cihazlar. Girişimsel kardiyoloji ve nöroradyolojideki kateter ve stentler, Akıllı kateter ve stentler, nöral implantlar ve stimulatörler, Kanser gibi hastalıkların minimal invasif tedavisinde kullanılan cihazlar. Hedefe yönelik tedavi (ilaç vs.) uygulayan cihazlar Koordinasyon ekibi: Doç. Dr. Cengizhan Öztürk BU BME) Doç. Dr. Şenol Mutlu BU EE) Yrd. Doç. Dr. Arda Yalçınkaya BU EE)

34 Çalışma Grupları Akıllı İlaç Suda Çözünen İlaç Taşıma Sistemleri: Büyük moleküllere kovalent olarak bağlanmış kanser kemoterapi ajanları, metal (manyetik) ve metal olmaya nanoparçacıklar, hidrojel nanoküreler. İlaç Taşıyıcı Yüzey Uygulamaları: Kardiovasküler stentler, ortopedik implantlar, kılavuz teli kaplamaları ve nanofiberlerin yüzeylerine konabilen ilaç etken maddesi taşıyan kaplamalar. Koordinasyon : Doç. Dr. Rana Sanyal (rana.sanyal@boun.edu.tr)

35 Çalışma Grupları MBG/Lab Teknolojileri Biyoinformatik temelli öngörüsel, koruyucu ve kişiye özgün tıp konusuna özgün yaklaşımlar, ürün ve çözümlerin geliştirilmesi. Mevcut laboratuvar cihazlarının iyileştirilmesi ve ülkemizde üretilmesine destek vermek. Geleceğin Laboratuvar Teknolojileri: Array tarzı, mikrofluidik temelli hızlı, ucuz ve taşınabilir biyokimyasal, proetomik ve genomik ölçüm teknolojilerinin ve bu teknolojilere dayalı ürünlerin geliştirilmesi. Koordinasyon : Doç. Dr. Nezih Hekim (İnovita, nezihhekim@gmail.com) Doç. Dr. Nesrin Özören (MBG, nesrin.ozoren@boun.edu.tr)

36 Ekip

37 Yol Haritası Rekabet Öncesi Ürün/Hizmet Akademik Değer ArGe Dönüşüm Aşaması Büyüme Sermayesi Pazara Yayılma Pazarda Tutunma Pazara Giriş İzin ve Mevzuat Pazara Hakimiyet Pazar Ticari Değer Master & PhD Pazarlama/Satış Takımı Yayın Tez Fikir Hakları Ürün Deneme Ürün Geliştirme Rısk Sermayesi Prototip Deneme Prototip İş Strateji Kanıtı Bilimsel Kanıt Teknik Kanıt ÜNİVERSİTE SANAYİ Risk Paylaşımı Ref: Prof. Banu Onaral

38 Yaşam Bilimleri nin rehberliğinde birlikte öğrenmek, gelişmek ve değişerek dönüştürmek için, SİZLERLE BİRLİKTE OLMAK İSTİYORUZ. Yaşam Bilimleri ve Teknolojileri İstanbul İşbirliği Platformu Projesi (İnovita), İstanbul Kalkınma Ajansı Bilgi Odaklı Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) tarafından desteklenmiştir. Bu kitapçıktaki tüm içerik ile ilgili tek sorumluluk, ortaklara ve katılımcılara ait olup, İSTKA veya T.C. Kalkınma Bakanlığı nın görüşlerini yansıtmamaktadır.

39 Kandilli deyiz BME Yaşam Bilimleri TAM İnovita

40 Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Bilimleri Merkezi Device Center 40

41 İletişim Bilgileri İnovita - Yaşam Bilimleri ve Teknolojileri İstanbul İşbirliği Platformu Tel: , Faks: , cozturk@boun.edu.tr, cengizhan.ozturk@gmail.com Biyomedikal Mühendisliği Enstitüsü, ( Yaşam Bilimleri ve Teknolojileri UYGAR Merkezi ( Medical Imaging Laboratory (BUMIL, Boğaziçi Üniversitesi, Kandilli Kampüsü, TAM-BME Binası, TAM Çengelköy - İstanbul

Nezih Hekim. İNOVITA Yaşam Bilimleri ve Teknolojileri İstanbul İşbirliği Platformu

Nezih Hekim. İNOVITA Yaşam Bilimleri ve Teknolojileri İstanbul İşbirliği Platformu İNOVITA Yaşam Bilimleri ve Teknolojileri İstanbul İşbirliği Platformu Nezih Hekim Inovita Proje Müdürü Assoc. Prof. in Okan Üniv. Biyo Mühendislik Böl. Inovita Life Sciences and Technologies Istanbul Cooperation

Detaylı

SAĞLIK TEKNOLOJİLERİ KULUÇKA MERKEZİ AÇILIŞ TÖRENİ 23 EKİM 2013. Sevim Tekeli Proje Koordinatörü

SAĞLIK TEKNOLOJİLERİ KULUÇKA MERKEZİ AÇILIŞ TÖRENİ 23 EKİM 2013. Sevim Tekeli Proje Koordinatörü SAĞLIK TEKNOLOJİLERİ KULUÇKA MERKEZİ AÇILIŞ TÖRENİ 23 EKİM 2013 Sevim Tekeli Proje Koordinatörü ORYANTASYON GİRİŞ BME LifeSci/İnovita TAM Konferans Salonu İNOVİTA YAŞAM BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİLERİ İSTANBUL

Detaylı

Nezih Hekim. Tıp Teknolojilerinde Ar-Ge den Ürüne Geçiş Süreci: Nereden Başlayacağız?

Nezih Hekim. Tıp Teknolojilerinde Ar-Ge den Ürüne Geçiş Süreci: Nereden Başlayacağız? Tıp Teknolojilerinde Ar-Ge den Ürüne Geçiş Süreci: Nereden Başlayacağız? Nezih Hekim Yaşam Bilimleri ve Teknolojileri İstanbul İşbirliği Platformu Projesi İstanbul Kalkınma Ajansı, Bilgi Odaklı Ekonomik

Detaylı

2. Ulusal Klinik Araştırmalar Kongresi

2. Ulusal Klinik Araştırmalar Kongresi 2. Ulusal Klinik Araştırmalar Kongresi 27-28 Mart 2015 Wyndham Grand Oteli, İstanbul Türkiye de ve Dünya da Tıbbi Cihaz Ar-Ge Faaliyetleri Prof. Dr. Cengizhan Öztürk Boğaziçi Üniversitesi, Biyomedikal

Detaylı

Sağlık Endüstrisinde Akredite Lablar:

Sağlık Endüstrisinde Akredite Lablar: Sağlık Endüstrisinde Akredite Lablar: Bölgemizde Mevcut Durum, İhtiyaçlar, Öneriler 14 Mayıs 2015, Perşembe Teknopark İstanbul İstanbul Sağlık Endüstrisi Kümelenmesi, Tanıtım, Yapılanlar, Planlananlar

Detaylı

İSEK GENEL KURUL TOPLANTISI

İSEK GENEL KURUL TOPLANTISI İSEK GENEL KURUL TOPLANTISI 7 Şubat 2017 1- Neden Kümeleniyoruz? 2- Neden İstanbul? 3- İSEK Hakkında 4- İSEK İş Paketleri & 5 Yıllık Planlar 1 İSEK İş Paketleri Sektörel Veritabanı Akredite Test Laboratuvarları

Detaylı

Medikal Cihaz Teknolojisinde Gelecek:

Medikal Cihaz Teknolojisinde Gelecek: Medikal Cihaz Teknolojisinde Gelecek: Prof. Dr. 25.11.2017 Tanıtım (Kişisel ve Kurumsal) M.D. (Marmara Üniv.) / Fizyoloji Uzmanı (İstanbul Üniv. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi)/ Ph. D. (BME, Drexel Üniversitesi)

Detaylı

Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Bilimleri ve Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi

Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Bilimleri ve Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Bilimleri ve Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi http://lifesci.boun.edu.tr Rana Sanyal rana.sanyal@boun.edu.tr Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Bilimleri ve Teknolojileri

Detaylı

Sağlık Teknolojilerinde AR-GE Yönetimi

Sağlık Teknolojilerinde AR-GE Yönetimi PANEL: Sağlık Endüstrisi Yönetimi (16 Nisan 2015) Sağlık Teknolojilerinde AR-GE Yönetimi Prof. Dr. Cengizhan Öztürk Boğaziçi Üniversitesi, Biyomedikal Mühendsliği Enstitüsü İnovita & İSEK Kısa Özgeçmiş

Detaylı

İSEK İSTANBUL SAĞLIK ENDÜSTRİSİ KÜMELENMESİ TIPTEKNO 14. Bölgesel Sağlık Kümelenmeleri Paneli 26 Eylül Sevim Tekeli BÜ TTO & İnovita & İSEK

İSEK İSTANBUL SAĞLIK ENDÜSTRİSİ KÜMELENMESİ TIPTEKNO 14. Bölgesel Sağlık Kümelenmeleri Paneli 26 Eylül Sevim Tekeli BÜ TTO & İnovita & İSEK İSEK İSTANBUL SAĞLIK ENDÜSTRİSİ KÜMELENMESİ TIPTEKNO 14 Bölgesel Sağlık Kümelenmeleri Paneli 26 Eylül 2014 Sevim Tekeli BÜ TTO & İnovita & İSEK Kümelenme Gelişimi: İşbirliği platformları SANAYİ - Boğaziçi

Detaylı

Proje Yazımında Temel Noktalar, Yanlışlar, Öneriler

Proje Yazımında Temel Noktalar, Yanlışlar, Öneriler Proje Yazımında Temel Noktalar, Yanlışlar, Öneriler Prof. Dr. Cengizhan Öztürk Boğaziçi Üniversitesi, BME & LifeSci & İnovita 14/8/2013 Tübitak Sağlığa Özel Proje Destek Çağrıları Bilgi/Hazırlık Çalıştayı

Detaylı

Ülkemizde Tıbbi Cihaz Üretiminde Mevcut Durum, Ekonomik Yaklaşımlar. Prof. Dr. Cengizhan Öztürk

Ülkemizde Tıbbi Cihaz Üretiminde Mevcut Durum, Ekonomik Yaklaşımlar. Prof. Dr. Cengizhan Öztürk Ülkemizde Tıbbi Cihaz Üretiminde Mevcut Durum, Ekonomik Yaklaşımlar Prof. Dr. Cengizhan Öztürk Türk Tıp Kurultayı 2015 Panel 2 - Sağlıkta Yenilikçi 23 Nisan Çözümler Prof. Prof. Dr. Dr. Cengizhan Öztürk

Detaylı

EXPOMED 2015. İstanbul Sağlık Endüstrisi Kümelenmesi, Tanıtım, Yapılanlar, Planlananlar

EXPOMED 2015. İstanbul Sağlık Endüstrisi Kümelenmesi, Tanıtım, Yapılanlar, Planlananlar EXPOMED 2015 İstanbul Sağlık Endüstrisi Kümelenmesi, Tanıtım, Yapılanlar, Planlananlar Prof. Dr. Cengizhan Öztürk Boğaziçi Üniversitesi Biyomedikal Mühendsliği Enstitüsü İnovita & İSEK Giriş Biraz hocalık

Detaylı

Sağlık Endüstrisi Kobi leri için Uluslararası Fuarlar

Sağlık Endüstrisi Kobi leri için Uluslararası Fuarlar Sağlık Endüstrisi Kobi leri için Uluslararası Fuarlar Bilgilendirme, Tecrübe Paylaşımı, Destekler 15 Eylül 2015 Sevim Tekeli İSEK - Neden Kümeleniyoruz? Ulusal Sağlık Endüstrimiz % 85 dışa bağımlı, ve

Detaylı

Biyoteknik a. Electrosalus. Mevcut Durum. Literal Makine ve Kimya San. AKIP, 16 Aralık 2016 TİBO. Vizyontech. Katena

Biyoteknik a. Electrosalus. Mevcut Durum. Literal Makine ve Kimya San. AKIP, 16 Aralık 2016 TİBO. Vizyontech. Katena Biyoteknik a Electrosalus Literal Makine ve Kimya San. Mevcut Durum AKIP, 16 Aralık 2016 TİBO Vizyontech Katena TR Tıbbi Cihaz Pazar Büyüklüğü (Milyon $) 3.500 3.000 2.500 2.000 1.500 1.000 500 0 2012

Detaylı

BU-LifeSci ve İNOVİTA macerası: Neler Yaptık ve Neler Yapacağız?

BU-LifeSci ve İNOVİTA macerası: Neler Yaptık ve Neler Yapacağız? BU-LifeSci ve İNOVİTA macerası: Neler Yaptık ve Neler Yapacağız? Prof. Dr. Cengizhan Öztürk Boğaziçi Üniversitesi, Biyomedikal Müh. Enst. 29/3/2013 Fırat Üniversitesi - Fırat Kalkınma Ajansı Üniversite-Sanayi

Detaylı

TEKNOLOJİLERİNDE ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ:

TEKNOLOJİLERİNDE ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ: YAŞAM BİLİMLERİNDE ve SAĞLIK TEKNOLOJİLERİNDE ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ: Disiplinler Arası Ortak Ar-Ge Altyapılarında Geçmiş Tecrübeler ve Yeni Somut Hedefler 19 Aralık 2013, ITAM Toplantısı Prof. Dr.

Detaylı

ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLGİ TRANSFER OFİSİ (ODTÜ-BTO) SANAYİ İÇİN DESTEK HİZMETLERİ

ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLGİ TRANSFER OFİSİ (ODTÜ-BTO) SANAYİ İÇİN DESTEK HİZMETLERİ ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLGİ TRANSFER OFİSİ (ODTÜ-BTO) SANAYİ İÇİN DESTEK HİZMETLERİ www.bto.odtu.edu.tr www.odtuteknokent.com.tr ODTÜ-BTO NUN AMACI NEDİR? ODTÜ-BTO, ÜNİVERSİTEMİZ İLE BİRLİKTE ÇALIŞMAK

Detaylı

Yenilik ve Girişimcilik Alanlarında Kapasite Arttırılmasına Yönelik Kamu Destekleri

Yenilik ve Girişimcilik Alanlarında Kapasite Arttırılmasına Yönelik Kamu Destekleri Yenilik ve Girişimcilik Alanlarında Kapasite Arttırılmasına Yönelik Kamu Destekleri Dr. Sinan Tandoğan Girişim Destek Grubu TEYDEB TÜBİTAK TÜBİTAK Girişimcilik Destekleri: TÜBİTAK Girişimcilik Destekleri

Detaylı

2023 e Doğru AB Vizyonu ve KOBİ ler Mustafa İhsan KIZILTAŞ Genel Müdür

2023 e Doğru AB Vizyonu ve KOBİ ler Mustafa İhsan KIZILTAŞ Genel Müdür 2023 e Doğru AB Vizyonu ve KOBİ ler Mustafa İhsan KIZILTAŞ Genel Müdür GİRİŞ Ülkelerin rekabetçiliğini, endüstrisinin rekabetçiliği belirlemektedir Endüstri ise rekabetçiliğini yenilikçi (inovatif) olabildiği

Detaylı

www.adaptto.net iletisim@adaptto.net

www.adaptto.net iletisim@adaptto.net www.adaptto.net iletisim@adaptto.net Teknoloji Transferi Nedir? Teknoloji Transferi kavramı bir kurum tarafından geliştirilen yeni bir teknolojinin, buna ihtiyaç duyan kurum(lar)a başarılı bir şekilde

Detaylı

YENİLİKÇİ ARA YÜZ PLATFORMU YAY

YENİLİKÇİ ARA YÜZ PLATFORMU YAY YENİLİKÇİ ARA YÜZ PLATFORMU YAY «Arayüz yapılarının kullanıcı odaklı yaklaşımlarla ihtiyaca yönelik hizmetler verebilmesi için kapasitelerinin ve yetkinliklerinin arttırılması» Proje Ekibi Yürütücü: Marmara

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ Bilser Dönmez YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 103 YILLIK DENEYİM 30.000+ ÖĞRENCİ 24.000 Lisans 5.600 Y.Lisans 1.600 Doktora Öğrencisi 1.700+ AKADEMİSYEN 10

Detaylı

TEKNOLOJİ OKURYAZARLIĞI ÜNİTE.1

TEKNOLOJİ OKURYAZARLIĞI ÜNİTE.1 TEKNOLOJİ OKURYAZARLIĞI ÜNİTE.1 TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSLERİ ve İSTE-TTO TEKNOLOJİ TRANSFERİ OFİSİ NEDİR? Teknoloji Transfer Ofisleri (TTO); Akademik araştırma sonuçlarının verimli ve hızlı bir şekilde

Detaylı

Her şey bağlamında anlam kazanır...

Her şey bağlamında anlam kazanır... ODTÜ Teknokent Ve Avrupa İşletmeler Ağı USİMP KONGRESİ-2012 Her şey bağlamında anlam kazanır... ODTU TEKNOKENT Kümeleşme, Platformlar, sinerji Uygulama-Odaklı Araştırma Üniversite Sanayi İşbirliği Ürün

Detaylı

www.novusens.com 2012, Novusens

www.novusens.com 2012, Novusens www.novusens.com İNOVASYON VE GİRİŞİMCİLİK ENSTİTÜSÜ Vizyon... Ulusal ve uluslararası paydaşları ile sürdürülebilir büyüme ve rekabeti amaçlayan, ekonomiye ve toplumsal kalkınmaya katma değer yaratacak

Detaylı

University-Industry Cooperation Prospects, Common Language/Common Purpose. Üniversite-Sanayi İşbirliği Beklentiler Ortak Dil/Ortak Amaç

University-Industry Cooperation Prospects, Common Language/Common Purpose. Üniversite-Sanayi İşbirliği Beklentiler Ortak Dil/Ortak Amaç University-Industry Cooperation Prospects, Common Language/Common Purpose Üniversite-Sanayi İşbirliği Beklentiler Ortak Dil/Ortak Amaç University-Industry Cooperation Centers Platform of Turkey Üniversite-Sanayi

Detaylı

İSEK GENEL KURUL TOPLANTISI

İSEK GENEL KURUL TOPLANTISI İSEK GENEL KURUL TOPLANTISI 7 Şubat 2017 1- Neden Kümeleniyoruz? 2- Neden İstanbul? 3- İSEK Hakkında 4- İSEK İş Paketleri & 5 Yıllık Planlar 1 Sektörün Geleceği Parlak Çünkü Yaşlanıyoruz! 6 5 4 3 2 1 0

Detaylı

Mühendislik Fakültelerinde Araştırma Süreçlerinin Teknoloji Transferi Ekosistemine Katkıları

Mühendislik Fakültelerinde Araştırma Süreçlerinin Teknoloji Transferi Ekosistemine Katkıları Mühendislik Fakültelerinde Araştırma Süreçlerinin Teknoloji Transferi Ekosistemine Katkıları Mühendislik Fakültelerinin Araştırma ve Teknoloji Transferi Ekosistemine Katkılarının Değerlendirilmesi Paneli

Detaylı

Koç Üniversitesi (KÜ) TTO Vizyonu

Koç Üniversitesi (KÜ) TTO Vizyonu Koç Üniversitesi (KÜ) TTO Vizyonu Araştırma temelli, katma değeri yüksek ürünlerle bilgi odaklı kalkınmaya destek ve ülke ekonomisinin daha rekabetçi bir ekonomi olarak dünya çapında yarışmasına katkı

Detaylı

ÜSİMP TTO TECRÜBE PAYLAŞIMI. ÖMER BAYKAL, GAZİ TTO 26 Temmuz 2013, ASO

ÜSİMP TTO TECRÜBE PAYLAŞIMI. ÖMER BAYKAL, GAZİ TTO 26 Temmuz 2013, ASO ÜSİMP TTO TECRÜBE PAYLAŞIMI ÖMER BAYKAL, GAZİ TTO 26 Temmuz 2013, ASO Gazi TTO nun Amacı Gazi Üniversitesi bünyesindeki bilimsel ve teknolojik bilginin toplumsal faydaya ve ekonomik değere dönüşümünü ve

Detaylı

Hakkımızda. Ostim teknopark

Hakkımızda. Ostim teknopark Hakkımızda Teknopark, 05.02.2014 tarihli Bakanlar Kurulu Kararının 04.04.2014 tarih ve 28962 sayılı Resmi Gazete de ilanı ile kurulmuştur. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu kapsamında faaliyette bulunmak

Detaylı

İstanbul Havacılık Sektörü Yenilikçi İşbirliği Platformu

İstanbul Havacılık Sektörü Yenilikçi İşbirliği Platformu İstanbul Havacılık Sektörü Yenilikçi İşbirliği Platformu Destek ve Teşvik Programları Ürün ve Üretim Geliştirme Destekleri Ticarileştirme ve Pazarlama Destekleri Araştırma-Geliştirme Destekleri Destek

Detaylı

EK 10. PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFERİ POLİTİKA BELGESİ

EK 10. PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFERİ POLİTİKA BELGESİ 1601 TÜBİTAK YENİLİK VE GİRİŞİMCİLİK ALANLARINDA KAPASİTE ARTIRILMASINA YÖNELİK DESTEK PROGRAMI Teknoloji Transfer Ofislerine Yönelik Hazırlık, Başlangıç ve Kapasite Artırımı Sağlanması ve Uygulanması

Detaylı

Türkiye deki ilk kampüs üniversitesi Her yıl Üniversite Giriş Sınavları'nagiren en yüksek puanlı 1000öğrencinin 1/3'ünden fazlası ODTÜ'yü tercih

Türkiye deki ilk kampüs üniversitesi Her yıl Üniversite Giriş Sınavları'nagiren en yüksek puanlı 1000öğrencinin 1/3'ünden fazlası ODTÜ'yü tercih Türkiye deki ilk kampüs üniversitesi Her yıl Üniversite Giriş Sınavları'nagiren en yüksek puanlı 1000öğrencinin 1/3'ünden fazlası ODTÜ'yü tercih etmektedir. Talep çok yüksek olduğundan, pek çok bölüm,

Detaylı

Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Haziran 2013

Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Haziran 2013 Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Haziran 2013 Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü (MBGB) Güçlü ve çok yönlü bir eğitim programı sunarak, gelişen teknoloji çağında, çok hızlı gelişen alanımızda ileri

Detaylı

Proje Üretim, Yönetim ve Koordinasyon Merkezi (ADYÜPROJEM) ve Teknoloji Transfer Ofisi (ADYÜ TTO) TANITIM KİTAPÇIĞI

Proje Üretim, Yönetim ve Koordinasyon Merkezi (ADYÜPROJEM) ve Teknoloji Transfer Ofisi (ADYÜ TTO) TANITIM KİTAPÇIĞI Proje Üretim, Yönetim ve Koordinasyon Merkezi (ADYÜPROJEM) ve Teknoloji Transfer Ofisi (ADYÜ TTO) TANITIM KİTAPÇIĞI Proje Üretim, Yönetim ve Koordinasyon Merkezi (ADYÜPROJEM) Proje Üretim, Yönetim ve Koordinasyon

Detaylı

Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü. Biyomedikal Anabilim Dalı

Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü. Biyomedikal Anabilim Dalı Biyomedikal Anabilim Dalı Biyomedikal Mühendislik Nedir? Biyomedikal Mühendislik Nedir? Mühendislik ilkelerinin ve problem çözme tekniklerinin biyoloji ve tıp problemlerini analizine ve sağlık hizmetlerinin

Detaylı

ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLGİ TRANSFER OFİSİ (ODTÜ-BTO) ARAŞTIRMACILAR İÇİN DESTEK HİZMETLERİ

ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLGİ TRANSFER OFİSİ (ODTÜ-BTO) ARAŞTIRMACILAR İÇİN DESTEK HİZMETLERİ ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLGİ TRANSFER OFİSİ (ODTÜ-BTO) ARAŞTIRMACILAR İÇİN DESTEK HİZMETLERİ www.bto.odtu.edu.tr www.odtuteknokent.com.tr ODTÜ-BTO NUN AMACI NEDİR? ODTÜ-BTO, SANAYİ İLE ORTAK PROJE

Detaylı

Yenilikçi Akıllı ve Haberleşen Araç Teknolojileri Geliştirme ve Kümelenme Merkezi Çalıştayı. Prof.Dr. Orhan Alankuş Okan Üniversitesi

Yenilikçi Akıllı ve Haberleşen Araç Teknolojileri Geliştirme ve Kümelenme Merkezi Çalıştayı. Prof.Dr. Orhan Alankuş Okan Üniversitesi Yenilikçi Akıllı ve Haberleşen Araç Teknolojileri Geliştirme ve Kümelenme Merkezi Çalıştayı Prof.Dr. Orhan Alankuş Okan Üniversitesi 25.05.2016 Okan Üniversitesi nin Vizyonu Vizyon: Toplumun ve iş yaşamının

Detaylı

Teknopark teknokent, bilim parkı, araştırma parkı, bilim şehri

Teknopark teknokent, bilim parkı, araştırma parkı, bilim şehri Uygulama-Odaklı Araştırma Üniversite Sanayi İşbirliği Ürün Odaklı AR-GE Ticari Ürün Uygulamaları Üniversite Akademisyenler Öğrenciler Mezunlar Araştırma Merkezleri Laboratuarlar Teknopark teknokent, bilim

Detaylı

İTÜ ve YENİLENEN AR GE YAPILANMASI. Prof. Dr. Mehmet Sabri ÇELİK

İTÜ ve YENİLENEN AR GE YAPILANMASI. Prof. Dr. Mehmet Sabri ÇELİK İTÜ ve YENİLENEN AR GE YAPILANMASI Prof. Dr. Mehmet Sabri ÇELİK Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi 02.10.2015 2 GENEL DEĞERLENDİRME 72,5 72,5 74,9 67,1 2012 2013 2014 2015 02.10.2015 REKTÖRLÜK AR

Detaylı

PANEL-1: Ar-Ge ve İnovasyon Ekosistemi Moderatör: T.C. Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Ekrem Atbakan

PANEL-1: Ar-Ge ve İnovasyon Ekosistemi Moderatör: T.C. Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Ekrem Atbakan PANEL-1: Ar-Ge ve İnovasyon Ekosistemi Moderatör: T.C. Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Ekrem Atbakan Türkiye'deki Tıbbi Cihaz ve Teknoloji Alanındaki Ar-Ge Çalışmaları Üniversitelerdeki Ar-Ge

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İlaç ve Farmasötik Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İlaç ve Farmasötik Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İlaç ve Farmasötik Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi BİLGİLENDİRME VE PAYDAŞ GÖRÜŞLERİ TOPLANTISI 13 Eylül 2018 Trabzon Hoş Geldiniz! Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İl

Detaylı

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Koordinatörlüğü

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Koordinatörlüğü Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Koordinatörlüğü SANAYİYE BİLGİ VE TEKNOLOJİ TRANSFER ETME temel hedefiyle 2017 yılından itibaren yeni bir dönem başlamıştır. Bilecik Şeyh

Detaylı

Hoşgeldiniz. Yön.Krl.Bşk. Dr.Ahmet Aydemir 7 Aralık 2012

Hoşgeldiniz. Yön.Krl.Bşk. Dr.Ahmet Aydemir 7 Aralık 2012 Hoşgeldiniz Yön.Krl.Bşk. Dr.Ahmet Aydemir 7 Aralık 2012 Tarihçe Samsun Sağlık sektöründe 40 yıllık bir üretim tecrübesine sahiptir. Özellikle silah yapım ustalarının cerrahi alet üretimine yönlendirilmesiyle

Detaylı

TTGV nin Desteklerinin Gelişimi

TTGV nin Desteklerinin Gelişimi 1991 1995 2000 2005 2010 2015 Ar&Ge Ticarileştirme Üretime Hazırlık TTGV nin Desteklerinin Gelişimi Teknoloji Geliştirme Projeleri Desteği Odak: Özel Sektör Ar-Ge projeleri Kaynak: Ekonomi Bkn.lığı ve

Detaylı

Bilginin Teknolojiye Dönüşümü. Teknoloji Transfer Ofisi. Teknoloji Transfer Ofisi.

Bilginin Teknolojiye Dönüşümü. Teknoloji Transfer Ofisi. Teknoloji Transfer Ofisi. www.atatto.com.tr +90 442 282 2006 +90 442 282 2006-124 info@atatto.com.tr Atatürk Üniversitesi Yerleşkesi ATA Teknokent B Blok No: 113, 25240 Yakutiye/Erzurum/TÜRKİYE www.atatto.com.tr Atatürk Üniversitesi

Detaylı

Ulusal Akademik Proje Destekleri

Ulusal Akademik Proje Destekleri Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) Ulusal Akademik Proje Destekleri Prof. Dr. Vahide Savcı 2/56 İçerik TÜBİTAK vizyon Temel İşlev ve Destekler ARDEB olanakları 3/56 Vizyon Toplumumuzun yaşam

Detaylı

2012 yılı sağlık harcamaları 76 milyar TL olup, GSYİH nin %5,4 üdür

2012 yılı sağlık harcamaları 76 milyar TL olup, GSYİH nin %5,4 üdür Sağlık Sektörü Ulusal Ekonomimiz Açısından Kritik Sağlık Harcaması/GSYİH 2012 yılı sağlık harcamaları 76 milyar TL olup, GSYİH nin %5,4 üdür 10 % 9 8 7 6 5,4 5,3 5,4 5,4 5,8 6,0 6,1 6,1 5,6 5,3 5,4 5 4

Detaylı

Ar-Ge ekosistemi nasıl işler hale getirilir? İlaç sektörü örneği

Ar-Ge ekosistemi nasıl işler hale getirilir? İlaç sektörü örneği tepav Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı Ar-Ge ekosistemi nasıl işler hale getirilir? İlaç sektörü örneği Ankara, 29 Nisan 2015 Slayt 2 Çerçeve Neden ilaç Ar-Ge si? Neden şimdi? Ar-Ge nin önemli

Detaylı

KONYA TEKNOKENT-SELÇUK TTO

KONYA TEKNOKENT-SELÇUK TTO KONYA TEKNOKENT-SELÇUK TTO (1513 TTO Başvuru Deneyimleri Paylaşımı Çalıştayı- Ankara Sanayi Odası-26 Temmuz 2013) PROF. DR BAYRAM SADE YÖNETİM KURULU BAŞKANI SELÇUK TTO (2006) ; Teknoloji transferi, girişimciliği

Detaylı

1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı

1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı 1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı Ahmet Rıza Balım Teknoloji Transfer Mekanizmaları Destekleme Grubu Kom. Sekreteri Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) Değişen

Detaylı

Bir Fikriniz mi var? Prof. Dr. Feray KÖÇKAR Birim Sorumlusu Dr. Gülşah ÇELİK GÜL Dr. Esra TOKAY

Bir Fikriniz mi var? Prof. Dr. Feray KÖÇKAR Birim Sorumlusu Dr. Gülşah ÇELİK GÜL Dr. Esra TOKAY Bir Fikriniz mi var? Prof. Dr. Feray KÖÇKAR Birim Sorumlusu Dr. Gülşah ÇELİK GÜL Dr. Esra TOKAY Uzman Uzman Bir Fikriniz mi var? Balıkesir Üniversitesi Proje Koordinasyon Ofisi Birimi (ProKOB); Üniversitemiz

Detaylı

IŞIK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ ( TTO) YÖNERGESİ I. BÖLÜM. Amaç Kapsam ve Hedefler - Dayanak

IŞIK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ ( TTO) YÖNERGESİ I. BÖLÜM. Amaç Kapsam ve Hedefler - Dayanak IŞIK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ ( TTO) YÖNERGESİ I. BÖLÜM Amaç Kapsam ve Hedefler - Dayanak Amaç MADDE 1 Bu Yönergenin amacı; Rektörlüğe bağlı olarak kurulan Işık Üniversitesi Teknoloji Transfer

Detaylı

1) 2.Dünya Otomotiv Konferansı ve Fuarı

1) 2.Dünya Otomotiv Konferansı ve Fuarı Bu Sayıda: 2.Dünya Otomotiv Konferansı ve Fuarı ARGE Merkezleri İletişim ve İşbirliği ve Platformu (ARGEMİP) Toplantısı Türkiye İnovasyon Haftası Kasım-Aralık Ayları Etkinlikleri 1 1) 2.Dünya Otomotiv

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ İNOVASYON VE TEKNOLOJİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ- MİTTO KASIM 2017

MARMARA ÜNİVERSİTESİ İNOVASYON VE TEKNOLOJİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ- MİTTO KASIM 2017 MARMARA ÜNİVERSİTESİ İNOVASYON VE TEKNOLOJİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ- MİTTO KASIM 2017 MITTO TÜBİTAK 1601 Projesi Öncesi ve Sonrası Durum Değerlendirmesi Yapısal Değişim (Ofisten Merkez Statüsüne

Detaylı

Özyeğin Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi

Özyeğin Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Özyeğin Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Özyeğin Üniversitesi Kuruluş : 18 Mayıs 2007 Açılış : 15 Eylül 2008 Kampüs : Çekmeköy, Türkiye nin ilk LEED Sertifikası alan kampüsü 220 bin m2 alana kurulu

Detaylı

Teknoloji Transfer Yapıları SANAYİNİN BEKLENTİLERİ

Teknoloji Transfer Yapıları SANAYİNİN BEKLENTİLERİ Teknoloji Transfer Yapıları SANAYİNİN BEKLENTİLERİ ILK SORU Teknoloji Transfer Yapılarından Sanayimizin Beklentileri mi? Beklemesi Gerekenler mi? CUMHURİYET VİZYONU Yol Gösterebilir mi? Muasır Medeniyet

Detaylı

Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı

Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı TTGV, 1 Haziran 1991 de bir Sivil Toplum Kuruluşu olarak, Türk Sanayii nin uluslararası pazarlardaki rekabet gücünü artırmak amacıyla, teknolojiye dayalı inovasyonun

Detaylı

Çankaya Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi

Çankaya Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Çankaya Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi TTO BİLGİLENDİRME SUNUMU ANKARA, 2017 Giriş Teknoloji transferi, fikir ve tekniklerin bir yerde geliştirilip, geliştirildiği yerde veya başka bir yerde uygulamaya

Detaylı

SUNUM PLANI. Araştırma-Geliştirme, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı

SUNUM PLANI. Araştırma-Geliştirme, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı Kasım 2017 1 SUNUM PLANI Araştırma-Geliştirme, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı Uluslararası Kuluçka Merkezi ve Hızlandırıcı Destek Programı Teknolojik Ürün Tanıtım ve Pazarlama (TEKNOPAZAR)

Detaylı

Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı

Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı A. Hakan ÖZDEMİR 31 Mayıs 2010 Vakfımızın Kuruluşu TTGV, 1 Haziran 1991 de bir Sivil Toplum Kuruluşu olarak, Türk Sanayii nin uluslararası pazarlardaki rekabet gücünü

Detaylı

19-21 NISAN 2018 FUARLARI ICEC Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı İSTANBUL. Biyoteknoloji, Yaşam Bilimleri ve Endüstrileri Fuarı

19-21 NISAN 2018 FUARLARI ICEC Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı İSTANBUL. Biyoteknoloji, Yaşam Bilimleri ve Endüstrileri Fuarı Analiz ve Laboratuvar Teknolojileri Fuarı Biyoteknoloji, Yaşam Bilimleri ve Endüstrileri Fuarı İlaç Ehdüstrisi, Teknolojileri ve Bileşenleri Fuarı Nutrasötik Endüstrisi Fuarı YAŞAM BİLİMLERİ FUARLARI 2018

Detaylı

ARTEV ENTELEKTÜEL VARLIK YÖNETİMİ İSTANBUL SANAYİ ODASI SUNUMU 30 MART 2012

ARTEV ENTELEKTÜEL VARLIK YÖNETİMİ İSTANBUL SANAYİ ODASI SUNUMU 30 MART 2012 ARTEV ENTELEKTÜEL VARLIK YÖNETİMİ İSTANBUL SANAYİ ODASI SUNUMU 30 MART 2012 İçerik Entelektüel Varlık Yönetimi Avrupa İnovasyon Değerlemesi İstanbul Sanayi Odası - Genel Bilgiler Avrupa İşletmeler Ağı

Detaylı

TÜBİTAK. 1512 Girişimcilik Aşamalı Destek Programı

TÜBİTAK. 1512 Girişimcilik Aşamalı Destek Programı 06/01/2016 1512 Girişimcilik Aşamalı Destek Programı Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) Programın amacı: İş fikrinden pazara kadar destek Bireysel girişimcilerin teknoloji ve yenilik

Detaylı

TEYDEB. Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı

TEYDEB. Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı TEYDEB Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı Mayıs 2018 TÜBİTAK Destekleri 2 1995 2017 Yılları Arasında Ne Yapıldı? 34.874 Proje Başvurusu Desteklenen 18.872 Proje 7,1 Milyar TL Destek* 12,7

Detaylı

ÇUKUROVA TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ (ÇUKUROVA TEKNOKENT)

ÇUKUROVA TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ (ÇUKUROVA TEKNOKENT) ÇUKUROVA TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ (ÇUKUROVA TEKNOKENT) Adana Sanayi Odası 24.02.2014 Prof.Dr. Kadir AYDIN Çukurova Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sanayi ve Ticaret

Detaylı

ATA Teknokent ve Teknoloji Transfer Ofisi (ATA TTO ) Hizmetlerinin Tanıtımı

ATA Teknokent ve Teknoloji Transfer Ofisi (ATA TTO ) Hizmetlerinin Tanıtımı ATA Teknokent ve Teknoloji Transfer Ofisi (ATA TTO ) Hizmetlerinin Tanıtımı Teknokent Nedir? Teknokentler, üniversiteler, araştırma kurumları ve sanayi kuruluşlarının aynı ortam içerisinde araştırma, geliştirme

Detaylı

26-28 Kasım 2014 İstanbul, Türkiye Grand Hyatt TÜRK FRANSIZ İN VASY N F RUMU

26-28 Kasım 2014 İstanbul, Türkiye Grand Hyatt TÜRK FRANSIZ İN VASY N F RUMU 26-28 Kasım 2014 İstanbul, Türkiye Grand Hyatt TÜRK FRANSIZ İN VASY N F RUMU HEDEF ETKİNLİK İÇERİK GÜNDEM KATILIMCILAR Türk-Fransız İnovasyon Forumu, firmalara, inovasyon konusunda yeni teknolojiler ve

Detaylı

BİYOTEKNOLOJİ BÖLÜMÜ

BİYOTEKNOLOJİ BÖLÜMÜ BİYOTEKNOLOJİ BÖLÜMÜ Bölüm Hakkında Biyoteknoloji Bölümü, Bartın Üniversitesi Fen Fakültesi bünyesinde Yüksek Öğretim Kurumu tarafından 2016 yılı itibari ile açılmış olup, Lisans Programına ilk öğrencilerini

Detaylı

Kuruluş Amacı. 2 TEYDEB - Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı

Kuruluş Amacı. 2 TEYDEB - Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı 2 TEYDEB - Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı Kuruluş Amacı Ülkemiz özel sektör kuruluşlarının araştırma-teknoloji geliştirme ve yenilik faaliyetlerini desteklemek, Türk sanayisinin araştırma-teknoloji

Detaylı

T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI AR-GE REFORM PAKETİ

T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI AR-GE REFORM PAKETİ AR-GE REFORM PAKETİ Ar-Ge ve Yenilikte Dünya ile Yarışan Bir Türkiye İçin Ülkemizin Kalkınmasına Daha Fazla İvme Kazandıracak ve Yüksek Katma Değerli Alanlara Odaklanan Ar-Ge ve Yenilik Sistemi TASARIM

Detaylı

Vizyon : Dünyadaki ilk 500, Türkiye deki ilk 5 (bazı alanlarda ilk 3 ) üniversite içine girmek ve üniversiteyi ülkenin bilim, sanat ve spor

Vizyon : Dünyadaki ilk 500, Türkiye deki ilk 5 (bazı alanlarda ilk 3 ) üniversite içine girmek ve üniversiteyi ülkenin bilim, sanat ve spor 2 Vizyon : Dünyadaki ilk 500, Türkiye deki ilk 5 (bazı alanlarda ilk 3 ) üniversite içine girmek ve üniversiteyi ülkenin bilim, sanat ve spor merkezlerinden biri yapmak. Misyon: Her alanda profesyoneller

Detaylı

Dr. Adem TUNCER KOSGEB İSTANBUL HALİÇ MERKEZİ MÜDÜRÜ

Dr. Adem TUNCER KOSGEB İSTANBUL HALİÇ MERKEZİ MÜDÜRÜ Dr. Adem TUNCER KOSGEB İSTANBUL HALİÇ MERKEZİ MÜDÜRÜ KOBİ LER VE KOSGEB 1990 yılında, 3624 sayılı Kanun ile kuruldu. Amacı: Ülkenin ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasında küçük ve orta ölçekli

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

TR83 Bölgesi nde Ar-Ge ve İnovasyon ile Yenilenebilir Enerji Anket Sonuçları

TR83 Bölgesi nde Ar-Ge ve İnovasyon ile Yenilenebilir Enerji Anket Sonuçları TR83 Bölgesi nde Ar-Ge ve İnovasyon ile Yenilenebilir Enerji Anket Sonuçları Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı gelecek dönemdeki çalışmalarına yol vermesi amacıyla 128 paydaşın katılımı ile TR83 Bölgesi nde

Detaylı

SAN-TEZ (Sanayi Tezleri) DESTEK PROGRAMLARI. Kırıkkale Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü

SAN-TEZ (Sanayi Tezleri) DESTEK PROGRAMLARI. Kırıkkale Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü SAN-TEZ (Sanayi Tezleri) DESTEK PROGRAMLARI Kırıkkale Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü 1 Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğünce Yürütülen Ar-Ge Destek Programları Teknoloji Geliştirme Bölgeleri San-Tez

Detaylı

ÜSİMP UNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ DENEYİMLERİ ÇALIŞTAYI, 9-10 Ocak 2013, Ankara

ÜSİMP UNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ DENEYİMLERİ ÇALIŞTAYI, 9-10 Ocak 2013, Ankara ÜSİMP UNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ DENEYİMLERİ ÇALIŞTAYI, 9-10 Ocak 2013, Ankara SUNUM İÇERİĞİ 1. İstanbul Sanayi Odası nın Sanayi Üniversite İşbirliğine Bakışı ve Bu Kapsamdaki Rolü 2. Sanayi- Üniversite

Detaylı

Teknoloji Transfer Ofisi

Teknoloji Transfer Ofisi Teknoloji Transfer Ofisi 2016-17 Akademik Yılı Uyum Eğitimi TTO Tanıtımı Yrd. Doç. Dr. İlker KÖSE MEDİPOL Üniversitesi İçerik Medipol TTO Tanıtımı GYÜ Endeks Göstergeleri Nelerdir? İlk 50 ye Giren Üniversiteler

Detaylı

2009-2013 İZMİR BÖLGESEL GELİŞME PLANI İLERİ TEKNOLOJİYE DAYALI SANAYİLER SEKTÖRÜ ÇALIŞTAYI 10 TEMMUZ 2009 SONUÇ RAPORU

2009-2013 İZMİR BÖLGESEL GELİŞME PLANI İLERİ TEKNOLOJİYE DAYALI SANAYİLER SEKTÖRÜ ÇALIŞTAYI 10 TEMMUZ 2009 SONUÇ RAPORU 009-0 İZMİR BÖLGESEL GELİŞME PLANI İLERİ TEKNOLOJİYE DAYALI SANAYİLER SEKTÖRÜ ÇALIŞTAYI 0 TEMMUZ 009 SONUÇ RAPORU İzmir Kalkınma Ajansı Planlama Programlama ve Koordinasyon Birimi İzmir Kalkınma Ajansı

Detaylı

Yeşil Kitap Çerçeve, Temel Bulgular ve Politika Önerileri

Yeşil Kitap Çerçeve, Temel Bulgular ve Politika Önerileri Toplam Faktör Verimliliği Politika Çerçevesi Geliştirilmesi için Teknik Destek Projesi Yeşil Kitap Çerçeve, Temel Bulgular ve Politika Önerileri 29 Mart 2018, İstanbul Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye

Detaylı

STRATEJİK PLANI

STRATEJİK PLANI 2016-2020 STRATEJİK PLANI VİZYON Eğitim ve sağlık hizmetlerinde örnek alınan, bilime yön veren, vakıf kültürünü yaşatan öncü sağlık üniversitesi olmaktır MİSYON Modern bilim ve teknolojiyi medeniyet değerlerimiz

Detaylı

TÜBİTAK TÜBİTAK GİRİŞİMCİLİK PROGRAMLARI

TÜBİTAK TÜBİTAK GİRİŞİMCİLİK PROGRAMLARI GİRİŞİMCİLİK PROGRAMLARI - BİDEB 2238 Üniversite Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması Programın Amacı: Girişimcilik Farkındalığını Artırmak Üniversite düzeyinde öğrenciler arasındaki girişimcilik farkındalığını

Detaylı

18 Ekim 2012 AKDENİZ AVRUPASI NDA TEKNOLOJİ TRANSFERİ ÇALIŞTAYI

18 Ekim 2012 AKDENİZ AVRUPASI NDA TEKNOLOJİ TRANSFERİ ÇALIŞTAYI 18 Ekim 2012 AKDENİZ AVRUPASI NDA TEKNOLOJİ TRANSFERİ ÇALIŞTAYI ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ MERKEZLERİ ZİRVESİ 27 Nisan 2012 tarihinde Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Derneği ile işbirliği içinde Ankara

Detaylı

TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ

TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ STRATEJİK PLAN 2012- İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ 2015-2019 STRATEJİK PLANI Aralık İçindekiler SUNUŞ... 2 1. STRATEJİK ANALİZ... 3 1.1. Tarihçe... 3 1.2. Stratejik Planlama Süreci...

Detaylı

T.C. BATMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Farabi Koordinatörlüğü SAĞLIK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜNE

T.C. BATMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Farabi Koordinatörlüğü SAĞLIK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜNE 14/02/2017-E.2679 T.C. BATMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Farabi Koordinatörlüğü *BENNHA25* Sayı : 54274154-774.09.03- Konu : IV. AR-GE ve İnovasyon Proje Pazarı I. Duyurusu SAĞLIK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜNE

Detaylı

SAĞLIK AR-GE POLİTİKALARI VE KALKINMA BAKANLIĞI ARAŞTIRMA ALTYAPI DESTEKLERİ

SAĞLIK AR-GE POLİTİKALARI VE KALKINMA BAKANLIĞI ARAŞTIRMA ALTYAPI DESTEKLERİ SAĞLIK AR-GE POLİTİKALARI VE KALKINMA BAKANLIĞI ARAŞTIRMA ALTYAPI DESTEKLERİ Sunum Akışı 10. Kalkınma Planı Ar-ge Politikası Sağlık Politikaları Öncelikli Dönüşüm Programları Kamu Ar-ge yatırımları ve

Detaylı

AR-GE POLİTİKALARI ve ARAŞTIRMA ALTYAPILARI

AR-GE POLİTİKALARI ve ARAŞTIRMA ALTYAPILARI AR-GE POLİTİKALARI ve ARAŞTIRMA ALTYAPILARI Özgür Kadir ÖZER Planlama Uzmanı AR-GE, YENĠLĠK VE TEKNOLOJĠ POLĠTĠKALARI FORUMU, 27 OCAK 2011, ANKARA Sunum Akışı Ar-Ge ve Yenilik Sistemindeki Gelişmeler Kamu

Detaylı

Sanayi Üniversite Đşbirliği Süreçlerinde Ekosistem Yönetimi Sanayi Üniversite Đşbirliği Faaliyetleri

Sanayi Üniversite Đşbirliği Süreçlerinde Ekosistem Yönetimi Sanayi Üniversite Đşbirliği Faaliyetleri ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ MERKEZLERİ PLATFORMU ÜSİMP 5. ULUSAL KONGRESİ SABANCI ÜNİVERSİTESİ, İSTANBUL 21-2222 HAZİRAN 2012 ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ SÜREÇLERİNDE EKOSİSTEM YÖNETİMİNİN ROLÜ METE MELEKSOY

Detaylı

Sağlık Teknolojileri Kuluçka Merkezi. İlk Aşamayı Başarı ile Geçmiş Kuluçkada Olgunlaştırma Sürecine Girmiş Genç Girişimci Projeleri

Sağlık Teknolojileri Kuluçka Merkezi. İlk Aşamayı Başarı ile Geçmiş Kuluçkada Olgunlaştırma Sürecine Girmiş Genç Girişimci Projeleri Sağlık Teknolojileri Kuluçka Merkezi İlk Aşamayı Başarı ile Geçmiş Kuluçkada Olgunlaştırma Sürecine Girmiş Genç Girişimci Projeleri 1. Dönem Başarılı Projeler GİRİŞİMCİ Özgür KAYA Bora BÜYÜKSARAÇ, Didar

Detaylı

Sektöre Özgü Yaklaşımlar

Sektöre Özgü Yaklaşımlar Sektöre Özgü Yaklaşımlar Ferhat KARA Anadolu Üniversitesi (SAM Eski Koordinatörü) ÜSİ ORTAKLIĞI ALTYAPISI SANAYİ NE DİYOR? Zaman kavramı ( 1 günde isterim ) Öncelikler farklı (Mal- Mülk) Mali problemler

Detaylı

Beyin Yaşlanması ve Yeni Hücre Oluşumu

Beyin Yaşlanması ve Yeni Hücre Oluşumu Beyin Yaşlanması ve Yeni Hücre Oluşumu AYÇA ARSLAN ERGÜL - ASO Sağlık Odaklı Üniversite Sanayi İşbirliği Çalıştayı 2 Nisan 2015, Perşembe Sunum İçeriği Araştırma Alanı Araştırma- Proje- İşbirliği Deneyimi

Detaylı

üniversite ile sanayi işbirlii birliğinin inin ığı,

üniversite ile sanayi işbirlii birliğinin inin ığı, 1 PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ GELİŞ İŞTİRME BÖLGESB LGESİ PAMUKKALE TEKNOKENT YÖNETİCİ A.Ş. 2 yeni işletmelerin i kurulmasında girişimcilere imcilere ve özellikle teknik girişimcilere imcilere yardımc

Detaylı

TÜBİTAK TEYDEB. Ar-Ge ve Yenilik Destek Programları

TÜBİTAK TEYDEB. Ar-Ge ve Yenilik Destek Programları TÜBİTAK TEYDEB Ar-Ge ve Yenilik Destek Programları 2 TEYDEB - Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı Kuruluş Amacı Ülkemiz özel sektör kuruluşlarının araştırma-teknoloji geliştirme ve yenilik

Detaylı

BİYOTEKNOLOJİ BÖLÜMÜ

BİYOTEKNOLOJİ BÖLÜMÜ BİYOTEKNOLOJİ BÖLÜMÜ Bölüm Hakkında Biyoteknoloji Bölümü, Bartın Üniversitesi Fen Fakültesi bünyesinde Yüksek Öğretim Kurumu tarafından 2016 yılı itibari ile açılmış olup, Lisans Programına ilk öğrencilerini

Detaylı

MART E-BÜLTEN YIL:2018 SAYI:3 DÖNEM:1

MART E-BÜLTEN YIL:2018 SAYI:3 DÖNEM:1 MART E-BÜLTEN YIL:2018 SAYI:3 DÖNEM:1 SAMSUN TEKNOPARK TA GOOGLE HASH CODE ETKİNLİĞİ Google ın her yıl 1 Mart tarihinde tüm dünyada eş zamanlı ve çevrimiçi olarak gerçekleştirdiği teknolojik problem çözme

Detaylı

Orta Karadeniz Bölgesel İnovasyon Stratejisi 2013-2023

Orta Karadeniz Bölgesel İnovasyon Stratejisi 2013-2023 Orta Karadeniz Bölgesel İnovasyon Stratejisi 2013-2023 İÇERİK Amaç, Vizyon Hazırlık Süreci İnovasyona Dayalı Mevcut Durum Stratejiler Kümelenme ile ilgili faaliyetler Sorular (Varsa) İNOVASYON & KÜMELENME

Detaylı

Makine Mühendisliği Bölümü

Makine Mühendisliği Bölümü Makine Mühendisliği Bölümü Neden Makine Mühendisliği Teknolojiyi kullanan, teknoloji üreten ve teknolojiye yön veren, toplum yararına bilimsel bilgi sağlayan günümüz ve yarınların problemlerine çözüm arayan

Detaylı

İVEDİK OSB. Misyon-Vizyon

İVEDİK OSB. Misyon-Vizyon İVEDİK OSB Misyon-Vizyon Ankara nın ve üyelerinin; ulusal ve uluslararası ticaretten daha fazla pay alan, rekabet gücüne ulaşmış siyasi ve ekonomik oluşumları kendi yararı doğrultusunda kullanabilen, varlık

Detaylı