INTERNATİONAL JOURNAL OF LANGUAGE ACADEMY (IJLA) YAZIM YAYIN İLKELERİ 1.0. GENEL İLKE VE KURALLAR

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "INTERNATİONAL JOURNAL OF LANGUAGE ACADEMY (IJLA) YAZIM YAYIN İLKELERİ 1.0. GENEL İLKE VE KURALLAR"

Transkript

1 INTERNATİONAL JOURNAL OF LANGUAGE ACADEMY (IJLA) YAZIM YAYIN İLKELERİ 1.0. GENEL İLKE VE KURALLAR International Journal of Language Academy (IJLA) ye gönderilen aday makalelerin American Psychological Association (APA) (Amerikan Psikoloji Birliği) yayın kılavuzu 6. basımında belirlenen ilke ve kurallara uygun olması beklenmektedir. Bu kılavuz yazarlara kolaylık sağlaması açısından APA yayın kılavuzundan özetlenmiştir. Bu kılavuzda yer almayan konular hakkında APA yayın kılavuzuna başvurulması gerekmektedir. Bununla birlikte Türkçeye uyarlanmış ve APA nın istinası olan bazı durumlar da bulunmaktadır. Bunlar: Kitapta yer alan bölümler/makaleler için İngilizce kullanılan In sözcüğü ve Türkçedeki karşılığı olan içinde sözcüğü kaynakçadan kaldırılmıştır. Türkçede gün ve ay içeren tarihler önce gün, sonra ay şeklinde (15 Ağustos) yazılmalıdır Biçim Aday makale her şey dâhil kelime arasında olmalıdır. Aday makale, A4 boyutundaki kâğıt esas alınarak hazırlanmalıdır. Üstten, alttan ve yanlardan 2.54 cm. (1 inch) boşluk verilmelidir. Tercih edilen yazı tipi 12 punto Times New Roman dır. Aday makalenin her bölümünde 1,5 satır aralığı kullanılmalıdır. Yeni bir paragrafa başlarken ilk satırın başında yaklaşık 5 harflik boşluğa denk gelecek şekilde boşluk bırakılmalıdır. İlk paragraf girintisi bütün paragraf başlangıçlarında eşit boşlukta olmalıdır. Aday makalenin hiçbir yerinde vurgu belirtmek amacıyla kalın, altı çizili, BÜYÜK HARFLERLE yazılmış kelimeler ya da büyük puntolar kullanılamaz. Vurgulamak amacıyla kelime veya kelimeler tırnak işareti içerisine alınamaz. Vurgulanması gereken sözcük olduğunda ise yazı tipi italik yapılabilir. Metnin içerisinde bir kısaltma ilk kez kullanılacağı zaman önce açık haliyle yazılır, daha sonra parantez içerisinde kısaltması verilir. Aynı kısaltmanın daha sonraki kullanımlarında yalnızca kısaltma kullanılır:

2 o İlk kez: Türk Dil Kurumu (TDK) 2008 yılı faaliyet raporunda.. o İkinci kez ve sonrasında: TDK nın 2010 yılı faaliyet raporunda ise.. Metin içerisinde her kelimeden, her noktalama işaretinden sonra bir boşluk bırakılır. Ancak kısaltmalarda kullanılan noktalar bu kurala dahil değildir. (v.b., a.g.e., i.e.) Metin içerisinde harflerle ifade edilen istatistiksel semboller italik olarak verilir. (Örn. p, r, F, R2). İngilizce makalelerde ya da makalenin İngilizce özetinde kısaltma kullanımından kaçınılmalıdır. weren t, didn t, isn t gibi ifadeler were not, did not, is not gibi açık şekilde yazılmalıdır. Makale metnine ek olarak verilen açıklamalar ya da telif hakları gibi konular dipnot şeklinde verilebilir. Ancak dipnotlar kaynak göstermek ya da metin içinde kullanılan kısaltmaları açıklamak amacıyla kullanılamaz. Her dipnot, dipnota işaret eden kelimenin sonuna kelime işlemci tarafından dipnot ekleme komutuyla eklenen üst sembol numaralandırma sistemi ile verilir (Örn. Dipnot 1 ). Dipnot, içinde geçtiği metnin bulunduğu sayfanın altına, yine kelime işlemci yazılımının oluşturduğu alana yazılır. Dipnot numaralandırması tüm metin boyunca ardışık şekilde ilerlemelidir (örnek dipnot 1, örnek dipnot 2, örnek dipnot 3 ). Başlık, özet ve İngilizce özet, kaynakça, ekler, tablolar ve şekillerin her biri ayrı birer sayfada başlarlar. Tablo ve şekiller metin içerisine yerleştirilmezler. Yalnızca metin içerisinde Tablo X te görüldüğü gibi, (bkz. Tablo X) gibi tabloya atıfta bulunulur. Tablolar kaynakça listesi veya varsa eklerden sonra her bir sayfada bir tablo ya da şekil alacak şekilde verilir. Tabloların metine yerleştirilmesi dergi tarafından yapılır. Aday makale (başlık sayfası da dahil olmak üzere) başlık sayfasından sonuna kadar numaralandırılır. Sayfa numaraları kağıdın sağ üst köşesine dayalı olarak konumlandırılır. Metin içerisinde başlıklandırma sistemi aşağıdaki sistemle gerçekleştirilir.

3 APA Makale Yazım İlkeleri Doğrultusunda Başlık Düzeyleri Başlık Düzeyi Örnek Biçim 1 Ortalanmış, Kalın, İlk Harfler Büyük Başlık a 2 Sola Yaslı, Kalın, İlk Harfler Büyük Başlık b 3 Sola yaslı, ilk satır girintili, kalın, ilk harfler küçük, nokta ile biten başlık. c 4 Sola yaslı, ilk satır girintili, kalın, italik, ilk harfler küçük, nokta ile biten başlık. d 5 Sola yaslı, ilk satır girintili, italik, ilk harfler küçük, nokta ile biten başlık. e a,b. Bu başlıklarda ve, ile bağlaçları kullanılırsa istisna olarak ilk harfleri küçük yazılır. c,d,e. Nokta ile biten başlıklarda metin aynı satırda devam eder, alt satıra geçilmez. Çoğu durumda en fazla üç düzeyli başlıklandırma yeterli gelecektir. Bazı bölümler daha fazla alt başlık gerektirirken bazı bölümler için tek düzey yeterli olabilir. Başlıklar ve alt başlıklar yazarlar tarafından düzenlenir. ÖRNEK BAŞLIKLANDIRMA (3 DÜZEYLİ) Türkiye de Türkçe Eğitimi Alanındaki Tezler (1. Düzey) Doktora ve Master Tezlerinin Genel Değerlendirilmesi (2. Düzey) Yazı buradan girintili olarak başlar ve sürer. Doktora tezleri. Yazı buradan devam eder (3. Düzey) Master tezleri. Yazı buradan devam eder (3. Düzey) 1.2. Rakamların Kullanımı Metin içinde geçen sayı 10 dan küçük ise harflerle (dokuz, sekiz.) yazılmalıdır. İstisna olan durumlar aşağıda açıklanmıştır.

4 Eğer bir cümlenin başlangıcında değilse, 10 dan büyük sayılar harflerle değil, rakamlarla yazılır (Örn. Araştırmaya 350 üniversite öğrencisi.). Makalenin özet kısmında 10 dan küçük olsun olmasın tüm sayılar rakamlarla yazılır. Bir ölçme biriminden bahsediliyorsa 10 dan küçük bile olsa rakamlarla yazılır (Örn. 5 mg lık dozlar, 10 cm ve üzeri.). Metin içerisinde istatistiksel veya matematiksel işlevler, kesirler, ondalıklar, yüzdeler, oranlar, yüzdelikler ve çeyrekliklerle ilgili sayılar veriliyorsa 10 dan küçük de olsa rakamla yazılır (Örn. 3 katından fazla, örneklemin %5 i.., örneklemde 1. yüzdelikte ). Tarih, yaş, evren ve örneklemle ilgili sayılar, deneklerle ilgili sayılar, ölçek puanları ve ölçek puanlamasında kullanılan birimler, parasal değerler rakamlarla yazılır. (Örn. 3 yıl içerisinde.,, 2 yaşında., 9 kişilik deney grubu 7 aralıklı bir ölçekte 4 ile değerlendirilmiştir, her bir deneğe 20 TL ödenmiştir vb.) Bu durum için tek istisna yaklaşık değerlerin verilmesidir (Örn. yaklaşık üç yıl içerisinde.). Bir seriden, kitap bölümlerinden, tablolardan ve dörtten fazla madde içeren listelerden bahsediliyorsa 10 dan küçük de olsa rakamlar kullanılır. (Deney 1, Deney 2, Tablo 3, sf. 5, ifade edilen 7 ön koşuldan 3 ve 5.). Tablolarda, şekillerde ve grafiklerde 10 dan küçük de olsa sayılar rakamla yazılır. Küsuratlı sayılarda tam sayı ile küsuratı arasına nokta konulur (Örn., 1.235). Eğer bir istatistik rapor ediliyorsa ve rapor edilen katsayı istatistiksel anlamlılık testi, korelasyon katsayısı gibi 1 den büyük bir değer alamıyorsa ve 1 den küçük bir değer başına 0 konmadan yazılır (Örn.,.05). F testi, t testi gibi testlerde olduğu gibi, rapor edilen katsayı 1 den büyük bir değer alabiliyorsa, 1 den küçük olduğu durumlarda başına 0 konur, küsurat nokta ile ayrılır (Örn., F(1,136)= 0.76) Küsuratlı sayılarda, özel bir durum olmadıkça küsuratlı kısım iki rakama yuvarlanır. Yalnızca istatistiksel anlamlılık; p değerleri rapor edilirken yuvarlanmadan ve noktadan sonra ikiden fazla rakamla olduğu gibi rapor edilir (Örn., p=.031). Anlaşılırlığı artırmak amacıyla p değerleri p<.10, p<.05, p<.01 şeklinde de kullanılabilir. Ancak p değerleri rapor edilirken, değer.001 den küçük ise p<.001 şeklinde rapor edilir. Bir cümleye, başlığa ya da alt başlıklara sayı ile başlıyorsa, harflerle yazılır. Eğer mümkünse rakamlarla cümleye başlamamak tercih edilir. (Örn. Bin dokuzyüz sekseniki yılında yapılan araştırmada Rogers yerine Rogers 1982 yılında yaptığı araştırmada ifadesi kullanılarak cümleye rakamlarla başlamaktan kaçınılabilir).

5 1.3. Tablolar ve Şekiller Makale içerisinde ne kadar görsel öğe (tablo, grafik, şekil vb.) kullanacağınız konusunda seçici olunması önerilir. Esas olan makalede yer alan bilgileri en anlaşılır şekilde okuyucuya iletmektir; uzun ve rakamlarla dolu tablolar, karmaşık şekiller ve grafikler kimi zaman verilen bilginin anlaşılmasını daha da zorlaştırır. Bu nedenle yazı içerisinde anlaşılır şekilde ifade edilebilecek sonuçları tablo ile verilmemelidir. Örneğin çoğunlukla istatistiksel anlamlılık testleri metin içerisinde yazı ile kolaylıkla ifade edilebilir. Tek yönlü varyans analizi sonuçları, F(1,136)= 4.86, p=.029, 2=.03, sosyoekonomik düzeye göre anlamlı bir fark. Eskiden varyans analizleri gibi istatistiksel anlamlılık testleri tablolarla verilirken, günümüzde sonuçlarını metin içerisinde vermek daha yaygın bir uygulama haline gelmektedir. Metin içerisinde verilen istatistiksel sonuçlar ayrıca tablo ile verilmez. Tabloda verilmiş sayılar ise tekrar metin içerisinde yazılmaz, tabloya atıfta bulunulur. Tablolar yalnızca en gerekli bilgileri aktaracak şekilde düzenlenmelidir. Okuyucu için anlam ifade etmeyecek tablolara ve değerlere yer verilmemelidir. Tablolar ve şekiller makale içerisinde verildiği sırayla numaralandırılır (Örn. Tablo 1, Tablo 2, Tablo 3., Şekil 1, Şekil 2, Şekil 3 ). Verilen bir tabloya metin içerisinde atıf yapılmış olmalıdır. Tablolara atıf yaparken tablo numarası kullanılmalıdır, aşağıdaki tabloda, yukarıdaki tabloda gibi ifadeler kullanılmamalıdır (Örn., Tablo 5 e bakıldığında, kızların ortalamalarının..). Biçim olarak tablolarda sütunları ayıran dikey çizgiler ve satırları ayıran yatay çizgiler kullanılmaz; tablonun başlangıcında ve bitimindeki alt çizgiler ile sütun başlıklarının bulunduğu satırların altlarındaki çizgiler belirgin hale getirilir. Tablo başlığı italik yazılır. Tablo ya da şekil altında açıklayıcı notlara yer verilebilir, başka bir kaynaktan alınan tablonun kaynağı da tablo altında not olarak verilir.

6 Örnek Tablo Biçimi Tablo 14. Ankete Katılan Türkçe Öğretmenlerinin Drama Yönteminin Türkçe Derslerinde Hangi Alanın Gelişimine Katkı Sağladığıyla İlgili Görüşlerini İçeren Bulgular ve Yorumlar f % Temel dil becerilerini (okuma, yazma, dinleme, 41 32,8% konuşma) geliştirir. Yaratıcılık ve hayal gücünü geliştirir ,2% Dil bilgisi becerilerini geliştirir ,0% Edebî türlerin kavratılmasına katkı sağlar ,8% Diğer 4 3,2% Not. Bir öğretmen birden fazla seçeneği işaretleyebildiği için tablodaki yüzdeler, işaretlenen seçeneklerin yüzdesine karşılık gelmektedir. 2.0.BİR MAKALENİN BÖLÜMLERİ 2.1. Makale Başlığı Aday makalenin başlığı 12 kelimeyi aşmamalıdır. Yazar adıyla birlikte çalışmanın gerçekleştirildiği kurum veya kurumlar yazılmalıdır Özet Özet kelime arasında değişmelidir. Başlık sayfasının ardından, önce Türkçe özet daha sonra İngilizce özet verilir. Araştırma makalelerinin özetinde aşağıdaki içeriğin yer alması beklenmektedir. o Problem durumu, o Araştırmadaki katılımcılar ve onlarla ilgili yaş, cinsiyet ve uyruk gibi gerekli temel bilgiler, o Araştırmanın yöntemi/deseni (eğer varsa özellikle yöntemsel özgünlüğü), o İstatistiksel anlamlılık düzeyi, etki büyüklüğü ve güven aralığı gibi değerleri de içerecek şekilde temel bulgular, o Sonuçlar, olası etkileri veya uygulamaya yansımaları. Literatür taraması ya da meta-analiz çalışmalarının özetinde aşağıdaki içeriğin kapsanması beklenmektedir:

7 o İncelenen problem durumunun veya inceleme konusu olan değişkenler arası ilişkilerin tanımlanması, o İncelemeye alınan çalışmaların seçilme ölçütü (meta-analizler için), o Ele alınan temel araştırmalardaki katılımcı türleri, o Sonuç (meta-analizler için en önemli istatistiksel etki büyüklükleri ve buna aracılık eden faktörleri içerecek şekilde sunulmalıdır). Kuramsal çalışmaların özetinde aşağıdaki içeriğin kapsanması beklenmektedir: o Kuramın/modelin dayandığı temeller ve kuramın/modelin işleyişinin açıklanması, o Ampirik bulgularla ilişkilendirilerek kuramın/modelin açıkladığı durum. Yöntemsel çalışmaların özetinde aşağıdaki içeriğin kapsanması beklenmektedir: o Konu edilen yöntemin genel sınıflamadaki yeri, o Önerilen yöntemin temel özellikleri, o Önerilen yöntemin uygulama alanı, o İstatistiksel işlemler söz konusu ise, temel özellikleri ve istatistiksel gücü. Vaka çalışmalarının özetinde aşağıdaki içeriğin kapsanması beklenmektedir: o İncelenen birey, grup, topluluk ya da kurumun özellikleri ve tanıtımı, o Vaka örneği yoluyla ortaya konan çözümün açıklanması, o Kuramsal açıklamalar ya da sonraki araştırmalara ışık tutacak konular. Özetin sonunda en fazla yedi adet olacak şekilde anahtar sözcükler verilir. Tüm bu düzenlemeler İngilizce özet için de uygulanmalıdır Giriş Bu kısmın aşağıdaki kapsamı karşılaması istenmektedir: Problem durumunun öneminin açıklanması, İlgili literatür ve bulguların tanımlanması, Hipotezlerin ifade edilmesi ve araştırmanın yöntemiyle ilişkilendirilmesi Yöntem Yöntem başlığı, araştırmanın nasıl gerçekleştiğinin ayrıntılarıyla anlatıldığı ve değişkenlerin tanımlandığı kısımdır. Bu kısımda aşağıdaki içeriğin kapsanması beklenir: Katılımcı-örneklem ya da deneklerin temel demografik özellikleri mümkün olduğunca yeterli şekilde tanımlanması, Örnekleme yöntemi ve işleminin açıklanması,

8 Örneklem büyüklüğü, örneklem büyüklüğünün nasıl belirlendiği ve örneklemin evreni temsil etme gücü, Ölçme araçları, Araştırma deseni, Eğer deneysel bir çalıma ise deneysel işlem. Yöntem başlığı altında kapsanacak içeriğin uygun alt başlıklarla aktarılması beklenir. Araştırmanın türüne göre başlıklandırmada kullanılacak isimlendirme değişebilir, ancak beklenen en temel üç başlıklandırma söz konusudur: Altında evren ve örneklem, denekler ya da katılımcıların tanımlandığı uygun bir başlık, Altında veri toplama araçlarının tanıtıldığı bir başlık, Altında araştırma deseninin ve/veya araştırmada yürütülen işlemin tanımlandığı bir başlık Bulgular Bulgular kısmında toplanan veri kısaca tanıtılarak, öncelikle veri üzerinde yapılan analiz açıklanır. Araştırmanın sonucunu ortaya koyan bulgular yeterince detaylı şekilde aktarılır. Araştırmanın ilgili tüm sonuçları, hipotezleri desteklesin ya da desteklemesin, diğer bir deyişle istatistiksel olarak anlamlı çıksın ya da çıkmasın rapor edilmelidir. Araştırmacılar beklenen şekilde çıkmamış sonuçları rapor etmekten kaçınmamalıdırlar, bunun yerine beklenmedik sonuçları tartışma başlığı tartışmalıdırlar Tartışma Sonuçlar aktarıldıktan sonra, bu sonuçların doğurgularının araştırmanın hipotezleri ışığında tartışılması beklenir. Ayrıca sonuçların yorumlanması, özetlenmesi ve sonuçlardan yola çıkarak bazı çıkarımlarda bulunulması istenir Kaynaklar Kaynaklar listesi tartışma başlığından sonra gelir ve yeni bir sayfadan başlar. Kaynakça listesinin hazırlanmasıyla ilgili bilgiler bu metin içerisinde Metin İçi Kaynak Gösterimi ve Kaynakça Listesi Hazırlama başlığında verilmiştir Ekler Ekler genellikle basılabilecek kadar kısa materyallerdir. Örneğin bir deney işleminde uyaran olarak kullanılan kelimelerin listesi, araştırmada kullanılan bir ekipmanın parçalarının tanıtılması, çalışmadaki katılımcılara ilişkin detaylı demografik bilgiler gibi metnin içerisinde vermeye uygun olmayan materyaller ek olarak kaynakçadan sonra yeni bir sayfada verilebilir.

9 Makalede ek bir tane ise Ek olarak başlıklandırılır ve metinde aynı şekilde işaret edilir (bkz. Ek). Eğer birden fazla ek var ise Ek A, Ek B ) şeklinde sıralanır ve metin içinde aynı şekilde işaret edilir (bkz. Ek A, EK B). Metnin içerisinde bağlantısı olmayan ekler, ek olarak konulmamalıdır. Eklerin ayrıca başlıkları olmalıdır, içerisinde formüller, rakamlar, tablolar, şekiller ya da çizimler bulunabilir. 3.0.METİN İÇİ KAYNAK GÖSTERİMİ VE KAYNAKÇA LİSTESİ HAZIRLAMA 3.1. Metin İçi Kaynak Gösterme Bir aday makale içerisinde yazara ait olmayan her türlü bilgiyi, veriyi, görüşü aktarırken sahibini ve kaynağını belirtmek zorunludur. Ayrıca, daha önce yayınlanmış ve yazarın kendisine ait başka bir yayından aktardığı bilgi ve görüşleri aktarırken de önceki yayına atıf yapması gerekmektedir. Metin içerisinde verilen her kaynak, kaynakça listesinde de bulunmalıdır. a) Tek yazarlı bir çalışma: Tarih bir kez verildiği zaman aynı paragrafta ikinci kez yazılmaz. o Akkaya (2013) Suriyeli mültecilerin Türkçe algıları üzerine yaptığı çalışmada Akkaya nın çalışması o Suriyeli mültecilerin Türkçe algılarının araştırıldığı çalışmada (Akkaya, 2013). b) İki yazarlı bir çalışma: İki yazarlı bir çalışmayı kaynak gösterirken her zaman her iki yazarın da ismi verilir. o Özbay ve Melanlıoğlu nun (2008) ortaya çıkardığı o Kelime haznesi bireyin öğrenme yaşantısı sonucunda (Özbay ve Melanlıoğlu, 2008) o Özbay ve Melanlıoğlu (2008) yaptıkları bir çalışmada c) Üç, dört ve beş yazarlı bir çalışma: Bu tür çalışmalara metin içinde ilk kez atıf yapıldığında tüm yazarların soyadları olacak şekilde sıralanmalıdır. Daha sonra aynı çalışma yine kaynak gösterildiğinde ise ilk yazarın soyadı ve sonuna ve diğerleri, parantez içinde kullanımda ve diğ., İngilizce yazılmış kısımlarda ise ve diğerleri yerine et. al. yazılır. o Kavcar, Oğuzkan, ve Sever (1995) Türkçe öğretimi üzerine yaptıkları çalışmada (ilk kez atıf yapıldığında)

10 o Araştırma sonuçlarına göre (Kavcar, Oğuzkan ve Sever, 1995) (ilk kez atıf yapıldığında ve kaynak parantez içerisinde verildiğinde) o Kavcar ve diğerleri (1995) Türkçe öğretiminin (ikinci kez atıf yapıldığında) d) Altı ve daha fazla yazarı olan bir çalışma: Altı ya da daha fazla yazarı olan bir çalışma kaynak olarak gösteriliyorsa sadece ilk yazarın soyadı verilir ve sonuna ve diğerleri ya da parantez içinde kullanımda ve diğ. eklenir. İngilizce yazılmış kısımlarda ise ve diğerleri yerine et. al. yazılır. o Kara, Özbay, Akyol, Günay, Akkaya ve Söyler (2010) şeklindeki kaynak aşağıdaki gibi gösterilir o Kara ve diğerleri (2010) yabancı dil öğrenim sürecinde bireylerin Eğer birbirine karışabilecek şekilde aynı soyad sırasıyla ile başlayan ve aynı tarihli iki çalışma varsa, birbirinden ayırt edilmesi için yazarların soyadı da verildikten sonra sonuna ve diğerleri ya da parantez içinde kullanımda ve diğ. eklenir. o Kara, Özbay, Akyol, Günay, Akkaya ve Söyler (2010) ve Kara, Özbay, Söyler, Emiroğlu, İzgören ve Sever (2006) nın çalışmalarında gibi, aynı yazarla başlayan yazar gruplarının çalışmaları aynı metinde kaynak gösterilecekse: o Kara, Özbay, Akyol ve diğerleri (2010) ve Kara, Özbay, Söyler ve diğerleri (2006) şeklinde verilir. e) Bir kurum ya da enstitü, yazarı belli olmayan bir kitap: o (Ankara Üniversitesi Türkçe Öğretim Merkezi [TÖMER], 2009): Metin içinde ilk kez kaynak gösterildiğinde kısaltmalar doğrudan kullanılmaz, açılımı ile birlikte verilir o (AÜ TÖMER, 2009) İkinci kez aynı metinde kaynak gösterildiğinde kısaltması verilebilir. o Hitit te (2008) yer alan deyimsel ifadeler : kitabın yazarı belli değilse sadece kitabın adı ve basım yılı kaynak olarak verilir. f) Aynı soyadlı iki yazar: Bu durumda yazarların adlarının baş harfleri soyadları ile birlikte verilir. o S. Söyler (2008) ve G. Söyler (2004) araştırmalarında g) Aynı yazarın aynı tarihli birden fazla çalışması: Aynı yazarın aynı tarihli birden çalışması da var ise tarihin sonuna küçük harflerle sıralama yapılır. Sıralamada yazarın çalışmasının alfabetik sıralamasına göre harfler verilir. o Kara, (2004a), Kara (2004b) h) İkinci bir kaynaktan alıntı:

11 Metin İçinde: o Göğüş ün (1978) (akt. Akyol, 1997) çalışmasında Kaynakçada gösterirken ise yalnızca aktaran kaynakça listesinde verilir: o Akyol, H. (1997) Kaynakça Listesi Hazırlama Metin içi kaynak göstermede olduğu gibi, kaynakçada verilmiş olan her kaynak metnin içinde de verilmiş olmalıdır. a) Sıralama: Kaynakçada kaynaklar, alfabetik sırayla verilir. Birden çok yazarı olan kaynaklarda, soyadlar aynı ise isimlerin baş harfleri dikkate alınır. Aynı yazar tarafından yazılmış kaynaklarda ise tarih olarak erken yayınlanmış olan önce verilir. Ancak, aynı yazarın aynı tarihli iki çalışması var ise tarihin sonuna küçük harflerle sıralama yapılır. o Kara, Ö.T. (2004a). o Kara, Ö.T. (2004b). b) Süreli yayınlar: Aşağıda sunulan formülün kullanılmasında tek istisna bir makalede altıdan fazla yazar olması durumudur. Eğer bir makalede altıdan fazla yazar varsa, altıncı yazardan sonra ve diğerleri eki konur ve kalan yazarların ismi yazılmaz. Formül: Yazarın soyadı, Yazarın adının baş harfi. (Yıl). Makalenin adı. Süreli Yayının Adı, cilt (süreli yayının sayısı), sayfa aralığı. Örnek: Hakemli Dergi: o Akkaya, A. (2013). Suriyeli Mültecilerin Türkçe Algıları. EKEV Akademi Dergisi, 56(1), c) Çevrimiçin yayınlanmış bir makale: Makale için bir Digital Object Identifier (DOI) numarası atanmışsa DOI numarası sonuna eklenir. Örnek: o Özerol, N. (2013). Seyyid Nesimî nin şiirlerinde ahengi sağlayan edebî sanatlar. The Journal of Academic Social Science Studies, 6 (5), doi: / JASSS1614 Eğer makaleye DOI atanmamış ise derginin ana sayfa adresi kaynakça bilgisinin sonuna eklenerek ve adresinden den elde edildi ifadesi kullanılır: o Saban, A. (2008). İlköğretim I. kademe öğretmen ve öğrencilerinin bilgi kavramına ilişkin sahip oldukları zihinsel imgeler. İlköğretim Online, 7 (2), 421-

12 adresinden elde edildi. Makale bir veri tabanından da elde edilmiş olsa, DOI numarası yok ise derginin ana sayfasının adresi bulunarak dergi adresi verilir, veri tabanının adının verilmesine gerek yoktur. d) Kitap: Bir kitabın tamamı için aşağıdaki formül kullanılır. Formül: Basılı Kitap: Yazarın soyadı, Yazarın adının baş harfi. (Yıl). Kitabın adı (Baskı sayısı). Basım Yeri: Yayınevi. Basılı Editörlü Kitap: Editörün Soyadı, Editörün adının baş harfi. (Ed.). (Yıl). Kitabın adı. (Baskı sayısı). Basım Yeri: Yayınevi. İnternetten elde edilmiş online kopya: Yazarın soyadı, Yazarın adının baş harfi. (Yıl). Kitabın adı. adresinden elde edildi. İnternetten ulaşılmış online kitap, DOI numarası atanmış: Yazarın soyadı, Yazarın adının baş harfi. (Yıl). Kitabın adı. doi:xxxxxx Örnekler: Basılı Kitap: o Aksan, D. (1995). Her yönüyle dil ana çizgileriyle dilbilim. Ankara: TDK Yayınları. Basılı Editörlü Kitap: o Baz, İ. (Ed.). (2013). Şırnak Oyunları (Birinci Baskı). Mardin: Şırnak Üniversitesi Yayınları. Editörlü Kitaptan Bir Bölüm: o Massaro, D. (1992). Broadening the domain of the fuzzy logical model of perception. İçinde H. L. Pick Jr., P. van den Broek, & D. C. Knill (Ed. ), Cognition: Conceptual and methodological issue. (pp ). Washington, DC: American Psychological Association. Editörlü bir kitaptan bölüme atıf yaparken bölümün yazarına atıf yapılır. Yukarıdaki örnek kaynak, metin içerisinde [Massaro, (1992) algı konusunda.] şeklinde verilir. Çeviri Kitap: o Damasio, A. R. (1999). Descartes in yanılgısı. (Çev. Atlamaz, B.). İstanbul: Varlık Yayınları. (Özgün çalışma, 1994).

13 Editörlü Bir Kitabın Çevirisi: o Spitzer, M., & Maher, B. A. (Ed. ). (1998). Felsefe ve psikopatoloji. (Çev: Karaçam, Ö.). İstanbul: Gendaş Yayıncılık. (Özgün çalışma 1955) Çeviri kitaplar için metin içerisinde kaynak verilirken asıl yazarın ismi ve orijinal çalışmanın ve çevirisinin tarihleri birlikte verilir : Damasio, (1994/1999). Yazarsız Kitap: o Almanlar için Türkçe. (2004). İstanbul: Fono Yayınları. e) Yüksek lisans ve doktora tezleri: Yüksek Lisans ve doktora tezlerinin kaynakçada yazım biçimine ilişkin formül aşağıdaki gibidir: Yazarın soyadı, Yazarın adının baş harfi. (Yıl). Başlık. (Yayımlanmamış yüksek lisans/doktora tezi). Üniversitenin adı, Yeri. Yüksek Lisans Tezi: o Cengiz, G. (2011). Tüketici Etnosentrizmi ve Ülke İmajı Üzerine Kültürlerarası Bir Çalışma: Türkiye ve Yunanistan Örneği. (Yayımlanmamış yüksek lisans tezi). Çukurova Üniversitesi, Adana. Doktora Tezi: o Kara, Ö. T. (2010). Dramayla Öykü Oluşturma Yönteminin İlköğretim İkinci Kademe Türkçe Öğretimine Etkisi. (Yayımlanmamış doktora tezi). Çukurova Üniversitesi, Adana. Bir Veri Tabanı Aracılığıyla Elde Edilmiş Yüksek Lisans/Doktora Tezleri: Formül: Yazarın soyadı, Yazarın adının baş harfi. (Yıl). Başlık. (Yayımlanmamış yüksek lisans/doktora tezi). Xxxx veri tabanından elde edildi. (Tez no XXXX) Örnek: o Akkaya, A. (2011). Karikatürlerle Dil Bilgisi Öğretimi. (Yayımlanmamış doktora tezi). YÖK Ulusal Tez Merkezi veri tabanından elde edildi. (Tez no: ) f) Bildiriler ve poster bildiriler: Sözel veya poster bildiri: Formül: Yazarın soyadı, Yazarın adının baş harfi. (Yıl, Ay). Sözel veya poster bildirinin başlığı. Poster ya da sözel bildiri, Organizasyonun adı, Yeri.

14 Örnek: o Muellbauer, J. (2007, Ekim). Housing, credit, and consumer expenditure. Sözel bildiri, XI. Uluslararası Eğitim Kongresi, İstanbul. g) Ham veri: Yazarın soyadı, Yazarın adının baş harfi. (Yıl). [Verinin tanımı]. Yayımlanmamış ham veri. Örnek: o Bordi, F. Ve LeDoux, J. E. (1993). [Auditory response latencies in rat auditory cortex]. Yayımlanmamış ham veri. h) Kişisel iletişim: Kişisel mektuplar, görüşmeler, e-posta gibi kaynaklarla elde edilen bilgilerdir. Yalnızca metin içerisinde kaynak gösterilir, kaynakça listesine eklenmez. Kaynak verirken tarih kesin verilmeye çalışılır. Örnek: o Mehmet Şarman (kişisel iletişim, 17 Eylül 2012) i) Resmi bir kurum tarafından yayınlanmış belgeler: Belge: o Milli Eğitim Bakanlığı (2011). Örnek grup rehberliği etkinlikleri. gov.tr/orn.pdf adresinden elde edildi. Kanun vb.: o İlköğretim ve Eğitim Kanunu. (1961). T. C. Resmi Gazete, 10705, 12 Ocak j) İnternetten alınan bilgiler: Formül: Yazarın Soyadı, Yazarın adının baş harfi. (Yıl, Ay). Belgenin başlığı. adresinden elde edildi. Örnek: o Yılmaz, A. (2012). Eğitimde yeni gelişmeler. adresinden elde edildi.

15 Burada özet şeklinde IJLA ye uyarlanmış biçimde yayınlanan APA-VI yayın kuralları ile ilgili daha ayrıntılı bilgi edinmek için APA yayın kılavuzuna bakınız: American Psychological Association (2010). Publication manual of the American Psychological Association (6. baskı). Washington, DC: Author.

Ege Eğitim Dergisi Yazım İlkeleri 1. Aday makale her şey dahil 3500-5500 kelime arasında olmalıdır

Ege Eğitim Dergisi Yazım İlkeleri 1. Aday makale her şey dahil 3500-5500 kelime arasında olmalıdır Ege Eğitim Dergisi Yazım İlkeleri 1 1.0. Genel İlke ve Kurallar Ege Eğitim Dergisi/Ege Eğitim Online'na gönderilen aday makalelerin American Psychological Association (APA) (Amerikan Psikoloji Birliği)

Detaylı

KADIN VE TOPLUMSAL CİNSİYET ARAŞTIRMALARI DERGİSİ

KADIN VE TOPLUMSAL CİNSİYET ARAŞTIRMALARI DERGİSİ KADIN VE TOPLUMSAL CİNSİYET ARAŞTIRMALARI DERGİSİ YAZIM KURALLARI SAYFA YAPISI Cilt Payı: Cilt payı: 0 cm (Sol) Kenar Boşlukları: Üst-Alt-Sağ-Sol: 2 cm Kağıt: Letter, Genişlik 21.5 cm, Yükseklik 28 cm

Detaylı

tarih ve 06 sayılı Akademik Kurul tutanağının I nolu ekidir. İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TEZ YAZIM KILAVUZU

tarih ve 06 sayılı Akademik Kurul tutanağının I nolu ekidir. İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TEZ YAZIM KILAVUZU İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TEZ YAZIM KILAVUZU İSTANBUL 2017 1 GİRİŞ İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü ne teslim edilecek Yüksek Lisans ve Doktora tezleri

Detaylı

Yazım Kuralları KADIN VE TOPLUMSAL CİNSİYET ARAŞTIRMALARI DERGİSİ. Sayfa Yapısı. Cilt Payı: Cilt payı: 0 cm (Sol)

Yazım Kuralları KADIN VE TOPLUMSAL CİNSİYET ARAŞTIRMALARI DERGİSİ. Sayfa Yapısı. Cilt Payı: Cilt payı: 0 cm (Sol) KADIN VE TOPLUMSAL CİNSİYET ARAŞTIRMALARI DERGİSİ Yazım Kuralları Sayfa Yapısı Cilt Payı: Cilt payı: 0 cm (Sol) Kenar Boşlukları: Üst-Alt-Sağ-Sol: 2 cm Kağıt: A4 Genişlik 21.5 cm, Yükseklik 28 cm Düzen:

Detaylı

BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ

BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ Son- Arka Bölüm 3.2.2017 Dr. Seher Yalçın 1 Arka Bölüm Raporda, önce, metnin bir uzantısı olan ekler, sonra, ekleri de içerecek kaynakça yer alır. Eklerin hazırlanması ve

Detaylı

Açıköğretim Uygulamaları ve Araştırmaları Dergisi AUAd

Açıköğretim Uygulamaları ve Araştırmaları Dergisi AUAd Açıköğretim Uygulamaları ve Araştırmaları Dergisi AUAd auad.anadolu.edu.tr Başlarken AUAd Yazım Kuralları sayfasından size uygun olan şablonu seçiniz. Microsoft Word 2010 ortamı ya da üstü sürümü kullanınız.

Detaylı

T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ TEZ VE DÖNEM PROJESİ YAZIM ESASLARI

T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ TEZ VE DÖNEM PROJESİ YAZIM ESASLARI T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ TEZ VE DÖNEM PROJESİ YAZIM ESASLARI Bu esasların amacı, Mustafa Kemal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsüne bağlı tüm ana bilim ve

Detaylı

Ek:5 GMKA GENEL BİÇİM VE YAZIM STANDARTLARI

Ek:5 GMKA GENEL BİÇİM VE YAZIM STANDARTLARI Ek:5 GMKA GENEL BİÇİM VE YAZIM STANDARTLARI 1. Kâğıt Kullanım Alanı Raporlarda, her sayfanın sol kenarından 2,5 cm, sağ kenarından 2,5 cm, üst ve alt kenarından 2,5 cm boşluk bırakılmalıdır. Dipnotlar

Detaylı

GENEL YAZIM KURALLARI (Bildiri son gönderim tarihi 15 Nisan 2017 dir.)

GENEL YAZIM KURALLARI (Bildiri son gönderim tarihi 15 Nisan 2017 dir.) GENEL YAZIM KURALLARI (Bildiri son gönderim tarihi 15 Nisan 2017 dir.) 1. Bütün yazılarda 300 sözcükten oluşan Türkçe ve İngilizce özet mutlaka bulunmalı, özetlerin altına en az 3, en çok 5 kelimeden oluşan

Detaylı

T.C. BEYKENT ÜNĠVERSĠTESĠ UYGULAMALI BĠLĠMLER YÜKSEKOKULU GASTRONOMĠ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ ÖDEV/BĠTĠRME ÖDEVĠ YAZIM KILAVUZU

T.C. BEYKENT ÜNĠVERSĠTESĠ UYGULAMALI BĠLĠMLER YÜKSEKOKULU GASTRONOMĠ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ ÖDEV/BĠTĠRME ÖDEVĠ YAZIM KILAVUZU T.C. BEYKENT ÜNĠVERSĠTESĠ UYGULAMALI BĠLĠMLER YÜKSEKOKULU GASTRONOMĠ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ ÖDEV/BĠTĠRME ÖDEVĠ YAZIM KILAVUZU ĠSTANBUL, 2012 1. AMAÇ ve KAPSAM Bu kılavuz Beykent Üniversitesi Uygulamalı

Detaylı

T. C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZ YAZIM KURALLARI

T. C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZ YAZIM KURALLARI T. C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZ YAZIM KURALLARI Tezin yazımında kullanılacak kağıt A4 standardında olmalıdır. Metin yazılırken her sayfanın sol kenarından, sağ kenarından

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ UZMANLIK EĞİTİMİ TEZ YAZIM KURALLARI

EGE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ UZMANLIK EĞİTİMİ TEZ YAZIM KURALLARI EGE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ UZMANLIK EĞİTİMİ TEZ YAZIM KURALLARI BİÇİMSEL ÖZELLİKLER 1. Kullanılacak Dil Tez yazımında Türkçe kullanılmalıdır. Yabancı kökenli olan sözcükler Türkçe karşılıkları ile

Detaylı

Journal of Qualitative Research in Education - JOQRE

Journal of Qualitative Research in Education - JOQRE Cilt?? / Sayı??,????? Başlık (Türkçe): 14 punto, Times New Roman, sola dayalı, her kelimenin sadece ilk harfi büyük harfle yazılmalı, başlıktan sonra 24 pt boşluk bırakılmalı, en fazla 15 kelime olmalı

Detaylı

TESAM AKADEMİ YAYIN İLKELERİ 1. Tesam Akademi Dergisi Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda 2 kez yayımlanmaktadır.

TESAM AKADEMİ YAYIN İLKELERİ 1. Tesam Akademi Dergisi Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda 2 kez yayımlanmaktadır. TESAM AKADEMİ YAYIN İLKELERİ 1 GENEL İLKELER Tesam Akademi Dergisi Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda 2 kez yayımlanmaktadır. Dergide ekonomi, siyaset bilimi ve kamu yönetimi, dış politika, hukuk

Detaylı

Tezde yer alacak bölümlerin sunuş sırası aşağıdaki düzende olmalıdır;

Tezde yer alacak bölümlerin sunuş sırası aşağıdaki düzende olmalıdır; TEZ BÖLÜMLERİNİN SUNUŞ SIRASI Tezde yer alacak bölümlerin sunuş sırası aşağıdaki düzende olmalıdır; 1. Dış kapak 2. İçindekiler 3. Kısaltmalar 4. Çizelge listesi 5. Şekil listesi 6. Özet 7. Giriş 8. Diğer

Detaylı

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ ENSTİTÜSÜ TEZ YAZIM KURALLARI

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ ENSTİTÜSÜ TEZ YAZIM KURALLARI ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ ENSTİTÜSÜ TEZ YAZIM KURALLARI 1. GİRİŞ Bu kılavuzun amacı; Atatürk Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Enstitüsü nde hazırlanan yüksek

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZ ÖNERİSİ YAZIM KILAVUZU

ANKARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZ ÖNERİSİ YAZIM KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZ ÖNERİSİ YAZIM KILAVUZU Yüksek lisans ve doktora tezlerinin yazımına, bu tezlerin yazım sürecine (izlenecek aşamalara) ilişkin ön bilgiler veren ya da

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ BİTİRME TEZİ KILAVUZU

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ BİTİRME TEZİ KILAVUZU T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ BİTİRME TEZİ KILAVUZU 1.BİTİRME TEZİ GENEL İLKELERİ 1.1. Tez dili Türkçedir ve olabildiğince Türkçe

Detaylı

YAZARLARA DUYURU. Değerlendirme. Önerilecek Çalışmalara İlişkin Biçimsel Özellikler. Genel Format. Kapak Sayfası

YAZARLARA DUYURU. Değerlendirme. Önerilecek Çalışmalara İlişkin Biçimsel Özellikler. Genel Format. Kapak Sayfası YAZARLARA DUYURU İşletme Fakültesi Dergisi yılda iki kez yayımlanan hakemli bir dergidir. Dergide işletme, iktisat, uluslararası ilişkiler, Avrupa Birliği siyaseti ve hukuku ve turizm işletmeciliği alanlarında

Detaylı

SINIRSIZ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA DERGİSİ YAYIN İLKELERİ VE YAZIM KURALLARI

SINIRSIZ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA DERGİSİ YAYIN İLKELERİ VE YAZIM KURALLARI SINIRSIZ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA DERGİSİ YAYIN İLKELERİ VE YAZIM KURALLARI Sınırsız Eğitim ve Araştırma Dergisi (SEAD), eğitim alanında özgün bilimsel makalelere yer veren uluslararası hakemli bir dergidir.

Detaylı

Lisansüstü Eğitim Öğretim ve Araştırma Enstitüsü. Türkçe Programlar için Tez Yazım Kılavuzu

Lisansüstü Eğitim Öğretim ve Araştırma Enstitüsü. Türkçe Programlar için Tez Yazım Kılavuzu Lisansüstü Eğitim Öğretim ve Araştırma Enstitüsü Türkçe Programlar için Tez Yazım Kılavuzu Tez Yazım Kılavuzuna, grad.emu.edu.tr/akademik/tezler adresinden ulaşabilirsiniz. Giriş Teziniz, bölüm, kütüphane,

Detaylı

YAYIM İLKELERİ VE MAKALE YAZIM KURALLARI. Yayım İlkeleri

YAYIM İLKELERİ VE MAKALE YAZIM KURALLARI. Yayım İlkeleri YAYIM İLKELERİ VE MAKALE YAZIM KURALLARI Yayım İlkeleri 1. Türkiyat Mecmuası, İstanbul Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü tarafından Bahar ve Güz olmak üzere yılda iki sayı çıkarılan hakemli

Detaylı

T. C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER DERGİSİ YAYIN İLKELERİ

T. C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER DERGİSİ YAYIN İLKELERİ T. C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER DERGİSİ YAYIN İLKELERİ T.Ü. Sosyal Bilimler Dergisi nde, aşağıda belirtilen şartlara uyan eserler yayınlanır. 1. Makalelerin, Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler

Detaylı

MAKALENİN TÜRKÇE BAŞLIĞI. MAKALENİN İNGİLİZCE BAŞLIĞI Abstract

MAKALENİN TÜRKÇE BAŞLIĞI. MAKALENİN İNGİLİZCE BAŞLIĞI Abstract Mustafa Kemal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi Mustafa Kemal University Journal of Social Sciences Institute Yıl/Year: 2012 Cilt/Volume: X Sayı/Issue: XX, s. XX-XX MAKALENİN TÜRKÇE BAŞLIĞI

Detaylı

YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZ ÖNERİSİ VE TEZ YAZIM KILAVUZU

YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZ ÖNERİSİ VE TEZ YAZIM KILAVUZU YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZ ÖNERİSİ VE TEZ YAZIM KILAVUZU LEFKOŞA 2014 28 İÇİNDEKİLER 1.Genel Kurallar... 1.1. Genel Yazım Kuralları... 1.2. Etik Kurallar... 2.Tez Önerisi Hazırlama

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ BİTİRME TEZİ YÖNERGESİ

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ BİTİRME TEZİ YÖNERGESİ T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ BİTİRME TEZİ YÖNERGESİ 1.BİTİRME TEZİ GENEL İLKELERİ 1.1. Tez dili Türkçedir ve olabildiğince Türkçe

Detaylı

KISA BİLDİRİ METNİ İÇİN GEREKLİ TASLAK VE AÇIKLAMALAR TAM METİN BAŞLIĞI (TIMES NEW ROMAN, 14, KALIN)

KISA BİLDİRİ METNİ İÇİN GEREKLİ TASLAK VE AÇIKLAMALAR TAM METİN BAŞLIĞI (TIMES NEW ROMAN, 14, KALIN) KISA BİLDİRİ METNİ İÇİN GEREKLİ TASLAK VE AÇIKLAMALAR TAM METİN BAŞLIĞI (TIMES NEW ROMAN, 14, KALIN) 1.Yazar Adı Soyadı 2.Yazar Adı Soyadı 3.Yazar Adı Soyadı ÖZ (100-150 Kelime, 12 pt) Bu taslakta, 2018

Detaylı

APA STİLİ 6. SÜRÜM EĞER MAKALENİZ İNGİLİZCEYSE, BAZI İFADELERİ FARKLI YAZMALISINIZ. LÜTFEN BU KILAVUZUN SONUNDA YER ALAN EK KISMINA BAKIN.

APA STİLİ 6. SÜRÜM EĞER MAKALENİZ İNGİLİZCEYSE, BAZI İFADELERİ FARKLI YAZMALISINIZ. LÜTFEN BU KILAVUZUN SONUNDA YER ALAN EK KISMINA BAKIN. APA STİLİ 6. SÜRÜM EĞER MAKALENİZ İNGİLİZCEYSE, BAZI İFADELERİ FARKLI YAZMALISINIZ. LÜTFEN BU KILAVUZUN SONUNDA YER ALAN EK KISMINA BAKIN. APA yazım stili, sosyal ve davranışçı alanlarda çalışan bilim

Detaylı

EĞĠTĠM TEKNOLOLOJĠLERĠ ARAġTIRMALARI DERGĠSĠ

EĞĠTĠM TEKNOLOLOJĠLERĠ ARAġTIRMALARI DERGĠSĠ EĞĠTĠM TEKNOLOLOJĠLERĠ ARAġTIRMALARI DERGĠSĠ EĞĠTĠM TEKNOLOLOJĠLERĠ ARAġTIRMALARI DERGĠSĠ MAKALE YAZIM KURALLARI Versiyon 2 ETAD 2009 1 E T A D W W W. ET- AD. N E T ĠÇĠNDEKĠLER 1. GĠRĠġ... 1 2. MAKALE

Detaylı

TEZ VE RAPOR YAZIM YÖNERGESİ *

TEZ VE RAPOR YAZIM YÖNERGESİ * ATILIM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ Amaç ve Kapsam TEZ VE RAPOR YAZIM YÖNERGESİ * Bu yönergenin amacı, Atılım Üniversitesi Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Sınav Yönetmeliği uyarınca Atılım Üniversitesi

Detaylı

T.C. GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DÖNEM PROJESİ YAZIM KILAVUZU. Sayfa No

T.C. GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DÖNEM PROJESİ YAZIM KILAVUZU. Sayfa No T.C. GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DÖNEM PROJESİ YAZIM KILAVUZU 1. GİRİŞ Galatasaray Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü nde dönem projeleri, bu kılavuzda belirtilen biçimsel özellikler

Detaylı

Bölüm başlıkları : Ortada, tamamı büyük harf, 12 punto, kalın, numaralama 1 GİRİŞ biçimindedir.

Bölüm başlıkları : Ortada, tamamı büyük harf, 12 punto, kalın, numaralama 1 GİRİŞ biçimindedir. 1. DİPLOMA ÇALIŞMASI YAZIM KURALLARI Kağıt boyutu : A4 Kenar boşlukları : Üst: 3 cm, Alt: 2,5 cm, Sol: 3 cm, Sağ: 2,5 cm. Yazı karakteri : Calibri / 12 punto Satır aralığı : 1,5 satır. Sayfa numaraları

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMELER FAKÜLTESİ LİSANS BİTİRME TEZİ YAZIM KLAVUZU 2014

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMELER FAKÜLTESİ LİSANS BİTİRME TEZİ YAZIM KLAVUZU 2014 KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMELER FAKÜLTESİ LİSANS BİTİRME TEZİ YAZIM KLAVUZU 2014 1. AMAÇ Bu kılavuzun amacı, Karadeniz Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimeler Fakültesi

Detaylı

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR VE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ EĞİTİMİ BÖLÜMÜ ÖDEV HAZİRLAMA KILAVUZU

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR VE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ EĞİTİMİ BÖLÜMÜ ÖDEV HAZİRLAMA KILAVUZU MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR VE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ EĞİTİMİ BÖLÜMÜ ÖDEV HAZİRLAMA KILAVUZU Burdur, 2016 ÖDEV YAZIM KILAVUZU Genel Düzen 1. Rapor 4 bölümden oluşmalıdır.

Detaylı

CUHMHURİYET ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA/SANATTA YETERLİLİK TEZLERİ YAZIM VE BASIM KURALLARI

CUHMHURİYET ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA/SANATTA YETERLİLİK TEZLERİ YAZIM VE BASIM KURALLARI CUHMHURİYET ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA/SANATTA YETERLİLİK TEZLERİ YAZIM VE BASIM KURALLARI Amaç ve Kapsam Madde 1: Bu metnin amacı, Cumhuriyet Üniversitesi Sosyal Bilimler

Detaylı

T.C. BATMAN ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU SPOR YÖNETİCİLİĞİ BÖLÜMÜ

T.C. BATMAN ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU SPOR YÖNETİCİLİĞİ BÖLÜMÜ T.C. BATMAN ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU SPOR YÖNETİCİLİĞİ BÖLÜMÜ ARAŞTIRMA PROJESİ I-II DERSİ HAZIRLAMA KILAVUZU EYLÜL-2017 1-GENEL BİLGİ BATMAN BU KILAVUZUN HER HAKKI SAKLIDIR Araştırma

Detaylı

ÇEVRE SICAKLIĞININ SOĞUTMA ÇEVRİMİNE ETKİSİNİN İNCELENMESİ

ÇEVRE SICAKLIĞININ SOĞUTMA ÇEVRİMİNE ETKİSİNİN İNCELENMESİ YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÇEVRE SICAKLIĞININ SOĞUTMA ÇEVRİMİNE ETKİSİNİN İNCELENMESİ 02065678 Necati ÇALIŞKAN TERMODİNAMİK ve ISI TEKNİĞİ ANABİLİM DALINDA HAZIRLANAN LİSANS

Detaylı

İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Bitirme Tezi Yazım Kılavuzu

İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Bitirme Tezi Yazım Kılavuzu İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Bitirme Tezi Yazım Kılavuzu İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerinin, bitirme tezlerini hazırlarken uyması gereken kurallar aşağıdaki gibidir.

Detaylı

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ. Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Tez Hazırlama Kılavuzudur

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ. Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Tez Hazırlama Kılavuzudur T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Tez Hazırlama Kılavuzudur Öğrencinin İsmi Öğrenci Numarası Tez Danışmanı Prof./Doç./Yrd. Doç.

Detaylı

Dergimize makale göndermek isteyen yazarlara örnek bir taslak aşağıdaki EK de gösterilmektedir.

Dergimize makale göndermek isteyen yazarlara örnek bir taslak aşağıdaki EK de gösterilmektedir. YAZIM KURALLARI Dergimize makale göndermek isteyen yazarlara örnek bir taslak aşağıdaki EK de gösterilmektedir. Kafkas Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisine makale gönderecek olan

Detaylı

T.C. İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROJESİ HAZIRLAMA KILAVUZU

T.C. İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROJESİ HAZIRLAMA KILAVUZU T.C. YÜKSEK LİSANS PROJESİ HAZIRLAMA KILAVUZU Tezsiz Yüksek Lisans Programı öğrencileri, yüksek lisans projesinin alındığı yarıyılda proje dersine kayıt yaptırmak ve yarıyıl sonunda yazılı bir rapor vermek

Detaylı

BİTİRME ÖDEVİ VE TASARIM PROJESİ ARA RAPOR YAZIM KILAVUZU

BİTİRME ÖDEVİ VE TASARIM PROJESİ ARA RAPOR YAZIM KILAVUZU BİTİRME ÖDEVİ VE TASARIM PROJESİ ARA RAPOR YAZIM KILAVUZU 1. Başlık ve Kapak Sayfası Başlık sayfası formatı için bölüm web sayfasında bulunan rapor_kapak.docx başlıklı MS Office Word dokümanı kullanılacaktır.

Detaylı

ÖDEV YAZIM YÖNERGESİ

ÖDEV YAZIM YÖNERGESİ ÖDEV YAZIM YÖNERGESİ Bu yönerge yapılacak her türlü ödev, uygulama raporu, tasarım projeleri raporu, deney raporları vb. için kullanılacaktır. A. YAZIM İLE İLGİLİ GENEL KURALLAR 1. Ödevler A4 (210 x 27

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ LİSANS BİTİRME ÖDEVİ HAZIRLAMA USUL VE ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BARTIN ÜNİVERSİTESİ İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ LİSANS BİTİRME ÖDEVİ HAZIRLAMA USUL VE ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BARTIN ÜNİVERSİTESİ İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ LİSANS BİTİRME ÖDEVİ HAZIRLAMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 - (1) Bartın Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi

Detaylı

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZ ŞEKİLSEL KONTROL LİSTESİ (ÖĞRENCİ İÇİN)

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZ ŞEKİLSEL KONTROL LİSTESİ (ÖĞRENCİ İÇİN) 1/5 ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZ ŞEKİLSEL KONTROL LİSTESİ (ÖĞRENCİ İÇİN) ÖĞRENCİ BİLGİLERİ Adı Soyadı Öğrenci No Anabilim Dalı Danışmanı TEZ BİLGİLERİ Tez Başlığı :. Tez

Detaylı

MAKALE YAZIM KURALLARI

MAKALE YAZIM KURALLARI YAYIN KURALLARI Dergimizde, özgün araştırma ve inceleme makalesi, derleme makalesi, çeviri, arşiv belgeleri, kitap eleştirisi ve tanıtımı, ölüm ve sempozyum vb. haberleri yayınlanır. Yazıların başka bir

Detaylı

CUHMHURIYET ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA/SANATTA YETERLİLİK TEZLERİ YAZIM VE BASIM KURALLARI

CUHMHURIYET ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA/SANATTA YETERLİLİK TEZLERİ YAZIM VE BASIM KURALLARI CUHMHURIYET ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA/SANATTA YETERLİLİK TEZLERİ Amaç ve Kapsam YAZIM VE BASIM KURALLARI Madde 1: Bu metnin amacı, Cumhuriyet Üniversitesi Sosyal Bilimler

Detaylı

GENEL YAYIN İLKELERİ, MAKALE GÖNDERİMİ

GENEL YAYIN İLKELERİ, MAKALE GÖNDERİMİ Klinik Psikoloji Dergisi (KPD), Klinik Psikoloji Araştırmaları Derneği'nin resmi süreli yayınıdır. KPD, klinik psikoloji, psikiyatri, nöropsikoloji, bilişsel psikoloji gibi psikolojinin farklı alanlarından

Detaylı

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ TEZ YAZIM KILAVUZU Güncelleme tarihi: 05.12.2018 1. GİRİŞ DIŞ KAPAK İÇ KAPAK Sayfa No (tüm sayfa numarala rı alt ortada Numaralanmaz AÇIKLAMALAR Son teslimde tez bez

Detaylı

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ TEZ YAZIM KILAVUZU

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ TEZ YAZIM KILAVUZU FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ TEZ YAZIM KILAVUZU AĞUSTOS 2015 UYARI: BU TEZ YAZIM KILAVUZU BİLGİ AMAÇLI HAZIRLANMIŞ OLUP TEZ YAZIMINA ÖRNEK DEĞİLDİR. KILAVUZUN VE TEZ ŞABLONUNUN HAZIRLANMASINDA İSTANBUL

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ TEZ YAZIM YÖNERGESİ

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ TEZ YAZIM YÖNERGESİ HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ TEZ YAZIM YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Bu yönergenin amacı, Hacettepe Üniversitesi Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Sınav Yönetmeliği uyarınca Hacettepe

Detaylı

APA 6. 2 YAZIM KURALLARI VE ÖRNEKLERĠ

APA 6. 2 YAZIM KURALLARI VE ÖRNEKLERĠ APA 6. 2 YAZIM KURALLARI VE ÖRNEKLERĠ 1. DOLAYLI ALINTI 1.1. METĠN ĠÇĠ ATIF YAPMA: Kullanılan kaynaklarına araştırmanın kaynakça bölümünde değil; giriş, sonuç, tartışma bölümlerinde yer verilen atıf türüdür.

Detaylı

MTS301 PROJE ÖDEVİ YAZIM KILAVUZU

MTS301 PROJE ÖDEVİ YAZIM KILAVUZU MTS301 PROJE ÖDEVİ YAZIM KILAVUZU Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi GENEL YAZIM PLANI Kapak Sayfası Bu sayfaya, projenin adı, projenin yapıldığı dersin kodu ve adı, projeyi hazırlayanın adı ve numarası,

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ Amaç ve Kapsam HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ TEZ YAZIM YÖNERGESİ Bu yönergenin amacı, Hacettepe Üniversitesi Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Sınav Yönetmeliği uyarınca Hacettepe

Detaylı

BİLİMSEL ARAŞTIRMA NASIL YAPILIR II YRD. DOÇ. DR. İBRAHİM ÇÜTCÜ

BİLİMSEL ARAŞTIRMA NASIL YAPILIR II YRD. DOÇ. DR. İBRAHİM ÇÜTCÜ BİLİMSEL ARAŞTIRMA NASIL YAPILIR II YRD. DOÇ. DR. İBRAHİM ÇÜTCÜ 1 SUNUM PLANI 1. Giriş 2. Makale İncelemeleri 3. Araştırma Metninin Biçimsel Yapısı 3.1. Ön Kısım 3.2. Metin Kısmı 3.3. Son Kısım 4. Araştırma

Detaylı

Tez ve Eser Projesi Hazırlama Esaslarında kullanılan kısaltmalar aşağıdaki anlamları ifade eder:

Tez ve Eser Projesi Hazırlama Esaslarında kullanılan kısaltmalar aşağıdaki anlamları ifade eder: 1. AMAÇ VE KAPSAM T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TEZ VE ESER PROJESİ HAZIRLAMA ESASLARI Bu Tez ve Eser Projesi Hazırlama Esasları nın amacı, Gazi Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü

Detaylı

GENİŞLETİLMİŞ BİLDİRİ ÖZETİ YAZIM KURALLARI. Genişletilmiş Özet Bildiri Başlığı

GENİŞLETİLMİŞ BİLDİRİ ÖZETİ YAZIM KURALLARI. Genişletilmiş Özet Bildiri Başlığı GENİŞLETİLMİŞ BİLDİRİ ÖZETİ YAZIM KURALLARI Genişletilmiş Özet Bildiri Başlığı Yazar Adı Soyadı Bölüm, Üniversite Adı / Kurum Adı Şehir, Posta Kodu, Ülke ve Diğer Yazar (lar) Adı Soyadı Bölüm, Üniversite

Detaylı

Tez yazımında kullanılacak kâğıtlar A4 standardında (210x297) birinci hamur beyaz kâğıt olmalıdır.

Tez yazımında kullanılacak kâğıtlar A4 standardında (210x297) birinci hamur beyaz kâğıt olmalıdır. 1- GENEL BİÇİM VE YAZIM PLANI 1-1-Kullanılacak Kâğıdın Özelliği: Tez yazımında kullanılacak kâğıtlar A4 standardında (210x297) birinci hamur beyaz kâğıt olmalıdır. 1-2- Yazım Özelliği: Yazım bilgisayarla

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZ ÖNERİSİ HAZIRLAMA KILAVUZU

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZ ÖNERİSİ HAZIRLAMA KILAVUZU MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZ ÖNERİSİ HAZIRLAMA KILAVUZU 2014 ÖNSÖZ Eğitim Bilimleri Enstitüsü 13/11/2010 tarih ve 27758 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 2010/1053 Sayılı

Detaylı

T.C. MARDĠN ARTUKLU ÜNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ SEMĠNER YAZIM KILAVUZU

T.C. MARDĠN ARTUKLU ÜNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ SEMĠNER YAZIM KILAVUZU 1 T.C. MARDĠN ARTUKLU ÜNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ SEMĠNER YAZIM KILAVUZU 1. GENEL BĠÇĠM 1.1. Yazım Dili Seminer/Dönem projesinin yazım dili Türkçe olmalıdır. Kolay anlaşılır ve sade bir Türkçe

Detaylı

TEZ VE RAPOR YAZIM YÖNERGESİ *

TEZ VE RAPOR YAZIM YÖNERGESİ * HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TEZ VE RAPOR YAZIM YÖNERGESİ * Amaç ve Kapsam Bu yönergenin amacı, Hacettepe Üniversitesi Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Sınav Yönetmeliği uyarınca Hacettepe

Detaylı

III. ULUSLARARASI KOP BÖLGESEL KALKINMA SEMPOZYUMU BİLDİRİ YAZIM KURALLARI

III. ULUSLARARASI KOP BÖLGESEL KALKINMA SEMPOZYUMU BİLDİRİ YAZIM KURALLARI III. ULUSLARARASI KOP BÖLGESEL KALKINMA SEMPOZYUMU 1) Bildiri dili Türkçe ve İngilizce dir. BİLDİRİ YAZIM KURALLARI 2) Gönderilecek bildiri konuları sempozyum amacı ve bilim konuları dikkate alınarak seçilmelidir.

Detaylı

Akademik Yazım Kuralları Akademik yazıyı diğer yazı türlerinden ayıran özellik akademik yazılarda kaynak gösterme zorunluluğudur. Fikirler, ifadeler

Akademik Yazım Kuralları Akademik yazıyı diğer yazı türlerinden ayıran özellik akademik yazılarda kaynak gösterme zorunluluğudur. Fikirler, ifadeler Akademik Yazım Kuralları Akademik yazıyı diğer yazı türlerinden ayıran özellik akademik yazılarda kaynak gösterme zorunluluğudur. Fikirler, ifadeler (bir tek kelime dahi olsa), resimler, tablolar, şekiller,

Detaylı

T.C MARMARA ÜNİVERSİTESİ MÜLKİYETİ KORUMA VE GÜVENLİK BÖLÜMÜ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ PROGRAMI ÖNLİSANS ÖĞRENCİLERİ ÖDEV HAZIRLAMA YÖNERGESİ

T.C MARMARA ÜNİVERSİTESİ MÜLKİYETİ KORUMA VE GÜVENLİK BÖLÜMÜ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ PROGRAMI ÖNLİSANS ÖĞRENCİLERİ ÖDEV HAZIRLAMA YÖNERGESİ T.C MARMARA ÜNİVERSİTESİ MÜLKİYETİ KORUMA VE GÜVENLİK BÖLÜMÜ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ PROGRAMI ÖNLİSANS ÖĞRENCİLERİ ÖDEV HAZIRLAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar AMAÇ Madde 1-

Detaylı

DİPLOMA ÇALIŞMASI YAZIM KLAVUZU

DİPLOMA ÇALIŞMASI YAZIM KLAVUZU 1. DİPLOMA ÇALIŞMASI YAZIM KURALLARI Kağıt boyutu : A4 DİPLOMA ÇALIŞMASI YAZIM KLAVUZU Kenar boşlukları : Üst: 3 cm, Alt: 2,5 cm, Sol: 3 cm, Sağ: 2,5 cm. Yazı karakteri : Calibri / 12 punto Satır aralığı

Detaylı

YAZAR REHBERİ. Sisteme yüklenecek tüm çalışmalar isimsiz olmalıdır. Makalelerde Yazım Formatı:

YAZAR REHBERİ. Sisteme yüklenecek tüm çalışmalar isimsiz olmalıdır. Makalelerde Yazım Formatı: YAZAR REHBERİ Erken Çocukluk Çalışmaları Dergisi Türkçe ve İngilizce dillerinde orijinal bilimsel çalışmaları, derlemeleri, kitap incelemelerini ve mesleki deneyim paylaşımlarını kabul eden hakemli online

Detaylı

MESLEKİ UYGULAMA RAPORU YAZIM KILAVUZU

MESLEKİ UYGULAMA RAPORU YAZIM KILAVUZU MESLEKİ UYGULAMA RAPORU YAZIM KILAVUZU 1. Yazım Planı Mesleki Uygulama Raporları aşağıdaki bölümlerden oluşur: Dış kapak İç kapak Önsöz (ve/veya teşekkür) İçindekiler Simgeler ve Kısaltmalar Şekiller Listesi

Detaylı

T.C. FIRAT ÜNĐVERSĐTESĐ SĐVRĐCE MYO Yönlendirilmiş Çalışma Dersi Bilimsel Çalışma Yazım Kuralları

T.C. FIRAT ÜNĐVERSĐTESĐ SĐVRĐCE MYO Yönlendirilmiş Çalışma Dersi Bilimsel Çalışma Yazım Kuralları T.C. FIRAT ÜNĐVERSĐTESĐ SĐVRĐCE MYO Yönlendirilmiş Çalışma Dersi Bilimsel Çalışma Yazım Kuralları 1- AMAÇ VE KAPSAM 1-1.Fırat Üniversitesi SĐVRĐCE MYO Turizm ve Otel Đşletmeciliği Programında hazırlanan

Detaylı

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER DERGİSİ YAZIM KURALLARI VE YAYIN İLKELERİ

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER DERGİSİ YAZIM KURALLARI VE YAYIN İLKELERİ T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER DERGİSİ YAZIM KURALLARI VE YAYIN İLKELERİ Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından yılda

Detaylı

Poster Nasıl Hazırlanır?

Poster Nasıl Hazırlanır? Poster Nasıl Hazırlanır? Dr. Mustafa SÜNBÜL Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı SAMSUN Poster özeti yazımı Poster yazımı İçerik Görünüm

Detaylı

BU KISMA TEZ BAŞLIĞI YAZILACAKTIR

BU KISMA TEZ BAŞLIĞI YAZILACAKTIR T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MADEN MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 150nk 14 punto, Koyu ve Büyük Harf Sayfa ortalanacak BU KISMA TEZ BAŞLIĞI YAZILACAKTIR 125nk 16 punto, Koyu, En fazla 3 Satır,

Detaylı

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZ ÖNERİSİ HAZIRLAMA KILAVUZU MART, 2017 MUĞLA T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ.... ANABİLİM DALI.... BİLİM

Detaylı

TAM METİN YAZIM KURALLARI

TAM METİN YAZIM KURALLARI IMUCO 16 TAM METİN YAZIM KURALLARI Not: Bildirilerin yazımında APA6 stili kullanılacaktır. Aşağıda belirtilmeyen bir konu olursa mutlaka APA6 stili ile ilgili (www.apastyle.org) kısma bakınız. 1. Yazılar

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJE KESİN RAPORU EGE UNIVERSITY SCIENTIFIC RESEARCH PROJECT REPORT. 4,5 cm

EGE ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJE KESİN RAPORU EGE UNIVERSITY SCIENTIFIC RESEARCH PROJECT REPORT. 4,5 cm A4 2,5cm YAZI KARAKTERİ: TIMES NEW ROMAN EGE ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJE KESİN RAPORU EGE UNIVERSITY SCIENTIFIC RESEARCH PROJECT REPORT İLK PENCERE: Proje adı 12 punto ile en fazla 38 Karakter

Detaylı

Atatürk Üniversitesi. Güzel Sanatlar Enstitüsü Dergisi Yayım İlkeleri. Journal of the Fine Arts Institute. the Principal of the Publication

Atatürk Üniversitesi. Güzel Sanatlar Enstitüsü Dergisi Yayım İlkeleri. Journal of the Fine Arts Institute. the Principal of the Publication Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Dergisi Yayım İlkeleri Journal of the Fine Arts Institute the Principal of the Publication 1995 den beri ISSN 1300-9206 Süreli yayınlar numarası ile yılda

Detaylı

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ Bitirme Ödevi Yazım Kılavuzu

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ Bitirme Ödevi Yazım Kılavuzu GİRESUN ÜNİVERSİTESİ İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ Bitirme Ödevi Yazım Kılavuzu Amaç ve Kapsam Bu metnin amacı, Giresun Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Lisans Bitirme ödevlerinin yazımı ve basımıyla ilgili

Detaylı

Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi YAZIM KURALLARI

Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi YAZIM KURALLARI Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi YAZIM KURALLARI 1. Gönderilen çalışmalar, MS Office ortamında yazılmalı ve başlık (Türkçe ve İngilizce), özet (Türkçe ve İngilizce), anahtar kelimeler (Türkçe

Detaylı

Tez Yazım Esasları. 2.Yazım Özelliği

Tez Yazım Esasları. 2.Yazım Özelliği Tez Yazım Esasları 1.Kullanılacak Kâğıdın Özelliği Bitirme tezi, A4 standardında (21cm x 29,5 cm) birinci hamur beyaz kâğıda yazılmalıdır. Yazımda kullanılan tüm karakterler siyah renkte olmalıdır. 2.Yazım

Detaylı

A. MAKALE YAZIM KURALLARI

A. MAKALE YAZIM KURALLARI Yazım Kuralları Değerli Yazar ve Okurlarımız, Yayıncılıkta 36 yılı geride bırakarak yeni yayın yılına girmiş bulunan Dergimizin, şu ana kadar ulaşmış olduğu yüksek kalitesini daha da ileri düzeylere çıkarabilmek

Detaylı

MAKALE YAZIM KURALLARI

MAKALE YAZIM KURALLARI YAYIN KURALLARI Dergimizde, özgün araştırma ve inceleme makalesi, derleme, çeviri, arşiv belgeleri, nekroloji, kitap eleştirisi ve tanıtımı, sempozyum vb. haberleri yayınlanır. Yazıların başka bir yerde,

Detaylı

GAZĠOSMANPAġA ÜNĠVERSĠTESĠ PAZAR MESLEK YÜKSEKOKULU. YÖNLENDĠRĠLMĠġ ÇALIġMA DERSĠ YAZIM KILAVUZU DERS YÖNERGESĠ

GAZĠOSMANPAġA ÜNĠVERSĠTESĠ PAZAR MESLEK YÜKSEKOKULU. YÖNLENDĠRĠLMĠġ ÇALIġMA DERSĠ YAZIM KILAVUZU DERS YÖNERGESĠ GAZĠOSMANPAġA ÜNĠVERSĠTESĠ PAZAR MESLEK YÜKSEKOKULU YÖNLENDĠRĠLMĠġ ÇALIġMA DERSĠ YAZIM KILAVUZU ve DERS YÖNERGESĠ Ġçindekiler ĠÇĠNDEKĠLER... 1 1. BĠÇĠM... 3 1.1. Kağıt... 3 1.2. Yazı Karakterleri... 3

Detaylı

ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANÜSTÜ TEZ YAZIM KILAVUZU

ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANÜSTÜ TEZ YAZIM KILAVUZU ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANÜSTÜ TEZ YAZIM KILAVUZU ARTVİN-2008 1. GİRİŞ Bu kılavuzun * amacı Artvin Çoruh Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü ne bağlı anabilim dallarında hazırlanacak

Detaylı

T.C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ OSMANİYE STAJ RAPORU

T.C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ OSMANİYE STAJ RAPORU T.C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ OSMANİYE STAJ RAPORU "[Staj yapılan işletmenin adı - sadece ilk harfler büyük olacak]" HAZIRLAYAN [Ad ve Soyadı Sadece

Detaylı

Bilimsel Araştırma Yöntemleri

Bilimsel Araştırma Yöntemleri Bilimsel Araştırma Yöntemleri Prof. Dr. Şener Büyüköztürk Doç. Dr. Ebru Kılıç Çakmak Yrd. Doç. Dr. Özcan Erkan Akgün Doç. Dr. Şirin Karadeniz Dr. Funda Demirel Bilimsel Raporlaştırma Bölüm 7 Kazanımlar

Detaylı

1. BİTİRME TEZİ / PROJESİ NASIL HAZIRLANMALIDIR? Bitirme tezi, uzun bir çalışma süresinde edinilen bilgileri, deneyimleri içereceği için iyi

1. BİTİRME TEZİ / PROJESİ NASIL HAZIRLANMALIDIR? Bitirme tezi, uzun bir çalışma süresinde edinilen bilgileri, deneyimleri içereceği için iyi 1. BİTİRME TEZİ / PROJESİ NASIL HAZIRLANMALIDIR? Bitirme tezi, uzun bir çalışma süresinde edinilen bilgileri, deneyimleri içereceği için iyi düzenlenmiş bir yazılı sunum, konu ile ilgilenenler için yararlı

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ I-Genel biçimsel özellikler Tıpta Uzmanlık Tezi Yazım Kılavuzu -Tez çalışmasının Etik Kurul (Lüzumu halinde) onay tarih ve sayısı eklenmelidir. 1-Genel şekil

Detaylı

T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SAĞLIK KURUMLARI YÖNETİMİ ANABİLİM DALI YAZIM YÖNERGESİ

T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SAĞLIK KURUMLARI YÖNETİMİ ANABİLİM DALI YAZIM YÖNERGESİ T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SAĞLIK KURUMLARI YÖNETİMİ ANABİLİM DALI YAZIM YÖNERGESİ ANKARA, 2016 1 SAĞLIK KURUMLARI YÖNETİMİ ANABİLİM DALI YAZIM YÖNERGESİ Yönerge Ankara Üniversitesi

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, İçerik ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, İçerik ve Tanımlar BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, İçerik ve Tanımlar Tanımlar: Dergi: Akdeniz Üniversitesi Akdeniz Sanat Dergisi ni, Derginin Sahibi: Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi adına Fakülte Dekanını, Yayın

Detaylı

BİTİRME ÇALIŞMASI ARA RAPOR YAZIM KILAVUZU

BİTİRME ÇALIŞMASI ARA RAPOR YAZIM KILAVUZU BİTİRME ÇALIŞMASI ARA RAPOR YAZIM KILAVUZU 1. Başlık ve Kapak Sayfası Başlık sayfası formatı için bölüm web sayfasında bulunan rapor_kapak.docx başlıklı MS Office Word dokümanı kullanılacaktır. Düzenlenmesi

Detaylı

ARAŞTIRMA ÖNERİLERİNİN HAZIRLANMASI VE RAPORUN YAZILMASI

ARAŞTIRMA ÖNERİLERİNİN HAZIRLANMASI VE RAPORUN YAZILMASI ARAŞTIRMA ÖNERİLERİNİN HAZIRLANMASI VE RAPORUN YAZILMASI Sununun Bölümleri Araştırma Önerilerinde Önemli Hususlar Nicel Araştırma Önerilerinin Genel Yapısı Nicel Araştırma Önerilerinin Hazırlanışı ve Değerlendirilmesi

Detaylı

F.Ü. TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİTİRME TEZİ YAZIM KLAVUZU

F.Ü. TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİTİRME TEZİ YAZIM KLAVUZU F.Ü. TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİTİRME TEZİ YAZIM KLAVUZU 1. GİRİŞ Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünde hazırlanacak bitirme

Detaylı

ENERJİ PİYASA VE DÜZENLEME DERGİSİ YAZIM KURALLARI. Büyük harf, 12 punto, kalın, tek satır aralıklı ve ortalayarak yazılmalıdır.

ENERJİ PİYASA VE DÜZENLEME DERGİSİ YAZIM KURALLARI. Büyük harf, 12 punto, kalın, tek satır aralıklı ve ortalayarak yazılmalıdır. ENERJİ PİYASA VE DÜZENLEME DERGİSİ YAZIM KURALLARI 17.08.2012 a) Sayfa Yapısı: Yazılar, üst 5,5 cm, alt 5,5 cm, sağ 4,3 cm, sol 4,3 cm cilt payı sıfır (0), cilt payı yeri sol kenar boşluklu yazılmalıdır.

Detaylı

T.C. ATILIM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TEZ ÖNERİSİ HAZIRLAMA ESASLARI

T.C. ATILIM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TEZ ÖNERİSİ HAZIRLAMA ESASLARI T.C. ATILIM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TEZ ÖNERİSİ HAZIRLAMA ESASLARI 1. AMAÇ VE KAPSAM Bu Tez Önerisi Hazırlama Esasları nın amacı, Atılım Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü Lisansüstü

Detaylı

Şekil şartları bakımından bir bitirme çalışmasında aşağıda belirtilen ana öğelerin bulunması gerekmektedir:

Şekil şartları bakımından bir bitirme çalışmasında aşağıda belirtilen ana öğelerin bulunması gerekmektedir: SİYASAL BİLGİLER FAKÜLTESİ BİTİRME ÇALIŞMASI YAZIM KLAVUZU Şekil şartları bakımından bir bitirme çalışmasında aşağıda belirtilen ana öğelerin bulunması gerekmektedir: o o Kapak sayfaları İçindekiler Bitirme

Detaylı

Kurallar Bitirme Çalışması için yazılmış olup İleri Fizik Proje Çalışması için de geçerlidir.

Kurallar Bitirme Çalışması için yazılmış olup İleri Fizik Proje Çalışması için de geçerlidir. Kurallar Bitirme Çalışması için yazılmış olup İleri Fizik Proje Çalışması için de geçerlidir. İ.T.Ü. Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Mühendisliği Bölümü Bitirme Ödevi ve İleri Fizik Proje Çalışmaları Yazım

Detaylı

AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ

AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı LİSANS BİTİRME TEZİ YAZIM KLAVUZU İçindekiler BİTİRME TEZİNİN FORMAT DÜZENLENMESİNE

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ DERSİ VİZE SINAVI ÖDEVİ KRİTERLER KİTAPÇIĞI

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ DERSİ VİZE SINAVI ÖDEVİ KRİTERLER KİTAPÇIĞI T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ DERSİ VİZE SINAVI ÖDEVİ KRİTERLER KİTAPÇIĞI Hazırlayan Dr. Şeyhmus AYDOĞDU Ekim, 2018 İçindekiler İçindekiler... 2 Şekiller Listesi...

Detaylı

Yayınlanacak makaleler için yazım kuralları

Yayınlanacak makaleler için yazım kuralları Yayınlanacak makaleler için yazım kuralları Dergide yayımlanan makaleler yazı işlerinin izni olmaksızın başka hiç bir yerde yayımlanamaz veya bildiri olarak sunulamaz. Kısmen veya tamamen yayımlanan makaleler

Detaylı

Bilimsel Makale Hazırlama ve yayımlama

Bilimsel Makale Hazırlama ve yayımlama Bilimsel Makale Hazırlama ve yayımlama İÇERİK BİLİMSEL ESER BİLİMSEL MAKALE BİLİMSEL MAKALE TÜRLERİ MAKALE YAZIM AŞAMALARI Bilimsel Eserler Özgün araştırma sonuçlarını tanımlayan, yazılmış ve basılmış

Detaylı

MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ LİSANS TEZ YAZIM KILAVUZU

MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ LİSANS TEZ YAZIM KILAVUZU MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ LİSANS TEZ YAZIM KILAVUZU Mart 2012 TABLE OF CONTENTS I. GİRİŞ... 1 II. TEZ YAZIM KURALLARI... 2 2.1. TEZ YAZIM KURALLARI... 3 2.1.1. Birinci seviye başlık... 4 2.1.2.

Detaylı