EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ"

Transkript

1 TÜRKİYE EKONOMİSİ VE FİNANSAL PİYASALAR Seminerde, makro iktisat kavramları ve araçları kullanılarak Türkiye ekonomisindeki gelişmelerin ve bu gelişmelerin finansal piyasalara etkilerinin değerlendirilmesi amaçlanmaktadır. #küresel piyasa #Türkiye ekonomisi # dünya ekonomisi Reel Kesim,Enflasyon ve Finansal Kesim Gayrisafi Yurtiçi Hasılanın Üretim, Harcama ve Gelir Bileşenleri Büyümenin Finansal Piyasalar Üzerindeki Etkisi Kamu Kesimi, Dış Kesim ve Finansal Kesim Kamu Kesimi Borçlanma Gereksinimi Kamu Açıklarının Kurumsal Kaynakları Finansman Yöntemleri Finansal Kesim Üzerindeki Etkileri Ödemeler Dengesi Türkiye de Uygulanan Enflasyonu Düşürme Programı ve Kriz Tartışması Bilir: Küresel piyasa eğilimleri ile Türkiye Ekonomisi arasındaki etkileşimi bilir. Anlar: Türkiye ve Dünya Ekonomileri açılarından nasıl bir geleceğin bizi beklediğini anlar. Yapar: Daha analitik düşünerek hedeflerine ulaşır. Konuyla ilgili bankacıların katılımına yöneliktir. Teknik i Mesleki Gelişim ve Yenilenme, Merak ve Keşfetme, Analitik Düşünme ve Yaratıcılık Sonuç odaklılık Raporlama ve Sunum, Kıyaslama,Global Zeka Değişimi Okuyabilmek ve Geleceği Kurgulamak, Değişim ve Düşünce Liderliği TBB Eğitim Merkezi 2 gün Mehmet Uğur Civelek Baş. Tarihi : 5 Eylül 2016, Pazartesi - Bitiş T.: 6 Eylül 2016, Salı TBB Üyeleri İçin Seminer Ücreti: Diğer Kurumlar İçin Seminer Ücreti: Fiyatlarımıza KDV Dahildir.

2 TÜM EKONOMİK VERİLERİ İYİ ANLAMAK VE DOĞRU YORUMLAMAK Seminer, Türkiye`de ve dünya piyasalarında açıklanan ekonomik verilerin ne anlama geldiğini anlamak için kurgulanmıştır. Veriler açıklandığında onların ne anlama geldiğini, ekonominin ve piyasaların kısa, orta ve uzun vadede nasıl etkilenebileceğini yorumlama kabiliyetini kazanmak isteyen katılımcılara yönelik pratik bilgilerle donatılmış bir eğitimdir. #Ekonomi # Veriler # Doğru Yorum # İleriye Dönük Tahmin Bilir: Ekonomiye nasıl bakacağını bilir Anlar: Ekonomide kullanılan verileri anlar Yapar: İş yerinde ve/veya özel hayatında ekonomi ile ilgili yorumlar yapar Büyüme ve İstihdam Gayri Safi Yurt İçi Hasıla Büyüme Göstergeleri (sanayi üretimi, kredi büyümesi vb.) İstihdam Piyasası Yapısı ve İşsizlik Mali Durum ve Kamu Borcu Merkezi Yönetim Bütçesi Göstergeleri (bütçe dengesi, faiz dışı denge vb.) Borç Dinamikleri Hazine nin Borçlanma Politikası Enflasyon, Para Politikası ve Finansal Piyasalar TÜFE, ÜFE ve Çekirdek Enflasyon Göstergeleri Merkez Bankası Para Politikası Faiz, Döviz Gelişmeleri Finansal Büyüklükler (kredi, mevduat stoku vb.) Ödemeler Dengesi, Reel Döviz Kuru ve Dış Borç Cari Denge Sermaye Dengesi Reel Döviz Kuru Dinamikleri Dış Finansman Dış Borç Mesleki Gelişim ve Yenilenme, Merak ve Keşfetme, Analitik Düşünme Tüm banka çalışanları katılımda bulunabilir. Teknik i Hızlı Karar Alma ve Çeviklik, Bilgi İzleme Fiyatlama, Raporlama ve Sunum Değişimi Okuyabilmek ve Geleceği Kurgulamak TBB Eğitim Merkezi 2 gün Murat Sağman Baş. Tarihi : 22 Eylül 2016, Perşembe - Bitiş T.: 23 Eylül 2016, Cuma TBB Üyeleri İçin Seminer Ücreti: Diğer Kurumlar İçin Seminer Ücreti: Fiyatlarımıza KDV Dahildir.

3 TÜRKİYE EKONOMİSİ GELECEK ON YILLLIK YOLCULUĞU Seminerin amacı, Türkiye ekonomisinin gelecek on yılını makro ekonomik veriler ile yorumlamaktır. #Türkiye Ekonomisi # Makroekonomi # Türkiye 2023 #Dünya 2023 #Katma Değerli Yatırım #Sosyo Ekonomik Göstergeler #AR-GE yatırımları #Tasarruf # Üretime dayalı büyüme #İleri teknoloji İhracatı Bilir: Türkiye Ekonomisi 2023 ile Dünya Ekonomisi 2023 görünümünü, Makroekonomik sorunlarını en temel hatları ile bilir. Anlar: Çözüm yollarını anlar Yapar: Gelecek 10 yıla ait planlama ve stratejileri yapar. Tüm banka çalışanları katılabilir. Dünya Ekonomisine Küresel Bakış Türkiye Ekonomisinin Mevcut Durumu GSYH Kişi Başına Düşen GSYH İşsizlik Bütçe Dengesi Ödemeler Dengesi Doğrudan Yabancı Yatırımlar Cari İşlemler Dengesi Gelir Dağılımı Enflasyon Yılları arası Makro Ekonomik Verilerin Analizi Kişi Başına Gelir 10 bin $ Dünya ve Türkiye Analizi Türkiye Ekonomisi Kişi Başı Hedef 25 bin $ 2023 Türkiye Ekonomisi Dünyada İlk 10 devlet Arasına girme Hedefi Yılları Arası En Hızlı Büyüyen 20 Ekonominin Büyüme Analizi (GSYH ) G-20 Ülkeleri Büyüme G-20 Ülkeleri 2017 Büyüme 2023 Dünya Ekonomisi G-20 Ülkeleri Sosyo Ekonomik Göstergeler ( GSYH, Yaş Ortalaması, Çalışan Başına Üretim, Ortalama Eğitim Yılı, Kadınların İşgücüne Katılım Oranı) Teknoloji ve Ar- GE Türkiye Dünya Kişi Başına Düşen Gelir Sıralaması ( ) İnsani Gelişim Endeksi Sıralaması ( ) Türkiyede Tasarruflar/GSYH Dünyada Tasarruflar/GSYH Türkiyede Yatırımlar/GSYH Dünyada Yatırımlar/GSYH Türkiyede AR-GE Yatırımları Dünyada AR-GE Yatırımları Dünyada İmalat Sanayi Katma Değeri En yüksek 15 Ülke ( ) Türkiye Kaliteli Yaşam Endeks Göstergeleri 2013 Türkiye Dünya Sıralaması 2013 ( Sosyo Ekonomik Göstergeler ) Türkiye Büyüme Senaryosu 2023 Dünya Büyüme Senaryosu 2023 Teknik i Mesleki Gelişim ve Yenilenme, İletişim, Güven Yaratma, Müşteri Duyarlılığı Hızlı Karar Alma ve Çeviklik Maliyet, Fiyatlama, Operasyonel Verimlilik, Esneklik, Global Zeka Kurumsal Girşimcilik, Değişimi Okumak ve Geleceği Kurgulamak TBB Eğitim Merkezi 1 gün İsmet Demirkol Baş. Tarihi : 23 Eylül 2016, Cuma - Bitiş T.: 23 Eylül 2016, Cuma TBB Üyeleri İçin Seminer Ücreti: Diğer Kurumlar İçin Seminer Ücreti: Fiyatlarımıza KDV Dahildir.

4 DÜNYADA VE TÜRKİYE`DE EKONOMİ VE PİYASALARLA İLGİLİ SON GELİŞMELER Seminerin amacı, makroekonomik göstergeleri yorumlayarak ekonomi ve piyasalarla ilgili Dünyada ve Türkiye`deki son gelişmeleri paylaşmak, genel durum değerlendirmesi yaparak beklentileri aktarmaktır. #Ekonomi #Piyasa # Son gelişmeler # Bundan sonra ne olacak? Bilir: Mevcut son ekonomik ve piyasa verilerini bilir Anlar: Son güncel gelişmelerden ne olup bittiğini anlar Yapar: Doğru ve bilgi içeren yorumlar yapar Tüm banka çalışanlarının katılımına yöneliktir. Kredi Krizin Gelişimi ve Son Durumu ABD ve AB Ekonomileri ABD Ekonomisinin Geleceği Dünyada Büyüme, İşsizlik ve Enflasyon Uluslararası ve Ulusal Raporlar Türkiye de Son Ekonomik Gelişmeler Türkiye nin Gelişmiş ve Gelişmekte Olan Ülkelere Göre Performansı Bundan Sonra Hangi Yatırım Araçlarını Tercih Etmeli? 2012 ve Sonrası Beklentiler Teknik i Mesleki Gelişim ve Yenilenme, Merak ve Keşfetme, Analitik Düşünme Bilge İzleme Raporlama ve Sunum Değişimi Okuyabilmek ve Geleceği Kurgulamak TBB Eğitim Merkezi 1 gün Murat Sağman Baş. Tarihi : 29 Eylül 2016, Perşembe - Bitiş T.: 29 Eylül 2016, Perşembe TBB Üyeleri İçin Seminer Ücreti: Diğer Kurumlar İçin Seminer Ücreti: Fiyatlarımıza KDV Dahildir.

5 DIŞ EKONOMİK VE FİNANSAL GÖSTERGELERİN İZLENMESİ VE YORUMLANMASI Seminerde, Türkiye ekonomisi ve piyasalarının son yıllarda küresel finansal sisteme entegre olmasına paralel olarak, önemi çok artan yurtdışı ekonomiler ve piyasalarının sağlıklı bir temele oturtularak izlenmesine ve yorumlanmasına yardımcı olmak amaçlanmaktadır. #Dünya Ekonomisi #Küresel Piyasalar #Doğru Yorum Bilir: Dünya ekonomisine ilişkin verilerin nasıl izleneceğini ve yorumlanacağını bilir. Küresel ekonomide genel görünüm ve trendler ABD Ekonomisi ve Finansal Göstergeleri Nasıl ve nereden izlenir? Hangi veri daha önemli? Ekonomik veriler ile piyasa etkileşimi ABD Merkez Bankası para politikası ve iletişim politikası Euro Bölgesi Ekonomisi ve Finansal Göstergeleri Nasıl ve nereden izlenir? Hangi veri daha önemli? Euro/Dolar paritesi neye bağlı hareket eder? Avrupa Merkez Bankası para politikası Çin ekonomik verileri nasıl ve nereden izlenir? Gelişmekte olan piyasalar (EM) ülkeleri ekonomik verileri nasıl ve nerden izlenir? Mesleki Gelişim ve Yenilenme, Merak ve Keşfetme, Analitik Düşünme ve Yaratıcılık Anlar: Ekonomik veriler ile finansal piyasalar arasındaki etkileşimi anlar. Yapar: Dış ekonomik ve finansal gelişmeleri çabuk anlar ve kararlarında dikkate alır. Seminer, konuyla ilgili tüm bankacıların katılımına yöneliktir. Teknik i Hızlı Karar Alma ve Çeviklik, Bilgi İzleme ve Operasyonel Takip Maliyet, Fiyatlama, Raporlama ve Sunum, Global Zeka Değişimi Okumak ve Geleceği Kurgulamak, Değişim ve Düşünce Lİderliği TBB Eğitim Merkezi 1 gün Haluk Bürümcekçi Baş. Tarihi : 5 Ekim 2016, Çarşamba - Bitiş T.: 5 Ekim 2016, Çarşamba TBB Üyeleri İçin Seminer Ücreti: Diğer Kurumlar İçin Seminer Ücreti: Fiyatlarımıza KDV Dahildir.

6 GENEL BANKACILIK (GENEL MÜDÜRLÜK ÇALIŞANLARI İÇİN) Seminerde; Dünya ve Türkiye deki Bankacılığın tarihsel gelişimi, sektöründeki temel kavramlar, kredi politikaları ve bankacılık ürünleri hakkında katılımcılara temel düzeyde bilgi verilmesi amaçlanmıştır. #bankacılık #bankacılık ürünleri #mevzuat #uygulama #uyum Bilir: Bankacılık ile ilgili tanımları, bankaların bölümlerini, bankacılık ürünleri ile ilgili uygulamaları bilir, Anlar : Bankacılıkta temel kavramları, çalışma sistemlerini, temel kredi politikalarını ve mevzuatlar çerçevesinde bu ürünlerin uygulanmasının nasıl olması gerektiğini anlar, Yapar : Bankalardaki kredi politikalarının nasıl olması gerektiği ve konsolide bilançoların nasıl yönetildiğinin farkındalığını sağlar, Seminer, bankacılık sektöründeki bölge ve genel müdürlük çalışanlarına yöneliktir, Bankacılığa Giriş Bankalar Kanunu Dünya da Bankacılığın Tarihi Türkiye de Bankacılığın Tarihi Bankacılığın Fonksiyonları Paranın Zaman Değeri Bankacılığın Gelişimi İlişki Bankacılığı Nedir? Bankaların Sınıflandırılması Piyasalarda Sıkça Karşılaşılan Sınıflandırma Bankaların Faaliyet Konuları Bankacılık Ürünleri Bankaların Bölümleri Banka Şube Yönetimi Temel Kredi Bilgileri Bankalarca Hazırlanan Kredi Paketleri Bankaların Bilanço Yapıları Aktif Pasif Yönetimi ve Önemi Aktif Pasif Komitesi Aktif Pasif Yönetiminin Amaçları Mevduat Bankaları Katılım bankaları Yatırım Bankaları Banka Dışı Finans Kuruluşları Güven Yaratma, Takım Çalışması ve İşbirliği Teknik i Bilgi İzleme Ve Operasyonel Takip, Sonuç Odaklılık, Koordinasyon, Denetleme Mevzuat, Maliyet, Fiyatlama, Operasyonel Takip Ve Bilinç, Operasyonel Verimlilik Öğrenme Stratejileri TBB Eğitim Merkezi 3 gün Mustafa Savaşal Baş. Tarihi : 24 Ekim 2016, Pazartesi - Bitiş T.: 26 Ekim 2016, Çarşamba TBB Üyeleri İçin Seminer Ücreti: Diğer Kurumlar İçin Seminer Ücreti: Fiyatlarımıza KDV Dahildir.

7 GENEL BANKACILIK (ŞUBECİLER İÇİN) Seminerde; Dünya ve Türkiye deki Bankacılığın tarihsel gelişimi, sektöründeki temel kavramlar, şube kredi politikaları ve şubelerimizde kullanılan bankacılık ürünleri hakkında katılımcılara temel düzeyde bilgi verilmesi amaçlanmıştır. #Kaynak temini #Kredi politikaları #Fiyatlama #Kredi yönetimi #Ürün yönetimi #Mevzuat #Mali piyasa ve işleyişi Bilir: Bankacılık ile ilgili tanımları, bankaların bölümlerini, bankacılık ürünleri ile ilgili uygulamaları bilir, Anlar: Bankacılıkta temel kavramları, şubelerin çalışma sistemlerini, temel kredi politikalarını ve mevzuatlar çerçevesinde bu ürünlerin uygulanmasının nasıl olması gerektiğini anlar, Yapar: Türkiyede ve Dünyada Bankacılığın tarihsel gelişim bilgisine sahip olunmasını sağlar, Bankalardaki şube kredi politikalarının nasıl olması gerektiği ve nasıl yönetildiğinin farkındalığını sağlar. Bankacılığa Giriş Bankalar Kanunu ve kullanılan Terimler Dünya da Bankacılığın Tarihi Türkiye de Bankacılığın Tarihi Şube Bankacılığının Gelişimi Şube Bankacılığın Fonksiyonları Bankacılıkta Şubecilik ve yönetimi Şubelerde Müşteri ilişkileri ve Yönetimi İlişki Bankacılığı Paranın Zaman Değeri Basit Faiz Bileşik Faiz ve Anüite Şube Bilançosu Günlük Vaziyet Yorumlanması Şube Aktif Pasif Toplantıları Şubelerce Hazırlanan Kredi Paketleri Şube Kredi Komiteleri Bireysel Bankacılık Ürünleri İşletme Bankacılığı Ürünleri Ticari Bankacılık Ürünleri Kurumsal Bankacılık Ürünleri Mesleki Gelişim, Güven Yaratma Bilgi İzleme Ve Operasyonel Takip, Sonuç Odaklılık, Koordinasyon Seminer, bankacılık sektöründe çalışan tüm şube çalışanlarının katılımına yöneliktir. Teknik i Mevzuat, Operasyonel Takip ve Bilinç, Maliyet, Fiyatlama, Operasyonel Verimlilik TBB Eğitim Merkezi 3 gün Mustafa Savaşal Baş. Tarihi : 7 Kasım 2016, Pazartesi - Bitiş T.: 9 Kasım 2016, Çarşamba TBB Üyeleri İçin Seminer Ücreti: Diğer Kurumlar İçin Seminer Ücreti: Fiyatlarımıza KDV Dahildir.

8 BANKACILAR İÇİN TEMEL GÖSTERGELERİN, RAPORLARIN İZLENMESİ VE OKUNMASI Seminerde bankacıların ulusal ve uluslararası boyutta yayınlanan temel göstergeleri ve raporları irdelemeleri ve yorumlamalarına yardımcı olmak amaçlanmaktadır. #Makroekonomi #Temel Göstergeler # Öngörü #Raporlama Bilir: Makro göstergelerin nasıl hesaplanacağını bilir. Anlar: Ekonomideki gelişmeleri anlar. Yapar: Makro ekonomiye yönelik öngörüleri anlar ve ona göre çalışır. Uzmanlar, Orta ve Üst Düzey Yöneticiler Temel Göstergeler ÜFE ve TÜFE Neden ve Nasıl Hesaplanır? Nasıl Yorumlanmalı? Büyüme Oranı Nasıl Hesaplanır ve Nasıl Yorumlanır? Kapasite Kullanımı ve Sanayi Üretim Endeksi Nasıl Yorumlanmalı? Reel Kesim ve Tüketici Güven Endeksi İSO Büyük Firma Analizi Hanehalkı İşgücü Anketlerin Yorumlanması İş İstatistiklerinin Yorumlanması Hanehalkı Tüketim Harcamaları Anketinin Yorumlanması Bütçe Gerçekleşmelerinin Yorumlanması TC Merkez Bankası Bilançosu Nasıl Analiz Edilir? TCMB Bilançosundan Hangi Öncül Sinyaller Alınmaktadır? Ödemeler Bilançosunun Okunması ve Bilançosundan Hangi Öncül Sinyaller Alınmaktadır? TCMB Para Banka İstatistikleri Banka Bilançolarının Verdiği Sinyaller İMKB Endeksi Türkiye için Öncü Sinyal mi? Başlıca Uluslararası Göstergeler Nelerdir ve Nasıl Yorumlamalıyız? Temel Raporlar Ulusal Raporlar Enflasyon Raporu Finansal İstikrar Raporu Ödemeler Bilançosu Raporu Borç Yönetimi Raporu Uluslararası Raporlar IMF Global Financial Stability Report World Economic Outlook Emerging Market Financing Report IMF Ülke Raporları OECD Economic Survey Banka Raporları WTO Raporları UNCTAD ve UNDP Raporları Teknik i Mesleki Gelişim ve Yenilenme, Analitik Düşünme ve Yaratıcılık Planlama ve Organizasyon Maliyet, Fiyatlama, Operasyonel Verimlilik, Raporlama ve Sunum, Kıyaslama, Esneklik, Global Zeka Değişimi Okuyabilmek ve Geleceği Kurgulamak, Değişim ve Düşünce Liderliği, Kurumsal Girişimcilik, Farklılıkları Yönetme TBB Eğitim Merkezi 3 gün Ömer Faruk Çolak Baş. Tarihi : 23 Kasım 2016, Çarşamba - Bitiş T.: 25 Kasım 2016, Cuma TBB Üyeleri İçin Seminer Ücreti: Diğer Kurumlar İçin Seminer Ücreti: Fiyatlarımıza KDV Dahildir.

9 MAKRO EKONOMİK GÖSTERGELERİN YORUMLANMASI Seminerde, makroekonomik mekanizmalar ve bunlara ilişkin temel göstergelerin özellikle finans kesimi açısından nasıl yorumlanması gerektiği tartışılacaktır. Temel makroekonomik kavramların ve ilişkilerin özeti ve Türkiye ekonomisi ile ilgili tüm veriler tek tek ve detaylı olarak incelenecektir. Söz konusu göstergelerin nasıl okunması ve yorumlanması gerektiği en son veriler üzerinden açıklanmaktadır. Cevaplanmaya çalışılan sorulardan bir diğeri de, verilerin açıklanmasının ardından bono-tahvil, hisse senedi ve döviz piyasasında ne tür tepkiler beklememiz gerektiğidir. #Güncel Makroekonomik veriler #makroekonomi teorisi #yorumlama #tahmin Bilir: Türkiye ve Dünya ekonomisine ilişkin verilerin nasıl yorumlanması gerektiğini bilir Anlar: Ekonomik veriler ve finansal piyasalar arasındaki etkileşimi anlar Yapar: Geleceğe ilişkin yorum ve tahminlerde bulunur. Bankaların değişik birimlerinde çalışan ve ekonominin makro işleyişi hakkında bilgi edinmek isteyen bankacılara yöneliktir. Ekonomik Göstergelerin Oluşturulmasındaki Temel Araçlar; Endekslerin Oluşturulması, Nominal ve Reel Değerler, Hareketli Ortalamalar, Büyüme Oranlarının Hesaplanması. Ulusal ve Uluslararası Ekonomik Verilere Nasıl Ulaşılabileceği (Basılı Yayınlar ve İnternet Üzerinden) Makroekonomik Dengeler ve Mekanizmalar Toplam Arz Toplam Talep (Tüketim, Yatırım ve Kamu Harcamaları) Tasarruf Yatırım Dengesi, Kamu Dengesi, Dış Ticaret Dengesi Ekonomik Konjonktürler ve Özellikleri Dezenflasyon Ortamında Ekonominin Değişim Dinamikleri Ekonomik Göstergeler ve Piyasalara Etkisi GSYİH ve Büyüme Otomobil Satışları Tüketim Endeksleri Sanayi Üretimi Kapasite Kullanımı TCMB İktisadi Yönelim Anketi (Beklentiler) Tüketici Güveni İşsizlik Enflasyon Kamu Kesimi Borçlanma Geregi Merkezi Yönetim Bütçesi Kamu Borcu ve Dinamikleri Dış Ticaret Döviz İkamesi ve Enflasyon TCMB Para Politikası TCMB Analitik Bilançosunun Kısa Analizi Bankacılığa İlişkin Temel Göstergeler / Türkiye AB Karşılaştırması Ödemeler Dengesi Reel Kur Endeksi ve Döviz Kurlarının Tahmini Uluslararası Derecelendirme Kuruluşlarının Not Kriterleri ve Anlamları. Bankacılık ve Döviz Krizlerinin Öncü Göstergeleri Mesleki Gelişim ve Yenilenme, Güven Yaratma, Analitik Düşünce ve Yaratıcılık Teknik i Hızlı Karar Alma ve Çeviklik, Sonuç Odaklılık Raporlama ve Sunum Değişimi Okuyabilmek ve Geleceği Kurgulayabilmek, Değişim ve Düşünce Liderliği TBB Eğitim Merkezi 3 gün Erhan Aslanoğlu Baş. Tarihi : 8 Aralık 2016, Perşembe - Bitiş T.: 10 Aralık 2016, Cumartesi TBB Üyeleri İçin Seminer Ücreti: Diğer Kurumlar İçin Seminer Ücreti: Fiyatlarımıza KDV Dahildir.

10 TÜRKİYE VE DÜNYA EKONOMİSİ: GÖSTERGELER VE GELİŞMELER Bu seminerin amacı Türkiye ve Dünya ekonomisinin olası gelecek konjonktürünü daha iyi tahmin edebilmektir. Bu çerçevede en güncel veriler kullanılarak Türkiye ve Dünya ekonomisine ilişkin büyüme, enflasyon, faizler, pariteler, altın ve emtia fiyatları gibi temel makroekonomik ve finansal büyüklükler interaktif bir şekilde tahmin edilmeye çalışılacaktır. #Güncel Ekonomik Gelişmeler Bilir: Türkiye ve Dünya Ekonomisinde Son Gelişmeleri bilir Anlar: Ekonomideki son gelişmelerin neden-sonuç ilişkisini anlar Yapar: Geleceğe ilişkin yorum ve tahminlerde bulunur. Tüm banka çalışanları katılabilir. Türkiye Ekonomisi Resmi Makroekonomik Hedefler (Yıllık Program ve Orta Vadeli Ekonomik Program) Makroekonomik Göstergelere İlişkin Piyasa Beklentileri Uluslararası Kuruluşların Dünya Ekonomisine İlişkin Makroekonomik Tahminleri Resmi Hedefleri, Piyasa Beklentilerini ve Uluslararası Kuruluşların Tahminlerini Yorumlayabilmek için; Dünya Ekonomisi Son Göstergelerin Analizi Büyüme Enflasyon Emtia Fiyatları Piyasa Göstergeleri Türkiye Ekonomisi Son Göstergelerin Analizi Büyüme Sanayi Üretimi Tüketici Güven Endeksleri Beklenti Anketleri Enflasyon ve Faizler İşsizlik Kamu Dengesi Ödemeler Dengesi Reel Döviz Kuru Endeksi ve Tahmini Ekonomik Krizlerin Öncü Göstergeleri Gündem; Emtia Fiyatları AB nin Borç Yapılandırması TCMB Para Politikasında Değişim.. Siyasi ve Jeopolitik Gelişmeler Diğer Gelecek Tahminleri Mesleki Gelişim ve Yenilenme, Güven Yaratma Teknik i Sonuç Odaklılık Raporlama ve Sunum Değişimi Okuyabilmek ve Geleceği Kurgulayabilmek, Değişim ve Düşünce Liderliği TBB Eğitim Merkezi 1 gün Erhan Aslanoğlu Baş. Tarihi : 22 Aralık 2016, Perşembe - Bitiş T.: 22 Aralık 2016, Perşembe TBB Üyeleri İçin Seminer Ücreti: Diğer Kurumlar İçin Seminer Ücreti: Fiyatlarımıza KDV Dahildir.

GENEL BANKACILIK - EKONOMİ (EKO)

GENEL BANKACILIK - EKONOMİ (EKO) GENEL BANKACILIK - EKONOMİ (EKO) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız. DÜNYADA VE TÜRKİYE`DE EKONOMİ VE PİYASALARLA İLGİLİ SON GELİŞMELER Seminerin amacı, makroekonomik göstergeleri yorumlayarak

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ BANKACILAR İÇİN TEMEL GÖSTERGELERİN, RAPORLARIN İZLENMESİ VE OKUNMASI Eğitimde bankacıların ulusal ve uluslararası boyutta yayınlanan temel göstergeleri ve raporları irdelemeleri ve yorumlamalarına yardımcı

Detaylı

GENEL BANKACILIK - EKONOMİ (EKO)

GENEL BANKACILIK - EKONOMİ (EKO) GENEL BANKACILIK - EKONOMİ (EKO) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız. TÜM EKONOMİK VERİLERİ İYİ ANLAMAK VE DOĞRU YORUMLAMAK Seminer, Türkiye`de ve dünya piyasalarında açıklanan ekonomik verilerin

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ TÜRKİYE EKONOMİSİ VE FİNANSAL PİYASALAR Seminerde, makro iktisat kavramları ve araçları kullanılarak Türkiye ekonomisindeki gelişmelerin ve bu gelişmelerin finansal piyasalara etkilerinin değerlendirilmesi

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ GENEL BANKACILIK EĞİTİMİ Eğitimde, bankacılığın tarihi, gelişimi, fonksiyonları ve tüm bankacılık enstrümanları ile ilgili olarak bilgi aktarılması amaçlanmaktadır. #Kaynak temini #Kredi politikaları #Fiyatlama

Detaylı

7.26% 9.9% 10.8% 10.8% % Mart 18 Şubat 18 Mart 18 Nisan 18 AYLIK EKONOMİ BÜLTENİ ÖZET GÖSTERGELER. Piyasalar

7.26% 9.9% 10.8% 10.8% % Mart 18 Şubat 18 Mart 18 Nisan 18 AYLIK EKONOMİ BÜLTENİ ÖZET GÖSTERGELER. Piyasalar ÖZET GÖSTERGELER Piyasalar USD/TRY 4.04 Altın (USD) 1,313 Nisan 18 EUR/TRY 4.90 Petrol (Brent) 75.9 BİST - 100 104,283 Gösterge Faiz 14.4 Büyüme Sanayi Üretimi Enflasyon İşsizlik 7.26% 9.9% 10.8% 10.8%

Detaylı

5.21% -11.0% 25.2% 10.8% % Eylül 18 Ağustos 18 Eylül 18 Ekim 18 AYLIK EKONOMİ BÜLTENİ ÖZET GÖSTERGELER. Piyasalar

5.21% -11.0% 25.2% 10.8% % Eylül 18 Ağustos 18 Eylül 18 Ekim 18 AYLIK EKONOMİ BÜLTENİ ÖZET GÖSTERGELER. Piyasalar ÖZET GÖSTERGELER Piyasalar USD/TRY 5.50 Altın (USD) 1,225 Ekim 18 EUR/TRY 6.24 Petrol (Brent) 76.2 BİST - 100 90,201 Gösterge Faiz 24.4 Büyüme Sanayi Üretimi Enflasyon İşsizlik 5.21% -11.0% 25.2% 10.8%

Detaylı

AB Krizi ve TCMB Para Politikası

AB Krizi ve TCMB Para Politikası AB Krizi ve TCMB Para Politikası Erdem Başçı Başkan 28 Haziran 2012 Stratejik Düşünce Enstitüsü, Ankara Sunum Planı I. Küresel Ekonomik Gelişmeler II. Yeni Politika Çerçevesi III. Dengelenme IV. Büyüme

Detaylı

-2.98% -10.0% 19.7% 13.5% % Ocak 19 Ocak 19 Şubat 19 Şubat 19 AYLIK EKONOMİ BÜLTENİ ÖZET GÖSTERGELER.

-2.98% -10.0% 19.7% 13.5% % Ocak 19 Ocak 19 Şubat 19 Şubat 19 AYLIK EKONOMİ BÜLTENİ ÖZET GÖSTERGELER. ÖZET GÖSTERGELER Piyasalar USD/TRY 5,32 Altın (USD) 1.319 Şubat 19 EUR/TRY 6,06 Petrol (Brent) 66,0 BİST - 100 104.530 Gösterge Faiz 18,8 Büyüme Sanayi Üretimi Enflasyon İşsizlik -2.98% -10.0% 19.7% 13.5%

Detaylı

5.21% 4.6% 21.6% 11.1% % Ekim 18 Eylül 18 Ekim 18 Kasım 18

5.21% 4.6% 21.6% 11.1% % Ekim 18 Eylül 18 Ekim 18 Kasım 18 ÖZET GÖSTERGELER Piyasalar USD/TRY 5.16 Altın (USD) 1,218 Kasım 18 EUR/TRY 5.87 Petrol (Brent) 58.7 BİST - 100 95,416 Gösterge Faiz 20.3 Büyüme Sanayi Üretimi Enflasyon İşsizlik 5.21% 4.6% 21.6% 11.1%

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ KREDİLERİN TAHSİSİ, TEMİNATLANDIRILMASI, İZLENMESİNE İLİŞKİN TÜM SÜREÇLER Eğitimde, gerek yasal mevzuat, gerekse pratik uygulamalar çerçevesinde; kredi nev`ileri, özellikleri, ticari nitelikli kredi tahsis

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ MALİ ANALİZ TEKNİKLERİ VE KREDİLENDİRME SÜRECİ Eğitimde finansal tabloların analiz yöntemleri ve kredi paketi hazırlama süreci konularında bilgi verilmesi amaçlanmıştır. #Bilanço #Mali Analiz #Taahhüt

Detaylı

KREDİLER (KRD) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız.

KREDİLER (KRD) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız. KREDİLER (KRD) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız. KREDİLERİN TAHSİSİNDEN TASFİYESİNE KADARKİ SÜRECE HUKUKİ YAKLAŞIM Seminerde, katılımcılara koruyucu hukuk bakış açısından kredilerin tahsisi

Detaylı

7,36% 5,1% 15,4% 10,1% 87,1 57,1 2,7 17,75% Mayıs 18 Nisan 18 Mayıs 18 Haziran 18

7,36% 5,1% 15,4% 10,1% 87,1 57,1 2,7 17,75% Mayıs 18 Nisan 18 Mayıs 18 Haziran 18 ÖZET GÖSTERGELER Piyasalar USD/TRY 4,56 Altın (USD) 1.250 Haziran 18 EUR/TRY 5,31 Petrol (Brent) 79,4 BİST - 100 96.520 Gösterge Faiz 19,2 Büyüme Sanayi Üretimi Enflasyon İşsizlik 7,36% 5,1% 15,4% 10,1%

Detaylı

-2.98% -7.3% 19.7% 13.5% % Şubat 19 Ocak 19 Şubat 19 Mart 19

-2.98% -7.3% 19.7% 13.5% % Şubat 19 Ocak 19 Şubat 19 Mart 19 ÖZET GÖSTERGELER Piyasalar USD/TRY 5.63 Altın (USD) 1,295 Mart 19 EUR/TRY 6.32 Petrol (Brent) 68.4 BİST - 100 93,784 Gösterge Faiz 22.8 Büyüme Sanayi Üretimi Enflasyon İşsizlik -2.98% -7.3% 19.7% 13.5%

Detaylı

7.36% 7.0% 15.8% 9.6% % Haziran 18 Mayıs 18 Haziran 18 Temmuz 18

7.36% 7.0% 15.8% 9.6% % Haziran 18 Mayıs 18 Haziran 18 Temmuz 18 ÖZET GÖSTERGELER Piyasalar USD/TRY 4.90 Altın (USD) 1,221 Temmuz 18 EUR/TRY 5.75 Petrol (Brent) 74.3 BİST - 100 96,952 Gösterge Faiz 20.6 Büyüme Sanayi Üretimi Enflasyon İşsizlik 7.36% 7.0% 15.8% 9.6%

Detaylı

7.36% 2.9% 17.9% 9.7% % Temmuz 18 Nisan 18 Temmuz 18 Ağustos 18

7.36% 2.9% 17.9% 9.7% % Temmuz 18 Nisan 18 Temmuz 18 Ağustos 18 ÖZET GÖSTERGELER Piyasalar USD/TRY 6.56 Altın (USD) 1,202 Ağustos 18 EUR/TRY 7.65 Petrol (Brent) 77.4 BİST - 100 92,723 Gösterge Faiz 24.5 Büyüme Sanayi Üretimi Enflasyon İşsizlik 7.36% 2.9% 17.9% 9.7%

Detaylı

HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI EKONOMİK ARAŞTIRMALAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI EKONOMİK ARAŞTIRMALAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI EKONOMİK ARAŞTIRMALAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AYLIK EKONOMİK GÖSTERGELER EKİM 2015 Hazine Müsteşarlığı Matbaası Ankara, 22 Ekim 2015 İÇİNDEKİLER TEMEL EKONOMİK GÖSTERGELER i I. ÜRETİM I.1.1.

Detaylı

HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI EKONOMİK ARAŞTIRMALAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI EKONOMİK ARAŞTIRMALAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI EKONOMİK ARAŞTIRMALAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AYLIK EKONOMİK GÖSTERGELER KASIM 2016 Hazine Müsteşarlığı Matbaası Ankara, 30 Kasım 2016 İÇİNDEKİLER TEMEL EKONOMİK GÖSTERGELER i I. ÜRETİM I.1.1.

Detaylı

1.56% -4.1% 20.3% 11.4% % Kasım 18 Ekim 18 Kasım 18 Aralık 18

1.56% -4.1% 20.3% 11.4% % Kasım 18 Ekim 18 Kasım 18 Aralık 18 ÖZET GÖSTERGELER Piyasalar USD/TRY 5.29 Altın (USD) 1,258 Aralık 18 EUR/TRY 6.05 Petrol (Brent) 51.9 BİST - 100 91,527 Gösterge Faiz 20.9 Büyüme Sanayi Üretimi Enflasyon İşsizlik 1.56% -4.1% 20.3% 11.4%

Detaylı

TEMEL MAKROEKONOMİK GÖSTERGELER - BÜYÜME

TEMEL MAKROEKONOMİK GÖSTERGELER - BÜYÜME 1 TEMEL MAKROEKONOMİK GÖSTERGELER - BÜYÜME 12.0 Türkiye GSYİH Büyüme Oranları(%) 10.0 9.4 8.4 9.2 8.8 8.0 6.0 4.0 6.8 6.2 5.3 6.9 4.7 4.0 4.0 5.0 2.0 0.7 2.1 0.0-2.0-4.0-6.0-8.0-5.7-4.8 Tahmin(%) 2014

Detaylı

NDEK LER I. Finansal stikrarın Makroekonomik Unsurları II. Bankacılık Sektörü ve Di er Finansal Kurulu lar

NDEK LER I. Finansal stikrarın Makroekonomik Unsurları II. Bankacılık Sektörü ve Di er Finansal Kurulu lar İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... i İÇİNDEKİLER... iii TABLO LİSTESİ... v GRAFİK LİSTESİ... vii KUTU LİSTESİ... xiv KISALTMA LİSTESİ.... xvi GENEL DEĞERLENDİRME... xvii I. Finansal İstikrarın Makroekonomik Unsurları...

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ KREDİLERİN TAHSİSİ, TEMİNATLANDIRILMASI, İZLENMESİNE İLİŞKİN TÜM SÜREÇLER Eğitimde, gerek yasal mevzuat, gerekse pratik uygulamalar çerçevesinde; kredi nev`ileri, özellikleri, ticari nitelikli kredi tahsis

Detaylı

İKTİSADİ GÖRÜNÜM VE PARA POLİTİKASI. 23 Aralık 2015 Ankara

İKTİSADİ GÖRÜNÜM VE PARA POLİTİKASI. 23 Aralık 2015 Ankara İKTİSADİ GÖRÜNÜM VE PARA POLİTİKASI 23 Aralık 2015 Ankara Özet: Makroekonomik Görünüm ve Para Politikası Sıkı para politikası duruşunun ve alınan makroihtiyati önlemlerin etkisiyle yıllık kredi büyüme

Detaylı

%7.26 Aralık

%7.26 Aralık ÖZET GÖSTERGELER Piyasalar (Mart 2018) USD/TRY 3.95 Altın (USD) 1,324 EUR/TRY 4.87 Petrol (Brent) 69.0 BİST - 100 114,930 Gösterge Faiz 14.07 Büyüme %7.26 Aralık 2017 Sanayi Üretimi Enflasyon İşsizlik

Detaylı

Finansal Piyasa Dinamikleri. Yekta NAZLI ynazli@yahoo.com

Finansal Piyasa Dinamikleri. Yekta NAZLI ynazli@yahoo.com Finansal Piyasa Dinamikleri Yekta NAZLI ynazli@yahoo.com Neleri İşleyeceğiz? Finansal Sistemin Resmi Makro Göstergeler ve Yorumlanması Para ve Maliye Politikaları Merkez Bankası ve Piyasalar Finansal Piyasalardaki

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 20 Şubat 2017, Sayı: 8. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 20 Şubat 2017, Sayı: 8. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 8 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

BAKANLAR KURULU SUNUMU

BAKANLAR KURULU SUNUMU BAKANLAR KURULU SUNUMU Murat Çetinkaya Başkan 12 Aralık 2016 Ankara Sunum Planı Küresel Gelişmeler İktisadi Faaliyet Dış Denge Parasal ve Finansal Koşullar Enflasyon 2 Genel Değerlendirme Yılın üçüncü

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 21 Kasım 2016, Sayı: 45. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 21 Kasım 2016, Sayı: 45. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 45 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

İKTİSADİ GÖRÜNÜM VE PARA POLİTİKASI. 24 Şubat 2016 Ankara

İKTİSADİ GÖRÜNÜM VE PARA POLİTİKASI. 24 Şubat 2016 Ankara İKTİSADİ GÖRÜNÜM VE PARA POLİTİKASI 24 Şubat 2016 Ankara Özet: Makroekonomik Görünüm ve Para Politikası Dış ticaret hadlerindeki olumlu gelişmeler ve tüketici kredilerinin ılımlı seyri cari dengedeki iyileşmeyi

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYET MERKEZ BANKASI TABLO LİSTESİ

TÜRKİYE CUMHURİYET MERKEZ BANKASI TABLO LİSTESİ TABLO LİSTESİ Tablo I.1. Ödemeler Dengesi (Milyar ABD doları) 6 Tablo I.2. Cari İşlemler Açığını Finanse Eden Taraflar (Milyar ABD doları) 7 Tablo I.3. Seçilmiş Ekonomilerde Cari İşlemler Dengesinin GSYİH

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ İLERİ BANKA MUHASEBESİ Eğitimin amacı, muhasebenin teknik yapısı ile geleneksel işlemlerle ilgili yeterli bilgisi olan katılımcılara banka muhasebesinin özellik gösteren konularını açıklamaktır. #Bankalarda

Detaylı

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU SUNUMU

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU SUNUMU PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU SUNUMU Murat Çetinkaya Başkan 10 Nisan 2018 Ankara Sunum Planı Makroekonomik Görünüm ve Para Politikası Fiyat İstikrarı Stratejisi Genel Değerlendirme 2 I. Makroekonomik Görünüm

Detaylı

Küresel Kriz Sonrası Türkiye de Finansal Sistem Bankacılık Sektörü

Küresel Kriz Sonrası Türkiye de Finansal Sistem Bankacılık Sektörü Küresel Kriz Sonrası Türkiye de Finansal Sistem Bankacılık Sektörü Ekrem Keskin Mayıs 2010 Sunum Uluslararası gelişmeler Türkiye deki gelişmeler Bankacılık sektörüne yansıma Sonuç 2 Yapılanlar Ortak çaba:

Detaylı

İKTİSADİ GÖRÜNÜM VE PARA POLİTİKASI. 25 Mayıs 2016 Ankara

İKTİSADİ GÖRÜNÜM VE PARA POLİTİKASI. 25 Mayıs 2016 Ankara İKTİSADİ GÖRÜNÜM VE PARA POLİTİKASI 25 Mayıs 2016 Ankara Özet: Makroekonomik Görünüm ve Para Politikası Dış ticaret hadlerindeki olumlu gelişmeler ve tüketici kredilerinin ılımlı seyri cari dengedeki iyileşmeyi

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 22 Mayıs 2017, Sayı: 21. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 22 Mayıs 2017, Sayı: 21. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 21 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

HAFTALIK RAPOR 17 Eylül 2018

HAFTALIK RAPOR 17 Eylül 2018 29Q4 21Q1 21Q2 21Q3 21Q4 211Q1 211Q2 211Q3 211Q4 212Q1 212Q2 212Q3 212Q4 213Q1 213Q2 213Q3 213Q4 214Q1 214Q2 214Q3 214Q4 21Q1 21Q2 21Q3 21Q4 216Q1 216Q2 216Q3 216Q4 217Q1 217Q2 217Q3 217Q4 218Q1 218Q2

Detaylı

Grafik I.1 Seçilmiş Ülkelerde Piyasa Güven Göstergeleri 1 Grafik I.2 Kredi İflas Takası Endeksleri 2 Grafik I.3 Gelişmiş Ülke Borsa Endeksleri 2

Grafik I.1 Seçilmiş Ülkelerde Piyasa Güven Göstergeleri 1 Grafik I.2 Kredi İflas Takası Endeksleri 2 Grafik I.3 Gelişmiş Ülke Borsa Endeksleri 2 GRAFİK LİSTESİ Grafik I.1 Seçilmiş Ülkelerde Piyasa Güven Göstergeleri 1 Grafik I.2 Kredi İflas Takası Endeksleri 2 Grafik I.3 Gelişmiş Ülke Borsa Endeksleri 2 Grafik I.4 Seçilmiş Gelişmekte Olan Ülkeler

Detaylı

ORTA VADELİ PROGRAM ( ) 8 Ekim 2014

ORTA VADELİ PROGRAM ( ) 8 Ekim 2014 ORTA VADELİ PROGRAM (2015-201) 8 Ekim 2014 DÜNYA EKONOMİSİ 2 2005 2006 200 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 T 2015 T Küresel Büyüme (%) Küresel büyüme oranı kriz öncesi seviyelerin altında seyretmektedir.

Detaylı

TÜRKİYE EKONOMİSİ NDE GÜNCEL EĞİLİMLER VE GENEL GÖRÜNÜM

TÜRKİYE EKONOMİSİ NDE GÜNCEL EĞİLİMLER VE GENEL GÖRÜNÜM TÜRKİYE EKONOMİSİ NDE GÜNCEL EĞİLİMLER VE GENEL GÖRÜNÜM 8 Eylül 216 Sunum Akışı I. İktisadi Faaliyet II. Dış Denge III. Enflasyon IV. Parasal ve Finansal Koşullar V. Genel Görünüm 2 İKTİSADİ FAALİYET 3

Detaylı

AB Ülkelerinin Temel Ekonomik Göstergeleri Üye ve Aday Ülkeler

AB Ülkelerinin Temel Ekonomik Göstergeleri Üye ve Aday Ülkeler AB inin Temel Ekonomik Göstergeleri Üye ve Sayfa No Nüfus (Bin Kişi) 1 Nüfus Artış Hızı (%) 2 Cari Fiyatlarla GSYİH (Milyar $) 3 Kişi Başına GSYİH ($) 4 Satınalma Gücü Paritesine Göre Kişi Başına GSYİH

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 14 Kasım 2016, Sayı: 44. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 14 Kasım 2016, Sayı: 44. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 44 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

Temel Ekonomi ve Bankacılık Göstergeleri

Temel Ekonomi ve Bankacılık Göstergeleri Temel Ekonomi ve Bankacılık Göstergeleri AB ülkeleri Kasım 218 Bu çalışma, Avrupa Merkez Bankası (ECB), BDDK, IMF ve Reuters tarafından yayımlanan veriler baz alınarak hazırlanmıştır. Çalışmanın amacı,

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 14 Aralık 2015, Sayı: 39. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 14 Aralık 2015, Sayı: 39. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni 14 Aralık 2015, Sayı: 39 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 13 Nisan 2015, Sayı: 12. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 13 Nisan 2015, Sayı: 12. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 12 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Çağlar Kuzlukluoğlu 1 DenizBank Ekonomi

Detaylı

TÜRKİYE EKONOMİSİNDE HAFTALIK GELİŞMELER ve GENEL GÖRÜNÜM

TÜRKİYE EKONOMİSİNDE HAFTALIK GELİŞMELER ve GENEL GÖRÜNÜM T.C. Kalkınma Bakanlığı TÜRKİYE EKONOMİSİNDE HAFTALIK GELİŞMELER ve GENEL GÖRÜNÜM Yıllık Programlar ve Konjonktür Değerlendirme Genel Müdürlüğü 18 Kasım 2016 İÇİNDEKİLER Sayfa No BÖLÜM-1: TEMEL EKONOMİK

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 15 Mayıs 2017, Sayı: 20. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 15 Mayıs 2017, Sayı: 20. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 20 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

1 MAKRO EKONOMİNİN DOĞUŞU

1 MAKRO EKONOMİNİN DOĞUŞU İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ III Bölüm 1 MAKRO EKONOMİNİN DOĞUŞU ve TEMEL KAVRAMLAR 11 1.1.Makro Ekonominin Doğuşu 12 1.1.1.Makro Ekonominin Doğuş Süreci 12 1.1.2.Mikro ve Makro Ekonomi Ayrımı 15 1.1.3.Makro Analiz

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 28 Aralık 2015, Sayı: 41. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 28 Aralık 2015, Sayı: 41. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 41 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül 1 DenizBank

Detaylı

GRAFİK LİSTESİ. Grafik I.7.

GRAFİK LİSTESİ. Grafik I.7. GRAFİK LİSTESİ Grafik I.1. VIX Endeksi 1 Grafik I.2. itraxx Europe Crossover Endeksi 1 Grafik I.3. Gelişmiş Ülke Borsa Endeksleri 2 Grafik I.4. Seçilmiş Bazı Ülkelerde Büyüme Oranları 2 Grafik I.5. Seçilmiş

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 17 Ağustos 2015, Sayı: 23. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 17 Ağustos 2015, Sayı: 23. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni 17 Ağustos 2015, Sayı: 23 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül

Detaylı

2012 YILI OCAK-EYLÜL DÖNEMİ BÜTÇE GERÇEKLEŞMELERİ 2012 YIL SONU BÜTÇE TAHMİNLERİ 2013 YILI MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE TASARISI MEHMET ŞİMŞEK MALİYE BAKANI

2012 YILI OCAK-EYLÜL DÖNEMİ BÜTÇE GERÇEKLEŞMELERİ 2012 YIL SONU BÜTÇE TAHMİNLERİ 2013 YILI MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE TASARISI MEHMET ŞİMŞEK MALİYE BAKANI 212 YILI OCAK-EYLÜL DÖNEMİ BÜTÇE GERÇEKLEŞMELERİ 212 YIL SONU BÜTÇE TAHMİNLERİ 213 YILI MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE TASARISI 16 EKİM 212 MEHMET ŞİMŞEK MALİYE BAKANI www.maliye.gov.tr EKONOMİK GÖRÜNÜM Küresel

Detaylı

KATILIMCILAR Konuyla ilgili bankacıların katılımına yöneliktir.

KATILIMCILAR Konuyla ilgili bankacıların katılımına yöneliktir. 1. İŞ MÜKEMMELLİĞİ Seminerde basarılı, etkili, istenen sonuçları üreten mükemmel ve profesyonel olmak için gerekli, bilgi, beceri, tutum, bakıs açısı ve davranıslar hakkında bilgi aktarılması amaçlanmaktadır.

Detaylı

Dünya ve Türkiye Ekonomisindeki Gelişmeler ve Orta Vadeli Program. 22 Kasım 2013

Dünya ve Türkiye Ekonomisindeki Gelişmeler ve Orta Vadeli Program. 22 Kasım 2013 Dünya ve Türkiye Ekonomisindeki Gelişmeler ve Orta Vadeli Program 22 Kasım 201 Büyüme Tahminleri (%) 4, 4,1 Küresel Büyüme Tahminleri (%) 4,1,2,0 ABD Büyüme Tahminleri (%) 2,,,,,,1,6,6 2,8 2,6 2,4 2,2

Detaylı

AÇIKLANAN SON EKONOMİK GÖSTERGELERDE AYLIK DEĞERLENDİRME RAPORU

AÇIKLANAN SON EKONOMİK GÖSTERGELERDE AYLIK DEĞERLENDİRME RAPORU AÇIKLANAN SON EKONOMİK GÖSTERGELERDE AYLIK DEĞERLENDİRME RAPORU BÜYÜME 2012 yılı ikinci çeyreğe ilişkin hesaplanan gayri safi yurtiçi hasıla değeri bir önceki yılın aynı dönemine göre sabit fiyatlarla

Detaylı

HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI EKONOMİK ARAŞTIRMALAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI EKONOMİK ARAŞTIRMALAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI EKONOMİK ARAŞTIRMALAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AYLIK EKONOMİK GÖSTERGELER ARALIK 2016 Hazine Müsteşarlığı Matbaası Ankara, 23 Aralık 2016 İÇİNDEKİLER TEMEL EKONOMİK GÖSTERGELER i I. ÜRETİM I.1.

Detaylı

AB Ülkelerinin Temel Ekonomik Göstergeleri Üye ve Aday Ülkeler

AB Ülkelerinin Temel Ekonomik Göstergeleri Üye ve Aday Ülkeler AB inin Temel Ekonomik Göstergeleri Üye ve Sayfa No Nüfus (Bin Kişi) 1 Nüfus Artış Hızı (%) 2 Cari Fiyatlarla GSYİH (Milyar $) 3 Kişi Başına GSYİH ($) 4 Satınalma Gücü Paritesine Göre Kişi Başına GSYİH

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 8 Mayıs 2017, Sayı: 19. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 8 Mayıs 2017, Sayı: 19. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 19 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

Temel Ekonomik Gelişmeler

Temel Ekonomik Gelişmeler Temel Ekonomik Gelişmeler 29 Eylül 217 Araştırma ve Para Politikası Genel Müdürlüğü Günlük veriler her Perşembe günü (resmi tatil olması durumunda bir önceki iş günü); diğer veriler ise verinin açıklandığı

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ İLERİ BANKA MUHASEBESİ Eğitimin amacı, muhasebenin teknik yapısı ile geleneksel işlemlerle ilgili yeterli bilgisi olan katılımcılara banka muhasebesinin özellik gösteren konularını açıklamaktır. #Bankalarda

Detaylı

Mart Emeklilik Fon Bülteni. bnpparibascardif.com.tr /

Mart Emeklilik Fon Bülteni. bnpparibascardif.com.tr / Mart 2016 26.02.2016 tarihli Emeklilik Gözetim Merkezi verilerine göre BNP Paribas Cardif Emeklilik katılımcı sayısı 183.233 ve fon büyüklüğü devlet katkısı dahil 1.487 milyon TL'dir. Aylık arşivimize

Detaylı

2016 Ocak Enflasyon Raporu Bilgilendirme Toplantısı. Erdem BAŞÇI Başkan. 26 Ocak 2016 Ankara

2016 Ocak Enflasyon Raporu Bilgilendirme Toplantısı. Erdem BAŞÇI Başkan. 26 Ocak 2016 Ankara 21 Ocak Enflasyon Raporu Bilgilendirme Toplantısı Erdem BAŞÇI Başkan 2 Ocak 21 Ankara 21 Ocak Enflasyon Raporu: Ana Bölümler Genel Değerlendirme Uluslararası Ekonomik Gelişmeler Enflasyon Gelişmeleri Arz

Detaylı

ORTA VADELİ PROGRAMA İLİŞKİN DEĞERLENDİRME ( )

ORTA VADELİ PROGRAMA İLİŞKİN DEĞERLENDİRME ( ) ORTA VADELİ PROGRAMA İLİŞKİN DEĞERLENDİRME (2014-2016) I- Dünya Ekonomisine İlişkin Öngörüler Orta Vadeli Program ın (OVP) global makroekonomik çerçevesi oluşturulurken, 2014-2016 döneminde; küresel büyümenin

Detaylı

Temel Ekonomik Gelişmeler

Temel Ekonomik Gelişmeler Temel Ekonomik Gelişmeler 18 Aralık 21 Araştırma ve Para Politikası Genel Müdürlüğü Günlük veriler her Perşembe günü (resmi tatil olması durumunda bir önceki iş günü); diğer veriler ise verinin açıklandığı

Detaylı

TURKHISH YATIRIM TARAFINDAN HAZIRLANMIŞTIR.

TURKHISH YATIRIM TARAFINDAN HAZIRLANMIŞTIR. Yıl: 25 Sayı: 91 Nisan 2011 101 EKONOMİK GÖSTERGELER TURKHISH YATIRIM TARAFINDAN HAZIRLANMIŞTIR. TÜKETİCİ FİYAT ARTIŞLARI ( AYLIK) TOPLAM 2005 0.55 0.02 0.26 0.71 0.92 0.10 0.57 0.85 1.02 1.79 1.40 0.42

Detaylı

AÇIKLANAN SON EKONOMİK GÖSTERGELERDE AYLIK DEĞERLENDİRME RAPORU

AÇIKLANAN SON EKONOMİK GÖSTERGELERDE AYLIK DEĞERLENDİRME RAPORU ENFLASYON AÇIKLANAN SON EKONOMİK GÖSTERGELERDE AYLIK DEĞERLENDİRME RAPORU % TÜFE ÜFE Ocak 2011 2012 2011 2012 Yıllık 4,90 10,61 10,80 11,13 Yıllık Ort. 8,28 6,95 8,89 11,11 Aylık 0,41 0,56 2,36 0,38 Yeni

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYET MERKEZ BANKASI GRAFİK LİSTESİ

TÜRKİYE CUMHURİYET MERKEZ BANKASI GRAFİK LİSTESİ GRAFİK LİSTESİ Grafik I.1. VIX Endeksi 1 Grafik I.2. itraxx Europe Crossover Endeksi 1 Grafik I.3. Gelişmiş Ülke Döviz Kurları 2 Grafik I.4. ABD 10 Yıllık Devlet Tahvili Getirisi 2 Grafik I.5. Gelişmiş

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 29 Haziran 2015, Sayı: 17. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 29 Haziran 2015, Sayı: 17. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 17 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül 1 DenizBank

Detaylı

2017 AĞUSTOS FİNANSAL TREND RAPORU

2017 AĞUSTOS FİNANSAL TREND RAPORU 2017 AĞUSTOS FİNANSAL TREND RAPORU TÜRKİYE EKONOMİSİNDEKİ GELİŞMELER Türkiye ekonomisi 2017 yılının ilk çeyreğinde %5 ile beklentilerin oldukça üzerinde bir büyüme kaydetmiştir. Bu durum piyasalarda 2017

Detaylı

5.21% 7.9% 24.5% 10.2% % AYLIK EKONOMİ BÜLTENİ Ekim 2018 Strateji Planlama ve Kurumsal Performans Yönetimi ÖZET GÖSTERGELER

5.21% 7.9% 24.5% 10.2% % AYLIK EKONOMİ BÜLTENİ Ekim 2018 Strateji Planlama ve Kurumsal Performans Yönetimi ÖZET GÖSTERGELER *Politika Faizi ÖZET GÖSTERGELER Piyasalar USD/TRY 6.00 Altın (USD) 1,187 Eylül 18 EUR/TRY 6.96 Petrol (Brent) 82.7 BİST - 100 99,957 Gösterge Faiz 25.9 Büyüme Sanayi Üretimi Enflasyon İşsizlik 5.21% 7.9%

Detaylı

Temel Ekonomik Gelişmeler

Temel Ekonomik Gelişmeler Temel Ekonomik Gelişmeler 6 Temmuz 21 Araştırma ve Para Politikası Genel Müdürlüğü Günlük veriler her Perşembe günü (resmi tatil olması durumunda bir önceki iş günü); diğer veriler ise verinin açıklandığı

Detaylı

Grafik I.3. ABD Enflasyon, İşsizlik ve Fed Bilanço Büyüklüğü Değişiminin Gelişimi 2

Grafik I.3. ABD Enflasyon, İşsizlik ve Fed Bilanço Büyüklüğü Değişiminin Gelişimi 2 GRAFİK LİSTESİ Grafik I.1. Seçilmiş Ülkelerde Yıllık Büyüme Oranları 1 Grafik I.2. 2012 Yılı için Yapılan Büyüme Tahminleri 1 Grafik I.3. ABD Enflasyon, İşsizlik ve Fed Bilanço Büyüklüğü Değişiminin Gelişimi

Detaylı

Ekonomik Rapor 2011 KAYNAKLAR 67. genel kurul Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği / www.tobb.org.tr

Ekonomik Rapor 2011 KAYNAKLAR 67. genel kurul Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği / www.tobb.org.tr Ekonomik Rapor 2011 KAYNAKLAR 67. genel kurul 389 390 1-2007, T.C. Kalkınma Bakanlığı, Gelir Dağılımı ve Yoksullukla Mücadele, Özel İhtisas Komisyonu Raporu, www.dpt.gov.tr/docobjects/download/3087/oik691.pdf,

Detaylı

Ekonomik Gelişmeler Erdem Başçı Başkan 11 Mart 2015 Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı, Ankara

Ekonomik Gelişmeler Erdem Başçı Başkan 11 Mart 2015 Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı, Ankara Ekonomik Gelişmeler Erdem Başçı Başkan 11 Mart 215 Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı, Ankara Sunum Planı 1) Kur Gelişmeleri 2) Dış Ticaret Gelişmeleri 3) Enflasyon ve Faiz 4) Yatırımın Belirleyicileri

Detaylı

KÜRESEL EKONOMİ GÜNDEMİ

KÜRESEL EKONOMİ GÜNDEMİ 2013-05-01 Saat Ülke Dönem Ekonomik Gösterge Önceki 02:00 G.Kore Nisan HSBC İmalat Sektörü PMI 52.0 02:00 G.Kore Nisan TÜFE(Aylık) -0.2% 05:00 G.Kore Nisan Ticaret Dengesi($) 3.36MLR 08:00 Hindistan Nisan

Detaylı

GARANTİ EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. ALTIN EMEKLİLİK YATIRIM FONU 2013 YILI 6 AYLIK FAALİYET RAPORU 1-Ekonominin Genel durumu Dünya ekonomisi 2013 ü genel olarak bir toparlanma dönemi olarak geride bıraktı.

Detaylı

AÇIKLANAN SON EKONOMİK GÖSTERGELERDE AYLIK DEĞERLENDİRME RAPORU

AÇIKLANAN SON EKONOMİK GÖSTERGELERDE AYLIK DEĞERLENDİRME RAPORU AÇIKLANAN SON EKONOMİK GÖSTERGELERDE AYLIK DEĞERLENDİRME RAPORU BÜYÜME 2011 yılı dördüncü döneme ilişkin hesaplanan gayri safi yurtiçi hasıla değeri bir önceki yılın aynı dönemine göre sabit fiyatlarla

Detaylı

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş PARA PİYASASI LİKİT EMEKLİLİK YATIRIM FONU(KAMU) YILLIK RAPOR

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş PARA PİYASASI LİKİT EMEKLİLİK YATIRIM FONU(KAMU) YILLIK RAPOR ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş PARA PİYASASI LİKİT EMEKLİLİK YATIRIM FONU(KAMU) YILLIK RAPOR Bu rapor ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş Para Piyasası Likit Emeklilik Yatırım Fonu(KAMU) Emeklilik Yatırım Fonu nun

Detaylı

TEMEL MAKROEKONOMİK GÖSTERGELER - BÜYÜME

TEMEL MAKROEKONOMİK GÖSTERGELER - BÜYÜME 1 TEMEL MAKROEKONOMİK GÖSTERGELER - BÜYÜME 12.0 Türkiye GSYH Büyüme Oranları (%) 10.0 9.4 8.4 9.2 8.5 8.0 6.0 4.0 6.8 6.2 5.3 6.9 4.7 2.9 3.2* 4.0* 5.0* 5.0* 2.0 0.7 0.0-2.0 Tahmin(%) 2012 2013-4.0 IMF

Detaylı

Temel Ekonomik Gelişmeler

Temel Ekonomik Gelişmeler Temel Ekonomik Gelişmeler 3 Ocak 217 Araştırma ve Para Politikası Genel Müdürlüğü Günlük veriler her Perşembe günü (resmi tatil olması durumunda bir önceki iş günü); diğer veriler ise verinin açıklandığı

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 27 Temmuz 2015, Sayı: 20. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 27 Temmuz 2015, Sayı: 20. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 20 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül 1 DenizBank

Detaylı

GSYH (Milyar TL, Cari Fiyatlarla) GSYH (Milyar $, Cari Fiyatlarla)

GSYH (Milyar TL, Cari Fiyatlarla) GSYH (Milyar $, Cari Fiyatlarla) TÜRKİYE NİN GÖSTERGELERİ > > HABER Hazırlayan: Alaattin AKTAŞ ala.aktas@gmail.com PROJEKSİYON OVP: 2011-2013 dönemini kapsayan orta program nihayet açıklandı. Program 2011-2013 dönemini kapsıyor, ancak

Detaylı

Giriş İktisat Politikası. İktisat Politikası. Bilgin Bari. 28.Eylül.2015

Giriş İktisat Politikası. İktisat Politikası. Bilgin Bari. 28.Eylül.2015 28.Eylül.2015 1 Giriş Temel Kavramlar Politika Etkilerinin Analizi 2 nın Yürütülmesi Tanımlar Giriş Temel Kavramlar Politika Etkilerinin Analizi İktisat kıt kaynakların etkin dağılımı üzerine çalışır.

Detaylı

Bankacılık sektörü. 2011 değerlendirmesi ve 2012 yılı beklentileri

Bankacılık sektörü. 2011 değerlendirmesi ve 2012 yılı beklentileri Bankacılık sektörü 2011 değerlendirmesi ve 2012 yılı beklentileri Şubat 2012 İçerik Bankacılık sektörünü etkileyen gelişmeler ve yansımalar 2012 yılına ilişkin beklentiler Gündemdeki başlıca konular 2

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 08 Haziran 2015, Sayı: 14. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 08 Haziran 2015, Sayı: 14. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 14 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Çağlar Kuzlukluoğlu 1

Detaylı

EKONOMİK ARAŞTIRMALAR

EKONOMİK ARAŞTIRMALAR EKONOMİK ARAŞTIRMALAR 16 Kasım2018 YÖNETİCİ ÖZETİ İşsizlik oranı Ağustos ayında Temmuz ayına göre 0,3 puan artarak %11,1 seviyesine yükseldi. Piyasaların beklentisi % 11,2 seviyesindeydi. 2018 yılı Ekim

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM TÜRKİYE EKONOMİSİNE PANORAMİK BAKIŞ...

BİRİNCİ BÖLÜM TÜRKİYE EKONOMİSİNE PANORAMİK BAKIŞ... İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM TÜRKİYE EKONOMİSİNE PANORAMİK BAKIŞ... 1-20 1.1. Temel Makro Ekonomik Göstergelere Göre Türkiye nin Mevcut Durumu ve Dünyadaki Yeri... 1 1.2. Ekonominin Artıları Eksileri; Temel

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ UYGULAMA AĞIRLIKLI İNŞAAT TAAHHÜT FİRMALARININ KREDİ DEĞERLİLİĞİNİN ÖLÇÜLMESİ Seminerde, inşaat taahhüt firmalarının mali yapılarının incelenmesi ve kredilendirmede diğer sektörlere göre farklılıkların

Detaylı

2015 2017 Yılları Bütçesinin Makroekonomik Çerçevede Değerlendirilmesi

2015 2017 Yılları Bütçesinin Makroekonomik Çerçevede Değerlendirilmesi 2015 2017 Yılları Bütçesinin Makroekonomik Çerçevede Değerlendirilmesi Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İktisadi ve Mali Analiz Yüksek Lisansı Bütçe Uygulamaları ve Mali Mevzuat Dersi Kıvanç

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN (10 Nisan 2017)

GÜNLÜK BÜLTEN (10 Nisan 2017) GÜNLÜK - HAFTALIK BÜLTEN 10-14042017 GÜNLÜK BÜLTEN (10 Nisan 2017) BIST100 Endeksi dünü 181 (% 020) puanlık düşüş ile 88497 seviyesinden ve 2966 milyon TL işlem hacmiyle kapattı Borsada satıcılı seyir

Detaylı

Teknik Bülten 13 Aralık 2016 Salı

Teknik Bülten 13 Aralık 2016 Salı Güne Başlarken Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), yılın üçüncü çeyreğine ilişkin Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) verilerini açıkladı. Türkiye ekonomisi, yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 1.8 küçüldü. Önceki

Detaylı

2016 Temmuz Enflasyon Raporu Bilgilendirme Toplantısı. Murat ÇETİNKAYA Başkan. 26 Temmuz 2016 Ankara

2016 Temmuz Enflasyon Raporu Bilgilendirme Toplantısı. Murat ÇETİNKAYA Başkan. 26 Temmuz 2016 Ankara 21 Temmuz Enflasyon Raporu Bilgilendirme Toplantısı Murat ÇETİNKAYA Başkan 2 Temmuz 21 Ankara 21 Temmuz Enflasyon Raporu: Ana Bölümler Genel Değerlendirme Uluslararası Ekonomik Gelişmeler Enflasyon Gelişmeleri

Detaylı

Plan ve Bütçe Komisyonu Sunumu

Plan ve Bütçe Komisyonu Sunumu Plan ve Bütçe Komisyonu Sunumu Erdem Başçı Başkan, TCMB 13 Şubat 214 Genel Değerlendirme Yurt içi nihai talep ve ihracat ılımlı büyüme eğilimlerini korumaktadır. Cari işlemler açığında 214 yılında kayda

Detaylı

AÇIKLANAN SON EKONOMİK GÖSTERGELERDE AYLIK DEĞERLENDİRME RAPORU

AÇIKLANAN SON EKONOMİK GÖSTERGELERDE AYLIK DEĞERLENDİRME RAPORU ENFLASYON AÇIKLANAN SON EKONOMİK GÖSTERGELERDE AYLIK DEĞERLENDİRME RAPORU % TÜFE ÜFE Şubat 2011 2012 2011 2012 Yıllık 4,16 10,43 10,87 9,15 Yıllık Ort. 7,76 7,48 9,23 10,96 Aylık 0,73 0,56 1,72-0,09 2012

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 22 Ağustos 2016, Sayı: 33. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 22 Ağustos 2016, Sayı: 33. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 33 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya 1 DenizBank Ekonomi Bülteni

Detaylı

TEMEL MAKROEKONOMİK GÖSTERGELER - BÜYÜME

TEMEL MAKROEKONOMİK GÖSTERGELER - BÜYÜME 1 TEMEL MAKROEKONOMİK GÖSTERGELER - BÜYÜME 12.0 Türkiye GSYH Büyüme Oranları (%) 10.0 9.4 8.4 9.2 8.5 8.0 6.0 4.0 6.8 6.2 5.3 6.9 4.7 2.9 3.2* 4.0* 5.0* 5.0* 2.0 0.7 0.0-2.0 Tahmin(%) 2012 2013-4.0 IMF

Detaylı

Ekonomide Değişim. 15. ÇözümOrtaklığı Platformu. 15 Aralık

Ekonomide Değişim. 15. ÇözümOrtaklığı Platformu. 15 Aralık Ekonomide Değişim www.pwc.com.tr 15. ÇözümOrtaklığı Platformu Temel göstergelerde neler değişti? Ortalama Büyüme, % Milli gelir hesaplama yönteminde revizyon Ekonomik Büyüme Oranları % 12.0 10.0 8.0 6.0

Detaylı

OCAK 2019-BÜLTEN 12 MARMARA ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT FAKÜLTESİ AYLIK EKONOMİ BÜLTENİ

OCAK 2019-BÜLTEN 12 MARMARA ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT FAKÜLTESİ AYLIK EKONOMİ BÜLTENİ OCAK 2019-BÜLTEN 12 MARMARA ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT FAKÜLTESİ AYLIK EKONOMİ BÜLTENİ 1 Bu Ay 1. Büyümede Duraksama... 2 2. İthalat Düşüyor... 2 3. Sanayi Üretiminde Duraklama... 3 4. İşsizlik Artıyor... 4

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 13 Şubat 2017, Sayı: 7. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 13 Şubat 2017, Sayı: 7. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 7 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı